Sociale Instinkt Sikkerheds instinkt Sex instinkt Ambitioner. Skjulte seksuelle forhold. Seksuelle forhold. Følelses-mæssige.

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Sociale Instinkt Sikkerheds instinkt Sex instinkt Ambitioner. Skjulte seksuelle forhold. Seksuelle forhold. Følelses-mæssige."

Transkript

1 *Resentments Jeg anfører Jeg spørger mig selv, mennesker, hvorfor jeg er vred, hvad institutioner eller gjorde de mod mig, som principper som jeg forårsager vreden? føler vrede overfor. Jeg er harm på: Fordi: Kolonne 3 Selvet Ud for hvert navn på min liste over resentments opfører jeg, hvad der forårsager, at jeg føler mig krænket. Var det mit selvværd, mine ambitioner, mine personlige eller, der var berørt heraf? Instinkt s instinkt Sex instinkt Ambitioner Følelses-mæssige Kolonne 4 Ved at lægge andres uret begået mod mig til side, så jeg beslutsomt på mine egne fejltagelser. Hvad gjorde jeg, om noget, for at igangsætte den række af omstændigheder, der siden fik mennesker eller institutioner til at begå uret over for mig og som til sidst førte til at jeg bar nag til dem for at have gjort sådan? Kolonne 5 Præcis, hvilke karakterbrister, fejl, defekt, mangel, fik mig til at gøre, hvad jeg gjorde, eller til at holde fast ved gamle krænkelser, selvom jeg måske ikke havde gjort noget for at have forårsaget dem? Resentments er en gentagen følelse af dyb og bitter vrede og modvilje. betyder, at man kun er interesseret i opfyldelsen af egne ønsker eller behov, uden tanke for andre menneskers behov eller ønsker. Self-seeking betyder, at man forsøger at fremme egne interesser. Vejledning for udfyldelse af skemaet 1. Når vi beskæftiger os med vrede, skriver vi det ned på papir. Vi laver en liste over mennesker, principper og institutioner, som vi er vrede på. Udfyld 1. kolonne fra top til bund, gerne på flere ark. Gør intet ved kolonne 2, 3, 4 og 5, før kolonne 1 er helt færdigudfyldt. 2. Vi spørger os selv om grunden til vor vrede. Udfyld kolonne 2 fra top til bund. Gør intet ved kolonne 3, 4 og 5 før kolonne 2 er helt færdigudfyldt. 3. På vores vredesliste skriver vi ud for hvert navn årsagen til vor harme. Var det selvagtelse, vor tryghed, vore ambitioner, vore personlige eller som havde været involveret? Udfyld kolonne 3 fra top til bund. Start med selvagtelse og slut med kolonnen ambitioner. Gør intet ved kolonne 4, før kolonne 3 er helt færdigudfyldt. 4. Atter vender vi tilbage til vor liste. Ser vi bort fra de fejltagelser, der er begået af andre, så ser vi mere beslutsomt på vore egne fejltagelser. Kolonne 4 5. Hvor havde vi været selviske, uærlige, egoistiske eller frygtsomme? Mens vi spørger os selv om ovenstående spørgsmål, udfylder vi de fire kolonner i kolonne 5. Når vi læser fra venstre mod højre ser vi nu harmen (kolonne 1), grunden (kolonne 2), den del af selvet, der var påvirket (kolonne 3), vores egen andel (kolonne 4), den nøjagtige natur af de defekter i os, der tillod harmen at indkapsle og afskære os fra Gud vilje. (kolonne 5)

2 Kolonne 3 Selvet Kolonne 4 Kolonne 5 Instinkt s instinkt Sex instinkt Ambitioner 4. trin Resentments Jeg er harm på: Fordi:

3 Frygt Kolonne 3 Selvet Ud for hvert navn på min liste over frygt anfører jeg den del af mig selv, der er berørt heraf. Er det mit selvværd, mine ambitioner, mine personlige eller der blev truet? Instinkt s instinkt Sex instinkt Ambitioner Kolonne 4 Hvad gjorde jeg, om noget, for at starte det hele og igangsætte det sæt omstændigheder, der førte til at jeg befandt mig i en position til at føle frygt? Kolonne 5 Præcis, hvilke karakterbrister, fejl, defekt, mangel, fik mig til at gøre, hvad jeg gjorde eller til at holde fast ved gammel frygt, selvom jeg måske ikke havde gjort noget for at have forårsaget den? Jeg anfører mennesker, institutioner eller principper, som jeg frygter. Jeg frygter: Fordi: Hvad vil de gøre ved mig? Skal jeg måske i fængsel? Kommer jeg til at miste noget materielt værdifuldt? Mister jeg ansigt? Resulterer det i skilsmisse? Vil det ødelægge et personligt? Kunne jeg miste mit arbejde? Og så videre betyder, at man kun er interesseret i opfyldelsen af egne ønsker eller behov, uden tanke for andre menneskers behov eller ønsker. Self-seeking betyder, at man forsøger at fremme egne interesser. Vejledning for udfyldelse af skemaet 1. Når vi beskæftiger os med frygt, skriver vi det ned på papir. Vi laver en liste over mennesker, principper og institutioner, som vi frygter. Udfyld 1. kolonne fra top til bund, gerne på flere ark. Gør intet ved kolonne 2, 3, 4 og 5, før kolonne 1 er helt færdigudfyldt. 2. Vi spørger os selv om grunden til vor frygt. Udfyld kolonne 2 fra top til bund. Gør intet ved kolonne 3, 4 og 5 før kolonne 2 er helt færdigudfyldt. 3. På vores frygtliste skriver vi ud for hvert navn årsagen til vor frygt. Var det selvagtelse, vor tryghed, vore ambitioner, vore personlige eller som havde været involveret? Udfyld kolonne 3 fra top til bund. Start med selvagtelse og slut med kolonnen ambitioner. Gør intet ved kolonne 4, før kolonne 3 er helt færdigudfyldt. 4. Atter vender vi tilbage til vor liste. Ser vi bort fra de fejltagelser, der er begået af andre, så ser vi mere beslutsomt på vore egne fejltagelser. Kolonne 4 5. Hvor havde vi været selviske, uærlige, egoistiske eller frygtsomme? Mens vi spørg os selv om ovenstående spørgsmål, udfylder vi de fire kolonner i kolonne 5. Når vi læser fra venstre mod højre ser vi nu frygten (kolonne 1), grunden (kolonne 2), den del af selvet der var påvirket (kolonne 3), vores egen andel (kolonne 4), den nøjagtige natur af de defekter i os, der tillod frygten at indkapsle og afskære os fra Gud vilje. (kolonne 5)

4 Kolonne 3 Selvet Kolonne 4 Kolonne 5 Instinkt s instinkt Sex instinkt Ambitioner 4. trin Frygt Jeg frygter: Fordi:

5 adfærd Kolonne 3 Selvet Ud for hvert navn på min liste over dem jeg skadede med min adfærd, anfører jeg hvilken del af mit Selv, der fik mig til at gøre, hvad jeg gjorde? Var det forårsaget af det sociale instinkt, sikkerhedsinstinktet eller det instinkt? Instinkt s instinkt Sex instinkt Ambitioner Kolonne 4 Hvilke følelser fremkaldte jeg i andre? Vakte jeg utilbørligt misundelse, mistanke, bitterhed, vrede, ønske om gengældelse, frygt, osv.? Hvad skulle jeg have gjort i stedet? Kolonne 5»Self-seeking «Hvilke af de nævnte karakterbrist fik mig til at gøre, hvad jeg gjorde, som skadede andre? Hvem skadede jeg? Hvad gjorde jeg? betyder, at man kun er interesseret i opfyldelsen af egne ønsker eller behov, uden tanke for andre menneskers behov eller ønsker. Self-seeking betyder, at man forsøger at fremme egne interesser. Vejledning for udfyldelse af skemaet 1. Når vi beskæftiger os med seksuel skade påført andre, skriver vi det ned på papir. Vi laver en liste over mennesker, principper og institutioner, som vi har skadet. Udfyld 1. kolonne fra top til bund, gerne på flere ark. Gør intet ved kolonne 2, 3, 4 og 5, før kolonne 1 er helt færdigudfyldt. 2. Vi skriver, hvad vi gjorde. Udfyld kolonne 2 fra top til bund. Gør intet ved kolonne 3, 4 og 5 før kolonne 2 er helt færdigudfyldt. 3. På vores liste over seksuel skade påført andre, skriver vi ud for hvert navn, hvilken del af vores Selv, som fik os til at gøre, det vi gjorde.. Var det selvagtelse, vor tryghed, vor ambitioner, vore personlige eller som havde været involveret? Udfyld kolonne 3 fra top til bund. Start med selvagtelse og slut med kolonnen ambitioner. Gør intet ved kolonne 4, før kolonne 3 er helt færdigudfyldt. 4. Atter vender vi tilbage til vor liste. Hvilke følelser fremkaldte vi i andre? Vakte vi utilbørligt misundelse, mistanke, bitterhed, vrede, ønske om gengældelse, frygt, osv.? Hvad skulle vi have gjort i stedet? Kolonne 4 5. Hvilke karakterbrister fik os til at gøre, hvad vi gjorde, som skadede andre? Havde vi været selviske, uærlige, self-seeking eller ubetænksomme? Mens vi spørger os selv om ovenstående spørgsmål, udfylder vi de fire kolonner i kolonne 5. Når vi læser fra venstre mod højre ser vi nu navnet (kolonne 1), skaden (kolonne 2), den del af selvet der forårsagede vores handling (kolonne 3), vores egen andel (kolonne 4), den nøjagtige natur af de defekter i os, der fik os til at gøre det vi gjorde, og som indkapsler os i skyld og skam og derved afskære os fra Gud vilje. (kolonne 5)

6 Kolonne 3 Selvet Kolonne 4 Kolonne 5 Instinkt s instinkt Kolonne 5 Ambitioner 4. trin adfærd Hvem skadede jeg? Hvad gjorde jeg?

7 Tilbageblik på Skade påført andre Kolonne 3 Selvet Ud for hvert navn på min liste over dem jeg skadede, anfører jeg hvilken del af mit Selv, der fik mig til at gøre, hvad jeg gjorde? Var det forårsaget af det sociale instinkt, sikkerhedsinstinktet eller det instinkt? Instinkt s instinkt Sex instinkt Ambitioner Kolonne 4 Hvilke følelser fremkaldte jeg i andre? Vakte jeg utilbørligt misundelse, mistanke, bitterhed, vrede, ønske om gengældelse, frygt, osv.? Hvad skulle jeg have gjort i stedet? Kolonne 5»Self-seeking «Hvilke af de nævnte karakterbrist fik mig til at gøre, hvad jeg gjorde, som skadede andre? Hvem skadede jeg? Hvad gjorde jeg? betyder, at man kun er interesseret i opfyldelsen af egne ønsker eller behov, uden tanke for andre menneskers behov eller ønsker. Self-seeking betyder, at man forsøger at fremme egne interesser. Vejledning for udfyldelse af skemaet 1. Når vi beskæftiger os med skade påført andre, skriver vi det ned på papir. Vi laver en liste over mennesker, principper og institutioner, som vi har skadet. Udfyld 1. kolonne fra top til bund, gerne på flere ark. Gør intet ved kolonne 2, 3, 4 og 5, før kolonne 1 er helt færdigudfyldt. 2. Vi skriver, hvad vi gjorde. Udfyld kolonne 2 fra top til bund. Gør intet ved kolonne 3, 4 og 5 før kolonne 2 er helt færdigudfyldt. 3. På vores liste over skade påført andre, skriver vi ud for hvert navn, hvilken del af vores Selv, som fik os til at gøre, det vi gjorde.. Var det selvagtelse, vor tryghed, vor ambitioner, vore personlige eller som havde været involveret? Udfyld kolonne 3 fra top til bund. Start med selvagtelse og slut med kolonnen ambitioner. Gør intet ved kolonne 4, før kolonne 3 er helt færdigudfyldt. 4. Atter vender vi tilbage til vor liste. Hvilke følelser fremkaldte vi i andre? Vakte vi utilbørligt misundelse, mistanke, bitterhed, vrede, ønske om gengældelse, frygt, osv.? Hvad skulle vi have gjort i stedet? Kolonne 4 5. Hvilke karakterbrister fik os til at gøre, hvad vi gjorde, som skadede andre? Havde vi været selviske, uærlige, self-seeking eller ubetænksomme? Mens vi spørger os selv om ovenstående spørgsmål, udfylder vi de fire kolonner i kolonne 5. Når vi læser fra venstre mod højre ser vi nu navnet (kolonne 1), skaden (kolonne 2), den del af selvet der forårsagede vores handling (kolonne 3), vores egen andel (kolonne 4), den nøjagtige natur af de defekter i os, der fik os til at gøre det vi gjorde, og som indkapsler os i skyld og skam og derved afskære os fra Gud vilje. (kolonne 5)

8 Tilbageblik på Skade påført andre Kolonne 3 Selvet Kolonne 4 Kolonne 5 Instinkt s instinkt Sex instinkt Ambitioner Hvem skadede jeg? Hvad gjorde jeg?

Salmer: 749 I østen Nat, søvn 740 366 Nogen må våge 336 Vor Gud han er Kain 698 698 Kain 336 192 v. 3-5 Kærligheden 697 Herre, jeg vil 697

Salmer: 749 I østen Nat, søvn 740 366 Nogen må våge 336 Vor Gud han er Kain 698 698 Kain 336 192 v. 3-5 Kærligheden 697 Herre, jeg vil 697 1. s. i fasten II 14. februar 2016 Toreby 9, Sundkirken 10 Salmer: 749 I østen Nat, søvn 740 366 Nogen må våge 336 Vor Gud han er Kain 698 698 Kain 336 192 v. 3-5 Kærligheden 697 Herre, jeg vil 697 Bøn:

Læs mere

#17 Hvorfor Gud tillader lidelse

#17 Hvorfor Gud tillader lidelse #17 Hvorfor Gud tillader lidelse Lidelse! Det er alle vegne rundt omkring os i form af vold, voldtægt, skilsmisse, krig, naturkatastrofer og sygdom. Folk vil gerne vide hvorfor. Vi gisper efter vejret,

Læs mere

Til underviseren. I slutningen af hver skrivelse er der plads til, at du selv kan udfylde med konkrete eksempler fra undervisningen.

Til underviseren. I slutningen af hver skrivelse er der plads til, at du selv kan udfylde med konkrete eksempler fra undervisningen. Til underviseren Her er nogle små skrivelser med information til forældrene om Perspekt 3. Du kan bruge dem til løbende at lægge på Forældreintra eller lignende efterhånden som undervisningen skrider frem.

Læs mere

Udgivet af Line Christensen, fra: SkrevetafFysioterapeuten.dk Kontakt:

Udgivet af Line Christensen, fra: SkrevetafFysioterapeuten.dk Kontakt: Udgivet af Line Christensen, fra: SkrevetafFysioterapeuten.dk Kontakt: kontakt@skrevetaffysioterapeuten.dk Indledning Jeg har lavet denne Smertedagbog for at hjælpe dig med at få et overblik over dine

Læs mere

Vejledning til Photofiltre nr.166 Side 1 Lave små grafik knapper i Photofiltre

Vejledning til Photofiltre nr.166 Side 1 Lave små grafik knapper i Photofiltre Side 1 Photofiltre er jo først og fremmest et fotoredigeringsprogram. MEN det er også udmærket til at lave grafik med. F.eks. disse knapper er hurtig og nemme at lave. Her er der sat en hvid trekant med

Læs mere

Når mor eller far er ulykkesskadet. når mor eller far er ulykkesskadet

Når mor eller far er ulykkesskadet. når mor eller far er ulykkesskadet Når mor eller far er ulykkesskadet når mor eller far er ulykkesskadet 2 Til mor og far Denne brochure er til børn mellem 6 og 10 år, som har en forælder, der er ulykkesskadet. Kan dit barn læse, kan det

Læs mere

EKSEMPEL PÅ INTERVIEWGUIDE

EKSEMPEL PÅ INTERVIEWGUIDE EKSEMPEL PÅ INTERVIEWGUIDE Briefing Vi er to specialestuderende fra Institut for Statskundskab, og først vil vi gerne sige tusind tak fordi du har taget dig tid til at deltage i interviewet! Indledningsvis

Læs mere

5. Kapitel Sådan virker det Læs fra første afsnit side 80 og resten af kapitlet

5. Kapitel Sådan virker det Læs fra første afsnit side 80 og resten af kapitlet FJERDE TRIN: Vi lavede en dybtgående og frygtløs moralsk opgørelse over, hvad vi indeholdt. 5. Kapitel Sådan virker det Læs fra første afsnit side 80 og resten af kapitlet Bogen Anonyme Alkoholikere er

Læs mere

6. Kapitel Handling. Læs fra sidste afsnit på side 90 til første afsnit side 91

6. Kapitel Handling. Læs fra sidste afsnit på side 90 til første afsnit side 91 OTTENDE TRIN: Vi lavede en liste over alle de mennesker, vi havde gjort fortræd, og blev villige til at gøre det godt igen over for dem alle. 6. Kapitel Handling Læs fra sidste afsnit på side 90 til første

Læs mere

Introduktion til forældre og andre voksne, der gerne vil være en del af vores verden

Introduktion til forældre og andre voksne, der gerne vil være en del af vores verden Kære voksne til børn i Sundbrinkens Børnehus Sundbrinkens børn og vores børns måde at være i verden på, er en del af en helhed. Derfor er vi rigtig glade for at kunne dele vores verden med jer, når I har

Læs mere

Gratis E-kursus. Få succes med din online markedsføring - Online markedsføring alle kan være til

Gratis E-kursus. Få succes med din online markedsføring - Online markedsføring alle kan være til Gratis E-kursus Få succes med din online markedsføring - Online markedsføring alle kan være til Bloggens styrke Indledning 3 Hvad er en blog? 5 Hvorfor blogge? 7 Sådan kommer du i gang 9 Få succes med

Læs mere

Flemming Jensen. Parforhold

Flemming Jensen. Parforhold Flemming Jensen Parforhold Papyrus Publishing Art direction: Louise Bech Illustatorer: Lea Maria Lucas Wierød Louise Bech Forskningsleder: Flemming Jensen Faglige konsulenter: Gitte S. Nielsen Lene V.

Læs mere

Tekster: 3. mos 19.1-2.9-18, Gal. 2. 16-21, Luk 10.23-37

Tekster: 3. mos 19.1-2.9-18, Gal. 2. 16-21, Luk 10.23-37 Tekster: 3. mos 19.1-2.9-18, Gal. 2. 16-21, Luk 10.23-37 Salmer: Vejby 9.00: 749 I østen stiger 493 Gud Herren så 164 Øjne, I var lykkelige (Mel. Egmose) 518 På Guds nåde Lihme 10.30: 749 I østen stiger

Læs mere

Vejledning til dagpengekortet på Selvbetjeningen

Vejledning til dagpengekortet på Selvbetjeningen Vejledning til dagpengekortet på Selvbetjeningen Denne vejledning indeholder eksempler på, hvordan du udfylder dit dagpengekort. Du kan benytte samme vejledning til udfyldelse af efterlønskort eller et

Læs mere

Spørgsmål til måling af medarbejdertrivsel

Spørgsmål til måling af medarbejdertrivsel 9. juni 2009 j.nr. 08-633-2 Spørgsmål til måling af medarbejdertrivsel 1. Anerkendelse 1. Bliver dit arbejde anerkendt og påskønnet af din nærmeste leder? 2. Bliver dit arbejde anerkendt og påskønnet af

Læs mere

Udvalget for Udlændinge- og Integrationspolitik 2014-15 UUI Alm.del endeligt svar på spørgsmål 492 Offentligt

Udvalget for Udlændinge- og Integrationspolitik 2014-15 UUI Alm.del endeligt svar på spørgsmål 492 Offentligt Udvalget for Udlændinge- og Integrationspolitik 2014-15 UUI Alm.del endeligt svar på spørgsmål 492 Offentligt Udlændingeafdelingen Dato: 23. marts 2015 Dok.: 1547174 UDKAST TIL TALE til brug for besvarelsen

Læs mere

Op i røven. Finn Janning

Op i røven. Finn Janning Op i røven Finn Janning Gert: Jeg har ikke haft rigtig sex i mere end to måneder. Psykologen: Er det ikke lidt diskriminerende at sige rigtig sex? Hvad er rigtig sex? Taler vi stillinger, køn, alder, ja,

Læs mere

Kommunikation. Konflikter. Kapitel

Kommunikation. Konflikter. Kapitel Recke & Hesse 2003 Kapitel 9 Kommunikation Konflikter Konflikter med andre mennesker er en yderst almindelig faktor i tilbagefaldsprocessen. Særligt når situationen medfører frustration og vrede og ikke

Læs mere

UANMODEDE HENVENDELSER (SPAM)

UANMODEDE HENVENDELSER (SPAM) UANMODEDE HENVENDELSER (SPAM) VIDEN RÅDGIVNING SERVICE TRYGHED INDHOLD 1. Kort fortalt... 3 2. Uanmodede henvendelser.... 3 3. Nærmere om samtykke til henvendelse.... 7 3.1. Krav om forudgående samtykke...

Læs mere

Retfærdighed betyder ikke at alle får det samme. Retfærdighed betyder at alle får hvad de har brug for

Retfærdighed betyder ikke at alle får det samme. Retfærdighed betyder at alle får hvad de har brug for + Social historier + Retfærdighed betyder ikke at alle får det samme Retfærdighed betyder at alle får hvad de har brug for + Det er barnets / den unges opfattelse af en situation som bestemmer, hvordan

Læs mere

Respondenter Procent Skriv navn 13 100,0% I alt 13 100,0% Respondenter Procent I en gruppe 13 100,0% Individuelt 0 0,0% I alt 13 100,0%

Respondenter Procent Skriv navn 13 100,0% I alt 13 100,0% Respondenter Procent I en gruppe 13 100,0% Individuelt 0 0,0% I alt 13 100,0% Vælg din vejleder Skriv navn 13 100,0% Vælg din vejleder - Skriv navn Lars Ditrichson Lars dietrichson Lars Grubbe Dietrichson lars dietrichson Lars Dietrictson Lars Grubbe Ditrichson Blev projektet udarbejdet

Læs mere

Derfor bør du give dig selv

Derfor bør du give dig selv Derfor bør du give dig selv alenetid Der kan være store fordele ved at være alene. Det giver dig mulighed for at slappe helt af, uden at du behøver bekymre dig om andre og deres bekymringer. Det er en

Læs mere

Vejledning til Photofiltre nr.129 Side 1

Vejledning til Photofiltre nr.129 Side 1 Side 1 Til denne vejledning laver vi lidt ekstra ved hvert billede. Vi skal bruge det der hedder Image Curl. Vi skal altså bruge en fil der kan hentes på min hjemmeside under Photofiltre 7 og nederst på

Læs mere

Patientinformation. Vending af foster i sædestilling

Patientinformation. Vending af foster i sædestilling Patientinformation Vending af foster i sædestilling Kvalitet Døgnet Rundt Gynækologisk/obstetrisk afdeling Vending - hvorfor og hvordan? I denne folder får du/i information om, hvordan vending foregår.

Læs mere

ICS trekantens højre side. At forholde sig undersøgende til omsorgsgiverkompetence - specielt med fokus på affektregulering og mentalisering

ICS trekantens højre side. At forholde sig undersøgende til omsorgsgiverkompetence - specielt med fokus på affektregulering og mentalisering ICS trekantens højre side At forholde sig undersøgende til omsorgsgiverkompetence - specielt med fokus på affektregulering og mentalisering Publikationen er udgivet af Socialstyrelsen Edisonsvej 18, 1.

Læs mere

Screening af borgeren (til sundhedsrådgivere)

Screening af borgeren (til sundhedsrådgivere) Screening af borgeren (til sundhedsrådgivere) Spørgsmål til sundhedsrådgiveren Denne del af spørgeskemaet besvares af sundhedsrådgiveren 1. Skriv dato for gennemførelse af spørgeskemaet 2. Hvad er dit

Læs mere

Lokal Handlingsplan mod mobning

Lokal Handlingsplan mod mobning Lokal Handlingsplan mod mobning Arbejdsplads XX tilslutter sig den fælles definition på mobning 1 : Det er mobning, når en eller flere personer gentagne gange og over længere tid udsætter en anden person

Læs mere

Årsafslutning i SummaSummarum 4

Årsafslutning i SummaSummarum 4 Årsafslutning i SummaSummarum 4 Som noget helt nyt kan du i SummaSummarum 4 oprette et nyt regnskabsår uden, at det gamle (eksisterende) først skal afsluttes. Dette betyder, at det nu er muligt at bogføre

Læs mere

UPS AND DOWNS PÅ TROENS REJSE

UPS AND DOWNS PÅ TROENS REJSE Joh 21,15-19 s.1 Prædiken af Morten Munch 1. s.e. påske / 3. april 2016 Tekst: Joh 21,15-19 UPS AND DOWNS PÅ TROENS REJSE Betagelse Simon Peters relation til Jesus og hele det forløb, han er igennem som

Læs mere

7.s.e.trin. II 2016 Bejsnap 9.00, Ølgod 10.30 751 28 516 675 49

7.s.e.trin. II 2016 Bejsnap 9.00, Ølgod 10.30 751 28 516 675 49 Der tales en del om frygt i evangeliet til i dag. Der er da også nok at være bange for. Der sker frygtelige ting i denne verden. Det har der vel altid gjort. Og vi har nok altid frygtet, at vi skulle blive

Læs mere

Der er i de senere år kommet mere opmærksomhed på barnets sprogudvikling. Sprogudviklingen har indflydelse på barnets kommunikation med andre og

Der er i de senere år kommet mere opmærksomhed på barnets sprogudvikling. Sprogudviklingen har indflydelse på barnets kommunikation med andre og Der er i de senere år kommet mere opmærksomhed på barnets sprogudvikling. Sprogudviklingen har indflydelse på barnets kommunikation med andre og senere barnets læse-og skrivefærdigheder. Faktorer der

Læs mere

6. Kapitel Handling. Læs fra første afsnit på side 91 til første afsnit side 97

6. Kapitel Handling. Læs fra første afsnit på side 91 til første afsnit side 97 NIENDE TRIN: Vi gik direkte til disse mennesker og gjorde det godt igen, hvor det var muligt, undtagen hvor dette ville skade dem eller andre. 6. Kapitel Handling Læs fra første afsnit på side 91 til første

Læs mere

Specialpædagogiske metoder Autisme / ADHD

Specialpædagogiske metoder Autisme / ADHD + Specialpædagogiske metoder Autisme / ADHD + Hvorfor struktur? n Empati/ Central coherence / Eksekutive funktioner n Brug teknikker som hjælper til at organisere og fastholde viden visuelt n Forskellige

Læs mere

Accept af at være stressramt

Accept af at være stressramt Første fase Accept af at være stressramt Det bedste, du kan gøre som stressramt, er hurtigst muligt at acceptere situationen. Det lyder enkelt, men for mange, er det den sværeste del af processen. Mange

Læs mere

Sådan skal du udfylde og sende dit dagpengekort

Sådan skal du udfylde og sende dit dagpengekort 9. juli 2014 Version 1.1 Sådan skal du udfylde og sende dit dagpengekort Du kan altid se på forsiden af Mit3F, hvornår du skal indsende det næste dagpengekort. Du finder dagpengekortet på Mit3f ved at

Læs mere

Service i rengøring. Service i rengøring. Daglig erhvervsrengøring

Service i rengøring. Service i rengøring. Daglig erhvervsrengøring Service i rengøring Daglig erhvervsrengøring 1 Forord At udføre erhvervsrengøring kræver uddannelse dette undervisningsmateriale er udarbejdet som grundbogsmateriale til kurset Daglig erhvervsrengøring.

Læs mere

6 Trin til: Hvordan du når dine mål og skaber det liv du ønsker.

6 Trin til: Hvordan du når dine mål og skaber det liv du ønsker. 6 Trin til: Hvordan du når dine mål og skaber det liv du ønsker. Velkommen til måske dit nye liv. De fleste mennesker har nogle ideer om hvordan deres liv skal udforme sig, men det er faktisk under 3 %

Læs mere

Attraktive arbejdspladser er vejen frem

Attraktive arbejdspladser er vejen frem Attraktive er er vejen frem 2 Konklusion Omkring halvdelen af offentligt ansatte FTF ere er ansat på en, der ikke er attraktiv. Samtidig ses, at personer, der ansat på ikke-attraktive er i stort omfang

Læs mere

Gode råd. Gode råd om samtale og samvær med mennesker med en demenssygdom. Yderligere oplysninger om demens: www.videnscenterfordemens.

Gode råd. Gode råd om samtale og samvær med mennesker med en demenssygdom. Yderligere oplysninger om demens: www.videnscenterfordemens. Demensenheden Yderligere oplysninger om demens: www.videnscenterfordemens.dk www.alzheimer.dk/roskilde www.aeldresagen.dk Demenslinien 58 50 58 50 om samtale og samvær med mennesker med en demenssygdom

Læs mere

Børns seksuelle udvikling og lege.

Børns seksuelle udvikling og lege. Børns seksuelle udvikling og lege. Dette er et emne, vi ofte diskuterer i personalegruppen, og det viser sig meget tydeligt at det er et emne, som vi alle sammen har forskellige holdninger til og forskellige

Læs mere

Manual til Aalborg Kommune Betalingskort

Manual til Aalborg Kommune Betalingskort Manual til Aalborg Kommune Betalingskort Indhold Manual til Aalborg Kommune Betalingskort... 1 Hvordan logger jeg ind første gang?... 2 Hvordan indbetaler jeg penge på mit barns betalingskort?... 3 Hvordan

Læs mere

APV og trivsel 2015. APV og trivsel 2015 1

APV og trivsel 2015. APV og trivsel 2015 1 APV og trivsel 2015 APV og trivsel 2015 1 APV og trivsel 2015 I efteråret 2015 skal alle arbejdspladser i Frederiksberg Kommune udarbejde en ny grundlæggende APV og gennemføre en trivselsundersøgelse.

Læs mere

Projekt Guidet egenbeslutning og epilepsi. Refleksionsark. Tilpasset fra: Vibeke Zoffmann: Guidet Egen-Beslutning, 2004.

Projekt Guidet egenbeslutning og epilepsi. Refleksionsark. Tilpasset fra: Vibeke Zoffmann: Guidet Egen-Beslutning, 2004. Projekt Guidet egenbeslutning og epilepsi Refleksionsark Tilpasset fra: Vibeke Zoffmann: Guidet Egen-Beslutning, 2004. Label: Refleksionsark, der er udfyldt og drøftet 1. Samarbejdsaftale Markér 1a. Invitation

Læs mere

- 20 - Personligt niveau Gruppeniveau Organisatorisk niveau Kvinder er ikke gode til bestemt job. Udelukket fra socialt samvær Kommentering af kvinden

- 20 - Personligt niveau Gruppeniveau Organisatorisk niveau Kvinder er ikke gode til bestemt job. Udelukket fra socialt samvær Kommentering af kvinden - 20 - Figur 4: Adfærdskategorier i sammenhæng med situation Generel nedgøring af kønnet Personlig nedgøring med udgangspunkt i kønnet Uønsket seksuel opmærksomhed Personligt niveau Gruppeniveau Organisatorisk

Læs mere

En mini e-bog til dig fra Aros Business Academy 7 FEJL DU IKKE MÅ BEGÅ, NÅR DU SØGER JOB

En mini e-bog til dig fra Aros Business Academy 7 FEJL DU IKKE MÅ BEGÅ, NÅR DU SØGER JOB En mini e-bog til dig fra Aros Business Academy 7 FEJL DU IKKE MÅ BEGÅ, NÅR DU SØGER JOB 7 FEJL DU IKKE MÅ BEGÅ, NÅR DU SØGER JOB Kan du svare klart på alle 7 spørgsmål i den her bog? Hvis ikke, så begår

Læs mere

Indsend dine ydelseskort via web a-kassen på

Indsend dine ydelseskort via web a-kassen på Indsend dine ydelseskort via web a-kassen på www.foa.dk Indhold 1. Log på 2. Bekræft dine kontaktoplysninger ( Min profil ) 3. Udfyld ydelseskortet 4. Kvittering på indsendt ydelseskort 5. Ret i ydelseskortet

Læs mere

PALS Positiv Adfærd i Læring og Samspil

PALS Positiv Adfærd i Læring og Samspil PALS Positiv Adfærd i Læring og Samspil Hvorfor gik vi med i PALS? PALS har fokus på forebyggelse. Det er IKKE et brandslukningsprojekt. Skolen er i konstant forandring udfordringer til lærer- / pædagogrollen

Læs mere

Unge med særlige behov og seksualitet. v. Kim Steimle Rasmussen, SUMH Mette Gundersen, Sex & Samfund

Unge med særlige behov og seksualitet. v. Kim Steimle Rasmussen, SUMH Mette Gundersen, Sex & Samfund Unge med særlige behov og seksualitet v. Kim Steimle Rasmussen, SUMH Mette Gundersen, Sex & Samfund Program Introduktion Særlige temaer og problematikker Case del 1: Charlotte onanerer i timen Case del

Læs mere

Nyt skoleår - Skolepenge

Nyt skoleår - Skolepenge Nyt skoleår - Skolepenge Indledning... 3 Økonomisystem Nyt skoleår... 3 Terminer... 4 Priser... 4 Abonnement pr. barn... 5 Prognose for abonnementskørsel... 6 Afstemninger inden abonnementskørsel... 7

Læs mere

[ Rock Solid ] Formålet med aftenen. 2 Sp!l Pirater. 5 minutter. 10 minutter. Materialer. Materialer. !ce breaker Menneskepyramide. Formål.

[ Rock Solid ] Formålet med aftenen. 2 Sp!l Pirater. 5 minutter. 10 minutter. Materialer. Materialer. !ce breaker Menneskepyramide. Formål. 13 / ROCK SOLID / SIDE 1 AF 7 [ Rock Solid ] et med aftenen At forberede de unge på at kriser vil opstå i deres liv At tale med dem om at bygge sit liv på troværdige venskaber, godt selvværd og tillid

Læs mere

DREJEBOG 2. Kerneårsagsanalyser. Kortere undervisningsoplæg eller indlæg på fx et personalemøde (30 45 minutter)

DREJEBOG 2. Kerneårsagsanalyser. Kortere undervisningsoplæg eller indlæg på fx et personalemøde (30 45 minutter) DREJEBOG 2 Kerneårsagsanalyser Kortere undervisningsoplæg eller indlæg på fx et personalemøde (30 45 minutter) Kerneårsagsanalyser Hvornår og hvordan? Hvad er en KÅA? En systematisk metode til afdækning

Læs mere

Regn med tallene. 1 Spil Væddeløbet. Du skal bruge Kuber. To terninger. Arbejdsark

Regn med tallene. 1 Spil Væddeløbet. Du skal bruge Kuber. To terninger. Arbejdsark Regn med tallene 1 Spil Væddeløbet Du skal bruge Kuber To terninger Arbejdsark 47 48 KG 2 Regn med lommeregner Du skal bruge Lommeregner Målebånd Stopur Vægt Arbejdsark 49 50 51 KG Værksted : Leg butik.

Læs mere

Manuskript Alejandro, case 1

Manuskript Alejandro, case 1 Manuskript Alejandro, case 1 Hvert år forlader over 120.000 mennesker Guatemala. De flygter gennem Mexico hvorfra de forsøger at krydse grænsen til USA. Størstedelen tilhører Guatemalas oprindelige befolkning,

Læs mere

2.2 Ændringer og tillæg. Ændringer af og tillæg til Aftalegrundlaget er kun gældende, hvis parterne har aftalt dem skriftligt.

2.2 Ændringer og tillæg. Ændringer af og tillæg til Aftalegrundlaget er kun gældende, hvis parterne har aftalt dem skriftligt. Salgs- og leveringsbetingelser for Dynamic Venues ApS serviceydelser til erhvervskunder 1. Anvendelse 1.1 Anvendelse. Almindelige salgs- og leveringsbetingelser ( Betingelserne ) gælder for alle aftaler

Læs mere

Arbejdsmiljøgruppens problemløsning

Arbejdsmiljøgruppens problemløsning Arbejdsmiljøgruppens problemløsning En systematisk fremgangsmåde for en arbejdsmiljøgruppe til løsning af arbejdsmiljøproblemer Indledning Fase 1. Problemformulering Fase 2. Konsekvenser af problemet Fase

Læs mere

Spørgeskema til dig som vægtstopper

Spørgeskema til dig som vægtstopper Spørgeskema til dig som vægtstopper Sundhedsstyrelsen Og NIRAS Konsulenterne 2 Spørgeskema til dig som vægtstopper Du er nu godt i gang med dit vægtstopforløb eller er muligvis nået til afslutningen af

Læs mere

Ny Nordisk Skole. Arbejdshæfte til forandringsteori

Ny Nordisk Skole. Arbejdshæfte til forandringsteori Ny Nordisk Skole Arbejdshæfte til forandringsteori Introduktion Ny Nordisk Skole handler om at styrke dagtilbud og skoler, så de har de bedste forudsætninger for at give børn og unge et fagligt løft. Dette

Læs mere

Efterafgrøder til markplan 2015

Efterafgrøder til markplan 2015 Generelt Generelt Denne vejledning gennemgår fremgangsmåden ved eksport af data fra Næsgaard MARK til indberetning af efterafgrøder via tast-selv-service samt planlægning af efterafgrøder fremadrettet

Læs mere

Prøveeksemplar. Hvordan har du det i børnehaven? Spørgsmål om børnemiljø til de 4-6-årige

Prøveeksemplar. Hvordan har du det i børnehaven? Spørgsmål om børnemiljø til de 4-6-årige Hvordan har du det i børnehaven? Spørgsmål om børnemiljø til de 4-6-årige Bemærk: Dette er et prøveeksemplar. De spørgeskemaer, børnehaven skal udlevere til børnene, skal udskrives i Børnemiljøtermometeret

Læs mere

Oplæg til debat. Hvem mangler i jeres menighedsråd?

Oplæg til debat. Hvem mangler i jeres menighedsråd? Oplæg til debat Hvem mangler i jeres menighedsråd? Menighedsrådsvalg 2016 Indledning Til efteråret skal der vælges nye kandidater til menighedsrådene i hele landet. Mange steder betyder det, at der skal

Læs mere

SPØRGESKEMAUNDERSØGELSE

SPØRGESKEMAUNDERSØGELSE SPØRGESKEMAUNDERSØGELSE Sådan ser du svarprocenten og rykker for eller tilbagekalder besvarelser I denne vejledning kan du læse, hvordan du kan følge arbejdspladsens svarprocent på spørgeskemaundersøgelsen

Læs mere

Pinsedag Joh. 14,15-21; Jer. 31,31-34; Apg. 2,1-11 Salmer: 290, 300, 283-291,292 (alterg.), 298

Pinsedag Joh. 14,15-21; Jer. 31,31-34; Apg. 2,1-11 Salmer: 290, 300, 283-291,292 (alterg.), 298 Pinsedag Joh. 14,15-21; Jer. 31,31-34; Apg. 2,1-11 Salmer: 290, 300, 283-291,292 (alterg.), 298 Lad os bede! Kære hellige ånd, tak fordi Du er hos os som vor ledsager gennem livet. Vi beder dig: bliv hos

Læs mere

Solaris Værdigrundlag

Solaris Værdigrundlag Solaris Værdigrundlag Solaris En forening der giver inspiration og motivation til at fastholde og fremme spejderarbejdet. Solaris er en forening under Det Danske Spejderkorps. Dermed defineres Solaris

Læs mere

Vejledning til Uddannelsesplan for elever i 10. klasse til ungdomsuddannelse eller anden aktivitet

Vejledning til Uddannelsesplan for elever i 10. klasse til ungdomsuddannelse eller anden aktivitet Vejledning til Uddannelsesplan for elever i 10. klasse til ungdomsuddannelse eller anden aktivitet Om uddannelsesplanen Uddannelsesplanen er din plan for fremtiden. Du skal bruge den til at finde ud af,

Læs mere

Få helt styr på NemID WWW.KOMPUTER.DK

Få helt styr på NemID WWW.KOMPUTER.DK KOMPUTER FOR ALLE Få helt styr på Gå på netbank og borgerservice med Her viser vi, hvordan du bestiller og bruger, så du kan bruge netbank og de mange offentlige internettjenester. Når du vil logge på

Læs mere

BILAG A SPØRGESKEMA. I denne At-vejledning præsenteres et kort spørgeskema med i alt 44 spørgsmål fordelt på otte skalaer.

BILAG A SPØRGESKEMA. I denne At-vejledning præsenteres et kort spørgeskema med i alt 44 spørgsmål fordelt på otte skalaer. 16 BILAG A SPØRGESKEMA I denne At-vejledning præsenteres et kort spørgeskema med i alt 44 spørgsmål fordelt på otte skalaer. Skalaernes spørgsmål indgår i et større spørgeskema, der omfatter i alt 26 skalaer

Læs mere

Victor, Sofia og alle de andre

Victor, Sofia og alle de andre Victor, Sofia og alle de andre Victor betyder vinder, og Sofia betyder vis dom. Begge er egenskaber, som vi alle sammen gerne vil eje. I denne bog er det navnene på to af de børn, vi møder i mange af bogens

Læs mere

Den koordinerende indsatsplan. Informationspjece til fagperson

Den koordinerende indsatsplan. Informationspjece til fagperson Den koordinerende indsatsplan Informationspjece til fagperson Tovholder Fagpersonen er tovholder på forløbet med en koordinerende indsatsplan og sikrer i samarbejde med borger, pårørende og relevante fagprofessionelle,

Læs mere

Formål Fremgangsmåde Trækteori generelt

Formål Fremgangsmåde Trækteori generelt Formål En kritisk gennemgang af trækteori, med fokus på Allport og femfaktor teorien som formuleret af Costa & McCrae. Ønsket er at finde frem til de forskellige kritikpunkter man kan stille op i forhold

Læs mere

Identitet og autenticitet

Identitet og autenticitet Indhold Forord: Identitet og autenticitet 9 1. Forvandlende kendskab til jeg et og Gud 15 2. At lære Gud at kende 29 3. De første skridt mod at lære sig selv at kende 43 4. At kende sig selv som man virkelig

Læs mere

Lederadfærdsanalyse II egen opfattelse af ledelsesstil

Lederadfærdsanalyse II egen opfattelse af ledelsesstil Lederadfærdsanalyse II egen opfattelse af ledelsesstil Instruktion Formålet med Lederadfærdsanalyse II Egen er at give dig oplysninger om, hvordan du opfatter din ledelsesstil. I det følgende vil du blive

Læs mere

Far: Du tænker for meget, min dreng. Man kan ikke ændre på fortiden. Sket er sket. (Far mener det.)

Far: Du tænker for meget, min dreng. Man kan ikke ændre på fortiden. Sket er sket. (Far mener det.) TILGIVELSE Kaffe? Nej... Jo. Bare en lille kop. Sæt dig ned. (Far tænder en pibe. Hælder kaffen op. Lytter.) Jeg savner hende. Det ved jeg. Det er som et sort hul indeni mig. Drik din kaffe. Jeg kan huske

Læs mere

Enhed for Selvmordsforebyggelse. Information til pårørende

Enhed for Selvmordsforebyggelse. Information til pårørende Enhed for Selvmordsforebyggelse Information til pårørende 2 Kort om denne pjece Denne pjece er til dig, der er pårørende til en person, der skal i gang med et behandlingsforløb hos Enhed for Selvmordsforebyggelse.

Læs mere

L: Præsenterer og spørger om han har nogle spørgsmål inden de går i gang. Det har han ikke.

L: Præsenterer og spørger om han har nogle spørgsmål inden de går i gang. Det har han ikke. Bilag 4 Transskription af Per Interviewere: Louise og Katariina L: Louise K: Katariina L: Præsenterer og spørger om han har nogle spørgsmål inden de går i gang. Det har han ikke. L: Vi vil gerne høre lidt

Læs mere

Spørgsmål: Må der - i forlængelse af ovenstående spørgsmål - være én projektleder pr. skole?

Spørgsmål: Må der - i forlængelse af ovenstående spørgsmål - være én projektleder pr. skole? Ofte stillede spørgsmål Organisering Spørgsmål: Det fremgår af udmeldingen, at brobygningsforløbet skal være fysisk placeret på en erhvervsskole, men kan brobygningsforløbet godt være placeret på forskellige

Læs mere

MANUAL TIL RESULTATINDBERETNING OG OPDATERING AF KLUBSPECIFIKKE DATA I DANSK TENNIS FORBUND OG UNIONERNES HOLDTURNERINGSPROGRAM (HTP)

MANUAL TIL RESULTATINDBERETNING OG OPDATERING AF KLUBSPECIFIKKE DATA I DANSK TENNIS FORBUND OG UNIONERNES HOLDTURNERINGSPROGRAM (HTP) MANUAL TIL RESULTATINDBERETNING OG OPDATERING AF KLUBSPECIFIKKE DATA I DANSK TENNIS FORBUND OG UNIONERNES HOLDTURNERINGSPROGRAM (HTP) Dansk Tennis Forbund 22. april 2015 side 1 af 10 Indholdsfortegnelse

Læs mere

SÅDAN VIRKER DET. (Side 75 til 86)

SÅDAN VIRKER DET. (Side 75 til 86) (Side 75 til 86) Når vi kommer til 5. kapitel Sådan virker det, har vi fået en klar forståelse af, hvad problemet alkoholisme er, og hvad løsningen er - nemlig Gud sådan som vi opfatter Ham. Alt, hvad

Læs mere

Virksomheden bør desuden være opmærksom på at gravide ikke er medtaget i tjeklisten.

Virksomheden bør desuden være opmærksom på at gravide ikke er medtaget i tjeklisten. Tjekliste til arbejdspladsvurdering i Grønland Praktiserende læger Indledning Arbejdstilsynet har lavet denne tjekliste, fortrinsvis til virksomheder med færre end ti ansatte. Den er et redskab, som virksomheden

Læs mere

[ Alene Hjemme ] Introduktion til denne aften. Formålet med aftenen. !ce breaker Kædetrickbold. 5 minutter. Materialer. Spillet.

[ Alene Hjemme ] Introduktion til denne aften. Formålet med aftenen. !ce breaker Kædetrickbold. 5 minutter. Materialer. Spillet. 211 / ALENE HJEMME / SIDE 1 AF 9 [ Alene Hjemme ] Introduktion til denne aften Venskaber er vigtige for de 10-14 årige De har behov for at blive accepteret og være ønsket meget mere end i nogen anden alder

Læs mere

Forældelse af erstatningskrav efter lov om patientforsikring 19, Højesterets dom af 8. december 2003.

Forældelse af erstatningskrav efter lov om patientforsikring 19, Højesterets dom af 8. december 2003. Forældelse af erstatningskrav efter lov om patientforsikring 19, Højesterets dom af 8. december 2003. (Årsberetning 2003) Højesterets dom af 8. december 2003. En patient blev opereret for en nedgroet negl

Læs mere

ADFÆRDSAKTIVERING VED DEPRESSION EN KLINISK GUIDE 2012 FORFATTERNE OG DANSK PSYKOLOGISK FORLAG. Appendiks

ADFÆRDSAKTIVERING VED DEPRESSION EN KLINISK GUIDE 2012 FORFATTERNE OG DANSK PSYKOLOGISK FORLAG. Appendiks Appendiks Appendiks 1 Skemaer og arbejdsark for deprimerede klienter Skemaer og arbejdsark, som kan være en hjælp for terapeuter i deres arbejde med deprimerede klienter. Appendiks 1a er et casekonceptualiseringsskema,

Læs mere

1. søndag efter påske II Salmer: 234, 730, 787, 292, 241, 247, 52

1. søndag efter påske II Salmer: 234, 730, 787, 292, 241, 247, 52 1. søndag efter påske II Salmer: 234, 730, 787, 292, 241, 247, 52 Hvis et menneske bliver svigtet, såret eller skuffet, må tilliden langsomt bygges op igen. De parter der har været involveret, må samme

Læs mere

Pejling på ledergruppen del 2

Pejling på ledergruppen del 2 Pejling på ledergruppen del 2 Hver 2. ledergruppe mangler formål med ledergruppearbejdet Hvis man vil have succes med ledergruppearbejdet, så er det en rigtig god idé at starte med at finde ud af, hvorfor

Læs mere

Det danske sundhedsvæsen

Det danske sundhedsvæsen Det danske sundhedsvæsen Undervisningsmateriale til sprogskoler Kapitel 8: Undersøgelse for brystkræft (mammografi) 8 Undersøgelse for brystkræft (mammografi) Brystkræft Brystkræft er en alvorlig sygdom.

Læs mere

Arduino kursus lektion 4:

Arduino kursus lektion 4: Arduino kursus lektion 4: I denne lektion skal vi bruge et digitalt termometer til at aflæse temperaturen! Herefter skal vi tænde 3 dioder som hver indikerer forskellige temperaturer! Opgave 1: Temperatursensor

Læs mere

Kommuniker: Symbolskrivning 2 Kom godt i gang med tavler 1

Kommuniker: Symbolskrivning 2 Kom godt i gang med tavler 1 Denne aktivitet viser, hvordan du kan lave en enkelt tavle til skrivning Dette hjælpeark følger efter Kom godt i gang med at skrive og forudsætter, at du er fortrolig med de grundlæggende funktioner i

Læs mere

Stærke børnefællesskaber - om trivsel og læring for alle børn

Stærke børnefællesskaber - om trivsel og læring for alle børn Stærke børnefællesskaber - om trivsel og læring for alle børn Konference for Undervisningsministeriets samarbejdskommuner 12. maj 2015 Uddannelseskonsulent Det Samfundsfaglige og Pædagogiske Fakultet Agenda

Læs mere

Handleplan vedrørende alvorlige ulykker-dødsfald i den nærmeste familie/ i personalegruppen og skilsmisser for børn i Børnehusene Tjæreborg

Handleplan vedrørende alvorlige ulykker-dødsfald i den nærmeste familie/ i personalegruppen og skilsmisser for børn i Børnehusene Tjæreborg Handleplan for sorg og krise Handleplan vedrørende alvorlige ulykker-dødsfald i den nærmeste familie/ i personalegruppen og skilsmisser for børn i Børnehusene Tjæreborg Denne handleplan skal bruges som

Læs mere

Bilag F - Caroline 00.00

Bilag F - Caroline 00.00 Bilag F - Caroline 00.00 Benjamin: Så det første jeg godt kunne tænke mig, det var hvis du kunne fortælle mig om en helt almindelig hverdag hvor arbejde indgår. Caroline: Ja. Jamen det er jo fyldt med

Læs mere

Vejledning til den store TJEK-DIT-KLUBHUS -kuffert

Vejledning til den store TJEK-DIT-KLUBHUS -kuffert Vejledning til den store TJEK-DIT-KLUBHUS -kuffert Nedenfor finder du en beskrivelse af hvordan du benytter de forskellige remedier i kufferten. Kufferten er et stykke værktøj som skal bruges sammen med

Læs mere

Hvordan kan forældrene

Hvordan kan forældrene Dialogkort Hvordan kan forældrene Vise interesse for fagene og skolearbejdet? Være aktive i skole-hjem-samarbejdet? Tale elever, klasse, lærere og skolen op? Tage ansvar for hele klassen alle elever? Åbne

Læs mere

Tro og etik. Omsorg. Årstid: Hele året

Tro og etik. Omsorg. Årstid: Hele året Tro og etik Omsorg Målgruppe: Grønsmutter Årstid: Hele året Varighed: 3 trin + et engagement Omsorg - niveau 2 - trin for trin Omdrejningspunktet for mærket Omsorg er i høj grad sladder. Idéen med at beskæftige

Læs mere

Indsend dit dagpenge- eller efterlønskort via web a- kassen på www.foa.dk

Indsend dit dagpenge- eller efterlønskort via web a- kassen på www.foa.dk Indsend dit dagpenge- eller efterlønskort via web a- kassen på www.foa.dk Indhold 1. Log på vores hjemmeside 2. Sådan finder dagpengekort, efterlønskort og øvrige blanketter 3. Bekræft dine kontaktoplysninger

Læs mere

#4 Guds ultimative opofrelse for dig

#4 Guds ultimative opofrelse for dig #4 Guds ultimative opofrelse for dig Korset blev opfundet omtrent 600 år f.kr af fønikerne. Herefter blev det indført af egypterne og senere af romerne, som udviklede det og brugte det til henrettelse

Læs mere

Bøn: Vor Gud og Far Lad Åndens nærvær vise os et sted at høre til. Amen. Dette hellige evangelium skriver evangelisten Johannes (Johs.

Bøn: Vor Gud og Far Lad Åndens nærvær vise os et sted at høre til. Amen. Dette hellige evangelium skriver evangelisten Johannes (Johs. Pinse II 15. maj 2016 Sundkirken 10 Salmer: 290 I al sin glans 282 Apostlene sad 285 Hør himmelsus 321 O kristelighed 309 Bøj, o Helligånd 291 Du, som går ud Bøn: Vor Gud og Far Lad Åndens nærvær vise

Læs mere

HUSSTANDSVINDMØLLER VEJLEDENDE RETNINGSLINIER FOR OPSTILLING I DET ÅBNE LAND. Norddjurs Kommune 2013 TEKNIK OG MILJØ

HUSSTANDSVINDMØLLER VEJLEDENDE RETNINGSLINIER FOR OPSTILLING I DET ÅBNE LAND. Norddjurs Kommune 2013 TEKNIK OG MILJØ TEKNIK OG MILJØ HUSSTANDSVINDMØLLER VEJLEDENDE RETNINGSLINIER FOR OPSTILLING I DET ÅBNE LAND Norddjurs Kommune 2013 Norddjurs Kommune Torvet 3 8500 Grenaa Tlf: 89 59 10 00 www.norddjurs.dk Vejledende retningslinier

Læs mere

Velkommen som fagforeningskunde. krifa.dk

Velkommen som fagforeningskunde. krifa.dk Velkommen som fagforeningskunde i Krifa krifa.dk Vi er glade for, at du har valgt os som din fag forening, og vi glæder os til at være din sparringspartner gennem hele dit arbejdsliv. Du kan regne med,

Læs mere

Start med at vælge hvilken afdeling der skal laves ændringer i f.eks. fodbold.

Start med at vælge hvilken afdeling der skal laves ændringer i f.eks. fodbold. Start med at vælge hvilken afdeling der skal laves ændringer i f.eks. fodbold. Her ses da alle sider og undersider som siden fodbold indeholder. Nu kan du gå i gang med f.eks. at tilføje nye sider. Klik

Læs mere