Du har fået plads til. hos dagplejer: adresse: Opstartsmøde: kl. Din dagplejer hører til distrikt / område

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Du har fået plads til. hos dagplejer: adresse: Opstartsmøde: kl. Din dagplejer hører til distrikt / område"

Transkript

1

2

3 Kære forældre Velkommen til dagplejen i Haderslev. Du har fået plads til pr. hos dagplejer: adresse: tlf.: Åbningstider: Mandag fra kl. Tirsdag fra kl. Onsdag fra kl. Torsdag fra kl. Fredag fra kl. til kl. til kl. til kl. til kl. til kl. Opstartsmøde: kl. Din dagplejer hører til distrikt / område Dagplejerne er opdelt i legestuegrupper i distriktet /området.

4 Den pædagogiske dagplejekonsulent Til hvert distrikt er tilknyttet en pæd. dagplejekonsulent, som besøger dagplejehjemmet og deltager i legestuen med jævne mellemrum. Pædagogisk dagplejekonsulent: Tlf.(arbejde): Den pæd. dagplejekonsulents arbejde Det er den pæd. dagplejekonsulents opgave at sikre, at dagplejerne udfører et kvalificeret pædagogisk arbejde i forhold til børn og forældre i overensstemmelse med dagplejens målsætning og læreplan. Den pæd. dagplejekonsulent samarbejder med: dagplejere, giver støtte/vejledning i forhold til det pædagogiske arbejde med børnene, forældresamarbejde og kollegasamarbejde. forældre, giver støtte/vejledning i pædagogiske spørgsmål i samarbejde med dagplejeren, medvirker ved/ansvarlig for løsning af problemer. eksterne samarbejdsparter, efter behov. Samarbejde med dagplejerne Den pæd. dagplejekonsulent skal sikre, at dagplejerne arbejder i overensstemmelse med retningslinierne i dagplejens læreplan og HÅNDBOG FOR DAGPLEJERE. Samarbejde med forældrene Den pæd. dagplejekonsulent medvirker til, at forældre og dagplejer etablerer et godt samarbejde omkring barnets dagligdag. Vejledning af forældre efter behov i samarbejde med dagplejeren. Ansvarlig for løsning af problemer i tilknytning til dagplejeforløbet. Samarbejde i forbindelse med forældremøder, forældrebestyrelser med mere. Samarbejde med institutioner/skoler i lokalområdet.

5 Daglig administration i distriktet Tilsynsbesøg i dagplejehjem, uanmeldte og aftalte besøg. Opmærksomhed på det enkelte barns udvikling og trivsel, vejledning af dagplejeren. Den pæd. dagplejekonsulent deltager i legestuen med mellemrum og er overordnet ansvarlig for det pædagogiske indhold. Samarbejde med eksterne samarbejdsparter Pladsanvisning, sundhedsplejersker, sagsbehandlere mv. efter behov. Børnehaver/skoler mv. i lokalområdet. Al andet samarbejde i forhold til distriktets aktiviteter.

6 Det pædagogiske arbejde i dagplejehjemmet Dagplejens mål Dagplejen er et led i kommunens samlede børnepolitik og har det overordnede formål at være med til at sikre børnene en tryg opvækst. Vi ønsker at skabe et trygt og udviklende miljø, hvor der lægges vægt på omsorg for det enkelte barn og barnets behov tilgodeses med udgangspunkt i den faste tilknytning til den samme person og det nære miljø. Desuden er målet at udvikle børnenes selvstændighed og grundlaget for deres personlighed, deres sociale færdigheder, sprog og motorik på de forskellige alderstrin. Arbejdet sker med udgangspunkt i dagplejens pædagogiske læreplan. Vi lægger vægt på et godt forældresamarbejde, der sikrer, at forældre og dagplejer samarbejder om de forhold, der har betydning for barnets trivsel i hverdagen. Dagligdagen i dagplejehjemmet Dagplejeren planlægger dagen, under hensynstagen til børnegruppen, så der er varierede tilbud og udfordringer. Vi vil give god plads til spontan og organiseret leg, hvor voksne og børn er aktive sammen, både inde og ude og gensidig inspirerer hinanden. Vi prioriterer udeleg højt, bl.a. med ture i lokalmiljøet og det at lade børnene gå på opdagelse i naturen. Der skal være åbne og frie rammer, der giver børnene mulighed for at være selvhjulpne, undersøgende og nysgerrige. I vores legestuer oplever børnene socialt samvær med en større gruppe. Langsomt udbygges kontakten til flere børn og voksne. Dette har bl.a. betydning, når barnet skal i gæstepleje. De pædagogiske principper, der er nævnt her, er alle væsentlige retningslinier for dagplejerens hverdag. Dagplejerne er ikke ens, så

7 det vil derfor være forskelligt, hvad der vægtes mest hos den enkelte dagplejer. Samarbejde i hverdagen Når du afleverer dit barn, vil dagplejeren gerne vide, om der er noget, der skal tages hensyn til, f.eks. hvordan har barnet sovet o.lign. Det er vigtigt, at dagplejeren får besked om barnets mødeog hentetider af hensyn til dagens planlægning. Er barnet ikke mødt inden kl. 9 og andet ikke er aftalt, har dagplejeren ikke pligt til at blive hjemme. Børnene må som hovedregel ikke overlades til andre. Ved dagplejerens kortere fravær, f.eks. lægebesøg, kan børnene passes i hjemmet af en anden, men kun efter aftale med forældre og kontoret. Forældrene medbringer barnevogn, dyne, evt. pude, linned og godkendt sele. Tøj og skiftetøj Børn skal have lov til at røre sig, lad dem derfor få tøj på, som kan tåle at blive snavset. Barnet skal have en taske med skiftetøj, der er tilpasset årstid og alder: Hagesmæk Undertøj Strømper Bluse/trøje Hue/vanter Overtrækstøj/regntøj Fodtøj til ude og inde Bleer m.m.

8 Barnets start i dagplejen Opstartsmøde Ved opstartsmødet i dagplejehjemmet deltager den pæd.dagplejekonsulent. Du fortæller om dit barns vaner og reaktioner og hvad der er vigtigt for at lære barnet at kende. Dagplejeren fortæller om sin hverdag med børnene og den pæd. dagplejkonsulent sikrer, at du bliver bekendt med kvaliteten i dagplejens tilbud. Du har mulighed for at ringe og aftale et forbesøg inden opstartsmødet. Barnets første dag Det letter overgangen til de nye omgivelser og skaber tryghed for barnet, hvis det starter med at være i dagpleje få timer de første dage.

9 Sygdom/ferie/fridage/kursus og gæstedagpleje Barnets sygdom Syge børn må ikke komme i dagpleje. Børn betragtes som syge, hvis deres almentilstand er påvirket, og de ikke kan deltage i en normal dag i dagplejen. Se i øvrigt folderen For syg - til dagpleje og børnehave?, som er udarbejdet af sundhedsplejen og kommunelægen. Hvis dit barn bliver sygt, skal du give besked om det til dagplejeren. Du opfordres ligeledes til at give besked, når barnet er raskt. Hvis barnet bliver sygt i løbet af dagen, kontakter dagplejeren forældrene og aftaler, om det er forsvarligt, at barnet bliver i dagplejehjemmet til normal hentetid eller om det er nødvendigt at hente barnet. Medicin gives ikke i dagplejen, dog kan dagplejeren give barnet medicin, hvis der er tale om en kronisk lidelse og medicinen er lægeordineret til barnet. Dagplejerens sygdom Hvis dagplejeren bliver syg, vil du blive kontaktet af dagplejekontoret mhp. at aftale gæstedagpleje. Dit barn bliver hos gæstedagplejeren, indtil dagplejeren er rask, eller du får anden besked. Du må bruge samme åbningstid i gæstedagplejen som hos din egen dagplejer. Dagplejerens ferie/fridage Dagplejerne holder ferie i henhold til gældende ferielov. Endvidere har de ifølge overenskomsten 7 årlige afspadseringsdage. Dagplejerne planlægger ferie/fri/afspadsering i de enkelte grupper. Dit barns ferie og dagplejerens ferie kan med fordel afpasses efter hinanden. Kan dette ikke lade sig gøre, får du tilbudt gæstedagpleje i forhold til barnets pasningsbehov.

10 Behovsåbent Dagplejen holder kun behovsåbent de 3 dage før påske, fredag efter Kr. Himmelfartsdag, Grundlovsdag, uge 29 og 30 samt perioden til I skal som forældre senest 5 uger før give besked, om I har behov for pasning i ovennævnte perioder. I forbindelse med uge 29 og 30 vil I dog blive spurgt om pasningsbehov og her vil fristen for jeres svar være senest 1. marts. Ingen forældre vil stå uden dagplejer/gæstepleje, men vi kan dog ikke garantere gæstepleje lige i nærheden. Kursus Dagplejerne deltager i kurser af kortere eller længere varighed. Forældrene orienteres så tidligt som muligt, og der aftales gæstedagpleje efter behov. Planlægning af gæstedagpleje Det er en stor hjælp i planlægningen, hvis du giver besked til dagplejeren, når barnet holder en fridag eller ferie på et andet tidspunkt end dagplejeren. Når barnet skal i gæstepleje letter det starten, hvis de voksne har mødt hinanden og truffet nødvendige aftaler, inden gæsteplejen starter. Derfor opfordres du til at kontakte gæsteplejeren og aftale et besøg.

11 Praktiske oplysninger Pladsgaranti Haderslev Kommune har pladsgaranti. Pt. har dagplejen ansat dagplejere. Dagplejen modtager børn i alderen 0-3 år. Som hovedregel skal børnene modtage tilbud om børnehaveplads, når det er 2.11 år. Opskrivning kan foretages til både dagpleje og daginstitutioner samtidig. Der er mulighed for at påføre flere ønsker i prioriteret rækkefølge og prioriteringen kan ændres med bibeholdelse af opskrivningsdato. Åbningstid Dagplejeren står til rådighed i 48 timer, som fastlægges inden for dagplejens åbningstid, der er fastsat til kl Deltidspladser/fuldtidspladser Dagplejen har som udgangspunkt fuldtidspladser med en rådighedstid på 48 timer. Byrådet har godkendt, at der kan tilbydes deltidspladser på 32 timer, der fastsættes inden for dagplejerens åbningstid eller hos evt. deltidsdagplejere inden for 36 timer. Ønske om deltidsplads skal fremgå af ansøgningsskemaet, når barnet optages på venteliste, eller kan meddeles til Pladsanvisningen, hvis ønsket opstår efter barnets start i dagplejen. Betaling Betaling sker forud, der udsendes indbetalingskort. Juli er betalingsfri. Der betales for pladsen, selvom barnet holdes hjemme pga. ferie/fridag eller sygdom. Der gives søskenderabat (henvendelse til pladsanvisningen). Adresseændring Ændring af adresse og tlf. nummer, hjemme eller på arbejde, skal meddeles til dagplejekontoret.

12 Udmeldelse Opsigelsesvarslet er 1 måned til d. 1. eller d. 15. i en måned. Hvis barnet skal i børnehave, sker udmeldelse automatisk ved accept af børnehaveplads (dog ikke til privat børnehave/puljeinstitution). Ønskes et skift fra deltids eller fuldtidsplads efter, at barnet er startet i dagplejen gælder samme opsigelsesvarsel. Forsikring Børnene er omfattet af kommunens kollektive ulykkesforsikring. Helbredsundersøgelse Børn som optages i kommunal dagpleje bør følge helbredsundersøgelser og vaccineres mod difteri, polio og stivkrampe. Kørselstilladelse Dagplejeren kan undertiden køre med børnene, f.eks. til legestue i yderområderne. Forældrene giver altid skriftlig tilladelse forud for kørslen. Tavshedspligt Dagplejeren og dagplejekontoret har tavshedspligt mht. oplysninger om familiens private forhold. Tavshedspligten gælder inden for legestuegruppen/distriktet. På samme måde bør du udvise hensyn vedrørende oplysninger om dagplejehjemmet/de andre børn/familier. Hensyn til dagplejerens hjem Du opfordres til at udvise hensyn til dagplejerens hjem, eksempelvis stille fodtøj, respektere områder i hjemmet som er private, at dagplejeren har fri, når hendes åbningstid er slut mv. Disse forhold har betydning for et godt samarbejde mellem forældre og dagplejer. Et godt samarbejde er en forudsætning for, at børnene trives. Rygning Der må ikke ryges i dagplejehjemmet i dagplejerens åbningstid. I rum, der primært er indrettet til børnene, skal der være røgfrit hele døgnet.

13 Husdyr Du kan få oplyst, om dagplejeren har husdyr. Dyrene indgår i dagligdagen i dagplejehjemmet under hensyntagen til børnegruppen. Forældrebestyrelse Dagplejens forældrebestyrelse består af: - 6 forældre - 3 medarbejdere - dagplejelederen og souschefen. Kostpolitik Formålet med kosttilbudet i dagplejen er: at give børnene en sund og varieret kost, der dækker en stor del af behovet for næringsstoffer at lære børnene glæde ved en hyggelig og rolig spisesituation at lære børnene selvhjulpethed og gode vaner i forbindelse med måltidet at lære børnene gode kostvaner, som er med til at bevare sundheden at lære børnene noget om mad. Dagens måltider. Morgenmad: det er en god ide, at børnene har spist morgenmad hjemme i familien, men hvis forældrene har behov/ønske om det, vil dagplejeren give børnene morgenmad indtil kl Mellemmåltid: brød og frugt eller grøntsag. Vand. I tidsrummet ca Middagsmad: frokost med tilbehør, varieret med varm mad når forholdene tillader det. Mælk. I tidsrummet ca Mellemmåltid: som formiddag. Vand/mælk eller mælkeprodukt. I tidsrummet ca Børnene tilbydes drikke og evt. ekstra mellemmåltider efter behov.

14 Dagplejeren giver barnet kost i det tidsrum, barnet er i dagplejen. Dog skal forældrene medbringe madvarer, som anses for at være specialkost: modermælkserstatning økologiske varer specialkost ved sygdom specielle ønsker til mærker mv. Fødselsdage, der holdes i dagplejen, fejres i henhold til dagplejens kostpolitik. Forhør dig hos din dagplejer og aftal nærmere, hvis du evt. vil medbringe noget til børnene. Samarbejde med dagplejeren om kosten. Forældrene opfordres til at interessere sig for kosten i dagplejehjemmet gennem den daglige snak og f.eks. udveksle gode ideer, læse opslag på opslagstavlen mv. I samarbejde med dagplejeren planlægges barnets start på almindelig fuldkost, ligesom der kan tages hensyn til barnets vaner i rimeligt omfang. Dagplejeren har en uddybet udgave af dagplejens kostpolitik, som beskriver den nærmere. Forældrene kan drøfte indholdet i kostpolitikken med dagplejeren. Dagplejeren vil i de fleste tilfælde kunne vejlede forældrene mht. spørgsmål om kosten. I tvivlstilfælde kan henvendelse rettes til dagplejekontoret.

15 Dagplejekontoret Dagplejeleder/daglig leder i vest Tove Nielsen tlf Souschef/daglig leder i øst Karen Bech tlf Dagplejen Haderslev er opdelt i to afdelinger. Øst: Sekretær Laila Lageri-Schmidt tlf Pæd. dagplejekonsulenter Lis Holst tlf Anette Magaard tlf Grethe Festersen tlf Birgitte Jepsen tlf Lone Larsen tlf Anni Hansen tlf Pæd./praktisk medarbejder Tove Brogaard tlf I tidsrummet benyttes tlf Vest: Sekretær Linda Skov Johannsson tlf Pæd. dagplejekonsulenter Britt Reinke tlf Else Marie Nielsen tlf Jette Sølbek tlf Tina Skovgaard tlf Louise Sehested tlf Birgitte Bødker tlf

16 Dagplejekontor øst: Dagplejekontor vest: Gåskærgade 26-28, bygn. C Rådhuscentret Haderslev 6500 Vojens Kontorernes åbningstider: Mandag-onsdag: Torsdag: Fredag: Dagplejens hjemmeside:

Velkommen i dagplejen

Velkommen i dagplejen Velkommen i dagplejen Kære forældre Velkommen til dagplejen i Haderslev. Du har fået plads til pr. hos dagplejer: adresse: tlf.: Åbningstider: Mandag fra kl. Tirsdag fra kl. Onsdag fra kl. Torsdag fra

Læs mere

Velkommen i dagplejen

Velkommen i dagplejen Velkommen i dagplejen Det pædagogiske arbejde i dagplejehjemmet Dagplejens mål Dagplejen er et led i kommunens samlede børnepolitik og har det overordnede formål at være med til at sikre børnene en tryg

Læs mere

Vi byder dig og dine forældre velkommen til Daginstitutionen Norddalsparken.

Vi byder dig og dine forældre velkommen til Daginstitutionen Norddalsparken. Vi byder dig og dine forældre velkommen til Daginstitutionen Norddalsparken. Daginstitutionen Norddalsparken er en aldersintegreret institution med børn i alderen 0-6 år. Lederen er Bente Nielsen, Daglig

Læs mere

Velkommen til dagplejen Et trygt tilbud i små miljøer

Velkommen til dagplejen Et trygt tilbud i små miljøer SOLRØD KOMMUNE DAGPLEJEN Velkommen til dagplejen Et trygt tilbud i små miljøer Du og dit barn bydes velkommen i den kommunale dagpleje. I pjecen her finder du alle de vigtigste oplysninger om dagplejen.

Læs mere

Dagplejen i Odder. Dagplejen i Odder

Dagplejen i Odder. Dagplejen i Odder Dagplejen i Odder Den kommunale dagpleje er et tilbud om pasning i et privat hjem, hvor hverdagen er præget af ro og harmoni. Børnene har mulighed for at deltage i hjemlige aktiviteter, som kan være at

Læs mere

Velkommen i Dagplejen

Velkommen i Dagplejen Velkommen i Dagplejen Kære Forældre Det sætter mange tanker i gang, når man afleverer sit barn i dagplejen for første gang. Det er vigtigt, at I føler jer trygge og får et godt indblik i, hvad det vil

Læs mere

Dit barn og Dagplejen

Dit barn og Dagplejen Sæson 11/12 Dit barn og Dagplejen Nyttig information for Forældre Skole og Børneforvaltningen DIT BARN OG DAGPLEJEN- NYTTIG INFORMATION FOR FORÆLDRE Den kommunale dagpleje Den kommunale dagpleje er et

Læs mere

Velkomstpjece dagplejen Norddjurs Kommune Børneby Glesborg

Velkomstpjece dagplejen Norddjurs Kommune Børneby Glesborg Velkomstpjece dagplejen Norddjurs Kommune Børneby Glesborg 1 Velkommen til den kommunale dagpleje i Norddjurs Kommune Børneby Glesborg Børneby Glesborg Glesborg Bygade 81 8585 Glesborg Distriktsleder -

Læs mere

- fokus på skoleparathed og samarbejde med Felsted Centralskole

- fokus på skoleparathed og samarbejde med Felsted Centralskole MÅLSÆTNING 1 FORMÅL: Gennem den daglige kontakt med forældrene ønsker vi at skabe trygge rammer, hvor børnene udvikler sig til velfungerende og selvstændige mennesker. Det er vort mål, at børnene lærer

Læs mere

Velkommen til børnehave. Engesvang Børnehuse Huset, Klosterlund og Landsbyen. April 2014

Velkommen til børnehave. Engesvang Børnehuse Huset, Klosterlund og Landsbyen. April 2014 Velkommen til børnehave. Engesvang Børnehuse Huset, Klosterlund og Landsbyen. April 2014 Kære Med denne folder vil vi fra Børnehaverne, gerne sige: Velkommen til dig og din familie. Hvad er Engesvang Børnehuse.

Læs mere

Velkommen i Dagplejen

Velkommen i Dagplejen Velkommen i Dagplejen 1 Dagplejen er kommunens største daginstitution med 48 dagplejere, 3 deltidsansatte pædagoger, 1 leder og en administrativ medarbejder. Dagplejen arbejder ud fra et anerkendende børnesyn,

Læs mere

Velkomstpjece Dagplejen Toubro Børneby

Velkomstpjece Dagplejen Toubro Børneby Velkomstpjece Dagplejen Toubro Børneby Velkommen til den kommunale dagpleje Toubro Børneby Dagplejekontorets personale: AfdelingsLeder Birgitte Chalmer Rasmussen Tlf. : 89592572/2750 Mobil: 31544500 Email

Læs mere

Velkommen til: Borgergade, Sportsvej og Højgade. September 2015. Kære. Velkommen til dig og din familie. Med denne folder siger vi,

Velkommen til: Borgergade, Sportsvej og Højgade. September 2015. Kære. Velkommen til dig og din familie. Med denne folder siger vi, Velkommen til: Borgergade, Sportsvej og Højgade. September 2015 Kære Med denne folder siger vi, Velkommen til dig og din familie. Hvad er Bording Børnehave? Bording Børnehave er en børnehave med ca. 135

Læs mere

DII Stennehøjen. Velkomstpjece til DII Stennehøjen. Dii Stennehøjen

DII Stennehøjen. Velkomstpjece til DII Stennehøjen. Dii Stennehøjen DII Stennehøjen Velkomstpjece til DII Stennehøjen Dii Stennehøjen Stennehøjallé 202a 8270 Højbjerg Velkommen til Stennehøjen. Stennehøjen åbnede d. 1 januar 1989. Institutionen er aldersopdelt med 2 børnehavegrupper

Læs mere

Vi lægger særlig vægt på, at kemien mellem jer og dagplejeren er god, og at I har tillid til dagplejeren.

Vi lægger særlig vægt på, at kemien mellem jer og dagplejeren er god, og at I har tillid til dagplejeren. Dagplejen Nærmest hjemme En god begyndelse for barn og forældre Om kort tid skal jeres barn starte i dagpleje. Vi ved, at det sætter mange tanker i gang, når man skal aflevere sit barn til pasning første

Læs mere

Børnehusene Team Høng Dagplejen

Børnehusene Team Høng Dagplejen Børnehusene Team Høng Dagplejen TEAM HØNG Velkommen til den kommunale dagpleje Velkommen i dagplejen Med denne pjece vil vi gerne byde jer velkommen som forældre i dagplejen ved Børnehusene Team Høng.

Læs mere

VELKOMMEN TIL DAGPLEJEN. i Odense Kommune

VELKOMMEN TIL DAGPLEJEN. i Odense Kommune VELKOMMEN TIL DAGPLEJEN i Odense Kommune Dagplejen i Odense Kommune Vi vil gerne byde velkommen til Dagplejen i Odense Kommune. Vi glæder os til det kommende samarbejde og til at være en del af dit barns

Læs mere

VELKOMMEN TIL DAGPLEJEN. dagplejen INFORMATIONSFOLDER. I denne folder kan du læse om Dagplejen i Stevns Kommune.

VELKOMMEN TIL DAGPLEJEN. dagplejen INFORMATIONSFOLDER. I denne folder kan du læse om Dagplejen i Stevns Kommune. VELKOMMEN TIL DAGPLEJEN dagplejen INFORMATIONSFOLDER I denne folder kan du læse om Dagplejen i Stevns Kommune. VELKOMMEN VI VIL GERNE BYDE JER OG JERES BARN VELKOMMEN I DAGPLEJEN Jeres barns start i Dagplejen

Læs mere

Velkommen i Dagplejen Åby

Velkommen i Dagplejen Åby Velkommen i Dagplejen Åby Århus Kommune Dagtilbuddet Gl. Åby En pjece til nye forældre Forældrerådet i Dagplejen Åby vil bidrage med at få etableret en god kontakt mellem dagpleje og hjem. Derfor er der

Læs mere

Dagplejepædagogen. En garant for pædagogisk kvalitet i dagplejen

Dagplejepædagogen. En garant for pædagogisk kvalitet i dagplejen Dagplejepædagogen En garant for pædagogisk kvalitet i dagplejen Forord Det er dagplejens opgave at tilbyde børnene tryghed, nærvær og et udviklende miljø. Den enkelte dagplejer skal derfor trives i sit

Læs mere

Hjertelig velkommen. til Børneuniversets børnehaver: Vestervold, Sønderallé og Hedevang. Vestervold. Hedevang. Sønderallé

Hjertelig velkommen. til Børneuniversets børnehaver: Vestervold, Sønderallé og Hedevang. Vestervold. Hedevang. Sønderallé Hjertelig velkommen til Børneuniversets børnehaver: Vestervold, Sønderallé og Hedevang Vestervold Hedevang Sønderallé Kære forældre Denne pjece fortæller lidt om alt det, der er fælles for børnehaverne

Læs mere

Middelfart Kommunale Dagpleje

Middelfart Kommunale Dagpleje Middelfart Kommunale Dagpleje Velkommen til børn og forældre Velkommen Med denne folder vil vi gerne byde børn og forældre velkommen i Middelfart Kommunale Dagpleje samt fortælle lidt om dagplejen. Dagplejen

Læs mere

Gæstehuset GÆSTEHUSE. DAGPLEJEN Aalborg kommune Stationsvej 5, 9280 Storvorde Tlf. 99823100 www.aksos.dk/dagplejen/

Gæstehuset GÆSTEHUSE. DAGPLEJEN Aalborg kommune Stationsvej 5, 9280 Storvorde Tlf. 99823100 www.aksos.dk/dagplejen/ Gæstehuset GÆSTEHUSE DAGPLEJEN Aalborg kommune Stationsvej 5, 9280 Storvorde Tlf. 99823100 www.aksos.dk/dagplejen/ Gæstedagpleje - så står du aldrig uden pasning Når du har valgt en kommunal dagplejer,

Læs mere

Dagplejen Syd/Øst. Svendborg Kommune

Dagplejen Syd/Øst. Svendborg Kommune Dagplejen Syd/Øst Svendborg Kommune 1 Velkommen i dagplejen Syd/Øst vi glæder os til samarbejdet. Når dit barn skal starte i dagpleje, er der sikkert mange spørgsmål, som trænger sig på. For at hverdagen

Læs mere

VELKOMMEN TIL. Elverdamsskolen Tølløse SFO

VELKOMMEN TIL. Elverdamsskolen Tølløse SFO VELKOMMEN TIL Elverdamsskolen Tølløse SFO Velkommen til Elverdamsskolen Tølløse SFO. Her er en lille folder om SFO en. Den indeholder en række forskellige oplysninger, som vi mener kan være gode at have

Læs mere

VELKOMSTFOLDER. Børnehuset Østre. Børnehuset Østre Danmarksgade 2 5000 Odense C Telefon: 6375 1135

VELKOMSTFOLDER. Børnehuset Østre. Børnehuset Østre Danmarksgade 2 5000 Odense C Telefon: 6375 1135 VELKOMSTFOLDER Børnehuset Østre Børnehuset Østre Danmarksgade 2 5000 Odense C Telefon: 6375 1135 Kære forældre. Vi byder jer velkommen til Børnehuset Østre. Vi glæder os til at lære jer og jeres barn at

Læs mere

Lov om dag-, fritids- og klubtilbud m.v. til børn og unge (dagtilbudsloven)

Lov om dag-, fritids- og klubtilbud m.v. til børn og unge (dagtilbudsloven) Børne- og Kulturforvaltningen Lov om dag-, fritids- og klubtilbud m.v. til børn og unge (dagtilbudsloven) Kapitel 1 Formål, anvendelsesområde, ansvar, tilsyn m.v. Formål 1. Formålet med denne lov er at

Læs mere

VELKOMMEN til den kommunale dagpleje

VELKOMMEN til den kommunale dagpleje VELKOMMEN til den kommunale dagpleje VELKOMMEN - til den kommunale dagpleje i Jammerbugt Kommune Med denne pjece ønsker vi at byde jer velkommen som forældre i den kommunale dagpleje i Jammerbugt Kommune.

Læs mere

Glidende overgang 2014. Vonsild SFO

Glidende overgang 2014. Vonsild SFO Glidende overgang 2014 Vonsild SFO Velkommen til glidende overgang Glidende overgang er et tilbud til kommende skolebørn om at starte på Vonsild Skole 1. april. Indtil skolestart - i august - vil børnene

Læs mere

FORÆLDREPJECE August 2015

FORÆLDREPJECE August 2015 FORÆLDREPJECE August 2015 Indholdsfortegnelse Kontaktmøde... 4 Barnets start i Dagplejen... 4 Ankomst og afhentning... 4 Dagligdagen... 5 Særlige dage... 5 Betalingsfri ordning... 5 Sommerferie... 6 Gæstepleje...

Læs mere

gladsaxe.dk Leg og læring i pædagogisk praksis om DAP projektet i Gladsaxe Kommune

gladsaxe.dk Leg og læring i pædagogisk praksis om DAP projektet i Gladsaxe Kommune gladsaxe.dk Leg og læring i pædagogisk praksis om DAP projektet i Gladsaxe Kommune Leg og læring i pædagogisk praksis om DAP projektet i Gladsaxe Kommune Kære forældre Byrådet i Gladsaxe er optaget af,

Læs mere

Velkommen til Skovparkens Børnehus

Velkommen til Skovparkens Børnehus Velkommen til Skovparkens Børnehus Et nyt kapitel er startet i jeres liv. For at I får den bedste start her i Skovparkens Børnehus, har vi nogle erfaringer og forventninger, vi her vil give videre til

Læs mere

Beskrevet med input fra pædagogerne Annette Wittrup Christensen og Helle Danielsen, Børnehuset Viaduktvej, Aalborg Kommune

Beskrevet med input fra pædagogerne Annette Wittrup Christensen og Helle Danielsen, Børnehuset Viaduktvej, Aalborg Kommune 176 Hjemmebesøg Beskrevet med input fra pædagogerne Annette Wittrup Christensen og Helle Danielsen, Børnehuset Viaduktvej, Aalborg Kommune Overgange Hjemmebesøg BAGGRUND Kort om metoden Hjemmebesøg er

Læs mere

Rømøvej 10, 9900 Frederikshavn. Børnehuset Hånbæk

Rømøvej 10, 9900 Frederikshavn. Børnehuset Hånbæk Rømøvej 10, 9900 Frederikshavn Børnehuset Hånbæk Kære Praktiske oplysninger Nu skal du til at starte her hos os i Børnehuset Hånbæk. Vi glæder os rigtig meget til at møde dig og din familie. I inviteres

Læs mere

SE MIG! ...jeg er på vej. Skoledistrikt Øst. En god skolestart. Et barn og et samarbejde, der vokser i Skoledistrikt Øst

SE MIG! ...jeg er på vej. Skoledistrikt Øst. En god skolestart. Et barn og et samarbejde, der vokser i Skoledistrikt Øst SE MIG!...jeg er på vej Skoledistrikt Øst - En god skolestart Et barn og et samarbejde, der vokser i Skoledistrikt Øst Kære forældre! Det er en stor dag for alle børn, når de skal starte i skole de er

Læs mere

Indledning s.2 SFO Oasens værdigrundlag s.3 Mål- og indholdsbeskrivelse s.4

Indledning s.2 SFO Oasens værdigrundlag s.3 Mål- og indholdsbeskrivelse s.4 Esbjerg Kommune Mål- og indholdsbeskrivelse for SFO Oasen. Indhold: Indledning s.2 SFO Oasens værdigrundlag s.3 Mål- og indholdsbeskrivelse s.4 Det pædagogiske indhold s.4 Barnets personlighedsudvikling

Læs mere

Vuggestuen Gimsing Dagtilbud Baunegården Drøwten 6 7600 Struer Tlf. 96 84 89 15

Vuggestuen Gimsing Dagtilbud Baunegården Drøwten 6 7600 Struer Tlf. 96 84 89 15 Vuggestuen Gimsing Dagtilbud Baunegården Drøwten 6 7600 Struer Tlf. 96 84 89 15 Se Gimsing Dagtilbuds hjemmeside: http://gimsingdagtilbud.struer.dk Åbningstider: Mandag-torsdag 6.15-16.45 Fredag 6.15-16.00

Læs mere

SFO Grønnemose. Velkomstfolder

SFO Grønnemose. Velkomstfolder SFO Grønnemose Velkomstfolder SFO GRØNNEMOSE GRØNNEMOSE SKOLE SKOLESVINGET 8 2860 SØBORG TLF:NR.: Henning: 39573243 Kontor: 39573244 0/1. kl. afdeling 39573245 2/3. kl. afdeling 39573226 Personale og ledelse.

Læs mere

Politikområde : Børnepasning

Politikområde : Børnepasning Politikområde : Børnepasning Vision Visionen for børnepasningsområdet er, at alle børn i Jammerbugt Kommune får et sundt, trygt og godt liv. Indhold Politikområde børnepasning omfatter: kommunal dagpleje

Læs mere

Forældresamarbejde. Børneinstitution Skt Klemens-Dalum

Forældresamarbejde. Børneinstitution Skt Klemens-Dalum Forældresamarbejde Børneinstitution Skt Klemens-Dalum 1 I Skt Klemens-Dalum vil vi gerne involvere forældre gennem bestyrelses- og forældrerådssamarbejdet gennem forældremøder gennem strukturerede samtaler

Læs mere

Solstrålen. Velkommen til. Solstrålens integrerede daginstitution

Solstrålen. Velkommen til. Solstrålens integrerede daginstitution Solstrålen Sct. Jørgens Park 28-32 Børnehaven tlf. nr. 5588 7160 Vuggestuen tlf. nr. 5588 7161 http://net.naestved.dk/solstraalen.aspx Velkommen til Solstrålens integrerede daginstitution I Solstrålen

Læs mere

Middelfart Kommunale Dagpleje

Middelfart Kommunale Dagpleje Middelfart Kommunale Dagpleje Velkommen til børn og forældre Velkommen Med denne folder vil vi gerne byde børn og forældre velkommen i Middelfart Kommunale Dagpleje samt fortælle lidt om dagplejen. Dagplejen

Læs mere

Velkommen i. Menighedsvuggestuen Østergade 67, 7620 Lemvig. 9663 1828

Velkommen i. Menighedsvuggestuen Østergade 67, 7620 Lemvig. 9663 1828 Velkommen i Menighedsvuggestuen Østergade 67, 7620 Lemvig. 9663 1828 Menighedsvuggestuen er en afdeling af den selvejende institution, Lemvig Menighedsbørnehave og vuggestue, Børnehaven, Skolevej 7 og

Læs mere

VELKOMMEN. til den kommunale dagpleje

VELKOMMEN. til den kommunale dagpleje VELKOMMEN til den kommunale dagpleje VELKOMMEN - til den kommunale dagpleje i Jammerbugt Kommune Med denne pjece ønsker vi at byde jer velkommen som forældre i den kommunale dagpleje i Jammerbugt Kommune.

Læs mere

Hvad er en kommunal dagpleje?

Hvad er en kommunal dagpleje? DAGPLEJEN 1 Velkommen Vi byder dig og dit barn velkommen i Den kommunale Dagpleje i Esbjerg kommune. Med denne folder vil vi gerne fortælle dig om dagplejen og dens muligheder. Pjecen er udarbejdet af

Læs mere

DAGTILBUD. Velkommen i dagplejen. Information til forældre med børn i dagplejen

DAGTILBUD. Velkommen i dagplejen. Information til forældre med børn i dagplejen DAGTILBUD Velkommen i dagplejen Information til forældre med børn i dagplejen Januar 2016 INDHOLDSFORTEGNELSE: Formål og målsætning.3 Barnets start.3 Dagplejernes faglighed og uddannelse... 3 Pædagogisk

Læs mere

Anmeldt tilsyn Rapport

Anmeldt tilsyn Rapport Anmeldt tilsyn Rapport Udfyldes af konsulenten Institution Vuggestuen Evigglad Adresse Finsensvej 83 Leder Anni Juul-Olsen Status (kommunal, selvejende, privat) Privat Normerede pladser 0-3 år 41 Normerede

Læs mere

Naur Sir Børnehus. Naur Sir Børnehus Sirvej 3 A 7500 Holstebro Tlf. 96115790

Naur Sir Børnehus. Naur Sir Børnehus Sirvej 3 A 7500 Holstebro Tlf. 96115790 E n b a r n d o m e t h u s Naur Sir Børnehus Naur Sir Børnehus Sirvej 3 A 7500 Holstebro Tlf. 96115790 www.naursirskole.dk Velkommen Lyngbjerghus USFH åbnede 1. april 1996 og fra januar 2016 ændredes

Læs mere

Styrelsesvedtægt. for. dagtilbud. Middelfart Kommune

Styrelsesvedtægt. for. dagtilbud. Middelfart Kommune Styrelsesvedtægt for dagtilbud i Middelfart Kommune Oktober 2009 1 1 Formål Middelfart Kommunes målsætning for dagtilbuddene er: at sikre pasningsgaranti for alle 0-6 årige, at tilbyde fleksible børnepasningstilbud,

Læs mere

Materiale til behandling af brev fra 12 private børnepassere

Materiale til behandling af brev fra 12 private børnepassere Materiale til behandling af brev fra 12 private børnepassere Info om: Kommunal dagpleje - der er d.d. 57 kommunale dagplejere. Godkendes og ansættes af Tønder Kommune til pasning af 4 børn med mulighed

Læs mere

Velkommen til Skovlyskolens SFO / SFK

Velkommen til Skovlyskolens SFO / SFK Velkommen til Skovlyskolens SFO / SFK 2014 2015 Velkommen til Skovlyskolens SFO/SFK Her kan dit barn kaste sig ud i spændende, udfordrende og til tider eventyrlige oplevelser og samtidig glæde sig over

Læs mere

Holbæk Kommunes tilsyn med dagtilbud jævnfør Lov om Dagtilbud for Børn og Unge

Holbæk Kommunes tilsyn med dagtilbud jævnfør Lov om Dagtilbud for Børn og Unge Analyse marts 2010 09/67371 Holbæk Kommunes tilsyn med dagtilbud jævnfør Lov om Dagtilbud for Børn og Unge Holbæk Kommune foretager pædagogisk tilsyn med de kommunale børnehuse og private pasningstilbud.

Læs mere

Notat fra forvaltningen om retningslinjer for lukkedage

Notat fra forvaltningen om retningslinjer for lukkedage Notat fra forvaltningen om retningslinjer for lukkedage Retningslinjer for antal og placering af lukkedage Med udgangspunkt i Børne- og ungdomsudvalgets beslutning af 17.12.2008 ( http://www.kk.dk/edoc/b%c3%b8rne-

Læs mere

En hverdag fyldt med glæde, nærvær og sjov

En hverdag fyldt med glæde, nærvær og sjov En hverdag fyldt med glæde, nærvær og sjov Glyngøre Vuggestue og Børnehave Kirkestræde 12, Tlf. 97 10 00 19 1 Vi byder jer velkommen i Glyngøre Børnehave. Vi glæder os til et godt og konstruktivt samarbejde

Læs mere

Har du hørt det sidste nye pip? Røgfri arbejdstid. i Holbæk Kommune. En guide til ledere og medarbejdere i Holbæk Kommune

Har du hørt det sidste nye pip? Røgfri arbejdstid. i Holbæk Kommune. En guide til ledere og medarbejdere i Holbæk Kommune Har du hørt det sidste nye pip? Røgfri arbejdstid i Holbæk Kommune En guide til ledere og medarbejdere i Holbæk Kommune Hvordan arbejder vi hen imod Røgfri arbejdstid i Holbæk Kommune? Denne guide er

Læs mere

Tønder Kommunale Dagpleje. Handleplan ved bekymring for børns udvikling og trivsel

Tønder Kommunale Dagpleje. Handleplan ved bekymring for børns udvikling og trivsel Tønder Kommunale Dagpleje Handleplan ved bekymring for børns udvikling og trivsel Udsatte børn Udsatte børn er børn, der af en eller anden årsag er forhindret i at deltage aktivt og ligeværdigt i sociale

Læs mere

VELKOMMEN. til den kommunale dagpleje

VELKOMMEN. til den kommunale dagpleje VELKOMMEN til den kommunale dagpleje VELKOMMEN - til den kommunale dagpleje i Jammerbugt Kommune Med denne pjece ønsker vi at byde jer velkommen som forældre i den kommunale dagpleje i Jammerbugt Kommune.

Læs mere

Velkommen til Børnehuset Kærnen

Velkommen til Børnehuset Kærnen Velkommen til Børnehuset Kærnen VELKOMMEN I BØRNEHUSET KÆRNEN NORMERING Børnehuset Kærnen er en integreret institution med 24 vuggestuebørn og 80 børnehavebørn, heraf 40 børn i vores skovafdeling i Nibsbjerg

Læs mere

Aldersintegreret institution STENGÅRDSVEJ 150 6705 ESBJERG Ø TLF. 7616 2250

Aldersintegreret institution STENGÅRDSVEJ 150 6705 ESBJERG Ø TLF. 7616 2250 Aldersintegreret institution STENGÅRDSVEJ 150 6705 ESBJERG Ø TLF. 7616 2250 VELKOMMEN BØRN: I Valmuen modtager vi ca. 90 børn i alderen 0-6 år, fordelt i 2 huse. I det ene hus har vi 3 vuggestuegrupper.

Læs mere

Information om afløsning i eget hjem

Information om afløsning i eget hjem Information om afløsning i eget hjem MYNDIGHED Information SUNDHED OG OMSORG Struer Kommunes ældrepolitik Det overordnede mål for Struer Kommunes ældrepolitik er at støtte kommunens ældre i at leve et

Læs mere

Højvangshaven er præget af glæde, læring og udvikling. Vi ser muligheder og er nytænkende.

Højvangshaven er præget af glæde, læring og udvikling. Vi ser muligheder og er nytænkende. Højvangshaven er præget af glæde, læring og udvikling. Vi ser muligheder og er nytænkende. Vores værdier er: Glæde, nærvær, respekt, faglighed og mod. NORMERET BØRNETAL: Højvangshavens Integrerede Institution

Læs mere

Dagplejen. Dagtilbudsafdelingen

Dagplejen. Dagtilbudsafdelingen Dagplejen Dagtilbudsafdelingen Velkommen 2 3 Pædagogiske læreplaner Vi byder jer og jeres barn velkommen i dagplejen i Viborg Kommune. I dagplejen modtager vi børn i alderen 0 3 år. Børnene kan blive i

Læs mere

Visitationsregler Dagtilbud 0 5 år

Visitationsregler Dagtilbud 0 5 år Visitationsregler Dagtilbud 0 5 år 1 Visitationsregler til dagtilbud i Hvidovre Kommune Visitationskriterierne er udarbejdet i henhold til Lov nr. 501 af 6. juni 2007 Lov om dag-, fritids- og klubtilbud

Læs mere

Velkommen i Visby Børnehus

Velkommen i Visby Børnehus En dag på legepladsen Velkommen i Vores bålhytte Med denne pjece vil vi gerne byde jer velkommen i og samtidig fortælle lidt om, hvem vi er og hvad vi laver. I kan læse mere om vores værdier, pædagogiske

Læs mere

Der er mange nye ting at huske på når jeres barn begynder i vuggestuen, så derfor har vi samlet en del informationer her.

Der er mange nye ting at huske på når jeres barn begynder i vuggestuen, så derfor har vi samlet en del informationer her. 1 Velkomstfolder til Agtrupvej. Velkommen til Vuggestuen Agtrupvej. Med denne folder vil vi gerne byde jer velkommen i vuggestuen og fortælle jer lidt om, hvad I kan forvente af vuggestuen og hvad vi forventer

Læs mere

Forældresamarbejde og kommunikationsstrategi

Forældresamarbejde og kommunikationsstrategi Forældresamarbejde og kommunikationsstrategi Skriv firmaslogan her Forældresamarbejde og kommunikationsstrategi i Daginstitution Stensballe Vi lægger vægt på et tæt samarbejde mellem institutionens personale

Læs mere

Børn og Unge sekretariatet 2013. Holbæk Kommunes tilsyn med dagtilbud

Børn og Unge sekretariatet 2013. Holbæk Kommunes tilsyn med dagtilbud Børn og Unge sekretariatet 2013 Holbæk Kommunes tilsyn med dagtilbud Formål med tilsyn: Baggrund for tilsyn med dagtilbud Holbæk Kommune har pligt til at sikre, at dagtilbuddene lever op til lovgivningen

Læs mere

Velkommen. i Frederikssund dagpleje

Velkommen. i Frederikssund dagpleje Velkommen i Frederikssund dagpleje Kære Forældre Velkommen i dagpleje Det sætter mange tanker i gang, når man skal aflevere sit barn i dagpleje for første gang. Det er vigtigt at I føler jer trygge og

Læs mere

Velkommen til Dagplejen Bjergsted Bakker

Velkommen til Dagplejen Bjergsted Bakker Velkommen til Dagplejen Bjergsted Bakker BJERGSTED BAKKER Velkommen til den kommunale dagpleje Velkommen i dagplejen Med denne pjece vil vi gerne byde jer velkommen som forældre i dagplejen, samt give

Læs mere

Inspirationsmateriale til drøftelse af. rammerne for brug af alkohol i. kommunale institutioner med børn

Inspirationsmateriale til drøftelse af. rammerne for brug af alkohol i. kommunale institutioner med børn Inspirationsmateriale til drøftelse af rammerne for brug af alkohol i kommunale institutioner med børn Rammer for brugen af alkohol som led i en alkoholpolitik i kommunale institutioner med børn Indledning

Læs mere

Velkommen. i Ringsted Kommunale Dagpleje

Velkommen. i Ringsted Kommunale Dagpleje Velkommen i Ringsted Kommunale Dagpleje 2015 Ringsted Kommunale Dagpleje Dagplejekontorets information Adresse: Frejasvej 3, 4100 Ringsted. Kære Forældre Vi håber jeres barn kommer til at trives i dagplejen

Læs mere

Egebjerg Kommune. Børne- og kulturudvalget 2004. Referat

Egebjerg Kommune. Børne- og kulturudvalget 2004. Referat Egebjerg Kommune Børne- og kulturudvalget 2004 Referat Dato: Den 30-marts-2004 Starttidspunkt for møde: Kl. 15.00 Sluttidspunkt for møde: Kl. 19.00 Mødested: Mødelokale 2 Udsendelsesdato: Afbud fra: Fraværende:

Læs mere

VELKOMMEN TIL DAGPLEJEN HJORTSHØJ/HÅRUP/MEJLBY EN TRYG START

VELKOMMEN TIL DAGPLEJEN HJORTSHØJ/HÅRUP/MEJLBY EN TRYG START VELKOMMEN TIL DAGPLEJEN HJORTSHØJ/HÅRUP/MEJLBY EN TRYG START Hvad kan dagplejen tilbyde Når du vælger dagpleje, får dit barn en dagligdag i hjemlige trygge omgivelser, der er tid og ro til det enkelte

Læs mere

Velkomstfolder. Oddense Børnehave

Velkomstfolder. Oddense Børnehave Oddense Børnehave VELKOMMEN Med denne pjece vil vi byde nye børn og forældre velkommen til Oddense Børnehave, samt give nogle praktiske oplysninger. ÅBNINGSTIDER Mandag torsdag kl. 6.30 17.00 Fredag lukker

Læs mere

Velkommen til Skildpadderne Vuggestuen i afdeling Puff Grønsværen 5, Aulum Tlf.: 9628 6999

Velkommen til Skildpadderne Vuggestuen i afdeling Puff Grønsværen 5, Aulum Tlf.: 9628 6999 Velkommen til Skildpadderne Vuggestuen i afdeling Puff Grønsværen 5, Aulum Tlf.: 9628 6999 Velkommen! Med denne lille forældrepjece vil vi gerne byde jeres barn og jer velkommen i vuggestuen. Vi håber,

Læs mere

VORBASSE DAGPLEJE ANDEDAMMEN DRIVVEJEN 3 6623 VORBASSE

VORBASSE DAGPLEJE ANDEDAMMEN DRIVVEJEN 3 6623 VORBASSE VORBASSE DAGPLEJE VORBASSE DAGPLEJE ANDEDAMMEN DRIVVEJEN 3 6623 VORBASSE Kære Forældre Denne pjece er tænkt som information om de praktiske spørgsmål der kan være i forbindelse med Jeres barns start i

Læs mere

Velkommen til Mælkevejen og Ønskeøen

Velkommen til Mælkevejen og Ønskeøen Velkommen til Mælkevejen og Ønskeøen Èn institution på 2 matrikler Mælkevejen: Persillehaven 22-24 2730 Herlev 44525890 Ønskeøen: Højderyggen 1 2730 Herlev 44525900 Velkommen til Mælkevejen og Ønskeøen.

Læs mere

VELKOMMEN TIL BØRNEHAVEN TUSINDFRYD

VELKOMMEN TIL BØRNEHAVEN TUSINDFRYD VELKOMMEN TIL BØRNEHAVEN TUSINDFRYD Børnehavens Værdigrundlag. Børnehavens pædagogiske arbejde tager sit udgangspunkt i Kolding kommunes målsætning på daginstitutionsområdet. I forhold til de livs-/ og

Læs mere

TÅRNBY KOMMUNE. Rammeaftale for tilsyn i dagtilbud

TÅRNBY KOMMUNE. Rammeaftale for tilsyn i dagtilbud TÅRNBY KOMMUNE Rammeaftale for tilsyn i dagtilbud Rammeaftale for tilsyn i dagtilbud til børn i Tårnby Kommune. Tårnby Kommune er forpligtet til at føre tilsyn med dagtilbud beliggende i kommunen og oprettet

Læs mere

Børnehuset Elverhøjen. Man finder ud af med sit hjerte, hvem der er ens bedste ven hørt i Elverhøjen

Børnehuset Elverhøjen. Man finder ud af med sit hjerte, hvem der er ens bedste ven hørt i Elverhøjen Børnehuset Elverhøjen Man finder ud af med sit hjerte, hvem der er ens bedste ven hørt i Elverhøjen Velkommen til Elverhøjen Elverhøjen er Kragsbjergs udflytterbørnehus. Det er de kommende skolebørn fra

Læs mere

Velkommen i Labyrinten. Børn og voksne

Velkommen i Labyrinten. Børn og voksne Velkommen i Labyrinten Børn og voksne Velkommen i Labyrinten! Adresse: Tlf.nr.: Hjemmeside: e-mail: Børnenormering: Børnehaven Labyrinten Langgade 80 7321 Gadbjerg 76 81 88 50 (kontor) 76 81 88 52 (køkken)

Læs mere

TIDLIG SFO START. Sennels Skole - Sennelsvej 122-7700 Thisted 99173410/SFO 99173420. www.sennels-skole.skoleintra.dk mail: sennels.skole@thisted.

TIDLIG SFO START. Sennels Skole - Sennelsvej 122-7700 Thisted 99173410/SFO 99173420. www.sennels-skole.skoleintra.dk mail: sennels.skole@thisted. TIDLIG SFO START Sennels Skole - Sennelsvej 122-7700 Thisted 99173410/SFO 99173420 www.sennels-skole.skoleintra.dk mail: sennels.skole@thisted.dk Kære forældre Hensigten med denne lille skrivelse er at

Læs mere

Børnehuset Kronhjortløkken

Børnehuset Kronhjortløkken Børnehuset Kronhjortløkken Forældrefolder Kære læser Grunden til at du sidder med denne folder er formodentlig, at du har fået en plads til dit barn her i Børnehuset Kronhjortløkken. Du ønskes god læselyst,

Læs mere

Telefonnummer: 76 16 64 90 Mail: gudl@esbjergkommune.dk www.tarphagevej.esbjergkommune.dk. Troldene

Telefonnummer: 76 16 64 90 Mail: gudl@esbjergkommune.dk www.tarphagevej.esbjergkommune.dk. Troldene Telefonnummer: 76 16 64 90 Mail: gudl@esbjergkommune.dk www.tarphagevej.esbjergkommune.dk Troldene Kære nye forældre Personalet ønsker med denne lille pjece at byde dig/jer som forældre velkommen, samt

Læs mere

Mælkebøtten - Børn i bevægelse. Velkomstfolder. Mælkebøtten - Børn i bevægelse

Mælkebøtten - Børn i bevægelse. Velkomstfolder. Mælkebøtten - Børn i bevægelse Velkomstfolder Mælkebøtten Kære nye forældre! At begynde i børnehave kan give anledning til mange spørgsmål. Derfor har vi valgt, at lave denne velkomstfolder, der giver Jer et generelt indblik i barnets

Læs mere

Kostpolitik for Gildbroskolen 1 oktober 2012

Kostpolitik for Gildbroskolen 1 oktober 2012 Kostpolitik for Gildbroskolen 1 oktober 2012 Gildbroskolens kostpolitik, 01-10-2012 1 Gildbroskolens kostpolitik. I Ishøj Kommunes børnepolitik, Et godt børneliv - et fælles ansvar er sundhed en del af

Læs mere

VELKOMMEN I DAGPLEJEN

VELKOMMEN I DAGPLEJEN VELKOMMEN I DAGPLEJEN INDHOLDSFORTEGNELSE VELKOMMEN TIL DAGPLEJEN MORSØ KOMMUNE 3 MULIGHED FOR ORLOV 4 BARNETS PASNINGSBEHOV 5 BESKÆFTIGELSE OG UDVIKLING 5 LEGESTUE 6 RYGEPOLITIK 6 UDSTYR 6 BØRN I BILEN

Læs mere

Idrætsbørnehaven Lærkereden Parkvej 55 9700 Brønderslev Tlf.: 9945 4800. www.laerke-reden.dk

Idrætsbørnehaven Lærkereden Parkvej 55 9700 Brønderslev Tlf.: 9945 4800. www.laerke-reden.dk Idrætsbørnehaven Lærkereden Parkvej 55 9700 Brønderslev Tlf.: 9945 4800 www.laerke-reden.dk Velkommen i Idrætsbørnehaven Lærkereden Vi vil med denne velkomstfolder byde jer og jeres barn velkommen i Idrætsbørnehaven

Læs mere

Når jeres barn begynder i vuggestuen, får det sin egen mappe. Denne mappe skal vi i fællesskab udfylde med billeder fra både hjemmet og vuggestuen.

Når jeres barn begynder i vuggestuen, får det sin egen mappe. Denne mappe skal vi i fællesskab udfylde med billeder fra både hjemmet og vuggestuen. Velkommen til Vuggestuen Rønnebo Her i Vuggestuen Rønnebo glæder vi os til at lære jer og jeres barn at kende. Den første dag i vuggestuen afsættes til en uformel snak om jeres barn og barnets vaner, men

Læs mere

Nyhedsbrev for Tangebo

Nyhedsbrev for Tangebo Nyhedsbrev for Tangebo E S B J E R G K O M M U N E Juni 2014 Tabulex og ferie Kære Forældre Så er det igen tid til lidt nyheder fra Tangebo. Sommerferien nærmer sig med hastige skridt, og vi skal alle

Læs mere

Bissensvej 1 A. Velkommen til Børnehaven Bissensvej. Hej. Vi vil gerne sige velkommen til dig og din familie i Børnehaven Bissensvej

Bissensvej 1 A. Velkommen til Børnehaven Bissensvej. Hej. Vi vil gerne sige velkommen til dig og din familie i Børnehaven Bissensvej Velkommen til Børnehaven Bissensvej Hej Vi vil gerne sige velkommen til dig og din familie i Børnehaven Bissensvej Din primærpædagog hedder Dine voksne på gruppen hedder Vi glæder os meget til at se dig

Læs mere

UDKAST Målsætning for De bemandede legepladser i Københavns Kommune

UDKAST Målsætning for De bemandede legepladser i Københavns Kommune UDKAST Målsætning for De bemandede legepladser i Københavns Kommune Indholdsfortegnelse Indledning...2 Legepladsernes grundlag...2 Samarbejdet med brugerne...4 Trivsel i hverdagen...5 Integration...6 Samarbejde

Læs mere

Børnepsykiatrisk afsnit, U3

Børnepsykiatrisk afsnit, U3 Børnepsykiatrisk afsnit, U3 Velkommen til Psykiatrien Region Sjælland Psykiatrien Region Sjælland arbejder ud fra visionen»mennesker og muligheder psykiatri med relationer«. Vi lægger vægt på, at behandling

Læs mere

Velkomstpjece Dagplejen Norddjurs Kommune Område Grenaa

Velkomstpjece Dagplejen Norddjurs Kommune Område Grenaa Velkomstpjece Dagplejen Norddjurs Kommune Område Grenaa Velkommen til den kommunale dagpleje i Område Grenaa Vores adresse er: Område Grenaa Østre skole, Skolebakken 20 8500 Grenaa Dagplejekontorets personale:

Læs mere

1. Overordnede rammer Levering af madservice til borgere i eget hjem 1.1 Lovgrundlag Lov om Social Service 83,stk. 1 nr. 3.

1. Overordnede rammer Levering af madservice til borgere i eget hjem 1.1 Lovgrundlag Lov om Social Service 83,stk. 1 nr. 3. Kvalitetsstandard Levering af til borgere i eget hjem 1. januar 2012 1. Overordnede rammer Levering af til borgere i eget hjem 1.1 Lovgrundlag Lov om Social Service 83,stk. 1 nr. 3. 1.2 Politiske målsætninger

Læs mere

VELKOMMEN I DAGPLEJEN ASSENS KOMMUNE

VELKOMMEN I DAGPLEJEN ASSENS KOMMUNE VELKOMMEN I DAGPLEJEN ASSENS KOMMUNE Adresse: Møllebakken 22 A, 5690 Tommerup Leder: Aase Lind Nielsen Tlf.nr.: 64 74 68 09 E-mail: alnie@assens.dk Souschef: Maike Rodenberg Tlf. nr.: 64 74 67 07 E-mail:

Læs mere

Retningslinjer for den kommunale dagpleje TILSYN TÆT PÅ MENNESKER TEKNOLOGI OG NATUR

Retningslinjer for den kommunale dagpleje TILSYN TÆT PÅ MENNESKER TEKNOLOGI OG NATUR Retningslinjer for den kommunale dagpleje TILSYN TÆT PÅ MENNESKER TEKNOLOGI OG NATUR Tilsyn i den kommunale dagpleje ved Struer Kommune Lovgivningen Tilsynet sker i henhold til Dagtilbudslovens 5: Kommunalbestyrelsen

Læs mere

Velkommen. Med denne lille velkomstpjece vil vi give dig og dit barn lidt praktiske oplysninger.

Velkommen. Med denne lille velkomstpjece vil vi give dig og dit barn lidt praktiske oplysninger. Velkommen VELKOMMEN TIL BØRNEHUSET WIEMOSEN Du og dit barn ønskes velkommen til Børnehuset Wiemosen. Vi glæder os til samarbejdet med jer og håber I vil befinde jer rigtig godt her hos os. Med denne lille

Læs mere

Retningslinjer for optagelse af 0-6 årige børn i kommunale dagtilbud i Kerteminde Kommune

Retningslinjer for optagelse af 0-6 årige børn i kommunale dagtilbud i Kerteminde Kommune Retningslinjer for optagelse af 0-6 årige børn i kommunale dagtilbud i Kerteminde Kommune Kerteminde Kommune tilbyder en bred vifte af dagpasningstilbud for 0-6 årige børn. I Kerteminde Kommune kommer

Læs mere

Velkommen til Kirsebærhuset.

Velkommen til Kirsebærhuset. Velkommen til Kirsebærhuset. Et kommunalt integreret dagtilbud Idrætsvej 73-75 2650 Hvidovre Tlf.: 72 48 99 44 1 Velkommen. Kirsebærhuset består af fire stuer: På hver stue er der to pædagoger og en medhjælper/studerende

Læs mere