Notat om amternes 1999-indberetning om administration af miljøbeskyttelseslovens

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Notat om amternes 1999-indberetning om administration af miljøbeskyttelseslovens"

Transkript

1 MILJØstyrelsen 20.december 1999 Jordforureningskontoret FH/14 Notat om amternes 1999-indberetning om administration af miljøbeskyttelseslovens 20 a 1. Baggrund Siden den 1. januar 1998 har det generelt været forbudt at tilføre jord til råstofgrave og tidligere råstofgrave. Grundlaget for forbuddet er lov nr. 426 af 10. juni 1997, som blev vedtaget af Folketinget den 30. maj 1997, om ændring af lov om miljøbeskyttelse og lov om råstoffer. Lovændringen gennemførtes med det formål at beskytte grundvands- og drikkevandsinteresser. Miljøbeskyttelseslovens 20 a og 20 b regulerer forbuddet mod tilførsel af jord til råstofgrave og mulighederne for dispensation fra forbuddet. Amtsrådet kan dispensere fra forbuddet, hvis der ikke er risiko for forurening af vandindvindingsanlæg eller grundvand, der forventes at indgå i den fremtidige drikkevandsforsyning, og andre miljømæssige hensyn ikke taler imod. (Miljøbeskyttelseslovens 20a, stk. 2, nr. 3). Amtsrådet kan desuden meddele dispensation, hvis råstofindvinderen eller grundejeren har en kontraktmæssig forpligtelse til at modtage jord til ejendommen. I givet fald skal aftale være indgået senest den 19. december Aftaler indgået efter denne dato og senest den 31. december 1998 kan højest have en varighed på 6 måneder, hvorfor de nu ikke længere vil kunne danne basis for dispensation. (Miljøbeskyttelseslovens 20a, stk. 2, nr. 1). Dispensation fra forbuddet vil på tilsvarende vis også kunne meddeles, hvis råstofindvinderen eller grundejeren har haft særlig grund til at påregne, at der kunne tilføres jord til ejendommen, og et forbud mod deponering derfor betyder væsentlige økonomisk tab. (Miljøbeskyttelseslovens 20a, stk. 2, nr. 2). Miljøhensyn kan dog indebære, at amtsrådet ikke giver den ansøgte dispensation, selv om afslaget forringer eller umuliggør en bestemt, påregnelig anvendelse af ejendommen.

2 2 I overensstemmelse med Betænkning over lovforslag nr. L 129 afgivet af Folketingets Miljøog Planlægningsudvalg den 14. maj 1997 foretager amtsrådene en årlig indberetning til Miljøstyrelsen om de meddelte dispensationer, således at styrelsen kan følge udviklingen på området. Formålet med en sådan indberetning er at sikre, at de meddelte dispensationer tilgodeser de hensyn, der er angivet i lovforslaget. 2. Amternes indberetninger Miljø- og Energiministeren sendte den 11. januar 1999 Miljøstyrelsens notat af 10. december 1998 om amtsrådenes første indberetning til Folketingets Miljø- og Planlægningsudvalgs orientering. Indberetningerne og notatet omfattede perioden fra 1. januar 1998 til medio Miljøstyrelsen har den 15. juni 1999 bedt amtsrådene om en indberetning om administrationen af miljøbeskyttelseslovens 20 a, stk. 2 i perioden 1/ / Indberetningerne er modtaget i perioden juli - oktober Amtsrådene er bedt om for hver enkelt afgørelse, der er truffet i amtet siden forrige indberetning, at oplyse om hjemmel og begrundelse for afslag henholdsvis dispensation, om vandindvindingsinteresser eller andre miljømæssige hensyn i området. Desuden er amtsrådene bedt om at svare på en række spørgsmål om bl.a. de deponerede mængder jord i råstofgrave siden 1. januar 1998, om det årlige deponeringsbehov, om deponeringskapacitet og om kontrol med overholdelse af vilkår for dispensationer. Den næste indberetning om administration af reglerne om tilførsel af jord til råstofgrave, som amterne vil blive bedt om, vil omfatte det første år efter at jordforureningsloven er trådt i kraft den 1. januar Miljøbeskyttelseslovens 20a og 20b videreføres i jordforureningslovens 52 og Dispensation fra forbuddet mod tilførsel af jord til råstofgrave Siden sidste indberetning har de 14 amter truffet i alt 142 afgørelser efter miljøbeskyttelseslovens 20 a, stk. 2. Der er meddelt 98 dispensationer og 44 afslag. Ved indberetningen i 1998 havde amterne i alt truffet 207 afgørelser. (Tabel 1.)

3 Tabel 1. Afgørelser truffet pr. medio 1998 og medio 1999 Amt Dispensation Afslag ad Dispensationer 1999 pr. nye pr. pr. nye pr. konkrete generel / ingen medio medio199 medio medio projekter / oplysninger begrænsede mængder om begrænsninger Bornholms Amt Frederiksborg Amt Fyns Amt Københavns Amt Nordjyllands Amt Ribe Amt Ringkøbing Amt Roskilde Amt Storstrøms Amt Sønderjyllands Amt Vejle Amt Vestsjællands Amt Viborg Amt Århus Amt I alt dispensationer korrigeret i forhold til notat af (fra 15 til 14) tal korrigeret i forhold til notat af (fra 16 til 18 dispensationer og fra 18 til 19 afslag) 3 Det fremgår af amternes seneste indberetninger, at knapt en tredjedel af de 98 dispensationer er meddelt til modtagelse af jord fra konkrete bygge-/anlægsarbejder eller begrænsede jordpartier. Ca. halvdelen af de 68 generelle dispensationer er givet for maksimalt 5 år. Et amt har givet 11 dispensationer til råstofgrave, som i 1998 havde fået midlertidig dispensation til at modtage jord. Yderligere 5 afgørelser vedrører sager, som også var omfattet af forrige indberetning. I disse sager er bl.a. vilkår for dispensation ændret, dispensation er forlænget og afslag ændret til dispensation. 3.1 Hjemlen for dispensationen Siden den første indberetning har amterne meddelt alle dispensationer - bortset fra een - med hjemmel i 20a, stk. 2, nr. 3. I disse sager har amtsrådene således vurderet, at tilførsel af jord ikke vil udgøre en risiko for forurening af vandindvindingsanlæg eller grundvand, der forventes at indgå i den fremtidige drikkevandsforsyning. Kun een dispensation er meddelt i medfør af 20a, stk. 2, nr. 1, da råstofindvinderen eller grundejeren har haft en kontraktmæssig forpligtelse til at modtage jord til den pågældende ejendom. I 1998 indberettede amterne, at ca. 20% af dispensationerne meddelt i løbet af det første halve år efter forbuddets ikrafttræden var meddelt med hjemmel i 20 a, stk. 2, nr. 1 eller nr. 2.

4 4 Det kan hermed konstateres, at mulighederne for at søge om dispensation med henvisning til kontraktmæssige forpligtelser eller væsentlige økonomiske tab som følge af indgreb i den forventede udnyttelse af ejendommen, i praksis ikke benyttes længere. Reglerne i 20 a, stk. 2, nr. 1 og nr. 2 var da også især forventet anvendt i en overgangsperioden for at forbuddet ikke skulle ramme urimelig hårdt. 3.2 Vandindvindingsinteresser Amterne har som grundlag for deres afgørelser efter miljøbeskyttelseslovens 20 a, stk. 2, nr. 3 vurderet om der kan dispenseres fra forbudet uden risiko for forurening af vandindvindingsanlæg eller af grundvand. I forbindelse med indberetningen er amterne bedt om at oplyse om de forhold, der er lagt vægt på i forbindelse med den enkelte afgørelse. Det er oplysninger om de vandindvindingsinteresser, der er i nærheden af råstofgraven eller den tidligere råstofgrav, herunder om området er udlagt til område med særlig drikkevandsinteresse (OSD), drikkevandsinteresse eller begrænset drikkevandsinteresse i henhold til Regionplanen, om området er indvindingsopland (IO) til et vandværk eller om der er enkeltvandforsyningsboringer (EV) i området. Af tabel 2 fremgår vandindvindingsinteresserne i forbindelse med dispensationer, som amterne har indberettet pr. medio 1998 og pr. medio Tabel 2. Vandindvindingsinteresser ved dispensationer 1998 antal dispensationer 1999 antal dispensationer i OSD og i IO 7 5 i OSD og udenfor IO i OSD (hjemmel nr. 1 / nr. 2) I alt i OSD udenfor OSD og i IO 5 0 udenfor OSD og udenfor IO udenfor OSD med EV 0 12 udenfor OSD I alt udenfor OSD I alt Uoplyst om i/udenfor IO eller med/uden EV i nærheden 2 Uoplyst om i/udenfor IO eller med/uden EV i nærheden Af de i 1999 indberettede dispensationer er 81 (83%) givet til råstofgrave udenfor OSD, heraf 47 udenfor indvindingsopland til vandværk og 12 med enkeltvandforsyning i nærheden. Amterne har i 12 tilfælde givet dispensation til modtagelse af jord i råstofgrave beliggende i OSD, men udenfor indvindingsoplande og uden enkeltvandforsyning i nærheden.

5 5 I 5 tilfælde har amterne givet dispensationer til råstofgrave beliggende i OSD og indenfor et indvindingsopland. Begrundelserne for disse dispensationer er henholdsvis afdækning af fyldplads, tilførsel af en begrænset mængde landbrugsjord, lovliggørelse af en allerede sket deponering, grundvandsmagasinets beskyttelse med 15 m moræneler kombineret med en begrænset mængde jord og en begrænset mængde jord til udjævning af skrænt bestående af returjord. Hensynet til vandindvindingsinteresserne synes umiddelbart at være tillagt samme betydning, som det har været tilfældet i forbindelse med de dispensationer, som blev indberettet i De fleste dispensationer gives til råstofgrave, som hverken ligger i OSD eller indenfor et indvindingsopland til et vandværk. Andelen af dispensationer til råstofgrave i OSD er halveret i forhold til 1998, bl.a. fordi dispensationerne med en enkelt undtagelse alle er truffet med hjemmel i 20, stk. 2, nr. 3 I øvrigt kan indberetningerne for de to år kun vanskeligt sammenlignes. I 1998 var det ikke muligt af indberetningerne at afgøre om der var enkeltvandforsyningsboringer i området. I 1999 er afstanden til og placeringen af enkeltvandforsyningsboringer sjældent oplyst. I 1999 er det i 22 tilfælde blot oplyst, at råstofgraven ligger udenfor OSD uden angivelse af om det er et indvindingsopland eller i nærheden af enkeltvandforsyning. I 1998 blev der i 15 sager givet dispensation med hjemmel i 20, stk. 2, nr. 1 eller nr. 2 og det fremgår af indberetningerne, at de pågældende råstofgrave alle ligger i OSD. 3.3 Vilkår for dispensationer Amterne kan fastsætte vilkår for udnyttelse af meddelte dispensationer. I henhold til miljøbeskyttelseslovens 20a, stk. 3 kan det være vilkår om håndtering af jorden og om dokumentation for, at der er tale om uforurenet jord, som tilføres råstofgraven. Miljøstyrelsen har ikke bedt amterne om at indsende specielle oplysninger om de vilkår som måtte blive fastsat for udnyttelse af dispensationer. Styrelsen har i forbindelse med klagesager og afgørelser modtaget til orientering set eksempler på vilkår fra 11 amter. I Miljøstyrelsens notat af 10. december 1998 om amternes indberetning i 1998 er kort omtalt nogle typiske vilkårselementer. Det skal derfor her blot nævnes, at i mindst 8 amter er opstillet grænseværdier for forskellige forureningskomponenter, som ikke må overskrides for jord, der placeres i råstofgrave. 8 amter fastsætter vilkår om analyse af jorden hvis der er mistanke om forurening. 9 amter fastsætter vilkår om følgesedler eller anden dokumentation for jordens oprindelse, renhed o.lign.. Et enkelt amt nævner i forbindelse med årets indberetning, at kontrollen af jord til råstofgrave tilsyneladende har ændret jordstrømmene. Samme amt oplyser, at en råstofgrav melder, at det

6 er blevet almindeligt at køre jorden ud på landbrugsjord for bl.a. at undgå papirarbejde og analyseomkostninger. 6 Enkelte andre amter nævner også, at der tilsyneladende tilføres jord til landbrugsejendomme. Der kan ikke sættes tal på denne alternative placering. Miljøbeskyttelsesloven regulerer ikke placering af jord uden for råstofgrave, hvis jorden ikke er erkendt forurenet. 4. Afslag på ansøgninger om dispensation fra forbuddet Siden forrige indberetning har amterne meddelt 44 afslag og alle i medfør af miljøbeskyttelseslovens 20a, stk. 2, nr. 3. Amterne har således vurderet at tilførsel af jord vil indebære en risiko for forurening af vandindvindingsanlæg eller grundvand, der forventes at indgå i den fremtidige drikkevandsforsyning. Af tabel 3 fremgår vandindvindingsinteresserne i forbindelse med afslag, som amterne har indberettet pr. medio 1998 og pr. medio Tabel 3. Vandindvindingsinteresser ved afslag 1998 antal afslag 1999 antal afslag i OSD og i IO i OSD og udenfor IO 28 3 i OSD med EV 0 3 i OSD I alt i OSD udenfor OSD og i IO 8 2 udenfor OSD og udenfor IO 12 2 udenfor OSD med EV 0 3 udenfor OSD I alt udenfor OSD Uoplyst (hjemmel nr. 1 / nr. 2) I alt Uoplyst om i/udenfor IO eller med/uden EV i nærheden 2 Uoplyst om i/udenfor IO eller med/uden EV i nærheden 3 Uoplyst om i/udenfor OSD Af de i 1999 indberettede afslag er der meddelt 34 afslag på ansøgning om tilførsel af jord til råstofgrave indenfor OSD, svarende til ¾ af alle meddelte afslag. Af disse ligger råstofgraven i 20 tilfælde indenfor indvindingsopland til vandværk og i 3 er der enkeltvandforsyningsboring i nærheden. I 10 sager er der meddelt afslag til råstofgrave udenfor OSD, heraf ligger 2 indenfor et indvindingsopland og 3 med enkeltvandforsyningsboringer i nærheden.

7 7 En nærmere sammenligning af de hensyn til vandindvindingsinteresser, som har begrundet afslag indberettet i 1998 og i 1999, er vanskelig på grund af varierende detaljeringsgrad i indberetningerne i de to år. Dog gælder for begge perioder, at ¾ af afslagene er meddelt, når råstofgraven ligger i OSD og at råstofgraven i mere end halvdelen af disse tilfælde også ligger indenfor et indvindingsopland til et vandværk eller i nærheden af en enkeltvandforsyningsboring. For ca. mere end halvdelen af samtlige afslag gælder, at råstofgraven ligger indenfor et indvindingsopland til et vandværk eller i nærheden af en enkeltvandforsyningsboring. 5. Behovet for placering af jord i amtet og kapaciteten hertil Jord tilført råstofgrave Amterne har skønnet, at råstofgrave med dispensation til at modtage (uforurenet) jord i 1998 har modtaget ca m 3 jord. Tallet er korrigeret, idet nogle amter har indberettet for mere end 12 måneder, jf. nedenfor. De således indberettede mængder 1, svarende til ca m 3 jord, er 13,6 % højere end det korrigerede skøn. Det samlede skøn over modtaget jord i råstofgrave er baseret på følgende: 7 amter har oplyst, at der i 1998 er modtaget m 3 jord i råstofgrave med dispensation. 5 amter har oplyst, at der i perioden er modtaget m 3. Et amt har oplyst, at der modtaget m 3 de seneste 12 måneder ( ) og et amt, at der er modtaget m 3 i perioden De oplyste mængder, som vedrører mere end 12 måneder er korrigeret, bl.a. på baggrund af de oplysninger, som amterne indberettede til Miljøstyrelsen i Deponering af ren jord i råstofgrave med 19 og/eller 33-tilladelse er ikke medregnet i ovenstående mængder. Kun tre amter har givet tal herfor (i alt m3). Aktive råstofgrave har i henhold til tilladelser til råstofindvinding indberettet til Danmarks Statistik, at der i 1998 i alt er tilført ca m 3 jord i aktive råstofgrave. For de fleste amters vedkommende er der endog store forskelle på oplysningerne fra amterne til Miljøstyrelsen og oplysningerne fra råstofindvinderne til Danmarks Statistik. På landsplan er tallene dog af nogenlunde samme størrelsesorden, hvorfor Danmarks Statistiks tal for udviklingen fra 1997 til 1998 med forbehold kan tages som udtryk for udviklingen i deponerede mængder jord i råstofgrave - aktive såvel som tidligere råstofgrave. Danmarks Statistik har opgjort, at de aktive råstofgrave i 1997 har modtaget m 3. Der er således modtaget ca m 3 mindre i 1998 end i 1997, svarende til en reduceret tilførsel til aktive råstofgrave på godt 1/3. Især i Københavns, Roskilde, Vejle og Århus amter er der sket betydelige fald på mellem 41 og 66%. Råstofgravene i disse fire amter tegnede sig i 1997 for godt halvdelen (53%) af den deponerede jord (i 1998 var det ca. 40 %). Bornholms, 1 Hvor amterne har opgivet mængder i tons er benyttet omregningsfaktoren 1,7 tons = 1 m 3

8 8 Nordjyllands og Ribe amter var de eneste med stigning (mellem 4 og 100 %) i tilførte mængder, men de tre amter tegnede sig i 1997 kun for ca. 5% af den jord, der blev tilført alle råstofgrave (i 1998 var det ca. 10 %). Danmarks Statistiks oplysninger om modtaget jord i råstofgrave omfatter kun råstofgrave med gældende tilladelse til indvinding. Alligevel må tendensen til et væsentligt fald i deponerede mængder antages at gælde for samtlige råstofgrave, jf. ovenfor. Behov for placering af jord Amterne blev bedt om at oplyse hvor store mængder jord, der er behov for at placere indenfor amtet pr. år. 6 amter har ingen bud på det årlige behov for placering af jord i amtet. De øvrige 8 amter skønner - bl.a. på grundlag af den oplyste/skønnede deponering i at der er et samlet behov for placering af ca. 2 mio. m 3 jord årligt. Til sammenligning er der i disse 8 amter - i følge amternes indberetninger og Danmarks Statistik - deponeret knapt 1,3 mio. m 3 jord i råstofgrave i Dette indikerer, at omkring en tredjedel af behovet for deponering af jord dækkes af alternative placeringssteder, herunder i råstofgrave med tilladelse til at modtage jord efter miljøbeskyttelseslovens 19 eller 33. Der er ifølge det oplyste ikke indgået aftaler amterne imellem om deponering af jord. Generelt har amterne ingen oplysninger om evt. import/eksport af jord mellem amterne. Københavns Amt oplyser dog, at der i amtet i de seneste 12 måneder er importeret godt m 3 jord fra andre amter og at der også eksporteres ukendte mængder fra amtet. Enkelte andre amter oplyser, at der sker import/eksport, men har ingen oplysninger om omfanget. Roskilde Amt har ingen anlæg til jordrensning og eksporterer jord til amter med sådanne anlæg. Vestsjællands Amt har to anlæg til jordrensning og har derfor import af jord til rensning. Københavns Kommune oplyser, at der til opfyldning i Nordhavnen årligt er brugt m 3 jord, heraf en del fra andre kommuner. Kapacitet i råstofgrave Amterne blev bedt om at oplyse hvor meget plads, der er til at modtage råjord i amtet, og hvor længe pladsen forventes at kunne dække amtets behov for placering af jord. Seks jyske amter har ingen opgørelser eller andre oplysninger om restkapaciteten. Et af disse amter skønner dog, at der i råstofgrave med dispensation er kapacitet nok til at behovet for deponering af jord kan dækkes. Samme amt nævner også, at forbudet ikke har ændret væsentligt på mulighederne for at deponere jord, da amtet i en årrække har haft en tilsvarende re-

9 9 striktiv administration efter råstofloven. Bornholms Amt oplyser, at der uden problemer kan skaffes plads med fremtidige dispensationer. De øvrige syv amter, som har oplyst om restkapaciteten i råstofgrave, har plads nok i fra ca. 5 år til 30 år. Et par amter vurderer, at det næppe er realistisk at udnytte kapaciteten i visse råstofgrave, fordi transportafstandene vil være for store. Det gælder bl.a. Nordjyllands og Frederiksborg amter. Bl.a. Københavns Amt gør opmærksom på, at udfaldet af verserende ankesager kan reducere restkapaciteten betydeligt. Der synes på denne baggrund ikke at være aktuelle kapacitetsproblemer. Dog har næsten halvdelen af amterne ikke oplysninger om den faktiske restkapacitet til jord i råstofgrave. Udnyttelse af kapaciteten i nogle råstofgrave kan også betyde et øget transportbehov. Det er dog ikke muligt at vurdere hvordan transportbehovet ville have udviklet sig uden regulering af jordtilførslen til råstofgrave. Alternative placeringsmuligheder Amterne er dernæst bedt om at oplyse om der er oprettet placeringsmuligheder udenfor råstofgravene i amtet og i givet fald oplyse hvem, der har oprettet den. Københavns Kommunes kapacitet i Københavns Nordhavn strækker til foråret Der er planlagt et nyt depot på Prøvestenen. Syv amter oplyser, at der ikke er oprettet alternative placeringsmuligheder til ren jord. I et af disse amter er er planlægningsarbejde igangsat for at finde et placeringssted i hver kommune. I øvrigt oplyser fem amter, at der er etableret placeringsmulighed eller oprettet jorddeponi på/ved lossepladser og fyldpladser. Amterne nævner i øvrigt, at jord anvendes i bygge- og anlægsarbejder, støjvolde, til havneopfyld, afdækning, jordskulptur, kælkebakker og terrænregulering på landbrugsejendomme. Tre amter nævner specifikt, at de - uden at kunne sætte tal på mængderne - har indtryk af, at der i større omfang end hidtil tilføres jord til landbrugsejendomme. Det lader ikke til, at amterne endnu har taget egentlige initiativer til oprettelse af alternative placeringsmuligheder for ren jord. En række amter har nævnt, at initiativet til alternativ placering er privat og oprettelsen er sket ved lokalplan. Et enkelt amt har givet tilladelser efter planloven til deponering på landbrugsjord. Der er mindst 15 råstofgrave i 6 amter, som har tilladelse efter miljøbeskyttelseslovens 19 eller 33 til at modtage jord. Den samlede kapacitet skønnes at være mere end 10 mio. m 3. For to af gravene er det specifikt nævnt, at tilladelsen gælder forurenet jord. Hertil kommer fyld- og lossepladser med plads til mere end 2,5 mio. m 3. To amter nævner, at de pågældende steder - på trods af tilladelser - stort set ikke bruges til deponering af jord.

10 10 6. Kontrol og tilsyn I medfør af miljøbeskyttelseslovens 66, stk. 2 fører amtsrådene tilsyn med deponeringer i råstofgrave, incl. tidligere råstofgrave. Amterne er derfor i forbindelse med indberetningen blevet bedt om at oplyse om gennemført kontrol og tilsyn, herunder om hvordan tilsyn/kontrol er gennemført og om resultatet af tilsyn og kontrol. De fleste amter fører varierende grader af tilsyn og kontrol. De fører således regelmæssigt tilsyn, gennemfører kontrolbesøg eller besigtiger råstofgrave med dispensation og enkelte amter omfatter også de grave, som ikke har fået dispensation. Et enkelt amt gennemfører en stor del af tilsynsbesøgene i forbindelse med tilsyn efter råstofloven. I forbindelse med tilsyns- og kontrolbesøg udtager 4 amter jordprøver til analyse. Et af disse amter tager kun prøver ved mistanke om forurening. I øvrigt udspørges chauffører om jordens oprindelse, oplysnings-, følgesedler og anden dokumentation kontrolleres og der foretages visuel kontrol af den deponerede jord. 5 amter udtager ikke jordprøver, bort set fra et amt, som udtager prøver fra anlæg med 33-tilladelse til modtagelse af jord. 2 amter vurderer og godkender jordpartierne inden deponering. Et amt meddeler kun dispensation til givne jordpartier og i et andet amt skal hvert parti jord anmeldes 14 dage inden deponering ønskes. Er der tvivl om hvorvidt jorden er ren forlanges jorden analyseret. Disse to amter fører i følge det oplyste ikke kontrol og tilsyn efter jorden er tilført råstofgravene. 3 amter har endnu ikke ført tilsyn eller kontrolleret om vilkår for dispensationer er overholdt. Det ene amt har først meddelt dispensationerne i april/maj Miljøstyrelsen vil erindre amterne om, at der er en tilsynsforpligtelse vedrørende råstofgrave. I forbindelse med amternes tilsyn og kontrol nævner nogle amter, at der er konstateret enkelte overskridelser af grænseværdier og/eller af vilkårene for dispensationer. I 5 amter at sådanne overskridelser resulteret i indskærpelser og/eller fjernelse af de pågældende jordpartier. I tre tilfælde er der fjernet jord fra råstofgrave uden dispensation og i et enkelt tilfælde har amtet indgivet politianmeldelse. I et amt er resultaterne af det første tilsyn med råstofgrave med dispensation nu under drøftelse. I øvrigt nævner et par amter, at tilsynet ikke har givet anledning til bemærkninger. Af amternes indberetninger fremgår det således, at flertallet af amterne gennemfører tilsyn og kontrol med at vilkår for dispensationer overholdes og med ulovlige deponeringer. Det fremgår også, at der i den forbindelse hidtil kun er konstateret relativt få overskridelser, som bl.a. har resulteret i fjernelse af jord.

11 11 7. Klagesagerne I perioden 1/ / har Miljøstyrelsen modtaget 10 klager over amternes afgørelser. 3 var klager over dispensationer og 7 over afslag. Naboer, en tidligere indvinder og Århus Kommunale Værker har påklaget dispensationerne. Afslagene er påklaget af ansøgerne. Siden 1. december 1998 er 6 klager afvist fordi klageren ikke var klageberettiget eller fordi klagefristen var overskredet. I en sag har Miljøstyrelsen stadfæstet dispensationen og en sag er hjemvist. Endelig er en sag, hvor et afslag var påklaget, bortfaldet, da amtet efter fornyet behandling har meddelt dispensation. Der er herefter 35 klagesager under behandling i Miljøstyrelsen (pr. 1/ ). 8. Konklusion På baggrund af amternes indberetninger og øvrige oplysninger synes amternes administration af forbuddet mod tilførsel af jord til råstofgrave og tidligere råstofgrave at være i overensstemmelse med intentionerne og formålet med reguleringen. Amternes afgørelser efter miljøbeskyttelseslovens 20a er således truffet med udstrakt hensyntagen til grundvands- og drikkevandsinteresser i nærheden af de pågældende råstofgrave. Den foreløbige vurdering af de indkomne klagesager giver samme indtryk. Det synes endnu for tidligt at opgøre og vurdere de nærmere konsekvenser af forbuddet. Der er relativ stor usikkerhed forbundet med opgørelse af den mængde jord, der er deponeret i råstofgrave med dispensation efter 1. januar Med forsigtighed kan Danmarks Statistiks tal, som ikke omfatter deponering i tidligere råstofgrave, benyttes. Disse tal tyder på, at der fra 1997 til 1998 er sket et betydeligt fald i mængden af jord, der er tilført råstofgrave. Faldet er på ca. 35%, svarende til 1 mio. m 3 jord. Amterne har generelt ikke taget initiativer til alternative placeringsmuligheder udenfor råstofgravene. Jorden, som ikke længere tilføres råstofgrave, placeres og anvendes mange forskellige steder som f.eks. i nyoprettede jorddeponier, i bygge- og anlægsarbejder, til afdækning og som terrænregulering på landbrugsejendomme. Samlet set lader det til, at der umiddelbart er tilstrækkelig kapacitet til at placere jord i råstofgrave. Dog kan længere transportafstande i realiteten vanskeliggøre udnyttelse af hele kapaciteten. Yderligere skønnes der at være en restkapacitet i råstofgrave med tilladelse til at modtage jord efter miljøbeskyttelseslovens 19 eller 33. Amterne har generelt ikke taget skridt til planlægning af den fremtidige placering og anvendelse af især uforurenet jord. Forbuddet mod deponering i råstofgrave kan således måske føre til uhensigtsmæssig og øget transport af jord. Eller at jord, som ikke er erkendt forurenet, køres til f.eks. landbrugsejendomme, hvor jordens oprindelse og renhed ikke kontrolleres.

12 12 Af miljø- og energiministerens statslige udmelding i forbindelse med regionplanrevision 2001 fremgår, at amterne er bedt om generelt at revurdere affaldsområdet. I den forbindelse peges på, at hvis der opstår problemer på grund af forbuddet mod placering i råstofgrave, kan der være behov for at amterne udpeger alternative placeringssteder for overskudsjord. Samlet set må risikoen for forurening som følge af at jord placeres på andre ejendomme end i råstofgrave antages at kunne minimeres i takt med at kortlægning af forurenede arealer gennemføres efter reglerne i den nye jordforureningslov. Lovens anmeldeordning for jord fra kortlagte ejendomme forventes også yderligere at reducere risikoen for at deponering af jord uden for råstofgrave kan forurene drikke- og grundvand. Amternes tilsyn og kontrol har afsløret enkelte overskridelser af fastsatte grænseværdier og vilkår, som i nogle tilfælde har ført til krav om fjernelse af det pågældende parti jord. Omfanget af amternes tilsyn og kontrol varierer en del og enkelte amter har endnu ikke ført tilsyn eller foretaget kontrol. Miljøstyrelsen vil erindre amterne om, at der er en tilsynsforpligtelse vedrørende råstofgrave. Når kontrolsystemerne, som fastsættes i vilkårene for dispensationer, har fungeret i en længere periode, vil Miljøstyrelsen vurdere om kontrollen fungerer, eller om der er behov for at udnytte hjemlen i lov om forurenet jord til at opstille ensartede kontrolsystemer.

I e-mail af 12. december 2013 har I klaget over Kommunens overkørselstilladelse af 18. november 2013 til ejendommen O vej 36A.

I e-mail af 12. december 2013 har I klaget over Kommunens overkørselstilladelse af 18. november 2013 til ejendommen O vej 36A. Dato 17. juni 2014 Dokument 13/23814 Side Etablering af en ny udvidet overkørsel I e-mail af 12. december 2013 har I klaget over Kommunens overkørselstilladelse af 18. november 2013 til ejendommen O vej

Læs mere

Aktindsigt Relevante lovregler

Aktindsigt Relevante lovregler Aktindsigt Aktindsigt er i Patientskadeankenævnet relevant i to situationer. Problemstillingen er først og fremmest relevant, når der fremsættes anmodning om aktindsigt i sager, der verserer eller har

Læs mere

DATO DOKUMENT SAGSBEHANDLER MAIL TELEFON

DATO DOKUMENT SAGSBEHANDLER MAIL TELEFON DATO DOKUMENT SAGSBEHANDLER MAIL TELEFON 29. august 2012 12/04248 ÆNDRING AF OVERKØRSEL I brev af 14. marts 2012 har I klaget over Kommunens afslag af 17. og 28. februar 2012 på at lovliggøre jeres overkørsel

Læs mere

Jordregulativ Lolland Kommune

Jordregulativ Lolland Kommune Jordregulativ Lolland Kommune Lolland Kommune, Teknik- og Miljømyndighed, Jernbanegade 7, 4930 Maribo Telefon 5467 6767, tmm@lolland.dk, www.lolland.dk 1 Formål 1.1 Affaldshåndtering Formålet med dette

Læs mere

Rønde Kommunale Ungdomsskole Nattergalevej 1 8419 Rønde

Rønde Kommunale Ungdomsskole Nattergalevej 1 8419 Rønde Rønde Kommunale Ungdomsskole Nattergalevej 1 8419 Rønde Industri Journalnr. bedes anført ved besvarelse. J.nr.M 133/H01-0014 Ref.: OD/BKR/9 Den Miljøstyrelsens afgørelse af klage over miljøgodkendelse

Læs mere

Regulativ for jord, som er affald

Regulativ for jord, som er affald Regulativ for jord, som er affald Indhold 1 Formål... 3 1.1 Affaldshåndtering... 3 1.2 Jordflytning og områdeklassificering... 3 2 Lovgrundlag... 3 3 Definitioner... 3 4 Anvendelsesområde... 4 5 Pligter

Læs mere

Så er det nu det gælder!!!

Så er det nu det gælder!!! Så er det nu det gælder!!! NYHEDSBREV 3 Vi vedlægger lovforslag nr. 204, nemlig forslag til en ny Kolonihavelov. Endvidere vedlægges bemærkningerne til 2-5 i Kolonihaveloven. Vi var i Folketinget i torsdags

Læs mere

Bekendtgørelse om udbringning af bekæmpelsesmidler fra luftfartøjer 1)

Bekendtgørelse om udbringning af bekæmpelsesmidler fra luftfartøjer 1) BEK nr 1755 af 14/12/2015 (Gældende) Udskriftsdato: 2. september 2016 Ministerium: Miljø- og Fødevareministeriet Journalnummer: Miljø- og Fødevaremin., Miljøstyrelsen, j.nr. MST-029-00406 Senere ændringer

Læs mere

Dispensation til modtagelse af uforurenet jord i råstofgrav på matr. nr. 163 Kliplev.

Dispensation til modtagelse af uforurenet jord i råstofgrav på matr. nr. 163 Kliplev. Nymølle Stenindustrier A/S Kliplev Grusgrav Hovedgaden 539 2640 Hedehusene Jordforureningsafdelingen Kontaktperson: Curt Kyhn E-mail: curt.kyhn@regionsyddanmark.dk Direkte tlf.: 7663 1922 Dato: 22. september

Læs mere

Regulativ for flytning af overskudsjord. i Esbjerg Kommune. Regulativ gældende pr. 01.01.2011 - 1 -

Regulativ for flytning af overskudsjord. i Esbjerg Kommune. Regulativ gældende pr. 01.01.2011 - 1 - Regulativ for flytning af overskudsjord i Esbjerg Kommune - 1 - Forslag til Regulativ for flytning af overskudsjord i Esbjerg Kommune 1. Formål Formålet med regulativet er at sikre, at håndtering og flytning

Læs mere

14-05-2013 13/8679. Torben Flindt Dahl Sarup Kirkevej 1 Lysabild 6470 Sydals

14-05-2013 13/8679. Torben Flindt Dahl Sarup Kirkevej 1 Lysabild 6470 Sydals 14-05-2013 13/8679 Torben Flindt Dahl Sarup Kirkevej 1 Lysabild 6470 Sydals Landzonetilladelse til at loviligørelse af et etableret solcelleanlæg på terræn på ejendommen matr.nr. 139 Lysabild, Lysabild,

Læs mere

Statsforvaltningens brev til en journalist. Att.: XXXX. Henvendelse vedrørende afslag på aktindsigt

Statsforvaltningens brev til en journalist. Att.: XXXX. Henvendelse vedrørende afslag på aktindsigt 2015-71725 Statsforvaltningens brev til en journalist Dato: 18-12- 2015 Att.: XXXX Tilsynet Henvendelse vedrørende afslag på aktindsigt Du har i e-mail af 2. november 2015 meddelt Aalborg Kommune, at du

Læs mere

Natur- og Miljøklagenævnet 19. maj 2015 Advokat Mads Kobberø

Natur- og Miljøklagenævnet 19. maj 2015 Advokat Mads Kobberø Natur- og Miljøklagenævnet 19. maj 2015 Advokat Mads Kobberø Struktur 1. En godkendelse er varig (ikke tidsbegrænset) 2. Retsbeskyttelse 3. Indbrudsmulighed i retsbeskyttelsesperioden 4. Revurdering 2

Læs mere

Udviklingen i sundhedsvæsenets tilbud til psykisk syge børn og unge fra 1994 2005

Udviklingen i sundhedsvæsenets tilbud til psykisk syge børn og unge fra 1994 2005 Udviklingen i sundhedsvæsenets tilbud til psykisk syge børn og unge fra 1994 August 2006 Danske Regioner 1. Indledning Siden midten af 1990 erne har indsatsen for psykisk syge børn og unge påkaldt sig

Læs mere

NATURKLAGENÆVNET FORMANDEN

NATURKLAGENÆVNET FORMANDEN NATURKLAGENÆVNET FORMANDEN Frederiksborggade 15, 1360 København K Tlf.: 3395 5700 Fax: 3395 5769 X.400: S=nkn; P=sdn; A=dk400; C=dk E-mail: nkn@nkn.dk 19. april 2004 J.nr.: 03-31/500-0036 Mhe Afgørelse

Læs mere

AFGØRELSE i sag om placering af dobbelthus på ejendommen, beliggende Stisager 11 i Glostrup Kommune

AFGØRELSE i sag om placering af dobbelthus på ejendommen, beliggende Stisager 11 i Glostrup Kommune Rentemestervej 8 2400 København NV Telefon: 72 54 10 00 nmkn@nmkn.dk www.nmkn.dk 4. september 2014 J.nr.: NMK-33-02549 Ref.: ARS-NMKN AFGØRELSE i sag om placering af dobbelthus på ejendommen, beliggende

Læs mere

Isboden må kun stå fremme om dagen i isbodens åbningstid, dvs. at den køres væk fra arealet udenfor åbningstid.

Isboden må kun stå fremme om dagen i isbodens åbningstid, dvs. at den køres væk fra arealet udenfor åbningstid. Fjordhotellet Augustenborg ApS Strandkroen Vemmingbund Langdel 2 6440 Augustenborg Att. Mie Søgaard Landzonetilladelse til midlertidigt at opsætte en mobil isbod på ejendommen matr.nr. 472 Vollerup under

Læs mere

[A] Jord og affald. Klage over tilladelse til udbringning af spildevandsslam i Birkebæk Plantage

[A] Jord og affald. Klage over tilladelse til udbringning af spildevandsslam i Birkebæk Plantage [A] Jord og affald Journalnr. bedes anført ved besvarelse. J.nr.M 331-0021 Ref.: IW/PLN Den 30. marts 2006 Klage over tilladelse til udbringning af spildevandsslam i Birkebæk Plantage Miljøstyrelsen har

Læs mere

Amt Ansøgere 2004 Dimensionering 2004 Optag 2004 Amt Ansøgere 2003 Dimensionering 2003 Optag 2003

Amt Ansøgere 2004 Dimensionering 2004 Optag 2004 Amt Ansøgere 2003 Dimensionering 2003 Optag 2003 Statistik for social- og sundhedshjælperuddannelsen 1993-2004 Følgende oversigt viser ansøgere, dimensionering og optag baseret på social- og sundhedshjælperuddannelsen i perioden 1993-2004. Tallene er

Læs mere

TØMRER OG SNEDKERMESTER HANS WOXEN ApS

TØMRER OG SNEDKERMESTER HANS WOXEN ApS TØMRER OG SNEDKERMESTER HANS WOXEN ApS Plan Toftevej 43, 9440 Aabybro Tlf.: 7257 7777 Fax: 7257 8888 raadhus@jammerbugt.dk www.jammerbugt.dk Jesper Runge Madsen Direkte 7257 7364 jrm@jammerbugt.dk 29-06-2015

Læs mere

Gældende bestemmelser Ejendommen er omfattet af Lokalplan 53, der er vedtaget af den daværende Fjerritslev

Gældende bestemmelser Ejendommen er omfattet af Lokalplan 53, der er vedtaget af den daværende Fjerritslev Plan Toftevej 43, 9440 Aabybro Tlf.: 7257 7777 Fax: 7257 8888 www.jammerbugt.dk Tina Samsø Udholm og Claus Samsø Pedersen Alfavej 13 9000 Aalborg Find selvbetjeningsløsninger og kontaktoplysninger på vores

Læs mere

Statsforvaltningens brev til en borger 2015-78948. Henvendelse vedrørende Københavns Kommunes afgørelse om aktindsigt

Statsforvaltningens brev til en borger 2015-78948. Henvendelse vedrørende Københavns Kommunes afgørelse om aktindsigt Statsforvaltningens brev til en borger 2015-78948 Dato: 26-05-2016 Henvendelse vedrørende Københavns Kommunes afgørelse om aktindsigt Du har den 7. december 2015 klaget til Københavns Kommune over kommunens

Læs mere

VVM screening af virksomheden og afgørelse om VVMpligt

VVM screening af virksomheden og afgørelse om VVMpligt Miljø Dato: 02-08-2016 Sagsnr.: 16/24805 Sagsbehandler: Lene Lyster Hansen Direkte tlf.: 7376 7044 E-mail: lha@aabenraa.dk VVM screening af virksomheden og afgørelse om VVMpligt Projekt beskrivelse SportsCarEvent

Læs mere

AFGØRELSE i sag om tilladelse til indvinding af råstoffer på en ejendom i Halsnæs Kommune

AFGØRELSE i sag om tilladelse til indvinding af råstoffer på en ejendom i Halsnæs Kommune Rentemestervej 8 2400 København NV Telefon: 72 54 10 00 nmkn@nmkn.dk www.nmkn.dk 18. juli 2011 J.nr.: NMK-220-00024 Ref.: Kurt Bjerre Pedersen, AFGØRELSE i sag om tilladelse til indvinding af råstoffer

Læs mere

VVM Myndighed. VVM Screeningsskema. Lovhenvisninger. /6/ VVM bekendtgørelsen

VVM Myndighed. VVM Screeningsskema. Lovhenvisninger. /6/ VVM bekendtgørelsen VVM Screeningsskema Lovhenvisninger /6/ VVM bekendtgørelsen Bekendtgørelse nr. 1832 af 16. december 2015, med senere ændringer, om vurdering af visse offentlige og private anlægs virkning på miljøet (VVM)

Læs mere

Afgørelse om aktindsigt ledsaget af klagevejledning med klagefrist

Afgørelse om aktindsigt ledsaget af klagevejledning med klagefrist 14-3. Forvaltningsret 114.4 13.1. Afgørelse om aktindsigt ledsaget af klagevejledning med klagefrist En kvinde klagede til Ankestyrelsen over at Arbejdsskadestyrelsen havde givet hende afslag på aktindsigt

Læs mere

[...] over Energistyrelsen af 30. marts 2009 Energimærke for ejendommen beliggende [...]

[...] over Energistyrelsen af 30. marts 2009 Energimærke for ejendommen beliggende [...] (Besparelser i energiforbruget) Afgørelsen offentliggøres i anonymiseret form Frederiksborggade 15 1360 København K Besøgsadresse: Linnésgade 18, 3. sal 1361 København K Tlf 3395 5785 Fax 3395 5799 www.ekn.dk

Læs mere

Manden havde samværsret med sine to mindreårige særbørn i Danmark, der dengang var otte og ti år.

Manden havde samværsret med sine to mindreårige særbørn i Danmark, der dengang var otte og ti år. 2013-23 Familiesammenføring med ægtefælle med to særbørn i Danmark En dansk mand klagede over, at Udlændingeservice (nu Udlændingestyrelsen) og Justitsministeriet havde givet hans ægtefælle afslag på opholdstilladelse,

Læs mere

ERHVERVSANKENÆVNET Langelinie Allé 17 * Postboks 2000 * 2100 København Ø * Tlf. 35 29 10 93 *

ERHVERVSANKENÆVNET Langelinie Allé 17 * Postboks 2000 * 2100 København Ø * Tlf. 35 29 10 93 * ERHVERVSANKENÆVNET Langelinie Allé 17 * Postboks 2000 * 2100 København Ø * Tlf. 35 29 10 93 * ean@erst.dk www.erhvervsankenaevnet.dk Kendelse af 4. marts 2014 (j.nr. 2013-0036197) Ikke part og anmodning

Læs mere

Kendelse af 7. august 1996. 96-21.868. Ikke optaget i Ejendomsmæglerregistret. Ansøgning indkommet for sent. Lov om omsætning af fast ejendom 37.

Kendelse af 7. august 1996. 96-21.868. Ikke optaget i Ejendomsmæglerregistret. Ansøgning indkommet for sent. Lov om omsætning af fast ejendom 37. Kendelse af 7. august 1996. 96-21.868. Ikke optaget i Ejendomsmæglerregistret. Ansøgning indkommet for sent. Lov om omsætning af fast ejendom 37. (Christen Sørensen, Claus Vastrup og Niels Larsen) Advokat

Læs mere

23-10-2014 14/30385. Søren Nistrup Avnbøløstenvej 45 Avnbøl 6400 Sønderborg

23-10-2014 14/30385. Søren Nistrup Avnbøløstenvej 45 Avnbøl 6400 Sønderborg 23-10-2014 14/30385 Søren Nistrup Avnbøløstenvej 45 Avnbøl 6400 Sønderborg Lovliggørende Landzonetilladelse til mindre udendørs oplag af køretøjer på ejendommen Matr.nr. 65 og 35 Avnbøl, Ullerup på Avnbøløstenvej

Læs mere

Dispensation fra Lokalplan 161 vedr. opførelse af nyt sommerhus på ejendommen matr.nr. 69BÆ Hune By, Hune, beliggende Kr. Thomsensvej 17, 9492 Blokhus

Dispensation fra Lokalplan 161 vedr. opførelse af nyt sommerhus på ejendommen matr.nr. 69BÆ Hune By, Hune, beliggende Kr. Thomsensvej 17, 9492 Blokhus Til: Ejere af ejendommen Kr. Thomsensvej 17, 9492 Blokhus Plan Toftevej 43, 9440 Aabybro Tlf.: 7257 7777 Fax: 7257 8888 www.jammerbugt.dk Find selvbetjeningsløsninger og kontaktoplysninger på vores hjemmeside

Læs mere

Dispensation efter jordforureningsloven 52 til tilførsel af u- forurenet jord til Bjørumslet Grusgrav.

Dispensation efter jordforureningsloven 52 til tilførsel af u- forurenet jord til Bjørumslet Grusgrav. Jakobsen & Blindkilde Drejervej 28 7490 Aulum esp@jakobsen-blindkilde.dk Dispensation efter jordforureningsloven 52 til tilførsel af u- forurenet jord til Bjørumslet Grusgrav. Region Nordjylland, Kontoret

Læs mere

Du har fået landzonetilladelse til at opførelse af maskinhal på 968 m² på matr. nr. 8b Linde By, Linde beliggende Lindegårdsvej 40, 8981 Spentrup.

Du har fået landzonetilladelse til at opførelse af maskinhal på 968 m² på matr. nr. 8b Linde By, Linde beliggende Lindegårdsvej 40, 8981 Spentrup. Mogens Andreasen Lindegårdsvej 40 8981 Spentrup Miljø og Teknik Plan Laksetorvet 8900 Randers C Telefon +45 8915 1515 plan@randers.dk www.randers.dk 04-05-2016 / 01.03.03-P16-44-16 Landzonetilladelse Du

Læs mere

Hvis du ikke umiddelbart efter klageperiodens udløb har modtaget besked fra kommunen om, at der er klaget over afgørelsen, kan tilladelsen udnyttes.

Hvis du ikke umiddelbart efter klageperiodens udløb har modtaget besked fra kommunen om, at der er klaget over afgørelsen, kan tilladelsen udnyttes. LIFA Landinspektører Ndr. Ringvej 51 6000 Kolding Att.: Per Nielsen By- og Udviklingsforvaltningen Service og Udvikling Nytorv 11 6000 Kolding Telefon 79 79 79 79 EAN 5798005310105 E-mail byogudvikling@kolding.dk

Læs mere

Dispensation fra fortidsmindebeskyttelseslinjen til etablering af rekreative tilbud i Billund Anlæg.

Dispensation fra fortidsmindebeskyttelseslinjen til etablering af rekreative tilbud i Billund Anlæg. Billund Kommune Jorden Rundt 1 7200 Gindsted Att: Park og Vej Dispensation fra fortidsmindebeskyttelseslinjen til etablering af rekreative tilbud i Billund Anlæg. Billund Kommune Park & Vej har søgt om

Læs mere

Tilladelse til ny sø på ejendommen Rådbjergvej 17, Jyderup

Tilladelse til ny sø på ejendommen Rådbjergvej 17, Jyderup Lene og Morten Toft Kulle Rådbjergvej 17 Rådbjerg 4450 Jyderup HOLBÆK KOMMUNE Dato: 29. januar 2016 Sagsb.: Morten Holme Sagsnr.: 15 / 64229 Dir.tlf.: 72366291 E-mail: moho@holb.dk Tilladelse til ny sø

Læs mere

Merudgifter og mindreindtægter anføres uden fortegn. Mindreudgifter og merindtægter anføres med negativt fortegn. Alle beløb er vist i 1.000 kr.

Merudgifter og mindreindtægter anføres uden fortegn. Mindreudgifter og merindtægter anføres med negativt fortegn. Alle beløb er vist i 1.000 kr. for Ruderdal Kommune af lov- og cirkulæreprogrammet på Socialog Sundhedsudvalgets område. Ældreområdet, Borgerservice samt Psykiatri og Handicap har i samarbejde med Økonomi vurderet det lov- og cirkulæreprogram,

Læs mere

Begrænsning i antallet af deltagere til PBP 2011 13. februar 2010

Begrænsning i antallet af deltagere til PBP 2011 13. februar 2010 Begrænsning i antallet af deltagere til PBP 2011 13. februar 2010 Denne udgave er opdateret i forhold til den, der blev udsendt sammen med efterårsudsendelsen i 2009. Opdateringen vedrører specielt datoer

Læs mere

Bekendtgørelse om den statslige fleksjobordning for tilskudsmodtagere

Bekendtgørelse om den statslige fleksjobordning for tilskudsmodtagere BEK nr 1375 af 02/12/2013 (Gældende) Udskriftsdato: 17. juli 2016 Ministerium: Finansministeriet Journalnummer: Finansmin., Moderniseringsstyrelsen, j.nr. 2013-8501-003 Senere ændringer til forskriften

Læs mere

Bilag Screening for VVM pligt i forbindelse med XXX erstatning af eksisterende bro ved XXX Å/bæk/grøft. Sagsnr.XXX Dok.nr.XXX

Bilag Screening for VVM pligt i forbindelse med XXX erstatning af eksisterende bro ved XXX Å/bæk/grøft. Sagsnr.XXX Dok.nr.XXX Bilag Screening for VVM pligt i forbindelse med XXX erstatning af eksisterende bro ved XXX Å/bæk/grøft. Sagsnr.XXX Dok.nr.XXX Thisted Kommunes vurdering af anlægsprojekt på ejendommen matr.nr. XX, XX.

Læs mere

03-10-2014 14/17737. CAMPING & FRITID CENTER ApS Købingsmarkvej 53 6430 Nordborg

03-10-2014 14/17737. CAMPING & FRITID CENTER ApS Købingsmarkvej 53 6430 Nordborg 03-10-2014 14/17737 CAMPING & FRITID CENTER ApS Købingsmarkvej 53 6430 Nordborg Landzonetilladelse til at opsætte tre nye legeredskaber på ejendommen matr.nr. 72 Pøl, Nordborg, der ligger på Købingsmarkvej

Læs mere

1RWDWRP. $QWDOVNnQHRJIOHNVMRE XJHXJH &HQWHUIRU /LJHEHKDQGOLQJDI+DQGLFDSSHGH $XJXVW

1RWDWRP. $QWDOVNnQHRJIOHNVMRE XJHXJH &HQWHUIRU /LJHEHKDQGOLQJDI+DQGLFDSSHGH $XJXVW 1RWDWRP $QWDOVNnQHRJIOHNVMRE XJHXJH &HQWHUIRU /LJHEHKDQGOLQJDI+DQGLFDSSHGH $XJXVW Kolofon Notatet er udarbejdet af Center for Ligebehandling af Handicappede Notatet kan rekvireres ved henvendelse til Center

Læs mere

2013-7. Vejledning om mulighederne for genoptagelse efter såvel lovbestemte som ulovbestemte regler. 10. april 2013

2013-7. Vejledning om mulighederne for genoptagelse efter såvel lovbestemte som ulovbestemte regler. 10. april 2013 2013-7 Vejledning om mulighederne for genoptagelse efter såvel lovbestemte som ulovbestemte regler Ombudsmanden rejste af egen drift en sag om arbejdsskademyndighedernes vejledning om mulighederne for

Læs mere

Geopartner Landinspektører A/S Kongevej 58 6400 Sønderborg

Geopartner Landinspektører A/S Kongevej 58 6400 Sønderborg Geopartner Landinspektører A/S Kongevej 58 6400 Sønderborg Landzonetilladelse til at udstykke den tidligere forstanderbolig fra ejendommen matr.nr. 99 Rinkenæs Ejerlav, Rinkenæs, der ligger på Gl. Kirkevej

Læs mere

Ansøgning Per Aarsleff A/S har d. 23. februar 2016 søgt om tilladelse til grundvandssænkning og udledning af grundvand på åben mark.

Ansøgning Per Aarsleff A/S har d. 23. februar 2016 søgt om tilladelse til grundvandssænkning og udledning af grundvand på åben mark. Dato: 15-04-2016 Sagsnr.: 16/4435 Kontaktperson: Iben Nilsson E-mail: teknik@vejen.dk Per Aarsleff A/S Lokesvej 15 8230 Aabyhøj Sendt pr. mail til: sub@aarsleff.com Tilladelse til midlertidig grundvandssænkning

Læs mere

Landzonetilladelse. Tilladelse til andet erhverv på ejendommen matr. nr. 13q m.fl., Jorløse By, Jorløse, beliggende Tissøvej 41, 4490 Jerslev.

Landzonetilladelse. Tilladelse til andet erhverv på ejendommen matr. nr. 13q m.fl., Jorløse By, Jorløse, beliggende Tissøvej 41, 4490 Jerslev. Returadresse: Postboks 50, 4400 Kalundborg JYSKE FINANS A/S Kastaniehøjvej 2 8600 Silkeborg DATO 26. juni 2015 SAGSNR. 326-2015-21745 BETJEN DIG SELV Landzonetilladelse Tilladelse til andet erhverv på

Læs mere

Bekendtgørelse om vagtvirksomhed

Bekendtgørelse om vagtvirksomhed BEK nr 1045 af 30/09/2014 (Gældende) Udskriftsdato: 24. juli 2016 Ministerium: Justitsministeriet Journalnummer: Justitsmin., j.nr. 2014-113-0147 Senere ændringer til forskriften BEK nr 88 af 27/01/2016

Læs mere

Landzonetilladelse til at opføre et nyt stuehus på ejendommen matr. nr. 4 Øster Terp, Bedsted, beliggende Overballevej 3, 6240 Løgumkloster

Landzonetilladelse til at opføre et nyt stuehus på ejendommen matr. nr. 4 Øster Terp, Bedsted, beliggende Overballevej 3, 6240 Løgumkloster Helle og Thore T. Iversen Overballevej 3 Øster Terp 6240 Løgumkloster Team Plan, Byg og Trafik Direkte tlf.: 74929244 Mail: jyha@toender.dk Sags id.: 01.03.03-P19-7-14 19-02-2014 Landzonetilladelse til

Læs mere

Strandvejen 191, 9370 Hals - Landzonetilladelse - Anvendelse af sommerhus (fritidshus) til helårsbolig (jf. sommerhusbestemmelserne 40-41)

Strandvejen 191, 9370 Hals - Landzonetilladelse - Anvendelse af sommerhus (fritidshus) til helårsbolig (jf. sommerhusbestemmelserne 40-41) #BREVFLE Strandvejen 191 Hou 9370 Hals 17. december 2015 Strandvejen 191, 9370 Hals - Landzonetilladelse - Anvendelse af sommerhus (fritidshus) til helårsbolig (jf. sommerhusbestemmelserne 40-41) Aalborg

Læs mere

Vejledning for klage over en prøve ved Det Sundhedsfaglige Hovedområde, UCN

Vejledning for klage over en prøve ved Det Sundhedsfaglige Hovedområde, UCN Vejledning for klage over en prøve ved Det Sundhedsfaglige Hovedområde, UCN Indledning Reglerne om klager og anke over eksamen står i kapitel 10 og 11 i Undervisningsministeriets eksamensbekendtgørelse.

Læs mere

Indstilling. Århus Kommune Magistratsafdelingen for Sociale Forhold og Beskæftigelse

Indstilling. Århus Kommune Magistratsafdelingen for Sociale Forhold og Beskæftigelse Indstilling Til Århus Byråd Via Magistraten Social- og Beskæftigelsesforvaltningen Den 3. maj 2007 Orientering vedr. Ankestyrelsens undersøgelse: Førtidspension efter arbejdsevnemetoden. Århus Kommune

Læs mere

Bemærkninger til forslag til Råstofplan 2012 Dato: 22. februar 2012

Bemærkninger til forslag til Råstofplan 2012 Dato: 22. februar 2012 Region Syddanmark Damhaven 12 7100 Vejle Bemærkninger til forslag til Råstofplan 2012 Dato: 22. februar 2012 Billund Kommune har modtaget Regionsrådets forslag til Råstofplan 2012. Økonomiudvalget har

Læs mere

9. maj 2014 14/8380. Bjarne Paulsen Hansen Kegnæsvej 13, Skovby 6470 Sydals

9. maj 2014 14/8380. Bjarne Paulsen Hansen Kegnæsvej 13, Skovby 6470 Sydals 9. maj 2014 14/8380 Bjarne Paulsen Hansen Kegnæsvej 13, Skovby 6470 Sydals Landzonetilladelse til at etablere garage/lade på ejendommen matr.nr. 273 Skovby, Lysabild, der ligger på Kegnæsvej 13, 6470 Sydals

Læs mere

Frandsens Sand og Grusgrav Niels Johnny Frandsen Langforte 32 Stepping 6070 Christiansfeld

Frandsens Sand og Grusgrav Niels Johnny Frandsen Langforte 32 Stepping 6070 Christiansfeld Frandsens Sand og Grusgrav Niels Johnny Frandsen Langforte 32 Stepping 6070 Christiansfeld Jordforureningsafdelingen Kontaktperson: Alice Ulstrup E-mail: alice.ulstrup@regionsyddanmark.dk Direkte tlf.:

Læs mere

Digitaliseringsmodel for administrationen af 225- timersreglen - Inspiration til kommunerne og deres it-leverandører

Digitaliseringsmodel for administrationen af 225- timersreglen - Inspiration til kommunerne og deres it-leverandører NOTAT April 2016 Digitaliseringsmodel for administrationen af 225- timersreglen - Inspiration til kommunerne og deres it-leverandører J. Nr. 16/05933 Digitalisering og Support Dette notat er tænkt som

Læs mere

Afgørelseskompetencen i sager om samvær med anbragte børn

Afgørelseskompetencen i sager om samvær med anbragte børn 2012-19 Afgørelseskompetencen i sager om samvær med anbragte børn Ombudsmanden rejste på baggrund af en konkret sag om samvær mellem en pige anbragt uden for hjemmet og henholdsvis hendes forældre og bedsteforældre

Læs mere

HØJESTERETS DOM afsagt onsdag den 9. september 2015

HØJESTERETS DOM afsagt onsdag den 9. september 2015 HØJESTERETS DOM afsagt onsdag den 9. september 2015 Sag 83/2014 (1. afdeling) Holbæk Kommune (advokat Steen Marslew) mod GF Forsikring A/S (advokat Nicolai Mailund Clan) I tidligere instanser er afsagt

Læs mere

Sundheds- og Ældreministeriet Holbergsgade 6 1057 København K 04-06-2016. Sagsbehandlingstider i patientklagesystemet

Sundheds- og Ældreministeriet Holbergsgade 6 1057 København K 04-06-2016. Sagsbehandlingstider i patientklagesystemet Sundheds- og Ældreministeriet Holbergsgade 6 1057 København K Gammeltorv 22 DK-1457 København K Tlf. +45 33 13 25 12 Fax +45 33 13 07 17 www.ombudsmanden.dk post@ombudsmanden.dk Personlig henvendelse:

Læs mere

AFGØRELSE i sag om dispensation til tilførsel af jord i råstofgrav

AFGØRELSE i sag om dispensation til tilførsel af jord i råstofgrav Rentemestervej 8 2400 København NV Telefon: 72 54 10 00 nmkn@nmkn.dk www.nmkn.dk 11. april 2013 J.nr.: NMK-11-00001 (tidl. MKN-113-00001) Ref.: ribba AFGØRELSE i sag om dispensation til tilførsel af jord

Læs mere

KENDELSE. afsagt af Konkurrenceankenævnet den 14. februar 2011 i sag nr. 2010-0023239

KENDELSE. afsagt af Konkurrenceankenævnet den 14. februar 2011 i sag nr. 2010-0023239 KENDELSE afsagt af Konkurrenceankenævnet den 14. februar 2011 i sag nr. 2010-0023239 Poul Erik Bech A/S (advokat Steen Lundeby) mod Konkurrencerådet (Specialkonsulent Gry Høirup) Resume af afgørelsen Poul

Læs mere

DATO DOKUMENT SAGSBEHANDLER MAIL TELEFON

DATO DOKUMENT SAGSBEHANDLER MAIL TELEFON DATO DOKUMENT SAGSBEHANDLER MAIL TELEFON 11. februar 2013 12/14089 KLAGE OVER BETALING FOR BELYSNING PÅ PRIVATE FÆLLESVEJE Vejdirektoratet har behandlet din klage af 30. november 2012 over Kommunens afgørelse

Læs mere

Tommy Nylandsted Andersen Højbjergvej 16 Brændeskov 5700 Svendborg LANDZONETILLADELSE HØJBJERGVEJ 16 (5700) ETABLERING AF GOLFBANE

Tommy Nylandsted Andersen Højbjergvej 16 Brændeskov 5700 Svendborg LANDZONETILLADELSE HØJBJERGVEJ 16 (5700) ETABLERING AF GOLFBANE Tommy Nylandsted Andersen Højbjergvej 16 Brændeskov 5700 Svendborg Erhverv, Bolig og Natur Team Byg Ramsherred 5, 2. sal 5700 Svendborg Tlf.: 62 23 33 33 LANDZONETILLADELSE HØJBJERGVEJ 16 (5700) ETABLERING

Læs mere

Dato Sagsbehandler J.nr. 16. september 2014 dmikk 018796-2014

Dato Sagsbehandler J.nr. 16. september 2014 dmikk 018796-2014 Frederikssund Kommune Vej, Trafik og Affald Torvet 2 3600 Frederikssund att. Tom Henrik Johansen Dato Sagsbehandler J.nr. 16. september 2014 dmikk 018796-2014 Tilladelse til etablering af 2 stk. moniteringsboringer,

Læs mere

Motorsport på FDM Sjællandsringen Indkaldelse af ideer og forslag til miljøvurdering og VVM-redegørelse

Motorsport på FDM Sjællandsringen Indkaldelse af ideer og forslag til miljøvurdering og VVM-redegørelse Motorsport på FDM Sjællandsringen Indkaldelse af ideer og forslag til miljøvurdering og VVM-redegørelse Foto eller oversigtskort Januar 2016 Opfordring til debat FDM har søgt om permanent tilladelse til

Læs mere

Abortankenævnet svangerskabsafbrydelse fosterreduktion sterilisation

Abortankenævnet svangerskabsafbrydelse fosterreduktion sterilisation Abortankenævnet svangerskabsafbrydelse fosterreduktion sterilisation Juli 216 Statistik 213 Statistik over afgørelser om svangerskabsafbrydelse, fosterreduktion og sterilisation i de regionale samråd og

Læs mere

Jens Enemark Bakkegårdsvej 29 6340 Kruså

Jens Enemark Bakkegårdsvej 29 6340 Kruså Jens Enemark Bakkegårdsvej 29 6340 Kruså Landzonetilladelse til at opføre et nyt enfamiliehus på ejendommen matr.nr. 151 Rinkenæs Ejerlav, Rinkenæs, der ligger på Nederbyvej 107, 6300 Gråsten Sønderborg

Læs mere

N O T A T. Svar på spørgsmål fra 117 borgere samt BEU spørgsmål 98-109

N O T A T. Svar på spørgsmål fra 117 borgere samt BEU spørgsmål 98-109 Beskæftigelsesudvalget 2014-15 (2. samling) BEU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 98 Offentligt N O T A T Svar på spørgsmål fra 117 borgere samt BEU spørgsmål 98-109 Sagsnr. 2015-4001 Indledningsvist

Læs mere

Afgørelse - klage over udgiftsfordeling til vedligeholdelse af Teglværksvej jeres j.nr. 500958

Afgørelse - klage over udgiftsfordeling til vedligeholdelse af Teglværksvej jeres j.nr. 500958 Dato 25. november 2015 Sagsbehandler Kim Remme Birkholm Mail kbf@vd.dk Telefon +45 7244 3065 Dokument 15/11246-9 Side 1/5 Afgørelse - klage over udgiftsfordeling til vedligeholdelse af Teglværksvej jeres

Læs mere

Bekendtgørelse af lov om Folketingets Ombudsmand

Bekendtgørelse af lov om Folketingets Ombudsmand LBK nr 349 af 22/03/2013 (Gældende) Udskriftsdato: 1. juli 2016 Ministerium: Justitsministeriet Journalnummer: Justitsmin., j.nr. 2013-7652-0083 Senere ændringer til forskriften Ingen Bekendtgørelse af

Læs mere

Hertil har vi modtaget dine bemærkninger af 4. august 2014, som vi har indarbejdet i afgørelsen

Hertil har vi modtaget dine bemærkninger af 4. august 2014, som vi har indarbejdet i afgørelsen Dato 19. august 2014 Dokument 14/02402 Side Klage over Kommunens administration af H Vej Vejdirektoratet har behandlet din klage af 6. februar 2014 over Kommunens afgørelse af 3. februar 2014, hvor kommunen

Læs mere

Ret til supplerende dagpenge

Ret til supplerende dagpenge Bekendtgørelse om supplerende dagpenge I medfør af 58, stk. 1, nr. 1 og 2, litra b, 60, stk. 2, 62, stk. 7 og 73, stk. 4, i lov om arbejdsløshedsforsikring m.v., jf. lovbekendtgørelse nr. 348 af 8. april

Læs mere

LOKALPLAN NR. 187. Østergade 14, Lemvig Claudis Have LEMVIG. Lemvig KOMMUNE. Plan & Projekt. Skous Gade. Østerbrogade. Ågade. Østerbom.

LOKALPLAN NR. 187. Østergade 14, Lemvig Claudis Have LEMVIG. Lemvig KOMMUNE. Plan & Projekt. Skous Gade. Østerbrogade. Ågade. Østerbom. FORSLAG LOKALPLAN NR. 187 Østergade 14, Lemvig Claudis Have Skous Gade Østerbrogade Ågade Ågade Østerbom Lemvig Østergade Vænget Enghavevej Rådhusgade Vasen Rådhusvænget Vænget LEMVIG KOMMUNE Plan & Projekt

Læs mere

K E N D E L S E. afsagt af Konkurrenceankenævnet den 29/7 2014 i sag nr. VFL-4-2013. mod

K E N D E L S E. afsagt af Konkurrenceankenævnet den 29/7 2014 i sag nr. VFL-4-2013. mod K E N D E L S E afsagt af Konkurrenceankenævnet den 29/7 2014 i sag nr. VFL-4-2013 Hillerød Spildevand A/S mod Forsyningssekretariatet Resume af afgørelsen Forsyningssekretariatet fastsatte ved afgørelse

Læs mere

Statsgaranteret udskrivningsgrundlag

Statsgaranteret udskrivningsgrundlag Statsgaranteret udskrivningsgrundlag giver sikkerhed under krisen Nyt kapitel Resumé For 2013 har alle kommuner for første gang valgt at budgettere med det statsgaranterede udskrivningsgrundlag. Siden

Læs mere

Sagsnr. 2012-165199. Bilag 12. Vedr. VVM-proces mv. for Enghave Brygge. Dokumentnr. 2012-920989

Sagsnr. 2012-165199. Bilag 12. Vedr. VVM-proces mv. for Enghave Brygge. Dokumentnr. 2012-920989 KØBENHAVNS KOMMUNE Teknik- og Miljøforvaltningen Center for Bydesign NOTAT Bilag 12. Vedr. VVM-proces mv. for Enghave Brygge Resumé Et byudviklingsprojekt som Enghave Brygge skal gennemgå forskellige procedurer

Læs mere

Lavere kontanthjælpssatser er en dårlig løsning på et meget lille problem

Lavere kontanthjælpssatser er en dårlig løsning på et meget lille problem Fakta om økonomi 18. maj 215 Lavere kontanthjælpssatser er en dårlig løsning på et meget lille problem Beregningerne nedenfor viser, at reduktion i kontanthjælpssatsen kun i begrænset omfang øger incitamentet

Læs mere

25. februar 2014 14/00115-14 x x x

25. februar 2014 14/00115-14 x x x DATO DOKUMENT SAGSBEHANDLER MAIL TELEFON 25. februar 2014 14/00115-14 x x x AFVISNING AF KLAGE OVER RÅDEN OVER VEJAREAL Vejdirektoratet har behandlet din klage af den 31. december 2013 over Kommunens e-mail

Læs mere

Ministeren bedes redegøre for, om ministeren

Ministeren bedes redegøre for, om ministeren Trafikudvalget 2010-11 L 173 Bilag 11 Offentligt Samrådstale til et kommende lukket samråd om forslag til lov om ændring af lov om taxikørsel m.v. (Tilladelser til offentlig servicetrafik og krav til beklædning

Læs mere

Håndtering af bunkning

Håndtering af bunkning Håndtering af bunkning Maj 2010 Indhold 1 Formål 3 2 Hvorfor nye retningslinjer for håndtering af bunkning 4 3 Håndtering af bunkning 5 3.1 Hvad er princippet i de nye retningslinjer for håndtering bunkning

Læs mere

Notat. Ankestyrelsens praksisundersøgelse om kommunernes

Notat. Ankestyrelsens praksisundersøgelse om kommunernes Notat Til: Vedrørende: Social- Seniorudvalget Ankestyrelsens praksisundersøgelse om kommunernes bevilling af enkeltydelser. Ankestyrelsens praksisundersøgelse om kommunernes bevilling af enkeltydelse efter

Læs mere

Tillæg til arealgodkendelse iht. 16 i lov om miljøgodkendelse m.v. af husdyrbrug, lbk. 1486 af 4/12-2009 for driftsarealer under:

Tillæg til arealgodkendelse iht. 16 i lov om miljøgodkendelse m.v. af husdyrbrug, lbk. 1486 af 4/12-2009 for driftsarealer under: Dato: 16. juni 2014 Teknik & Miljøforvaltning Natur og Miljø Jorden Rundt 1 7200 Grindsted Tlf. 7972 7200 www.billund.dk Tillæg til arealgodkendelse iht. 16 i lov om miljøgodkendelse m.v. af husdyrbrug,

Læs mere

2014-15. Kommune kunne ikke undtage oplysninger om en forpagtningsafgifts størrelse samt beregningen heraf fra aktindsigt. 2.

2014-15. Kommune kunne ikke undtage oplysninger om en forpagtningsafgifts størrelse samt beregningen heraf fra aktindsigt. 2. 2014-15 Kommune kunne ikke undtage oplysninger om en forpagtningsafgifts størrelse samt beregningen heraf fra aktindsigt En journalist klagede til ombudsmanden over, at Nordfyns Kommune i medfør af offentlighedslovens

Læs mere

Ankestyrelsens principafgørelse 13-16 om hjemmehjælp - kvalitetsstandard - indkøbsordning - rehabiliteringsforløb

Ankestyrelsens principafgørelse 13-16 om hjemmehjælp - kvalitetsstandard - indkøbsordning - rehabiliteringsforløb KEN nr 9338 af 14/04/2016 (Gældende) Udskriftsdato: 2. juni 2016 Ministerium: Social- og Indenrigsministeriet Journalnummer: 2015-2121-51397 Senere ændringer til afgørelsen Ingen Ankestyrelsens principafgørelse

Læs mere

Nymølle Stenindustrier A/S Oliehavnsvej 2 8000 Århus C. Att.: Per-Ulrik Jensen,

Nymølle Stenindustrier A/S Oliehavnsvej 2 8000 Århus C. Att.: Per-Ulrik Jensen, Regionshuset Horsens Nymølle Stenindustrier A/S Oliehavnsvej 2 8000 Århus C Jord og Råstoffer Emil Møllers Gade 41 DK-8700 Horsens Tel. +45 8728 5005 www.jor.rm.dk Att.: Per-Ulrik Jensen, puj@dsvm.dk Dispensation

Læs mere

Afgørelse Klage over Energinet.dk`s afgørelse af 23. februar 2016 om afslag på forhøjet pristillæg for elektricitet fra solcelleanlæg

Afgørelse Klage over Energinet.dk`s afgørelse af 23. februar 2016 om afslag på forhøjet pristillæg for elektricitet fra solcelleanlæg Til: [XXX] Energinet.dk Frederiksborggade 15 1360 København K Besøgsadresse: Linnésgade 18, 3. sal 1361 København K Tlf. 3395 5785 Fax 3395 5799 www.ekn.dk ekn@ekn.dk Sendes pr. e-mail til ovenstående

Læs mere

Psykisk arbejdsmiljø og stress blandt medlemmerne af FOA

Psykisk arbejdsmiljø og stress blandt medlemmerne af FOA Psykisk arbejdsmiljø og stress blandt medlemmerne af FOA November 2006 2 Medlemsundersøgelse om psykisk arbejdsmiljø og stress FOA Fag og Arbejde har i perioden 1.-6. november 2006 gennemført en medlemsundersøgelse

Læs mere

27 afgørelse om ikke-godkendelsespligt til etablering af et nyt maskinhus/værksted på Mejlbyvej 151, Skaarup, 9610 Nørager.

27 afgørelse om ikke-godkendelsespligt til etablering af et nyt maskinhus/værksted på Mejlbyvej 151, Skaarup, 9610 Nørager. Center Natur og Miljø Brian Andersen Mejlbyvej 151, Skaarup 9610 Nørager Hobrovej 110 9530 Støvring Telefon 99 88 99 88 raadhus@rebild.dk www.rebild.dk Journalnr: 09.17.15-P19-8-16 Ref.: Lene Marie Hansen

Læs mere

Lars Erik Svendsen Skanderup Landevej 28 6640 Lunderskov. Landzonetilladelse vedrørende lovliggørelse

Lars Erik Svendsen Skanderup Landevej 28 6640 Lunderskov. Landzonetilladelse vedrørende lovliggørelse Lars Erik Svendsen Skanderup Landevej 28 6640 Lunderskov By- og Udviklingsforvaltningen Plan Landzonetilladelse vedrørende lovliggørelse Kolding Kommune har den 12. januar 2013 modtaget din ansøgning om

Læs mere

Afslag på ansøgning om dispensation til at modtage ren jord i råstofgrav på matr.nr. 272 Hønning, Arrild, Tønder Kommune.

Afslag på ansøgning om dispensation til at modtage ren jord i råstofgrav på matr.nr. 272 Hønning, Arrild, Tønder Kommune. Niels-Kristian Nissen Sønderhedevej 56 6780 Skærbæk Jordforureningsafdelingen Kontaktperson: Curt Kyhn E-mail: curt.kyhn@regionsyddanmark.dk Direkte tlf.: 76 63 19 22 Dato: 24. november 2010 Journal nr.:

Læs mere

Skive Kommunalbestyrelse Torvegade 10 7800 Skive. Vedr. aktindsigt i sagen om rekonstruktion af Kulturcenter Limfjord A/S

Skive Kommunalbestyrelse Torvegade 10 7800 Skive. Vedr. aktindsigt i sagen om rekonstruktion af Kulturcenter Limfjord A/S Skive Kommunalbestyrelse Torvegade 10 7800 Skive 02-03- 2011 TILSYNET Vedr. aktindsigt i sagen om rekonstruktion af Kulturcenter Limfjord A/S Skive Folkeblad har ved brev af 8. juli 2009 rettet henvendelse

Læs mere

Handlingsplan for Vestre Landsret 2010

Handlingsplan for Vestre Landsret 2010 Handlingsplan for Vestre Landsret 2010 Denne handlingsplan indeholder en beskrivelse af de væsentligste initiativer, som landsretten vil iværksætte og følge op på i 2010. Den internt ansvarlige for den

Læs mere

Tilsynsberetning 2010

Tilsynsberetning 2010 Tilsynsberetning 2010 Virksomheder Holstebro Kommune Teknik og Miljø 01.04.2011 Tilsynsberetning for tilsyn med eksklusive landbrug og pelsdyrfarme i 2010. Kommunenavn Holstebro Kommune Indledning (max

Læs mere

Statsforvaltningens brev til en borger. Henvendelse vedrørende Holbæk Kommunes delvise afslag på aktindsigt

Statsforvaltningens brev til en borger. Henvendelse vedrørende Holbæk Kommunes delvise afslag på aktindsigt 2015-25805 Statsforvaltningens brev til en borger Dato: 21-09- 2015 Tilsynet Henvendelse vedrørende Holbæk Kommunes delvise afslag på aktindsigt Du har den 12. april 2015 meddelt Holbæk Kommune, at du

Læs mere

Afgørelse i sagen om registrering af et beskyttet område på en ejendom i Åbybro Kommune.

Afgørelse i sagen om registrering af et beskyttet område på en ejendom i Åbybro Kommune. NATURKLAGENÆVNET Frederiksborggade 15, 1360 København K Tlf.: 3395 5700 Fax: 3395 5769 E-mail: nkn@nkn.dk Web: www.nkn.dk CVR: 18210932 26. september 2006 NKN-131-00031 LER Afgørelse i sagen om registrering

Læs mere

Vores afgørelse Kommunens afgørelse er lovlig. Vi kan derfor ikke bede kommunen genoptage sagen til fornyet behandling.

Vores afgørelse Kommunens afgørelse er lovlig. Vi kan derfor ikke bede kommunen genoptage sagen til fornyet behandling. Dato 13. april 2016 Sagsbehandler Julie Egholm Mail jue@vd.dk Telefon +45 7244 3135 Dokument 15/18398-25 Side 1/6 Klage over istandsættelse af den private fællesvej Carl Bremers Vej Vejdirektoratet har

Læs mere

Ligningslovens 2 betalingskorrektion SKM2009.506.ØLR. Af advokat (L) Bodil Christiansen og advokat (H), cand. merc. (R) Tommy V.

Ligningslovens 2 betalingskorrektion SKM2009.506.ØLR. Af advokat (L) Bodil Christiansen og advokat (H), cand. merc. (R) Tommy V. 1 Ligningslovens 2 betalingskorrektion SKM2009.506.ØLR Af advokat (L) og advokat (H), cand. merc. (R) Østre Landsret fandt ved en dom af 20/8 2009, at en erklæring fra skatteyderens revisor konstituerede

Læs mere

Forældelse og genoptagelse kirkeskat ikke medlem af folkekirken

Forældelse og genoptagelse kirkeskat ikke medlem af folkekirken - 1 Forældelse og genoptagelse kirkeskat ikke medlem af folkekirken - SKM2011.448.LSR Af advokat (L) og advokat (H), cand. merc. (R) Landsskatteretten gav ved en kendelse af 5/5 2011 adgang til ekstraordinær

Læs mere

Ribe Amtsråd Region Syddanmark

Ribe Amtsråd Region Syddanmark Ribe Amtsråd Region Syddanmark Henvendelse fra Region Syddanmark har modtaget brev af 22. juni 2006 fra Region Syddanmark vedr. akut PCI på Hjertecenter Varde. Det fremgår af brevet, at udgangspunktet

Læs mere