Appendiks 1 Ydelsesbeskrivelse

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Appendiks 1 Ydelsesbeskrivelse"

Transkript

1 Appendiks 1 Ydelsesbeskrivelse Skovbakkeskolen som OPS - Udbud af teknisk bestillerrådgivning København Langelinie Allé København Ø Danmark Aarhus Frue Kirkeplads Aarhus C Danmark Shanghai, rep. kontor 83 Loushanguan Road Suite 2635, 26/F Shanghai, Kina T F E info@bechbruun.com Advokatfirma CVR-nr

2 2/7 1. Ydelser Den tekniske bestillerrådgiver varetager løbende rådgivning gennem de enkelte faser i forbindelse med OPS-udbuddets gennemførelse samt rådgivning i projekterings- og anlægsfasen. Rådgivningen omfatter alle nødvendige ydelser, der sædvanligvis leveres af den tekniske bestillerrådgiver i forbindelse med gennemførelsen af et OPS-projekt til og med aflevering og ibrugtagning af den nye skole. Projektet opdeles i følgende overordnede faser: Fase 1: Afklaring/forberedelse. Fase 2: Igangsætning/prækvalifikation. Fase 3: Udarbejdelse af dialogmateriale. Fase 4: Dialogfase. Fase 5: Tilbudsfase. Fase 6: Evaluering/kontrahering. Fase 7: Teknisk bestillerrådgivning i projekterings- og anlægsfase. Ydelserne i projektets enkelte faser er nærmere beskrevet nedenfor. Rådgivningen skal i alle faser af projektet og inden for alle ydelsesområder påregnes udført i et tæt samarbejde med kommunens samlede projektorganisation, de øvrige bestillerrådgivere og evt. andre rådgivere, som kommunen måtte ønske at inddrage i projektet. Ydelserne skal, medmindre andet udtrykkeligt fremgår, leveres i overensstemmelse med FRI, DANSKE ARK og Bygherreforeningens Ydelsesbeskrivelse for Bygherrerådgivning, kapitel Fase 1 - Afklaring og forberedelse Som led i afklaringsprocessen udarbejdes et notat, som danner grundlag for udarbejdelsen af såvel dialogmaterialet som igangsætningen af prækvalifikationsfasen.

3 3/7 Notatet drøftes i udkast med styregruppen før fremsendelse af endelig anbefaling. Notatet forventes at indeholde følgende: Beskrivelse af kontraktens forventede omfang og længde (fordele og ulemper ved de enkelte valg). Forventet anlægs- og driftsbudget samt totaløkonomisk beregning af kontraktværdi. Risikomatrix, der efterfølgende danner grundlag for udarbejdelsen af udbudsmaterialet. Udbudsvilkår. Afklaring af foreløbige rammer. Skitsering af den forventede regulering af væsentligste vilkår. Udarbejdelse af notat (beslutningsoplæg) med de væsentligste udbuds- og kontraktvilkår. Den juridiske bestillerrådgiver vil være pennefører på dette dokument. Input til beslutningsgrundlaget af teknisk karakter, herunder overordnet vurdering af forventet anlægs- og driftsøkonomi. Deltagelse i møder i relevant omfang, herunder deltagelse i møde med styregruppen. 1.2 Fase 2 - Prækvalifikation Følgende aktiviteter forventes gennemført: Udarbejdelse og indrykning af udbudsbekendtgørelse. Udarbejdelse af informationsmateriale. Modtagelse og gennemgang af prækvalifikationsansøgninger. Udarbejdelse af prækvalifikationsrapport med indstilling om udvælgelse. Den juridiske bestillerrådgiver vil være overordnet ansvarlig for gennemførelsen af disse aktiviteter. Evt. input til udbudsbekendtgørelse og informationsmateriale. Gennemgang af ansøgernes tekniske kompetencer og input til prækvalifikationsrapporten i den henseende.

4 4/7 1.3 Fase 3 - Dialogmateriale Fase 3 er den længste og mest tidskrævende af de planlagte processer. Den er samtidig den vigtigste af faserne, da det er her projektets forankring sikres og visionerne konkretiseres gennem det fremtidige dialogmateriale. Brugerinddragelsen skal sammentænkes med udarbejdelsen af dialogmaterialet, da det er vigtigt, at der er en klar sammenhæng mellem de gennemførte aktiviteter og resultaterne af disse to delprocesser. Udarbejdelsen af dialogmaterialet skal således forankres gennem en brugerinddragelsesproces af såvel interne som evt. eksterne interessenter. Dialogmaterialet omfatter de dokumenter, som senere bliver til udbudsmaterialet. Herudover vil der ske inddragelse af projekt- og styregruppe i forbindelse med udarbejdelse af dialogmaterialet. Den tekniske rådgiver vil være ansvarlig for at gennemføre processen med inddragelse af brugerrepræsentanter og Odder Kommunes interne fageksperter inden for byggeri og teknik og herudover gennemførelse af brugerinddragelse i forhold til evt. eksterne interessenter. Dialogmaterialet vil forventeligt bestå af følgende hoveddokumenter: Dokument Det beskrivende dokument OPS-kontrakt Funktionsbaserede krav til byggeriet og den efterfølgende drift og vedligeholdelse Betalingsmekanisme Samarbejdsorganisation Udkast til tilbudsark Overordnet ansvarlig hos bestillerrådgiver Juridisk bestillerrådgiver med input fra den tekniske- og finansielle bestillerrådgiver Juridisk bestillerrådgiver Teknisk bestillerrådgiver Finansiel bestillerrådgiver Juridisk bestillerrådgiver Finansiel bestillerrådgiver Det beskrivende dokument indeholder rammerne for udbuddet og svarer til udbudsbetingelserne i et offentligt eller begrænset udbud. I det beskrivende dokument fastlægges ligeledes, hvilke emner kommunen ønsker at drøfte med tilbudsgiverne (benævnt dialogdeltagere) i dialogfasen. Sædvanligvis udarbejdes en kort drejebog for gennemførelsen af dialogfasen.

5 5/7 Det samlede dialogmateriale vil også bestå af en række underbilag og appendikser (eksempelvis beskrivelse af eksisterende bygninger, forureningsundersøgelser, ledningsoplysninger mv.). Disse indarbejdes løbende som led i udarbejdelsen af dialogmaterialet. Projekt- og styregruppen vil løbende blive inddraget og vil på de løbende møder træffe beslutning om centrale forhold af betydning for udarbejdelsen af dialogmaterialet. Det forventes, at følgende proces følges: Fremsendelse af første bud på samlet dialogmateriale til projekt- og styregruppe efter inddragelse af fageksperter og gennemførelse af brugerinddragelse. Gennemgang af dialogmateriale med projekt- og styregruppe. Indarbejdelse af ændringsforslag og kommentarer fra projekt- og styregruppe. Udarbejdelse af endeligt dialogmateriale til godkendelse i styregruppen. Gennemførelse af brugerinddragelse. Udarbejdelse af funktionsbaserede krav til det nye byggeri samt drift og vedligehold heraf (funktionsprogram), herunder visioner, funktionsbeskrivelse, arealbehov, krav til arkitektur, konstruktioner, overflader, miljøhensyn, bygningsteknik mv. Indsamling og vurdering af oplysninger om rammevilkår (eksisterende grundforhold, forsyningsforhold, ledningsoplysninger, miljømæssige- og geotekniske forhold m.m., samt vurdering af forhold til lokalplanen, vej- og adgangsforhold og andre myndighedskrav.) Input til udarbejdelse af betalingsmekanisme, herunder udarbejdelse af fejlog nedslagskatalog. Løbende kommentering af og input til øvrige udbudsdokumenter. Input til det beskrivende dokument, herunder input til tildelingskriterier, beskrivelse af tekniske og arkitektoniske afleveringskrav mv. Løbende deltagelse i møder med brugere og teknisk personale hos Odder Kommune, styre- og projektgruppen samt de øvrige bestillerrådgivere i nødvendigt omfang.

6 6/7 1.4 Fase 4 - Dialogen I dialogfasen er der mulighed for at drøfte alle aspekter ved den udbudte opgave, herunder priser, tekniske løsninger, finansiering, tidsplaner mv. Dialogen skal altid ske med respekt af udbudsretlige grundsætninger, herunder krav om ligebehandling og gennemsigtighed. Den offentlige part skal ligeledes iagttage fortrolighed med hensyn til oplysninger givet af de enkelte dialogdeltagere under drøftelserne af de pågældendes løsningsforslag. Hovedformålet med den konkurrenceprægede dialog er for bestiller at få skabt klarhed over, hvilke løsninger, både tekniske, finansielle og juridiske, markedet kan og er villige til at levere, samt at indkredse og fastslå, hvilken løsning der er den bedste. Følgende aktiviteter forventes gennemført: Afholdelse af fælles informationsmøde. Afholdelse af to heldags-dialogmøder med hver af de prækvalificerede tilbudsgivere (dialogdeltagerne). Der må forventes 4 dialogdeltagere. Udarbejdelse af referater fra dialogmøderne. Udarbejdelse og offentliggørelse af spørgsmål/svar. Løbende tilpasning og konkretisering af udbudsmaterialet. Deltagelse i dialogmøderne. Opfølgning i forhold til tekniske spørgsmål og afklaringer. Evt. tilpasning af de funktionsbaserede krav. Løbende deltagelse i statusmøder med Odder Kommune og de øvrige bestillerrådgivere i relevant omfang. 1.5 Fase 5 - Tilbudsfase Tilbudsfasen omfatter: Udarbejdelse af endeligt udbudsmateriale på baggrund af det igennem dialogprocessen opdaterede dialogmateriale. Udarbejdelse og offentliggørelse af evt. spørgsmål/svar. Gennemgang og vurdering af de modtagne tilbud med henblik på blandt andet at sikre, at tilbuddene er konditionsmæssige.

7 7/7 Revidering og tilpasning af de funktionsbaserede krav. Evt. input til det øvrige udbudsmateriale. Udarbejdelse af spørgsmål/svar vedrørende tekniske forhold. Gennemgang og vurdering af de modtagne løsningsforslag. Deltagelse i møder med Odder Kommune og de øvrige bestillerrådgivere. 1.6 Fase 6 - Evaluering og kontrahering Bestillerrådgiver udarbejder efter evaluering af tilbuddene og sammen med projekt- og/eller styregruppe et udkast til indstilling til bedømmelsesudvalget. Der udarbejdes en evalueringsrapport om evalueringsforløbet og processen i forhold til de fastlagte tildelingskriterier. Efter tildelingsbeslutning og udløbet af standstill-perioden indledes de afsluttende drøftelser med den vindende tilbudsgiver med henblik på indgåelse af OPSkontrakten. Gennemgang og teknisk bedømmelse af de indkomne tilbud. Bidrag til udkast til evalueringsrapport. Bistand til bedømmelsesudvalget i forbindelse med evalueringen. Evt. tekniske afklaringer i forhold til den vindende tilbudsgivers løsningsforslag. Deltagelse i møder bedømmelsesudvalget, projekt- og styregruppen og de øvrige bestillerrådgivere. 1.7 Fase 7 Projekterings- og anlægsfasen Projekterings- og anlægsfasen omfatter perioden fra indgåelse af kontrakt med OPS-leverandøren til og med aflevering og ibrugtagning af skolen. Deltagelse i løbende statusmøder i forbindelse med OPS-leverandørens udarbejdelse af for- og hovedprojekt. Projektgranskning og kommentering af for- og hovedprojekt. Deltagelse i byggemøder i begrænset omfang i anlægsfasen. Gennemgang af byggeriet ved ibrugtagning.

Tilbudsbetingelser for

Tilbudsbetingelser for Tilbudsbetingelser for Konsulentopgave om bistand til forberedelse og gennemførelse af EU-udbud af radionet til maritim nød- og sikkerhedstjeneste i Danmark 21. februar 2014 ORIENTERING 1.1 Udbuddet Erhvervsstyrelsen

Læs mere

LANGUAGE: NO_DOC_EXT: 2016-072714 SOFTWARE VERSION: 9.1.5. COUNTRY: PHONE: / rso@socialstyrelsen.dk NOTIFICATION TECHNICAL: NOTIFICATION PUBLICATION:

LANGUAGE: NO_DOC_EXT: 2016-072714 SOFTWARE VERSION: 9.1.5. COUNTRY: PHONE: / rso@socialstyrelsen.dk NOTIFICATION TECHNICAL: NOTIFICATION PUBLICATION: LANGUAGE: DA CATEGORY: ORIG FORM: F21 VERSION: R2.0.9.S01.I01 SENDER: ENOTICES CUSTOMER: ECAS_nsoendri NO_DOC_EXT: 2016-072714 SOFTWARE VERSION: 9.1.5 ORGANISATION: ENOTICES COUNTRY: EU PHONE: / E-mail:

Læs mere

Rådgivningskontrakt. UDKAST Aarhus Juni 2016. Shanghai Suite 1818, 18/F No. 699 Nanjing West Road Jing an District, Shanghai, 200041

Rådgivningskontrakt. UDKAST Aarhus Juni 2016. Shanghai Suite 1818, 18/F No. 699 Nanjing West Road Jing an District, Shanghai, 200041 UDKAST Aarhus Juni 2016 Rådgivningskontrakt København Langelinie Allé 35 2100 København Ø Danmark Aarhus Værkmestergade 2 8000 Aarhus C Danmark Shanghai Suite 1818, 18/F No. 699 Nanjing West Road Jing

Læs mere

Rådgivervalg og rådgivningskontrakt

Rådgivervalg og rådgivningskontrakt Rådgivervalg og rådgivningskontrakt Senest ajourført den 20. maj 2010 RÅDGIVERVALG OG RÅDGIVNINGSKONTRAKT Alle større byggeopgaver gennemgår en række tekniske projekteringsfaser, som ligger ud over BYG

Læs mere

Bestillerrådgivningsaftale

Bestillerrådgivningsaftale Bestillerrådgivningsaftale København Langelinie Allé 35 2100 København Ø Danmark Aarhus Frue Kirkeplads 4 8000 Aarhus C Danmark Shanghai, rep. kontor 83 Loushanguan Road Suite 2635, 26/F Shanghai, Kina

Læs mere

UDBUDS- GUIDEN VEJLEDNING TIL OFFENTLIGE INDKØBERE VED INDKØB AF KOMMUNIKATIONSYDELSER. udbud2.indd 1 16-12-2008 15:16:10

UDBUDS- GUIDEN VEJLEDNING TIL OFFENTLIGE INDKØBERE VED INDKØB AF KOMMUNIKATIONSYDELSER. udbud2.indd 1 16-12-2008 15:16:10 UDBUDS- GUIDEN VEJLEDNING TIL OFFENTLIGE INDKØBERE VED INDKØB AF KOMMUNIKATIONSYDELSER udbud2.indd 1 16-12-2008 15:16:10 INDLEDNING OG BAGGRUND FOR VEJLEDNINGEN Som offentlig indkøber er det en svær og

Læs mere

Kommissorium for Revisionsudvalget i Spar Nord Bank A/S

Kommissorium for Revisionsudvalget i Spar Nord Bank A/S Kommissorium for Revisionsudvalget i Spar Nord Bank A/S Dato: Februar 2016 1 1. Indledning Det følger af bekendtgørelsen om revisionsudvalg i virksomheder samt koncerner, der er underlagt tilsyn af Finanstilsynet

Læs mere

Notat. Spørgsmål og svar på orienteringsmøde mandag den 11. januar 2016 på Ballerup Rådhus kl. 15.00.

Notat. Spørgsmål og svar på orienteringsmøde mandag den 11. januar 2016 på Ballerup Rådhus kl. 15.00. BALLERUP KOMMUNE Dato: 14. januar 2016 Notat Udbud af håndværkerydelser: Spørgsmål og svar på orienteringsmøde mandag den 11. januar 2016 på Ballerup Rådhus kl. 15.00. 1. Velkomst og indledning Vil socialt

Læs mere

Aftale. [Bech-Bruun mark-up på baggrund af bemærkninger modtaget fra kommunerne den 12. maj 2015]

Aftale. [Bech-Bruun mark-up på baggrund af bemærkninger modtaget fra kommunerne den 12. maj 2015] [Bech-Bruun mark-up på baggrund af bemærkninger modtaget fra kommunerne den 12. maj 2015] Aarhus Maj 2015 Sagsnr. 039186-0017 Aftale om etablering af det fælleskommunale redningsberedskab Brand & Redning

Læs mere

Udbudsbetingelser. Skovbakkeskolen som OPS - Udbud af teknisk bestillerrådgivning. Aarhus Marts 2014. Sagsnr. 018231-0021 tb/tb/kkp Dok.nr. 11681396.

Udbudsbetingelser. Skovbakkeskolen som OPS - Udbud af teknisk bestillerrådgivning. Aarhus Marts 2014. Sagsnr. 018231-0021 tb/tb/kkp Dok.nr. 11681396. Aarhus Marts 2014 Sagsnr. 018231-0021 tb/tb/kkp Udbudsbetingelser Skovbakkeskolen som OPS - Udbud af teknisk bestillerrådgivning København Langelinie Allé 35 2100 København Ø Danmark Aarhus Frue Kirkeplads

Læs mere

Projekt: Ny skole i Rudkøbing som OPP. Prækvalifikationsbeskrivelse

Projekt: Ny skole i Rudkøbing som OPP. Prækvalifikationsbeskrivelse Projekt: Ny skole i Rudkøbing som OPP Prækvalifikationsbeskrivelse Indholdsfortegnelse Side 1. Indledning 3 2. Projektbeskrivelse 4 2.1 Baggrund 4 2.2 Ny skole - Vision og funktioner 5 3. Organisering

Læs mere

Lokalplanlægning i Varde Kommune

Lokalplanlægning i Varde Kommune Lokalplanlægning i Varde Kommune Lokalplanlægning i Varde Kommune Varde Kommune er planmyndighed og forestår udarbejdelse af kommuneplan og lokalplaner. Kommuneplanen er en overordnet plan, der blandt

Læs mere

Statsforvaltningens udtalelse til en borger vedrørende aktindsigt

Statsforvaltningens udtalelse til en borger vedrørende aktindsigt Statsforvaltningens udtalelse til en borger vedrørende aktindsigt 19-09- 2008 TILSYNET MED KOMMUNERNE I REGION SYDDANMARK De har den 23. juni 2008 rettet henvendelse til statsforvaltningen vedrørende klage

Læs mere

Troels Østergaard Serup

Troels Østergaard Serup Troels Østergaard Serup Fra: Kathrine Ahrenholt Sendt: 20. april 201608:07 Til: 'lars.kierkegaard@teracom.dk' Cc: Michael Honoré Emne: Høring i forbindelse med begrænset udbud af WAN

Læs mere

Udbud nr. 13/10715. Udbud af. Bygherrerådgivning. til Frederikshavn Kommune

Udbud nr. 13/10715. Udbud af. Bygherrerådgivning. til Frederikshavn Kommune Udbud nr. 13/10715 Udbud af Bygherrerådgivning til Frederikshavn Kommune 1 Udbudsbetingelser Indholdsfortegnelse 1. Beskrivelse af udbuddet... 3 2. Udbuddets omfang... 3 3. Udbudsform og udbudsansvarlig...

Læs mere

Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2007-0014272 (Kirsten Thorup, Jens Fejø, Ole Bajda Nielsen) 8. februar 2008

Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2007-0014272 (Kirsten Thorup, Jens Fejø, Ole Bajda Nielsen) 8. februar 2008 Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2007-0014272 (Kirsten Thorup, Jens Fejø, Ole Bajda Nielsen) 8. februar 2008 K E N D E L S E Haubjerg Interiør A/S (selv) mod Københavns Kommune (advokat Jesper Langemark, København)

Læs mere

Konkurrenceudsættelse Kort og godt om de svære ord

Konkurrenceudsættelse Kort og godt om de svære ord Konkurrenceudsættelse Kort og godt om de svære ord Udbud Udlicitering Kontroltilbud EU-udbud OPP Koncern-HR Sekretariatet INDHOLD Økonomien sætter rammerne....side 4 Ordbog Begrænset udbud...side 6 EU-udbud...side

Læs mere

Kommissorium for Revisionsudvalget. Juni 2016

Kommissorium for Revisionsudvalget. Juni 2016 Kommissorium for Revisionsudvalget Juni 2016 Indhold 1. KONSTITUERING OG FORMÅL... 3 2. MEDLEMSKAB... 3 3. MØDESTRUKTUR- OG FREKVENS... 4 4. BEMYNDIGELSE OG RESSOURCER... 4 5. OPGAVER OG FORPLIGTELSER...

Læs mere

FÆLLES UDBUD AF ØKONOMI- OG LØNSYSTEM VISIONSPAPIR

FÆLLES UDBUD AF ØKONOMI- OG LØNSYSTEM VISIONSPAPIR FÆLLES UDBUD AF ØKONOMI- OG LØNSYSTEM VISIONSPAPIR ØKONOMI- OG LØNSYSTEM VISIONSPAPIR Revision Dato Udarbejdet af Kontrolleret af Godkendt af Beskrivelse 0.5 2016-03-04 ASHD, BDK Første udkast på baggrund

Læs mere

ANNONCERING. Leasing af el-biler

ANNONCERING. Leasing af el-biler ANNONCERING Leasing af el-biler Konkurrencebetingelser 07.08.2012 Leasing af el-biler Konkurrencebetingelser 1 1. Generel information... 3 1.1 Opgavebeskrivelse... 3 1.2 Overordnet tidsplan... 3 1.3 Udbyder...

Læs mere

Udbudsloven og alment byggeri Konsulent Inge-Lis Kalum email: kalum@pc.dk. Ny udbudslov og alment byggeri

Udbudsloven og alment byggeri Konsulent Inge-Lis Kalum email: kalum@pc.dk. Ny udbudslov og alment byggeri Udbudsloven og alment byggeri Konsulent Inge-Lis Kalum email: kalum@pc.dk Ny udbudslov og alment byggeri Intro om lovgivningen Udbudsloven omfatter for alment byggeri - Bygge- og anlægsarbejder over tærskelværdi

Læs mere

Allerød Kommune. Notat vedrørende skift af rengøringsleverandør

Allerød Kommune. Notat vedrørende skift af rengøringsleverandør Allerød Kommune Notat vedrørende skift af rengøringsleverandør Forberedelse af overlevering Rengøringsarbejdet i Allerød Kommune blev udbudt primo 2015 og der blev indgået kontrakt med ISS Facility Services

Læs mere

Nordsjælland dit bidrag Side 1. Nyt Hospital Nordsjælland. Vi bygger Nyt Hospital

Nordsjælland dit bidrag Side 1. Nyt Hospital Nordsjælland. Vi bygger Nyt Hospital Vi bygger Nyt Region Hospital Hovedstaden Nordsjælland dit bidrag Side 1 Nyt Hospital Nordsjælland Vi bygger Nyt Hospital Nordsjælland dit bidrag Side 2 Side 3 Indhold Hvorfor skal du læse denne bog? Hvorfor

Læs mere

Lilholm&Partnere Lundtoftegårdsvej 97, 2. sal 2800 Kgs. Lyngby Att.: Jørgen Lilholm Mail: jl@lilholmogpartnere.dk. Udbud Bornholms Rådhus

Lilholm&Partnere Lundtoftegårdsvej 97, 2. sal 2800 Kgs. Lyngby Att.: Jørgen Lilholm Mail: jl@lilholmogpartnere.dk. Udbud Bornholms Rådhus Lilholm&Partnere Lundtoftegårdsvej 97, 2. sal 2800 Kgs. Lyngby Att.: Jørgen Lilholm Mail: jl@lilholmogpartnere.dk Danske Arkitektvirksomheder Kristen Bernikows Gade 6, 3. sal 1105 København K Tlf. 32 83

Læs mere

Notat til Statsrevisorerne om beretning om beslutningsgrundlaget for et eventuelt køb af nye kampfly. Juni 2009

Notat til Statsrevisorerne om beretning om beslutningsgrundlaget for et eventuelt køb af nye kampfly. Juni 2009 Notat til Statsrevisorerne om beretning om beslutningsgrundlaget for et eventuelt køb af nye kampfly Juni 2009 RIGSREVISORS NOTAT TIL STATSREVISORERNE I HENHOLD TIL RIGSREVISORLOVENS 18, STK. 4 1 Vedrører:

Læs mere

Erhvervs- og Vækstministeriet inviterer hermed alle interesserede og kvalificerede leverandører til at afgive tilbud på Evaluering af Vækstfonden.

Erhvervs- og Vækstministeriet inviterer hermed alle interesserede og kvalificerede leverandører til at afgive tilbud på Evaluering af Vækstfonden. Indledning Erhvervs- og Vækstministeriet inviterer hermed alle interesserede og kvalificerede leverandører til at afgive tilbud på Evaluering af Vækstfonden. Baggrund og formål Af Vækstfondens lovgrundlag

Læs mere

Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2016-4823 (Nikolaj Aarø-Hansen) 15. juli 2016

Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2016-4823 (Nikolaj Aarø-Hansen) 15. juli 2016 Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2016-4823 (Nikolaj Aarø-Hansen) 15. juli 2016 K E N D E L S E om sagsomkostninger i sagen DitoBus Servicetrafik A/S (advokat Thomas Thorup Larsen og advokat Cecilie Hald Andersen,

Læs mere

NATIONAL VINKEL MV. - Koordinationsforum - Sikrede institutioner - Tilbudsportalen - Input til styregruppen - Mv.

NATIONAL VINKEL MV. - Koordinationsforum - Sikrede institutioner - Tilbudsportalen - Input til styregruppen - Mv. NATIONAL VINKEL MV. - Koordinationsforum - Sikrede institutioner - Tilbudsportalen - Input til styregruppen - Mv. Koordinationsforum 27/11 Status og fælles fokus på tværs af de fem regioner i forhold til

Læs mere

Udbud af driftsaftalen vedrørende Amager Bakke

Udbud af driftsaftalen vedrørende Amager Bakke Deloitte Financial Advisory Deloitte Statsautoriseret Revisionspartnerselskab CVR-nr. 33 96 35 56 Weidekampsgade 6 Postboks 1600 0900 København C Notat g Telefon 36 10 20 30 Telefax 36 10 20 40 www.deloitte.dk

Læs mere

Pulje til udvikling af tilgængelighedsløsninger i eksisterende byggeri. Ansøgningsskema

Pulje til udvikling af tilgængelighedsløsninger i eksisterende byggeri. Ansøgningsskema Pulje til udvikling af tilgængelighedsløsninger i eksisterende byggeri Ansøgningsskema 1. Projektets titel: 2. Hvilket af puljens tre indsatsområder søges der tilskud?, samt resumé af projektet 3. Generelle

Læs mere

Brug af SKIs rammeaftaler - lige nu. Af Michael Rehling, Certificeret IT-advokat Abel & Skovgård Larsen Advokatfirma

Brug af SKIs rammeaftaler - lige nu. Af Michael Rehling, Certificeret IT-advokat Abel & Skovgård Larsen Advokatfirma Brug af SKIs rammeaftaler - lige nu Af Michael Rehling, Certificeret IT-advokat Abel & Skovgård Larsen Advokatfirma Brug af SKIs rammeaftaler - lige nu Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen fremkom den 4.

Læs mere

Spørgsmål/svar er opdateret den 8. april 2016.

Spørgsmål/svar er opdateret den 8. april 2016. Version 1.0 LEMVIG KOMMUNES 1. UDBUD AF SPECIALKØRSEL SPØRGSMÅL/SVAR TIL UDBUDSMATERIALET Spørgsmål/svar er opdateret den 8. april 2016. Nr. Spørgsmål Svar Besvarelsesdato 1. Er Lemvig Kommunes 1. udbud

Læs mere

Samarbejdsaftale. Glostrup Kommune. Daugaard Pedersen Kolding A/S. København September 2014. Sagsnr. 011876-0007 ham/ham/liz Dok.nr. 12369822.

Samarbejdsaftale. Glostrup Kommune. Daugaard Pedersen Kolding A/S. København September 2014. Sagsnr. 011876-0007 ham/ham/liz Dok.nr. 12369822. København September 2014 Sagsnr. 011876-0007 ham/ham/liz Samarbejdsaftale Glostrup Kommune og Daugaard Pedersen Kolding A/S København Langelinie Allé 35 2100 København Ø Danmark Aarhus Værkmestergade 2

Læs mere

Revideret indstilling om forslag til modeller for ændring af Københavns Kommunes revisionsordning, herunder Intern Revision og Revisionsudvalget.

Revideret indstilling om forslag til modeller for ændring af Københavns Kommunes revisionsordning, herunder Intern Revision og Revisionsudvalget. KØBENHAVNS KOMMUNE Økonomiforvaltningen Center for Økonomi Bilag 10. UDKAST TIL HØRING I REVISIONSUDVALGET Revideret indstilling om forslag til modeller for ændring af Københavns Kommunes revisionsordning,

Læs mere

Annoncering af LED belysning til i Morsø Kommunes administrationsbygning

Annoncering af LED belysning til i Morsø Kommunes administrationsbygning Annonceringsmateriale Side 1 af 7 Annoncering af LED belysning Morsø kommunes adm. bygning [ Annonceringsmateriale - Annoncering af LED belysning til i Morsø Kommunes administrationsbygning Tidsplan 25.8.2014

Læs mere

Rådgivning vedr. udbud af rengøringsservice

Rådgivning vedr. udbud af rengøringsservice Rådgivning vedr. udbud af rengøringsservice Notat vedr. adgang til at annullere udbud, angivelse af loft på tilbudssummer samt konsekvenser i relation til besparelsespotentiale (jf. Arbejdsretsdommen af

Læs mere

Klagenævnet for Udbud J.nr. 2016-51 (Niels Feilberg Jørgensen) 28. januar 2016

Klagenævnet for Udbud J.nr. 2016-51 (Niels Feilberg Jørgensen) 28. januar 2016 Klagenævnet for Udbud J.nr. 2016-51 (Niels Feilberg Jørgensen) 28. januar 2016 K E N D E L S E M. J. Eriksson A/S (advokat Morten Winsløw, Greve) mod Aarhus Kommune (advokat Tina Braad, Aarhus) Ved udbudsbekendtgørelse

Læs mere

UDBUDSBETINGELSER Juni 2013. Annoncering af Aarhus Universitets indkøb af flydende Helium i tanke. til. inano

UDBUDSBETINGELSER Juni 2013. Annoncering af Aarhus Universitets indkøb af flydende Helium i tanke. til. inano UDBUDSBETINGELSER Juni 2013 Annoncering af Aarhus Universitets indkøb af flydende Helium i tanke til inano Aarhus Universitet Indkøbskontoret Fuglesangs Allé 26 8210 Aarhus V Indholdsfortegnelse Indholdsfortegnelse...

Læs mere

Opførelse af nyt bycenter bestående af rådhus, boliger og butikker.

Opførelse af nyt bycenter bestående af rådhus, boliger og butikker. Opførelse af nyt bycenter bestående af rådhus, boliger og butikker. Info Version 1 URL http://com.mercell.com/permalink/43145487.aspx Ekstern udbuds ID 44011-2014 Udbudstype Udbud Dokumenttype Udbudsbekendtgørelse

Læs mere

Optionsaftale. mellem. Horsens Kommune. vedrørende køberet til Campusgrunden, Horsens. UDKAST 29. oktober 2014

Optionsaftale. mellem. Horsens Kommune. vedrørende køberet til Campusgrunden, Horsens. UDKAST 29. oktober 2014 Optionsaftale mellem Horsens Kommune og [ ] vedrørende køberet til Campusgrunden, Horsens København Langelinie Allé 35 2100 København Ø Danmark Aarhus Værkmestergade 2 8000 Aarhus C Danmark Shanghai 1801,

Læs mere

Vejledning til ledelsestilsyn

Vejledning til ledelsestilsyn Vejledning til ledelsestilsyn Ledelsestilsynet er et væsentligt element i den lokale opfølgning og kan, hvis det tilrettelægges med fokus derpå, være et redskab til at sikre og udvikle kvaliteten i sagsbehandlingen.

Læs mere

Indkaldelse til hovedbestyrelsesmøde i Danske Fysioterapeuter d. 22. oktober 2014

Indkaldelse til hovedbestyrelsesmøde i Danske Fysioterapeuter d. 22. oktober 2014 Dagsorden 1. Velkomst 1b. Evaluering af HBM 24.-25. september 2014 2 Sager til diskussion/beslutning 2.1 Strategiplan: Afrapportering 2014 + Pejlemærker 2016 2.2 Hovedbestyrelseskonference 2015 2.3 Konfliktunderstøttelse

Læs mere

Forretningsorden for bestyrelsen for Fonden Settlementet på Vesterbro. Således vedtaget på bestyrelsesmødet den 04.11.2015

Forretningsorden for bestyrelsen for Fonden Settlementet på Vesterbro. Således vedtaget på bestyrelsesmødet den 04.11.2015 Udkast af 26. oktober 2015 til Kapitel 1 - Formål Forretningsorden for bestyrelsen for Fonden Settlementet på Vesterbro Således vedtaget på bestyrelsesmødet den 04.11.2015 1 Formål Bestyrelsen er Fonden

Læs mere

Ordregivers opsigelse af kontrakt ved advokat Lotte Hummelshøj Medlemskonference i Dansk Forening for Udbudsret den 27.

Ordregivers opsigelse af kontrakt ved advokat Lotte Hummelshøj Medlemskonference i Dansk Forening for Udbudsret den 27. Ordregivers opsigelse af kontrakt ved advokat Lotte Hummelshøj Medlemskonference i Dansk Forening for Udbudsret den 27. januar 2016 Ordregiver kan opsige en indgået kontrakt 185, stk. 1 i udbudsloven:

Læs mere

Dagsorden. Introduktion v. Julie Vig Albertsen & Thomas Impgaard Sørensen. Udbuddet og udbudsforløbet v. Karoline Hellem.

Dagsorden. Introduktion v. Julie Vig Albertsen & Thomas Impgaard Sørensen. Udbuddet og udbudsforløbet v. Karoline Hellem. Informationsmøde Prækvalifikation til Flytteaftalen Tirsdag d. 14. august 2012 kl. 9:30 v/ Julie Vig Albertsen (Statens Indkøb), Thomas Impgaard Sørensen (Kammeradvokaten), Karoline Hellem (Statens Indkøb)

Læs mere

OPS om etablering og teknisk drift af Vandhuset i Vordingborg

OPS om etablering og teknisk drift af Vandhuset i Vordingborg OPS om etablering og teknisk drift af Vandhuset i Vordingborg Udbudsvilkår for deltagelse i konkurrencepræget dialog om OPS-aftale vedrørende Vandhuset på Panteren i Vordingborg 18. NOVEMBER 2015 INDHOLDSFORTEGNELSE

Læs mere

Indstilling. Århus Kommune Magistratsafdelingen for Sociale Forhold og Beskæftigelse

Indstilling. Århus Kommune Magistratsafdelingen for Sociale Forhold og Beskæftigelse Indstilling Til Århus Byråd Via Magistraten Social- og Beskæftigelsesforvaltningen Den 3. maj 2007 Orientering vedr. Ankestyrelsens undersøgelse: Førtidspension efter arbejdsevnemetoden. Århus Kommune

Læs mere

Notat. Model for salg af Regionshospitalet i Holstebro.

Notat. Model for salg af Regionshospitalet i Holstebro. Regionshuset Viborg Koncernøkonomi Notat Skottenborg 26 Postboks 21 DK-8800 Viborg Tel. +45 7841 0000 kontakt@rm.dk www.rm.dk Model for salg af Regionshospitalet i Holstebro. Indledning Det er tidligere

Læs mere

Indbydelse til at afgive tilbud på: Data til fremme af energieffektivisering og fleksibelt energiforbrug i bygninger.

Indbydelse til at afgive tilbud på: Data til fremme af energieffektivisering og fleksibelt energiforbrug i bygninger. Indbydelse til at afgive tilbud på: Data til fremme af energieffektivisering og fleksibelt energiforbrug i bygninger. 1 Indholdsfortegnelse Indledning... 3 1.1 Baggrund for udbuddet... 3 1.2 Udbuddets

Læs mere

Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2008-0016035 (Carsten Haubek, Helle Bøjen Larsen, Trine H. Garde) 14. juli 2008

Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2008-0016035 (Carsten Haubek, Helle Bøjen Larsen, Trine H. Garde) 14. juli 2008 Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2008-0016035 (Carsten Haubek, Helle Bøjen Larsen, Trine H. Garde) 14. juli 2008 K E N D E L S E Thomas Borgå (advokat Ole Lund, Skive) mod Skive Kommune (advokat Andreas Christensen,

Læs mere

Udbud af afklarings- og jobsøgningsforløb. visiteret til fleksjob. Udbudsbetingelser

Udbud af afklarings- og jobsøgningsforløb. visiteret til fleksjob. Udbudsbetingelser Udbud af afklarings- og jobsøgningsforløb for personer visiteret til fleksjob Udbudsbetingelser Vesthimmerlands Kommune - Jobcenter Vesthimmerland Indholdsfortegnelse 1. Indledning... 3 1.1. Offentligt

Læs mere

Handlingsplan for gennemførelsen af erstatningsbyggeri for Rådhuset på Hobrovej i Støvring

Handlingsplan for gennemførelsen af erstatningsbyggeri for Rådhuset på Hobrovej i Støvring Handlingsplan for gennemførelsen erstatningsbyggeri for Rådhuset på Hobrovej i Støvring 24. oktober _Rev. 31.oktober _Rev. 12. november Rebild Kommune Erstatningsbyggeri for Rådhuset på Hobrovej i Støvring.

Læs mere

FORELØBIG 6. AUGUST 2015

FORELØBIG 6. AUGUST 2015 SEPTEMBER 2015 VORDINGBORG KOMMUNE OPS om etablering og teknisk drift af Vandhuset i Vordingborg APPENDIKS 3 Udbudsvilkår FORELØBIG 6. AUGUST 2015 2 INDHOLD 1 Indledning 4 2 Det endelige udbudsmateriale

Læs mere

Etablering af ny psykiatrisk afdeling i Vejle som OPP-projekt overordnede rammer og procesplan

Etablering af ny psykiatrisk afdeling i Vejle som OPP-projekt overordnede rammer og procesplan Område: Økonomi Afdeling: Økonomistaben og Psykiatriens anlægsorganisation Journal nr.: 11/32550 Dato: 02. januar 2012 Udarbejdet af: E-mail: Telefon: Notat Etablering af ny psykiatrisk afdeling i Vejle

Læs mere

OFFENTLIGE UDBUD A D E N A

OFFENTLIGE UDBUD A D E N A OFFENTLIGE UDBUD HANDEL MED DET OFFENTLIGE Hvert år handles der for 100 milliarder kroner imellem den danske stat, regioner og kommuner og det private erhverv. Antallet af udbudsegnede opgaver vokser støt

Læs mere

AARHUS, DEN 15. JUNI 2012

AARHUS, DEN 15. JUNI 2012 AARHUS, DEN 15. JUNI 2012 Bascon kort Specialiseret inden for strategisk og operationel bygherrerådgivning Etableret i 1980, uafhængig og 100 % ejet af ledelsen og nøglemedarbejdere Omsætning fra ca. 100-105

Læs mere

ANNONCERING BETINGELSER FOR PRÆKVALIFIKATION. Begrænset udbud. Rammeaftale om patentkonsulentydelser. til Aarhus Universitet

ANNONCERING BETINGELSER FOR PRÆKVALIFIKATION. Begrænset udbud. Rammeaftale om patentkonsulentydelser. til Aarhus Universitet ANNONCERING BETINGELSER FOR PRÆKVALIFIKATION Begrænset udbud Rammeaftale om patentkonsulentydelser til Aarhus Universitet Juni 2012 1 INDHOLDSFORTEGNELSE 1. Indledning... 3 2. Ordregiver... 3 3. Generel

Læs mere

Betingelser om udbud og tilbud (BUT) Levering af friktionsmåler og vandtank monteret på lastbil

Betingelser om udbud og tilbud (BUT) Levering af friktionsmåler og vandtank monteret på lastbil DATO DOKUMENT SAGSBEHANDLER MAIL TELEFON 1. oktober 2014 14/10811-1 Niels Skov Dujardin nidu@vd.dk Betingelser om udbud og tilbud (BUT) for offentligt udbud af Levering af friktionsmåler og vandtank monteret

Læs mere

Om Statens IT-projektråd. Version 1.1

Om Statens IT-projektråd. Version 1.1 Om Statens IT-projektråd Marts 2011 Læsevejledning 2 Hvem henvender vejledningen sig til? Vejledningen henvender sig til statslige institutioner, der ønsker at gennemføre itprojekter, hvis samlede omkostninger

Læs mere

Assistance ved rejseudbyderes økonomiske vanskeligheder

Assistance ved rejseudbyderes økonomiske vanskeligheder København Juni 2016 Sagsnr. 023243-0081 psj/psj/ilp Assistance ved rejseudbyderes økonomiske vanskeligheder Bilag 1: Opgavebeskrivelse 1. Indledning Den af Aftalen omfattede opgave vedrører assistance

Læs mere

Prækvalifikationsmateriale Udbud af billetkontrol mv. i bybusserne i Aarhus. 3. juli 2013 UDB UDSMATERI ALE. midttrafik.dk

Prækvalifikationsmateriale Udbud af billetkontrol mv. i bybusserne i Aarhus. 3. juli 2013 UDB UDSMATERI ALE. midttrafik.dk Prækvalifikationsmateriale Udbud af billetkontrol mv. i bybusserne i Aarhus 3. juli 2013 UDB UDSMATERI ALE midttrafik.dk J.nr. 1-23-4-4-13 UDBUD AF BILLETKONTROL MV. I BYBUSSERNE I AARHUS PRÆKVALIFIKATIONSMATERIALE

Læs mere

Retsudvalget 2014-15 REU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 104 Offentligt

Retsudvalget 2014-15 REU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 104 Offentligt Retsudvalget 2014-15 REU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 104 Offentligt Folketinget Retsudvalget Christiansborg 1240 København K Dato: 25. november 2014 Kontor: Formueretskontoret Sagsbeh: Helene Hvid

Læs mere

AFTALE OM TOTALRÅDGIVNING

AFTALE OM TOTALRÅDGIVNING AFTALE OM TOTALRÅDGIVNING Indledning: Nærværende standardrammeaftale for totalrådgivning er udarbejdet til projektet Sammen om energimodernisering for Go Energi i samarbejde med Furesø Kommune. Anvendelse

Læs mere

Kommissorium ny sammenhængende børnepolitik

Kommissorium ny sammenhængende børnepolitik Norddjurs Kommune 19. januar 2012 Forslag Kommissorium ny sammenhængende børnepolitik Baggrund Den 1. januar 2006 trådte anbringelsesreformen på børne- og ungeområdet i kraft. Sigtet med reformen er at

Læs mere

BILAG ProjektoPtImerInG

BILAG ProjektoPtImerInG BILAG Projektoptimering Bilag 1 To modeller for kontrakt ifm. projektoptimering Udgangspunktet, når man går ind i en projektoptimering, bør være, at man som bygherre har et acceptabelt tilbud, som man

Læs mere

Indstilling. Sportscampus Aarhus. 1. Resume. 2. Beslutningspunkter. Til Århus Byråd via Magistraten. Kultur og Borgerservice. Den 13.

Indstilling. Sportscampus Aarhus. 1. Resume. 2. Beslutningspunkter. Til Århus Byråd via Magistraten. Kultur og Borgerservice. Den 13. Indstilling Til Århus Byråd via Magistraten Kultur og Borgerservice Den 13. maj 2008 Sportscampus Aarhus Århus Kommune Kultur og Borgerservice Teknik og Miljø Borgmesterens Afdeling 1. Resume Århus Elite

Læs mere

Lov om Social Service 101 og Sundhedslovens 141 og 142

Lov om Social Service 101 og Sundhedslovens 141 og 142 / Lov om Social Service 101 og Sundhedslovens 141 og 142 Social behandling af alkohol - og stofmisbrug Indholdsfortegnelse 1. Lovgrundlag og målgruppe 2. Leverandører 3. Kvalitetsstandardens opbygning

Læs mere

Job- og personprofil for leder til Børnehaven Albert i Hjørring Kommune

Job- og personprofil for leder til Børnehaven Albert i Hjørring Kommune Job- og personprofil for leder til Børnehaven Albert i Hjørring Kommune Indledning og baggrund for stillingen Daginstitutionen Albert er beliggende på adressen Albert Ginges vej 15 i Hjørring. Institutionen

Læs mere

13. Eventuelt... 38 14. Status vedr. fysisk planlægning... 38 15. Realisering af rammebesparelser på fremmede lejemål... 39 16. Udbud af rammeaftale

13. Eventuelt... 38 14. Status vedr. fysisk planlægning... 38 15. Realisering af rammebesparelser på fremmede lejemål... 39 16. Udbud af rammeaftale 13. Eventuelt.... 38 14. Status vedr. fysisk planlægning.... 38 15. Realisering af rammebesparelser på fremmede lejemål.... 39 16. Udbud af rammeaftale for leasing.... 40 Referat AALBORG BYRÅD Tid Mødet

Læs mere

Udbudsbetingelser Beskrivelser af CT-, MR- og røntgenundersøgelser, 2012. J.nr. 2012-154869

Udbudsbetingelser Beskrivelser af CT-, MR- og røntgenundersøgelser, 2012. J.nr. 2012-154869 1 Udbudsbetingelser Beskrivelser af CT-, MR- og røntgenundersøgelser, 2012 J.nr. 2012-154869 2 INDHOLDSFORTEGNELSE 1 OM REGION NORDJYLLAND 3 2 OM DETTE UDBUD 3 3 UDBUDSMATERIALET 4 4 GENERELLE UDBUDSBETINGELSER

Læs mere

Kravspecifikationen er udformet med vekslende tekstuel beskrivelse af behov og krav og de relevante behov og krav.

Kravspecifikationen er udformet med vekslende tekstuel beskrivelse af behov og krav og de relevante behov og krav. 18. marts 2013 KMJ NOTAT SAPA Udbudsbilag Til brug for SAPA udbudsforretning udarbejdes følgende bilag: Bilag 0 Definitioner I dette bilag vil de definitioner som benyttes i kontrakten og på tværs af bilagene

Læs mere

INSTRUKTION: ARBEJDSMILJØ I PROJEKTERINGSFASERNE

INSTRUKTION: ARBEJDSMILJØ I PROJEKTERINGSFASERNE DATO DOKUMENT SAGSBEHANDLER MAIL TELEFON 07.05.2013 13/19325-1 Allan Rahn Svendsen ars@vd.dk 72442510 INSTRUKTION: ARBEJDSMILJØ I PROJEKTERINGSFASERNE 1. FORMÅL Formålet med instruktionen er at sætte fokus

Læs mere

SKI s rammeaftaler. Anja Piening Juridisk chef, SKI

SKI s rammeaftaler. Anja Piening Juridisk chef, SKI SKI s rammeaftaler Anja Piening Juridisk chef, SKI Dagsorden Kort om rammeaftaler. SKI s rammeaftaler. Hvordan bliver man leverandør hos SKI? Opmærksomhedspunkter som leverandør. Gode råd til jer som leverandører.

Læs mere

Danmark-Roskilde: Stilladser 2016/S 058-097076. Udbudsbekendtgørelse forsyningsvirksomhed. Tjenesteydelser

Danmark-Roskilde: Stilladser 2016/S 058-097076. Udbudsbekendtgørelse forsyningsvirksomhed. Tjenesteydelser 1 / 5 Denne bekendtgørelse på TED-webstedet: http://ted.europa.eu/udl?uri=ted:notice:97076-2016:text:da:html Danmark-Roskilde: Stilladser 2016/S 058-097076 Udbudsbekendtgørelse forsyningsvirksomhed Tjenesteydelser

Læs mere

Spørgsmål og svar til udbudsbekendtgørelsen - Version 3 af 7. november 2013

Spørgsmål og svar til udbudsbekendtgørelsen - Version 3 af 7. november 2013 Aarhus November 2013 Sagsnr. 057017-0001 tbr/tbr/hai Spørgsmål og svar til udbudsbekendtgørelsen - Version 3 af 7. november 2013 Lolland forsyning A/S har modtaget følgende spørgsmål til udbudsbekendtgørelsen

Læs mere

Salg af færgen Jens Kofoed

Salg af færgen Jens Kofoed Talepapir til besvarelse af Trafikudvalgets samrådsspørgsmål A Spørgsmål A Hvad kan ministeren oplyse om planerne for et eventuelt salg af færgen Jens Kofoed og om sikring af tilstrækkelig kapacitet på

Læs mere

I e-mail af 12. december 2013 har I klaget over Kommunens overkørselstilladelse af 18. november 2013 til ejendommen O vej 36A.

I e-mail af 12. december 2013 har I klaget over Kommunens overkørselstilladelse af 18. november 2013 til ejendommen O vej 36A. Dato 17. juni 2014 Dokument 13/23814 Side Etablering af en ny udvidet overkørsel I e-mail af 12. december 2013 har I klaget over Kommunens overkørselstilladelse af 18. november 2013 til ejendommen O vej

Læs mere

Tildeling af 9 tilladelser til taxikørsel med vilkår.

Tildeling af 9 tilladelser til taxikørsel med vilkår. Punkt 25. Tildeling af 9 tilladelser til taxikørsel med vilkår. 2013-47974. By- og Landskabsforvaltningen indstiller, at By- og Landskabsudvalget godkender, at 9 tilladelser til taxikørsel tildeles efter

Læs mere

2014-34. Overholdelse af forvaltningsretlige krav ved indførelse af nye offentlige IT-systemer

2014-34. Overholdelse af forvaltningsretlige krav ved indførelse af nye offentlige IT-systemer 2014-34 Overholdelse af forvaltningsretlige krav ved indførelse af nye offentlige IT-systemer Ombudsmanden rejste på eget initiativ en sag over for Finansministeriet om sikringen af, at nye offentlige

Læs mere

SPØRGSMÅL TIL UDBUD AF SYSTEMUNDERSTØTTELSE AF GEODANMARK FORHANDLINGS- OG TILBUDSFASE

SPØRGSMÅL TIL UDBUD AF SYSTEMUNDERSTØTTELSE AF GEODANMARK FORHANDLINGS- OG TILBUDSFASE SPØRGSMÅL TIL UDBUD AF SYSTEMUNDERSTØTTELSE AF GEODANMARK FORHANDLINGS- OG TILBUDSFASE EU-UDBUD NR. 2016/S 089-156404 (Version 3 af 24. juni 2016) Page 1 of 7 1 Bilag 3, 6.1 - Infokrav 33 I kravet står:

Læs mere

God adfærd i det offentlige - kort og godt. December 2007

God adfærd i det offentlige - kort og godt. December 2007 God adfærd i det offentlige - kort og godt December 2007 God adfærd i det offentlige - kort og godt December 2007 God adfærd i det offentlige - kort og godt Udgivet december 2007 Udgivet af Personalestyrelsen

Læs mere

Aktindsigt Relevante lovregler

Aktindsigt Relevante lovregler Aktindsigt Aktindsigt er i Patientskadeankenævnet relevant i to situationer. Problemstillingen er først og fremmest relevant, når der fremsættes anmodning om aktindsigt i sager, der verserer eller har

Læs mere

Lovpligtig redegørelse om god fondsledelse

Lovpligtig redegørelse om god fondsledelse Lovpligtig redegørelse om god fondsledelse Skema for Lovpligtig redegørelse om god fondsledelse, jf. årsregnskabslovens 77 a for fonden Den Almennyttige Erhvervsdrivende Fond DGI Huset Vejle Hvad kan skemaet

Læs mere

Vattenfall A/S. Halmudbud til Fynsværkets blok 8. Udbudsbetingelser

Vattenfall A/S. Halmudbud til Fynsværkets blok 8. Udbudsbetingelser Vattenfall A/S Halmudbud til Fynsværkets blok 8 Udbudsbetingelser 1. Indledning... 2 2. Generelle oplysninger... 2 2.1 Køber... 2 2.2 Udbudsform... 3 2.3 Kontraktform... 3 2.4 Tidsplan... 3 3. Udbudsmaterialet...

Læs mere

- et internationalt forum for landbrug, fødevarer og forbrugere. OVERORDNET TIDSPLAN Tidsplan for udvikling - og realisering af Food Universe

- et internationalt forum for landbrug, fødevarer og forbrugere. OVERORDNET TIDSPLAN Tidsplan for udvikling - og realisering af Food Universe - et internationalt forum for landbrug, fødevarer og forbrugere OVERORDNET TIDSPLAN Tidsplan for udvikling - og realisering af Food Universe OVERORDNET TIDSPLAN 2012 2013 2014 2015 2016-2017 1.1.2013 31.12.2013

Læs mere

LANGUAGE: NO_DOC_EXT: 2016-082436 SOFTWARE VERSION: 9.1.8 COUNTRY: PHONE: / NOTIFICATION TECHNICAL: NOTIFICATION PUBLICATION:

LANGUAGE: NO_DOC_EXT: 2016-082436 SOFTWARE VERSION: 9.1.8 COUNTRY: PHONE: / NOTIFICATION TECHNICAL: NOTIFICATION PUBLICATION: LANGUAGE: DA CATEGORY: ORIG FORM: F02 VERSION: R2.0.9.S01 SENDER: ENOTICES CUSTOMER: ECAS_njensnin NO_DOC_EXT: 2016-082436 SOFTWARE VERSION: 9.1.8 ORGANISATION: ENOTICES COUNTRY: EU PHONE: / E-mail: nhj@horten.dk

Læs mere

15. december 2011. Kære Signe Lynggaard Madsen

15. december 2011. Kære Signe Lynggaard Madsen 15. december 2011 Kære Signe Lynggaard Madsen På vegne af DI Videnrådgiverne og Foreningen af Rådgivende Ingeniører skriver vi til dig for at gøre opmærksom på både fordele og ulemper ved de igangværende

Læs mere

Kl. 16.00 19.00 på Psykiatrisk Center Ballerup, Maglevænget 2, 2750 Ballerup

Kl. 16.00 19.00 på Psykiatrisk Center Ballerup, Maglevænget 2, 2750 Ballerup D A G S O R D E N REGION HOVEDSTADEN Tirsdag den 28. august 2012 Kl. 16.00 19.00 på Psykiatrisk Center Ballerup, Maglevænget 2, 2750 Ballerup 1. møde Medlemmer: Arly Eskildsen (formand) (F) Hanne Andersen

Læs mere

www.dban.dk FORTROLIGHEDSAFTALE

www.dban.dk FORTROLIGHEDSAFTALE Dansk Business Angel Netværk info@dban.dk www.dban.dk FORTROLIGHEDSAFTALE 2 Mellem undertegnede, på den ene side [Selskabets navn og adresse] CVR-nr. [xx xx xx xx] (herefter betegnet Selskabet ) og er

Læs mere

Undersøgelse af kønsfordelingen i visse børsnoterede selskaber

Undersøgelse af kønsfordelingen i visse børsnoterede selskaber 24. marts 2015 Undersøgelse af kønsfordelingen i visse børsnoterede selskaber Erhvervsstyrelsen har foretaget en undersøgelse af kønsfordelingen pr. 19. februar 2015 samt pr. 1. januar i de seneste 10

Læs mere

Undersøgelse i henhold til Stýrisskipanarlógin 38, stk. 2, af administrationen af sagen om Eysturoyartunnilin

Undersøgelse i henhold til Stýrisskipanarlógin 38, stk. 2, af administrationen af sagen om Eysturoyartunnilin Undersøgelse i henhold til Stýrisskipanarlógin 38, stk. 2, af administrationen af sagen om Eysturoyartunnilin Spørgsmål til Rune B. Róin i relation til det faktiske hændelsesforløb for perioden mandag

Læs mere

National informationskampagne videregående efteruddannelse for faglærte inden for det tekniske og produktionsrettede område

National informationskampagne videregående efteruddannelse for faglærte inden for det tekniske og produktionsrettede område National informationskampagne videregående efteruddannelse for faglærte inden for det tekniske og produktionsrettede område 1. Overordnede rammer for udbuddet 1.1. Den ordregivende myndighed Den ordregivende

Læs mere

Statsforvaltningens brev til en borger 2015-78948. Henvendelse vedrørende Københavns Kommunes afgørelse om aktindsigt

Statsforvaltningens brev til en borger 2015-78948. Henvendelse vedrørende Københavns Kommunes afgørelse om aktindsigt Statsforvaltningens brev til en borger 2015-78948 Dato: 26-05-2016 Henvendelse vedrørende Københavns Kommunes afgørelse om aktindsigt Du har den 7. december 2015 klaget til Københavns Kommune over kommunens

Læs mere

PPR ydelser. Familierådgivningen. Bestilling af ydelse

PPR ydelser. Familierådgivningen. Bestilling af ydelse Pædagogisk Psykologisk Rådgivning PPR ydelser Familierådgivningen Bestilling af ydelse Bestilling af ydelse sker ved at udfylde henvisningsskemaet som kan hentes på Handleguide.dk under Professionelle/skemaer

Læs mere

Udbudsbetingelser. EU-udbud vedr. Kontrakt om teknisk rådgivning i forbindelse med BRD-skybrudstunnelprojekt. Side 1 af 20

Udbudsbetingelser. EU-udbud vedr. Kontrakt om teknisk rådgivning i forbindelse med BRD-skybrudstunnelprojekt. Side 1 af 20 Udbudsbetingelser EU-udbud vedr. Kontrakt om teknisk rådgivning i forbindelse med BRD-skybrudstunnelprojekt Side 1 af 20 Side 2 af 20 Indholdsfortegnelse INDHOLDSFORTEGNELSE... 3 1 UDBUDSBETINGELSER...

Læs mere

I/S Reno-Nord Udbudsretlig vurdering

I/S Reno-Nord Udbudsretlig vurdering Aarhus 5. februar 2015 Christian Nielsen Specialistadvokat T +45 72 27 34 83 cen@bechbruun.com Sagsnr. 036007-0007 cen/jhp I/S Reno-Nord Udbudsretlig vurdering 1. Indledning Rebild Kommune skal med virkning

Læs mere

6. at kommunen yder garanti med 100% for ustøttet realkreditlån på kr. 33.735.000 vedrørende forbedrings- og genopretningsarbejder,

6. at kommunen yder garanti med 100% for ustøttet realkreditlån på kr. 33.735.000 vedrørende forbedrings- og genopretningsarbejder, Pkt.nr. 17 Boligforeningen Hvidovrebo, afdeling 6, fysisk og økonomisk opretning. 301035 Indstilling: Borgmesterkontoret indstiller til Økonomiudvalget og Kommunalbestyrelsen: 1. at ansøgningen om fysisk

Læs mere

Herlev Hospital, Mødelokale 53 K1 (3. sal i ambulatoriet ved skadestuen)

Herlev Hospital, Mødelokale 53 K1 (3. sal i ambulatoriet ved skadestuen) DAGSORDEN Onsdag den 17. november 2010 Kl. 15.30 Herlev Hospital, Mødelokale 53 K1 (3. sal i ambulatoriet ved skadestuen) Medlemmer: Flemming Pless (formand) Abbas Razvi Lene Kaspersen Lise Rask Per Roswall

Læs mere

Bilag 1b Vejledning til udfyldelse af ESPD

Bilag 1b Vejledning til udfyldelse af ESPD Indhold 1 INDLEDENDE BEMÆRKNINGER... 2 2 UDFYLDELSE AF ESPD SOM TILBUDSGIVER... 2 2.1 START... 2 2.2 PROCEDURE... 4 2.3 UDELUKKELSE... 7 2.4 UDVÆLGELSE... 11 2.5 AFSLUT... 12 Side 1 af 14 1 Indledende

Læs mere

VIRKSOMHEDSPLAN ÅR 2016

VIRKSOMHEDSPLAN ÅR 2016 1 VIRKSOMHEDSPLAN ÅR 2016 1 2 INDHOLDSFORTEGNELSE. 1. Ældrerådets medlemmer. 2. Arbejdsgrupper under Ældrerådet. 3. Ældrerådets opgaver/funktioner jfr. lovgivning/vejledning. 4. Ældrerådets visioner. 5.

Læs mere