ipad mini til alle skoleelever i Greve Kommune

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "ipad mini til alle skoleelever i Greve Kommune"

Transkript

1 ipad mini til alle skoleelever i Greve Kommune

2 Kære skoleelever og forældre I dag begynder skolereformen i hele Danmark. Det betyder, at I elever får en ny og mere varieret skoledag, og at I skal arbejde på nye måder, med alt det, I skal lære. Derfor er byrådet i Greve rigtig glade for, at vi har valgt, at I elever skal have hver jeres ipad mini (det er dét, vi kalder 1:1-skolen = én ipad mini til én elev). For med ipad mini i skolen bliver det muligt at lære på nye og anderledes måder lige meget hvor I er. Om I er ude eller inde, hos mormor, i SFO, i klub, eller hvor I nu er. Jeres lærere og pædagoger er blevet godt forberedt og uddannet til, at ipad mini allerede fra i dag kan bruges, som det redskab, den er, til øget læring. ipad en må bruges af hele familien, når skolearbejdet er slut. Familien kan oprette sin egen itunes-konto og købe gavekort (i butikker, der sælger musik og film) til de apps (programmer), som ikke er gratis, og som man ønsker at købe. Husk dog, at der altid skal være plads til skoleprogrammerne. Borgmester Pernille Beckmann ipad mini har fået et meget solidt omslag, så den kan tåle en hel del. Alligevel: Pas godt på den. ipad mini skal afleveres efter 9. klasse, så vi har ipad mini til skolebegynderne i det efterfølgende skoleår. Hvis din ipad bliver stjålet, har vi indlagt et program der (så snart skolen modtager besked) vil lukke ipad mini fuldstændigt og gøre den ubrugelig. Hvis den dukker op igen, kan skolen starte den op på ny. Med solidt omslag, tyveriprogram og forsikring (også i fritiden) har vi gjort alt for at forebygge uheld med ipad mini. Jeg har som borgmester store forventninger til, hvor dygtige I kan blive, når nu I bliver elever i den digitale skole i Greve Kommune. Tillykke med jeres ipad mini. Med venlig hilsen Pernille Beckmann Se en film med Pernille Beckmann.

3 Indholdsfortegnelse :1-skolen (= én ipad og én elev) Sådan kan en matematiktime med ipad se ud Hvad skal du som skoleelev gøre? Billeder på internettet Opgaver for elever og forældre 10 gode råd, når børnene går online Hvad er forældrenes opgave? De fem regler Rundt om i bladet er der indsat QRkoder. Det er koder, man kan skanne med et program på f.eks. en smartphone eller en ipad. På elevens ipad ligger et program, der hedder Scan. Dette kan man bruge til at skanne QR-koderne for at komme nemt til hjemmesider med uddybende information, idéer mv.

4 1:1-skolen (= én ipad og én elev) I dag træder skolereformen i kraft, og skoleåret 2014/15 er gået i gang. Eleverne møder ind til starten på en ny skolehverdag. I Greve Kommune markeres skolereformens start med udlevering af en ipad til alle elever. Vi har forberedt og uddannet lærere og pædagoger, så vi får en god og kvalificeret start på 1:1-skolen. 1:1-skolen drejer sig ikke bare om, at alle eleverne får en ipad udleveret. Det handler om, at skoledagen og læringssituationerne bliver forandret. 1:1-skolen er et af de fem fokusområder i Greves skolepolitik fra Ved at alle elever har en ipad, gives der mulighed for at skabe læringssituationer, hvor den enkelte elevs behov og forudsætninger kan tilgodeses i endnu højere grad. Lærere og pædagoger kan udvikle anderledes læringsmiljøer, hvor eleverne arbejder med opgaver, der tilgodeser netop deres behov for læring, individuelt eller i grupper hvor som helst de måtte være. Den traditionelle klasseundervisning bliver suppleret med en inddragende form for undervisning, hvor eleverne i højere grad bliver aktive i egen læring. Dermed skabes der mulighed for nye former for inkluderende undervisning og læring. En læring, hvor alle elever bliver så dygtige, som de kan en af de vigtigste intentioner med folkeskolereformen. Vidste du... At Essa Academy (offentlig skole i Bolton, England) med indførelse af 1:1-skolen gik fra at være blandt de 15 skoler i England, der havde de ringeste resultater for eleverne, til fire år efter at være blandt Englands 15 bedste skoler. Og at i Greves pilotprojekt med 1:1 på 10. klasse-skolen, gik eleverne på bare ét år hele to karakterpoint frem i termins- og prøveresultater. I 1:1-skolen har eleverne fået en digital skoletaske med mulighed for at bringe verden ind i skolen og skolen ud i verden. Elevernes digitale kompetencer bliver styrket, så de også i fremtiden kan leve op til de krav, den moderne verden stiller både i en lokal og i en global sammenhæng og opnå de færdigheder, der sætter endnu flere elever i stand til at gennemføre en ungdomsuddannelse. Velkommen til 1:1-skolen.

5 Sådan kan en matematiktime med ipad se ud 7.a har matematik. Der undervises i forskellige emner inden for geometri. I klasselokalet er en gruppe elever i gang med at optage en video på deres ipads med imovie. På videoen forklarer Lars, hvordan man, ved at bruge Pythagoras læresætning, kan udregne højden på en flagstang. Den lille film skal bruges til at hjælpe andre elever med at forstå og bruge Pythagoras. På gangen er en anden gruppe ved at lære om areal, og de er ved at indsætte billeder af trekantede ting i Book Creator. Ude på boldbanerne er en tredje gruppe i færd med at opgøre arealet. De sender deres opmålinger direkte til klassekammeraterne, der sidder og tegner deres resultater skal nemlig bruges af de andre grupper. De er alle dybt optagede af deres opgaver, og selv om de har valgt at løse dem på meget forskellig vis, er de enige om én ting, der er kommet mange flere muligheder at arbejde efter og måder at løse opgaver på, efter at de alle fik ipads. Læs mere om digitale læremidler. På uddanner og vejleder vi dig uanset hvor i livet du er KHS.DK

6 Hvad skal du som skoleelev gøre? Hvis din ipad mini går i stykker eller ikke virker, skal du fortælle det til din lærer og forældre. Hvis din ipad mini bliver stjålet eller forsvinder, skal du straks meddele det til din lærer, dine forældre og evt. på skolens kontor. Hvis du forlader klassen uden din ipad mini, skal den ned i skoletasken, og døren til klasseværelset skal lukkes. Det er din opgave at passe godt på din ipad mini. Hvad skal du huske? 1) ipad mini en må ikke tages ud af det udleverede cover. Vi har indkøbt et cover, der skal hjælpe dig med at passe godt på din ipad mini. Derfor skal den altid opbevares i dette cover, og du må ALDRIG tage coveret af. 2) ipad Mini en skal altid medbringes i skole. ipad mini en er dit vigtigste arbejdsredskab og er, sammen med dit penalhus og dine bøger, afgørende for, at du kan arbejde og deltage i undervisningen. 3) ipad mini en skal altid være opladet, når du møder i skole. ipad mini en skal bruges hele skoledagen, derfor skal den være opladet hjemmefra, så du kan deltage i undervisningen hele dagen. 4) På ipad mini en skal der altid være plads til det, der er skolerelevant, f.eks. apps til brug i skolen. ipad mini en skal du bruge og arbejde med i skolen, derfor skal der altid være plads til dine skole-apps og skoleting. Dvs. private dokumenter, billeder, apps mv. skal slettes før det skolerelevante.

7 Billeder på internettet Det er sjovt at lægge billeder på Facebook og Instagram, og det kan være sjovt at se vennernes billeder og følge med i, hvad der sker. Inden du lægger billeder op, så husk: Man kan let komme til at fortryde, at man har lagt et billede på nettet. Måske ikke i morgen, men er det også sjovt om et år? eller om fem år? Vil dem, der er på billedet, også synes, det er sjovt. Hvis ikke, så drop det! Hvis du er i tvivl, så vent og tal med en voksen, inden du lægger billeder på nettet. Chat på nettet Fordele ved at chatte: Du kan møde nye venner. Det er sjovt. Du kan tale og skrive med børn og unge i andre lande. Ulemper ved at chatte: Det er let at misforstå hinanden. Der er nogle mennesker, der lyver om, hvem de er. Du kan møde personer, der taler grimt til dig. Du kan møde folk, der vil snyde eller udnytte dig. Husk de fem SMART-regler: Sæt grænsen. Mød ikke en net-kontakt alene. Anmeld og bloker. Respekter andre. Tal med en, du stoler på. Læs mere på følgende QR-kode.

8 Du kan gå på skattejagt i dette hæfte. Åbn Scan og prøv at indskanne QR-koderne rundt om i bladet. Opgave for elever og forældre På din ipad ligger et program, der hedder imovie (hvis det ikke ligger der, kan du hente det ved at skanne QR-koden herunder). Prøv sammen med din mor eller far at lave en lille film med programmet. Filmen kunne f.eks. handle om dette: Hvordan det er at have fået ipad i skolen. Fortæl lidt om, hvad I har brugt den til. Scan og download imovie. Opgave Tag billeder med din ipad af de ti bedste ting, du ved. Brug imovie til at sammensætte dem til en lille film. Prøv at lægge musik og tekst på. UDDANNELSESCENTER KØBENHAVN WEST CPH WEST - dit lokale uddannelsessted Her kan du blive næsten alt! Gymnasiale uddannelser Højere handelseksamen (hhx) Højere teknisk eksamen (htx) Studentereksamen (stx) Erhvervsuddannelser HG-uddannelsen Smed Elektriker Beklædningshåndværker Tandklinikassistent 10. klasse CPH10 er et old school 10 klassesforløb, der gør dig klar til at begynde på en ungdomsuddannelse. Vi har også uddannelser i Taastrup, Ballerup og København. Se mere på Vejlebrovej Ishøj tlf

9 10 gode råd, når børnene går online Hvis du gerne vil spille en aktiv rolle i børnenes hverdag, så tag udgangspunkt i, hvordan internettet og ipad en opleves i børnehøjde. At internettet er et sted, hvor børn og unge finder og udvikler relationer mv. Her følger 10 gode råd til, hvordan du lærer børn færdselsreglerne på internettet og ipad en. ACCEPTER, at medierne er en del af børn og unges virkelighed. ipad en og internettet forsvinder ikke, så du kan lige så godt tage børnene i hånden og følge med derud. Vis dem vejen ligesom ude i trafikken. TAL med børnene om, hvilke sider de besøger, hvad de laver derude, og hvordan de bruger ipad en. Lyt og lær og skab dialog, så de er trygge ved at fortælle dig om deres oplevelser. ORIENTER dig og følg med. Besøg sammen med de unge de sider, de besøger, og find ud af, hvad det egentlig går ud på. Chat, send en sms, spil med prøv selv! Vis interesse i stedet for frygt, der ofte bunder i manglende viden om de nye medier. UNDGÅ forbud sæt i stedet realistiske grænser. Lav i fællesskab med børnene retningslinjer for brug af ipad, mobil, internet, webcams, spil osv. HUSK på, at nysgerrighed og grænsesøgning er naturlig, og at dit ansvar ikke kun går ud på at sige NEJ, men i høj grad på at være den voksne og ansvarlige sparringspartner, når grænserne skal prøves af. LYT til børnene, når de prøver at inddrage dig. Og lyt også til det, der ikke bliver sagt. REAGÉR på ulovligt indhold eller adfærd. Lær dit barn, hvad der er rigtigt og forkert på nettet, så de lærer at skelne og reagere på ulovligt indhold og adfærd. UDVEKSL erfaringer med andre voksne. Du er ikke alene med dine problemstillinger og udfordringer, og det er oplagt at dele erfaringer. LÆR børnene at bruge den sunde kritiske sans. At de bør være varsomme med at dele informationer eller møde nye mennesker på nettet og hvis de vil mødes i virkeligheden. BRUG tekniske hjælpemidler, som for eksempel softwarefiltre, med omtanke. Se mere på følgende QR-kode.

10 Hvad er forældrenes opgave? 1) ipad mini en må ikke tages ud af det udleverede cover. Til alle ipad mini er indkøbt et slagfast og sikkert cover, der yder den bedst mulige sikring af udstyret. ipad mini en skal altid opbevares i dette cover. 2) ipad mini en skal altid medbringes i skole. ipad mini en er elevernes vigtigste redskab og er, sammen med penalhus og bøger, afgørende for, at eleverne kan arbejde og deltage i undervisningen. 3) ipad mini en skal altid være fuldt opladet, når eleven møder i skole. ipad mini en skal bruges hele skoledagen, derfor skal den være opladet hjemmefra, så eleven kan deltage i undervisningen hele dagen. 4) På ipad mini en skal der altid være plads til det, der er skolerelevant, f.eks. apps til brug i skolen. Vi har købt ipad mini med 32 GB plads, men det skal alligevel understreges, at private ting skal vige for skolerelevant indhold. 5) Hvis eleven stopper på skolen, skal ipad mini en afleveres nulstillet og med Find min ipad slået fra. Skolens it-vejleder eller elevens lærere kan hjælpe. Hvis ipad mini en ikke nulstilles, og Find min ipad ikke er slået fra, er den ubrugelig for den elev, der skal overtage ipad mini en. Hvad må ipad mini en bruges til? Den udleverede ipad mini er elevens arbejdsredskab, men den må naturligvis gerne bruges af andre familiemedlemmer, når skolearbejdet er slut. Husk, at alle borgere skal være digitale den 1. november Du kan tilmelde dig den digitale postkasse her:

11 Forsikring og ansvar ipad mini en er omfattet af en totalforsikring. Det betyder, at hvis ipad mini en går i stykker eller bliver stjålet, dækker kommunens forsikring. Det forudsætter dog, at ipad mini en er opbevaret og behandlet forsvarligt. F.eks. dækker forsikringen ikke, hvis ipad mini en ikke har været i det udleverede cover, ikke har ligget i elevens taske, eller hvis eleven behandler ipad mini en uforsvarligt. I tilfælde af grov uagtsomhed kan eleven blive erstatningsansvarlig, og husstandens forsikring skal dække tabet/skaden. Det er fuldstændig ligesom de bøger og andet materiale, eleverne ellers låner fra skolen. Undersøg derfor, hvorvidt hjemmets forsikring dækker. Knyt aldrig et kreditkort til et Apple-id. Læs mere om forsikring og ansvar ved at skanne QR-koden. Greve Gymnasium Vi udvikler hele mennesker, der er rustet til livet En uddannelse på Greve Gymnasium er en investering i fremtiden. Du kommer med engagement og hårdt arbejde, til gengæld får du sammenhold, udfordringer, alsidighed og oplevelser for livet. Med en ungdomsuddannelse fra Greve Gymnasium er alle døre åbne - så kom indenfor! Vi samarbejder med Himmelev Gymnasium, Køge Gymnasium, Roskilde Gymnasium, Roskilde Katedralskole og Solrød Gymnasium.

12 Rådhusholmen Greve Tlf.: Web: De fem regler Klip ud lige til at sætte på køleskabet 1) ipad mini en må ikke tages ud af det udleverede cover. 2) ipad mini en skal altid medbringes i skole. 3) ipad mini en skal altid være opladet, når du møder i skole. 4) På ipad mini en skal der altid være plads til det, du skal bruge i skolen. 5) Hvis du stopper på skolen, skal ipad mini en afleveres nulstillet og med Find min ipad slået fra. Spørg din lærer/it-vejleder hvordan. Concept: JS Media Tools A/S 9493

Mor, jeg vil også ha en mobil! en guide til voksne om mobiltelefoner og internet i børnehøjde

Mor, jeg vil også ha en mobil! en guide til voksne om mobiltelefoner og internet i børnehøjde Mor, jeg vil også ha en mobil! en guide til voksne om mobiltelefoner og internet i børnehøjde EN GUIDE TIL VOKSNE OM MOBILTELEFONER OG INTERNET I BØRNEHØJDE Kan internettet andet end at stjæle børns tid?

Læs mere

Børn og internet brug! Forældre guide til sikker brug at internettet

Børn og internet brug! Forældre guide til sikker brug at internettet Børn og internet brug! Forældre guide til sikker brug at internettet Som forældre er det vigtigt at du: Accepterer at medierne er kommet for at blive og er en del af børn og unges virkelighed. Så vis dem

Læs mere

Spørgsmålene kan tages som en fælles klassedebat eller i mindre grupper.

Spørgsmålene kan tages som en fælles klassedebat eller i mindre grupper. Intro Dette emne sætter fokus på: etik på mobil og internet. etik i forhold til billeder og det skrevne ord. Formål Med udbredelsen af internettet er mobningen blevet digital og kan foregå 24 timer i døgnet

Læs mere

DIGITAL DIALOG I SKOLEN

DIGITAL DIALOG I SKOLEN DIGITAL DIALOG I SKOLEN Værktøjer og inspiration til arbejdet med jeres skoles digitale trivsel Til forældre, elever, ansatte og ledelse Indhold 2 3 FORORD FRA ARBEJDSGRUPPEN 4 FAKTA OM BØRNS LIV PÅ NETTET

Læs mere

Dit barns nye skole-ipad

Dit barns nye skole-ipad Dit barns nye skole-ipad Skolerne i Gladsaxe skal udfordre alle elever så de bliver så dygtige, de kan. De digitale værktøjer skal understøtte elevernes læring 1 Indhold Et pædagogisk redskab 3 Før dit

Læs mere

Vester Hassing 10. dec. 2013. Ipads på VHS. En vejledning. ipads på VHS Side 1

Vester Hassing 10. dec. 2013. Ipads på VHS. En vejledning. ipads på VHS Side 1 Ipads på VHS En vejledning ipads på VHS Side 1 Tillykke med det nye arbejdsredskab Vi ved allerede nu, at dette redskab bliver til stor hjælp i det daglige arbejde både på skolen og hjemme. Med uddelingen

Læs mere

IPAD SOM ARBEJDSREDSKAB DET SKAL DU VIDE!

IPAD SOM ARBEJDSREDSKAB DET SKAL DU VIDE! IPAD SOM ARBEJDSREDSKAB DET SKAL DU VIDE! G O D E R Å D T I L D I G Selvom ipad en er i et cover, kan skærmen gå i stykker. Beskyt den derfor mod slag, vand og sand. Køb høretelefoner, så du kan arbejde

Læs mere

Bliv en på nettet! dig. Kom smart og sikkert på internettet. Til. og dine forældre!

Bliv en på nettet! dig. Kom smart og sikkert på internettet. Til. og dine forældre! Bliv en h@j på nettet! Til dig og dine forældre! Kom smart og sikkert på internettet Hvad er en søgemaskine? 10 Hvad er en portal? 16 Hvad gør jeg, hvis jeg oplever noget ubehageligt på nettet? 18 Hvordan

Læs mere

ADHD. øvelser. Viden om. Gennem

ADHD. øvelser. Viden om. Gennem ADHD Viden om øvelser Gennem &Leg Forord Med dette hæfte ønsker ADHD-foreningen at sætte fokus på ADHD på en ny og positiv måde. Vi ønsker, at eleverne i fællesskab prøver de udfordringer, som ADHD giver,

Læs mere

Sæt 3: Min identitet i de digitale fællesskaber

Sæt 3: Min identitet i de digitale fællesskaber Dilemmakort Sættet indeholder 9 elevkort og et forklarende kort til læreren. En klasse kan inddeles i op til 9 grupper med 3 elever, der hver få udleveret et dilemmakort som diskuteres i gruppen. Der samles

Læs mere

BRUGERNE BESTEMMER STADIG DET MESTE

BRUGERNE BESTEMMER STADIG DET MESTE NYT SKOLEÅR MED DIT DIGITALE ARBEJDSREDSKAB! Vi håber ipad en har været en stor hjælp i det daglige arbejde både på skolen og hjemme. Der har været mange spørgsmål i løbet af den første tid, nogle har

Læs mere

DIGITAL LÆRING - KURSER FORÅR 2015

DIGITAL LÆRING - KURSER FORÅR 2015 www.taarnbybib.dk DIGITAL LÆRING - KURSER FORÅR 2015 TÅRNBY KOMMUNEBIBLIOTEKER VELKOMMEN TIL TÅRNBY KOMMUNEBIBLIOTEKERS KURSER Vil du gerne blive bedre til at bruge en computer, lære at bruge din digitale

Læs mere

God mobilstil 4JUNIOR

God mobilstil 4JUNIOR God mobilstil 4JUNIOR Hvad er cool at bruge mobilen til, og hvad skal du undgå? Varenr. 9045418 Hvor går man hen og får opdateret sine forældre? Fortæl dine forældre, hvad du bruger din mobil til Verden

Læs mere

TILLYKKE MED DIT NYE ARBEJDSREDSKAB!

TILLYKKE MED DIT NYE ARBEJDSREDSKAB! TILLYKKE MED DIT NYE ARBEJDSREDSKAB! Vi håber på, at det bliver til stor hjælp i det daglige arbejde både på skolen og hjemme. Der vil opstå mange spørgsmål i løbet af den første tid, nogle vil kammeraterne

Læs mere

Sikker Surf 10 Tips. - en vejledning om internettet til forældre og deres børn.

Sikker Surf 10 Tips. - en vejledning om internettet til forældre og deres børn. Sikker Surf 10 Tips - en vejledning om internettet til forældre og deres børn. I folderen finder du: 10 tips til sikker adfærd på internettet Tjekliste til dialog i familien Netikette regler Forklaring

Læs mere

Mediepolitik for SFO Bølgen

Mediepolitik for SFO Bølgen Mediepolitik for SFO Bølgen Vi lever i dag i et digitaliseret samfund, hvor børn og voksne har tilgang til mange forskellige former for digitale medier 1. Dette gør sig også gældende i SFO Bølgen, hvor

Læs mere

Lidt information. Det er særligt vigtigt at vejledningen 1-2-3-4-5-trin, der gør ipad klar til skolebrug bliver fulgt af alle.

Lidt information. Det er særligt vigtigt at vejledningen 1-2-3-4-5-trin, der gør ipad klar til skolebrug bliver fulgt af alle. Lidt information Tillykke med det nye arbejdsredskab Vi håber på, at det bliver til stor hjælp i det daglige arbejde - både på skolen og hjemme. Der er blevet arbejdet hårdt på at gøre alting klar til

Læs mere

Patientstøtte Kræftens Bekæmpelse. Et liv som pårørende. at være tæt på en kræftpatient

Patientstøtte Kræftens Bekæmpelse. Et liv som pårørende. at være tæt på en kræftpatient Patientstøtte Kræftens Bekæmpelse Et liv som pårørende at være tæt på en kræftpatient Tekst og redaktion: Nanna Kathrine Riiber Heidi Friis Sisse Bang Kilder: Psykolog Lise Stampe Møller-Jørgensen Psykolog

Læs mere

ALLE BØRN HAR RETTIGHEDER. Pixi-rapport nr. 2 / 2014 UNGE OG MEDIER BØRNERÅDETS BØRNE- OG UNGEPANEL

ALLE BØRN HAR RETTIGHEDER. Pixi-rapport nr. 2 / 2014 UNGE OG MEDIER BØRNERÅDETS BØRNE- OG UNGEPANEL ALLE BØRN HAR RETTIGHEDER Pixi-rapport nr. 2 / 2014 UNGE OG MEDIER BØRNERÅDETS BØRNE- OG UNGEPANEL 1 KÆRE DELTAGER I BØRNE- OG UNGEPANELET Jeg er glad for at kunne sende dig den anden pixi-rapport fra

Læs mere

Bilag 16: Skema, hvor transskriptioner er inddelt efter Schrøders flerdimensionelle model

Bilag 16: Skema, hvor transskriptioner er inddelt efter Schrøders flerdimensionelle model Bilag 16: Skema, hvor transskriptioner er inddelt efter Schrøders flerdimensionelle model Interviewperson 1: Receptionsanalysen - opdelt efter Schrøders model Forståelse Interview 1 Interview 2 Interview

Læs mere

Hader dem. Er meget forstyrrende. Nogle elever spilder fuldstændigt deres tid. Digitale medier i gymnasiet problemer og potentialer

Hader dem. Er meget forstyrrende. Nogle elever spilder fuldstændigt deres tid. Digitale medier i gymnasiet problemer og potentialer Klasserumskultur og inklusion: Opgør med elevernes frie valg Teamsamarbejde: Fra budbringer til pædagogisk dirigent Kompetence og dannelse: Jeg har i årevis gået rundt i al denne kompetence Jeg har åndet

Læs mere

Lektier Leg Læring. Lektiecaféer i mange miljøer

Lektier Leg Læring. Lektiecaféer i mange miljøer Lektier Leg Læring Lektiecaféer i mange miljøer 2 3 Lektier Leg Læring Lektiecaféer i mange miljøer, 2011 Udgivet af Kommunernes Skolebiblioteksforening for Brug for alle unge, Ministeriet for Flygtninge,

Læs mere

Hvordan kan VORES BØRN lære mere i skolen?

Hvordan kan VORES BØRN lære mere i skolen? Velkommen til samarbejde Hvordan kan VORES BØRN lære mere i skolen? Hvad skal børnene lære i skolen og som hjemmearbejde? Tekst af Solveig Gaarsmand og Helge Christiansen AKTIVE FORÆLDRE HJEMMEARBEJDE

Læs mere

Jeppe Vig Find TV-vært og skuespiller

Jeppe Vig Find TV-vært og skuespiller Jeppe Vig Find TV-vært og skuespiller Kendt fra bl.a. Lille Nørd og andre tv-programmer til børn og unge. Jeg træffer Jeppe på mobilen tirsdag aften, efter jeg er hjemvendt fra et andet vellykket interview

Læs mere

Noter til power point præsentation i word Her er viden og formuleringer, du kan bruge i oplæg til voksne.

Noter til power point præsentation i word Her er viden og formuleringer, du kan bruge i oplæg til voksne. Noter til power point præsentation i word Her er viden og formuleringer, du kan bruge i oplæg til voksne. Slide 1 Forside Slide 2 Introduktion: De fleste børn og unge har overvejende gode oplevelser med

Læs mere

Hvordan høre Gud tale?

Hvordan høre Gud tale? Hvordan høre Gud tale? Forord til læreren For flere år siden sad jeg sammen med en gruppe børn i 10-11 års alderen. Vi havde lige hørt en bibeltime, der handlede om at have et personligt forhold til Jesus.

Læs mere

UDVIDET OPLAG 111.300 SÆRTILLÆG I. Sydkysten

UDVIDET OPLAG 111.300 SÆRTILLÆG I. Sydkysten UDVIDET OPLAG 111.300 SÆRTILLÆG I Sydkysten Færdig med skolen, i gang med ungdomsuddannelsen Det kan siges meget kort Færdig med skolen, i gang med ungdomsuddannelsen og sådan tænker og handler langt de

Læs mere

og for at have den menneskelige relation i mit arbejde

og for at have den menneskelige relation i mit arbejde Hvorfor ville I gerne være lærer? Det startede med min egen, da jeg ville være lærer. Jeg kom nok fra en familie der ikke var så struktureret, så havde jeg en lærer, som var meget god til at holde den

Læs mere

Forebyggelse af ludomani blandt 6-10. klassetrin.

Forebyggelse af ludomani blandt 6-10. klassetrin. Forebyggelse af ludomani blandt 6-10. klassetrin. Overskrift: Præsentation af undervisningsmateriale. Til læreren. Vi ved, at en betydelig del af eleverne, som går i 7-10 kl. på et eller andet tidspunkt

Læs mere

Skal vi chatte? sådan kommer du i gang

Skal vi chatte? sådan kommer du i gang Skal vi chatte? sådan kommer du i gang Indhold Skal vi chatte?...5 Den gode historie...6 Hvordan kommer jeg på nettet?...8 Sådan bladrer du på nettet...10 Hvordan finder jeg rundt?...13 Tips til søgning

Læs mere