Prana Yoga Shala s yogalæreruddannelse

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Prana Yoga Shala s yogalæreruddannelse"

Transkript

1 introduktion forår 2017

2 introduktion Fra midten af januar 2017 tilbyder vi hos prana yoga shala for syvende gang vores populære 200-timers Yoga Alliance-godkendte uddannelse, hvor du på cirka et halvt år kan blive certificeret yogalærer. Vi tilbyder en grundig, hands-on uddannelse, der virkelig forbereder dig på arbejdet som yogalærer, uanset om du vil arbejde med yogaen på fuld tid eller bruge den i forbindelse med dit arbejde. (Vi har f.eks. både uddannet pædagoger, skolelærere, psykologer, sygeplejersker, fysioterapeuter mv. En stor del af vores tidligere elever har derudover i dag yogaen som deres levevej.) Uddannelsen har både weekender med anatomi, filosofi og undervisningsmetode på programmet, men også en god portion praktik. Det er nemlig vores erfaring, at det er vigtigt at vide, hvordan det egentlig ser ud, når rigtige mennesker laver yoga, og vi vil gerne ruste dem, vi uddanner, bedst muligt. Uddannelsen er også interessant for dig, der måske ikke vil undervise, men har lyst til at fordybe dig i yogaen i en periode. Den er nemlig også i høj grad centreret om din egen praksis. Vi vil for første gang på uddannelsen i 2017 arbejde detaljeret med at opbygge den selvpraksis, der passer til lige præcis dig, da vi inddrager vores nye, fleksible Prana Flow programmer Prana Ryg Flow og Prana Hofte Flow som du selv kan bygge videre på, så du altid både på vores selvpraksis-klasser og når du er hjemme på stuegulvet har en praksis, der er lige til at gå til, og giver dig det, du har brug for, uanset om det er stabilitet, styrke eller større smidighed. Mod slutningen af uddannelsen sætter vi en weekend af til meditation, så du også kan stifte bekendtskab med denne vigtige del af yogaen. Vi tilbyder hos prana yoga shala hold i både ashtanga-, vinyasa- og yin yoga, og uddannelsen er opbygget på en måde, så det er muligt for dig at vælge, om du hovedsageligt vil fokusere på en eller flere af disse yogaformer. Du skal have kendskab til enten ashtanga eller vinyasa yoga for at kunne deltage på uddannelsen. Vi forestiller os, at du har haft en kontinuerlig ashtanga og/eller vinyasa yoga-praksis i minimum et år og gerne længere. Det er ikke vigtig, at du er smidig eller kan lave svære stillinger, men det er vigtigt, at du er parat til at gøre en indsats. Vi tager nemlig yogapraksissen seriøst hos prana yoga shala, og selvom der er masser af plads til grin, forventer vi, at du er parat til at arbejde på måtten. På uddannelsen tilbydes som udgangspunkt atten pladser, og da den plejer at blive ganske hurtigt fyldt op, anbefaler vi, at du tilmelder dig så hurtigt som muligt, hvis du vil være med.

3 opygning datoer Egen praksis Ud over vores fælles weekender, hvor vi dykker ned i alle de vigtigste dele af yogaen, har uddannelsen stort fokus på din egen praksis. Vi er nemlig af den holdning, at en regelmæssig, fokuseret og langvarig yogapraksis i bund og grund er det, der skaber en lærer, og at det ikke er nok at deltage på nogle spredte weekendmoduler, hvis du vil være en god og kyndig underviser. Du skal derfor komme til undervisning mindst en gang om ugen i løbet af uddannelsen (og meget gerne mere). Derudover skal du i en enkelt uge (som går fra lørdag og til den efterfølgende søndag) komme til minimum fem klasser. Meditation og yogafilosofi En del af uddannelsen er et meditationsretreat på skolen i en weekend, hvor du for alvor vil få mulighed for at fordybe dig i, hvordan dine mønstre er med til at skabe din tilgang til verdenen omkring dig. Det samme vil være tilgangen til undervisningen i yogafilosofi. Ikke en tør gennemgang af gamle tekster, men et forsøg på at inddrage dem i din moderne hverdag for et liv i balance. Er du interesseret i dette emne, kan du med fordel læse Ann-Charlottes Hvor der er stille en moderne guide til Patanjalis Yoga Sutras (Snepryd 2016) for en ntroduktion til, hvordan vi arbejder med yogafilosofien på uddannelsen. Yin Yoga og kinesisk medicin Vi kombinerer undervisningen i Yin Yoga på uddannelsen med en introduktion til kinesisk medicin, så du kan få en fornemmelse af, hvordan du kan bruge denne yogaform som en del af dit medicinskab, så du lærer at holde kroppen sund og i balance på en mere holistisk måde. Praktik Som praktikant kommer du til at observere og assistere skolens undervisere, samt selv at undervise. Det giver dig chancen for at opleve, hvordan man underviser dem, der måske er lidt mindre smidige end den gængse deltager på en yogalæreruddannelse, og du vil således være rigtig godt rustet til ved endt uddannelse at undervise alle elever på en sikker og inspirerende måde uanset deres fysiske formåen. DATOER Vi mødes på nedenstående weekender fra januar 2017 og frem til og med juni. Tidspunkterne er altid: fredag kl , lørdag kl og søndag kl , på nær i den weekend, hvor vi mediterer. 14/1-15/1 (kun lørdag/søndag), 3/2-5/2, 4/3-5/3 (kun lørdag/søndag), 31/3-2/4, 28/4-30/4, 19/5-21/5 (fredag , lørdag og søndag kl / meditationsweekend), 9/6-11/6, 24/6-25/6 (kun lørdag/søndag). Du skal derudover deltage i de oven for nævnte ugentlige klasser, samt fem klasser i løbet af en enkelt uge på skolen, i fire timers gruppearbejde, som grupperne selv aftaler tidspunkter for, samt praktik som aftales individuelt med Ann-Charlotte. En udførlig oversigt over indhold udleveres i forbindelse med uddannelsens start, men der vil altid være praksis, anatomi, undervisningsmetode, yogafilosofi og historie mv. på programmet.

4 afslutning pris AFSLUTNING Som afslutning på forløbet skal du aflevere en opgave på 3-5 sider (afleveres d. 19/6-17), samt undervise dine medstuderende i et kortere asanaforløb, som du får feedback på af uddannelsens lærere. Afslutningen foregår i forbindelse med vores sidste weekend i uge 25, så du står med dit certifikat i hånden d. 25/6! PRIS OG OPTAGELSE Du skal som udgangspunkt komme til minimum èn prøvetime hos Ann-Charlotte (eller alternativt bruge vores gratis yogavideoer på YouTube, hvis du ikke bor i nærheden af København), så du har en fornemmelse af, hvordan vi arbejder med yogaen. Derudover skal du skrive en mail, hvor du fortæller om din yogaerfaring, og hvad du vil bruge uddannelsen til. Når du er optaget, skal du overføre et depositum på 3000,- for at sikre din plads. Prisen for uddannelsen er ,-, hvis du tilmelder dig og indbetaler depositum senest d. 1/11-16 og kr, hvis du tilmelder dig efter d. 1/11-16, hvis der stadig er plads. Prisen er inklusiv ubegrænset yoga hos prana yoga shala under hele uddannelsen, samt vores grundbog, Leslie Kaminoffs Yoga Anatomy. Du skal betale således: 1. rate: 3000 kr. Betales i forbindelse med din optagelse på uddannelsen. Beløbet sikrer din plads. 2. rate: Resten kr. eller kr. - betales senest d. 1/1 januar Vi kan lave en særordning, hvis du har brug for at få opdelt 2. rate i mindre portioner, men mindst halvdelen af uddannelsens pris skal indbetales senest d. 1/1-17 eller i forbindelse med din optagelse efter denne dato. 1. rate refunderes ikke. 2. rate refunderes minus 2000 kr. hvis du med mulighedserklæring (tidl. lægeerklæring ) dokumenterer, at du er forhindret i at deltage, senest to uger inden uddannelsen starter. Efter dette tidspunkt refunderes 2. rate ikke. Alle beløb indbetales til Ann-Charlotte Monrad på konto nr Husk at skrive dit navn og uddannelse på overførslen.

5 undervisere på uddannelsen Ann-Charlotte Monrad Min interesse for yoga udsprang af en livslang fascination af Indien og alt indisk. Under et et-årigt ophold i London i , hvor jeg læste en MA i Comparative Literature med hovedfag i sydasiatisk litteratur og kultur på SOAS (School of Oriental and African Studies), kastede jeg mig for første gang for alvor ud i yogaen og blev hængende. Da jeg i 1999 blev færdig som cand. mag. i litteraturvidenskab fra Københavns Universitet, begyndte jeg at undervise i yoga på fuld tid, og det har jeg gjort lige siden. Jeg var blandt de første, der fik den mere dynamiske yoga (der dengang hed power yoga) ud i fitnesscentre o.l., men min egen praksis blev meget hurtigt ashtanga yogaen, som jeg nu har levet og (ikke mindst) åndet for og med siden I 2002 udgav jeg romanen Yoga eller kunsten at vedligeholde sin mentale sundhed (Borgen) om en helt almindelig kvindes ikke altid uproblematiske møde med yogaverdnen. Jeg tog min første officielle Yoga Teacher Training i 2003 hos min lærer Richard Freeman på hans skole i Boulder, Colorado. Hos ham har jeg fundet en vej til forståelsen af den fysiske, åndelige og filosofiske forbindelse, som ashtanga yogaen på helt unik vis tilbyder, og det er i hans ånd, jeg underviser. Udover min teacher training har jeg deltaget i to advanced teacher trainings hos Richard, samt en lang række intensives i alt ca. 500 timer. Derudover har jeg selvfølgelig praktiseret hos en masse andre lærere bl.a. fordybede jeg mig i tre år i Iyengar yogaen. Jeg er i gang med Tiffany Cruikshanks 500-timers Yoga Medicine-uddannelse, en ekstremt gavnlig, lærerig og nede-på-jorden måde at gå til yoga og sundhed på, og jeg inddrager selvfølgelig meget af min viden fra den uddannelse, når jeg underviser kommende lærere i Prana-regi. I juni 2016 udgav jeg Hvor der er stille en moderne guide til Patanjalis Yoga Sutras om hvordan vi kan forstå yogafilsofien i en moderne sammenhæng. Jeg har igennem de sidste 17 år undervist på fuld tid i motionscentre, på aftenskoler og yogaskoler i hele København, men jeg også stor erfaring med at undervise under lidt mindre traditionelle former. Jeg stod igennem en årrække for yogaprogrammet på Mindfulness-instruktør Charlotte Mandrups Mindful Leadership -kurser, hvor jeg har lært en del om at arbejde mere erhvervsorienteret, jeg har undervist yoga i hæren, har arbejdet med kræftpatienter og stærkt sindslidende m.m. Alt i alt en efterhånden ret stor portion erfaring, som jeg brænder for at kunne dele med nogle engagerede elever. Jeg har studeret og praktiseret dharma (den buddhistiske lære) siden I sommeren 2011 blev jeg certificeret mindfulness-instruktør, og jeg nyder i min meditationsundervisning at kombinere buddhismen og yogafilosofien med det lidt mere moderne tvist, som mindfulness tilbyder. Sidst men ikke mindst er jeg mor til Kornelius på 10. Der findes måske ikke en mere udfordrende praksis end at kombinere sin passion for og arbejdet med yogaen med forsøget på at være en nærværende, tålmodig og kærlig mor, så alt det vigtige i livet får lige meget tid og intet bliver overset. Det er den praksis, jeg selv er i gang med lige nu.

6 undervisere på uddannelsen Anne Usinger (underviser i anatomi på uddannelsen) Jeg er uddannet fysioterapeut i januar Da jeg begyndte min uddannelse i 2004, havde jeg lavet yoga i et halvt års tid og syntes, det var fantastisk at mærke det, jeg lærte på skolebænken på min egen krop. Jeg har prøvet flere forskellige former for yoga som for eksempel vinyasa, iyengar og sivananda - men blev ret hurtigt glad for ashtanga, som jeg nu praktiserer fast ca. 5 gange om ugen, og som to gange har ført mig til Mysore, hvor jeg har trænet ved ashtanga yogaens rødder. Da jeg både træner første, anden og en del af tredje serie, er mit kendskab til hvad der sker anatomisk i langt de fleste stillinger ikke bare baseret på boglig viden, men på direkte erfaring. Jeg har undervist yoga på et par fysioterapi-klinikker, hvor jeg primært har arbejdet med folk med forskellige former for skader. Før jeg begyndte at læse fysioterapi, arbejdede jeg i ti år som dykkerinstruktør i Caribien.

7 Vi ser frem til at høre fra dig - prana yoga shala magstræde 10c 1.sal 1204 kbh k

Prana Yoga Shala s yogalæreruddannelse

Prana Yoga Shala s yogalæreruddannelse introduktion forår 2015 introduktion Til foråret 2015 kan du endnu engang deltage i prana yoga shalas populære 200-timers Yoga Alliance-godkendte uddannelse, hvor du på under et halvt år kan blive certificeret

Læs mere

Prana Yoga Shala s yogalæreruddannelse

Prana Yoga Shala s yogalæreruddannelse introduktion I efteråret 2014 har vi hos prana yoga shala komprimeret vores populære 200-timers Yoga Alliance-godkendte uddannelse, så du på 4 ½ måned kan blive certificeret yogalærer. Vi tilbyder en grundig,

Læs mere

Prana Yoga Shala s yogalæreruddannelse

Prana Yoga Shala s yogalæreruddannelse introduktion forår 2016 introduktion Fra slutningen af februar 2016 tilbyder vi hos prana yoga shala for sjette gang vores populære 200-timers Yoga Alliance-godkendte uddannelse, hvor du på cirka et halvt

Læs mere

Prana Yoga Shala s yogalæreruddannelse

Prana Yoga Shala s yogalæreruddannelse introduktion efterår 2017 introduktion Fra starten af november 2017 tilbyder vi hos prana yoga shala for ottende gang vores populære 200-timers Yoga Alliance-godkendte uddannelse, hvor du på cirka et halvt

Læs mere

Prana Yoga Shala s yogalæreruddannelse

Prana Yoga Shala s yogalæreruddannelse introduktion forår 2014 introduktion Hos prana yoga shala får du en grundig, hands-on uddannelse som yogalærer. Uddannelsen har både weekender med anatomi, filosofi og undervisningsmetodik på programmet,

Læs mere

Gode råd om læsning i 3. klasse på Løjtegårdsskolen

Gode råd om læsning i 3. klasse på Løjtegårdsskolen Gode råd om læsning i 3. klasse på Løjtegårdsskolen Udarbejdet af læsevejlederne september 2014. Kære forælder. Dit barn er på nuværende tidspunkt sikkert rigtig dygtig til at læse. De første skoleår er

Læs mere

Ønsker du at undervise i Yoga? 1 årig forløb hvor personlig udvikling og videregivelse er i centrum. Århus C Næste hold start 3.

Ønsker du at undervise i Yoga? 1 årig forløb hvor personlig udvikling og videregivelse er i centrum. Århus C Næste hold start 3. Ønsker du at undervise i Yoga? 1 årig forløb hvor personlig udvikling og videregivelse er i centrum. Århus C Næste hold start 3. marts 2016 Ønsker du et forløb med udvikling af egen yogapraksis. Blive

Læs mere

Bilag 4: Transskription af interview med Ida

Bilag 4: Transskription af interview med Ida Bilag 4: Transskription af interview med Ida Interviewet indledes med, at der oplyses om, hvad projektet i grove træk handler om, anonymitet, og at Ida til enhver tid kan sige, hvis der er spørgsmål hun

Læs mere

Go On! 7. til 9. klasse

Go On! 7. til 9. klasse Go On! 7. til 9. klasse Fra skoleåret 2013 / 2014 Introduktion til linjer Alle er genier. Men hvis du dømmer en fisk på dens evne til at klatre i træer, vil den leve hele sit liv i den tro, at den er dum.

Læs mere

Weekendmoduler (14-16. juni & 28-30. juni): - Fredag 14.00 21.00 - Lørdag 10.00 18.00 - Søndag 10.00 18.00. Ugen (8.-14. juli): - Dagligt 08.00 18.

Weekendmoduler (14-16. juni & 28-30. juni): - Fredag 14.00 21.00 - Lørdag 10.00 18.00 - Søndag 10.00 18.00. Ugen (8.-14. juli): - Dagligt 08.00 18. Introduktion: Vi har igennem flere år brygget på ideen om at lave en kortere vinyasa-orienteret yogalæreruddannelse, og nu hvor Hamsa Yoga Studio har åbnet et nyt center i Aarhus, er tiden inde til at

Læs mere

WORKSHOP. BLIV FRI for rygproblemer MED PILATES ARBEJDSHÆFTE BENTE TROMBORG. Side 1

WORKSHOP. BLIV FRI for rygproblemer MED PILATES ARBEJDSHÆFTE BENTE TROMBORG. Side 1 WORKSHOP BLIV FRI for ryg-problemer MED PILATES ARBEJDSHÆFTE BENTE TROMBORG Side 1 Bliv fri for rygproblemer med pilates Mange accepterer at have ondt i ryggen, som om det er en naturlig ting at have.

Læs mere

Præsentationsteknik med gennemslagskraft

Præsentationsteknik med gennemslagskraft Præsentationsteknik med gennemslagskraft Kom igennem med dit budskab Hvad enten du sælger, fremlægger ideer, beskriver visioner, præsenterer projekter eller noget helt femte, har du brug for modtagernes

Læs mere

Forældreaften i 5. kl. Med Charlie Lywood, SSP konsulent, Furesø Kommune.

Forældreaften i 5. kl. Med Charlie Lywood, SSP konsulent, Furesø Kommune. Forældreaften i 5. kl. Med Charlie Lywood, SSP konsulent, Furesø Kommune. Programmet 17.00 17.40 Oplæg ved Charlie Lywood. 17.40 18.25 Gruppearbejde klassevis. 18.25 19.00 Opsamling i plenum. SSP Furesø

Læs mere

Konfirmationsprædiken: Store bededag

Konfirmationsprædiken: Store bededag Konfirmationsprædiken: Store bededag Kære konfirmander, familier og venner I midten af september mødtes vi; konfirmanderne og jeg til den første undervisningstime her i Jægersborg Kirke, og nu er der gået

Læs mere

KURSET: PRAKSIS: copyright all rights reserved hamsa yoga studio

KURSET: PRAKSIS: copyright all rights reserved hamsa yoga studio KURSET: Teknik bliver til kunst når den udvider ens potentiale. På Hamsa Yoga Studio er det ultimative mål med teknik er at forøge effekten af yogaen, så som stress reduktion, forbedret søvnkvalitet og

Læs mere

Et træningstilbud til borgere med erhvervet hjerneskade

Et træningstilbud til borgere med erhvervet hjerneskade Et træningstilbud til borgere med erhvervet hjerneskade Træningen Træningstilbuddet foregår primært i et privat fitnesscenter, men kan også foregå ude enten i form af ture i skoven eller lignende. Det

Læs mere

Godt at vide, når man skal i 3. klasse

Godt at vide, når man skal i 3. klasse Godt at vide, når man skal i 3. klasse Kære forældre. Med denne folder vil vi gerne fortælle jer, om de holdninger, ønsker og tanker vi har, når det drejer sig om dit/jeres barns skolegang. Vi stiller

Læs mere

MINDFULNESS I SKOLER OG INSTITUTIONER

MINDFULNESS I SKOLER OG INSTITUTIONER MINDFULNESS I SKOLER OG INSTITUTIONER Praksisnære forløb for lærere og pædagoger der vil arbejde konkret med ro, opmærksomhed, koncentration, empati og trivsel. email web mobil CVR 36282363 VIL I HA BESØG?

Læs mere

Bilag 14: Transskribering af interview med Anna. Interview foretaget d. 20. marts 2014.

Bilag 14: Transskribering af interview med Anna. Interview foretaget d. 20. marts 2014. Bilag 14: Transskribering af interview med Anna. Interview foretaget d. 20. marts 2014. Anna er 14 år, går på Virupskolen i Hjortshøj, og bor i Hjortshøj. Intervieweren i dette interview er angivet med

Læs mere

Victor, Sofia og alle de andre

Victor, Sofia og alle de andre Victor, Sofia og alle de andre Victor betyder vinder, og Sofia betyder vis dom. Begge er egenskaber, som vi alle sammen gerne vil eje. I denne bog er det navnene på to af de børn, vi møder i mange af bogens

Læs mere

Til underviseren. I slutningen af hver skrivelse er der plads til, at du selv kan udfylde med konkrete eksempler fra undervisningen.

Til underviseren. I slutningen af hver skrivelse er der plads til, at du selv kan udfylde med konkrete eksempler fra undervisningen. Til underviseren Her er nogle små skrivelser med information til forældrene om Perspekt 3. Du kan bruge dem til løbende at lægge på Forældreintra eller lignende efterhånden som undervisningen skrider frem.

Læs mere

Traditionen tro byder august september på forældremøder i de enkelte klasser,

Traditionen tro byder august september på forældremøder i de enkelte klasser, Vi skrev i første nummer af Fællesnyt, at vi ville udkomme én gang i kvartalet. Det bryder vi allerede her i andet nummer, hvor I kan læse om konfirmationsforberedelse i 7. klasse, en sjov bemærkning og

Læs mere

Vejledning til Uddannelsesplan for elever i 10. klasse til ungdomsuddannelse eller anden aktivitet

Vejledning til Uddannelsesplan for elever i 10. klasse til ungdomsuddannelse eller anden aktivitet Vejledning til Uddannelsesplan for elever i 10. klasse til ungdomsuddannelse eller anden aktivitet Om uddannelsesplanen Uddannelsesplanen er din plan for fremtiden. Du skal bruge den til at finde ud af,

Læs mere

gladsaxe.dk Leg og læring i pædagogisk praksis om DAP projektet i Gladsaxe Kommune

gladsaxe.dk Leg og læring i pædagogisk praksis om DAP projektet i Gladsaxe Kommune gladsaxe.dk Leg og læring i pædagogisk praksis om DAP projektet i Gladsaxe Kommune Leg og læring i pædagogisk praksis om DAP projektet i Gladsaxe Kommune Kære forældre Byrådet i Gladsaxe er optaget af,

Læs mere

NEXTWORK er for virksomheder primært i Nordjylland, der ønsker at dele viden og erfaringer, inspirere og udvikle hinanden og egen virksomhed.

NEXTWORK er for virksomheder primært i Nordjylland, der ønsker at dele viden og erfaringer, inspirere og udvikle hinanden og egen virksomhed. Erfagruppe Koncept NEXTWORK er et billigt, lokalt netværk for dig som ønsker at udvikle dig selv fagligt og personligt og gøre dig i stand til at omsætte viden og erfaringer til handlinger i dit daglige

Læs mere

Fra person til profession Om at blive til noget

Fra person til profession Om at blive til noget Oplæg - Sorømødet 08 v/maja Engberg-Sønderskov Fra person til profession Om at blive til noget Jeg vil med dette korte oplæg komme med nogle refleksioner over det at være lærerstuderende. Jeg har egentlig

Læs mere

Lærervejledning Freddy finder vej i flere tekster

Lærervejledning Freddy finder vej i flere tekster Materialet Freddys finder vej i flere tekster er et materiale til den eksplicitte undervisning i læseforståelsesstrategier i indskolingen. Materialet kan bruges i såvel klasse- som gruppeundervisningen

Læs mere

Når mor eller far er ulykkesskadet. når mor eller far er ulykkesskadet

Når mor eller far er ulykkesskadet. når mor eller far er ulykkesskadet Når mor eller far er ulykkesskadet når mor eller far er ulykkesskadet 2 Til mor og far Denne brochure er til børn mellem 6 og 10 år, som har en forælder, der er ulykkesskadet. Kan dit barn læse, kan det

Læs mere

Gratis E-kursus. Få succes med din online markedsføring - Online markedsføring alle kan være til

Gratis E-kursus. Få succes med din online markedsføring - Online markedsføring alle kan være til Gratis E-kursus Få succes med din online markedsføring - Online markedsføring alle kan være til Bloggens styrke Indledning 3 Hvad er en blog? 5 Hvorfor blogge? 7 Sådan kommer du i gang 9 Få succes med

Læs mere

Hedegårdsskolen 2015

Hedegårdsskolen 2015 Hedegårdsskolen 2015 Ny udskoling - 3 linjer Med linjerne får Hedegårdsskolen en udskoling, der bliver endnu mere målrettet til den enkelte elev. Vi udbyder derfor de tre spændende linjer, som du kan læse

Læs mere

Løntilskud et springbræt til arbejdsmarkedet

Løntilskud et springbræt til arbejdsmarkedet A-KASSE DECEMBER 2014 Løntilskud et springbræt til arbejdsmarkedet Ansat med løntilskud på en offentlig arbejdsplads Indhold Forord 3 Hvorfor løntilskudsjob? 4 Hvad er formålet? 4 Et godt udgangspunkt

Læs mere

KORT GØRE/RØRE. Vejledning. Visuel (se) Auditiv (høre) Kinæstetisk (gøre) Taktil (røre)

KORT GØRE/RØRE. Vejledning. Visuel (se) Auditiv (høre) Kinæstetisk (gøre) Taktil (røre) GØRE/RØRE KORT Vejledning Denne vejledning beskriver øvelser til Gøre/røre kort. Øvelserne er udarbejdet til både de kinæstetisk, taktilt, auditivt og visuelt orienterede elever. Men brugeren opfordres

Læs mere

Læsning og skrivning i 3. og 4. klasse

Læsning og skrivning i 3. og 4. klasse Læsning og skrivning i 3. og 4. klasse Center for Skoler og Dagtilbud FAKTA Læse- og skriveudvikling De fleste børn kan i starten af 3. kl. læse og forstå lette aldersvarende tekster, dvs. tekster, hvor

Læs mere

RAPPORT OM FEEDBACK FRA STUDENTERRÅDET. Indledning. Cases

RAPPORT OM FEEDBACK FRA STUDENTERRÅDET. Indledning. Cases RAPPORT OM FEEDBACK FRA STUDENTERRÅDET Indledning Studenterrådet ved Københavns Universitet har sat fokus på uddannelseskvalitet. Samtidigt har Københavns Universitet sat en proces i gang, som skal munde

Læs mere

Raketten - klar til folkeskolereformen

Raketten - klar til folkeskolereformen Ringetider 1. time 8.00-8.45 2. time 8.45-9.30 Pause 3. time 10.00-10.45 4. time 10.45-11.30 Pause 5. time 12.00-12.45 6. time 12.45-13.30 Pause 7. time 13.45-14.30 Raketten - klar til folkeskolereformen

Læs mere

Kurset. Udbytte. Styrk teamsamarbejdet. Hvem deltager? På kurset arbejder du med:

Kurset. Udbytte. Styrk teamsamarbejdet. Hvem deltager? På kurset arbejder du med: Teamledelse Styrk teamsamarbejdet På dette lederkursus får du styrket din rolle som teamleder. Du lærer at opbygge, understøtte samt udvikle dit team, og du får redskaber til at motivere til et godt teamsamarbejde.

Læs mere

Pinsedag Joh. 14,15-21; Jer. 31,31-34; Apg. 2,1-11 Salmer: 290, 300, 283-291,292 (alterg.), 298

Pinsedag Joh. 14,15-21; Jer. 31,31-34; Apg. 2,1-11 Salmer: 290, 300, 283-291,292 (alterg.), 298 Pinsedag Joh. 14,15-21; Jer. 31,31-34; Apg. 2,1-11 Salmer: 290, 300, 283-291,292 (alterg.), 298 Lad os bede! Kære hellige ånd, tak fordi Du er hos os som vor ledsager gennem livet. Vi beder dig: bliv hos

Læs mere

FORSLAG TIL SUPPLERENDE TRÆNING FOR 10-KÆM- PERNE

FORSLAG TIL SUPPLERENDE TRÆNING FOR 10-KÆM- PERNE FORSLAG TIL SUPPLERENDE TRÆNING FOR 10-KÆM- PERNE Vi vil anbefale deltagerne på 10-kæmperne at træne tre gange om ugen, hvilket vil sige, at det vil være godt, hvis du træner yderligere én gang om ugen

Læs mere

Fra individuel til systemisk traume forståelse familierettet psykoedukation

Fra individuel til systemisk traume forståelse familierettet psykoedukation Fra individuel til systemisk traume forståelse familierettet psykoedukation k SynErGaia Integrationsministeriets pulje til integration Peter Berliner Pårørendes udsagn om forløbet Det var dejligt at sidde

Læs mere

DEN SEJE BÅLMAGER. Formål

DEN SEJE BÅLMAGER. Formål Niveau 1 Spirer Årstid Hele året Forløbets varighed 2 trin + en aften Formål Lejrbålet er en traditionel spejderaktivitet og med dette mærke, skal spirerne lave og opleve et rigtigt spejderlejrbål med

Læs mere

Sæt ord pa sproget. Indhold. Mål. November 2012

Sæt ord pa sproget. Indhold. Mål. November 2012 Sæt ord pa sproget November 2012 Indhold Mål... 1 Baggrund... 1 Projektets mål... 1 Sammenhæng... 2 1 Beskrivelse af elevernes potentialer og barrierer... 2 2 Beskrivelse af basisviden og hverdagssprog...

Læs mere

Kursusmappe. HippHopp. Uge 29: Nørd. Vejledning til HippHopp guider HIPPY. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 29 Nørd side 1

Kursusmappe. HippHopp. Uge 29: Nørd. Vejledning til HippHopp guider HIPPY. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 29 Nørd side 1 Uge 29: Nørd Vejledning til HippHopp guider Kursusmappe Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 29 Nørd side 1 HIPPY HippHopp uge_29_guidevejl_nørd.indd 1 06/07/10 10.42 Denne vejledning er et supplement

Læs mere

L: Præsenterer og spørger om han har nogle spørgsmål inden de går i gang. Det har han ikke.

L: Præsenterer og spørger om han har nogle spørgsmål inden de går i gang. Det har han ikke. Bilag 4 Transskription af Per Interviewere: Louise og Katariina L: Louise K: Katariina L: Præsenterer og spørger om han har nogle spørgsmål inden de går i gang. Det har han ikke. L: Vi vil gerne høre lidt

Læs mere

Eksempler på skabeloner til situationsbeskrivelser.

Eksempler på skabeloner til situationsbeskrivelser. Eksempler på skabeloner til situationsbeskrivelser. I forhold til de forløb hvor deltagerne skal tage udgangspunkt i selvoplevede kommunikationssituationer, har vi afprøvet skabeloner hvori deltagerne

Læs mere

Advarsel til kommunerne Pas på det administrative underskud

Advarsel til kommunerne Pas på det administrative underskud Advarsel til kommunerne Pas på det administrative underskud 1 Hvad er et administrativt underskud? 2 Hvorfor vokser underskuddet? 3 Hvem betaler prisen? 4 Hvad kan der gøres i kommunen? 1 Hvad er et administrativt

Læs mere

Gæstetalerne vi havde besøg af, var også inspirerende, altid godt at høre hvordan andre tænker og gør.

Gæstetalerne vi havde besøg af, var også inspirerende, altid godt at høre hvordan andre tænker og gør. Jeg er glad for at have deltaget. Det har givet mig et løft, forstået på den måde, at jeg er mere opmærksom på, at tænke i værdi for forretningen, når der skal besluttes eller anbefales. Desuden er jeg

Læs mere

Brugerundersøgelse af Århus Billedskole

Brugerundersøgelse af Århus Billedskole Brugerundersøgelse af Århus Billedskole Kulturforvaltningen Sommeren 2007 Indholdsfortegnelse Sammenfatning... 3 Metode... 4 Besvarelse fra børn der har benyttet Århus Billedskoles fritidstilbud:... 5

Læs mere

Introduktion til forældre og andre voksne, der gerne vil være en del af vores verden

Introduktion til forældre og andre voksne, der gerne vil være en del af vores verden Kære voksne til børn i Sundbrinkens Børnehus Sundbrinkens børn og vores børns måde at være i verden på, er en del af en helhed. Derfor er vi rigtig glade for at kunne dele vores verden med jer, når I har

Læs mere

Velkommen )l onlineforedraget. Sådan siger du JA /l dig selv UDEN dårlig samvi7ghed og følelsen af at svigte familie og arbejdsplads

Velkommen )l onlineforedraget. Sådan siger du JA /l dig selv UDEN dårlig samvi7ghed og følelsen af at svigte familie og arbejdsplads Velkommen )l onlineforedraget Sådan siger du JA /l dig selv UDEN dårlig samvi7ghed og følelsen af at svigte familie og arbejdsplads Sæt dig selv på første pladsen og skab overskud på alle planer Cand.

Læs mere

Gøgl i hverdagen sådan!

Gøgl i hverdagen sådan! Gudrun Gjesing Anton Niemann Jensen Gøgl i hverdagen sådan! Indhold 5 5 6 6 9 9 10 11 12 13 15 16 17 17 21 24 29 35 43 45 48 50 53 55 57 61 63 67 67 67 68 69 Indledning Derfor denne bog Før du går i gang

Læs mere

Indhold. Idégrundlag - hvad er det? Arbejdsmarkedsorganisation på et kristent grundlag. Værdighed. Fællesskab. Engagement og ansvar

Indhold. Idégrundlag - hvad er det? Arbejdsmarkedsorganisation på et kristent grundlag. Værdighed. Fællesskab. Engagement og ansvar Vores idégrundlag 3 Indhold Idégrundlag - hvad er det? Arbejdsmarkedsorganisation på et kristent grundlag Værdighed Fællesskab Engagement og ansvar Potentiale og begrænsninger 4 6 8 10 12 14 4 Idégrundlag

Læs mere

Privat foto. Et undervisningsforløb om erindringer

Privat foto. Et undervisningsforløb om erindringer Privat foto Et undervisningsforløb om erindringer MIT DANMARK Et projekt, der sætter ord og billeder på vores mangfoldighed. Projektet er et danskfagligt forløb med inddragelse af forskellige medier. (udskoling)

Læs mere

Udgivet af Line Christensen, fra: SkrevetafFysioterapeuten.dk Kontakt:

Udgivet af Line Christensen, fra: SkrevetafFysioterapeuten.dk Kontakt: Udgivet af Line Christensen, fra: SkrevetafFysioterapeuten.dk Kontakt: kontakt@skrevetaffysioterapeuten.dk Indledning Jeg har lavet denne Smertedagbog for at hjælpe dig med at få et overblik over dine

Læs mere

6. august 2018 Side 1 af 6. Velkommen til august måned og starten på en ny spændende yogasæson efter sommerferien.

6. august 2018 Side 1 af 6. Velkommen til august måned og starten på en ny spændende yogasæson efter sommerferien. 6. august 2018 Side 1 af 6 Nyhedsbrev nr. 11 Kære Yogaunderviser i Randers og Omegn Velkommen til august måned og starten på en ny spændende yogasæson efter sommerferien. Det har været et forrygende yogaforår

Læs mere

Gennemførelse. Lektionsplan til Let s Speak! Lektion 1-2

Gennemførelse. Lektionsplan til Let s Speak! Lektion 1-2 Gennemførelse Lektionsplan til Let s Speak! Lektion 1-2 Start: Læreren introducerer læringsmålene for undervisningsforløbet og sikrer sig elevernes forståelse af disse måske skal nogle af dem yderligere

Læs mere

Konfirmand- og forældreaften 27. februar 2014, Hurup kirke Mattæus 14, 22 33

Konfirmand- og forældreaften 27. februar 2014, Hurup kirke Mattæus 14, 22 33 Konfirmand- og forældreaften 27. februar 2014, Hurup kirke Mattæus 14, 22 33 Genezaret sø er ikke større, end at man i klart dagslys kan se til land, ligegyldigt hvor man er på søen. Rundt om søen er der

Læs mere

Årsafslutning i SummaSummarum 4

Årsafslutning i SummaSummarum 4 Årsafslutning i SummaSummarum 4 Som noget helt nyt kan du i SummaSummarum 4 oprette et nyt regnskabsår uden, at det gamle (eksisterende) først skal afsluttes. Dette betyder, at det nu er muligt at bogføre

Læs mere

Opholdssted NELTON ApS

Opholdssted NELTON ApS Opholdssted NELTON ApS Tel: 23 71 20 94 Afdeling Vestergårdsvej: Vi har eksisteret siden 2008 og har specialiseret os i arbejdet med unge med store udfordringer i livet. Vi har stor erfaring i at få de

Læs mere

Pedersenssuresokker88@gmail.com. 01/08-2011 til 31/1-2012. Haraldvangen 17, østsidevegen Hurdal, Norge. www.haraldvangen.no

Pedersenssuresokker88@gmail.com. 01/08-2011 til 31/1-2012. Haraldvangen 17, østsidevegen Hurdal, Norge. www.haraldvangen.no Studerendes navn: Studienummer: E-mail.: Praktikperiode: 2. el. 3. Praktik fra til: dd.mm.år: Institutionens navn: Institutionens adresse: Institutionens kontakt e-mail og evt. www: Mikael Pedersen PS10223

Læs mere

Guds engle -1. Fællessamling Dagens højdepunkt målrettet undervisning. 15-20 minutter

Guds engle -1. Fællessamling Dagens højdepunkt målrettet undervisning. 15-20 minutter Guds engle -1 Mål: Vi vil give børnene bibelske sandheder omkring engle. Læs derfor også vedlagt fil Guds Engle info igennem, så du er klar til at svare på børnenes spørgsmål. Tekst: Lukas 1, 5-25 (Zakarias

Læs mere

Raketten - klar til folkeskolereformen

Raketten - klar til folkeskolereformen Ringetider 1. time 8.00-8.45 2. time 8.45-9.30 Pause 3. time 10.00-10.45 4. time 10.45-11.30 Pause 5. time 12.00-12.45 6. time 12.45-13.30 Pause 7. time 13.45-14.30 Raketten - klar til folkeskolereformen

Læs mere

Transkribering af interview, Christian A: Og oprindeligt tror jeg, at vi måske havde mest lyst til at trække det op på sådan et samfunds..

Transkribering af interview, Christian A: Og oprindeligt tror jeg, at vi måske havde mest lyst til at trække det op på sådan et samfunds.. Transkribering af interview, Christian A: Og oprindeligt tror jeg, at vi måske havde mest lyst til at trække det op på sådan et samfunds.. Sådan, hvad skal vi overhovedet bruge uddannelse til, og hvad

Læs mere

Opsummering af de studerendes evalueringer af praktikophold Uddannelsen i medicin, Syddansk Universitet

Opsummering af de studerendes evalueringer af praktikophold Uddannelsen i medicin, Syddansk Universitet Opsummering af de studerendes evalueringer af praktikophold Uddannelsen i medicin, Syddansk Universitet Neurologisk afdeling, Odense Universitetshospital, Odense 1. Sep 2012-31. Aug 2013 Indholdsfortegnelse

Læs mere

Frederikshavn Golf Klub generalforsamling marts 2016. Indledes med halvt minuts stilhed for afdøde medlemmer:

Frederikshavn Golf Klub generalforsamling marts 2016. Indledes med halvt minuts stilhed for afdøde medlemmer: Frederikshavn Golf Klub generalforsamling marts 2016 Årsberetning for 2015 Indledes med halvt minuts stilhed for afdøde medlemmer: Medlem nr. 842 Leo Wagner Jensen Medlem nr. 11005 Ole Mortensen Velkommen

Læs mere

Attituden tæller! Tekst og foto: Ole Steen Hansen

Attituden tæller! Tekst og foto: Ole Steen Hansen Attituden tæller! Greybird Pilot Academy skaber i samarbejde med konsulentfirmaet Pro Pilots en glidende overgang mellem uddannelsen og arbejdet som pilot. Det handler om at gøre fremtidens piloter mere

Læs mere

PRAKTISK INFORMATION BESTILLING LEVERING

PRAKTISK INFORMATION BESTILLING LEVERING VELKOMMEN PRAKTISK INFORMATION BESTILLING Du bestiller mad til 14 dage ad gangen på det bestillingsark, chaufføren har med hver 14. dag. Sammen med bestillingsarket får du et menukort, hvor du kan se,

Læs mere

Efterårsholdet 2016. Forår 2010. Velkommen til Egå Ungdoms-Højskole Vi ses den 2. januar. Se program på bagsiden

Efterårsholdet 2016. Forår 2010. Velkommen til Egå Ungdoms-Højskole Vi ses den 2. januar. Se program på bagsiden Efterårsholdet 2016 Forår 2010 Velkommen til Egå Ungdoms-Højskole Vi ses den 2. januar Se program på bagsiden Velkommen til Egå Kære kommende højskoleelev på Egå Ungdoms-Højskole. Vi vil byde dig hjertelig

Læs mere

Piger er bedst til at bryde den sociale arv

Piger er bedst til at bryde den sociale arv Piger er bedst til at bryde den sociale arv Piger er bedre end drenge til at bryde den sociale arv. Mens næsten hver fjerde pige fra ufaglærte hjem får en videregående uddannelse, så er det kun omkring

Læs mere

Film (spilletid: 2 min.)

Film (spilletid: 2 min.) Film (spilletid: 2 min.) Film: Tænk. Hvis det er dig Aarhus Universitet har lavet en film om starten på et muligt studieliv på universitetet. Vi vil meget gerne høre dine umiddelbare tanker om filmen og

Læs mere

Introduktion til ledelse

Introduktion til ledelse Introduktion til ledelse Kom godt fra start som ny leder Introduktion til ledelse er for dig, der gerne vil træne ledelse på ufarlig grund samtidig med, at du får svar på nogle af de grundlæggende spørgsmål,

Læs mere

Ønsker du at undervise i Yoga? 1 årig forløb hvor personlig udvikling og videregivelse er i centrum. Århus C

Ønsker du at undervise i Yoga? 1 årig forløb hvor personlig udvikling og videregivelse er i centrum. Århus C Ønsker du at undervise i Yoga? 1 årig forløb hvor personlig udvikling og videregivelse er i centrum. Århus C Ønsker du et forløb med udvikling af egen yogapraksis. Blive i stand til at undervise i yoga

Læs mere

Du får det ved at give det

Du får det ved at give det Du får det ved at give det Indledning Charles R. Swindoll, fortæller denne historie: På et tidspunkt oplevede evangelisten Dwight L. Moody at modtage et stort antal velsignelser fra Gud. I sin overflod

Læs mere

DGI TRÆNERGUIDEN DGI TRÆNERGUIDEN DGI TRÆNERGUIDEN DGI TRÆNERGUIDEN. Vendeleg. Fire stationer NANO BASKET NANO BASKET. Deltagere Alle.

DGI TRÆNERGUIDEN DGI TRÆNERGUIDEN DGI TRÆNERGUIDEN DGI TRÆNERGUIDEN. Vendeleg. Fire stationer NANO BASKET NANO BASKET. Deltagere Alle. Nr.10328 Nr.10327 Alder: 3-6 år - Tid: 20 min. Vendeleg Fire stationer - Dribl 10 gange med højre og 10 gange med venstre. Alle. Leg og løb. A4 ark med en stjerne på, kegler eller andet der kan væltes

Læs mere

Bilag 10. Interview med Arda

Bilag 10. Interview med Arda Interview med Arda 5 10 15 20 25 30 Cecilia: Vil du ikke starte med at fortælle lidt om din motivation for at søge ind til Politiet? Arda: Min motivation for at søge ind til Politiet Der er rimelig mange.

Læs mere

Derfor bør du give dig selv

Derfor bør du give dig selv Derfor bør du give dig selv alenetid Der kan være store fordele ved at være alene. Det giver dig mulighed for at slappe helt af, uden at du behøver bekymre dig om andre og deres bekymringer. Det er en

Læs mere

Bilag 4: Meningskondensering af transskribering af interview med Anna, 14 år

Bilag 4: Meningskondensering af transskribering af interview med Anna, 14 år Bilag 4: Meningskondensering af transskribering af interview med Anna, 14 år Naturlig enhed Jeg hedder Anna og er 14 år og jeg gå på Virup Skolen i 7. klasse. Jeg går selvfølgelig i skole og så klub sammen

Læs mere

Det danske sundhedsvæsen

Det danske sundhedsvæsen Det danske sundhedsvæsen Undervisningsmateriale til sprogskoler Kapitel 8: Undersøgelse for brystkræft (mammografi) 8 Undersøgelse for brystkræft (mammografi) Brystkræft Brystkræft er en alvorlig sygdom.

Læs mere

Evaluering af mentorforløb - udarbejdet af mentor Natalia Frøhling

Evaluering af mentorforløb - udarbejdet af mentor Natalia Frøhling Evaluering af mentorforløb - udarbejdet af mentor Natalia Frøhling Evalueringen er lavet i december 2012 med 5 unge mellem 18-30 år to unge kvinder og tre unge mænd. Mentor har interviewet Mentees, transskriberet

Læs mere

Respondenter Procent Skriv navn 13 100,0% I alt 13 100,0% Respondenter Procent I en gruppe 13 100,0% Individuelt 0 0,0% I alt 13 100,0%

Respondenter Procent Skriv navn 13 100,0% I alt 13 100,0% Respondenter Procent I en gruppe 13 100,0% Individuelt 0 0,0% I alt 13 100,0% Vælg din vejleder Skriv navn 13 100,0% Vælg din vejleder - Skriv navn Lars Ditrichson Lars dietrichson Lars Grubbe Dietrichson lars dietrichson Lars Dietrictson Lars Grubbe Ditrichson Blev projektet udarbejdet

Læs mere

De pårørende har ordet 2012. Kommentarsamling for pårørende til beboere på Holmstrupgård - Bogruppen

De pårørende har ordet 2012. Kommentarsamling for pårørende til beboere på Holmstrupgård - Bogruppen De pårørende har ordet 2012 Kommentarsamling for pårørende til beboere på Indledning Denne kommentarsamling indeholder de kommentarer, som de pårørende har givet i forbindelse med gennemførelsen af pårørendeundersøgelsen

Læs mere

Skabelon til beskrivelse af udviklingsprojekter om en længere og mere varieret skoledag

Skabelon til beskrivelse af udviklingsprojekter om en længere og mere varieret skoledag Skabelon til beskrivelse af udviklingsprojekter om en længere og mere varieret skoledag I foråret 2014 går 34 kommuner og 75 skoler i gang med en række udviklingsprojekter om længere og mere varierede

Læs mere

Nyhedsbrev nr. 12. Kære Yogaunderviser i Randers og Omegn. 7. november 2018 Side 1 af 6. Så fik vi gennemført Randers Yoga Festival for 3. år i træk.

Nyhedsbrev nr. 12. Kære Yogaunderviser i Randers og Omegn. 7. november 2018 Side 1 af 6. Så fik vi gennemført Randers Yoga Festival for 3. år i træk. 7. november 2018 Side 1 af 6 Nyhedsbrev nr. 12 Kære Yogaunderviser i Randers og Omegn Så fik vi gennemført Randers Yoga Festival for 3. år i træk. Festivalen blev åbnet med en totalt udsolgt Masterclass

Læs mere

På jagt efter historiske spor i. Den Fynske Landsby. 3.- 4.årgang

På jagt efter historiske spor i. Den Fynske Landsby. 3.- 4.årgang På jagt efter historiske spor i Den Fynske Landsby 3.- 4.årgang Velkommen Velkommen til Den Fynske Landsby. Den Fynske Landsby ser ud på samme måde, som mange landsbyer gjorde på Fyn i 1800-tallet. Her

Læs mere

Beskrevet med input fra pædagogerne Annette Wittrup Christensen og Helle Danielsen, Børnehuset Viaduktvej, Aalborg Kommune

Beskrevet med input fra pædagogerne Annette Wittrup Christensen og Helle Danielsen, Børnehuset Viaduktvej, Aalborg Kommune 176 Hjemmebesøg Beskrevet med input fra pædagogerne Annette Wittrup Christensen og Helle Danielsen, Børnehuset Viaduktvej, Aalborg Kommune Overgange Hjemmebesøg BAGGRUND Kort om metoden Hjemmebesøg er

Læs mere

Gæstetalerne vi havde besøg af, var også inspirerende, altid godt at høre hvordan andre tænker og gør.

Gæstetalerne vi havde besøg af, var også inspirerende, altid godt at høre hvordan andre tænker og gør. Jeg er glad for at have deltaget. Det har givet mig et løft, forstået på den måde, at jeg er mere opmærksom på, at tænke i værdi for forretningen, når der skal besluttes eller anbefales. Desuden er jeg

Læs mere

Kære Stine Damborg, Lone Langballe og Jens Rohde 02-11-15

Kære Stine Damborg, Lone Langballe og Jens Rohde 02-11-15 Jens Rohde (V), Lone Langballe (DF) og Stine Damborg (K) Viborg Byråd stdp@viborg.dk Ministeriet for Børn, Undervisning og Ligestilling Ministeren Frederiksholms Kanal 21 1220 København K Tlf. 3392 5000

Læs mere

Til kommende elever og forældre. - en 3-årig ungdomsuddannelse

Til kommende elever og forældre. - en 3-årig ungdomsuddannelse Til kommende elever og forældre - en 3-årig ungdomsuddannelse Hvad er STU - Særligt tilrettelagt ungdomsuddannelse? STU er en 3-årig ungdomsuddannelse, som henvender sig til dig, der ikke kan gennemføre

Læs mere

KOM/IT DESIGN MANUAL AF SAF

KOM/IT DESIGN MANUAL AF SAF 10/28/2015 KOM/IT DESIGN MANUAL AF SAF Af Nichlas, Lizette, Jake og jonas indholdsfortegnelse Inledning... 3 Problemformulering... 3 Om SAF.... 3 Brainstorming for SAF... 3 Valg af idé.... 4 Færdige produkt...

Læs mere

A-KASSE. Brug dine muligheder. Brug ledighedsperioden aktivt fra første dag OKTOBER 2015 BRUG DINE MULIGHEDER FOA 1

A-KASSE. Brug dine muligheder. Brug ledighedsperioden aktivt fra første dag OKTOBER 2015 BRUG DINE MULIGHEDER FOA 1 A-KASSE Brug dine muligheder Brug ledighedsperioden aktivt fra første dag OKTOBER 2015 BRUG DINE MULIGHEDER FOA 1 Indhold Forord 3 Tag uddannelse 4 Uddannelsesmuligheder under ledighed 6 Sig ja til jobrotation

Læs mere

6. På hvilket telefonnummer kan man bestille et dagarrangement?

6. På hvilket telefonnummer kan man bestille et dagarrangement? Modul 3 Læsning, Opgave 1 Instruktion: Tid: Læs spørgsmålet. Find svaret i teksten. Skriv et kort svar. 5 minutter. 1. Hvilken motorvej skal man tage? 2. Hvornår har regnskoven åbent torsdag d. 24/5? 3.

Læs mere

Spørgsmål og svar om håndtering af udenlandsk udbytteskat marts 2016

Spørgsmål og svar om håndtering af udenlandsk udbytteskat marts 2016 Indhold AFTALENS FORMÅL... 2 Hvilken service omfatter aftalen?... 2 Hvad betyder skattereduktion, kildereduktion og tilbagesøgning?... 2 AFTALENS INDHOLD OG OPBYGNING... 3 Hvilke depoter er omfattet af

Læs mere

Hvordan hænger det sammen? Hvad betyder det? Brug og misbrug

Hvordan hænger det sammen? Hvad betyder det? Brug og misbrug ADHD og misbrug Hvordan hænger det sammen? 04 Hvad betyder det? 05 Brug og misbrug 07 Hvordan virker usunde stimulanser på en ADHD-hjerne? 08 Ungdomsliv 10 Hvem taler man med? 11 04 ADHD er en forstyrrelse

Læs mere

En mini e-bog til dig fra Aros Business Academy 7 FEJL DU IKKE MÅ BEGÅ, NÅR DU SØGER JOB

En mini e-bog til dig fra Aros Business Academy 7 FEJL DU IKKE MÅ BEGÅ, NÅR DU SØGER JOB En mini e-bog til dig fra Aros Business Academy 7 FEJL DU IKKE MÅ BEGÅ, NÅR DU SØGER JOB 7 FEJL DU IKKE MÅ BEGÅ, NÅR DU SØGER JOB Kan du svare klart på alle 7 spørgsmål i den her bog? Hvis ikke, så begår

Læs mere

Skolepolitiske mål 2014-2018. - unikke skoler i et fælles skolevæsen

Skolepolitiske mål 2014-2018. - unikke skoler i et fælles skolevæsen Skolepolitiske mål 2014-2018 - unikke skoler i et fælles skolevæsen Indhold Hvorfor denne publikation? Denne publikation indeholder Hjørring Kommunes 5 nye skolepolitiske mål. Til hvert mål er der formuleret

Læs mere

Intuitiv yogalæreruddannelse

Intuitiv yogalæreruddannelse 200 timers Yoga Alliance godkendt Intuitiv yogalæreruddannelse opstart 18. september 2015 udbydes af Kira Løve, E-RYT500 indehaver af my yoga studio Charlottenlund Fordyb dig i yogaen og bliv uddannet

Læs mere

Opsamling på strukturdrøftelse Ungerådet Den 15. marts 2016

Opsamling på strukturdrøftelse Ungerådet Den 15. marts 2016 Dato 300316 Dok.nr. 47245-16 Sagsnr. 15-7239 Ref. siko Opsamling på strukturdrøftelse Ungerådet Den 15. marts 2016 På mødet den 15. marts 2016 blev der gruppevis debatteret følgende emner: trivsel, læring

Læs mere

Enhed for Selvmordsforebyggelse. Information til pårørende

Enhed for Selvmordsforebyggelse. Information til pårørende Enhed for Selvmordsforebyggelse Information til pårørende 2 Kort om denne pjece Denne pjece er til dig, der er pårørende til en person, der skal i gang med et behandlingsforløb hos Enhed for Selvmordsforebyggelse.

Læs mere

Sådan foregår det på Brøndby HK s U12 Pige:

Sådan foregår det på Brøndby HK s U12 Pige: Sådan foregår det på Brøndby HK s U12 Pige: Jeg har nu været træner omkring U12-tøserne i 3 år og tager fat på den 4. sæson med høje forventninger. Christina har været omkring pigerne fra april 2011, og

Læs mere

PTSD Undervisningsmateriale til indskolingen

PTSD Undervisningsmateriale til indskolingen PTSD Undervisningsmateriale til indskolingen Flere af øvelserne knytter sig til tegnefilmen om PTSD. Vi anbefaler derfor, at klassen sammen ser tegnefilmen og supplerer med de interviewfilm, som du finder

Læs mere

Retfærdighed betyder ikke at alle får det samme. Retfærdighed betyder at alle får hvad de har brug for

Retfærdighed betyder ikke at alle får det samme. Retfærdighed betyder at alle får hvad de har brug for + Social historier + Retfærdighed betyder ikke at alle får det samme Retfærdighed betyder at alle får hvad de har brug for + Det er barnets / den unges opfattelse af en situation som bestemmer, hvordan

Læs mere