Gammel Hellerup Gymnasium Svanemøllevej 87 / 2900 Hellerup T / adm@ghg.dk

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Gammel Hellerup Gymnasium Svanemøllevej 87 / 2900 Hellerup T. 45 11 51 51 / adm@ghg.dk www.ghg.dk"

Transkript

1 Velkommen!

2 Gammel Hellerup Gymnasium Svanemøllevej 87 / 2900 Hellerup T / adm@ghg.dk

3 Kære nye elev og forældre 3 Med dette hæfte vil vi gerne byde jer velkommen til Gammel Hellerup Gymnasium. Overgangen fra grundskole til gymnasium er et vigtigt skridt, og som elev og forældre kan man måske være lidt usikre på, hvad der venter forude. Også i år begynder mange nye elever på GHG. Alle har søgt en studieretning, og langt de fleste ønsker er blevet imødekommet. Endeligt valg skal dog først tages til december efter grundforløbet. I forvejen har vi et stort antal 2g- og 3g- elever på skolen. Det betyder, at over 1000 mennesker hver dag har deres gang på GHG. I den første tid kan det nok virke lidt forvirrende og overvæl- dende, hvis man kommer fra en kendt og tryg mindre folke- eller privatskole. Hertil kommer, at de nye elever skal vænne sig til mange nye kammerater, nye lærere og nye måder at lære på. Det er her, vort værdigrundlag om faglighed, fællesskab og mangfoldighed skal stå sin prøve. Vi vil gerne fortælle lidt om skolen og om vort syn på undervisning, men også give en række praktiske informationer om hverdagen i gymnasiet. Velkommen til Gammel Hellerup Gymnasium! Jørgen Rasmussen Rektor

4 4 Værdigrundlag: Faglighed, fællesskab og mangfoldighed

5 5 I 2008 formulerede skolen et nyt værdigrundlag baseret på tre ord: faglighed, fællesskab og mangfoldighed. Ordene opstod, da vi spurgte nye elever om, hvorfor de havde søgt GHG. Svarene var og er fortsat meget enslydende: Gymnasiet er kendt for at sætte fagligheden i centrum med ønske om at udfordre og udvikle. Som ny elev fornemmer man hurtigt den vægt, der lægges på fællesskabet mellem skolens elever på tværs af årgange. Evnen og lysten til at lære trives bedst i et godt og tillidsfuldt socialt miljø. Og endelig mener vi, at det er en kvalitet, at mennesker får mulighed for at møde andre, der ikke ligner dem selv. Forskellige livssyn og holdninger er ikke en svaghed men en styrke. På GHG arbejder vi dagligt ud fra disse værdier. Det er noget, der kræver løbende opmærksomhed, og som ikke bare kommer af sig selv. I vor undervisning og daglige samvær bestræber vi os på både at fastholde og videreudvikle disse værdier. Det betyder også, at du sagtens kan blive inddraget i en værdidebat i din klasse og andre steder på skolen.

6 6 Undervisningen Vort grundsyn er, at mennesker trives bedst med frihed under ansvar. Det betyder, at vi ikke har et væld af regler og forbud. Vi tror, at man bedst lærer at tage ansvar, når man har indflydelse på sin egen hverdag, og når man selv er med til at formulere de ønsker og pligter, der er en forudsætning for, at man trives socialt og fagligt. Sådan er det jo også, når man kommer ud i det virkelige liv. I undervisningen præsenteres du for forskellige arbejdsmetoder. Der er stadig klasseundervisning, men også mange projekter og andre arbejdsformer, som bl.a. har til formål at forberede eleverne på den virkelighed, som er uden for gymnasiet. Især det første halve år kaldet grundforløbet indeholder en del tværgående samarbejde mellem fagene. Undervisningen er grundlæggende organiseret i moduler på 95 minutter. Ud over dette er der i løbet af skoleåret en række opbrud i det sædvanlige skema. I disse perioder er der bl.a. AT-forløb, som er tværgående, tematisk organiserede undervisningsforløb, samt såkaldte skrivedage i forbindelse med projekter. AT er en forkortelse for Almen studieforberedelse. Undervisningsformen stiller store krav til eleverne om ansvarlighed. Det er meget vigtigt, at du allerede fra starten er indstillet på, at du har en reel frihed og et reelt medansvar, og at det i høj grad er op til dig selv, hvor meget du kan få ud af friheden og medansvaret.

7 7 Aflysning af undervisning Det kan ske, at en lærer bliver syg eller skal på kursus. Hvis der er tale om kortere fravær, vil der normalt ikke blive sat vikar på. Ved længerevarende sygdom eller andet fravær træder en vikar til. Aflysninger af moduler meddeles i Lectio. Hvert fag har en norm for, hvor mange timer der skal læses i det pågældende fag. Ved årets begyndelse er der normalt lagt lidt flere moduler i skemaet, end der skal læses i forhold til årsnormen. Dermed er der plads til evt. aflysninger i årets løb. Hvis der ikke forekommer sådanne aflysninger, aflyser læreren selv de overskydende moduler, således at klassen får det normerede timetal.

8 8 Lectio Skolen anvender et studieadministrativt system kaldet Lectio. Systemet bruges af administration og lærere til en lang række aktiviteter som bl.a. karaktergivning, fraværsregistrering, indkaldelse til forældrekonsultationer, skema og lektier. Du har pligt til dagligt at kontrollere for informationer under rubrikken Besked. Alle elever får en personlig kode til Lectio, der kun giver adgang til elevens egne informationer. Indtil det fyldte 18. år betragter skolen det som en familiekode. SU, computer og fritidsarbejde Som det fremgår i afsnittet GHG fra A til Å, er der mulighed for at søge økonomisk støtte, SU, for elever, der er fyldt 18 år. Bøger stilles gratis til rådighed af skolen. Elektroniske ordbøger er der gratis adgang til via internettet. Vi forventer, at alle elever medbringer en pc/mac i den daglige undervisning og dermed ikke behøver at anskaffe en lommeregner. Pc en vil være til stor hjælp i den daglige undervisning. Du skal selv medbringe computer og printer, hvis du ønsker at bruge disse til eksamen. Mange elever har fritidsarbejde i løbet af deres gymnasietid. Vi vil gerne understrege, at vi generelt synes, at fritidsarbejde kan være en god ting, men pas på, at det ikke kommer til at gå ud over skolearbejdet.

9 9 Byggeri Skolen har for nylig indviet sin nye spændende miljøhal. Den skal bruges til idræt, eksamen, gallafest og andre fællesarrangementer. I skoleåret nedrives de gamle idrætssale, og der skal bygges en ny vestfløj kaldet GHG2. GHG2 skal blandt andet rumme de kunstneriske fag, motionsrum, studievejledning samt studieområde. Bygningen forventes at stå klar august 2014.

10 10 fra A til Å

11 11 A ADMINISTRATION B BESTYRELSEN Kontoret er normalt åbent fra kl. 8-16, fredag til kl. 15. Sekretærerne hedder Bente Obel, Annette Sørensen og Annette Thaning. Adresseændring skal meddeles kontoret snarest muligt. Bestyrelsen er skolens øverste myndighed. Den består i øjeblikket bl.a. af repræsentanter for Gentofte skolevæsen, Gentofte kommune, DTU, Microsoft samt lærere og elever. Formand for bestyrelsen er Flemming Jørgensen. Rektor er sekretær for bestyrelsen. BOGDEPOT Bogdepotet er normalt åbent hver dag kl til kl Bogdepotet bestyres af bibliotekaren og to biblioteksmedhjælpere, der har ansvar for udlevering/aflevering af bøger. Husk at skrive navn i bøgerne, så du kan finde dem, hvis de bliver væk. Bind om bøgerne skåner dem og hjælper dig med at kende dem. Har du mistet en bog, skal du betale for den så pas godt på bøgerne.

12 12 C E Caféarrangementer I løbet af året holdes forskellige eftermiddags - og aftenarrangementer, som Caféudvalget står for. CykelpArkering Parkering af cykler kan ske i cykelkælderen med indgang fra Svanemøllevej eller på Hellerupgårdvej i cykelparkeringen. Der vil i nærmeste fremtid komme flere nye parkeringsområder. Elevråd Skolen har et elevråd med ansvar for mange opgaver i det daglige arbejde. Elevrådet vælger forskellige underudvalg. Elevrådet er repræsenteret i skolens bestyrelse. Elevskabe Elever har mulighed for at låne eget skab for ét skoleår ad gangen. Henvend dig på kontoret, hvis du vil låne et skab. Elitesportsordning Elitesportsordning er for de elever, der dyrker sport på eliteniveau samtidig med, at de tager en studentereksamen. Vi planlægger individuelle forløb med fleksibilitet i forhold til morgentræning, træningslejre og stævner. Der er en elitesportskoordinator, som sørger for 3-4 forskellige arrangementer kun for elitesportselever. Vi samarbejder med Team Danmark om både 3-årige og 4-årige forløb. Så er du elitesportselev og ønsker at indgå i vores ordning, skal du kontakte vicerektor Janni la Cour senest EKSAMEN/TERMINSPRØVER Der afholdes eksamen i maj og juni. Terminsprøver i 2g og 3g foregår i marts. Hvis du ønsker at anvende computer og printer til prøverne, skal du selv medbringe disse. Hvert forår tilbyder skolen et eksamenstræningskursus primært til 2g og 3g. FERIEPLAN Se kalender på skolens hjemmeside

13 F FESTER Skolen arrangerer to fester: Årsfesten, hvor også gamle elever kan deltage, og Forårsfesten, som planlægges af 1g erne. Derudover afholdes et antal elevfester, der arrangeres af Festudvalget. Der er rygeforbud også til festerne. FORSIKRING Skolen må efter statens regler ikke tegne forsikring. Derfor kan vi desværre ikke dække eventuelle stjålne eller bortkomne værdigenstande, herunder tøj. Et godt råd til alle elever er, at man aldrig efterlader værdigenstande, herunder mobiltelefoner og bærbare computere, i lokaler, man forlader.

14 14 FORÆLDREMØDER OG - KONSULTATIONER Der afholdes klassemøder for 1g s forældre i september og forældrekonsultation i november. Forældrekonsultation for 2g og 3g ligger i november. Tilmelding via Lectio fra ca. 14 dage før. FOTOKOPIERING I studieområde 1 findes en elevkopimaskine, som frit kan benyttes til skoleformål. FRAVÆR Skolen skelner ikke mellem forskellige typer af fravær, og alt fravær registreres. Når en elev har to godkendte skolerelaterede aktiviteter på samme tid, vil skolen sørge for, at fraværet det ene sted bliver godskrevet. Skolerelaterede aktiviteter er fx idrætsstævner, musicaldeltagelse, besøg på universitetet m.m. Højt fravær og manglende aflevering af skriftlige opgaver kan få konsekvenser for det fortsatte studieforløb. Elever og forældre er altid velkomne til at kontakte en klasseleder eller vejleder, hvis der er spørgsmål vedrørende fravær. Skolens regler og procedurer ved elevfravær kan findes på hjemmesiden. FRIVILLIG IDRÆT Idrætslærerne tilbyder frivillig idræt om eftermiddagen i bl.a. volleyball, basketball og fodbold. Skolen deltager også i forskellige stævner og turneringer. En gang om året afholdes en idrætsdag for alle skolens elever. FÆLLESTIMER I løbet af skoleåret afholdes der fællestimer for hele skolen eller udvalgte klasser med musik, teater, foredrag m.m. Da fællestimerne er et supplement til undervisningen, er der mødepligt til disse timer.

15 15 I INTROTUR For alle nye elever, der begynder i 1g, arrangeres der i begyndelsen af skoleåret en introtur, hvor man som ny elev får mulighed for at lære sine klassekammerater at kende. IT Skolen har en fuldtidsansat IT-tekniker samt en ITsupportelev med kontor på administrationsgangen. De skal sikre, at skolens pc er, trådløse netværk m.m. er velfungerende. Via opslag findes navnet på IT-kyndig elev, der kan hjælpe andre elever med ITproblemer. Hver elev får ved skolestart udleveret et unikt login og password til skolens trådløse netværk, pc er, læringssystemet Moodle, ordbøger etc. Dette password må ikke overdrages til andre. I alle lokaler er der SmartBoards, dvs. elektroniske tavler. Du er velkommen til at anvende egen pc eller mac på disse. Elever med mac anskaffer for egen regning et vga-forbindelseskabel mellem mac og SmartBoards. På kan du ved login hente de programmer, som GHG tilbyder gratis til elever, både til pc og mac. Hvis du går i en IT-klasse, kan du låne en bærbar pc af IT-teknikeren i op til 14 dage, mens din egen pc skal til reparation. GHG tilbyder ikke salg af tekstbehandlings/regnearksprogrammer. Microsoft tilbyder Office programpakken med rabat, hvis du indsender kopi af studiekort. Hvis du får brug for at låne udstyr i undervisningen (kameraer, hovedtelefoner etc.), skal dette altid ske gennem din lærer. HUSK at mærke dit elektroniske udstyr med navn og klasse, herunder lommeregnere, opladere, pc/mac etc.

16 16 K L KANTINE Kantinen er åben fra kl Her kan du købe mad og drikkevarer til rimelige priser. Eleverne har et kantineudvalg. KARAKTERER Der gives standpunktskarakterer to gange årligt, november og februar/marts. Der gives desuden årskarakterer i april/maj samt årsprøve- og eksamenskarakterer i juni. LEDELSE Skolens ledelse består af rektor, vicerektor, uddannelseschef, uddannelsesleder og økonomichef. De har kontorer på administrationsgangen i stueetagen. LEGATER Skolen uddeler legater ved skoleårets afslutning, som tildeles efter indstilling fra lærerne. Legaterne kan ikke søges med undtagelse af tilskud til studierejser fra Hartvig Møllers Rejsefond. LEKTIECAFÉ Lektiecaféen er et mødested for elever, der arbejder med lektier, afleveringer og store opgaver. Der er faglærere, vejledere, og elevtutorer til rådighed. Lektiecaféen er normalt åben mandag til torsdag fra kl Se Lectio for tidspunkt og lokale. Vi opfordrer alle til at besøge lektiecaféen minimum en gang i løbet af 1g. LEKTIONSLÆNGDE Lektioner bestå af moduler på 95 minutter GHG er et ringefrit gymnasium. Du skal selv holde øje med tiden. Lokaler Se vedlagte lokaleoversigt. Læsevejleder Skolens læsevejleder hedder Sven Engelbrecht. Han træffes i lektiecaféen eller efter aftale på mail se@ghg.dk.

17 17

18 18 M Morgensamling O Opslagstavler Der holdes normalt morgensamling hver 14. dag i festsalen. Her er der ofte besøg af gæster udefra, mulighed for at give vigtige oplysninger, og der er også plads til en sang eller anden underholdning. Morgensamlingen styres af to af skolens lærere. Ved kontoret findes en opslagstavle med meddelelser fra administrationen. Opslagstavlerne i kantinen og ved trappen kan frit benyttes af eleverne. Der må ikke hænges opslag, plakater etc. op på vægge og døre. ORDENSREGLER Skolen har nogle få og enkle ordensregler. Alle skal vise gensidig respekt over for hinanden. Dette indebærer, at man taler ordentligt og opfører sig ordentligt over for hinanden. Ordensreglerne omfatter også, at man naturligvis rydder op efter sig overalt på skolen. Det samlede studie- og ordensreglement kan hentes på skolens hjemmeside: P PÆDAGOGISK RÅD (PR) R REJSER I UGE 7 Pædagogisk Råd består af rektor samt skolens lærere. Der afholdes ca. fire møder årligt, hvor der drøftes sager af pædagogisk interesse. Elevrepræsentanter kan deltage, men har ingen stemmeret. Hvert år i uge 7 tager en del af skolens elever på skirejse eller til Prag sammen med andre gymnasieelever i gymnasiernes vinterferie. Vi skal udtrykkeligt understrege, at skolen ikke har noget med disse rejser at gøre, og de alene foregår på elevernes eget ansvar. Vi opfordrer alle forældre til at tale grundigt med deres søn eller datter om disse rejser. RYGNING Skolen er røgfri. Rygning må efter gældende lovgivning kun foregå uden for skolens område. Dette gælder også til fester. Vi beder indtrængende alle elever, der ryger, om at overholde reglen.

19 19

20 20 S SAMARBEJDSUDVALGET (SU) SU består af repræsentanter valgt af skolens personalegrupper. Udvalget behandler områder, som berører de forskellige personalegruppers arbejdsforhold o.lign. SCIENCE GYMNASIUM GHG er med i gruppen af danske Sciencegymnasier, der har særligt fokus på naturvidenskab i undervisningen. Det indebærer bl.a., at skolen med mellemrum tilbyder frivillige naturvidenskabelige aktiviteter uden for skoletiden, kaldet Science Café. SKEMA Skolen har 14-dages skema og moduler af 95 minutter. Skema- og lokaleændringer kan ses på Lectio. SKOLEKOMEDIE/-MUSICAL Skolekomedien opføres sidst i januar eller først i februar måned. Her deltager normalt over 100 elever. SKOLESTART Skolestart er normalt i uge 33. Tidspunkt fremgår af Lectio. SERVICEAFDELING Skolens serviceafdeling (pedeller) består af fire medarbejdere og ledes af serviceleder Kim Bugge. De har kontor i bygningen til venstre i indkørslen til skolen. Her opbevares bl.a. glemte sager. Glemt IT og andet elektronisk udstyr (mobiltelefoner, lommeregnere) indleveres på kontoret. STUDIECENTER Studiecentret giver eleverne adgang til relevant viden inden for flere medier: Dokumentarfilm, danske og internationale databaser, internetressourcer, bøger, tidsskrifter og aviser. Eleverne kan benytte Studiecentret til informationssøgning, læsning og gruppearbejde. Bibliotekaren træffes

21 21 normalt fra mandag til torsdag mellem kl. 10 og 14 eller efter aftale på Lectio. Hun yder hjælp til bl.a. informationssøgning og udlån. STUDIEREJSER Der er studierejser i 2g for alle klasser, normalt i uge 41. Studieturen er en del af undervisningen og varer fem dage. Beslutning om rejsemål tages i 1g. En studierejse må normalt max. koste kr. Elever, der ikke har mulighed for at betale for hele rejsen, kan søge støtte fra Hartvig Møllers rejsefond. Ansøgning afleveres på kontoret. I 3g har klasser/ hold mulighed for en 2-3 dages studierejse i studieretningsfag. STUDIERETNINGER Skolens oprettede studieretninger kan ses på I november offentliggøres udbuddet af studieretninger for det kommende år. T SU (Statens uddannelsesstøtte) Elever, der er fyldt 18 år, kan modtage økonomisk støtte fra Statens Uddannelsesstøtte. Elever på 18 og 19 år er afhængige af forældreindkomsten ved beregning af stipendier. Vejlederne orienterer om reglerne. Du skal være studieaktiv for at få SU. Hvis du forsømmer, har skolen ret til at meddele SU, at du ikke er studieaktiv og dermed stoppe udbetalingen af SU.Du skal selv ansøge om SU på TAKT&TONE Er elevernes egen musikforening med adgang til instrumenter, forstærkere etc. TRANSLOKATION OG ÅRSAFSLUTNING 3g ernes sidste skoledag i maj fejres traditionelt med forskellige aktiviteter. Translokation afholdes ultimo juni, hvor pårørende inviteres til at deltage. Her er taler, uddeling af legater og beviser samt sang og musik.

22 22 U TRANSPORTUDGIFTER Du kan søge om at få rabat på transportudgifter (Hyper Card) på UDMELDELSE Hvis en elev ønsker at melde sig ud, skal rektor, efter at eleven har haft kontakt med sin studievejleder, have besked. Meddelelsen skal være påført forældres accept, hvis eleven er under 18 år. Alle bøger skal ved udmeldelsen afleveres i bogdepotet. Ø som skal orientere om videregående uddannelser og erhverv. Der afholdes en række fælles arrangementer for klasserne, og der er en månedlig træffetid for individuelle samtaler. Se opslag på vejledningens opslagstavle over for kontoret. ØKONOMIAFDELING Skolens økonomiafdeling består af økonomisekretær Tina Christensen, og økonomichef Jan Sørensen. De tager sig bl.a. af økonomi i forbindelse med studierejser. V VEJLEDNING Vejledningsfunktionen består af vejledere, læsevejleder m.fl. Til hver klasse er der knyttet en vejleder, der skal rådgive om, hvorledes du bedst gennemfører et gymnasieforløb. Derudover står de til rådighed for eleverne i individuelle spørgsmål. Vejlederne har kontor i bygningen til venstre i indkørslen. Træffetider for den enkelte vejleder kan ses på opslagstavlen foran kontoret. Der er knyttet en ekstern vejleder til skolen, Å ÅRSNORM For hvert eneste fag i gymnasiet eksisterer en norm for hvor mange timer, der skal læses i faget. Ved årets begyndelse er der lagt flere timer i skemaet, end der skal læses i forhold til årsnormen. Dermed er der plads til evt. aflysninger i årets løb.

23 23

24 jeg ghg

Gammel Hellerup Gymnasium Svanemøllevej 87 / 2900 Hellerup T. 45 11 51 51 / adm@ghg.dk www.ghg.dk

Gammel Hellerup Gymnasium Svanemøllevej 87 / 2900 Hellerup T. 45 11 51 51 / adm@ghg.dk www.ghg.dk Velkommen! Gammel Hellerup Gymnasium Svanemøllevej 87 / 2900 Hellerup T. 45 11 51 51 / adm@ghg.dk www.ghg.dk Kære nye elev og forældre 3 Med dette hæfte vil vi gerne byde jer velkommen til Gammel Hellerup

Læs mere

Orientering til forældrene Velkommen til Gribskov Gymnasium!

Orientering til forældrene Velkommen til Gribskov Gymnasium! Orientering til forældrene Velkommen til Gribskov Gymnasium! Vi håber, at jeres børn vil få tre gode år her på skolen! Vi vil gøre alt hvad vi kan for at eleverne her hos os oplever spændende og engageret

Læs mere

På Hvidovre Gymnasium & HF har vi nogle meget enkle studieregler, som er til for alles bedste.

På Hvidovre Gymnasium & HF har vi nogle meget enkle studieregler, som er til for alles bedste. Den. 30. oktober 2012 Studie- og ordensregler på Studieregler På har vi nogle meget enkle studieregler, som er til for alles bedste. Du møder til tiden til alle dine timer Du har altid de nødvendige bøger

Læs mere

Velkommen til informationsmøde for årgang

Velkommen til informationsmøde for årgang Velkommen til informationsmøde for årgang 2017-2020 Program Velkomst v. rektor Jan Mandrup Jacobsen Præsentation af skolen og uddannelsen v. rektor Jan Mandrup Jacobsen og uddannelsesleder Gitte Engelund

Læs mere

FAABORG GYMNASIUMs Forældrehåndbog

FAABORG GYMNASIUMs Forældrehåndbog FAABORG GYMNASIUMs Forældrehåndbog 2015 Faaborg Gymnasium Sundagervej 42 5600 Faaborg tlf. 62 61 89 10 email: post@faaborg-gym.dk Indhold Lectio Elev- og lærerskemaer Log ind til Lectio Fravær Karakterer

Læs mere

VELKOMMEN TIL HHX SVENDBORG HANDELSGYMNASIUM. Ryttervej Svendborg Tlf.:

VELKOMMEN TIL HHX SVENDBORG HANDELSGYMNASIUM. Ryttervej Svendborg Tlf.: VELKOMMEN TIL HHX SVENDBORG HANDELSGYMNASIUM Skovsbovej 43 5700 Svendborg Tlf.: +45 72 22 57 00 mail@sesg.dk Ryttervej 65 5700 Svendborg Tlf.: +45 72 22 57 00 mail@sesg.dk Porthusvej 71 5700 Svendborg

Læs mere

Studie- og ordensregler Faaborg Gymnasium

Studie- og ordensregler Faaborg Gymnasium Studie- og ordensregler Faaborg Gymnasium 24.06.2008 Studie- og ordensreglerne er fastsat af skolens ledelse efter høring i skolens bestyrelse, elevråd og pædagogiske råd. Reglerne er offentliggjort på

Læs mere

Velkommen på Århus Akademi

Velkommen på Århus Akademi Velkommen på Århus Akademi 1. årgang 2018 Rektors velkomst Kære Akademister! Velkommen på Århus Akademi. Vi har glædet os rigtig meget til at møde jer alle sammen. Vi har glædet os til, at I i de næste

Læs mere

Faglighed, Fællesskab, Fremtid. Midtfyns. Sammen bliver vi klogere

Faglighed, Fællesskab, Fremtid. Midtfyns. Sammen bliver vi klogere Faglighed, Fællesskab, Fremtid Midtfyns Gymnasium Sammen bliver vi klogere liv en del af os En helt ny verden åbner sig, når du træder ind ad døren hos os. Med masser af venner, faglige udfordringer og

Læs mere

Velkommen til informationsmøde

Velkommen til informationsmøde Velkommen til informationsmøde Informationsmøde for kommende elever - 7. juni 2016 Årgang 2016-2019 Handelsgymnasiet Roskilde Handelsskole 2 Aftenens program Velkomst ved rektor Jan Mandrup Jacobsen Præsentation

Læs mere

Velkommen til skoleåret 2013/2014

Velkommen til skoleåret 2013/2014 Velkommen til skoleåret 2013/2014 Kære nye elev Velkommen til Horsens Gymnasium. Vi er glade for, at du har valgt os. På Horsens Gymnasium vil du møde et stærkt fællesskab og en høj faglighed og du vil

Læs mere

EUD & EUX Studie- og ordensregler

EUD & EUX Studie- og ordensregler EUD & EUX 2016-2017 Studie- og ordensregler Indhold Studie- og ordensregler for EUD/EUX uddannelsen 3 Almindelig orden og samvær 3 1. Ordensregler 3 2. It-regler 3 3. Sanktioner 4 Fravær og aktiv deltagelse

Læs mere

STUDIE- OG ORDENSREGLER EUD & EUX HADERSLEV HANDELSSKOLE

STUDIE- OG ORDENSREGLER EUD & EUX HADERSLEV HANDELSSKOLE STUDIE- OG ORDENSREGLER EUD & EUX 2017-2018 HADERSLEV HANDELSSKOLE Indhold Studie- og ordensregler for EUD/EUX uddannelsen 3 Almindelig orden og samvær 3 1. Ordensregler 3 2. It-regler 3 3. Sanktioner

Læs mere

Studie- og ordensregler på Hvidovre Gymnasium & HF

Studie- og ordensregler på Hvidovre Gymnasium & HF Den 21. august 2015 Studie- og ordensregler på Hvidovre Gymnasium & HF Studieregler På Hvidovre Gymnasium & HF har vi nogle meget enkle studieregler, som er til for alles bedste. - Du møder til tiden til

Læs mere

Samtaleaften i november. Valg af studieretning. Internetadgang. Vigtige datoer

Samtaleaften i november. Valg af studieretning. Internetadgang. Vigtige datoer Velkommen Lectio p. 2 p. 3 Skema Login til Lectio Fravær Karakter Samtaleaften i november Valg af studieretning Vejledning p. 5 p. 6 p. 6 p. 7 Lærerteams Mentorer Studievejledning Læsekursus & læsevejledning

Læs mere

Studie- og ordensregler på Handelsgymnasiet Ribe

Studie- og ordensregler på Handelsgymnasiet Ribe Studie- og ordensregler på Handelsgymnasiet Ribe Studie- og ordensregler for uddannelserne på Handelsgymnasiet Ribe Formålet med disse studie- og ordensregler er at bidrage til et godt undervisningsmiljø

Læs mere

TUREN GÅR TIL NAG ELEVHÅNDBOG 2008/09

TUREN GÅR TIL NAG ELEVHÅNDBOG 2008/09 TUREN GÅR TIL NAG ELEVHÅNDBOG 2008/09 Administration: På kontoret kan du henvende dig vedr. SU (se også SU), befordingsgodtgørelse (se også Befordringsgodtgørelse) og med spørgsmål og problemer, som ikke

Læs mere

HG/EUD/EUX-uddannelserne 2015-2016. Studie- og ordensregler

HG/EUD/EUX-uddannelserne 2015-2016. Studie- og ordensregler HG/EUD/EUX-uddannelserne 2015-2016 Studie- og ordensregler Indhold Studie- og ordensregler for hg-uddannelsen 3 Almindelig orden og samvær 3 1. Ordensregler 3 2. It-regler 3 3. Sanktioner 4 Fravær og aktiv

Læs mere

VGHF fra A til Z 2016

VGHF fra A til Z 2016 VGHF fra A til Z 2016 Velkommen til Viborg Gymnasium & HF Vi har i denne lille folder samlet praktiske informationer om Viborg Gymnasium & HF, som er en stor skole: I skoleåret 2016/2017 går der ca. 1050

Læs mere

Velkommen og introduktion til nye elever og forældre 1Gt. Teamleder: Nina Tutorer: Aleksander og Emil

Velkommen og introduktion til nye elever og forældre 1Gt. Teamleder: Nina Tutorer: Aleksander og Emil Velkommen og introduktion til nye elever og forældre 1Gt Teamleder: Nina Tutorer: Aleksander og Emil Struktur omkring klassen teamleder, lærerteam og studievejleder Teamleder: Der er knyttet en teamleder

Læs mere

Ordensregler. Hjørring Gymnasium og Hf. M i c r o s o f t. S k o l e v a n g e n 2 3, 9 8 0 0 H j ø r r i n g. T l f : ( + 4 5 ) 9 8 9 2 2 4 3 3

Ordensregler. Hjørring Gymnasium og Hf. M i c r o s o f t. S k o l e v a n g e n 2 3, 9 8 0 0 H j ø r r i n g. T l f : ( + 4 5 ) 9 8 9 2 2 4 3 3 Ordensregler Hjørring Gymnasium og Hf M i c r o s o f t S k o l e v a n g e n 2 3, 9 8 0 0 H j ø r r i n g T l f : ( + 4 5 ) 9 8 9 2 2 4 3 3 F a x : ( + 4 5 ) 9 8 9 0 9 1 9 0 01-10- 2 0 1 2 I. SKOLENS

Læs mere

Studie- og ordensreglement for Høng Gymnasium og HF

Studie- og ordensreglement for Høng Gymnasium og HF Studie- og ordensreglement for Høng Gymnasium og HF Indhold Indledning... 2 Studieregler... 2 Eksamen og årsprøver... 3 Ordensregler... 3 Den digitale dannelse... 4 Særligt for kostelever... 4 Sanktioner...

Læs mere

STUDIE- OG ORDENSREGLER

STUDIE- OG ORDENSREGLER STUDIE- OG ORDENSREGLER 2018-19 INDHOLD Indledning... 1 Studieaktivitet... 2 Ordensregler... 3 Erstatningsansvar... 4 Deltagelse i ekskursioner... 5 IT regler... 5 Klageprocedure... 6 Vald. Poulsens Vej

Læs mere

STUDIE- OG ORDENSREGLER

STUDIE- OG ORDENSREGLER STUDIE- OG ORDENSREGLER 2019-20 INDHOLD Indledning... 1 Studieaktivitet... 2 Ordensregler... 3 Erstatningsansvar... 4 Deltagelse i ekskursioner... 5 IT regler... 5 Sanktioner... 6 Klageprocedure... 6 Vald.

Læs mere

Hvem er vi? Lene Hansen, studievejleder Pernille Dahl, uddannelsesleder

Hvem er vi? Lene Hansen, studievejleder Pernille Dahl, uddannelsesleder Velkommen til BG Hvem er vi? Lene Hansen, studievejleder Pernille Dahl, uddannelsesleder STX og HF Skræddersyede studieretninger og hf-toninger Målrettet forberedelse til videre uddannelse Læring på mange

Læs mere

Studie- og ordensregler for overbygningen på Rudolf Steiner-Skolen i Odense herunder Steiner-HF

Studie- og ordensregler for overbygningen på Rudolf Steiner-Skolen i Odense herunder Steiner-HF Studie- og ordensregler for overbygningen på Rudolf Steiner-Skolen i Odense herunder Steiner-HF Studie- og ordensreglerne er udarbejdet i henhold til Undervisningsministeriets Bekendtgørelse BEK nr. 1077

Læs mere

Kom godt i gang på Thy-Mors HF & VUC

Kom godt i gang på Thy-Mors HF & VUC Kom godt i gang på Thy-Mors HF & VUC I denne folder får du info om: Forventninger Muligheder for støtte og vejledning It på skolen Studie- og ordensregler VUC fra A-Å . Forventninger Jens Otto Madsen,

Læs mere

GSK. Forår Indhold

GSK. Forår Indhold GSK Forår 2017 Indhold GSK... 1 GSK på N. Zahles Gymnasieskole... 2 Fravær og studie- og ordensregler... 2 Lommeregner, computerprogrammer og bøger... 2 Statens Uddannelsesstøtte... 2 Snyd med SU... 3

Læs mere

Velkommen til nye elever og forældre i kommende 1z

Velkommen til nye elever og forældre i kommende 1z Velkommen til nye elever og forældre i kommende 1z Hvem er jeg? Michael Ross Sinclair (MS) Teamleder for klassen Har klassen i Dansk A & Idræt C 1z Studieretning Biologi A Psykologi B Matematik B Alle

Læs mere

VELKOMMEN TIL NYE ELEVER OG FORÆLDRE

VELKOMMEN TIL NYE ELEVER OG FORÆLDRE VELKOMMEN TIL NYE ELEVER OG FORÆLDRE 1T HVEM ER JEG? Nina Westh (NW) Teamleder for 1t Klassens historielærer Underviser også i tysk 1T - STUDIERETNINGEN Klassens studieretningsfag: Biologi (A) Kristian

Læs mere

Fastholdelses- og fraværsprocedure på Sct. Knuds Gymnasium

Fastholdelses- og fraværsprocedure på Sct. Knuds Gymnasium Elevversion Fastholdelses- og fraværsprocedure på Sct. Knuds Gymnasium Indholdsfortegnelse Samlet overblik over fraværshåndteringen... 2 Fraværsregistrering... 2 Fraværsopgørelse... 2 Skriftlig advarsel...

Læs mere

Velkommen introduktion til nye elever og forældre

Velkommen introduktion til nye elever og forældre Velkommen introduktion til nye elever og forældre Struktur omkring klassen teamleder, lærerteam og studievejleder Teamleder: Der er knyttet en teamleder til hver klasse Teamlederen er klassens kontaktlærer

Læs mere

Elevhæfte. Tårnby Gymnasium & HF. Skoleåret 2013-14

Elevhæfte. Tårnby Gymnasium & HF. Skoleåret 2013-14 Elevhæfte Tårnby Gymnasium & HF 3g Skoleåret 2013-14 Redaktionen afsluttet juni/ 2013 Elevhæfte for årgang 2011-2014 3g erne vises dette hæfte (august 2013) Dette hæfte er en oversigt over særlige forløb

Læs mere

Procedure for opfølgning på fravær og manglende afleveringer

Procedure for opfølgning på fravær og manglende afleveringer Procedure for opfølgning på fravær og manglende afleveringer Støtte og hjælpefunktioner Indsatserne for at hjælpe og støtte eleverne gennem deres uddannelse er fordelt på en række forskellige personer

Læs mere

Elevguide. Adresseforandring Hvis du skifter navn, adresse eller telefonnummer, skal du straks meddele dette til skolens kontor.

Elevguide. Adresseforandring Hvis du skifter navn, adresse eller telefonnummer, skal du straks meddele dette til skolens kontor. Elevguide Adresseforandring Hvis du skifter navn, adresse eller telefonnummer, skal du straks meddele dette til skolens kontor. Alkohol og rusmidler Indtagelse af alkohol og rusmidler er ikke tilladt i

Læs mere

Velkommen til Vibenshus Gymnasium. Møde for nye elever 6. juni 2017

Velkommen til Vibenshus Gymnasium. Møde for nye elever 6. juni 2017 Velkommen til Vibenshus Gymnasium Møde for nye elever 6. juni 2017 Aftenens program Velkomst v. rektor Rikke Kirkeskov Sørup Grundforløbet og strukturen efter reformen Præsentation af valgfag i 1.g Organisationen

Læs mere

STUDIE- OG ORDENSREGLER Ingrid Jespersens Gymnasieskole

STUDIE- OG ORDENSREGLER Ingrid Jespersens Gymnasieskole STUDIE- OG ORDENSREGLER Ingrid Jespersens Gymnasieskole Fælles ansvar for en god skole Eleverne på Ingrid Jespersens Gymnasieskole skal udvise en adfærd, der er præget af gensidig hensyntagen, hjælpsomhed

Læs mere

Falstersvej 3-5, Lindevangs Allé 8-12 2000 F. 3815 8500 vuf@vuf.nu

Falstersvej 3-5, Lindevangs Allé 8-12 2000 F. 3815 8500 vuf@vuf.nu Falstersvej 3-5, Lindevangs Allé 8-12 2000 F. 3815 8500 vuf@vuf.nu www.vuf.nu www.vufintern.dk På VUF forventer vi, at kursisterne værner om det gode undervisningsmiljø ved at overholde nogle enkle regler

Læs mere

Velkommen til skoleåret

Velkommen til skoleåret Velkommen til skoleåret 2019-2020 2 3 Kære nye elev og forældre Velkommen til Horsens Gymnasium. SAMMENHOLDET, WOW!! 1.G ER FRA TRIVSELSUNDERSØGELSE Horsens Gymnasium er et godt sted at lære og et godt

Læs mere

STUDENTER- EKSAMEN FOR UNGE MED AUTISME

STUDENTER- EKSAMEN FOR UNGE MED AUTISME STUDENTER- EKSAMEN FOR UNGE MED AUTISME Indhold 3 Velkommen 4 Uddannelsen 5 Fag og opbygning 6 Undervisning i egen fløj 7 Lærere og netværk 7 Kursus 8 Hjælp til afleveringer 8 Lektiecafe 9 Et levende ungdomsmiljø

Læs mere

VGHF fra A til Z 2017

VGHF fra A til Z 2017 VGHF fra A til Z 2017 Velkommen til Viborg Gymnasium & HF Vi har i denne lille folder samlet praktiske informationer om Viborg Gymnasium & HF, som er en stor skole: I skoleåret 2017/2018 går der ca. 1050

Læs mere

Velkommen til INFORMATIONSMØDE

Velkommen til INFORMATIONSMØDE Velkommen til INFORMATIONSMØDE 6. juni 2019 Program Præsentation af skolen og uddannelsen v. uddannelseschef Anne Kirstine Frandsen og uddannelsesleder Jannie Illum Andersen Mød elevudvalg, vejledere og

Læs mere

STUDIE- OG ORDENSREGLER Ingrid Jespersens Gymnasieskole

STUDIE- OG ORDENSREGLER Ingrid Jespersens Gymnasieskole STUDIE- OG ORDENSREGLER Ingrid Jespersens Gymnasieskole Fælles ansvar for en god skole Eleverne på Ingrid Jespersens Gymnasieskole skal udvise en adfærd, der er præget af gensidig hensyntagen, hjælpsomhed

Læs mere

Optagelse er betinget af, at du har gennemført de planlagte afgangsprøver for 9. henholdsvis 10.

Optagelse er betinget af, at du har gennemført de planlagte afgangsprøver for 9. henholdsvis 10. Aabenraa, juli 2018 Kære kommende elev på Vi er glade for at byde dig velkommen til. Vi håber, du glæder dig til at starte hos os. Første gang du skal møde på skolen er onsdag d. 8. august, kl. 8.45. Dagen

Læs mere

RART AT VIDE... VELKOMMEN TIL GG

RART AT VIDE... VELKOMMEN TIL GG RART AT VIDE... VELKOMMEN TIL GG VELKOMMEN! Hjertelig velkommen til dig og dine forældre på Grenaa Gymnasium. Hele personalet glæder sig til at komme i gang med et nyt skoleår, og vi håber, at du vil finde

Læs mere

Velkommen til Vibenshus Gymnasium. Møde for nye elever 7. juni 2018

Velkommen til Vibenshus Gymnasium. Møde for nye elever 7. juni 2018 Velkommen til Vibenshus Gymnasium Møde for nye elever 7. juni 2018 Aftenens program Velkomst v. rektor Rikke Kirkeskov Sørup Grundforløbet og strukturen efter reformen Præsentation af valgfag i 1.g Årets

Læs mere

Hvem er vi? Joan Gjerlev Eriksen Uddannelsesleder HF. Pernille Dahl Uddannelsesleder 1.g

Hvem er vi? Joan Gjerlev Eriksen Uddannelsesleder HF. Pernille Dahl Uddannelsesleder 1.g Velkommen til BG Hvem er vi? Joan Gjerlev Eriksen Uddannelsesleder HF Pernille Dahl Uddannelsesleder 1.g STX og HF Skræddersyede studieretninger og hf-toninger Målrettet forberedelse til videre uddannelse

Læs mere

Velkommen til nye elever og forældre i kommende 1Gw

Velkommen til nye elever og forældre i kommende 1Gw Velkommen til nye elever og forældre i kommende 1Gw Hvem er vi Mette Rude (MR@norreg.dk) Teamleder for klassen i Grundforløbet Kemi (A, B og C niveau) Erhvervsøkonomi (c niveau) Tutorer: Mathilde og Katrine

Læs mere

VELKOMMEN TIL VIBENSHUS GYMNASIUM MØDE FOR NYE ELEVER 6. JUNI 2019

VELKOMMEN TIL VIBENSHUS GYMNASIUM MØDE FOR NYE ELEVER 6. JUNI 2019 VELKOMMEN TIL VIBENSHUS GYMNASIUM MØDE FOR NYE ELEVER 6. JUNI 2019 1 PROGRAM Velkomst v. rektor Rikke Kirkeskov Sørup Struktur og grundforløb Årets gang ---------------- Eleverne fordeler sig I mindre

Læs mere

Procedure for opfølgning på fravær og manglende afleveringer

Procedure for opfølgning på fravær og manglende afleveringer Procedure for opfølgning på fravær og manglende afleveringer Støtte og hjælpefunktioner Indsatserne for at hjælpe og støtte eleverne gennem deres uddannelse er fordelt på en række forskellige personer

Læs mere

VELKOMMEN TIL ELEVER OG FORÆLDRE I 1.B T E A M L E D E R O G E N G E L S K L Æ R E R : N I N A E L L E B Y E L A R S S O N

VELKOMMEN TIL ELEVER OG FORÆLDRE I 1.B T E A M L E D E R O G E N G E L S K L Æ R E R : N I N A E L L E B Y E L A R S S O N VELKOMMEN TIL ELEVER OG FORÆLDRE I 1.B T E A M L E D E R O G E N G E L S K L Æ R E R : N I N A E L L E B Y E L A R S S O N 1.BS STUDIERETNINGER Sprog, samfund og visuel kommunikation med Fransk Sprog,

Læs mere

FAQ. for OTG. Skoleåret 2013/14

FAQ. for OTG. Skoleåret 2013/14 FAQ for OTG Skoleåret 2013/14 Skolestart: fredag d. 9. august kl. 9.00 FAQ Bibliotek Er der bibliotek på skolen? Skolen har et mindre bibliotek i lokale 4-5. Åbningstider: mandag og onsdag kl. 9.00-15.30.

Læs mere

Cykler stilles i cykelparkeringen bag gymnastiksalene. Der afholdes cyklistprøve i 5. eller 6.kl.

Cykler stilles i cykelparkeringen bag gymnastiksalene. Der afholdes cyklistprøve i 5. eller 6.kl. ABC for 3.-6.kl. april 2013 ADRESSEÆNDRING ANSVAR BESTYRELSE BIRKEN BOLDBANER BØGER CYKLER CYKELHJELM DELETIMER EKSTRA FRI ELEVRÅD FERIEPLAN FORSIKRING Husk at give skolen besked via ForældreIntra om adresse-

Læs mere

Kom godt i gang på Thy-Mors HF & VUC

Kom godt i gang på Thy-Mors HF & VUC Kom godt i gang på Thy-Mors HF & VUC Skoleåret 2019-2020 I denne folder får du info om: Forventninger Muligheder for støtte og vejledning It på skolen Studie- og ordensregler VUC fra A-Å . Forventninger

Læs mere

Velkommen til nye elever og forældre i kommende 1z

Velkommen til nye elever og forældre i kommende 1z Velkommen til nye elever og forældre i kommende 1z Hvem er jeg? Johan Christian Damsgaard (JC) Teamleder for klassen Dansk og musik 1z i dansk 1z Studieretning Biologi A Psykologi B Matematik B Alle har

Læs mere

Velkommen til Paderup Gymnasium

Velkommen til Paderup Gymnasium Velkommen! 2018-19 Velkommen til Paderup Gymnasium Kære nye elev! Vi har glædet os meget til at tage imod dig. Du kan i denne folder læse om dit nye gymnasium, og på vores hjemmeside kan du finde meget

Læs mere

Hvem er vi, hvem er I?

Hvem er vi, hvem er I? Velkommen 1Gu!! Hvem er vi, hvem er I? Teamleder: Sarah Thorsøe Wind (Biologi, Biotek, Engelsk) Tutorer: Emil og Nynne (nuværende 1u-studieretning) Kommende 1Gu: 29 elever Struktur omkring klassen teamleder,

Læs mere

Teknisk Gymnasium Silkeborg. Studiehåndbog. Generel information

Teknisk Gymnasium Silkeborg. Studiehåndbog. Generel information Teknisk Gymnasium Silkeborg Studiehåndbog HTX fra A Å side 2 Generel information side 6 HTX fra A - Å Adgang til skolen Normal åbningstid er 7.00 til 16.00. Uden for disse tider må I gerne benytte HTXs

Læs mere

Velkommen til Nørre G og 1Gb

Velkommen til Nørre G og 1Gb Velkommen til Nørre G og 1Gb Program Præsentation af teamleder og tutor Divs. informationer om at være elev på NG Kommende 1b elever laver aktivitet med tutorerne forældre og teamleder går ud Fælles afslutning

Læs mere

ÅRHUS AKADEMI HF & STUDENTERKURSUS ORIENTERING OM. Studenterkursus

ÅRHUS AKADEMI HF & STUDENTERKURSUS ORIENTERING OM. Studenterkursus ÅRHUS AKADEMI HF & STUDENTERKURSUS ORIENTERING OM Studenterkursus Hvad er Århus Akademi? Århus Akademi er et af de få steder i landet, hvor du kan tage en studentereksamen, STX, på 2 år. Vi starter 2-3

Læs mere

Skolebestyrelsesmøde Give skole Torsdag den 14. september 2006 kl. 19.00 21.00 Søndermarkafdelingen

Skolebestyrelsesmøde Give skole Torsdag den 14. september 2006 kl. 19.00 21.00 Søndermarkafdelingen Skolebestyrelsesmøde Give skole Torsdag den 14. september 2006 kl. 19.00 21.00 Søndermarkafdelingen Fraværende: Vibeke Whitt, Annemarie, Leif Søndergård DAGSORDEN 54/1 Godkendelse af referat fra sidste

Læs mere

Studie- og ordensregler UCH

Studie- og ordensregler UCH Studie- og ordensregler UCH UCH s studie- og ordensregler er gældende for alle elever på UCH. De enkelte afdelinger har suppleret dette regelsæt med nogle afdelingsspecifikke regler, og du må derfor også

Læs mere

Formålet med denne pjece er at gøre det lettere for dig at finde rundt i det store hus på Falstersvej.

Formålet med denne pjece er at gøre det lettere for dig at finde rundt i det store hus på Falstersvej. Falstersvej 3-5 Formålet med denne pjece er at gøre det lettere for dig at finde rundt i det store hus på Falstersvej. VUF består af to bygninger: Falstersvej 3-5 og Lindevangs Allé 8-12 VUF's bogdepot

Læs mere

NIELS STEENSENS GYMNASIUM INTROFORLØB FOR 1.g 2016 VELKOMMEN INTROFORLØBETS AKTIVITETER

NIELS STEENSENS GYMNASIUM INTROFORLØB FOR 1.g 2016 VELKOMMEN INTROFORLØBETS AKTIVITETER NIELS STEENSENS GYMNASIUM INTROFORLØB FOR 1.g 2016 VELKOMMEN INTROFORLØBETS AKTIVITETER INTROFORLØB PROGRAM: 1.g Her følger programmet for introforløbets aktiviteter. Det normale skema vil du kunne se

Læs mere

Introaften. Velkommen til nye elever og forældre i kommende 1t

Introaften. Velkommen til nye elever og forældre i kommende 1t Introaften Velkommen til nye elever og forældre i kommende 1t Hvem er jeg? Jørgen Dan (Da) Teamleder for klassen Samfundsfag, idræt og studievejleder 1t i Samfundsfag på A-niveau i alle 3 år 1t Studieretning

Læs mere

Velkommen og introduktion til nye elever og forældre

Velkommen og introduktion til nye elever og forældre Velkommen og introduktion til nye elever og forældre Teamleder: Struktur omkring klassen Klasselærer teamleder, lærerteam og studievejleder Teamlederen sørger for det faglige og sociale samarbejde omkring

Læs mere

MINI A-B-C FOR NYE ELEVER VEJLE TEKNISKE GYMNASIUM BYDER VELKOMMEN TIL SKOLEÅRET 2017/2018

MINI A-B-C FOR NYE ELEVER VEJLE TEKNISKE GYMNASIUM BYDER VELKOMMEN TIL SKOLEÅRET 2017/2018 MINI A-B-C FOR NYE ELEVER VEJLE TEKNISKE GYMNASIUM BYDER VELKOMMEN TIL SKOLEÅRET 2017/2018 Vi er glade for at byde dig velkommen på Vejle Tekniske gymnasium. Vi har samlet et par praktiske informationer

Læs mere

Studieregler. Vi forudsætter derfor, at du arbejder med lyst og viser god vilje til at følge undervisningen.

Studieregler. Vi forudsætter derfor, at du arbejder med lyst og viser god vilje til at følge undervisningen. Da du er elev på et relativt stort HandelsGymnasium med ca. 450 elever, er det naturligt for os, at give dig nogle praktiske oplysninger i forbindelse med din uddannelse. Studieregler Du har - som alle

Læs mere

Velkommen til nye elever og forældre i kommende 1.z

Velkommen til nye elever og forældre i kommende 1.z Velkommen til nye elever og forældre i kommende 1.z Hvem er vi? Line Thorsteinsson (LR) Teamleder for klassen Biologi og idræt 1z i biologi på A-niveau og nogle af jer til idræt på c-niveau Tutorerne

Læs mere

Velkommen til orienteringsaften for Teknisk Gymnasium htx årgang !

Velkommen til orienteringsaften for Teknisk Gymnasium htx årgang ! Velkommen til orienteringsaften for Teknisk Gymnasium htx årgang 2018-21! 48290000 info@esnord.dk 1 www.esnord.dk Til stede i aften: Rektor Vibeke Johnsen Vicerektor Gisela Tolstoy Studievejleder, lærere

Læs mere

Velkommen til Paderup Gymnasium. Værdigrundlag og profil. Paderup Gymnasium er et alment gymnasium, som er både studieforberedende og alment dannende.

Velkommen til Paderup Gymnasium. Værdigrundlag og profil. Paderup Gymnasium er et alment gymnasium, som er både studieforberedende og alment dannende. 2009 Velkommen til Paderup Gymnasium Værdigrundlag og profil Paderup Gymnasium er et alment gymnasium, som er både studieforberedende og alment dannende. Udover det faglige, der selvsagt skal være i top,

Læs mere

Velkommen til skoleåret

Velkommen til skoleåret Velkommen til skoleåret 2017-2018 2 3 Kære nye elev og forældre SAMMENHOLDET, WOW!! 1.G ER FRA TRIVSELSUNDERSØGELSE Velkommen til Horsens Gymnasium. Horsens Gymnasium er et godt sted at lære og et godt

Læs mere

Velkommen til kommende elever og forældre i 1a

Velkommen til kommende elever og forældre i 1a Velkommen til kommende elever og forældre i 1a Hvem er vi? Karin Waaben (KW). Teamleder for 1a Frederikke & Benedikte (2a). Tutorer for 1a 1. Supersproglig studieretning 1a - Klassens fag 4. Sprog, samfund

Læs mere

Studie- og ordensregler. for Aalborg Handelsgymnasium

Studie- og ordensregler. for Aalborg Handelsgymnasium Studie- og ordensregler for Aalborg Handelsgymnasium Studie- og ordensregler for Handelsgymnasiet Studie- og ordensreglerne er fastlagt i henhold til gældende lov og bekendtgørelse om hhx. De konkrete

Læs mere

Gem dette hæfte - du får brug for det. HG - Velkommen 2014-15. zbc.dk. Vordingborg. Chr. Richardtsvej 43 4760 Vordingborg Tlf.

Gem dette hæfte - du får brug for det. HG - Velkommen 2014-15. zbc.dk. Vordingborg. Chr. Richardtsvej 43 4760 Vordingborg Tlf. HG - Velkommen 2014-15 Vordingborg Gem dette hæfte - du får brug for det zealand business college Chr. Richardtsvej 43 4760 Vordingborg Tlf. 5578 8888 zbc.dk Kære nye hg-elever Velkommen til Handelsskolernes

Læs mere

2015-2016. Velkommen. Laborant- og miljøteknologuddannelsen

2015-2016. Velkommen. Laborant- og miljøteknologuddannelsen 2015-2016 Velkommen Laborant- og miljøteknologuddannelsen Velkommen Velkommen til Cphbusiness Laboratorie og Miljø Velkomstfolderen er en praktisk guide i alfabetisk orden, hvor du kan finde generelle

Læs mere

Faglighed, fornyelse og fællesskab. www.gladgym.dk

Faglighed, fornyelse og fællesskab. www.gladgym.dk 2014 www.gladgym.dk Faglighed, fornyelse og fællesskab Velkommen til Gladsaxe gymnasium Kære kommende GG-1 g er Efter sommerferien starter et spændende nyt kapitel i dit liv og i dette hæfte kan du få

Læs mere

Studie- og ordensregler HG

Studie- og ordensregler HG 1 Studie- og ordensregler HG 1.0 Almindelige regler for orden og samvær... 4 1.1. Normer for adfærd/skolens værdier... 4 1. Ansvarlighed... 4 2. Samarbejde... 4 3. Tillid... 4 4. Ordentlighed... 4 5. Nærvær...

Læs mere

Velkommen til nye elever og forældre i kommende 1r og 1x

Velkommen til nye elever og forældre i kommende 1r og 1x + Velkommen til nye elever og forældre i kommende 1r og 1x + Hvem er vi? Lise Grønlund (LG) Teamleder for klassen 1r Matematik, kemi og biotek Kim Vedel Pedersen (KP) Teamleder for klassen 1x Matematik

Læs mere

Velkommen til vores nye elever og deres forældre

Velkommen til vores nye elever og deres forældre Velkommen til vores nye elever og deres forældre Program: 19.00 Velkomst og informationer 19.30 Ud i klasserne Der er mere plads på første sal! 1 Aftenens program Strukturen på Handelsgymnasiet Studie-

Læs mere

Horsens Gymnasium. ekskursion til udlandet må jeg indrømme, at jeg tog fejl. Du er velkommen til at kontakte skolen, hvis du har spørgsmål.

Horsens Gymnasium. ekskursion til udlandet må jeg indrømme, at jeg tog fejl. Du er velkommen til at kontakte skolen, hvis du har spørgsmål. Gå på... Horsens Gymnasium Horsens Gymnasium er et godt sted at lære og et godt sted at være. Vi ved, at hvis vores elever trives på skolen og oplever et godt fællesskab med deres klassekammerater og på

Læs mere

Studie- og ordensregler

Studie- og ordensregler Studie- og ordensregler Med henvisning til bekendtgørelse nr. 1222 af 4.12.2006 og senere. INDLEDNING 2 OM STUDIE- OG ORDENSREGLERNE 2 1. AKTIV DELTAGELSE I UNDERVISNINGEN 3 2. PROCEDURE VED SNYD I FORBINDELSE

Læs mere

Velkommen på Esbjerg Gymnasium

Velkommen på Esbjerg Gymnasium Velkommen på Esbjerg Gymnasium Velkommen på EG Kære kommende 1.g er & 1.hf er Om kort tid starter du på Esbjerg Gymnasium. Det bliver starten på en rejse mod viden, oplevelser, nye venskaber og udfordringer.

Læs mere

System til Kvalitetsudvikling og Resultatvurdering

System til Kvalitetsudvikling og Resultatvurdering System til Kvalitetsudvikling og Resultatvurdering Baggrund og overordnet formål: Systemet er udarbejdet i henhold til Bekendtgørelse nr. 23 af 11. januar 2005 om Kvalitetsudvikling og resultatvurdering

Læs mere

Studie- og ordensregler

Studie- og ordensregler Studie- og ordensregler Vi er glade for, at du har valgt HTX-uddannelsen på Teknisk Gymnasium i Silkeborg. Du kan se frem til 3 år, hvor vi har fokus på din faglige og personlige udvikling, mens du samtidig

Læs mere

ORIENTERING OM STX PÅ 2 ÅR 2015-16

ORIENTERING OM STX PÅ 2 ÅR 2015-16 ORIENTERING OM STX PÅ 2 ÅR 2015-16 Hvad er Århus Akademi? Århus Akademi er et af de få steder i landet, hvor du kan tage en studentereksamen, STX, på 2 år. Vi starter 2-3 klasser på det 2-årige STX hvert

Læs mere

VELKOMMEN TIL ELEVER OG FORÆLDRE I 1. C

VELKOMMEN TIL ELEVER OG FORÆLDRE I 1. C VELKOMMEN TIL ELEVER OG FORÆLDRE I 1. C STRUKTUR OMKRING KLASSEN TEAMLEDER, LÆRERTEAM OG STUDIEVEJLEDER TEAMLEDEREN Klassens kontaktlærer Sørger for det faglige og sociale samarbejde Informerer elever

Læs mere

Helsinge Gymnasium a, b... z

Helsinge Gymnasium a, b... z Skoleåret 2006-2007 er det sidste med to parallelle bekendtgørelser i gymnasieskolen. Vi bestræber os på at præcisere, hvis der er forhold, som kun er gældende for elever efter hhv. ny eller gammel ordning.

Læs mere

Studie-og ordensregler

Studie-og ordensregler Studie-og ordensregler På VUC Roskilde tager vi i studie- og ordensregler udgangspunkt i gældende lovgivning samt de 4 værdier, som er udgangspunkt for VUC Roskildes værdigrundlag. Mangfoldighed: Fordi

Læs mere

Velkommen til infoaften

Velkommen til infoaften Velkommen til infoaften Program Velkomst 19.00 Opdeling elever forældre 19.20 Afslutning ca. 20.20 71 piger og 124 drenge. 34 af jer er 15 år 103 af jer er 16 år 54 af jer er 17 år 1 af jer er 18 år 1

Læs mere

Ta en 2-årig HF og kom videre

Ta en 2-årig HF og kom videre 2-årig HF Ta en 2-årig HF og kom videre Med en HF-eksamen kan du få adgang til din drømmeuddannelse Du kan få adgang til: Kortere videregående uddannelser som f.eks. laborant, farmakonom, logistikøkonom

Læs mere

STX ELEVTRIVSELSUNDERSØGELSER

STX ELEVTRIVSELSUNDERSØGELSER ROSBORG GYMNASIUM & HF STX ELEVTRIVSELSUNDERSØGELSER 21-216 BENCHMARKINGRAPPORT ASPEKT R&D A/S Rosborg Gymnasium & HF - STX Elevtrivselsundersøgelser 21-216 Læsevejledning Denne benchmarkingrapport har

Læs mere

Studie- og ordensreglement for Næstved Tekniske Gymnasium på EUC Sjælland. Udgangspunkt:

Studie- og ordensreglement for Næstved Tekniske Gymnasium på EUC Sjælland. Udgangspunkt: Studie- og ordensreglement for Næstved Tekniske Gymnasium på EUC Sjælland. Udgangspunkt: Studie- og ordensreglementet tager udgangspunkt i/understøtter skolens værdier om: et godt sted at være et godt

Læs mere

Velkommen og introduktion til nye elever og forældre. 1m: teamleder: Nanna Sig Kramer

Velkommen og introduktion til nye elever og forældre. 1m: teamleder: Nanna Sig Kramer Velkommen og introduktion til nye elever og forældre 1m: teamleder: Nanna Sig Kramer Struktur omkring klassen teamleder, lærerteam og studievejleder Teamleder: Der er knyttet en teamleder til hver klasse

Læs mere

Studie- og ordensregler for Gammel Hellerup Gymnasium 2018

Studie- og ordensregler for Gammel Hellerup Gymnasium 2018 Studie- og ordensregler for Gammel Hellerup Gymnasium 2018 Grundlaget for Gammel Hellerup Gymnasiums studie- og ordensregler er skolens værdier om faglighed, fællesskab og mangfoldighed. Dette værdigrundlag

Læs mere

Studie- og ordensregler for Akademisk Studenterkursus

Studie- og ordensregler for Akademisk Studenterkursus Studie- og ordensregler for Akademisk Studenterkursus Studie - og ordensreglerne er udstedt i henhold til Bekendtgørelse om studie- og ordensregler i de gymnasiale uddannelser og vejledningen til denne.

Læs mere

PIXI-BOG 1AX 2015-2016

PIXI-BOG 1AX 2015-2016 PIXI-BOG 1AX 2015-2016 INDHOLD: SIDE: ÅRSPLAN I STIKORD 2 AP 3 AT 1 og 2 3-4 LECTIO 5 SRO 6 STUDIETURE 6 TERMINSPRØVER 6 ÅRSPRØVER 6 ÅRSPLAN I STIKORD: Uge 35 Uge 37 Uge 43 Uge 50/51 Uge 4/5 Uge 9/10 Uge

Læs mere

Elevtrivselsundersøgelsen 2016 For de gymnasiale uddannelser

Elevtrivselsundersøgelsen 2016 For de gymnasiale uddannelser Elevtrivselsundersøgelsen 216 For de gymnasiale uddannelser Svarprocent: 83% (53 besvarelser ud af 8 mulige) Formål Undersøge elevernes trivsel Resultater bruges i forbindelse med UMV og nye indsatsområder

Læs mere

VGHF fra A til Z 2018

VGHF fra A til Z 2018 VGHF fra A til Z 2018 Velkommen til Viborg Gymnasium & HF Her har vi samlet praktiske informationer om Viborg Gymnasium & HF. I skoleåret 2018/2019 går der ca. 950 elever på skolen, og der er ansat ca.

Læs mere

Tag din naturvidenskabelige studentereksamen på Københavns Tekniske Gymnasium. HTX-student. HTX-student

Tag din naturvidenskabelige studentereksamen på Københavns Tekniske Gymnasium. HTX-student. HTX-student Tag din naturvidenskabelige studentereksamen på Københavns Tekniske Gymnasium - i Valby elle r på Østerbro HTX-student HTX-student Htx kort og kontant Htx (teknisk gymnasium) er en af de tre muligheder,

Læs mere