Bilag 3 Interview med Sofie O & Sophie

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Bilag 3 Interview med Sofie O & Sophie"

Transkript

1 Bilag 3 Interview med Sofie O & Sophie I: Nå, først vil jeg bare høre om ikke i bare vil præsenterer jer selv og så lige fortælle kort noget om jer selv. Ikke noget med Højskolen, men bare hvad i laver og hvor gamle i er. Sofie O: Skulle vi kalde hinanden noget forskelligt? I: Ja, har en af jer et mellemnavn, et kælenavn? Kunne vi kalde dig for Sofie O? Sofie O: Ja, Sofie O det er fint nok, det er bare mit efternavn. I: Ja, Sofie O, hvis du bare starter med at fortælle lidt om dig selv. Sofie O: Jeg hedder Sofie Olsen og jeg er 21 år og jeg er lige flyttet til København her i oktober måned fra Ringsted af og jeg studerer til Fysioterapeut på Metropol. I: Hvad med dig Sophie? Sophie: Jeg hedder Sophie og jeg er lige flyttet til Islandsbrygge. Har boet på Nørrebro i noget tid og så studerer jeg til sygeplejerske på Metropol. Men har søgt ind på lægestudiet. I: Og hvor gammel var du? Sophie: Jeg er 23. I: Hvornår rejste i med Højskolen? Bare lige så vi har årstallene. Sofie O: Jeg rejste fra november år 2014 til februar år Sophie: Og jeg var af sted fra marts 2015 til juni I: Helt generelt, hvilke sociale platforme følger i? Sofie 0: Jeg følger Facebook, Instagram og Snapchat. Jeg har også en Twitter, men bruger den ikke. I: Okay. Sophie: Jeg har også Facebook, Instagram og Snapchat. Jeg bruger klart mest Facebook. I: Hvad med dig, Sofie O? Sofie O: Jeg bruget nok, altså til at slå noget op, så er det nok mest på Instagram. Jeg slår aldrig noget op på Facebook, med mindre det virkelig er godt. I: Så hvad kan i bedst lide af de platforme?

2 Sofie O: Altså, det tror jeg lidt kommer an på, hvad humør man er i. Altså Instagram, det er sådan lidt mere, hvis man skal se nogle flotte billeder og hvad folk laver. Og Facebook det er sådan lidt mere for mig et nyheds- feed. Sophie: jeg følger mest med på Facebook og bruger det til at have kontakt med folk. Men hvis jeg skal slå noget op, så bliver det også mest på Instagram. Snapchat det er til at følge venner og se deres billeder, men bruger det heller ikke særlig meget til selv at sende billeder. I: Hvor længe har i fulgt Højskolen på deres sociale medier? Sofie O: Da jeg tilmeldte mig rejsen, der var det ret spontant, så jeg tror først, jeg begyndte at følge dem på Instagram, da jeg fandt ud af, de havde Instagram og det gjorde jeg så på turen. Da jeg var ude og rejse, der var det, at de virkelig begyndte at bruge Instagram. I: Hvilke platforme hos Højskolen følger du? Sofie O: Altså jeg har bare den der hedder Højskolen.dk på Instagram. Nogle gange kan man også søge på hashtagget Højskolen.dk og så kan man se, hvad folk lægger op fra rejserne. I: Hvordan kan det være, at det lige er det, du følger? Sofie O: Det er der, hvor de hele tiden opdaterer for hvor de er henne i verden og da man selv var af sted lagde de også mange billeder op af ens egen gruppe. Så det er selvfølgelig for at vide, hvorhenne de er nu og så er det bare rart at se nogle af de mennesker, man kender, når de lægger billeder op. Og når man så kender nogle, som er på en tur, så bliver man lidt nysgerrig. I: Og hvilke platforme følger du fra Højskolen, Sophie? Sophie: Jeg følger Facebook og Instagram og Snapchat. Men jeg bruger det også kun bare for at få en reminder om, at det var mig for et år siden. Sofie O: Jeg følger altså også Snapchat og Facebook. I: Nu skal i forestille jer, at virksomheder gør alt for at få jeres opmærksomhed på de sociale medier. Med et in mind, hvad skal der så til for lige netop at fange jeres opmærksomhed i sådan et samfund? Sophie: Enten så skal det være meget anderledes. I: Det er et godt ord hvordan anderledes, tror du? Sophie: Jamen, det skal skille sig ud. Det skal være noget med nogle symboler, man ikke havde regnet med. Altså hvis man f.eks. kender mærket og så ser man så noget helt andet. Så

3 tænker man bare: hvad fanden sker der her? Eller også så skal det være noget med farver og noget der går i kontrast. I: Hvad tror du fanger dig mest, billede eller video? Sophie: Ikke video det er bare irriterende. Altså det er mest sådan nogle billeder, hvor der er nogle kontrastfarver. I: Og hvad med dig, Sofie O? Sofie O: Den er svær at svare på, for jeg tror, at min nyheds- feed er jo egentlig bygget op på det man interesserer sig for. Så hvis jeg har været inde og kigge på mange rejsebilleder, så er det lidt som om, at de kommer først. I: Men hvis du fjerne blikket fra det, hvad er så helt basalt det du bliver fanget af? Sofie O: Altså jeg kan godt lide, når det er anderledes og hvor det er flotte billeder og man kan se, hvad det forestiller. Noget hvor man kan se, at der er blevet gjort lidt ekstra. I: Hvordan blev i til at starte med introduceret til Højskolen? Sophie: Jeg var lige kommet frem til, at jeg skulle have et sabbatår mere og var lige flyttet og havde tænkt, jeg skulle rejse alene og så lige pludselig, så blev det for meget og så søgte jeg bare. Jeg tror faktisk, det poppede frem, da jeg søgte på en anden højskole på Google og så synes jeg bare, at det lød mega fedt. Det lød ligesom nogle værdier, som snakkede til mig. I: Så det var ligesom den måde, hvorpå de fangede dig? Hvad fangede dig helt præcist ved Højskolen? Sophie: Jeg tror, det rigtig meget var destinationerne, som fangede mig og så det de skrev om, altså deres værdier. Sofie O: Jeg stod lidt og kom ind en standby- plads til min uddannelse, så jeg skulle starte vinter og ikke sommer og jeg ville ikke arbejde så lang tid mere og så havde jeg kigget på nogle rejser, men der var bare ikke nogle, der rigtig havde fanget min opmærksomhed og så helt tilfældigt, så vist min veninde mig så noget om Højskolen.dk. vi havde begge to kigget på Adventure (Hearts) og nogle andre og så lige pludselig, så dukkede Højskolen op og det havde vi aldrig hørt om før, fordi det ikke var lige så fremme på det tidspunkt. Det de skrev på deres hjemmeside, var det der fangede min opmærksomhed. Når man læste på Adventure (Hearts) og Dansk Studiecenter, så gjorde de det ikke med samme sjæl. Det var i hvert fald det der fangede mig og man kunne virkelige mærke, at de brændte for det de lavede. I: Hvordan skilte Højskolen sig ud i forhold til de andre muligheder, der er?

4 Sofie O: Man kunne se, at der ikke var blevet gjort særlig meget ud af hjemmesiden på det tidspunkt, men når du så læste om de forskellige rejsedestinationer, hvilket også fangede mig, så kunne jeg bare mærke, at de virkelig havde lagt sjæl i det, de skrev, hvor det ikke bare var, at nu kom du ud og oplevede noget adventure, men du får faktisk også noget med hjem sådan personlig erfaring. Hvor de andre fokuserede lidt mere på adventure. I: Altså højskolen brugte lidt mere ærlig markedsføring og knap så aggressiv? Sofie O: Ja, det kan man godt sige. Altså de er ikke aggressive overhovedet, men de værdier, som de fokuserer på, det er meget sådan fællesskab og du får sindssygt mange oplevelser samt du kommer hjem med personlige værdier. I: Hvis vi lige holder fast i fællesskab og værdier hvad synes i så om deres posts på de forskellige platforme? Er det anderledes at følge dem i forhold til andre virksomheder? Sofie O: Det de gør, er f.eks., at de har mange elevbreve, hvor man hører en der er af sted nu, snakke om, hvad de laver i hverdagen og hvad de får ud af det, selvom de kun har været af sted i en uge. Jeg synes, de snakker lidt mere til mig som person, hvor de andre er sådan mere kom på en fed tur og prøv det og det og det og så brug en masse penge. Sophie: Jeg synes også, de er gode til at udvælge deres billeder. De tager nogle billeder, der giver mening og det er ikke bare fordi det er ved at være tid til at lægge et nyt billede op. Det er et gruppebillede eller holdet har oplevet det her. I: Så hvad bliver i fanget af? Sofie O: Billederne er tit nogle, som eleverne selv har taget. Tit kan man se, at nu gik mit billede lige igen. Det er ikke billeder, hvor man tænker, at det er photoshop et, det er meget nede på jorden. Selvfølgelig er der flotte farver, men det ser ikke så fake ud. I: Stefan nævnte, at det typisk er noget som man ikke lige kan opleve i baghaven er det noget, som også har spillet ind? Sophie: Helt sikkert. Altså jeg var af sted på Nepal og Borneo, hvor et af billederne var af en orangutang og det var da helt sikkert noget, som tiltrak min opmærksomhed det skal jeg da ud og se. Så det at de bruger de her lækre billeder, hvor man kan se, at man kan komme ud og opleve en masse spændende ting og ikke kun skriver om det, det giver sindssygt meget Sofie O: Og når man sidder herhjemme, hvor det sner og regner og er koldt og man så ser noget nede fra Hawaiis Bounty strand, så bliver man da helt klart tiltrukket af det.

5 I: Føler i, at i kan respondere på den kommunikation, som Højskolen udfører? Sofie O: Altså det føler jeg i hvert fald. Der var på et tidspunkt, hvor Claus (direktøren) skrev til mig, fordi han ville have mig til at skrive noget om min tur og så var der en, som var af sted nu, som også skrev om hendes tur og så flettede vi vores historier sammen og det kom frem på deres officielle side. I: I forhold til de platforme, som Højskolen benytter sig af, hvor føler i så, at i bedst kan respondere? Hvad er forskellen mellem Snapchat og Facebook? Sofie O: Altså Facebook, det kan du kommentere noget og du kan like, hvor at på Instagram der er ikke så meget at kommentere på, men der liker man mest. På Snapchat, der kan du jo godt sende en snap til dem, men der er jo tusindvis af følgere, så man ved, at man ikke får et svar tilbage. I: Hvad med dig, Sophie? Sophie: Ja, altså jeg ville nok også kommentere på Facebook. Instagram, jo jeg liker hvis det er venner, familie osv., men ellers så synes jeg, at Instagram er lidt mere upersonlig. I: mere end Facebook? Sophie: Ja, fordi på Instagram der er du også selv mere upersonlig, fordi der står jo bare dit navn folk ved ikke hvem du er. Men hvis du er på Facebook, så kan folk gå ind og se, hvem du er. I: Så hvilken type relation føler i, at de forskellige platforme har? Sophie: Både Snapchat og Instagram er jo bare sådan en uformel, nem måde at følge lidt med, hvor Facebook, der kan man mere give sig selv til kende og være med. I forhold til mig selv, så læser jeg kommentarer på Facebook, men i forhold til Instagram, så sker det ikke så tit. I: Hvad med dig, Sofie O, kunne du finde på at give din mening til kende? Sofie O: Jeg gør det ikke så tit. Men hvis det er et opslag, hvor jeg er tagget i, så kommenterer jeg, men jeg kommenterer ikke på sådan et opslag, hvor jeg ikke ved hvem personerne er. Sophie: Jeg tror også, det kommer an på, hvad det er for et opslag. For nogle gange slår de jo noget op, ikke om holdene, men om deres politik eller deres værdier. Da jeg var af sted i Nepal, der var der jordskælv og det skrev de noget om og det kunne jeg godt selv have fundet på at kommentere på og skrive håber i er okey eller sådan noget.

6 I: Jeg ved godt, vi har snakket lidt om det, men hvad er mest interessant at følge? Og hvorfor? Sofie O: Jeg synes stadig, det er Facebook, for der kommer flere ord på. Hvor på Instagram der kommer billedet og ikke altid al teksten. I: Føler i, at Højskolen prøver at inddrage jer i deres markedsføring? Sophie: Altså det har de jo så gjort. F.eks. når man var af sted, der har de jo både tagget en og så kan ens familie og venner jo se det. Også selvom man er kommet hjem, så har man jo taget nogle skidegode billeder og så har man jo bare sendt billederne til dem og så bruger de billederne og så tagger de én igen. Så de bruger jo en, kan man sige altså i deres markedsføring. I: hvordan tror i, at man som virksomhed kan skille sig ud på de sociale medier? Sofie O: Vi (hun refererer her til Sophie) sidder i ambassadørkorpset, hvor vi sidder og snakker om videreudvikling af Højskolen osv. De vil jo også hele tiden blive bedre og bedre og der bruger de tit os, hvor vi giver vores mening til kende om hvad vi synes. Der var på et tidspunkt, hvor vi havde en diskussion, hvor at de kunne købe et eller andet, så når man så havde købt en tur med Højskolen, så kunne man via det sige, at jeg tjekkede ind med Højskolen og skal rejse om f.eks. 6 måneder. Her diskuterede vi om vi ville bruge det, hvor det jo egentlig ville give sindssygt godt på de sociale medier, men hvor vi samtidig følte, at det ikke var vores (Højskolens) værdi. Det bliver for overfladisk. Der er ikke den her menneskelige ting og det er slet ikke det, vi går ind for. Det skal ikke være for flyvsk eller for overfladisk. I: hvordan føler i så, at Højskolen skiller sig ud? Sofie O: F.eks. på Snapchat, så er der en af eleverne, som overtager deres konto for en dag og så kan man følge med en hel dag. Så afholder vi interessegruppe, hvor man ikke er helt sikker på om man skal tilmelde sig rejsen, men du kan få en masse info omkring turen. Her er der både gamle elever, som poster billeder og man kan stille en masse spørgsmål, hvis man er i tvivl om noget og her får de så også at vide, at vi er på Instagram og Snapchat. Via billederne så kan man se, at det rent faktisk er det, som man kan komme ud og opleve og at det ikke bare er nogle falske billeder, som er blevet lagt op. I: Ordet kreativitet hvad synes i om det? Er det vigtigt?

7 Sophie: Det synes jeg helt klart er vigtigt for at kunne promovere sig selv og nå ud til flere mennesker. Sofie O: Man er hele tiden nødt til at finde på noget nyt og være kreativ og så fanger man flere mennesker. Sophie: Men dermed ikke sagt, at de skal over do it. For jeg synes, at man går efter noget mere enkelt efterhånden. Det skal være nemt og overskueligt. I: Er det vigtigt for jer, at i kender nogen, der har være af sted? Sofie O: Jeg kendte ikke nogen, som havde været af sted. Men jeg kom i kontakt med Claus og man fik bare indtrykket af, at det var noget, som han virkelig gik op i. Hvad er det man siger? human before business, hvilket er en af deres virkelig store værdier. Jeg skrev frem og tilbage med Claus og det var rigtig fedt, at selveste chefen gav sig tid til at hjælpe mig. Det er bare mere personligt. Det er alligevel en sjat penge og turen kostede I: Synes du også det, Sophie: Sophie: Jamen helt sikkert. Jeg kendte ikke nogen andre. Jeg havde egentlig besluttet mig for, at jeg skulle af sted og var med i to interessegrupper, fordi jeg ikke kunne bestemme mig. Sofie O: De er virkelig interesserede i at få nogle ildsjæle med. I: Hvad fik jer så helt præcist til at vælge Højskolen? Sofie O: Jamen, hele det der med, at du kunne kombinere rejse med højskole. Sophie: Og også, at man kan skrive på sit CV, at man rent faktisk har haft undervisning, mens man har været af sted og ikke bare har fedet den. I: Hvad tænker du om ordet? Sofie O: Ja, det er et skønt ord. Det er virkelig noget, som de gør meget ud af. Sophie: Det bruger det også rigtig meget i deres markedsføring. F.eks. i form af gruppebilleder. I: Hvordan kan det være, at i stadig er en del af Højskolen? Sofie O: Personligt, så har jeg aldrig haft så stærkt et fællesskab med nogen mennesker. Det fællesskab, som man har med dem, som man har været ude og rejse med, det er bare ikke et fællesskab, som man har med nogen herhjemme. Den første dag, når man mødes med ens

8 medrejsende, så tænker man bare åh, gud. Skal jeg være sammen med Sonny Beach - fyren i tre måneder osv. osv. osv.?!, men efter tre dage, så har man ligesom accepteret alle og man føler sig også selv accepteret. Folk er meget åbne, netop fordi alle har den indgangsvinkel, at vi skal have en fed tur. Når vi havde undervisning, så havde vi den her ting, som vi kaldte for check ind, hvor man hver morgen melder ud, hvordan man har det. I kender godt det der med, at man møder i skole og man kan se, at den ene sidder og hænger og en anden kommer væltende ind ad døren mega forsinket og man tænker gad vide hvorfor du har haft sådan en lortemorgen?, men der er jo ikke nogen, som spørger ind til det, fordi man tænker, det ikke min business. Men her, hvis folk havde det dårligt, så tog man lige hver morgen en runde, hvor man nævnte på en skala fra 1-10, hvordan man havde det. Eller man kunne også lige sige, at man lige havde brug for noget bestemt, for at man kunne komme i gang med dagen. Så f.eks. hvis der var nogle, der havde hjemve, så kunne de nævne til hele gruppen og sige, at man sgu ikke lige er på toppen i dag, men nu ved i, hvorfor jeg har det som jeg har det og så går folk ikke rundt og tænker over, hvad der er galt med personen. Så man deler virkelig meget med hinanden. I: Den følelse, hvordan tror i, at de får formidlet det ud på de sociale medier? Sofie O: For det første, så er der meget fokus på det at skabe tillid og så virkelig få skåret værdierne ud og så tager man det bare, som det kommer. I: Hvad tænker i selv om det at være med i et ambassadørkorps? Sofie O: Man skal ville det og for mig er det fællesskabet og give noget tilbage til Højskolen, fordi den har givet mig rigtig meget. Jeg vil stadig gerne være en del af det fællesskab. I: I har snakket rigtig meget om Højskolens værdier, men kan i udpensle hvad deres værdier helt præcist er? Sophie: Det er medmenneskelighed, at vi tager os af hinanden og at vi tager os af det sted vi er og det er også noget natur, hvis man kan kalde det det. Vi havde noget, hvor vi samlede skrald op fra stranden og ligesom leve økonomisk, så man passer på det sted, man er. Sofie O: Vi havde sådan en det go stil at rydde op efter sig f.eks. Så folk kunne sige det go stil og så fulgte der noget mere efter.

9 I: Sophie, du sagde, at på turen fik du flyttet dine grænser på hvilken måde? Sophie: Det var både noget personligt, f.eks. havde vi et fag som selvudvikling, hvor jeg kom til at lære mere om mig selv. Men det vildeste var, hvor vi sejlede i kajak i Nepal og det var sådan nogle kajakker, hvor man blev spændt fast og så på et eller andet tidspunkt, så vælter man jo og jeg er ikke så glad for det der med at vælte og have hovedet under vand og ikke vide, hvordan jeg kommer op igen. Jeg havde også nogle oplevelser, hvor jeg følte, at Fresse, som var vores destinationsleder, og de andre, som var med på holdet, de havde min ryg og de skulle sgu nok hjælpe mig. De skulle nok få mig op igen, så jeg blev ligesom ved. Jeg kom tilbage i den der kajak, selvom jeg havde hovedet under vand, selvom jeg overhovedet ikke synes, det var sjovt. For mig var det rigtig vilde grænser, som blev rykket. I: Hvad tror i, at Højskolen gør for at få flere likes/følgere? Sofie O: Det er noget med billederne, men det er også noget med det, de skriver, for de skriver det nogen gange på sådan en lidt sjov måde. Sophie: Det er ved hele tiden at promovere sig selv.

Bilag 12 - Transskribering, Kvinde 24 år

Bilag 12 - Transskribering, Kvinde 24 år Bilag 12 - Transskribering, Kvinde 24 år RESPONDENTEN OM DE SOCIALE MEDIER 1. Hvilke sociale medier har du anvendt den seneste måneds tid? Facebook Instagram Snapchat Bruger kun YouTube til at se videoer

Læs mere

Bilag 14: Transskribering af interview med Anna. Interview foretaget d. 20. marts 2014.

Bilag 14: Transskribering af interview med Anna. Interview foretaget d. 20. marts 2014. Bilag 14: Transskribering af interview med Anna. Interview foretaget d. 20. marts 2014. Anna er 14 år, går på Virupskolen i Hjortshøj, og bor i Hjortshøj. Intervieweren i dette interview er angivet med

Læs mere

Bilag 1 - Interview med Marie 20/4-2016 Mathias Frantsen (Interviewer) : I1 Mette Axen (Interviewer): I2 Marie (Interviewperson) : M

Bilag 1 - Interview med Marie 20/4-2016 Mathias Frantsen (Interviewer) : I1 Mette Axen (Interviewer): I2 Marie (Interviewperson) : M Mathias Frantsen (Interviewer) : I1 Mette Axen (Interviewer): I2 Marie (Interviewperson) : M I1: Du optager nu? I2: Ja I1: Ja, stærkt I2: Jeg ved ikke om vi skal vise starte med at vise videoen eller om

Læs mere

Bilag 4: Meningskondensering af transskribering af interview med Anna, 14 år

Bilag 4: Meningskondensering af transskribering af interview med Anna, 14 år Bilag 4: Meningskondensering af transskribering af interview med Anna, 14 år Naturlig enhed Jeg hedder Anna og er 14 år og jeg gå på Virup Skolen i 7. klasse. Jeg går selvfølgelig i skole og så klub sammen

Læs mere

Transskription af fokusgruppeinterview på Brårup Skole, Skive

Transskription af fokusgruppeinterview på Brårup Skole, Skive Bilag 4: Transskription af fokusgruppeinterview på Brårup Skole, Skive Tidspunkt for interview: Torsdag 19/3-2015, kl. 9.15. Interviewede: Respondent A (RA): 14-årig pige, 8. klasse. Respondent B (RB):

Læs mere

Når mor eller far er ulykkesskadet. når mor eller far er ulykkesskadet

Når mor eller far er ulykkesskadet. når mor eller far er ulykkesskadet Når mor eller far er ulykkesskadet når mor eller far er ulykkesskadet 2 Til mor og far Denne brochure er til børn mellem 6 og 10 år, som har en forælder, der er ulykkesskadet. Kan dit barn læse, kan det

Læs mere

Bilag 11 - Transskribering, Kvinde 28 år RESPONDENTEN OM DE SOCIALE MEDIER

Bilag 11 - Transskribering, Kvinde 28 år RESPONDENTEN OM DE SOCIALE MEDIER Bilag 11 - Transskribering, Kvinde 28 år RESPONDENTEN OM DE SOCIALE MEDIER 1. Hvilke sociale medier har du anvendt den seneste måneds tid? Facebook Instagram Snapchat Bruger en lille smule YouTube, hvis

Læs mere

Bilag 4: Transskription af interview med Ida

Bilag 4: Transskription af interview med Ida Bilag 4: Transskription af interview med Ida Interviewet indledes med, at der oplyses om, hvad projektet i grove træk handler om, anonymitet, og at Ida til enhver tid kan sige, hvis der er spørgsmål hun

Læs mere

Evaluering af mentorforløb - udarbejdet af mentor Natalia Frøhling

Evaluering af mentorforløb - udarbejdet af mentor Natalia Frøhling Evaluering af mentorforløb - udarbejdet af mentor Natalia Frøhling Evalueringen er lavet i december 2012 med 5 unge mellem 18-30 år to unge kvinder og tre unge mænd. Mentor har interviewet Mentees, transskriberet

Læs mere

AFSLUTTENDE OPGAVE. udemiljø

AFSLUTTENDE OPGAVE. udemiljø AFSLUTTENDE OPGAVE udemiljø 2015 Indholdsfortegnelse Indledning... 2 Planlægning... 2 Kravspecifikation... 2 Design... 3 Formidling... 6 Afprøvning... 7 Refleksion... 8 Side 1 af 8 Indledning I dette projekt

Læs mere

KONFIRMATIONSPRÆDIKEN SØNDAG DEN 8.MAJ 2011 VESTER AABY KIRKE KL.10.00 Tekster: Salme 8, Joh. 10,11-16 Salmer: 749,331,Sin pagt i dag, 441,2

KONFIRMATIONSPRÆDIKEN SØNDAG DEN 8.MAJ 2011 VESTER AABY KIRKE KL.10.00 Tekster: Salme 8, Joh. 10,11-16 Salmer: 749,331,Sin pagt i dag, 441,2 KONFIRMATIONSPRÆDIKEN SØNDAG DEN 8.MAJ 2011 VESTER AABY KIRKE KL.10.00 Tekster: Salme 8, Joh. 10,11-16 Salmer: 749,331,Sin pagt i dag, 441,2 Et museum. Det var da vel løgn! Det var den årlige ud-i-det-blå

Læs mere

Transkribering af interview, Christian A: Og oprindeligt tror jeg, at vi måske havde mest lyst til at trække det op på sådan et samfunds..

Transkribering af interview, Christian A: Og oprindeligt tror jeg, at vi måske havde mest lyst til at trække det op på sådan et samfunds.. Transkribering af interview, Christian A: Og oprindeligt tror jeg, at vi måske havde mest lyst til at trække det op på sådan et samfunds.. Sådan, hvad skal vi overhovedet bruge uddannelse til, og hvad

Læs mere

L: Præsenterer og spørger om han har nogle spørgsmål inden de går i gang. Det har han ikke.

L: Præsenterer og spørger om han har nogle spørgsmål inden de går i gang. Det har han ikke. Bilag 4 Transskription af Per Interviewere: Louise og Katariina L: Louise K: Katariina L: Præsenterer og spørger om han har nogle spørgsmål inden de går i gang. Det har han ikke. L: Vi vil gerne høre lidt

Læs mere

Bilag 4 Interview m. Gertrud

Bilag 4 Interview m. Gertrud 1 Bilag 4 Interview m. Gertrud Helene = H Troels = T Gertrud = G H: Sådan der. Så skulle den gerne være i gang. Så lægger vi den der. H: Mon ikke der er passende. Så snakker vi lidt højt jeg snakker i

Læs mere

Interview med O, bilag 1

Interview med O, bilag 1 1 Interview med O, bilag 1 2 3 4 5 6 7 8 9 Øhm PP første spørgsmål er O: mmm hvor længe har du benyttet second life O: ja hvad var det PP det var ikke længe efter att at du kom og interviewede P eller

Læs mere

Film (spilletid: 2 min.)

Film (spilletid: 2 min.) Film (spilletid: 2 min.) Film: Tænk. Hvis det er dig Aarhus Universitet har lavet en film om starten på et muligt studieliv på universitetet. Vi vil meget gerne høre dine umiddelbare tanker om filmen og

Læs mere

En mini e-bog til dig fra Aros Business Academy 7 FEJL DU IKKE MÅ BEGÅ, NÅR DU SØGER JOB

En mini e-bog til dig fra Aros Business Academy 7 FEJL DU IKKE MÅ BEGÅ, NÅR DU SØGER JOB En mini e-bog til dig fra Aros Business Academy 7 FEJL DU IKKE MÅ BEGÅ, NÅR DU SØGER JOB 7 FEJL DU IKKE MÅ BEGÅ, NÅR DU SØGER JOB Kan du svare klart på alle 7 spørgsmål i den her bog? Hvis ikke, så begår

Læs mere

proyectos@fundacionfana.org

proyectos@fundacionfana.org Rejsebrev 1 Studerendes navn: Christian Camilo Nielsen Studienummer: E-mail.: Chri40@hotmail.com Praktikperiode: 2. el. 3. 2 praktik Praktik fra til: dd.mm.år: 1/14-2014 6/1-2015 Institutionens navn: Institutionens

Læs mere

Bilag F - Caroline 00.00

Bilag F - Caroline 00.00 Bilag F - Caroline 00.00 Benjamin: Så det første jeg godt kunne tænke mig, det var hvis du kunne fortælle mig om en helt almindelig hverdag hvor arbejde indgår. Caroline: Ja. Jamen det er jo fyldt med

Læs mere

Bilag 6: Transskription af interview med Laura

Bilag 6: Transskription af interview med Laura Bilag 6: Transskription af interview med Laura Interviewet indledes med, at der oplyses om, hvad projektet handler om i grove træk, anonymitet, at Laura til enhver tid kan sige, hvis der er spørgsmål,

Læs mere

tre gange. Der er ikke noget at sige til, hvis Peter sidder og vrider sig lidt i den dårlige samvittighed.

tre gange. Der er ikke noget at sige til, hvis Peter sidder og vrider sig lidt i den dårlige samvittighed. Gudstjeneste i Skævinge & Lille Lyngby Kirke den 3. april 2016 Kirkedag: 1.s.e.påske/B Tekst: Joh 21,15-19 Salmer: SK: 749 * 447 * 449 * 212 * 249 * 199,5 * 218 LL: 403 * 7 * 249 * 199,5 * 218 Der står

Læs mere

guide efter ferien Arbejdsklar sider Styrk dit liv med Chris MacDonald Juli 2013 - Se flere guider på bt.dk/plus og b.

guide efter ferien Arbejdsklar sider Styrk dit liv med Chris MacDonald Juli 2013 - Se flere guider på bt.dk/plus og b. Foto: Iris guide Juli 2013 - Se flere guider på bt.dk/plus og b.dk/plus 8 sider Styrk dit liv med Chris MacDonald Arbejdsklar efter ferien Sådan bliver du klar til første arbejdsdag efter ferien Gruer

Læs mere

Vi passer på hinanden

Vi passer på hinanden Vi passer på hinanden Sammen kan vi lege os til forståelse, sjov og fællesskab. For voksne og børn, de vilde og de stille. Aktiviteter for både born og forældre Forældreaften Side 6-7 Vind en sjov fest

Læs mere

Gratis E-kursus. Få succes med din online markedsføring - Online markedsføring alle kan være til

Gratis E-kursus. Få succes med din online markedsføring - Online markedsføring alle kan være til Gratis E-kursus Få succes med din online markedsføring - Online markedsføring alle kan være til Bloggens styrke Indledning 3 Hvad er en blog? 5 Hvorfor blogge? 7 Sådan kommer du i gang 9 Få succes med

Læs mere

Fra individuel til systemisk traume forståelse familierettet psykoedukation

Fra individuel til systemisk traume forståelse familierettet psykoedukation Fra individuel til systemisk traume forståelse familierettet psykoedukation k SynErGaia Integrationsministeriets pulje til integration Peter Berliner Pårørendes udsagn om forløbet Det var dejligt at sidde

Læs mere

Konfirmand- og forældreaften 27. februar 2014, Hurup kirke Mattæus 14, 22 33

Konfirmand- og forældreaften 27. februar 2014, Hurup kirke Mattæus 14, 22 33 Konfirmand- og forældreaften 27. februar 2014, Hurup kirke Mattæus 14, 22 33 Genezaret sø er ikke større, end at man i klart dagslys kan se til land, ligegyldigt hvor man er på søen. Rundt om søen er der

Læs mere

Prædiken til pinsedag 2014 kl. 10.00

Prædiken til pinsedag 2014 kl. 10.00 1 Prædiken til pinsedag 2014 kl. 10.00 290 I al sin glans 288 Drag ind af disse porte 285 Hør himmelsus 292 Kærligheds og sandheds ånd 439 O, du Guds lam 294 v. 3 af Talsmand som på jorderige 291 Du som

Læs mere

Konfirmationsprædiken: Store bededag

Konfirmationsprædiken: Store bededag Konfirmationsprædiken: Store bededag Kære konfirmander, familier og venner I midten af september mødtes vi; konfirmanderne og jeg til den første undervisningstime her i Jægersborg Kirke, og nu er der gået

Læs mere

1.2 Gud er. Check-in. Introduktion til denne Lovsangsaften. Formålet med aftenen. 10 minutter. Materialer. Aktivitet. Formål

1.2 Gud er. Check-in. Introduktion til denne Lovsangsaften. Formålet med aftenen. 10 minutter. Materialer. Aktivitet. Formål 12 GUD ER - LOVSANGSAFTEN / TEEN EQUIP / SIDE 1 AF 5 12 Gud er Introduktion til denne Lovsangsaften Denne aften handler om at ære Gud for, at han er meget mere end vi kan fatte Det handler om at prise

Læs mere

6. På hvilket telefonnummer kan man bestille et dagarrangement?

6. På hvilket telefonnummer kan man bestille et dagarrangement? Modul 3 Læsning, Opgave 1 Instruktion: Tid: Læs spørgsmålet. Find svaret i teksten. Skriv et kort svar. 5 minutter. 1. Hvilken motorvej skal man tage? 2. Hvornår har regnskoven åbent torsdag d. 24/5? 3.

Læs mere

Victor, Sofia og alle de andre

Victor, Sofia og alle de andre Victor, Sofia og alle de andre Victor betyder vinder, og Sofia betyder vis dom. Begge er egenskaber, som vi alle sammen gerne vil eje. I denne bog er det navnene på to af de børn, vi møder i mange af bogens

Læs mere

Karen elsker sommer. Lørdag morgen Det er lørdag morgen. Klokken er 7. Karens mobiltelefon ringer. Det er vækkeuret. Karen slår det hurtigt fra.

Karen elsker sommer. Lørdag morgen Det er lørdag morgen. Klokken er 7. Karens mobiltelefon ringer. Det er vækkeuret. Karen slår det hurtigt fra. Karen elsker sommer Lørdag morgen Det er lørdag morgen. Klokken er 7. Karens mobiltelefon ringer. Det er vækkeuret. Karen slår det hurtigt fra. Karen er 22 år. Hun læser sprog på Århus universitet. Spansk

Læs mere

Kreativitet. Velkommen. Alle vandrer rundt og siger god dag til dem de møder: Hej jeg hedder, sidst jeg var glad var..

Kreativitet. Velkommen. Alle vandrer rundt og siger god dag til dem de møder: Hej jeg hedder, sidst jeg var glad var.. Kreativitet Velkommen Alle vandrer rundt og siger god dag til dem de møder: Hej jeg hedder, sidst jeg var glad var.. 1 Barrierer for kreativitet og ideudvikling Frygten for at lave fejl Frygten for at

Læs mere

I Guds hånd -4. Fællessamling Dagens højdepunkt målrettet undervisning. 15-20 minutter

I Guds hånd -4. Fællessamling Dagens højdepunkt målrettet undervisning. 15-20 minutter I Guds hånd -4 I Guds hånd er jeg velsignet. Mål: At lære børnene, at Gud velsigner dem, når de holder sig tæt til ham. Gud holder hånden over deres liv, så der altid vil komme noget godt ud af alt. Tekst:

Læs mere

Introduktion til forældre og andre voksne, der gerne vil være en del af vores verden

Introduktion til forældre og andre voksne, der gerne vil være en del af vores verden Kære voksne til børn i Sundbrinkens Børnehus Sundbrinkens børn og vores børns måde at være i verden på, er en del af en helhed. Derfor er vi rigtig glade for at kunne dele vores verden med jer, når I har

Læs mere

Bruger Side 1 04-10-2015 Prædiken til 18.s.e.trinitatis 2015.docx. Prædiken til 18. søndag efter trinitatis 2015. Tekst. Matt. 22,34-46.

Bruger Side 1 04-10-2015 Prædiken til 18.s.e.trinitatis 2015.docx. Prædiken til 18. søndag efter trinitatis 2015. Tekst. Matt. 22,34-46. Bruger Side 1 04-10-2015 Prædiken til 18. søndag efter trinitatis 2015. Tekst. Matt. 22,34-46. Må man stjæle en andens småkager? Hun havde god tid, det var hendes fridag, og hun ville bruge den på at ose

Læs mere

Camilla Overgaard Larsen Aalborg University CCG 31 May 2016. 9.0 Appendix

Camilla Overgaard Larsen Aalborg University CCG 31 May 2016. 9.0 Appendix 9.0 Appendix The documents that can be found in the appendix of this thesis are the interview guide, the transcriptions of the nine interviews, Last but not least are the recordings of the interviews attached.

Læs mere

Guds engle -1. Fællessamling Dagens højdepunkt målrettet undervisning. 15-20 minutter

Guds engle -1. Fællessamling Dagens højdepunkt målrettet undervisning. 15-20 minutter Guds engle -1 Mål: Vi vil give børnene bibelske sandheder omkring engle. Læs derfor også vedlagt fil Guds Engle info igennem, så du er klar til at svare på børnenes spørgsmål. Tekst: Lukas 1, 5-25 (Zakarias

Læs mere

Cases. Print de cases, som I skal arbejde med i klassen. Tal ordentligt

Cases. Print de cases, som I skal arbejde med i klassen. Tal ordentligt Print de cases, som I skal arbejde med i klassen. Cases Forud for undervisningen skal du vælge 2-3 cases, som du vil bruge i klassen. Du kan evt. udvælge casene i samråd med klassen eller klassens elevrådsrepræsentant.

Læs mere

Interview med drengene

Interview med drengene Interview med drengene Interviewer: Julie = J og Michelle = M. Interviewpersoner: Christian = C og Lasse = L. 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 J: Hvad er det I

Læs mere

Go On! 7. til 9. klasse

Go On! 7. til 9. klasse Go On! 7. til 9. klasse Fra skoleåret 2013 / 2014 Introduktion til linjer Alle er genier. Men hvis du dømmer en fisk på dens evne til at klatre i træer, vil den leve hele sit liv i den tro, at den er dum.

Læs mere

Gode råd om læsning i 3. klasse på Løjtegårdsskolen

Gode råd om læsning i 3. klasse på Løjtegårdsskolen Gode råd om læsning i 3. klasse på Løjtegårdsskolen Udarbejdet af læsevejlederne september 2014. Kære forælder. Dit barn er på nuværende tidspunkt sikkert rigtig dygtig til at læse. De første skoleår er

Læs mere

Vis industrien frem! Flere unge skal have en uddannelse inden for industrien.

Vis industrien frem! Flere unge skal have en uddannelse inden for industrien. Vis industrien frem! Flere unge skal have en uddannelse inden for industrien. Vær med til at tage ansvar og åbn dørene til din virksomhed. Drejebog til virksomheder i samarbejde med Tresu Group, FKSSlamson

Læs mere

Hvordan kan forældrene

Hvordan kan forældrene Dialogkort Hvordan kan forældrene Vise interesse for fagene og skolearbejdet? Være aktive i skole-hjem-samarbejdet? Tale elever, klasse, lærere og skolen op? Tage ansvar for hele klassen alle elever? Åbne

Læs mere

Op i røven. Finn Janning

Op i røven. Finn Janning Op i røven Finn Janning Gert: Jeg har ikke haft rigtig sex i mere end to måneder. Psykologen: Er det ikke lidt diskriminerende at sige rigtig sex? Hvad er rigtig sex? Taler vi stillinger, køn, alder, ja,

Læs mere

WORKSHOP. BLIV FRI for rygproblemer MED PILATES ARBEJDSHÆFTE BENTE TROMBORG. Side 1

WORKSHOP. BLIV FRI for rygproblemer MED PILATES ARBEJDSHÆFTE BENTE TROMBORG. Side 1 WORKSHOP BLIV FRI for ryg-problemer MED PILATES ARBEJDSHÆFTE BENTE TROMBORG Side 1 Bliv fri for rygproblemer med pilates Mange accepterer at have ondt i ryggen, som om det er en naturlig ting at have.

Læs mere

PTSD Undervisningsmateriale til indskolingen

PTSD Undervisningsmateriale til indskolingen PTSD Undervisningsmateriale til indskolingen Flere af øvelserne knytter sig til tegnefilmen om PTSD. Vi anbefaler derfor, at klassen sammen ser tegnefilmen og supplerer med de interviewfilm, som du finder

Læs mere

Undervisningsmiljøvurdering (UMV) Resultat 40 elever (20 fra hver årgang) Tilfældigt udvalgt, lille overvægt af piger.

Undervisningsmiljøvurdering (UMV) Resultat 40 elever (20 fra hver årgang) Tilfældigt udvalgt, lille overvægt af piger. Undervisningsmiljøvurdering (UMV) Resultat 40 elever (20 fra hver årgang) Tilfældigt udvalgt, lille overvægt af piger. Det første tal i hvert felt er 9.årg. Det andet tal i hvert fald er 10 årg. På Nøvlingskov

Læs mere

2.søndag efter II. Sct. Pauls kirke 10. april 2016 kl. 10.00. Salmer: 2/434/219/482//662/439/458/675

2.søndag efter II. Sct. Pauls kirke 10. april 2016 kl. 10.00. Salmer: 2/434/219/482//662/439/458/675 1 2.søndag efter II. Sct. Pauls kirke 10. april 2016 kl. 10.00. Salmer: 2/434/219/482//662/439/458/675 Åbningshilsen Kl. 11.30 er der kirkefrokost og kl. 12.15 fortsætter denne kirkedag. Vi skal markere

Læs mere

Kasper: Jeg hedder Kasper Thomsen, og jeg er 25 år gammel, og jeg læser HD 1. del på 4. semester

Kasper: Jeg hedder Kasper Thomsen, og jeg er 25 år gammel, og jeg læser HD 1. del på 4. semester 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 Transskribering af interview, Kasper BM: okay, jeg skal først lige bede om dit navn, og din alder, og hvad du læser?

Læs mere

Til underviseren. I slutningen af hver skrivelse er der plads til, at du selv kan udfylde med konkrete eksempler fra undervisningen.

Til underviseren. I slutningen af hver skrivelse er der plads til, at du selv kan udfylde med konkrete eksempler fra undervisningen. Til underviseren Her er nogle små skrivelser med information til forældrene om Perspekt 3. Du kan bruge dem til løbende at lægge på Forældreintra eller lignende efterhånden som undervisningen skrider frem.

Læs mere

Forbudt for voksne. God mobilstil for tweenz og teenz. Undgå ubehagelige overraskelser på mobilen og mobilregningen

Forbudt for voksne. God mobilstil for tweenz og teenz. Undgå ubehagelige overraskelser på mobilen og mobilregningen Forbudt for voksne God mobilstil for tweenz og teenz Undgå ubehagelige overraskelser på mobilen og mobilregningen Hvor går man hen og får opdateret sine forældre? Fortæl dine forældre, hvad du bruger din

Læs mere

Læsning og skrivning i 3. og 4. klasse

Læsning og skrivning i 3. og 4. klasse Læsning og skrivning i 3. og 4. klasse Center for Skoler og Dagtilbud FAKTA Læse- og skriveudvikling De fleste børn kan i starten af 3. kl. læse og forstå lette aldersvarende tekster, dvs. tekster, hvor

Læs mere

Salmer: 749 I østen Nat, søvn 740 366 Nogen må våge 336 Vor Gud han er Kain 698 698 Kain 336 192 v. 3-5 Kærligheden 697 Herre, jeg vil 697

Salmer: 749 I østen Nat, søvn 740 366 Nogen må våge 336 Vor Gud han er Kain 698 698 Kain 336 192 v. 3-5 Kærligheden 697 Herre, jeg vil 697 1. s. i fasten II 14. februar 2016 Toreby 9, Sundkirken 10 Salmer: 749 I østen Nat, søvn 740 366 Nogen må våge 336 Vor Gud han er Kain 698 698 Kain 336 192 v. 3-5 Kærligheden 697 Herre, jeg vil 697 Bøn:

Læs mere

Interviewperson er anonymiseret, og vil i dette interview hedde Clara.

Interviewperson er anonymiseret, og vil i dette interview hedde Clara. Bilag 1. Transskription af interview. Interview gennemført d. 5. maj 2014, via Skype. Beskrivelse af interview med Clara Interviewet med Clara blev udført den 5. maj 2014, som et Skype-interview. Vi blev

Læs mere

Mig som professionel. Fagidentitet

Mig som professionel. Fagidentitet Mig som professionel I denne uge skal vi arbejde med kompetencemålet: - Møde andre mennesker på en etisk og respektfuld måde samt forstå betydningen af egen rolle i mødet med andre mennesker. - Mens vi

Læs mere

MJ: 28 years old, single, lives in Copenhagen, last semester student at university.

MJ: 28 years old, single, lives in Copenhagen, last semester student at university. 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 MJ: 28 years old, single, lives in Copenhagen, last semester student at university. Interviewer: I Respondent: MJ

Læs mere

Julespil. Yderligere materialer http://peter.arklint.dk/download/ Roller gruppe 1 1. Fortæller 1 2. Maria 3. Josef 4. Engel 5. Bonde 6.

Julespil. Yderligere materialer http://peter.arklint.dk/download/ Roller gruppe 1 1. Fortæller 1 2. Maria 3. Josef 4. Engel 5. Bonde 6. Julespil Julespillet handler om Jesu fødsel. Manuskriptet er inspireret af Mattæusog Lukasevangeliet. Her kan man få yderligere ideer. Sprog og replikker er tilpasset, så børn fra 1. klasse og op kan lære

Læs mere

Hvordan hænger det sammen? Hvad betyder det? Brug og misbrug

Hvordan hænger det sammen? Hvad betyder det? Brug og misbrug ADHD og misbrug Hvordan hænger det sammen? 04 Hvad betyder det? 05 Brug og misbrug 07 Hvordan virker usunde stimulanser på en ADHD-hjerne? 08 Ungdomsliv 10 Hvem taler man med? 11 04 ADHD er en forstyrrelse

Læs mere

Interview af Niclas R. Larsen Længde: 32 minutter

Interview af Niclas R. Larsen Længde: 32 minutter M: Så begynder vi så småt, det er egentligt bare nogle spørgsmål hvor du skal tage en stillingtagen, måske en kort refleksion vil nogle af dem kræve selvfølgelig og det gør ikke noget du tænker lidt ud

Læs mere

K: Og der har vi tænkt os at interviewe to 3.g'ere, hvor du så er den ene ik?

K: Og der har vi tænkt os at interviewe to 3.g'ere, hvor du så er den ene ik? Bilag 1 A=Anders K=Kristian S=Simone Optagelsen starter efter Simone er kommet ind i lokalet, og Kristian er igang med at forklare hvad der skal ske. K: Interviewet er i forhold til vores andet semesters

Læs mere

EKSEMPEL PÅ INTERVIEWGUIDE

EKSEMPEL PÅ INTERVIEWGUIDE EKSEMPEL PÅ INTERVIEWGUIDE Briefing Vi er to specialestuderende fra Institut for Statskundskab, og først vil vi gerne sige tusind tak fordi du har taget dig tid til at deltage i interviewet! Indledningsvis

Læs mere

Løntilskud et springbræt til arbejdsmarkedet

Løntilskud et springbræt til arbejdsmarkedet A-KASSE DECEMBER 2014 Løntilskud et springbræt til arbejdsmarkedet Ansat med løntilskud på en offentlig arbejdsplads Indhold Forord 3 Hvorfor løntilskudsjob? 4 Hvad er formålet? 4 Et godt udgangspunkt

Læs mere

Bilag 2: Transskribering af interview 1

Bilag 2: Transskribering af interview 1 Bilag 2: Transskribering af interview 1 5 10 15 20 25 30 35 40 45 Hvad er din stilling i Hummel og hvad laver du i dit job? Jeg arbejder som indkøber i skoafdelingen, hvor vi i alt er seks medarbejdere.

Læs mere

Kære 9. klasse, kære dimittender

Kære 9. klasse, kære dimittender 1 Kære 9. klasse, kære dimittender Først vil jeg naturligvis ønske jer et stort til lykke med eksamen. Det er for de fleste en tid med blandede følelser. Det er dejligt at have læseferie, men det er et

Læs mere

Huen. Julie Hastrup (fra SMSpress.dk) DU ER OPDAGET!!! Jeg ved hvad du har gjort!!! SNYDER! SNYDER! SNYDER! +45 26 47 36 47 20:34 15.06.

Huen. Julie Hastrup (fra SMSpress.dk) DU ER OPDAGET!!! Jeg ved hvad du har gjort!!! SNYDER! SNYDER! SNYDER! +45 26 47 36 47 20:34 15.06. Huen Julie Hastrup (fra SMSpress.dk) DU ER OPDAGET!!! 15.06.2014 20:34 Jeg ved hvad du har gjort!!! 15.06.2014 20:41 SNYDER! SNYDER! SNYDER! 15.06.2014 20:46 ??? 15.06.2014 20:52 Jeg ved at du har snydt

Læs mere

På jagt efter historiske spor i. Den Fynske Landsby. 3.- 4.årgang

På jagt efter historiske spor i. Den Fynske Landsby. 3.- 4.årgang På jagt efter historiske spor i Den Fynske Landsby 3.- 4.årgang Velkommen Velkommen til Den Fynske Landsby. Den Fynske Landsby ser ud på samme måde, som mange landsbyer gjorde på Fyn i 1800-tallet. Her

Læs mere

Bilag 3 Fokusgruppeinterview A

Bilag 3 Fokusgruppeinterview A Bilag 3 Fokusgruppeinterview A 21. april 2016 Interviewer (I) Projektmedarbejder 1 (P1) Projektmedarbejder 2 (P2) Projektmedarbejder 3 (P3) Interviewer præsenterer dagsordenen for interviewet og case om

Læs mere

8. søndag efter trinitatis II. Sct. Pauls kirke 17. juli 2016 kl. 10.00. Salmer: 736/392/436/686//672/439/701/651

8. søndag efter trinitatis II. Sct. Pauls kirke 17. juli 2016 kl. 10.00. Salmer: 736/392/436/686//672/439/701/651 1 8. søndag efter trinitatis II. Sct. Pauls kirke 17. juli 2016 kl. 10.00. Salmer: 736/392/436/686//672/439/701/651 Åbningshilsen + I Faderens og Sønnens og Helligåndens navn, amen! Sommerferietid. Søndag,

Læs mere

Transskribering af interview med Aya

Transskribering af interview med Aya Transskribering af interview med Aya [00:00:18.04] Interviewer 1: Så vi taler med mennesker, der har været anbragte og hvordan det er at være anbragt og den overgang der er og overgangen til eget liv og

Læs mere

Børnesyn og nyttig viden om pædagogik

Børnesyn og nyttig viden om pædagogik Børnesyn og nyttig viden om pædagogik I Daginstitution Langmark Udarbejdet 2014 Børnesyn i Langmark Alle børn i daginstitution Langmark skal opleve sig som en del af de fællesskaber, vi har. De skal anerkendes

Læs mere

Sognepræst Eva Tøjner Götke Prædiken Anden Påskedag: Emmaus. Påskedag og i dag: anden påskedag er en hjertestarter.

Sognepræst Eva Tøjner Götke Prædiken Anden Påskedag: Emmaus. Påskedag og i dag: anden påskedag er en hjertestarter. Sognepræst Eva Tøjner Götke Prædiken Anden Påskedag: Emmaus. Påskedag og i dag: anden påskedag er en hjertestarter. Vi er faktisk ved at anskaffe én til kirken, - en hjertestarter - så vi kan sætte ind,

Læs mere

børns RETTIGHEDER ELEVAKTIVITETER, 4.-6. KLASSE

børns RETTIGHEDER ELEVAKTIVITETER, 4.-6. KLASSE børns RETTIGHEDER ELEVAKTIVITETER, 4.-6. KLASSE indhold VELKOMMEN: BØRNSRETTIGHEDER... BESKYTTER DIG MOD MERE END DU TROR SIDE 3 INDEN DU GÅR I GANG MED BOGEN SIDE 4 RETTEN TIL AT VÆRE DEN DU, ER RETTEN

Læs mere

Vejledning til Uddannelsesplan for elever i 10. klasse til ungdomsuddannelse eller anden aktivitet

Vejledning til Uddannelsesplan for elever i 10. klasse til ungdomsuddannelse eller anden aktivitet Vejledning til Uddannelsesplan for elever i 10. klasse til ungdomsuddannelse eller anden aktivitet Om uddannelsesplanen Uddannelsesplanen er din plan for fremtiden. Du skal bruge den til at finde ud af,

Læs mere

Der er i de senere år kommet mere opmærksomhed på barnets sprogudvikling. Sprogudviklingen har indflydelse på barnets kommunikation med andre og

Der er i de senere år kommet mere opmærksomhed på barnets sprogudvikling. Sprogudviklingen har indflydelse på barnets kommunikation med andre og Der er i de senere år kommet mere opmærksomhed på barnets sprogudvikling. Sprogudviklingen har indflydelse på barnets kommunikation med andre og senere barnets læse-og skrivefærdigheder. Faktorer der

Læs mere

DU SÆTTER AFTRYK. Har du tænkt over, hvilken forskel DU gør som frivillig i KFUM og KFUK? For børn og unge, andre frivillige og for dig selv?

DU SÆTTER AFTRYK. Har du tænkt over, hvilken forskel DU gør som frivillig i KFUM og KFUK? For børn og unge, andre frivillige og for dig selv? DU SÆTTER AFTRYK Har du tænkt over, hvilken forskel DU gør som frivillig i KFUM og KFUK? For børn og unge, andre frivillige og for dig selv? #OPPORTUNITYISNOWHERE Hvad står der? Opportunity is now here

Læs mere

Det danske sundhedsvæsen

Det danske sundhedsvæsen Det danske sundhedsvæsen Undervisningsmateriale til sprogskoler Kapitel 8: Undersøgelse for brystkræft (mammografi) 8 Undersøgelse for brystkræft (mammografi) Brystkræft Brystkræft er en alvorlig sygdom.

Læs mere

VA V LGFA F G A HUMM M ELT L O T FTESKOLEN 20 2 12 1-20 2 13 1

VA V LGFA F G A HUMM M ELT L O T FTESKOLEN 20 2 12 1-20 2 13 1 VALGFAG HUMMELTOFTESKOLEN 2012-2013 2013 Til elever i 7. - 8. klasse og deres forældre Folkeskoleloven giver elever i 8. og 9. klasse et tilbud om at vælge valgfag. Men hvad er valgfag for noget?... det

Læs mere

Brune af Håkon Øvreås

Brune af Håkon Øvreås Brune af Håkon Øvreås Vinder af Nordisk Råds børne- og ungdomslitteraturpris 2014 Indholdsbeskrivelse: Om dagen bliver drengen Rune plaget af de store drenge, men om natten bliver han til superhelten Brune,

Læs mere

7.s.e.trin. II 2016 Bejsnap 9.00, Ølgod 10.30 751 28 516 675 49

7.s.e.trin. II 2016 Bejsnap 9.00, Ølgod 10.30 751 28 516 675 49 Der tales en del om frygt i evangeliet til i dag. Der er da også nok at være bange for. Der sker frygtelige ting i denne verden. Det har der vel altid gjort. Og vi har nok altid frygtet, at vi skulle blive

Læs mere

Bilag 8.4: Udvalgte citater fra gruppe B-Tekst (Type B, Tekst-version)

Bilag 8.4: Udvalgte citater fra gruppe B-Tekst (Type B, Tekst-version) Bilag 8.4: Udvalgte citater fra gruppe B-Tekst (Type B, Tekst-version) Citat 1: (sprogbrug, læsbarhed) Nadine Coogan: Overrasker Jeg synes ikke, at historien overrasker som sådan, men den er skrevet på

Læs mere

BILAG 5 TRANSSKRIBERING AF FOKUSGRUPPEINTERVIEW MED FIRE DELTIDSANSATTE FRA KVICKLY, TRANBJERG D. 16. AUGUST 2011

BILAG 5 TRANSSKRIBERING AF FOKUSGRUPPEINTERVIEW MED FIRE DELTIDSANSATTE FRA KVICKLY, TRANBJERG D. 16. AUGUST 2011 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 BILAG 5 TRANSSKRIBERING AF FOKUSGRUPPEINTERVIEW MED FIRE DELTIDSANSATTE FRA KVICKLY,

Læs mere

Lindvig Osmundsen. Prædiken til 1.s.e.trinitatis 2016 29-05-2016 side 1

Lindvig Osmundsen. Prædiken til 1.s.e.trinitatis 2016 29-05-2016 side 1 side 1 Prædiken til 1. søndag efter Trinitatis 2016 Tekst. Lukas. 12,13-21. Kærmindeparken. Nu har vi hørt nogle stærke tekster fra Bibelen, som alle taler om penge, om rigdom, ja om griskhed. Nu var vi

Læs mere

Oplæg om hjemliggørelse på temadag for ledere af. Ingrid Terkelsen justeret med Jettes tilføjelser 7. april

Oplæg om hjemliggørelse på temadag for ledere af. Ingrid Terkelsen justeret med Jettes tilføjelser 7. april Tale på taleark Tale til: Jette Skive Anledning: plejehjem m.v. Oplæg om hjemliggørelse på temadag for ledere af Dato: 11-04-2016 Skrevet af: Ingrid Terkelsen justeret med Jettes tilføjelser 7. april Set

Læs mere

Job i Avis. Fotograf. Mit kamera er digitalt, og på den lille skærm kan jeg se billederne. Nu tror jeg faktisk, at jeg har taget nok.

Job i Avis. Fotograf. Mit kamera er digitalt, og på den lille skærm kan jeg se billederne. Nu tror jeg faktisk, at jeg har taget nok. Fotograf Hej, jeg hedder Erling, og jeg er fotograf. Jeg har et fotostudie, hvor jeg fotograferer mennesker og ting til reklamer. I dag skal jeg fotografere noget tøj til et modeblad. Noget af det sværeste

Læs mere

Mobning i dit barns klasse: hvad du kan gøre. Tag mobning alvorligt og reagér, hvis der er mobning i dit barns klasse.

Mobning i dit barns klasse: hvad du kan gøre. Tag mobning alvorligt og reagér, hvis der er mobning i dit barns klasse. Mobning i dit barns klasse: hvad du kan gøre Tag mobning alvorligt og reagér, hvis der er mobning i dit barns klasse. Indhold 1 Mobning er et udbredt problem 2 Tegn på dit barn bliver mobbet 3 Vær opmærksom

Læs mere

Tekster: Es 60,18-22, Åb 7,1-12, Matt 5,1-12

Tekster: Es 60,18-22, Åb 7,1-12, Matt 5,1-12 Tekster: Es 60,18-22, Åb 7,1-12, Matt 5,1-12 Salmer: 754 Se nu stiger solen, 549 Vi takker dig for livet, 571 Den store hvide, 565 Med sorgen og klagen, 438 Hellig, hellig, 477 Som korn, 732 Dybt hælder

Læs mere

gladsaxe.dk Leg og læring i pædagogisk praksis om DAP projektet i Gladsaxe Kommune

gladsaxe.dk Leg og læring i pædagogisk praksis om DAP projektet i Gladsaxe Kommune gladsaxe.dk Leg og læring i pædagogisk praksis om DAP projektet i Gladsaxe Kommune Leg og læring i pædagogisk praksis om DAP projektet i Gladsaxe Kommune Kære forældre Byrådet i Gladsaxe er optaget af,

Læs mere

Identitet og autenticitet

Identitet og autenticitet Indhold Forord: Identitet og autenticitet 9 1. Forvandlende kendskab til jeg et og Gud 15 2. At lære Gud at kende 29 3. De første skridt mod at lære sig selv at kende 43 4. At kende sig selv som man virkelig

Læs mere

5. søndag efter påske. Joh 16, 23b-32

5. søndag efter påske. Joh 16, 23b-32 5. søndag efter påske. Joh 16, 23b-32 Kære menighed kære medkristne. Vi skal i dag tale om bøn, for det er det Jesus taler om. Jeg har et stort ønske for det, jeg nu skal sige. Og det er, at jeg ikke må

Læs mere

NEXTWORK er for virksomheder primært i Nordjylland, der ønsker at dele viden og erfaringer, inspirere og udvikle hinanden og egen virksomhed.

NEXTWORK er for virksomheder primært i Nordjylland, der ønsker at dele viden og erfaringer, inspirere og udvikle hinanden og egen virksomhed. Erfagruppe Koncept NEXTWORK er et billigt, lokalt netværk for dig som ønsker at udvikle dig selv fagligt og personligt og gøre dig i stand til at omsætte viden og erfaringer til handlinger i dit daglige

Læs mere

Arbejdsmiljøgruppens problemløsning

Arbejdsmiljøgruppens problemløsning Arbejdsmiljøgruppens problemløsning En systematisk fremgangsmåde for en arbejdsmiljøgruppe til løsning af arbejdsmiljøproblemer Indledning Fase 1. Problemformulering Fase 2. Konsekvenser af problemet Fase

Læs mere

Interview med frivillig fra URK

Interview med frivillig fra URK Interview med frivillig fra URK Demografi: I: Dit køn er køn? R: Kvinde. I: Og din alder? R: 20 år. I: Hvad laver du udover at være frivillig, din beskæftigelse? R: Jeg læser psykologi på Århus universitet

Læs mere

Far: Du tænker for meget, min dreng. Man kan ikke ændre på fortiden. Sket er sket. (Far mener det.)

Far: Du tænker for meget, min dreng. Man kan ikke ændre på fortiden. Sket er sket. (Far mener det.) TILGIVELSE Kaffe? Nej... Jo. Bare en lille kop. Sæt dig ned. (Far tænder en pibe. Hælder kaffen op. Lytter.) Jeg savner hende. Det ved jeg. Det er som et sort hul indeni mig. Drik din kaffe. Jeg kan huske

Læs mere

ER RESSOURCEFORLØBET EN NY INDSATS, ELLER ER DET BUSINESS AS USUAL?

ER RESSOURCEFORLØBET EN NY INDSATS, ELLER ER DET BUSINESS AS USUAL? ER RESSOURCEFORLØBET EN NY INDSATS, ELLER ER DET BUSINESS AS USUAL? Download link til rapport Helle Holt 1. marts 2016 www.sfi.dk Hvad er et ressourceforløb? Indsatsen er tværfaglig og helhedsorienteret

Læs mere

Børnehave i Changzhou, Kina

Børnehave i Changzhou, Kina Nicolai Hjortnæs Madsen PS11315 Nicolaimadsen88@live.dk 3. Praktik 1. September 2014 23. Januar 2015 Institutionens navn: Soong Ching Ling International Kindergarten. Det er en børnehave med aldersgruppen

Læs mere

Flemming Jensen. Parforhold

Flemming Jensen. Parforhold Flemming Jensen Parforhold Papyrus Publishing Art direction: Louise Bech Illustatorer: Lea Maria Lucas Wierød Louise Bech Forskningsleder: Flemming Jensen Faglige konsulenter: Gitte S. Nielsen Lene V.

Læs mere

Det gode samarbejde Pårørende og personale på regionens sociale tilbud fortæller

Det gode samarbejde Pårørende og personale på regionens sociale tilbud fortæller Informationsfolder Det gode samarbejde Pårørende og personale på regionens sociale tilbud fortæller regionsyddanmark.dk Det gode samarbejde Indledning Denne folder har til formål at sætte fokus på det

Læs mere

Besøgshunde kan gøre en stor forskel i jeres hverdag

Besøgshunde kan gøre en stor forskel i jeres hverdag Glæde Forskning TrygFonden Besøgshunde er kærligt selskab i en ensartet hverdag. Samvær med en hund kan tænde lys i øjnene, mindske ensomhed og starte nye samtaler. Når en hund logrer med halen, får mennesker

Læs mere