Outlook Express. Outlook Express

Save this PDF as:
 WORD  PNG  TXT  JPG

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Outlook Express. Outlook Express"

Transkript

1 Side 1 af 16 Outlook Express Indhold Outlook Express...1 Indhold...1 Introduktion...2 Titellinie...2 Menulinje...3 Værktøjslinie...3 Opret med :...3 Send/mod...3 Adresser...3 Søg...3 Mapper...3 Kontaktpersoner...3 E- Mail...3 Kontaktpersoner...3 Dagens tips...3 Opsætning...4 At sende en adresse...5 s til dig...5 Besvar...7 Svar til alle...8 Videresend...8 Slette s...8 Få en kvittering...9 Vedhæft en fil...9 Kontaktpersoner...10 Mapper...11 Spam...12 Blokering...12 Værktøjslinier...14 Kreativitet...15 Signatur...15 Lidt om en s postgang...16

2 Side 2 af 16 Introduktion Outlook Express er et standardprogram, som benyttes til at sende og modtage s. Det kræver, at du har indlagt forskellige oplysninger om dig selv. Disse oplysninger gemmes på din computer, så den altid er klar til brug. Til gengæld kan du ikke benytte en anden computer, hvis du f. eks. er på rejse og vil skrive hjem om dine oplevelser eller høre nyt fra hjemmefronten. Hvis du har behov for det, så må du benytte en webmail eller en hotmail. (se evt. senere.) Nu koncentrerer vi os om Outlook Express. Som standard får du dette vindue, når Outlook Express startes: Jeg beskriver kun de vigtigste steder her. Titellinie, der angiver, hvor du er i programmet. 1

3 Side 3 af 16 Menulinje 2 Giver adgang til de samme funktioner, som vises med knapper i værktøjsbjælken, samt en lang række indstillingsmuligheder. Værktøjslinie 3 Værktøjslinien kan tilpasses. Første gang du starter programmet, er indholdet: Opret med : Opret meddelelse åbner et vindue, hvor du kan skrive din . Send/mod : Send/modtag alle meddelelser: Sender al den post, som placeres i Udbakken og henter samtidig ny post. Adresser: Åbner Adressekartoteket i Outlook Express. Søg: Åbner et vindue til søgning i -beskeder i Outlook Express. Mapper 4 Mapper, hvor du kan se, hvad du har modtaget af post, hvad du har gjort klar til at sende, hvad du har sendt, og hvad du ønsker at slette. Kontaktpersoner 5 Her vises en liste over de kontaktpersoner, der er lagt ind i dit system. Når du starter programmet første gang, er der naturligvis ikke nogen af dine egne kontaktpersoner. E- Mail 6 Her finder du 3 genveje til Indbakken, til at oprette en ny og til at læse post. Kontaktpersoner 7 Hvis din liste over kontaktpersoner bliver uoverskuelig lang, kan du her søge efter en bestemt person. Dagens tips 8 Her gives korte tips til brugen af programmet. Klik på Next for at se flere tips. Eller hvis du ikke har lyst til disse tips, lukker du dem ved at klikke på krydset. Første gang du starter 9 Hvis du sætter et flueben her, vil Outlook Express ved næste start gå direkte til Indbakken.

4 Side 4 af 16 Opsætning Før du kan begynde at bruge Outlook Express er det nødvendigt med en række indstillinger, der fortælle systemet, hvem du er, hvem din Internetudbyder er, hvad din adresse hedder m. m. Det er jo kun dig, der har retten til at læse dine s. Det er altså en unik opsætning af systemet, som ikke kan beskrives her, da den er forskellig fra person til person. Din Internetudbyder har sikkert sendt dig en detaljeret vejledning til opsætningen af Outlook Express, med de oplysninger der skal indtastes i dit specielle tilfælde. Hvis du ikke har disse oplysninger, så må du kontakte Internetudbyderen. Først, når opsætningen af programmet er fuldført, kan du begynde at sende og modtage s. At sende en Før man sender s til andre, er det en god ide at sende en til sig selv. Herved får man et check på, om systemet virker. Du kan klikke på linjen Opret en ny -meddelelse 6, eller du kan klikke på knappen Opret med i værktøjslinjen. 3 Her skriver du modtagerens e- mailadresse. Man skal være meget omhyggelig. Der må ikke forekomme forkerte tegn som f. eks. mellemrum. Du kan skrive lige så mange adresser i Til-feltet, som du har brug for. I Cc-feltet skrives adresserne på dem, der skal have en kopi af din . Det er næsten et must, at man kort beskriver e- mailens budskab under Emne. Selve brevet skriver du i det store redigeringsfelt her. Som ved almindelig tekstbehandling har du en række redigeringsværktøjer, hvor du kan ændre på tekstens font, størrelse indrykning m. m.

5 Side 5 af 16 Måske ønsker du ikke, at modtageren af din skal vide, at der er andre, der har fået en kopi. Hvis det er tilfældet, så skal du ikke bruge Cc:-feltet, men Bcc:-feltet. Det er som standard ikke fremme. Vælg Vis og klik på Alle brevhoveder, så er Bcc-feltet klar. Cc står for Carbon Copy. I gamle dage brugte man kalkerpapir, hvis man ville lave flere kopier af sit dokument. Papiret var belagt med et tyndt lag kulstøv. Kul hedder på engelsk carbon, så man laver altså en kulkopi. Bcc: står for: Blind Carbon Copy. Kopien er altså skjult. Når dit brev er færdigt, klikker du på Send-knappen. Det ryger så ud på nettet og ender hos den server, hvor modtagerens post samles. adresse En adresse består af 2 dele: din identitet og postserverens adresse. Et eksempel: kjj, det er mig. sa-net.dk er Arrownets server. Når nogen sender en til mig, så ender den hos Arrownet. Her er det kun mig, der har navnet kjj, så der er ingen andre end mig, der kan se mine s. Identitet og serveradresse skal adskilles Det er dette tegn, der fortæller systemet, at det drejer sig om en adresse. s til dig Når Outlook Express er startet, undersøger programmet helt automatisk, om der er nye s til dig på din udbyders server. Hvis der er nye s, bliver de overført fra serveren til din computer, hvor de havner i mappen Indbakke. Programmet tjekker kun af og til, om der er nye s til dig, så er du utålmodig, kan du klikke på knappen Send/mod, så undersøger Outlook Express straks, om der er nye s. Tallet i den blå parentes angiver, hvor mange ulæste s der er i mappen.

6 Side 6 af 16 Når du aktiverer Indbakke, bliver dine s vist i det store felt på skærmen. Øverst finder du en række knapper, som kan bruges til at sortere dine s. De kan sorteres efter Afsender Emne Dato Et klik på knappen, sorterer efter det valgte kriterium. Et klik mere vil sorterer i omvendt rækkefølge. Når du vil læse en , skal du dobbeltklikke på en. Ud over selve beskeden gives en række oplysninger om en. Man kan se, hvem den er fra. Hvornår den er sendt. Hvem den er sendt til. Hvad den handler om. Den læses selvfølgelig lettest, hvis den fylder hele skærmen.

7 Side 7 af 16 Der fremkommer desuden en række knapper, som kan være nyttige at kende til. De 3 første knapper handler om at reagere på en . De 2 næste kræver vist ingen nærmere forklaring. Med de sidste 2 kan man blade mellem sine modtagne s. Lad os se nærmere på de 3 første knapper. Besvar Lad os antage, at du har fået en , hvor der stilles nogle spørgsmål, som du godt vil besvare. Du kan selvfølgelig sende spørgeren en ny ; men det er nemmere at besvare en direkte. Det giver samtidig nogle fordele, som beskrives her under. Når du klikker på knappen: Besvar, får du noget der minder om det vindue, der er aktivt, når du sender en .

8 Side 8 af 16 Her er modtagerens adresse automatisk indlagt. Desuden er indholdet af den originale medtaget. Hvis der f. eks. er stillet en række spørgsmål, så kan man blot skrive sine svar ud for hvert spørgsmål. Her kan man passende give sine svar en anden farve, så det bliver lettere for modtageren at læse dine svar. Man skifter farve via denne knap: Det kan også være en fordel at slette noget af originalens indhold. Afsenderen ved jo, hvad han har sendt og ønsker kun at kende din mening om de stillede spørgsmål. I studerede kredse foregår der lige nu en diskussion om, hvor man bør indsætte sine reaktioner på en besvarelse. Bør de stå først eller sidst i en? Jeg foretrækker at anvende en anden farve, og placere mine kommentarer, hvor de passer bedst ind i teksten. Når du kar skrevet dine kommentarer, klikker du blot på send-knappen. Svar til alle Hvis den , du vil sende svar på, er sendt til andre end dig, så vil ovenstående beskrivelse kun svare den, der står øverst på listen. Ønsker du, at dit svar skal modtages af alle på listen, så benytter du knappen Svar til alle. Fremgangsmåden er i øvrigt som beskrevet oven for. Videresend Hvis du får en , som du tror at andre kan have glæde af også at læse, så kan du videresende den. Proceduren er stort set den samme som ved Besvar. Du kan skrive dine kommentarer i en; men du må naturligvis selv indsætte modtagerens e- mailadresse, systemet kan jo ikke vide, hvem en er til. Slette s I nogle systemer bliver s slettet, hvis de f. eks. er mere end 30 dage gamle. I andre bliver s kun slettet, når ejermanden gør det. I oversigten over s finder du den , som du vil slette. Klik på den, så den er markeret. Tryk så på Delete-knappen på tastaturet. Nu er en sendt over i mappen: Slettet post en er der dog stadig, den er blot ført over i en anden mappe. Ønskes den slettet permanent, så går du i mappen Slettet post. Her kan du slette permanent ved at gentage vejledningen her i dette afsnit. Et lille trick: Er det en stribe af s, som du ønsker at slette, så markerer du den første, og når du holder Shift-tasten ned og klikker på den sidste , så markeres alle mellemliggende s, som så kan slettes på én gang. Vil du markere enkeltstående s, så holder du Ctrl-tasten nede og klikker på de s, du ønsker at slette.

9 Side 9 af 16 Få en kvittering Når man sender et brev kan man kun håbe at modtageren får det og læser det. En kan selv give besked, når den er åbnet. Man kan selvfølgelig ikke vide, om den også bliver læst. Ønsker du besked om, at din er åbnet, så skal du ændre lidt i standardopsætningen. Gå ind under Funktioner og vælg Indstillinger på menulinien. Her vælger du fanebladet Kvitteringer. Sæt et flueben her, så modtager du besked, når din bliver åbnet. Klik sluttelig på Anvend og sidst på OK. Vedhæft en fil Vi antager, at du har været på en dejlig ferietur, hvor du har taget billeder og lavet en dagbog på flere sider. Den vil du gerne delagtiggøre andre i. Du vil sende den som en . Det er ikke særlig hensigtsmæssigt at sætte den ind som en . Dels bliver den let uoverskuelig og dels er det svært at styre udprintningen. Nej, du laver din dagbog i Word eller en anden teksteditor, gemmer den og vedhæfter den som et bilag. Det er såre simpelt. Start en ny , som tidligere beskrevet. Lige før en er klar til blive sendt aktiverer du punktet: Indsæt og vælger Vedhæftet fil at Filen har du gemt et sted og under et navn, som kun du kender. Nu skal den blot findes.

10 Side 10 af 16 Marker den, og klik på Vedhæft. Den vil nu blive knyttet til din e- mail, og modtageren vil kunne se den og hente den og læse om din dejlige ferie. Hvis der udfor en findes et ikon for en clips, er det tegn på, at der er vedhæftet en fil. Dobbeltklik på den vedhæftede fil, og du kan læse den. NB!! Vedhæftede filer kan være farlige. De kan gemme virus og andet djævelskab, som kan forstyrre din opsætning og brug af computer. Så et godt råd er, kun at åbne vedhæftede filer fra dem, du ved, du kan stole på, og som du kender. Kontaktpersoner Som tidligere antydet skal man være meget nøjagtig, når man skriver en adresse, et enkelt tegn, der ikke er rigtigt, vil ødelægge processen. Mange adresser er ret kryptiske og svære at huske; men det er der råd for. Du kan gemme dem i adressekartoteket, som i systemet har betegnelsen: Kontaktpersoner. Det finder du nederst til venstre på skærmen. Du får her 2 metoder til at lægge adresser ind i adressekartoteket. Når du har modtaget en fra en person, som du forventer at skulle sende en på et senere tidspunkt og derfor ønsker at indsætte under kontaktpersoner, så gør du blot følgende: Åben en, højreklik på afsender, og vælg Føj til adressekartoteket Der gives så mulighed for, at du kan gemme forskellige oplysninger, som relaterer til den valgte adresse. Du slutter af med et klik på OK-knappen. Adressen vil så blive lagret under Kontaktpersoner. Har du endnu ikke sendt eller modtaget s fra en person, du ønsker lagt ind under Kontaktpersoner, så er fremgangsmåden denne:

11 Side 11 af 16 Under Funktioner vælger du Adressekartotek. Her vælger du Ny og herunder Ny kontaktperson Du kan nu indsætte forskellige oplysninger om den valgte person. Den vigtigste er naturligvis e- mailadressen. Når den er skrevet, klikker du på Tilføj og afslutter ved at aktivere OKknappen. Du har så fået tilføjet en ny person i adresseregisteret. Når du vil sende en til en person, som findes under Kontaktpersoner, så dobbeltklikker du blot på adressen, og du er klar til at skrive din . Nemmere kan det vist ikke gøres. Du behøver ikke at huske en, og du kommer ikke til at skrive forkert. Du skal ikke tage dig af, at adressen måske ikke ser rigtig ud, det er den!! Hvis du højreklikker på adressen og vælger Egenskaber, så ser du adressen, som benyttes. Mapper Efterhånden som du får mange s, så kan være svært at beholde overblikket. Det kan derfor være en ide at gemme f. eks. s fra familien i en særlig mappe. Du kan oprette lige så mange forskellige mapper, som du ønsker. Du gør følgende:

12 Side 12 af 16 Klik med højre musetast på Indbakke, her vælger du Ny mappe I feltet: Mappenavn: skriver du det, mappen skal hedde, her er valgt familien Slut af med at aktivere OK-knappen. Når du modtager en fra familien kan du blot tage fat i den med musen og trække den over i den ønskede mappe, så lagres den der. Som tidligere omtalt, har nogle systemer den regel, at s, der er mere end 30 dage gamle, bliver slettet. Den regel kan man ofte imødegå ved at lagre dem i egne mapper. Du sletter en mappe som du sletter alt andet i Outlook Express: Marker den, og tryk på Deletetasten på tastaturet. Spam Du kommer nemt ud for, at uvedkommende sender dig s med opfordringer til både dit og dat. Det kalder man for Spam. Åben aldrig en vedhæftet fil fra den slags s. Der findes programmer, som man gratis kan installere, som blokerer uønskede s. Det jeg selv bruger hedder: Spamfighter. Kontakt mig, hvis du ønsker nærmere oplysninger om det! Blokering Det er jo så moderne at ligge i nabostrid. Så lad os antage at din nabo i tide og utide sender dig s om det skel mellem jeres grunde, som striden handler om. Nu gider du altså ikke længere modtage hans evindelige opstød. Du ønsker at blokere s fra ham!! Gør derfor følgende:

13 Side 13 af 16 Under Funktioner vælger du Meddelelsesregler, hvor du klikker på Liste over blokerede afsendere Vælg fanebladet: Blokerede afsendere og klik på Tilføj! Her skriver du den adresse, du vil blokere og klikker på OK-knappen. Jeg ønsker ikke længere s fra Ole Oktan Olsen s fra ham vil fremover automatisk blive anbragt i mappen: Slettet post og jeg får dem ikke automatisk at se.

14 Side 14 af 16 Da jeg jo er en nysgerrig person, så kan jeg jo ind imellem liste mig til at se, hvad idioten nu har fundet på ved at åbne mappen med slettet post, for her ligger alle slettede s indtil jeg fysisk selv sletter dem. Når nabostriden forhåbentlig snart er overstået, så kan jeg følge ovenstående procedure og slette blokeringen. Værktøjslinier Hvis du synes, at dine knapper på værktøjslinien fylder for meget, eller du synes det kunne være rart at have flere værktøjer lige ved hånden, så lader det sig også gøre. Højreklik på værktøjslinien og vælg Tilpas. Liste over mulige værktøjer Indstillinger for tekst og ikonstørrelser Indlagte værktøjer Marker dit nye værktøj, klik på Tilføj- knappen. Gentag evt. med nyt værktøj. Behøver du ikke længere tekst under de enkelte værktøjer, og vil du reducere ikonernes størrelse, så gøres det også her. Afslut på Luk-knappen.

15 Side 15 af 16 Kreativitet Du er vel ikke blevet for gammel til at lege lidt!?! Der gives en række muligheder for at peppe sine s lidt op Du har umiddelbart adgang til nogle af de muligheder, du kender fra Word. Kursiv, tekstfarve centreret, indsætte billede m. m. Under Formater finder du en lang række valg, som kan benyttes til at peppe dine s lidt op. Her kan vælges en anden farve som baggrund Man kan anvende et specielt brevpapir. Det vil jeg overlade til dig selv at eksperimentere med. Men gør det med pli. Effekter har en tilbøjelighed til at tage overhånd. Signatur Har dovenskaben også ramt dig? Gider du ikke at skrive Venlig hilsen og dit navn, hver gang du afslutter en e- mail? Det er der råd for. Vælg Indstillinger under Funktioner! Fremkald fanebladet: Signaturer. Her markere du de indstillinger, du ønsker, og skriver din signatur her.

16 Side 16 af 16 Lidt om en s postgang Hvordan finder en netop lige mig? Lad os sammenligne postgangen med et almindeligt brev en såkaldt snail-mail altså en langsom besked. Brevet puttes i en offentlig postkasse. Sidst på dagen kommer der nogen og tømmer postkassen. Alle brevene samles i en fordelercentral, hvor portoen kontrolleres og stemples. Herefter bliver brevene grovsorteret efter postdistrikter, og i løbet af natten kørt ud til lokale centraler. Her finsorteres brevene, så postbudet har let ved at aflevere dem på sin rute. Navnene er uden interesse for postbudet. Om der står Ole Olsen eller Per Pjok er ligegyldigt for postbudet. Brevene bliver afleveret efter gadenavn og husnummer. Hvis sorteringen ikke er sket omhyggeligt, så opstår der let fejlafleveringer, eller leveringen bliver forsinket. Postgangen for en er sådan. Du skriver en og sender den. Som eksempel vil jeg sende en fra til Den sendes i første omgang til min internetudbyders server, som her er sa-net.dk. (En server er blot en computer, der har til opgave at opbevare eller videresende s.) Da en er adresseret til en anden server, bliver den automatisk videresendt til webspeed.dk. Her bliver den lagt på lager. Og så sker der ikke mere med den, før du åbner din elektroniske postkasse med f. eks. Outlook Express. Når det sker søger systemet efter alle s, der tilhører wibe, altså alle s, der starter med wibe. I modsætning til snail-mail har navnet altså væsentlig betydning. Desuden er arbejdsgangen væsentlig forenklet, så forsendelsen tager kun nogle få sekunder, det gælder også, hvis en er til en omme på den anden side af Jorden. Man må være meget omhyggelig med at skrive adressen. Det var jo lige meget om der stod Ole Olsen eller Per Pjok på et normalt brev, og skriver man lidt forkert i gadenavnet, så finder brevet nok frem. Det er ikke tilfældet med en . Havde jeg f. eks. skrevet altså brugt et p i stedet for et b, så er der stor sandsynlighed for, at brevet ikke kan afleveres i en server. Når det sker, så får man en besked fra postmesteren, at brevet ikke har kunnet afleveres, og så må om igen. Man ved altså, at leveringen er gået galt. Den samme service yder det danske postvæsen ikke april 2007 Karl Johan Jørgensen

Først skal du oprette dig i systemet, d. v. s. du skal have en såkaldt Googlekonto bestående af en mailadresse og et kodeord.

Først skal du oprette dig i systemet, d. v. s. du skal have en såkaldt Googlekonto bestående af en mailadresse og et kodeord. Gmail Indhold Indhold...1 Introduktion...2 Opret dig i systemet...2 At skrive mails...5 Sende en mail til flere personer...8 Vedhæfte en fil...9 Kladde...10 Signatur...11 Modtagne mails...12 Stjernemarkering...14

Læs mere

E-MAIL MICROSOFT OUTLOOK 2010

E-MAIL MICROSOFT OUTLOOK 2010 E-MAIL MICROSOFT OUTLOOK 2010 Erik Thorsager, Esbjerg. 3. udgave: Outlook Side 1 Microsoft Outlook 2010 Hvordan skriver og sender jeg en e-mail? Det engelske ord mail betyder post. E står for elektronisk.

Læs mere

E-MAIL WINDOWS LIVE MAIL

E-MAIL WINDOWS LIVE MAIL E-MAIL WINDOWS LIVE MAIL Erik Thorsager, Esbjerg. 3. udgave: Live Mail Side 1 Windows Live Mail Hvordan skriver og sender jeg en e-mail? Det engelske ord mail betyder post. E står for elektronisk. E-mail

Læs mere

Mail. Det virker lidt som Internettet. Din computers mailprogram har forbindelse internettet

Mail. Det virker lidt som Internettet. Din computers mailprogram har forbindelse internettet Mail Det virker lidt som Internettet. Din computers mailprogram har forbindelse internettet Mail Det, der står efter @ sætter serverne i stand til at finde ud af, hvor mailen skal hen og hvorfra den kom

Læs mere

Mail. Det virker lidt som Internettet. Din computers mailprogram har forbindelse internettet

Mail. Det virker lidt som Internettet. Din computers mailprogram har forbindelse internettet Mail Det virker lidt som Internettet. Din computers mailprogram har forbindelse internettet Mail Det, der står efter @ sætter serverne i stand til at finde ud af, hvor mailen skal hen og hvorfra den kom

Læs mere

Oprettelse og brug af E-mail i Jubii

Oprettelse og brug af E-mail i Jubii Side 1 af 11 Få din egen mailadresse Start Internettet. Skriv denne adresse i Adressefeltet: www.jubii.dk og tyk på Enterknappen. Du har nu forbindelse med søgemaskinen: Jubii Klik på punktet: E-mail Oprettelse

Læs mere

Outlook-vinduet Outlook-vinduet indeholder Genvejsgrupper, Mapper og Emner.

Outlook-vinduet Outlook-vinduet indeholder Genvejsgrupper, Mapper og Emner. Introduktion til Outlook Outlook kan bruges til styring af kommunikation, journalisering og planlægning. Samtidig kan det på Pc erne fungere som erstatning for både computerens skrivebord og stifinderen

Læs mere

E-MAIL G-MAIL (GOOGLE)

E-MAIL G-MAIL (GOOGLE) E-MAIL G-MAIL (GOOGLE) Erik Thorsager, Esbjerg. 3. udgave: G-mail Side 1 G-mail E-mail: Det engelske ord mail betyder post. E står for elektronisk. E-mail betyder altså elektronisk post. Elektronisk post

Læs mere

Webmail Gmail Generelt Side 1

Webmail Gmail Generelt Side 1 Webmail Gmail Generelt Side 1 Webmail Gmail Generelt Side 2 Indholdsfortegnelse Oprette en Gmail...... Side 4 Indbakken Oversigt...... Side 9 Skriv en mail...... Side 11 Formateringsværktøjer...... Side

Læs mere

Brugermanual. PoP3 og Outlook Express Webmail www.321mail.dk. Udarbejdet af IT-afdelingen 2005

Brugermanual. PoP3 og Outlook Express Webmail www.321mail.dk. Udarbejdet af IT-afdelingen 2005 Brugermanual PoP3 og Outlook Express Webmail www.321mail.dk Udarbejdet af IT-afdelingen 2005 Indholdsfortegnelse 1. ÆNDRING AF OUTLOOK EXPRESS KONTO... 4 2. OPRETTELSE AF OUTLOOK EXPRESS KONTO... 6 2.1

Læs mere

Brugermanual. Outlook Web Access for Exchange Server 2003 (OWA 2003) Udarbejdet af IT-afdelingen 2006

Brugermanual. Outlook Web Access for Exchange Server 2003 (OWA 2003) Udarbejdet af IT-afdelingen 2006 Brugermanual Outlook Web Access for Exchange Server 2003 (OWA 2003) Udarbejdet af IT-afdelingen 2006 Indholdsfortegnelse INDLEDNING... 3 HVORDAN DU FÅR ADGANG TIL DIN EMAIL... 3 OWA 2003 BRUGERGRÆNSEFLADE...

Læs mere

Sådan bruges kontaktpersongrupper (private distributionslister)

Sådan bruges kontaktpersongrupper (private distributionslister) Sådan bruges kontaktpersongrupper (private distributionslister) I adressekartoteket i Outlook er der en række fælles distributionslister, der styres af registreringer på de enkelte personer i SIS, f.eks.

Læs mere

Hvordan bruger jeg WebMail?

Hvordan bruger jeg WebMail? AluData: Hvordan bruger jeg WebMail? Til Elisabeth 2014 AluData::Vanløse 1 Indholdsfortegnelse 1. Indledning...3 2. Vi kobler os på WebMail...3 3. Vi ser nærmere på postkassens opbygning...5 4. Vi skriver

Læs mere

Du skal have en Google konto for at kunne anvende Webalbum! Har du ikke det, så får du her en kort orientering om, hvorledes du kan få en konto.

Du skal have en Google konto for at kunne anvende Webalbum! Har du ikke det, så får du her en kort orientering om, hvorledes du kan få en konto. Indhold Webalbum...2 Google-konto...2 Brug af webalbum...5 Overføre billeder til album...5 Se og bruge sine billeder i webalbummet...6 E-mail...9 Udskriv...12 Bestil udskrifter...13 Blog This...13 Collage...14

Læs mere

E-mail - Elektronisk post

E-mail - Elektronisk post E-mail - Elektronisk post Internettets elektroniske postsystem, e-mail, ligner i sin funktion og opbygning, det almindelige postvæsen meget. Den væsentligste forskel er hastigheden. Der går sjældent mere

Læs mere

Web-mail. Exchange server

Web-mail. Exchange server Marts 2012 Exchange server JC - Data Indhold E-mail konto, Brugerfladen... 2 Mapper, Skriv brev... 3 Vedhæftet fil... 4 Adressekartotek / Kontakpersoner... 5 2 Når du har fået oprettet en e-mail konto

Læs mere

Vejledning i brug af GMAIL (Google)

Vejledning i brug af GMAIL (Google) Vejledning i brug af GMAIL (Google) Send meddelelser Har du ikke prøvet Gmail før? Her har du en trinvis vejledning i, hvordan du skriver og sender meddelelser: Klik på knappen Skriv i venstre side i Gmail.

Læs mere

1. Opret din nye Google konto

1. Opret din nye Google konto Indhold 1. Opret din nye Google konto... 2 2. Test din nye konto... 5 3. Kom i gang med Gmail indstil sprog til dansk... 6 4. Gmail indhold på skærmen... 8 5. Skriv og send en mail... 9 Til:... 9 Cc:...

Læs mere

Gadwin PrintScreen Version 3,5

Gadwin PrintScreen Version 3,5 Side 1 af 6 Gadwin PrintScreen Version 3,5 Indhold: Introduktion...1 Properties (indstillinger)...2 Preferences...2 Source...3 Destination....3 Image...4 About...4 Brug af programmet...5 Introduktion Når

Læs mere

Opstilling af festsange med overskrift og vers.

Opstilling af festsange med overskrift og vers. Side 1 af 12 Opstilling af festsange med overskrift og vers. Spalter 1. Skriv overskrift og vers på normal måde. Lad os sige, at der er 7 vers, hvor de 6 skal stå i 2 spalter. Det sidste skal stå alene

Læs mere

Microsoft Word 2003 - fremgangsmåde til Blomsterhuset Side 1 af 11

Microsoft Word 2003 - fremgangsmåde til Blomsterhuset Side 1 af 11 Microsoft Word 2003 - fremgangsmåde til Blomsterhuset Side 1 af 11 Åbn Word 2003 Skriv: Blomsterhuset A/S - tryk enter en gang Skriv: Blomster for alle - tryk enter 5 gange Skriv: I anledning af at - tryk

Læs mere

Indhold Outlook Web App... 1

Indhold Outlook Web App... 1 Outlook Web App Outlook Web App (OWA) bruges til at håndtere e-mails og kalendere uden at skulle have Outlook klient programmet installeret. OWA kan bruges på en hvilken som helst computer, der har adgang

Læs mere

Opsætning af Ikketilstedeassistent, Opbevaringspolitik og omdirigering af post fra Windows Live til alternativ email konto.

Opsætning af Ikketilstedeassistent, Opbevaringspolitik og omdirigering af post fra Windows Live til alternativ email konto. Opsætning af Ikketilstedeassistent, Opbevaringspolitik og omdirigering af post fra Windows Live til alternativ email konto. Hvis du vil slå automatiske svar til eller ændre svarene, skal du gå til øverste

Læs mere

Slagelse. Om Windows Live Mail. Kjeld Carlsen

Slagelse. Om Windows Live Mail. Kjeld Carlsen Slagelse Om Windows Live Mail Kjeld Carlsen 28-06-2010 Kjeld Carlsen Dette hæfte kan frit bruges til undervisning af alle frivillige ældreorganisationer, samt af privatpersoner til eget brug. Al anden

Læs mere

Minikursus i Outlook 2010. Lidt om Navigation i outlook E-mails (Skriv, send, læs, organisér mail m.m.) Kontaktpersoner og grupper Kalender

Minikursus i Outlook 2010. Lidt om Navigation i outlook E-mails (Skriv, send, læs, organisér mail m.m.) Kontaktpersoner og grupper Kalender Minikursus i Outlook 2010 Lidt om Navigation i outlook E-mails (Skriv, send, læs, organisér mail m.m.) Kontaktpersoner og grupper Kalender Outlook 2010 Søren E. Larsen, EUC Sjælland. Rev. februar 2013

Læs mere

Blåt Medlem. Vejledning i kontingentopkrævning med e-mail ved brug af Word eller Open Office

Blåt Medlem. Vejledning i kontingentopkrævning med e-mail ved brug af Word eller Open Office Blåt Medlem Vejledning i kontingentopkrævning med e-mail ved brug af Word eller Open Office Formål... 2 Forskelle... 2 MS Word... 2 Open Office... 2 Kontakt til din mail... 3 Datafilen fra Blåt Medlem...

Læs mere

E-mail. Outlook. Outlook.com

E-mail. Outlook. Outlook.com E-mail Outlook Outlook.com Indhold e-mail elektronisk post... 3 e-mail adresse... 3 Opstart af Microsoft Outlook.com... 4 Skærmbilledet i Outlook... 5 Arbejd med e-mail... 6 Sende e-mail... 7 Modtage og

Læs mere

Office/Outlook. Vejledning. Gendan slettede e-mails via ComArchive IT-AFDELINGEN

Office/Outlook. Vejledning. Gendan slettede e-mails via ComArchive IT-AFDELINGEN Af: Anders C. H. Pedersen E-mail: Achp@norddjurs.dk Revideret: 1. juni 2015 IT-AFDELINGEN Vejledning Office/Outlook Gendan slettede e-mails via ComArchive Norddjurs Kommune. Torvet 3. 8500 Grenå Tlf.:

Læs mere

Billeder og tegninger i Writer Indhold

Billeder og tegninger i Writer Indhold Billeder og tegninger i Writer Indhold Indhold...1 Introduktion...2 Indsætte billeder...2 Formater billedet...3 Layout...3 Beskære billedet...4 Størrelse...5 Streger/ramme...6 Skygge...7 Justering af billedet...8

Læs mere

Skifte til Outlook 2010

Skifte til Outlook 2010 I denne vejledning Microsoft Microsoft Outlook 2010 ser meget anderledes ud end Outlook 2003, og vi har derfor oprettet denne vejledning, så du hurtigere kan komme i gang med at bruge programmet. Læs videre

Læs mere

Brugermanual PoP3 og Outlook Office 2003 Webmail www.321mail.dk. Udarbejdet af IT-afdelingen 2005

Brugermanual PoP3 og Outlook Office 2003 Webmail www.321mail.dk. Udarbejdet af IT-afdelingen 2005 Brugermanual PoP3 og Outlook Office 2003 Webmail www.321mail.dk Udarbejdet af IT-afdelingen 2005 Indholdsfortegnelse 1. INDLEDNING... 4 2. OUTLOOK 2003... 4 3. BRUGERVEJLEDNING I BRUGEN AF WEB MAIL...

Læs mere

DIGITAL SIGNATUR l OUTLOOK 2010

DIGITAL SIGNATUR l OUTLOOK 2010 DIGITAL SIGNATUR l OUTLOOK 2010 For at kunne bruge signeret og krypteret e-mail i Outlook skal der være et digitalt certifikat installeret på den gældende computer. Certifikatet kan enten være et privat

Læs mere

SÅDAN BRUGER DU E-MAIL

SÅDAN BRUGER DU E-MAIL VEJLEDNING l E-MAIL SÅDAN BRUGER DU E-MAIL I vejledningen bruger vi det gratis e-mailprogram gmail som eksempel til at vise, hvordan man bruger e-mail. DU SKAL I FORVEJEN KUNNE: Bruge en browser og gå

Læs mere

ViKoSys. Virksomheds Kontakt System

ViKoSys. Virksomheds Kontakt System ViKoSys Virksomheds Kontakt System 1 Hvad er det? Virksomheds Kontakt System er udviklet som et hjælpeværkstøj til iværksættere og andre virksomheder som gerne vil have et værktøj hvor de kan finde og

Læs mere

Håndbog i brugen af Mødrehjælpens webmail

Håndbog i brugen af Mødrehjælpens webmail Håndbog i brugen af Mødrehjælpens webmail Senest opdateret 18. november 2015/los Indholdsfortegnelse Generelt... 1 Indstil kompatibilitetsvisning... 2 Login på webmailen... 5 Ændring af adgangskode...

Læs mere

MailMax / Web v4.1. Brugsvejledning til webmail. Copyright 2003 Gullestrup.net

MailMax / Web v4.1. Brugsvejledning til webmail. Copyright 2003 Gullestrup.net MailMax / Web v4.1 Copyright 2003 Gullestrup.net Log ind på webmailen Start med at gå ind på http://webmail.gullestrup.net i din browser. Indtast din Email-adresse samt Adgangskode, som hører til din konto.

Læs mere

Nogle tips til Explorer 7

Nogle tips til Explorer 7 Side 1 af 12 Nogle tips til Explorer 7 Indhold Nogle tips til Explorer 7...1 Indhold...1 Benytter du den sidste udgave af programmet?...2 Ændre standardindstillinger...2 Bestem selv din startside...2 Ændre

Læs mere

Photo Story 3. Photo Story 3

Photo Story 3. Photo Story 3 Side 1 af 8 Photo Story 3 Introduktion Når jeg tager på ferie, tager jeg altid en masse videoer og billeder, som jeg så efter hjemkomsten redigerer, så jeg selv og andre kan have glæde af at se indtryk

Læs mere

Table of Contents Page 2

Table of Contents Page 2 OUTLOOK Table of Contents Mail... 3 Send en mail... 4 Besvar en mail... 11 Vedhæftede filer... 14 Videresend mail... 20 Kalender... 21 Opret aftale... 22 Kategorisér aftaler i kalenderen... 26 Send invitation

Læs mere

Windows Vista 1. Side 1 af 10

Windows Vista 1. Side 1 af 10 Windows vista...2 Lukke for PC,en...3 Velkomstcenter...3 Finde/starte et program...4 Alle programmer...5 Menuen Start...5 Stifinder...6 Windows Sidepanel og gadgets...7 Dokumenter...7 Tilbehør...8 Windows

Læs mere

Outlook adgang til andre postkasser

Outlook adgang til andre postkasser Outlook 2010 - adgang til andre postkasser Nogle brugere har brug for at have adgang til andre postkasser end deres egen, f.eks. en fællespostkasse eller chefens postkasse. For at få adgang skal man have

Læs mere

Outlook opsætning Mail Kalender...30

Outlook opsætning Mail Kalender...30 OUTLOOK Table of Contents opsætning... 3 -opsætning... 4 Mail...10 Send en mail...11 Besvar en mail...19 Vedhæftede filer...22 Videresend mail...28 Kalender...30 Opret aftale...31 Kategorisér aftaler i

Læs mere

Daglig brug af JitBesked 2.0

Daglig brug af JitBesked 2.0 Daglig brug af JitBesked 2.0 Indholdsfortegnelse Oprettelse af personer (modtagere)...3 Afsendelse af besked...4 Valg af flere modtagere...5 Valg af flere personer der ligger i rækkefølge...5 Valg af flere

Læs mere

Oprettelse af en Gmail-konto

Oprettelse af en Gmail-konto Oprettelse af en Gmail-konto 1. Åbn startsiden til Gmail fra adressen: www.gmail.com. I højre side af skærmen får du nu følgende skærmbillede: De to øverste bjælker, markeret med Brugernavn og Adgangskoder,

Læs mere

Huskesedler til Microsoft Outlook Mail og kalender

Huskesedler til Microsoft Outlook Mail og kalender Huskesedler til Microsoft Outlook ELAR april 2017 Side 1 E-mail, modtagelse og behandling... 3 E-mail, oprettelse... 4 Mapper i Outlook... 6 Kalender, kategorier... 7 Kalender, helligdage... 8 Kalender

Læs mere

ipad for begyndere, modul 3

ipad for begyndere, modul 3 10052014AS ipad for begyndere modul 3 E-mail elektronisk post Generelt om mails E-mails er i princippet det samme som breve. Ligesom et brev kan indeholde både tekst og fotos, kan en e-mail det samme.

Læs mere

Du skal nu se om din mail er kommet hjem til dig. Klik på Indbakken.

Du skal nu se om din mail er kommet hjem til dig. Klik på Indbakken. 27 Åbn en e-mail. Du skal nu se om din mail er kommet hjem til dig. Klik på Indbakken. Hvis der ikke er kommet ny post, klik på Send/mod, i den øverste linje, så leder mailprogrammet efter ny mail. Nye

Læs mere

OUTLOOK: Af Tine Nøhr Stenild

OUTLOOK: Af Tine Nøhr Stenild Du kan bruge opgaveblokken i Outlook som en liste over opgaver, du skal have lavet, men Outlook kan også hjælpe dig til at styre dine opgaver. Du kan fx angive forfaldsdato og det forventede tidsforbrug,

Læs mere

Introduktion. Installation. En kort oversigt

Introduktion. Installation. En kort oversigt Indhold Indhold...1 Introduktion...2 Installation...2 En kort oversigt...2 Biblioteksoversigt...3 Liste over mapper...3 Miniatureportrætter...4 Flytte et billede...4 Slette et billede...4 Det nederste

Læs mere

Send @l din post fra pc en

Send @l din post fra pc en Det kan du lære i Outlook Express-skolen Her starter Komputer for alles store Outlook Express-skole, hvor du vil lære alt om at sende elektroniske breve e-mails via din pc. Outlook Express er et gratis

Læs mere

Billeder og tegninger i Word 2002 og 2003 Indhold

Billeder og tegninger i Word 2002 og 2003 Indhold Billeder og tegninger i Word 2002 og 2003 Indhold Indhold...1 Introduktion...2 Indsætte billeder...2 Formater billedet...3 Layout...4 Billede (fanebladet)...5 Størrelse...5 Streger og farver...6 Skygge...7

Læs mere

Ipad. Sådan fotograferer du.

Ipad. Sådan fotograferer du. Ipad. Sådan fotograferer du. Se på nissens arbejde, giv dig god tid og få fine billeder. Tag et billede: Check Foto/Video knappen lyser gult på Foto, Zoom frem og tilbage, klik evt. en enkelt gang, på

Læs mere

Daglig brug af Jit-klient

Daglig brug af Jit-klient Daglig brug af Jit-klient Indholdsfortegnelse Opret person...3 Alternativ oprettelse...3 Søgning af personer...4 Send besked...5 Vælg besked...6 Opret mappe...6 Opret skabelon...6 Slet mapper og skabeloner...6

Læs mere

Hold kontakten med dit netværk!

Hold kontakten med dit netværk! Hold kontakten med dit netværk! - Outlook er dit netværksprogram Outlook er mere end blot et mailprogram Du kan bruge Outlook til meget mere end blot at sende og modtage mails med. Eksempelvis, så er Outlook

Læs mere

Avanceret Outlook integration Indholdsfortegnelse

Avanceret Outlook integration Indholdsfortegnelse Indholdsfortegnelse Aktivering af Avanceret Outlook integration... 2 Brugerindstillinger... 2 Brugerindstillinger; journaliseringsdialog... 3 Brugerindstillinger; filtyper der kan journaliseres... 3 Brugerindstillinger;

Læs mere

Vejledning til Photo Story 3

Vejledning til Photo Story 3 Vejledning til Photo Story 3 Start på billedfortælling Når du har startet programmet, får du dette vindue. Du får 3 valg: 1. Opret en ny fortælling. 2. Redigere et projekt 3. Afspille en fortælling. Den

Læs mere

BlackBerry Internet Service. Version: 4.5.1. Brugervejledning

BlackBerry Internet Service. Version: 4.5.1. Brugervejledning BlackBerry Internet Service Version: 4.5.1 Brugervejledning Publiceret: 2014-01-08 SWD-20140108172804123 Indhold 1 Kom godt i gang...7 Om meddelelelsesserviceplanerne for BlackBerry Internet Service...7

Læs mere

DANSK SKOLEDATA APS. Tlf. 86 44 80 99 E-mail DSD@skoledata.dk DSA-Ventelisten

DANSK SKOLEDATA APS. Tlf. 86 44 80 99 E-mail DSD@skoledata.dk DSA-Ventelisten Indholdsfortegnelse Overordnet beskrivelse af programmets funktioner... 2 Log på... 2 Manuel oprettelse af elev.... 3 Optagelse af elever... 3 1 Gruppering og sortering af elever... 3 2 Udvælg aspiranter...

Læs mere

Outlook 2010 - adgang til andre postkasser

Outlook 2010 - adgang til andre postkasser Outlook 2010 - adgang til andre postkasser Nogle brugere har brug for at have adgang til andre postkasser end deres egen, f.eks. en fællespostkasse eller chefens postkasse. For at få adgang skal man have

Læs mere

Den digitale Underviser. Clouds. Dropbox

Den digitale Underviser. Clouds. Dropbox Den digitale Underviser Clouds Dropbox Indhold Indhold... 1 Dropbox... 1 Installer Dropbox... 2 Åbn Dropbox fra egen computer... 2 Åbn Dropbox fra en anden computer... 3 Lagre filer i Dropbox (offline

Læs mere

Peter Kragh Hansen. Microsoft Outlook 2013 DK. ISBN nr. 978-87-93212-10-7

Peter Kragh Hansen. Microsoft Outlook 2013 DK. ISBN nr. 978-87-93212-10-7 Peter Kragh Hansen Microsoft Outlook 2013 DK ISBN nr. 978-87-93212-10-7 I n d h o l d s f o r t e g n e l s e Hvad er Microsoft Outlook... 3 Åbn Outlook... 4 Outlook vinduet... 5 Mapperude og Navigation...6

Læs mere

ASB E-mailsignatur. Figur a: eksempel. http://asb.dk/inline/services/kommunikationsforum/skabeloner/emailsignatur.aspx og hent filen asb_signatur.zip.

ASB E-mailsignatur. Figur a: eksempel. http://asb.dk/inline/services/kommunikationsforum/skabeloner/emailsignatur.aspx og hent filen asb_signatur.zip. ASB E-mailsignatur I det følgende vil det forklares, hvordan du opretter ASBs e-mailsignatur for medarbejdere. Det skal her noteres at e-mail signaturen ikke kan opsættes i webmail (webmail.asb.dk), men

Læs mere

BRUGERMANUAL. Outlook på Internettet Pharmakon IT

BRUGERMANUAL. Outlook på Internettet Pharmakon IT BRUGERMANUAL Outlook på Internettet 2016 Pharmakon IT Support@pharmakon.dk Indhold Intro... 2 Indstillinger... 2 Krav... 2 Log ind på Outlook på internettet... 3 Visning... 4 Se dit aktuelle e-mail forbrug...

Læs mere

FC-intranet: FC-intranet er et fælles mail- og konferencesystem, hvor lærere og elever kan kommunikere.

FC-intranet: FC-intranet er et fælles mail- og konferencesystem, hvor lærere og elever kan kommunikere. IT-intro 9. august 2011 14:56 IT-introduktion på Risskov Gymnasium FC-intranet: FC-intranet er et fælles mail- og konferencesystem, hvor lærere og elever kan kommunikere. Før end man kan logge sig ind

Læs mere

Brugervejledning til FiberBredbånd Internet. Kom godt i gang!

Brugervejledning til FiberBredbånd Internet. Kom godt i gang! SÆT STIKKET I OG SÅ ER DU GODT KØRENDE Brugervejledning til FiberBredbånd Internet Kom godt i gang! Kom godt i gang! Med denne vejledning kommer du godt i gang med at bruge FiberBredbånd internet - en

Læs mere

Billeder og tegninger i Word 2007 Indhold

Billeder og tegninger i Word 2007 Indhold Billeder og tegninger i Word 2007 Indhold Indhold...1 Introduktion...2 Indsætte billeder...2 Formater billedet...3 Layout...4 Beskære billedet...4 Størrelse...5 Streger/ramme...6 Billedeffekter...6 Skygge...7

Læs mere

Heldigvis har systemet indbygget en hjælp, som man kan benytte, hvis denne vejledning ikke berører det opståede problem.

Heldigvis har systemet indbygget en hjælp, som man kan benytte, hvis denne vejledning ikke berører det opståede problem. Indhold Introduktion...2 Hjælp...2 Office knappen...2 Menulinjen...3 Fast værktøjslinje Hurtig adgang...3 Menupunkter...4 Startside...4 Indsæt...5 Sidelayout...5 Referencer...6 Forsendelser...6 Gennemse...6

Læs mere

Ved brug af computer handler det derfor mest om, hvordan man får teksten til at stå på papiret og på skærmen.

Ved brug af computer handler det derfor mest om, hvordan man får teksten til at stå på papiret og på skærmen. Side 1 af 21 I dette materiale skal du prøve at arbejde med tekster og billeder. Tekster er bogstaver, der er sammensat til ord. Ord er igen sat sammen, så de danner sætninger. Sætninger kan udtrykke en

Læs mere

Microsoft Outlook 2002 - Introduktion

Microsoft Outlook 2002 - Introduktion Microsoft Outlook 2002 - Introduktion til Windows 2000 og Windows XP. Version: 2002 Copyright 2003 by F.M.T. F.M.T. Rymarksvej 79 2900 Hellerup Telefon: 70 20 31 40 Telefax: 39 27 16 61 E-mail: morley@morley.dk

Læs mere

Vejledning til brug af FirstClass

Vejledning til brug af FirstClass Vejledning til brug af FirstClass - opdateret januar 2013 Indhold Installation af FirstClass foretages kun første gang... 2 Hent FirstClass-klienten... 2 Installer FirstClass-klienten... 3 Ændre kodeord...

Læs mere

FastStone Image Viewer Indhold

FastStone Image Viewer Indhold FastStone Image Viewer Indhold FastStone Image Viewer...1 Indhold...1 Introduktion...2 Oversigt...3 Indstilling...3 Hente billeder, der skal vises og redigeres...4 Ændre visning af billeder i Billedgalleriet...5

Læs mere

Håndtering af prisfiler fra Mekonomen

Håndtering af prisfiler fra Mekonomen Håndtering af prisfiler fra Mekonomen Når der er prisopdateringer fra Mekonomen, vil du modtage en mail med prisfilerne vedhæftet. I denne modtagne mail fra Mekonem vil der være en kort beskrivelse af,

Læs mere

IsenTekst Indhold til Internettet. Manual til Wordpress.

IsenTekst Indhold til Internettet. Manual til Wordpress. Manual til Wordpress Sådan opdaterer du din hjemmeside i Wordpress. Dette er en manual til de mest grundlæggende ting, så du selv kan redigere indholdet eller tilføje nyt på din hjemmeside. Guiden er skrevet

Læs mere

Vejledning KPK Online Prøverum

Vejledning KPK Online Prøverum Vejledning KPK Online Prøverum INDHOLD Introduktion side 2 Funktionsliste side 2 Få adgang til systemet side 3 Opload dine billeder side 4 Sådan bruges systemet side 5 Gem dine eksempler side 7 Side 1/7

Læs mere

OUTLOOK 2013. (Office 365)

OUTLOOK 2013. (Office 365) OUTLOOK 2013 (Office 365) Indhold INTRODUKTION TIL OUTLOOK... 2 PROGRAMMETS OPBYGNING.... 2 OPSÆTNING OG INDSTILLINGER... 3 OPSÆTNING AF SKRIFTTYPER... 3 OPSÆTNING AF SIGNATUR... 5 OPSÆTNING AF LÆSERUDER...

Læs mere

E-post. Punkt for punkt

E-post. Punkt for punkt E-post Studerende ved Københavns Universitet har mulighed for at læse og sende e-post fra deres private e-postkonto i Punkt KU. På denne konto modtager du relevant post fra universitet, og du har direkte

Læs mere

Kort introduktion til e-boks

Kort introduktion til e-boks Kort introduktion til e-boks Fremover vil din lønseddel blive sendt til e-boks. e-boks er en elektronisk postkasse og arkiv, som du har adgang til via Internettet. Alle danskere kan gratis anvende e-boks.

Læs mere

Publisher 2003 Indhold

Publisher 2003 Indhold Publisher 2003 Indhold Indhold...1 Introduktion...2 Skærmsiden...2 Opgaverude...3 Værktøjer...4 Overskrift...5 Billeder...5 Flytning...6 Ændring af størrelse...6 Formatere billedet...7 Indskrivning af

Læs mere

Opsætning af e-mail. Tilføjelse af e-mail-konti. Tilføjelse af en POP3-konto. Sådan tilføjer du en POP3-konto til Outlook

Opsætning af e-mail. Tilføjelse af e-mail-konti. Tilføjelse af en POP3-konto. Sådan tilføjer du en POP3-konto til Outlook Opsætning af e-mail mail-konti I dette kapitel vil jeg hjælpe dig med, hvordan du sætter Outlook 2007 op, så du får forbindelse til din e-mail-konto (eller flere) og en evt. HTTP-konto, som fx Windows

Læs mere

SÆT STIKKET I OG SÅ ER DU GODT KØRENDE. Brugervejledning til GE FIbernet Internet. Kom godt WWW.GEFIBERNET.DK

SÆT STIKKET I OG SÅ ER DU GODT KØRENDE. Brugervejledning til GE FIbernet Internet. Kom godt WWW.GEFIBERNET.DK SÆT STIKKET I OG SÅ ER DU GODT KØRENDE Brugervejledning til GE FIbernet Internet Kom godt i gang! WWW.GEFIBERNET.DK Kom godt i gang! Med denne vejledning kommer du godt i gang med at bruge GE Fibernet

Læs mere

Vejledning i brug af dli dokumenthåndteringssystemet til virksomheder

Vejledning i brug af dli dokumenthåndteringssystemet til virksomheder Vejledning i brug af dli dokumenthåndteringssystemet til virksomheder Indhold Generelt... 1 Windows tidligere versioner... 1 Windows 10... 2 Apple Mac... 2 Log på... 2 Rediger dokumentet... 2 Tilføj et

Læs mere

Sådan opretter du en elektronisk aflevering

Sådan opretter du en elektronisk aflevering Sådan arbejder du med opgaver i Gradebook/karakterbog Denne vejledning indeholder en detaljeret beskrivelse af hvordan du bruger gradebook/karakterbogen når du vil arbejde med opgaver og give karakterer

Læs mere

MountainSite Guide: Kom godt i gang

MountainSite Guide: Kom godt i gang MountainSite version 2.6 Indhold: Log in Præsentation Rediger hjemmeside Tekster Kontaktoplysninger Menulinien Billeder Pdf/Filupload Brugeradministration Indstillinger Log af Log in Når du skal bruge

Læs mere

IT-Brugerkursus. Modul 1 - Introduktion til skolens netværk og FC. Modul 1 - Introduktion til FC og Lectio. Printvenligt format. Indholdsfortegnelse

IT-Brugerkursus. Modul 1 - Introduktion til skolens netværk og FC. Modul 1 - Introduktion til FC og Lectio. Printvenligt format. Indholdsfortegnelse Modul 1 - Introduktion til FC og Lectio IT-Brugerkursus Modul 1 - Introduktion til skolens netværk og FC Printvenligt format Indholdsfortegnelse Formål og opbygning Opgave Vejledning til intranettet Åbne

Læs mere

Rationel VinduesDesigner TM Brugervejledning

Rationel VinduesDesigner TM Brugervejledning Rationel VinduesDesigner TM Brugervejledning indhold: introduktion Side 2 Funktionsliste Side 3 Få adgang til systemet Side 4 opload dine billeder Side 5 Sådan bruges systemet Side 6 Gem dine eksempler

Læs mere

Filer og Mapper. Filer. Mapper

Filer og Mapper. Filer. Mapper Indhold Filer og Mapper... 3 Filer... 3 Mapper... 3 Stifinder... 4 Eksempler på stifinder... 5 Markering af drev, filer og mapper... 5 Vælg vilkårlige mapper/filer... 7 Selandias drev... 8 Opret ny mappe...

Læs mere

I denne manual kan du finde en hurtig introduktion til hvordan du:

I denne manual kan du finde en hurtig introduktion til hvordan du: VORES NORDSJÆLLAND HURTIGT I GANG MANUAL 01: Bruger HVAD INDEHOLDER DENNE MANUAL? I denne manual kan du finde en hurtig introduktion til hvordan du: 1. Finder Vores Nordsjælland hjemmesiden 2. Opretter

Læs mere

Oktober Dokumentpakker

Oktober Dokumentpakker Oktober 2017 Dokumentpakker Dokumentpakkerne er et værktøj til at udskrive dynamiske breve, som har en standardtekst i brevet, og hvor der automatisk sættes blandt andet patientens navn, adresse og aftaletid

Læs mere

Velkommen til AgeForce

Velkommen til AgeForce Velkommen til AgeForce Kapitel 1... 2 Opret din egen profil... 2 Log ind - og log ud - på AgeForce.... 4 Kapitel 2... 5 Fanebladet Hjem din profil... 5 Kapitel 3... 6 Rediger din profil... 6 Rediger dine

Læs mere

Manual til Wordpress. 1. Log ind på din Wordpress-side. Indhold: Sådan opdaterer du din hjemmeside i Wordpress.

Manual til Wordpress. 1. Log ind på din Wordpress-side. Indhold: Sådan opdaterer du din hjemmeside i Wordpress. Manual til Wordpress Sådan opdaterer du din hjemmeside i Wordpress. Dette er en manual til de mest grundlæggende ting, så du selv kan redigere indholdet og lægge nyt på din hjemmeside. Guiden er skrevet

Læs mere

Brug Photo Story 3 en let introduktion

Brug Photo Story 3 en let introduktion Brug Photo Story 3 en let introduktion Denne vejledning forudsætter at programmet Photo Story 3 er installeret på din computer. Se andetsteds for vejledning i at installere programmet, der kan findes gratis

Læs mere

Outlook 2010 opsætning

Outlook 2010 opsætning Outlook 2010 opsætning Personlig Workflow Nå mere og arbejd mindre Personlig Workflow www.personligworkflow.com kontakt@personligworkflow.com Introduktion til Outlook 2010 guide Microsoft Outlook 2010

Læs mere

Webmail manual januar 2006 Introduktion til WebMail

Webmail manual januar 2006 Introduktion til WebMail Introduktion til WebMail Support til Webmail kontakt din Publizer konsulent 1 Introduktion til WebMail Denne introduktion giver en kort gennemgang af WebMail på http://webmail.domæne.dk for Publizer CMS

Læs mere

FAQ Frequently Asked Questions

FAQ Frequently Asked Questions FAQ Frequently Asked Questions Generel spørgeguide når en netværksdeltager henvender sig eller du selv har problemer: 1) Hvad står der på din skærm? (dvs. hvor/på hvilken side er deltageren i programmet)

Læs mere

Workzone hjælp I denne Quickguide kan du finde hjælp til de mest almindelige funktioner i Workzone

Workzone hjælp I denne Quickguide kan du finde hjælp til de mest almindelige funktioner i Workzone Workzone hjælp I denne Quickguide kan du finde hjælp til de mest almindelige funktioner i Workzone Opret sag 1 Knyt part til sag 1 Opret Word dokument 2 Arkivér dokument 2 Arkivér dokumenter fra sagsfane

Læs mere

Kursusmateriale. Introduktion til Captia. Elektronisk Sags og DokumentHåndtering, ESDH. Aalborg Universitet

Kursusmateriale. Introduktion til Captia. Elektronisk Sags og DokumentHåndtering, ESDH. Aalborg Universitet Kursusmateriale Introduktion til Captia Elektronisk Sags og DokumentHåndtering, ESDH Aalborg Universitet Indhold ESDH projektet på AAU... 3 Captia cirklen... 4 Captia... 5 Navigering... 6 1: Åbne en sag...

Læs mere

Ældresagens datastue Aktivitetscentret Bavnehøj. Nørre Snede Tema: på din ipad. Tema. . på din ipad Opdateret d. 11.

Ældresagens datastue Aktivitetscentret Bavnehøj. Nørre Snede Tema:  på din ipad. Tema.  . på din ipad Opdateret d. 11. Tema E-mail på din ipad Opdateret d. 11. oktober 2017 Sofus Opdateret d. 11. oktober 2017 Side 1 Opsæt din mailkonto Som du kan se kan man have flere mailadresser her har jeg 6 adresser Start med at åbne

Læs mere

Alars den 17. november 2014 Tilskud og Projekter Naturstyrelsen Version 1.0 Vejledning i brug af MiljøGIS til ansøgning under Stormfaldsordningen

Alars den 17. november 2014 Tilskud og Projekter Naturstyrelsen Version 1.0 Vejledning i brug af MiljøGIS til ansøgning under Stormfaldsordningen Vejledning i brug af MiljøGIS til ansøgning under Stormfaldsordningen Indhold Indledning... 1 Find lokalitet og baggrundskort... 1 Opret arbejdsområdet og tegn arealer m.v.... 4 Mål areal eller længde...

Læs mere

Bogfunktionen eller Slægtsbogen i FTM

Bogfunktionen eller Slægtsbogen i FTM Bogfunktionen eller Slægtsbogen i FTM En blandt mange af Family Tree Maker s styrker er evnen til at præsentere data på mange forskellige måder, og i dette skrift vil bogfunktionen blive gennemgået. Funktionen

Læs mere