Outlook Express. Outlook Express

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Outlook Express. Outlook Express"

Transkript

1 Side 1 af 16 Outlook Express Indhold Outlook Express...1 Indhold...1 Introduktion...2 Titellinie...2 Menulinje...3 Værktøjslinie...3 Opret med :...3 Send/mod...3 Adresser...3 Søg...3 Mapper...3 Kontaktpersoner...3 E- Mail...3 Kontaktpersoner...3 Dagens tips...3 Opsætning...4 At sende en adresse...5 s til dig...5 Besvar...7 Svar til alle...8 Videresend...8 Slette s...8 Få en kvittering...9 Vedhæft en fil...9 Kontaktpersoner...10 Mapper...11 Spam...12 Blokering...12 Værktøjslinier...14 Kreativitet...15 Signatur...15 Lidt om en s postgang...16

2 Side 2 af 16 Introduktion Outlook Express er et standardprogram, som benyttes til at sende og modtage s. Det kræver, at du har indlagt forskellige oplysninger om dig selv. Disse oplysninger gemmes på din computer, så den altid er klar til brug. Til gengæld kan du ikke benytte en anden computer, hvis du f. eks. er på rejse og vil skrive hjem om dine oplevelser eller høre nyt fra hjemmefronten. Hvis du har behov for det, så må du benytte en webmail eller en hotmail. (se evt. senere.) Nu koncentrerer vi os om Outlook Express. Som standard får du dette vindue, når Outlook Express startes: Jeg beskriver kun de vigtigste steder her. Titellinie, der angiver, hvor du er i programmet. 1

3 Side 3 af 16 Menulinje 2 Giver adgang til de samme funktioner, som vises med knapper i værktøjsbjælken, samt en lang række indstillingsmuligheder. Værktøjslinie 3 Værktøjslinien kan tilpasses. Første gang du starter programmet, er indholdet: Opret med : Opret meddelelse åbner et vindue, hvor du kan skrive din . Send/mod : Send/modtag alle meddelelser: Sender al den post, som placeres i Udbakken og henter samtidig ny post. Adresser: Åbner Adressekartoteket i Outlook Express. Søg: Åbner et vindue til søgning i -beskeder i Outlook Express. Mapper 4 Mapper, hvor du kan se, hvad du har modtaget af post, hvad du har gjort klar til at sende, hvad du har sendt, og hvad du ønsker at slette. Kontaktpersoner 5 Her vises en liste over de kontaktpersoner, der er lagt ind i dit system. Når du starter programmet første gang, er der naturligvis ikke nogen af dine egne kontaktpersoner. E- Mail 6 Her finder du 3 genveje til Indbakken, til at oprette en ny og til at læse post. Kontaktpersoner 7 Hvis din liste over kontaktpersoner bliver uoverskuelig lang, kan du her søge efter en bestemt person. Dagens tips 8 Her gives korte tips til brugen af programmet. Klik på Next for at se flere tips. Eller hvis du ikke har lyst til disse tips, lukker du dem ved at klikke på krydset. Første gang du starter 9 Hvis du sætter et flueben her, vil Outlook Express ved næste start gå direkte til Indbakken.

4 Side 4 af 16 Opsætning Før du kan begynde at bruge Outlook Express er det nødvendigt med en række indstillinger, der fortælle systemet, hvem du er, hvem din Internetudbyder er, hvad din adresse hedder m. m. Det er jo kun dig, der har retten til at læse dine s. Det er altså en unik opsætning af systemet, som ikke kan beskrives her, da den er forskellig fra person til person. Din Internetudbyder har sikkert sendt dig en detaljeret vejledning til opsætningen af Outlook Express, med de oplysninger der skal indtastes i dit specielle tilfælde. Hvis du ikke har disse oplysninger, så må du kontakte Internetudbyderen. Først, når opsætningen af programmet er fuldført, kan du begynde at sende og modtage s. At sende en Før man sender s til andre, er det en god ide at sende en til sig selv. Herved får man et check på, om systemet virker. Du kan klikke på linjen Opret en ny -meddelelse 6, eller du kan klikke på knappen Opret med i værktøjslinjen. 3 Her skriver du modtagerens e- mailadresse. Man skal være meget omhyggelig. Der må ikke forekomme forkerte tegn som f. eks. mellemrum. Du kan skrive lige så mange adresser i Til-feltet, som du har brug for. I Cc-feltet skrives adresserne på dem, der skal have en kopi af din . Det er næsten et must, at man kort beskriver e- mailens budskab under Emne. Selve brevet skriver du i det store redigeringsfelt her. Som ved almindelig tekstbehandling har du en række redigeringsværktøjer, hvor du kan ændre på tekstens font, størrelse indrykning m. m.

5 Side 5 af 16 Måske ønsker du ikke, at modtageren af din skal vide, at der er andre, der har fået en kopi. Hvis det er tilfældet, så skal du ikke bruge Cc:-feltet, men Bcc:-feltet. Det er som standard ikke fremme. Vælg Vis og klik på Alle brevhoveder, så er Bcc-feltet klar. Cc står for Carbon Copy. I gamle dage brugte man kalkerpapir, hvis man ville lave flere kopier af sit dokument. Papiret var belagt med et tyndt lag kulstøv. Kul hedder på engelsk carbon, så man laver altså en kulkopi. Bcc: står for: Blind Carbon Copy. Kopien er altså skjult. Når dit brev er færdigt, klikker du på Send-knappen. Det ryger så ud på nettet og ender hos den server, hvor modtagerens post samles. adresse En adresse består af 2 dele: din identitet og postserverens adresse. Et eksempel: kjj, det er mig. sa-net.dk er Arrownets server. Når nogen sender en til mig, så ender den hos Arrownet. Her er det kun mig, der har navnet kjj, så der er ingen andre end mig, der kan se mine s. Identitet og serveradresse skal adskilles Det er dette tegn, der fortæller systemet, at det drejer sig om en adresse. s til dig Når Outlook Express er startet, undersøger programmet helt automatisk, om der er nye s til dig på din udbyders server. Hvis der er nye s, bliver de overført fra serveren til din computer, hvor de havner i mappen Indbakke. Programmet tjekker kun af og til, om der er nye s til dig, så er du utålmodig, kan du klikke på knappen Send/mod, så undersøger Outlook Express straks, om der er nye s. Tallet i den blå parentes angiver, hvor mange ulæste s der er i mappen.

6 Side 6 af 16 Når du aktiverer Indbakke, bliver dine s vist i det store felt på skærmen. Øverst finder du en række knapper, som kan bruges til at sortere dine s. De kan sorteres efter Afsender Emne Dato Et klik på knappen, sorterer efter det valgte kriterium. Et klik mere vil sorterer i omvendt rækkefølge. Når du vil læse en , skal du dobbeltklikke på en. Ud over selve beskeden gives en række oplysninger om en. Man kan se, hvem den er fra. Hvornår den er sendt. Hvem den er sendt til. Hvad den handler om. Den læses selvfølgelig lettest, hvis den fylder hele skærmen.

7 Side 7 af 16 Der fremkommer desuden en række knapper, som kan være nyttige at kende til. De 3 første knapper handler om at reagere på en . De 2 næste kræver vist ingen nærmere forklaring. Med de sidste 2 kan man blade mellem sine modtagne s. Lad os se nærmere på de 3 første knapper. Besvar Lad os antage, at du har fået en , hvor der stilles nogle spørgsmål, som du godt vil besvare. Du kan selvfølgelig sende spørgeren en ny ; men det er nemmere at besvare en direkte. Det giver samtidig nogle fordele, som beskrives her under. Når du klikker på knappen: Besvar, får du noget der minder om det vindue, der er aktivt, når du sender en .

8 Side 8 af 16 Her er modtagerens adresse automatisk indlagt. Desuden er indholdet af den originale medtaget. Hvis der f. eks. er stillet en række spørgsmål, så kan man blot skrive sine svar ud for hvert spørgsmål. Her kan man passende give sine svar en anden farve, så det bliver lettere for modtageren at læse dine svar. Man skifter farve via denne knap: Det kan også være en fordel at slette noget af originalens indhold. Afsenderen ved jo, hvad han har sendt og ønsker kun at kende din mening om de stillede spørgsmål. I studerede kredse foregår der lige nu en diskussion om, hvor man bør indsætte sine reaktioner på en besvarelse. Bør de stå først eller sidst i en? Jeg foretrækker at anvende en anden farve, og placere mine kommentarer, hvor de passer bedst ind i teksten. Når du kar skrevet dine kommentarer, klikker du blot på send-knappen. Svar til alle Hvis den , du vil sende svar på, er sendt til andre end dig, så vil ovenstående beskrivelse kun svare den, der står øverst på listen. Ønsker du, at dit svar skal modtages af alle på listen, så benytter du knappen Svar til alle. Fremgangsmåden er i øvrigt som beskrevet oven for. Videresend Hvis du får en , som du tror at andre kan have glæde af også at læse, så kan du videresende den. Proceduren er stort set den samme som ved Besvar. Du kan skrive dine kommentarer i en; men du må naturligvis selv indsætte modtagerens e- mailadresse, systemet kan jo ikke vide, hvem en er til. Slette s I nogle systemer bliver s slettet, hvis de f. eks. er mere end 30 dage gamle. I andre bliver s kun slettet, når ejermanden gør det. I oversigten over s finder du den , som du vil slette. Klik på den, så den er markeret. Tryk så på Delete-knappen på tastaturet. Nu er en sendt over i mappen: Slettet post en er der dog stadig, den er blot ført over i en anden mappe. Ønskes den slettet permanent, så går du i mappen Slettet post. Her kan du slette permanent ved at gentage vejledningen her i dette afsnit. Et lille trick: Er det en stribe af s, som du ønsker at slette, så markerer du den første, og når du holder Shift-tasten ned og klikker på den sidste , så markeres alle mellemliggende s, som så kan slettes på én gang. Vil du markere enkeltstående s, så holder du Ctrl-tasten nede og klikker på de s, du ønsker at slette.

9 Side 9 af 16 Få en kvittering Når man sender et brev kan man kun håbe at modtageren får det og læser det. En kan selv give besked, når den er åbnet. Man kan selvfølgelig ikke vide, om den også bliver læst. Ønsker du besked om, at din er åbnet, så skal du ændre lidt i standardopsætningen. Gå ind under Funktioner og vælg Indstillinger på menulinien. Her vælger du fanebladet Kvitteringer. Sæt et flueben her, så modtager du besked, når din bliver åbnet. Klik sluttelig på Anvend og sidst på OK. Vedhæft en fil Vi antager, at du har været på en dejlig ferietur, hvor du har taget billeder og lavet en dagbog på flere sider. Den vil du gerne delagtiggøre andre i. Du vil sende den som en . Det er ikke særlig hensigtsmæssigt at sætte den ind som en . Dels bliver den let uoverskuelig og dels er det svært at styre udprintningen. Nej, du laver din dagbog i Word eller en anden teksteditor, gemmer den og vedhæfter den som et bilag. Det er såre simpelt. Start en ny , som tidligere beskrevet. Lige før en er klar til blive sendt aktiverer du punktet: Indsæt og vælger Vedhæftet fil at Filen har du gemt et sted og under et navn, som kun du kender. Nu skal den blot findes.

10 Side 10 af 16 Marker den, og klik på Vedhæft. Den vil nu blive knyttet til din e- mail, og modtageren vil kunne se den og hente den og læse om din dejlige ferie. Hvis der udfor en findes et ikon for en clips, er det tegn på, at der er vedhæftet en fil. Dobbeltklik på den vedhæftede fil, og du kan læse den. NB!! Vedhæftede filer kan være farlige. De kan gemme virus og andet djævelskab, som kan forstyrre din opsætning og brug af computer. Så et godt råd er, kun at åbne vedhæftede filer fra dem, du ved, du kan stole på, og som du kender. Kontaktpersoner Som tidligere antydet skal man være meget nøjagtig, når man skriver en adresse, et enkelt tegn, der ikke er rigtigt, vil ødelægge processen. Mange adresser er ret kryptiske og svære at huske; men det er der råd for. Du kan gemme dem i adressekartoteket, som i systemet har betegnelsen: Kontaktpersoner. Det finder du nederst til venstre på skærmen. Du får her 2 metoder til at lægge adresser ind i adressekartoteket. Når du har modtaget en fra en person, som du forventer at skulle sende en på et senere tidspunkt og derfor ønsker at indsætte under kontaktpersoner, så gør du blot følgende: Åben en, højreklik på afsender, og vælg Føj til adressekartoteket Der gives så mulighed for, at du kan gemme forskellige oplysninger, som relaterer til den valgte adresse. Du slutter af med et klik på OK-knappen. Adressen vil så blive lagret under Kontaktpersoner. Har du endnu ikke sendt eller modtaget s fra en person, du ønsker lagt ind under Kontaktpersoner, så er fremgangsmåden denne:

11 Side 11 af 16 Under Funktioner vælger du Adressekartotek. Her vælger du Ny og herunder Ny kontaktperson Du kan nu indsætte forskellige oplysninger om den valgte person. Den vigtigste er naturligvis e- mailadressen. Når den er skrevet, klikker du på Tilføj og afslutter ved at aktivere OKknappen. Du har så fået tilføjet en ny person i adresseregisteret. Når du vil sende en til en person, som findes under Kontaktpersoner, så dobbeltklikker du blot på adressen, og du er klar til at skrive din . Nemmere kan det vist ikke gøres. Du behøver ikke at huske en, og du kommer ikke til at skrive forkert. Du skal ikke tage dig af, at adressen måske ikke ser rigtig ud, det er den!! Hvis du højreklikker på adressen og vælger Egenskaber, så ser du adressen, som benyttes. Mapper Efterhånden som du får mange s, så kan være svært at beholde overblikket. Det kan derfor være en ide at gemme f. eks. s fra familien i en særlig mappe. Du kan oprette lige så mange forskellige mapper, som du ønsker. Du gør følgende:

12 Side 12 af 16 Klik med højre musetast på Indbakke, her vælger du Ny mappe I feltet: Mappenavn: skriver du det, mappen skal hedde, her er valgt familien Slut af med at aktivere OK-knappen. Når du modtager en fra familien kan du blot tage fat i den med musen og trække den over i den ønskede mappe, så lagres den der. Som tidligere omtalt, har nogle systemer den regel, at s, der er mere end 30 dage gamle, bliver slettet. Den regel kan man ofte imødegå ved at lagre dem i egne mapper. Du sletter en mappe som du sletter alt andet i Outlook Express: Marker den, og tryk på Deletetasten på tastaturet. Spam Du kommer nemt ud for, at uvedkommende sender dig s med opfordringer til både dit og dat. Det kalder man for Spam. Åben aldrig en vedhæftet fil fra den slags s. Der findes programmer, som man gratis kan installere, som blokerer uønskede s. Det jeg selv bruger hedder: Spamfighter. Kontakt mig, hvis du ønsker nærmere oplysninger om det! Blokering Det er jo så moderne at ligge i nabostrid. Så lad os antage at din nabo i tide og utide sender dig s om det skel mellem jeres grunde, som striden handler om. Nu gider du altså ikke længere modtage hans evindelige opstød. Du ønsker at blokere s fra ham!! Gør derfor følgende:

13 Side 13 af 16 Under Funktioner vælger du Meddelelsesregler, hvor du klikker på Liste over blokerede afsendere Vælg fanebladet: Blokerede afsendere og klik på Tilføj! Her skriver du den adresse, du vil blokere og klikker på OK-knappen. Jeg ønsker ikke længere s fra Ole Oktan Olsen s fra ham vil fremover automatisk blive anbragt i mappen: Slettet post og jeg får dem ikke automatisk at se.

14 Side 14 af 16 Da jeg jo er en nysgerrig person, så kan jeg jo ind imellem liste mig til at se, hvad idioten nu har fundet på ved at åbne mappen med slettet post, for her ligger alle slettede s indtil jeg fysisk selv sletter dem. Når nabostriden forhåbentlig snart er overstået, så kan jeg følge ovenstående procedure og slette blokeringen. Værktøjslinier Hvis du synes, at dine knapper på værktøjslinien fylder for meget, eller du synes det kunne være rart at have flere værktøjer lige ved hånden, så lader det sig også gøre. Højreklik på værktøjslinien og vælg Tilpas. Liste over mulige værktøjer Indstillinger for tekst og ikonstørrelser Indlagte værktøjer Marker dit nye værktøj, klik på Tilføj- knappen. Gentag evt. med nyt værktøj. Behøver du ikke længere tekst under de enkelte værktøjer, og vil du reducere ikonernes størrelse, så gøres det også her. Afslut på Luk-knappen.

15 Side 15 af 16 Kreativitet Du er vel ikke blevet for gammel til at lege lidt!?! Der gives en række muligheder for at peppe sine s lidt op Du har umiddelbart adgang til nogle af de muligheder, du kender fra Word. Kursiv, tekstfarve centreret, indsætte billede m. m. Under Formater finder du en lang række valg, som kan benyttes til at peppe dine s lidt op. Her kan vælges en anden farve som baggrund Man kan anvende et specielt brevpapir. Det vil jeg overlade til dig selv at eksperimentere med. Men gør det med pli. Effekter har en tilbøjelighed til at tage overhånd. Signatur Har dovenskaben også ramt dig? Gider du ikke at skrive Venlig hilsen og dit navn, hver gang du afslutter en e- mail? Det er der råd for. Vælg Indstillinger under Funktioner! Fremkald fanebladet: Signaturer. Her markere du de indstillinger, du ønsker, og skriver din signatur her.

16 Side 16 af 16 Lidt om en s postgang Hvordan finder en netop lige mig? Lad os sammenligne postgangen med et almindeligt brev en såkaldt snail-mail altså en langsom besked. Brevet puttes i en offentlig postkasse. Sidst på dagen kommer der nogen og tømmer postkassen. Alle brevene samles i en fordelercentral, hvor portoen kontrolleres og stemples. Herefter bliver brevene grovsorteret efter postdistrikter, og i løbet af natten kørt ud til lokale centraler. Her finsorteres brevene, så postbudet har let ved at aflevere dem på sin rute. Navnene er uden interesse for postbudet. Om der står Ole Olsen eller Per Pjok er ligegyldigt for postbudet. Brevene bliver afleveret efter gadenavn og husnummer. Hvis sorteringen ikke er sket omhyggeligt, så opstår der let fejlafleveringer, eller leveringen bliver forsinket. Postgangen for en er sådan. Du skriver en og sender den. Som eksempel vil jeg sende en fra til Den sendes i første omgang til min internetudbyders server, som her er sa-net.dk. (En server er blot en computer, der har til opgave at opbevare eller videresende s.) Da en er adresseret til en anden server, bliver den automatisk videresendt til webspeed.dk. Her bliver den lagt på lager. Og så sker der ikke mere med den, før du åbner din elektroniske postkasse med f. eks. Outlook Express. Når det sker søger systemet efter alle s, der tilhører wibe, altså alle s, der starter med wibe. I modsætning til snail-mail har navnet altså væsentlig betydning. Desuden er arbejdsgangen væsentlig forenklet, så forsendelsen tager kun nogle få sekunder, det gælder også, hvis en er til en omme på den anden side af Jorden. Man må være meget omhyggelig med at skrive adressen. Det var jo lige meget om der stod Ole Olsen eller Per Pjok på et normalt brev, og skriver man lidt forkert i gadenavnet, så finder brevet nok frem. Det er ikke tilfældet med en . Havde jeg f. eks. skrevet altså brugt et p i stedet for et b, så er der stor sandsynlighed for, at brevet ikke kan afleveres i en server. Når det sker, så får man en besked fra postmesteren, at brevet ikke har kunnet afleveres, og så må om igen. Man ved altså, at leveringen er gået galt. Den samme service yder det danske postvæsen ikke. 5. april 2007 Karl Johan Jørgensen

Først skal du oprette dig i systemet, d. v. s. du skal have en såkaldt Googlekonto bestående af en mailadresse og et kodeord.

Først skal du oprette dig i systemet, d. v. s. du skal have en såkaldt Googlekonto bestående af en mailadresse og et kodeord. Gmail Indhold Indhold...1 Introduktion...2 Opret dig i systemet...2 At skrive mails...5 Sende en mail til flere personer...8 Vedhæfte en fil...9 Kladde...10 Signatur...11 Modtagne mails...12 Stjernemarkering...14

Læs mere

E-MAIL WINDOWS LIVE MAIL

E-MAIL WINDOWS LIVE MAIL E-MAIL WINDOWS LIVE MAIL Erik Thorsager, Esbjerg. 3. udgave: Live Mail Side 1 Windows Live Mail Hvordan skriver og sender jeg en e-mail? Det engelske ord mail betyder post. E står for elektronisk. E-mail

Læs mere

Mail. Det virker lidt som Internettet. Din computers mailprogram har forbindelse internettet

Mail. Det virker lidt som Internettet. Din computers mailprogram har forbindelse internettet Mail Det virker lidt som Internettet. Din computers mailprogram har forbindelse internettet Mail Det, der står efter @ sætter serverne i stand til at finde ud af, hvor mailen skal hen og hvorfra den kom

Læs mere

Oprettelse og brug af E-mail i Jubii

Oprettelse og brug af E-mail i Jubii Side 1 af 11 Få din egen mailadresse Start Internettet. Skriv denne adresse i Adressefeltet: www.jubii.dk og tyk på Enterknappen. Du har nu forbindelse med søgemaskinen: Jubii Klik på punktet: E-mail Oprettelse

Læs mere

Outlook-vinduet Outlook-vinduet indeholder Genvejsgrupper, Mapper og Emner.

Outlook-vinduet Outlook-vinduet indeholder Genvejsgrupper, Mapper og Emner. Introduktion til Outlook Outlook kan bruges til styring af kommunikation, journalisering og planlægning. Samtidig kan det på Pc erne fungere som erstatning for både computerens skrivebord og stifinderen

Læs mere

E-MAIL G-MAIL (GOOGLE)

E-MAIL G-MAIL (GOOGLE) E-MAIL G-MAIL (GOOGLE) Erik Thorsager, Esbjerg. 3. udgave: G-mail Side 1 G-mail E-mail: Det engelske ord mail betyder post. E står for elektronisk. E-mail betyder altså elektronisk post. Elektronisk post

Læs mere

E-mail - Elektronisk post

E-mail - Elektronisk post E-mail - Elektronisk post Internettets elektroniske postsystem, e-mail, ligner i sin funktion og opbygning, det almindelige postvæsen meget. Den væsentligste forskel er hastigheden. Der går sjældent mere

Læs mere

Sådan bruges kontaktpersongrupper (private distributionslister)

Sådan bruges kontaktpersongrupper (private distributionslister) Sådan bruges kontaktpersongrupper (private distributionslister) I adressekartoteket i Outlook er der en række fælles distributionslister, der styres af registreringer på de enkelte personer i SIS, f.eks.

Læs mere

Web-mail. Exchange server

Web-mail. Exchange server Marts 2012 Exchange server JC - Data Indhold E-mail konto, Brugerfladen... 2 Mapper, Skriv brev... 3 Vedhæftet fil... 4 Adressekartotek / Kontakpersoner... 5 2 Når du har fået oprettet en e-mail konto

Læs mere

Vejledning i brug af GMAIL (Google)

Vejledning i brug af GMAIL (Google) Vejledning i brug af GMAIL (Google) Send meddelelser Har du ikke prøvet Gmail før? Her har du en trinvis vejledning i, hvordan du skriver og sender meddelelser: Klik på knappen Skriv i venstre side i Gmail.

Læs mere

1. Opret din nye Google konto

1. Opret din nye Google konto Indhold 1. Opret din nye Google konto... 2 2. Test din nye konto... 5 3. Kom i gang med Gmail indstil sprog til dansk... 6 4. Gmail indhold på skærmen... 8 5. Skriv og send en mail... 9 Til:... 9 Cc:...

Læs mere

Du skal have en Google konto for at kunne anvende Webalbum! Har du ikke det, så får du her en kort orientering om, hvorledes du kan få en konto.

Du skal have en Google konto for at kunne anvende Webalbum! Har du ikke det, så får du her en kort orientering om, hvorledes du kan få en konto. Indhold Webalbum...2 Google-konto...2 Brug af webalbum...5 Overføre billeder til album...5 Se og bruge sine billeder i webalbummet...6 E-mail...9 Udskriv...12 Bestil udskrifter...13 Blog This...13 Collage...14

Læs mere

Opsætning af Ikketilstedeassistent, Opbevaringspolitik og omdirigering af post fra Windows Live til alternativ email konto.

Opsætning af Ikketilstedeassistent, Opbevaringspolitik og omdirigering af post fra Windows Live til alternativ email konto. Opsætning af Ikketilstedeassistent, Opbevaringspolitik og omdirigering af post fra Windows Live til alternativ email konto. Hvis du vil slå automatiske svar til eller ændre svarene, skal du gå til øverste

Læs mere

Introduktion. Installation. En kort oversigt

Introduktion. Installation. En kort oversigt Indhold Indhold...1 Introduktion...2 Installation...2 En kort oversigt...2 Biblioteksoversigt...3 Liste over mapper...3 Miniatureportrætter...4 Flytte et billede...4 Slette et billede...4 Det nederste

Læs mere

E-mail. Outlook. Outlook.com

E-mail. Outlook. Outlook.com E-mail Outlook Outlook.com Indhold e-mail elektronisk post... 3 e-mail adresse... 3 Opstart af Microsoft Outlook.com... 4 Skærmbilledet i Outlook... 5 Arbejd med e-mail... 6 Sende e-mail... 7 Modtage og

Læs mere

Gadwin PrintScreen Version 3,5

Gadwin PrintScreen Version 3,5 Side 1 af 6 Gadwin PrintScreen Version 3,5 Indhold: Introduktion...1 Properties (indstillinger)...2 Preferences...2 Source...3 Destination....3 Image...4 About...4 Brug af programmet...5 Introduktion Når

Læs mere

Skifte til Outlook 2010

Skifte til Outlook 2010 I denne vejledning Microsoft Microsoft Outlook 2010 ser meget anderledes ud end Outlook 2003, og vi har derfor oprettet denne vejledning, så du hurtigere kan komme i gang med at bruge programmet. Læs videre

Læs mere

ipad for begyndere, modul 3

ipad for begyndere, modul 3 10052014AS ipad for begyndere modul 3 E-mail elektronisk post Generelt om mails E-mails er i princippet det samme som breve. Ligesom et brev kan indeholde både tekst og fotos, kan en e-mail det samme.

Læs mere

MailMax / Web v4.1. Brugsvejledning til webmail. Copyright 2003 Gullestrup.net

MailMax / Web v4.1. Brugsvejledning til webmail. Copyright 2003 Gullestrup.net MailMax / Web v4.1 Copyright 2003 Gullestrup.net Log ind på webmailen Start med at gå ind på http://webmail.gullestrup.net i din browser. Indtast din Email-adresse samt Adgangskode, som hører til din konto.

Læs mere

Daglig brug af Jit-klient

Daglig brug af Jit-klient Daglig brug af Jit-klient Indholdsfortegnelse Opret person...3 Alternativ oprettelse...3 Søgning af personer...4 Send besked...5 Vælg besked...6 Opret mappe...6 Opret skabelon...6 Slet mapper og skabeloner...6

Læs mere

BlackBerry Internet Service. Version: 4.5.1. Brugervejledning

BlackBerry Internet Service. Version: 4.5.1. Brugervejledning BlackBerry Internet Service Version: 4.5.1 Brugervejledning Publiceret: 2014-01-08 SWD-20140108172804123 Indhold 1 Kom godt i gang...7 Om meddelelelsesserviceplanerne for BlackBerry Internet Service...7

Læs mere

Photo Story 3. Photo Story 3

Photo Story 3. Photo Story 3 Side 1 af 8 Photo Story 3 Introduktion Når jeg tager på ferie, tager jeg altid en masse videoer og billeder, som jeg så efter hjemkomsten redigerer, så jeg selv og andre kan have glæde af at se indtryk

Læs mere

Daglig brug af JitBesked 2.0

Daglig brug af JitBesked 2.0 Daglig brug af JitBesked 2.0 Indholdsfortegnelse Oprettelse af personer (modtagere)...3 Afsendelse af besked...4 Valg af flere modtagere...5 Valg af flere personer der ligger i rækkefølge...5 Valg af flere

Læs mere

OUTLOOK 2013. (Office 365)

OUTLOOK 2013. (Office 365) OUTLOOK 2013 (Office 365) Indhold INTRODUKTION TIL OUTLOOK... 2 PROGRAMMETS OPBYGNING.... 2 OPSÆTNING OG INDSTILLINGER... 3 OPSÆTNING AF SKRIFTTYPER... 3 OPSÆTNING AF SIGNATUR... 5 OPSÆTNING AF LÆSERUDER...

Læs mere

Ved brug af computer handler det derfor mest om, hvordan man får teksten til at stå på papiret og på skærmen.

Ved brug af computer handler det derfor mest om, hvordan man får teksten til at stå på papiret og på skærmen. Side 1 af 21 I dette materiale skal du prøve at arbejde med tekster og billeder. Tekster er bogstaver, der er sammensat til ord. Ord er igen sat sammen, så de danner sætninger. Sætninger kan udtrykke en

Læs mere

Billeder og tegninger i Word 2007 Indhold

Billeder og tegninger i Word 2007 Indhold Billeder og tegninger i Word 2007 Indhold Indhold...1 Introduktion...2 Indsætte billeder...2 Formater billedet...3 Layout...4 Beskære billedet...4 Størrelse...5 Streger/ramme...6 Billedeffekter...6 Skygge...7

Læs mere

Den digitale Underviser. Clouds. Dropbox

Den digitale Underviser. Clouds. Dropbox Den digitale Underviser Clouds Dropbox Indhold Indhold... 1 Dropbox... 1 Installer Dropbox... 2 Åbn Dropbox fra egen computer... 2 Åbn Dropbox fra en anden computer... 3 Lagre filer i Dropbox (offline

Læs mere

ipad for begyndere, modul 3

ipad for begyndere, modul 3 27122014AS ipad for begyndere modul 3 E-mail elektronisk post Generelt om mails E-mails er i princippet det samme som et brev. Det kan indeholde både tekst og fotos, og en email kan det samme. Først og

Læs mere

Heldigvis har systemet indbygget en hjælp, som man kan benytte, hvis denne vejledning ikke berører det opståede problem.

Heldigvis har systemet indbygget en hjælp, som man kan benytte, hvis denne vejledning ikke berører det opståede problem. Indhold Introduktion...2 Hjælp...2 Office knappen...2 Menulinjen...3 Fast værktøjslinje Hurtig adgang...3 Menupunkter...4 Startside...4 Indsæt...5 Sidelayout...5 Referencer...6 Forsendelser...6 Gennemse...6

Læs mere

SÅDAN BRUGER DU E-MAIL

SÅDAN BRUGER DU E-MAIL VEJLEDNING l E-MAIL SÅDAN BRUGER DU E-MAIL I vejledningen bruger vi det gratis e-mailprogram gmail som eksempel til at vise, hvordan man bruger e-mail. DU SKAL I FORVEJEN KUNNE: Bruge en browser og gå

Læs mere

Velkommen til AgeForce

Velkommen til AgeForce Velkommen til AgeForce Kapitel 1... 2 Opret din egen profil... 2 Log ind - og log ud - på AgeForce.... 4 Kapitel 2... 5 Fanebladet Hjem din profil... 5 Kapitel 3... 6 Rediger din profil... 6 Rediger dine

Læs mere

Microsoft Outlook 2013 DK

Microsoft Outlook 2013 DK T a r g e t G r u p p e n Microsoft Outlook 2013 DK I n d h o l d s f o r t e g n e l s e Hvad er Microsoft Outlook... 3 Åbn Outlook... 4 Outlook vinduet... 5 Mapperude og Navigation...6 Opgaveruden...8

Læs mere

Publisher 2003 Indhold

Publisher 2003 Indhold Publisher 2003 Indhold Indhold...1 Introduktion...2 Skærmsiden...2 Opgaverude...3 Værktøjer...4 Overskrift...5 Billeder...5 Flytning...6 Ændring af størrelse...6 Formatere billedet...7 Indskrivning af

Læs mere

Microsoft Outlook 2002 - Introduktion

Microsoft Outlook 2002 - Introduktion Microsoft Outlook 2002 - Introduktion til Windows 2000 og Windows XP. Version: 2002 Copyright 2003 by F.M.T. F.M.T. Rymarksvej 79 2900 Hellerup Telefon: 70 20 31 40 Telefax: 39 27 16 61 E-mail: morley@morley.dk

Læs mere

Vejledning til brug af FirstClass

Vejledning til brug af FirstClass Vejledning til brug af FirstClass - opdateret januar 2013 Indhold Installation af FirstClass foretages kun første gang... 2 Hent FirstClass-klienten... 2 Installer FirstClass-klienten... 3 Ændre kodeord...

Læs mere

FC-intranet: FC-intranet er et fælles mail- og konferencesystem, hvor lærere og elever kan kommunikere.

FC-intranet: FC-intranet er et fælles mail- og konferencesystem, hvor lærere og elever kan kommunikere. IT-intro 9. august 2011 14:56 IT-introduktion på Risskov Gymnasium FC-intranet: FC-intranet er et fælles mail- og konferencesystem, hvor lærere og elever kan kommunikere. Før end man kan logge sig ind

Læs mere

IT-Brugerkursus. Modul 1 - Introduktion til skolens netværk og FC. Modul 1 - Introduktion til FC og Lectio. Printvenligt format. Indholdsfortegnelse

IT-Brugerkursus. Modul 1 - Introduktion til skolens netværk og FC. Modul 1 - Introduktion til FC og Lectio. Printvenligt format. Indholdsfortegnelse Modul 1 - Introduktion til FC og Lectio IT-Brugerkursus Modul 1 - Introduktion til skolens netværk og FC Printvenligt format Indholdsfortegnelse Formål og opbygning Opgave Vejledning til intranettet Åbne

Læs mere

Microsoft Outlook 2003 - Introduktion

Microsoft Outlook 2003 - Introduktion Microsoft Outlook 2003 - Introduktion Microsoft Outlook 2003 - Introduktion Microsoft Outlook 2003 - Introduktion til Windows 2000 og Windows XP. Version: 2003 Copyright 2005 by F.M.T. F.M.T. Rymarksvej

Læs mere

Sådan opretter du en elektronisk aflevering

Sådan opretter du en elektronisk aflevering Sådan arbejder du med opgaver i Gradebook/karakterbog Denne vejledning indeholder en detaljeret beskrivelse af hvordan du bruger gradebook/karakterbogen når du vil arbejde med opgaver og give karakterer

Læs mere

OUTLOOK: Af Tine Nøhr Stenild

OUTLOOK: Af Tine Nøhr Stenild Du kan bruge opgaveblokken i Outlook som en liste over opgaver, du skal have lavet, men Outlook kan også hjælpe dig til at styre dine opgaver. Du kan fx angive forfaldsdato og det forventede tidsforbrug,

Læs mere

Sådan redigerer du en hjemmeside i Umbraco

Sådan redigerer du en hjemmeside i Umbraco Brugermanual til din boligafdelings hjemmeside Sådan redigerer du en hjemmeside i Umbraco Indhold Introduktion... 2 Log på Umbraco og redigér din hjemmeside... 3 Opret ny side... 7 Gem side uden at udgive/publicere

Læs mere

Annemette Søgaard Hansen/www.dinwebvejleder.dk

Annemette Søgaard Hansen/www.dinwebvejleder.dk Google Docs Dokumenter Indholdsfortegnelse Værktøjer... Side 3 Menuer... Side 5 Opgave... Side 8 Få adgang til filerne fra din computer... Side 16 Vejledende løsning... Side 17 GoogleDocs Dokumenter 2

Læs mere

Brugervejledning til FiberBredbånd Internet. Kom godt i gang!

Brugervejledning til FiberBredbånd Internet. Kom godt i gang! SÆT STIKKET I OG SÅ ER DU GODT KØRENDE Brugervejledning til FiberBredbånd Internet Kom godt i gang! Kom godt i gang! Med denne vejledning kommer du godt i gang med at bruge FiberBredbånd internet - en

Læs mere

Brugervejledning. Webmail - SDNMail. Computer Sciences Corporation

Brugervejledning. Webmail - SDNMail. Computer Sciences Corporation Brugervejledning Webmail - Computer Sciences Corporation Indholdsfortegnelse SDN Webmail... 3 Skrive og sende ny mail... 4 Funktioner i forbindelse med afsendelse af mail.... 6 Vedhæft fil... 6 Hent adresse

Læs mere

Wordart Side 1 af 16

Wordart Side 1 af 16 Side 1 af 16 Side 2 af 16 WordArt er et system, hvor man kan lave mange spændende tekster. Billederne på side 1 er lavet med dette system. I det følgende vil du få mulighed for at lære dette system nærmere

Læs mere

INTRODUKTION TIL OUTLOOK 2010

INTRODUKTION TIL OUTLOOK 2010 INTRODUKTION TIL OUTLOOK 2010 Indhold INTRODUKTION TIL OUTLOOK 2010... 3 PROGRAMMETS OPBYGNING.... 3 OPSÆTNING OG INDSTILLINGER I OUTLOOK 2010... 4 OPSÆTNING AF SKRIFTTYPER I OUTLOOK 2010... 4 OPSÆTNING

Læs mere

Vejledning KPK Online Prøverum

Vejledning KPK Online Prøverum Vejledning KPK Online Prøverum INDHOLD Introduktion side 2 Funktionsliste side 2 Få adgang til systemet side 3 Opload dine billeder side 4 Sådan bruges systemet side 5 Gem dine eksempler side 7 Side 1/7

Læs mere

IsenTekst Indhold til Internettet. Manual til Wordpress.

IsenTekst Indhold til Internettet. Manual til Wordpress. Manual til Wordpress Sådan opdaterer du din hjemmeside i Wordpress. Dette er en manual til de mest grundlæggende ting, så du selv kan redigere indholdet eller tilføje nyt på din hjemmeside. Guiden er skrevet

Læs mere

Velkommen til Ældre Sagens kursus Internet for begyndere kursus B. 1. lektion

Velkommen til Ældre Sagens kursus Internet for begyndere kursus B. 1. lektion Velkommen til Ældre Sagens kursus Internet for begyndere kursus B 1. lektion Navigationsseddel Fase Forklaring Navigation/tast Goddag Præsentation af: Undervisere Kursusdeltagere Netværk Lok på netværk:

Læs mere

Brug af Office365 med Onedrive, nyeste Officepakke mv

Brug af Office365 med Onedrive, nyeste Officepakke mv Egedal Gymnasium og HF september 2014 Brug af Office365 med Onedrive, nyeste Officepakke mv Dette dokument beskriver, hvordan du kan opnå adgang til nogle resurser i skyen og hente ny software. Hvordan

Læs mere

Kursusmateriale. Introduktion til Captia. Elektronisk Sags og DokumentHåndtering, ESDH. Aalborg Universitet

Kursusmateriale. Introduktion til Captia. Elektronisk Sags og DokumentHåndtering, ESDH. Aalborg Universitet Kursusmateriale Introduktion til Captia Elektronisk Sags og DokumentHåndtering, ESDH Aalborg Universitet Indhold ESDH projektet på AAU... 3 Captia cirklen... 4 Captia... 5 Navigering... 6 1: Åbne en sag...

Læs mere

Kort introduktion til e-boks

Kort introduktion til e-boks Kort introduktion til e-boks Fremover vil din lønseddel blive sendt til e-boks. e-boks er en elektronisk postkasse og arkiv, som du har adgang til via Internettet. Alle danskere kan gratis anvende e-boks.

Læs mere

Tekstbokse er et meget fint værktøj til at få placeret tekster et vilkårligt sted i et dokument. Det vil det følgende give nogle eksempler på.

Tekstbokse er et meget fint værktøj til at få placeret tekster et vilkårligt sted i et dokument. Det vil det følgende give nogle eksempler på. Indhold Lav en tekstboks...2 Indskrivning af tekst...2 Tekstboksens størrelse...3 Sammenkædning af tekstbokse...4 Billeder og tekster...4 Rækkefølge...6 Fjerne en tekstboks...6 Rammer og udfyldning...6

Læs mere

Hold kontakten med dit netværk!

Hold kontakten med dit netværk! Hold kontakten med dit netværk! - Outlook er dit netværksprogram Outlook er mere end blot et mailprogram Du kan bruge Outlook til meget mere end blot at sende og modtage mails med. Eksempelvis, så er Outlook

Læs mere

Manual til Wordpress. 1. Log ind på din Wordpress-side. Indhold: Sådan opdaterer du din hjemmeside i Wordpress.

Manual til Wordpress. 1. Log ind på din Wordpress-side. Indhold: Sådan opdaterer du din hjemmeside i Wordpress. Manual til Wordpress Sådan opdaterer du din hjemmeside i Wordpress. Dette er en manual til de mest grundlæggende ting, så du selv kan redigere indholdet og lægge nyt på din hjemmeside. Guiden er skrevet

Læs mere

Modul 1 Skolens netværk og FirstClass (FC)

Modul 1 Skolens netværk og FirstClass (FC) Modul 1 Skolens netværk og FirstClass (FC) Computerens netværksdrev og mappen dokumenter Gå ind i "Denne computer" (ikonet ligger på skrivebordet). Her ligger de netværksdrev computeren råder over og separate

Læs mere

1.TILBUD NYT TILBUD 1.1 TRIN FORUDSÆTNINGER

1.TILBUD NYT TILBUD 1.1 TRIN FORUDSÆTNINGER 1.TILBUD Fanen Tilbud giver en oversigt over alle de tilbud, der ligger i din database. Det er også herfra, at du har mulighed for at oprette, kopiere eller redigere et eksisterende tilbud. Det følgende

Læs mere

SÆT STIKKET I OG SÅ ER DU GODT KØRENDE. Brugervejledning til GE FIbernet Internet. Kom godt WWW.GEFIBERNET.DK

SÆT STIKKET I OG SÅ ER DU GODT KØRENDE. Brugervejledning til GE FIbernet Internet. Kom godt WWW.GEFIBERNET.DK SÆT STIKKET I OG SÅ ER DU GODT KØRENDE Brugervejledning til GE FIbernet Internet Kom godt i gang! WWW.GEFIBERNET.DK Kom godt i gang! Med denne vejledning kommer du godt i gang med at bruge GE Fibernet

Læs mere

Handlinger du kan foretage er f.eks at du kan : - Oprette, - markere og kopiere, klippe og slette filer eller mapper.

Handlinger du kan foretage er f.eks at du kan : - Oprette, - markere og kopiere, klippe og slette filer eller mapper. Guide Denne computer & Handlinger Af Frank Skibby Jensen 2003 www.3wave.dk I alt 5 Sider Handlinger du kan foretage er f.eks at du kan : Oprette, markere og kopiere, klippe og slette filer eller mapper.

Læs mere

Filer og Mapper. Filer. Mapper

Filer og Mapper. Filer. Mapper Indhold Filer og Mapper... 3 Filer... 3 Mapper... 3 Stifinder... 4 Eksempler på stifinder... 5 Markering af drev, filer og mapper... 5 Vælg vilkårlige mapper/filer... 7 Selandias drev... 8 Opret ny mappe...

Læs mere

Opsætning af e-mail. Tilføjelse af e-mail-konti. Tilføjelse af en POP3-konto. Sådan tilføjer du en POP3-konto til Outlook

Opsætning af e-mail. Tilføjelse af e-mail-konti. Tilføjelse af en POP3-konto. Sådan tilføjer du en POP3-konto til Outlook Opsætning af e-mail mail-konti I dette kapitel vil jeg hjælpe dig med, hvordan du sætter Outlook 2007 op, så du får forbindelse til din e-mail-konto (eller flere) og en evt. HTTP-konto, som fx Windows

Læs mere

Vejledning i brug af mailadministration.

Vejledning i brug af mailadministration. Vejledning i brug af mailadministration. Indholdsfortegnelse Indledning:...3 Mail administrator:...4 Ændringen af adgangskode:...5 Videresending af e-mail:...5 Ikke tilstede assistent:...6 Antivirus og

Læs mere

Ofte benyttes betegnelsen virus om alle former for skadelig kode, men det er ikke helt korrekt.

Ofte benyttes betegnelsen virus om alle former for skadelig kode, men det er ikke helt korrekt. Sagde du virus? Ofte benyttes betegnelsen virus om alle former for skadelig kode, men det er ikke helt korrekt. Af Erik Jon Sloth 21/02-2003 (http://sikkerhed.tdconline.dk) Det kan være fristende bare

Læs mere

Billeder på hjemmeside

Billeder på hjemmeside Billeder på hjemmeside Indholdsfortegnelse Emne 1. Billedredigering (Microsoft Picture Manager) Side 3 a. Komprimer billeder b. Beskæring af billeder 3 9 2. Billeder og tekst ved hjælp af en skabelon (Template

Læs mere

MANUAL. Siteloom CMS

MANUAL. Siteloom CMS MANUAL Siteloom CMS www.hjerteforeningen.dk/cms Brugernavn: Password: 3. oktober, 2013 BASIS FUNKTIONER 1. Kalender... 4 1.a. Opret... 5 1.b. Rediger eller slet... 9 2. Sider...12 2.a. Opret side...13

Læs mere

Vejledning til udskrivning af etiketter/labels og konvolutter i Blåt Medlem

Vejledning til udskrivning af etiketter/labels og konvolutter i Blåt Medlem Vejledning til udskrivning af etiketter/labels og konvolutter i Blåt Medlem Blåt Medlem giver mulighed for at udskrive etiketter/labels og kuverter til medlemmerne af den enhed man er medlemsansvarlig

Læs mere

Opsætning af Stedfortræder i Outlook

Opsætning af Stedfortræder i Outlook Opsætning af Stedfortræder i Outlook For at udpege en stedfortræder i Outlook, skal ejeren af postkassen selv ind at indstille dette. Start med at åbne Outlook. 1 Oppe i fanerne vælges Filer -> Oplysninger

Læs mere

HJÆLP TIL IGANGSÆTNING AF WINKOMPAS 3

HJÆLP TIL IGANGSÆTNING AF WINKOMPAS 3 HJÆLP TIL IGANGSÆTNING AF WINKOMPAS 3 1. Opstart af WinKompas 3 Når WinKompas 3 er startet op, vil der fremkomme et skærmbillede, hvor du skal indtaste følgende oplysninger for at få adgang til programmet:

Læs mere

Stifinder er et program til navigere rundt med i dine mapper (biblioteker) på din computers Harddisk.

Stifinder er et program til navigere rundt med i dine mapper (biblioteker) på din computers Harddisk. Stifinder Stifinder er et program til navigere rundt med i dine mapper (biblioteker) på din computers Harddisk. Den bruges også til at Oprette, Slette, Flytte og Omdøbe, samt sortere i dem. Den traditionelle

Læs mere

Datastuen-ns Vejledning Outlook 1

Datastuen-ns Vejledning Outlook 1 Denne vejledning omhandler: Indhold 1. Åbningssiden... 1 2. Hvordan læses/åbnes mail/vedhæftede filer... 3 3. Hvordan sender vi en mail/vedhæfter billeder eller dokumenter... 5 4. Åbne for menubjælken...

Læs mere

Outlook 2010 opsætning

Outlook 2010 opsætning Outlook 2010 opsætning Personlig Workflow Nå mere og arbejd mindre Personlig Workflow www.personligworkflow.com kontakt@personligworkflow.com Introduktion til Outlook 2010 guide Microsoft Outlook 2010

Læs mere

1. Direkte (Til) - hovedmodtagere af e-mailen. Husk at tydeliggøre, hvis der forventes en reaktion eller et svar.

1. Direkte (Til) - hovedmodtagere af e-mailen. Husk at tydeliggøre, hvis der forventes en reaktion eller et svar. Tips og tricks Til gode mailvaner HVAD: De fleste af os bruger computeren rigtig meget til at sende og modtage mails. Mails er hoveddøren til din computer, og derfor interessant for dem, der sender spam-mails.

Læs mere

1 IKON BETEGNELSE INDLAGT SKAL TILFØJES

1 IKON BETEGNELSE INDLAGT SKAL TILFØJES Projekter Et Projekt, består af alle de ingredienser, der er samlet sammen til et bestemt design. Til en samplerquilt, kan man f.eks gemme alle de forskellige blokke man har tænkt sig at bruge. Emnerne

Læs mere

DENNE MANUAL ER SKREVET FOR AT GIVE DIG EN GRUNDIG INTRODUKTION TIL DE FORSKELLIGE ARBEJDSGANGE I TYPO3

DENNE MANUAL ER SKREVET FOR AT GIVE DIG EN GRUNDIG INTRODUKTION TIL DE FORSKELLIGE ARBEJDSGANGE I TYPO3 TYPO3 manual DENNE MANUAL ER SKREVET FOR AT GIVE DIG EN GRUNDIG INTRODUKTION TIL DE FORSKELLIGE ARBEJDSGANGE I TYPO3 Det første afsnit, Introduktion til systemet, giver et hurtigt overblik over mulighederne.

Læs mere

Kursus- og opslagsmateriale

Kursus- og opslagsmateriale Kursus- og opslagsmateriale December 2014 Lync 2013 Dette materiale er udarbejdet til et 1-dags kursus og gennemgår Lync 2013 med vægt på følgende funktioner: Gennemgang af brugerfladen med: Tilgængelighed

Læs mere

MANUAL. Siteloom CMS

MANUAL. Siteloom CMS MANUAL Siteloom CMS www.hjerteforeningen.dk/cms Brugernavn: Password: 13. marts, 2014 BASIS FUNKTIONER 1. Kalender... 4 1.a. Opret... 5 1.b. Rediger eller slet... 9 2. Sider...12 2.a. Opret side...13 2.b.

Læs mere

Introduktion...2 Retouchere dine billeder...2 Oprettelse af film...3 Tilføj tekst eller vandmærker til dine billeder...6 Samme tekst på flere

Introduktion...2 Retouchere dine billeder...2 Oprettelse af film...3 Tilføj tekst eller vandmærker til dine billeder...6 Samme tekst på flere Introduktion...2 Retouchere dine billeder...2 Oprettelse af film...3 Tilføj tekst eller vandmærker til dine billeder...6 Samme tekst på flere billeder...6 Collage...7 Etiketter (tags)...9 Importer...10

Læs mere

Opsætning af mail, pkt. 2 (Generelt)

Opsætning af mail, pkt. 2 (Generelt) Opsætning af mail, pkt. 1 På alle de maskiner i klinikken der skal kunne tilgå mailløsningen (dvs maskiner på klinikkens netværk), trykkes på følgende link (linket kan også kopieres og indsættes i browseren

Læs mere

Velkommen til IT for let øvede

Velkommen til IT for let øvede Velkommen til IT for let øvede at dias ligger på hjemmesiden, så I kan se dem igen hjemme. Peter har ordet Blev vi færdige med vinduerne?? Øvelse tastatur og mus vi ikke kunne sidste gang får I som hjemmeopgave

Læs mere

Bogfunktionen eller Slægtsbogen i FTM

Bogfunktionen eller Slægtsbogen i FTM Bogfunktionen eller Slægtsbogen i FTM En blandt mange af Family Tree Maker s styrker er evnen til at præsentere data på mange forskellige måder, og i dette skrift vil bogfunktionen blive gennemgået. Funktionen

Læs mere

SkoleKom. Begyndervejledning. Tilpasset FirstClass version 11

SkoleKom. Begyndervejledning. Tilpasset FirstClass version 11 SkoleKom Begyndervejledning Tilpasset FirstClass version 11 1 Om SkoleKom... 3 1.1 Download og installation af FirstClass-programmet... 4 1.2 Log på SkoleKom... 5 1.3 Dit SkoleKom-skrivebord... 5 1.4 Sådan

Læs mere

Opsætning af din computer med DLG Bredbånd

Opsætning af din computer med DLG Bredbånd Opsætning af din computer med DLG Bredbånd Indholdsfortegnelse 1. Sådan finder du frem til, hvilken Windows version din computer har. Først klikker du på nede i venstre hjørne, derefter vælger du På den

Læs mere

Begyndervejledning. - For lærere, TAP er, pædagoger og studerende. 6. udgave November 2008. FirstClass version 9.1, dansk

Begyndervejledning. - For lærere, TAP er, pædagoger og studerende. 6. udgave November 2008. FirstClass version 9.1, dansk Begyndervejledning - For lærere, TAP er, pædagoger og studerende 6. udgave November 2008 FirstClass version 9.1, dansk UNI C SkoleKom Vermundsgade 5 2100 København Ø Tlf. 35878889 Om SkoleKom... 2 1.1

Læs mere

Elevvejledning til SkoleKomNet - Min egen hjemmeside

Elevvejledning til SkoleKomNet - Min egen hjemmeside Indledning...1 Sådan får du adgang...2 Dit KlasseWeb skrivebord Overblik...2 Dit arbejdsområde...3 Din hjemmeside på nettet...3 Sådan laver du en hjemmeside i 4 trin...3 Trin 1 Dit personlige billede på

Læs mere

Vejledning til oprettelse af Skole-konferencer

Vejledning til oprettelse af Skole-konferencer Vejledning til oprettelse af Skole-konferencer 6. udgave, oktober 2008 Tilpasset FirstClass version 9.106, dansk 2 1 Om Skole-konferencer... 5 2 Indledning... 6 3 Oprettelse af hovedkonference... 7 3.1

Læs mere

En lille vejledning i at bruge Paint Win 98 og Win XP Indhold

En lille vejledning i at bruge Paint Win 98 og Win XP Indhold 1 En lille vejledning i at bruge Paint Win 98 og Win XP Indhold Indhold...2 1. Åbn Paint...3 2. Vælg en baggrundsfarve og en forgrundsfarve...3 3. Tegn et billede...4 4. Ny, fortryd og gentag...4 5. Andre

Læs mere

INDHOLDSFORTEGNELSE. Windows 8.1... 5. KAPITEL ET... Den nye brugergrænseflade. KAPITEL TO... 23 Internet, e-mail, kontakter og kalender

INDHOLDSFORTEGNELSE. Windows 8.1... 5. KAPITEL ET... Den nye brugergrænseflade. KAPITEL TO... 23 Internet, e-mail, kontakter og kalender INDHOLDSFORTEGNELSE Windows 8.1... 5 KAPITEL ET... Den nye brugergrænseflade Sådan får du Windows 8.1 på din pc... 8 Startskærmen... 9 Skrivebordet... 10 Kvikguide til den nye brugergrænseflade... 11 Amulet-menuen...

Læs mere

Manual til Wordpress. 1. Log ind på din Wordpress-side. Indhold:

Manual til Wordpress. 1. Log ind på din Wordpress-side. Indhold: Manual til Wordpress Sådan opdaterer du din hjemmeside i Wordpress: Dette er en manual til de mest grundlæggende ting, så du selv kan redigere indholdet eller tilføje nyt på din hjemmeside. Guiden er skrevet

Læs mere

Google Apps. Lær at oprette, organisere, dele og slette dokumenter. Udarbejdet af PLC, version 2013!!!!!!! Side 1 af 9

Google Apps. Lær at oprette, organisere, dele og slette dokumenter. Udarbejdet af PLC, version 2013!!!!!!! Side 1 af 9 Lær at oprette, organisere, dele og slette dokumenter. Udarbejdet af PLC, version 2013!!!!!!! Side 1 af 9 Arbejde i faner Google Apps arbejder i faner, derfor er det vigtigt, du er bekendt med det. Mappen

Læs mere

Undervisning Version 1.0 redigering af billeder til hjemmesiden

Undervisning Version 1.0 redigering af billeder til hjemmesiden Undervisning Version 1.0 redigering af billeder til hjemmesiden Nødvendigheden for at almindelig god bruger til edb. Her taler jeg ikke om at blive en superbruger men bare en bruger der styr på almindelig

Læs mere

Opsætning af SONOFON Bredbånd via FWA Outlook Express 5 - news

Opsætning af SONOFON Bredbånd via FWA Outlook Express 5 - news Opsætning af SONOFON Bredbånd via FWA Outlook Express 5 - news Før denne guide kan gennemgås, skal du have haft besøg af en SONOFON certificeret installatør, som har opsat din sender/modtager og installeret

Læs mere

Opgavestyring, op og download af mange filer

Opgavestyring, op og download af mange filer 1 Opgavestyring, op og download af mange filer Det er muligt at downloade alle besvarelser i en arbejdsgang til din PC, hvorefter der kan rettes og kommenteres på besvarelserne, til sidst kan alle de kommenterede

Læs mere

SÅDAN BRUGER DU TEKST- BEHANDLING INTRODUKTION

SÅDAN BRUGER DU TEKST- BEHANDLING INTRODUKTION SÅDAN BRUGER DU TEKST- BEHANDLING INTRODUKTION I vejledningen bruger vi det gratis program Writer fra OpenOffice som eksempel til at vise, hvordan man bruger nogle helt grundlæggende funktioner i tekstbehandling.

Læs mere

Som regel kan alle Apps ikke vises på en side du kan derfor skyde frem og tilbage på skyderen. For at se alle dine Apps - klik på den nedadvendende

Som regel kan alle Apps ikke vises på en side du kan derfor skyde frem og tilbage på skyderen. For at se alle dine Apps - klik på den nedadvendende Som regel kan alle Apps ikke vises på en side du kan derfor skyde frem og tilbage på skyderen. For at se alle dine Apps - klik på den nedadvendende pil (gælder kun i Windows 8,1) 1 Siden Apps. Ved at klikke

Læs mere

Thunderbird en guide. Hanne B. Stegemüller 8. juni 2015

Thunderbird en guide. Hanne B. Stegemüller 8. juni 2015 Thunderbird en guide Hanne B. Stegemüller 8. juni 2015 Den bedste e-mail-klient Jeg har brugt Thunderbird i ca. 10 år, og det er med baggrund i den erfaring, jeg nu skriver denne guide. Herudover har jeg

Læs mere

Kom godt i gang! Brugervejledning til Fiberbredbånd, Webmail og e-mailopsætning. Fiberbredbånd TV Telefoni www.energimidt.dk

Kom godt i gang! Brugervejledning til Fiberbredbånd, Webmail og e-mailopsætning. Fiberbredbånd TV Telefoni www.energimidt.dk Kom godt i gang! Brugervejledning til Fiberbredbånd, Webmail og e-mailopsætning Fiberbredbånd TV Telefoni www.energimidt.dk Fiberbredbånd TV Telefoni Indhold 4 Opkobling til internettet 5 Oprettelse på

Læs mere

Sådan opdaterer og vedligeholder du din hjemmeside i Wordpress.

Sådan opdaterer og vedligeholder du din hjemmeside i Wordpress. Wordpress manual Sådan opdaterer og vedligeholder du din hjemmeside i Wordpress. Dette er en manual til de mest grundlæggende ting og funktioner i Wordpress, så du selv kan redigere indholdet eller tilføje

Læs mere

Guide til Umbraco CMS

Guide til Umbraco CMS web Guide til Umbraco CMS Indhold Indledning 3 Kompatible browsere 3 Log ind i Umbraco 4 Content-delen 5 Indholdstræet 5 Tilføjelse af en side/sektion 7 Sortering af indhold 12 Galleri 14 Mediebibliotek

Læs mere

Brugervejledning til Ofir Rekrutteringssystem - Kandidathåndtering

Brugervejledning til Ofir Rekrutteringssystem - Kandidathåndtering Brugervejledning til Ofir Rekrutteringssystem - Kandidathåndtering Denne version er senest opdateret: 09.01.2012 Indholdsfortegnelse Indholdsfortegnelse... 1 Sådan logger du på... 2 Rediger brugerprofil...

Læs mere