Outlook Express. Outlook Express

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Outlook Express. Outlook Express"

Transkript

1 Side 1 af 16 Outlook Express Indhold Outlook Express...1 Indhold...1 Introduktion...2 Titellinie...2 Menulinje...3 Værktøjslinie...3 Opret med :...3 Send/mod...3 Adresser...3 Søg...3 Mapper...3 Kontaktpersoner...3 E- Mail...3 Kontaktpersoner...3 Dagens tips...3 Opsætning...4 At sende en adresse...5 s til dig...5 Besvar...7 Svar til alle...8 Videresend...8 Slette s...8 Få en kvittering...9 Vedhæft en fil...9 Kontaktpersoner...10 Mapper...11 Spam...12 Blokering...12 Værktøjslinier...14 Kreativitet...15 Signatur...15 Lidt om en s postgang...16

2 Side 2 af 16 Introduktion Outlook Express er et standardprogram, som benyttes til at sende og modtage s. Det kræver, at du har indlagt forskellige oplysninger om dig selv. Disse oplysninger gemmes på din computer, så den altid er klar til brug. Til gengæld kan du ikke benytte en anden computer, hvis du f. eks. er på rejse og vil skrive hjem om dine oplevelser eller høre nyt fra hjemmefronten. Hvis du har behov for det, så må du benytte en webmail eller en hotmail. (se evt. senere.) Nu koncentrerer vi os om Outlook Express. Som standard får du dette vindue, når Outlook Express startes: Jeg beskriver kun de vigtigste steder her. Titellinie, der angiver, hvor du er i programmet. 1

3 Side 3 af 16 Menulinje 2 Giver adgang til de samme funktioner, som vises med knapper i værktøjsbjælken, samt en lang række indstillingsmuligheder. Værktøjslinie 3 Værktøjslinien kan tilpasses. Første gang du starter programmet, er indholdet: Opret med : Opret meddelelse åbner et vindue, hvor du kan skrive din . Send/mod : Send/modtag alle meddelelser: Sender al den post, som placeres i Udbakken og henter samtidig ny post. Adresser: Åbner Adressekartoteket i Outlook Express. Søg: Åbner et vindue til søgning i -beskeder i Outlook Express. Mapper 4 Mapper, hvor du kan se, hvad du har modtaget af post, hvad du har gjort klar til at sende, hvad du har sendt, og hvad du ønsker at slette. Kontaktpersoner 5 Her vises en liste over de kontaktpersoner, der er lagt ind i dit system. Når du starter programmet første gang, er der naturligvis ikke nogen af dine egne kontaktpersoner. E- Mail 6 Her finder du 3 genveje til Indbakken, til at oprette en ny og til at læse post. Kontaktpersoner 7 Hvis din liste over kontaktpersoner bliver uoverskuelig lang, kan du her søge efter en bestemt person. Dagens tips 8 Her gives korte tips til brugen af programmet. Klik på Next for at se flere tips. Eller hvis du ikke har lyst til disse tips, lukker du dem ved at klikke på krydset. Første gang du starter 9 Hvis du sætter et flueben her, vil Outlook Express ved næste start gå direkte til Indbakken.

4 Side 4 af 16 Opsætning Før du kan begynde at bruge Outlook Express er det nødvendigt med en række indstillinger, der fortælle systemet, hvem du er, hvem din Internetudbyder er, hvad din adresse hedder m. m. Det er jo kun dig, der har retten til at læse dine s. Det er altså en unik opsætning af systemet, som ikke kan beskrives her, da den er forskellig fra person til person. Din Internetudbyder har sikkert sendt dig en detaljeret vejledning til opsætningen af Outlook Express, med de oplysninger der skal indtastes i dit specielle tilfælde. Hvis du ikke har disse oplysninger, så må du kontakte Internetudbyderen. Først, når opsætningen af programmet er fuldført, kan du begynde at sende og modtage s. At sende en Før man sender s til andre, er det en god ide at sende en til sig selv. Herved får man et check på, om systemet virker. Du kan klikke på linjen Opret en ny -meddelelse 6, eller du kan klikke på knappen Opret med i værktøjslinjen. 3 Her skriver du modtagerens e- mailadresse. Man skal være meget omhyggelig. Der må ikke forekomme forkerte tegn som f. eks. mellemrum. Du kan skrive lige så mange adresser i Til-feltet, som du har brug for. I Cc-feltet skrives adresserne på dem, der skal have en kopi af din . Det er næsten et must, at man kort beskriver e- mailens budskab under Emne. Selve brevet skriver du i det store redigeringsfelt her. Som ved almindelig tekstbehandling har du en række redigeringsværktøjer, hvor du kan ændre på tekstens font, størrelse indrykning m. m.

5 Side 5 af 16 Måske ønsker du ikke, at modtageren af din skal vide, at der er andre, der har fået en kopi. Hvis det er tilfældet, så skal du ikke bruge Cc:-feltet, men Bcc:-feltet. Det er som standard ikke fremme. Vælg Vis og klik på Alle brevhoveder, så er Bcc-feltet klar. Cc står for Carbon Copy. I gamle dage brugte man kalkerpapir, hvis man ville lave flere kopier af sit dokument. Papiret var belagt med et tyndt lag kulstøv. Kul hedder på engelsk carbon, så man laver altså en kulkopi. Bcc: står for: Blind Carbon Copy. Kopien er altså skjult. Når dit brev er færdigt, klikker du på Send-knappen. Det ryger så ud på nettet og ender hos den server, hvor modtagerens post samles. adresse En adresse består af 2 dele: din identitet og postserverens adresse. Et eksempel: kjj, det er mig. sa-net.dk er Arrownets server. Når nogen sender en til mig, så ender den hos Arrownet. Her er det kun mig, der har navnet kjj, så der er ingen andre end mig, der kan se mine s. Identitet og serveradresse skal adskilles Det er dette tegn, der fortæller systemet, at det drejer sig om en adresse. s til dig Når Outlook Express er startet, undersøger programmet helt automatisk, om der er nye s til dig på din udbyders server. Hvis der er nye s, bliver de overført fra serveren til din computer, hvor de havner i mappen Indbakke. Programmet tjekker kun af og til, om der er nye s til dig, så er du utålmodig, kan du klikke på knappen Send/mod, så undersøger Outlook Express straks, om der er nye s. Tallet i den blå parentes angiver, hvor mange ulæste s der er i mappen.

6 Side 6 af 16 Når du aktiverer Indbakke, bliver dine s vist i det store felt på skærmen. Øverst finder du en række knapper, som kan bruges til at sortere dine s. De kan sorteres efter Afsender Emne Dato Et klik på knappen, sorterer efter det valgte kriterium. Et klik mere vil sorterer i omvendt rækkefølge. Når du vil læse en , skal du dobbeltklikke på en. Ud over selve beskeden gives en række oplysninger om en. Man kan se, hvem den er fra. Hvornår den er sendt. Hvem den er sendt til. Hvad den handler om. Den læses selvfølgelig lettest, hvis den fylder hele skærmen.

7 Side 7 af 16 Der fremkommer desuden en række knapper, som kan være nyttige at kende til. De 3 første knapper handler om at reagere på en . De 2 næste kræver vist ingen nærmere forklaring. Med de sidste 2 kan man blade mellem sine modtagne s. Lad os se nærmere på de 3 første knapper. Besvar Lad os antage, at du har fået en , hvor der stilles nogle spørgsmål, som du godt vil besvare. Du kan selvfølgelig sende spørgeren en ny ; men det er nemmere at besvare en direkte. Det giver samtidig nogle fordele, som beskrives her under. Når du klikker på knappen: Besvar, får du noget der minder om det vindue, der er aktivt, når du sender en .

8 Side 8 af 16 Her er modtagerens adresse automatisk indlagt. Desuden er indholdet af den originale medtaget. Hvis der f. eks. er stillet en række spørgsmål, så kan man blot skrive sine svar ud for hvert spørgsmål. Her kan man passende give sine svar en anden farve, så det bliver lettere for modtageren at læse dine svar. Man skifter farve via denne knap: Det kan også være en fordel at slette noget af originalens indhold. Afsenderen ved jo, hvad han har sendt og ønsker kun at kende din mening om de stillede spørgsmål. I studerede kredse foregår der lige nu en diskussion om, hvor man bør indsætte sine reaktioner på en besvarelse. Bør de stå først eller sidst i en? Jeg foretrækker at anvende en anden farve, og placere mine kommentarer, hvor de passer bedst ind i teksten. Når du kar skrevet dine kommentarer, klikker du blot på send-knappen. Svar til alle Hvis den , du vil sende svar på, er sendt til andre end dig, så vil ovenstående beskrivelse kun svare den, der står øverst på listen. Ønsker du, at dit svar skal modtages af alle på listen, så benytter du knappen Svar til alle. Fremgangsmåden er i øvrigt som beskrevet oven for. Videresend Hvis du får en , som du tror at andre kan have glæde af også at læse, så kan du videresende den. Proceduren er stort set den samme som ved Besvar. Du kan skrive dine kommentarer i en; men du må naturligvis selv indsætte modtagerens e- mailadresse, systemet kan jo ikke vide, hvem en er til. Slette s I nogle systemer bliver s slettet, hvis de f. eks. er mere end 30 dage gamle. I andre bliver s kun slettet, når ejermanden gør det. I oversigten over s finder du den , som du vil slette. Klik på den, så den er markeret. Tryk så på Delete-knappen på tastaturet. Nu er en sendt over i mappen: Slettet post en er der dog stadig, den er blot ført over i en anden mappe. Ønskes den slettet permanent, så går du i mappen Slettet post. Her kan du slette permanent ved at gentage vejledningen her i dette afsnit. Et lille trick: Er det en stribe af s, som du ønsker at slette, så markerer du den første, og når du holder Shift-tasten ned og klikker på den sidste , så markeres alle mellemliggende s, som så kan slettes på én gang. Vil du markere enkeltstående s, så holder du Ctrl-tasten nede og klikker på de s, du ønsker at slette.

9 Side 9 af 16 Få en kvittering Når man sender et brev kan man kun håbe at modtageren får det og læser det. En kan selv give besked, når den er åbnet. Man kan selvfølgelig ikke vide, om den også bliver læst. Ønsker du besked om, at din er åbnet, så skal du ændre lidt i standardopsætningen. Gå ind under Funktioner og vælg Indstillinger på menulinien. Her vælger du fanebladet Kvitteringer. Sæt et flueben her, så modtager du besked, når din bliver åbnet. Klik sluttelig på Anvend og sidst på OK. Vedhæft en fil Vi antager, at du har været på en dejlig ferietur, hvor du har taget billeder og lavet en dagbog på flere sider. Den vil du gerne delagtiggøre andre i. Du vil sende den som en . Det er ikke særlig hensigtsmæssigt at sætte den ind som en . Dels bliver den let uoverskuelig og dels er det svært at styre udprintningen. Nej, du laver din dagbog i Word eller en anden teksteditor, gemmer den og vedhæfter den som et bilag. Det er såre simpelt. Start en ny , som tidligere beskrevet. Lige før en er klar til blive sendt aktiverer du punktet: Indsæt og vælger Vedhæftet fil at Filen har du gemt et sted og under et navn, som kun du kender. Nu skal den blot findes.

10 Side 10 af 16 Marker den, og klik på Vedhæft. Den vil nu blive knyttet til din e- mail, og modtageren vil kunne se den og hente den og læse om din dejlige ferie. Hvis der udfor en findes et ikon for en clips, er det tegn på, at der er vedhæftet en fil. Dobbeltklik på den vedhæftede fil, og du kan læse den. NB!! Vedhæftede filer kan være farlige. De kan gemme virus og andet djævelskab, som kan forstyrre din opsætning og brug af computer. Så et godt råd er, kun at åbne vedhæftede filer fra dem, du ved, du kan stole på, og som du kender. Kontaktpersoner Som tidligere antydet skal man være meget nøjagtig, når man skriver en adresse, et enkelt tegn, der ikke er rigtigt, vil ødelægge processen. Mange adresser er ret kryptiske og svære at huske; men det er der råd for. Du kan gemme dem i adressekartoteket, som i systemet har betegnelsen: Kontaktpersoner. Det finder du nederst til venstre på skærmen. Du får her 2 metoder til at lægge adresser ind i adressekartoteket. Når du har modtaget en fra en person, som du forventer at skulle sende en på et senere tidspunkt og derfor ønsker at indsætte under kontaktpersoner, så gør du blot følgende: Åben en, højreklik på afsender, og vælg Føj til adressekartoteket Der gives så mulighed for, at du kan gemme forskellige oplysninger, som relaterer til den valgte adresse. Du slutter af med et klik på OK-knappen. Adressen vil så blive lagret under Kontaktpersoner. Har du endnu ikke sendt eller modtaget s fra en person, du ønsker lagt ind under Kontaktpersoner, så er fremgangsmåden denne:

11 Side 11 af 16 Under Funktioner vælger du Adressekartotek. Her vælger du Ny og herunder Ny kontaktperson Du kan nu indsætte forskellige oplysninger om den valgte person. Den vigtigste er naturligvis e- mailadressen. Når den er skrevet, klikker du på Tilføj og afslutter ved at aktivere OKknappen. Du har så fået tilføjet en ny person i adresseregisteret. Når du vil sende en til en person, som findes under Kontaktpersoner, så dobbeltklikker du blot på adressen, og du er klar til at skrive din . Nemmere kan det vist ikke gøres. Du behøver ikke at huske en, og du kommer ikke til at skrive forkert. Du skal ikke tage dig af, at adressen måske ikke ser rigtig ud, det er den!! Hvis du højreklikker på adressen og vælger Egenskaber, så ser du adressen, som benyttes. Mapper Efterhånden som du får mange s, så kan være svært at beholde overblikket. Det kan derfor være en ide at gemme f. eks. s fra familien i en særlig mappe. Du kan oprette lige så mange forskellige mapper, som du ønsker. Du gør følgende:

12 Side 12 af 16 Klik med højre musetast på Indbakke, her vælger du Ny mappe I feltet: Mappenavn: skriver du det, mappen skal hedde, her er valgt familien Slut af med at aktivere OK-knappen. Når du modtager en fra familien kan du blot tage fat i den med musen og trække den over i den ønskede mappe, så lagres den der. Som tidligere omtalt, har nogle systemer den regel, at s, der er mere end 30 dage gamle, bliver slettet. Den regel kan man ofte imødegå ved at lagre dem i egne mapper. Du sletter en mappe som du sletter alt andet i Outlook Express: Marker den, og tryk på Deletetasten på tastaturet. Spam Du kommer nemt ud for, at uvedkommende sender dig s med opfordringer til både dit og dat. Det kalder man for Spam. Åben aldrig en vedhæftet fil fra den slags s. Der findes programmer, som man gratis kan installere, som blokerer uønskede s. Det jeg selv bruger hedder: Spamfighter. Kontakt mig, hvis du ønsker nærmere oplysninger om det! Blokering Det er jo så moderne at ligge i nabostrid. Så lad os antage at din nabo i tide og utide sender dig s om det skel mellem jeres grunde, som striden handler om. Nu gider du altså ikke længere modtage hans evindelige opstød. Du ønsker at blokere s fra ham!! Gør derfor følgende:

13 Side 13 af 16 Under Funktioner vælger du Meddelelsesregler, hvor du klikker på Liste over blokerede afsendere Vælg fanebladet: Blokerede afsendere og klik på Tilføj! Her skriver du den adresse, du vil blokere og klikker på OK-knappen. Jeg ønsker ikke længere s fra Ole Oktan Olsen s fra ham vil fremover automatisk blive anbragt i mappen: Slettet post og jeg får dem ikke automatisk at se.

14 Side 14 af 16 Da jeg jo er en nysgerrig person, så kan jeg jo ind imellem liste mig til at se, hvad idioten nu har fundet på ved at åbne mappen med slettet post, for her ligger alle slettede s indtil jeg fysisk selv sletter dem. Når nabostriden forhåbentlig snart er overstået, så kan jeg følge ovenstående procedure og slette blokeringen. Værktøjslinier Hvis du synes, at dine knapper på værktøjslinien fylder for meget, eller du synes det kunne være rart at have flere værktøjer lige ved hånden, så lader det sig også gøre. Højreklik på værktøjslinien og vælg Tilpas. Liste over mulige værktøjer Indstillinger for tekst og ikonstørrelser Indlagte værktøjer Marker dit nye værktøj, klik på Tilføj- knappen. Gentag evt. med nyt værktøj. Behøver du ikke længere tekst under de enkelte værktøjer, og vil du reducere ikonernes størrelse, så gøres det også her. Afslut på Luk-knappen.

15 Side 15 af 16 Kreativitet Du er vel ikke blevet for gammel til at lege lidt!?! Der gives en række muligheder for at peppe sine s lidt op Du har umiddelbart adgang til nogle af de muligheder, du kender fra Word. Kursiv, tekstfarve centreret, indsætte billede m. m. Under Formater finder du en lang række valg, som kan benyttes til at peppe dine s lidt op. Her kan vælges en anden farve som baggrund Man kan anvende et specielt brevpapir. Det vil jeg overlade til dig selv at eksperimentere med. Men gør det med pli. Effekter har en tilbøjelighed til at tage overhånd. Signatur Har dovenskaben også ramt dig? Gider du ikke at skrive Venlig hilsen og dit navn, hver gang du afslutter en e- mail? Det er der råd for. Vælg Indstillinger under Funktioner! Fremkald fanebladet: Signaturer. Her markere du de indstillinger, du ønsker, og skriver din signatur her.

16 Side 16 af 16 Lidt om en s postgang Hvordan finder en netop lige mig? Lad os sammenligne postgangen med et almindeligt brev en såkaldt snail-mail altså en langsom besked. Brevet puttes i en offentlig postkasse. Sidst på dagen kommer der nogen og tømmer postkassen. Alle brevene samles i en fordelercentral, hvor portoen kontrolleres og stemples. Herefter bliver brevene grovsorteret efter postdistrikter, og i løbet af natten kørt ud til lokale centraler. Her finsorteres brevene, så postbudet har let ved at aflevere dem på sin rute. Navnene er uden interesse for postbudet. Om der står Ole Olsen eller Per Pjok er ligegyldigt for postbudet. Brevene bliver afleveret efter gadenavn og husnummer. Hvis sorteringen ikke er sket omhyggeligt, så opstår der let fejlafleveringer, eller leveringen bliver forsinket. Postgangen for en er sådan. Du skriver en og sender den. Som eksempel vil jeg sende en fra til Den sendes i første omgang til min internetudbyders server, som her er sa-net.dk. (En server er blot en computer, der har til opgave at opbevare eller videresende s.) Da en er adresseret til en anden server, bliver den automatisk videresendt til webspeed.dk. Her bliver den lagt på lager. Og så sker der ikke mere med den, før du åbner din elektroniske postkasse med f. eks. Outlook Express. Når det sker søger systemet efter alle s, der tilhører wibe, altså alle s, der starter med wibe. I modsætning til snail-mail har navnet altså væsentlig betydning. Desuden er arbejdsgangen væsentlig forenklet, så forsendelsen tager kun nogle få sekunder, det gælder også, hvis en er til en omme på den anden side af Jorden. Man må være meget omhyggelig med at skrive adressen. Det var jo lige meget om der stod Ole Olsen eller Per Pjok på et normalt brev, og skriver man lidt forkert i gadenavnet, så finder brevet nok frem. Det er ikke tilfældet med en . Havde jeg f. eks. skrevet altså brugt et p i stedet for et b, så er der stor sandsynlighed for, at brevet ikke kan afleveres i en server. Når det sker, så får man en besked fra postmesteren, at brevet ikke har kunnet afleveres, og så må om igen. Man ved altså, at leveringen er gået galt. Den samme service yder det danske postvæsen ikke. 5. april 2007 Karl Johan Jørgensen

OnLibri.dk. Outlook 2007. Torben Lage Frandsen. Download gratis bøger på ventus.dk / BookBoon.com

OnLibri.dk. Outlook 2007. Torben Lage Frandsen. Download gratis bøger på ventus.dk / BookBoon.com Outlook 2007 Torben Lage Frandsen 2008 Torben Lage Frandsen & OnLibri Alle rettigheder forbeholdes. Ingen del af denne bog må gengives, lagres i et søgesystem eller transmitteres i nogen form eller med

Læs mere

ipad for begyndere, modul 3

ipad for begyndere, modul 3 27122014AS ipad for begyndere modul 3 E-mail elektronisk post Generelt om mails E-mails er i princippet det samme som et brev. Det kan indeholde både tekst og fotos, og en email kan det samme. Først og

Læs mere

Trygt i gang. Det første kig på Internet Explorer Når du surfer på nettet, Tidligere bragte skoler. Det kan du lære i denne Internetskole

Trygt i gang. Det første kig på Internet Explorer Når du surfer på nettet, Tidligere bragte skoler. Det kan du lære i denne Internetskole Det kan du lære i denne Internetskole Trygt i gang Hvad skal du bruge af udstyr og programmer for at komme på internettet? Hvilken udbyder og hvilken betalingsform skal du vælge? Hvordan ser Internet Explorer

Læs mere

Mail. Det virker lidt som Internettet. Din computers mailprogram har forbindelse internettet

Mail. Det virker lidt som Internettet. Din computers mailprogram har forbindelse internettet Mail Det virker lidt som Internettet. Din computers mailprogram har forbindelse internettet Mail Det, der står efter @ sætter serverne i stand til at finde ud af, hvor mailen skal hen og hvorfra den kom

Læs mere

Version 3.0 november 2001

Version 3.0 november 2001 1 Version 3.0 november 2001 Forord Når denne introduktion helt bevidst er benævnt en kort introduktion, er det for at holde fast i, at den på ingen måde er udtømmende. Det står derfor også brugeren frit

Læs mere

PC Kursus I. P. Schmidt. Grundkursus.

PC Kursus I. P. Schmidt. Grundkursus. PC Kursus I. P. Schmidt Grundkursus. Start. Det er ikke svært. Det er sjovt! Kabale. Vi skal til at lægge kabale. Nogle vil nok undre sig over, at vi skal til at spille spil! Grunden til dette er, at det

Læs mere

Lotus Notes. i Hillerød Kommune. Sådan får du mest ud af Lotus Notes Kom godt i gang Kom videre Brug som reference

Lotus Notes. i Hillerød Kommune. Sådan får du mest ud af Lotus Notes Kom godt i gang Kom videre Brug som reference Lotus Notes i Hillerød Kommune Sådan får du mest ud af Lotus Notes Kom godt i gang Kom videre Brug som reference Indhold Sådan bruger du denne guide Sådan bruger du denne guide 3 Notes for første gang

Læs mere

SkoleKom. Begyndervejledning. Tilpasset FirstClass version 11

SkoleKom. Begyndervejledning. Tilpasset FirstClass version 11 SkoleKom Begyndervejledning Tilpasset FirstClass version 11 1 Om SkoleKom... 3 1.1 Download og installation af FirstClass-programmet... 4 1.2 Log på SkoleKom... 5 1.3 Dit SkoleKom-skrivebord... 5 1.4 Sådan

Læs mere

E-MAIL G-MAIL (GOOGLE)

E-MAIL G-MAIL (GOOGLE) E-MAIL G-MAIL (GOOGLE) Erik Thorsager, Esbjerg. 3. udgave: G-mail Side 1 G-mail E-mail: Det engelske ord mail betyder post. E står for elektronisk. E-mail betyder altså elektronisk post. Elektronisk post

Læs mere

1. Direkte (Til) - hovedmodtagere af e-mailen. Husk at tydeliggøre, hvis der forventes en reaktion eller et svar.

1. Direkte (Til) - hovedmodtagere af e-mailen. Husk at tydeliggøre, hvis der forventes en reaktion eller et svar. Tips og tricks Til gode mailvaner HVAD: De fleste af os bruger computeren rigtig meget til at sende og modtage mails. Mails er hoveddøren til din computer, og derfor interessant for dem, der sender spam-mails.

Læs mere

Det kan du lære i skolen

Det kan du lære i skolen 0 PC-GRUNDSKOLEN Det kan du lære i skolen Vi forklarer tingene, så du forstår dem, og stiller selv alle de dumme spørgsmål. 0 Pc en: Hvad er op og ned på din computer? Filhåndtering: Opret, flyt og slet

Læs mere

E-mail. Outlook. Outlook.com

E-mail. Outlook. Outlook.com E-mail Outlook Outlook.com Indhold e-mail elektronisk post... 3 e-mail adresse... 3 Opstart af Microsoft Outlook.com... 4 Skærmbilledet i Outlook... 5 Arbejd med e-mail... 6 Sende e-mail... 7 Modtage og

Læs mere

Manual til Y s Men International Region Danmarks hjemmeside system til klubberne

Manual til Y s Men International Region Danmarks hjemmeside system til klubberne Manual til Y s Men International Region Danmarks hjemmeside system til klubberne Opdateret: 31. januar 2011 Danmarks Kirkelige Mediecenter og Y s Region Danmark Materialet må ikke videregives i nogen form

Læs mere

Billeder og tegninger i Word 2007 Indhold

Billeder og tegninger i Word 2007 Indhold Billeder og tegninger i Word 2007 Indhold Indhold...1 Introduktion...2 Indsætte billeder...2 Formater billedet...3 Layout...4 Beskære billedet...4 Størrelse...5 Streger/ramme...6 Billedeffekter...6 Skygge...7

Læs mere

ipad for begyndere, modul 3

ipad for begyndere, modul 3 10052014AS ipad for begyndere modul 3 E-mail elektronisk post Generelt om mails E-mails er i princippet det samme som breve. Ligesom et brev kan indeholde både tekst og fotos, kan en e-mail det samme.

Læs mere

Brugervejledning. Webmail - SDNMail. Computer Sciences Corporation

Brugervejledning. Webmail - SDNMail. Computer Sciences Corporation Brugervejledning Webmail - Computer Sciences Corporation Indholdsfortegnelse SDN Webmail... 3 Skrive og sende ny mail... 4 Funktioner i forbindelse med afsendelse af mail.... 6 Vedhæft fil... 6 Hent adresse

Læs mere

OUTLOOK 2010 LÆR DET SELV

OUTLOOK 2010 LÆR DET SELV OUTLOOK 2010 LÆR DET SELV KIM KRARUP ANDERSEN OUTLOOK 2010 LÆR DET SELV De nye muligheder i Outlook 2010 E-mail det grundlæggende og det smarte Hold styr på kontakter, aftaler og opgaver KIM KRARUP ANDERSEN

Læs mere

Tekstbokse er et meget fint værktøj til at få placeret tekster et vilkårligt sted i et dokument. Det vil det følgende give nogle eksempler på.

Tekstbokse er et meget fint værktøj til at få placeret tekster et vilkårligt sted i et dokument. Det vil det følgende give nogle eksempler på. Indhold Lav en tekstboks...2 Indskrivning af tekst...2 Tekstboksens størrelse...3 Sammenkædning af tekstbokse...4 Billeder og tekster...4 Rækkefølge...6 Fjerne en tekstboks...6 Rammer og udfyldning...6

Læs mere

Velkommen til AgeForce

Velkommen til AgeForce Velkommen til AgeForce Kapitel 1... 2 Opret din egen profil... 2 Log ind - og log ud - på AgeForce.... 4 Kapitel 2... 5 Fanebladet Hjem din profil... 5 Kapitel 3... 6 Rediger din profil... 6 Rediger dine

Læs mere

E-mail - Elektronisk post

E-mail - Elektronisk post E-mail - Elektronisk post Internettets elektroniske postsystem, e-mail, ligner i sin funktion og opbygning, det almindelige postvæsen meget. Den væsentligste forskel er hastigheden. Der går sjældent mere

Læs mere

Manual for installation og brug af Bullguard

Manual for installation og brug af Bullguard Manual for installation og brug af Bullguard af Anette Behrendt Copyright 2007 og alle rettigheder forbeholdt. Først et par ord om programmet Bullguard og min oplevelse af programmet. Det er et dansk antivirus-program,

Læs mere

Hold kontakten med dit netværk!

Hold kontakten med dit netværk! Hold kontakten med dit netværk! - Outlook er dit netværksprogram Outlook er mere end blot et mailprogram Du kan bruge Outlook til meget mere end blot at sende og modtage mails med. Eksempelvis, så er Outlook

Læs mere

Billedbehandling med PhotoFiltre

Billedbehandling med PhotoFiltre Billedbehandling med PhotoFiltre Programmer: PhotoFiltre 6.2.5 Microsoft Word 2003 Windows XP Microsoft Internet Explorer Anvendelse: Edb informatik og edb layout - Almen Voksenuddannelse September 2007

Læs mere

BRUGER VEJLEDNING. dukapc ApS 2013 - www.dukapc.dk

BRUGER VEJLEDNING. dukapc ApS 2013 - www.dukapc.dk 77 34 18 18 Ring t il kund eservi hvis d ce u har b for hjæ rug lp! BRUGER VEJLEDNING dukapc ApS 2013 - www.dukapc.dk Udpakning og tilslutning af dukapc... 2 Første gang dukapc startes... 3 dukapc er klar

Læs mere

Microsoft Outlook 2003 - Introduktion

Microsoft Outlook 2003 - Introduktion Microsoft Outlook 2003 - Introduktion Microsoft Outlook 2003 - Introduktion Microsoft Outlook 2003 - Introduktion til Windows 2000 og Windows XP. Version: 2003 Copyright 2005 by F.M.T. F.M.T. Rymarksvej

Læs mere

Vejledning KPK Online Prøverum

Vejledning KPK Online Prøverum Vejledning KPK Online Prøverum INDHOLD Introduktion side 2 Funktionsliste side 2 Få adgang til systemet side 3 Opload dine billeder side 4 Sådan bruges systemet side 5 Gem dine eksempler side 7 Side 1/7

Læs mere

Skræddersy Word til dine behov

Skræddersy Word til dine behov WORD-EKSPERTSKOLEN Det kan du lære i skolen Følg med i Wordekspertskolen. Vi går et spadestik dybere og lærer dig nogle af de mere avancerede funktioner. Se, hvordan du skræddersyr Word, så det passer

Læs mere

Picasa 3 Vejledning. Oktober 2011. www.skive.dk

Picasa 3 Vejledning. Oktober 2011. www.skive.dk Picasa 3 Vejledning Oktober 2011 www.skive.dk Picasa3 Grundlæggende Indhold PICASA3 GRUNDLÆGGENDE... 1 LIDT OM PICASA3... 2 DOWNLOAD AF PICASA3... 2 INSTALLATION AF PICASA PHOTOVIEWER (FOTOVISER)... 4

Læs mere

3S brugermanual VERSION 2

3S brugermanual VERSION 2 3S brugermanual VERSION 2 Version 2.2 - Udgivet 20/7 2012 3S brugermanual Kom igang med 3S Med denne manual kan du hurtigt komme i gang med at bruge dine nye eller opdaterede hjemmeside. Det er en trin-for-trin

Læs mere

Skal vi chatte? sådan kommer du i gang

Skal vi chatte? sådan kommer du i gang Skal vi chatte? sådan kommer du i gang Indhold Skal vi chatte?...5 Den gode historie...6 Hvordan kommer jeg på nettet?...8 Sådan bladrer du på nettet...10 Hvordan finder jeg rundt?...13 Tips til søgning

Læs mere