BERETNING 2014 DANSK SKOLEIDRÆT, ØSTJYLLAND

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "BERETNING 2014 DANSK SKOLEIDRÆT, ØSTJYLLAND"

Transkript

1 BERETNING 2014 DANSK SKOLEIDRÆT, ØSTJYLLAND 2014 er for mange elever, lærere, pædagoger, skoleledere og skoleafdelinger lig med ÅR 0. Skolereformen har vendt op og ned på rigtig mange vaner og traditioner rundt om på skolerne. Det er svært at sige, om det er godt eller skidt, for oplevelsen er i høj grad præget af de kommunale og lokale retningslinier. Nogle ser reformen som et stort plus, og andre kan slet ikke trives i det nye. Nu kan man svagt ane ÅR 1 og forhåbentlig lære af de værste fejl og få taget hul på det, den nye reform også kan! I Dansk Skoleidræt, Østjylland er vi kommet godt fra start. Som det fremgår af de enkelte aktiviteter senere i beretningen, har vi heldigvis ikke mærket nedgang i vore arrangementer. Måske er de længere skoledage med til at flere ser muligheden for at komme ud af huset. I bestyrelsen, som heldigvis har været fuldtallig for første gang i mange år, har vi i årets løb arbejdet med at få vores hjemmeside til at virke og fremstå som et sted, vore kunder kan benytte og hente inspiration og stævner/arrangementer til deres idrætsundervisning. Vi håber at kunne blive meget mere udfarende i Der hvor vi kan gøre mest gavn, er helt sikkert på den enkelte skole eller for skoler i et lokalområde. De store landsdækkende aktiviteter som Sæt skolen i bevægelse, Legepatruljer, Skolesport, Idrætsfestivaller buldrer fremad. Vi kan bidrage med lokale træf og dage, hvor vi stiller instruktører, stævneledere og rekvisitter til rådighed. Der er ingen tvivl om at der, hvor vi har personlige kontakter på de enkelte skoler og i de enkelte kommuner, også er de steder, der sker mest! En opfordring til at kontakte os, hver gang en ny ide eller et nyt behov opstår. Vi har endnu aldrig sagt nej! At være i bestyrelse i DSØ er fyldt med oplevelser og glæder! Så glædeligt at vi i år har en 25 års jubilar! Karin Bønnerup har, efter at have været en del af repræsentantskabet i adskillige år forud, arbejdet og beklædt stort set alle poster i bestyrelsen i et kvart århundrede! Mere om det i den mundtlige beretning ved Repræsentantskabsmødet i Ørsted d. 12.marts.

2 Sluttelig skal lyde en stor tak til alle, der har hjulpet i 2014! Tak til DGI og DIF for samarbejde og medvirken ved vore træf og stævner. Tak til Sekretariatet i Nyborg. Tak til de kommuner i kredsen, der vælger at indmelde alle skoler centralt! - Og tak til alle de skønne børn, vi møder, når vi holder stævner mm. Det er i virkeligheden det allerbedste! På bestyrelsens vegne Joan Bak DE ENKELTE AKTIVITETER: ATLETIK Vi gik med armene i vejret, da vi forlod stadion efter at have afviklet endnu en atletikdag for 1200 børn. Vi havde lært af de fejl, vi lavede året før som "selvarrangerende", så alt gled rigtig glat. Det var med nogen spænding tilmeldingerne løb ind. SkoleOL var afviklet i maj med 600 børn fra 5. årgang. Ville vi mon få deltagere til vores stævne. Som antallet ovenfor antyder, så blev det ikke tilfældet. Fordelingen var anderledes denne gang Der var flere fra 7. årgang for første gang, men det er jo absolut en positiv situation. Frygten for at lov 409 skulle spænde ben, holdt heldigvis heller ikke. Tvært imod var stresset måske mindre, fordi elever og lærere ikke skulle skynde sig af sted nu, hvor skoledagen er længere. Stemningen var endnu en gang i top, Dommere og hjælpere fik ros og de tilbagemeldinger, der kom, var positive meldinger om, at børnene havde haft en dejlig dag.

3 Som et nyt tiltag valgte vi at købe kaffe og rundstykker til lærerne. Det var en dyr udgift, men med til at skabe imødekommenhed. Nu mangler vi blot at vove at kaste os ud i at bruge det nyere atletikprogram. Efter sigende skulle det lette arbejdet betydeligt. Beder skole drager igen til DM som kredsrepræsentanter. De får denne gang følgeskab af Elsted skole og Gammelgårdskolen. HÅNDBOLD Der var desværre heller ikke i år særlig megen opbakning til håndboldstævnerne. Hvad årsagen hertil var, står hen i det uvisse. Nogle steder har andre kredse berettet om utilfredshed med at aldersgrænsen for deltagelse i DM-kvalifikationsstævnerne er ændret. Hvorvidt det har haft betydning hos os, ved jeg ikke. En enkelt skole har ønsket, at vi tilbød et stævne for 9. årg. Der imidlertid ingen, der har meldt sig til at deltage ud over denne skole. Kredsstævnet blev afviklet på Præstemarkskolen. Med et sidste øjebliksafbud var der kun 3 drenge- og 3 pigehold. Stævnet kunne derfor afvikles samme sted. Tilbagemeldingerne har gået på, at stævnet var godt, stemningen var god, og at det var gode hold, der deltog. Repræsentanterne til DM blev fundet. Det blev Rathlaouskolens drenge og Præstemarkskolens piger, der skal til Helsinge. BASKETBALL Det blev i år et meget lille og internt stævne, hvilket dog er en stor fremgang sammenlignet med sidste år, hvor det ikke lykkes at stable et stævne på benene. Der deltog hold fra følgende skoler, Rørbækskole, Bederskole og Åby skole. Hos drengene var det på forhånd givet hvem der ville gå videre til DM-finalerne, da Åby skole var det eneste 8. kl. hold. De øvrige skoler stillede med 9. kl. og kunne

4 derfor ikke kvalificere sig til DM. De fik dog spillet 6 gode kampe, så det blev alligevel et ministævne. Hos piger stillede både Beder skole og Åby skole et 8. kl. hold og her kvalificerede Beder skole sig DM-finalerne. De fik dog spillet 3 kampe, da Beder skole stillede et endnu et pigehold fra 9. kl. Vi må håbe der fremover bliver en mere reel kamp om pladserne til DM-finalerne, når skolerne efterhånden kender de nye aldersgrænser for deltagelse i DM erne. FODBOLD Ingen skoler meldte sig til. Ikke engang som interesserede. Da det drejer sig om 6. årgang er det lidt mærkeligt. Jeg tror, at hvis vi kunne melde stævnearrangører ud i god tid, ville klasser melde sig til. Det kræver, at vi snarest får arrangører i hus. I Århusområdet kan der kun spilles på skolebaner i perioden påskeferie til efterårsferie. Klubber i Århusområdet låner ikke baner ud, da de har ansvaret for udbedring af skader. TENNIS: AGF TST tennis har indtil nu gang i samarbejder med skoler i nærområdet. Jeg tror, vi skal sende mail rundt til alle skoler om at de kontakter tennisklubber i lokalområdet direkte og ikke igennem os. De kan dog altid ringe til Poul og få tlf.nr. Højbjerg Tennisklub vil også gerne lave noget for elever i nærområdet. SAMMENFATNING: Der skal reklameres for arrangører. Evt. med lille gulerod. Brydedage. I samarbejde med Palle Nielsen blev der afholdt to brydetræf med deltagelse af ca. 100 elever fra 2. klasse på Åby Skole i Århus. Der er plads til, at flere skoler opdager og benytter sig af dette gode tilbud.

5 Dansedage. Der har i år været særlig stor interesse for dansedagene med Helle og Bo Loft Jensen. Det skyldes vist skolereformen med fokus på bevægelse og de længere dage. Der er i år afholdt dansedage 7 forskellige steder i kredsen for elever fra 3. kl. og op til 9. kl. Kurser: Sæt skolen i bevægelse Skolereformen har for alvor gjort dette kursus meget efterspurgt i hele landet. I vores kreds tilbyder vi stadig kurset gratis til vores medlemsskoler. Der har i 2014 været afholdt kurser i Auning, Voerladegaard, Korshøjskolen v. Randers, Saxild, Bryrup, Th. Langs i Silkeborg og Ans. Desuden har Århus Kommune købt kurser gennem landsorganisationen til samtlige folkeskoler i kommunen. De kurser har Martin Gertz siden august været i fuld gang med at afholde. Udlån. Skolerne kan fortsat gratis låne golfudstyr, gøglerkasse, pulsure, softball, minitennis, kinball, GPS ere, Leg & Læringsudstyr og stavgang. Den enkelte skole skal kun sørge for levering til den næste skole. Der har i år været en lille stigning i interessen for disse rekvisitter. Kinball og gøglerkassen er stadig det mest populære. Vi har perioder, hvor alle tre Kinballtasker er udlånt samtidigt.

6 VOLLEY Der har været afholdt 8 stævner kidsvolley i samarbejde med DVFB, hvor ca elever har deltaget. DVFB siger mange TAK for det kæmpe arbejde, som der leveres i rekruttering, tilmelding, planlægning og afvikling af de mange stævner. Hos DVBF er de særdeles glade for det gode samarbejde, som DVFB oplever i kredsene rundt om landet. BADMINTON Der har igen i år været afholdt rigtig mange Badminton i skolen arrangementer rundt om i kredsen. Dygtige instruktører fra DGI, Midtjylland og DGI, Østjylland har undervist og inspireret elever til selv at opsøge idrætstilbuddet i den lokale idrætsforening. Ofte har de veluddannede instruktører stået med 50 elever i en hal, og alligevel har det været muligt at tilbyde kvalificeret undervisning. Andre har taget imod tilbuddet om at arrangeret stævne for hele klasser. IDRÆTSFESTIVAL I SILKEBORG 2. torsdag i juni = Idrætsfestival for 6.klasser i Silkeborg Kommune. Sådan er det med traditioner! elever møder forventningsfulde op hvert år og går glade og tilfredse hjem! Bedre kan det ikke blive. Efterhånden er planlægningen af dagen i så faste rammer, at vi kan trække manualen fra sidst frem, rette i årstallet og sende invitationerne ud! FORDI: Vi har samlet en kreds af instruktører fra lokalområdet, DGI og DIFs specialforbund, som hvert år når vi slutter, siger ja til at hjælpe næste år. Det gælder atletikklubben SAK, Loft Jensen Dans, Basketforbundet, Golfunionen, DGIhåndbold, SIF, Cricket, Baseballforbundet og Rugbyforbundet TAK! Sidst, men ikke mindst tak til Connie Mikkelsen, Sølystskolen for indsatsen med planlægning og afholdelse.

7 10.KLASSE TRÆF I Spentrup-hallen afvikles hvert år 10.klasse træf med turnering i fodbold, håndbold og volleyball. Center-Linje 10 i Randers er stævnearrangør og står for alt det praktiske. Vi bidrager med hjælp til dommerudgifter. Et eksempel på, hvad man også kan få hjælp til igennem DSØ. Afsluttende bemærkninger Dette var ordene! Vi glæder os til at nappe endnu et år i DSØ. Hvis nogen skulle have spørgsmål eller undringer og synsninger vil vi gerne høre fra jer. Ellers ses vi til Repræsentantskabsmødet i Ørsted ( Byen, der ikke ville dø ) torsdag d. 12.marts.

Lystrup Idrætsforening

Lystrup Idrætsforening Beretning år 2014 Gymnastikafdelingen Lystrup IF 1.januar - 31. december 2014 Det er nu mit andet år som formand for gymnastikafdelingen i Lystrup IF og et år hvor der igen er sket rigtig meget indenfor

Læs mere

Skallerup Vennebjerg idrætsforenings Generalforsamling d. 25. Februar 2014.

Skallerup Vennebjerg idrætsforenings Generalforsamling d. 25. Februar 2014. Skallerup Vennebjerg idrætsforenings Generalforsamling d. 25. Februar 2014. Deltagere ud over bestyrelsen: 20 personer. Dagsorden. 1. Valg af dirigent. Leif Jensen blev valgt. Dan og Lars Peter er stemmetæller.

Læs mere

"Mød dig selv"-metoden

Mød dig selv-metoden "Mød dig selv"-metoden af Bjarne W. Andresen En lille plante løfter en tung sten for at kunne udfolde sig til sit fulde potentiale. Egå Engsø forår 2014. Bjarne W. Andresen 1. udgave. Aarhus, april 2015

Læs mere

Danmarks civile Hundeførerforening Kreds 6

Danmarks civile Hundeførerforening Kreds 6 Danmarks civile Hundeførerforening Kreds 6 24-feb 2009 Beretning 2008 Endnu et år er gået, et travlt år synes jeg, det har været hårdt arbejde, men bestemt også meget spændende. Jeg har i år haft mulighed

Læs mere

BESTYRELSENS BERETNING 2012

BESTYRELSENS BERETNING 2012 HF Mors HC Ørstedsvej 15 DK-7900 Nykøbing M. www.hfmors.dk BESTYRELSENS BERETNING 2012 Først og fremmest vil vi gerne sig tak til alle fremmødte, dejligt at i har interesse i, hvordan det går i vores forening.

Læs mere

Nyhedsbrev SFO Fritterhøjen uge 3+4 2015

Nyhedsbrev SFO Fritterhøjen uge 3+4 2015 Indsamlingsuge. I uge 3 havde vi vores årlige indsamlingsuge, hvor vi samler penge ind til de vores 2 fadderskaber gennem SOS Børnebyerne. Aktiviteten i år var gode gerninger og med jer forældre som sponsorer

Læs mere

Beretning: Året 2013 blev et meget travlt år.

Beretning: Året 2013 blev et meget travlt år. Beretning: Året 2013 blev et meget travlt år. 2013 var året hvor fusion aftalerne stod i kø for at blive lavet. Som det er alle bekendt lavede vi to fusions aftaler, en med DGI Nordvest og en med DGI Nordjylland.

Læs mere

Farverige Foreninger. Gode idéer og erfaringer til at arbejde med mangfoldighed i foreningslivet. Af Majbrit Kronborg Mouridsen

Farverige Foreninger. Gode idéer og erfaringer til at arbejde med mangfoldighed i foreningslivet. Af Majbrit Kronborg Mouridsen Farverige Foreninger Gode idéer og erfaringer til at arbejde med mangfoldighed i foreningslivet Af Majbrit Kronborg Mouridsen Farverige Foreninger er udarbejdet i juni 2009 Initiativet er finansieret af

Læs mere

Uanset om man er 14, 44 eller 69 handler foreningsliv om langt mere end tøndebånd, tennisbolde og mål!

Uanset om man er 14, 44 eller 69 handler foreningsliv om langt mere end tøndebånd, tennisbolde og mål! Uanset om man er 14, 44 eller 69 handler foreningsliv om langt mere end tøndebånd, tennisbolde og mål! Velkommen til den skriftlige beretning fra VUIF, en opsamling på året der er gået og et begyndende

Læs mere

Laurids marts 2000 LAURIDS

Laurids marts 2000 LAURIDS LAURIDS Skoleblad for Laursens Realskole 1 generalforsamling forude Af Ruth Carlsen Så nærmer tiden sig atter for skolens årlige generalforsamling - den foregår i år: onsdag den 26. april så sæt allerede

Læs mere

For os var det yderligere paradoksalt, da langt de fleste indsatser faktisk var rettet mod netop medlemmer under 18.

For os var det yderligere paradoksalt, da langt de fleste indsatser faktisk var rettet mod netop medlemmer under 18. Formandens beretning på generalforsamlingen 26-01-2009 Generalforsamlingen 2009 Den nye generalforsamling Sidste års generalforsamling var på mange måder et varsel på nye tider. De af jer, der var med,

Læs mere

Start af SKOLE CUP. Kurset "VORT HOLD" afholdes for miniputafdelingen.

Start af SKOLE CUP. Kurset VORT HOLD afholdes for miniputafdelingen. Nord-Als Boldklub-s generalforsamling den 25.1.1996 Formandens beretning for året 1995. Side l af Jeg vil starte min beretning, som jeg har gjort det de sidste år - nemlig med at fortælle i store træk

Læs mere

Ledelsesberetning 2014

Ledelsesberetning 2014 1 Ledelsesberetning 2014 2014 blev et særligt år for vores grundlægger af skolen Theodora Lang. Vi har måske altid vidst, at hun var noget særligt i sin tid vi taler i dag om forandringer, om en ny skolereform,

Læs mere

Referat af EB Generalforsamlinger lørdag d. 22. februar 2014

Referat af EB Generalforsamlinger lørdag d. 22. februar 2014 Referat af EB Generalforsamlinger lørdag d. 22. februar 2014 Engesvang Boldklub afholder GENERALFORSAMLING Lørdag d. 22. februar 2014 kl. 12.30 i klubhuset. 12:30 EB s ungdomsvenner 13:00 Håndbold 13:30

Læs mere

2. Aflæggelse af formandens og udvalgsformændenes beretninger

2. Aflæggelse af formandens og udvalgsformændenes beretninger Generalforsamling onsdag d. 25/3 2014 kl. 19.30 i Voerladegård Skole 1. Valg af dirigent Lars L. er valgt som dirigent Generalforsamlingen er rettidigt indkaldt jvf. vedtægterne 2. Aflæggelse af formandens

Læs mere

Tak til Roskilde Domkirkes Drengekor for deres festlige indledning af årets Delegeretmøde 2011.

Tak til Roskilde Domkirkes Drengekor for deres festlige indledning af årets Delegeretmøde 2011. 1 MUNDTLIG BERETNING 2011. VELKOMST: Tak til Roskilde Domkirkes Drengekor for deres festlige indledning af årets Delegeretmøde 2011. I ønskes alle et Godt Nytår. Endnu engang er vi samlet her i Roskilde

Læs mere

Min første Formanden beretning

Min første Formanden beretning Min første Formanden beretning Den første gang: Jeg vil egentlig starte min beretning med at berette om dengang, jeg startede i Ventilen. I 2005 afholdte Aarhus Ung Uge 38, hvor alle ungdomsorganisationer

Læs mere

bestyrelsens beretning 2012

bestyrelsens beretning 2012 bestyrelsens beretning 2012 Bestyrelsens beretning 2012 Formandens beretning Jeg vil gerne starte formandens beretning med at sige velkommen. Velkommen til alle de gamle medlemmer, velkommen til årets

Læs mere

ADHD. øvelser. Viden om. Gennem

ADHD. øvelser. Viden om. Gennem ADHD Viden om øvelser Gennem &Leg Forord Med dette hæfte ønsker ADHD-foreningen at sætte fokus på ADHD på en ny og positiv måde. Vi ønsker, at eleverne i fællesskab prøver de udfordringer, som ADHD giver,

Læs mere

Bestyrelsen beretning for 2010.

Bestyrelsen beretning for 2010. Bestyrelsen beretning for 2010. Indledning. Den anden hele sæson der er ikke følger kalenderåret. Men det gik da egentligt smertefrit, eller relativt. Der er meget, eller retter, ekstrem kort tid til at

Læs mere

Nord-Als Boldklub 2000 Formandens beretning ved generalforsamlingen fredag den 26.1.2001.

Nord-Als Boldklub 2000 Formandens beretning ved generalforsamlingen fredag den 26.1.2001. Nord-Als Boldklub 2000 Formandens beretning ved generalforsamlingen fredag den 26.1.2001. Side 1 af 10 Min sidste formandsberetning til NB's generalforsamling får desværre ikke den indledning jeg for 1

Læs mere

Tag dig nu sammen, skat

Tag dig nu sammen, skat Lisbeth Fruensgaard Tag dig nu sammen, skat bevar glæden og overskuddet, når din partner rammes af stress eller angst Go Bog Tag dig nu sammen, skat bevar glæden og overskuddet, når din partner rammes

Læs mere

Bilag 36: Interview med Humleboet den 19. maj 2011

Bilag 36: Interview med Humleboet den 19. maj 2011 Bilag 36: Interview med Humleboet den 19. maj 2011 Interviewere (I): Rosa Ryberg og Lene Andersen Deltager: Frank Gottlieb 00:00-02:43: Introduktion til os, vores studie og specialet. Frank Gottlieb: Vi

Læs mere

Midtjyllands kristne Friskole Brændgårdvej 4, 7400 Herning Tlf. 97 12 36 77 www.mkf.dk. Nyt fra skolelederen. Alt er ikke som det plejer!

Midtjyllands kristne Friskole Brændgårdvej 4, 7400 Herning Tlf. 97 12 36 77 www.mkf.dk. Nyt fra skolelederen. Alt er ikke som det plejer! Midtjyllands kristne Friskole Brændgårdvej 4, 7400 Herning Tlf. 97 12 36 77 www.mkf.dk Herning 9. juli 2014 Nyt fra skolelederen Alt er ikke som det plejer! Planlægningen af det kommende skoleår er ved

Læs mere

HUSK. Læs også klubbens hjemmeside DEADLINE TIL DET NÆSTE ØK-NYT ER 15. AUGUST DIN BANK BEHØVER IKKE AT VÆRE TUNG AT DANSE MED

HUSK. Læs også klubbens hjemmeside DEADLINE TIL DET NÆSTE ØK-NYT ER 15. AUGUST DIN BANK BEHØVER IKKE AT VÆRE TUNG AT DANSE MED Læs også klubbens hjemmeside...der finder du forskellige informationer om klubben. Du kan læse om de ting der rør sig i klubben - læse referatet fra de sidste kampe - og der er også masser af billeder.

Læs mere

Årsberetning 2015. Velkommen til lokalafdelingens årsmøde til alle deltagere, hvad end du er gammel i gårde eller nyt medlem. Vi sætter pris på jer alle og glæder os over, at I har lyst til at møde op.

Læs mere

Maj 20 1973 2013 Vitalitet maj: Solsikkefesten 2013 Gymnastikken Fodboldåret Håndboldåret Badminton

Maj 20 1973 2013 Vitalitet maj: Solsikkefesten 2013 Gymnastikken Fodboldåret Håndboldåret Badminton Stiftet 10. december 1958 44 årgang Maj 2013 Morud Idrætsforenings nyhedsblad med alt nyt fra dit nærområde! 1973 1973-2013 Vitalitet maj: Solsikkefesten 2013 Se side 20-23: Gymnastikken Se side 24-26:

Læs mere

Børne- og Ungefolder 2015-16

Børne- og Ungefolder 2015-16 Børne- og Ungefolder 2015-16 Side 1 Børne- & Ungeudvalget i JHF Kreds 7 2015-2016 Klaus K. Svendsen Seminarievej 132 6760 Ribe Mobil: 28 83 35 67 Mail: klaussvendsen@icloud.com Ansvar: Høje Piger Flemming

Læs mere

1. Det organisatoriske og det økonomiske v/jørgen Nielbæk

1. Det organisatoriske og det økonomiske v/jørgen Nielbæk NYHEDSBREV FOR VARDE IF NR. 2 juni 2014 Kære alle Velkommen til det andet nyhedsbrev i 2014. Nyhedsbrevet udsendes kvartalsvist, ligesom bestyrelsens referater vil være at finde pa klubbens hjemmeside

Læs mere

HGI-Nyt. 38. årgang December 2013 Nr. 4. Havdrup Gymnastik- og Idrætsforening

HGI-Nyt. 38. årgang December 2013 Nr. 4. Havdrup Gymnastik- og Idrætsforening HGI-Nyt 38. årgang December 2013 Nr. 4 Havdrup Gymnastik- og Idrætsforening Havdrup Gymnastik- og Idrætsforening HGI'S adresse: Havdrup Hallen, Skolevej 62, 4622 Havdrup. Hovedbestyrelsen Formand Anette

Læs mere