Retningslinjer for afrapportering

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Retningslinjer for afrapportering"

Transkript

1 Aftale mellem DTU og FVM om forskningsbaseret myndighedsbetjening Bilag 4 Retningslinjer for afrapportering i henhold til rammeaftalen mellem MFVM og DTU om forskningsbaseret myndighedsbetjening af Ministeriet for Miljø og Fødevarer med underliggende styrelser

2 1. Formål og overordnet struktur Institutterne udarbejder halv- og helårsrapporter, som sammen med regnskabsbilag forelægges den relevante Chefstyregruppe. På baggrund af drøftelse af rapporter til Chefstyregruppemøder udarbejdes en endelig rapport, som fremsendes til Ledelsesgruppen ledsaget af et kort sammenfattende notat, som parterne udarbejder i fællesskab. Rapporternes opbygning baseres på nedenstående punkter 1-6, som sikrer afrapportering i henhold til chefstyregruppernes formål som oplistet i kommissoriets punkt 1. Af skemaet fremgår den tidsmæssige udarbejdelse samt drøftelse af de forskellige afrapporteringsdele. Halvårsrapport Årsrapport 4-årig fremskrivning af bevillingssituation (Pkt. 1.,tabel 2) 1. kvartal 3. kvartal Drøftes på Ledelsesgruppens majmøde Drøftes på Ledelsesgruppens november møde Drøftes på Ledelsesgruppens november møde Afrapportering i foråret omhandler afrapporteringen for det forgangne kalenderår og vil ofte have en evaluerende karakter, mens afrapportering i efteråret vedrører aktiviteterne i første halvår og lægger op til rulning af aftalen med fokus på det strategiske fremadrettede perspektiv. Nedenfor følger uddybning af indholdspunkterne i rapporterne samt tabeller til brug for den økonomiske afrapportering. 1. Indledning Her anføres hvilke strategiske perspektiver og indsatsområder, der gælder for den ydelsesaftale, der afrapporteres. Der fremhæves evt. ændringer af strategiske perspektiver og/eller indsatsområder i forhold til tidligere ydelsesaftale.

3 2. Økonomi Jf. kommissoriets afsnit 1 om Chefstyregruppernes formål refereres til pkt. a) Økonomistatus på indsatsområder i den respektive ydelsesaftale. Herudover aflægges en status for eventuelt videreførte overskud og reserverede midler tilknyttet aftalebevillingen fordelt på indsatsområder. Væsentlige omprioriteringer og opgavebortfald, som sker i medfør af de årlige centrale 2%-besparelser, fremhæves i afrapporteringen. Afrapporteringen sker på grundlag af institutternes tagging af alle projekter med deres andel i en eller flere indsatsområder, kombineret med en eller flere aktivitetsområder. I afrapporteringen er også medtaget koncernomkostninger, dvs. bl.a. administration og bygningsdrift, hvilket betyder, at totalen i tabellen svarer til en full cost opgørelse. Tabeller for afrapporteringen er delt op i to hovedområder: Tabel 1: Regnskab for den givne rapporteringsperiode, indeholdende finanslovbevillinger i henhold til rammeaftalen samt fordeling af bevilling på indsatsområder og leverancetyper. Tabel 2: Budget for finansår og bevillingsoverslagsårene, indeholdende finanslovbevillinger i henhold til rammeaftalen samt fordeling af bevilling på indsatsområder og leverancetyper. Som led i den økonomiske afrapportering angives en række nøgletal, som videreføres i den sammenfattende (halv)årsrapport. 3. Fagspecifikke resultater Den faglige redegørelse omfatter resultatet for de opstillede resultatmål og en statusoversigt over samtlige opgaver. Opgørelsen indeholder en opdeling efter strategiske perspektiver og leverancetyper. Der foretages en kvantitativ angivelse af målopfyldelsen med henblik på en videreførsel heraf til den sammenfattende årsrapport. Den kvantitative angivelse sammenlignes med tidligere års resultater. Såfremt der på chefstyregruppemøder har været drøftelser om behov for særlig afdækning af effekt af en given indsats, skal det fremgå af afrapporteringen, hvorledes chefstyregruppen har fulgt op på behovet. Der fokuseres endvidere på de væsentligste ydelsers betydning for FVST/NAER/MFVM og for samfundet og erhvervene samt på særligt væsentlige akutte myndighedsopgaver i afrapporteringsperioden.

4 4. Tværfaglige resultater Chefstyregruppen udarbejder en redegørelse for opfyldelsen af de operationelle mål vedrørende de tværfaglige tiltag som kommunikation/synlighed, internationalt arbejde, uddannelse, dialog med erhvervet samt synergiløsninger. Målet er at drøfte fælles profilering samt strategisk opbygning af viden, internationalt netværk og dialog med erhvervet. Udgangspunktet er den projektportefølje, som finansieres helt eller delvist via ovennævnte aftale. Institutternes kommunikationstiltag har til formål at styrke formidling af de gode forskningshistorier og -resultater med særlig fokus på synliggørelsen af forskningens relevans og nytte for myndighederne, erhverv og samfundet som helhed. Institutternes tiltag vedrørende synergiløsninger, internationalt arbejde, herunder i EU-regi, erhvervssamarbejde samt nye uddannelsesaktiviteter, ph.d. skole o.l. har en langsigtet betydning for instituttets evne til at kunne levere en effektiv og kvalitetsstærk forskningsbaseret myndighedsbetjening. Den kvantitative angivelse af målopfyldelsen på de tværfaglige tiltag og af faktuelle oplysninger som f.eks. antal videnskabelige artikler, pressemeddelelser, antal ph.d. studerende osv., sammenlignes med tidligere års resultater. Målopfyldelsen og faktuelle nøgleoplysninger videreføres i den sammenfattende rapport. 5. Ledelsesvurdering Ledelsesvurderingen har karakter af en overordnet og konkluderende tekst vedr. instituttets faglige og økonomiske situation på de relevante indsatsområder, herunder instituttets kapacitet og potentiale for at levere den betjening, ministeriet og styrelsen/direktoratet har brug for. Desuden indeholder ledelsesvurderingen en skalamæssig angivelse af tilfredsheden med de fagspecifikke, tværfaglige og økonomiske resultater i forhold til de aftalte ydelser. Endvidere foretages en ledelsesmæssig vurdering af samarbejdet. Skalavurderingerne indgår i ledelsesgruppens sammenfattende ledelsesvurdering i den sammenfattende rapport. Endvidere forholder ledelsesvurderingen sig til opgaveflow, strategisk udvikling, behov for justering af indsatser samt øvrige forhold af politisk eller anden bevågenhed, som kan have betydning for aftalen. Vurderingen skal afslutningsvis forholde sig eksplicit til, om MFVM s tilskud er anvendt i henhold til aftalen. 6. Indstillingsnotat (jf. skabelon 1) Chefstyregruppen skal i fællesskab udarbejde et notat til ledelsesgruppen i forbindelse med halv- og helårsafrapporteringerne.

5 Notatet struktureres omkring den økonomiske og faglige afrapportering samt ledelsesvurderingen og de øvrige væsentlige forhold, som chefstyregruppen har fundet relevante at bringe videre til Ledelsesgruppen, herunder evt. væsentlige afvigelser i resultaterne i forhold til de planlagte mål. Med notatet skal Ledelsesgruppen hurtigt kunne skabe sig et overblik over den videre proces for så vidt angår drøftelse og evt. opfølgning af afrapporteringerne.

6

7

8 Læsevejledning til regnskabstabeller: Bevillinger, omkostninger og resultatafvigelse Rapporteringsskabelonen indeholder følgende bevillings- og omkostningstyper: MFVM bevilling: På omfatter tilskudsbevillingerne underkonto 30: Opgaver vedrørende fødevareog veterinærforhold og underkonto 20: Fiskeriforhold. MFVM øvrige bevillinger Projekter uden for rammeaftalen, hvor MFVM er bevillingsgiver. Øvrige bevillinger: Omfatter forskningsindtægter (bevillinger) fra EU, FI, EFSA mv., som vedrører én eller flere af de 4 aktivitetsområder (Rådgivning, Monitorering, Forskning og Referencelab.). Særbevillinger: Herved forstås øremærkede midler til en særskilt aktivitet, der fremgår af Finansloven. Skemaet justeres i takt med tilkomst / bortfald af særbevillinger. Direkte omkostninger: De direkte omkostninger svarer til Løn og Drift (ikke løn) på instituttets projekter. Indirekte omkostninger: De indirekte omkostninger omfatter: Forskningsafdelingernes ledelsessekretariater Instituttets ledelsessekretariat (relateret til institutdirektøren) Kontorhold mv. De institutspecifikke indirekte omkostninger opgøres som totaler på institutniveau. Bidrag til infrastruktur: Resultat for aktiviteten/indsatsområdet inden koncernomkostninger. Fordeles efter direkte omkostningsfordeling. Leverancetyper Opdelingen i aktiviteter tager udgangspunkt i rammeaftalens bilag 6, hvor der redegøres for de enkelte leverancetyper og deres forskningsbasering. Forskningsbaseret rådgivning Forskningsbaseret monitorering, overvågning og databanker Referencelaboratorier Forskningen bag myndighedsbetjeningen er af central betydning for kvalitet og effektivitet i DTU s opgaveløsning for MFVM og sikrer, at myndighedsbetjeningen udføres på basis af den nyeste viden og af højeste kvalitet.

9 Leverancetypen Forskningsbaseret beredskab er en nødvendig forudsætning for de øvrige nævnte leverancetyper, og indebærer DTU s opretholdelse af et laboratorie- og forskningsmæssigt beredskab samt kontinuerlig ajourført infrastrukturel og kompetencemæssig kapacitet, der sikrer hurtig og effektiv løsning af akutte og aktuelle sikkerhedsproblemer inden for fødevare-, veterinær, - og fiskeriområdet. Koncernomkostninger: Koncernomkostninger er de omkostninger, der afholdes af centrale og fælles afdelinger (fx. Campus Service, HR og IT), men som kommer alle institutter på DTU til gode. Koncernomkostninger hverken bliver eller kan registreres på institut-, aktivitets- eller indsatsområdeniveau. Koncernomkostninger omfatter bl.a. administration og bygningsdrift (husleje, bygningsafskrivninger, vedligeholdelse, renhold m.v.) og er faste, idet de ikke er direkte korreleret med institutternes aktivitetsniveau. Generelle opmærksomhedspunkter I forbindelse med parternes øgede fokus på strategisk anvendelse af aftalebevillingerne, tages der udgangspunkt i de strategiske perspektivplaner jf. rammeaftalens pkt og 4.6. Derudover skal der tages højde for en række forhold, der sætter grænser for kortfristede tilpasninger og omdisponeringer: Infrastruktur: - Kan ikke ændres med kort varsel. - Kan ikke op- og nedskaleres i takt med ændrede bevillinger. - Er typisk delt mellem forskellige aktiviteter (bl.a. derfor opgøres infrastruktur ikke på aktiviteter (rådgivning, monitorering, referencelaboratorier etc.)). Kritisk masse med henblik på nøgleressourcer: - Der tages hensyn til DTU s behov for at opretholde en kritisk masse m.h.p. de nøgleressourcer (fagpersoner), der er nødvendige for varetagelsen af de enkelte aktiviteter på et fagligt forsvarligt niveau.

10 Skabelon 1: Indstillingsnotat Brevhoved: Titel: Ved afrapportering: (Halv)årsrapport på X område, godkendt af chefstyregruppen. Ved rul: Rulning af ydelsesaftale X mellem styrelse X og institut X, bilag X til rammeaftalen mellem Ministeriet for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri og Danmarks tekniske Universitet for 201X- 201X. Sagsfremstilling: Ved afrapportering: Chefstyregruppen på område x orienterer Ledelsesgrupppen om sin godkendelse af (halv)årsrapport 20XX. Ved rul: Chefstyregruppen på område x indstiller ydelsesaftale version 201X 201X, inkl. bilag, til Ledelsesgruppens godkendelse. Baggrund: Ved afrapportering: beskrivelse af nøgleindikatorer, evt. afvigelser samt øvrige relevante bemærkninger Ved rul: beskrivelse af substantielle ændringer ift. tidligere års aftale og evt. ændring af strategiske prioriteringer.

Kommissorium for ledelsesgruppen

Kommissorium for ledelsesgruppen Aftale mellem DTU og FVM om forskningsbaseret myndighedsbetjening 2014-2017 Bilag 4: Kommissorium for ledelsesgruppen i henhold til rammeaftalen mellem FVM og DTU om forskningsbaseret myndighedsbetjening

Læs mere

Kommissorium for chefstyregrupper

Kommissorium for chefstyregrupper Aftale mellem DTU og FVM om forskningsbaseret myndighedsbetjening 2015-2018 Bilag 5 Kommissorium for chefstyregrupper i henhold til rammeaftalen mellem FVM og DTU om forskningsbaseret myndighedsbetjening

Læs mere

Bilag 5 til rammeaftale: Kommissorium for chefstyregrupper

Bilag 5 til rammeaftale: Kommissorium for chefstyregrupper Bilag 5 til rammeaftale: Kommissorium for chefstyregrupper I henhold til rammeaftalen om forskningsbaseret myndighedsbetjening mellem Ministeriet for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri (FVM) og Danmarks Tekniske

Læs mere

Bilag 3. Vejledning om ledelsesinformation i Finansministeriet

Bilag 3. Vejledning om ledelsesinformation i Finansministeriet 1 Bilag 3 Vejledning om ledelsesinformation i Finansministeriet 2 Indhold Indhold... 2 1. Indledning... 3 2. Økonomi... 3 3. Personale... 4 4. Resultater... 4 5. Fokusområder... 4 6. Politikker... 5 7.

Læs mere

Årsrapport for 2014 Pilegården

Årsrapport for 2014 Pilegården Årsrapport for 2014 Indholdsfortegnelse 1. Indledning... 3 2.1. Det økonomiske resultat indenfor selvforvaltning... 3 2.2. Redegørelse for det økonomiske resultat... 3 3. Opfølgning på selvforvaltningsmålene...

Læs mere

Revideret indstilling om forslag til modeller for ændring af Københavns Kommunes revisionsordning, herunder Intern Revision og Revisionsudvalget.

Revideret indstilling om forslag til modeller for ændring af Københavns Kommunes revisionsordning, herunder Intern Revision og Revisionsudvalget. KØBENHAVNS KOMMUNE Økonomiforvaltningen Center for Økonomi Bilag 10. UDKAST TIL HØRING I REVISIONSUDVALGET Revideret indstilling om forslag til modeller for ændring af Københavns Kommunes revisionsordning,

Læs mere

Kvalitetssystemet på Herningsholm Erhvervsskole

Kvalitetssystemet på Herningsholm Erhvervsskole Kvalitetssystemet på Herningsholm Erhvervsskole HERNINGSHOLM IT-CENTER [FIRMAADRESSE] Kvalitetssystemet på Herningsholm Erhvervsskole KVALITETSARBEJDET EN DEL AF SKOLENS HVERDAG Kvalitetsarbejdet er en

Læs mere

Notat til Statsrevisorerne om beretning om beslutningsgrundlaget for et eventuelt køb af nye kampfly. Juni 2009

Notat til Statsrevisorerne om beretning om beslutningsgrundlaget for et eventuelt køb af nye kampfly. Juni 2009 Notat til Statsrevisorerne om beretning om beslutningsgrundlaget for et eventuelt køb af nye kampfly Juni 2009 RIGSREVISORS NOTAT TIL STATSREVISORERNE I HENHOLD TIL RIGSREVISORLOVENS 18, STK. 4 1 Vedrører:

Læs mere

Indstilling. Forslag til kvalitetsstandarder 2008 for pleje, praktisk hjælp, madservice og træning. Til Århus Byråd via Magistraten.

Indstilling. Forslag til kvalitetsstandarder 2008 for pleje, praktisk hjælp, madservice og træning. Til Århus Byråd via Magistraten. Indstilling Til Århus Byråd via Magistraten Sundhed og Omsorg Den 16. august 2007 Århus Kommune Økonomi og Myndighed Sundhed og Omsorg Forslag til kvalitetsstandarder 2008 for pleje, praktisk hjælp, madservice

Læs mere

Årsrapport for 2015 Udviklingscenter for børn og familier

Årsrapport for 2015 Udviklingscenter for børn og familier Årsrapport for 2015 Indholdsfortegnelse 1. Indledning...3 2.1. Det økonomiske resultat indenfor selvforvaltning...3 2.2. Redegørelse for det økonomiske resultat...3 3. Opfølgning på selvforvaltningsmålene...4

Læs mere

Dialogbaseret aftale mellem. Sundhedsplejen v/karen Stenstrup og Børn & Unge, Familie & Rådgivning v/mette Andreassen

Dialogbaseret aftale mellem. Sundhedsplejen v/karen Stenstrup og Børn & Unge, Familie & Rådgivning v/mette Andreassen Dialogbaseret aftale mellem Sundhedsplejen v/karen Stenstrup og Børn & Unge, Familie & Rådgivning v/mette Andreassen 2016 1 Generelt om dialogbaserede aftaler Den dialogbaserede aftale, er en aftale der

Læs mere

Vejledning til ledelsestilsyn

Vejledning til ledelsestilsyn Vejledning til ledelsestilsyn Ledelsestilsynet er et væsentligt element i den lokale opfølgning og kan, hvis det tilrettelægges med fokus derpå, være et redskab til at sikre og udvikle kvaliteten i sagsbehandlingen.

Læs mere

ÅRHUS KOMMUNE - Magistratens 1. Afdeling Familie og Beskæftigelse - Jægergården - 8100 Århus C

ÅRHUS KOMMUNE - Magistratens 1. Afdeling Familie og Beskæftigelse - Jægergården - 8100 Århus C ÅRHUS KOMMUNE - Magistratens 1. Afdeling Familie og Beskæftigelse - Jægergården - 8100 Århus C INDSTILLING Til Århus Byråd Den 3. november 2004 via Magistraten Tlf. nr.: 8940 3010 Jour. nr.: Ref.: HC-GV

Læs mere

Kvalitetsrapporter. Folkeskolelovens bestemmelser om kvalitetsrapporter. Almindelige bemærkninger til lovforslag der vedrører den nye kvalitetsrapport

Kvalitetsrapporter. Folkeskolelovens bestemmelser om kvalitetsrapporter. Almindelige bemærkninger til lovforslag der vedrører den nye kvalitetsrapport Kvalitetsrapporter Folkeskolelovens bestemmelser om kvalitetsrapporter 40 a. Kommunalbestyrelsen udarbejder en kvalitetsrapport hvert andet år. Kvalitetsrapporten skal beskrive skolevæsenets og de enkelte

Læs mere

Kommuneplantillæg 1. til Kommuneplan 2013-2025 - Klimatilpasningsplan

Kommuneplantillæg 1. til Kommuneplan 2013-2025 - Klimatilpasningsplan Kommuneplantillæg 1 til Kommuneplan 2013-2025 - Klimatilpasningsplan Kommuneplantillæg 1 Hørsholm Kommune Indholdsfortegnelse Redegørelse... 3 Baggrund og forudsætninger... 3 Klimaændringer... 3 Risikobilledet...

Læs mere

BØRN OG UNGE Notat November 2009. Samlet resultat for sprogvurdering af 3-årige i 2009

BØRN OG UNGE Notat November 2009. Samlet resultat for sprogvurdering af 3-årige i 2009 BØRN OG UNGE Notat November 2009 Samlet resultat for sprogvurdering af 3-årige i 2009 I Furesø Kommune tilbydes alle forældre til 3-årige en sprogvurdering af deres barn. Tilbuddet om sprogvurdering gives

Læs mere

Kl. 16.00 til 19.00 på Psykiatrisk Center Amager, Digevej 110, 2300 København S

Kl. 16.00 til 19.00 på Psykiatrisk Center Amager, Digevej 110, 2300 København S D A G S O R D E N REGION HOVEDSTADEN PSYKIATRI OG HANDICAPUDVALG Mandag den 7. marts 2011 Kl. 16.00 til 19.00 på Psykiatrisk Center Amager, Digevej 110, 2300 København S Møde nr. 3 Medlemmer: Arly Eskildsen

Læs mere

Indkaldelse til hovedbestyrelsesmøde i Danske Fysioterapeuter d. 22. oktober 2014

Indkaldelse til hovedbestyrelsesmøde i Danske Fysioterapeuter d. 22. oktober 2014 Dagsorden 1. Velkomst 1b. Evaluering af HBM 24.-25. september 2014 2 Sager til diskussion/beslutning 2.1 Strategiplan: Afrapportering 2014 + Pejlemærker 2016 2.2 Hovedbestyrelseskonference 2015 2.3 Konfliktunderstøttelse

Læs mere

Ny Tønder Kommune Arbejdsmarkedsudvalget. Dagsorden

Ny Tønder Kommune Arbejdsmarkedsudvalget. Dagsorden Mødedato: Onsdag, den 22. november 2006 Mødelokale: Tønder Rådhus, mødelokale 201 Starttidspunkt for møde Kl. 15.15 Sluttidspunkt for møde Kl. 16.00 Fraværende: Gruppemøder: 22. november 2006 104 Indholdsfortegnelse

Læs mere

AFTAGERPANELER Aftagerpaneler ved Kulturministeriets videregående kunstneriske uddannelsesinstitutioner hvorfor og hvordan?

AFTAGERPANELER Aftagerpaneler ved Kulturministeriets videregående kunstneriske uddannelsesinstitutioner hvorfor og hvordan? AFTAGERPANELER Aftagerpaneler ved Kulturministeriets videregående kunstneriske uddannelsesinstitutioner hvorfor og hvordan? F O T O : C O L O U R B O X. C O M A F T A G E R P A N E L E R A F T A G E R

Læs mere

Kommissorium for Revisionsudvalget. Juni 2016

Kommissorium for Revisionsudvalget. Juni 2016 Kommissorium for Revisionsudvalget Juni 2016 Indhold 1. KONSTITUERING OG FORMÅL... 3 2. MEDLEMSKAB... 3 3. MØDESTRUKTUR- OG FREKVENS... 4 4. BEMYNDIGELSE OG RESSOURCER... 4 5. OPGAVER OG FORPLIGTELSER...

Læs mere

Handlingsplan for Vestre Landsret 2010

Handlingsplan for Vestre Landsret 2010 Handlingsplan for Vestre Landsret 2010 Denne handlingsplan indeholder en beskrivelse af de væsentligste initiativer, som landsretten vil iværksætte og følge op på i 2010. Den internt ansvarlige for den

Læs mere

18 Tilskud til frivilligt socialt arbejde. Rammer og vilkår retningslinjer for tilskud

18 Tilskud til frivilligt socialt arbejde. Rammer og vilkår retningslinjer for tilskud 18 Tilskud til frivilligt socialt arbejde Rammer og vilkår retningslinjer for tilskud Frivillighedspolitikken rammer og vilkår Rudersdal Kommune har formuleret en frivillighedspolitik, der har til formål

Læs mere

Den danske kvalitetsmodel Kommunikation i Handicap, psykiatri og udsatte

Den danske kvalitetsmodel Kommunikation i Handicap, psykiatri og udsatte Den danske kvalitetsmodel Kommunikation i Handicap, psykiatri og udsatte Dansk Kvalitetsmodel Kort om kvalitetsmodellen Dansk kvalitetsmodel på det sociale område udfoldes i et samarbejde mellem Danske

Læs mere

Klage over afslag på 18-ansøgning

Klage over afslag på 18-ansøgning Faaborg-Midtfyn Kommune Tinghøj Allé 2, 5750 Ringe / Mellemgade 15, 5600 Faaborg ATT.: Kommunalbestyrelsen Faaborg, den 29. april 2015 Børns Voksenvenner Faaborg-Midtfyn c/o Ungdomsskolen, Grønnegade 40.

Læs mere

RIGSREVISIONEN København, den 2. marts 2006 RN A303/06

RIGSREVISIONEN København, den 2. marts 2006 RN A303/06 RIGSREVISIONEN København, den 2. marts 2006 RN A303/06 Notat til statsrevisorerne i henhold til rigsrevisorlovens 18, stk. 4 Vedrører: Statsrevisorernes beretning nr. 2/05 om ToldSkats indsats mod sort

Læs mere

Årsrapport for 2014 Busters Verden

Årsrapport for 2014 Busters Verden Årsrapport for 2014 Indholdsfortegnelse 1. Indledning... 3 2.1. Det økonomiske resultat indenfor selvforvaltning... 3 2.2. Redegørelse for det økonomiske resultat... 3 3. Opfølgning på selvforvaltningsmålene...

Læs mere

Notat til Statsrevisorerne om beretning om folkekirkens Fællesfond. Maj 2008

Notat til Statsrevisorerne om beretning om folkekirkens Fællesfond. Maj 2008 Notat til Statsrevisorerne om beretning om folkekirkens Fællesfond Maj 2008 RIGSREVISORS FORTSATTE NOTAT TIL STATSREVISORERNE 1 Opfølgning i sagen om folkekirkens Fællesfond (beretning nr. 10/02) 25. april

Læs mere

Opdateret vejledning - kønsmæssige sammensætning af ledelsen og afrapportering herom

Opdateret vejledning - kønsmæssige sammensætning af ledelsen og afrapportering herom Deloitte Opdateret vejledning - kønsmæssige sammensætning af ledelsen og afrapportering herom Erhvervsstyrelsen har udsendt en opdateret vejledning om måltal og politikker for den kønsmæssige sammensætning

Læs mere

Efterregulering af aftale om fordelingen af Ribe Amts aktiver og passiver

Efterregulering af aftale om fordelingen af Ribe Amts aktiver og passiver Efterregulering af aftale om fordelingen af Ribe Amts aktiver og passiver Den 16. maj 2007 Efterreguleringsoversigt Ribe Amt Efterregulering af aftale om fordelingen af Ribe Amts aktiver og passiver, rettigheder

Læs mere

ÅRHUS KOMMUNE - Borgmesterens Afdeling Den Økonomiske Forvaltning - Rådhuset - 8100 Århus C

ÅRHUS KOMMUNE - Borgmesterens Afdeling Den Økonomiske Forvaltning - Rådhuset - 8100 Århus C ÅRHUS KOMMUNE - Borgmesterens Afdeling Den Økonomiske Forvaltning - Rådhuset - 8100 Århus C INDSTILLING Den 30. november 2004 Til Byrådet via Magistraten Tlf. nr.: 89 40 21 90 Jour. nr. M0/2004/05355 Sagsbehandler:

Læs mere

Frivilligpolitik Det sociale område, Svendborg Kommune

Frivilligpolitik Det sociale område, Svendborg Kommune Frivilligpolitik Det sociale område, Svendborg Kommune Frivilligpolitik Det sociale område, Svendborg Kommune Indhold Indledning og baggrund 4-5 Det frivillige sociale arbejde 6-7 Værdier 8-9 Samarbejde

Læs mere

Udvalget for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri FLF alm. del - Bilag 208 Offentligt. Folketingets Udvalg for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri

Udvalget for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri FLF alm. del - Bilag 208 Offentligt. Folketingets Udvalg for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri Udvalget for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri FLF alm. del - Bilag 208 Offentligt Folketingets Udvalg for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri Den 27. marts 2009 Sagsnr.: 39./. Vedlagt fremsendes til udvalgets

Læs mere

Dette dokument blev godkendt af Kontaktudvalget vedrørende Aalborg Universitetshospital på mødet 26/5 2015

Dette dokument blev godkendt af Kontaktudvalget vedrørende Aalborg Universitetshospital på mødet 26/5 2015 Dette dokument blev godkendt af Kontaktudvalget vedrørende Aalborg Universitetshospital på mødet 26/5 2015 Økonomibilag til samarbejdsaftale om fælles forskningsprojekter mellem Aalborg Universitet og

Læs mere

Bemærkninger til forslaget. Almindelige bemærkninger til forslaget

Bemærkninger til forslaget. Almindelige bemærkninger til forslaget 21. februar 2012 FM 2012/X Bemærkninger til forslaget Almindelige bemærkninger til forslaget Indledning Fremsættelse af ændringsforslaget til Landstingsloven sker på baggrund af henstilling fra udvalget

Læs mere

Den gode udbudsproces Netværksmøde kontrolbud

Den gode udbudsproces Netværksmøde kontrolbud www.pwc.dk Netværksmøde kontrolbud 14. marts 2016 Revision. Skat. Rådgivning. Agenda 1. Lovgrundlag 2. Proces 3. Afklaring af opgavens omfang 4. Dataindsamling og beregning 5. Afstemning 2 Lovgrundlag

Læs mere

Retningslinjer for ansøgning om tilskud fra Sukkerroeafgiftsfonden for 2010

Retningslinjer for ansøgning om tilskud fra Sukkerroeafgiftsfonden for 2010 SUKKERROEAFGIFTSFONDEN c/o DANSKE SUKKERROEDYRKERE Axelborg, Axeltorv 3, 1. sal, 1609 København V Telefon 33 39 40 00, Fax 33 39 41 51 April 2009 Retningslinjer for ansøgning om tilskud fra Sukkerroeafgiftsfonden

Læs mere

Kommissorium for Ligestillingsudvalget 2010 2013

Kommissorium for Ligestillingsudvalget 2010 2013 Kommissorium for Ligestillingsudvalget 2010 2013 1 1. Baggrund og problemstilling Århus Byråd vedtog den 10. februar 1988 at nedsætte et ligestillingsudvalg i Århus Kommune 1. Indsatsen for ligestilling

Læs mere

RIGSREVISIONEN København, den 11. januar 2007 RN A601/07

RIGSREVISIONEN København, den 11. januar 2007 RN A601/07 RIGSREVISIONEN København, den 11. januar 2007 RN A601/07 Notat til statsrevisorerne om den fortsatte udvikling i sagen om Arbejdstilsynets styring af tilsynsfunktionen (beretning nr. 14/99) 1. I mit supplerende

Læs mere

Udmøntningen af midlerne til regioner og kommuner sker via følgende 2 puljer:

Udmøntningen af midlerne til regioner og kommuner sker via følgende 2 puljer: Tilsagnsskrivelse vedrørende ansøgninger om statsligt tilskud fra Ministeriet for Sundhed og Forebyggelses puljer vedrørende forløbsprogrammer og patientundervisning og egenbehandling Puljen 2010-2012.

Læs mere

ÅRHUS KOMMUNE - Borgmesterens Afdeling Den Økonomiske Forvaltning - Rådhuset - 8100 Århus C

ÅRHUS KOMMUNE - Borgmesterens Afdeling Den Økonomiske Forvaltning - Rådhuset - 8100 Århus C ÅRHUS KOMMUNE - Borgmesterens Afdeling Den Økonomiske Forvaltning - Rådhuset - 8100 Århus C INDSTILLING Til Århus byråd Den 18. marts 2005 via Magistraten Tlf. Nr.: 8940-2805 Jour. Nr.: AAK/2004/00333-30

Læs mere

Frederiksberg Kommune. Sundheds og Omsorgsafdelingen

Frederiksberg Kommune. Sundheds og Omsorgsafdelingen 2013 Frederiksberg Kommune Sundheds og Omsorgsafdelingen ANMELDT KOMMUNALT TILSYN HOS LEVERANDØR AF TØJVASK : ALASKA VASK & RENS APS [ Tilsynet er udført d. 2/9-3/9 2013 af Merete Larsen Sundheds og Omsorgsafdelingen.]

Læs mere

Kl. 16.00 til 19.00 på Psykiatrisk Center Ballerup, Ballerup Boulevard 2, 2750 Ballerup

Kl. 16.00 til 19.00 på Psykiatrisk Center Ballerup, Ballerup Boulevard 2, 2750 Ballerup D A G S O R D E N REGION HOVEDSTADEN PSYKIATRI OG HANDICAPUDVALG Onsdag den 30. marts 2011 Kl. 16.00 til 19.00 på Psykiatrisk Center Ballerup, Ballerup Boulevard 2, 2750 Ballerup Møde nr. 4 Medlemmer:

Læs mere

Brønderslev-Dronninglund Kommune. Administrativ Styregruppe. Referat

Brønderslev-Dronninglund Kommune. Administrativ Styregruppe. Referat Brønderslev-Dronninglund Kommune Administrativ Styregruppe Referat Dato: 3. oktober 2005 Lokale: 272, Rådhuset i Brønderslev Tidspunkt: kl. 09.00 Indholdsfortegnelse Sag nr. Side Åbne sager: 1. Godkendelse

Læs mere

Rapporteringskrav samt organisering af samarbejdet under aftalen

Rapporteringskrav samt organisering af samarbejdet under aftalen Rapporteringskrav samt organisering af samarbejdet under aftalen Nærværende bilag redegør for kravene til AU s rapportering i forhold til anvendelsen af FVM s tilskud, gennemførslen af aktiviteter under

Læs mere

Strategi for it og digitalisering i Skole- og Kulturforvaltningen 2012-2015

Strategi for it og digitalisering i Skole- og Kulturforvaltningen 2012-2015 Strategi for it og digitalisering i Skole- og Kulturforvaltningen 2012-2015 IT-afsnittet SK Godthåbsgade 8 9931 4040 9400 Nørresundby Servicedesk-sk@aalborg.dk Indledning It og digitalisering er i dag

Læs mere

KONCERNPERSONALEPOLITIK MINISTERIET FOR SUNDHED OG FOREBYGGELSE

KONCERNPERSONALEPOLITIK MINISTERIET FOR SUNDHED OG FOREBYGGELSE Ministeriet for Sundhed og Forebyggelse Dato: 22. oktober 2008 Kontor: Sekretariatet J.nr.: 2003-0120-74 Sagsbeh.: tas KONCERNPERSONALEPOLITIK MINISTERIET FOR SUNDHED OG FOREBYGGELSE 1. KONCERNPERSONALEPOLITIKKENS

Læs mere

MED-aftale. Midtjysk Brand og Redning

MED-aftale. Midtjysk Brand og Redning MED-aftale Midtjysk Brand og Redning April 2016 Forord: Denne aftale udgør den overordnede ramme for samarbejdet mellem ledelse og medarbejdere og gælder for alle ansatte i MJBR. MED-aftalen er et vigtigt

Læs mere

MILJØ - OG KLIMAUDVALGET. Tirsdag den 1. november 2011. Klokken: kl. 17.00 19.00. Sted: Regionsgården. Mødelokale: H 5. Møde nr. 7

MILJØ - OG KLIMAUDVALGET. Tirsdag den 1. november 2011. Klokken: kl. 17.00 19.00. Sted: Regionsgården. Mødelokale: H 5. Møde nr. 7 K O N K L U S I O N E R REGION HOVEDSTADEN MILJØ - OG KLIMAUDVALGET Tirsdag den 1. november 2011 Klokken: kl. 17.00 19.00 Sted: Regionsgården Mødelokale: H 5 Møde nr. 7 Mødet slut kl. 18.20 Medlemmer:

Læs mere

SUNDHEDSAFTALE 2015 2018

SUNDHEDSAFTALE 2015 2018 Kommissorium for permanent arbejdsgruppe vedr. sundheds-it og elektronisk kommunikation Godkendt: Den administrative styregruppe den 27. marts 2015 Bemærkning: Baggrund Region Hovedstaden og kommunerne

Læs mere

Økonomirapport 1 pr. 31. marts 2015 for Arbejdsmarkedsudvalget.

Økonomirapport 1 pr. 31. marts 2015 for Arbejdsmarkedsudvalget. Økonomirapport 1 pr. 31. marts 2015 for. Drift Økonomirapport 1 for perioden januar til marts 2015. Nedenstående oversigt viser den overordnede økonomiske situation pr. sektor og serviceområde, med udgangspunkt

Læs mere

Notat til Statsrevisorerne om beretning om forsvarets økonomistyring. December 2011

Notat til Statsrevisorerne om beretning om forsvarets økonomistyring. December 2011 Notat til Statsrevisorerne om beretning om forsvarets økonomistyring December 2011 RIGSREVISORS NOTAT TIL STATSREVISORERNE I HENHOLD TIL RIGSREVISORLOVENS 18, STK. 4 1 Vedrører: Statsrevisorernes beretning

Læs mere

INDSTILLING Til Århus Byråd Den 24. marts 2004 via Magistraten Tlf. nr.: 8940 3612 Jour. nr.: Ref.: SF

INDSTILLING Til Århus Byråd Den 24. marts 2004 via Magistraten Tlf. nr.: 8940 3612 Jour. nr.: Ref.: SF ÅRHUS KOMMUNE - Magistratens 1. Afdeling INDSTILLING Til Århus Byråd Den 24. marts 2004 via Magistraten Tlf. nr.: 8940 3612 Jour. nr.: Ref.: SF Anlægsregnskaber afsluttet 4. kvartal 2003, Magistratens

Læs mere

Ledelsesregulativ for Rigshospitalet/Glostrup Hospital

Ledelsesregulativ for Rigshospitalet/Glostrup Hospital Ledelsesregulativ for Rigshospitalet/Glostrup Hospital Vedtaget 3. marts 2015 Ledelsesstrukturen på hospitalerne i Region Hovedstaden. I det overordnede ledelsesregulativ for Region Hovedstaden fremgår

Læs mere

Styringsdokument for Moderniseringsstyrelsen 2014

Styringsdokument for Moderniseringsstyrelsen 2014 Styringsdokument for Moderniseringsstyrelsen 2014 Moderniseringsstyrelsens strategiske målbillede Moderniseringsstyrelsens mission og vision Moderniseringsstyrelsen arbejder inden for Finansministeriets

Læs mere

Kommunikationsplan for SAPA-projektet:

Kommunikationsplan for SAPA-projektet: Kommunikationsplan for SAPA-projektet: 1. BAGGRUND Beskriv kort: Hvad er der sket? Hvorfor skal der kommunikeres? Er der lig i lasten? Sker der andet, som kan forplumre billedet netop nu? Som et element

Læs mere

Notat til Statsrevisorerne om beretning om samarbejdet mellem kommunerne og Udbetaling Danmark. Oktober 2015

Notat til Statsrevisorerne om beretning om samarbejdet mellem kommunerne og Udbetaling Danmark. Oktober 2015 Notat til Statsrevisorerne om beretning om samarbejdet mellem kommunerne og Udbetaling Danmark Oktober 2015 18, STK. 4-NOTAT TIL STATSREVISORERNE 1 Vedrører: Statsrevisorernes beretning nr. 13/2014 om

Læs mere

Kl. 16.00 19.00 på Psykiatrisk Center Ballerup, Maglevænget 2, 2750 Ballerup

Kl. 16.00 19.00 på Psykiatrisk Center Ballerup, Maglevænget 2, 2750 Ballerup D A G S O R D E N REGION HOVEDSTADEN Tirsdag den 28. august 2012 Kl. 16.00 19.00 på Psykiatrisk Center Ballerup, Maglevænget 2, 2750 Ballerup 1. møde Medlemmer: Arly Eskildsen (formand) (F) Hanne Andersen

Læs mere

Sundheds- og Ældreministeriet Holbergsgade 6 1057 København K 04-06-2016. Sagsbehandlingstider i patientklagesystemet

Sundheds- og Ældreministeriet Holbergsgade 6 1057 København K 04-06-2016. Sagsbehandlingstider i patientklagesystemet Sundheds- og Ældreministeriet Holbergsgade 6 1057 København K Gammeltorv 22 DK-1457 København K Tlf. +45 33 13 25 12 Fax +45 33 13 07 17 www.ombudsmanden.dk post@ombudsmanden.dk Personlig henvendelse:

Læs mere

Bilag til Studieordning for kandidatuddannelse i revision, cand.merc.aud. deltidsuddannelse Faglige profil Kolding

Bilag til Studieordning for kandidatuddannelse i revision, cand.merc.aud. deltidsuddannelse Faglige profil Kolding Bilag til Studieordning for kandidatuddannelse i revision, cand.merc.aud. deltidsuddannelse Faglige profil Kolding Fra og med 1 af 10 Dette dokument er et bilag, tilknyttet studieordningen for kandidatuddannelsen

Læs mere

Universiteternes egenkapital

Universiteternes egenkapital Universiteternes egenkapital 2 Indhold Indledning 3 Hvad er egenkapital? 4 Hvorfor har et universitet brug for engenkapital? 5 Hvor stor er universiteternes egenkapital? 7 Oversigt over universiteternes

Læs mere

Det Fælleskommunale Kvalitetsprojekt. God kvalitet og høj faglighed i dagtilbud

Det Fælleskommunale Kvalitetsprojekt. God kvalitet og høj faglighed i dagtilbud Det Fælleskommunale Kvalitetsprojekt God kvalitet og høj faglighed i dagtilbud God kvalitet og høj faglighed i dagtilbud Kommuneforlaget A/S KL 1. udgave, 1. oplag 2010 Pjecen er udarbejdet af KL Forlagsredaktion:

Læs mere

Beretning. opfølgning på beretning om bestilling af tilstandsrapporter og bygningssagkyndiges uvildighed

Beretning. opfølgning på beretning om bestilling af tilstandsrapporter og bygningssagkyndiges uvildighed 2014/1 BR 11 (Gældende) Udskriftsdato: 4. juli 2016 Ministerium: Folketinget Journalnummer: Beretning afgivet af By- og Boligudvalget den 30. april 2015 Beretning om opfølgning på beretning om bestilling

Læs mere

Konto 7 Finansindtægter og udgifter

Konto 7 Finansindtægter og udgifter Budgetnotat 2016-19 Konto 7 Konto 7 og udgifter 1 Formål Formål: Ifølge Budget- og regnskabssystem for kommuner skal kommunen have en række konti på funktion 07. Kontiene omfatter renter, tilskud, udligning

Læs mere

FrivillighedspolitikRetningslinjer for tildeling af midler til frivilligt socialt arbejde for Køge Kommune

FrivillighedspolitikRetningslinjer for tildeling af midler til frivilligt socialt arbejde for Køge Kommune FrivillighedspolitikRetningslinjer for tildeling af midler til frivilligt socialt arbejde for Køge Kommune Formål og mål Køge Kommune ønsker med formuleringen af en frivillighedspolitik, at styrke, synliggøre

Læs mere

Fritidstilbud for unge under 18 år efter Dagtilbudsloven og Lov om social service.

Fritidstilbud for unge under 18 år efter Dagtilbudsloven og Lov om social service. Fritidstilbud for unge under 18 år efter Dagtilbudsloven og Lov om social service. I forbindelse med budgetvedtagelsen i oktober 2014, blev det besluttet, at reducere budgettet for fritidstilbud for 4.

Læs mere

Videreførelse af den samlede boligsociale indsats i Århus Kommune i årene 2004 til 2008.

Videreførelse af den samlede boligsociale indsats i Århus Kommune i årene 2004 til 2008. ÅRHUS KOMMUNE - Magistratens 1. Afdeling INDSTILLING Til Århus Byråd Den 5. december 2003 via Magistraten Tlf. nr.: 8940 3015 Jour. nr.: 2003/00078 Ref.: JLJ/PK/LH Videreførelse af den samlede boligsociale

Læs mere

Aftale. mellem. [Netejers navn] (Netejer) [Bionaturgassælgers navn] (Bionaturgassælgeren) (Bionaturgassælgeraftalen)

Aftale. mellem. [Netejers navn] (Netejer) [Bionaturgassælgers navn] (Bionaturgassælgeren) (Bionaturgassælgeraftalen) Aftale mellem [Netejers navn] (Netejer) og [Bionaturgassælgers navn] (Bionaturgassælgeren) (Bionaturgassælgeraftalen) (version 1.0) Gældende fra 1. maj 2013 1. AFTALEPARTER Bionaturgassælgeraftalen er

Læs mere

Udmøntning af den nye karakterskala Nye mål- og kompetencebeskrivelser

Udmøntning af den nye karakterskala Nye mål- og kompetencebeskrivelser Det Humanistiske Fakultet 15. januar 2007 Udmøntning af den nye karakterskala Nye mål- og kompetencebeskrivelser Indledning I forlængelse af temamøde den 14. november 2006 om den nye karakterskala samt

Læs mere

Talentstrategi i Holbæk Kommune - kort udgave, 7. november 2014

Talentstrategi i Holbæk Kommune - kort udgave, 7. november 2014 Talentstrategi i Holbæk Kommune - kort udgave, 7. november 2014 KULTUR & FRITID Hvorfor talentstrategi? Formålet med talentstrategien er at skabe de optimale vilkår for den enkelte, så talentet stimuleres

Læs mere

Forretningsorden for bestyrelsen for Fonden Settlementet på Vesterbro. Således vedtaget på bestyrelsesmødet den 04.11.2015

Forretningsorden for bestyrelsen for Fonden Settlementet på Vesterbro. Således vedtaget på bestyrelsesmødet den 04.11.2015 Udkast af 26. oktober 2015 til Kapitel 1 - Formål Forretningsorden for bestyrelsen for Fonden Settlementet på Vesterbro Således vedtaget på bestyrelsesmødet den 04.11.2015 1 Formål Bestyrelsen er Fonden

Læs mere

Høring af ændring af bekendtgørelse om ledelse, styring og administration af danske UCITS

Høring af ændring af bekendtgørelse om ledelse, styring og administration af danske UCITS Finanstilsynet Århusgade 2100 København Ø Att. Martin Schultz København, den 28. maj 2014 Høring af ændring af bekendtgørelse om ledelse, styring og administration af danske UCITS Finanstilsynet har ved

Læs mere

C.125/11.03 Side 1. Dampfærgevej 22 Postboks 2593 2100 København Ø Tlf.: 3529 8100 AFSKRIFT

C.125/11.03 Side 1. Dampfærgevej 22 Postboks 2593 2100 København Ø Tlf.: 3529 8100 AFSKRIFT Side 1 Dampfærgevej 22 Postboks 2593 2100 København Ø Tlf.: 3529 8100 Cirkulære nr. 125 Juni 1977 J.nr. 1103-1/77 AFSKRIFT UDBETALING AF VISSE SÆRLIGE YDELSER TIL PERSONER MED ANSÆTTELSE PÅ FUNKTIONÆRVILKÅR

Læs mere

Vejledning til ansøgning om støtte til Etablering af nye midlertidige boliger for flygtninge 14.52.15.42. Ansøgningsfrist den 15.

Vejledning til ansøgning om støtte til Etablering af nye midlertidige boliger for flygtninge 14.52.15.42. Ansøgningsfrist den 15. Styrelsen for international Rekruttering og Integration April 2016 Vejledning til ansøgning om støtte til Etablering af nye midlertidige boliger for flygtninge 14.52.15.42 Ansøgningsfrist den 15. juni

Læs mere

Redegørelse vedrørende klager over afgørelser truffet i Forebyggelse og Rådgivning i 2013

Redegørelse vedrørende klager over afgørelser truffet i Forebyggelse og Rådgivning i 2013 Redegørelse vedrørende klager over afgørelser truffet i Forebyggelse og Rådgivning i 2013 Indhold Indledning... 3 1. Regler vedrørende behandling af klagesager... 3 2. Klager over afgørelser truffet i

Læs mere

Faktanotat: Beregning af samfundsøkonomisk afkast af investeringer i Væksthusene. 1. Indledning

Faktanotat: Beregning af samfundsøkonomisk afkast af investeringer i Væksthusene. 1. Indledning Faktanotat: Beregning af samfundsøkonomisk afkast af investeringer i Væksthusene 1. Indledning Dette notat beskriver metode, antagelser og beregningsgrundlag, som ligger til grund for beregningen af det

Læs mere

AF har ikke tilstrækkeligt målrettet inddraget andre aktører i beskæftigelsesindsatsen for særlige

AF har ikke tilstrækkeligt målrettet inddraget andre aktører i beskæftigelsesindsatsen for særlige Beskæftigelsesministeren AF har ikke tilstrækkeligt målrettet inddraget andre aktører i beskæftigelsesindsatsen for særlige AF har ikke givet andre aktører et tilstrækkeligt stærkt incitament til at få

Læs mere

Gentofte Kommune. Brugertilfredshedsundersøgelse. (Forældre) Delrapport for Maglegårdsskolen. Januar 2007. NIRAS Konsulenterne A/S

Gentofte Kommune. Brugertilfredshedsundersøgelse. (Forældre) Delrapport for Maglegårdsskolen. Januar 2007. NIRAS Konsulenterne A/S Gentofte Kommune Brugertilfredshedsundersøgelse (Forældre) Delrapport for Maglegårdsskolen Januar 2007 NIRAS Konsulenterne A/S 1. Indledning Skole og Fritid i Gentofte Kommune har bedt NIRAS Konsulenterne

Læs mere

Fredericia på forkant

Fredericia på forkant Fredericia Kommune Fredericia på forkant Strategi til fornyelse af den kommunale opgaveløsning Formål Byrådet i Fredericia Kommune vedtog i april 2015 en ny fælles vision. I samarbejde med borgere og civilsamfund

Læs mere

Høng Kommuneplan 2005-2016 REDEGØRELSE

Høng Kommuneplan 2005-2016 REDEGØRELSE REDEGØRELSE 67 Høng Kommuneplan 2005-2016 INDLEDNING Kommuneplanen skal efter bestemmelserne i Lov om planlægning ledsages af en redegørelse om planens forudsætninger. Kommuneplanens Hovedstruktur er opbygget,

Læs mere

KOMMISSIONEN FOR DE EUROPÆISKE FÆLLESSKABER. Forslag til RÅDETS FORORDNING

KOMMISSIONEN FOR DE EUROPÆISKE FÆLLESSKABER. Forslag til RÅDETS FORORDNING KOMMISSIONEN FOR DE EUROPÆISKE FÆLLESSKABER Bruxelles, den 16.5.2007 KOM(2007) 257 endelig 2007/0091 (CNB) Forslag til RÅDETS FORORDNING om ændring af forordning (EF) nr. 974/98 med henblik på indførelse

Læs mere

Indbydelse til at afgive tilbud på: Data til fremme af energieffektivisering og fleksibelt energiforbrug i bygninger.

Indbydelse til at afgive tilbud på: Data til fremme af energieffektivisering og fleksibelt energiforbrug i bygninger. Indbydelse til at afgive tilbud på: Data til fremme af energieffektivisering og fleksibelt energiforbrug i bygninger. 1 Indholdsfortegnelse Indledning... 3 1.1 Baggrund for udbuddet... 3 1.2 Udbuddets

Læs mere

BESKÆFTIGELSES- OG ERHVERVSUDVALGET

BESKÆFTIGELSES- OG ERHVERVSUDVALGET BILAG 1 Oversigt over Nr. Forslag Budget 2015 Budget 2016 Budget 2017 Budget 2018 1 Sygedagpengereform - jobafklaringsforløb 6.890 6.890 6.890 6.890 Sygedagpengereform - reduktion af udgifter til 2 sygedagpenge

Læs mere

MONITORERING AF TVANG I PSYKIATRIEN

MONITORERING AF TVANG I PSYKIATRIEN MAJ, 2015 MONITORERING AF TVANG I PSYKIATRIEN Årsopgørelse 2014 MONITORERING AF TVANG I PSYKIATRIEN Årsopgørelse 2014 Sundhedsstyrelsen, 2014 Du kan frit referere teksten i publikationen, hvis du tydeligt

Læs mere

7. Undersøgelse af belægning på medicinske afdelinger i maj 2013 Åbent

7. Undersøgelse af belægning på medicinske afdelinger i maj 2013 Åbent 7. Undersøgelse af belægning på medicinske afdelinger i maj 2013 Åbent Udvalget for fremtidens sygehuse 2068433 Brevid: Resume På mødet den 5. marts 2013 drøftede Udvalget for fremtidens sygehuse belægning

Læs mere

Bekendtgørelse om den statslige fleksjobordning for tilskudsmodtagere

Bekendtgørelse om den statslige fleksjobordning for tilskudsmodtagere BEK nr 1375 af 02/12/2013 (Gældende) Udskriftsdato: 17. juli 2016 Ministerium: Finansministeriet Journalnummer: Finansmin., Moderniseringsstyrelsen, j.nr. 2013-8501-003 Senere ændringer til forskriften

Læs mere

2.1. Myndighedsområdet I dette afsnit følger bemærkninger vedr. de ydelser, der bevilges gennem myndighedsområdet.

2.1. Myndighedsområdet I dette afsnit følger bemærkninger vedr. de ydelser, der bevilges gennem myndighedsområdet. Børn og unge med særlige behov (aftaleområdet) Budgetopfølgning ultimo januar 2016 1. Sammenfatning Det forventede regnskab for 2016 udviser pr. ultimo januar 2016 et mindreforbrug på 1,9 mio. kr. Heri

Læs mere

Social- og Indenrigsudvalget 2015-16 SOU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 53 Offentligt

Social- og Indenrigsudvalget 2015-16 SOU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 53 Offentligt Social- og Indenrigsudvalget 2015-16 SOU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 53 Offentligt Social- og indenrigsminister Karen Ellemanns talepapir Det talte ord gælder Anledning: Samråd i SOU om forsinkede

Læs mere

I e-mail af 12. december 2013 har I klaget over Kommunens overkørselstilladelse af 18. november 2013 til ejendommen O vej 36A.

I e-mail af 12. december 2013 har I klaget over Kommunens overkørselstilladelse af 18. november 2013 til ejendommen O vej 36A. Dato 17. juni 2014 Dokument 13/23814 Side Etablering af en ny udvidet overkørsel I e-mail af 12. december 2013 har I klaget over Kommunens overkørselstilladelse af 18. november 2013 til ejendommen O vej

Læs mere

HOVEDOMRÅDERAPPORT VIA Efter- og Videreuddannelse

HOVEDOMRÅDERAPPORT VIA Efter- og Videreuddannelse VIA University College HOVEDOMRÅDERAPPORT VIA Efter- og Videreuddannelse Samlet datarapport fra uddannelsesevalueringer gennemført i perioden januar til september 2015 Udarbejdet af: Enheden for Uddannelse

Læs mere

Efterlevelse af Komitéens anbefalinger for god selskabsledelse 2010

Efterlevelse af Komitéens anbefalinger for god selskabsledelse 2010 Efterlevelse af Komitéens anbefalinger for god selskabsledelse 2010 Komitéen har i samarbejde med NASDAQ OMX Copenhagen A/S i foråret 2011 gennemført en undersøgelse af oplysninger om corporate governance

Læs mere

Version: 01 Udstedt af: NN Side 1/1. Formål: At kunne dokumentere virksomhedens arbejdsmiljøforhold samt følge op på målene.

Version: 01 Udstedt af: NN Side 1/1. Formål: At kunne dokumentere virksomhedens arbejdsmiljøforhold samt følge op på målene. Eksempel på Arbejdsmiljøledelsesdokument Gyldig fra: 20.09.04 Godkendt af: NN Gælder for: Hele Dok: P-4.1 virksomheden Version: 01 Udstedt af: NN Side 1/1 Titel: Kortlægning, mål og handlingsplan Formål:

Læs mere

TALEPAPIR DET TALTE ORD GÆLDER

TALEPAPIR DET TALTE ORD GÆLDER Børne- og Undervisningsudvalget 2015-16 BUU Alm.del Bilag 189 Offentligt TALEPAPIR DET TALTE ORD GÆLDER Anledning Titel Målgruppe Arrangør Taletid Samråd i Børne- og Undervisningsudvalget sammen med social-

Læs mere

Inklusion i Rebild Kommune de ansattes besvarelser

Inklusion i Rebild Kommune de ansattes besvarelser Inklusion i Rebild Kommune de ansattes besvarelser Nærværende rapport er en udarbejdelse af statistisk materiale, der er dannet på baggrund af spørgeskemaer vedr. inklusion, besvaret af ledere, lærere

Læs mere

Kommissorium for Revisionsudvalget i Spar Nord Bank A/S

Kommissorium for Revisionsudvalget i Spar Nord Bank A/S Kommissorium for Revisionsudvalget i Spar Nord Bank A/S Dato: Februar 2016 1 1. Indledning Det følger af bekendtgørelsen om revisionsudvalg i virksomheder samt koncerner, der er underlagt tilsyn af Finanstilsynet

Læs mere

Det Kongelige Danske Kunstakademis Skoler for Arkitektur, Design og Konservering

Det Kongelige Danske Kunstakademis Skoler for Arkitektur, Design og Konservering Det Kongelige Danske Kunstakademis Skoler for Arkitektur, Design og Konservering Lovgrundlag Alle departementer samt statslige virksomheder, styrelser, institutioner mv. med mere end 50 ansatte skal efter

Læs mere

NATIONAL VINKEL MV. - Koordinationsforum - Sikrede institutioner - Tilbudsportalen - Input til styregruppen - Mv.

NATIONAL VINKEL MV. - Koordinationsforum - Sikrede institutioner - Tilbudsportalen - Input til styregruppen - Mv. NATIONAL VINKEL MV. - Koordinationsforum - Sikrede institutioner - Tilbudsportalen - Input til styregruppen - Mv. Koordinationsforum 27/11 Status og fælles fokus på tværs af de fem regioner i forhold til

Læs mere

Forretningsorden for Haderslev Katedralskole s bestyrelse

Forretningsorden for Haderslev Katedralskole s bestyrelse Forretningsorden for Haderslev Katedralskole s bestyrelse Denne forretningsorden er fastsat i medfør af 18 i lov nr. 880 af 8.8 2011 om institutioner for almengymnasiale uddannelser og almen voksenuddannelse

Læs mere

Dato: 13. november 2015 Rettet af: Anne Lund Version: 1 Sagsnr.: 00.01.10-P22-8-15 Projekt: Revision af sammenhængende børne- og ungepolitik

Dato: 13. november 2015 Rettet af: Anne Lund Version: 1 Sagsnr.: 00.01.10-P22-8-15 Projekt: Revision af sammenhængende børne- og ungepolitik Projekt: Revision af sammenhængende børne- og ungepolitik Beslutningsgrundlag Organisering Projektnavn Projektejer Revision af sammenhængende børne- og ungepolitik Direktør Peter Sinding Poulsen Program

Læs mere

Retningslinjer for Rebild Kommunes Talentudviklingspulje

Retningslinjer for Rebild Kommunes Talentudviklingspulje Center Kultur og Fritid Journalnr: 18.20.02-P22-1-14 Ref.: Louise Gammelholm Poulsen Dato: 19-04-2016 Retningslinjer for Rebild Kommunes Talentudviklingspulje Indholdsoversigt Indholdsoversigt... 1 Talentudvikling

Læs mere