Fælles info. Nyhedsbrev SFO Fritterhøjen uge Alle dage: til 16.00

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Fælles info. Nyhedsbrev SFO Fritterhøjen uge 40+41 2011. Alle dage: 06.30 til 16.00"

Transkript

1 Fælles info Efterårsferie. Sædvanen tro holder skolerne efterårsferie i uge 42. Og helt som sædvanen holder vi så åbent i stedet for! Det betyder at der er åbent i uge 42 i SFO med følgende åbningstider: Alle dage: til Den opmærksomme læser af Nyhedsbrevet vil vide, at vi for ca. 1 år siden indførte reduceret åbningstid i ferierne, således vi først åbnede kl (mod normalt 06.30) og lukkede kl (mod normalt 17.00). Vi har nu evalueret dette og i den forbindelse besluttet at ændre lidt på det. Ændringen betyder at vi dropper det med først at åbne kl , men i stedet åbner kl alle dage hele året. Til gengæld holder vi fast i at vi lukker kl i ferierne. Der skal fortsat ikke ske til- eller framelding til ferierne hos os. Dem der har behov for at bruge tilbuddet kommer. Vi tager aldrig på ture den første dag i ferien og det er personalet der møder den første dag der planlægger, hvad der skal ske i ugens løb. Derfor kan man altid se dette når man henter mandag og her også se, hvilke dage der evt. er udflugter. Man kan også altid ringe: Telefonnumre. Man kan ringe og sende sms direkte til gruppe/årgang ens barn går i. Telefoner er et forstyrrende element og en opringning vil afbryde den ansatte i det man er i gang med, så begræns det venligst eller send en sms. Der svares med et OK. Numrene er: 0. årgang: årgang: årgang: Noter gerne nummeret i din mobil! Inde-sko. Husk at vi nu er nået frem til det tidspunkt, hvor man IKKE må have de udendørs sko på indefor!! Lektiecafe. Som beskrevet i sidste Nyhedsbrev så har vi drøftet nogle ændringer af lektiecafeen grundet det pres der er på lektiecafeen lige når vi åbner. Vi har derfor besluttet følgende: At 1. klasserne sendes til lektiecafe kl At 2. klasserne sendes til lektiecafe kl Vi har også overvejet at starte kl , men valgt at fastholde starten kl fortsat. Primært fordi vi syntes det griber for meget ind i forhold til børnenes leg og aktiviteter i SFO at starte tidligere. Ændringen betyder at forældrene til børn på 2. årgang skal hente lidt senere, hvis de ønsker at deres barn skal have tid til at være i lektiecafeen. For selvom de kan komme kl , så kan vi ikke altid lige hjælpe alle ca der kommer lige fra starten. Så hent lidt senere eller lav aftale om, at barnet selv skal gå hjem når det er færdigt i lektiecafeen. Der er stor run på lektiecafeen og derfor har vi måtte lave det sådan, at ikke alle kan komme der på samme tid. Her ses en af vore frivillige lektiehjælpere (Karina Benzon) sammen med en af de flittige 2. klasser der er storbrugere af lektiecafeen. Fremover skal 2. klasserne blive lidt længere i SFO, hvis de skal bruge lektiecafeen.

2 Juleåbenthus. Datoer for de årlige Jule- Åbent-Hus arrangementer er i år: Den 29.nov: 2.årg. Den 30.nov: 0.årg Den 1.dec.: 1.årg. Mere info følger senere, men nu kender i datoerne. Afvikles i tidsrummet fra ca tiden og slutter ved tiden, men det fremgår også af de kommende informationer. Nyt fra 0. årgang Efteråret med de hurtige skift i vejret er rigtig slået igennem. En regnvejrsdag inviterer til leg med mudderkager og vandplask. Og på solskinsdage kan solen stadig varme, så vi næsten tror det er sommer endnu, men i skyggen er der koldt nu. Jakken kan være svær at beholde på, og den kommer ofte af og på mange gange i løbet af dagen. Udetiden bliver kortere, og det betyder også at vi sætter gang i flere indendørs aktivitetstilbud. Vi har været så heldige at få en hel kasse pærer fra haven foræret af Frederik Gadegårds forældre. Dem har vi flittigt brugt af, mens børnene med stor koncentration og tungen lige i munden på skift, skrællede, snittede og lavede dem til de lækreste ta med-hjem cup-kager. Opskriften er her, hvis nogen skulle få lyst til lidt efterårsferie-hygge i køkkenregionerne: Pæredrøm: 4-5 stk pærer (eller æbler) 10 g margarine ½ dl rosiner 1 spsk sukker 1 tsk kanel Dej: ¾ dl sukker 1 dl mel 75 g margarine 75 g kokosmel Tilberedning: Ingredienserne til dejen æltes sammen. Pærerne skrælles, skæres i både og lægges i et smurt ildfast fad, og drysses derefter med sukker, rosiner og kanel. Margarinen i små klatter fordeles over pærerne, og dejen smuldres over. Kagen bages i min. ved 2000 C. Serveres lun med flødeskum eller creme fraiche. Stor koncentration med at skrælle pærer. Der bliver også leget rigtig meget i Indegården, hoppet i sjippetov, spillet bordtennis, gået på stylter, leget tumlelege på madrasserne, hyggesnakket i sofaen eller bygget med puder inde i legehulen i tårnet. Ved afkrydserbordet i forgangen laver vi forskellige hyggelige småsysler, der også giver tid til mange små snakke børn og voksen imellem. Vi bygger eks. lego, laver puslespil eller designer de smukkeste perlekæder, hvad mangen be- gavet far, mor, søster eller bedsteforældre nok vil give os ret i. Her nogle børn der hygger med lego.

3 I B-klassen er der dømt tegnehygge sammen med Heidi. Alle børnene sidder koncentrerede og tegner, mens de snakker om hvad det er de tegner, og hvordan man nu kan tegne det. Tegningerne bliver sammenlignet, tegnefif videregivet, og de lærer en masse af og til hinanden. Tegnehygge sammen med Heidi i B klassen. Heidi er i jobtræning hos os i ca. ½ år og en ekstra voksen er der altid god brug for. Nogle af de mange æble muffins der er blevet lavet af børnene!- over de seneste par uger Nyt fra 1. årgang Sikke mange fine kastanjer, der er blevet samlet. Det er dejligt, at I på den måde kan være en del af det, der foregår her hos os. Tak for indsatsen. Vi kan sagtens bruge flere, hvis I lige har en eftermiddag til at samle! Janne har udviklet en fin metode til at få huller i kastanjerne. Så enkelt som et søm og et bræt. Det fungerer super. Vi er så gået i gang med at lave nogle edderkopper af dem. En god aktivitet, hvor børnene udvikler deres finmotorik. Når der arbejdes med forholdsvis små materialer, kan materialerne godt give lidt modstand, som netop er godt i forhold til at udvikle koncentration og evnen til fordybelse. Det er ikke en aktivitet der kan laves på 5 minutter. Og her leges der med biler og figurer og i sofaen slappes der af med at høre en historie med hovedtelefoner på. Gang i kastanje produktionen.

4 Flere børn i gang med arbejdet. Og det styrker finmotorikken og kræver lidt fordybelse og koncentration Og vupti.. se lige så flotte de bliver! Vi har lavet nogle træklodser med en søm på, som børnene bruger til at lave hullerne i kastanjerne. Og her en hel udstilling af dem! Et andet fællesprojekt er vores flotte Legoby. Her kan alle børn på skift komme til at bygge og lege. Det kan være lidt svært at acceptere at det, jeg bygger og leger med, kan se anderledes ud næste gang jeg skal til. Det er en læreproces at forstå, at det her er en fælles legeplads, hvor jeg bliver til vi, og der ikke er noget der kan gemmes til næste dag. Vi snakker med børnene om det, når vi krydser dem ind til Fritter. Og der sættes garn rundt på tændstikkerne.

5 Ellers er der ikke så meget nyt fra os denne gang. Vi vil ønske jer en god uge i næste uge, uanset om den står på ferie eller ej! Der har været stor aktivitet omkring det store fælles lego byggeri- en lego by. Og resultatet er ved at være ganske imponerende.. Og det samme ved brød/frugtbordet. Denne dag står den på rugbrødder med banan og diverse frugt til. Her lidt flere foto fra 0. årgang i øvrigt: Og nogle piger i færd med at knytte. Livlig aktivitet som altid- ved tegnebordet. Og her ses vores ret nye træ kløver. En kløver særligt beregnet til at børn kan kløve træ.

6 Og der skæres, saves og snittes i træ. Børnene er gode til at fordybe sig i leg. De er gode til at mærke efter hvad de har lyst til at lave og går tit, selv i gang med en aktivitet, det kan være at lave tegninger på en papirs rulle, lave smykker, høre musik, lege i dukke krogen mv. Wiién er ikke ret populær længere, der er tit ledige tider og børnene er gode til at styre at de kun må spille 2 gange om ugen i en halv time hver gang. Selvom det har været frivilligt at gå i hallen de sidste par gange, har over halvdelen af børnene været med hver gang, så det er da dejligt. Vi vil gøre jer opmærksom på at, børnene selv skal begynder at mærke efter hvilket tøj de skal have på, når de går på legepladsen. Vi siger altid oppe i klassen, hvilket tøj vil være godt at have på og ofte siger vi I skal have varmt tøj på, I skal have regntøj på, men vi går ikke til hvert enkelt barn og følger op på det, som vi tidligere har gjort. Dette gør vi for at gøre dem mere selvstændige og for at forberede dem til klubben, i og med at der skal de være i stand til at tænke selvstændigt hvad dette angår. Vi ønsker jer alle en god efterårs ferie. Og endnu en i gang med at kløve træ.. Nyt fra 2. årgang Der er rigtig mange børn som har fået lavet et fuglebræt. Vores leder har været meget flittig til at hjælpe os med at lave dem. Nu har vi også lavet lidt fuglefoder og vi fortsætter med disse aktiviteter efter efterårsferien. Produktionen kører efterhånden rigtig godt. Både fordi vi voksne nu er kommet lidt bedre efter det, men i høj grad også fordi dem der har lavet en en, hjælper dem der endnu ikke er færdige. Det er dog fortsat fuldt og helt børnene selv der bygger!

7 Og her en der næsten er færdig. Det er meget populært at brænde navn, motiver på brættet når det er færdigt. Vi fortsætter med arbejdet i uge 43. Gang i produktionen af fuglefoder. Mere produktion af fuglefoder. Endnu en er færdig med sit foderbræt. Bagefter laver de lidt fuglefoder til at anbringe i kassen.

8 Og et foto af de mange fine billeder som børnene har lavet til den lange gang der er bestilt flere lister til ophængning, så der kommer endnu flere flotte malier op! Og nogle drenge har lavet et ret fantasifuldt byggeri. Ugens klumme. Kan man sige at et barn i 0. klasse er en tyv?? Eller en i 2. klasse?? Når jeg spørger er det forbi vi af og til hører forældre og måske også ansatte- omtale børn som tyve, hvis de har taget noget fra hinanden. Eller at nogle er slagsbrødre fordi de har været oppe og slås. Det gibber altid i mig, når jeg hører børn i den her alder blive omtalt på den måde. Børn er ikke tyve og ikke slagsbrødre i den her alder! Først når barnet har været gennem sin barndom og netop lært om dit og mit og så til trods for det som voksen vælger at stjæle kan man omtale en person som tyv. At et barn bliver fristet af noget meget attraktiv legetøj og derfor ikke kan lade være med at tage det, er ikke det samme som tyveri. I mit verdens billede! Og fordi 2 børn ikke kan blive enige i en leg eller om en regel og derfor til sidst farer i totterne på hinanden er de ikke slagsbrødre. De er børn der endnu ikke fuldt ud har lært at løse konflikter og uenigheder ved samtale og dialog. Bl.a. fordi deres sprog ikke udviklet nok til det endnu og fordi deres sociale færdigheder heller ikke er nok udviklede. Både sproget og de sociale færdigheder kan øves og trænes således de kan lære en anden og mere hensigtsmæssig måde at løse tingene på. Det er en mere positiv og mere udviklingsorienteret måde at se tingene på. Så I vil gøre mig en tjeneste, hvis I tænker på, hvordan man taler om tingene når vi har med børn at gøre. Men først og fremmest vil I gøre børnene en stor tjeneste ved det. Ikke at vi på nogen skal lade stå til eller acceptere at de slår og tager ting fra hinanden. På ingen måde skal vi det! Vi skal i stedet som forældre, skole og SFO påtage os ansvaret at lære dem de fornødne sociale færdigheder. Ole Drøgemüller, SFO leder

9 Lidt om ugens klumme. På denne plads plejer jeg at skrive lidt om aktuelle emner, temaer, forhold m.v. Men pladsen LÅNES også gerne ud. Både til forældre, ansatte, øvrige ledere m.v. på skolen. Så hvis du har noget på hjerte så tøv ikke med at sige til. Henvend dig blot, hvis du vil rose det dygtige personale vi har, skrive noget om børn og mobiltelefoner eller hvad du nu kunne tænke dig!! Praktiske oplysninger: Kontakt os: Du kan kontaktes os på følgende måder: SFO kontor: (ikke fast bemandet!!) SFO leder: eller mobil årgang: årgang: årgang: Sende børn: Vi sender børn til fritidsaktiviteter, men det kræver I har informeret os om det. Vi sender også børn hjem fra SFO. Vi sender kl og og umiddelbart før vi lukker. På dage, hvor vi har arrangementer (f.eks. OL, fastelavn, karneval m.v. sender vi IKKE børn). Disse dage skal I som udgangspunkt selv sørge for at hente! Åbningstider: Hverdage: til og igen fra skolen er slut til 17.00, fredage dog Ferier: I skoleferier har vi som åben fra til 17.00, fredage dog Der skal ikke ske tilmelding til ferierne. Har i behov for pasning kommer I bare med barnet, dog helst inden Ved senere end så ring lige og check. Dog har vi reducerede åbningstider (06.30 til 16.00) i følgende ferier: Uge 42 (efterårsferien) Dagene mellem jul og nytår Uge 7 (vinterferien) De 3 dage op til påske Uge 28, 29 og 30 (den gamle industriferie) Dagen er Kristi Himmelfartsdag og Grundlovsdag er der helt lukket. Sygdom: Der skal IKKE gives besked til SFO, når barnet er sygt. Der skal alene skrives i meddelelsesbogen som både skole og SFO ser. Ledelsen: Du kan altid sende mail til enten SFO leder Ole Drøgemüller eller souschef Ulla Nielsen på følgende mailadresser:

Fælles info. Nyhedsbrev SFO Fritterhøjen uge 10+11 2013

Fælles info. Nyhedsbrev SFO Fritterhøjen uge 10+11 2013 Fælles info Lektiecafe. Efter jul ændrede vi flere ting ved vores lektiecafe. Bl.a. at det blev frivilligt at komme der og at tidspunktet blev lige efter 5. lektion (kl. 12.40) tirsdag, onsdag og torsdag.

Læs mere

Nyt fra 0. årgang. Nyhedsbrev Fritterhøjen uge 46+47 2010. Så kan det godt blive december 0. årgang er klar!

Nyt fra 0. årgang. Nyhedsbrev Fritterhøjen uge 46+47 2010. Så kan det godt blive december 0. årgang er klar! Nyt fra 0. årgang Så kan det godt blive december 0. årgang er klar! Aktiviteter: I denne uge har flere børn været forbi 0.B. hvor man kunne være med til at synge, danse og lege en masse dejlige julesange.

Læs mere

Nyhedsbrev SFO Fritterhøjen uge 7+8 2015

Nyhedsbrev SFO Fritterhøjen uge 7+8 2015 Vinterferie. Så er uge 7 veloverstået og godt brugt. Her lidt foto fra nogle af de ting vi lavede i SFO i vinterferien: Bygge alle mulige tårne og pyramider f.eks.. Noget af det bedste ved ferierne er,

Læs mere

Nyhedsbrev SFO Fritterhøjen uge 3+4 2015

Nyhedsbrev SFO Fritterhøjen uge 3+4 2015 Indsamlingsuge. I uge 3 havde vi vores årlige indsamlingsuge, hvor vi samler penge ind til de vores 2 fadderskaber gennem SOS Børnebyerne. Aktiviteten i år var gode gerninger og med jer forældre som sponsorer

Læs mere

Nyhedsbrev Oktober. Dus Mellervang. Cykeltur til Hesteskoen. Dus Mellervang Frøstrupvej 4 9220 Aalborg Øst www.mellervangskolen.

Nyhedsbrev Oktober. Dus Mellervang. Cykeltur til Hesteskoen. Dus Mellervang Frøstrupvej 4 9220 Aalborg Øst www.mellervangskolen. Cykeltur til Hesteskoen Dus Mellervang Frøstrupvej 4 9220 Aalborg Øst www.mellervangskolen.dk Nyhedsbrev Oktober BEMÆRK DUS-avisen kan også ses på Mellervangskolens hjemmeside under DUS, hvor alle månedens

Læs mere

Virksomhedsplan 2011-2012

Virksomhedsplan 2011-2012 Virksomhedsplan 2011-2012 2 VELKOMMEN TIL ADELAIDE BØRNEHAVE! Vi håber at jeres børn vil blive glade for at være i børnehaven. Der er meget nyt at opleve og lære for barnet og for forældrene. I skal vide

Læs mere

Forslag til rosende/anerkendende sætninger

Forslag til rosende/anerkendende sætninger 1. Jeg elsker dig for den, du er, ikke kun for det, du gør 2. Jeg elsker din form for humor, ingen får mig til at grine som dig 3. Du har sådan et godt hjerte 4. Jeg elsker at være sammen med dig! 5. Du

Læs mere

og for at have den menneskelige relation i mit arbejde

og for at have den menneskelige relation i mit arbejde Hvorfor ville I gerne være lærer? Det startede med min egen, da jeg ville være lærer. Jeg kom nok fra en familie der ikke var så struktureret, så havde jeg en lærer, som var meget god til at holde den

Læs mere

Luther udflytterbørnehave, Østerbrogården. Forældrefolder. Praktisk guide til hverdagen i børnehaven i alfabetisk orden.

Luther udflytterbørnehave, Østerbrogården. Forældrefolder. Praktisk guide til hverdagen i børnehaven i alfabetisk orden. Luther udflytterbørnehave, Østerbrogården Forældrefolder Praktisk guide til hverdagen i børnehaven i alfabetisk orden Nickolai Thoms Afhentning Børnene kan afhentes ved bussen mellem kl.15.30 og 15.45.

Læs mere

Erfaringsopsamling. Børnegruppeforløb i Ballerup Kommune, 2009/2010. Udarbejdet af Socialt Udviklingscenter SUS

Erfaringsopsamling. Børnegruppeforløb i Ballerup Kommune, 2009/2010. Udarbejdet af Socialt Udviklingscenter SUS Erfaringsopsamling Børnegruppeforløb i Ballerup Kommune, 2009/2010 Udarbejdet af Socialt Udviklingscenter SUS 1 Indholdsfortegnelse Indledning... 3 Resume... 4 Beskrivelse af børnegruppeforløbet... 6 Erfaringsopsamlingens

Læs mere

ADHD. øvelser. Viden om. Gennem

ADHD. øvelser. Viden om. Gennem ADHD Viden om øvelser Gennem &Leg Forord Med dette hæfte ønsker ADHD-foreningen at sætte fokus på ADHD på en ny og positiv måde. Vi ønsker, at eleverne i fællesskab prøver de udfordringer, som ADHD giver,

Læs mere

Distriktet ved Tuse Næs

Distriktet ved Tuse Næs Distriktet ved Tuse Næs Årsplan 2014 I Distriktet ved Tuse Næs, udarbejder hver afdeling en gang om året en årsplan som følger skoleåret. Den er tænkt som et arbejdsredskab for os selv og en oversigt for

Læs mere

Samværsguide. - råd til forældre om samværsaftaler

Samværsguide. - råd til forældre om samværsaftaler Samværsguide - råd til forældre om samværsaftaler Indhold Barnets ret til to forældre... 2 Barnets reaktioner... 3 Når I går fra hinanden... 3 Barnets reaktioner på samvær... 3 Hvad er bedst for jeres

Læs mere

"Mød dig selv"-metoden

Mød dig selv-metoden "Mød dig selv"-metoden af Bjarne W. Andresen En lille plante løfter en tung sten for at kunne udfolde sig til sit fulde potentiale. Egå Engsø forår 2014. Bjarne W. Andresen 1. udgave. Aarhus, april 2015

Læs mere

Hjælp dit barn med at lære

Hjælp dit barn med at lære Lidt om dit barns sprog når det er 6 måneder Dit barn viser hvad det føler og gerne vil ved at bruge lyde, ansigtsudtryk og bevægelser. Nogle børn begynder at sige lyde, der ligner ord, som da og ma Dit

Læs mere

Vi vil gerne byde jer hjertelig velkommen til Vuggestuen Pilehuset. Vi glæder os til at skal begynde på.. fra den..

Vi vil gerne byde jer hjertelig velkommen til Vuggestuen Pilehuset. Vi glæder os til at skal begynde på.. fra den.. Kære.. Vi vil gerne byde jer hjertelig velkommen til Vuggestuen Pilehuset. Vi glæder os til at skal begynde på.. fra den.. Vi vil gerne invitere jer til en samtale Samtalen vil vare ca. ½ time, hvor I

Læs mere

Indhold: Velkommen 4 Om os 5 Privat 8 Opstart 10 Hverdagen 13 Goddag og farvel 18. Velkommen til Børnehuset Sommerfuglen

Indhold: Velkommen 4 Om os 5 Privat 8 Opstart 10 Hverdagen 13 Goddag og farvel 18. Velkommen til Børnehuset Sommerfuglen Velkommen til Børnehuset Sommerfuglen Indhold: Velkommen 4 Om os 5 Privat 8 Opstart 10 Hverdagen 13 Goddag og farvel 18 2 Garderoben 20 Mad og drikke 23 Fest 26 Ferie og fri 28 Sygdom 29 Forældresamarbejde

Læs mere

ALLE BØRN HAR RETTIGHEDER 12-17 ÅR. Når du ikke kan bo derhjemme OM AT VÆRE ANBRAGT

ALLE BØRN HAR RETTIGHEDER 12-17 ÅR. Når du ikke kan bo derhjemme OM AT VÆRE ANBRAGT ALLE BØRN HAR RETTIGHEDER 12-17 ÅR Når du ikke kan bo derhjemme OM AT VÆRE ANBRAGT 2 3 NÅR DU IKKE KAN BO DERHJEMME 6 JO ÆLDRE DU ER, JO FLERE RETTTIGHEDER 8 SAGSBEHANDLERE, PÆDAGOGER OG ANDRE VOKSNE 14

Læs mere

BØRN, UNGE OG ALKOHOL. Information til. forældre

BØRN, UNGE OG ALKOHOL. Information til. forældre BØRN, UNGE OG ALKOHOL Information til forældre Din holdning er vigtigere, end du tror Forældre har stor indflydelse på, hvor tidligt og hvor meget deres børn kommer til at drikke. Derfor er det er vigtigt,

Læs mere

Osted Børnehave Blad nr.2 - Rokadeudgave 2014

Osted Børnehave Blad nr.2 - Rokadeudgave 2014 Osted Børnehave Blad nr.2 - Rokadeudgave 2014 NYT FRA OSTED BØRNEHAVE Efter en lang og varm sommer med masser af aktivitet i Osted børnehave, er vi nu i gang med den nye struktur. Nogen er flyttet stue,

Læs mere

KONTAKT. Nyt fra ledelse og bestyrelse Teambuilding på 9. årg. Skolernes motionsdag De hemmelige kunstnere Venskabsklasser.

KONTAKT. Nyt fra ledelse og bestyrelse Teambuilding på 9. årg. Skolernes motionsdag De hemmelige kunstnere Venskabsklasser. Nr. 2 37. årg. 27. oktober 2006 Bording Skole Solsortevej 7441 Bording KONTAKT Byggeriet skrider frem Medaljer til vinderne i motionsløbet Ny legeplads Indhold: Nyt fra ledelse og bestyrelse Teambuilding

Læs mere

E-Mail birst@aarhus.dk Denne adresse kan ikke bruges til akutte beskeder, da den kun tjekkes ca. 1 gang dagligt.

E-Mail birst@aarhus.dk Denne adresse kan ikke bruges til akutte beskeder, da den kun tjekkes ca. 1 gang dagligt. Velkommen til Trekløveret Med denne pjece ønsker vi at give jer et billede af livet i Trekløveret samt nogle praktiske informationer. Trekløveret er en integreret institution med børn i alderen 0-6 år

Læs mere

Når man bor i en anden familie

Når man bor i en anden familie Når man bor i en anden familie Tanker og gode råd fra unge, der selv har været i pleje Center for Familiepleje Udgivet med støtte fra Denne bog er udarbejdet af en gruppe unge, som er eller har været i

Læs mere

Forældreinformation for: Josva - vuggestue og børnehave på Hasselvej Og Børnehuset Kaleb 3-6 år på Lerpyttervej Redigeret: april 15

Forældreinformation for: Josva - vuggestue og børnehave på Hasselvej Og Børnehuset Kaleb 3-6 år på Lerpyttervej Redigeret: april 15 Forældreinformation for: Josva - vuggestue og børnehave på Hasselvej Og Børnehuset Kaleb 3-6 år på Lerpyttervej Redigeret: april 15 Josva og Børnehuset Kaleb Hasselvej 8 Lerpyttervej 25 7700 Thisted 7700

Læs mere

pigeklubben Håndbog for frivillige i en pigeklub Dansk Flygtningehjælp

pigeklubben Håndbog for frivillige i en pigeklub Dansk Flygtningehjælp pigeklubben Håndbog for frivillige i en pigeklub Dansk Flygtningehjælp Dansk Flygtningehjælp igangsatte i 2006 et toårigt Pigeklubprojekt, der skulle etablere 21 pigeklubber for teenagepiger med etnisk

Læs mere

Nyhedsbrev for februar

Nyhedsbrev for februar Nyhedsbrev for februar Kære forældre Jeg vil først og fremmest indlede med, at fortælle hvor glad jeg er for, at være blevet pædagogisk leder i Spirrevippen. Jeg glæder mig over, at se og mærke engagerede

Læs mere

Tag dig nu sammen, skat

Tag dig nu sammen, skat Lisbeth Fruensgaard Tag dig nu sammen, skat bevar glæden og overskuddet, når din partner rammes af stress eller angst Go Bog Tag dig nu sammen, skat bevar glæden og overskuddet, når din partner rammes

Læs mere

Hvordan høre Gud tale?

Hvordan høre Gud tale? Hvordan høre Gud tale? Forord til læreren For flere år siden sad jeg sammen med en gruppe børn i 10-11 års alderen. Vi havde lige hørt en bibeltime, der handlede om at have et personligt forhold til Jesus.

Læs mere

Guide til jul. - med et barn med autisme. af Janni Pilgaard FLIKFLAKFAMILIE

Guide til jul. - med et barn med autisme. af Janni Pilgaard FLIKFLAKFAMILIE Guide til jul - med et barn med autisme af Janni Pilgaard Guide til jul med et barn med autisme Janni Pilgaard Forside og layout: Marie Olofsen Forsideillustration: Jeppe Pilgaard Sørensen KÆRE LÆSER Du

Læs mere

Operation Gudsværk: Gør en forskel i sognet

Operation Gudsværk: Gør en forskel i sognet Operation Gudsværk: Gør en forskel i sognet Fokus: At give konfirmanderne en oplevelse af, at de kan være med til at gøre en forskel i sognet/menigheden og dermed være en del af kirken. Med inspiration

Læs mere