Notat om server- og storagebehov

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Notat om server- og storagebehov"

Transkript

1 Økonomidirektøren Budget 2011 Notat om server- og storagebehov Norddjurs Kommunes nuværende serverpark består af en installation fra kommunesammenlægningen i 2007 (servernes produktionsår 2005), og er således ud fra en IT-teknisk vurdering forældet. Nye teknologier m.v. kan ikke driftssættes grundet det nuværende udstyrs forældede teknologi, og det har herudover været nødvendigt at begrænse brugerne på enkeltområder, for at sikre driften. Nuværende problemstillinger Den nuværende platform lider meget af at der grundet de fysiske rammer, ikke er mulighed for yderligere skalering (udvidelse). Herudover er de nuværende serveres fysiske formåen, ikke i stand til at levere den ydelse som softwaren kræver. Dette medfører langsom afvikling af programmer. CPU belastningen på Citrix serverene ligger p.t. konstant omkring de 80 %, hvilket bestemt ikke er ønskværdigt, da det anbefales at den konstante belastning ikke overstiger ca %. Der er på nuværende tidspunkt ca. 20 % tilbage af det samlede storage (lager). Dette er problematisk, da det ikke er muligt at udvide denne lagerplads, fordi EVA 4000 SAN kun har plads til 4 diskhylder. Dette er en væsentlig begrænsning. Endvidere er det næsten umuligt at indkøbe reservedele til vore Citrix servere. De sidste servere blev anskaffet fra USA (via en leverandør). Norddjurs Kommune har p.t. kun 1 Citrix server som reservebeholdning. Storage EVA SAN 4000 har samme problem med hensyn til service. Det er kun muligt at lave en servicekontrakt for 1 år ad gangen, og dette til en meget høj servicepris. SAN et er udover den normale levetid for teknikken. De øvrige begrænsninger brugerne oplever, er f.eks. H-drevets max. på 300MB og Mailens max. på 150 MB. Andre storage begrænsninger skyldes udelukkende at storagesystemet i sin nuværende form ikke kan udvides.

2 Vores Backup er pt. hostet ved KMD Online Backup. Hver nat kører der en Backup som gemmer den pågældende dags produktion af dokumenter. Sker der således et tab af data, kan der gå op til 24 timer, før de tabte data kan genfindes. Dette skyldes at der køres kun backup én gang pr. døgn. Udover risikoen for tab af data indenfor 24 timers perioden, er det flere gange konstateret at det ikke indenfor rimelig tid (få timer), har været muligt at genskabe data, i tilfælde hvor større datamængder er tabt. KMD s Online Backup er således kun funktionsbrugeligt, når der tale om en meget lille mængde datamængde (restore). I værste fald, hvor der vil være behov for en total genskabelse af Norddjurs Kommunes IT-platform, så vil genskabelsen ikke kunne udføres uden et ubetydeligt tab af data. Konsekvensen vil være, at det ikke vil være muligt at komme tilbage til normal drift indenfor kort tid. Dette skyldes at den nuværende IT-platform har ikke værktøjer/evner, til at udføre denne type opgaver i fornuftigt omfang. Den nuværende køling af serverrummet er p.t. lige på grænsen af det acceptable. ITafdelingen har opsat 6 alarm punkter i serverrummet, hvorfra der dagligt indgår alarmer om for høje temperaturer i dele af serverrummet. Udsvingene er pt. ikke så høje at det er en umiddelbar sikkerhedsrisiko, men det har den konsekvens, at der ikke kan monteres meget mere udstyr i serverrummet, uden der skal tages stilling til rekvirering af yderligere køling. Risikopunkter Hvis der ikke indenfor kort tid sikres mulighed for udvidelse, på både server- og storagesiden, vil Norddjurs Kommunes IT-afdeling ikke være i stand til at kunne levere en fornuft sikker IT-drift. Der vil blive problemer med: Storage pladsen Server drift Stabiliteten af den daglige drift Disaster recovery (at komme op igen efter katastrofe) Køling i serverrummet Disse problemer medfører at den generelle IT-ydelse bliver af væsentlig ringere karakter, idet IT-afdelingen i stigende omfang vil være beskæftiget med ovenstående problemer. Dette vil i meget stor grad forringe brugernes muligheder for at få den hurtige daglige støtte fra IT-afdelingen, i forbindelse med udførelsen af deres daglige arbejdsopgaver.

3 Fremtiden Norddjurs Kommune bør til fremtidig brug have implementeret et system, som kan løse alle de ovenfor nævnte problemstillinger. Det er ikke muligt at genbruge det gamle udstyr når begrænsningerne for brugerne ønskes ophævet, hvilket vil være til gavn for brugerne i deres daglige arbejde. Grundstenen i en ny IT-platform skal være åbenhed, fleksibilitet og mulighed for udvidelse i fremtiden (skalerbar). IT-platformen skal i fremtiden være så fleksibel at det er muligt løbende at foretage udskiftninger af hardwaren. Enhver enhed skal kunne udskiftes på ethvert tidspunkt, og en ny enhed skal kunne indsættes på ethvert tidspunkt, således at den indsatte hardware kan arbejde videre sammen med det eksisterende system. Systemet skal endvidere kunne udvides på såvel server- som storagesiden. Plads/storage skal kunne tildeles og nedlægges dynamisk. Opsummering Norddjurs Kommunes nye IT-platform skal: Være grundstenen i det nye Virtuelle Miljø, så Citrix farmen kan virtualiseres. Kunne genskabe applikationsdata, f.eks. Exchange/SQL i løbet af meget kort tid. Levere hurtig performance til brugerne. Være i stand til at kunne levere storage on demand til diverse afdelinger i kommunen. Gøre brugerne i stand til selv at restore filer fra diverse fileshares. Tage hensyn til Disaster Recovery (Backup/arkivering skal være en del af løsningen). Tage optimalt hensyn til Grøn IT. Opfylde kravene i IT-beredskabsplanen. Kunne virtualiseres 100 %. Optimere produktionsdata ved hjælp af intelligent arkivering Løsningsidè Løsningen skal: Være grundstenen i et virtuelt miljø, f. eks. Vmware via NFS. Kunne performe i forbindelse med virtualisering af Citrix. Kunne genskabe data på få minutter både almindelige filer, men også Applikationsdata. Gøre brugerne mere selvhjulpne f.eks. ved at give dem mulighed for selv at kunne finde arkiverede data (ved hjælp af et unikt søgeværktøj eller restore almindelige fil-data).

4 Minimere Backup-rutinerne, således at KMD-Onlinebackup bliver overflødig. Fremtidssikre platformens skalerbarhed/udvidelsesmuligheder til Petabyte størrelse. Modulær opbygning. Give mulighed for tildeling af storage/plads efter behov (Thin Provisioning). Bygge på åbenhed i standardvalg af hardware. Være med til at kunne licens optimere. Være opbygget som en redundant løsning, således at enkelte dele kan fejle uden at det får betydning for adgangen til det virtuelle miljø, eller fil data generelt. Medføre en væsentligt nedsættelse af strømforbrug og kølningsbehov.

5 Grafisk skitse af forslag til en redundant løsning Ovennævnte løsning vil kunne give følgende funktioner: Brugere har selv mulighed for at restore filer via tidligere versioner i Windows. I dag er IT-afdelingen ikke i stand til at hjælpe en bruger, hvis denne opretter et dokument kl og uheldigvis sletter dokumentet kl Med den nye løsning vil der køre et snapshot (autogem) hvert kvarter, hvilket gør brugeren i stand til at finde sit dokument i windows tidligere versioner. SQL & Exchange Recovery. Med løsningen har Norddjurs Kommune mulighed for at gendanne sit SQL miljø eller Exchange miljø ekstremt hurtigt (ca. 10 minutter) ved evt. nedbrud. Endvidere har man mulighed for at gendanne s via snapshots. På nuværende tidspunkt tager dette

6 mindst 5-7 arbejdsdage. Arkivering. Ved hjælp af intelligent arkivering kan data som ikke er blevet rørt i f.eks. 24 måneder og/eller specielle filtyper, automatisk flyttes til arkiv boks. Dette gør at man helt kan automatisere arkivering. De data der bliver flyttet til arkivet kan selvfølgelig stadig ses af brugerne det oprindelig sted, på det primære datasite, men vil kun fylde få kb (4 kb. stub). Dette giver en optimal udnyttelse af det primære datasystem. Mulighed for at oprette Windows Fileservere i storage Cifs. Løsningen skal gøre det muligt at køre Windows fileservice direkte fra storage boksen. Dette vil spare både Windows licenser og den patch management der normalt er på en Windows server. Grøn IT. De nuværende fysiske servere skal kunne afvikles virtuelt, hvilket vil medføre et faldende strømforbrug. Fra at have 37 servere i drift kan det hele samles på 1 til 3 bokse. Dette medfører endvidere at behovet for køling af serverrum nedsættes væsentlig, hvorfor det samlede strømforbrug reduceres. Herudover vil en påkrævet udvidelse af kølingskapaciteten blive overflødig. Mulighed for dynamisk allokering storage. Thin Provisioning muliggør fuld virtualisering af et volumen (disk plads) som er tildelt en applikation. Dette medfører muligheden for at fysisk storagekapacitet kan tildeles efter behov, når data skrives til volumet. Via denne teknik tillades allokering af storage til en applikation uden tildeling af fysisk plads, før det faktisk skal anvendes. Derfor kan serverne og/eller applikationer få allokeret mere storage end der fysisk er installeret på storagesystemerne. Dette giver administrative besparelser i forbindelse med tildeling af storage.

7 Ny software platform Når den grundlæggende nye hardware platform er etableret, vil det åbne nye muligheder for at få implementeret en ny Citrix Delivery Center platform. Med et Citrix Delivery Center kan Norddjurs Kommune lave det nuværende statiske datacenter til et dynamisk leveringscenter, hvor applikationer og desktops kan leveres efter behov. Dette gør det enkelt og sikkert for brugerne. Citrix Delivery Center består i dag af produktlinierne: XenDesktop, XenServer, XenApp & NetScaler. Derudover der nogle ekstra produkter som Citrix Password Manager og EdgeSight. Desktop Virtualisering (VDI Virtual Desktop Infrastructure) XenDesktop er pt. den bedste VDI løsning på markedet, ikke alene vil en XenDesktop løsning give centraliseret og simplificeret administration af desktops, men den også bidrage til at nedbringe pladsforbruget på serverne og nedsætte strømforbruget, herunder strømmen til nedkøling. Derudover kan en XenDesktop løsning være med til at forlænge hardware levetiden, og muliggøre at mange brugere i fremtiden kan benytte tynde klienter. XenDesktop holder OS image, brugerindstillinger og applikationer adskilt. Når brugerne logger på bliver disse samlet dynamisk, således at brugerne hver gang får en helt frisk desktop. Dette uanset hvor brugerne befinder sig, og hvilken enhed de forbinder med. XenDesktop leverer herefter det samlede OS, enten som en hosted version fra datacenteret, eller som en streamed offline virtuel desktop til enheden. Dette er for at udnytte de lokale ressourcer, til eksempelvis kørsel af krævende grafiske programmer eller afspilning af high definition video. XenDesktop giver således brugerne en sikker og stabil forbindelse til deres personlige desktop, uanset om det er igennem virksomhedens interne netværk eller over en remote mobil adgang. Citrix XenDesktop fordele: Reducering af driftsomkostninger på Desktops med op til 40 %. Nedbringelse af storage forbrug på images med op til 90 %. Kun et image der skal administreres og opdateres af IT afdelingen (tidsbesparelse). Høj sikkerhed igennem SSL og multifaktor authentication. Server Virtualisering Citrix XenServer er Enterprise virtualisering der leverer det bedste og mest omfangsrige gratis HyperVisor på markedet. XenServer er en ren 64-bit platform, der tilbyder centraliseret multi-server administration, live migration med XenMotion og en lang række funktioner, der gør XenServer til det bedste valg inden for servervirtualisering.

8 Norddjurs Kommune har vurderet Citrix XenServer, Windows HyperV og Vmware virtualisering software. Efter grundige overvejelser/test, er vurderingen at Vmware er det bedste servervirtualiserings software for Norddjurs Kommune. Applikations virtualisering XenApp er en del af Citrix Delivery Center, der er en platform som giver en sikker og fleksibel metode til at levere programmer til brugerne. Citrix XenApp er et system til levering af Windows baserede programmer. XenApp administrerer alle programmer i et central datacenter og leverer dem som On-Demand service til brugerne. Dette uafhængig af placering og uafhængigt af hvilken enhed brugeren har. XenApp kan nedbringe omkostningerne til administration af Windows programmer. Alle programmer og data bliver i vores datacenter, hvilket øger sikkerheden og nedsætter kompleksiteten i IT infrastrukturen. Citrix Netscaler adgangen fra internet til intern Citrix NetScaler optimerer leveringen af webapplikationer til internt og eksternt brug, hvilket giver en højere ydelse, forbedrer tilgængeligheden og øger sikkerheden. Citrix NetScaler-løsningen kombinerer følgende i et enkelt tæt integreret system: high-speed load balancing og indholdsskift med banebrydende trafikadministration med layer 4-7, applikationsacceleration, belastningsafhængig datakomprimering, dynamisk indholdscaching, SSL-acceleration, netværksoptimering, administration af applikationsydelse og høj applikationssikkerhed. NetScaler beskytter webapplikationer mod angreb på applikationslaget, og medvirker til at forhindre tyveri og læk af værdifulde virksomhedsdata. Patenterede teknologier gør det endvidere muligt for NetScaler at blokere for uberettigede anmodninger og DoSangreb (Denial of Service). Norddjurs Kommune har implementeret NetScalerløsningen. Citrix password manager Forenklet og central styring af brugerpasswords Citrix Password Manager er en Single Sign-on-løsning, der gør brugeren mere produktiv og øger IT-sikkerheden. Brugerne godkendes en gang med deres primære netværkspassword og Password Manager logger automatisk brugeren på de passwordbeskyttede windows-, web- og host-baserede applikationer. Password Manager centraliserer pass-wordstyringen og overdrager denne vigtige funktion til ITorganisationen. Det bidrager til at fastholde databeskyttelse ved at håndhæve en politik

9 for adgangskoder, automatisere passwordændringer og integrere med stærke godkendelsesteknologier. Citrix EdgeSight Overvågning af performance Produktserien Citrix EdgeSight omfatter performance-overvågning og load-test løsninger til Citrix's infrastruktur til applikationslevering. Overvågningsløsningerne i EdgeSight-serien giver løbende indblik i applikationernes performance. De unikke EdgeSight målinger af brugerapplikations-, system- og netværksperformance giver et godt indblik i IT-systemets tilstand og tilgængelighed, på tværs af infrastruktur til applikationslevering. Load-testløsningen i EdgeSight-serien omfatter automatiseret load- og performancetest i Citrix XenApp- og XenDesktop-miljøer, så man er i stand til at konstatere, når man skal estimere ressourcerforventninger. Dette reducerer vedligeholdelsesomkostningerne til re-gressionstests og minimerer risikoen for ustabilitet i systemet, som følge af konfigurations- eller softwareændringer Ved at løfte den nuværende platform til Citrix nyeste XenApp produkt porteføjle, vil det være muligt at giver brugerne adgang til nye funktioner og lette adgangen til applikationer og desktop. Citrix har med den nye XenApp platform forbedret deres kommunikationsprotokol ICA, så den er i stand til at levere Video og lyd Ondemand Med Citrix nye klient program vil det også være muligt at brugeren kan vælge hvilken som helst arbejdsmaskine, såsom bærbar, desktop, tynd klient. Det vil også være muligt at brugeren kan vælge sit eget styresystem. Dette muliggør at brugeren får frihed til selv at vælge hvilket IT-værktøj denne ønsker.. Opsummering af fordelene: Øget sikkerhed Bedre økonomi driftsbesparelser (se notat om ny server- storageplatform) Øget hastighed Øget driftsstabilitet Øget fleksibilitet Remote adgang Remote arbejdsplads Mulighed for video afvikling Mulighed for lyd Brugeren kan vælge hardware Brugeren kan vælge styresystem

as a Service Dynamisk infrastruktur

as a Service Dynamisk infrastruktur Dynamisk infrastruktur Vi bygger dynamisk infrastruktur...... og holder den kørende Om jeres it-infrastruktur fungerer optimalt, er i bund og grund et spørgsmål om kapacitet. Og så er det et spørgsmål

Læs mere

Bilag 10 Nuværende IT-installation

Bilag 10 Nuværende IT-installation Bilag 10 Nuværende IT-installation Ikast-Brande Kommunes serverpark er i høj grad virtualiseret på VMware ESX 4.0 platform, baseret på HP SAN/storage og HP BladeSystem c7000 Enclosure med i alt 13 ProLiant

Læs mere

IT Quality A/S. Virtualisering I Faaborg-Midtfyn kommune. Jesper Rønnov / FMK & Mads N. Madsen / ITQ. - skræddersyede IT løsninger

IT Quality A/S. Virtualisering I Faaborg-Midtfyn kommune. Jesper Rønnov / FMK & Mads N. Madsen / ITQ. - skræddersyede IT løsninger IT Quality A/S - skræddersyede IT løsninger Virtualisering I Faaborg-Midtfyn kommune Jesper Rønnov / FMK & Mads N. Madsen / ITQ Om IT Quality A/S Grundlagt i 1998 Skræddersyede IT løsninger Mixed-source

Læs mere

Virtualisering af. v. / Ib Tordrup

Virtualisering af. v. / Ib Tordrup 1 2 Agenda Introduktion af ÅF Introduktion af VF Virtualisering af VF Opsummering og Spørgsmål 3 ÅF Energy 1 000 employees Industry 1 400 employees Infrastructure 1 200 employees Technology 800 employees

Læs mere

Hosted løsning... 3. Hosted produkter... 4. Dedikeret server hosting... 5. Virtuel server hosting... 6. Shared Office hosting... 7

Hosted løsning... 3. Hosted produkter... 4. Dedikeret server hosting... 5. Virtuel server hosting... 6. Shared Office hosting... 7 2011 Indhold Hosted løsning... 3 Hosted produkter... 4 Dedikeret server hosting... 5 Virtuel server hosting... 6 Shared Office hosting... 7 Exchange hosting... 8 Remote Backup... 9 Hosted løsning Hosting

Læs mere

Virtualisering og data på banen

Virtualisering og data på banen Virtualisering og data på banen EMC Forum 18. november 2009 Præsenteret af CIO, Kenneth Lau Rentius, Banedanmark Virtualisering og data på banen Keynote Præsentation Server virtualisering Backup og arkivering

Læs mere

Produktspecifikationer Private Cloud Version 2.7

Produktspecifikationer Private Cloud Version 2.7 Side 1 af 6 1. INTRODUKTION TIL PRIVATE CLOUD... 3 2. TEKNISK OPBYGNING... 3 2.1. LØSNINGEN... 3 2.2. SPECIFIKATIONER... 4 2.3. NETVÆRK... 4 2.4. STORAGE-INFRASTRUKTUR... 4 3. TILLÆGSYDELSER... 5 4. FORUDSÆTNINGER...

Læs mere

Stretched Cluster via IBM SAN Volume Controller

Stretched Cluster via IBM SAN Volume Controller Stretched Cluster via IBM Volume Controller En aktiv-aktiv virtuel dual center løsning Udfordringen Fra driftsorganisation til strategisk organisation Ledelsen forventer, at IT-afdelingen ikke kun bidrager

Læs mere

Agenda. Typiske udfordringer. Begreber omkring recovery. Forretningens krav. Metoder/muligheder. Recovery med TSM. Nye teknologier

Agenda. Typiske udfordringer. Begreber omkring recovery. Forretningens krav. Metoder/muligheder. Recovery med TSM. Nye teknologier Agenda Typiske udfordringer Begreber omkring recovery Forretningens krav Metoder/muligheder Recovery med TSM Nye teknologier Afrunding - spørgsmål Typiske udfordringer Ingen SLA fra forretningen på systemer

Læs mere

Har det en værdi og hvordan kommer du i gang?

Har det en værdi og hvordan kommer du i gang? Virtualisering? Har det en værdi og hvordan kommer du i gang? Torben Vig Nelausen Produktchef Windows Server, Microsoft og Claus Petersen Senior Partner Technology Specialist, Microsoft Agenda Hvad er

Læs mere

Tilbudsmateriale: Ny Storage løsning. 1. Introduktion. 2. Løsningsoverblik. 2. januar 2012

Tilbudsmateriale: Ny Storage løsning. 1. Introduktion. 2. Løsningsoverblik. 2. januar 2012 2. januar 2012 Tilbudsmateriale: Ny Storage løsning. 1. Introduktion Dette tilbudsmateriale er annonceret på Syddjurs Kommunes hjemmeside iht. Bekendtgørelsen af lov om indhentning af tilbud på visse offentlige

Læs mere

Cloud Failover Appliance

Cloud Failover Appliance Cloud Failover Appliance Cloud Failover Appliance (CFA) er en enterprise-grads Disaster Recovery løsning, der genopretter systemer og applikationer på minutter - uden al hardwaren og kompleksiten. Med

Læs mere

Foranalyse / potentialevurdering Odense Kommune

Foranalyse / potentialevurdering Odense Kommune Foranalyse / potentialevurdering Odense Kommune 8. juli 2015 Michael Redlich Baggrund for analysen Foranalyse / potentialevurdering Odense Kommune ønsker at undersøge, hvilke potentialer der er i forbindelse

Læs mere

Hosting. Managed Hosting - Læg jeres IT ud af huset - og spar tid og besvær.

Hosting. Managed Hosting - Læg jeres IT ud af huset - og spar tid og besvær. Hosting Managed Hosting - Læg jeres IT ud af huset - og spar tid og besvær. Mange virksomheder bruger i dag alt for mange ressourcer på at vedligeholde egne servere og IT-løsninger. Men faktisk er hosting

Læs mere

IBM Storage-virtualisering

IBM Storage-virtualisering IBM Storage-virtualisering Udfordringen At administrere vækst, besparelser og ændringer. IT-afdelingen i dag er ikke kun et serviceorgan, men en strategisk enhed i virksomheden, som skal være i stand til

Læs mere

Bilag 2A: IT-status i Ikast-Brande Kommune. Januar 2014

Bilag 2A: IT-status i Ikast-Brande Kommune. Januar 2014 Bilag 2A: Januar 2014 Side 1 af 5 1. Indledning... 3 2. Statusbeskrivelse... 3 3. IT infrastruktur og arkitektur... 4 3.1. Netværk - infrastruktur... 4 3.2. Servere og storage... 4 3.3. Sikkerhed... 4

Læs mere

CLOUD COMPUTING VEJLEDNING I STORT OG SMÅT NÅR DU OVERVEJER AT GÅ I SKYEN

CLOUD COMPUTING VEJLEDNING I STORT OG SMÅT NÅR DU OVERVEJER AT GÅ I SKYEN CLOUD COMPUTING VEJLEDNING I STORT OG SMÅT NÅR DU OVERVEJER AT GÅ I SKYEN WWW.JCD.DK HVAD ER CLOUD COMPUTING? Cloud er en fælles betegnelse for en række netbaserede løsninger løsninger du tidligere har

Læs mere

Agenda. Muligheder for anvendelse. Komponenter. Features. Restore muligheder. DR og TSM integration. Repository. Demo. Spørgsmål

Agenda. Muligheder for anvendelse. Komponenter. Features. Restore muligheder. DR og TSM integration. Repository. Demo. Spørgsmål Agenda Muligheder for anvendelse Komponenter Features Restore muligheder DR og TSM integration Repository Demo Spørgsmål Muligheder for anvendelse Data Center dmsave/lokal TSM Remote Office Application

Læs mere

Intro til Client Management

Intro til Client Management Intro til Client Management Den digitale arbejdsplads Neisa Denmark A/S info@neisa.dk Baldersbuen 40 2640 Hedehusene www.neisa.dk Tlf.: +45 4657 0333 CVR nr.: 78731311 1 Digitalisering og Disruption...

Læs mere

Installation og Drift. Aplanner for Windows Systemer Version 8.15.12

Installation og Drift. Aplanner for Windows Systemer Version 8.15.12 Installation og Drift Aplanner for Windows Systemer Version 8.15.12 Aplanner for Windows løsninger Anbefalet driftsopsætning Cloud løsning med database hos PlanAHead Alle brugere, der administrer vagtplaner

Læs mere

APPLIKATIONSARKITEKTUR ERP INFRASTRUKTUR. EG Copyright

APPLIKATIONSARKITEKTUR ERP INFRASTRUKTUR. EG Copyright APPLIKATIONSARKITEKTUR ERP INFRASTRUKTUR EG Copyright Infrastruktur er mere end nogle servere... Den Mentale Infrastruktur Den Fysiske Infrastruktur Den Mentale Infrastruktur Vi vil jo gerne have vores

Læs mere

INTELLIGENT STORAGE er VIRTUALISERET STORAGE IBM Storage Virtualisering og Unified Storage

INTELLIGENT STORAGE er VIRTUALISERET STORAGE IBM Storage Virtualisering og Unified Storage INTELLIGENT STORAGE er VIRTUALISERET STORAGE IBM Storage Virtualisering og Unified Storage Storwize V7000 Unified & SAN Volume Controller (SVC) AT ADMINISTRERE & ÆNDRINGER VÆKST & ÆNDRINGER VÆKST ADMINISTRERE

Læs mere

IBM Storage-virtualisering og Unified Storage

IBM Storage-virtualisering og Unified Storage IBM Storage-virtualisering og Unified Storage Unified og SAN Volume Controller ( SVC ) Udfordringen At administrere vækst og ændringer. Virksomheder oplever voldsomt stigende data- og informationsmængder,

Læs mere

Kontraktbilag 4 Kundens IT-miljø

Kontraktbilag 4 Kundens IT-miljø Kontraktbilag 4 Kundens IT-miljø [Vejledning til Leverandøren i forbindelse med afgivelse af tilbud Dette bilag indeholder Kundens krav til at systemet skal kunne afvikles i nedenstående IT-miljø. Leverandøren

Læs mere

Underbilag 2.24 Kommunernes it-miljø

Underbilag 2.24 Kommunernes it-miljø Underbilag 2.24 Kommunernes it-miljø Indholdsfortegnelse Vejledning... 3 1 Indledning... 3 2 Sagsbehandling Klientmiljø... 3 2.1 Operativsystem... 3 2.2 Browser... 5 2.3 Runtime Miljøer... 6 2.4 Fysiske

Læs mere

[MARKONLINE I CITRIX]

[MARKONLINE I CITRIX] 2012 [Type text] Udarbejdet af Udarbejdet for Optimering af MarkOnline I Citrix miljøer Indholdsfortegnelse Baggrundsinfo... 2 Symptomerne... 3 MarkOnline starter ikke... 3 MarkOnline startes, men download

Læs mere

Citrix AppDNA 6.1 SP1. 8. november 2012 Flemming Hjorth Andersen, infrastructure specialist

Citrix AppDNA 6.1 SP1. 8. november 2012 Flemming Hjorth Andersen, infrastructure specialist Citrix AppDNA 6.1 SP1 8. november 2012 Flemming Hjorth Andersen, infrastructure specialist side 2 Introduktion til AppDNA Hvad handler AppDNA om? At skabe overblik over den udfordring du står overfor estimere

Læs mere

Produktspecifikationer Private Cloud Version 2.5

Produktspecifikationer Private Cloud Version 2.5 Side 1 af 11 1. INTRODUKTION TIL PRIVATE CLOUD... 3 2. TEKNISK OPBYGNING... 4 2.1. LØSNINGEN... 4 2.2. SPECIFIKATIONER... 4 2.3. BLADE-SERVERNE... 5 2.4. NETVÆRK... 5 2.5. SAN-INFRASTRUKTUR... 5 2.6. VCENTER...

Læs mere

Service Level Agreement Version 2.0 d. 1. april 2014

Service Level Agreement Version 2.0 d. 1. april 2014 Service Level Agreement Version 2.0 d. 1. april 2014 EDB-Eksperten.dk 1. Præambel... 3 1.1. Definitioner... 3 1.2. Produktomfang... 3 2. Driftsvindue og tider... 3 2.1. Driftsvindue... 3 2.2. Åbningstid...

Læs mere

Ruko ARX Access. Total tryghed og sikkerhed med online adgangskontrol STAND OFF ALONE LINE LINE

Ruko ARX Access. Total tryghed og sikkerhed med online adgangskontrol STAND OFF ALONE LINE LINE Access STAND ALONE OFF ON Total tryghed og sikkerhed med online adgangskontrol ASSA ABLOY, the global leader in door opening solutions Løsninger til ethvert behov Access indgår som toppen af kransekagen

Læs mere

Hvad er Secure endpoints?

Hvad er Secure endpoints? 2017 Hvad er Secure endpoints? 23-04-2017 NewTech IT Norgesvej 17 Haderslev 6100 Tlf. 79 306 153 info@newtechit.dk www.newtechit.dk Indholdsfortegnelse Hvad er Endpoints... 2 Hvad er Endpoint beskyttelse?...

Læs mere

Underbilag 2.24 Kommunernes it-miljø Kommunernes Ydelsessystem

Underbilag 2.24 Kommunernes it-miljø Kommunernes Ydelsessystem Underbilag 2.24 Kommunernes it-miljø Kommunernes Ydelsessystem Indholdsfortegnelse 1 Indledning... 3 2 Sagsbehandling Klientmiljø... 3 2.1 Operativsystem... 3 2.2 Browser... 5 2.3 Runtime Miljøer... 6

Læs mere

Sikkerhedspolitik Version 4.0506 d. 6. maj 2014

Sikkerhedspolitik Version 4.0506 d. 6. maj 2014 Nærværende dokument beskriver de sikkerhedsforanstaltninger, som leverandøren har opstillet til den interne fysiske sikkerhed, datasikkerhed, logisk sikkerhed og sikkerhed i forbindelse med netværk, firewall

Læs mere

Server, storage og backup as a Service

Server, storage og backup as a Service Server, storage og backup as a Service Vi leverer server, storage og backup... Om din it-infrastruktur fungerer optimalt, er i bund og grund et spørgsmål om kapacitet. Og så er det et spørgsmål om, hvorvidt

Læs mere

Installation og Drift. Aplanner for Windows Systemer Version 8.15

Installation og Drift. Aplanner for Windows Systemer Version 8.15 Installation og Drift Aplanner for Windows Systemer Version 8.15 Aplanner for Windows løsninger Tekniske forudsætninger Krav vedr. SQL Server SQL Server: SQL Server 2008 Express, SQL Server 2008 R2 eller

Læs mere

CLIQ. Et låsesystem der kombinerer mekanik og elektronik

CLIQ. Et låsesystem der kombinerer mekanik og elektronik CLIQ Et låsesystem der kombinerer mekanik og elektronik Det bedste fra to verdener CLIQ er bl.a. ideelt til fredede bygninger, da installationen ikke kræver at der skal laves ændringer på døren. 75,833

Læs mere

Nyheder fra Citrix Synergy 2013

Nyheder fra Citrix Synergy 2013 Nyheder fra Citrix Synergy 2013 Desktop Player for Mac side 2 side 3 Desktop Player for Mac Afvikler Windows VDI på Mac OS Kræver ingen båndbredde tag din VDI med offline Image administreres centralt Opdateringer

Læs mere

Safe Work Space service beskrivelse. Microsoft Windows version. Version (Maj 2018)

Safe Work Space service beskrivelse. Microsoft Windows version. Version (Maj 2018) Safe Work Space service beskrivelse Microsoft Windows version. Version 1.0.2 (Maj 2018) 1. Introduktion Dette dokument giver en detaljeret beskrivelse af de services som er indeholdt i Safe Work Space

Læs mere

Sikker Drift. Sikker Drift Light inkluderer. Sikker Drift Standard inkluderer

Sikker Drift. Sikker Drift Light inkluderer. Sikker Drift Standard inkluderer Inventio.IT s Sikker Drift sikrer proaktivt driften af dine medarbejders arbejdsstationer (PC og Mac) samt virksomhedens servere og IT-infrastruktur. Sikker Drift Med Sikker Drift Standard varetager Inventio.IT

Læs mere

Produktspecifikationer Private Cloud Version 2.6

Produktspecifikationer Private Cloud Version 2.6 Side 1 af 8 1. INTRODUKTION TIL PRIVATE CLOUD... 3 2. TEKNISK OPBYGNING... 3 2.1. LØSNINGEN... 3 2.2. SPECIFIKATIONER... 4 2.3. NETVÆRK... 4 2.4. SAN-INFRASTRUKTUR... 5 2.5. VSPHERE... 5 3. TILLÆGSYDELSER...

Læs mere

Projektoplæg - AMU kursus 44953 - Netteknik - Server - Videregående

Projektoplæg - AMU kursus 44953 - Netteknik - Server - Videregående Velkommen til projektforløbet på Netteknik - Server - Videregående! Udarbejdet af: Anders Dahl Valgreen, mail adva@mercantec.dk, mobil 23 43 41 30 I dette projekt skal din gruppe i tæt samarbejde med resten

Læs mere

EasyIQ ConnectAnywhere Release note

EasyIQ ConnectAnywhere Release note EasyIQ ConnectAnywhere Release note Version 2.4 Der er over det sidste år lavet en lang række forbedringer, tiltag og fejlrettelser. Ændringer til forudsætningerne: o Klienten skal ved førstegangs login

Læs mere

CLIQ Triton 501. Kombination af mekanisk aflåsning og elektronisk adgangskontrol. ASSA ABLOY, the global leader in door opening solutions

CLIQ Triton 501. Kombination af mekanisk aflåsning og elektronisk adgangskontrol. ASSA ABLOY, the global leader in door opening solutions CLIQ Triton 501 Kombination af mekanisk aflåsning og elektronisk adgangskontrol ASSA ABLOY, the global leader in door opening solutions 2 Det bedste fra to verdener CLIQ er et låsesystem baseret på en

Læs mere

Service Level Agreement

Service Level Agreement Nærværende dokument klarlægger de serviceforpligtelser, som Leverandøren har over for Kunden, i forbindelse med deres indbyrdes aftaleforhold. Forpligtelserne er gældende såfremt den tilhørende hostingaftale

Læs mere

DOES NOT COMPUTE IT-SIKKERHED ER VENDT PÅ HOVEDET. BESKYT DINE DATA MED VEEAM CLOUD CONNECT

DOES NOT COMPUTE IT-SIKKERHED ER VENDT PÅ HOVEDET. BESKYT DINE DATA MED VEEAM CLOUD CONNECT DOES NOT COMPUTE IT-SIKKERHED ER VENDT PÅ HOVEDET. BESKYT DINE DATA MED VEEAM CLOUD CONNECT BACKUP 3 2 1 IT-SIKKERHED ER VENDT PÅ HOVEDET 2 3 TIDLIGERE GIK IT-KRIMINELLE OFTEST EFTER VIRKSOMHEDERS PRIMÆRE

Læs mere

Online Backup. ndgå hovedbrud hvis uheldet er ude! fra kr. 125 pr. md

Online Backup. ndgå hovedbrud hvis uheldet er ude! fra kr. 125 pr. md Online Backup U ndgå hovedbrud hvis uheldet er ude! Med en hosted online backup løsning hos, er dine data i sikkerhed. Du kan derfor glemme alt om båndskifte og opbevaring af backup-bånd. Med online backup

Læs mere

Kender du det? Kim Mortensen (IBM) Torben Christensen (edgemo)

Kender du det? Kim Mortensen (IBM) Torben Christensen (edgemo) Kender du det? Kim Mortensen (IBM) Torben Christensen (edgemo) Der er noget som stinker i jeres infrastruktur! Her skal lorten ind Kender I det (spurgte han retorisk)? Noget som ikke bare kan forklares

Læs mere

HYBRID TAKEOFF REDEFINED JOURNEY TO THE CLOUD BY EMC Søren Holm, Proact

HYBRID TAKEOFF REDEFINED JOURNEY TO THE CLOUD BY EMC Søren Holm, Proact HYBRID TAKEOFF REDEFINED JOURNEY TO THE CLOUD BY EMC Søren Holm, Proact More than 3500 projects In control of 55 petabyte data 450 certified consultants More than 1.5M euro in training per year 55 PB,

Læs mere

Der er god forretning i mindre og mellemstore virksomheder

Der er god forretning i mindre og mellemstore virksomheder Der er god forretning i mindre og mellemstore virksomheder KORT OM DINE KUNDERS FORDELE VED VIRTUALISERING: Øget ROI for både større og mindre virksomheder via nye faciliteter i Hyper-V Dine kunders fordele

Læs mere

Erfaringer med Information Management. Charlottehaven Jens Nørgaard, NNIT A/S jnqr@nnit.com

Erfaringer med Information Management. Charlottehaven Jens Nørgaard, NNIT A/S jnqr@nnit.com Erfaringer med Information Management Charlottehaven Jens Nørgaard, NNIT A/S jnqr@nnit.com Agenda Hvor ligger virksomhedens information gemt og hvor opstår kravet til at finde denne information. Find Find

Læs mere

Projektopgave Operativsystemer I

Projektopgave Operativsystemer I Velkommen til projekt på Data faget 6222 Operativsystemer I! Udarbejdet af: Anders Dahl Valgreen, mail adva@mercantec.dk, mobil 23 43 41 30 I dette projekt skal din gruppe i tæt samarbejde med resten af

Læs mere

Emne: Managed backup frihed og sikkerhed Ved: Torben Bruun og Carsten Lindsted

Emne: Managed backup frihed og sikkerhed Ved: Torben Bruun og Carsten Lindsted Kompetera 4. oktober Emne: Managed backup frihed og sikkerhed Ved: Torben Bruun og Carsten Lindsted De 5 typiske scenarier Ingen backup Delvis backup Komplet backup, men ingen standardiseret kontrol Komplet

Læs mere

22. juni 2010 KMD A/S DIAS 1. Infrastructure Optimization. Greve Kommune. Jesper Skov Hansen Løsningsarkitekt KMD A/S jhs@kmd.dk

22. juni 2010 KMD A/S DIAS 1. Infrastructure Optimization. Greve Kommune. Jesper Skov Hansen Løsningsarkitekt KMD A/S jhs@kmd.dk DIAS 1 Infrastructure Optimization Greve Kommune Jesper Skov Hansen Løsningsarkitekt KMD A/S jhs@kmd.dk Agenda DIAS 2 _ Formål med IO _ Gennemgang af IO modellen _ IO analyse hos Greve Kommune _ Opsummering

Læs mere

Sikker Drift. Sikker Drift Light. Sikker Drift Standard. Sikker Drift Light inkluderer. Sikker Drift Standard inkluderer

Sikker Drift. Sikker Drift Light. Sikker Drift Standard. Sikker Drift Light inkluderer. Sikker Drift Standard inkluderer Inventio.IT s Sikker Drift sikrer proaktivt driften af dine medarbejders arbejdsstationer (PC og Mac) samt virksomhedens servere og IT-infrastruktur. Sikker Drift Sikker Drift Standard Sikker Drift Light

Læs mere

Standardserverkonfiguration i Statens It s standarddriftsplatform. Aftalekompleksets bilag 11 Statens It s standarddriftsplatform Underbilag B

Standardserverkonfiguration i Statens It s standarddriftsplatform. Aftalekompleksets bilag 11 Statens It s standarddriftsplatform Underbilag B Standardserverkonfiguration i Statens It s standarddriftsplatform Aftalekompleksets bilag 11 Statens It s standarddriftsplatform Underbilag B Indhold 1 Servere 3 1.1 Standarder for serverkonfigurationer

Læs mere

Hvad er cloud computing?

Hvad er cloud computing? Hvad er cloud computing? Carsten Jørgensen cjo@devoteam.dk Devoteam Consulting COPYRIGHT 11/05/2010 Architecture & Information Simplificering af it og effektiv it til forretningen Business Intelligence

Læs mere

Vi introducerer KASPERSKY ENDPOINT SECURITY FOR BUSINESS

Vi introducerer KASPERSKY ENDPOINT SECURITY FOR BUSINESS Vi introducerer KASPERSKY ENDPOINT SECURITY FOR BUSINESS 1 Virksomhedsfaktorer og deres indvirkning på it MANØVREDYG- TIGHED EFFEKTIVITET PRODUKTIVITET Hurtighed, smidighed og fleksibilitet Reduktion af

Læs mere

Kundens IT miljø - Region Midtjylland

Kundens IT miljø - Region Midtjylland Kundens IT miljø - Region Midtjylland af Peder Thorsø Lauridsen, it-arkitekt, Arkitektur og Design. Revideret 16. maj 2011. Kundens IT miljø - Region Midtjylland Overordnet beskrivelse af it-installationen

Læs mere

Tag kontrollen tilbage. - Sådan undgår du hardware servicefælden

Tag kontrollen tilbage. - Sådan undgår du hardware servicefælden Tag kontrollen tilbage - Sådan undgår du hardware servicefælden Dyre serviceaftaler æder dit IT budget Du kender det sikkert allerede. Som IT Chef har du selv et stigende krav til dine leverandører omkring

Læs mere

Informationssikkerhed Version 2.0 29.09.10

Informationssikkerhed Version 2.0 29.09.10 Informationssikkerhed Version 2.0 29.09.10 Retningslinjer for retablering af systemer og data (Ændringer i forhold til tidligere version er markeret med Understregning) Disse retningslinjer beskriver de

Læs mere

RECORDIT Voice Recording system

RECORDIT Voice Recording system RECORDIT Voice Recording system RECORDIT Call Recording RECORDIT er et Call Recording system baseret på de nyeste tekniske udviklinger, og tilbyder derfor alt hvad du kan forvente af en professionel, men

Læs mere

Sagsnr.: 2014/0006967 Dato: 4. september 2014. Ældrepuljen uddybning af ansøgninger omkring velfærdsteknologi

Sagsnr.: 2014/0006967 Dato: 4. september 2014. Ældrepuljen uddybning af ansøgninger omkring velfærdsteknologi Notat Sagsnr.: 2014/0006967 Dato: 4. september 2014 Titel: Ældrepuljen uddybning af ansøgninger omkring velfærdsteknologi Sagsbehandler: Sune Buch-Sloth Udviklingskonsulent Udvalget for Ældre og Handicap

Læs mere

4 sekunder. 20 sekunder. 1-3 timer. 14% hurtigere. 5-6% bagud. 30/70 split. Vejen til succes med Hybrid Cloud v/cso, Poul Bærentsen, Atea

4 sekunder. 20 sekunder. 1-3 timer. 14% hurtigere. 5-6% bagud. 30/70 split. Vejen til succes med Hybrid Cloud v/cso, Poul Bærentsen, Atea 4 sekunder 1-3 timer 20 sekunder 14% hurtigere 5-6% bagud 30/70 split Vejen til succes med Hybrid Cloud v/cso, Poul Bærentsen, Atea Emnerne jeg vil tale om Brændende platforme versus brændende ambitioner

Læs mere

Vilkår for hosting. 6. revision 7. maj 2005. CompuSoft A/S Anderupvej 16 5270 Odense N CVR-nr. 21774774 (i det følgende kaldet leverandøren)

Vilkår for hosting. 6. revision 7. maj 2005. CompuSoft A/S Anderupvej 16 5270 Odense N CVR-nr. 21774774 (i det følgende kaldet leverandøren) Vilkår for hosting 6. revision 7. maj 2005 CompuSoft A/S Anderupvej 16 5270 Odense N CVR-nr. 21774774 (i det følgende kaldet leverandøren) CompuSoft A/S, Anderupvej 16, DK 5270 Odense N, Tlf. +45 6318

Læs mere

Velkommen på kursus hos Microworld

Velkommen på kursus hos Microworld Velkommen på kursus hos Microworld Du ønskes velkommen på kurset Windows 8 Workshop. Dette kursusmateriale er udarbejdet for at kunne fungere som arbejdsmateriale under selve kurset, men det er også meningen,

Læs mere

Datatekniker med infrastruktur som speciale

Datatekniker med infrastruktur som speciale Datatekniker med infrastruktur som speciale H3 infrastruktur indledning H3 varer ni uger. Alle fag er uddannelsesspecifikke fag. Opbygning Alle fag i hovedforløbet afvikles i selvstændige moduler. Eventuelle

Læs mere

Hosted services Pharmakon A/S 12. februar 2016

Hosted services Pharmakon A/S 12. februar 2016 Hosted services Pharmakon A/S 12. februar 2016 Vilkår og forretningsbetingelser 1. Ordreafgivelse Kunden er forpligtet til at opgive korrekt kontaktinformation. Minimum af kontaktinformation er navn, apotek,

Læs mere

NOVAX One. Overlad ansvaret til os

NOVAX One. Overlad ansvaret til os NOVAX One Overlad ansvaret til os NOVAX One vi tager ansvaret for jeres datasikkerhed Undgå tidskrævende og besværlig planlægning Med NOVAX One, en browserbaseret løsning fra NOVAX, slipper I for arbejdet

Læs mere

SLA Service Level Agreement

SLA Service Level Agreement SLA Service Level Agreement Indholdsfortegnelse 1 Service Level Agreement... 1 2 Driftsvindue og oppetid... 1 2.1 Servicevindue... 1 2.1.1 Ekstraordinær service... 1 2.1.2 Patch Management... 1 2.1.3 Åbningstid...

Læs mere

Sikker Drift. Inventio.IT s Sikker Drift sikrer proaktivt driften af dine medarbejders arbejdsstationer og virksomhedens IT.

Sikker Drift. Inventio.IT s Sikker Drift sikrer proaktivt driften af dine medarbejders arbejdsstationer og virksomhedens IT. Inventio.IT s Sikker Drift sikrer proaktivt driften af dine medarbejders arbejdsstationer og virksomhedens IT. Sikker Drift Tryghed for optimal drift af virksomhedens servere og medarbejderes arbejdsstationer

Læs mere

Sikker Drift. Inventio.IT s Sikker Drift sikrer proaktivt driften af dine medarbejders arbejdsstationer og virksomhedens IT.

Sikker Drift. Inventio.IT s Sikker Drift sikrer proaktivt driften af dine medarbejders arbejdsstationer og virksomhedens IT. 21. september 2016 Inventio.IT s Sikker Drift sikrer proaktivt driften af dine medarbejders arbejdsstationer og virksomhedens IT. Sikker Drift Tryghed for optimal drift af virksomhedens servere og medarbejderes

Læs mere

App-administration til ios. VMware Workspace ONE UEM 1904

App-administration til ios. VMware Workspace ONE UEM 1904 App-administration til ios VMware Workspace ONE UEM 1904 Du kan finde den nyeste tekniske dokumentation på VMwares website på: https://docs.vmware.com/da/ VMwares website indeholder også de seneste opdateringer.

Læs mere

Acronis Backup 12 Fleksibel backup til erhvervslivet

Acronis Backup 12 Fleksibel backup til erhvervslivet Acronis Backup 12 Fleksibel backup til erhvervslivet TEL SALES WWW TWITTER CVR +45 35 36 95 05 orders@liga.com liga.com @ligainsights DK31938260 Side 2 af 6 Acronis Backup 12 en teknisk gennemgang Acronis

Læs mere

DET MED SMÅT. Remote opstart kr. 0,- Hvad er med i købet:

DET MED SMÅT. Remote opstart kr. 0,- Hvad er med i købet: DET MED SMÅT Remote opstart kr. 0,- Enheder og bruger oplyst af kunden indgår Installation af agenter på klienter og servere oplyst af kunden Opdatering af Antivirus program til nyeste release i samme

Læs mere

3CX Phone System. Introduktion til 3CX Phone System. Copyright 2002 ACNielsen a VNU company. www.draware.dk

3CX Phone System. Introduktion til 3CX Phone System. Copyright 2002 ACNielsen a VNU company. www.draware.dk 3CX Phone System Introduktion til 3CX Phone System Om 3CX Phone System 3CX Phone System er en software-baseret PBX til Windows Baseret på den åbne SIP Standard Virker med alle større udbydere af SIP telefoner,

Læs mere

Konkrete anvisninger på en sikker og ansvarlig cloudinfrastruktur. v/jørgen Smed og Erik Borch Olsen, Komplex it

Konkrete anvisninger på en sikker og ansvarlig cloudinfrastruktur. v/jørgen Smed og Erik Borch Olsen, Komplex it Konkrete anvisninger på en sikker og ansvarlig cloudinfrastruktur v/jørgen Smed og Erik Borch Olsen, Komplex it Ransomware - Tager computeren eller data som gidsel Senior Konsulent Jørgen Smed Hvor slemt

Læs mere

EDB-Gruppen. Copyright 2008 Medianet Innovations Side 1 af 15. Dato: 15. maj 2008. Version: 1

EDB-Gruppen. Copyright 2008 Medianet Innovations Side 1 af 15. Dato: 15. maj 2008. Version: 1 EDB-Gruppen Copyright 2008 Medianet Innovations Side 1 af 15 Løsningsbeskrivelse Dato: 15. maj 2008 Copyright 2008 Medianet Innovations Side 2 af 15 Bilag A - produktoversigt A.1 Medianets produkter og

Læs mere

Change management og automatisk backup. Har du styr på din backup?

Change management og automatisk backup. Har du styr på din backup? Change management og automatisk backup Har du styr på din backup? Håndterer du data manuelt? Håndterer du stadigvæk dine software programmer og data manuelt? (PLC, SCADA, robotter, CNC...) I så fald kender

Læs mere

Dell Cloud Client Computing Hvordan virtualisere vi de tunge grafisk applikationer?

Dell Cloud Client Computing Hvordan virtualisere vi de tunge grafisk applikationer? Dell Cloud Client Computing Hvordan virtualisere vi de tunge grafisk applikationer? Christian Eilskov Sales Engineer, christian_eilskov@dell.com +45 40 60 13 92 Dell Cloud Client Computing Dell lever produkter

Læs mere

Vejledning til Teknisk opsætning

Vejledning til Teknisk opsætning Vejledning til Teknisk opsætning v. 1.0 Adm4you, 2010. Indhold Kort om denne vejledning... 3 Generelt om easyourtime... 3 Installation af databasen... 3 Sikkerhed og rettigheder... 4 SQL Login... 4 Rettigheder

Læs mere

Hvor kan det bedst betale sig at optimere it-infrastrukturen?

Hvor kan det bedst betale sig at optimere it-infrastrukturen? Hvor kan det bedst betale sig at optimere it-infrastrukturen? Claus Jul Christiansen Divisionschef, Server & Tools Microsoft Danmark claus.jul@microsoft.com Agenda Introduktion Hvorfor er infrastrukturen

Læs mere

Service Level Agreement

Service Level Agreement Service Level Agreement Dette dokument vil gennemgå de serviceforpligtelser, som Leverandøren har over for Kunden, i forbindelse med deres indbyrdes aftaleforhold, forudsat der specifikt er henvist til

Læs mere

IT-Center Syd IT-Ydelseskatalog

IT-Center Syd IT-Ydelseskatalog IT-Ydelseskatalog April 2011 /PEM pem@itcsyd.dk Side 1/14 - Deres ref.: Vores ref.: Indholdsfortegnelse IT-Ydelseskatalog... 1 Indledning... 3 IT organisation... 3 Afdelingstruktur... 3 Adgang/Licenser

Læs mere

BESKYT DIN VIRKSOMHED UANSET HVOR DEN FØRER DIG HEN. Protection Service for Business

BESKYT DIN VIRKSOMHED UANSET HVOR DEN FØRER DIG HEN. Protection Service for Business BESKYT DIN VIRKSOMHED UANSET HVOR DEN FØRER DIG HEN Protection Service for Business VI LEVER I EN MOBIL VERDEN Wi-fi I dag bruger vi flere forskellige enheder via flere forbindelser end nogensinde før.

Læs mere

PCSYS Label Print Server. Labeludskrift på fælles platform til alle virksomhedens printere.

PCSYS Label Print Server. Labeludskrift på fælles platform til alle virksomhedens printere. PCSYS Labeludskrift på fælles platform til alle virksomhedens printere. PCSYS Overordnet set sørger en Label Print Server for, at en virksomheds etiketter har en høj kvalitet. Løsningen sørger for at berige

Læs mere

Installation, håndtering og opdatering af Windows Server med System Center

Installation, håndtering og opdatering af Windows Server med System Center Automatiseret og centraliseret installation, håndtering og opdatering af Windows Server Installation og vedligeholdelse af Windows Server - operativsystemerne i datacentre og på tværs af it-miljøer kan

Læs mere

Ingen kompromier - Bedste beskyttelse til alle computerere CLIENT SECURITY

Ingen kompromier - Bedste beskyttelse til alle computerere CLIENT SECURITY Ingen kompromier - Bedste beskyttelse til alle computerere CLIENT SECURITY Opdateret software er nøglen til sikkerhed 83 % [1] af top ti-malware kunne være undgået med opdateret software. Kriminelle udnytter

Læs mere

APPS People leverer, implementerer og supporterer Google Apps kommunikationsløsninger

APPS People leverer, implementerer og supporterer Google Apps kommunikationsløsninger APPS People leverer, implementerer og supporterer Google Apps kommunikationsløsninger TRENDS PÅ MARKEDET LOKALT ALENE GLOBALT SAMMEN STØRRELSE FART LOKALT bliver GLOBALT ALENE bliver til SAMMEN Fra STØRRELSE

Læs mere

Grow. With the Leader. IBM Storwize v7000. v/lars Kok

Grow. With the Leader. IBM Storwize v7000. v/lars Kok Grow. With the Leader. IBM Storwize v7000 v/lars Kok Information Explosion Zettabytes Informationen i danske virksomheder fordobles hver 18-24 måneder Exabytes Budget til Storage & daministration stiger

Læs mere

One Step Ahead 2011: Fremsyn

One Step Ahead 2011: Fremsyn One Step Ahead 2011: Fremsyn 2 ONE STEP AHEAD 14. og 15. marts 2011 Infrastruktur Cloud Lars Nygaard, divisionschef Server & Cloud Microsoft Danmark ONE STEP AHEAD 14. og 15. marts 2011 Hvad er cloud?

Læs mere

SAXOTECH Cloud Publishing

SAXOTECH Cloud Publishing SAXOTECH Cloud Publishing Fuld hosted infrastruktur til mediebranchen Stol på flere års erfaringer med hosting til mediehuse Fuld tillid til et dedikeret team af hostingeksperter Opnå omkostningsbesparelser

Læs mere

XProtect-klienter Tilgå din overvågning

XProtect-klienter Tilgå din overvågning XProtect-klienter Tilgå din overvågning Tre måder at se videoovervågning på For at skabe nem adgang til videoovervågning tilbyder Milestone tre fleksible brugergrænseflader: XProtect Smart Client, XProtect

Læs mere

Produktspecifikationer Virtual Backup Version 1.3. Virtual Backup. Side 1 af 9

Produktspecifikationer Virtual Backup Version 1.3. Virtual Backup. Side 1 af 9 Virtual Side 1 af 9 Indhold 1 INTRODUKTION TIL VIRTUAL BACKUP... 3 1.1. VIRTUAL BACKUP... 3 1.2. VORES SETUP... 3 1.3. LEVERANCEN... 4 1.3.1. Forudsætninger for etablering... 5 1.4. KLARMELDINGSDATO...

Læs mere

MOF i NCC. Holdninger Enkelhed Automatik. Niels Flemming IT-driftschef NCC Construction A/S

MOF i NCC. Holdninger Enkelhed Automatik. Niels Flemming IT-driftschef NCC Construction A/S MOF i NCC Holdninger Enkelhed Automatik Niels Flemming IT-driftschef NCC Construction A/S Hvem er NCC 2002: 25.000 ansatte i alt 4.300 ansatte i dk 40 mia. oms. i alt 7 mia. oms. i DK Side 2 Mange udfordringer

Læs mere

Backuppolitik i Statens It s standarddriftsplatform. Aftalekompleksets bilag 11 Statens It s standarddriftsplatform Underbilag C

Backuppolitik i Statens It s standarddriftsplatform. Aftalekompleksets bilag 11 Statens It s standarddriftsplatform Underbilag C Backuppolitik i Statens It s standarddriftsplatform Aftalekompleksets bilag 11 Statens It s standarddriftsplatform Underbilag C Indhold 1 Backuppolitik 3 1.1 Backup tages med henblik på Disaster Recovery

Læs mere

Livets gang i en typisk it-afdeling i dag

Livets gang i en typisk it-afdeling i dag Velkomst Livets gang i en typisk it-afdeling i dag Forskellige specialister, konsoller og sprog, der ikke arbejder optimalt sammen. Der er brug for nytænkning, hvis it-afdelingen skal matche organisationens

Læs mere

OPTIMERING AF IT I UNDERVISNINGEN PÅ LANGELANDS KOMMUNESKOLER.

OPTIMERING AF IT I UNDERVISNINGEN PÅ LANGELANDS KOMMUNESKOLER. OPTIMERING AF IT I UNDERVISNINGEN PÅ LANGELANDS KOMMUNESKOLER. Tullebølle Snøde Hou KIK-ADSL 6-8 MB KIK-ADSL 6-8 MB Rudkøbing Rudkøbing Rådhus Centralt Serverrum. Skrøbelev ByFiber 50 Mb ByFiber 50 Mb

Læs mere

Vi har fået en helt ny og ultramoderne hardwareplatform med hjælp i topklasse fra Lytzen IT

Vi har fået en helt ny og ultramoderne hardwareplatform med hjælp i topklasse fra Lytzen IT Erik Poulsen, it-konsulent hos LandboNord: Vi har fået en helt ny og ultramoderne hardwareplatform med hjælp i topklasse fra Lytzen IT Vi var kommet i den situation, at vores it-platform var ved at nå

Læs mere

IT på 1st klasse. Ring på telefon 70 22 66 75. www.1stlevel.dk. eller e-mail kontakt@1stlevel.dk

IT på 1st klasse. Ring på telefon 70 22 66 75. www.1stlevel.dk. eller e-mail kontakt@1stlevel.dk IT på 1st klasse 1stLevel er et IT firma. Det koster ikke noget at få en samtale med 1stLevel. Det er det bedste du kan gøre i dag. Ring på telefon 70 22 66 75 eller e-mail kontakt@1stlevel.dk www.1stlevel.dk

Læs mere

IT-AFDELINGEN. On-Premise Server Serviceaftale

IT-AFDELINGEN. On-Premise Server Serviceaftale IT-AFDELINGEN On-Premise Server Serviceaftale ON-PREMISE SERVER SERVICEAFTALE 24/7/365 OVERVÅGNING Sammen med It-afdelingen sikrer du dig proaktivitet og overskuelighed i driften og vedligeholdet af dine

Læs mere