DANMARKS FARMACEUTISKE UNIVERSITET J.nr.: Endeligt referat. Ph.d.-studienævnet holdt møde tirsdag den 23. maj 2006.

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "23-05-06. DANMARKS FARMACEUTISKE UNIVERSITET J.nr.: 04-004-3. Endeligt referat. Ph.d.-studienævnet holdt møde tirsdag den 23. maj 2006."

Transkript

1 DANMARKS FARMACEUTISKE UNIVERSITET J.nr.: PH.D.-STUDIENÆVNET Referent: MWJ Endeligt referat Ph.d.-studienævnet holdt møde tirsdag den 23. maj Til stede medlemmer: Flemming Steen Jørgensen (FSJ), Jens Dencker Christensen (JDC), Lona L. Christrup (LLC), Marianne L. Lind (MLL), Søren Ilsøe-Kristensen (SLK) og suppleant Marie Otto (MO). Afbud: Kennett Sprogøe (KES). Referent: Marianne W. Jørgensen (MWJ). Dagsorden: 1. Godkendelse af dagsorden 2. Godkendelse af referat af Ph.d.-studienævnsmødet den 25. april Meddelelser 4. Nyt til Kommunikationsafdelingen 5. Ph.d.-økonomi 6. Diverse personsager (LUKKET MØDE) 7. Eventuelt Marie Otto blev budt velkommen som suppleant for KES på møderne i maj og juni Referat: 1. Godkendelse af dagsorden Dagsorden blev godkendt. 2. Godkendelse af referat af Ph.d.-studienævnsmødet den 25. april 2006 Referatet blev godkendt med følgende rettelse på side 3 under 7.e. Ansøgning om godkendelse af forlængelse af orlov og ændring af indskrivning for ph.d.-studerende under DRA ved Institut for Farmaci og Analytisk Kemi (j.nr ).

2 3. Meddelelser Ad hoc behandlinger til var vedlagt mødeindkaldelsen. De gav ikke anledning til kommentarer. Side 2 DRAs svar på dispensationsansøgning (j.nr ) var vedlagt mødeindkaldelsen. DRA gav ikke dispensation fra deltagelse i kurset for ikke farmaceuter; Discovery and Development of Medicines. Indkaldelse af projektforslag til ph.d.-stipendium pr (j.nr ) var vedlagt mødeindkaldelsen. Der er indkaldt 1 stipendium inden for lægemiddelanvendelse med frist 1. juni Pressemeddelelse af 16. maj 2006 fra Forskningsstyrelsen om ansøgninger om støtte til forskeruddannelse var vedlagt mødeindkaldelsen. Derudover har der været partshøring af Forskningsstyrelsens kommentarer til ansøgningerne fra DFU: Til forskerskolen DRA, samfinansierede ph.d.-stipendier og internationale ph.d.-stipendier. Der har været fredsvalg blandt de ph.d.-studerende i Ph.d.-studienævnet. Fra 1. september 2006 til 31. august 2007 er de tre ph.d.-studerende: Bettina Nygaard Nielsen fra Institut A, Søren Ilsøe-Kristensen fra Institut B og Michael E. Pedersen fra Institut M. MWJ meddelte, at en anmodning om oprettelse af et ekstra kursus i Reference Manager på grund af en venteliste med specialestuderende og kun 1 ph.d.-studerende ikke blev imødekommet. MWJ meddelte, at visse kurser på det Sundhedsvidenskabelige Fakultet på Københavns Universitet åbenbart kun udbydes til ph.d.-studerende på fakultet og ikke til eksterne ph.d.-studerende, herunder DFUs ph.d.-studerende. Det drejer sig bl.a. om Academic Writing, kursus i forsøgsdyrskundskab. Kurserne har siden 2005 været udmeldt som ikke værende under det åbne marked for ph.d.-kurser, og ph.d.-studerende fra DFU skulle således betale fuld pris. Men nu oplyses det, at kun fakultetets ph.d.-studerende kan deltage i kurserne. Listen over kurserne kan ses her: På given foranledning meddelte MWJ at forelæsninger på betalingskurser, herunder ph.d.-kurser, ikke er offentlige. I cirkulationsmappen maj 2006 forelå: a. Farmaceuten Erhverv, nr. 8, april 2006 b. Farmaceuten, nr. 9, april 2006 c. Evaluering af ph.d.-kursus RefManager v. 10/11 d. Evaluering af ph.d.-kursus Advanced NMR-Spectroscopic Methods in Drug Research e. Evaluering af ph.d.-kursus Drug Delivery f. Artikel Advarsel mod strømlinede ph.d.er, Campus 7/2006, Aarhus Universitet,

3 g. Artikel ph.d. er: barokt krav om flere kurser, Magisterbladet nr. 7/2006, h. Høring om rapport om international evaluering af ph.d.-uddannelsen (Rektorkollegiet og universiteters høringssvar) Side 3 4. Nyt til Kommunikationsafdelingen FSJ skriver om den økonomiske situation på ph.d.-området. MWJ skriver om resultaterne af undersøgelsen om DFUs ph.d.-uddannedes erhvervsstatus. Resultaterne præsenteres først i Ph.d.-studienævnet. 5. Ph.d.-økonomi Notat fra FSJ/MWJ var vedlagt mødeindkaldelsen. Derudover blev særlig oversigt over budget 2005, 2006 og regnskab 2005 eftersendt. Af notatet fremgår hvad der er sket på ph.d.-området lige fra øgede bevillinger 2003/2004 til f.eks. kongresser og samfinansiering af ph.d.-stipendier til stramningerne i 2005/2006. FSJ gennemgik en oversigt over bevilgede studieophold til ph.d.-studerende. Beløbsstørrelsen af et enkelt studieophold er på ca kr. i gennemsnit. Af oversigten kunne ses, at der er forskel på antallet af bevilgede studieophold på indskrivningsårgangene, 2001 var f.eks. et lille år mens 2004 var stort. JDC ønskede en oversigt over, hvor meget der er skåret på Ph.d.-studienævnet de seneste år. FSJ meddelte, at MWJ, Ilse Fjalland og FSJ har haft et møde med Villy Dahl Jensen og Sven Frøkjær om Ph.d.-studienævnets økonomiske situation. På mødet blev besluttet, at Ph.d.-studienævnet skulle indkalde ønsker om støtte til eksterne kurser og studieophold i 2006 fra de ph.d.-studerende med en frist 1. juni Ph.d.-studienævnet skal herefter prioritere ansøgningerne og sende materialet til Rektor. MWJ sender endnu en reminder om, at fristen er 1. juni 2006 for ansøgninger fra de ph.d.-studerende for aktiviteter i Ph.d.-studienævnet finder studieophold meget betydningsfulde for DFUs ph.d.- studerende. Samtidig skal alle ph.d.-studerende have kurser i et omfang af mindst 30 ECTS point. Ph.d.-studienævnet bevilges et beløb på kr. om året for de ph.d.-studerende, der er ansat på DFU. De ph.d.-studerende kan ikke se midlerne, og en stor del går til afholdelse af DFUs egne ph.d.-kurser. Ph.d.-studerende, som kun har deltaget i DFUs ph.d.-kurser, synes således ikke, de har brugt nogle midler, før de har fået støtte til eksterne kurser, studieophold.

4 Budgettet til DFUs ph.d.-kurser er på 1,6 mio. kr. Der er pt. brugt 1,35 mio. kr. Dette er udelukkende beløb overført til institutterne for kursusafholdelsen i henhold til DFUs retningslinier for afholdelse af ph.d.-kurser. Måske skal der i fremtiden reguleres yderligere på dels kursusudbud (flere kurser skal måske udbydes hvert andet år) dels retningslinier for afholdelse af kurser (øge antallet af reelle (betalende) deltagere). Side 4 FSJ, MWJ og Ilse Fjalland vil forsøge at udvikle en ny model, fordeling, så ph.d.- områdets økonomi lettere kan styres. Et første skridt er udskillelse af censur. Ph.d.-studienævnet udtrykte bekymring for f.eks. at øge institutannuum hvis der ikke lægges særlige bånd på det øgede tilskud. Ph.d.-studienævnet aftalte også at mødes den 19. juni 2006 (tilføjet af MWJ kl ). Mødet 20. juni 2006 afholdes også, hvis alt ikke kan nås 19. juni. 6. Diverse personsager (LUKKET MØDE): 6.a. Ansøgning om godkendelse af ph.d.-plan for ph.d.-studerende ved Institut for Farmaci og Analytisk Kemi (j.nr ) Ansøgningen blev ikke imødekommet med den kommentar at kurset Strategies in oral drug delivery indgår under specifikt faglige kurser, hvorfor kursusplanen skal reduceres med et kursus. Sagen kan behandles ad hoc ved formanden. 6.b. Ansøgning om godkendelse af revideret ph.d.-plan for ph.d.-studerende under ErhvervsPhD-ordningen under DRA ved Institut for Medicinalkemi (j.nr ) Ansøgningen blev imødekommet. Den ph.d.-studerende gøres opmærksom på, at Ph.d.- studienævnet ikke støtter kurser godkendt i kategorien andre kurser og ikke studieophold for ph.d.-studerende under ErhvervsPhD-ordningen. 6.c. Ansøgning om godkendelse af revideret ph.d.-plan for ph.d.-studerende under DRA ved Institut for Farmaci og Analytisk Kemi (j.nr ) Ansøgningen blev imødekommet. Den ph.d.-studerende gøres dog opmærksom på, at vedkommende måske ikke tillades deltagelse i Academic Writing 2 af KU. Samtidigt godkendes den ph.d.-studerendes kursusplan inden for kommunikation, formidling og pædagogik uden deltagelse i ovenstående kursus. 6.d. Ansøgning om godkendelse af revideret ph.d.-plan samt hovedvejlederskift for ph.d.-studerende under DRA ved Institut for Medicinalkemi (j.nr ) Ansøgningen blev imødekommet, da sommerskolen kan godkendes fagligt som del af kursusplanen. Men den økonomiske godkendelse gives ikke, da dette må afvente resultatet af den samlede behandling i juni. Ændring i vejledergruppen blev godkendt. 6.e. Meddelelse om vejlederskift for ph.d.-studerende under DRA ved Institut for Farmaci og Analytisk Kemi (j.nr ) Meddelelsen blev taget til efterretning.

5 6.f. Ansøgning om godkendelse revideret ph.d.-plan samt kursusansøgning for ph.d.-studerende under DRA ved Institut for Farmaci og Analytisk Kemi (j.nr ) Ansøgningen blev imødekommet fagligt. Men den økonomiske godkendelse gives ikke, da dette må afvente resultatet af den samlede behandling i juni. Side 5 6.g. Ansøgning om godkendelse af kursus for ph.d.-studerende ved Institut for Medicinalkemi (j.nr ) Ansøgningen blev ikke imødekommet, da den ph.d.-studerende allerede har opnået et tilstrækkeligt kursusomfang. 6.h. Ansøgning om godkendelse af kursus for ph.d.-studerende ved Institut for Medicinalkemi (j.nr ) 6.i. Ansøgning om godkendelse af 2 kurser for ph.d.-studerende under DRA ved Institut for Farmaci og Analytisk Kemi (j.nr ) 6.j. Ansøgning om godkendelse af forlængelse af indskrivning over et år for ph.d.-studerende ved Institut for Farmakologi og Farmakoterapi (j.nr ) Ansøgningen blev imødekommet. 6.k. Ansøgning om udgiftsdækning i forbindelse med kursus i udlandet for ph.d.-studerende ved Institut for Medicinalkemi (j.nr ) 6.l. Ansøgning om udgiftsdækning i forbindelse med studieophold i USA for ph.d.-studerende under DRA ved Institut for Medicinalkemi (j.nr ) Ph.d.-studienævnet viser dog stor forståelse for den ph.d.-studerendes situation og vil prioritere ansøgningen højt. 6.m. Ansøgning om udgiftsdækning i forbindelse med studieophold i USA for ph.d.-studerende under DRA ved Institut for Medicinalkemi (j.nr ) 7. Eventuelt Der er kommet en forespørgsel om muligheden for indskrivning af en dygtig kandidat fra University of Beograd. DFU optager ikke længere privatister, og personen modtager

6 åbenbart kun et lille stipendium. Der mangler således både midler til leveomkostninger i Danmark og uddannelsestilskud (annuum, kurser, studieophold mm.). Side 6 Flemming Steen Jørgensen Formand Marianne W. Jørgensen Sekretær Dette referat er udsendt pr. 29. maj 2006

28-03-06. DANMARKS FARMACEUTISKE UNIVERSITET J.nr.: 04-004-3. Endeligt referat. Ph.d.-studienævnet holdt møde tirsdag den 28. marts 2006.

28-03-06. DANMARKS FARMACEUTISKE UNIVERSITET J.nr.: 04-004-3. Endeligt referat. Ph.d.-studienævnet holdt møde tirsdag den 28. marts 2006. DANMARKS FARMACEUTISKE UNIVERSITET J.nr.: 04-004-3 PH.D.-STUDIENÆVNET Referent: MWJ Endeligt referat Ph.d.-studienævnet holdt møde tirsdag den 28. marts 2006. Til stede medlemmer: Flemming Steen Jørgensen

Læs mere

DET FARMACEUTISKE FAKULTET J.nr.: 04-004-3. Ph.d.-studienævnet holdt møde mandag den 17. september 2007.

DET FARMACEUTISKE FAKULTET J.nr.: 04-004-3. Ph.d.-studienævnet holdt møde mandag den 17. september 2007. DET FARMACEUTISKE FAKULTET KØBENHAVNS UNIVERSITET DET FARMACEUTISKE FAKULTET J.nr.: 04-004-3 PH.D.-STUDIENÆVNET Referent: MWJ Endeligt referat Ph.d.-studienævnet holdt møde mandag den 17. september 2007.

Læs mere

DANMARKS FARMACEUTISKE UNIVERSITET J.nr.: Endeligt referat. Ph.d.-studienævnet holdt møde torsdag den 17. november 2005.

DANMARKS FARMACEUTISKE UNIVERSITET J.nr.: Endeligt referat. Ph.d.-studienævnet holdt møde torsdag den 17. november 2005. DANMARKS FARMACEUTISKE UNIVERSITET J.nr.: 04-004-3 PH.D.-STUDIENÆVNET Referent: MWJ Endeligt referat Ph.d.-studienævnet holdt møde torsdag den 17. november 2005. Til stede medlemmer: Flemming Steen Jørgensen

Læs mere

DANMARKS FARMACEUTISKE UNIVERSITET J.nr.: Endeligt referat. Ph.d.-studienævnet holdt møde tirsdag den 24. januar 2006.

DANMARKS FARMACEUTISKE UNIVERSITET J.nr.: Endeligt referat. Ph.d.-studienævnet holdt møde tirsdag den 24. januar 2006. DANMARKS FARMACEUTISKE UNIVERSITET J.nr.: 04-004-3 PH.D.-STUDIENÆVNET Referent: MWJ Endeligt referat Ph.d.-studienævnet holdt møde tirsdag den 24. januar 2006. Til stede medlemmer: Flemming Steen Jørgensen

Læs mere

DANMARKS FARMACEUTISKE UNIVERSITET J.nr.: Endeligt referat. Ph.d.-studienævnet holdt møde mandag den 28. august 2006.

DANMARKS FARMACEUTISKE UNIVERSITET J.nr.: Endeligt referat. Ph.d.-studienævnet holdt møde mandag den 28. august 2006. DANMARKS FARMACEUTISKE UNIVERSITET J.nr.: 04-004-3 PH.D.-STUDIENÆVNET Referent: PS Endeligt referat Ph.d.-studienævnet holdt møde mandag den 28. august 2006. Til stede medlemmer mandag den 28. august 2006:

Læs mere

DET FARMACEUTISKE FAKULTET J.nr.: 017-0007/10-0900. Ph.d.-udvalget holdt møde tirsdag den 22. februar 2011 og mandag den 28. februar 2011.

DET FARMACEUTISKE FAKULTET J.nr.: 017-0007/10-0900. Ph.d.-udvalget holdt møde tirsdag den 22. februar 2011 og mandag den 28. februar 2011. DET FARMACEUTISKE FAKULTET KØBENHAVNS UNIVERSITET DET FARMACEUTISKE FAKULTET J.nr.: 017-0007/10-0900 PH.D.-UDVALGET Referent: MWJ Endeligt referat Ph.d.-udvalget holdt møde tirsdag den 22. februar 2011

Læs mere

DET FARMACEUTISKE FAKULTET J.nr.:

DET FARMACEUTISKE FAKULTET J.nr.: DET FARMACEUTISKE FAKULTET KØBENHAVNS UNIVERSITET DET FARMACEUTISKE FAKULTET J.nr.: 04-004-3 PH.D.-STUDIENÆVNET Referent: MWJ Endeligt referat Ph.d.-studienævnet holdt møde tirsdag den 20. marts 2007.

Læs mere

DET FARMACEUTISKE FAKULTET J.nr.: 017-0007/10-0900

DET FARMACEUTISKE FAKULTET J.nr.: 017-0007/10-0900 DET FARMACEUTISKE FAKULTET KØBENHAVNS UNIVERSITET DET FARMACEUTISKE FAKULTET J.nr.: 017-0007/10-0900 PH.D.-UDVALGET Referent: MWJ Endeligt referat Ph.d.-udvalget holdt møde onsdag den 27. oktober 2010.

Læs mere

DET FARMACEUTISKE FAKULTET J.nr.:

DET FARMACEUTISKE FAKULTET J.nr.: DET FARMACEUTISKE FAKULTET KØBENHAVNS UNIVERSITET DET FARMACEUTISKE FAKULTET J.nr.: 04-004-3 PH.D.-STUDIENÆVNET Referent: MWJ Endeligt referat Ph.d.-studienævnet holdt møde torsdag den 23. august 2007.

Læs mere

DET FARMACEUTISKE FAKULTET J.nr.:

DET FARMACEUTISKE FAKULTET J.nr.: DET FARMACEUTISKE FAKULTET KØBENHAVNS UNIVERSITET DET FARMACEUTISKE FAKULTET J.nr.: 04-004-3 PH.D.-STUDIENÆVNET Referent: MWJ Endeligt referat Ph.d.-studienævnet holdt møde tirsdag den 27. november 2007.

Læs mere

DET FARMACEUTISKE FAKULTET J.nr.:

DET FARMACEUTISKE FAKULTET J.nr.: DET FARMACEUTISKE FAKULTET KØBENHAVNS UNIVERSITET DET FARMACEUTISKE FAKULTET J.nr.: 04-004-3 PH.D.-UDVALGET Referent: MWJ/PIA Endeligt referat Ph.d.-udvalget holdt møde onsdag den 18. februar 2009. Til

Læs mere

Ph.d.-udvalget (tidl. FARMA) Møde afholdt: Mandag den 23. april 2012. Marianne W. Jørgensen (MWJ)

Ph.d.-udvalget (tidl. FARMA) Møde afholdt: Mandag den 23. april 2012. Marianne W. Jørgensen (MWJ) D E T S U N D H E D S V I D E N S K A B E L I G E F A K U L T E T K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET M Ø D E R E F E R A T ( E N D E L I G T ) 25. APRIL 2012 Forum: Ph.d.-udvalget (tidl. FARMA) PH.D.-ADMINISTRATIONEN

Læs mere

DET FARMACEUTISKE FAKULTET J.nr.:

DET FARMACEUTISKE FAKULTET J.nr.: DET FARMACEUTISKE FAKULTET KØBENHAVNS UNIVERSITET DET FARMACEUTISKE FAKULTET J.nr.: 04-004-3 PH.D.-UDVALGET Referent: MWJ Endeligt referat Ph.d.-udvalget holdt møde onsdag den 17. september 2008. Til stede:

Læs mere

DET FARMACEUTISKE FAKULTET J.nr.:

DET FARMACEUTISKE FAKULTET J.nr.: DET FARMACEUTISKE FAKULTET KØBENHAVNS UNIVERSITET DET FARMACEUTISKE FAKULTET J.nr.: 04-004-3 PH.D.-STUDIENÆVNET Referent: MWJ Endeligt referat Ph.d.-studienævnet holdt møde tirsdag den 23. oktober 2007.

Læs mere

DET FARMACEUTISKE FAKULTET J.nr.: /

DET FARMACEUTISKE FAKULTET J.nr.: / DET FARMACEUTISKE FAKULTET KØBENHAVNS UNIVERSITET DET FARMACEUTISKE FAKULTET J.nr.: 017-0007/10-0900 PH.D.-UDVALGET Referent: MWJ Endeligt referat Ph.d.-udvalget holdt møde onsdag den 19. maj 2010. Til

Læs mere

Til stede: Flemming Steen Jørgensen (FSJ), Lona L. Christrup (LLC), Darshana Durup (DD), Laura Friis Eghorn (LFE) og suppleant Linda Zachariassen

Til stede: Flemming Steen Jørgensen (FSJ), Lona L. Christrup (LLC), Darshana Durup (DD), Laura Friis Eghorn (LFE) og suppleant Linda Zachariassen DET FARMACEUTISKE FAKULTET KØBENHAVNS UNIVERSITET MØDEREFERAT( ENDELIGT) 23. JUNI 2011 Forum: Ph.d.-udvalget PH.D.-ADMINISTRATIONEN Møde afholdt: Tirsdag den 21. juni 2011 Sted: Referent: Mødesal A Marianne

Læs mere

DET FARMACEUTISKE FAKULTET J.nr.: /

DET FARMACEUTISKE FAKULTET J.nr.: / DET FARMACEUTISKE FAKULTET KØBENHAVNS UNIVERSITET DET FARMACEUTISKE FAKULTET J.nr.: 017-0007/10-0900 PH.D.-UDVALGET Referent: MWJ Endeligt referat Ph.d.-udvalget holdt møde onsdag den 29. september 2010.

Læs mere

DET FARMACEUTISKE FAKULTET J.nr.:

DET FARMACEUTISKE FAKULTET J.nr.: DET FARMACEUTISKE FAKULTET KØBENHAVNS UNIVERSITET DET FARMACEUTISKE FAKULTET J.nr.: 04-004-3 PH.D.-UDVALGET Referent: MWJ Endeligt referat Ph.d.-udvalget holdt møde onsdag den 18. juni 2008. Til stede:

Læs mere

Ph.d.-udvalget (tidl. FARMA) Møde afholdt: Tirsdag den 18. september Marianne W. Jørgensen (MWJ)

Ph.d.-udvalget (tidl. FARMA) Møde afholdt: Tirsdag den 18. september Marianne W. Jørgensen (MWJ) D E T S U N D H E D S V I D E N S K A B E L I G E F A K U L T E T K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET M Ø D E R E F E R A T ( E N D E L I G T ) 24. SEPTEMBER 2012 Forum: Ph.d.-udvalget (tidl. FARMA)

Læs mere

DET FARMACEUTISKE FAKULTET J.nr.: /

DET FARMACEUTISKE FAKULTET J.nr.: / DET FARMACEUTISKE FAKULTET KØBENHAVNS UNIVERSITET DET FARMACEUTISKE FAKULTET J.nr.: 017-0007/10-0900 PH.D.-UDVALGET Referent: MWJ Endeligt referat Ph.d.-udvalget holdt møde onsdag den 15. december 2010.

Læs mere

Ph.d.-udvalget (tidl. FARMA) Møde afholdt: Fredag den 22. juni Marianne W. Jørgensen (MWJ)

Ph.d.-udvalget (tidl. FARMA) Møde afholdt: Fredag den 22. juni Marianne W. Jørgensen (MWJ) D E T S U N D H E D S V I D E N S K A B E L I G E F A K U L T E T K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET M Ø D E R E F E R A T ( E N D E L I G T ) 25. JUNI 2012 Forum: Ph.d.-udvalget (tidl. FARMA) PH.D.-ADMINISTRATIONEN

Læs mere

Indberetning af halvårsrapport

Indberetning af halvårsrapport Indberetning af halvårsrapport Ph.d.-studerendes navn: Cpr. Nr.: Fagområde: Institut: Indberetning nr.: for perioden fra dato: til dato: Ph.d.-uddannelsen forventes afsluttet den: Bevillingshaver: (hvis

Læs mere

Ph.d.-udvalget (tidl. FARMA) Møde afholdt: Fredag 24. februar Marianne W. Jørgensen (MWJ)

Ph.d.-udvalget (tidl. FARMA) Møde afholdt: Fredag 24. februar Marianne W. Jørgensen (MWJ) D E T S U N D H E D S V I D E N S K A B E L I G E F A K U L T E T K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET M Ø D E R E F E R A T ( E N D E L I G T ) 28. FEBRUAR 2012 Forum: Ph.d.-udvalget (tidl. FARMA)

Læs mere

Hvad sker der med ph.d. erne fra FARMA?

Hvad sker der med ph.d. erne fra FARMA? Hvad sker der med ph.d. erne fra FARMA? Flemming Steen Jørgensen, Ph.d.-skoleleder og og Marianne W. Jørgensen, Ph.d.-administrationen, Det Farmaceutiske Fakultet, Københavns Universitet 82% af de ph.d.-uddannede

Læs mere

Ph.d.-udvalget (tidl. FARMA) Møde afholdt: Fredag den 13. juli Marianne W. Jørgensen (MWJ)

Ph.d.-udvalget (tidl. FARMA) Møde afholdt: Fredag den 13. juli Marianne W. Jørgensen (MWJ) D E T S U N D H E D S V I D E N S K A B E L I G E F A K U L T E T K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET M Ø D E R E F E R A T ( E N D E L I G T ) 19. JULI 2012 Forum: Ph.d.-udvalget (tidl. FARMA) PH.D.-ADMINISTRATIONEN

Læs mere

Vedtægter. for forskerskolen. Danish Cardiovascular Research Academy. (DaCRA) ved. Københavns Universitet. Det Sundhedsvidenskabelige Fakultet

Vedtægter. for forskerskolen. Danish Cardiovascular Research Academy. (DaCRA) ved. Københavns Universitet. Det Sundhedsvidenskabelige Fakultet Vedtægter for forskerskolen Danish Cardiovascular Research Academy (DaCRA) ved Københavns Universitet Det Sundhedsvidenskabelige Fakultet Med deltagelse af De Sundhedsvidenskabelige Fakulteter ved Aarhus

Læs mere

Studienævnet for de farmaceutiske masteruddannelser

Studienævnet for de farmaceutiske masteruddannelser D E T S U N D H E D S V I D E N S K A B E L I G E F A K U L T E T K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T E T Studienævnet for de farmaceutiske masteruddannelser: Harald S. Hansen, Janine M. Traulsen, Lene

Læs mere

Referat af møde i MKL-studienævnet. Fredag 8. april 2005. Institut for Samfundsfarmaci, DFU FORELØBIGT REFERAT

Referat af møde i MKL-studienævnet. Fredag 8. april 2005. Institut for Samfundsfarmaci, DFU FORELØBIGT REFERAT FORELØBIGT REFERAT Referat af møde i MKL-studienævnet Fredag 8. april 2005 Institut for Samfundsfarmaci, DFU Til stede: Ellen Westh Sørensen EWS, Helene Jørgensen HJ, Janine Morgall Traulsen JMT, Mette

Læs mere

Referat fra generalforsamling i Midt- og Vestjylland Politis Sprogforening 2016.

Referat fra generalforsamling i Midt- og Vestjylland Politis Sprogforening 2016. Referat fra generalforsamling i Midt- og Vestjylland Politis Sprogforening 2016. Midt- og Vestjylland Politis Sprogforening afholdt den 10. marts 2016 kl. 15.00 generalforsamling på Politigården i Skive.

Læs mere

Fakultetsledelsen FARMA. Forslag til oprettelse og organisering af en ph.d.-skole på FARMA

Fakultetsledelsen FARMA. Forslag til oprettelse og organisering af en ph.d.-skole på FARMA DET FARMACEUTISKE FAKULTET KØBENHAVNS UNIVERSITET Fakultetsledelsen FARMA Forslag til oprettelse og organisering af en ph.d.-skole på FARMA 20. SEPTEMBER 2007 Baggrund: Den nye Universitetslov, som træder

Læs mere

Indstilling. Til Århus Byråd Via Magistraten. Magistratens 4. Afdeling. Den 22. november 2005. Århus Kommune

Indstilling. Til Århus Byråd Via Magistraten. Magistratens 4. Afdeling. Den 22. november 2005. Århus Kommune Indstilling Til Århus Byråd Via Magistraten Magistratens 4. Afdeling Den 22. november 2005. Århus Kommune Skoler og Kultur Magistratens 4. Afdeling De fremtidige organisationsforhold for Mediehuset Århus.

Læs mere

Naturstofkemi/medicinalkemi/organisk (prioriteret) (prioriteret)

Naturstofkemi/medicinalkemi/organisk (prioriteret) (prioriteret) Til Akademisk Råd 7. november 2006 J.nr. 06-615-4 Ref. MWJ Vedrørende forslag til stipendieområder i forbindelse med opslag af ph.d.- stipendier pr. 1. april og 1. oktober 2007 Nedenstående forslag til

Læs mere

Kompetencer i centrum

Kompetencer i centrum Kompetencer i centrum Virksomheds- 0g kompetencecenteret HK Hovedstaden tilbyder professionel hjælp, når du skal styrke dine kompetencer og komme videre i dit arbejdsliv. / / / Er du på jagt efter et nyt

Læs mere

Fælles Pipeline i Viborg Kommune

Fælles Pipeline i Viborg Kommune Referat fra bestyrelsesmøde i FOA Teknik og Servicesektoren Viborg. Mødet afholdt torsdag den 27-8-15. Deltagere: Henning Nygaard, Lars Christensen, Carsten Pedersen, Michael Magnussen. Afbud: John Christiansen,

Læs mere

Tilstede: Afbud: Uden afbud Dagsorden

Tilstede: Afbud: Uden afbud Dagsorden Referat fra studienævnsmødet den 21. November 2011 Tilstede: Henrik Fladkjær, Mads Abrahamsen, Joa Rosholm Mark, Tobias Gotfredsen, Erling Jensen og John Kuada, Afbud: Uden afbud: Dagsorden 1. Godkendelse

Læs mere

US AARH. Generelle oplysninger. Studie på Aarhus Universitet: Kunsthistorie. Navn på universitet i udlandet: University of Leicester.

US AARH. Generelle oplysninger. Studie på Aarhus Universitet: Kunsthistorie. Navn på universitet i udlandet: University of Leicester. US AARH Generelle oplysninger Studie på Aarhus Universitet: Kunsthistorie Navn på universitet i udlandet: University of Leicester Land: England Periode: Fra:1. feb Til:1. juni Udvekslingsprogram: Erasmus

Læs mere

Regler/retningslinjer for logen

Regler/retningslinjer for logen Regler/retningslinjer for logen Generelt - 1 1.1 Hvad der sker og bliver sagt i logen, bliver i logen. 1.2 Forslag til ændringer i regler/retningslinjer sendes løbende til præsidenten, som derefter har

Læs mere

Faglig rammebeskrivelse for kandidatuddannelsen i fysik

Faglig rammebeskrivelse for kandidatuddannelsen i fysik Faglig rammebeskrivelse for kandidatuddannelsen i fysik Nærværende rammebeskrivelse er et fagbilag, knyttet til Studieordning for kandidatuddannelsen i fysik. Denne kan ses på Det Naturvidenskabelige Fakultets

Læs mere

Referat af møde i Det psykologiske Studienævn torsdag den 17. marts 2005, kl. 09.15 i mødelokale 424, bygning 1481

Referat af møde i Det psykologiske Studienævn torsdag den 17. marts 2005, kl. 09.15 i mødelokale 424, bygning 1481 DET PSYKOLOGISKE STUDIENÆVN, AARHUS UNIVERSITET Referat af møde i Det psykologiske Studienævn torsdag den 17. marts 2005, kl. 09.15 i mødelokale 424, bygning 1481 Til stede: I. Preben Bertelsen, Henrik

Læs mere

DANSK SELSKAB FOR ALLERGOLOGI

DANSK SELSKAB FOR ALLERGOLOGI DANSK SELSKAB FOR ALLERGOLOGI VEDTÆGTER Tidligere Dansk Selskab for Allergiforskning stiftet 12. januar 1946, ændret til Dansk Selskab for Allergologi og Immunologi 12. maj 1966, ændret til Dansk Selskab

Læs mere

Hvorfor har du valgt at læse en periode i udlandet? Primært for at forbedre mine tyskkundskaber, men også for at opleve noget nyt.

Hvorfor har du valgt at læse en periode i udlandet? Primært for at forbedre mine tyskkundskaber, men også for at opleve noget nyt. US AARH Generelle oplysninger Studie på Aarhus Universitet: Nordisk (9. semester) med sidefag i tysk Navn på universitet i udlandet: Universität Bremen Land: Tyskland Periode: Fra:1/10-2012 Til:1/3-2013

Læs mere

Bestyrelsesmøde tirsdag den 10. maj 2016 kl. 17.00. Deltagere: Næstformand Bendt E. Nielsen

Bestyrelsesmøde tirsdag den 10. maj 2016 kl. 17.00. Deltagere: Næstformand Bendt E. Nielsen 16.05 1 Bestyrelsesmøde tirsdag den 10. maj 2016 kl. 17.00 Deltagere: Formand Dan Christensen Næstformand Bendt E. Nielsen Sekretær Peter Kragballe Bestyrelsesmedlem Tom Sørensen Karin Jørgensen Bettina

Læs mere

US AARH. Generelle oplysninger. Studie på Aarhus Universitet: Statskundskab. Navn på universitet i udlandet: Warszawa Universitet.

US AARH. Generelle oplysninger. Studie på Aarhus Universitet: Statskundskab. Navn på universitet i udlandet: Warszawa Universitet. US AARH Generelle oplysninger Studie på Aarhus Universitet: Statskundskab Navn på universitet i udlandet: Warszawa Universitet Land: Polen Periode: Fra: 17.02 2014 Til: 30.06 2014 Udvekslingsprogram: Erasmus

Læs mere

Ankestyrelsens principafgørelse 13-16 om hjemmehjælp - kvalitetsstandard - indkøbsordning - rehabiliteringsforløb

Ankestyrelsens principafgørelse 13-16 om hjemmehjælp - kvalitetsstandard - indkøbsordning - rehabiliteringsforløb KEN nr 9338 af 14/04/2016 (Gældende) Udskriftsdato: 2. juni 2016 Ministerium: Social- og Indenrigsministeriet Journalnummer: 2015-2121-51397 Senere ændringer til afgørelsen Ingen Ankestyrelsens principafgørelse

Læs mere

US AARH. Generelle oplysninger. Studie på Aarhus Universitet: Engelsk. Navn på universitet i udlandet: University of Gloucestershire.

US AARH. Generelle oplysninger. Studie på Aarhus Universitet: Engelsk. Navn på universitet i udlandet: University of Gloucestershire. US AARH Generelle oplysninger Studie på Aarhus Universitet: Engelsk Navn på universitet i udlandet: University of Gloucestershire Land: England Periode: Fra: Til: Udvekslingsprogram: English Literature

Læs mere

Egebjerg Kommune. Børne- og kulturudvalget 2004. Referat

Egebjerg Kommune. Børne- og kulturudvalget 2004. Referat Egebjerg Kommune Børne- og kulturudvalget 2004 Referat Dato: Den 30-marts-2004 Starttidspunkt for møde: Kl. 15.00 Sluttidspunkt for møde: Kl. 19.00 Mødested: Mødelokale 2 Udsendelsesdato: Afbud fra: Fraværende:

Læs mere

Revideret indstilling om forslag til modeller for ændring af Københavns Kommunes revisionsordning, herunder Intern Revision og Revisionsudvalget.

Revideret indstilling om forslag til modeller for ændring af Københavns Kommunes revisionsordning, herunder Intern Revision og Revisionsudvalget. KØBENHAVNS KOMMUNE Økonomiforvaltningen Center for Økonomi Bilag 10. UDKAST TIL HØRING I REVISIONSUDVALGET Revideret indstilling om forslag til modeller for ændring af Københavns Kommunes revisionsordning,

Læs mere

Studentersamfundet. Uddannelsespolitisk Forum. - For alle studerende. Den 3. December kl. 17.00, Wünderbar, Fibigerstræde 15.

Studentersamfundet. Uddannelsespolitisk Forum. - For alle studerende. Den 3. December kl. 17.00, Wünderbar, Fibigerstræde 15. Uddannelsespolitisk Forum Den 3. December kl. 17.00, Wünderbar,. V/ Ordfører for Studentersamfundet Erik Lander Jensen Dagsorden: 1. Formelt (B) [5 min] 2. Valg evaluering (OD) [15 min] 3. Oprettelse af

Læs mere

Evaluering af mentorordningen 1. april 2009-31. marts 2010

Evaluering af mentorordningen 1. april 2009-31. marts 2010 Evaluering af mentorordningen 1. april 2009-31. marts 2010 Faaborg-Midtfyn Kommune Pleje og Omsorg Måske kan jeg hjælpe dig En mentor er én, du kan snakke med om alt muligt. Jeg er ansat i Pleje og Omsorg

Læs mere

faglig INfORmAtION 2011/2012 bacheloruddannelsen I molekylær medicin science.au.dk

faglig INfORmAtION 2011/2012 bacheloruddannelsen I molekylær medicin science.au.dk faglig INfORmAtION 2011/2012 bacheloruddannelsen I molekylær medicin science.au.dk 2 BACHELORUDDANNELSEN I molekylær medicin molekylær medicin I denne folder kan du læse mere om bacheloruddannelsen i molekylær

Læs mere

Merudgifter og mindreindtægter anføres uden fortegn. Mindreudgifter og merindtægter anføres med negativt fortegn. Alle beløb er vist i 1.000 kr.

Merudgifter og mindreindtægter anføres uden fortegn. Mindreudgifter og merindtægter anføres med negativt fortegn. Alle beløb er vist i 1.000 kr. for Ruderdal Kommune af lov- og cirkulæreprogrammet på Socialog Sundhedsudvalgets område. Ældreområdet, Borgerservice samt Psykiatri og Handicap har i samarbejde med Økonomi vurderet det lov- og cirkulæreprogram,

Læs mere

Beslutningsprotokollat - Stiftsrådet i Københavns stift

Beslutningsprotokollat - Stiftsrådet i Københavns stift Beslutningsreferat fra møde i Stiftsrådet Onsdag den 25. maj 2011 kl. 16.30 20.00 i Helligåndshuset, Valkendorfsgade 23, 1151 København K. For mødet er fastsat følgende dagsorden: 1. Godkendelse af dagsorden.

Læs mere

Rigsrevisionen hvad er det? Rigsrevisionen. Landgreven 4 Postboks 9009 1022 København K. Tlf. 33 92 84 00 Fax 33 11 04 15

Rigsrevisionen hvad er det? Rigsrevisionen. Landgreven 4 Postboks 9009 1022 København K. Tlf. 33 92 84 00 Fax 33 11 04 15 Rigsrevisionen Landgreven 4 Postboks 9009 1022 København K Tlf. 33 92 84 00 Fax 33 11 04 15 www.rigsrevisionen.dk rr@rigsrevisionen.dk Rigsrevisionen hvad er det? rigsrevisionen Rigsrevisionen hvad er

Læs mere

- 683 - Referat af Bestyrelsesmøde i Arbejdernes Andels-Boligforening. tirsdag d. 10. maj 2016 på kontoret, Skansen 8 kl. 18:00.

- 683 - Referat af Bestyrelsesmøde i Arbejdernes Andels-Boligforening. tirsdag d. 10. maj 2016 på kontoret, Skansen 8 kl. 18:00. - 683 - Referat af Bestyrelsesmøde i Arbejdernes Andels-Boligforening tirsdag d. 10. maj 2016 på kontoret, Skansen 8 kl. 18:00. Indkaldt er : bestyrelse, suppleant samt forretningsføreren. Fraværende efter

Læs mere

Vedtægter Epstein Bar

Vedtægter Epstein Bar Vedtægter Epstein Bar 1 Navn og hjemsted. Foreningens navn er Epstein Bar. 2 Formål Foreningens hjemsted er det Sundhedsvidenskabelige Fakultet på Syddansk Universitet, Odense Kommune. Foreningens formål

Læs mere

Stk. 5 FIRST er åbent for optagelse af nye universitets - eller virksomhedsmedlemmer jf. 3 stk. 4.a.

Stk. 5 FIRST er åbent for optagelse af nye universitets - eller virksomhedsmedlemmer jf. 3 stk. 4.a. Vedtægter for FIRST 1 Oprettelse, navn og placering Stk.1 FIRST oprettes 1. januar 2003 som en forskerskole, der forbinder unive r- siteter og virksomheder. Parterne betegnes som FIRST universitetsmedlemmer

Læs mere

ENDELIGT GODKENDT OFFENTLIGT REFERAT STUDIENÆVNET FOR DANSK, ENGELSK OG DESIGN, KOLDING

ENDELIGT GODKENDT OFFENTLIGT REFERAT STUDIENÆVNET FOR DANSK, ENGELSK OG DESIGN, KOLDING ENDELIGT GODKENDT OFFENTLIGT REFERAT STUDIENÆVNET FOR DANSK, ENGELSK OG DESIGN, KOLDING Mødenr.: 10-2012 Dato: 14. november 2012 Sted: Kolding, lokale K 2.51 Mødet påbegyndt kl.: 09.30 Mødet afsluttet

Læs mere

REFERAT SOCIALUDVALGET

REFERAT SOCIALUDVALGET REFERAT SOCIALUDVALGET den 19.02.2013 i Borgmesterens Mødelokale SAGSOVERSIGT 1 Godkendelse af dagsorden... 3 2 Frivilligt socialt arbejde. Ansøgning fra Røde Kors Bramming om 18 støtte... 4 3 Orientering

Læs mere

faglig INfORmAtION 2011/2012 bacheloruddannelsen I medicinalkemi science.au.dk

faglig INfORmAtION 2011/2012 bacheloruddannelsen I medicinalkemi science.au.dk faglig INfORmAtION 2011/2012 bacheloruddannelsen I medicinalkemi science.au.dk 2 BACHELORUDDANNELSEN I medicinalkemi medicinalkemi I denne folder kan du læse mere om bacheloruddannelsen i medicinalkemi.

Læs mere

US AARH. Generelle oplysninger. Studie på Aarhus Universitet: Uddannelsesvidenskab. Navn på universitet i udlandet: Universidad de Deusto

US AARH. Generelle oplysninger. Studie på Aarhus Universitet: Uddannelsesvidenskab. Navn på universitet i udlandet: Universidad de Deusto US AARH Generelle oplysninger Studie på Aarhus Universitet: Uddannelsesvidenskab Navn på universitet i udlandet: Universidad de Deusto Land: Spanien Periode: Fra:19.08.2013 Til:09.01.2014 Udvekslingsprogram:

Læs mere

Retningslinjer Ph.d.-studerendes lønnede institutarbejde (de 840 timer)

Retningslinjer Ph.d.-studerendes lønnede institutarbejde (de 840 timer) Retningslinjer Ph.d.-studerendes lønnede institutarbejde (de 840 timer) Indholdsfortegnelse 1. Regelgrundlag... 1 1.1. 5+3... 1 1.2. 4+4 del A... 1 2. Kompetencen til at indgå aftaler om institutarbejde

Læs mere

Vesthimmerlands Kommune REFERAT FRA BESKÆFTIGELSESUDVALGETS MØDE DEN 3. MAJ 2007 KL. 15.30 PÅ ADMINISTRATIONSBYGNINGEN PÅ VESTRE BOULEVARD 7

Vesthimmerlands Kommune REFERAT FRA BESKÆFTIGELSESUDVALGETS MØDE DEN 3. MAJ 2007 KL. 15.30 PÅ ADMINISTRATIONSBYGNINGEN PÅ VESTRE BOULEVARD 7 Vesthimmerlands Kommune REFERAT FRA BESKÆFTIGELSESUDVALGETS MØDE DEN 3. MAJ 2007 KL. 15.30 PÅ ADMINISTRATIONSBYGNINGEN PÅ VESTRE BOULEVARD 7 Indholdsfortegnelse 50 Grundtilskud til Vesthimmerlands Daghøjskole

Læs mere

Referat. til Kultur & Fritidsudvalg

Referat. til Kultur & Fritidsudvalg Referat til Kultur & Fritidsudvalg Mødedato: Tirsdag den 14. januar 2014 Mødetidspunkt: 15:00-17:00 Mødested: Deltagere: Afbud: Borgmesterens mødelokale Jakob Lose, Annemette Knudsen Andersen, Tommy Noer,

Læs mere

Referat fra møde i Midtfyns Gymnasiums bestyrelse Torsdag den 10. december 2009

Referat fra møde i Midtfyns Gymnasiums bestyrelse Torsdag den 10. december 2009 Referat fra møde i Midtfyns Gymnasiums bestyrelse Torsdag den 10. december 2009 Medlemmer af bestyrelsen: Svend Aage Koch-Christensen Fhv. adm. direktør Formand. Udpeget af DI Fyn Herdis Hanghøi Socialudvalgsformand

Læs mere

VEDTÆGTER FOR Post Teknisk Fællesklub under 3F København

VEDTÆGTER FOR Post Teknisk Fællesklub under 3F København VEDTÆGTER FOR Post Teknisk Fællesklub under 3F København 1 Fællesklubbens navn: 1.1 Post Teknisk Fællesklub (PTF) 2 Fællesklubbens tilhørsforhold: 2.1 Fællesklubben er en del af 3F København 3 Fællesklubbens

Læs mere

Samarbejdsaftale mellem Professionshøjskolen University College Nordjylland og Aalborg Universitet

Samarbejdsaftale mellem Professionshøjskolen University College Nordjylland og Aalborg Universitet November 2008 Samarbejdsaftale mellem Professionshøjskolen University College Nordjylland og Aalborg Universitet Denne aftale er indgået for en 5-årig periode fra 1. oktober 2008 til 30. september 2013.

Læs mere

Referat af mødet i studienævnet for Den Sundhedsfaglige Kandidatuddannelse. Onsdag den 30. september 2015, kl. 14.00-16.00

Referat af mødet i studienævnet for Den Sundhedsfaglige Kandidatuddannelse. Onsdag den 30. september 2015, kl. 14.00-16.00 Referat af mødet i studienævnet for Den Sundhedsfaglige Kandidatuddannelse Onsdag den 30. september 2015, kl. 14.00-16.00 i Winsløwparken 19, 3. sal mødelokale 4.02 Tilstede: Christine Dalgård (CD), Lene

Læs mere

US AARH. Generelle oplysninger. Studie på Aarhus Universitet: Jura. Navn på universitet i udlandet: University of Leicester.

US AARH. Generelle oplysninger. Studie på Aarhus Universitet: Jura. Navn på universitet i udlandet: University of Leicester. US AARH Generelle oplysninger Studie på Aarhus Universitet: Jura Navn på universitet i udlandet: University of Leicester Land: England Periode: Fra: 26. september 2011 Til: 25. januar 2012 Udvekslingsprogram:

Læs mere

Spørgsmål og svar om håndtering af udenlandsk udbytteskat marts 2016

Spørgsmål og svar om håndtering af udenlandsk udbytteskat marts 2016 Indhold AFTALENS FORMÅL... 2 Hvilken service omfatter aftalen?... 2 Hvad betyder skattereduktion, kildereduktion og tilbagesøgning?... 2 AFTALENS INDHOLD OG OPBYGNING... 3 Hvilke depoter er omfattet af

Læs mere

Forum: Aftagerpanelet ved School of Pharmaceutical Sciences, SUND, KU

Forum: Aftagerpanelet ved School of Pharmaceutical Sciences, SUND, KU D E T S U N D H E D S V I D E N S K A B E L I G E F A K U L T E T ( S C H O O L O F P H A R M A C E U T I C A L S C I E N C E S - A F T A G E R P A N E L ) K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET M Ø

Læs mere

Samarbejdsudvalget ved INSS. Forum. Møde afholdt: 12. juni 2012, kl. 13-15. 22.2.56 Rasmus Rask. Sted: Tine M. Svensson. Referent:

Samarbejdsudvalget ved INSS. Forum. Møde afholdt: 12. juni 2012, kl. 13-15. 22.2.56 Rasmus Rask. Sted: Tine M. Svensson. Referent: I N S T I T U T F O R N O R D I S K E S T U D I E R O G S P R O G V I D E N S K A B K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET M Ø D E R E F E R A T 28. JUNI 2012 Forum Samarbejdsudvalget ved INSS INSTITUT

Læs mere

21-10-2015. Sagsnr. 2015-0048014

21-10-2015. Sagsnr. 2015-0048014 KØBENHAVNS KOMMUNE Teknik- og Miljøforvaltningen Sundheds- og Omsorgsforvaltningen NOTAT 21-10-2015 Bilag til rammeaftale mellem Københavns Kommune og BL s 1. kreds for fremtidig anvendelse af ældreboliger,

Læs mere

University College Sjælland (UCSJ) Slagelsevej 7 4180 Sorø

University College Sjælland (UCSJ) Slagelsevej 7 4180 Sorø Februar 2013 Rammeaftale for samarbejdet mellem Syddansk Universitet (SDU) Campusvej 55 5230 Odense M og University College Sjælland (UCSJ) Slagelsevej 7 4180 Sorø 1. Præambel Denne rammeaftale har til

Læs mere

Frivillighedspolitik. Politik for det frivillige sociale arbejde i Skive Kommune. Frivillighedspolitikken er vedtaget i Skive Byråd 1.

Frivillighedspolitik. Politik for det frivillige sociale arbejde i Skive Kommune. Frivillighedspolitikken er vedtaget i Skive Byråd 1. Frivillighedspolitik Politik for det frivillige sociale arbejde i Skive Kommune Frivillighedspolitikken er vedtaget i Skive Byråd 1. marts 2016 Skive det er RENT LIV Forord I efteråret 2015 har frivillige,

Læs mere

Evaluering af Kandidatuddannelsen i generel pædagogik

Evaluering af Kandidatuddannelsen i generel pædagogik Evaluering af Kandidatuddannelsen i generel pædagogik På Kandidatuddannelsen i generel pædagogik blev der i efteråret 2009 udbudt undervisning på fem moduler:,,, Daginstitutions- og skolestartspædagogik

Læs mere

Ændringsforslag DSU s love

Ændringsforslag DSU s love sforslag DSU s love DSU s 41. kongres sforslag nr. 1 Side 5, linje 39 Distrikternes Hovedbestyrelsesmedlemmer i en region vælger en repræsentant til socialdemokratiets regionsbestyrelse. ændres til: Distriktsledelserne

Læs mere

Hvor tilfreds var du med dit ophold? Alt i alt, meget tilfreds, men det faglige niveau kunne godt være meget højere.

Hvor tilfreds var du med dit ophold? Alt i alt, meget tilfreds, men det faglige niveau kunne godt være meget højere. US AARH Generelle oplysninger Studie på Aarhus Universitet: Pædagogisk Sociologi Navn på universitet i udlandet: Universidad de Barcelona Land: Spanien Periode: Fra: 02.08.11 Til: 31.01.12 Udvekslingsprogram:

Læs mere

Forslag. Lov om ændring af universitetsloven, lov om teknologioverførsel m.v. ved offentlige forskningsinstitutioner og lov om almene boliger m.v.

Forslag. Lov om ændring af universitetsloven, lov om teknologioverførsel m.v. ved offentlige forskningsinstitutioner og lov om almene boliger m.v. Til lovforslag nr. L 143 Folketinget 2010-11 Vedtaget af Folketinget ved 3. behandling den 19. maj 2011 Forslag til Lov om ændring af universitetsloven, lov om teknologioverførsel m.v. ved offentlige forskningsinstitutioner

Læs mere

Social- og Sundhedsskolen Esbjerg

Social- og Sundhedsskolen Esbjerg Social- og Sundhedsskolen Esbjerg Mentorordning Formål Med etableringen af mentorordninger har Social- og Sundhedsskolen Esbjerg til formål at flere elever med såvel dansk som anden etnisk oprindelse fuldfører

Læs mere

Møde 3. december 2007 kl. 14:00 i Jobcenter Struer

Møde 3. december 2007 kl. 14:00 i Jobcenter Struer Det Lokale Beskæftigelsesråd LBR referat Møde 3. december 2007 kl. 14:00 i Jobcenter Struer Afbud fra: Grethe Riksted, Iben Kollemorten, Martin Munkebo og Bo Hansen Pkt. Tekst Side 95 Meddelelser 1 96

Læs mere

Retningslinjer og ansøgningsskema for Opdrift Puljen

Retningslinjer og ansøgningsskema for Opdrift Puljen 1 Retningslinjer og ansøgningsskema for Opdrift Puljen Opdrift Puljens hovedformål Opdrift puljens hovedformål er at støtte innovative erhvervsdrivende i at afprøve og iværksætte socialt fokuserede initiativer,

Læs mere

Frivillighedspolitik 2013 2016. For foreninger og organisationer, som udfører frivilligt socialt arbejde i Aabenraa Kommune

Frivillighedspolitik 2013 2016. For foreninger og organisationer, som udfører frivilligt socialt arbejde i Aabenraa Kommune Frivillighedspolitik 2013 2016 For foreninger og organisationer, som udfører frivilligt socialt arbejde i Aabenraa Kommune Frivillighedspolitik 2013 2016 Støtte og opbakning til det frivillige sociale

Læs mere

US AARH. Generelle oplysninger. Studie på Aarhus Universitet: Tysk erhvervslinie. Navn på universitet i udlandet: Universität Augsburg.

US AARH. Generelle oplysninger. Studie på Aarhus Universitet: Tysk erhvervslinie. Navn på universitet i udlandet: Universität Augsburg. US AARH Generelle oplysninger Studie på Aarhus Universitet: Tysk erhvervslinie Navn på universitet i udlandet: Universität Augsburg Land: Tyskland Periode: Fra:01.04.2013 Til:25.09.2013 Udvekslingsprogram:

Læs mere

Ny Tønder Kommune Kultur- og FritidsudvalgetBeslutningsprotokol Beslutningsprotokol

Ny Tønder Kommune Kultur- og FritidsudvalgetBeslutningsprotokol Beslutningsprotokol Beslutningsprotokol Mødedato: 13. marts 2006 Mødelokale: Løgumkloster Højskole Starttidspunkt for møde 16.30 Sluttidspunkt for møde 18.30 Fraværende: Afbud fra Per Hansen. 13. marts 2006 1 Indholdsfortegnelse

Læs mere

Ishøj Kommune Strandgårdskolen

Ishøj Kommune Strandgårdskolen Ishøj Kommune Strandgårdskolen Ishøj Søvej 200, 2635 Ishøj Telf. nr. 4373 5861 Fax. nr. 4373 1269 Kontortid kl. 8.00-15.30 fredag 8.00-15.00 Skolebestyrelsesmøde Ishøj. Den. 21. august 2015 Dato: Torsdag

Læs mere

Referat fra mødet i Folkeoplysningsrådet. (Indeholder åbne dagsordenspunkter)

Referat fra mødet i Folkeoplysningsrådet. (Indeholder åbne dagsordenspunkter) Referat fra mødet i Folkeoplysningsrådet (Indeholder åbne dagsordenspunkter) Mødedato: Onsdag den 7. januar 2015 Mødested: Mødelokale 620 Gothersgade 20, 7000 Fredericia Mødetidspunkt: Kl. 17:00-19:00

Læs mere

Side 2 af 6 Punkt 17 Status på forsøg med ledsagerordning til borgere over 67 år Resumé Kommunen ansøgte i februar 2015 Ministeriet for Børn, Ligestil

Side 2 af 6 Punkt 17 Status på forsøg med ledsagerordning til borgere over 67 år Resumé Kommunen ansøgte i februar 2015 Ministeriet for Børn, Ligestil Side 1 af 6 Indkaldelse Bodil Kornbek Finn Riber Rasmussen Dorthe la Cour Søren P. Rasmussen Curt Købsted Karsten Lomholt Hanne Agersnap Side 2 af 6 Punkt 17 Status på forsøg med ledsagerordning til borgere

Læs mere

Redegørelse for kvalitets- og tilsynsbesøg Hjemmepleje 2014

Redegørelse for kvalitets- og tilsynsbesøg Hjemmepleje 2014 Redegørelse for kvalitets- og tilsynsbesøg Hjemmepleje 2014 Baggrund Det fremgår af lov om social service 151, at kommunalbestyrelsen har pligt til at føre tilsyn med, at de kommunale opgaver efter 83

Læs mere

29. april 2014. DL-møde

29. april 2014. DL-møde DL-møde DL-møde... 1 1. Bordet rundt og status på aktiviteter... 3 2. Status på økonomi... 4 3. Status på LF... 4 5. Status på udvalgsarbejde... 4 6. Nyt fra international... 4 7. Akutte problemer og andre

Læs mere

US AARH. Generelle oplysninger. Studie på Aarhus Universitet: Geske hvid. Navn på universitet i udlandet: Lunds Universitet.

US AARH. Generelle oplysninger. Studie på Aarhus Universitet: Geske hvid. Navn på universitet i udlandet: Lunds Universitet. US AARH Generelle oplysninger Studie på Aarhus Universitet: Geske hvid Navn på universitet i udlandet: Lunds Universitet Land: Sverige Periode: Fra: august 2013 Til: december 2013 Udvekslingsprogram: Nordlys

Læs mere

Det Lokale Beskæftigelsesråd

Det Lokale Beskæftigelsesråd Referat Det Lokale Beskæftigelsesråd Mødedato: 30. jan. 2013 Mødetid: 15.00 Mødested: Mødelokale 3 Til stede: Borgmester Peter Sørensen, Jens Christian Sørensen, Hans Sørensen, Gitte Bodholdt, Jeanette

Læs mere

FAQ Barsel, graviditetsbetinget sygdom og alm. sygdom

FAQ Barsel, graviditetsbetinget sygdom og alm. sygdom Graduate School, Arts 25.5.2016 Aarhus Universitet bha FAQ Barsel, graviditetsbetinget sygdom og alm. sygdom Barsel... 1 4+4-ordningens del A... 1 Barsel ved overgang mellem 4+4-studiets del A og B...

Læs mere

Styrelsesmøde, 4. oktober 2011, ÅUF

Styrelsesmøde, 4. oktober 2011, ÅUF Til stede: Rasmus Pedersen (næstformand), Anders Mols Krarup (Kasserer), Michael Würtz (FDF), Mia Skovsgaard Egander (BUUSK),) Kim Risbjerg Madsen (KU); Niels Christian Selchau Mark (KS ) Afbud: Marie

Læs mere

Generelle oplysninger. Studie på Aarhus Universitet: Litteraturhistorie. Navn på universitet i udlandet: Bogazici Universitesi.

Generelle oplysninger. Studie på Aarhus Universitet: Litteraturhistorie. Navn på universitet i udlandet: Bogazici Universitesi. Generelle oplysninger Studie på Aarhus Universitet: Litteraturhistorie Navn på universitet i udlandet: Bogazici Universitesi Land: Tyrkiet Periode: Fra:09/09/13 Til: 30/01/14 Udvekslingsprogram: Erasmus

Læs mere

Aktindsigt Relevante lovregler

Aktindsigt Relevante lovregler Aktindsigt Aktindsigt er i Patientskadeankenævnet relevant i to situationer. Problemstillingen er først og fremmest relevant, når der fremsættes anmodning om aktindsigt i sager, der verserer eller har

Læs mere

Indstilling. Sportscampus Aarhus. 1. Resume. 2. Beslutningspunkter. Til Århus Byråd via Magistraten. Kultur og Borgerservice. Den 13.

Indstilling. Sportscampus Aarhus. 1. Resume. 2. Beslutningspunkter. Til Århus Byråd via Magistraten. Kultur og Borgerservice. Den 13. Indstilling Til Århus Byråd via Magistraten Kultur og Borgerservice Den 13. maj 2008 Sportscampus Aarhus Århus Kommune Kultur og Borgerservice Teknik og Miljø Borgmesterens Afdeling 1. Resume Århus Elite

Læs mere

Notat. Fra udsat til ansat Projekt 101. Cathrine Lindberg Bak. Nicolaj Krogh Jensen. Dato for afholdelse. 25. september 2007

Notat. Fra udsat til ansat Projekt 101. Cathrine Lindberg Bak. Nicolaj Krogh Jensen. Dato for afholdelse. 25. september 2007 Notat Projekt nr. 101 Fra udsat til ansat Rambøll Management Konsulent Referent Dato for afholdelse Cathrine Lindberg Bak Nicolaj Krogh Jensen 25. september 2007 Godkendt d. 6.november 2007 Nørregade 7A

Læs mere

Fagligt område: Borgerservice Politiske mål: Skadedyrsbekæmpelse Folkeoplysning Personlige tillæg Førtidspensioner Boligstøtte

Fagligt område: Borgerservice Politiske mål: Skadedyrsbekæmpelse Folkeoplysning Personlige tillæg Førtidspensioner Boligstøtte 96 Fagligt område: Politiske mål: Borgerservice Skadedyrsbekæmpelse At overholde den gældende lovpligtige rottebekæmpelse. Aktiviteter for indfangning af vilde katte ønskes ikke bibeholdt. Folkeoplysning

Læs mere

NEXTWORK er for virksomheder primært i Nordjylland, der ønsker at dele viden og erfaringer, inspirere og udvikle hinanden og egen virksomhed.

NEXTWORK er for virksomheder primært i Nordjylland, der ønsker at dele viden og erfaringer, inspirere og udvikle hinanden og egen virksomhed. Erfagruppe Koncept NEXTWORK er et billigt, lokalt netværk for dig som ønsker at udvikle dig selv fagligt og personligt og gøre dig i stand til at omsætte viden og erfaringer til handlinger i dit daglige

Læs mere