I henhold til 4 i bekendtgørelse nr af 31. oktober 2006 om LRAICprisfastsættelsesmetoden

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "I henhold til 4 i bekendtgørelse nr. 1078 af 31. oktober 2006 om LRAICprisfastsættelsesmetoden"

Transkript

1 TDC A/S UDKAST Afgørelse om fastsættelse af maksimale samtrafikpriser efter LRAICmetoden for 2010 har siden 2002 reguleret en række af TDC s engrospriser efter LRAIC-prisfastsættelsesmetoden. Baggrunden for den nuværende prisregulering er, at TDC i administrative afgørelser på en række engrosmarkeder er udpeget som havende en stærk markedsposition og er blevet pålagt forpligtigelse til, i medfør af telelovens 51, stk. 3, nr. 5, jf. 51 f, at opfylde krav om priskontrol. Dette er tilfældet i de administrative afgørelser på engrosmarkedet for fastnetaccess (marked 8), engrosmarkedet for fastnetterminering (marked 9), engrosmarkedet for fysisk netværksinfrastrukturadgang (marked 4) og engrosmarkedet for bredbåndstilslutning (marked 12). I henhold til 4 i bekendtgørelse nr af 31. oktober 2006 om LRAICprisfastsættelsesmetoden (LRAIC-bekendtgørelsen) fastsætter IT- og Telestyrelsen årligt maksimale priser efter LRAIC-prisfastsættelsesmetoden. Den seneste afgørelse er truffet den 31. oktober 2008 i overensstemmelse med den fremskudte proces for den årlige opdatering af LRAIC-priserne, jf. styrelsens brev af 7. februar xx. oktober 2009 Holsteinsgade København Ø Telefon Telefax E-post itst@itst.dk Netsted CVR-nr Sagsbehandler Dan Asbjørn Smitt Telefon E-post das@itst.dk skal hvert tredje år vurdere, hvorvidt der er behov for at foretage ændringer i de foreliggende LRAIC-prisfastsættelsesmetoder, jf. 5 i LRAIC-bekendtgørelsen. Den seneste ændring (revision) af selve LRAIC-prisfastsættelsesmetoden blev foretaget i 2005 med virkning fra 1. januar Endvidere blev der i 2006 foretaget en udbygning af modellen til også at indeholde BSA og delstrækninger med virkning fra 1. januar vurderede ultimo 2007, at der - set i lyset af den betydelige teknologiske og markedsmæssige udvikling var en række forhold, der talte for, at der skulle gennemføres en mere omfattende revision af LRAIC-modellen. På den baggrund anmodede med brev af 14. november 2007 om branchens bemærkninger til behovet for en mere omfattende revision.

2 udsendte høringsnotat vedrørende behovet for at foretage ændringer i LRAIC-modellen den 21. december redegjorde i den forbindelse for, at det var styrelsens vurdering, at der var grundlag for at indlede en mere omfattende ændring af den eksisterende LRAICmodel, som skulle have virkning på LRAIC-priserne fra 1. januar På den baggrund traf den 8. april 2008 afgørelse om, at TDC senest den 1. januar 2009 skulle fremsende en LRAIC top-downomkostningsanalyse for de fastnetprodukter, hvor TDC er pålagt en forpligtelse om priskontrol efter LRAIC-prisfastsættelsesmetoden. Top-down-omkostningsanalysen tager udgangspunkt i TDC s eksisterende omkostninger, dog med visse fremadrettede justeringer hvor forældede teknologiske løsninger erstattes med moderne teknologi. Siden maj 2008 har parallelt med TDC s arbejde med at udarbejde en top-down-model foretaget en selvstændig revision af LRAIC hybrid-modellen med bistand fra det udpegede konsulentfirma. Side 2 har under ovennævnte revision af LRAIC hybrid modellen i flere omgange udsendt dataanmodninger til branchen, udsendt udkast til revideret LRAIC hybrid-model i høring i branchen og afholdt en række workshops med branchen, det vil sige henholdsvis TDC, LRAIC-arbejdsgruppen (A+, Fullrate, Telenor, Telia og Global Connect) og Dansk Energi. udsendte den 19. januar 2009 første udkast til revideret LRAIC-model i høring i branchen. modtog den 19. januar 2009 TDC s top-down-model, som styrelsen herefter sammenlignede med det foreliggende udkast til LRAIC hybrid-model. Resultatet af sammenligningen forelå i en rapport, der blev udsendt den 17. april 2009 sammen med andet udkast til revideret LRAIC-model. Sammenligningen skal sikre, at har grundlag for at kunne anvende top-down-modellen til at kontrollere og modificere LRAIC hybrid-modellen. Med den ovenfor beskrevne proces for ændring af LRAIC-modellen forelå således ultimo juni 2009 den endelige udgave af modellen, som vil udgøre omkostningsgrundlaget i forbindelse med fastsættelse af LRAIC-priserne for De væsentligste ændringer, der er foretaget i omkostningsgrundlaget i den ovenfor beskrevne ændringsproces, er beskrevet nedenfor. Ændringer af omkostningsgrundlag Den gennemførte ændringsproces viste behov for ændringer i såvel overordnede modelleringsprincipper som en lang række konkrete parameterværdier. IT- og Telestyrelsen redegør i dette afsnit kort for de væsentligste ændringer, som processen har medført. Core-modellen Den underliggende udvikling på markedet går i retning af pakkekoblede Next Generation Network med ny IP-teknologi i det overordnede net. Den

3 traditionelle kredsløbskoblede PSTN-teknologi i Core-modellen er derfor erstattet med et all-ip pakkekoblet net. Skiftet i Core-modellen til den nye teknologi og struktur for det mellemcentrale net har betydet, at udstyr i relation til switching og transmission er ændret således, at taletelefoni nu i modellen er baseret på en VOIP-platform i overensstemmelse med NGN-anbefalingen fra ITU. Den traditionelle PSTN-taletelefoni er nu modelleret på basis af POTS linjekort i DSLAM erne (også benævnt MSAN er), mens den relative lille andel af VoIP to the home leveret af TDC er indarbejdet i modellen i sin nuværende form. Modellen støtter således både PSTN-emulation og PSTN-simulation (som defineret af ITU). I modellen er Bitstream Access (BSA)-produkterne blevet udbygget, og nye tjenester som IPTV og Video-On-Demand er blevet tilføjet, ligesom nettets kapacitet er udbygget med henblik på lejede kredsløb og datatjenesterne, uden at disse tjenester i sig selv er blevet fuldt modelleret. Side 3 Central-udstyr og transmission Det grundlæggende koncept i et all-ip core-net er relativt enkelt og er stort set det samme, som i 2006 anvendte i forbindelse med udbygningen af LRAIC-modellen med BSA og delstrækninger af rå kobber. Den hierarkiske struktur af core-nettet er bibeholdt i modellen, mens udstyrstyperne lokaliseret på de enkelte niveauer i hierarkiet nu i modellen består af: Core Lag 3 IP Routere. Edge Lag 3 IP Routere. Lag 2 styring af Ethernet traffic aggregation switches. DSLAMs/MSANs indeholdende en kombination af xdsl og POTS linjekort. Herudover er der med henblik på tjenesten taletelefoni opfyldt et behov for et overlay af andet udstyr, herunder: Softswitches til kontrol af routning af taletelefoni-kald og styring af call data-record. Media Gateways, som leverer et TDM-baseret niveau af interconnection, imens de alternative operatører for dem selv fortsat opretholder og driver et kredsløbskoblet net. I modelleringen af den nye struktur af nettet har det således været nødvendigt at revidere listen af netelementer anvendt i Core-modellen fuldstændigt. Herudover er den reviderede model udbygget med DWDM-udstyr med henblik på at dække behovet for punkt-til-punkt-forbindelser over lange afstande.

4 I den reviderede model er endvidere indarbejdet en ny metode til at fastlægge behovet for core trench km. Metoden indebærer, at strækningerne til at forbinde de forskellige knudepunkter i det overordnede net er blevet baseret på data fra TDC om knudepunkternes geografiske placering, der herefter forbindes via ruter langs vejnettet, baseret på beregninger i Microsoft AutoRoute. Modellen bygger herefter trafikken oven på de modellerede strækninger i Core-modellen således, at antallet af fibre per strækning og det nødvendige IP-udstyr i modellen kan fastlægges. Driftsomkostninger I den reviderede model beregnes driftsomkostninger fortsat i Consolidationmodellen baseret på en analyse af omkostninger i FA-områderne. I version 2.4 af modellen var listen af FA-områder baseret på et underliggende kredsløbskoblet net. FA-områderne er i revisionen af modellen således blevet tilpasset til en situation med et underliggende pakkekoblet net. I version 2.4 var bemanding af FA-områderne endvidere baseret på et fast antal medarbejdere, men som følge af hastigheden i ændringer af både typer og mængder af udstyr i et all-ip-net er bemandingen i den reviderede model af områderne gjort mere fleksibel i forhold til den underliggende efterspørgsel. Side 4 Priser for udstyr og trends for priser Der er anvendt de senest opnåelige priser for udstyr, der under revisionen er blevet indarbejdet i modellen, mens andre priser er blevet opdateret i overensstemmelse med aktuelle trends for priserne. Endvidere er der foretaget en opdatering af modellens forudsætning for omkostninger vedrørende land og bygninger med henblik på at tage højde for prisudviklingen på det danske marked for ejendomme og den administrative ændring af den kommunale struktur med bl.a. dannelsen af regioner. Investeringer annualiseres i den reviderede model fortsat på basis af en tiltet annuitet-formel som default og som tilfældet var i version 2.4. Den reviderede model er herudover udbygget med muligheden for at anvende andre metoder til at annualisere investeringsomkostninger. Access modellen Med henblik på at tage højde for Next Generation Access med vægt på stadig kortere kobberstrækninger ud til abonnenterne og måske brug af anden teknologi i accessnettet med vægt på fiberforbindelser blev modelleringen af accessnettet endvidere revideret. Version 2.4 af modellen blev i 2006 udbygget med konceptet for aktive gadeskabe (primært gadeskabe med små DSLAMs, som kan reducere den effektive længde af accessforbindelser for at øge den maksimale hastighed via xdsl). På baggrund af den hidtidige udrulning af aktive gadeskabe og den forventede udrulning heraf er modellen blev tilpasset på følgende to måder:

5 Der er indbygget en facilitet således, at aktive gadeskabe er blevet relateret til de fire geotyper i modellen. Der er indbygget en forudsætning i modellen om, at udrulningen af aktive gadeskabe kan ske, når antallet af kunder forbundet til den involverede PDP er ca Access-modellen er endvidere blevet udbygget med to backhaul-produkter, som også er defineret i s markedsafgørelse af 1. maj 2009 på engrosmarkedet for fysisk netværksinfrastrukturadgang (marked 4). De to backhaul-produkter har til formål at sikre, at andre operatører kan leje forbindelser mellem et gadeskab og den tilhørende lokalcentral i forbindelse med en udrulning til gadeskabet. De to produkter er: Street Cabinet backhaul Street Cabinet backhaul duct. dark fibre. Side 5 Co-location-model og andre tjenester På baggrund af den af styrelsen afsluttede kortlægning af andre tjenester i forbindelse med revisionen af LRAIC-modelen for 2010, jf. bilag til modeldokumentationen, er andre tjenester i modellen blevet udvidet og revideret på følgende områder af tjenesterne: Andre tjenester i relation til installation af de forskellige rå kobberprodukter er opdateret med en række nye andre tjenester (oprettelse m/tekniker, forgæves teknikerbesøg, annulleringsgebyr II, dæmpningsberegning, forgæves fejlretning og migrering/skift til rå kobber-produkter fra andre rå kobber-produkter og BSA). Andre tjenester i relation til BSA er ligeledes opdateret med en række nye andre tjenester (konvertering fra ATM BSA til ebsa, installation af multikanal, BSA hastighedsændring, og migrering/skift til BSA produkter fra rå kobber produkter og andre BSA produkter). Tjenesten multipleksering af terminerende segmenter af faste kredsløb er indføjet. Produktet Fast operatørvalg er udvidet med tjenesten implementering af prefix. Som følge af s deregulering af engrosmarkedet for transporttjenester (marked 10) er prisen for regionalt POI ikke længere reguleret og er derfor blevet udeladt i co-location-modellen. Consolidation-modellen Ændringerne i Consolidation-modellen er for det meste en konsekvens af, at ændringer i de tre andre modeller Core, Access og Co-location er overført til denne model. Herudover er sektionen vedrørende FA-områderne i stort omfang blevet revideret og opdateret som beskrevet ovenfor under driftsomkostninger. I Consolidation-modellen er også indarbejdet et ark med en følsomhedsanalyse, der gør det muligt at undersøge effekten af foretagne ændringer i modellen. Afsatte mængder og prognoser

6 foretager en årlig opdatering af de afsatte mængder og prognoser. Denne opdatering foretages for de enkelte tjenester, som er omfattet af LRAIC-omkostningsgrundlaget, på baggrund af s vurdering af oplysninger indhentet herom fra TDC. TDC er anmodet om at indsende oplysninger senest 24. august 2009 vedrørende faktiske afsatte mængder for 2008 og for 1. halvår 2009 samt et estimat for den samlede afsætning for 2009 for de enkelte tjenester, som er omfattet af LRAIComkostningsgrundlaget. Ovennævnte data fra TDC er for indeværende vedlagt denne afgørelse som en Excel-fil Øvrige input har på foreløbig basis foretaget en opdatering af følgende parametre / input i den aktuelle version af modellen: Side 6 1. Lønninger for det administrative personale, teknikere og akademikere er reguleret med +4 % i forhold til sidste års model. Opdateres endeligt ultimo august 2009, når den procentvise stigning foreligger fra Danmarks Statistik. 2. WACC = 8 % p.a. Styrelsen vil på basis af den senest mulige udvikling i den gennemsnitlige rente på en 10-årig dansk statsobligation opdatere denne parameter i efteråret Der er endnu ikke taget højde for evt. produktivitetsforbedringer i modellen og heraf i udkastet. Evt. forbedringer vil der blive taget højde for i forbindelse med den årlige opdatering, ultimo august Kapitalforrentning WACC en er beregnet ved hjælp af følgende formel: D D WACC r E r D 1 D E E E c Hvor: E = Graden af fremmedkapital D = Graden af egenkapital r E = Forrentningen af egenkapitalen r D = Forrentningen af fremmedkapitalen = Skattesatsen c Gearingen har i lighed med sidste år valgt at beregne WACC en ved en gældsandel på mellem 20 og 45 pct., som, styrelsen finder, er et passende interval for den optimale andel af gæld hos en effektiv operatør. Dette er sket på

7 baggrund af information fra teleregulatørerne i ERG om de parametre, de enkelte lande anvender i deres WACC-beregninger. Forretningen af egenkapital Forrentningen af egenkapitalen beregnes ved hjælp af den såkaldte Capital Asset Pricing Model (CAPM): R E r f r M r f gearet Hvor: r f r M -r f = den risikofri rente = markedsrisikopræmien gearet ugearet 1 1 c D E Side 7 Risikofri rente Som mål for den risikofri rente er det s vurdering, at det er mest korrekt at anvende den gennemsnitlige rente på en 10-årig dansk statsobligation. anvender i den forbindelse data fra Nationalbankens Statistikbank. Der anvendes et gennemsnit af dagsobservationer fra de seneste to år. Markedsrisikopræmie har ved vurderingen af markedsrisikopræmiens størrelse blandt andet taget udgangspunkt i en omfattende analyse af afkast på investeringer i perioden Analysen viser, at Danmark er et af de lande i verden, hvor markedsrisikopræmien, målt som det aritmetiske gennemsnit, er lavest. Målt i forhold til bonds 2 er markedsrisikopræmien således 3,3 pct. Derudover fastsatte ITog Telestyrelsen i 2002, i forbindelse med opbygningen af med LRAIC fastnetmodellen, markedsrisikopræmien til 3,75 pct. Denne fastsættelse var baseret på en række analyser af markedsrisikopræmien foretaget af blandt andet Andersen og Ernst & Young. 3 Endelig har Energitilsynet anvendt en markedsrisikopræmie på 3,75 pct. i forbindelse med fastsættelse af forrentningssatser for Det er på den baggrund s vurdering, at der skal anvendes en markedsrisikopræmie på ikke over 3,75 pct. 1 Dimson, Marsh and Staunton: Triumph of the Optimist: 101 Years of Global Investment Returns. Princeton University Press Bonds defineres i undersøgelsen som long-term default-free government bonds. Den danske pendant hertil er 10-årige statsobligationer. 3 Jf. side 28 i s Rapport om hybridmodellen fra december Energitilsynets afgørelse af 29. august 2005: Indtægtsrammeregulering af naturgasdistributionsselskaberne fastsættelsen af forrentningssatser for 2005 samt udmelding af indtægtsrammer for 2005.

8 Beta-værdi I forbindelse med sidste års opdatering af fastnet-modellen blev den ugearede beta i afgørelsen af 31. oktober 2008 fastsat til 0,5. 5 Denne fastsættelse skete blandt andet på baggrund af beregninger af TDC s beta-værdi i forhold til to markedsindeks samt sammenligninger med udenlandske teleselskabers betaværdi. Det er s vurdering, at der fortsat bør anvendes en ugearet beta på 0,5 ved fastsættelse af WACC en. Forrentningen af fremmedkapital Forrentningen af fremmedkapitalen beregnes som den risikofri rente med tillæg af kreditpræmien: r D rf kreditrisikopræmien Side 8 Risikofri rente Den risikofri rente estimeres som ovenfor beskrevet. Kreditrisikopræmie Kreditrisikopræmien bør ses i sammenhæng med gearingen. En sammenligning af tal fra ERG-teleregulatørene viser en klar sammenhæng mellem gearingen og kreditrisikopræmien. En gearing på 20 pct. svarer til en kreditrisikopræmie på 1,2 pct., mens en gearing på 45 pct., svarer til en kreditrisikopræmie på 1,6 pct. Skattesatsen Den anvendte skattesats er den danske selskabsskattesats, som er 25 pct. I tabel 1 er vist s valg af parametre til bestemmelse af kapitalomkostningerne og de på den baggrund beregnede WACC-værdier. Tabel 1. WACC-beregning Gældsandel 20 % 32,5 % 45 % Risikofri rente 4,27 % 4,27 % 4,27 % Kreditrisikopræmie 1,2 % 1,4 % 1,6 % Beta-ugearet 0,50 0,50 0,50 Beta-gearet 0,59 0,68 0,81 Markedsrisikopræmie 3,75 % 3,75 % 3,75 % Egenkapitalens forr. 8,52 % 8,95 % 9,58 % Fremmedkapitalens forr. 5,36 % 5,56 % 5,76 % WACC 8,03 % 7,99 % 8,00 % 5 Notat om måling af en betaværdi for fastnetaktiviteter findes på:

9 Resultater i den aktuelle version af LRAIC-hybridmodellen Resultaterne af LRAIC-modellen (aktuel version per juni 2009) er vist i tabel 2-9. Tabel 2. Trafikafhængige priser for udveksling af trafik - øre - Minut Opkald Lokal samtrafik 1,13 1,28 Tabel 3. Faste afgifter for udveksling af trafik - kr. - Oprettelse Drift (pr. år) Fast operatørvalg (stk. pris) 5,00 Implementering af Prefix for fastoperatørvalg 1.521,- Lokalt samtrafikpunkt incl. samtrafikbundter , ,- Samtrafikkapacitet 1.769, ,- Side 9 Tabel 4. Priserne for leje af ubestykkede infrastrukturstrækninger og andre netelementer i abonnentnettene (fulde strækninger) Fulde strækninger - kr. - Rå kobber Delt rå kobber Oprettelse - u/tekniker (GDS) Oprettelse - m/tekniker Opsætning af nettermineringspunkt Drift (pr. år) Forespørgsel Nyetablering Fysisk omlægning Ændring af trunknummer Teknikerbesøg Forgæves teknikerbeøg Annulleringsgebyr II Dæmpningsberegning Forgæves fejlretning Migrering til rå kobber: Fra BSA 232 Fra delt rå kobber 35 Migrering til delt rå kobber: Fra BSA med PSTN telefoni 210 Tabel 5. Priserne for leje af ubestykkede infrastrukturstrækninger og andre netelementer i abonnentnettene (delstrækninger) Delstrækninger - kr. - Rå kobber Delt rå kobber Oprettelse - u/tekniker (GDS) Oprettelse - m/tekniker

10 Opsætning af nettermineringspunkt Drift (pr. år) Forespørgsel Nyetablering Fysisk omlægning Ændring af trunknummer Teknikerbesøg Forgæves teknikerbeøg Annulleringsgebyr II Dæmpningsberegning Forgæves fejlretning Migrering til fuld delstrækninger: Fra BSA 331 Fra rå kobber, fuld strækning 331 Fra delt rå kobber, fuld strækning 331 Fra delt rå kobber. delt strækning 232 Migrering til delt delstrækning: Fra BSA 263 Fra delt rå kobber, fuldstrækning 263 Side 10 Tabel 6. Priser for bredbåndskapacitet (bit stream access) - kr. - BSA Oprettelse - u/tekniker 404 Oprettelse - m/tekniker 818 Genanvendelse - u/tekniker 404 Genanvendelse - m/tekniker 818 Opsætning af nettermineringspunkt 516 Drift pr. år BSA at the DSLAM SC ADSL 831 Drift pr. år - BSA Lag 2 switch ADSL 994 Drift pr. år - BSA Lag 3 router ADSL Tillæg for oprettelse af BSA uden samproduktion 0 Tillæg for konvertering til BSA uden samproduktion 68 Tillæg drift pr. år for BSA uden samproduktion 445 Konvertering fra ATM BSA til ebsa 24 Installation af Multikanal 22 BSA hastighedsændring 33 Migrering til BSA: Fra BSA uden PSTN telefoni 68 Fra rå kobber, fuldstræking 197 Fra delt rå kobber, fuldstrækning 197 Tabel 7. Priser for andre Access-tjenester - kr. - Oprettelse Drift (pr. år) SC Backhaul - Kabelkanal SC Backhaul Dark fiber 1.380

11 Tabel 8. Årlig udgift for bitstream transport og multicast - kr. - Oprettelse Drift (pr. år) Bitstream Transport BTR Layer 3 far Layer 2 at Layer 3 location, 100 Mbit/s Multicast 2.6 Mbit/s kanal, indskudt på national niveau Tabel 9. Fælles udnyttelse af bygninger, centraludstyr m.v. Miniherberg og herberg - kr. - Oprettelse Drift (pr. år) Stativplads (1,5 m 2 ) Strømforsyning 48 VDC 16A udtag incl. Forbrug 500 W Strømforsyning 48 VDC 30A udtag incl. Forbrug 1 kw Strømforsyning 48 VDC 60A udtag incl. Forbrug 2 kw Strømforsyning 230 VAC (net) 10 A udtag incl. forbrug Strømforsyning 230 VAC (net) 10 A udtag service-stik Migrering til andet strømudtag 88 8 par koaksialtrunk (pr. 10 m kabel) par koaksialtrunk (installation) par koaksialtrunk (pr. 10 m kabel) par koaksialtrunk (installation) parkabel (pr. 10 m kabel) parkabel (installation) parkabel (pr. 10 m kabel) parkabel (installation) In-span lyslederkabel (48 fibre) (pr. 10 m kabel) In-span lyslederkabel (48 fibre) (installation) Varslet ledsaget adgang (timepris) 472 Multipleksering af terminerende segmenter af faste kredsløb Mikroherberg stk. Hyldesektion inkl. andel af stativplads stk. 48 VDC udtag inkl. forbrug (100 W) stk. 48 VDC udtag inkl. forbrug (200 W) Side 11 Udmøntning af modellens resultater 7 I henhold til 4, stk. 1, i LRAIC-bekendtgørelsen træffer afgørelse om fastsættelse af maksimale priser efter LRAICprisfastsættelsesmetoden gældende fra 1. januar 2010 til 31. december Udveksling af trafik 6 Prisen dækker sektioner med dimensionerne 600x300x400 og 600x600x Kursiveret tekst i afsnittet er tekst fra sidste års afgørelse, der vil blive opdateret ultimo august 2009 i forbindelse med den årlige opdatering.

12 I forbindelse med nærværende afgørelse om fastsættelse af priser for 2010 har i lighed med de forrige år og på baggrund af ønsker herom fra TDC og LRAIC-arbejdsgruppen ikke fundet anledning til at ændre på den hidtidige prisstruktur. Til brug for udmøntningen har styrelsen indhentet opdaterede oplysninger fra TDC for 1. halvår 2009 vedrørende trafikkens fordeling på - højtakstperioden (mandag-lørdag ) hhv. lavtakstperioden (øvrig tid) - access hhv. terminering. Styrelsen har på baggrund heraf udmøntet priserne for koblet samtrafik ud fra følgende forudsætninger: Højtakstperioden er mandag-lørdag Dette svarer til den nuværende definition på engros- og detailmarkedet og indebærer, at ca. 77 pct. af både opkald og minutterne forekommer i højtakstperioden. Prisen i højtakstperioden er 1,89 gange prisen i lavtakstperioden for så vidt angår access og terminering. For så vidt angår transit er forholdet 2. Prisen på lokal access er 17 pct. større end prisen for lokal terminering. Access udgør ca. 45 pct. af den samlede trafik. Side 12 I tabel 10 er vist resultaterne af disse forudsætninger. Tabel 10. Oversigt over de udmøntede LRAIC-priser for udveksling af trafik - Øre - Minut Højtakst 1 Lavtakst Opkald Access Lokal Terminering Lokal 1 Mandag-lørdag kl På helligdage takseres opkald som lavtakst. For så vidt angår produkterne samtrafik mod informations- og indholdstjenester med integreret taksering i TDC s net, skal prisen for terminering af trafik frem til TDC s IN-platform svare til prisen for lokal terminering. For så vidt angår trafik fra udenlandske udbyderes net til TDC s net, betales samme termineringsafgifter som for national telefoni, dvs. for terminering af trafik lokalt. Bredbåndskapacitet (bit stream access) Både LRAIC-arbejdsgruppen og TDC har tidligere anført, at priserne for BSA bør være differentieret på baggrund af kapacitet/hastighed for at skabe en korrekt incitamentsstruktur. Differentieringen af omkostningerne på de forskellige hastigheder foretages alene for så vidt angår omkostningerne i det overordnede net, idet disse omkostninger vil være afhængige af den faktisk anvendte kapacitet. Omkostningerne i accessnettet er uafhængige af, hvilken hastighed der udbydes.

13 har foretaget en differentiering af priserne for bit stream access produkterne efter hastigheder. I den forbindelse har udvidet denne differentiering til også at indeholde nye hastigheder, som er indført på markedet gennem det seneste år. Differentieringen af priserne er som sidste år baseret på en logaritmisk sammenhæng mellem priserne og downloadhastighederne, idet kun omkostningerne i det overordnede net er differentieret. Mængderne, der ligger til grund for beregningerne, er den estimerede beholdning ultimo 2009 fordelt på hastigheder. Fremskrivningen for den enkelte hastighed baserer sig ligeligt på udviklingen fra ultimo 2008 til ultimo 1H 2009 og ligeligt på hastighedens andel af den samlede ADSL beholdning ultimo 1H I tabel 11 er vist resultaterne af disse forudsætninger. Beregningerne er vedlagt som bilag til denne afgørelse. Tabel 11. Oversigt over LRAIC-priser for bit stream access (årlig leje) ADSL - kr kbit/s kbit/s kbit/s kbit/s kbit/s kbit/s kbit/s kbit/s kbit/s kbit/s kbit/s kbit/s kbit/s BSA adgang ved Lag 2 switch BSA adgang ved Lag 3 router I alt (gennemsnit) Side 13 LRAIC-priser for bredbåndskapacitet over TDC s kobberabonnentlinjer pr. 1. januar 2010 fastsættes som de LRAIC-beregnede priser i tabel 6 og priserne i tabel 11 for henholdsvis adgang ved lag 2 og lag 3. Priserne per kvartal for bit stream access afrundes i forbindelse med udmøntningen til nærmeste hele DKK. I tabel 12 nedenfor er priserne heraf angivet per kvartal. I tabel 12 er vist en samlet oversigt over de udmøntede LRAIC-priser for BSA. 8 Hastigheden 256 kbit/s som laveste hastighed dækker hastighederne i intervallet kbit/s

14 Tabel 12. Oversigt over de udmøntede LRAIC-priser for bredbåndskapacitet over TDC s kobberabonnentlinjer - kr. - Oprettelse - u/tekniker Oprettelse - m/tekniker Genanvendelse - u/tekniker Genanvendelse m/tekniker Opsætning af nettermineringspunkt Tillæg for oprettelse af BSA uden samproduktion Tillæg for konvertering til BSA uden samproduktion Tillæg drift pr. år for BSA uden samproduktion ADSL DKK per kvartal 256 kbit/s Adgang ved Lag 2 switch Adgang ved Lag 3 router Side kbit/s kbit/s kbit/s kbit/s kbit/s kbit/s kbit/s kbit/s kbit/s kbit/s kbit/s kbit/s s afgørelse I medfør af 5, stk. 6 og 4, stk. 1, i LRAIC-bekendtgørelsen, træffer IT- Telestyrelsen afgørelse om, at TDC s takster pr. 1. januar 2010 for det kommende år højst må udgøre følgende: Priserne for udveksling af trafik mellem telenet eller teletjenester må maksimalt udgøre de angivne priser i tabel 3 og tabel 10 ovenfor. Priserne for fælles udnyttelse af bygninger, centraludstyr m.v. må maksimalt udgøre de angivne priser i tabel 9 ovenfor. Priserne for leje af infrastrukturkapacitet må maksimalt udgøre de angivne priser i tabel 4 og tabel 5 ovenfor. Priserne for bit stream access må maksimalt udgøre de angivne priser i tabel 12 ovenfor. Som det fremgår af LRAIC-bekendtgørelsens 4, stk. 1, fastsættes priserne efter LRAIC-prisfastsættelsesmetoden for et år ad gangen. Dette vil ske næste gang med virkning fra den 1. januar

15 Denne afgørelse kan i henhold til teleloven påklages til Teleklagenævnet, Bredgade 43, 1260 København K. Klagen skal i givet fald indgives skriftligt inden 4 uger efter, at denne afgørelse er meddelt selskabet. Opmærksomheden henledes på, at der i medfør af bekendtgørelse nr. 569 af 18. juni 2004 om Teleklagenævnets virksomhed skal betales et gebyr på kr. for behandling af klager af denne type i Teleklagenævnet. Beløbet vil blive opkrævet af Teleklagenævnets sekretariat. Med venlig hilsen Dan Asbjørn Smitt Side 15

TDC A/S. Udkast til afgørelse om fastsættelse af maksimale samtrafikpriser efter LRAIC-metoden for 2011 - fastnet

TDC A/S. Udkast til afgørelse om fastsættelse af maksimale samtrafikpriser efter LRAIC-metoden for 2011 - fastnet TDC A/S Udkast til afgørelse om fastsættelse af maksimale samtrafikpriser efter LRAIC-metoden for 2011 - fastnet 1 Indledning har siden 2002 reguleret en række af TDC s engrospriser efter LRAIC-prisfastsættelsesmetoden.

Læs mere

UDKAST AF 13. SEPTEMBER 2011

UDKAST AF 13. SEPTEMBER 2011 Bilag 1 UDKAST AF 13. SEPTEMBER 2011 Den konkrete prisfastsættelse Nærværende bilag indeholder en uddybende gennemgang af prisafgørelsens afsnit 4 om den konkrete prisfastsættelse, herunder blandt andet

Læs mere

Afgørelse om ændringer i LRAIC-prisfastsættelsesmetoden og fastsættelse af maksimale samtrafikpriser efter LRAIC-metoden for 2009

Afgørelse om ændringer i LRAIC-prisfastsættelsesmetoden og fastsættelse af maksimale samtrafikpriser efter LRAIC-metoden for 2009 TDC Teglholmsgade 1 0900 København C Afgørelse om ændringer i LRAIC-prisfastsættelsesmetoden og fastsættelse af maksimale samtrafikpriser efter LRAIC-metoden for 2009 I medfør af 7, stk. 1-2, i lov nr.

Læs mere

Udkast til afgørelse om fastsættelse af maksimale netadgangspriser efter LRAIC-metoden for 2012 fastnet

Udkast til afgørelse om fastsættelse af maksimale netadgangspriser efter LRAIC-metoden for 2012 fastnet TDC A/S Udkast til afgørelse om fastsættelse af maksimale netadgangspriser efter LRAIC-metoden for 2012 fastnet 1 Indledning har siden 2002 reguleret en række af TDC s engrospriser efter LRAIC-prisfastsættelsesmetoden.

Læs mere

Afgørelse om fastsættelse af WACC i forbindelse med omkostningsdokumentation af priserne i TDC s standardtilbud 12. april 2011

Afgørelse om fastsættelse af WACC i forbindelse med omkostningsdokumentation af priserne i TDC s standardtilbud 12. april 2011 TC A/S regulering@tdc.dk Fremsendes alene via mail Afgørelse om fastsættelse af WACC i forbindelse med omkostningsdokumentation af priserne i TC s standardtilbud 12. april 2011 1. Indledning Med udgangspunkt

Læs mere

Afgørelse om ændringer i LRAIC-prisfastsættelsesmetoden og fastsættelse af maksimale samtrafikpriser efter LRAIC-metoden for 2008

Afgørelse om ændringer i LRAIC-prisfastsættelsesmetoden og fastsættelse af maksimale samtrafikpriser efter LRAIC-metoden for 2008 TDC A/S Nørregade 21 0900 København C UDKAST TDC Totalløsninger A/S Teglholmsgade 1 0900 København C Afgørelse om ændringer i LRAIC-prisfastsættelsesmetoden og fastsættelse af maksimale samtrafikpriser

Læs mere

TDC A/S. Afgørelse om fastsættelse af maksimale samtrafikpriser efter LRAICmetoden

TDC A/S. Afgørelse om fastsættelse af maksimale samtrafikpriser efter LRAICmetoden TDC A/S Afgørelse om fastsættelse af maksimale samtrafikpriser efter LRAICmetoden for 2010 har siden 2002 reguleret en række af TDC s engrospriser efter LRAIC-prisfastsættelsesmetoden. Baggrunden for den

Læs mere

Afgørelse om ændringer i LRAIC-prisfastsættelsesmetoden og fastsættelse af maksimale samtrafikpriser efter LRAIC-metoden for 2008

Afgørelse om ændringer i LRAIC-prisfastsættelsesmetoden og fastsættelse af maksimale samtrafikpriser efter LRAIC-metoden for 2008 TDC A/S Nørregade 21 0900 København C Afgørelse om ændringer i LRAIC-prisfastsættelsesmetoden og fastsættelse af maksimale samtrafikpriser efter LRAIC-metoden for 2008 I medfør af 7, stk. 1-2, i lov nr.

Læs mere

TDC A/S Fremsendes alene via

TDC A/S Fremsendes alene via TDC A/S regulering@tdc.dk 12. december /joboos Fremsendes alene via email Korrektion af visse maksimale netadgangspriser fastsat i Erhvervsstyrelsens LRAIC-afgørelse (fastnet) Indledning Erhvervsstyrelsen

Læs mere

Afgørelse om ændringer i LRAIC-prisfastsættelsesmetoden og fastsættelse af maksimale samtrafikpriser efter LRAIC-metoden for 2007

Afgørelse om ændringer i LRAIC-prisfastsættelsesmetoden og fastsættelse af maksimale samtrafikpriser efter LRAIC-metoden for 2007 TDC A/S Nørregade 21 0900 København C TDC Totalløsninger A/S Teglholmsgade 1 0900 København C Afgørelse om ændringer i LRAIC-prisfastsættelsesmetoden og fastsættelse af maksimale samtrafikpriser efter

Læs mere

Afgørelse om ændringer i LRAIC-prisfastsættelsesmetoden og fastsættelse af maksimale samtrafikpriser efter LRAIC-metoden for 2007

Afgørelse om ændringer i LRAIC-prisfastsættelsesmetoden og fastsættelse af maksimale samtrafikpriser efter LRAIC-metoden for 2007 TDC A/S Nørregade 21 0900 København C - Udkast - Afgørelse om ændringer i LRAIC-prisfastsættelsesmetoden og fastsættelse af maksimale samtrafikpriser efter LRAIC-metoden for 2007 I medfør af 7, stk. 1-2,

Læs mere

TDC A/S Fremsendes alene via mail

TDC A/S Fremsendes alene via mail TDC A/S regulering@tdc.dk Fremsendes alene via mail Afgørelse om fastsættelse af WACC i forbindelse med omkostningsdokumentation af priserne i TDC s standardtilbud 1. Indledning Med udgangspunkt i s afgørelser

Læs mere

TDC A/S regulering@tdc.dk. Fremsendes alene via mail

TDC A/S regulering@tdc.dk. Fremsendes alene via mail 23. maj 2012 TDC A/S regulering@tdc.dk /camibo Fremsendes alene via mail RHVRVSSTYRLSN Afgørelse om fastsættelse af WACC for regnskabsåret 2011 i forbindelse med omkostningsdokumentation af priserne i

Læs mere

TDC A/S Nørregade 21 0900 København C. IT- og Telestyrelsens tilsyn med overholdelse af telelovens 52 - Ikkediskrimination

TDC A/S Nørregade 21 0900 København C. IT- og Telestyrelsens tilsyn med overholdelse af telelovens 52 - Ikkediskrimination TDC A/S Nørregade 21 0900 København C 28. januar 2005 s tilsyn med overholdelse af telelovens 52 - Ikkediskrimination I medfør af 52 i lov nr. 418 af 31. maj 2000 skal TDC A/S som udbyder med stræk markedsposition

Læs mere

TDC A/S Fremsendes alene via . Korrektion af Erhvervsstyrelsens LRAIC-afgørelse af 4. december 2014

TDC A/S Fremsendes alene via  . Korrektion af Erhvervsstyrelsens LRAIC-afgørelse af 4. december 2014 TDC A/S regulering@tdc.dk 4. marts 2015 Fremsendes alene via e-mail /Christoffer Kjældgaard Giwercman Korrektion af Erhvervsstyrelsens LRAIC-afgørelse af 4. december 2014 1. Indledning Erhvervsstyrelsen

Læs mere

Tillægsafgørelse vedrørende fastsættelse af prisen for ydelsen opsætning af nettermineringspunkt

Tillægsafgørelse vedrørende fastsættelse af prisen for ydelsen opsætning af nettermineringspunkt TDC A/S regulering@tdc.dk Fremsendes alene via mail Tillægsafgørelse vedrørende fastsættelse af prisen for ydelsen opsætning af nettermineringspunkt 1 Indledning modtog den 26. november 2009 TDC s nye

Læs mere

Afgørelse overfor TDC vedrørende fastsættelse af fradrag i slutbrugerprisen for sparede omkostninger i forbindelse med salg af tjenester på

Afgørelse overfor TDC vedrørende fastsættelse af fradrag i slutbrugerprisen for sparede omkostninger i forbindelse med salg af tjenester på TDC A/S regulering@tdc.dk Fremsendes alene via e-mail Afgørelse overfor TDC vedrørende fastsættelse af fradrag i slutbrugerprisen for sparede omkostninger i forbindelse med salg af tjenester på fastnetområdet

Læs mere

TDC A/S. Afgørelse om fastsættelse af maksimale netadgangspriser efter LRAICmetoden

TDC A/S. Afgørelse om fastsættelse af maksimale netadgangspriser efter LRAICmetoden TDC A/S 7. december 2011 Afgørelse om fastsættelse af maksimale netadgangspriser efter LRAICmetoden for 2012 fastnet Indledning Siden 2002 har en række af TDC s engrospriser været reguleret efter LRAICprisfastsættelsesmetoden.

Læs mere

de ekstra omkostninger ved at gennemføre samtrafikken, herunder en rimelig forrentning af den investerede kapital, jf. 51f, stk. 3.

de ekstra omkostninger ved at gennemføre samtrafikken, herunder en rimelig forrentning af den investerede kapital, jf. 51f, stk. 3. TC A/S regulering@tdc.dk Fremsendes alene via e-mail Afgørelse om fastsættelse af WACC i forbindelse med omkostningsdokumentation af priserne i TC s standardtilbud Sagsfremstilling TC leverer en række

Læs mere

på markederne for terminering af trafik i selskabernes

på markederne for terminering af trafik i selskabernes Telenor anmark Holding A/S Frederikskaj 1780 København V. Afgørelse om fastsættelse af maksimale priser efter LRAIC-metoden over for Telenor på markedet for mobilterminering 30. oktober 2009 Baggrund har

Læs mere

IT- og Telestyrelsen har den 24. januar 2006 truffet afgørelse over for TDC, Telia. på markederne for terminering af trafik i selskabernes

IT- og Telestyrelsen har den 24. januar 2006 truffet afgørelse over for TDC, Telia. på markederne for terminering af trafik i selskabernes UDKAST Hi3G Afgørelse om fastsættelse af maksimale priser efter LRAIC-metoden over for Hi3G på markedet for mobilterminering Baggrund har den 24. januar 2006 truffet afgørelse over for TDC, Telia og Sonofon

Læs mere

UDKAST. Afgørelse om fastsættelse af maksimale netadgangspriser efter LRAIC-metoden for 2020 fastnet. 1. Indledning. 2. Afgørelse

UDKAST. Afgørelse om fastsættelse af maksimale netadgangspriser efter LRAIC-metoden for 2020 fastnet. 1. Indledning. 2. Afgørelse TDC A/S regulering@tdc.dk 6. september 2019 Sag 2019-7603 UDKAST Fremsendes alene via e-mail Afgørelse om fastsættelse af maksimale netadgangspriser efter LRAIC-metoden for 2020 fastnet 1. Indledning TDC

Læs mere

UDKAST. 1. Indledning. 2. Afgørelse. TDC A/S Fremsendes alene via

UDKAST. 1. Indledning. 2. Afgørelse. TDC A/S Fremsendes alene via TDC A/S regulering@tdc.dk 4. september 2017 UDKAST Fremsendes alene via e-mail Afgørelse om fastsættelse af maksimale netadgangspriser efter LRAICmetoden for 2018 fastnet 1. Indledning Erhvervsstyrelsen

Læs mere

UDKAST. Afgørelse om fastsættelse af maksimale netadgangspriser efter LRAIC-metoden for 2019 fastnet. 1. Indledning. 2. Afgørelse

UDKAST. Afgørelse om fastsættelse af maksimale netadgangspriser efter LRAIC-metoden for 2019 fastnet. 1. Indledning. 2. Afgørelse TDC A/S regulering@tdc.dk 30. oktober 2018 Sag 2018-12889 UDKAST Fremsendes alene via e-mail Afgørelse om fastsættelse af maksimale netadgangspriser efter LRAIC-metoden for 2019 fastnet 1. Indledning TDC

Læs mere

TDC A/S Fremsendes alene via mail. Tillægsafgørelse vedrørende fastsættelse af maksimale engrospriser for Dual Pair Bonding (DPB)

TDC A/S Fremsendes alene via mail. Tillægsafgørelse vedrørende fastsættelse af maksimale engrospriser for Dual Pair Bonding (DPB) TDC A/S regulering@tdc.dk Dato 9. september 2013 /Jonas Østrup Fremsendes alene via mail Tillægsafgørelse vedrørende fastsættelse af maksimale engrospriser for Dual Pair Bonding (DPB) Indledning TDC er

Læs mere

TDC A/S Fremsendes alene via . Afgørelse om fastsættelse af maksimale netadgangspriser efter LRAICmetoden

TDC A/S Fremsendes alene via  . Afgørelse om fastsættelse af maksimale netadgangspriser efter LRAICmetoden TDC A/S regulering@tdc.dk 29. november 2013 Sune Lehmann Nielsen Fremsendes alene via e-mail Afgørelse om fastsættelse af maksimale netadgangspriser efter LRAICmetoden for 2014 fastnet 1. Indledning Siden

Læs mere

UDKAST. Afgørelse om fastsættelse af maksimale netadgangspriser efter LRAIC-metoden for 2019 fastnet. 1. Indledning. 2. Afgørelse

UDKAST. Afgørelse om fastsættelse af maksimale netadgangspriser efter LRAIC-metoden for 2019 fastnet. 1. Indledning. 2. Afgørelse TDC A/S regulering@tdc.dk 6. september 2018 Sag UDKAST Fremsendes alene via e-mail Afgørelse om fastsættelse af maksimale netadgangspriser efter LRAIC-metoden for 2019 fastnet 1. Indledning TDC A/S (i

Læs mere

IT- og Telestyrelsen fastsatte ved afgørelse af 20. december 2002 maksimale priser efter LRAIC-metoden gældende for 2003.

IT- og Telestyrelsen fastsatte ved afgørelse af 20. december 2002 maksimale priser efter LRAIC-metoden gældende for 2003. TDC A/S Nørregade 21 0900 København C Afgørelse om fastsættelse af maksimale samtrafikpriser efter LRAICmetoden for 2004 fastsatte ved afgørelse af 20. december 2002 maksimale priser efter LRAIC-metoden

Læs mere

Telia Danmark TDC A/S Fremsendes alene via mail

Telia Danmark TDC A/S Fremsendes alene via mail Telia Danmark regulatory@telia.dk TDC A/S regulering@tdc.dk Fremsendes alene via mail Afgørelse om TDC s opkrævning af transitafgift i forbindelse med aflevering af opkaldstrafik til Fullrates og A+ Telecoms

Læs mere

TDC A/S regulering@tdc.dk. Fremsendes alene via mail. Tillægsafgørelse vedrørende fastsættelse af maksimale engrospriser for uncontended VULA ved POI0

TDC A/S regulering@tdc.dk. Fremsendes alene via mail. Tillægsafgørelse vedrørende fastsættelse af maksimale engrospriser for uncontended VULA ved POI0 TDC A/S regulering@tdc.dk Dato 25. september 2013 /Jonas Østrup Fremsendes alene via mail Tillægsafgørelse vedrørende fastsættelse af maksimale engrospriser for uncontended VULA ved POI0 Indledning TDC

Læs mere

Telia Danmark regulatory@telia.dk. TDC A/S regulering@tdc.dk. Fremsendes alene via mail

Telia Danmark regulatory@telia.dk. TDC A/S regulering@tdc.dk. Fremsendes alene via mail Telia Danmark regulatory@telia.dk TDC A/S regulering@tdc.dk Fremsendes alene via mail Afgørelse om mulig diskriminerende adfærd i forbindelse med adgang til TDC's fibernet 1 Indledning Telia Danmark (herefter

Læs mere

Lovgrundlag I lovbemærkningerne til telelovens 51 f, stk. 5 og 6, er bl.a. anført følgende:

Lovgrundlag I lovbemærkningerne til telelovens 51 f, stk. 5 og 6, er bl.a. anført følgende: TDC A/S Nørregade 21 0900 København C TDC Totalløsninger A/S Teglholmsgade 1 0900 København C Afgørelse om ændring af afgørelse af 2. november 2005 på engrosmarkedet for bredbåndstilslutning (marked 12)

Læs mere

UDKAST. TDC A/S Fremsendes alene via . Afgørelse om fastsættelse af maksimale netadgangspriser efter LRAICmetoden

UDKAST. TDC A/S Fremsendes alene via  . Afgørelse om fastsættelse af maksimale netadgangspriser efter LRAICmetoden TDC A/S regulering@tdc.dk 5. september 2016 Fremsendes alene via e-mail UDKAST Afgørelse om fastsættelse af maksimale netadgangspriser efter LRAICmetoden for 2017 fastnet 1. Indledning Erhvervsstyrelsen

Læs mere

TDC regulering@tdc.dk. Fremsendes alene via email UDKAST

TDC regulering@tdc.dk. Fremsendes alene via email UDKAST TDC regulering@tdc.dk 3. juli 2014 Fremsendes alene via email /mobljo UDKAST Afgørelse om den maksimale pris for terminering af taleopkald, terminering af sms samt samtrafikpunkter i TDC s mobilnet i 2015

Læs mere

UDKAST. Hi3G Fremsendes alene via

UDKAST. Hi3G Fremsendes alene via Hi3G anne.louisevogensen@3.dk Fremsendes alene via e-mail 1. september 2017 /Silutt UDKAST Afgørelse om den maksimale pris for terminering af taleopkald samt samtrafikpunkter i Hi3G s mobilnet for 2018

Læs mere

UDKAST. Mundio Mobile Fremsendes alene via

UDKAST. Mundio Mobile Fremsendes alene via Mundio Mobile legal@mundio.com Fremsendes alene via e-mail 1. september 2017 /Silutt UDKAST Afgørelse om den maksimale pris for terminering af taleopkald samt samtrafikpunkter i Mundio Mobile s mobilnet

Læs mere

Afgørelse efter telelovens 52 vedrørende TDC A/S opkrævning af gebyr ved etablering af manglende kobling på ledningsvej BSA uden samproduktion

Afgørelse efter telelovens 52 vedrørende TDC A/S opkrævning af gebyr ved etablering af manglende kobling på ledningsvej BSA uden samproduktion Telia Danmark regulatory@telia.dk TDC A/S regulering@tdc.dk Fremsendes alene via mail Afgørelse efter telelovens 52 vedrørende TDC A/S opkrævning af gebyr ved etablering af manglende kobling på ledningsvej

Læs mere

DONG-område Resten af landet

DONG-område Resten af landet TDC A/S regulering@tdc.dk Fremsendes alene via mail Tillægsafgørelse vedrørende fastsættelse af priser for BSA leveret via TDC s fibernet 1 Indledning traf fredag den 15. april 2011 LRAIC-prisafgørelse

Læs mere

Afgørelse om fastsættelse af maksimale samtrafikpriser efter LRAICmetoden 21. december 2004

Afgørelse om fastsættelse af maksimale samtrafikpriser efter LRAICmetoden 21. december 2004 TDC A/S Nørregade 21 0900 København C Bilag 8 Afgørelse om fastsættelse af maksimale samtrafikpriser efter LRAICmetoden for 2005 21. december 2004 Holsteinsgade 63 fastsatte ved afgørelse af 19. december

Læs mere

Vejledning. Vejledning om bekendtgørelse om priskontrolmetoder. 1. Indledning

Vejledning. Vejledning om bekendtgørelse om priskontrolmetoder. 1. Indledning Vejledning Februar 2012 Markedskontoret Vejledning om bekendtgørelse om priskontrolmetoder ERHVERVSSTYRELSEN 1. Indledning Denne vejledning beskriver, hvordan Erhvervsstyrelsen har til hensigt at anvende

Læs mere

UDKAST. Telia Fremsendes alene via

UDKAST. Telia Fremsendes alene via Telia regulatory@telia.dk 31. august 2018 Fremsendes alene via e-mail /Silutt UDKAST Afgørelse om den maksimale pris for terminering af taleopkald samt samtrafikpunkter i Telias mobilnet for 2019 1 Indledning

Læs mere

Høringsnotat vedr. prissætning af Dual Pair Bonding-produkter

Høringsnotat vedr. prissætning af Dual Pair Bonding-produkter 9. september 2013 /Jonas Østrup Høringsnotat vedr. prissætning af Dual Pair Bonding-produkter Erhvervsstyrelsen sendte den 24. maj 2013 udkast til prisafgørelse for Dual Pair Bonding (DPB) produkter samt

Læs mere

Bilag 4. TDC A/S Fremsendes alene via . Afgørelse om fastsættelse af maksimale netadgangspriser efter LRAICmetoden

Bilag 4. TDC A/S Fremsendes alene via  . Afgørelse om fastsættelse af maksimale netadgangspriser efter LRAICmetoden Bilag 4 TDC A/S regulering@tdc.dk 30. november 2016 Fremsendes alene via e-mail Afgørelse om fastsættelse af maksimale netadgangspriser efter LRAICmetoden for 2017 fastnet 1. Indledning Erhvervsstyrelsen

Læs mere

Afgørelse efter telelovens 65, stk. 6 om fastsættelse af foreløbige vilkår for Cybercitys adgang til samtrafikproduktet Bitstream Access (BSA)

Afgørelse efter telelovens 65, stk. 6 om fastsættelse af foreløbige vilkår for Cybercitys adgang til samtrafikproduktet Bitstream Access (BSA) TDC A/S Nørregade 21 0900 København C Cybercity A/S Frederikskaj 1780 København V Afgørelse efter telelovens 65, stk. 6 om fastsættelse af foreløbige vilkår for Cybercitys adgang til samtrafikproduktet

Læs mere

EUROPA-KOMMISSIONEN. Kommissionens afgørelse vedrørende sag DK/2014/1665: Revision af LRAIC-modellen for 2015 - fastnet

EUROPA-KOMMISSIONEN. Kommissionens afgørelse vedrørende sag DK/2014/1665: Revision af LRAIC-modellen for 2015 - fastnet EUROPA-KOMMISSIONEN Bruxelles, den 24.11.2014 C(2014) 9090 final Erhvervsstyrelsen Dahlerups Pakhus Langelinie Allé 17 2100 København Ø Danmark Att.: Betina Hagerup Direktør Fax: (32+45) 3546 6001 11 Kære

Læs mere

TDC A/S Fremsendes alene via . Afgørelse om fastsættelse af maksimale netadgangspriser efter LRAICmetoden

TDC A/S Fremsendes alene via  . Afgørelse om fastsættelse af maksimale netadgangspriser efter LRAICmetoden TDC A/S regulering@tdc.dk 3. december 2015 Fremsendes alene via e-mail Afgørelse om fastsættelse af maksimale netadgangspriser efter LRAICmetoden for 2016 fastnet 1. Indledning Erhvervsstyrelsen har siden

Læs mere

Forslag. Lov om ændring af lov om elforsyning, lov om naturgasforsyning, straffeloven og retsplejeloven 1)

Forslag. Lov om ændring af lov om elforsyning, lov om naturgasforsyning, straffeloven og retsplejeloven 1) Lovforslag nr. L xx Folketinget 2012-13 Fremsat den 13. marts 2013 af klima-, energi- og bygningsministeren (Martin Lidegaard) Forslag til Lov om ændring af lov om elforsyning, lov om naturgasforsyning,

Læs mere

Hi3G Anne.LouiseVogensen@3.dk. Fremsendes alene via email

Hi3G Anne.LouiseVogensen@3.dk. Fremsendes alene via email Hi3G Anne.LouiseVogensen@3.dk 17. juli 2012 Fremsendes alene via email /mobljo Afgørelse om den maksimale pris for terminering af taleopkald, terminering af sms samt samtrafikpunkter i Hi3G s mobilnet

Læs mere

til et bredt segment af slutbrugere. Der er således hverken tale om en udbyder af discountprodukter eller luksusprodukter.

til et bredt segment af slutbrugere. Der er således hverken tale om en udbyder af discountprodukter eller luksusprodukter. 16. august 2012 /chkjgi Dokumentation af værktøj til brug for prisklemmetilsyn Som en del af afgørelserne på engrosmarkederne for henholdsvis fysisk netværksinfrastrukturadgang og bredbåndstilslutninger

Læs mere

2013-7. Vejledning om mulighederne for genoptagelse efter såvel lovbestemte som ulovbestemte regler. 10. april 2013

2013-7. Vejledning om mulighederne for genoptagelse efter såvel lovbestemte som ulovbestemte regler. 10. april 2013 2013-7 Vejledning om mulighederne for genoptagelse efter såvel lovbestemte som ulovbestemte regler Ombudsmanden rejste af egen drift en sag om arbejdsskademyndighedernes vejledning om mulighederne for

Læs mere

Bilag 2a: Priser for Samhusning

Bilag 2a: Priser for Samhusning Bilag 2a: Priser for Samhusning Dette bilag udgør bilag 2a til det mellem parterne tiltrådte Produkttillæg for Samhusning eller Standardaftale om samhusning. Bilaget erstatter samtidig følgende tidligere

Læs mere

TDC A/S Fremsendes alene via mail

TDC A/S Fremsendes alene via mail TDC A/S regulering@tdc.dk Fremsendes alene via mail Afgørelse vedrørende standardservice i TDC s standardtilbud om rå kobber/delt rå kobber (marked 4) og Ethernet BSA (marked 5) 1 Indledning TDC A/S (herefter

Læs mere

1. Indledning. TDC A/S Fremsendes alene via

1. Indledning. TDC A/S Fremsendes alene via TDC A/S regulering@tdc.dk 24. april 2018 Fremsendes alene via e-mail Tillægsafgørelse om fastsættelse af maksimale netadgangspriser efter LRAIC-metoden for 2018 fiber 1. Indledning TDC A/S (i det følgende

Læs mere

ALMENE BOLIGER GENERELLE BESTEMMELSER TILLÆG NR. 44 TIL KOMMUNEPLAN 2011

ALMENE BOLIGER GENERELLE BESTEMMELSER TILLÆG NR. 44 TIL KOMMUNEPLAN 2011 TILLÆG NR. 44 TIL KOMMUNEPLAN 2011 ALMENE BOLIGER GENERELLE BESTEMMELSER Vedtaget af Borgerrepræsentationen den xx xx 2015. Offentliggjort den yy yy 2015. HVAD ER ET KOMMUNEPLANTILLÆG? Kommuneplantillæg

Læs mere

Næstformand, prof., cand.jur. & ph.d. Birgitte Egelund Olsen Seniorforsker, civilingeniør Kirsten Engelund Thomsen Ingeniør m.ida Bjarne Spiegelhauer

Næstformand, prof., cand.jur. & ph.d. Birgitte Egelund Olsen Seniorforsker, civilingeniør Kirsten Engelund Thomsen Ingeniør m.ida Bjarne Spiegelhauer (Energibesparelser i bygninger) Anonymiseret Frederiksborggade 15 1360 København K Besøgsadresse: Linnésgade 18, 3. sal 1361 København K Tlf 3395 5785 Fax 3395 5799 www.ekn.dk ekn@ekn.dk KLAGE FRA (XXX)

Læs mere

Afgørelse om forøgelse af prisloft for 2011 i henhold til 8 i bekendtgørelse om prisloftregulering m.v. af vandsektoren

Afgørelse om forøgelse af prisloft for 2011 i henhold til 8 i bekendtgørelse om prisloftregulering m.v. af vandsektoren Billund Spildevand A/S Grindsted Landevej 40 7200 Grindsted Dato: 1. marts 2013 Sag: Vand-12/04924-10 Sagsbehandler: /LTK Afgørelse om forøgelse af prisloft for 2011 i henhold til 8 i bekendtgørelse om

Læs mere

Statusbrev for de erhvervsdrivende fonde, 1/2014

Statusbrev for de erhvervsdrivende fonde, 1/2014 15. maj 2014 /team fonde Statusbrev for de erhvervsdrivende fonde, 1/2014 Nærværende statusbrev er koncentreret om L 154 forslag til lov om erhvervsdrivende, der blev fremsat den 12. marts 2014, og førstebehandlet

Læs mere

IT- og Telestyrelsen træffer herved afgørelse i sagen vedr. Cybercitys klage af 24. juni 2008 over TDC s priser for 30A- og 60A-strømydelser.

IT- og Telestyrelsen træffer herved afgørelse i sagen vedr. Cybercitys klage af 24. juni 2008 over TDC s priser for 30A- og 60A-strømydelser. TDC A/S regulering@tdc.dk Fremsendes alene via e-mail Klage fra Cybercity (nu Telenor) over høje priser for strømydelser på samhusningslokaliteter træffer herved afgørelse i sagen vedr. Cybercitys klage

Læs mere

Mundio Mobile (Denmark) Limited 54 Marsh Wall London E14 9TP United Kingdom. Brev fremsendes via e-mail til adressen: p.lemke@vectone.

Mundio Mobile (Denmark) Limited 54 Marsh Wall London E14 9TP United Kingdom. Brev fremsendes via e-mail til adressen: p.lemke@vectone. Mundio Mobile (Denmark) Limited 54 Marsh Wall London E14 9TP United Kingdom 5. februar 2013 /mobljo Brev fremsendes via e-mail til adressen: p.lemke@vectone.com Afgørelse om den maksimale pris for terminering

Læs mere

Denne prisafgørelse fastsætter den maksimale pris for terminering af taleopkald i Hi3G s mobilnet i 2011.

Denne prisafgørelse fastsætter den maksimale pris for terminering af taleopkald i Hi3G s mobilnet i 2011. Hi3G Denmark Aps. Ann-Louise.Hansen@3.dk Fremsendes alene via mail Afgørelse om fastsættelse af maksimalprisen efter LRAIC-metoden over for Hi3G på markedet for mobilterminering 1 Indledning traf 8. marts

Læs mere

KENDELSE. afsagt af Konkurrenceankenævnet den 14. februar 2011 i sag nr. 2010-0023239

KENDELSE. afsagt af Konkurrenceankenævnet den 14. februar 2011 i sag nr. 2010-0023239 KENDELSE afsagt af Konkurrenceankenævnet den 14. februar 2011 i sag nr. 2010-0023239 Poul Erik Bech A/S (advokat Steen Lundeby) mod Konkurrencerådet (Specialkonsulent Gry Høirup) Resume af afgørelsen Poul

Læs mere

Modellering af Pair Bonding i LRAICmodel

Modellering af Pair Bonding i LRAICmodel Modellering af Pair Bonding i LRAICmodel Præsentation i Samtrafikforum 26. februar 2013 1 Behovet for Pair Bonding TDC s brug af kobberpar til produktion af xdsl sætter en række begrænsninger i båndbredden

Læs mere

Cybercity A/S Ovengaden Neden Vandet 7 1414 København K. Ved. 65-anmodning om afvisning på adgang til VDSL

Cybercity A/S Ovengaden Neden Vandet 7 1414 København K. Ved. 65-anmodning om afvisning på adgang til VDSL Cybercity A/S Ovengaden Neden Vandet 7 1414 København K Ved. 65-anmodning om afvisning på adgang til VDSL Cybercity har i brev af 2. august 2004 anmodet om at træffe afgørelse efter telelovens 65, fordi

Læs mere

Hovedpunktsreferat fra møde den 24. april 2013 i VULA-forum

Hovedpunktsreferat fra møde den 24. april 2013 i VULA-forum 29. april 2013 Hovedpunktsreferat fra møde den 24. april 2013 i VULA-forum /lasyje-erst Deltagere: Concepy: Stig Myken, Nicolai Lamborg, Simon Skals TDC: Christian Halgreen og Allan Bartroff Telenor: Mads

Læs mere

SuperTel A/S GlobalConnect. Fremsendes alene via mail

SuperTel A/S GlobalConnect. Fremsendes alene via mail SuperTel A/S GlobalConnect Fremsendes alene via mail Afgørelse efter telelovens 65 vedrørende TDC A/S prissætning af mobilaccess til SuperTel A/S frikaldsnumre Indledning SuperTel A/S (herefter SuperTel)

Læs mere

Skatteudvalget 2015-16 L 150 Bilag 6 Offentligt

Skatteudvalget 2015-16 L 150 Bilag 6 Offentligt Skatteudvalget 2015-16 L 150 Bilag 6 Offentligt 26. april 2016 J.nr. 15-1434179 Til Folketinget Skatteudvalget Til udvalgets orientering vedlægges høringsskema samt de modtagne høringssvar vedrørende forslag

Læs mere

Høring over retningslinjer for udarbejdelse af LRAIC-prisfastsættelsesmodel

Høring over retningslinjer for udarbejdelse af LRAIC-prisfastsættelsesmodel LRAIC-arbejdsgruppen Sekretariat i IT-Brancheforeningen IT- og Telestyrelsen Att.: Dan Asbjørn Smitt Holsteinsgade 63 2100 København Ø Børsen, DK-1217 København K Telefon: 72 25 55 02 e-mail: itb@itb.dk

Læs mere

De nye bilag vedrører produktbeskrivelse (bilag 1f) og priser (bilag 2c) for ethernet BSA G.SHDSL.

De nye bilag vedrører produktbeskrivelse (bilag 1f) og priser (bilag 2c) for ethernet BSA G.SHDSL. Notat G.SHDSL Et marked 5- eller marked 6-produkt? 1 Indledning Den 14. marts 2011 har TDC A/S (TDC) fremsendt nye bilag 1f og bilag 2c til selskabets produkttillæg for ethernet BSA. De nye bilag er således

Læs mere

Parternes anbringender. TDH anfører i selskabets svar blandt andet, at:

Parternes anbringender. TDH anfører i selskabets svar blandt andet, at: Telenor Danmark Holding A/S Regulering og Samtrafik, Wholesale Frederikskaj DK- 1780 København V Tele2 DMT2 A/S Gammel Køge Landevej 55 2500 Valby Afgørelse efter telelovens 1 76 vedr. Telenor Danmark

Læs mere

Høringssvar på LRIAC model på fiber samt udkast til prisafgørelse på TDC fiber, kabel-tv net samt multicast

Høringssvar på LRIAC model på fiber samt udkast til prisafgørelse på TDC fiber, kabel-tv net samt multicast IT- og Telestyrelsen Att.: Markedskontoret Sendt pr. e-mail til mk@itst.dk Rosenørns Allé 9 DK 1970 Frederiksberg C Tlf: 35 300 400 Fax: 35 300 401 e-mail: de@danskenergi.dk www.danskenergi.dk Dok. ansvarlig:

Læs mere

Revision af konkurrencemarginmodellen og prisklemmeforpligtelsen

Revision af konkurrencemarginmodellen og prisklemmeforpligtelsen 13. september 2013 /chkjgi Revision af konkurrencemarginmodellen og prisklemmeforpligtelsen Erhvervsstyrelsen påbegynder i løbet af 2014 analyserne på engrosmarkederne for henholdsvis fysisk netværksinfrastrukturadgang

Læs mere

Klare tal om effektiviteten i vandsektoren Partner Martin H. Thelle 22. januar 2014

Klare tal om effektiviteten i vandsektoren Partner Martin H. Thelle 22. januar 2014 Klare tal om effektiviteten i vandsektoren Partner Martin H. Thelle 22. januar 2014 Den 30. september 2013 offentliggjorde Foreningen af Vandværker i Danmark (FVD) rapporten Forbrugerejede vandværker og

Læs mere

Afgørelse om fastsættelse af maksimale priser efter LRAIC-metoden

Afgørelse om fastsættelse af maksimale priser efter LRAIC-metoden Afgørelse om fastsættelse af maksimale priser efter LRAIC-metoden Ifølge 6, stk. 4 og 7, stk. 3 i bekendtgørelse nr. 930 af 19. november 2002 om samtrafik m.v. (samtrafikbekendtgørelsen) skal priserne

Læs mere

TDC A/S Juridisk Afdeling Nørregade København C. TDC Totalløsninger A/S Teglholmsgade København C

TDC A/S Juridisk Afdeling Nørregade København C. TDC Totalløsninger A/S Teglholmsgade København C TDC A/S Juridisk Afdeling Nørregade 21 0900 København C TDC Totalløsninger A/S Teglholmsgade 1 0900 København C Afgørelse om fastsættelse af pris for samtrafikproduktet "gensalg af tjenester m.v. på fastnetområdet"

Læs mere

Undersøgelse af kønsfordelingen i visse børsnoterede selskaber

Undersøgelse af kønsfordelingen i visse børsnoterede selskaber 24. marts 2015 Undersøgelse af kønsfordelingen i visse børsnoterede selskaber Erhvervsstyrelsen har foretaget en undersøgelse af kønsfordelingen pr. 19. februar 2015 samt pr. 1. januar i de seneste 10

Læs mere

65 afgørelse vedr. anmodning om at hvilende abonnement ikke kan begrunde afvisning af adgang til delt rå kobber

65 afgørelse vedr. anmodning om at hvilende abonnement ikke kan begrunde afvisning af adgang til delt rå kobber Cybercity A/S Overgaden Neden Vandet 7 1414 København K 65 afgørelse vedr. anmodning om at hvilende abonnement ikke kan begrunde afvisning af adgang til delt rå kobber Cybercity har ved brev af 10. juni

Læs mere

Dansk Energi Rosenørns Allé 9 1970 Frederiksberg C

Dansk Energi Rosenørns Allé 9 1970 Frederiksberg C Dansk Energi Rosenørns Allé 9 1970 Frederiksberg C 14. december 2015 Detail & Distribution 15/11090 laa ANMELDELSE AF TILSLUTNINGSBIDRAG FOR LADESTANDERE I DET OF- FENTLIGE RUM Dansk Energi anmelder en

Læs mere

IT- og Telestyrelsen sendte den 6. september 2007 udkast til afgørelse om prisfastsættelse efter LRAIC-metoden gældende for 2008 i høring i branchen.

IT- og Telestyrelsen sendte den 6. september 2007 udkast til afgørelse om prisfastsættelse efter LRAIC-metoden gældende for 2008 i høring i branchen. Notat Høringsnotat over udkast til afgørelse om prisfastsættelse efter LRAICmetoden sendte den 6. september 2007 udkast til afgørelse om prisfastsættelse efter LRAIC-metoden gældende for 2008 i høring

Læs mere

om fastsættelse af maksimale samtrafikpriser efter LRAIC-metoden (fastnet)

om fastsættelse af maksimale samtrafikpriser efter LRAIC-metoden (fastnet) TDC A/S regulering@tdc.dk Telia Danmark regulatory@telia.dk Fremsendes alene via mail Afgørelse vedrørende TDC s faktureringspraksis i forbindelse med opsætning af KAP-stik 1 Indledning Telia har den 24.

Læs mere

Opdateret vejledning - kønsmæssige sammensætning af ledelsen og afrapportering herom

Opdateret vejledning - kønsmæssige sammensætning af ledelsen og afrapportering herom Deloitte Opdateret vejledning - kønsmæssige sammensætning af ledelsen og afrapportering herom Erhvervsstyrelsen har udsendt en opdateret vejledning om måltal og politikker for den kønsmæssige sammensætning

Læs mere

Notat. 30. juni 2009

Notat. 30. juni 2009 Notat Notat om kortlagte andre tjenester til brug for revisionen af LRAICmodellen for 2010 udarbejdede i 2005 en kortlægning af andre tjenester i hybridmodellen, der omfattede en række af de tjenester,

Læs mere

Erhvervsstyrelsen anfører på side 69 i det udsendte udkast til markedsafgrænsning på detailmarkedet for fastnettilslutninger (marked 1), at:

Erhvervsstyrelsen anfører på side 69 i det udsendte udkast til markedsafgrænsning på detailmarkedet for fastnettilslutninger (marked 1), at: Erhvervsstyrelsen Langelinie Allé 17 2100 København Ø Sendt til e-mail: postmar@erst.dk Telia Danmark Filial af Telia Nättjänster Norden AB, Sverige Holmbladsgade 139 2300 København S Tlf.: 82 33 70 00

Læs mere

Høring over revision af principperne for beregning af WACC i forbindelse med Erhvervsstyrelsen prisreguleringsarbejde

Høring over revision af principperne for beregning af WACC i forbindelse med Erhvervsstyrelsen prisreguleringsarbejde 15. januar 2016 /CPN Sag Høring over revision af principperne for beregning af WACC i forbindelse med Erhvervsstyrelsen prisreguleringsarbejde Erhvervsstyrelsen ønsker at igangsætte en revidering af principperne,

Læs mere

Trivsel og fravær i folkeskolen

Trivsel og fravær i folkeskolen Trivsel og fravær i folkeskolen Sammenfatning De årlige trivselsmålinger i folkeskolen måler elevernes trivsel på fire forskellige områder: faglig trivsel, social trivsel, støtte og inspiration og ro og

Læs mere

Sammenfattende redegørelse

Sammenfattende redegørelse Sammenfattende redegørelse VVM for hastighedsopgradering af jernbanestrækningen Køge - Næstved maj 2014 Titel: Sammenfattende redegørelse for VVM for hastighedsopgradering af jernbanestrækningen Køge-Næstved

Læs mere

DK-København: Konsulentvirksomhed inden for udvikling 2007/S 248-304075 UDBUDSBEKENDTGØRELSE. Tjenesteydelsesaftale

DK-København: Konsulentvirksomhed inden for udvikling 2007/S 248-304075 UDBUDSBEKENDTGØRELSE. Tjenesteydelsesaftale 1/5 DK-København: Konsulentvirksomhed inden for udvikling 2007/S 248-304075 UDBUDSBEKENDTGØRELSE Tjenesteydelsesaftale DEL I: ORDREGIVENDE MYNDIGHED I.1) NAVN, ADRESSER OG KONTAKT(ER): IT-og Telestyrelsen,

Læs mere

De indkomne høringssvar har givet anledning til tilføjelser, præciseringer og uddybninger enkelte steder i markedsafgrænsningen og markedsanalysen.

De indkomne høringssvar har givet anledning til tilføjelser, præciseringer og uddybninger enkelte steder i markedsafgrænsningen og markedsanalysen. NOTAT Høringsnotat vedrørende udkast til markedsafgrænsning og markedsanalyse på engrosmarket for bredbåndstilslutninger (marked 5) Den danske Telemyndighed har i perioden den 30. september 2011 til den

Læs mere

Forslag til. Kommuneplantillæg nr. 014. Frederikssund Kommuneplan 2009-2021. Lokalcenter på Holmensvej i Frederikssund

Forslag til. Kommuneplantillæg nr. 014. Frederikssund Kommuneplan 2009-2021. Lokalcenter på Holmensvej i Frederikssund Forslag til Kommuneplantillæg nr. 014 Lokalcenter på Holmensvej i Frederikssund Vedtaget af Frederikssund byråd den 21. marts 2012 til offentliggørelse i perioden Frederikssund Kommuneplan 2009-2021 Redegørelse

Læs mere

Adsl 512 Kabelmodem FWA 3G Optiske fibre

Adsl 512 Kabelmodem FWA 3G Optiske fibre It-infrastruktur 9 1. It-infrastruktur Figur 1.1 Bredbåndsdækning 1 8 Procent 96 98 98 9 9 97 9 9 9 9 87 88 6 4 64 6 6 6 47 5 44 2 14 4 5 9 Adsl 512 Kabelmodem FWA 3G Optiske fibre 21 22 23 24 25 26 Kilde:

Læs mere

Telenor Danmark Holding A/S Frederikskaj 1780 København V

Telenor Danmark Holding A/S Frederikskaj 1780 København V Telenor Danmark Holding A/S Frederikskaj 1780 København V Afgørelse om fastsættelse af maksimale priser efter LRAIC-metoden over for Telenor Danmark Holding A/S (herefter benævnt Sonofon) Baggrund har

Læs mere

LRAIC-arbejdsgruppens bemærkninger af mere generel karakter er nedenfor inddelt under følgende overskrifter:

LRAIC-arbejdsgruppens bemærkninger af mere generel karakter er nedenfor inddelt under følgende overskrifter: LRAIC-arbejdsgruppen Sekretariat i IT-Brancheforeningen IT- og Telestyrelsen Att.: Mette Mølsted Kristiansen Holsteinsgade 63 2100 København Ø Børsen, DK-1217 København K Telefon: 72 25 55 02 e-mail: itb@itb.dk

Læs mere

Afgørelse vedrørende TDC A/S standardtilbud om henholdsvis fast operatørvalg og gensalg af tjenester m.v. på fastnetområdet (marked 8)

Afgørelse vedrørende TDC A/S standardtilbud om henholdsvis fast operatørvalg og gensalg af tjenester m.v. på fastnetområdet (marked 8) TDC A/S regulering@tdc.dk Fremsendes alene via mail Afgørelse vedrørende TDC A/S standardtilbud om henholdsvis fast operatørvalg og gensalg af tjenester m.v. på fastnetområdet (marked 8) 1 Indledning Den

Læs mere

og versioneringsstrategi for OIOUBL - fælles standard for e-handelsdokumenter.

og versioneringsstrategi for OIOUBL - fælles standard for e-handelsdokumenter. Notat Opdaterings- og Versioneringsstrategi for OIOUBL fælles standard for e- handelsdokumenter Indledning I henhold til erfaringerne med OIOXML elektronisk regning samt de opdateringer og præciseringer,

Læs mere

Vejledning til Bekendtgørelse nr. 706 af 26. juni 2009 om en praktikplads- og betalingsordning mv. ved uddannelse af lokomotivførere

Vejledning til Bekendtgørelse nr. 706 af 26. juni 2009 om en praktikplads- og betalingsordning mv. ved uddannelse af lokomotivførere Vejledning til Bekendtgørelse nr. 706 af 26. juni 2009 om en praktikplads- og betalingsordning mv. ved uddannelse af lokomotivførere 1. Indledning I oktober 2005 blev der etableret en lokomotivføreruddannelse

Læs mere

Terminologi i LRAIC-modelnotaterne

Terminologi i LRAIC-modelnotaterne Terminologi i LRAIC-modelnotaterne Nedenstående liste indeholder en oversigt over den terminologi, der vil blive anvendt i de tre LRAIC-modelnotater. Det skal understreges, at terminologien er fastlagt

Læs mere

Aktindsigt Relevante lovregler

Aktindsigt Relevante lovregler Aktindsigt Aktindsigt er i Patientskadeankenævnet relevant i to situationer. Problemstillingen er først og fremmest relevant, når der fremsættes anmodning om aktindsigt i sager, der verserer eller har

Læs mere

Afgørelse vedrørende klage over konkret misbrug af oplysninger i strid med telelovens 64

Afgørelse vedrørende klage over konkret misbrug af oplysninger i strid med telelovens 64 Cybercity A/S Frederikskaj 1780 København V TDC A/S Nørregade 21 0900 København C 2. juli 2008 Afgørelse vedrørende klage over konkret misbrug af oplysninger i strid med telelovens 64 Cybercity har d.

Læs mere

K E N D E L S E. afsagt af Konkurrenceankenævnet den 29/7 2014 i sag nr. VFL-4-2013. mod

K E N D E L S E. afsagt af Konkurrenceankenævnet den 29/7 2014 i sag nr. VFL-4-2013. mod K E N D E L S E afsagt af Konkurrenceankenævnet den 29/7 2014 i sag nr. VFL-4-2013 Hillerød Spildevand A/S mod Forsyningssekretariatet Resume af afgørelsen Forsyningssekretariatet fastsatte ved afgørelse

Læs mere

Erhvervsstyrelsen fastsætter i medfør af priskontrolbekendtgørelsens 11, stk. 1 priserne for perioden 1. januar 2015 til 31. december 2015.

Erhvervsstyrelsen fastsætter i medfør af priskontrolbekendtgørelsens 11, stk. 1 priserne for perioden 1. januar 2015 til 31. december 2015. TDC A/S regulering@tdc.dk 4. december 2014 Fremsendes alene via e-mail /Christoffer Kjældgaard Giwercman Afgørelse om fastsættelse af maksimale netadgangspriser efter LRAICmetoden for 2015 fastnet 1. Indledning

Læs mere

Telia Danmark Frederik.Siegumfeldt@teliasonera.com. TDC A/S regulering@tdc.dk. Fremsendes alene via e-mail

Telia Danmark Frederik.Siegumfeldt@teliasonera.com. TDC A/S regulering@tdc.dk. Fremsendes alene via e-mail Telia Danmark Frederik.Siegumfeldt@teliasonera.com TDC A/S regulering@tdc.dk 9. maj 2014 /andlon Fremsendes alene via e-mail Afgørelse af Telias klage vedrørende udveksling af oplysninger internt i TDC

Læs mere