I dag er der kommet frelse til dette hus, fordi også han er en Abrahams søn.

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "I dag er der kommet frelse til dette hus, fordi også han er en Abrahams søn."

Transkript

1 Tirsdag d. 1. november 2016 Jørgen Lasgaard Salme DDS nr. 678: Guds fred er glæden i dit sind Tema: At give og modtage Bibeltekst: Jesus siger til Zakæus efter Luk. 19,9: I dag er der kommet frelse til dette hus, fordi også han er en Abrahams søn. Forkyndelse: Ved hospice- og sognepræst Lone Klok, Vejle: Det vigtigste i livet er noget, vi får, noget der kommer til os ja, selv tiden kommer til os uden vores magts indflydelse. Jeg synes, vor Herre har indrettet vores liv viseligt: at vi er henvist til hinanden, til at give og til at modtage. Bøn: Tak Gud, fordi vi er skabt til fællesskab. Tak Gud, for den dyrebare dag i dag. Hjælp os til at samvirke, fremme sammenhold, kende vores besøgelsestid og da gøre noget godt sammen.

2 Onsdag d. 2. november 2016 Jørgen Lasgaard Salme DDS nr. 29: Spænd over os dit himmelsejl Tema: At give og modtage Bibeltekst: Jesus siger i Matt. 5,44-45: Elsk jeres fjender og bed for dem, der forfølger jer, for at I må være jeres himmelske faders børn; for han lader sin sol stå op over onde og gode og lader det regne over retfærdige og uretfærdige. Forkyndelse: Filmen om Nelson Mandela fra 2014 slutter med følgende opbyggelige ord fra Mandela: Ingen bliver født til at hade et andet menneske på grund af hans hudfarve, hans baggrund eller hans religion. Folk må lære at hade, og hvis de kan lære at hade, kan de også lære at elske, for kærligheden kommer mere naturligt til mennesket end dens modsætning. Bøn: Far i Himlen, vi hører sammen med dig og vore medmennesker, lige meget hvordan vores liv forløber. Lad os stå ved vores forbundethed, så vi søger forsoning og fælles fremtid. Hjælp os til altid at begynde med os selv, når der er noget der er forkert.

3 Torsdag d. 3. november 2016 Jørgen Lasgaard Salme DDS nr. 266: Mægtigste Kriste, menighedens Herre Tema: Citater af U2 Forkyndelse: Vil vi nogensinde leve i fred med hinanden? Men dem, der ikke selv kan leve op til det, er alligevel dem, der skal prædike fredsbudskabet, til dem, der bare vil stirre sig blinde i sollyset. Bøn: Første del af Frans af Assisis bøn: Herre gør mig til redskab for din fred. Hvor der er had, lad mig så kærlighed. Hvor der er krænkelse, tilgivelse. Hvor der er tvivl, tro. Hvor der er fortvivlelse, håb Hvor der er mørke, lys. Hvor der er bedrøvelse, glæde.

4 Fredag den 4. november 2016 Jørgen Lasgaard Salme DDS nr. 379: Der er en vej, som verden ikke kender Tema: Citater af U2 Forkyndelse: Bono siger: Folk forventer, at du som troende har alle svarene. Men i virkeligheden er det sådan, at du i stedet får et helt nyt sæt spørgsmål. Lad os alle bede: Tak Gud, fordi du er en Gud, vi kan tale med. Tak Gud, fordi du vil, at vi hver for sig skal finde vores egen vej. Hjælp os Gud til at være åbne over for hinanden, lyttende, medlevende. Hjælp os Gud til både at tale højt om dig, men så også at gøre dagens gode gerning. Lad os få en god dag sammen med smil og sammenhold og det seje træk.

5 Mandag d. 7. november 2016 Jørgen Lasgaard Salme DDS nr. 36: Befal du dine veje Tema: Citater af U2 Bibeltekst: Johannes fortælling om Jesus 14,1-2 fra Den Nye Aftale: Jesus fortsatte: I skal ikke være bange. Tro på Gud, og tro på mig. I min fars hus er der mange værelser ellers ville jeg ikke have sagt, at jeg tager af sted for at gøre klar til jer. Forkyndelse: Bonos far, Bob, spørger Bono, hvordan han erfarer Guds nærvær. Bono svarer sådan her om, hvordan han hører svar på bøn til Gud: Jeg hører det på en måde med mit instinkt. Jeg føler et svar på min bøn. Eller jeg føler mig ledt i en bestemt retning. Eller hvis jeg læser i Biblen, så bliver ordene levende på en mærkelig måde, og de får betydning i den situation, jeg er i, og de er ikke længere noget historisk dokument. Lad os alle bede: Tak Gud, fordi du har dine egne planer med hver eneste af os. Tak Gud, fordi du hører vore bønner. Tak Gud, fordi du kan bruge os til fremme af Guds Rige. Hjælp os til at bruge dagen godt.

6 Tirsdag d. 8. november 2016 Jørgen Lasgaard Salme DDS nr. 730: Vi pløjed og vi så de Tema: Citater af U2 Forkyndelse: Vi sang lige før: Men tag vort stakkels hjerte, så ringe som det er Bono synger: Gud tag mit hjerte, og få det til at gå i stykker. Et hjerte, der er brudt, er et hjerte, der er åbent. Lad os bede: Far i Himlen. Du siger, vi skal elske dig med hele vores sjæl og hele vores hjerte. Lad mig se det i øjnene: mine mangler og min forfængelighed. Lad mig være min utilstrækkelighed bekendt. Og lad mig rumme andres fejl og forsømmelser. Lad os i dag le af hinandens svagheder. Og lad os bære over med hinanden. Og lad os da søge at forbedre os. Bare en smule. Derom beder vi i Jesu navn.

7 Onsdag d. 9. november 2016 Jørgen Lasgaard Salme DDS nr. 6: Dig være, mildeste Gud Fader Tema: Citater af U2 Bibeltekst: Joh. 9,4-5 (Den Nye Aftale): Jesus siger: Vi må gøre Guds arbejde mens det er dag, for der kommer en nat hvor ingen kan arbejde. Så længe jeg er i verden, er jeg verdens lys Forkyndelse: Bono siger i en tale til den amerikanske præsident og til det amerikanske folk: Den kloge mand sagde: Hold op med at bede Gud velsigne alt det, du har gang i. Se selv at blive involveret i, hvad Gud har gang i for det er allerede velsignet. Lad os bede: Gud, tak fordi vi kan mærke, at du allerede har velsignet Korshærens arbejde. Tak fordi du allerede har velsignet os som medarbejdere. Lad os komme i gang med det, som du, Gud, har gang i. Gå med os Gud, og vi går med Fadervor på læben.

8 Torsdag d. 10. november 2016 Ane H. Bjerregaard Salme DDS nr. 683: Den nåde, som vor Gud har gjort Bibelord: 1 Joh 4,7: Mine kære, lad os elske hinanden, for kærligheden er af Gud, og enhver, som elsker, er født af Gud og kender Gud. Dagens tanke: Kærligheden er blevet givet os af Gud først, og den kærlighed skal vi genspejle og give videre til hinanden. Bøn af Frans as Asissi: Herre, gør mig til et redskab for din fred: at jeg ma bringe kærlighed, hvor der er had, at jeg ma bringe tilgivelse, hvor der er uret, at jeg ma bringe sandhed, hvor der er vildfarelse, at jeg ma bringe tro, hvor der er tvivl, at jeg ma bringe ha b, hvor der er mørke, at jeg ma bringe glæde, hvor der er sorg. Herre, lad mig ikke sa meget søge: at blive trøstet som at trøste, at blive forsta et som at forsta, at blive elsket som at elske. Thi det er ved at give, at man fa r, det er ved at glemme sig selv, at man finder sig selv, det er ved at tilgive andre, at man selv fa r tilgivelse, det er ved at dø, at man opsta r til evigt liv. Amen. Og lad os bede sammen: Fadervor

9 Fredag d. 11. november 2016 Ane H. Bjerregaard Salme DDS nr. 743: Nu rinder solen op Bibelord: Matt 2,12: Men i drømme fik de en åbenbaring om ikke at tage tilbage til Herodes, og de vendte hjem til deres land ad en anden vej. Dagens tanke: Nogle gange skal vi turde lytte efter, hvad vores drømme fortæller os. For selv om vi sover, arbejder kroppen og sindet stadig på højtryk. Selv om vi har travlt, og der er støj på linjen, skal Gud nok finde sin vej ind til vore hjerter. Bøn: Kærlige Gud og himmelske Fader. Tak for, at du våger over os, når vi sover. Og når vi vågner, er vi stadig i din varetægt. Fra dig henter vi vor visdom. Hos dig finder vi indsigt og visdom. Bevar os i dag fra alt ondt og send din Ånd over os, så vi handler og tænker ret. Velsign os i alt, hvad vi har med at gøre, og styrk os i vort fællesskab her. Og lad os alle bede:

10 Mandag d. 14. november 2016 Ane H. Bjerregaard Salme DDS nr. 658: Når jeg er træt og trist, og modet svigter Bibelord: Matt 7,12 Alt, hvad I vil, at mennesker skal gøre mod jer, det skal I også gøre mod dem. Dagens tanke: En meget simpel sætning, men så svær at udføre i livet. Hver dag skal vi hjælpe de mennesker, som vi møder og som har behov for vores hjælp hvis vi også vil, at nogen er der for os, når vi har behov for en hjælpende hånd. Bøn: Kære Gud og skaber. Tak for, at jeg hos dig finder trøst og fred. Du lærer mig at se, hvordan livet hænger sammen. Sorger og glæder følges ad, og du, min Gud, ser på mig med milde øjne. Lad mig kun gøre det, som du vil. Jeg lægger mit liv i dine hænder, så jeg får styrke og ro til at være noget for andre. Og lad os alle bede:

11 Tirsdag d. 15. november 2016 Ane H. Bjerregaard Salme DDS nr. 29: Spænd over os dit himmelsejl Bibelcitat: Joh 14,2a I min faders hus er der mange boliger Dagens tanke: Vi er alle skabt i Guds billede. Gud er mangfoldig. Mennesket er mangfoldigt. Der er ikke et facit på, hvad der er det "rigtige" eller "det perfekte" menneske det er vi alle. Bøn: Kære Gud. Tak for din mangfoldighed, og at mangfoldigheden udfolder sig blandt os. Tak for, at ingen mennesker er ens. Tak for, at vi ikke alle vil de samme ting. Tak for, at vi alle er unikke i dig. Og lad os i fællesskab bede:

12 Onsdag d. 16. november 2016 Ane H. Bjerregaard Salme DDS nr. 663: Gud Herren er min hyrde god Bibelord: Salmernes Bog 23,1-3 Herren er min hyrde, jeg lider ingen nød, han lader mig ligge i grønne enge, han leder mig til det stille vand. Han giver mig kraft på ny, han leder mig ad rette stier for sit navns skyld. Dagens tanke: Herren vil lede os ad de rette stier og give os nye kræfter, så vi lige så stille kommer igennem dagen. Bøn: Kære Gud. Tak for, at vi altid kan henvende os til dig både med tak, bøn og glæde, men også når vi er i dyb sorg og har lyst til at skælde ud. Tak for, at du leder os ad de rette stier og giver os nye kræfter. Velsign og bevar os, så vi altid husker på, at vi kan komme til dig.

13 Torsdag d. 17. november 2016 Ane H. Bjerregaard Salme DDS nr. 413: Vi kommer, Herre, til dig ind Dagens tekst: Iben Krogsdals salme Du skal elske af hele dit hjerte, vers 1: Du skal elske af hele dit hjerte, du skal elske af hele din styrke, du skal leve dit liv for de andre, det er dem, du skal mærke og dyrke Dagens tanke: Pligt-etik! Du skal. Du skal. Du skal. På samme måde som De Ti Bud. Vi skal. Og er der noget, der anfægter os, noget vi vægrer os for og ikke har lyst til, sådan er det, når nogen siger, at vi skal. Vi kan have mange både gode og dårlige undskyldninger, når nogen kommer til os med et skal især Guds. Men det er stadig rigtigt, at der er en stemme, der siger til os: Du skal elske af hele dit hjerte. Bøn: Fader, Gud og himmelske skaber. Tak for, at du holder af os, selv om vi ikke altid magter at lytte til dit skal. Tak for, at du skærmer os bag din hånd, når vi skjuler os for dig. Hjælp os til at få styrke til at lytte og handle, når du kommer til os.

14 Fredag d. 18. november 2016 Ane H. Bjerregaard Salme DDS nr. 414: Den Mægtige finder vi ikke Dagens tekst: Iben Krogsdals salme: Du skal elske af hele dit hjerte, vers 6: Du skal elske! Men ikke alene, du har meningen lige ved hånden, du får kræfter, der ikke er dine du er vanvittigt heldig i ånden. Dagens tanke: Kaldet eller ikke-kaldet vil Gud altid være tilstede, sådan stod det på Jungs kontor og han har helt ret. Selv om vi tror, at vi ikke har behov for Gud, at vi ikke har kaldet på ham, så er han alligevel til stede og hjælper os, guider os og leder os. Han har fundet os og giver ikke slip! Bøn: Mægtige Skaber og Herre. Tak for, at du har fundet os og hører os, når vi beder. Tak for, at du giver lovsangen plads i vores hjerter, så din sang synger i os. Tak for, at vi aldrig er alene, selv om vi til tider glemmer dit nærvær. Hjælp os til at huske, at du altid går ved vor side.

15 Mandag d. 21. november 2016 Ane H. Bjerregaard Salme DDS nr. 335: Flammerne er mange, lyset er ét Dagens tekst: Iben Krogsdals salme Du skal elske af hele dit hjerte, vers 4: Du skal elske for højt og for meget, du skal elske, for det er du skabt til, også selvom din næste er nogen, som du lige har mødt eller tabt til. Dagens tanke: Vi skal elske vor næste også selv om det er en, vi lige har mødt eller tabt til. Vi lader lige den stå at hænge lidt Elske nogen, vi lige har tabt til. En vi misunder. En der har gjort noget, der var bedre end det, vi selv magtede. Det kræver styrke, tro, håb og kærlighed i ånden! Bøn: Kære Gud og Fader. Tak for, at du tænder lyset, når mørket trænger sig på. Tak for, at vi må være dine grene, så gaverne i dig bliver mange. Tak for, at vi kan komme til dig på vores egen måde, for vi er alle forskellige, men du er én. Fadervor

16 Tirsdag d. 22. november 2016 Ane H. Bjerregaard Salme DDS nr. 330: Du, som ud af intet skabte Dagens tekst: Salmernes Bog 95,6-7 Kom, lad os kaste os ned, lad os bøje os, lad os falde på knæ for Herren, vor skaber, for han er vor Gud, og vi er hans folk, de får, han vogter. Dagens tanke: Vi lever i en verden, som vi ikke selv har indrettet, og vi lever under nogle vilkår, som vi ikke har fuld indflydelse på. Selv om vi meget gerne vil, at andre mennesker skal kunne lide os og elske os for de mennesker vi er, er det ikke noget, som vi selv har indflydelse på. Der findes nogle vilkår, der er større end os selv. Det hele ligger i Guds hænder han skabte os og passer på os. Bøn frit efter Salmernes Bog 33,20-22 Kære Gud Vi længes efter dig. Du er vor hjælp og vort håb. Vore hjerter glæder sig over, at vi trygt kan stole på dit hellige navn. Lad din godhed komme over os, Herre, for vi venter på dig.

17 Onsdag d. 23. november 2016 Ane H. Bjerregaard Salme DDS nr. 328: Hvor Gud sit hus ej bygge vil Dagens tekst: Salmernes Bog 127,1-2: Hvis ikke Herren bygger huset, arbejder bygmestrene forgæves. Hvis ikke Herren våger over byen, våger vægteren forgæves. Det er forgæves, at I fra tidlig morgen til sent om aftenen slider for det daglige brød; for den, Herren elsker, får det, mens han sover. Dagens tanke: Ganske provokerende ord i disse moderne og hyperkomplekse dage, hvor vi alle gerne vil kunne tage æren for vor egen formåen og eget arbejde. Bøn af Frans af Assisi: Almægtige, evige, retfærdige og barmhjertige Gud, giv os, ynkelige mennesker, for din skyld alene at gøre det, som vi ved, du vil, og altid at ville det, som behager dig, så vi, renset og oplyst i vort indre og optændt af Helligåndens ild, kan følge din elskede Søns, vor Herres Jesu Kristi fodspor, og nå frem til dig, du allerhøjeste, ved din nåde alene, du, som i fuldkommen Treenighed og i enkel Enhed lever og råder og forherliges, almægtige Gud, fra evighed til evighed.

18 Torsdag d. 24. november 2016 Anders Fisker Salme DDS nr. 289: Nu bede vi den Helligånd Apostlen Paulus skriver: Ånden kommer os til hjælp i vor skrøbelighed. For hvordan vi skal bede, og hvad vi skal bede om, ved vi ikke. Men Ånden selv går i forbøn for os med uudsigelige sukke (Rom 8,26). Gud Helligånd, Faderens og Jesu Kristi ånd. Vi takker dig, fordi du har taget bolig i os, ransager og kender os, og dermed kan gå i forbøn for os, når vi bliver stumme og ikke selv kan bede. Ved din hjælp beder vi i dag om, at du vil styrke og forny os, så vi kan leve i troen på Jesus Kristus Guds søn, Gud, du som er kærlighed. Åbn vore hjerter, så vi elsker ikke bare dem vi kan, men også dem vi skal.

19 Fredag d. 25. november 2016 Anders Fisker Salme DDS nr. 494: Kærlighed fra Gud Apostlen Paulus skriver: Vi ved, at alt virker sammen til gode for dem, der elsker Gud (Rom 8,28). Gode og hellige Gud. Vi takker dig, fordi du har elsket os først og har frelst os ved din søn, Jesus Kristus. Hjælp os til at fokusere på din kærlighed, når vi bliver formørket af vores vrede. Hjælp os til at elske dig tilbage og til at elske hinanden, så alt virker til det gode.

20 Mandag d. 28. november 2016 Anders Fisker Salme DDS nr. 74: Vær velkommen, Herrens år Med salmen markerer vi, at det i går var første søndag i advent, som er begyndelsen på et nyt kirkeår. Advent betyder komme. Det, der kommer, og som kristne venter på, er Jesu fødsel. Vi vil indlede dagen med at bede Sindsrobønnen, som er velkendt af alkoholikere, men som også giver stof til eftertanke i mange andre sammenhænge. Den kan tjene som inspiration for os alle i det nye kirkeår. Gud, giv mig Sindsro til at acceptere de ting, jeg ikke kan ændre. Mod til at ændre de ting, jeg kan, og Visdom til at se forskellen. Det beder vi om i Jesu navn.

21 Tirsdag d. 29. november 2016 Anders Fisker Salme DDS nr. 696: Kærlighed er lysets kilde Apostlen Paulus skriver: Kærligheden tåler alt, tror alt, håber alt, udholder alt. Kærligheden hører aldrig op (1. Kor 13, 7-8). Lad os bede: Kærlige Gud. Vi takker dig for den uendelige kærlighed, som du har vist os ved at give din eneste søn for os. Vi takker dig, Jesus Kristus, for din kærlighed, som er forblevet iblandt os, og som aldrig vil høre op. Vi beder om, at du i dag vil styrke vores kærlighed til hinanden. Og at du vil hjælpe os med at håbe på det bedste fra hinanden, udholde hinanden og tåle alt fra hinanden.

22 Onsdag d. 30. november 2016 Anders Fisker Salme DDS nr. 732: Dybt hælder året i sin gang Gode Gud. Giv os mod og styrke. Du som er døren ind til livet. Mød os bag vore lukkede døre, og gør os åbne over for, hvad dagen vil bringe. Åbn vores sind for dig, og giv os mod til at møde hinanden med tillid. Du som tager imod os. Åbn vore hænder, så vi rækker ud imod dem, der har brug for vores hjælp. Giv os styrke til at bruge vores hænder som redskab for din fred og i omsorg for alle, der er syge, ensomme og slidte.

Mandag d. 2. november 2015. Salme DDS nr. 266: Mægtigste Kriste, menighedens Herre. Tema: Citater af U2. Forkyndelse:

Mandag d. 2. november 2015. Salme DDS nr. 266: Mægtigste Kriste, menighedens Herre. Tema: Citater af U2. Forkyndelse: Mandag d. 2. november 2015 Jørgen Lasgaard Salme DDS nr. 266: Mægtigste Kriste, menighedens Herre Tema: Citater af U2 Forkyndelse: Vil vi nogensinde leve i fred med hinanden? Men dem, der ikke selv kan

Læs mere

Fredag d. 2. januar 2015 Anders Fisker. Salme DDS nr. 712: Vær velkommen, Herrens år

Fredag d. 2. januar 2015 Anders Fisker. Salme DDS nr. 712: Vær velkommen, Herrens år Fredag d. 2. januar 2015 Salme DDS nr. 712: Vær velkommen, Herrens år Til den første morgenandagt i det nye år har vi valgt en gendigtning af de første linjer i Biblen i form af den såkaldte Logos-hymne

Læs mere

KONFIRMAND-ORD 10. 11. 12. 13. 14. 15. 16. 17.

KONFIRMAND-ORD 10. 11. 12. 13. 14. 15. 16. 17. KONFIRMAND-ORD 1. Og Gud så alt, hvad han havde gjort, og se, det var såre godt. 1.Mos. 1,31 2. Herre. Jeg slipper dig ikke, før Du velsigner mig. 1.Mos. 32,27 3. Herren din Gud går selv med dig, han lader

Læs mere

Ritual for velsignelse af forlovede

Ritual for velsignelse af forlovede Ritual for velsignelse af forlovede Indledning 195. Det kan være en vigtig apostolisk opgave for kristne ægtepar at hjælpe unge mennesker, som forbereder sig til ægteskab. Da kristne menneskers forlovelse

Læs mere

EN ÅNDELIG REVOLUTION

EN ÅNDELIG REVOLUTION Joh 16,23-28, s.1 Prædiken af Morten Munch 5. s. e. påske / 10. maj 2015 Tekst: Joh 16,23b-28 EN ÅNDELIG REVOLUTION I historien er der indtruffet forskellige politiske revolutioner; der har også været

Læs mere

6. søndag efter trinitatis, 2016

6. søndag efter trinitatis, 2016 6. søndag efter trinitatis, 2016 Læsninger: 2. Mos 20, 1-17 Rom 3, 23-28 Matt 19,16-26 Salmer: 724: Solen stråler over vang 392: Himlene, Herre 365: Guds kærlighed ej grænse ved 696: Kærlighed er livets

Læs mere

Lindvig Osmundsen. Prædiken til 1.s.e.trinitatis 2016 29-05-2016 side 1

Lindvig Osmundsen. Prædiken til 1.s.e.trinitatis 2016 29-05-2016 side 1 side 1 Prædiken til 1. søndag efter Trinitatis 2016 Tekst. Lukas. 12,13-21. Kærmindeparken. Nu har vi hørt nogle stærke tekster fra Bibelen, som alle taler om penge, om rigdom, ja om griskhed. Nu var vi

Læs mere

Pinsedag Joh. 14,15-21; Jer. 31,31-34; Apg. 2,1-11 Salmer: 290, 300, 283-291,292 (alterg.), 298

Pinsedag Joh. 14,15-21; Jer. 31,31-34; Apg. 2,1-11 Salmer: 290, 300, 283-291,292 (alterg.), 298 Pinsedag Joh. 14,15-21; Jer. 31,31-34; Apg. 2,1-11 Salmer: 290, 300, 283-291,292 (alterg.), 298 Lad os bede! Kære hellige ånd, tak fordi Du er hos os som vor ledsager gennem livet. Vi beder dig: bliv hos

Læs mere

2.søndag efter II. Sct. Pauls kirke 10. april 2016 kl. 10.00. Salmer: 2/434/219/482//662/439/458/675

2.søndag efter II. Sct. Pauls kirke 10. april 2016 kl. 10.00. Salmer: 2/434/219/482//662/439/458/675 1 2.søndag efter II. Sct. Pauls kirke 10. april 2016 kl. 10.00. Salmer: 2/434/219/482//662/439/458/675 Åbningshilsen Kl. 11.30 er der kirkefrokost og kl. 12.15 fortsætter denne kirkedag. Vi skal markere

Læs mere

ALLE HELGENS DAG (2. TEKSTRÆKKE). Kirke Værløse Kirke, den 4.11.2012.

ALLE HELGENS DAG (2. TEKSTRÆKKE). Kirke Værløse Kirke, den 4.11.2012. ALLE HELGENS DAG (2. TEKSTRÆKKE). Kirke Værløse Kirke, den 4.11.2012. Salmer: 26 - (Musik) - 571 / 277-192, 7-787. Læsninger: Esajas Bog 49:8-11. Johannes Åbenbaring 21:1-7. Matthæusevangeliet 5:13-16

Læs mere

1. Og Gud så alt, hvad han havde gjort, og se, det var såre godt. 1.Mos. 1,31. 2. Herre. Jeg slipper dig ikke, før Du velsigner mig. 1.Mos.

1. Og Gud så alt, hvad han havde gjort, og se, det var såre godt. 1.Mos. 1,31. 2. Herre. Jeg slipper dig ikke, før Du velsigner mig. 1.Mos. 1. Og Gud så alt, hvad han havde gjort, og se, det var såre godt. 1.Mos. 1,31 2. Herre. Jeg slipper dig ikke, før Du velsigner mig. 1.Mos. 32,27 3. Herren din Gud går selv med dig, han lader dig ikke i

Læs mere

tre gange. Der er ikke noget at sige til, hvis Peter sidder og vrider sig lidt i den dårlige samvittighed.

tre gange. Der er ikke noget at sige til, hvis Peter sidder og vrider sig lidt i den dårlige samvittighed. Gudstjeneste i Skævinge & Lille Lyngby Kirke den 3. april 2016 Kirkedag: 1.s.e.påske/B Tekst: Joh 21,15-19 Salmer: SK: 749 * 447 * 449 * 212 * 249 * 199,5 * 218 LL: 403 * 7 * 249 * 199,5 * 218 Der står

Læs mere

Hurup 2. påskedag, 227, 218, 238, 249, 227,9?- 234

Hurup 2. påskedag, 227, 218, 238, 249, 227,9?- 234 Hurup 2. påskedag, 227, 218, 238, 249, 227,9?- 234 Det er 2. påskedag og vi har foran os en af de mest nærværende beretninger. Jeg holder meget af den for Maria Magdalene og hendes møde med havemanden

Læs mere

Hvad ønsker I af Guds kirke? En forberedelse på barnedåb Skt. Laurentii katolske Kirke, Roskilde

Hvad ønsker I af Guds kirke? En forberedelse på barnedåb Skt. Laurentii katolske Kirke, Roskilde Hvad ønsker I af Guds kirke? En forberedelse på barnedåb Skt. Laurentii katolske Kirke, Roskilde Indledende bøn Nogle spørgsmål Hvad er en god kvalitet, som du allerede ser i dit barn? Hvis Jesus valgte

Læs mere

8. søndag efter trinitatis II. Sct. Pauls kirke 17. juli 2016 kl. 10.00. Salmer: 736/392/436/686//672/439/701/651

8. søndag efter trinitatis II. Sct. Pauls kirke 17. juli 2016 kl. 10.00. Salmer: 736/392/436/686//672/439/701/651 1 8. søndag efter trinitatis II. Sct. Pauls kirke 17. juli 2016 kl. 10.00. Salmer: 736/392/436/686//672/439/701/651 Åbningshilsen + I Faderens og Sønnens og Helligåndens navn, amen! Sommerferietid. Søndag,

Læs mere

7.s.e.trin. II 2016 Bejsnap 9.00, Ølgod 10.30 751 28 516 675 49

7.s.e.trin. II 2016 Bejsnap 9.00, Ølgod 10.30 751 28 516 675 49 Der tales en del om frygt i evangeliet til i dag. Der er da også nok at være bange for. Der sker frygtelige ting i denne verden. Det har der vel altid gjort. Og vi har nok altid frygtet, at vi skulle blive

Læs mere

Kirkelig velsignelse af borgerligt indgået ægteskab

Kirkelig velsignelse af borgerligt indgået ægteskab Kirkelig velsignelse af borgerligt indgået ægteskab Autoriseret ved kgl. Resolution af 12. Juni 1992 Der kan indledes med kimning eller ringning efter stedets skik. INDGANG (PRÆLUDIUM) INDGANGSSALME HILSEN

Læs mere

Prædiken Bededag. Kl. 9.00 i Ans. Kl. 10.30 i Hinge. Kl. 19.00 i Vinderslev

Prædiken Bededag. Kl. 9.00 i Ans. Kl. 10.30 i Hinge. Kl. 19.00 i Vinderslev Prædiken Bededag. Kl. 9.00 i Ans. Kl. 10.30 i Hinge. Kl. 19.00 i Vinderslev Indgangssalme: DDS 4: Giv mig, Gud, en salmetunge Salme mellem læsninger: DDS 432 Herre Gud Fader i Himlen! (det lille litani)

Læs mere

Mandag d. 1. august 2016. Salme DDS nr. 6: Dig være, mildeste Gud Fader

Mandag d. 1. august 2016. Salme DDS nr. 6: Dig være, mildeste Gud Fader Mandag d. 1. august 2016 Jørgen Lasgaard Salme DDS nr. 6: Dig være, mildeste Gud Fader Andagtslæsning: Himlen i mine fodsåler, s. 43: Jesusremoulade, Kirsten Jørgensen Det med at vi skal være gode ved

Læs mere

Victor, Sofia og alle de andre

Victor, Sofia og alle de andre Victor, Sofia og alle de andre Victor betyder vinder, og Sofia betyder vis dom. Begge er egenskaber, som vi alle sammen gerne vil eje. I denne bog er det navnene på to af de børn, vi møder i mange af bogens

Læs mere

Den, der kommer til mig, vil jeg aldrig vise bort 5 Mos. 30, 19-20 Joh. 6, 37

Den, der kommer til mig, vil jeg aldrig vise bort 5 Mos. 30, 19-20 Joh. 6, 37 Så længe jorden står, skal såtid og høsttid, kulde og varme, sommer og vinter, dag og nat ikke ophøre. 1 Mos. 8, 22 Joh. 6, 35 Jeg er livets brød. Den, som kommer til mig, skal ikke sulte, og den, der

Læs mere

1.2 Gud er. Check-in. Introduktion til denne Lovsangsaften. Formålet med aftenen. 10 minutter. Materialer. Aktivitet. Formål

1.2 Gud er. Check-in. Introduktion til denne Lovsangsaften. Formålet med aftenen. 10 minutter. Materialer. Aktivitet. Formål 12 GUD ER - LOVSANGSAFTEN / TEEN EQUIP / SIDE 1 AF 5 12 Gud er Introduktion til denne Lovsangsaften Denne aften handler om at ære Gud for, at han er meget mere end vi kan fatte Det handler om at prise

Læs mere

1. søndag efter trinitatis 7. juni 2015

1. søndag efter trinitatis 7. juni 2015 Kl. 9.00 Kl. 10.00 Ravsted Kirke Burkal Kirke (kirkekaffe) Tema: Barmhjertighed Salmer: 745, 696; 692, 372 722, 494, 685; 614, 671 Evangelium: Luk. 16,19-31 Gudsfrygt belønnes, og ugudelighed får sin straf.

Læs mere

Salmernes Bog 127,1: Hvis ikke Herren bygger huset, arbejder bygmestrene forgæves. Hvis ikke Herren våger over byen, våger vægterne forgæves.

Salmernes Bog 127,1: Hvis ikke Herren bygger huset, arbejder bygmestrene forgæves. Hvis ikke Herren våger over byen, våger vægterne forgæves. Torsdag d. 1. september 2016 Salme DDS nr. 51: Jeg er i Herrens hænder Salmernes Bog 127,1: Hvis ikke Herren bygger huset, arbejder bygmestrene forgæves. Hvis ikke Herren våger over byen, våger vægterne

Læs mere

Prædiken til 5.s.e.påske Joh 17,1-11; Es 44,1-8; Rom 8, 24-28 Salmer: 748; 6; 417 665; 294; 262

Prædiken til 5.s.e.påske Joh 17,1-11; Es 44,1-8; Rom 8, 24-28 Salmer: 748; 6; 417 665; 294; 262 Prædiken til 5.s.e.påske Joh 17,1-11; Es 44,1-8; Rom 8, 24-28 Salmer: 748; 6; 417 665; 294; 262 Lad os bede! Kære Herre, tak fordi Kristus, Din Søn, har skabt en åbning for os ind til Dig, og at Du, faderen,

Læs mere

Tekster: Es 60,18-22, Åb 7,1-12, Matt 5,1-12

Tekster: Es 60,18-22, Åb 7,1-12, Matt 5,1-12 Tekster: Es 60,18-22, Åb 7,1-12, Matt 5,1-12 Salmer: 754 Se nu stiger solen, 549 Vi takker dig for livet, 571 Den store hvide, 565 Med sorgen og klagen, 438 Hellig, hellig, 477 Som korn, 732 Dybt hælder

Læs mere

Vielse (bryllup) Autoriseret ved kgl. Resolution af 12. Juni 1992. Kirkelig vielse foretages af en præst i en kirke i nærværelse af mindst to vidner.

Vielse (bryllup) Autoriseret ved kgl. Resolution af 12. Juni 1992. Kirkelig vielse foretages af en præst i en kirke i nærværelse af mindst to vidner. Vielse (bryllup) Autoriseret ved kgl. Resolution af 12. Juni 1992 Kirkelig vielse foretages af en præst i en kirke i nærværelse af mindst to vidner. Forud for vielsen kan der kimes eller ringes efter stedets

Læs mere

BØN. Bønner. q Fadervor q Alle gode gaver q Gud ske lov

BØN. Bønner. q Fadervor q Alle gode gaver q Gud ske lov BØN Hvad tror du, det er almindeligt at bede om? Når man har et problem, er der mange, der beder til Gud. Selv de, som normalt ikke beder til Gud. Hvordan kan det være? Bønner Kender du nogen af disse

Læs mere

Bruden ankommer med sin far/sit vidne til kirken som den sidste på det fastsatte tidspunkt for vielsens begyndelse.

Bruden ankommer med sin far/sit vidne til kirken som den sidste på det fastsatte tidspunkt for vielsens begyndelse. Vielsesritualet Brudgommen ankommer med sit vidne (forlover) til kirken ca. 25 minutter før vielsen. De sætter sig ind i kirkens kor på stolene i højre side, brudgommen nærmest alteret. Bruden ankommer

Læs mere

I Guds hånd -4. Fællessamling Dagens højdepunkt målrettet undervisning. 15-20 minutter

I Guds hånd -4. Fællessamling Dagens højdepunkt målrettet undervisning. 15-20 minutter I Guds hånd -4 I Guds hånd er jeg velsignet. Mål: At lære børnene, at Gud velsigner dem, når de holder sig tæt til ham. Gud holder hånden over deres liv, så der altid vil komme noget godt ud af alt. Tekst:

Læs mere

Far: Du tænker for meget, min dreng. Man kan ikke ændre på fortiden. Sket er sket. (Far mener det.)

Far: Du tænker for meget, min dreng. Man kan ikke ændre på fortiden. Sket er sket. (Far mener det.) TILGIVELSE Kaffe? Nej... Jo. Bare en lille kop. Sæt dig ned. (Far tænder en pibe. Hælder kaffen op. Lytter.) Jeg savner hende. Det ved jeg. Det er som et sort hul indeni mig. Drik din kaffe. Jeg kan huske

Læs mere

Vielse Autoriseret ved kgl. resolution af 12. juni 1992 Forkortet gengivelse af folkekirkens liturgi for vielse. INDGANG (præludium) INDGANGSSALME

Vielse Autoriseret ved kgl. resolution af 12. juni 1992 Forkortet gengivelse af folkekirkens liturgi for vielse. INDGANG (præludium) INDGANGSSALME Vielse Autoriseret ved kgl. resolution af 12. juni 1992 Forkortet gengivelse af folkekirkens liturgi for vielse INDGANG (præludium) INDGANGS HILSEN Præsten: Menigheden: Og med din ånd! eller: Og Herren

Læs mere

Prædiken til seksagesima søndag d. 31/1 2016. Lemvig Bykirke kl. 10.30, Herning Bykirke 15.30 v/ Brian Christensen

Prædiken til seksagesima søndag d. 31/1 2016. Lemvig Bykirke kl. 10.30, Herning Bykirke 15.30 v/ Brian Christensen Prædiken til seksagesima søndag d. 31/1 2016. Lemvig Bykirke kl. 10.30, Herning Bykirke 15.30 v/ Brian Christensen Tekst: Es 45,5-12;1. kor 1,18-25; Mark 4,26-32 Og Jesus sagde:»med Guds rige er det ligesom

Læs mere

I nogle kirker er der forskellige former for kurser eller møder for forældre til døbte børn, og det kan give inputs til at forstå både dåben og

I nogle kirker er der forskellige former for kurser eller møder for forældre til døbte børn, og det kan give inputs til at forstå både dåben og Indhold Forord 7 At få børn at blive forældre 11 At vælge på barnets vegne 19 Praktiske ting forud for dåben 29 Dåben i kirken 35 At oplære sit barn i kristen tro 67 Forældre forbilleder 95 Til videre

Læs mere

I dag, 2. påskedag, vil jeg prøve at vende blikket og se på vores nederlag. Er der mon en sejr at hente også dér?

I dag, 2. påskedag, vil jeg prøve at vende blikket og se på vores nederlag. Er der mon en sejr at hente også dér? Prædiken til 2. påskedag 2014. Salme 16,5-11 - 1.Korinterbrev 15,12-20 - Johannesevangeliet 20,1-18 Er det mon sådan, at en sejr kan ligge gemt i nederlaget? Det har været temaet, som har klinget med i

Læs mere

Fastelavns søndag II. Sct. Pauls kirke 2. marts 2014 kl. 10.00. Salmer: 751/176/172/508//173/439/690/599 Uddelingssalme: se ovenfor: 690

Fastelavns søndag II. Sct. Pauls kirke 2. marts 2014 kl. 10.00. Salmer: 751/176/172/508//173/439/690/599 Uddelingssalme: se ovenfor: 690 1 Fastelavns søndag II. Sct. Pauls kirke 2. marts 2014 kl. 10.00. Salmer: 751/176/172/508//173/439/690/599 Uddelingssalme: se ovenfor: 690 Prædiketeksten er læst fra kortrappen: Luk 18,31-43 Åbningshilsen

Læs mere

Bruger Side 1 04-10-2015 Prædiken til 18.s.e.trinitatis 2015.docx. Prædiken til 18. søndag efter trinitatis 2015. Tekst. Matt. 22,34-46.

Bruger Side 1 04-10-2015 Prædiken til 18.s.e.trinitatis 2015.docx. Prædiken til 18. søndag efter trinitatis 2015. Tekst. Matt. 22,34-46. Bruger Side 1 04-10-2015 Prædiken til 18. søndag efter trinitatis 2015. Tekst. Matt. 22,34-46. Må man stjæle en andens småkager? Hun havde god tid, det var hendes fridag, og hun ville bruge den på at ose

Læs mere

Sorg. Anne Sofie, Lea, Signe og Sofie Sorg 15.maj UHE Musik, mennesker og følelser 2008

Sorg. Anne Sofie, Lea, Signe og Sofie Sorg 15.maj UHE Musik, mennesker og følelser 2008 Sorg Vers 1. Hjemløs Han sidder på bænken Ganske ensomt Intet gi r mening Hans liv føles tomt Men hvor er hans familie? Og hvor er hans venner? Hvor er dem han, virkelig kender? Vers 2. Kvinde Hun vågner

Læs mere

Sidste søndag i kirkeåret 23. november 2014

Sidste søndag i kirkeåret 23. november 2014 Kl. 10.00 Kl. 14.00 Burkal Kirke Tinglev Kirke Tema: Hvile hos Jesus Salmer: 403, 380, 603; 277, 430 403, 666; 66, 431 Evangelium: Matt. 11,25-30 Jesus priser sin himmelske far, fordi han har åbenbaret

Læs mere

Salmer: 367-473 - 476 / 456-208 - 671. Læsninger: 2. Mosebog 12:1-11. 1. Korinterbrev 10:15-17. Matthæusevangeliet 26:17-30.

Salmer: 367-473 - 476 / 456-208 - 671. Læsninger: 2. Mosebog 12:1-11. 1. Korinterbrev 10:15-17. Matthæusevangeliet 26:17-30. SKÆRTORSDAG (1. TEKSTRÆKKE). Kirke Værløse Kirke, den 28.3.2013, kl. 19.30. Salmer: 367-473 - 476 / 456-208 - 671. Læsninger: 2. Mosebog 12:1-11. 1. Korinterbrev 10:15-17. Matthæusevangeliet 26:17-30.

Læs mere

DÅB HØJMESSE. MED DÅB PRÆLUDIUM LOVPRISNING OG BØN INDGANGSBØN

DÅB HØJMESSE. MED DÅB PRÆLUDIUM LOVPRISNING OG BØN INDGANGSBØN HØJMESSE. MED DÅB DÅB PRÆLUDIUM INDGANGSBØN INDGANGSSALME HILSEN P: Herren være med jer! M: Og Herren være med dig! P: Lad os alle bede! INDLEDNINGSKOLLEKT LÆSNING DÅBSSALME LOVPRISNING OG BØN P: Lovet

Læs mere

Kom til mig, alle I, som slider jer trætte og bærer tunge byrder, og jeg vil give jer hvile (Matt 11,28).

Kom til mig, alle I, som slider jer trætte og bærer tunge byrder, og jeg vil give jer hvile (Matt 11,28). Mandag d. 2. marts 2015 Salme DDS nr. 373: Herre, jeg vil gerne tjene Jesus siger: Kom til mig, alle I, som slider jer trætte og bærer tunge byrder, og jeg vil give jer hvile (Matt 11,28). Kære Jesus Kristus,

Læs mere

Prædiken til pinsedag 2014 kl. 10.00

Prædiken til pinsedag 2014 kl. 10.00 1 Prædiken til pinsedag 2014 kl. 10.00 290 I al sin glans 288 Drag ind af disse porte 285 Hør himmelsus 292 Kærligheds og sandheds ånd 439 O, du Guds lam 294 v. 3 af Talsmand som på jorderige 291 Du som

Læs mere

Forvandling. 2. Kor.5.17: "Derfor, hvis nogen er i Kristus, er han en ny skabning; det gamle er forbi, SE, noget nyt er blevet til!

Forvandling. 2. Kor.5.17: Derfor, hvis nogen er i Kristus, er han en ny skabning; det gamle er forbi, SE, noget nyt er blevet til! Forvandling Bibeltime af Finn Wellejus 2. Kor.5.17: "Derfor, hvis nogen er i Kristus, er han en ny skabning; det gamle er forbi, SE, noget nyt er blevet til!" Hvordan blev du frelst? - kære broder og søster.

Læs mere

Salmer: 749 I østen Nat, søvn 740 366 Nogen må våge 336 Vor Gud han er Kain 698 698 Kain 336 192 v. 3-5 Kærligheden 697 Herre, jeg vil 697

Salmer: 749 I østen Nat, søvn 740 366 Nogen må våge 336 Vor Gud han er Kain 698 698 Kain 336 192 v. 3-5 Kærligheden 697 Herre, jeg vil 697 1. s. i fasten II 14. februar 2016 Toreby 9, Sundkirken 10 Salmer: 749 I østen Nat, søvn 740 366 Nogen må våge 336 Vor Gud han er Kain 698 698 Kain 336 192 v. 3-5 Kærligheden 697 Herre, jeg vil 697 Bøn:

Læs mere

for, at vi også i dag hører dagens tekst som et glædeligt budskab om Guds uforanderlige godhed.

for, at vi også i dag hører dagens tekst som et glædeligt budskab om Guds uforanderlige godhed. PRÆDIKEN SØNDAG DEN 1.MARTS 2015 2.SIF VESTER AABY KL. 9 AASTRUP KL. 10.15 Tekster: Sl. 42,2-6; 1.Thess.4,1-7; Matth.15,21-28 Salmer: 737,410,38,158,217 Helligånd, Guds åndedræt, Lær du mig at bede ret,

Læs mere

Konfirmand- og forældreaften 27. februar 2014, Hurup kirke Mattæus 14, 22 33

Konfirmand- og forældreaften 27. februar 2014, Hurup kirke Mattæus 14, 22 33 Konfirmand- og forældreaften 27. februar 2014, Hurup kirke Mattæus 14, 22 33 Genezaret sø er ikke større, end at man i klart dagslys kan se til land, ligegyldigt hvor man er på søen. Rundt om søen er der

Læs mere

Prædiken til pinsedag, Joh 14,15-21. 2. tekstrække

Prædiken til pinsedag, Joh 14,15-21. 2. tekstrække 1 Grindsted Kirke Søndag d. 8. juni 2014 kl. 10.00 Steen Frøjk Søvndal Prædiken til pinsedag, Joh 14,15-21. 2. tekstrække Salmer DDS 290: I al sin glans nu stråler solen Dåb: DDS 448: Fyldt af glæde DDS

Læs mere

Prædiken, d. 12/4-2015 i Hinge Kirke kl. 9.00 og Vinderslev Kirke kl. 10.30. Dette hellige evangelium skriver evangelisten Johannes:

Prædiken, d. 12/4-2015 i Hinge Kirke kl. 9.00 og Vinderslev Kirke kl. 10.30. Dette hellige evangelium skriver evangelisten Johannes: Prædiken, d. 12/4-2015 i Hinge Kirke kl. 9.00 og Vinderslev Kirke kl. 10.30. Salmer; 403, 221, 218/ 248, 234, 634 Dette hellige evangelium skriver evangelisten Johannes: Korsvar Om aftenen den samme dag,

Læs mere

I begyndelsen var Ordet, og Ordet var hos Gud, og Ordet var Gud.

I begyndelsen var Ordet, og Ordet var hos Gud, og Ordet var Gud. I begyndelsen var Ordet, og Ordet var hos Gud, og Ordet var Gud. Johannes 1:1 I ham var liv, og livet var menneskers lys. Johannes 4:4 1 Jeg er verdens lys. Den, der følger mig, skal aldrig vandre i mørket,

Læs mere

18.s.e.trin. I med tema: Hænder Særgudstjeneste i Strellev 4. oktober 2015 51 675 370 367-11

18.s.e.trin. I med tema: Hænder Særgudstjeneste i Strellev 4. oktober 2015 51 675 370 367-11 Du skal elske Herren din Gud, siger Jesus. Det er det første og største bud. Men et andet bud står lige med det: Du skal elske din næste som dig selv. Men hvad betyder det, at man skal elske andre lige

Læs mere

4. søndag efter påske 3. maj 2015

4. søndag efter påske 3. maj 2015 Kl. 10.00 Burkal Kirke Tema: Talsmandens gerning i verden Salmer: 724, 303, 302; 292, 235 Evangelium: Joh. 16,5-15 Skærtorsdag aften tog Jesus afsked med sine disciple. Han var ved at være færdig med det

Læs mere

Bøn: Vor Gud og Far Kom til os med håb og tro, når håbløsheden truer vores liv. Amen

Bøn: Vor Gud og Far Kom til os med håb og tro, når håbløsheden truer vores liv. Amen 14. trin. II 28. august 2016 Sundkirken 10 Salmer: 739 Rind nu op i Jesu navn 658 Når jeg er træt og trist 298 Helligånden trindt 157 Betesda-søjlernes buegange 373 Herre, jeg vil gerne tjene 568 Livsalige

Læs mere

6 s e På ske. 1.juni 2014. Hinge kirke kl.9. Vinderslev kirke kl.10.30.

6 s e På ske. 1.juni 2014. Hinge kirke kl.9. Vinderslev kirke kl.10.30. 6 s e På ske. 1.juni 2014. Hinge kirke kl.9. Vinderslev kirke kl.10.30. Salmer: 281- (299)- 512/ 263- (251)- 321 Kære Gud, vi beder dig om at tale til os nu. Lad din hellige Ånd virke, så vi må være ét

Læs mere

3. søndag efter påske I. Sct. Pauls kirke 21. april 2013 kl. 10.00. Salmer: 234/434/219/654//242/439/230/375 Uddelingssalme: se ovenfor: 230

3. søndag efter påske I. Sct. Pauls kirke 21. april 2013 kl. 10.00. Salmer: 234/434/219/654//242/439/230/375 Uddelingssalme: se ovenfor: 230 1 3. søndag efter påske I. Sct. Pauls kirke 21. april 2013 kl. 10.00. Salmer: 234/434/219/654//242/439/230/375 Uddelingssalme: se ovenfor: 230 Åbningshilsen. Foråret har brudt vinterens magt og vi mærker

Læs mere

HVER DAG I NI DAGE OP MOD PINSE

HVER DAG I NI DAGE OP MOD PINSE 1 HVER DAG I NI DAGE OP MOD PINSE At stille sig ind på pinsen Sammenstillet maj 2016 af Flemming Baatz Kristensen frit efter inspiration fra kirkens tradition Kort før Jesus afsluttede sin tilværelse på

Læs mere

I kirken. Salmetest Hvilke salmer har du sunget?

I kirken. Salmetest Hvilke salmer har du sunget? I kirken I Danmark kan man mødes i kirkerne, når man vil. Sådan er det ikke i alle lande i nogle lande er det forbudt for kristne at mødes i kirker. Hvad tror du, der ville ske med kirkerne i Danmark,

Læs mere

VEJLEDENDE RITUAL VED ORGANDONATION

VEJLEDENDE RITUAL VED ORGANDONATION VEJLEDENDE RITUAL VED ORGANDONATION Forud er der normalt gået 6 timer, fra pumperne med sovemedicin og smertestillende medicin er slukket, til lægerne kan lave den første hjernedødsundersøgelse. Herefter

Læs mere

Du kan leve i sejer JESUS ACADEMY TEMA: GUDS FULDE RUSTNING

Du kan leve i sejer JESUS ACADEMY TEMA: GUDS FULDE RUSTNING Du kan leve i sejer JESUS ACADEMY TEMA: GUDS FULDE RUSTNING Mange kristne har en nederlags holdning til livet, men det er ikke Guds vilje for dig. Hans planer for dig er gode og Hans ønske er at du skal

Læs mere

denne fortællingernes

denne fortællingernes PRÆDIKEN SØNDAG DEN 3. JANUAR 2016 HTK VESTER AABY KL. 10.15, ØSTER HÆSINGE KL. 14. Tekster: Es. 60,1-6; 1.Joh. 2,7-11; Matth. 2,1-12 Salmer: 136,362,138,98,121 Hellig Tre Kongers søndag. Det er denne

Læs mere

Prædiketeksten er læst fra kortrappen: Matt 5,43-48

Prædiketeksten er læst fra kortrappen: Matt 5,43-48 1 4. søndag efter trinitatis søndag II. Sct. Pauls kirke 13. juli 2014 kl. 10.00. Salmer: 748/13/436/579//688/439/726/475 Åbningshilsen I dag er det barmhjertighedens søndag. Vi siger somme tider: Det

Læs mere

har tusset rundt i det store hellige hus i en menneskealder og lidt til. Han kender alle rutinerne og ritualerne. Han har holdt kulten

har tusset rundt i det store hellige hus i en menneskealder og lidt til. Han kender alle rutinerne og ritualerne. Han har holdt kulten 3.søndag i advent, 15.12.2013. Domkirken 10 og Gråbrødre 17: (90 Op glædes alle), 80 Tak og ære, 89 Vi sidder i mørket, 86 Hvorledes skal jeg møde, 117 En rose, Nadver: D. 88 Hør det, Zion, G: 78 Blomstre

Læs mere

Forslag til ritual for vielse (bryllup) af to af samme køn

Forslag til ritual for vielse (bryllup) af to af samme køn Forslag til ritual for vielse (bryllup) af to af samme køn (En del af ritualet - tilspørgsel, forkyndelse, fadervor og velsignelse - autoriseres. Den øvrige del af ritualet er vejledende.) Præludium Salme

Læs mere

Dette hellige evangelium skriver evangelisten. Menighedssvar

Dette hellige evangelium skriver evangelisten. Menighedssvar Forklaringsgudstjeneste for konfirmander Søndag den 27. oktober i Skibet kirke Prædiken Dette hellige evangelium skriver evangelisten Matthæus: Menighedssvar Da kom Peter til Jesus og spurgte:»herre, hvor

Læs mere

Når mor eller far er ulykkesskadet. når mor eller far er ulykkesskadet

Når mor eller far er ulykkesskadet. når mor eller far er ulykkesskadet Når mor eller far er ulykkesskadet når mor eller far er ulykkesskadet 2 Til mor og far Denne brochure er til børn mellem 6 og 10 år, som har en forælder, der er ulykkesskadet. Kan dit barn læse, kan det

Læs mere

Sognepræst Eva Tøjner Götke Prædiken Anden Påskedag: Emmaus. Påskedag og i dag: anden påskedag er en hjertestarter.

Sognepræst Eva Tøjner Götke Prædiken Anden Påskedag: Emmaus. Påskedag og i dag: anden påskedag er en hjertestarter. Sognepræst Eva Tøjner Götke Prædiken Anden Påskedag: Emmaus. Påskedag og i dag: anden påskedag er en hjertestarter. Vi er faktisk ved at anskaffe én til kirken, - en hjertestarter - så vi kan sætte ind,

Læs mere

JESUS ACADEMY TEMA: GUDS FULDE RUSTNING

JESUS ACADEMY TEMA: GUDS FULDE RUSTNING Dåb i vand Det er et emne som mere end noget andet emne skaber strid blandt kristne her i vesten, og det er emnet dåb. Det er ikke fordi Bibelen er uklar på dette området, men fordi dåben har blevet en

Læs mere

livliner inspiration til bøn Kerneværdier Vi vil leve i bøn

livliner inspiration til bøn Kerneværdier Vi vil leve i bøn 15 livliner inspiration til bøn Kerneværdier Vi vil leve i bøn 1 »Vi vil leve i bøn«sådan lyder en af kerneværdierne i IMU, og derfor ønsker vi at sætte fokus på bøn. 15 livliner er en opfordring til at

Læs mere

Begravelse på havet foretages efter et af de anførte ritualer med de ændringer, som forholdene nødvendiggør.

Begravelse på havet foretages efter et af de anførte ritualer med de ændringer, som forholdene nødvendiggør. Begravelse Der anføres i det følgende to begravelsesordninger: en længere og en kortere. Begge kan anvendes ved jordfæstelse og ved bisættelse (brænding). Ordningerne er vejledende, men jordpåkastelsen

Læs mere

Guds engle -1. Fællessamling Dagens højdepunkt målrettet undervisning. 15-20 minutter

Guds engle -1. Fællessamling Dagens højdepunkt målrettet undervisning. 15-20 minutter Guds engle -1 Mål: Vi vil give børnene bibelske sandheder omkring engle. Læs derfor også vedlagt fil Guds Engle info igennem, så du er klar til at svare på børnenes spørgsmål. Tekst: Lukas 1, 5-25 (Zakarias

Læs mere

291 Du som går ud 725 Det dufter lysegrønt læsning: Ap. G. 2,1-11 Evanglium: Joh. 14,15-21

291 Du som går ud 725 Det dufter lysegrønt læsning: Ap. G. 2,1-11 Evanglium: Joh. 14,15-21 Prædiken til Pinsedag 15. maj 2016 Vestervang Kirke kl. 10.00 to dåb. V. Else Kruse Schleef Salmer: 290Ialsinglans 448v.1 3Fyldtafglæde 448v.4 6 331Uberørtafbyenstravlhed 291Dusomgårud 725Detdufterlysegrønt

Læs mere

#26 Dåbens betydning

#26 Dåbens betydning #26 Dåbens betydning Vi lærte i en foregående lektie, at vi alle blev født gennem Adam. Vi var syndere fra fødslen, og blev født med en syndig natur. På grund af dette kunne vi ikke selv ændre vores hjerter

Læs mere

Du, Herre Krist, min frelser est til dig jeg håber ene.

Du, Herre Krist, min frelser est til dig jeg håber ene. PRÆDIKEN SØNDAG DEN 10. JULI 2016 7. SETRIN VESTER AABY KL. 9 AASTRUP KL. 10.15 KRARUP KL. 14 Tekster: Præd. 3,1-11; Rom. 8,1-4; Matth. 10,24-31 Salmer: 751,337,41,655,518 Salmer Krarup: 2,41,655,518 Du,

Læs mere

Hvad med Johannes 3:16

Hvad med Johannes 3:16 Hvad med Johannes 3:16 Som kristne burde vi ikke være i tvivl om Gud elsker os eller ej, for når man læser Bibelen så tales der utrolig meget om hvor højt Gud elsker os og at intet kan skille os fra Hans

Læs mere

Julespil. Yderligere materialer http://peter.arklint.dk/download/ Roller gruppe 1 1. Fortæller 1 2. Maria 3. Josef 4. Engel 5. Bonde 6.

Julespil. Yderligere materialer http://peter.arklint.dk/download/ Roller gruppe 1 1. Fortæller 1 2. Maria 3. Josef 4. Engel 5. Bonde 6. Julespil Julespillet handler om Jesu fødsel. Manuskriptet er inspireret af Mattæusog Lukasevangeliet. Her kan man få yderligere ideer. Sprog og replikker er tilpasset, så børn fra 1. klasse og op kan lære

Læs mere

5. søndag efter påske. Joh 16, 23b-32

5. søndag efter påske. Joh 16, 23b-32 5. søndag efter påske. Joh 16, 23b-32 Kære menighed kære medkristne. Vi skal i dag tale om bøn, for det er det Jesus taler om. Jeg har et stort ønske for det, jeg nu skal sige. Og det er, at jeg ikke må

Læs mere

Når dåb finder sted ved en særlig dåbsgudstjeneste, kan forud for dåbssalmen indledes med præludium, indgangssalme og dåbstale.

Når dåb finder sted ved en særlig dåbsgudstjeneste, kan forud for dåbssalmen indledes med præludium, indgangssalme og dåbstale. Dåb Autoriseret ved kgl. resolution af 12. juni 1992 Dåb finder i almindelighed sted i kirken under en gudstjeneste. I tilfælde af sygdom kan dåb foregå i hjemmet eller på sygehuset. Dåb under en højmesse

Læs mere

Omkring døbefonten. Svar på nogle meget relevante spørgsmål sakset fra Kristeligt Dagblad.

Omkring døbefonten. Svar på nogle meget relevante spørgsmål sakset fra Kristeligt Dagblad. Omkring døbefonten Svar på nogle meget relevante spørgsmål sakset fra Kristeligt Dagblad. *** Og de bar nogle små børn til Jesus, for at han skulle røre ved dem; disciplene truede ad dem, men da Jesus

Læs mere

2. søndag i advent II. Sct. Pauls kirke 8. december 2013 kl. 10.00. Salmer: 74/268/612/85//271/439/274/80 Uddelingssalme: se ovenfor: 274

2. søndag i advent II. Sct. Pauls kirke 8. december 2013 kl. 10.00. Salmer: 74/268/612/85//271/439/274/80 Uddelingssalme: se ovenfor: 274 1 2. søndag i advent II. Sct. Pauls kirke 8. december 2013 kl. 10.00. Salmer: 74/268/612/85//271/439/274/80 Uddelingssalme: se ovenfor: 274 Åbningshilsen Efter højmessen i dag er der frokost i Sognehuset,

Læs mere

Prædiken til midfaste søndag, Joh 6,24-37. 2. tekstrække. Nollund Kirke Søndag d. 6. marts 2016 kl. 11.00 Steen Frøjk Søvndal

Prædiken til midfaste søndag, Joh 6,24-37. 2. tekstrække. Nollund Kirke Søndag d. 6. marts 2016 kl. 11.00 Steen Frøjk Søvndal 1 Nollund Kirke Søndag d. 6. marts 2016 kl. 11.00 Steen Frøjk Søvndal Prædiken til midfaste søndag, Joh 6,24-37. 2. tekstrække Salmer DDS 736: Den mørke nat forgangen er (mel: Winding) Dåb DDS 448,1-3

Læs mere

Kom til mig, alle I, som slider jer trætte og bærer tunge byrder, og jeg vil give jer hvile (Matt 11,28).

Kom til mig, alle I, som slider jer trætte og bærer tunge byrder, og jeg vil give jer hvile (Matt 11,28). Tirsdag d. 1. marts 2016 Salme DDS nr. 373: Herre, jeg vil gerne tjene Jesus siger: Kom til mig, alle I, som slider jer trætte og bærer tunge byrder, og jeg vil give jer hvile (Matt 11,28). Kære Jesus

Læs mere

Prædiken til konfirmationsgudstjeneste, Store Bededag 2014

Prædiken til konfirmationsgudstjeneste, Store Bededag 2014 Prædiken til konfirmationsgudstjeneste, Store Bededag 2014 Stine Munch Kære konfirmander. Kære forældre, bedsteforældre, søskende, og alle I andre fra familie og venner! I dag er det Store Bededag, det

Læs mere

Oversigt over temaer. 1. Lær hinanden at kende. 2. En Gud derude. 3. Gud hernede. 4. Hvorfor kom Jesus?

Oversigt over temaer. 1. Lær hinanden at kende. 2. En Gud derude. 3. Gud hernede. 4. Hvorfor kom Jesus? Oversigt over temaer 1. Lær hinanden at kende Målet med denne samling er at have det sjovt og lære hinanden at kende. For at både du og teenagerne skal få mest muligt ud af tiden med Teentro er det vigtigt,

Læs mere

Prædiken til 4. søndag i advent 2013 (II)

Prædiken til 4. søndag i advent 2013 (II) Side1 Prædiken til 4. søndag i advent 2013 (II) Aroskirken d. 22.12 2013 FH211213 Læsetekster: Es 12 og 2 Kor 1,18-22. Prædikentekst: Joh 3,25-36 Tema: I Guds hænder Indledning Så tæt ind under jul og

Læs mere

Prædiken tl 2. s. e. påske, Jægersborg kirke 2016. Herren er min hyrde, mig skal intet fates

Prædiken tl 2. s. e. påske, Jægersborg kirke 2016. Herren er min hyrde, mig skal intet fates Prædiken tl 2. s. e. påske, Jægersborg kirke 2016 Herren er min hyrde, mig skal intet fates 1. Konfrmanderne er i disse uger ved at fnde det skriford som skal læses op for dem tl deres konfrmaton. De vælger

Læs mere

JESUS ACADEMY TEMA: GUDS FULDE RUSTNING. Byg på grundvolden

JESUS ACADEMY TEMA: GUDS FULDE RUSTNING. Byg på grundvolden TROENS GRUNDVOLD Byg på grundvolden JESUS ACADEMY TEMA: GUDS FULDE RUSTNING Som kristne er det meningen at vi skal vokse i troen. Denne vækst er en process der vi hele tiden bliver mere lig Jesus, ved

Læs mere

Tekster: 3. mos 19.1-2.9-18, Gal. 2. 16-21, Luk 10.23-37

Tekster: 3. mos 19.1-2.9-18, Gal. 2. 16-21, Luk 10.23-37 Tekster: 3. mos 19.1-2.9-18, Gal. 2. 16-21, Luk 10.23-37 Salmer: Vejby 9.00: 749 I østen stiger 493 Gud Herren så 164 Øjne, I var lykkelige (Mel. Egmose) 518 På Guds nåde Lihme 10.30: 749 I østen stiger

Læs mere

Prædiken til konfirmation 2. søndag efter påske Joh 10, 22-30, 2. tekstrække

Prædiken til konfirmation 2. søndag efter påske Joh 10, 22-30, 2. tekstrække 1 Grindsted Kirke Søndag d. 10. april 2016 kl. 10.00 Steen Frøjk Søvndal Prædiken til konfirmation 2. søndag efter påske Joh 10, 22-30, 2. tekstrække Salmer DDS 478: Vi kommer til din kirke, Gud DDS 331:

Læs mere

Guide til til Højmessen

Guide til til Højmessen Guide til til Højmessen Velkommen til højmesse i Sct. Pauls Kirke. Denne guide beskriver forløbet af de højmesser, der ledes af sognepræst Flemming Baatz Kristensen. INDLEDNING: Klokkeringning og bedeslag.

Læs mere

Ikke vores, men Guds frugt!

Ikke vores, men Guds frugt! Ikke vores, men Guds frugt! Luk 14,1-11 Salmer: 16-448-13-54-439/476-731 Kollekt: Seidelin, s. 107 Måne og sol, vand, luft og vind og blomster og børn skabte vor Gud. Himmel og jord, alting er hans, Herren

Læs mere

2.påskedag.B. 2016. Johs 20,1-18 Salmer: 218-240-236 241-232-234 Dagen efter dagen er omtankens dag. Den jublende glæde fra i går, -påskedag, -hvor

2.påskedag.B. 2016. Johs 20,1-18 Salmer: 218-240-236 241-232-234 Dagen efter dagen er omtankens dag. Den jublende glæde fra i går, -påskedag, -hvor 2.påskedag.B. 2016. Johs 20,1-18 Salmer: 218-240-236 241-232-234 Dagen efter dagen er omtankens dag. Den jublende glæde fra i går, -påskedag, -hvor vi her i kirken markerer forvandlingen fra den mørke

Læs mere

Hvordan skal vi opstå fra de døde? Ordet og Israel, 2013 nr3, s.13-17

Hvordan skal vi opstå fra de døde? Ordet og Israel, 2013 nr3, s.13-17 Hvordan skal vi opstå fra de døde? Ordet og Israel, 2013 nr3, s.13-17 I en tidligere artikel i dette blad var jeg det inde på døden, og hvad der sker efter døden. De ikketroende kommer i dødsriget, der

Læs mere

8. søndag efter Trinitatis 2014, Hurup og Gettrup Mattæus 7, 22-29. Vis os da din vej, du Himmelens Herre, og giv os mod til at gå den!

8. søndag efter Trinitatis 2014, Hurup og Gettrup Mattæus 7, 22-29. Vis os da din vej, du Himmelens Herre, og giv os mod til at gå den! 8. søndag efter Trinitatis 2014, Hurup og Gettrup Mattæus 7, 22-29 Vis os da din vej, du Himmelens Herre, og giv os mod til at gå den! AMEN De tre første evangelister fortæller om Jesus, hans undere, helbredelser,

Læs mere

Bededag 1. maj 2015. Tema: Omvendelse. Salmer: 496, 598, 313; 508, 512. Evangelium: Matt. 3,1-10

Bededag 1. maj 2015. Tema: Omvendelse. Salmer: 496, 598, 313; 508, 512. Evangelium: Matt. 3,1-10 Kl. 10.00 Burkal Kirke Tema: Omvendelse Salmer: 496, 598, 313; 508, 512 Evangelium: Matt. 3,1-10 Store Bededag blev indført i 1686 for at slå mange forskellige bods- og bededage sammen til én dag. Meningen

Læs mere

3. søndag efter trinitatis. 12. juni 2016

3. søndag efter trinitatis. 12. juni 2016 Kl. 9.00 Uge Kirke 12, 521; 327, 62 Kl. 10.30 Burkal 3, 521, 492; 327, 62 Tema: Guds grænseløse faderkærlighed Evangelium: Luk. 15,11-32 Johannes Møllehaves fortæller i en af sine erindringsbøger, den

Læs mere

Bøn: Vor Gud og Far Lad Åndens nærvær vise os et sted at høre til. Amen. Dette hellige evangelium skriver evangelisten Johannes (Johs.

Bøn: Vor Gud og Far Lad Åndens nærvær vise os et sted at høre til. Amen. Dette hellige evangelium skriver evangelisten Johannes (Johs. Pinse II 15. maj 2016 Sundkirken 10 Salmer: 290 I al sin glans 282 Apostlene sad 285 Hør himmelsus 321 O kristelighed 309 Bøj, o Helligånd 291 Du, som går ud Bøn: Vor Gud og Far Lad Åndens nærvær vise

Læs mere

Prædiken til nytårsdag, Luk 2,21. 1. tekstrække. Grindsted Kirke Torsdag d. 1. januar 2015 kl. 10.00 Steen Frøjk Søvndal. Salmer

Prædiken til nytårsdag, Luk 2,21. 1. tekstrække. Grindsted Kirke Torsdag d. 1. januar 2015 kl. 10.00 Steen Frøjk Søvndal. Salmer 1 Grindsted Kirke Torsdag d. 1. januar 2015 kl. 10.00 Steen Frøjk Søvndal Prædiken til nytårsdag, Luk 2,21. 1. tekstrække Salmer DDS 712: Vær velkommen, Herrens år DDS 726: Guds godhed vil vi prise - -

Læs mere

Septuagesima 24. januar 2016

Septuagesima 24. januar 2016 Kl. 10.00 Burkal Kirke Tema: Brug dine talenter! Salmer: 744, 263, 276; 714, 209,1 373 Evangelium: Matt. 25,14-30 "Godt, du gode og tro tjener" Gud har i dåben givet os nogle meget store gaver: genfødslen

Læs mere

Prædiken til 3. søndag i advent, Jægersborg kirke 2013 Erik Høegh-Andersen

Prædiken til 3. søndag i advent, Jægersborg kirke 2013 Erik Høegh-Andersen 1 Prædiken til 3. søndag i advent, Jægersborg kirke 2013 Erik Høegh-Andersen Velkommen igen, Guds engle små, fra høje Himmelsale, med dejlige solskinsklæder på, i jordens skyggedale! Trods klingrende frost,

Læs mere

Tirsdag den 1. september 2015 Anders Eskedal Salme DDS nr. 743: Nu rinder solen op. Dagens bibelord:

Tirsdag den 1. september 2015 Anders Eskedal Salme DDS nr. 743: Nu rinder solen op. Dagens bibelord: Tirsdag den 1. september 2015 Salme DDS nr. 743: Nu rinder solen op To citater fra Klagesangene 3: Herrens troskab er ikke hørt op, hans barmhjertighed er ikke forbi, den er ny hver morgen (3,22-23a) Herren

Læs mere