Bilag til skemaer/kort. Forklaring til. Oplandsskemaer. Udløbsskemaer. Renseanlægsskema

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Bilag til skemaer/kort. Forklaring til. Oplandsskemaer. Udløbsskemaer. Renseanlægsskema"

Transkript

1 Bilag til skemaer/kort Forklaring til Oplandsskemaer Udløbsskemaer Renseanlægsskema

2 1 Indledning I skemaerne beskrives de eksisterende og fremtidige forhold med hensyn til personækvivalentbelastning (PE), arealer, kloakeringsforhold, spildevandsog forureningsmængder, renseforanstaltninger samt de vand- og forureningsmængder, der beregningsmæssigt udledes til de enkelte recipienter. Skemaerne dækker status og plan. I status er anført et Ja ud for de oplande/renseanlæg/udløb, der ændres i planperioden. Under plan er alene medtaget de forhold som ændres i forhold til status. Følgende skemaer udgør status- og planopgørelsen: Oplandsskema: En opgørelse over kloakoplandene med angivelse af areal, kloakeringsforhold, PE belastning fra bolig og erhverv samt oplysning om regnbetingede udløb. Udløbsskema: Dette angiver recipienterne og udløbene hertil, de maksimale tørvejrs- og regnvandsmængder, årlige vand- og forureningsmængder samt renseforanstaltninger og bassiner. Renseanlægsskema: Redegørelse for anlægstype, ejerforhold, kapacitet og belastning med hensyn til vand- og forureningsmængder.

3 2 Oplandsskema Skemaerne er opdelt efter bynavn, dvs. et oplandsskema til hver by. Nr. Forklaring 1 Oplandsnummer, som også fremgår af spildevandskort. For de separatkloakerede oplande anvendes oplandsgrænser for regnvandsledningerne. 2 Angiver ejerforhold. K: Kommunalt, P: Andet ejerskab (f.eks. privat eller vejmyndighed) 3 Hvis der er angivet Ja, så er der planlagt ændringer for oplandet. 4 Angiver oplandets navn, dvs. som kolonne 1. 5 Angiver oplandets kloaktype, som kan være: F: Fælleskloak. S: Separatkloak. S-N: Nedsivning af regnvand og afledning af spildevand til kloak S-T: Nedsivning af tagvand og afledning af vejvand og spildevand til kloak 5 Angiver oplandets areal. 6 Angiver oplandets afløbskoefficient, som er et tal mellem 0 og 1, se yderligere forklaring. 7 Angiver oplandets befæstede areal = kolonne 5 kolonne Angiver oplandets beregningsmæssige spildevandsbelastning i PE (personækvivalenter) fra boliger og erhverv, se yderligere forklaring. 11 Angiver summen af PE-belastningen = kolonne 9 + kolonne Angiver den beregnede spildevandsmængde. Dette er baseret på vandforbrug på 140 l/pe/døgn ekskl. indsivning 13 Angiver mængden af uvedkommende vand. Som standard er anvendt 25 % i status-områder og 10 % i planområder, med følgende afvigelser: Gl. Ribe Kommune: %-satser fra gl. spildevandsplan. Tjæreborg: 200 % iht. fornyelsesplan fra Hjerting: 60 % iht. fornyelsesplan fra Oplandene D36/D53: 0 % iht. fornyelsesplan fra Angiver summen af spildevand og uvedkommende vand = kolonne 11 + kolonne Numre på renseanlæg, hvor spildevandet er tilsluttet. Nummeret på hvert renseanlæg ses af renseanlægsskemaerne 16 Typen af det regnbetingede udløb. OV: Aflastning fra overløbsbygværk uden bassin (fælleskloak) FB: Aflastning fra bassin (fælleskloak) SE: Regnvandsudløb uden bassin (separatkloak) RB : Regnvandsudløb fra bassin uden rensning (separatkloak) 17 Angiver udløbsnummer som er påført kort. Et opland kan kun have ét udløbsnummer, mens der kan være flere oplande til samme udløbsnummer. 18 Angiver recipientens navn, for det regnbetingede udløb.

4 Nr. Forklaring 19 Eventuelle bemærkninger til oplandet. * Indenfor oplandet kan der være enkelte ejendomme/matrikler, som har betalt fuldt tilslutningsbidrag, (dvs. for både regn- og spildevand). Disse ejendomme/matrikler vil fortsat kunne aflede både regn- og spildevand til det offentlige kloaksystem. Kolonne 6 Afløbskoefficienteni status-oplande er primært fastlagt ud fra en GISberegning af tagarealet i oplandene, tillagt 62 % vejareal. De 62 % vejareal er fremkommet ved en opmåling af tag- og vejareal i 10 oplande, hvor det gennemsnitlige vejareal i forhold til tagarealet var 62 %. Det oplyses, at samme analyse er lavet i forbindelse med udarbejdelsen af spildevandsplan for Haderslev Kommune, hvor procentsatsen viste sig at være 60 %. De 62 % vurderes derfor at være repræsentativ. For oplande, hvor der ingen bygninger var registreret i grundkortet, er den procentvise befæstelsesgrad sat til 25 %. Dette gælder også plan-oplande. Enkelte oplande på Esbjerg Havn har befæstelsesgrad på 100 %. For disse oplande gælder, at beregningen af tagareal tillagt 62 % gav et større areal end oplandets areal, hvorefter det er vurderet at befæstelsesgraden er (tilnærmelsesvis) 100 %. Kolonne 9 PE-belastningen kan være bestemt som følger: Beregningsmetode Oprindelse Bemærkning (angivet i Opus) Manuelt Gamle spildevandsplaner Primært anvendt, hvor oplandsgrænserne ikke er ændret. Også anvendt ved opdelte oplande PE er i så fald bestemt ud fra de nye oplandsstørrelser og belastningen PE/ha, (beregnet ud fra oplandsstørrelse og PE-belastning i den gamle spildevandsplan). PE/ha Ny 20 PE/ha, anvendt hvor oplande er opdelt i forhold til de gamle spildevandplaner og planoplande. PE/bolig Ny 2,7 PE/bolig, er kun anvendt på oplande med en eller få boligenheder. Kolonne 10 Erhvervsbelastning (opgivet i PE) er anført ud fra oplysninger i de gamle spildevandsplaner.

5 Hvor oplande er opdelt i forhold til de gamle spildevandsplaner er erhvervs- PE kun påført et af oplandene. Det bør gennemgås nærmere, hvorvidt erhvervsbelastningen er påført de korrekte oplande.

6 3 Udløbsskema Nr. Forklaring 1 Angiver udløbsnummer, som er påført kort. Et opland kan kun have ét udløbsnummer, mens der kan være flere oplande til samme udløbsnummer. Nummeret er identisk med oplandsskemaets kolonne 16. Er der flere oplande til et udløb, er udløbet angivet flere gange og er markeret med *. 2 Angiver ejerforhold. K: Kommunalt; P: Andet ejerskab (f.eks. privat eller vejmyndighed) 3 Hvis der er angivet Ja, så er der planlagt ændringer for udløbet. 4 Angiver recipientens navn for det regnbetingede udløb. Er identisk med oplandsskemaets kolonne Angiver ID-nummer på det nedstrøms udløb, hvis nærværende udløb/bygværk afleder vand til et nedstrøms udløb/bygværk. 6 Oplandsnummer som også fremgår af spildevandskort. Er identisk med oplandsskemaets kolonne 1. Der kan være angivet flere numre til samme udløb. 7 Typen af det regnbetingede udløb. OV: Aflastning fra overløbsbygværk uden bassin (fælleskloak) FB: Aflastning fra bassin (fælleskloak) SE: Regnvandsudløb uden bassin (separatkloak) RB : Regnvandsudløb fra bassin uden rensning (separatkloak) 8 Angiver oplandets befæstede areal. Er identisk med oplandsskemaets kolonne 8. Kan bestå af summen af flere oplande. 9 Angiver den maksimale vandføring under regn i udløbet til recipienten i l/sek. Tallene repræsenterer en 1-års hændelse (n = 1). For udløb af typen SE fra separatkloak er der anvendt landsregnrækken for n = 1, dvs. 110 l/sek./bef. ha uanset afløbstiden. For udløb af typen RB fra separatkloak er det angivne tal afløbsvandføringen fra bassinet, uanset at bassinet overbelastes oftere end 1 gang om året. For udløb, der modtager aflastning fra fælleskloakkens overløbsbygværker OV eller forsinkelsesbassin FB (fælleskloak) er anført 1- års hændelse fra MouseSamba beregninger, såfremt disse fandtes. 10 For bassin på separatkloakken af typen RB er det afløbsvandføringen fra bassinet til recipienten. For udløb af typen SE er tallet ikke angivet, da det ingen mening har for denne udløbstype. For overløbsbygværker OV og forsinkelsesbassin FB på fælleskloakken angiver tallet den vandføring, som den nedstrøms kloak modtager under regn. 11 Her er anført volumen af et eventuelt bassin, som er placeret i forbindelse med udløbet. Hvis der er bassiner i oplandet, kan de ikke have nødoverløb. Volumen kan angives i bemærkningsfeltet.

7 Nr. Forklaring 12 Angiver følgende renseforanstaltninger før udløb/aflastning: R: rist O: særskilt olieudskiller S: skumbræt (fælleskloak) eller dykket afløb (separatkloak) B: bundfældning (fælleskloak) eller sandfang (separatkloak) 13 Her er anført det gennemsnitlige antal aflastninger pr. år. For bassiner på separatkloak RB er aflastningerne vurderet ud fra kurverne i bilag 21 i Spildevandskomiteens Skrift nr. 16. Bestemmelse af regnrækker. For overløbsbygværker OV og fællesbassiner FB er anført resultatet af de udførte MouseSamba beregninger. 14 Angiver den totale årlige vandmængde udledt gennem udløbet i m 3 /år. For udløb på separatkloakken er den årlige regnvandsmængde (hændelser 0,6 mm) fastsat til m 3 /bef. ha, som er korrigeret med reduktionsfaktor 0,8. Kolonne 12 udregnes for regnvandsudløb som m 3 /bef. ha befæstet areal For fælleskloak er benyttet resultatet af en beregning med Mouse- Samba, baseret på en historisk regnserie og med reduktionsfaktor 0,8, såfremt der fandtes resultater fra tidligere MouseSambaberegninger. Angiver de årligt udledte stofmængder i kg COD/år, kg N/år og kg P/år. Stofindholdet er fastsat med baggrund i Miljøprojekt 136 og andre danske undersøgelser. For regnvand er anvendt følgende stofindhold i [mg/l] = [g/m 3 ]: Kloak/stof COD N P Separatkloak ,5 Fælleskloak ,5 Mængderne for separatkloak er beregnet som kolonne 14 stofindholdet / For udløb fra fælleskloak er der på enkelte anført resultatet af en beregning med MouseSamba, hvor der forelå resultater fra en tidligere beregning. 18 Her er anført eventuelle bemærkninger.

8 4 Renseanlægsskema Nr. Forklaring 1 Internt nummer på anlægget (henviser til kolonne 15 i oplandsskemaerne). 2 Anlæggets navn. 3 Hvis der er angivet Ja, så er der planlagt ændringer for udløbet. 4 Angiver anlæggets type: RZ: Rodzoneanlæg MB: Mekanisk-Biologisk MBRZ: Mekanisk-Biologisk-Rodzoneanlæg MBNL: Mekanisk-Biologisk-Nitrifikation-Lagune MBNK: Mekanisk-Biologisk-Nitrifikation-Kemisk (fjernelse af fosfor og kvælstof). MBNDK: Mekanisk-Biologisk-Nitrifikation Denitrifikation-Kemisk (fjernelse af fosfor og kvælstof). 5 Angiver renseanlæggets ejerforhold: K = Kommunalt; FK = Fælleskommunalt; P = Privat 6 Angiver anlæggets kapacitet i personækvivalenter (PE) 7 Angiver anlæggets kapacitet under tørvejr i l/sek. 8 Angiver anlæggets kapacitet under regnvejr i l/sek. 9 Angiver de byer, som er tilsluttet anlægget. 10 Angiver anlæggets belastning i personækvivalenter (PE), som er summen af kolonne 10 i de relevante oplandsskemaer. 11 Angiver anlæggets belastning med spildevand i l/sek., som er summen af kolonne 11 i de relevante oplandsskemaer. 12 Angiver anlæggets belastning med uvedkommende vand i l/sek., som er summen af kolonne 12 i de relevante oplandsskemaer Angiver summen af kolonne 11 og 12 i l/sek. og i m 3 /år Angiver den årlige stofmængde af COD, N og P i tilløbet til anlægget. Oplandets produktion af forurenende stoffer er vist i efterfølgende tabel: Stof [g/m 3 ] COD N 88 P 22 Der er benyttet standardværdier fra Opus. Husspildevand og spildevand fra erhverv i almindelighed forudsættes at have samme stofindhold. Det uvedkommende vand antages at have et forureningsindhold på 0.

9 18 Regnvand fra fælleskloakken, som er hentet fra beregning med MouseSamba fratrukken spildevandsmængden COD (iltforbrug med kaliumdikromat), Total kvælstof samt Total fosfor beregnet udfra regnmængden fra fælleskloakken gange stofindholdet beskrevet i nedenstående skema. Stof [g/m 3 ] COD 120 N 10 P 2,5 Kapacitetsoplysninger for renseanlæggene stamme fra Amtets tilsyn år 2004.

BILAG 15 FORKLARING TIL SKEMAERNE FOR: - OPLANDE - UDLØB

BILAG 15 FORKLARING TIL SKEMAERNE FOR: - OPLANDE - UDLØB BILAG 15 FORKLARING TIL SKEMAERNE FOR: - OPLANDE - UDLØB 1 Indledning I skemaerne beskrives de eksisterende og fremtidige forhold med hensyn til arealer, personækvivalentbelastning (p.e.), kloakeringsforhold,

Læs mere

Forklaring til. Oplandsskemaer. Udløbsskemaer. Renseanlægsskema

Forklaring til. Oplandsskemaer. Udløbsskemaer. Renseanlægsskema Forklaring til Oplandsskemaer Udløbsskemaer Renseanlægsskema 1 Indledning I skemaerne beskrives de eksisterende og fremtidige forhold med hensyn til personækvivalentbelastning (p.e.), arealer, kloakeringsforhold,

Læs mere

BILAG 1 FORKLARING TIL SKEMAERNE FOR: - OPLANDE - UDLØB - RENSEANLÆG

BILAG 1 FORKLARING TIL SKEMAERNE FOR: - OPLANDE - UDLØB - RENSEANLÆG BILAG 1 FORKLARING TIL SKEMAERNE FOR: - OPLANDE - UDLØB - RENSEANLÆG 1 Indledning I skemaerne beskrives de eksisterende og fremtidige forhold med hensyn til arealer, personækvivalentbelastning (p.e.),

Læs mere

Bilag 1. Forklaring til skemaerne for. Oplande. Udløb. Renseanlæg

Bilag 1. Forklaring til skemaerne for. Oplande. Udløb. Renseanlæg Bilag 1 til skemaerne for Oplande Udløb Renseanlæg 1 Indledning I skemaerne beskrives de eksisterende og fremtidige forhold med hensyn til personækvivalentbelastning (p.e.), arealer, kloakeringsforhold,

Læs mere

BILAG 1 FORKLARING TIL SKEMAERNE FOR: - OPLANDE - UDLØB - RENSEANLÆG

BILAG 1 FORKLARING TIL SKEMAERNE FOR: - OPLANDE - UDLØB - RENSEANLÆG BILAG 1 FORKLARING TIL SKEMAERNE FOR: - OPLANDE - UDLØB - RENSEANLÆG 1 Indledning I skemaerne beskrives de eksisterende og fremtidige forhold med hensyn til arealer, personækvivalentbelastning (p.e.),

Læs mere

1 Skemaforklaring. Skemaerne dækker status og plan. I status er anført et Ja ud for de oplande/renseanlæg/udløb,

1 Skemaforklaring. Skemaerne dækker status og plan. I status er anført et Ja ud for de oplande/renseanlæg/udløb, 1 Skemaforklaring 1.1 Indledning I skemaerne beskrives de eksisterende og fremtidige forhold med hensyn til personækvivalentbelastning (PE), arealer, kloakeringsforhold, spildevands- og forureningsmængder,

Læs mere

Bilag 1. Forklaring til skemaerne for. Oplande. Udløb. Renseanlæg

Bilag 1. Forklaring til skemaerne for. Oplande. Udløb. Renseanlæg Bilag 1 Forklaring til skemaerne for Oplande Udløb Renseanlæg 1 Indledning I skemaerne beskrives de eksisterende og fremtidige forhold med hensyn til personækvivalentbelastning (p.e.), arealer, kloakeringsforhold,

Læs mere

BILAG A. Skemaforklaring til: Oplandsskemaer. Udløbsskemaer. Renseanlægsskemaer.

BILAG A. Skemaforklaring til: Oplandsskemaer. Udløbsskemaer. Renseanlægsskemaer. BILAG A Skemaforklaring til: Oplandsskemaer. Udløbsskemaer. Renseanlægsskemaer. 1 Indledning I skemaerne beskrives de eksisterende og fremtidige forhold med hensyn til: Oplandsareal, kloakeringstype, personækvivalentbelastning

Læs mere

Bilag 2. Forklaring til skemaerne for: - Oplande. - Udløb. - Renseanlæg

Bilag 2. Forklaring til skemaerne for: - Oplande. - Udløb. - Renseanlæg Bilag 2 Forklaring til skemaerne for: - Oplande - Udløb - Renseanlæg 1 Indledning I skemaerne beskrives de eksisterende og fremtidige forhold med hensyn til arealer, personækvivalentbelastning (p.e.),

Læs mere

BILAG 1 FORKLARING TIL SKEMAERNE FOR: - OPLANDE - UDLØB - RENSEANLÆG

BILAG 1 FORKLARING TIL SKEMAERNE FOR: - OPLANDE - UDLØB - RENSEANLÆG BILAG 1 FORKLARING TIL SKEMAERNE FOR: - OPLANDE - UDLØB - RENSEANLÆG 1 Indledning I skemaerne beskrives de eksisterende og fremtidige forhold med hensyn til arealer, personækvivalentbelastning (p.e.),

Læs mere

Bilag 1. Forklaring til skemaerne for. Oplande. Udløb. Renseanlæg

Bilag 1. Forklaring til skemaerne for. Oplande. Udløb. Renseanlæg Bilag 1 Forklaring til skemaerne for Oplande Udløb Renseanlæg 1 Indledning I skemaerne beskrives de eksisterende og fremtidige forhold med hensyn til personækvivalentbelastning (p.e.), arealer, kloakeringsforhold,

Læs mere

Bilag 3 BILAG 3 FORKLARING TIL SKEMAERNE FOR: - OPLANDE - UDLØB - RENSEANLÆG. Furesø Kommune Forslag til Spildevandsplan Side 1 af 9

Bilag 3 BILAG 3 FORKLARING TIL SKEMAERNE FOR: - OPLANDE - UDLØB - RENSEANLÆG. Furesø Kommune Forslag til Spildevandsplan Side 1 af 9 BILAG 3 FORKLARING TIL SKEMAERNE FOR: - OPLANDE - UDLØB - RENSEANLÆG Furesø Kommune Forslag til Spildevandsplan 2014-2017 Side 1 af 9 1 Indledning I skemaerne beskrives de eksisterende og fremtidige forhold

Læs mere

Forklaring til skemaer: Oplande, Udløb og Renseanlæg Bilag 3 BILAG 3 FORKLARING TIL SKEMAERNE FOR: - OPLANDE - UDLØB - RENSEANLÆG

Forklaring til skemaer: Oplande, Udløb og Renseanlæg Bilag 3 BILAG 3 FORKLARING TIL SKEMAERNE FOR: - OPLANDE - UDLØB - RENSEANLÆG BILAG 3 FORKLARING TIL SKEMAERNE FOR: - OPLANDE - UDLØB - RENSEANLÆG Kalundborg Kommune Forslag til Spildevandsplan 2010-2015 Side 1 af 11 December 2009 1 Indledning I skemaerne beskrives de eksisterende

Læs mere

BILAG 1 FORKLARING TIL SKEMAERNE FOR: - OPLANDE - UDLØB - RENSEANLÆG

BILAG 1 FORKLARING TIL SKEMAERNE FOR: - OPLANDE - UDLØB - RENSEANLÆG BILAG 1 FORKLARING TIL SKEMAERNE FOR: - OPLANDE - UDLØB - RENSEANLÆG 1 Indledning I skemaerne beskrives de eksisterende og fremtidige forhold med hensyn til arealer, personækvivalentbelastning (p.e.),

Læs mere

BILAG 1 FORKLARING TIL SKEMAERNE FOR: - OPLANDE - UDLØB - RENSEANLÆG

BILAG 1 FORKLARING TIL SKEMAERNE FOR: - OPLANDE - UDLØB - RENSEANLÆG BILAG 1 FORKLARING TIL SKEMAERNE FOR: - OPLANDE - UDLØB - RENSEANLÆG 1 Indledning I skemaerne beskrives de eksisterende og fremtidige forhold med hensyn til arealer, spildevandsbelastning (p.e.), kloakeringsforhold,

Læs mere

Bilag 1. Forklaring til skemaerne for. Oplande. Udløb. Renseanlæg

Bilag 1. Forklaring til skemaerne for. Oplande. Udløb. Renseanlæg Bilag 1 Forklaring til skemaerne for Oplande Udløb Renseanlæg 1 Indledning I skemaerne beskrives de eksisterende og fremtidige forhold med hensyn til personækvivalentbelastning (p.e.), arealer, kloakeringsforhold,

Læs mere

BILAG 1 FORKLARING TIL SKEMAERNE FOR: - OPLANDE - UDLØB - RENSEANLÆG

BILAG 1 FORKLARING TIL SKEMAERNE FOR: - OPLANDE - UDLØB - RENSEANLÆG BILAG 1 FORKLARING TIL SKEMAERNE FOR: - OPLANDE - UDLØB - RENSEANLÆG 1 Indledning I skemaerne beskrives de eksisterende og fremtidige forhold med hensyn til arealer, spildevandsbelastning (p.e.), kloakeringsforhold,

Læs mere

BILAG 1 FORKLARING TIL SKEMAERNE FOR: - OPLANDE - UDLØB - RENSEANLÆG

BILAG 1 FORKLARING TIL SKEMAERNE FOR: - OPLANDE - UDLØB - RENSEANLÆG BILAG 1 FORKLARING TIL SKEMAERNE FOR: - OPLANDE - UDLØB - RENSEANLÆG 1 Indledning I skemaerne beskrives de eksisterende og fremtidige forhold med hensyn til arealer, spildevandsbelastning (p.e.), kloakeringsforhold,

Læs mere

BILAG 1 FORKLARING TIL SKEMAERNE FOR: - OPLANDE - UDLØB - RENSEANLÆG

BILAG 1 FORKLARING TIL SKEMAERNE FOR: - OPLANDE - UDLØB - RENSEANLÆG BILAG 1 FORKLARING TIL SKEMAERNE FOR: - OPLANDE - UDLØB - RENSEANLÆG 1 Indledning I skemaerne beskrives de eksisterende og fremtidige forhold med hensyn til arealer, personækvivalentbelastning (p.e.),

Læs mere

BILAG 1 FORKLARING TIL SKEMAERNE FOR: - OPLANDE - UDLØB - RENSEANLÆG

BILAG 1 FORKLARING TIL SKEMAERNE FOR: - OPLANDE - UDLØB - RENSEANLÆG BILAG 1 FORKLARING TIL SKEMAERNE FOR: - OPLANDE - UDLØB - RENSEANLÆG 1 Indledning I skemaerne beskrives de eksisterende og fremtidige forhold med hensyn til arealer, personækvivalentbelastning (p.e.),

Læs mere

Rønde Kommune Tillæg nr til spildevandsplan De kloakerede områder Udvidelse af kloakplanoplande jf. lokalplan m.

Rønde Kommune Tillæg nr til spildevandsplan De kloakerede områder Udvidelse af kloakplanoplande jf. lokalplan m. Rønde Kommune Tillæg nr. 1 2006 til spildevandsplan 2003-2008 - De kloakerede områder Udvidelse af kloakplanoplande jf. lokalplan 66+68 m.m Rekvirent Rønde Kommune Hovedgade 77 Postboks 75 8410 Rønde John

Læs mere

Forklaring Udløbsskema

Forklaring Udløbsskema Bilag 3 Udløbsskema Udløbsskema Udløbsskemaet er en opgørelse over de eksisterende og fremtidige forhold i kloakoplandene, der angiver recipienterne og udløbene hertil, de maksimale tørvejrs- og regnvandsmængder,

Læs mere

Tillæg til Spildevandsplanen for Randers Kommune 2009 2012

Tillæg til Spildevandsplanen for Randers Kommune 2009 2012 Tillæg til Spildevandsplanen for Randers Kommune 2009 2012 Tillæg nr. 7/2010 Separering af kloakopland i Enslev Delopland N4.3 Miljø og Teknik RANDERS KOMMUNE TILLÆG TIL SPILDEVANDSPLANEN 2009 2012 NR.

Læs mere

Bilag 2 Oplandsskema

Bilag 2 Oplandsskema Bilag 2 Oplandsskema Oplandsskema Oplandsskemaet er en opgørelse over de eksisterende og fremtidige forhold i kloakoplandene med angivelse af areal, kloakeringsforhold, p.e. belastning fra bolig og erhverv

Læs mere

1 Forklaring til oplands-, udløbs- og renseanlægsskemaer

1 Forklaring til oplands-, udløbs- og renseanlægsskemaer 1 Forklaring til oplands-, udløbs- og renseanlægsskemaer 2 Oplandsskema Tidligere Skanderborg område 3 Oplandsskema Tidligere Ry område 4 Oplandsskema Tidligere Hørning område 5 Oplandsskema Tidligere

Læs mere

Sanering og separering af fælleskloakerede oplande i Pindstrup

Sanering og separering af fælleskloakerede oplande i Pindstrup 08-03-2013 10:21:17 Syddjurs Spildevand a/s Sanering og separering af fælleskloakerede oplande i Pindstrup Tillæg til Spildevandsplan for Midtdjurs Kommune 2006 2010 April 2013 Tillæg Spildevandsplan for

Læs mere

HALSNÆS KOMMUNE Spildevandsplan 2011-2021 Bilag 3 Renseanlæg

HALSNÆS KOMMUNE Spildevandsplan 2011-2021 Bilag 3 Renseanlæg HALSNÆS KOMMUNE Spildevandsplan 2011-2021 Bilag 3 Renseanlæg Vedtaget 15. maj 2012 2 3 INDHOLDSFORTEGNELSE: 1 RENSEANLÆGSSTRUKTUR... 4 2 STATUS... 4 2.1 Spildevandsforsyningens renseanlæg... 4 2.2 Krav

Læs mere

Tillæg nr. 9 til spildevandsplan 2001 2008 for Odder Kommune, Odder Vest

Tillæg nr. 9 til spildevandsplan 2001 2008 for Odder Kommune, Odder Vest Tillæg nr. 9 til spildevandsplan 2001 2008 for Odder Kommune, Odder Vest Indholdsfortegnelse 1. Baggrund og indledning 2. Lovgrundlag 3. Miljøvurdering 4 Areal og ejerforhold 5. Ændring af kloakopland

Læs mere

Bilag 7 Bilagsforklaring

Bilag 7 Bilagsforklaring Bilag 7 Bilagsforklaring Skemaforklaring, Bilag 1, 2 og 3 Bilag 1 Deloplande - Skemaforklaring Holstebro Kommune er inddelt i 5 hovedoplande svarende til renseanlæggene i kommunen: Hovedopland 1: Holstebro

Læs mere

Tillæg nr. 6 til Kalundborg Kommune Spildevandsplan 2010-2015

Tillæg nr. 6 til Kalundborg Kommune Spildevandsplan 2010-2015 PLAN, BYG OG MILJØ Tillæg nr. 6 til Kalundborg Kommune Spildevandsplan 2010-2015 For boligområde i Svebølle Plan, Byg & Miljø Tillæg til Spildevandsplan For boligområde i Svebølle. Tillæg nr. 6 til Kalundborg

Læs mere

Tilladelse til nedsivning og udledning af overfladevand fra Dømmestrupvej.

Tilladelse til nedsivning og udledning af overfladevand fra Dømmestrupvej. Tilladelse til nedsivning og udledning af overfladevand fra Dømmestrupvej. Resumé Faaborg-Midtfyn Kommune meddeler tilladelse til udledning af overfladevand fra ny offentlig regnvandskloak til Kohaverenden,

Læs mere

Separering af Bale, afskæring af spildevand til Mørke renseanlæg og udledning af overfladevand. Ansøgning om udledningstilladelse til Mørke Bæk

Separering af Bale, afskæring af spildevand til Mørke renseanlæg og udledning af overfladevand. Ansøgning om udledningstilladelse til Mørke Bæk Ansøgning om udledningstilladelse til Mørke bæk Separering af Bale, afskæring af spildevand til Mørke renseanlæg og udledning af overfladevand Titel: Ansøgning om udledningstilladelse til Mørke Bæk Projektnummer:

Læs mere

SPILDEVANDSTILLADELSE TIL

SPILDEVANDSTILLADELSE TIL SPILDEVANDSTILLADELSE TIL GENBRUGSPLADS I FAABORG Resumé Faaborg-Midtfyn Kommune meddeler tilladelse til afledning sanitært spildevand til offentlig spildevandsledning og nedsivning af overfladevand fra

Læs mere

Regnbetingede udløbstyper og udløbsmængder.

Regnbetingede udløbstyper og udløbsmængder. Udløb Regnbetingede udløbstyper og udløbsmængder. Der er i alt 213 udløb fra det offentlige afløbssystem, hvoraf 119 er regnvandsudløb, og 94 er overløb fra fælleskloak. De samlede årlige vandmængder samt

Læs mere

Frederikshavn Kommune - Spildevandsplan 2012-2016

Frederikshavn Kommune - Spildevandsplan 2012-2016 BILAG A: Skemaforklaring Side 1 A. SKEMAFORKLARING A.1 KLOAKOPLANDE Hovedoplande Frederikshavn Kommune er inddelt i 11 hovedoplande svarende til hvilket renseanlæg, der afledes til: Hovedopland 1 Brønden

Læs mere

Beregningsgrundlag. Bilag 8. Indholdsfortegnelse. Historisk...2 Generelt...4 Mouse og Samba...5

Beregningsgrundlag. Bilag 8. Indholdsfortegnelse. Historisk...2 Generelt...4 Mouse og Samba...5 Indholdsfortegnelse Side Historisk...2 Generelt...4 Mouse og Samba...5 Spildevandsplan 2007-2010, Rudersdal Kommune, Hovedopland Syd 1 BEREGNINGSGRUNDLAG - HISTORISK Regnvandstilstrømning Den afgørende

Læs mere

Sagsbehandler: Peter Müller

Sagsbehandler: Peter Müller Haderslev Kommune Teknik og Miljø Simmerstedvej 1A, 1. 6100 Haderslev Tlf. 74 34 34 34 post@haderslev.dk www.haderslev.dk Dato: 22. august 2014 Sagsident: 14/14629 Sagsbehandler: Peter Müller Dir. tlf.

Læs mere

Tillæg 5 til Spildevandsplan

Tillæg 5 til Spildevandsplan Tillæg 5 til Spildevandsplan 2008-2015 Kloakering af nyt boligområde ved Ølsted 1. Indledning... 3 2. Lovgrundlag... 3 3. Plangrundlag... 3 4. Areal og ejerforhold... 4 5. Regn - og spildevandsafledning...

Læs mere

BEREGNINGSGRUNDLAG OG SKEMAFORKLARING

BEREGNINGSGRUNDLAG OG SKEMAFORKLARING BEREGNINGSGRUNDLAG OG SKEMAFORKLARING INDDELING Delområder Hele Horsens Kommune er opdelt i 8 delområder, som det fremgår af tegning nr. 1. Områderne betegnes: A Horsens B Brædstrup C Voervadsbro E Østbirk

Læs mere

Beregningsforudsætninger spildevand Der regnes med belastninger, som angivet i Tabel,2 og 3 afhængig af områdernes planlagte Anvendelse

Beregningsforudsætninger spildevand Der regnes med belastninger, som angivet i Tabel,2 og 3 afhængig af områdernes planlagte Anvendelse Beregningsforudsætninger Her beskrives hvilke beregningsforudsætninger NK-Spildevand A/S anvender ved dimensionering af nye kloakanlæg eller renovering af eksisterende anlæg. NK-Spildevand A/S vil løbende

Læs mere

Tillæg nr. 3 til Spildevandsplan 2012-2020 Hvalpsund Havn

Tillæg nr. 3 til Spildevandsplan 2012-2020 Hvalpsund Havn Tillæg nr. 3 til Spildevandsplan 2012-2020 Hvalpsund Havn Dato: 19. november 2013 Sags nr. 820-2013-54482 Indhold 1. Indledning... 3 1.1 Procedure for vedtagelse af tillæg til spildevandsplan... 3 2. Lov-

Læs mere

TILLÆG NR. 2 TIL FREDENSBORG KOMMUNES SPILDEVANDSPLAN 2011-2020 FÆLLESPRIVAT KLOAKERING PÅ HOLMESKOVVEJ MARTS 2012

TILLÆG NR. 2 TIL FREDENSBORG KOMMUNES SPILDEVANDSPLAN 2011-2020 FÆLLESPRIVAT KLOAKERING PÅ HOLMESKOVVEJ MARTS 2012 TILLÆG NR. 2 TIL FREDENSBORG KOMMUNES SPILDEVANDSPLAN 20112020 FÆLLESPRIVAT KLOAKERING PÅ HOLMESKOVVEJ MARTS 2012 Indholdsfortegnelse 1 Indledning... 3 2 Grundlag... 3 3 Eksisterende forhold... 3 4 Dimensioneringsforudsætninger...

Læs mere

Åben dagsorden Teknik- og Miljøudvalget 2014-2017 Teknik- & Miljøsekretariatet

Åben dagsorden Teknik- og Miljøudvalget 2014-2017 Teknik- & Miljøsekretariatet Åben dagsorden Teknik- og Miljøudvalget 2014-2017 Teknik- & Miljøsekretariatet Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 09:00 Mødet afsluttet: kl. Mødested: Hjørring Rådhus - Lokale 049 Fraværende: 06.00.05-P16-2-14

Læs mere

Tillæg til Spildevandsplan

Tillæg til Spildevandsplan Tillæg til Spildevandsplan For et boligområde øst for Ulstrup Tillæg nr. 6 til Kalundborg Kommunes Spildevandsplan 1999-2013 Tillæg til Spildevandsplan For et boligområde øst for Ulstrup Tillæg nr. 6 til

Læs mere

Ansøgning om udledningstilladelse til Gyvsbækken. Separering af Andi, afskæring af spildevand til Marbæk renseanlæg og udledning af overfladevand

Ansøgning om udledningstilladelse til Gyvsbækken. Separering af Andi, afskæring af spildevand til Marbæk renseanlæg og udledning af overfladevand Ansøgning om udledningstilladelse til Gyvsbækken Separering af Andi, afskæring af spildevand til Marbæk renseanlæg og udledning af overfladevand Titel: Ansøgning om udledningstilladelse til Gyvsbækken

Læs mere

PRISBLAD FOR SPILDEVAND PR. 1. APRIL 2016

PRISBLAD FOR SPILDEVAND PR. 1. APRIL 2016 Årligt vandafledningsbidrag Fast bidrag pr. spildevands-/fælleskloakstik 574,00 kr. 717,50 kr. Variabelt vandafledningsbidrag inkl. spildevandsafgift pr. m 3 Afregning efter vandmåler 33,45 kr. 41,81 kr.

Læs mere

Afgørelse om forøgelse af prisloft for 2011 i henhold til 8 i bekendtgørelse om prisloftregulering m.v. af vandsektoren

Afgørelse om forøgelse af prisloft for 2011 i henhold til 8 i bekendtgørelse om prisloftregulering m.v. af vandsektoren Billund Spildevand A/S Grindsted Landevej 40 7200 Grindsted Dato: 1. marts 2013 Sag: Vand-12/04924-10 Sagsbehandler: /LTK Afgørelse om forøgelse af prisloft for 2011 i henhold til 8 i bekendtgørelse om

Læs mere

Tillæg nr. 1 til spildevandsplan 2009-2012. Separatkloakering af Hadbjerg by

Tillæg nr. 1 til spildevandsplan 2009-2012. Separatkloakering af Hadbjerg by Tillæg nr. 1 til spildevandsplan 2009-2012 Separatkloakering af Hadbjerg by 1 Tillæg nr. 1 til Favrskov Kommunes Spildevandsplan 2009-2012 Udgiver: Favrskov Kommune Udgivelsesår: 2010 Titel: Tekst og layout:

Læs mere

Teknisk Forvaltning Klostermarken 12

Teknisk Forvaltning Klostermarken 12 Kunde Rådgiver Viborg Kommune Orbicon A/S Teknisk Forvaltning Klostermarken 12 Sct. Mogens Gade 3 8800 Viborg 8800 Viborg Tlf. 87 28 11 00 Tlf. 87 25 25 25 Email mail@orbicon.dk Email tekniskforvaltning@viborg.dk

Læs mere

Tillæg til Spildevandsplan 2016-2021

Tillæg til Spildevandsplan 2016-2021 Torvegade 74, 6700 Esbjerg Dato 15. april 2016 Sagsid 16/4286 Notat Tillæg til Spildevandsplan 2016-2021 Omhandlende: - Hermelintoften - et kommende boligområde på matrikel 7af og 90f V. Vedsted By, V.

Læs mere

Bilag 1. Ordliste. Separatkloakeret Opland Spildevandskloakeret Opland. Fælleskloakeret Opland

Bilag 1. Ordliste. Separatkloakeret Opland Spildevandskloakeret Opland. Fælleskloakeret Opland Side 1 af 5 Bilag 1. Ordliste Spildevand PE Spildevandsanlæg Recipienter Recipientkvalitetsplan Dræn Kloakopland Separatkloakeret Spildevandskloakeret Fælleskloakeret Nedsivningsopland Areal Reduceret

Læs mere

Tillæg 3 til Spildevandsplan 2012 2020:

Tillæg 3 til Spildevandsplan 2012 2020: Tillæg 3 til Spildevandsplan 2012 2020: Separatkloakering af Bjælkerup (Bjælkerup B1) etapeinddeling og bassinplacering Vedtaget af Stevns Kommunes Kommunal Bestyrelse d. 27. februar 2014. 1 Indholdsfortegnelse

Læs mere

NOTAT. Odder Spildevand - Nedlæggelse af Gylling RA. Projektnummer 1331200100. Christian Petersen, Odder Kommune. Line Nielsen. Revisionsnr.

NOTAT. Odder Spildevand - Nedlæggelse af Gylling RA. Projektnummer 1331200100. Christian Petersen, Odder Kommune. Line Nielsen. Revisionsnr. NOTAT Projekt Odder Spildevand - Nedlæggelse af Gylling RA Projektnummer 1331200100 Kundenavn Emne Til Fra Projektleder Kvalitetssikring Odder Spildevand A/S Ansøgning om udledningstilladelse for Gylling

Læs mere

Tillæg nr. 4 til Spildevandsplan for Gl. Kalundborg Kommune

Tillæg nr. 4 til Spildevandsplan for Gl. Kalundborg Kommune PLAN, BYG OG MILJØ Tillæg nr. 4 til Spildevandsplan 1999-2013 for Gl. Kalundborg Kommune Opland KQ Kalundborg Ny Vesthavn Indholdsfortegnelse 1. Resume 1 2. Indledning 2 3. Lovgrundlag 2 4. Beregningsforudsætninger

Læs mere

Bilag 9 Dimensionering af kloakanlæg

Bilag 9 Dimensionering af kloakanlæg Bilag 9 Dimensionering af kloakanlæg Dimensionering af regn- og spildevandsledninger og bassiner 1. Indledning Dette notat indeholder forudsætninger for dimensionering af regn- og spildevandsledninger

Læs mere

Lovgrundlag. Spildevandsplanen er udarbejdet i henhold til miljøbeskyttelseslovens 32 og spildevandsbekendtgørelsens kapitel 3.

Lovgrundlag. Spildevandsplanen er udarbejdet i henhold til miljøbeskyttelseslovens 32 og spildevandsbekendtgørelsens kapitel 3. Indholdsfortegnelse Tillæg nr. 2 3 Lovgrundlag 4 Plangrundlag 5 Fordebat 7 Spildevandsanlæg 8 Miljømæssige konsekvenser 12 Økonomi 17 Miljø- og servicemål 18 Tidsplan 20 Berørte matrikler og arealbehov

Læs mere

Spildevandsplan 2005. Tillæg nr. 7. Boliger på Benløse Fælled

Spildevandsplan 2005. Tillæg nr. 7. Boliger på Benløse Fælled Spildevandsplan 2005 Tillæg nr. 7 Boliger på Benløse Fælled Februar 2008 1. Indledning...2 2. Eksisterende forhold....2 2.1 Lednings- og renseanlæg.... 2 2.2 Recipienter... 2 2.3 Gældende spildevandsplan...

Læs mere

Gennemgang af kloakoplande

Gennemgang af kloakoplande 1. maj 2014 Gennemgang af kloakoplande Indhold 1. Almind...5 2. Birgittelyst...5 3. Bjerregrav...5 4. Bjerring...6 5. Bjerringbro...6 6. Borup...7 7. Brandstrup...8 8. Bruunshåb...8 9. Bækkelund og Hald...9

Læs mere

Spildevandsplan 2009-2018 Forslag til tillæg nr. 14

Spildevandsplan 2009-2018 Forslag til tillæg nr. 14 Spildevandsplan 2009-2018 Forslag til tillæg nr. 14 Tillægget omfatter: Spildevandsrensning i det åbne land ved Alken, Boes, Illerup og syd for Låsby Skanderborg Kommune Adelgade 44 8660 Skanderborg Tlf.

Læs mere

Morsø Kommune: Tillæg nr. 2 til Spildevandsplan

Morsø Kommune: Tillæg nr. 2 til Spildevandsplan Morsø Kommune: Tillæg nr. 2 til Spildevandsplan 2003-2011 Rådgiver: Orbicon A/S Klostermarken 12 8800 Viborg Sag nr. 223 10 00061 Telefon 8728 1100 Projektleder Charlotte Schow csch@ Email mail@orbicon.dk

Læs mere

Faktablad om dimensionering af våde regnvandsbassiner

Faktablad om dimensionering af våde regnvandsbassiner Aalborg Universitet, 2012 Faktablad om dimensionering af våde regnvandsbassiner Formålet med faktabladet er at give en kort vejledning om hvordan våde regnvandsbassiner dimensioneres. Faktabladet er udarbejdet

Læs mere

TILLÆG NR. 133 TIL SPILDEVANDSPLAN

TILLÆG NR. 133 TIL SPILDEVANDSPLAN VEDTAGET Thyregod Give Vonge Givskud Gadbjerg Jelling Vandel Bredsten Vejle Ødsted Jerlev Brejning Hvidbjerg Skærup BørkopGårslev Egtved Gravens Smidstrup TILLÆG NR. 133 TIL SPILDEVANDSPLAN For et boligområde

Læs mere

AFSKÆRING AF THORSAGER TIL MØRKE RENSEANLÆG. Ansøgning om udledningstilladelse for regnbetingede udledninger til Bønbækken, Medkær Bæk og Vældbæk

AFSKÆRING AF THORSAGER TIL MØRKE RENSEANLÆG. Ansøgning om udledningstilladelse for regnbetingede udledninger til Bønbækken, Medkær Bæk og Vældbæk AFSKÆRING AF THORSAGER TIL MØRKE RENSEANLÆG Ansøgning om udledningstilladelse for regnbetingede udledninger til Bønbækken, Medkær Bæk og Vældbæk Regnbetingede udledningsnumre: GOV1, GOV2, TH1U, TH3U og

Læs mere

Århus Vand A/S. Notat om omkostningsberegning for vejafvanding. 10-n002 BHu LBA 008766 10011.docx

Århus Vand A/S. Notat om omkostningsberegning for vejafvanding. 10-n002 BHu LBA 008766 10011.docx KPMG Statsautoriseret Revisionspartnerselskab AUDIT Bruun's Galleri Værkmestergade 25 Postboks 330 8100 Århus C Telefon 86 76 46 00 Telefax 72 29 30 30 www.kpmg.dk Notat om omkostningsberegning for vejafvanding

Læs mere

Tillæg nr. 4 til Fredensborg Kommunes spildevandsplan 2011-2020

Tillæg nr. 4 til Fredensborg Kommunes spildevandsplan 2011-2020 Tillæg nr. 4 til Fredensborg Kommunes spildevandsplan 2011-2020 Kloakering ved Kongevejen og Højsagervej November 2013 Indhold 1 Indledning... 1 2 Grundlag... 1 3 Planforhold... 1 4 Dimensioneringsforudsætninger

Læs mere

Tillæg nr. 7 til Fredensborg Kommunes spildevandsplan

Tillæg nr. 7 til Fredensborg Kommunes spildevandsplan Tillæg nr. 7 til Fredensborg Kommunes spildevandsplan 2011-2020 Kloakering af boligområdet Asminderødhave i Fredensborg Februar 2017 Indhold 1. Baggrund... 3 2. Grundlaget for tillægget... 4 2.1 Lovgrundlag...

Læs mere

Tillæg til spildevandsplan NYE BOLIG- OG ERHVERVSOMRÅDER VED SØNDERGADE I BRØNDERSLEV

Tillæg til spildevandsplan NYE BOLIG- OG ERHVERVSOMRÅDER VED SØNDERGADE I BRØNDERSLEV Brønderslev Kommune Tillæg til spildevandsplan 2001-2012 NYE BOLIG- OG ERHVERVSOMRÅDER VED SØNDERGADE I BRØNDERSLEV Januar 2009 Tillæg til spildevandsplan 2001-2012 Side i I N D H O L D S F O R T E G N

Læs mere

Dimensionering af regn- og spildevandsledninger samt regnvandsbassiner

Dimensionering af regn- og spildevandsledninger samt regnvandsbassiner Bilag 1 Dimensionering af regn- og spildevandsledninger samt regnvandsbassiner i Furesø Kommune 1. Indledning Dette notat indeholder forudsætninger for dimensionering af regn- og spildevandsledninger samt

Læs mere

AFGØRELSE i sag om Opland Strøby Egede - Udledning til Tryggevælde Å - Udledningstilladelse

AFGØRELSE i sag om Opland Strøby Egede - Udledning til Tryggevælde Å - Udledningstilladelse Rentemestervej 8 2400 København NV Telefon: 72 54 10 00 nmkn@nmkn.dk www.nmkn.dk 03. april 2013 J.nr.: NMK-10-00106 (tidl. MKN-100-00391) Ref.: LITEL, XPSAL AFGØRELSE i sag om Opland Strøby Egede - Udledning

Læs mere

Indhold. Tillæg nr. 2 til Spildevandsplan 2010-2012. Aarhus Vands overtagelse af privat kloakanlæg under Tretommerparkens Grundejerforening, Risskov

Indhold. Tillæg nr. 2 til Spildevandsplan 2010-2012. Aarhus Vands overtagelse af privat kloakanlæg under Tretommerparkens Grundejerforening, Risskov Tillæg nr. 2 til Spildevandsplan 2010-2012. Aarhus Vands overtagelse af privat kloakanlæg under Tretommerparkens Grundejerforening, Risskov Den 16. august 2012 Tillæg nr. 2 til Spildevandsplan 2010-2012

Læs mere

HALSNÆS KOMMUNE Spildevandsplan 2011-2021 Bilag 5 Kloakfornyelse

HALSNÆS KOMMUNE Spildevandsplan 2011-2021 Bilag 5 Kloakfornyelse HALSNÆS KOMMUNE Spildevandsplan 2011-2021 Bilag 5 Kloakfornyelse Vedtaget 15. maj 2012 2 3 INDHOLDSFORTEGNELSE: 1 KLOAKFORNYELSE 4 1.1 Principper 4 1.2 Strategi 4 1.3 Vurdering af behov 4 1.4 Klimaforandringer

Læs mere

Bilag 2. Beregningsforudsætninger

Bilag 2. Beregningsforudsætninger Side 1 af 5 Bilag 2. Beregningsforudsætninger I dette bilag er anført en række vejledende værdier til brug ved belastningsberegning i oplandsskemaer for status og plan. For en mere detaljeret vejledning

Læs mere

By, Erhverv og Natur. Teknisk Bilag Håndtering af regnvand

By, Erhverv og Natur. Teknisk Bilag Håndtering af regnvand By, Erhverv og Natur Teknisk Bilag Håndtering af regnvand VELKOMMEN Dette bilag er udarbejdet som et teknisk supplement til Strategi for håndtering af regnvand. Udover en generel introduktion til afledning

Læs mere

Spildevandsplan

Spildevandsplan Spildevandsplan 2008-2011 Tillæg nr. 1 til gl. Gedveds Spildevandsplan Servicemål, sikkerhedsfaktor og bassiner TEKNIK OG MILJØ 1 Indledning For at forebygge klimaændringernes påvirkning på det kommunale

Læs mere

Hørsholm Kommune. April 2013. REDEGØRELSE FOR SEPARATKLOAKERING, RUNGSTED NORD, HØRSHOLM Vurdering af kloakeringsprincipper

Hørsholm Kommune. April 2013. REDEGØRELSE FOR SEPARATKLOAKERING, RUNGSTED NORD, HØRSHOLM Vurdering af kloakeringsprincipper Hørsholm Kommune April 2013 REDEGØRELSE FOR SEPARATKLOAKERING, RUNGSTED NORD, HØRSHOLM Vurdering af kloakeringsprincipper PROJEKT Vurdering af kloakeringsprincipper Hørsholm Kommune Projekt nr. 211521

Læs mere

Dansk Energi Rosenørns Allé 9 1970 Frederiksberg C

Dansk Energi Rosenørns Allé 9 1970 Frederiksberg C Dansk Energi Rosenørns Allé 9 1970 Frederiksberg C 14. december 2015 Detail & Distribution 15/11090 laa ANMELDELSE AF TILSLUTNINGSBIDRAG FOR LADESTANDERE I DET OF- FENTLIGE RUM Dansk Energi anmelder en

Læs mere

Tillæg nr. 1 til gl. Hvidebæk Kommune Spildevandsplan 2003-2014

Tillæg nr. 1 til gl. Hvidebæk Kommune Spildevandsplan 2003-2014 PLAN, BYG OG MILJØ Forslag til Tillæg nr. 1 til gl. Hvidebæk Kommune Spildevandsplan 2003-2014 For separatkloakering af Rørby og Kærby Forslaget er fremlagt fra den 9. december 2009 til den 3. februar

Læs mere

Tillæg nr. 6 til Spildevandsplan for 2012-2020 Dayz, Rønbjerg

Tillæg nr. 6 til Spildevandsplan for 2012-2020 Dayz, Rønbjerg Tillæg nr. 6 til Spildevandsplan for 2012-2020 Dayz, Rønbjerg Dato: 28-02-2014 Sags nr. 820-2013-64206 Indhold 1. Indledning... 3 1.1 Procedure for vedtagelse af tillæg til spildevandsplan... 3 2. Lov-

Læs mere

Tillæg nr. 2013/4 til spildevandsplanen. Inddragelse af nye oplande i spildevandsplanen

Tillæg nr. 2013/4 til spildevandsplanen. Inddragelse af nye oplande i spildevandsplanen Tillæg nr. 2013/4 til spildevandsplanen Inddragelse af nye oplande i spildevandsplanen Februar 2016 Indholdsfortegnelse 1. FORORD... 2 2.SAGSFREMSTILLING... 2 2.1 INDDRAGELSE AF BOLIGOMRÅDET SAUGSTEDVANG

Læs mere

Tillæg nr. 10 til Fredensborg Kommunes spildevandsplan

Tillæg nr. 10 til Fredensborg Kommunes spildevandsplan Tillæg nr. 10 til Fredensborg Kommunes spildevandsplan 2011-2020 Kloakering af boligområdet Dysseager i Karlebo juni 2019 Indhold 1. Baggrund... 3 2. Grundlaget for tillægget... 3 2.1 Lovgrundlag... 3

Læs mere

3.900 m 3 /d BI 5 780 kg/d. 288 m 3 /t Tot-N 156 kg/d B1, B2.1, B3, B4, B6.1, B8.1

3.900 m 3 /d BI 5 780 kg/d. 288 m 3 /t Tot-N 156 kg/d B1, B2.1, B3, B4, B6.1, B8.1 Anlægsidentifikation Kommune Anlægsnavn og nr. Jægerspris Tørslev 225-19 Adresse Strandvej 2 Gerlev 3630 Jægerspris Matr.nr. Anlægstype 4ah Tørslev MBNDK Dimensioneringsforudsætninger Tørvejr inkl. indsivning

Læs mere

3. tillæg til Spildevandsplan 2005-2012. Plejecenter ved Snorrebakken

3. tillæg til Spildevandsplan 2005-2012. Plejecenter ved Snorrebakken 3. tillæg til Spildevandsplan 2005-2012 Plejecenter ved Snorrebakken Teknik & Miljø, December 2010 Indholdsfortegnelse 1. Indledning og baggrund...3 2. Lovgrundlag...3 3. Eksisterende forhold...3 4. Fremtidige

Læs mere

Tilladelse til udledning af tag- og overfladevand til eksisterende regnvandsudløb SE04RU01 til Kattegat. Indholdsfortegnelse

Tilladelse til udledning af tag- og overfladevand til eksisterende regnvandsudløb SE04RU01 til Kattegat. Indholdsfortegnelse Frederikshavn Kommune Rådhus Allé 100 9900 Frederikshavn Frederikshavn Forsyning A/S Knivholtvej 15 9900 Frederikshavn Tel.: +45 98 45 50 00 post@frederikshavn.dk www.frederikshavn.dk CVR-nr. 29189498

Læs mere

Spildevandsplan 2012-2019. Tillæg nr. 8. Kloakering af Elvighøj og Drejensvej - sommerhusområde og ejendomme i det åbne land

Spildevandsplan 2012-2019. Tillæg nr. 8. Kloakering af Elvighøj og Drejensvej - sommerhusområde og ejendomme i det åbne land Spildevandsplan 2012-2019 Tillæg nr. 8 By- og Udviklingsforvaltningen Kloakering af Elvighøj og Drejensvej - sommerhusområde og ejendomme i det åbne land Sagsnr. 14/2022 April 2016 1 Indholdsfortegnelse

Læs mere

Der er fredninger inden for projektområdet. Der tages højde for, at det alternative projekt ikke kommer i konflikt med fredningerne.

Der er fredninger inden for projektområdet. Der tages højde for, at det alternative projekt ikke kommer i konflikt med fredningerne. 1. BILAG 1 PROJEKTBESKRIVELSE ALTERNATIV LØSNING 1.1. Baggrund for projektet Klimatilpasningsprojekt skal indgå i Ringsted Kommunes byfornyelsesprojekt Det Samlende Torv. Torvefornyelsen er en oplagt mulighed

Læs mere

Tillæg til Spildevandsplan

Tillæg til Spildevandsplan Torvegade 74, 6700 Esbjerg Dato 17. maj 2016 Sagsid 16/5923 Login hsf Notat Tillæg til Spildevandsplan 2016-2021 For et erhvervsområde i Kjersing Øst på matrikel 1c, 1f, 1g, 1u, 1x, 1ab, 1ad, 1ae, 1an,

Læs mere

HALSNÆS KOMMUNE. Spildevandsplan Bilag 6 Regnbetingede udløb

HALSNÆS KOMMUNE. Spildevandsplan Bilag 6 Regnbetingede udløb HALSNÆS KOMMUNE Spildevandsplan 2011-2021 Bilag 6 Regnbetingede udløb Vedtaget 15. maj 2012 2 3 INDHOLDSFORTEGNELSE: 1 Generelt 4 2 Regnvandsudløb fra separatkloakerede oplande 4 2.1 Regnvandsudledning

Læs mere

TILLÆG NR. 132 TIL SPILDEVANDSPLAN

TILLÆG NR. 132 TIL SPILDEVANDSPLAN VEDTAGET Thyregod Give Vonge Givskud Gadbjerg Jelling Vandel Bredsten Vejle Ødsted Jerlev Brejning Hvidbjerg Skærup BørkopGårslev Egtved Gravens Smidstrup TILLÆG NR. 132 TIL SPILDEVANDSPLAN For et boligområde

Læs mere

05.03.03 ER (del af), 05.03.04 ER (del af) samt planlagt opfyldning af Slippen planområder i havnens regi.

05.03.03 ER (del af), 05.03.04 ER (del af) samt planlagt opfyldning af Slippen planområder i havnens regi. Den 27. november 2007 Århus Kommune Natur og Miljø Teknik og Miljø Spildevandsplan 2006 2009. Tillæg nr. 2. Århus havn. Spildevandsplan 2006 2014. Revision af eksisterende spildevandsplan for havnen. Grøndalsvej

Læs mere

Baggrund for tillægget

Baggrund for tillægget TEKNIK OG MILJØ Miljø og Klima Rådhuset, Torvet 7400 Herning Tlf.: 9628 2828 Lokal 9628 8048 miktj@herning.dk www.herning.dk Tillæg 19 til Herning Kommunes spildevandsplan 2015 2025 for Vildbjerg (FORSLAG)

Læs mere

TILLÆG NR. 196 TIL SPILDEVANDSPLAN

TILLÆG NR. 196 TIL SPILDEVANDSPLAN Februar 015 Thyregod Give Vonge Givskud Gadbjerg Jelling Vandel Bredsten Vejle Jerlev Ødsted Brejning Hvidbjerg Skærup BørkopGårslev Egtved Smidstrup Gravens TILLÆG NR. 19 TIL SPILDEVANDSPLAN Nyt boligområde

Læs mere

Vejledning om registrering af kode for afløbsforhold og øvrige oplysninger om spildevandsforhold

Vejledning om registrering af kode for afløbsforhold og øvrige oplysninger om spildevandsforhold 20. august 2015 Vejledning om registrering af kode for afløbsforhold og øvrige oplysninger om spildevandsforhold i BBR. Bilagsoversigt: Bilag 1: Særskilt vejledning i registrering af afløbskoder. Bilag

Læs mere

Sammenligning af svin i CHR og gødningsregnskab i 2002. Inge T. Kristensen - Danmarks JordbrugsForskning - 23. februar 2004.

Sammenligning af svin i CHR og gødningsregnskab i 2002. Inge T. Kristensen - Danmarks JordbrugsForskning - 23. februar 2004. Sammenligning af i CHR og i 2002 Inge T. Kristensen - Danmarks JordbrugsForskning - 23. februar 2004. Det samlede antal dyreenheder -------------------------------------------------------------------1

Læs mere

1 Badevandsprofil: Nørresøvej Nord September 2015

1 Badevandsprofil: Nørresøvej Nord September 2015 1 Badevandsprofil: Nørresøvej Nord September 2015 2 Badevandsprofil: Nørresøvej Nord September 2015 3 Badevandsprofil: Nørresøvej Nord September 2015 Geografiske forhold Nørresø Viborg Nørresø er den nordligste

Læs mere

Dagsorden. Informationsmøde vedr. separatkloakering i Amtoft, Etape 2 og 3. 1. Velkomst. 2. Hvem er vi. 3. Projektgennemgang

Dagsorden. Informationsmøde vedr. separatkloakering i Amtoft, Etape 2 og 3. 1. Velkomst. 2. Hvem er vi. 3. Projektgennemgang Dagsorden Informationsmøde vedr. separatkloakering i Amtoft, Etape 2 og 3 1. Velkomst 2. Hvem er vi 3. Projektgennemgang 4. Spørgsmål generelt m.m. Hvem er vi Thisted Vand: Keld Kjeldsen tilsyn, tlf. 24495253,

Læs mere

HALSNÆS KOMMUNE Spildevandsplan 2011-2021 Bilag 10 Ordliste

HALSNÆS KOMMUNE Spildevandsplan 2011-2021 Bilag 10 Ordliste HALSNÆS KOMMUNE Spildevandsplan 2011-2021 Bilag 10 Ordliste Vedtaget 15. maj 2012 2 3 Aerob proces: en biologisk proces, der foregår under forbrug af ilt. Afløbskoefficienten angiver, hvor stor en del

Læs mere

Rensning af spildevand i det åbne land

Rensning af spildevand i det åbne land Rensning af spildevand i det åbne land Information Oktober 2010 Hvorfor? Hvor? Hvornår? Hvordan? Hvad koster det? Randers Kommune 1 Hvorfor denne pjece? Folketinget har besluttet, at rensningen af spildevand

Læs mere

TILLÆG NR. 162 TIL SPILDEVANDSPLAN For et bolig og erhversområde ved Dæmningen,Vejle. Delvist omfattet af Lokalplan 1091

TILLÆG NR. 162 TIL SPILDEVANDSPLAN For et bolig og erhversområde ved Dæmningen,Vejle. Delvist omfattet af Lokalplan 1091 VEDTAGET Thyregod Give Vonge Givskud Gadbjerg Jelling Vandel Bredsten Vejle Ødsted Jerlev Brejning Hvidbjerg Skærup BørkopGårslev Egtved Gravens Smidstrup TILLÆG NR. 162 TIL SPILDEVANDSPLAN For et bolig

Læs mere

Køge Kommunes vejledende retningslinier for indretning og drift af vaskepladser og haller

Køge Kommunes vejledende retningslinier for indretning og drift af vaskepladser og haller Maj 2016 Køge Kommunes vejledende retningslinier for indretning og drift af vaskepladser og haller En vaskeplads eller -hal er det sted, hvor vask af køretøjer og lignende foregår. Spildevand fra afvaskningen

Læs mere

TILLÆG NR. 104 TIL SPILDEVANDSPLAN

TILLÆG NR. 104 TIL SPILDEVANDSPLAN VEDTAGET Thyregod Give Vonge Givskud Gadbjerg Jelling Vandel Bredsten Vejle Ødsted Jerlev Brejning Hvidbjerg Skærup BørkopGårslev Egtved Gravens Smidstrup TILLÆG NR. 104 TIL SPILDEVANDSPLAN For en erhvervsgrund

Læs mere