Det siger FOA-medlemmer i ældreplejen om sommerens debat om deres arbejde

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Det siger FOA-medlemmer i ældreplejen om sommerens debat om deres arbejde"

Transkript

1 FOA Kampagne og Analyse 26. august 2010 Det siger FOA-medlemmer i ældreplejen om sommerens debat om deres arbejde FOA har i perioden august 2010 gennemført en undersøgelse om sommerens debat om ældreplejen i kølvandet på TV2 s optagelser fra Håndværkerhaven i København. Undersøgelsen er gennemført via forbundets elektroniske medlemspanel målgruppen har dog alene været medlemmer fra forbundets Social- og Sundhedssektor, der arbejder i ældreplejen. 67 procent eller 2/3 af de medlemmer, der blev inviteret til undersøgelsen, har medvirket i den. 250 af de medvirkende arbejder i hjemmeplejen, 433 på plejehjem/plejecentre, og 41 arbejder andre steder i ældreplejen (dagcentre, aktivitetscentre mv.) I det følgende vises svarene fra hjemmeplejen og plejehjemmene/plejecentrene. Svarene fra de medlemmer, der arbejder på dagcentre mv., ligger meget på linje med svarene fra medlemmerne på plejehjem/plejecentre. Hovedkonklusioner: Næsten 3 ud af 4 medlemmer i hjemmeplejen svarer, at de og deres kolleger har drøftet sagen fra Håndværkerhaven med deres leder. På plejehjemmene/plejecentrene gælder det halvdelen af medlemmerne. Næsten 3 ud af 4 medlemmer i hjemmeplejen har oplevet reaktioner på sagen. Den tilsvarende andel på plejehjemmene/plejecentrene er 4 ud af ud af 3 af de medvirkende fra hjemmeplejen har oplevet reaktioner fra tilfældige borgere (fx på gaden, i butikker mv.). Knapt 6 ud af 10 har oplevet reaktioner fra brugere, primært modtagerne af hjemmehjælp, og ¼ har fået reaktioner fra pårørende. Næsten halvdelen af de medlemmer i hjemmeplejen, der har oplevet reaktioner, svarer, at reaktionerne overvejende har været positive. 1 ud 10 har oplevet overvejende negative reaktioner, men lidt over 1/3 svarer, at de har oplevet lige dele positive og negative reaktioner. Svaret er baseret på samtlige reaktioner, de har oplevet uanset om disse er kommet fra borgere, brugere, pårørende og andre bortset fra deres nærmeste familie. Kommentarer og øvrige svar peger i retning af, at negative reaktioner primært er kommet fra tilfældige borgere, der fx har sat spørgsmålstegn ved, om private indkøb er foregået i arbejdstiden. Næsten 9 ud af 10 medlemmer i hjemmeplejen er meget enige eller enige i, at der er klare retningslinjer på deres arbejdsplads for, hvilke private gøremål de ansatte kan ordne i arbejdstiden. Næsten 9 ud af 10 i hjemmeplejen er meget enige eller enige i, at de godt turde tage det op med deres kolleger og/eller deres leder, hvis de opdagede, at én eller flere kolleger snød med arbejdstiden. Fejl! Ukendt argument for parameter./fejl! Ukendt argument for parameter./fejl! Ukendt argument for parameter.

2 2 Figur 1. Har du og dine kolleger drøftet sagen fra Håndværkerhaven med jeres leder? 8 76% % 41% % 12% 8% Ja Nej Ved ikke Antal svar: 250 fra hjemmeplejen og 433 fra plejehjem/plejecentre Det ses af figur 1 ovenfor, at sagen fra Håndværkerhaven i højere grad har været drøftet mellem medarbejdere og ledere i hjemmeplejen end på plejehjemmene/plejecentrene. Det gælder således 3 ud af 4 i hjemmeplejen og lidt under halvdelen på plejehjemmene/plejecentrene. Der er også spurgt til, hvor vidt medlemmet og kollegerne har drøftet sagen med deres tillidsrepræsentant. Det har knapt halvdelen i hjemmeplejen og ca. ¼ på plejehjemmene/plejecentrene.

3 3 Figur 2. Har du eller nogle af dine kolleger oplevet reaktioner på sagen fra brugere, pårørende, tilfældige borgere eller andre? % % % 8% 9% 2% Ja Nej Ved ikke Antal svar: 249 fra hjemmeplejen og 431 fra plejehjem/plejecentre Figur 2 viser, at næsten 9 ud af 10 af medlemmerne i hjemmeplejen har oplevet, at de selv eller nogle af deres kolleger har fået reaktioner på sagen fra brugere, pårørende, tilfældige borgere eller andre. Også næsten 6 ud af 10 af de medlemmer, der arbejder på plejehjem/plejecentre, har oplevet reaktioner.

4 4 Figur 3. Har du selv oplevet reaktioner fra brugere, pårørende, tilfældige borgere, venner og bekendte eller andre reaktioner, som du skønner har forbindelse med den aktuelle debat om ældreplejen? % 76% % 16% 1% 2% Ja Nej Ved ikke Antal svar: 221 fra hjemmeplejen og 245 fra plejehjem/plejecentre. Kun stillet til medlemmer, der har svaret ja til, at de selv eller nogle af deres kolleger har oplevet reaktioner. De medlemmer, der svarede ja til, at de selv eller nogle af deres kolleger har oplevet reaktioner på sagen fra Håndværkerhaven, er blevet spurgt, om de selv har fået reaktioner. Det fremgår af figur 3, at det har langt de fleste af disse medlemmer ca. 8 ud af 10 i både hjemmeplejen og på plejehjemmene/plejecentrene. Det følger af svarene i figur 2 og 3, at det er i alt 3 ud af 4 i hjemmeplejen, der selv har oplevet reaktioner. På plejehjemmene er den tilsvarende andel lavere nemlig 4 ud af er det 0,89x0,82=73,0 procent, på plejehjemmene/plejecentrene er andelen 0,57x0,76=43,3 procent.

5 5 Figur 4. Hvem har du fået reaktioner fra? (Gerne flere svar) % 8 87% % 42% 52% 69% 3 25% 2 1 Tilfældige borgere (fx på gaden, i butikker mv.) Brugere (modtagere af hjemmehjælp eller beboere/klienter) Pårørende til klienter og beboere 2% 6% Venner og bekendte Andre, skriv gerne hvem: Antal svar: 182 fra hjemmeplejen og 187 fra plejehjem/plejecentre Figur 4 viser, hvem det er, medlemmerne har fået reaktioner fra. Det ses bl.a., at 8 ud af 10 i hjemmeplejen har fået reaktioner fra hjemmehjælpsmodtagere, og omkring halvdelen har oplevet reaktioner fra pårørende og tilfældige borgere. De medlemmer, der arbejder på plejehjem/plejecentre, har når der ses bort fra venner og bekendte først og fremmest mødt reaktioner fra pårørende. Det gælder 7 ud af ud af 10 har fået reaktioner fra beboerne/klienterne.

6 6 Figur 5. Er det overvejende positive eller negative reaktioner, du har oplevet? (Se venligst bort fra reaktioner fra din nærmeste familie) % 11% 21% 38% 35% 4% 9% 1% Antal svar: 182 fra hjemmeplejen og 187 fra plejehjem/plejecentre Det fremgår af figur 5, at der er relativt flere i hjemmeplejen end på plejehjemmene/plejecentrene, der har oplevet overvejende positive reaktioner. er der langt flere medlemmer, som har mødt overvejende positive reaktioner end medlemmer, som overvejende har oplevet overvejende negative reaktioner. Trods det, at sagen fra Håndværkerhaven vedrører medarbejdere i hjemmeplejen, er der relativt flere medlemmer på plejehjem/plejecentre, der har oplevet overvejende negative reaktioner. Som det sås af figur 4, har størstedelen af medlemmerne i undersøgelsen oplevet reaktioner fra venner og bekendte. Der er et mindre antal (64), som ikke har krydset venner og bekendte af. Også i denne gruppe er der en overvægt af medlemmer, som har oplevet overvejende positive frem for overvejende negative reaktioner. Ser man udelukkende på de medlemmer, som har oplevet reaktioner fra tilfældige borgere, tegner der sig et mere negativt billede. I den gruppe er der stort set lige mange medlemmer, der har oplevet overvejende positive og overvejende negative reaktioner. Bemærk, at flere af disse medlemmer også har oplevet reaktioner fra brugere, pårørende mv. Ud fra den måde, spørgsmålene har været formuleret, at det ikke muligt at afgøre, hvor mange af reaktionerne fra tilfældige borgere der har været overvejende positive, og hvor mange der har været overvejende negative. Medlemmerne har haft lejlighed til at skrive kommentarer om de reaktioner, de har oplevet. 118 medlemmer, der arbejder i hjemmeplejen, har givet kommentarer. Det samme har 111 af de medlemmer, der er ansat på plejehjem/plejecentre, og 13 medlemmer, der arbejder andre steder i ældreplejen.

7 7 Kommentarerne bekræfter indtrykket af, at det især er tilfældige borgere, som medlemmerne har fået negative reaktioner fra. Mange af kommentarerne beskriver situationer, hvor medlemmet var på indkøb for en borger, ved at tanke en kommunal bil eller ved købe mad i sin frokostpause. Medlemmet har oftest været i arbejdstøj/uniform, men nogle genkendes også som ansatte i hjemmeplejen, selv om de har fri og er i deres private tøj. Her kommer en række citater, der illustrerer, hvad nogle medlemmer har oplevet og hvordan det kræver sin m/k at håndtere situationen: Blev stoppet i gågaden, hvor vi også har en borger, der bor, og hvor apoteket ligger, hvor vi henter medicin til vores borger. Blev stoppet af en tilfældig, som meget negativt sagde, at vi skulle tage og passe vores arbejde. Jeg svarede tilbage, at det gør vi skam også, men at vi har en borger, der bor her i gågaden, som jo skal passes, og det er den eneste vej, vi kan komme op i deres lejlighed, hvorpå den person kom med en undskyldning. Stikpiller omkring det, at vi bare sidder og drikker kaffe kom fra en brugers pårørende. Var ude at handle for en bruger og blev antastet af en mand, som spurgte, om jeg var ude at handle ind til aftensmaden. De fleste af vores brugere har dog været meget fortørnede over den modvind, vi er havnet i og bakker op og støtter op omkring os og vores arbejde. Og de er meget positive og roser os. En mand i arbejdstøj spurgte mig, om jeg måtte være i en forretning (det var 30 minutter før mødetid). Jeg spurgte, om han måtte eller var ved at sætte køkken op for fru Hansen eller andet. Så grinede han og sagde, det kun var for sjov. Flere medlemmer skriver, at de er blevet meget påpasselige med at skifte fra uniform til privat tøj, inden de handler privat efter fyraften. Et andet medlem skriver om dette: Vil ikke ligge under for sensationsjournalistik, har rent mel i posen og går derfor i arbejdstøj, når det passer mig. Men er der nogen, der snyder, skal hånden ikke holdes over dem Jeg skifter ikke tøj, hvis jeg skal handle eller købe aftensmad., du beder jo heller ikke en håndværker eller andre i uniform om at skifte tøj, inden de handler. Flere skriver om positive reaktioner fra brugere og pårørende. Her er et par eksempler: Skriftlig støtte og opbakning fra nogle af vores borgere i hjemmeplejen. Mest tilkendegivelser af, at folk synes, de får en god og professionel behandling, og at de har stor tillid til os. Desuden en del opklarende spørgsmål om, hvordan tingene foregår i vores system. Vores borgere og pårørende har generelt støttet os, og flere har haft læserbreve i lokalavisen, hvor de har givet udtryk for stor tilfredshed med hjemmeplejen i min kommune.

8 8 Figur 6. Har du talt med dine kolleger om de reaktioner, du har oplevet? % 81% 18% 6% 1% 1% Ja Nej Husker ikke Antal svar: 182 fra hjemmeplejen og 187 fra plejehjem/plejecentre Det ses af figur 6, at mere end 9 ud af 10 af de medlemmer i hjemmeplejen, som har oplevet reaktioner, har talt med deres kolleger om deres oplevelse(r). Også på plejehjemmene/plejecentrene har størstedelen af medlemmerne (8 ud af 10) fået vendt deres oplevelser med kollegerne.

9 9 Figur 7. Har du talt med din leder om de reaktioner, du har oplevet? % 63% 3 34% 34% 2 1 2% 3% Ja Nej Husker ikke Antal svar: 178 fra hjemmeplejen og 181 fra plejehjem/plejecentre Det fremgår af figur 7, at over halvdelen (6 ud af 10) af de medlemmerne, der har fået reaktioner på sagen, har drøftet reaktionerne med deres leder. Sammenholdes disse svar med svarene i figur 6, ses det, at medlemmerne har været mere tilbøjelige til at tale med deres kolleger om reaktionerne end med deres leder. Der er også spurgt til, hvor vidt medlemmerne har talt med deres tillidsrepræsentant om de reaktioner, de har oplevet. Det har knapt 4 ud af 10 i hjemmeplejen og ¼ på plejehjemmene/plejecentrene. I det følgende vises medlemmernes holdning til en række udsagn, som de blev bedt om at erklære sig enige eller uenige i.

10 10 Figur 8. På min arbejdsplads har vi klare retningslinjer for, hvilke private gøremål vi kan ordne i arbejdstiden (fx om vi kan bestille tid til os selv til lægen og lign.) 45% 35% 3 25% 2 15% 1 5% 47% 44% 34% 9% 8% 6% 5% 5% 2% Meget enig Enig Uenig Meget uenig Ved ikke Antal svar: 244 fra hjemmeplejen og 421 fra plejehjem/plejecentre Figur 8 viser, at langt de fleste medlemmer er meget enige eller enige i, at der er klare retningslinjer på deres arbejdsplads for, hvilke private gøremål man kan ordne i arbejdstiden. Det gælder næsten 9 ud af 10 i hjemmeplejen og knapt 8 ud af 10 på plejehjemmene/plejecentrene. 8 procent i hjemmeplejen og 14 procent på plejehjemmene er uenige eller meget uenige i, at der er klare retningslinjer på deres arbejdsplads, og hhv. 5 og 8 procent har ikke haft viden til at besvare spørgsmålet.

11 11 Figur 9. Debatten om snyd med arbejdstiden har gjort mig usikker på, om jeg gør det rigtige, hvis jeg ordner et privat ærinde i arbejdstiden. 6 42% 35% 33% % 1 3% 3% 9% 6% 4% Meget enig Enig Uenig Meget uenig Ved ikke Antal svar: 244 fra hjemmeplejen og 421 fra plejehjem/plejecentre Figur 9 viser, at de fleste af medlemmerne erklærer sig uenige eller meget uenige i, at debatten om snyd med arbejdstiden har gjort dem usikre på, om de gør det rigtige, hvis de ordner et privat ærinde i arbejdstiden. Det gælder 8 ud af 10 medlemmer. Der er dog også 19 procent af medlemmerne i hjemmeplejen, som er blevet usikre på, om de gør det rigtige. Den tilsvarende andel er 12 procent på plejehjemmene/plejecentrene.

12 12 Figur 10. Debatten om snyd med arbejdstiden har mindsket min arbejdsglæde 45% 44% 35% 3 33% 33% 34% 25% 2 15% 1 11% 19% 16% 5% 4% 3% 4% Meget enig Enig Uenig Meget uenig Ved ikke Antal svar: 244 fra hjemmeplejen og 421 fra plejehjem/plejecentre Figur 10 viser, hvad medlemmerne har svaret på et spørgsmål om, hvor vidt debatten om snyd med arbejdstiden har mindsket deres arbejdsglæde. 3 ud af 10 medlemmer i hjemmeplejen er meget enige eller enige i, at det er tilfældet. Det samme gælder 2 ud af 10 på plejehjemmene/plejecentrene.

13 13 Figur 11. Jeg synes, at nogle af mine nære kolleger bruger for meget tid på private gøremål i arbejdstiden. 6 36% 33% 42% % 4% 5% 13% 8% 6% Meget enig Enig Uenig Meget uenig Ved ikke Antal svar: 244 fra hjemmeplejen og 421 fra plejehjem/plejecentre Det fremgår af figur 11, at 8 ud af 10 medlemmer er uenige eller meget uenige i, at der er nogen af deres nære kolleger, som bruger for meget tid på private gøremål. 9 procent af medlemmerne i hjemmeplejen og 17 procent af de medlemmer, der arbejder på plejehjem/plejecentre, erklærer sig meget enige eller enige i udsagnet. Knapt 1 ud 10 har svaret, at de ikke ved, om der er nogen af deres nære kolleger, der bruger for meget tid på private gøremål. Figur 12. På min arbejdsplads taler vi åbent om vores faglige etik og arbejdsmoral der er ikke hvisken i krogene. 45% 35% 3 25% 2 15% 1 5% 33% 21% 46% 43% 12% 21% Meget enig Enig Uenig Meget uenig 6% 7% 6% 5% Ved ikke Antal svar: 244 fra hjemmeplejen og 421 fra plejehjem/plejecentre

14 14 Det fremgår af figur 12 på forrige side, at størstedelen af medlemmerne har kunnet erklære sig meget enige eller enige i, at der tales åbent om faglig etik og arbejdsmoral på deres arbejdsplads. Det gælder knapt 8 ud af 10 i hjemmeplejen og knapt 7 ud af 10 på plejehjemmene/plejecentrene. Der er dog også næsten 2 ud af 10 i hjemmeplejen og næsten 3 ud af 10 på plejehjemmene/plejecentrene, der er uenige eller meget uenige i, at man taler åbent om faglig etik og arbejdsmoral på deres arbejdsplads. Figur 13. Hvis jeg opdagede, at én eller flere kolleger snød med deres arbejdstid, ville jeg godt turde det op med mine kolleger og/eller min leder. 6 49% 42% 43% 33% % 5% 3% 1% Meget enig Enig Uenig Meget uenig 11% 8% Ved ikke Antal svar: 244 fra hjemmeplejen og 421 fra plejehjem/plejecentre Figur 13 viser, at langt de fleste medlemmer godt ville turde tage det op med deres kolleger og/eller deres leder, hvis de opdagede, at der var én eller flere af deres kolleger, der snød med deres arbejdstid. Det gælder 85 procent i hjemmeplejen og 82 procent på plejehjemmene/plejecentrene.

15 15 Yderligere kommentarer fra medlemmerne Medlemmerne har haft mulighed for at uddybe deres besvarelse med yderligere kommentarer. Den mulighed har 112 medlemmer fra hjemmeplejen benyttet sig af. 181, der arbejder på plejehjem/plejecentre, og 24 medlemmer, der arbejder andre steder i ældreplejen, har også givet afsluttende kommentarer. Flere medlemmer beklager, at sagen fra København får nogle til at skære alle i hjemmeplejen over én kam. Et medlem skriver således: Det er altid en god idé at være OBS på, hvad der sker rundt omkring, men jeg synes også, at man skal passe på med ikke at kæmme alle over én kam. Dermed mener jeg, at fordi nogen gør noget forkert et sted, behøver man ikke tro, at alle gør det. Omvendt kan det også være godt at få ryddet op i gamle vaner. Netop omtalte eks. fra København er jo en meget forkert situation at bringe sig i, da vi nemt kan komme til at miste tilliden i den øvrige befolkning til, hvor vigtigt et fagområde vi bestrider. Der er også medlemmer, som giver eksempler på, at nogle efter deres mening bruger for meget tid på private gøremål i arbejdstiden fx på at besvare mobilopkald og lign. Flere hilser retningslinjer og debat om faglighed mv. velkommen. Et medlem skriver: Alt dette hurlumhej i denne sommer viser med al tydelighed, hvor vigtigt der er med høj faglighed, god moral og et miljø, hvor man tør tage tyren ved hornene. Desuden meget vigtigt, at den ansatte føler for sit arbejde og sætter en ære i at yder professionel og værdig pleje/omsorg. Håber, at politikerne besinder sig og ikke kræver yderligere kontrol, så man mistænkeliggør et helt fag. Et andet medlem skriver: Det er simpelthen tarveligt, hvis kollegaer ikke yder den pleje og omsorg, brugerne er visiteret til. Jeg forstår ikke, hvorfor brugerne ikke får kendskab til den normerede tid, de har fået tildelt. Sundhedssystemet er så hårdt presset i forvejen. Det gavner ikke vores renommé, at disse sager dukker op hele tiden. Et andet medlem skriver: Har fået præciseret af ledelsen, hvad der er acceptabelt, har fået meget ros fra ledelsen med hensyn til vores måde at tackle denne sag og for vores arbejdsmoral! Flere medlemmer skriver, at det ville være en fordel, hvis der var flere uddannede medarbejdere i hjemmeplejen. Én skriver bl.a.:. Der er mange, som arbejder i ældreplejen, som ikke burde være der. Der er mange, som elsker sit arbejde heriblandt jeg, derfor bør vi være mere kritiske, når vi ansætter nye medarbejdere samt sørge for at videreudvikle/uddanne de medarbejdere, som er de forskellige steder for at holde fagligheden intakt. Nogle medlemmer har også benyttet lejligheden til at udtrykke undren over eller afstandtagen fra, at FOA bistår de medlemmer, der kom i søgelyset efter TV2 s optagelser.

16 16 Metode Undersøgelsen er gennemført via forbundets elektroniske medlemspanel MedlemsPulsen. Deltagerne i panelet er sammensat af medlemmer, der har meldt sig til panelet via forbundets hjemmeside og tilfældigt udvalgte medlemmer, som er hvervet for at sikre en bred repræsentation fra forbundets sektorer mv. Social- og Sundhedssektoren er overrepræsenteret i panelet, men da denne undersøgelse udelukkende er stilet til medlemmer i denne sektor, er analysen af svarene sket på uvægtede data. Invitationerne er stilet til medlemmer i medlemspanelet, der ifølge oplysninger i forbundets medlemsregister skønnes at arbejde i ældreplejen. Undersøgelsen er gennemført i perioden 13. august 2010 til 23. august Der blev udsendt én påmindelse til medlemmerne i indsamlingsperioden medlemmer blev inviteret til undersøgelsen. 764 af disse medlemmer har medvirket. 56 af disse medlemmer svarene, at de ikke arbejder i ældreplejen de blev derfor ikke stillet yderligere spørgsmål. Svarprocenten i undersøgelsen er tilfredsstillende; den er på linje med eller lidt højere end svarprocenten i flere andre undersøgelser via medlemspanelet.

Frivilligt arbejde på plejehjem

Frivilligt arbejde på plejehjem 12. november 2013 Frivilligt arbejde på plejehjem Frivilligt arbejde er udbredt på landets plejehjem, og der bliver mere og mere af det. Det er nogle af konklusionerne i FOAs undersøgelse af frivillighed

Læs mere

Det siger FOAs medlemmer om ytringsfrihed og kritisable forhold på arbejdspladsen

Det siger FOAs medlemmer om ytringsfrihed og kritisable forhold på arbejdspladsen FOA Kampagne og Analyse Marts 2013 Det siger FOAs medlemmer om ytringsfrihed og kritisable forhold på arbejdspladsen FOA har i perioden fra 5. - 14. februar 2013 gennemført en undersøgelse gennem forbundets

Læs mere

Det siger medlemmerne af FOA om brugen af vikarer på deres arbejdsplads

Det siger medlemmerne af FOA om brugen af vikarer på deres arbejdsplads FOA Kampagne og Analyse Maj 2011 Det siger medlemmerne af FOA om brugen af vikarer på deres arbejdsplads FOA har i perioden 29. april- 11. maj 2011 gennemført en undersøgelse om brugen af vikarer via forbundets

Læs mere

Psykisk arbejdsmiljø og stress blandt medlemmerne af FOA

Psykisk arbejdsmiljø og stress blandt medlemmerne af FOA Psykisk arbejdsmiljø og stress blandt medlemmerne af FOA November 2006 2 Medlemsundersøgelse om psykisk arbejdsmiljø og stress FOA Fag og Arbejde har i perioden 1.-6. november 2006 gennemført en medlemsundersøgelse

Læs mere

Det siger medlemmerne af FOA om udviklingen på deres arbejdspladser

Det siger medlemmerne af FOA om udviklingen på deres arbejdspladser Det siger medlemmerne af FOA om udviklingen på deres arbejdspladser FOA Kampagne og Analyse 14.05.13 FOA har i perioden 22.03. 2013 08.04. 2013 gennemført en undersøgelse om udviklingen på FOA-faggruppernes

Læs mere

Det siger FOAs medlemmer om mobning på arbejdspladsen

Det siger FOAs medlemmer om mobning på arbejdspladsen FOA Kampagne og Analyse 3. oktober 2012 Det siger FOAs medlemmer om mobning på arbejdspladsen FOA har undersøgt medlemmernes oplevelse af mobning på arbejdspladsen i april og juni 2012. Dette notat belyser,

Læs mere

Undersøgelse om frivilligt socialt arbejde

Undersøgelse om frivilligt socialt arbejde FOA Kampagne & Analyse Oktober 2009 Undersøgelse om frivilligt socialt arbejde Denne undersøgelse er gennemført blandt FOA-medlemmer tilmeldt forbundets elektroniske medlemspanel, MedlemsPulsen, i perioden

Læs mere

Det siger FOAs medlemmer om mobning på arbejdspladsen

Det siger FOAs medlemmer om mobning på arbejdspladsen FOA Kampagne og Analyse 28. februar 2011 Det siger FOAs medlemmer om mobning på arbejdspladsen FOA undersøgte i januar 2011 medlemmernes oplevelser med mobning på arbejdspladsen. Undersøgelsen belyser,

Læs mere

Medlemmerne har tillid til FOA, men efterspørger mere synlighed og indflydelse

Medlemmerne har tillid til FOA, men efterspørger mere synlighed og indflydelse 1 Medlemmerne har tillid til FOA, men efterspørger mere synlighed og indflydelse Over 8 ud af 10 af FOAs medlemmer mener, at FOA har nogen eller stor indflydelse på løn- og ansættelsesvilkår. Til gengæld

Læs mere

1FOA, Analysesektionen 2. oktober 2007 Det siger FOAs medlemmer om mangel på arbejdskraft og deres overvejelser om jobskifte

1FOA, Analysesektionen 2. oktober 2007 Det siger FOAs medlemmer om mangel på arbejdskraft og deres overvejelser om jobskifte 1FOA, Analysesektionen 2. oktober 2007 Det siger FOAs medlemmer om mangel på arbejdskraft og deres overvejelser om jobskifte Denne rapport er udarbejdet på baggrund af resultaterne fra en elektronisk spørgeskemaundersøgelse

Læs mere

Det siger FOAs medlemmer om deres pension

Det siger FOAs medlemmer om deres pension FOA Kampagne og Analyse 5. januar 2009 Det siger FOAs medlemmer om deres pension FOA har i perioden 28. oktober 2008 til 6. november 2008 gennemført et rundspørge om pension via forbundets elektroniske

Læs mere

Det siger medlemmerne af FOA om vold, mobning og chikane

Det siger medlemmerne af FOA om vold, mobning og chikane FOA Kampagne og Analyse 22. december 2009 Det siger medlemmerne af FOA om vold, mobning og chikane FOA har i perioden 10.-17. december 2009 gennemført en undersøgelse om vold, mobning og chikane via forbundets

Læs mere

Analysesektionen 18. oktober 2007 Det siger FOAs medlemmer om vikarer, frokostpauser, uddannelse og seniorstillinger

Analysesektionen 18. oktober 2007 Det siger FOAs medlemmer om vikarer, frokostpauser, uddannelse og seniorstillinger Analysesektionen 18. oktober 2007 Det siger FOAs medlemmer om vikarer, frokostpauser, uddannelse og seniorstillinger FOAs medlemmer i Medlemspulsen er blevet stillet en række spørgsmål om vikarer og om

Læs mere

Ensomhed i ældreplejen

Ensomhed i ældreplejen 17. december 2015 Ensomhed i ældreplejen 3 ud af 4 medlemmer af FOA ansat i hjemmeplejen eller på plejehjem møder dagligt eller ugentligt ensomme ældre i forbindelse med deres arbejde, og en tredjedel

Læs mere

Helbred og sygefravær

Helbred og sygefravær 8. juli 2016 Helbred og sygefravær Langt størstedelen af FOAs medlemmer vurderer, at deres helbred er godt eller nogenlunde godt. Til gengæld forventer hvert femte medlem ikke at kunne arbejde, til de

Læs mere

Arbejdstempo og stress

Arbejdstempo og stress 14. januar 2016 Arbejdstempo og stress Hvert femte FOA-medlem føler sig i høj eller meget høj grad stresset. Andelen har været stigende de sidste år. Det viser en undersøgelse, som FOA har foretaget blandt

Læs mere

4 procent af FOAs medlemmer er ledere med personaleansvar. Blandt lederne er 13 procent leder for andre ledere.

4 procent af FOAs medlemmer er ledere med personaleansvar. Blandt lederne er 13 procent leder for andre ledere. 16. marts 2016 Ledelse Ifølge FOAs medlemmer er den vigtigste lederegenskab, at den nærmeste leder har føling med, hvad der rører sig blandt medarbejderne. Det mener 60 procent af FOAs medlemmer. Det viser

Læs mere

Det siger FOAs dagplejere om medicinadministration i dagplejen

Det siger FOAs dagplejere om medicinadministration i dagplejen FOA Kampagne og Analyse Det siger FOAs dagplejere om medicinadministration i dagplejen Oktober 2011 FOA har i perioden 22. august 3. oktober 2011 gennemført en undersøgelse blandt dagplejere om medicinadministration

Læs mere

Det siger FOAs medlemmer i ældreplejen om besparelser, bad og rengøring

Det siger FOAs medlemmer i ældreplejen om besparelser, bad og rengøring FOA Kampagne & Analyse 29. oktober 2009 Det siger FOAs medlemmer i ældreplejen om besparelser, bad og rengøring Denne undersøgelse er gennemført på forbundets elektroniske medlemspanel i oktober måned

Læs mere

Det siger medlemmer af FOA om job i udlandet

Det siger medlemmer af FOA om job i udlandet FOA Kampagne og Analyse Januar 2013 Det siger medlemmer af FOA om job i udlandet FOA har i perioden i perioden 6.-13. november 2012 gennemført en undersøgelse via forbundets elektroniske medlemspanel om

Læs mere

Det siger medlemmer af FOAs Social- og Sundhedssektor om velfærdsteknologi

Det siger medlemmer af FOAs Social- og Sundhedssektor om velfærdsteknologi FOA Kampagne og Analyse 9. december 2009 Det siger medlemmer af FOAs Social- og Sundhedssektor om velfærdsteknologi FOA har i perioden 24. november 2009 til 2. december 2009 gennemført en undersøgelse

Læs mere

De pårørende har ordet 2012. Kommentarsamling for pårørende til beboere på Holmstrupgård - Bogruppen

De pårørende har ordet 2012. Kommentarsamling for pårørende til beboere på Holmstrupgård - Bogruppen De pårørende har ordet 2012 Kommentarsamling for pårørende til beboere på Indledning Denne kommentarsamling indeholder de kommentarer, som de pårørende har givet i forbindelse med gennemførelsen af pårørendeundersøgelsen

Læs mere

Oplevelsen af dokumentation og registrering blandt FOAs medlemmer

Oplevelsen af dokumentation og registrering blandt FOAs medlemmer Oplevelsen af dokumentation og registrering blandt FOAs medlemmer 5. januar 2015 1 Hovedkonklusioner 1 1 Hovedkonklusioner Tidsforbrug: Et FOA-medlem bruger gennemsnitligt 37 minutter på dokumentation

Læs mere

Det siger FOAs medlemmer om det psykiske arbejdsmiljø, stress, alenearbejde, mobning og vold. FOA Kampagne og Analyse April 2012

Det siger FOAs medlemmer om det psykiske arbejdsmiljø, stress, alenearbejde, mobning og vold. FOA Kampagne og Analyse April 2012 Det siger FOAs medlemmer om det psykiske arbejdsmiljø, stress, alenearbejde, mobning og vold FOA Kampagne og Analyse April 2012 Indhold Resumé... 3 Psykisk arbejdsmiljø... 5 Forholdet til kollegerne...

Læs mere

Det siger FOAs medlemmer om spisepauser

Det siger FOAs medlemmer om spisepauser FOA Kampagne og Analyse 19. april 2012 Det siger FOAs medlemmer om spisepauser FOA har i perioden 12. marts til 23. marts gennemført en undersøgelse via forbundets elektroniske medlemspanel om spise-/frokostpauser.

Læs mere

Det siger dagplejerne og pædagogmedhjælperne om førstehjælp

Det siger dagplejerne og pædagogmedhjælperne om førstehjælp FOA Kampagne og Analyse 19. maj 2010 Det siger dagplejerne og pædagogmedhjælperne om førstehjælp FOA har i perioden 4.-10. maj 2010 gennemført en undersøgelse om førstehjælp og andre emner via forbundets

Læs mere

Det siger medlemmerne af FOA om besparelser og fyringer

Det siger medlemmerne af FOA om besparelser og fyringer Det siger medlemmerne af FOA om besparelser og fyringer FOA Kampagne og Analyse December 2010 FOA - Fag og Arbejde gennemførte i november 2010 en undersøgelse via forbundets elektroniske medlemspanel om

Læs mere

Det siger social- og sundhedspersonale i ældreplejen om deres erfaringer med epilepsi blandt borgere

Det siger social- og sundhedspersonale i ældreplejen om deres erfaringer med epilepsi blandt borgere FOA Kampagne og Analyse September 2012 Det siger social- og sundhedspersonale i ældreplejen om deres erfaringer med epilepsi blandt borgere FOA har i perioden 28. august - 6. september 2012 gennemført

Læs mere

Ældre sendes for tidligt hjem fra sygehusene

Ældre sendes for tidligt hjem fra sygehusene 4. juni 2015 Ældre sendes for tidligt hjem fra sygehusene FOA har i maj 2015 spurgt en række medlemmer fra Social- og Sundhedssektoren, der arbejder i hjemmeplejen eller på et plejehjem/plejecenter eller

Læs mere

Det gode samarbejde Pårørende og personale på regionens sociale tilbud fortæller

Det gode samarbejde Pårørende og personale på regionens sociale tilbud fortæller Informationsfolder Det gode samarbejde Pårørende og personale på regionens sociale tilbud fortæller regionsyddanmark.dk Det gode samarbejde Indledning Denne folder har til formål at sætte fokus på det

Læs mere

Det mener FOAs medlemmer om arbejde i weekender og på helligdage

Det mener FOAs medlemmer om arbejde i weekender og på helligdage Det mener FOAs medlemmer om arbejde i weekender og på helligdage 1 Det mener FOAs medlemmer om arbejde i weekender og på helligdage FOA har i perioden 1. - 10. november 2013 gennemført en undersøgelse

Læs mere

Brugen af bleer i ældreplejen

Brugen af bleer i ældreplejen 11. december 2015 Brugen af bleer i ældreplejen 31 procent af FOAs medlemmer på plejecentre oplever én gang om ugen eller oftere, at en beboer må bruge bleen, fordi der ikke er tid til at hjælpe vedkommende

Læs mere

Kampagne og analyse 21. juni 2011. Det siger FOAs medlemmer om besparelser på ældreplejen

Kampagne og analyse 21. juni 2011. Det siger FOAs medlemmer om besparelser på ældreplejen Kampagne og analyse 21. juni 2011 Det siger FOAs medlemmer om besparelser på ældreplejen FOA undersøgte i perioden fra 27. maj til 7. juni 2011, hvilke besparelser medlemmerne oplever i ældreplejen. Undersøgelsen

Læs mere

Det siger FOA-medlemmer, der arbejder som social- og sundhedspersonale, om deres erfaringer med MRSA (resistente stafylokokker)

Det siger FOA-medlemmer, der arbejder som social- og sundhedspersonale, om deres erfaringer med MRSA (resistente stafylokokker) FOA Kampagne og Analyse April 2013 Det siger FOA-medlemmer, der arbejder som social- og sundhedspersonale, om deres erfaringer med MRSA (resistente stafylokokker) FOA har i perioden 22. marts - 8. april

Læs mere

Det siger FOAs medlemmer om deres arbejdsmiljø. FOA Kampagne og Analyse 30. september 2010

Det siger FOAs medlemmer om deres arbejdsmiljø. FOA Kampagne og Analyse 30. september 2010 Det siger FOAs medlemmer om deres arbejdsmiljø FOA Kampagne og Analyse 30. september 2010 1 1 Resumé... 4 2 Indledning... 6 2.1 Formål... 6 2.2 Tidspunkt for undersøgelsen og metode... 6 2.3 Sammenligning

Læs mere

Tilbagetrækning fra arbejdsmarkedet

Tilbagetrækning fra arbejdsmarkedet September 2014 Tilbagetrækning fra arbejdsmarkedet I dette faktaark præsenteres resultaterne af en survey om tilbagetrækning fra arbejdsmarkedet gennemført af Epinion for DeFacto i juni 2014. Der er 1.058,

Læs mere

BRUGERUNDERSØGELSE 2015 PLEJEBOLIG ØRESTAD PLEJECENTER

BRUGERUNDERSØGELSE 2015 PLEJEBOLIG ØRESTAD PLEJECENTER BRUGERUNDERSØGELSE PLEJEBOLIG ØRESTAD PLEJECENTER Sundheds- og Omsorgsforvaltningen Brugerundersøgelse : Plejebolig 1 Brugerundersøgelse Plejebolig Brugerundersøgelsen er udarbejdet af Epinion P/S og Afdeling

Læs mere

Hvert femte FOA-medlem forventer ikke at kunne arbejde, til de når folkepensionalderen

Hvert femte FOA-medlem forventer ikke at kunne arbejde, til de når folkepensionalderen 13. november 2015 Hvert femte FOA-medlem forventer ikke at kunne arbejde, til de når folkepensionalderen Det viser en undersøgelse, som FOA har gennemført blandt 4.524 erhvervsaktive medlemmer af FOAs

Læs mere

Redegørelse for kvalitets- og tilsynsbesøg Hjemmepleje 2014

Redegørelse for kvalitets- og tilsynsbesøg Hjemmepleje 2014 Redegørelse for kvalitets- og tilsynsbesøg Hjemmepleje 2014 Baggrund Det fremgår af lov om social service 151, at kommunalbestyrelsen har pligt til at føre tilsyn med, at de kommunale opgaver efter 83

Læs mere

Det siger FOA-medlemmer i ældreplejen om hverdagsrehabilitering

Det siger FOA-medlemmer i ældreplejen om hverdagsrehabilitering FOA Kampagne og Analyse Februar 2013 Det siger FOA-medlemmer i ældreplejen om hverdagsrehabilitering FOA har i perioden 5.-13. februar 2013 gennemført en undersøgelse via forbundets elektroniske medlemspanel

Læs mere

Gode råd om læsning i 3. klasse på Løjtegårdsskolen

Gode råd om læsning i 3. klasse på Løjtegårdsskolen Gode råd om læsning i 3. klasse på Løjtegårdsskolen Udarbejdet af læsevejlederne september 2014. Kære forælder. Dit barn er på nuværende tidspunkt sikkert rigtig dygtig til at læse. De første skoleår er

Læs mere

Det siger medlemmerne om FOAs Ti bud på velfærd

Det siger medlemmerne om FOAs Ti bud på velfærd Det siger medlemmerne om FOAs Ti bud på velfærd FOA Kampagne og Analyse 29. januar 2010 FOA har i perioden 15.-25. januar 2010 gennemført en undersøgelse om medlemmernes holdning til Ti bud på velfærd

Læs mere

Det siger FOAs medlemmer om fordeling af barselsorlov

Det siger FOAs medlemmer om fordeling af barselsorlov FOA Kampagne og Analyse Juni 2012 Det siger FOAs medlemmer om fordeling af barselsorlov FOA har i perioden 30. marts 11. april 2012 gennemført en undersøgelse om barselsorlov via forbundet elektroniske

Læs mere

Krænkende adfærd overfor borgere

Krænkende adfærd overfor borgere 13. marts 2014 Krænkende adfærd overfor borgere FOA har i perioden d. 1.-11. november 2013 foretaget en undersøgelse via forbundets elektroniske medlemspanel om krænkende adfærd overfor borgere. Svarprocenten

Læs mere

Kampagne og Analyse August 2009. Medlemspuls om lokalløn

Kampagne og Analyse August 2009. Medlemspuls om lokalløn Kampagne og Analyse August 2009 Medlemspuls om lokalløn Denne undersøgelse om lokalløn er lavet på baggrund af en rundspørge til medlemmer af FOAs medlemspanel. I alt 3.339 medlemmer modtog skemaet, og

Læs mere

Bilag 1 Referat af alle brugerundersøgelser fra 2014

Bilag 1 Referat af alle brugerundersøgelser fra 2014 KØBENHAVNS KOMMUNE Sundheds- og Omsorgsforvaltningen Center for Kvalitet og Sammenhæng NOTAT Bilag 1 Referat af alle brugerundersøgelser fra 2014 Bilag 1 til indstilling om brugerundersøgelser 2014. Sundheds-

Læs mere

Det siger FOAs medlemmer om faglighed og ytringsfrihed på arbejdspladsen

Det siger FOAs medlemmer om faglighed og ytringsfrihed på arbejdspladsen FOA Kampagne og Analyse 11. november 2010 Det siger FOAs medlemmer om faglighed og ytringsfrihed på arbejdspladsen FOA gennemførte i perioden 4. oktober til 13. oktober 2010 en undersøgelse blandt de erhvervsaktive

Læs mere

Det siger sikkerhedsrepræsentanter fra FOA om det lokale arbejdsmiljøarbejde

Det siger sikkerhedsrepræsentanter fra FOA om det lokale arbejdsmiljøarbejde FOA Kampagne og Analyse 21. april 2009 Det siger sikkerhedsrepræsentanter fra FOA om det lokale arbejdsmiljøarbejde Forbundet har i perioden 1.-14. april 2009 gennemført en internetbaseret undersøgelse

Læs mere

Kun 37 procent er helt enige eller enige i, at de har tilstrækkelig tid til at yde pleje og omsorg til uhelbredeligt syge borgere/patienter.

Kun 37 procent er helt enige eller enige i, at de har tilstrækkelig tid til at yde pleje og omsorg til uhelbredeligt syge borgere/patienter. 12. december 2016 Palliativt arbejde I perioden 25. november til 6. december 2016 har FOA gennemført en undersøgelse af medlemmernes erfaringer med pleje af og omsorg for uhelbredeligt syge borgere. Målgruppen

Læs mere

Hver sjette er blevet mobbet på arbejdet

Hver sjette er blevet mobbet på arbejdet 5. marts 2015 Hver sjette er blevet mobbet på arbejdet FOA gennemførte i januar 2015 en undersøgelse, der viste, at hver sjette FOA-medlem inden for de seneste 12 måneder har været udsat for mobning, mens

Læs mere

Det siger FOAs medlemmer om stress

Det siger FOAs medlemmer om stress FOA Kampagne og Analyse 31. januar 2012 Det siger FOAs medlemmer om stress FOA har i juni 2012 undersøgt medlemmernes arbejdsmiljø, herunder stress. Dette notat belyser, hvor mange af medlemmerne, der

Læs mere

Seksuel chikane blandt FOAs medlemmer

Seksuel chikane blandt FOAs medlemmer 29. april 2014 Seksuel chikane blandt FOAs medlemmer FOA har i perioden 24. januar 2. februar gennemført en undersøgelse af seksuel chikane på arbejdspladsen via forbundets elektroniske medlemspanel. 2.186

Læs mere

Overvåget samvær. En pjece til forældre

Overvåget samvær. En pjece til forældre Overvåget samvær En pjece til forældre 1 Hvad er overvåget samvær? Overvåget samvær betyder, at barnets samvær med sin far eller mor skal foregå i Statforvaltningen, mens der er en professionel børnesagkyndig

Læs mere

Undersøgelse blandt FOA-medlemmer fra Social- og Sundhedssektoren om erfaringer med selvmord og selvmordforsøg blandt borgere

Undersøgelse blandt FOA-medlemmer fra Social- og Sundhedssektoren om erfaringer med selvmord og selvmordforsøg blandt borgere FOA Kampagne og Analyse Februar 12 Undersøgelse blandt FOA-medlemmer fra Social- og Sundhedssektoren om erfaringer med selvmord og selvmordforsøg blandt borgere FOA har i perioden fra 13.-. december 12

Læs mere

ÆLDREPOLITIK en værdig ældrepleje

ÆLDREPOLITIK en værdig ældrepleje ÆLDREPOLITIK en værdig ældrepleje Forord til ældrepolitikken en værdig ældrepleje Vision: Et god og aktivt liv Ældrepolitikken blev vedtaget 1. gang i september 2013, og blev til i et godt samarbejde med

Læs mere

Det siger FOAs medlemmer om hverdagsrehabilitering

Det siger FOAs medlemmer om hverdagsrehabilitering 23. januar 2014 Det siger FOAs medlemmer om hverdagsrehabilitering FOA har i perioden den 7. oktober til den 22. oktober 2013 foretaget en undersøgelse via forbundets elektroniske medlemspanel Medlemspulsen.

Læs mere

Det siger FOA-medlemmer om stemningen på deres arbejdsplads, herunder sladder

Det siger FOA-medlemmer om stemningen på deres arbejdsplads, herunder sladder FOA Kampagne og Analyse 12. juni 2013 Det siger FOA-medlemmer om stemningen på deres arbejdsplads, herunder sladder FOA har i perioden 26. april-6. maj 2013 gennemført en undersøgelse via forbundets elektroniske

Læs mere

Det siger FOAs medlemmer om ulighed i Danmark

Det siger FOAs medlemmer om ulighed i Danmark 8. august 2014 Det siger FOAs medlemmer om ulighed i Danmark FOA har i perioden 9.-19. maj 2014 udført en undersøgelse om medlemmernes holdninger til ulighed i Danmark. Undersøgelsen blev udført via forbundets

Læs mere

Når mor eller far er ulykkesskadet. når mor eller far er ulykkesskadet

Når mor eller far er ulykkesskadet. når mor eller far er ulykkesskadet Når mor eller far er ulykkesskadet når mor eller far er ulykkesskadet 2 Til mor og far Denne brochure er til børn mellem 6 og 10 år, som har en forælder, der er ulykkesskadet. Kan dit barn læse, kan det

Læs mere

Det siger FOAs medlemmer om faglig stolthed

Det siger FOAs medlemmer om faglig stolthed FOA Kampagne og Analyse April 2012 Det siger FOAs medlemmer om faglig stolthed FOA har i perioden 30. marts til 11. april 2012 gennemført en undersøgelse af medlemmernes faglige stolthed via forbundets

Læs mere

Må jeg arbejde. Hvor mange fridage har jeg. Hvad gør jeg, syg? FOA Fag og Arbejde Staunings Plads 1-3 1790 København V. Tlf: 46 97 26 26 www.foa.

Må jeg arbejde. Hvor mange fridage har jeg. Hvad gør jeg, syg? FOA Fag og Arbejde Staunings Plads 1-3 1790 København V. Tlf: 46 97 26 26 www.foa. Må jeg arbejde hver weekend? Kan jeg få tilskud til transport? Hvor mange fridage har jeg ret til på en uge? OM DIN overenskomst FOA Fag og Arbejde Staunings Plads 1-3 1790 København V Tlf: 46 97 26 26

Læs mere

Revisorbranchens Ekspertpanel: Skat

Revisorbranchens Ekspertpanel: Skat Revisorbranchens Ekspertpanel: Skat Stor viden om skattemæssige forhold er et af de statsautoriserede revisorers varemærke. FSR har på den baggrund spurgt Revisorbranchens ekspertpanel om revisors syn

Læs mere

Ledermedlemmerne er i gennemsnit leder for 42 medarbejdere, og 1 ud af 5 ledermedlemmer er også leder for andre ledere.

Ledermedlemmerne er i gennemsnit leder for 42 medarbejdere, og 1 ud af 5 ledermedlemmer er også leder for andre ledere. 2. december 2015 Lederuddannelse FOA gennemførte i august 2015 en undersøgelse blandt FOA-medlemmer med lederansvar (ledermedlemmer). 2.088 medlemmer blev inviteret til undersøgelsen, hvoraf 518 medlemmer

Læs mere

Medlemsundersøgelse om frynsegoder på arbejdspladsen. Hovedkonklusioner fra undersøgelsen. FOA Kampagne & Analyse November 2008

Medlemsundersøgelse om frynsegoder på arbejdspladsen. Hovedkonklusioner fra undersøgelsen. FOA Kampagne & Analyse November 2008 FOA Kampagne & Analyse November 2008 Medlemsundersøgelse om frynsegoder på arbejdspladsen FOA har i oktober måned 2008 gennemført en spørgeskemaundersøgelse om blandt andet frynsegoder via forbundets elektroniske

Læs mere

Herningegnens Lærerforening E-MAIL 121@dlf.org WWW.DLF121.DK DLF KREDS 121 PONTOPPIDANSVEJ 4 7400 HERNING TLF. 97 12 31 33

Herningegnens Lærerforening E-MAIL 121@dlf.org WWW.DLF121.DK DLF KREDS 121 PONTOPPIDANSVEJ 4 7400 HERNING TLF. 97 12 31 33 Herningegnens Lærerforening E-MAIL 121@dlf.org WWW.DLF121.DK DLF KREDS 121 PONTOPPIDANSVEJ 4 7400 HERNING TLF. 97 12 31 33 ANALYSENOTAT Medlemsundersøgelse November 2015 Baggrund Herningegnens Lærerforening

Læs mere

Det siger medlemmer af FOA om jobsikkerhed mv. i en undersøgelse fra DR Nyheder

Det siger medlemmer af FOA om jobsikkerhed mv. i en undersøgelse fra DR Nyheder FOA Kampagne og Analyse December 2012 Det siger medlemmer af FOA om jobsikkerhed mv. i en undersøgelse fra DR Nyheder DR Nyheders analyseafdeling har i perioden 29. oktober 2012 til 4. november 2012 gennemført

Læs mere

Det siger social- og sundhedspersonale i ældreplejen om bistand til vedligeholdelse og drift af ældre borgeres høreapparater

Det siger social- og sundhedspersonale i ældreplejen om bistand til vedligeholdelse og drift af ældre borgeres høreapparater FOA Kampagne og Analyse Februar 2013 Det siger social- og sundhedspersonale i ældreplejen om bistand til vedligeholdelse og drift af ældre borgeres høreapparater FOA har i perioden 6.-13. november 2012

Læs mere

BOLIGØKONOMISK VIDENCENTER

BOLIGØKONOMISK VIDENCENTER BOLIGØKONOMISK VIDENCENTER Boligmarkedet DANSKERNES FORVENTNINGER AUGUST 2013 1 Indholdsfortegnelse 1 Indholdsfortegnelse... 2 2 Tabeloversigt... 2 3 Figuroversigt... 3 4 Sammenfatning... 4 5 Undersøgelsen

Læs mere

Trivsel 2016 Region Nordjylland. Besvarelse: 80 %

Trivsel 2016 Region Nordjylland. Besvarelse: 80 % Trivsel 2016 Besvarelse: 80 % Forord Kære ansatte i Med trivselsundersøgelsen Trivsel 2016 ønsker vi at få et samlet billede af det oplevede psykiske arbejdsmiljø i. Trivslen er et vigtigt parameter, som

Læs mere

Det siger FOAs medlemmer om faglig udvikling

Det siger FOAs medlemmer om faglig udvikling 19. december 2013 Det siger FOAs medlemmer om faglig udvikling Fokus på faglig udvikling er positivt for både arbejdsmiljøet og fastholdelsen af medarbejdere. Det er nogle af konklusionerne i denne undersøgelse

Læs mere

2 ud af 10 oplever desuden, at der er flere børn med alle på fire nævnte kendetegn end for 2 år siden.

2 ud af 10 oplever desuden, at der er flere børn med alle på fire nævnte kendetegn end for 2 år siden. 18. juni 2014 Uro blandt børn FOA har i perioden 21. til 31. marts 2014 gennemført en undersøgelse om uro blandt børn i dagpleje, vuggestue og børnehave. De omtalte spørgsmål i dette notat var en del af

Læs mere

Det siger FOAs medlemmer om frivilligt socialt arbejde

Det siger FOAs medlemmer om frivilligt socialt arbejde FOA Kampagne og Analyse 12. september 2011 Det siger FOAs medlemmer om frivilligt socialt arbejde FOA har i perioden 22. august til 30. august 2011 gennemført en undersøgelse om FOAmedlemmernes holdninger

Læs mere

Frivilligt arbejde på plejehjem

Frivilligt arbejde på plejehjem 8. november 2013 Frivilligt arbejde på plejehjem Frivilligt arbejde er udbredt på landets plejehjem, og der bliver mere og mere af det. Det er nogle af konklusionerne i FOAs undersøgelse af frivillighed

Læs mere

FOA undersøgte i december 2010, hvilke opgaver medlemmerne fra Social- og sundhedssektoren har i forbindelse med medicingivning til demente.

FOA undersøgte i december 2010, hvilke opgaver medlemmerne fra Social- og sundhedssektoren har i forbindelse med medicingivning til demente. Det siger FOAs medlemmer om medicinering af demente FOA undersøgte i december 2010, hvilke opgaver medlemmerne fra Social- og sundhedssektoren har i forbindelse med medicingivning til demente. FOA Kampagne

Læs mere

Ligestilling. 29. april 2015

Ligestilling. 29. april 2015 29. april 2015 Ligestilling FOA har i perioden fra den 19. til 28. januar 2015 gennemført en undersøgelse blandt erhvervsaktive medlemmer af FOAs medlemspanel samt 4.002 tilfældigt udvalgte medlemmer fra

Læs mere

Det siger medlemmerne af FOA om arbejdstid

Det siger medlemmerne af FOA om arbejdstid FOA Kampagne og Analyse November 2010 Det siger medlemmerne af FOA om arbejdstid FOA har i november 2010 gennemført en medlemsundersøgelse om en række emner, herunder arbejdstid. 1.884 medlemmer af forbundets

Læs mere

Tabelrapport til Karakteristik af 10.- klasse-elever

Tabelrapport til Karakteristik af 10.- klasse-elever Tabelrapport til Karakteristik af 10.- klasse-elever Tabelrapport til Karakteristik af 10.- klasse-elever 2011 Tabelrapport til Karakteristik af 10.- klasse- elever 2011 Danmarks Evalueringsinstitut Citat

Læs mere

Forældresamarbejde om børns læring FORMANDSKABET

Forældresamarbejde om børns læring FORMANDSKABET Forældresamarbejde om børns læring FORMANDSKABET Forord Børn i 0-6 års alderen lærer hele tiden. De lærer, mens de leger selv og med andre børn, synger, lytter, tager tøj på og de lærer rigtig meget i

Læs mere

Det siger FOAs medlemmer i ældreplejen om besøg hos borgere i deres fritid

Det siger FOAs medlemmer i ældreplejen om besøg hos borgere i deres fritid FOA Kampagne og Analyse 19. oktober 2011 Det siger FOAs medlemmer i ældreplejen om besøg hos borgere i deres fritid FOA har i perioden 22. august til 30. august 2011 gennemført en undersøgelse blandt FOA-medlemmer,

Læs mere

Ågården Plejecenter. Kommunale tilsyn på plejecentre Vejle Kommune 2013. Tilsynsrapport udarbejdet af. Sundhedsfaglig Konsulent Lis Linow

Ågården Plejecenter. Kommunale tilsyn på plejecentre Vejle Kommune 2013. Tilsynsrapport udarbejdet af. Sundhedsfaglig Konsulent Lis Linow Kommunale tilsyn på plejecentre Vejle Kommune 2013 Ågården Plejecenter Tilsynsrapport udarbejdet af Sundhedsfaglig Konsulent Lis Linow Velfærdsstaben 2 Indhold Tilsynets Konklusion... 3 1. Hvad skal kommunale

Læs mere

Dagplejepædagogen. En garant for pædagogisk kvalitet i dagplejen

Dagplejepædagogen. En garant for pædagogisk kvalitet i dagplejen Dagplejepædagogen En garant for pædagogisk kvalitet i dagplejen Forord Det er dagplejens opgave at tilbyde børnene tryghed, nærvær og et udviklende miljø. Den enkelte dagplejer skal derfor trives i sit

Læs mere

Det siger FOAs medlemmer om smartphones, apps og nyheder fra FOA

Det siger FOAs medlemmer om smartphones, apps og nyheder fra FOA FOA Kampagne og Analyse 6. september 2012 Det siger FOAs medlemmer om smartphones, apps og nyheder fra FOA FOA har i perioden 27. april - 8. maj 2012 gennemført en undersøgelse om medlemmernes brug af

Læs mere

EKSEMPEL PÅ INTERVIEWGUIDE

EKSEMPEL PÅ INTERVIEWGUIDE EKSEMPEL PÅ INTERVIEWGUIDE Briefing Vi er to specialestuderende fra Institut for Statskundskab, og først vil vi gerne sige tusind tak fordi du har taget dig tid til at deltage i interviewet! Indledningsvis

Læs mere

ER VIRKSOMHEDERNE KLAR TIL DIGITALE REGNSKABER?

ER VIRKSOMHEDERNE KLAR TIL DIGITALE REGNSKABER? København, januar 1012 FSR survey januar 2012 ER VIRKSOMHEDERNE KLAR TIL DIGITALE REGNSKABER? www.fsr.dk FSR - danske revisorer er en brancheorganisation for godkendte revisorer i Danmark. Foreningen varetager

Læs mere

Lederansvar, medarbejderansvar eller fællesansvar

Lederansvar, medarbejderansvar eller fællesansvar Lederansvar, medarbejderansvar eller fællesansvar Undersøgelse om lederes og medarbejderes vurdering af, hvem der har ansvaret for samarbejdskultur, medarbejdernes efteruddannelse, arbejdsopgavernes løsning

Læs mere

Gladsaxe Kommune Borgerservice. Tilfredshedsundersøgelse 2007. December 2007

Gladsaxe Kommune Borgerservice. Tilfredshedsundersøgelse 2007. December 2007 Borgerservice Tilfredshedsundersøgelse 2007 December 2007 Indhold med undersøgelsen og anbefalinger Tilfredshed med Borgerservice Henvendelse i Borgerservice Færdigbehandling og Godt ved besøget og gode

Læs mere

Det siger FOAs medlemmer om palliativt arbejde

Det siger FOAs medlemmer om palliativt arbejde FOA Kampagne og analyse 23. oktober 2009 Det siger FOAs medlemmer om palliativt arbejde FOA gennemførte i perioden fra den 7. til den 16. september en medlemsundersøgelse blandt de medlemmer, som er tilmeldt

Læs mere

Tilbud til Ældre Kvalitetsstandarder 2010

Tilbud til Ældre Kvalitetsstandarder 2010 Tilbud til Ældre Kvalitetsstandarder 2010 MÅL OG VÆRDIER Det er Byrådet i Allerød Kommune, som fastsætter serviceniveauet på ældreområdet. Byrådet har dermed det overordnede ansvar for kommunens tilbud.

Læs mere

Organdonation og -transplantation

Organdonation og -transplantation Organdonation og -transplantation Undersøgelse om befolkningens holdning til organdonation m.v. Marts 2001 Sundhedsstyrelsen Undersøgelse om befolkningens holdning til organdonation m.v. Udarbejdet af

Læs mere

Det siger FOA-medlemmer om sociale aktiviteter med kollegerne

Det siger FOA-medlemmer om sociale aktiviteter med kollegerne Det siger FOA-medlemmer om sociale aktiviteter med kollegerne FOA Kampagne og Analyse Juni 2012 FOA har i perioden fra 1.-12. juni 2012 gennemført en undersøgelse via forbundets elektroniske medlemspanel

Læs mere

En fjerdedel af medlemmerne i undersøgelsen er helt eller delvist uenige i, at vold bliver tilstrækkeligt forebygget på deres arbejdsplads.

En fjerdedel af medlemmerne i undersøgelsen er helt eller delvist uenige i, at vold bliver tilstrækkeligt forebygget på deres arbejdsplads. 16. januar 2014 Vold i psykiatrien FOA har i dagene 3.-12. januar 2014 gennemført en spørgeskemaundersøgelse om vold blandt medlemmer, der arbejder i psykiatrien. 792 medvirkende oplyste, at de arbejder

Læs mere

Det siger medlemmer, der arbejder i ældreplejen, om flytning af opgaver mellem faggrupper

Det siger medlemmer, der arbejder i ældreplejen, om flytning af opgaver mellem faggrupper FOA Kampagne og Analyse 25. oktober 2012 Det siger medlemmer, der arbejder i ældreplejen, om flytning af opgaver mellem faggrupper FOA har i perioden 28. august til 6. september 2012 gennemført en spørgeskemaundersøgelse

Læs mere

PaRIS Patientens rejse i Sundhedssektoren - Sammenhængende patientforløb gennem brugerdreven innovation

PaRIS Patientens rejse i Sundhedssektoren - Sammenhængende patientforløb gennem brugerdreven innovation PaRIS Patientens rejse i Sundhedssektoren - Sammenhængende patientforløb gennem brugerdreven innovation Præsentation af hovedresultater af survey blandt 1720 patienter maj 2011 Eva Draborg, Mickael Bech,

Læs mere

2 ud af 3 medlemmer har et fast antal timer næsten hver dag og 2 ud af 3 medlemmer har overvejende dagsarbejde.

2 ud af 3 medlemmer har et fast antal timer næsten hver dag og 2 ud af 3 medlemmer har overvejende dagsarbejde. FOA Kampagne og Analyse 25. oktober 2012 Det siger medlemmerne af FOA om mindre pauser i løbet af arbejdsdagen FOA har i perioden 28. august til 6. september 2012 gennemført en spørgeskemaundersøgelse

Læs mere

Tømrerbranchens udfordringer og muligheder

Tømrerbranchens udfordringer og muligheder Tømrerbranchens udfordringer og muligheder Træsektionens temamøde 2016 Tømrerbranchens udfordringer og muligheder marts 2016 side 2/12 Udfordringer og muligheder Generelt I figur 1 og 2 ses det, at der

Læs mere

Individuel lønforhandling

Individuel lønforhandling KOM I GANG MED Individuel lønforhandling Dialog om løn betaler sig Få mere ud af lønforhandlingerne end kroner og øre I får mere ud af lønkronerne, når den enkelte leder får ansvar for at prioritere og

Læs mere

Brugerundersøgelse af Århus Billedskole

Brugerundersøgelse af Århus Billedskole Brugerundersøgelse af Århus Billedskole Kulturforvaltningen Sommeren 2007 Indholdsfortegnelse Sammenfatning... 3 Metode... 4 Besvarelse fra børn der har benyttet Århus Billedskoles fritidstilbud:... 5

Læs mere

Det siger medlemmer af FOA om duftstoffer på arbejdspladsen

Det siger medlemmer af FOA om duftstoffer på arbejdspladsen FOA Kampagne og Analyse Maj 2012 Det siger medlemmer af FOA om duftstoffer på arbejdspladsen FOA har i perioden 12.-22. marts 2012 gennemført en undersøgelse om dufte på arbejdspladsen via forbundets elektroniske

Læs mere

tre gange. Der er ikke noget at sige til, hvis Peter sidder og vrider sig lidt i den dårlige samvittighed.

tre gange. Der er ikke noget at sige til, hvis Peter sidder og vrider sig lidt i den dårlige samvittighed. Gudstjeneste i Skævinge & Lille Lyngby Kirke den 3. april 2016 Kirkedag: 1.s.e.påske/B Tekst: Joh 21,15-19 Salmer: SK: 749 * 447 * 449 * 212 * 249 * 199,5 * 218 LL: 403 * 7 * 249 * 199,5 * 218 Der står

Læs mere

FORSLAG TIL SUPPLERENDE TRÆNING FOR 10-KÆM- PERNE

FORSLAG TIL SUPPLERENDE TRÆNING FOR 10-KÆM- PERNE FORSLAG TIL SUPPLERENDE TRÆNING FOR 10-KÆM- PERNE Vi vil anbefale deltagerne på 10-kæmperne at træne tre gange om ugen, hvilket vil sige, at det vil være godt, hvis du træner yderligere én gang om ugen

Læs mere