INDUSTRIEN. Ethernet i. Hvad er ethernet?

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "INDUSTRIEN. Ethernet i. Hvad er ethernet?"

Transkript

1

2 Ethernet i INDUSTRIEN Ethernet er i dag den dominerende LAN (Local Area Network) teknologi, og op i mod 85% af alle PCér og arbejdsstationer i lokalnet anvender ethernet. Mange har anset ethernet for at være begrænset til anvendelse i administrative netværk. Men den teknologiske udvikling har bragt ethernet frem til at være et solidt alternativ til anvendelse i industrielle netværk. Mange virksomheder har erkendt dette, og der nu en klar tendens til at industrivirksomheder indfører ethernet i deres procesnetværk. Industrielt ethernet tilbyder en række klare fordele i forhold til de traditionelle industrinetværk. Teknologien kan implementeres ved at anvende en switched ethernet arkitektur, som har vist sig at være succesfuld til mange kritiske applikationer i forskellige brancher. Da teknologien er baseret på industristandarder, kan virksomhederne spare penge ved at migrere, fra dyre ikke standardiserede systemer, til ethernet. Samtidigt giver ethernet den netværkssikkerhed, ydelse og oppetid der nødvendigt for at understøtte kritiske industriapplikationer. Hvad er ethernet? I daglig tale refererer ethernet til den familie af netværksprodukter som dækkes af IEEE standarderne, og teknologien kan køre på både parsnoet kabel (4-pars kat. 5 og kat. 6 kabel) og på fi beroptiske kabler. Ethernet understøtter i dag fi re forskellige datahastigheder: 10Base-T/-FL 10 Mbps ethernet, der er ved at dø ud. Kun meget få producenter tilbyder i dag rene 10Base-T/-FL produkter. 100Base-TX/ -FX, også kaldet Fast Ethernet, er 100 Mbps ethernet på hhv. parsnoet kabel og på fi beroptiske kabler. Dette er i dag den mest udbredte standard. Gigabit Ethernet, 1000Base-T /-SX /-LX, er 1000 Mbps ethernet på parsnoet kabel eller fi beroptiske kabler. Der er tale om en standard som hurtigt vinder frem i administrative netværk. I backbone er Gigabit Ethernet næsten enerådende, men også til servere og tunge arbejdsstationer er Gigabit Ethernet meget udbredt. 10 Gigabit Ethernet er en forholdsvis ny standard, men allerede nu tilbyder en del producenter switches med 10 Gigabit porte. På kortere sigt forventes 10 Gigabit Ethernet af få størst udbredelse til MAN Metropolitan Area Network og til WAN Wide Area Network.

3 Hvad er industrielt ethernet? I erkendelse af at ethernet er den ledende netværksløsning, er der mange industrivirksomheder der fl ytter deres traditionelle Field Bus arkitektur over på industrielt ethernet. Ved at anvende IEEE-standard baserede komponenter, kan virksomhederne migrere alle dele af deres produktionsprocesser til ethernet i den takt det passer dem. Krav til netværket: Behov for intelligens Når der implementeres en ethernetløsning, skal virksomhederne sikre sig at de vælger produkter der har de intelligente funktioner, som er nødvendige for at understøtte industriapplikationer. Intelligens i netværket gør det muligt for virksomhederne at opbygge en infrastruktur som matcher den robusthed og netværkssikkerhed som kendes fra traditionelle Field Bus løsninger. Samtidigt får de gavn af den større båndbredde, den åbne arkitektur og standardisering som en ethernet baseret platform giver. Cisco Catalyst switches Cisco Systems, verdens største producent af netværksudstyr, har udviklet en serie intelligente switches som markedsføres under navnet Catalyst. Catalyst switches fås i en række forskellige modeller, således at det altid er muligt at fi nde en switch som passer til en given løsning. Men fælles for alle Catalyst switches er, at de har en lang række intelligente funktioner der gør dem velegnede til selv de mest krævende applikationer. Cisco Catalyst 2955 Er en serie Catalyst switches som er specielt udviklet til industrielt ethernet, og som lever op til de krav som stilles til anvendelse i krævende industrimiljøer. I Catalyst 2955 serien anvendes industrikomponenter og chassiset er designet i en kompakt formfaktor, beregnet for montering på DIN-skinne. Switchen er forsynet med konvektionskøling og alarmrelæ med potentialfri udgang, der sammen med avanceret Quality of Service (QoS) og udvidede sikkerhedsfunktioner giver en solid platform til områder hvor konventionelle switches ikke kan anvendes. Avanceret QoS og båndbreddebegrænsning giver kontrol med netværket Cisco Catalyst 2955 serien tilbyder særdeles fl eksibel og avanceret QoS, baseret på Lag 2-4 information, for at sikre at datatrafi kken klassifi ceres og prioriteres, således at fl askehalse i netværket undgås på den mest hensigtsmæssige måde.

4 Switchene kan klassifi cere, reklassifi cere og mærke eller droppe indkommende datapakker, inden de placeres i en fælles buffer. Klassifi cering af datapakkerne gør det muligt at diskriminere mellem forskellige trafi ktyper, og at gennemtvinge båndbreddebegrænsning baseret på Lag 2 og Lag 3 QoS information. Disse funktioner tillader prioritering af kritisk datatrafi k fra f.eks. servo-styringer, I/O enheder, sensorer og CAD/CAM, som kan prioriteres over mindre tidskritiske applikationer som FTP eller . Netværkssikkerhed Med Cisco Catalyst 2955 kan man opnå forbedret datasikkerhed via en række indbyggede sikkerhedsfunktioner som MAC address authentication, Secure Shell og port baserede kontrolparametre (ACP). Med sidstnævnte kan man sikre følsomme dele af netværket, ved at afvise datapakker baseret på MAC-adresser, IP-adresser eller TCP/UDP portnumre. Optimering af båndbredden Båndbredde-tunge applikationer som multicast er udbredte i producer-consumer modeller, som ofte anvendes i industrinetværk. For at udnytte ressourcerne bedst muligt til disse applikationer, understøtter Catalyst 2955 switches Internet Group Management Protocol IGMP snooping. Network Management Cisco Cluster Management Suite (CMS) er integreret i Catalyst 2955 switches. Denne Network Management løsning giver netværksadministratoren nem adgang til at konfi gurere switchene, monitorere ydelsen og overvåge op til 16 switches fra en standard web-browser. Hardware Catalyst 2955 switches er bygget til at arbejde under ekstreme temperaturforhold (-40C - +60C). Kraftige mekaniske specifi kationer gør det muligt at anvende switchene på mobile platforme og under ekstreme stødpåvirkninger og rystelser. To indbyggede relæer kan tilsluttes audiovisuelle alarmenheder eller anvendes til kontrolleret lukning af f.eks. PLCer ved port-, strømforsyning- eller temperaturalarm. Dual power-input giver mulighed for tilslutning af redundant 24V strømforsyning, som tilsluttes via skrueterminaler på fronten.

5 Cisco Catalyst 2955 serien består af følgende modeller: Catalyst 2955T-12 med 12 stk. 10/100Base-T porte og 2 stk. 10/100/1000Base-T uplink porte G-nr: / EAN: Catalyst 2955C-12 med 12 stk. 10/100Base-T porte og 2 stk. 100Base-FX fi ber uplink porte G-nr: / EAN: Catalyst 2955S-12 med 12 stk. 10/100Base-T porte og 2 stk. 1000Base-LX fi ber uplink porte G-nr: / EAN: Strømforsyning PWR-2955-AC= 24V strømforsyning til DIN skinnemontering (input: VAC) G-nr: / EAN: Udvalgte tekniske data: Porte: 12 x 10/100Base-T med RJ-45 interface Uplink-porte: Catalyst 2955T-12: 2 x 10/100/1000Base-T med RJ-45 interface Catalyst 2955C-12: 2 x 100Base-FX fi berporte med MT-RJ interface Catalyst 2955S-12: 2 x 1000Base-LX fi berporte med LC interface Ydelse: Catalyst 2955T-12: op til 6,4 Gbps forwarding rate Catalyst 2955C-12: op til 2,8 Gbps forwarding rate Catalyst 2955S-12: op til 2,8 Gbps forwarding rate Temperaturområde m.m Temperaturområde, arbejdsområde: -40 grader C til +60 grader C. Fugtighedsområde: 10 95% relativ fugtighed (ikke kondenserende) Stødpåvirkning: 50 g trapezoidal stødpåvirkning Rystelser: 500 Hz Strømforsyning: ekstern 24V (dual-redundant DC input med skrueterminaler) For yderligere tekniske data henvises til datablad: Cisco Catalyst 2955 Series Switches.

6 Stænk- og støvtæt til industrielt ethernet Den stigende anvendelse af ethernet i industrielle miljøer har skabt et behov for mere robuste kabelsystemer. AMP Netconnect EtherSeal stik og udtag fra Tyco Electronics er stænk- og støvtætte koblinger, der tåler vibrationer og ekstreme temperaturer. Alle produkter lever op til IP67 standarden, der regnes som minimumskravet til beskyttelse mod støv og vand ved ethernet installationer i industrielle miljøer. EtherSeal produkterne fungerer som traditionelle RJ45 løsninger, men giver stænk- og støvtætte koblinger. Løsningerne er monteringsvenlige og skaber en høj grad af fl eksibilitet, fordi installatøren selv kan samle både modular jack og modular plug, samt udføre montering og konnektering med standardværktøj AMP Netconnect EtherSeal programmet består af: EtherSeal Modular Jack kit til udtag Leveres i skærmede og i uskærmede versioner i kat. 5e og i kat. 6. EtherSeal Jack kit er i tæthedsgrad IP 67. Push-on funktion med styretap sikrer korrekt montering af patchkabler, og Twist-of funktionen sikrer at patchkabler ikke ryster løse. EtherSeal Modular Jack er med 110 konnektor. Blændprop til forsegling af jack som ikke er i brug kan leveres som ekstraudstyr. Komponenterne er simple og enkle at arbejde med. Det er ikke muligt at vende stikkene forkert, og man kan både mærke og høre når plugs glider på plads i et modular jack. EtherSeal plug og jack fra Tyco Electronics er stænkog støvtætte koblinger, der endvidere tåler vibrationer og ekstreme temperaturer.

7 kabling G-nr: AMP nr. EtherSeal Modular Jack kit, uskærmet kat. 5e EtherSeal Modular Jack kit, skærmet kat. 5e EtherSeal Modular Jack kit, uskærmet kat EtherSeal Modular Jack kit, skærmet kat Blændprop til Modular jack EtherSeal frontplade IP 67 monteringsdåser i kunststof med frontplader til EtherSeal Jack leveres til to eller fi re jack. Monteringsdåserne er forsynet med udslagsblanketter til PG forskruninger. Derudover kan der leveres frontplader i rustfrit stål til et eller to modular Jack. Frontpladerne leveres med pakning. G-nr. AMP nr. IP 67 monteringsdåse med frontplade til 2 jack IP 67 monteringsdåse med frontplade til 4 jack Rustfri frontplade til 1 jack Rustfri frontplade til 2 jack EtherSeal Plug Kit til patchkabler er kit til fremstilling af patchkabler med IP 67 tæthedsgrad. Et kit består af 8-polet modular plug, IP 67 hus med pakning og evt. afskærming. Plug kit anvendes til fl eksible kabler. G-nr: AMP nr. EtherSeal Plug Kit, uskærmet kat. 5e EtherSeal Plug Kit, skærmet kat EtherSeal Plug Kit, uskærmet kat

8 Solar A/S (Aktieselskabet Nordisk Solar Compagni) CVR-nr Industrivej Vest Vejen. Telf Fax lr.August

Managed LAN: Produktspecifikationer Version: 2.1

Managed LAN: Produktspecifikationer Version: 2.1 Generelt Lokalnettet er i stigende grad blevet et følsomt forretningskritisk område. Kunder forventer i større grad samme høje grad af stabilitet og sikkerhed på deres LAN (Local Area Network) løsning,

Læs mere

IP & GPRS IP (+ GPRS) transceivere

IP & GPRS IP (+ GPRS) transceivere IP & GPRS IP (+ GPRS) transceivere IP/GPRS serie IP ER FREMTIDEN FRA ANALOG TIL DIGITAL Den perfekte løsning i enhver situation Transmission af alarminformation via IP at slutbruger er nødt til at udskifte

Læs mere

NETVÆRKSKURSUS Oktober November 2014. jmt 07-11-2014

NETVÆRKSKURSUS Oktober November 2014. jmt 07-11-2014 1 NETVÆRKSKURSUS Oktober November 2014 jmt 07-11-2014 2 Netværkskursus 14 17 Oktober 2014 ETHERNET 99% af al datatrafik er på ETH standard http://standards.ieee.org/ https://www.ieee.org/ 802.3 er ETH

Læs mere

Innovation for system integration

Innovation for system integration Innovation for system integration PERFORMANCE MADE SMARTER PR backplane En brugervenlig og pålidelig monteringsløsning mellem DCS/PLC/SIS systemet og Ex barrierer /signalisolatorer TEMPERATUR EX BARRIERER

Læs mere

Afsnit Data-installationsmateriel Dataelektronik

Afsnit Data-installationsmateriel Dataelektronik Afsnit 86.00... 625-632 86.30 Dataelektronik... 627-632 www.weblink.solar.dk 625 86.30 Dataelektronik 86.30 GSM modem GSM/GPRS modem til DIN montage. GDW-11 1 RS-232 interface

Læs mere

SIKOM A/S SIKKERHED & KOMMUNIKATION Samsøvej 17 DK-8382 Hinnerup Vandtårnsvej 77 DK-2860 Søborg Tel. +45 8764 6000 Fax.

SIKOM A/S SIKKERHED & KOMMUNIKATION Samsøvej 17 DK-8382 Hinnerup Vandtårnsvej 77 DK-2860 Søborg Tel. +45 8764 6000 Fax. SIKOM A/S SIKKERHED & KOMMUNIKATION Samsøvej 17 DK-8382 Hinnerup Vandtårnsvej 77 DK-2860 Søborg Tel. +45 8764 6000 Fax. +45 8764 6001 Kommunikationssystem Prisliste 2009 System beskrivelse SYSTEM BESKRIVELSE

Læs mere

PRODUKTDOKUMENTATION FLEXFONE INTERNET

PRODUKTDOKUMENTATION FLEXFONE INTERNET PRODUKTDOKUMENTATION FLEXFONE INTERNET xdsl og Fiber fra Flexfone Flexfone Internet Internet fra Flexfone er lynhurtigt og sikkert for din virksomhed at bruge. I kan altid kommunikere med omverdenen igennem

Læs mere

Strukturerede kabelsystemer Quick Guide

Strukturerede kabelsystemer Quick Guide Strukturerede kabelsystemer Quick Guide Solar Danmark A/S. Industrivej Vest 43. 6600 Vejen. Telf. 76 96 12 00. www.solar.dk Brøndby. Frederikshavn. Hillerød. Kolding. Kbh NV. Kbh SV. Nykøbing F. Odense.

Læs mere

Routeren. - og lag 3 switchen! Netteknik 1

Routeren. - og lag 3 switchen! Netteknik 1 Routeren - og lag 3 switchen! Netteknik 1 Routeren en introduktion NETVÆRK 10.0.0.0 NETVÆRK 192.168.1.0 E1 Router E0 S0 NETVÆRK 194.182.2.0 Grundlæggende LAN teknologi består af Ethernet switche der flytter

Læs mere

VLAN - Virtual Local Area Network

VLAN - Virtual Local Area Network VLAN - Virtual Local Area Network - opdeling af LAN i mindre broadcast zoner Hvad er et VLAN? Virtuel switch, bestående af port 2, 5, 8 og 11 på fysisk switch VLAN s er en logisk opdeling af enheder eller

Læs mere

IHCRemote Manual Lauritz Knudsen IHC Control For IHCRemote version 1.1.0

IHCRemote Manual Lauritz Knudsen IHC Control For IHCRemote version 1.1.0 IHCRemote Manual Lauritz Knudsen IHC Control For IHCRemote version 1.1.0 Opsætning af Controller. Administrator og IP opsætning. Åben Administrator via f.eks. Internet Explorer I adresse feltet indtastes:

Læs mere

VLAN. VLAN og Trunks. Region Syd Grundlæggende netværk

VLAN. VLAN og Trunks. Region Syd Grundlæggende netværk VLAN VLAN og Trunks Region Syd Grundlæggende netværk VLAN: Virtual Local-Area-Network VLAN s er en logisk opdeling af enheder eller brugere VLAN s fungerer på OSI lag 2 ( og 3 ) Opbygget af Switche ( og

Læs mere

Introduktion til computernetværk

Introduktion til computernetværk Introduktion til computernetværk 24. oktober 2011 Mads Pedersen, OZ6HR mads@oz6hr.dk Slide 1 Plan i dag Netværk generelt Lokalnet Internet Router Kabel/trådløs Firewall Lokal server (forward) Warriors

Læs mere

TDC MultiBase Fiber. Godt i gang guide

TDC MultiBase Fiber. Godt i gang guide TDC MultiBase Fiber Godt i gang guide Februar 2014 Indhold Velkommen på TDC MultiBase Fiber...3 Service og support...3 Service...3 Fejlklassificering...3 Overvågning...4 QoS Quality of Service... 4 Erhvervssupport...4

Læs mere

COFERRO RACK OG TILBEHØR

COFERRO RACK OG TILBEHØR COFERRO Rackskabe Hylder Skuffer Keystones El paneler UPS Patchpaneler Tilbehør Cable Management Du er altid velkommen til at kontakte os, hvis du har brug for yderligere information: Rackskabe Hylder

Læs mere

LAN typer. 1. Ethernet (CSMA/CD - ISO 8802.3) Indholdsfortegnelse

LAN typer. 1. Ethernet (CSMA/CD - ISO 8802.3) Indholdsfortegnelse LAN typer Indholdsfortegnelse 1. ETHERNET (CSMA/CD - ISO 8802.3)... 1 2. TOKENRING (ISO 8802.5)... 3 3. ANDRE LAN TYPER... 6 1. Ethernet (CSMA/CD - ISO 8802.3) Ethernet blev først i 70 erne udviklet i

Læs mere

OneRemote INT Converter. Type 32002638. Brugervejledning. Betjening med Bang & Olufsen. Triax C-HD207CX. 32002638u3dk

OneRemote INT Converter. Type 32002638. Brugervejledning. Betjening med Bang & Olufsen. Triax C-HD207CX. 32002638u3dk OneRemote INT Converter Type 32002638 Brugervejledning Betjening med Bang & Olufsen Triax C-HD207CX 32002638u3dk Daglig betjening med Beo4, Beo5, Beo6 Afspille funktioner OO OK o o0 Play press 1 sec. Play

Læs mere

Elektronik-04 kom og besøg os!

Elektronik-04 kom og besøg os! SIDE 3 SIDE 4 SIDE 5 SIDE 7 Kortmagasiner og ventilation Stilrene kabinetter D-sub til industrimiljø PCB-komponenter til bly-fri lodning TIDSSKRIFT OM ELEKTRONIK OG EL-TEKNIK / NR. 5 Elektronik-04 kom

Læs mere

VLAN, Trunk & VTP. VLAN: Virtual Local Area Network

VLAN, Trunk & VTP. VLAN: Virtual Local Area Network (C) EC MID 2005 VLAN, runk & VP 2003 EC MID, Heh 1 VLAN: Virtual Local Area Network VLAN s er en logisk opdeling af enheder eller brugere VLAN s fungerer på OI lag 2 ( og 3 ) Opbygget af witche ( og Routere

Læs mere

Ethernet teknologi. - hvordan fungerer det? Netteknik 1

Ethernet teknologi. - hvordan fungerer det? Netteknik 1 Ethernet teknologi - hvordan fungerer det? Netteknik 1 Ethernet & OSI modellen Lag 7 Applikation Giver netværks adgang for programmer uden for OSI modellen fx til fil overførsel, regneark, ETB og terminal

Læs mere

Digital tæller Programerbar for MIX magnetisk målebånd

Digital tæller Programerbar for MIX magnetisk målebånd SERIE Z-20E.SN005 Digital tæller Programerbar for MIX magnetisk målebånd ELGO - ELECTRIC Gerätebau und Steuerungstechnik GMBH D - 78239 Rielasingen, Postfach 11 30, Carl - Benz - Straße 1 Telefon 07731

Læs mere

Danfoss Frekvensomformere & Softstartere VLT Drives

Danfoss Frekvensomformere & Softstartere VLT Drives Danfoss Frekvensomformere & Softstartere VLT Drives Indholdsfortegnelse VLT MICRO DRIVE FC-51.... 2 VLT HVAC DRIVE FC-102.... 4 VLT AQUA DRIVE FC-202.... 7 VLT AUTOMATION DRIVE FC-302....10 VLT 2800....13

Læs mere

beskrivelse af netværket på NOVI

beskrivelse af netværket på NOVI beskrivelse af netværket på NOVI Beskrivelse af netværket på NOVI - NOVInet Indledning Som lejer/beboer på NOVI har man mulighed for at få virksomhedens computere tilsluttet det fælles netværk i NOVI Park

Læs mere

Installationsvejledning. DEVIreg 610. Elektronisk termostat. www.devi.com

Installationsvejledning. DEVIreg 610. Elektronisk termostat. www.devi.com Installationsvejledning DEVIreg 610 Elektronisk termostat www.devi.com Indholdsfortegnelse 1 Introduktion............... 3 1.1 Tekniske specifikationer..... 4 1.2 Sikkerhedsinstruktioner..... 5 2 Instruktioner

Læs mere

Tilslutning af udstyr Sådan forbinder du computer, telefon og TV til fiberboksen

Tilslutning af udstyr Sådan forbinder du computer, telefon og TV til fiberboksen Tilslutning af udstyr Sådan forbinder du computer, telefon og til fiberboksen Tilslutning - Trin for trin 2 Forbind Start med at sætte fiberboksens strømstik i stikkontakten og tryk herefter Tænd/sluk

Læs mere

CRMProxy. Installation og opsætning

CRMProxy. Installation og opsætning CRMProxy Installation og opsætning Sådan starter du Hvis du har installeret en tidligere Proxy version, anbefaler vi, at du afinstallere denne, før du påbegynder en ny installation. Er der blevet ændret

Læs mere

ADSL i TDC koncernen

ADSL i TDC koncernen i TDC koncernen Tor Ottens Product Manager TDC Internet www.zillion.dk (erhvervs produkter) www.opasia.dk (privat produkter) tjenester - Asymetric Digital Subscriber Line Teknologien tillader op til 800

Læs mere

Side 1. Installationsvejledning for. systemet. Version 1 December 2004

Side 1. Installationsvejledning for. systemet. Version 1 December 2004 Side 1 Installationsvejledning for µ-pc systemet µ-pc Version 1 December 2004 Side 2 µ-pc systemet µ-pc systemet er opbygget af moduler som vist på figur 1. Hvert modul består af en kasse med stikforbindelser,

Læs mere

Trust PCI Ethernet Combi Brugsanvisning

Trust PCI Ethernet Combi Brugsanvisning Trust PCI Ethernet Combi Brugsanvisning DK-1 Ophavsret/Copyright Tillige er det forbudt at reproducere eller overføre dele af denne brugsanvisning under enhver form og med ethvert middel, elektronisk eller

Læs mere

KabelKataloget. Sommersalg. MicroLan. Fiberkabler OM3, Multimode og singlemode. Netværkskabler Kategori 5E i flere farver

KabelKataloget. Sommersalg. MicroLan. Fiberkabler OM3, Multimode og singlemode. Netværkskabler Kategori 5E i flere farver KabelKataloget Sommersalg 15. Juni - 31. August 2011 Netværkskabler Kategori 5E i flere farver Fiberkabler OM3, Multimode og singlemode multimode 50/125 OM3 singlemode 9/125 multimode 62,5/125 multimode

Læs mere

Installationsguide Cama kollegierne

Installationsguide Cama kollegierne 100820 Installationsguide Cama kollegierne Sydfyns Intranet A/S Fåborgvej 64 5700 Svendborg telefon fax: e-mail hjemmeside 62 21 27 71 62 20 15 16 support@sydfynsintranet.dk www.sydfynsintranet.dk Indholdsfortegnelse

Læs mere

VLAN. - mange logiske net på ét fysisk! Netteknik 1

VLAN. - mange logiske net på ét fysisk! Netteknik 1 VLAN - mange logiske net på ét fysisk! Netteknik 1 Hvad er et VLAN? Virtual Local Area Network s er en logisk opdeling af enheder eller brugere og teknikken resulterer i et system der minder om IP adressering;

Læs mere

Enclosure solutions for you. MultiFlex MultiK

Enclosure solutions for you. MultiFlex MultiK Enclosure solutions for you. MultiFlex MultiK Eldon MultiFlex lakeret gulvskabe MultiFlex programmet omfatter: MultiFlex C. for kombinationenskabet med åbne sider. Rammen er fremstillet ved hjælp af 1.75mm

Læs mere

Kommuneplantillæg 1. til Kommuneplan 2013-2025 - Klimatilpasningsplan

Kommuneplantillæg 1. til Kommuneplan 2013-2025 - Klimatilpasningsplan Kommuneplantillæg 1 til Kommuneplan 2013-2025 - Klimatilpasningsplan Kommuneplantillæg 1 Hørsholm Kommune Indholdsfortegnelse Redegørelse... 3 Baggrund og forudsætninger... 3 Klimaændringer... 3 Risikobilledet...

Læs mere

Denne brugsanvisning gælder for følgende modeller:

Denne brugsanvisning gælder for følgende modeller: AirPrint vejledning Denne brugsanvisning gælder for følgende modeller: HL-L340DW/L360DN/L360DW/L36DN/L365DW/ L366DW/L380DW DCP-L50DW/L540DN/L540DW/L54DW/L560DW MFC-L700DW/L70DW/L703DW/L70DW/L740DW Version

Læs mere

Advarsel til kommunerne Pas på det administrative underskud

Advarsel til kommunerne Pas på det administrative underskud Advarsel til kommunerne Pas på det administrative underskud 1 Hvad er et administrativt underskud? 2 Hvorfor vokser underskuddet? 3 Hvem betaler prisen? 4 Hvad kan der gøres i kommunen? 1 Hvad er et administrativt

Læs mere

Konnektorer & Adapter Quick Guide

Konnektorer & Adapter Quick Guide Konnektorer & Adapter Quick Guide Solar Danmark A/S. Industrivej Vest 43. 6600 Vejen. Telf. 76 96 12 00. www.solar.dk Brøndby. Frederikshavn. Hillerød. Kolding. Kbh NV. Kbh SV. Nykøbing F. Odense. Randers.

Læs mere

Infrastruktur i hjemmet og begreber

Infrastruktur i hjemmet og begreber Infrastruktur i hjemmet og begreber Indholdsfortegnelse Ordliste... 2 Accesspoint... 2 DHCP... 2 DSL... 2 Ethernet... 2 Firewall... 2 Flatrate... 2 Hub... 3 IP... 3 IP-adresse... 3 IP-filtrering... 3 IP-forwarding...

Læs mere

Netværkstopologi. - Den logiske og den fysiske! Netteknik 1

Netværkstopologi. - Den logiske og den fysiske! Netteknik 1 Netværkstopologi - Den logiske og den fysiske! Netteknik 1 Netværkstopologi Topologi betyder geometri, dvs. netværkets udseende En introduktion til netværkets grundbegreber! Et firmanetværk LAN, baseret

Læs mere

JUMO MIDAS S05 OEM-Tryktransmitter - Universal

JUMO MIDAS S05 OEM-Tryktransmitter - Universal Leveringsadresse: Mackenrodtstraße 4, 609 Fulda, Tyskland Postadresse: 605 Fulda, Tyskland Telefon: +49 66 600-0 Telefax: +49 66 600-607 Fabriksvænget 6 40 Viby Sj, Danmark Telefon: +45 46 9 46 66 Telefax:

Læs mere

LigoWaves backbone løsninger. Cloud Router

LigoWaves backbone løsninger. Cloud Router LigoWaves backbone løsninger Cloud Router LigoWaves backbone løsninger LigoDLB (side 4) ECHO 5 ECHO 5 500 Mbit/s dataoverførsel, QoS, Bandwidth, VLAN og Multicast Den mest økonomiske og værdifulde løsning

Læs mere

2014-05-05 version 15

2014-05-05 version 15 2014-05-05 version 15 MicroVent Indhold 1. Systemoversigt... 3 2. Generelle informationer... 4 3. Servicepunkt... 6 4. Forbindelsesdiagram LON-Bus og 230V... 7 5. Forbindelsesdiagram sensorer og styring...

Læs mere

Eksterne enheder. Dokumentets bestillingsnr.: 393499-081. I denne vejledning får du forklaret, hvordan du anvender valgfrie, eksterne enheder.

Eksterne enheder. Dokumentets bestillingsnr.: 393499-081. I denne vejledning får du forklaret, hvordan du anvender valgfrie, eksterne enheder. Eksterne enheder Dokumentets bestillingsnr.: 393499-081 Oktober 2005 I denne vejledning får du forklaret, hvordan du anvender valgfrie, eksterne enheder. Indholdsfortegnelse 1 Brug af en USB-enhed Tilslutning

Læs mere

EW-7438RPn Air Quick Installation Guide

EW-7438RPn Air Quick Installation Guide EW-7438RPn Air Quick Installation Guide 02-2014 / v1.0 I. Produktinformation I-1. Pakkens indhold - EW-7438RPn Air - CD med lyninstallationsguide på flere sprog og brugerhåndbog - Lyninstallationsguide

Læs mere

Produktspecifikationer Managed WiFi Version 2.3. Managed WiFi. Side 1 af 7

Produktspecifikationer Managed WiFi Version 2.3. Managed WiFi. Side 1 af 7 Managed WiFi Side 1 af 7 1. INTRODUKTION TIL MANAGED WIFI... 3 2. TEKNISK OPBYGNING... 3 2.1. SPECIFIKATIONER... 3 2.2. LØSNINGSMULIGHEDER... 4 2.2.1. Internet Pro med en router... 4 2.2.2. Internet Pro

Læs mere

FLEKSIBLE WEB-LØSNINGER Procesteknik

FLEKSIBLE WEB-LØSNINGER Procesteknik FLEKSIBLE WEB-LØSNINGER Procesteknik Vikingegaarden A/S VORES VISIONER VMS er et værktøj til at optimere driften og foretage ledelsesmæssige analyser. VMS giver vores kunder store besparelser på proceskontrol,

Læs mere

Tv-boks til dig med Tv i flere rum. Installationsvejledning (model: VIP2502EW med VAP2404E)

Tv-boks til dig med Tv i flere rum. Installationsvejledning (model: VIP2502EW med VAP2404E) Tv-boks til dig med Tv i flere rum Installationsvejledning (model: VIP2502EW med VAP2404E) Indholdsfortegnelse Trin 1 Inden installation af trådløs tv-boks 4 Trin 2 Placering af trådløs tv-boks 5 Trin

Læs mere

Brugervejledning for SCANNER 410SMD

Brugervejledning for SCANNER 410SMD Brugervejledning for SCANNER 0SMD KNOP ELEKTRIK A/S Fabriksvej 0=7600 Struer=Mail: knop@knop.dk=web: www.knop.dk=tlf.: 978 0=Fax.: 978 0666 Indhold: Rengøring side Bortskaffelse side Tilslutning side Ind

Læs mere

Øget leveringssikkerhed i AMU

Øget leveringssikkerhed i AMU Øget leveringssikkerhed i AMU 28. januar 2013 MOM/NES Formål med dette notat IF ønskes at sætte gang i initiativer, som reducerer antallet af aflyste kurser, øger aktiviteten og dermed styrker leveringssikkerheden

Læs mere

LK LexCom. Vælg det rigtige datanetværk

LK LexCom. Vælg det rigtige datanetværk LK LexCom Vælg det rigtige datanetværk Dansk produceret kvalitet LK LexCom er en dansk produceret data-netværksløsning med fokus på høj kvalitet. Uanset kravene til netværksydeevne og applikationsvalg,

Læs mere

Netværksdesign I. Rasmus Elmholt Netværksdesign I Side 1 af 6 RaEl@mercantec.dk

Netværksdesign I. Rasmus Elmholt Netværksdesign I Side 1 af 6 RaEl@mercantec.dk Netværksdesign I Rasmus Elmholt Netværksdesign I Side 1 af 6 Indholdsfortegnelse Målpinde...2 Undervisningsform...2 Aflevering...3 Skema...3 Tidsplan...3 Netværksdesign I...4 Indledning...4 Generel beskrivelse...4

Læs mere

QoS. - prioritering af pakketransporten! Netteknik 1

QoS. - prioritering af pakketransporten! Netteknik 1 QoS - prioritering af pakketransporten! Netteknik 1 Hvad er Quality of Service? QoS er et netværks evne til at give en bedre service til bestemte former for netværkstrafik (fx tale). Typiske parametre

Læs mere

Kampagnetilbud. Spar op til 50% Læg frisk LAN på

Kampagnetilbud. Spar op til 50% Læg frisk LAN på Kampagnetilbud Læg frisk LAN på Spar op til 50% Beskyt dit LAN effektivt med UTM Førende ethernet switches og fi rewalls til stærkt nedsatte priser Køb samlet eller hver for sig Kampagnetilbud Hold dit

Læs mere

Infrastruktur i primærsektoren

Infrastruktur i primærsektoren Platform, teknisk organisering og netværk 1985-1995 Praksissektorens klinikker var i starten næsten udelukkende baseret på lokale netværk (LAN) med lokal server og et antal PC ere tilknyttet denne ene

Læs mere

Eksterne enheder Brugervejledning

Eksterne enheder Brugervejledning Eksterne enheder Brugervejledning Copyright 2009 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Oplysningerne indeholdt heri kan ændres uden varsel. De eneste garantier for HP's produkter og serviceydelser

Læs mere

GOD KOMMUNIKATION I BUF: ALLE MEDARBEJDERE KOMMUNIKERER VI KOMMUNIKERER EFTER MODTAGERNES BEHOV VI KOMMUNIKERER ÅBENT OG TROVÆRDIGT

GOD KOMMUNIKATION I BUF: ALLE MEDARBEJDERE KOMMUNIKERER VI KOMMUNIKERER EFTER MODTAGERNES BEHOV VI KOMMUNIKERER ÅBENT OG TROVÆRDIGT KOMMUNIKATION I BUF ORES VISION Børne- og Ungdomsforvaltningen arbejder for, at alle københavnske børn og unge skal få de bedste muligheder for at vokse op og skabe sig en tilværelse på egen hånd. Vi skal

Læs mere

Dansk version. Installation Windows XP and Vista. LW311 Sweex trådløse LAN Cardbus adapter 300 Mbps

Dansk version. Installation Windows XP and Vista. LW311 Sweex trådløse LAN Cardbus adapter 300 Mbps LW311 Sweex trådløse LAN Cardbus adapter 300 Mbps Udsæt ikke Sweex trådløse LAN Cardbus adapter 300 Mbps for ekstreme temperaturer. Placér ikke enheden i direkte sollys eller tæt ved varmeelementer. Anvend

Læs mere

Kom godt i gang med AirTies 7410

Kom godt i gang med AirTies 7410 VI GI R DIG Kom godt i gang med AirTies 7410 Læs, hvordan du tilslutter din TV-boks. Indhold Velkommen...5 Medfølgende udstyr...6 AirTies 7410...7 Når du skal installere TV-boksen...8 Når du skal hente

Læs mere

VLAN. - mange logiske net på ét fysisk! Netteknik 1

VLAN. - mange logiske net på ét fysisk! Netteknik 1 VLAN - mange logiske net på ét fysisk! Netteknik 1 Hvad er et VLAN? Virtual Local Area Network s er en logisk opdeling af enheder eller brugere og teknikken resulterer i et system der minder om IP adressering;

Læs mere

Verdens første - The principle

Verdens første - The principle Verdens første - The principle 2 Helheden er mere end summen af delene Det samme gælder for Rittal - The System. Med dette i tankerne har vi samlet vores innovative produkter indenfor indkapslinger, strømfordeling,

Læs mere

Tera Cat7A 10 giga 1000 mhz

Tera Cat7A 10 giga 1000 mhz Tera Cat7A 10 giga 1000 mhz Patchpaneler LKD9A90 2201 0000 LKD9A90 2202 0000 LKD9A90 2201 0000 24 ports Megaline 1HE patchpanel Lys Grå Lager 295,00 LKD9A90 2202 0000 24 ports Megaline 1HE patchpanel Sort

Læs mere

Ethernets placering i OSI modellen

Ethernets placering i OSI modellen Ethernets placering i OSI modellen Lag 7 Applikation Giver netværks adgang for programmer uden for OSI modellen fx til fil overførsel, regneark, ETB og terminal emulering. Lag 6 Præsentation Kode konvertering

Læs mere

Arbejdsmiljøgruppens problemløsning

Arbejdsmiljøgruppens problemløsning Arbejdsmiljøgruppens problemløsning En systematisk fremgangsmåde for en arbejdsmiljøgruppe til løsning af arbejdsmiljøproblemer Indledning Fase 1. Problemformulering Fase 2. Konsekvenser af problemet Fase

Læs mere

EL & Teknik 06. Aktiv universal fordelerboks. Løsninger til Industriel Ethernet. Rod i forbindelserne? Se løsningen. Hager-Gruppen - samles hos Wexøe

EL & Teknik 06. Aktiv universal fordelerboks. Løsninger til Industriel Ethernet. Rod i forbindelserne? Se løsningen. Hager-Gruppen - samles hos Wexøe SIDE 2 SIDE 4 SIDE 6 SIDE 8 Hager-Gruppen - samles hos Wexøe Rod i forbindelserne? Se løsningen Løsninger til Industriel Ethernet Aktiv universal fordelerboks Vi ses på stand C 3900 TIDSSKRIFT OM ELEKTRONIK

Læs mere

dugpunkt præcis måling af fugt

dugpunkt præcis måling af fugt dugpunkt præcis måling af fugt Typisk procedure for trykluftstørring med dugpunktsmåling sommer eller varmere temperaturer kølemiddel 0 C 10 m³ 1 bar kompressor 1 m³ 10 bar H2O = 23,05 x 10 x 0,8 = 184,4

Læs mere

Hosted NextGen Firewall

Hosted NextGen Firewall Hosted NextGen Firewall Side 1 af 6 1. INTRODUKTION TIL HOSTED NEXTGEN FIREWALL... 3 2. TEKNISK OPBYGNING... 4 3. HOSTED NEXTGEN FIREWALL MODEL... 4 3.1. LILLE HOSTED NEXTGEN FIREWALL... 4 3.2. MELLEM

Læs mere

Computerens Anatomi. Af Martin Arnetoft

Computerens Anatomi. Af Martin Arnetoft Computerens Anatomi Af Martin Arnetoft Moores lov Moores lov siger, at antallet af transistorer på et stykke hardware over 18 eller 24 måneder fordobles. Denne lov bruges til at beskrive udviklingen indenfor

Læs mere

STÆRKE, FLEKSIBLE FORBINDELSER

STÆRKE, FLEKSIBLE FORBINDELSER STÆRKE, FLEKSIBLE FORBINDELSER HNC Group har et hjælpemiddel til vore kunder som arbejder med kompensatorer. En regnestok som på en nem og overskuelig måde kan vise længdeudvidelse af en given rørstreng

Læs mere

Ledelsesgrundlag. Baggrund. Allerød Kommune

Ledelsesgrundlag. Baggrund. Allerød Kommune Ledelsesgrundlag Allerød Kommune Forvaltningen Byrådssekretariatet Bjarkesvej 2 3450 Allerød Tlf: 48 100 100 kommunen@alleroed.dk www.alleroed.dk Baggrund Allerød Kommune gennemførte 1. januar 2011 en

Læs mere

PDS System. Hvordan vælger jeg komponenter til Connectix PDS system? Fyldt Patchpanel. eller Keystone konnector + Tomt Patchpanel

PDS System. Hvordan vælger jeg komponenter til Connectix PDS system? Fyldt Patchpanel. eller Keystone konnector + Tomt Patchpanel PDS System Hvordan vælger jeg komponenter til Connectix PDS system? Vælg patchpanel 24 ports eller 48 ports Vælg patchkabler Fyldt Patchpanel eller Keystone konnector Tomt Patchpanel Vælg inst. kabel 45mm

Læs mere

Netværksguide. sådan bruger du dit netværk. Danmarks måske stærkeste netværk

Netværksguide. sådan bruger du dit netværk. Danmarks måske stærkeste netværk Netværksguide sådan bruger du dit netværk Danmarks måske stærkeste netværk Step 1 Formålet med guiden Hvor kan netværk hjælpe? Netværk er blevet et centralt middel, når det gælder om at udvikle sig fagligt

Læs mere

START HER. Ønsker du at slutte printeren til et trådløst netværk? Trådløs USB Kabeltilsluttet. Brug Trådløs opsætning og tilslutning.

START HER. Ønsker du at slutte printeren til et trådløst netværk? Trådløs USB Kabeltilsluttet. Brug Trådløs opsætning og tilslutning. START HER Hvis du kan svare "Ja" til et af de følgende spørgsmål, skal du gå til det angivne afsnit for at få vejledning til opsætning og tilslutning. Ønsker du at slutte printeren til et trådløst netværk?

Læs mere

Lederadfærdsanalyse II egen opfattelse af ledelsesstil

Lederadfærdsanalyse II egen opfattelse af ledelsesstil Lederadfærdsanalyse II egen opfattelse af ledelsesstil Instruktion Formålet med Lederadfærdsanalyse II Egen er at give dig oplysninger om, hvordan du opfatter din ledelsesstil. I det følgende vil du blive

Læs mere

Indholdsfortegnelse transmission

Indholdsfortegnelse transmission Videoovervågning Indholdsfortegnelse transmission Introduktion til transmission... 69 Overblik, med mange muligheder... 70 Overblik 2-tråds transmission... 71 2-tråds transmission... 72 Fiber Video...

Læs mere

2x50 ETHERNET MODUL. RS485 slave med Ethernet-IP. Gælder for: Program nr.: AUXSLAVE v1 Dokument nr.: 0422md2x50-2v1 Dato:

2x50 ETHERNET MODUL. RS485 slave med Ethernet-IP. Gælder for: Program nr.: AUXSLAVE v1 Dokument nr.: 0422md2x50-2v1 Dato: Kokkedal Industripark 4 DK-2980 Kokkedal Denmark info@eilersen.com Tel +45 49 180 100 Fax +45 49 180 200 2x50 ETHERNET MODUL RS485 slave med Ethernet-IP Gælder for: Program nr.: AUXSLAVE.140422.2v1 Dokument

Læs mere

Vejledning om ikke erhvervsmæssig jernbanedrift Veteranbanebekendtgørelsen

Vejledning om ikke erhvervsmæssig jernbanedrift Veteranbanebekendtgørelsen Vejledning om ikke erhvervsmæssig jernbanedrift Veteranbanebekendtgørelsen 9. maj 2011 3 Vejledning om ikke Forord Forord Generelt Bekendtgørelsen kan ses under Lovstof på Trafikstyrelsens hjemmeside.

Læs mere

EU-udbud af WAN infrastruktur

EU-udbud af WAN infrastruktur EU-udbud af WAN infrastruktur Bilag 2 Kundens IT-Miljø Side 1 af 6 Indhold 1.1 Formål... 3 1.2 Driftscentre i Kundens IT-Miljø... 3 1.3 Specifikation af Kundens netværksopbygning... 3 1.4 Arkitektur...

Læs mere

Intelligent Drivesystems, Worldwide Services SK 135E. Starter med soft start og reverseringsfunktion

Intelligent Drivesystems, Worldwide Services SK 135E. Starter med soft start og reverseringsfunktion Intelligent Drivesystems, Worldwide Services DK SK 135E Starter med soft start og reverseringsfunktion NORD DRIVESYSTEMS Intelligent Drivesystems, Worldwide Services Integralmotorer en stor familie fra

Læs mere

Kommandoer for SMS boks.

Kommandoer for SMS boks. Kommandoer for SMS boks. For at skifte mellem Bosch og Panasonic varmepumpe sendes følgende besked: MODEL0 = Panasonic MODEL1 = Bosch (Som standard står SMS-boksen altid til Panasonic. D.v.s at hvis du

Læs mere

Ved aktivt medborgerskab kan vi gøre Silkeborg Kommune til en attraktiv kommune med plads til alle. Silkeborg Kommunes Socialpolitik

Ved aktivt medborgerskab kan vi gøre Silkeborg Kommune til en attraktiv kommune med plads til alle. Silkeborg Kommunes Socialpolitik Ved aktivt medborgerskab kan vi gøre Silkeborg Kommune til en attraktiv kommune med plads til alle. Silkeborg Kommunes Socialpolitik 1 Indhold Socialpolitikken og Socialudvalgets MVV... 3 Politikkens fokusområder...

Læs mere

FIELDBUS I/O ADVANTAGE

FIELDBUS I/O ADVANTAGE FIELDBUS I/O ADVANTAGE Reducerer kabling og installationsomkostninger 2 I/O per node Beskyttelsesklasse IP/IP7 Enkeltpunkt diagnose Fuldt konfigurerbare I/O punkter Kompakt robust konstruktion 02 03 SKAB

Læs mere

C1246 AAM6000EV ADSL

C1246 AAM6000EV ADSL C1246 AAM6000EV 2003 V2 C1246 2003 3 2 1.... 4 1.1... 4 1.2... 4 2.... 5 2.1 TCP/... 5 2.1.1 Windows 98/Me... 5 2.1.2 Windows 2000... 6 2.1.3 Windows XP... 6 2.2 TCP/... 7 2.2.1 Windows 98/Me... 7 2.2.2

Læs mere

FarmOnline WebLink. Teknisk Info

FarmOnline WebLink. Teknisk Info Teknisk Info Teknisk Info 3 1 Produktbeskrivelse er en hardware enhed med netværksfunktionalitet. Den kan dels fungere som fjernadgang via internettet, og dels sætte managementprogrammet FarmOnline Explorer

Læs mere

Med denne nye quick guide byder Solar den professionelle installatør indenfor til et udvalg af relæer og andre produkter fra Eltako.

Med denne nye quick guide byder Solar den professionelle installatør indenfor til et udvalg af relæer og andre produkter fra Eltako. Eltako Quick Guide Med denne nye quick guide byder Solar den professionelle installatør indenfor til et udvalg af relæer og andre produkter fra Eltako. Quick guiden henvender sig først og fremmest til

Læs mere

Sydfyns Intranet A/S Fåborgvej 44 5700 Svendborg cvr 27652328 Tlf. 62 20 11 20 Fax 62 20 15 16 support@sef.dk www.sef.dk

Sydfyns Intranet A/S Fåborgvej 44 5700 Svendborg cvr 27652328 Tlf. 62 20 11 20 Fax 62 20 15 16 support@sef.dk www.sef.dk Sydfyns Intranet A/S Fåborgvej 44 5700 Svendborg cvr 27652328 Tlf. 62 20 11 20 Fax 62 20 15 16 support@sef.dk www.sef.dk Indholdsfortegnelse Indholdsfortegnelse... 1 Forord... 2 Installation... 2 - Enkeltbruger

Læs mere

Behov for opkvalificering. Anne Bay, Dansk Center for Lys Direktør, M.Sc.

Behov for opkvalificering. Anne Bay, Dansk Center for Lys Direktør, M.Sc. Behov for opkvalificering Anne Bay, Dansk Center for Lys Direktør, M.Sc. Et stort skift Hvorfor opkvalificere? Højteknologiske produkter kræver mere indsigt at fremstille, sælge, købe, anvende, vedligeholde

Læs mere

VERSION 2016/05. XL-BATTERI 300 bar

VERSION 2016/05. XL-BATTERI 300 bar VERSION 2016/05 XL-BATTERI 300 bar Innovation og nytænkning Strandmøllen udvikler hele tiden nye produkter, services og arbejdsmetoder altid med tanke på at skabe værdi for vores kunder, samt at bidrage

Læs mere

FarmOnline WebLink. Teknisk Info

FarmOnline WebLink. Teknisk Info Teknisk Info Teknisk Info 3 1 Produktbeskrivelse er en hardware enhed med netværksfunktionalitet. Den kan dels fungere som fjernadgang via internettet, og dels sætte managementprogrammet FarmOnline Explorer

Læs mere

Cat5 UTP 1 Giga 125mHz

Cat5 UTP 1 Giga 125mHz Cat5 UTP 1 Giga 125mHz Uskærmet cat. 5e, 19" patchpaneler incl. RJ45 stik Halogenfri R305886 Patchpanel UTP Cat.5e 1he 16xRJ45 57 07028 00601 8 Lager 825,00 R305118 Patchpanel UTP Cat.5e 1he 24xRJ45 (snap

Læs mere

FAMILIE OG EVIDENS CENTER DANMARK EVIDENS - INTELLIGENT STYRING AF BØRN OG UNGEOMRÅDET VIA VIDEN, DER VIRKER

FAMILIE OG EVIDENS CENTER DANMARK EVIDENS - INTELLIGENT STYRING AF BØRN OG UNGEOMRÅDET VIA VIDEN, DER VIRKER FAMILIE OG EVIDENS CENTER DANMARK EVIDENS - INTELLIGENT STYRING AF BØRN OG UNGEOMRÅDET VIA VIDEN, DER VIRKER EVIDENS - INTELLIGENT STYRING AF BØRN OG UNGEOMRÅDET VIA VIDEN, DER VIRKER Demings opfordring

Læs mere

FÆLLES UDBUD AF ØKONOMI- OG LØNSYSTEM VISIONSPAPIR

FÆLLES UDBUD AF ØKONOMI- OG LØNSYSTEM VISIONSPAPIR FÆLLES UDBUD AF ØKONOMI- OG LØNSYSTEM VISIONSPAPIR ØKONOMI- OG LØNSYSTEM VISIONSPAPIR Revision Dato Udarbejdet af Kontrolleret af Godkendt af Beskrivelse 0.5 2016-03-04 ASHD, BDK Første udkast på baggrund

Læs mere

OBO Transientbeskyttelse Quick Guide

OBO Transientbeskyttelse Quick Guide OBO Quick Guide Quick Guide 4-leder net TN-C-S netsystemer L1 HAK F1 Hovedfordeler Effektlængde Effektlængde L1-4 Strømkredsfordeler - fx underfordeler F2(RCD) Netfinbeskyttelse L2 L3 PEN F3 F4 Type 1

Læs mere

Brugervenlig og kommunikativ!

Brugervenlig og kommunikativ! Brugervenlig og kommunikativ! Altivar 312 Frekvensomformer til tre-faset asynkrone motorer, 0,18 til 2,2 kw en-faset 240V 0,18 til 15kW tre-faset 200-600V Specielle funktioner til alle typer af maskiner

Læs mere

Netværkstopologi. Netteknik 1. Netteknik 1 (AMU 44947) Mercantec Den logiske og den fysiske! Netværkstopologi

Netværkstopologi. Netteknik 1. Netteknik 1 (AMU 44947) Mercantec Den logiske og den fysiske! Netværkstopologi Netværkstopologi - Den logiske og den fysiske! Netteknik 1 Netværkstopologi Topologi betyder geometri, dvs. netværkets udseende En introduktion til netværkets grundbegreber! 1 Et firmanetværk LAN, baseret

Læs mere

Alsidig stabler til dine behov...

Alsidig stabler til dine behov... Alsidig stabler til dine behov... Styrestangsstabler - model PSP 24/7 support Globalt netværk 2 modeller PSP Din UniCarriers stabler fordi ægte revolutioner starter på gulvet PSP 125 og PSP 160 er meget

Læs mere

Hospitalsenheden Horsens. Teknisk afdeling. Tekniske Standarder. Bips nr. 64.2 Dataanlæg. Rev. 2015.04.20. Revision: 2015.04.20

Hospitalsenheden Horsens. Teknisk afdeling. Tekniske Standarder. Bips nr. 64.2 Dataanlæg. Rev. 2015.04.20. Revision: 2015.04.20 Teknisk afdeling Tekniske Standarder Revision: 2015.04.20 Indholdsfortegnelse 64.21 IT-Infrastruktur...3 64.21.1 Indledning... 3 64.21.2 Generelle principper... 3 64.21.3 Installation/udførelse... 3 64.21.4

Læs mere

TIPS & TRICKS TIL EN GOD TUR

TIPS & TRICKS TIL EN GOD TUR TIPS & TRICKS TIL EN GOD TUR Sådan sikrer du dig, at eleverne både får en sjov dag og noget fagligt med hjem. FØR TUREN Fortæl klassen om den tematur, de skal på. Lad eleverne drøfte de spørgsmål, som

Læs mere

Hospitalsenheden Horsens. Teknisk afdeling. Tekniske Standarder. nr Dataanlæg. Revision:

Hospitalsenheden Horsens. Teknisk afdeling. Tekniske Standarder. nr Dataanlæg. Revision: Teknisk afdeling Tekniske Standarder Revision: 2019.02.27 Indholdsfortegnelse 64.21 IT-Infrastruktur... 3 64.21.1 Indledning... 3 64.21.2 Generelle principper... 3 64.21.3 Installation/udførelse... 3 64.21.4

Læs mere

Spanning Tree. - mulighed for redundans på Ethernet! Netteknik 1

Spanning Tree. - mulighed for redundans på Ethernet! Netteknik 1 Spanning Tree - mulighed for redundans på Ethernet! Netteknik 1 Hvorfor Spanning Tree? Driftsikkerhed & redundans! Moderne firmanetværk kræver en større og større grad af stabilitet og driftsikkerhed,

Læs mere