Ad. 2 Brainstorm på programmet for efteråret 2013 endte i følgende forslag, der arbejdes videre med:

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Ad. 2 Brainstorm på programmet for efteråret 2013 endte i følgende forslag, der arbejdes videre med:"

Transkript

1 Referat af møde i Magistra Vitaes bestyrelse, 21. maj 2013 Dagsorden: 1) Formalia 2) Efterårsprogram ) Introdage ) Studietur til efteråret 5) Studietur til Oslo (inkl. fondsstøtte) 6) Studietur sommer ) Virksomhedsbesøg 8) Aarhus Universitet 9) Bookning af Helgas 10) Meddelelser 11) Evt. Til stede: Ulrik, Flemming, Hannibal, Jacob, Nanna, Katrin, Vibe, Simon Afbud: Tine Ad. 1 Ordstyrer: Flemming Referent: Vibe Dagsordenen godkendt som angivet ovenfor. Ad. 2 Brainstorm på programmet for efteråret 2013 endte i følgende forslag, der arbejdes videre med: Virksomhedsbesøg: Ulla Tofte og Golden Days Tine har haft indledende kontakt, Vibe vil gerne hjælpe med at få det op at stå. Bliver i august-september. Quiz ved Hannibal og Ulrik i november. Nationalmuseet laver en særudstilling ved navn Viking. Katrin kan muligvis få os en særomvisning hun har kontakter. Det kan evt. kombineres med et biobesøg, hvis der skulle komme noget aktuelt til efteråret. Hannibal og Nanna vil gerne hjælpe til med at arrangere det. Foredrag: Dansk Skolemuseum. Anne-Katrine Gjerløff, der er tidligere mentor, har tilbudt et virksomhedsbesøg på Dansk Skolemuseum. Bestyrelsen blev dog enig om, at et foredrag om resultaterne fra det treårige projekt ville være mere interessant, og måske skal man skyde det til 2014, således, at der kommer FBA-faktor ind ift. 200-årsjubilæet for den første skolelov. Emnet ligger derfor i dvale til 2014, hvor det kan tages op som mulighed igen. Besøg på Dansk Søfartsmuseum kan også være en opfølgning på det foredrag, vi havde for nogle år siden, hvor en af inspektørerne var ude for at fortælle om projektet i sin støbeske. Jacob og Simon vil gerne arbejde videre med det. Der blev dog indledt en diskussion om, hvorvidt vi kan trække folk til Helsingør for et museumsbesøg vores erfaringer med egentlige købstadsbesøg har ikke været gode. Foreløbig er dette besøg skudt til hjørne og kan genoptages som en mulighed i foråret 2014.

2 Studietur i uge 42 (se mere herom i punkt 4). Da studieturen til efteråret har skiftet destination fra Rom til det antikke Tyskland, kan vi i stedet bede Jesper Rosenløv (der skulle have været guide i Rom) om om at holde foredrag ud fra sin kommende bog, som er en guide til det antikke Rom. Muligheden er åben, og bestyrelsen blev enig om, at alle skal lægge hovederne i blød til næste møde, ift. andre forskere med bøger på vej, som kan holde et foredrag. Katrin vil gerne lave en tur til Aarhus, hvor vi besøger Stenomuseet og Aarhus Universitet for at se, hvad de forsker i der (Historieafdelingen selvfølgelig). Det kræver en overnatning og som minimum en hverdag, hvis vi skal møde folk på universitetet. Det er rigtig god ide som blev mødt med stor opbakning. Dog diskuterede man i bestyrelsen, om det vil være muligt at lokke medlemmerne til Aarhus, og om man evt. i stedet skulle begynde med en enkeltdagstur til SDU i Odense for at se, om det kan lade sig gøre. Katrin, Jacob og Nanna meldte sig til at arbejde videre med ideen og vægte de to muligheder mod hinanden for at finde den bedst mulige. Det blev også foreslået, at en Aarhus-tur kan lægge om foråret over nogle helligdage. Det blev foreslået at lave en byvandring med FBA-faktor i løbet af efteråret. Folk lægger hovederne i blød ang. emne frem til næste møde. Ad. 3 Tutorerne vil gerne have, at vi stiller op på en post på Tour de KUA. Det vil vi mægtige gerne, det er 27. august mellem 10 og 12. Det forlød, at tutorerne stadig også vil holde fast i introduktionen til råd, nævn og udvalg. Det skabte litd forvirring i bestyrelsen, bl.a. om det kan betale sig at præsentere sig selv ved to lejligheder. Hvis begge dele køres igennem, blev bestyrelsen enig om, at præsentationen af foreningen til intro til råd, nævn og udvalg skulle være mere faglig, mens præsentationen på Tour de KUA kunne være lidt mere løssluppen. Vibe melder tilbage til tutorerne og beder om ekstra informationer om, præcis hvad der forventes af os, så vi kan forberede os bedst muligt. Ad. 4 Det blev for dyrt med en studietur til Rom i uge 42. Derfor er destinationen nu ændret til Tyskland omkring Trier, Mainz, Aachen. Planlægningsgruppen er ved at undersøge muligheder for fly vs. bus, hoteller osv. Det bliver en stjerneløbsstudietur, hvor man har base i en by, og så kører ud med bus eller offentlige transportmidler til andre sights i området. Der bliver arbejdet på højtryk for at melde noget ud inden sommerferien. Deltagerantallet er blevet barberet ned fra 30 til 25 for at mindske arbejdsbyrden for arrangørerne. Ad. 5 Jes Fabricius har sagt ja til at tage med som guide fra onsdag til søndag i uge 20.

3 Vibe har foreslået, at man kan søge fondsstøtte til turen, fordi den har et meget aktuelt tema (Danmark- Norge og kongerigets splittelse) samtidig med, at der er mange fonde, der støtter skandinavisk samarbejde. Samtidig ønsker Vibe at søge støtte til turen af følgende årsager: Norge er et dyrt land at rejse til og rundt i. Deltagerprisen kan hurtigt løbe op i omkring 3000 kr. + entreer og transport rundt i Oslo. Hertil betaler deltagerne selv mad og drikke undervejs. En sådan pris kan afskrække mange for at deltage, fordi Norge som destinationsland kan virke usexet og for tæt på Danmark til, at man ønsker at betale en høj pris. Flere i bestyrelsen udtrykte skepsis ved, om det var en god ide at søge fondsstøtte, da man kan risikere så fremt at der kommer fondspenge ind til turen at vores medlemmer vil blive forvænte og tro, at alle fremtidige studieture derfor vil kunne gøres til reduceret pris. Bestyrelsen blev enig om, at vi forsøger at søge støtte til denne ene tur, men at det på ingen måde må danne præcendens, og at vi skal skære ud i pap over for vores medlemmer, at der er særlige vilkår gældende for denne tur ift. vores andre studieture såfremt at vi får støtte til turens afholdelse. Ad. 6 Gruppen har ikke haft tid til at mødes endnu. Der påbegyndtes en større diskussion om, hvorvidt vi skal holde fast i sommerferien som afrejsetidspunkt. Et af argumenterne imod var, at turen vil med stor sandsynlighed blive dyrere, fordi vi er i sommerferieperioden. Argumenter for var, at det er værd at prøve af, og at der var interesse for det i medlemsundersøgelsen dog med det forbehold, at folk selvfølgelig kan melde uforpligtende interesse i et emne, men så alligevel vælge ikke at deltage i det, når det bliver en realitet. Hertil kom en sidediskussion om, hvem i bestyrelsen der vil have lyst til at arrangere den endelige tur og deltage i den. Bestyrelsen besluttede, at turen skal udbydes i efteråret 2013, at der skal betales depositum så tidligt i 2014, at vi allerede da ved, om interessen for turen er til stede, og hvis den ikke er, kan vi i stedet nå at arrangere en efterårstur. Nanna pointerede også, at vi skal passe på, at vi ikke taler denne sommertur op til mere, end den er. Vi har talt meget om destinationer langt væk, og dermed forudsætter vi alle en høj pris, men sådan behøver det jo slet ikke være. Det primære eksperiment er at rejse over sommerferien, ikke nødvendigvis at betale mange penge og komme langt væk. Først og fremmest handler det om at finde et spændende tema. Et af vores medlemmer vil gerne deltage i planlægningen, hvis destinationen ender med at blive Spanien, hvor hun har vældig gode forbindelser. Det blev taget til efterretning. Til næste møde har planlægning af destination-gruppen holdt møde, fundet en destination og fundet løst ud af priser og muligheder. Ad. 7 Punktet er en brainstorm om, hvad vi vil lægge i seriearrangementerne virksomhedsbesøg samt en brainstorm over muligheder til de kommende programmer.

4 Vibe anførte, at det vil være en god ide, hvis begrebet virksomhedsbesøg kun bruges internt i bestyrelsen, da det over for medlemmer hurtigt kan lyde lidt for usexet. Følgende ideer kom på bordet: Det handler om at se en historiker i arbejde og gerne uden for de traditionelle gymnasielærer/museums-arkivfag. Et emne kan f.eks. være: Hvordan bruger man sin faglighed i et generalistjob. Nanna vil gerne på et tidspunkt forsøge at lave et besøg i Universitetsfirkantets administrationsafdeling(er), hvor der er tre historikere ansat. Et af vores medlemmer arbejder som projektleder i Mary-fonden, det kunne måske også være værd at besøge. En mulighed er også at spørge Kirsten Kvist, en tidligere mentor og nu leder i Københavns Kommune, om vi kunne besøge hende. Det er dog vigtigt, at vi kører med skarpe vinkler på alle realiserede besøg, da vi ikke skal blive for generelle. Erfaringer fra bl.a. KUBULUS siger, at det gør det svært at tiltrække folk. Det kunne også være fantastisk, hvis vi kunne komme på besøg i Visit Denmark eller Wonderful Copenhagen. Vi skal ikke have fokus på et stort deltagerantal et besøg kan være lige godt, om der er 5 eller 25 deltagere. Måske vi også fremover skal fokusere på at tilbyde vores medlemmer mulighed for at lære mere om cv-skrivning og lign. Nanna nævnte, at der ca. til årsskiftet kommer en ny dimmitendtrapport, og at vi når vi ved, hvad den indeholder kan holde arrangementer i relation hertil (hvis det giver mening). Ad. 8 Punktet blev flyttet op under pkt. 2. Ad. 9 For at booke Cafe Helga kræver det, at man bruger to studerende og deres KU-mails som bookere. Det er besværligt for os. Katrin meldte sig til at finde ud af, om vi som forening kunne få en KU-mail, og ellers vil hun spekulere i andre løsninger. Ad. 10 Vibe skal hilse fra Sille. Hannibal og Vibe har været til møde med DAL. Det gik godt. DAL vil blive andet gerne være koordinerende og stå for at køre en kalender, hvor man kan se, hvem der afholder arrangementer hvornår og dermed ikke booker ind over hinanden. Hertil planlægger DAL en netværksdag for de forskellige aktive organisationer tilknyttet afdeling for Historie og måske også hele Saxo-institutttet. Simon kan ikke komme til bestyrelsesdagen 8. juni, da han skal til eksamen denne dag. Det vakte almen bestyrtelse, at man kan komme til eksamen på en lørdag. Ad. 11 Tak for quiz. Det gik rigtig godt vi skal dog blive bedre til at melde ud, hvis der ikke er brug for alle folk på dagen.

5 Magistravitae.dk viderestiller nu til alumne.historie.ku.dk det gør dog ikke. Vibe er på sagen.

Til stede: Jacob, Flemming, Hannibal, Ulrik, Tine, Sille, Nanna og Vibe

Til stede: Jacob, Flemming, Hannibal, Ulrik, Tine, Sille, Nanna og Vibe Referat af møde i Magistra Vitaes bestyrelse, 8. maj 2012 Dagsorden: 1. Formalia 2. Bornholm 3. Evaluering af quiz og Syrienforedrag 4. Kanalrundfart 5. Bruxelles 6. Efterårsseminar 7. Vil Helle uddele

Læs mere

Ad. 2 Vi besøgte tutorgruppen den 17. Alt gik godt. Vi vil gerne være til stede ved alt: Tour de KUA/introdagene og introbar. Se også punkt 7.

Ad. 2 Vi besøgte tutorgruppen den 17. Alt gik godt. Vi vil gerne være til stede ved alt: Tour de KUA/introdagene og introbar. Se også punkt 7. Referat af møde i Magistra Vitaes bestyrelse 18. juni 2014 Dagsorden: 1. Formalia 2. Siden sidst 3. Program for efteråret 2014 4. Generalforsamling 2015 5. Overskuddet fra Oslo 6. New York 2015 7. Introdagene

Læs mere

Referat af møde i Magistra Vitaes bestyrelse, 11. april 2011. Dagsorden:

Referat af møde i Magistra Vitaes bestyrelse, 11. april 2011. Dagsorden: Referat af møde i Magistra Vitaes bestyrelse, 11. april 2011 Dagsorden: 1) Formalia 2) Evaluering af fredagscafe 3) Evaluering af rundvisning på Københavns Museum 4) Washington 5) Evaluering af netværksmøde

Læs mere

Vi skal også huske på, at Thomas Haugaard (hedder han vist) fra DR gerne vil møde op næste år, han kunne blot ikke i år.

Vi skal også huske på, at Thomas Haugaard (hedder han vist) fra DR gerne vil møde op næste år, han kunne blot ikke i år. Referat af møde i Magistra Vitaes bestyrelse, 15. april 2013 Til stede: Alle Dagsorden: 1. Formalia 2. Evaluering af generalforsamling 3. Hjemmesiden 4. Seminaret Hvordan bruges historien? 5. Skt. Petersborg

Læs mere

Til stede: Vibe, Flemming, Nanna, Tine, Josephine, Katrin, Sanne, Lasse Jacob er på orlov.

Til stede: Vibe, Flemming, Nanna, Tine, Josephine, Katrin, Sanne, Lasse Jacob er på orlov. Referat af møde i Magistra Vitaes bestyrelse 16. juni 2015 Til stede: Vibe, Flemming, Nanna, Tine, Josephine, Katrin, Sanne, Lasse Jacob er på orlov. 1) Formalia 2) Siden sidst 3) Efterårets program/opfølgning

Læs mere

Vis industrien frem! Flere unge skal have en uddannelse inden for industrien.

Vis industrien frem! Flere unge skal have en uddannelse inden for industrien. Vis industrien frem! Flere unge skal have en uddannelse inden for industrien. Vær med til at tage ansvar og åbn dørene til din virksomhed. Drejebog til virksomheder i samarbejde med Tresu Group, FKSSlamson

Læs mere

Referat fra 1. møde d. 19.1.2016 kl. 10.00-13.00 Sted: Dansk Sprognævn, Worsaaesvej 19, 4., 1972 Frederiksberg

Referat fra 1. møde d. 19.1.2016 kl. 10.00-13.00 Sted: Dansk Sprognævn, Worsaaesvej 19, 4., 1972 Frederiksberg Referat fra 1. møde d. 19.1.2016 kl. 10.00-13.00 Sted:, Worsaaesvej 19, 4., 1972 Frederiksberg : 1. Godkendelse af referat fra 4. møde 2015 2. Strategi for Dansk Tegnsprogsråd 2016-2018 3. Mål for rammeaftalen

Læs mere

NEXTWORK er for virksomheder primært i Nordjylland, der ønsker at dele viden og erfaringer, inspirere og udvikle hinanden og egen virksomhed.

NEXTWORK er for virksomheder primært i Nordjylland, der ønsker at dele viden og erfaringer, inspirere og udvikle hinanden og egen virksomhed. Erfagruppe Koncept NEXTWORK er et billigt, lokalt netværk for dig som ønsker at udvikle dig selv fagligt og personligt og gøre dig i stand til at omsætte viden og erfaringer til handlinger i dit daglige

Læs mere

Når mor eller far er ulykkesskadet. når mor eller far er ulykkesskadet

Når mor eller far er ulykkesskadet. når mor eller far er ulykkesskadet Når mor eller far er ulykkesskadet når mor eller far er ulykkesskadet 2 Til mor og far Denne brochure er til børn mellem 6 og 10 år, som har en forælder, der er ulykkesskadet. Kan dit barn læse, kan det

Læs mere

Løntilskud et springbræt til arbejdsmarkedet

Løntilskud et springbræt til arbejdsmarkedet A-KASSE DECEMBER 2014 Løntilskud et springbræt til arbejdsmarkedet Ansat med løntilskud på en offentlig arbejdsplads Indhold Forord 3 Hvorfor løntilskudsjob? 4 Hvad er formålet? 4 Et godt udgangspunkt

Læs mere

Go On! 7. til 9. klasse

Go On! 7. til 9. klasse Go On! 7. til 9. klasse Fra skoleåret 2013 / 2014 Introduktion til linjer Alle er genier. Men hvis du dømmer en fisk på dens evne til at klatre i træer, vil den leve hele sit liv i den tro, at den er dum.

Læs mere

Kursusmappe. HippHopp. Uge 29: Nørd. Vejledning til HippHopp guider HIPPY. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 29 Nørd side 1

Kursusmappe. HippHopp. Uge 29: Nørd. Vejledning til HippHopp guider HIPPY. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 29 Nørd side 1 Uge 29: Nørd Vejledning til HippHopp guider Kursusmappe Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 29 Nørd side 1 HIPPY HippHopp uge_29_guidevejl_nørd.indd 1 06/07/10 10.42 Denne vejledning er et supplement

Læs mere

Arbejdsmiljøgruppens problemløsning

Arbejdsmiljøgruppens problemløsning Arbejdsmiljøgruppens problemløsning En systematisk fremgangsmåde for en arbejdsmiljøgruppe til løsning af arbejdsmiljøproblemer Indledning Fase 1. Problemformulering Fase 2. Konsekvenser af problemet Fase

Læs mere

Introduktion til forældre og andre voksne, der gerne vil være en del af vores verden

Introduktion til forældre og andre voksne, der gerne vil være en del af vores verden Kære voksne til børn i Sundbrinkens Børnehus Sundbrinkens børn og vores børns måde at være i verden på, er en del af en helhed. Derfor er vi rigtig glade for at kunne dele vores verden med jer, når I har

Læs mere

APV og trivsel 2015. APV og trivsel 2015 1

APV og trivsel 2015. APV og trivsel 2015 1 APV og trivsel 2015 APV og trivsel 2015 1 APV og trivsel 2015 I efteråret 2015 skal alle arbejdspladser i Frederiksberg Kommune udarbejde en ny grundlæggende APV og gennemføre en trivselsundersøgelse.

Læs mere

PERSONALE- OG LEDELSESPOLITIKKEN SAT I SPIL

PERSONALE- OG LEDELSESPOLITIKKEN SAT I SPIL 114659_Manual_250x250 17/10/03 13:38 Side 1 Kunde & Co. Frederiksholms Kanal 6 1220 København K Tlf: 33 92 40 49 perst@perst.dk www.perst.dk Løngangstræde 25, 4. 1468 København K Tlf: 38 17 81 00 cfu@cfu-net.dk

Læs mere

En mini e-bog til dig fra Aros Business Academy 7 FEJL DU IKKE MÅ BEGÅ, NÅR DU SØGER JOB

En mini e-bog til dig fra Aros Business Academy 7 FEJL DU IKKE MÅ BEGÅ, NÅR DU SØGER JOB En mini e-bog til dig fra Aros Business Academy 7 FEJL DU IKKE MÅ BEGÅ, NÅR DU SØGER JOB 7 FEJL DU IKKE MÅ BEGÅ, NÅR DU SØGER JOB Kan du svare klart på alle 7 spørgsmål i den her bog? Hvis ikke, så begår

Læs mere

Skriv en kommunikationskontrakt

Skriv en kommunikationskontrakt Skriv en kommunikationskontrakt Dette er et værktøj for dig, som vil Udvikle kommunikationen i din arbejdsgruppe Skabe klare rammer, roller og ansvar for dig og dine medarbejderes kommunikation Tydeliggøre

Læs mere

Charlotte Eichel Larsen, Maybritt Rønn, Mette Andersen, Anette Thestrup, Britt Hansen og. Morten Nedergaard Andersen var forhindret i at deltage.

Charlotte Eichel Larsen, Maybritt Rønn, Mette Andersen, Anette Thestrup, Britt Hansen og. Morten Nedergaard Andersen var forhindret i at deltage. Bestyrelsesmøde Dansk P.R.E. Avlsforening Dato: 17. januar 2016 Tid: Kl. 12.00 Sted: Mette Andersen Møde indkaldt af: Nanna Lyholm Mødetype: Bestyrelsesmøde Ansvarlig for udstyr: Ordstyrer: Deltagere:

Læs mere

Referat af møde i Magistra Vitaes bestyrelse, 13. november 2012. Dagsorden:

Referat af møde i Magistra Vitaes bestyrelse, 13. november 2012. Dagsorden: Referat af møde i Magistra Vitaes bestyrelse, 13. november 2012 Dagsorden: 1. Formalia 2. Valgmøde 3. Bruxelles 4. Skt. Petersborg 5. Generalforsamling 6. Forårets program 7. Kubulus 8. DAL 9. Hvervning

Læs mere

Vejledning til Uddannelsesplan for elever i 10. klasse til ungdomsuddannelse eller anden aktivitet

Vejledning til Uddannelsesplan for elever i 10. klasse til ungdomsuddannelse eller anden aktivitet Vejledning til Uddannelsesplan for elever i 10. klasse til ungdomsuddannelse eller anden aktivitet Om uddannelsesplanen Uddannelsesplanen er din plan for fremtiden. Du skal bruge den til at finde ud af,

Læs mere

Kompetencer i centrum

Kompetencer i centrum Kompetencer i centrum Virksomheds- 0g kompetencecenteret HK Hovedstaden tilbyder professionel hjælp, når du skal styrke dine kompetencer og komme videre i dit arbejdsliv. / / / Er du på jagt efter et nyt

Læs mere

KONFIRMATIONSPRÆDIKEN SØNDAG DEN 8.MAJ 2011 VESTER AABY KIRKE KL.10.00 Tekster: Salme 8, Joh. 10,11-16 Salmer: 749,331,Sin pagt i dag, 441,2

KONFIRMATIONSPRÆDIKEN SØNDAG DEN 8.MAJ 2011 VESTER AABY KIRKE KL.10.00 Tekster: Salme 8, Joh. 10,11-16 Salmer: 749,331,Sin pagt i dag, 441,2 KONFIRMATIONSPRÆDIKEN SØNDAG DEN 8.MAJ 2011 VESTER AABY KIRKE KL.10.00 Tekster: Salme 8, Joh. 10,11-16 Salmer: 749,331,Sin pagt i dag, 441,2 Et museum. Det var da vel løgn! Det var den årlige ud-i-det-blå

Læs mere

Ishøj Kommune Strandgårdskolen

Ishøj Kommune Strandgårdskolen Ishøj Kommune Strandgårdskolen Ishøj Søvej 200, 2635 Ishøj Telf. nr. 4373 5861 Fax. nr. 4373 1269 Kontortid kl. 8.00-15.30 fredag 8.00-15.00 Skolebestyrelsesmøde Ishøj. Den. 21. august 2015 Dato: Torsdag

Læs mere

Stil krav til din udvikling. - og få mere ud af samtalen med din leder. Anbefalinger og inspiration til faglige repræsentanter

Stil krav til din udvikling. - og få mere ud af samtalen med din leder. Anbefalinger og inspiration til faglige repræsentanter Stil krav til din udvikling - og få mere ud af samtalen med din leder Anbefalinger og inspiration til faglige repræsentanter Sæt udviklingssamtalen og udviklingsplanen på dagsordenen Når medarbejderen

Læs mere

EKSEMPEL PÅ INTERVIEWGUIDE

EKSEMPEL PÅ INTERVIEWGUIDE EKSEMPEL PÅ INTERVIEWGUIDE Briefing Vi er to specialestuderende fra Institut for Statskundskab, og først vil vi gerne sige tusind tak fordi du har taget dig tid til at deltage i interviewet! Indledningsvis

Læs mere

Gratis E-kursus. Få succes med din online markedsføring - Online markedsføring alle kan være til

Gratis E-kursus. Få succes med din online markedsføring - Online markedsføring alle kan være til Gratis E-kursus Få succes med din online markedsføring - Online markedsføring alle kan være til Bloggens styrke Indledning 3 Hvad er en blog? 5 Hvorfor blogge? 7 Sådan kommer du i gang 9 Få succes med

Læs mere

KORT GØRE/RØRE. Vejledning. Visuel (se) Auditiv (høre) Kinæstetisk (gøre) Taktil (røre)

KORT GØRE/RØRE. Vejledning. Visuel (se) Auditiv (høre) Kinæstetisk (gøre) Taktil (røre) GØRE/RØRE KORT Vejledning Denne vejledning beskriver øvelser til Gøre/røre kort. Øvelserne er udarbejdet til både de kinæstetisk, taktilt, auditivt og visuelt orienterede elever. Men brugeren opfordres

Læs mere

Gode råd om læsning i 3. klasse på Løjtegårdsskolen

Gode råd om læsning i 3. klasse på Løjtegårdsskolen Gode råd om læsning i 3. klasse på Løjtegårdsskolen Udarbejdet af læsevejlederne september 2014. Kære forælder. Dit barn er på nuværende tidspunkt sikkert rigtig dygtig til at læse. De første skoleår er

Læs mere

Bestyrelsesmøde i Aalborg IMU

Bestyrelsesmøde i Aalborg IMU Bestyrelsesmøde i Aalborg IMU Til stede: Jacob, Line, Daniel, Andreas, Simon M, Anne Dorthe, Stine og Karen. Referent: Vinnie. 1) indledning (Karen) 2) Godkendelse af referat og opgaver fra sidst. Opgaver

Læs mere

Sæt ord pa sproget. Indhold. Mål. November 2012

Sæt ord pa sproget. Indhold. Mål. November 2012 Sæt ord pa sproget November 2012 Indhold Mål... 1 Baggrund... 1 Projektets mål... 1 Sammenhæng... 2 1 Beskrivelse af elevernes potentialer og barrierer... 2 2 Beskrivelse af basisviden og hverdagssprog...

Læs mere

Arbejdsgruppen Tilgængelighedens By 2016

Arbejdsgruppen Tilgængelighedens By 2016 Teknik & Miljø Trafik og Veje Dato: 08-03-2016 Referat Sagsnr.: 16/14054 Sagsbehandler: vpjho Mødedato: Tirsdag den 8. marts 2016 Mødetidspunkt: Kl. 14:00 15:30 Mødested: Viborg Rådhus, M1.13 Mødeleder:

Læs mere

Børnepsykiatrisk afsnit, U3

Børnepsykiatrisk afsnit, U3 Børnepsykiatrisk afsnit, U3 Velkommen til Psykiatrien Region Sjælland Psykiatrien Region Sjælland arbejder ud fra visionen»mennesker og muligheder psykiatri med relationer«. Vi lægger vægt på, at behandling

Læs mere

Udviklingssamtaler. Rollespil 1: Afdelingsleder Anton Hansen

Udviklingssamtaler. Rollespil 1: Afdelingsleder Anton Hansen Udviklingssamtaler Rollespil 1: Afdelingsleder Anton Hansen Du skal have den årlige medarbejdersamtale med en af dine medarbejdere, Rita Ravn. Rita er pligtopfyldende og dygtig, og hun udgør i høj grad

Læs mere

Aarhus byråd onsdag den 8. juni 2016. Sag 14: Sundhed og Omsorgs Boligplan 2016

Aarhus byråd onsdag den 8. juni 2016. Sag 14: Sundhed og Omsorgs Boligplan 2016 Sag 14: Sundhed og Omsorgs Boligplan 2016 Og vi fortsætter på dagsordenen og går videre til sag nummer 14, som kommer fra Sundhed og Omsorg, Sundhed og Omsorgs Boligplan 2016. Og jeg skal høre, om der

Læs mere

Xeplion (paliperidonpalmitat) din hjælp til en positiv hverdag. Patientinformation om behandling med Xeplion

Xeplion (paliperidonpalmitat) din hjælp til en positiv hverdag. Patientinformation om behandling med Xeplion Xeplion (paliperidonpalmitat) din hjælp til en positiv hverdag Patientinformation om behandling med Xeplion I tiden mellem behandlingerne kan du bruge din frihed til at have mere fokus på det gode liv

Læs mere

starten på rådgivningen

starten på rådgivningen p l a n f o r 2.1 starten på rådgivningen Ved det første møde bør der som minimum afsættes 40 minutter. Denne vejledning retter sig mod den første indledende del af dette møde. Her er målet at skabe en

Læs mere

Referat af Pårørenderådsmøde på Bostedet Vinklen i CSB den 12/6 2012.

Referat af Pårørenderådsmøde på Bostedet Vinklen i CSB den 12/6 2012. Referat af Pårørenderådsmøde på Bostedet Vinklen i CSB den 12/6 2012. Tilstede: Susanne Wolfsberg, Carsten Hansen, Bente Holm, Anne Quitzau, Twiggy Liljehult, Natacha Soelberg. Afbud fra: Referent: Twiggy

Læs mere

ER RESSOURCEFORLØBET EN NY INDSATS, ELLER ER DET BUSINESS AS USUAL?

ER RESSOURCEFORLØBET EN NY INDSATS, ELLER ER DET BUSINESS AS USUAL? ER RESSOURCEFORLØBET EN NY INDSATS, ELLER ER DET BUSINESS AS USUAL? Download link til rapport Helle Holt 1. marts 2016 www.sfi.dk Hvad er et ressourceforløb? Indsatsen er tværfaglig og helhedsorienteret

Læs mere

BILAG A SPØRGESKEMA. I denne At-vejledning præsenteres et kort spørgeskema med i alt 44 spørgsmål fordelt på otte skalaer.

BILAG A SPØRGESKEMA. I denne At-vejledning præsenteres et kort spørgeskema med i alt 44 spørgsmål fordelt på otte skalaer. 16 BILAG A SPØRGESKEMA I denne At-vejledning præsenteres et kort spørgeskema med i alt 44 spørgsmål fordelt på otte skalaer. Skalaernes spørgsmål indgår i et større spørgeskema, der omfatter i alt 26 skalaer

Læs mere

Skoler sætter psykisk sygdom på dagsordnen

Skoler sætter psykisk sygdom på dagsordnen Skoler sætter psykisk sygdom på dagsordnen Unge med en psykisk sygdom efterlyser større opmærksomhed og støtte fra lærerne på skoler og uddannelsesinstitutioner. Det viser en rundspørge foretaget for EN

Læs mere

REFERAT. Integrationsrådet. Mødedato: Onsdag den 01-04-2009. Starttidspunkt: Kl. 17:00 Sluttidspunkt: Kl. 20:00 Afbud: Fraværende: Bemærkninger:

REFERAT. Integrationsrådet. Mødedato: Onsdag den 01-04-2009. Starttidspunkt: Kl. 17:00 Sluttidspunkt: Kl. 20:00 Afbud: Fraværende: Bemærkninger: REFERAT Integrationsrådet Mødedato: Onsdag den 01-04-2009 Mødested: Meldes ud senere Starttidspunkt: Kl. 17:00 Sluttidspunkt: Kl. 20:00 Afbud: Fraværende: Bemærkninger: Integrationsrådet, 01-04-2009 Indholdsfortegnelse

Læs mere

Gørlev Antenneforening Beretning for året 2015

Gørlev Antenneforening Beretning for året 2015 Beretning for året 2015 Hermed beretningen for året 2015. Året har ikke budt på de store problemer, dog har vores servicepartner JAC i Ubby valgt at opsige servicekontrakten med os pr 1. April i år. Grunden

Læs mere

Til stede: Peter Vestergaard, Charlotte Christoffersen, Mogens Frølund, Michael Jakobsen og Fleur Nauta

Til stede: Peter Vestergaard, Charlotte Christoffersen, Mogens Frølund, Michael Jakobsen og Fleur Nauta Referat af Bestyrelsesmøde, lørdag den 4. oktober 2014 i dommerteltet på Mosede Fortet Til stede: Peter Vestergaard, Charlotte Christoffersen, Mogens Frølund, Michael Jakobsen og Fleur Nauta Afbud: Jan

Læs mere

TALEPAPIR DET TALTE ORD GÆLDER

TALEPAPIR DET TALTE ORD GÆLDER Børne- og Undervisningsudvalget 2015-16 BUU Alm.del Bilag 189 Offentligt TALEPAPIR DET TALTE ORD GÆLDER Anledning Titel Målgruppe Arrangør Taletid Samråd i Børne- og Undervisningsudvalget sammen med social-

Læs mere

Lederadfærdsanalyse II egen opfattelse af ledelsesstil

Lederadfærdsanalyse II egen opfattelse af ledelsesstil Lederadfærdsanalyse II egen opfattelse af ledelsesstil Instruktion Formålet med Lederadfærdsanalyse II Egen er at give dig oplysninger om, hvordan du opfatter din ledelsesstil. I det følgende vil du blive

Læs mere

Variabel- sammenhænge

Variabel- sammenhænge Variabel- sammenhænge Udgave 2 2009 Karsten Juul Dette hæfte kan bruges som start på undervisningen i variabelsammenhænge for stx og hf. Hæftet er en introduktion til at kunne behandle to sammenhængende

Læs mere

Alle skal have mulighed for at blive en del af. vores fællesskab. En guide til rekruttering KFUM SPEJDERNE I DANMARK

Alle skal have mulighed for at blive en del af. vores fællesskab. En guide til rekruttering KFUM SPEJDERNE I DANMARK Alle skal have mulighed for at blive en del af vores fællesskab En guide til rekruttering KFUM SPEJDERNE I DANMARK EN GUIDE TIL AF NYE SPEJDERE Spejdergrupper over hele landet laver uge efter uge gode

Læs mere

UDKAST til Værdighedspolitik. (Orange silhuetter kommer)

UDKAST til Værdighedspolitik. (Orange silhuetter kommer) UDKAST til Værdighedspolitik. (Orange silhuetter kommer) Et værdigt ældreliv i Albertslund Kommunerne skal i 2016 udarbejde en værdighedspolitik for perioden 2016 2019. værdighedspolitikken beskriver,

Læs mere

Til underviseren. I slutningen af hver skrivelse er der plads til, at du selv kan udfylde med konkrete eksempler fra undervisningen.

Til underviseren. I slutningen af hver skrivelse er der plads til, at du selv kan udfylde med konkrete eksempler fra undervisningen. Til underviseren Her er nogle små skrivelser med information til forældrene om Perspekt 3. Du kan bruge dem til løbende at lægge på Forældreintra eller lignende efterhånden som undervisningen skrider frem.

Læs mere

Karen elsker sommer. Lørdag morgen Det er lørdag morgen. Klokken er 7. Karens mobiltelefon ringer. Det er vækkeuret. Karen slår det hurtigt fra.

Karen elsker sommer. Lørdag morgen Det er lørdag morgen. Klokken er 7. Karens mobiltelefon ringer. Det er vækkeuret. Karen slår det hurtigt fra. Karen elsker sommer Lørdag morgen Det er lørdag morgen. Klokken er 7. Karens mobiltelefon ringer. Det er vækkeuret. Karen slår det hurtigt fra. Karen er 22 år. Hun læser sprog på Århus universitet. Spansk

Læs mere

Oplæg til debat. Hvem mangler i jeres menighedsråd?

Oplæg til debat. Hvem mangler i jeres menighedsråd? Oplæg til debat Hvem mangler i jeres menighedsråd? Menighedsrådsvalg 2016 Indledning Til efteråret skal der vælges nye kandidater til menighedsrådene i hele landet. Mange steder betyder det, at der skal

Læs mere

Evaluering af mentorforløb - udarbejdet af mentor Natalia Frøhling

Evaluering af mentorforløb - udarbejdet af mentor Natalia Frøhling Evaluering af mentorforløb - udarbejdet af mentor Natalia Frøhling Evalueringen er lavet i december 2012 med 5 unge mellem 18-30 år to unge kvinder og tre unge mænd. Mentor har interviewet Mentees, transskriberet

Læs mere

Bilag F - Caroline 00.00

Bilag F - Caroline 00.00 Bilag F - Caroline 00.00 Benjamin: Så det første jeg godt kunne tænke mig, det var hvis du kunne fortælle mig om en helt almindelig hverdag hvor arbejde indgår. Caroline: Ja. Jamen det er jo fyldt med

Læs mere

NOTAT. GLADSAXE KOMMUNE Projekt Kommunale plejefamilier

NOTAT. GLADSAXE KOMMUNE Projekt Kommunale plejefamilier GLADSAXE KOMMUNE Projekt Kommunale plejefamilier Kommissorium for netværkssupervision af kommunale plejefamilier i forbindelse med udviklingsprojekt i perioden 2011-2013 NOTAT Dato: november 2012 Navn:

Læs mere

I nogle kirker er der forskellige former for kurser eller møder for forældre til døbte børn, og det kan give inputs til at forstå både dåben og

I nogle kirker er der forskellige former for kurser eller møder for forældre til døbte børn, og det kan give inputs til at forstå både dåben og Indhold Forord 7 At få børn at blive forældre 11 At vælge på barnets vegne 19 Praktiske ting forud for dåben 29 Dåben i kirken 35 At oplære sit barn i kristen tro 67 Forældre forbilleder 95 Til videre

Læs mere

Hvis vi er heldige, kan der til august køres fra fantasianlægget og op på modulerne.

Hvis vi er heldige, kan der til august køres fra fantasianlægget og op på modulerne. 1 Formanden skriver Nu er sommeren kommet, efter at kikke på hvilke måned vi er i, men kikkes der på vejret så virker det ikke til sommer. Så er det jo godt vi har nogle indendørs sysler vi kan arbejde

Læs mere

Transskribering af interview med Aya

Transskribering af interview med Aya Transskribering af interview med Aya [00:00:18.04] Interviewer 1: Så vi taler med mennesker, der har været anbragte og hvordan det er at være anbragt og den overgang der er og overgangen til eget liv og

Læs mere

Rigsrevisionen hvad er det? Rigsrevisionen. Landgreven 4 Postboks 9009 1022 København K. Tlf. 33 92 84 00 Fax 33 11 04 15

Rigsrevisionen hvad er det? Rigsrevisionen. Landgreven 4 Postboks 9009 1022 København K. Tlf. 33 92 84 00 Fax 33 11 04 15 Rigsrevisionen Landgreven 4 Postboks 9009 1022 København K Tlf. 33 92 84 00 Fax 33 11 04 15 www.rigsrevisionen.dk rr@rigsrevisionen.dk Rigsrevisionen hvad er det? rigsrevisionen Rigsrevisionen hvad er

Læs mere

Hedegårdsskolen 2015

Hedegårdsskolen 2015 Hedegårdsskolen 2015 Ny udskoling - 3 linjer Med linjerne får Hedegårdsskolen en udskoling, der bliver endnu mere målrettet til den enkelte elev. Vi udbyder derfor de tre spændende linjer, som du kan læse

Læs mere

Læring under åben himmel

Læring under åben himmel Tirsdagsture Som noget nyt vil Natur- og Sejlklubben tilbyde at børnehuse og dagplejere, kan komme på tirsdagsture til Natur- og Sejlklubben. På tirsdagsturene vil der være forskellige aktiviteter, der

Læs mere

- Opgave vedr. efter- og videreuddannelse (jf. oplæg ved Margrethe Børsting til det fælles uddannelsesudvalgsmøde). Se bilag.

- Opgave vedr. efter- og videreuddannelse (jf. oplæg ved Margrethe Børsting til det fælles uddannelsesudvalgsmøde). Se bilag. Mødedato 16.04.2016 Mødested Erhvervsakademi MidtVest, Vald. Poulsens Vej 4, 7500 Holstebro Lokale s12 Mødedeltagere Birthe Spangsmose Annette Viberg Tina Kusk Tina Schack Boldt Lotte Møller Larsen Thomas

Læs mere

Pedersenssuresokker88@gmail.com. 01/08-2011 til 31/1-2012. Haraldvangen 17, østsidevegen Hurdal, Norge. www.haraldvangen.no

Pedersenssuresokker88@gmail.com. 01/08-2011 til 31/1-2012. Haraldvangen 17, østsidevegen Hurdal, Norge. www.haraldvangen.no Studerendes navn: Studienummer: E-mail.: Praktikperiode: 2. el. 3. Praktik fra til: dd.mm.år: Institutionens navn: Institutionens adresse: Institutionens kontakt e-mail og evt. www: Mikael Pedersen PS10223

Læs mere

Solaris Værdigrundlag

Solaris Værdigrundlag Solaris Værdigrundlag Solaris En forening der giver inspiration og motivation til at fastholde og fremme spejderarbejdet. Solaris er en forening under Det Danske Spejderkorps. Dermed defineres Solaris

Læs mere

Det gode personalemøde og arbejdspladskulturen

Det gode personalemøde og arbejdspladskulturen TEMA Stress Tekst indsættes Det gode personalemøde og arbejdspladskulturen Værktøj nr. 6 i serien Vi finder os ikke i stress! Værktøj nr. 6 i serien Vi finder os ikke i stress! Personlige strategier mod

Læs mere

Reagér på bivirkninger

Reagér på bivirkninger Reagér på bivirkninger - Og hjælp med at gøre medicin mere sikker for alle Vejledning til PowerPoint-præsentation om bivirkninger 2 Indhold 1. Indledning 2. Introduktion til slides 3. Opfølgning på undervisning

Læs mere

side 9 manden StiladsInformation nr. 114 - marts 2015 Langt ude på landet Alder: 34

side 9 manden StiladsInformation nr. 114 - marts 2015 Langt ude på landet Alder: 34 StiladsInformation nr. 114 - marts 2015 side 9 manden Navn: Jens P. Nielsen Bopæl: Langt ude på landet Alder: 34 Firma: Helge Frandsen A/S, Vejle Start i branchen: 2009 (så vidt jeg husker) Stilladsuddannelse:

Læs mere

Besøgshunde kan gøre en stor forskel i jeres hverdag

Besøgshunde kan gøre en stor forskel i jeres hverdag Fællesskab Viden Glæde TrygFonden Besøgshunde er kærligt selskab i en ensartet hverdag. Samvær med en hund kan tænde lys i øjnene, mindske ensomhed og starte nye samtaler. Når en hund logrer med halen,

Læs mere

OPERATION DAGSVÆRKS 2020-MÅL

OPERATION DAGSVÆRKS 2020-MÅL OPERATION DAGSVÆRKS 2020-MÅL Operation Dagsværk har siden starten af 2010'erne ikke gennemgået den udvikling, man kunne have håbet, tværtimod. Indsamlingsresultatet har været faldende og det samme har

Læs mere

PAS PÅ DIG SELV SOM PÅRØRENDE

PAS PÅ DIG SELV SOM PÅRØRENDE PAS PÅ DIG SELV SOM PÅRØRENDE Hvem er jeg Fysioterapeut gennem 20 år Bruhn Coaching- fokus på kronikere, pårørende, stress og trivsel Bor i Randers, gift med Jakob. Har børnene Rasmus(17), Anna(15) og

Læs mere

En vurdering af undervisning og undervisningsmiljø. Aalborg Studenterkursus skoleåret 2015/16

En vurdering af undervisning og undervisningsmiljø. Aalborg Studenterkursus skoleåret 2015/16 En vurdering af undervisning og undervisningsmiljø Aalborg Studenterkursus skoleåret 2015/16 udarbejdet af Søren Kveiborg 25. januar 2016 Indledning Nærværende rapport samler resultaterne fra undersøgelser

Læs mere

Frederikshavn Golf Klub generalforsamling marts 2016. Indledes med halvt minuts stilhed for afdøde medlemmer:

Frederikshavn Golf Klub generalforsamling marts 2016. Indledes med halvt minuts stilhed for afdøde medlemmer: Frederikshavn Golf Klub generalforsamling marts 2016 Årsberetning for 2015 Indledes med halvt minuts stilhed for afdøde medlemmer: Medlem nr. 842 Leo Wagner Jensen Medlem nr. 11005 Ole Mortensen Velkommen

Læs mere

Mentorordning. Farmakonomskolen. elev til elev-mentorordning

Mentorordning. Farmakonomskolen. elev til elev-mentorordning FARMAKONOM UDDANNELSEN Mentorordning Farmakonomskolen elev til elev-mentorordning September 2009 Indholdsfortegnelse Mentorordning på Farmakonomskolen... 4 Hvad er en mentor og en mentee?... 4 Formål

Læs mere

Attraktive arbejdspladser er vejen frem

Attraktive arbejdspladser er vejen frem Attraktive er er vejen frem 2 Konklusion Omkring halvdelen af offentligt ansatte FTF ere er ansat på en, der ikke er attraktiv. Samtidig ses, at personer, der ansat på ikke-attraktive er i stort omfang

Læs mere

US AARH. Generelle oplysninger. Studie på Aarhus Universitet: Statskundskab. Navn på universitet i udlandet: Warszawa Universitet.

US AARH. Generelle oplysninger. Studie på Aarhus Universitet: Statskundskab. Navn på universitet i udlandet: Warszawa Universitet. US AARH Generelle oplysninger Studie på Aarhus Universitet: Statskundskab Navn på universitet i udlandet: Warszawa Universitet Land: Polen Periode: Fra: 17.02 2014 Til: 30.06 2014 Udvekslingsprogram: Erasmus

Læs mere

Bilag 3 Fokusgruppeinterview A

Bilag 3 Fokusgruppeinterview A Bilag 3 Fokusgruppeinterview A 21. april 2016 Interviewer (I) Projektmedarbejder 1 (P1) Projektmedarbejder 2 (P2) Projektmedarbejder 3 (P3) Interviewer præsenterer dagsordenen for interviewet og case om

Læs mere

ode Råd og tips til det gode virksomhedsmøde

ode Råd og tips til det gode virksomhedsmøde Luk op f or det g ode virksom hedsmø de Sådan g ør d Fø r mødet u Un der mød Ef t er møde et t Råd og tips til det gode virksomhedsmøde Introduktion råd og tips til det gode virksomhedsmøde Formålet med

Læs mere

Skolers arbejde med at forberede elever til ungdomsuddannelse

Skolers arbejde med at forberede elever til ungdomsuddannelse Skolers arbejde med at forberede elever til ungdomsuddannelse Denne rapport belyser, hvordan folkeskoler, og i særlig grad udskolingslærere, arbejder med at forberede deres elever til at påbegynde en ungdomsuddannelse.

Læs mere

Dagsorden: Referat: Ledelsen angav følgende forventninger: Frit, åbent og konstruktivt forum. AARHUS UNIVERSITET REFERAT

Dagsorden: Referat: Ledelsen angav følgende forventninger: Frit, åbent og konstruktivt forum. AARHUS UNIVERSITET REFERAT Møde den: 28. august 2014 kl. 11.30 13.00 REFERAT LSU AU HR Til stede: Ledelsen: Louise Gade, Birgitte Langsted, Gertrud Tefre Medarbejderrepræsentanter: Lene Fransen, Alev Gencay, Anette Christiansen,

Læs mere

Slagelsevej 70-74, 4180 Sorø. Kl. 13-14 i lok. D002 fælles med de øvrige uddannelsesudvalg Kl. 14-16 tilstødende lokale læreruddannelsen

Slagelsevej 70-74, 4180 Sorø. Kl. 13-14 i lok. D002 fælles med de øvrige uddannelsesudvalg Kl. 14-16 tilstødende lokale læreruddannelsen Dagsorden Mødedato: Tirsdag den 21. januar 2013 Starttidspunkt: Kl. 13:00 Sluttidspunkt: Kl. 16:00 Mødested: Mødelokale: Ankerhus Slagelsevej 70-74, 4180 Sorø Kl. 13-14 i lok. D002 fælles med de øvrige

Læs mere

Mini whiskytur 21. 24. november 2016

Mini whiskytur 21. 24. november 2016 Mini whiskytur 21. 24. november 2016 Whiskyauktion / destilleribesøg og besøg hos uafhængig aftapper Kunne en whiskytur med besøg på 2 destillerier friste??? Kombineret med besøg hos en uafhængig aftapper.

Læs mere

L: Præsenterer og spørger om han har nogle spørgsmål inden de går i gang. Det har han ikke.

L: Præsenterer og spørger om han har nogle spørgsmål inden de går i gang. Det har han ikke. Bilag 4 Transskription af Per Interviewere: Louise og Katariina L: Louise K: Katariina L: Præsenterer og spørger om han har nogle spørgsmål inden de går i gang. Det har han ikke. L: Vi vil gerne høre lidt

Læs mere

SRO på MG, åpril-måj 2016 (redigeret april 2016/LV)

SRO på MG, åpril-måj 2016 (redigeret april 2016/LV) SRO på MG, åpril-måj 2016 (redigeret april 2016/LV) Kære 2.g er Du skal i april 2016 påbegynde arbejdet med din studieretningsopgave, den såkaldte SRO. Her kommer lidt information om opgaven og opgaveperioden.

Læs mere

Velkommen til Rygcentret - Medicinsk Rygambulatorium

Velkommen til Rygcentret - Medicinsk Rygambulatorium Rygcenter Syddanmark, Sygehus Lillebælt og Syddansk Universitet Velkommen til Rygcentret - Medicinsk Rygambulatorium Rygcenter Syddanmark www.sygehuslillebaelt.dk Rygcenter Syddanmark Rygcenter Syddanmark

Læs mere

Notat om håndtering af aktualitet i matrikulære sager

Notat om håndtering af aktualitet i matrikulære sager Notat om håndtering af aktualitet i matrikulære sager Ajourføring - Ejendomme J.nr. Ref. lahni/pbp/jl/ruhch Den 7. marts 2013 Introduktion til notatet... 1 Begrebsafklaring... 1 Hvorfor er det aktuelt

Læs mere

Undersøgelsen viser på nordisk plan generelt de samme tendenser i de nordiske lande, men man ser også en række forskelle.

Undersøgelsen viser på nordisk plan generelt de samme tendenser i de nordiske lande, men man ser også en række forskelle. Fremtidens bank Undersøgelse af ønsker til den ideelle bank Internetbanken Nordnet har ved hjælp af Novus Opinion gennemført en undersøgelse af de nordiske forbrugeres ønsker til den ideelle bank i dag

Læs mere

Velkommen til dit nye studie

Velkommen til dit nye studie Velkommen til dit nye studie Kære nye studerende Velkommen til dit nye studie. I dette brev kan du finde de vigtigste oplysninger om din opstart, dit studie og din kalender for det næste år. Hvis du har

Læs mere

Tilstede: Afbud: Uden afbud Dagsorden

Tilstede: Afbud: Uden afbud Dagsorden Referat fra studienævnsmødet den 21. November 2011 Tilstede: Henrik Fladkjær, Mads Abrahamsen, Joa Rosholm Mark, Tobias Gotfredsen, Erling Jensen og John Kuada, Afbud: Uden afbud: Dagsorden 1. Godkendelse

Læs mere

Ministertale ved åbent samråd om L 160 om offentlig digital post tirsdag den 15. maj 2012 kl. 14.00

Ministertale ved åbent samråd om L 160 om offentlig digital post tirsdag den 15. maj 2012 kl. 14.00 Kommunaludvalget 2011-12 L 160, endeligt svar på spørgsmål 26 Offentligt Side 1 af 5 Samrådssvar 15. maj 2012 Ministertale ved åbent samråd om L 160 om offentlig digital post tirsdag den 15. maj 2012 kl.

Læs mere

Oplæg om ensomhed blandt ældre

Oplæg om ensomhed blandt ældre Oplæg om ensomhed blandt ældre 1 Ensomhed blandt ældre myter og fakta 2 Hvordan kan man identificere ensomhed? 3 Hvordan kan man italesætte ensomhed? 4 Hvordan kan man handle på ensomhed? 5 Opsamling Ensomhed

Læs mere

US AARH. Generelle oplysninger. Studie på Aarhus Universitet: Uddannelsesvidenskab (BA) Navn på universitet i udlandet: University of Deusto

US AARH. Generelle oplysninger. Studie på Aarhus Universitet: Uddannelsesvidenskab (BA) Navn på universitet i udlandet: University of Deusto US AARH Generelle oplysninger Studie på Aarhus Universitet: Uddannelsesvidenskab (BA) Navn på universitet i udlandet: University of Deusto Land: Spanien Periode: Fra:20. august 2013 Til:10. januar 2014

Læs mere

Ambulant genoptræning og taletræning til borgere med erhvervet hjerneskade

Ambulant genoptræning og taletræning til borgere med erhvervet hjerneskade Ambulant genoptræning og taletræning til borgere med erhvervet hjerneskade Hjerne- og Talehuset Ambulant genoptræning og taletræning til borgere med erhvervet hjerneskade Velkommen til Hjerne- og Talehuset

Læs mere

Gennemførelse. Lektionsplan til Let s Speak! Lektion 1-2

Gennemførelse. Lektionsplan til Let s Speak! Lektion 1-2 Gennemførelse Lektionsplan til Let s Speak! Lektion 1-2 Start: Læreren introducerer læringsmålene for undervisningsforløbet og sikrer sig elevernes forståelse af disse måske skal nogle af dem yderligere

Læs mere

www.kogp.dk 11798 Firmapension nyttig viden og anbefalinger til pensionsansvarlige Få mere at vide på: www.fripension.dk eller på 70 222 700

www.kogp.dk 11798 Firmapension nyttig viden og anbefalinger til pensionsansvarlige Få mere at vide på: www.fripension.dk eller på 70 222 700 www.kogp.dk 11798 Få mere at vide på: www.fripension.dk eller på 70 222 700 Firmapension nyttig viden og anbefalinger til pensionsansvarlige Her er resultatet af vores landsdækkende undersøgelse I efteråret

Læs mere

Gøgl i hverdagen sådan!

Gøgl i hverdagen sådan! Gudrun Gjesing Anton Niemann Jensen Gøgl i hverdagen sådan! Indhold 5 5 6 6 9 9 10 11 12 13 15 16 17 17 21 24 29 35 43 45 48 50 53 55 57 61 63 67 67 67 68 69 Indledning Derfor denne bog Før du går i gang

Læs mere

Københavns åbne Gymnasium

Københavns åbne Gymnasium Københavns åbne Gymnasium Information om eksamen i Almen Studieforberedelse AT 2015 Redaktion Nina Jensen Vigtige datoer: 26. januar udmelder Undervisningsministeriet emnet og det såkaldte ressourcerum,

Læs mere

Oprettelse af Aktivitet

Oprettelse af Aktivitet Oprettelse af Aktivitet 1. Fra Organizerens forside Kalender vælges og det ønskede tidspunkt for aktiviteten. 2. Nu dukker formen frem som aktiviteten bliver oprettet med. Formen har som udgangspunkt 3

Læs mere

VELKOMMEN TIL GREVE GYMNASIUM!

VELKOMMEN TIL GREVE GYMNASIUM! VELKOMMEN TIL GREVE GYMNASIUM! Kære kommende elev! Efter sommerferien vil du møde et stort gymnasium, der vil spille en vigtig rolle i dit liv i de kommende 2-3 år. Greve Gymnasium vil gøre indtryk på

Læs mere

Negativ social arv i de gymnasiale uddannelser Seminar for skolekoordinatorer

Negativ social arv i de gymnasiale uddannelser Seminar for skolekoordinatorer Negativ social arv i de gymnasiale uddannelser Seminar for skolekoordinatorer Middelfart Gymnasium, 26.august 2010 Lars Ulriksen Christine Holm Aase Bitsch Ebbensgaard Dias 1 Formål med mødet Når dagen

Læs mere