CIRKULÆRE OM ARBEJDSTIDSREGLER FOR STATENS TJENESTEMÆND

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "CIRKULÆRE OM ARBEJDSTIDSREGLER FOR STATENS TJENESTEMÆND"

Transkript

1 CIRKULÆRE OM ARBEJDSTIDSREGLER FOR STATENS TJENESTEMÆND Hermed følger aftale af 7. januar 1998 mellem Finansministeriet og tjenestemændenes centralorganisationer om arbejdstidsregler for statens tjenestemænd. Aftalen afløser aftale af 23. oktober 1995 om arbejdstidsregler for statens tjenestemænd (udsendt med cirkulære af 31. oktober 1995, Fmst. nr. 72/95) og aftale af 5. august 1993 om merarbejdsgodtgørelse til tjenestemænd i staten uden højeste arbejdstid (udsendt med cirkulære af 15. august 1993, APD nr. 66/93). Ved aftalen ændres reglerne om medregning af rejsetid i udlandet således, at rejsetiden i visse tilfælde kan medregnes med indtil fuld tid, jf. 6, stk. 3. Samtidig er der ved aftalen sket en ændring af reglerne om ansættelsesmyndighedens adgang til at fastsætte et maksimum for antallet af over- /merarbejdstimer, der kan konverteres til omsorgsdage, jf. 27, stk. 3. Endelig er Finansministeriets aftale af 5. august 1993 om merarbejdsgodtgørelse til tjenestemænd i staten uden højeste arbejdstid som noget nyt indarbejdet i aftalen, jf. 23, 24, 25 og 26. Der er ikke tilsigtet realitetsændringer med den redaktionelle tilretning, der er foretaget i den forbindelse.

2 2 Bemærkninger til de enkelte bestemmelser Ad 2, stk. 1 og 2, 3, stk. 3, og 5, stk. 1 og 3 1. For tjenestemænd på Færøerne udgør den gennemsnitlige ugentlige arbejdstid 38 timer. Som følge heraf skal der for disse i relation til bestemmelserne i 2, stk. 1 og 2, 3, stk. 3, og 5, stk. 1 og 3, i stedet for 7,4 timer anvendes 7,6 timer, ligesom divisor i 21 i stedet for 1924 udgør For så vidt angår arbejdstidsopgørelse i forbindelse med kursusdeltagelse henvises til aftale af 11. marts 1991 (udsendt med cirkulære af 18. marts 1991, APD. nr. 12/91). Ad 6, stk Bestemmelsen medfører, at den halve medregning af rejsetiden ikke i sig selv indebærer, at tjenestemanden kommer i "underskud" i relation til arbejdstidsopgørelsen. Ad 23, 24, 25 og Merarbejde bør så vidt muligt undgås. I det omfang nødvendigt merarbejde forekommer, godtgøres det i videst muligt omfang ved afspadsering. Kun hvis afspadsering af tjenstlige grunde ikke er mulig, kan der i stedet udbetales en kontant godtgørelse. Det er det pågældende ministerium, der tager stilling til, om de kvantitative og kvalitative betingelser for at yde merarbejdsgodtgørelse er til stede, og som - med udgangspunkt i de nedenfor omtalte vejledende retningslinier - fastsætter en eventuel godtgørelses størrelse. Kompetencen kan af ministeriet delegeres til styrelser eller institutioner. Ved skønnet over et eventuelt merarbejdes omfang bør der tages hensyn til, om en del af det opgjorte timetal refererer til tjeneste, der normalt kun medregnes delvis i arbejdstidsopgørelsen, som for eksempel rådighedstjeneste eller visse udlandsrejser. Den tid, der er anvendt til ikke-tjenstlige hverv, som for eksempel timelønnet undervisning, kan ikke medregnes i den samlede arbejdstid.

3 3 Efter drøftelse med centralorganisationerne skal Finansministeriet som vejledende retningslinier for fastsættelse af merarbejdsgodtgørelsen anføre, at godkendte merarbejdstimer kan godtgøres med a) afspadsering af samme omfang forhøjet med 50 % eller, hvis afspadsering ikke er mulig, b) en kontant betaling pr. merarbejdstime beregnet på grundlag af 1/1924 af årslønnen forhøjet med 50 %. I årslønnen, jf. pkt. b, indgår eventuelle tillæg (for eksempel kvalifikationstillæg), dog ikke tillæg, der ydes for en særlig arbejdsforpligtelse (for eksempel rådighedstillæg). 5. Ved konvertering til betaling af en godtgørelse fastsat i form af et bestemt antal afspadseringstimer/-dage kan der ifølge 25, stk. 4, ikke ske ændring heri, det vil sige, at hvis godtgørelsen for eksempel er fastsat til 1 uges afspadsering, skal der i tilfælde af konvertering til betaling ydes 1 uges løn. Ad 27, stk Ansættelsesmyndigheden kan vælge at begrænse adgangen til at konvertere over-/merarbejde til omsorgsdage. Ansættelsesmyndigheden kan således bestemme, at der pr. kalenderår maksimalt kan konverteres timer i et omfang svarende til 10 omsorgsdage, ligesom der kan fastsættes et loft for det samlede antal dage, der til enhver tid kan henstå på den enkelte medarbejders "omsorgsdagskonto". Dette loft kan ikke fastsættes lavere end 10 dage. De ændrede retningslinier gælder for konvertering af over-/merarbejdstimer, der finder sted efter aftalens udsendelse, men således at en eventuel begrænsning af den årlige optjening har virkning for det pågældende kalenderår. Ad Som meddelt ved tidligere cirkulærer gælder følgende i relation til arbejdsmiljølovens hviletids- og fridøgnsregler:

4 4 Indgåelse af aftaler i henhold til 29 skal ske under iagttagelse af reglerne om hvileperiode og fridøgn i arbejdsmiljøloven og Arbejdsministeriets bekendtgørelse nr af 20. december Direktoratet for Arbejdstilsynet har ved sin godkendelse af de i arbejdstidsaftalen indeholdte fravigelser af arbejdsmiljølovens regler om hvileperiode og fridøgn forudsat, at der i henhold til aftalens 11 så vidt muligt ikke aftales en nedsættelse af hvileperioden mere end 2 gange inden for en uge, samt at dette kun sker med henblik på ved skiftende arbejdstider at kunne tilrettelægge en hensigtsmæssig arbejdstidsplan. Det tilføjes, at Arbejdstilsynet har godkendt, at det inden for de nævnte rammer lokalt kan aftales, at rejsetid er hviletid, såfremt der stilles soveplads til rådighed. 8. Finansministeriet besluttede i forbindelse med aftaleforhandlingerne i 1987 at iværksætte en forsøgsordning vedrørende delegation af kompetencen i henhold til arbejdstidsaftalens 29 (den daværende 24), således at de enkelte styrelser bemyndiges til at indgå aftaler, der supplerer eller fraviger den generelle arbejdstidsaftale. Der henvises herom til cirkulære af 16. oktober 1987 (LP.nr. 173/88). Tilsvarende er der i forbindelse med aftaleforhandlingerne i 1995 indgået en rammeaftale for både tjenestemænd og overenskomstansatte om konvertering af over-/merarbejde, arbejdstidsbestemte ydelser mv. til faste tillæg, jf. cirkulære af 26. januar 1996 om konvertering af over-/merarbejde, arbejdstidsbestemte ydelser mv. til faste tillæg (Fmst. nr. 13/96). Endelig henledes opmærksomheden på Finansministeriets cirkulære af 28. oktober 1996 (Fmst. nr. 73/96) om visse aspekter i forbindelse med tilrettelæggelse af arbejdstiden. 9. Cirkulæret har virkning fra 1. april Samtidig ophæves Finansministeriets cirkulære af 31. oktober 1995 (Fmst. nr. 72/95) og Finansministeriets cirkulære af 15. august 1993 (APD. nr. 66/93). Finansministeriet Den 7. februar 1998

5 P. M.V. E. B. Dorte Sølling 5

6 6 Bilag AFTALE OM ARBEJDSTIDSREGLER FOR STATENS TJENESTEMÆND I henhold til 45, stk. 1, i lov om tjenestemænd aftales følgende: Arbejdstid 1. For tjenestemænd i staten i lønramme 1-23 inklusive fastsættes en højeste arbejdstid, der beregnes for en nærmere aftalt periode, der ikke bør være mindre end 4 uger. Stk. 2. Tjenestemænd i lønramme 23 og derunder omfattes dog ikke af reglerne om højeste arbejdstid, hvis deres normale tjeneste unddrager sig kontrol, eller hvis de oppebærer tillæg som godtgørelse for overarbejde. Stk. 3. Tjenestemænd i lønramme 24 og derover, hvis tjeneste er kontrollabel, kan henføres til reglerne om højeste arbejdstid ved aftale mellem det pågældende ministerium eller den dertil bemyndigede styrelse/institution og den forhandlingsberettigede centralorganisation eller den dertil bemyndigede organisation. 2. Den højeste arbejdstid beregnes som 7,4 timer pr. dag for den enkelte periode efter dennes dageantal med fradrag af feriedage og fridage i henhold til 12, stk. 1 og 2. Fridage af den i 14, stk. 1, fastsatte længde regnes som 2 dage. Endvidere fradrages dage, på hvilke der er tildelt tjenestemanden tjenestefrihed i henhold til tjenestemandslovens 58. Stk. 2. Ved beregning af den højeste arbejdstid medtages sygedage i dageantallet, idet den tjeneste, der skulle være udført den pågældende dag, samtidig medregnes i arbejdstidsopgørelsen. Såfremt der ikke for den pågældende dag har været fastsat en bestemt arbejdstid, indgår dagen i arbejdstidsopgørelsen med 7,4 timer.

7 7 Stk. 3. Tjeneste på mistede fridage, der senere erstattes med andre fridage, medregnes i arbejdstidsopgørelsen, men ved beregningen af den højeste arbejdtid for perioden fradrages den mistede fridag ikke i periodens dageantal. Stk. 4. Tjeneste på mistede fridage, der senere erstattes med kontant betaling, medregnes ikke i arbejdstidsopgørelsen, ligesom den for perioden beregnede højeste arbejdstid, jf. stk. 1, ikke ændres. Stk. 5. Frihed, der i henhold til 20 gives som erstatning for et i en tidligere periode udført overarbejde, frihed i henhold til 5, som gives for tjeneste i tiden kl , samt frihed, der i henhold til 16 gives som erstatning for mistede fridage, medregnes i arbejdstidsopgørelsen som tjeneste med det antal timer, erstatningsfriheden berettiger til, dog højst et antal timer svarende til den tjeneste, som tjenestemanden frigøres for den pågældende dag, jf. herved stk. 2, 2. pkt. 3. Ved arbejdstid forstås tiden mellem mødetid på arbejdsstedet (det beordrede mødested) og det tidspunkt, da tjenestemanden atter kan forlade dette. Stk. 2. Pauser af mindre end 1/2 times varighed, hvorunder tjenestemanden står til rådighed for arbejdsgiveren og ikke kan forlade arbejdsstedet, medregnes i arbejdstiden. Andre pauser medregnes ikke. Stk delt tjeneste indgår i arbejdstidsopgørelsen med den faktisk udførte tjeneste, dog mindst 7,4 timer. Stk. 4. Ekstratjeneste, til hvilken tjenestemanden tilkaldes med et varsel på mindre end 24 timer, og som ikke udføres som led i rådighedstjeneste, jf. 8, indgår i arbejdstidsopgørelsen med mindst 3 timer. 4. Såfremt en mindre del af en tjeneste, der er henført under den i 1, jf. 2, nævnte højeste arbejdstid, ikke er kontrollabel med hensyn til varigheden, vil der for denne del af tjenesten kunne fastsættes en gennemsnitsvarighed for den enkelte dag. 5. For hver fulde 37 timers tjeneste, der efter ordre eller ifølge en godkendt tjenestefordeling er udført i tiden kl , ydes der 2 timers frihed. I

8 8 beregningen indgår tillige tjeneste, der udføres i tiden kl som led i en forud tilrettelagt tjeneste, hvoraf mindst halvdelen ligger efter kl. 17. Stk. 2. Den således indtjente frihed afvikles ved tildeling af ekstra fridage af den i 14, stk. 2, fastsatte længde. Stk. 3. Ved tildeling af sådanne fridage nedsættes den indtjente frihed med den tid, hvori der skulle have været udført tjeneste den pågældende dag. Såfremt der ikke var fastsat en bestemt arbejdstid, nedsættes den indtjente frihed med 7,4 timer. Stk. 4. Regnskabet over indtjent frihed opgøres en gang årlig for perioden 1. oktober september. Eventuelle resttimer, som ikke udløser frihed, jf. stk. 1, overføres til den følgende periode. Stk. 5. Den efter stk. 1 indtjente frihed skal være endeligt afviklet senest 31. marts i det efter den i stk. 4 nævnte opgørelsesperiode nærmest følgende år. Stk. 6. Hvis friheden ikke er afviklet inden den i stk. 5 nævnte frist, ydes et kontant vederlag beregnet efter satserne for overarbejde på udbetalingstidspunktet, jf. 21. Tjenestemanden kan vælge i stedet at få den ikke-afviklede frihed godskrevet som omsorgsdage, jf Ved tjeneste uden for hjemstedet medregnes rejsetiden til og fra arbejdsstedet som arbejdstid. Stk. 2. Ved rejse til udlandet medregnes dog kun halvdelen af rejsetiden som arbejdstid, medmindre andet hidtil har været gældende i de enkelte styrelser. Stk. 3. Rejsetid i udlandet kan dog medregnes med indtil fuld tid, hvis tjenestemandens arbejdstimetal ellers ville blive lavere end den normale arbejdstid for den pågældende dag. Stk. 4. Rejsetid mellem kl. 22 og kl. 08 medregnes ikke som arbejdstid, såfremt der er stillet soveplads til rådighed for tjenestemanden.

9 9 7. Arbejdsfri ophold uden for hjemstedet på indtil 2 timer (hvis den overvejende del af opholdet falder i tiden kl dog indtil 3 timer) medregnes fuldt ud. Stk. 2. Såfremt det arbejdsfri ophold uden for hjemstedet er af længere varighed end anført i stk. 1, men ikke overstiger 6 timer, medregnes hele opholdet med 1/3 af tiden. Stk. 3. I øvrigt medregnes arbejdsfri ophold ikke. 8. Når personalet i en del af arbejdstiden må opholde sig på tjenestestedet for at være til rådighed, medregnes kun 3/4 af rådighedstiden som tjeneste. Tilsvarende tjeneste i hjemmet medregnes med 1/3 af tiden. Stk. 2. De i stk. 1 nævnte bestemmelser kan fraviges, når dette efter rådighedstjenestens karakter må anses for rimeligt. Regler om tjenestens tilrettelæggelse 9. Ved fordelingen af tjenesten skal der inden for de grænser, som tjenestens tarv kræver, tages størst muligt hensyn til personalets ønsker, og der skal derfor gives personalet adgang til gennem de stedlige repræsentanter for de forhandlingsberettigede tjenestemandsorganisationer at gøre sig bekendt med forslag til tjenestefordelingen og ændringer i denne.

10 Tjenesten skal, når det er muligt, være samlet, og det bør tilstræbes, at pauser i videst muligt omfang udfyldes med arbejde, der ikke er bundet til bestemte tider af døgnet. Tjenesten må inden for døgnet ikke falde i mere end 3 dele. Stk. 2. En delt tjeneste må ikke tilrettelægges således, at den strækker sig ud over 12 timer, regnet fra første tjenesteafsnits påbegyndelse til sidste tjenesteafsnits afslutning, medmindre personalet er enigt heri. Stk. 3. For søfartspersonale kan der i pågældende styrelsers specielle arbejdstidsbestemmelser fastsættes særlige regler om delt tjeneste, når tjenestens karakter gør det påkrævet. 11. Ved opstilling af tjenesteliste eller lignende skal det så vidt gørligt iagttages, at den længste arbejdstid inden for en periode på 24 timer ikke overskrider visse bestemte tider, der fastsættes under hensyn til de særlige forhold inden for de enkelte styrelsesgrene. Stk. 2. Det skal endvidere iagttages, at hviletiden mellem to døgns hovedarbejder udgør mindst 11 timer. Hviletiden kan dog undtagelsesvis af hensyn til omskiftning i tjenesten, f.eks. i forbindelse med fridagstildeling, nedsættes til 8 timer. Sådan forkortet hviletid kan bringes i anvendelse én gang om ugen og vil ikke kunne anvendes i direkte tilslutning til tjenester, der påbegyndes og/eller afsluttes i tidsrummet efter kl. 23 og før kl. 05. Herudover kan hviletiden nedsættes til 8 timer ved lokal aftale, jf. 29, idet dog aftale om hviletidsnedsættelse ud over 8 gange inden for en 4-ugers periode indgås mellem Finansministeriet og vedkommende centralorganisation. Fridage 12. Der tilkommer hver tjenestemand 52 fridage årlig. Stk. 2. I de måneder, hvori der forekommer helligdage uden for søndage 1 ), forhøjes antallet af fridage tilsvarende for de tjenestemænd, der ikke i forvejen altid har fri på disse dage. 1 Herunder ikke grundlovsdagen

11 11 Stk. 3. Mellem den enkelte styrelse og vedkommende forhandlingsberettigede organisation aftales en fridagsturnus eller fordeling af fridagene med angivelse af det mindste antal fridage pr. måned eller anden aftalt periode, og således at der i et kvartal skal gives 13 fridage af den i 14, stk. 1, fastsatte længde eller et dertil svarende antal fridage af den i 14, stk. 2, fastsatte længde. Der bør så vidt muligt tildeles tjenestemanden 1 fridag hver uge, og der må højst være 10 arbejdsdage mellem fridagene. Fridagene skal i videst muligt omfang lægges på søn- og helligdage. 13. I det omfang det er muligt, skal tjenestemændene i løbet af hvert kalenderår, i hvilket de har forrettet tjeneste hele året, have adgang til mindst 30 dages frihed på søn- og helligdage. For tjenestemænd, der ansættes i løbet af kalenderåret, nedsættes adgangen til helligdagsfrihed i forhold til tjenestetiden inden for året, således at tallet 30 formindskes med 3 for hver måned, hvori den pågældende ikke har været ansat i staten. Ved afgørelsen af, hvorvidt der er ydet den fornødne helligdagsfrihed, bortses fra søn- og helligdage, som falder i sygeperioder. For hver 11 sygedage i løbet af kalenderåret nedsættes tallet 30 med 1. Søn- og helligdage, der falder i ferier, betragtes som helligdagsfrihed. Stk. 2. Ved helligdagsfrihed forstås frihed i mindst 36 timer inden for tidsrummet kl. 17 dagen før helligdagen og kl. 08 dagen efter helligdagen. Stk. 3. Såfremt en tjenestemand ikke i løbet af et kalenderår får den ham tilkommende helligdagsfrihed, ydes der ham i det følgende ferieår et antal særlige feriedage, således at der for hver mistet helligdagsfrihed indtil 11 inkl. gives 1/2 feriedag med afrunding opad til hel feriedag og for hver yderligere mistet helligdagsfrihed 1 feriedag. 14. De i 12, stk. 1, nævnte fridage skal bortset fra de nedenfor i stk. 2 nævnte tilfælde have en længde af mindst 64 timer, dog at de kan betragtes som givet, uanset at friheden kun har udgjort fra 56 til 64 timer, såfremt denne frihed omfatter 2 hele kalenderdøgn. Stk. 2. Inden for tjenesteområder, hvor særlige forhold som f.eks. tjenestestedernes åbningstid, hensynet til publikumsbetjening eller tjenestens karakter bevirker, at de i 12, stk. 1, nævnte fridage ikke, eller ikke alle, kan gives en længde som fastsat i stk. 1, kan der i stedet for hver sådan fridag tildeles 2

12 12 fridage, der hver skal have en længde af mindst 40 timer. Fridagen kan dog betragtes som givet, uanset at friheden kun har udgjort 36 timer, såfremt der heri indgår et helt kalenderdøgn. Stk. 3. De i 12, stk. 2, nævnte fridage skal have en længde som fastsat ovenfor i stk Såfremt 2 eller flere fridage af den i 14, stk. 1, angivne længde sammenlægges, skal den første opfylde betingelserne i 14, stk. 1, medens de øvrige skal vare 48 timer. Stk. 2. Såfremt en fridag af den i 14, stk. 1, angivne længde sammenlægges med fridage af den i 14, stk. 2, angivne længde, skal den første opfylde betingelserne i 14, stk. 1, medens de øvrige fridage skal vare 24 timer. Stk. 3. Såfremt 2 eller flere fridage af den i 14, stk. 2, angivne længde sammenlægges, skal de 2 første tilsammen have en længde som angivet i 14, stk. 1, medens de øvrige skal vare 24 timer. 16. Hvis en fastlagt fridag undtagelsesvis må inddrages, eller der ikke er givet tjenestemanden det for en periode aftalte antal fridage, erstattes den eller de manglende fridag(e) snarest med en anden (andre) tilsvarende fridag(e) med tillæg af yderligere frihed svarende til 50 pct. af den på den inddragne fridag præsterede tjeneste, henholdsvis 50 pct. af det antal timer, hvormed den højeste arbejdstid for perioden, jf. 2, stk. 1, er forhøjet på grund af den manglende fridagstildeling. Tillægget afrundes opad til hele timer. Stk. 2. Såfremt en fastlagt fridag af den i 14, stk. 1, fastsatte længde inddrages, og der før påbegyndelsen eller efter afslutningen af tjenesten på den inddragne fridag er ydet mindst samme frihed som fastsat i 14, stk. 2, skal erstatningsfridagen dog kun have en længde som fastsat i 14, stk. 2, med tillæg af yderligere frihed som nævnt i stk. 1. Stk. 3. Fridage, der falder inden for sygeperioder, erstattes ikke.

13 13 Stk. 4. Underretning om tildeling af erstatningsfridag eller ikke i forvejen fastlagte fridage skal gives senest 72 timer forud for det tidspunkt, da sidste tjeneste før fridagen tiltrædes. Stk. 5. Mistede fridage godtgøres med kontant vederlag, jf. 17, såfremt de ikke efter stk. 1 er erstattet med frihed inden udløbet af den efter den aftalte periode følgende kalendermåned. Stk. 6. Når en mistet fridag godtgøres med kontant vederlag, bortses fra det i stk. 1 omhandlede tillæg af yderligere frihed. Stk. 7. Såfremt den mistede fridag er erstattet med en anden fridag inden for den i stk. 5 nævnte frist, men der ikke inden fristens udløb er ydet tjenestemanden den i stk. 1 omhandlede yderligere frihed, ydes der ham i stedet herfor et kontant vederlag beregnet efter satserne for overarbejdspenge, jf. 21. Stk. 8. En fridag anses som bortfaldet, når vedkommende tjenestemand beordres til tjeneste på fridagen, jf. dog stk. 2. En tjenestemand kan dog efter aftale med pågældende styrelse frivilligt påtage sig ganske kortvarig tjeneste på dage, hvor ekspeditionsstedet ellers er lukket, eller hvor det kun er åbent en ganske kort tid og betjenes af kun én tjenestemand, uden at hans fridag betragtes som bortfaldet. I så tilfælde ydes der tjenestemanden et vederlag, som fastsættes til satserne for overarbejde, opgjort efter tjenestens varighed forlænget med 50 pct., og således at der mindst ydes betaling for 1 time. Hvis det undtagelsesvis er nødvendigt at lade ordningen omfatte sådan tjeneste 2 gange på en fridag, forlænges tiden for det 2. tjenesteafsnit med 100 pct., og der beregnes mindst 1 time for hvert af de 2 tjenesteafsnit. Afstanden mellem de 2 mødetider må højst være 3 timer. For tjenestemænd, der falder uden for reglerne om overarbejdsbetaling, beregnes vederlaget efter de for tilsvarende eller eventuelt nærmest lavere lønramme (skalatrin) gældende satser for overarbejdsbetaling, jf Tjeneste på mistede fridage, der ikke erstattes med frihed, jf. 16, godtgøres med overarbejdsbetaling, jf. 21, for den på den mistede fridag præsterede tjeneste, dog mindst for 12 timers tjeneste, såfremt den mistede fridag er af den i 14, stk. 1, fastsatte længde, og mindst for 6 timers tjeneste, såfremt den er af den i 14, stk. 2, fastsatte længde.

14 14 Stk. 2. Er der til delvis erstatning for en mistet fridag af den i 14, stk. 1, fastsatte længde ydet en erstatningsfridag af den i 14, stk. 2, fastsatte længde med tillæg af yderligere frihed svarende til 50 pct. af den på den mistede fridag præsterede tjeneste, ydes som resterende godtgørelse overarbejdsbetaling for 6 timers tjeneste. Stk. 3. For tjenestemænd uden højeste arbejdstid, der er berettiget til godtgørelse for mistede fridage, anvendes den for pågældende skalatrin gældende sats for overarbejdsbetaling ved beregningen af nævnte godtgørelse, dog således at tjenestemænd på skalatrin 36 og højere skalatrin oppebærer godtgørelse for mistede fridage beregnet på grundlag af den for tjenestemænd på skalatrin 35 fastsatte sats. 18. Bestemmelserne i gælder ikke for tjenestemænd med tjeneste til søs eller for tjenestemænd, hvis normale tjeneste unddrager sig kontrol, og for hvem afløsning ville medføre urimelige vanskeligheder eller uforholdsmæssig bekostning. Stk. 2. For de i stk. 1 nævnte tjenestemænd fastsættes der ved aftale regler for fridage mv., der optages i de pågældende styrelsers specielle arbejdstidsbestemmelser. Overarbejde 19. Overarbejde bør så vidt muligt undgås. Stk 2. Som overarbejde betragtes tjeneste, der er pålagt en tjenestemand ud over den efter 2 beregnede højeste arbejdstid ved a) tjenesteliste eller lignende b) tilkaldelse til ekstratjeneste c) tilfældig forlængelse af den ordinære tjeneste, for så vidt overskridelsen udgør mere end 15 minutter pr. dag.

15 15 Stk. 3. Den under stk. 2, punkt a, nævnte tjenesteoverskridelse afrundes periodevis opad til 1/2 timer, medens de i stk. 2, punkt b og c, nævnte tjenesteoverskridelser afrundes opad til mangefold af 1/2 timer for den enkelte dag. 20. Overarbejde skal så vidt muligt søges godtgjort med frihed, der skal være af samme varighed som det præsterede overarbejde med tillæg af 50 pct. afrundet opad til hele timer. Sådan erstatningsfrihed skal, såfremt overarbejdet er af tilstrækkeligt omfang, fortrinsvis gives som hele fridage af den i 14, stk. 2, fastsatte længde. Stk. 2. Erstatningsfriheden skal gives inden udløbet af den efter normperioden følgende kalendermåned og med passende varsel, hvorved der i tilfælde, hvor friheden gives som hele fridage, forstås et tidsrum af mindst 72 timer forud for det tidspunkt, da sidste tjeneste før fridagen tiltrædes. Stk. 3. Hvis den i stk. 1 nævnte frihed ikke er givet inden udløbet af den i stk. 2 fastsatte frist, ydes overarbejdsbetaling, jf. 21. Der bortses herved fra det i stk. 1 nævnte procenttillæg. Tjenestemanden kan vælge i stedet at få den ikkeafviklede frihed godskrevet som omsorgsdage, jf. 27. Stk. 4. For overarbejde, der inkl. det i stk. 1 nævnte tillæg giver grundlag for ydelse af mere erstatningsfrihed end svarende til 2 hele fridage for hver fulde 4 ugers normperiode, ydes overarbejdsbetaling inden udløbet af den efter normperioden følgende kalendermåned. Stk. 5. I tilfælde, hvor det er klart eller overvejende sandsynligt, at præsteret overarbejde ikke vil kunne godtgøres med frihed inden den i stk. 2 fastsatte frist, vil overarbejdsbetaling kunne ydes inden udløbet af nævnte frist. Stk. 6. Overarbejde, der er fastlagt ved tjenesteliste eller skyldes tilkaldelse til tjeneste ud over normal tjeneste, og som ikke er udlignet ved frihed af tilsvarende længde i den måned, hvori det er udført, godtgøres dog i alle tilfælde med overarbejdsbetaling inden udløbet af den følgende kalendermåned. 21. Satserne for overarbejdsbetaling beregnes med 1/1924 af årslønnen for hvert skalatrin med tillæg af 50 pct. Ved årslønnen forstås lønnen i medfør af

16 16 kapitel 1, 2 og 3 som reguleret i henhold til kapitel 4 i aftale om justering af tjenestemandslønninger mv. fra 1. april Stk. 2. Satserne fastsættes efter tjenestemandens lønmæssige og stedtillægsmæssige placering den 1. i den måned, hvori overarbejdsbetalingen kommer til udbetaling. 22. Der kan ikke ydes overarbejdsbetaling til tjenestemænd, for hvem en overskridelse af tjenesten unddrager sig kontrol, samt til andre tjenestemænd, hvis tjeneste helt eller delvis består i at tilrettelægge arbejdet for andre eller i at kontrollere arbejdets udførelse, og som derigennem har indflydelse på arbejdstidens længde og på, at denne udnyttes på rette måde. Merarbejde 23. Til tjenestemænd, der ikke er omfattet af reglerne om højeste arbejdstid, jf. 1, kan der ydes godtgørelse for tjenstligt merarbejde, hvis merarbejdet - er pålagt tjenestemanden efter særlig ordre eller i henhold til godkendt tjenestefordeling, eller - har været en forudsætning for en forsvarlig varetagelse af de tjenstlige pligter, der er forbundet med stillingen, samt hvis merarbejdet - er af midlertidig karakter og - er af større omfang og - har strakt sig over en periode, der normalt ikke må være kortere end 4 uger. Stk. 2. Der kan dog ikke ydes merarbejdsgodtgørelse til tjenestemænd med topcheftillæg. Stk. 3. Til tjenestemænd i egentlige chefstillinger og tilsvarende stillinger kan der kun ydes merarbejdsgodtgørelse, hvis det samlede merarbejde på årsbasis væsentligt overstiger 140 timer. Stk. 4. Specialkonsulenter i lønramme 35 og konsulenter i lønramme 36, som er ansat 1. april 1993 eller senere, er omfattet af reglerne for chefstillinger, jf stk. 3. Det pågældende ministerium kan bestemme, at det samme gælder

17 17 specialkonsulenter og konsulenter ansat før dette tidspunkt, idet der samtidig hermed ydes et tillæg på kr. i årligt grundbeløb (niveau oktober 1997). Stk. 5. Til tjenestemænd, der får særlige tillæg, herunder rådighedstillæg, som godtgørelse for over-/merarbejde mv., kan der kun ydes merarbejdsgodtgørelse, hvis det samlede merarbejde er væsentligt større end det over-/merarbejde, der forudsættes dækket af tillægget. 24. Merarbejdsgodtgørelse ydes på grundlag af en skriftlig indberetning fra tjenestemanden til dennes foresatte om merarbejdets omfang og karakter. Stk. 2. Indberetningen foretages, når merarbejdet er afsluttet eller, hvis merarbejdet strækker sig over længere tid, mindst hvert kvartal. Tjenestemænd i egentlige chefstillinger og tilsvarende stillinger samt specialkonsulenter og konsulenter, der er omfattet af merarbejdsreglerne for chefer, jf. 23, stk. 4, indberetter dog kun merarbejde én gang om året. Stk. 3. Tjenestemandens foresatte skal attestere indberetningen, herunder det angivne timeforbrug. Den foresatte skal efter drøftelse med tjenestemanden afgive en indstilling på grundlag af sin vurdering af indberetningen. 25. Merarbejdsgodtgørelsen fastsættes af det pågældende ministerium hurtigst muligt efter tjenestemandens indberetning af merarbejdets omfang. Stk. 2. Merarbejdsgodtgørelse ydes så vidt muligt i form af afspadsering. Afspadseringens længde fastsættes under hensyntagen til merarbejdets omfang. Stk. 3. Afspadseringen bør normalt afvikles inden udgangen af det kvartal, der ligger umiddelbart efter tidspunktet for opgørelsen af merarbejdet. I særlige tilfælde kan afspadseringen dog udskydes i op til 1 år efter opgørelsestidspunktet. Stk. 4. Hvis godtgørelsen fastsættes i form af et bestemt antal afspadseringstimer/-dage, kan der ikke ske ændring heri, selv om afspadseringen udskydes, jf. stk. 3, eller den konverteres til betaling, jf. 26, stk. 1. Stk. 5. Meddelelse om afspadsering gives tjenestemanden med et passende varsel, der normalt ikke bør være mindre end 14 dage.

18 Hvis afspadsering ikke kan finde sted, godtgøres merarbejdet med betaling. Betalingens størrelse fastsættes under hensyntagen til merarbejdets omfang og tjenestemandens lønmæssige placering. Tjenestemanden kan vælge i stedet at få ikke-afviklet afspadsering konverteret til omsorgsdage, jf. 27. Stk. 2. Hvis afspadseringen er udskudt i henhold til 25, stk. 3, og afspadseringen konverteres til betaling, skal godtgørelsen udbetales, inden der er gået 1 år efter opgørelsestidspunktet. Omsorgsdage 27. Afspadseringsfrihed, der konverteres til omsorgsdage i henhold til 5, stk. 6, 20, stk. 3 eller 26, stk. 1, registreres sammen med evt. omsorgsdage, som den ansatte måtte have opnået i forbindelse med barsel og adoption, jf. aftale af 3. juli 1997 om barsel, adoption og omsorgsdage. Omsorgsdagene afvikles efter anmodning i overensstemmelse med reglerne i kapitel 4 i den nævnte aftale. Stk. 2. Afspadseringsfrihed, der konverteres til omsorgsdage/-timer, kan ikke senere tilbageføres og godtgøres med over-/merarbejdsbetaling. Stk. 3. Den enkelte ansættelsesmyndighed kan fastsætte et maksimum pr. medarbejder for antallet af over-/merarbejdstimer, der kan konverteres til omsorgsdage/-timer. Den enkelte medarbejder skal imidlertid som minimum have adgang til i hvert kalenderår at konvertere et timetal svarende til 10 omsorgsdage, men således at ansættelsesmyndigheden samtidig kan fastsætte et maksimum for den til enhver tid værende opsparing af omsorgsdage. Dette maksimum kan ikke fastsættes lavere end 10 dage. Rejsetid i udlandet for tjenestemænd uden højeste arbejdstid 28. Tjenestemænd, der oppebærer rådighedstillæg i henhold til lønnings-og klassificeringslovens 31, stk. 2, eller dertil svarende regler, får rejsetid i forbindelse med rejser til udlandet medregnet i arbejdstiden efter samme regler, som gælder for fuldmægtige med rådighedstillæg i henhold til overenskomst for akademikere i staten. Stk. 2. For personale (bortset fra ansatte i egentlige chefstillinger og dermed ligestillede stillinger), der ikke er omfattet af reglerne om højeste arbejdstid, og

19 19 som ikke oppebærer særligt tillæg for merarbejde mv., ydes 4 timers frihed for hver rejse, der foretages uden for normal kontortid. Ved en rejse forstås ud- og hjemrejse. Foretages rejsen såvel i som uden for kontortiden, fradrages den tid, der er medgået inden for kontortiden, i de 4 timer. Stk. 3. Den i stk. 2 omhandlede frihed kan ikke konverteres til betaling, og den omhandlede rejsetid kan ikke medregnes ved opgørelse af eventuelt krav på godtgørelse for merarbejde. Specielle bestemmelser 29. Foranstående bestemmelser kan ved aftale suppleres med særlige regler for tjenestemænd i de enkelte styrelser. Endvidere kan bestemmelserne ved aftale fraviges for tjenestemænd, hvis arbejdsvilkår er af særlig karakter, eller når andre særlige forhold måtte give grundlag herfor. Sådanne aftaler optages i de for de enkelte styrelser gældende specielle arbejdstidsbestemmelser. 30. Denne aftale gælder ikke for statens lærerpersonale og tjenestemandsansatte sygeplejersker. Ikrafttrædelse 31. Denne aftale har virkning fra 1. april 1997 og kan opsiges med 3 måneders varsel, dog tidligst til 1. april Stk. 2. Med denne aftales ikrafttræden ophæves aftale af 23. oktober 1995 mellem Finansministeriet og Statsansattes Kartel, Statstjenestemændenes Centralorganisation II, Akademikernes Centralorganisation og Lærernes Centralorganisation om arbejdstidsregler for statens tjenestemænd og aftale af 5. august 1993 om merarbejdsgodtgørelse til tjenestemænd i staten uden højeste arbejdstid. København, den 7. januar 1998 Statsansattes Kartel Ove Hygum Statstjenestemændenes Finansministeriet P.M.V E.B. Dorte Sølling

20 20 Centralorganisation II Tommy Agerskov Thomsen Akademikernes Centralorganisation Svend M. Christensen Lærernes Centralorganisation Anni Herfort Andersen

21 21

NALUNAARUTIT - Gronlandsk Lovsamling

NALUNAARUTIT - Gronlandsk Lovsamling NALUNAARUTIT - Gronlandsk Lovsamling Serie C-I Afsnit 8, Gruppe 1 Lb.nr. 2 3 FEB. 2010 Aftale om arbejdstid og merarbejde for tjenestemænd Der er mellem Naalakkersuisut og Atorfillit Kattuffiat, i henhold

Læs mere

Arbejdstid mv. i forbindelse med kursusdeltagelse

Arbejdstid mv. i forbindelse med kursusdeltagelse Cirkulære om Arbejdstid mv. i forbindelse med kursusdeltagelse 2006 Cirkulære af 24. marts 2006 Perst. nr. 021-06 PKAT nr. J.nr. 06-511-25 Indholdsfortegnelse Cirkulære Bemærkninger til aftalen... 3 Ikrafttræden...

Læs mere

Natpenge mv. for tjenestemænd i staten

Natpenge mv. for tjenestemænd i staten Cirkulære om Natpenge mv. for tjenestemænd i staten 2006 Cirkulære af 24. marts 2006 Perst. nr. 019-06 PKAT nr. 201 J.nr. 05-426-7 Indholdsfortegnelse Cirkulære Generelle bemærkninger... 3 Bemærkninger

Læs mere

Aftale om arbejdstidsregler for tjenestemænd i politiet.

Aftale om arbejdstidsregler for tjenestemænd i politiet. Hj.nr. 2007-2001-1 Aftale om arbejdstidsregler for tjenestemænd i politiet. Med henvisning til Finansministeriets og centralorganisationernes aftale af 27. juni 2008 om arbejdstid for tjenestemænd i staten

Læs mere

CIRKULÆRE OM ARBEJDSTIDSREGLER FOR STATENS TJENESTEMÆND

CIRKULÆRE OM ARBEJDSTIDSREGLER FOR STATENS TJENESTEMÆND 1 CIRKULÆRE OM ARBEJDSTIDSREGLER FOR STATENS TJENESTEMÆND (Til samtlige ministerier m.v.) Hermed følger aftale af 12. april 2000 mellem Finansministeriet og tjenestemændenes centralorganisationer om arbejdstidsregler

Læs mere

Arbejdstidsaftale for ansatte ved lokalbanerne

Arbejdstidsaftale for ansatte ved lokalbanerne Side 1 Arbejdstidsaftale for ansatte ved lokalbanerne KL Dansk Jernbaneforbund HK/KOMMUNAL HK Trafik og Jernbane Side 2 Indholdsfortegnelse Side Kapitel 1. Afgrænsning... 3 1. Hvem er omfattet...3 Kapitel

Læs mere

Aftale om arbejdstidsregler for pædagogisk personale ved daginstitutioner, klubber, skolefritidsordninger

Aftale om arbejdstidsregler for pædagogisk personale ved daginstitutioner, klubber, skolefritidsordninger Aftale om arbejdstidsregler for pædagogisk personale ved daginstitutioner, klubber, skolefritidsordninger mv. KL BUPL Børne- og Ungdomspædagogernes Landsforbund FOA - Fag og Arbejde Indholdsfortegnelse

Læs mere

Ferie for statens tjenestemænd i Grønland

Ferie for statens tjenestemænd i Grønland Cirkulære om Ferie for statens tjenestemænd i Grønland 2009 Cirkulære af 16. november 2010 Perst. nr. 038-10 J.nr. 09-233-14 2 Cirkulære om ferie for statens tjenestemænd i Grønland (Til samtlige ministerier

Læs mere

50.32 O.13 48/2013 Side 1. Arbejdstidsregler for undervisningsområdet i kommunerne

50.32 O.13 48/2013 Side 1. Arbejdstidsregler for undervisningsområdet i kommunerne Side 1 Arbejdstidsregler for undervisningsområdet i kommunerne Indholdsfortegnelse 1. Hvem er omfattet af reglerne... 3 2. Lokalaftaler... 3 3. Arbejdstid... 3 4. Deltid... 3 5. Opgaveoversigt... 3 6.

Læs mere

Arbejdstidsregler for undervisningsområdet i kommunerne

Arbejdstidsregler for undervisningsområdet i kommunerne 1. Hvem er omfattet af reglerne? Arbejdstidsregler for undervisningsområdet i kommunerne Underbilag 2.1 Reglerne omfatter lærere og børnehaveklasseledere m.fl. i folkeskolen, ved voksenspecialundervisning,

Læs mere

Senior- og fratrædelsesordninger for statens tjenestemænd i Grønland

Senior- og fratrædelsesordninger for statens tjenestemænd i Grønland Cirkulære om Senior- og fratrædelsesordninger for statens tjenestemænd i Grønland 2005 Cirkulære af 13. september 2005 Perst. nr. 047-05 PKAT: J.nr. 02-233-11 Indholdsfortegnelse Cirkulære 1. Indledning...

Læs mere

FINANSMINISTERIET. Cirkulære om. Særlige feriefridage

FINANSMINISTERIET. Cirkulære om. Særlige feriefridage FINANSMINISTERIET Cirkulære om Særlige feriefridage 1999 1 Cirkulære om særlige feriefridage Til samtlige ministerier mv. 1. Finansministeriet og centralorganisationerne har den 20. september 1999 indgået

Læs mere

Stk. 1 Ved fuldtidsbeskæftigelse udgør den normale arbejdstid gennemsnitligt 37 timer om ugen.

Stk. 1 Ved fuldtidsbeskæftigelse udgør den normale arbejdstid gennemsnitligt 37 timer om ugen. Protokollat 3 Aftale om arbejdstid for musikskolelærere (fra 1. august 2016) [] 1 Arbejdstid Ved fuldtidsbeskæftigelse udgør den normale arbejdstid gennemsnitligt 37 timer om ugen. Side 23 Arbejdstiden

Læs mere

Lokale aftaler om arbejdstid

Lokale aftaler om arbejdstid Lokale aftaler om arbejdstid For pædagoger på det forebyggende og dagbehandlende område Pædagogernes Forhandlingsfællesskab Blegdamsvej 124 2100 København Ø Juli 2010 Indledning Denne vejledning retter

Læs mere

de Kors Asylafdeling Løn- og ansættelsesvilkår for HK- og SL-medarbejdere i Rø Protokollat vedrørende

de Kors Asylafdeling Løn- og ansættelsesvilkår for HK- og SL-medarbejdere i Rø Protokollat vedrørende de Kors Asylafdeling Løn- og ansættelsesvilkår for HK- og SL-medarbejdere i Rø Protokollat vedrørende 1. Protokollatets dækningsområde 2 Protokol lat Generelle bemærkninger Dansk Røde Kors Asylafdeling.

Læs mere

Bilag 6 Arbejdstidsaftalen

Bilag 6 Arbejdstidsaftalen Arbejdstidsaftalen Bilag 6 Arbejdstidsaftalen Rammeaftale mellem Post Danmark og Fagligt Fælles Forbund om arbejdstidsregler Bilag 6 1. Arbejdstid mm. Arbejdstid Ved arbejdstid forstås tiden mellem mødetid

Læs mere

Cirkulære om Aftale om ferieregler for ledere, lærere og børnehaveklasseledere ved de frie grundskoler

Cirkulære om Aftale om ferieregler for ledere, lærere og børnehaveklasseledere ved de frie grundskoler Cirkulære om Aftale om ferieregler for ledere, lærere og børnehaveklasseledere ved de frie grundskoler 1994 1 CIRKULÆRE OM AFTALE OM FERIEREGLER FOR LEDERE, LÆRERE OG BØRNE- HAVEKLASSELEDERE VED DE FRIE

Læs mere

Tillæg til adjunkter og lektorer m.v. ved centre for videregående uddannelse m.fl.

Tillæg til adjunkter og lektorer m.v. ved centre for videregående uddannelse m.fl. Cirkulære om Tillæg til adjunkter og lektorer m.v. ved centre for videregående uddannelse m.fl. 2003 Cirkulære af 1. marts 2004 Perst nr. 013-04 PKAT nr. J.nr. 01-333/31-3 Indholdsfortegnelse Cirkulære

Læs mere

Uddrag af resultatet af forhandlingerne mellem Finansministeren og AC 2013:

Uddrag af resultatet af forhandlingerne mellem Finansministeren og AC 2013: Uddrag af resultatet af forhandlingerne mellem Finansministeren og AC 2013: 16. Arbejdstid Lønnen efter denne overenskomst forudsætter fuldtidsbeskæftigelse svarende til gennemsnitlig 37 timer ugentlig.

Læs mere

C.125/11.03 Side 1. Dampfærgevej 22 Postboks 2593 2100 København Ø Tlf.: 3529 8100 AFSKRIFT

C.125/11.03 Side 1. Dampfærgevej 22 Postboks 2593 2100 København Ø Tlf.: 3529 8100 AFSKRIFT Side 1 Dampfærgevej 22 Postboks 2593 2100 København Ø Tlf.: 3529 8100 Cirkulære nr. 125 Juni 1977 J.nr. 1103-1/77 AFSKRIFT UDBETALING AF VISSE SÆRLIGE YDELSER TIL PERSONER MED ANSÆTTELSE PÅ FUNKTIONÆRVILKÅR

Læs mere

Specialarbejdere i Dansk Røde Kors Asylafdeling

Specialarbejdere i Dansk Røde Kors Asylafdeling Cirkulære om organisationsaftale for Specialarbejdere i Dansk Røde Kors Asylafdeling 2002 Cirkulære af 21. januar 2004 Perst. nr. 003-04 PKAT nr. 603 J.nr. 03-333/14-8 Indholdsfortegnelse Cirkulære Bemærkninger

Læs mere

Køkkenmedarbejdere i Dansk Røde Kors Asylafdeling og Beredskabsstyrelsens asylcentre

Køkkenmedarbejdere i Dansk Røde Kors Asylafdeling og Beredskabsstyrelsens asylcentre Cirkulære om organisationsaftale for Køkkenmedarbejdere i Dansk Røde Kors Asylafdeling og Beredskabsstyrelsens asylcentre 2002 Cirkulære af 18. maj 2004 Perst. nr. 032-04 PKAT nr. 606 J.nr. 01-333/05-2

Læs mere

Arbejdstidsaftale. for sygeplejersker. ansat ved. OK Fondens institutioner

Arbejdstidsaftale. for sygeplejersker. ansat ved. OK Fondens institutioner Bilag 1 Arbejdstidsaftale for sygeplejersker ansat ved OK Fondens institutioner Arbejdstidsaftale Indledende bemærkninger Tilrettelæggelse af arbejdstid bør ses i en større sammenhæng, da arbejdstid også

Læs mere

Juleaftensdag, nytårsaftensdag og grundlovsdag er ikke helligdage.

Juleaftensdag, nytårsaftensdag og grundlovsdag er ikke helligdage. Bilag 2b for lærere og børnehaveklasseledere 1. Indledning Aarhusaftalen er den fælles aftale, der sætter rammerne for samarbejdet mellem skolens ledelse og det pædagogiske personale og mellem det forskellige

Læs mere

Ret til supplerende dagpenge

Ret til supplerende dagpenge Bekendtgørelse om supplerende dagpenge I medfør af 58, stk. 1, nr. 1 og 2, litra b, 60, stk. 2, 62, stk. 7 og 73, stk. 4, i lov om arbejdsløshedsforsikring m.v., jf. lovbekendtgørelse nr. 348 af 8. april

Læs mere

OVERENSKOMST FOR SYGEPLEJERSKER ANSAT HOS. Speciallæge Claus Christoffersen. Lygten 2 c, 2400 København NV INDHOLDSFORTEGNELSE

OVERENSKOMST FOR SYGEPLEJERSKER ANSAT HOS. Speciallæge Claus Christoffersen. Lygten 2 c, 2400 København NV INDHOLDSFORTEGNELSE OVERENSKOMST FOR SYGEPLEJERSKER ANSAT HOS Speciallæge Claus Christoffersen 2000 SPECIALLÆGE CLAUS CHRISTOFFERSEN Lygten 2 c, 2400 København NV INDHOLDSFORTEGNELSE DANSK SYGEPLEJERÅD 1. Overenskomstens

Læs mere

Aftale om alternative arbejdstidsregler for rengøring/housekeeping

Aftale om alternative arbejdstidsregler for rengøring/housekeeping Aftale om alternative arbejdstidsregler for rengøring/housekeeping 14. februar 2012 Der etableres i overenskomstperioden, som en forsøgsordning, en aftale om "Alternative arbejdstidsregler for medhjælpere,

Læs mere

FINANSMINISTERIET. Cirkulære om Barsel, adoption og omsorgsdage

FINANSMINISTERIET. Cirkulære om Barsel, adoption og omsorgsdage FINANSMINISTERIET Cirkulære om Barsel, adoption og omsorgsdage 1999 1 Cirkulære om barsel, adoption og omsorgsdage (Til samtlige ministerier mv.) Indledning 1. Finansministeriet og centralorganisationerne

Læs mere

Arbejde i holddrift 2013-2015. Den Grønne Gruppe. Overenskomst mellem Gartneri-, Land- og Skovbrugets Arbejdsgivere og Fagligt Fælles Forbund

Arbejde i holddrift 2013-2015. Den Grønne Gruppe. Overenskomst mellem Gartneri-, Land- og Skovbrugets Arbejdsgivere og Fagligt Fælles Forbund Arbejde i holddrift 2013-2015 Overenskomst mellem Gartneri-, Land- og Skovbrugets Arbejdsgivere og Fagligt Fælles Forbund 1. marts 2013 Den Grønne Gruppe Gartneri-, Land- og Skovbrugets Arbejdsgivere 2

Læs mere

Bilag 1 Arbejdstid Indhold

Bilag 1 Arbejdstid Indhold Bilag 1 Arbejdstid Indhold 1 - Tjenesteliste... 2 2 - Ugentlig arbejdstid... 4 3 - Daglig arbejdstid... 5 4 - Pauser... 5 5 Hviletid, fridøgn og anden frihed... 5 6 - Søgnehelligdage og andre særlige fridage...

Læs mere

ÅRSNORM. - En aftale Teknikog Servicesektoren har søsat FOA 1

ÅRSNORM. - En aftale Teknikog Servicesektoren har søsat FOA 1 ÅRSNORM - En aftale Teknikog Servicesektoren har søsat FOA 1 Indledning...3 Før vi arbejder med planlægning af årsnormen...3 Hvor mange timer består årsnormen af...3 Hvad skal afskrives årsnormen og hvordan

Læs mere

60.11 O.13 XX/2014 Side 1. Aftale om arbejdstidsregler for pædagogisk personale ved daginstitutioner, klubber, skolefritidsordninger

60.11 O.13 XX/2014 Side 1. Aftale om arbejdstidsregler for pædagogisk personale ved daginstitutioner, klubber, skolefritidsordninger Side 1 Aftale om arbejdstidsregler for pædagogisk personale ved daginstitutioner, klubber, skolefritidsordninger mv. KL BUPL Børne- og Ungdomspædagogernes Landsforbund FOA - Fag og Arbejde Indholdsfortegnelse

Læs mere

Løn- og Personalenyt. 2013 forlig om nye arbejdstidsregler for skolepædagoger. Indhold. Orienteringsbrev nr. 2013:47 / 7. november

Løn- og Personalenyt. 2013 forlig om nye arbejdstidsregler for skolepædagoger. Indhold. Orienteringsbrev nr. 2013:47 / 7. november Løn- og Personalenyt Orienteringsbrev nr. 2013:47 / 7. november Forlig om nye arbejdstidsregler for skolepædagoger KL og BUPL indgik den 5. november 2013 forlig om nye arbejdstidsregler for skolepædagoger.

Læs mere

Visse lederstillinger inden for det statslige beskæftigelsessystem

Visse lederstillinger inden for det statslige beskæftigelsessystem Cirkulære om organisationsaftale for Visse lederstillinger inden for det statslige beskæftigelsessystem 2008 Cirkulære af 5. maj 2009 Perst. nr. 032-09 PKAT nr. 152 J.nr. 08-333/21-30 Dataark PKAT med

Læs mere

Arbejdstidsregler. Socialpædagoger på døgninstitutioner m.v. ansat i Region Sjælland

Arbejdstidsregler. Socialpædagoger på døgninstitutioner m.v. ansat i Region Sjælland 1 Arbejdstidsregler Socialpædagoger på døgninstitutioner m.v. ansat i Region Sjælland Om de centrale arbejdstidsregler. Indhold: 1. Regelhenvisninger side 3 2. Hvad gælder for grundplanen side 4 3. Særligt

Læs mere

Undervisningsassistenter ved fodterapeutuddannelsen

Undervisningsassistenter ved fodterapeutuddannelsen Cirkulære om organisationsaftale for Undervisningsassistenter ved fodterapeutuddannelsen 2002 Cirkulære af 14. september 2004 Perst. nr. 052-04 PKAT nr. 0297 J.nr. 01-333/05-5 2 Cirkulære om organisationsaftale

Læs mere

Beregning af løn under betalt fravær mv.

Beregning af løn under betalt fravær mv. Cirkulære om Beregning af løn under betalt fravær mv. 2003 Cirkulære af 1. december 2003 Perst.nr. 080-03 J.nr. 03-426-5 Cirkulære om beregning af løn under betalt fravær mv. 1. Indledning Ansatte i staten

Læs mere

Arbejdet i skolen. Medlemsmøde Roskilde 26. november 2014

Arbejdet i skolen. Medlemsmøde Roskilde 26. november 2014 Arbejdet i skolen Medlemsmøde Roskilde 26. november 2014 Nye regler Skolereformen Så ens som muligt med lærer og pædagoger Sikre mulighed for arbejde i skolen 2. Hvor kan man ansættes Hvad står der i overenskomsten

Læs mere

AFSKRIFT CIRKULÆRE OM NATPENGE

AFSKRIFT CIRKULÆRE OM NATPENGE Side 1 AFSKRIFT CIRKULÆRE OM NATPENGE Finansministeriet og tjenestemændenes centralorganisationer har den 23. februar 1998 indgået aftale om natpenge mv., der har virkning fra 1. april 1998. Aftalen er

Læs mere

Pensionsbidrag af tillæg til tjenestemænd o.l.

Pensionsbidrag af tillæg til tjenestemænd o.l. Cirkulære om aftale om Pensionsbidrag af tillæg til tjenestemænd o.l. 2015 Cirkulære af 4. februar 2015 Modst. nr. 003-15 J.nr. 2015-7511-0006 2 Indholdsfortegnelse Cirkulære Generelle bemærkninger...

Læs mere

Rammer for arbejdstid TR 1A den 20. august 2014

Rammer for arbejdstid TR 1A den 20. august 2014 Rammer for arbejdstid TR 1A den 20. august 2014 Oplæg 1) De nye arbejdstidsregler 2) Tilgange til den nye situation De nye regler kort fortalt De rummer ikke bestemmelser om: Varslingsfrister Tid til forberedelse

Læs mere

Organisationsaftale for tekniske assistenter, tekniske tegnere, byggeteknikere, maskinteknikere, bygningskonstruktører og elever

Organisationsaftale for tekniske assistenter, tekniske tegnere, byggeteknikere, maskinteknikere, bygningskonstruktører og elever FINANSMINISTERIET Cirkulære om Organisationsaftale for tekniske assistenter, tekniske tegnere, byggeteknikere, maskinteknikere, bygningskonstruktører og elever 1997 3.3.43 1997 Cirkulære om Organisationsaftale

Læs mere

FLØS-Vejledning til overenskomstansatte kirkefunktionærer med arbejdsfunktion som sognemedhjælper

FLØS-Vejledning til overenskomstansatte kirkefunktionærer med arbejdsfunktion som sognemedhjælper FLØS-Vejledning til overenskomstansatte kirkefunktionærer med arbejdsfunktion som sognemedhjælper Den 1. september 2009 træder ny organisationsaftale i kraft for nyansatte sognemedhjælpere. Det skal bemærkes,

Læs mere

Cirkulære om aftale om arbejdstid for tjenestemænd i staten

Cirkulære om aftale om arbejdstid for tjenestemænd i staten CIR nr 9365 af 09/06/2015 (Historisk) Udskriftsdato: 28. august 2016 Ministerium: Finansministeriet Journalnummer: Finansministeriet, Moderniseringsstyrelsen, j.nr. 2015-1721-0011 Senere ændringer til

Læs mere

21.01.2 Side 1 REGIONERNES LØNNINGS- OG TAKSTNÆVN. Regulativ om afsked af tjenestemænd på grund af helbredsbetinget utjenstdygtighed eller alder

21.01.2 Side 1 REGIONERNES LØNNINGS- OG TAKSTNÆVN. Regulativ om afsked af tjenestemænd på grund af helbredsbetinget utjenstdygtighed eller alder Side 1 REGIONERNES LØNNINGS- OG TAKSTNÆVN Regulativ om afsked af tjenestemænd på grund af helbredsbetinget utjenstdygtighed eller alder 2007 Side 2 Indholdsfortegnelse KAPITEL 1. UANSØGT AFSKED SOM FØLGE

Læs mere

Aftale for tjenestemandsansat administrativt personale

Aftale for tjenestemandsansat administrativt personale Side 1 Aftale for tjenestemandsansat administrativt personale KL HK/KOMMUNAL Indholdsfortegnelse Side 1. Hvem er omfattet... 3 2. Generelle bestemmelser... 3 3. Personlig løn- og pensionsgaranti og overgangstrin/-tillæg...

Læs mere

41.92 O.15 46/2015 Side 1. Aftale for tjenestemandsansatte driftsassistenter/trafikkontrollører

41.92 O.15 46/2015 Side 1. Aftale for tjenestemandsansatte driftsassistenter/trafikkontrollører Side 1 Aftale for tjenestemandsansatte driftsassistenter/trafikkontrollører m.fl. KL FOA Fag og Arbejde Indholdsfortegnelse Side 1. Aftalens område... 3 2. Generelle bestemmelser.... 3 3. Grundløn... 3

Læs mere

Aftale om arbejdstidsregler for tjenestemænd i politiet

Aftale om arbejdstidsregler for tjenestemænd i politiet Hj.nr. 2012-2021-270 Aftale om arbejdstidsregler for tjenestemænd i politiet Med henvisning til Finansministeriets og centralorganisationernes aftale af 27. juni 2008 om arbejdstid for tjenestemænd i staten

Læs mere

A F T A L E om visse aspekter i forbindelse med tilrettelæggelse af arbejdstiden

A F T A L E om visse aspekter i forbindelse med tilrettelæggelse af arbejdstiden Side 1 REGIONERNES LØNNINGS- OG TAKSTNÆVN SUNDHEDSKARTELLET A F T A L E om visse aspekter i forbindelse med tilrettelæggelse af arbejdstiden 1995 Side 2 INDHOLDSFORTEGNELSE 1. ANVENDELSESOMRÅDE... 3 2.

Læs mere

Cirkulære om. Barsel, adoption og omsorgsdage

Cirkulære om. Barsel, adoption og omsorgsdage Cirkulære om Barsel, adoption og omsorgsdage 2002 1 Cirkulære om barsel, adoption og omsorgsdage (Til samtlige ministerier mv.) Indledning 1. Finansministeriet og centralorganisationerne har den 2. juli

Læs mere

nalunaerutit - Grønlandsk Lovsamling

nalunaerutit - Grønlandsk Lovsamling nalunaerutit - Grønlandsk Lovsamling Serie C-I - 1 JU 1 1979 19. december 1974. ARBEJDSTIDSREGLER Aftale Afsnit 8, Gruppe 1, Lb.nr. lla. Afsn.8, Gr.l, Lb.nr. 11 annulleres. om arbejdstidsregler m.m. for

Læs mere

FLØS-Vejledning til overenskomstansatte kirkefunktionærer med arbejdsfunktion som kirketjener.

FLØS-Vejledning til overenskomstansatte kirkefunktionærer med arbejdsfunktion som kirketjener. FLØS-Vejledning til overenskomstansatte kirkefunktionærer med arbejdsfunktion som kirketjener. Den 1. september 2009 træder ny organisationsaftale i kraft for de nyansatte Kirketjenere. Samme organisationsaftale

Læs mere

Visse specialister og ledere på Transportministeriets område

Visse specialister og ledere på Transportministeriets område Cirkulære om organisationsaftale for Visse specialister og ledere på Transportministeriets område 2008 Cirkulære af 30. november 2009 Perst. nr. 078-09 PKAT nr. 635 J.nr. 07-333/21-16 Dataark PKAT med

Læs mere

Bekendtgørelse af lov om beskatning af medlemmer af kontoførende investeringsforeninger

Bekendtgørelse af lov om beskatning af medlemmer af kontoførende investeringsforeninger LBK nr 962 af 19/09/2011 (Historisk) Udskriftsdato: 21. september 2016 Ministerium: Skatteministeriet Journalnummer: Skattemin., j.nr. 2011-511-0074 Senere ændringer til forskriften LOV nr 433 af 16/05/2012

Læs mere

Aftale vedrørende arbejdstid og rådighedstjeneste for pædagogisk personale ved døgninstitutioner

Aftale vedrørende arbejdstid og rådighedstjeneste for pædagogisk personale ved døgninstitutioner Side 1 Aftale vedrørende arbejdstid og rådighedstjeneste for pædagogisk personale ved døgninstitutioner m.v. Amtsrådsforeningen KL Københavns Kommune Frederiksberg Kommune Socialpædagogernes Landsforbund

Læs mere

FINANSMINISTERIET. Cirkulære om Arbejdstidsregler mv. i forbindelse med kursusdeltagelse

FINANSMINISTERIET. Cirkulære om Arbejdstidsregler mv. i forbindelse med kursusdeltagelse FINANSMINISTERIET Cirkulære om Arbejdstidsregler mv. i forbindelse med kursusdeltagelse 2000 1 CIRKULÆRE OM ARBEJDSTIDSREGLER MV. I FORBINDELSE MED KURSUSDELTAGELSE Hermed følger aftale af 7. januar 2000

Læs mere

Barsel, adoption og omsorgsdage

Barsel, adoption og omsorgsdage Cirkulære om Barsel, adoption og omsorgsdage 2005 Cirkulære af 15. september 2005 Perst. nr. 048-05 PKAT nr. J.nr. 05-524-66 Indholdsfortegnelse Cirkulære Indledning...3 Bemærkninger til aftalens enkelte

Læs mere

Tjenestefrihed af familiemæssige årsager

Tjenestefrihed af familiemæssige årsager Cirkulære om Tjenestefrihed af familiemæssige årsager 2005 Cirkulære af 14. juni 2007 Perst. nr. 056-07 PKAT nr. J.nr. 06-528-24 Indholdsfortegnelse Cirkulære Generelle bemærkninger... 3 Barns 1. sygedag...

Læs mere

Praktiske oplysninger om ferielukning i forbindelse med jul og nytår

Praktiske oplysninger om ferielukning i forbindelse med jul og nytår Praktiske oplysninger om ferielukning i forbindelse med jul og nytår 1. Indledning En del af HORESTA Arbejdsgivers medlemsvirksomheder holder lukket i en periode i forbindelse med jul og nytår. I det følgende

Læs mere

73.01 O.99 26/2000 Side 45

73.01 O.99 26/2000 Side 45 Side 45 Arbejdstidsaftale for social- og sundhedshjælpere, social- og sundhedsassistenter, hjemmehjælpere, sygehjælpere, beskæftigelsesvejledere, plejehjemsassistenter, plejere og elever Kommunernes Landsforening

Læs mere

CIRKULÆRE OM FERIEAFTALEN (Til samtlige ministerier mv.)

CIRKULÆRE OM FERIEAFTALEN (Til samtlige ministerier mv.) CIRKULÆRE OM FERIEAFTALEN (Til samtlige ministerier mv.) 1. I forbindelse med indgåelse af ferieaftalen i 1997 var der mellem parterne enighed om, at der skulle optages forhandlinger om yderligere fleksibilitet

Læs mere

11.05.7.1 Side 1 ARBEJDSTIDSAFTALE FOR HUSASSISTENTER M.FL., OK-05

11.05.7.1 Side 1 ARBEJDSTIDSAFTALE FOR HUSASSISTENTER M.FL., OK-05 AMTSRÅDSFORENINGEN FOA - FAG OG ARBEJDE 11.05.7.1 Side 1 ARBEJDSTIDSAFTALE FOR HUSASSISTENTER M.FL., 2005 Side 2 Side 3 INDHOLDSFORTEGNELSE INDLEDNING... 5 KAPITEL 1. ARBEJDSTILRETTELÆGGELSE... 6 1. TJENESTETYPER...

Læs mere

Cirkulære om. Ansættelsesbreve for overenskomstansatte i staten

Cirkulære om. Ansættelsesbreve for overenskomstansatte i staten Cirkulære om Ansættelsesbreve for overenskomstansatte i staten 2002 1 Cirkulære om ansættelsesbreve for overenskomstansatte i staten (Til samtlige ministerier mv.) 1. Arbejdsgiveren har pligt til at underrette

Læs mere

H O V E D A F T A L E mellem Regionernes Lønnings- og Takstnævn og HK/KOMMUNAL vedrørende ikke-tjenestemandsansat personale

H O V E D A F T A L E mellem Regionernes Lønnings- og Takstnævn og HK/KOMMUNAL vedrørende ikke-tjenestemandsansat personale Side 1 H O V E D A F T A L E mellem Regionernes Lønnings- og Takstnævn og HK/KOMMUNAL vedrørende ikke-tjenestemandsansat personale --------------------------- Denne hovedaftale er indgået med bindende

Læs mere

Lovsamling NALUNAARUTIT - Grønlandsk. SerieC-I. t9 SEP. 1999 Lb.nr. al. Afsnit 8, Gruppe 1. Aftale. arbejdstid og merarbejde for tjenestemænd

Lovsamling NALUNAARUTIT - Grønlandsk. SerieC-I. t9 SEP. 1999 Lb.nr. al. Afsnit 8, Gruppe 1. Aftale. arbejdstid og merarbejde for tjenestemænd NALUNAARUTIT Grønlandsk Lovsamling SerieCI t9 SEP. 1999 Lb.nr. al Afsnit 8, Gruppe 1 Aftale om arbejdstid og merarbejde for tjenestemænd Der er mellem Grønlands Landsstyre og P.kadecnikernes Sammenslutning

Læs mere

Danske Mediers Arbejdsgiverforening. Orientering nr. 65/2007. Løn- og arbejdsforhold. 23. november 2007

Danske Mediers Arbejdsgiverforening. Orientering nr. 65/2007. Løn- og arbejdsforhold. 23. november 2007 Danske Mediers Arbejdsgiverforening Orientering nr. 65/2007 Løn- og arbejdsforhold 23. november 2007 Oversigt over fritvalgskontoordninger og særlig opsparing Et af resultaterne af overenskomstforhandlingerne

Læs mere

Organisationsaftale for servicemedarbejdere ved en række statsinstitutioner

Organisationsaftale for servicemedarbejdere ved en række statsinstitutioner 0 FINANSMINISTERIET Cirkulære om Organisationsaftale for servicemedarbejdere ved en række statsinstitutioner 1997 3.3.31 1997 Cirkulære om Organisationsaftale for servicemedarbejdere ved en række statsinstitutioner

Læs mere

AFTALE om arbejdstid og rådighedstjeneste for pædagogisk personale ved døgninstitutioner m.v.

AFTALE om arbejdstid og rådighedstjeneste for pædagogisk personale ved døgninstitutioner m.v. Side 1 AFTALE om arbejdstid og rådighedstjeneste for pædagogisk personale ved døgninstitutioner m.v. 2002 AMTSRÅDSFORENINGEN KL KØBENHAVNS KOMMUNE FREDERIKSBERG KOMMUNE FORBUNDET AF OFFENTLIGT ANSATTE

Læs mere

HVORNÅR MÅ ARBEJDSGIVER KONTAKTE MEDARBEJDERE?

HVORNÅR MÅ ARBEJDSGIVER KONTAKTE MEDARBEJDERE? HVORNÅR MÅ ARBEJDSGIVER KONTAKTE MEDARBEJDERE? UNDER FERIE Som udgangspunkt NEJ. Uanset årsag kan arbejdsgiver ikke kræve, at arbejdstager afbryder en allerede pbegyndt ferie ifølge ferieloven. Ferie begynder

Læs mere

2.4.21. Cirkulære om Klassificering af stillinger ved efterskoler

2.4.21. Cirkulære om Klassificering af stillinger ved efterskoler 1993 Cirkulære om Klassificering af stillinger ved efterskoler 1 CIRKULÆRE OM KLASSIFICERING AF STILLINGER VED EFTERSKOLER Hermed følger aftale af 15. juni 1993 mellem Lærernes Centralorganisation og

Læs mere

landsoverenskomsten på kontor/lager mellem Dansk Erhverv og HK/Privat

landsoverenskomsten på kontor/lager mellem Dansk Erhverv og HK/Privat Mini-udgave landsoverenskomsten på kontor/lager mellem Dansk Erhverv og HK/Privat Overenskomsten gælder fra 1. marts 2012 til 28. februar 2014 Kære medlem! For at hjælpe både nye og gamle medlemmer har

Læs mere

OVERENSKOMST 2012-14. mellem DANSKE FÆRGER A/S DANSK METALS MARITIME AFDELING. for PURSERE

OVERENSKOMST 2012-14. mellem DANSKE FÆRGER A/S DANSK METALS MARITIME AFDELING. for PURSERE OVERENSKOMST 2012-14 mellem DANSKE FÆRGER A/S og DANSK METALS MARITIME AFDELING for PURSERE (DAS) Gældende fra 1. maj 2012 1 Indholdsfortegnelse 1 ANSÆTTELSE OG OPSIGELSE...3 2 ANCIENNITET...3 3 LØNNINGER

Læs mere

Cirkulære om. Barsel, adoption og omsorgsdage

Cirkulære om. Barsel, adoption og omsorgsdage Cirkulære om Barsel, adoption og omsorgsdage 2003 1 Cirkulære om barsel, adoption og omsorgsdage (Til samtlige ministerier mv.) Indledning 1. Finansministeriet og centralorganisationerne indgik den 2.

Læs mere

FINANSMINISTERIET. Cirkulære om. Ansættelsesbreve for overenskomstansatte i staten

FINANSMINISTERIET. Cirkulære om. Ansættelsesbreve for overenskomstansatte i staten FINANSMINISTERIET Cirkulære om Ansættelsesbreve for overenskomstansatte i staten 1999 1 Til samtlige ministerier mv. Cirkulære om ansættelsesbreve for overenskomstansatte i staten 1. Arbejdsgiveren har

Læs mere

Ejendomsservicemedarbejdere ved en række statsinstitutioner

Ejendomsservicemedarbejdere ved en række statsinstitutioner Cirkulære om organisationsaftale for Ejendomsservicemedarbejdere ved en række statsinstitutioner 2008 Cirkulære af 18. september 2008 Perst. nr. 052-08 PKAT nr. 224 J.nr. 07-333/02-5 Dataark PKAT med specifikation

Læs mere

04.51 O.15 38/2015 Side 1. Aftale om midlertidig tjeneste i højere stilling

04.51 O.15 38/2015 Side 1. Aftale om midlertidig tjeneste i højere stilling Side 1 Aftale om midlertidig tjeneste i højere stilling KL Forhandlingsfællesskabet Indholdsfortegnelse Side 1. Aftalens område... 3 2. Betalingen... 3 3. Kommunaldirektørregel... 4 4. Ikrafttræden og

Læs mere

Indholdsfortegnelse. Indledning...

Indholdsfortegnelse. Indledning... Indholdsfortegnelse Indledning... Kapitel 1. Arbejdstilrettelæggelse... 1. Tjenestetyper... 2. Tjenestens placering... 3. Ugentlig arbejdstid... 4. Normaltjeneste... 5. Pauser... Kapitel 2. Honorering

Læs mere

Må jeg arbejde. Hvor mange fridage har jeg. Hvad gør jeg, syg? FOA Fag og Arbejde Staunings Plads 1-3 1790 København V. Tlf: 46 97 26 26 www.foa.

Må jeg arbejde. Hvor mange fridage har jeg. Hvad gør jeg, syg? FOA Fag og Arbejde Staunings Plads 1-3 1790 København V. Tlf: 46 97 26 26 www.foa. Må jeg arbejde hver weekend? Kan jeg få tilskud til transport? Hvor mange fridage har jeg ret til på en uge? OM DIN overenskomst FOA Fag og Arbejde Staunings Plads 1-3 1790 København V Tlf: 46 97 26 26

Læs mere

Aftale om godtgørelse for merarbejde til overenskomstansatte

Aftale om godtgørelse for merarbejde til overenskomstansatte Side 1 Aftale om godtgørelse for merarbejde til overenskomstansatte akademikere KL Frederiksberg Kommune Akademikernes Centralorganisation Side 2 Indholdsfortegnelse Side 1. Aftalens område... 3 2. Merarbejdsbegrebet...

Læs mere

Sundhedskartellets guidelines for fleksjobberes løn- og ansættelsesvilkår.

Sundhedskartellets guidelines for fleksjobberes løn- og ansættelsesvilkår. Sundhedskartellets guidelines for fleksjobberes løn- og ansættelsesvilkår. Nye regler for fleksjobbere pr. 1. januar 2013 Lov om en aktiv beskæftigelsesindsats, som gennemfører fleksjobreformen, er vedtaget

Læs mere

Rammeaftale. provision og bonusløn. mellem. Tele Danmark A/S. AC-organisationerne

Rammeaftale. provision og bonusløn. mellem. Tele Danmark A/S. AC-organisationerne Rammeaftale om provision og bonusløn mellem Tele Danmark A/S og AC-organisationerne Denne rammeaftale vedrører aftaler, der fastlægger en variabel løndel i forhold til den enkelte medarbejder på grundlag

Læs mere

Aftale om arbejdstid for de kommunale døgnområder - syge/sundhedsplejersker, kostfagligt personale, ergo- og fysioterapeuter m.fl.

Aftale om arbejdstid for de kommunale døgnområder - syge/sundhedsplejersker, kostfagligt personale, ergo- og fysioterapeuter m.fl. Side 1 Aftale om arbejdstid for de kommunale døgnområder - syge/sundhedsplejersker, kostfagligt personale, ergo- og fysioterapeuter m.fl. KL Dansk Sygeplejeråd Danske Fysioterapeuter Ergoterapeutforeningen

Læs mere

2.4.26. Cirkulære om Aftale om arbejdstid for børnehaveklasseledere ved de frie grundskoler

2.4.26. Cirkulære om Aftale om arbejdstid for børnehaveklasseledere ved de frie grundskoler 2.4.26 1994 Cirkulære om Aftale om arbejdstid for børnehaveklasseledere ved de frie grundskoler 2 2.4.26 INDHOLD Side CIRKULÆRE Ad 1. Hvem og hvad omfattes af aftalen 1 Ad 2. Arbejdstiden og dens tilrettelæggelse

Læs mere

Arbejdstidsaftalen for kommunalt ansatte En kort beskrivelse af de væsentligste regler

Arbejdstidsaftalen for kommunalt ansatte En kort beskrivelse af de væsentligste regler Arbejdstidsaftalen for kommunalt ansatte En kort beskrivelse af de væsentligste regler Udgivet af: Socialpædagogernes Landsforbund, marts 2016 Arbejdstidsaftalen for kommunalt ansatte En kort beskrivelse

Læs mere

Ansættelsesvilkår i forbindelse med kommunalreformen. sygepleje- og radiograflærere)

Ansættelsesvilkår i forbindelse med kommunalreformen. sygepleje- og radiograflærere) Cirkulære om Ansættelsesvilkår i forbindelse med kommunalreformen (særvilkår for overenskomstansatte sygepleje- og radiograflærere) 2007 Cirkulære af 3. juli 2008 Perst. nr. 034-08 PKAT nr. 177 J.nr. 06-348-111

Læs mere

D I S - O V E R E N S K O M S T 2010-2012. mellem REDERIFORENINGEN AF 2010 REDERIET ESVAGT A/S MASKINMESTRENES FORENING

D I S - O V E R E N S K O M S T 2010-2012. mellem REDERIFORENINGEN AF 2010 REDERIET ESVAGT A/S MASKINMESTRENES FORENING D I S - O V E R E N S K O M S T 2010-2012 mellem REDERIFORENINGEN AF 2010 og REDERIET ESVAGT A/S og MASKINMESTRENES FORENING For skibe registreret i Dansk Internationalt Skibsregister 1 INDHOLDSFORTEGNELSE

Læs mere

OVERENSKOMST FOR KOMMUNALT ANSATTE TANDLÆGER MELLEM. Kommunala Arbeiðsgevarafelagið. Tandlægeforeningen

OVERENSKOMST FOR KOMMUNALT ANSATTE TANDLÆGER MELLEM. Kommunala Arbeiðsgevarafelagið. Tandlægeforeningen OVERENSKOMST FOR KOMMUNALT ANSATTE TANDLÆGER MELLEM Kommunala Arbeiðsgevarafelagið og Tandlægeforeningen 2015 2017 Indholdsfortegnelse 1. OVERENSKOMSTENS OMRÅDE... 1 2 AFGRÆNSNING... 1 3 MÅNEDSLØNNEDE...

Læs mere

BILAG TIL RESULTAT MELLEM FINANSMINISTEREN OG AC

BILAG TIL RESULTAT MELLEM FINANSMINISTEREN OG AC BILAG TIL RESULTAT MELLEM FINANSMINISTEREN OG AC 2013 15 GYMNASIESKOLER MV. Bilag 5 I. Overenskomst af 10. februar 2012 mellem Finansministeriet og Gymnasieskolernes Lærerforening om lærere og pædagogiske

Læs mere

GENERALSEKRETÆR- KONTRAKT

GENERALSEKRETÆR- KONTRAKT 1. marts 2008 GENERALSEKRETÆR- KONTRAKT INDHOLDSFORTEGNELSE 1. Tiltræden mv.... 4 2. Ansvarsområde... 4 3. Hverv under ansættelsen... 4 4. Arbejdssted og arbejdstid... 4 5. Tavshedspligt og tilbagelevering

Læs mere

Bekendtgørelse om den statslige fleksjobordning for tilskudsmodtagere

Bekendtgørelse om den statslige fleksjobordning for tilskudsmodtagere BEK nr 1375 af 02/12/2013 (Gældende) Udskriftsdato: 17. juli 2016 Ministerium: Finansministeriet Journalnummer: Finansmin., Moderniseringsstyrelsen, j.nr. 2013-8501-003 Senere ændringer til forskriften

Læs mere

3.4.18. Cirkulære om Overenskomst for lærere ved ergoterapeut- og fysioterapeutskolerne

3.4.18. Cirkulære om Overenskomst for lærere ved ergoterapeut- og fysioterapeutskolerne 3.4.18 1991 Cirkulære om Overenskomst for lærere ved ergoterapeut- og fysioterapeutskolerne 2 Indhold Side Overenskomstens område... 3 Ansættelse... 3 Løn... 3 Lønanciennitet... 4 Pension... 4 Lønberegning,

Læs mere

Aftale om arbejdstid, herunder arbejde i forskudt tid, holddrift og rådighedsvagt i hjemmet

Aftale om arbejdstid, herunder arbejde i forskudt tid, holddrift og rådighedsvagt i hjemmet Side 1 Aftale om arbejdstid, herunder arbejde i forskudt tid, holddrift og rådighedsvagt i hjemmet Kommunernes Landsforening Blik- og Rørarbejderforbundet i Danmark Dansk El-bund Dansk mands ening Dansk

Læs mere

Cirkulære af 23. maj 2012. Modst.nr. 022-12. PKAT nr. 117, 201, 211. J.nr. 10-330-99. Cirkulære om organisationsaftale for

Cirkulære af 23. maj 2012. Modst.nr. 022-12. PKAT nr. 117, 201, 211. J.nr. 10-330-99. Cirkulære om organisationsaftale for Cirkulære af 23. maj 2012 Modst.nr. 022-12 PKAT nr. 117, 201, 211 J.nr. 10-330-99 Cirkulære om organisationsaftale for Visse konsulenter/pædagogiske konsulenter ved professionshøjskoler og aftale for visse

Læs mere

RAMMEAFTALE OM SENIORPOLITIK

RAMMEAFTALE OM SENIORPOLITIK Side 1 REGIONERNES LØNNINGS- OG TAKSTNÆVN FORHANDLINGSFÆLLESSKABET RAMMEAFTALE OM SENIORPOLITIK **NYT** = Nyt i forhold til tidligere gældende aftale **NYT** med virkning fra dato = Hvis en bestemmelse

Læs mere

tat meddelelse 27.05.13 J. nr. 7.3.

tat meddelelse 27.05.13 J. nr. 7.3. tatmeddelelse 27.05.13 J. nr. 7.3. Om: Regler for over-/merarbejde mv. og honorering herfor Da reglerne om over- og merarbejdsbetaling er forholdsvis komplicerede og ofte giver anledning til mange spørgsmål,

Læs mere

Bekendtgørelse om befordringsrabat til studerende ved videregående uddannelser

Bekendtgørelse om befordringsrabat til studerende ved videregående uddannelser BEK nr 831 af 05/07/2011 (Historisk) Udskriftsdato: 18. september 2016 Ministerium: Uddannelses- og Forskningsministeriet Journalnummer: Undervisningsmin., Uddannelsesstyrelsen, j.nr. 2011-4522-1 Senere

Læs mere

Kvalitetsstandard - NY Pasning af nærtstående med handicap eller alvorlig sygdom Lov om social service 118

Kvalitetsstandard - NY Pasning af nærtstående med handicap eller alvorlig sygdom Lov om social service 118 Kvalitetsstandard - NY Pasning af nærtstående med handicap eller alvorlig sygdom Lov om social service 118 1. Hvad er ydelsens lovgrundlag? 2. Hvad er formålet med ydelsen? Lov om Social Service 118 Vejledning

Læs mere

Handicapledsagere i staten mv.

Handicapledsagere i staten mv. Cirkulære af 2. maj 2011 Perst.nr. 012-11 PKAT 102 J.nr. 11-345-46 Cirkulære om regulativ om løn- og ansættelsesvilkår for Handicapledsagere i staten mv. 2011 2 Indholdsfortegnelse Cirkulære Generelle

Læs mere

Samarbejde om arbejdsmiljø på midlertidige eller skiftende arbejdssteder på bygge- og anlægsområdet

Samarbejde om arbejdsmiljø på midlertidige eller skiftende arbejdssteder på bygge- og anlægsområdet Samarbejde om arbejdsmiljø på midlertidige eller skiftende arbejdssteder på bygge- og anlægsområdet At-vejledning F.3.4 Maj 2011 Erstatter At-vejledning F.2.7 Sikkerheds- og sundhedsarbejde på midlertidige

Læs mere

Kandidater i sygepleje ansat som videnskabeligt

Kandidater i sygepleje ansat som videnskabeligt Cirkulære om organisationsaftale for Kandidater i sygepleje ansat som videnskabeligt personale med forsknings- og undervisningsopgaver ved Aarhus Universitet 2005 Cirkulære af 30. november 2006 Perst.

Læs mere