Vedtægten gælder for eksisterende og kommende spildevandsanlæg under TÅRNBYFORSYNING Spildevand.

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Vedtægten gælder for eksisterende og kommende spildevandsanlæg under TÅRNBYFORSYNING Spildevand."

Transkript

1 Betalingsvedtægt For TÅRNBYFORSYNING Spildevand I medfør af Miljø- og Energiministeriets lovbekendtgørelse nr. 923 af 5. december 1997, samt ændringer i medfør af lov nr. 342 af 17. maj 2000 og lov nr. 466 af 7. juni 2001, har Tårnby Kommunalbestyrelse vedtaget en betalingsvedtægt gældende for ejendomme, der er tilsluttet det offentlige spildevandsanlæg, eller på anden måde tilknyttet TÅRNBYFORSYNING Spildevand. Kapitel 1 Vedtægtens område Vedtægten gælder for eksisterende og kommende spildevandsanlæg under TÅRNBYFORSYNING Spildevand. Ved TÅRNBYFORSYNING Spildevand forstås virksomheden, der står for anlæg og drift af ethvert anlæg og enhver ledning åben, som lukket, der tjener til transport, rensning og/eller udledning af spildevand, samt privatejede spildevandsanlæg der er kontraktligt tilknyttet TÅRNBYFORSYNING Spildevand. Herunder regnvand der afledes gennem separate anlæg. TÅRNBYFORSYNING Spildevand s ledningsnet afsluttes ved den enkelte ejendom, ved matrikelskel. ved skelbrønd, eller ved første tilslutning af et privat afløbsanlæg til den offentlige stikledning afhængigt af hvilken af de nævnte muligheder, der ligger tættest på hovedledningen. I offentligt kloakerede områder, er TÅRNBYFORSYNING Spildevand forpligtet til at føre stikledning frem til grundgrænsen for en ejendom eller til områdeafgrænsningen for et privat spildevandsanlæg. Det er kommunen, der afgør, hvornår den fysiske tilslutning skal være gennemført. Alle ejere af fast ejendom inden for et kloakopland er i henhold til miljøbeskyttelsesloven 28, stk. 4, forpligtiget til at tilslutte sig det offentlige spildevandsanlæg, når tilslutningsmulighed foreligger, samt at deltage i betalingen i henhold til bestemmelserne i denne vedtægt. Spildevand defineres som alt vand, der afledes fra beboelse, erhvervsvirksomheder, øvrig bebyggelse, samt befæstede arealer. Definitionen omfatter således husspildevand, processpildevand, kølevand, filterskyllevand, regnvand fra tag-arealer og befæstede arealer, samt perkolat fra lossepladser. Drænvand er ikke omfattet af spildevandsvedtægten. Dog er vand fra omfangsdræn fra kloakerede bygninger og drænvand fra kirkegårde omfattet af vedtægten. Ejere af helårsboliger, der efter miljøbeskyttelseslovens 30, stk. 4, påbydes at forbedre spildevandsrensningen for en eksisterende udledning, skal samtidigt tilbydes et kontraktligt medlemskab af TÅRNBYFORSYNING Spildevand.

2 Spildevandsanlæg, der er etableret som følge af et påbud efter miljøbeskyttelsesloven 30 og et deraf følgende tilbud om kontraktligt medlemskab af TÅRNBYFORSYNING Spildevand, er private spildevandsanlæg selv om de udføres, drives og vedligeholdes af TÅRNBYFORSYNING Spildevand. Ejeren af spildevandsanlægget forestår selv udgifter til elektricitet og vandforsyningsvand til den valgte spildevandsløsning, samt udgifter til etablering og drift af bundfældningstank. Spildevandsanlæg etableret i det åbne land for to eller flere ejendomme, er at betragte som almindelige kommunale spildevandsanlæg. Kapitel 2 TÅRNBYFORSYNING Spildevand s budget og regnskab Kommunalbestyrelsen vedtager hvert år budgettet og godkender regnskabet for TÅRNBYFORSYNING Spildevand s udgifter og indtægter. Budgettet udarbejdes på grundlag af foreliggende oplysninger om TÅRNBYFORSYNING Spildevand s forventede udgifter og indtægter. Regnskabet følger det kommunale regnskabsår. TÅRNBYFORSYNING Spildevand s regnskab fremstår på selvstændige konti i kommunens regnskab og revideres sammen med dette. TÅRNBYFORSYNING Spildevand s regnskab omfatter udgifter til drift, vedligeholdelse og administration af kommunens spildevandsanlæg, fælles kommunale spildevandsanlæg og privatejede spildevandsanlæg, der efter lovens 7a er tilsluttet eller kontraktligt tilknyttet et offentligt spildevandsanlæg, udgifter til udbygning af disse anlæg, samt indtægter fra afledere af spildevand. Under driftsudgifterne hører udgifter til drift af anlæg, vedligeholdelse og administration, samt til forrentning af optagne lån. Lån, der ydes over kommunens mellemregningskonto for TÅRNBYFORSYNING Spildevand, forrentes med markedsrenten. På samme måde forrentes de midler på TÅRNBYFORSYNING Spildevands mellemregningskonto, der henligger i kommunens kasse. Der kan over for TÅRNBYFORSYNING Spildevands regnskab opsamles midler i kommunens kasse til fremtidige anlægsudgifter vedrørende kloakanlæggenes udbygning, i overensstemmelse med den til enhver tid af kommunalbestyrelsen, vedtagne investeringsplan. Kapitel 3 TÅRNBYFORSYNING Spildevands indtægter TÅRNBYFORSYNING Spildevands udgifter dækkes af engangsbidrag i form af tilslutningsbidrag, samt årlige bidrag i form af vandafledningsbidrag, særbidrag og vejbidrag Tilslutningsbidrag

3 Tilslutningsbidrag betales af ejendomme, der ikke tidligere har været tilsluttet eller har betalt tilslutningsbidrag til et offentligt spildevandsanlæg. Tilslutningsbidraget opkræves som et standardbidrag, der udgør per 1 januar 2002, ,00 kr. eksklusive moms for en boligenhed og ,00 kr. eksklusive moms pr. påbegyndt 800 m² grundareal for erhvervsejendomme. For erhvervsejendomme i landzone fastsættes et skønnet grundareal ud fra bebygget areal og en skønnet bebyggelsesprocent. For ubebyggede erhvervsejendomme i landzone skønnes et bebygget areal. Ved udstykninger fra en ejendom, der er eller har været tilsluttet eller har betalt tilslutningsbidrag, opkræves der standardtilslutningsbidrag for de udstykkede parceller, hvis parcellen eller parcellerne efter frastykningen ikke er tilsluttet et offentligt spildevandsanlæg og der føres ledning frem til skel. For ejendomme, der ikke er tilsluttet for tag- og overfladevand, fastsættes tilslutningsbidraget til 60 pct. af standardtilslutningsbidraget. Ændres afledningsforholdene for en fælleskloakeret ejendom, der har betalt standardtilslutningsbidrag, til separat regnvandssystem tilbagebetales maksimalt 40 % af det oprindelige tilslutningsbidrag. Kommunalbestyrelsen kan i særlige tilfælde fastsætte tilslutningsbidraget lavere end standardtilslutningsbidraget, dog aldrig lavere end de faktisk afholdte udgifter. Tilslutningsbidraget forfalder til kontant betaling, når en ejendom tilsluttes eller kan tilsluttes det offentlige spildevandsanlæg. Tilslutningsbidraget reguleres årligt efter det af Danmarks Statistik udarbejdede reguleringstal baseret på bygge- og anlægsomkostninger. Reguleringen fremgår endvidere af kommunens takstblad. 3.2 Vandafledningsbidrag Alle ejendomme der er fysisk tilsluttet, eller kontraktligt tilknyttet TÅRNBYFORSYNING Spildevands spildevandsanlæg, betaler et vandafledningsbidrag for afledning af spildevand. For afledning af tag- og regnvand, der ikke har været opsamlet og genanvendt, og vand fra omfangsdræn, betales der ikke vandafledningsbidrag. Vandafledningsbidraget beregnes som et bidrag pr. m 3 målt eller skønnet vandforbrug. Bidragets størrelse fastsættes af kommunalbestyrelsen én gang årligt ved budgetvedtagelsen for det kommende regnskabsår på grundlag af TÅRNBYFORSYNING Spildevands budget. Bidragets størrelse fremgår af taksbladet.

4 Vandafledningsbidraget opkræves fra det tidspunkt, hvor vandafledningen påbegyndes. 1. Boligenheder For boligenheder, hvor der er krævet installeret vandmåler, beregnes vandafledningsbidraget efter målt vandforbrug. Efter bekendtgørelse nr. 525 af 14. juni 1996 om betaling for vand efter målt vandforbrug m.v. på ejendomsniveau, skal der senest 1. januar 1999 være installeret vandmåler på alle ejendomme, der er tilsluttet almene vandforsyninger. I disse tilfælde anses vandmåler for krævet, uanset om det fremgår af vandværkets regulativ. Vandmåler anses endvidere for krævet, hvor der i et regulativ godkendt i medfør af vandforsyningsloven 55 er krævet opsætning af vandmålere på alle ejendomme. For boligenheder, hvor der ikke kan afregnes efter vandmåler, fastsættes normalvandforbruget til 170 m³ pr. år. 2. Erhvervsejendomme For erhvervsejendomme fastsættes vandafledningsbidraget efter vandforbruget fratrukket den vandmængde, der medgår til produktionen eller af anden grund ikke ledes til et offentligt spildevandsanlæg. Efter konkret vurdering af hvert enkelt tilfælde, kan kommunalbestyrelsen nedsætte eller fritage for betaling af vandafledningsbidrag såfremt vandet er: vand fra afværgepumpninger, filterskyllevand, kølevand, eller genanvendt regnvand. Fradrag kræver, at den vandmængde, der ønskes fradrag for, ledes gennem en bimåler eller at den der ønsker fradraget, i øvrigt er i stand til at godtgøre størrelsen af den aktuelle vandmængde. 3.3 Særbidrag Ejendomme, der afleder særligt forurenet spildevand, pålignes et særbidrag. Forureningstillægget beregnes ved at multiplicere vandforbruget med forureningsfaktoren F, der udregnes efter nedenstående formel.

5 Forureningsfaktoren beregnes ud fra middelværdien af de enkelte parameters koncentrationsniveauer. 3.4 Vejbidrag Statsveje og amtskommunale veje For statsveje og amtskommunale veje beregnes det årlige bidrag til anlæg og drift efter en vandmængde på 0,12 m³ pr. m² matrikulært areal, hvorfra der inden for TÅRNBYFORSYNING Spildevand tilledes spildevand til det offentlige spildevandsanlæg Kommunale veje og private fællesveje For afledning af vejvand fra kommunale veje og private fællesveje betaler kommunen et årligt bidrag til TÅRNBYFORSYNING Spildevand på 8 pct. af udgifterne til kloakledningsanlæggene, herunder udgifter til, etablering af forsinkelsesbassiner, overløbsbygværker og anlæg til rensning af regnvand. Kapitel 4 Private spildevandsanlæg Ved private spildevandsanlæg påhviler udgifterne til udførelse, drift og vedligeholdelse de ejendomme, der er tilsluttet det pågældende anlæg. I tilfælde af uenighed i forbindelse med fordeling af udgifterne træffer kommunalbestyrelsen afgørelse herom. Såfremt et privat spildevandsanlæg ønskes helt eller delvist tilsluttet det offentlige spildevandsanlæg, fastsætter kommunalbestyrelsen et tilslutningsbidrag. Når et privat spildevandsanlæg er tilsluttet det offentlige spildevandsanlæg, betales vandafledningsbidrag i henhold til denne vedtægt. Ved TÅRNBYFORSYNING Spildevands overtagelse af et privat spildevandsanlæg, der ikke er tilsluttet det offentlige spildevandsanlæg, opkræves tilslutningsbidrag i henhold til denne vedtægt. Ejerne af det private spildevandsanlæg ydes en godtgørelse for anlæggets værdi. Overtager TÅRNBYFORSYNING Spildevand et privat spildevandsanlæg umiddelbart efter etableringen, betragtes tilslutning og overdragelse som et hele og der træffes afgørelse om økonomisk afregning inden anlægget udføres.

6 Udførelse af private spildevandsanlæg, som skal overtages af TÅRNBYFORSYNING Spildevand, skal udføres i overensstemmelse med de Tekniske Bestemmelser for TÅRNBYFORSYNING Spildevand, se bilag 1. Efter TÅRNBYFORSYNING Spildevands overtagelse af et privat spildevandsanlæg, har kommunalbestyrelsen ansvaret for drift og vedligeholdelse, mod at de tilsluttede brugere betaler vandafledningsbidrag efter denne vedtægt.

7 Kapitel 5 Fælles bestemmelser Som hovedregel kan der kun opretholdes eller etableres et stik per matrikelnummer. Tilslutningsbidrag og vandafledningsbidrag, som ikke betales til forfaldstid, tillægges renter efter gældende regler herom. Kommunalbestyrelsen kan yde henstand med betalingen af tilslutningsbidrag. Kommunalbestyrelsen kan foretage ændringer i bestemmelserne i denne vedtægt i henhold til de i lovgivningen fastsatte regler. Kontraktligt medlemskab af TÅRNBYFORSYNING Spildevand indebærer at kommunalbestyrelsen skal forestå udførelse, drift og vedligeholdelse på ejerens vegne, af en spildevandsløsning, der rensemæssigt opfylder de påbudte krav, mod at ejeren betaler standardtilslutningsbidrag og vandafledningsbidrag. Kommunal bestyrelsen er ansvarlig for tømning af bundfældningstanke i forbindelse med etablering af anlæg efter et påbud om forbedret rensning. Tilslutningsbidrag ved kontraktlig medlemskab af TÅRNBYFORSYNING Spildevand, forfalder ved kontraktens indgåelse og vandafledningsbidraget opkræves ved spildevandløsningens ibrugtagning. Kommunalbestyrelsens afgørelser og bestemmelser efter lov nr. 923 af 5. december 1997, med de ændringer, der følger af lov nr. 342 af 17 maj 2000 og lov nr. 466 af 7. juni 2001, kan ikke indbringes for anden administrativ myndighed. Kapitel 6 Ikrafttræden Vedtægten træder i kraft den Tårnby Kommunalbestyrelse den Henrik Zimino / Raymond Anders Skaarup

8 Bilag 1 Tekniske bestemmelser for TÅRNBYFORSYNING Spildevand. Tekniske bestemmelser ved projektering og udførsel af kloakanlæg under TÅRNBYFORSYNING Spildevand, eller anlæg, der skal overtages af TÅRNBYFORSYNING Spildevand. Normerne for Dansk Standard skal overholdes. Hvor der ikke er overensstemmelse mellem normen for Dansk Standard og Tekniske bestemmelser for TÅRNBYFORSYNING Spildevand, er det Tekniske bestemmelser for TÅRNBYFORSYNING Spildevand, der er gældende. Disse bestemmelser omhandler ikke "afledning i det åbne land", herunder minirenseanlæg. Endvidere er disse bestemmelser ikke gældende for pumpestationer. Projektering: 1. Alle projekter fremsendes til TÅRNBYFORSYNING Spildevand til godkendelse/kommentering i god tid inden udbud. 2. Startdato og udførselsperiode skal oplyses. 3. Ledninger og bygværker, der er placeret uden for offentligt vejareal, skal sikres ved tinglyst deklaration. Deklarationens ordlyd skal godkendes af TÅRNBYFORSYNING Spildevand. At det pågældende areal er ejet af kommunen, eller andre offentlige instanser, fritager ikke fra kravet om deklaration. 4. Der anvendes overalt, som minimum, ø 1,25 m. brønde. De i kloakbekendtgørelsen nævnte krav skal overholdes. 5. Ved alle stik, skal der placeres en ø 1,25 m. brønd ved skel. I områder med separatsystem, gælder dette for begge systemer. Brønden skal forsynes med identifikation, der består af vejkode og husnummer i h. t. anvisning for kommunens GIS-system. (Der skal anvendes 8 cifre, hvoraf de fire første cifre er vejkoden.) 5.1 Ved anlæg af ledninger og stik, må de opgravede materialer ikke genindbygges uden godkendelse. 5.2 Der skal holdes en respektafstand til TÅRNBYFORSYNING Spildevands anlæg på minimum 0,5 m. 6. Ved alle retningsændringer af ledningen placeres en ø 1,25 m. brønd, med mindre andet er aftalt med TÅRNBYFORSYNING Spildevand. 7. Brønddæksler skal være som Helge Lønhart A/S type Brøndstiger skal føres til banket.

9 9. Brøndstiger skal være fastgjorte med klæbeankre. 10. Alle tilløb til brønde, skal være i bunden og med banket, hvor intet andet er aftalt. 11. Ved samlinger og tilslutninger skal der anvendes passtykker. Der må kun anvendes Forshedasamlinger, hvor det ikke er muligt at få leveret passtykker. (I disse tilfælde, skal det aftales med TÅRNBYFORSYNING Spildevand.) Udførsel: 12. I beboede områder, må der ikke udføres planlagte arbejder uden for tidsrummet , uden at andet er aftalt og godkendt af miljømyndigheden i Tårnby Kommune Der skal indhentes ledningsoplysninger og gravetilladelse af entreprenøren Entreprenøren skal informere eventuelle berørte brugere 2 arbejdsuger inden påbegyndelse af arbejdet. Der skal desuden informeres løbende indtil eventuelle gener for brugeren er ophørt Ved planlagt TVI og spuling af større områder informeres berørte brugere 3 dage før arbejdet påbegyndes. Kvalitetssikring: 13. "Som udført" tegninger fremsendes til TÅRNBYFORSYNING Spildevand umiddelbart efter udførelsen såvel digitalt som på papir. Ledninger og brønde skal være indmålt i alle tre planer og angivet ved TK. nummersystem. Numre kan rekvireres i TÅRNBYFORSYNING Spildevand. Indmålingen leveres digitalt i SHP-, DWG- eller DXF-format. Digitale kort skal udføres efter koordinatsystem EUREF Der skal udføres 100 % TVI på ledninger før overdragelse, incl. brøndrapporter. TVI udføres i henhold til retningslinier angivet i seneste version af TVI af afløbsledninger, standarddefinitioner og fotomanual. Dokumentationen leveres i form af DVD. Rapporter leveres med fotos i tilfælde af bemærkninger. StikTVI skal udføres fra/til skelbrønd og rapporten skal være med udførlig adresse. Desuden skal rapporterne leveres i DAS 4 - format Ved nyanlæg udføres tæthedsprøvning i h. t. DS 437. I vandindvindingsområder anvendes "skærpet kontrol". 15. Ved nedlæggelse af stikledninger, skal afpropning foregå ved hovedledningen.

10 15.1 Alle afpropninger skal dokumenteres i form af TVI, og der må ikke efterlades døde ledninger. 16. Ved aflevering af anlæg, skal der altid finde en formel overdragelse sted. 17. Den i punkt 16 nævnte aflevering, kan først finde sted, når materialet i punkterne er leveret til, og godkendt af, TÅRNBYFORSYNING Spildevand. Bestemmelserne træder i kraft d. 18. oktober Senest rev. d Tårnby Renseanlæg d T. Jenfort.

Industrivej 1 3700 Rønne Telefon: 5690 5600 post@bornholmsforsyning.dk www.bornholmsforsyning.dk. Betalingsvedtægt. for Bornholms Spildevand A/S

Industrivej 1 3700 Rønne Telefon: 5690 5600 post@bornholmsforsyning.dk www.bornholmsforsyning.dk. Betalingsvedtægt. for Bornholms Spildevand A/S Industrivej 1 3700 Rønne Telefon: 5690 5600 post@bornholmsforsyning.dk www.bornholmsforsyning.dk Betalingsvedtægt for Bornholms Spildevand A/S 1. januar 2015 Indhold 1 Vedtægtens område... 3 2 Budget og

Læs mere

Tønder Spildevand A/S

Tønder Spildevand A/S Tønder Spildevand A/S Betalingsvedtægt for spildevandsanlæg Gældende fra 1. januar 2015 Indholdsfortegnelse Kapitel 1 Vedtægtens område... 3 Kapitel 2 Budget og regnskab... 3 Kapitel 3 Indtægter... 4 A.

Læs mere

BETALINGSVEDTÆGT. Assens Kommune

BETALINGSVEDTÆGT. Assens Kommune 1 BETALINGSVEDTÆGT For Kloakforsyningen i Assens Kommune 2 Indholdsfortegnelse Kap. 1. Vedtægtens område 3 Kap. 2. Kloakforsyningens budget og regnskab 5 Kap. 3. Kloakforsyningens indtægter 5 Side Kap.

Læs mere

Regulativ for TÅRNBYFORSYNING Vand Tekniske bestemmelser for TÅRNBYFORSYNING Spildevand A/S

Regulativ for TÅRNBYFORSYNING Vand Tekniske bestemmelser for TÅRNBYFORSYNING Spildevand A/S Indholdsfortegnelse 1. Projektering 2 2. Dimensionering 2 3. Hovedledninger 3 4. Stikledninger og skelbrønde 3 5. Brønde 3 6. Samlinger og tilslutninger 4 7. Udførelse 4 8. Kvalitetssikring og dokumentation

Læs mere

Fanø Vand A/S Betalingsvedtægt for kloakforsyningen

Fanø Vand A/S Betalingsvedtægt for kloakforsyningen Fanø Vand A/S Betalingsvedtægt for kloakforsyningen Vedtægten træder i kraft 1. januar 2015. Betalingsvedtægt for spildevandsanlæg Fanø Vand A/S I medfør af Miljø- og Energiministeriets lovbekendtgørelse

Læs mere

INDHOLDSFORTEGNELSE KAP. 2 KLOAKFORSYNINGENS BUDGET OG REGNSKAB 2 KAP. 3 KLOAKFORSYNINGENS INDTÆGTER 2

INDHOLDSFORTEGNELSE KAP. 2 KLOAKFORSYNINGENS BUDGET OG REGNSKAB 2 KAP. 3 KLOAKFORSYNINGENS INDTÆGTER 2 0 INDHOLDSFORTEGNELSE KAP. 1. VEDTÆGTENS OMRÅDE 1 KAP. 2 KLOAKFORSYNINGENS BUDGET OG REGNSKAB 2 KAP. 3 KLOAKFORSYNINGENS INDTÆGTER 2 3.1 TILSLUTNINGSBIDRAG 2 3.1.1 Tilslutningsbidragets størrelse 3 3.1.2

Læs mere

Betalingsvedtægt. for AquaDjurs A/S. spildevandsforsyning. Indhold: 1. Forord... 3. 2. Vedtægtens område... 4

Betalingsvedtægt. for AquaDjurs A/S. spildevandsforsyning. Indhold: 1. Forord... 3. 2. Vedtægtens område... 4 Indhold: 1. Forord... 3 2. Vedtægtens område... 4 3. Spildevandsforsyningsselskabets budget og regnskab... 4 4. Spildevandsforsyningsselskabets indtægter... 5 Betalingsvedtægt 4.1 Tilslutningsbidrag 5

Læs mere

Betalingsvedtægt for Stevns Spildevand A/S

Betalingsvedtægt for Stevns Spildevand A/S Betalingsvedtægt for Stevns Spildevand A/S Indholdsfortegnelse 1. Indledning... 3 2. Betalingsvedtægtens område... 4 3. Stevns Spildevand A/S budget og regnskab... 4 4. Stevns Spildevand A/S indtægter...

Læs mere

Betalingsvedtægt for Hillerød Spildevand A/S

Betalingsvedtægt for Hillerød Spildevand A/S Betalingsvedtægt for Hillerød Spildevand A/S Hillerød Spildevand A/S er en virksomhed i den samlede koncern Hillerød Forsyning, som består af følgende virksomheder: Hillerød Forsyning Holding A/S, Hillerød

Læs mere

Betalingsvedtægt for Haderslev Spildevand a/s - 2016

Betalingsvedtægt for Haderslev Spildevand a/s - 2016 Betalingsvedtægt for Haderslev Spildevand a/s - 2016 Indhold 1. Grundlag... 3 1.1 Definitioner... 3 2. Område... 4 3. Budget og regnskab... 4 4. Indtægter... 4 4.1 Tilslutningsbidrag... 4 4.1.1 Bidragets

Læs mere

Aalborg Forsyning, Kloak A/S

Aalborg Forsyning, Kloak A/S 1. januar 2014 Aalborg Forsyning, Kloak A/S Betalingsvedtægt for Spildevandsanlæg Indholdsfortegnelse Kap. 1: Vedtægtens område 3 Kap. 2: Kloakselskabets budget og regnskab 3 Kap. 3: Kloakselskabets indtægter

Læs mere

Betalingsvedtægt for Ishøj Spildevand A/S

Betalingsvedtægt for Ishøj Spildevand A/S Betalingsvedtægt for Ishøj Spildevand A/S September 2010 Side 1 Indholdsfortegnelse Indhold 1. Vedtægtens område, definitioner... 4 2. Kloakforsyningens budget og regnskab... 4 3. Kloakforsyningens indtægter...

Læs mere

Betalingsvedtægt 2016 Lemvig Vand og Spildevand A/S

Betalingsvedtægt 2016 Lemvig Vand og Spildevand A/S Betalingsvedtægt 2016 Lemvig Vand og Spildevand A/S Indholdsfortegnelse Indholdsfortegnelse... 2 1Vedtægtens område... 3 2 Definitioner... 3 3 Afgrænsning af Spildevandsselskabets opgaver... 4 4 Spildevandsselskabets

Læs mere

5. september 2013. Justering af kapitel 3 B og 3 D i bilag 1 i standardvedtægten i Vejledning Nr. 3, 2001 - Betalingsregler for spildevandsanlæg

5. september 2013. Justering af kapitel 3 B og 3 D i bilag 1 i standardvedtægten i Vejledning Nr. 3, 2001 - Betalingsregler for spildevandsanlæg Bilag 1.A 4. Bestyrelsesmøde i VAS den 5. november 2013. 5. september 2013 Justering af kapitel 3 B og 3 D i bilag 1 i standardvedtægten i Vejledning Nr. 3, 2001 - Betalingsregler for spildevandsanlæg

Læs mere

Leveringsbestemmelser for spildevandsforsyningen. Rudersdal Forsyning A/S. Betalingsvedtægt

Leveringsbestemmelser for spildevandsforsyningen. Rudersdal Forsyning A/S. Betalingsvedtægt Leveringsbestemmelser for spildevandsforsyningen Rudersdal Forsyning A/S 2014 Betalingsvedtægt 1 Indholdsfortegnelse: 1. Indledende bestemmelser... 3 2. Definitioner... 4 3. Forsyningsområdet og tilslutning...

Læs mere

Betalingsvedtægt for Hjørring kommunale Kloakforsyning

Betalingsvedtægt for Hjørring kommunale Kloakforsyning Betalingsvedtægt for Hjørring kommunale Kloakforsyning Ikrafttrædelse januar 2007 INDHOLDSFORTEGNELSE Side Forord Lovgrundlag og omfang 4 Kapitel 1 Vedtægtens område 4 1.1 Generelt 4 1.2 Offentlig kloakforsyning

Læs mere

Retningslinjer. for grænseflade mellem Silkeborg Spildevand A/S s ledninger og private stikledninger

Retningslinjer. for grænseflade mellem Silkeborg Spildevand A/S s ledninger og private stikledninger Retningslinjer for grænseflade mellem Silkeborg Spildevand A/S s ledninger og private stikledninger 21. januar 2011 1. Retningslinjer Eksemplerne i disse retningslinjer er baseret på et separatsystem.

Læs mere

BETALINGSVEDTÆGT FOR HOFOR SPILDEVAND KØBENHAVN A/S

BETALINGSVEDTÆGT FOR HOFOR SPILDEVAND KØBENHAVN A/S BETALINGSVEDTÆGT FOR HOFOR SPILDEVAND KØBENHAVN A/S 1 INDHOLD 1 VEDTÆGTENS OMRÅDE... 1 2 HOFOR SPILDEVAND KØBENHAVN A/S BUDGET OG REGNSKAB... 4 3 HOFOR SPILDEVAND KØBENHAVN A/S INDTÆGTER...5 4 PRIVATE

Læs mere

Notat. Betalingsvedtægten - Forslag til nye afsnit B og D jfr. trappemodellen

Notat. Betalingsvedtægten - Forslag til nye afsnit B og D jfr. trappemodellen Notat BILAG til bestyrelsesmøde i Aalborg Forsyning, Kloak A/S den 6. november 2013, punkt 5.3 Dato: 28.10.2013 Sagsnr.: 2013-41311 Dok. nr.: 2013-342461 Direkte telefon: 7743 9207 Initialer: BNN/all Kloak

Læs mere

Syddjurs Spildevand A/S

Syddjurs Spildevand A/S 1 of 14 Syddjurs Spildevand A/S Betalingsvedtægt for Spildevandsanlæg Januar 2015 Side 1 af 14 2 of 14 Indholdsfortegnelse: BETALINGSVEDTÆGT FOR KLOAKFORSYNINGEN I SYDDJURS KOMMUNE...3 Kapitel 1...3 Vedtægtens

Læs mere

Betalingsvedtægt for Randers Kommunes spildevandsanlæg

Betalingsvedtægt for Randers Kommunes spildevandsanlæg Randers Kommune Betalingsvedtægt for Randers Kommunes spildevandsanlæg Revideret december 2006 Med virkning fra 1. januar 2007 Indholdsfortegnelse Forord Lovgrundlag og omfang... 3 Kapitel 1 Vedtægtens

Læs mere

Betalingsvedtægt for Spildevandsforsyning i Herning Vand A/S

Betalingsvedtægt for Spildevandsforsyning i Herning Vand A/S Betalingsvedtægt for Spildevandsforsyning i Herning Vand A/S Godkendt af bestyrelsen 25/8 2011 1 Indhold Betalingsvedtægt Kapitel 1 Vedtægtens indhold... 5 Kapitel 2 Budget og regnskab... 6 Kapitel 3 Indtægter...

Læs mere

Tillæg nr. 1 til spildevandsplan 2009-2012. Separatkloakering af Hadbjerg by

Tillæg nr. 1 til spildevandsplan 2009-2012. Separatkloakering af Hadbjerg by Tillæg nr. 1 til spildevandsplan 2009-2012 Separatkloakering af Hadbjerg by 1 Tillæg nr. 1 til Favrskov Kommunes Spildevandsplan 2009-2012 Udgiver: Favrskov Kommune Udgivelsesår: 2010 Titel: Tekst og layout:

Læs mere

Betalingsvedtægt. Greve Spildevandsforsyning

Betalingsvedtægt. Greve Spildevandsforsyning Greve Spildevand A/S Betalingsvedtægt for Greve Spildevandsforsyning 2011 2 Indholdsfortegnelse Kapitel 1 Vedtægtens område 3 Kapitel 2 Greve Spildevand A/S budget og regnskab 4 Kapitel 3 Greve Spildevand

Læs mere

Betalingsvedtægt for Ishøj Spildevand A/S

Betalingsvedtægt for Ishøj Spildevand A/S Betalingsvedtægt for Ishøj Spildevand A/S Januar 2015 Side 1 Indhold 1. Vedtægtens område, definitioner... 3 2. Kloakforsyningens budget og regnskab... 3 3. Kloakforsyningens indtægter... 3 4. Tilslutningsbidrag...

Læs mere

Solrød Spildevand A/S. Betalingsvedtægt. for

Solrød Spildevand A/S. Betalingsvedtægt. for Solrød Spildevand A/S Betalingsvedtægt for Solrød Spildevand A/S Januar 2014 2 Indholdsfortegnelse Kapitel 1 Vedtægtens område 3 Kapitel 2 Solrød Spildevand A/S budget og regnskab 4 Kapitel 3 Solrød Spildevand

Læs mere

Betalingsvedtægt. for Brønderslev Spildevand A/S

Betalingsvedtægt. for Brønderslev Spildevand A/S Betalingsvedtægt for Brønderslev Spildevand A/S INDHOLDSFORTEGNELSE 1. VEDTÆGTENS OMRÅDE 2. BUDGET OG REGNSKAB 3. INDTÆGTER 3.1 Tilslutningsbidrag 3.1.1 Tilslutningsbidragets størrelse 3.1.2 Tilslutningsbidrag

Læs mere

Indholdsfortegnelse. Drikkevand.. Side 4. Spildevand.. Side 8. Generelt... Side 10

Indholdsfortegnelse. Drikkevand.. Side 4. Spildevand.. Side 8. Generelt... Side 10 Takster 2016 Indholdsfortegnelse Drikkevand.. Side 4 Pris pr. kubikmeter Fast bidrag pr. vandmåler Fast bidrag for sprinkleranlæg Tilslutning i bymæssig bebyggelse Tilslutning i det åbne land Tilslutning

Læs mere

Betalingsvedtægt for offentlige spildevandsanlæg i Ringkøbing-Skjern Kommune

Betalingsvedtægt for offentlige spildevandsanlæg i Ringkøbing-Skjern Kommune Betalingsvedtægt for offentlige spildevandsanlæg i Ringkøbing-Skjern Kommune Forsyningen juli 2007 B E T A L I N G S V E D T Æ G T S i d e 1 I N D H O L D S F O R T E G N E L S E 1.0 Vedtægtens område...

Læs mere

Betalingsvedtægt. for. spildevand. ved. Skanderborg Forsyningsvirksomhed A/S

Betalingsvedtægt. for. spildevand. ved. Skanderborg Forsyningsvirksomhed A/S Betalingsvedtægt for spildevand ved Skanderborg Forsyningsvirksomhed A/S Gældende fra februar 2014 2 Indholdsfortegnelse 0. Introduktion til Betalingsvedtægt for spildevandsanlæg under Skanderborg Forsyningsvirksomhed

Læs mere

Betalingsvedtægt for håndtering af spildevand Lolland Spildevand A/S Lolland Varme A/S

Betalingsvedtægt for håndtering af spildevand Lolland Spildevand A/S Lolland Varme A/S Spildevand Betalingsvedtægt for håndtering af spildevand Lolland Spildevand A/S Lolland Varme A/S Side 1/22 Indholdsfortegnelse INDHOLDSFORTEGNELSE...2 FORORD...3 1. BETALINGSVEDTÆGTENS OMRÅDE...4 2. BUDGET

Læs mere

12. januar 2012 VEDTÆGTER 2012. for. det kommunale fællesskab. Renosyd i/s. ("Interessentskabet") CVR: 13523584

12. januar 2012 VEDTÆGTER 2012. for. det kommunale fællesskab. Renosyd i/s. (Interessentskabet) CVR: 13523584 12. januar 2012 VEDTÆGTER 2012 for det kommunale fællesskab Renosyd i/s ("Interessentskabet") CVR: 13523584 1. Navn og hjemsted 1.1 Interessentskabets navn er Renosyd i/s. 1.2 Interessentskabets hjemsted

Læs mere

Betalingsvedtægt. Varde Kloak og Spildevand A/S. Gældende fra 1. januar 2014

Betalingsvedtægt. Varde Kloak og Spildevand A/S. Gældende fra 1. januar 2014 Betalingsvedtægt Varde Kloak og Spildevand A/S Gældende fra 1. januar 2014 Version: 2.0 - opdateret 16. september 2013 Indhold Betalingsvedtægt for Varde Kloak og Spildevand A/S...3 Kapitel 1 Vedtægtens

Læs mere

Betalingsvedtægt for Ringsted Spildevand A/S

Betalingsvedtægt for Ringsted Spildevand A/S Betalingsvedtægt for Ringsted Spildevand A/S Maj 2009. 2 Indholdsfortegnelse 1. Vedtægtens område, definitioner. 4 2. Budget og regnskab. 4 3. Tilslutningsbidrag 5 3.1 Tilslutningsbidrag. 5 3.2 Supplerende

Læs mere

Hvordan kommer de enkelte relevante lovbestemmelser til at se ud, når L 86 indskrives

Hvordan kommer de enkelte relevante lovbestemmelser til at se ud, når L 86 indskrives Hvordan kommer de enkelte relevante lovbestemmelser til at se ud, når L 86 indskrives lov om betalingsregler for spildevandsforsyningsselskaber m.v. 1. Loven har til formål at sikre hensynet til princippet

Læs mere

Horsens Vand A/S Alrøvej 11 8700 Horsens tlf.: 7626 8700 www.horsensvand.dk

Horsens Vand A/S Alrøvej 11 8700 Horsens tlf.: 7626 8700 www.horsensvand.dk Indhold Forord... 2 1. Betalingsvedtægtens område... 3 2. Budget og regnskab for spildevandshåndtering... 3 3. Bidrag for spildevandshåndtering... 4 3.1 Tilslutningsbidrag... 4 3.2 Vandafledningsbidrag...

Læs mere

Betalingsvedtægt for Allerød Spildevand

Betalingsvedtægt for Allerød Spildevand Betalingsvedtægt for Allerød Spildevand 1. Vedtægtens område. 1 2. Spildevandsforsyningens budget og regnskab 2 3. Spildevandsforsyningens indtægter 2 4. Ledningsbrud 9 5. Målerdata 10 6. Fælles bestemmelser

Læs mere

Tillæg nr. 6 til Kalundborg Kommune Spildevandsplan 2010-2015

Tillæg nr. 6 til Kalundborg Kommune Spildevandsplan 2010-2015 PLAN, BYG OG MILJØ Tillæg nr. 6 til Kalundborg Kommune Spildevandsplan 2010-2015 For boligområde i Svebølle Plan, Byg & Miljø Tillæg til Spildevandsplan For boligområde i Svebølle. Tillæg nr. 6 til Kalundborg

Læs mere

BETALINGSVEDTÆGT SPILDEVAND

BETALINGSVEDTÆGT SPILDEVAND INDHOLD 1.0 Vedtægtens område 2 2.0 Budget og regnskab 2 3.0 Indtægter 2 3.1 Tilslutningsbidrag 3 3.2 Vandafledningsbidrag 4 3.3 Særbidrag 8 3.4 Vejbidrag 8 3.5 Private spildevandsanlæg 8 3.6 Udtræden

Læs mere

Betalingsvedtægt for Ringsted Spildevand A/S. April 2009.

Betalingsvedtægt for Ringsted Spildevand A/S. April 2009. Betalingsvedtægt for Ringsted Spildevand A/S April 2009. Indholdsfortegnelse 1. Vedtægtens område, definitioner...4 2. Kloakforsyningens Budget og regnskab...4 3. Tilslutningsbidrag...5 3.1 Tilslutningsbidrag...5

Læs mere

SPILDEVANDSKLOAKERING I SOMMERHUSOMRÅDET HALS-HOU

SPILDEVANDSKLOAKERING I SOMMERHUSOMRÅDET HALS-HOU SPILDEVANDSKLOAKERING I SOMMERHUSOMRÅDET HALS-HOU ETAPE 6 og 7 Miljø- og Energiforvaltningen HVORFOR DENNE BROCHURE? I dag leder du dit spildevand fra f.eks. toilet, håndvask og vaskemaskine til din bundfældningstank.

Læs mere

Holstebro Kommune. Regulativ for fælles obligatorisk tømningsordning i

Holstebro Kommune. Regulativ for fælles obligatorisk tømningsordning i Holstebro Kommune Regulativ for fælles obligatorisk tømningsordning i Holstebro Kommune Formål 1. I henhold til 48 i spildevandsbekendtgørelsen er det af kommunalbestyrelsen vedtaget, at der skal være

Læs mere

Betalingsvedtægt for kloakforsyning i Faxe kommune

Betalingsvedtægt for kloakforsyning i Faxe kommune Betalingsvedtægt for kloakforsyning i Faxe kommune Betalingsvedtægt for kloakforsyningen i Faxe Kommune 1. januar 2007 Indholdsfortegnelse SIDE 1 VEDTÆGTENS OMRÅDE 1 2 KLOAKFORSYNINGENS BUDGET OG REGNSKAB

Læs mere

Betalingsvedtægt for spildevandsanlæg

Betalingsvedtægt for spildevandsanlæg Betalingsvedtægt for spildevandsanlæg I medfør af lov om betalingsregler for spildevandsforsyningsselskaber m.v. jf. lovbekendtgørelse nr. 633 af 7. juni 2010 med senere ændringer, har bestyrelsen i Rebild

Læs mere

Betalingsvedtægt for Silkeborg Spildevand A/S

Betalingsvedtægt for Silkeborg Spildevand A/S Betalingsvedtægt for Silkeborg Spildevand A/S inkl. regulativ for tømning af bundfældningstanke og kontrakt mellem spildevandsforsyningen og ejer af andet spildevandsanlæg Indholdsfortegnelse 1. Betalingsvedtægt

Læs mere

Betalingsvedtægt for Rødovre Spildevand A/S

Betalingsvedtægt for Rødovre Spildevand A/S Betalingsvedtægt for Rødovre Spildevand A/S Indledning I medfør af lov om betalingsregler for spildevandsanlæg m.v., jf. lovbekendtgørelse nr. 716 af 23. juni 2001 har Rødovre Kommunalbestyrelse vedtaget

Læs mere

VEDTÆGTER FOR TYLSTRUP VANDVÆRK A.m.b.a.

VEDTÆGTER FOR TYLSTRUP VANDVÆRK A.m.b.a. VEDTÆGTER FOR TYLSTRUP VANDVÆRK A.m.b.a. 1 Navn og hjemsted 1. Selskabet er et andelsselskab med begrænset ansvar, hvis navn er Tylstrup Vandværk A.m.b.a. 2. Selskabet har hjemsted i Aalborg Kommune. 2

Læs mere

Blombjergparkens Grundejerforening v/kai Pedersen Ternevej 11 8544 Mørke. Henvendelse om modregning af tidligere betalt tilslutningsbidrag

Blombjergparkens Grundejerforening v/kai Pedersen Ternevej 11 8544 Mørke. Henvendelse om modregning af tidligere betalt tilslutningsbidrag Blombjergparkens Grundejerforening v/kai Pedersen Ternevej 11 8544 Mørke 21-09- 2010 Henvendelse om modregning af tidligere betalt tilslutningsbidrag til rensningsanlæg Du har ved brev af 20. april 2009

Læs mere

Indhold. Tillæg nr. 2 til Spildevandsplan 2010-2012. Aarhus Vands overtagelse af privat kloakanlæg under Tretommerparkens Grundejerforening, Risskov

Indhold. Tillæg nr. 2 til Spildevandsplan 2010-2012. Aarhus Vands overtagelse af privat kloakanlæg under Tretommerparkens Grundejerforening, Risskov Tillæg nr. 2 til Spildevandsplan 2010-2012. Aarhus Vands overtagelse af privat kloakanlæg under Tretommerparkens Grundejerforening, Risskov Den 16. august 2012 Tillæg nr. 2 til Spildevandsplan 2010-2012

Læs mere

Udkast VEDTÆGTER FOR. Selskabet. Selskabet er et andelsselskab med begrænset ansvar, hvis navn er. Mammen Bys Vandværk a.m.b.a.

Udkast VEDTÆGTER FOR. Selskabet. Selskabet er et andelsselskab med begrænset ansvar, hvis navn er. Mammen Bys Vandværk a.m.b.a. VEDTÆGTER FOR Mammen Bys Vandværk a.m.b.a. Selskabet 1 Selskabet er et andelsselskab med begrænset ansvar, hvis navn er Mammen Bys Vandværk a.m.b.a. Selskabet har hjemsted i Viborg Kommune. Formål 2 Selskabets

Læs mere

BETALINGSVEDTÆGT FOR SPILDEVANDSFORSYNING

BETALINGSVEDTÆGT FOR SPILDEVANDSFORSYNING BETALINGSVEDTÆGT FOR SPILDEVANDSFORSYNING 05-11-2014 Indhold 2 1. Kapitel 1 Vedtægtens område 3 2. Kapitel 2 Spildevandsforsyningens budget og regnskab 3 3. Kapitel 3 Spildevandsforsyningens indtægter

Læs mere

Kapitel 3. Kloakforsyningens indtægter. Kloakforsyningens udgifter dækkes af tilslutningsbidrag, vandafledningsbidrag, særbidrag samt vejbidrag.

Kapitel 3. Kloakforsyningens indtægter. Kloakforsyningens udgifter dækkes af tilslutningsbidrag, vandafledningsbidrag, særbidrag samt vejbidrag. Betalingsvedtægt for Frederikssund kommunale Kloakforsyning I medfør af lov om betalingsregler for spildevandsanlæg m.v., jf. lovbekendtgørelse nr. 716 af 23. juni 2001, har Kommunalbestyrelsen vedtaget

Læs mere

Betalingsvedtægt for spildevand ved Skanderborg Forsyningsvirksomhed a/s. Administrativ praksis

Betalingsvedtægt for spildevand ved Skanderborg Forsyningsvirksomhed a/s. Administrativ praksis Betalingsvedtægt for spildevand ved Skanderborg Forsyningsvirksomhed a/s Administrativ praksis Den administrative praksis refererer til den gældende betalingsvedtægts kapitalnumre, og der henvises hertil.

Læs mere

Mariagerfjord Kommunes Spildevandsplan 2011-2021 Tillæg nr. 4

Mariagerfjord Kommunes Spildevandsplan 2011-2021 Tillæg nr. 4 Natur og Miljø Postadresse: Nordre Kajgade 1 9500 Hobro Tlf. 97 11 30 00 raadhus@mariagerfjord.dk www.mariagerfjord.dk Journalnummer: 06.00.05-P15-2-12 Ref.: Bjarke Uffe Jensen Direkte tlf. 97113637 bjjen@mariagerfjord.dk

Læs mere

ENERGI VIBORG VAND A/S Spildevandsforsyningen

ENERGI VIBORG VAND A/S Spildevandsforsyningen Forventet Regnskab Budget Regnskab Budget 2013 2014 2014 2015 Note Kr. Kr. Kr. Kr. Omsætning Vandafledningsbidrag 1 120.107.463 119.034.000 118.386.000 121.983.000 Trappemodel 1 0 8.156.000 8.156.000 7.816.000

Læs mere

Tillæg nr. 2 til Kolding Kommunes spildevandsplan

Tillæg nr. 2 til Kolding Kommunes spildevandsplan Tillæg nr. 2 til Kolding Kommunes spildevandsplan Kolding Kommune Kloakering af boliger ved Lejrskov, Egholt og Rolles Møllevej August 2007 27. august 2007 Tillæg nr. 2 til Kolding Kommunes Spildevandsplan

Læs mere

VEDTÆGTER FOR SENGELØSE VANDVÆRK A.m.b.a.

VEDTÆGTER FOR SENGELØSE VANDVÆRK A.m.b.a. medlemmer 3 VEDTÆGTER FOR SENGELØSE VANDVÆRK A.m.b.a. Enhver, der har tinglyst adkomst til fast ejendom i forsyningsområdet, kan blive medlem af selskabet. For ejendomme, der er opdelt i andels- eller

Læs mere

Betalingsvedtægt for. Hjørring Vandselskab A/S

Betalingsvedtægt for. Hjørring Vandselskab A/S Betalingsvedtægt for Hjørring Vandselskab A/S Ikrafttrædelse dato 25 maj 2011 INDHOLDSFORTEGNELSE Side Forord Lovgrundlag og omfang 4 Kapitel 1 Vedtægtens område 4 1.1 Generelt 4 1.2 Vandselskabets anlæg

Læs mere

Betalingsvedtægt for. Hjørring Vandselskab A/S

Betalingsvedtægt for. Hjørring Vandselskab A/S Betalingsvedtægt for Hjørring Vandselskab A/S Ikrafttrædelse 01-01-2014 Indhold 1 Vedtægtens område... 5 1.1 Generelt... 5 1.2 Selskabets anlæg.... 5 1.3 Kontraktlige tilknyttede anlæg... 5 1.4 Stik...

Læs mere

Vedtægter for Bjørnø Vandværk A.m.b.a.

Vedtægter for Bjørnø Vandværk A.m.b.a. 1 Vedtægter for Bjørnø Vandværk A.m.b.a. Navn og hjemsted 1 Selskabet, der er stiftet den 7. februar 1998, er et Andelsselskab med begrænset ansvar, hvis navn er Bjørnø Vandværk. Selskabet har hjemsted

Læs mere

VEDTÆGTER FOR GISTRUP VANDVÆRK a.m.b.a.

VEDTÆGTER FOR GISTRUP VANDVÆRK a.m.b.a. VEDTÆGTER FOR GISTRUP VANDVÆRK a.m.b.a. Selskabet er et andelsselskab med begrænset ansvar, hvis navn er Gistrup Vandværk A.m.b.a. Selskabet har hjemsted i Aalborg Kommune. 1 formål Selskabets formål er

Læs mere

Betalingsvedtægt 2014

Betalingsvedtægt 2014 Betalingsvedtægt 2014 VEJEN SPILDEVAND A/S VEJEN RENSEANLÆG A/S Indhold Indholdsfortegnelse... 2 Forord... 3 1 Vedtægtens område... 4 2 Budget og regnskab... 5 3 Tilslutningsbidrag... 6 3.1 Tilslutningsbidrag...

Læs mere

Betalingsvedtægt for AquaDjurs as spildevandsforsyning

Betalingsvedtægt for AquaDjurs as spildevandsforsyning Betalingsvedtægt for AquaDjurs as spildevandsforsyning Januar 2010 Revideret august 2012 Side: 1/15 Indhold: 1. Forord... 2 2. Vedtægtens område... 3 3. Spildevandsforsyningsselskabets budget og regnskab...

Læs mere

Betalingsvedtægt for Billund Vand A/S, herunder Billund Spildevand A/S

Betalingsvedtægt for Billund Vand A/S, herunder Billund Spildevand A/S Betalingsvedtægt for Billund Vand A/S, herunder Billund Spildevand A/S INDHOLD 1. VEDTÆGTENS OMRÅDE - 3-2. BILLUND VANDS BUDGET OG REGNSKAB - 4-3. BILLUND VANDS INDTÆGTER - 4-4. PRIVATE SPILDEVANDSANLÆG

Læs mere

Betalingsvedtægt for spildevandsanlæg. under. Hedensted Spildevand A/S

Betalingsvedtægt for spildevandsanlæg. under. Hedensted Spildevand A/S Betalingsvedtægt for spildevandsanlæg under Hedensted Spildevand A/S Betalingsvedtægt for spildevandsanlæg under Hedensted Spildevand A/S. 1. Vedtægtens område. 2. Hedensted Spildevand A/S s budget og

Læs mere

Afgørelse om forøgelse af prisloft for 2011 i henhold til 8 i bekendtgørelse om prisloftregulering m.v. af vandsektoren

Afgørelse om forøgelse af prisloft for 2011 i henhold til 8 i bekendtgørelse om prisloftregulering m.v. af vandsektoren Billund Spildevand A/S Grindsted Landevej 40 7200 Grindsted Dato: 1. marts 2013 Sag: Vand-12/04924-10 Sagsbehandler: /LTK Afgørelse om forøgelse af prisloft for 2011 i henhold til 8 i bekendtgørelse om

Læs mere

Vedtægter for Råbjerghøj Vandværk

Vedtægter for Råbjerghøj Vandværk Vedtægter for Råbjerghøj Vandværk Vandværket er et andelsselskab, hvis navn er Råbjerghøj Vandværk. Selskabets formål er på bedste og billigste måde at levere vand til forbrugerne. 1 2 3 Som medlem betragtes

Læs mere

Betalingsvedtægt for spildevandsanlæg og kloakforsyning

Betalingsvedtægt for spildevandsanlæg og kloakforsyning Betalingsvedtægt for spildevandsanlæg og kloakforsyning November 2006 30.11 2006 Betalingsvedtægt for spildevandsanlæg og kloakforsyning 2 af 11 I medfør af Miljø- og Energiministeriets lovbekendtgørelse

Læs mere

Industrivej 1 3700 Rønne Telefon: 5690 5600 post@bornholmsforsyning.dk www.bornholmsforsyning.dk. Betalingsvedtægt. for Bornholms Spildevand A/S

Industrivej 1 3700 Rønne Telefon: 5690 5600 post@bornholmsforsyning.dk www.bornholmsforsyning.dk. Betalingsvedtægt. for Bornholms Spildevand A/S Industrivej 1 3700 Rønne Telefon: 5690 5600 post@bornholmsforsyning.dk www.bornholmsforsyning.dk Betalingsvedtægt for Bornholms Spildevand A/S 1. januar 2014 Indhold 1 Vedtægtens område... 3 2 Budget og

Læs mere

Betalingsvedtægt for Svendborg Spildevand A/S Kapitel 1 Vedtægtens område 2 Kapitel 2 Budget og regnskab 3 Kapitel 3 Indtægter 4 3.

Betalingsvedtægt for Svendborg Spildevand A/S Kapitel 1 Vedtægtens område 2 Kapitel 2 Budget og regnskab 3 Kapitel 3 Indtægter 4 3. Betalingsvedtægt for Svendborg Spildevand A/S Kapitel 1 Vedtægtens område 2 Kapitel 2 Budget og regnskab 3 Kapitel 3 Indtægter 4 3.1 Tilslutningsbidrag 4 3.2 Vandafledningsbidrag 7 3.3 Særbidrag 9 3.4

Læs mere

DATO DOKUMENT SAGSBEHANDLER MAIL TELEFON

DATO DOKUMENT SAGSBEHANDLER MAIL TELEFON DATO DOKUMENT SAGSBEHANDLER MAIL TELEFON 11. februar 2013 12/14089 KLAGE OVER BETALING FOR BELYSNING PÅ PRIVATE FÆLLESVEJE Vejdirektoratet har behandlet din klage af 30. november 2012 over Kommunens afgørelse

Læs mere

Betalingsvedtægt for spildevandsforsyning i Herning

Betalingsvedtægt for spildevandsforsyning i Herning Betalingsvedtægt for spildevandsforsyning i Herning Godkendt af bestyrelsen 17. oktober 2013 1 Indhold Betalingsvedtægt Kapitel 1 Vedtægtens indhold... 5 Kapitel 2 Budget og regnskab... 6 Kapitel 3 Indtægter...

Læs mere

Tønder Spildevand A/S

Tønder Spildevand A/S Tønder Spildevand A/S Betalingsvedtægt for spildevandsanlæg Fra 1. januar 2011. Indholdsfortegnelse Kapitel 1 Vedtægtens område... 3 Kapitel 2 Budget og regnskab... 3 Kapitel 3 Indtægter... 4 A. Tilslutningsbidrag...4

Læs mere

Forslag til udvidelse af forsyningsområde til Kappelhøj Vandværk. November 2014. Natur og Udvikling

Forslag til udvidelse af forsyningsområde til Kappelhøj Vandværk. November 2014. Natur og Udvikling Forslag til udvidelse af forsyningsområde til Kappelhøj Vandværk November 2014 Natur og Udvikling Forslag til tillæg 1 til Vandforsyningsplan 2010-2020 Dette tillæg 1 til Vandforsyningsplan muliggør,

Læs mere

Tillæg nr. 9 til spildevandsplan 2001 2008 for Odder Kommune, Odder Vest

Tillæg nr. 9 til spildevandsplan 2001 2008 for Odder Kommune, Odder Vest Tillæg nr. 9 til spildevandsplan 2001 2008 for Odder Kommune, Odder Vest Indholdsfortegnelse 1. Baggrund og indledning 2. Lovgrundlag 3. Miljøvurdering 4 Areal og ejerforhold 5. Ændring af kloakopland

Læs mere

5. september 2013. Justering af kapitel 3 B og 3 D i bilag 1 i standardvedtægten i Vejledning Nr. 3, 2001 - Betalingsregler for spildevandsanlæg

5. september 2013. Justering af kapitel 3 B og 3 D i bilag 1 i standardvedtægten i Vejledning Nr. 3, 2001 - Betalingsregler for spildevandsanlæg 5. september 2013 Justering af kapitel 3 B og 3 D i bilag 1 i standardvedtægten i Vejledning Nr. 3, 2001 - Betalingsregler for spildevandsanlæg 3 B. Vandafledningsbidrag Alle ejendomme, der er fysisk tilsluttet

Læs mere

Oktober 2006. Betalingsvedtægt for Nordfyns Kommune

Oktober 2006. Betalingsvedtægt for Nordfyns Kommune Oktober 2006 Betalingsvedtægt for Nordfyns Kommune Indholdsfortegnelse Kapitel 1 Side Vedtægtens område 3 Kapitel 2 Kloakforsyningens budget og regnskab 4 Kapitel 3 Kloakforsyningens indtægter A. Tilslutningsbidrag

Læs mere

Bundfældningstanke. Obligatorisk tømningsordning for. bundfældningstanke

Bundfældningstanke. Obligatorisk tømningsordning for. bundfældningstanke Bundfældningstanke Obligatorisk tømningsordning for bundfældningstanke Guldborgsund Forsyning Indholdsfortegnelse 1 Gyldighedsområde og definationer m.v.... 3 2. Affaldets art:... 3 3. Deltagere:... 3

Læs mere

Betalingsvedtægt for Esbjerg Spildevand A/S

Betalingsvedtægt for Esbjerg Spildevand A/S Betalingsvedtægt for Esbjerg Spildevand A/S Gældende fra 1. september 2015 Side 1 Betalingsvedtægt for Esbjerg Spildevand A/S... 3 1 Vedtægtens område... 3 2 Esbjerg Spildevand A/S budget og regnskab...

Læs mere

BETALINGSVEDTÆGT FOR HOFOR SPILDEVAND DRAGØR A/S

BETALINGSVEDTÆGT FOR HOFOR SPILDEVAND DRAGØR A/S BETALINGSVEDTÆGT FOR HOFOR SPILDEVAND DRAGØR A/S 1 INDHOLD 1 VEDTÆGTENS OMRÅDE...3 2 HOFOR SPILDEVAND DRAGØR A/S BUDGET OG REGNSKAB... 4 3 HOFOR SPILDEVAND DRAGØR A/S INDTÆGTER...5 4 TILSLUTNINGSBIDRAG...6

Læs mere

TAKSTREGULATIV FOR LEVERING AF VAND

TAKSTREGULATIV FOR LEVERING AF VAND TAKSTREGULATIV FOR LEVERING AF VAND Takstregulativ for levering af vand Januar 2016 1 Takstregulativ for levering af vand Januar 2016 2 INDHOLDSFORTEGNELSE 1. GENERELLE BEMÆRKNINGER... 4 2. ANLÆGSBIDRAG...

Læs mere

VESTFORSYNING SPILDEVAND A/S BETALINGSVEDTÆGT

VESTFORSYNING SPILDEVAND A/S BETALINGSVEDTÆGT VESTFORSYNING SPILDEVAND A/S BETALINGSVEDTÆGT Indholdsfortegnelse Indhold side Indledning 1 Kapitel 1, Vedtægtens område 1 Kapitel 2, Definitioner 1 Kapitel 3, Afgrænsning af Vestforsyning Spildevand A/S

Læs mere

Takstblad for Mariagerfjord Vand a s fra og med den 1. januar 2013 SPILDEVANDSFORSYNING

Takstblad for Mariagerfjord Vand a s fra og med den 1. januar 2013 SPILDEVANDSFORSYNING Takstbladet er udarbejdet med baggrund i Mariagerfjord Vand a s betalingsvedtægt for spildevand, godkendt af Mariagerfjord Byråd den X.X 2012. Betalingsvedtægten kan ses og downloades på Mariagerfjord

Læs mere

Indholdsfortegnelse 1. Vedtægtens område FFV Spildevand A/S` budget og regnskab FFV Spildevand A/S` Indtægter

Indholdsfortegnelse 1. Vedtægtens område FFV Spildevand A/S` budget og regnskab FFV Spildevand A/S` Indtægter FFV Spildevand A/S Januar 2015 1 Indholdsfortegnelse 1. Vedtægtens område... 3 2. FFV Spildevand A/S` budget og regnskab... 3 3. FFV Spildevand A/S` Indtægter... 4 3.1 Tilslutningsbidrag... 4 3.1.1 Forfaldstidspunkt...

Læs mere

Betalingsvedtægter Svendborg Spildevand A/S

Betalingsvedtægter Svendborg Spildevand A/S Betalingsvedtægter Svendborg Spildevand A/S Indholdsfortegnelse: Sidetal: Kapitel 1 Vedtægtens område 2 Kapitel 2 Budget og regnskab 3 Kapitel 3 Indtægter 4 3.1 Tilslutningsbidrag 4 3.2 Vandafledningsbidrag

Læs mere

Bekendtgørelse af lov om begravelse og ligbrænding

Bekendtgørelse af lov om begravelse og ligbrænding LBK nr 906 af 25/06/2013 (Gældende) Udskriftsdato: 19. september 2016 Ministerium: Kirkeministeriet Journalnummer: Ministeriet for Ligestilling og Kirke, j.nr. 62458/13 Senere ændringer til forskriften

Læs mere

BETALINGSVEDTÆGT FOR HOFOR SPILDEVAND RØDOVRE A/S

BETALINGSVEDTÆGT FOR HOFOR SPILDEVAND RØDOVRE A/S BETALINGSVEDTÆGT FOR HOFOR SPILDEVAND RØDOVRE A/S 1 INDHOLD VEDTÆGTENS OMRÅDE...3 STIKLEDNINGER... 4 HOFOR SPILDEVAND RØDOVRE A/S BUDGET OG REGNSKAB...5 HOFOR SPILDEVAND RØDOVRE A/S INDTÆGTER...6 TILSLUTNINGSBIDRAG...7

Læs mere

Bekendtgørelse om befordringsrabat til studerende ved videregående uddannelser

Bekendtgørelse om befordringsrabat til studerende ved videregående uddannelser BEK nr 831 af 05/07/2011 (Historisk) Udskriftsdato: 18. september 2016 Ministerium: Uddannelses- og Forskningsministeriet Journalnummer: Undervisningsmin., Uddannelsesstyrelsen, j.nr. 2011-4522-1 Senere

Læs mere

Teknik og Miljø 2016. Snekkerupvej

Teknik og Miljø 2016. Snekkerupvej Teknik og Miljø 2016 Snekkerupvej Tillæg 4 til digital spildevandsplan 2015-2018 Indhold Forord... 3 Baggrund... 3 Miljøvurdering... 3 Berørte ejendomme... 4 Liste over ejendommenes adresser... 4 Liste

Læs mere

Betalingsvedtægt for Ishøj Spildevand A/S

Betalingsvedtægt for Ishøj Spildevand A/S Betalingsvedtægt for Ishøj Spildevand A/S Januar 2016 Side 1 Indhold Indledning... 3 Oplysninger om Ishøj Forsyning... 3 1. Vedtægtens område, definitioner... 3 2. Kloakforsyningens budget og regnskab...

Læs mere

Betalingsvedtægt. for AquaDjurs as. spildevandsforsyning 2014. Indhold: 1. Forord... 3. 2. Vedtægtens område... 4

Betalingsvedtægt. for AquaDjurs as. spildevandsforsyning 2014. Indhold: 1. Forord... 3. 2. Vedtægtens område... 4 Indhold: 1. Forord... 3 2. Vedtægtens område... 4 3. Spildevandsforsyningsselskabets budget og regnskab... 4 4. Spildevandsforsyningsselskabets indtægter... 5 Betalingsvedtægt 4.1 Tilslutningsbidrag 5

Læs mere

Vedtægter for. Fonden Dansk Sygeplejehistorisk Museum

Vedtægter for. Fonden Dansk Sygeplejehistorisk Museum Vedtægter for Fonden Dansk Sygeplejehistorisk Museum --- oo0oo --- 1. NAVN OG STATUS 1.01 Fondens navn er Fonden Dansk Sygeplejehistorisk Museum (i det følgende kaldet Museet ). 1.02 Museet er en selvejende

Læs mere

Notat Mette Leth-Espensen Advokat

Notat Mette Leth-Espensen Advokat Notat Mette Leth-Espensen Advokat Åboulevarden 49, 4. sal DK-8000 Århus C Telefon:+45 86 18 00 60 Telefax:+45 88 32 63 26 J.nr. 08-11059 - 2 mle@energiogmiljo.dk www.energiogmiljo.dk CVR: 31 13 54 27 13.

Læs mere

Vedtægter for Sammenslutningen af Grundejerforeninger i Trundholm Kommune

Vedtægter for Sammenslutningen af Grundejerforeninger i Trundholm Kommune Vedtægter for Sammenslutningen af Grundejerforeninger i Trundholm Kommune Navn. Sammenslutningens navn er: "Sammenslutningen af Grundejerforeninger i Trundholm Kommune", kaldet: "SAGT". Formål og opgaver.

Læs mere

Afgørelse - klage over udgiftsfordeling til vedligeholdelse af Teglværksvej jeres j.nr. 500958

Afgørelse - klage over udgiftsfordeling til vedligeholdelse af Teglværksvej jeres j.nr. 500958 Dato 25. november 2015 Sagsbehandler Kim Remme Birkholm Mail kbf@vd.dk Telefon +45 7244 3065 Dokument 15/11246-9 Side 1/5 Afgørelse - klage over udgiftsfordeling til vedligeholdelse af Teglværksvej jeres

Læs mere

Sjølundhusenes Grundejerforening

Sjølundhusenes Grundejerforening Sjølundhusenes Grundejerforening Vedtægter 1(Medlemmer af foreningen) Medlemmer af Sjølundshusenes Grundejerforening er: Enhver ejer af parceller udstykkede fra matrikel nr. 2 a og 2 ay, Brøndbyvester

Læs mere

D E K L A R A T I O N V E D T Æ G T E R FO R. Ejerlauget Møllevej 14 A - D

D E K L A R A T I O N V E D T Æ G T E R FO R. Ejerlauget Møllevej 14 A - D D E K L A R A T I O N Underskrevne ejere af matr.nr. 17 IN, 17 IO, 17 IP, 17 IQ og 17 IR Holstebro markjorder fra Hjerm, bestemmer i henhold til 5, stk. 3 Bekendtgørelse om Spildevandstilladelser m.v.

Læs mere

RETNINGSLINJER FOR INSTALLATION OG TILSLUTNING TIL VORDINGBORG VAND A/S

RETNINGSLINJER FOR INSTALLATION OG TILSLUTNING TIL VORDINGBORG VAND A/S RETNINGSLINJER FOR INSTALLATION OG TILSLUTNING TIL VORDINGBORG VAND A/S Juni 2016 INDLEDNING Nedenstående retningslinjer gælder for arbejder på vandinstallationer, der tilsluttes Vordingborg Vand A/S (fremover

Læs mere

det offentlige spildevand

det offentlige spildevand det offentlige spildevand betalingsvedtægt for københavns kommunes offentlige spildevandsanlæg www.ke.dk el gas vand varme afløb Imedfør af lov om betalingsregler for spildevandsanlæg m.v., jf. lovbekendtgørelse

Læs mere

Takstblad for Mariagerfjord Vand a s fra og med den 1. januar 2016 SPILDEVANDSFORSYNING

Takstblad for Mariagerfjord Vand a s fra og med den 1. januar 2016 SPILDEVANDSFORSYNING Takstbladet er udarbejdet med baggrund i Mariagerfjord Vand a s betalingsvedtægt for spildevand, godkendt af Mariagerfjord Byråd den XX. XX. 2015. Betalingsvedtægten kan ses og downloades på Mariagerfjord

Læs mere