kano&kajak Fie får et 12-tal for vilje og mod Magasinet klub Rørvig Kajakklub anmeldelse Player eventyr Skandinavien rundt

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "kano&kajak Fie får et 12-tal for vilje og mod Magasinet klub Rørvig Kajakklub anmeldelse Player eventyr Skandinavien rundt"

Transkript

1 kano&kajak Magasinet dansk kano & kajak forbund Nr. 4 august 2011 Fie får et 12-tal for vilje og mod 14-årige Fie fra Helsinge roede 200 km på otte dage langs Sjællands kyst i havkajakken "Frøken Solskin". S. 6 anmeldelse Player Magasinet Kano & Kajak har testet Struer Kajaks nye Player s.12 klub Rørvig Kajakklub Humlebien blandt kajakklubber er kommet i flyvehøjde s.34 eventyr Skandinavien rundt Erik B. Jørgensen på nye eventyr alene Skandinavien rundt s.44

2 Demoweekend 20-21/8 med Björn Thomasson Kom og prøv grønlandskajakkerne fra SeaBird Designs og de smukke grønlandsårer fra Gram Kajak og Arrow Kayaks Nybrovej Kgs. Lyngby Tlf.: Altid 2 10% Magasinet på kano&kajak udstyr nr. 4 og august 5% 2011 på kanoer og kajakker til medlemmer af alle kano- og kajakklubber Kan ikke kombineres med andre rabatter

3 indhold Helle drømmer om Head2Head kajak i Voss OL i kano 4 Leder 6 Fie får et 12-tal for vilje og mod 12 Anmeldelse: Player 14 PaddleBattle Cup i Vejle 18 Head2Head kajak i Voss 22 Helle drømmer om OL i kano Elitetræner på fuld tid 26 Dansk sensation ved EM Maraton Elitetræner på fuld tid 32 Malene skal trække nye klubber til DKF 34 Humlebien mellem kajakklubber 40 Det sker Dansk sensation ved EM Maraton 44 Kalmar bød velkommen med skybrud kolofonen... Magasinet kano&kajak Udgiver Dansk Kano og Kajak Forbund Idrættens Hus, Brøndby Stadion Brøndby Tlf: Åbningstid: Hver dag isnn Ansvarshavende Ole Tikjøb Formand, DKF Kontaktperson DKF s sekretariat Christian Jacobsen Direktør Tlf: Faglig redaktør Anders Krintel Mobil: Redaktion AL Kommunikation Journalist Lars Bo Mobil: Journalist Ann Kerol Mobil: Layout Karin Fredsøe Tilde Grafisk Mobil: Annoncer DG Media A/S Telefon: Fax: København Store Kongensgade København K Tryk og distribution Datagraf A/S Datagraf arbejder aktivt for at mindste miljøbelastningen ved grafisk produktion, ved at hver medarbejder tænker og handler miljøbevidst. Se mere på Papir Indhold: 70 g. GraphoCote. Kvaliteten kan både FSC mærkes samt opfylde div. miljø mærkninger. Omslag: 170 g. Maxi Gloss m/ gloss vandlak Oplag ex. Distribution: Postomdeles til klubber og medlemmer under DKF. Modtager du ikke bladet, ret henvendelse til din klub. Tekst og fotos fra Magasinet Kano & Kajak må ikke gengives uden tilladelse fra DKF. Tips og kommentarer kan mailes til Magasinet kano&kajak nr. 4 agust

4 LEDER Flere medlemmer gennem udvikling Ole Tikjøb Formand Dansk Kano og Kajak Forbund I Danmark er der personer, der dyrker kano- og kajak-aktiviteter, men kun af dem er medlem af DKF. Med andre ord er der et stort potentiale for medlemsfremgang, og derfor går vi nu i gang med et stort udviklingsprojekt i samarbejde med Danmarks Idræts-Forbund, DIF. Udviklingsprojektet løber frem til udgangen af 2013 og koster 2,4 millioner kroner, hvoraf DIF bevilger 1 million kroner. Målsætningen er, at der i projektets løbetid kommer 49 nye klubber i DKF, og at medlemstallet stiger med For at nå det mål, er et af hovedpunkterne i det nye udviklingsprojekt mellem DKF og DIF en systematisk etablering af nye klubber, så de kajakinteresserede kan få mulighed for at dyrke sporten. Et af midlerne er en ændring af kontingentsystemet, så nye klubber ikke skal betale kontingent til forbundet i de første par år. Samtidig vil mindre klubber skulle betale et reduceret kontingent. Hos DKF mærker vi i disse år en stigende interesse for at dyrke sport i naturen, herunder kajak, især i aldersgruppen år. Der er derfor et stort potentiale for medlemsfremgang hos DKF, samtidig med at det netop er i den aldersgruppe, DIF generelt har de største udfordringer med at rekruttere nye medlemmer. Vi vil derfor også samarbejde med en lang række klubber om at udvikle og målrette tilbuddene i klubberne til netop den store gruppe af voksenmotionister. 4 Magasinet kano&kajak nr. 4 august 2011

5 Nye kajakker til fornuftige priser Co4 Creative Agency Player Player er en ny kajak for roeren der ønsker fart og stabilitet. Kajakken er perfekt som overgangskajak fra tur- til kapkajak. Bredde: 47 cm. Længde: 520 cm. Vægt: 12 kg. Pris ,- Arrow Arrow er udkommet i en ny og lettere version, men stadig i den kendte gode kvalitet. En god turkajak både til klubber og private. Bredde: 51 cm. Længde: 520 cm. Vægt: 12 kg. Pris ,- Attack Ny turkajak med dejlig stabilitet og gode manøvreegenskaber. Perfekt klubkajak for begyndere eller større personer. Bredde: 60 cm. Længde: 520 cm. Vægt: 13 kg. Pris ,- Alt i udstyr, tilbehør og kajakker Åbningstider Mandag-fredag Lørdag Magasinet kano&kajak nr. 4 agust Industrivej 12 DK-7600 Struer T (+45)

6 Portræt Fie får et 12-tal for I hårdt og regnfuldt vejr roede den kun 14-årige Fie i starten af juli 200 kilometer på otte dage langs Sjællands kyst en sej præstation udført af en stærk vilje i en lille pigekrop "For den, der bærer viljen i hjertet, er alt muligt." Sådan lød mottoet, da kun 14-årige Fie Wiegand Larsen fra Helsinge omkring nytår begyndte planlægningen af sin største præstation i havkajak indtil dato: "Sjælland rundt i havkajak" en tur hun ville ro sammen med sin far Christian Wiegand. Hårdt vejr og sygdom blev dog for hårde odds, så det blev "kun" til 200 kilometer på otte dage men 12-tallet skal hun have for viljestyrke og initiativ og så for at respektere sin grænse, når oddsene bliver for hårde. - Det blev ikke til Sjælland rundt i år, men jeg har ikke opgivet turen, understreger Fie Wiegand Larsen for rundt om Sjælland, det vil hun. Lang planlægning Den lille seje Fie ror til dagligt i Frederiksværk Ro- og Kajakklub, hvor hun i år tog hul på sin fjerde sæson. Sammen med sin far Christian Wiegand har hun allerede været på flere ture, og de har i et par år gået og leget med tanken om at ro Sjælland rundt. - Omkring årsskiftet blev snakken til alvor, da jeg satte mig for, at nu skulle jeg forsøge. Men først skulle jeg have turen sponseret, så det arbejde gik jeg i gang med efter nytår i år, fortæller Fie. Hun skrev et brev, som hun personligt overrakte potentielle sponsorer lige fra den lokale optiker til kano- og kajakbutikker. I brevet begrundede hun turen med, at hun ville udfordre sig selv og lære noget om vejr, vind og bølger. Men den begrundelse, der især springer i øjnene, er hendes ønske om at bevise for sig selv, at hun er god til noget: >>> 6 Magasinet kano&kajak nr. 4 august 2011

7 TEKST og foto: ann kerol >>> Magasinet kano&kajak nr. 4 agust

8 - Jeg er nemlig ordblind og ligger derfor ikke i toppen af klassen, når der skal gives 12-taller i stavning og læsning. Men jeg er god til at ro kajak, og turen her kan jeg bruge til at bevise, at jeg kan være god til noget og score et 12-tal for en præstation, fortæller Fie om sine grunde til at begive sig ud på turen og tilføjer, at hun også kan bruge erfaringerne fra turen til at nå sit mål med hensyn til et job; nemlig at blive instruktør og vejleder for folk, der vil lære at ro, som hun selv formulerer det i brevet til sponsorerne. Så med stor iver kastede Fie ved årskiftet sig ud i arbejdet med at skaffe sponsorkroner og det blev samlet set i kontanter og forskellig materiel til kroner. Allerede i maj kunne hun anskaffe sig en god havkajak fra Kano og Kajakbutikken i Skovshoved. Fies klassekammerater, der fulgte hendes arbejde fra sidelinjen, var på det tidspunkt begyndt at kalde Fie for "Frøken Solskin", fordi hun er så glad og positiv en pige. - Så hvad var mere naturligt end at kalde min havkajak for "Frøken Solskin", påpeger Fie. Kajakken benyttede hun flittigt til at træne i og forberede sig på den lange tur. Blandt andet blev det til en tur Møn rundt sammen med farmand. Fie og Christian lavede også tidligt i forløbet hjemmesiden havkajakoplevelser.dk, hvor både Fie og hendes far har hver sin blog. Her kan man læse om Fies Sjælland rundt-tur, for hun havde også et andet formål med turen: - Netop fordi jeg er ordblind, ville jeg, for at udfordre mig selv, skrive dagbog på min kajak-blog, og samtidig har jeg lavet en aftale med flere medier om at skrive nogle artikler fra turen. Blandt andet til bladet "Vi Unge", siger hun. Og hun har gjort, hvad hun satte sig for. Fies blog kan ses på hjemmesiden, hvor man også kan læse om andre ture, som Fie Llille Frøken Solskin klarede de første dage i topform..." og hendes far har roet sammen, samt se alle de sponsorer, som gjorde Fies Sjælland rundt-tur muligt. Hårdt vejr og sygdom Endelig kom dagen. Lørdag den 9. juli seks dage efter Fie var fyldt 14 år satte hun og farmand Christian sig i deres havkajakker i Frederiksværk og indledte den planlagte tur Sjælland rundt på 14 dage. Da var vejr og humør helt i top og lille Frøken Solskin klarede de første par dage i topform. - Vi havde telt med, som vi sov i om natten, og en af de helt store oplevelser var, da vi kom til Helsingør, hvor vi blev mødt af marsvin. De var fascinerende på afstand, men da de kom helt tæt på os med kun et par meters afstand, blev oplevelsen lige intens nok, og vi skyndte os i havn, fortæller Fie, der er et rigtigt friluftsmenneske, der elsker at komme ud i naturen især i havkajak. Men da de havde rundet Kronborg den 11. juli begyndte oddsene at spidse til på turen for Christian blev syg. - Far blev mere og mere sløj, så til sidst traf jeg selv den beslutning, at jeg ikke følte mig tryg ved at ro med ham, når han var syg. For på den måde var det ikke sikkert >>> 8 Magasinet kano&kajak nr. 4 august 2011

9 Magasinet kano&kajak nr. 4 agust

10 nok for mig, så var det bedre at stoppe her, siger Fie. Men til alt held for Fie trådte hendes farbror Martin Buch Larsen til. Han bor i Norge, hvor han er kajakinstruktør og naturvejleder. Martin ankom med flyver fra Norge og stødte til Fie i Skovshoved. - Herfra fortsatte jeg så turen sammen med min farbror Martin, og man må sige, at han er verdens bedste farbror sådan at komme mig til undsætning, understreger Fie. Turen fortsatte da også som planlagt, hvor Fie og farbror Martin blandt andet kom forbi København, hvor de blev fotograferet ved Den Lille Havfrue og overnattede ved Brøndby Roklub. Men så begyndte vejret at spille med musklerne. Da de vågnede op den næste morgen, var det til regn og blæst. Men på vandet kom de, og de fortsatte med vinden i ryggen og i piskende regnvejr til Mosede Havn, hvor de fik lov at benytte Greve Roklubs lokaler til overnatning. - Det var rart at komme under tag og få lidt varme. Men dagen efter blæste det 10 m/sek, så vi kunne ikke fortsætte turen før næste dag, hvor vi da også kom til Stevns Klint. Her har jeg været tidligere, og det var en skøn naturoplevelse at gense klinten, Fie fik roet 200 km på otte dage..." fortæller Fie og tilføjer, at de om natten fik lov at låne Rødvig Kajaklubs lokaler til overnatning. Fandt sin grænse Men vejret blev ved med at være en hård modstander for lille seje Fie og hendes farbror så Fie traf en svær, men stor beslutning den 17. juli om morgenen nemlig at indstille turen. - Da blev min farbror og jeg enige om, at der ikke var så meget solskin over Frøken Solskin længere, for vejrudsigten viste dårligt vejr mange dage frem. Og jeg havde også ligesom mistet mit fokus og min gejst, dels fordi min far stadig var syg og dels på grund af det meget dårlige vejr. Jeg valgte sikkerheden fremfor præstationen, forklarer Fie. Men Fie fik roet 200 kilometer på otte dage og er blevet meget klogere på vejr, vind og bølger samt en fjerde ting, som hun ikke havde set komme, da hun planlagde turen: - Jeg fandt min grænse. Og det var meget lærerigt for mig, at mærke min grænse. For når man er på sådan en tur, skal man være 110 procent på toppen, og det syntes jeg ikke, at jeg var længere, siger Fie, der dog ikke har opgivet. - Jeg vil da forsøge igen, måske næste år. Men selvom vi ikke kom i mål i år, har jeg, takket være min far og farbror, haft den fedeste tur. Og det skal de have tak for, siger Fie. Men allerede den 13. august er Fie og havkajakken Frøken Solskin på vandet igen, når Fie skal deltage i dette års Dalslands Kanotmaraton i Sverige Europas største træf og løb for kajakker. Når det stævne er afsluttet skal Fie deltage i DM i Havkajakteknik i Svendborg den august. - Det glæder jeg mig rigtig meget til, og når det er overstået skal jeg ro "Støt Brysterne" i oktober, siger Fie, der bestemt ikke er slået ud af kurs, men med sin stærke vilje og gode humør holder pagajen højt hævet over hovedet og med god grund for 12-tallet har hun scoret, den lille Frøken Solskin fra Helsinge. 10 Magasinet kano&kajak nr. 4 august 2011

11 Vestjysk Kajak Kurser og oplevelser i den store vestjyske natur omkring Lemvig. EPP 1 og 2, en- og todagesture på Limfjorden, kajaksurf. vestjysk-kajak.dk vestjysk kajak.indd 1 28/07/ Magasinet kano&kajak nr. 4 agust

12 anmeldelse Player TEKST: anders krintel foto: anne louise krogh Player hedder den nyeste glasfiberturbåd fra Struer Kajak. Magasinet har prøveroet den Sammen med Struers anden fiberkajak Arrow er Player et rigtigt godt bud på en hurtig turkajak. Men i Players tilfælde er der kræset mere for de der ønsker at ro kap i turbådsklassen. Der er f.eks. ikke noget overflødigt skot og luge, men en almindelig langsgående plade beklædt med kevlar til afstivning af bagdækket. Som en rigtig god feature til træningsfolket, har båden en stopursholder indbygget i karmen (en idé som vist skal tilskrives firmaet Zedtech). Dette gør båden ekstra tør at ro i bølger, fordi man ikke skal have uret til at sidde øverst på dækket, hvor man er sikker på at det flækker enhver bølge der kommer op over dækket, og sender vandet op i skødet på roeren. Så ved jeg godt, at man ikke kan bruge den indbyggede urholder, når man ror med overtræk, men der er langt flere overtræksfrie roture med sådan en holder. Fordækket, hvis kantede form er lidt i familie med Spica og Arrow, er relativt højt og fyldigt. Som det ses på billederne, forstærkes den kantede og skarpe form af denne demobåds lakering. Godt halvvejs ud mod spidsen fader kantningen ud, og ender i en elegant rund torpedoform, og især bed jeg mærke i fornemmelsen af, at Player føles ret smal ved isættet. Indvendig er båden udstyret med et kapsæde, der kan stilles i to højder og det rykkes frem og tilbage i de ni huller blot med et enkelt greb. Fodsparket flyttes let i 11 huller med et enkelt greb. Det er lavet i solid støbeplade, og kører i skinner på to plader i siderne, som det også kendes fra f.eks. Nelo. Faktisk kunne disse plader godt have været 1,5 cm smallere i hver side og således givet plads til et tre cm bredere fodspark, men det er ikke noget der udgør et problem. Ud over fjedersplitterne kan fodsparket yderligere fæstnes med skruer, og så kan det helt sikkert både klare fodstrop og pumpe. Struer har benyttet et for mig ukendt system til at opstramme rorliner inde i cockpittet. Det består af en lille "trisse", som linen er viklet nogle gange rundt om, og den låses ved at man klemmer et hylster ind over trissen. Det fungerer fint og helt efter hensigten. Førsteindtrykket når man sætter sig ned i Player er, at den faktisk er ret levende på toppen, altså når den ligger lige i vandet. Dette vil nok give mange en lille fornemmelse af at sidde i en Tracer, og Struer har da også skelet til denne model under formgivningen. Men båden virker stabil nok, og vil kunne roes af alle, der i øvrigt kan ro en en turbåd. Player opfører sig behageligt "blødt" i vandet, hvilket er det ord, der dækker oplevelsen bedst. Den ligger roligt og har bløde bevægelser gennem bølger. Den lader til at have en fin topfart (jeg fik den op på 17 km/t), og på alle mine testture kunne jeg notere 10,7 km/t i snit. Jeg fornemmede, at Player ikke vender helt så godt som sin "søster" Arrow, men det kan rigeligt godkendes, og jeg tror bare 12 Magasinet kano&kajak nr. 4 august 2011

13 at det skyldes, at Player er en anelse mere retningsstabil. Som på Arrow er der spaderor og ingen fast finne. Båden fås også uden den flerfarvede lakering, men jeg syntes faktisk det så flot ud. Bagdækkets tre blå farvetoner i de langsgående striber er også elegant udført. Båden, der bliver bygget i Polen, er lavet af en solid vakuumstøbt kulfiber-kevlarvævning i flere lag og i modsætning til Arrow er Players dæk også lavet af denne vævning. Det giver en meget stiv kajak i epoxy, som kan tåle en del. De polske bådbyggere har lige kunne klemme båden ned på 11,8 kg, hvilket naturligvis er vigtigt for turbådskaproerne, men stadigvæk virker det absolut ikke som om, der på nogen måde er sparet på materialerne. Dæk og bund er samlet med et kulfiberbånd på ydersiden og et bredt kevlarbånd inderst. Hvis du begiver dig ud i en prøvetur hos Stuer, vil jeg bestemt anbefale, at du også prøver en Arrow. For nok har jeg kaldt bådene "søstre", men der er stor forskel i temperament og væsen, og det vil være de samme to parametre hos roeren, der vil gøre udfaldet, hvis man skal have en struerbåd. Prisen for en gennemført kevlar-kulfiberbåd på kr. virker helt rimelig, men forlang så også, at Struer leverer din Player med en monteret nummerholder, så du ikke selv skal udføre dette smertefulde indgreb på en ny båd. Magasinet kano&kajak nr. 4 agust

14 STÆVNE Paddle Battle Cup TEKST: anders krintel foto: bente sand rasmussen Magasinet Kano & Kajak var med da Dansk Kano og Kajak Forbund og Vejle Kajakklub afviklede årets første PaddleBattle Cup den 18. juni 14 Magasinet kano&kajak nr. 4 august 2011

15 Emma og Emma Emma Torp Emma Nielsen Ud over at prøve at indfange den hyggelige stemning ved PaddleBattle Cup i Vejle med kameraet, fik vi også en lille snak med de to unge kajakroere fra Nibe Roklub, Emma Torp, 12 og Emma Nielsen, 11. Begge piger træner til daglig, eller rettere hver onsdag, på det ene af Nibe Roklubs ungdomshold. I alt tæller de to hold op mod 20 roere. Det er ikke pigernes første løb, for de deltog sidste år sammen med klubben ved det der dengang hed Danske Bank Cup i Silkeborg. Det er kun 2. år, pigerne ror, men alligevel kunne de hver drage hjem med en medalje i tasken. Begge Emma er går i samme 5. klasse på den lille Bislev skole nær ved Nibe, og de er de eneste i klassen, der har kastet sig over kajaksporten. Pigerne bemærker den store støtte de har af deres egne og klubkammeraternes forældre. Både til daglig i klubben men især når flokken af roere skal af sted til stævner. Der er en god og vedholdende forældreopbakning i Nibe. Emma og Emma nyder også godt af, at det er Emma Torps far, Ole, der er holdets træner, for det er rart med et lift til træning, da de bor et godt stykke fra klubben. Pigerne afviser at de ønsker at blive rigtigt hurtige og komme med til de helt store stævner, men synes foreløbigt, at det er sjovt at være med til PaddleBattle Cup, og især er det sjovt at vinde, som de storsmilende udtrykker det. - Vi vil gerne ro om kap, men det skal være i "vores eget tempo". Begge vil have lov til at nyde at ro kajak uden at blive presset frem af andres ambitioner. Og så er PaddleBattle Cup det helt rigtige stævne, for trods nærmest konstant regn og små trælse sidebølger, var der smil på alle de unge roeres læber denne hyggelige midsommerdag i Vejle. >>> Magasinet kano&kajak nr. 4 agust

16 Empow FAKTA Paddle Battle Cup tidligere kendt som Danske Bank Cup er et stævne, hovedsageligt for begyndere og letøvede børn og unge. Konceptet er tænkt som en introduktion til kaproning, og der er både medaljer og en lodtrækningsvandrepokal, men trods dette er stemningen hyggelig og afslappet. Børnene opdeles i klasserne fra U10, U12, U14 og U16 og ror 200-meterløb og et længere på ca. 2000m. Det er kun det lange løb der er individuelt. Til 200-meterløbene fordeles de unge i toerkajakker ved lodtrækning og ligeledes sammensættes 4 x 200-meterstaffetholdene tilfældigt. De arrangerende klubber kan frit tilrettelægge andre løb som f.eks. baglænsroning eller håndroning. I år løber Paddle Battle Cup af stablen intet mindre end otte gange forskellige steder i landet. Læs mere på eller kontakt udviklingskonsulent Dorthe Hansen hos DKF. 16 Magasinet kano&kajak nr. 4 august 2011 DKF's Dorthe Hansen med pokalen Empow Empow Ivalu Ivalu Ivalu

17 erlangtur Empower ersødygtighed. Empower er Empower Arrow Empower. Langturskajak der kan mere end blot ro ligeud: stor manøvreevne, let roet og stor Rul Arrow Ivalu forener smukke grønlandske linjer med effektive rulleegenskaber, fart og manøvrering. Play Play Manøvredygtighed Arrow Play og Arrow Nuka er ægte performance-kajakker. Udviklet til bølger, leg, manøvrering og kortere ture. Nuka Play Nuka Nuka Play Nuka Nuka Nuka Ivalu Ivalu Ivalu Magasinet kano&kajak nr. 4 august

18 TEKST og foto: cervus, esben, casper, jesper og jakob Head2Head kajak i Voss Fire danskere stillede op til start. Casper nåede til semifinalen, og han opnåede til sin egen overraskelse en slutplacering som nummer fem i Head2Head Et stort publikum var mødt op for at se Head2Head kajak racet på Strandaelva i Voss. Med musikken pumpende fra højttalerne, den optændte BBQ og ivrige roere fra hele verden klar til at race, var de perfekte rammer sat for en spændende dag på floden. Selvom om H2H er en våd sport, var det rart endelig at opleve strålende solskinsvejr til 2011 udgaven af EkstremsportsVeko. De upåklagelig forhold på land fortsatte på floden vandforholdene var perfekte til at skabe et tæt race med masser af action og carnage. I Head2Head konkurrerer roerne i heat af fire, det betyder, at fire roere starter på samme tid. Som du nok har gættet, er det de to første til at krydse målstregen et par hundrede meter ned ad floden, som vinder heatet og går videre. I denne konkurrence er en god start vigtig, da den gør det muligt for roerne at få den bedste placering på floden og dermed de hurtigste strømme. Intet er fastlagt før løbet er slut. Undervejs skulle en opstrømsport forsires, og her er kun plads til én roer. De vanskelige sektioner og forhindringer i floden kan på et øjeblik vende op og ned på stillingen. Kampen om starten og opstrømsporten gav helt sikkert publikum et tæt og underholdende race, da roerne ingen nåde viste. Fire danske deltagere I alt var der fire danske roere, som stillede til start Jakob, Jesper, Esben og Casper. De blev heat-inddelt og kom i hver sit heat. Konkurrenceniveauet var præget af at størstedelen af feltet bestod af professionelle teamsponserede padlere blandt andre verdensmesteren Sam Sutton. Jesper, Jakob og Esben blev inddelt i nogle rigtig hårde heats, hvor der virkelig var mulighed for at lave en overraskelse ved at gå videre. Alle tre lagde ud i fornem stil, og kæmpede i starten hårdt om en god placering, men konkurrencen var for stor ved opstrømsporten, >>> 18 Magasinet kano&kajak nr. 4 august 2011

19 Esben Lundø Madsen Intet er fastlagt før løbet er slut... Casper Klejnstrup >>> Magasinet kano&kajak nr. 4 agust

20 Casper Klejnstrup ses som nr. 5 lige i hælene på konkurrenterne andenpladsen sikrede Casper deltagelse i semifinalen og de nåede desværre ikke videre i knockoutturneringen. Esben nåede først i mål, men en fejl ved slalomporten resulterede i, at han ikke kom videre. Casper var derimod mere heldig med inddelingen i den indledende runde. Efter starten lå Casper i fronten af feltet, og dermed var vejen banet for en overraskelse. Efter opstrømsporten stod Casper til at gå videre, og han kom i mål som nummer to. Til stor overraskelse for publikum og Casper selv var han videre til mellemrunden. Som i den indledende runde, startede Casper hårdt ud i massestarten og lagde sig i fronten af feltet. Denne gang med konkurrenterne lige i hælene, og det var et tæt løb ned gennem de første whitewater-sektioner til opstrømsporten. Her formåede Casper at komme igennem porten som nummer to, og holde placeringen til mål. Andenpladsen sikrede Casper deltagelse i semifinalen. Semifinalen bestod af et heat med fem padlere, hvoraf tre kunne gå videre til finalen. Konkurrencen strammede til, og kun de bedste og heldigste var tilbage til starten. Starten gik og de fem padlere lå side om side, indtil Casper formåede at trække sig i front og føre i semifinalen. Der var nu tale om en total overraskelse, en dansker i front af et så stærkt whitewater-felt. Efter første whitewater-stykke og ned til porten lå Casper nummer to. Casper ramte porten skidt, og de rutinerede padlere viste ingen nåde, hvilket henviste Casper til en femteplads efter opstrømsporten, som blev hans slutplacering i Head2Head. 20 Magasinet kano&kajak nr. 4 august 2011

21 Jesper Sørensen Voss - et mekka for whitewater Voss et af de områder i Europa, der har den største koncentration af elve og paddelbare vandfald, og den årlige EkstremsportsVeko forvandler Voss til en storscene for outdoor sport. Her kan man opleve alle typer sportfreaks lige fra base-jumbers, klatrere, longboarders, downhill, til whitewater kajak. Området betegnes som et mekka for whitewater, og det er ikke uden grund og især kan to elve fremhæves nemlig Brandsetelvi og Jordalselvi. Brandsetelvi Brandsetelvi er en stejl lille teknisk creek som kaster sin hældning i slides og et syv meter drop. Elven starter i et rasende tempo og danner en af Norges smukkeste slides og den synes aldrig at falde i tempo. Herfra bliver padlingen spændende og efter et smalt S-sving, skal der double boofes for ikke at få en ufrivillig surf. Allerede 20 meter fremme venter det syv meter høje drop. Derefter er der et snævert stykke til race med små fald, der ender i det sidste drop på to en halv meter. Her skal der boofes for at undgå den grimme towback, som er en tilbagestrøm, der kan holde en kajak. Herefter snævrer elven sig ind til halvanden meter og et sving med et afsluttende slide venter forude. Stykket er kun tre kilometer, så tempoet er helt i top, og der er ikke mulighed for at tage et pusterum. Området er kendt for sin ynde i og med at elven er omgivet af kalkklipper og vandet er skinnende krystalklart, som man kender det fra Sydeuropa. Jordalselvi Jordalselvi flyder gennem en storslået dal på toppen af højlandet i Voss. Elven leverer drops og slides i et godt tempo, og vandet er hurtig og pushy. De første kilometer af Jordalselvi padles en håndfuld slides. Højdepunktet på de første kilometer er et fire meter højt vandfald, som bedst boofes i venstre side. Elven begynder at vise tænder igen fortsætter ellers med en masse smådrops og slides de sidste kilometer. Magasinet kano&kajak nr. 4 august

22 TEKST: lars bo foto: ann kerol Helle Fanø er et særsyn i dansk kapkano. Hun er nemlig kvinde 22 Magasinet kano&kajak nr. 4 august 2011

23 Helle drømmer om OL i kano Går det som den snart 18-årige Helle Fanø fra Værløse drømmer om, så bliver hun om få år en af de danske deltagere til OL. - Jeg håber det kan blive i Det er i hvert fald min drøm, smiler hun. Vi sidder i klubhuset hos Kano & Kajakklubben Nord med udsigt over Furesøen, hvor Helle Fanø de seneste par sæsoner har trænet flittigt i kapkano. Kapkano blev hun introduceret til af træner Niels "Overskæg" Bak Nielsen, da hun på grund af en skulderskade måtte stoppe sin karriere i kapkajak. - Skaden gjorde, at jeg ikke længere kunne følge med de andre i kajak. Men jeg ville gerne blive i klubben, hvor der er et godt klubmiljø og samtidig tage min sport seriøst. Derfor var jeg glad for, at Niels "Overskæg" introducerede mig til kapkano. Det blev jeg fuldstændig bidt af med det samme, siger hun. Grønlændervending Helles interesse for vandsport begyndte, da hun som 10-årig sad foran fjernsynet og så en grønlændervending. Sådan en kunne hun godt tænke sig at lære, så hun troppede på egen hånd op i Nord, hvor hun hurtigt faldt til og fik mange venner. - Mange i min familie har været baglænsroere, så det lå nok også lidt i blodet på mig. Men det var på mit helt eget initiativ og med inspiration fra tv-udsendelsen, jeg begyndte at ro kajak, siger hun. Grønlændervendingen lærte hun i øvrigt aldrig, men til gengæld at ro kapkajak, hvor hun var en etableret del af elitemiljøet indtil skulderskaden satte en stopper for en fortsat karriere i kajakken. - Historien om skaden er lang og kompliceret. Den korte version er, at jeg ikke længere kunne følge med de andre. Derfor begyndte min træning mere at blive tant og fjas. Det havde jeg ikke så meget lyst til. Jeg vil gerne tage min sport seriøst, og det fik jeg så mulighed for i kapkano, som skulderen godt kunne holde til, siger hun. Tænder på udfordringer - Udfordrende! Sådan betegner Helle Fanø selv springet fra kajak til kano. - Men jeg kan godt lide udfordringer. Det tænder mig, siger hun. Modsat kajak er det svært at holde balancen i kano, hvor man står op og hviler på det ene knæ. Desuden padler man kun i den ene side, og den kombination gør det svært at holde balancen og styre en kano. - I kajakken gik det som en leg. Det var bare at sætte sig ned og ro. I kano væltede jeg rundt mange gange i begyndelsen og roede rundt i cirkler, fordi jeg ikke kunne styre den. Men den udfordring tog jeg bare >>> Helle Fanø og Niels "Overskæg" Bak Nielsen Magasinet kano&kajak nr. 4 agust

24 op og blev ved og ved, indtil jeg lærte at holde balancen og styre kanoen. Nu, hvor jeg har lært det synes jeg, det er fedt at ro kano, smiler hun. Savner flere piger i kano Skal Helle Fanø finde en bagdel ved sporten er det, at hun som pige ror temmelig alene. Derfor må hun indtil videre træne med og dyste mod drenge i konkurrencer. Da drengene naturligt er større og fysisk stærkere, har hun fået lov at stille op til stævner i U-16 og ikke U-18, som hendes alder ellers foreskriver. - Jeg kan heller ikke følge med drengene i U-16. De er større og stærkere end mig, så derfor hænger jeg lidt bag dem. Jeg savner lidt nogle piger at ro med, så jeg har træningskammerater og konkurrenter på mit eget niveau. Hvis vi var nogle flere piger kunne vi også hjælpe hinanden ved at sparre med hinanden, siger hun. At piger er en sjældenhed i kapkano kan ifølge Helle Fanø skyldes, at piger har for let ved at give op, når de står overfor krævende udfordringer. Så er det trods alt nemmere at lære at ro kajak. - Men kano er en fed sport, når først man får det lært. Også for piger. Det kræver selvfølgelig meget, for det er svært, og så kræver det også større styrke end i kajak. Men er man klar til den udfordring, så er det bare at komme i gang, siger hun, som i øvrigt også er roet fra den myte, at det skulle være usundt for piger at ro kano. - Det forlød engang, at det skulle være usundt for pigers underliv at ro kano. Men det passer ikke. Men kano er en fed sport, når man først får det lært..." Lille sport Mens kapkajak er en stor sport, så er kapkano ditto lille herhjemme. Danmark har tidligere fejret store triumfer internationalt, men sporten har i mange år været hensygnende på grund af blandt andet mangel på trænere. I dag er sporten dog så småt på vej frem. Ikke mindst siden en flok kapkanoentusiaster dannede fællesskabet kapkano.dk med formålet at gøre kapkanosporten stor og stærk igen. Kapkano.dk tilbyder blandt andet samlinger og fællestræninger med efterfølgende grillmåltider, tilbud om træning ved elitetræner Michael Norrbohm ved udvalgte samlinger og udstationering af trænere til klubber, der vil prøve at bringe kapkanosporten i spil igen. Kapkano.dk repræsenterer roere fra Holte Kano og Kajakklub, Kano og Kajakklubben Nord, Lyngby Kanoklub, Nybro- Furå Kano og Kajakklub, Sociale Bolig Byggeris Ungdomsklub (SBBU), 361 Kano og Kajakklub, Vallensbæk Kano og Kajak Club. - Vi er fortsat en lille sport med kun omkring 30 aktive, der ror kapkano. Derfor har jeg stor glæde af fællesskabet i kapkano. dk. Jeg træner også med roere fra 361, siger hun. Team Danmark linje For øjeblikket træner Helle Fanø timer om ugen med et til to daglige træningspas og med en fridag om ugen. Træningen foregår når de ellers er der sammen med tre drenge fra klubben, sammen med roere fra 361, på kraftcenteret og alene. - Drengene fra klubben har endnu ikke været her i den her sæson. De har læst op til eksamen og bagefter skulle de på Roskilde Festival, smiler Helle Fanø, som i drengenes fravær har trænet sammen med kajakroerne. Ambitionen om at komme med til OL kræver hård og seriøs træning, og når Helle Fanø efter sommeferien skal begynde på en ungdomsuddannelse, bliver det på Falkonergårdens Gymnasiums Team Danmark linje på Frederiksberg. Her kan hun tage en HF-udannelse over tre år i stedet for de normale to. Det betyder, at hun får skemalagt tid til at træne og deltage i samlinger og stævner. - Nogle dage kan jeg møde senere, andre dage få tidligere fri om eftermiddagen. Desuden bliver der også plads til alt det "løse" fravær til samlinger og stævner, siger hun. Og sikkert også tid til at holde øje med konkurrenternes tider på internationalt plan. Nu, hvor drømmen er OL. - Jeg er ikke så langt fra de sidste lige nu. Det jeg primært mangler for at kunne være med er, at der skal bankes noget mere teknik i mig. Men det skal nok komme, smiler hun. 24 Magasinet kano&kajak nr. 4 august 2011

Vejledning ersion 2010 V

Vejledning ersion 2010 V Version 2010 2 DKF PaddlePower PaddlePower er et system målrettet undervisningen af børn og unge i kano og kajaksporten. Det er udviklet med henblik på at inspirere og hjælpe klubbernes ungdomstrænere

Læs mere

Roerniveau 3 (tur/konkurrencekajak) In compliance with EPP level 3 Flatwater /Marathon Racing. Niveaubeskrivelse

Roerniveau 3 (tur/konkurrencekajak) In compliance with EPP level 3 Flatwater /Marathon Racing. Niveaubeskrivelse Roerniveau 3 (tur/konkurrencekajak) In compliance with EPP level 3 Flatwater /Marathon Racing Niveaubeskrivelse Produceret af Dansk Kano og Kajak Forbund 2. udgave, april 2009 www.kano-kajak.dk Niveaubeskrivelse

Læs mere

Velkommen til Horsens Kajakklub

Velkommen til Horsens Kajakklub Velkommen til Horsens Kajakklub Vi stiller trænere og materiel til rådighed og forventer så af dig, at du har lysten og viljen til: At lære at ro kajak At du efter endt træning deltager i den sociale del

Læs mere

Årets gang 2007. 2007 Årgang 98, Miniput Yngste:

Årets gang 2007. 2007 Årgang 98, Miniput Yngste: 2007 Årgang 98, Miniput Yngste: Årets gang 2007 Årgang 98, Miniput Yngste: Årgang 98 har haft en meget flot sæson, hvor hovedmålet var at lære at spille den rigtige fodbold a la AB, og helst i den bedste

Læs mere

SPONSORKONCEPT 2015/2016

SPONSORKONCEPT 2015/2016 SPONSORKONCEPT 2015/2016 At skabe et lokalt samlingspunkt for erhvervslivet med udgangspunkt i herreelitefodbold. Rishøj Boldklub vil brande Køge by og Køge kommune nationalt gennem sportslige resultater.

Læs mere

Danmarks rekord på 24 timer

Danmarks rekord på 24 timer Danmarks rekord på 24 timer Bagsværd Roklub gentager succes en op på Teatertorvet i Lyngby Storcenter Fredag d. 9. januar kl. 13:00 til Lørdag d. 9. januar kl. 13:00 Projektet Bagsværd Roklub vil, i samarbejde

Læs mere

Godt nytår Bestyrelsen vil hermed ønske dig og din familie et godt nytår. Vi håber naturligvis, at vi sammen får et rigtig godt kajakår i 2014.

Godt nytår Bestyrelsen vil hermed ønske dig og din familie et godt nytår. Vi håber naturligvis, at vi sammen får et rigtig godt kajakår i 2014. Kære medlem Godt nytår Bestyrelsen vil hermed ønske dig og din familie et godt nytår. Vi håber naturligvis, at vi sammen får et rigtig godt kajakår i 2014. Hvad nåede vi i kajakklubben i 2013 Når vi ser

Læs mere

En fortælling om klubetablering og klubbens brug af EPP systemet

En fortælling om klubetablering og klubbens brug af EPP systemet En fortælling om klubetablering og klubbens brug af EPP systemet Vision 2015 Den foretrukne kajakklub i KøbenhavnK Medlem 500 frigivne medlemmer over 18 år Instruktør 25 aktive instruktør 1 hav og tur-/kap

Læs mere

BBU aktiviteter. Dansk Kano og Kajak Forbund 2006. Eftertryk tilladt med Side tydelig 1 kildeangivelse

BBU aktiviteter. Dansk Kano og Kajak Forbund 2006. Eftertryk tilladt med Side tydelig 1 kildeangivelse Dansk Kano og Kajak Forbund 2006 BBU aktiviteter Dansk Kano og Kajak Forbund 2006 Eftertryk tilladt med Side tydelig 1 kildeangivelse Kære Læser Dansk Kano og Kajak Forbund byder endnu engang medlemmerne

Læs mere

Forslag til rosende/anerkendende sætninger

Forslag til rosende/anerkendende sætninger 1. Jeg elsker dig for den, du er, ikke kun for det, du gør 2. Jeg elsker din form for humor, ingen får mig til at grine som dig 3. Du har sådan et godt hjerte 4. Jeg elsker at være sammen med dig! 5. Du

Læs mere

Valby boldklub. Mere end fodbold. Kammeratskab, fælleskab, venner for livet & god fodbold

Valby boldklub. Mere end fodbold. Kammeratskab, fælleskab, venner for livet & god fodbold Valby boldklub Mere end fodbold Kammeratskab, fælleskab, venner for livet & god fodbold Den blå tråd i Valby Boldklub Formanden har bolden M ange mennesker tænker nok, at alle fodboldklubber er ens. Men

Læs mere

Pædagogiske tiltag for 2. og 3. klasserne

Pædagogiske tiltag for 2. og 3. klasserne Pædagogiske tiltag for 2. og 3. klasserne Når børnene går i 2. og 3. klasse, skal der ske noget mere i SFO en, der kan give dem ekstra udfordringer. Dette gør en eftermiddag i SFO mere spændene, attraktiv

Læs mere

Nyhedsbrev DcH Næstved

Nyhedsbrev DcH Næstved Nyhedsbrev DcH Næstved Oktober 2014 Velkommen til DcH Næstved s nyhedsbrev Første nummer af DcH Næstved s nyhedsbrev blev sendt ud til 50 medlemmer, denne gang er der kommet flere på, men sørg for at fortælle

Læs mere

Formandens beretning på generalforsamlingen den 28. februar 2012

Formandens beretning på generalforsamlingen den 28. februar 2012 Formandens beretning på generalforsamlingen den 28. februar 2012 Tøj-sponsor: Velkomst: Velkommen til generalforsamling i HGC - Hammerum Gjellerup Cykel Klub foreningens 12. ordinære generalforsamling.

Læs mere

KØBENHAVN KARATENYT. København Karateklub WWW.KBHKARATEKLUB.DK

KØBENHAVN KARATENYT. København Karateklub WWW.KBHKARATEKLUB.DK KØBENHAVN KARATENYT København Karateklub WWW.KBHKARATEKLUB.DK Uden frivillige går det ikke Dejligt - nu er det igen dagen, hvor der er træning, og om et par dage er det igen tid til at tage en frisk gi

Læs mere

Medlemsønsker 2005. Resultater af spørgeskemaundersøgelse

Medlemsønsker 2005. Resultater af spørgeskemaundersøgelse Medlemsønsker 25 Resultater af spørgeskemaundersøgelse 8. november 25 Sammenfattet af Bo Kayser Holte Roklub Frederikslundsvej. Postboks 71 28 Holte Tlf. 45424232 Indholdsfortegnelse 1. SAMMENFATNING...3

Læs mere

INVITATION. Dansk Forening for Rosport

INVITATION. Dansk Forening for Rosport INVITATION Dansk Forening for Rosport 1 Så slår Dansk Forening for Rosport endnu en gang dørene op for et veltilrettelagt inspirationsseminar på Dalum Landbrugsskole i Odense. Vi glæder os til at se en

Læs mere

CLASSIC FYN RUNDT 2012 MED NATURGAS FYN FYN RUNDT D. 8.-9.-10. JUNI 2012. CLASSIC FYN RUNDT KERTEMINDE SEJLKLUB Med NATURGAS FYN

CLASSIC FYN RUNDT 2012 MED NATURGAS FYN FYN RUNDT D. 8.-9.-10. JUNI 2012. CLASSIC FYN RUNDT KERTEMINDE SEJLKLUB Med NATURGAS FYN CLASSIC FYN RUNDT 2012 MED NATURGAS FYN FYN RUNDT D. 8.-9.-10. JUNI 2012 CLASSIC FYN RUNDT KERTEMINDE SEJLKLUB CLASSIC FYN RUNDT KERTEMINDE SEJLKLUB Med NATURGAS FYN CLASSIC FYN RUNDT 2012 MED NATURGAS

Læs mere

Nyhedsbrev - Lotte Friis Februar - 2014

Nyhedsbrev - Lotte Friis Februar - 2014 Nyhedsbrev - Lotte Friis Februar - 2014 EM i Herning MIT 2013 Baltimore Jeg sidder på min seng her i Baltimore en solrig søndag formiddag, Det er min første rigtige fridag i 2014, ingen træning, ingen

Læs mere

Kampagnemagasin nr. 3-2008

Kampagnemagasin nr. 3-2008 Kampagnemagasin nr. 3-2008 Tønder kommune deltager i Virksomhedsdysten - og planlægger at vinde TV2 holdt formen ved lige i Af Jakob Thøger Michelsen, Konsulent MpA Tønder kommune deltager i virksomhedsdysten

Læs mere

Hvor aktiv var du inden du blev syg? Hvordan var det pludselig ikke at kunne træne?

Hvor aktiv var du inden du blev syg? Hvordan var det pludselig ikke at kunne træne? Hvor aktiv var du inden du blev syg? Før jeg fik konstateret brystkræft trænede jeg ca. fire gange om ugen. På daværende tidspunkt, bestod min træning af to gange løbetræning, to gange yoga og noget styrketræning

Læs mere

Roskilde Fjords Kajakklub. Brinchhjemmet Strandvejen 18 Veddelev 4000 Roskilde. Sommer 2013. Weser Maraton Arbejdsdag i klubben Så blev det alvor...

Roskilde Fjords Kajakklub. Brinchhjemmet Strandvejen 18 Veddelev 4000 Roskilde. Sommer 2013. Weser Maraton Arbejdsdag i klubben Så blev det alvor... Roskilde Fjords Kajakklub Brinchhjemmet Strandvejen 18 Veddelev 4000 Roskilde Sommer 2013 Weser Maraton Arbejdsdag i klubben Så blev det alvor... 2 4 6 2 Weser Maraton maj 2013 Til at starte med var der

Læs mere

SPONSORKONCEPT 2015/2016

SPONSORKONCEPT 2015/2016 SPONSORKONCEPT 2015/2016 "Virksomheder, der har udgifter til sponsorering af fx sportsklubber og kulturelle foreninger, modtager ofte reklameydelser i form af omtale af virksomhedens navn og logo på bandereklamer,

Læs mere

Af Jette Damgaard Foto: Anette Damgaard Bjørndal

Af Jette Damgaard Foto: Anette Damgaard Bjørndal Fotograf ved 22 et tilfælde Hun har selvfølgelig altid fotograferet sine egne tre børn. Men det var først, da Anette Damgaard Bjørndal ved et tilfælde blev skolefotograf, at hun fandt ud af, at hobbyen

Læs mere

Foråret er på vej, og dermed er det også blevet tid til generalforsamling i Munkebo Gymnastikforening.

Foråret er på vej, og dermed er det også blevet tid til generalforsamling i Munkebo Gymnastikforening. Generalforsamling i Munkebo Gymnastikforening 26. marts 2012 Formandens årsberetning Foråret er på vej, og dermed er det også blevet tid til generalforsamling i Munkebo Gymnastikforening. Dette er min

Læs mere

Danmarksmesterskaberne i

Danmarksmesterskaberne i Danmarksmesterskaberne i kano og kajak maraton 2014 d. 6.-7. september i Hvidovre Kajakklub Praktisk information Tilmelding Løbsudskrivning og afvikling af stævnet sker i henhold til DKF s love. Sidste

Læs mere

Før jeg valgte at gå på efterskole havde jeg tænkt, at det bare ville være spild af tid for mig

Før jeg valgte at gå på efterskole havde jeg tænkt, at det bare ville være spild af tid for mig Gode råd & observationer fra nuværende grønlandske efterskoleelever til kommende grønlandske elever Tanker før afgang: Før jeg valgte at gå på efterskole havde jeg tænkt, at det bare ville være spild af

Læs mere

Kerteminde Kajakklub. Nyhedsbrev nr. 7. Kære medlem

Kerteminde Kajakklub. Nyhedsbrev nr. 7. Kære medlem Nyhedsbrev nr. 7 Den 24. juli 2012 Kære medlem Sea Challenge Fyn 2012 der er brug for din indsats Der er stort brug for din indsats, når vi skal afvikle vores del af Sea Challenge Fyn 2012 fra torsdag

Læs mere

Atletik til alle. Af Lars Hjorth Bærentzen, kommunikationskonsulent. I Åbent for alle, der har lyst til at komme forbi I

Atletik til alle. Af Lars Hjorth Bærentzen, kommunikationskonsulent. I Åbent for alle, der har lyst til at komme forbi I 6 Atletik til alle Nytænkning I De klassiske atletikanlæg er mange steder blevet lukket på grund af manglende brugerinteresse og vedligeholdelse. På Syddansk Universitet er løsningen en anden. Her er der

Læs mere

bestyrelsens beretning 2012

bestyrelsens beretning 2012 bestyrelsens beretning 2012 Bestyrelsens beretning 2012 Formandens beretning Jeg vil gerne starte formandens beretning med at sige velkommen. Velkommen til alle de gamle medlemmer, velkommen til årets

Læs mere

Kano og Kajak OL-landsholdet

Kano og Kajak OL-landsholdet Pressemeddelelse 2. juni 2008 Kano og Kajak OL-landsholdet Dansk Kano og Kajak Forbund er stolt af at kunne præsentere det danske kajak OL-hold. Med 4 aktive, er det et af de større hold, som dansk kajaksport

Læs mere

REFERAT FRA BESTYRELSESMØDE I NIVÅ KAJAKKLUB

REFERAT FRA BESTYRELSESMØDE I NIVÅ KAJAKKLUB REFERAT FRA BESTYRELSESMØDE I NIVÅ KAJAKKLUB ONSDAG DEN 8. FEBRUAR KL. 19.00. Til stede: Jørgen Bache, Carsten Enevold, Eva Gehrke, Flemming Kehr, Lars Ulrik Larsen og Lisbet Praëm. Dagsorden Pkt. 1 Konstituering

Læs mere

Viby IFs U13-drenge til internationalt stævne i Tyskland

Viby IFs U13-drenge til internationalt stævne i Tyskland Viby IFs U13-drenge til internationalt stævne i Tyskland Øverst fra venstre: Jacob, Lucas, Christian, Mads, Christian HD og Jonas (træner) Nederst fra venstre: Nikolai, Anton, Mikkel H., Mikkel L., Victor

Læs mere

7 enkle råd. - til at få det bedre. Henriette Hagild.dk

7 enkle råd. - til at få det bedre. Henriette Hagild.dk 7 enkle råd - til at få det bedre Henriette Hagild.dk 1 Henriette Hagild 7 enkle råd - til at få det bedre Saxo Publish 2 7 enkle råd til at få det bedre 5 7 gode råd 7 enkle råd 7 Livshjulet 9 1. Du er

Læs mere

Vision og Strategi. Forslag til Vision og Strategi 2015. Formål

Vision og Strategi. Forslag til Vision og Strategi 2015. Formål Bestyrelsen : 01.02.2015 Forslag til Vision og Strategi 2015 Baggrund Vision og Strategi indeholder de værdier, som klubben vil være kendt for og sætter en retning for den udvikling, vi ønsker i forhold

Læs mere

gang om måneden ca. og indberetter til Told og Skat og sender noget til revisoren, når det er tid til det og sådan noget. Det er sådan set dagen.

gang om måneden ca. og indberetter til Told og Skat og sender noget til revisoren, når det er tid til det og sådan noget. Det er sådan set dagen. Bilag E - Lisbeth 0000 Benjamin: Yes, men det første jeg godt kunne tænke mig at høre dig fortælle mig lidt om, det er en almindelig hverdag hvor arbejde indgår. Så hvad laver du i løbet af en almindelig

Læs mere

SommerCamp 2014. Sommerhøjskole med støtte fra Satspuljemidler

SommerCamp 2014. Sommerhøjskole med støtte fra Satspuljemidler SommerCamp 2014 Sommerhøjskole med støtte fra Satspuljemidler 1 SommerCamp 3 ugers højskole for 1.500 kr. 3 gode grunde til at tage på SommerCamp Studieforberedelse Vejledning Fællesskab 3 højskoler afholder

Læs mere

Vi holder kurserne lørdag den 22. marts kl 15 16.30 og søndag den 13. april kl 14.30 16.00. Husk at tilmelde dig i kalenderen

Vi holder kurserne lørdag den 22. marts kl 15 16.30 og søndag den 13. april kl 14.30 16.00. Husk at tilmelde dig i kalenderen Kære medlem Brush up kursus for frigivne roere og turpas Hvis du ikke har fået roet ret meget siden frigivelsen eller måske slet ikke, og er utryg ved at skulle i en kajak til foråret. Så er her et tilbud

Læs mere

2-3. JUNI 2012 ALBERTSLUND CUP 2012 POWERED BY:

2-3. JUNI 2012 ALBERTSLUND CUP 2012 POWERED BY: 2-3. JUNI 2012 ALBERTSLUND CUP 2012 POWERED BY: VELKOMMEN TIL ALBERTSLUND CUP 2012 2. OG 3. JUNI Vi ved alle, at idræt og motion er dannende og vanedannende. Det giver fysisk og psykisk velvære at røre

Læs mere

Eksklusivt tilbud fra din Pro

Eksklusivt tilbud fra din Pro Eksklusivt tilbud fra din Pro I samarbejde med The Mental Scorecard Academy, er vi 4 PGA-proer der tilbyder dig 6 dage på et fantastisk golf ressort i det nordlige Spanien, hvor du kommer til at arbejde

Læs mere

Referat af trænermøde d. 4/3 kl. 19.00 i Hallen.

Referat af trænermøde d. 4/3 kl. 19.00 i Hallen. Referat af trænermøde d. 4/3 kl. 19.00 i Hallen. Vi startede med en kort præsentation, og det var godt at se, at alle årgange undtagen en enkelt var repræsenterede. Der var også en del nye ansigter i blandt.

Læs mere

Skridtet mod eliten en god start påidrætsklasserne. -Et nøglehul for seje sjæle

Skridtet mod eliten en god start påidrætsklasserne. -Et nøglehul for seje sjæle Skridtet mod eliten en god start påidrætsklasserne -Et nøglehul for seje sjæle Haderslev idrætsklasser Fra talent til elite - udvikling af psykologiske færdigheder Har du vindermentalitet? Eller vil du

Læs mere

PIGER SKABER BYRUM IDEER TIL FACILITETER OG BYRUM FOR PIGER DET AKTIVE BYRUM

PIGER SKABER BYRUM IDEER TIL FACILITETER OG BYRUM FOR PIGER DET AKTIVE BYRUM PIGER SKABER BYRUM IDEER TIL FACILITETER OG BYRUM FOR PIGER DET AKTIVE BYRUM INDHOLD Introduktion til projektet DET AKTIVE BYRUM SIDE 1 Hvordan skaber man et sted for piger? SIDE 2 Min nye byrumsfacilitet

Læs mere

SAMARBEJDSAFTALE FOR MEDLEMMER AF DANSK HAVKAJAK BRANCHE FORENING (DHBF) OG DANSK KANO OG KAJAK FORBUND VEDR. BRUGEN INSTRUKTØRUDDANNELSE I DANMARK.

SAMARBEJDSAFTALE FOR MEDLEMMER AF DANSK HAVKAJAK BRANCHE FORENING (DHBF) OG DANSK KANO OG KAJAK FORBUND VEDR. BRUGEN INSTRUKTØRUDDANNELSE I DANMARK. SAMARBEJDSAFTALE FOR MEDLEMMER AF DANSK HAVKAJAK BRANCHE FORENING (DHBF) OG DANSK KANO OG KAJAK FORBUND VEDR. BRUGEN AF DKF S ROERUDDANNELSE (EPP) OG DKF S INSTRUKTØRUDDANNELSE I DANMARK. Side 1 af 5 Samarbejdsaftale

Læs mere

Koldings nye flagskib. Kolding Boldklub / Nr. Bjært Strandhuse - Elite

Koldings nye flagskib. Kolding Boldklub / Nr. Bjært Strandhuse - Elite Koldings nye flagskib Kolding Boldklub / Nr. Bjært Strandhuse - Elite Kvindefodbolden i rivende udvikling Danmark har altid været med fremme i kvindefodboldens historie, og vi er fortsat med helt i toppen.

Læs mere

BØRNEINDBLIK 1/14 ANALYSE: VOKSNE TALER FOR LIDT MED BØRN OM SVÆRE EMNER KYS, KÆRLIGHED OG KØNSHÅR 13-ÅRIGE VIL TALE OM DET

BØRNEINDBLIK 1/14 ANALYSE: VOKSNE TALER FOR LIDT MED BØRN OM SVÆRE EMNER KYS, KÆRLIGHED OG KØNSHÅR 13-ÅRIGE VIL TALE OM DET BØRNEINDBLIK 1/14 ANALYSENOTAT FRA BØRNERÅDET NR. 1/2014 1. ÅRGANG 28. JANUAR 2014 ANALYSE: VOKSNE TALER FOR LIDT MED BØRN OM SVÆRE EMNER KYS, KÆRLIGHED OG KØNSHÅR 13-ÅRIGE VIL TALE OM DET En ny undersøgelse

Læs mere

NYHEDSARKIV 2002. Der er ingen gymnastik 7. og 14 november. Grundet ombygning. 20026.nov

NYHEDSARKIV 2002. Der er ingen gymnastik 7. og 14 november. Grundet ombygning. 20026.nov Billeder fra 8'er Grand Prix NYHEDSARKIV 2002 Se billederne i Galleriet! Billederne er indsendt af: Evan Jeppesen GYMNASTIK- torsdag Der er ingen gymnastik 7. og 14 november. Grundet ombygning. 8. grand

Læs mere

Foræ. ldremøde. Dagsorden BAGSVÆRD ROKLUB. Evaluering af sæson 2006. Præsentation af trænere. Præsentation af projekter 2007

Foræ. ldremøde. Dagsorden BAGSVÆRD ROKLUB. Evaluering af sæson 2006. Præsentation af trænere. Præsentation af projekter 2007 BAGSVÆRD ROKLUB Foræ Forældremø ldremøde Fremlægning af sæson 2007 Dagsorden Evaluering af sæson 2006 Præsentation af trænere Præsentation af projekter 2007 Krav til deltagelse i projekterne / kraftcenteret

Læs mere

Svendborg Senior Idræts til dagen producerede revy

Svendborg Senior Idræts til dagen producerede revy Svendborg Senior Idræts til dagen producerede revy 1. Arbejdet med revyen: det har været helt forrygende 2. Resultatet af revyen: det blev helt forrygende Helt tilbage i september 2011 blev de første brainstorm

Læs mere

VÅDBOG. Nappedam Kajak. Manual til instruktion af begyndere i Nappedam Kajak. Nappedam kajak Vådbog Side 1

VÅDBOG. Nappedam Kajak. Manual til instruktion af begyndere i Nappedam Kajak. Nappedam kajak Vådbog Side 1 Nappedam kajak Vådbog Side 1 Nappedam Kajak VÅDBOG Version 5. marts 2011 Manual til instruktion af begyndere i Nappedam Kajak Dette hæfte kan både benyttes af instruktører og roere i begynderundervisningen.

Læs mere

Historien om Boldklubben Hellas

Historien om Boldklubben Hellas Historien om Boldklubben Hellas BK Hellas blev stiftet 23. Juni 1926 af Carl Matzen. Carl Matzen, som var vicevært for kommunens ejendom Carl Langesvej, var meget sportsinteresseret og derfor var det for

Læs mere

Ungdom. spot på sporten // JANUAR 2012. Håndboldhygge FA Cup 2011 Jonas og Mads U12. Hovedsponsor:

Ungdom. spot på sporten // JANUAR 2012. Håndboldhygge FA Cup 2011 Jonas og Mads U12. Hovedsponsor: Håndboldhygge FA Cup 2011 Jonas og Mads U12 spot på sporten // JANUAR 2012 Hovedsponsor: GODT NYTÅR TIL ALLE... Selv om vi snart skriver medio januar, vil vi gerne benytte lejligheden til at ønske alle

Læs mere

Aktiv Familie Ferie - Uge 31, 2012

Aktiv Familie Ferie - Uge 31, 2012 Aktiv Familie Ferie - Uge 31, 2012 Tlf.: 7649 6000 Tlf.: 7586 5533 Aktiv Familie Ferie... med sjove udfordringer & skønne natur- og friluftsoplevelser Drømmer I om at slippe hverdagens daglige gøremål,

Læs mere

Introduktion til Udspring. En guide for tilskuere

Introduktion til Udspring. En guide for tilskuere Introduktion til Udspring En guide for tilskuere Juli 2012 Udspring er en æstetisk sport, hvor ynde kombineres med styrke og smidighed, mens udspringeren bevæger sig gennem luften. Udspringeren skal have

Læs mere

Skab liv i dine billeder Af Lars Morsbøl Thomsen

Skab liv i dine billeder Af Lars Morsbøl Thomsen I min søgen efter at finde min "fotostil", har jeg fået smag for at skabe levende billeder. Billeder der på den eller anden måde, fortæller en historie. Jeg er derfor begyndt, at finde motiver hvor dele

Læs mere

SPONSORMATERIALE 2015 KARTING TEAM RACING WITH FERRARI

SPONSORMATERIALE 2015 KARTING TEAM RACING WITH FERRARI SPONSORMATERIALE 2015 KARTING TEAM RACING WITH FERRARI FORMULA RACING RACING with FERRARI FORMULA RACING er et professionelt dansk racerteam stiftet og 100 % ejet af den danske importør af Ferrari og Maserati,

Læs mere

Undervisningsevaluering Kursus

Undervisningsevaluering Kursus Undervisningsevaluering Kursus Fag: Matematik A / Klasse: tgymaauo / Underviser: Peter Harremoes Antal besvarelser: ud af = / Dato:... Elevernes vurdering af undervisningen Grafen viser elevernes overordnede

Læs mere

Tab to buksestørrelser på 6 uger

Tab to buksestørrelser på 6 uger Tab to buksestørrelser på 6 uger Der er ingen grund til at gå rundt om den varme grød længere. Få de smalle hofter tilbage med en 6-ugers kur, der giver dig synlige resultater og måske blod på tanden til

Læs mere

KOM MED PÅ DANMARKS STØRSTE HÅNDBOLDPORTAL

KOM MED PÅ DANMARKS STØRSTE HÅNDBOLDPORTAL KOM MED PÅ DANMARKS STØRSTE HÅNDBOLDPORTAL M E D I E I N F O R M AT I O N 2 LANDETS BEDSTE HÅNDBOLDSITE HBOLD.dk er Danmarks bedste og største håndboldsite. I løbet af de sidste tre år, har HBOLD.dk manifesteret

Læs mere

Mødereferat. Generalforsamling

Mødereferat. Generalforsamling Mødereferat Generalforsamling Tidspunkt: Sted: MAN 9 OKT 2006 kl.1900 Klubhuset Højdevangen 25 3480 Fredensborg Dagsorden 1. Valg af dirigent 2. Formandens beretning 3. Fremlæggelse af foreningens reviderede

Læs mere

Velkommen til årets studenter, forældre, familie og skolens medarbejdere

Velkommen til årets studenter, forældre, familie og skolens medarbejdere Velkommen til årets studenter, forældre, familie og skolens medarbejdere Kære studenter årgang 2015 I dag er en festdag! I den sidste uges tid har skolen summet af liv: spænding, nervøsitet inden sidste

Læs mere

VELKOMMEN. Fodbold Fodboldfitness Gymnastik Zumba. Herstedøster IC

VELKOMMEN. Fodbold Fodboldfitness Gymnastik Zumba. Herstedøster IC VELKOMMEN Fodbold Fodboldfitness Gymnastik Zumba Herstedøster IC Herstedøster Idræts Club - eller blot HIC i daglig tale - blev stiftet den 14. Maj 1920, og er dermed den ældste idrætsforening i Albertslund

Læs mere

Astrid Krog Alberte Klessner Martin Hansen Grenaa Gymnasium Folkemødet 2014 28-06-14

Astrid Krog Alberte Klessner Martin Hansen Grenaa Gymnasium Folkemødet 2014 28-06-14 Folkemødet 2014 Folkemødet er en årlig politik festival, som finder sted på solrige Bornholm. Folkemødet er fyldt med spændende, indholdsrige debatter og events. Ved Folkemødet 2014 var vi 5 elever så

Læs mere

Velkommen til. Næstved IF - Fodbold

Velkommen til. Næstved IF - Fodbold Velkommen til Næstved IF - Fodbold VELKOMMEN TIL NÆSTVED IF - FODBOLD På vegne af Næstved IF - Fodbold (NIF - Fodbold) byder jeg dig og din familie velkommen til NIF Fodbold. Samtidig udtrykker jeg min

Læs mere

Referat for MCV generalforsamling 19.02.2013 kl. 1900 i klublokalerne

Referat for MCV generalforsamling 19.02.2013 kl. 1900 i klublokalerne Referat for MCV generalforsamling 19.02.2013 kl. 1900 i klublokalerne 1. Valg af dirigent. Søren Opstiller Søren Valgt 28 stemmeberettige er til stede til denne generalforsamling Afbud fra 8 medlemmer

Læs mere

Generalforsamling for Skive Forenede Volleyballklubber lørdag den 20. april 2013 kl.16.00

Generalforsamling for Skive Forenede Volleyballklubber lørdag den 20. april 2013 kl.16.00 Generalforsamling for Skive Forenede Volleyballklubber lørdag den 20. april 2013 kl.16.00 Sted: Aakjærskolens cafe Referent: Gry Damgaard Nielsen. Referat: 1. Valg af dirigent Børge Mortensen Generalforsamlingen

Læs mere

SommerCamp 2015. Sommerhøjskole med støtte fra Satspuljemidler

SommerCamp 2015. Sommerhøjskole med støtte fra Satspuljemidler SommerCamp 2015 Sommerhøjskole med støtte fra Satspuljemidler 1 2 SommerCamp 3 ugers højskole for 1.500 kr. 3 gode grunde til at tage på SommerCamp Studieforberedelse Vejledning Fællesskab 3 højskoler

Læs mere

Spørgeskema vedr. undervisningsmiljøet på Grejs Friskole.

Spørgeskema vedr. undervisningsmiljøet på Grejs Friskole. Spørgeskema vedr. undervisningsmiljøet på Grejs Friskole. Tag dig tid til at læse spørgsmål og svarmuligheder godt igennem. Du kan kun sætte 1 kryds ud for hvert spørgsmål, hvis ikke der står noget andet.

Læs mere

Lad os skabe et attraktivt sportsbådsmiljø

Lad os skabe et attraktivt sportsbådsmiljø Lad os skabe et attraktivt sportsbådsmiljø Status / danske sejleres aldersfordeling 10 15 20 25 30 35 40 45 50 55 60 65 70 alder Der var engang! De glade 70 ere og 80 ere 10 15 20 25 30 35 40 45 50 55

Læs mere

www.riberoklub.dk Nyhedsbrev nr. 1, 10/3 2013 Det meste er som det plejer, men der er også meget, der er forandret i roklubben!

www.riberoklub.dk Nyhedsbrev nr. 1, 10/3 2013 Det meste er som det plejer, men der er også meget, der er forandret i roklubben! Det meste er som det plejer, men der er også meget, der er forandret i roklubben! Alt det nye bliver præsenteret på MEDLEMSMØDET ALLEREDE NU PÅ TIRSDAG DEN 12. MARTS KL. 19.00-21.00 I KLUBHUSET. Dagsorden

Læs mere

5. 6. juli 2014 Sølystparken Silkeborg Langsø

5. 6. juli 2014 Sølystparken Silkeborg Langsø Invitation til 5. 6. juli 2014 Sølystparken Silkeborg Langsø Dansk Kano- og Kajakforbund og Silkeborg Kajakklub inviterer til nordiske mesterskaber i kano- og kajakmaraton den 5. - 6. juli 2014 på Silkeborg

Læs mere

Velkommen til. Næstved IF - Fodbold

Velkommen til. Næstved IF - Fodbold Velkommen til Næstved IF - Fodbold VELKOMMEN TIL NÆSTVED IF - FODBOLD På vegne af Næstved IF - Fodbold (NIF - Fodbold) byder jeg dig og din familie velkommen til NIF Fodbold. Samtidig udtrykker jeg min

Læs mere

Nyheder oktober 09 30/10

Nyheder oktober 09 30/10 Nyheder oktober 09 30/10 Husk at deltage i fremstillingen af julegrønt, til årets julesalg. Det foregår lørdag den 7. november kl. 13. I forbindelse med arrangementet tilbydes fællesspisning efterfølgende,

Læs mere

Kost og Motion. Artikler fra i dag: Foredrag. Interviews. Foto: Oliver. Tobias Strange Andersen 4.a. Oliver Hedelund Jørgensen 4.a.

Kost og Motion. Artikler fra i dag: Foredrag. Interviews. Foto: Oliver. Tobias Strange Andersen 4.a. Oliver Hedelund Jørgensen 4.a. Kost og Motion Daglige repportager af Oliver og Tobias 4.a 4. udgave - Torsdag d. 14. okt. Foto: Oliver Artikler fra i dag: Foredrag Onsdag eftermiddag bød på et spændende foredrag om sund og usund kost...

Læs mere

Referat af generalforsamlingen i Svendborg Cykle Club Lørdag d. 25. oktober 2014, kl. 17:00

Referat af generalforsamlingen i Svendborg Cykle Club Lørdag d. 25. oktober 2014, kl. 17:00 Referat af generalforsamlingen i Svendborg Cykle Club Lørdag d. 25. oktober 2014, kl. 17:00 1. Valg af dirigent og referent Niels Jensen blev valgt som dirigent. Ask Nørgaard blev valgt som referent. Dirigenten

Læs mere

Program for Havkajak Symposium Bornholm 2015

Program for Havkajak Symposium Bornholm 2015 Program for Havkajak Symposium Bornholm 2015 Lørdag 23. maj: 9.00 Velkomst information 9.30-12.00 Workshops: 12.00 Middagspause 13.30-16.00 Workshops: 1. Turledelse og Incident Management Martin Ploug

Læs mere

Formandens beretning til GF 2012-Enduroklub Danmark.

Formandens beretning til GF 2012-Enduroklub Danmark. Formandens beretning til GF 2012-Enduroklub Danmark. Frederiksberg December 2012 Formanden vil gerne starte med at sige STORT TAK til alle de medlemmer som har deltaget i at hjælpe til med alle mulige

Læs mere

Fodbolden. indvandrere

Fodbolden. indvandrere Fodbolden indvandrere Fodbolden indvandrere 4 Formand for Den Østlige Forening i Aalborg Øst, Salah Touska (tv) og fodboldtræner, kampfordeler og alt muligt andet i fodboldklubben, Mohamed Agha. Ildsjæl

Læs mere

Referat af Generalforsamling i Horsens Kajakklub Tirsdag d. 27. oktober 2009, kl. 19:00

Referat af Generalforsamling i Horsens Kajakklub Tirsdag d. 27. oktober 2009, kl. 19:00 Referat af Generalforsamling i Horsens Kajakklub Tirsdag d. 27. oktober 2009, kl. 19:00 36 medlemmer inkl. bestyrelsen deltog i generalforsamlingen. Bestyrelsesmedlemmer: Kenneth Bergenhagen, Pia Jørgensen,

Læs mere

Information til nye svømmere og deres forældre

Information til nye svømmere og deres forældre Information til nye svømmere og deres forældre Vi vil gerne byde dig og dine forældre velkommen i Slagelse Svømmeklubs Konkurrenceafdeling. Du har allerede fået udlevet en Opflytningsseddel med beskrivelse

Læs mere

Lektiebogen. Samtaler med børn og voksne om lektielæsning

Lektiebogen. Samtaler med børn og voksne om lektielæsning Lektiebogen Samtaler med børn og voksne om lektielæsning Forord Herværende pjece er produceret med støtte fra Undervisningsministeriets tips- og lottomidler. Pjecen er blevet til via samtaler med børn,

Læs mere

Bevægelse Bevægelse i skolen

Bevægelse Bevægelse i skolen Bevægelse i skolen Bevægelse i skolen Intet mindre end en verdens-sensation!! 6 elektroniske legepladser samlet på ét sted Det begyndte med en Spider på legepladsen ved hovedindgangen, og nye lege kom

Læs mere

Guide -Skab synlighed om jeres arrangement FØR ARRANGEMENTET

Guide -Skab synlighed om jeres arrangement FØR ARRANGEMENTET Guide -Skab synlighed om jeres arrangement Skal I have stablet et arrangement på benene og vil I gerne have nogle tips til, hvordan I kan nå ud til andre end jeres eksisterende medlemmer? Så tjek nedenstående

Læs mere

Vejen frem. Dermed står Danmark med et fantastisk udgangspunkt til fremtiden, og til at kunne bevare vores position i toppen af verdenseliten.

Vejen frem. Dermed står Danmark med et fantastisk udgangspunkt til fremtiden, og til at kunne bevare vores position i toppen af verdenseliten. Vejen frem I starten af 2012 blev Danmark kåret som verdens bedste håndboldnation. Kåringen skete på baggrund af de seneste års resultater, som vores landshold har præsteret på såvel ungdoms- som seniorsiden

Læs mere

Holbæk Juniorsejlklub Information til nye sejlere og forældre.

Holbæk Juniorsejlklub Information til nye sejlere og forældre. Information til nye sejlere og forældre. Velkommen Velkommen som sejler og forældre i. Vi gælder os til at, I bliver en del af vores klub. Der er en del nye ting at forholde sig til, når man starter i

Læs mere

Guide. Giv dig selv en FYSISK og MENTAL udfordring. sider. Juli 2014 - Se flere guider på bt.dk/plus og b.dk/plus

Guide. Giv dig selv en FYSISK og MENTAL udfordring. sider. Juli 2014 - Se flere guider på bt.dk/plus og b.dk/plus Foto: Scanpix Guide Juli 2014 - Se flere guider på bt.dk/plus og b.dk/plus 12 sider Giv dig selv en FYSISK og MENTAL udfordring Ud af comfortzonen med Krisztina Maria FYSISK OG MENTAL UDFORDRING INDHOLD:

Læs mere

KIFs støtteordning 2013. KIFs støtteordning

KIFs støtteordning 2013. KIFs støtteordning KIFs støtteordning Formålet med støtteordningen er at skabe så gode forhold som muligt for den enkelte aktive i tilrettelæggelsen af den daglige træning og frem mod konkurrencer, så flest mulige kan etablere

Læs mere

Det handler om ildsjæle

Det handler om ildsjæle Det handler om ildsjæle Talentudvikling, Holdsport & Erhvervsnetværk Et sponsorat skal være et dynamisk samarbejde til glæde og gavn for begge parter derfor er vores sponsorer ikke bare sponsorer men samarbejdspartnere

Læs mere

- Selvfølgelig kan man det, da det er en sjov og givende måde at være sammen med sine børn på. Det giver både en oplevelse og fysisk aktivitet.

- Selvfølgelig kan man det, da det er en sjov og givende måde at være sammen med sine børn på. Det giver både en oplevelse og fysisk aktivitet. Kajakur med børn. Af Thomas B. Egeskov Woidemann Nannas første kajaktur, 1 ½ år gammmel. Kajakken er en Rainbow Atlantis. (ill. 1) - Selvfølgelig kan man det, da det er en sjov og givende måde at være

Læs mere

Bryd vanen, bøj fisken og få en uddannelse!

Bryd vanen, bøj fisken og få en uddannelse! Bryd vanen, bøj fisken og få en uddannelse! 2 dages top-motiverende seminar samt personligt coachingforløb, der giver dig energi, glæde, effektive værktøjer og nye indsigter, der vil bane vejen til din

Læs mere

Fredagsbrev. Århus Friskole fredag d. 28. januar 2011

Fredagsbrev. Århus Friskole fredag d. 28. januar 2011 Fredagsbrev Århus Friskole fredag d. 28. januar 2011 Så fik endnu en uge ben at gå på. Ben at gå på, skulle man også have i SFO en i den forgangne uge. Her ses Århus Friskole børn i BLÅ, hvor der blev

Læs mere

OPHOLDSSTEDET SKARBYVEJ

OPHOLDSSTEDET SKARBYVEJ for socialt belastede unge i alderen 12-18 år ucceshistorier De unge på karbyvej har mere end rigeligt at slås med. På trods af det kæmper vi os i fællesskab til den ene succes efter den anden. Vi er stolte,

Læs mere

Vi vil være bedre Skolepolitik 2014-2017

Vi vil være bedre Skolepolitik 2014-2017 Vi vil være bedre Skolepolitik 2014-2017 Indhold Vi vil være bedre Læring i fokus Læring, motivation og trivsel Hoved og hænder Hjertet med Form og fornyelse Viden og samarbejde Fordi verden venter 3 6

Læs mere

De 3 mest effektive spørgsmål, du kan stille dig selv. Hvis du vil leve dit liv og ikke andres.

De 3 mest effektive spørgsmål, du kan stille dig selv. Hvis du vil leve dit liv og ikke andres. En workbook dit kærlighedsliv vil elske. De 3 mest effektive spørgsmål, du kan stille dig selv. Hvis du vil leve dit liv og ikke andres. 1 Om Christiane Jeg hjælper mennesker med at overkomme frygt og

Læs mere

OCD LANDSSAMLINGER I RUNGSTED

OCD LANDSSAMLINGER I RUNGSTED OCD LANDSSAMLINGER I RUNGSTED OCD og KDY s Ungdomscenter i Rungsted inviterer til træningslejr den 29.- 30. marts samt den 5.- 6. april. Lejrene er åbne for alle A- og B- sejlere. Alle A- sejlere skal

Læs mere

Opgave 1. Modul 2 Lytte, Opgave 1. Eksempel: Hvilken parkering er billigst? Standard Budget Direct. 1. Hvor mange penge har Simon med?

Opgave 1. Modul 2 Lytte, Opgave 1. Eksempel: Hvilken parkering er billigst? Standard Budget Direct. 1. Hvor mange penge har Simon med? Modul 2 Lytte, Opgave 1 Opgave 1 Eksempel: Hvilken parkering er billigst? Standard Budget Direct X 1. Hvor mange penge har Simon med? 387 kr. 300 kr. 298 kr. 2. Hvor meget vandt Fredericia? 31-26 29-28

Læs mere

Tak for et godt år jeg ser frem til det næste.

Tak for et godt år jeg ser frem til det næste. Formandens beretning Jeg skal nu holde en beretning som formand. Da jeg sammen med Mette (nuværende næstformand) hørte at klubben stod tæt for at stoppe var vi begge ærgerlige. På det tidspunkt gik Birte

Læs mere

Velkommen i Skørping Triathlon Klub

Velkommen i Skørping Triathlon Klub Velkommen i Skørping Triathlon Klub De seks sider informerer dig om, hvem vi er, hvad vi vil, og hvorfor vi vil. Vores sunde værdier og normer er ord og udsagn, der i brug giver sunde, hjælpsomme og positive

Læs mere

Forældre og Åben Hus er fundamentet

Forældre og Åben Hus er fundamentet Forældre og Åben Hus er fundamentet I Sorø BMX Klub er medlemstallet steget markant de sidste par år. Det skyldes blandt andet en strategi fra bestyrelsens side, som indebærer aktive forældre, en Facebook-profil

Læs mere

Formands beretning SAR 27/2-14

Formands beretning SAR 27/2-14 Formands beretning SAR 27/2-14 Da det er min første formands beretning, vil jeg starte med at undskylde hvis der er noget jeg har glemt, overset eller fejl disponeret. Igen i går er der sket mange ting

Læs mere