kano&kajak Fie får et 12-tal for vilje og mod Magasinet klub Rørvig Kajakklub anmeldelse Player eventyr Skandinavien rundt

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "kano&kajak Fie får et 12-tal for vilje og mod Magasinet klub Rørvig Kajakklub anmeldelse Player eventyr Skandinavien rundt"

Transkript

1 kano&kajak Magasinet dansk kano & kajak forbund Nr. 4 august 2011 Fie får et 12-tal for vilje og mod 14-årige Fie fra Helsinge roede 200 km på otte dage langs Sjællands kyst i havkajakken "Frøken Solskin". S. 6 anmeldelse Player Magasinet Kano & Kajak har testet Struer Kajaks nye Player s.12 klub Rørvig Kajakklub Humlebien blandt kajakklubber er kommet i flyvehøjde s.34 eventyr Skandinavien rundt Erik B. Jørgensen på nye eventyr alene Skandinavien rundt s.44

2 Demoweekend 20-21/8 med Björn Thomasson Kom og prøv grønlandskajakkerne fra SeaBird Designs og de smukke grønlandsårer fra Gram Kajak og Arrow Kayaks Nybrovej Kgs. Lyngby Tlf.: Altid 2 10% Magasinet på kano&kajak udstyr nr. 4 og august 5% 2011 på kanoer og kajakker til medlemmer af alle kano- og kajakklubber Kan ikke kombineres med andre rabatter

3 indhold Helle drømmer om Head2Head kajak i Voss OL i kano 4 Leder 6 Fie får et 12-tal for vilje og mod 12 Anmeldelse: Player 14 PaddleBattle Cup i Vejle 18 Head2Head kajak i Voss 22 Helle drømmer om OL i kano Elitetræner på fuld tid 26 Dansk sensation ved EM Maraton Elitetræner på fuld tid 32 Malene skal trække nye klubber til DKF 34 Humlebien mellem kajakklubber 40 Det sker Dansk sensation ved EM Maraton 44 Kalmar bød velkommen med skybrud kolofonen... Magasinet kano&kajak Udgiver Dansk Kano og Kajak Forbund Idrættens Hus, Brøndby Stadion Brøndby Tlf: Åbningstid: Hver dag isnn Ansvarshavende Ole Tikjøb Formand, DKF Kontaktperson DKF s sekretariat Christian Jacobsen Direktør Tlf: Faglig redaktør Anders Krintel Mobil: Redaktion AL Kommunikation Journalist Lars Bo Mobil: Journalist Ann Kerol Mobil: Layout Karin Fredsøe Tilde Grafisk Mobil: Annoncer DG Media A/S Telefon: Fax: København Store Kongensgade København K Tryk og distribution Datagraf A/S Datagraf arbejder aktivt for at mindste miljøbelastningen ved grafisk produktion, ved at hver medarbejder tænker og handler miljøbevidst. Se mere på Papir Indhold: 70 g. GraphoCote. Kvaliteten kan både FSC mærkes samt opfylde div. miljø mærkninger. Omslag: 170 g. Maxi Gloss m/ gloss vandlak Oplag ex. Distribution: Postomdeles til klubber og medlemmer under DKF. Modtager du ikke bladet, ret henvendelse til din klub. Tekst og fotos fra Magasinet Kano & Kajak må ikke gengives uden tilladelse fra DKF. Tips og kommentarer kan mailes til Magasinet kano&kajak nr. 4 agust

4 LEDER Flere medlemmer gennem udvikling Ole Tikjøb Formand Dansk Kano og Kajak Forbund I Danmark er der personer, der dyrker kano- og kajak-aktiviteter, men kun af dem er medlem af DKF. Med andre ord er der et stort potentiale for medlemsfremgang, og derfor går vi nu i gang med et stort udviklingsprojekt i samarbejde med Danmarks Idræts-Forbund, DIF. Udviklingsprojektet løber frem til udgangen af 2013 og koster 2,4 millioner kroner, hvoraf DIF bevilger 1 million kroner. Målsætningen er, at der i projektets løbetid kommer 49 nye klubber i DKF, og at medlemstallet stiger med For at nå det mål, er et af hovedpunkterne i det nye udviklingsprojekt mellem DKF og DIF en systematisk etablering af nye klubber, så de kajakinteresserede kan få mulighed for at dyrke sporten. Et af midlerne er en ændring af kontingentsystemet, så nye klubber ikke skal betale kontingent til forbundet i de første par år. Samtidig vil mindre klubber skulle betale et reduceret kontingent. Hos DKF mærker vi i disse år en stigende interesse for at dyrke sport i naturen, herunder kajak, især i aldersgruppen år. Der er derfor et stort potentiale for medlemsfremgang hos DKF, samtidig med at det netop er i den aldersgruppe, DIF generelt har de største udfordringer med at rekruttere nye medlemmer. Vi vil derfor også samarbejde med en lang række klubber om at udvikle og målrette tilbuddene i klubberne til netop den store gruppe af voksenmotionister. 4 Magasinet kano&kajak nr. 4 august 2011

5 Nye kajakker til fornuftige priser Co4 Creative Agency Player Player er en ny kajak for roeren der ønsker fart og stabilitet. Kajakken er perfekt som overgangskajak fra tur- til kapkajak. Bredde: 47 cm. Længde: 520 cm. Vægt: 12 kg. Pris ,- Arrow Arrow er udkommet i en ny og lettere version, men stadig i den kendte gode kvalitet. En god turkajak både til klubber og private. Bredde: 51 cm. Længde: 520 cm. Vægt: 12 kg. Pris ,- Attack Ny turkajak med dejlig stabilitet og gode manøvreegenskaber. Perfekt klubkajak for begyndere eller større personer. Bredde: 60 cm. Længde: 520 cm. Vægt: 13 kg. Pris ,- Alt i udstyr, tilbehør og kajakker Åbningstider Mandag-fredag Lørdag Magasinet kano&kajak nr. 4 agust Industrivej 12 DK-7600 Struer T (+45)

6 Portræt Fie får et 12-tal for I hårdt og regnfuldt vejr roede den kun 14-årige Fie i starten af juli 200 kilometer på otte dage langs Sjællands kyst en sej præstation udført af en stærk vilje i en lille pigekrop "For den, der bærer viljen i hjertet, er alt muligt." Sådan lød mottoet, da kun 14-årige Fie Wiegand Larsen fra Helsinge omkring nytår begyndte planlægningen af sin største præstation i havkajak indtil dato: "Sjælland rundt i havkajak" en tur hun ville ro sammen med sin far Christian Wiegand. Hårdt vejr og sygdom blev dog for hårde odds, så det blev "kun" til 200 kilometer på otte dage men 12-tallet skal hun have for viljestyrke og initiativ og så for at respektere sin grænse, når oddsene bliver for hårde. - Det blev ikke til Sjælland rundt i år, men jeg har ikke opgivet turen, understreger Fie Wiegand Larsen for rundt om Sjælland, det vil hun. Lang planlægning Den lille seje Fie ror til dagligt i Frederiksværk Ro- og Kajakklub, hvor hun i år tog hul på sin fjerde sæson. Sammen med sin far Christian Wiegand har hun allerede været på flere ture, og de har i et par år gået og leget med tanken om at ro Sjælland rundt. - Omkring årsskiftet blev snakken til alvor, da jeg satte mig for, at nu skulle jeg forsøge. Men først skulle jeg have turen sponseret, så det arbejde gik jeg i gang med efter nytår i år, fortæller Fie. Hun skrev et brev, som hun personligt overrakte potentielle sponsorer lige fra den lokale optiker til kano- og kajakbutikker. I brevet begrundede hun turen med, at hun ville udfordre sig selv og lære noget om vejr, vind og bølger. Men den begrundelse, der især springer i øjnene, er hendes ønske om at bevise for sig selv, at hun er god til noget: >>> 6 Magasinet kano&kajak nr. 4 august 2011

7 TEKST og foto: ann kerol >>> Magasinet kano&kajak nr. 4 agust

8 - Jeg er nemlig ordblind og ligger derfor ikke i toppen af klassen, når der skal gives 12-taller i stavning og læsning. Men jeg er god til at ro kajak, og turen her kan jeg bruge til at bevise, at jeg kan være god til noget og score et 12-tal for en præstation, fortæller Fie om sine grunde til at begive sig ud på turen og tilføjer, at hun også kan bruge erfaringerne fra turen til at nå sit mål med hensyn til et job; nemlig at blive instruktør og vejleder for folk, der vil lære at ro, som hun selv formulerer det i brevet til sponsorerne. Så med stor iver kastede Fie ved årskiftet sig ud i arbejdet med at skaffe sponsorkroner og det blev samlet set i kontanter og forskellig materiel til kroner. Allerede i maj kunne hun anskaffe sig en god havkajak fra Kano og Kajakbutikken i Skovshoved. Fies klassekammerater, der fulgte hendes arbejde fra sidelinjen, var på det tidspunkt begyndt at kalde Fie for "Frøken Solskin", fordi hun er så glad og positiv en pige. - Så hvad var mere naturligt end at kalde min havkajak for "Frøken Solskin", påpeger Fie. Kajakken benyttede hun flittigt til at træne i og forberede sig på den lange tur. Blandt andet blev det til en tur Møn rundt sammen med farmand. Fie og Christian lavede også tidligt i forløbet hjemmesiden havkajakoplevelser.dk, hvor både Fie og hendes far har hver sin blog. Her kan man læse om Fies Sjælland rundt-tur, for hun havde også et andet formål med turen: - Netop fordi jeg er ordblind, ville jeg, for at udfordre mig selv, skrive dagbog på min kajak-blog, og samtidig har jeg lavet en aftale med flere medier om at skrive nogle artikler fra turen. Blandt andet til bladet "Vi Unge", siger hun. Og hun har gjort, hvad hun satte sig for. Fies blog kan ses på hjemmesiden, hvor man også kan læse om andre ture, som Fie Llille Frøken Solskin klarede de første dage i topform..." og hendes far har roet sammen, samt se alle de sponsorer, som gjorde Fies Sjælland rundt-tur muligt. Hårdt vejr og sygdom Endelig kom dagen. Lørdag den 9. juli seks dage efter Fie var fyldt 14 år satte hun og farmand Christian sig i deres havkajakker i Frederiksværk og indledte den planlagte tur Sjælland rundt på 14 dage. Da var vejr og humør helt i top og lille Frøken Solskin klarede de første par dage i topform. - Vi havde telt med, som vi sov i om natten, og en af de helt store oplevelser var, da vi kom til Helsingør, hvor vi blev mødt af marsvin. De var fascinerende på afstand, men da de kom helt tæt på os med kun et par meters afstand, blev oplevelsen lige intens nok, og vi skyndte os i havn, fortæller Fie, der er et rigtigt friluftsmenneske, der elsker at komme ud i naturen især i havkajak. Men da de havde rundet Kronborg den 11. juli begyndte oddsene at spidse til på turen for Christian blev syg. - Far blev mere og mere sløj, så til sidst traf jeg selv den beslutning, at jeg ikke følte mig tryg ved at ro med ham, når han var syg. For på den måde var det ikke sikkert >>> 8 Magasinet kano&kajak nr. 4 august 2011

9 Magasinet kano&kajak nr. 4 agust

10 nok for mig, så var det bedre at stoppe her, siger Fie. Men til alt held for Fie trådte hendes farbror Martin Buch Larsen til. Han bor i Norge, hvor han er kajakinstruktør og naturvejleder. Martin ankom med flyver fra Norge og stødte til Fie i Skovshoved. - Herfra fortsatte jeg så turen sammen med min farbror Martin, og man må sige, at han er verdens bedste farbror sådan at komme mig til undsætning, understreger Fie. Turen fortsatte da også som planlagt, hvor Fie og farbror Martin blandt andet kom forbi København, hvor de blev fotograferet ved Den Lille Havfrue og overnattede ved Brøndby Roklub. Men så begyndte vejret at spille med musklerne. Da de vågnede op den næste morgen, var det til regn og blæst. Men på vandet kom de, og de fortsatte med vinden i ryggen og i piskende regnvejr til Mosede Havn, hvor de fik lov at benytte Greve Roklubs lokaler til overnatning. - Det var rart at komme under tag og få lidt varme. Men dagen efter blæste det 10 m/sek, så vi kunne ikke fortsætte turen før næste dag, hvor vi da også kom til Stevns Klint. Her har jeg været tidligere, og det var en skøn naturoplevelse at gense klinten, Fie fik roet 200 km på otte dage..." fortæller Fie og tilføjer, at de om natten fik lov at låne Rødvig Kajaklubs lokaler til overnatning. Fandt sin grænse Men vejret blev ved med at være en hård modstander for lille seje Fie og hendes farbror så Fie traf en svær, men stor beslutning den 17. juli om morgenen nemlig at indstille turen. - Da blev min farbror og jeg enige om, at der ikke var så meget solskin over Frøken Solskin længere, for vejrudsigten viste dårligt vejr mange dage frem. Og jeg havde også ligesom mistet mit fokus og min gejst, dels fordi min far stadig var syg og dels på grund af det meget dårlige vejr. Jeg valgte sikkerheden fremfor præstationen, forklarer Fie. Men Fie fik roet 200 kilometer på otte dage og er blevet meget klogere på vejr, vind og bølger samt en fjerde ting, som hun ikke havde set komme, da hun planlagde turen: - Jeg fandt min grænse. Og det var meget lærerigt for mig, at mærke min grænse. For når man er på sådan en tur, skal man være 110 procent på toppen, og det syntes jeg ikke, at jeg var længere, siger Fie, der dog ikke har opgivet. - Jeg vil da forsøge igen, måske næste år. Men selvom vi ikke kom i mål i år, har jeg, takket være min far og farbror, haft den fedeste tur. Og det skal de have tak for, siger Fie. Men allerede den 13. august er Fie og havkajakken Frøken Solskin på vandet igen, når Fie skal deltage i dette års Dalslands Kanotmaraton i Sverige Europas største træf og løb for kajakker. Når det stævne er afsluttet skal Fie deltage i DM i Havkajakteknik i Svendborg den august. - Det glæder jeg mig rigtig meget til, og når det er overstået skal jeg ro "Støt Brysterne" i oktober, siger Fie, der bestemt ikke er slået ud af kurs, men med sin stærke vilje og gode humør holder pagajen højt hævet over hovedet og med god grund for 12-tallet har hun scoret, den lille Frøken Solskin fra Helsinge. 10 Magasinet kano&kajak nr. 4 august 2011

11 Vestjysk Kajak Kurser og oplevelser i den store vestjyske natur omkring Lemvig. EPP 1 og 2, en- og todagesture på Limfjorden, kajaksurf. vestjysk-kajak.dk vestjysk kajak.indd 1 28/07/ Magasinet kano&kajak nr. 4 agust

12 anmeldelse Player TEKST: anders krintel foto: anne louise krogh Player hedder den nyeste glasfiberturbåd fra Struer Kajak. Magasinet har prøveroet den Sammen med Struers anden fiberkajak Arrow er Player et rigtigt godt bud på en hurtig turkajak. Men i Players tilfælde er der kræset mere for de der ønsker at ro kap i turbådsklassen. Der er f.eks. ikke noget overflødigt skot og luge, men en almindelig langsgående plade beklædt med kevlar til afstivning af bagdækket. Som en rigtig god feature til træningsfolket, har båden en stopursholder indbygget i karmen (en idé som vist skal tilskrives firmaet Zedtech). Dette gør båden ekstra tør at ro i bølger, fordi man ikke skal have uret til at sidde øverst på dækket, hvor man er sikker på at det flækker enhver bølge der kommer op over dækket, og sender vandet op i skødet på roeren. Så ved jeg godt, at man ikke kan bruge den indbyggede urholder, når man ror med overtræk, men der er langt flere overtræksfrie roture med sådan en holder. Fordækket, hvis kantede form er lidt i familie med Spica og Arrow, er relativt højt og fyldigt. Som det ses på billederne, forstærkes den kantede og skarpe form af denne demobåds lakering. Godt halvvejs ud mod spidsen fader kantningen ud, og ender i en elegant rund torpedoform, og især bed jeg mærke i fornemmelsen af, at Player føles ret smal ved isættet. Indvendig er båden udstyret med et kapsæde, der kan stilles i to højder og det rykkes frem og tilbage i de ni huller blot med et enkelt greb. Fodsparket flyttes let i 11 huller med et enkelt greb. Det er lavet i solid støbeplade, og kører i skinner på to plader i siderne, som det også kendes fra f.eks. Nelo. Faktisk kunne disse plader godt have været 1,5 cm smallere i hver side og således givet plads til et tre cm bredere fodspark, men det er ikke noget der udgør et problem. Ud over fjedersplitterne kan fodsparket yderligere fæstnes med skruer, og så kan det helt sikkert både klare fodstrop og pumpe. Struer har benyttet et for mig ukendt system til at opstramme rorliner inde i cockpittet. Det består af en lille "trisse", som linen er viklet nogle gange rundt om, og den låses ved at man klemmer et hylster ind over trissen. Det fungerer fint og helt efter hensigten. Førsteindtrykket når man sætter sig ned i Player er, at den faktisk er ret levende på toppen, altså når den ligger lige i vandet. Dette vil nok give mange en lille fornemmelse af at sidde i en Tracer, og Struer har da også skelet til denne model under formgivningen. Men båden virker stabil nok, og vil kunne roes af alle, der i øvrigt kan ro en en turbåd. Player opfører sig behageligt "blødt" i vandet, hvilket er det ord, der dækker oplevelsen bedst. Den ligger roligt og har bløde bevægelser gennem bølger. Den lader til at have en fin topfart (jeg fik den op på 17 km/t), og på alle mine testture kunne jeg notere 10,7 km/t i snit. Jeg fornemmede, at Player ikke vender helt så godt som sin "søster" Arrow, men det kan rigeligt godkendes, og jeg tror bare 12 Magasinet kano&kajak nr. 4 august 2011

13 at det skyldes, at Player er en anelse mere retningsstabil. Som på Arrow er der spaderor og ingen fast finne. Båden fås også uden den flerfarvede lakering, men jeg syntes faktisk det så flot ud. Bagdækkets tre blå farvetoner i de langsgående striber er også elegant udført. Båden, der bliver bygget i Polen, er lavet af en solid vakuumstøbt kulfiber-kevlarvævning i flere lag og i modsætning til Arrow er Players dæk også lavet af denne vævning. Det giver en meget stiv kajak i epoxy, som kan tåle en del. De polske bådbyggere har lige kunne klemme båden ned på 11,8 kg, hvilket naturligvis er vigtigt for turbådskaproerne, men stadigvæk virker det absolut ikke som om, der på nogen måde er sparet på materialerne. Dæk og bund er samlet med et kulfiberbånd på ydersiden og et bredt kevlarbånd inderst. Hvis du begiver dig ud i en prøvetur hos Stuer, vil jeg bestemt anbefale, at du også prøver en Arrow. For nok har jeg kaldt bådene "søstre", men der er stor forskel i temperament og væsen, og det vil være de samme to parametre hos roeren, der vil gøre udfaldet, hvis man skal have en struerbåd. Prisen for en gennemført kevlar-kulfiberbåd på kr. virker helt rimelig, men forlang så også, at Struer leverer din Player med en monteret nummerholder, så du ikke selv skal udføre dette smertefulde indgreb på en ny båd. Magasinet kano&kajak nr. 4 agust

14 STÆVNE Paddle Battle Cup TEKST: anders krintel foto: bente sand rasmussen Magasinet Kano & Kajak var med da Dansk Kano og Kajak Forbund og Vejle Kajakklub afviklede årets første PaddleBattle Cup den 18. juni 14 Magasinet kano&kajak nr. 4 august 2011

15 Emma og Emma Emma Torp Emma Nielsen Ud over at prøve at indfange den hyggelige stemning ved PaddleBattle Cup i Vejle med kameraet, fik vi også en lille snak med de to unge kajakroere fra Nibe Roklub, Emma Torp, 12 og Emma Nielsen, 11. Begge piger træner til daglig, eller rettere hver onsdag, på det ene af Nibe Roklubs ungdomshold. I alt tæller de to hold op mod 20 roere. Det er ikke pigernes første løb, for de deltog sidste år sammen med klubben ved det der dengang hed Danske Bank Cup i Silkeborg. Det er kun 2. år, pigerne ror, men alligevel kunne de hver drage hjem med en medalje i tasken. Begge Emma er går i samme 5. klasse på den lille Bislev skole nær ved Nibe, og de er de eneste i klassen, der har kastet sig over kajaksporten. Pigerne bemærker den store støtte de har af deres egne og klubkammeraternes forældre. Både til daglig i klubben men især når flokken af roere skal af sted til stævner. Der er en god og vedholdende forældreopbakning i Nibe. Emma og Emma nyder også godt af, at det er Emma Torps far, Ole, der er holdets træner, for det er rart med et lift til træning, da de bor et godt stykke fra klubben. Pigerne afviser at de ønsker at blive rigtigt hurtige og komme med til de helt store stævner, men synes foreløbigt, at det er sjovt at være med til PaddleBattle Cup, og især er det sjovt at vinde, som de storsmilende udtrykker det. - Vi vil gerne ro om kap, men det skal være i "vores eget tempo". Begge vil have lov til at nyde at ro kajak uden at blive presset frem af andres ambitioner. Og så er PaddleBattle Cup det helt rigtige stævne, for trods nærmest konstant regn og små trælse sidebølger, var der smil på alle de unge roeres læber denne hyggelige midsommerdag i Vejle. >>> Magasinet kano&kajak nr. 4 agust

16 Empow FAKTA Paddle Battle Cup tidligere kendt som Danske Bank Cup er et stævne, hovedsageligt for begyndere og letøvede børn og unge. Konceptet er tænkt som en introduktion til kaproning, og der er både medaljer og en lodtrækningsvandrepokal, men trods dette er stemningen hyggelig og afslappet. Børnene opdeles i klasserne fra U10, U12, U14 og U16 og ror 200-meterløb og et længere på ca. 2000m. Det er kun det lange løb der er individuelt. Til 200-meterløbene fordeles de unge i toerkajakker ved lodtrækning og ligeledes sammensættes 4 x 200-meterstaffetholdene tilfældigt. De arrangerende klubber kan frit tilrettelægge andre løb som f.eks. baglænsroning eller håndroning. I år løber Paddle Battle Cup af stablen intet mindre end otte gange forskellige steder i landet. Læs mere på eller kontakt udviklingskonsulent Dorthe Hansen hos DKF. 16 Magasinet kano&kajak nr. 4 august 2011 DKF's Dorthe Hansen med pokalen Empow Empow Ivalu Ivalu Ivalu

17 erlangtur Empower ersødygtighed. Empower er Empower Arrow Empower. Langturskajak der kan mere end blot ro ligeud: stor manøvreevne, let roet og stor Rul Arrow Ivalu forener smukke grønlandske linjer med effektive rulleegenskaber, fart og manøvrering. Play Play Manøvredygtighed Arrow Play og Arrow Nuka er ægte performance-kajakker. Udviklet til bølger, leg, manøvrering og kortere ture. Nuka Play Nuka Nuka Play Nuka Nuka Nuka Ivalu Ivalu Ivalu Magasinet kano&kajak nr. 4 august

18 TEKST og foto: cervus, esben, casper, jesper og jakob Head2Head kajak i Voss Fire danskere stillede op til start. Casper nåede til semifinalen, og han opnåede til sin egen overraskelse en slutplacering som nummer fem i Head2Head Et stort publikum var mødt op for at se Head2Head kajak racet på Strandaelva i Voss. Med musikken pumpende fra højttalerne, den optændte BBQ og ivrige roere fra hele verden klar til at race, var de perfekte rammer sat for en spændende dag på floden. Selvom om H2H er en våd sport, var det rart endelig at opleve strålende solskinsvejr til 2011 udgaven af EkstremsportsVeko. De upåklagelig forhold på land fortsatte på floden vandforholdene var perfekte til at skabe et tæt race med masser af action og carnage. I Head2Head konkurrerer roerne i heat af fire, det betyder, at fire roere starter på samme tid. Som du nok har gættet, er det de to første til at krydse målstregen et par hundrede meter ned ad floden, som vinder heatet og går videre. I denne konkurrence er en god start vigtig, da den gør det muligt for roerne at få den bedste placering på floden og dermed de hurtigste strømme. Intet er fastlagt før løbet er slut. Undervejs skulle en opstrømsport forsires, og her er kun plads til én roer. De vanskelige sektioner og forhindringer i floden kan på et øjeblik vende op og ned på stillingen. Kampen om starten og opstrømsporten gav helt sikkert publikum et tæt og underholdende race, da roerne ingen nåde viste. Fire danske deltagere I alt var der fire danske roere, som stillede til start Jakob, Jesper, Esben og Casper. De blev heat-inddelt og kom i hver sit heat. Konkurrenceniveauet var præget af at størstedelen af feltet bestod af professionelle teamsponserede padlere blandt andre verdensmesteren Sam Sutton. Jesper, Jakob og Esben blev inddelt i nogle rigtig hårde heats, hvor der virkelig var mulighed for at lave en overraskelse ved at gå videre. Alle tre lagde ud i fornem stil, og kæmpede i starten hårdt om en god placering, men konkurrencen var for stor ved opstrømsporten, >>> 18 Magasinet kano&kajak nr. 4 august 2011

19 Esben Lundø Madsen Intet er fastlagt før løbet er slut... Casper Klejnstrup >>> Magasinet kano&kajak nr. 4 agust

20 Casper Klejnstrup ses som nr. 5 lige i hælene på konkurrenterne andenpladsen sikrede Casper deltagelse i semifinalen og de nåede desværre ikke videre i knockoutturneringen. Esben nåede først i mål, men en fejl ved slalomporten resulterede i, at han ikke kom videre. Casper var derimod mere heldig med inddelingen i den indledende runde. Efter starten lå Casper i fronten af feltet, og dermed var vejen banet for en overraskelse. Efter opstrømsporten stod Casper til at gå videre, og han kom i mål som nummer to. Til stor overraskelse for publikum og Casper selv var han videre til mellemrunden. Som i den indledende runde, startede Casper hårdt ud i massestarten og lagde sig i fronten af feltet. Denne gang med konkurrenterne lige i hælene, og det var et tæt løb ned gennem de første whitewater-sektioner til opstrømsporten. Her formåede Casper at komme igennem porten som nummer to, og holde placeringen til mål. Andenpladsen sikrede Casper deltagelse i semifinalen. Semifinalen bestod af et heat med fem padlere, hvoraf tre kunne gå videre til finalen. Konkurrencen strammede til, og kun de bedste og heldigste var tilbage til starten. Starten gik og de fem padlere lå side om side, indtil Casper formåede at trække sig i front og føre i semifinalen. Der var nu tale om en total overraskelse, en dansker i front af et så stærkt whitewater-felt. Efter første whitewater-stykke og ned til porten lå Casper nummer to. Casper ramte porten skidt, og de rutinerede padlere viste ingen nåde, hvilket henviste Casper til en femteplads efter opstrømsporten, som blev hans slutplacering i Head2Head. 20 Magasinet kano&kajak nr. 4 august 2011

21 Jesper Sørensen Voss - et mekka for whitewater Voss et af de områder i Europa, der har den største koncentration af elve og paddelbare vandfald, og den årlige EkstremsportsVeko forvandler Voss til en storscene for outdoor sport. Her kan man opleve alle typer sportfreaks lige fra base-jumbers, klatrere, longboarders, downhill, til whitewater kajak. Området betegnes som et mekka for whitewater, og det er ikke uden grund og især kan to elve fremhæves nemlig Brandsetelvi og Jordalselvi. Brandsetelvi Brandsetelvi er en stejl lille teknisk creek som kaster sin hældning i slides og et syv meter drop. Elven starter i et rasende tempo og danner en af Norges smukkeste slides og den synes aldrig at falde i tempo. Herfra bliver padlingen spændende og efter et smalt S-sving, skal der double boofes for ikke at få en ufrivillig surf. Allerede 20 meter fremme venter det syv meter høje drop. Derefter er der et snævert stykke til race med små fald, der ender i det sidste drop på to en halv meter. Her skal der boofes for at undgå den grimme towback, som er en tilbagestrøm, der kan holde en kajak. Herefter snævrer elven sig ind til halvanden meter og et sving med et afsluttende slide venter forude. Stykket er kun tre kilometer, så tempoet er helt i top, og der er ikke mulighed for at tage et pusterum. Området er kendt for sin ynde i og med at elven er omgivet af kalkklipper og vandet er skinnende krystalklart, som man kender det fra Sydeuropa. Jordalselvi Jordalselvi flyder gennem en storslået dal på toppen af højlandet i Voss. Elven leverer drops og slides i et godt tempo, og vandet er hurtig og pushy. De første kilometer af Jordalselvi padles en håndfuld slides. Højdepunktet på de første kilometer er et fire meter højt vandfald, som bedst boofes i venstre side. Elven begynder at vise tænder igen fortsætter ellers med en masse smådrops og slides de sidste kilometer. Magasinet kano&kajak nr. 4 august

22 TEKST: lars bo foto: ann kerol Helle Fanø er et særsyn i dansk kapkano. Hun er nemlig kvinde 22 Magasinet kano&kajak nr. 4 august 2011

23 Helle drømmer om OL i kano Går det som den snart 18-årige Helle Fanø fra Værløse drømmer om, så bliver hun om få år en af de danske deltagere til OL. - Jeg håber det kan blive i Det er i hvert fald min drøm, smiler hun. Vi sidder i klubhuset hos Kano & Kajakklubben Nord med udsigt over Furesøen, hvor Helle Fanø de seneste par sæsoner har trænet flittigt i kapkano. Kapkano blev hun introduceret til af træner Niels "Overskæg" Bak Nielsen, da hun på grund af en skulderskade måtte stoppe sin karriere i kapkajak. - Skaden gjorde, at jeg ikke længere kunne følge med de andre i kajak. Men jeg ville gerne blive i klubben, hvor der er et godt klubmiljø og samtidig tage min sport seriøst. Derfor var jeg glad for, at Niels "Overskæg" introducerede mig til kapkano. Det blev jeg fuldstændig bidt af med det samme, siger hun. Grønlændervending Helles interesse for vandsport begyndte, da hun som 10-årig sad foran fjernsynet og så en grønlændervending. Sådan en kunne hun godt tænke sig at lære, så hun troppede på egen hånd op i Nord, hvor hun hurtigt faldt til og fik mange venner. - Mange i min familie har været baglænsroere, så det lå nok også lidt i blodet på mig. Men det var på mit helt eget initiativ og med inspiration fra tv-udsendelsen, jeg begyndte at ro kajak, siger hun. Grønlændervendingen lærte hun i øvrigt aldrig, men til gengæld at ro kapkajak, hvor hun var en etableret del af elitemiljøet indtil skulderskaden satte en stopper for en fortsat karriere i kajakken. - Historien om skaden er lang og kompliceret. Den korte version er, at jeg ikke længere kunne følge med de andre. Derfor begyndte min træning mere at blive tant og fjas. Det havde jeg ikke så meget lyst til. Jeg vil gerne tage min sport seriøst, og det fik jeg så mulighed for i kapkano, som skulderen godt kunne holde til, siger hun. Tænder på udfordringer - Udfordrende! Sådan betegner Helle Fanø selv springet fra kajak til kano. - Men jeg kan godt lide udfordringer. Det tænder mig, siger hun. Modsat kajak er det svært at holde balancen i kano, hvor man står op og hviler på det ene knæ. Desuden padler man kun i den ene side, og den kombination gør det svært at holde balancen og styre en kano. - I kajakken gik det som en leg. Det var bare at sætte sig ned og ro. I kano væltede jeg rundt mange gange i begyndelsen og roede rundt i cirkler, fordi jeg ikke kunne styre den. Men den udfordring tog jeg bare >>> Helle Fanø og Niels "Overskæg" Bak Nielsen Magasinet kano&kajak nr. 4 agust

24 op og blev ved og ved, indtil jeg lærte at holde balancen og styre kanoen. Nu, hvor jeg har lært det synes jeg, det er fedt at ro kano, smiler hun. Savner flere piger i kano Skal Helle Fanø finde en bagdel ved sporten er det, at hun som pige ror temmelig alene. Derfor må hun indtil videre træne med og dyste mod drenge i konkurrencer. Da drengene naturligt er større og fysisk stærkere, har hun fået lov at stille op til stævner i U-16 og ikke U-18, som hendes alder ellers foreskriver. - Jeg kan heller ikke følge med drengene i U-16. De er større og stærkere end mig, så derfor hænger jeg lidt bag dem. Jeg savner lidt nogle piger at ro med, så jeg har træningskammerater og konkurrenter på mit eget niveau. Hvis vi var nogle flere piger kunne vi også hjælpe hinanden ved at sparre med hinanden, siger hun. At piger er en sjældenhed i kapkano kan ifølge Helle Fanø skyldes, at piger har for let ved at give op, når de står overfor krævende udfordringer. Så er det trods alt nemmere at lære at ro kajak. - Men kano er en fed sport, når først man får det lært. Også for piger. Det kræver selvfølgelig meget, for det er svært, og så kræver det også større styrke end i kajak. Men er man klar til den udfordring, så er det bare at komme i gang, siger hun, som i øvrigt også er roet fra den myte, at det skulle være usundt for piger at ro kano. - Det forlød engang, at det skulle være usundt for pigers underliv at ro kano. Men det passer ikke. Men kano er en fed sport, når man først får det lært..." Lille sport Mens kapkajak er en stor sport, så er kapkano ditto lille herhjemme. Danmark har tidligere fejret store triumfer internationalt, men sporten har i mange år været hensygnende på grund af blandt andet mangel på trænere. I dag er sporten dog så småt på vej frem. Ikke mindst siden en flok kapkanoentusiaster dannede fællesskabet kapkano.dk med formålet at gøre kapkanosporten stor og stærk igen. Kapkano.dk tilbyder blandt andet samlinger og fællestræninger med efterfølgende grillmåltider, tilbud om træning ved elitetræner Michael Norrbohm ved udvalgte samlinger og udstationering af trænere til klubber, der vil prøve at bringe kapkanosporten i spil igen. Kapkano.dk repræsenterer roere fra Holte Kano og Kajakklub, Kano og Kajakklubben Nord, Lyngby Kanoklub, Nybro- Furå Kano og Kajakklub, Sociale Bolig Byggeris Ungdomsklub (SBBU), 361 Kano og Kajakklub, Vallensbæk Kano og Kajak Club. - Vi er fortsat en lille sport med kun omkring 30 aktive, der ror kapkano. Derfor har jeg stor glæde af fællesskabet i kapkano. dk. Jeg træner også med roere fra 361, siger hun. Team Danmark linje For øjeblikket træner Helle Fanø timer om ugen med et til to daglige træningspas og med en fridag om ugen. Træningen foregår når de ellers er der sammen med tre drenge fra klubben, sammen med roere fra 361, på kraftcenteret og alene. - Drengene fra klubben har endnu ikke været her i den her sæson. De har læst op til eksamen og bagefter skulle de på Roskilde Festival, smiler Helle Fanø, som i drengenes fravær har trænet sammen med kajakroerne. Ambitionen om at komme med til OL kræver hård og seriøs træning, og når Helle Fanø efter sommeferien skal begynde på en ungdomsuddannelse, bliver det på Falkonergårdens Gymnasiums Team Danmark linje på Frederiksberg. Her kan hun tage en HF-udannelse over tre år i stedet for de normale to. Det betyder, at hun får skemalagt tid til at træne og deltage i samlinger og stævner. - Nogle dage kan jeg møde senere, andre dage få tidligere fri om eftermiddagen. Desuden bliver der også plads til alt det "løse" fravær til samlinger og stævner, siger hun. Og sikkert også tid til at holde øje med konkurrenternes tider på internationalt plan. Nu, hvor drømmen er OL. - Jeg er ikke så langt fra de sidste lige nu. Det jeg primært mangler for at kunne være med er, at der skal bankes noget mere teknik i mig. Men det skal nok komme, smiler hun. 24 Magasinet kano&kajak nr. 4 august 2011

Vejledning ersion 2010 V

Vejledning ersion 2010 V Version 2010 2 DKF PaddlePower PaddlePower er et system målrettet undervisningen af børn og unge i kano og kajaksporten. Det er udviklet med henblik på at inspirere og hjælpe klubbernes ungdomstrænere

Læs mere

Havkajakroernes Medlemsundersøgelse 2009.

Havkajakroernes Medlemsundersøgelse 2009. Havkajakroernes Medlemsundersøgelse 2009. Der er 158 der har været inde på hjemmesiden og udfyldt spørgeskemaet. Mange har svaret på alle spørgsmål, men nogle har sprunget enkelte spørgsmål over, og andre

Læs mere

Havkajakroernes Medlemsundersøgelse 2009.

Havkajakroernes Medlemsundersøgelse 2009. Havkajakroernes Medlemsundersøgelse 2009. Der er 158 der har været inde på hjemmesiden og udfyldt spørgeskemaet. Mange har svaret på alle spørgsmål, men nogle har sprunget enkelte spørgsmål over, og andre

Læs mere

Standerstrygningstale 2015

Standerstrygningstale 2015 Standerstrygningstale 2015 Så står vi her igen velkommen til jer alle dejligt at se et godt fremmøde. I dag er jo dagen, hvor sommersæsonen for alvor er slut og vi gør op, hvor mange kilometer, vi har

Læs mere

Silkeborg Kajakklub indstiller cheftræner Finn Pape til Silkeborg Kommunes Idrætslederpris 2014.

Silkeborg Kajakklub indstiller cheftræner Finn Pape til Silkeborg Kommunes Idrætslederpris 2014. Indstilling til Silkeborg Kommunes Idrætslederpris 2014. Silkeborg Kajakklub indstiller cheftræner Finn Pape til Silkeborg Kommunes Idrætslederpris 2014. 1 Da Finn i 1974, for første gang satte sig i en

Læs mere

Årets gang 2007. 2007 Årgang 98, Miniput Yngste:

Årets gang 2007. 2007 Årgang 98, Miniput Yngste: 2007 Årgang 98, Miniput Yngste: Årets gang 2007 Årgang 98, Miniput Yngste: Årgang 98 har haft en meget flot sæson, hvor hovedmålet var at lære at spille den rigtige fodbold a la AB, og helst i den bedste

Læs mere

TEORI for kajakroere på styrmandskursus.

TEORI for kajakroere på styrmandskursus. TEORI for kajakroere på styrmandskursus. Ansvar og reglement, roområde Styreteknik Materiel Knob Organisation-DKF Der skelnes ikke mellem tur og havkajak i undervisningen Roklubbens kajak roområde. Definitioner

Læs mere

Forslag til rosende/anerkendende sætninger

Forslag til rosende/anerkendende sætninger 1. Jeg elsker dig for den, du er, ikke kun for det, du gør 2. Jeg elsker din form for humor, ingen får mig til at grine som dig 3. Du har sådan et godt hjerte 4. Jeg elsker at være sammen med dig! 5. Du

Læs mere

Nyhedsbrev - Lotte Friis Februar - 2014

Nyhedsbrev - Lotte Friis Februar - 2014 Nyhedsbrev - Lotte Friis Februar - 2014 EM i Herning MIT 2013 Baltimore Jeg sidder på min seng her i Baltimore en solrig søndag formiddag, Det er min første rigtige fridag i 2014, ingen træning, ingen

Læs mere

Roerniveau 1 (tur/konkurrencekajak) In compliance with EPP level 1 kayak. Niveaubeskrivelse. Produceret af Dansk Kano og Kajak Forbund

Roerniveau 1 (tur/konkurrencekajak) In compliance with EPP level 1 kayak. Niveaubeskrivelse. Produceret af Dansk Kano og Kajak Forbund Roerniveau 1 (tur/konkurrencekajak) In compliance with EPP level 1 kayak Niveaubeskrivelse Produceret af Dansk Kano og Kajak Forbund 2. udgave, april 2009 www.kano-kajak.dk 1 Niveaubeskrivelse Tur/konkurrencekajak

Læs mere

Roerniveau 3 (tur/konkurrencekajak) In compliance with EPP level 3 Flatwater /Marathon Racing. Niveaubeskrivelse

Roerniveau 3 (tur/konkurrencekajak) In compliance with EPP level 3 Flatwater /Marathon Racing. Niveaubeskrivelse Roerniveau 3 (tur/konkurrencekajak) In compliance with EPP level 3 Flatwater /Marathon Racing Niveaubeskrivelse Produceret af Dansk Kano og Kajak Forbund 2. udgave, april 2009 www.kano-kajak.dk Niveaubeskrivelse

Læs mere

Gift/ samlevende /familie Single

Gift/ samlevende /familie Single Navn: Steffen Bonde Alder: 24, født 5. december 1989 Adresse: Havneholmen 38, 2. tv Mail: sbj@citius-remex.com Telefon: +45 31 12 30 33 Facebookside: CitiusRemex og Steffen Bonde Evt webside: www.citius-remex.com

Læs mere

N: Jeg hedder Nina og jeg er 13 år gammel. Jeg har været frivillig et år.

N: Jeg hedder Nina og jeg er 13 år gammel. Jeg har været frivillig et år. Interview Fokusgruppe med instruktører i alderen - år 0 0 0 0 Introduktionsrunde: I: Vil I starte med at præsentere jer i forhold til hvad I hedder, hvor gamle I er og hvor lang tid I har været frivillige

Læs mere

Kaproningsudvalget Aktiviteter 2007

Kaproningsudvalget Aktiviteter 2007 Dansprint Maraton Cup Løbsoversigt: Åbne Sjællandske Mesterskaber 28. april Handelsbanken Paradisløb 6. maj Maribo Maraton 19. maj Sorø Maraton 23. juni Danmarks Mesterskaberne, lange distancer 6. 8. juli

Læs mere

Valby boldklub. Mere end fodbold. Kammeratskab, fælleskab, venner for livet & god fodbold

Valby boldklub. Mere end fodbold. Kammeratskab, fælleskab, venner for livet & god fodbold Valby boldklub Mere end fodbold Kammeratskab, fælleskab, venner for livet & god fodbold Den blå tråd i Valby Boldklub Formanden har bolden M ange mennesker tænker nok, at alle fodboldklubber er ens. Men

Læs mere

Forspil. Sofiero den første dag.

Forspil. Sofiero den første dag. SOFIERO 2005. - iinntteerrnnaattiioonnaall hhuunnddeeddeebbuutt. Forspil. Ikke fordi det har meget med skønhedskonkurrence at gøre men altså, vi var lige til hyrdehundekursus hos Ditte og Christian ugen

Læs mere

Ungdom. spot på sporten // MARTs 2012. Ligatræning - her Jacob Østergaard med U14 drengene. Hovedsponsor:

Ungdom. spot på sporten // MARTs 2012. Ligatræning - her Jacob Østergaard med U14 drengene. Hovedsponsor: Ungdom Ligatræning - her Jacob Østergaard med U14 drengene spot på sporten // MARTs 2012 Hovedsponsor: Ungdom FORÅRET ER PÅ VEJ - ØV :-) Foråret er på vej - både i flg. kalenderen og når vi kigger ud mod

Læs mere

Surf symposium 2013. Kristian deltog ikke i dagens workshops, da hans tilstedeværelse anden steds var

Surf symposium 2013. Kristian deltog ikke i dagens workshops, da hans tilstedeværelse anden steds var Surf symposium 2013 Fredag den 18. oktober, drog to kajakroere fra HTN (Jacob Jensen & Kristian Balslev ) afsted mod Klitmøller. Med en vis portion spænding i maven, masser af grej i bagagerummet og to

Læs mere

Thomas Ernst - Skuespiller

Thomas Ernst - Skuespiller Thomas Ernst - Skuespiller Det er tirsdag, sidst på eftermiddagen, da jeg er på vej til min aftale med den unge skuespiller Thomas Ernst. Da jeg går ned af Blågårdsgade i København, støder jeg ind i Thomas

Læs mere

NAVIGATOR FOR CI-BRUGERE, DØVE OG UNGE MED HØRETAB - DIN VEJ TIL EN UNGDOMSUDDANNELSE!

NAVIGATOR FOR CI-BRUGERE, DØVE OG UNGE MED HØRETAB - DIN VEJ TIL EN UNGDOMSUDDANNELSE! NAVIGATOR FOR CI-BRUGERE, DØVE OG UNGE MED HØRETAB - DIN VEJ TIL EN UNGDOMSUDDANNELSE! 2016-2017 5 FACTS OM NAVIGATOR * Uddannelsen varer 42 uger fra august 2016 til juni 2017 * Eleverne bor på Navigator

Læs mere

Foråret er på vej, og dermed er det også blevet tid til generalforsamling i Munkebo Gymnastikforening.

Foråret er på vej, og dermed er det også blevet tid til generalforsamling i Munkebo Gymnastikforening. Generalforsamling i Munkebo Gymnastikforening 26. marts 2012 Formandens årsberetning Foråret er på vej, og dermed er det også blevet tid til generalforsamling i Munkebo Gymnastikforening. Dette er min

Læs mere

Vurdering af SommerUndervisning - I hvor høj grad har dit barns udbytte af SommerUndervisning levet op til dine forventninger?

Vurdering af SommerUndervisning - I hvor høj grad har dit barns udbytte af SommerUndervisning levet op til dine forventninger? Evaluering, forældre Hvilket hold har dit barn deltaget på? Vurdering af SommerUndervisning - I hvor høj grad har dit barns udbytte af SommerUndervisning levet op til dine forventninger? Har dit barn deltaget

Læs mere

Om Kerteminde Kajakklub

Om Kerteminde Kajakklub Siden er sidst revideret den 2. januar 2016 af GRL Om Kerteminde Kajakklub Kerteminde Kajakklub blev etableret i juni 2005 ved en stiftende generalforsamling og er således stadig en ny klub. Det betyder,

Læs mere

Månedens kajak November 2010 Necky Chatham 17 & 18

Månedens kajak November 2010 Necky Chatham 17 & 18 Månedens kajak November 2010 Necky Chatham 17 & 18 (Foto: Michael i hans Necky Chatham 18 - Februar 2010) Det var egentlig ikke fordi, jeg skulle have en ny kajak jeg var bare taget af sted sammen med

Læs mere

skyld skaber ny klubform Fodbold for samværets

skyld skaber ny klubform Fodbold for samværets Formand Thomas Auens Laursen samlede for tre år siden nogle gamle venner, der havde lagt fodbolden på hylden. I dag er der 55 seniorspillere i klubben. DEN NY KLUB HAR IKKE HAFT TILGANG FRA DEN EKSISTERENDE

Læs mere

DET VIL VI. Strategi 2015-2020. dansk kano & kajak forbund

DET VIL VI. Strategi 2015-2020. dansk kano & kajak forbund Strategi 2015-2020 dansk kano & kajak forbund DET VIL VI DKF vil være den nationale organisation, der samler alle kano- og kajakaktiviteter under én hat for derigennem at skabe synergi, vidensdeling og

Læs mere

Jeg har fundet ud af, at det er helt normalt

Jeg har fundet ud af, at det er helt normalt Følg Rikkes kamp for at tabe 30 kilo Jeg har fundet ud af, at det er helt normalt at sige nej til mad På trods af alle gode intentioner og et solidt team af eksperter i ryggen, har tallet på vægten ikke

Læs mere

Standerstrygningstale 2016

Standerstrygningstale 2016 Standerstrygningstale 2016 Velkommen til jer alle dejligt at se et godt fremmøde til denne standerstrygning i vores 80 års jubilæumsår. I dag er jo dagen, hvor sommersæsonen for alvor er slut og vi gør

Læs mere

BBU aktiviteter. Dansk Kano og Kajak Forbund 2006. Eftertryk tilladt med Side tydelig 1 kildeangivelse

BBU aktiviteter. Dansk Kano og Kajak Forbund 2006. Eftertryk tilladt med Side tydelig 1 kildeangivelse Dansk Kano og Kajak Forbund 2006 BBU aktiviteter Dansk Kano og Kajak Forbund 2006 Eftertryk tilladt med Side tydelig 1 kildeangivelse Kære Læser Dansk Kano og Kajak Forbund byder endnu engang medlemmerne

Læs mere

Målsætning for Kajakaktiviteter i Korsør Roklub

Målsætning for Kajakaktiviteter i Korsør Roklub Om Klubben Målsætning for Kajakaktiviteter i Korsør Roklub Korsør Roklub er en forening beliggende i Korsør. Roklubbens historie strækker sig mere end 100 år tilbage. Aktiviteterne er baseret på to grupper,

Læs mere

Lektiebogen. Samtaler med børn og voksne om lektielæsning

Lektiebogen. Samtaler med børn og voksne om lektielæsning Lektiebogen Samtaler med børn og voksne om lektielæsning Forord Herværende pjece er produceret med støtte fra Undervisningsministeriets tips- og lottomidler. Pjecen er blevet til via samtaler med børn,

Læs mere

Roning Sund og. sjov motion. i årevis

Roning Sund og. sjov motion. i årevis Roning Sund og sjov motion i årevis Hvordan får man på samme tid mulighed for at komme i god form, tabe sig (hvis nødvendigt), opnå personlige resultater, hygge sig sammen med gode kammerater og nyde oplevelser

Læs mere

Idékatalog til MX. - Forslag til rekruttering og fastholdelse

Idékatalog til MX. - Forslag til rekruttering og fastholdelse Idékatalog til MX - Forslag til rekruttering og fastholdelse 1 Hvad forstås ved frivilligt arbejde? På både Strategiseminaret (september 2012) og Klublederseminaret (november 2012) blev der diskuteret

Læs mere

Værløse Boldklub. Beretning 2013/2014

Værløse Boldklub. Beretning 2013/2014 Side 1 af 5 Beretning 2013/2014 2013 har været et år, hvor der har været travlt med at se fremad i Værløse Boldklub, men for en kort bemærkning kigger vi lige tilbage og gør status på, hvad vi har opnået,

Læs mere

En fortælling om klubetablering og klubbens brug af EPP systemet

En fortælling om klubetablering og klubbens brug af EPP systemet En fortælling om klubetablering og klubbens brug af EPP systemet Vision 2015 Den foretrukne kajakklub i KøbenhavnK Medlem 500 frigivne medlemmer over 18 år Instruktør 25 aktive instruktør 1 hav og tur-/kap

Læs mere

Roerniveau 2 (tur/konkurrencekajak) In compliance with EPP level 2 kayak. Niveaubeskrivelse. Produceret af Dansk Kano og Kajak Forbund

Roerniveau 2 (tur/konkurrencekajak) In compliance with EPP level 2 kayak. Niveaubeskrivelse. Produceret af Dansk Kano og Kajak Forbund Roerniveau 2 (tur/konkurrencekajak) In compliance with EPP level 2 kayak Niveaubeskrivelse Produceret af Dansk Kano og Kajak Forbund 2. udgave, april 2009 www.kano-kajak.dk 1 Niveaubeskrivelse EPP 2 (tur/konkurrencekajak)

Læs mere

Jakob Hertz. Havkajak. Atelier

Jakob Hertz. Havkajak. Atelier Jakob Hertz Havkajak Atelier 2005 For la get Ate li er, Almindingen 39, 2870 Dyssegård tlf. 33939898, mail@atelier.dk ISBN 978-87-7857-798-6 2005 Tekst og billeder Jakob Hertz Om forfatteren Jakob Hertz,

Læs mere

Ungdom. spot på sporten // JANUAR 2012. Håndboldhygge FA Cup 2011 Jonas og Mads U12. Hovedsponsor:

Ungdom. spot på sporten // JANUAR 2012. Håndboldhygge FA Cup 2011 Jonas og Mads U12. Hovedsponsor: Håndboldhygge FA Cup 2011 Jonas og Mads U12 spot på sporten // JANUAR 2012 Hovedsponsor: GODT NYTÅR TIL ALLE... Selv om vi snart skriver medio januar, vil vi gerne benytte lejligheden til at ønske alle

Læs mere

Af Jette Damgaard Foto: Anette Damgaard Bjørndal

Af Jette Damgaard Foto: Anette Damgaard Bjørndal Fotograf ved 22 et tilfælde Hun har selvfølgelig altid fotograferet sine egne tre børn. Men det var først, da Anette Damgaard Bjørndal ved et tilfælde blev skolefotograf, at hun fandt ud af, at hobbyen

Læs mere

Nyhedsbrev juli 2013

Nyhedsbrev juli 2013 Nyhedsbrev juli 2013 Nyhedsbrevene bliver udsendt ca. den 1. april, 1. juli, 1. oktober og 1. december. Der modtages meget gerne indlæg m.v. til vores nyhedsbreve. Redaktion for dette nyhedsbrev: Torben

Læs mere

Velkommen til Horsens Kajakklub

Velkommen til Horsens Kajakklub Velkommen til Horsens Kajakklub Vi stiller trænere og materiel til rådighed og forventer så af dig, at du har lysten og viljen til: At lære at ro kajak At du efter endt træning deltager i den sociale del

Læs mere

Artikel i MAN:D d. 17/8-2013.

Artikel i MAN:D d. 17/8-2013. Artikel i MAN:D d. 17/8-2013. Jørgen og Fie - et makkerpar 17. august 2013 Jørgen Madsen elsker hunde og kan slet ikke få nok. Halvdelen af hans liv har han arbejdet med hunde, og hans passion for at træne

Læs mere

Interview med Maja 2011 Interviewet foregår i Familiehuset (FH)

Interview med Maja 2011 Interviewet foregår i Familiehuset (FH) 1 Interview med Maja 2011 Interviewet foregår i Familiehuset (FH) Hej Maja velkommen her til FH. Jeg vil gerne interviewe dig om dine egne oplevelser, det kan være du vil fortælle mig lidt om hvordan du

Læs mere

Vil du gennem 10 uger have redskaberne til at slippe kur, kilo og kamp? Og samtidig opnå et naturligt vægttab?

Vil du gennem 10 uger have redskaberne til at slippe kur, kilo og kamp? Og samtidig opnå et naturligt vægttab? Vil du gennem 10 uger have redskaberne til at slippe kur, kilo og kamp? Og samtidig opnå et naturligt vægttab? Kursets fokus er ikke tab 10 kg på 10 uger, men at slutte fred med kroppen og maden. Derigennem

Læs mere

S: Mest for min egen. Jeg går i hvert fald i skole for min egen.

S: Mest for min egen. Jeg går i hvert fald i skole for min egen. 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 Notater fra pilotinterview med Sofus 8. Klasse Introduktion af Eva.

Læs mere

Kære dimittender, kære 9. klasse Så nåede vi til jeres aller sidste dag på Th. Langs Skole. Vi står her i Lunden og mødes for sidste gang.

Kære dimittender, kære 9. klasse Så nåede vi til jeres aller sidste dag på Th. Langs Skole. Vi står her i Lunden og mødes for sidste gang. 1 Kære dimittender, kære 9. klasse Så nåede vi til jeres aller sidste dag på Th. Langs Skole. Vi står her i Lunden og mødes for sidste gang. Vi skal tage afsked med hinanden I skal sige farvel til hinanden.

Læs mere

Kaninhop for begyndere trin 1 10 Læs mere på www.fionas.dk

Kaninhop for begyndere trin 1 10 Læs mere på www.fionas.dk Side 1 Trin 1. Seletræning. Kaninen er minimum 10 uger gammel og du har brugt masser af tid på at oprette et tillidsforhold til den. Den er tryg ved at du tager den ud af buret så nu er tiden kommet hvor

Læs mere

Aktivitetsmøde i Idrættens Hus Brøndby Søndag den 4. november 2012 Kl. 09.00

Aktivitetsmøde i Idrættens Hus Brøndby Søndag den 4. november 2012 Kl. 09.00 Aktivitetsmøde i Idrættens Hus Brøndby Søndag den 4. november 2012 Kl. 09.00 Hermed indkaldes til Aktivitetsmøde i Udvalget for TeamGym Søndag den 4. november 2012 kl. 9.00, bemærk starttidspunkt. Dagsorden*

Læs mere

Formandens beretning på generalforsamlingen den 28. februar 2012

Formandens beretning på generalforsamlingen den 28. februar 2012 Formandens beretning på generalforsamlingen den 28. februar 2012 Tøj-sponsor: Velkomst: Velkommen til generalforsamling i HGC - Hammerum Gjellerup Cykel Klub foreningens 12. ordinære generalforsamling.

Læs mere

Sagsnummer: 4 Navn: Teodor Elza Alder: 75 Ansøgt om: Medicinhjælp

Sagsnummer: 4 Navn: Teodor Elza Alder: 75 Ansøgt om: Medicinhjælp Sagsnummer: 4 Navn: Teodor Elza Alder: 75 Ansøgt om: Medicinhjælp F. 22-10-1940 April 2013 Bevilget 2012 Medicinhjælp og bleer Bevilget apr. 2013 Medicinhjælp + bleer & tøj Bevilget sep. 2013 Medicinhjælp

Læs mere

Kursusmuligheder i 2016

Kursusmuligheder i 2016 Kursusmuligheder i 2016 Hvis du vil lære at ro kajak, så har vi mange kursusmuligheder i Kerteminde Kajakklub. Først og fremmest vil vi invitere dig til at deltage i et Åbent Hus-arrangement, som vi har

Læs mere

Prøve i Dansk 1. Skriftlig del. Læseforståelse 1. November-december 2015. Tekst- og opgavehæfte. Delprøve 1: Opgave 1 Opgave 2 Opgave 3

Prøve i Dansk 1. Skriftlig del. Læseforståelse 1. November-december 2015. Tekst- og opgavehæfte. Delprøve 1: Opgave 1 Opgave 2 Opgave 3 Prøve i Dansk 1 November-december 2015 Skriftlig del Læseforståelse 1 Tekst- og opgavehæfte Delprøve 1: Opgave 1 Opgave 2 Opgave 3 Hjælpemidler: Ingen Tid: 60 minutter Udfyldes af prøvedeltageren Navn

Læs mere

Kastrup Gymnastikforening af 1966

Kastrup Gymnastikforening af 1966 Kastrup Gymnastikforening af 1966 Årsberetning 2013 Formandens beretning: Vi har igen i år haft en sæson med fremgang både mht. resultater i vor konkurrence afdeling men også mht. medlemstal og trænere,

Læs mere

Denne dagbog tilhører Max

Denne dagbog tilhører Max Denne dagbog tilhører Max Den lille bog, du står med nu, tilhører en dreng. Han hedder Max og er 8 år gammel. Dagbogen handler om Max og hans familie. Max er flyttet tilbage til København med sin mor efter

Læs mere

Træner og leder: Niels Dall, Ole Gammelgaard, Jakob Freil, Gitte Karlshøj og Alan B. Grønkjær samt Team Danmark konsulent Nicolaj Holmboe.

Træner og leder: Niels Dall, Ole Gammelgaard, Jakob Freil, Gitte Karlshøj og Alan B. Grønkjær samt Team Danmark konsulent Nicolaj Holmboe. VM finder sted i Belek, Antalya i Tyrkiet i denne uge. Danmark stiller med dette hold: Compound Martin Damsbo Patrick Laursen Stephan Hansen Camilla Søemod Recurve Maja Jager Anne Marie Laursen Carina

Læs mere

www.outdoorsports.dk Grønne møder med røde kinder 15 sjove og inspirerende aktiviteter skræddersyet til jer

www.outdoorsports.dk Grønne møder med røde kinder 15 sjove og inspirerende aktiviteter skræddersyet til jer Grønne møder med røde kinder 15 sjove og inspirerende aktiviteter skræddersyet til jer Grønne møder med røde kinder Grønne møder med røde kinder er 15 sjove og inspirerende aktiviteter, der er skræddersyet

Læs mere

Godt nytår Bestyrelsen vil hermed ønske dig og din familie et godt nytår. Vi håber naturligvis, at vi sammen får et rigtig godt kajakår i 2014.

Godt nytår Bestyrelsen vil hermed ønske dig og din familie et godt nytår. Vi håber naturligvis, at vi sammen får et rigtig godt kajakår i 2014. Kære medlem Godt nytår Bestyrelsen vil hermed ønske dig og din familie et godt nytår. Vi håber naturligvis, at vi sammen får et rigtig godt kajakår i 2014. Hvad nåede vi i kajakklubben i 2013 Når vi ser

Læs mere

Undervisningsevaluering Kursus

Undervisningsevaluering Kursus Undervisningsevaluering Kursus Fag: Matematik A / Klasse: tgymaauo / Underviser: Peter Harremoes Antal besvarelser: ud af = / Dato:... Elevernes vurdering af undervisningen Grafen viser elevernes overordnede

Læs mere

Interview med eleven Lærke I = interviewer (Lasse), L = informant (Lærke)

Interview med eleven Lærke I = interviewer (Lasse), L = informant (Lærke) 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 I: Hvilke nogle lektioner har I haft i dag? L: Hvilke nogle lektioner vi har haft i dag, vi har haft engelsk og samfundsfag.

Læs mere

Tak for et godt år jeg ser frem til det næste.

Tak for et godt år jeg ser frem til det næste. Formandens beretning Jeg skal nu holde en beretning som formand. Da jeg sammen med Mette (nuværende næstformand) hørte at klubben stod tæt for at stoppe var vi begge ærgerlige. På det tidspunkt gik Birte

Læs mere

Reportage sponsorer. DM4 Vejle.

Reportage sponsorer. DM4 Vejle. Reportage sponsorer. DM4 Vejle. Vejret viste sig fra sin pæneste side ved DM4 i Vejle, den første weekend i August. Banen i Vejle har et godt layout og er en fornøjelse at køre på. Desværre har de ingen

Læs mere

ANOREKTIKER AF MARCUS AGGERSBJERG ARIANNES

ANOREKTIKER AF MARCUS AGGERSBJERG ARIANNES ANOREKTIKER AF MARCUS AGGERSBJERG ARIANNES 20 PSYKOLOG NYT Nr. 20. 2004 HISTORIE Marianne er kronisk anorektiker. I snart 30 år har hun kæmpet forgæves for at slippe fri af sin sygdom. Fire gange har hun

Læs mere

3 piger med forskellig baggrund og fælles interesse

3 piger med forskellig baggrund og fælles interesse 3 piger med forskellig baggrund og fælles interesse Caroline La Cour (billedet: til venstre) er 11 år, har trænet Taekwondo i 3 år og teknik i 1 år. Anne-Sofie Voersaa (billedet: i midten) er 11 år, har

Læs mere

Indhold - Løft, håndtering, isætning og indstigning i kajakken

Indhold - Løft, håndtering, isætning og indstigning i kajakken EPP 1 (Tur/Kap) Tur- og Kapkajak Introduktion Målet med dette kursus er at introducere kursisterne til kano- og kajaksporten, og skabe gode oplevelser i sikre rammer. Der arbejdes med grundlæggende manøvrering

Læs mere

Få alle med inkluder mennesker med psykiske vanskeligheder

Få alle med inkluder mennesker med psykiske vanskeligheder Få alle med inkluder mennesker med psykiske vanskeligheder DANSK ARBEJDER IDRÆTSFORBUND IFs Idræt for sindet - siden 1996 Få alle med Mange mennesker med psykiske vanskeligheder dyrker efterhånden idræt

Læs mere

Idékatalog til BMX. - Forslag til rekruttering og fastholdelse

Idékatalog til BMX. - Forslag til rekruttering og fastholdelse Idékatalog til BMX - Forslag til rekruttering og fastholdelse 1 Hvad forstås ved frivilligt arbejde? På både Strategiseminaret (september 2012) og Klublederseminaret (november 2012) blev der diskuteret

Læs mere

Coach dig selv til topresultater

Coach dig selv til topresultater Trin 3 Coach dig selv til topresultater Hvilken dag vælger du? Ville det ikke være skønt hvis du hver morgen sprang ud af sengen og tænkte: Yes, i dag bliver den fedeste dag. Nu sidder du måske og tænker,

Læs mere

Før jeg valgte at gå på efterskole havde jeg tænkt, at det bare ville være spild af tid for mig

Før jeg valgte at gå på efterskole havde jeg tænkt, at det bare ville være spild af tid for mig Gode råd & observationer fra nuværende grønlandske efterskoleelever til kommende grønlandske elever Tanker før afgang: Før jeg valgte at gå på efterskole havde jeg tænkt, at det bare ville være spild af

Læs mere

Præsentation af kandidater til Schweiss- og Sporudvalget Dennis Carlsen

Præsentation af kandidater til Schweiss- og Sporudvalget Dennis Carlsen Præsentation af kandidater til Schweiss- og Sporudvalget Dennis Carlsen Hej. Mit navn er Dennis, jeg er 27 år, arbejder som kok og jeg bor i lønstrup med min kæreste. Vi har 3 beagler; Johnson, Smiley

Læs mere

Velkommen til Hals Ro- og Kajakklub

Velkommen til Hals Ro- og Kajakklub Velkommen til Hals Ro- og Kajakklub Støt vores lokale sponsorer: Bilsyn Ulsted Mejdahls Bageri XL Byg Hals Lund El Hals Marine Forening og Skyttelaug Byens Kiosk Gandrup Element Claudi Fisher Lund Dahl

Læs mere

Kompasset december 2015

Kompasset december 2015 Kompasset december 2015 Nytårskur: Der er i Sejlklubben tradition for, at vi mødes nytårsaftensdag kl. 11.00 til lidt lækkert vådt og tørt til ganen, hvor vi så har mulighed for at ønske hinanden godt

Læs mere

Bilag 5 - Transskription af interview med Ella

Bilag 5 - Transskription af interview med Ella Bilag 5 - Transskription af interview med Ella Før interviewet startes, oplyses informanten om følgende: Løs gennemgang af projektets emne. Hvem der får adgang til projektet. Anonymitet. Mulighed for at

Læs mere

7 enkle råd. - til at få det bedre. Henriette Hagild.dk

7 enkle råd. - til at få det bedre. Henriette Hagild.dk 7 enkle råd - til at få det bedre Henriette Hagild.dk 1 Henriette Hagild 7 enkle råd - til at få det bedre Saxo Publish 2 7 enkle råd til at få det bedre 5 7 gode råd 7 enkle råd 7 Livshjulet 9 1. Du er

Læs mere

DM I Marathon 2011. Kano og Kajakklubben 361 Nybro-Furå Kano- & Kajakklub Gladsaxe Kano og Kajakklub

DM I Marathon 2011. Kano og Kajakklubben 361 Nybro-Furå Kano- & Kajakklub Gladsaxe Kano og Kajakklub DM I Marathon 2011 Regatta DANMARKS Gladsaxe ROSTADION Bagsværd Sø 3.& 4. September Dansk Kano- og Kajak Forbund og Regatta Gladsaxe indbyder til Regatta Gladsaxe og Dansk Kano og Kajak Forbund inviterer

Læs mere

NYT FRA UDVIKLINGSKONSULENTEN

NYT FRA UDVIKLINGSKONSULENTEN NYT FRA UDVIKLINGSKONSULENTEN Dansk Taekwondo Forbund Nr. 1 Juni 2013 Jeg har nu været ansat i Dansk Taekwondo Forbund i et år, og har haft mulighed for at lære mange af jer og jeres klubber at kende.

Læs mere

AGF Udsprings nyhedsbrev nr. 1, 2011

AGF Udsprings nyhedsbrev nr. 1, 2011 Springere fra AGF Udspring var i Ramasjang Live i vinterferien. Her ses fra venstre Avital, Isabel, Ane, Daniel, August, Niklas og Oliver Foto: Yakov Munkebo Velkommen Det er med stor glæde, jeg sender

Læs mere

Nyhedsbrev SFO Fritterhøjen uge

Nyhedsbrev SFO Fritterhøjen uge OL 2014. Så er dette års OL overstået. Torsdag den 11. september gik vi til Skovby for at dyste i det traditionsrige OL mod Skråvejen (SFO på Skovbyskolen), Herskind SFO, Låsby SFO og 3. klasserne fra

Læs mere

Bjørn Rune Jensen og Henrik Bennetzen Havkajakture Sjælland Atelier

Bjørn Rune Jensen og Henrik Bennetzen Havkajakture Sjælland Atelier Bjørn Rune Jensen og Henrik Bennetzen Havkajakture Sjælland Atelier 2008 For la get Ate li er, www.atelier.dk, mail@atelier.dk 2008 Tekst og billeder Henrik Bennetzen og Bjørn Rune Jensen Alle rettigheder

Læs mere

VELKOMMEN TIL SANKT ANNÆ IF BADMINTON SVØMNING GYMNASTIK HÅNDBOLD. Besøg os på: www.saif.dk

VELKOMMEN TIL SANKT ANNÆ IF BADMINTON SVØMNING GYMNASTIK HÅNDBOLD. Besøg os på: www.saif.dk VELKOMMEN TIL SANKT ANNÆ IF BADMINTON SVØMNING GYMNASTIK HÅNDBOLD Besøg os på: www.saif.dk FAKTA OM SANKT ANNÆ IDRÆTSFORENING Idrætsforening blev stiftet i 1973. I idrætsforeningens første år var det et

Læs mere

Kampagnemagasin nr. 3-2008

Kampagnemagasin nr. 3-2008 Kampagnemagasin nr. 3-2008 Tønder kommune deltager i Virksomhedsdysten - og planlægger at vinde TV2 holdt formen ved lige i Af Jakob Thøger Michelsen, Konsulent MpA Tønder kommune deltager i virksomhedsdysten

Læs mere

EVALUERING AF TEAM HERNING 2014/15

EVALUERING AF TEAM HERNING 2014/15 EVALUERING AF TEAM HERNING 2014/15 15. august 2015. 1 INDHOLD OM EVALUERINGEN 3 PROCESBESKRIVELSE AF EVALUERINGEN 4 SAMMENFATNING 5 ER PROJEKT TEAM HERNING 2014/2015 LYKKEDES? 5 HVILKE LANGTIDSVIRKNINGER

Læs mere

Jeg smurte 100 sandwich og inviterede hele byen, men der kom ikke en eneste til åbent hus!

Jeg smurte 100 sandwich og inviterede hele byen, men der kom ikke en eneste til åbent hus! Jeg smurte 100 sandwich og inviterede hele byen, men der kom ikke en eneste til åbent hus! Badmintonklubben i den lille sjællandske by Dalby mistede størstedelen af sine børne- og ungdomsspillere efter

Læs mere

Pædagogiske tiltag for 2. og 3. klasserne

Pædagogiske tiltag for 2. og 3. klasserne Pædagogiske tiltag for 2. og 3. klasserne Når børnene går i 2. og 3. klasse, skal der ske noget mere i SFO en, der kan give dem ekstra udfordringer. Dette gør en eftermiddag i SFO mere spændene, attraktiv

Læs mere

Men lidt om de problematikker, vi vil møde i den nærmeste fremtid. Vi skal finde en løsning til hvordan hun kan komme frem og tilbage til skolen.

Men lidt om de problematikker, vi vil møde i den nærmeste fremtid. Vi skal finde en løsning til hvordan hun kan komme frem og tilbage til skolen. Fra: Rita Vinter Emne: Sarah Dato: 7. okt. 2014 kl. 21.59.33 CEST Til: Janni Lærke Clausen Hej Janni. Jeg vil lige fortælle lidt om Sarah, inden du møder

Læs mere

hun sidder der og hører på sine forældre tale sammen, bliver hun søvnig igen. Og hun tænker: Det har været en dejlig dag! Af Johanne Burgwald

hun sidder der og hører på sine forældre tale sammen, bliver hun søvnig igen. Og hun tænker: Det har været en dejlig dag! Af Johanne Burgwald En dag med Skraldine Skraldine vågner og gaber. Hun rækker armene i vejret og strækker sig. Nu starter en ny dag. Men Skraldine er ikke særlig glad i dag. Hendes mor er på kursus med arbejdet, og det betyder,

Læs mere

Svendborg Senior Idræts til dagen producerede revy

Svendborg Senior Idræts til dagen producerede revy Svendborg Senior Idræts til dagen producerede revy 1. Arbejdet med revyen: det har været helt forrygende 2. Resultatet af revyen: det blev helt forrygende Helt tilbage i september 2011 blev de første brainstorm

Læs mere

FLORENCE NIGHTINGALE HOSPICE AYLESBURY ENGLAND

FLORENCE NIGHTINGALE HOSPICE AYLESBURY ENGLAND FLORENCE NIGHTINGALE HOSPICE AYLESBURY ENGLAND Mine forventninger til opholdet var at prøve at blive kastet ud i en anden kultur, hvor kommunikationen foregår på engelsk. Da jeg altid har haft meget svært

Læs mere

Deltagernes egne beretninger. Sport as a Tool for Development

Deltagernes egne beretninger. Sport as a Tool for Development Sport as a Tool for Development Deltagernes egne beretninger Læs tre inspirerende historier fra nogle af de unge, der har været i Ghana som idrætsvolontører. 2 Det har givet mig uendeligt meget, at deltage

Læs mere

10 km løb i Koszalin 2009

10 km løb i Koszalin 2009 10 km løb i Koszalin 2009 Fredag den.22/5 kl.07. Mødte 9 forventningsfulde unge fra Høje Gladsaxe op på parkeringspladsen foran Høje Gladsaxe. Vi skulle til vores polske venskabsby Koszalin og deltage

Læs mere

På ski med Talent Team Dagbog fra vor skiferie i Østrig Af Josefine Bjørn Knudsen (BK)

På ski med Talent Team Dagbog fra vor skiferie i Østrig Af Josefine Bjørn Knudsen (BK) På ski med Talent Team Dagbog fra vor skiferie i Østrig Af Josefine Bjørn Knudsen (BK) Mandag d. 11 januar Endelig var den store dag kommet, hvor jeg skulle af sted til Østrig på skiferie med min klasse.

Læs mere

SPONSORKONCEPT 2015/2016

SPONSORKONCEPT 2015/2016 SPONSORKONCEPT 2015/2016 At skabe et lokalt samlingspunkt for erhvervslivet med udgangspunkt i herreelitefodbold. Rishøj Boldklub vil brande Køge by og Køge kommune nationalt gennem sportslige resultater.

Læs mere

Race report fra Triple Ironman i Lensahn

Race report fra Triple Ironman i Lensahn Race report fra Triple Ironman i Lensahn Jeg vil her skrive lidt om projektet 3 double ironman - fra ide til handling. Da jeg i 2011 gennemførte Copenhagen Challenge, var det en super fed oplevelse, og

Læs mere

Begynder kursus 2017 Turkajak - Kajakklubben Krogen

Begynder kursus 2017 Turkajak - Kajakklubben Krogen Begynder kursus 2017 Turkajak - Kajakklubben Krogen Klubhuset åbner en halvtime før kursisterne skal være klar omklædte. Instruktører: Lisa - Birgit M. - Anders J. Hjælpeinstruktør: Anette, Program Efter

Læs mere

Danmarks rekord på 24 timer

Danmarks rekord på 24 timer Danmarks rekord på 24 timer Bagsværd Roklub gentager succes en op på Teatertorvet i Lyngby Storcenter Fredag d. 9. januar kl. 13:00 til Lørdag d. 9. januar kl. 13:00 Projektet Bagsværd Roklub vil, i samarbejde

Læs mere

Fælles start - fem muligheder! Formål: Det laver vi:

Fælles start - fem muligheder! Formål: Det laver vi: Fælles start - fem muligheder! Kan du lide at bruge din krop? Ved du, at det kan være udviklende,udfordrende men fremfor alt sjovt at bevæge sig? Ved du, at bevægelse giver energi og overskud og fremmer

Læs mere

Mindfulness kursus en mere mindful hverdag. - Erfaringer med 3 dag og 1 døgninstitution i Gentofte kommune. 100 ansatte og 80 børn har deltaget.

Mindfulness kursus en mere mindful hverdag. - Erfaringer med 3 dag og 1 døgninstitution i Gentofte kommune. 100 ansatte og 80 børn har deltaget. Mindfulness kursus en mere mindful hverdag - Erfaringer med 3 dag og 1 døgninstitution i Gentofte kommune. 100 ansatte og 80 børn har deltaget. Kære læser I materialet kan du læse om kurset i Gentofte

Læs mere

Koncentration. Sigt. Ram plet. Lær at skyde i din lokale skytteforening

Koncentration. Sigt. Ram plet. Lær at skyde i din lokale skytteforening Lær at skyde i din lokale skytteforening Koncentration. Sigt. Ram plet. Alle kan gå til skydning uanset alder og fysisk form. Find et skytteforening i dit lokalområde og giv dig selv en udfordring Læs

Læs mere

SYLT LAUF 2009 15. Marts

SYLT LAUF 2009 15. Marts SYLT LAUF 2009 15. Marts REKORD LØB!! Ja, så kom tiden til det årlige SYLT LAUF, hvor IAM har været godt repræsenteret de 2 foregående år. I år var der desværre ikke så mange som havde denne tur på ønske

Læs mere

Motivation. Indledning. Alt er muligt

Motivation. Indledning. Alt er muligt Motivation Indledning Alt er muligt Motivation er en flyvsk størrelse. Nogle gange kan den få hjertet til at banke og blodet til at bruse. Den kan holde dig søvnløs om natten og giver dig lysten til planlægge

Læs mere

Koldings nye flagskib. Kolding Boldklub / Nr. Bjært Strandhuse - Elite

Koldings nye flagskib. Kolding Boldklub / Nr. Bjært Strandhuse - Elite Koldings nye flagskib Kolding Boldklub / Nr. Bjært Strandhuse - Elite Kvindefodbolden i rivende udvikling Danmark har altid været med fremme i kvindefodboldens historie, og vi er fortsat med helt i toppen.

Læs mere