Dagsorden. Introduktion v. Julie Vig Albertsen & Thomas Impgaard Sørensen. Udbuddet og udbudsforløbet v. Karoline Hellem.

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Dagsorden. Introduktion v. Julie Vig Albertsen & Thomas Impgaard Sørensen. Udbuddet og udbudsforløbet v. Karoline Hellem."

Transkript

1 Informationsmøde Prækvalifikation til Flytteaftalen Tirsdag d. 14. august 2012 kl. 9:30 v/ Julie Vig Albertsen (Statens Indkøb), Thomas Impgaard Sørensen (Kammeradvokaten), Karoline Hellem (Statens Indkøb) og Carsten Pedersen (inno:vasion)

2 Dagsorden Introduktion v. Julie Vig Albertsen & Thomas Impgaard Sørensen. Udbuddet og udbudsforløbet v. Karoline Hellem. De konkrete krav til ansøgeren v. Karoline Hellem. Præsentation af udbudssystemet Ethics v. Carsten Pedersen.

3 Om Statens Indkøb Etableret i 2006 i Finansministeriet. Placeret i Moderniseringsstyrelsen (tidl. Økonomistyrelsen) siden efteråret Statens Indkøb indgår statslige indkøbsaftaler ud fra indkøbsprogrammets principper om: Standardisering Koordinering Forpligtelse

4 Om Flytteaftalen Flytteaftalen er opdelt i fem delaftaler. Statslige institutioner er i rammekontrakternes løbetid forpligtet til kun at købe ind hos de på rammekontrakten valgte leverandører inden for rammekontraktens område: indkøb af flytteydelser. Selvejende institutioner, Folketinget og Danmarks Nationalbank kan frivilligt tilslutte sig retten til at gøre brug af aftalen. Aftalen er gældende i 2 år fra ikrafttrædelse den 1. januar Moderniseringsstyrelsen har herudover mulighed for at forlænge aftalen to gange ét år.

5 Om opdeling i delaftaler Der indgås 5 delaftaler, pkt. II.1.5. Ordrer tildeles under den delaftale, hvorunder fraflytningslokationen er beliggende, pkt. II.1.5. Delaftalerne er fordelt efter følgende områder opdelt efter kommuner, jf. pkt. II.1.5: - Område Nordjylland og nordlig del af Midtjylland (delaftale 1) - Område Sydjylland og sydlig del af Midtjylland (delaftale 2) - Område Fyn (delaftale 3) - Område Sjælland og Bornholm (minus hovedstaden og nordlige del af Sjælland) (delaftale 4) - Område Hovedstaden og nordlige del af Sjælland (delaftale 5).

6 Begrænset udbud - processen Prækvalifikation på baggrund af krav i udbudsbekendtgørelsen. Udvælgelse Tilbud antal økonomiske aktører, der bliver inviteret til at afgive tilbud udgør følgende på hver enkelt delaftale: - Delaftale 1: 5 - Delaftale 2: 5 - Delaftale 3: 5 - Delaftale 4: 5 - Delaftale 5: 7 udbudsmateriale udsendes efter oplysning om prækvalifikation. Tildeling af kontrakter på baggrund af tildelingskriteriet økonomisk mest fordelagtig.

7 Forventet tidsplan Elementer i udbudsfasen

8 De konkrete krav til ansøgeren (jf. udbudsbekendtgørelsens pkt. III.2) Økonomisk og finansiel kapacitet Teknisk kapacitet Tro og love-erklæring

9 Økonomisk og finansiel kapacitet (jf. pkt. III.2.2) 1) Virksomhedens balance eller uddrag heraf, såfremt offentliggørelse af balancen er lovpligtig i det land, hvor den økonomiske aktør er etableret, i det seneste disponible regnskabsår. - Mindstekrav: Soliditetsgrad på 8 pct. 2) En erklæring om den økonomiske aktørs samlede bruttofortjeneste i det seneste disponible regnskabsår. - Mindstekrav: Det bemærkes, at der, jf. pkt. III.2.2, som mindstekrav kræves en årlig samlet bruttofortjeneste i det seneste disponible regnskabsår, der mindst udgør 2 mio. DKK for delaftale 1, 2, 3, 4, og 5 mio. DKK for delaftale 5.

10 Ad 1) Hvorledes beregnes soliditetsgraden (jf. pkt. III.2.2)? Soliditetsgraden beregnes som virksomhedens samlede egenkapitals værdi i forhold til virksomhedens samlede aktiver. Soliditetsgraden udregnes således som (Samlede egenkapitals værdi/samlede aktiver) x 100 = Soliditetsgrad. Såfremt virksomheden baserer sig på andre enheders formåen, beregnes soliditetsgraden som virksomheden og de andre enheders samlede egenkapitals værdi i forhold til deres samlede aktiver. Ved sammenslutning af virksomheder (fx et konsortium) beregnes soliditetsgraden som virksomhedernes samlede egenkapitals værdi i forhold til deres samlede aktiver.

11 Ad 2) Om bruttofortjeneste (jf. pkt. III.2.2) - Anmodning om prækvalifikation til flere delaftaler (I): Ansøger en virksomhed om prækvalifikation til flere delaftaler, kræves en bruttofortjeneste, der mindst svarer til summen af de krævede bruttofortjenester for de pågældende delaftaler, der ansøges om. Ansøges der således eksempelvis til både delaftale 1 og 2, er det et mindstekrav, at bruttofortjenesten udgør mindst 4 mio. DKK.

12 Ad 2) Om bruttofortjeneste (jf. pkt. III.2.2) - Anmodning om prækvalifikation til flere delaftaler (II): Hvis ansøger søger på flere delaftaler og IKKE har en årlig samlet bruttofortjeneste, der svarer til eller overstiger den samlede minimumsbruttofortjeneste for de pågældende delaftaler, følger Moderniseringsstyrelsen følgende fremgangsmåde: 1. I første række fastlægges det, hvor mange delaftaler ansøger kan anmode om prækvalifikation til når henses til ansøgers samlede bruttofortjeneste. Har ansøger eksempelvis en årlig samlet bruttofortjeneste på 7 mio. DKK, kan ansøger prækvalificeres på delaftalerne 1, 2 og 3 eller 1 og 5, da de kræver en årlig samlet minimumsbruttofortjeneste på henholdsvis 6 mio. DKK for delaftalerne 1, 2 og 3 eller 7 mio. DKK for delaftalerne 1 og Herefter tages ansøgers anmodning i betragtning på den eller de delaftaler, som har den laveste nummerering. Har ansøger eksempelvis en årlig samlet bruttofortjeneste på 7 mio. DKK, men har anmodet om prækvalifikation på delaftale 1, 2, 3 og 4, vil ansøgers anmodning alene blive taget i betragtning på delaftale 1, 2 og Anmodningen tages herefter ikke i betragtning på den eller de resterende delaftaler.

13 Ad 2) Om bruttofortjeneste (jf. pkt. III.2.2) - Ved sammenslutning af virksomheder (fx et konsortium) beregnes bruttofortjenesten som virksomhedens og de andre enheders samlede bruttofortjeneste i det seneste disponible regnskabsår.

14 Hvorledes forstås bruttofortjeneste (jf. pkt. III.2.2)? (I) Svar på spørgsmål af 2. august 2012 offentliggjort i Ethics: Bruttofortjeneste skal forstås som nettoomsætningen (omsætning ekskl. moms) fratrukket direkte omkostninger. De direkte omkostninger forstås som variable omkostninger, der knytter sig direkte til de solgte tjenesteydelser og som specifikt er en forudsætning for levering af disse. Dette indbefatter f.eks. flyttekasser, benzinforbrug og det konkrete timeforbrug forbundet med levering af de solgte tjenesteydelser, herunder indlejet mandskab. Generelle omkostninger såsom f.eks. afskrivning på biler, timeforbrug for kontorpersonale og huslejeudgifter indgår ikke i de direkte omkostninger.

15 Teknisk kapacitet (jf. pkt. III.2.3) Oversigt over de betydeligste lignende leverancer af de udbudte tjenesteydelser udført i løbet af de seneste tre år, afhængigt af hvornår den økonomiske aktør blev etableret eller startede sin virksomhed. Ved sammenslutning af virksomheder (fx et konsortium) angives sammenslutningens betydeligste lignende leverancer. Den befuldmægtigede virksomhed udfylder derfor dette på vegne af hele konsortiet. Det skal angives, hvilken deltager i konsortiet den enkelte leverance vedrører. Konsortiedeltagerne er selv ansvarlige for indbyrdes at koordinere, hvilke referencer, der skal indgå i bedømmelsen af konsortiets samlede prækvalifikationsanmodning. Såfremt virksomheden baserer sig på andre enheders formåen, skal virksomheden godtgøre, at virksomheden råder over de ressourcer, der er nødvendige for kontraktens udførelse, fx ved at fremlægge dokumentation for disse enheders tilsagn om at stille de nødvendige ressourcer til rådighed for virksomheden. Det anses for godtgjort, at virksomheden råder over de ressourcer, der er nødvendige for kontraktens udførelse, såfremt virksomheden i ansøgningen klart har identificeret de andre enheder, som virksomheden baserer sig på.

16 Tro og love-erklæring (jf. pkt. III.2.1) En erklæring på tro og love om, at leverandøren har opfyldt sine forpligtelser med hensyn til betaling af bidrag til sociale sikringsordninger og til betaling af skatter og afgifter i henhold til lovgivningen i det land, hvor leverandøren er etableret. Alternativt serviceattest. Skal vedrøre den præcise enhed, der søger. Konsortier eller sammenslutninger alle skal aflevere. Skabelon findes i Ethics sammen med følgebrevet.

17 Hvis man ikke selv kan opfylde kravene Konsortier: optræder som samlet enhed. oplysninger skal afgives for alle. solidarisk hæftelse. Andre enheder: én virksomhed står som ansøger. oplysninger afgives, hvor man vil basere sig på andre enheder. skal klart identificere de andre enheder, som virksomheden baserer sig på.

18 Konkurrenceklausul (jf. pkt. VI.3) Hver ansøger kan alene indgive én ansøgning om prækvalifikation til en eller flere delaftaler. Såfremt samme juridiske enhed er del af eller på anden måde deltager i flere ansøgninger, f.eks. selv indgiver egen ansøgning, men samtidig indgår som deltager i et konsortium, der ansøger, skal ansøgerne sikre, at samme juridiske enheds deltagelse ikke medfører mulighed for gensidigt at påvirke indholdet af de forskellige tilbudsgiveres tilbud. Ordregiver forbeholder sig ret til at anmode ansøgere om at godtgøre, at samme juridiske enheds deltagelse ikke medfører mulighed for gensidigt at påvirke indholdet af de forskellige tilbudsgiveres tilbud, herunder at der ikke følges en praksis, som kan true gennemsigtigheden og fordreje konkurrencen mellem de bydende.

19 Udvælgelse (jf. pkt. IV.1.2) Ansøgere prækvalificeres på baggrund af det i udbudsbekendtgørelsens pkt. IV.1.2 anførte: Begrænsning af ansøgere, der opfordres til at afgive tilbud, vil ske efter vurdering af hvilke ansøgere, der har dokumentation for de mest relevante og omfattende leverancer af de tjenesteydelser, som rammekontrakten vedrører. Tænk på det, når ansøgningen skrives - Ordregiver kan kun lægge vægt på det, som I faktisk skriver.

20 De vigtige pointer Formkravene er vigtige i udbudsretten. Derfor: Kontrollér, at alle de krævede oplysninger er med, ellers kan Ordregiver være berettiget/forpligtet til at afvise ansøgningen. Kontrollér, at alle nødvendige felter er udfyldt. Kontrollér, at alle mindstekrav til bruttofortjeneste, soliditet etc. er opfyldt ellers er Ordregiver forpligtet til at afvise ansøgningen. Kontrollér, at eventuelle ændringer i PDF-filerne er gemt og således ikke afsendes uden indhold. Aflevér ansøgningen i god tid inden tidsfristen 21. august 2012 kl Læs vejledningsteksterne og gør som der står.

21 Præsentation af udbudssystemet ETHICS v. Carsten Pedersen fra inno:vasion (tlf )

Informationsmøde Prækvalifikation til FM Managementkonsulentaftalen

Informationsmøde Prækvalifikation til FM Managementkonsulentaftalen Informationsmøde Prækvalifikation til FM Managementkonsulentaftalen Onsdag den 6. februar 2013 kl. 10:00 ved Søren Østergaard Pedersen (Moderniseringsstyrelsen), Rebecca Hoelgaard Preisler(Moderniseringsstyrelsen),

Læs mere

Skabelon. Ansøgning vedrørende Delaftale nr. [ ]

Skabelon. Ansøgning vedrørende Delaftale nr. [ ] Skabelon til brug for prækvalifikationsoplysninger vedrørende Arbejdsskadestyrelsens begrænsede udbud af kontrakt vedrørende konsulentassistance for anskaffelse af nyt sagsbehandlingssystem, jf. udbudsbekendtgørelse

Læs mere

Bilag 1 til udbudsbetingelser SKABELONER TIL AFGIVELSE AF OPLYSNINGER TIL VURDERING AF TILBUDSGIVERS EGNETHED

Bilag 1 til udbudsbetingelser SKABELONER TIL AFGIVELSE AF OPLYSNINGER TIL VURDERING AF TILBUDSGIVERS EGNETHED Bilag 1 til udbudsbetingelser SKABELONER TIL AFGIVELSE AF OPLYSNINGER TIL VURDERING AF TILBUDSGIVERS EGNETHED OFFENTLIGT EU-UDBUD VEDRØRENDE RAMMEAFTALE OM IT-KONSULENTBISTAND TIL SUPPORT, VEDLIGEHOLD

Læs mere

Medlemsstater - Tjenesteydelseskontrakt - Udbudsbekendtgørelse - Begrænset udbud

Medlemsstater - Tjenesteydelseskontrakt - Udbudsbekendtgørelse - Begrænset udbud 1/6 Denne bekendtgørelse på TED-webstedet: http://ted.europa.eu/udl?uri=ted:notice:32512-2012:text:da:html DK-København: It-tjenester: rådgivning, programmeludvikling, internet og support 2012/S 20-032512

Læs mere

DK-Frederiksberg: Anlægsarbejde: renovering af hovedvandledninger 2010/S 201-307085 UDBUDSBEKENDTGØRELSE - FORSYNINGSVIRKSOMHED

DK-Frederiksberg: Anlægsarbejde: renovering af hovedvandledninger 2010/S 201-307085 UDBUDSBEKENDTGØRELSE - FORSYNINGSVIRKSOMHED 1/5 Denne bekendtgørelse på TED-webstedet: http://ted.europa.eu/udl?uri=ted:notice:307085-2010:text:da:html DK-Frederiksberg: Anlægsarbejde: renovering af hovedvandledninger 2010/S 201-307085 UDBUDSBEKENDTGØRELSE

Læs mere

Notat. Spørgsmål og svar på orienteringsmøde mandag den 11. januar 2016 på Ballerup Rådhus kl. 15.00.

Notat. Spørgsmål og svar på orienteringsmøde mandag den 11. januar 2016 på Ballerup Rådhus kl. 15.00. BALLERUP KOMMUNE Dato: 14. januar 2016 Notat Udbud af håndværkerydelser: Spørgsmål og svar på orienteringsmøde mandag den 11. januar 2016 på Ballerup Rådhus kl. 15.00. 1. Velkomst og indledning Vil socialt

Læs mere

Medlemsstater - Tjenesteydelseskontrakt - Udbudsbekendtgørelse - Offentligt udbud. DK-Århus: Telekommunikation 2011/S 27-044264 UDBUDSBEKENDTGØRELSE

Medlemsstater - Tjenesteydelseskontrakt - Udbudsbekendtgørelse - Offentligt udbud. DK-Århus: Telekommunikation 2011/S 27-044264 UDBUDSBEKENDTGØRELSE 1/5 Denne bekendtgørelse på TED-webstedet: http://ted.europa.eu/udl?uri=ted:notice:44264-2011:text:da:html DK-Århus: Telekommunikation 2011/S 27-044264 UDBUDSBEKENDTGØRELSE Tjenesteydelser DEL I: ORDREGIVENDE

Læs mere

Danmark-Roskilde: Stilladser 2016/S 058-097076. Udbudsbekendtgørelse forsyningsvirksomhed. Tjenesteydelser

Danmark-Roskilde: Stilladser 2016/S 058-097076. Udbudsbekendtgørelse forsyningsvirksomhed. Tjenesteydelser 1 / 5 Denne bekendtgørelse på TED-webstedet: http://ted.europa.eu/udl?uri=ted:notice:97076-2016:text:da:html Danmark-Roskilde: Stilladser 2016/S 058-097076 Udbudsbekendtgørelse forsyningsvirksomhed Tjenesteydelser

Læs mere

Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2007-0014272 (Kirsten Thorup, Jens Fejø, Ole Bajda Nielsen) 8. februar 2008

Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2007-0014272 (Kirsten Thorup, Jens Fejø, Ole Bajda Nielsen) 8. februar 2008 Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2007-0014272 (Kirsten Thorup, Jens Fejø, Ole Bajda Nielsen) 8. februar 2008 K E N D E L S E Haubjerg Interiør A/S (selv) mod Københavns Kommune (advokat Jesper Langemark, København)

Læs mere

Himmerland Boligforening - Ombygning af afdeling 16, Magisterparken, Aalborg.

Himmerland Boligforening - Ombygning af afdeling 16, Magisterparken, Aalborg. Himmerland Boligforening - Ombygning af afdeling 16, Magisterparken, Aalborg. Info Version 2 URL http://com.mercell.com/permalink/39221912.aspx Ekstern udbuds ID 172678-2013 Udbudstype Udbud Dokumenttype

Læs mere

Bilag 1b Vejledning til udfyldelse af ESPD

Bilag 1b Vejledning til udfyldelse af ESPD Indhold 1 INDLEDENDE BEMÆRKNINGER... 2 2 UDFYLDELSE AF ESPD SOM TILBUDSGIVER... 2 2.1 START... 2 2.2 PROCEDURE... 4 2.3 UDELUKKELSE... 7 2.4 UDVÆLGELSE... 11 2.5 AFSLUT... 12 Side 1 af 14 1 Indledende

Læs mere

Udbud af afklarings- og jobsøgningsforløb. visiteret til fleksjob. Udbudsbetingelser

Udbud af afklarings- og jobsøgningsforløb. visiteret til fleksjob. Udbudsbetingelser Udbud af afklarings- og jobsøgningsforløb for personer visiteret til fleksjob Udbudsbetingelser Vesthimmerlands Kommune - Jobcenter Vesthimmerland Indholdsfortegnelse 1. Indledning... 3 1.1. Offentligt

Læs mere

Om Statens Indkøb, Moderniseringsstyrelsen

Om Statens Indkøb, Moderniseringsstyrelsen Statens indkøbsprogram 7. fase Informationsmøde for Rengørings- og forbrugsartikelaftalen v. Anders Næss Mandag den 7. januar 2013 Dagsorden Om Statens Indkøb Introduktion til Rengørings- og forbrugsartikelaftalen

Læs mere

Danmark-Viborg: Møbler til medicinsk brug 2015/S 188-340641. Udbudsbekendtgørelse. Varer

Danmark-Viborg: Møbler til medicinsk brug 2015/S 188-340641. Udbudsbekendtgørelse. Varer 1/5 Denne bekendtgørelse på TED-webstedet: http://ted.europa.eu/udl?uri=ted:notice:340641-2015:text:da:html Danmark-Viborg: Møbler til medicinsk brug 2015/S 188-340641 Udbudsbekendtgørelse Varer Direktiv

Læs mere

UDBUDSBETINGELSER Juni 2013. Annoncering af Aarhus Universitets indkøb af flydende Helium i tanke. til. inano

UDBUDSBETINGELSER Juni 2013. Annoncering af Aarhus Universitets indkøb af flydende Helium i tanke. til. inano UDBUDSBETINGELSER Juni 2013 Annoncering af Aarhus Universitets indkøb af flydende Helium i tanke til inano Aarhus Universitet Indkøbskontoret Fuglesangs Allé 26 8210 Aarhus V Indholdsfortegnelse Indholdsfortegnelse...

Læs mere

Flytteydelse for beboere i boligselskaber administreret af KAB

Flytteydelse for beboere i boligselskaber administreret af KAB 26-03-2015 Flytteydelse for beboere i boligselskaber administreret af KAB Udbudsbrev I overensstemmelse med Bekendtgørelse af lov om indhentning af tilbud på visse offentlige og offentligt støttede kontrakter

Læs mere

Prækvalifikationsmateriale

Prækvalifikationsmateriale Prækvalifikationsmateriale Solcelleanlæg på Brændkjær Skole i Prækvalifikation Prækvalifikation forud for udbud af Solcelle projekt : Brændkjær Skole Bygherre: Kommunale ejendomme Nytorv 11 6000 Kolding

Læs mere

PRÆKVALIFIKATION UDBUD AF RAMMEAFTALER PÅ HÅNDVÆRKERYDELSER

PRÆKVALIFIKATION UDBUD AF RAMMEAFTALER PÅ HÅNDVÆRKERYDELSER PRÆKVALIFIKATION UDBUD AF RAMMEAFTALER PÅ HÅNDVÆRKERYDELSER I henhold til lov om indhentning af tilbud på visse offentlige og offentligt støttede kontrakter, opfordrer Hillerød Kommune hermed interesserede

Læs mere

Udfyldelsen af eespd som ansøger eller tilbudsgiver

Udfyldelsen af eespd som ansøger eller tilbudsgiver SIDE 17 DET ELEKTRONISKE ESPD Kapitel 2 Udfyldelsen af eespd som ansøger eller tilbudsgiver 2.1 Start Xml-filen virker udelukkende sammen eespd et og kan kun åbnes herfra ved hjælp af funktionerne heri,

Læs mere

Prækvalifikationsvejledning

Prækvalifikationsvejledning Vejledning prækvalifikation Prækvalifikationsvejledning For udbud af rammeaftale hårde hvidevarer til husholdningsbrug Forsvarsministeriets Ejendomsstyrelse Side 1 af 6 1 Prækvalifikationsvejledning Nærværende

Læs mere

Udbud af driftsaftalen vedrørende Amager Bakke

Udbud af driftsaftalen vedrørende Amager Bakke Deloitte Financial Advisory Deloitte Statsautoriseret Revisionspartnerselskab CVR-nr. 33 96 35 56 Weidekampsgade 6 Postboks 1600 0900 København C Notat g Telefon 36 10 20 30 Telefax 36 10 20 40 www.deloitte.dk

Læs mere

Danmark-København: Bærbare datamater 2013/S 174-300328. Udbudsbekendtgørelse. Varer

Danmark-København: Bærbare datamater 2013/S 174-300328. Udbudsbekendtgørelse. Varer 1/5 Denne bekendtgørelse på TED-webstedet: http://ted.europa.eu/udl?uri=ted:notice:300328-2013:text:da:html Danmark-København: Bærbare datamater 2013/S 174-300328 Udbudsbekendtgørelse Varer Direktiv 2004/18/EF

Læs mere

Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2008-0017112 (Carsten Haubek, Jens Fejø, Erik Hammer) 15. september 2008

Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2008-0017112 (Carsten Haubek, Jens Fejø, Erik Hammer) 15. september 2008 Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2008-0017112 (Carsten Haubek, Jens Fejø, Erik Hammer) 15. september 2008 K E N D E L S E Totalrådgivergruppen bestående af 1. Cubo Arkitekter A/S 2. Søren Jensen Rådgivende

Læs mere

Bestemmelser om udbud og tilbud

Bestemmelser om udbud og tilbud Bestemmelser om udbud og tilbud (BUT) Side 1 af 5 Bestemmelser om udbud og tilbud INDHOLDSFORTEGNELSE SIDE ORIENTERING... 2 1. RETSGRUNDLAGET... 2 2. TILBUDSFASEN... 2 3. TILBUDSAFGIVELSE... 3 4. EGNETHED...

Læs mere

GENERELLE BETINGELSER

GENERELLE BETINGELSER GENERELLE BETINGELSER I forbindelse med tilbudsindhentning på intern revision af Institut for Menneskerettigheder Danmarks Nationale Menneskerettighedsinstitution Side 1 af 5 1. INDLEDNING 1.1 GENEREL

Læs mere

Konkurrenceudsættelse af dele af etablissementsdriften i Vestdanmark. Informationsmøde

Konkurrenceudsættelse af dele af etablissementsdriften i Vestdanmark. Informationsmøde Konkurrenceudsættelse af dele af etablissementsdriften i Vestdanmark Informationsmøde 1 Program Velkomst og introduktion Formelle rammer Opgaver og opdeling af udbud Gennemgang af udbudsbekendtgørelsen

Læs mere

UDBUDSBETINGELSER. for. Indsamling af priser til Danmarks Statistiks forbruger- og nettoprisindeks samt det EU-harmoniserede forbrugerprisindeks

UDBUDSBETINGELSER. for. Indsamling af priser til Danmarks Statistiks forbruger- og nettoprisindeks samt det EU-harmoniserede forbrugerprisindeks UDBUDSBETINGELSER for Indsamling af priser til Danmarks Statistiks forbruger- og nettoprisindeks samt det EU-harmoniserede forbrugerprisindeks 1. Den ordregivende myndighed Den ordregivende myndighed er:

Læs mere

Danmark-Svendborg: Hjælpemidler til ældre 2014/S 114-200363. Udbudsbekendtgørelse. Varer

Danmark-Svendborg: Hjælpemidler til ældre 2014/S 114-200363. Udbudsbekendtgørelse. Varer 1/5 Denne bekendtgørelse på TED-webstedet: http://ted.europa.eu/udl?uri=ted:notice:200363-2014:text:da:html Danmark-Svendborg: Hjælpemidler til ældre 2014/S 114-200363 Udbudsbekendtgørelse Varer Direktiv

Læs mere

Vejledning til kopi- og printaftalen

Vejledning til kopi- og printaftalen Vejledning til kopi- og printaftalen Økonomistyrelsen Landgreven 4 Postboks 2193 1017 København K T 3392 8000 www.oes.dk og www.statensindkob.dk Indholdsfortegnelse 2 1. Indledning...3 2. Hvad er formålet

Læs mere

Forslag til skærpede økonomiske krav til leverandører

Forslag til skærpede økonomiske krav til leverandører Forslag til skærpede økonomiske krav til leverandører i forbindelse med praktisk hjælp og personlig pleje Område Gæld til det offentlige Konkurstruet eller lignende nu Ansøger leverer en erklæring på tro

Læs mere

DK-Viborg: Bygge- og anlægsarbejder 2011/S 104-170311 UDBUDSBEKENDTGØRELSE. Bygge- og anlægsarbejde

DK-Viborg: Bygge- og anlægsarbejder 2011/S 104-170311 UDBUDSBEKENDTGØRELSE. Bygge- og anlægsarbejde 1/5 Denne bekendtgørelse på TED-webstedet: http://ted.europa.eu/udl?uri=ted:notice:170311-2011:text:da:html DK-Viborg: Bygge- og anlægsarbejder 2011/S 104-170311 UDBUDSBEKENDTGØRELSE Bygge- og anlægsarbejde

Læs mere

Prækvalifikationsskema

Prækvalifikationsskema Prækvalifikationsskema til brug for prækvalifikationsoplysninger vedrørende Det Kriminalpræventive Råds begrænsede udbud af kontrakt om hælerikampagne, jf. udbudsbekendtgørelse nr. [ ] Generelle oplysninger

Læs mere

Danmark-Svendborg: Engangsbleer 2014/S 163-291851. Udbudsbekendtgørelse. Varer

Danmark-Svendborg: Engangsbleer 2014/S 163-291851. Udbudsbekendtgørelse. Varer 1/5 Denne bekendtgørelse på TED-webstedet: http://ted.europa.eu/udl?uri=ted:notice:291851-2014:text:da:html Danmark-Svendborg: Engangsbleer 2014/S 163-291851 Udbudsbekendtgørelse Varer Direktiv 2004/18/EF

Læs mere

Udbud nr. 13/10715. Udbud af. Bygherrerådgivning. til Frederikshavn Kommune

Udbud nr. 13/10715. Udbud af. Bygherrerådgivning. til Frederikshavn Kommune Udbud nr. 13/10715 Udbud af Bygherrerådgivning til Frederikshavn Kommune 1 Udbudsbetingelser Indholdsfortegnelse 1. Beskrivelse af udbuddet... 3 2. Udbuddets omfang... 3 3. Udbudsform og udbudsansvarlig...

Læs mere

Danmark-Odense: Regnskabs- og revisionsvirksomhed 2016/S 094-168469. Udbudsbekendtgørelse. Tjenesteydelser

Danmark-Odense: Regnskabs- og revisionsvirksomhed 2016/S 094-168469. Udbudsbekendtgørelse. Tjenesteydelser 1 / 13 Denne bekendtgørelse på TED-webstedet: http://ted.europa.eu/udl?uri=ted:notice:168469-2016:text:da:html Danmark-Odense: Regnskabs- og revisionsvirksomhed 2016/S 094-168469 Udbudsbekendtgørelse Tjenesteydelser

Læs mere

Forsvarets Materieltjeneste

Forsvarets Materieltjeneste Forsvarets Materieltjeneste B E T I N G E L S E R for annoncering af Feltkompas INDHOLDSFORTEGNELSE 1. DEN ORDREGIVENDE MYNDIGHED...3 2. INTRODUKTION OM ANNONCERINGEN...3 3. DET SAMLEDE ANNONCERINGSMATERIALE...4

Læs mere

Konkurrencebetingelser. Udarbejdelse og gennemførelse af udviklingsforløb for ledere med toplederpotentiale i den danske stat

Konkurrencebetingelser. Udarbejdelse og gennemførelse af udviklingsforløb for ledere med toplederpotentiale i den danske stat Konkurrencebetingelser Udarbejdelse og gennemførelse af udviklingsforløb for ledere med toplederpotentiale i den danske stat Version: 17. december 2015 Indholdsfortegnelse Side 1 af 16 1 INDLEDNING...

Læs mere

2. Forventninger til KOMBITs strategi for anvendelse af den nye udbudslov v. jurist Kenneth Elmegaard Borgstrøm (ca. kl. 13:10)

2. Forventninger til KOMBITs strategi for anvendelse af den nye udbudslov v. jurist Kenneth Elmegaard Borgstrøm (ca. kl. 13:10) Program: 1. Velkomst v. chefjurist Laila Barslund Pedersen (kl. 13) 2. Forventninger til KOMBITs strategi for anvendelse af den nye udbudslov v. jurist Kenneth Elmegaard Borgstrøm (ca. kl. 13:10) 3. Cases

Læs mere

DK-København: Lægemidler 2011/S 245-397835. Udbudsbekendtgørelse. Varer

DK-København: Lægemidler 2011/S 245-397835. Udbudsbekendtgørelse. Varer 1/6 Denne bekendtgørelse på TED-webstedet: http://ted.europa.eu/udl?uri=ted:notice:397835-2011:text:da:html DK-København: Lægemidler 2011/S 245-397835 Udbudsbekendtgørelse Varer Direktiv 2004/18/EF Del

Læs mere

BEKENDTGØRELSE OM SUPPLERENDE OPLYSNINGER, UAFSLUTTET PROCEDURE ELLER BERIGTIGELSE

BEKENDTGØRELSE OM SUPPLERENDE OPLYSNINGER, UAFSLUTTET PROCEDURE ELLER BERIGTIGELSE 1/ 5 ENOTICES_spence 18/03/2011- ID:2011-039712 Standardformular 14 - DA Offentliggørelse af Supplementet til Den Europæiske Unions Tidende 2, rue Mercier, L-2985 Luxembourg Fax (352) 29 29-42670 E-mail:

Læs mere

DK-Odense: Byggearbejde: lejligheder 2012/S 51-082714. Udbudsbekendtgørelse. Bygge- og anlægsarbejder

DK-Odense: Byggearbejde: lejligheder 2012/S 51-082714. Udbudsbekendtgørelse. Bygge- og anlægsarbejder 1/6 Denne bekendtgørelse på TED-webstedet: http://ted.europa.eu/udl?uri=ted:notice:82714-2012:text:da:html DK-Odense: Byggearbejde: lejligheder 2012/S 51-082714 Udbudsbekendtgørelse Bygge- og anlægsarbejder

Læs mere

Opførelse af nyt bycenter bestående af rådhus, boliger og butikker.

Opførelse af nyt bycenter bestående af rådhus, boliger og butikker. Opførelse af nyt bycenter bestående af rådhus, boliger og butikker. Info Version 1 URL http://com.mercell.com/permalink/43145487.aspx Ekstern udbuds ID 44011-2014 Udbudstype Udbud Dokumenttype Udbudsbekendtgørelse

Læs mere

Indbydelse til at afgive tilbud på: Data til fremme af energieffektivisering og fleksibelt energiforbrug i bygninger.

Indbydelse til at afgive tilbud på: Data til fremme af energieffektivisering og fleksibelt energiforbrug i bygninger. Indbydelse til at afgive tilbud på: Data til fremme af energieffektivisering og fleksibelt energiforbrug i bygninger. 1 Indholdsfortegnelse Indledning... 3 1.1 Baggrund for udbuddet... 3 1.2 Udbuddets

Læs mere

LANGUAGE: NO_DOC_EXT: 2016-082436 SOFTWARE VERSION: 9.1.8 COUNTRY: PHONE: / NOTIFICATION TECHNICAL: NOTIFICATION PUBLICATION:

LANGUAGE: NO_DOC_EXT: 2016-082436 SOFTWARE VERSION: 9.1.8 COUNTRY: PHONE: / NOTIFICATION TECHNICAL: NOTIFICATION PUBLICATION: LANGUAGE: DA CATEGORY: ORIG FORM: F02 VERSION: R2.0.9.S01 SENDER: ENOTICES CUSTOMER: ECAS_njensnin NO_DOC_EXT: 2016-082436 SOFTWARE VERSION: 9.1.8 ORGANISATION: ENOTICES COUNTRY: EU PHONE: / E-mail: nhj@horten.dk

Læs mere

Udbudsbekendtgørelse Levering af tjenesteydelser Nationalt udbud

Udbudsbekendtgørelse Levering af tjenesteydelser Nationalt udbud Udbudsbekendtgørelse Levering af tjenesteydelser Nationalt udbud I. Ordregivende myndighed Ministeriet for Flygtninge, Indvandrere og Integration Holbergsgade 6 1057 København K Att: Kontoret for Integrationspolitik

Læs mere

Annoncering af LED belysning til i Morsø Kommunes administrationsbygning

Annoncering af LED belysning til i Morsø Kommunes administrationsbygning Annonceringsmateriale Side 1 af 7 Annoncering af LED belysning Morsø kommunes adm. bygning [ Annonceringsmateriale - Annoncering af LED belysning til i Morsø Kommunes administrationsbygning Tidsplan 25.8.2014

Læs mere

Orienteringsmøde - flytteaftalen. Ved Rikke Skovgård Hansen, Marianne Røder Lauridsen(Moderniseringsstyrelsen) og Philip Mora-Jensen, Inno:vasion

Orienteringsmøde - flytteaftalen. Ved Rikke Skovgård Hansen, Marianne Røder Lauridsen(Moderniseringsstyrelsen) og Philip Mora-Jensen, Inno:vasion Orienteringsmøde - flytteaftalen Ved Rikke Skovgård Hansen, Marianne Røder Lauridsen(Moderniseringsstyrelsen) og Philip Mora-Jensen, Inno:vasion DAGSORDEN Velkomst om dagens møde Genudbud af flytteaftalen

Læs mere

Bygge og anlæg - 231663-2014

Bygge og anlæg - 231663-2014 1 af 6 09-07-2014 08:52 Bygge og anlæg - 231663-2014 09/07/2014 S129 Medlemsstater - Bygge og anlæg - Udbudsbekendtgørelse - Udbud efter forhandling I.II.III.IV.VI. Danmark-Helsingør: Energimålere Direktiv

Læs mere

Danmark-Fredericia: Kaffe, te og hermed beslægtede produkter 2016/S 047-077864. Udbudsbekendtgørelse. Varer

Danmark-Fredericia: Kaffe, te og hermed beslægtede produkter 2016/S 047-077864. Udbudsbekendtgørelse. Varer 1 / 5 Denne bekendtgørelse på TED-webstedet: http://ted.europa.eu/udl?uri=ted:notice:77864-2016:text:da:html Danmark-Fredericia: Kaffe, te og hermed beslægtede produkter 2016/S 047-077864 Udbudsbekendtgørelse

Læs mere

Prækvalifikationsmateriale Udbud af billetkontrol mv. i bybusserne i Aarhus. 3. juli 2013 UDB UDSMATERI ALE. midttrafik.dk

Prækvalifikationsmateriale Udbud af billetkontrol mv. i bybusserne i Aarhus. 3. juli 2013 UDB UDSMATERI ALE. midttrafik.dk Prækvalifikationsmateriale Udbud af billetkontrol mv. i bybusserne i Aarhus 3. juli 2013 UDB UDSMATERI ALE midttrafik.dk J.nr. 1-23-4-4-13 UDBUD AF BILLETKONTROL MV. I BYBUSSERNE I AARHUS PRÆKVALIFIKATIONSMATERIALE

Læs mere

UDBUDSBETINGELSER JAMMERBUGT KOM- MUNE UDBUD AF CONTAINERE, KOMPRIMATORENHEDER OG BEHOLDERE

UDBUDSBETINGELSER JAMMERBUGT KOM- MUNE UDBUD AF CONTAINERE, KOMPRIMATORENHEDER OG BEHOLDERE UDBUDSBETINGELSER JAMMERBUGT KOM- MUNE UDBUD AF CONTAINERE, KOMPRIMATORENHEDER OG BEHOLDERE INDHOLD 1. Indledning 1 2. Den ordregivende myndighed 1 3. Udbudsmaterialet 2 4. Tidsplan for udbudsforretningen

Læs mere

Udbudsbetingelser til begrænset udbud - Prækvalifikationsfasen. Sekretariat for administration af tilskudsordning

Udbudsbetingelser til begrænset udbud - Prækvalifikationsfasen. Sekretariat for administration af tilskudsordning Udbudsbetingelser til begrænset udbud - Prækvalifikationsfasen af Sekretariat for administration af tilskudsordning 1 1.1 Indledning... 3 1.2 Den ordregivende myndighed... 3 1.3 Beskrivelse af projektet...

Læs mere

Parykker til kræftpatienter.

Parykker til kræftpatienter. Parykker til kræftpatienter. Info Version 1 URL http://com.mercell.com/permalink/41813900.aspx Ekstern udbuds ID 373778-2013 Udbudstype Udbud Dokumenttype Udbudsbekendtgørelse Udbudsprocedure Offentligt

Læs mere

Medlemsstater - Vareindkøbskontrakter - Udbudsbekendtgørelse - Udbud efter forhandling

Medlemsstater - Vareindkøbskontrakter - Udbudsbekendtgørelse - Udbud efter forhandling 1/5 Denne bekendtgørelse på TED-webstedet: http://ted.europa.eu/udl?uri=ted:notice:53762-2012:text:da:html DK-Fredericia: Elektriske maskiner, apparatur, udstyr og forbrugsartikler; belysning 2012/S 33-053762

Læs mere

Support til brugere af Microsoft produkter.

Support til brugere af Microsoft produkter. Support til brugere af Microsoft produkter. Info Version 2 URL http://com.mercell.com/permalink/39692924.aspx Ekstern udbuds ID 412258-2013 Udbudstype Udbud Dokumenttype Udbudsbekendtgørelse Udbudsprocedure

Læs mere

UDBUDSBETINGELSER. for. Udførelse af besøgsinterviews mv. til Forbrugsundersøgelsen

UDBUDSBETINGELSER. for. Udførelse af besøgsinterviews mv. til Forbrugsundersøgelsen UDBUDSBETINGELSER for Udførelse af besøgsinterviews mv. til Forbrugsundersøgelsen 1. Den ordregivende myndighed Den ordregivende myndighed er: Danmarks Statistik Sejrøgade 11 2100 København Ø. Telefon

Læs mere

Danmark-Albertslund: Arkitektrådgivning 2014/S 077-133627. Udbudsbekendtgørelse. Tjenesteydelser

Danmark-Albertslund: Arkitektrådgivning 2014/S 077-133627. Udbudsbekendtgørelse. Tjenesteydelser 1/6 Denne bekendtgørelse på TED-webstedet: http://ted.europa.eu/udl?uri=ted:notice:133627-2014:text:da:html Danmark-Albertslund: Arkitektrådgivning 2014/S 077-133627 Udbudsbekendtgørelse Tjenesteydelser

Læs mere

Udbudsbetingelser for Energistyrelsens

Udbudsbetingelser for Energistyrelsens N O T AT 16. januar 2014 Ref. RIN Udbudsbetingelser for Energistyrelsens udbud af kontrakt om kortlægning af erhvervslivets energiforbrug 17. januar 2014 Side 1 Indhold 1 Regler for udbudsprocessen...

Læs mere

U D B U D S B E T I N G E L S E R. for. offentligt udbud af rammekontrakt om levering af HPV Vaccine til det Danske Børnevaccinationsprogram

U D B U D S B E T I N G E L S E R. for. offentligt udbud af rammekontrakt om levering af HPV Vaccine til det Danske Børnevaccinationsprogram U D B U D S B E T I N G E L S E R for offentligt udbud af rammekontrakt om levering af HPV Vaccine til det Danske Børnevaccinationsprogram 1 Indholdsfortegnelse 1. ORDREGIVENDE MYNDIGHED... 3 2. UDBUDSMATERIALETS

Læs mere

ANNONCERING. Leasing af el-biler

ANNONCERING. Leasing af el-biler ANNONCERING Leasing af el-biler Konkurrencebetingelser 07.08.2012 Leasing af el-biler Konkurrencebetingelser 1 1. Generel information... 3 1.1 Opgavebeskrivelse... 3 1.2 Overordnet tidsplan... 3 1.3 Udbyder...

Læs mere

Udbudsbetingelser. Kvalitets- og Tilsynsstyrelsen Udbud 2014. Udbud af rammeaftale om varetagelse af tolkebistand. Side1

Udbudsbetingelser. Kvalitets- og Tilsynsstyrelsen Udbud 2014. Udbud af rammeaftale om varetagelse af tolkebistand. Side1 Kvalitets- og Tilsynsstyrelsen Udbud af rammeaftale om varetagelse af tolkebistand Side1 Indholdsfortegnelse 1. Indledning... 3 2. Den ordregivende myndighed... 4 3. Udbudsmaterialet... 4 4. Tidsplan for

Læs mere

Udbudsbekendtgørelse Levering af tjenesteydelser Nationalt udbud

Udbudsbekendtgørelse Levering af tjenesteydelser Nationalt udbud Udbudsbekendtgørelse Levering af tjenesteydelser Nationalt udbud I. Ordregivende myndighed Ministeriet for Flygtninge, Indvandrere og Integration Kontoret for Beskæftigelse og Uddannelse Holbergsgade 6

Læs mere

Tilbudsbetingelser for

Tilbudsbetingelser for Tilbudsbetingelser for Konsulentopgave om bistand til forberedelse og gennemførelse af EU-udbud af radionet til maritim nød- og sikkerhedstjeneste i Danmark 21. februar 2014 ORIENTERING 1.1 Udbuddet Erhvervsstyrelsen

Læs mere

Parkeringshus Lüdersvej, Århusgadekvarteret.

Parkeringshus Lüdersvej, Århusgadekvarteret. Parkeringshus Lüdersvej, Århusgadekvarteret. Info Version 2 URL http://com.mercell.com/permalink/40613526.aspx Ekstern udbuds ID 280283-2013 Udbudstype Udbud Dokumenttype Udbudsbekendtgørelse Udbudsprocedure

Læs mere

Hvem skal anvende aftalen?

Hvem skal anvende aftalen? Statens Indkøbsprogram 8. fase Orienteringsmøde for Konferenceaftalen Onsdag d. 15. januar 2014 kl. 12:00 ved Karoline Hellem, Tina Gade Gregersen og Sille Holkenberg DAGSORDEN Om Statens Indkøb Introduktion

Læs mere

Skabelon. til brug for prækvalifikationsoplysninger vedrørende Sikkerhedsstyrelsens begrænsede udbud af itsystem

Skabelon. til brug for prækvalifikationsoplysninger vedrørende Sikkerhedsstyrelsens begrænsede udbud af itsystem Skabelon til brug for prækvalifikationsoplysninger vedrørende Sikkerhedsstyrelsens begrænsede udbud af itsystem til dataunderstøttet og risikobaseret kontrol, jf. udbudsbekendtgørelse af marts 2014. Generelle

Læs mere

DK-København: Konsulentvirksomhed inden for udvikling 2007/S 248-304075 UDBUDSBEKENDTGØRELSE. Tjenesteydelsesaftale

DK-København: Konsulentvirksomhed inden for udvikling 2007/S 248-304075 UDBUDSBEKENDTGØRELSE. Tjenesteydelsesaftale 1/5 DK-København: Konsulentvirksomhed inden for udvikling 2007/S 248-304075 UDBUDSBEKENDTGØRELSE Tjenesteydelsesaftale DEL I: ORDREGIVENDE MYNDIGHED I.1) NAVN, ADRESSER OG KONTAKT(ER): IT-og Telestyrelsen,

Læs mere

REVIDEREDE UDBUDSBETINGELSER FOR OFFENTLIGT EU-UDBUD AF SKI RAMMEAFTALE 04.50 VEDRØRENDE ANSKAFFELSE AF FORBRUGSARTIKLER MED FORPLIGTENDE TILSLUTNING

REVIDEREDE UDBUDSBETINGELSER FOR OFFENTLIGT EU-UDBUD AF SKI RAMMEAFTALE 04.50 VEDRØRENDE ANSKAFFELSE AF FORBRUGSARTIKLER MED FORPLIGTENDE TILSLUTNING REVIDEREDE UDBUDSBETINGELSER FOR OFFENTLIGT EU-UDBUD AF SKI RAMMEAFTALE 04.50 VEDRØRENDE ANSKAFFELSE AF FORBRUGSARTIKLER MED FORPLIGTENDE TILSLUTNING EU Udbud nr.: 2011/S 105-172038 Og efterfølgende rettelse

Læs mere

Notat til Statsrevisorerne om beretning om beslutningsgrundlaget for et eventuelt køb af nye kampfly. Juni 2009

Notat til Statsrevisorerne om beretning om beslutningsgrundlaget for et eventuelt køb af nye kampfly. Juni 2009 Notat til Statsrevisorerne om beretning om beslutningsgrundlaget for et eventuelt køb af nye kampfly Juni 2009 RIGSREVISORS NOTAT TIL STATSREVISORERNE I HENHOLD TIL RIGSREVISORLOVENS 18, STK. 4 1 Vedrører:

Læs mere

PRÆKVALIFIKATIONSBETINGELSER

PRÆKVALIFIKATIONSBETINGELSER PRÆKVALIFIKATIONSBETINGELSER BEGRÆNSET UDBUD AF RAMMEAFTALER OM LEVERING AF ADVOKATYDELSER TIL AARHUS KOMMUNE Indhold 1. Indledning... 4 2. Ordregiver... 4 2.1. Ordregivers kontaktperson... 4 3. De udbudte

Læs mere

Rammeaftale 09.02 Fødevarer og drikkevarer - Specialleverandører; økologi.

Rammeaftale 09.02 Fødevarer og drikkevarer - Specialleverandører; økologi. Rammeaftale 09.02 Fødevarer og drikkevarer - Specialleverandører; økologi. Info Version 1 URL http://com.mercell.com/permalink/34921420.aspx Ekstern udbuds ID 226295-2012 Udbudstype Tildeling af kontrakt

Læs mere

Erhvervs- og Vækstministeriet inviterer hermed alle interesserede og kvalificerede leverandører til at afgive tilbud på Evaluering af Vækstfonden.

Erhvervs- og Vækstministeriet inviterer hermed alle interesserede og kvalificerede leverandører til at afgive tilbud på Evaluering af Vækstfonden. Indledning Erhvervs- og Vækstministeriet inviterer hermed alle interesserede og kvalificerede leverandører til at afgive tilbud på Evaluering af Vækstfonden. Baggrund og formål Af Vækstfondens lovgrundlag

Læs mere

Medlemsstater - Tjenesteydelseskontrakt - Udbudsbekendtgørelse - Begrænset udbud

Medlemsstater - Tjenesteydelseskontrakt - Udbudsbekendtgørelse - Begrænset udbud 1/5 Denne bekendtgørelse på TED-webstedet: http://ted.europa.eu/udl?uri=ted:notice:15391-2012:text:da:html DK-Ringsted: Arkitekt-, konstruktions-, ingeniør- og inspektionsvirksomhed 2012/S 10-015391 Udbudsbekendtgørelse

Læs mere

Scale-up Denmark Informationsmøde.

Scale-up Denmark Informationsmøde. Scale-up Denmark Informationsmøde www.regionmidtjylland.dk Dagens program Udbudsmaterialets opbygning Det udbudte ydelse Udbudsbetingelser ESPD Tildeling Øvrige dokumenter Hvordan svarer jeg på udbuddet

Læs mere

UDBUDSBETINGELSER. 1. Indledning... 2. 2. Udbuddets formål... 2. 3. Ordregivende myndighed... 2. 4. Udbudsmateriale... 3. 5. Fortrolighed...

UDBUDSBETINGELSER. 1. Indledning... 2. 2. Udbuddets formål... 2. 3. Ordregivende myndighed... 2. 4. Udbudsmateriale... 3. 5. Fortrolighed... UDBUDSBETINGELSER Indhold 1. Indledning... 2 2. Udbuddets formål... 2 3. Ordregivende myndighed... 2 3.1. Afdeling og kontaktperson... 2 4. Udbudsmateriale... 3 5. Fortrolighed... 4 6. Tidsplan... 4 7.

Læs mere

Udbud på levering af. frokostmåltider i daginstitutioner i Horsens Kommune BØRN OG UNGE

Udbud på levering af. frokostmåltider i daginstitutioner i Horsens Kommune BØRN OG UNGE Udbud på levering af frokostmåltider i daginstitutioner i Horsens Kommune BØRN OG UNGE Indholdsfortegnelse: 1. Indledning...2 2. Den ordregivende myndighed...2 3. Udbudsmaterialet...2 4. Baggrund for udbuddet...3

Læs mere

Fra Amgros indledte Dorthe Bartels, Chef for Udbud & Logistik Lægemidler, mødet med at byde velkommen og præsentere eftermiddagens program.

Fra Amgros indledte Dorthe Bartels, Chef for Udbud & Logistik Lægemidler, mødet med at byde velkommen og præsentere eftermiddagens program. REFERAT Amgros I/S Dampfærgevej 22 DK-2100 København Ø Mødetitel: Sted: Gå-hjem-møde om den nye udbudslov Lokale i DR Tel: +45 8871 3000 Fax: +45 8871 3008 www.amgros.dk amgros@amgros.dk Mødedato: 4. april

Læs mere

Udbud af kommunikations- og kampagneydelser samt markedsføringsopgaver 2012. Udbudsbetingelser

Udbud af kommunikations- og kampagneydelser samt markedsføringsopgaver 2012. Udbudsbetingelser Udbud af kommunikations- og kampagneydelser samt markedsføringsopgaver 2012 Udbudsbetingelser Indholdsfortegnelse 1. Indledning... 3 2. Ydelser og opgaver... 4 3. Udbydende myndighed... 5 4. Udbudsmaterialet...

Læs mere

Danmark-København: Rådgivning i forbindelse med energiudnyttelsesgrad 2015/S 047-081641. Udbudsbekendtgørelse. Tjenesteydelser

Danmark-København: Rådgivning i forbindelse med energiudnyttelsesgrad 2015/S 047-081641. Udbudsbekendtgørelse. Tjenesteydelser 1/5 Denne bekendtgørelse på TED-webstedet: http://ted.europa.eu/udl?uri=ted:notice:81641-2015:text:da:html Danmark-København: Rådgivning i forbindelse med energiudnyttelsesgrad 2015/S 047-081641 Udbudsbekendtgørelse

Læs mere

Udbudsbetingelser. Rammeaftale 50.80 Vejsalt

Udbudsbetingelser. Rammeaftale 50.80 Vejsalt Udbudsbetingelser Rammeaftale 50.80 Indholdsfortegnelse Indholdsfortegnelse 1. Den ordregivende myndighed... 3 2. Udbudsmaterialets bestanddele... 4 3. Udbuddets indhold... 5 3.1. Kundens tilslutning og

Læs mere

Specialinstitution, Odense - totalrådgivning vedrørende etablering af døgninstitution.

Specialinstitution, Odense - totalrådgivning vedrørende etablering af døgninstitution. Specialinstitution, Odense - totalrådgivning vedrørende etablering af døgninstitution. Info Version 1 URL http://com.mercell.com/permalink/36568022.aspx Ekstern udbuds ID 369330-2012 Udbudstype Udbud Dokumenttype

Læs mere

Prækvalifikationsbetingelser

Prækvalifikationsbetingelser Prækvalifikationsbetingelser Gribvand Spildevand A/S: To selvstændige rammeaftaler vedrørende henholdsvis tømning af bundfældningstanke og tømning af samletanke Forsyning Helsingør A/S: Rammeaftale vedrørende

Læs mere

DK-København: Bygge- og anlægsarbejde i forbindelse med skolebygninger 2012/S 161-268522. Udbudsbekendtgørelse. Bygge- og anlægsarbejder

DK-København: Bygge- og anlægsarbejde i forbindelse med skolebygninger 2012/S 161-268522. Udbudsbekendtgørelse. Bygge- og anlægsarbejder 1/5 Denne bekendtgørelse på TED-webstedet: http://ted.europa.eu/udl?uri=ted:notice:268522-2012:text:da:html DK-København: Bygge- og anlægsarbejde i forbindelse med skolebygninger 2012/S 161-268522 Udbudsbekendtgørelse

Læs mere

Betingelser for annoncering Indkøb af møbler til Landstingssalen

Betingelser for annoncering Indkøb af møbler til Landstingssalen Indkøb af møbler til Landstingssalen 1. DEN ORDREGIVENDE MYNDIGHED Folketinget, Byggesekretariatet Christiansborg 1240 København K Kontaktperson: Kasper Jacoby kasper.jacoby@ft.dk Bemærk at tilbud ikke

Læs mere

Konkurrenceudsættelse Kort og godt om de svære ord

Konkurrenceudsættelse Kort og godt om de svære ord Konkurrenceudsættelse Kort og godt om de svære ord Udbud Udlicitering Kontroltilbud EU-udbud OPP Koncern-HR Sekretariatet INDHOLD Økonomien sætter rammerne....side 4 Ordbog Begrænset udbud...side 6 EU-udbud...side

Læs mere

Betingelser om udbud og tilbud (BUT) Levering af friktionsmåler og vandtank monteret på lastbil

Betingelser om udbud og tilbud (BUT) Levering af friktionsmåler og vandtank monteret på lastbil DATO DOKUMENT SAGSBEHANDLER MAIL TELEFON 1. oktober 2014 14/10811-1 Niels Skov Dujardin nidu@vd.dk Betingelser om udbud og tilbud (BUT) for offentligt udbud af Levering af friktionsmåler og vandtank monteret

Læs mere

Udbud af dele af beskæftigelsesindsatsen

Udbud af dele af beskæftigelsesindsatsen Udbud af dele af beskæftigelsesindsatsen Tilbud til kontanthjælpsmodtagere i matchgruppe 2 Intensiv Aktivering VELKOMMEN til informationsmøde! Dagsorden Formål med udbuddet Tidsplan Opgaven 2 udbud Opmærksomhedspunkter

Læs mere

Velkommen til informationsmøde

Velkommen til informationsmøde Velkommen til informationsmøde Rammeaftale 50.45 Servere Tirsdag den 22. oktober 2013 Agenda Velkomst og praktiske informationer v. Udbudskonsulent Steffen Bang-Møller Udbud 50.45 Servere v. Udbudskonsulent

Læs mere

Spørgsmål og svar. Udbud af betalingsparkering ved Odense Universitetshospital og. Svendborg sygehus

Spørgsmål og svar. Udbud af betalingsparkering ved Odense Universitetshospital og. Svendborg sygehus Udbud af betalingsparkering ved Odense Universitetshospital og Svendborg sygehus Udbyder har modtaget nedenstående spørgsmål vedr. udbudsmaterialet. Spørgsmålene, der er anonymiseret, samt de tilhørende

Læs mere

Danmark-Aarhus: Køleskabe 2014/S 037-060713. Udbudsbekendtgørelse. Varer

Danmark-Aarhus: Køleskabe 2014/S 037-060713. Udbudsbekendtgørelse. Varer 1/5 Denne bekendtgørelse på TED-webstedet: http://ted.europa.eu/udl?uri=ted:notice:60713-2014:text:da:html Danmark-Aarhus: Køleskabe 2014/S 037-060713 Udbudsbekendtgørelse Varer Direktiv 2004/18/EF Del

Læs mere

ANNONCERING BETINGELSER FOR PRÆKVALIFIKATION. Begrænset udbud. Rammeaftale om patentkonsulentydelser. til Aarhus Universitet

ANNONCERING BETINGELSER FOR PRÆKVALIFIKATION. Begrænset udbud. Rammeaftale om patentkonsulentydelser. til Aarhus Universitet ANNONCERING BETINGELSER FOR PRÆKVALIFIKATION Begrænset udbud Rammeaftale om patentkonsulentydelser til Aarhus Universitet Juni 2012 1 INDHOLDSFORTEGNELSE 1. Indledning... 3 2. Ordregiver... 3 3. Generel

Læs mere

Bestemmelser om udbud og tilbud

Bestemmelser om udbud og tilbud Bestemmelser om udbud og tilbud Side 1 af 8 Bestemmelser om udbud og tilbud INDHOLDSFORTEGNELSE Side Orientering... 2 Bestemmelser om udbud og tilbud... 3 Egnethed... 3 Konsortier/underentreprenører...

Læs mere

Danmark-Charlottenlund: Trykning og distribution 2016/S 013-017816. Udbudsbekendtgørelse. Tjenesteydelser

Danmark-Charlottenlund: Trykning og distribution 2016/S 013-017816. Udbudsbekendtgørelse. Tjenesteydelser 1 / 5 Denne bekendtgørelse på TED-webstedet: http://ted.europa.eu/udl?uri=ted:notice:17816-2016:text:da:html Danmark-Charlottenlund: Trykning og distribution 2016/S 013-017816 Udbudsbekendtgørelse Tjenesteydelser

Læs mere

TIVETS UDELUKKELSESGRUNDE OG GÆLD TIL DET OFFENT- LIGE. Mod undertegnede tilbudsgiver er således ikke afsagt en endelig dom om:

TIVETS UDELUKKELSESGRUNDE OG GÆLD TIL DET OFFENT- LIGE. Mod undertegnede tilbudsgiver er således ikke afsagt en endelig dom om: KØBENHAVNS KOMMUNE Teknik- og Miljøforvaltningen BILAG C: TRO OG LOVE ERKLÆRING VEDR. UDBUDSDIREK- TIVETS UDELUKKELSESGRUNDE OG GÆLD TIL DET OFFENT- LIGE Udbudsdirektivets udelukkelsesgrunde Undertegnede

Læs mere

DK-Frederikshavn: Medicinske forbrugsvarer af ikke-kemisk natur til engangsbrug og hæmatologiske forbrugsvarer 2012/S 160-267106. Udbudsbekendtgørelse

DK-Frederikshavn: Medicinske forbrugsvarer af ikke-kemisk natur til engangsbrug og hæmatologiske forbrugsvarer 2012/S 160-267106. Udbudsbekendtgørelse 1/5 Denne bekendtgørelse på TED-webstedet: http://ted.europa.eu/udl?uri=ted:notice:267106-2012:text:da:html DK-Frederikshavn: Medicinske forbrugsvarer af ikke-kemisk natur til engangsbrug og hæmatologiske

Læs mere

Medlemsstater - Vareindkøbskontrakter - Udbudsbekendtgørelse - Udbud efter forhandling. DK-Fredericia: Datalagring 2012/S 8-012288

Medlemsstater - Vareindkøbskontrakter - Udbudsbekendtgørelse - Udbud efter forhandling. DK-Fredericia: Datalagring 2012/S 8-012288 1/5 Denne bekendtgørelse på TED-webstedet: http://ted.europa.eu/udl?uri=ted:notice:12288-2012:text:da:html DK-Fredericia: Datalagring 2012/S 8-012288 Udbudsbekendtgørelse forsyningsvirksomhed Varer Direktiv

Læs mere

SKI s rammeaftaler. Anja Piening Juridisk chef, SKI

SKI s rammeaftaler. Anja Piening Juridisk chef, SKI SKI s rammeaftaler Anja Piening Juridisk chef, SKI Dagsorden Kort om rammeaftaler. SKI s rammeaftaler. Hvordan bliver man leverandør hos SKI? Opmærksomhedspunkter som leverandør. Gode råd til jer som leverandører.

Læs mere

Udbudsbetingelser til offentligt udbud. Nordisk guide og samarbejde om grønne indkøb af tekstiler i hospitalssektoren

Udbudsbetingelser til offentligt udbud. Nordisk guide og samarbejde om grønne indkøb af tekstiler i hospitalssektoren Udbudsbetingelser til offentligt udbud af Nordisk guide og samarbejde om grønne indkøb af tekstiler i hospitalssektoren 1 1 UDBUDSBETINGELSER... 3 1.1 Indledning... 3 1.2 Den ordregivende myndighed...

Læs mere

Light Regime. Indkøb af sociale tjenesteydelser m.v. Carina Risvig Hamer Ph.d. lektor, Syddansk Universitet Carh@sam.sdu.dk www.udbudslov.

Light Regime. Indkøb af sociale tjenesteydelser m.v. Carina Risvig Hamer Ph.d. lektor, Syddansk Universitet Carh@sam.sdu.dk www.udbudslov. Light Regime Indkøb af sociale tjenesteydelser m.v. Carina Risvig Hamer Ph.d. lektor, Syddansk Universitet Carh@sam.sdu.dk www.udbudslov.dk Særlige regler for indkøb af sociale tjenesteydelser Udbudslovens

Læs mere

Udbudsbetingelser i forbindelse med offentligt EU-udbud Ortopædisk fodtøj ortopædiske indlæg

Udbudsbetingelser i forbindelse med offentligt EU-udbud Ortopædisk fodtøj ortopædiske indlæg Udbudsbetingelser i forbindelse med offentligt EU-udbud af Ortopædisk fodtøj og ortopædiske indlæg 1 Indhold 1. Indledning... 3 2. Udbudsform... 3 3. Udbuddets omfang... 3 4. Udbudsmaterialets dokumenter...

Læs mere