Karriereprogram for HR-konsulenter

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Karriereprogram for HR-konsulenter"

Transkript

1 STATENS KARRIEREPROGRAMMER Karriereprogram for HR-konsulenter

2 Behov for mere professionel opgaveløsning Vi ønsker med karriereprogrammerne at professionalisere opgaveløsningen og fremme samarbejdet mellem de statslige arbejdspladser, siger direktør Lisbeth Lollike, Personalestyrelsen. Staten har brug for kompetente og engagerede medarbejdere, som kan være med til at give borgere og virksomheder en god service og udvikle statens arbejdspladser. Der stilles hele tiden nye og skærpede krav til medarbejdernes kompetencer, og det er et fælles ansvar for medarbejderen, lederen og den enkelte arbejdsplads at sikre en løbende kompetenceudvikling. Med karriereprogrammerne vil vi gerne bidrage til, at denne kompetenceudvikling er perspektivrig og har en høj kvalitet. Lisbeth Lollike Direktør

3 STATENS KARRIEREPROGRAM FOR hr-konsulenter I denne folder kan du læse om statens karriereprogram for medarbejdere i personalefunktioner. Karriereprogrammet er et systematisk udviklingsforløb, der varer 16 måneder og bl.a. indeholder jobbytte, uddannelse og netværk. Programmet lægger op til en kompetenceudvikling, som giver et godt grundlag for at gøre yderligere karriere inden for HRområdet i bred forstand. I karriereprogrammet får både deltagerne og deres arbejdspladser noget ud af at være med. Det første karriereprogram for HR-konsulenter blev afsluttet i efteråret 2006, og erfaringer herfra er meget positive. Både deltagerne og deres arbejdspladser synes, at forløbet har været godt, udbytterigt, givet deltagerne et solidt kompetenceløft og ikke mindst et godt netværk med andre statslige arbejdspladser. Kanon program og en fantastisk mulighed for at prøve noget af i beskyttede rammer En vind-vind situation for deltageren og institutionen Det er krævende, men det betaler sig for alle parter Det har givet blod på tanden til at prøve mere Personalestyrelsen tilbyder aktuelt også et karriereprogram for medarbejdere med internationale opgaver. Dette program kan I læse om i en særskilt folder, som I finder på eller får ved at kontakte Personalestyrelsen.

4 Hvad får jeg ud af at deltage? Ved at deltage i karriereprogrammet for HR-medarbejdere får du et systematisk karriereforløb med målrettet job- og kompetenceudvikling inden for personale, ledelse og organisation en individuel plan med faglige og personlige udviklingsmål et fagligt netværk med de øvrige deltagere, hvor I støtter og inspirerer hinanden undervejs indsigt i HR-arbejdet i de øvrige deltageres institutioner praktisk og teoretisk viden om centrale arbejdsområder i en personaleafdeling (f.eks. strategi, personalepolitik, ledelse, lønstyring, organisationsudvikling og administrative effektiviseringer) I forløbet er der fokus på både bredden og dybden i forståelse af de forskellige funktioner og roller i HR-arbejdet. En stabsmedarbejder skal i dag både kunne planlægge, styre og støtte. Og en effektiv personaleplanlægning og -styring fordrer integration af faglig, personale- og økonomimæssig styring. Helhedstankegangen er således den røde tråd i forløbet og du lærer både at arbejde nedefra og op fra detalje til helhed og oppe fra og ned fra strategi til konkret beslutning og aktivitet. Hensigten er, at du i forløbet opnår kompetencer, der svarer til niveauet for en specialkonsulent. Alt i alt er der tale om et program, som vil gavne både dig og din arbejdsplads.

5 Indhold i karriereprogrammet Forløbet og uddannelseselementerne tilrettelægges med udgangspunkt i de aktuelle udfordringer inden for det personale- og ledelsespolitiske arbejde. Dybest set handler de mange aktuelle forandringsprocesser om, at den offentlige sektor skal være endnu mere effektiv end i dag. Samtidig skal de statslige arbejdspladser være attraktive for at kunne tiltrække og fastholde medarbejdere. Det krævet øget fokus på at arbejde strategisk og systematisk med HR-opgaverne og med vægt på både kvalitet og omkostningsbevidsthed. Sparringspartner for linjelederne Som personalemedarbejder skal du kunne udvikle og udføre de personalerelaterede opgaver, så de aktivt understøtter institutionens kerneopgaver og linjeledere. Det forudsætter, at du kender kerneopgaverne - også kaldet forretningen. Det forudsætter også, at du kan spille en aktiv rolle i tværgående projekter, hvad enten der er tale om udvikling, effektivisering eller digitalisering. Fokus i HR-arbejdet er i de senere år flyttet fra at udføre opgaver og formulere politikker til at være leverandør af værdi- og resultatskabende processer og ydelser. At tilrettelægge processer, som involverer linjeledere og medarbejdere med kerneopgaver og have fokus på effektivitet og værdiskabelse, er i høj grad en udfordring for mange personalemedarbejdere. Samarbejde med økonomifunktionen Personaleplanlægning og -styring i staten går i dag på tværs af økonomi og personale. Det er vigtigt, at de to funktioner arbejder sammen og forstår nødvendigheden af både at kunne planlægge, styre og understøtte processerne i organisationen. Det er derfor et element i programmet, at du, som personalemedarbejder, skal tilegne dig kompetencer, der gør dig til en bedre samarbejdspartner for økonomifunktionens medarbejdere. Det betyder bl.a., at du får indsigt i styringsinstrumenter som understøtter både de økonomiske og de personalemæssige processer. Helhedsperspektiv Den råde tråd i karriereprogrammet er at styrke din helhedstilgang og fremme dine evner til at arbejde fra helhed til detalje. Det sker bl.a. ved at arbejde med en gennemgående case i de indlagte uddannelsesdage, hvor der skal udarbejdes konkrete forslag inden for strategisk HR, ledelse, løn, kommunikation og effektivisering af administrative processer. Samtidig er der fokus på HR-konsulentens egen rolle og fremtræden som sparringspartner, forandringsagent, ekspert og rådgiver.

6 Centrale emner i uddannelsesdagene vil være de aktuelle såvel som fremtidige udfordringer, nye principper, muligheder, redskaber og metoder, suppleret med inspiration fra den private sektor. Uddannelsesforløbet har 6 temaer: Tema 1 Fra HR-strategi til personalepolitisk praksis - med fokus på HRfunktionens rolle som strategisk partner i organisationen og på hvordan personalefunktionen bedst muligt understøtter organisationens strategiske fundament og overordnede mål. Tema 2 Ledelses- og lederudvikling - med fokus på ledelsesudfordringer i den statslige sektor, forandringsprocesser og på metoder til ledelses- og lederudvikling. Tema 3 Kompetenceudvikling - med fokus på at styrke HR-konsulentens forståelse og værktøjskasse i forhold til at være kompetenceudviklingens igangsætter, drivkraft og evaluator. Tema 4 Personale- og lønstyring - med fokus på strategiske, økonomiske og bevillingsmæssige overvejelser i tilknytning til personale- og lønstyring. Tema 5 Kommunikation i forandringsprocesser - med fokus på god intern og ekstern kommunikation, strategisk kommunikationsplanlægning, samt konsulentens personlige kommunikation. Tema 6 Effektive HR-processer - med fokus på at omsætte personalepolitikker til konkret administrativ praksis, samt evaluering og måling af HR-initiativer.

7 Perspektivering Perspektivering Strukturen i karriereprogrammet Programmet har tre hovedmoduler: Et indledende forløb i din egen institution, et ophold i en af de andre deltageres institution, samt et afsluttende forløb i egen institution. Hertil kommer uddannelsesdage og månedlige netværksmøder. Grafisk kan det illustreres således Introduktion og forberedelse Modul 1 På hjeminstitutionen Modul På værtsinstitutionen Modul På hjeminstitutionen Afslutning mdr. mdr. mdr. dage dage dage dage Programmets enkelte elementer A. Introduktion og forberedelse Programmet indledes med en introduktion, der foregår som et 3- dages internat. Her bliver programmets indhold uddybet, og deltagerne lærer hinanden at kende. En god start er vigtig for deltagernes fremtidige karrierenetværk, som er et centralt element i udviklingsforløbet. Arbejdet med at formulere en individuel udviklingsplan, der skal hjælpe med til at skabe en råd tråd for den enkelte deltager igennem karriereprogrammet, bliver sat i gang. Udviklingsplanen tager udgangspunkt i deltagernes nuværende kompetencer og ser dem i sammenhæng med de ønsker og behov for udvikling af både faglige og personlige kompetencer, som den enkelte deltager har. Udviklingsplanen ajourføres løbende med udviklingsmål på kort og lang sigt. Af udviklingsplanen skal det således fremgå hvilke typer af opgaver, deltageren skal arbejde med og hvilke læringsmål, der skal stiles mod. Igennem hele forløbet er der tilknyttet en tovholder og en coach, og alle deltagere får mulighed for mindst 2 coachsamtaler.

8 B. Første hjemmeophold Hjemmeopholdet finder sted på deltagerens egen arbejdsplads. I det første hjemmeophold er der fokus på personale- og ledelsesarbejdet på egen arbejdsplads. Endvidere er der fokus på at specificere den individuelle udviklingsplan i samarbejde med lederen. Deltagerne besøger deres værtsinstitution og modtager selv besøg af den deltager, som man i en periode skal bytte stol med. C. Perspektivering Mellem de enkelte ophold er der moduler, hvor deltagerne sammen med en konsulent samler op på erfaringerne fra det netop gennemførte ophold. Erfaringerne bliver sat ind i en overordnet ramme og perspektiveret med fokus på, hvordan de enkelte faglige elementer og processer griber ind i hinanden. Dilemmaer bliver identificeret og drøftet. Sammenhænge med generelle politikker, f.eks. i forhold til moderniseringsprogram, kvalitetsreform og personalepolitik, bliver trukket frem og sat i relation til hinanden. I forhold til den personlige udviklingsplan vil erfaringerne blive brugt i den løbende ajourføring og justering af planen. Perspektiveringsmodulerne gennemføres som 3 dages eksternat. D. Værtsophold Værtsopholdet gennemføres - som jobbytte - på en af de andre deltageres arbejdsplads (værtsinstitutionen). Udgangspunktet ved udpegning af værtsinstitution er, at alle deltagende institutioner - ud over at stille med en deltager - skal erklære sig villige til at være værtsinstitution. Ved fordelingen af værtsinstitutioner tilstræber vi, at hver enkelt deltager får lejlighed til at opholde sig på en arbejdsplads, der er forskellig fra ens egen. Det konkrete indhold i arbejdsopgaverne under værtsophold aftales mellem den enkelte deltager og den modtagende chef med udgangspunkt i deltagerens udviklingsplan og arbejdspladsens muligheder. Deltageren har selv et betydeligt ansvar for at opsøge relevante opgaver og sikre sig et læringsmæssigt udbytte af opholdet. E. Uddannelsesforløb Igennem hele programmet er der tilrettelagt et intensivt uddannelsesforløb med 6 eksternatkurser af 3 dages varighed, som tidligere beskrevet. De er fordelt over hele perioden og kræver forberedelse i form af læsning, observationer mv.

9 F. Andet hjemmeophold I det andet og afsluttende hjemmeophold er der fokus på at give deltageren mulighed for - i kendte omgivelser - at bruge nogle af de erfaringer og nye idéer, som vedkommende har med sig fra værtsopholdet og uddannelsesforløbet. Under andet hjemmeophold udarbejder deltageren en mindre skriftlig rapport, hvor der med udgangspunkt i en konkret arbejdsopgave reflekteres over problemstillinger, der knytter sig til emner og temaer fra uddannelsesforløbet og den læste litteratur. G. Afslutning Forløbet afsluttes med et 3-dages internat, hvor deltagerne præsenterer og drøfter de skriftlige rapporter, som hver enkelt deltager har udarbejdet. Deltagernes chefer er også inviteret til denne præsentation og diskussion. H. Netværksmøder Igennem hele forløbet er der månedlige netværksmøder. Deltagerne arrangerer selv møderne. På netværksmøderne vil der være lejlighed til at høre om konkrete erfaringer fra deltagernes arbejdspladser, man får mulighed for at støtte og inspirere hinanden undervejs, og hver deltager bliver tilbudt 2 samtaler med en coach med udgangspunkt i den individuelle udviklingsplan. Det er målet, at netværket fortsætter, efter at karriereprogrammet er afsluttet.

10 Er jeg inden for målgruppen? Karriereprogrammet henvender sig primært til medarbejdere med akademisk baggrund. Der er ingen aldersmæssige eller særlige uddannelsesmæssige krav, men vi lægger vægt på, at du lever op til de faglige forudsætninger. Programmet forudsætter, at du er beskæftiget med personaleadministration og -udvikling, og at du har et betydeligt kendskab til området. Du kender de grundlæggende begreber og principper og de klassiske processer og produkter inden for personaleplanlægning, -styring og udvikling (ansættelse, løn, udvikling, afsked mv.). Du har gennem din opgaveløsning vist, at du er i stand til at løse forskellige typer af opgaver inden for området. Din motivation er stor Det er helt afgørende, at du, inden du søger om optagelse, gør dig forløbet klart. Du skal være villige til at deltage fuldt ud på de betingelser, der kendetegner forløbet, og din motivation skal være solid. Du må f.eks. være indstillet på at skulle læse en del faglitteratur i forbindelse med uddannelsesforløbet, ca timer pr. tema. Alle ansøgere bliver inviteret til en samtale, hvor der er lejlighed til at få uddybet indholdet og betingelserne for at deltage i programmet. Vi vil også tage en samtale med din nærmeste chef, og på den baggrund vurderer vi dine og din arbejdsplads forudsætninger for at deltage i programmet. Efter samtalerne får alle ansøgere besked, om de er optaget i programmet. Din ledelse skal støtte, at du deltager Du kan kun søge om optagelse, hvis ledelsen af din institution støtter din deltagelse i programmet. Din deltagelse forudsætter nemlig, at din institution er villig til at gå aktivt ind i programmet. Personalestyrelsen har udarbejdet en kort vejledning til institutionsledelsen, der beskriver forventningerne til institutionerne. Du kan finde notatet på Personalestyrelsens hjemmeside, se under Karriereprogrammer.

11 PRAKTISKE OPLYSNINGER Hvornår afvikles de enkelte elementer? Modul Indhold Dato Modul 1 Introduktion 28. nov nov Modul 2 1. hjemmeophold 3. dec feb Modul 3 Perspektivering 3. mar. 5. mar Modul 4 Værtsophold 6. mar. 28. okt Modul 5 Perspektivering 29. okt. 31. okt Modul 6 2. hjemmeophold 3. nov mar Modul 7 Afslutning 25. mar. 27. mar Hertil kommer de 6 x 3 kursusdage og månedlige netværksmøder. Der vil være mulighed for mindre individuelle tilpasninger af tidspunkterne for skiftene mellem opholdene. Ansøgningsfrist Der er ansøgningsfrist fredag den 1. oktober Der gennemføres samtaler i uge 41. Hvor foregår undervisningen? Der bliver undervejs i forløbet anvendt både internat og eksternat. En stor del af undervisningen foregår i Personalestyrelsen. Internat vil foregå på et kursuscenter på Sjælland. 10

12 Hvordan ansøger jeg om optagelse? Du søger om optagelse via Personalestyrelsens hjemmeside Se under Kurser og konferencer Karriereprogram for HR-konsulenter og udfyld den elektroniske ansøgningsblanket. Vi forudsætter, at du som ansøger har drøftet anmodningen med din leder, herunder forhold der vedrører jobbyttet. Hvad koster det at deltage? Hele forløbet koster kr. Der kan betales med kr. i 2007 og kr. i Hjeminstitutionen afholder løn- og pensionsudgifter. For så vidt angår eventuelle omkostninger mv. forudsættes vilkårene aftalt direkte mellem deltagere og hjeminstitutionen. Henvendelse om statens karriereprogrammer kan ske til: Personalestyrelsen Personale & Ledelsespolitik division Frederiksholms Kanal København V Tlf Henvendelse kan også ske til specialkonsulent Rita Jensen, tlf eller rij@perst.dk Du kan læse mere om statens karriereprogrammer på Personalestyrelsens hjemmeside, 11

Karriereprogram for HR-konsulenter

Karriereprogram for HR-konsulenter Karriereprogram for HR-konsulenter Marts 2011 Karriereprogram for HR-konsulenter Den offentlige sektor har brug for kompetente og engagerede HR-funktioner, der fokuserer på opgaver, der skaber værdi for

Læs mere

STATENS KARRIEREPROGRAMMER. Karriereprogram for HR-konsulenter

STATENS KARRIEREPROGRAMMER. Karriereprogram for HR-konsulenter STATENS KARRIEREPROGRAMMER Karriereprogram for HR-konsulenter Behov for professionel opgaveløsning Det offentlige har brug for kompetente og engagerede personaleafdelinger, som kan støtte både topledelsen,

Læs mere

STATENS KARRIEREPROGRAMMER

STATENS KARRIEREPROGRAMMER STATENS KARRIEREPROGRAMMER Karriereprogram for HR-konsulenter, controllere & internationale konsulenter Pjece karrie3.1.indd 1 10/06/04 13:54:10 STATENS KARRIEREPROGRAMMER Statens karriereprogrammer -

Læs mere

Karriereprogram for medarbejdere i økonomi- og controllerfunktioner

Karriereprogram for medarbejdere i økonomi- og controllerfunktioner STATENS KARRIEREPROGRAMMER Karriereprogram for medarbejdere i økonomi- og controllerfunktioner Behov for mere professionel opgaveløsning Vi ønsker med karriereprogrammerne at professionalisere opgaveløsningen

Læs mere

Ledelsesgrundlag. Baggrund. Allerød Kommune

Ledelsesgrundlag. Baggrund. Allerød Kommune Ledelsesgrundlag Allerød Kommune Forvaltningen Byrådssekretariatet Bjarkesvej 2 3450 Allerød Tlf: 48 100 100 kommunen@alleroed.dk www.alleroed.dk Baggrund Allerød Kommune gennemførte 1. januar 2011 en

Læs mere

ÅRETS PERSONALELEDER. Vær med til at udpege årets. personaleleder i staten

ÅRETS PERSONALELEDER. Vær med til at udpege årets. personaleleder i staten ÅRETS PERSONALELEDER Vær med til at udpege årets personaleleder i staten ÅRETS PERSONALELEDER Årets personaleder - vær med til at udpege årets personaleleder i staten Henvendelse om Årets personaleleder

Læs mere

KONCERNPERSONALEPOLITIK MINISTERIET FOR SUNDHED OG FOREBYGGELSE

KONCERNPERSONALEPOLITIK MINISTERIET FOR SUNDHED OG FOREBYGGELSE Ministeriet for Sundhed og Forebyggelse Dato: 22. oktober 2008 Kontor: Sekretariatet J.nr.: 2003-0120-74 Sagsbeh.: tas KONCERNPERSONALEPOLITIK MINISTERIET FOR SUNDHED OG FOREBYGGELSE 1. KONCERNPERSONALEPOLITIKKENS

Læs mere

Ved aktivt medborgerskab kan vi gøre Silkeborg Kommune til en attraktiv kommune med plads til alle. Silkeborg Kommunes Socialpolitik

Ved aktivt medborgerskab kan vi gøre Silkeborg Kommune til en attraktiv kommune med plads til alle. Silkeborg Kommunes Socialpolitik Ved aktivt medborgerskab kan vi gøre Silkeborg Kommune til en attraktiv kommune med plads til alle. Silkeborg Kommunes Socialpolitik 1 Indhold Socialpolitikken og Socialudvalgets MVV... 3 Politikkens fokusområder...

Læs mere

Vejledning til ledelsestilsyn

Vejledning til ledelsestilsyn Vejledning til ledelsestilsyn Ledelsestilsynet er et væsentligt element i den lokale opfølgning og kan, hvis det tilrettelægges med fokus derpå, være et redskab til at sikre og udvikle kvaliteten i sagsbehandlingen.

Læs mere

Skolepolitiske mål 2014-2018. - unikke skoler i et fælles skolevæsen

Skolepolitiske mål 2014-2018. - unikke skoler i et fælles skolevæsen Skolepolitiske mål 2014-2018 - unikke skoler i et fælles skolevæsen Indhold Hvorfor denne publikation? Denne publikation indeholder Hjørring Kommunes 5 nye skolepolitiske mål. Til hvert mål er der formuleret

Læs mere

Job- og personprofil. Jobcenterchef Greve Kommune

Job- og personprofil. Jobcenterchef Greve Kommune Job- og personprofil Jobcenterchef Greve Kommune Indledning Greve Kommune har bedt Genitor ApS om at assistere i forbindelse med rekrutteringen af en ny Jobcenterchef. Job- og personprofilen er udarbejdet

Læs mere

Introduktion til ledelse

Introduktion til ledelse Introduktion til ledelse Kom godt fra start som ny leder Introduktion til ledelse er for dig, der gerne vil træne ledelse på ufarlig grund samtidig med, at du får svar på nogle af de grundlæggende spørgsmål,

Læs mere

Lederuddannelsen Den Bevidste Leder

Lederuddannelsen Den Bevidste Leder Lederuddannelsen Den Bevidste Leder FORMÅL Formål med uddannelsen Ledelse handler om at få resultater gennem mennesker. Bevidste ledere er en forudsætning for at skabe attraktive arbejdspladser, og bevidst

Læs mere

Stillings- og funktionsbeskrivelse for centerledere ansat i Psykiatri og Handicap

Stillings- og funktionsbeskrivelse for centerledere ansat i Psykiatri og Handicap Stillings- og funktionsbeskrivelse for centerledere ansat i Psykiatri og Handicap Rudersdal Kommune ønsker at give institutionsledere de bedst mulige forudsætninger for at udøve ledelse i det enkelte dag-

Læs mere

Stil krav til din udvikling. - og få mere ud af samtalen med din leder. Anbefalinger og inspiration til faglige repræsentanter

Stil krav til din udvikling. - og få mere ud af samtalen med din leder. Anbefalinger og inspiration til faglige repræsentanter Stil krav til din udvikling - og få mere ud af samtalen med din leder Anbefalinger og inspiration til faglige repræsentanter Sæt udviklingssamtalen og udviklingsplanen på dagsordenen Når medarbejderen

Læs mere

Eleverne skal kunne forholde sig reflekterende til den samfundsøkonomiske udvikling.

Eleverne skal kunne forholde sig reflekterende til den samfundsøkonomiske udvikling. International økonomi B 1. Fagets rolle International økonomi omhandler den samfundsøkonomiske udvikling set i et nationalt, et europæisk og et globalt perspektiv. Faget giver således viden om og forståelse

Læs mere

Praktik. i den pædagogiske assistentuddannelse Januar 2010. Social- og Sundhedsskolen i Silkeborg

Praktik. i den pædagogiske assistentuddannelse Januar 2010. Social- og Sundhedsskolen i Silkeborg Praktik i den pædagogiske assistentuddannelse Januar 2010 Social- og Sundhedsskolen i Silkeborg 2 Forord Den pædagogiske assistentuddannelse (PAU) er en vekseluddannelse, hvor skoleperiodernes teoretiske

Læs mere

Individuel lønforhandling

Individuel lønforhandling KOM I GANG MED Individuel lønforhandling Dialog om løn betaler sig Få mere ud af lønforhandlingerne end kroner og øre I får mere ud af lønkronerne, når den enkelte leder får ansvar for at prioritere og

Læs mere

Kurset. Udbytte. Styrk teamsamarbejdet. Hvem deltager? På kurset arbejder du med:

Kurset. Udbytte. Styrk teamsamarbejdet. Hvem deltager? På kurset arbejder du med: Teamledelse Styrk teamsamarbejdet På dette lederkursus får du styrket din rolle som teamleder. Du lærer at opbygge, understøtte samt udvikle dit team, og du får redskaber til at motivere til et godt teamsamarbejde.

Læs mere

Guide til måling af social kapital 2016

Guide til måling af social kapital 2016 Guide til måling af social kapital 2016 Indhold Introduktion til måling af Social Kapital i Høje-Taastrup Kommune 3 Proces for måling af Social Kapital 2016 4 Før måling leders rolle 5 Tjekliste før målingen

Læs mere

Den fælles strategi for rehabilitering skal bidrage til at skabe et fælles basisfundament for tilgangen til rehabilitering i Ældre og Handicap.

Den fælles strategi for rehabilitering skal bidrage til at skabe et fælles basisfundament for tilgangen til rehabilitering i Ældre og Handicap. Ældre- og Handicapomra dets strategi for rehabilitering Formål I Skanderborg Kommune tager vi udgangspunkt i borgerens egne ressourcer, fordi vi mener, at alle har noget at bidrage med. Det betyder, at

Læs mere

Job- og personprofil. Økonomichef Økonomi og IT Holstebro Kommune

Job- og personprofil. Økonomichef Økonomi og IT Holstebro Kommune Job- og personprofil Økonomichef Økonomi og IT Holstebro Kommune 1 Indledning Holstebro Kommune søger en ny økonomichef, da vores nuværende har fået job som økonomichef i en privat virksomhed. I job- og

Læs mere

Netværksguide. sådan bruger du dit netværk. Danmarks måske stærkeste netværk

Netværksguide. sådan bruger du dit netværk. Danmarks måske stærkeste netværk Netværksguide sådan bruger du dit netværk Danmarks måske stærkeste netværk Step 1 Formålet med guiden Hvor kan netværk hjælpe? Netværk er blevet et centralt middel, når det gælder om at udvikle sig fagligt

Læs mere

Succesfuld udvikling og ledelse af erhvervsskoler SAMMEN GØR VI DIG BEDRE

Succesfuld udvikling og ledelse af erhvervsskoler SAMMEN GØR VI DIG BEDRE Succesfuld udvikling og ledelse af erhvervsskoler SAMMEN GØR VI DIG BEDRE Vi forstår jer og den reformændring, I som erhvervsskole står overfor Succesfuld udvikling og ledelse af Erhvervsskoler UCN act2learn

Læs mere

TRANSFER - fra læring til handling i praksis

TRANSFER - fra læring til handling i praksis TRANSFER - fra læring til handling i praksis Det der sker før og efter undervisningen er mindst lige så vigtig som det der sker i undervisningen For at omsætte læring til praksis, transfer, er det vigtigt,

Læs mere

Har I statens mest talentfulde personaleleder? Vær med til at vælge årets personaleleder i staten 2011

Har I statens mest talentfulde personaleleder? Vær med til at vælge årets personaleleder i staten 2011 Har I statens mest talentfulde personaleleder? Vær med til at vælge årets personaleleder i staten 2011 August 2011 Invitation til ledere og medarbejdere I år er det 7. gang, vi skal kåre Årets personaleleder

Læs mere

GOD KOMMUNIKATION I BUF: ALLE MEDARBEJDERE KOMMUNIKERER VI KOMMUNIKERER EFTER MODTAGERNES BEHOV VI KOMMUNIKERER ÅBENT OG TROVÆRDIGT

GOD KOMMUNIKATION I BUF: ALLE MEDARBEJDERE KOMMUNIKERER VI KOMMUNIKERER EFTER MODTAGERNES BEHOV VI KOMMUNIKERER ÅBENT OG TROVÆRDIGT KOMMUNIKATION I BUF ORES VISION Børne- og Ungdomsforvaltningen arbejder for, at alle københavnske børn og unge skal få de bedste muligheder for at vokse op og skabe sig en tilværelse på egen hånd. Vi skal

Læs mere

UDKAST til Værdighedspolitik. (Orange silhuetter kommer)

UDKAST til Værdighedspolitik. (Orange silhuetter kommer) UDKAST til Værdighedspolitik. (Orange silhuetter kommer) Et værdigt ældreliv i Albertslund Kommunerne skal i 2016 udarbejde en værdighedspolitik for perioden 2016 2019. værdighedspolitikken beskriver,

Læs mere

Forsøgslæreplan for international økonomi B hhx, marts 2014

Forsøgslæreplan for international økonomi B hhx, marts 2014 [Bilag 17] Forsøgslæreplan for international økonomi B hhx, marts 2014 1. Identitet og formål 1.1. Identitet International økonomi er et samfundsvidenskabeligt fag, der omhandler den samfundsøkonomiske

Læs mere

Procedure for ansættelse af nye medarbejdere

Procedure for ansættelse af nye medarbejdere Procedure for ansættelse af nye medarbejdere Formål Denne procedure beskriver retningslinjerne for, hvordan Hotel- og Restaurantskolen håndterer: rekruttering af nye medarbejdere annoncering af ledige

Læs mere

Sæt ord pa sproget. Indhold. Mål. November 2012

Sæt ord pa sproget. Indhold. Mål. November 2012 Sæt ord pa sproget November 2012 Indhold Mål... 1 Baggrund... 1 Projektets mål... 1 Sammenhæng... 2 1 Beskrivelse af elevernes potentialer og barrierer... 2 2 Beskrivelse af basisviden og hverdagssprog...

Læs mere

Skab en SucceSfuld. forening. med et skræddersyet udviklingsforløb fra DGI og DIF

Skab en SucceSfuld. forening. med et skræddersyet udviklingsforløb fra DGI og DIF Skab en SucceSfuld forening med et skræddersyet udviklingsforløb fra DGI og DIF NÅ I MÅL MED TO STÆRKE MEDSPILLERE! 2 DGI og DIF har en fælles drøm. Vi drømmer om, at flere danskere vil dyrke motion. Derfor

Læs mere

Skabelon til beskrivelse af udviklingsprojekter om en længere og mere varieret skoledag

Skabelon til beskrivelse af udviklingsprojekter om en længere og mere varieret skoledag Skabelon til beskrivelse af udviklingsprojekter om en længere og mere varieret skoledag I foråret 2014 går 34 kommuner og 75 skoler i gang med en række udviklingsprojekter om længere og mere varierede

Læs mere

Middle Management Program (MMP)

Middle Management Program (MMP) IBC Kurser og kompetenceudvikling Lederuddannelser Middle Management Program (MMP) Forberedelseshæfte til lederudviklingsprogram for nye og erfarne mellemledere Kære Leder Velkommen på IBCs Middle Management

Læs mere

Job- og personprofil for leder til Børnehaven Albert i Hjørring Kommune

Job- og personprofil for leder til Børnehaven Albert i Hjørring Kommune Job- og personprofil for leder til Børnehaven Albert i Hjørring Kommune Indledning og baggrund for stillingen Daginstitutionen Albert er beliggende på adressen Albert Ginges vej 15 i Hjørring. Institutionen

Læs mere

Overenskomstresultatet skal nu til urafstemning blandt medlemmerne, før det endeligt er godkendt og kan træde i kraft.

Overenskomstresultatet skal nu til urafstemning blandt medlemmerne, før det endeligt er godkendt og kan træde i kraft. Kære medlem Finansministeren og de faglige organisationer i staten (CFU) er blevet enige om et overenskomstresultat for de næste tre år. I pjecen her kan du læse om resultatet. Overenskomstresultatet skal

Læs mere

APV og trivsel 2015. APV og trivsel 2015 1

APV og trivsel 2015. APV og trivsel 2015 1 APV og trivsel 2015 APV og trivsel 2015 1 APV og trivsel 2015 I efteråret 2015 skal alle arbejdspladser i Frederiksberg Kommune udarbejde en ny grundlæggende APV og gennemføre en trivselsundersøgelse.

Læs mere

MED-aftale. Midtjysk Brand og Redning

MED-aftale. Midtjysk Brand og Redning MED-aftale Midtjysk Brand og Redning April 2016 Forord: Denne aftale udgør den overordnede ramme for samarbejdet mellem ledelse og medarbejdere og gælder for alle ansatte i MJBR. MED-aftalen er et vigtigt

Læs mere

SKAB EN SUCCESFULD FORENING. med et skræddersyet udviklingsforløb. fra DGI og DIF

SKAB EN SUCCESFULD FORENING. med et skræddersyet udviklingsforløb. fra DGI og DIF SKAB EN SUCCESFULD FORENING med et skræddersyet udviklingsforløb fra DGI og DIF Som mange andre roklubber har vi medlemsnedgang og den udvikling skal vi vende! Vi er startet på udviklingsforløbet med DGI

Læs mere

Rammer til udvikling hjælp til forandring

Rammer til udvikling hjælp til forandring Rammer til udvikling hjælp til forandring Ungdomskollektivet er et tilbud til unge, som i en periode af deres liv har brug for hjælp til at klare tilværelsen. I tæt samarbejde tilrettelægger vi individuelle

Læs mere

principper for TILLID i Socialforvaltningen

principper for TILLID i Socialforvaltningen 5 principper for TILLID i Socialforvaltningen De fem principper for tillid i Socialforvaltningen I slutningen af 2012 skød vi gang i tillidsreformen i Socialforvaltningen. Det har affødt rigtig mange konstruktive

Læs mere

Tilbud til Ældre Kvalitetsstandarder 2010

Tilbud til Ældre Kvalitetsstandarder 2010 Tilbud til Ældre Kvalitetsstandarder 2010 MÅL OG VÆRDIER Det er Byrådet i Allerød Kommune, som fastsætter serviceniveauet på ældreområdet. Byrådet har dermed det overordnede ansvar for kommunens tilbud.

Læs mere

Indholdsfortegnelse. Vejledning til centralt udarbejdedet valgfag praktikpladssøgning, 6. juni 2011 Sags nr.:

Indholdsfortegnelse. Vejledning til centralt udarbejdedet valgfag praktikpladssøgning, 6. juni 2011 Sags nr.: Afdelingen for erhvervsrettede uddannelser Frederiksholms Kanal 26 1220 København K Tlf. 3392 5000 Fax 3392 5302 E-mail udst@udst.dk www.udst.dk CVR nr. 16691909 Vejledning til centralt udarbejdedet valgfag

Læs mere

Kvindelige meningsdannere

Kvindelige meningsdannere 2016 Kvindelige meningsdannere - for kvinder med anden etnisk baggrund end dansk - med særlig fokus på kommunikation i fagbevægelsens demokrati- og på kongres. Baggrund: Fagbevægelsen og samfundet mangler

Læs mere

PERSONALE- OG LEDELSESPOLITIKKEN SAT I SPIL

PERSONALE- OG LEDELSESPOLITIKKEN SAT I SPIL 114659_Manual_250x250 17/10/03 13:38 Side 1 Kunde & Co. Frederiksholms Kanal 6 1220 København K Tlf: 33 92 40 49 perst@perst.dk www.perst.dk Løngangstræde 25, 4. 1468 København K Tlf: 38 17 81 00 cfu@cfu-net.dk

Læs mere

UDVIKLINGSPLAN FOR GOLFBANEN. Hovedsponsor: - ET REDSKAB FOR GOLFKLUBBENS BESTYRELSE

UDVIKLINGSPLAN FOR GOLFBANEN. Hovedsponsor: - ET REDSKAB FOR GOLFKLUBBENS BESTYRELSE UDVIKLINGSPLAN FOR GOLFBANEN Hovedsponsor: - ET REDSKAB FOR GOLFKLUBBENS BESTYRELSE Denne folder er en introduktion til hvorledes klubben lægger en plan for banens udvikling. Sammen med folderen er der

Læs mere

Gæstetalerne vi havde besøg af, var også inspirerende, altid godt at høre hvordan andre tænker og gør.

Gæstetalerne vi havde besøg af, var også inspirerende, altid godt at høre hvordan andre tænker og gør. Jeg er glad for at have deltaget. Det har givet mig et løft, forstået på den måde, at jeg er mere opmærksom på, at tænke i værdi for forretningen, når der skal besluttes eller anbefales. Desuden er jeg

Læs mere

Ledelsesgrundlag for Slagelse Kommune

Ledelsesgrundlag for Slagelse Kommune Ledelsesgrundlag for Slagelse Kommune Cumuli.net Ramme, styringsmodel, forventninger, lederroller. Desuden Slagelse Kommunes værdigrundlag og målsætninger. ledelses Grundlag_12p_a.indd 3 8/10/09 10:44

Læs mere

Beskrivelse af tilbud til opsagte medarbejdere i forbindelse med reorganiseringer og omstruktureringer

Beskrivelse af tilbud til opsagte medarbejdere i forbindelse med reorganiseringer og omstruktureringer Beskrivelse af tilbud til opsagte medarbejdere i forbindelse med reorganiseringer og omstruktureringer Januar 2012 Oversigt over tilbud til personale i partshørings- og i opsigelsesperioden i forbindelse

Læs mere

Kompetencer i centrum

Kompetencer i centrum Kompetencer i centrum Virksomheds- 0g kompetencecenteret HK Hovedstaden tilbyder professionel hjælp, når du skal styrke dine kompetencer og komme videre i dit arbejdsliv. / / / Er du på jagt efter et nyt

Læs mere

Frivillighedspolitik. Politik for det frivillige sociale arbejde i Skive Kommune. Frivillighedspolitikken er vedtaget i Skive Byråd 1.

Frivillighedspolitik. Politik for det frivillige sociale arbejde i Skive Kommune. Frivillighedspolitikken er vedtaget i Skive Byråd 1. Frivillighedspolitik Politik for det frivillige sociale arbejde i Skive Kommune Frivillighedspolitikken er vedtaget i Skive Byråd 1. marts 2016 Skive det er RENT LIV Forord I efteråret 2015 har frivillige,

Læs mere

Tæt på praksis og tæt på teorierne

Tæt på praksis og tæt på teorierne w w w. v i a u c. d k / j y d s k V I A U N I V E R S I T Y C O L L E G E Trainee-uddannelsen giver store fordele for både institution og studerende. Man lærer hinanden at kende og bidrager til gensidig

Læs mere

Delpolitik Introduktion af nye medarbejdere

Delpolitik Introduktion af nye medarbejdere Delpolitik Introduktion af nye medarbejdere 1. Formål Gentofte Kommunes ønsker, at nye ledere og medarbejdere hurtigst muligt får et godt indtryk af og kendskab til deres nye arbejdsplads, herunder stedets

Læs mere

Den danske kvalitetsmodel Kommunikation i Handicap, psykiatri og udsatte

Den danske kvalitetsmodel Kommunikation i Handicap, psykiatri og udsatte Den danske kvalitetsmodel Kommunikation i Handicap, psykiatri og udsatte Dansk Kvalitetsmodel Kort om kvalitetsmodellen Dansk kvalitetsmodel på det sociale område udfoldes i et samarbejde mellem Danske

Læs mere

Ældre- og Handicapforvaltningens ledelseskæde

Ældre- og Handicapforvaltningens ledelseskæde Ældre- og Handicapforvaltningens ledelseskæde God ledelse i Ældre- og Handicapforvaltningen bygger på forvaltningens tre værdier Nærvær, Ansvarlighed og Respekt. Desuden er Frihedsbrevet og ledernes evne

Læs mere

Frivillighedspolitik 2013 2016. For foreninger og organisationer, som udfører frivilligt socialt arbejde i Aabenraa Kommune

Frivillighedspolitik 2013 2016. For foreninger og organisationer, som udfører frivilligt socialt arbejde i Aabenraa Kommune Frivillighedspolitik 2013 2016 For foreninger og organisationer, som udfører frivilligt socialt arbejde i Aabenraa Kommune Frivillighedspolitik 2013 2016 Støtte og opbakning til det frivillige sociale

Læs mere

Løntilskud et springbræt til arbejdsmarkedet

Løntilskud et springbræt til arbejdsmarkedet A-KASSE DECEMBER 2014 Løntilskud et springbræt til arbejdsmarkedet Ansat med løntilskud på en offentlig arbejdsplads Indhold Forord 3 Hvorfor løntilskudsjob? 4 Hvad er formålet? 4 Et godt udgangspunkt

Læs mere

NETVÆRKSINDBYDELSE TEMA STRATEGI, DIGITALISERING, GEVINSTREALISERING

NETVÆRKSINDBYDELSE TEMA STRATEGI, DIGITALISERING, GEVINSTREALISERING NETVÆRKSINDBYDELSE TEMA STRATEGI, DIGITALISERING, GEVINSTREALISERING Tema Side 2 af 5 NETVÆRKS- INDBYDELSE Strategi og digitalisering hånd i hånd Tema Side 3 af 5 Strategi og digitalisering hånd i hånd

Læs mere

Direktionens strategiplan 2016-2017.

Direktionens strategiplan 2016-2017. Direktionens strategiplan 2016-2017. A. Indledning: Direktionens strategiplan for 2016 og 17 hviler på analyser af dels den generelle samfundsudvikling og dels den aktuelle udvikling i Vejen Kommune. Strategien

Læs mere

De unge elever er åbne, dejlige, opsøgende og engagerede de er også krævende og egoistiske

De unge elever er åbne, dejlige, opsøgende og engagerede de er også krævende og egoistiske De unge elever er åbne, dejlige, opsøgende og engagerede de er også krævende og egoistiske K. Jensen, oplæringsansvarlig De fleste elevforløb går godt rigtig godt endda. Men nogle elevforløb går skævt

Læs mere

DEN PROFESSIONELLE LEDER UDDANNELSE MED LEDER-CERTIFICERING

DEN PROFESSIONELLE LEDER UDDANNELSE MED LEDER-CERTIFICERING DEN PROFESSIONELLE LEDER UDDANNELSE MED LEDER-CERTIFICERING FÅ VIDEN OG REDSKABER TIL AT TAKLE DIN LEDERROLLE - OG SKAB GODE RESULTATER DEN PROFESSIONELLE LEDER Denne certificerede lederuddannelse giver

Læs mere

Ny Nordisk Skole. Arbejdshæfte til forandringsteori

Ny Nordisk Skole. Arbejdshæfte til forandringsteori Ny Nordisk Skole Arbejdshæfte til forandringsteori Introduktion Ny Nordisk Skole handler om at styrke dagtilbud og skoler, så de har de bedste forudsætninger for at give børn og unge et fagligt løft. Dette

Læs mere

ledelsesgrundlag Københavns Kommunes Ungdomsskole Københavns Kommunes Ungdomsskole

ledelsesgrundlag Københavns Kommunes Ungdomsskole Københavns Kommunes Ungdomsskole ledelsesgrundlag 2 ledelsesgrundlag 2008 s ledelsesgrundlag Ungdomsskolens ledelsesgrundlag er et udtryk for de forventninger, du som medarbejder kan have til din leder. Det er udarbejdet i fællesskab

Læs mere

DIN INDSATS SOM FRIVILLIG HAR AFGØRENDE BETYDNING FRIVILLIG I KRÆFTENS BEKÆMPELSE

DIN INDSATS SOM FRIVILLIG HAR AFGØRENDE BETYDNING FRIVILLIG I KRÆFTENS BEKÆMPELSE DIN INDSATS SOM FRIVILLIG HAR AFGØRENDE BETYDNING 1 DIN INDSATS SOM FRIVILLIG HAR AFGØRENDE BETYDNING ER UDGIVET AF 2013 GENOPTRYKT 2016 TAK TIL DE MANGE FRIVILLIGE, DER HAR GIVET INPUT OG KOMMENTARER

Læs mere

Integrationspolitik for Morsø Kommune

Integrationspolitik for Morsø Kommune S u n d h e d / I n t e g r a t i o n Integrationspolitik for Morsø Kommune Januar 2011 Indholdsfortegnelse 1.0 Indledning 1.1 Integrationspolitikkens målsætninger side 3 1.2. Integrationspolitikkens indsatsområder

Læs mere

Har højst 10 pct. af personalet på botilbuddet har en KRAPuddannelse?

Har højst 10 pct. af personalet på botilbuddet har en KRAPuddannelse? Ansøgning Projektets/aktivitetens titel Kommune Vælg venligst fra listen. Ansøger type Navn og e-mail adresse på tilskudsansvarlig Organisationens navn og CVR-nummer Her anføres den ansøgende organisations

Læs mere

Pixi-udgave af Plan for fortsat implementering af Styrket Recovery-orientering i den psykosociale rehabilitering

Pixi-udgave af Plan for fortsat implementering af Styrket Recovery-orientering i den psykosociale rehabilitering Pixi-udgave af Plan for fortsat implementering af Styrket Recovery-orientering i den psykosociale rehabilitering Alle kan komme sig - recovery er et fælles ansvar - er den foreløbige vision for Socialpsykiatrien

Læs mere

EKSEMPEL PÅ INTERVIEWGUIDE

EKSEMPEL PÅ INTERVIEWGUIDE EKSEMPEL PÅ INTERVIEWGUIDE Briefing Vi er to specialestuderende fra Institut for Statskundskab, og først vil vi gerne sige tusind tak fordi du har taget dig tid til at deltage i interviewet! Indledningsvis

Læs mere

Uddannelsesplan for pæd. stud.

Uddannelsesplan for pæd. stud. Uddannelsesplan for pæd. stud. Med denne folder vil vi byde dig velkommen, som studerende på Boenheden Højtoftevej 50. Her kan du læse lidt om hvem vi er og hvad vi beskæftiger os med, samt forskellige

Læs mere

Studieplan Marketing studieretning Grenaa Handelsskole 2009-2012

Studieplan Marketing studieretning Grenaa Handelsskole 2009-2012 Marketing studieretning Grenaa Handelsskole 2009-2012 1 Indledning Denne studieplan er den overordnede plan for undervisningen i 2. til 6. semester i din klasse (fra afslutningen af grundforløbet til og

Læs mere

Handicappolitik Silkeborg Kommune

Handicappolitik Silkeborg Kommune Handicappolitik Silkeborg Kommune Indhold: Forord...3 Handicapbegrebet...4 Mission...4 Vision...5 Menneskesyn...5 Samfundssyn...6 Værdigrundlag...6 Kompensationsprincippet...6 Solidaritetsprincippet...7

Læs mere

TILLIDSDAGSORDEN I BYK BYGGERI KØBENHAVN 2. MARTS 2016

TILLIDSDAGSORDEN I BYK BYGGERI KØBENHAVN 2. MARTS 2016 TILLIDSDAGSORDEN I BYK BYGGERI KØBENHAVN 2. MARTS 2016 HVAD GÅR ARBEJDET MED TILLID I ØKF UD PÅ? KLARE RAMMER, KLART ANSVAR, KLARE OPGAVER I tråd med de tværgående principper i Tillidsdagsordenen handler

Læs mere

Job- og personprofil for to ledere til Tværgående Enhed for Læring, Horsens Kommune

Job- og personprofil for to ledere til Tværgående Enhed for Læring, Horsens Kommune Job- og personprofil for to ledere til Tværgående Enhed for Læring, Horsens Kommune Tværgående Enhed for Læring (TEfL) i Horsens Kommune TEfL er en pædagogisk stab der understøtter såvel den almenpædagogiske

Læs mere

Udbud af afklarings- og jobsøgningsforløb. visiteret til fleksjob. Bilag 1 - Kravspecifikation

Udbud af afklarings- og jobsøgningsforløb. visiteret til fleksjob. Bilag 1 - Kravspecifikation Udbud af afklarings- og jobsøgningsforløb for personer visiteret til fleksjob Bilag 1 - Kravspecifikation Vesthimmerlands Kommune - Jobcenter Vesthimmerland Indholdsfortegnelse 1. Målgruppe... 3 2. Specielt

Læs mere

Gæstetalerne vi havde besøg af, var også inspirerende, altid godt at høre hvordan andre tænker og gør.

Gæstetalerne vi havde besøg af, var også inspirerende, altid godt at høre hvordan andre tænker og gør. Jeg er glad for at have deltaget. Det har givet mig et løft, forstået på den måde, at jeg er mere opmærksom på, at tænke i værdi for forretningen, når der skal besluttes eller anbefales. Desuden er jeg

Læs mere

BLIV EKSPERT I AT SAMARBEJDE MED FRIVILLIGE PÅ INTEGRATIONSOMRÅDET

BLIV EKSPERT I AT SAMARBEJDE MED FRIVILLIGE PÅ INTEGRATIONSOMRÅDET BLIV EKSPERT I AT SAMARBEJDE MED FRIVILLIGE PÅ INTEGRATIONSOMRÅDET I arbejdet med at integrere flygtninge oplever mange kommuner, at det er svært at få overblik over og skabe kontakt til det lokale civilsamfund.

Læs mere

Ledige dagpengemodtagere har altid skullet søge arbejde og bliver løbende rådighedsvurderet

Ledige dagpengemodtagere har altid skullet søge arbejde og bliver løbende rådighedsvurderet P r o j e k t b e s k r i v e l s e Jobrettet samtale 14. november 2014 J.nr. IMPL Baggrund Et gennemgående træk ved reformerne på beskæftigelsesområdet er fokus på job og uddannelse samt et ønske om,

Læs mere

NEXTWORK er for virksomheder primært i Nordjylland, der ønsker at dele viden og erfaringer, inspirere og udvikle hinanden og egen virksomhed.

NEXTWORK er for virksomheder primært i Nordjylland, der ønsker at dele viden og erfaringer, inspirere og udvikle hinanden og egen virksomhed. Erfagruppe Koncept NEXTWORK er et billigt, lokalt netværk for dig som ønsker at udvikle dig selv fagligt og personligt og gøre dig i stand til at omsætte viden og erfaringer til handlinger i dit daglige

Læs mere

SFO BAGSVÆRD/BAGSVÆRD SKOLE

SFO BAGSVÆRD/BAGSVÆRD SKOLE SFO BAGSVÆRD/BAGSVÆRD SKOLE PRAKTIKBESKRIVELSE Praktikbeskrivelsen består af 3 hoveddele: A. Beskrivelse af praktikstedet B. Uddannelsesplan for første praktikperiode a) Pædagogens praksis C. Uddannelsesplan

Læs mere

Selvevalueringsguide til kompetenceudvikling for udøvere af Den motiverende samtale

Selvevalueringsguide til kompetenceudvikling for udøvere af Den motiverende samtale University College Lillebælt Forebyggelsescentret Langeland Kommune Projekt Forløbspartner i Langeland og Svendborg kommune Det mobile sundhedscenter Faaborg Midtfyn Kommune Selvevalueringsguide til kompetenceudvikling

Læs mere

SERVICEDEKLARATION FOR LEDERE OG MELLEMLEDERE

SERVICEDEKLARATION FOR LEDERE OG MELLEMLEDERE SERVICEDEKLARATION FOR LEDERE OG MELLEMLEDERE Udgiver: Socialpædagogerne Østjylland, maj 2014 Oplag: Konsulent: Gra isk produktion: 1.500 stk. Steen Kabel, Inquiry Partners WERKs Gra iske Hus a s, Aarhus

Læs mere

Ledelse i Frederikssund 2016

Ledelse i Frederikssund 2016 Ledelse i Frederikssund 2016 August 2016 Ledelse i Frederikssund Kommune Ledelse er et fag og professionel ledelse af vores institutioner og afdelinger i Frederikssund Kommune er afgørende for både kvalitet

Læs mere

Bliv en stærkere personalechef

Bliv en stærkere personalechef INVITATION TIL Bliv en stærkere personalechef Udviklingsforløb for personalechefer i staten Kære personalechef Du inviteres hermed til at deltage i Personalestyrelsens udviklingsforløb for personalechefer

Læs mere

Udslusningsstrategi for Fredericia Produktionsskole

Udslusningsstrategi for Fredericia Produktionsskole Udslusningsstrategi for Fredericia Produktionsskole Udfærdiget i medfør af Lov om Produktionsskoler, jf. Lovbekendtgørelse nr. 688 af 220611 6, stk. 8 Strategien blev vedtaget af Bestyrelsen for Fredericia

Læs mere

Personalepolitik revideret august 2015

Personalepolitik revideret august 2015 Personalepolitik revideret august 2015 Forord EUC Nords Personalepolitik beskriver de for ventninger og krav, vi som medarbejdere og ledelse stiller til hinanden. Personalepolitikken sætter ord på de holdninger

Læs mere

Centrale begreber i Helhedsorienteret undervisning

Centrale begreber i Helhedsorienteret undervisning Centrale begreber i Helhedsorienteret undervisning Forløbet om helhedsorienteret undervisning tager sit teoretiske afsæt i et systemisk og anerkendende ressourcesyn, og det er denne tilgang, der ligger

Læs mere

Leder- AkAdemiet. - i samarbejde med DIF og DGI

Leder- AkAdemiet. - i samarbejde med DIF og DGI Leder- AkAdemiet - i samarbejde med DIF og DGI En stærk forening med en god leder DIF og DGI har en fælles drøm. Vi drømmer om, at flere danskere vil dyrke motion. Derfor har vi sat os det mål, at der

Læs mere

Spørgsmål: Må der - i forlængelse af ovenstående spørgsmål - være én projektleder pr. skole?

Spørgsmål: Må der - i forlængelse af ovenstående spørgsmål - være én projektleder pr. skole? Ofte stillede spørgsmål Organisering Spørgsmål: Det fremgår af udmeldingen, at brobygningsforløbet skal være fysisk placeret på en erhvervsskole, men kan brobygningsforløbet godt være placeret på forskellige

Læs mere

Ændring af arbejdsmiljøarbejdet

Ændring af arbejdsmiljøarbejdet Ændring af arbejdsmiljøarbejdet Den 1. oktober 2010 er der trådt en ændring af arbejdsmiljøloven i kraft. Det er reglerne omkring sikkerhedsorganisationen der ændres. Det har betydning for den måde arbejdsmiljøarbejdet

Læs mere

Lederadfærdsanalyse II egen opfattelse af ledelsesstil

Lederadfærdsanalyse II egen opfattelse af ledelsesstil Lederadfærdsanalyse II egen opfattelse af ledelsesstil Instruktion Formålet med Lederadfærdsanalyse II Egen er at give dig oplysninger om, hvordan du opfatter din ledelsesstil. I det følgende vil du blive

Læs mere

Kommunikationsstrategi for Jobcenter Esbjergs virksomhedsrettede indsats

Kommunikationsstrategi for Jobcenter Esbjergs virksomhedsrettede indsats Postadresse Exnersgade 33. 6700 Esbjerg Torvegade 74. 6700 Esbjerg Dato 22. oktober 2012 Sagsbehandler Kenneth L. Nordestgaard Telefon direkte 76 16 74 60 E-mail keno@esbjergkommune.dk Kommunikationsstrategi

Læs mere

Luft under vingerne. Praktiske oplysninger. Konference om karriere- og talentudvikling INVITATION TIL. Torsdag den 20. maj 2010 kl. 9.00-16.

Luft under vingerne. Praktiske oplysninger. Konference om karriere- og talentudvikling INVITATION TIL. Torsdag den 20. maj 2010 kl. 9.00-16. Praktiske oplysninger Personalestyrelsen Frederiksholms Kanal 6 1220 København K T 33 92 40 49 www.perst.dk Tid Sted Den Sorte Diamant Det Kongelige Bibliotek Søren Kierkegaards Plads 1 København Deltagere

Læs mere

Evaluering af mentorordningen 1. april 2009-31. marts 2010

Evaluering af mentorordningen 1. april 2009-31. marts 2010 Evaluering af mentorordningen 1. april 2009-31. marts 2010 Faaborg-Midtfyn Kommune Pleje og Omsorg Måske kan jeg hjælpe dig En mentor er én, du kan snakke med om alt muligt. Jeg er ansat i Pleje og Omsorg

Læs mere

Frivilligpolitik Det sociale område, Svendborg Kommune

Frivilligpolitik Det sociale område, Svendborg Kommune Frivilligpolitik Det sociale område, Svendborg Kommune Frivilligpolitik Det sociale område, Svendborg Kommune Indhold Indledning og baggrund 4-5 Det frivillige sociale arbejde 6-7 Værdier 8-9 Samarbejde

Læs mere

Fra Fælles Mål til læringsmål for forløbet:

Fra Fælles Mål til læringsmål for forløbet: Mein Sport Af Christian Falkesgaard Brendholdt Kompetencenområder: Mundtlig kommunikation og skriftlig kommunikation Færdigheds-vidensområder: Lytning (trin 1, fase 3) Læsning (trin 1, fase 3) Tekster

Læs mere

Kanalstrategi en strategi for henvendelseskanaler til og fra kommunen [Udkast] Juni 2013. Natur og Udvikling

Kanalstrategi en strategi for henvendelseskanaler til og fra kommunen [Udkast] Juni 2013. Natur og Udvikling Kanalstrategi en strategi for henvendelseskanaler til og fra kommunen [Udkast] Juni 2013 Natur og Udvikling Kanalstrategi Hvert år håndterer Halsnæs Kommune rigtig mange henvendelser til og fra borgere

Læs mere

Når egne ressourcer sættes i spil

Når egne ressourcer sættes i spil Når egne ressourcer sættes i spil Fra startfløjt til nu: 230 arbejdsdage Stabsdagen 18. april 2012 Her fløjtes EAKT-processen i gang. Officielt stillingsopslag kommer et par uger senere.: Som intern proceskonsulent

Læs mere

Stærke børnefællesskaber - om trivsel og læring for alle børn

Stærke børnefællesskaber - om trivsel og læring for alle børn Stærke børnefællesskaber - om trivsel og læring for alle børn Konference for Undervisningsministeriets samarbejdskommuner 12. maj 2015 Uddannelseskonsulent Det Samfundsfaglige og Pædagogiske Fakultet Agenda

Læs mere

Drømmer du om at arbejde med mennesker? om at arbejde i børnehave, vuggestue, dagpleje, klub eller på et beskyttet værksted

Drømmer du om at arbejde med mennesker? om at arbejde i børnehave, vuggestue, dagpleje, klub eller på et beskyttet værksted Drømmer du om at arbejde med mennesker? 6 ugers jobrettet AMUuddannelse for dig drømmer om at arbejde i børnehave, vuggestue, dagpleje, klub eller på et beskyttet værksted WWW.UCC.DK Uddannelse og opkvalificering

Læs mere

18 Tilskud til frivilligt socialt arbejde. Rammer og vilkår retningslinjer for tilskud

18 Tilskud til frivilligt socialt arbejde. Rammer og vilkår retningslinjer for tilskud 18 Tilskud til frivilligt socialt arbejde Rammer og vilkår retningslinjer for tilskud Frivillighedspolitikken rammer og vilkår Rudersdal Kommune har formuleret en frivillighedspolitik, der har til formål

Læs mere