Bemærkninger til hovedkonto Vedligeholdelse af Ombudsmandsembedets bygninger

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Bemærkninger til hovedkonto 01.11.02 Vedligeholdelse af Ombudsmandsembedets bygninger"

Transkript

1 FL 2016 Inatsisartut - Aktivitetsområde 01 Til hovedkonto Vedligeholdelse af Ombudsmandsembedets bygninger Ombudsmandsembedet bemyndiges til at overføre et mer- eller mindreforbrug på hovedkonto Vedligeholdelse af Ombudsmandsembedets bygninger til det efterfølgende finansår. Bemærkninger til hovedkonto Vedligeholdelse af Ombudsmandsembedets bygninger Tekstanmærkningen giver mulighed for en mere langsigtet og systematisk udnyttelse af bevillingen. Særligt i forbindelse med vedligeholdelsen af ombudsembedets fredede bygning B-7 er det vigtigt, at vedligeholdelsesindsatsen sker efter en langsigtet vedligeholdelsesplan. Tekstanmærkningen er ny. Naalakkersuisut - Aktivitetsområde Naalakkersuisut bemyndiges til som følge af ressortændringer at foretage rokering af bevillinger og tekstanmærkninger mellem hovedkonti. Naalakkersuisut bemyndiges til med orientering til Finans- og Skatteudvalget, at foretage rokeringer, herunder også udmønte budgetreguleringer under hovedkonto Budgetregulering, administration fra hovedkonti hvor der afholdes administration Nr. 3. Naalakkersuisut bemyndiges til at afholde udgifter, der foranlediges af tyveri, brand eller anden skade m.v. på bygninger, anlæg og løsøre, som ejes af Selvstyret eller som Selvstyret bærer ansvaret for. Nr. 4. Naalakkersuisut bemyndiges til at afgøre sager om afhændelse af aktiver tilhørende Grønlands Selvstyre til en værdi under 5 mio. kr. For så vidt angår afhændelse af aktiver til en værdi mellem 1 og 5 mio. kr. skal Inatsisartuts Finans- og Skatteudvalg orienteres. Nr. 5. Naalakkersuisut bemyndiges til, indenfor den i Finansloven angivne ramme, at afholde udgifter til forsikringspræmier ved tegning af forsikringer, gældende for finanslovsåret og budgetoverslagsårene, hos forsikringsselskaber i stedet for selvforsikring. Naalakkersuisut bemyndiges endvidere til at fastsætte niveau for selvrisiko samt indgå flerårige aftaler om forsikringsdækning og -rådgivning.

2 Bemærkninger til Naalakkersuisut aktivitetsområde Tekstanmærkningen er en konsekvens af Inatsisartutlov nr. 26 af 18. november 2010 om Inatsisartut og Naalakkersuisut, 23. Her fastslås, at Formanden for Naalakkersuisut fordeler anliggender mellem medlemmerne af Naalakkersuisut. For at ressortændringer skal have praktisk betydning, kræver det, at bevillingerne kan flyttes, når der sker ressortændringer. Tekstanmærkningen gør det muligt at foretage administrative rokeringer og dermed opnå en bedre fordeling af de administrative ressourcer. Rokeringerne vil primært udmøntes fra departementer, styrelser og andre enheder, hvor der afholdes udgifter til administration. Nr. 3. Tekstanmærkningen skal sikre, at uforudsete og uomgængelige udbedringer af skader m.v. kan igangsættes umiddelbart og uden at skulle afvente bevillingsmæssig hjemmel. Nr. 4. Bestemmelsen smidiggør Naalakkersuisuts løbende administration. Nr. 5. Tekstanmærkningen er formuleret for at tydeliggøre Inatsisartuts beslutning om, at Selvstyret som udgangspunkt er selvforsikret, men at Naalakkersuisut bemyndiges til, ud fra en risikovurdering, at tegne forsikringer hos forsikringsselskaber. Det er nødvendigt med denne tekstanmærkning for at kunne indgå flerårige forsikringsaftaler. Naalakkersuisoq for Finanser, Råstoffer og Udenrigsanliggender- Aktivitetsområde Til Aktivitetsområde Finansdepartementet og Skattestyrelsen Under hovedkonto Procesbevilling, retssager Finansdepartementet og Skattestyrelsen afholdes alle udgifter til retssager, erstatninger m.v. Beløb over kr. skal før disponering forelægges Finans- og Skatteudvalget.

3 Bemærkninger til Aktivitetsområde Finansdepartementet og Skattestyrelsen Finansdepartementet varetager ansvaret for bl.a. skatte- og inddrivelsesområdet, herunder retssager, konkursbegæringer mv. Nærværende hovedkonto er oprettet for at sikre en finansiering af de procesudgifter mv., der opstår ved konkursbegæringer mv. samt ved prøvelse af Skatterådets afgørelser mv. Tekstanmærkningen er ny. Til hovedkonto ASIAQ (Misissueqqaarnerit/Grønlands forundersøgelser) Naalakkersuisut bemyndiges til at indgå flerårige resultatkontrakter med Asiaq. Aftalerne må ikke overstige den samlede bevilling, og må ikke gå ud over budgetoverslagsårene. Regnskabsmæssige afvigelser i forhold til driftsbevillingerne henlægges i Asiaq. Akkumulerede henlæggelser indgår i efterfølgende år i driften af Asiaq og kan anvendes til såvel drift, reinvestering og nyanlæg. Finans- og Skatteudvalget orienteres om anvendelsen af tekstanmærkningen. Bemærkninger til hovedkonto ASIAQ (Misissueqqaarnerit/Grønlands forundersøgelser) Formålet med tekstanmærkningen er, at der i højere grad kan stilles krav til, at Asiaq leverer nærmere aftalte resultater i overensstemmelse med virksomhedens kernekompetencer omkring indsamling, opbevaring og formidling af data vedrørende det fysiske miljø i Grønland. Formålet med tekstanmærkningen er at give Asiaq større frihed til generelt at foretage investeringer og tilpasse aktiviteten for at leve op til målsætningerne i resultatkontrakter indgået med selvstyret. Til formålskonto Særlige formål Naalakkersuisut bemyndiges til at omlægge Selvstyrets likviditets- og gældsporteføljer samt i tilknytning hertil at indgå aftaler om finansielle produkter herunder rente- og valutaprodukter. Herudover bemyndiges Naalakkersuisut til at indgå professionelle porteføljemanagementaftaler. Formålet med disse bemyndigelser er at forvalte Selvstyrets porteføljer, så Selvstyret opnår den bedst mulige forrentning af sine likviditets- og gældsporteføljer.

4 Naalakkersuisut bemyndiges til, med løbende orienteringer til Inatsisartuts Finans- og Skatteudvalg, at optage lån til imødegåelse af likviditetssvingninger m.v. i Selvstyret. I forbindelse med lånoptagelse kan Naalakkersuisut pantsætte aktiver under hensyntagen til de vilkår, der er aftalt i Selvstyrets låneaftaler. Naalakkersuisut kan fastsætte nærmere regler om adgang til lånoptagelse. Bemærkninger til formålskonto Særlige formål For at sikre den daglige forvaltning af Selvstyrets likviditet er det hensigtsmæssigt at Naalakkersuisut bemyndiges til at foretage en løbende servicering af formuen og gælden, herunder foretage nødvendige tilpasninger af betingelserne for de pågældende porteføljer som følge af den generelle markedsudvikling på de finansielle markeder. Da udviklingen på de finansielle markeder sker hurtigt og da der regelmæssigt kommer nye produkter, bemyndiges Naalakkersuisut til at indgå aftaler med porteføljemanagere, dvs. firmaer der lever af at forvalte andres porteføljer. Til hovedkonto Nettorenter Naalakkersuisut bemyndiges til at give følgende trækningsrettigheder i Landskassen: Mittarfeqarfiit Nukissiorfiit 100,00 mio. kr. 70,00 mio. kr. Anvendelse af trækningsretten forrentes med 3 % p.a. Indestående forrentes med 1 % p.a. Renten beregnes på basis af det faktiske antal forløbne dage divideret med et år på 360 dage. Rente af henholdsvis træk eller indestående beregnes dag til dag og tilskrives kvartalsvis. Bemærkninger til hovedkonto Nettorenter På grund af likviditetsforskydninger i den daglige drift af Mittarfeqarfiit og Nukissiorfiit er der behov for en trækningsret i Landskassen, idet de nettostyrede virksomheder, ikke har mulighed for at optage lån på kommercielle vilkår. Renten på indestående fra de nettostyrede virksomheder er på 1 % p.a., hvilket er lidt lavere end det Selvstyret kan opnå ved at placere pengene i banken. Tekstanmærkningen er videreført fra FL 2015 i tilrettet form.

5 Til hovedkonto Driftsreserven Naalakkersuisut bemyndiges til, at udmønte op til en halv million kroner som bidrag til internationale nødhjælpsorganisationer i forbindelse med natur- eller humanitære katastrofer. Bemærkninger til hovedkonto Driftsreserven Der kan i alt udmøntes en halv million kroner årligt i støtte til internationale nødhjælpsorganisationer i forbindelse med natur- eller humanitære katastrofer. Naalakkersuisut bemyndiges til at udmønte midler fra denne reserve indenfor bevillingsforudsætningen med forudgående godkendelse af Finans- og Skatteudvalget. Tekstanmærkningen er videreført fra FL 2015 i tilrettet form. Til hovedkonto Bankforsyning Naalakkersuisut bemyndiges til at opretholde en kautionserklæring for KNI A/S, der i forbindelse med varetagelse af pengeforsyningen i Grønland kan foretage overtræk i Grønlands- Banken A/S på indtil 7 mio. kr. Naalakkersuisut bemyndiges til at indgå aftaler med eksterne samarbejdspartnere til løsning af opgaver der falder indenfor formålet med nærværende hovedkonto. Aftalerne må ikke overstige den samlede bevilling, og må ikke gå ud over budgetoverslagsårene. Bemærkninger til hovedkonto Bankforsyning KNI A/S varetager på baggrund af servicekontrakt med Grønlands Selvstyre pengeforsyningen i de byer og bygder, hvor der ikke er kommerciel bankvirksomhed. Til dette formål har Grønlands Selvstyre i 2014 indgået servicekontrakt, der stiller 45 mio. kr. til rådighed for KNI A/S i Det forventes, at der også indgås servicekontrakt med dette formål for I perioder kan det forekomme, at det disponible beløb ikke rækker til at sikre en tilstrækkelig pengeforsyning, og KNI A/S har derfor behov for at kunne foretage kortvarige overtræk. Grønlands Selvstyre kautionerer for overtræk på op til 7 mio. kr. der foretages med begrundelse i hensynet til pengeforsyningen. Tekstanmærkningen giver mulighed for at kunne planlægge langsigtet, og opnå besparelser ved indgåelse af kontrakter med eksterne samarbejdspartnere om bankforsyning.

6 Til hovedkonto Grønlands Statistik Naalakkersuisut bemyndiges til at indgå flerårige resultatkontrakter med Grønlands Statistik. Aftalerne må ikke overstige den samlede bevilling, og må ikke gå ud over budgetoverslagsårene. Naalakkersuisut bemyndiges til at overføre et mer- eller mindreforbrug på op til 10 pct. af bevillingen på hovedkonto Grønlands Statistik til det efterfølgende finansår. Bemærkninger til hovedkonto Grønlands Statistik Formålet med tekstanmærkningen er, at der kan indgås en aftale med Grønlands Statistik om at løfte nærmere aftalte opgaver om bl.a. at understøtte bedre økonomistyring i selvstyret og kommunerne. Det skal bl.a. ses i sammenhæng med den forøgede bevilling til Grønlands Statistik. I tilknytning til Grønlands Statistiks Årsberetning for 2014 er der udarbejdet en virksomhedsplan for Behovet for en servicekontrakt og det konkrete indhold af en eventuel servicekontrakt vurderes på baggrund af erfaringerne med denne virksomhedsplan. Formålet med tekstanmærkningen er at give Grønlands Statistik større frihed til generelt at foretage investeringer og tilpasse aktiviteten for at leve op til målsætningerne i resultatkontrakter indgået med selvstyret. Til hovedkonto Økonomi og Personalestyrelsen, ASA, administration Naalakkersuisut bemyndiges til at gennemføre budgetneutrale rokeringer fra alle øvrige driftskonti til hovedkonto Økonomi og Personalestyrelsen, ASA, administration, i forbindelse med overdragelse af administrative opgaver. Naalakkersuisut bemyndiges til at indgå aftaler vedr. køb af varer og tjenesteydelser. Aftalerne må ikke overstige den samlede bevilling, og må ikke gå ud over budgetoverslagsårene.

7 Nr. 3. Naalakkersuisut bemyndiges til at foretage rokeringer fra alle øvrige driftskonti i forbindelse med indgåelse af rammeaftaler, hvor der sker en centralisering af omkostningen. Bemærkninger til hovedkonto Økonomi og Personalestyrelsen, ASA, administration Tekstanmærkningerne har til formål at smidiggøre administrationen, idet Naalakkersuisut viderefører en sammenlægning af en række af Selvstyrets administrative funktioner. Sammenlægningen påbegyndtes i 2010 og fortsætter i årene fremover. Udover Selvstyrets centraladministration kan sammenlægningen også komme til at omfatte Selvstyrets institutioner indenfor eksempelvis uddannelses-, sundheds- og socialområdet. Tekstanmærkningerne er videreført fra FL Tekstanmærkningen giver mulighed for at kunne planlægge langsigtet, og opnå besparelser ved indgåelse af længerevarende kontrakter. Nr. 3. Tekstanmærkningen sikrer, at Naalakkersuisut har hjemmel til at rokere midler mellem departementer og styrelser og derved opnå besparelser ved indkøb af varer og tjenester. Her kan eksempelvis nævnes rammeaftaler på stillingsopslag, serviceaftaler på f.eks. kopimaskiner, indkøb af kopimaskiner mm. Til hovedkonto Innovations- og projektopgaver Naalakkersuisut bemyndiges til at indgå aftaler med eksterne samarbejdspartnere til løsning af opgaver der falder indenfor formålet med nærværende hovedkonto. Aftalerne må ikke overstige den samlede bevilling, og må ikke gå ud over budgetoverslagsårene. Naalakkersuisut bemyndiges til at overføre et mer- eller mindreforbrug på nærværende hovedkonto til det efterfølgende finansår. Der kan maksimalt overføres 10 % af bevillingen i indeværende finansår.

8 Bemærkninger til hovedkonto Innovations- og projektopgaver Tekstanmærkningen giver mulighed for at kunne planlægge langsigtet, og opnå besparelser ved indgåelse af kontrakter med eksterne samarbejdspartnere om innovations- og projektopgaver. Tekstanmærkningen sikrer, at Naalakkersuisut har hjemmel til at overføre midler mellem finansår, for at sikre en bedre udnyttelse af bevillingen. Til hovedkonto Boligstøtte, renter og afdrag, netto Naalakkersuisut bemyndiges til at hensætte op til 100 mio. kr. til imødegåelse af tab og op til 100 mio. kr. til imødegåelse af afskrivninger. Disse beløb vil blive regnskabsført over status. Naalakkersuisut bemyndiges til, hvis en bolig tilbagegives efter 33 i landstingsforordning nr. 11 af 19. november 2007 om støtte til boligbyggeri, fælleshuse, byggesæt m.v., at fravige 33, stk. 3, således at det økonomiske mellemværende i stedet opgøres med udgangspunkt i boligens markedsværdi på tidspunktet for tilbagegivelsen fratrukket Selvstyrets krav på forfaldne ydelser og restgæld samt eventuelle restancer. Bemærkninger til hovedkonto Boligstøtte, renter og afdrag, netto Når en person ikke betaler det aftalte og pålignede afdrag på sit BSU-lån, får landskassen ikke den indtægt, som der var forventet. I det år, hvor den manglende betaling konstateres, vil der være en mindre indtægt i landskassens regnskab. Det påvirker det pågældende års DAUresultat. Hvis det efterfølgende må konstateres, at den pågældende ikke er i stand til at betale beløbet, skal beløbet enten hensættes til imødegåelse af tab eller afskrives. Afskrivningen skal ikke have nogen DAU-effekt. Disse poster, hensættelser og afskrivninger påvirker regnskabets statusdel, idet landskassens tilgodehavende skal nedskrives med de pågældende beløb i det år, hvor hensættelsen eller afskrivningen foretages. I landskassens trykte regnskab er hensættelserne og afskrivningerne specificeret i en note til status og fremgår af selve statussen.

9 For at gøre regnskabet lettere at læse vil Naalakkersuisut undlade at vise hensættelser og afskrivninger i driftsregnskabet, men kun registrere disse bevægelser, så de klart fremgår af noten i status. Herved vil også behovet for tidligere indtægtshovedkonto Boligstøtte, ekstraordinære afdrag og tilskudsbevillingen på tidligere hovedkontoen Boligstøtte, ekstraordinære afskrivning af forfaldne ydelser og restgæld, bortfalde. Der er en tilsvarende problematik, når det må konstateres, at også de fremtidige afdrag på lånenes hovedstol må hensættes eller afskrives, hvorfor tekstanmærkningen også omfatter disse hensættelser og afskrivninger. Sagen har været forelagt ekstern revision, der ingen bemærkninger har. Tekstanmærkningen finder anvendelse i de tilfælde, hvor en BSU-bolig har en markedsværdi, som ligger under boligens teknisk-økonomiske værdi. I en sådan situation ville køberen i visse tilfælde kunne opnå en utilsigtet spekulationsgevinst ved at udnytte sin ret til at tilbagegive den samme bolig til en højere teknisk-økonomisk værdi, hvorved Selvstyret bliver påført et i loven utilsigtet tab. Tekstanmærkningens indhold vil blive indarbejdet i kommende boliglovgivning. Tekstanmærkningen er ny. Til hovedkonto Midlertidig indkvartering Naalakkersuisut bemyndiges til at indgå aftaler med offentlige eller private udlejere vedr. vakant og anden midlertidig indkvartering. Aftalerne må ikke overstige den samlede bevilling, og må ikke gå ud over budgetoverslagsårene. Naalakkersuisut bemyndiges til at opkræve delvis brugerbetaling til dækning af omkostninger ved vakant og anden midlertidig indkvartering. Bemærkninger til hovedkonto Midlertidig indkvartering Tekstanmærkningen giver mulighed for at kunne planlægge langsigtet, og opnå besparelser ved indgåelse af kontrakter om vakant og anden midlertidig indkvartering samt driften af disse boliger. Indgåelse af flerårige kontrakter er med til at sikre en stabil boligmasse til brug for

10 tidsbegrænset indkvartering. Brugerbetalingen dækker delvist lejeudgifter, møbleringsudgifter samt forbrug på el, vand og varme. Herudover kan enheder, der ikke overholder fastsatte frister i forbindelse med vakant eller midlertidig bolig, blive pålagt at betale et administrationsbeløb. Beløbet dækker den generelle merudgift til tomgangsleje og administration. Til hovedkonto Selvstyrets centrale administrationsbygninger Naalakkersuisut bemyndiges til, med Finans- og Skatteudvalgets godkendelse, at indgå flerårige aftaler om leje og drift af bygninger. Naalakkersuisut bemyndiges til at overføre et mer- eller mindreforbrug på nærværende hovedkonto til det efterfølgende finansår. Der kan maksimalt overføres 50 % af bevillingen i finansåret. Bemærkninger til hovedkonto Selvstyrets centrale adm. bygninger Tekstanmærkningen giver mulighed for at kunne planlægge langsigtet, og opnå besparelser ved indgåelse af kontrakter om langtidslejemål. Aftalerne kan også dække driftsområder, som eksempelvis kantinedrift, teknisk assistance og rengøring. Tekstanmærkningen giver bedre udnyttelse af bevillingen. Særligt i forbindelse med vedligehold af bygninger er det vigtigt, at kunne planlægge mere fleksibelt henover finansåret. Dette er især vigtigt, da bygningsmassen har et vedligeholdelsesefterslæb, som betyder, at en stor del af aktiviteten har et omfang der kræver at opgaven skal i udbud, hvorfor det er vanskeligt at styre aktiviteten inden for et enkelt finanslovsår. Tekstanmærkningen er ny.

11 Til hovedkonto Digitaliseringsstyrelsen Naalakkersuisut bemyndiges til at indgå aftaler vedr. køb af varer og tjenesteydelser. Aftalerne må ikke overstige den samlede bevilling, og må ikke gå ud over budgetoverslagsårene. Naalakkersuisut bemyndiges til at overføre et mer- eller mindreforbrug på op til 10 pct. af bevillingen på hovedkonto Digitaliseringsstyrelsen til det efterfølgende finansår. Bemærkninger til hovedkonto Digitaliseringsstyrelsen Formålet med tekstanmærkningen er, at der kan indgås aftaler med eksterne samarbejdspartere om at løfte nærmere aftalte opgaver om bl.a. at understøttelse af effektiviseringsinitiativer og bedre It drift i selvstyret. Formålet med tekstanmærkningen er at give Digitaliseringsstyrelsen større frihed til generelt at foretage investeringer og tilpasse aktiviteten for at leve op til målsætningerne i den fælles IT-strategi i selvstyret. Til hovedkonto Implementering af den nationale Digitaliseringsstrategi Naalakkersuisut bemyndiges til at indgå aftaler med eksterne samarbejdspartnere til løsning af opgaver som falder indenfor formålet med nærværende hovedkonto. Aftalerne må ikke overstige den samlede bevilling, og må ikke gå ud over budgetoverslagsårene. Naalakkersuisut bemyndiges til at overføre et mer- eller mindreforbrug på nærværende hovedkonto til det efterfølgende finansår. Der kan overføres op til 10 pct. af bevillingen i indeværende finansår. Bemærkninger til hovedkonto Implementering af den nationale Digitaliseringsstrategi Tekstanmærkningen giver mulighed for at kunne planlægge langsigtet og opnå besparelser ved indgåelse af kontrakter med eksterne samarbejdspartnere om digitaliseringsopgaver.

12 Tekstanmærkningen sikrer, at Naalakkersuisut har hjemmel til at overføre midler mellem finansår for at sikre bedre udnyttelse af bevillingen. Naalakkersuisoq for Finanser, Råstoffer og Udenrigsanliggender - Aktivitetsområde 24 Til hovedkonto Skattestyrelsen, administration Naalakkersuisut bemyndiges til at overføre et mindreforbrug på nærværende hovedkonti til det efterfølgende finansår. Der kan maksimalt overføres kr. af bevillingen. Bemærkninger til hovedkonto Skattestyrelsen, administration Skattestyrelsens IT-systemer, herunder e skat, udvikles og tilrettes løbende og primært som følge af ny eller ændret lovgivning. Udviklingsopgaverne kan i visse tilfælde strække sig over flere finansår, hvorfor en vis fleksibilitet er påkrævet. Med udsigt til nyt ERP-system samt større reformer indenfor de kommende år, må det forventes at der skal ske en større tilretning og udvikling af IT-systemerne. Opgaver af en størrelsesorden som næppe vil kunne holdes indenfor et enkelt finansår. Til formålskonto Direkte skatter Udskrivningsprocenten for landsskat, jfr. Landstingslov nr. 12 af 2. november , stk. 2, fastsættes for 2016 til 10. Udskrivningsprocenten for særlig landsskat, jfr. Landstingslov nr. 12 af 2. november , stk. 2, fastsættes for 2016 til 26. Bemærkninger til formålskonto Direkte skatter Lov om indkomstskat er senest ændret ved Inatsisartutlov nr. 10 af 29. november Udskrivningsprocenten fastsættes hvert år i forbindelse med vedtagelse af finansloven, idet dette giver en høj grad af fleksibilitet i forbindelse med en eventuel finansiering af de ændringsforslag der behandles under finanslovens 2. og 3. behandling.

13 Ved den foreslåede udskrivningsprocent på 10 forventes landsskatten at indbringe i alt 890,0 mio. kr. i Under forudsætning af uændrede skatteregler forventes ét udskrivningsprocentpoint at tilvejebringe et provenu på ca. 79,7 mio. kr. årligt. Som for landsskattens vedkommende fastsættes udskrivningsprocenten for den særlige landsskat i forbindelse med vedtagelse af finansloven. Særlig landsskat betales af skattepligtige, for hvem Skattestyrelsen anses for skattekommune, dvs. for områderne udenfor kommunal inddeling primært Pituffik. Ved den foreslåede udskrivningsprocent på 26 forventes den særlige landsskat at indbringe i alt 100,0 mio. kr. i Under forudsætning af uændrede skatteregler forventes ét udskrivningsprocentpoint at tilvejebringe et provenu på ca. 2,5 mio. kr. årligt. Til hovedkonto Afgifter, betalingsjagt og fiskeri. I henhold til Landstingslov nr. 12 af 29. oktober 1999 om fangst og jagt, 7 vedrørende betalingsjagt og Landstingslov nr. 18 af 31. oktober 1996 om fiskeri, 8 stk. 3 og stk. 4 fastsættes følgende takster: Afgiften pr. licens fastsættes til: Moskusokser, pr. dyr. Rensdyr, pr. dyr. Tilladelse til jagt på mindre vildt, pr. dag. Tilladelse til jagt på mindre vildt, pr. uge kr kr. 200 kr kr. Fisketegn, pr. dag. Fisketegn, pr. uge. Fisketegn, pr. måned. 75 kr. 200 kr. 500 kr. Bemærkninger til hovedkonto Afgifter betalingsjagt og -fiskeri Tekstanmærkningen er en konsekvens af Landstingslov nr. 12 af 29. oktober 1999 om fangst og jagt, 7 vedrørende betalingsjagt og Landstingslov nr. 18 af 31. oktober 1996 om fiskeri, 8 stk. 3 og stk. 4, hvor det er bestemt, at taksten skal fastsættes på finansloven. Når Landstingslov nr. 12 af 29. oktober 1999 om fangst og jagt, 7. vedrørende betalingsjagt eller

14 Landstingslov nr. 18 af 31. oktober 1996 om fiskeri, 8 stk. 3 og stk. 4 revideres, vil fastsættelsen af taksterne blive fjernet fra finansloven. Naalakkersuisoq for Familier, Ligestilling og Sociale Anliggender Aktivitetsområde 30 Til hovedkonto Departementet for Familier, Ligestilling og Sociale Anliggender, administration Naalakkersuisut bemyndiges til, med Inatsisartuts Finans- og Skatteudvalgs godkendelse, at indgå en aftale med KANUKOKA, om at det faglige personale i departementets afdeling ved Grønlands Repræsentationen bistår kommunerne i varetagelsen af driftsopgaven. Bemærkninger til hovedkonto Departementet for Familier, Ligestilling og Sociale Anliggender, administration Tekstanmærkningen sikrer, at Naalakkersuisut kan indgå en driftsaftale med KANUKOKA om anbringelse, ophold og hjemtagelse fra ophold i Danmark af personer med vidtgående handicap i henhold til landstingsforordning nr. 7 af 3. november 1994, som senest ændret ved Inatsisartutforordning nr. 10 af 31. maj Driftsaftalen medfører, at Naalakkersuisut afholder udgifter til varetagelse af denne driftsopgave. Tekstanmærkningen er videreført fra FL2015. Til hovedkonto Vedligeholdelse af Selvstyrets bygninger - Familieområdet Naalakkersuisut bemyndiges til at overføre et mer- eller mindreforbrug på hovedkonto Vedligeholdelse af Selvstyrets bygninger - Familieområdet til det efterfølgende finansår. Bemærkninger til hovedkonto Vedligeholdelse af Selvstyrets bygninger - Familieområdet Tekstanmærkningen giver bedre udnyttelse af bevillingen. Særligt i forbindelse med vedligehold af bygninger er det vigtigt, at kunne planlægge mere fleksibelt henover finansårene. Til hovedkonto Børnetilskud I henhold til Inatsisartutlov nr. 9 af 7. december 2009, 3 fastsættes størrelsen af børnetilskud: Der fastlægges børnetilskud efter følgende indkomstgrænser: Skattepligtig indkomst mellem 0 kr. og kr kr.

15 Skattepligtig indkomst mellem kr. og kr. Skattepligtig indkomst mellem kr. og kr kr kr. Børnetilskuddet bortfalder ved skattepligtig indkomst over kr. Bemærkninger til hovedkonto Børnetilskud Tekstanmærkningen er en konsekvens af Inatsisartutlov nr. 9 af 7. december 2009, hvor det er bestemt, at taksten skal fastsættes på finansloven. Til hovedkonto Underholdsbidrag og adoption samt bisidderbistand til børn og unge I henhold til Landstingsforordning nr. 2 af 3. marts 1994 om udbetaling af underholdsbidrag, m.v. til børn, samt adoptionstilskud som ændret ved Landstingsforordning nr. 3 af 12. juni 1995 fastsættes størrelsen af børnetilskud: Almindeligt løbende underholdsbidrag pr. barn pr. halvår Bidrag til moderens underhold 2 mdr. før og 1 mdr. efter fødsel pr. mdr. Bidrag til udgifter i forbindelse med fødslen, engangsbeløb. Bidrag til barnets dåb, engangsbeløb. Bidrag til barnets konfirmation eller anden tilsvarende anledning, engangsbeløb kr. 605 kr. 573 kr. 763 kr kr. Bemærkninger til hovedkonto Underholdsbidrag og adoption samt bisidderbistand til børn og unge Tekstanmærkningen er en konsekvens af Landstingsforordning nr. 3 af 12. juni 1995, hvor det er bestemt, at taksten skal fastsættes på finansloven. Til hovedkonto Landsdækkende døgninstitutioner for børn og unge Naalakkersuisut bemyndiges til at overføre et mer- eller mindreforbrug på nærværende hovedkonto til det efterfølgende finansår. Naalakkersuisut bemyndiges til, at foretage op- og nednormeringer og dermed ændre på fordelingen af bevillingen til de døgninstitutioner, der er omfattet af nærværende hovedkonto.

16 Bemærkninger til hovedkonto Landsdækkende døgninstitutioner for børn og unge Tekstanmærkningen sikrer, at Naalakkersuisut har hjemmel til at overføre midler mellem finansår med henblik på at sikre en hensigtsmæssig anvendelse af bevillingen. Institutionerne inden for området drives af Departementet for Familie, Ligestilling og Sociale Anliggender, men finansieres af kommunerne. Aftalen indgår som en del af bloktilskudsaftalen mellem Selvstyret og KANUKOKA. Bemyndigelsen skal effektivisere og forenkle administration og drift af døgninstitutionerne, således at Naalakkersuisut i løbet af et finansår er i stand til, at regulere institutionernes faglige aktiviteter samt omfanget af antal pladser på de enkelte institutioner. Til hovedkonto Central pulje til anbringelser i Danmark og Grønland Naalakkersuisut bemyndiges til at administrere midlerne i nærværende centrale pulje. Bevillingen finansieres af kommunerne gennem fradrag i kommunernes bloktilskud. Naalakkersuisut bemyndiges til at regulere eventuelle forskelle mellem bevilling og forbrug, i forbindelse med bloktilskudsforhandlingerne med kommunerne, i det 2. finansår efter regnskabsåret. Nr. 3. Naalakkersuisut bemyndiges til i samråd med KANUKOKA og efter behov, at overføre midler fra hovedkonto Central pulje til anbringelser i Danmark og Grønland, til hovedkonti Landsdækkende døgninstitutioner for Børn og unge og Handicapinstitutioner. Bemærkninger til hovedkonto Central pulje til anbringelser i Danmark og Grønland Formålet med hovedkontoen er at etablere en fælles central pulje, hvorfra der i særligt definerede tilfælde kan ydes tilskud til personer der er anbragt.

17 Puljen kan støtte særlige indsatser samt støttepersontimer på alle døgninstitutioner. Der kan afsættes midler til at styrke døgninstitutioner og anbringelser på institutioner i Grønland og Danmark. Selvstyret har ikke indflydelse på størrelsen af udgiften til anbringelserne i Danmark, idet udgiften forbundet med denne type anbringelser reguleres efter den danske servicelov. Udgiften til fælles puljen finansieres af kommunerne og administreres af Selvstyret. Kommunerne fastsætter i fællesskab reglerne for tilskud fra denne pulje. Midler fra puljen kan bl.a. udbetales til kommunerne efter følgende kriterier og retningslinjer: 1. Der kan kun ydes støtte til kommunerne i forbindelse med anbringelser af handicappede i Grønland og Danmark. 2. Der ydes en støtte på 50 % af takstbetalingen, der overstiger 2,0 mio. kr. per anbringelse pr. år. 3. Der ydes tilskud til særligt dyre besøgsrejser for klienter fra døgninstitutioner i Danmark og Grønland. 4. Støtten udbetales ved fremsendelse af refusionsanmodninger fra kommunerne til Departementet for Familie, Ligestilling og Sociale Anliggender. Tekstanmærkningen er videreført fra FL 2015 i tilrettet form. Nr. 3. Formålet med denne overførselsadgang er at sikre at specialinstitutioner i en afgrænset periode med en lav belægning, kan fastholde eksisterende personale. Det er en forudsætning for, at der kan overføres midler, at der enighed imellem Naalakkersuisut og KANUKOKA. Til hovedkonto Handicapinstitutioner Naalakkersuisut bemyndiges til at overføre et mer- eller mindreforbrug på hovedkonto Handicapinstitutioner til det efterfølgende finansår. Naalakkersuisut bemyndiges til, at foretage op- og nednormeringer og dermed ændre på fordelingen af bevillingen til de døgninstitutioner, der er omfattet af hovedkonto Handicapinstitutioner.

18 Bemærkninger til hovedkonto Handicapinstitutioner Tekstanmærkningen sikrer, at Naalakkersuisut har hjemmel til at overføre midler mellem finansår, for at sikre en mere hensigtsmæssig anvendelse af bevillingen. Institutionerne inden for området drives af Departementet for Familie, Ligestilling og Sociale Anliggender, men finansieres af kommunerne. Aftalen indgår som en del af bloktilskudsaftalen mellem Selvstyret og KANUKOKA. Bemyndigelsen skal effektivisere og forenkle administration og drift af døgninstitutionerne, således at Naalakkersuisut i løbet af et finansår er i stand til, at regulere institutionernes faglige aktiviteter samt antallet af pladser på de enkelte institutioner. Naalakkersuisoq for Sundhed og Nordisk samarbejde Aktivitetsområde 34 Til aktivitetsområde 34 Departementet for Sundhed Naalakkersuisut bemyndiges til at indgå flerårige aftaler med samarbejdspartnere inden for områder som patientbehandling, forskning, forebyggelse, apparatur, konsulentydelser, transport, varekøb og leje. Aftalerne må ikke overstige den samlede bevilling, og må ikke gå ud over budgetoverslagsårene. Bemærkninger til aktivitetsområde 34 Departementet for Sundhed Tekstanmærkningen er nødvendig fordi Sundhedsvæsenet løbende har behov for at planlægge køb af varer og tjenesteydelser. Indgåelsen af langsigtede bindende samarbejdsaftaler sikrer dels, at Sundhedsvæsenet kan planlægge langsigtet, sikrer ydelsers tilstedeværelse og dels reducerer udgiften til de respektive ydelser. Til hovedkonto Vedligeholdelse af Selvstyrets bygninger Naalakkersuisut bemyndiges til at overføre et mer- eller mindreforbrug på nærværende hovedkonto til det efterfølgende finansår. Der kan maksimalt overføres 50 % af bevillingen i finansåret. Bemærkninger til hovedkonto Vedligeholdelse af Selvstyrets bygninger Tekstanmærkningen giver bedre udnyttelse af bevillingen. Særligt i forbindelse med vedligehold af bygninger er det vigtigt, at kunne planlægge mere fleksibelt henover finansår.

19 Til formålskonto Specialiseret behandling og undervisning Naalakkersuisut bemyndiges til at overføre et mer- eller mindreforbrug på nærværende hovedkonto til det efterfølgende finansår. Der kan maksimalt overføres 10 % af bevillingen i finansåret. Bemærkninger til formålskonto Specialiseret behandling og undervisning Tekstanmærkningen sikrer, at Naalakkersuisut har hjemmel til at overføre midler mellem finansår, for at sikre en optimal udnyttelse af bevillingen. Til formålskonti Specialiseret behandling og undervisning, Sundhedsregioner og fællesudgifter og Sundhedsdistrikterne, tandlægebetjening Naalakkersuisut bemyndiges til at foretage rokeringer af bevillinger mellem de følgende hovedkonti: Patientbehandling i udlandet, somatisk, Patientbehandling i udlandet, psykiatriske, Dronning Ingrids Hospital, Det Grønlandske Patienthjem, Alkoholbehandlingscentre, Sundhedsdistrikter, lægebetjening, Nationale Sundheds- og Uddannelsesindsatser, Fællesudgifter, evalueringer m.v., Landsapotek, Fællesomkostninger og Sundhedsdistrikterne, tandlægebetjening. Bemærkninger til formålskonti Specialiseret behandling og undervisning, Sundhedsregioner og fællesudgifter og Sundhedsdistrikterne, tandlægebetjening Tekstanmærkningen medtages, da forbruget på de enkelte hovedkonti kan variere en del fra år til år, afhængigt af bemandingen og den generelle udvikling. For at smidiggøre driften af sundhedsvæsenet, er det ofte nødvendigt at kunne flytte bevillinger mellem de enkelte hovedkonti. Naalakkersuisoq for Uddannelse, Kultur, Forskning og Kirke Aktivitetsområde 40 Til hovedkonto Kollegieadministrationens Fælleskonto I henhold til 14 i Hjemmestyrets bekendtgørelse nr. 18 af 1. november 2007 om kollegier fastsættes følgende logiudgifter for beboere i Selvstyrets kollegier i 2015: Enkeltværelse pr. beboer: 850,00 kr. pr. måned. 2 el. flere rums lejligheder pr. beboer: 850,00 kr. pr. måned.

20 Børn af en studerende eller af dennes samlever medregnes ikke i opgørelsen af beboerantallet, før det fyldte 18. år. Bemærkninger til hovedkonto Kollegieadministrationens Fælleskonto Tekstanmærkningen fastsætter satserne for logiudgifter for uddannelsessøgende indlogeret i kollegiemassen. Til hovedkonto Udlån og indfrielser af banklån I henhold til 14, stk. 3 i inatsisartutlov nr. 12 af 22. november 2011 om uddannelsesstøtte fastsættes de maksimale studielånssatser således: I hvert støtteår kan der ydes studielån på kr. pr. låntager. Støtteåret går fra 1. august til 31. juli. Lånet ydes i to rater á kr., fordelt på efter- og forårssemesteret. En uddannelsessøgende kan én gang optage et engangslån på maksimalt kr. Der ydes kun yderligere engangslån efter dispensationsansøgning. Det maksimale antal rykkere der udsendes ved misligholdte lån er fastsat til 3. Bemærkninger til hovedkonto Udlån og indfrielser af banklån I henhold til gældende inatsisartutlov fastsættes satser for studielån på finansloven. Til hovedkonto Stipendier og børnetillæg I henhold til 14, stk. 3, i inatsisartutlov nr. 12 af 22. november 2011 om uddannelsesstøtte fastsættes det månedlige stipendium således: kr. til uddannelsessøgende, som er under 18 år eller kollegieelever på studieforberedende uddannelser eller på uddannelsesforløb under Piareersarfiit. Uddannelsessøgende under 18 år på kollegier modtager fri kost og logi. I de tilfælde, hvor der ikke er mulighed for eller kun delvis mulighed for bespisning på kollegiet, modtager kollegieelever kosttillæg på henholdsvis kr eller kr. 950 pr. mdr kr. til elever på de grundlæggende erhvervsuddannelser, som ikke modtager løn fra arbejdsgiveren, eller uddannelsessøgende over 18 år på uddannelsesforløb under Piareersarfiit. Uddannelsessøgende på denne sats, der i tilknytning til uddannelsen modtager fri kost og logi, fratrækkes et beløb hertil kr. til uddannelsessøgende på videregående uddannelser, samt til uddannelsessøgende, som er over 18 år, på studieforberedende uddannelser dog således, at der for uddannelsessøgende, der i tilknytning til uddannelsen modtager fri kost og logi, fratrækkes et beløb hertil.

21 For uddannelser uden for Grønland, gælder følgende satser: kr. til uddannelsessøgende i Danmark under 20 år på studieforberedende uddannelse eller erhvervsuddannelse i Danmark kr. til uddannelsessøgende på uddannelse uden for Grønland og Danmark. I henhold til 15, stk. 1, i inatsisartutlov nr. 12 af 22. november 2011 om uddannelsesstøtte ydes som tilskud til arbejdsgivere følgende beløb i forbindelse med ansættelse af lærlinge: Til lærlinge på uddannelsens første år kr pr. måned. Tilskuddet pr. måned pr. lærling på de efterfølgende uddannelsesår indenfor de forskellige uddannelser fastsættes således: Bager kr. 492 TNI/Finansuddannelse Mediegrafiker Butiksslagter Industribogbinder Flyttearbejder kr. 701 Grafiker Grafisk Trykker Tjener Cafeteria- og kantineassistent Cykel- og motorcykelmekaniker Receptionist Hotel- og turismeassistent kr. 815 Kontormaskinemekaniker Kok Elektromekaniker IT-Supporter Fotograf Skibstømrer Tandklinikassistent Beklædningsoperatør Elektriker kr. 907 Maskinsnedker Beklædningshåndværker Datamekaniker Automekaniker kr. 951 Lastvognsmekaniker Kølemontør

22 Entreprenørmaskinemekaniker Landbrugsmaskinemekaniker Skibsmontør Maskinarbejder Klejnsmed Automatikmekaniker kr Elektronikmekaniker Blikkenslager Frisør Tømrer Bygningsmaler VVS-Montør VVS-Rørsmed Terminalarbejder kr Murer Køkkenassistent Lager- og transportarbejder Flymekaniker HG/TNI Grønland kr TNI dagligvarehandel (butik) TNI administration (kontor) TNI/HG salgsassistent med profil TNI/HG salgsassistent uden profil TNI/HG handelsassistent Optometrist kr Bemærkninger til hovedkonto Stipendier og børnetillæg I henhold til gældende Inatsisartutlov fastsættes stipendiesatser på finansloven. Tekstanmærkningen er videreført fra FL 2015 i tilrettet form. Til hovedkonto Tilskud til drift af efterskoler i Grønland I henhold til 14, stk. 1 og 5 i landstingslov nr. 13 af 5. december 2008 om efterskoler fastsættes følgende tilskudstakster: Årlig indkomst Gruppe I: Gruppe II: Gruppe III: Gruppe IV: Gruppe V: opefter Tilskud pr. uge 731 kr. 531 kr. 381 kr. 281 kr. 0 kr.

23 Dette medfører følgende forældrebetaling pr. uge ved en pris fra efterskoler på 731 kr. pr uge: Årlig indkomst Gruppe I: Gruppe II: Gruppe III: Gruppe IV: Gruppe V: opefter Betaling pr. uge 0 kr. 200 kr. 350 kr. 450 kr. 731 kr. Nedsættelse af forældrebetaling i forhold til søskende under 18 år: - Årlig indkomst nedsættes med kr. for hvert barn under 18 år. - Hvis flere søskende under 18 år går på efterskole ydes fuldt tilskud til barn nr. 2 og opefter. I henhold til 13, stk. 1 og 5 i landstingslov nr. 13 af 5. december 2008 om efterskoler i Grønland fastsættes følgende takster: Taxametertilskud pr. elev pr. uge 525 kr. Bemærkninger til hovedkonto Tilskud til drift af efterskoler i Grønland Tekstanmærkningen er en konsekvens til 14, stk. 1 og 5 i landstingslov nr. 13 af 5. december 2008, hvor det er bestemt, at taksten skal fastsættes på finansloven. Tekstanmærkningen er en konsekvens af 13, stk. 1 og 5 i landstingslov nr. 13 af 5. december 2008, hvor det er bestemt, at taksten skal fastsættes på finansloven. Til formålskonto Erhvervsskoler Naalakkersuisut bemyndiges til, med orientering til Inatsisartuts Finansudvalg, at indgå flerårige aftaler med offentlige eller private udlejere om leje af bygninger til uddannelses- og indkvarteringsformål.

24 Bemærkninger til formålskonto Erhvervsskoler Tekstanmærkningen giver mulighed for at kunne planlægge langsigtet, og opnå besparelser ved indgåelse af flerårige lejemål. Til hovedkonto Kursusvirksomhed Naalakkersuisut bemyndiges til at overføre et mer- eller mindreforbrug på nærværende hovedkonto til det efterfølgende finansår, dog maksimalt kr. Bemærkninger til hovedkonto Kursusvirksomhed Tekstanmærkningen giver mulighed for at der ved finansårets slutning kan henlægges til genopretning eller til anvendelse i det efterfølgende finansår. Det giver mulighed for en fleksibel afvikling af kursusaktiviteterne. Til hovedkonto Grønlands Maritime Skole Naalakkersuisut bemyndiges til at overføre maksimalt kr. i mer- eller mindreforbrug på nærværende hovedkonto til det efterfølgende finansår. Bemærkninger til hovedkonto Grønlands Maritime Skole I henhold til Inatsisartutlov nr. 10 af 19. maj 2010 om erhvervsuddannelser og kurser på erhvervsuddannelsesområdet kan et eventuelt mer- eller mindreforbrug ved brancheskolerne overføres til det efterfølgende finansår. Tekstanmærkningen bemyndiger Naalakkersuisut til at foretage overførslen og angiver samtidig grænsen for, hvor stort et beløb, der må overføres. Til hovedkonto Grønlands Handelsskole, Nuuk Naalakkersuisut bemyndiges til at overføre maksimalt kr. i mer- eller mindreforbrug på nærværende hovedkonto til det efterfølgende finansår. Bemærkninger til hovedkonto Grønlands Handelsskole, Nuuk I henhold til Inatsisartutlov nr. 10 af 19. maj 2010 om erhvervsuddannelser og kurser på erhvervsuddannelsesområdet kan et eventuelt mer- eller mindreforbrug ved brancheskolerne overføres til det efterfølgende finansår. Tekstanmærkningen bemyndiger Naalakkersuisut til at foretage overførslen og angiver samtidig grænsen for, hvor stort et beløb, der må overføres.

25 Til hovedkonto Levnedsmiddelskolen, INUILI Naalakkersuisut bemyndiges til at overføre maksimalt kr. i mer- eller mindreforbrug på nærværende hovedkonto til det efterfølgende finansår. Bemærkninger til hovedkonto Levnedsmiddelskolen, INUILI I henhold til Inatsisartutlov nr. 10 af 19. maj 2010 om erhvervsuddannelser og kurser på erhvervsuddannelsesområdet kan et eventuelt mer- eller mindreforbrug ved brancheskolerne overføres til det efterfølgende finansår. Tekstanmærkningen bemyndiger Naalakkersuisut til at foretage overførslen og angiver samtidig grænsen for, hvor stort et beløb, der må overføres. Til hovedkonto Campus Kujalleq Naalakkersuisut bemyndiges til at overføre maksimalt kr. i mer- eller mindreforbrug på nærværende hovedkonto til det efterfølgende finansår. Bemærkninger til hovedkonto Campus Kujalleq I henhold til Inatsisartutlov nr. 10 af 19. maj 2010 om erhvervsuddannelser og kurser på erhvervsuddannelsesområdet kan et eventuelt mer- eller mindreforbrug ved brancheskolerne overføres til det efterfølgende finansår. Tekstanmærkningen bemyndiger Naalakkersuisut til at foretage overførslen og angiver samtidig grænsen for, hvor stort et beløb, der må overføres. Til hovedkonto Brancheskolen for sundhedsuddannelser Naalakkersuisut bemyndiges til at overføre maksimalt kr. i mer- eller mindreforbrug på nærværende hovedkonto til det efterfølgende finansår. Bemærkninger til hovedkonto Brancheskolen for sundhedsuddannelser I henhold til Inatsisartutlov nr. 10 af 19. maj 2010 om erhvervsuddannelser og kurser på erhvervsuddannelsesområdet kan et eventuelt mer- eller mindreforbrug ved brancheskolerne overføres til det efterfølgende finansår. Tekstanmærkningen bemyndiger Naalakkersuisut til at foretage overførslen og angiver samtidig grænsen for, hvor stort et beløb, der må overføres. Til hovedkonto Tech College Greenland Naalakkersuisut bemyndiges til at overføre maksimalt kr. i mer- eller mindreforbrug på nærværende hovedkonto til det efterfølgende finansår. Bemærkninger til hovedkonto Tech College Greenland I henhold til Inatsisartutlov nr. 10 af 19. maj 2010 om erhvervsuddannelser og kurser på er-

26 hvervsuddannelsesområdet kan et eventuelt mer- eller mindreforbrug ved brancheskolerne overføres til det efterfølgende finansår. Tekstanmærkningen bemyndiger Naalakkersuisut til at foretage overførslen og angiver samtidig grænsen for, hvor stort et beløb, der må overføres. Til hovedkonto Aktivitetsafhængige tilskud I henhold til inatsisartutlov nr. 10 af 19. maj 2010 om erhvervsuddannelser og kurser på erhvervsuddannelsesområdet fastsættes følgende taxametertakster: kr. pr. holduge Skolepraktik (Tech College Greenland) Skolepraktik HT/Håndværk og Teknik (Tech College Greenland) Skolepraktik AM/Auto og Marine (Tech College Greenland) kr. pr. holduge Skolepraktik El stærk (Tech College Greenland) kr. pr. holduge Marine mekaniker (Tech College Greenland) Auto mekaniker (Tech College Greenland) Skibsmontør (Tech College Greenland) El svag Grundforløb (Tech College Greenland) Portør (PI) Sundhedsarbejder (PI) Tandpleje (PI) kr. pr. holduge TNI-basis/Handelsskolernes Grunduddannelse (NI-Nuuk) TNI Flex (NI Nuuk) El stærk Grundforløb (Tech College Greenland) Grundforløb Træ-Maler-VVS kr. pr. holduge TNI/Handelsskolernes Grunduddannelse (NI-Nuuk) Terminalarbejder (Tech College Greenland) VVS (Tech College Greenland) Maler (Tech College Greenland) Træ (Tech College Greenland) Klejnsmed (Tech College Greenland) El stærk H (Tech College Greenland) TNI Specialer (NI-Nuuk)

27 kr. pr. holduge Arktisk guide (NI-Qaqortoq) TNI/Handelsskolernes Grunduddannelse (NI-Qaqortoq) Serviceøkonom (NI-Qaqortoq) kr. pr. holduge TNI18 /Handelsskolernes Grunduddannelse (NI-Nuuk) NI2 IT/Informationsteknologi(NI-Nuuk) Maskinentreprenør (Tech College Greenland) Minesvend (Tech College Greenland) Grunduddannelse (Grønlands Maritime Skole) Vodbinder (Grønlands Maritime Skole) Fanger- og Fiskeruddannelse (Grønlands Maritime Skole) Skipperuddannelserne (Grønlands Maritime Skole) Fåreholder (Inuili) Butik (Inuili) Brødbager (Inuili) Den Gymnasiale Uddannelse (NI-Qaqortoq) kr. pr. holduge Grundforløb (Inuili) Gastronomi (Inuili) Ernæringsassistent (Inuili) Cafe/Kantine assistent (Inuili) Skolepraktik (Inuili) NI2 IHM/ International Handel og Markedsføring(NI Nuuk) NI2 Økonomi og Ressourcestyring (NI-Nuuk) Transport og Logistik (NI Nuuk) Hotel/Turisme assistent (Inuili) kr. pr. holduge Den Gymnasiale Uddannelse (Tech College Greenland) Tekniker (Inuili) NI1/Den 1 årige Merkantile Uddannelse (NI-Nuuk) Administrationsøkonom (NI Nuuk) kr. pr. holduge Sundhedshjælper (PI) Støtteperson (PI) kr. pr. holduge

28 Klinikassistent (PI) kr. pr. holduge NI2 Finans (NI-Nuuk) kr. pr holduge Juridisk Sagsbehandler (NI-Nuuk) kr. pr. holduge Sundhedsassistent (PI) Bemærkninger til hovedkonto Aktivitetsafhængige tilskud I henhold til inatsisartutlov nr. 10 af 19. maj 2010 om erhvervsuddannelser og kurser på erhvervsuddannelsesområdet fastsættes taxametertakster på finansloven. Til formålskonto Højere undervisning Naalakkersuisut bemyndiges til, med orientering til Inatsisartuts Finans- Skatteudvalg, at foretage rokering af bevillinger mellem de enkelte hovedkonti. Hovedkonto Højskoler er undtaget denne bemyndigelse. Naalakkersuisut bemyndiges til, med orientering til Inatsisartuts Finans- og Skatteudvalg, at indgå flerårige aftaler med offentlige eller private udlejere om leje af bygninger til uddannelses- og indkvarteringsformål. Hovedkonto Højskoler er undtaget denne bemyndigelse. Bemærkninger til formålskonto Højere undervisning Tekstanmærkningen søges optaget for at give mulighed for at rokere bevillinger inden for højere undervisning. Baggrunden herfor er, at der efter budgetlægningen kan forekomme aktivitetsændringer, som medfører behov for rokering af bevillinger. Tekstanmærkningen giver mulighed for at kunne planlægge langsigtet, og opnå besparelser ved indgåelse af flerårige lejemål.

29 At hovedkonto Højskoler er undtaget bemyndigelsen skyldes højskolernes status som selvejende institutioner. Til hovedkonto Ilisimatusarfik Naalakkersuisut bemyndiges til at overføre maksimalt kr. i mer- eller mindreforbrug på nærværende hovedkonto til det efterfølgende finansår. Bemærkninger til hovedkonto Ilisimatusarfik Tekstanmærkningen bemyndiger Naalakkersuisut til at foretage overførslen og angiver samtidig grænsen for, hvor stort et beløb, der må overføres. Tekstanmærkning sidestiller Ilisimatusarfik med andre selvstændige offentlige institutioner inden for uddannelsesområdet, herunder brancheskolerne. Til hovedkonto Aftalebundne tilskud til kultur området Naalakkersuisut bemyndiges til at indgå flerårige aftaler med eksterne samarbejdspartnere til løsning af opgaver der falder indenfor formålet med nærværende hovedkonto. Aftalerne må ikke overstige den samlede bevilling, og må ikke gå ud over budgetoverslagsårene. Bemærkninger til hovedkonto Aftalebundne tilskud til kultur området Tekstanmærkningen giver mulighed for at kunne planlægge langsigtet, give tilskud til kulturprojekter og indgå samarbejdsaftaler med andre lande. Til hovedkonto Grønlands Radio - KNR Naalakkersuisut bemyndiges til at overføre mer- eller mindreforbrug til det efterfølgende finansår for Grønlands Radio - KNR. Bemærkninger til hovedkonto Grønlands Radio - KNR Med tekstanmærkningen bemyndiges Naalakkersuisut til at foretage overførsel af mer- eller mindreforbrug til det efterfølgende finansår for den selvstændige offentlige institution Grønlands Radio - KNR.

Nr. 1. Naalakkersuisut bemyndiges til som følge af ressortændringer at foretage rokering af bevillinger og tekstanmærkninger mellem hovedkonti.

Nr. 1. Naalakkersuisut bemyndiges til som følge af ressortændringer at foretage rokering af bevillinger og tekstanmærkninger mellem hovedkonti. FL 2015 Naalakkersuisut - Aktivitetsområde 10-89 Naalakkersuisut bemyndiges til som følge af ressortændringer at foretage rokering af bevillinger og tekstanmærkninger mellem hovedkonti. Naalakkersuisut

Læs mere

GRØNLANDS SELVSTYRE DE GRØNLANDSKE KOMMUNERS LANDSFORENING AFTALE OM BLOKTILSKUD TIL KOMMUNERNE FOR BUDGETÅRET 2014

GRØNLANDS SELVSTYRE DE GRØNLANDSKE KOMMUNERS LANDSFORENING AFTALE OM BLOKTILSKUD TIL KOMMUNERNE FOR BUDGETÅRET 2014 AFTALE OM BLOKTILSKUD TIL KOMMUNERNE FOR BUDGETÅRET 2014 Bloktilskuddet til kommunerne i 2014 bliver på 1.147.388.000 kr. Det fremgår af bilag 1 hvordan aftalen ændrer bloktilskuddet i forhold til 2013.

Læs mere

Nr. 1. Naalakkersuisut bemyndiges til som følge af ressortændringer at foretage rokering af bevillinger og tekstanmærkninger mellem hovedkonti.

Nr. 1. Naalakkersuisut bemyndiges til som følge af ressortændringer at foretage rokering af bevillinger og tekstanmærkninger mellem hovedkonti. FL 2013 Naalakkersuisut - Aktivitetsområde 10-89 Naalakkersuisut bemyndiges til som følge af ressortændringer at foretage rokering af bevillinger og tekstanmærkninger mellem hovedkonti. Naalakkersuisut

Læs mere

Bemærkninger til hovedkonto Vedligeholdelse af Ombudsmandsembedets bygninger

Bemærkninger til hovedkonto Vedligeholdelse af Ombudsmandsembedets bygninger FL 2017 Inatsisartut - Aktivitetsområde 01 Til hovedkonto 01.11.02 Vedligeholdelse af Ombudsmandsembedets bygninger Ombudsmandsembedet bemyndiges til at overføre et mer- eller mindreforbrug på hovedkonto

Læs mere

Nr. 1. Naalakkersuisut bemyndiges til som følge af ressortændringer at foretage rokering af bevillinger og tekstanmærkninger mellem hovedkonti.

Nr. 1. Naalakkersuisut bemyndiges til som følge af ressortændringer at foretage rokering af bevillinger og tekstanmærkninger mellem hovedkonti. FL 2012 Naalakkersuisut - Aktivitetsområde 10-89 Naalakkersuisut bemyndiges til som følge af ressortændringer at foretage rokering af bevillinger og tekstanmærkninger mellem hovedkonti. Naalakkersuisut

Læs mere

Nr. 1. Naalakkersuisut bemyndiges til som følge af ressortændringer at foretage rokering af bevillinger og tekstanmærkninger mellem hovedkonti.

Nr. 1. Naalakkersuisut bemyndiges til som følge af ressortændringer at foretage rokering af bevillinger og tekstanmærkninger mellem hovedkonti. FL 2014 Naalakkersuisut - Aktivitetsområde 10-89 Naalakkersuisut bemyndiges til som følge af ressortændringer at foretage rokering af bevillinger og tekstanmærkninger mellem hovedkonti. Naalakkersuisut

Læs mere

Landstingsforordning nr. 5 af 14. november 2004 om uddannelsesstøtte

Landstingsforordning nr. 5 af 14. november 2004 om uddannelsesstøtte Landstingsforordning nr. 5 af 14. november 2004 om uddannelsesstøtte I medfør af 5 i lov nr. 582 af 29. november 1978 for Grønland om erhvervsmæssige uddannelser fastsættes: Kapitel 1 Anvendelsesområde

Læs mere

Inatsisartutlov nr. 20 af 3. december 2012 om erhvervsfremme til landbaserede erhverv. Kapitel 1. Anvendelsesområde

Inatsisartutlov nr. 20 af 3. december 2012 om erhvervsfremme til landbaserede erhverv. Kapitel 1. Anvendelsesområde Inatsisartutlov nr. 20 af 3. december 2012 om erhvervsfremme til landbaserede erhverv Kapitel 1 Anvendelsesområde 1. Der oprettes en pulje til finansiering af støtteordninger, der har til formål at støtte

Læs mere

20. august 2010 EM 2010/28. Forslag til: Inatsisartutlov nr. xx af xx 2010 om ændring af landstingslov om indkomstskat

20. august 2010 EM 2010/28. Forslag til: Inatsisartutlov nr. xx af xx 2010 om ændring af landstingslov om indkomstskat 20. august 2010 EM 2010/28 Forslag til: Inatsisartutlov nr. xx af xx 2010 om ændring af landstingslov om indkomstskat (Tilkaldevagtordning i forbindelse med fri bil, afskrivning på licensandele, omdannelse

Læs mere

2. august 2011 EM 2011/100. Bemærkninger til lovforslaget. Almindelige bemærkninger

2. august 2011 EM 2011/100. Bemærkninger til lovforslaget. Almindelige bemærkninger 2. august 2011 EM 2011/100 Bemærkninger til lovforslaget Almindelige bemærkninger 1. Indledning: Fra politisk hold er der et ønske om, at det gøres obligatorisk for de offentlige udbydere at tage et generelt

Læs mere

Forslag til: Landstingsforordning nr. xx af xx måned 2007 om alderspension

Forslag til: Landstingsforordning nr. xx af xx måned 2007 om alderspension 14. februar 2007 FM 2007/41 Forslag til: Landstingsforordning nr. xx af xx måned 2007 om alderspension I medfør af 2 i lov nr. 580 af 29. november 1978 for Grønland om arbejds- og socialvæsenet fastsættes:

Læs mere

Bilag 1, bevillingsoversigt FL Landsstyrerok. Landstings- Godkendt af Bevilling Dato for 2016 Bilag 2 beslutning Finansudvalget herefter godk. Sagsnr.

Bilag 1, bevillingsoversigt FL Landsstyrerok. Landstings- Godkendt af Bevilling Dato for 2016 Bilag 2 beslutning Finansudvalget herefter godk. Sagsnr. 10 Formanden for Naalakkersuisut 10 01 01 D Formandens Departement, NSN, administr 24.799.000 500.000 25.299.000 10-06-2016 16-722 10 10 10 D Naalakkersuisut 15.336.000 500.000 22-09-2016 16-732 10 10

Læs mere

Budgetopfølgning April 2013

Budgetopfølgning April 2013 Budgetopfølgning April 2013 Departementet for Finanser og Indenrigsanliggender 4. juli 2013 1. Indledning Nærværende budgetopfølgning indeholder en gennemgang af indtægter og udgifter ved udgangen af april

Læs mere

Bilag 1, bevillingsoversigt FL Budgetoverslagsår 2014 2015 2016 2017 Inatsisartuts Formandskab Mio.kr. --------

Bilag 1, bevillingsoversigt FL Budgetoverslagsår 2014 2015 2016 2017 Inatsisartuts Formandskab Mio.kr. -------- Inatsisartuts Formandskab Mio.kr. -------- 83.748.000 83,4 83,4 83,4 01 Inatsisartuts Formandskab 83.748.000 83,4 83,4 83,4 01 01 Fællesudgifter 27.527.000 27,5 27,5 27,5 01 01 01 D Inatsisartuts Bureau

Læs mere

Retningslinier for rettelse af fejl i tidligere finansår

Retningslinier for rettelse af fejl i tidligere finansår Retningslinier for rettelse af fejl i tidligere finansår Retningslinierne er et supplement til Økonomistyrelsens retningslinier for foretagelse af fodnoter, kapitaladvis og øvrige primokorrektioner af

Læs mere

Forslag til LANDSTINGS- FINANSLOV for 2006

Forslag til LANDSTINGS- FINANSLOV for 2006 Forslag til LANDSTINGS- FINANSLOV for 2006 Grønlands Hjemmestyre Forslag til LandstingsFinanslov 2006 Udarbejdet af Grønlands Hjemmestyre side Forslag til Landstingsfinanslov for 2006 3-73 Bilag 1: Bevillingsoversigt

Læs mere

Bekendtgørelse om den statslige fleksjobordning for tilskudsmodtagere

Bekendtgørelse om den statslige fleksjobordning for tilskudsmodtagere BEK nr 1375 af 02/12/2013 (Gældende) Udskriftsdato: 17. juli 2016 Ministerium: Finansministeriet Journalnummer: Finansmin., Moderniseringsstyrelsen, j.nr. 2013-8501-003 Senere ændringer til forskriften

Læs mere

Nr. 1. Naalakkersuisut bemyndiges til som følge af ressortændringer at foretage rokering af bevillinger og tekstanmærkninger mellem hovedkonti.

Nr. 1. Naalakkersuisut bemyndiges til som følge af ressortændringer at foretage rokering af bevillinger og tekstanmærkninger mellem hovedkonti. FL 2011 Naalakkersuisut - Aktivitetsområde 10-89 Naalakkersuisut bemyndiges til som følge af ressortændringer at foretage rokering af bevillinger og tekstanmærkninger mellem hovedkonti. Naalakkersuisut

Læs mere

Driftsoverenskomst mellem Det Grønne Hus og Køge kommune

Driftsoverenskomst mellem Det Grønne Hus og Køge kommune Køge september 2015 Driftsoverenskomst mellem Det Grønne Hus og Køge kommune Driftsoverenskomst mellem Køge Kommune og bestyrelsen for Det Grønne Hus om centerets drift som Agenda 21 Center for Køge Kommune.

Læs mere

Forslag til: Selvstyrets bekendtgørelse nr. xx af xx.xx 2016 om førtidspension

Forslag til: Selvstyrets bekendtgørelse nr. xx af xx.xx 2016 om førtidspension Forslag til: Selvstyrets bekendtgørelse nr. xx af xx.xx 2016 om førtidspension I medfør af 8, stk. 4, 13, stk. 6, 14, stk. 3, 19, stk. 4, 25, 29, stk. 5, 41 og 43, stk. 9 i Inatsisartutlov nr. 40 af 9.

Læs mere

FAQ om flygtningeboliger

FAQ om flygtningeboliger FAQ om flygtningeboliger KL har svaret på en række hyppige spørgsmål vi får fra kommuner vedr. flygtningeboliger. Spørgsmål og svar fremgår nedenfor og er grupperet under følgende overskrifter, hvor også

Læs mere

Bekendtgørelse om plejefamilier

Bekendtgørelse om plejefamilier BEK nr 1554 af 18/12/2013 (Historisk) Udskriftsdato: 11. juli 2016 Ministerium: Ministeriet for Børn, Ligestilling, Integration og Sociale Forhold Journalnummer: Social, Børne og Integrationsmin., j.nr.

Læs mere

Bilag 19: Vejledende fortolkningsbidrag vedrørende regulering af takster

Bilag 19: Vejledende fortolkningsbidrag vedrørende regulering af takster Bilag 19: Vejledende fortolkningsbidrag vedrørende regulering af takster Model for indregning af overskud eller underskud i taksterne Overskud op til 5 procent kan overføres indenfor samme ledelsesområde/center.

Læs mere

Fritidstilbud for unge under 18 år efter Dagtilbudsloven og Lov om social service.

Fritidstilbud for unge under 18 år efter Dagtilbudsloven og Lov om social service. Fritidstilbud for unge under 18 år efter Dagtilbudsloven og Lov om social service. I forbindelse med budgetvedtagelsen i oktober 2014, blev det besluttet, at reducere budgettet for fritidstilbud for 4.

Læs mere

Bekendtgørelse om de risici pengeinstitutter omfattet af garantiordningen må påtage sig

Bekendtgørelse om de risici pengeinstitutter omfattet af garantiordningen må påtage sig BEK nr 13 af 13/01/2009 (Gældende) Udskriftsdato: 11. juli 2016 Ministerium: Erhvervs- og Vækstministeriet Journalnummer: Økonomi- og Erhvervsmin., Finanstilsynet, j.nr. 122-0013 Senere ændringer til forskriften

Læs mere

SKAT kræver klare aftaler om bodeling og underholdsbidrag

SKAT kræver klare aftaler om bodeling og underholdsbidrag - 1 SKAT kræver klare aftaler om bodeling og underholdsbidrag Af advokat (L) og advokat (H), cand. merc. (R) Landsskatteretten og Skatterådet har indenfor de seneste måneder truffet to afgørelser om de

Læs mere

Skrivelse med orientering om de væsentligste regler og lovgivningsmæssige forpligtelser på forsorgshjems- og krisecenterområderne m.m.

Skrivelse med orientering om de væsentligste regler og lovgivningsmæssige forpligtelser på forsorgshjems- og krisecenterområderne m.m. Til samtlige kommuner, regioner m.fl. Dato: Skrivelse med orientering om de væsentligste regler og lovgivningsmæssige forpligtelser på forsorgshjems- og krisecenterområderne m.m. Kommunerne har det fulde

Læs mere

Bekendtgørelse af lov om specialpædagogisk støtte ved videregående uddannelser

Bekendtgørelse af lov om specialpædagogisk støtte ved videregående uddannelser LBK nr 748 af 16/05/2015 (Gældende) Udskriftsdato: 17. september 2016 Ministerium: Uddannelses- og Forskningsministeriet Journalnummer: Uddannelses- og Forskningsmin., j.nr. 15/012282 Senere ændringer

Læs mere

Driftsoverenskomst mellem Region Hovedstaden og den selvejende institution Blindecenter Bredegaard

Driftsoverenskomst mellem Region Hovedstaden og den selvejende institution Blindecenter Bredegaard Driftsoverenskomst mellem Region Hovedstaden og den selvejende institution Blindecenter Bredegaard Nærværende driftsoverenskomst vedrører driften af den selvejende institution Blindecenter Bredegaard (herefter

Læs mere

A. Eksempel på beregning af forsknings- og udviklingsstøtte

A. Eksempel på beregning af forsknings- og udviklingsstøtte A. Eksempel på beregning af forsknings- og udviklingsstøtte Samarbejdsprojekt mellem et universitet og tre virksomheder Gennemgangen af eksemplerne er inddelt i 4 afsnit. I. Indledning og baggrund. Side

Læs mere

Budgetoversigt september 2017 Uddrag

Budgetoversigt september 2017 Uddrag Kalaallit Nunaanni Namminersorlutik Oqartussat Budgetoversigt Uddrag November 2017 1 Indhold 1. INDLEDNING... 3 2. RESULTAT... 3 LIKVIDITET... 4 TILLÆGSBEVILLINGER... 5 3. SAMMENFATNING... 7 4. BEVILLINGER...

Læs mere

Spørgsmål: Må der - i forlængelse af ovenstående spørgsmål - være én projektleder pr. skole?

Spørgsmål: Må der - i forlængelse af ovenstående spørgsmål - være én projektleder pr. skole? Ofte stillede spørgsmål Organisering Spørgsmål: Det fremgår af udmeldingen, at brobygningsforløbet skal være fysisk placeret på en erhvervsskole, men kan brobygningsforløbet godt være placeret på forskellige

Læs mere

Privat børnepasningsordning info til forældrene Indholdsfortegnelse

Privat børnepasningsordning info til forældrene Indholdsfortegnelse Privat børnepasningsordning info til forældrene Indholdsfortegnelse 1. Hvem kan få tilskud?... 2 2. Fra hvornår kan jeg få tilskud?... 2 3. Anvendelse af tilskuddet... 2 4. Tilskuddets størrelse... 3 5.

Læs mere

Bekendtgørelse af lov om beskatning af medlemmer af kontoførende investeringsforeninger

Bekendtgørelse af lov om beskatning af medlemmer af kontoførende investeringsforeninger LBK nr 962 af 19/09/2011 (Historisk) Udskriftsdato: 21. september 2016 Ministerium: Skatteministeriet Journalnummer: Skattemin., j.nr. 2011-511-0074 Senere ændringer til forskriften LOV nr 433 af 16/05/2012

Læs mere

Vejledende fortolkningsbidrag - supplement til takstprincipper 2009 om. Indregning af over- eller underskud i taksterne

Vejledende fortolkningsbidrag - supplement til takstprincipper 2009 om. Indregning af over- eller underskud i taksterne Vejledende fortolkningsbidrag - supplement til takstprincipper 2009 om Indregning af over- eller underskud i taksterne Model 1 Grundvilkåret for opgørelsen af, om der er opstået over- eller underskud ved

Læs mere

Notat. Analyse af anvendelsen af udlagte støttemidler for 2014, samt det specialiserede område for børn 0 6 år. April 2015. Sags-id: 28.00.

Notat. Analyse af anvendelsen af udlagte støttemidler for 2014, samt det specialiserede område for børn 0 6 år. April 2015. Sags-id: 28.00. Notat Analyse af anvendelsen af udlagte støttemidler for 2014, samt det specialiserede område for børn 0 6 år. April 2015 Sags-id: 28.00.00-P05-1-15 Side 1 Indhold Sammenhæng... 3 Udlægning af støttemidler

Læs mere

Skatteministeriet J. nr. 2008-711-0017 Udkast 30. januar 2008

Skatteministeriet J. nr. 2008-711-0017 Udkast 30. januar 2008 Skatteudvalget (2. samling) SAU alm. del - Bilag 76 Offentligt Skatteministeriet J. nr. 2008-711-0017 Udkast 30. januar 2008 Forslag til Lov om ændring af lov om arbejdsmarkedsbidrag (Trækfritagelse for

Læs mere

L29 - Forslag til Lov om ændring af ligningsloven (Skattekreditter for forsknings- og udviklingsaktiviteter) H143-11

L29 - Forslag til Lov om ændring af ligningsloven (Skattekreditter for forsknings- og udviklingsaktiviteter) H143-11 Skatteministeriet Nicolai Eigtveds Gade 28 1402 København K E-mail: js@skat.dk 24. november 2011 mbl (X:\Faglig\HORSVAR\2011\H143-11.doc) L29 - Forslag til Lov om ændring af ligningsloven (Skattekreditter

Læs mere

Økonomiudvalget. Tillægsdagsorden

Økonomiudvalget. Tillægsdagsorden 2015no Dato: 28. jan. 2016 Forside Tillægsdagsorden Torsdag den 28. januar 2016 kl. 13.00 Medlemmer Asii Chemnitz Narup (IA) Malene Lynge (IA) Ane Egede Mathæussen (S) Per Berthelsen (S) Peter Davidsen

Læs mere

Bemærkninger til forslaget. Almindelige bemærkninger til forslaget

Bemærkninger til forslaget. Almindelige bemærkninger til forslaget 21. februar 2012 FM 2012/X Bemærkninger til forslaget Almindelige bemærkninger til forslaget Indledning Fremsættelse af ændringsforslaget til Landstingsloven sker på baggrund af henstilling fra udvalget

Læs mere

Orientering om lovforslag om uddannelsesydelse og 6 ugers selvvalgt uddannelse.

Orientering om lovforslag om uddannelsesydelse og 6 ugers selvvalgt uddannelse. Punkt 9. Orientering om lovforslag om uddannelsesydelse og 6 ugers selvvalgt uddannelse. 2013-22686. Familie og Beskæftigelsesforvaltningen fremsender til Beskæftigelsesudvalget orientering At lovforslag

Læs mere

Videreførelse af den samlede boligsociale indsats i Århus Kommune i årene 2004 til 2008.

Videreførelse af den samlede boligsociale indsats i Århus Kommune i årene 2004 til 2008. ÅRHUS KOMMUNE - Magistratens 1. Afdeling INDSTILLING Til Århus Byråd Den 5. december 2003 via Magistraten Tlf. nr.: 8940 3015 Jour. nr.: 2003/00078 Ref.: JLJ/PK/LH Videreførelse af den samlede boligsociale

Læs mere

Aftalebilag om driftstilskud og resultatmål for Job, Vejlednings- og Opkvalificeringscentre i Qeqqata Kommunia 2016

Aftalebilag om driftstilskud og resultatmål for Job, Vejlednings- og Opkvalificeringscentre i Qeqqata Kommunia 2016 Aftalebilag om driftstilskud og resultatmål for Job, Vejlednings- og Opkvalificeringscentre i Qeqqata Kommunia 2016 Departement for Erhverv, Arbejdsmarked og Handel, 2015 1 Indholdsfortegnelse Indledning...

Læs mere

Bekendtgørelse om Udbetaling Danmarks kontoplan m.v.

Bekendtgørelse om Udbetaling Danmarks kontoplan m.v. Høringsudkast: Bekendtgørelse om Udbetaling Danmarks kontoplan m.v. I medfør af 26, stk. 5, i lov nr. 324 af 11. april 2012 om Udbetaling Danmark fastsættes: Kontoplanen 1. Beskæftigelsesministeren fastsætter

Læs mere

Forslag. Lov om ændring af lov om social service

Forslag. Lov om ændring af lov om social service (Gældende) Udskriftsdato: 16. marts 2015 Ministerium: Myndighed vises her Journalnummer: Velfærdsmin., j.nr. 2008-8216 Fremsat den 11. marts 2009 af velfærdsministeren (Karen Jespersen) Forslag til Lov

Læs mere

Danske Mediers Arbejdsgiverforening. Orientering nr. 65/2007. Løn- og arbejdsforhold. 23. november 2007

Danske Mediers Arbejdsgiverforening. Orientering nr. 65/2007. Løn- og arbejdsforhold. 23. november 2007 Danske Mediers Arbejdsgiverforening Orientering nr. 65/2007 Løn- og arbejdsforhold 23. november 2007 Oversigt over fritvalgskontoordninger og særlig opsparing Et af resultaterne af overenskomstforhandlingerne

Læs mere

Ændringsforslag. til. Forslag til: Landstingsforordning nr. xx af xx måned 2008 om ændring af landstingsforordning om hjælp til børn og unge.

Ændringsforslag. til. Forslag til: Landstingsforordning nr. xx af xx måned 2008 om ændring af landstingsforordning om hjælp til børn og unge. 3. november 2008 EM2008/10 Ændringsforslag Forslag til: Landstingsforordning nr. xx af xx måned 2008 om ændring af landstingsforordning om hjælp til børn og unge Fremsat af Landsstyret til anden behandling.

Læs mere

Balanceforskydninger

Balanceforskydninger - 243-1. Baggrund Balanceforskydninger Hovedkonto 8 indeholder årets forskydninger i beholdningerne af aktiver og passiver, og herunder hører forbrug af likvide aktiver og optagelse af lån, der betragtes

Læs mere

12. januar 2012 VEDTÆGTER 2012. for. det kommunale fællesskab. Renosyd i/s. ("Interessentskabet") CVR: 13523584

12. januar 2012 VEDTÆGTER 2012. for. det kommunale fællesskab. Renosyd i/s. (Interessentskabet) CVR: 13523584 12. januar 2012 VEDTÆGTER 2012 for det kommunale fællesskab Renosyd i/s ("Interessentskabet") CVR: 13523584 1. Navn og hjemsted 1.1 Interessentskabets navn er Renosyd i/s. 1.2 Interessentskabets hjemsted

Læs mere

30. januar 2015 FM 2015/98. Kapitel 1 Almindelige betingelser m.v.

30. januar 2015 FM 2015/98. Kapitel 1 Almindelige betingelser m.v. 30. januar 2015 FM 2015/98 Forslag til: Inatsisartutlov nr. xx af xx.xx 2015 om førtidspension Kapitel 1 Almindelige betingelser m.v. 1. Retten til førtidspension er betinget af, at ansøgeren har dansk

Læs mere

Balanceforskydninger

Balanceforskydninger Budget 2014-2017 - 1 - Hovedkonto 8, Balanceforskydninger Balanceforskydninger 1. Grundlag og beskrivelse af ydelser Hovedkonto 8 indeholder årets forskydninger i beholdningerne af aktiver og passiver,

Læs mere

Investeringsbetingelser for Danica Balance

Investeringsbetingelser for Danica Balance Side 1 Ref. R99 Indhold Bilag - Sådan investeres din pension - Hvis du har valgt garanti - Sådan kan du følge udviklingen af din pension - Når pensionen skal udbetales med et engangsbeløb - Når pensionen

Læs mere

Frivillig social indsats

Frivillig social indsats Frivillig social indsats Esbjerg Kommune 2016 [RETNINGSLINJER FOR ANSØGNING AF 18 MIDLER] Indledning Esbjerg Kommune afsætter hvert år et beløb til den lokale frivillige sociale indsats. Midlerne er afsat

Læs mere

Projektets titel. Skolen tager bureaukratiet

Projektets titel. Skolen tager bureaukratiet Projektets titel Skolen tager bureaukratiet Formål En lang række af de mindre bornholmske virksomheder, som har været interviewet i forbindelse med praktikpladsudfordringerne, har peget på at årsagen til

Læs mere

Hjemmestyrets bekendtgørelse nr. 40 af 23. december 1996 om orlov og dagpenge ved graviditet, barsel og adoption Historisk

Hjemmestyrets bekendtgørelse nr. 40 af 23. december 1996 om orlov og dagpenge ved graviditet, barsel og adoption Historisk Hjemmestyrets bekendtgørelse nr. 40 af 23. december 1996 om orlov og dagpenge ved graviditet, barsel og adoption Historisk I medfør af Landstingsforordning nr. 12 af 31. oktober 1996 om orlov, m.v. og

Læs mere

Er det formelt muligt, at Københavns Kommune giver et særtilskud til skolen i en tidsbegrænset periode?

Er det formelt muligt, at Københavns Kommune giver et særtilskud til skolen i en tidsbegrænset periode? KØBENHAVNS KOMMUNE Børne- og Ungdomsforvaltningen Ledelsessekretariatet 12-05-2015 Klaus Mygind (F) Sagsnr. 2015-0105772 Dokumentnr. 2015-0105772-1 Politikerspørgsmål om Det Kgl. Vajsenshus Kære Klaus

Læs mere

Aftale mellem. DGI Midt- og Vestsjælland De Danske Skytteforeninger Roskilde og DDS Vestsjælland. om fusion

Aftale mellem. DGI Midt- og Vestsjælland De Danske Skytteforeninger Roskilde og DDS Vestsjælland. om fusion Aftale mellem DGI Midt- og Vestsjælland De Danske Skytteforeninger Roskilde og DDS Vestsjælland om fusion Bestyrelserne i DGI Midt- og Vestsjælland, De Danske Skytteforeninger Roskilde og DDS Vestsjælland

Læs mere

04.51 O.15 38/2015 Side 1. Aftale om midlertidig tjeneste i højere stilling

04.51 O.15 38/2015 Side 1. Aftale om midlertidig tjeneste i højere stilling Side 1 Aftale om midlertidig tjeneste i højere stilling KL Forhandlingsfællesskabet Indholdsfortegnelse Side 1. Aftalens område... 3 2. Betalingen... 3 3. Kommunaldirektørregel... 4 4. Ikrafttræden og

Læs mere

Forslag. Lov om ændring af lov om aktiv socialpolitik

Forslag. Lov om ændring af lov om aktiv socialpolitik Lovforslag nr. L 183 Folketinget 2013-14 Fremsat den 30. april 2014 af ministeren for børn, ligestilling, integration og sociale forhold (Manu Sareen) Forslag til Lov om ændring af lov om aktiv socialpolitik

Læs mere

HØJESTERETS DOM afsagt onsdag den 9. september 2015

HØJESTERETS DOM afsagt onsdag den 9. september 2015 HØJESTERETS DOM afsagt onsdag den 9. september 2015 Sag 83/2014 (1. afdeling) Holbæk Kommune (advokat Steen Marslew) mod GF Forsikring A/S (advokat Nicolai Mailund Clan) I tidligere instanser er afsagt

Læs mere

Aftalebilag om driftstilskud og resultatmål for Job, Vejlednings- og Opkvalificeringscentre i Qaasuitsup Kommunia 2016

Aftalebilag om driftstilskud og resultatmål for Job, Vejlednings- og Opkvalificeringscentre i Qaasuitsup Kommunia 2016 Aftalebilag om driftstilskud og resultatmål for Job, Vejlednings- og Opkvalificeringscentre i Qaasuitsup Kommunia 2016 Departement for Erhverv, Arbejdsmarked og Handel, 2015 1 Indholdsfortegnelse Indledning...

Læs mere

Bemærkninger til forslag til landstingsforordning om aktivering af ledige. Almindelige bemærkninger

Bemærkninger til forslag til landstingsforordning om aktivering af ledige. Almindelige bemærkninger EM 2001/27 Bemærkninger til forslag til landstingsforordning om aktivering af ledige Almindelige bemærkninger Under Landstingets forårssamling 2001 blev Landstingsforordning nr. 4 af 31. maj 2001 om revalidering

Læs mere

Social- og Indenrigsudvalget 2015-16 SOU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 53 Offentligt

Social- og Indenrigsudvalget 2015-16 SOU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 53 Offentligt Social- og Indenrigsudvalget 2015-16 SOU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 53 Offentligt Social- og indenrigsminister Karen Ellemanns talepapir Det talte ord gælder Anledning: Samråd i SOU om forsinkede

Læs mere

Bekendtgørelse om tilskud til biogas, der sælges til transport, benyttes til procesformål i virksomheder eller anvendes til varmeproduktion

Bekendtgørelse om tilskud til biogas, der sælges til transport, benyttes til procesformål i virksomheder eller anvendes til varmeproduktion Bekendtgørelse om tilskud til biogas, der sælges til transport, benyttes til procesformål i virksomheder eller anvendes til varmeproduktion I medfør af 50, stk. 5, 50 a, stk. 6-7, i lov om fremme af vedvarende

Læs mere

SKJOLDENÆSHOLM GOLFKLUB Vedtægtsændringer 2014

SKJOLDENÆSHOLM GOLFKLUB Vedtægtsændringer 2014 SKJOLDENÆSHOLM GOLFKLUB Vedtægtsændringer 2014 NUVÆRENDE VEDTÆGTER 1. Navn og hjemsted Klubbens navn er SKJOLDENÆSHOLM GOLFKLUB. Klubbens hjemsted er Ringsted Kommune. 2. Formål Klubbens formål er at organisere

Læs mere

Postfunktionærernes Andels-Boligforening. Afdeling 19. Springbo. Budget for 2016

Postfunktionærernes Andels-Boligforening. Afdeling 19. Springbo. Budget for 2016 Afdeling 19 Springbo Budget for 2016 Boligafgiftsforhøjelse 3,28% Boligafgift i kr./m² (gennemsnit) Nuværende leje Stigning Ny leje Side 2 + 3 Den lille budgetforklaring 4 + 5 Budget for 2016 6 Sådan bruges

Læs mere

Beskatning af kunstnere

Beskatning af kunstnere - 1 Beskatning af kunstnere Af advokat (L) og advokat (H), cand. merc. (R) I Spørg om Penge den 8. oktober 2011 er omtalt de særlige skatteregler om virksomheders fradrag for udgifter til køb af kunstnerisk

Læs mere

Definition på et delregnskab

Definition på et delregnskab Definition på et delregnskab Et delregnskab er en specifikation/opsplitning af bogføringskredsen. Denne specifikation/opsplitning har for udgifter og indtægters vedkommende en entydig reference til en

Læs mere

Vejledning om overdragelse af lån og garantier til administration i Statens Administration

Vejledning om overdragelse af lån og garantier til administration i Statens Administration Vejledning 27. april 2012 /TM Vejledning om overdragelse af lån og garantier til administration i Statens Administration 1. Generelt Ministerier og styrelser skal i henhold til Finansministeriets budgetvejledning

Læs mere

Bekendtgørelse om Fonden for Velfærdsteknologi

Bekendtgørelse om Fonden for Velfærdsteknologi BEK nr 832 af 18/06/2014 (Gældende) Udskriftsdato: 3. august 2016 Ministerium: Finansministeriet Journalnummer: Finansmin., Digitaliseringsstyrelsen, j.nr. 2014-5142-001 Senere ændringer til forskriften

Læs mere

INTERN ADMINISTRATIONSPRAKSIS FOR GRØN ORDNING HERNING KOMMUNE. Udarbejdet af Planafdelingen, april 2014

INTERN ADMINISTRATIONSPRAKSIS FOR GRØN ORDNING HERNING KOMMUNE. Udarbejdet af Planafdelingen, april 2014 INTERN ADMINISTRATIONSPRAKSIS FOR GRØN ORDNING HERNING KOMMUNE Udarbejdet af Planafdelingen, april 2014 INDHOLD Generelle oplysninger 1 Hvornår gør vi noget? 1 Hvem gør hvad? 1 Hvordan er processen? 2

Læs mere

Merudgifter og mindreindtægter anføres uden fortegn. Mindreudgifter og merindtægter anføres med negativt fortegn. Alle beløb er vist i 1.000 kr.

Merudgifter og mindreindtægter anføres uden fortegn. Mindreudgifter og merindtægter anføres med negativt fortegn. Alle beløb er vist i 1.000 kr. for Ruderdal Kommune af lov- og cirkulæreprogrammet på Socialog Sundhedsudvalgets område. Ældreområdet, Borgerservice samt Psykiatri og Handicap har i samarbejde med Økonomi vurderet det lov- og cirkulæreprogram,

Læs mere

GUIDE. Skat og moms for frivillige og

GUIDE. Skat og moms for frivillige og GUIDE Skat og moms for frivillige og foreninger Udskrevet: 2016 Indhold Skat og moms for frivillige og foreninger............................................. 3 2 Guide Skat og moms for frivillige og foreninger

Læs mere

Kvalitetsstandard - NY Pasning af nærtstående med handicap eller alvorlig sygdom Lov om social service 118

Kvalitetsstandard - NY Pasning af nærtstående med handicap eller alvorlig sygdom Lov om social service 118 Kvalitetsstandard - NY Pasning af nærtstående med handicap eller alvorlig sygdom Lov om social service 118 1. Hvad er ydelsens lovgrundlag? 2. Hvad er formålet med ydelsen? Lov om Social Service 118 Vejledning

Læs mere

Vedtægter Thisted Forsikring A/S CVR-nr.: 37 03 42 82

Vedtægter Thisted Forsikring A/S CVR-nr.: 37 03 42 82 Vedtægter Thisted Forsikring A/S CVR-nr.: 37 03 42 82 Titel: Vedtægter Thisted Forsikring A/S Side 1 af 6 1. Navn og hjemsted Selskabets navn er Thisted Forsikring A/S ( Aktieselskabet ). Aktieselskabets

Læs mere

Danske virksomheders erfaringer med outsourcing

Danske virksomheders erfaringer med outsourcing Danske virksomheders erfaringer med outsourcing HR-analyse December 2015 Indhold 1. Resumé... 3 2. Om undersøgelsen... 4 3. Udbredelse... 5 4. Hvad vil man opnå?... 6 5. Implementering og drift... 9 6.

Læs mere

Bilag til indstilling

Bilag til indstilling Bilag til indstilling Bilag 5: Regnskabsmæssige forhold til godkendelse B5.1 Uerholdelige tilgodehavender og kassedifferencer Det fremgår af bemærkningerne til regnskabet, at der i 2012 samlet er foretaget

Læs mere

Vejledning til ansøgning om støtte til Etablering af nye midlertidige boliger for flygtninge 14.52.15.42. Ansøgningsfrist den 15.

Vejledning til ansøgning om støtte til Etablering af nye midlertidige boliger for flygtninge 14.52.15.42. Ansøgningsfrist den 15. Styrelsen for international Rekruttering og Integration April 2016 Vejledning til ansøgning om støtte til Etablering af nye midlertidige boliger for flygtninge 14.52.15.42 Ansøgningsfrist den 15. juni

Læs mere

Kommissorium for Revisionsudvalget i Spar Nord Bank A/S

Kommissorium for Revisionsudvalget i Spar Nord Bank A/S Kommissorium for Revisionsudvalget i Spar Nord Bank A/S Dato: Februar 2016 1 1. Indledning Det følger af bekendtgørelsen om revisionsudvalg i virksomheder samt koncerner, der er underlagt tilsyn af Finanstilsynet

Læs mere

Beskatning af grønlandske uddannelsessøgende

Beskatning af grønlandske uddannelsessøgende Beskatning af grønlandske uddannelsessøgende Grønlands Hjemmestyre Skattestyrelsen Januar 2009 HUSK - at blive forskudsregistreret i både Danmark og Grønland - at begære dig omfattet af artikel 18 i dobbeltbeskatningsaftalen

Læs mere

AF har ikke tilstrækkeligt målrettet inddraget andre aktører i beskæftigelsesindsatsen for særlige

AF har ikke tilstrækkeligt målrettet inddraget andre aktører i beskæftigelsesindsatsen for særlige Beskæftigelsesministeren AF har ikke tilstrækkeligt målrettet inddraget andre aktører i beskæftigelsesindsatsen for særlige AF har ikke givet andre aktører et tilstrækkeligt stærkt incitament til at få

Læs mere

FrivillighedspolitikRetningslinjer for tildeling af midler til frivilligt socialt arbejde for Køge Kommune

FrivillighedspolitikRetningslinjer for tildeling af midler til frivilligt socialt arbejde for Køge Kommune FrivillighedspolitikRetningslinjer for tildeling af midler til frivilligt socialt arbejde for Køge Kommune Formål og mål Køge Kommune ønsker med formuleringen af en frivillighedspolitik, at styrke, synliggøre

Læs mere

Information om støtte til handicapbil efter Servicelovens 114

Information om støtte til handicapbil efter Servicelovens 114 Information om støtte til handicapbil efter Servicelovens 114 Du kan søge om støtte til køb af bil, hvis du, som følge af et varigt handicap, ikke kan få dækket dit kørselsbehov på anden måde end ved brug

Læs mere

UDKAST af 16. december 2014

UDKAST af 16. december 2014 UDKAST af 16. december 2014 Bekendtgørelse om talentinitiativer på de videregående uddannelser på Uddannelses- og Forskningsministeriets område (talentbekendtgørelsen) I medfør af 27 i lov om medie- og

Læs mere

Inatsisartutlov nr. 40 af 9. december 2015 om førtidspension

Inatsisartutlov nr. 40 af 9. december 2015 om førtidspension Inatsisartutlov nr. 40 af 9. december 2015 om førtidspension Kapitel 1 Almindelige betingelser m.v. 1. Retten til førtidspension er betinget af, at ansøgeren har dansk indfødsret. Stk. 2. Dette gælder

Læs mere

Ankestyrelsens undersøgelse af Hjælperordninger efter servicelovens 96. Oktober 2007

Ankestyrelsens undersøgelse af Hjælperordninger efter servicelovens 96. Oktober 2007 Ankestyrelsens undersøgelse af Hjælperordninger efter servicelovens 96 Oktober 2007 2 ANKESTYRELSENS PRAKSISUNDERSØGELSER Titel Hjælperordninger efter servicelovens 96 Udgiver Ankestyrelsen, oktober 2007

Læs mere

Forretningsorden for Haderslev Katedralskole s bestyrelse

Forretningsorden for Haderslev Katedralskole s bestyrelse Forretningsorden for Haderslev Katedralskole s bestyrelse Denne forretningsorden er fastsat i medfør af 18 i lov nr. 880 af 8.8 2011 om institutioner for almengymnasiale uddannelser og almen voksenuddannelse

Læs mere

Lov om dag-, fritids- og klubtilbud m.v. til børn og unge (dagtilbudsloven)

Lov om dag-, fritids- og klubtilbud m.v. til børn og unge (dagtilbudsloven) Børne- og Kulturforvaltningen Lov om dag-, fritids- og klubtilbud m.v. til børn og unge (dagtilbudsloven) Kapitel 1 Formål, anvendelsesområde, ansvar, tilsyn m.v. Formål 1. Formålet med denne lov er at

Læs mere

Vedtægter for. Fonden Dansk Sygeplejehistorisk Museum

Vedtægter for. Fonden Dansk Sygeplejehistorisk Museum Vedtægter for Fonden Dansk Sygeplejehistorisk Museum --- oo0oo --- 1. NAVN OG STATUS 1.01 Fondens navn er Fonden Dansk Sygeplejehistorisk Museum (i det følgende kaldet Museet ). 1.02 Museet er en selvejende

Læs mere

Vedtægter for DK Hostmaster A/S SELSKABETS NAVN, HJEMSTED OG FORMÅL

Vedtægter for DK Hostmaster A/S SELSKABETS NAVN, HJEMSTED OG FORMÅL Vedtægter for DK Hostmaster A/S SELSKABETS NAVN, HJEMSTED OG FORMÅL Selskabets navn er DK Hostmaster A/S Selskabets hjemsted er Københavns kommune. 1. Selskabets formål er at drive hostmasterfunktionen

Læs mere

21-10-2015. Sagsnr. 2015-0048014

21-10-2015. Sagsnr. 2015-0048014 KØBENHAVNS KOMMUNE Teknik- og Miljøforvaltningen Sundheds- og Omsorgsforvaltningen NOTAT 21-10-2015 Bilag til rammeaftale mellem Københavns Kommune og BL s 1. kreds for fremtidig anvendelse af ældreboliger,

Læs mere

Ministertale ved åbent samråd om L 160 om offentlig digital post tirsdag den 15. maj 2012 kl. 14.00

Ministertale ved åbent samråd om L 160 om offentlig digital post tirsdag den 15. maj 2012 kl. 14.00 Kommunaludvalget 2011-12 L 160, endeligt svar på spørgsmål 26 Offentligt Side 1 af 5 Samrådssvar 15. maj 2012 Ministertale ved åbent samråd om L 160 om offentlig digital post tirsdag den 15. maj 2012 kl.

Læs mere

Bolig- og Ejendomsudvalget

Bolig- og Ejendomsudvalget Bolig- og Ejendomsudvalget Bolig- og Ejendomsudvalget Aktiviteter Udvalget varetager forvaltningen af de kommunale ejendomme og grunde, hvor opgaven ikke er henlagt til andre fagudvalg. Udvalget varetager

Læs mere

Indstilling. Forslag til kvalitetsstandarder 2008 for pleje, praktisk hjælp, madservice og træning. Til Århus Byråd via Magistraten.

Indstilling. Forslag til kvalitetsstandarder 2008 for pleje, praktisk hjælp, madservice og træning. Til Århus Byråd via Magistraten. Indstilling Til Århus Byråd via Magistraten Sundhed og Omsorg Den 16. august 2007 Århus Kommune Økonomi og Myndighed Sundhed og Omsorg Forslag til kvalitetsstandarder 2008 for pleje, praktisk hjælp, madservice

Læs mere

Tillægsaftale til den dansk-grønlandske dobbeltbeskatningsaftale

Tillægsaftale til den dansk-grønlandske dobbeltbeskatningsaftale Tillægsaftale til den dansk-grønlandske dobbeltbeskatningsaftale Tillægsaftale til den mellem den danske regering og det grønlandske landsstyre indgåede aftale af 18. oktober 1979 til undgåelse af dobbeltbeskatning

Læs mere

HK/KOMMUNAL VEDTÆGTER FOR HK KLUBBEN. Regionshuset

HK/KOMMUNAL VEDTÆGTER FOR HK KLUBBEN. Regionshuset HK/KOMMUNAL VEDTÆGTER FOR HK KLUBBEN Regionshuset 2012 2 Vedtægter for HK-klubben Klubbens navn: HK Klubben Regionshuset Klubbens område: Regionshuset i Sorø Vedtaget på den ordinære klubgeneralforsamling

Læs mere

Bilag 2 Boliger der returneres eller ikke benyttes af den boligsociale anvisning, herunder deleboliger

Bilag 2 Boliger der returneres eller ikke benyttes af den boligsociale anvisning, herunder deleboliger KØBENHAVNS KOMMUNE Socialforvaltningen Center for Politik NOTAT Bilag 2 Boliger der returneres eller ikke benyttes af den boligsociale anvisning, herunder deleboliger Der er en mulighed for at boliger,

Læs mere

Bekendtgørelse om befordringsrabat til studerende ved videregående uddannelser

Bekendtgørelse om befordringsrabat til studerende ved videregående uddannelser BEK nr 831 af 05/07/2011 (Historisk) Udskriftsdato: 18. september 2016 Ministerium: Uddannelses- og Forskningsministeriet Journalnummer: Undervisningsmin., Uddannelsesstyrelsen, j.nr. 2011-4522-1 Senere

Læs mere

Kommunal medfinansiering og mellemkommunal

Kommunal medfinansiering og mellemkommunal Kommunal medfinansiering og mellemkommunal udligning Træk af kommunernes andel af de ydelser, som Udbetaling Danmark udbetaler og udligning vedrørende boligstøtte og pension - udmøntning af opgavesplit

Læs mere

Retningslinjer for ansøgning om tilskud fra Sukkerroeafgiftsfonden for 2010

Retningslinjer for ansøgning om tilskud fra Sukkerroeafgiftsfonden for 2010 SUKKERROEAFGIFTSFONDEN c/o DANSKE SUKKERROEDYRKERE Axelborg, Axeltorv 3, 1. sal, 1609 København V Telefon 33 39 40 00, Fax 33 39 41 51 April 2009 Retningslinjer for ansøgning om tilskud fra Sukkerroeafgiftsfonden

Læs mere