TDC A/S. Udkast til afgørelse om fastsættelse af maksimale samtrafikpriser efter LRAIC-metoden for fastnet

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "TDC A/S. Udkast til afgørelse om fastsættelse af maksimale samtrafikpriser efter LRAIC-metoden for 2011 - fastnet"

Transkript

1 TDC A/S Udkast til afgørelse om fastsættelse af maksimale samtrafikpriser efter LRAIC-metoden for fastnet 1 Indledning har siden 2002 reguleret en række af TDC s engrospriser efter LRAIC-prisfastsættelsesmetoden. Baggrunden for den nuværende prisregulering er, at TDC i afgørelser på en række engrosmarkeder er udpeget som havende en stærk markedsposition og er blevet pålagt forpligtigelse til, i medfør af telelovens 51, stk. 3, nr. 5, jf. 51 f, at opfylde krav om priskontrol efter LRAIC-prisfastsættelsesmetoden. Dette er tilfældet i de administrative afgørelser på engrosmarkedet for fastnetaccess (marked 8), engrosmarkedet for fastnetterminering (marked 9), engrosmarkedet for fysisk netværksinfrastrukturadgang (marked 4) og engrosmarkedet for bredbåndstilslutning (marked 5). s afgørelse træffes på grundlag af den foreliggende omkostningsanalyse med foretagne opdateringer, jf. LRAIC-bekendtgørelsens 5, stk september 2010 Holsteinsgade København Ø Telefon Telefax E-post itst@itst.dk Netsted CVR-nr Sagsbehandler Jonas Østrup Telefon E-post joe@itst.dk Omkostningsgrundlaget offentliggøres på s hjemmeside på tidspunktet for nærværende afgørelse. har tilrettelagt den årlige opdatering for 2011, således at en endelig afgørelse om maksimale priser kan foreligge senest d. 31. oktober 2010, jf. bekendtgørelsens 5, stk Afgørelse træffer hermed afgørelse om fastsættelse af maksimale priser for de samtrafikprodukter og delelementer heraf, hvor TDC i overnævnte markedsafgørelser er pålagt en forpligtelse om priskontrol efter LRAICprisfastsættelsesmetoden, jf. 5, stk. 1 i bekendtgørelse nr. 496 af 29. april 2010 om LRAIC-prisfastsættelsesmetoden (herefter LRAIC-bekendtgørelsen). TDC s takster pr. 1. januar 2011 for det kommende år må højst udgøre følgende:

2 Priserne for udveksling af trafik mellem telenet eller teletjenester må maksimalt udgøre de angivne priser i tabel 13 og tabel 20 nedenfor. Priserne for fælles udnyttelse af bygninger, centraludstyr m.v. må maksimalt udgøre de angivne priser i tabel 19 nedenfor. Priserne for leje af infrastrukturkapacitet må maksimalt udgøre de angivne priser i tabel 14 og tabel 15 samt priserne for access tjenester i tabel 16 og tabel 17 nedenfor. Priserne for bit stream access må maksimalt udgøre de angivne priser i tabel 18 og tabel 22 nedenfor. Som det fremgår af LRAIC-bekendtgørelsens 5 stk. 1, fastsættes priserne efter LRAIC-prisfastsættelsesmetoden for et år ad gangen. Dette vil ske næste gang med virkning fra den 1. januar Begrundelse Side 2 Med henblik på den årlige prisfastsættelse har i august indhentet de oplysninger, der er relevante for opdateringen af LRAIC-modellen. TDC har således indberettet data til styrelsen vedrørende udviklingen i afsatte mængder. Endvidere har styrelsen indhentet de seneste oplysninger for de nøgletal, der er input i LRAIC-modellen. Dette er eksempelvis oplysninger fra Danmarks Statistiks vedrørende lønindeks for den private sektor. Endelig har styrelsen foretaget en opdateret beregning af forrentningen af den investerede kapital (WACC en) opdateringen af LRAIC-modellen Udstyrspriser Opdateringen af udstyrspriserne foretages som en fremskrivning på baggrund af den forudsatte prisudvikling for de enkelte udstyrstyper Lønomkostninger Lønomkostninger til teknikere, administrative medarbejdere og akademiske medarbejdere fremskrives i den årlige opdatering ved anvendelse af den årlige procentvise stigning i Danmarks Statistiks lønindeks for den private sektor. har til opdateringen af LRAIC-modellen for 2010 anvendt de senest tilgængelige oplysninger for lønindekset fra Danmarks Statistik til opdatering af lønomkostningerne ekskl. mark-up for de tre personaletyper, som indgår i hybridmodellen. De senest tilgængelige oplysninger fra Danmarks Statistiks lønindeks for den private sektor viser en årsstigning fra 2. kvartal 2009 til 2. kvartal 2010 på 2,12 pct. har på grundlag heraf opdateret lønomkostningerne ekskl. mark-up for de tre personaletyper, som indgår i hybridmodellen. 2 1 Opdateringen er i den reviderede LRAIC-model foretaget ved i arket I_Parameters i konsolideringsmodellen at sætte celle J379 lig 2010.

3 3.1.3 Kapitalforrentning WACC en er beregnet ved hjælp af følgende formel: Hvor: D D WACC r E r D 1 D E E E c E = Graden af egenkapital D = Graden af fremmedkapital r E = Forrentningen af egenkapitalen r D = Forrentningen af fremmedkapitalen = Skattesatsen c har i lighed med sidste år valgt at beregne WACC en ved en gældsandel på mellem 20 og 45 pct., som styrelsen finder er et passende interval for den optimale andel af gæld hos en effektiv operatør. Side 3 Forrentningen af egenkapitalen beregnes ved hjælp af den såkaldte Capital Asset Pricing Model (CAPM): R E r f r M r f gearet Hvor: r f r M -r f = den risikofri rente = markedsrisikopræmien gearet ugearet 1 1 c D E Som mål for den risikofri rente anvendes den gennemsnitlige rente på en 10-årig dansk statsobligation. anvender i den forbindelse data fra Nationalbankens Statistikbank. Der anvendes et gennemsnit af dagsobservationer fra de seneste to år. Som hidtil anvendes en markedsrisikopræmie på 3,75 pct. I forbindelse med forrige års opdatering af fastnet-modellen blev den ugearede beta i afgørelsen af 31. oktober 2008 fastsat til 0,5. 3 Denne fastsættelse skete blandt andet på baggrund af beregninger af TDC s beta-værdi i forhold til to markedsindeks samt sammenligninger med udenlandske teleselskabers betaværdi. Det er s vurdering, at der fortsat bør anvendes en ugearet beta på 0,5 ved fastsættelse af WACC en. 2 Opdateringen er i den reviderede LRAIC-model foretaget ved at indsætte den procentvise stigning i lønindekset i cellerne L123-L125 i arket I_FA_costs i konsolideringsmodellen samt lønomkostningerne fra 2009 i cellerne M123-M Notat om måling af en betaværdi for fastnetaktiviteter findes på:

4 Forrentningen af fremmedkapitalen beregnes som den risikofri rente med tillæg af kreditpræmien: r D r f kreditrisikopræmien Kreditrisikopræmien bør ses i sammenhæng med gearingen. Som hidtil vurderes det, at en gearing på 20 pct. svarer til en kreditrisikopræmie på 1,2 pct., mens en gearing på 45 pct. svarer til en kreditrisikopræmie på 1,6 pct. Skattesatsen Den anvendte skattesats er den danske selskabsskattesats, som er 25 pct. I tabel 1 er vist s valg af parametre til bestemmelse af kapitalomkostningerne og de på den baggrund beregnede WACC-værdier. Side 4 Tabel 1. WACC-beregning Gældsandel 20 % 32,5 % 45 % Risikofri rente 3,51% 3,51% 3,51% Kreditrisikopræmie 1,2 % 1,4 % 1,6 % Beta-ugearet 0,50 0,50 0,50 Beta-gearet 0,59 0,68 0,81 Markedsrisikopræmie 3,75 % 3,75 % 3,75 % Egenkapitalens forr. 7,65% 8,08% 8,71% Fremmedkapitalens forr. 4,71% 4,91% 5,11% WACC 7,06% 7,05% 7,09% Kapitalforrentningen (WACC en) er på denne baggrund blevet nedjusteret fra 7,7 pct. til 7,1 pct. Ændringen skyldes, at den risikofrie rente nu baseres på perioden 28. august august Afsatte mængder og prognoser foretager en årlig opdatering af de afsatte mængder og prognoser. Denne opdatering foretages for de enkelte tjenester, som er omfattet af LRAIC-omkostningsgrundlaget, på baggrund af s vurdering af oplysninger indhentet herom fra TDC. TDC har således indsendt til oplysninger den 23. og 31. august 2010 vedrørende faktiske afsatte mængder for 2009 og for 1. halvår 2010 samt et estimat for den samlede afsætning for 2010 for de enkelte tjenester, som er omfattet af LRAIC-omkostningsgrundlaget. Styrelsen har i forbindelse med den årlige opdatering af omkostningsgrundlaget for LRAIC-afgørelsen for 2011 primo september 2010 indarbejdet de fra TDC modtagne data, som tabeller i dette udkast til afgørelse.

5 Trafikmængder i det overordnede net har i notat af 8. februar 2007 fastlagt definitionerne af de forskellige trafiktyper, der indgår i LRAIC-grundlaget. TDC har i overensstemmelse hermed den 23. august 2010 fremsendt trafikmængder i det overordnede net og generelt fremskrevet volumenerne for 2. halvår 2010 i henhold til nedenstående formel. Formlen svarer til den formel, der har været fremskrevet trafikvolumener med gennem de seneste år og tager højde for, at der kan være sæsonvariation i trafikken mellem halvår: 1H09 (realisere t) 1H08 (realisere t) 2H08(realisere t) 2H09 (prognose) TDC har til opgørelsen bemærket, at trafikvolumen i TDC's PSTN-net, i lighed med de foregående fem år, generelt har været aftagende. Dette gælder både for taletrafik og internet dial-up trafik. Undtagelser er Samtrafik transit indenfor området", og Duet til mobil som øges markant fra 2. halvår 09 og frem. Stigningen i Duet til mobil skyldes indførslen af planer for tale og opkald, der gjorde det væsentligt billigere. Side 5 Revisionen af modellen har i relation til den pakkekablede trafik inkluderet en option til at komprimere trafikken, en såkaldt Voice Activation Detection (VAD). har for 2011 ikke valgt at aktivere denne option (VAD = no). I tabel 2 nedenfor er den traditionelle telefonitrafik vist. Tabel 2. Estimat for trafikmængderne i det overordnede net i 2010 Celle 4 Tjeneste 2010 Estimat Mio. min Estimat Mio. opkald H8-I8 Lokal kald H10-I10 IN Internet 22 1 H11-I11 IN Basic andre H12-I12 IN avanceret H13-I13 Duét til fastnet H14-I14 Duét til mobil H15-I15 Duét til VMS 4 33 H16-I16 International ind H17-I17 International ud H18-I18 International transit H19-I19 Operatørtjenester 4 4 H20-I20 Lokal samtrafik H21-I21 Samtrafik eget område H22-I22 Samtrafik andet område De opdaterede mængder er indsat i arket I_Product_Demand i coremodellen, mens mængderne for VOIP-trafik alene indsat i arket I_Product_Demand i coremodellen.

6 H23-I23 Samtrafik transit eget område H24-I24 Samtrafik transit andet område H25-I25 Fastnet til øvrige net H26-I26 Mobil til fastnet H27-I27 Mobil til international I alt Opdatering af kapacitetsafhængige tjenester i accessnettet På samme måde som for de trafikafhængige tjenester indebærer opdateringen af LRAIC-omkostningsgrundlaget, at den estimerede kapacitet i accessnettet er blevet opdateret i forbindelse med revisionen af LRAIC-modellen. har indhentet oplysninger fra TDC om beholdninger for de kapacitetsafhængige tjenester baseret på de samme kriterier, som TDC detaljeret redegjorde for i forbindelse med den reviderede dataindberetning den 26. oktober Estimatet for 2010 for de kapacitetsafhængige tjenester er i lighed med tidligere opgjort ved at fremskrive realiserede beholdninger opgjort ultimo 2009 og medio 2010 efter følgende formel: Side 6 2 X 1H10 (realiseret) - 2H09 (realiseret) = Ultimo10 (prognose) Resultatet af s vurderinger fremgår af tabel 3. Tabel 3. Estimat for kobberpar og fiberpar i accessnettet Celle 5 Estimeret pr. 31/12-10 Antal Antal kobberpar i brug for hver af geotyperne: D9 Storby 414,08 D10 By 892,77 D11 Land A 753,07 D12 Land B 45,59 I alt Antal fiberpar i brug for hver af geotyperne: D123 Storby D124 By D125 Land A D126 Land B 40 I alt 14,878 Antal linier i brug pr. tjeneste fordelt på: D17 PSTN D18 ISDN D19 ISDN D20 xdsl D21 BSA at the DSLAM - SC 0 D22 BSA Lag 2 switch 0 5 De opdaterede mængder er indsat i arket I_Network_demand i accessmodellen.

7 D23 BSA Lag 3 router 0 D24 BSA national access D25 FTTH - D26 Rå kobber D27 Delt rå kobber D28 Delstrækning rå kobber 75 D29 Delstrækning delt rå kobber 276 D30 Sub loop SC 0 D31 SC Backhaul - duct 0 D32 SC Backhaul - dark fibre 0 D35 SC Backhaul - xdsl 426 D39 Analoge faste kredsløb 64 kbit/s ækvivalenter D40 Faste kredsløb (<= 2 Mbit/s) 64 kbit/s ækvivalenter D41 Faste kredsløb (> 2 Mbit/s) 2 Mbit/s ækvivalenter 0 D42 Kabel TV 0 D43 Datatjenester (linier) - Side 7 Hybridmodellen anvender en omregningstabel for kobberpar pr. tjeneste. På grundlag af TDC s faktiske afsætningstal for 2010 er denne omregningstabel blevet opdateret. Resultaterne er vist nedenfor i tabel 4. Tabel 4. Antal kobberpar pr. tjeneste Celle 6 Tjeneste Estimeret pr. 31/12-10 D48 PSTN 1,00 D49 ISDN 2 1,00 D50 ISDN 30 2,00 D51 XDSL 0,36 D52 BSA - DSLAM SC 0,5 D53 BSA Lag 2 switch 0,5 D54 BSA Lag 3 router 0,5 D55 BSA national access 0,68 D56 FTTH 0 D57 Rå kobber 1 D58 Delt rå kobber 0,5 D59 Delstrækning rå kobber 1 D60 Delstrækning delt rå kobber 0,5 D61 Sub loop SC 1 D62 SC Backhaul - duct 0 D66 SC Backhaul - xdsl 0 D70 Analoge faste kredsløb 64 kbit/s ækvivalenter 1 D71 Faste kredsløb (<= 2 Mbit/s) 64 kbit/s ækvivalenter 2 D72 Faste kredsløb (> 2 Mbit/s) 2 Mbit/s ækvivalenter 0 D73 Kabel-tv (kunder) 0 D74 Datatjenester (linier) 1,58 6 De opdaterede mængder er indsat i arket I_Network_demand i accessmodellen.

8 Access-modellen indeholder endvidere data vedrørende længden af anvendt fiber - opdelt på ringe og stik - som opdateres årligt på grundlag af styrelsens vurderinger af data indhentet fra TDC. De opdaterede mængder er gengivet nedenfor i tabel 5. Tabel 4. Anvendt fiber opdelt på geotype og kabelstørrelse Celle 7 Antal estimeret pr. 31/12-10 Storby Km By Km Land A Km Land B Km Ringe: J33-M33 6 par pr. kabel J34-M34 12 par pr. kabel J35-M35 24 par pr. kabel J36-M36 48 par pr. kabel J37-M37 96 par pr. kabel Stik: J43-M43 6 par pr. kabel J44-M44 12 par pr. kabel J45-M45 24 par pr. kabel J46-M46 48 par pr. kabel J47-M47 96 par pr. kabel Side 8 Prognose for trafikmængder i det overordnede net I forbindelse med opdateringen af trafikmængder i LRAIC-modellen skal IT- og Telestyrelsen udarbejde en prognose for trafikmængderne for 1, 2, 3 og 5 år frem i tiden. skal bemærke, at der i sagens natur er usikkerhed forbundet med prognosen for trafikmængderne, herunder særligt i lyset af den yderligere usikkerhed, der knytter sig til evt. fremtidige teknologiskift. Denne usikkerhed må dog forventes alene at vedrøre vurderingen af størrelsen på den fremtidige nedgang i trafikken og dermed ikke vurderingen af, om der fremover vil ske en nedgang. Eftersom negative prognoser i modellen i praksis indebærer, at der ikke fremadrettet er behov for at udvide dimensioneringen af nettet, er størrelsen på nedgangen i trafikken i prognosen således uden større betydning. har i stedet valgt at fremskrive hver enkelt trafiktype med udgangspunkt i udviklingen fra , men med mest vægt på perioden Prognoserne for år 1, 2, 3 og 5 er vist i tabel 6 nedenfor. Det skal bemærkes, at kolonnerne viser de akkumulerede procentvise ændringer i trafikken i forhold til udgangsåret De opdaterede mængder er indsat i arket I_Fibre i accessmodellen.

9 Tabel 5. Prognoser for de trafikafhængige tjenester i det overordnede net Celle 8 Information +1 (2011) +2 (2012) +3 (2013) +5 (2015) K8- N8 Lokal kald -30% -51% -66% -83% K10-N10 IN Internet -30% -51% -66% -83% K11-N11 IN Basic andre 0% 0% 0% 0% K12-N12 IN avanceret 5% 10% 16% 28% K13-N13 Duét til fastnet -15% -28% -39% -56% K14-N14 Duét til mobil 5% 10% 16% 28% K15-N15 Duet til VMS -10% -19% -27% -41% K16-N16 International ind -5% -10% -14% -23% K17-N17 International ud -10% -19% -27% -41% K18-N18 International transit -5% -10% -14% -23% K19-N19 Operatørtjenester -15% -28% -39% -56% K20-N20 Lokal samtrafik -15% -28% -39% -56% K21-N21 Samtrafik eget område -20% -36% -49% -67% K22-N22 Samtrafik andet område -10% -19% -27% -41% K23-N23 Samtrafik transit eget område 20% 44% 73% 149% K24-N24 Samtrafik transit andet område 20% 44% 73% 149% K25-N25 Fastnet til mobil -5% -10% -14% -23% K26-N26 Mobil til fastnet 0% 0% 0% 0% K27-N27 Mobil til international 5% 10% 16% 28% Side 9 Opdatering af samhusningstjenester s estimat for indendørs eksternt samhusningsareal fordelt på geotyper fremgår af tabel 8. Estimatet er baseret på den faktiske beholdning pr. 30. juni 2010 fremsendt af TDC. Tabel 7. Indendørs samhusningsareal (m 2 ) Celle 9 Geotype 2010 H218 Storby I218 By J218 Land A K218 Land B 0 I alt Andre tjenester har indhentet oplysninger fra TDC vedr. afsatte mængder for tilgange og beholdningstal for hele 2009 samt 1. halvår 2010 og et estimat for 2. halvår De opdaterede mængder for traditionel telefonitrafik er indsat i arket I_Product_Demand i coremodellen, mens mængder for VOIP-trafik alene er indsat i arket I_Product_Demand i coremodellen. 9 De opdaterede mængder er indsat i arket I_Product_Demand i coremodellen.

10 Estimatet for 2010 er for tilgange beregnet ved at antage, at tilgange i 2. halvår 2010 er lig med antallet af tilgange i 1. halvår For beholdningstallene er der antaget en lineær udvikling. skal bemærke, at prisfastsættelsen af KAP-stik i LRAICmodellen sker i access-modellen og ikke i modsætning til de øvrige andre tjenester, som modelleres i samhusningsmodellen. s estimater for beholdning og tilgang af andre tjenester fremgår af tabel Tabel 8. Estimat for afsætning af samhusningstjenester for Celle Tjeneste Beholdning/tilgang Antal G25 Colo. Stativplads Beholdning H25 Colo. Stativplads Tilgang 118 H28 Colo. 48 VDC installation, udtag Tilgang 200 H29 Colo. 48 VDC 30A annual, 1000 W Tilgang 0 H30 Colo. 48 VDC 60A annual, 2000 W Tilgang 6 H31 Colo. 230 VAC installation, udtag Tilgang 180 H32 Colo. 230 VAC servicestik installation, udtag Tilgang 14 G28 Colo. 48 VDC 16A annual, 500 W Beholdning G29 Colo. 48 VDC 30A annual, 1000 W Beholdning 42 G30 Colo. 48 VDC 60A annual, 2000 W Beholdning 46 G31 Colo. 230 VAC annual, 1000W Beholdning 692 G32 Colo. 230 VAC servicestik annual, 100 W Beholdning 786 G40 Colo. 8 par-kabel installation Tilgang 0 H40 Colo. 8 par-kabel increment Tilgang 0 G41 Colo. 24 par-kabel installation Tilgang 12 H41 Colo. 24 par-kabel increment Tilgang 56 G42 Colo. 100 par-kabel installation Tilgang 2 H42 Colo. 100 par-kabel increment Tilgang 2 G43 Colo. 300 par-kabel installation Tilgang 36 H43 Colo. 300 par-kabel increment Tilgang 154 G44 Colo. In-span installation Tilgang 6 H44 Colo. In-span increment Tilgang 154 Side 10 Tabel 9. Estimat for afsætning af rå og delt rå kobbertjenester for Celle Tjeneste Beholdning/tilgang Rå kobber (RK) Delt rå kobber (DRK) RK / DRK sub-loops G50 Installation Tilgang / 823 G52 Forespørgsel Tilgang G53 Nyetablering Tilgang G54 Fysisk omlægning Tilgang G55 Ændring af trunknummer Tilgang De opdaterede mængder er indsat i arket I_Demand i colocationmodellen. 11 De opdaterede mængder er indsat i arket I_Demand i colocationmodellen.

11 G56 Teknikerbesøg Tilgang G57 Forgæves teknikerbeøg Tilgang - - G58 Annulleringsgebyr II Tilgang G59 Dæmpningsberegning Tilgang G60 Forgæves fejlretning Tilgang G61-62 Migrering til andet Tilgang kobber-produkt Tabel 10. Estimat for afsætning af BSA for Celle Tjeneste Beholdning/tilgang Antal G15 Oprettelse - u/tekniker Tilgang G16 Oprettelse - m/tekniker Tilgang G17 Genanvendelse - u/tekniker Tilgang - G18 Genanvendelse m/tekniker Tilgang - G19 Oprettelse af BSA uden samproduktion Tilgang G20 Konvertering til BSA uden samproduktion Tilgang G21 Konvertering fra ATM BSA til ebsa Tilgang G22 Installation af Multikanal Tilgang 844 G23 BSA hastighedsændring Tilgang - G24-G26 Migrering til andet BSA-produkt Tilgang - Side 11 Tabel 11. FO, POI, samtrafikkapacitet og ledsaget adgang Celle Tjeneste Beholdning/tilgang Antal H142 Fast operatørvalg Beholdning G142 Fast operatørvalg Tilgang G143 Implementering af Prefix Tilgang - G144 Forgæves teknikerbesøg Tilgang - H145 Lokal POI Beholdning 431 G145 Lokal POI Tilgang - H146 Samtrafikkapacitet Beholdning G146 Samtrafikkapacitet Tilgang 530 G147 Ledsaget adgang Tilgang 34 4 Resultater af LRAIC-hybridmodellen LRAIC-hybridmodellens resultater er vist i tabel Tabel 12. Trafikafhængige priser for udveksling af trafik - øre - Minut Opkald Lokal samtrafik 1,23 0,55 Tabel 13. Faste afgifter for udveksling af trafik 12 De opdaterede mængder er indsat i arket I_Demand i colocationmodellen. 13 De opdaterede mængder er indsat i arket I_Demand i colocationmodellen.

12 - kr. - Oprettelse Drift (pr. år) Fast operatørvalg (stk. pris) 5,21 Implementering af Prefix for fastoperatørvalg Lokalt samtrafikpunkt, incl. samtrafikbundter Samtrafikkapacitet Tabel 14. Priserne for leje af ubestykkede infrastrukturstrækninger og andre netelementer i abonnentnettene (fulde strækninger) Fulde strækninger - kr. - Rå kobber Delt rå kobber Oprettelse - u/tekniker (GDS) Oprettelse - m/tekniker Opsætning af nettermineringspunkt Drift (pr. år) Forespørgsel Nyetablering Fysisk omlægning Ændring af trunknummer Teknikerbesøg Forgæves teknikerbeøg Annulleringsgebyr II Dæmpningsberegning Forgæves fejlretning Migrering til rå kobber: - Fra BSA Fra delt rå kobber 36 - Migrering til delt rå kobber: - - Fra BSA med PSTN telefoni Side 12 Tabel 15. Priserne for leje af ubestykkede infrastrukturstrækninger og andre netelementer i abonnentnettene (delstrækninger) Delstrækninger - kr. - Rå kobber Delt rå kobber Oprettelse - u/tekniker (GDS) Oprettelse - m/tekniker Opsætning af nettermineringspunkt Drift (pr. år) Forespørgsel Nyetablering Fysisk omlægning Ændring af trunknummer Teknikerbesøg Forgæves teknikerbeøg Annulleringsgebyr II En oprettelse med teknikerbesøg omfatter etablering af end-to-end forbindelse. 15 En oprettelse med teknikerbesøg omfatter etablering af end-to-end forbindelse.

13 Dæmpningsberegning Forgæves fejlretning Migrering til fuld delstrækninger: Fra BSA 337 Fra rå kobber, fuld strækning 337 Fra delt rå kobber, fuld strækning 337 Fra delt rå kobber. delt strækning 236 Migrering til delt delstrækning: Fra BSA 270 Fra delt rå kobber, fuldstrækning 270 Tabel 16. Priser for bredbåndskapacitet (bit stream access) - kr. - BSA Oprettelse - u/tekniker 411 Oprettelse - m/tekniker Genanvendelse - u/tekniker 411 Genanvendelse - m/tekniker 781 Opsætning af nettermineringspunkt 165 Drift pr. år BSA at the DSLAM SC ADSL 778 Drift pr. år - BSA Lag 2 switch ADSL 911 Drift pr. år - BSA Lag 3 router ADSL 977 Tillæg pr. år for brug af VDSL liniekort fremfor ADSL 191 Tillæg for oprettelse af BSA uden samproduktion 0 Tillæg for konvertering til BSA uden samproduktion 70 Tillæg drift pr. år for BSA uden samproduktion 428 Konvertering fra ATM BSA til ebsa 413 Installation af Multikanal 22 BSA hastighedsændring 34 Migrering til BSA: Fra BSA uden PSTN telefoni 70 Fra rå kobber, fuldstræking 200 Fra delt rå kobber, fuldstrækning 200 Side 13 Tabel 17. Priser for Access-tjenester - kr. - Oprettelse Drift (pr. år) SC Backhaul Kabelkanal SC Backhaul Dark fiber I tabel 18 er for bitstream transport fastsat priser på basis af, at produktet sælges som pr. gennemsnit Mbit/s brugt Tabel 18. Priser for bitstream transport (Ethernet transport) - kr. - Oprettelse Drift (pr. år) BTR.Ethernet Transport VLAN, (pr. Mbit/s) En oprettelse med teknikerbesøg omfatter etablering af end-to-end forbindelse.

14 Tabel 19. Fælles udnyttelse af bygninger, centraludstyr m.v. - kr. - Oprettelse Drift (pr. år) Miniherberg og herberg Stativplads (1,5 m 2 ) Strømforsyning 48 VDC 16A udtag incl. Forbrug 500 W Strømforsyning 48 VDC 30A udtag incl. Forbrug 1 kw Strømforsyning 48 VDC 60A udtag incl. Forbrug 2 kw Strømforsyning 230 VAC (net) 10 A udtag incl. forbrug Strømforsyning 230 VAC (net) 10 A udtag service-stik Migrering til andet strømudtag par koaksialtrunk (pr. 10 m kabel) par koaksialtrunk (installation) par koaksialtrunk (pr. 10 m kabel) par koaksialtrunk (installation) parkabel (pr. 10 m kabel) parkabel (installation) parkabel (pr. 10 m kabel) parkabel (installation) In-span lyslederkabel (48 fibre) (pr. 10 m kabel) In-span lyslederkabel (48 fibre) (installation) Varslet ledsaget adgang (timepris) 481 Multipleksering af terminerende segmenter af faste kredsløb Mikroherberg 1. stk. Hyldesektion inkl. andel af stativplads stk. 48 VDC udtag inkl. forbrug (100 W) stk. 48 VDC udtag inkl. forbrug (200 W) Side 14 Modellens resultater kan for faste afgifter for udveksling af trafik (tabel 13), leje af ubestykkede infrastrukturstrækninger og andre netelementer i abonnentnettene (tabel 14 og tabel 15) og fælles udnyttelse af bygninger samt centraludstyr m.v. (tabel 19) indgå direkte i TDC s respektive standardaftaler gældende pr. 1. januar For så vidt angår udveksling af trafik (tabel 12) skal de beregnede modelresultater fordeles på høj- og lavtakstperioder, ligesom der skal differentieres mellem originerende trafik og terminerende trafik. For så vidt angår bit stream access (tabel 16), skal de beregnede resultater fordeles på downstream hastigheder. s udmøntning af modellens resultater for udveksling af trafik samt for bit stream access er gennemgået nedenfor. 17 Prisen dækker sektioner med dimensionerne 600x300x400 og 600x600x400.

15 5 Udmøntning af modellens resultater I henhold til 5, stk. 1, i LRAIC-bekendtgørelsen træffer afgørelse om fastsættelse af maksimale priser efter LRAICprisfastsættelsesmetoden gældende fra d. 1. januar 2011 til 31. december Udveksling af trafik I forbindelse med nærværende afgørelse om fastsættelse af priser for 2010 har ITog Telestyrelsen i lighed med de forrige år og på baggrund af ønsker herom fra TDC og LRAIC-arbejdsgruppen ikke fundet anledning til at ændre på den hidtidige prisstruktur. Til brug for udmøntningen har styrelsen indhentet opdaterede oplysninger fra TDC for 1. halvår 2010 vedrørende trafikkens fordeling på - højtakstperioden (mandag-lørdag ) hhv. lavtakstperioden (øvrig tid) - access hhv. terminering. Side 15 Styrelsen har på baggrund heraf udmøntet priserne for udveksling af trafik ud fra følgende forudsætninger: Højtakstperioden er mandag-lørdag Dette svarer til den nuværende definition på engros- og detailmarkedet og indebærer, at ca. 87 pct. af både opkald og minutterne forekommer i højtakstperioden. Prisen i højtakstperioden er 1,89 gange prisen i lavtakstperioden for så vidt angår access og terminering. Prisen på lokal access er 17 pct. større end prisen for lokal terminering. Access udgør ca. 38 pct. af den samlede trafik. I tabel 20 er vist resultaterne af disse forudsætninger. Tabel 20. Oversigt over de udmøntede LRAIC-priser for udveksling af trafik - Øre - Minut Højtakst 1 Lavtakst Opkald Access Lokal 1,44 0,76 0,55 Terminering Lokal 1,23 0,65 0,55 1 Mandag-lørdag kl På helligdage takseres opkald som lavtakst. For så vidt angår produkterne samtrafik mod informations- og indholdstjenester med integreret taksering i TDC s net, skal prisen for terminering af trafik frem til TDC s IN-platform svare til prisen for lokal terminering. For så vidt angår trafik fra udenlandske udbyderes net til TDC s net, betales samme termineringsafgifter som for national telefoni, dvs. for terminering af trafik lokalt. 5.2 Bredbåndskapacitet (bit stream access) Priserne for BSA differentieres på baggrund af kapacitet/hastighed. Differentieringen af omkostningerne på de forskellige hastigheder foretages alene for så vidt angår omkostningerne i det overordnede net, idet disse omkostninger

16 vil være afhængige af den faktisk anvendte kapacitet. Omkostningerne i accessnettet er uafhængige af, hvilken hastighed der udbydes. Differentieringen af omkostningerne på de forskellige hastigheder er for ADSL og VDSL under ét. har foretaget en differentiering af priserne for bit stream access produkterne efter hastigheder. I den forbindelse har udvidet denne differentiering til også at indeholde nye hastigheder, som er indført på markedet gennem det seneste år. Differentieringen af priserne er som sidste år baseret på en logaritmisk sammenhæng mellem priserne og downloadhastighederne, idet kun omkostningerne i det overordnede net er differentieret. Mængderne, der ligger til grund for beregningerne, er den estimerede beholdning ultimo 2010 fordelt på hastigheder. I tabel 21 er vist resultaterne af disse forudsætninger. Tabel 21. Oversigt over LRAIC-priser for bit stream access (årlig leje) Side 16 ADSL - kr. - BSA adgang ved Lag 2 switch BSA adgang ved Lag 3 router 256 kbit/s kbit/s kbit/s kbit/s kbit/s kbit/s kbit/s kbit/s kbit/s kbit/s kbit/s kbit/s kbit/s kbit/s kbit/s I alt (gennemsnit) Beregningerne bag tabel 21 er vedlagt som bilag til denne afgørelse. Såfremt nye hastigheder introduceres inden opdateringen af modellen for 2012, skal den årlige leje for denne hastighed baseres på beregningen i bilaget, dog vil priserne i tabel 21 fortsat være gældende indtil 1. januar LRAIC-priser for bredbåndskapacitet over TDC s kobberabonnentlinier pr. 1. januar 2011 fastsættes som de LRAIC-beregnede priser i tabel 16 og priserne i tabel 21 for henholdsvis adgang ved lag 2 og lag 3. Priserne per kvartal for bit stream access afrundes i forbindelse med udmøntningen til nærmeste hele DKK. I tabel 22 nedenfor er priserne heraf angivet per kvartal for ADSL, mens der for VDSL til disse priser per kvartal lægges tillægget per kvartal for brug af VDSL liniekort.

17 Tabel 22. Oversigt over de udmøntede LRAIC-priser for bredbåndskapacitet over TDC s kobberabonnentlinier - kr. - Oprettelse - u/tekniker 411 Oprettelse - m/tekniker 781 Genanvendelse - u/tekniker 411 Genanvendelse m/tekniker 781 Opsætning af nettermineringspunkt 200 Tillæg for oprettelse af BSA uden samproduktion 0 Tillæg for konvertering til BSA uden samproduktion 70 Tillæg drift pr. år for BSA uden samproduktion 428 Tillæg pr. kvartal for brug af VDSL liniekort i stedet 48 for ADSL ADSL DKK per kvartal Adgang ved Lag 2 switch Adgang ved Lag 3 router 256 kbit/s kbit/s kbit/s kbit/s kbit/s kbit/s kbit/s kbit/s kbit/s kbit/s kbit/s kbit/s kbit/s kbit/s kbit/s Side Denne afgørelse kan i henhold til teleloven påklages til Teleklagenævnet, Bredgade 43, 1260 København K. Klagen skal i givet fald indgives skriftligt inden 4 uger efter, at denne afgørelse er meddelt selskabet. Opmærksomheden henledes på, at der i medfør af bekendtgørelse nr. 569 af 18. juni 2004 om Teleklagenævnets virksomhed skal betales et gebyr på kr. for behandling af klager af denne type i Teleklagenævnet. Beløbet vil blive opkrævet af Teleklagenævnets sekretariat. Med venlig hilsen Jonas Østrup

UDKAST AF 13. SEPTEMBER 2011

UDKAST AF 13. SEPTEMBER 2011 Bilag 1 UDKAST AF 13. SEPTEMBER 2011 Den konkrete prisfastsættelse Nærværende bilag indeholder en uddybende gennemgang af prisafgørelsens afsnit 4 om den konkrete prisfastsættelse, herunder blandt andet

Læs mere

Afgørelse om ændringer i LRAIC-prisfastsættelsesmetoden og fastsættelse af maksimale samtrafikpriser efter LRAIC-metoden for 2009

Afgørelse om ændringer i LRAIC-prisfastsættelsesmetoden og fastsættelse af maksimale samtrafikpriser efter LRAIC-metoden for 2009 TDC Teglholmsgade 1 0900 København C Afgørelse om ændringer i LRAIC-prisfastsættelsesmetoden og fastsættelse af maksimale samtrafikpriser efter LRAIC-metoden for 2009 I medfør af 7, stk. 1-2, i lov nr.

Læs mere

Udkast til afgørelse om fastsættelse af maksimale netadgangspriser efter LRAIC-metoden for 2012 fastnet

Udkast til afgørelse om fastsættelse af maksimale netadgangspriser efter LRAIC-metoden for 2012 fastnet TDC A/S Udkast til afgørelse om fastsættelse af maksimale netadgangspriser efter LRAIC-metoden for 2012 fastnet 1 Indledning har siden 2002 reguleret en række af TDC s engrospriser efter LRAIC-prisfastsættelsesmetoden.

Læs mere

Afgørelse om ændringer i LRAIC-prisfastsættelsesmetoden og fastsættelse af maksimale samtrafikpriser efter LRAIC-metoden for 2008

Afgørelse om ændringer i LRAIC-prisfastsættelsesmetoden og fastsættelse af maksimale samtrafikpriser efter LRAIC-metoden for 2008 TDC A/S Nørregade 21 0900 København C UDKAST TDC Totalløsninger A/S Teglholmsgade 1 0900 København C Afgørelse om ændringer i LRAIC-prisfastsættelsesmetoden og fastsættelse af maksimale samtrafikpriser

Læs mere

Afgørelse om ændringer i LRAIC-prisfastsættelsesmetoden og fastsættelse af maksimale samtrafikpriser efter LRAIC-metoden for 2008

Afgørelse om ændringer i LRAIC-prisfastsættelsesmetoden og fastsættelse af maksimale samtrafikpriser efter LRAIC-metoden for 2008 TDC A/S Nørregade 21 0900 København C Afgørelse om ændringer i LRAIC-prisfastsættelsesmetoden og fastsættelse af maksimale samtrafikpriser efter LRAIC-metoden for 2008 I medfør af 7, stk. 1-2, i lov nr.

Læs mere

I henhold til 4 i bekendtgørelse nr. 1078 af 31. oktober 2006 om LRAICprisfastsættelsesmetoden

I henhold til 4 i bekendtgørelse nr. 1078 af 31. oktober 2006 om LRAICprisfastsættelsesmetoden TDC A/S UDKAST Afgørelse om fastsættelse af maksimale samtrafikpriser efter LRAICmetoden for 2010 har siden 2002 reguleret en række af TDC s engrospriser efter LRAIC-prisfastsættelsesmetoden. Baggrunden

Læs mere

Afgørelse om ændringer i LRAIC-prisfastsættelsesmetoden og fastsættelse af maksimale samtrafikpriser efter LRAIC-metoden for 2007

Afgørelse om ændringer i LRAIC-prisfastsættelsesmetoden og fastsættelse af maksimale samtrafikpriser efter LRAIC-metoden for 2007 TDC A/S Nørregade 21 0900 København C TDC Totalløsninger A/S Teglholmsgade 1 0900 København C Afgørelse om ændringer i LRAIC-prisfastsættelsesmetoden og fastsættelse af maksimale samtrafikpriser efter

Læs mere

Afgørelse om ændringer i LRAIC-prisfastsættelsesmetoden og fastsættelse af maksimale samtrafikpriser efter LRAIC-metoden for 2007

Afgørelse om ændringer i LRAIC-prisfastsættelsesmetoden og fastsættelse af maksimale samtrafikpriser efter LRAIC-metoden for 2007 TDC A/S Nørregade 21 0900 København C - Udkast - Afgørelse om ændringer i LRAIC-prisfastsættelsesmetoden og fastsættelse af maksimale samtrafikpriser efter LRAIC-metoden for 2007 I medfør af 7, stk. 1-2,

Læs mere

TDC A/S. Afgørelse om fastsættelse af maksimale samtrafikpriser efter LRAICmetoden

TDC A/S. Afgørelse om fastsættelse af maksimale samtrafikpriser efter LRAICmetoden TDC A/S Afgørelse om fastsættelse af maksimale samtrafikpriser efter LRAICmetoden for 2010 har siden 2002 reguleret en række af TDC s engrospriser efter LRAIC-prisfastsættelsesmetoden. Baggrunden for den

Læs mere

TDC A/S. Afgørelse om fastsættelse af maksimale netadgangspriser efter LRAICmetoden

TDC A/S. Afgørelse om fastsættelse af maksimale netadgangspriser efter LRAICmetoden TDC A/S 7. december 2011 Afgørelse om fastsættelse af maksimale netadgangspriser efter LRAICmetoden for 2012 fastnet Indledning Siden 2002 har en række af TDC s engrospriser været reguleret efter LRAICprisfastsættelsesmetoden.

Læs mere

TDC A/S Fremsendes alene via

TDC A/S Fremsendes alene via TDC A/S regulering@tdc.dk 12. december /joboos Fremsendes alene via email Korrektion af visse maksimale netadgangspriser fastsat i Erhvervsstyrelsens LRAIC-afgørelse (fastnet) Indledning Erhvervsstyrelsen

Læs mere

TDC A/S Fremsendes alene via . Afgørelse om fastsættelse af maksimale netadgangspriser efter LRAICmetoden

TDC A/S Fremsendes alene via  . Afgørelse om fastsættelse af maksimale netadgangspriser efter LRAICmetoden TDC A/S regulering@tdc.dk 29. november 2013 Sune Lehmann Nielsen Fremsendes alene via e-mail Afgørelse om fastsættelse af maksimale netadgangspriser efter LRAICmetoden for 2014 fastnet 1. Indledning Siden

Læs mere

Afgørelse om fastsættelse af WACC i forbindelse med omkostningsdokumentation af priserne i TDC s standardtilbud 12. april 2011

Afgørelse om fastsættelse af WACC i forbindelse med omkostningsdokumentation af priserne i TDC s standardtilbud 12. april 2011 TC A/S regulering@tdc.dk Fremsendes alene via mail Afgørelse om fastsættelse af WACC i forbindelse med omkostningsdokumentation af priserne i TC s standardtilbud 12. april 2011 1. Indledning Med udgangspunkt

Læs mere

TDC A/S Fremsendes alene via . Korrektion af Erhvervsstyrelsens LRAIC-afgørelse af 4. december 2014

TDC A/S Fremsendes alene via  . Korrektion af Erhvervsstyrelsens LRAIC-afgørelse af 4. december 2014 TDC A/S regulering@tdc.dk 4. marts 2015 Fremsendes alene via e-mail /Christoffer Kjældgaard Giwercman Korrektion af Erhvervsstyrelsens LRAIC-afgørelse af 4. december 2014 1. Indledning Erhvervsstyrelsen

Læs mere

IT- og Telestyrelsen fastsatte ved afgørelse af 20. december 2002 maksimale priser efter LRAIC-metoden gældende for 2003.

IT- og Telestyrelsen fastsatte ved afgørelse af 20. december 2002 maksimale priser efter LRAIC-metoden gældende for 2003. TDC A/S Nørregade 21 0900 København C Afgørelse om fastsættelse af maksimale samtrafikpriser efter LRAICmetoden for 2004 fastsatte ved afgørelse af 20. december 2002 maksimale priser efter LRAIC-metoden

Læs mere

TDC A/S Nørregade 21 0900 København C. IT- og Telestyrelsens tilsyn med overholdelse af telelovens 52 - Ikkediskrimination

TDC A/S Nørregade 21 0900 København C. IT- og Telestyrelsens tilsyn med overholdelse af telelovens 52 - Ikkediskrimination TDC A/S Nørregade 21 0900 København C 28. januar 2005 s tilsyn med overholdelse af telelovens 52 - Ikkediskrimination I medfør af 52 i lov nr. 418 af 31. maj 2000 skal TDC A/S som udbyder med stræk markedsposition

Læs mere

Afgørelse om fastsættelse af maksimale samtrafikpriser efter LRAICmetoden 21. december 2004

Afgørelse om fastsættelse af maksimale samtrafikpriser efter LRAICmetoden 21. december 2004 TDC A/S Nørregade 21 0900 København C Bilag 8 Afgørelse om fastsættelse af maksimale samtrafikpriser efter LRAICmetoden for 2005 21. december 2004 Holsteinsgade 63 fastsatte ved afgørelse af 19. december

Læs mere

Afgørelse overfor TDC vedrørende fastsættelse af fradrag i slutbrugerprisen for sparede omkostninger i forbindelse med salg af tjenester på

Afgørelse overfor TDC vedrørende fastsættelse af fradrag i slutbrugerprisen for sparede omkostninger i forbindelse med salg af tjenester på TDC A/S regulering@tdc.dk Fremsendes alene via e-mail Afgørelse overfor TDC vedrørende fastsættelse af fradrag i slutbrugerprisen for sparede omkostninger i forbindelse med salg af tjenester på fastnetområdet

Læs mere

Tillægsafgørelse vedrørende fastsættelse af prisen for ydelsen opsætning af nettermineringspunkt

Tillægsafgørelse vedrørende fastsættelse af prisen for ydelsen opsætning af nettermineringspunkt TDC A/S regulering@tdc.dk Fremsendes alene via mail Tillægsafgørelse vedrørende fastsættelse af prisen for ydelsen opsætning af nettermineringspunkt 1 Indledning modtog den 26. november 2009 TDC s nye

Læs mere

TDC A/S regulering@tdc.dk. Fremsendes alene via mail

TDC A/S regulering@tdc.dk. Fremsendes alene via mail 23. maj 2012 TDC A/S regulering@tdc.dk /camibo Fremsendes alene via mail RHVRVSSTYRLSN Afgørelse om fastsættelse af WACC for regnskabsåret 2011 i forbindelse med omkostningsdokumentation af priserne i

Læs mere

UDKAST. 1. Indledning. 2. Afgørelse. TDC A/S Fremsendes alene via

UDKAST. 1. Indledning. 2. Afgørelse. TDC A/S Fremsendes alene via TDC A/S regulering@tdc.dk 4. september 2017 UDKAST Fremsendes alene via e-mail Afgørelse om fastsættelse af maksimale netadgangspriser efter LRAICmetoden for 2018 fastnet 1. Indledning Erhvervsstyrelsen

Læs mere

UDKAST. Afgørelse om fastsættelse af maksimale netadgangspriser efter LRAIC-metoden for 2020 fastnet. 1. Indledning. 2. Afgørelse

UDKAST. Afgørelse om fastsættelse af maksimale netadgangspriser efter LRAIC-metoden for 2020 fastnet. 1. Indledning. 2. Afgørelse TDC A/S regulering@tdc.dk 6. september 2019 Sag 2019-7603 UDKAST Fremsendes alene via e-mail Afgørelse om fastsættelse af maksimale netadgangspriser efter LRAIC-metoden for 2020 fastnet 1. Indledning TDC

Læs mere

UDKAST. Afgørelse om fastsættelse af maksimale netadgangspriser efter LRAIC-metoden for 2019 fastnet. 1. Indledning. 2. Afgørelse

UDKAST. Afgørelse om fastsættelse af maksimale netadgangspriser efter LRAIC-metoden for 2019 fastnet. 1. Indledning. 2. Afgørelse TDC A/S regulering@tdc.dk 30. oktober 2018 Sag 2018-12889 UDKAST Fremsendes alene via e-mail Afgørelse om fastsættelse af maksimale netadgangspriser efter LRAIC-metoden for 2019 fastnet 1. Indledning TDC

Læs mere

UDKAST. Afgørelse om fastsættelse af maksimale netadgangspriser efter LRAIC-metoden for 2019 fastnet. 1. Indledning. 2. Afgørelse

UDKAST. Afgørelse om fastsættelse af maksimale netadgangspriser efter LRAIC-metoden for 2019 fastnet. 1. Indledning. 2. Afgørelse TDC A/S regulering@tdc.dk 6. september 2018 Sag UDKAST Fremsendes alene via e-mail Afgørelse om fastsættelse af maksimale netadgangspriser efter LRAIC-metoden for 2019 fastnet 1. Indledning TDC A/S (i

Læs mere

TDC A/S Fremsendes alene via mail. Tillægsafgørelse vedrørende fastsættelse af maksimale engrospriser for Dual Pair Bonding (DPB)

TDC A/S Fremsendes alene via mail. Tillægsafgørelse vedrørende fastsættelse af maksimale engrospriser for Dual Pair Bonding (DPB) TDC A/S regulering@tdc.dk Dato 9. september 2013 /Jonas Østrup Fremsendes alene via mail Tillægsafgørelse vedrørende fastsættelse af maksimale engrospriser for Dual Pair Bonding (DPB) Indledning TDC er

Læs mere

TDC A/S regulering@tdc.dk. Fremsendes alene via mail. Tillægsafgørelse vedrørende fastsættelse af maksimale engrospriser for uncontended VULA ved POI0

TDC A/S regulering@tdc.dk. Fremsendes alene via mail. Tillægsafgørelse vedrørende fastsættelse af maksimale engrospriser for uncontended VULA ved POI0 TDC A/S regulering@tdc.dk Dato 25. september 2013 /Jonas Østrup Fremsendes alene via mail Tillægsafgørelse vedrørende fastsættelse af maksimale engrospriser for uncontended VULA ved POI0 Indledning TDC

Læs mere

TDC A/S Fremsendes alene via mail

TDC A/S Fremsendes alene via mail TDC A/S regulering@tdc.dk Fremsendes alene via mail Afgørelse om fastsættelse af WACC i forbindelse med omkostningsdokumentation af priserne i TDC s standardtilbud 1. Indledning Med udgangspunkt i s afgørelser

Læs mere

UDKAST. TDC A/S Fremsendes alene via . Afgørelse om fastsættelse af maksimale netadgangspriser efter LRAICmetoden

UDKAST. TDC A/S Fremsendes alene via  . Afgørelse om fastsættelse af maksimale netadgangspriser efter LRAICmetoden TDC A/S regulering@tdc.dk 5. september 2016 Fremsendes alene via e-mail UDKAST Afgørelse om fastsættelse af maksimale netadgangspriser efter LRAICmetoden for 2017 fastnet 1. Indledning Erhvervsstyrelsen

Læs mere

Bilag 4. TDC A/S Fremsendes alene via . Afgørelse om fastsættelse af maksimale netadgangspriser efter LRAICmetoden

Bilag 4. TDC A/S Fremsendes alene via  . Afgørelse om fastsættelse af maksimale netadgangspriser efter LRAICmetoden Bilag 4 TDC A/S regulering@tdc.dk 30. november 2016 Fremsendes alene via e-mail Afgørelse om fastsættelse af maksimale netadgangspriser efter LRAICmetoden for 2017 fastnet 1. Indledning Erhvervsstyrelsen

Læs mere

Bilag 2a: Priser for Samhusning

Bilag 2a: Priser for Samhusning Bilag 2a: Priser for Samhusning Dette bilag udgør bilag 2a til det mellem parterne tiltrådte Produkttillæg for Samhusning eller Standardaftale om samhusning. Bilaget erstatter samtidig følgende tidligere

Læs mere

Telia Danmark regulatory@telia.dk. TDC A/S regulering@tdc.dk. Fremsendes alene via mail

Telia Danmark regulatory@telia.dk. TDC A/S regulering@tdc.dk. Fremsendes alene via mail Telia Danmark regulatory@telia.dk TDC A/S regulering@tdc.dk Fremsendes alene via mail Afgørelse om mulig diskriminerende adfærd i forbindelse med adgang til TDC's fibernet 1 Indledning Telia Danmark (herefter

Læs mere

EUROPA-KOMMISSIONEN. Kommissionens afgørelse vedrørende sag DK/2014/1665: Revision af LRAIC-modellen for 2015 - fastnet

EUROPA-KOMMISSIONEN. Kommissionens afgørelse vedrørende sag DK/2014/1665: Revision af LRAIC-modellen for 2015 - fastnet EUROPA-KOMMISSIONEN Bruxelles, den 24.11.2014 C(2014) 9090 final Erhvervsstyrelsen Dahlerups Pakhus Langelinie Allé 17 2100 København Ø Danmark Att.: Betina Hagerup Direktør Fax: (32+45) 3546 6001 11 Kære

Læs mere

TDC A/S Fremsendes alene via . Afgørelse om fastsættelse af maksimale netadgangspriser efter LRAICmetoden

TDC A/S Fremsendes alene via  . Afgørelse om fastsættelse af maksimale netadgangspriser efter LRAICmetoden TDC A/S regulering@tdc.dk 3. december 2015 Fremsendes alene via e-mail Afgørelse om fastsættelse af maksimale netadgangspriser efter LRAICmetoden for 2016 fastnet 1. Indledning Erhvervsstyrelsen har siden

Læs mere

Afgørelse om fastsættelse af maksimale priser efter LRAIC-metoden

Afgørelse om fastsættelse af maksimale priser efter LRAIC-metoden Afgørelse om fastsættelse af maksimale priser efter LRAIC-metoden Ifølge 6, stk. 4 og 7, stk. 3 i bekendtgørelse nr. 930 af 19. november 2002 om samtrafik m.v. (samtrafikbekendtgørelsen) skal priserne

Læs mere

de ekstra omkostninger ved at gennemføre samtrafikken, herunder en rimelig forrentning af den investerede kapital, jf. 51f, stk. 3.

de ekstra omkostninger ved at gennemføre samtrafikken, herunder en rimelig forrentning af den investerede kapital, jf. 51f, stk. 3. TC A/S regulering@tdc.dk Fremsendes alene via e-mail Afgørelse om fastsættelse af WACC i forbindelse med omkostningsdokumentation af priserne i TC s standardtilbud Sagsfremstilling TC leverer en række

Læs mere

TDC regulering@tdc.dk. Fremsendes alene via email UDKAST

TDC regulering@tdc.dk. Fremsendes alene via email UDKAST TDC regulering@tdc.dk 3. juli 2014 Fremsendes alene via email /mobljo UDKAST Afgørelse om den maksimale pris for terminering af taleopkald, terminering af sms samt samtrafikpunkter i TDC s mobilnet i 2015

Læs mere

UDKAST. Mundio Mobile Fremsendes alene via

UDKAST. Mundio Mobile Fremsendes alene via Mundio Mobile legal@mundio.com Fremsendes alene via e-mail 1. september 2017 /Silutt UDKAST Afgørelse om den maksimale pris for terminering af taleopkald samt samtrafikpunkter i Mundio Mobile s mobilnet

Læs mere

Lovgrundlag I lovbemærkningerne til telelovens 51 f, stk. 5 og 6, er bl.a. anført følgende:

Lovgrundlag I lovbemærkningerne til telelovens 51 f, stk. 5 og 6, er bl.a. anført følgende: TDC A/S Nørregade 21 0900 København C TDC Totalløsninger A/S Teglholmsgade 1 0900 København C Afgørelse om ændring af afgørelse af 2. november 2005 på engrosmarkedet for bredbåndstilslutning (marked 12)

Læs mere

Revision af konkurrencemarginmodellen og prisklemmeforpligtelsen

Revision af konkurrencemarginmodellen og prisklemmeforpligtelsen 13. september 2013 /chkjgi Revision af konkurrencemarginmodellen og prisklemmeforpligtelsen Erhvervsstyrelsen påbegynder i løbet af 2014 analyserne på engrosmarkederne for henholdsvis fysisk netværksinfrastrukturadgang

Læs mere

UDKAST. Hi3G Fremsendes alene via

UDKAST. Hi3G Fremsendes alene via Hi3G anne.louisevogensen@3.dk Fremsendes alene via e-mail 1. september 2017 /Silutt UDKAST Afgørelse om den maksimale pris for terminering af taleopkald samt samtrafikpunkter i Hi3G s mobilnet for 2018

Læs mere

Afgørelse efter telelovens 65, stk. 6 om fastsættelse af foreløbige vilkår for Cybercitys adgang til samtrafikproduktet Bitstream Access (BSA)

Afgørelse efter telelovens 65, stk. 6 om fastsættelse af foreløbige vilkår for Cybercitys adgang til samtrafikproduktet Bitstream Access (BSA) TDC A/S Nørregade 21 0900 København C Cybercity A/S Frederikskaj 1780 København V Afgørelse efter telelovens 65, stk. 6 om fastsættelse af foreløbige vilkår for Cybercitys adgang til samtrafikproduktet

Læs mere

til et bredt segment af slutbrugere. Der er således hverken tale om en udbyder af discountprodukter eller luksusprodukter.

til et bredt segment af slutbrugere. Der er således hverken tale om en udbyder af discountprodukter eller luksusprodukter. 16. august 2012 /chkjgi Dokumentation af værktøj til brug for prisklemmetilsyn Som en del af afgørelserne på engrosmarkederne for henholdsvis fysisk netværksinfrastrukturadgang og bredbåndstilslutninger

Læs mere

DONG-område Resten af landet

DONG-område Resten af landet TDC A/S regulering@tdc.dk Fremsendes alene via mail Tillægsafgørelse vedrørende fastsættelse af priser for BSA leveret via TDC s fibernet 1 Indledning traf fredag den 15. april 2011 LRAIC-prisafgørelse

Læs mere

Klare tal om effektiviteten i vandsektoren Partner Martin H. Thelle 22. januar 2014

Klare tal om effektiviteten i vandsektoren Partner Martin H. Thelle 22. januar 2014 Klare tal om effektiviteten i vandsektoren Partner Martin H. Thelle 22. januar 2014 Den 30. september 2013 offentliggjorde Foreningen af Vandværker i Danmark (FVD) rapporten Forbrugerejede vandværker og

Læs mere

Vejledning. Vejledning om bekendtgørelse om priskontrolmetoder. 1. Indledning

Vejledning. Vejledning om bekendtgørelse om priskontrolmetoder. 1. Indledning Vejledning Februar 2012 Markedskontoret Vejledning om bekendtgørelse om priskontrolmetoder ERHVERVSSTYRELSEN 1. Indledning Denne vejledning beskriver, hvordan Erhvervsstyrelsen har til hensigt at anvende

Læs mere

på markederne for terminering af trafik i selskabernes

på markederne for terminering af trafik i selskabernes Telenor anmark Holding A/S Frederikskaj 1780 København V. Afgørelse om fastsættelse af maksimale priser efter LRAIC-metoden over for Telenor på markedet for mobilterminering 30. oktober 2009 Baggrund har

Læs mere

Afgørelse om forøgelse af prisloft for 2011 i henhold til 8 i bekendtgørelse om prisloftregulering m.v. af vandsektoren

Afgørelse om forøgelse af prisloft for 2011 i henhold til 8 i bekendtgørelse om prisloftregulering m.v. af vandsektoren Billund Spildevand A/S Grindsted Landevej 40 7200 Grindsted Dato: 1. marts 2013 Sag: Vand-12/04924-10 Sagsbehandler: /LTK Afgørelse om forøgelse af prisloft for 2011 i henhold til 8 i bekendtgørelse om

Læs mere

1. Indledning. TDC A/S Fremsendes alene via

1. Indledning. TDC A/S Fremsendes alene via TDC A/S regulering@tdc.dk 24. april 2018 Fremsendes alene via e-mail Tillægsafgørelse om fastsættelse af maksimale netadgangspriser efter LRAIC-metoden for 2018 fiber 1. Indledning TDC A/S (i det følgende

Læs mere

Vejledning til Bekendtgørelse nr. 706 af 26. juni 2009 om en praktikplads- og betalingsordning mv. ved uddannelse af lokomotivførere

Vejledning til Bekendtgørelse nr. 706 af 26. juni 2009 om en praktikplads- og betalingsordning mv. ved uddannelse af lokomotivførere Vejledning til Bekendtgørelse nr. 706 af 26. juni 2009 om en praktikplads- og betalingsordning mv. ved uddannelse af lokomotivførere 1. Indledning I oktober 2005 blev der etableret en lokomotivføreruddannelse

Læs mere

om fastsættelse af maksimale samtrafikpriser efter LRAIC-metoden (fastnet)

om fastsættelse af maksimale samtrafikpriser efter LRAIC-metoden (fastnet) TDC A/S regulering@tdc.dk Telia Danmark regulatory@telia.dk Fremsendes alene via mail Afgørelse vedrørende TDC s faktureringspraksis i forbindelse med opsætning af KAP-stik 1 Indledning Telia har den 24.

Læs mere

IT- og Telestyrelsen har den 24. januar 2006 truffet afgørelse over for TDC, Telia. på markederne for terminering af trafik i selskabernes

IT- og Telestyrelsen har den 24. januar 2006 truffet afgørelse over for TDC, Telia. på markederne for terminering af trafik i selskabernes UDKAST Hi3G Afgørelse om fastsættelse af maksimale priser efter LRAIC-metoden over for Hi3G på markedet for mobilterminering Baggrund har den 24. januar 2006 truffet afgørelse over for TDC, Telia og Sonofon

Læs mere

UDKAST. Telia Fremsendes alene via

UDKAST. Telia Fremsendes alene via Telia regulatory@telia.dk 31. august 2018 Fremsendes alene via e-mail /Silutt UDKAST Afgørelse om den maksimale pris for terminering af taleopkald samt samtrafikpunkter i Telias mobilnet for 2019 1 Indledning

Læs mere

Hi3G Anne.LouiseVogensen@3.dk. Fremsendes alene via email

Hi3G Anne.LouiseVogensen@3.dk. Fremsendes alene via email Hi3G Anne.LouiseVogensen@3.dk 17. juli 2012 Fremsendes alene via email /mobljo Afgørelse om den maksimale pris for terminering af taleopkald, terminering af sms samt samtrafikpunkter i Hi3G s mobilnet

Læs mere

Erhvervsstyrelsen fastsætter i medfør af priskontrolbekendtgørelsens 11, stk. 1 priserne for perioden 1. januar 2015 til 31. december 2015.

Erhvervsstyrelsen fastsætter i medfør af priskontrolbekendtgørelsens 11, stk. 1 priserne for perioden 1. januar 2015 til 31. december 2015. TDC A/S regulering@tdc.dk 4. december 2014 Fremsendes alene via e-mail /Christoffer Kjældgaard Giwercman Afgørelse om fastsættelse af maksimale netadgangspriser efter LRAICmetoden for 2015 fastnet 1. Indledning

Læs mere

Høringsnotat over udkast til afgørelse om prisfastsættelse efter LRAICmetoden

Høringsnotat over udkast til afgørelse om prisfastsættelse efter LRAICmetoden Notat Høringsnotat over udkast til afgørelse om prisfastsættelse efter LRAICmetoden 1 Introduktion...1 2 EU-kommissionens bemærkninger i medfør af artikel 7, stk. 3, i rammedirektivet...1 3 Afgørelsesudkast

Læs mere

Afgørelse efter telelovens 52 vedrørende TDC A/S opkrævning af gebyr ved etablering af manglende kobling på ledningsvej BSA uden samproduktion

Afgørelse efter telelovens 52 vedrørende TDC A/S opkrævning af gebyr ved etablering af manglende kobling på ledningsvej BSA uden samproduktion Telia Danmark regulatory@telia.dk TDC A/S regulering@tdc.dk Fremsendes alene via mail Afgørelse efter telelovens 52 vedrørende TDC A/S opkrævning af gebyr ved etablering af manglende kobling på ledningsvej

Læs mere

og versioneringsstrategi for OIOUBL - fælles standard for e-handelsdokumenter.

og versioneringsstrategi for OIOUBL - fælles standard for e-handelsdokumenter. Notat Opdaterings- og Versioneringsstrategi for OIOUBL fælles standard for e- handelsdokumenter Indledning I henhold til erfaringerne med OIOXML elektronisk regning samt de opdateringer og præciseringer,

Læs mere

Parternes anbringender. TDH anfører i selskabets svar blandt andet, at:

Parternes anbringender. TDH anfører i selskabets svar blandt andet, at: Telenor Danmark Holding A/S Regulering og Samtrafik, Wholesale Frederikskaj DK- 1780 København V Tele2 DMT2 A/S Gammel Køge Landevej 55 2500 Valby Afgørelse efter telelovens 1 76 vedr. Telenor Danmark

Læs mere

65 afgørelse vedr. anmodning om at hvilende abonnement ikke kan begrunde afvisning af adgang til delt rå kobber

65 afgørelse vedr. anmodning om at hvilende abonnement ikke kan begrunde afvisning af adgang til delt rå kobber Cybercity A/S Overgaden Neden Vandet 7 1414 København K 65 afgørelse vedr. anmodning om at hvilende abonnement ikke kan begrunde afvisning af adgang til delt rå kobber Cybercity har ved brev af 10. juni

Læs mere

Telia Danmark TDC A/S Fremsendes alene via mail

Telia Danmark TDC A/S Fremsendes alene via mail Telia Danmark regulatory@telia.dk TDC A/S regulering@tdc.dk Fremsendes alene via mail Afgørelse om TDC s opkrævning af transitafgift i forbindelse med aflevering af opkaldstrafik til Fullrates og A+ Telecoms

Læs mere

De nye bilag vedrører produktbeskrivelse (bilag 1f) og priser (bilag 2c) for ethernet BSA G.SHDSL.

De nye bilag vedrører produktbeskrivelse (bilag 1f) og priser (bilag 2c) for ethernet BSA G.SHDSL. Notat G.SHDSL Et marked 5- eller marked 6-produkt? 1 Indledning Den 14. marts 2011 har TDC A/S (TDC) fremsendt nye bilag 1f og bilag 2c til selskabets produkttillæg for ethernet BSA. De nye bilag er således

Læs mere

TDC A/S Juridisk Afdeling Nørregade København C. TDC Totalløsninger A/S Teglholmsgade København C

TDC A/S Juridisk Afdeling Nørregade København C. TDC Totalløsninger A/S Teglholmsgade København C TDC A/S Juridisk Afdeling Nørregade 21 0900 København C TDC Totalløsninger A/S Teglholmsgade 1 0900 København C Afgørelse om fastsættelse af pris for samtrafikproduktet "gensalg af tjenester m.v. på fastnetområdet"

Læs mere

Denne prisafgørelse fastsætter den maksimale pris for terminering af taleopkald i Hi3G s mobilnet i 2011.

Denne prisafgørelse fastsætter den maksimale pris for terminering af taleopkald i Hi3G s mobilnet i 2011. Hi3G Denmark Aps. Ann-Louise.Hansen@3.dk Fremsendes alene via mail Afgørelse om fastsættelse af maksimalprisen efter LRAIC-metoden over for Hi3G på markedet for mobilterminering 1 Indledning traf 8. marts

Læs mere

IT- og Telestyrelsen træffer herved afgørelse i sagen vedr. Cybercitys klage af 24. juni 2008 over TDC s priser for 30A- og 60A-strømydelser.

IT- og Telestyrelsen træffer herved afgørelse i sagen vedr. Cybercitys klage af 24. juni 2008 over TDC s priser for 30A- og 60A-strømydelser. TDC A/S regulering@tdc.dk Fremsendes alene via e-mail Klage fra Cybercity (nu Telenor) over høje priser for strømydelser på samhusningslokaliteter træffer herved afgørelse i sagen vedr. Cybercitys klage

Læs mere

Høring over revision af principperne for beregning af WACC i forbindelse med Erhvervsstyrelsen prisreguleringsarbejde

Høring over revision af principperne for beregning af WACC i forbindelse med Erhvervsstyrelsen prisreguleringsarbejde 15. januar 2016 /CPN Sag Høring over revision af principperne for beregning af WACC i forbindelse med Erhvervsstyrelsen prisreguleringsarbejde Erhvervsstyrelsen ønsker at igangsætte en revidering af principperne,

Læs mere

Afgørelse vedrørende klage over konkret misbrug af oplysninger i strid med telelovens 64

Afgørelse vedrørende klage over konkret misbrug af oplysninger i strid med telelovens 64 Cybercity A/S Frederikskaj 1780 København V TDC A/S Nørregade 21 0900 København C 2. juli 2008 Afgørelse vedrørende klage over konkret misbrug af oplysninger i strid med telelovens 64 Cybercity har d.

Læs mere

Dansk Energi Rosenørns Allé 9 1970 Frederiksberg C

Dansk Energi Rosenørns Allé 9 1970 Frederiksberg C Dansk Energi Rosenørns Allé 9 1970 Frederiksberg C 14. december 2015 Detail & Distribution 15/11090 laa ANMELDELSE AF TILSLUTNINGSBIDRAG FOR LADESTANDERE I DET OF- FENTLIGE RUM Dansk Energi anmelder en

Læs mere

Notat. 30. juni 2009

Notat. 30. juni 2009 Notat Notat om kortlagte andre tjenester til brug for revisionen af LRAICmodellen for 2010 udarbejdede i 2005 en kortlægning af andre tjenester i hybridmodellen, der omfattede en række af de tjenester,

Læs mere

Adsl 512 Kabelmodem FWA 3G Optiske fibre

Adsl 512 Kabelmodem FWA 3G Optiske fibre It-infrastruktur 9 1. It-infrastruktur Figur 1.1 Bredbåndsdækning 1 8 Procent 96 98 98 9 9 97 9 9 9 9 87 88 6 4 64 6 6 6 47 5 44 2 14 4 5 9 Adsl 512 Kabelmodem FWA 3G Optiske fibre 21 22 23 24 25 26 Kilde:

Læs mere

TDC A/S Fremsendes alene via mail

TDC A/S Fremsendes alene via mail TDC A/S regulering@tdc.dk Fremsendes alene via mail Afgørelse vedrørende standardservice i TDC s standardtilbud om rå kobber/delt rå kobber (marked 4) og Ethernet BSA (marked 5) 1 Indledning TDC A/S (herefter

Læs mere

IT- og Telestyrelsen har med henblik på fastsættelse af fradrag i slutbrugerprisen

IT- og Telestyrelsen har med henblik på fastsættelse af fradrag i slutbrugerprisen TDC A/S regulering@tdc.dk Fremsendes alene via mail Afgørelse ver fr TDC A/S vedrørende fastsættelse af fradrag i slutbrugerprisen fr sparede mkstninger i frbindelse med salg af tjenester på fastnetmrådet

Læs mere

Bekendtgørelse om tilskud til biogas, der sælges til transport, benyttes til procesformål i virksomheder eller anvendes til varmeproduktion

Bekendtgørelse om tilskud til biogas, der sælges til transport, benyttes til procesformål i virksomheder eller anvendes til varmeproduktion Bekendtgørelse om tilskud til biogas, der sælges til transport, benyttes til procesformål i virksomheder eller anvendes til varmeproduktion I medfør af 50, stk. 5, 50 a, stk. 6-7, i lov om fremme af vedvarende

Læs mere

IT- og Telestyrelsen sendte den 6. september 2007 udkast til afgørelse om prisfastsættelse efter LRAIC-metoden gældende for 2008 i høring i branchen.

IT- og Telestyrelsen sendte den 6. september 2007 udkast til afgørelse om prisfastsættelse efter LRAIC-metoden gældende for 2008 i høring i branchen. Notat Høringsnotat over udkast til afgørelse om prisfastsættelse efter LRAICmetoden sendte den 6. september 2007 udkast til afgørelse om prisfastsættelse efter LRAIC-metoden gældende for 2008 i høring

Læs mere

Notat om aflønning i den finansielle sektor

Notat om aflønning i den finansielle sektor Finanstilsynet 25. november 2015 J.nr. 500-0030 GOVN/MRE Notat om aflønning i den finansielle sektor 1. Indledende bemærkninger Finansielle virksomheder, finansielle holdingvirksomheder og forsikringsholdingvirksomheder

Læs mere

Bilag 19: Vejledende fortolkningsbidrag vedrørende regulering af takster

Bilag 19: Vejledende fortolkningsbidrag vedrørende regulering af takster Bilag 19: Vejledende fortolkningsbidrag vedrørende regulering af takster Model for indregning af overskud eller underskud i taksterne Overskud op til 5 procent kan overføres indenfor samme ledelsesområde/center.

Læs mere

Erhvervsstyrelsen anfører på side 69 i det udsendte udkast til markedsafgrænsning på detailmarkedet for fastnettilslutninger (marked 1), at:

Erhvervsstyrelsen anfører på side 69 i det udsendte udkast til markedsafgrænsning på detailmarkedet for fastnettilslutninger (marked 1), at: Erhvervsstyrelsen Langelinie Allé 17 2100 København Ø Sendt til e-mail: postmar@erst.dk Telia Danmark Filial af Telia Nättjänster Norden AB, Sverige Holmbladsgade 139 2300 København S Tlf.: 82 33 70 00

Læs mere

Afgørelse vedrørende TDC A/S standardtilbud om henholdsvis fast operatørvalg og gensalg af tjenester m.v. på fastnetområdet (marked 8)

Afgørelse vedrørende TDC A/S standardtilbud om henholdsvis fast operatørvalg og gensalg af tjenester m.v. på fastnetområdet (marked 8) TDC A/S regulering@tdc.dk Fremsendes alene via mail Afgørelse vedrørende TDC A/S standardtilbud om henholdsvis fast operatørvalg og gensalg af tjenester m.v. på fastnetområdet (marked 8) 1 Indledning Den

Læs mere

Høring over retningslinjer for udarbejdelse af LRAIC-prisfastsættelsesmodel

Høring over retningslinjer for udarbejdelse af LRAIC-prisfastsættelsesmodel LRAIC-arbejdsgruppen Sekretariat i IT-Brancheforeningen IT- og Telestyrelsen Att.: Dan Asbjørn Smitt Holsteinsgade 63 2100 København Ø Børsen, DK-1217 København K Telefon: 72 25 55 02 e-mail: itb@itb.dk

Læs mere

Konto 7 Finansindtægter og udgifter

Konto 7 Finansindtægter og udgifter Budgetnotat 2016-19 Konto 7 Konto 7 og udgifter 1 Formål Formål: Ifølge Budget- og regnskabssystem for kommuner skal kommunen have en række konti på funktion 07. Kontiene omfatter renter, tilskud, udligning

Læs mere

SuperTel A/S GlobalConnect. Fremsendes alene via mail

SuperTel A/S GlobalConnect. Fremsendes alene via mail SuperTel A/S GlobalConnect Fremsendes alene via mail Afgørelse efter telelovens 65 vedrørende TDC A/S prissætning af mobilaccess til SuperTel A/S frikaldsnumre Indledning SuperTel A/S (herefter SuperTel)

Læs mere

Skatteudvalget 2015-16 L 150 Bilag 6 Offentligt

Skatteudvalget 2015-16 L 150 Bilag 6 Offentligt Skatteudvalget 2015-16 L 150 Bilag 6 Offentligt 26. april 2016 J.nr. 15-1434179 Til Folketinget Skatteudvalget Til udvalgets orientering vedlægges høringsskema samt de modtagne høringssvar vedrørende forslag

Læs mere

Høringsnotat over udkast afgørelse om maksimalpriser efter LRAIC-metoden

Høringsnotat over udkast afgørelse om maksimalpriser efter LRAIC-metoden Høringsnotat over udkast afgørelse om maksimalpriser efter LRAIC-metoden 23. december 2005 Side 2 1 INDLEDNING...5 2 GENERELLE BEMÆRKNINGER...6 2.1 HJEMMELSGRUNDLAG...6 2.2 INSPIRATION FRA DEN SVENSKE

Læs mere

Tillægsvilkår for Mobil 1 Time + 1 GB (lukket for salg)

Tillægsvilkår for Mobil 1 Time + 1 GB (lukket for salg) Tillægsvilkår for Mobil 1 Time + 1 GB (lukket for salg) Februar 2016 (senest revideret august 2016) Indholdsfortegnelse 1. Tillægsaftalen... 1 2. Elektronisk kommunikation og gebyr for brevpost... 3 3.

Læs mere

Hovedpunktsreferat fra møde den 24. april 2013 i VULA-forum

Hovedpunktsreferat fra møde den 24. april 2013 i VULA-forum 29. april 2013 Hovedpunktsreferat fra møde den 24. april 2013 i VULA-forum /lasyje-erst Deltagere: Concepy: Stig Myken, Nicolai Lamborg, Simon Skals TDC: Christian Halgreen og Allan Bartroff Telenor: Mads

Læs mere

Modellering af Pair Bonding i LRAICmodel

Modellering af Pair Bonding i LRAICmodel Modellering af Pair Bonding i LRAICmodel Præsentation i Samtrafikforum 26. februar 2013 1 Behovet for Pair Bonding TDC s brug af kobberpar til produktion af xdsl sætter en række begrænsninger i båndbredden

Læs mere

Bilag 7: Service Level Agreement

Bilag 7: Service Level Agreement Bilag 7: Service Level Agreement Indholdsfortegnelse 1 INDLEDNING...2 2 GENERELT OM TEKNISK PERFORMANCE...2 2.1 ACCESNET OPPETID... 4 2.2 DSLAM OPPETID... 6 2.3 MULTIKANAL... 7 2.3.1 Kvalitetsparametre

Læs mere

Frederiksberg Kommune Nøgletal for bustrafikken Januar 2010- marts 2010

Frederiksberg Kommune Nøgletal for bustrafikken Januar 2010- marts 2010 Frederiksberg Kommune Nøgletal for bustrafikken Januar 21- marts 21 Indholdsfortegnelse: 1) Indledning 2) Begrebsafklaring 3) Passagertal, produktion og produktivitet I kommunen på en gennemsnitlig hverdag.

Læs mere

Pair Bonding Ver 1.0 TWD

Pair Bonding Ver 1.0 TWD 1 Pair Bonding 0210-2013 Ver 1.0 TWD Pair Bonding - produktet Pair Bonding (PB) er et tillægsprodukt til VULA, VULA UC, ebsa, BB Basic og Rå/Delt rå kobber. 2 Pair Bonding er defineret ved: at xdsl-produktet

Læs mere

Cybercity A/S Ovengaden Neden Vandet 7 1414 København K. Ved. 65-anmodning om afvisning på adgang til VDSL

Cybercity A/S Ovengaden Neden Vandet 7 1414 København K. Ved. 65-anmodning om afvisning på adgang til VDSL Cybercity A/S Ovengaden Neden Vandet 7 1414 København K Ved. 65-anmodning om afvisning på adgang til VDSL Cybercity har i brev af 2. august 2004 anmodet om at træffe afgørelse efter telelovens 65, fordi

Læs mere

TDC A/S. 29. maj Beskrivelse af TDC's kalkulationssystem

TDC A/S. 29. maj Beskrivelse af TDC's kalkulationssystem TDC A/S 29. maj 2009 Beskrivelse af TDC's kalkulationssystem 1. Overordnede principper for TDC's produktregnskaber Ifølge bekendtgørelse nr. 374 af 27. april 2006 skal produktregnskaberne for 2008 indeholde

Læs mere

København Kommune Nøgletal for bustrafikken Januar 2010- marts 2010

København Kommune Nøgletal for bustrafikken Januar 2010- marts 2010 København Kommune Nøgletal for bustrafikken Januar 21- marts 21 Indholdsfortegnelse: 1) Indledning 2) Begrebsafklaring 3) Passagertal, produktion og produktivitet I kommunen på en gennemsnitlig hverdag.

Læs mere

DEN ØKONOMISKE UDVIKLING FOR DANSKE BIOGRAFER 2008-2012

DEN ØKONOMISKE UDVIKLING FOR DANSKE BIOGRAFER 2008-2012 DEN ØKONOMISKE UDVIKLING FOR DANSKE BIOGRAFER 2008-2012 Dansk RegnskabsAnalyse Øverødvej 46 2840 Holte Telefon : 50449148 www.dra.dk Økonomisk brancheanalyse udgivet af Dansk RegnskabsAnalyse Januar 2014

Læs mere

Håndtering af bunkning

Håndtering af bunkning Håndtering af bunkning Maj 2010 Indhold 1 Formål 3 2 Hvorfor nye retningslinjer for håndtering af bunkning 4 3 Håndtering af bunkning 5 3.1 Hvad er princippet i de nye retningslinjer for håndtering bunkning

Læs mere

Priser Byggeomkostnings- indekset pr. 1. januar 2015

Priser Byggeomkostnings- indekset pr. 1. januar 2015 Priser Byggeomkostningsindekset pr. 1. januar 2015 Byggeomkostningsindekset pr. 1. januar 2015 Indhold 1. Indledning... 3 2. Byggeomkostningsindekset... 4 3. Tabeller... 5 4. Metode... 8 4.1 Vægtgrundlag...

Læs mere

Undersøgelse af kønsfordelingen i visse børsnoterede selskaber

Undersøgelse af kønsfordelingen i visse børsnoterede selskaber 24. marts 2015 Undersøgelse af kønsfordelingen i visse børsnoterede selskaber Erhvervsstyrelsen har foretaget en undersøgelse af kønsfordelingen pr. 19. februar 2015 samt pr. 1. januar i de seneste 10

Læs mere

Terminologi i LRAIC-modelnotaterne

Terminologi i LRAIC-modelnotaterne Terminologi i LRAIC-modelnotaterne Nedenstående liste indeholder en oversigt over den terminologi, der vil blive anvendt i de tre LRAIC-modelnotater. Det skal understreges, at terminologien er fastlagt

Læs mere

TDC A/S. 31. maj 2010. Beskrivelse af TDC's kalkulationssystem

TDC A/S. 31. maj 2010. Beskrivelse af TDC's kalkulationssystem TDC A/S 31. maj 2010 Beskrivelse af TDC's kalkulationssystem 1. Overordnede principper for TDC's produktregnskaber Ifølge bekendtgørelse nr. 374 af 27. april 2006 skal produktregnskaberne for 2009 indeholde

Læs mere

Greve Kommune Nøgletal for bustrafikken Januar 2010- marts 2010

Greve Kommune Nøgletal for bustrafikken Januar 2010- marts 2010 Greve Kommune Nøgletal for bustrafikken Januar 21- marts 21 Indholdsfortegnelse: 1) Indledning 2) Begrebsafklaring 3) Passagertal, produktion og produktivitet I kommunen på en gennemsnitlig hverdag. I

Læs mere

Statsgaranteret udskrivningsgrundlag

Statsgaranteret udskrivningsgrundlag Statsgaranteret udskrivningsgrundlag giver sikkerhed under krisen Nyt kapitel Resumé For 2013 har alle kommuner for første gang valgt at budgettere med det statsgaranterede udskrivningsgrundlag. Siden

Læs mere

Afgørelse efter telelovens 76, stk. 1 om priser for 2 Mbit/s faste engros kredsløb i TDC s standardtilbud om transmissionsydelser

Afgørelse efter telelovens 76, stk. 1 om priser for 2 Mbit/s faste engros kredsløb i TDC s standardtilbud om transmissionsydelser Telia A/S Holmbladsgade 139 2300 København S Afgørelse efter telelovens 76, stk. 1 om priser for 2 Mbit/s faste engros kredsløb i TDC s standardtilbud om transmissionsydelser Telia Danmark (herefter Telia)

Læs mere