Uhlenbrock AnDi lokomotivdekoder

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Uhlenbrock AnDi 75 320 lokomotivdekoder"

Transkript

1 Uhlenbrock AnDi lokomotivdekoder Dansk oversættelse Peter E. Jonasen, baseret på: COPYRIGHT UHLENBROCK ELEKTRONIK GMBH Grundlag tysk vejledning Alle rettigheder forbeholdes Eftertryk også delvist kun efter aftale

2 Uhlenbrock AnDi (2) Indhold 1 Lokdekoder Egenskaber Analogdrift Digitaldrift Tekniske data Indbygning af digitaldekoder Tilslutning af stikket Tilslutning af ekstra funktioner Forsigtighed med lamperne Fastgørelse af dekoderen i lokomotivet Ibrugtagning Valg af digital eller analog drift Ændring af driftmodus med en analog kørekontrol Ændring af driftmodus med en Digital Central Adressering af AnDi Adresseindstilling med en Intellibox kørekontrol Adresseindstilling med en Märklin digital kontrol Adresseindstilling med en Märklin Delta kontrol Garantierklæring Lokdekoder Digitaldekoder i Märklin Motorola til lokomotiver fra Bemo, Brawa, Fleischmann, Gützold, Liliput, Lima, Mehano, Piko, Rivarossi, Roco, Trix. Ikke til klokankermotorer. 2 Egenskaber AnDi er i digitaldrift en lille, prisbillig dekoder, hvis adressering uden større besvær kan ændres. I analog drift er AnDi en retningsskifter, der er forberedt for digital drift. Når man senere vil overgå til digital drift, er det tilstrækkeligt at give en længerevarende omskifterimpuls for at ændre dekoderens driftsform til digital. Du sparer derved omkostninger og yderligere ombygninger. AnDi er lille, let at montere med NEM 652 stik og kan ved en god varmeafledning belastes med op til 1 A. 2.1 Analogdrift Ved analog drift er dekoderen en almindelig retningsomskifter med de eksisterende køreegenskaber. Lysskiftet følger kørselsretningen. Information om den valgte kørselsretningen forbliver lagret i dekoderen, når driftsspændingen slukkes.

3 Uhlenbrock AnDi (3) Når dekoderen er indstillet til analog drift, kan den ikke anvendes på digitale spor. 2.2 Digitaldrift Skiftes dekoderen til digital drift, kan den anvendes på anlæg der styres af en Intellibox eller via Märklin digitalsystem (Central Unit, Control Unit eller en Delta Kontrol). Den forstår det gamle og nye Motorola format. I digital modus råder dekoderen over to kørselsretningsafhængige lysudgange, som kan skiftes med tasterne [funktion] og [off]. Ved Delta drift forbliver lyset tændt, når den er adresseret. I digitaldrift kører lokomotivet i henhold til de parametre, du har angivet. De er ligesom kørselsretning og hastighed vedvarende lagrede. Det betyder, at lokomotivet kører videre med den sidst indstillede hastighed hvis der slukkes og tændes for anlægget. Dermed kan lokomotivet anvendes på anlæg med blokstyring. På analoge afsnit bibeholder lokomotivet den digitalt indstillede hastighed, så længe der er tilstrækkelig spænding tilstede. Retningsskift og forøgelse af hastigheden er ikke mulig muligt. Ved leveringen er dekoderens adresse 78 (Damplokomotivadresse ved Märklin Delta). 3 Tekniske data Max. motorstrøm: 700 ma ved god varmeafledning 1 A Motor igangsættelsesstrøm: Op til 2A Funktionsudgange: Op til 900 ma Max. totalbelastning: 1,2 A Størrelse: 19 x 16 x 5 mm Adresser: kan anvendes med en Intellibox 1-80 når andre digitale centraler anvendes Dekoderens fabriksindstilling er: Analog modus I Digital modus adresse 78 (Damplok. adresse på Märklin Delta)

4 Uhlenbrock AnDi (4) 4 Indbygning af digitaldekoder Tilslutning af stikket Fjern brostikket eller den elektroniske retningsomskifter og monter dekoderens stik i stikket. Virker belysningen ikke, skal stikket vendes 180 grader. 4.2 Tilslutning af ekstra funktioner I stedet for lys, kan andre forbrugere som f.eks. en røggenerator tilsluttes funktionsudgangen. Hvis funktionen skal være uafhængigt af kørselsretning, skal udgangene forbindes til hinanden. 4.3 Forsigtighed med lamperne På de fleste modeller, der er ombygget til AC, Vekselstrøm er pærerne allerede tilpasset digitaldriftens høje spænding på 19V. Hvis det viser sig, ikke at være tilfældet, skal pærerne udskiftes med 19V pærer, ellers skal der monteres en formodstand. 4.4 Fastgørelse af dekoderen i lokomotivet Benyt den vedlagte klæbeplade til at fæste dekoderen på et passende sted i lokomotivet. Klæbepladen beskytter dekoderen mod ledende forbindelser og holder den sikkert fast i sit leje. Ved lokomotiver med et højt strømforbrug må der sikres en god varmeafledning. Det anbefales i det tilfælde, at dekoderen monteres på lokomotivets metalchassis med en varmeledende lim. 4.5 Ibrugtagning Kontroller at indbygningen af dekoderen er korrekt med et Ohmmeter. Pas på, at placeringen af dekoderen i lokomotivet sikrer den mod ledende forbindelser. Pas også på, at der ikke kan ske kortslutninger ved samlingen af lokomotivet, og at ingen ledninger kommer i klemme. Kontroller at indbygningen af dekoderen er korrekt med et Ohmmeter. Pas på, at placeringen af dekoderen i lokomotivet sikrer den mod ledende forbindelser. Pas også på, at der ikke kan ske kortslutninger ved samlingen af lokomotivet, og at ingen ledninger kommer i klemme. En kortslutning i motor, belysning, slæbesko eller hjulsæt ødelægger dekoderen og eventuel elektronik i lokomotivet! 5 Valg af digital eller analog drift Dekoderen er fabriksindstillet til analog drift. Driftsformen kan ændres med en analog transformator eller en Digitalcentral.

5 Uhlenbrock AnDi (5) Note: Det lysvalg, der er foretaget i digital tilstand, bibeholdes ved analog tilstand. Det betyder, at slukkes lyset i digital tilstand, så virker lyset heller ikke i analog tilstand. 5.1 Ændring af driftmodus med en analog kørekontrol Du kan vælge mellem analog- og digital drift med en analog kørekontrol. Sæt lokomotivet på et isoleret analogt spor og påvirk retningsskifteren indtil det bageste lyst begynder at blinke hurtigt (efter ca. 8 sekunder). Dekoderens driftsmodus kan til enhver tid ændres, d.v.s. fra analog til digital eller omvendt! 5.2 Ændring af driftmodus med en Digital Central Med en digital central kan dekoderen omstilles fra analog til digital drift, således: Sæt lokomotivet med dekoderen på et digitalt spor Tast dekoderens adresse (på en ny dekoder er adressen 78) Tænd lyset med tasten [Funktion], ellers kan det ikke senere tændes og slukkes under drift. Påvirk retningsskiftfunktionen indtil det bageste lys begynder at blinke hurtigt (ca. 8 sekunder) Påvirk retningsskiftet kort som ved retningsskift Dekoderen er nu i digital modus. Note: Dekoderen kan kun ændres fra digital- til analog modus med en analog kørekontrol! 6 Adressering af AnDi I digitaldrift kan enheden anvendes som en egentlig dekoder, og det er muligt at anvende en af 255 adresser. Til at indstille adresse på dekoderen kan der anvendes nedenstående lange programmeringssekvenser. Brugen af programmer som LOKTOOL eller programmenuen i Intellibox er ikke nødvendig. 6.1 Adresseindstilling med en Intellibox kørekontrol 1. Vælg den aktuelle dekoderadresse Tryk på tasten [lok#] og indtast dekoderadressen. På en ny dekoder er adressen Indstil den pågældende dekoderadresse til gammelt Motorola format. Det er vigtigt, da du ellers ikke kan ændre adressen! Tryk [Menu] Under Lok-indstilling (Lok Einstellung) bladrer du med [ ] eller [+] til Motorola gammel (Motorola Alt) og bekræft dit valg med [ ] (Det valgte markeres med *) Med tasten [Menu] kommer du tilbage til køretilstand.

6 Uhlenbrock AnDi (6) 3. Sæt kørekontrolmodus på Intellibox til AC-kørepult (AC Fahrregler), så du kan sende et langt retningsskift til dekoderen ved at hold reguleringsknappen nede. Tryk på tasten [Menu] og herefter på tasten [Mode]. Med tryk på [ ] skal du bladre til punktet Betjening (Bedienung) og taste [ ] Med tryk på [ ] skal du bladre til punktet Kørekontrol (Fahrregler) og taste [ ] Med tryk på [ ] skal du bladre til punktet AC-Kørepult (AC-Fahrpult) og taste [ ] Med tasten [Menu] kommer du tilbage til køretilstand. 4. Bring dekoderen i programmeringstilstand med: Send et retningsskift ved at holde fartreguleringsknappen nede indtil den bageste belysning begynder at blinke (ca. 8 sekunder) 5. Tast den ønskede dekoderadresse på Intellibox tastatur ved at taste [Lok#] adresse [Lok#] 6. Tænd lyset ved at trykke på [Funktion] tasten, så du senere vil kunne tænde og slukke lyset. 7. Afslut programmeringen Foretag et retningsskift ved at trykke på fartreguleringsknappen. Du kan gennemføre programmeringen med højre eller venstre kørepult, idet du dog skal være opmærksom på kun at anvende én kørepult under hele programmeringen. 6.2 Adresseindstilling med en Märklin digital kontrol 1. Vælg den aktuelle dekoderadresse med din Märklin Digital kørepult (Control 80, Control 80f, Control Unit). Ved en ny dekoder er adressen Påvirk retningsskiftfunktionen indtil det bageste lys begynder at blinke hurtigt (ca. 8 sekunder) 3. Tast den nye ønskede dekoderadresse 4. Tænd lyset ved at trykke på [Funktion] tasten, så du senere vil kunne tænde og slukke lyset. 5. Afslut programmeringen ved at foretage et retningsskift. 6.3 Adresseindstilling med en Märklin Delta kontrol 1. Vælg den aktuelle dekoderadresse med din Märklin Delta kontrolpult. Ved en ny dekoder er adressen 78 (Lille damplok) 2. Påvirk retningsskiftfunktionen indtil det bageste lys begynder at blinke hurtigt (ca. 8 sekunder) 3. Vælg den nye ønskede dekoderadresse ved at stille på lokomotivvalget på Delta kontrolpulten.

7 Uhlenbrock AnDi (7) 4. Afslut programmeringen ved at foretage et retningsskift. 7 Uhlenbrocks hjemmeside. 8 Garantierklæring Se originalvejledningen. 9 Peter E. Jonasen har oversat denne vejledning til dansk. Du er velkommen til at kopiere og distribuere dokumentet i sin helhed, så længe teksten om, at det er Peter E. Jonasen, der har oversat den ikke slettes. Finder du fejl i vejledningen, eller har råd og tilføjelser, der bør anføres, er du velkommen til at sende en til Peter E. Jonasen. Mailadressen er digital@digitaltog.dk Note: Er en note anført i den originale tyske vejledning Kommentar: Er en kommentar fra Peter E. Jonasen på baggrund af egne eller andres erfaringer

Uhlenbrock AnDi 75 000 lokomotivdekoder

Uhlenbrock AnDi 75 000 lokomotivdekoder Uhlenbrock AnDi 75 000 lokomotivdekoder Dansk oversættelse Peter E. Jonasen, baseret på: COPYRIGHT UHLENBROCK ELEKTRONIK GMBH Grundlag tysk vejledning Alle rettigheder forbeholdes Eftertryk også delvist

Læs mere

Ved analog drift virker dekoderen som en elektronisk retningsomskifter. På et digitalt afsnit kører lokomotivet med maksimal hastighed.

Ved analog drift virker dekoderen som en elektronisk retningsomskifter. På et digitalt afsnit kører lokomotivet med maksimal hastighed. Uhlenbrock 75 420 (1) Lokdekoder 75 420 Digitaldekoder i Märklin Motorola format. IKKE Til lokomotiver med klokankermotorer fra Faulhaber eller Escap. Egenskaber Denne lokomotivdekoder til jævnstrømsmotorer

Læs mere

Ved analog drift virker dekoderen som en elektronisk retningsomskifter. På et digitalt afsnit kører lokomotivet med maksimal hastighed.

Ved analog drift virker dekoderen som en elektronisk retningsomskifter. På et digitalt afsnit kører lokomotivet med maksimal hastighed. Uhlenbrock 75 400 (1) Lokdekoder 75 400 Digitaldekoder i Märklin Motorola format. IKKE Til lokomotiver med klokankermotorer fra Faulhaber eller Escap. Egenskaber Denne lokomotivdekoder til jævnstrømsmotorer

Læs mere

Digitaldekoder i Märklin Motorola format med belastningsafhængighed til klokankermotorer.

Digitaldekoder i Märklin Motorola format med belastningsafhængighed til klokankermotorer. Uhlenbrock 75 530 (1) Lokdekoder 75 530 Digitaldekoder i Märklin Motorola format med belastningsafhængighed til klokankermotorer. Til lokomotiver med klokankermotorer fra Faulhaber eller Escap. Egenskaber

Læs mere

Digitaldekoder i Märklin Motorola format til lokomotiver med vekselstrømsmotor fra Märklin eller HAG.

Digitaldekoder i Märklin Motorola format til lokomotiver med vekselstrømsmotor fra Märklin eller HAG. Uhlenbrock 75 100 (1) Lokdekoder 75 100 Digitaldekoder i Märklin Motorola format til lokomotiver med vekselstrømsmotor fra Märklin eller HAG. Egenskaber Denne lokomotivdekoder til vekselstrømsmotorer forstår

Læs mere

Ved analog drift virker dekoderen som en elektronisk retningsomskifter. På et digitalt afsnit kører lokomotivet med maksimal hastighed.

Ved analog drift virker dekoderen som en elektronisk retningsomskifter. På et digitalt afsnit kører lokomotivet med maksimal hastighed. Uhlenbrock 73 500 (1) Multiprotokoldekoder 73 500 i miniformat Til lokomotiver fra Arnold, Bemo, Brawa, Fleischmann, Roco, Trix m.fl. Egenskaber 73 500 Styret multiprotokoldekoder til DCC, Motorola og

Læs mere

Funktionsdekoder 75 900 i Märklin-Motorola format

Funktionsdekoder 75 900 i Märklin-Motorola format Uhlenbrock 75 900 funktionsdekoder (1) Funktionsdekoder 75 900 i Märklin-Motorola format Tænder og slukker for ekstrafunktioner som horn, fløjte, lys og røg. Egenskaber 75 900 Funktionsdekoderen kan anvendes

Læs mere

Uhlenbrock 76 400 lokomotivdekoder

Uhlenbrock 76 400 lokomotivdekoder Uhlenbrock 76 400 lokomotivdekoder Dansk oversættelse version 1.01 Februar 2010 Peter E. Jonasen, baseret på: Copyright Uhlenbrock Elektronik GmbH Grundlag tysk vejledning 05.05 Be Alle rettigheder forbeholdes

Læs mere

Dansk oversættelse version 1.0 Oktober 2007 Peter E. Jonasen baseret på den tyske original 101677/0906/SmEf

Dansk oversættelse version 1.0 Oktober 2007 Peter E. Jonasen baseret på den tyske original 101677/0906/SmEf Indbygnings- og brugervejledning Märklin 60760 Digital ombygningssæt til lokomotiver med tromlekummulator motor Dansk oversættelse version 1.0 Oktober 2007 Peter E. Jonasen baseret på den tyske original

Læs mere

Uhlenbrock funktionsdekoder

Uhlenbrock funktionsdekoder Uhlenbrock 73 900 funktionsdekoder Dansk oversættelse version 1.0 Februar 2007 Peter E. Jonasen for Heljan A/S, baseret på: Copyright Uhlenbrock Elektronik GmbH Grundlag tysk vejledning 04.06 Be Alle rettigheder

Læs mere

Det er nødvendigt for brugeren at læse, forstå og følge vejledningens instruktioner.

Det er nødvendigt for brugeren at læse, forstå og følge vejledningens instruktioner. Tams Elektronik LD-G-3 / LD-W-3 (1) Lokomotivdekoder LD-G-3 / LD-W-3 i Märklin-Motorola format Denne oversættelse omfatter monterings- og anvendelsesvejledningerne til LD-G-3 / LD-W-3 dekoderen. Den originale

Læs mere

Uhlenbrock 63 200 Power 2

Uhlenbrock 63 200 Power 2 Uhlenbrock 63 200 Power 2 Dansk oversættelse version 1.0 Januar 2007 for Heljan A/S Peter E. Jonasen Uhlenbrock Elektronik GmbH Grundlag tysk vejledning 12.02 Be Alle rettigheder forbeholdes Eftertryk

Læs mere

Ombygning af Märklin 3016 VT-95 skinnebus til digital

Ombygning af Märklin 3016 VT-95 skinnebus til digital 1 Ombygning af Märklin 3016 VT-95 skinnebus til digital Peter Engelsted Jonasen www.digitaltog.dk Nordbanen Hobby 2 Peter Engelsted Jonasen Ombygning af Märklin 3016 VT-95 skinnebus til digital ISBN 978-87-92379-05-4

Læs mere

Uhlenbrock 76 320 lokomotivdekoder IntelliDrive Comfort

Uhlenbrock 76 320 lokomotivdekoder IntelliDrive Comfort Uhlenbrock 76 32 lokomotivdekoder IntelliDrive Comfort Dansk oversættelse version 1. maj 26 Peter E. Jonasen, baseret på: Copyright Uhlenbrock Elektronik GmbH Grundlag tysk vejledning 3.6 Be Alle rettigheder

Læs mere

Märklin digital. Converting a locomotive to digital operation. Ombygning af et lokomotiv til digital drift. Electrotren 2051 DSB MZ 1405

Märklin digital. Converting a locomotive to digital operation. Ombygning af et lokomotiv til digital drift. Electrotren 2051 DSB MZ 1405 Märklin digital Converting a locomotive to digital operation Ombygning af et lokomotiv til digital drift Electrotren 2051 DSB MZ 1405 Electrotren DSB MZ 1404 Peter Engelsted Jonasen www.digitaltog.dk www.digital-train.com

Læs mere

Uhlenbrock, Lokdekoder 76 500 (Jævnstrømsmotorer) Oversættelse: Peter E. Jonasen, kopiering af dokumentet i sin helhed incl. denne tekst er tilladt.

Uhlenbrock, Lokdekoder 76 500 (Jævnstrømsmotorer) Oversættelse: Peter E. Jonasen, kopiering af dokumentet i sin helhed incl. denne tekst er tilladt. Uhlenbrock, Lokdekoder 76 5 (Jævnstrømsmotorer) Multiprotokoldekoder 76 5 Til lokomotiver med jævnstrømsmotorer på digitalanlæg i DCC- og Motorolaformat. Egenskaber 76 5 Styret multiprotokoldekoder til

Læs mere

Uhlenbrock 76 200 lokomotivdekoder

Uhlenbrock 76 200 lokomotivdekoder Uhlenbrock 76 2 lokomotivdekoder Dansk oversættelse version 1. Marts 26 Peter E. Jonasen, baseret på: Copyright Uhlenbrock Elektronik GmbH Grundlag tysk vejledning 9.4 Be med ændringer Alle rettigheder

Læs mere

Märklin digital. Peter Engelsted Jonasen for

Märklin digital. Peter Engelsted Jonasen for Märklin digital Roco VT 11.5 / BR 601 med Uhlenbrock 76 320 IntelliDrive og 73 900 Funktionsdekoder Eller med Uhlenbrock 77 500 IntelliDrive og 73 900 Funktionsdekoder Peter Engelsted Jonasen for www.digitaltog.dk

Læs mere

Märklin digital. Converting a locomotive to digital operation. Ombygning af et lokomotiv til digital drift. Märklin 29765 DB ICE 402

Märklin digital. Converting a locomotive to digital operation. Ombygning af et lokomotiv til digital drift. Märklin 29765 DB ICE 402 Märklin digital Converting a locomotive to digital operation Ombygning af et lokomotiv til digital drift Märklin 29765 DB ICE 402 Peter Engelsted Jonasen www.digitaltog.dk www.digital-train.com Märklin

Læs mere

Märklin digital. Converting a locomotive to digital operation. Ombygning af et lokomotiv til digital drift. Märklin 3124.

Märklin digital. Converting a locomotive to digital operation. Ombygning af et lokomotiv til digital drift. Märklin 3124. Märklin digital Converting a locomotive to digital operation Ombygning af et lokomotiv til digital drift Märklin 3124 Micheline Peter Engelsted Jonasen www.digital-train.com Märklin Micheline, katalog

Læs mere

Märklin digital. Converting a locomotive to digital operation. Ombygning af et lokomotiv til digital drift. Piko SVT 137 / DB VT 04

Märklin digital. Converting a locomotive to digital operation. Ombygning af et lokomotiv til digital drift. Piko SVT 137 / DB VT 04 Märklin digital Converting a locomotive to digital operation Ombygning af et lokomotiv til digital drift Piko SVT 137 / DB VT 04 Peter Engelsted Jonasen www.digitaltog.dk www.digital-train.com Piko VT

Læs mere

DCC digital dekoder til magnetiske produkter

DCC digital dekoder til magnetiske produkter Viessmann 5212 Digital Dekoder Dansk Brugervejledning DCC digital dekoder til magnetiske produkter med fire udgangsgrupper Indhold 1. Vigtige oplysninger... 2 2. Indledning / Egenskaber... 3 3. Montering...

Læs mere

Indbygnings- og brugervejledning. LokPilot V3.0 LokPilotDCC V3.0

Indbygnings- og brugervejledning. LokPilot V3.0 LokPilotDCC V3.0 Indbygnings- og brugervejledning LokPilot V3.0 LokPilotDCC V3.0 Dansk oversættelse version 1.0 December 2006 Peter E. Jonasen for HobbyTrade baseret på den tyske original 1. udgave af maj 2006 ESU LokPilot

Læs mere

Indbygnings- og brugervejledning. ESU LokPilot mfx

Indbygnings- og brugervejledning. ESU LokPilot mfx Indbygnings- og brugervejledning ESU 61 600 - LokPilot mfx Dansk oversættelse version 1.1 Februar 2007 Peter E. Jonasen baseret på den tyske original version 1.0, november 2004 LokPilot mfx (2) 1 Generelle

Læs mere

Digital Drejeskive Decoder til 7286 / 7686

Digital Drejeskive Decoder til 7286 / 7686 Digital Drejeskive Decoder til 7286 / 7686 7687 Marklin 7687 Drejeskive Decoderen kan anvendes på følgende måder til etablering af Styring til Drejeskiven fra Centralstation 2. (Dette dokument tager udgangspunkt

Læs mere

Peter Engelsted Jonasen

Peter Engelsted Jonasen Märklin digital: Indbygning af dekoder i Märklin 3021 DB Baureihe V 200 DB Class V 200 DB type V 200 Uhlenbrock AnDi LokPilot NEM LokPilot V4.0 M4 / 21mtc Peter Engelsted Jonasen www.digitaltog.dk Märklin

Læs mere

Digital modeljernbane ESU 51967 21mtc Adapter Dansk vejledning

Digital modeljernbane ESU 51967 21mtc Adapter Dansk vejledning Digital modeljernbane ESU 51967 21mtc Adapter Dansk vejledning Peter Topp Engelsted Jonasen www.digitaltog.dk www.digital-train.com ESU 51967 21mtc adapter dansk vejledning (2) 1. WEEE Erklæring Læs venligst

Læs mere

Indbygnings- og brugervejledning LokPilot 1.01

Indbygnings- og brugervejledning LokPilot 1.01 Indbygnings- og brugervejledning LokPilot 1.01 Dansk oversættelse version 1.1 Februar 2007 Peter E. Jonasen baseret på den tyske original ESU LokPilot 1.01 (2) 1 Egenskaber... 3 2 Vigtige advarsler...

Læs mere

Märklin digital: Indbygning af dekodere i lokomotiver, som ikke er forberedt til det!

Märklin digital: Indbygning af dekodere i lokomotiver, som ikke er forberedt til det! Märklin Digital indbygning af dekodere (1) Märklin digital: Indbygning af dekodere i lokomotiver, som ikke er forberedt til det! Det er enkelt at ombygge lokomotiver og togsæt, der er forberedt til indbygning

Læs mere

Märklin 3021 DB V200 Uhlenbrock AnDi LokPilot NEM 652 LokPilot V4.0 M4 / 21mtc

Märklin 3021 DB V200 Uhlenbrock AnDi LokPilot NEM 652 LokPilot V4.0 M4 / 21mtc Uhlenbrock AnDi LokPilot NEM 652 LokPilot V4.0 M4 / 21mtc Peter Topp Engelsted Jonasen til digital drift ISBN 978-87-92379-15-3 2015/2016 Nordbanen Hobby og Peter Topp Engelsted Jonasen Tekst: Peter Topp

Læs mere

Märklin digital. Converting a locomotive to digital operation. Ombygning af et lokomotiv til digital drift. Primex 3017 Berliner S-Bahn

Märklin digital. Converting a locomotive to digital operation. Ombygning af et lokomotiv til digital drift. Primex 3017 Berliner S-Bahn Märklin digital Converting a locomotive to digital operation Ombygning af et lokomotiv til digital drift Primex 3017 Berliner S-Bahn Peter Engelsted Jonasen www.digitaltog.dk www.digital-train.com Primex

Læs mere

Märklin digital. Converting a locomotive to digital operation. Ombygning af et lokomotiv til digital drift. Märklin 3080

Märklin digital. Converting a locomotive to digital operation. Ombygning af et lokomotiv til digital drift. Märklin 3080 Märklin digital Converting a locomotive to digital operation Ombygning af et lokomotiv til digital drift Märklin 3080 Peter Engelsted Jonasen www.digitaltog.dk www.digital-train.com Märklin nr. 3080 ombygning

Læs mere

Märklin Transformator 6000 / 6001 / 6002 / 6003 / 6647 / 6645 / 6646 / 6648 Dansk vejledning

Märklin Transformator 6000 / 6001 / 6002 / 6003 / 6647 / 6645 / 6646 / 6648 Dansk vejledning Märklin Transformator 6000 / 6001 / 6002 / 6003 / 6647 / 6645 / 6646 / 6648 Dansk vejledning Indholdsfortegnelse 1 kørselsregulator 2 Nettilslutning 3 Tilslutningsklemme gul ( L = Belysningsstrøm) 4 Tilslutningsklemme

Læs mere

Digital modeljernbane

Digital modeljernbane Digital modeljernbane Märklin dekodere og motorombygningssæt Oversigt Motorola og mfx Peter Topp Engelsted Jonasen www.digitaltog.dk www.digital-train.com Peter Topp Engelsted Jonasen Märklin dekodere

Læs mere

Kopi fra DBC Webarkiv

Kopi fra DBC Webarkiv Kopi fra DBC Webarkiv Kopi af: Peter Topp Engelsted Jonasen : Digital modeljernbane - indbygning af dekoder i, Uhlenbrock AnDi, LokPilot NEM 652, LokPilot V4.0 M4 / 21mtc Dette materiale er lagret i henhold

Læs mere

Nyhedsbrev maj - 2010. Hej alle gode MJ ere. Indkøb

Nyhedsbrev maj - 2010. Hej alle gode MJ ere. Indkøb Nyhedsbrev maj - 2010 Hej alle gode MJ ere Indkøb Elektronik: Vores kredse til lydgengivelse er nu afhentet ved leverandøren i Indien. De vil blive bragt til Danmark via et besøg i Indien senere på sommeren..

Læs mere

Manual til skinnelayoutprogram

Manual til skinnelayoutprogram Manual til skinnelayoutprogram Version 1.1 13. marts 2005 Skinnelayoutmanual af 13. marts 2005, version 1.1 1 Indholdsfortegnelse 1. Indledning... 3 2. Oversigt over startbillede... 3 3 Menulinie... 4

Læs mere

Drejeskive fra Märklin/Fleischmann

Drejeskive fra Märklin/Fleischmann Drejeskive fra Märklin/Fleischmann Märklin og Fleischman har en fælles drejeskive med op til 48 tilslutningsspor. Drejeskiven har et mekanisk låsesystem der bevirker at broen kan stoppe præcis ud for tilslutningssporet.

Læs mere

Digital Converting a locomotive to digital operation

Digital Converting a locomotive to digital operation Digital Converting a locomotive to digital operation Ombygning af et lokomotiv til digital drift Märklin 3039 DB E 110 234-2 Peter Engelsted Jonasen www.digitaltog.dk www.digital-train.com Märklin 3039,

Læs mere

Arduino kursus lektion 4:

Arduino kursus lektion 4: Arduino kursus lektion 4: I denne lektion skal vi bruge et digitalt termometer til at aflæse temperaturen! Herefter skal vi tænde 3 dioder som hver indikerer forskellige temperaturer! Opgave 1: Temperatursensor

Læs mere

Dekoder med 2x2 udgange

Dekoder med 2x2 udgange Dekoder med 2x2 udgange Diagram Print Komponentside Loddeside Side 1 Tilslutning af dekoderen. De fleste typer af dekodere har tilslutning direkte til sporet og har sin egen spændingsforsyning og signaltilpasning.

Læs mere

Uhlenbrock Intellibox. Memo-Modus Programmering af togveje. Togveje på den lette måde

Uhlenbrock Intellibox. Memo-Modus Programmering af togveje. Togveje på den lette måde Uhlenbrock Intellibox Memo-Modus Programmering af togveje Togveje på den lette måde Dansk miniguide Februar 2007 Leif Bach Alle rettigheder forbeholdes Eftertryk også delvist kun efter aftale Intellibox

Læs mere

Lenz LS150 Sporskiftedekoder. Dansk miniguide

Lenz LS150 Sporskiftedekoder. Dansk miniguide Lenz LS150 Sporskiftedekoder Dansk miniguide Dansk miniguide Februar 2007 Leif Bach Alle rettigheder forbeholdes Eftertryk også delvist kun efter aftale www.digitaltog.dk Lenz sporskiftedekoder LS 150

Læs mere

Ombygning af Mehano GG-1 El-lokomotiv til digital drift samt ombygning til 3-skinne

Ombygning af Mehano GG-1 El-lokomotiv til digital drift samt ombygning til 3-skinne Ombygning af Mehano GG-1 El-lokomotiv til digital drift samt ombygning til 3-skinne Peter Engelsted Jonasen www.digitaltog.dk Nordbanen Hobby Peter Engelsted Jonasen Ombygning af Mehano GG-1 El-lokomotiv

Læs mere

Generelle egenskaber. LokPilotDCC V2.0 egenskaber. ESU LokPilot V2.0 (1)

Generelle egenskaber. LokPilotDCC V2.0 egenskaber. ESU LokPilot V2.0 (1) ESU LokPilot V2.0 (1) Generelle egenskaber LokPilot V2.0 er efterfølgeren til den kendte LokPilot dekoder. Den udvider de allerede meget fine egenskaber med yderligere funktioner for at nå det mål, at

Læs mere

Fartpilot & begrænser

Fartpilot & begrænser Instruction Comfort Cruise Hassellunden 16 2765 Smørum Denmark www.dcscandinavia.dk info@dcscandinavia.dk Model Suzuki Swift Type 3 --> 2010 Suzuki Sx4 Manual & Automat gear Type of model Description Partnumber

Læs mere

Märklin 3067, DSB MY ombygning til digital (

Märklin 3067, DSB MY ombygning til digital ( Det er enkelt at ombygge lokomotiver og togsæt, der er forberedt til indbygning af dekodere med stik efter NEM normen. Man fjerner ganske enkelt den elektroniske omskifter ved at trække stikket ud og så

Læs mere

Dekoder type 628. Diagram. Print. Litra.DK

Dekoder type 628. Diagram. Print. Litra.DK Dekoder type 628 Denne dekoder anvendes hovedsagelig til signaler. Den kan også anvendes til andre opgaver, men her vil andre typer af dekodere være mere velegnet. Dekoderen forsynes med spænding og digital

Læs mere

Digital Magnetartikeldekoder Viessmann 5211

Digital Magnetartikeldekoder Viessmann 5211 Digital Magnetartikeldekoder Viessmann 5211 Peter Engelsted Jonasen www.digitaltog.dk www.digital-train.com Viessmann 5211 Magnetartikel dekoder (2) Den digitale magnetartikeldekoder Viessmann 5211 består

Læs mere

Digital modeljernbane

Digital modeljernbane Digital modeljernbane Märklin GN800, 3027, 3045, 3046, 3047 DB BR 44 Digital med Märklin mfx Peter Topp Engelsted Jonasen www.digitaltog.dk www.digital-train.com Peter Topp Engelsted Jonasen Märklin GN800,

Læs mere

Suzuki Celerio Fartpilot & begrænser

Suzuki Celerio Fartpilot & begrænser Vejledning Varenummer: CC50-0313 Hassellunden 16 2765 Smørum Denmark www.dcscandinavia.dk info@dcscandinavia.dk DK Suzuki Celerio Fartpilot & begrænser Monteringsvejledning for fartpilot Betjeningsvejledning:

Læs mere

Digital Converting a locomotive to digital operation

Digital Converting a locomotive to digital operation Digital Converting a locomotive to digital operation Ombygning af et lokomotiv til digital drift Märklin 3095, DB Baureihe 74 Peter Topp Engelsted Jonasen www.digitaltog.dk www.digital-train.com Märklin

Læs mere

Switel BIG T18. Fastnettelefon. Bruger vejledning. Tele Call ene-distributør i Danmark for Switel www.telecall.dk

Switel BIG T18. Fastnettelefon. Bruger vejledning. Tele Call ene-distributør i Danmark for Switel www.telecall.dk Switel BIG T18 Fastnettelefon Bruger vejledning 1. Klargøring 1. Forbind stikket i telefonrøret og stikket i bunden af basen med spiralledningen 2. Tilslut telefonen til telefonstikket 2. Monter Batteri

Læs mere

Digital modeljernbane

Digital modeljernbane Digital modeljernbane Märklin 3060 m.fl. EMD F7 ombygget til digital drift Peter Topp Engelsted Jonasen www.digitaltog.dk www.digital-train.dk www.digital-train.com Peter Topp Engelsted Jonasen Märklin

Læs mere

Programmering af CS1700-Proxlæser

Programmering af CS1700-Proxlæser Comfort CSx75 Programmering af CS1700-Proxlæser Introduktion CS1700 er en proxlæser og der kan tilsluttes op til 15 læser til CSx75-centralen. Du kan programmere CS1700 til passagekontrol i et eller flere

Læs mere

Brugervejledning hjælpemotor tricykel

Brugervejledning hjælpemotor tricykel Brugervejledning hjælpemotor tricykel Mærke Pro-Movec Indholdsfortegnelse 1. Funktioner/indstillinger... 4 1.1 Batteriindikator... 4 1.2 Assist-funktion... 4 1.3 LCD display funktioner... 5 1.4 Kørsel

Læs mere

Roth Basicline digital termostat, 230V

Roth Basicline digital termostat, 230V Roth Basicline digital termostat, 230V Brugermanual - kort og nem Living full of energy /9 Roth Basicline digital termostat, 230V Roth Basicline digital termostat er en alene stående 230V AC 50 Hz termostat/styreenhed,

Læs mere

DGMF Kursus i Digitalcentralen. Rev. 19 / 11-2009 Poul Erik Christiansen. DiMAX 1200Z Digitalcentral

DGMF Kursus i Digitalcentralen. Rev. 19 / 11-2009 Poul Erik Christiansen. DiMAX 1200Z Digitalcentral DGMF Kursus i Digitalcentralen. Rev. 19 / 11-2009 Poul Erik Christiansen DiMAX 1200Z Digitalcentral Funktioner i DiMAX -valgfri Strømstyrke 4, 7, 12 Amp. -separat programmerings udtag -spændingsbegrænsning

Læs mere

Viessmann 5231 Sporskifte Decoder. Dansk Brugervejledning. Sporskifte-Decoder for Marklin/Trix C-Skinner

Viessmann 5231 Sporskifte Decoder. Dansk Brugervejledning. Sporskifte-Decoder for Marklin/Trix C-Skinner Viessmann 5231 Sporskifte Decoder Dansk Brugervejledning Sporskifte-Decoder for Marklin/Trix C-Skinner (Til montage under Marklin / Trix C-Skinne) Digital 2 Motorola DCC Side 1. Vigtige Henvisninger 2

Læs mere

BeoLink Passive. Setting-up Guide

BeoLink Passive. Setting-up Guide BeoLink Passive Setting-up Guide Dette produkt opfylder betingelserne i EU-direktiverne 89/336 og 73/23. Tekniske specifikationer, funktioner og brug deraf kan ændres uden varsel. B E O L I N K S Y S T

Læs mere

BRUGERVEJLEDNING. SKINNEBESAT-MELDER for 8 Spor-afsnit. Side 1. Vigtige henvisninger 2 2. Indledning 2 3. Funktions-måde 3 4.

BRUGERVEJLEDNING. SKINNEBESAT-MELDER for 8 Spor-afsnit. Side 1. Vigtige henvisninger 2 2. Indledning 2 3. Funktions-måde 3 4. BRUGERVEJLEDNING 5206 SKINNEBESAT-MELDER for 8 Spor-afsnit Side 1. Vigtige henvisninger 2 2. Indledning 2 3. Funktions-måde 3 4. Montage 3 5. Tilslutning 4 6. Hyppige Spørgsmål & Tips 6 7. Fejlsøgning

Læs mere

Installationsvejledning for CTS-Boks.

Installationsvejledning for CTS-Boks. CB Svendsen A/S THF/PS 14-08-2003/ rev. 1.1 Installationsvejledning for CTS-Boks. 1. Beskrivelse CTS Boksen er beregnet til kopiering af signaler fra el-, varme- og vandmålere til CTS anlæg, således at

Læs mere

ELEKTRISK HØJDEJUSTERBART BORD. ConSet - TYPE 501-11, 3 - BEN BRUGSANVISNING OG MONTAGE VEJLEDNING ADVARSEL VIGTIGE INFORMATIONER!

ELEKTRISK HØJDEJUSTERBART BORD. ConSet - TYPE 501-11, 3 - BEN BRUGSANVISNING OG MONTAGE VEJLEDNING ADVARSEL VIGTIGE INFORMATIONER! ELEKTRISK HØJDEJUSTERBART BORD ConSet - TYPE 501-11, 3 - BEN BRUGSANVISNING OG MONTAGE VEJLEDNING DA NO ADVARSEL VIGTIGE INFORMATIONER! De bør ABSOLUT læse denne brugsanvisning og montage vejledning før

Læs mere

Digital modeljernbane

Digital modeljernbane Digital modeljernbane Märklin 3084 DB BR 50 ombygget til digital drift Peter Topp Engelsted Jonasen www.digitaltog.dk www.digital-train.dk www.digital-train.com Peter Topp Engelsted Jonasen Märklin 3084

Læs mere

CODY UNIVERSAL 2. CODY Universal 2, er afløseren for den gamle CODY 2.

CODY UNIVERSAL 2. CODY Universal 2, er afløseren for den gamle CODY 2. CODY Universal 2, er afløseren for den gamle CODY 2. Den nye model har nogle gode fordele, nu kan man montere 2 enheder direkte på printet. Forskellige tastaturer (standart folie / metal, smal model /

Læs mere

MANUAL FOR DCC TURNTABLE. Indhold:

MANUAL FOR DCC TURNTABLE. Indhold: MANUAL FOR DCC TURNTABLE Indhold: Page: Introduktion 2 Inden du går i gang 2 Justering af spor 2-3 Tilslutning ledningsdiagram 3-4 Funktioner og oversigt over kontrolboksen 4-6 Programmering af drejeskiven:

Læs mere

Massoth DGMF. Brugsanvisning til Navigator. Nu med Dansk tekst. Rev. 17/ Poul Erik Christiansen

Massoth DGMF. Brugsanvisning til Navigator. Nu med Dansk tekst. Rev. 17/ Poul Erik Christiansen Massoth DGMF Brugsanvisning til Navigator Nu med Dansk tekst Rev. 17/11 2009 Poul Erik Christiansen Betjening af Navigator A Display B Højre STOP tast C Venstre STOP tast D Hastigheds regulator E Styretaster

Læs mere

Drejeskive-Decoder TT-DEC

Drejeskive-Decoder TT-DEC Betjeningsvejledning Drejeskive-Decoder TT-DEC Fra Digital Profi Serien! TT-DEC-G Art-Nr : 010503 Egnet til Fleischmann Drejeskiverne 6052, 6152, 6154, 6651, 9152, 6680 (Både med og uden C) og 6652 (med

Læs mere

Beskrivelse af tryghedsalarmen

Beskrivelse af tryghedsalarmen Denne vejledning fungerer som en hurtig og nem brugervejledning på dansk, oversat af GSM Teknik ApS. Skal man bruge alle detaljer, henvises til den engelske vejledning, der medfølger i kassen. Beskrivelse

Læs mere

Loginvejledning, tips og hjælp

Loginvejledning, tips og hjælp Loginvejledning, tips og hjælp Denne vejledning er en hjælp til dig, der skal søge ind på IT-Universitetets kandidatuddannelser. Ansøgning om optagelse gennemføres digitalt i ansøgningssystemet STADS-DANS.

Læs mere

Clublog Dansk vejledning af OZ0J Version 1.0 opdateret juli 2016. Forord. Denne vejledning indeholder opstart og løbende brug af Clublog.

Clublog Dansk vejledning af OZ0J Version 1.0 opdateret juli 2016. Forord. Denne vejledning indeholder opstart og løbende brug af Clublog. Forord Denne vejledning indeholder opstart og løbende brug af Clublog. Brug af vejledningen samt installation af softwaren sker helt på eget ansvar. Vejledningen opdateres efter behov og må frit kopieres

Læs mere

ESU 50708 / 50709 - DIGITAL PERSONVOGNS-BELYSNING. Brugervejledning - Dansk. Januar 2015. ESU 50708-11 Varmhvide Dioder. ESU 50709-11 Gule Dioder

ESU 50708 / 50709 - DIGITAL PERSONVOGNS-BELYSNING. Brugervejledning - Dansk. Januar 2015. ESU 50708-11 Varmhvide Dioder. ESU 50709-11 Gule Dioder ESU 50708 / 50709 - DIGITAL PERSONVOGNS-BELYSNING Brugervejledning - Dansk Januar 2015 ESU 50708-11 Varmhvide Dioder ESU 50709-11 Gule Dioder Brugervejledningen er Oversat til Dansk af : FRANK F - (www.marklinisterne.dk)

Læs mere

Indholdsfortegnelse.

Indholdsfortegnelse. Dansk Brugervejledning oversat af : Frank F - (www.marklinisterne.dk) - 2013 Indholdsfortegnelse. 1. Indledning 3 2. Loksound V3.0 M4 Egenskaber 4 3. Indbygning af Loksound V3.0 M4 Decoderen 5 3.1 Indbygnings-forudsætninger

Læs mere

Netcom50. Betjeningsvejledning for telemodul 6 720 616 157 (2008/07)

Netcom50. Betjeningsvejledning for telemodul 6 720 616 157 (2008/07) Netcom50 da etjeningsvejledning for telemodul 2 Indholdsfortegnelse Indholdsfortegnelse 1 Sikkerhedsanvisninger og symbolforklaring 3 1.1 Generelle sikkerhedsanvisninger 3 1.2 Symbolforklaring 3 2 Oplysninger

Læs mere

OBO Transientbeskyttelse Quick Guide

OBO Transientbeskyttelse Quick Guide OBO Quick Guide Quick Guide 4-leder net TN-C-S netsystemer L1 HAK F1 Hovedfordeler Effektlængde Effektlængde L1-4 Strømkredsfordeler - fx underfordeler F2(RCD) Netfinbeskyttelse L2 L3 PEN F3 F4 Type 1

Læs mere

Märklin Transformator 6000 / 6001 / 6002 / 6003 / 6647 / 6645 / 6646 / 6648 / 6005 Dansk vejledning

Märklin Transformator 6000 / 6001 / 6002 / 6003 / 6647 / 6645 / 6646 / 6648 / 6005 Dansk vejledning Märklin Transformator 6000 / 6001 / 6002 / 6003 / 6647 / 6645 / 6646 / 6648 / 6005 Dansk vejledning Indholdsfortegnelse 1 kørselsregulator 2 Nettilslutning 3 Tilslutningsklemme gul ( L = Belysningsstrøm)

Læs mere

OneRemote INT Converter. Type 32002638. Brugervejledning. Betjening med Bang & Olufsen. Triax C-HD207CX. 32002638u3dk

OneRemote INT Converter. Type 32002638. Brugervejledning. Betjening med Bang & Olufsen. Triax C-HD207CX. 32002638u3dk OneRemote INT Converter Type 32002638 Brugervejledning Betjening med Bang & Olufsen Triax C-HD207CX 32002638u3dk Daglig betjening med Beo4, Beo5, Beo6 Afspille funktioner OO OK o o0 Play press 1 sec. Play

Læs mere

Ombygning af en ældre Märklin katalog nummer 3000 til digital drift

Ombygning af en ældre Märklin katalog nummer 3000 til digital drift Ombygning af en ældre Märklin katalog nummer 3000 til digital drift Peter Engelsted Jonasen www.digitaltog.dk Nordbanen Hobby 2 Peter Engelsted Jonasen Ombygning af en ældre Märklin katalog nummer 3000

Læs mere

Tv-boks til dig med Tv i flere rum. Installationsvejledning (model: VIP2502EW med VAP2404E)

Tv-boks til dig med Tv i flere rum. Installationsvejledning (model: VIP2502EW med VAP2404E) Tv-boks til dig med Tv i flere rum Installationsvejledning (model: VIP2502EW med VAP2404E) Indholdsfortegnelse Trin 1 Inden installation af trådløs tv-boks 4 Trin 2 Placering af trådløs tv-boks 5 Trin

Læs mere

Login til den digitale ansøgningsportal

Login til den digitale ansøgningsportal Login til den digitale ansøgningsportal Vejledning om login til den digitale ansøgningsportal for kandidatansøgninger Login til den digitale ansøgningsportal sker via WAYF (Where Are You From), som er

Læs mere

Digital MagnetartikelDecoder

Digital MagnetartikelDecoder Digital MagnetartikelDecoder 5211 Dette Produkt er ikke Legetøj Ikke egnet til Børn under 14 år Opbevar venlist Vejledning for senere Brug 1 BEMÆRK : ALT TILSLUTNINGS-ARBEJDE SKAL FOREGÅ PÅ ET AFBRUDT

Læs mere

Dansk oversættelse version 1.0 November 2005 Peter E. Jonasen, baseret på:

Dansk oversættelse version 1.0 November 2005 Peter E. Jonasen, baseret på: Dansk oversættelse version 1.0 November 2005 Peter E. Jonasen, baseret på: Forfatter: Dr.-Ing. T. Vaupel, M. Berger Copyright Uhlenbrock Elektronik GmbH, Bottrop 5. udgave december 2002 Grundlag softwareversion

Læs mere

Mi-Light 6W WiFi LED pære E27 RGBW (Kold Hvid)

Mi-Light 6W WiFi LED pære E27 RGBW (Kold Hvid) Mi-Light 6W WiFi LED pære E27 RGBW (Kold Hvid) Kun så længe lager haves Vær opmærksom på at den hvide farve er kold hvid (6000K) WiFi 6W LED RGBW E27 pære Kan styres via iphone og android (kræver kontroller)

Læs mere

hjertestarterskab/aed - din garanti for en tryg opbevaring!

hjertestarterskab/aed - din garanti for en tryg opbevaring! hjertestarterskab/aed - din garanti for en tryg opbevaring! Hver dag rammes 10 danskere af hjertestop! Under 10% af disse mennesker overlever! Sundhedsstyrelsen anbefaler at alle hjertestartere placeres

Læs mere

ELEKTRISK HØJDEJUSTERBART BORD CONSET MODEL: 501-49 BRUGSANVISNING OG MONTAGE VEJLEDNING ADVARSEL VIGTIGE INFORMATIONER!

ELEKTRISK HØJDEJUSTERBART BORD CONSET MODEL: 501-49 BRUGSANVISNING OG MONTAGE VEJLEDNING ADVARSEL VIGTIGE INFORMATIONER! ELEKTRISK HØJDEJUSTERBART BORD CONSET MODEL: 01-9 BRUGSANVISNING OG MONTAGE VEJLEDNING DA NO ADVARSEL VIGTIGE INFORMATIONER! De bør ABSOLUT læse denne brugsanvisning og montage vejledning før opstilling,

Læs mere

Efterafgrøder til markplan 2015

Efterafgrøder til markplan 2015 Generelt Generelt Denne vejledning gennemgår fremgangsmåden ved eksport af data fra Næsgaard MARK til indberetning af efterafgrøder via tast-selv-service samt planlægning af efterafgrøder fremadrettet

Læs mere

Pia Schiermer, Underviser ved UNI-C og Amtscentrene 2 pia@schiermer.dk

Pia Schiermer, Underviser ved UNI-C og Amtscentrene 2 pia@schiermer.dk Pia Schiermer, Underviser ved UNI-C og Amtscentrene 2 Bloggen er et online medie for både de store og de små, høje og lave, lange og brede. Bloggen er for alle på nettet også de andre. En blog, også kaldet

Læs mere

Tillægsmanual til B&O kompatibel HT0100B&O

Tillægsmanual til B&O kompatibel HT0100B&O Tillægsmanual til B&O kompatibel HT0100B&O 1.1 - Sådan virker det På denne modtager er det muligt at betjene enheden via et Bang & Olufsen TV. Den originale fjernbetjening fungerer stadig helt normalt,

Læs mere

Tilslutning af udstyr Sådan forbinder du computer, telefon og TV til fiberboksen

Tilslutning af udstyr Sådan forbinder du computer, telefon og TV til fiberboksen Tilslutning af udstyr Sådan forbinder du computer, telefon og til fiberboksen Tilslutning - Trin for trin 2 Forbind Start med at sætte fiberboksens strømstik i stikkontakten og tryk herefter Tænd/sluk

Læs mere

Advarsler Før Deres PSmover tages i brug, bedes De venligst læse det følgende omhyggeligt igennem:

Advarsler Før Deres PSmover tages i brug, bedes De venligst læse det følgende omhyggeligt igennem: Brugermanual Tillykke med valget af Deres nye PSmover Deres nye PSmover er en god hjælp når du skal have flyttet Deres campingvogn eller trailer. PSmover består af følgende komponenter: 2 trækruller med

Læs mere

Årsafslutning i SummaSummarum 4

Årsafslutning i SummaSummarum 4 Årsafslutning i SummaSummarum 4 Som noget helt nyt kan du i SummaSummarum 4 oprette et nyt regnskabsår uden, at det gamle (eksisterende) først skal afsluttes. Dette betyder, at det nu er muligt at bogføre

Læs mere

Notat om håndtering af aktualitet i matrikulære sager

Notat om håndtering af aktualitet i matrikulære sager Notat om håndtering af aktualitet i matrikulære sager Ajourføring - Ejendomme J.nr. Ref. lahni/pbp/jl/ruhch Den 7. marts 2013 Introduktion til notatet... 1 Begrebsafklaring... 1 Hvorfor er det aktuelt

Læs mere

Uhlenbrock 63 410 Omskiftermodul

Uhlenbrock 63 410 Omskiftermodul Uhlenbrock 63 410 Omskiftermodul Dansk miniguide 1. rettede oktober 2007 Leif Bach Alle rettigheder forbeholdes Eftertryk også delvist kun efter aftale Uhlenbrock 63 410 miniguide (2) Indhold 1 BESKRIVELSE

Læs mere

Telefoni Brugervejledning

Telefoni Brugervejledning Telefoni Brugervejledning pr. 1. NOVEMBER 2012 tv, fiberbredbånd og telefoni til os i midt- og vestjylland Altibox Danmark A/S Danmarksvej 26 8660 Skanderborg Tlf. 70 300 600 www.altibox.dk info@altibox.dk

Læs mere

HP Mini-fjernbetjening (kun udvalgte modeller) Brugervejledning

HP Mini-fjernbetjening (kun udvalgte modeller) Brugervejledning HP Mini-fjernbetjening (kun udvalgte modeller) Brugervejledning Copyright 2008 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Windows og Windows Vista er amerikanskregistrerede varemærker tilhørende Microsoft

Læs mere

Rediger eller opret institutionsmedarbejder på en ungdomsuddannelse

Rediger eller opret institutionsmedarbejder på en ungdomsuddannelse Rediger eller opret institutionsmedarbejder på en ungdomsuddannelse Institutionens brugeradministrator på Optagelse.dk kan oprette medarbejdere med forskellige roller og rettigheder. Når du opretter en

Læs mere

Indhold Motorola Xoom... 1

Indhold Motorola Xoom... 1 Motorola Xoom Her er en guide til softwareopdatering af Motorola Xoom, opsætning og sletning af e-mail, skift af adgangskode og signatur, samt nulstilling ved bortkomst. Indhold Motorola Xoom... 1 Start

Læs mere

SDB. MySQL Installation Guide

SDB. MySQL Installation Guide SDB MySQL Installation Guide MERE 2003 D. 05 July, 2003 Installation af MySQL databasen Introduktion...2 Krav for at installere MySQL...2 Installationen...3 Udpak zip filen...3 Start Installationen...3

Læs mere

1 Introduktion... 3 1.1 Hvilke nødprocedurer kan tages i brug?... 3 1.2 Vær forberedt på det uventede!... 4

1 Introduktion... 3 1.1 Hvilke nødprocedurer kan tages i brug?... 3 1.2 Vær forberedt på det uventede!... 4 Netprøver.dk Nødprocedurer ved afvikling af prøver i Netprøver.dk 3. marts 2016 Indhold 1 Introduktion... 3 1.1 Hvilke nødprocedurer kan tages i brug?... 3 1.2 Vær forberedt på det uventede!... 4 2 Nødprocedure

Læs mere

Brugermanual for styreskab Master Chain 4.0

Brugermanual for styreskab Master Chain 4.0 Fodermaskine 1: Manuel Brugermanual for styreskab 88.340 - DK INDHOLDSFORTEGNELSE INTRODUKTION Se side Styringens funktioner. 3 Styreskab, display og tastatur. 4-5 Hovedmenu oversigt. 6-7 Servicemenu oversigt.

Læs mere