METTE MØLBAK KÅLSALATER & JUICE. 40 sprøde, sunde og mættende opskrifter med vidundergrøntsagen kål. muusmann forlag

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "METTE MØLBAK KÅLSALATER & JUICE. 40 sprøde, sunde og mættende opskrifter med vidundergrøntsagen kål. muusmann forlag"

Transkript

1 METTE MØLBAK KÅLSALATER & JUICE 40 sprøde, sunde og mættende opskrifter med vidundergrøntsagen kål muusmann forlag

2 3 INDHOLD Forord Derfor skal du bruge kål i din salat Genvej til den gode salat Godt grej og tricks Hvidkål Hvidkål med pestodressing, tomater og kartofler Hvidkål med mango, skyr og mandler Asiatisk hvidkålssalat med laks og koriander Hvidkålsalat med rejer, avocado og valnødder Nem salat med hvidkål, fennikel og æbler Grønkål Grønkål med smilende æg Grønkål med laks og estragoncreme Grønkål med avocadocreme, koriander og kylling Grønkålssalat med appelsin, tørret skinke og peberrodsdressing Grønkål med gedeost og syltede valnødder Blomkål Blomkål med persillepesto Sommersalat med blomkål Arabisk salat med blomkål og solmodne tomater Blomkålssalat med gedeost og oliven Blomkål med kikærter og peberfrugtsauce Rødkål Red slaw med rødkål, tranebær og ristede græskarkerner Rødkål med aubergine og bagte tomater Rødkål med rødbede og speltkerner Rødkål med oksekød og valnøddecreme Rødkål med blå ost, valnødder og balsamico Spidskål Sporty boeuf bearnaise med spidskål og bagte tomater Spidskål med rejer, krydderurter og sprød agurk Varm grøn salat med spidskål, asparges og kapers Spidskål med nektariner og quinoa Spidskål med makrel og radiser Blandet kål Savojkål med æble, hasselnødder og granatæble Aspargesbroccoli med æg og persille Snacksalat med bok choy, peanutsauce og kylling Palmekål med gulerødder og majs Kålsymfoni med sennepsdressing Juice din kål Kåljuice for begyndere Purple rain med rødkål og skovbær Grøn morgen med grønkål og pærer Mild morgenjuice med spidskål og spark Rød classic med rødbede, rødkål og ingefær Drik din broccoli Pink kick med rødkål og grape Pina kålado med hvidkål, ananas og kokosmælk Bitter pille med rosenkål og grape Skipper skræk-juice med grønkål, spinat og æble Tak til Om forfatteren Opskriftsregister Lyst til mere kål?

3 6 7 DERFOR SKAL DU BRUGE KÅL I DIN SALAT Når der skal salat på bordet, rækker de fleste ud efter posen med bladgrønt eller et hoved icebergsalat. Smagsmæssigt er der intet i vejen med salat af sprøde salatblade, men hvis du vil have mest mulig næring og sundhed for pengene, er det en god idé at bytte salatbladene ud med kål. Et hvidkålshoved indeholder fx 17 gange så meget næring (vitaminer, fibre etc.) 1 end et hoved icebergsalat, der primært består af vand og meget få vitaminer. Idéen om, at vi bliver sunde, når vi spiser salat, holder altså ikke helt, hvis ikke der er gods i salaten og det er der ikke, hvis hovedbestanddelen er vandholdig salat med meget få vitaminer. Kål derimod er i alle dens variationer rig på vitaminer og næringsstoffer. Visse kåltyper som grønkål og rosenkål indeholder nogle særlige bitterstoffer kaldet glucosinolater, som forskning har vist yder en effektiv beskyttelse mod kræft. Desuden er kål kendt for at kunne være med til at forhindre livsstilssygdomme som diabetes og hjerte-kar-sygdomme. Fiberindholdet i kål er også værd at hæfte sig ved. Vandholdige grøntsager som salat og tomater indeholder stort set ingen fibre. Grove grøntsager som kål og rodfrugter har et højt indhold af fibre, og de har en gavnlig effekt på vores tarmsystem. De sikrer mæthed og en god fordøjelse. Men måske mere end det. Tarmsystemet har mange forskeres interesse lige nu, da flere har påvist, at en sund tarmflora er afgørende for vores velbefindende. Og omvendt. En usund tarmflora, der er opstået på grund af mange forarbejdede fødevarer, sukker og hurtige kulhydrater kan påvirke udvikling af alt fra demenssygdomme til ADHD. Det skriver blandt andre den amerikanske neurolog David Perlmutter i bogen Hjernens nye liv, hvor han anbefaler en grøn kost med blandt andet meget kål samt fermenterede fødevarer. Genvej til den gode salat Teorier om vitaminer, sundhedsstoffer og sygdomme er interessante, men sund mad handler i min optik ikke kun om vitaminer og kalorier, men i lige så høj grad om velsmag, smukke farver og skønne strukturer. Maden skal tale til vores sanser og nære os både fysisk og mentalt. 1 Ernæringsekspert Martin Kreutzer, Madmagasinet DR 1

4 8 Tricket er at opbygge en salat på en smagsmæssig interessant måde, så der både er noget sødt, syrligt, knasende og mættende i salaten, så kroppen får den bedste næring og sanserne den største tilfredsstillelse. Til en salat er det godt at have forskellige komponenter for at give den karakter og fylde: Noget knas i form af nødder, mandler, græskarkerner, sesamfrø etc. Noget sødt i form af tørret frugt som tranebær, dadler, abrikoser eller frisk, sød frugt som pære eller blommer. Noget syrligt i form af eddike i dressingen. Æbleeddike, hvidvinseddike og balsamicoeddike er altid gode at have stående. Noget umami i form af fx parmesan, blåskimmelost eller feta. Noget mættende i form af linser, bønner, kartofler, kogte kerner etc. Godt grej og tricks Kål skal behandles med kærlighed og respekt ellers ender det som en meget dårlig oplevelse. Hoved reglen er, at kål skal snittes fint. En skarp kniv er tilstrækkelig, når fx blomkål eller broccoli skal snittes fint. Disse kåltyper smuldrer naturligt, når de bliver snittet og kræver derfor ikke den store kokkefærdighed. Selv er jeg stor tilhænger af mit mandolinjern. Det er pivskarpt og snitter nemt og hurtigt kål i fine strimler. Det er især godt til små kålhoveder som fx spidskål. Et rivejern er også rigtigt godt særligt til broccoli eller blomkål. En kålskræller er et af de nyere værktøjer på markedet. Fordelen er, at den hverken fylder meget i køkkenskuffen eller er besværlig at vaske op. Det er en foodprocessor derimod, men hvis det er større mængder kål, der skal snittes, er den pengene værd. Især grove og tunge kåltyper som hvid- og rødkål tager den sig effektivt af. Derudover ryster jeg stort set altid min dressing i en gammeldags jævningsryster. Det gør, at dressingen/vinaigretten tykner, da olien og eddiken bliver forbundet til hinanden. Du kan også bruge et syltetøjsglas. Man kan også få dressingen til at tykne ved langsomt at piske olie sammen med eddike, men rystemetoden er meget effektiv.

5 Hvidkål 11 HVIDKÅL Hvidkål er en grundsten i det danske køkken, og mange forbinder hvidkål med retter som den sukrede brunkål eller den stuvede hvidkål. Jeg elsker begge dele, men hvidkål kan meget mere end det. Hvidkål er både en sund og billig base i salater. Hvidkål er fyldt med vitaminer og fibre. Blandet andet C- og K- vitamin. Kalorieindholdet er meget lavt. Du får altså masser af sundhed for få kalorier.

6 14 Hvidkål 15 HVIDKÅL MED MANGO, SKYR OG MANDLER Kål kan også spises om morgenen og så har du allerede fået godt med grønt fra morgenstunden. Opskriften er til 1 person, men du kan sagtens gange den op, så du evt. har til flere dage. 150 g hvidkål ½ mango Dressing 1 lime, saften heraf 1 spsk honning ½ tsk fintrevet ingefær (kan udelades) Topping 1 dl skyr ½ dl hakkede mandler acaciehonning et par mynteblade Snit kålen helt fint og kom den i en skål. Skræl mangoen og skær den i tern. Bland den sammen med kålen. Rør dressingen sammen af limesaft, honning og ingefær. Fordel den rundt, til kålen falder let sammen. Kom salaten i et glas. Top med skyr, hakkede mandler og evt. et strejf honning og et par mynteblade. Forbered salaten aftenen i forvejen, så er der ekstra nem morgenmad.

7 20 Hvidkål 21 NEM SALAT MED HVIDKÅL, FENNIKEL OG ÆBLER Tit er de simple salater de bedste. Server evt. med laks eller kogte æg til, hvis du vil have lidt mere fylde til salaten. Til 4 personer. 300 g hvidkål 1 fennikel 1 syrligt æble 1 håndfuld tranebær 1 håndfuld græskarkerner Dressing 1 citron, saften heraf 1 spsk honning havsalt og friskkværnet peber Snit hvidkål fint. Skær fennikel og æble i fine skiver, gem evt. fennikel toppen til pynt. Kom hvidkål, fennikel og æblestykker i en skål. Pisk ingredienserne til dressingen sammen og vend den rundt i salaten. Krydr med salt og peber. Lad salaten trække lidt, før den serveres. Kom tranebær og græskarkerner over til sidst lige inden servering.

8 26 Grønkål 27 GRØNKÅL MED LAKS OG ESTRAGONCREME En delikat og nem forret. Til 4 personer. 300 g grønkål 100 g røget laks af god kvalitet 1 syrligt æble havsalt og friskkværnet peber Estragoncreme 1 dl creme fraiche 2 dl mayonnaise 1 potte estragon, bladene heraf (gem lidt til pynt) en håndfuld persille citronsaft havsalt og friskkværnet peber Skyl og tør grønkålen. Snit den fint og kom den i en skål. Kom creme fraiche og mayonnaise i en blender med estragonblade og persille og blend, til cremen er fint lysegrøn. Smag til med citronsaft, salt og peber. Du kan også vælge bare at hakke krydderurterne og røre dressingen sammen. Fordel cremen over grønkålen, men gem lidt til pynt. Fordel stykker af laks over salaten og top med fine skiver æble. Pynt med det sidste estragoncreme og estragonbladene og kom salt og peber over.

9 34 Hvidkål 35 BLOMKÅL For ca. 500 år siden var blomkål kun for de kongelige og samfundets absolutte top. Den blev ledsaget af stivet serviet og andægtighed. I dag er den tilgængelig for alle og godt for det. Man mener, at blomkålen blev udviklet af araberne i middelalderen og senere kom til Europa via Cypern. Måske er det tilfældigt, men blomkål går netop godt i spænd med ingredienser fra det arabiske køkken og middelhavsområdet kikærter, hummus, solmodne tomater, bredbladet persille og hvidløg. Blomkål har et højt indhold af særligt B- og C-vitamin, et højt fiberindhold og er en sommerspise.

10 44 Blomkål 45 BLOMKÅL MED KIKÆRTER OG PEBERFRUGTSAUCE Den her salat kræver lidt arbejde, men det meste kan laves dagen i forvejen, hvis du griller. Til 4 personer. 1 squash 1 aubergine olivenolie havsalt 1 mellemstort blomkålshoved en pose spinatblade, 75 g 200 g kogte kikærter* bredbladet persille Peberfrugtsauce 75 g mandler 3 røde snackpebre ¾ dl olivenolie 1-2 spsk sherryeddike, alternativt æbleeddike 2 tsk flydende honning havsalt og friskkværnet peber *Sæt kikærter i blød dagen før og kog dem efter anvisning på pakken. Kog gerne en stor portion ad gangen og frys resten ned. Så er det ekstra nemt næste gang, du skal bruge kikærter. Alternativt kan kikærter fra dåse bruges. Start med peberfrugtsaucen. Kom mandlerne på en bageplade med bagepapir og rist dem ved 200 C, til de bliver let gyldne. Grill peberfrugterne, til skallen bliver helt sort. Enten i ovn eller på en rigtig grill, hvis du har sådan én i gang. Kom dem i en plastikpose i ca minutter og tag skindet af. Kasser også frøene indeni. Kom peberfrugtkødet i en blender med mandler og olivenolie. Blend, til det bliver en ensartet masse. Smag til med eddike, honning, salt og peber. Skær aubergine og squash i skiver på langs. Pensl med olie, drys med salt og grill dem ligeledes. Enten på en rigtig grill eller grillpande. Alternativt kan du bage dem i ovnen ved 220 C. Skær dem i strimler, når de er let afkølet. Skær blomkålen i fine skiver. Skyl og tør spinaten og læg spinatbladene på et fad. Kom blomkålen over og strimler af grillet aubergine og squash. Tilsæt kikærter og top med peberfrugtsaucen og drys godt med hakket persille over. Server med grillede pitabrød og kylling. Du kan også tilsætte stykker af plukket kylling og på den måde lave en mættende måltidssalat.

11 46 Hvidkål 47 RØDKÅL Engang var rødkål kun noget, der blev spist til and og flæskesteg i den kogte variant med sukker og saft. Sådan er det ikke mere. Sæsonen er nu meget længere end tiden omkring jul, og rødkål lyser op i salaterne gennem hele efteråret og den mørke vinter. Vitaminmæssigt er rødkål fyldt med A-, B- og C-vitamin. Den røde farve er lig de mikroskopiske plantestoffer, der findes i blåbær og solbær, og som er gavnlige for immunforsvaret.

12 56 Rødkål 57 RØDKÅL MED BLÅ OST, VALNØDDER OG BALSAMICO En nem hverdagssalat, der går godt til både kylling, frikadeller og koteletter. Til 4 personer. 400 g rødkål 4 stængler bladselleri 50 g valnødder 50 g blå ost Dressing 3 spsk olivenolie 1 spsk balsamico 1 tsk honning 1 tsk dijonsennep 1 spsk citronsaft havsalt og friskkværnet peber Snit rødkålen så fint som muligt og kom den i en skål. Skyl bladselleristænglerne og skær dem i fine skiver. Kom dem i skålen med rødkålen, men gem lidt til pynt. Kom alle ingredienser til dressingen i et glas med tætsluttende låg eller en jævningsryster, og ryst den sammen. På den måde tykner dressingen. Hæld den over salaten. Kom valnødderne på en tør pande og rist dem på mellemvarme, til de begynder at dufte. Lad dem køle af og bræk dem i mindre stykker. Kom dem over salaten sammen med den blå ost, der er brækket i mindre stykker. Pynt med de overskydende stykker bladselleri og server. Du kan tilsætte kogte kikærter og/eller rester af kød og på den måde gøre salaten til en mættende måltidssalat.

13 58 Hvidkål 59 SPIDSKÅL Spidskål er den milde, nemme kål, der er allernemmest at anvende til salat. Størrelsen gør den nem at håndtere, og den neutrale smag gør den egnet til stort set alle salater. Den fås nu hele året og fås også i en lilla variant. Jeg synes spidskål er særlig velegnet om sommeren, og de følgende opskrifter er også inspireret af den lyse årstid. Vitaminmæssigt indeholder spidskål ikke helt så mange vitaminer og sundhedsfremmende stoffer som de mere bitre kåltyper, men her er stadig rigtig meget at hente på sundhedsfronten.

14 62 Spidskål 63 SPIDSKÅL MED REJER, KRYDDERURTER OG SPRØD AGURK En nem og delikat forret, hvor spidskål får godt selskab af krydderurter og sprød agurk. Til 3-4 personer. 1 lille spidskål ½ citron, saften heraf ½ agurk 150 g rejer, gerne søkogte frisk dild til pynt friskkværnet peber Dressing 1 dl creme fraiche 1 dl yoghurt naturel en stor håndfuld blandede, hakkede krydderurter Snit spidskålen så fint som muligt og kom den i en skål. Hæld citronsaft over og lad den trække lidt, så den falder let sammen. Skær agurken ud i fine strimler på langs. Kom dem i isvand, så de bliver helt sprøde. Rør alle ingredienser til dressingen sammen. Anret kålen på et fad eller i individuelle portioner. Fordel rejer og dressing over kålen, og kom til sidst de sprøde agurkestrimler over. Pynt med frisk dild og kværn godt med sort peber over før servering.

15 76 Blandet kål 77 SNACKSALAT MED BOK CHOY, PEANUT- SAUCE OG KYLLING Brug denne salat som en forret og eller som en snack før maden. Et grønt alternativ til dip og chips. Til 4 personer. 2 kyllingebryster 4-5 små bok choy, alternativt små spidskål 1 glaskål koriander evt. lime Marinade 1 lime 1 fed hvidløg 1 spsk chilisauce 3 spsk olie Peanutsauce 1 dl grov peanutbutter 1 dl kokosmælk 1 spsk fish sauce 1 lime, saften heraf 1 spsk sød chilisauce havsalt Skær kyllingen i strimler i en størrelse, så de kan trækkes på et spyd. Rør ingredienserne til marinaden sammen og kom den i en pose sammen med kyllingestrimlerne. Lad dem marinere en times tid. Gå bok choy efter for jord og bræk hvert blad af stokken. Anret på et fad. Skræl glaskålen og skær den i stave. Anret sammen med kålen. Rør alle ingredienserne til peanutsaucen sammen og kom saucen i en skål. Tag kyllingestrimlerne op af marinaden og træk dem på spyd. Grill eller steg kyllingen, til den er færdig. Server spyddene sammen med den udskårne kål. Drys med hakket koriander, og dyp kål og kylling i peanutsaucen. Server evt. lime til. Du kan også undlade kylling og i stedet servere andre grøntsager til.

16 82 Hvidkål 83 JUICE DIN KÅL Kål i juice? Ja, det kan man sagtens. Det er tilmed en rigtig god måde at få brugt det halve kålhoved, der nogle gange ender på bunden af grøntsagsskuffen, og en nem måde at få en masse flydende vitaminer på. Det gode er, at stok og andre restdele kan kværnes i juicepresseren, så du kan få brugt alle dine rester. Selvfølgelig er det bedst at spise kål i hel form, så alle fibrene ryger med, men betragt det som en alternativ og ganske nem måde at få masser af kål på. Brug økologisk frugt og grønt. Da skræl og yderblade ryger med, er det vigtigt, at det ikke er sprøjtet. Jeg samler ofte rester af kål i en pose dvs. stok og andre ukurante stykker, jeg ikke får brugt. De ryger i en juicer og voilà, så er dagen godt begyndt. Husk at opbevare det frugt og grønt, du skal presse, på køl. Ellers kommer der en lunken saft ud, og det smager ikke godt.

17 92 Juice din kål 93 RØD CLASSIC MED RØDBEDE, RØDKÅL OG INGEFÆR Så bliver det næsten ikke sundere. Rødbede, rødkål og citron med et skud ingefær oveni. Til 2 glas. 2 rødbeder, ca. 200 g 200 g rødkål 3 cm ingefær 1 citron Skræl rødbederne og skær rødbeder og rødkål i mindre stykker. Skræl ingefæren og skær skrællen af citronen. Kom det hele i en juicer og pres. Nyd med det samme.

18 98 Juice din kål 99 PINA KÅLADO MED HVIDKÅL, ANANAS OG KOKOSMÆLK En sundere variant af den kendte drink med ananas og kokos. Kokosmælken gør juicen mere rund, men du kan også vælge at drikke den uden. Til 4 store glas. 400 g hvidkål eller spidskål ½ ananas 1 pomelo 2 dl kokosmælk, afkølet evt. frisk mynte til pynt isklumper Skær kålen i mindre stykker. Skær skrællen af ananassen og pomeloen. Kom kål og frugt i en juicer og pres. Hæld på glas og tilsæt kokosmælk. Rør rundt og server. Sørg for, at der ikke er klumper i kokosmælken. Du kan evt. blende juicen sammen med kokosmælk for at undgå dette.

sommersalat bør indeholde spor af nødder Salatopskrifter i samarbejde med

sommersalat bør indeholde spor af nødder Salatopskrifter i samarbejde med sommersalat bør indeholde spor af nødder Salatopskrifter i samarbejde med Lad indeholde spor af nødder Salat og grøntsager kan både være det sunde, det sjove og det farverige indslag på middagsbordet.

Læs mere

Morgenmad og mellemmåltid

Morgenmad og mellemmåltid Morgenmad og mellemmåltid Morgenmad Vælg mellem Skyr med æblemost kanel og nødder Skyr med ingefær og rugbrød Ristet rugbrød med ost og et blødkogt æg Æggepandekage med skinke og ost Knækbrød med ost Spinat

Læs mere

Morgenmad og mellemmåltid

Morgenmad og mellemmåltid Morgenmad og mellemmåltid Morgenmad Vælg mellem Skyr med æblemost kanel og nødder Skyr med ingefær og rugbrød Ristet rugbrød med ost og et blødkogt æg Æggepandekage med skinke og ost Knækbrød med ost Spinat

Læs mere

Smagens Dag 2009. Smag det sure med det søde

Smagens Dag 2009. Smag det sure med det søde Smagens Dag 2009 Smag det sure med det søde Navn: Klasse: Intro På Smagens Dag skal du opleve, udfordre og træne din smagssans. Du kan smage 5 grundsmage:, surt, salt, bittert og umami. Du smager med tungen

Læs mere

Rose. Gæstemad med kylling

Rose. Gæstemad med kylling Rose Gæstemad med kylling Indhold 01 02 Club Finesse Kyllingesuppe med risoni og krydderurter Gæstemad med kylling Rose Poultry er en af Nordeuropas førende leverandører af dansk fjerkræ. En position vi

Læs mere

SÆSONPAKKEN GOURMET OPSKRIFTER SOMMERRETTER GRILLET COTÉ DE BOUEF MED KARTOFLER OG GRÆSKARKERNEPESTO NOTER 4 KUVERTER.

SÆSONPAKKEN GOURMET OPSKRIFTER SOMMERRETTER GRILLET COTÉ DE BOUEF MED KARTOFLER OG GRÆSKARKERNEPESTO NOTER 4 KUVERTER. GRILLET COTÉ DE BOUEF MED KARTOFLER OG GRÆSKARKERNEPESTO 2 coté de bouef Pensl godt med olie og krydr med salt og peber. Kom dem på en varm grill og vend et par gange. Lad dem stege i ca. 12-14 min. og

Læs mere

Mandag: Chili con carne med bønner og perlespelt med grønne asparges 4 personer

Mandag: Chili con carne med bønner og perlespelt med grønne asparges 4 personer Mandag: Chili con carne med bønner og perlespelt med grønne asparges Chili con carne: 800 g hakket dansk oksekød, magert og af god kvalitet 2 løg, pillet og finthakket 1 chili, meget finthakket 2 fed hvidløg,

Læs mere

Morgenmad til alle uger

Morgenmad til alle uger Skyr med æblemost, kanel og nødder 1,5 dl skyr 1 tsk. honning 1 tsk. kanel 20 g hasselnødder 2 spsk. æblemost Morgenmad til alle uger - vælg ét måltid hver dag 1. Pisk skyr med honning, kanel og æblemost.

Læs mere

Mandag: Gratineret mash af kartofler og gulerødder med kødsovs med lakrids 4 personer

Mandag: Gratineret mash af kartofler og gulerødder med kødsovs med lakrids 4 personer Go mad med Holm: Madplan for uge 18 Mandag: Gratineret mash af kartofler og gulerødder med kødsovs med lakrids 700 g kartofler, kogte 250 g gulerødder, kogte 100 g smør 900 g hakket oksekød 2 løg, finthakket

Læs mere

PARISERBURGER NOTER UGEPAKKEN OPSKRIFTER UGE 36

PARISERBURGER NOTER UGEPAKKEN OPSKRIFTER UGE 36 600 g hakket oksekød 3 spsk. kapers 1 dl finthakkede syltede rødbeder 1 tsk. groft salt Friskkværnet peber 1 pasteuriseret æggeblomme 25 g smør 4 store burgerboller 1 dl grov sennepspickles 1 bakke babyspinatblade

Læs mere

Mandag; Omelet med danske ærter, squash og feta ost. Tomatsalat med friske krydderurter og ristet rugbrød

Mandag; Omelet med danske ærter, squash og feta ost. Tomatsalat med friske krydderurter og ristet rugbrød Madplan for uge 26 Mandag; Omelet med danske ærter, squash og feta ost. Tomatsalat med friske krydderurter og ristet rugbrød 8 stk. æg 0,5 dl mælk 10 gram smør ½ kilo dansk ærter 1 stk. frisk Squash Kom

Læs mere

kostplan - UgE 21 7 dage - 7 måltider Opskrifter, indkøbsplan, hygge til weekenden Af Lene Hansson

kostplan - UgE 21 7 dage - 7 måltider Opskrifter, indkøbsplan, hygge til weekenden Af Lene Hansson kostplan - UgE 21 7 dage - 7 måltider Opskrifter, indkøbsplan, hygge til weekenden Af Lene Hansson BASISVARER DU ALTID HAR I DIT KØKKEN Agavesirup Brune ris eller fuldkornsris Chili (frisk og tørret) Citroner

Læs mere

M a d t i l k r æ s n e g a n e r

M a d t i l k r æ s n e g a n e r Mad til kræsne ganer Carpaccio af røget lammekølle 600 g røget lammekølle Dressing: 1 dl olivenolie 3 spsk. citronsaft 1 stk. soltørret tomat 1 fed hvidløg salt og peber ½ potte grøn basilikum ½ potte

Læs mere

Brug god salt og friskkværnet peber det gælder i øvrigt til alle retter. Og så en god pande (slip-let), som du kan lide.

Brug god salt og friskkværnet peber det gælder i øvrigt til alle retter. Og så en god pande (slip-let), som du kan lide. Go mad med Holm: Madplan for uge 14 Mandag: Fynsk æggekage med gulerødder og blomkål - emmentaler og lidt gris (Med fyldet til æggekage, kan du også bare tømme din grøntbox og komme det på toppen) Æggekagen

Læs mere

Dampet Tsing Tao courgette

Dampet Tsing Tao courgette Dampet Tsing Tao courgette 1 Tsing Tao øl ( eller anden lys asian øl 2 små courgetter 3 spsk mizka eddike 1 alm løg 1 stor knold ingefær 1 kvist rosmarin 2 spsk honning Lidt oliven olie Vask dine grøntsager.

Læs mere

FARSBRØD MED ITALIENSK SMAG

FARSBRØD MED ITALIENSK SMAG 600 g hakket oksekød 6 skiver toastbrød, fint 2 æg 1 dl tomatjuice, konserves 2 spsk. persille, frisk 2 tsk. oregano, tørret 80 g parmaskinke, tynde skiver 150 g revet ost 7 laurbærblade 1 ds. tomater

Læs mere

Vibeke Lund NØGNE SANDHEDER. om smagen af grøntsager - nu med dressing

Vibeke Lund NØGNE SANDHEDER. om smagen af grøntsager - nu med dressing Vibeke Lund Sukkersherif & Sundhedscoach prof.bachelor i human ernæring Slotsgade 65, B2 3400 Hillerød Telefon: 70 28 10 38 mail@thesweetcompany.dk www.thesweetcompany.dk www.facebook.com/ thesweetcompany.

Læs mere

Madplan for uge 25. Mandag; Fuldkorns spaghetti Carbonara og salat med ærter

Madplan for uge 25. Mandag; Fuldkorns spaghetti Carbonara og salat med ærter Madplan for uge 25 Mandag; Fuldkorns spaghetti Carbonara og salat med ærter Carbonara - Det skal du bruge: 1 ps fuldkornsspaghetti ca. 500 gram, koges 1 minut mindre end angivet på pakke 5 skiver bacon

Læs mere

Vinter i det Nordiske Køkken. Let, lødigt og lækkert

Vinter i det Nordiske Køkken. Let, lødigt og lækkert Vinter i det Nordiske Køkken Let, lødigt og lækkert 1 Vinter i det Nordiske Køkken Let, lødigt og lækkert Vegetar retter Grønkåls salat med korn, syltede rødløg, æble og ristet rugbrød Salat af mynte,

Læs mere

Opskrifter fra Byens Køkken

Opskrifter fra Byens Køkken Opskrifter fra Byens Køkken Alle opskrifterne er udviklet i kreativt samarbejde mellem medarbejderne i Byens Køkken og kokken Claus Holm, som siden har arbejdet videre med opskrifterne. Hans forslag kan

Læs mere

buffet til 70 personer

buffet til 70 personer k o o c o g t n a r u a t res buffet til 70 personer menu - til buffet for 70 personer 1. røddernes suppe med rugbrødscroutoner 2. salat med grønne bønner og tomater 3. spidskålssalat med bacon 4. urtemos

Læs mere

Mandag: Panerede oksekødsboller i Polenta, hurtig humus, tomattjums og chips af kartofler 4 personer

Mandag: Panerede oksekødsboller i Polenta, hurtig humus, tomattjums og chips af kartofler 4 personer Mandag: Panerede oksekødsboller i Polenta, hurtig humus, tomattjums og chips af kartofler 4 personer Oksekødsboller 800 g økologisk hakket oksekød 2 skalotteløg fint hakket 1 stykker frisk chili frisk

Læs mere

SÆSONPAKKEN GOURMET OPSKRIFTER FORÅRSRETTER GRILLET COTÉ DE BOUEF MED ASPARGESSALAT OG FRITERET MOZZARELLA ASPARGESSALAT 4 KUVERTER

SÆSONPAKKEN GOURMET OPSKRIFTER FORÅRSRETTER GRILLET COTÉ DE BOUEF MED ASPARGESSALAT OG FRITERET MOZZARELLA ASPARGESSALAT 4 KUVERTER GRILLET COTÉ DE BOUEF MED ASPARGESSALAT OG FRITERET MOZZARELLA 2 COTÉ DE BOUEF PENSL GODT MED OLIE OG KRYDR MED SALT OG PEBER. KOM DEM PÅ EN VARM GRILL OG VEND ET PAR GANGE. LAD DEM STEGE I CA. 12-14 MIN.

Læs mere

GO' kur 2013: Opskrifter uge 3

GO' kur 2013: Opskrifter uge 3 UGE 3 - Mandag BEMÆRK: Ingredienserne til "Dyp" indgår ikke i indkøbslisten. Det er derfor nødvendigt at se ingredienserne igennem for den ønskede dyp og selv tilføje dem til indkøbslisten. Morgen: Pink

Læs mere

KØD TIL GRILL SAFTIGT OG SMAGFULDT FRA DIN MESTERSLAGTER

KØD TIL GRILL SAFTIGT OG SMAGFULDT FRA DIN MESTERSLAGTER KØD TIL GRILL SAFTIGT OG SMAGFULDT FRA DIN MESTERSLAGTER HØJREBSSTEG 1,2 kg højrebssteg. Frisk timian hakket. Salt og peber. Rids fedtet i tern og gnid det godt med salt, peber og timian. Tilberedning:

Læs mere

Lammefrikadeller. Æggesalat med 5 x grønt 4 personer

Lammefrikadeller. Æggesalat med 5 x grønt 4 personer Lammefrikadeller 8 personer 1 kg hakket lammekød 100 g soltørrede tomater 1 mellem løg, skællet og finthakket ½ rød peberfrugt, finthakket 4 spsk. ekstra jomfru olivenolie 2 spsk. tomatpure 2 fed hvidløg,

Læs mere

Oksekødsgryde. Det skal du bruge (4 pers.) Sådan gør du. Nøglehulsopskrift - 26 juni 2013

Oksekødsgryde. Det skal du bruge (4 pers.) Sådan gør du. Nøglehulsopskrift - 26 juni 2013 nøglehuls retter 1 Oksekødsgryde Nøglehulsopskrift - 26 juni 2013 Oksekødsgryde Det skal du bruge (4 pers.) 400 g SMAGFULD hakket oksekød 3-7% 1 spsk. olie 1 stort skrællet groft hakket løg (ca. 90 g)

Læs mere

Go mad fra Bitz og Holm. - opskrifter

Go mad fra Bitz og Holm. - opskrifter Go mad fra Bitz og Holm - opskrifter Mandag: Fynsk æggekage med kartofler og små tomater 8 stk. æg 1,5 dl mælk 4 stk. rugbrød 10 g smør 12 stk. kogte kartofler i små skiver 10 stk. tomater delt i halve

Læs mere

7 dage - 7 måltider. Af Lene Hansson. Opskrifter - indkøbsplan - hygge til weekenden. 7 dage - 7 måltider. Af Lene Hansson.

7 dage - 7 måltider. Af Lene Hansson. Opskrifter - indkøbsplan - hygge til weekenden. 7 dage - 7 måltider. Af Lene Hansson. KOSTPLAN - UgE 26 Foto: L&R Indkøb Dette skal du købe i denne uge (ingredienser til weekendhygge ikke medtaget): Fokus grønt: Gulerødder Forårsløg Hvidløg Frugt og grønt: Squash Champignon Hvidkålshoved

Læs mere

Bøffelmozzarella med røget hellefisk og råmarineret fennikel med brøndkarseolie. Jordskoksuppe med kørvel, sprøde chips og milde løg

Bøffelmozzarella med røget hellefisk og råmarineret fennikel med brøndkarseolie. Jordskoksuppe med kørvel, sprøde chips og milde løg NYTÅRSMENU TIL 4 PERSONER Bøffelmozzarella med røget hellefisk og råmarineret fennikel med brøndkarseolie Jordskoksuppe med kørvel, sprøde chips og milde løg Krogmodnet oksefilet med rodfrugtkompot, sprøde

Læs mere

Blomkålssuppe med brød (1 portion)

Blomkålssuppe med brød (1 portion) Blomkålssuppe med brød 200 g blomkål 4 dl grønsags- eller hønsebouillon ¼ dl minimælk 10 g hvedemel ½ dl fløde 9% Salt og peber 70 g kødboller Persille Rens og del blomkålen i små buketter. Stokken skæres

Læs mere

10. 03. 2012 Tema: Fisk. Kogetiden er svær at sige fra 15 til 45 minutter, men til et stykke på f.eks. 700 g, vil ½ time være meget passende.

10. 03. 2012 Tema: Fisk. Kogetiden er svær at sige fra 15 til 45 minutter, men til et stykke på f.eks. 700 g, vil ½ time være meget passende. Kogning af torskerogn Eriks Mad og Musik 0. 0. 0 Tema: Fisk Hel torskerogn bukser Godt med salt Lidt eddike Stanniol eller bagepapir Pak rognen ind i bagepapir eller stanniol og kog den i vand tilsat salt

Læs mere

Når torskerognen har stegt ca. 1 minut, smuldres og vendes den med persille, saft af citron og salt og peber.

Når torskerognen har stegt ca. 1 minut, smuldres og vendes den med persille, saft af citron og salt og peber. Madplan for uge 8 Mandag: Omelet med persille, torskerogn og kartofler og porrer: Til 4 personer 8 æg 60 g mælk 20 g smør 300 g torskerogn, skåret i skiver og ristet 2 store håndfulde frisk persille, plukket

Læs mere

7 dage - 7 måltider. Af Lene Hansson. Opskrifter - indkøbsplan - hygge til weekenden. 7 dage - 7 måltider. Af Lene Hansson.

7 dage - 7 måltider. Af Lene Hansson. Opskrifter - indkøbsplan - hygge til weekenden. 7 dage - 7 måltider. Af Lene Hansson. KOSTPLAN - UGE 10 Foto: L&R Indkøb Dette skal du købe i denne uge (ingredienser til weekendhygge ikke medtaget): Fokusgrønt Gulerod Æble Løg Hvidkål Øvrig frugt og grønt Lime Courgette rødbeder skalotteløg

Læs mere

Praktisk madlavning 2. Vægtstopsgruppen

Praktisk madlavning 2. Vægtstopsgruppen Praktisk madlavning 2 Vægtstopsgruppen Syddjurs kommune 2010/2011 Af Jette Jensen Program for 2. gang praktisk madlavning Hvordan går det med vægtstopprojektet? Fortæl om Jeres succeser Hvad gør I, når

Læs mere

Uge 5. Indkøb. Basis. Rema1000. Fra sidste uge Hvidkål

Uge 5. Indkøb. Basis. Rema1000. Fra sidste uge Hvidkål Denne uge består madplanen af: Gulerodssuppe Kylling med kartoffelfad og hvidkålssalat Clubsandwich med parmaskinke Indkøb Rema1000 1 kg gulerødder 4,00 kr. 50 g feta eller salatost ca. 14,00 kr. 1 medisterpølse

Læs mere

Tortellini med krebs. 250 g friske tortellini m/ricotta og spinat. 170 g krebsehaler i lage. 2 friske figner. 100 g grønne friske bønner

Tortellini med krebs. 250 g friske tortellini m/ricotta og spinat. 170 g krebsehaler i lage. 2 friske figner. 100 g grønne friske bønner Tortellini med krebs 250 g friske tortellini m/ricotta og spinat 170 g krebsehaler i lage 2 friske figner 100 g grønne friske bønner 1 stor tsk røget paprika Lidt tørret salvie Peber Salt Oliven olie Sørg

Læs mere

GRILLPØLSER MED KARTOFFELSALAT

GRILLPØLSER MED KARTOFFELSALAT 8 grillpølser Kartoffelsalat: 1 kg kartofler 4 æg 1 pk. bacon i tern, 120-150 g 2 dl cheddarost i tern 2 dl finthakket porre GRILLPØLSER MED KARTOFFELSALAT Dressing: 2 dl græsk yoghurt ½ dl tomatpuré 2

Læs mere

og peber. 8. Kom smørret i en stor gryde, 17. Til pynt: Tag de grove blade og smelt det.

og peber. 8. Kom smørret i en stor gryde, 17. Til pynt: Tag de grove blade og smelt det. Du skal bruge 1 stk. løg 1. Vask hænder. 11 Kom laurbærbladet, 1 fed hvidløg 2. Find alle ingredienserne vand og hønsebouillon 2 stk. gulerødder frem. terningerne i gryden og rør. Ca. 250 g selleri 3.

Læs mere

MESTERSLAGTEREN VI GRILLER STADIG LÆKRE GRILLOPSKRIFTER FYLDT MED SMAG

MESTERSLAGTEREN VI GRILLER STADIG LÆKRE GRILLOPSKRIFTER FYLDT MED SMAG MESTERSLAGTEREN VI GRILLER STADIG LÆKRE GRILLOPSKRIFTER FYLDT MED SMAG TILBUDENE GÆLDER FRA D. 25/08 TIL D. 06/09-2014 CÔTE DE BOEUF 2 stk Côte de boeuf Salt og peber. Dup kødet tørt og krydr det godt

Læs mere

Tirsdag. Mandag. vaegtkonsulenterne.dk 70 23 73 93

Tirsdag. Mandag. vaegtkonsulenterne.dk 70 23 73 93 Mandag 5 g DDV plante 70 30 g brød 75 g ost 20+ 1 ¼ dl appelsinsaft > Brødet smøres og ost og marmelade kommes evt på. Drik appelsinsaften. Broccoli i fad 300 g broccolibuketter 2 æg salt & citronpeber

Læs mere

GRØN. HVERDAGSMAD fra Frk. Kræsen

GRØN. HVERDAGSMAD fra Frk. Kræsen 5x GRØN HVERDAGSMAD fra Frk. Kræsen MERE GRØN HVERDAGSMAD I den her e-bog finder du fem hverdagsopskrifter med mere grønt, der passer perfekt til efteråret. Ikke alle opskrifterne er vegetariske, men det

Læs mere

Mandag: Lækker frisk pasta med mynte og asparges, hertil salat af små fynske blomme tomater, sprød parma og groft maltbrød 4 personer

Mandag: Lækker frisk pasta med mynte og asparges, hertil salat af små fynske blomme tomater, sprød parma og groft maltbrød 4 personer Mandag: Lækker frisk pasta med mynte og asparges, hertil salat af små fynske blomme tomater, sprød parma og groft maltbrød Det er mandag og skal være nemt hos mig kører vi den sådan her; 2 pakker frisk

Læs mere

Kostplan - uge 19. 7 dage - 7 måltider. Opskrifter, indkøbsplan, hygge til weekenden Af Lene Hansson

Kostplan - uge 19. 7 dage - 7 måltider. Opskrifter, indkøbsplan, hygge til weekenden Af Lene Hansson Kostplan - uge 19 7 dage - 7 måltider Opskrifter, indkøbsplan, hygge til weekenden Af Lene Hansson BASISVARER DU ALTID HAR I DIT KØKKEN Agavesirup Brune ris eller fuldkornsris Chili (frisk og tørret) Citroner

Læs mere

Kom æggene op i en skål med salt og peber, samt mælken. Pisk i et minut.

Kom æggene op i en skål med salt og peber, samt mælken. Pisk i et minut. Mandag Omelet med kartofler - dild og tomat-kold weekendsteg 8 stk. æg 60 gram mælk 20 gram smør 100 gram reven parmesan eller cheddar ost 6 stk små blomme tomter, delt i kvarte En god håndfuld dild, vasket

Læs mere

NytårsMåltidsKassen indeholder:

NytårsMåltidsKassen indeholder: NytårsMåltidsKassen indeholder: 1 oksefilet, 600 g Røget laks, 200 g 1 pakke Blå Kornblomst 1 pakke gedefriskost m. ramsløg 3 stk. piskefløde à ¼ l 2 bægre creme fraiche 18 % 2 citroner 5 bagekartofler

Læs mere

7 dage - 7 måltider. Af Lene Hansson. Opskrifter - indkøbsplan - hygge til weekenden. 7 dage - 7 måltider. Af Lene Hansson.

7 dage - 7 måltider. Af Lene Hansson. Opskrifter - indkøbsplan - hygge til weekenden. 7 dage - 7 måltider. Af Lene Hansson. KOSTPLAN - UGE 35 Foto: L&R Indkøb Dette skal du købe i denne uge (ingredienser til weekendhygge ikke medtaget): Fokusgrønt: Rucolasalat Blomkål Peberfrugt Grønt: Tomater Gul, rød, grøn peberfrugt Courgette

Læs mere

Mandag Fynsk æggekage med kartofler, porrer og svampe fra skov eller Brugs

Mandag Fynsk æggekage med kartofler, porrer og svampe fra skov eller Brugs Mandag Fynsk æggekage med kartofler, porrer og svampe fra skov eller Brugs 8 stk. æg 1½ dl mælk 4 skiver rugbrød i trekanter 8 skiver skinke eller Parma skinke 10 gram smør 300 gram svampe 3 stk. porrer

Læs mere

MAD OG MADSPILD OPSKRIFTER

MAD OG MADSPILD OPSKRIFTER MAD OG MADSPILD ER ER Aktivitet 1 Brændende kærlighed med et twist Aktivitet 3 Farsbrød med spidskålssalat Kylling i tomat med kartoffelfritter Karrygryde med nudler Aktivitet 5 Grøntsagssuppe Grøntsagsbiks

Læs mere

Menu 29/4. Blinis m stenbiderrogn, hjemmesyrnet fløde, hakket rødløg, og dild. Blåmuslinger dampet i øl. Ovnbagt laks med ramsløgpesto

Menu 29/4. Blinis m stenbiderrogn, hjemmesyrnet fløde, hakket rødløg, og dild. Blåmuslinger dampet i øl. Ovnbagt laks med ramsløgpesto Menu 29/4 Blinis m stenbiderrogn, hjemmesyrnet fløde, hakket rødløg, og dild Blåmuslinger dampet i øl Ovnbagt laks med ramsløgpesto Bygotto m grønt Grønkålssalat m salturt. Stegte bananer m honning, kanel

Læs mere

7 dage - 7 måltider. Af Lene Hansson. Opskrifter - indkøbsplan - hygge til weekenden. 7 dage - 7 måltider. Af Lene Hansson.

7 dage - 7 måltider. Af Lene Hansson. Opskrifter - indkøbsplan - hygge til weekenden. 7 dage - 7 måltider. Af Lene Hansson. Kostplan - uge 13 Foto: L&R Indkøb Dette skal du købe i denne uge (ingredienserne til weekendhygge ikke medtaget): Fokusgrønt forårsløg rødløg gulerod semisoltørrede tomater Frugt og grønt: Fennike Rosenkål

Læs mere

Opskrifter SØFF september 2014

Opskrifter SØFF september 2014 Opskrifter SØFF september 2014 Grøntsager markeret med FED i opskrifterne er i poserne med jævne mellemrum, alt efter årstiden. Husk også at kigge på opskrifterne fra tidligere på året med same grøntsager,

Læs mere

KOSTPLAN - UGE 42. 7 dage - 7 måltider. Opskrifter, indkøbsplan, hygge til weekenden Af Lene Hansson

KOSTPLAN - UGE 42. 7 dage - 7 måltider. Opskrifter, indkøbsplan, hygge til weekenden Af Lene Hansson KOSTPLAN - UGE 42 7 dage - 7 måltider Opskrifter, indkøbsplan, hygge til weekenden Af Lene Hansson BASISVARER DU ALTID HAR I DIT KØKKEN Agavesirup Brune ris eller fuldkornsris Chili (frisk og tørret) Citroner

Læs mere

Vask porrerne og skær top og bund af. Skær dem i ringe rist dem i lidt olie på en pande sammen med de kogte kartofler i tern.

Vask porrerne og skær top og bund af. Skær dem i ringe rist dem i lidt olie på en pande sammen med de kogte kartofler i tern. Mandag Omelet med ost, kartofler, porrer og salat af rødkål 8 æg 60 gram mælk 20 gram smør 100 gram reven parmesan eller cheddar ost 2 store håndfulde frisk persille 100 g kartofler 1-2 stk. porrer Vask

Læs mere

Juliopskrifter 2014. Skøn sommersimremad med nye, sprøde grøntsager i lækker sovs

Juliopskrifter 2014. Skøn sommersimremad med nye, sprøde grøntsager i lækker sovs Juliopskrifter 2014 Skøn sommersimremad med nye, sprøde grøntsager i lækker sovs 1 lammebov eller 1 kylling eller 4 hele kyllingelår eller 8 over-/underlår 3 tsk salt Suppevisk: 10 cm porre (brug evt.

Læs mere

Stoganoff på klassisk facon. Marineret svinefilet med perlebygsalat. Opskrift 1 Opskrift 2. 1 stk. marineret svinefilet

Stoganoff på klassisk facon. Marineret svinefilet med perlebygsalat. Opskrift 1 Opskrift 2. 1 stk. marineret svinefilet Marineret svinefilet med perlebygsalat Opskrift 1 Opskrift 2 Stoganoff på klassisk facon 1 stk. marineret svinefilet 250 g perlebyg 150 g grønne bønner 150 g blomkål 200 g cherrytomater Dressing 2 spsk.

Læs mere

Nigiri Sushi og Futo maki sushi. Til fire seks personer.

Nigiri Sushi og Futo maki sushi. Til fire seks personer. Nigiri Sushi og Futo maki sushi. Til fire seks personer. Sushi ris: 4 dl sushi ris 5 dl vand Marinade: ½ dl riseddike ¼ tsk salt 2 spsk sukker. Nigiri sushi. 20 25 stk. Tynde skiver laks, tun eller hellefisk

Læs mere

pak maden ind Uhm, Madpakker til aften

pak maden ind Uhm, Madpakker til aften Af Camilla Zarah Lawes. Foto: Columbus Leth. Regi: Bolig & Brocante og privateje Uhm, Madpakker til aften pak maden ind Hvad har butterdej, filodej, serranoskinke, bacon og en stegeso til fælles? De egner

Læs mere

7 dage - 7 måltider. Af Lene Hansson. Opskrifter - indkøbsplan - hygge til weekenden. 7 dage - 7 måltider. Af Lene Hansson.

7 dage - 7 måltider. Af Lene Hansson. Opskrifter - indkøbsplan - hygge til weekenden. 7 dage - 7 måltider. Af Lene Hansson. KOSTPLAN - UgE 8 Foto: L&R Indkøb Dette skal du købe i denne uge (ingredienserne til weekendhygge ikke medtaget): Fokusgrønt: Spinat (frossent, blade og frisk) Gulerod Rød peberfrugt Tomater Desuden frugt

Læs mere

Karens fem bedste opskrifter!

Karens fem bedste opskrifter! Karens fem bedste opskrifter! Her får du opskrifter på mad, som jeg tilbereder rigtig mange gange på et år. Det er mad, som jeg har lyst til at sætte tænderne i gang på gang. Og mine børn og min mand guffer

Læs mere

Sildesalat med karry. Fyldte æg. Ingredienser til 4 personer:

Sildesalat med karry. Fyldte æg. Ingredienser til 4 personer: Sildesalat med karry Ingredienser til 4 personer: 200 g marinerede sildefileter 3 spsk. cremefraiche 18 % 1 dl yoghurt naturel max. 3,5 % 2 tsk. karry friskkværnet peber 1 stort æble, fx Cox Orange 1 rødløg

Læs mere

KOSTPLAN - UGE 44. 7 dage - 7 måltider. Opskrifter, indkøbsplan, hygge til weekenden Af Lene Hansson

KOSTPLAN - UGE 44. 7 dage - 7 måltider. Opskrifter, indkøbsplan, hygge til weekenden Af Lene Hansson KOSTPLAN - UGE 44 7 dage - 7 måltider Opskrifter, indkøbsplan, hygge til weekenden Af Lene Hansson BASISVARER DU ALTID HAR I DIT KØKKEN Agavesirup Brune ris eller fuldkornsris Citroner Dijonsennep Flåede

Læs mere

Kold farsbrød med groft brød

Kold farsbrød med groft brød Aftensmad Madpakke - små forslag til hvordan vi kan bruge vores rester Kokkelærerens madplan mandag Tirsdag Onsdag Torsdag Fredag Lame kotelet Farsbrød med Skaldyrs wok Blomkålsgratin Orange stegt med

Læs mere

juni 2012 Tema: Tilbehør

juni 2012 Tema: Tilbehør Eriks Mad og Musik juni 0 Tema: Tilbehør Remoulade spsk mayonnaise spsk tyrkisk yoghurt spsk finthakket gulerod spsk finthakket cornichoner spsk finthakket rødløg (eller revet) spsk finthakket kapers spsk

Læs mere

Madplan for mænd til hele ugen

Madplan for mænd til hele ugen Sundhedsfremme Sundhedsfremme Furesø Kommune Stiager 2 3500 Værløse Madplan for mænd til hele ugen Tlf. 7235 5657 sundhed@furesoe.dk www.sund.furesoe.dk Furesø Kommune Rådhustorvet 2 3520 Farum www.furesoe.dk

Læs mere

Kartoffel/sellerimos. 1 kg kartofler 1 selleri 1/2-1 dl mælk eller fløde evt. 30 g smør Salt og peber 1 bundt persille.

Kartoffel/sellerimos. 1 kg kartofler 1 selleri 1/2-1 dl mælk eller fløde evt. 30 g smør Salt og peber 1 bundt persille. Kartoffel/sellerimos 1 kg kartofler 1 selleri 1/2-1 dl mælk eller fløde evt. 30 g smør Salt og peber 1 bundt persille. Kartofler og sellerien skrælles, ternes og koges i i usaltet vand til alt er helt

Læs mere

Ørred. opskrif ter. Røget ørred med stuvet spinat og pocheret æg. Røget ørredmousse med smørristet rugbrød

Ørred. opskrif ter. Røget ørred med stuvet spinat og pocheret æg. Røget ørredmousse med smørristet rugbrød Ørred opskrif ter Røget ørred med stuvet spinat og pocheret æg Grillet ørred farseret med krydderurter og salat med kartoffel og grønne bønner Røget ørredmousse med smørristet rugbrød Ovnbagt, svampefarseret

Læs mere

Salat med fiskefrikadeller. Salat med revet feta. 1. Fiskefarsen blandes og formes til 8-12 frikadeller. 1. Riv fetaen groft på et rivejern.

Salat med fiskefrikadeller. Salat med revet feta. 1. Fiskefarsen blandes og formes til 8-12 frikadeller. 1. Riv fetaen groft på et rivejern. Salat med fiskefrikadeller 1. Fiskefarsen blandes og formes til 8-12 frikadeller. 2. Steges i olie på panden. Salat med revet feta 1. Riv fetaen groft på et rivejern. 2. Skær tomaterne i både. 3. Bland

Læs mere

Madværksted. Mine noter. Slankemad. v/sundhedscenter Viborg

Madværksted. Mine noter. Slankemad. v/sundhedscenter Viborg Mine noter Madværksted Slankemad v/sundhedscenter Viborg Opskrifter Müsli 3 Æggewraps m. fyld 4 Skinkesalat 5 Dhal 6 Kornsalat 8 Grøntsagsfrikadeller m. hokaidofritter 10 Torsk med blomkål 11 Chicken curry

Læs mere

Kun 100 kr. pr. person. Farverig

Kun 100 kr. pr. person. Farverig Af Marie Melchior. Foto: Betina Hastoft. Regi: www.housedoctor.dk, www.bungalow.dk og www.brostecopenhagen.com Kun 100 kr. pr. person Farverig forårsbuffet Skal du holde konfirmation eller andre dyre fester,

Læs mere

Uge 31. Indkøb. Basis. Rema1000. Denne uge består madplanen af: Laks bagt m. Pesto, bønner og parmacrisp. Fiskepakke med kartofler og grøntsager

Uge 31. Indkøb. Basis. Rema1000. Denne uge består madplanen af: Laks bagt m. Pesto, bønner og parmacrisp. Fiskepakke med kartofler og grøntsager Denne uge består madplanen af: Uge 31 Laks bagt m. Pesto, bønner og parmacrisp Citronstegt kylling m. Asparges Mexicansk farsbrød med guacamole Nudelsuppe med svampe og forårsløg Fiskepakke med kartofler

Læs mere

Indhold Indledning... 2 Morgenmad... 3 Morgenmad dag 1... 3 Morgenmad dag 2... 3 Morgenmad dag 3... 4 Dag 1... 5 Frokost - Linsesalat med appelsin...

Indhold Indledning... 2 Morgenmad... 3 Morgenmad dag 1... 3 Morgenmad dag 2... 3 Morgenmad dag 3... 4 Dag 1... 5 Frokost - Linsesalat med appelsin... Indhold Indledning... 2 Morgenmad... 3 Morgenmad dag 1... 3 Morgenmad dag 2... 3 Morgenmad dag 3... 4 Dag 1... 5 Frokost - Linsesalat med appelsin... 5 Middag - Ovnbagt frittata med græsk salat... 6 Dag

Læs mere

Madværksted. Mine noter. Diabetesmad; slankemad. v/sundhedscenter Viborg

Madværksted. Mine noter. Diabetesmad; slankemad. v/sundhedscenter Viborg Mine noter Madværksted Diabetesmad; slankemad v/sundhedscenter Viborg Opskrifter Hjemmelavet mysli 3 Hønsesalat 4 Blomkålshummus 5 Boller i karry 6 Sojalaks med ingefærbønne-gulerodssalat 8 Broccolisuppe

Læs mere

Kostplan - uge 39. 7 dage - 7 måltider. Opskrifter, indkøbsplan, hygge til weekenden Af Lene Hansson

Kostplan - uge 39. 7 dage - 7 måltider. Opskrifter, indkøbsplan, hygge til weekenden Af Lene Hansson Kostplan - uge 39 7 dage - 7 måltider Opskrifter, indkøbsplan, hygge til weekenden Af Lene Hansson BASISVARER DU ALTID HAR I DIT KØKKEN Agavesirup Brune ris eller fuldkornsris Chili (frisk og tørret) Citroner

Læs mere

11 Mad til kræsne ganer

11 Mad til kræsne ganer 11 Mad til kræsne ganer Krydderurtepandekage med rødbedetzatziki Krydderurtepandekage 250 g skrællede bagekartofler 1 dl cremefraiche 4 æg 50 g mel ½ bundt persille ½ bundt dild ½ potte basilikum ½ bundt

Læs mere

Inspirations katalog. Vilsund Blue muslinger. Gastro Consulting Denmark V/ Jimmi Petersen

Inspirations katalog. Vilsund Blue muslinger. Gastro Consulting Denmark V/ Jimmi Petersen Inspirations katalog Vilsund Blue muslinger Gastro Consulting Denmark V/ Jimmi Petersen Muslinger Inspirations katalog til servering. Dette inspirations katalog er udarbejdet af Gastro Consulting Denmark

Læs mere

----------------------- Ribbensteg. 1 stk. ribbensteg Groft salt Laurbærblad Hele peberkorn 1 løg ¾ l vand Fløde

----------------------- Ribbensteg. 1 stk. ribbensteg Groft salt Laurbærblad Hele peberkorn 1 løg ¾ l vand Fløde Gyroskoteletter med varm coleslaw 4 stk. gyroskoteletter 1 4 hvidkål (i fine strimler) 1 forårsløg (skåret i skiver) ½ dl sukker ½ dl eddike 1 ds. tørrede sellerifrø (efter smag) 1 tsk. salt ½ dl vindruekerneolie

Læs mere

Møre bøffer med sennepssmør og grønkålssalat. Kalvesteg i hvidvin, perleløg og champignon. Opskrift 1 Opskrift 2. 1,2 kg kalvesteg

Møre bøffer med sennepssmør og grønkålssalat. Kalvesteg i hvidvin, perleløg og champignon. Opskrift 1 Opskrift 2. 1,2 kg kalvesteg Kalvesteg i hvidvin, perleløg og champignon Opskrift 1 Opskrift 2 Møre bøffer med sennepssmør og grønkålssalat 1,2 kg kalvesteg 75-100 g bacon eller saltet flæsk 1 flaske hvidvin ½ liter hønsebouillon

Læs mere

Meget mere smag til din hverdag

Meget mere smag til din hverdag lynhurtig stegefolie TIBON grillfolie kan også med stor fordel anvendes på grillen Meget mere smag til din hverdag Opskriftshæfte lynhurtig stegefolie enkle trin Ovn-i-ovn princippet Placer fødevaren.

Læs mere

Kokkelærens Madplan. Mandag Tirsdag Onsdag Torsdag Fredag. rosenkålspesto. og kartofler råkost. jordskokker og

Kokkelærens Madplan. Mandag Tirsdag Onsdag Torsdag Fredag. rosenkålspesto. og kartofler råkost. jordskokker og Kokkelærens Madplan Aftensmad Madpakkeforslag med rester Mandag Tirsdag Onsdag Torsdag Fredag Deller fra Vinter suppe Hakkebøf med Dampet Orangemarineret ovnen med med super søde sure løg sejfilet med

Læs mere

Sundhedsugen uge 17-2011.

Sundhedsugen uge 17-2011. Sundhedsugen uge 17-2011. I årets sundhedsuge er maden planlagt ud fra de 8 kostråd. Det vil sige, at maden har et lavt indhold af fedt og et højt indhold af kulhydrater. I menuen indgår årstidens råvarer,

Læs mere

KOSTPLAN 2015 7 DAGE 7 MÅLTIDER UGE. Opskrifter, indkøbsplan og hygge til weekenden AF LENE HANSSON

KOSTPLAN 2015 7 DAGE 7 MÅLTIDER UGE. Opskrifter, indkøbsplan og hygge til weekenden AF LENE HANSSON KOSTPLAN 2015 UGE 17 7 E 7 MÅLTIDER Opskrifter, indkøbsplan og hygge til weekenden AF LENE HANSSON Se mere på bt.dk/plus/lenehansson klummer, opskrifter og tips 2 Kostplan 2015 - uge 17 Basisvarer du altid

Læs mere

N.A.C. Smagfuld og fyldt med smag. Danish Design Forever

N.A.C. Smagfuld og fyldt med smag. Danish Design Forever N.A.C Smagfuld og fyldt med smag Danish Design Forever N.A.C Fadkoteletter i går, ny nordisk i dag, Morsø for altid Den nye køkkentøjsserie fra Morsø har fået navnet N.A.C efter N.A Christensen, som i

Læs mere

RAW FOOD. Müsli. i n t e l l i g e n t, f o r f ø r e n d e o g s u n d m a d t i l a l l e

RAW FOOD. Müsli. i n t e l l i g e n t, f o r f ø r e n d e o g s u n d m a d t i l a l l e Müsli 2 dl grofthakkede nødder ½ dl solsikkekerner 1 dl blåbær/hindbær 1 æble i små tern 1 dl tørrede figner i små tern kokosmel Bland ingredienserne sammen i en skål og drys med kokosmel. Serveres sammen

Læs mere

Kom kyllingen, samt løg, citroner og laurbærblade i en gryde. Dæk kyllingen med vand.

Kom kyllingen, samt løg, citroner og laurbærblade i en gryde. Dæk kyllingen med vand. Madplan for uge 7 Mandag: Kylling i karry med brune ris 1 løg 1 citron 1 hel kylling af god kvalitet Kog gerne ekstra kylling, så du har til madpakke og mellemmåltider dagen efter 3 laurbærblade Salt og

Læs mere

Kyllingebryst og grillede courgetter med hvidløgsolie. Hakkebøffer med BBQ-kartofler. Opskrift 1 Opskrift 2. 4 stk.

Kyllingebryst og grillede courgetter med hvidløgsolie. Hakkebøffer med BBQ-kartofler. Opskrift 1 Opskrift 2. 4 stk. Hakkebøffer med BBQ-kartofler Opskrift 1 Opskrift 2 Kyllingebryst og grillede courgetter med hvidløgsolie 4 stk. hakkebøffer med krydderkant 800 g kogte kartofler 1-2 dl barbecuesauce Vend kartoflerne

Læs mere

Chili-/kakaomarineret kæmpesteak til grill eller pande med marineret sommerkål. Hakkebøffer med krydderkant og barbeque-kartofler

Chili-/kakaomarineret kæmpesteak til grill eller pande med marineret sommerkål. Hakkebøffer med krydderkant og barbeque-kartofler Chili-/kakaomarineret kæmpesteak til grill eller pande med marineret sommerkål Opskrift 1 Opskrift 2 Hakkebøffer med krydderkant og barbeque-kartofler 1 chili kakao marineret kæmpesteak ½ sommerkål Saften

Læs mere

En madplan hvor det tager dig max 30 minutter fra køkkenbord til spisebord- Velbekomme

En madplan hvor det tager dig max 30 minutter fra køkkenbord til spisebord- Velbekomme Madplan for uge 34 En madplan hvor det tager dig max 30 minutter fra køkkenbord til spisebord- Velbekomme Mandag: Op af bakke, men det er jo nemt, smil og kys mandagen Omelet med fennikel, rødløg, bacon

Læs mere

7 dage - 7 måltider. Af Lene Hansson. Opskrifter - indkøbsplan - hygge til weekenden. 7 dage - 7 måltider. Af Lene Hansson.

7 dage - 7 måltider. Af Lene Hansson. Opskrifter - indkøbsplan - hygge til weekenden. 7 dage - 7 måltider. Af Lene Hansson. KOSTPLAN - UgE 27 Foto: L&R Indkøb Dette skal du købe i denne uge (ingredienser til weekendhygge ikke medtaget): Fokusgrønt Æbler Peberrod Cherrytomater Frugt og grønt: Rødbede Courgette Rød peberfrugt

Læs mere

men u en Efterårsfarver på

men u en Efterårsfarver på Af Marie Melchior. Foto: Betina Hastoft. Regi: Privateje Efterårsfarver på men u en Efterårets smukke farver har inspireret til denne dejlige menu. Nyd en cremet tomatsuppe med ostegratineret rugbrød.

Læs mere

Kostplan - uge 13. 7 dage - 7 måltider. Opskrifter, indkøbsplan, hygge til weekenden Af Lene Hansson

Kostplan - uge 13. 7 dage - 7 måltider. Opskrifter, indkøbsplan, hygge til weekenden Af Lene Hansson Kostplan - uge 13 7 dage - 7 måltider Opskrifter, indkøbsplan, hygge til weekenden Af Lene Hansson BASISVARER DU ALTID HAR I DIT KØKKEN Agavesirup Brune ris eller fuldkornsris Chili (frisk og tørret) Citroner

Læs mere

Kalkuntournedos. Tykstegsbøffer med fyldig tomatsalat. Opskrift 1 Opskrift 2. 4 stk. kalkuntournedos ½ dl vinduekerneolie Salt og peber

Kalkuntournedos. Tykstegsbøffer med fyldig tomatsalat. Opskrift 1 Opskrift 2. 4 stk. kalkuntournedos ½ dl vinduekerneolie Salt og peber Tykstegsbøffer med fyldig tomatsalat Opskrift 1 Opskrift 2 Kalkuntournedos 4 tykstegsbøffer 500 g tomater 5 stængler bladselleri med blade 1 stort bundt persille 1 dåse hvide bønner 2 spsk. olivenolie

Læs mere

Opskrifter. Jamabalaya med kylling og skaldyr. Jambalaya med skaldyr og kylling

Opskrifter. Jamabalaya med kylling og skaldyr. Jambalaya med skaldyr og kylling Opskrifter Jamabalaya med kylling og skaldyr Til 8 personer. 2 chorizopølser (krydret spansk pølse) 1 kg nordsørejer med skal 1 kylling parteret i 8 stykker 5-6 tomater 1 fennikel 2-3 stængler bladselleri

Læs mere

Agurkesalat* Avocado med oliven* Banansalat* Bedstemors salat til børnene

Agurkesalat* Avocado med oliven* Banansalat* Bedstemors salat til børnene Grønne salater Agurkesalat* 1½ dl eddike Sødemiddel [=¾ dl/65 g sukker] 2½ tsk salt ¾ tsk peber blandes godt i en skål, til salt sødemiddel er helt opløst. 1 stor agurk skæres i tynde skiver fx med en

Læs mere

Eriks Mad og Musik 25.6. 2011 Kogte nye kartofler med dild Ingredienser TEMA: Kar tofler Kogte nye kartofler Ingredienser

Eriks Mad og Musik 25.6. 2011 Kogte nye kartofler med dild Ingredienser TEMA: Kar tofler Kogte nye kartofler Ingredienser Eriks Mad og Musik.. 0 Kogte nye kartofler Kartofler Groft salt Smør Evt. persille eller dild TEMA: Kartofler Vask kartoflerne og kog dem men endelig ikke for længe. 0- minutter kan være nok, hvis de er

Læs mere

Af Camilla Zarah Lawes. Foto: John Bentsson. Regi: De Fire Årstider, House Doctor, Blomsterkompagniet og privateje. frydefuld forårsmenu

Af Camilla Zarah Lawes. Foto: John Bentsson. Regi: De Fire Årstider, House Doctor, Blomsterkompagniet og privateje. frydefuld forårsmenu Af Camilla Zarah Lawes. Foto: John Bentsson. Regi: De Fire Årstider, House Doctor, Blomsterkompagniet og privateje frydefuld forårsmenu Skab forår på middagsbordet, og server en skøn grøn ærtesuppe, der

Læs mere

En madplan hvor det tager dig max 30 minutter fra køkkenbord til spisebord, velbekomme

En madplan hvor det tager dig max 30 minutter fra køkkenbord til spisebord, velbekomme Madplan for uge 41 En madplan hvor det tager dig max 30 minutter fra køkkenbord til spisebord, velbekomme Mandag: Op af bakke, men det er jo nemt, smil og kys mandagen Fynsk æggekage med græskar, jordskokker,

Læs mere

Sund og hurtig hverdagsmad med æg

Sund og hurtig hverdagsmad med æg Sund og hurtig hverdagsmad med æg Ristet rugbrødssandwich med spejlæg og bacon Ristet rugbrødssandwich med spejlæg og bacon Ingredienser: (2 personer) 1 tsk olie 2 æg 4 skiver rugbrød, ca. 200 g 4 tsk

Læs mere

Praktisk madlavning 4. Vægtstopgruppen

Praktisk madlavning 4. Vægtstopgruppen Praktisk madlavning 4 Vægtstopgruppen Syddjurs kommune 2011 Af Jette Jensen Program for 4. gang praktisk madlavning Hvordan går det med vægtstopprojektet? Dagens menu og opdeling af grupper Praktisk madlavning

Læs mere