Fremtidens velfærd - Kulturudvalgets delfortælling

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Fremtidens velfærd - Kulturudvalgets delfortælling"

Transkript

1

2 Fremtidens velfærd - Kulturudvalgets delfortælling Vores velfærdssamfund er under forandring - jf. underskud på de offentlige budgetter, flere borgere på offentlig forsørgelse, flere ældre borgere med behov for hjælp, færre ansatte til at løfte opgaverne og globaliseringens udfordringer. Konsekvensen er, at vi ikke kan fortsætte med at levere samme velfærd og service som i dag at der er brug for fundamentale ændringer. Det gælder udvikling af ydelser og tilbud, omlægning, ned- eller aftrapning af andre ydelser samt involvering af nye aktører. Byrådet har derfor ultimo 2011 taget hul på drøftelserne af fremtidens velfærdsudfordringer, og hvordan vi håndterer dem her i Køge. Afsættet er den fælles overordnede fortælling VELFÆRD PÅ NYE MÅDER, som blandt andet indeholder fem overordnede pejlemærker for fremtidens velfærd: Vi finansierer fremtidig velfærd gennem vækst og udvikling Vi investerer i gode idéer, som nytænker vores service Vi udvikler vores service gennem nye teknologier Vi vil styrke og udvide medborgerskabet Vi hjælper dig med dét, du ikke kan og vi hjælper dig til at kunne selv. Vi gør allerede en masse for at imødegå velfærdsudforingerne I forhold til ovennævnte pejlemærker anvender Kulturudvalget primært anvendt følgende pejlemærker: Finansiering af fremtidig velfærd gennem vækst og udvikling Udvikling af service gennem nye teknologier Vi hjælper med det du ikke kan og vi hjælper dig til at kunne selv Finansiering af fremtidig velfærd gennem vækst og udvikling Vi tror på, at et godt og inspirerende kulturliv styrker livskvaliteten, herunder sundheden og tiltrækker eller fastholder borgerne i kommunen. Som en del af Køge Kyst projektet arbejder Kulturudvalget med at realisere et nyt kulturhus i stationsområdet. Huset skal kunne rumme en væsentlig del af fremtidens kulturelle tilbud og kulturproduktion i Køge. Kulturudvalget har iværksat en renovering af det tidligere Borup Rådhus, som fremover skal benyttes aktivt af områdets foreninger og kulturelle aktører. Køge Kommune har indgået en aftale om et kulturregionalt samarbejde med 25 andre kommuner i og omkring Hovedstadsregionen (KulturMetropolØresund). Samarbejdet forventes at give muligheder for kulturtilbud, der både løfter kvaliteten og reducerer omkostningerne for borgerne.

3 Kulturudvalget har tilsluttet sig et 3-årigt interregstøttet projekt som skal udvikle en eventstrategi for regionen, herunder klarlægge Køges muligheder for at blive en del af større events med en regional og international profil. Kulturudvalget understøtter visionsarbejdet på Køge Marina, som sigter mod en udvikling af fritids- og søsportsaktiviteterne på marinaområdet, herunder at gøre området attraktivt på helårsbasis, gennem f.eks. etablering af et vandrerhjem. Kulturudvalget understøtter løbende modernisering og udvikling af kommunens kulturelle institutioner, senest gennem medfinansiering af renovering af Køge Museum og tilslutning til den organisatoriske udvikling af museet i fusionen med Vordingborg Museer. Udvikling af service gennem nye teknologier Foreningerne kan selv foretage enkeltbookninger af lokaler via portalen lige som de kan se deres reservationer (sæsonbookninger) på portalen. Bibliotekets service har længe været udviklet således, at borgerne kan reservere og bestille bøger via nettet til senere afhentning. Eventuelle bøder og erstatninger kan tilsvarende betales hjemmefra. Borgerne kan låne et udvalg af E-bøger, lydbøger, musik, film og spil via internettet, hvorved lånerne er uafhængige af bibliotekets åbningstid og evt. reserveringskø. Via projektet Bib to go præsenteres e-bøger og netlydbøger i det offentlige rum på forskellige befærdede steder i kommunen. Endvidere er der som supplement til den fagligt betjente åbningstid etableret selvbetjent bibliotek i Herfølge. Lånerne kan selv lukke sig ind på biblioteket og låne bøger alle ugens dage i tidsrummet kl Biblioteket har i Herfølge implementeret chips (RFID) i materialerne, hvilket forenkler arbejdsgange og gør selvbetjeningen lettere for borgerne. Biblioteket ønsker at få chippet samtlige materialer i kommunens biblioteker. Ovennævnte selvbetjeningsmuligheder er samtidig en hjælp til, at borgerne kan løse en række opgaver selv. Vi hjælper med det du ikke kan og vi hjælper dig til at kunne selv Via projektet Street-Ways er et antal unge hjulpet til at få en fritidsinteresse og et mere indholdsrigt fritidsliv, og projektet har konkret skabt resultater for et par drenge som blev betragtet som kriminalitetstruede. Endvidere har projektet bidraget til integrationen. Projektet fortsætter i dag i Ungdomsskolens og Tapperiets regi.

4 Kulturudvalget har tilsluttet sig et 3-årigt interregstøttet projekt som skal udvikle en eventstrategi for regionen, herunder klarlægge Køges muligheder for at blive en del af større events med en regional og international profil. Kulturudvalget understøtter visionsarbejdet på Køge Marina, som sigter mod en udvikling af fritids- og søsportsaktiviteterne på marinaområdet, herunder at gøre området attraktivt på helårsbasis, gennem f.eks. etablering af et vandrerhjem. Kulturudvalget understøtter løbende modernisering og udvikling af kommunens kulturelle institutioner, senest gennem medfinansiering af renovering af Køge Museum og tilslutning til den organisatoriske udvikling af museet i fusionen med Vordingborg Museer. Breddeidrætskommuneprojektet har anvist en række veje til at rekruttere og fastholde flere børn og unge i idrætsaktiviteter med særlig fokus på foreningsuvante og udsatte børn og unge. Endvidere har projektet givet en række konkrete løsninger til, hvordan denne målgruppe inkluderes i foreningslivet og dermed opnår et mere indholdsrigt fritidsliv. Der arbejdes i det kommende år på forankring af de gode resultater. Biblioteket har gennem mange år arbejdet målrettet med vejledning og introduktion til IT-svage mhp. at styrke gennemførelsen af den nationale digitaliseringsstrategi. Bibliotekets medborgerservice i Ølby har specielt til formål at styrke integrationen med hjælp til at navigere i kontakten med det offentlige. Samlet se er vi således inden for Kulturudvalgets område allerede i fuld gang med en lang række initiativer til at imødegå velfærdudfordringerne. Kulturudvalgets fremtidige indsats i forhold til velfærdsudfordringerne Uanset ovennævnte vil vi i Kulturudvalget naturligvis fortsat arbejde med at imødegå disse udfordringer. Vi vil primært anvende primært følgende pejlemærker: Vi finansierer fremtidig velfærd gennem vækst og udvikling Vi udvikler vores service gennem nye teknologier Vi hjælper dig med dét, du ikke kan og vi hjælper dig til at kunne selv Vi vil styrke og udvide medborgerskabet

5 Vækst og udvikling. Vækst og udvikling skabes bl.a. via tiltrækning af større events, udvikling af turismen og kulturelle aktiviteter. Herved vil kommunen tiltrække opmærksomhed samtidig med at kommunens borgere får oplevelser, der giver livskvalitet. Dette medvirker til at fastholde borgerne i kommunen og vil gøre Køge Kommune attraktiv at bosætte sig i for nye borgere, samtidig med at butikker og virksomheder i lokalområdet vil få øget omsætning. Til understøtning af ovennævnte væksttiltag skal det generelt sikres at der i kommunen er de nødvendige faciliteter, f. eks. i form af et nyt vandrerhjem, der kan imødegå behovet for gode og billige overnatningsmuligheder. Endvidere skal forvaltningen understøtte arbejdet med tiltrækning af events m.v. ved at der er en person, der er indgang til forvaltningen når arrangører skal søge tilladelse til at afholde events. Denne person formidler kontakten videre til andre afdelinger som skal involveres ved ansøgninger om afholdelse af events. Nye teknologier og hjælp til at kunne selv Kulturudvalget er meget opmærksomt på foreningernes samfundsgavnlige betydning og vigtigheden af, at de fremover sikres gode rammer og faciliteter, således at foreningerne kan tiltrække og fastholde medlemmerne i konkurrence med de mere kommercielle aktiviteter. Kommunen udvikler systemer, der kan hjælpe foreningerne med de administrative opgaver fx ved indkøb af klubmodul, således at de kan koncentrere sig om deres kerneydelse at drive og udvikle foreningens aktiviteter. Kommunen skal fortsat være opmærksom på, hvor der er muligheder for samdrift som kan give en effekt. Der kan investeres yderligere i selvbetjeningsmaskiner, fx billettering i de kulturelle institutioner. Endvidere kan der være grundlag for at udvide bibliotekstilbuddet i Borup og i et evt. nyt hovedbibliotek med selvbetjeningstilsbud. Endelig kan der investeres i robotter som fx foretager klipning af de grønne områder. Nogle af disse selvbetjeningsmuligheder er samtidig en hjælp til at borgerne kan løse en række opgaver selv.

6 Det skal formidles til borgerne, at kommunen efterspørger et konstruktivt samarbejde om bidrag til at sikre velfærden. Et stærkere fokus på rettigheder og pligter kan medvirke hertil og imødegå en krævementalitet. Aktivering af ledige på kommunens kulturinstitutioner skal i højere grad fokusere på det fælles positive udbytte som samarbejdet kan få for både den ledige og for fællesskabet. Borgerne skal som enkeltpersoner eller som familier have let adgang til at finde information om relevante kulturaktiviteter. Det skal være let at anvende Køge By til kulturelle arrangementer. Vi vil styrke og udvide medborgerskabet Kulturudvalget ser gerne, at samarbejdet mellem daginstitutioner, skoler og foreninger styrkes til gavn for en fortsat udvikling af den danske foreningskultur. Borgerne skal generelt motiveres til selv at bidrage ved arrangementer og lignende gennem frivilligt arbejde og medfinansiering, fx gennem fondsansøgninger.

Ved aktivt medborgerskab kan vi gøre Silkeborg Kommune til en attraktiv kommune med plads til alle. Silkeborg Kommunes Socialpolitik

Ved aktivt medborgerskab kan vi gøre Silkeborg Kommune til en attraktiv kommune med plads til alle. Silkeborg Kommunes Socialpolitik Ved aktivt medborgerskab kan vi gøre Silkeborg Kommune til en attraktiv kommune med plads til alle. Silkeborg Kommunes Socialpolitik 1 Indhold Socialpolitikken og Socialudvalgets MVV... 3 Politikkens fokusområder...

Læs mere

Frivillighedspolitik. Politik for det frivillige sociale arbejde i Skive Kommune. Frivillighedspolitikken er vedtaget i Skive Byråd 1.

Frivillighedspolitik. Politik for det frivillige sociale arbejde i Skive Kommune. Frivillighedspolitikken er vedtaget i Skive Byråd 1. Frivillighedspolitik Politik for det frivillige sociale arbejde i Skive Kommune Frivillighedspolitikken er vedtaget i Skive Byråd 1. marts 2016 Skive det er RENT LIV Forord I efteråret 2015 har frivillige,

Læs mere

Vejledning til ledelsestilsyn

Vejledning til ledelsestilsyn Vejledning til ledelsestilsyn Ledelsestilsynet er et væsentligt element i den lokale opfølgning og kan, hvis det tilrettelægges med fokus derpå, være et redskab til at sikre og udvikle kvaliteten i sagsbehandlingen.

Læs mere

Advarsel til kommunerne Pas på det administrative underskud

Advarsel til kommunerne Pas på det administrative underskud Advarsel til kommunerne Pas på det administrative underskud 1 Hvad er et administrativt underskud? 2 Hvorfor vokser underskuddet? 3 Hvem betaler prisen? 4 Hvad kan der gøres i kommunen? 1 Hvad er et administrativt

Læs mere

Gladsaxe en kommunikerende kommune

Gladsaxe en kommunikerende kommune gladsaxe.dk 20152018 Kommunikationsstrategi Gladsaxe en kommunikerende kommune Strategi for Gladsaxe Kommunes eksterne kommunikation 2014 2017 Hvorfor en ekstern kommunikationsstrategi Gladsaxe Kommune

Læs mere

Frivilligpolitik Det sociale område, Svendborg Kommune

Frivilligpolitik Det sociale område, Svendborg Kommune Frivilligpolitik Det sociale område, Svendborg Kommune Frivilligpolitik Det sociale område, Svendborg Kommune Indhold Indledning og baggrund 4-5 Det frivillige sociale arbejde 6-7 Værdier 8-9 Samarbejde

Læs mere

Frederiksbergs Kultur- og fritidspolitik

Frederiksbergs Kultur- og fritidspolitik UDKAST den 15. september 2014: Frederiksbergs Kultur- og fritidspolitik Afsæt Et markant kultur- og fritidsliv er med til at gøre en by attraktiv både overfor borgere, der gerne vil bo et sted med mange

Læs mere

XXXXX. SUNDHEDS- POLITIK 2016-19 i Faaborg-Midtfyn Kommune

XXXXX. SUNDHEDS- POLITIK 2016-19 i Faaborg-Midtfyn Kommune XXXXX SUNDHEDS- POLITIK 2016-19 i Faaborg-Midtfyn Kommune 1 FORORD Den nye Sundhedspolitik 2016-19 er den overordnede ramme for det forebyggende og sundhedsfremmende arbejde i Faaborg-Midtfyn Kommune.

Læs mere

Kanalstrategi en strategi for henvendelseskanaler til og fra kommunen [Udkast] Juni 2013. Natur og Udvikling

Kanalstrategi en strategi for henvendelseskanaler til og fra kommunen [Udkast] Juni 2013. Natur og Udvikling Kanalstrategi en strategi for henvendelseskanaler til og fra kommunen [Udkast] Juni 2013 Natur og Udvikling Kanalstrategi Hvert år håndterer Halsnæs Kommune rigtig mange henvendelser til og fra borgere

Læs mere

Hvad er velfærdsinnovation og -teknologi?

Hvad er velfærdsinnovation og -teknologi? Baggrundsnotat til LO s Vækst og velfærd. Anbefalinger til udvikling af velfærdsinnovation og -teknologi Faktanotat 1 Hvad er velfærdsinnovation og - teknologi Hvad er velfærdsinnovation og -teknologi?

Læs mere

Ledelsesgrundlag. Baggrund. Allerød Kommune

Ledelsesgrundlag. Baggrund. Allerød Kommune Ledelsesgrundlag Allerød Kommune Forvaltningen Byrådssekretariatet Bjarkesvej 2 3450 Allerød Tlf: 48 100 100 kommunen@alleroed.dk www.alleroed.dk Baggrund Allerød Kommune gennemførte 1. januar 2011 en

Læs mere

Samspillet mellem den frivillige og den kommunale sektor

Samspillet mellem den frivillige og den kommunale sektor Samspillet mellem den frivillige og den kommunale sektor Store politiske forventninger til foreninger og frivillige XXX STUE Det frivillige foreningsliv skal have gode vilkår. Det bidrager til udviklingen

Læs mere

Socialdemokraternes ordførertale. Ved 1. behandling af budget 2015-2018

Socialdemokraternes ordførertale. Ved 1. behandling af budget 2015-2018 Socialdemokraternes ordførertale Ved 1. behandling af budget 2015-2018 v/ Lotte Cederskjold, Politisk ordfører (S) (Det talte ord gælder) Indledning Aarhus er i en rivende udvikling og det er vores ansvar

Læs mere

Indstilling. Forslag til kvalitetsstandarder 2008 for pleje, praktisk hjælp, madservice og træning. Til Århus Byråd via Magistraten.

Indstilling. Forslag til kvalitetsstandarder 2008 for pleje, praktisk hjælp, madservice og træning. Til Århus Byråd via Magistraten. Indstilling Til Århus Byråd via Magistraten Sundhed og Omsorg Den 16. august 2007 Århus Kommune Økonomi og Myndighed Sundhed og Omsorg Forslag til kvalitetsstandarder 2008 for pleje, praktisk hjælp, madservice

Læs mere

Handicap politik. [Indsæt billede] Godkendt af Byrådet den 25. april 2016

Handicap politik. [Indsæt billede] Godkendt af Byrådet den 25. april 2016 l Handicap politik [Indsæt billede] Godkendt af Byrådet den 25. april 2016 Forord Fredensborg Kommune er en handicapvenlig kommune, der skaber gode vilkår for borgere med handicap, så den enkelte borger

Læs mere

Skolepolitiske mål 2014-2018. - unikke skoler i et fælles skolevæsen

Skolepolitiske mål 2014-2018. - unikke skoler i et fælles skolevæsen Skolepolitiske mål 2014-2018 - unikke skoler i et fælles skolevæsen Indhold Hvorfor denne publikation? Denne publikation indeholder Hjørring Kommunes 5 nye skolepolitiske mål. Til hvert mål er der formuleret

Læs mere

Medborgerskabspolitik

Medborgerskabspolitik l Medborgerskabspolitik 1 2 Forord Fredensborg Kommunes medborgerskabspolitik har til formål at sikre, at kommunens borgere oplever sig selv og hinanden som medborgere, der søger indflydelse og bidrager

Læs mere

REFERAT FRA DIALOGMØDET D. 27.10.15

REFERAT FRA DIALOGMØDET D. 27.10.15 REFERAT FRA DIALOGMØDET D. 27.10.15 Muligheder og udfordringer i det generelle samarbejde mellem kommunen og det frivillige sociale arbejde Nedenstående temaer blev drøftet i grupper og herefter debatteret

Læs mere

Mål for borgerservice, it og digitalisering, indkøb, kommunikation og erhverv 2016-2017

Mål for borgerservice, it og digitalisering, indkøb, kommunikation og erhverv 2016-2017 Mål for borgerservice, it og digitalisering, indkøb, kommunikation og erhverv 2016-2017 BORGERSERVICE Politisk pejlemærke: Kvalitet og effektivitet i borgerservice Kommunens borgere skal i stigende grad

Læs mere

Kultur- og fritidspolitik: Forslag til handlinger

Kultur- og fritidspolitik: Forslag til handlinger Kultur- og fritidspolitik: Forslag til handlinger De forskellige forslag til handlinger, som er angivet efterfølgende, er baseret på de konkrete forslag og indsatsområder, som er kommet frem i arbejdsprocessen

Læs mere

Aalborg Festivals. Sundheds- og Kulturudvalget. Udskrift af beslutningsprotokollen. Mødet den 09.04.2014. Punkt 5. 2014-9076.

Aalborg Festivals. Sundheds- og Kulturudvalget. Udskrift af beslutningsprotokollen. Mødet den 09.04.2014. Punkt 5. 2014-9076. Punkt 5. Aalborg Festivals. 2014-9076. Sundheds- og Kulturforvaltningen indstiller, at Sundheds- og Kulturudvalget godkender, at der arbejdes videre med at realisere Aalborg Festivals, at mål og handlingsplan

Læs mere

FREMGANG I UDDANNELSE: Første bevægelser i Integrationsbarometeret

FREMGANG I UDDANNELSE: Første bevægelser i Integrationsbarometeret FREMGANG I UDDANNELSE: Første bevægelser i Integrationsbarometeret Regeringen lancerede det nationale integrationsbarometer i november 2012 med det formål at synliggøre regeringens mål for integrationsindsatsen

Læs mere

Arbejdsmarkedspolitik 2013-2017

Arbejdsmarkedspolitik 2013-2017 Arbejdsmarkedspolitik 2013-2017 1 Indhold Forord... 4 Indledning... 5 Vision... 6 Strategi... 7 Fokus - Fleksibel beskæftigelsesrettet indsats... 8 Fokus - Uddannelse til alle en nøgle til øget vækst...

Læs mere

Job- og personprofil. Økonomichef Økonomi og IT Holstebro Kommune

Job- og personprofil. Økonomichef Økonomi og IT Holstebro Kommune Job- og personprofil Økonomichef Økonomi og IT Holstebro Kommune 1 Indledning Holstebro Kommune søger en ny økonomichef, da vores nuværende har fået job som økonomichef i en privat virksomhed. I job- og

Læs mere

Gebyr for Faxe Kommunes udlån af lokaler til folkeoplysende foreninger

Gebyr for Faxe Kommunes udlån af lokaler til folkeoplysende foreninger Lb. Nr. EKU-OM-01 Gebyr for Faxe Kommunes udlån af lokaler til folkeoplysende foreninger Område: Folkeoplysning og fritidsaktiviteter fælles formål Funktion: 03.38.70 Forslaget går på, at indføre gebyr

Læs mere

FÆLLESSKAB & FRIVILLIGHED. Frivilligpolitik - Social og Sundhed

FÆLLESSKAB & FRIVILLIGHED. Frivilligpolitik - Social og Sundhed FÆLLESSKAB & FRIVILLIGHED Frivilligpolitik - Social og Sundhed 2016 /2 Ollerup Plejecenter Vi vil Frivillighed i Svendborg Kommune Den første frivilligpolitik udkom i 2009. Her blev grundstenen til det

Læs mere

Direktionens strategiplan 2016-2017.

Direktionens strategiplan 2016-2017. Direktionens strategiplan 2016-2017. A. Indledning: Direktionens strategiplan for 2016 og 17 hviler på analyser af dels den generelle samfundsudvikling og dels den aktuelle udvikling i Vejen Kommune. Strategien

Læs mere

Aktive medborgere i Greve Kommune. Politik for aktivt medborgerskab og frivillighed

Aktive medborgere i Greve Kommune. Politik for aktivt medborgerskab og frivillighed Aktive medborgere i Greve Kommune Politik for aktivt medborgerskab og frivillighed Byrådet 02-04-2013 Indhold Forord... 3 Begreber... 4 Formål... 5 Politikkens opbygning og gennemførelse... 7 Vision og

Læs mere

Skriftlig opsamling på temamøde om ulighed i sundhed. januar 2016

Skriftlig opsamling på temamøde om ulighed i sundhed. januar 2016 Skriftlig opsamling på temamøde om ulighed i sundhed januar 2016 Indholdsfortegnelse Side 2 Introduktion Side 3 Baggrund om ulighed i sundhed Side 4 Politiske handlemuligheder Side 5 De vigtigste pointer

Læs mere

Fritidspolitik Langeland Kommune

Fritidspolitik Langeland Kommune Fritidspolitik Langeland Kommune Langeland kom og vær med! Indledning og udarbejdelse af fritidspolitik Fritidspolitikken er en af de politikker, kommunalbestyrelsen besluttede at formulere i den nye Langeland

Læs mere

Forældresamarbejde om børns læring FORMANDSKABET

Forældresamarbejde om børns læring FORMANDSKABET Forældresamarbejde om børns læring FORMANDSKABET Forord Børn i 0-6 års alderen lærer hele tiden. De lærer, mens de leger selv og med andre børn, synger, lytter, tager tøj på og de lærer rigtig meget i

Læs mere

Fritidstilbud for unge under 18 år efter Dagtilbudsloven og Lov om social service.

Fritidstilbud for unge under 18 år efter Dagtilbudsloven og Lov om social service. Fritidstilbud for unge under 18 år efter Dagtilbudsloven og Lov om social service. I forbindelse med budgetvedtagelsen i oktober 2014, blev det besluttet, at reducere budgettet for fritidstilbud for 4.

Læs mere

18 Tilskud til frivilligt socialt arbejde. Rammer og vilkår retningslinjer for tilskud

18 Tilskud til frivilligt socialt arbejde. Rammer og vilkår retningslinjer for tilskud 18 Tilskud til frivilligt socialt arbejde Rammer og vilkår retningslinjer for tilskud Frivillighedspolitikken rammer og vilkår Rudersdal Kommune har formuleret en frivillighedspolitik, der har til formål

Læs mere

23. Strategi for Ungekontakten

23. Strategi for Ungekontakten Udskrift af forhandlingsprotokollen for Mødet den side 1 af 5 23. Strategi for Ungekontakten 15.00.00-A00-6-15 Sagsfremstilling Ungekontakten Vejen til uddannelse! Byrådet besluttede i forbindelse med

Læs mere

Strategigrundlag for handicapområdet i Randers Kommune 2016

Strategigrundlag for handicapområdet i Randers Kommune 2016 Strategigrundlag for handicapområdet i Randers Kommune 2016 Vi understøtter størst mulig mestring i eget liv og høj livskvalitet Vi vil være kendt for sammenhæng, udvikling og dialog Vores værdier er åbenhed,

Læs mere

Kalundborg kommune september 2008. Ældrepolitik

Kalundborg kommune september 2008. Ældrepolitik Kalundborg kommune september 2008 Ældrepolitik Ældrepolitik i Kalundborg Kommune Introduktion Kalundborg Kommunes skal være et godt sted at bo gennem hele livet. Den vision danner udgangspunkt for kommunens

Læs mere

Integrationsstrategi. Det aktive medborgerskab

Integrationsstrategi. Det aktive medborgerskab Integrationsstrategi Det aktive medborgerskab Nyt politikkoncept Gennem fælles indsats vil vi øge vores livskvalitet og velstand væsentligt. Vi tænker større og bredere også internationalt. Vi udvikler

Læs mere

FrivillighedspolitikRetningslinjer for tildeling af midler til frivilligt socialt arbejde for Køge Kommune

FrivillighedspolitikRetningslinjer for tildeling af midler til frivilligt socialt arbejde for Køge Kommune FrivillighedspolitikRetningslinjer for tildeling af midler til frivilligt socialt arbejde for Køge Kommune Formål og mål Køge Kommune ønsker med formuleringen af en frivillighedspolitik, at styrke, synliggøre

Læs mere

HØRINGSUDGAVE. Høringsfrist den 1. februar 2016 kl. 12.00. Høringssvar sendes til Vibeke.Bruun-Toft@egekom.dk

HØRINGSUDGAVE. Høringsfrist den 1. februar 2016 kl. 12.00. Høringssvar sendes til Vibeke.Bruun-Toft@egekom.dk HØRINGSUDGAVE. Høringsfrist den 1. februar 2016 kl. 12.00. Høringssvar sendes til Vibeke.Bruun-Toft@egekom.dk Egedal Kommunes Ungestrategi 2015 1 2 Forord 138 unge i Egedal har besøgt campingvognen Egedal

Læs mere

Mini-projektbeskrivelse. Cykling uden alder. Holbæk Kommune

Mini-projektbeskrivelse. Cykling uden alder. Holbæk Kommune Mini-projektbeskrivelse Cykling uden alder Holbæk Kommune 2014 1 Indholdsfortegnelse: Indledning... 3 Formål... 3 Projektets ide og forventede forandring... 4 Cykling uden alder Konceptet... 4 Budget...

Læs mere

Vi fornyer fællesskabet Koncernledelsens. Strategi 2015-2017

Vi fornyer fællesskabet Koncernledelsens. Strategi 2015-2017 Vi fornyer fællesskabet Koncernledelsens Strategi 2015-2017 Indledning Efter års hårdt arbejde, som har bragt os sikkert gennem kommunesammenlægningen i 2007 og en alvorlig økonomisk krise i 2010, står

Læs mere

Kultur -- / Handlingsplan 2016-2017. -- Kultur --

Kultur -- / Handlingsplan 2016-2017. -- Kultur -- Kultur -- / Handlingsplan 2016-2017 s.3 s.4 Forord En spændende region -- / Udgivelse: Region Syddanmark Damhaven 12, 7100 Vejle -- / Design & produktion: Mediegruppen as -- / Foto: Hyldager Fotografi

Læs mere

Budgethøringssvar til TMU fra Center for Job & Socialservice Høringssvar fra Lokal Med 14. september 2015 i Pædagogisk Psykiatrisk Vejledningscenter (PPV) 6. Anlægsbudget a. Anlægskatalog inkl. investeringsoversigt

Læs mere

GOD KOMMUNIKATION I BUF: ALLE MEDARBEJDERE KOMMUNIKERER VI KOMMUNIKERER EFTER MODTAGERNES BEHOV VI KOMMUNIKERER ÅBENT OG TROVÆRDIGT

GOD KOMMUNIKATION I BUF: ALLE MEDARBEJDERE KOMMUNIKERER VI KOMMUNIKERER EFTER MODTAGERNES BEHOV VI KOMMUNIKERER ÅBENT OG TROVÆRDIGT KOMMUNIKATION I BUF ORES VISION Børne- og Ungdomsforvaltningen arbejder for, at alle københavnske børn og unge skal få de bedste muligheder for at vokse op og skabe sig en tilværelse på egen hånd. Vi skal

Læs mere

Der findes et sted, hvor værdighed betyder, at vi bliver set og mødt, som dem vi er.

Der findes et sted, hvor værdighed betyder, at vi bliver set og mødt, som dem vi er. Værdighedspolitikken 2016 Forord- Værdighed Der findes et sted, hvor værdighed betyder, at vi bliver set og mødt, som dem vi er. Vi har alle forskellige opfattelser af, hvad der er vigtigt, når vi taler

Læs mere

Erhvervs- og Turistpolitik

Erhvervs- og Turistpolitik Erhvervs- og Turistpolitik SUND VÆKST Sundt erhvervsliv DET BEDSTE STED AT LEVE OG DRIVE VIRKSOMHED Indhold Erhvervs- og Turistpolitik... 3 Erhvervs- og Turistpolitik... 3 Målene for Brønderslev Byråd...

Læs mere

Fredericia på forkant

Fredericia på forkant Fredericia Kommune Fredericia på forkant Strategi til fornyelse af den kommunale opgaveløsning Formål Byrådet i Fredericia Kommune vedtog i april 2015 en ny fælles vision. I samarbejde med borgere og civilsamfund

Læs mere

TALEPAPIR DET TALTE ORD GÆLDER

TALEPAPIR DET TALTE ORD GÆLDER Børne- og Undervisningsudvalget 2015-16 BUU Alm.del Bilag 189 Offentligt TALEPAPIR DET TALTE ORD GÆLDER Anledning Titel Målgruppe Arrangør Taletid Samråd i Børne- og Undervisningsudvalget sammen med social-

Læs mere

Formandens beretning til generalforsamlingen for DI Service den 20. maj 2016. v/jesper Busk, Formand DI Service. Indledning

Formandens beretning til generalforsamlingen for DI Service den 20. maj 2016. v/jesper Busk, Formand DI Service. Indledning Side 1 af 15 Formandens beretning til generalforsamlingen for DI Service den 20. maj 2016 v/jesper Busk, Formand DI Service Indledning Velkommen til generalforsamling i DI Service. Jeg har glædet mig til

Læs mere

Spørgsmål og svar om håndtering af udenlandsk udbytteskat marts 2016

Spørgsmål og svar om håndtering af udenlandsk udbytteskat marts 2016 Indhold AFTALENS FORMÅL... 2 Hvilken service omfatter aftalen?... 2 Hvad betyder skattereduktion, kildereduktion og tilbagesøgning?... 2 AFTALENS INDHOLD OG OPBYGNING... 3 Hvilke depoter er omfattet af

Læs mere

Vision. Ishøj frivilligpolitik tager udgangspunkt i følgende overordnede visioner:

Vision. Ishøj frivilligpolitik tager udgangspunkt i følgende overordnede visioner: Vision Ishøj frivilligpolitik tager udgangspunkt i følgende overordnede visioner: At frivillige i Ishøj har bedst mulige arbejdsbetingelser til at udføre deres arbejde At samarbejdet mellem frivillige

Læs mere

VISIONER OG MÅL En kort introduktion til den psykosociale indsats i Rudersdal Kommune

VISIONER OG MÅL En kort introduktion til den psykosociale indsats i Rudersdal Kommune VISIONER OG MÅL En kort introduktion til den psykosociale indsats i Rudersdal Kommune Rudersdal Kommune 2012-2022 VISIONER OG MÅL for den psykosocial indsats i Rudersdal Kommune 2012-2022 Indledning Rudersdal

Læs mere

Visionen 2015-2018. Roskilde Kommune mulighedernes markedsplads

Visionen 2015-2018. Roskilde Kommune mulighedernes markedsplads Visionen 2015-2018 Byrådssekretariatet Rådhusbuen 1 Postboks 100 4000 Roskilde Tlf.: 46 31 30 00 kommunen@roskilde.dk sikkerpost@roskilde.dk www.roskilde.dk Roskilde Kommune mulighedernes markedsplads

Læs mere

Leder- og medarbejderroller i Aarhus Kommune

Leder- og medarbejderroller i Aarhus Kommune Leder- og medarbejderroller i Aarhus Kommune Udviklingen og byrådets vision Fortællingen om Aarhus kræver noget nyt af os. Med afsæt i Fortællingen om Aarhus har Fælles MED Udvalget i Aarhus Kommune beskrevet

Læs mere

14. Tilsskudssager ved annoncering: Ansøgning under Østersøpartnerskabet

14. Tilsskudssager ved annoncering: Ansøgning under Østersøpartnerskabet 14. Tilsskudssager ved annoncering: Ansøgning under Østersøpartnerskabet Åbent Vækstforum Sjælland Brevid: 2945189 Resume Vækstforum Sjælland vedtog den 2. februar 2016 at igangsætte en annoncering efter

Læs mere

Bilag 1 - Bruttokatalog 2016 over initiativer for borgere med anden etnisk baggrund end dansk

Bilag 1 - Bruttokatalog 2016 over initiativer for borgere med anden etnisk baggrund end dansk Bilag 1 - Bruttokatalog 2016 over initiativer for borgere med anden etnisk baggrund end dansk Effektmål i Integrationspolitikken, som indsatsen bidrager til Finansiering At en større andel af borgere med

Læs mere

AF har ikke tilstrækkeligt målrettet inddraget andre aktører i beskæftigelsesindsatsen for særlige

AF har ikke tilstrækkeligt målrettet inddraget andre aktører i beskæftigelsesindsatsen for særlige Beskæftigelsesministeren AF har ikke tilstrækkeligt målrettet inddraget andre aktører i beskæftigelsesindsatsen for særlige AF har ikke givet andre aktører et tilstrækkeligt stærkt incitament til at få

Læs mere

A f s lutningsnotat. Den digitale skole. Baggrund og formål. Projektets resultater NOTAT

A f s lutningsnotat. Den digitale skole. Baggrund og formål. Projektets resultater NOTAT A f s lutningsnotat Den digitale skole Baggrund og formål I 2011 udgjorde bøger og øvrige traditionelle medier langt størstedelen af skolernes budgetter til læremidler. Samtidig færdedes mange børn og

Læs mere

UDKAST til Værdighedspolitik. (Orange silhuetter kommer)

UDKAST til Værdighedspolitik. (Orange silhuetter kommer) UDKAST til Værdighedspolitik. (Orange silhuetter kommer) Et værdigt ældreliv i Albertslund Kommunerne skal i 2016 udarbejde en værdighedspolitik for perioden 2016 2019. værdighedspolitikken beskriver,

Læs mere

Kultur- og fritidspolitikken er bygget op af to dele en politik og et visionskatalog.

Kultur- og fritidspolitikken er bygget op af to dele en politik og et visionskatalog. Kultur- og fritidspolitik 2010-2015 Indledning Egedal Kommunes kultur- og fritidspolitik er et resultat af en dialog og et samarbejde med borgerne, som har udgangspunkt i dels en mindre spørgeskemaundersøgelse

Læs mere

Rammer til udvikling hjælp til forandring

Rammer til udvikling hjælp til forandring Rammer til udvikling hjælp til forandring Ungdomskollektivet er et tilbud til unge, som i en periode af deres liv har brug for hjælp til at klare tilværelsen. I tæt samarbejde tilrettelægger vi individuelle

Læs mere

KONCERNPERSONALEPOLITIK MINISTERIET FOR SUNDHED OG FOREBYGGELSE

KONCERNPERSONALEPOLITIK MINISTERIET FOR SUNDHED OG FOREBYGGELSE Ministeriet for Sundhed og Forebyggelse Dato: 22. oktober 2008 Kontor: Sekretariatet J.nr.: 2003-0120-74 Sagsbeh.: tas KONCERNPERSONALEPOLITIK MINISTERIET FOR SUNDHED OG FOREBYGGELSE 1. KONCERNPERSONALEPOLITIKKENS

Læs mere

Foreningshuset Holmegaard Søndergade 82, 5591 Gelsted CVR nr. 36 27 36 15 Bank Totalbanken konto 6880 0001084523 E-mail Foreningshuset@gelsted.

Foreningshuset Holmegaard Søndergade 82, 5591 Gelsted CVR nr. 36 27 36 15 Bank Totalbanken konto 6880 0001084523 E-mail Foreningshuset@gelsted. Foreningshuset Holmegaard. Foreningen. Foreningens formål er primært at udleje og bruge ejendommen til at fremme, støtte og udvikle idrætsfritids- kultur- kreativ- og folkeoplysende aktiviteter samt øge

Læs mere

Udkast. til. Udviklingsplan 2015-2020. Holbæk Bibliotek

Udkast. til. Udviklingsplan 2015-2020. Holbæk Bibliotek Udkast til Udviklingsplan 2015-2020 Holbæk Bibliotek But libraries are about freedom. Freedom to read, freedom of ideas, freedom of communication (Neil Gaiman: Why our future depends on libraries, reading

Læs mere

Leder- AkAdemiet. - i samarbejde med DIF og DGI

Leder- AkAdemiet. - i samarbejde med DIF og DGI Leder- AkAdemiet - i samarbejde med DIF og DGI En stærk forening med en god leder DIF og DGI har en fælles drøm. Vi drømmer om, at flere danskere vil dyrke motion. Derfor har vi sat os det mål, at der

Læs mere

Retningslinje om Frivilligt arbejde

Retningslinje om Frivilligt arbejde Inspirationsnotat nr. 21b til arbejdet i MED-Hovedudvalg 18. september 2013 Retningslinje om Frivilligt arbejde Retningslinjen indeholder de overordnede personalepolitiske principper for Hovedudvalgets

Læs mere

Erhvervspolitik Ishøj Kommune

Erhvervspolitik Ishøj Kommune Idé- og handlingskatalog 2015-2017 Erhvervspolitik Ishøj Kommune Udkast version 8 11.9.2014 1 Indhold Indledning... 3 Vores vision: Ishøj den bedste forbindelse til vækst og udvikling... 3 1. TEMA: UDVIKLING,

Læs mere

Beskæftigelsespolitik 2014-2017

Beskæftigelsespolitik 2014-2017 Beskæftigelsespolitik 2014-2017 September 2014 1 Forord I Greve Kommune skal borgerne være helt eller delvist selvforsørgende. Det skal være undtagelsen, at borgere er på fuld offentlig forsørgelse. Derfor

Læs mere

De næste par uger har vi en vigtig opgave foran os. Vi skal blive enige om byens

De næste par uger har vi en vigtig opgave foran os. Vi skal blive enige om byens 1 (Det talte ord gælder) Borgernes Budget De næste par uger har vi en vigtig opgave foran os. Vi skal blive enige om byens budget. Forud for budgettet er der udført et kæmpemæssigt stykke arbejde fra forvaltningernes

Læs mere

VÆRDIGHEDSPOLITIK 2016-18

VÆRDIGHEDSPOLITIK 2016-18 VÆRDIGHEDSPOLITIK 2016-18 2 Baggrund 3 Sammen om værdighed 4 Livskvalitet 6 Selvbestemmelse 7 Kvalitet, kommunikation, tværfaglighed og sammenhæng i plejen 9 Mad, måltider og ernæring 10 En værdig død

Læs mere

Kulturpolitiske målsætninger for Aalborg Kommune.

Kulturpolitiske målsætninger for Aalborg Kommune. Kulturpolitiske målsætninger for Aalborg Kommune. Kulturpolitiske målsætninger Den kommunale kulturpolitiks opgave er at sikre Aalborg Kommunes borgere: Grundlag for en mangfoldighed af oplevelser Et levende,

Læs mere

Landdistriktspolitik. Politik for Hedensted Kommune

Landdistriktspolitik. Politik for Hedensted Kommune Landdistriktspolitik Politik for Hedensted Kommune Landdistriktspolitikken er udarbejdet af Borger, Sundhed og Kultur - august 2011 Endeligt vedtaget i Byrådet den 30. august 2011 2 VISION Hedensted Kommune

Læs mere

Overenskomstresultatet skal nu til urafstemning blandt medlemmerne, før det endeligt er godkendt og kan træde i kraft.

Overenskomstresultatet skal nu til urafstemning blandt medlemmerne, før det endeligt er godkendt og kan træde i kraft. Kære medlem Finansministeren og de faglige organisationer i staten (CFU) er blevet enige om et overenskomstresultat for de næste tre år. I pjecen her kan du læse om resultatet. Overenskomstresultatet skal

Læs mere

NOTAT. Etablering af et offentlig privat konsortium til markedsføring af danske velfærdsløsninger

NOTAT. Etablering af et offentlig privat konsortium til markedsføring af danske velfærdsløsninger NOTAT 2. marts 2011 Etablering af et offentlig privat konsortium til markedsføring af danske velfærdsløsninger 1. Indledning Velfærdssamfund i hele verden står over for store udfordringer med en voksende

Læs mere

Oplæg til debat. Hvem mangler i jeres menighedsråd?

Oplæg til debat. Hvem mangler i jeres menighedsråd? Oplæg til debat Hvem mangler i jeres menighedsråd? Menighedsrådsvalg 2016 Indledning Til efteråret skal der vælges nye kandidater til menighedsrådene i hele landet. Mange steder betyder det, at der skal

Læs mere

Sammenhængende børnepolitik

Sammenhængende børnepolitik Sammenhængende børnepolitik Udarbejdet af: Carsten Salling Dato: 30-05-2011 Sagsnummer.: 00.15.00-A00-6-10 Version nr.: 3 INDHOLDSFORTEGNELSE 1. GRUNDLÆGGENDE VÆRDIER 3 2. MÅLSÆTNINGER OG BETYDNING 5 2.1.

Læs mere

Politik for integration

Politik for integration Politik for integration Nordfyns Kommune 2016-2019 Indhold Forord... 2 Baggrund... 3 Hvorfor denne politik?... 3 Hvem henvender integrationspolitikken sig til?... 3 Hvad vil vi med politikken?... 3 Hvad

Læs mere

KULTUR, TURISME OG BOSÆTNINGS-UDVALGET

KULTUR, TURISME OG BOSÆTNINGS-UDVALGET 2. GENERATION KULTUR, TURISME OG BOSÆTNINGS-UDVALGET INDLEDNING Ved udvalgsformand Martin Lohse Rammer og vision Vi i Kultur, Turisme og Bosætningsudvalget ser det som vores opgave at sikre Guldborgsund

Læs mere

Udkast til Frederikssund Kommunes Fritidspolitik 2015-2019

Udkast til Frederikssund Kommunes Fritidspolitik 2015-2019 Udkast til Frederikssund Kommunes Fritidspolitik 2015-2019 Forord Fritidspolitikken fastlægger retningen for fritids-, idræts- og kulturområdet. Fritidsudvalget ønsker at understøtte og udvikle byområder,

Læs mere

Beskæftigelsesministerens tale på samrådet den 10. februar 2016 om Arbejdsskadestyrelsens sagsbehandlingstider

Beskæftigelsesministerens tale på samrådet den 10. februar 2016 om Arbejdsskadestyrelsens sagsbehandlingstider Beskæftigelsesudvalget 2015-16 BEU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 239 Offentligt T A L E Beskæftigelsesministerens tale på samrådet den 10. februar 2016 om Arbejdsskadestyrelsens sagsbehandlingstider

Læs mere

Om implementeringen og udmøntningen af de enkelte indsatser i SOF kan nærmere oplyses:

Om implementeringen og udmøntningen af de enkelte indsatser i SOF kan nærmere oplyses: NOTAT Til Socialudvalget Notat om udmøntning af SOF s andel af Ældrepuljen Københavns Kommune fik primo marts 2014 bevilget 60,8 mio. kr. årligt fra Ministeriet for Børn, Ligestilling, Integration og Sociale

Læs mere

ÆLDREPOLITIK en værdig ældrepleje

ÆLDREPOLITIK en værdig ældrepleje ÆLDREPOLITIK en værdig ældrepleje Forord til ældrepolitikken en værdig ældrepleje Vision: Et god og aktivt liv Ældrepolitikken blev vedtaget 1. gang i september 2013, og blev til i et godt samarbejde med

Læs mere

Forslag til ny folkeoplysningspolitik på Frederiksberg

Forslag til ny folkeoplysningspolitik på Frederiksberg Forslag til ny folkeoplysningspolitik på Frederiksberg En af nyskabelserne i den nu gældende folkeoplysningslov fra 2011 var, at alle kommuner blev forpligtet til at udarbejde en folkeoplysningspolitik

Læs mere

FAMILIE OG EVIDENS CENTER DANMARK EVIDENS - INTELLIGENT STYRING AF BØRN OG UNGEOMRÅDET VIA VIDEN, DER VIRKER

FAMILIE OG EVIDENS CENTER DANMARK EVIDENS - INTELLIGENT STYRING AF BØRN OG UNGEOMRÅDET VIA VIDEN, DER VIRKER FAMILIE OG EVIDENS CENTER DANMARK EVIDENS - INTELLIGENT STYRING AF BØRN OG UNGEOMRÅDET VIA VIDEN, DER VIRKER EVIDENS - INTELLIGENT STYRING AF BØRN OG UNGEOMRÅDET VIA VIDEN, DER VIRKER Demings opfordring

Læs mere

kultur og fritid folkeoplysningspolitik

kultur og fritid folkeoplysningspolitik kultur og fritid folkeoplysningspolitik Indhold Forord 3 Vision 4 Mål 4 Rammer for den folkeoplysende virksomhed 4 Samspil mellem den folkeoplysende virksomhed og selvorganiserede grupper og aktiviteter

Læs mere

Idrætsstrategi for Halsnæs Kommune

Idrætsstrategi for Halsnæs Kommune Idrætsstrategi for Halsnæs Kommune Forord Forord kommer senere Indledning I Halsnæs Kommune har vi en kultur- og fritidspolitik, som løber frem til år 2020. Ligeledes er der for perioden 2015-2018 afsat

Læs mere

Har du hørt det sidste nye pip? Røgfri arbejdstid. i Holbæk Kommune. En guide til ledere og medarbejdere i Holbæk Kommune

Har du hørt det sidste nye pip? Røgfri arbejdstid. i Holbæk Kommune. En guide til ledere og medarbejdere i Holbæk Kommune Har du hørt det sidste nye pip? Røgfri arbejdstid i Holbæk Kommune En guide til ledere og medarbejdere i Holbæk Kommune Hvordan arbejder vi hen imod Røgfri arbejdstid i Holbæk Kommune? Denne guide er

Læs mere

Hedensted Kommune. Udvalget for Læring. Referat. Mødelokale 104 Juelsminde Rådhus

Hedensted Kommune. Udvalget for Læring. Referat. Mødelokale 104 Juelsminde Rådhus Referat Mødetidspunkt: Kl. 16:45 Mødested: Mødelokale 104 Juelsminde Rådhus Deltagere:, Lars Poulsen, Kasper Glyngø, Jeppe Mouritsen, Peter Sebastian Petersen Fraværende: Bemærkninger: Ekstraordinært møde

Læs mere

Serviceniveau. for. Ledsagelse. efter 85 i. Serviceloven. Tillæg til Aalborg Kommunes overordnede Serviceniveau for socialpædagogisk støtte efter 85

Serviceniveau. for. Ledsagelse. efter 85 i. Serviceloven. Tillæg til Aalborg Kommunes overordnede Serviceniveau for socialpædagogisk støtte efter 85 Serviceniveau for Ledsagelse efter 85 i Serviceloven Tillæg til Aalborg Kommunes overordnede Serviceniveau for socialpædagogisk støtte efter 85 Til borgere, pårørende og medarbejdere på handicapområdet

Læs mere

TALEPAPIR DET TALTE ORD GÆLDER

TALEPAPIR DET TALTE ORD GÆLDER Børne- og Undervisningsudvalget 2014-15 BUU Alm.del Bilag 127 Offentligt TALEPAPIR DET TALTE ORD GÆLDER Anledning Titel Målgruppe Arrangør Taletid Samråd i Børne- og Undervisningsudvalget Lukket samråd

Læs mere

1. kontor Sag nr. 07-015-59 Opgave nr. Kba

1. kontor Sag nr. 07-015-59 Opgave nr. Kba Arbejdsmarkedsudvalget AMU alm. del - Svar på Spørgsmål 95 Offentligt BESKÆFTIGELSESMINISTERIET 26. marts2007 1. kontor Sag nr. 07-015-59 Opgave nr. Kba Ministerens tale ved samråd vedrørende problemer

Læs mere

Samarbejdsplan 2015. Politi og kommuner i Nordsjælland

Samarbejdsplan 2015. Politi og kommuner i Nordsjælland Samarbejdsplan 2015 Politi og kommuner i Nordsjælland 1 Indledning Nordsjællands politi ønsker at udvikle et nært og gensidigt samarbejde med lokalsamfundene. Behovet herfor er indlysende, da en række

Læs mere

PROVAS STÅR FOR PROFESSIONEL HÅNDTERING AF VAND, AFFALD OG SPILDEVAND

PROVAS STÅR FOR PROFESSIONEL HÅNDTERING AF VAND, AFFALD OG SPILDEVAND Provas 2020 PROVAS STÅR FOR PROFESSIONEL HÅNDTERING AF VAND, AFFALD OG SPILDEVAND Vi er Provas Mission Vision Værdier Kunder Medarbejdere Ejer Samfund Strategiske pejlemærker 05 06 07 08 10 13 14 17 18

Læs mere

Information om afløsning i eget hjem

Information om afløsning i eget hjem Information om afløsning i eget hjem MYNDIGHED Information SUNDHED OG OMSORG Struer Kommunes ældrepolitik Det overordnede mål for Struer Kommunes ældrepolitik er at støtte kommunens ældre i at leve et

Læs mere

DIGITALE SAMMENHÆNGE FOR BØRN OG UNGE

DIGITALE SAMMENHÆNGE FOR BØRN OG UNGE DIGITALE SAMMENHÆNGE FOR BØRN OG UNGE v. Kirsten Jørgensen, KL Den fælles kommunale digitaliseringsstrategi Frem mod 2020 vil kommunerne: arbejde for, at børns digitale dannelse og læring påbegyndes tidligt

Læs mere

BØRN OG UNGE Pædagogisk afdeling Aarhus Kommune

BØRN OG UNGE Pædagogisk afdeling Aarhus Kommune Til udvalgsdrøftelse d. 9. december 2015: Notat til Børn og Unge-udvalget på baggrund af byrådsdrøftelse d. 2. december 2015 af indstilling om ny børne- og ungepolitik for Aarhus Kommune Indstillingen

Læs mere

Hjemmeplejen Aktiv i eget liv med Hjemmeplejen

Hjemmeplejen Aktiv i eget liv med Hjemmeplejen Hjemmeplejen Aktiv i eget liv med Hjemmeplejen Scan koden med din smartphone og find mere information Når du vælger Greve Kommune som leverandør til den ydelse du har fået visiteret, vil du blive tilknyttet

Læs mere

MMV erne skal øge innovationen

MMV erne skal øge innovationen Organisation for erhvervslivet Januar 2010 MMV erne skal øge innovationen AF CHEFKONSULENT RASMUS ANDERSKOUV, RAA@DI.DK På trods af, at de mindre og mellemstore virksomheder fastholder innovationsniveauet

Læs mere

3 Godkendelse af forslag og dertilhørende procesplaner til konsensusvalgte indsatsområder for fritidsrådet i 2015

3 Godkendelse af forslag og dertilhørende procesplaner til konsensusvalgte indsatsområder for fritidsrådet i 2015 3 Godkendelse af forslag og dertilhørende procesplaner til konsensusvalgte indsatsområder for fritidsrådet i 2015 3.1 - Bilag: Opsamling på Temadrøftelse 9 DokumentID: 4028770 Temadrøftelse af indsatsområder

Læs mere

Folkeskolereform - Munkegårdsskolen 2014. Hvad betyder reformen for dit barn? Hvilke nye tiltag bliver introduceret?

Folkeskolereform - Munkegårdsskolen 2014. Hvad betyder reformen for dit barn? Hvilke nye tiltag bliver introduceret? Folkeskolereform - Munkegårdsskolen 2014 Hvad betyder reformen for dit barn? Hvilke nye tiltag bliver introduceret? Skolereform hvorfor? 17 % aflægger ikke afgangsprøve eller opnår karakteren 2 i dansk

Læs mere