Ugens transport. Jernbanetransporten få hård konkurrence fra billig landtranspor. Leverancen kan kontrolleres direkte på lastbilen:

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Ugens transport. Jernbanetransporten få hård konkurrence fra billig landtranspor. Leverancen kan kontrolleres direkte på lastbilen:"

Transkript

1 Ugens transport 1 Torsdag 10. januar til onsdag 16. januar nummer årgang Jernbanetransporten få hård konkurrence fra billig landtranspor Læs mere side: Leverancen kan kontrolleres direkte på lastbilen: Læs mere på side12 Advokatfuldmægtig, Ph.d., Kenneth Melancton Nielsen og advokat, Ph.d., Lissi Andersen Roost Lastbilbestanden skrumpede Læs mere på side 3 Politiet har et direkte nummer til transportkriminalitet Læs mere på side 10 er transportjuristerne, som skriver om transportret i Ugens transport. I dette nummer fokuserer de på transport med jernbane. Læs mere på side 8 og 9.

2 Side 2 Velkommen til Ugens transport Du sidder nu foran det førte nummer af Ugens transport i Efter at have sendt syv numre ud i de sidste måender af 2012 kan vi her på redaktionen konstatere, at Ugens transport er blevet modtaget som et godt initiativ. Vi må også konstatere, at udgivelsesdagen - onsdag - har været lidt af en udfordring at leve op til. Derfor har vi besluttet at Ugens transport fremover udkommer om torsdagen - men stadig med omkring 46 numre - lidt afhængigt af, hvordan julen og sommerferien falder I årets første udgave af Ugens transport samler vi sammen på transportnyheder fra før jul og frem til nu. Vi bringer også et indlæg om jernbanetransport skrevet af vore transportjurister advokat Lissi Andersen Roost og advokatfuldmægtig Kenneth Melancton Nielsen. Vi ønsker alle god læselyst op opfordrer til at sende Ugens transport videre rundt til andre med interesse i transport. Får du ikke Ugens transport på din mail, kan du bestille den her - samme sted, hvor du også bestiller den gratis nyhedsmail fra transportnyhederne.dk og lastbilnyhederne.dk. God læselyst. Jesper Christensen, chefredaktør

3 Side 3 Varebilerne sakkede bagud Med et salg på nye varebiler i december faldt salget med 23,2 procent sammenlignet med december 2011 Efter fremgang gennem langt de fleste af årets måneder endte varebilssalget i 2012 dermed med et dyk på 0,9 procent i forhold til Varebilssalget var som forventet nogenlunde på niveau med 2011, og er på trods af faldet i december fortsat bedre, end det var tilfældet i både 2010 og Jeg tror derfor ikke, vi skal tage udviklingen i årets sidste måneder som udtryk for en begynde krise på markedet, og vi forventer i 2013 et varebilssalg på niveau med 2011 og 2012, siger Bent Mikkelsen, der er administrerende direktør i De Danske Bilimportører. Bestanden endte på I løbet af 2012 er der blevet færre danske lastbiler på vejene. Fra 1. januar 2012 til udgangen af december 2012 er antallet faldet med Det fremgår af den seneste statistik over bestanden af biler i Danmark, som De Danske Bilimportører udgiver hver måned. I den seneste statistik, er bestanden af lastbiler opgjort til ved udgangen af december. Ved indgangen til 2012 var bestanden på Nyregistrerede køretøjer i december - og i 2012 som helhed

4 Side 4 Analyse: Jernbanen har svært ved at konkurrere på længere sigt Landtransportører med lastbiler kører forbi jernbanetransporterne. En analyse, som det franske statslige jernbaneselskab, SNCF, har fået udarbejdet, vider, at under de nuværende konkurrencebetingelser, vil jernbanetransporten have meget svært ved at konkurrere med lastbiltransporter og dermed også have svært ved at blive en overskudsgivende forretning på længere sigt Ifølge analysen, som Lloyds' har set på, oparbejdede de store statsejede selskaber i kernelandene i Europa - Tyskland, Belgien, Holland, Schweiz, Frankrig, Italien og Spanien - et nettotab i perioden fra 2007 til 2011 på fem milliarder euro - cirka 37 milliarder kroner fra godstransportområdet. Ifølge analysen bidrog frans SNCF med omkring halvdelen af dette beløb, mens Deutsche Bahn, der har kørt med røde tal siden 2009, bidrog med 122 millioner euro. Lloyd's fremhæver, at SNCF's underskud ifølge analysen i høj grad skyldes manglende konkurrenceevne på grund af høje omkostninger - eksempelvis ligger lønnen for SNCF's lokomotivførere omkring 35 procent og for andre medarbejdergruppe mellem 20 og 30 procent over niveauet hos de private operatører. Omkring procent af gabet skyldes organiseringen af arbejdet og antallet af arbejdsdage, som personalet hos SNCF er til rådighed. Harmonisering af forholdene betegnes som afgørende for SNCF's fremtid. Men analysen fremhæver et andet forhold som afgørende for jernbanetransportens fremtid på godsområdet - konkurrencen fra landevejstransporten, hvor der kan være en prisforskel på omkring 25 procent for enkeltvogne - og forskellen ser ifølge analysen ud til af blive større. Analysen peger også på, at mens priserne på transport med tog generelt steg på de større markeder som Tyskland, frankrig og Italien, gik priserne på transport med lastbil den anden vej.

5 Side 5 18 borgmestre skriver klagebrev over kørselsafgift Skatteminister Holger K. Nielsen har fået et brev fra 17 jyske borgmeste, som mener, at S-R-SF-Regeringens planer om at indføre en kilometerbaseret kørselsafgift for lastbiler over 12 ton, vil skade erhvervslivet De 17 borgmestre, der tæller både repræsentanter fra Socialdemokratiet og Venstre, frygter, at en ny afgift på et fast beløb pr. kørt kilometer, vil koste arbejdspladser og skade erhvervslivet i især Nord- og Vestjylland. Skatteminister svarer kritiske borgmestre om kørselsafgifter Der hvor der kører flest lastbiler, der bliver kørselsafgiften størst. Det er melding fra skatteminister Holger K. Nielsen (SF) til de jyske borgmestre, som i sidste uge skrev et kritisk brev til ministeren I brevet pegede borgmestrene på, at en kilometerbaseret vejafgift for lastbiler over 12 ton, vil ramme yderområderne hårdt med tab af arbejdspladser til følge. Skatteminister Holger K. Nielsen peger i et svar til borgmestrene på, at S-R-SF-Regeringens kommende forslag til en kilometerbaseret kørselsafgift for lastbiler på de danske veje vil tage højde for trafikbelastningen. Der, hvor der kører flest lastbiler, vil det være dyrest at køre. Det er også med i overvejelserne, hvordan en kilometerbaseret vejafgift vil påvirke erhvervsliv og beskæftigelse - særligt i udkantsområderne. Holger K. Nielsen peger på, at regeringen nøje overvejer, hvordan afgiften kan skrues sammen, og at det bliver gjort på en måde, så kørselsafgiften er mindst muligt til gene for de berørte virksomheder.

6 Side 6 Interesseorganisation siger om igen til skatteministeren Dansk Erhverv afviser, at S-R-SF-Regeringens planer om en kilometerafgift for lastbiler ikke kommer til at ramme yderområderne - Både Danmarks yderområder og konkurrenceevne kommer til at lide under disse afgifter. Hvis regeringen begrænser afgifterne til motorvejene, vil det stadig blive dyrere i udkantsområderne. Varer til Danmark kommer primært sydfra og via de store havne. Det kræver nu engang relativt flere kilometer at få dem ud yderområderne fra distributionscentrene end til storbyerne, siger chefkonsulent Jesper Højte Stenbæk, Dansk Erhverv. Udmeldingen kommer i forbindelse med, at en række jyske borgmestre i sidste uge skrev til skatteminister Holger K. Nielsen for at udtrykke deres skepsis over for en kilometerbaseret vejafgift for lastbiler over 12 ton. DI Transport forstår kritiske borgmestre fra Jylland Det er ifølge DI Transport især virksomheder i yderområderne, der bliver ramt, hvis S-R-SF- Regeringen indfører en kilometerbaseret kørselsafgift. Det fik i sidste uge en række borgmestre i Vest- og Nordjylland til at frygte for tab af arbejdspladser. Den bekymring forstår man godt i DI Transport - Kørselsafgiften sender det danske samfund en ekstra skatteregning på cirka tre milliarder kroner. Den regning skal tages af bordet, mener branchedirektør i DI Transport, Michael Svane. Dermed ligger han på linie med de jyske borgmestre, som i sidste uge skrev et brev til skatteminister Holger K. Nielsen, hvor de kritiserede en planlagt kilometerbaseret kørselsafgift for lastbiler over 12 ton. Borgmestrene fra Vest- og Nordjylland ønsker, at regeringen fjerner eller ændrer kørselsafgiften. Holger K. Nielsen svarede borgmestrene, at S-R- SF-regeringen blandt andet ville fokusere på, at det bliver dyrest at køre der, hvor trafikbelastningen er størst. Dansk Erhverv peger på, at en afgift på de store veje betyde en stærkere belastning af de mindre veje, fordi nogen vil fravælge de dyre motorveje. De frygter for, at kørselsafgiften vil få virksomheder til at flytte væk fra området med efterfølgende tab af arbejdspladser. Michael Svane forudser, at kørselsafgiften vil ramme virksomheder generelt uanset, hvor i landet de er placeret. - De dyrere transportomkostninger vil få virksomheder til at fravælge Danmark og flytte gods uden om Danmark. Det er rigtig skidt for konkurrenceevnen på et tidspunkt, hvor vi har brug for forbedringer - ikke forringelser. Det er en ommer, siger Jesper Højte Stenbæk. - Afgiften rammer især erhverv med meget transport. Den regning skal tages af bordet, lyder det fra branchedirektøren.

7 Side 7 Transportjuristerne Partnere forlader advokat-firma og skaber ny virksomhed i Kolding Partnerne bag Letts Kolding-kontor er brudt ud for at skabe en ny advokatvirksomhed. Det nye firma - Andersen Partners - melder ud med store ambitioner og vil nå dem ved at fokusere på at forstå klienternes forretning og levere klar rådgivning, der er til at forstå Med det nye advokatfirma får Danmark et nyt stort advokatfirma. Firmaet er skabt af de 12 partnere bag Letts aktiviteter i Kolding og får navnet Andersen Partners. ambitiøse medarbejderes ønske om at blive udfordret fagligt, lyder analysen. - Vi er en moderne advokatvirksomhed, der har succes, fordi vi tager udgangspunkt i vores klienters behov for pragmatiske løsninger, der skaber reel værdi for deres forretning. Vi tror på, at tilfredse klienter er det eneste parameter, det for alvor giver mening at måle sig på. Tilfredse klienter giver flere og mere spændende opgaver og er samtidig det, der skal til for at kunne tiltrække og fastholde de skarpeste og mest forretningsorienterede advokater, siger partner Jon Stefansson. De ønsker at skabe en mere moderne advokatvirksomhed, hvor klienterne er i centrum, og hvor der er kortere fra beslutning til handling. Andersen Partners har navn efter seniorpartner Niels Bo Andersen, som har været med til at drive Koldingkontoret frem mod succes siden midten af 1980'erne. Med hovedsæde i Kolding kommer selskabet fra starten til at have 100 medarbejdere og kontorer i København og Hamborg. - Advokatbranchen har brug for at udvikle sig. Den tid er forbi, hvor klienterne var tilfredse med lange notater uden klare anbefalinger. Moderne advokater skal ikke bare kunne forstå juraen, men også klienternes forretning og behov for pragmatiske løsninger. Desuden skal vi være lettere at forstå og arbejde sammen med. Det er vores ambition at leve op til de forventninger, og det mener vi bedst at kunne gøre i vores eget set-up, siger partner Hans-Christian Ohrt. Målet er tilfredse klienter Ifølge Hans-Christian Ohrt er det præcis den tilgang, der har gjort, at Letts kontor i Kolding har været en stor succes og oplevet tocifrede vækstrater i en årrække. Med den nye selvstændighed vil de 12 partnere og de øvrige omkring 100 medarbejdere i højere grad kunne tilpasse sig klienternes behov - og samtidig også indfri de transportnyhederne.dk, er flyttet med over i det nye advokatfirma. Advokat, ph.d. Lissi Andersen Roost og advokatfuldmægtig, ph.d. Kenneth Melancton Nielsen, som siden Ugens transport startede i november sidste år, har skrevet om transportjura her i Ugens transport og på

8 Side 8 Transportjuristerne skriver International godstransport: Der er udfordringer ved overflytning fra vej til bane Afsporingen af et godstog i slutningen af november sidste år ved Farris i Sønderjylland blev fulgt tæt her på transportnyhederne.dk. Over syv km togskinner og sveller blev ved afsporingen ødelagt, og godstogstrafikken gennem Danmark til og fra Tyskland lå dermed stille, idet den først efter nogle døgn blev omdirigeret via Tønder Af advokat, ph.d. Lissi Andersen Roost og advokatfuldmægtig, ph.d. Kenneth Melancton Nielsen Afsporingen viste med al tydelighed jernbanetransporternes sårbarhed. Risikoen for sådanne hændelser, der i det konkrete tilfælde lagde den vitale jernbanegodskorridor Sverige- Danmark-Kontinentet død i flere dage, bør derfor sammen med de nedenfor omtalte temaer, inddrages som et moment ved overvejelserne af fordelene og ulemperne ved overflytning af godset fra vej til bane. Ikke desto mindre er der i øjeblikket stor fokus på at få flyttet godstransporterne fra vejen og over på jernbanen. Således fremhæves det, at en sådan overflytning af godset blandt andet vil give miljømæssige fordele, mindske køerne på landevejene og dermed øge trafiksikkerheden. For både vareejerne og transportørerne er det dog vigtigt at være opmærksom på, at en flytning af godset fra vej til jernbane har en række både praktiske og juridiske konsekvenser. vareejeren er så heldig at have sin egen togstamme, vil der under jernbanetransport kunne forekomme rangering. Sidstnævnte kan bedst sammenlignes med et frontalt sammenstød, om end ved lav hastighed. Jernbanetransport er derfor typisk noget hårdere ved godset end en normal landevejstransport. Dernæst er det vigtigt at være opmærksom på, at en traditionel CMR-ansvarsforsikring ikke umiddelbart dækker det fulde ansvar for en godsskade, som er underlagt den internationale jernbanekonvention, kaldet COTIF-CIM. Dette vil dog være tilfældet med en almindelig speditøransvarsforsikring (SAFforsikring), idet en sådan forsikring dækker speditørens ansvar uanset måden, hvorpå transporten udføres. Henset til at begge typer ansvarsforsikring dog umiddelbart kun dækker transportørens/speditørens ansvar op til de i CMR/ COTIF-CIM fastsatte maksimale begrænsningsbeløb per kilo gods, vil det også ved jernbanetransport fortsat være en rigtig god idé for vareejeren at tegne en vareforsikring, der dækker godsets værdi, i det omfang denne overstiger det maksimale begrænsningsbeløb i COTIF-CIM. For fuldstændighedens skyld bemærkes det, at en international hucke-pack-transport, hvor traileren med gods placeres på en togstamme, som udgangspunkt er underlagt CMR-reglerne. På næste side er der til generel orientering en oversigt over de vigtigste forskelle på reglerne om reklamation, forældelse og transportørens ansvar for godset under henholdsvis en international landevejstransport og en international jernbanetransport. Blandt andet stiller de to transportformer forskellige krav til godsets emballering og stuvning/surring. Medmindre

9 Side 9 Transportjuristerne skriver CMR-loven COTIF-CIM Ansvarsgrundlag Objektiveret ansvar Objektiveret ansvar Ansvarsfrihedsgrunde Befordring i åbent køretøj Fejl eller mangler ved indpakningen Læsning eller losning udført af afsender/modtager Visse godsarters beskaffenhed Ufuldstændige el. forkerte mærker og numre på godset Transport af levende dyr + Fejl udvist af den berettigede Befordring i åbent køretøj Fejl eller mangler ved indpakningen Læsning eller losning udført af afsender/modtager Visse godsarters beskaffenhed Ufuldstændige el. forkerte mærker og numre på godset Transport af levende dyr Mangel på følgepersoner Godsets egen beskaffenhed Forhold der ikke kunne undgås, og hvis følger ikke kunne afværges Ansvarsbegrænsning v. bortkomst/ beskadigelse Maksimalt SDR 8,33 pr. kg. Maksimalt SDR 17 pr. kg. Ansvarsbegrænsning v. forsinkelse Maksimalt 1 x fragten. Maksimalt 4 x fragten. Reklamationsfrister Forældelsesfrister v. synlig skade eller bortkomst: ved modtagelse v. ikke-synlig skade eller bortkomst: inden 7 dage fra modtagelse v. forsinkelse: inden 21 dage fra den dag, hvor godset blev stillet til modtagers rådighed. Udgangspunkt: 1 år Grov uagtsomhed/forsæt: 3 år v.synlig skade eller delvis bortkomst: ved modtagelse v. ikke-synlig skade eller delvis bortkomst: inden 7 dage og bevis skal føres for, at skade/ bortkomst er sket i varetægtsperioden v. forsinkelse: inden 60 dage efter leveringsfristen Udgangspunkt: 1 år Grov uagtsomhed/forsæt: 2 år Alle informationer og besvarelser, som transportjuristerne giver her på transportnyhederne.dk er kun til generel oplysning og kan ikke erstatte juridisk rådgivning. Hverken transportnyhederne.dk eller advokatfirmaet Andersen Partners påtager sig ansvar for tab som følge af fejlagtige informationer i artiklerne eller brevkassen eller andre forhold i forbindelse hermed. Transportadvokaternes brevkasse modtager indlæg på - send dit spørgsmål her:

10 Side 10 Kriminalitet Politiet har et direkte nummer til transportkriminalitet Transportvirksomhederne skal ringe direkte til et særligt nummer i politiet, hvis de har fået stjålet et køretøj. Det drejer sig især om de situationer, hvor en virksomhed får stjålet et køretøj eller et vogntog, og hvor virksomheden for eksempel via sporingsudstyr eller vidner kan følge vogntogets færden og derved har en begrundet mistanke om, at vogntoget er på vej ud af Danmark Det er Rigspolitiets Udlændingekontrolafdeling (UKA) i Padborg, som behandler de akutte henvendelser. Virksomheder, der har fået stjålet et køretøj eller et vogntog skal hurtigst mulig ringe på telefonnummeret , som er det direkte nummer til UKA. Politifolkene i afdelingen vil derefter sætte en plan i værk for at skaffe køretøjet tilbage. Ordningen har eksisteret siden foråret 2012 og har givet gode resultater. nu. Fra DTL lyder derfor en stor ros, siger chefkonsulent i DTL, Frank Davidsen. Tiltaget er blandt andet et resultat af arbejdet i den nationale arbejdsgruppe under Rigspolitiet, der skal forebygge kriminalitet, hvor transportbranchen, forsikringsselskaberne, Vejdirektoratet med flere. sidder med. Når tyveriet er sket og opdaget Kontakt straks Rigspolitiets Udlændingekontrolafdeling (UKA) i Padborg på telefon hvis: et køretøj er blevet stjålet, og det er sporet til udlandet et køretøj er blevet stjålet i Danmark, og der er mistanke om, at det er på vej ud af landet, for eksempel via GPSsporing et køretøjet er stjålet i udlandet, og der er viden om, hvor det befinder sig Når man henvender sig, er det vigtigt, at man har så fyldestgørende oplysninger parat som muligt - eksempelvis køretøjets registreringsdata, sporingsudstyr og adgang hertil, navne og telefonnumre på eventuelle vidner. Senest blev tre vogntog fra en nordjysk vognmandsvirksomhed tilbageholdt takket være en hurtig reaktion fra tre chauffører og politiet nye ordning. Ligeledes hentes flere stjålne køretøjer hjem fra udlandet end tidligere. - Kriminalitet rettet mod transportbranchen er et stort problem, og det har politiet anerkendt. Politiets imødekommende indstilling til problemet har resulteret i en fornuftig handlingsplan, som kan sættes i værk her og

11 Side 11 Konference Transportorganisation efterlyser fair retspleje for køre-hvile-tid Hvordan sikrer vi, at alle chauffører og vognmænd får en fair behandling, når de havner i retssystemet med køre-hvile-tids-sager? Det spørgsmål stiller transportorganisationen ITD på en konference i København, der skal sætte fokus på hullerne i retsplejen årligt ved vejkontroller. Det resulterede i 2011 i sigtelser for forhold omkring køre-hvile-tid. Bøder i centimetermål Ifølge Lars Nielsen opgiver mange chauffører og vognmænd på forhånd at få prøvet sigtelserne ved retten. Under overskriften "En Fair Behandling?" afholder ITD en konference på Axelborg i København torsdag 7. februar. Formålet er at sætte fokus på de huller i retsplejen, der efter organisationens opfattelse hersker på køre-hvile-tids-området. - Det er almindeligt kendt, at byretterne ikke giver sagerne en reel behandling, men blot stikker kendelser ud i centimetermål efter et fast strafkatalog. Den går bare ikke, siger Lars Nielsen med henvisning til den såkaldte Urban-dom, som sidste år blev afsagt ved EU-Domstolen. Hos vognmænd og chauffører er erfaringen, at juridisk vilkårlighed og stive bødekataloger ind imellem giver sig udslag i absurde og groteske kendelser i retssystemet. Store bøder og frakendelser af førerbevis kan være konsekvensen af almindelig glemsomhed eller fejlbetjening af det kontrolapparat, der holder styr på chaufførernes køre-hvile-tid. - Vores udgangspunkt er naturligvis, at reglerne skal respekteres og overholdes, og at bevidst snyd skal straffes. Men der er alt for lidt fokus på, hvad der egentlig kræves af retssystemet for at sikre, at alle sager får en kompetent og nuanceret behandling, før der udskrives bøder og udstedes andre sanktioner, siger ITD's chefkonsulent Lars Nielsen, der i mange år har rådgivet om køre-hvile-tid. Over 90 procent af al godstransport i Danmark udføres af lastbiler, og der kører over busser og lastbiler på de danske veje. Politiet kontrollerer årligt omkring køretimer ved virksomhedstjek af vognmændenes lagrede køre-hviletids-data. Hertil kommer kontrol af ca lastbiler Urban-dommen slår fast, at domstolene har pligt til at foretage en individuel vurdering af alle sager for altid at sikre en straf, der står mål med de overtrædelser, der er begået. Ved konferencen "En Fair Behandling?" vil advokat Hans Chr. Sønderby fremlægge en analyse af Urban-dommens konsekvenser for den danske retspleje. Advokat Ulla Fabricius vil fortælle om praktiske erfaringer fra de danske retssale med køre-hvile-tidssager. ITD's administrerende direktør Jacob Chr. Nielsen samt Steen Bundgaard, administrerende direktør i Danske Busvognmænd, vil komme med de to organisationers syn på spørgsmålet om retspleje. Konferencen afsluttes med en paneldebat, hvor politikere fra Folketingets retsudvalg og transportudvalg er inviteret. Konferencen finder sted i Bojesens Konferencecenter på Axelborg i København 7. februar. Deltagelse er gratis.

12 Side 12 Vejesystem letter vejningen Odense virksomheden Vetec ApS har udviklet et nyt vejesystem til lastbiler, som er let og hurtigt at montere og gør anden tidkrævende vejning overflødig Systemet er udviklet samarbejde med Albjerg's Maskintec A/S. Ved at kende den nøjagtige vægt på løsgods gør systemet det muligt at afregne efter vægt og hurtigt pålæsse og levere efter kundens specifikationer. Leverancen gøres dermed mere effektiv, præcis og økonomisk fordelagtig. Vetec's vejesystem består overordnet af tre enheder: Vejeceller der monteres på lastbilens chassisramme. En junction-box der samler signalet fra vejecellerne og videresender målingerne til et display eller en bonprinter placeret i førerhuset. Løsning giver mulighed for at sende informationerne videre til en fjernbetjening, som styrer lastbilens pumpe eller liftsystem. Især ved løsgods giver det en hurtig og nem levering af en præcis mængde. Vetec leverer også et udvalg af fjernbetjeninger, som kan tilkobles vejesystemet.

13 Side 13 Transportområdet kørte gennem 2012 på et lidt lavere konkursniveau Sammenlignet med 2011 var 2012 et lidt bedre år for transportområdet målt på antal konkurser. Hvor der i 2011 tale om et samlet konkurstal på 286 på transportområdet, var tallet i 2012 på 255. Det er et positivt fald på 10,8 procent Udsvinget de enkelte måneder imellem var især i 2011 markant. I 2012 har antallet af konkurser ligget mere i ro på omkring 21 konkurser månedligt. Ifølge den seneste konkursstatistik fra data- og analysevirksomheden Experian, landede december 2012 netop på gennemsnittet med 21 konkurser. Sammenlignet med december 2011 var det en stigning på to. (Kilde: Experian - grafik: transportnyhederne.dk) Et årsabonnement på transportnyhederne.dk koster kun 1.595,00 kroner plus moms Med et årsabonnement får du: i alt fem adgange adgang til transportnyhederne.dk s omfattende artikelarkiv direkte adgang til at skrive i transportkalenderen den gratis nyhedsmail fra transportnyhederne.dk, lastbilnyhederne.dk og Ugens transport

14 Side 14 Freja: Vi øger fokus på national transport og distribution Efter i 2011 og 2012 at have indarbejdet flådestyring samt track & trace på sine internationale trafikker, er tiden nu kommet til fuld track & trace i det nationale distributionssystem hos transportkoncernen Freja Transport & Logistics A/S Freja peger på, at systemet ikke "blot" er det normale statusrapporteringssystem, men en "real time" information om, hvor den enkelte kundes forsendelse befinder sig her og nu, helt nede på gadeniveau. Transportkoncernen har netop afgivet ordre på scannere og printere, der løbende vil blive installeret og taget i brug i løbet af første halvår 2013 i samtlige tilknyttede distributionsbiler hos Freja. Selve investeringen udgør omkring 3,2 millioner kroner, og systemet ventes at være 100 procent i drift i løbet af første halvår Krav til EDI og web-booking vil blive øget, således at vi kan tilbyde alle vore kunder et højt og ensartet kvalitetsprodukt med fuld sporbarhed hele vejen, idet systemet ligeledes er tilkoblet Freja's flådestyring, fremhæver Freja. Post Danmark satte ekstra lastbiler ind Rekordstore pakkemængder gav historisk travlhed hos Post Danmark. Den hidtidige pakkerekord fra julehandlen i 2007 blev slået både tirsdag og onsdag før jul med 20 procent flere pakker På de to hektiske dage satte Post Danmark 150 ekstra lastbiler ind for at køre pakkemængderne ud til landets omdelingscentre. - Der er ingen tvivl om, at denne jul markerer det store gennembrud for danskernes handel på nettet. Vi har forrygende travlt, og pakkemængderne overgår klart alt, hvad vi hidtil har set. Alene denne uge har vi indtil videre haft op imod halvanden million forsendelser fra nethandel, siger Lars Kaspersen, kommunikationschef i Post Danmark. En undersøgelse, som TNS Gallup har lavet for Post Danmark, viste, at 51 procent af danskerne regnede med at købe julegaver på nettet i Det er en stigning i forhold til 2011, hvor 40 procent havde planer om det. ITD: Rygter er stærkt overdrevne Rygterne om de udenlandske bilers indtog på det danske indenrigs-marked er efter transportorganisationen ITD's vurdering til stærkt overdrevne. De danske biler klarer sig ifølge ITD fortsat godt i konkurrencen om indenrigskørslerne De senest offentliggjorte tal fra Danmarks Statistik viser, at den nationale vognmandskørsel med danske biler steg med 9,7 procent fra andet til tredje kvartal i år. Samlet er de danske bilers indenrigs-kørsel ifølge Danmarks Statistik steget med 8,1 procent over de seneste fire målte kvartaler, sammenlignet med de foregående fire.

15 Side 15 Litauisk mand blev hentet i Hviderusland Selv om man rejser helt til Hviderusland for at undgå at blive retsforfulgt i Danmark, er det ikke altid nok. Dansk politi har hentet en litauisk mand i Hviderusland for at få ham for en dommer Medarbejdere fra Syd- og Sønderjyllands Politis Udlændingekontrolafdeling i Padborg kom tirsdag før jul tirsdag hjem fra en rejse til Minsk i Hviderusland. Med sig havde politifolkene en 50-årig litauisk mand, som sættes i forbindelse med lastbiltyveri i Danmark. UKAs efterforskningsafdeling havde udsendt en international efterlysning af manden, hvilket gav resultat, da han dukkede op i en kontrol hos det hviderussiske politi. Markedet for erhvervskøretøjer i Tyskland faldt med syv procent I 2011 blev der nyregistreret erhvervskøretøjer i Tyskland. Ved udgangen af 2012 kunne antallet af nyregistrerede erhvervskøretøjer i Tyskland gøres op til lidt over Dermed er det tyske marked for erhvervskøretøjer gået tilbage med syv procent. Verband der Internationalen Kraftfahrzeughersteller (VDIK) vurderer, at markedet i 2013 vil komme til at ligge på omkring erhvervskøretøjer, hvis det lykkes at få den europæiske gældskrise under kontrol, så virksomhederne via mere stabilitet og øget vareeksport kan få større sikkerhed for deres investeringer. Litaueren blev efterfølgende varetægtsfængslet ved et lukket grundlovsforhør ved retten i Sønderborg. Distribution Services A/S er nu en del af Post Danmark A/S Post Danmark A/S, som er en del af den dansk-svenske PostNord-koncern, har gennemført opkøbet af aktierne i Distribution Services A/S Virksomheden indgår dermed i PostNords regnskaber fra og med 1. januar i år. Distribution Services A/S er specialiseret indenfor pakning og klargøring af uadresserede forsendelser og har siden 2003 været underleverandør til Post Danmark A/S.

16 Side 16 Klokkerne skal ringe fra Vor Frue Den internationale transportkoncern, TNT Express, sørgede kort før jul for, at en ny 6,5 ton tung bronzeklokke, der skal sidde i Notre Dame katedralen i Paris, kom sikkert fra støberiet i Holland til lydprøve i Frankrig Den markante Notre Dame katedral i Paris kan i år markere sin 850 års dag. Blandt gaverne til katedralen er ni nye bronzeklokker. Kort før jul tog den største af klokkerne, 'Marie', turen fra støberiet i Holland til Normandiet om bord på en særtransport fra TNT Express. I Normandiet skal kæmpeklokken stemmes og lydprøves, så den klinger vel, når den bliver monteret i katedralens sydtårn senere på året. 'Marie' måler over to meter i diameter og vejer 6,5 ton. Til smelteprocessen, som blev overværet af biskopper fra både Frankrig, Belgien og Holland, er der gået 850 ti-kilos bronzebarrer.

17 Side 17 TUC A/S får ny direktør TUC A/S, der er en af Danmarks største uddannelsesinstitutioner inden for transportbranchen, fik ved årsskiftet ny administrerende direktør. Valget er faldet på den 37-årige Peter Laursen Peter Laursen kommer fra en stilling som partner og administrerende direktør i Employment Care A/S. Som shipping-uddannet i A.P.Møller-Mærsk kender han transporterhvervet i bredere forstand. Karrieren i A.P.Møller-Mærsk har bragt ham vidt omkring i organisationen i internationale lederstillinger i både Maersk Broker, A.P. Møller Group HR og i Maersk Line. Peter Laursen ser frem til at indtage førersædet i TUC A/S. - Selskabet er uhyre konkurrencedygtigt og lægger vægt på at tilbyde markedets bedste uddannelser og kurser for chauffører. Det bliver en stor mundfuld at løfte opgaven, og jeg ser frem til yderligere at styrke TUC A/S's produkter og position med udgangspunkt i selskabets vision - vi vil arbejde med kunder, der klapper, siger den nye administrerende direktør. TUC DK's bestyrelsesformand Morten Mathiesen, der gennem længere tid nærmest alene har tegnet uddannelsesvirksomheden ud ad til, glæder sig over ansættelsen af Peter Laursen. - Vi har fundet den rigtige mand på det rigtige tidspunkt. Bestyrelsen har fuld tillid til Peter, og vi glæder os til at følge hans udvikling af TUC A/S sammen med Danmarks bedste kollegaer, siger Morten Mathiesen. Peter Laursen skal bygge videre på de sten, som er lagt. - Det handler først og fremmest om høj kvalitet, gøre en forskel og være til gavn og glæde for både medarbejderne og de årligt ca chauffører og ledige, der på forskellig vis bliver undervist af vores dygtige faglærerstab. Vi glæder os meget til samarbejdet med Peter Laursen og er stolte over, at vi i ham har fundet en direktør af denne kaliber, siger Morten Mathiesen. Nye regler sænker loftet for chauffører og selvkørende vognmænds ligningsmæssige fradrag Med årsskiftet trådte nye regler for, hvor meget chauffører og selvkørende vognmænd kan fradrage ligningsmæssigt, når de kører i Danmark. Loftet, der var på kroner årligt i 2012 er sænket til kroner årligt fra 1. januar 2013 Arbejdsgiverorganisationen ATL, der organiserer en række arbejdsgivere på transportområdet oplyser, at loftet kun gælder for fradrag beregnet med satserne for skattefri godtgørelse. Det gælder ikke for fradrag for dokumenterede udgifter. Loftet omfatter ikke udbetalingen af skattefri rejsegodtgørelse i forbindelse med aflønning efter den grænseoverskridende overenskomst.

NTG Continent A/S. - Et værdifuldt bekendtskab

NTG Continent A/S. - Et værdifuldt bekendtskab NTG Continent A/S - Et værdifuldt bekendtskab Mission Er det vigtigt for dig, er det vigtigt for os! Vores målsætning er, at vi tilpasser os vores kunders behov og ønske for derved at skabe en win-win

Læs mere

Folketinget Retsudvalget Christiansborg 1240 København K

Folketinget Retsudvalget Christiansborg 1240 København K Retsudvalget 2012-13 L 48, endeligt svar på spørgsmål 3 Offentligt Folketinget Retsudvalget Christiansborg 1240 København K Dato: 30. november 2012 Kontor: Formueretskontoret Sagsbeh: Christina Hjeresen

Læs mere

FairKurer Forretningsbetingelser 2010/3 Side 1

FairKurer Forretningsbetingelser 2010/3 Side 1 Indledning FairKurers almindelige forretningsbetingelser for transporter gælder for alle transporter, der udføres af FairKurer, uanset om disse udføres af FairKurer eller af en tredjepart på vegne af FairKurer.

Læs mere

HVORFOR ER DEN INDENLANDSKE GODSTRAFIK PÅ JERNBANE STORT SET FORSVUNDET? Ole Kien, Rambøll

HVORFOR ER DEN INDENLANDSKE GODSTRAFIK PÅ JERNBANE STORT SET FORSVUNDET? Ole Kien, Rambøll HVORFOR ER DEN INDENLANDSKE GODSTRAFIK PÅ JERNBANE STORT SET FORSVUNDET? Ole Kien, Rambøll Udviklingen er synlig for enhver. Den hektiske aktivitet, der var for bare 10 år siden på mange af landets større

Læs mere

SØNDERJYSK WEEKENDKURER

SØNDERJYSK WEEKENDKURER Indledning Sønderjysk Weekendkurers (herefter SW) almindelige forretningsbetingelser for transporter gælder for alle transporter, der udføres af SW s, uanset om disse udføres af SW s eller af en tredjepart

Læs mere

LÆRLINGE. er en god investering. Transportsektorens Uddannelsesfond

LÆRLINGE. er en god investering. Transportsektorens Uddannelsesfond LÆRLINGE er en god investering Transportsektorens Uddannelsesfond Invester i fremtidens arbejdskraft Lærlinge er en god investering for den unge, for virksomheden og for samfundet. ATL og 3F har bedt fire

Læs mere

SMV ERNE OG UDENLANDSK ARBEJDSKRAFT

SMV ERNE OG UDENLANDSK ARBEJDSKRAFT SMV ERNE OG UDENLANDSK ARBEJDSKRAFT Der er fortsat stor mangel på arbejdskraft i de små og mellemstore virksomheder, og med en ledighedsprocent lige omkring 4 pct. eller godt 100.000 ledige er det ikke

Læs mere

Danmark er blandt de lande i Europa, der har outsourcet flest arbejdspladser

Danmark er blandt de lande i Europa, der har outsourcet flest arbejdspladser Den 24. september 213 Danmark er blandt de lande i Europa, der har outsourcet flest arbejdspladser En undersøgelse blandt 15 europæiske lande viser, at der ikke outsources særlig mange job fra Europa målt

Læs mere

A7 udbygninger i Tyskland- opsamling på studietur til Berlin. Lars Dagnæs

A7 udbygninger i Tyskland- opsamling på studietur til Berlin. Lars Dagnæs A7 udbygninger i Tyskland- opsamling på studietur til Berlin Lars Dagnæs Udbygning af A7 Trafikken på det overordnedet vejnet i Tyskland A7 fra Bordesholm til Hamborg en af de mest befærdede strækninger

Læs mere

Landsdækkende levering

Landsdækkende levering Landsdækkende levering 3xwilhelmsen.dk Landsdækkende levering (kun bro fast) Ønskes levering til ikke bro faste øer, udføres dette i samarbejde med Danske Fragtmænd til deres gældende priser. Vi har nu

Læs mere

INVESTERINGER GIVER STØRST AFKAST UDEN FOR DANMARK

INVESTERINGER GIVER STØRST AFKAST UDEN FOR DANMARK Marts 2014 INVESTERINGER GIVER STØRST AFKAST UDEN FOR DANMARK AF KONSULENT MATHIAS SECHER, MASE@DI.DK Det er mere attraktivt at investere i udlandet end i Danmark. Danske virksomheders direkte investeringer

Læs mere

Nye åbningstider i Metal Himmerland.

Nye åbningstider i Metal Himmerland. Nye åbningstider i Metal Himmerland. Nr. 1 2012 Gennem længere tid, er arbejdspresset steget i afdelingen. Vi er derfor kommet i den situation, at vi er nødt til at ændre på tingene, for at få en balance

Læs mere

Et åbent Europa skal styrke europæisk industri

Et åbent Europa skal styrke europæisk industri Januar 2014 Et åbent Europa skal styrke europæisk industri AF chefkonsulent Andreas Brunsgaard, anbu@di.dk Industrien står for 57 pct. af europæisk eksport og for to tredjedele af investeringer i forskning

Læs mere

Mange tak for invitationen. Jeg har set frem til at hilse på jer.

Mange tak for invitationen. Jeg har set frem til at hilse på jer. Tale 14. maj 2014 J.nr. 14-1544539 Danmark skal helt ud af krisen - Tale til Forsikring & Pensions årsmøde torsdag den 15. maj Dansk økonomi skal tilbage i topform Mange tak for invitationen. Jeg har set

Læs mere

Østudvidelsen undgå faldgruberne v/advokat Anders Hedetoft

Østudvidelsen undgå faldgruberne v/advokat Anders Hedetoft Østudvidelsen undgå faldgruberne v/advokat Anders Hedetoft Kromann Reumert Advokatfirma Rådhuspladsen 3 8100 Århus C Tlf.: 70 12 12 11 05-11-2003 2 Relevante problemstillinger Gælder CMR-loven? Øgede krav

Læs mere

Ændring af registreringsafgiftsloven og vægtafgiftsloven (L 22 og L 24)

Ændring af registreringsafgiftsloven og vægtafgiftsloven (L 22 og L 24) Page 1 of 5 Ændring af registreringsafgiftsloven og vægtafgiftsloven (L 22 og L 24) Dato for 18 dec 2008 11:14 offentliggørelse Til Sagsnummer 08-129094 Resumé virksomheder, der er registreret efter registreringsafgiftsloven

Læs mere

HVORFOR ER DEN INDENLANDSKE GODSTRAFIK PÅ JERNBANE STORT SET FORSVUNDET? Ole Kien

HVORFOR ER DEN INDENLANDSKE GODSTRAFIK PÅ JERNBANE STORT SET FORSVUNDET? Ole Kien HVORFOR ER DEN INDENLANDSKE GODSTRAFIK PÅ JERNBANE STORT SET FORSVUNDET? Ole Kien Udviklingen er synlig for enhver. Den hektiske aktivitet, der var for bare 10 år siden på mange af landets større banegårde,

Læs mere

I disse beregninger, som ATL og 3F nu fremlægger, viser det sig, at lærlinge ikke kun er en god investering, men også en god forretning.

I disse beregninger, som ATL og 3F nu fremlægger, viser det sig, at lærlinge ikke kun er en god investering, men også en god forretning. Forord Lærlinge er en god investering for den unge, for virksomheden og for samfundet. Det er ATL og 3F enige om. Derfor lægger begge parter stor vægt på, at der er velfungerende lærlingeuddannelser til

Læs mere

Advokatvirksomhederne i tal

Advokatvirksomhederne i tal Retsudvalget L 168 - Bilag 9 Offentligt Advokatvirksomhederne i tal Brancheanalyse maj 2005 ADVOKAT SAMFUNDET BRANCHEANALYSE 2005 Indholdsfortegnelse Advokatbranchens struktur...2 Advokatbranchens sammensætning...3

Læs mere

Porten til Europa - perspektiver for Jyllands Korridoren. Hans Kirk, formand UdviklingsRåd Sønderjylland

Porten til Europa - perspektiver for Jyllands Korridoren. Hans Kirk, formand UdviklingsRåd Sønderjylland Porten til Europa - perspektiver for Jyllands Korridoren Hans Kirk, formand UdviklingsRåd Sønderjylland TØF Godskonference 2011 Porten til Europa - perspektiver for Jyllands Korridoren Krav til fremtidens

Læs mere

Europaudvalget 2013-14 EUU Alm.del Bilag 683 Offentligt

Europaudvalget 2013-14 EUU Alm.del Bilag 683 Offentligt Europaudvalget 2013-14 EUU Alm.del Bilag 683 Offentligt NOTAT Dato J. nr. Til Folketingets Europaudvalg og Transportudvalget 10. september 2014 2014-2314 Den danske regerings besvarelse af Kommissionens

Læs mere

Mere trafik færre ulykker Hvorfor? Chefkonsulent Sven Krarup Nielsen Vejdirektoratet

Mere trafik færre ulykker Hvorfor? Chefkonsulent Sven Krarup Nielsen Vejdirektoratet Mere trafik færre ulykker Hvorfor? Chefkonsulent Sven Krarup Nielsen Vejdirektoratet Hvorfor går det så godt? Vi har en plan og et mål! Trafikanten har skiftet holdning Trafikanten har ændret adfærd Bilteknikken

Læs mere

Referat: Ekstraordinær generalforsamling. Torsdag d. 6/11 2014 kl. 19.00

Referat: Ekstraordinær generalforsamling. Torsdag d. 6/11 2014 kl. 19.00 Andelsboligforeningen Christiansgaarden Christian X s Allé 26-54 & 56 2800 Kongens Lyngby Kontor: 38 Kælderen Telefon: 45 93 09 18 E-mail: info@christiansgaarden.dk 17. november 2014 TIL ANDELSHAVERNE

Læs mere

NYT FRA NATIONALBANKEN

NYT FRA NATIONALBANKEN 1. KVARTAL 2015 NR. 1 NYT FRA NATIONALBANKEN UDSIGT TIL STØRRE VÆKST I DANMARK Nationalbanken opjusterer skønnet for væksten i dansk økonomi i år og til næste år. Skønnet er nu en vækst i BNP på 2,0 pct.

Læs mere

Transportørens ansvar ved offshore projekter

Transportørens ansvar ved offshore projekter Anholt Havvindmøllepark Transportørens ansvar ved offshore projekter Rune Aagaard 0o. Agenda Transportørens ansvar ved offshore projekter Transportkæden Transportøransvarets omfang Netværksreglen og konflikt

Læs mere

Varebiler på gule plader

Varebiler på gule plader Varebiler på gule plader Vejledningen beskriver en række regler for varebiler på gule nummerplader med en tilladt totalvægt på højst 4 tons, der ikke er fritaget for registreringsafgift. Vi har lagt vægt

Læs mere

Talepapir til brug for besvarelse af samrådsspørgsmål AI-AL om transportvirksomheder med datterselskaber uden for Danmark

Talepapir til brug for besvarelse af samrådsspørgsmål AI-AL om transportvirksomheder med datterselskaber uden for Danmark Transportudvalget 2013-14 TRU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 944 Offentligt Talepapir til brug for besvarelse af samrådsspørgsmål AI-AL om transportvirksomheder med datterselskaber uden for Danmark

Læs mere

ANNEBERG group. ANNEBERG transport A/S Danmark. G. Anneberg & Søn I/S Danmark. ANNEBERG transpol - Polen. ANNEBERG transport A/S - Minsk

ANNEBERG group. ANNEBERG transport A/S Danmark. G. Anneberg & Søn I/S Danmark. ANNEBERG transpol - Polen. ANNEBERG transport A/S - Minsk ANNEBERG group ANNEBERG transport A/S Danmark G. Anneberg & Søn I/S Danmark ANNEBERG transpol - Polen ANNEBERG transport A/S - Minsk ANNEBERG transport GmbH Tyskland Brejning Grusgrav ApS ANNEBERG Logistic

Læs mere

Derfor vil Socialdemokraterne invitere alle Folketingets partier til at indgå en bred politisk aftale om et trygt og ordentligt arbejdsmarked.

Derfor vil Socialdemokraterne invitere alle Folketingets partier til at indgå en bred politisk aftale om et trygt og ordentligt arbejdsmarked. Det danske arbejdsmarked er unikt. Vi evner at kombinere fleksibilitet og tryghed, og regulering af lønninger sker uden politisk indblanding. Det gør vores økonomi omstillingsparat i en tid, hvor den globale

Læs mere

Hvad kan forklare danmarks eksport mønster?

Hvad kan forklare danmarks eksport mønster? Organisation for erhvervslivet Januar 2010 Hvad kan forklare danmarks eksport mønster? AF CHEFKONSULENT MORTEN GRANZAU NIELSEN, MOGR@DI.DK en nyudviklet eksportmodel fra DI kan forklare 90 pct. af Danmarks

Læs mere

Flad eksport og indenlandsk salg SMV erne i stærk vækst på de globale markeder

Flad eksport og indenlandsk salg SMV erne i stærk vækst på de globale markeder Flad eksport og indenlandsk salg SMV erne i stærk vækst på de globale markeder Eksporten er tilbage på niveauet fra før finanskrisen, men det umiddelbare opsving fra 2010 til starten af 2012 er endt i

Læs mere

AGENDA. om turteori.dk & turforlag kurserne på turteori.dk kursernes opbygning og indhold markedsføring support

AGENDA. om turteori.dk & turforlag kurserne på turteori.dk kursernes opbygning og indhold markedsføring support AGENDA om turteori.dk & turforlag kurserne på turteori.dk kursernes opbygning og indhold markedsføring support TUR FORLAG udgiver primært bøger og e-læringskurser etableret 1980, har udgivet e-lærings

Læs mere

Eksamen nr. 1. Forberedelsestid: 30 min.

Eksamen nr. 1. Forberedelsestid: 30 min. Bilag til: HHX Afsætning A Eksamen nr. 1 Forberedelsestid: 30 min. - Se video: Intro - Forbered opgaven - Se video: Eksamen 1 - Diskuter elevens præstation og giv en karakter - Se video: Votering - Konkluder

Læs mere

DSV Messespedition vil, som Odense Congress Centers (OCC) messespeditør, gerne byde Dem velkommen.

DSV Messespedition vil, som Odense Congress Centers (OCC) messespeditør, gerne byde Dem velkommen. DSV Messespedition vil, som Odense Congress Centers (OCC) messespeditør, gerne byde Dem velkommen. Assistance Assistance DSV A/S er Danmarks største og blandt Europas førende transport- og logistikvirksomheder.

Læs mere

Hvem kan bringe EU ud af krisen? København og Aarhus, den 24. og 26. februar 2015

Hvem kan bringe EU ud af krisen? København og Aarhus, den 24. og 26. februar 2015 Hvem kan bringe EU ud af krisen? København og Aarhus, den 24. og 26. februar 2015 Status for eurozonen i 2015 europæiske økonomier i krise siden start af finanskrise i 2007-08: produktion stagnerende,

Læs mere

Turismen i Region Syddanmark

Turismen i Region Syddanmark Turismen i Region Syddanmark Turismen i Danmark 2 Status 2013: De første syv måneder i plus + 1,9 pct. + 1,2 pct. Danske overnatninger 2012 2013 Udenlandske overnatninger 2012 2013 6.000.000 5.000.000

Læs mere

Tilliden til politiet i Danmark 2010

Tilliden til politiet i Danmark 2010 Tilliden til politiet i Danmark 2010 Befolkningens syn på og tillid til politiet før og efter gennemførelse af politireformen i 2007 Af Flemming Balvig, Lars Holmberg & Maria Pi Højlund Nielsen Juli 2010

Læs mere

TØF Godskonference 2006 Internationalisering - rammer og vilkår for den internationale vejgodstransport

TØF Godskonference 2006 Internationalisering - rammer og vilkår for den internationale vejgodstransport TØF Godskonference 2006 Internationalisering - rammer og vilkår for den internationale vejgodstransport ved adm. direktør Jens I. Petersen ITD - International Transport Danmark FDE Center Padborg Nationaliteter/sprog

Læs mere

Salg og Forretningsbetingelser

Salg og Forretningsbetingelser Tørring den 1. januar 2008 Salg og Forretningsbetingelser for Dansk Maskinmontage Aps 1. Regelgrundlaget 2. Tilbud 3. Adgangsveje 4. Kundens øvrige pligter 5. Betaling og sikkerhed for betaling 6. Tilbageholdsretten

Læs mere

KOMPETENCEBALANCE Dansk Erhverv: For få gode hoveder vælger Danmark Af Iver Houmark Andersen @IHoumark Mandag den 7. september 2015, 05:00

KOMPETENCEBALANCE Dansk Erhverv: For få gode hoveder vælger Danmark Af Iver Houmark Andersen @IHoumark Mandag den 7. september 2015, 05:00 KOMPETENCEBALANCE Dansk Erhverv: For få gode hoveder vælger Danmark Af Iver Houmark Andersen @IHoumark Mandag den 7. september 2015, 05:00 Del: Det går skidt for Danmark i konkurrencen om at tiltrække

Læs mere

Kommentarer til lovforslag om revideret multimedieskat

Kommentarer til lovforslag om revideret multimedieskat Skatteudvalget 2008-09 L 199 Bilag 5 Offentligt 5 Folketinget Skatteudvalget Christiansborg 1240 København K Kommentarer til lovforslag om revideret multimedieskat Hermed følger TEKNIQ Installatørernes

Læs mere

VORES NET ER KOMPLET!

VORES NET ER KOMPLET! D A N M A R K VORES NET ER KOMPLET! Med 18 veluddannede service- og salgspartnere i Danmark, er PALFINGER tæt på kunderne i hele landet. PALFINGER tilbyder således den bedste service, kvalitet og teknologi

Læs mere

Køre- hviletid Vejledning

Køre- hviletid Vejledning Køre- hviletid Vejledning 1 Køre- hviletid vejledning om regler De nuværende regler om køre- hviletid har eksisteret siden april 2007. Antallet af kontroller på landevejen og i virksomheden øges. Og samtidig

Læs mere

Salgs- og leveringsbetingelser

Salgs- og leveringsbetingelser Salgs- og leveringsbetingelser Medmindre der foreligger anden skriftlig aftale, leverer ICS A/S, (herefter kaldet ICS) leverancer på følgende vilkår uanset eventuelle modstående eller afvigende bestemmelser

Læs mere

EUROPA-PARLAMENTET. Udvalget for Andragender MEDDELELSE TIL MEDLEMMERNE

EUROPA-PARLAMENTET. Udvalget for Andragender MEDDELELSE TIL MEDLEMMERNE EUROPA-PARLAMENTET 2004 Udvalget for Andragender 2009 7.03.2008 MEDDELELSE TIL MEDLEMMERNE Andragende 82/2003 af Petros-Constantinos Evangelatos, græsk statsborger, om anerkendelse af kvalifikationer i

Læs mere

Handlingsplan: Bedre undervisning i trafikadfærd for professionelle erhvervschauffører

Handlingsplan: Bedre undervisning i trafikadfærd for professionelle erhvervschauffører Handlingsplan: Bedre undervisning i trafikadfærd for professionelle erhvervschauffører Denne handlingsplan er udarbejdet i et samarbejde mellem erhvervsskoler, AMU-centre og TUR. Vi har sammen ansvaret

Læs mere

DSV Incoterms Seminar. DSV Horsens November 2010

DSV Incoterms Seminar. DSV Horsens November 2010 DSV Incoterms Seminar DSV Horsens November 2010 Incoterms 2010 Dus med DAT og DAP og i øvrigt også med de andre klausuler! 2 DSV Incoterms Seminar November 2010 Kenneth Melancton Nielsen Og hvad er så

Læs mere

Øjebliksbillede 3. kvartal 2014

Øjebliksbillede 3. kvartal 2014 Øjebliksbillede 3. kvartal 2014 DB Øjebliksbillede for 3. kvartal 2014 Introduktion 3. kvartal har ligesom de foregående kvartaler været præget af ekstrem lav vækst i alle dele af økonomien. BNP-væksten

Læs mere

DANSK SÆRSKAT PÅ ELBRUG LIGGER I TOP

DANSK SÆRSKAT PÅ ELBRUG LIGGER I TOP Organisation for erhvervslivet august 2009 DANSK SÆRSKAT PÅ ELBRUG LIGGER I TOP AF KONSULENT MARTIN GRAM, MGM@DI.DK danske virksomheder betaler op til fire gange så meget i transportudgifter og grønne

Læs mere

SPEDITIONSRET INDHOLD: NR. 35 NOVEMBER 2012 VELKOMMEN TIL SPEDITIONSRET. Networking, elektroniske fragtbreve og køre-/hviletidsregler.

SPEDITIONSRET INDHOLD: NR. 35 NOVEMBER 2012 VELKOMMEN TIL SPEDITIONSRET. Networking, elektroniske fragtbreve og køre-/hviletidsregler. VELKOMMEN TIL Networking, elektroniske fragtbreve og køre-/hviletidsregler. Som speditør er der nok at se til i hverdagen: transporter skal organiseres, og logistik skal implementeres. I den forbindelse

Læs mere

Lavmands Hydraulic Lifting System

Lavmands Hydraulic Lifting System Kærup Parkvej 13 4100 Ringsted >Project Proposal for Dennis Busses >17.02.2010 Lavmands Hydraulic Lifting System Patent Pending Per Lavmand 1 kort er en af Danmarks førende virksomheder indenfor emissionsteknologi,

Læs mere

Dansk Aktionærforening. 5. november 2008

Dansk Aktionærforening. 5. november 2008 Dansk Aktionærforening 5. november 2008 Uendeligt stort udvalg af transport- og logistikløsninger DSV tilbyder global transport og logistik. DSV har 25.200 ansatte på verdensplan og egne kontorer i mere

Læs mere

Varebiler på gule plader. Til dig, der ejer eller bruger en vare- eller lastbil til erhverv

Varebiler på gule plader. Til dig, der ejer eller bruger en vare- eller lastbil til erhverv Varebiler på gule plader Til dig, der ejer eller bruger en vare- eller lastbil til erhverv AUGUST 2007 Indhold Få godt styr på reglerne 4 Har du trukket momsen fra, da du købte varebilen? 5 Bruger du eller

Læs mere

Vejtrafikkens udvikling

Vejtrafikkens udvikling Vejtrafikkens udvikling Trafikindikatorer, I nyhedsbrevet er samlet 11 forskellige indikatorer, som giver et aktuelt overblik over vejtrafikkens udvikling i det seneste kvartal. Vejtrafikkens udvikling

Læs mere

Tryghed i danske hjem. Skærpelse af straffen og bedre indbrudssikring

Tryghed i danske hjem. Skærpelse af straffen og bedre indbrudssikring Tryghed i danske hjem Skærpelse af straffen og bedre indbrudssikring Udgave: 13. august 2014 1 Forslaget kort fortalt I 2013 blev der begået 41.888 indbrud i danske hjem og 16.280 indbrud i danske virksomheder.

Læs mere

Markedskommentar maj: Rentechok og græske forhandlinger!

Markedskommentar maj: Rentechok og græske forhandlinger! Nyhedsbrev Kbh. 3. jun. 2015 Markedskommentar maj: Rentechok og græske forhandlinger! Maj blev en måned med udsving, men det samlede resultat blev begrænset til afkast på mellem -0,2 % og + 0,4 %. Fokus

Læs mere

Resultat af Dækrazzia 2014

Resultat af Dækrazzia 2014 Resultat af Dækrazzia 2014 Rådet for Større Dæksikkerhed FDM Teknologisk Institut Fabrikantforeningen for Regummierede Dæk Rigspolitiet Dækimportørforeningen Dæk Specialisternes Landsforening Side 2 af

Læs mere

25. november 2014 Sagsnr. 14-6061

25. november 2014 Sagsnr. 14-6061 Erhvervsstyrelsen Dahlerups Pakhus 2100 København Ø Sendt pr. e-mail: hoering_lftd@erst.dk 25. november 2014 Sagsnr. 14-6061 Høring vedrørende forslag til lov om ændring af lov om detailsalg fra butikker

Læs mere

Grænsehandel omfang, udvikling og konsekvenser

Grænsehandel omfang, udvikling og konsekvenser Grænsehandel omfang, udvikling og konsekvenser I dette notat kan du danne dig et hurtigt overblik over grænsehandelens omfang, udviklingen i grænsehandelen samt DSK s vurdering af grænsehandelens konsekvenser

Læs mere

ALMINDELIGE LEVERINGSBETINGELSER FOR. MM Multiservice v / Mikael Andersen

ALMINDELIGE LEVERINGSBETINGELSER FOR. MM Multiservice v / Mikael Andersen 623-178008 NVA/nva 10.10.2014 ALMINDELIGE LEVERINGSBETINGELSER FOR MM Multiservice v / Mikael Andersen Advokatfirma Indholdsfortegnelse 1. Anvendelse... 3 2. Indgåelse... 3 3. Fuldmagt... 3 4. Den aftalte

Læs mere

Generalforsamling. lørdag den 31. marts 2012. på Comwell Kolding

Generalforsamling. lørdag den 31. marts 2012. på Comwell Kolding Generalforsamling lørdag den 31. marts 2012 på Comwell Kolding Direktørens bertning v/adm. direktør Jacob Chr. Nielsen Side 1 af 7 ITD s generalforsamling 1. Indledning 2011 er det første år, hvor jeg

Læs mere

RETNINGSLINIER FOR KAMPE SPILLET UDEN DOMMER - opdateret d. 15. marts 2010

RETNINGSLINIER FOR KAMPE SPILLET UDEN DOMMER - opdateret d. 15. marts 2010 RETNINGSLINIER FOR KAMPE SPILLET UDEN DOMMER - opdateret d. 15. marts 2010 Generelle retningslinjer for Referees/referee assistenten der virker ved turneringer hvor der spilles kampe spillet uden dommer:

Læs mere

Jobcentrenes virksomhedsindsats. skab de rette forventninger

Jobcentrenes virksomhedsindsats. skab de rette forventninger Jobcentrenes virksomhedsindsats skab de rette forventninger Arbejdsmarkedsstyrelsen Februar 2008 Jobcentrenes virksomhedsindsats skab de rette forventninger Denne pjece behandler spørgsmålet om, hvad

Læs mere

HER OG NU s femte udgave i 2007 er på gaden med højaktuel information om:

HER OG NU s femte udgave i 2007 er på gaden med højaktuel information om: LTD - HER OG NU December 2007 HER OG NU s femte udgave i 2007 er på gaden med højaktuel information om: Lederen: Klimamålingen 2007 Medarbejdervalg til TDC bestyrelsen Revision af Overenskomst 2007 Spørgeskemaundersøgelsen

Læs mere

Permanent toldkontrol i Danmark (styrket grænsekontrol) Nyt kapitel

Permanent toldkontrol i Danmark (styrket grænsekontrol) Nyt kapitel Permanent toldkontrol i Danmark (styrket grænsekontrol) Nyt kapitel Der har i de seneste år været en markant stigning i den grænseoverskridende kriminalitet i Danmark. Det gælder ikke mindst berigelseskriminalitet

Læs mere

Cevea: Lighed får de rige til at stole på andre - UgebrevetA4.dk 08-06-2015 09:15:18

Cevea: Lighed får de rige til at stole på andre - UgebrevetA4.dk 08-06-2015 09:15:18 TAK FOR TILLIDEN Cevea: Lighed får de rige til at stole på andre Af Michael Bræmer @MichaelBraemer Mandag den 8. juni 2015, 05:00 Del: Er det lighed, der er grunden til, at danskerne er et af verdens mest

Læs mere

Markedskommentar juni: Centralbankerne dikterer stadig markedets udvikling

Markedskommentar juni: Centralbankerne dikterer stadig markedets udvikling Nyhedsbrev Kbh. 4. juli 2014 Markedskommentar juni: Centralbankerne dikterer stadig markedets udvikling Juni måned blev igen en god måned for både aktier og obligationer med afkast på 0,4 % - 0,8 % i vores

Læs mere

Samrådstale om S+SF s forslag om en afgift pr. flybillet. Samrådsspørgsmål AO

Samrådstale om S+SF s forslag om en afgift pr. flybillet. Samrådsspørgsmål AO Trafikudvalget 2010-11 TRU alm. del, endeligt svar på spørgsmål 1654 Offentligt Det talte ord gælder Samrådstale om S+SF s forslag om en afgift pr. flybillet Samrådsspørgsmål AO Ministeren bedes redegøre

Læs mere

Afmagt og magtens arrogance (kommentaren til uge 49, 2011)

Afmagt og magtens arrogance (kommentaren til uge 49, 2011) 1 Af Cand. Phil. Steen Ole Rasmussen, d. 11/12 2011. Afmagt og magtens arrogance (kommentaren til uge 49, 2011) EU s regeringschefer vedtog, i ugen der gik, et traktatforslag, der vil binde de kontraherende

Læs mere

Design og indkøb af transportydelser Hvordan indgår miljøhensyn? Projektmedarbejder, Jesper Kronborg Jensen Kohberg Bakery Group A/S jkj@kohberg.

Design og indkøb af transportydelser Hvordan indgår miljøhensyn? Projektmedarbejder, Jesper Kronborg Jensen Kohberg Bakery Group A/S jkj@kohberg. Design og indkøb af transportydelser Hvordan indgår miljøhensyn? Projektmedarbejder, Jesper Kronborg Jensen Kohberg Bakery Group A/S jkj@kohberg.com Kort om Kohberg Bakery Group A/S Producent og leverandør

Læs mere

Udfordringen med at fastholde branchens unge. Til kamp for bedre retshjælp. Advokater viser vejen til vækst. Skud fra Borgen

Udfordringen med at fastholde branchens unge. Til kamp for bedre retshjælp. Advokater viser vejen til vækst. Skud fra Borgen # 2 Maj 2013 MAGASIN FOR ADVOKATVIRKSOMHEDER Til kamp for bedre retshjælp Advokater viser vejen til vækst Skud fra Borgen MF Ole Birk Olesen: Når det koster at vinde Outsourcing af juristarbejde påvirker

Læs mere

Markedskommentar august: Regnskaber, virksomhedskøb og stimuli overvinder geopolitisk risiko

Markedskommentar august: Regnskaber, virksomhedskøb og stimuli overvinder geopolitisk risiko Nyhedsbrev Kbh. 1.sep 2014 Markedskommentar august: Regnskaber, virksomhedskøb og stimuli overvinder geopolitisk risiko August måned blev en særdeles god måned for både aktier og obligationer med afkast

Læs mere

Dansk Erhvervs forslag til ændring af L 39: Ændring af lov om forbrugeraftaler

Dansk Erhvervs forslag til ændring af L 39: Ændring af lov om forbrugeraftaler Retsudvalget 2013-14 L 39 Bilag 5 Offentligt Dansk Erhvervs forslag til ændring af L 39: Ændring af lov om forbrugeraftaler Til: Retsudvalget samt ordførere på L39 Fra: Dansk Erhverv Indledning Direktivet

Læs mere

E-handel i Norden Første kvartal 2014 TEMA: LOGISTIK

E-handel i Norden Første kvartal 2014 TEMA: LOGISTIK E-handel i Norden Første kvartal 2014 TEMA: LOGISTIK Nordisk e-handel for 34 milliarder i første kvartal Forord Værdien af den nordiske e-handel i første kvartal af 2014 beløb sig til omkring 34.000 millioner

Læs mere

Kørsel i gulpladebil - Privat eller erhverv

Kørsel i gulpladebil - Privat eller erhverv - 1 Kørsel i gulpladebil - Privat eller erhverv Af advokat (L) og advokat (H), cand. merc. (R) Når skat hævder, at en gulpladebil er benyttet til privat befordring, opstår ofte spørgsmålet om, hvem der

Læs mere

Nyhedsbrev. Ansættelsesret juni, 2013

Nyhedsbrev. Ansættelsesret juni, 2013 Nyhedsbrev Ansættelsesret juni, 2013 I dette nyhedsbrev gennemgår vi to vigtige love. Den ene vedrører nogle netop vedtagne regler om ændringer af vikarers retsstilling i Danmark, den anden vedrører reglerne

Læs mere

Analyse af tøjbranchen. Andelen af tøjbutikker med underskud er stigende Juli 2012, Peter Kvistgaard Toft

Analyse af tøjbranchen. Andelen af tøjbutikker med underskud er stigende Juli 2012, Peter Kvistgaard Toft Analyse af tøjbranchen Andelen af tøjbutikker med underskud er stigende Juli 2012, Peter Kvistgaard Toft Indledning En gennemgang af de nyeste regnskabstal for beklædningsbranchen viser, at de større selskaber

Læs mere

HØJESTERETS DOM afsagt torsdag den 6. oktober 2011

HØJESTERETS DOM afsagt torsdag den 6. oktober 2011 HØJESTERETS DOM afsagt torsdag den 6. oktober 2011 Sag 148/2009 (1. afdeling) Lloyd s syndikaterne: Aegis Syndicate no. 1225, Beazley Syndicate no. 2623, Beazley Syndicate no. 0623, Millennium Syndicate

Læs mere

Mobilitet. når som helst, hvor som helst. Ring til følgende telefonnummer for at få hjælp i Danmark og i udlandet: + 45 70 20 18 58

Mobilitet. når som helst, hvor som helst. Ring til følgende telefonnummer for at få hjælp i Danmark og i udlandet: + 45 70 20 18 58 SEAT Vejhjælp SEAT Vejhjælp Service Mobilitet når som helst, hvor som helst Med SEAT Vejhjælp Service Mobilitet er du garanteret du garanteret fuld og pålidelig fuld og pålidelig vejhjælp uden vejhjælp

Læs mere

TYSKLAND SOM EKSPORTMARKED

TYSKLAND SOM EKSPORTMARKED DANISH DESK TYSKLAND SOM EKSPORTMARKED Tyskland er Danmarks største handelspartner. Ca. en femtedel af både den danske import og eksport sker inden for rammerne af den dansk-tyske samhandel. (kilde: Udenrigsministeriet

Læs mere

Kurser og fyraftensmøder Efterår 2012

Kurser og fyraftensmøder Efterår 2012 Kurser og fyraftensmøder Efterår 2012 Kære vognmand/medarbejder Det er sagt og skrevet mange gange, at uddannelse og efteruddannelse betaler sig ved at give både større arbejdsglæde og øget konkurrenceevne

Læs mere

Over 9 millioner arbejdsløse europæere er under 30 år

Over 9 millioner arbejdsløse europæere er under 30 år Over 9 millioner arbejdsløse europæere er under 3 år Arbejdsløsheden blandt de 1-29-årige i Europa vokser fortsat og er nu på 1 pct. Det svarer til, at 9,2 mio. arbejdsløse i EU-27 er under 3 år. Arbejdsløsheden

Læs mere

Unge iværksættere mangler hjælp

Unge iværksættere mangler hjælp Unge iværksættere mangler hjælp Den danske iværksætterverden efterlyser mere hjælp til unge under 18 år, der ønsker at starte egen virksomhed. Processen i dag er for bøvlet, mener uafhængige kilder. Dansk

Læs mere

Miljø- og klimaperspektivet i Infrastrukturkommissionens arbejde

Miljø- og klimaperspektivet i Infrastrukturkommissionens arbejde Miljø- og klimaperspektivet i s arbejde seminarium den 7 december i Helsingborg www.infrastrukturkommissionen.dk sammensætning og ramme Nedsat på baggrund af beslutning i den danske regering i august 2006

Læs mere

Aktuel udvikling i dansk turisme 2014 foreløbig opgørelse. VisitDenmark, 2015 Viden & Analyse

Aktuel udvikling i dansk turisme 2014 foreløbig opgørelse. VisitDenmark, 2015 Viden & Analyse Aktuel udvikling i dansk turisme 2014 foreløbig opgørelse VisitDenmark, 2015 Viden & Analyse Udgivet af: VisitDenmark Sidst opdateret: februar 2015 Overnatningsstatistikken fra Danmarks Statistik dækker

Læs mere

- EN GOD INVESTERING. 14 gode grunde 3. LIMFJORDSFORBINDELSE. www.3limfjordsforbindelse.nu info@3limfjordsforbindelse.nu

- EN GOD INVESTERING. 14 gode grunde 3. LIMFJORDSFORBINDELSE. www.3limfjordsforbindelse.nu info@3limfjordsforbindelse.nu 3. LIMFJORDSFORBINDELSE - EN GOD INVESTERING Det nye Folketing skal sikre, at der nu vedtages en anlægslov for den 3. Limfjordsforbindelse, samt at der anvises en statslig finansiering. 14 gode grunde

Læs mere

Kvartalsstatistik nr.3 2012

Kvartalsstatistik nr.3 2012 nr.3 2012 Velkommen til Danske Advokaters kvartalsstatistik Kvartalsstatistikken indeholder de seneste tal for advokatvirksomhedernes omsætning. Ud over omsætningstallene vil kvartalsstatistikken indeholde

Læs mere

Jeg vil derfor også sige mange tak for opbakningen til denne konference med temaet Visioner for vandkanten.

Jeg vil derfor også sige mange tak for opbakningen til denne konference med temaet Visioner for vandkanten. Det talte ord gælder [Åbningstale: Visioner for vandkanten] Først og fremmest vil jeg gerne sige tak til KU og VisitDenmark for, at vi i samarbejde har fået stablet denne konference på benene. Det er en

Læs mere

Stor indbetalingsvækst og faldende omkostninger

Stor indbetalingsvækst og faldende omkostninger Pressemeddelelse Årsregnskab 2011 9. februar 2012 R E G N S K A B E T B E S K R I V E R H E L E D A N I C A K O N C E R N E N, H E R U N D E R F O R R E T N I NG S A K T I V I T E T E R I D A N M A R K,

Læs mere

TAL NO.21 SYDDANMARK I. Den afgørende rapport BAGGRUND OG ANALYSE FRA REGION SYDDANMARK

TAL NO.21 SYDDANMARK I. Den afgørende rapport BAGGRUND OG ANALYSE FRA REGION SYDDANMARK SYDDANMARK I TAL BAGGRUND OG ANALYSE FRA REGION SYDDANMARK NO.21 Den afgørende rapport I en ny rapport bliver det endnu en gang slået fast, at Vestdanmark er den vigtigste handelspartner for det nordlige

Læs mere

HØRING OM GRÆNSEOVERSKRIDENDE FLYTNING AF REGISTRERINGSSTED FOR SELSKABER - høring gennemført af GD MARKT

HØRING OM GRÆNSEOVERSKRIDENDE FLYTNING AF REGISTRERINGSSTED FOR SELSKABER - høring gennemført af GD MARKT HØRING OM GRÆNSEOVERSKRIDENDE FLYTNING AF REGISTRERINGSSTED FOR SELSKABER - høring gennemført af GD MARKT Indledning Indledende bemærkninger: Dette dokument er udarbejdet af Generaldirektoratet for det

Læs mere

U D L A N D O G M P U D L A N D O G M P U D L A N D O G M P U D L A N D O G M P U D L A N D O G M P U D L A N D O G M P U D L A N D O G M P

U D L A N D O G M P U D L A N D O G M P U D L A N D O G M P U D L A N D O G M P U D L A N D O G M P U D L A N D O G M P U D L A N D O G M P UDLAND OG MP MP Pension Pensionskassen for magistre og psykologer Lyngbyvej 20 2100 København Ø Telefon +45 39 15 01 02 Fax 39 15 01 99 CVR-nr. 20 76 68 16 mp@mppension.dk www.mppension.dk Udland og MP

Læs mere

Socialdemokraternes forslag til et bredt samarbejde om Danmarks udlændingepolitik

Socialdemokraternes forslag til et bredt samarbejde om Danmarks udlændingepolitik Socialdemokraternes forslag til et bredt samarbejde om Danmarks udlændingepolitik Igennem de sidste fire år har Socialdemokraterne sikret en fornuftig balance i udlændingepolitikken. På den ene side påtager

Læs mere

Enkeltmandsselskaber med begrænset ansvar

Enkeltmandsselskaber med begrænset ansvar Enkeltmandsselskaber med begrænset ansvar Europa-Kommissionens høring, GD MARKT Indledende bemærkning: Dette spørgeskema er udarbejdet af Generaldirektorat for Det Indre Marked og Tjenesteydelser for at

Læs mere

Markedskommentar november: ECB vil gøre, hvad der er nødvendigt!

Markedskommentar november: ECB vil gøre, hvad der er nødvendigt! Nyhedsbrev Kbh. 2. nov. 2014 Markedskommentar november: ECB vil gøre, hvad der er nødvendigt! November måned blev en fin måned for amerikanske og europæiske aktier. Vores 3 afdelinger er steget med mellem

Læs mere

Ansøgning om 1 års ophold i Transportvirksomhed i Canada

Ansøgning om 1 års ophold i Transportvirksomhed i Canada Ansøgning om 1 års ophold i Transportvirksomhed i Canada NB: Inden du udfylder ansøgningen, bør du læse vejledningen grundigt igennem. Fulde navn: Cpr.nr.: Adresse: Postnr., by: e-mail: Mobiltelefonnr.:

Læs mere

Ingrid Dissing (2 stemmer) Torben Steenberg (2 stemmer)

Ingrid Dissing (2 stemmer) Torben Steenberg (2 stemmer) AFGØRELSE FRA ANKENÆVNET FOR BUS, TOG OG METRO Journalnummer: 2010-0308 Klageren: XX 2610 Rødovre Indklagede: DSB Fjern- og Regionaltog Klagen vedrører: Erstatning for bortkomne billetter. Ankenævnets

Læs mere

Rådgivning. Grafisk hjælp. Print og offset. Efterbehandling. Pakning og forsendelse. Produktion i profil

Rådgivning. Grafisk hjælp. Print og offset. Efterbehandling. Pakning og forsendelse. Produktion i profil Rådgivning Grafisk hjælp Print og offset Efterbehandling Pakning og forsendelse Produktion i profil Hvidovre Kopi A/S Hvidovre Kopi A/S blev grundlagt i 1986. Startede som et traditionelt kopicenter. Er

Læs mere

Konkurrence om kommunal kørsel presser chauffører ned i løn

Konkurrence om kommunal kørsel presser chauffører ned i løn Konkurrence om kommunal kørsel presser chauffører ned i løn Øget konkurrence om den kommunale kørsel, får nogle vognmænd til at dumpe chaufførernes lønninger. Det rammer taxierne, som ikke kan følge med

Læs mere