Ugens transport. Jernbanetransporten få hård konkurrence fra billig landtranspor. Leverancen kan kontrolleres direkte på lastbilen:

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Ugens transport. Jernbanetransporten få hård konkurrence fra billig landtranspor. Leverancen kan kontrolleres direkte på lastbilen:"

Transkript

1 Ugens transport 1 Torsdag 10. januar til onsdag 16. januar nummer årgang Jernbanetransporten få hård konkurrence fra billig landtranspor Læs mere side: Leverancen kan kontrolleres direkte på lastbilen: Læs mere på side12 Advokatfuldmægtig, Ph.d., Kenneth Melancton Nielsen og advokat, Ph.d., Lissi Andersen Roost Lastbilbestanden skrumpede Læs mere på side 3 Politiet har et direkte nummer til transportkriminalitet Læs mere på side 10 er transportjuristerne, som skriver om transportret i Ugens transport. I dette nummer fokuserer de på transport med jernbane. Læs mere på side 8 og 9.

2 Side 2 Velkommen til Ugens transport Du sidder nu foran det førte nummer af Ugens transport i Efter at have sendt syv numre ud i de sidste måender af 2012 kan vi her på redaktionen konstatere, at Ugens transport er blevet modtaget som et godt initiativ. Vi må også konstatere, at udgivelsesdagen - onsdag - har været lidt af en udfordring at leve op til. Derfor har vi besluttet at Ugens transport fremover udkommer om torsdagen - men stadig med omkring 46 numre - lidt afhængigt af, hvordan julen og sommerferien falder I årets første udgave af Ugens transport samler vi sammen på transportnyheder fra før jul og frem til nu. Vi bringer også et indlæg om jernbanetransport skrevet af vore transportjurister advokat Lissi Andersen Roost og advokatfuldmægtig Kenneth Melancton Nielsen. Vi ønsker alle god læselyst op opfordrer til at sende Ugens transport videre rundt til andre med interesse i transport. Får du ikke Ugens transport på din mail, kan du bestille den her - samme sted, hvor du også bestiller den gratis nyhedsmail fra transportnyhederne.dk og lastbilnyhederne.dk. God læselyst. Jesper Christensen, chefredaktør

3 Side 3 Varebilerne sakkede bagud Med et salg på nye varebiler i december faldt salget med 23,2 procent sammenlignet med december 2011 Efter fremgang gennem langt de fleste af årets måneder endte varebilssalget i 2012 dermed med et dyk på 0,9 procent i forhold til Varebilssalget var som forventet nogenlunde på niveau med 2011, og er på trods af faldet i december fortsat bedre, end det var tilfældet i både 2010 og Jeg tror derfor ikke, vi skal tage udviklingen i årets sidste måneder som udtryk for en begynde krise på markedet, og vi forventer i 2013 et varebilssalg på niveau med 2011 og 2012, siger Bent Mikkelsen, der er administrerende direktør i De Danske Bilimportører. Bestanden endte på I løbet af 2012 er der blevet færre danske lastbiler på vejene. Fra 1. januar 2012 til udgangen af december 2012 er antallet faldet med Det fremgår af den seneste statistik over bestanden af biler i Danmark, som De Danske Bilimportører udgiver hver måned. I den seneste statistik, er bestanden af lastbiler opgjort til ved udgangen af december. Ved indgangen til 2012 var bestanden på Nyregistrerede køretøjer i december - og i 2012 som helhed

4 Side 4 Analyse: Jernbanen har svært ved at konkurrere på længere sigt Landtransportører med lastbiler kører forbi jernbanetransporterne. En analyse, som det franske statslige jernbaneselskab, SNCF, har fået udarbejdet, vider, at under de nuværende konkurrencebetingelser, vil jernbanetransporten have meget svært ved at konkurrere med lastbiltransporter og dermed også have svært ved at blive en overskudsgivende forretning på længere sigt Ifølge analysen, som Lloyds' har set på, oparbejdede de store statsejede selskaber i kernelandene i Europa - Tyskland, Belgien, Holland, Schweiz, Frankrig, Italien og Spanien - et nettotab i perioden fra 2007 til 2011 på fem milliarder euro - cirka 37 milliarder kroner fra godstransportområdet. Ifølge analysen bidrog frans SNCF med omkring halvdelen af dette beløb, mens Deutsche Bahn, der har kørt med røde tal siden 2009, bidrog med 122 millioner euro. Lloyd's fremhæver, at SNCF's underskud ifølge analysen i høj grad skyldes manglende konkurrenceevne på grund af høje omkostninger - eksempelvis ligger lønnen for SNCF's lokomotivførere omkring 35 procent og for andre medarbejdergruppe mellem 20 og 30 procent over niveauet hos de private operatører. Omkring procent af gabet skyldes organiseringen af arbejdet og antallet af arbejdsdage, som personalet hos SNCF er til rådighed. Harmonisering af forholdene betegnes som afgørende for SNCF's fremtid. Men analysen fremhæver et andet forhold som afgørende for jernbanetransportens fremtid på godsområdet - konkurrencen fra landevejstransporten, hvor der kan være en prisforskel på omkring 25 procent for enkeltvogne - og forskellen ser ifølge analysen ud til af blive større. Analysen peger også på, at mens priserne på transport med tog generelt steg på de større markeder som Tyskland, frankrig og Italien, gik priserne på transport med lastbil den anden vej.

5 Side 5 18 borgmestre skriver klagebrev over kørselsafgift Skatteminister Holger K. Nielsen har fået et brev fra 17 jyske borgmeste, som mener, at S-R-SF-Regeringens planer om at indføre en kilometerbaseret kørselsafgift for lastbiler over 12 ton, vil skade erhvervslivet De 17 borgmestre, der tæller både repræsentanter fra Socialdemokratiet og Venstre, frygter, at en ny afgift på et fast beløb pr. kørt kilometer, vil koste arbejdspladser og skade erhvervslivet i især Nord- og Vestjylland. Skatteminister svarer kritiske borgmestre om kørselsafgifter Der hvor der kører flest lastbiler, der bliver kørselsafgiften størst. Det er melding fra skatteminister Holger K. Nielsen (SF) til de jyske borgmestre, som i sidste uge skrev et kritisk brev til ministeren I brevet pegede borgmestrene på, at en kilometerbaseret vejafgift for lastbiler over 12 ton, vil ramme yderområderne hårdt med tab af arbejdspladser til følge. Skatteminister Holger K. Nielsen peger i et svar til borgmestrene på, at S-R-SF-Regeringens kommende forslag til en kilometerbaseret kørselsafgift for lastbiler på de danske veje vil tage højde for trafikbelastningen. Der, hvor der kører flest lastbiler, vil det være dyrest at køre. Det er også med i overvejelserne, hvordan en kilometerbaseret vejafgift vil påvirke erhvervsliv og beskæftigelse - særligt i udkantsområderne. Holger K. Nielsen peger på, at regeringen nøje overvejer, hvordan afgiften kan skrues sammen, og at det bliver gjort på en måde, så kørselsafgiften er mindst muligt til gene for de berørte virksomheder.

6 Side 6 Interesseorganisation siger om igen til skatteministeren Dansk Erhverv afviser, at S-R-SF-Regeringens planer om en kilometerafgift for lastbiler ikke kommer til at ramme yderområderne - Både Danmarks yderområder og konkurrenceevne kommer til at lide under disse afgifter. Hvis regeringen begrænser afgifterne til motorvejene, vil det stadig blive dyrere i udkantsområderne. Varer til Danmark kommer primært sydfra og via de store havne. Det kræver nu engang relativt flere kilometer at få dem ud yderområderne fra distributionscentrene end til storbyerne, siger chefkonsulent Jesper Højte Stenbæk, Dansk Erhverv. Udmeldingen kommer i forbindelse med, at en række jyske borgmestre i sidste uge skrev til skatteminister Holger K. Nielsen for at udtrykke deres skepsis over for en kilometerbaseret vejafgift for lastbiler over 12 ton. DI Transport forstår kritiske borgmestre fra Jylland Det er ifølge DI Transport især virksomheder i yderområderne, der bliver ramt, hvis S-R-SF- Regeringen indfører en kilometerbaseret kørselsafgift. Det fik i sidste uge en række borgmestre i Vest- og Nordjylland til at frygte for tab af arbejdspladser. Den bekymring forstår man godt i DI Transport - Kørselsafgiften sender det danske samfund en ekstra skatteregning på cirka tre milliarder kroner. Den regning skal tages af bordet, mener branchedirektør i DI Transport, Michael Svane. Dermed ligger han på linie med de jyske borgmestre, som i sidste uge skrev et brev til skatteminister Holger K. Nielsen, hvor de kritiserede en planlagt kilometerbaseret kørselsafgift for lastbiler over 12 ton. Borgmestrene fra Vest- og Nordjylland ønsker, at regeringen fjerner eller ændrer kørselsafgiften. Holger K. Nielsen svarede borgmestrene, at S-R- SF-regeringen blandt andet ville fokusere på, at det bliver dyrest at køre der, hvor trafikbelastningen er størst. Dansk Erhverv peger på, at en afgift på de store veje betyde en stærkere belastning af de mindre veje, fordi nogen vil fravælge de dyre motorveje. De frygter for, at kørselsafgiften vil få virksomheder til at flytte væk fra området med efterfølgende tab af arbejdspladser. Michael Svane forudser, at kørselsafgiften vil ramme virksomheder generelt uanset, hvor i landet de er placeret. - De dyrere transportomkostninger vil få virksomheder til at fravælge Danmark og flytte gods uden om Danmark. Det er rigtig skidt for konkurrenceevnen på et tidspunkt, hvor vi har brug for forbedringer - ikke forringelser. Det er en ommer, siger Jesper Højte Stenbæk. - Afgiften rammer især erhverv med meget transport. Den regning skal tages af bordet, lyder det fra branchedirektøren.

7 Side 7 Transportjuristerne Partnere forlader advokat-firma og skaber ny virksomhed i Kolding Partnerne bag Letts Kolding-kontor er brudt ud for at skabe en ny advokatvirksomhed. Det nye firma - Andersen Partners - melder ud med store ambitioner og vil nå dem ved at fokusere på at forstå klienternes forretning og levere klar rådgivning, der er til at forstå Med det nye advokatfirma får Danmark et nyt stort advokatfirma. Firmaet er skabt af de 12 partnere bag Letts aktiviteter i Kolding og får navnet Andersen Partners. ambitiøse medarbejderes ønske om at blive udfordret fagligt, lyder analysen. - Vi er en moderne advokatvirksomhed, der har succes, fordi vi tager udgangspunkt i vores klienters behov for pragmatiske løsninger, der skaber reel værdi for deres forretning. Vi tror på, at tilfredse klienter er det eneste parameter, det for alvor giver mening at måle sig på. Tilfredse klienter giver flere og mere spændende opgaver og er samtidig det, der skal til for at kunne tiltrække og fastholde de skarpeste og mest forretningsorienterede advokater, siger partner Jon Stefansson. De ønsker at skabe en mere moderne advokatvirksomhed, hvor klienterne er i centrum, og hvor der er kortere fra beslutning til handling. Andersen Partners har navn efter seniorpartner Niels Bo Andersen, som har været med til at drive Koldingkontoret frem mod succes siden midten af 1980'erne. Med hovedsæde i Kolding kommer selskabet fra starten til at have 100 medarbejdere og kontorer i København og Hamborg. - Advokatbranchen har brug for at udvikle sig. Den tid er forbi, hvor klienterne var tilfredse med lange notater uden klare anbefalinger. Moderne advokater skal ikke bare kunne forstå juraen, men også klienternes forretning og behov for pragmatiske løsninger. Desuden skal vi være lettere at forstå og arbejde sammen med. Det er vores ambition at leve op til de forventninger, og det mener vi bedst at kunne gøre i vores eget set-up, siger partner Hans-Christian Ohrt. Målet er tilfredse klienter Ifølge Hans-Christian Ohrt er det præcis den tilgang, der har gjort, at Letts kontor i Kolding har været en stor succes og oplevet tocifrede vækstrater i en årrække. Med den nye selvstændighed vil de 12 partnere og de øvrige omkring 100 medarbejdere i højere grad kunne tilpasse sig klienternes behov - og samtidig også indfri de transportnyhederne.dk, er flyttet med over i det nye advokatfirma. Advokat, ph.d. Lissi Andersen Roost og advokatfuldmægtig, ph.d. Kenneth Melancton Nielsen, som siden Ugens transport startede i november sidste år, har skrevet om transportjura her i Ugens transport og på

8 Side 8 Transportjuristerne skriver International godstransport: Der er udfordringer ved overflytning fra vej til bane Afsporingen af et godstog i slutningen af november sidste år ved Farris i Sønderjylland blev fulgt tæt her på transportnyhederne.dk. Over syv km togskinner og sveller blev ved afsporingen ødelagt, og godstogstrafikken gennem Danmark til og fra Tyskland lå dermed stille, idet den først efter nogle døgn blev omdirigeret via Tønder Af advokat, ph.d. Lissi Andersen Roost og advokatfuldmægtig, ph.d. Kenneth Melancton Nielsen Afsporingen viste med al tydelighed jernbanetransporternes sårbarhed. Risikoen for sådanne hændelser, der i det konkrete tilfælde lagde den vitale jernbanegodskorridor Sverige- Danmark-Kontinentet død i flere dage, bør derfor sammen med de nedenfor omtalte temaer, inddrages som et moment ved overvejelserne af fordelene og ulemperne ved overflytning af godset fra vej til bane. Ikke desto mindre er der i øjeblikket stor fokus på at få flyttet godstransporterne fra vejen og over på jernbanen. Således fremhæves det, at en sådan overflytning af godset blandt andet vil give miljømæssige fordele, mindske køerne på landevejene og dermed øge trafiksikkerheden. For både vareejerne og transportørerne er det dog vigtigt at være opmærksom på, at en flytning af godset fra vej til jernbane har en række både praktiske og juridiske konsekvenser. vareejeren er så heldig at have sin egen togstamme, vil der under jernbanetransport kunne forekomme rangering. Sidstnævnte kan bedst sammenlignes med et frontalt sammenstød, om end ved lav hastighed. Jernbanetransport er derfor typisk noget hårdere ved godset end en normal landevejstransport. Dernæst er det vigtigt at være opmærksom på, at en traditionel CMR-ansvarsforsikring ikke umiddelbart dækker det fulde ansvar for en godsskade, som er underlagt den internationale jernbanekonvention, kaldet COTIF-CIM. Dette vil dog være tilfældet med en almindelig speditøransvarsforsikring (SAFforsikring), idet en sådan forsikring dækker speditørens ansvar uanset måden, hvorpå transporten udføres. Henset til at begge typer ansvarsforsikring dog umiddelbart kun dækker transportørens/speditørens ansvar op til de i CMR/ COTIF-CIM fastsatte maksimale begrænsningsbeløb per kilo gods, vil det også ved jernbanetransport fortsat være en rigtig god idé for vareejeren at tegne en vareforsikring, der dækker godsets værdi, i det omfang denne overstiger det maksimale begrænsningsbeløb i COTIF-CIM. For fuldstændighedens skyld bemærkes det, at en international hucke-pack-transport, hvor traileren med gods placeres på en togstamme, som udgangspunkt er underlagt CMR-reglerne. På næste side er der til generel orientering en oversigt over de vigtigste forskelle på reglerne om reklamation, forældelse og transportørens ansvar for godset under henholdsvis en international landevejstransport og en international jernbanetransport. Blandt andet stiller de to transportformer forskellige krav til godsets emballering og stuvning/surring. Medmindre

9 Side 9 Transportjuristerne skriver CMR-loven COTIF-CIM Ansvarsgrundlag Objektiveret ansvar Objektiveret ansvar Ansvarsfrihedsgrunde Befordring i åbent køretøj Fejl eller mangler ved indpakningen Læsning eller losning udført af afsender/modtager Visse godsarters beskaffenhed Ufuldstændige el. forkerte mærker og numre på godset Transport af levende dyr + Fejl udvist af den berettigede Befordring i åbent køretøj Fejl eller mangler ved indpakningen Læsning eller losning udført af afsender/modtager Visse godsarters beskaffenhed Ufuldstændige el. forkerte mærker og numre på godset Transport af levende dyr Mangel på følgepersoner Godsets egen beskaffenhed Forhold der ikke kunne undgås, og hvis følger ikke kunne afværges Ansvarsbegrænsning v. bortkomst/ beskadigelse Maksimalt SDR 8,33 pr. kg. Maksimalt SDR 17 pr. kg. Ansvarsbegrænsning v. forsinkelse Maksimalt 1 x fragten. Maksimalt 4 x fragten. Reklamationsfrister Forældelsesfrister v. synlig skade eller bortkomst: ved modtagelse v. ikke-synlig skade eller bortkomst: inden 7 dage fra modtagelse v. forsinkelse: inden 21 dage fra den dag, hvor godset blev stillet til modtagers rådighed. Udgangspunkt: 1 år Grov uagtsomhed/forsæt: 3 år v.synlig skade eller delvis bortkomst: ved modtagelse v. ikke-synlig skade eller delvis bortkomst: inden 7 dage og bevis skal føres for, at skade/ bortkomst er sket i varetægtsperioden v. forsinkelse: inden 60 dage efter leveringsfristen Udgangspunkt: 1 år Grov uagtsomhed/forsæt: 2 år Alle informationer og besvarelser, som transportjuristerne giver her på transportnyhederne.dk er kun til generel oplysning og kan ikke erstatte juridisk rådgivning. Hverken transportnyhederne.dk eller advokatfirmaet Andersen Partners påtager sig ansvar for tab som følge af fejlagtige informationer i artiklerne eller brevkassen eller andre forhold i forbindelse hermed. Transportadvokaternes brevkasse modtager indlæg på - send dit spørgsmål her:

10 Side 10 Kriminalitet Politiet har et direkte nummer til transportkriminalitet Transportvirksomhederne skal ringe direkte til et særligt nummer i politiet, hvis de har fået stjålet et køretøj. Det drejer sig især om de situationer, hvor en virksomhed får stjålet et køretøj eller et vogntog, og hvor virksomheden for eksempel via sporingsudstyr eller vidner kan følge vogntogets færden og derved har en begrundet mistanke om, at vogntoget er på vej ud af Danmark Det er Rigspolitiets Udlændingekontrolafdeling (UKA) i Padborg, som behandler de akutte henvendelser. Virksomheder, der har fået stjålet et køretøj eller et vogntog skal hurtigst mulig ringe på telefonnummeret , som er det direkte nummer til UKA. Politifolkene i afdelingen vil derefter sætte en plan i værk for at skaffe køretøjet tilbage. Ordningen har eksisteret siden foråret 2012 og har givet gode resultater. nu. Fra DTL lyder derfor en stor ros, siger chefkonsulent i DTL, Frank Davidsen. Tiltaget er blandt andet et resultat af arbejdet i den nationale arbejdsgruppe under Rigspolitiet, der skal forebygge kriminalitet, hvor transportbranchen, forsikringsselskaberne, Vejdirektoratet med flere. sidder med. Når tyveriet er sket og opdaget Kontakt straks Rigspolitiets Udlændingekontrolafdeling (UKA) i Padborg på telefon hvis: et køretøj er blevet stjålet, og det er sporet til udlandet et køretøj er blevet stjålet i Danmark, og der er mistanke om, at det er på vej ud af landet, for eksempel via GPSsporing et køretøjet er stjålet i udlandet, og der er viden om, hvor det befinder sig Når man henvender sig, er det vigtigt, at man har så fyldestgørende oplysninger parat som muligt - eksempelvis køretøjets registreringsdata, sporingsudstyr og adgang hertil, navne og telefonnumre på eventuelle vidner. Senest blev tre vogntog fra en nordjysk vognmandsvirksomhed tilbageholdt takket være en hurtig reaktion fra tre chauffører og politiet nye ordning. Ligeledes hentes flere stjålne køretøjer hjem fra udlandet end tidligere. - Kriminalitet rettet mod transportbranchen er et stort problem, og det har politiet anerkendt. Politiets imødekommende indstilling til problemet har resulteret i en fornuftig handlingsplan, som kan sættes i værk her og

11 Side 11 Konference Transportorganisation efterlyser fair retspleje for køre-hvile-tid Hvordan sikrer vi, at alle chauffører og vognmænd får en fair behandling, når de havner i retssystemet med køre-hvile-tids-sager? Det spørgsmål stiller transportorganisationen ITD på en konference i København, der skal sætte fokus på hullerne i retsplejen årligt ved vejkontroller. Det resulterede i 2011 i sigtelser for forhold omkring køre-hvile-tid. Bøder i centimetermål Ifølge Lars Nielsen opgiver mange chauffører og vognmænd på forhånd at få prøvet sigtelserne ved retten. Under overskriften "En Fair Behandling?" afholder ITD en konference på Axelborg i København torsdag 7. februar. Formålet er at sætte fokus på de huller i retsplejen, der efter organisationens opfattelse hersker på køre-hvile-tids-området. - Det er almindeligt kendt, at byretterne ikke giver sagerne en reel behandling, men blot stikker kendelser ud i centimetermål efter et fast strafkatalog. Den går bare ikke, siger Lars Nielsen med henvisning til den såkaldte Urban-dom, som sidste år blev afsagt ved EU-Domstolen. Hos vognmænd og chauffører er erfaringen, at juridisk vilkårlighed og stive bødekataloger ind imellem giver sig udslag i absurde og groteske kendelser i retssystemet. Store bøder og frakendelser af førerbevis kan være konsekvensen af almindelig glemsomhed eller fejlbetjening af det kontrolapparat, der holder styr på chaufførernes køre-hvile-tid. - Vores udgangspunkt er naturligvis, at reglerne skal respekteres og overholdes, og at bevidst snyd skal straffes. Men der er alt for lidt fokus på, hvad der egentlig kræves af retssystemet for at sikre, at alle sager får en kompetent og nuanceret behandling, før der udskrives bøder og udstedes andre sanktioner, siger ITD's chefkonsulent Lars Nielsen, der i mange år har rådgivet om køre-hvile-tid. Over 90 procent af al godstransport i Danmark udføres af lastbiler, og der kører over busser og lastbiler på de danske veje. Politiet kontrollerer årligt omkring køretimer ved virksomhedstjek af vognmændenes lagrede køre-hviletids-data. Hertil kommer kontrol af ca lastbiler Urban-dommen slår fast, at domstolene har pligt til at foretage en individuel vurdering af alle sager for altid at sikre en straf, der står mål med de overtrædelser, der er begået. Ved konferencen "En Fair Behandling?" vil advokat Hans Chr. Sønderby fremlægge en analyse af Urban-dommens konsekvenser for den danske retspleje. Advokat Ulla Fabricius vil fortælle om praktiske erfaringer fra de danske retssale med køre-hvile-tidssager. ITD's administrerende direktør Jacob Chr. Nielsen samt Steen Bundgaard, administrerende direktør i Danske Busvognmænd, vil komme med de to organisationers syn på spørgsmålet om retspleje. Konferencen afsluttes med en paneldebat, hvor politikere fra Folketingets retsudvalg og transportudvalg er inviteret. Konferencen finder sted i Bojesens Konferencecenter på Axelborg i København 7. februar. Deltagelse er gratis.

12 Side 12 Vejesystem letter vejningen Odense virksomheden Vetec ApS har udviklet et nyt vejesystem til lastbiler, som er let og hurtigt at montere og gør anden tidkrævende vejning overflødig Systemet er udviklet samarbejde med Albjerg's Maskintec A/S. Ved at kende den nøjagtige vægt på løsgods gør systemet det muligt at afregne efter vægt og hurtigt pålæsse og levere efter kundens specifikationer. Leverancen gøres dermed mere effektiv, præcis og økonomisk fordelagtig. Vetec's vejesystem består overordnet af tre enheder: Vejeceller der monteres på lastbilens chassisramme. En junction-box der samler signalet fra vejecellerne og videresender målingerne til et display eller en bonprinter placeret i førerhuset. Løsning giver mulighed for at sende informationerne videre til en fjernbetjening, som styrer lastbilens pumpe eller liftsystem. Især ved løsgods giver det en hurtig og nem levering af en præcis mængde. Vetec leverer også et udvalg af fjernbetjeninger, som kan tilkobles vejesystemet.

13 Side 13 Transportområdet kørte gennem 2012 på et lidt lavere konkursniveau Sammenlignet med 2011 var 2012 et lidt bedre år for transportområdet målt på antal konkurser. Hvor der i 2011 tale om et samlet konkurstal på 286 på transportområdet, var tallet i 2012 på 255. Det er et positivt fald på 10,8 procent Udsvinget de enkelte måneder imellem var især i 2011 markant. I 2012 har antallet af konkurser ligget mere i ro på omkring 21 konkurser månedligt. Ifølge den seneste konkursstatistik fra data- og analysevirksomheden Experian, landede december 2012 netop på gennemsnittet med 21 konkurser. Sammenlignet med december 2011 var det en stigning på to. (Kilde: Experian - grafik: transportnyhederne.dk) Et årsabonnement på transportnyhederne.dk koster kun 1.595,00 kroner plus moms Med et årsabonnement får du: i alt fem adgange adgang til transportnyhederne.dk s omfattende artikelarkiv direkte adgang til at skrive i transportkalenderen den gratis nyhedsmail fra transportnyhederne.dk, lastbilnyhederne.dk og Ugens transport

14 Side 14 Freja: Vi øger fokus på national transport og distribution Efter i 2011 og 2012 at have indarbejdet flådestyring samt track & trace på sine internationale trafikker, er tiden nu kommet til fuld track & trace i det nationale distributionssystem hos transportkoncernen Freja Transport & Logistics A/S Freja peger på, at systemet ikke "blot" er det normale statusrapporteringssystem, men en "real time" information om, hvor den enkelte kundes forsendelse befinder sig her og nu, helt nede på gadeniveau. Transportkoncernen har netop afgivet ordre på scannere og printere, der løbende vil blive installeret og taget i brug i løbet af første halvår 2013 i samtlige tilknyttede distributionsbiler hos Freja. Selve investeringen udgør omkring 3,2 millioner kroner, og systemet ventes at være 100 procent i drift i løbet af første halvår Krav til EDI og web-booking vil blive øget, således at vi kan tilbyde alle vore kunder et højt og ensartet kvalitetsprodukt med fuld sporbarhed hele vejen, idet systemet ligeledes er tilkoblet Freja's flådestyring, fremhæver Freja. Post Danmark satte ekstra lastbiler ind Rekordstore pakkemængder gav historisk travlhed hos Post Danmark. Den hidtidige pakkerekord fra julehandlen i 2007 blev slået både tirsdag og onsdag før jul med 20 procent flere pakker På de to hektiske dage satte Post Danmark 150 ekstra lastbiler ind for at køre pakkemængderne ud til landets omdelingscentre. - Der er ingen tvivl om, at denne jul markerer det store gennembrud for danskernes handel på nettet. Vi har forrygende travlt, og pakkemængderne overgår klart alt, hvad vi hidtil har set. Alene denne uge har vi indtil videre haft op imod halvanden million forsendelser fra nethandel, siger Lars Kaspersen, kommunikationschef i Post Danmark. En undersøgelse, som TNS Gallup har lavet for Post Danmark, viste, at 51 procent af danskerne regnede med at købe julegaver på nettet i Det er en stigning i forhold til 2011, hvor 40 procent havde planer om det. ITD: Rygter er stærkt overdrevne Rygterne om de udenlandske bilers indtog på det danske indenrigs-marked er efter transportorganisationen ITD's vurdering til stærkt overdrevne. De danske biler klarer sig ifølge ITD fortsat godt i konkurrencen om indenrigskørslerne De senest offentliggjorte tal fra Danmarks Statistik viser, at den nationale vognmandskørsel med danske biler steg med 9,7 procent fra andet til tredje kvartal i år. Samlet er de danske bilers indenrigs-kørsel ifølge Danmarks Statistik steget med 8,1 procent over de seneste fire målte kvartaler, sammenlignet med de foregående fire.

15 Side 15 Litauisk mand blev hentet i Hviderusland Selv om man rejser helt til Hviderusland for at undgå at blive retsforfulgt i Danmark, er det ikke altid nok. Dansk politi har hentet en litauisk mand i Hviderusland for at få ham for en dommer Medarbejdere fra Syd- og Sønderjyllands Politis Udlændingekontrolafdeling i Padborg kom tirsdag før jul tirsdag hjem fra en rejse til Minsk i Hviderusland. Med sig havde politifolkene en 50-årig litauisk mand, som sættes i forbindelse med lastbiltyveri i Danmark. UKAs efterforskningsafdeling havde udsendt en international efterlysning af manden, hvilket gav resultat, da han dukkede op i en kontrol hos det hviderussiske politi. Markedet for erhvervskøretøjer i Tyskland faldt med syv procent I 2011 blev der nyregistreret erhvervskøretøjer i Tyskland. Ved udgangen af 2012 kunne antallet af nyregistrerede erhvervskøretøjer i Tyskland gøres op til lidt over Dermed er det tyske marked for erhvervskøretøjer gået tilbage med syv procent. Verband der Internationalen Kraftfahrzeughersteller (VDIK) vurderer, at markedet i 2013 vil komme til at ligge på omkring erhvervskøretøjer, hvis det lykkes at få den europæiske gældskrise under kontrol, så virksomhederne via mere stabilitet og øget vareeksport kan få større sikkerhed for deres investeringer. Litaueren blev efterfølgende varetægtsfængslet ved et lukket grundlovsforhør ved retten i Sønderborg. Distribution Services A/S er nu en del af Post Danmark A/S Post Danmark A/S, som er en del af den dansk-svenske PostNord-koncern, har gennemført opkøbet af aktierne i Distribution Services A/S Virksomheden indgår dermed i PostNords regnskaber fra og med 1. januar i år. Distribution Services A/S er specialiseret indenfor pakning og klargøring af uadresserede forsendelser og har siden 2003 været underleverandør til Post Danmark A/S.

16 Side 16 Klokkerne skal ringe fra Vor Frue Den internationale transportkoncern, TNT Express, sørgede kort før jul for, at en ny 6,5 ton tung bronzeklokke, der skal sidde i Notre Dame katedralen i Paris, kom sikkert fra støberiet i Holland til lydprøve i Frankrig Den markante Notre Dame katedral i Paris kan i år markere sin 850 års dag. Blandt gaverne til katedralen er ni nye bronzeklokker. Kort før jul tog den største af klokkerne, 'Marie', turen fra støberiet i Holland til Normandiet om bord på en særtransport fra TNT Express. I Normandiet skal kæmpeklokken stemmes og lydprøves, så den klinger vel, når den bliver monteret i katedralens sydtårn senere på året. 'Marie' måler over to meter i diameter og vejer 6,5 ton. Til smelteprocessen, som blev overværet af biskopper fra både Frankrig, Belgien og Holland, er der gået 850 ti-kilos bronzebarrer.

17 Side 17 TUC A/S får ny direktør TUC A/S, der er en af Danmarks største uddannelsesinstitutioner inden for transportbranchen, fik ved årsskiftet ny administrerende direktør. Valget er faldet på den 37-årige Peter Laursen Peter Laursen kommer fra en stilling som partner og administrerende direktør i Employment Care A/S. Som shipping-uddannet i A.P.Møller-Mærsk kender han transporterhvervet i bredere forstand. Karrieren i A.P.Møller-Mærsk har bragt ham vidt omkring i organisationen i internationale lederstillinger i både Maersk Broker, A.P. Møller Group HR og i Maersk Line. Peter Laursen ser frem til at indtage førersædet i TUC A/S. - Selskabet er uhyre konkurrencedygtigt og lægger vægt på at tilbyde markedets bedste uddannelser og kurser for chauffører. Det bliver en stor mundfuld at løfte opgaven, og jeg ser frem til yderligere at styrke TUC A/S's produkter og position med udgangspunkt i selskabets vision - vi vil arbejde med kunder, der klapper, siger den nye administrerende direktør. TUC DK's bestyrelsesformand Morten Mathiesen, der gennem længere tid nærmest alene har tegnet uddannelsesvirksomheden ud ad til, glæder sig over ansættelsen af Peter Laursen. - Vi har fundet den rigtige mand på det rigtige tidspunkt. Bestyrelsen har fuld tillid til Peter, og vi glæder os til at følge hans udvikling af TUC A/S sammen med Danmarks bedste kollegaer, siger Morten Mathiesen. Peter Laursen skal bygge videre på de sten, som er lagt. - Det handler først og fremmest om høj kvalitet, gøre en forskel og være til gavn og glæde for både medarbejderne og de årligt ca chauffører og ledige, der på forskellig vis bliver undervist af vores dygtige faglærerstab. Vi glæder os meget til samarbejdet med Peter Laursen og er stolte over, at vi i ham har fundet en direktør af denne kaliber, siger Morten Mathiesen. Nye regler sænker loftet for chauffører og selvkørende vognmænds ligningsmæssige fradrag Med årsskiftet trådte nye regler for, hvor meget chauffører og selvkørende vognmænd kan fradrage ligningsmæssigt, når de kører i Danmark. Loftet, der var på kroner årligt i 2012 er sænket til kroner årligt fra 1. januar 2013 Arbejdsgiverorganisationen ATL, der organiserer en række arbejdsgivere på transportområdet oplyser, at loftet kun gælder for fradrag beregnet med satserne for skattefri godtgørelse. Det gælder ikke for fradrag for dokumenterede udgifter. Loftet omfatter ikke udbetalingen af skattefri rejsegodtgørelse i forbindelse med aflønning efter den grænseoverskridende overenskomst.

Den danske stat har ifølge Skatteministeriet en årlig indtægt på 310 mio. kr. fra vejafgiften/eurovignetten.

Den danske stat har ifølge Skatteministeriet en årlig indtægt på 310 mio. kr. fra vejafgiften/eurovignetten. Kørselsafgifter for lastbiler bliver en dyr affære Resumé Regeringen vil indføre kørselsafgifter for lastbiler, så lastbiler fremover skal betale pr. km på det overordnede vejnet. Dansk Industri har gennemgået

Læs mere

Akut udbygningsbehov på E45 Østjyske Motorvej

Akut udbygningsbehov på E45 Østjyske Motorvej Akut udbygningsbehov på E45 Østjyske Motorvej Mobilitetskommissionen for den østjyske byregion Det koster min virksomhed 100.000 kr. om måneden, når jeg sidder her i 15 min hver dag. Akut udbygningsbehov

Læs mere

Kommentarer til forslag til lov om ændring af personskatteloven og andre love (Forårspakke 2.0)

Kommentarer til forslag til lov om ændring af personskatteloven og andre love (Forårspakke 2.0) Internt DI-notat Til: Fra: Tine Roed/Skat MISV/DI Transport Kopi: Dato: 24. marts 2009 DI-Sagsnr.: Vedr.: Kommentarer til forslag til lov om ændring af personskatteloven og andre love (Forårspakke 2.0)

Læs mere

NTG Continent A/S. - Et værdifuldt bekendtskab

NTG Continent A/S. - Et værdifuldt bekendtskab NTG Continent A/S - Et værdifuldt bekendtskab Mission Er det vigtigt for dig, er det vigtigt for os! Vores målsætning er, at vi tilpasser os vores kunders behov og ønske for derved at skabe en win-win

Læs mere

DB Schenker Rail Scandinavia

DB Schenker Rail Scandinavia DB Schenker Rail Scandinavia Miljørigtig godstransport og effektivitet på tværs af grænser Sverige Danmark - Tyskland 1 Om DB Schenker Rail Scandinavia er ejet i fællesskab af Deutsche Bahn (D) og Green

Læs mere

Folketinget Retsudvalget Christiansborg 1240 København K

Folketinget Retsudvalget Christiansborg 1240 København K Retsudvalget 2012-13 L 48, endeligt svar på spørgsmål 3 Offentligt Folketinget Retsudvalget Christiansborg 1240 København K Dato: 30. november 2012 Kontor: Formueretskontoret Sagsbeh: Christina Hjeresen

Læs mere

LÆRLINGE. er en god investering. Transportsektorens Uddannelsesfond

LÆRLINGE. er en god investering. Transportsektorens Uddannelsesfond LÆRLINGE er en god investering Transportsektorens Uddannelsesfond Invester i fremtidens arbejdskraft Lærlinge er en god investering for den unge, for virksomheden og for samfundet. ATL og 3F har bedt fire

Læs mere

Stig Kyster-Hansen Administrerende direktør. Railion Scandinavia A/S

Stig Kyster-Hansen Administrerende direktør. Railion Scandinavia A/S Stig Kyster-Hansen Administrerende direktør Railion Scandinavia A/S 1 Status og perspektiv Finanskrise godsmængderne under pres Krisen er også mulighedernes vindue Ledig kapacitet Projekter der ikke tidligere

Læs mere

Danske transportvirksomheders muligheder ved deltagelse i EU projekter Ulla Thietje - ITD

Danske transportvirksomheders muligheder ved deltagelse i EU projekter Ulla Thietje - ITD 2011 Danske transportvirksomheders muligheder ved deltagelse i EU projekter Ulla Thietje - ITD Hvem er ITD? Brancheforeningen Uddannelsesaktiviteter Jeg har i oplægget fået stillet følgende spørgsmål:

Læs mere

Markedskommentar juni: Centralbankerne dikterer stadig markedets udvikling

Markedskommentar juni: Centralbankerne dikterer stadig markedets udvikling Nyhedsbrev Kbh. 4. juli 2014 Markedskommentar juni: Centralbankerne dikterer stadig markedets udvikling Juni måned blev igen en god måned for både aktier og obligationer med afkast på 0,4 % - 0,8 % i vores

Læs mere

Beskæftigelsesministerens tale til brug for samråd om afskedigelse af gravide og lønmodtagere på barsel

Beskæftigelsesministerens tale til brug for samråd om afskedigelse af gravide og lønmodtagere på barsel Arbejdsmarkedsudvalget AMU alm. del - Svar på Spørgsmål 173 Offentligt T A L E Beskæftigelsesministerens tale til brug for samråd om afskedigelse af gravide og lønmodtagere på barsel 4. marts 2009 J.nr.

Læs mere

Aktstykke nr. 128 Folketinget 2010-11. Afgjort den 1. juli 2011. Skatteministeriet. København, den 12. maj 2011.

Aktstykke nr. 128 Folketinget 2010-11. Afgjort den 1. juli 2011. Skatteministeriet. København, den 12. maj 2011. Aktstykke nr. 128 Folketinget 2010-11 Afgjort den 1. juli 2011 128 Skatteministeriet. København, den 12. maj 2011. a. Som følge af Aftale om permanent toldkontrol i Danmark (styrket grænsekontrol) af den

Læs mere

CASEEKSAMEN. Samfundsfag NIVEAU: C. 22. maj 2015

CASEEKSAMEN. Samfundsfag NIVEAU: C. 22. maj 2015 CASEEKSAMEN Samfundsfag NIVEAU: C 22. maj 2015 OPGAVE På adr. http://ekstranet.learnmark.dk/eud-eksamen2015/ finder du Opgaven elektronisk Eksamensplan 2.doc - skal afleveres i 1 eksemplar på case arbejdsdagen

Læs mere

Referat: Ekstraordinær generalforsamling. Torsdag d. 6/11 2014 kl. 19.00

Referat: Ekstraordinær generalforsamling. Torsdag d. 6/11 2014 kl. 19.00 Andelsboligforeningen Christiansgaarden Christian X s Allé 26-54 & 56 2800 Kongens Lyngby Kontor: 38 Kælderen Telefon: 45 93 09 18 E-mail: info@christiansgaarden.dk 17. november 2014 TIL ANDELSHAVERNE

Læs mere

NOTAT. Indsats i forhold til ulovlig cabotage-kørsel

NOTAT. Indsats i forhold til ulovlig cabotage-kørsel NOTAT Dato J. nr. 21. maj 2013 Indsats i forhold til ulovlig cabotage-kørsel Ulovlig cabotagekørsel er et af de forhold, der skal sættes ind over for, i indsatsen imod social dumping. Der er allerede sket

Læs mere

Eksamen nr. 1. Forberedelsestid: 30 min.

Eksamen nr. 1. Forberedelsestid: 30 min. Bilag til: HHX Afsætning A Eksamen nr. 1 Forberedelsestid: 30 min. - Se video: Intro - Forbered opgaven - Se video: Eksamen 1 - Diskuter elevens præstation og giv en karakter - Se video: Votering - Konkluder

Læs mere

Mange tak for invitationen. Jeg har set frem til at hilse på jer.

Mange tak for invitationen. Jeg har set frem til at hilse på jer. Tale 14. maj 2014 J.nr. 14-1544539 Danmark skal helt ud af krisen - Tale til Forsikring & Pensions årsmøde torsdag den 15. maj Dansk økonomi skal tilbage i topform Mange tak for invitationen. Jeg har set

Læs mere

Kina kan blive Danmarks tredjestørste

Kina kan blive Danmarks tredjestørste Organisation for erhvervslivet Februar 2010 Kina kan blive Danmarks tredjestørste eksportmarked AF CHEFKONSULENT MORTEN GRANZAU NIELSEN, MOGR@DI.DK OG ØKONOMISK KONSULENT TINA HONORÉ KONGSØ, TKG@DI.DK

Læs mere

INVESTERINGER GIVER STØRST AFKAST UDEN FOR DANMARK

INVESTERINGER GIVER STØRST AFKAST UDEN FOR DANMARK Marts 2014 INVESTERINGER GIVER STØRST AFKAST UDEN FOR DANMARK AF KONSULENT MATHIAS SECHER, MASE@DI.DK Det er mere attraktivt at investere i udlandet end i Danmark. Danske virksomheders direkte investeringer

Læs mere

Et åbent Europa skal styrke europæisk industri

Et åbent Europa skal styrke europæisk industri Januar 2014 Et åbent Europa skal styrke europæisk industri AF chefkonsulent Andreas Brunsgaard, anbu@di.dk Industrien står for 57 pct. af europæisk eksport og for to tredjedele af investeringer i forskning

Læs mere

Beslutningsforslag nr. B 144 Folketinget 2010-11

Beslutningsforslag nr. B 144 Folketinget 2010-11 Beslutningsforslag nr. B 144 Folketinget 2010-11 Fremsat den 14. juni 2011 af Morten Bødskov (S), Nick Hækkerup (S), Ole Sohn (SF), Jesper Petersen (SF), Morten Østergaard (RV) og Christian H. Hansen (UFG)

Læs mere

TRANSPORTBRANCHENS UDFORDRINGER OG NØGLETAL. v/underdirektør Ove Holm DTL Danske Vognmænd

TRANSPORTBRANCHENS UDFORDRINGER OG NØGLETAL. v/underdirektør Ove Holm DTL Danske Vognmænd TRANSPORTBRANCHENS UDFORDRINGER OG NØGLETAL v/underdirektør Ove Holm DTL Danske Vognmænd DTL Danske Vognmænd Medlemmer 2.000 Heraf med varebil:100+300 = 400 Vare- og lastbiler 10.000 Heraf varebiler: 300+800

Læs mere

Samrådsspørgsmål A-D-TRU alm. del, stillet til transportministeren den 24. maj 2016:

Samrådsspørgsmål A-D-TRU alm. del, stillet til transportministeren den 24. maj 2016: TALEMANUSKRIPT Side 1 af 15 Talepapir til brug for besvarelse af samrådsspørgsmål A-D om B165 (Forslag til folketingsbeslutning om, at godskørsel for fremmed regning med varebiler omfattes af godskørselsloven

Læs mere

Høringsnotat. Bekendtgørelse om ændring af bekendtgørelse om godskørsel. 1. Indledning

Høringsnotat. Bekendtgørelse om ændring af bekendtgørelse om godskørsel. 1. Indledning Høringsnotat Edvard Thomsens vej 14 2300 København S Telefon 7221 8800 info@trafikstyrelsen.dk www.trafikstyrelsen.dk Notat Sagsnr. TS2010000-00026 Dato 22. maj 2014 LC Bekendtgørelse om ændring af bekendtgørelse

Læs mere

FairKurer Forretningsbetingelser 2010/3 Side 1

FairKurer Forretningsbetingelser 2010/3 Side 1 Indledning FairKurers almindelige forretningsbetingelser for transporter gælder for alle transporter, der udføres af FairKurer, uanset om disse udføres af FairKurer eller af en tredjepart på vegne af FairKurer.

Læs mere

Beslutningsforslag nr. B 108 Folketinget 2012-13

Beslutningsforslag nr. B 108 Folketinget 2012-13 Beslutningsforslag nr. B 108 Folketinget 2012-13 Fremsat den 5. april 2013 af Henning Hyllested (EL), Finn Sørensen (EL), Christian Juhl (EL) og Jørgen Arbo Bæhr (EL) Forslag til folketingsbeslutning om

Læs mere

Indholdsfortegnelse. Erhvervslivet og Femer. Startside Forrige Næste

Indholdsfortegnelse. Erhvervslivet og Femer. Startside Forrige Næste Startside Forrige Næste Erhvervslivet og Femer Forventninger hos erhvervslivet i Storstrøms amt til en fast forbindelse over Femer Bælt Copyright Dansk Industri og Idé-komiteen vedr. infrastruktur i Storstrøms,

Læs mere

Femern Bælt forbindelsen. Konsekvenser for jernbanegodstransporten

Femern Bælt forbindelsen. Konsekvenser for jernbanegodstransporten Femern Bælt forbindelsen Konsekvenser for jernbanegodstransporten efter 2018 2009 1 Femern Bælt forbindelsen Konsekvenser for jernbanegodstransporten efter 2018 2019 2 Så drastisk bliver det nok ikke Men

Læs mere

INVESTERINGER SKABER ARBEJDSPLADSER

INVESTERINGER SKABER ARBEJDSPLADSER 12/11 2013 INVESTERINGER SKABER ARBEJDSPLADSER INDHOLD: Fremtidens vækst går gennem bredbånd... 2 Højeste offentlige investeringer i 30 år... 3 Kan DI levere praktikpladserne?... 4 København: S, SF og

Læs mere

ANALYSENOTAT Eksporten til USA runder de 100 mia. kroner men dollaren kan hurtigt drille

ANALYSENOTAT Eksporten til USA runder de 100 mia. kroner men dollaren kan hurtigt drille 2005K4 2006K2 2006K4 2007K2 2007K4 2008K2 2008K4 2009K2 2009K4 2010K2 2010K4 2011K2 2011K4 2012K2 2012K4 2013K2 2013K4 2014K2 2014K4 2015K2 2015K4 Løbende priser, mia kroner ANALYSENOTAT Eksporten til

Læs mere

Jagten på talent. Hvad gør årets gazeller rigtigt?

Jagten på talent. Hvad gør årets gazeller rigtigt? Jagten på talent Hvad gør årets gazeller rigtigt? Vi fungerer godt i en krisetid, da vi er svaret på krisen Gazelleejer Hvad kan vi lære af årets gazelleundersøgelse? Gazellerne har opskriften på at fordoble

Læs mere

I disse beregninger, som ATL og 3F nu fremlægger, viser det sig, at lærlinge ikke kun er en god investering, men også en god forretning.

I disse beregninger, som ATL og 3F nu fremlægger, viser det sig, at lærlinge ikke kun er en god investering, men også en god forretning. Forord Lærlinge er en god investering for den unge, for virksomheden og for samfundet. Det er ATL og 3F enige om. Derfor lægger begge parter stor vægt på, at der er velfungerende lærlingeuddannelser til

Læs mere

SØNDERJYSK WEEKENDKURER

SØNDERJYSK WEEKENDKURER Indledning Sønderjysk Weekendkurers (herefter SW) almindelige forretningsbetingelser for transporter gælder for alle transporter, der udføres af SW s, uanset om disse udføres af SW s eller af en tredjepart

Læs mere

Udvalg for lldsjæle - til forbedring af omfartsvejen ved Nykøbing F.

Udvalg for lldsjæle - til forbedring af omfartsvejen ved Nykøbing F. Udvalg for lldsjæle - til forbedring af omfartsvejen ved Nykøbing F. Tjæreby, den 05. nov.2008 Til Formanden for Trafikudvalget Hr. Flemming Damgaard Larsen MF (V)! Entringer i Tysk trafikmønster! Vi skriver

Læs mere

Jeg har glædet mig til i dag til kampdagen sammen med jer. Og der er meget på spil i år.

Jeg har glædet mig til i dag til kampdagen sammen med jer. Og der er meget på spil i år. 1. maj tale 2015 (Det talte ord gælder) Kære alle sammen Jeg har glædet mig til i dag til kampdagen sammen med jer. Og der er meget på spil i år. Men jeg vil gerne starte med at fortælle om mit besøg hos

Læs mere

Øjebliksbillede 3. kvartal 2014

Øjebliksbillede 3. kvartal 2014 Øjebliksbillede 3. kvartal 2014 DB Øjebliksbillede for 3. kvartal 2014 Introduktion 3. kvartal har ligesom de foregående kvartaler været præget af ekstrem lav vækst i alle dele af økonomien. BNP-væksten

Læs mere

Folketinget - Skatteudvalget. Hermed sendes svar på spørgsmål nr. 577 af 27. maj 2011. Spørgsmålet er stillet efter ønske fra Jesper Petersen (SF).

Folketinget - Skatteudvalget. Hermed sendes svar på spørgsmål nr. 577 af 27. maj 2011. Spørgsmålet er stillet efter ønske fra Jesper Petersen (SF). Skatteudvalget 2010-11 SAU alm. del, endeligt svar på spørgsmål 577 Offentligt J.nr. 2011-318-0409 Dato: 22.06.2011 Til Folketinget - Skatteudvalget Hermed sendes svar på spørgsmål nr. 577 af 27. maj 2011.

Læs mere

ANNEBERG group. ANNEBERG transport A/S Danmark. G. Anneberg & Søn I/S Danmark. ANNEBERG transpol - Polen. ANNEBERG transport A/S - Minsk

ANNEBERG group. ANNEBERG transport A/S Danmark. G. Anneberg & Søn I/S Danmark. ANNEBERG transpol - Polen. ANNEBERG transport A/S - Minsk ANNEBERG group ANNEBERG transport A/S Danmark G. Anneberg & Søn I/S Danmark ANNEBERG transpol - Polen ANNEBERG transport A/S - Minsk ANNEBERG transport GmbH Tyskland Brejning Grusgrav ApS ANNEBERG Logistic

Læs mere

Virksomheder, der satser på større marked, vinder

Virksomheder, der satser på større marked, vinder Virksomheder, der satser på større marked, vinder Danske industrivirksomheder, der har satset på at udvide eller opdyrke nye markeder i det seneste år, har klaret sig bedre end øvrige virksomheder. Det

Læs mere

Tyrkisk vækst lover godt for dansk eksport

Tyrkisk vækst lover godt for dansk eksport Marts 2013 Tyrkisk vækst lover godt for dansk eksport KONSULENT KATHRINE KLITSKOV, KAKJ@DI.DK OG KONSULENT NIS HØYRUP CHRISTENSEN, NHC@DI.DK Tyrkiet har udsigt til at blive det OECD-land, der har den største

Læs mere

Foretræde for Skatteudvalget den 2. maj 2007

Foretræde for Skatteudvalget den 2. maj 2007 Skatteudvalget L 217 - Bilag 4 Offentligt Foretræde for Skatteudvalget den 2. maj 2007 Kommentarer til forslag til omlægning af bilbeskatningen 1. Mangel på overgangsordninger Forslaget indeholder ikke

Læs mere

Landsdækkende levering

Landsdækkende levering Landsdækkende levering 3xwilhelmsen.dk Landsdækkende levering (kun bro fast) Ønskes levering til ikke bro faste øer, udføres dette i samarbejde med Danske Fragtmænd til deres gældende priser. Vi har nu

Læs mere

Sideveje i Dansk Transport

Sideveje i Dansk Transport Sideveje i Dansk Transport Arbejdsliv, løn og levevilkår for bulgarske, rumænske og makedonske chauffører i Danmark og Vesteuropa. En rapport om arbejdskraftens fri bevægelighed på transportområdet. Efteråret

Læs mere

Jørgen Kjeld Jensen i Lastbilmagasinet:

Jørgen Kjeld Jensen i Lastbilmagasinet: Jørgen Kjeld Jensen i Lastbilmagasinet: Det må være overskriften på de forøgede totalvægte, vi har fået på de 6 og 7-akslede vogntog set i forhold til, at tolerancegrænsen bliver sat ned til 3 % eller

Læs mere

GODE DANSKE EKSPORTPRÆSTATIONER

GODE DANSKE EKSPORTPRÆSTATIONER Juni 2002 Af Thomas V. Pedersen Resumé: GODE DANSKE EKSPORTPRÆSTATIONER Notatet viser: USA er gået fra at være det syvende til det tredje vigtigste marked for industrieksporten i perioden 1995 til 2001.

Læs mere

SF HAR TABT KAMPEN I REGERINGEN OM AT FÅ FLERE OFFENTLIGE MIDLER IND I DEN ØKONOMISKE PAKKE.

SF HAR TABT KAMPEN I REGERINGEN OM AT FÅ FLERE OFFENTLIGE MIDLER IND I DEN ØKONOMISKE PAKKE. 1 KRITISKE DISKUSSIONER Af Henrik Herløv Lund, økonom og velfærdsforsker cand. scient. adm. ikke partitilknyttet www.henrikherloevlund.dk herloevlund@mail.dk Kommentar: SF HAR TABT KAMPEN I REGERINGEN

Læs mere

SMV ERNE OG UDENLANDSK ARBEJDSKRAFT

SMV ERNE OG UDENLANDSK ARBEJDSKRAFT SMV ERNE OG UDENLANDSK ARBEJDSKRAFT Der er fortsat stor mangel på arbejdskraft i de små og mellemstore virksomheder, og med en ledighedsprocent lige omkring 4 pct. eller godt 100.000 ledige er det ikke

Læs mere

Vækst og Forretningsudvikling

Vækst og Forretningsudvikling Vækst og Forretningsudvikling Uddrag af artikel trykt i Vækst og Forretningsudvikling. Gengivelse af denne artikel eller dele heraf er ikke tilladt ifølge dansk lov om ophavsret. Børsen Ledelseshåndbøger

Læs mere

Danmark går glip af udenlandske investeringer

Danmark går glip af udenlandske investeringer Den 15. oktober 213 MASE Danmark går glip af udenlandske investeringer Nye beregninger fra DI viser, at Danmark siden 27 kunne have tiltrukket udenlandske investeringer for 5-114 mia. kr. mere end det

Læs mere

Akut udbygningsbehov på E45 i Østjylland

Akut udbygningsbehov på E45 i Østjylland Akut udbygningsbehov på E45 i Østjylland Mobilitetskommissionen for den østjyske byregion maj 2015 »» Mobilitetskommissionen for den østjyske byregion dokumenterer, at behovet for udbygning af den østjyske

Læs mere

RETSFORBEHOLD GØR DET SVÆRT AT FÅ PENGE RETUR

RETSFORBEHOLD GØR DET SVÆRT AT FÅ PENGE RETUR BRIEF RETSFORBEHOLD GØR DET SVÆRT AT FÅ PENGE RETUR Kontakt: Analytiker, Eva Maria Gram +45 26 14 36 38 emg@thinkeuropa.dk RESUME EU- borgere handler som aldrig før på tværs af grænserne, og det kræver

Læs mere

NYHEDSBREVET DANSKE REGIONER

NYHEDSBREVET DANSKE REGIONER NYHEDSBREVET DANSKE REGIONER Nr 3. / 11. februar 2009 Dampfærgevej 22 Postboks 2593 2100 København Ø T 35 29 81 00 F 35 29 83 00 www.regioner.dk Økonomi Regioner kan skaffe 3000 arbejdspladser Hvis regeringen

Læs mere

Opgaver til undervisning i dansk som andetsprog Vi besøger retten

Opgaver til undervisning i dansk som andetsprog Vi besøger retten Opgaver til undervisning i dansk som andetsprog Vi besøger retten udarbejdet af Ingrid Obdrup Bogen kan bl.a. købes på forlagetepsilon.dk Opgaverne med kommentarer til læreren kan downloades fra forlagetepsilon.dk

Læs mere

A7 udbygninger i Tyskland- opsamling på studietur til Berlin. Lars Dagnæs

A7 udbygninger i Tyskland- opsamling på studietur til Berlin. Lars Dagnæs A7 udbygninger i Tyskland- opsamling på studietur til Berlin Lars Dagnæs Udbygning af A7 Trafikken på det overordnedet vejnet i Tyskland A7 fra Bordesholm til Hamborg en af de mest befærdede strækninger

Læs mere

Dansk handel hårdere ramt end i udlandet

Dansk handel hårdere ramt end i udlandet Organisation for erhvervslivet April 2010 Dansk handel hårdere ramt end i udlandet AF KONSULENT PEDER SØGAARD, PESO@DI.DK Danske grossister har tabt mere omsætning og haft flere konkurser end engroserhvervet

Læs mere

OPRYDNING Ny DA-direktør vil luge ud i sociale ydelser Af Maria Jeppesen @MariaJeppesen Af Gitte Redder Mandag den 18. januar 2016, 05:00

OPRYDNING Ny DA-direktør vil luge ud i sociale ydelser Af Maria Jeppesen @MariaJeppesen Af Gitte Redder Mandag den 18. januar 2016, 05:00 OPRYDNING Ny DA-direktør vil luge ud i sociale ydelser Af Maria Jeppesen @MariaJeppesen Af Gitte Redder Mandag den 18. januar 2016, 05:00 Del: Der skal saneres i overførselsindkomsterne. Ydelserne skal

Læs mere

HVORFOR ER DEN INDENLANDSKE GODSTRAFIK PÅ JERNBANE STORT SET FORSVUNDET? Ole Kien, Rambøll

HVORFOR ER DEN INDENLANDSKE GODSTRAFIK PÅ JERNBANE STORT SET FORSVUNDET? Ole Kien, Rambøll HVORFOR ER DEN INDENLANDSKE GODSTRAFIK PÅ JERNBANE STORT SET FORSVUNDET? Ole Kien, Rambøll Udviklingen er synlig for enhver. Den hektiske aktivitet, der var for bare 10 år siden på mange af landets større

Læs mere

Håndbog for vælgere. Jens Baunsgaard. SejsData

Håndbog for vælgere. Jens Baunsgaard. SejsData Håndbog for vælgere Jens Baunsgaard SejsData 1. udgave 2012 EAN 9788789052007 ISBN-13 978-87-89052-00-7 E-mail sejsdata@hotmail.com 2 Indhold Indledning... 4 Oversigt over valgsystemet... 5 Valgkampen

Læs mere

Samrådstale om S+SF s forslag om en afgift pr. flybillet. Samrådsspørgsmål AO

Samrådstale om S+SF s forslag om en afgift pr. flybillet. Samrådsspørgsmål AO Trafikudvalget 2010-11 TRU alm. del, endeligt svar på spørgsmål 1654 Offentligt Det talte ord gælder Samrådstale om S+SF s forslag om en afgift pr. flybillet Samrådsspørgsmål AO Ministeren bedes redegøre

Læs mere

Er transportbranchen klar til 38 % stigning?

Er transportbranchen klar til 38 % stigning? Er transportbranchen klar til 38 % stigning? Fremtidens transport bliver global og der bliver rigeligt af den. Alt tyder på at behovet for transport vil stige voldsomt frem til 2010 og videre ud i fremtiden

Læs mere

Markedskommentar maj: Rentechok og græske forhandlinger!

Markedskommentar maj: Rentechok og græske forhandlinger! Nyhedsbrev Kbh. 3. jun. 2015 Markedskommentar maj: Rentechok og græske forhandlinger! Maj blev en måned med udsving, men det samlede resultat blev begrænset til afkast på mellem -0,2 % og + 0,4 %. Fokus

Læs mere

Rapport om anmodninger om oplysninger

Rapport om anmodninger om oplysninger Rapport om anmodninger om fra offentlige myndigheder i perioden. januar -. juni Hos Apple lægger vi stor vægt på at beskytte dine, og vi gør meget ud af at opretholde de højest mulige sikkerhedsstandarder

Læs mere

DB Schenker Rail Scandinavia A/S Administrerende direktør Stig Kyster-Hansen

DB Schenker Rail Scandinavia A/S Administrerende direktør Stig Kyster-Hansen DB Schenker Rail Scandinavia A/S Administrerende direktør Stig Kyster-Hansen Fremtidsmulighederne for containertransport i dansk og nordeuropæisk perspektiv 1. marts 2012 Om DB Schenker Rail Scandinavia

Læs mere

Dagpengeaftale ligger på den flade hånd - UgebrevetA4.dk 20-10-2015 10:05:45

Dagpengeaftale ligger på den flade hånd - UgebrevetA4.dk 20-10-2015 10:05:45 HURTIG AFTALE Dagpengeaftale ligger på den flade hånd Af Michael Bræmer @MichaelBraemer Iver Houmark Andersen @IHoumark Tirsdag den 20. oktober 2015, 05:00 Del: Der er udsigt til hurtigt at kunne lande

Læs mere

DB Schenker Rail Scandinavia

DB Schenker Rail Scandinavia DB Schenker Rail Scandinavia Totalt ansvar og effektivitet på tværs af grænser Sverige Danmark - Tyskland 1 Om DB Schenker Rail Scandinavia er ejet i fællesskab af Deutsche Bahn (D) og Green Cargo (S)

Læs mere

Midt-Vestjylland. Tillidsrepræsentanter er klare i spyttet. Noget af en øjenåbner. Jensens køkken 4/2015. Thise Mejeri: På besøg i Polen:

Midt-Vestjylland. Tillidsrepræsentanter er klare i spyttet. Noget af en øjenåbner. Jensens køkken 4/2015. Thise Mejeri: På besøg i Polen: 4/2015 Midt-Vestjylland Thise Mejeri: Tillidsrepræsentanter er klare i spyttet På besøg i Polen: Noget af en øjenåbner Arbejdstilsynets rådgivning spares væk: Jensens køkken Kaj Andersen er fællestillidsrepræsentant

Læs mere

(Det talte ord gælder) Historien om det danske velfærdssamfund er en succes.

(Det talte ord gælder) Historien om det danske velfærdssamfund er en succes. PDMWDOH 7LQH$XUYLJ+XJJHQEHUJHU ) OOHGSDUNHQ (Det talte ord gælder) Historien om det danske velfærdssamfund er en succes. I dag bliver vi rost fra alle sider for vores fleksible arbejdsmarked og vores sociale

Læs mere

UDEN FOR JOBFESTEN Jobvækst går uden om 28 kommuner Af Iver Houmark Andersen @IHoumark Onsdag den 25. maj 2016, 05:00

UDEN FOR JOBFESTEN Jobvækst går uden om 28 kommuner Af Iver Houmark Andersen @IHoumark Onsdag den 25. maj 2016, 05:00 UDEN FOR JOBFESTEN Jobvækst går uden om 28 kommuner Af Iver Houmark Andersen @IHoumark Onsdag den 25. maj 2016, 05:00 Del: Der er gang i økonomien i Danmark, og der bliver skabt en masse nye job. Men langt

Læs mere

Iværksættere og selvstændige i DM

Iværksættere og selvstændige i DM Iværksættere og selvstændige i DM Dansk Magisterforening har i foråret 2015 foretaget en undersøgelse blandt foreningens medlemmer, der er selvstændige erhvervsdrivende. Undersøgelsen har til formål at

Læs mere

Kommentarer til lovforslag om revideret multimedieskat

Kommentarer til lovforslag om revideret multimedieskat Skatteudvalget 2008-09 L 199 Bilag 5 Offentligt 5 Folketinget Skatteudvalget Christiansborg 1240 København K Kommentarer til lovforslag om revideret multimedieskat Hermed følger TEKNIQ Installatørernes

Læs mere

Eksport skaber optimisme

Eksport skaber optimisme Januar 2013 Eksport skaber optimisme Af chefkonsulent Marie Gad, MSh@di.dk De mindre og mellemstore virksomheder, der er på eksport markederne, tror på fremgang i 2013. Men hvis flere virksomheder skal

Læs mere

Stor indbetalingsvækst og faldende omkostninger

Stor indbetalingsvækst og faldende omkostninger Pressemeddelelse Årsregnskab 2011 9. februar 2012 R E G N S K A B E T B E S K R I V E R H E L E D A N I C A K O N C E R N E N, H E R U N D E R F O R R E T N I NG S A K T I V I T E T E R I D A N M A R K,

Læs mere

ANALYSENOTAT Datterselskaber i udlandet henter værdi til Danmark

ANALYSENOTAT Datterselskaber i udlandet henter værdi til Danmark ANALYSENOTAT Datterselskaber i udlandet henter værdi til Danmark AF CHEFKONSULENT MALTHE MUNKØE Mange danske virksomheder har etableret datterselskaber i udlandet. Det kan være motiveret af forskellige

Læs mere

Men vi er her først og fremmest for at fortsætte ad den vej, som kongressen udstak i 2009.

Men vi er her først og fremmest for at fortsætte ad den vej, som kongressen udstak i 2009. 1 Formand Bente Sorgenfreys mundtlige beretning: Vi tjener kassen - statskassen. Vi er samlet for at gøre en forskel. FTF s repræsentantskabsmøde 11. maj 2011 OBS: Det talte ord gælder. Naturligvis skal

Læs mere

Restriktioner i byerne øger co2-udslippet

Restriktioner i byerne øger co2-udslippet Organisation for erhvervslivet Maj 2010 Restriktioner i byerne øger co2-udslippet AF ERHVERVSPOLITISK KONSULENT RUNE NOACK, RUN@DI.DK En række af de største kommuner har indført restriktioner på levering

Læs mere

ANALYSENOTAT Brexit rammer, men lammer ikke dansk erhvervsliv

ANALYSENOTAT Brexit rammer, men lammer ikke dansk erhvervsliv ANALYSENOTAT Brexit rammer, men lammer ikke dansk erhvervsliv AF CHEFØKONOM, STEEN BOCIAN, CAND. POLIT Englænderne valgte d. 23. juni at stemme sig ud af EU. Udmeldelsen sker ikke med øjeblikkelig virkning,

Læs mere

Analyse af boligjobordningens effekter på aktivitet, beskæftigelse og sort arbejde i malerfaget

Analyse af boligjobordningens effekter på aktivitet, beskæftigelse og sort arbejde i malerfaget Analyse af boligjobordningens effekter på aktivitet, beskæftigelse og sort arbejde i malerfaget Danske Malermestre har i perioden 24.-26. oktober 2012 gennemført en analyse blandt medlemmerne vedrørende

Læs mere

DANSK SÆRSKAT PÅ ELBRUG LIGGER I TOP

DANSK SÆRSKAT PÅ ELBRUG LIGGER I TOP Organisation for erhvervslivet august 2009 DANSK SÆRSKAT PÅ ELBRUG LIGGER I TOP AF KONSULENT MARTIN GRAM, MGM@DI.DK danske virksomheder betaler op til fire gange så meget i transportudgifter og grønne

Læs mere

Min arbejdsplads hvordan er den? resultat af undersøgelse

Min arbejdsplads hvordan er den? resultat af undersøgelse Min arbejdsplads hvordan er den? resultat af undersøgelse Af: Susanne Teglkamp, Direktør i Teglkamp & Co. Teglkamp & Co. har i samarbejde med jobportalen StepStone A/S taget temperaturen på vores arbejdspladser.

Læs mere

Danske virksomheder: Tilliden på vej tilbage

Danske virksomheder: Tilliden på vej tilbage September Danske virksomheder: Tilliden på vej tilbage På kort sigt er det hårdt arbejde at få øget beskæftigelsen bare en smule. Men på lidt længere sigt så tror virksomhederne på, at det kan lade sig

Læs mere

VORES NET ER KOMPLET!

VORES NET ER KOMPLET! D A N M A R K VORES NET ER KOMPLET! Med 18 veluddannede service- og salgspartnere i Danmark, er PALFINGER tæt på kunderne i hele landet. PALFINGER tilbyder således den bedste service, kvalitet og teknologi

Læs mere

Danmark er blandt de lande i Europa, der har outsourcet flest arbejdspladser

Danmark er blandt de lande i Europa, der har outsourcet flest arbejdspladser Den 24. september 213 Danmark er blandt de lande i Europa, der har outsourcet flest arbejdspladser En undersøgelse blandt 15 europæiske lande viser, at der ikke outsources særlig mange job fra Europa målt

Læs mere

Tale til besvarelse af samrådsspørgsmål E og F den 11. oktober 2016 i Skatteudvalget

Tale til besvarelse af samrådsspørgsmål E og F den 11. oktober 2016 i Skatteudvalget Skatteudvalget 2016-17 SAU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 28 Offentligt 10. oktober 2016 J.nr. 16-1458020 Politik, Lovmodel og Økonomi MLN Tale til besvarelse af samrådsspørgsmål E og F den 11. oktober

Læs mere

LAD OS GØRE VERDENS BEDSTE LAND ENDNU BEDRE

LAD OS GØRE VERDENS BEDSTE LAND ENDNU BEDRE LAD OS GØRE VERDENS BEDSTE LAND ENDNU BEDRE Venstres reformer, før valget i 2011, har lagt grunden til 90 pct. af de samlede økonomiske effekter, som har sikret dansk økonomi. Og siden valget har Venstre

Læs mere

Nye åbningstider i Metal Himmerland.

Nye åbningstider i Metal Himmerland. Nye åbningstider i Metal Himmerland. Nr. 1 2012 Gennem længere tid, er arbejdspresset steget i afdelingen. Vi er derfor kommet i den situation, at vi er nødt til at ændre på tingene, for at få en balance

Læs mere

31 oktober 2013. Seniorjobberen Nyhedsbrev Nyhedsbrev. Nr. 7

31 oktober 2013. Seniorjobberen Nyhedsbrev Nyhedsbrev. Nr. 7 31 oktober 2013 Nr. 7-31. oktober 2013. Nr. 7 Seniorjobbere: Skriv endelig at vi morer os Der er plads til flere på Københavns Stadsarkiv Fotos: Per Sichlau Hvis man gerne vil vide, hvad børn vejede og

Læs mere

Køre- hviletid Vejledning

Køre- hviletid Vejledning Køre- hviletid Vejledning 1 Køre- hviletid vejledning om regler Reglerne om køre- hviletid blev ændret i april 2007. Antallet af kontroller på landevejen og i virksomheden øges. Og samtidig er bødestørrelserne

Læs mere

Dansk velstand overhales af asien i løbet af 10 år

Dansk velstand overhales af asien i løbet af 10 år Organisation for erhvervslivet Februar 2010 Dansk velstand overhales af asien i løbet af 10 år AF CHEFKONSULENT MORTEN GRANZAU NIELSEN, MOGR@DI.DK var det 7. rigeste land i verden for 40 år siden. I dag

Læs mere

Hvordan sikrer vi energi til konkurrencedygtige priser og bidrager til at skabe vækst og arbejdspladser?

Hvordan sikrer vi energi til konkurrencedygtige priser og bidrager til at skabe vækst og arbejdspladser? Konkurrencedygtig Hvordan sikrer vi til konkurrencedygtige priser og bidrager til at skabe vækst og arbejdspladser? Uden ville europæerne ikke kende til den velstand, mange nyder i dag. Energi er en forudsætning

Læs mere

Print from - Motor-magasinet

Print from  - Motor-magasinet Print from www.motormagasinet.dk - Motor-magasinet En biløkonom skaber værdi i virksomheden 28 March 2011 kl. 5:00 / Uddannelse / Af direktør René Tønder Nielsen, Bilbranchen, og adm. direktør og formand

Læs mere

Hvem kan bringe EU ud af krisen? København og Aarhus, den 24. og 26. februar 2015

Hvem kan bringe EU ud af krisen? København og Aarhus, den 24. og 26. februar 2015 Hvem kan bringe EU ud af krisen? København og Aarhus, den 24. og 26. februar 2015 Status for eurozonen i 2015 europæiske økonomier i krise siden start af finanskrise i 2007-08: produktion stagnerende,

Læs mere

Nye kompetencekrav i transporterhvervet nye veje til udvikling af disse?

Nye kompetencekrav i transporterhvervet nye veje til udvikling af disse? Nye kompetencekrav i transporterhvervet nye veje til udvikling af disse? Forfatter: Lars Dagnæs, Institut for Transportstudier Emneplacering: Godstransport og Logistik, transportknudepunkter Indledning

Læs mere

Figur 1 Bruttoerstatningsprocent, bruttoomkostningsprocenter og combined ratio i forsikringsbranchen, 1994-2012

Figur 1 Bruttoerstatningsprocent, bruttoomkostningsprocenter og combined ratio i forsikringsbranchen, 1994-2012 Nordisk Forsikringstidskrift 3/213 Færre skader og et godt finansielt resultat førte til et pænt overskud i de danske skadesforsikringsselskaber 212 Resultatet i de danske skadesforsikringsselskaber blev

Læs mere

Svar på spørgsmål stillet i forlængelse af møde med TR erne

Svar på spørgsmål stillet i forlængelse af møde med TR erne Svar på spørgsmål stillet i forlængelse af møde med TR erne AP Møller projektet Hvilken information er givet til medarbejderne? Ledelserne på skolerne har orienteret personalet om AP Møller ansøgningen.

Læs mere

1. maj tale 2015. Men inden vi når så langt, så et par ord om det der optager mig som landets justitisminister.

1. maj tale 2015. Men inden vi når så langt, så et par ord om det der optager mig som landets justitisminister. 1. maj tale 2015 Forleden besøgte jeg den store danske virksomhed Leo Pharma. Den ligger et stenkast fra min bopæl. 1600 gode danske arbejdspladser har de i Danmark. De skaber produkter til millioner af

Læs mere

Transportudvalget 2013-14 TRU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 832 Offentligt TALEMANUSKRIPT. Side 1 af 5. Samrådsspørgsmål AG

Transportudvalget 2013-14 TRU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 832 Offentligt TALEMANUSKRIPT. Side 1 af 5. Samrådsspørgsmål AG Transportudvalget 2013-14 TRU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 832 Offentligt TALEMANUSKRIPT Samrådsspørgsmål AG Side 1 af 5 Hvad kan ministeren oplyse i forhold til pressehistorier om, at Post Danmark

Læs mere

Ti års vækstkrise. Ti år med vækstkrise uden udsigt til snarlig bedring DANSK ERHVERVS PERSPEKTIV 2016 # 5 AF CHEFØKONOM STEEN BOCIAN, CAND.

Ti års vækstkrise. Ti år med vækstkrise uden udsigt til snarlig bedring DANSK ERHVERVS PERSPEKTIV 2016 # 5 AF CHEFØKONOM STEEN BOCIAN, CAND. 1967 1969 1971 1973 1975 1977 1979 1981 1983 1985 1987 1989 1991 1993 1995 1997 1999 2001 2003 2005 2007 2009 2011 2013 2015 2017 Ti års vækstkrise AF CHEFØKONOM STEEN BOCIAN, CAND. POLIT RESUMÉ Dansk

Læs mere

MARKEDSAFDELINGEN 23. juli 2008 Nr. 30/08

MARKEDSAFDELINGEN 23. juli 2008 Nr. 30/08 Markedsnyt oksekød MARKEDSAFDELINGEN 23. juli 2008 Nr. 30/08 Axelborg, Axeltorv 3 1609 København V Tlf. 3373 2500 Fax 3373 2510 www.danishmeat.dk e-post: dma@danishmeat.dk KLP/BSO Danmark Slagtninger i

Læs mere

Dansk Aktionærforening. 5. november 2008

Dansk Aktionærforening. 5. november 2008 Dansk Aktionærforening 5. november 2008 Uendeligt stort udvalg af transport- og logistikløsninger DSV tilbyder global transport og logistik. DSV har 25.200 ansatte på verdensplan og egne kontorer i mere

Læs mere

Deres ref.: FTH / PDY Vor ref.: jhc Dok. nr.: D-010211-9112 Dato: 31.01.2011

Deres ref.: FTH / PDY Vor ref.: jhc Dok. nr.: D-010211-9112 Dato: 31.01.2011 Trafikstyrelsen, Bilteknik Att: Frank Thrusholm Gl. Mønt 4 DK-1117 København K Lyren 1 DK-6330 Padborg Telefon: +45 74 67 12 33 Telefax: +45 74 67 43 17 Internet: www.itd.dk e-mail: itd@itd.dk fth@trafikstyrelsen.dk

Læs mere