8 TRIN TIL BOLIGHANDEL

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "8 TRIN TIL BOLIGHANDEL"

Transkript

1 8 TRIN TIL BOLIGHANDEL Læs denne guide, før du beslutter dig for at købe eller sælge din bolig "8 trin til bolighandel" er en gennemgang af, hvad der sker, når du sætter din bolig til salg. - Læs den før du beslutter dig.

2 Trin 1 find UD af HVaD DIn BolIG ER VÆRD Overvejer du og din familie at skifte bolig, er det en god idé at få overblik over dine økonomiske muligheder. Find ud af, hvad du kan få for din bolig, og hvad du kan få ud af salget. Start med at kontakte en ejendomsmægler, og få en aftale om en gratis og uforpligtende salgsvurdering. Med salgsvurderingen i hånden, har du det bedste beslutningsgrundlag. Når du ringer til ejendomsmægleren, kan du aftale, at I mødes på et tidspunkt, der passer dig. Bed ejendomsmægleren om at fremsende en bekræftelse på mødetidspunktet samt en liste over, hvilke papirer ejendomsmægleren skal bruge til vurderingen af din bolig. På det aftalte tidspunkt besigtiger ejendomsmægleren din bolig, både ude og inde. Ejendomsmægleren noterer sig bl.a. vedligeholdelsesstand, indretning, materialevalg, installationer, beliggenhed, osv. Efter besigtigelsen af din bolig, vil ejendomsmægleren beregne kontantprisen på din bolig. Beregningen tager udgangspunkt i besigtigelsen, de modtagne papirer på boligen, ejendomsmæglerens erfaring og kendskab til dit lokalområde, finansieringsmuligheder m.v. Herefter kontakter ejendomsmægleren dig, og aftaler tid og sted for nyt møde. På mødet præsenteres du for ejendomsmæglerens vurdering. Ud over en vurdering af, hvad boligen kan sælges for, får du også en dagsaktuel beregning af, hvor mange penge du får i hånden, når handlen er afsluttet og alle omkostninger er betalt. Det er nu, du og din familie skal træffe jeres beslutning om at sætte boligen til salg. Vælg en ejendomsmægler med lokalkendskab og som du har tillid til. Vær sikker på, at den mægler du vælger, bliver lagt mærke til på annoncesiderne. Og forvis dig om, at mægleren vil gøre en solid indsats for at få din bolig solgt. Salgsindsatsen er afgørende.

3 Trin 2 BoLIgeN SÆTTeS TIL SaLg - DU får En formidlingsaftale om SAlG Når din beslutning om salg er truffet, indgår du med ejendomsmægleren en skriftlig aftale om salg af din bolig. Vær sikker på, at aftalen er godkendt og autoriseret af Dansk Ejendomsmæglerforening, og læs den grundigt igennem, før du skriver under. Hvis der er noget, du ikke forstår, skal du ikke være bange for at spørge. Formidlingsaftalen beskriver de vilkår, du sætter din bolig til salg på. Ejendomsmægleren skal bl.a. oplyse, hvilken kontantpris han har vurderet din bolig til. Ejendomsmæglerens salær - og hvad du får for pengene - skal fremgå. Ifølge aftalen er ejendomsmægleren pålagt at udarbejde salgsopstilling, købsaftale samt bistå dig før, under og efter handlen. Ejendomsmægleren er din mand igennem hele forløbet. Ejendomsmægleren får fuldmagt til at indhente alle relevante dokumenter om de tekniske, juridiske og økonomiske forhold, der vedrører din bolig. Desuden får ejendomsmægleren fuldmagt til at indhente byggeteknisk gennemgang/el-tjek, energimærkning samt tilbud om ejerskifteforsikring. Formidlingsaftalen indgås for en aftalt periode, som du aftaler med din ejendomsmægler. Aftalen kan altid opsiges, dog skal du ved opsigelse betale et forud aftalt arbejdsvederlag ved opsigelse. Hvis din bolig ikke er solgt ved aftalens udløb, er du frit stillet til evt at vælge en anden mægler. I formidlingsaftalen fremgår tydeligt, hvad din maksimale udgift er for fremskaffelse af dokumentations-materiale, til dækning af foto m.v. Formidlingsaftalen underskrives. Den sikrer, at din bolig sælges på de bedst mulige vilkår. Vælg en ejendomsmægler med et velfungerende køberkartotek. Ofte har mægleren en interesseret køber her, og du slipper for at afvente annoncering og udstilling.

4 Trin 3 TILSTaNDSRappoRT, ENERGIMÆRKNING OG EL-RAPPORT Når du sælger din bolig, er det vigtigt, du får størst mulig tryghed og sikkerhed. For at du kan dokumentere din boligs tilstand over for interesserede købere, skal der udarbejdes en autoriseret tilstandsrapport, el-rapport samt en lovpligtig energimærkning. Rapporterne udarbejdes af godkendte ingeniører, arkitekter og energikonsulenter, som derfor skal gennemgå din bolig i detaljer. energimærkning Det er lovpligtigt at få udarbejdet en energimærkning med tilhørende energiplan af en godkendt energikonsulent, når din bolig sættes til salg. Fritidshuse er ikke omfattet af en lov om fremme af energi- og vandbesparelser i bygninger. Tilstandsrapport Du kan som sælger bedst muligt sikre dig mod ansvar for skjulte fejl og mangler, hvis du får udarbejdet en autoriseret tilstandsrapport, som udleveres til køberen sammen med et ejerskifteforsikringstilbud fra et forsikringsselskab. Vi anbefaler, at du sikrer dig på denne måde, da køberen ellers i 10 år efter handlen kan rette krav mod dig, hvis der viser sig skjulte fejl og mangler ved boligen. el-rapport Et el-eftersyn er, sammen med en tilstandsrapport, blevet en obligatorisk forudsætning i sammenhæng med en ejerskifteforsikring. yderligere er det en god investering hvis du generelt gerne vil have et overblik over el-installationerne i dit hjem. Energimærkningen fortæller om bygningens energimæssige tilstand, herunder isolering, forbrug af el, vand og varme, eventuelle udbedringsmuligheder og omkostninger. Jeg har styr på alle dokumenterne! Du får rabat på arbejdet, hvis du får udarbejdet såvel energimærkning som tilstandsrapport og el-rapport på én gang.

5 Trin 4 SaLgSopSTILLINg UDARBEJDES Nu går din ejendomsmægler i gang med det egentlige salgsarbejde. En professionel fotograf fotograferer boligen, og aftaler med dig, hvornår du ønsker at få boligen vist frem. Ud fra ejendomsmæglerens notater om boligen, udarbejdes nu en detaljeret beskrivelse af boligens indretning, fremtræden og beliggenhed samt, hvad der følger med boligen. Desuden indeholder salgsopstillingen din boligs nøgletal, oplysninger om boligens og grundens størrelse, offentlig vurdering, økonomiske nøgletal, forsikringsoplysninger, finansieringsforslag m.v. Alt sammen for at beskrive din bolig fyldestgørende over for en potentiel køber. Inden salgsopstillingen præsenteres for potentielle købere, får du salgsopstillingen til gennemlæsning. Det er vigtigt, du ser salgsopstillingen grundigt igennem, og meddeler ejendomsmægleren eventuelle rettelser. Nu er din bolig klar til salg. Ejendomsmægler Anders Jensen er her på vej ud med et til salg skilt til opsætning. Til salg skiltet sikrer, at potientielle købere lokaliserer boligen hurtigt. Husk at gennemgå alle oplysninger i salgsopstillingen for at sikre, at de passer med din egen viden om boligen. Supplér eventuelt med oplysninger, som du mener er relevante for køberen.

6 Trin 5 annoncering og UDStIllInG Af BolIGEn Nu gælder det om at få fortalt de potentielle købere, at din bolig er blevet sat til salg. Først gennemgår ejendomsmægleren sit køberkartotek for at checke, om han evt. allerede har én eller fl ere interesserede købere her. Din ejendomsmægler vil også annoncere med din bolig i sine boligannoncer. Hold øje med, at din bolig ikke»forsvinder i mængden«, og at annoncen fortæller de vigtigste fordele ved din bolig. udstille din bolig, ligesom nogle har eksterne boligudstillinger, f.eks. i pengeinstitutter, for at vise din bolig frem så mange steder som muligt. Ejendomsmæglerfi rmaet John Frandsen A/S er repræsenteret i alle medier. Derfor præsenteres din bolig også på internettet, bl.a. i Danmarks største bolig-marked - Boligsiden.dk. Vi har selvfølgelig også vores egen velbesøgte hjemmeside johnfrandsen.dk De fl este ejendomsmæglere udstiller også din bolig i sin butik. Nogle ejendomsmæglere har fl ere butikker, der alle kan NYHED Din lokale og aktive mægler NYHED Hammel - Herskabelig villa ved gode stisystemer Thorsø - Flot og velholdt hesteejendom ÅBENT HUS Lørdag d. 13 Kl Gl Randersvej 23 Villaen oser af charme og henvender sig rigtig godt til familien som lægger vægt på stilen og den centrale beliggenhed! Til villaen hører en fin lukket have med rigelig plads til boldspil og mindre udhus. Jacob Grund 749 Ejr.ud Opført 1900 Udb Vær. 5 B/N 9.371/7.507 Kælder 80 HMV1753 D C Snuhøjvej 13 Stuehuset præsenterer sig flot i røde sten med charmerende gesimser og der er nyt tag fra Ligeledes er der nyere Viessmann kondenserende oliekedel fra december Jacob Grund Ejr.ud Opført 1931 Udb Vær. 4 B/N 9.359/ ,6 AF 10 STJERNER FRA SÆLGERE! * - I BOLIGSIDENS KUNDETILFREDSHEDSANALYSE! HML1756 ÅBeNT HUS Jacob L. Andersen Ejendomsmægler, MDE Få solgt inden sommer og tag glad på ferie! *Kilde: Boligsiden, , Find mægler, John Frandsen, Hammel afdeling, 19 besvarelser. Thorsø - Flot renoveret villa med et stort værksted Fårvang - Veludnyttet og renoveret etplansvilla NYHED NYHED Du kan også aftale med ejendomsmægleren, at han afholder et»åbent Hus«-arrangement på din bolig. Ejendomsmægleren er til stede ved»åbent Hus«, hvor han udleverer salgsmateriale og taler med de fremmødte. Ahornvej 4 Villaen er renoveret med bl.a. delvis udskiftning af vinduer, lækkert badeværelse, bryggers og køkken. Her er en dejlig stor have, overdækket terrasse samt garage med elektrisk port og værksted. Jacob Ejendomsmæglere og Valuarer, MDE Østergade Hammel Grund Ejr.ud Opført 1971 Udb Vær. 4 B/N 6.173/4.956 Garage Ja HMV1751 Tlf E Thorsølundvej 14 Denne flotte etplansvilla er løbende renoveret og ligger helt centralt i Thorsø med kort spadseretur til indkøb og stisystem til skole, hal, børnehave og friluftsbad! Mads Mads Thomas Daniel Jacob Grund 926 Opført 1964 Vær. 4 Garage Ja Gert D Ejr.ud Udb B/N 7.593/5.993 HMV1750 Jacob

7 Trin 6 BoLIgeN VISeS frem Når ejendomsmægleren har fundet en interesseret køber, der ønsker at se din bolig, kontakter ejendomsmægleren altid dig, og aftaler tidspunkt for fremvisningen. behjælpelig med praktiske spørgsmål, såsom afstand til skole, indkøb, fælles faciliteter m.v. Det bør altid være ejendomsmægleren, der personligt fremviser din bolig. Ejendomsmægleren gennemgår naturligvis salgsopstilling, tilstandsrapport og energimærkning,og drøfter forsikrings- og finansieringsmuligheder med kunden. Ejendomsmægleren gennemgår boligen med kunden. Under gennemgangen analyserer ejendomsmægleren kundens behov, og hvordan de passer, eller kan komme til at passe, med din bolig. Ved fremvisningen er ejendomsmægleren Efter fremvisningen spørger ejendomsmægleren om kundens umiddelbare interesse, og aftaler evt. det næste skridt. Du orienteres af ejendomsmægleren om fremvisningens resultat. Tom Madsen Ejendomsmægler og Valuar Vesterbro 17, 9000 Aalborg Gør boligen klar før fremvisningen: Ryd op. Få opvasken ryddet af bordet og sengen redt. Træk gardiner fra, tænd evt. lys, så boligen fremtræder lys og venlig. - Sørg for at indkørslen er ryddet og græsset er slået.

8 Trin 7 aftale om handel Når interessen hos køberen er skabt, skal detaljerne forhandles på plads. I disse forhandlinger er ejendomsmægleren din mand og orienterer og vejleder dig hele vejen igennem handlen. Når forhandlingen er afsluttet og vilkårene aftalt, udarbejder ejendomsmægleren købsaftalen, også kaldet slutsedlen. Når købsaftalen er klar, mødes du med køberen, enten hos ejendomsmægleren eller hos dig. Spørgsmål og praktiske forhold afklares. Herefter underskrives købsaftalen af køber og sælger. Husk, at køber altid har 6 hverdages fortrydelsesret, inden du kan være helt sikker på, at salget er en realitet. Derudover har køber mulighed for at lade en anden rådgiver kigge aftalen grundigt igennem, før den godkendes endeligt. Berigtigelse/skødeskrivning sker hos ejendomsmægleren. Det er nemt og bekvemt for dig som boligsælger. Købsaftalen gennemgåes grundigt og rettes til, hvis det er nødvendigt. Husk - det er dig og din bolig det handler om. Spørg hellere din ejendomsmægler eller anden rådgiver én gang for meget, end én gang for lidt.

9 Trin 8 HaNDLeN AfSlUttES Nu skal skødet udarbejdes på grundlag af købsaftalen. Efter en lovændring, har din ejendomsmægler også mulighed for at skrive skøder. John Frandsen A/S har stor ekspertise i skødeskrivning. Ejendomsmægleren tjekker at udbetaling og bank-garanti kommer til tiden. Sælgers nuværende lån i ejendommen, der ikke overtages af køber, indfries. Refusionsopgørelse udarbejdes. Refusionsopgørelsen viser og fordeler ejendommens udgifter på skæringsdatoen/overtagelsesdagen. Skødet tinglyses på dommerkontoret. Når ejendomsmægleren får det tinglyste anmærkningsfrie skøde retur, sørger han for, at det kontante overskud fra handlen udbetales til sælger. Normalt vil der gå én måned, inden du får udbetalt dine penge fra salget. Når overtagelsesdagen oprinder, er det vigtigt, at du sammen med køber udfylder»nøgleoverdragelsesskema«, som du får tilsendt fra ejendomsmægleren. De sidste praktiske småting (placering af stophane, vandmåler, elmåler m.v.) samt instruktion i boligens hvidevarer videregives fra sælger til køber. Skødet underskrives med NemID, og din ejendomsmægler hjælper gerne. Det er en god idé at udveksle telefonnumre med køberen, så tvivlsspørgsmål nemt kan klares. Husk også at sige farvel og tak for denne gang til naboer/ bekendte i området.

10 BoLIgeNS DokUmEntER Ejendomsmægleren gennemgår altid tingbogen, der fortæller hvem ejeren er, matrikel nummeret, om der er begrænsninger eller forpligtelser i forbindelse med byggeri på grunden og de tinglyste pantebreve. Der udover skal mægleren se følgende papirer, som han selv fremskaffer, hvis de mangler: BBR-ejermeddelsen Den fortæller, hvor mange kvadratmeter boligen er på, om der er garage, carport eller andre bygninger på grunden. Det er kommunen, der laver BBR-registrereingen. Ejendomsskattebilletten Den viser, hvad du betaler i ejendomsskat, til renovation og eventuel skorstensfejning m.v. Årsopgørelse fra kreditforeningen Ud af den kan du se, hvor stor restgæld der er i boligen, kursværdien af dit lån, og hvor stort dit rentefradrag er - husk den 4-cifrede kontrolkode, denne står på årsopgørelsen, du har fået fremsendt fra dit kreditforeningen. Private pantebreve Pantebrevet viser hovedstol, indfrielsesvilkår, ydelse, rente m.v. Forsikringspolice Her kan du se, om ejendommen er forsikret mod svamp, insekter og fejl på skjulte før. Referat fra ejerforening Generelforsamlingens referat viser, om ejerforeningen har besluttet, om der for eksempel skal foretages forbedringer, vedligeholdelse eller om fællesudgifterne stiger. Forbrugsopgørelser Aktuelt årsforbrug af el, vand og varme. Husk billed-id Typisk kørekort eller pas. Der skal mange papirer til en hushandel. Hos John Frandsen kan du til enhver tid få en forklaring på, hvilken dokumenter du skal finde frem.

11 8 grunde TIL AT HANDLE HOS OS Læs her, hvorfor du skal vælge os, når du vil købe eller sælge din bolig "8 grunde til at handle bolig hos os" er en dokumentation af, hvilke fordele du får ved at bruge John Frandsen som ejendomsmægler, når du skal sælge din bolig.

12 1ı2 grund 1 JoHN frandsen er TÆTTeST på når DU VIl handle BolIG UNgT & DYNaMISK MÆgLeR- TeaM Sådan arbejder vi for dig Vi er klar, når den potentielle køber banker på. Vi har nemlig åbent alle ugens 7 dage. Og uden for åbningstiden kan du altid komme i kontakt med os på telefonen. Vi er et ungt, friskt og dynamisk team, der forstår og taler kundens sprog. John Frandsens målsætning er at yde boligrådgivning med klar besked og god service. Vi vil høre kundens ærlige mening For at sikre, at vi hele tiden bliver endnu mere effektive, spørger vi altid kunderne om, hvordan de har været tilfredse med os, efter bolighandlen er afsluttet. Vores analyseskemaer til kvalitetssikring danner grundlag for John Frandsens fortsatte udvikling. grund 2 At VI også ER KLÆDT på TIL WeeKeNDeN - koster DIG IkkE EkStRA Man skal smede, mens jernet er varmt. Derfor har vi åbent alle ugens 7 dage. Vi er der, når du har tid og har brug for os. Vi er der også, selv om butikken er lukket. Telefonen er altid åben, så du altid kan komme i forbindelse med os. Det betyder, at vi handler lidt hurtigere - uden stress og til samme pris.

13 3ı4 grund 3 At VI har fingeren på pulsen - koster DIG IkkE EkStRA Alle ansatte hos John Frandsen A/S er lokalkendte, og kender området som sin egen bukselomme. Vi er veluddannede og følger nøje udviklingen på markedet. Det betyder rigtig prissætning, kompetent rådgivning og hurtig handel. grund 4 INgeN StRAmmE KÆDeKoNCepTeR Hos John Frandsen A/S er vi ikke ejet af banker og realkreditinstitutter. Vi er derfor ikke hæmmet af stramme kædekoncepter eller skal betale dyre franchiseafgifter. Vi kan tilrette salgsarbejdet og markedsføringen efter netop din bolig og dine ønsker - til 1 salær. Hos os får du lokalt klaret alt, der har med bolighandel at gøre: Rådgivning, kvalifi ceret prissætning/økonomiberegning, præsentation af din bolig i fl ere byer, fi nansiering, forsikring og skødeskrivning. Du har kun én kontakt. Det er både nemmere, billigere og mere sikkert for dig. John Frandsen Ejendomsmægler & Valuar, MDE

14 5 grund 5 At DU BlIVER SeT 23 STeDeR - koster DIG IkkE EkStRA Når du vælger Ejendomsmæglerfirmaet John Frandsen, opnår du blandt andet følgende fordele: En af Danmarks førende ejendomsmæglere, der sætter dig som kunde i centrum. Vi er ikke bundet af stramme kædekoncepter og dyre administrationsomkostninger. Vi tænker kun på at sælge DIN bolig Vi er tæt på dig med 23 lokale boligbutikker fra Horsens til Aalborg, er vi hvor kunderne er En af Danmarks største selvstændige ejendomsmæglere. Ét fi rma, hvor alle trækker på samme hammel for at sælge din bolig Gazelle-virksomhed 4 år i træk. Skal du også have solgt? Et stærkt alternativ til kæderne. Vi gør det ukompliceret at handle bolig vi klarer salget fra A til Z, inkl. skødet. Handlen er først afsluttet for os, når pengene er på din konto Veluddannede ejendomsmæglere, der sikrer dig et hurtigt og trygt boligsalg Engagerede medarbejdere, der lytter til DINE ønsker og løbende holder dig opdateret Ejendomsformidling på jysk fornuftige dispositioner, ingen unødvendige omkostninger og mæglere der møder dig i øjenhøjde Over 3000 ejendomme solgt på 5 år. Vi har haft vækst, hvor andre har haft krise! Skal din bolig være den næste vi sælger? Professionel markedsføring af din bolig herunder professionelle fotografer og grafi kere Skal du være vores næste tilfredse kunde? Aalborg Klarup Hobro Hadsund Mariager Karup Viborg Bjerringbro Det skader ikke at blive set. Derfor samarbejder John Frandsens 23 butikker om dit boligsalg. vores vigtigste værktøj er at være tæt på kunden. Det betyder nem kontakt, større interesse og hurtigere handel - til 1 salær. Hammel Langå Randers Hadsten Hinnerup Aarhus Skanderborg Auning Glesborg Grenaa Kolind Rønde Ebeltoft Horsens

15 6 grund 6 SÅDAn finder VI KØBeReN - til DIn BolIG Salgsindsatsen er afgørende, når du skal have din bolig solgt. John Frandsen har et effektivt og velfungerende køberkartotek, som dagligt opdateres og suppleres med nye købere, der naturligvis også kontaktes. Med køberkartotek, udstilling, avisannoncering og internet er din bolig sikret markedets bedste præsentation - intet mindre! Vi gør meget ud af den personlige betjening og den daglige kontakt med boligkøbere. Alle potentielle købere bliver skrevet op i vores ajourførte køberkartotek. Din bolig får den bedste og mest dækkende markedsføring med annoncering i lokal- og landsdækkende aviser - det er stærkt! Ejendomsmæglerfi rmaet John Frandsen A/S er repræsenteret i alle medier. Derfor præsenteres din bolig også på internettet, i Danmarks største boligmarked Boligsiden.dk. Vi har selvfølgelig også vores egen velbesøgte hjemmeside johnfrandsen.dk RÅDGIVnInG med KLaR BeSKeD - og god SeRVICe Vi betjener dig alle ugens 7dage Vi følger udviklingen på markedet, bl.a. ved at deltage i branchens efteruddannelseskurser.

16 7ı8 grund 7 At DU får alt på et STeD - koster DIG IkkE EkStRA Aalborg Klarup Hadsund Hobro Mariager Tryghed i boligsalget er John Frandsens kvalitetsstempel. Hos os får du lokalt klaret alt, der har med bolighandel at gøre: Sælger/køberrådgivning, kvalifi ceret prissætning/økonomiberegning, daglig præsentation af din bolig i 22 byer, fi nansiering, forsikring og skødeskrivning. Du har kun én kontakt. Det er både nemmere, billigere og mere sikkert for dig. Karup Viborg Randers Langå Bjerringbro Hadsten Hammel Hinnerup Aarhus Skanderborg Horsens Glesborg Auning Grenaa Kolind Rønde Ebeltoft grund 8 At VI klarer paragrafferne... - koster DIG IkkE EkStRA Du behøver ikke at løbe hele byen rundt for at handle bolig. Nu kan John Frandsen nemlig også skrive skødet for dig. Susanne Nyborg, har selv udviklet sit skødekoncept. Det betyder nemmere, hurtigere og billigere bolighandel - samtidig med at sikkerheden er helt i top. NeMMeRe HURTIgeRe og BILLIgeRe BoLIgHaNDeL

Ønsker du at sælge bolig, vender du blot bogen, hvor du finder Håndbog for boligsælger.

Ønsker du at sælge bolig, vender du blot bogen, hvor du finder Håndbog for boligsælger. FORORD Denne håndbog er tænkt som et værktøj, når du overvejer at købe ny bolig. Bogen kan læses fra start til slut, men kan også bruges som opslagsværk. Du slår blot op under det emne, du gerne vil vide

Læs mere

vedr. besigtigelse af ejendommen og udarbejdelse af tilstandsrapport, home SundhedsAttest og energimærke.

vedr. besigtigelse af ejendommen og udarbejdelse af tilstandsrapport, home SundhedsAttest og energimærke. Velkommen hos home Før vi sælger din bolig, vil vi gerne præsentere os Før du sætter din bolig til salg, vil vi gerne fortælle dig, hvordan vi arbejder hos home. Hvem vi samarbejder med, og hvilke fordele

Læs mere

Boligskifte Trin for trin. 1 bolig bliver til 2

Boligskifte Trin for trin. 1 bolig bliver til 2 Boligskifte Trin for trin 1 bolig bliver til 2 trin for trin 1 bolig bliver til 2 Boligskifte 1 bolig bliver til 2 Indhold 1 2 06 Boligskifte? Skilsmisse Økonomi Den nuværende bolig Pension Forsikring

Læs mere

Boligskifte Trin for trin. Nye krav til boligen

Boligskifte Trin for trin. Nye krav til boligen Boligskifte Trin for trin Nye krav til boligen trin for trin Nye krav til boligen Boligskifte Nye krav til boligen Indhold 1 2 06 Boligskifte? Ændrede behov Skab overblik Om- og tilbygninger Andelsbolig

Læs mere

Boligbogen Bolighandel og boligfinansiering

Boligbogen Bolighandel og boligfinansiering Boligbogen Bolighandel og boligfinansiering www.landbobanken.dk Boligbogen 4. udgave, oktober 2010 Redaktion: Lokale Pengeinstitutter v/morten Egholm Andersen og George Wenning Toldbodgade 33 1253 København

Læs mere

Om ejerbolig 100574. 08.12. CVR-nr. 13522197, København. Trykt af Herrmann & Fischer, Rødovre

Om ejerbolig 100574. 08.12. CVR-nr. 13522197, København. Trykt af Herrmann & Fischer, Rødovre Om ejerbolig Om ejerbolig 11. udgave Redaktionen afsluttet august 2012 I serien er også udkommet: - Om at planlægge sin økonomi - Om tryghed og pension - Om at investere - Om forsikring ISBN 978-87-90401-xx-x

Læs mere

Boligbogen. Bolighandel og boligfinansiering

Boligbogen. Bolighandel og boligfinansiering Boligbogen Bolighandel og boligfinansiering Boligbogen 3. udgave, august 2006 Redaktion: LOKALE PENGEINSTITUTTER v/morten Egholm Andersen, Berit Birkemose Hansen og Klavs Holten Toldbodgade 33 1253 København

Læs mere

Når du har planer om en ny bolig

Når du har planer om en ny bolig Når du har planer om en ny bolig Når du har planer om en ny bolig At blive boligejer er en stor begivenhed i livet og derfor sjældent noget, man beslutter fra den ene dag til den anden. For hvad er der

Læs mere

Denne handel. er på betingelse. af min advokats

Denne handel. er på betingelse. af min advokats HUSK ADVOKATFORBEHOLDET Denne handel er på betingelse af min advokats godkendelse Et skøde er kun en kvittering for det du allerede har købt... HUSK ADVOKATFORBEHOLDET Denne handel er på betingelse af

Læs mere

GODT I HUS. - en guide til dig, som skal købe ejerbolig

GODT I HUS. - en guide til dig, som skal købe ejerbolig GODT I HUS - en guide til dig, som skal købe ejerbolig Det er spændende at købe ny bolig. Men det er også forbundet med beslutninger, som kan få økonomiske konsekvenser i mange år fremover. Derfor er det

Læs mere

KØB AF BOLIG TRIN FOR TRIN

KØB AF BOLIG TRIN FOR TRIN KØB AF BOLIG TRIN FOR TRIN 122/02 01.01.2015 Køb af bolig bør primært handle om, at du og din familie får opfyldt et konkret boligbehov, der her og nu, men også på længere sigt opfylder så mange af jeres

Læs mere

Guide til køb af bolig

Guide til køb af bolig Guide til køb af bolig Denne guide er for dig, der gerne vil have en hurtig introduktion til nogle af de mange ord og begreber, som du støder på, når du vil købe en bolig. Med guiden i hånden er du godt

Læs mere

www.sallingbank.dk Hovedkontor Frederiksgade 6 7800 Skive Tlf. 97 52 33 66 Egeris afdeling Kirke Allé 98 Fjernkundeafdeling

www.sallingbank.dk Hovedkontor Frederiksgade 6 7800 Skive Tlf. 97 52 33 66 Egeris afdeling Kirke Allé 98 Fjernkundeafdeling Egeris afdeling Kirke Allé 98 7800 Skive Tlf.: 96 70 33 66 Fjernkundeafdeling Frederiksgade 6 7800 Skive Tlf.: 96 44 61 63 Højslev afdeling Viborgvej 221 7840 Højslev Tlf.: 97 53 59 22 Roslev afdeling

Læs mere

Sådan handler du på tvangsauktion

Sådan handler du på tvangsauktion R178 G210 R116 G178 PLUS logo PLUS logo med header UGENS BEDSTE UGENS BEDSTE PLUS knap PLUS hjørnemakering til billeder Header 4 X Rubrik 2 X FONT: Helvetica Condensed Bold Sådan handler du på tvangsauktion

Læs mere

Køberguide. - Før du drømmer om at købe bolig

Køberguide. - Før du drømmer om at købe bolig Køberguide - Før du drømmer om at købe bolig Indhold Nogle ord om denne folder Dit første boligkøb? 4 Hvilke krav bør du stille til rådgiveren? 4 Selvom du har prøvet det før 5 Den digitale tinglysning

Læs mere

Kaarde & Erland. Vi samler ikke på ejendomme vi sælger dem. EDC Kaarde & Erland. Ahlgade 3 4300 Holbæk. Telefon 5944 0022 Telefax 5944 0450

Kaarde & Erland. Vi samler ikke på ejendomme vi sælger dem. EDC Kaarde & Erland. Ahlgade 3 4300 Holbæk. Telefon 5944 0022 Telefax 5944 0450 Kaarde & Erland Vi samler ikke på ejendomme vi sælger dem EDC Kaarde & Erland Ahlgade 3 4300 Holbæk Telefon 5944 0022 Telefax 5944 0450 430@edc.dk www.edc.dk udstillinger Vores udstilling på hovedgaden

Læs mere

Guide til et sikkert boligkøb. Til dig der skal købe din første bolig

Guide til et sikkert boligkøb. Til dig der skal købe din første bolig Guide til et sikkert boligkøb Til dig der skal købe din første bolig Guide til et sikkert boligkøb 4 Fra boligdrøm til drømmebolig Et boligkøb starter oftest som en drøm og skulle gerne blive ved at være

Læs mere

DUAB s organisationsbestyrelse har besluttet disse retningslinier, som har betydning for jeres arbejde i afdelingsbestyrelsen.

DUAB s organisationsbestyrelse har besluttet disse retningslinier, som har betydning for jeres arbejde i afdelingsbestyrelsen. Hellerup 28.02.2008 DUAB-retningslinie nr. 6 til afdelingsbestyrelserne: Hvem kan lave hvilke aftaler for afdelingen? - om afdelingens aftaler med håndværkere og leverandører (aftaler med 3. part) Kære

Læs mere

Guide til et sikkert andelsboligkøb. Til dig der skal købe din første andelsbolig

Guide til et sikkert andelsboligkøb. Til dig der skal købe din første andelsbolig Guide til et sikkert andelsboligkøb Til dig der skal købe din første andelsbolig Guide til et sikkert andelsboligkøb 3 Hvad er en andelsbolig? Mange bruger betegnelsen at købe en andelsbolig, men reelt

Læs mere

ANDELSBOLIGFORENING Andelsbolig en god boligform.. side 1. Hvad er en andelsboligforening? side 6. Skal du købe andelsbolig?..

ANDELSBOLIGFORENING Andelsbolig en god boligform.. side 1. Hvad er en andelsboligforening? side 6. Skal du købe andelsbolig?.. FORENINGSEJENDOMME PRODUKT KATALOG Indhold ANDELSBOLIGFORENING Andelsbolig en god boligform.. side 1 Hvad er en andelsboligforening? side 6 Skal du købe andelsbolig?.. side 8 Skal du sælge andelsbolig?.

Læs mere

Rapport. Forenklet, digitaliseret handel med fast ejendom. Indhold

Rapport. Forenklet, digitaliseret handel med fast ejendom. Indhold Rapport Forenklet, digitaliseret handel med fast ejendom 15. september 2006 Sag D-4202-5 /ulr+ ke Indhold Indhold... 1 Forord... 2 1. Indledning... 3 2. Baggrund... 5 3. Det nuværende forretningsflow...

Læs mere

Til dig som køber. Denne lille købervejledning kan du bruge i forbindelse med dit ejendomskøb.

Til dig som køber. Denne lille købervejledning kan du bruge i forbindelse med dit ejendomskøb. KØBERVEJLEDNING Til dig som køber Denne lille købervejledning kan du bruge i forbindelse med dit ejendomskøb. Købervejledningen giver dig et overblik over hele forløbet og indeholder en alfabetisk ordliste,

Læs mere

Når boligen skal sælges - mægler eller selvsalg? Kendskabskampagne for nye købere NYT TEMA ANDELSLIV MESSE MEDLEMSBLAD FOR ANDELSHAVERE

Når boligen skal sælges - mægler eller selvsalg? Kendskabskampagne for nye købere NYT TEMA ANDELSLIV MESSE MEDLEMSBLAD FOR ANDELSHAVERE NR. 3 SEPTEMBER 2014 NYT MEDLEMSBLAD FOR ANDELSHAVERE TEMA Når boligen skal sælges - mægler eller selvsalg? ANDELSLIV Kendskabskampagne for nye købere MESSE DELTAG I FREMTIDENS ANDELSBOLIG 2014 leder Mægler

Læs mere

Thomas Valsted ny mand pa ho lde

Thomas Valsted ny mand pa ho lde VI SÆLGER LAND OG BY 1 KLAR TIL AT SÆLGE BÅDE LAND OG BY Thomas Valsted ny mand pa ho lde t Mød et stærkere Agriteam Varde Mød Thomas, den nye mand på holdet Fortsat succes med landbruget Hvorfor vælge

Læs mere

04 Vi har fokus på kunder, faglighed og kvalitet 10 Bestyrelsens funktion og arbejde 18 Ny vejledning om regnskabsudfærdigelse i foreninger

04 Vi har fokus på kunder, faglighed og kvalitet 10 Bestyrelsens funktion og arbejde 18 Ny vejledning om regnskabsudfærdigelse i foreninger andelsboliger og ejerlejligheder 04 Vi har fokus på kunder, faglighed og kvalitet 10 Bestyrelsens funktion og arbejde 18 Ny vejledning om regnskabsudfærdigelse i foreninger Marts 2011 Leder Foreninger

Læs mere

E-baseret ejendomsformidling i RobinHus Virksomhedsrapport i E-service projektet

E-baseret ejendomsformidling i RobinHus Virksomhedsrapport i E-service projektet E-baseret ejendomsformidling i RobinHus Virksomhedsrapport i E-service projektet Peter Hagedorn-Rasmussen Anders Henten Rikke Bygballe Møller Juni 2005 1. Introduktion RobinHus er en relativt ny ejendomsmæglerkæde,

Læs mere

Klager. J.nr. 2010-0122 UL/bib. København, den 25. januar 2011 KENDELSE. ctr. Noel Svend Kristian Skaarup Dyrlundsvej 12 4600 Køge

Klager. J.nr. 2010-0122 UL/bib. København, den 25. januar 2011 KENDELSE. ctr. Noel Svend Kristian Skaarup Dyrlundsvej 12 4600 Køge 1 København, den 25. januar 2011 KENDELSE Klager ctr. Noel Svend Kristian Skaarup Dyrlundsvej 12 4600 Køge Nævnet har modtaget klagen den 20. maj 2010. Sagen angår spørgsmålet, om indklagede i købsaftalen

Læs mere

Alt om andelsboliger. Landsdækkende serviceydelser

Alt om andelsboliger. Landsdækkende serviceydelser Alt om andelsboliger Landsdækkende serviceydelser 2 Forord Aldrig har du som andelshaver kunnet få så meget på et sted. Andelsboligforeningsområdet undergår for tiden en rivende udvikling og det stiller

Læs mere

Det nye gennemsigtige boligmarked Personligt, enkelt og gratis. 3 Fremhæv din bolig på BoligMap.dk. 4 Advokatforbehold er også for boligsælgere

Det nye gennemsigtige boligmarked Personligt, enkelt og gratis. 3 Fremhæv din bolig på BoligMap.dk. 4 Advokatforbehold er også for boligsælgere hurtigere boligsalg inspiration fra de profesionelle Maj 2010 2 Sæt din bolig til salg helt gratis 3 Fremhæv din bolig på BoligMap.dk 4 Advokatforbehold er også for boligsælgere 8 Hvordan man sikrer hinanden

Læs mere

Køberinformation. Det skal du vide, når du køber bolig

Køberinformation. Det skal du vide, når du køber bolig Køberinformation Det skal du vide, når du køber bolig Indhold Nogle ord om denne folder 5 Mangler 18 Ejendomsværdibeskatning 29 Forløbet af et typisk boligkøb 6 Sælgers ansvarsfraskrivelse 19 Ejendomsavanceskatning

Læs mere