Kajs Avis Nr august 2007 Side 1 af 12

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Kajs Avis Nr. 31 9. august 2007 Side 1 af 12"

Transkript

1 Kajs Avis Nr august 2007 Side 1 af 12 KajsBod - FarumGæld Valg Tegnerier Sladder Rejser Motorvejskøer - Hareskovbyhuse Rotter LokalAviser Rygter IntetKøn Togforsinkelser Hjemmepleje VærløseVest Spøgerier BySkader - Multytenne Vi har forsøgt at finde en hotspot på Bymidten, men Stationscentret er vist uden for pædagogisk rækkevidde, så derfor behovet for at samle al information på ét sted. Kajs originale hæftemaskine holder sammen på den friske avis Kajs Bymidtebod Fredag den 3. august kl. 10 åbnede Kaj sin nye bod i Bymidten nærmere bestemt den tidligere grillbar i StationsCentret i Værløse. Der var ikke inviteret til officiel åbning eller reception alligevel dukkede der en række af Kajs gode bekendte op med små opmærksomheder og igennem dagen bidrog forbipasserende med en ti'er i Kajs sparebøsse ( med indbygget revision ) - idet man for dette beløb kunne få en frisktrykt avis på 12 sider med hjem til nærmere studier. Hertil kom en mulighed for at tegne medlemskab af Kajs forening, som forven- tes at blive stiftet på en generalforsamling på. Skovgården den 7. september Der skal reserveres plads mod forevisning af erhvervet medlemsbevis. Der er ingen servering dog har vi bevaret et skilt fra grillbaren Dürum 30 kr., hvilket fik to ungersvende til at afgive en forgæves bestilling ;-) orientering skulle leve med beskæringer af helt uhørt omfang, var der også advarsler. Støttet af økonomer i avisens bagland skrev vi i den forbindelse, at det var meget ulykkeligt, at der kom skår i så meget. Men der SKAL budgetter til, om man vil det eller ej. DET VÆRSTE VILLE VÆRE, hvis disse budgetter ikke holdt. Ifgl. JyllandsPosten er Borgmester Jesper Bach betænkelig på et tidspunkt, hvor man er ved at samle rammer og indhold til næste års budgetter samt de efterfølgende - ialt fire år. Borgmesteren erindrer om, at Furesø kommune er født Der forventes åbent hver med en enorm gæld fra fredag i dagtimerne, hvor Farum, der kan føre til at den friskeste avis kan købes kommunen går fallit om 3-4 for en ti'er og hvis tiden år, hvis byrådet ikke griber tillader, så også torsdag Kajs Bod er kun i sit første ind nu. eftermiddag. stade med en nyindkøbt Det nye budget mangler 75 barfodspc og en dertil millioner i, at næste års hørende laserskriver. Disse Besparelser i Furesø budget går op. to apparater kan uden medvirken af Internet og deslige kommune måske Borgmesteren giver udtryk udskrive alle de aviser, som ikke nok for, at indenrigsminister Kaj har udgivet siden 1999, Lars Løkke Rasmussen er idet maskinen er stor nok til I den periode hvor det gik skyld i en del af probleop for befolkningen, at man merne og har sat kommuat rumme alle disse ugenthelt uden forudgående lige aviser. nens advokat til at se på,

2 Kajs Avis Nr august 2007 Side 2 af 12 om ministeren kan hives i retten for brud på aftalen om tvangssammenlægning af de to kommuner Farum og Værløse. Politik er en mærkelig størrelse Der er måske ikke mange dage til et valg. Der rasles med et og andet, antydes, tilbydes og overbydes hvad kan der være at gå til valg på? I Værløse følte den tidligere borgmester Ernst Ellgaard som en fremtrædende repræsentant for sit part - at den, der var partiets øverste repræsentant, nedladende havde kommentarer om Værløse - så han meldte sig ud af partiet. Natur er godt tidsfordriv Den sidste borgmester i Værløse lagde aldrig skjul på, hvor han stod rent politisk. Der er mennesker, der falder for miljøer og er lidt sure over, at de ikke har forstand på at sætte det på papir - spredt ud over det hele. Han gav udtryk for, at han ikke troede man ville lægge Værløse kommune sammen Det er en gave, en evne med nogen anden komman er født med. mune mod borgernes tiltegneren har en evne, slutning. der er af meget høj kvalitet. Derfor var det underligt, at Tegningen starter med Statsministeren for samme parti og hele landet berejste noget centralt for at udvikle andre lande for at markeds- sig med flere og flere enkeltheder. føre demokrati - hvis han vidste, hvad man havde Ikke noget kunstværk kan gang i i Danmark. medtage så mange enkeltfra samme parti spurgte man Værløse og fik et svar. Kommunen fremlagde beskrivelse af, hvordan de ville klare at leve videre. Medens danske advokater skovler millioner ind, ved enhver at det er det danske folk, der kommer til at Den minister, der nødigt vil betale hyren for, at der føres tale med valgte borgere i retssager. Værløse - kunne under sit Forud for et valg - der kan ansvarsområde for flere år komme når som helst - ved siden have stoppet udvikman, at valget igen bliver et lingen i Farum. Han kunne af de mest betydende valg. have uddelt et par næser, og borgmesteren havde Måske ikke mindre betysiddet på DEN pind i dag. dende, hvis Furesø kommune må føre en sag mod en minister, som rent politisk bedre ville forstå ting i Værløse. Det er sikkert, at valget vil føre til en særlig interesse omkring tvangssammenlægningen af to kommuner - uden overhovedet at give borgere mulighed for at føle sig inddraget. Inden man går noget som helst sted hen, skal man ønske sig en flaske, man kan læske sig med undervejs. Måske også lidt spiseligt. heder som tegnerens. Man undrer sig ofte over tegninger bare sorte streger på hvidt papir - hvor tydeligt det fremstår. Ingen tegner eller kunster bevæger sig meget rundt uden en blok og blyant. De første skitser kan ligge i bunker i lang tid, før de tages frem og videreføres. Men ude i selve miljøet og i naturen starter det, der siden ender som et kunstog under hele sagen har værk - sort på hvidt eller i den højtærede Statsminister farver. - fra samme parti - overhovedet ikke givet udtryk for noget som helst. Værløse Boldklub Men i lande, hvor de måske ikke aner, hvad demokrati er, har han beskrevet og underholdt med hvad demokrati er. lagde ud... Søndag var dagen, da træneren skulle prøve om spillerne,,havde ben'' til den nye sæson i 2. division. Man startede sæsonen i Roskilde, hvor det blev til et nederlag på 2-3 til Domkirkebyens bedste hold i overværelse af 423 tilskuere. Lørdag spiller Værløse hjemme mod Brønshøj. Vi sætter Amtsavisens referater på vores vægavis på stationspladsen - fordi det er den eneste daglige avis, der bruger plads til sport fra Furesø. Og så er det også her, Mikkel har sikret, at man også i et dagblad finder noget, der i minderne står tilbage som Værløse. Iøvrigt mener man heller ikke, at Søren agter at tilslutte sig, at Værløse Boldklub skulle hedde noget andet. Selvom man i Farum har et superligahold, der er skabt og med licens, der ejes af Farum Boldklub men udlejet til førsteholdet, der hverken hedder noget med Farum eller Furesø. Når mennesker bliver vrede... Nogen påstår, at vrede er noget, der kan ramme hvem som helst. Det værste er, hvis vreden ikke får udløsning. Det kunne ske, da en borger ved et uheld - en morgen opdager, at der lå en anden avis i hans postkasse. Nu havde hans familie fået denne avis - i hvert fald gennem tre generationer. De holdt den og var ikke interesseret i at læse nogen anden avis - og deres holdninger og skriverier.

3 Kajs Avis Nr august 2007 Side 3 af 12 Det førte til, at han måtte skrive et læserbrev, og det indeholdt til fulde en beskrivelse af hans irritation - der nu skulle irritere læserne. Det er på en måde synd, at han ikke tog fejlen som en mulighed for - bare at se lidt ind i, hvad andre mennesker holder af... Hvad man dog lytter til... Det har vakt opsigt, at nogen gør en stor historie ud af, at en TV-mand ved hjemrejsen kvikker materialet op med lidt - der ikke holdt vand. Det troede mange, at det var ganske normalt. Nogen har tænkt over det med ligeberettigelse, når man hver dag taler om,,herredømmet''. Engang havde hver by sin sladrebænk en spændende hat eller solbriller, og går ud fra, at nogen kan se hvem man er. Senere blev bænken et sted, hvor man samlede sig for at tømme flasker. Snakken gik - men det var ikke altid noget, man kunne bruge til noget. Da Sverige var vores første tur til udlandet Nogen følte sig generet af,,de der drak'' og troede, at når stemningen steg, var det DEM, man grinte af. Men det førte bare til, at man skulle have rollatorer, man kunne sidde på - hvis turen blev så lang. De er rigtig gode til at lave pizza'er Det gav os en underlig fornemmelse af svaghed. Det ville aldrig kunne ske i dette land - hvor man hver dag kører ind i en rundkørsel med angsten for, at nogen kører ind uden at respektere, at vi er på vores rette vej. Man skal bare studere, hvor ofte bilister undgår skader og ulykker ved forudseenhed, fordi de forudser, at nogen ikke respekterer hajtænder. Det med bænke er også noget underligt noget fordi man altid gør en vurdering, når man endelig ser en bænk, hvor der sidder en enlig... Hvad var vores land for et lille land - når vi skulle opleve, at det vi troede var en krone - slet ikke slog til hvis vi en enkelt dag havde sat kursen mod alt det fremmede. Skal man spørge om der er optaget - om man venter nogen - eller bare sætte sig... Det skulle også vise sig, at man først skulle have en attest for overhovedet at komme ind i landet. Mandag den 6. august var en farlig dag Skiltningen skulle yderligere skabe forvirring, da det viste sig, at en pølse lignede - hvad vi troede var en,,kurv''. Medens danskere sukker over regn og snegle, ligner det en synd at ønske sig sol, varme og frost. På Møn er der vist en by, Det er da underligt, at man der hedder DAME, men har altid skal vurdere. vi en by der hedder MAND. Men sladrebænkene hører historien til - men her starjo, vi har vist MANDERUP tede megen kommunikaog KVINDERUP. tion - uden at vide det. Der er situationer hvor man Det samme gælder mødet skal vise sig som en mand. med kassedamen, der ikke Der findes også KVINDEaltid er positiv, hvis man BEVÆGELSER. siger GODDAG. Vi hørte engang om et Det er rystende at nogen ægtepar, der havde levet spørger,,hvorfor samlede lykkeligt i deres liv - fordi du den pizzabakke op fra de begge havde tilført deres fortovet''. fællesskab noget fra deres hjem. Det er rystende, fordi HVAD BLIVER DET De havde begge haft NÆSTE, DER BARE LIGNOGET med i bagagen... GER OG FLYDER... Cantinos på Læssevej Ældre er de sidste, der kan huske det - som var det i går. Dengang vi lyttede til, at veksling af en tikroneseddel skulle koste os 10 kr. og 38 øre. mange mennesker - men beundrer dette land for deres respekt for hinanden og den omlægning - der som noget ganske enestående blev ført ud i livet. Det er svært at være i stand til at nikke til hvem-somhelst - hvis man af bare skyhed vil dække sig med Vores ærinde kunne være at købe en mandel til juletiden, men det endte med, at vi næsten ikke kunne bruge de svenske penge - vi turde ikke. Vi forstår godt svenskerne når de tager til Helsingør og får 75 øre for en svensk krone. Men hvad angår andre ting har vore beundring aldrig været større, end da man valgte at kræve, at trafikanter fremover skulle køre i højre side. Vi mindes ikke,der døde Man er nemlig i færd med at skrotte de mange film, der skal lokke os til at køre hurtigt med tog - bare ud i Danmark. Varmen er så stor en belastning, at undersøgelser viser, at skulle skinnerne forsvinde under toget - vil der være færre tilskadekomne passagerer efter, hvor meget man sænker hastigheden. Uden at man ved det, har DSB tilmed udarbejdet en køreplan i to afdelinger. Den ene - hvis man har varme - sol eller frost og

4 Kajs Avis Nr august 2007 Side 4 af 12 den anden, hvis man har normale temperaturer. Ved en besøg søndag for at bese det nye hjemsted for ProvinsTrykkeriet i VorMan har tilmed tilrettet en dingborg i en forstad var plan for personalet, der sælhjemturen ikke forberedt ger kaffe og lavet en film, på, at det måske var årets der forestiller en indbytravleste dag for ferierende dende mandlig person, der familier i hele Norden. vil være i stand til på fortrinlig vis at forklare folk, at Det lignede nemlig en morder er dage, hvor det ikke genformiddag, hvor en er, som det var i gamle strøm af biler i tre spor styrdage. tede mod hovedstaden. Det betyder meget ofte store forsinkelser. Der er også noget med, hvor mange timer en fører af et langtvejstog må sidde ved førerpulten. Der kræver særlige evner at vurdere, om skinnerne har udvidet sig - så kørsel vil være umulig. M.h.t. arbejdstiden kan forsinkelser måske betyde, at man må slutte kørslen mellem to små stationer, fordi Arbejdstilsynet har særlige regler for, hvor mange timer et menneske må føre et tog Kørte man efter forholdene kunne man studere de højt læssede biler med indtil flere cykler på bagdelen nærmest i vild fart - som det ser ud, når man kører i nærheden af 130 km/timen. Efter forsinkelser ved diverse besøg i gåsetårnets by skulle det vise sig, at det kun med forsigtighed lykkedes at finde et hul i bilstrømmen mod nord. Husbilleder fra Hareskovby En historisk gruppe i Hareskov er i gang med at overføre billeder af huse i Hareskovby til en offentlig tilgængelig database.. En af projektets deltagere er Nina Nørager-Nielsen, der bl.a. har foretaget interviews med beboere i Hareskovby og lavet en database over sammenhænge mellem huse og begivenheder. Denne database vil man nu forsøge at offentliggøre, så Det minder om en eftermidalle via Internet kan få dag på en gammel svensk adgang til de informationer, hovedvej, hvor man i mylder er blevet samlet samdretiden skulle dreje til venmen gennem længere tid, stre for at gøre et ophold. herunder billeder af samtdet skulle man aldrig have lige huse i Hareskovby. Der er lande, hvor det er gjort. meget varmt, og der er Det er et andet medlem af For der gik meget lang tid, lande hvor der er koldere web-redaktionen Hans Jørn før en venlig bilist stoppede end i Danmark - også hvor Storgaard Andersen blevet en bilstrømmen, så jeg kunne der kører tog hele året. del af, og som et forsøg er komme ud og over i den der lavet et galleri af nogle modsatte vejside for at udvalgte huse på følgende komme videre mod nord. web-adresse: - og så Det havde været nemmere ind under Album: En historisk at tage et stop på motorgruppe i Hareskov Hvis man har vittighedsvejen i søndags - men angmålet er ved nogle møder i blade i de lande, må de få sten sad i kroppen - tænk en sund latter, hvis de hører om jeg ville være bange for starten af september 2007 at om togdrift her i det danske at køre ud i trafikken - fordi få dannet sig et overblik over de resourcer, der er til land... nogen overså, at jeg sådan rådighed - herunder ikke set havde lov til det. mindst frivillige deltagere Hjem fra ferien... og så få sat gang i digitalipizza i Hareskov seringen af de husbilleder, Sidste søndag kunne man tel som pt. kun findes som opleve noget, man skulle Færdig før du er i butikken fotografier. /hansjorn have forberedt sig på. Værløse-medlemmer af social- og sundhedsudvalget Hvis du har problemer, så er der jo telefonen, og her er der dit eget medlem af Social- og Sundhedsudvalget i Furesø Kommune: Susanne Mortensen Kurt Bork Christensen Ulla Rasmussen Lisbeth Lykke Harsvik Jane Isdal Hjemmeplejen har et hovednummer Det er vigtigt at kunne sine telefonumre til hjemmeplejen... Telefoner er åbne mandag til fredag kl UDENFOR ÅBNINGSTID alle dage på LØRDAG OG SØNDAG KL på BORGERE I VÆRLØSE kan bruge Det er altså ikke så få telefonnumre man kan vælge imellem HJEMMESYGEPLEJEN kan træffes på hver dag fra kl. 13 til 14 Poul Jacobsen Dus med vinen - i Værløse SuperBest: Vinsmagning fredage og lørdage.

5 Kajs Avis Nr august 2007 Side 5 af 12 at de skal besøge for at hjælpe familiemedlemmer, naboer og venner - nærmest efter en plan - skal vide, at Forleden viste undersøgeldet koster også en pris. Det ser, at man af og til køber legetøj med for meget bly i. DER ER ÆLDRE BORGERE betyder nemlig også,at man gør brug af dem - fordi man Nu skal man også underder lytter til, når man nogle har brug for hjælp. søge, hvor mange kolaer et uger før jul og nytår officibarn har godt af at drikke. elt melder ud, at i år må Det er ikke uden brug af man give sine børn eller kræfter at være noget for Det skal ikke undre, hvis børnebørn kroner andre - der næsten mest af politikere kommer på morskattefrit... o.s.v. alt har brug for nogen, der genbesøg for at se, hvad lytter. Bare det... det er, man laver madpakdet er naturligvis en muligker af. hed. Men besøger du et ple- NEJ DET ER IKKE BARE jehjem, er det ikke børn og DET - det kræver kræfter, DER MÅ VÆRE SKOLEbørnebørn, der af og til og man forstår, når den KØKKENER SÅ STORE, at strømmer rundt på ganslags venner fortæller, at det kunne lade sig gøre at gene. der kan gå en tid, før de madhold på skift står for igen er på dupperne. dagens ret. Som en beboer engang fortalte - lidt genert: Hvis MEN DE ANDRE, der ikke jeg havde lidt ekstra at kunne give lidt lys til nogen Når ældre stritter disponere over, havde jeg slet på et plejehjem - havde imod ikke set noget til dem, andre måske en gerning, der ville kalde familie... kunne udskydes - for at Sommerens beretninger tage sig af et lille besøg, der stadfæster den advarsel der Så måske er det rimeligt at gjorde nogen lidt glade. går på, at man helst ikke overveje om man ikke skal skal bevæge sig udenfor være lidt forsigtig med at Måske skulle man tage et eget hjem - hvis man ikke er tømme sin resterende forbarnebarn med... forberedt på farer. mue - hvis man fortsat risikerer at skulle leve endnu En 75-årig dame fra Århus NÅR VI ER længere. blev antruffet af to yngre MEDLEM AF ET mænd, der prøvede at DET ER RIMELIGT at trække tasken fra hende. bemærke, at der er nogen FÆLLESSKAB der er gode til, at besøge en Da hun ikke gav sig, trak de Da man skabte kommuven eller familie i deres hende henad fortovet, men nerne og de første møder ensomhed - men de siger måtte opgive, for damen blev holdt i bymidten på en ofte, at det er ikke her der var af den stærke type. kreds af store sten, skabte kommer for mange. man de første fællesskaber. Det er måske bare en histomange POLITIKERE rie - men de kan da være For at løse fælles opgaver gjorde tidligere opmærkgode nok. Det var den skulle man opfinde skat. som på, at det var ligesom modne dame, der sad på en I mange år meddelte man de lovede en ny fremtid i bænk, da en ung mand kommunen, hvad man den tredie alder - de der viste hende en revolver og mente, man havde tjent i husker det troede selv på truede hende med at skyde den snak - men forstår godt årets løb. - hvis ikke han fik hendes når de ikke får besøg, at taske. Det lod hun sig ikke Sognerådet vurderede og,,de der ikke kom også gå på af - for hun sad på pålagde efter bedste evner havde deres at se til''. bænken for at samle kræfter den enkelte borger at betale til at springe ud i søen for at De af os, der kender den skatten næste år. begå selvmord. Når hun slags mennesker, der føler Det gav borgerne en fordel Der er for meget bly i legetøj... endnu sad på bænken var det fordi hun ikke vidste, hvad hun skulle gøre med tasken - når hun sprang ud på det dybe vand... - for næste år havde man måske fået nogle ører mere i løn. Men undervejs som årene gik, var der flere og flere, der ikke betalte deres skat. Så opfandt man kildeskatten. Når borgere ikke kunne betale deres skat, måtte man ganske enkelt tage skatten og overlade resten til skatteyderen. Det skulle så medføre, at man kunne få så mange penge tilbage næste år, at familien kunne tage på en chartertur. Det kom ikke til at gå på den måde for alle. De viste sig nemlig, at de, der tjente mere i årets løb, GLEMTE at meddele det. Og så kom EKSTRASKATTEN. I et land hvor man med kildeskatten lovede borgerne, at nu skulle man ikke slås med de, der ikke betalte al deres skat. Nu havde man opfundet NUL skatterestancer. I 2007 viser opgørelse tal, der beskriver gæld til DET OFFENTLIGE i en størrelsesorden, man aldrig tidligere har set. Men det går man meget stille med...

6 Kajs Avis Nr august 2007 Side 6 af 12 Når snakken går blandt mennesker Det er ikke ualmindeligt, man lytter til at nogen havde været heldige. Det er ikke tilfældigt - der er mange, der virkelig selv opsøger heldet. deres koner. Hvordan har hans forældre det med det? Nu er der jo mænd, der ikke mere kommer hjem med en træthed, der gjorde dem bange for, altså deres koner. gennem røgen fra mange fakler - der holdt ild så længe den slags holder ild. Bymennesker, der havde slået sig ned i et område hvor end ikke naboen måtte holde en fedegris eller hane, skulle underholdes med, at Men man hører også mænd nu havde cyklisten Lars sige - som om de var typer bestemt - uden at spørge Som en,,heldig'' mand en der vidste bedre: De har har nogen - at et bysogn skulle dag forklarede det, han nok selv været ude om det vende tilbage til fortiden havde lært hjemmefra, at LIVETS HISTORIER hvor så meget var landdet gjorde ikke noget, at det handler om mennesker. brug. tog sin tid - bare man nåede det... Ude hvor der var langt mel- Borgere i Gammel Værløse lem mennesker, vidste man havde forgæves set, at HøjSelv,,den lille mand'' kan gaard skulle være et skohave sine meninger i en lille der yderst ude boede et ældre ægtepar, der efter lelandbrug - når man på kreds - men meninger kræsigende begge var enlige Sønderskolen havde et stever mod. fordi de ikke talte sammen. nalderhus fra jernalderen Når det tynder ud i de Nogen mente at vide, at de eller vikingetiden. grupper af en befolkning, levede værre end hund og I Farum-delen har man i der gennem generationer kat. Ingen forstod hvorfor århundreder haft møddinskabte store værdier, fordi de alligevel levede sammen ger og gylle og bevaret minde havde ønske om at forpå gården. Først da en nabo der fra fortiden ved et skobedre noget for andre, er besøgte konen efter manlelandbrug og steder, hvor det nok fordi, så meget vir- dens død - fortalte hun, at kommunens sundhedspolikelig blev meget bedre. døden var en slags befritik kunne bevise, hvor else. Hun gav udtryk for, at Når politiske sammenslutvores mor fik mælken fra, ninger mere og mere mister hun vidste, at de begge når der ikke mere var noget medlemmer og indflydelse, levede med det håb, at være i forlygterne. Det er jo den der levede længst... skyldes det nok, at man moderne sprog... mangler arbejdsopgaver. I gamle Værløse har man De, der som efterfølger af koklappere, men på politikbevidste fædre og HÅNDVÆRKETS DAG må bedstefædre har fået et man ikke trække en KO andet liv foræret, gider ikke gennem byområdet, for at fortsætte, hvor de gamle Bodil kan vise, hvordan slap. man ved HÅNDBEVÆRottenyt og GELSER presser en halv Det er virkelig besynderligt, sød eller mere ud af det at så få gider beskæftige sig DRIFTAFDELING stakkels dyr. med det system, der tager FURESØ KOMMUNE ER halvdelen af ens indtægt... Så der vil ikke være noget MÅSKE DEN FØRSTE KOMMUNE, der sammen- koen taber undervejs, ikke Det er svært at for- lagt har TRE RÅDHUSE - nogen ko, der gi'r lyde fra sig, og man får ikke demonstå de forældre... det sidste blev ramt, da sta- streret et gammelt HÅNDvekontrollen havde barværk. Det er svært at forstå, hvad selsorlov... der ligger bag de beretninmen OM ROTTER GAMLE VÆRLØSE blev ger, der underholdes med HEDDER DET I VÆRLØSE ramt da man pludselig om mænd, der mishandler NYT, at man i disse måneskulle SE FREMAD - der vil besøge alle ejendomme i landzone samt landbrug i bymidten (stavekontrollen siger at der skulle stå byzone). Hvis rottebekæmperen finder rotter, vil han/hun bekæmpe dem. Alle andre skal selv ringe til rotteafdelingen på: Der er en advarsel - det hedder nemlig, at man ikke selv uden videre må bekæmpe rotter. Det kræver nemlig KUN autoriserede personer eller personer, der er undergivet en autoriseret persons instruktion og arbejder på deres ansvar, der må bekæmpe rotter med kemiske midler. Kommunen udleverer ikke rottegift til noget som helst. Nogen har fortalt, at man et sted havde oplevet, at manden havde forsøgt at tage livet af konen ved brug af rottegift som en kommune havde givet ham. De havde nok troet, han havde rotter på loftet - det havde han ikke. Det er få politikere der går op i det... Det er få politikere, der har gået op i de små uanseelige butikscentre, der var rundt om i det gamle Værløse det gælder også det på Læssevej. Læssevejscentret har haft så mange tilbud, at man kunne leve med de tilbud, man har i området - hvor en

7 Kajs Avis Nr august 2007 Side 7 af 12 SPAR-købmand - med held markedsførte den teori, at ingen overser virkelige tilbud. velserne var meget tynde men nogen har så siden spurgt til, hvad der blev af dame-arkitektens tegninger. Med baggrund i, at han i en tidlig alder havde solgt et husdyr fra den ene landmand til den anden, var hans indstilling, at selv den rigeste ville som den lille mand opsøge de rigtige tilbud. Nogen har sagt, at når der var tale om en BY, er det nok med fremtiden for øje, at man ikke har noget sted, man kan misbruge anvendelsen af penge. Forældre og gæster kan godt spare de soldepenge, Charterrejser og private stu- man ellers gi'r børn - for de diebesøg i vinens lande kære unger ville ikke vide, førte til, at han ved festlige hvad de skulle bruge dem lejligheder tog en friaften til i øjeblikket. fra have og regnskab for at Hvis man ville hente fortælle, hvordan man også PETER OLESEN med på en kunne holde festlige hyggeby-tur, ville man sikkert aftener ved grillen - bare høre ham sige meget smukt ved at nyde den gode hvide om området og arkitektens vine. fremsyn. Rygterne gik med store Han ville blive husket for at skridt, og butikken var et sige: Hvis her virkelig er sted man fra andre kirtale om en BY, har arkitekkesogne fandt frem til tens fremsyn sikret, at her fordi her kunne man få råd aldrig ville blive tale om og vejledning om den vin, BUTIKSDØD... der skulle til - når snakken var om suppe - steg og is eller en anden sammensætning. men ikke var dopet - vil han sikkert melde ud: OM GAMMELT KØD GÆLDER DEN REGEL, at man skal lade sin hund lugte til det. Vil den ikke - så spis ikke kødet - men gå tilbage til det supermarked, der havde meddelt, at de ikke mere ville sælge gammelt kød - hvis de havde glemt at sætte nye datomærker på Det er ofte bare et rygte... anden side, sker der mærkelige ting - der tilmed viser ukrudt, der udfolder sig. ET ENKELT HØREAPPARAT ER NOK I deres hjem havde fruen i mange år bearbejdet manden for at få ham til at få de høreapparater. Venner der besøgte dem undrede sig over, at fruen tilbød gæsterne hendes stol, medens hun gjorde kaffen klar. Efterfølgende satte hun sig ved mandens anden side - uden at man i første omgang tillagde det en strategi. Man afviser nemlig, at når kommunerne ikke har renset grøfter, åer og vandløb op, er det fordi Danmarks Naturfredningsforening har En anden dag der var bedre advaret mod det. egnet ville vennens kone Medlemmer af Foreningen gerne vide, hvorfor fruen flyttede sig for at vide, om til bevarelse af orkidéen det var noget, hun kunne ude i naturen har nemlig bruge i sin husførelse. påvist, at der i forbindelse med vandløb findes et utal af orkidéer, som nogen troede var uddøet. Det viste sig, at deres værtinde godt vidste, at manden alligevel ikke hørte efter, hvad hun sagde, selvom han havde fået høreapparater. Nu brugte han nemlig kun det ene - for at høre radioavisen. Men når vandløb fyldes med vand, sker det underværløse Vest lige, at vækster eller løg, Ældre er hvad de startede med der sidder i vandløbets lytter til... sider uden normal adgang konkurrence DRÆBERSNEGLE er kom- til vand - pludselig kommer Når der så var besøgende Da området ikke mere met for at blive - og de er i gang med at sætte blomflyttede hun bare til manmåtte hedde, hvad det hed, måske det væsen, der på ster, fordi de oplever vand. dens anden side - fordi hun kom det til at hedde RYGET kortest mulig tid sætter flest ville gerne ha', at manden Det ligner lidt naboen, der SKOVBY. efterkommere ud i verden. hørte hendes indlæg i samplanter blomster ved en Det hele startede ved hvad talerne. DRÆBERSNEGLE SKAL side af huset, hvor det man plejer - når selv politi- MAN DRÆBE og lade dem aldrig regner. Blomsterne kere står og mangler idéer. ligge - for der vil komme misrøgtes og selv ukrudt Motortog var mere Man udskriver en konkurnogen efter de døde og har det dårligt - fordi man rence, og det koster virkelig rense op. ikke vander - fordi man kan sikre... penge. se, det regner hos naboen... Der var en dag, hvor kørenår LARS LØKKE vender Der var da også mange, der hjem fra cykelturen til Paris Sker det så en dag, at haven ledninger var faldet ned, ikke forstod noget med den efter en mindre påkørsel af oversvømmes, eller vinden fordi nogle fede jernbaneplan, der vandt - og beskri- en cyklist, der var med duer var i gang med at sender regnen ind fra en

8 Kajs Avis Nr august 2007 Side 8 af 12 finde nogen, de kunne grundlægge æg med frugtbart indhold i - sammen med. Her i den første halvdel af 2007 er der bare i løbet af to måneder faldet tre køreledninger ned. Man afviser, at det alene skulle være duer, man skal skyde på. Men folk bliver da sure. NEJ MAN KALDER DET IKKE TRAFIK, når man fylder aviser op med meddelelser om, hvem der flytter sig for at skifte parti. DET ER HELLER IKKE TRAFIK, når man lytter til, at der er kvinder, der melder ud, AT DE IKKE ER GRAVIDE. Mænd er mere anonyme. Der er mange køn måske også,,intetkøn" Når elektrikeren viser os en ledning, forklarer han os forskellen på et HUNSTIK og et HANSTIK. De af os, der voksede op i skyggen af petroleumslampen og stearinlyset, spekulerede aldrig på, hvad det kunne være og hørte aldrig om det, før udviklingen udviklede sig. Anstændigt påført et nummer man kan bruge, når man spørger til sit brev, De to aviser, der udkommer hvis man skriver til komfra den anden side af Fiske- mune. bækken, havde en god Påført - ikke en tak - men historie i sidste uge, som I hvornår man kan få endeskal læse selv. ligt svar. taget hans henvendelse SOM DET SKULLE VISE SIG, AT BORGMESTEREN IKKE VIDSTE NOGET OM. Det første sogneråd i den gamle landkommune, hvor sognepræsten var øverste myndighed, og det der siden blev en større by måtte starte med fornavnet startede med LILLE, havde ikke fra den første tid SKUFFER. Som eneste sted hvor man gennemlæser Furesø kommunes dagsordener før og efter møderne samt overværer byrådsmøder, vil vi spørge, om det er rimeligt at der meget ofte er fraværende ved udvalgsmøderne. Værløse Nyt og Farum avis Siden er der stort set ikke kørt noget møbel ind på noget rådhus, uden indtil flere skuffer. Det er for billigt, når det flere gange har vist sig, at borgere, der har skrevet til kommunen, ikke kan spørge til det i butikken. Man føler sig klam langt ned i skoen - når man får at vide, at det kan man ikke sige noget om. Butikken er tilmed uden skyld... Store, dybe og skjult for alle KOMMUNEN - DER OGSÅ ER OS... Ja, det er en andre. talemåde - men embedsfolk Ofte med nøgle og lås. kan med byrådets godkende to kollegaer hører om et delse SENDE BREVE UD TIL BORGERNE MED emne, man i mange år har drøftet i Værløse - men ikke KRAV OM SVAR. kom videre med, for emnet ramte et system, der mange steder betegnes som ÉNSTRENGET. Det ligner mest en stor parkeringsplads, som deler op i, hvad man sender ud. Typisk for p-plads mellem postkontoret og Irma. Da bilister kørte ind de formen det kunne også føre til, kerte steder, bevarede man ikke ordningen - men at man lytter til, hvor valgte at overlade til folk at mange skabe, der lukkes køre ind og ud, hvor de op, og hvor mange der fandt for godt. kommer ud i livet... Når man i vore dage står med en ledning, der har tre ben, tør man så spørge, om der er tale om en,,trekant''eller hvad hedder den slags? Påført hvor éns brev er endt. I det offentlige erkender man ikke, at de borgere, MAN DIREKTE OPFORDRER TIL AT SKRIVE TIL KOMMUNEN, meget anstændigt bør have en kvittering. Forvaltningen kan efter byrådets godkendelse uddele bøder - der er voldsomme - hvis ikke man svarer omgående eller efter en frist. VORE KOLLEGAER har fundet en sag, som nævner en person, der sendte et brev til byrådet og troede på, at det var taget op - som ønsket havde været... MEN det var den ikke. Det viste sig, at man ved en fodfejl var kommet til at vurdere, at det ikke var noget, der kunne interessere de lokalvalgte politikere. Den nævnte person havde heller ikke kunnet spørge til, om man havde mod- Det kunne være et sidespørgsmål at spørge, HVEM DET ER, DER TAGER STILLINGER? Eller er det tegn på svindende interesse som borgerne ved - medlemmerne får penge for. Cykleri er også trafik I en henvendelse til miljø- og teknikudvalget - der af og til er meget et Flyvestationsudvalg - spurgte vi til hvad man mener, cyklister kan være tilfreds med efter nedlægningen af kabler. Forenede Cyklister har været ude med ros, der ligner fedteri - da de hos en nabo havde set, hvad vi skrev til udvalget. Deres ros dækker også vores bemærkning - men i særlig grad udvalget, fordi man ved indgangen til august fræsede vejsiden op for at skabe et nyt lag asfalt, der har glædet cyklister. Bare udsigten... Det var iøvrigt en sag, man mente var i gode hænder da Værløse fik en cykelklub - fordi den lokale Ordrupbane-helt lod sig provokere

9 Kajs Avis Nr august 2007 Side 9 af 12 til at gå til et møde, hvortil man her i avisen havde opfordret borgere til at møde op. stole, cykler, stave og dyr hvis de vil overleve. For der er stort set ikke meget på deres side af jernkurt Bork Christensen valgte banen, der fra det første tog at inddrage Farum i navnet, har delt den gamle komog han har siden rundt om mune op i to dele. og i særlig grad på VærløseNærtstående venner af foregnen været cykelsporten midling af et og andet og en god bannerfører. især,,borgerorientering'' Værløseegnen tegner sig beretter fra deres rejse i måske som et af landets KINA, at det store land er bedst egnede områder til dækket af et hav af træning og cykelløb. Det VÆGAVISER. var et held, han flyttede Det har betydet, at landet med sin familie fra Herlev sparer millioner af træer til Hareskov. fordi man accepterer, at der Vores lokale cyklister incl. slet ikke ville være papir byrådsmedlem Svend Erik nok til en avis til alle. Jørgensen og direktør for det DERFOR ER VÆGAVISEN tekniske område Hans JørEN LØSNING. gen Mortensen må sikkert støtte den tanke, at tiden er Derfor var meningen med inde for sikre de yderste 75 orientering i Værløse en tanke om at udsende centimeter, der er forbeholdt cyklister - et område - DAGENS NYT via en cenjævnt og uden bump... tralt beliggende VÆGAVIS med NYHEDER. Hvis man vil ud i Fællesmarkedet... Hvis man vil ud i den store verden - bare til Lyngby eller Måløv, kan man købe sine billetter, få brochure m.v. på Værløse Station. Hvor ligger dog stationen??? DEN LIGGER PÅ STATIONSCENTRET. VED INDGANGEN TIL BYMIDTECENTRET, der er noget større. Hans Jørn har yderligere foreslået, at vi skal sætte netavisen op, så folk - selv den lille mand - kan læse, hvad vi skriver - og den idé er god nok. MEN STATIONEN ligger altså ved LANDETS MEST NYE VÆGAVIS.,,Vær avis på det''... Dagblade går ikke op i FURESØ KOMMUNE Hvorfor skulle dagblade gå op i Furesø kommune, når det har vist sig, at BT ikke mener, der er mere at komme efter. STATIONSCENTRET I VÆRLØSE ER STEDET, hvor folk skal igennem med Hvis en kvik medborger ville foreslå, at man støttede rollatorer, elektriske rulle- et projekt, der gik ud på at lægge en bro fra landsiden til Klaus Nar's Ø - og ejeren ville finde det var en god idé - kunne man sikkert finde en notits under morsomme nyheder i et dagblad. Men der skal sikkert meget mere til, før noget dagblad selv i en agurketid - får papirplads til noget fra Furesø kommune.. Der er måske nogen, der læser om et slagsmål i Farum - men uden at forbinde det med Furesø eller en fodboldkamp, hvor det ene hold kommer fra NORDSJÆLLAND... Når den lokale avis åbner redaktion i Værløsedelen, kunne man godt tilbyde et dagblad en stol. Ikke chefen - men en medarbejder en praktikant eller en elev. Men man skal ikke tro, den slags er noget... Når der er rotter på loftet Når der er rotter alle steder... Når man ikke uden videre kan få hjælp... Når man får at vide, at man selv har skylden... Når naboerne rydder op og bygger om o.s.v. Sommeren eller hvad det var, var meget optager af doping og dræbersneglen. En læser fortalte forleden, at man dræber alle former for snegle. Siden de første ord i pressen har han ikke set en eneste snegl med hus på. Det er synd, for det er det eneste enhver politiker kunne ønske sig, at man kunne hente géner fra til fremtidens mennesker. Det eneste dagblad, der gennem historien har vist området interesse, er Frederiksborg Amts Avis - der i mange år ejede et parceltænk at kunne vokse ud af hus i Farum - der var redakgelé og som ung stå med sit tion fra kælder til første sal. eget hus på ryggen - eller Efter at Værløse i mange år ved siden af. var skåret fra, er man med Nogen har beskrevet dræsammenlægningen på en bersneglen som noget af det måde kommet med igen mest vederstyggelige, der fordi området har samme er overgået mennesker... byråd. Men er man tæt på rotter, er De af os, der holder avisen de afgjort de mest ubehagefor en ti'er, skal være taklige - tilmed det værste, nemmelige for dækningen, man kan have i sin nærhed. og de der læser sport forpå loftet, i rør, i den egentnemmer også, at Mikkel lige bolig - bag paneler fører meget med sig fra måske op af toilettet- fordi sportsområdet. mænd aldrig slår brædtet TAK FOR DET. ned.

10 Kajs Avis Nr august 2007 Side 10 af 12 Man fortæller oplevelser fra deres helårshuse, og der var naboer til borgere, der ryd- langt mellem de beboede der det gamle hus eller bare pletter. noget af det. Her gik de første børn Kommer til at rydde op i rundt i fritiden og jagtede gamle kloakledninger, der rotter med deres luftbøsser. forlængst ikke mere er rør Men det blev ikke rigtigt men der skal ikke megen godt, da man indførte kloaplads til - før der er rotter. kering med de store net af Og det dyr formerer sig rør - der tid til anden blev som rotter. rotternes bedste værested. Nogen fortæller at det kan være så voldsomt, at man nogle steder rydder hele komplekser, fordi konsulenter vurderer, at man ligeså godt kan gøre det med det samme. Måske mangler man at orientere borgeren om, hvad kommunen kan hjælpe med. I dag påstår man, at der er for mange rotter i de private kloakledninger - og det kan skyldes, at gamle kloakrør ikke mere holder formen og derfor mere og mere er rotternes tilholdssted. Da blev man sluttelig enige om, at kommunen skulle fremstille et klistermærke, der kunne sættes på enhver telefon og på steder, hvor man ellers sætter huskesedler op. Klistermærket skulle indeholde alle nødvendige telefonnumre, så ENHVER i DET NØDVENDIGE ØJEBLIK kunne ringe det rigtige sted. MEN - NÅR DER ER TALE OM MENNESKER, HAR MAN IKKE EN TELEFON TIL ET STED, HVOR MAN KAN HENTE HJÆLP. Det var ellers den forsikring, man ikke behøvede at tegne, fordi kommunen var en ven. Noget er spøg - ROTTER er ingen spøg. Alt efter hvor rystet man kan være - står man måske helt uden at kunne huske noget som helst. I GAMLE VÆRLØSE KOMMUNE har man gennem tiderne haft en telefon, hvis der konstateres et eller andet af teknisk karakter. Måske kan kommunen ikke hjælpe. I næste omgang bliver det måske det, man skulle forsikre sig imod - ligesom man måske skal forsikre sig mod mosegrise og dræbersnegle. kan dreje nogle tal på telefonen. Det er ikke nemt at være politiker eller kommune Det er hvad man ofte kan høre dem sige, når det træfmen tro det - det har været fer borgere, der mener de værre.. oplever problemer. Det sker også man loves noget, som Selv i det man i dag kalder villakvarterer, var der også i der aldrig kom videre. gamle dage, hvor enhver VED ET MØDE oplevede gårdejer nogle gange om man en gribende beretning, året ryddede op og kørte ud da en nabo, en ven eller et til et afsides beliggende familiemedlem fandt ud af lavtområde, der med tiden ved et tilfælde at et mennegodt kunne jævnes mere ske havde brug for hjælp. ud. Efterfølgende er det billigst Det fortsatte også, da bare at fortælle, at man bare sommergæster byggede MAN HAR EFTER SIGENDE IKKE EN AKUT-TELEFON til HJEMMEPLEJEN. MEN DET KAN JO VÆRE, at andre ved bedre. HVIS MAN VED BEDRE, hvorfor hører man så ikke, hvis der er en AKUT TELEFON, der lokalt kan være til hjælp i en aktuel situation hvor naboen - den forbipasserende - vennen eller familien kan ringe. DET ER MULIGT HJEMMEPLEJEN har fritid og brug for søvn hjemmesygeplejersker slider med at nå fra dør til dør. MEN NÅR MAN HAR EN LEVENDE DØGNVAGT hele døgnet - er der så virkelig ikke en VAGT på en pind, når det DREJER SIG OM MENNESKER? TROR MAN DE NYDER DET... Efter erfaringer ved at tale med mennesker - og virkelig mange - lytte til dem og efterleve, hvad man får ud af det, kan man tilfredsstille mange. ÆLDRE OG ENLIGE ÆLDRE, der sidder alene med TV og deres avis - slutter ugens mulighed med den lokale - og så kan man godt sammenligne. Fra morgenavisen - middags, og aftentv og måske en eftermiddagsavis står man ikke tilbage med en manglende fornemmelse af den frygtelige verden. Her i avisen har vi aldrig bragt politirapporter eller beskrivelser af de mange ulykkelige begivenheder, der mange steder opleves. I de gode gamle dage var det på mange måder anderledes. Noget af det værste var,,lokkere'', der stort set var ældre mænd. Når de enlige sidder tilbage i deres ensomhed, mangler de ikke viden og erfaring men bliver trætte af hele dagen at møde beretninger om alt det ubehagelige. Det har gennem årene betydet, at de fravælger aviser og programmer, der ligesom nyder at gå ind til benet. Det er sket, man næsten beder børnene for-

11 Kajs Avis Nr august 2007 Side 11 af 12 lade lokalet - for nu kommer der virkelig noget ubehageligt. Men tro ikke at Danmark en dag får en kanal, der fortrinsvis viser ting og sager i Morten Korch-stil, hvor udgangspunktet er, at det ender godt. Vi tror, at efter sygdom og død er det værste at leve med ensomhed - og en ensomhed, som ingen kan hjælpe mennesker af med hvis de ikke selv vil medvirke. lige menighedsråd fravælger at støtte... Det er yderligere en tanke værd, at vi på skrift har fået bevaret kommuners pligt til at orientere borgerne. Vi nævner ikke nabodelen, hvor man under kontrolfunktioner slap igennem med at spare papir og vælge håndslag. Placeret på en bænk i Bymidten lød den første vækning - det løb koldt ned ad ryggen. Ballerup Centrets nyeste udgave havde netop berettet, at foreningen Paranormalt Institut - havde adresse i Værløse. De har indrettet en brugt bil fra en begravelsesforretning til alt deres udstyr. De tilbyder nemlig i fritiden at undersøge folks hjem for spøgelser... Og spøgerier... Statens krav til kommunerne om pligten til at orientere borgerne er noget af det mest beskedne, man har set - det ligner modellen Inden jeg var nået til stedet, man brugte i Farum. hvor lyden kom fra - kom der et nyt signal. Samme Menighedsrådene kan fra kølige fornemmelser langs deres portal bare henvise ryggraden. til, at man orienterer i kirkerne. Ved at snige sig til en anden del af området så jeg en En annoncefinancieret budgrundlovens lastbil, der forberedte en bringer af orientering kan kran på at løfte en kasse op svageste led... vælge friheden, så længe - hvorefter den sære lyd man har råd. Når Statsministeren har opstod - da han tømte flere rejst til andre lande og over- Og her påstår vi, at ORIEN- hundrede vinflasker ned for topledere og indflytering, der er stor del af mellem mange hundrede delsesrige personer margrundlovens ærinde, er andre flasker... kedsført demokrati og meget sårbar - når de, der Rundgangen gav indtryk grundlove, har kun få set forvalter borgernes vé og af, at man ikke forbereder hans materiale... vel i et område, er de første, at forbedre placeringen som Oversat til nudansk står der der tager deres bidrag fra. nr. 5 blandt landets hansikkert i grundloven, at det Men ikke alene det, man delscentre. Det er måske centrale i den er orientering afviser også, at en bred kommunens skyld. Men og viden, der SKAL NÅ UD orientering af ALLE borved Galaksen findes fortsat til enhver borger uanset gere ikke er en social-kultu- ni kasser med et eller andet afstanden fra Folketing, rel indsats, man ønsker at - som ikke er byggefirmaets regering og lokalt styrestøtte... ejendom. Er det fliser, center. burde man flisebelægge Enhver der sender skrift på Værløse - mellem 6- den sti, der fører folk fra stationen til Galaksen - hvis tryk kan skilte med det, 7 andre kommuner man tager toget. På pladsen man støtter, eller man er henligger resterne af det upolitisk og neutral. Onsdag den 1. august 2007 kunstværk, der blev skåret i var en dejlig morgen. Det er dog få, der skilter træ - iøvrigt sponsoreret af med, at de også er økonovi ville undersøge, hvorfor Irma og Forstædernes bank. misk uafhængige. folk fik morgenvækning Her ligger kunstværket og uden at have bestilt det og danner ligesom en grænse Det er dog ikke rimeligt, hvorfor det ikke var på for bilister, så de ikke man kræver økonomisk samme tid... beskadiger den grønne uafhængighed, hvis det plæne. betyder, at byråd og samt- Bymidten har to lamper der ikke er mere - og en tredie, der ikke lod sig rette op igen, men heller ikke kan knække. Plakatsøjlerne bliver aldrig gjort rene og sidder tilbage med gamle budskaber, der måske gør det til kunst. Det forlyder rygtevis, at biblioteket skal åbne café - men de får ikke udeserveringsret. Her er biografens sydvendte caféområde et godt sted, og det fyldige spisekort indeholder 65 tilbud, der er prissat - så kom bare her. BAGERIET Ballerupvej 33 er ude med friskbagt brød fra kl. 6 morgen og videre frem. Måske vil det være smart at holde komsammen her... Tilbud til unge forventes snart I Farum syntes man godt nok, at det var mange penge, man skulle ofre på unge på Ballerupvej, hvor man havde lokaliteter og et parcelhus. Men ikke mange ungdomsmedlemmer. Som tiden er gået, har man fået den største pavillon, man har set i Værløse indrettet med kontorer og mødelokaler.

12 Kajs Avis Nr august 2007 Side 12 af 12 Medens man forventer at stå foran åbningen af UNG I VÆRLØSE's nye bastion bærer udenoms-lokaliteterne ikke indtryk af, at der skal udføres håndarbejde. Der er virkelig dele af naturens nære venner, der påstår, at,,der nok har været en mening med ukrudt sådan som det vokser''. Det er ikke lykkedes for os at få at vide, hvilke unge der har været med i forberedelserne, og om der er taget hensyn til, hvad man skal komme efter. Det er nemlig ikke meget, der tilbydes ungdom rundt omkring der nærmer sig de drømme unge har - når de selv kan bestemme, hvilke videoer de gider se, og hvilke kanaler, der har rigtige ungdomstilbud. Måske skulle man sætte nogle tallerkener op, så de unge kunne se noget ude fra verden - for at undgå de betalte kanaler, hvor man frit afgør, hvad man mener, folk skal se. Folk er også de unge... For år siden kunne en dansk avis fortælle om en skole, der var omtalt som militært anlæg, fordi Hjemmeværnet holdt møder i skolen og boede i den nærliggende Annexgaard. Kan man være sikker på, at man verden over får slettet, at den gamle flyvestation udgår af kort og officielle papirer som militært mål? Det viser sig aldrig at være for tidligt at få slettet et og andet, der har været kendt verden over. Allerede nu er der næsten intet forsvar og ingen top, militærledelse tilbage. Selvom selve den sydlige station er lukket. Sletning af Flyvestation Værløse som militært mål. For få år siden bombede man sikre bombemål i Irak, der skulle vise sig at være civile aktiviteter. Men det sikre bombardement byggede på gamle kort, der viste militære mål. og 23 samt Eurobird 29) samtidigt - eller mere end programmer! Vejrudsigten er klar nok men de politiske er sværere at greje. Kan du f.eks. forstå, at der ikke viste sig en eneste aktiv lokalpolitiker ved åbningen af Kajs Bod? Det er da værd at tænke over men på den anden side: De ærede politikere har nok at gøre med at læse udvalgte materialer fra Furesø Kommunes Driftafdeling for dagsordener, referater og meget andet.godt... Uden beregning - da de er ukodede (free-to-air) og derfor ikke medvirker til den globale opvarming... Dog skal nævnes, at TV2 News og deres medfølgende og larmende helikopter ikke er med i sortimentet. Pris? eller små kr. - lige til at samle og sætte op selv uden bøvl med bygge- eller anden sagkyndighed. /hansjorn Hvorfor så belaste dem (politikerne) yderligere med gode og sindrige tanker fra Kajs Klo? IT blev det derfor ikke til i dette nummer, derimod nogle tanker om den svære kunst at udgive en trykt avis og få den solgt til en fair pris. A' ve' snart IT om der er stof til eftertanke i dette nummer, og så er det nok bedst at lade det være godt med det. Vil man undersøge sikkerheden? breaking news - skulle der ske noget spændende tirsdag og/eller onsdag. Lige nu og her gælder det om at få Kajs Avis gjort klar til tryk- og hæftning torsdag morgen i Kajs Bod. Det tager nemlig tid at udskrive en 12-siders avis på en laserskriver og da vi forventer en rimelig afsætning, så skal vi starte lige som bageren ganske tidligt om morgenen for ikke at skuffe de forventningsfulde... Det gælder også om at holde pladsen klar til evt. På den anden side så kan jeg ikke lade være med at fortælle om en ny ting, som jeg har hjemtaget fra Tyskland en Multytenne det er da et nyt ord! RS! Redaktionen er sluttet den tirsdag den 7. august 2007 På grund netop af arbejdet med Kajs Avis har jeg ventet en hel uge på at hænge den op på væggen, så jeg kunne mærke efter, om denne lille parabol på 45 cm var i stand til at modtage 4 satellitter (Hotbird, Astra 19 - artikler nr er med i dette nummer - avisen er sat med Palatino punkt 10 - skrevet i Open Office og afleveret som en.pdf-fil... Alt sammen styret på fineste vis af Ubuntu Feisty Fawn...

Anonym mand. Jeg overlevede mit selvmordsforsøg og mødte Jesus

Anonym mand. Jeg overlevede mit selvmordsforsøg og mødte Jesus Anonym mand Jeg overlevede mit selvmordsforsøg og mødte Jesus Han er 22 år og kommer fra Afghanistan. På grund af sin historie har han valgt at være anonym. Danmark har været hans hjem siden 2011 131 En

Læs mere

Sprognævnets kommaøvelser øvelser uden startkomma

Sprognævnets kommaøvelser øvelser uden startkomma Sprognævnets kommaøvelser øvelser uden startkomma Øvelse 1-20: Øvelse 21-29: Øvelse 30-34: Øvelse 35-39: Øvelse 40-44: Øvelse 45-49: Øvelse 50-59: Øvelse 60-85: Der sættes komma efter ledsætninger, jf.

Læs mere

Man skal være god til at spørge

Man skal være god til at spørge Artikel fra Muskelkraft nr. 1, 2002 Man skal være god til at spørge Som handicaphjælper er Klaus parat med praktisk bistand og psykisk støtte til sin brugers sexliv. Misforståelser kunne være undgået,

Læs mere

Det som ingen ser. Af Maria Gudiksen Knudsen

Det som ingen ser. Af Maria Gudiksen Knudsen Det som ingen ser Af Maria Gudiksen Knudsen Da Jonas havde hørt nogen af de rygter der gik om mig, slog han mig med en knytnæve i hovedet. Jeg kunne ikke fatte at det skete, at han slog mig for første

Læs mere

Prøve i Dansk 1. Skriftlig del. Læseforståelse 1. Maj-juni 2009. Delprøve 1: Opgave 1 Opgave 2 Opgave 3. Tekst- og opgavehæfte

Prøve i Dansk 1. Skriftlig del. Læseforståelse 1. Maj-juni 2009. Delprøve 1: Opgave 1 Opgave 2 Opgave 3. Tekst- og opgavehæfte Prøve i Dansk 1 Maj-juni 2009 Skriftlig del Læseforståelse 1 Tekst- og opgavehæfte Delprøve 1: Opgave 1 Opgave 2 Opgave 3 Hjælpemidler: Ingen Tid: 60 minutter Navn CPR-nummer Produktionsnr. 01 Dato Prøvenummer

Læs mere

Opgave 1. Modul 3 Lytte, Opgave 1. Eksempel: Hvilken barnevogn vælger Karen? 4999 kr. 3995 kr. 2999 kr. 1. Hvornår kan Søren blive klippet?

Opgave 1. Modul 3 Lytte, Opgave 1. Eksempel: Hvilken barnevogn vælger Karen? 4999 kr. 3995 kr. 2999 kr. 1. Hvornår kan Søren blive klippet? Modul 3 Lytte, Opgave 1 Opgave 1 Eksempel: Hvilken barnevogn vælger Karen? 4999 kr. 3995 kr. 2999 kr. X 1. Hvornår kan Søren blive klippet? 18.00 17.00 17.30 2. Hvilken farve er flottest? hvid rød grøn

Læs mere

Som sagt så gjort, vi kørte længere frem og lige inden broen på venstre side ser vi en gammel tolænget gård (den vender jeg tilbage til senere )

Som sagt så gjort, vi kørte længere frem og lige inden broen på venstre side ser vi en gammel tolænget gård (den vender jeg tilbage til senere ) Vi havde lejet et sommerhus på Gammelby Møllevej 57, men vi skulle først hente nøglerne i en Dagli' Brugsen i Børkop. Det kunne vi desværre først gøre fra kl.16.00. Herefter kunne vi endelig sætte GPSen

Læs mere

Alex. Og den hemmelige skat. Navn: Klasse: Ordklasser 3. klassetrin

Alex. Og den hemmelige skat. Navn: Klasse: Ordklasser 3. klassetrin Alex Og den hemmelige skat Ordklasser 3. klassetrin Navn: Klasse: 1. Skattekortet Her er Alex. Han er en meget glad dreng, for han har lige fået en ny Nintendo. Eller han har ikke fået den, faktisk er

Læs mere

Denne dagbog tilhører Max

Denne dagbog tilhører Max Denne dagbog tilhører Max Den lille bog, du står med nu, tilhører en dreng. Han hedder Max og er 8 år gammel. Dagbogen handler om Max og hans familie. Max er flyttet tilbage til København med sin mor efter

Læs mere

Med Pigegruppen i Sydafrika

Med Pigegruppen i Sydafrika Med Pigegruppen i Sydafrika Fire piger fortæller om turen Af Lene Byriel, journalist I efteråret 2006 rejste 8 unge piger og tre voksne medarbejdere på en 16 dages tur til Sydafrika. Danni, Michella, Tania

Læs mere

Ballerup-Furesø-Herlev Lokalafdeling

Ballerup-Furesø-Herlev Lokalafdeling Ballerup-Furesø-Herlev Lokalafdeling Beretning for lokalafdelingens arbejde 2014 Et år er gået, og det er tid til at se tilbage på, hvad har året bragt. Generalforsamlingen står for døren. Der er masser

Læs mere

Opgave 1. Modul 2 Lytte, Opgave 1. Eksempel: Hvilken parkering er billigst? Standard Budget Direct. 1. Hvor mange penge har Simon med?

Opgave 1. Modul 2 Lytte, Opgave 1. Eksempel: Hvilken parkering er billigst? Standard Budget Direct. 1. Hvor mange penge har Simon med? Modul 2 Lytte, Opgave 1 Opgave 1 Eksempel: Hvilken parkering er billigst? Standard Budget Direct X 1. Hvor mange penge har Simon med? 387 kr. 300 kr. 298 kr. 2. Hvor meget vandt Fredericia? 31-26 29-28

Læs mere

Gid han var død af noget andet

Gid han var død af noget andet Gid han var død af noget andet Gid han var død af noget andet. Sådan havde jeg det. Som om jeg ikke havde ret til at sørge og græde, fordi min stedfar havde drukket sig selv ihjel, og ikke var død af en

Læs mere

Niels Rasmussen d. 11.11.11

Niels Rasmussen d. 11.11.11 I mange år har jeg leget med ord, første gang jeg husker var i forbindelse med en lejr for ca. 25 år siden. Jeg husker det handlede om alle vores men er, men der kom en mand Senere har jeg gjort det i

Læs mere

Skatten. Kapitel 1 Jeg er Mads. Og ham der er Stuart. Vi er i et skib på vej til Mombasa. Wow hvor er hun lækker. Stuart det der er min kæreste, din forræder. Men Stuart hørte ikke noget han var bare så

Læs mere

Hans-Henrik Sørensen. Rejsebreve fra NEW ZEALAND

Hans-Henrik Sørensen. Rejsebreve fra NEW ZEALAND Hans-Henrik Sørensen Rejsebreve fra NEW ZEALAND 1 Hans-Henrik Sørensen Rejsebreve fra NEW ZEALAND 2 Forord Fra oktober 2007 til januar 2008 foretog jeg sammen med min daværende kone, Susanne Høegh, en

Læs mere

mening og så må man jo leve med det, men hun ville faktisk gerne prøve at smage så hun tog to af frugterne.

mening og så må man jo leve med det, men hun ville faktisk gerne prøve at smage så hun tog to af frugterne. Rosen Lilly ved ikke hvor hun er. Hun har lukkede øjne det er helt mørkt. Hun kan dufte noget, noget sødt hvad er det tænker hun. Hun åbner sine øjne hun er helt ude af den. Det er roser det var hendes

Læs mere

Byens Avis og dens ansatte

Byens Avis og dens ansatte Byens Avis og dens ansatte Vores avis hedder byens avis. Vi er 13 ansatte, og vi hedder Janus, Matilde Degania, Christina, Hanne, Zenia, Asger, Mads, Joachim, Frederik, Patrick, Frida og Lena. Dens ansatte

Læs mere

Referat af generalforsamlingen torsdag den 5. marts 2015.

Referat af generalforsamlingen torsdag den 5. marts 2015. Generalforsamlingen blev åbnet af formand Joan Hansen, som bød velkommen til årets generalforsamling. Herefter begyndte den egentlige generalforsamling i henhold til dagordenen: 1. Valg af dirigent 2.

Læs mere

BRUGERUNDERSØGELSE I TANDPLEJEN. Sammenskrevet af overtandlæge Marianne Blegvad

BRUGERUNDERSØGELSE I TANDPLEJEN. Sammenskrevet af overtandlæge Marianne Blegvad BRUGERUNDERSØGELSE I TANDPLEJEN 4 Sammenskrevet af overtandlæge Marianne Blegvad Som led i den løbende kvalitetsudvikling af tandplejen gennemførte vi i Lemvig kommunale tandpleje i foråret 4 en spørgeskemaundersøgelse

Læs mere

Spritteren. Om eftermiddagen ligger mejeriet øde og stille hen. Far og mejeristerne er som regel færdig først på eftermiddagen

Spritteren. Om eftermiddagen ligger mejeriet øde og stille hen. Far og mejeristerne er som regel færdig først på eftermiddagen Spritteren Om eftermiddagen ligger mejeriet øde og stille hen. Far og mejeristerne er som regel færdig først på eftermiddagen med at gøre rent efter formiddagens arbejde. Det bliver gjort grundigt og der

Læs mere

Den lille dreng og den kloge minister.

Den lille dreng og den kloge minister. Den lille dreng og den kloge minister. Der var engang en minister som var så klog at han kunne undvære hovedet. Han beholdt det dog alligevel, men det havde gjort ingen forskel om han havde mistet det,

Læs mere

Ny skolegård efter påskeferien.

Ny skolegård efter påskeferien. FORDYBELSESUGE PÅ HELLIG KORS SKOLE 29. MATS 2. APRIL 2004 Ny skolegård efter påskeferien. Vi var ned i skolegården og der fortalte håndværkerne os at de bliver færdige om ti dage. De laver den nye skolegård

Læs mere

Evaluering af SSP dagen elev 1

Evaluering af SSP dagen elev 1 Evaluering af SSP dagen elev 1 1. Hvorfor hedder SSP dagen Det er sejt at sige nej Det gør det fordi at det er godt at sige nej til noget dumt fx: at ryge, at stjæle og andre dumme ting. 2. Hvad lærte

Læs mere

S K O L E N Y T. Det er bedre at tænde et stearinlys end at bande over mørket. Kinesisk ordsprog

S K O L E N Y T. Det er bedre at tænde et stearinlys end at bande over mørket. Kinesisk ordsprog S K O L E N Y T Det er bedre at tænde et stearinlys end at bande over mørket Kinesisk ordsprog Vildbjerg Skole Januar 2012 Januar 2012 1. 2. 3. 17. Skolebestyrelsesmøde 18. Pædagogisk råds møde 19. 4.

Læs mere

Bilag 4. Transkriberet interview med Liselott Blixt

Bilag 4. Transkriberet interview med Liselott Blixt Bilag 4 Transkriberet interview med Liselott Blixt Af: Gruppe 7 Interviewer: Jeg vil starte med at høre om hvad dig og dansk folkeparti mener om den alkohol politik vi har idag hvor man kan købe alkohol

Læs mere

Billedet fortæller historier

Billedet fortæller historier Billedet fortæller historier 1. - 5. klassetrin. Billedkunst, dansk og historie H.A. Brendekilde (1857-1942): Udslidt, 1889 Olie på lærred, 207 x 270 cm FOR MEGET LÆNGE siden snart 125 år - malede en ung

Læs mere

Stifter af MC Klub i Godthåb Bruno Thomsen I 2008 havde jeg en kammerat som spurgte, om ikke at jeg ville med til at tage kørekort til motorcykel.

Stifter af MC Klub i Godthåb Bruno Thomsen I 2008 havde jeg en kammerat som spurgte, om ikke at jeg ville med til at tage kørekort til motorcykel. Stifter af MC Klub i Godthåb Bruno Thomsen I 2008 havde jeg en kammerat som spurgte, om ikke at jeg ville med til at tage kørekort til motorcykel. Så kunne vi tage det sammen, men jeg tænkte lidt over

Læs mere

Da vi flyttede til USA, oplevede jeg konflikter på alle de 3 niveauer som Mette Weber nævner i blogindlægget Flytning skaber konflikter

Da vi flyttede til USA, oplevede jeg konflikter på alle de 3 niveauer som Mette Weber nævner i blogindlægget Flytning skaber konflikter Portræt af en verdensborger Elise Hahn, Californien Mette Weber Om Konflikter i udlandet Da vi flyttede til USA, oplevede jeg konflikter på alle de 3 niveauer som Mette Weber nævner i blogindlægget Flytning

Læs mere

Grønland. Solopgang. Det var til mit store held, at jeg kom til Grønland. Jeg vidste, at jeg ville ud og have en

Grønland. Solopgang. Det var til mit store held, at jeg kom til Grønland. Jeg vidste, at jeg ville ud og have en Grønland Solopgang Det var til mit store held, at jeg kom til Grønland. Jeg vidste, at jeg ville ud og have en praktik i udlandet. Jeg kunne ikke helt finde ud af om det skulle være USA eller Grønland,

Læs mere

Drømmen om at bo for sig selv

Drømmen om at bo for sig selv Artikel i Muskelkraft nr. 2, 2001 Drømmen om at bo for sig selv Peter Bang Jensen er glad for, at han flyttede væk fra en institution og ud i egen lejlighed, men hverdagen kan være svær uden hjælpere Af

Læs mere

Perspektivet i at ændre forholdene for BEBOERDEMOKRA- TIET, ved at klæde de unge på via en mentorordning.

Perspektivet i at ændre forholdene for BEBOERDEMOKRA- TIET, ved at klæde de unge på via en mentorordning. Perspektivet i at ændre forholdene for BEBOERDEMOKRA- TIET, ved at klæde de unge på via en mentorordning. Claus-Peter Aanum. Boligforeningen Ungdomsbo i Esbjerg, den 15. marts 2012. Første gang jeg stiftede

Læs mere

Lindvig Osmundsen. Side 1 01-05-2015 Prædiken til Bededag 2015.docx. Prædiken til Bededag 2015. Tekst: Matt. 3,1-10

Lindvig Osmundsen. Side 1 01-05-2015 Prædiken til Bededag 2015.docx. Prædiken til Bededag 2015. Tekst: Matt. 3,1-10 Lindvig Osmundsen. Side 1 01-05-2015 Prædiken til Bededag 2015. Tekst: Matt. 3,1-10 I samtale med Gud om sit liv. Sådan kan man beskrive det tema som teksterne til Bods og bededag handler om. Kong David

Læs mere

Hver morgen og hver aften - salmer til ugen og livet. Søndag. Mel: Flemming H. Meng 2013. Mel: Flemming H. Meng 2004

Hver morgen og hver aften - salmer til ugen og livet. Søndag. Mel: Flemming H. Meng 2013. Mel: Flemming H. Meng 2004 Hver morgen og hver aften - salmer til ugen og livet Søndag 1 O skabelsens morgen, det helt nye liv nu vælder med kraft i os ind. Det styrker og nærer, beriger vor tro og virker helt ind i vort sind. 2

Læs mere

ingen bragende latter og høje stemmer. Ikke at der blev sagt noget mig, var jeg lidt beklemt, især over min mor.

ingen bragende latter og høje stemmer. Ikke at der blev sagt noget mig, var jeg lidt beklemt, især over min mor. Chatollet Jeg husker mit barndomshjem som et meget stille sted. Der var ingen bragende latter og høje stemmer. Ikke at der blev sagt noget til mig om at være stille, eller at stemningen var trykket. Det

Læs mere

Beretning 2015. Bestyrelsen

Beretning 2015. Bestyrelsen Beretning 2015 Bestyrelsen Vi har i bestyrelsen haft et spændende år, nu kender vi jo hinanden og ved hvad hver især står for og kan derfor supplere hinanden omkring de forskellige opgaver der forekommer

Læs mere

HUSORDEN A/B Høsterkøbgade 9-17 m.fl. Gældende pr. 1. April 2004

HUSORDEN A/B Høsterkøbgade 9-17 m.fl. Gældende pr. 1. April 2004 HUSORDEN A/B Høsterkøbgade 9-17 m.fl. Gældende pr. 1. April 2004 Forord En andelsboligforening er et miniaturesamfund. Beboerne bliver mere eller mindre afhængige af hinanden man bliver fælles om mange

Læs mere

Eksempler på historier:

Eksempler på historier: Eksempler på historier: Der var engang en mand Der havde en fisk Akvariet blev for gammelt Derfor skulle han købe et nyt Men han havde ikke noget at putte fisken i Derfor døde den og kom op i himlen Der

Læs mere

NORDEN I BIO 2007 FILM: FÖRÄLDRAMÖTET (Sverige, 2003) DANSK TEXT

NORDEN I BIO 2007 FILM: FÖRÄLDRAMÖTET (Sverige, 2003) DANSK TEXT Sidan 1 av 12 NORDEN I BIO 2007 FILM: FÖRÄLDRAMÖTET (Sverige, 2003) DANSK TEXT 0 1 FORÆLDREMØDET 2 Man løser ikke problemerne ved at stikke af. Man må tale om det. 3 Selv om det kan være hårdt. 4 - Gør

Læs mere

i Ønskekoncerten om søndagen lige efter middagsmaden. Jeg har også lige fået Snehvide og de syv små dværge, men den er lidt kedelig, for der er så

i Ønskekoncerten om søndagen lige efter middagsmaden. Jeg har også lige fået Snehvide og de syv små dværge, men den er lidt kedelig, for der er så Vi skal ud og sejle Det har regnet meget de sidste par dage, og især i nat er der kommet meget vand, sagde far ved middagsbordet. Selv om det ikke regner nu, beslutter jeg mig for at blive inde og lege.

Læs mere

at du må-ske kom-mer til at græ-de lidt.

at du må-ske kom-mer til at græ-de lidt. Ind-led-ning Det, du nu skal læ-se, er rig-tig sket. Det ske-te for mang-e år si-den. Den sør-ge-li-ge be-gi-ven-hed fandt sted i 1866. Hvor læng-e si-den mon det er? Det er så sør-ge-ligt det, der ske-te,

Læs mere

H E L E E Nr. 6 juli 2015

H E L E E Nr. 6 juli 2015 HELE E Nr. 6 juli 2015 HELENENYT Nr. 6 (juli årgang 26) Bostedet Helenes Minde Lersø Parkallé 28 2100 København Ø Ansvarshavende: Maj Greifenstein Tlf: 29347195 Eller 39105651 mgr@ok-fonden.dk Layout &

Læs mere

Helle har dog også brugt sin vrede konstruktivt og er kommet

Helle har dog også brugt sin vrede konstruktivt og er kommet Jalousi Jalousi er en meget stærk følelse, som mange mennesker ikke ønsker at vedkende sig, men som alle andre følelser kan den være med til at give vækst, men den kan også være destruktiv, når den tager

Læs mere

A: Jeg er lige flyttet sammen med min kæreste på Nørrebro for, ja den 1. - to uger siden.

A: Jeg er lige flyttet sammen med min kæreste på Nørrebro for, ja den 1. - to uger siden. Interview med Agni I = Interviewer A = Agni I: Ok ja, så hvis du vil starte med at fortælle lidt om dig selv, hvor gammel du er og sådan... A: Ja, men jeg er lige blevet færdig som pædagog, her i januar,

Læs mere

NR. 22 JULI 2011 ÅRGANG

NR. 22 JULI 2011 ÅRGANG SUPERVETERANERNE NR. 22 JULI 2011 ÅRGANG 6 Så gik den første halvdel af sæsonen, og det er blevet til flere nederlag end sejre, men en stigende formkurve fortæller os, at vi i efteråret helt sikkert vil

Læs mere

Jeg bygger kirken -2

Jeg bygger kirken -2 Jeg kirken - Forkyndelse og mirakler Mål: Kirken forbindes tit med søndagsmøder, som består af sang, prædiken og bøn. Men kirken er meget mere end det.. Gennem denne undervisning prøver vi at forklare

Læs mere

Postfunktionærernes Andels Boligforening

Postfunktionærernes Andels Boligforening 8. oktober 2010 Referat fra ordinært årsmøde mandag den 27. september 2010. Velkomst Otto Wois bød velkommen til afdelingens ordinære årsmøde, specielt til: Formand for PAB Preben Bansemer, næstformand

Læs mere

Er det virkelig så vigtigt? spurgte han lidt efter. Hvis ikke Paven får lov at bo hos os, flytter jeg ikke med, sagde hun. Der var en tør, men

Er det virkelig så vigtigt? spurgte han lidt efter. Hvis ikke Paven får lov at bo hos os, flytter jeg ikke med, sagde hun. Der var en tør, men Kapitel 1 Min mor bor ikke hos min far. Julie tænkte det, allerede før hun slog øjnene op. Det var det første, hun huskede, det første hun kom i tanker om. Alt andet hang sammen med dette ene hendes mor

Læs mere

men det var ikke helt så imponerende, som vi havde regnet med. Tegning og hygge i toget Et forvirrende billede, der ændrer sig, når man flytter

men det var ikke helt så imponerende, som vi havde regnet med. Tegning og hygge i toget Et forvirrende billede, der ændrer sig, når man flytter Mandag d. 1/10 Vi tog fra Løgstør med bussen kl. 9.00 mod Aalborg, hvor vi steg på toget. Vi skulle skifte i både Fredericia og Padborg, men det gik fint, og det lykkedes os at få alle tingene med hele

Læs mere

Den gamle kone, der ville have en nisse

Den gamle kone, der ville have en nisse 1 Den gamle kone, der ville have en nisse Der var engang en gammel kone, der gerne ville have en nisse. Hun havde slidt og slæbt alle sine dage, og nu havde hun sparet sammen til at få sit eget hus. Det

Læs mere

BELLASUND AVIS. Side 1. Bellasund Radios Bellasund Radios ansatte er ikke alle tilfredse med deres job. Læs mere på side 4

BELLASUND AVIS. Side 1. Bellasund Radios Bellasund Radios ansatte er ikke alle tilfredse med deres job. Læs mere på side 4 Bellasund Radios Bellasund Radios ansatte er ikke alle tilfredse med deres job. Læs mere på side 4 Tirsdag d. 31. januar 2012 Byrådet DF: I deres politik lægger de vægt på at repræsentere danskhed som

Læs mere

Referat af ORDINÆR GENERALFORSAMLING torsdag den 25. marts 2010 KL. 19.00 I SUNDBYØSTERHALLEN

Referat af ORDINÆR GENERALFORSAMLING torsdag den 25. marts 2010 KL. 19.00 I SUNDBYØSTERHALLEN ANDELSBOLIGFORENINGEN AMAGERBRO Smyrnavej 34 2300 København S Kontortid: Tirsdag kl. 18.30-19.30 Referat af ORDINÆR GENERALFORSAMLING torsdag den 25. marts 2010 KL. 19.00 I SUNDBYØSTERHALLEN Med følgende

Læs mere

Butikken hvor du kan leje et andet liv

Butikken hvor du kan leje et andet liv Butikken hvor du kan leje et andet liv I meget gamle dage ovre i London var der en lille butik i en kælder. London var langt,langt væk. Butikken lå i en sidegade, så der var mørkt og dystert i gaden. Den

Læs mere

Velkommen som beboer i Hjerteparken

Velkommen som beboer i Hjerteparken Velkommen som beboer i Hjerteparken Boligselskabet BSB Svendborg samt Hjerteparkens afdelingsbestyrelse byder alle nye beboere velkommen her til afdeling 8 Hjerteparken. Vi vil håbe, at I kan falde godt

Læs mere

Sidste skoledag. En festlig dag

Sidste skoledag. En festlig dag Sidste skoledag En festlig dag Sidste skoledag Et vellykket initiativ på sidste skoledag Flere kommuner har gjort et stort stykke arbejde i forbindelse med sidste skoledag. Fx har man i Esbjerg, gennem

Læs mere

Analyse af Skyggen. Dette eventyr er skrevet af H. C. Andersen, så derfor er det et kunsteventyr. Det er blevet skrevet i 1847.

Analyse af Skyggen. Dette eventyr er skrevet af H. C. Andersen, så derfor er det et kunsteventyr. Det er blevet skrevet i 1847. Analyse af Skyggen Man kan vel godt sige, at jeg har snydt lidt, men jeg har søgt på det, og der står, at Skyggen er et eventyr. Jeg har tænkt meget over det, og jeg er blevet lidt enig, men jeg er stadig

Læs mere

»Du skal ikke se væk,«siger Pia.»Gå hen til ham.«

»Du skal ikke se væk,«siger Pia.»Gå hen til ham.« FEST Maja skal til fest. Det er på skolen. Hun ser sig i spejlet. Er hun ikke lidt for tyk? Maja drejer sig. Skal hun tage en skjorte på? Den skjuler maven. Maja tager en skjorte på. Så ser hun i spejlet

Læs mere

1. sal: Dagcenteret: 2. sal: 3. sal: 4. sal: 5. sal: Avisen for Othellos beboere og brugere

1. sal: Dagcenteret: 2. sal: 3. sal: 4. sal: 5. sal: Avisen for Othellos beboere og brugere 1. sal: Dagcenteret: 6. årgang 1. udgave 1. juni 2015 5. Eva Hjort 6. Anna Elvira Andersen 7. Anna Wraa 15. Eli Agnethe Hansen 2. sal: 1. Rigmor Vils 2. Ole Kragh Pedersen 3. Vagner Hansen 12. Gerda Jepsen

Læs mere

Han ville jo ikke gemme sig. Og absolut ikke lege skjul! I stedet for ville han hellere have været hjemme i køkkenet sammen med sin mor og far.

Han ville jo ikke gemme sig. Og absolut ikke lege skjul! I stedet for ville han hellere have været hjemme i køkkenet sammen med sin mor og far. Kapitel 1 Der var engang en dreng, der gemte sig. Bjergene rejste sig høje og tavse omkring ham. En lille busks lysegrønne blade glitrede i solen. To store stenblokke skjulte stien, der slyngede sig ned

Læs mere

Jeg lå i min seng. Jeg kunne ikke sove. Jeg lå og vendte og drejede mig - vendte hovedpuden og vendte dynen.

Jeg lå i min seng. Jeg kunne ikke sove. Jeg lå og vendte og drejede mig - vendte hovedpuden og vendte dynen. 1. Søvnløs Jeg lå i min seng. Jeg kunne ikke sove. Jeg lå og vendte og drejede mig - vendte hovedpuden og vendte dynen. Jeg havde en mærkelig uro i mig - lidt kvalme og lidt ondt i maven. Det havde jeg

Læs mere

SOMMERFERIEN, DER GIK og skoleåret, der kommer

SOMMERFERIEN, DER GIK og skoleåret, der kommer SOMMERFERIEN, DER GIK og skoleåret, der kommer Velkommen tilbage Kære alle, Så er sommerferien endegyldigt forbi og et nyt skoleår venter. Vi går det nye år i møde med 45 elever et plus på tre elever i

Læs mere

Adjektiver. www.5emner.dk. Sæt kryds. Sæt kryds ved den rigtige sætning. John og Maja har købt et nyt hus. John og Maja har købt et ny hus.

Adjektiver. www.5emner.dk. Sæt kryds. Sæt kryds ved den rigtige sætning. John og Maja har købt et nyt hus. John og Maja har købt et ny hus. Adjektiver bolig www.5emner.dk 01 Sæt kryds Sæt kryds ved den rigtige sætning. Eks. 01 02 03 04 05 06 07 08 09 10 11 12 7 John og Maja har købt et nyt hus. John og Maja har købt et ny hus. Freja har lige

Læs mere

Hovedstadsområdets Vandsamarbejde VAND. Vand er liv brug det med omtanke

Hovedstadsområdets Vandsamarbejde VAND. Vand er liv brug det med omtanke Hovedstadsområdets Vandsamarbejde VAND Vand er liv brug det med omtanke Renhed Vand er liv Energi Fællesskab Velvære Leg Lyst Ansvar Omtanke Behov For millioner af år siden var hele kloden dækket af vand.

Læs mere

Hvor aktiv var du inden du blev syg? Hvordan var det pludselig ikke at kunne træne?

Hvor aktiv var du inden du blev syg? Hvordan var det pludselig ikke at kunne træne? Hvor aktiv var du inden du blev syg? Før jeg fik konstateret brystkræft trænede jeg ca. fire gange om ugen. På daværende tidspunkt, bestod min træning af to gange løbetræning, to gange yoga og noget styrketræning

Læs mere

Samuel. - en underlig fisk

Samuel. - en underlig fisk Samuel - en underlig fisk Fantasistafetten i Højen og Troldhøjen - oktober/november 2014 Der var engang en underlig blå fisk, der hed Samuel. Den kunne svømme ganske hurtigt - især hvis der var nogen efter

Læs mere

Navneord. Spørgsmål Pigerne løb hen over vejen. Spørgsmål

Navneord. Spørgsmål Pigerne løb hen over vejen. Spørgsmål Navneord Pigerne løb hen over vejen. Hvilket ord er navneord, og hvilken tid står de i? Pigerne, bestemt flertal. Vejen, ubestemt ental. Der var engang en dreng, som godt kunne lide at spise æbler. Der

Læs mere

gen i radioen til middag. De lover mere frost og sne de næste par dage, så jeg tror, vi skal hente det store juletræ i dag. Det store juletræ er det

gen i radioen til middag. De lover mere frost og sne de næste par dage, så jeg tror, vi skal hente det store juletræ i dag. Det store juletræ er det Det store juletræ Det er begyndt at blive koldt for fingrene, og selv om vi trækker huen godt ned om ørerne, er de godt røde. Vi beslutter os for at gå hjem til Per, han mener også, at det er ved at være

Læs mere

Arne Stephansen, Banevej 27, 4180 Sorø.

Arne Stephansen, Banevej 27, 4180 Sorø. Arne Stephansen, Banevej 27, 4180 Sorø. 1 af 6 Østre Landsret Bredgade 59 1260 Kbh. K. Tlf. 57 83 22 78 arne@unilink.dk Sagsnr. BS 99-82/2011 ANKESTÆVNING Jeg anker hermed dommen af 13. august 2012 til

Læs mere

Oven over skyerne..! Få alt at vide om rumfart, rumstationer og raketter hér: http://www.geocities.ws/johnny97dk/rumfart/index.htm

Oven over skyerne..! Få alt at vide om rumfart, rumstationer og raketter hér: http://www.geocities.ws/johnny97dk/rumfart/index.htm Oven over skyerne..! Du skal lære mennesker, steder og ting ude i rummet og på jorden hvor du bor Du skal lære om stjernetegnene Du skal lave din egen planet-rap Du skal skrive et brev fra Månen Du skal

Læs mere

KONFIRMATIONSPRÆDIKEN 27.APRIL 2014 1.SEP VESTER AABY KL. 10.00 Tekster: Salme 8, Joh. 21,15-19

KONFIRMATIONSPRÆDIKEN 27.APRIL 2014 1.SEP VESTER AABY KL. 10.00 Tekster: Salme 8, Joh. 21,15-19 KONFIRMATIONSPRÆDIKEN 27.APRIL 2014 1.SEP VESTER AABY KL. 10.00 Tekster: Salme 8, Joh. 21,15-19 Søren satte sig op i sengen med et sæt. Den havde været der igen. Drømmen. Den drøm, han kendte så godt,

Læs mere

ENLIG ELLER SAMLEVENDE?

ENLIG ELLER SAMLEVENDE? ENLIG ELLER SAMLEVENDE? Vejledning til enlige forsørgere, der modtager børnetilskud eller økonomisk fripladstilskud HVAD VIL DET SIGE AT VÆRE ENLIG SOM MOD- TAGER AF BØRNETILSKUD ELLER ØKONOMISK FRIPLADSTILSKUD?

Læs mere

Mikkel og Line får stråler

Mikkel og Line får stråler Mikkel og Line får stråler En bog for børn om at få strålebehandling Aarhus Universitetshospital Onkologisk Afdeling D Stråleterapien Mikkel og Line får stråler Denne bog handler om Mikkel og Line. De

Læs mere

Inspiration til fundraising for hold

Inspiration til fundraising for hold Inspiration til fundraising for hold Et af formålene med Stafet For Livet er at indsamle midler til bekæmpelse af kræft her spiller I som hold en vigtig rolle. En meget stor del af indtægterne til Stafet

Læs mere

Nyhedsbrev -for Klub Sølyst december 2010

Nyhedsbrev -for Klub Sølyst december 2010 Nyhedsbrev -for Klub Sølyst december 2010 I denne udgave af nyhedsbrevet Kan du læse mere om: Københavner-turen 12 frikvarteret Lokalt brugerråd Åbning i julen Juleafslutning Julefrokosten Københavner-turen

Læs mere

Guide: Sådan undgår du vold i dit parforhold

Guide: Sådan undgår du vold i dit parforhold Guide: Sådan undgår du vold i dit parforhold Maria Jensen blev banket, spærret inde og næsten slået ihjel af sin kæreste. Da hun forlod ham, tog han sit eget liv Af Jesper Vestergaard Larsen, 14. oktober

Læs mere

Et stoleformet seksualliv

Et stoleformet seksualliv Artikel fra Muskelkraft nr. 6, 2001 Et stoleformet seksualliv Jeg vil i hvert fald hellere beholde Claus end tænke, at vi gør det måske ikke fem gange om ugen. Af Jørgen Jeppesen Man får nemt øje på forskellene.

Læs mere

Oplysning om Afdeling:

Oplysning om Afdeling: Oplysning om Afdeling: Afdelingsbestyrelsen Afdelingsbestyrelsen vælges af og blandt beboerne på beboermødet. Det er afdelingsbestyrelsens opgave mellem beboermøderne at varetage det løbende samarbejde

Læs mere

Grundejerforeningen Søndertoften

Grundejerforeningen Søndertoften Grundejerforeningen Søndertoften Referat af Generalforsamling 25/11-2013 Søndertoften, den 10. januar 2014 Dagsorden: 1. Valg af dirigent Bestyrelsen indstillede advokat Simone Voergaard 258, som blev

Læs mere

Af Freja Gry Børsting

Af Freja Gry Børsting Af Freja Gry Børsting Flygtningelejren i Jonstrup Af Freja Gry Børsting Furesø Museer 2015 Flygtningelejren i Jonstrup Forfatter: Freja Gry Børsting Illustration: Allan Christian Hansen Forfatteren og

Læs mere

Referat fra ordinær generalforsamling den 15. marts 2012.

Referat fra ordinær generalforsamling den 15. marts 2012. Højbylund afd. 32 Referat fra ordinær generalforsamling den 15. marts 2012. Susanne bød velkommen til alle fremmødte beboer, inspektør Jørgen Kristensen, Karen Kierkegaard fra Højstrups administration,

Læs mere

Grundejerforeningen Hyrdeengen

Grundejerforeningen Hyrdeengen Grundejerforeningen Hyrdeengen Referat af generalforsamlingen den 11.marts 2009 på Pilehaveskolen. Formanden Michael Egvang bød velkommen. Valg af dirigent: Per Andersen nr. 81 blev valgt. Godkendelse

Læs mere

De to bedragere. Opgave 1

De to bedragere. Opgave 1 Opgave 1 Formål: At gøre kursisterne bekendt med temaet bedrag. Omhyggelig global læsning. ca. 30 minutter. Organisering: Kursisterne læser hver for sig teksten om de to bedragere. Derefter snakker de

Læs mere

www, eventyrligvis.dk Folkeeventyr Eventyrligvis Gamle eventyr til nye børn

www, eventyrligvis.dk Folkeeventyr Eventyrligvis Gamle eventyr til nye børn Folkeeventyr Eventyrligvis Gamle eventyr til nye børn 1 De tre prinsesser i bjerget det blå Der var engang en konge og en dronning, som ikke kunne få børn. De havde alt, hvad de ellers ønskede sig, men

Læs mere

Uddrag fra Peters dagbog. Morfars farmor og farfar, dine tipoldeforældre. Morfars forældre, dine oldeforældre

Uddrag fra Peters dagbog. Morfars farmor og farfar, dine tipoldeforældre. Morfars forældre, dine oldeforældre Uddrag fra Peters dagbog Morfars farmor og farfar, dine tipoldeforældre Morfars forældre, dine oldeforældre Morfars oldeforældre, dine tip,tipoldeforældre Christian Worm og Maren Thinggaard Morfars mormor

Læs mere

Hvordan høre Gud tale?

Hvordan høre Gud tale? Hvordan høre Gud tale? Forord til læreren For flere år siden sad jeg sammen med en gruppe børn i 10-11 års alderen. Vi havde lige hørt en bibeltime, der handlede om at have et personligt forhold til Jesus.

Læs mere

Skibsdrengen. Evald Tang Kristensen

Skibsdrengen. Evald Tang Kristensen Skibsdrengen Evald Tang Kristensen Der var engang en rig mand og en fattig mand, og ingen af dem havde nogen børn. Den rige var ked af det, for så havde han ingen til at arve sin rigdom, og den fattige

Læs mere

Formand Morten Olsen bød velkommen og gik straks over til dagsordenen:

Formand Morten Olsen bød velkommen og gik straks over til dagsordenen: Referat fra ejerforeningen matr.nr. 27 C Nørre Tranders Sofievej 40-246, 9000 Aalborg - generalforsamling onsdag den 13. januar 2010 kl. 19.00, afholdt i gildesalen i kælderen. Repræsenterede var følgende

Læs mere

gang om måneden ca. og indberetter til Told og Skat og sender noget til revisoren, når det er tid til det og sådan noget. Det er sådan set dagen.

gang om måneden ca. og indberetter til Told og Skat og sender noget til revisoren, når det er tid til det og sådan noget. Det er sådan set dagen. Bilag E - Lisbeth 0000 Benjamin: Yes, men det første jeg godt kunne tænke mig at høre dig fortælle mig lidt om, det er en almindelig hverdag hvor arbejde indgår. Så hvad laver du i løbet af en almindelig

Læs mere

NØDEBO NIMBUS NYT. 1. kvartal 2010

NØDEBO NIMBUS NYT. 1. kvartal 2010 NØDEBO NIMBUS NYT 1. kvartal 2010 Nødebo Nimbus Klub Nødebo Nimbus Klub er en af de gamle lokalklubber for Nimbus i Danmark, startet i 1976 som en gruppe af MC-ejere med interesse for den dansk producerede

Læs mere

Elitenyt uge 5 - Odense Eventyr Golfklub

Elitenyt uge 5 - Odense Eventyr Golfklub Elitenyt uge 5 - Odense Eventyr Golfklub Din Oegk-kontakt: Arne dirckinck-holmfeld mobil: 2365 7219 e-mail: adh@dhplus.dk TDe 3 huller, der omtales som The Bear Trap på PGA National Jeg rejste d. 10 fredag

Læs mere

Alma 82 år. Dement jeg kan ikke forstå hvorfor jeg ikke må komme hjem og passe mine høns. Diagnose. Almas liv. Almas forvirrende Verden

Alma 82 år. Dement jeg kan ikke forstå hvorfor jeg ikke må komme hjem og passe mine høns. Diagnose. Almas liv. Almas forvirrende Verden Alma 82 år Dement jeg kan ikke forstå hvorfor jeg ikke må komme hjem og passe mine høns Alma er ikke så god til at huske længere og hendes sygdom gør, at hun har svært ved at passe dagligdagens gøremål.

Læs mere

Referat: Ekstraordinær generalforsamling. Torsdag d. 6/11 2014 kl. 19.00

Referat: Ekstraordinær generalforsamling. Torsdag d. 6/11 2014 kl. 19.00 Andelsboligforeningen Christiansgaarden Christian X s Allé 26-54 & 56 2800 Kongens Lyngby Kontor: 38 Kælderen Telefon: 45 93 09 18 E-mail: info@christiansgaarden.dk 17. november 2014 TIL ANDELSHAVERNE

Læs mere

Det har gjort noget ved min sjæl

Det har gjort noget ved min sjæl Det har gjort noget ved min sjæl Mariann Østergaard Bomholt er vokset op i Lyngby nord for København. Hendes far var skattesagkyndig ved kommunen, og hendes mor var hjemmegående. De var begge amatørdansere

Læs mere

Fejrer diamantbryllup på tirsdag: Daglig gåtur holder parret i form

Fejrer diamantbryllup på tirsdag: Daglig gåtur holder parret i form 1983 Fejrer diamantbryllup på tirsdag: Daglig gåtur holder parret i form Hans og Anna Pedersen VEJEN: Selv om det sner, stormer eller regner kan man hver dag træffe ægteparret Anna og Hans Pedersen, Præstevænget

Læs mere

Husorden for ejerforeningen 4OK. Revideret 2015

Husorden for ejerforeningen 4OK. Revideret 2015 Husorden for ejerforeningen 4OK Revideret 2015 AFFALD Køkken affald: På Landlystvej er opstillet grønne containere til køkkenaffald. Affaldsposerne skal snøres sammen inden de smides i containerne, så

Læs mere

Prædiken til 2. pinsedag, Joh 3,16-21. 1. tekstrække

Prædiken til 2. pinsedag, Joh 3,16-21. 1. tekstrække 1 Grindsted Kirke. Mandag d. 20. maj 2013 kl. 10.00 Steen Frøjk Søvndal Prædiken til 2. pinsedag, Joh 3,16-21. 1. tekstrække Salmer DDS 291: Du, som går ud fra den levende Gud DDS 20: Jeg ser dit kunstværk,

Læs mere

Kommunesammenlægning Af S. Aa. Tonnesen

Kommunesammenlægning Af S. Aa. Tonnesen Kommunesammenlægning Af S. Aa. Tonnesen Denne artikel er fra Horneposten nov.- dec. 2006 Nu nærmer vi os igen en sammenlægning af kommuner. Jeg fik en forespørgsel fra Kurt Vig, om jeg måske kunne skrive

Læs mere

De 3 mest effektive spørgsmål, du kan stille dig selv. Hvis du vil leve dit liv og ikke andres.

De 3 mest effektive spørgsmål, du kan stille dig selv. Hvis du vil leve dit liv og ikke andres. En workbook dit kærlighedsliv vil elske. De 3 mest effektive spørgsmål, du kan stille dig selv. Hvis du vil leve dit liv og ikke andres. 1 Om Christiane Jeg hjælper mennesker med at overkomme frygt og

Læs mere

SUPERFLEX, FOLKESKOLEN OG NATIONAL IDENTITET

SUPERFLEX, FOLKESKOLEN OG NATIONAL IDENTITET SUPERFLEX, FOLKESKOLEN OG NATIONAL IDENTITET Det er mandag den 19. februar 2015 på Præstemoseskolen i Hvidovre. Klokken er 8.30, og det klare vinterlys falder ind gennem vinduerne i den gamle aula. Her

Læs mere