Kajs Avis Nr august 2007 Side 1 af 12

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Kajs Avis Nr. 31 9. august 2007 Side 1 af 12"

Transkript

1 Kajs Avis Nr august 2007 Side 1 af 12 KajsBod - FarumGæld Valg Tegnerier Sladder Rejser Motorvejskøer - Hareskovbyhuse Rotter LokalAviser Rygter IntetKøn Togforsinkelser Hjemmepleje VærløseVest Spøgerier BySkader - Multytenne Vi har forsøgt at finde en hotspot på Bymidten, men Stationscentret er vist uden for pædagogisk rækkevidde, så derfor behovet for at samle al information på ét sted. Kajs originale hæftemaskine holder sammen på den friske avis Kajs Bymidtebod Fredag den 3. august kl. 10 åbnede Kaj sin nye bod i Bymidten nærmere bestemt den tidligere grillbar i StationsCentret i Værløse. Der var ikke inviteret til officiel åbning eller reception alligevel dukkede der en række af Kajs gode bekendte op med små opmærksomheder og igennem dagen bidrog forbipasserende med en ti'er i Kajs sparebøsse ( med indbygget revision ) - idet man for dette beløb kunne få en frisktrykt avis på 12 sider med hjem til nærmere studier. Hertil kom en mulighed for at tegne medlemskab af Kajs forening, som forven- tes at blive stiftet på en generalforsamling på. Skovgården den 7. september Der skal reserveres plads mod forevisning af erhvervet medlemsbevis. Der er ingen servering dog har vi bevaret et skilt fra grillbaren Dürum 30 kr., hvilket fik to ungersvende til at afgive en forgæves bestilling ;-) orientering skulle leve med beskæringer af helt uhørt omfang, var der også advarsler. Støttet af økonomer i avisens bagland skrev vi i den forbindelse, at det var meget ulykkeligt, at der kom skår i så meget. Men der SKAL budgetter til, om man vil det eller ej. DET VÆRSTE VILLE VÆRE, hvis disse budgetter ikke holdt. Ifgl. JyllandsPosten er Borgmester Jesper Bach betænkelig på et tidspunkt, hvor man er ved at samle rammer og indhold til næste års budgetter samt de efterfølgende - ialt fire år. Borgmesteren erindrer om, at Furesø kommune er født Der forventes åbent hver med en enorm gæld fra fredag i dagtimerne, hvor Farum, der kan føre til at den friskeste avis kan købes kommunen går fallit om 3-4 for en ti'er og hvis tiden år, hvis byrådet ikke griber tillader, så også torsdag Kajs Bod er kun i sit første ind nu. eftermiddag. stade med en nyindkøbt Det nye budget mangler 75 barfodspc og en dertil millioner i, at næste års hørende laserskriver. Disse Besparelser i Furesø budget går op. to apparater kan uden medvirken af Internet og deslige kommune måske Borgmesteren giver udtryk udskrive alle de aviser, som ikke nok for, at indenrigsminister Kaj har udgivet siden 1999, Lars Løkke Rasmussen er idet maskinen er stor nok til I den periode hvor det gik skyld i en del af probleop for befolkningen, at man merne og har sat kommuat rumme alle disse ugenthelt uden forudgående lige aviser. nens advokat til at se på,

2 Kajs Avis Nr august 2007 Side 2 af 12 om ministeren kan hives i retten for brud på aftalen om tvangssammenlægning af de to kommuner Farum og Værløse. Politik er en mærkelig størrelse Der er måske ikke mange dage til et valg. Der rasles med et og andet, antydes, tilbydes og overbydes hvad kan der være at gå til valg på? I Værløse følte den tidligere borgmester Ernst Ellgaard som en fremtrædende repræsentant for sit part - at den, der var partiets øverste repræsentant, nedladende havde kommentarer om Værløse - så han meldte sig ud af partiet. Natur er godt tidsfordriv Den sidste borgmester i Værløse lagde aldrig skjul på, hvor han stod rent politisk. Der er mennesker, der falder for miljøer og er lidt sure over, at de ikke har forstand på at sætte det på papir - spredt ud over det hele. Han gav udtryk for, at han ikke troede man ville lægge Værløse kommune sammen Det er en gave, en evne med nogen anden komman er født med. mune mod borgernes tiltegneren har en evne, slutning. der er af meget høj kvalitet. Derfor var det underligt, at Tegningen starter med Statsministeren for samme parti og hele landet berejste noget centralt for at udvikle andre lande for at markeds- sig med flere og flere enkeltheder. føre demokrati - hvis han vidste, hvad man havde Ikke noget kunstværk kan gang i i Danmark. medtage så mange enkeltfra samme parti spurgte man Værløse og fik et svar. Kommunen fremlagde beskrivelse af, hvordan de ville klare at leve videre. Medens danske advokater skovler millioner ind, ved enhver at det er det danske folk, der kommer til at Den minister, der nødigt vil betale hyren for, at der føres tale med valgte borgere i retssager. Værløse - kunne under sit Forud for et valg - der kan ansvarsområde for flere år komme når som helst - ved siden have stoppet udvikman, at valget igen bliver et lingen i Farum. Han kunne af de mest betydende valg. have uddelt et par næser, og borgmesteren havde Måske ikke mindre betysiddet på DEN pind i dag. dende, hvis Furesø kommune må føre en sag mod en minister, som rent politisk bedre ville forstå ting i Værløse. Det er sikkert, at valget vil føre til en særlig interesse omkring tvangssammenlægningen af to kommuner - uden overhovedet at give borgere mulighed for at føle sig inddraget. Inden man går noget som helst sted hen, skal man ønske sig en flaske, man kan læske sig med undervejs. Måske også lidt spiseligt. heder som tegnerens. Man undrer sig ofte over tegninger bare sorte streger på hvidt papir - hvor tydeligt det fremstår. Ingen tegner eller kunster bevæger sig meget rundt uden en blok og blyant. De første skitser kan ligge i bunker i lang tid, før de tages frem og videreføres. Men ude i selve miljøet og i naturen starter det, der siden ender som et kunstog under hele sagen har værk - sort på hvidt eller i den højtærede Statsminister farver. - fra samme parti - overhovedet ikke givet udtryk for noget som helst. Værløse Boldklub Men i lande, hvor de måske ikke aner, hvad demokrati er, har han beskrevet og underholdt med hvad demokrati er. lagde ud... Søndag var dagen, da træneren skulle prøve om spillerne,,havde ben'' til den nye sæson i 2. division. Man startede sæsonen i Roskilde, hvor det blev til et nederlag på 2-3 til Domkirkebyens bedste hold i overværelse af 423 tilskuere. Lørdag spiller Værløse hjemme mod Brønshøj. Vi sætter Amtsavisens referater på vores vægavis på stationspladsen - fordi det er den eneste daglige avis, der bruger plads til sport fra Furesø. Og så er det også her, Mikkel har sikret, at man også i et dagblad finder noget, der i minderne står tilbage som Værløse. Iøvrigt mener man heller ikke, at Søren agter at tilslutte sig, at Værløse Boldklub skulle hedde noget andet. Selvom man i Farum har et superligahold, der er skabt og med licens, der ejes af Farum Boldklub men udlejet til førsteholdet, der hverken hedder noget med Farum eller Furesø. Når mennesker bliver vrede... Nogen påstår, at vrede er noget, der kan ramme hvem som helst. Det værste er, hvis vreden ikke får udløsning. Det kunne ske, da en borger ved et uheld - en morgen opdager, at der lå en anden avis i hans postkasse. Nu havde hans familie fået denne avis - i hvert fald gennem tre generationer. De holdt den og var ikke interesseret i at læse nogen anden avis - og deres holdninger og skriverier.

3 Kajs Avis Nr august 2007 Side 3 af 12 Det førte til, at han måtte skrive et læserbrev, og det indeholdt til fulde en beskrivelse af hans irritation - der nu skulle irritere læserne. Det er på en måde synd, at han ikke tog fejlen som en mulighed for - bare at se lidt ind i, hvad andre mennesker holder af... Hvad man dog lytter til... Det har vakt opsigt, at nogen gør en stor historie ud af, at en TV-mand ved hjemrejsen kvikker materialet op med lidt - der ikke holdt vand. Det troede mange, at det var ganske normalt. Nogen har tænkt over det med ligeberettigelse, når man hver dag taler om,,herredømmet''. Engang havde hver by sin sladrebænk en spændende hat eller solbriller, og går ud fra, at nogen kan se hvem man er. Senere blev bænken et sted, hvor man samlede sig for at tømme flasker. Snakken gik - men det var ikke altid noget, man kunne bruge til noget. Da Sverige var vores første tur til udlandet Nogen følte sig generet af,,de der drak'' og troede, at når stemningen steg, var det DEM, man grinte af. Men det førte bare til, at man skulle have rollatorer, man kunne sidde på - hvis turen blev så lang. De er rigtig gode til at lave pizza'er Det gav os en underlig fornemmelse af svaghed. Det ville aldrig kunne ske i dette land - hvor man hver dag kører ind i en rundkørsel med angsten for, at nogen kører ind uden at respektere, at vi er på vores rette vej. Man skal bare studere, hvor ofte bilister undgår skader og ulykker ved forudseenhed, fordi de forudser, at nogen ikke respekterer hajtænder. Det med bænke er også noget underligt noget fordi man altid gør en vurdering, når man endelig ser en bænk, hvor der sidder en enlig... Hvad var vores land for et lille land - når vi skulle opleve, at det vi troede var en krone - slet ikke slog til hvis vi en enkelt dag havde sat kursen mod alt det fremmede. Skal man spørge om der er optaget - om man venter nogen - eller bare sætte sig... Det skulle også vise sig, at man først skulle have en attest for overhovedet at komme ind i landet. Mandag den 6. august var en farlig dag Skiltningen skulle yderligere skabe forvirring, da det viste sig, at en pølse lignede - hvad vi troede var en,,kurv''. Medens danskere sukker over regn og snegle, ligner det en synd at ønske sig sol, varme og frost. På Møn er der vist en by, Det er da underligt, at man der hedder DAME, men har altid skal vurdere. vi en by der hedder MAND. Men sladrebænkene hører historien til - men her starjo, vi har vist MANDERUP tede megen kommunikaog KVINDERUP. tion - uden at vide det. Der er situationer hvor man Det samme gælder mødet skal vise sig som en mand. med kassedamen, der ikke Der findes også KVINDEaltid er positiv, hvis man BEVÆGELSER. siger GODDAG. Vi hørte engang om et Det er rystende at nogen ægtepar, der havde levet spørger,,hvorfor samlede lykkeligt i deres liv - fordi du den pizzabakke op fra de begge havde tilført deres fortovet''. fællesskab noget fra deres hjem. Det er rystende, fordi HVAD BLIVER DET De havde begge haft NÆSTE, DER BARE LIGNOGET med i bagagen... GER OG FLYDER... Cantinos på Læssevej Ældre er de sidste, der kan huske det - som var det i går. Dengang vi lyttede til, at veksling af en tikroneseddel skulle koste os 10 kr. og 38 øre. mange mennesker - men beundrer dette land for deres respekt for hinanden og den omlægning - der som noget ganske enestående blev ført ud i livet. Det er svært at være i stand til at nikke til hvem-somhelst - hvis man af bare skyhed vil dække sig med Vores ærinde kunne være at købe en mandel til juletiden, men det endte med, at vi næsten ikke kunne bruge de svenske penge - vi turde ikke. Vi forstår godt svenskerne når de tager til Helsingør og får 75 øre for en svensk krone. Men hvad angår andre ting har vore beundring aldrig været større, end da man valgte at kræve, at trafikanter fremover skulle køre i højre side. Vi mindes ikke,der døde Man er nemlig i færd med at skrotte de mange film, der skal lokke os til at køre hurtigt med tog - bare ud i Danmark. Varmen er så stor en belastning, at undersøgelser viser, at skulle skinnerne forsvinde under toget - vil der være færre tilskadekomne passagerer efter, hvor meget man sænker hastigheden. Uden at man ved det, har DSB tilmed udarbejdet en køreplan i to afdelinger. Den ene - hvis man har varme - sol eller frost og

4 Kajs Avis Nr august 2007 Side 4 af 12 den anden, hvis man har normale temperaturer. Ved en besøg søndag for at bese det nye hjemsted for ProvinsTrykkeriet i VorMan har tilmed tilrettet en dingborg i en forstad var plan for personalet, der sælhjemturen ikke forberedt ger kaffe og lavet en film, på, at det måske var årets der forestiller en indbytravleste dag for ferierende dende mandlig person, der familier i hele Norden. vil være i stand til på fortrinlig vis at forklare folk, at Det lignede nemlig en morder er dage, hvor det ikke genformiddag, hvor en er, som det var i gamle strøm af biler i tre spor styrdage. tede mod hovedstaden. Det betyder meget ofte store forsinkelser. Der er også noget med, hvor mange timer en fører af et langtvejstog må sidde ved førerpulten. Der kræver særlige evner at vurdere, om skinnerne har udvidet sig - så kørsel vil være umulig. M.h.t. arbejdstiden kan forsinkelser måske betyde, at man må slutte kørslen mellem to små stationer, fordi Arbejdstilsynet har særlige regler for, hvor mange timer et menneske må føre et tog Kørte man efter forholdene kunne man studere de højt læssede biler med indtil flere cykler på bagdelen nærmest i vild fart - som det ser ud, når man kører i nærheden af 130 km/timen. Efter forsinkelser ved diverse besøg i gåsetårnets by skulle det vise sig, at det kun med forsigtighed lykkedes at finde et hul i bilstrømmen mod nord. Husbilleder fra Hareskovby En historisk gruppe i Hareskov er i gang med at overføre billeder af huse i Hareskovby til en offentlig tilgængelig database.. En af projektets deltagere er Nina Nørager-Nielsen, der bl.a. har foretaget interviews med beboere i Hareskovby og lavet en database over sammenhænge mellem huse og begivenheder. Denne database vil man nu forsøge at offentliggøre, så Det minder om en eftermidalle via Internet kan få dag på en gammel svensk adgang til de informationer, hovedvej, hvor man i mylder er blevet samlet samdretiden skulle dreje til venmen gennem længere tid, stre for at gøre et ophold. herunder billeder af samtdet skulle man aldrig have lige huse i Hareskovby. Der er lande, hvor det er gjort. meget varmt, og der er Det er et andet medlem af For der gik meget lang tid, lande hvor der er koldere web-redaktionen Hans Jørn før en venlig bilist stoppede end i Danmark - også hvor Storgaard Andersen blevet en bilstrømmen, så jeg kunne der kører tog hele året. del af, og som et forsøg er komme ud og over i den der lavet et galleri af nogle modsatte vejside for at udvalgte huse på følgende komme videre mod nord. web-adresse: - og så Det havde været nemmere ind under Album: En historisk at tage et stop på motorgruppe i Hareskov Hvis man har vittighedsvejen i søndags - men angmålet er ved nogle møder i blade i de lande, må de få sten sad i kroppen - tænk en sund latter, hvis de hører om jeg ville være bange for starten af september 2007 at om togdrift her i det danske at køre ud i trafikken - fordi få dannet sig et overblik over de resourcer, der er til land... nogen overså, at jeg sådan rådighed - herunder ikke set havde lov til det. mindst frivillige deltagere Hjem fra ferien... og så få sat gang i digitalipizza i Hareskov seringen af de husbilleder, Sidste søndag kunne man tel som pt. kun findes som opleve noget, man skulle Færdig før du er i butikken fotografier. /hansjorn have forberedt sig på. Værløse-medlemmer af social- og sundhedsudvalget Hvis du har problemer, så er der jo telefonen, og her er der dit eget medlem af Social- og Sundhedsudvalget i Furesø Kommune: Susanne Mortensen Kurt Bork Christensen Ulla Rasmussen Lisbeth Lykke Harsvik Jane Isdal Hjemmeplejen har et hovednummer Det er vigtigt at kunne sine telefonumre til hjemmeplejen... Telefoner er åbne mandag til fredag kl UDENFOR ÅBNINGSTID alle dage på LØRDAG OG SØNDAG KL på BORGERE I VÆRLØSE kan bruge Det er altså ikke så få telefonnumre man kan vælge imellem HJEMMESYGEPLEJEN kan træffes på hver dag fra kl. 13 til 14 Poul Jacobsen Dus med vinen - i Værløse SuperBest: Vinsmagning fredage og lørdage.

5 Kajs Avis Nr august 2007 Side 5 af 12 at de skal besøge for at hjælpe familiemedlemmer, naboer og venner - nærmest efter en plan - skal vide, at Forleden viste undersøgeldet koster også en pris. Det ser, at man af og til køber legetøj med for meget bly i. DER ER ÆLDRE BORGERE betyder nemlig også,at man gør brug af dem - fordi man Nu skal man også underder lytter til, når man nogle har brug for hjælp. søge, hvor mange kolaer et uger før jul og nytår officibarn har godt af at drikke. elt melder ud, at i år må Det er ikke uden brug af man give sine børn eller kræfter at være noget for Det skal ikke undre, hvis børnebørn kroner andre - der næsten mest af politikere kommer på morskattefrit... o.s.v. alt har brug for nogen, der genbesøg for at se, hvad lytter. Bare det... det er, man laver madpakdet er naturligvis en muligker af. hed. Men besøger du et ple- NEJ DET ER IKKE BARE jehjem, er det ikke børn og DET - det kræver kræfter, DER MÅ VÆRE SKOLEbørnebørn, der af og til og man forstår, når den KØKKENER SÅ STORE, at strømmer rundt på ganslags venner fortæller, at det kunne lade sig gøre at gene. der kan gå en tid, før de madhold på skift står for igen er på dupperne. dagens ret. Som en beboer engang fortalte - lidt genert: Hvis MEN DE ANDRE, der ikke jeg havde lidt ekstra at kunne give lidt lys til nogen Når ældre stritter disponere over, havde jeg slet på et plejehjem - havde imod ikke set noget til dem, andre måske en gerning, der ville kalde familie... kunne udskydes - for at Sommerens beretninger tage sig af et lille besøg, der stadfæster den advarsel der Så måske er det rimeligt at gjorde nogen lidt glade. går på, at man helst ikke overveje om man ikke skal skal bevæge sig udenfor være lidt forsigtig med at Måske skulle man tage et eget hjem - hvis man ikke er tømme sin resterende forbarnebarn med... forberedt på farer. mue - hvis man fortsat risikerer at skulle leve endnu En 75-årig dame fra Århus NÅR VI ER længere. blev antruffet af to yngre MEDLEM AF ET mænd, der prøvede at DET ER RIMELIGT at trække tasken fra hende. bemærke, at der er nogen FÆLLESSKAB der er gode til, at besøge en Da hun ikke gav sig, trak de Da man skabte kommuven eller familie i deres hende henad fortovet, men nerne og de første møder ensomhed - men de siger måtte opgive, for damen blev holdt i bymidten på en ofte, at det er ikke her der var af den stærke type. kreds af store sten, skabte kommer for mange. man de første fællesskaber. Det er måske bare en histomange POLITIKERE rie - men de kan da være For at løse fælles opgaver gjorde tidligere opmærkgode nok. Det var den skulle man opfinde skat. som på, at det var ligesom modne dame, der sad på en I mange år meddelte man de lovede en ny fremtid i bænk, da en ung mand kommunen, hvad man den tredie alder - de der viste hende en revolver og mente, man havde tjent i husker det troede selv på truede hende med at skyde den snak - men forstår godt årets løb. - hvis ikke han fik hendes når de ikke får besøg, at taske. Det lod hun sig ikke Sognerådet vurderede og,,de der ikke kom også gå på af - for hun sad på pålagde efter bedste evner havde deres at se til''. bænken for at samle kræfter den enkelte borger at betale til at springe ud i søen for at De af os, der kender den skatten næste år. begå selvmord. Når hun slags mennesker, der føler Det gav borgerne en fordel Der er for meget bly i legetøj... endnu sad på bænken var det fordi hun ikke vidste, hvad hun skulle gøre med tasken - når hun sprang ud på det dybe vand... - for næste år havde man måske fået nogle ører mere i løn. Men undervejs som årene gik, var der flere og flere, der ikke betalte deres skat. Så opfandt man kildeskatten. Når borgere ikke kunne betale deres skat, måtte man ganske enkelt tage skatten og overlade resten til skatteyderen. Det skulle så medføre, at man kunne få så mange penge tilbage næste år, at familien kunne tage på en chartertur. Det kom ikke til at gå på den måde for alle. De viste sig nemlig, at de, der tjente mere i årets løb, GLEMTE at meddele det. Og så kom EKSTRASKATTEN. I et land hvor man med kildeskatten lovede borgerne, at nu skulle man ikke slås med de, der ikke betalte al deres skat. Nu havde man opfundet NUL skatterestancer. I 2007 viser opgørelse tal, der beskriver gæld til DET OFFENTLIGE i en størrelsesorden, man aldrig tidligere har set. Men det går man meget stille med...

6 Kajs Avis Nr august 2007 Side 6 af 12 Når snakken går blandt mennesker Det er ikke ualmindeligt, man lytter til at nogen havde været heldige. Det er ikke tilfældigt - der er mange, der virkelig selv opsøger heldet. deres koner. Hvordan har hans forældre det med det? Nu er der jo mænd, der ikke mere kommer hjem med en træthed, der gjorde dem bange for, altså deres koner. gennem røgen fra mange fakler - der holdt ild så længe den slags holder ild. Bymennesker, der havde slået sig ned i et område hvor end ikke naboen måtte holde en fedegris eller hane, skulle underholdes med, at Men man hører også mænd nu havde cyklisten Lars sige - som om de var typer bestemt - uden at spørge Som en,,heldig'' mand en der vidste bedre: De har har nogen - at et bysogn skulle dag forklarede det, han nok selv været ude om det vende tilbage til fortiden havde lært hjemmefra, at LIVETS HISTORIER hvor så meget var landdet gjorde ikke noget, at det handler om mennesker. brug. tog sin tid - bare man nåede det... Ude hvor der var langt mel- Borgere i Gammel Værløse lem mennesker, vidste man havde forgæves set, at HøjSelv,,den lille mand'' kan gaard skulle være et skohave sine meninger i en lille der yderst ude boede et ældre ægtepar, der efter lelandbrug - når man på kreds - men meninger kræsigende begge var enlige Sønderskolen havde et stever mod. fordi de ikke talte sammen. nalderhus fra jernalderen Når det tynder ud i de Nogen mente at vide, at de eller vikingetiden. grupper af en befolkning, levede værre end hund og I Farum-delen har man i der gennem generationer kat. Ingen forstod hvorfor århundreder haft møddinskabte store værdier, fordi de alligevel levede sammen ger og gylle og bevaret minde havde ønske om at forpå gården. Først da en nabo der fra fortiden ved et skobedre noget for andre, er besøgte konen efter manlelandbrug og steder, hvor det nok fordi, så meget vir- dens død - fortalte hun, at kommunens sundhedspolikelig blev meget bedre. døden var en slags befritik kunne bevise, hvor else. Hun gav udtryk for, at Når politiske sammenslutvores mor fik mælken fra, ninger mere og mere mister hun vidste, at de begge når der ikke mere var noget medlemmer og indflydelse, levede med det håb, at være i forlygterne. Det er jo den der levede længst... skyldes det nok, at man moderne sprog... mangler arbejdsopgaver. I gamle Værløse har man De, der som efterfølger af koklappere, men på politikbevidste fædre og HÅNDVÆRKETS DAG må bedstefædre har fået et man ikke trække en KO andet liv foræret, gider ikke gennem byområdet, for at fortsætte, hvor de gamle Bodil kan vise, hvordan slap. man ved HÅNDBEVÆRottenyt og GELSER presser en halv Det er virkelig besynderligt, sød eller mere ud af det at så få gider beskæftige sig DRIFTAFDELING stakkels dyr. med det system, der tager FURESØ KOMMUNE ER halvdelen af ens indtægt... Så der vil ikke være noget MÅSKE DEN FØRSTE KOMMUNE, der sammen- koen taber undervejs, ikke Det er svært at for- lagt har TRE RÅDHUSE - nogen ko, der gi'r lyde fra sig, og man får ikke demonstå de forældre... det sidste blev ramt, da sta- streret et gammelt HÅNDvekontrollen havde barværk. Det er svært at forstå, hvad selsorlov... der ligger bag de beretninmen OM ROTTER GAMLE VÆRLØSE blev ger, der underholdes med HEDDER DET I VÆRLØSE ramt da man pludselig om mænd, der mishandler NYT, at man i disse måneskulle SE FREMAD - der vil besøge alle ejendomme i landzone samt landbrug i bymidten (stavekontrollen siger at der skulle stå byzone). Hvis rottebekæmperen finder rotter, vil han/hun bekæmpe dem. Alle andre skal selv ringe til rotteafdelingen på: Der er en advarsel - det hedder nemlig, at man ikke selv uden videre må bekæmpe rotter. Det kræver nemlig KUN autoriserede personer eller personer, der er undergivet en autoriseret persons instruktion og arbejder på deres ansvar, der må bekæmpe rotter med kemiske midler. Kommunen udleverer ikke rottegift til noget som helst. Nogen har fortalt, at man et sted havde oplevet, at manden havde forsøgt at tage livet af konen ved brug af rottegift som en kommune havde givet ham. De havde nok troet, han havde rotter på loftet - det havde han ikke. Det er få politikere der går op i det... Det er få politikere, der har gået op i de små uanseelige butikscentre, der var rundt om i det gamle Værløse det gælder også det på Læssevej. Læssevejscentret har haft så mange tilbud, at man kunne leve med de tilbud, man har i området - hvor en

7 Kajs Avis Nr august 2007 Side 7 af 12 SPAR-købmand - med held markedsførte den teori, at ingen overser virkelige tilbud. velserne var meget tynde men nogen har så siden spurgt til, hvad der blev af dame-arkitektens tegninger. Med baggrund i, at han i en tidlig alder havde solgt et husdyr fra den ene landmand til den anden, var hans indstilling, at selv den rigeste ville som den lille mand opsøge de rigtige tilbud. Nogen har sagt, at når der var tale om en BY, er det nok med fremtiden for øje, at man ikke har noget sted, man kan misbruge anvendelsen af penge. Forældre og gæster kan godt spare de soldepenge, Charterrejser og private stu- man ellers gi'r børn - for de diebesøg i vinens lande kære unger ville ikke vide, førte til, at han ved festlige hvad de skulle bruge dem lejligheder tog en friaften til i øjeblikket. fra have og regnskab for at Hvis man ville hente fortælle, hvordan man også PETER OLESEN med på en kunne holde festlige hyggeby-tur, ville man sikkert aftener ved grillen - bare høre ham sige meget smukt ved at nyde den gode hvide om området og arkitektens vine. fremsyn. Rygterne gik med store Han ville blive husket for at skridt, og butikken var et sige: Hvis her virkelig er sted man fra andre kirtale om en BY, har arkitekkesogne fandt frem til tens fremsyn sikret, at her fordi her kunne man få råd aldrig ville blive tale om og vejledning om den vin, BUTIKSDØD... der skulle til - når snakken var om suppe - steg og is eller en anden sammensætning. men ikke var dopet - vil han sikkert melde ud: OM GAMMELT KØD GÆLDER DEN REGEL, at man skal lade sin hund lugte til det. Vil den ikke - så spis ikke kødet - men gå tilbage til det supermarked, der havde meddelt, at de ikke mere ville sælge gammelt kød - hvis de havde glemt at sætte nye datomærker på Det er ofte bare et rygte... anden side, sker der mærkelige ting - der tilmed viser ukrudt, der udfolder sig. ET ENKELT HØREAPPARAT ER NOK I deres hjem havde fruen i mange år bearbejdet manden for at få ham til at få de høreapparater. Venner der besøgte dem undrede sig over, at fruen tilbød gæsterne hendes stol, medens hun gjorde kaffen klar. Efterfølgende satte hun sig ved mandens anden side - uden at man i første omgang tillagde det en strategi. Man afviser nemlig, at når kommunerne ikke har renset grøfter, åer og vandløb op, er det fordi Danmarks Naturfredningsforening har En anden dag der var bedre advaret mod det. egnet ville vennens kone Medlemmer af Foreningen gerne vide, hvorfor fruen flyttede sig for at vide, om til bevarelse af orkidéen det var noget, hun kunne ude i naturen har nemlig bruge i sin husførelse. påvist, at der i forbindelse med vandløb findes et utal af orkidéer, som nogen troede var uddøet. Det viste sig, at deres værtinde godt vidste, at manden alligevel ikke hørte efter, hvad hun sagde, selvom han havde fået høreapparater. Nu brugte han nemlig kun det ene - for at høre radioavisen. Men når vandløb fyldes med vand, sker det underværløse Vest lige, at vækster eller løg, Ældre er hvad de startede med der sidder i vandløbets lytter til... sider uden normal adgang konkurrence DRÆBERSNEGLE er kom- til vand - pludselig kommer Når der så var besøgende Da området ikke mere met for at blive - og de er i gang med at sætte blomflyttede hun bare til manmåtte hedde, hvad det hed, måske det væsen, der på ster, fordi de oplever vand. dens anden side - fordi hun kom det til at hedde RYGET kortest mulig tid sætter flest ville gerne ha', at manden Det ligner lidt naboen, der SKOVBY. efterkommere ud i verden. hørte hendes indlæg i samplanter blomster ved en Det hele startede ved hvad talerne. DRÆBERSNEGLE SKAL side af huset, hvor det man plejer - når selv politi- MAN DRÆBE og lade dem aldrig regner. Blomsterne kere står og mangler idéer. ligge - for der vil komme misrøgtes og selv ukrudt Motortog var mere Man udskriver en konkurnogen efter de døde og har det dårligt - fordi man rence, og det koster virkelig rense op. ikke vander - fordi man kan sikre... penge. se, det regner hos naboen... Der var en dag, hvor kørenår LARS LØKKE vender Der var da også mange, der hjem fra cykelturen til Paris Sker det så en dag, at haven ledninger var faldet ned, ikke forstod noget med den efter en mindre påkørsel af oversvømmes, eller vinden fordi nogle fede jernbaneplan, der vandt - og beskri- en cyklist, der var med duer var i gang med at sender regnen ind fra en

8 Kajs Avis Nr august 2007 Side 8 af 12 finde nogen, de kunne grundlægge æg med frugtbart indhold i - sammen med. Her i den første halvdel af 2007 er der bare i løbet af to måneder faldet tre køreledninger ned. Man afviser, at det alene skulle være duer, man skal skyde på. Men folk bliver da sure. NEJ MAN KALDER DET IKKE TRAFIK, når man fylder aviser op med meddelelser om, hvem der flytter sig for at skifte parti. DET ER HELLER IKKE TRAFIK, når man lytter til, at der er kvinder, der melder ud, AT DE IKKE ER GRAVIDE. Mænd er mere anonyme. Der er mange køn måske også,,intetkøn" Når elektrikeren viser os en ledning, forklarer han os forskellen på et HUNSTIK og et HANSTIK. De af os, der voksede op i skyggen af petroleumslampen og stearinlyset, spekulerede aldrig på, hvad det kunne være og hørte aldrig om det, før udviklingen udviklede sig. Anstændigt påført et nummer man kan bruge, når man spørger til sit brev, De to aviser, der udkommer hvis man skriver til komfra den anden side af Fiske- mune. bækken, havde en god Påført - ikke en tak - men historie i sidste uge, som I hvornår man kan få endeskal læse selv. ligt svar. taget hans henvendelse SOM DET SKULLE VISE SIG, AT BORGMESTEREN IKKE VIDSTE NOGET OM. Det første sogneråd i den gamle landkommune, hvor sognepræsten var øverste myndighed, og det der siden blev en større by måtte starte med fornavnet startede med LILLE, havde ikke fra den første tid SKUFFER. Som eneste sted hvor man gennemlæser Furesø kommunes dagsordener før og efter møderne samt overværer byrådsmøder, vil vi spørge, om det er rimeligt at der meget ofte er fraværende ved udvalgsmøderne. Værløse Nyt og Farum avis Siden er der stort set ikke kørt noget møbel ind på noget rådhus, uden indtil flere skuffer. Det er for billigt, når det flere gange har vist sig, at borgere, der har skrevet til kommunen, ikke kan spørge til det i butikken. Man føler sig klam langt ned i skoen - når man får at vide, at det kan man ikke sige noget om. Butikken er tilmed uden skyld... Store, dybe og skjult for alle KOMMUNEN - DER OGSÅ ER OS... Ja, det er en andre. talemåde - men embedsfolk Ofte med nøgle og lås. kan med byrådets godkende to kollegaer hører om et delse SENDE BREVE UD TIL BORGERNE MED emne, man i mange år har drøftet i Værløse - men ikke KRAV OM SVAR. kom videre med, for emnet ramte et system, der mange steder betegnes som ÉNSTRENGET. Det ligner mest en stor parkeringsplads, som deler op i, hvad man sender ud. Typisk for p-plads mellem postkontoret og Irma. Da bilister kørte ind de formen det kunne også føre til, kerte steder, bevarede man ikke ordningen - men at man lytter til, hvor valgte at overlade til folk at mange skabe, der lukkes køre ind og ud, hvor de op, og hvor mange der fandt for godt. kommer ud i livet... Når man i vore dage står med en ledning, der har tre ben, tør man så spørge, om der er tale om en,,trekant''eller hvad hedder den slags? Påført hvor éns brev er endt. I det offentlige erkender man ikke, at de borgere, MAN DIREKTE OPFORDRER TIL AT SKRIVE TIL KOMMUNEN, meget anstændigt bør have en kvittering. Forvaltningen kan efter byrådets godkendelse uddele bøder - der er voldsomme - hvis ikke man svarer omgående eller efter en frist. VORE KOLLEGAER har fundet en sag, som nævner en person, der sendte et brev til byrådet og troede på, at det var taget op - som ønsket havde været... MEN det var den ikke. Det viste sig, at man ved en fodfejl var kommet til at vurdere, at det ikke var noget, der kunne interessere de lokalvalgte politikere. Den nævnte person havde heller ikke kunnet spørge til, om man havde mod- Det kunne være et sidespørgsmål at spørge, HVEM DET ER, DER TAGER STILLINGER? Eller er det tegn på svindende interesse som borgerne ved - medlemmerne får penge for. Cykleri er også trafik I en henvendelse til miljø- og teknikudvalget - der af og til er meget et Flyvestationsudvalg - spurgte vi til hvad man mener, cyklister kan være tilfreds med efter nedlægningen af kabler. Forenede Cyklister har været ude med ros, der ligner fedteri - da de hos en nabo havde set, hvad vi skrev til udvalget. Deres ros dækker også vores bemærkning - men i særlig grad udvalget, fordi man ved indgangen til august fræsede vejsiden op for at skabe et nyt lag asfalt, der har glædet cyklister. Bare udsigten... Det var iøvrigt en sag, man mente var i gode hænder da Værløse fik en cykelklub - fordi den lokale Ordrupbane-helt lod sig provokere

9 Kajs Avis Nr august 2007 Side 9 af 12 til at gå til et møde, hvortil man her i avisen havde opfordret borgere til at møde op. stole, cykler, stave og dyr hvis de vil overleve. For der er stort set ikke meget på deres side af jernkurt Bork Christensen valgte banen, der fra det første tog at inddrage Farum i navnet, har delt den gamle komog han har siden rundt om mune op i to dele. og i særlig grad på VærløseNærtstående venner af foregnen været cykelsporten midling af et og andet og en god bannerfører. især,,borgerorientering'' Værløseegnen tegner sig beretter fra deres rejse i måske som et af landets KINA, at det store land er bedst egnede områder til dækket af et hav af træning og cykelløb. Det VÆGAVISER. var et held, han flyttede Det har betydet, at landet med sin familie fra Herlev sparer millioner af træer til Hareskov. fordi man accepterer, at der Vores lokale cyklister incl. slet ikke ville være papir byrådsmedlem Svend Erik nok til en avis til alle. Jørgensen og direktør for det DERFOR ER VÆGAVISEN tekniske område Hans JørEN LØSNING. gen Mortensen må sikkert støtte den tanke, at tiden er Derfor var meningen med inde for sikre de yderste 75 orientering i Værløse en tanke om at udsende centimeter, der er forbeholdt cyklister - et område - DAGENS NYT via en cenjævnt og uden bump... tralt beliggende VÆGAVIS med NYHEDER. Hvis man vil ud i Fællesmarkedet... Hvis man vil ud i den store verden - bare til Lyngby eller Måløv, kan man købe sine billetter, få brochure m.v. på Værløse Station. Hvor ligger dog stationen??? DEN LIGGER PÅ STATIONSCENTRET. VED INDGANGEN TIL BYMIDTECENTRET, der er noget større. Hans Jørn har yderligere foreslået, at vi skal sætte netavisen op, så folk - selv den lille mand - kan læse, hvad vi skriver - og den idé er god nok. MEN STATIONEN ligger altså ved LANDETS MEST NYE VÆGAVIS.,,Vær avis på det''... Dagblade går ikke op i FURESØ KOMMUNE Hvorfor skulle dagblade gå op i Furesø kommune, når det har vist sig, at BT ikke mener, der er mere at komme efter. STATIONSCENTRET I VÆRLØSE ER STEDET, hvor folk skal igennem med Hvis en kvik medborger ville foreslå, at man støttede rollatorer, elektriske rulle- et projekt, der gik ud på at lægge en bro fra landsiden til Klaus Nar's Ø - og ejeren ville finde det var en god idé - kunne man sikkert finde en notits under morsomme nyheder i et dagblad. Men der skal sikkert meget mere til, før noget dagblad selv i en agurketid - får papirplads til noget fra Furesø kommune.. Der er måske nogen, der læser om et slagsmål i Farum - men uden at forbinde det med Furesø eller en fodboldkamp, hvor det ene hold kommer fra NORDSJÆLLAND... Når den lokale avis åbner redaktion i Værløsedelen, kunne man godt tilbyde et dagblad en stol. Ikke chefen - men en medarbejder en praktikant eller en elev. Men man skal ikke tro, den slags er noget... Når der er rotter på loftet Når der er rotter alle steder... Når man ikke uden videre kan få hjælp... Når man får at vide, at man selv har skylden... Når naboerne rydder op og bygger om o.s.v. Sommeren eller hvad det var, var meget optager af doping og dræbersneglen. En læser fortalte forleden, at man dræber alle former for snegle. Siden de første ord i pressen har han ikke set en eneste snegl med hus på. Det er synd, for det er det eneste enhver politiker kunne ønske sig, at man kunne hente géner fra til fremtidens mennesker. Det eneste dagblad, der gennem historien har vist området interesse, er Frederiksborg Amts Avis - der i mange år ejede et parceltænk at kunne vokse ud af hus i Farum - der var redakgelé og som ung stå med sit tion fra kælder til første sal. eget hus på ryggen - eller Efter at Værløse i mange år ved siden af. var skåret fra, er man med Nogen har beskrevet dræsammenlægningen på en bersneglen som noget af det måde kommet med igen mest vederstyggelige, der fordi området har samme er overgået mennesker... byråd. Men er man tæt på rotter, er De af os, der holder avisen de afgjort de mest ubehagefor en ti'er, skal være taklige - tilmed det værste, nemmelige for dækningen, man kan have i sin nærhed. og de der læser sport forpå loftet, i rør, i den egentnemmer også, at Mikkel lige bolig - bag paneler fører meget med sig fra måske op af toilettet- fordi sportsområdet. mænd aldrig slår brædtet TAK FOR DET. ned.

10 Kajs Avis Nr august 2007 Side 10 af 12 Man fortæller oplevelser fra deres helårshuse, og der var naboer til borgere, der ryd- langt mellem de beboede der det gamle hus eller bare pletter. noget af det. Her gik de første børn Kommer til at rydde op i rundt i fritiden og jagtede gamle kloakledninger, der rotter med deres luftbøsser. forlængst ikke mere er rør Men det blev ikke rigtigt men der skal ikke megen godt, da man indførte kloaplads til - før der er rotter. kering med de store net af Og det dyr formerer sig rør - der tid til anden blev som rotter. rotternes bedste værested. Nogen fortæller at det kan være så voldsomt, at man nogle steder rydder hele komplekser, fordi konsulenter vurderer, at man ligeså godt kan gøre det med det samme. Måske mangler man at orientere borgeren om, hvad kommunen kan hjælpe med. I dag påstår man, at der er for mange rotter i de private kloakledninger - og det kan skyldes, at gamle kloakrør ikke mere holder formen og derfor mere og mere er rotternes tilholdssted. Da blev man sluttelig enige om, at kommunen skulle fremstille et klistermærke, der kunne sættes på enhver telefon og på steder, hvor man ellers sætter huskesedler op. Klistermærket skulle indeholde alle nødvendige telefonnumre, så ENHVER i DET NØDVENDIGE ØJEBLIK kunne ringe det rigtige sted. MEN - NÅR DER ER TALE OM MENNESKER, HAR MAN IKKE EN TELEFON TIL ET STED, HVOR MAN KAN HENTE HJÆLP. Det var ellers den forsikring, man ikke behøvede at tegne, fordi kommunen var en ven. Noget er spøg - ROTTER er ingen spøg. Alt efter hvor rystet man kan være - står man måske helt uden at kunne huske noget som helst. I GAMLE VÆRLØSE KOMMUNE har man gennem tiderne haft en telefon, hvis der konstateres et eller andet af teknisk karakter. Måske kan kommunen ikke hjælpe. I næste omgang bliver det måske det, man skulle forsikre sig imod - ligesom man måske skal forsikre sig mod mosegrise og dræbersnegle. kan dreje nogle tal på telefonen. Det er ikke nemt at være politiker eller kommune Det er hvad man ofte kan høre dem sige, når det træfmen tro det - det har været fer borgere, der mener de værre.. oplever problemer. Det sker også man loves noget, som Selv i det man i dag kalder villakvarterer, var der også i der aldrig kom videre. gamle dage, hvor enhver VED ET MØDE oplevede gårdejer nogle gange om man en gribende beretning, året ryddede op og kørte ud da en nabo, en ven eller et til et afsides beliggende familiemedlem fandt ud af lavtområde, der med tiden ved et tilfælde at et mennegodt kunne jævnes mere ske havde brug for hjælp. ud. Efterfølgende er det billigst Det fortsatte også, da bare at fortælle, at man bare sommergæster byggede MAN HAR EFTER SIGENDE IKKE EN AKUT-TELEFON til HJEMMEPLEJEN. MEN DET KAN JO VÆRE, at andre ved bedre. HVIS MAN VED BEDRE, hvorfor hører man så ikke, hvis der er en AKUT TELEFON, der lokalt kan være til hjælp i en aktuel situation hvor naboen - den forbipasserende - vennen eller familien kan ringe. DET ER MULIGT HJEMMEPLEJEN har fritid og brug for søvn hjemmesygeplejersker slider med at nå fra dør til dør. MEN NÅR MAN HAR EN LEVENDE DØGNVAGT hele døgnet - er der så virkelig ikke en VAGT på en pind, når det DREJER SIG OM MENNESKER? TROR MAN DE NYDER DET... Efter erfaringer ved at tale med mennesker - og virkelig mange - lytte til dem og efterleve, hvad man får ud af det, kan man tilfredsstille mange. ÆLDRE OG ENLIGE ÆLDRE, der sidder alene med TV og deres avis - slutter ugens mulighed med den lokale - og så kan man godt sammenligne. Fra morgenavisen - middags, og aftentv og måske en eftermiddagsavis står man ikke tilbage med en manglende fornemmelse af den frygtelige verden. Her i avisen har vi aldrig bragt politirapporter eller beskrivelser af de mange ulykkelige begivenheder, der mange steder opleves. I de gode gamle dage var det på mange måder anderledes. Noget af det værste var,,lokkere'', der stort set var ældre mænd. Når de enlige sidder tilbage i deres ensomhed, mangler de ikke viden og erfaring men bliver trætte af hele dagen at møde beretninger om alt det ubehagelige. Det har gennem årene betydet, at de fravælger aviser og programmer, der ligesom nyder at gå ind til benet. Det er sket, man næsten beder børnene for-

11 Kajs Avis Nr august 2007 Side 11 af 12 lade lokalet - for nu kommer der virkelig noget ubehageligt. Men tro ikke at Danmark en dag får en kanal, der fortrinsvis viser ting og sager i Morten Korch-stil, hvor udgangspunktet er, at det ender godt. Vi tror, at efter sygdom og død er det værste at leve med ensomhed - og en ensomhed, som ingen kan hjælpe mennesker af med hvis de ikke selv vil medvirke. lige menighedsråd fravælger at støtte... Det er yderligere en tanke værd, at vi på skrift har fået bevaret kommuners pligt til at orientere borgerne. Vi nævner ikke nabodelen, hvor man under kontrolfunktioner slap igennem med at spare papir og vælge håndslag. Placeret på en bænk i Bymidten lød den første vækning - det løb koldt ned ad ryggen. Ballerup Centrets nyeste udgave havde netop berettet, at foreningen Paranormalt Institut - havde adresse i Værløse. De har indrettet en brugt bil fra en begravelsesforretning til alt deres udstyr. De tilbyder nemlig i fritiden at undersøge folks hjem for spøgelser... Og spøgerier... Statens krav til kommunerne om pligten til at orientere borgerne er noget af det mest beskedne, man har set - det ligner modellen Inden jeg var nået til stedet, man brugte i Farum. hvor lyden kom fra - kom der et nyt signal. Samme Menighedsrådene kan fra kølige fornemmelser langs deres portal bare henvise ryggraden. til, at man orienterer i kirkerne. Ved at snige sig til en anden del af området så jeg en En annoncefinancieret budgrundlovens lastbil, der forberedte en bringer af orientering kan kran på at løfte en kasse op svageste led... vælge friheden, så længe - hvorefter den sære lyd man har råd. Når Statsministeren har opstod - da han tømte flere rejst til andre lande og over- Og her påstår vi, at ORIEN- hundrede vinflasker ned for topledere og indflytering, der er stor del af mellem mange hundrede delsesrige personer margrundlovens ærinde, er andre flasker... kedsført demokrati og meget sårbar - når de, der Rundgangen gav indtryk grundlove, har kun få set forvalter borgernes vé og af, at man ikke forbereder hans materiale... vel i et område, er de første, at forbedre placeringen som Oversat til nudansk står der der tager deres bidrag fra. nr. 5 blandt landets hansikkert i grundloven, at det Men ikke alene det, man delscentre. Det er måske centrale i den er orientering afviser også, at en bred kommunens skyld. Men og viden, der SKAL NÅ UD orientering af ALLE borved Galaksen findes fortsat til enhver borger uanset gere ikke er en social-kultu- ni kasser med et eller andet afstanden fra Folketing, rel indsats, man ønsker at - som ikke er byggefirmaets regering og lokalt styrestøtte... ejendom. Er det fliser, center. burde man flisebelægge Enhver der sender skrift på Værløse - mellem 6- den sti, der fører folk fra stationen til Galaksen - hvis tryk kan skilte med det, 7 andre kommuner man tager toget. På pladsen man støtter, eller man er henligger resterne af det upolitisk og neutral. Onsdag den 1. august 2007 kunstværk, der blev skåret i var en dejlig morgen. Det er dog få, der skilter træ - iøvrigt sponsoreret af med, at de også er økonovi ville undersøge, hvorfor Irma og Forstædernes bank. misk uafhængige. folk fik morgenvækning Her ligger kunstværket og uden at have bestilt det og danner ligesom en grænse Det er dog ikke rimeligt, hvorfor det ikke var på for bilister, så de ikke man kræver økonomisk samme tid... beskadiger den grønne uafhængighed, hvis det plæne. betyder, at byråd og samt- Bymidten har to lamper der ikke er mere - og en tredie, der ikke lod sig rette op igen, men heller ikke kan knække. Plakatsøjlerne bliver aldrig gjort rene og sidder tilbage med gamle budskaber, der måske gør det til kunst. Det forlyder rygtevis, at biblioteket skal åbne café - men de får ikke udeserveringsret. Her er biografens sydvendte caféområde et godt sted, og det fyldige spisekort indeholder 65 tilbud, der er prissat - så kom bare her. BAGERIET Ballerupvej 33 er ude med friskbagt brød fra kl. 6 morgen og videre frem. Måske vil det være smart at holde komsammen her... Tilbud til unge forventes snart I Farum syntes man godt nok, at det var mange penge, man skulle ofre på unge på Ballerupvej, hvor man havde lokaliteter og et parcelhus. Men ikke mange ungdomsmedlemmer. Som tiden er gået, har man fået den største pavillon, man har set i Værløse indrettet med kontorer og mødelokaler.

12 Kajs Avis Nr august 2007 Side 12 af 12 Medens man forventer at stå foran åbningen af UNG I VÆRLØSE's nye bastion bærer udenoms-lokaliteterne ikke indtryk af, at der skal udføres håndarbejde. Der er virkelig dele af naturens nære venner, der påstår, at,,der nok har været en mening med ukrudt sådan som det vokser''. Det er ikke lykkedes for os at få at vide, hvilke unge der har været med i forberedelserne, og om der er taget hensyn til, hvad man skal komme efter. Det er nemlig ikke meget, der tilbydes ungdom rundt omkring der nærmer sig de drømme unge har - når de selv kan bestemme, hvilke videoer de gider se, og hvilke kanaler, der har rigtige ungdomstilbud. Måske skulle man sætte nogle tallerkener op, så de unge kunne se noget ude fra verden - for at undgå de betalte kanaler, hvor man frit afgør, hvad man mener, folk skal se. Folk er også de unge... For år siden kunne en dansk avis fortælle om en skole, der var omtalt som militært anlæg, fordi Hjemmeværnet holdt møder i skolen og boede i den nærliggende Annexgaard. Kan man være sikker på, at man verden over får slettet, at den gamle flyvestation udgår af kort og officielle papirer som militært mål? Det viser sig aldrig at være for tidligt at få slettet et og andet, der har været kendt verden over. Allerede nu er der næsten intet forsvar og ingen top, militærledelse tilbage. Selvom selve den sydlige station er lukket. Sletning af Flyvestation Værløse som militært mål. For få år siden bombede man sikre bombemål i Irak, der skulle vise sig at være civile aktiviteter. Men det sikre bombardement byggede på gamle kort, der viste militære mål. og 23 samt Eurobird 29) samtidigt - eller mere end programmer! Vejrudsigten er klar nok men de politiske er sværere at greje. Kan du f.eks. forstå, at der ikke viste sig en eneste aktiv lokalpolitiker ved åbningen af Kajs Bod? Det er da værd at tænke over men på den anden side: De ærede politikere har nok at gøre med at læse udvalgte materialer fra Furesø Kommunes Driftafdeling for dagsordener, referater og meget andet.godt... Uden beregning - da de er ukodede (free-to-air) og derfor ikke medvirker til den globale opvarming... Dog skal nævnes, at TV2 News og deres medfølgende og larmende helikopter ikke er med i sortimentet. Pris? eller små kr. - lige til at samle og sætte op selv uden bøvl med bygge- eller anden sagkyndighed. /hansjorn Hvorfor så belaste dem (politikerne) yderligere med gode og sindrige tanker fra Kajs Klo? IT blev det derfor ikke til i dette nummer, derimod nogle tanker om den svære kunst at udgive en trykt avis og få den solgt til en fair pris. A' ve' snart IT om der er stof til eftertanke i dette nummer, og så er det nok bedst at lade det være godt med det. Vil man undersøge sikkerheden? breaking news - skulle der ske noget spændende tirsdag og/eller onsdag. Lige nu og her gælder det om at få Kajs Avis gjort klar til tryk- og hæftning torsdag morgen i Kajs Bod. Det tager nemlig tid at udskrive en 12-siders avis på en laserskriver og da vi forventer en rimelig afsætning, så skal vi starte lige som bageren ganske tidligt om morgenen for ikke at skuffe de forventningsfulde... Det gælder også om at holde pladsen klar til evt. På den anden side så kan jeg ikke lade være med at fortælle om en ny ting, som jeg har hjemtaget fra Tyskland en Multytenne det er da et nyt ord! RS! Redaktionen er sluttet den tirsdag den 7. august 2007 På grund netop af arbejdet med Kajs Avis har jeg ventet en hel uge på at hænge den op på væggen, så jeg kunne mærke efter, om denne lille parabol på 45 cm var i stand til at modtage 4 satellitter (Hotbird, Astra 19 - artikler nr er med i dette nummer - avisen er sat med Palatino punkt 10 - skrevet i Open Office og afleveret som en.pdf-fil... Alt sammen styret på fineste vis af Ubuntu Feisty Fawn...

Interview med Maja 2011 Interviewet foregår i Familiehuset (FH)

Interview med Maja 2011 Interviewet foregår i Familiehuset (FH) 1 Interview med Maja 2011 Interviewet foregår i Familiehuset (FH) Hej Maja velkommen her til FH. Jeg vil gerne interviewe dig om dine egne oplevelser, det kan være du vil fortælle mig lidt om hvordan du

Læs mere

Sprognævnets kommaøvelser øvelser uden startkomma

Sprognævnets kommaøvelser øvelser uden startkomma Sprognævnets kommaøvelser øvelser uden startkomma Øvelse 1-20: Øvelse 21-29: Øvelse 30-34: Øvelse 35-39: Øvelse 40-44: Øvelse 45-49: Øvelse 50-59: Øvelse 60-85: Der sættes komma efter ledsætninger, jf.

Læs mere

Jespers mareridt. Af Ben Furman. Oversat til dansk af Monica Borré

Jespers mareridt. Af Ben Furman. Oversat til dansk af Monica Borré Jespers mareridt Af Ben Furman Oversat til dansk af Monica Borré Jespers mareridt er en historie om en lille dreng som finder en løsning på sine tilbagevendende mareridt. Jesper overnatter hos hans bedstemor

Læs mere

Anonym mand. Jeg overlevede mit selvmordsforsøg og mødte Jesus

Anonym mand. Jeg overlevede mit selvmordsforsøg og mødte Jesus Anonym mand Jeg overlevede mit selvmordsforsøg og mødte Jesus Han er 22 år og kommer fra Afghanistan. På grund af sin historie har han valgt at være anonym. Danmark har været hans hjem siden 2011 131 En

Læs mere

Oktoberdage i Miinchen og andre større b] f... I slutningen af september og meget langt ind i oktober drager folk fra alverdens lande til Tyskland for at deltage i det traditionelle sammentræf for at smage

Læs mere

SKYLD. En lille sød historie om noget, der er nok så vigtigt

SKYLD. En lille sød historie om noget, der er nok så vigtigt SKYLD En lille sød historie om noget, der er nok så vigtigt H en ad vejen så man en lille fyr komme gående. Han var ikke særlig stor, nærmest lidt lille. Bare 45 cm høj. Han var bleg at se på. Hans øjne

Læs mere

Kære kompagnon. Tænk det allerede er 10 år siden!

Kære kompagnon. Tænk det allerede er 10 år siden! Kære kompagnon Jeg kan godt sige dig, at denne tale har jeg glædet mig til i lang tid - for det er jo hele 10 år siden jeg sidst havde en festlig mulighed for at holde tale for dig - nemlig da du blev

Læs mere

mening og så må man jo leve med det, men hun ville faktisk gerne prøve at smage så hun tog to af frugterne.

mening og så må man jo leve med det, men hun ville faktisk gerne prøve at smage så hun tog to af frugterne. Rosen Lilly ved ikke hvor hun er. Hun har lukkede øjne det er helt mørkt. Hun kan dufte noget, noget sødt hvad er det tænker hun. Hun åbner sine øjne hun er helt ude af den. Det er roser det var hendes

Læs mere

En Vogterdreng. Af Freja Gry Børsting

En Vogterdreng. Af Freja Gry Børsting En Vogterdreng Af Freja Gry Børsting Furesø Museer 2016 1 En Vogterdreng Forfatter: Freja Gry Børsting Illustration: Allan Christian Hansen Forfatteren og Furesø Museer Trykkeri: XL Print Aps ISBN: 87-91140-27-7

Læs mere

De var hjemme. De blev ved at sidde på stenene, hvad skulle de ellers gøre. De så den ene solnedgang efter den anden og var glade ved det.

De var hjemme. De blev ved at sidde på stenene, hvad skulle de ellers gøre. De så den ene solnedgang efter den anden og var glade ved det. De 2 sten. Engang for længe siden helt ude, hvor jorden ender, ved havet lå 2 store sten. De var så smukke, helt glatte af bølgerne, vindens og sandets slid. Runde og lækre. Når de var våde skinnede de,

Læs mere

Denne dagbog tilhører Max

Denne dagbog tilhører Max Denne dagbog tilhører Max Den lille bog, du står med nu, tilhører en dreng. Han hedder Max og er 8 år gammel. Dagbogen handler om Max og hans familie. Max er flyttet tilbage til København med sin mor efter

Læs mere

Byens Avis og dens ansatte

Byens Avis og dens ansatte Byens Avis og dens ansatte Vores avis hedder byens avis. Vi er 13 ansatte, og vi hedder Janus, Matilde Degania, Christina, Hanne, Zenia, Asger, Mads, Joachim, Frederik, Patrick, Frida og Lena. Dens ansatte

Læs mere

Rapport vedr. uanmeldt tilsyn 2013

Rapport vedr. uanmeldt tilsyn 2013 CAFA Hovedvejen 3 4000 Roskilde Telefon 46 37 32 32 Web cafa.dk 11.marts 2013. Rapport vedr. uanmeldt tilsyn 2013 Institution/opholdssted Ungdomscentret Allégården Frederiksberg Allé 48, 1820 Frederiksberg

Læs mere

Milton drømmer. Han ved, at han drømmer. Det er det værste, han ved. For det er, som om han aldrig kan slippe ud af drømmen. Han drømmer, at han står

Milton drømmer. Han ved, at han drømmer. Det er det værste, han ved. For det er, som om han aldrig kan slippe ud af drømmen. Han drømmer, at han står 1 Milton drømmer. Han ved, at han drømmer. Det er det værste, han ved. For det er, som om han aldrig kan slippe ud af drømmen. Han drømmer, at han står på en gade midt i bilosen. Han er meget lille slet

Læs mere

Alt går over, det er bare et spørgsmål om tid af Maria Zeck-Hubers

Alt går over, det er bare et spørgsmål om tid af Maria Zeck-Hubers Alt går over, det er bare et spørgsmål om tid af Maria Zeck-Hubers Forlag1.dk Alt går over, det er bare et spørgsmål om tid 2007 Maria Zeck-Hubers Tekst: Maria Zeck-Hubers Produktion: BIOS www.forlag1.dk

Læs mere

Helle har dog også brugt sin vrede konstruktivt og er kommet

Helle har dog også brugt sin vrede konstruktivt og er kommet Jalousi Jalousi er en meget stærk følelse, som mange mennesker ikke ønsker at vedkende sig, men som alle andre følelser kan den være med til at give vækst, men den kan også være destruktiv, når den tager

Læs mere

Man skal være god til at spørge

Man skal være god til at spørge Artikel fra Muskelkraft nr. 1, 2002 Man skal være god til at spørge Som handicaphjælper er Klaus parat med praktisk bistand og psykisk støtte til sin brugers sexliv. Misforståelser kunne være undgået,

Læs mere

Information til unge om depression

Information til unge om depression Information til unge om depression Sygdommen, behandling og forebyggelse Psykiatri og Social psykinfomidt.dk Indhold 03 Hvad er depression? 03 Hvad er tegnene på depression? 05 Hvorfor får nogle unge depression?

Læs mere

Niels Rasmussen d. 11.11.11

Niels Rasmussen d. 11.11.11 I mange år har jeg leget med ord, første gang jeg husker var i forbindelse med en lejr for ca. 25 år siden. Jeg husker det handlede om alle vores men er, men der kom en mand Senere har jeg gjort det i

Læs mere

København S, 10. juni 2015. Kære menigheder

København S, 10. juni 2015. Kære menigheder København S, 10. juni 2015 Kære menigheder Morten Kofoed Programme Coordinator Baptist Union of Denmark Cell: +45 3011 2904 E-mail: morten@baptistkirken.dk Mange tak for jeres bidrag til Burundis Baptistkirke

Læs mere

Er det virkelig så vigtigt? spurgte han lidt efter. Hvis ikke Paven får lov at bo hos os, flytter jeg ikke med, sagde hun. Der var en tør, men

Er det virkelig så vigtigt? spurgte han lidt efter. Hvis ikke Paven får lov at bo hos os, flytter jeg ikke med, sagde hun. Der var en tør, men Kapitel 1 Min mor bor ikke hos min far. Julie tænkte det, allerede før hun slog øjnene op. Det var det første, hun huskede, det første hun kom i tanker om. Alt andet hang sammen med dette ene hendes mor

Læs mere

Prøve i Dansk 1. Skriftlig del. Læseforståelse 1. Maj-juni 2009. Delprøve 1: Opgave 1 Opgave 2 Opgave 3. Tekst- og opgavehæfte

Prøve i Dansk 1. Skriftlig del. Læseforståelse 1. Maj-juni 2009. Delprøve 1: Opgave 1 Opgave 2 Opgave 3. Tekst- og opgavehæfte Prøve i Dansk 1 Maj-juni 2009 Skriftlig del Læseforståelse 1 Tekst- og opgavehæfte Delprøve 1: Opgave 1 Opgave 2 Opgave 3 Hjælpemidler: Ingen Tid: 60 minutter Navn CPR-nummer Produktionsnr. 01 Dato Prøvenummer

Læs mere

Alle. Vores hjerter på et guldfad. Vilkårene blev for ringe. Vil du med ud at gå en tur. Vil du med ned til stranden.

Alle. Vores hjerter på et guldfad. Vilkårene blev for ringe. Vil du med ud at gå en tur. Vil du med ned til stranden. Alle Vores hjerter på et guldfad Vilkårene blev for ringe Vil du med ud at gå en tur Vil du med ned til stranden Vi var kun os to Vi var kun os ti tilbage Vi var kun os tre til ceremonien Vi var en familie

Læs mere

Rollespil Projektsamarbejde Instruktioner til mødeleder

Rollespil Projektsamarbejde Instruktioner til mødeleder Instruktioner til mødeleder Introduktion Med dette rollespil træner I det lærte i lektionen Hjælp en kollega i konflikt. Der skal medvirke to personer, der skal spille henholdsvis Christian og Bente, hvor

Læs mere

Nick, Ninja og Mongoaberne!

Nick, Ninja og Mongoaberne! Nick, Ninja og Mongoaberne! KAP. 1 Opgaven! Nu er de i Mombasa i Kenya. de skal på en skatte jagt, efter den elgamle skat fra de gamle mongoaber, det er mere end 3000 år siden de boede på Kenya. Men Nick

Læs mere

De to bedragere. Opgaver til: BEDRAG. Instruktion: Læs teksten. Kender du den? Hvad handler den om?

De to bedragere. Opgaver til: BEDRAG. Instruktion: Læs teksten. Kender du den? Hvad handler den om? Førlæsning / Opgave 1 Instruktion: Læs teksten. Kender du den? Hvad handler den om? De to bedragere Der var engang en kejser. Han holdt så meget af smukt, nyt tøj, at han brugte alle sine penge på det.

Læs mere

Billedet fortæller historier

Billedet fortæller historier Billedet fortæller historier 1. - 5. klassetrin. Billedkunst, dansk og historie H.A. Brendekilde (1857-1942): Udslidt, 1889 Olie på lærred, 207 x 270 cm FOR MEGET LÆNGE siden snart 125 år - malede en ung

Læs mere

Bilag 3: Transskription af fokusgruppeinterview på Rismølleskolen, Randers

Bilag 3: Transskription af fokusgruppeinterview på Rismølleskolen, Randers Bilag 3: Transskription af fokusgruppeinterview på Rismølleskolen, Randers Tidspunkt for interview: Torsdag 5/3-2015, kl. 9.00. Interviewede: Respondent A (RA): 14-årig pige, 8. klasse. Respondent B (RB):

Læs mere

Det som ingen ser. Af Maria Gudiksen Knudsen

Det som ingen ser. Af Maria Gudiksen Knudsen Det som ingen ser Af Maria Gudiksen Knudsen Da Jonas havde hørt nogen af de rygter der gik om mig, slog han mig med en knytnæve i hovedet. Jeg kunne ikke fatte at det skete, at han slog mig for første

Læs mere

1.s.e.Trin. 22.juni 2014. Vinderslev kl.8.30. Hinge kl.9.30. Vium kl.11.00

1.s.e.Trin. 22.juni 2014. Vinderslev kl.8.30. Hinge kl.9.30. Vium kl.11.00 1.s.e.Trin. 22.juni 2014. Vinderslev kl.8.30. Hinge kl.9.30. Vium kl.11.00 Salmer: Vinderslev kl.8.30: 745-680/ 534-668 Hinge kl.9.30: 745-616- 680/ 534-317- 668 Vium kl.11: 745-616- 680/ 534-317- 668

Læs mere

På fredag den 24. februar fylder viceborgmester i Ikast-Brande kommune og tidligere borgmester i Brande kommune, Preben Christensen, 70 år.

På fredag den 24. februar fylder viceborgmester i Ikast-Brande kommune og tidligere borgmester i Brande kommune, Preben Christensen, 70 år. På fredag den 24. februar fylder viceborgmester i Ikast-Brande kommune og tidligere borgmester i Brande kommune, Preben Christensen, 70 år. Af Villy Guldbrand Jensen Mange borgere har i tidens løb ringet

Læs mere

Analyse af Skyggen. Dette eventyr er skrevet af H. C. Andersen, så derfor er det et kunsteventyr. Det er blevet skrevet i 1847.

Analyse af Skyggen. Dette eventyr er skrevet af H. C. Andersen, så derfor er det et kunsteventyr. Det er blevet skrevet i 1847. Analyse af Skyggen Man kan vel godt sige, at jeg har snydt lidt, men jeg har søgt på det, og der står, at Skyggen er et eventyr. Jeg har tænkt meget over det, og jeg er blevet lidt enig, men jeg er stadig

Læs mere

Helenenyt. Nr. 7 (juli - årgang 24) Plejehjemmet Helenesminde Lersø Parkallé 28 2100 København Ø Tlf 39105650

Helenenyt. Nr. 7 (juli - årgang 24) Plejehjemmet Helenesminde Lersø Parkallé 28 2100 København Ø Tlf 39105650 nr 7 - juli 2013 Helenenyt Nr. 7 (juli - årgang 24) Plejehjemmet Helenesminde Lersø Parkallé 28 2100 København Ø Tlf 39105650 Ansvarshavende: Maj Greifenstein tlf: 29347195 eller 39105651 email: mgr@ok-helenesminde.dk

Læs mere

»Du skal ikke se væk,«siger Pia.»Gå hen til ham.«

»Du skal ikke se væk,«siger Pia.»Gå hen til ham.« FEST Maja skal til fest. Det er på skolen. Hun ser sig i spejlet. Er hun ikke lidt for tyk? Maja drejer sig. Skal hun tage en skjorte på? Den skjuler maven. Maja tager en skjorte på. Så ser hun i spejlet

Læs mere

Side 3.. Håret. historien om Samson.

Side 3.. Håret. historien om Samson. Side 3 Håret historien om Samson 1 Englen 4 2 En stærk dreng 6 3 Løven 8 4 Hæren 12 5 Porten 14 6 Samsons styrke 16 7 Dalila 18 8 Et nyt reb 20 9 Flet håret 22 10 Skær håret af 24 11 Samson bliver slave

Læs mere

Notathæfte. D A N S K Trin 3-5

Notathæfte. D A N S K Trin 3-5 Notathæfte D A N S K Trin 3-5 Notathæfte Personoplysninger: Testpersonens navn: Fødselsdato: Testnorm: Skole/Institution: Klasse: Logostester: Dato: Bemærkninger: 1. Flydende læsning og læseforståelse

Læs mere

Sagsnummer: 4 Navn: Teodor Elza Alder: 75 Ansøgt om: Medicinhjælp

Sagsnummer: 4 Navn: Teodor Elza Alder: 75 Ansøgt om: Medicinhjælp Sagsnummer: 4 Navn: Teodor Elza Alder: 75 Ansøgt om: Medicinhjælp F. 22-10-1940 April 2013 Bevilget 2012 Medicinhjælp og bleer Bevilget apr. 2013 Medicinhjælp + bleer & tøj Bevilget sep. 2013 Medicinhjælp

Læs mere

Ny skolegård efter påskeferien.

Ny skolegård efter påskeferien. FORDYBELSESUGE PÅ HELLIG KORS SKOLE 29. MATS 2. APRIL 2004 Ny skolegård efter påskeferien. Vi var ned i skolegården og der fortalte håndværkerne os at de bliver færdige om ti dage. De laver den nye skolegård

Læs mere

EGNS-AVIS for området V.If,RLØSE-EGNEN 3500 Værløse side 12 Fortsættelse af Hareskov-Værløse Avis' der udsendtes første g^ng7-9'1945 90 AR l 2009... Onsdag den 4. marts kastede den kolde vind med Skovgårdens

Læs mere

Sebastian og Skytsånden

Sebastian og Skytsånden 1 Sebastian og Skytsånden af Jan Erhardt Jensen Sebastian lå i sin seng - for han var ikke rask og havde slet ikke lyst til at lege. Mor var blevet hjemme fra arbejde, og hun havde siddet længe hos ham,

Læs mere

Mailene. Dit liv B side 14

Mailene. Dit liv B side 14 Dit liv B side 14 Mailene En kort præsentation af hovedpersonen i denne bog, der gerne vil være anonym: Lad os kalde vedkommende Henri, så kan du kære læser selv bestemme, om det er Henrik eller Henriette:

Læs mere

N: Jeg hedder Nina og jeg er 13 år gammel. Jeg har været frivillig et år.

N: Jeg hedder Nina og jeg er 13 år gammel. Jeg har været frivillig et år. Interview Fokusgruppe med instruktører i alderen - år 0 0 0 0 Introduktionsrunde: I: Vil I starte med at præsentere jer i forhold til hvad I hedder, hvor gamle I er og hvor lang tid I har været frivillige

Læs mere

Referat af generalforsamlingen torsdag den 5. marts 2015.

Referat af generalforsamlingen torsdag den 5. marts 2015. Generalforsamlingen blev åbnet af formand Joan Hansen, som bød velkommen til årets generalforsamling. Herefter begyndte den egentlige generalforsamling i henhold til dagordenen: 1. Valg af dirigent 2.

Læs mere

Det blev vinter det blev vår mange gange.

Det blev vinter det blev vår mange gange. 1 Hortensia Der var engang den yndigste lille pige. De første mange måneder af hendes liv, levede hun i en blomst. Den skærmede hende og varmede hende. Hun blev født en solrig majdag, hvor anemonerne lige

Læs mere

Gro var en glad og en sød lille pige, der var lige så gammel som dig, og en dag var hun på besøg hos sin mormor.

Gro var en glad og en sød lille pige, der var lige så gammel som dig, og en dag var hun på besøg hos sin mormor. Gro var en glad og en sød lille pige, der var lige så gammel som dig, og en dag var hun på besøg hos sin mormor. Mormor var ved at fjerne de visne blomster i haven og havde slet ikke set, at Gro var gået

Læs mere

Kursusmappe. HippHopp. Uge 13. Emne: Min krop HIPPY. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 13 Emne: Min krop side 1

Kursusmappe. HippHopp. Uge 13. Emne: Min krop HIPPY. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 13 Emne: Min krop side 1 Kursusmappe Uge 13 Emne: Min krop Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 13 Emne: Min krop side 1 HIPPY HippHopp Uge13_minkrop.indd 1 06/07/10 12.03 Uge 13 l Min krop Hipp og Hopp mødes stadig hver

Læs mere

Med Pigegruppen i Sydafrika

Med Pigegruppen i Sydafrika Med Pigegruppen i Sydafrika Fire piger fortæller om turen Af Lene Byriel, journalist I efteråret 2006 rejste 8 unge piger og tre voksne medarbejdere på en 16 dages tur til Sydafrika. Danni, Michella, Tania

Læs mere

Konfirmationer 2014. Salmer: 478, 29, 369 / 68, 192 v1,3,7, 70. Tekster: Ps.8 og Mt.18.21-35 ...

Konfirmationer 2014. Salmer: 478, 29, 369 / 68, 192 v1,3,7, 70. Tekster: Ps.8 og Mt.18.21-35 ... 1 Konfirmationer 2014.... Salmer: 478, 29, 369 / 68, 192 v1,3,7, 70. Tekster: Ps.8 og Mt.18.21-35 Gud, tak for, at du har vist os kærligheden, som det aller vigtigste i livet. Giv os troen og håbet og

Læs mere

Professoren. - flytter ind! Baseret på virkelige hændelser. FORKORTET LÆSEPRØVE! Særlig tak til:

Professoren. - flytter ind! Baseret på virkelige hændelser. FORKORTET LÆSEPRØVE! Særlig tak til: 1 Professoren - flytter ind! 2015 af Kim Christensen Baseret på virkelige hændelser. FORKORTET LÆSEPRØVE! Særlig tak til: Shelley - for at bringe ideen på bane Professor - opdrætter - D. Materzok-Köppen

Læs mere

Tekstlæsning: Jesus sagde: Og se, jeg er med jer alle dage indtil verdens ende. Amen

Tekstlæsning: Jesus sagde: Og se, jeg er med jer alle dage indtil verdens ende. Amen 1 749 - I østen stiger solen op 419 - O Gud hør min bøn 70 - Du kom til vor runde jord 478 - vi kommer til din kirke, Gud 721 - Frydeligt med jubelkor Tekstlæsning: Jesus sagde: Og se, jeg er med jer alle

Læs mere

Guide: Sådan kommer I videre efter krisen i parforholdet

Guide: Sådan kommer I videre efter krisen i parforholdet Guide: Sådan kommer I videre efter krisen i parforholdet Mange parforhold drukner i en travl hverdag og ender i krise. Det er dog muligt at håndtere kriserne, så du lærer noget af dem og kommer videre,

Læs mere

Privatisering af vores veje

Privatisering af vores veje ------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------ Nr. 3 oktober 2011 14. årgang ------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Læs mere

Skrevet af Peter Gotthardt Illustreret af Bodil Bang Heinemeier

Skrevet af Peter Gotthardt Illustreret af Bodil Bang Heinemeier Skrevet af Peter Gotthardt Illustreret af Bodil Bang Heinemeier Morgengry kommer fra skypaladset i himlen. Men hun vil hellere tage på eventyr med sine to venner nede på jorden. Aben Kókoro kan godt lide

Læs mere

Ballerup-Furesø-Herlev Lokalafdeling

Ballerup-Furesø-Herlev Lokalafdeling Ballerup-Furesø-Herlev Lokalafdeling Beretning for lokalafdelingens arbejde 2014 Et år er gået, og det er tid til at se tilbage på, hvad har året bragt. Generalforsamlingen står for døren. Der er masser

Læs mere

Som sagt så gjort, vi kørte længere frem og lige inden broen på venstre side ser vi en gammel tolænget gård (den vender jeg tilbage til senere )

Som sagt så gjort, vi kørte længere frem og lige inden broen på venstre side ser vi en gammel tolænget gård (den vender jeg tilbage til senere ) Vi havde lejet et sommerhus på Gammelby Møllevej 57, men vi skulle først hente nøglerne i en Dagli' Brugsen i Børkop. Det kunne vi desværre først gøre fra kl.16.00. Herefter kunne vi endelig sætte GPSen

Læs mere

Hilsen fra redaktionen

Hilsen fra redaktionen NYHEDSBLADET - for Klingstrupvænget & Rødegårdsvej Hilsen fra redaktionen Kære beboer, Du sidder nu med årets første udgave af vores nyhedsblad; rigtig mange gange velkommen. I dette nyhedsblad skal vi

Læs mere

Prædiken til 17. søndag efter trinitatis, Mark 2, tekstrække

Prædiken til 17. søndag efter trinitatis, Mark 2, tekstrække 1 Nollund Kirke Søndag d. 18. september 2016 kl. 11.00 Steen Frøjk Søvndal Prædiken til 17. søndag efter trinitatis, Mark 2,14-22. 2. tekstrække Salmer 1. DDS 749: I østen stiger solen op 2. DDS 371: Du

Læs mere

Lindvig Osmundsen. Side 1 01-05-2015 Prædiken til Bededag 2015.docx. Prædiken til Bededag 2015. Tekst: Matt. 3,1-10

Lindvig Osmundsen. Side 1 01-05-2015 Prædiken til Bededag 2015.docx. Prædiken til Bededag 2015. Tekst: Matt. 3,1-10 Lindvig Osmundsen. Side 1 01-05-2015 Prædiken til Bededag 2015. Tekst: Matt. 3,1-10 I samtale med Gud om sit liv. Sådan kan man beskrive det tema som teksterne til Bods og bededag handler om. Kong David

Læs mere

Stifter af MC Klub i Godthåb Bruno Thomsen I 2008 havde jeg en kammerat som spurgte, om ikke at jeg ville med til at tage kørekort til motorcykel.

Stifter af MC Klub i Godthåb Bruno Thomsen I 2008 havde jeg en kammerat som spurgte, om ikke at jeg ville med til at tage kørekort til motorcykel. Stifter af MC Klub i Godthåb Bruno Thomsen I 2008 havde jeg en kammerat som spurgte, om ikke at jeg ville med til at tage kørekort til motorcykel. Så kunne vi tage det sammen, men jeg tænkte lidt over

Læs mere

Bare et andet liv Jim Haaland Damgaard

Bare et andet liv Jim Haaland Damgaard Bare et andet liv Jim Haaland Damgaard Bog et af serien: Wow Hvad sker der her Side 1/6 Indholdsfortegnelse Kapitel 1 : Godhed kommer efter...3 Kapitel 2 : Rigtig kærlighed er svær at finde...4 Kapitel

Læs mere

Alle Helgen B Matt 5,13-16 Salmer: Alle Helgen er en svær dag. Det er en stærk dag. Alle Helgen er en hård dag.

Alle Helgen B Matt 5,13-16 Salmer: Alle Helgen er en svær dag. Det er en stærk dag. Alle Helgen er en hård dag. Alle Helgen 2016. B Matt 5,13-16 Salmer: 754-571-552 321-551-574 Alle Helgen er en svær dag. Det er en stærk dag. Alle Helgen er en hård dag. Ja, Alle Helgen opleves forskelligt. Det er en stor mærkedag,

Læs mere

EGNS-AVIS for området V.4RLØSE-EGNEN 3500 Værløse side t2 Fortsættelse af Hareskov-Værløse Avis, der udsendtes første gangt-9-1945 Uge 33-2010 HAR MAN SOMMERHUSE SKAL MAN IKKE TAGE KATTE TIL SIG. Det viser

Læs mere

På ski med Talent Team Dagbog fra vor skiferie i Østrig Af Josefine Bjørn Knudsen (BK)

På ski med Talent Team Dagbog fra vor skiferie i Østrig Af Josefine Bjørn Knudsen (BK) På ski med Talent Team Dagbog fra vor skiferie i Østrig Af Josefine Bjørn Knudsen (BK) Mandag d. 11 januar Endelig var den store dag kommet, hvor jeg skulle af sted til Østrig på skiferie med min klasse.

Læs mere

Hver gang Johannes så en fugl, kiggede han efter, om det hele passede med den beskrivelse, der stod i hans fuglebog. Og når det passede, fik han

Hver gang Johannes så en fugl, kiggede han efter, om det hele passede med den beskrivelse, der stod i hans fuglebog. Og når det passede, fik han 1 Johannes elskede fugle. Han syntes, at det at kigge på fugle var noget af det dejligste, man kunne foretage sig i sit liv. Meget dejligere end at kigge på billeder, malerier eller at se fjernsyn. Hver

Læs mere

Grønland. Solopgang. Det var til mit store held, at jeg kom til Grønland. Jeg vidste, at jeg ville ud og have en

Grønland. Solopgang. Det var til mit store held, at jeg kom til Grønland. Jeg vidste, at jeg ville ud og have en Grønland Solopgang Det var til mit store held, at jeg kom til Grønland. Jeg vidste, at jeg ville ud og have en praktik i udlandet. Jeg kunne ikke helt finde ud af om det skulle være USA eller Grønland,

Læs mere

Kursusmappe. HippHopp. Uge 22. Emne: Her bor jeg HIPPY. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 22 Emne: Her bor jeg side 1

Kursusmappe. HippHopp. Uge 22. Emne: Her bor jeg HIPPY. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 22 Emne: Her bor jeg side 1 Uge 22 Emne: Her bor jeg Kursusmappe Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 22 Emne: Her bor jeg side 1 HIPPY HippHopp Uge22_herborjeg.indd 1 06/07/10 11.40 Uge 22 l Her bor jeg Dagene er begyndt at

Læs mere

Vi ser en masse billeder med familien og Plet, i rammer på væggen. Evt. ned af en trappe.

Vi ser en masse billeder med familien og Plet, i rammer på væggen. Evt. ned af en trappe. 1. 1. INT. TRAPPE/SPISESTUE Vi ser en masse billeder med familien og Plet, i rammer på væggen. Evt. ned af en trappe. (Kamera i bevægelse)vi følger disse billeder på væggen og ender i spisestuen og ser

Læs mere

Hjerl Hede 14.00: Lover den herre, Lille Guds barn hvad skader dig, Nu takker alle Gud

Hjerl Hede 14.00: Lover den herre, Lille Guds barn hvad skader dig, Nu takker alle Gud Tekster: Præd 3,1-11, Rom 8,1-4, Matt 10,24-31 Salmer. Lem 10.30: 435 Aleneste Gud, 306 O Helligånd kom til os ned, 675 Gud vi er i gode hænder, 41 Lille Guds barn, 438 Hellig, 477 Som korn, 10 Alt hvad

Læs mere

Hvis Sevel Skole lukkede, så ville vi feste hele natten. * Hvis der ingen træer var Sevel, så ville verden blive dårligere. * Hvis heste fik klove,

Hvis Sevel Skole lukkede, så ville vi feste hele natten. * Hvis der ingen træer var Sevel, så ville verden blive dårligere. * Hvis heste fik klove, MULIGHEDER Hvis der ikke var dyr, så ville min ko skrige højt. Hvis der fandtes superbabyer, så ville vi alle ikke kunne sove. Hvis Sevel Kirke var lyserød, så ville vi ikke spise citronmåne. Hvis citronmåne

Læs mere

Om aftenen den samme dag, den første dag i ugen, mens disciplene holdt sig inde bag lukkede døre af frygt for jøderne, kom Jesus og stod midt iblandt

Om aftenen den samme dag, den første dag i ugen, mens disciplene holdt sig inde bag lukkede døre af frygt for jøderne, kom Jesus og stod midt iblandt Om aftenen den samme dag, den første dag i ugen, mens disciplene holdt sig inde bag lukkede døre af frygt for jøderne, kom Jesus og stod midt iblandt dem og sagde til dem:»fred være med jer!«da han havde

Læs mere

Vores sidste rejse startede den 8. sept. Vi havde trukket det så længe vi kunne, da vi ikke gerne ikke ville komme i den værste regntid.

Vores sidste rejse startede den 8. sept. Vi havde trukket det så længe vi kunne, da vi ikke gerne ikke ville komme i den værste regntid. Vores sidste rejse startede den 8. sept. Vi havde trukket det så længe vi kunne, da vi ikke gerne ikke ville komme i den værste regntid. Månederne juli/aug er der, hvor det regner allermest og selv om

Læs mere

Jørgen Hartung Nielsen. Under jorden. Sabotør-slottet, 5

Jørgen Hartung Nielsen. Under jorden. Sabotør-slottet, 5 Under jorden Jørgen Hartung Nielsen Under jorden Sabotør-slottet, 5 Under Jorden Sabotør-slottet, 5 Jørgen Hartung Nielsen Forlaget Cadeau 1. udgave, 1. oplag 2011 Illustrationer: Preben Winther Tryk:

Læs mere

men det var ikke helt så imponerende, som vi havde regnet med. Tegning og hygge i toget Et forvirrende billede, der ændrer sig, når man flytter

men det var ikke helt så imponerende, som vi havde regnet med. Tegning og hygge i toget Et forvirrende billede, der ændrer sig, når man flytter Mandag d. 1/10 Vi tog fra Løgstør med bussen kl. 9.00 mod Aalborg, hvor vi steg på toget. Vi skulle skifte i både Fredericia og Padborg, men det gik fint, og det lykkedes os at få alle tingene med hele

Læs mere

KONFIRMATIONSPRÆDIKEN 27.APRIL 2014 1.SEP VESTER AABY KL. 10.00 Tekster: Salme 8, Joh. 21,15-19

KONFIRMATIONSPRÆDIKEN 27.APRIL 2014 1.SEP VESTER AABY KL. 10.00 Tekster: Salme 8, Joh. 21,15-19 KONFIRMATIONSPRÆDIKEN 27.APRIL 2014 1.SEP VESTER AABY KL. 10.00 Tekster: Salme 8, Joh. 21,15-19 Søren satte sig op i sengen med et sæt. Den havde været der igen. Drømmen. Den drøm, han kendte så godt,

Læs mere

KIRSTEN WANDAHL KIRSTEN WANDAHL

KIRSTEN WANDAHL KIRSTEN WANDAHL KIRSTEN WANDAHL KIRSTEN WANDAHL Kirsten Wandahl BLÅ ØJNE LÆSEPRØVE Forlaget Lixi Bestil trykt bog eller ebog på på www.lixi.dk 1. Kapitel TO BLÅ ØJNE Din mobil ringer. Anna hørte Felicias stemme. Den kom

Læs mere

Den lille dreng og den kloge minister.

Den lille dreng og den kloge minister. Den lille dreng og den kloge minister. Der var engang en minister som var så klog at han kunne undvære hovedet. Han beholdt det dog alligevel, men det havde gjort ingen forskel om han havde mistet det,

Læs mere

Den store tyv og nogle andre

Den store tyv og nogle andre Den store tyv og nogle andre Kamilla vidste godt, hvordan tyve så ud. De var snavsede og havde skæg og var uhyggelige og mystiske, det sagde alle, der havde forstand på sådan noget. Kamilla havde hørt,

Læs mere

2. Søn.e.h.3.k. d.16.1.11. Johs.2,1-11.

2. Søn.e.h.3.k. d.16.1.11. Johs.2,1-11. 2. Søn.e.h.3.k. d.16.1.11. Johs.2,1-11. 1 Juleaften hører vi om glæden for hele folket og så kan skeptikerne tilføje: - hvis man da ellers kan tro på nogle overtroiske hyrder. I fasten hører vi om Jesu

Læs mere

Den gamle kone, der ville have en nisse

Den gamle kone, der ville have en nisse 1 Den gamle kone, der ville have en nisse Der var engang en gammel kone, der gerne ville have en nisse. Hun havde slidt og slæbt alle sine dage, og nu havde hun sparet sammen til at få sit eget hus. Det

Læs mere

Det er altid spændende om ens bagage er kommet med fra Paris. Vores var der heldigvis, alle 4 og nu kunne vi så bevæge os hen til tolden.

Det er altid spændende om ens bagage er kommet med fra Paris. Vores var der heldigvis, alle 4 og nu kunne vi så bevæge os hen til tolden. Vores sidste rejse startede den 8. sept. 2016. Vi havde trukket det så længe vi kunne, da vi gerne ville undgå komme i den værste regntid. Månederne juli/aug er der, hvor det regner allermest og selv om

Læs mere

Og sådan blev det. Hver gang jeg gik i stå, hviskede Bamse en ny historie i øret på mig. Nu skal du få den første historie.

Og sådan blev det. Hver gang jeg gik i stå, hviskede Bamse en ny historie i øret på mig. Nu skal du få den første historie. Bamse hjælper Nogle gange, når jeg sidder ved mit skrivebord og kigger på gamle billeder, dukker der en masse historier frem. Historier fra dengang jeg var en lille dreng og boede på et mejeri sammen med

Læs mere

Der kan findes mere om disse salmer og andre af Karstens salmer på http://karstensalmer.blogspot.dk

Der kan findes mere om disse salmer og andre af Karstens salmer på http://karstensalmer.blogspot.dk Der kan findes mere om disse salmer og andre af Karstens salmer på http://karstensalmer.blogspot.dk Mel.: Barn Jesus 1 Den første julenat på jord, da kongesønnen fødtes. En stjerne klar på himlen stor

Læs mere

Omvendt husker jeg fra gamle dage, da der fandtes breve. Jeg boede i de varme lande, telefonen var for dyr. Så jeg skrev

Omvendt husker jeg fra gamle dage, da der fandtes breve. Jeg boede i de varme lande, telefonen var for dyr. Så jeg skrev 1 Prædiken til Kr. Himmelfart 2014 på Funder-siden af Bølling Sø 723 Solen stråler over vang 257 Vej nu dannebrog på voven 392 Himlene Herre 260 Du satte dig selv Er du der? Er der sommetider nogen, der

Læs mere

Alle de væsener. De der med 2 ben traskede rundt på jorden. Det var Jordtraskerne, det hed de, fordi de traskede på jorden.

Alle de væsener. De der med 2 ben traskede rundt på jorden. Det var Jordtraskerne, det hed de, fordi de traskede på jorden. 1 Sådan går der mange mange år. 1 Alle de væsener En gang for mange mange år siden blev skabt et væsen uden ben. Den måtte være i vandet, ellers kunne den ikke komme rundt. Så blev skabt en med 2 ben,

Læs mere

MANUSKRIPT ANNA. Hvad er det du laver, Simon? (forvirret) SIMON. øøh..

MANUSKRIPT ANNA. Hvad er det du laver, Simon? (forvirret) SIMON. øøh.. MANUSKRIPT Scene 1: Gang + farens soveværelse om aftenen. Anna står i Hallen og tørrer hår foran spejlet. Hun opdager en flimren ved døren til farens soveværelse og går hen og ser ind. Hun får øje på sin

Læs mere

Her ligger jeg så og filosoferer over hvor heldig jeg egentlig var - det kunne være gået grueligt galt! Vi går i fare hvor vi går.

Her ligger jeg så og filosoferer over hvor heldig jeg egentlig var - det kunne være gået grueligt galt! Vi går i fare hvor vi går. Kære Klubkammerater I tirsdags (d. 22/2) skulle jeg ha' været til Kalundborg med en arbejdskollega og sætte noget køkkenbord op, men da det blev aflyst i sidste øjeblik fik jeg mulighed for at tage tidligt

Læs mere

Lindvig Osmundsen Side 1 13-09-2015 Prædiken til 15.s.e.trinitatis 2015.docx. Prædiken til 15. søndag efter trinitatis 2015. Tekst. Matt. 6,34-44.

Lindvig Osmundsen Side 1 13-09-2015 Prædiken til 15.s.e.trinitatis 2015.docx. Prædiken til 15. søndag efter trinitatis 2015. Tekst. Matt. 6,34-44. Lindvig Osmundsen Side 1 13-09-2015 Prædiken til 15. søndag efter trinitatis 2015. Tekst. Matt. 6,34-44. Alting er skjult for dit øje, indtil du ser det. Jeg holdt engang i krydset ved Teglgårdsvej, og

Læs mere

NR. 22 JULI 2011 ÅRGANG

NR. 22 JULI 2011 ÅRGANG SUPERVETERANERNE NR. 22 JULI 2011 ÅRGANG 6 Så gik den første halvdel af sæsonen, og det er blevet til flere nederlag end sejre, men en stigende formkurve fortæller os, at vi i efteråret helt sikkert vil

Læs mere

Skibsdrengen. Evald Tang Kristensen

Skibsdrengen. Evald Tang Kristensen Skibsdrengen Evald Tang Kristensen Der var engang en rig mand og en fattig mand, og ingen af dem havde nogen børn. Den rige var ked af det, for så havde han ingen til at arve sin rigdom, og den fattige

Læs mere

22.s.e.trin.B Matt 18,1-14 Salmer: Hvem er den største i himmeriget? Sådan spørger disciplene Jesus. Man undrer sig.

22.s.e.trin.B Matt 18,1-14 Salmer: Hvem er den største i himmeriget? Sådan spørger disciplene Jesus. Man undrer sig. 22.s.e.trin.B. 2016 Matt 18,1-14 Salmer: 750-289-593 52-423-31 Hvem er den største i himmeriget? Sådan spørger disciplene Jesus. Man undrer sig. Havde de ikke forstået noget som helst. Men det er jo såre

Læs mere

Vi har ganske givet vore egne eksempler, som vi bærer rundt på af store og små brud, der er sket. Nogle af os har brud, der endnu gør ondt.

Vi har ganske givet vore egne eksempler, som vi bærer rundt på af store og små brud, der er sket. Nogle af os har brud, der endnu gør ondt. 1. søndag efter påske Brændkjær 408-300 - 54-249 -236, v. 5-6 218 Vi ved som regel, når vi har dummet os, når vi har begået en fejl. Vi har vel prøvet det alle sammen. Har prøvet at sige det, der ikke

Læs mere

Tak til: Peter Møller for din uundværdlige støtte og hjælp. Rikke Vestergaard Petersen for kritik og råd.

Tak til: Peter Møller for din uundværdlige støtte og hjælp. Rikke Vestergaard Petersen for kritik og råd. Molly Den Magiske Ko Copyright Lene Møller 2012 Illustrationer: Lene Møller Forlag: Books On Demand GmbH, København, Danmark Trykt hos: Books On Demand GmbH, Norderstedt, Tyskland Bogen er sat med Georgia.

Læs mere

KONFIRMATIONSPRÆDIKEN SØNDAG DEN 1.MAJ 2011 AASTRUP KIRKE KL. 10.00 Salmer: 749,331,Sin pagt i dag,441,2

KONFIRMATIONSPRÆDIKEN SØNDAG DEN 1.MAJ 2011 AASTRUP KIRKE KL. 10.00 Salmer: 749,331,Sin pagt i dag,441,2 KONFIRMATIONSPRÆDIKEN SØNDAG DEN 1.MAJ 2011 AASTRUP KIRKE KL. 10.00 Salmer: 749,331,Sin pagt i dag,441,2 Det knagede fælt i den gamle badebro. Skulle de ikke hellere lade være med at gå ud på den? Tanken

Læs mere

tal med en voksen hvis du synes, at din mor eller far drikker for meget

tal med en voksen hvis du synes, at din mor eller far drikker for meget tal med en voksen hvis du synes, at din mor eller far drikker for meget Historien om en helt Sanne er 14 år. Hun må klare mange ting selv. Hun må ofte selv stå op om morgenen og få sine søskende op og

Læs mere

Lindvig Osmundsen. Prædiken til 3.s. i fasten 2015.docx 08-03-2015. side 1. Prædiken til 3. s. i fasten 2015. Tekst: Luk. 11,14-28.

Lindvig Osmundsen. Prædiken til 3.s. i fasten 2015.docx 08-03-2015. side 1. Prædiken til 3. s. i fasten 2015. Tekst: Luk. 11,14-28. side 1 Prædiken til 3. s. i fasten 2015. Tekst: Luk. 11,14-28. Gud er den stærkeste magt, som kan beskytte et menneske på dets vej gennem livet. Jeg vil tage jer med til landet med 13 måneders solskin.

Læs mere

UNGE LIGHED FÆLLESSKAB

UNGE LIGHED FÆLLESSKAB UNGE LIGHED FÆLLESSKAB TEMA: Kærester 2. årgang Nr. 2 Juni 2016 mener: Vi unge med særlige behov bestemmer selv, om vi vil have en kæreste. Vi bestemmer selv, hvem vi har sex med. Vi bestemmer selv, hvem

Læs mere

Han ville jo ikke gemme sig. Og absolut ikke lege skjul! I stedet for ville han hellere have været hjemme i køkkenet sammen med sin mor og far.

Han ville jo ikke gemme sig. Og absolut ikke lege skjul! I stedet for ville han hellere have været hjemme i køkkenet sammen med sin mor og far. Kapitel 1 Der var engang en dreng, der gemte sig. Bjergene rejste sig høje og tavse omkring ham. En lille busks lysegrønne blade glitrede i solen. To store stenblokke skjulte stien, der slyngede sig ned

Læs mere

Klodshans. Velkomst sang: Mel: Den lille Frække Frederik

Klodshans. Velkomst sang: Mel: Den lille Frække Frederik Velkomst sang: Klodshans Velkommen, sir vi her i dag Nu alle sidder på sin bag. Vi viser, jer et skuespil. Og i kan klappe, hvis i vil. Der var engang for længe siden, så begynder alle gode eventyr. Det

Læs mere

I: Jeg vil starte med at spørge, hvor længe du har været medlem i Fountainhuset? I: Og har du haft de samme arbejdsopgaver hele tiden eller hvordan?

I: Jeg vil starte med at spørge, hvor længe du har været medlem i Fountainhuset? I: Og har du haft de samme arbejdsopgaver hele tiden eller hvordan? Bilag E Transskribering af interview med Poul I: Jeg vil starte med at spørge, hvor længe du har været medlem i Fountainhuset? Poul: Jeg tror jeg har været her i ét år nu. I: Og har du haft de samme arbejdsopgaver

Læs mere

Lindvig Osmundsen. Prædiken til Juleaften 2015. 25-12-2015. side 1. Prædiken til Juleaften 2015. Tekster. Luk. 2,1-14

Lindvig Osmundsen. Prædiken til Juleaften 2015. 25-12-2015. side 1. Prædiken til Juleaften 2015. Tekster. Luk. 2,1-14 side 1 Prædiken til Juleaften 2015. Tekster. Luk. 2,1-14 For af den nåde er I frelst ved tro. Og det skyldes ikke jer selv, gaven er Guds. De ord kan sættes som overskrift over julen. Gaven er Guds. Julen

Læs mere