Nr Genoptagelse af sagen vedr. forslag til varig løsning af badesikkerhed og klubhusfacilitet til Nivå Pingvinerne

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Nr. 158 - Genoptagelse af sagen vedr. forslag til varig løsning af badesikkerhed og klubhusfacilitet til Nivå Pingvinerne"

Transkript

1 Nr Genoptagelse af sagen vedr. forslag til varig løsning af badesikkerhed og klubhusfacilitet til Nivå Pingvinerne Sagsnr.: 15/8957 Beslutningstema Genoptagelse af drøftelse af borgmesterens forslag til varig løsning af badesikkerhed og klubhusfacilitet til Nivå Pingvinerne på baggrund af beslutning i Økonomiudvalget 23. marts 2015 (sag nr /8957). Sagsfremstilling og økonomi Økonomiudvalget drøftede forslag fra borgmesteren til varig løsning af badesikkerhed og klubhusfacilitet til Nivå Pingvinerne på møde d. 23. marts 2015 (bilag 1). Borgmesteren anbefalede 1. At øget badesikkerhed sikres ved at flytte badeaktiviteter syd for høfden ved at anlægge en permanent bro på strandarealet. 2. At helårsbaderforeningen Nivå Pingvinerne tilbydes Dykkerhuset som foreningshus pr. 1. januar At Pingvinbroen nedtages, når den permanente broløsning tages i brug i At der opsættes hegn omkring vandskibroen primo At der fremlægges en sag i maj 2015 med en mere præcis vurdering af økonomi og finansieringsbehov med baggrund i en detaljeret og fornyet vurdering af renoverings- og etableringsudgifter samt forventede årlige driftsudgifter til de skitserede løsninger. Vurderingen skal ske i samarbejde med Nivå Pingvinerne og Nivå Vandskiklub. Af protokollen fremgår det, at Økonomiudvalget godkendte borgmesterens indstillinger 1,3,4 og 5, idet spørgsmålet vedr. punkt 2 genoptages på økonomiudvalgets møde i maj Lars Simonsen (B) og Ulla Hardy-Hansen (C) stemte imod forslaget.

2 Videre proces efter behandling i ØK d. 23. marts Administrationen har på baggrund af Økonomiudvalgets indstilling afholdt møde med repræsentanter fra Nivå Pingvinerne om Dykkerhuset jf. punkt 2 og indhentet tilbud på renovering af Dykkerhuset, opsætning af permanent badebro på høfden syd for sejlområdet, nedtagning af Pingvinbro op opsætning af hegn foran vandskibroen jf. punkt 5. Administrationen har været i dialog med vandskiklubben omkring udgifter til materialer til opsætning af hegn foran vandskibroen. Nivå Strandpark nr Dykkerhuset Administrationen har afholdt møde med Nivå Pingvinerne d. 22. april for i samarbejde med foreningen at få klarlagt deres behov ved indretning af Dykkerhuset. På mødet fremhævede Nivå Pingvinerne, at foreningens medlemmer på en generalforsamling har truffet beslutning om ikke at acceptere Dykkerhuset som omklædningsfacilitet, idet foreningens medlemmer ønsker omklædning tættest muligt på vandet. Anvendelse af Dykkerhuset som omklædningsfacilitet opfylder ikke dette behov. På den baggrund har det ikke været muligt for administrationen i samarbejde med Nivå Pingvinerne at udarbejde et konkret forslag til indretning af Dykkerhuset til klubhus med omklædningsfaciliteter. For overfor Økonomiudvalget at kunne fremlægge en vurdering om forventede udgifter og finansieringsbehov ved renovering af Dykkerhuset jf. borgmesterens anbefaling punkt 5, har administrationen taget udgangspunkt i den eksisterende bygning Nivå Strandpark 11 og udarbejdet et forslag til indretning af foreningshuset, der i sin indretning tager højde for foreningsaktiviteter, hvor der skal kunne klædes om og tages bad. Der er beregnet to modeller en model med renovering af den eksisterende bygning og en model med nybygning. Arealet udgør ca. 42 m2. I begge modeller er der regnet på en løsning med opholdsrum, to baderum og et handicaptoilet (Plantegning og vurdering fra administrationen er vedlagt i bilag 2 og 3). Tabel 1: forventede anlægsudgifter Nivå Strandpark 11 Model Estimeret udgift (kr.)

3 Renovering Nybygning Administrationen bemærker, at den beregnede pris på begge modeller er højere end den groft anslåede pris i sagsfremstillingen til Økonomiudvalget d. 23. marts. Den højere pris skyldes, at størstedelen af ombygningen vedrører vådrumsfaciliteter. I forhold til årlige driftsudgifter efter ibrugtagning af et renoveret Dykkerhus, har administrationen forsøgt at fastlægge et muligt driftsbudget. Der er i dag afsat budget til el (lys og varme) på politikområde 5. Der er ikke afsat budget til vandforbrug. Hvis de årlige udgifter til vand til den offentlige toiletbygning på Nivå Havn lægges til grund, hvor der er mulighed for at bade, er det årlige finansierings behov ca kr. Administrationen anslår, at de årlige merudgifter til forbrugsafgifter beløber sig til ca kr. Nærhed til vandet I forhold til Nivå Pingvinernes ønske om nærhed til vandet kan det oplyses, at opmåling af luftfoto viser, at der er ca. 100 m. fra Dykkerhuset til strandkanten. Administrationen er blevet spurgt til mulighederne for at etablere en omklædningsfacilitet på strandarealet. Nivå Havn og Strandpark er omfattet af lokalplan nr. 5, som blandt andet fastlægger, hvor der må opføres bebyggelse. Administrationen kan oplyse, at Trekantområdet på den sydøstlige side af adgangsvejen er en del af Strandparken, hvor der i henhold til lokalplanen ikke kan placeres bebyggelse. Ifølge lokalplanen må der kun placeres bebyggelse indenfor byggefelterne på havnearealerne på den nordlige side af adgangsvejen. Administrationen er også blevet spurgt til det gamle toilethus på stranden og kan oplyse, at toilethuset er med i lokalplanen, hvor huset er beskrevet som offentligt toilet, hvorfor det ikke vil være i overensstemmelse med lokalplanen at etablere faciliteter udelukkende til brug for en forening, hverken som tilbygning eller ombygning. Permanent broløsning syd for høfden (stenmolen)

4 Administrationen har indhentet tilbud på etablering af permanent brodække på høfden (bilag 4 og 5). Administrationen har også undersøgt eventuel pris for etablering af en fritstående permanent bro i samme længde som løsningen med brodække på høfden. Vurderingen fra rådgiver er, at en permanent broløsning i den længde ikke er mulig, hvorfor rådgiver ikke har ønsket at afgive tilbud på denne løsning. Tabel 2: anlægsudgifter permanent broløsning Anlæg Bærende konstruktion i stål og brodæk i træ centreret på eksisterende stensætning med beton eller ankerfunderede bærestolper over vandlinje monteret med 1 badetrappe mod Øst og sidebro med badetrappe mod Syd. Udgift (kr. afrundet) Administrationen anbefaler særligt af hensyn til mindre børn / børnefamilier, at den nuværende bro på strandarealet, der opsættes hver sommer og nedtages hvert efterår, bibeholdes for at sikre et tilbud til denne målgruppe. Trappen på stenmolen forventes at appellere mere til den voksne del af befolkningen. Nivå Pingvinerne tilkendegav på mødet med administrationen d. 22. april, at såfremt der etableres hus med indendørs omklædningsfaciliteter ude på den permanente bro, vil de ikke afvise muligheden for at tage Dykkerhus i brug som klubhus men pointerede samtidig, at muligheden for at bruge huset til omklædning ikke ønskes jf. beslutningen på foreningens generalforsamling. Administrationen tilkendegav, at der inden for den skitserede økonomiske ramme i sagen til Økonomiudvalget d. 23. marts ikke er taget højde for en broløsning med et hus, hvorfor der ikke er indhentet tilbud på en sådan løsning. Af samme grund blev dette forslag ikke yderligere drøftet med de fremmødte repræsentanter fra Nivå Pingvinerne på mødet d. 22. april. Vedligeholdelsesudgifter til en permanent broløsning Der henvises til tidligere sag hvor driftsudgifterne er groft anslået til kr. årligt. Administrationen har ikke mulighed for at beregne dette tal yderligere.

5 Nedtagning af pingvinbroen Administrationen har fået oplyst, at der årligt afsættes ca kr. pr. bro til nedtagning af brodækker på kommunens badebroer om vinteren. Administrationen vurderer, at afhængig af udgiften til fjernelse af bropillerne, vil udgiften til nedtagning af pingvinbroen koste i størrelsesordenen kr. pr. år. Opsætning af hegn foran Nivå Vandskiklub. Broen vedligeholdes af vandskiklubben. Brodækket nedtages af klubben hver vinter og opbevares af foreningen. Foreningen har tidligere peget på muligheden for at opsætte hegn med låge, der kun giver adgang for foreningens medlemmer. Administrationen har via dialog med foreningen modtaget et overslag på indkøb af materialer til den ønskede hegnløsning på kr Foreningen oplyser, at de gerne, mod levering af materialer, vil stå for at opføre hegnet. Administrationen konkluderer følgende: At Nivå Pingvinerne ikke ønsker at bruge Dykkerhuset til omklædningsfacilitet. At renovering af Nivå Strandpark 11 kaldet Dykkerhuset med opholdsrum, to omklædningsrum og et handicaptoilet vil koste ca kr. og nyanlæg med samme faciliteter vil koste ca. 1,0 mio. kr. At opsætning af permanent brodække på stenhøfden med to nedgange vil koste ca kr. At nedtagning af pingvinbroen anslås at koste ca kr. At materialer til opsætning af hegn foran vandskibroen vil koste ca kr. At de årlige merudgifter til forbrug til primært vand i et renoveret Dykkerhus estimeres til ca kr. At de årlige udgifter til vedligeholdelse til en permanent broløsning vurderes at koste kr. årligt.

6 Tabel 3: samlet oversigt over anlægsudgifter Anlæg Anslået udgift (kr.) Renovering eller nybygning af Dykkerhuset Anlæg af permanent brodække på høfden (stenmolen) Nedtagning af Pingvinbro Indkøb af materialer til opsætning af hegn foran Vandskibroen Samlet anslået udgift Tabel 4: samlet oversigt over forventede driftsudgifter til forbrug og /eller løbende vedligehold Driftsudgifter Anslået udgift pr. år (kr.) Merudgifter / forbrugsudgifter til Dykkerhuset - primært udgifter til vand efter ibrugtagning Vedligeholdelse permanent brodække Samlet merudgift i alt Administrationens samlede anbefaling: Borgmesterens anbefalinger til varig løsning jf. dagsordenen til 23. marts 2015 tager udgangspunkt i, at Dykkerhuset tilbydes Nivå Pingvinerne pr. 1. januar 2016 og at Pingvinbroen nedtages, når den permanente broløsning tages i brug i Finansiering af renovering af Dykkerhuset vil på den baggrund skulle ske allerede i I lyset af den aktuelle økonomiske situation og lave kassebeholdning, anbefaler administrationen, at der ikke på nuværende tidspunkt afsættes midler til en løsning i 2015 med virkning pr. 1. januar Hvis sagen genoptages politisk i forbindelse med budgetforhandlingerne 2016, skal der peges på finansiering inden for den nuværende ramme. Kompetence Økonomiudvalget. Indstilling At sagen stilles i bero, indtil der er en positiv tilbagemelding fra Nivå Pingvinerne på den tilbudte løsning.

7 Beslutning i Fritids- og Idrætsudvalget den Udvalget anbefaler overfor Økonomiudvalget at sætte sagen i bero. Beslutning i Økonomiudvalget den Godkender Fritids og Idrætsudvalgets indstilling.

Indstilling Århus Kommune Ophør af lejeaftale for ejendommen Valdemarsgade 20. 1. Resume

Indstilling Århus Kommune Ophør af lejeaftale for ejendommen Valdemarsgade 20. 1. Resume Indstilling Til Århus Byråd via Magistraten Sundhed og Omsorg Den 18. april 2007. Århus Kommune Bygningsafdelingen Sundhed og Omsorg 1. Resume Århus Kommune indgik i 1987 en aftale med Lønmodtagernes Dyrtidsfond

Læs mere

6. at kommunen yder garanti med 100% for ustøttet realkreditlån på kr. 33.735.000 vedrørende forbedrings- og genopretningsarbejder,

6. at kommunen yder garanti med 100% for ustøttet realkreditlån på kr. 33.735.000 vedrørende forbedrings- og genopretningsarbejder, Pkt.nr. 17 Boligforeningen Hvidovrebo, afdeling 6, fysisk og økonomisk opretning. 301035 Indstilling: Borgmesterkontoret indstiller til Økonomiudvalget og Kommunalbestyrelsen: 1. at ansøgningen om fysisk

Læs mere

Nr. Regkonto Udover vedtaget serviceniveau til basis Udvalgets beslutning budget BO BO BO Drift - serviceudgifter BF2015 2016 2017 2018

Nr. Regkonto Udover vedtaget serviceniveau til basis Udvalgets beslutning budget BO BO BO Drift - serviceudgifter BF2015 2016 2017 2018 Version 2 Ændring Nr. Regkonto Udover vedtaget serviceniveau til basis Udvalgets beslutning budget BO BO BO - serviceudgifter BF2015 2016 2017 2018 Økonomiudvalget 613 613 613 613 ØU 3.6.14: Drøftet uden

Læs mere

Revideret indstilling om forslag til modeller for ændring af Københavns Kommunes revisionsordning, herunder Intern Revision og Revisionsudvalget.

Revideret indstilling om forslag til modeller for ændring af Københavns Kommunes revisionsordning, herunder Intern Revision og Revisionsudvalget. KØBENHAVNS KOMMUNE Økonomiforvaltningen Center for Økonomi Bilag 10. UDKAST TIL HØRING I REVISIONSUDVALGET Revideret indstilling om forslag til modeller for ændring af Københavns Kommunes revisionsordning,

Læs mere

Styringsmæssigt overblik. 5-årsplanen vil kunne være med til at understøtte målsætningen om at Furesø Kommune skal blive Året Idrætskommune

Styringsmæssigt overblik. 5-årsplanen vil kunne være med til at understøtte målsætningen om at Furesø Kommune skal blive Året Idrætskommune KFI 6.5.2013 Bilag, KFIs visionsforslag Uddybning af Kultur-, Fritids- og Idrætsudvalgets visionsforslag Anslåede udgifter/indtægter er med afsæt i erfaringer i Furesø eller fra kontaktede institutioner.

Læs mere

Indstilling. Forslag til kvalitetsstandarder 2008 for pleje, praktisk hjælp, madservice og træning. Til Århus Byråd via Magistraten.

Indstilling. Forslag til kvalitetsstandarder 2008 for pleje, praktisk hjælp, madservice og træning. Til Århus Byråd via Magistraten. Indstilling Til Århus Byråd via Magistraten Sundhed og Omsorg Den 16. august 2007 Århus Kommune Økonomi og Myndighed Sundhed og Omsorg Forslag til kvalitetsstandarder 2008 for pleje, praktisk hjælp, madservice

Læs mere

Stil krav til din udvikling. - og få mere ud af samtalen med din leder. Anbefalinger og inspiration til faglige repræsentanter

Stil krav til din udvikling. - og få mere ud af samtalen med din leder. Anbefalinger og inspiration til faglige repræsentanter Stil krav til din udvikling - og få mere ud af samtalen med din leder Anbefalinger og inspiration til faglige repræsentanter Sæt udviklingssamtalen og udviklingsplanen på dagsordenen Når medarbejderen

Læs mere

Administrationsgrundlag for bade- og bådebroer

Administrationsgrundlag for bade- og bådebroer Administrationsgrundlag for bade- og bådebroer Indledning Den 114 km lange kyststrækning har stor landskabelig og rekreativ værdi for kommunen. Derfor er det væsentligt, at der tages hensyn til landskabet,

Læs mere

Økonomi- og Planudvalget

Økonomi- og Planudvalget Økonomi- og Planudvalget Torsdag den 07.09.06 kl. 16.00 i Biblioteket Medlemmer: Hans Barlach (C) Bo Johansen (O) Jørgen Kristiansen (V) René Milo (V) Henrik Gliese Pedersen (B) Kai O. Svensson (F) Jakob

Læs mere

ÅRHUS KOMMUNE - Magistratens 4. Afdeling Skoler og Kultur - Rådhuset - 8100 Århus C Tlf. 8940 2384 - Epost mag4@aarhus.dk

ÅRHUS KOMMUNE - Magistratens 4. Afdeling Skoler og Kultur - Rådhuset - 8100 Århus C Tlf. 8940 2384 - Epost mag4@aarhus.dk ÅRHUS KOMMUNE - Magistratens 4. Afdeling Skoler og Kultur - Rådhuset - 8100 Århus C Tlf. 8940 2384 - Epost mag4@aarhus.dk INDSTILLING Til Århus Byråd Den 29. november 2004 via Magistraten Tlf. nr.: 8940

Læs mere

Bilag 8 (del 2) Oversigter vedrørende økonomiske konsekvenser i forbindelse med muligheder for ændring af skolestruktur

Bilag 8 (del 2) Oversigter vedrørende økonomiske konsekvenser i forbindelse med muligheder for ændring af skolestruktur Bilag 8 (del 2) Oversigter vedrørende økonomiske konsekvenser i forbindelse med muligheder for ændring af skolestruktur Formålet med vedlagte oversigter er at give et første overblik over anslåede økonomiske

Læs mere

Om implementeringen og udmøntningen af de enkelte indsatser i SOF kan nærmere oplyses:

Om implementeringen og udmøntningen af de enkelte indsatser i SOF kan nærmere oplyses: NOTAT Til Socialudvalget Notat om udmøntning af SOF s andel af Ældrepuljen Københavns Kommune fik primo marts 2014 bevilget 60,8 mio. kr. årligt fra Ministeriet for Børn, Ligestilling, Integration og Sociale

Læs mere

Punkt Vedrørende Bilag

Punkt Vedrørende Bilag Side 1 af 6 Dato for referat: 22. april 2004 Referat fra: Ordinær generalforsamling for Forening: Sted: Navernes lokale, Ingerslevsgade 108, kld. Tv. Dato: Onsdag, den 14. april 2004 Kl.: 18.30 Dagsorden

Læs mere

REFERAT Udvalget for Kultur og Fritid - Onsdag d. 20. juni 2007 Internt mødelokale, Biblioteket - kl. 08.00.

REFERAT Udvalget for Kultur og Fritid - Onsdag d. 20. juni 2007 Internt mødelokale, Biblioteket - kl. 08.00. REFERAT Udvalget for Kultur og Fritid - Onsdag d. 20. juni 2007 Internt mødelokale, Biblioteket - kl. 08.00. 1. Meddelelser 2. Holstebro Kunstmuseum Regnskab 2006 3. Hjerl Hedes Frilandsmuseum Regnskab

Læs mere

7. Undersøgelse af belægning på medicinske afdelinger i maj 2013 Åbent

7. Undersøgelse af belægning på medicinske afdelinger i maj 2013 Åbent 7. Undersøgelse af belægning på medicinske afdelinger i maj 2013 Åbent Udvalget for fremtidens sygehuse 2068433 Brevid: Resume På mødet den 5. marts 2013 drøftede Udvalget for fremtidens sygehuse belægning

Læs mere

Ældrerådets sammensætning

Ældrerådets sammensætning Side 2 Side 3 Forslag til vedtægtsændringer Vedtægt for Ældrerådet i Københavns Kommune 1. Ældrerådet er nedsat i henhold til lov om retssikkerhed og administration på det sociale område 30-33. Formål

Læs mere

Boligejere er forberedte på rentestigninger

Boligejere er forberedte på rentestigninger Analyse: S339 - D20554 21. januar 2011 Boligejere er forberedte på rentestigninger Cirka en halv million boligejere har fået en rekordlav rente på deres rentetilpasningslån i november og december 2010.

Læs mere

Socialudvalget - medlemsforslag fra Finn Rudaizky vedr. den vedligeholdelsesmæssige stand af Socialforvaltningens institutioner.

Socialudvalget - medlemsforslag fra Finn Rudaizky vedr. den vedligeholdelsesmæssige stand af Socialforvaltningens institutioner. Dato: 14. marts 2007 Sagsnr.: 2007-11780 Dok.nr.: 2007-70901 KIW Socialudvalget - medlemsforslag fra Finn Rudaizky vedr. den vedligeholdelsesmæssige stand af Socialforvaltningens institutioner. Der er

Læs mere

Ændring Nr. Regkonto Udover vedtaget serviceniveau til basis Udvalgets beslutning budget BO BO BO Drift - serviceudgifter BF2015 2016 2017 2018

Ændring Nr. Regkonto Udover vedtaget serviceniveau til basis Udvalgets beslutning budget BO BO BO Drift - serviceudgifter BF2015 2016 2017 2018 Ændring Nr. Regkonto Udover vedtaget serviceniveau til basis Udvalgets beslutning budget BO BO BO - serviceudgifter BF2015 2016 2017 2018 Økonomiudvalget 613 613 613 613 ØU 3.6.14: Drøftet uden politisk

Læs mere

FAQ om flygtningeboliger

FAQ om flygtningeboliger FAQ om flygtningeboliger KL har svaret på en række hyppige spørgsmål vi får fra kommuner vedr. flygtningeboliger. Spørgsmål og svar fremgår nedenfor og er grupperet under følgende overskrifter, hvor også

Læs mere

Merudgifter og mindreindtægter anføres uden fortegn. Mindreudgifter og merindtægter anføres med negativt fortegn. Alle beløb er vist i 1.000 kr.

Merudgifter og mindreindtægter anføres uden fortegn. Mindreudgifter og merindtægter anføres med negativt fortegn. Alle beløb er vist i 1.000 kr. for Ruderdal Kommune af lov- og cirkulæreprogrammet på Socialog Sundhedsudvalgets område. Ældreområdet, Borgerservice samt Psykiatri og Handicap har i samarbejde med Økonomi vurderet det lov- og cirkulæreprogram,

Læs mere

Referat Beredskabskommissionen mandag den 10. maj 2010

Referat Beredskabskommissionen mandag den 10. maj 2010 Referat mandag den 10. maj 2010 Kl. 11:30 i Brandstationen, Vintapperbuen 2, Kirke Hyllinge (V) (A) Indholdsfortegnelse 1. Godkendelse af dagsorden...1 2. Orientering...2 3. Beredskabsstyrelsens ønske

Læs mere

Ministeren bedes redegøre for, om ministeren

Ministeren bedes redegøre for, om ministeren Trafikudvalget 2010-11 L 173 Bilag 11 Offentligt Samrådstale til et kommende lukket samråd om forslag til lov om ændring af lov om taxikørsel m.v. (Tilladelser til offentlig servicetrafik og krav til beklædning

Læs mere

Økonomiudvalget. Henrik Brade Johansen. Morten Normann Jørgensen Simon Pihl Sørensen. Protokol. 27-01-2014 kl. 17:30 Udvalgsværelse 1

Økonomiudvalget. Henrik Brade Johansen. Morten Normann Jørgensen Simon Pihl Sørensen. Protokol. 27-01-2014 kl. 17:30 Udvalgsværelse 1 Økonomiudvalget Protokol 27-01-2014 kl. 17:30 Udvalgsværelse 1 Medlemmer Anne Jeremiassen Dorthe la Cour Jan Kaspersen Henrik Brade Johansen Mette Hoff Morten Normann Jørgensen Simon Pihl Sørensen Sofia

Læs mere

Referat. Udvalget for familie og institutioner (FI) Udvalgsmøde FI Mandag den 07. december 2015 Kl. 12:30 Solgården (Ungdomsskolen) Mosevej 9, Mørke

Referat. Udvalget for familie og institutioner (FI) Udvalgsmøde FI Mandag den 07. december 2015 Kl. 12:30 Solgården (Ungdomsskolen) Mosevej 9, Mørke 1 of 7 Referat Udvalget for familie og institutioner (FI) Udvalgsmøde FI Mandag den 07. december 2015 Kl. 12:30 Solgården (Ungdomsskolen) Mosevej 9, Mørke Medlemmer Per Zeidler (I) Jesper Yde Knudsen (Ø)

Læs mere

Februar 2010 Forretningsorden for det Lokale Beskæftigelsesråd i Ringsted Kommune

Februar 2010 Forretningsorden for det Lokale Beskæftigelsesråd i Ringsted Kommune Februar 2010 Forretningsorden for det Lokale Beskæftigelsesråd i Ringsted Kommune I henhold til lov og bekendtgørelse m.v. om ansvar for og styringen af den aktive beskæftigelses-indsats fastsættes følgende

Læs mere

Orientering: Opfølgning på handleplan for boligplacering af flygtninge

Orientering: Opfølgning på handleplan for boligplacering af flygtninge Punkt 3. Orientering: Opfølgning på handleplan for boligplacering af flygtninge 2014-42050 Familie- og Beskæftigelsesforvaltningen fremsender til Familie- og Socialudvalgets orientering opfølgning på handleplan

Læs mere

Godkendelse af Kommuneplantillæg 1.032 og Lokalplan 1-1-124. Aalborg Midtby, Karolinelund. Park og børnehave. (1. forelæggelse)

Godkendelse af Kommuneplantillæg 1.032 og Lokalplan 1-1-124. Aalborg Midtby, Karolinelund. Park og børnehave. (1. forelæggelse) Punkt 5. Godkendelse af Kommuneplantillæg 1.032 og Lokalplan 1-1-124. Aalborg Midtby, Karolinelund. Park og børnehave. (1. forelæggelse) 2015-013222 By- og Landskabsforvaltningen indstiller, at byrådet

Læs mere

Afgørelse - klage over udgiftsfordeling til vedligeholdelse af Teglværksvej jeres j.nr. 500958

Afgørelse - klage over udgiftsfordeling til vedligeholdelse af Teglværksvej jeres j.nr. 500958 Dato 25. november 2015 Sagsbehandler Kim Remme Birkholm Mail kbf@vd.dk Telefon +45 7244 3065 Dokument 15/11246-9 Side 1/5 Afgørelse - klage over udgiftsfordeling til vedligeholdelse af Teglværksvej jeres

Læs mere

Er det formelt muligt, at Københavns Kommune giver et særtilskud til skolen i en tidsbegrænset periode?

Er det formelt muligt, at Københavns Kommune giver et særtilskud til skolen i en tidsbegrænset periode? KØBENHAVNS KOMMUNE Børne- og Ungdomsforvaltningen Ledelsessekretariatet 12-05-2015 Klaus Mygind (F) Sagsnr. 2015-0105772 Dokumentnr. 2015-0105772-1 Politikerspørgsmål om Det Kgl. Vajsenshus Kære Klaus

Læs mere

Herlev Hospital, Mødelokale 53 K1 (3. sal i ambulatoriet ved skadestuen)

Herlev Hospital, Mødelokale 53 K1 (3. sal i ambulatoriet ved skadestuen) DAGSORDEN Onsdag den 17. november 2010 Kl. 15.30 Herlev Hospital, Mødelokale 53 K1 (3. sal i ambulatoriet ved skadestuen) Medlemmer: Flemming Pless (formand) Abbas Razvi Lene Kaspersen Lise Rask Per Roswall

Læs mere

Vejledning til ansøgning om støtte til Etablering af nye midlertidige boliger for flygtninge 14.52.15.42. Ansøgningsfrist den 15.

Vejledning til ansøgning om støtte til Etablering af nye midlertidige boliger for flygtninge 14.52.15.42. Ansøgningsfrist den 15. Styrelsen for international Rekruttering og Integration April 2016 Vejledning til ansøgning om støtte til Etablering af nye midlertidige boliger for flygtninge 14.52.15.42 Ansøgningsfrist den 15. juni

Læs mere

Økonomien forbundet med førtidspensionsreform

Økonomien forbundet med førtidspensionsreform Click here to enter text. Økonomien forbundet med førtidspensionsreform Til Kopi til Fra Arne Lund Kristensen Indtast Kopi til Jobcenter Sekretariatet 13. august 2012 Init.: joa/njk Sagsnr./Dok.nr. 2012-30409

Læs mere

FrivillighedspolitikRetningslinjer for tildeling af midler til frivilligt socialt arbejde for Køge Kommune

FrivillighedspolitikRetningslinjer for tildeling af midler til frivilligt socialt arbejde for Køge Kommune FrivillighedspolitikRetningslinjer for tildeling af midler til frivilligt socialt arbejde for Køge Kommune Formål og mål Køge Kommune ønsker med formuleringen af en frivillighedspolitik, at styrke, synliggøre

Læs mere

Inspektion af Statsfængslet i Ringe den 15. maj 2012

Inspektion af Statsfængslet i Ringe den 15. maj 2012 Inspektion af Statsfængslet i Ringe den 15. maj 2012 OPFØLGNING Dok.nr. 12/01219-30/PLS 2/8 Indholdsfortegnelse Ad 2.5. Telefonbokse... 3 Ad 2.6. Gårdhaver... 4 Ad 3.2.1. Forholdet mellem kvindelige og

Læs mere

UANMODEDE HENVENDELSER (SPAM)

UANMODEDE HENVENDELSER (SPAM) UANMODEDE HENVENDELSER (SPAM) VIDEN RÅDGIVNING SERVICE TRYGHED INDHOLD 1. Kort fortalt... 3 2. Uanmodede henvendelser.... 3 3. Nærmere om samtykke til henvendelse.... 7 3.1. Krav om forudgående samtykke...

Læs mere

Mødet holdes fredag den 20. april 2012 kl. 18:30 på Rådhuset i Borgerportalen.

Mødet holdes fredag den 20. april 2012 kl. 18:30 på Rådhuset i Borgerportalen. ALLERØD KOMMUNE Allerød Byråd 20102013 Møde nr. 30 Tillægsdagsorden Mødet holdes fredag den 20. april 2012 kl. 18:30 på Rådhuset i Borgerportalen. Medlemmer: Borgmester Erik Lund (C), Flemming Villadsen

Læs mere

Center for Plan & Miljø

Center for Plan & Miljø Center for Plan & Miljø Lov om byfornyelse Dialogbaseret sagsgang for Sundheds- og brandfarlige boliger Lovgrundlag: Formål: Lov om byfornyelse og udvikling af byer. 75. Kommunalbestyrelsen skal efter

Læs mere

Ansøgning om Kystsikring ved Gl. Skagen

Ansøgning om Kystsikring ved Gl. Skagen Ansøgning om Kystsikring ved Gl. Skagen Grundejerforeningens forslag til fordeling af anlægsudgifterne: Frederikshavn kommune jf. tidligere forpligtigelse: 1950-anlægget: 1978-anlægget: I alt Frederikshavn

Læs mere

Referat af ordinær generalforsamling Samlingssalen på Holtbjergskolen tirsdag den 24. februar 2015 kl. 19:00

Referat af ordinær generalforsamling Samlingssalen på Holtbjergskolen tirsdag den 24. februar 2015 kl. 19:00 Referat af ordinær generalforsamling Samlingssalen på Holtbjergskolen tirsdag den 24. februar 2015 kl. 19:00 DAGSORDEN: 1. Valg af dirigent. 2. Valg af referent og 3 stemmetæller. 3. Formandens beretning.

Læs mere

ÅRHUS KOMMUNE - Borgmesterens Afdeling Den Økonomiske Forvaltning - Rådhuset - 8100 Århus C

ÅRHUS KOMMUNE - Borgmesterens Afdeling Den Økonomiske Forvaltning - Rådhuset - 8100 Århus C ÅRHUS KOMMUNE - Borgmesterens Afdeling Den Økonomiske Forvaltning - Rådhuset - 8100 Århus C INDSTILLING Til Århus byråd Den 18. marts 2005 via Magistraten Tlf. Nr.: 8940-2805 Jour. Nr.: AAK/2004/00333-30

Læs mere

REFERAT SOCIALUDVALGET

REFERAT SOCIALUDVALGET REFERAT SOCIALUDVALGET den 01.05.2012 i Borgmesterens mødelokale Afbud John M Schmidt (A) SAGSOVERSIGT 1 Godkendelse af dagsorden... 3 2 Budget 2013-16 - Socialudvalget... 4 3 Frivilligt socialt arbejde.

Læs mere

Beslutningskompetence Økonomiudvalget for vidt angår punkt 1, og byrådet for så vidt angår punkterne 2-3.

Beslutningskompetence Økonomiudvalget for vidt angår punkt 1, og byrådet for så vidt angår punkterne 2-3. Pkt. 171 Køb af ejendom Sagsnr. 231951 Byrådet Lukket punkt Resume Ejeren af Tornhøjgård, Spraglehøjvej 2, Jyllinge, tilbyder Roskilde Kommune at købe ejendommens jordtilliggende på omkring 95.000 m2 for

Læs mere

VEDTÆGT FOR REPRÆSENTANTSKABET FOR TV 2/FYN

VEDTÆGT FOR REPRÆSENTANTSKABET FOR TV 2/FYN HJEMMEL OG HJEMSTED 1 Nærværende vedtægt er fastsat med hjemmel i Kulturministeriets Bekendtgørelse den 27. december 2014 om vedtægt for de regionale TV 2-virksomheder. Repræsentantskabet har hjemsted

Læs mere

H O L S T E B R O K O M M U N E FOR FORÆLDREBESTYRELSER I DAGTILBUD JANUAR 2007

H O L S T E B R O K O M M U N E FOR FORÆLDREBESTYRELSER I DAGTILBUD JANUAR 2007 H O L S T E B R O K O M M U N E VEDTÆGT FOR FORÆLDREBESTYRELSER I DAGTILBUD JANUAR 2007 VEDTÆGTER FOR FORÆLDREBESTYRELSER I DAGTILBUD OVERORDNEDE MÅL OG RAMMER Holstebro byråd fastsætter overordnede mål

Læs mere

Vedr. Høring om Københavns Kommunes Handleplan for Diabetes 2016 2019

Vedr. Høring om Københavns Kommunes Handleplan for Diabetes 2016 2019 Københavns Kommune Rådhuset 1599 København V Att. Sundheds- og Omsorgsudvalget v/ Specialkonsulent Lars Buch Hansen BW7W@suf.kk.dk Nivaagaard Gl. Strandvej 16 DK-2990 Nivå Tel. +45 4918 4700 Fax +45 4918

Læs mere

Referat fra det 28. bestyrelsesmøde i Grundejerforeningen Møgelkær. Fraværende:

Referat fra det 28. bestyrelsesmøde i Grundejerforeningen Møgelkær. Fraværende: Referat fra det 28. bestyrelsesmøde i Grundejerforeningen Møgelkær Dato: 24. april 2012 Sted: Møgeltoft 20, Viborg Deltagere: Martin Kristensen (MK) Karina Zinck Kærsgaard (KK) Jeppe James Olsen (JJO)

Læs mere

04.85 O.11 39/2011 Side 1. Aftale om deltidsansattes adgang til et højere timetal

04.85 O.11 39/2011 Side 1. Aftale om deltidsansattes adgang til et højere timetal Side 1 Aftale om deltidsansattes adgang til et højere timetal KL Kommunale Tjenestemænd og Overenskomstansatte Indholdsfortegnelse Side Side 2 Forord... 3 1. Anvendelsesområde... 4 2. Formål... 4 3. Pligt

Læs mere

Ad. 1 AAB s formand Hans Helge Andersen blev valgt til dirigent og kunne konstatere, at mødet var lovligt indvarslet og dermed beslutningsdygtigt.

Ad. 1 AAB s formand Hans Helge Andersen blev valgt til dirigent og kunne konstatere, at mødet var lovligt indvarslet og dermed beslutningsdygtigt. Til samtlige beboere i afdeling 17 Møllevangen Vejle, den 24. maj 2012 Ordinært beboermøde den 21. maj 2012 i Multisalen, Sofievej 4 Hermed følger et kort referat af det ordinære beboermøde således, at

Læs mere

Børne- og Kulturudvalget

Børne- og Kulturudvalget Børne- og Kulturudvalget Dagsorden Dato: Onsdag den 13. januar 2016 Mødetidspunkt: 8:00 Mødelokale: Medlemmer: Afbud: Fraværende: 074 mødelokale på Rådhuset Jytte Bendtsen, Arne Petersen, John Sørensen,

Læs mere

Rammeaftale 2016 for det sociale område

Rammeaftale 2016 for det sociale område Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Fra Sociale forhold og beskæftigelse og Borgmesterens Afdeling Dato 19. august 2015 Rammeaftale 2016 for det sociale område 1. Resume De 19 midtjyske kommuner

Læs mere

Hedensted Kommune. Udvalget for Læring. Referat. Mødelokale 104 Juelsminde Rådhus

Hedensted Kommune. Udvalget for Læring. Referat. Mødelokale 104 Juelsminde Rådhus Referat Mødetidspunkt: Kl. 16:45 Mødested: Mødelokale 104 Juelsminde Rådhus Deltagere:, Lars Poulsen, Kasper Glyngø, Jeppe Mouritsen, Peter Sebastian Petersen Fraværende: Bemærkninger: Ekstraordinært møde

Læs mere

Byrådsindstilling. Styrkelse af Varmeplan Århus fællesskabet i forhold til Hørning og Rosenholm kommuner. Til Århus Byråd via Magistraten

Byrådsindstilling. Styrkelse af Varmeplan Århus fællesskabet i forhold til Hørning og Rosenholm kommuner. Til Århus Byråd via Magistraten Byrådsindstilling Til Århus Byråd via Magistraten Teknik og Miljø Den 27. februar 2006 Styrkelse af Varmeplan Århus fællesskabet i forhold til Hørning og Rosenholm kommuner Resume En arbejdsgruppe, nedsat

Læs mere

Godtgørelse af underskud fra tidligere år er en integreret del af overførselssagen og indgår således i de ansøgte beløb til overførsel.

Godtgørelse af underskud fra tidligere år er en integreret del af overførselssagen og indgår således i de ansøgte beløb til overførsel. Åben - Budgetoverførsler fra 2010 til 2011 Sagsnr: 10/26402 Sagsfremstilling I henhold til Faxe Kommunes principper for økonomistyring overføres mer- eller mindreforbrug mellem budgetårene efter reglerne

Læs mere

1. Status for projektet Orientering vedr. lokalplansarbejdet Orientering vedr. møde med Lokale- og anlægsfonden

1. Status for projektet Orientering vedr. lokalplansarbejdet Orientering vedr. møde med Lokale- og anlægsfonden Mødereferat 3 Projekt Udvikling Kulturcenter Mariehøj Møde: Byggeudvalgsmøde 3 Tid: Mandag den 6. juni 2011 kl. 13.30 15.30 Sted: Kulturcenter Mariehøj, Kulturs mødelokale Deltagere: Birgit Hoé Knudsen

Læs mere

Frivillighedspolitik. Politik for det frivillige sociale arbejde i Skive Kommune. Frivillighedspolitikken er vedtaget i Skive Byråd 1.

Frivillighedspolitik. Politik for det frivillige sociale arbejde i Skive Kommune. Frivillighedspolitikken er vedtaget i Skive Byråd 1. Frivillighedspolitik Politik for det frivillige sociale arbejde i Skive Kommune Frivillighedspolitikken er vedtaget i Skive Byråd 1. marts 2016 Skive det er RENT LIV Forord I efteråret 2015 har frivillige,

Læs mere

Fremtidens Fritidstilbud ved Lykkebo Skole

Fremtidens Fritidstilbud ved Lykkebo Skole Bilag 59 Fremtidens Fritidstilbud ved Lykkebo Skole Med udgangspunkt i de indkomne høringssvar vedrørende den fysiske struktur for Fremtidens Fritidstilbud fremlægger forvaltningen en ny løsningsmodel

Læs mere

Deltidsansattes psykiske arbejdsmiljø

Deltidsansattes psykiske arbejdsmiljø 1 Deltidsansattes psykiske arbejdsmiljø Deltidsansatte oplever oftere end fuldtidsansatte psykiske belastninger i deres job. Det tyder dog ikke på, at det skyldes tidspres og andre arbejdsmæssige faktorer.

Læs mere

Oversigt over klager over afgørelse af 11. maj 2015 om kystsikring ved Gl. Skagen

Oversigt over klager over afgørelse af 11. maj 2015 om kystsikring ved Gl. Skagen Oversigt over klager over afgørelse af 11. maj 2015 om kystsikring ved Gl. Skagen Indkomne klager 1. Ejer af Solvej 2 Dok.nr. 83456/15, 85350/15 og 85363/15 Borgeren klager over, - at der ikke svares på

Læs mere

Forældresamarbejde om børns læring FORMANDSKABET

Forældresamarbejde om børns læring FORMANDSKABET Forældresamarbejde om børns læring FORMANDSKABET Forord Børn i 0-6 års alderen lærer hele tiden. De lærer, mens de leger selv og med andre børn, synger, lytter, tager tøj på og de lærer rigtig meget i

Læs mere

Notat. De tre situationer er karakteriseret ved følgende faktiske forhold, som jeg har lagt til grund for min vurdering:

Notat. De tre situationer er karakteriseret ved følgende faktiske forhold, som jeg har lagt til grund for min vurdering: Notat om speciel inhabilitet i tre konkrete sager vedrørende et kommunalbestyrelsesmedlem der er udpeget eller indstillet af kommunalbestyrelsen til bestyrelsesposten i et aktieselskab 1. Baggrunden for

Læs mere

GLOSTRUP KOMMUNE. Socialudvalgets møde

GLOSTRUP KOMMUNE. Socialudvalgets møde GLOSTRUP KOMMUNE Referat Socialudvalgets møde Mødedato: Tirsdag den 22. januar 2013 Mødetidspunkt: 18:00 Mødelokale: Møderum 200, Rådhusparken 2 Medlemmer: Ove Bjerregaard-Madsen (G) (Medlem), Lise Henriksen

Læs mere

Socialudvalget L 107 - Svar på Spørgsmål 6 Offentligt

Socialudvalget L 107 - Svar på Spørgsmål 6 Offentligt Socialudvalget L 107 - Svar på Spørgsmål 6 Offentligt Folketingets Socialudvalg Departementet Holmens Kanal 22 1060 København K Dato: 28. februar 2006 Tlf. 3392 9300 Fax. 3393 2518 E-mail sm@sm.dk KWA/

Læs mere

Kontanthjælpsloftet fælder enlige forældres økonomi

Kontanthjælpsloftet fælder enlige forældres økonomi Kontanthjælpsloftet fælder enlige forældres økonomi Kontanthjælpsloftet vil sende knap 12. personer under fattigdomsgrænsen, viser et nyt svar fra Beskæftigelsesministeriet. Heraf er knap 7. børn. Hvordan

Læs mere

Forretningsorden for bestyrelsen for Fonden Settlementet på Vesterbro. Således vedtaget på bestyrelsesmødet den 04.11.2015

Forretningsorden for bestyrelsen for Fonden Settlementet på Vesterbro. Således vedtaget på bestyrelsesmødet den 04.11.2015 Udkast af 26. oktober 2015 til Kapitel 1 - Formål Forretningsorden for bestyrelsen for Fonden Settlementet på Vesterbro Således vedtaget på bestyrelsesmødet den 04.11.2015 1 Formål Bestyrelsen er Fonden

Læs mere

Politikerspørgsmål (nye) Budget 2015-2018

Politikerspørgsmål (nye) Budget 2015-2018 Politikerspørgsmål (nye) Budget 2015-2018 Politikerspørgsmål - nye Udvalg Nr. Tekst Fremsat af Tovholder 2015 2016 2017 2018 Kultur- og udviklingsudvalget P418 Ungdomsunivers Socialdemokraterne Helen Rosager

Læs mere

ALLERØD KOMMUNE. Møde nr. 27. Økonomiudvalget holdt ekstraordinært møde på rådhuset onsdag den 20. juni 2007.

ALLERØD KOMMUNE. Møde nr. 27. Økonomiudvalget holdt ekstraordinært møde på rådhuset onsdag den 20. juni 2007. ALLERØD KOMMUNE Møde nr. 27 Økonomiudvalget holdt ekstraordinært møde på rådhuset onsdag den 20. juni 2007. Mødet begyndte kl. 15.30 og sluttede kl. 15.55. John Køhler mødte kl. 15.35 efter behandlingen

Læs mere

Tilbagetrækning fra arbejdsmarkedet

Tilbagetrækning fra arbejdsmarkedet September 2014 Tilbagetrækning fra arbejdsmarkedet I dette faktaark præsenteres resultaterne af en survey om tilbagetrækning fra arbejdsmarkedet gennemført af Epinion for DeFacto i juni 2014. Der er 1.058,

Læs mere

Dagsorden til møde i Folkeoplysningsudvalget

Dagsorden til møde i Folkeoplysningsudvalget Gentofte Kommune Dagsorden til møde i Folkeoplysningsudvalget Dagsorden åben Mødedato 18. juni 2013 Mødetidspunkt 17.00 Mødelokale Mødelokale D Side 1 af 10 Indholdsfortegnelse Folkeoplysningsudvalget

Læs mere

UDVIKLINGSPLAN FOR GOLFBANEN. Hovedsponsor: - ET REDSKAB FOR GOLFKLUBBENS BESTYRELSE

UDVIKLINGSPLAN FOR GOLFBANEN. Hovedsponsor: - ET REDSKAB FOR GOLFKLUBBENS BESTYRELSE UDVIKLINGSPLAN FOR GOLFBANEN Hovedsponsor: - ET REDSKAB FOR GOLFKLUBBENS BESTYRELSE Denne folder er en introduktion til hvorledes klubben lægger en plan for banens udvikling. Sammen med folderen er der

Læs mere

VEDTÆGTER 2016 Børns Voksenvenner København

VEDTÆGTER 2016 Børns Voksenvenner København VEDTÆGTER 2016 Børns Voksenvenner København VEDTÆGTER for Børns Voksenvenner København 1. Navn, stiftelse og hjemsted Foreningens navn er Børns Voksenvenner København, stiftet den 4. oktober 1993. Foreningens

Læs mere

Tværgående økonomisk månedsrapportering

Tværgående økonomisk månedsrapportering Tværgående økonomisk månedsrapportering August 2014 Økonomi og Indkøb Natur og Udvikling Indholdsfortegnelse Tværgående økonomisk månedsrapportering for august 2014 1. Status august 2014 grafisk overblik

Læs mere

2014-15. Kommune kunne ikke undtage oplysninger om en forpagtningsafgifts størrelse samt beregningen heraf fra aktindsigt. 2.

2014-15. Kommune kunne ikke undtage oplysninger om en forpagtningsafgifts størrelse samt beregningen heraf fra aktindsigt. 2. 2014-15 Kommune kunne ikke undtage oplysninger om en forpagtningsafgifts størrelse samt beregningen heraf fra aktindsigt En journalist klagede til ombudsmanden over, at Nordfyns Kommune i medfør af offentlighedslovens

Læs mere

BØRN OG UNGE Notat November 2009. Samlet resultat for sprogvurdering af 3-årige i 2009

BØRN OG UNGE Notat November 2009. Samlet resultat for sprogvurdering af 3-årige i 2009 BØRN OG UNGE Notat November 2009 Samlet resultat for sprogvurdering af 3-årige i 2009 I Furesø Kommune tilbydes alle forældre til 3-årige en sprogvurdering af deres barn. Tilbuddet om sprogvurdering gives

Læs mere

Orientering om lovforslag om uddannelsesydelse og 6 ugers selvvalgt uddannelse.

Orientering om lovforslag om uddannelsesydelse og 6 ugers selvvalgt uddannelse. Punkt 9. Orientering om lovforslag om uddannelsesydelse og 6 ugers selvvalgt uddannelse. 2013-22686. Familie og Beskæftigelsesforvaltningen fremsender til Beskæftigelsesudvalget orientering At lovforslag

Læs mere

Årsrapport 2013: SECOND OPINION ORDNINGEN OG EKSPERIMENTEL KRÆFT- BEHANDLING

Årsrapport 2013: SECOND OPINION ORDNINGEN OG EKSPERIMENTEL KRÆFT- BEHANDLING Årsrapport 2013: SECOND OPINION ORDNINGEN OG EKSPERIMENTEL KRÆFT- BEHANDLING 2014 Årsrapport 2013: Second opinion ordningen og eksperimentel kræftbehandling Sundhedsstyrelsen Axel Heides Gade 1 2300 København

Læs mere

Tildeling af 9 tilladelser til taxikørsel med vilkår.

Tildeling af 9 tilladelser til taxikørsel med vilkår. Punkt 25. Tildeling af 9 tilladelser til taxikørsel med vilkår. 2013-47974. By- og Landskabsforvaltningen indstiller, at By- og Landskabsudvalget godkender, at 9 tilladelser til taxikørsel tildeles efter

Læs mere

Økonomirapport 1 pr. 31. marts 2015 for Arbejdsmarkedsudvalget.

Økonomirapport 1 pr. 31. marts 2015 for Arbejdsmarkedsudvalget. Økonomirapport 1 pr. 31. marts 2015 for. Drift Økonomirapport 1 for perioden januar til marts 2015. Nedenstående oversigt viser den overordnede økonomiske situation pr. sektor og serviceområde, med udgangspunkt

Læs mere

NOTAT. Notat om opførelse af 60 almene plejeboliger på Poppelvej den endelige anskaffelsessum, skema B. Allerød Kommune. Baggrund.

NOTAT. Notat om opførelse af 60 almene plejeboliger på Poppelvej den endelige anskaffelsessum, skema B. Allerød Kommune. Baggrund. NOTAT Allerød Kommune Sekretariatet Bjarkesvej 2 3450 Allerød Tlf: 48 100 100 kommunen@alleroed.dk www.alleroed.dk Notat om opførelse af 60 almene plejeboliger på Poppelvej den endelige anskaffelsessum,

Læs mere

Renovering af Længehusene LÆNGEHUSENE - AFD.42 1

Renovering af Længehusene LÆNGEHUSENE - AFD.42 1 Renovering af Længehusene 1 Forberedende arbejder i området Inden renoveringen må forventes følgende arbejder i området og omkring husene: - Byggeledelse og AAB vil inspicere hvad der skal ryddes omkring

Læs mere

Skole og daginstitutionsbyggeri i Københavns Kommune, 6- byerne og Frederiksberg - forskelle og ligheder i anlægssager

Skole og daginstitutionsbyggeri i Københavns Kommune, 6- byerne og Frederiksberg - forskelle og ligheder i anlægssager KØBENHAVNS KOMMUNE Børne- og Ungdomsforvaltningen Administrativt Ressourcecenter NOTAT Til Borgerrepræsentationen Skole og daginstitutionsbyggeri i Københavns Kommune, 6- byerne og Frederiksberg - forskelle

Læs mere

PPR ydelser. Familierådgivningen. Bestilling af ydelse

PPR ydelser. Familierådgivningen. Bestilling af ydelse Pædagogisk Psykologisk Rådgivning PPR ydelser Familierådgivningen Bestilling af ydelse Bestilling af ydelse sker ved at udfylde henvisningsskemaet som kan hentes på Handleguide.dk under Professionelle/skemaer

Læs mere

Referat fra møde Onsdag den 10. september 2014 kl. 19.00 i

Referat fra møde Onsdag den 10. september 2014 kl. 19.00 i Byrådet Referat fra møde Onsdag den 10. september 2014 kl. 19.00 i Mødet slut kl. 20.15 MØDEDELTAGERE John Schmidt Andersen (V) Anne-Lise Kuhre (A) Anne-Mette Risgaard Schmidt (V) Emilie Tang (V) Hans

Læs mere

Bilag 5. Budget 2013 refusion særligt dyre enkeltsager Magistratsafdelingerne. Aarhus Kommune. Den 11. september 2012

Bilag 5. Budget 2013 refusion særligt dyre enkeltsager Magistratsafdelingerne. Aarhus Kommune. Den 11. september 2012 Bilag 5 Emne: Til: Budget 2013 refusion særligt dyre enkeltsager Magistratsafdelingerne Den 11. september 2012 Aarhus Kommune Borgmesterens Afdeling Endelig fastsættelse af budget samt udmøntning af ændrede

Læs mere

NOTAT. SF ønsker et notat, der beskriver følgende økonomiske, landspolitiske forhold, som Allerød kommune er underlagt:

NOTAT. SF ønsker et notat, der beskriver følgende økonomiske, landspolitiske forhold, som Allerød kommune er underlagt: NOTAT Allerød Kommune Direktionen/Økonomi Bjarkesvej 2 3450 Allerød Tlf: 48 100 100 kommunen@alleroed.dk www.alleroed.dk SF ønsker et notat, der beskriver følgende økonomiske, landspolitiske forhold, som

Læs mere

INDSTILLING Til Århus Byråd Den 24. marts 2004 via Magistraten Tlf. nr.: 8940 3612 Jour. nr.: Ref.: SF

INDSTILLING Til Århus Byråd Den 24. marts 2004 via Magistraten Tlf. nr.: 8940 3612 Jour. nr.: Ref.: SF ÅRHUS KOMMUNE - Magistratens 1. Afdeling INDSTILLING Til Århus Byråd Den 24. marts 2004 via Magistraten Tlf. nr.: 8940 3612 Jour. nr.: Ref.: SF Anlægsregnskaber afsluttet 4. kvartal 2003, Magistratens

Læs mere

Akut psykiatrisk assistance rullende eller telefonisk?

Akut psykiatrisk assistance rullende eller telefonisk? Område: Psykiatri og Socialstaben Afdeling: Psykiatri og Socialstaben Journal nr.: 12/1859 Dato: 3. april 2013 Udarbejdet af: Finn Sørensen E mail: Finn.Soerensen@rsyd.dk Telefon: 76631357 Notat Akut psykiatrisk

Læs mere

K E N D E L S E. Deklarationen havde bl.a. til formål at begrænse byggehøjde og taghældning på fremtidige bygningerne på grundene.

K E N D E L S E. Deklarationen havde bl.a. til formål at begrænse byggehøjde og taghældning på fremtidige bygningerne på grundene. København, den 7. januar 2015 Sagsnr. 2014-523 /2KR/HCH 5. advokatkreds K E N D E L S E Sagens parter: I denne sag har X på vegne af klager klaget over indklagede, [bynavn]. Sagens tema: X har på vegne

Læs mere

Hvis du. Helle Larsen. uation, hvor man ofte er i sine

Hvis du. Helle Larsen. uation, hvor man ofte er i sine Hvis du får bilen, får jeg så barnet? Der bliver i høj grad handlet med økonomiske forhold, når danske skilsmisseforældre skal forsøge at blive enige om en deleordning for deres fælles børn. I en nyy stor

Læs mere

Referat - Åben tillægsdagsorden Økonomiudvalget 2014-2017 Borgmesterkontoret

Referat - Åben tillægsdagsorden Økonomiudvalget 2014-2017 Borgmesterkontoret Referat - Åben tillægsdagsorden Økonomiudvalget 2014-2017 Borgmesterkontoret Hjørring Kommune Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 13:00 Mødet afsluttet: kl. Mødested: Mødelokale 122, 1. sal, Hjørring

Læs mere

Ankestyrelsens principafgørelse 13-16 om hjemmehjælp - kvalitetsstandard - indkøbsordning - rehabiliteringsforløb

Ankestyrelsens principafgørelse 13-16 om hjemmehjælp - kvalitetsstandard - indkøbsordning - rehabiliteringsforløb KEN nr 9338 af 14/04/2016 (Gældende) Udskriftsdato: 2. juni 2016 Ministerium: Social- og Indenrigsministeriet Journalnummer: 2015-2121-51397 Senere ændringer til afgørelsen Ingen Ankestyrelsens principafgørelse

Læs mere

Fællesrådet for dagtilbud

Fællesrådet for dagtilbud FREDERICIA X Blad nr. 1 Emne for mødet: Møde med Børne- og Ungdomsudvalget og formænd for forældreråd og formænd/medlemmer for forældrebestyrelser i kommunale og selvejende daginstitutioner samt den kommunale

Læs mere

Resumenotat. Til: Sagen Sagsnr.: 01.02.05-P16-4-14 Vedr.: Resumenotat angående indsigelser og bemærkninger Dato: 09-01-2015

Resumenotat. Til: Sagen Sagsnr.: 01.02.05-P16-4-14 Vedr.: Resumenotat angående indsigelser og bemærkninger Dato: 09-01-2015 Side 1/13 Resumenotat Til: Sagen Sagsnr.: 01.02.05-P16-4-14 Vedr.: Resumenotat angående indsigelser og bemærkninger Dato: 09-01-2015 Indledning. Dette notat er udarbejdet som et grundlag for den politiske

Læs mere

Formål med fritidstilbud

Formål med fritidstilbud Furesø Kommune Styrelsesvedtægt for forældrebestyrelser i Furesø Kommunes kommunale fritidstilbud Formål med fritidstilbud 1 Fritidstilbud i Furesø Kommune omfatter fritidshjem og klub til børn fra skolestart

Læs mere

Referat. Udvalget for plan, udvikling og kultur (PUK)

Referat. Udvalget for plan, udvikling og kultur (PUK) 1 of 10 Referat Udvalget for plan, udvikling og kultur (PUK) Ekstraordinært udvalgsmøde PUK Onsdag den 30. marts 2016 Kl. 10:30 Lokale Klokkegrund - a324, Ebeltoft Medlemmer Kirstine Bille (F) Ole Bjerregaard

Læs mere

Økonomisk analyse. Arbejdstiden øges ikke af sig selv

Økonomisk analyse. Arbejdstiden øges ikke af sig selv Økonomisk analyse 22. maj 2012 Axelborg, Axeltorv 3 1609 København V Arbejdstiden øges ikke af sig selv T +45 3339 4000 F +45 3339 4141 E info@lf.dk W www.lf.dk Med den netop offentliggjorte 2020-plan

Læs mere

Lavere kontanthjælpssatser er en dårlig løsning på et meget lille problem

Lavere kontanthjælpssatser er en dårlig løsning på et meget lille problem Fakta om økonomi 18. maj 215 Lavere kontanthjælpssatser er en dårlig løsning på et meget lille problem Beregningerne nedenfor viser, at reduktion i kontanthjælpssatsen kun i begrænset omfang øger incitamentet

Læs mere

VEDTÆGT. for Gentofte Kommunes Ungdomsskole KAPITEL 1 UNGDOMSSKOLEBESTYRELSEN - SAMMENSÆTNING OG VALG. Stk. 1.

VEDTÆGT. for Gentofte Kommunes Ungdomsskole KAPITEL 1 UNGDOMSSKOLEBESTYRELSEN - SAMMENSÆTNING OG VALG. Stk. 1. VEDTÆGT for Gentofte Kommunes Ungdomsskole KAPITEL 1 UNGDOMSSKOLEBESTYRELSEN - SAMMENSÆTNING OG VALG 1 Ungdomsskolebestyrelsen består af 11 medlemmer: 2 repræsentanter for kommunalbestyrelsen 3 repræsentanter

Læs mere

SV: Vedr. afd. 055-04 Fanø, nybyg - renovering.

SV: Vedr. afd. 055-04 Fanø, nybyg - renovering. Tove Have Fra: Jens Overgaard Sendt: 2. maj 2016 11:41 Til: Søren Lück Madsen Cc: Allan Jakobsen; Birgitte Juhl Emne: SV: Vedr. afd. 055-04 Fanø, nybyg - renovering. Hej Søren Tak for det

Læs mere

Danske virksomheders erfaringer med outsourcing

Danske virksomheders erfaringer med outsourcing Danske virksomheders erfaringer med outsourcing HR-analyse December 2015 Indhold 1. Resumé... 3 2. Om undersøgelsen... 4 3. Udbredelse... 5 4. Hvad vil man opnå?... 6 5. Implementering og drift... 9 6.

Læs mere