SMUKFEST 2016 FACTS & FIGURES

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "SMUKFEST 2016 FACTS & FIGURES"

Transkript

1 SMUKFEST 2016 FACTS & FIGURES Danmarks Smukkeste Festival - og al tilknyttet virksomhed og virke - er ejet 100% af Skanderborg Festivalklub, der igen er ejet af sine mere end medlemmer, der alle har stemmeret på generalforsamlingen. Medlemmerne er først og fremmest de mange tusinde medhjælpere der skaber Danmarks Smukkeste Festival. Der er ingen investorer der står og venter på at stoppe et overskud ned i lommen. Er der overskud på vores arrangementer, går et sådant bl.a. til Smukfonden (der støtter initiativer der kæmper mod ensomhed og udsathed), til at drive Walthers Musikcafé i Skanderborg og til at sikre og udvikle festivalen fremover. GÆSTERNE PÅ SMUKFEST Udviklingen i betalende gæster 1980: (år 1 med fri entre) man regner med mellem tilskuere, 1987: tilskuere, 1998: tilskuere, 2003: tilskuere. Danmarks Smukkeste Festival kunne i år melde udsolgt af partoutbilletter den 21. januar mere end et halvt år før festivalstart. Det er igen rekord på det danske festivalmarked, hvor Northside ikke meldte udsolgt i 2016, Tinderbox fik udsolgt dagen før de åbnede og Roskilde havde deres sidste partoutbillet solgt den 1. juni (en lille måned før deres åbning). Gæsterne på festivalen fordeler sig i 2016 med ca betalende partoutgæster, ca betalende enkeltdagsgæster (fordelt på de fem dage med entré), svarende til ca betalende gæster i skoven pr. dag. Det gør Danmarks Smukkeste Festival til Danmarks næststørste, kun overgået af Roskilde Festival. Dertil kommer omkring medhjælpere og omkring kunstnere, gøglere, medie- og musikbranchefolk, legekammerater, leverandører og handlende. Mere end 150 optrædende af alle slags er på lønningslisten i Omkring 46% af festivalens gæster kommer fra Midtjylland, ca. 15% fra Syddanmark, 29% fra Hovedstaden og 5% fra både Sjælland og Nordjylland. Smukfest er en organisk størrelse med konstant fokus på forbedringer af pladsen, for at give publikum den bedst tænkelige festivaloplevelse. Fokus i 2016 har primært været på det nye Stjerneområde (tidligere kaldet Rytmeområdet) der er totalt forandret

2 i år. Der er kommet en helt ny scene og den er vendt i forhold til tidligere, for at sikre bedste mulige adgangsforhold til området. Der er anlagt helt nye omfartsveje (mellem Dødemandsbakken og Stjerneområdet og mellem Stjerneområdet og De Omvendte træer) og endelig er alle barer og spisesteder i området helt nye. SIKKERHED I Dyrehaven i Skanderborg samles hvert år i august mere end mennesker. Det ligger Skanderborg Festivalklubs bestyrelse og Sikkerhedsorganisationen meget på sinde, at festivalen gennemføres så sikkert som overhovedet muligt. Smukfest har derfor et stort sikkerhedsapparat i gang hvert år. Mange peger på den gode stemning, alle er i godt humør og passer på hinanden på netop denne festival. Vi ønsker at Danmarks Smukkeste Festival er 100 % gearet til alle tænkelige og utænkelige situationer. Derfor træner og uddanner vi mange mennesker til at sikre den trygge oplevelse for gæster og frivillige. Desuden indsætter vi en større mængde frivillige i en bred vifte af funktioner, der skal opfylde både de krav myndighederne stiller til os og det høje serviceniveau, der giver os landets gladeste festivalgæster. Vores sikkerhedsorganisation omfatter blandt andet: - To Skadestuer, hvor du kan komme med alt fra bistik, forstuvede fødder til hjerteanfald - Førstehjælperne som behandler tilskadekomst på stedet eller i samarbejde med båreholdet henter tilskadekomne til skadestuerne - Centralt placerede og runderende genkendelige vagter ved alle scener, publikumsområder, ind- og udgange og campingområder. Alle vagter er trænede i at håndtere forskellige situationer og kan via radio hurtigt og effektivt kalde på kvalificeret hjælp - Et lægeligt beredskab på de tre største scener - Vagter ved parkeringspladser, på vejene i festivalområdet og eksterne områder samt i forbindelse med festivalens shuttle-busser Størstedelen af festivalens medarbejdere i sikkerhedsorganisationen er frivillige og er underlagt forskellige retningslinjer i forbindelse med deres arbejde for Smukfest. De skal blandt andet leve op til en stram alkoholpolitik, retningslinjer for god opførsel og opretholdelse af beredskabet. Desuden er det afgørende for Smukfest at alle gæster møder smil, glæde og et højt serviceniveau hos alle professionelle og frivillige i sikkerhedsorganisationen Meget mere om sikkerheden på Smukfest, kan ses på hjemmesiden under menupunktet Praktisk info/sikkerhed.

3 ØKONOMI Omsætning 2015 ca. 135 mio. kr. Omsætning 2014 ca. 124 mio. kr Omsætning 2013 ca. 127 mio. kr Omsætning 2012 ca. 116 mio. kr. Omsætning 2011 ca. 107 mio. kr. Omsætning 2010 ca. 98 mio. kr. Omsætning 2009 ca. 87 mio. kr. Omsætning 2008 ca. 84 mio. kr. (Alle omsætningstal er ex. moms) Danmarks Smukkeste Festival bruger omkring 54% af entré-indtægten på musik. I år forventer vi at sælge billetter for omkring 70 mio kr. og der er sat omkring 38 mio. kr. af til musikudgifter. Danmarks Smukkeste Festival svarer moms af sine indtægter, hvilket vil sige, at vi i realiteten kun har 80% af billetindtægten tilbage at lave festival for, når momsen er betalt. I modsætning til eks. Roskilde Festival, der har sin fulde entréindtægt til at bruge på arrangement og velgørenhed. I regnskabsårets 2014/2015 betalte Smukfest netto lidt over 12 mio. kr. i moms. Skanderborg Festivalklub havde i seneste regnskabsår et samlet underskud på 2,3 mio. kr. og havde sidste år tilskud fra vores Legekammerater (andre ville måske kalde dem sponsorer ) på omkring 10 mio. kr. Det simple regnestykke fortæller, at vi laver festival for flere penge end publikum lægger på festivalen og vidner om, at Danmarks smukkeste publikum får meget for deres penge! Udviklingen i Den Smukkestes musikbudget er (som de fleste andre arrangørers) eskaleret voldsomt de seneste år. I 1998, hvor Björk var på programmet, var musikbudgettet dengang det største nogensinde med omkring 8 mio. kr. Syv år senere, i 2005 var musikbudgettet vokset til ca. 10,5 mio. kr. og så er det ellers gået rigtig stærkt de seneste år. I 2007 var budgettet på 15,5 mio. kr. I 2008 var musikbudgettet på omkring 17 mio. kr. og altså på omkring 38 mio. kr. her i (Tallene er ex. moms.) Værdi mindst 350 millioner kr. - men ikke til salg Analyse instituttet Rambøll udarbejdede i 2009 en rapport, der påviste at festivalen dengang havde en værdi af 350 millioner kroner og genererede et årligt provenu til Skanderborg på cirka 42 millioner kroner. (Begge tal vil sandsynligvis være væsentligt højere i dag.) Skanderborg Kommune har samlet set kun ca. kr i direkte kommunale udgifter forbundet med festivalen og til sammenligning giver Horsens kommune og erhvervsliv kr. 6 millioner kr. i årligt direkte tilskud til lokale koncertaktiviteter. Skanderborg kommune og erhvervsliv støtter med 0 kr.

4 OPSTILLING OG MEDHJÆLPERE M.M. I april måned bruger festivalen 3 uger på at omplante stk. 35-årige bøgetræer og er på den måde med til konstant at vedligeholde skoven. Ca. seks uger før festivalen starter vi i skoven med at bygge vores by op en by der svarer til at skulle kunne rumme hele Roskilde bys befolkning. - Vi lejer mere end 340 telte i alle størrelser. - Lægger m² gulv. - Opsætter omkring 50 km. hegn. - Opstiller omkring 200 boder og barer - Klargør 190 sanitetsvogne med i alt 1362 vandskyllende toiletter - Laver vores egen skov-børnehave til børn af de medhjælpere der arbejder før og efter festivalen - Har ca opstillere i arbejde. - Vores gæster stiller omkring egne telte op Det tager omkring seks uger at bygge festivalen men bare en uge efter festivalen er slut, er det hele væk fra bøgeskoven i Skanderborg Dyrehave. Størrelse på festivalen: Selve festivalpladsen = ca m2 Hele området inkl. campingpladser og parkering = m2 Udviklingen i medhjælpere: Dvs. at der i 2015 var sådan ca. 1 medhjælper for hver 3 gæster. Omtrent hver fjerde medhjælper er beskæftiget med vagt og sikkerhed mens andre ca. 25 % arbejder med at drive barerne i skoven. For at blive medhjælper på Danmarks Smukkeste Festival skal man dels være betalende medlem af Skanderborg Festivalklub (kontingent 150 kr. årligt) og dels yde mindst 24 timers arbejde på årets festival. Der er også andre typer af medhjælpere der arbejder før og efter festivalen, med eks. opstilling og nedtagning og disse yder mindst 42 timers frivilligt arbejde. Af vores medlemmer kommer omkring 2000 af dem fra postnummer otte seks seks nul. Tæller vi hele stor-skanderborg, Århus, Horsens og dermed det meste af Skanderborg og opland med, kommer omkring 58% af vores medhjælpere herfra. Men det betyder så også, at omkring 4500 af vores frivillige medhjælpere kommer fra resten af landet.

5 Mere end 46% af vores medhjælpere er også frivillige andre steder end på Smukfest det vidner om stort engagement. Der lægges hvert år omkring frivillige medhjælpertimer i at lave Danmarks Smukkeste Festival. Sagt på en anden måde hvis et enkelt menneske var fuldtidsbeskæftiget med at lave Smukfest, ville det tage vedkommende mere end 200 år at få den bygget op (og det har vi jo ikke rigtig tid til at vente på ) APP, SOCIALE MEDIER & EDB App Første udgave af festivalens Smart Phone-applikation så dagens lys i 2010 og i 2011 afløste den helt det trykte program. I 2015 havde vi brugere af vores app, som i gennemsnit benyttede den i over en halv time. Smukfest.dk fik knap 2 millioner besøg i festivalåret 14/15. SoMe Facebook: likes. Reach: 8 millioner under festivalafviklingen i 2015 (1,5 mio. i samme periode i 2014). 93% af alle henvendelser på Facebook og Instagram får svar i løbet af en time i alt knap 2000 svar alene under festivalen. Smukfest-relaterede hashtags blev brugt cirka gange på Instagram i 2015, og under festivalen gik Smukfest fra 9000 til følgere. Cirka en million visninger af Festival TVs indslag på YouTube samlet i alt seks års konstant tv-kigning i 2015 (hvoraf et halvt år er Nøgenkanoræs ). Festival EDB Smukfests IT system er en pæn stor operation. Op i mod 32 kilometer kabel trækkes hvert år rundt i træerne og igennem barer og boder. Dertil kommer de 15 kilometer fiber, der er gravet ned i jorden, både i skoven og på KærligHeden. Det er ikke småting, men båndbredden er også på 1 Gigabit. EDB holdet består af omkring 65 medhjælpere med 6 mand på vagt i døgndrift, og holdet har et nødberedskab af servere, hvis det hele skulle brænde sammen. Festival EDB opstiller 132 computere, der er placeret over alt - lige fra Presseteltet og Medhjælperkontoret til Walther Nyt redaktionen og Spritlageret. Det er Festival EDB der sørger for, at uundværlige ting som medlemskartoteket, gæstekartoteket og økonomisystemet fungerer 24/7 under hele festivalen.

6 ORGANISATION, VELGØRENHED & STØTTE OG SAMARBEJDE MED LOKALE FORENINGER SMUKFONDEN Ved generalforsamlingen i januar 2014, vedtog Skanderborg Festivalklub nogle nye formålsparagraffer, der bl.a. indebar opstart af Smukfonden. Fondens formål er, at støtte initiativer og projekter der arbejder for at fremme fællesskab af den slags, der kan afhjælpe ensomhed og udsathed. Smukfonden modtager hvert år 20% af festivalklubbens regnskabsmæssige resultat, under forudsætning af at festivalklubben har den fornødne likviditet. Med virkning fra Smukfest 2015 støtter Royal Unibrew også Smukfonden, med 2 kr. pr. liter fadøl der sælges under festivalen. Derudover modtager Smukfonden bl.a. indtægter fra Smukbold og fra ungdomsholdets pantindsamling. Der er i fondens korte levetid uddelt næsten to millioner kroner og blandt modtagerne er Bryd Tavsheden, FriRummet Aalborg, Lev Livet Igen, Kirkens Korshærs Varmestue, Kofods Kælder, TUBA, Foreningen Fundamentet, LMS, Familienet og Ventilen. Der er ansøgningsfrist til Smukfondens midler to gange om året og alle der opfylder fondens formålsparagraffer kan ansøge. Næste uddeling fra Smukfonden finder sted fredag under Smukfest WALTHERS MUSIKCAFÉ De unge mænd der startede Danmarks Smukkeste Festival dengang i 1980, drømte bl.a. om at tjene penge nok til, at byen kunne få sit eget spillested. Det blev en lang drøm men den 17. august 2012 kunne vi endelig åbne dørene til Walthers Musikcafé i Adelgade. Startet og støttet af festivalen, uden nogen form for offentlige tilskud*. Walthers Musikcafé præsenterer primært levende musik og stand up og havde alene i 2015 mere end 120 arrangementer, langt de fleste med fri entré. Udover at være et levende spillested, er Walthers Musikcafé også rugekasse for unge festivaltalenter. På vores musikcafé kan de få chancen for at arbejde med eks. booking, PR og afvikling af koncerter. Mange af cafeens frivillige, er også involveret i at lave vores vækstlagsfestival Live Camp, der afvikles over tre dage på KærligHeden, som warm up for selve Smukfest. *I perioden har Skanderborg Kommune bevilget kr. om året til Walthers Musikcafé til støtte for en række specielle projekter.

7 Støtte til det lokale musikliv Udover at støtte Walthers Musikcafé, har festivalklubben også gennem de seneste år lagt mere end 1,5 millioner gode danske støttekroner til bl.a. gode øvefaciliteter til bands fra Skanderborg og omegn, støtte til Sølund og Mosstock festivalerne, støtte til ungdomskor, indkøb af mobilscene til brug ved lokale udendørs koncerter, støtte til enkeltstående musikarrangementer og ikke mindst støtte til udgivelser fra lokale kunstnere. Smukfest støtter i festivaldagene 2016 det lokale initiativ Smukby, ved at tilrettelægge og betale for børneunderholdning på Kulturtorvet i midtbyen. Blandt de øvrige humanitære projekter og initiativer festivalen har støttet gennem årene kan nævnes Læger Uden Grænser, Støt Asien indsamlingerne i 2005 og Danmarks Indsamlingen i 2010 og Dertil kommer de store beløb der hvert år går til foreningsarbejdet i Skanderborg og omegn, fortrinsvist som tak for det store arbejde foreningerne gør ved at stille frivillige til rådighed for opgaver som oprydning og forskellige former for vagttjeneste. Det har betydet en millionindtægt til de lokale foreninger og klubber og oveni skal lægges de store beløb flere af foreningerne tjener ind, via de boder og servicefunktioner de selv driver på festivalen. Polka Verner Legatet Polka Verner Legatet er Smukfests store hæderspris, der uddeles hvert år på Danmarks Smukkeste Festival. Kirsten Lehfeldt og Søs Egelind oprettede Polka Verner Legatet i 2002, hvor de modtog Smukfestprisen og valgte at bruge en del af pengene på at hylde Polka Verner, sygdomsramt trommeslager i den mangeårige Skanderborg-institution Erling Erlang & Trio. Året efter besluttede festivalen, i samråd med Søs & Kirsten, at gøre Polka Verner Legatet til en fast tradition. Siden har en legatbestyrelse på syv personer hvert år udpeget en eller flere årlige prismodtagere. Pengene til Polka Verner Legatet fremkommer via donationer fra samarbejdspartnere og via en række auktioner over billetter og boformer til Danmarks Smukkeste Festival. Blandt de tidligere prismodtagere af Polka Verner Legatet kan nævnes: Otto Brandenburg, Thomas Winding, MC Einar, Annisette, Tina Dickow, Peter Sommer, Leif Skov, Mikkel Bertelsen og Povl Dissing, Sanne Salomonsen og Jørgen de Mylius. I 2013 var HKH Kronprins Frederik modtager af Polka Verner Legatet og gav de godt kr., der var den kontante del af legatet, videre til Spot Festival. Polka Verner Legatet blev i 2014 delt imellem Klaus Rifbjerg og S!vas. Rifbjerg læste ved den lejlighed bl.a. sit digt Tømmermænd. Det blev den store digters sidste oplæsning. I 2015 gik Polka Verner Legatet til Smukfonden, som en opbakning til festivalens nye initiativ.

8 SMUK EVENT Smuk Event tilhører organisationen omkring Danmarks Smukkeste festival. Selskabet har til opgave at bruge festivalens brand og erfaringer på nye forretningsområder, for derved at generere midler til at gøre Smukfest endnu smukkere. Smuk Event har siden starten i 2008 bl.a. afholdt flere koncerter, Rock n Roll Teambuilding for EDB Gruppen, Arla, Royal Unibrew og Coop Danmark, har lavet firmafester for bl.a. Vestas, Clear Channell, Atea, Jem & Fix og Bestseller - og har i både 2009 og 2010 lavet Smukfestuge for Århus Festuge, på hhv. Klostertorv og Bispetorv, samt afviklet U21 EM Fan-zone på Bispetorv for UEFA. Smuk Event administrerer også forlystelsesstedet Capri i Dyrehaven, som Festivalklubben har erhvervet sig. Her afholdes der koncerter, firmafester, julefrokoster, konference m.m. for op til 500 personer. Sammen med bl.a. Skanderborg Håndbold og Skanderborg FC, har Skanderborg Festivalklub være aktive i opstarten af Skanderborg Sport & Kultursamvirke (SSOK), der har til formål at lave arrangementer i kommunen. Når kommunens nye fælleshal Fælleden åbner i oktober, er det SSOK der står for det store gallarrangement. DIVERSE FORBRUGSTAL (SMUKFEST 2015) flasker øl (herunder omkring 10 ks. Faxe Free og 5 ks. Pladderballe Kalapøjser) liter fadøl Cocio fl. Egekilde vand fl. Cava og så mere end 3000 fl. Champagne 165 fl. snaps Heraf 0 fl. Aalborg Export 63 fl. Pisang Ambon 7 fl. Ricard pastis 2 fl. Dr. Nielsens Bitter 864 fl. Baileys fl. Kahlua 12 fl. 1Enkelt 63 fl. Hot and Sweet cactus Vi skal også hvert år huske at få skaffet sådan ca.: 32 kasser af husets cigar 56 tons isterninger styks engangsbestik

9 affaldssække meter toiletpapir champagneglas øl krus hovedpine piller Dertil kommer så kg appelsiner (ja, det var altså små 127 tons!). Fra dem kommer omkring liter appelsinsaft, der fortrinsvist blandes med vodka i de populære appelsinboder. Da alt løftes manuelt op i presserne og det samme væk fra presserne, så har vore medhjælpere som minimum løftet mere end 250 tons i løbet af vores bette skovfest = lange arme og store smil! Siden 2014 har vi også haft friskpresset æblejuice i sortimentet med æbler og sidste år maste vi ca. 6,5 tons æbler til saft, som efterfølgende også blev sødet op med vodka. Omsætningen i festivalens boder var (ex. moms) ca. 52 mio. kr. i 2015, 49 mio. kr. i 2014, 50 mio. kr. i 2013, 46 mio. kr. i 2012, ca. 44 mio. kr. i 2011, ca. 40 mio. kr. i 2010, mens tallet for 2009 var ca. 36 mio. kr.

SMUKFEST 2015 FACTS & FIGURES

SMUKFEST 2015 FACTS & FIGURES SMUKFEST 2015 FACTS & FIGURES Danmarks Smukkeste Festival - og al tilknyttet virksomhed og virke - er ejet 100% af Skanderborg Festivalklub, der igen er ejet af sine mere end 14.000 medlemmer, der alle

Læs mere

SMUKFEST 2014 FACTS & FIGURES

SMUKFEST 2014 FACTS & FIGURES SMUKFEST 2014 FACTS & FIGURES Danmarks Smukkeste Festival - og al tilknyttet virksomhed og virke (herunder Smukfest Copenhagen) - er ejet 100% af Skanderborg Festivalklub, der igen er ejet af sine mere

Læs mere

DANMARKS SMUKKESTE FESTIVAL I TAL

DANMARKS SMUKKESTE FESTIVAL I TAL DANMARKS SMUKKESTE FESTIVAL I TAL Når der er festival i Skanderborg i august 2013, vil op mod 53.000 mennesker potentielt have adgang til at feste med i skoven. Det maksimale antal gæster inkluderer alle

Læs mere

SMUKFEST 2017 FACTS & FIGURES

SMUKFEST 2017 FACTS & FIGURES SMUKFEST 2017 FACTS & FIGURES Danmarks Smukkeste Festival - og al tilknyttet virksomhed og virke - er ejet 100% af Skanderborg Festivalklub, der igen er ejet af sine mere end 14.000 medlemmer, der alle

Læs mere

Smukfest facts & figures

Smukfest facts & figures Smukfest 2018 - facts & figures Danmarks Smukkeste Festival - og al tilknyttet virksomhed og virke - er ejet 100% af Skanderborg Festivalklub, der igen er ejet af sine mere end 14.000 medlemmer, der alle

Læs mere

Smukfest 2019 facts & figures

Smukfest 2019 facts & figures Smukfest 2019 facts & figures Danmarks Smukkeste Festival - og al tilknyttet virksomhed og virke - er ejet 100% af Skanderborg Festivalklub, der igen er ejet af sine mere end 17.000 medlemmer, der alle

Læs mere

DANMARKS SMUKKESTE FESTIVAL I TAL NOVEMBER 2009

DANMARKS SMUKKESTE FESTIVAL I TAL NOVEMBER 2009 DANMARKS SMUKKESTE FESTIVAL I TAL NOVEMBER 2009 Da der var flest mennesker i Dyrehaven til festivalen i 2009, havde omkring 48.000 mennesker potentielt adgang til at feste med i skoven. På peak-tidspunktet

Læs mere

DANMARKS SMUKKESTE FESTIVAL I TAL

DANMARKS SMUKKESTE FESTIVAL I TAL DANMARKS SMUKKESTE FESTIVAL I TAL Da der var flest mennesker i Dyrehaven til festivalen i 2011, havde omkring 50.000 mennesker potentielt adgang til at feste med i skoven og det tal er det samme i 2012.

Læs mere

Bilag 14: Transskribering af interview med Anna. Interview foretaget d. 20. marts 2014.

Bilag 14: Transskribering af interview med Anna. Interview foretaget d. 20. marts 2014. Bilag 14: Transskribering af interview med Anna. Interview foretaget d. 20. marts 2014. Anna er 14 år, går på Virupskolen i Hjortshøj, og bor i Hjortshøj. Intervieweren i dette interview er angivet med

Læs mere

L: Præsenterer og spørger om han har nogle spørgsmål inden de går i gang. Det har han ikke.

L: Præsenterer og spørger om han har nogle spørgsmål inden de går i gang. Det har han ikke. Bilag 4 Transskription af Per Interviewere: Louise og Katariina L: Louise K: Katariina L: Præsenterer og spørger om han har nogle spørgsmål inden de går i gang. Det har han ikke. L: Vi vil gerne høre lidt

Læs mere

Gode råd om læsning i 3. klasse på Løjtegårdsskolen

Gode råd om læsning i 3. klasse på Løjtegårdsskolen Gode råd om læsning i 3. klasse på Løjtegårdsskolen Udarbejdet af læsevejlederne september 2014. Kære forælder. Dit barn er på nuværende tidspunkt sikkert rigtig dygtig til at læse. De første skoleår er

Læs mere

Besøgshunde kan gøre en stor forskel i jeres hverdag

Besøgshunde kan gøre en stor forskel i jeres hverdag Glæde Forskning TrygFonden Besøgshunde er kærligt selskab i en ensartet hverdag. Samvær med en hund kan tænde lys i øjnene, mindske ensomhed og starte nye samtaler. Når en hund logrer med halen, får mennesker

Læs mere

Besøgshunde kan gøre en stor forskel i jeres hverdag

Besøgshunde kan gøre en stor forskel i jeres hverdag Fællesskab Viden Glæde TrygFonden Besøgshunde er kærligt selskab i en ensartet hverdag. Samvær med en hund kan tænde lys i øjnene, mindske ensomhed og starte nye samtaler. Når en hund logrer med halen,

Læs mere

Danske Hospitalsklovnes Strategi 2015-2020

Danske Hospitalsklovnes Strategi 2015-2020 Danske Hospitalsklovnes Strategi 2015-2020 Fakta om Danske Hospitalsklovne Her er vi i 2015 11 år med kompetent klovnetrup Klovnebesøg på alle landets 22 børneafdelinger Velgørende forening med over 5.500

Læs mere

Tale: Jane Findahl, formand for KL s Børne- og Kulturudvalg, KL s Børnetopmøde

Tale: Jane Findahl, formand for KL s Børne- og Kulturudvalg, KL s Børnetopmøde Tale af Jane Findahl Ref. Sae/jbs Side 1/11 Anledning Børnetopmøde 2012 Dato 2. februar 2012 Sted Aalborg Kl. 10.08 10.20 Titel Taletid 8-9 minutter Tale: Jane Findahl, formand for KL s Børne- og Kulturudvalg,

Læs mere

Frivillig i LIK - Fællesskabet

Frivillig i LIK - Fællesskabet Frivillig i LIK - Fællesskabet - Langå Idrætsklub Klubben vi mødes i. Vil du også være en del af Frivillig i LIK fællesskabet? Få timers bidrag om året gør en KÆMPE forskel! Vil du også være en del af

Læs mere

og holder foredrag om emnet Far og datter i vildmarken -- 45 dage i kano Erik har tidligere boet i Langeskov og hans datter bor her stadig, hvis det h

og holder foredrag om emnet Far og datter i vildmarken -- 45 dage i kano Erik har tidligere boet i Langeskov og hans datter bor her stadig, hvis det h Beretning 2015 Hvis vi kigger på medlemstallet er det pt lige omkring de 385, lidt mindre end sidste år, men vi plejer også og få lidt indmeldinger, af folk der gerne vil deltage i vores musikaftner, og

Læs mere

Bilag 4: Meningskondensering af transskribering af interview med Anna, 14 år

Bilag 4: Meningskondensering af transskribering af interview med Anna, 14 år Bilag 4: Meningskondensering af transskribering af interview med Anna, 14 år Naturlig enhed Jeg hedder Anna og er 14 år og jeg gå på Virup Skolen i 7. klasse. Jeg går selvfølgelig i skole og så klub sammen

Læs mere

NORDIC LIVING. E-MAGAZINE http://sophiehrefnaboye.dk/projektnordicliving/bolig.html. MUL A - 2. semester projekt 2 - Afleveret 11.

NORDIC LIVING. E-MAGAZINE http://sophiehrefnaboye.dk/projektnordicliving/bolig.html. MUL A - 2. semester projekt 2 - Afleveret 11. NORDIC LIVING E-MAGAZINE http://sophiehrefnaboye.dk/projektnordicliving/bolig.html MUL A - 2. semester projekt 2 - Afleveret 11.marts 2016 Thalassa Phillips Ida Bach Sophie Hrefna http://thalassaphillips.com/

Læs mere

Spørgeskema Valby Kulturdage. Besvarelser indsamlet fra 16/10-17/11

Spørgeskema Valby Kulturdage. Besvarelser indsamlet fra 16/10-17/11 Spørgeskema Valby Kulturdage Besvarelser indsamlet fra 16/10-17/11 Spørgeskema Undersøgelsen løb fra 16/10-17/11 127 besvarelser Delt på hjemmeside, i nyhedsbrev og på Facebook Hvem har svaret? Aldersspredning

Læs mere

Foreningshuset Holmegaard Søndergade 82, 5591 Gelsted CVR nr. 36 27 36 15 Bank Totalbanken konto 6880 0001084523 E-mail Foreningshuset@gelsted.

Foreningshuset Holmegaard Søndergade 82, 5591 Gelsted CVR nr. 36 27 36 15 Bank Totalbanken konto 6880 0001084523 E-mail Foreningshuset@gelsted. Foreningshuset Holmegaard. Foreningen. Foreningens formål er primært at udleje og bruge ejendommen til at fremme, støtte og udvikle idrætsfritids- kultur- kreativ- og folkeoplysende aktiviteter samt øge

Læs mere

Inspirationsmateriale til drøftelse af. rammerne for brug af alkohol i. kommunale institutioner med børn

Inspirationsmateriale til drøftelse af. rammerne for brug af alkohol i. kommunale institutioner med børn Inspirationsmateriale til drøftelse af rammerne for brug af alkohol i kommunale institutioner med børn Rammer for brugen af alkohol som led i en alkoholpolitik i kommunale institutioner med børn Indledning

Læs mere

Lindvig Osmundsen. Prædiken til 1.s.e.trinitatis 2016 29-05-2016 side 1

Lindvig Osmundsen. Prædiken til 1.s.e.trinitatis 2016 29-05-2016 side 1 side 1 Prædiken til 1. søndag efter Trinitatis 2016 Tekst. Lukas. 12,13-21. Kærmindeparken. Nu har vi hørt nogle stærke tekster fra Bibelen, som alle taler om penge, om rigdom, ja om griskhed. Nu var vi

Læs mere

Brøkregning. Navn: Klasse: Matematik Opgave Kompendium. Opgaver: 24 Ekstra: 5 Point:

Brøkregning. Navn: Klasse: Matematik Opgave Kompendium. Opgaver: 24 Ekstra: 5 Point: Navn: Klasse: Matematik Opgave Kompendium Brøkregning Følgende gennemgås: Brøk typer Forlængning Forkortning Addition Subtraktion Blandede tal Multiplikation Division Heltal & Brøk Brøk & decimal & Procent

Læs mere

NEXTWORK er for virksomheder primært i Nordjylland, der ønsker at dele viden og erfaringer, inspirere og udvikle hinanden og egen virksomhed.

NEXTWORK er for virksomheder primært i Nordjylland, der ønsker at dele viden og erfaringer, inspirere og udvikle hinanden og egen virksomhed. Erfagruppe Koncept NEXTWORK er et billigt, lokalt netværk for dig som ønsker at udvikle dig selv fagligt og personligt og gøre dig i stand til at omsætte viden og erfaringer til handlinger i dit daglige

Læs mere

Hjemmeplejen Aktiv i eget liv med Hjemmeplejen

Hjemmeplejen Aktiv i eget liv med Hjemmeplejen Hjemmeplejen Aktiv i eget liv med Hjemmeplejen Scan koden med din smartphone og find mere information Når du vælger Greve Kommune som leverandør til den ydelse du har fået visiteret, vil du blive tilknyttet

Læs mere

Bilag F - Caroline 00.00

Bilag F - Caroline 00.00 Bilag F - Caroline 00.00 Benjamin: Så det første jeg godt kunne tænke mig, det var hvis du kunne fortælle mig om en helt almindelig hverdag hvor arbejde indgår. Caroline: Ja. Jamen det er jo fyldt med

Læs mere

Social- og Indenrigsudvalget 2015-16 SOU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 53 Offentligt

Social- og Indenrigsudvalget 2015-16 SOU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 53 Offentligt Social- og Indenrigsudvalget 2015-16 SOU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 53 Offentligt Social- og indenrigsminister Karen Ellemanns talepapir Det talte ord gælder Anledning: Samråd i SOU om forsinkede

Læs mere

APV og trivsel 2015. APV og trivsel 2015 1

APV og trivsel 2015. APV og trivsel 2015 1 APV og trivsel 2015 APV og trivsel 2015 1 APV og trivsel 2015 I efteråret 2015 skal alle arbejdspladser i Frederiksberg Kommune udarbejde en ny grundlæggende APV og gennemføre en trivselsundersøgelse.

Læs mere

Frederikshavn Golf Klub generalforsamling marts 2016. Indledes med halvt minuts stilhed for afdøde medlemmer:

Frederikshavn Golf Klub generalforsamling marts 2016. Indledes med halvt minuts stilhed for afdøde medlemmer: Frederikshavn Golf Klub generalforsamling marts 2016 Årsberetning for 2015 Indledes med halvt minuts stilhed for afdøde medlemmer: Medlem nr. 842 Leo Wagner Jensen Medlem nr. 11005 Ole Mortensen Velkommen

Læs mere

Konfirmand- og forældreaften 27. februar 2014, Hurup kirke Mattæus 14, 22 33

Konfirmand- og forældreaften 27. februar 2014, Hurup kirke Mattæus 14, 22 33 Konfirmand- og forældreaften 27. februar 2014, Hurup kirke Mattæus 14, 22 33 Genezaret sø er ikke større, end at man i klart dagslys kan se til land, ligegyldigt hvor man er på søen. Rundt om søen er der

Læs mere

Ishøj Kommune Strandgårdskolen

Ishøj Kommune Strandgårdskolen Ishøj Kommune Strandgårdskolen Ishøj Søvej 200, 2635 Ishøj Telf. nr. 4373 5861 Fax. nr. 4373 1269 Kontortid kl. 8.00-15.30 fredag 8.00-15.00 Skolebestyrelsesmøde Ishøj. Den. 21. august 2015 Dato: Torsdag

Læs mere

Formandens beretning 2013

Formandens beretning 2013 Formandens beretning 2013 Hvad får jeg for det?? Et spørgsmål der tit og ofte rammer bestyrelsen i den ene eller anden form og tak fordi I igen og igen minder os om hvor vigtigt det er at vi får formidlet

Læs mere

KORT GØRE/RØRE. Vejledning. Visuel (se) Auditiv (høre) Kinæstetisk (gøre) Taktil (røre)

KORT GØRE/RØRE. Vejledning. Visuel (se) Auditiv (høre) Kinæstetisk (gøre) Taktil (røre) GØRE/RØRE KORT Vejledning Denne vejledning beskriver øvelser til Gøre/røre kort. Øvelserne er udarbejdet til både de kinæstetisk, taktilt, auditivt og visuelt orienterede elever. Men brugeren opfordres

Læs mere

Regler/retningslinjer for logen

Regler/retningslinjer for logen Regler/retningslinjer for logen Generelt - 1 1.1 Hvad der sker og bliver sagt i logen, bliver i logen. 1.2 Forslag til ændringer i regler/retningslinjer sendes løbende til præsidenten, som derefter har

Læs mere

Frederiksbergs Kultur- og fritidspolitik

Frederiksbergs Kultur- og fritidspolitik UDKAST den 15. september 2014: Frederiksbergs Kultur- og fritidspolitik Afsæt Et markant kultur- og fritidsliv er med til at gøre en by attraktiv både overfor borgere, der gerne vil bo et sted med mange

Læs mere

NYHEDSBLAD DE FRIVILLIGES HUS Særnummer om Frivilligmarked 2016

NYHEDSBLAD DE FRIVILLIGES HUS Særnummer om Frivilligmarked 2016 NYHEDSBLAD DE FRIVILLIGES HUS Særnummer om Frivilligmarked 2016 GUMBO YA-YA JAZZ KONCERT Gratis jazz og blues på Gammel Torv. Koncert for jazz-og musikelskere med orkestret Gumbo Ya-Ya. Det festligt spillende

Læs mere

Flytninger i barndommen

Flytninger i barndommen Flytninger i barndommen Af Nadja Christine Hedegaard Andersen, NCA@kl.dk Side 1 af 18 Formålet med dette analysenotat er at belyse, hvilke børn, der især flytter i barndommen. Dette gøres ved at se på

Læs mere

Et træningstilbud til borgere med erhvervet hjerneskade

Et træningstilbud til borgere med erhvervet hjerneskade Et træningstilbud til borgere med erhvervet hjerneskade Træningen Træningstilbuddet foregår primært i et privat fitnesscenter, men kan også foregå ude enten i form af ture i skoven eller lignende. Det

Læs mere

Leder- AkAdemiet. - i samarbejde med DIF og DGI

Leder- AkAdemiet. - i samarbejde med DIF og DGI Leder- AkAdemiet - i samarbejde med DIF og DGI En stærk forening med en god leder DIF og DGI har en fælles drøm. Vi drømmer om, at flere danskere vil dyrke motion. Derfor har vi sat os det mål, at der

Læs mere

Evaluering af mentorordningen 1. april 2009-31. marts 2010

Evaluering af mentorordningen 1. april 2009-31. marts 2010 Evaluering af mentorordningen 1. april 2009-31. marts 2010 Faaborg-Midtfyn Kommune Pleje og Omsorg Måske kan jeg hjælpe dig En mentor er én, du kan snakke med om alt muligt. Jeg er ansat i Pleje og Omsorg

Læs mere

- Sponsoroplæg - ZikelprinsEsserne. Få profileret jeres virksomhed på en ny og anderledes måde - bliv sponsor!

- Sponsoroplæg - ZikelprinsEsserne. Få profileret jeres virksomhed på en ny og anderledes måde - bliv sponsor! ZikelprinsEsserne 9260 Gistrup Cykling - Sponsoroplæg - Få profileret jeres virksomhed på en ny og anderledes måde - bliv sponsor! Se komplet sponsorprofil: sponsordb.dk/zikelprinsesserne Intro ZikelprinsEsserne

Læs mere

Boligkøberne har mange prioriteter at skulle balancere

Boligkøberne har mange prioriteter at skulle balancere 11. november 2015 Boligkøberne har mange prioriteter at skulle balancere De fleste danskere, der har været på boligjagt kender formentlig fornemmelsen af, at det til tider kan være svært at få alle boligønskerne

Læs mere

Sådan træner du, når du har fået et kunstigt

Sådan træner du, når du har fået et kunstigt Sådan træner du, når du har fået et kunstigt hofteled En afgørende forudsætning for et godt resultat efter operationen er den efterfølgende indsats med træningen. Træning er ikke kun, når du træner med

Læs mere

Salget i butikken i Ringkøbing har været hele XX procent bedre end forventet, og forventningerne var faktisk i sig selv ret optimistiske.

Salget i butikken i Ringkøbing har været hele XX procent bedre end forventet, og forventningerne var faktisk i sig selv ret optimistiske. Pressemeddelelse Onsdag 6. januar 2010 Louis Nielsen har fået en drømmestart i Ringkøbing Optikerkæden Louis Nielsen nyder flot opbakning fra de lokale i Ringkøbing og har overgået selv de mest optimistiske

Læs mere

Ved aktivt medborgerskab kan vi gøre Silkeborg Kommune til en attraktiv kommune med plads til alle. Silkeborg Kommunes Socialpolitik

Ved aktivt medborgerskab kan vi gøre Silkeborg Kommune til en attraktiv kommune med plads til alle. Silkeborg Kommunes Socialpolitik Ved aktivt medborgerskab kan vi gøre Silkeborg Kommune til en attraktiv kommune med plads til alle. Silkeborg Kommunes Socialpolitik 1 Indhold Socialpolitikken og Socialudvalgets MVV... 3 Politikkens fokusområder...

Læs mere

Fællesskab, fordele og faglig bistand

Fællesskab, fordele og faglig bistand PÆDAGOGISK Pædagogmedhjælpere Pædagogiske assistenter Fællesskab, fordele og faglig bistand FOA på 5 minutter Citat Mogens Bech Madsen Formand, Pædagogisk Sektor Det er din fagforening, som råber højt,

Læs mere

Nordic Ink Festival Arena Nord. frederikshavn. danmark. www.arenanord.dk

Nordic Ink Festival Arena Nord. frederikshavn. danmark. www.arenanord.dk fredag 28. - lørdag 29. - søndag 30. oktober 2016 Nordic Ink Festival Arena Nord. frederikshavn. danmark. www.arenanord.dk Vi er nu klar til endnu en udgave af NORDIC INK FESTIVAL sidste weekend i oktober

Læs mere

Indsamling til opstart af ny købmandsbutik

Indsamling til opstart af ny købmandsbutik Indsamling til opstart af ny købmandsbutik Købmandsbutikken åbner 6. august 2016 Adal Faragalla fra Finderup vil drive butikken. (se præsentationen af Adal på næste side) Butikken drives med 1 fuldtidsansat,

Læs mere

VINDMØLLEPARK. helt uundværlig

VINDMØLLEPARK. helt uundværlig VINDMØLLEPARK Miljøvenlige alternativer til traditionel energi skal helst kunne holde til lidt af hvert. Derfor har vi brug for ingeniører, der ikke mister pusten. Vil du have en karriere, der bygger på

Læs mere

Bruger Side 1 04-10-2015 Prædiken til 18.s.e.trinitatis 2015.docx. Prædiken til 18. søndag efter trinitatis 2015. Tekst. Matt. 22,34-46.

Bruger Side 1 04-10-2015 Prædiken til 18.s.e.trinitatis 2015.docx. Prædiken til 18. søndag efter trinitatis 2015. Tekst. Matt. 22,34-46. Bruger Side 1 04-10-2015 Prædiken til 18. søndag efter trinitatis 2015. Tekst. Matt. 22,34-46. Må man stjæle en andens småkager? Hun havde god tid, det var hendes fridag, og hun ville bruge den på at ose

Læs mere

Personlig Erfarings LOG (PE Log)

Personlig Erfarings LOG (PE Log) Personlig Erfarings LOG (PE Log) PE Log en er dit personlige redskab, som kan hjælpe dig med at udvikle dig som instruktør. PE loggen består af to dele: En planlægningsdel, som er et skema med 6 spørgsmål.

Læs mere

Enhed for Selvmordsforebyggelse. Information til pårørende

Enhed for Selvmordsforebyggelse. Information til pårørende Enhed for Selvmordsforebyggelse Information til pårørende 2 Kort om denne pjece Denne pjece er til dig, der er pårørende til en person, der skal i gang med et behandlingsforløb hos Enhed for Selvmordsforebyggelse.

Læs mere

Skolepolitiske mål 2014-2018. - unikke skoler i et fælles skolevæsen

Skolepolitiske mål 2014-2018. - unikke skoler i et fælles skolevæsen Skolepolitiske mål 2014-2018 - unikke skoler i et fælles skolevæsen Indhold Hvorfor denne publikation? Denne publikation indeholder Hjørring Kommunes 5 nye skolepolitiske mål. Til hvert mål er der formuleret

Læs mere

3 En rigtig smart måde at finde sin egen niche på er at bede kunderne og brugerne om hjælp, siger Jacob Gyldenkærbe fra Aion.

3 En rigtig smart måde at finde sin egen niche på er at bede kunderne og brugerne om hjælp, siger Jacob Gyldenkærbe fra Aion. 24 3 INFOLOG 3 En rigtig smart måde at finde sin egen niche på er at bede kunderne og brugerne om hjælp, siger Jacob Gyldenkærbe fra Aion. Kunder, som kommer op med idéer og hjælper til, for at din virksomhed

Læs mere

Vi passer på hinanden

Vi passer på hinanden Vi passer på hinanden Sammen kan vi lege os til forståelse, sjov og fællesskab. For voksne og børn, de vilde og de stille. Aktiviteter for både born og forældre Forældreaften Side 6-7 Vind en sjov fest

Læs mere

Potens & Kvadratrod. Navn: Klasse: Matematik Opgave Kompendium. Opgaver: 22 Ekstra: 4 Point: Matematik / Potens & Kvadratrod

Potens & Kvadratrod. Navn: Klasse: Matematik Opgave Kompendium. Opgaver: 22 Ekstra: 4 Point: Matematik / Potens & Kvadratrod Navn: Klasse: Matematik Opgave Kompendium Potens & Kvadratrod Opgaver: Ekstra: Point: http://madsmatik.dk/ d.0-0-01 1/1 Potenser: Du har måske set udtrykket før eller måske 10 1. Begge to er det vi kalder

Læs mere

SOMMERKONCERT RØDOVRE CONCERT BAND. DIRIGENT: Jørgen Misser Jensen. SOLIST: August Igor Svideniouk Egholm. KONFERENCIER: Henrik Goldschmidt

SOMMERKONCERT RØDOVRE CONCERT BAND. DIRIGENT: Jørgen Misser Jensen. SOLIST: August Igor Svideniouk Egholm. KONFERENCIER: Henrik Goldschmidt SOMMERKONCERT RØDOVRE CONCERT BAND DIRIGENT: Jørgen Misser Jensen SOLIST: August Igor Svideniouk Egholm KONFERENCIER: Henrik Goldschmidt 1 What a time... Det har været en begivenhedsrig sæson. Ikke mindst

Læs mere

Konfirmationsprædiken: Store bededag

Konfirmationsprædiken: Store bededag Konfirmationsprædiken: Store bededag Kære konfirmander, familier og venner I midten af september mødtes vi; konfirmanderne og jeg til den første undervisningstime her i Jægersborg Kirke, og nu er der gået

Læs mere

Forberedelsesmateriale

Forberedelsesmateriale Forberedelsesmateriale til skolekoncert med Aarhus Symfoniorkester oktober 2013 Musik flugt, drømme og håb s. 2 Lærerbrev s. 3 Elevark 1 om at skulle til koncert s. 4 Elevark 2 med øvelser om musik og

Læs mere

Indsamlingsevent 20. august 2016 Langskovhallen i Ølholm fra kl. 10-16

Indsamlingsevent 20. august 2016 Langskovhallen i Ølholm fra kl. 10-16 Indsamlingsevent 20. august 2016 Langskovhallen i Ølholm fra kl. 10-16 arrangeret af Nima Fitness v/ Nina og Malene Se mere på facebook Nima Fitness Hvad er Foreningen Cancerramte Børn?? Foreningen Cancerramte

Læs mere

Nyhedsbrev Nr. 1 - Marts 2016 UNGECENTER SKURET. Side 1

Nyhedsbrev Nr. 1 - Marts 2016 UNGECENTER SKURET. Side 1 Nyhedsbrev Nr. 1 - Marts 2016 UNGECENTER SKURET Side 1 Siden sidst... På baggrund af en fondsdonation fra Det Obelsk Familiefond har Aalborg Kommune oprettet to nye stillinger i Ungecenter Skuret i Nørresundby.

Læs mere

Cup 2016. Indefodboldstævne i. Sport & Kulturcenter Brovst (Brovst hallen) & ØAH hallen

Cup 2016. Indefodboldstævne i. Sport & Kulturcenter Brovst (Brovst hallen) & ØAH hallen Cup 2016 Stævneprogram Indefodboldstævne i Sport & Kulturcenter Brovst (Brovst hallen) & ØAH hallen 19. 21. februar 2016 Velkommen Til Sparekassen Vendsyssel Cup 2016 for 8. år i træk. Det er en stor fornøjelse,

Læs mere

Tør du blive frivillig? Som frivillig i redningsberedskabet skal du kunne klare lidt af hvert!

Tør du blive frivillig? Som frivillig i redningsberedskabet skal du kunne klare lidt af hvert! Tør du blive frivillig? Som frivillig i redningsberedskabet skal du kunne klare lidt af hvert! Som frivillig bærer arbejdet lønnen i sig selv Det danske samfund og redningsberedskabet har brug for frivillige.

Læs mere

Sådan træner du armen efter stabiliserende operation af skulderen

Sådan træner du armen efter stabiliserende operation af skulderen Sådan træner du armen efter stabiliserende operation af skulderen Du har fået en stabiliserende operation af skulderen, som skal mindske risikoen for, at din skulder går af led. EFTER OPERATIONEN Hold

Læs mere

Victor, Sofia og alle de andre

Victor, Sofia og alle de andre Victor, Sofia og alle de andre Victor betyder vinder, og Sofia betyder vis dom. Begge er egenskaber, som vi alle sammen gerne vil eje. I denne bog er det navnene på to af de børn, vi møder i mange af bogens

Læs mere

Fællesskab, fordele og faglig bistand

Fællesskab, fordele og faglig bistand PÆDAGOGISK Pædagogmedhjælpere og pædagogiske assistenter Fællesskab, fordele og faglig bistand FOA på 5 minutter Citat Jakob Sølvhøj Formand, Pædagogisk Sektor Det er din fagforening, som råber højt, når

Læs mere

N O T A T. Svar på spørgsmål fra 117 borgere samt BEU spørgsmål 98-109

N O T A T. Svar på spørgsmål fra 117 borgere samt BEU spørgsmål 98-109 Beskæftigelsesudvalget 2014-15 (2. samling) BEU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 98 Offentligt N O T A T Svar på spørgsmål fra 117 borgere samt BEU spørgsmål 98-109 Sagsnr. 2015-4001 Indledningsvist

Læs mere

Evaluering af mentorforløb - udarbejdet af mentor Natalia Frøhling

Evaluering af mentorforløb - udarbejdet af mentor Natalia Frøhling Evaluering af mentorforløb - udarbejdet af mentor Natalia Frøhling Evalueringen er lavet i december 2012 med 5 unge mellem 18-30 år to unge kvinder og tre unge mænd. Mentor har interviewet Mentees, transskriberet

Læs mere

Netværksguide. sådan bruger du dit netværk. Danmarks måske stærkeste netværk

Netværksguide. sådan bruger du dit netværk. Danmarks måske stærkeste netværk Netværksguide sådan bruger du dit netværk Danmarks måske stærkeste netværk Step 1 Formålet med guiden Hvor kan netværk hjælpe? Netværk er blevet et centralt middel, når det gælder om at udvikle sig fagligt

Læs mere

Jakob har brug for bare et sted hvor han bliver behandlet nogenlunde normalt!... Perspektiver på tweens, idræt, trivsel og forældreforventninger

Jakob har brug for bare et sted hvor han bliver behandlet nogenlunde normalt!... Perspektiver på tweens, idræt, trivsel og forældreforventninger Jakob har brug for bare et sted hvor han bliver behandlet nogenlunde normalt!... Perspektiver på tweens, idræt, trivsel og forældreforventninger Stjernerholdet Hvad er der på dagsordenen? De er stadig

Læs mere

Ansøgning om hjælpemidler, forbrugsgode og boligindretning i henhold til Servicelovens 112, 113 og 116.

Ansøgning om hjælpemidler, forbrugsgode og boligindretning i henhold til Servicelovens 112, 113 og 116. Thisted Kommune Side 1 af 5 Ansøgning om hjælpemidler, forbrugsgode og boligindretning i henhold til Servicelovens 112, 113 og 116. Hvem kan komme i betragtning? 1. Personer med en varig nedsat funktionsevne,

Læs mere

A-KASSE. Brug dine muligheder. Brug ledighedsperioden aktivt fra første dag OKTOBER 2015 BRUG DINE MULIGHEDER FOA 1

A-KASSE. Brug dine muligheder. Brug ledighedsperioden aktivt fra første dag OKTOBER 2015 BRUG DINE MULIGHEDER FOA 1 A-KASSE Brug dine muligheder Brug ledighedsperioden aktivt fra første dag OKTOBER 2015 BRUG DINE MULIGHEDER FOA 1 Indhold Forord 3 Tag uddannelse 4 Uddannelsesmuligheder under ledighed 6 Sig ja til jobrotation

Læs mere

6. På hvilket telefonnummer kan man bestille et dagarrangement?

6. På hvilket telefonnummer kan man bestille et dagarrangement? Modul 3 Læsning, Opgave 1 Instruktion: Tid: Læs spørgsmålet. Find svaret i teksten. Skriv et kort svar. 5 minutter. 1. Hvilken motorvej skal man tage? 2. Hvornår har regnskoven åbent torsdag d. 24/5? 3.

Læs mere

brøker basis+g brikkerne til regning & matematik preben bernitt

brøker basis+g brikkerne til regning & matematik preben bernitt brikkerne til regning & matematik brøker basis+g preben bernitt brikkerne til regning & matematik brøker G ISBN: 978-87-92488-04 06 2. udgave som E-bog 202 by bernitt-matematik.dk Denne bog er beskyttet

Læs mere

fs10 1 Hej Matematik på Samsø 2 Affald på Roskilde Festival 3 Overnatning på Skanderborg 4 På tur med Grøn Koncert Festival Festival MATEMATIK

fs10 1 Hej Matematik på Samsø 2 Affald på Roskilde Festival 3 Overnatning på Skanderborg 4 På tur med Grøn Koncert Festival Festival MATEMATIK fs10 10.-klasseprøven MATEMATIK Maj 2010 1 Hej Matematik på Samsø Festival 2 Affald på Roskilde Festival 3 Overnatning på Skanderborg Festival 4 På tur med Grøn Koncert Som bilag til dette opgavesæt er

Læs mere

FÆLLESSKAB & FRIVILLIGHED. Frivilligpolitik - Social og Sundhed

FÆLLESSKAB & FRIVILLIGHED. Frivilligpolitik - Social og Sundhed FÆLLESSKAB & FRIVILLIGHED Frivilligpolitik - Social og Sundhed 2016 /2 Ollerup Plejecenter Vi vil Frivillighed i Svendborg Kommune Den første frivilligpolitik udkom i 2009. Her blev grundstenen til det

Læs mere

A f s lutningsnotat. Den digitale skole. Baggrund og formål. Projektets resultater NOTAT

A f s lutningsnotat. Den digitale skole. Baggrund og formål. Projektets resultater NOTAT A f s lutningsnotat Den digitale skole Baggrund og formål I 2011 udgjorde bøger og øvrige traditionelle medier langt størstedelen af skolernes budgetter til læremidler. Samtidig færdedes mange børn og

Læs mere

Steen. Så skriver vi februar, og det betyder vinterferie og svenskerbesøg. Men lad mig først lige få afsluttet restauranten i tal.

Steen. Så skriver vi februar, og det betyder vinterferie og svenskerbesøg. Men lad mig først lige få afsluttet restauranten i tal. Så skriver vi februar, og det betyder vinterferie og svenskerbesøg. Men lad mig først lige få afsluttet restauranten i tal. 101 familier besøgte restauranten. 354 gæster kom og spiste. 115 børn var på

Læs mere

Løntilskud et springbræt til arbejdsmarkedet

Løntilskud et springbræt til arbejdsmarkedet A-KASSE DECEMBER 2014 Løntilskud et springbræt til arbejdsmarkedet Ansat med løntilskud på en offentlig arbejdsplads Indhold Forord 3 Hvorfor løntilskudsjob? 4 Hvad er formålet? 4 Et godt udgangspunkt

Læs mere

Det gode samarbejde Pårørende og personale på regionens sociale tilbud fortæller

Det gode samarbejde Pårørende og personale på regionens sociale tilbud fortæller Informationsfolder Det gode samarbejde Pårørende og personale på regionens sociale tilbud fortæller regionsyddanmark.dk Det gode samarbejde Indledning Denne folder har til formål at sætte fokus på det

Læs mere

Hou Lokalhistoriske Arkiv fylder 5 år, den 8.september 2016

Hou Lokalhistoriske Arkiv fylder 5 år, den 8.september 2016 Hou Lokalhistoriske Arkiv fylder 5 år, den 8.september 2016 Netop nu, hvor sæsonen skydes i gang for den kommende vinter, kan vi gøre status over de første 5 år. Vi har nået meget på de 5 år, først og

Læs mere

bepeaked BEPEAKED - GØR DET ENKELT AT LYKKES

bepeaked BEPEAKED - GØR DET ENKELT AT LYKKES 1/6 bepeaked BEPEAKED - GØR DET ENKELT AT LYKKES Hvorfor skal det være svært at få den krop du ønsker dig? Gør det enkelt for dig selv, og læs denne start guide. BEGYNDER GUIDE - team bepeaked www.bepeaked.dk

Læs mere

Center for Social og Sundhed Træning og støtte i dit hjem

Center for Social og Sundhed Træning og støtte i dit hjem Center for Social og Sundhed Træning og støtte i dit hjem Få støtte til at bevare en aktiv og selvstændig hverdag! - om rehabiliterende og kompenserende hjælp KÆRE BORGER Her kan du få mere at vide om

Læs mere

Realdanias foreningsstrategi 2016-2020. april 2016

Realdanias foreningsstrategi 2016-2020. april 2016 Realdanias foreningsstrategi 2016-2020 april 2016 or or Realdanias foreningsstrategi 2016-2020 Introduktion Realdania er en forening af ejere af fast ejendom. Vi arbejder for at skabe livskvalitet for

Læs mere

Bilag 12 - Transskribering, Kvinde 24 år

Bilag 12 - Transskribering, Kvinde 24 år Bilag 12 - Transskribering, Kvinde 24 år RESPONDENTEN OM DE SOCIALE MEDIER 1. Hvilke sociale medier har du anvendt den seneste måneds tid? Facebook Instagram Snapchat Bruger kun YouTube til at se videoer

Læs mere

XXXXX. SUNDHEDS- POLITIK 2016-19 i Faaborg-Midtfyn Kommune

XXXXX. SUNDHEDS- POLITIK 2016-19 i Faaborg-Midtfyn Kommune XXXXX SUNDHEDS- POLITIK 2016-19 i Faaborg-Midtfyn Kommune 1 FORORD Den nye Sundhedspolitik 2016-19 er den overordnede ramme for det forebyggende og sundhedsfremmende arbejde i Faaborg-Midtfyn Kommune.

Læs mere

Rammer til udvikling hjælp til forandring

Rammer til udvikling hjælp til forandring Rammer til udvikling hjælp til forandring Ungdomskollektivet er et tilbud til unge, som i en periode af deres liv har brug for hjælp til at klare tilværelsen. I tæt samarbejde tilrettelægger vi individuelle

Læs mere

BESKÆFTIGELSESMINISTERIET 31. august 2006 1. kontor Sag nr. 06-011-11 Opgave nr. lml

BESKÆFTIGELSESMINISTERIET 31. august 2006 1. kontor Sag nr. 06-011-11 Opgave nr. lml Arbejdsmarkedsudvalget AMU alm. del - Svar på Spørgsmål 141 Offentligt BESKÆFTIGELSESMINISTERIET 31. august 2006 1. kontor Sag nr. 06-011-11 Opgave nr. lml Ministerens tale ved samråd vedrørende mangel

Læs mere

Vis industrien frem! Flere unge skal have en uddannelse inden for industrien.

Vis industrien frem! Flere unge skal have en uddannelse inden for industrien. Vis industrien frem! Flere unge skal have en uddannelse inden for industrien. Vær med til at tage ansvar og åbn dørene til din virksomhed. Drejebog til virksomheder i samarbejde med Tresu Group, FKSSlamson

Læs mere

ANALYSE. Selskabernes brug af revisorerklæringer på årsregnskabet. April 2016. Side 1 af 7. www.fsr.dk

ANALYSE. Selskabernes brug af revisorerklæringer på årsregnskabet. April 2016. Side 1 af 7. www.fsr.dk Selskabernes brug af revisorerklæringer på årsregnskabet ANALYSE April 2016 www.fsr.dk Side 1 af 7 FSR - danske revisorer er en brancheorganisation for godkendte revisorer i Danmark. Foreningen varetager

Læs mere

Regulativ om uddeling af KODA's kollektive båndmidler

Regulativ om uddeling af KODA's kollektive båndmidler Regulativ om uddeling af KODA's kollektive båndmidler KODA modtager vederlag for uindspillede bånd (blankbåndsvederlag) fra COPY-DAN Båndkopi. En tredjedel af midlerne skal ifølge ophavsretsloven bruges

Læs mere

Kære Stine Damborg, Lone Langballe og Jens Rohde 02-11-15

Kære Stine Damborg, Lone Langballe og Jens Rohde 02-11-15 Jens Rohde (V), Lone Langballe (DF) og Stine Damborg (K) Viborg Byråd stdp@viborg.dk Ministeriet for Børn, Undervisning og Ligestilling Ministeren Frederiksholms Kanal 21 1220 København K Tlf. 3392 5000

Læs mere

Sådan træner du efter kikkertoperation i hoften

Sådan træner du efter kikkertoperation i hoften Sådan træner du efter kikkertoperation i hoften Du har fået lavet en kikkertoperation i et hofteled (hofteartroskopi) og skal nu i gang med at genoptræne din hofte. Følg vejledningen og lav øvelserne i

Læs mere

18.s.e.trin. I med tema: Hænder Særgudstjeneste i Strellev 4. oktober 2015 51 675 370 367-11

18.s.e.trin. I med tema: Hænder Særgudstjeneste i Strellev 4. oktober 2015 51 675 370 367-11 Du skal elske Herren din Gud, siger Jesus. Det er det første og største bud. Men et andet bud står lige med det: Du skal elske din næste som dig selv. Men hvad betyder det, at man skal elske andre lige

Læs mere

Tarm Idrætsforening. går i skoven. Grønt græs på fodboldbanen i januar? Det lyder måske helt ude i skoven. MEN med Din hjælp kan det lade sig gøre!

Tarm Idrætsforening. går i skoven. Grønt græs på fodboldbanen i januar? Det lyder måske helt ude i skoven. MEN med Din hjælp kan det lade sig gøre! Grønt græs på fodboldbanen i januar? Det lyder måske helt ude i skoven MEN med Din hjælp kan det lade sig gøre! Hvem er TIF? Tarm Idrætsforening er den næststørste og næsthøjeste rangerende fodboldklub

Læs mere

Ansøgningsskema Mærk Næstved

Ansøgningsskema Mærk Næstved Ansøgningsskema Mærk Næstved Ansøgningsskemaet udfyldes og indsendes som e-mail til: Mærk Næstved, Center for Strategi og Innovation Mrk: Ansøgning Mærk Næstved Mail: maerk@naestved.dk Har du spørgsmål

Læs mere

Behandling og træning, når knæskallen er gået af led

Behandling og træning, når knæskallen er gået af led Behandling og træning, når knæskallen er gået af led Din knæskal er gået af led. Når knæskallen går af led, hopper den oftest ud på ydersiden af knæet. Ledkapslen, som knæskallen ligger i, revner, og knæet

Læs mere

Vejledning til Uddannelsesplan for elever i 10. klasse til ungdomsuddannelse eller anden aktivitet

Vejledning til Uddannelsesplan for elever i 10. klasse til ungdomsuddannelse eller anden aktivitet Vejledning til Uddannelsesplan for elever i 10. klasse til ungdomsuddannelse eller anden aktivitet Om uddannelsesplanen Uddannelsesplanen er din plan for fremtiden. Du skal bruge den til at finde ud af,

Læs mere