Labour of Love - Det levende håndværk Egeskov Slot i riddersalen

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Labour of Love - Det levende håndværk Egeskov Slot i riddersalen"

Transkript

1 Labour of Love - Det levende håndværk Egeskov Slot i riddersalen

2 Præsentation af håndværkere Guldsmed, Bodil Binner Bodil Binner - udlært guldsmed fra Kirsten Pontoppidan, design-uddannelse fra Instittuttet for ædelmetal og uddannet diamant- og perle grader fra Antwerpen. Jeg arbejder i traditionelle materialer guld, perler og diamanter Mit design er lineært, solidt og symmetrisk. De håndlavede smykker udtrykker selvsikkerhed og skønhed. Balancen mellem styrke og skrøbelighed er en evig stræben. Bodil Binner,sagt om sig selv: En stræben efter, at mit adelsmærke er at være tro mod mit håndværk og sørge for at viderelevere det til næste generation. Mine rødder er dybt begravet i den nordiske designtradition, kombineret med den skandinaviske minimalisme, hvor de fantastiske materialer og håndværket mødes.

3 Guldsmed, Pernille Schou-Elsass. Elsass Jewelry Pernille Schou-Elsass står bag Elsass Jewelry, som laver enkle og minimalistiske smykker. Alle smykker er dansk designet og dansk produceret. Alle materialer er i høj kvalitet og Pernille går ikke på kompromis med kvaliteten. Pernille er udlært guldsmed fra Bodil Binner i 2008 og startede firmaet Elsass Jewelry i 2010 og har siden da haft sin base i København. Pernille Elsass,sagt om sig selv: Det, jeg nyder ved mit håndværk, er de fine små detaljer, der gør hele forskellen fra det masse-producerede. Den ro og fordybelse jeg kan lægge i mit arbejde og i et smykke. At jeg bestemmer kvaliteten og udtrykket og ikke går på kompromis. Samt at jeg elsker det gode værktøj og det lækre i, at værktøjet får udtryk og patina med årene, når man bruger det.

4 Broderidesigner, Thomas Sjølander. Sjølander Embroidery Thomas skaber broderi af høj kvalitet til couture, interiører, teater- og filmkostumer. Efter endt læretid som kostumeskrædder, valgte Thomas at flytte til London. Her specialiserede han sig i broderi. Thomas designs er ofte baserede på historiske motiver, løftet fra eksisterende klædedragter eller skabt efter helt særligt forlæg til kunden. Farver, form og tekstur tilrettes ned til mindste detalje efter kundens ønsker. Thomas Sjølander, sagt om sig selv: Jeg er meget optaget af at være med til at fortælle historier gennem mine broderier. I arbejdet med kostumer til teater og film er det berigende, når alt går op i en højere enhed og kostumet understøtter fortællingen. Jeg holder af at bidrage til, at tilskueren forglemmer sig og går på komedie i et helstøbt, dramatisk univers. Det samme gør sig gældende i arbejdet med couture til private kunder; foreksempel når jeg er med til at skabe en fantastisk kjole til et nyt livskapitel, såsom et bryllup, eller måske en stor fest man sent glemmer. Ved de lejligheder er tøjet, vi tager på, med til at danne rammerne om den livsfortælling, erindringen bliver en del af. Det betyder meget for mig når det lykkes at skabe udsmykninger, som bidrager naturligt til et design, ja måske endda opleves som smukke. Jeg ønsker at opnå balance mellem stof, farver, proportioner og stil på sådan en måde, at broderiet synes at vokse organisk ud af baggrunden. Broderiet skal integrere sig naturligt i det overordnede design og gerne give et indtryk af skønhed.

5 Modist, Susanne Juul Modist Susanne Juul har haft selvstændig forretning og værksted i 25 år i St. Kongensgade i København. Håndværksmæssig kvalitet er omdrejningspunktet for al Susanne Juuls produktion af hatte. Kvalitetshattene bliver skabt på grundlag af Susannes mangeårige erfaring som modist og herreskrædder, ved at udvikle nye håndværksmetoder og ved konsekvent at bruge de bedste materialer. Susanne Juul, sagt om sig selv: Godt håndværk kræver, at jeg har både hjerne og hjerte med i mit arbejde: Hjernen til at styre hele processen med kreation af hattene i de bedste kvaliteter, og hjertet til at drive min passion for at gøre mit arbejde ordentligt og at ære mit håndværk, og dermed også mine kunder.

6 I.W. Hvidberg since Indehaver, Ulrik Hvidberg I. W. Hvidberg er Nordens største klædevareforretning. Vi tilbyder et stort udvalg af tekstiler og stoffer af høj kvalitet. For at sikre kvaliteten rejser Ulrik Hvidberg selv ud i Europa og udvælger tekstiler. Vi tilbyder desuden enkelte tekstiler, der er importeret via silkevejen. Ulrik Hvidberg, sagt om forretningen: Fra ide til det færdige resultat. Materialet er håndværkernes vigtigste redskab for det færdige produkt. Teknik er grundlæggende for skrædderen, forenet med materialekendskab, og skrædderens evne til at finde det rette materiale til beklædningsgenstanden er det alt afgørende for det færdige resultat. Metervaren er udviklet i den naturlige form. Derfor er der ikke et materiale til alle opgaver, men en opgave til hvert materiale. Desto mere man anstrenger sig med at få et materiale til at ændre udtryk - jo mere unaturligt bliver det!

7 Dameskrædderinde, Susse Thorseng Lærche. Indehaver af Thorseng Lærche s Modesalon Susse Thorseng Lærche har som selvstændig dameskrædderinde de seneste 22 år kreeret individuelle modeller til et stilbevidst klientel med høje krav til håndværk, kvalitet og design. Den individuelle og perfekte pasform af beklædning i udsøgte kvalitetsmetervarer, får den enkelte kvinde til at fremstå stilsikker og elegant under mottoet less is more. Susse Thorseng Lærche, sagt om sig selv: Jeg vil gerne holde fast i den positive langsommelighed i dameskrædderi, sammen med min ordentlighed og grundighed ved selve håndværket. Vi skræddere er dedikerede (kunst-)håndværkere, og efterhånden udgør vi en mindre gruppe på verdensplan. Hvis vores håndværk forsvinder, er det ikke kun et skrædderi, der går tabt, men også stor viden om beklædningsfremstilling, tilskæring, teknikker og tradition i det hele taget. Det er en udsøgt fornøjelse at skabe klæder efter en kvindes behov og ønske, og at man efter mange år får lov til at gense disse klæder, som stadig fungerer og har fået patina efter mange års brug.

8 Fleuriste, Effi Pingel Schmidt Effi Pingel, udlært tilskærer fra Københavns tilskærer Akademi og dameskrædder fra Det kongelige Teater. Effi har arbejdet sideløbende som fleuriste, siden hun i 2005 blev introduceret til faget. Effi Pingel har eget værksted på Skabelonloftet, på Refshaleøen i København. Der producerer hun håndlavede accessories i form af blomster og andet i materialer som silke, fjer, perler, pels og skind. Udtrykket er let, poetisk og drømmene og tager ofte udgangspunkt i naturen. Effi arbejder på nuværende tidspunkt indenfor teater, film og mode i Danmark. Men har også arbejdet som fleuriste i Paris, hvor hun var med til at producere accessories for modehuse som Galliano, Christian Louboutin, Louis Vuitton og Guerlain. Effi Pingel, sagt om sig selv: Det at arbejde med et kunsthåndværk betyder ofte, at man lægger sine ideer i sine hænder. At man forsøger at give ideen liv, udvikle den og dermed skaber noget. Det har altid betydet meget for mig, at jeg kunne udvikle mig. I mit arbejde som fleuriste står jeg aldrig stille. Jeg arbejder meget med at udfordre og teste nye materialer, skabe nye teknikker og sammensætte materialer i nye konstellationer. Da en fleuriste laver kunstige blomster, bevæger jeg mig selvfølgelig udtryksmæssigt indenfor blomsternes verden. Mit formsprog er let poetisk og drømmende.i dag er jeg blandt de to sidste fleurister der er tilbage i Danmark. Derfor har det også en helt særlig betydning for mig, at jeg kan være med til at bevare og videregive dette helt unikke kunsthåndværk til Danmark.

9 Buntmager, Mikkel Østergaard Schou. Kopenhagen Fur Mikkel har for nylig afsluttet sin lærertid, som buntmager i Kopenhagen Studio i København. Mikkel er nu ansat i Kopenhagen Studio og har netop modtaget Håndværkerforeningens sølvmedalje for sin svendeprøve. Studio er Kopenhagen Furs kreative workshop, hvor buntmagere og designere dagligt arbejder med at udfordre de gamle håndværkstraditioner inden for buntmagerfaget. Nøgleordene i workshoppen er håndværk, innovation og design. Kopehagen Fur etablerede Studio i 2005, for at synliggøre pels i modebilledet og har samarbejde med designere og buntmagere både i Danmark og på internationalt plan. Kopenhagen Studio er et af de få steder i Danmark, hvor der stadig uddannes nye Buntmagere. Mikkel Østergaard Schou, sagt om sig selv: Buntmagerfaget er et traditionsrigt håndværk. Det kræver stor håndværksmæssig dygtighed og viden at sy en pels, så både pasformen er perfekt og skindene er placeret rigtigt. Pelshåndværk er eksklusivt og pels er et kostbart materiale, som skal behandles med respekt. I Kopenhagen Studio tænker vi fremad i brugen af pels, i det vi ønsker at kombinere tradition og innovation. Pelsen er et fantastisk materiale at arbejde med, - man kan forme, farve, skære og sy det på utallige måder. Jeg sætter en ære i at arbejde med en nysgerrig og kreativ indstilling til buntmagerfaget. Det som optager mi,g er fordybelsen i håndværket og skabelsen af nye materialer. Jeg elsker at eksperimentere med nye bearbejdningsmetoder og skabe nye smukke, funktionelle anvendelser for pelsen. Det traditionelle håndværk er mit værktøj til at transformere pelsen på nye innovative måder. Pels er grundlæggende et langsomt materiale med mange bæredygtige egenskaber. Pels er en af de få beklædningsgenstande, der pga. materialets holdbarhed går i arv og pels passer derfor perfekt ind i den aktuelle Slow Fashion tendens. Desuden ejer pels utallige muligheder for og redesign og er naturligt nedbrydeligt efter endt levetid.

10 Frisørmester Trine Østergaard. Indehave af Østergaard Intercoiffure Som frisør i Odense er Østergaard Intercoiffure unik. Frisørmester Trine Østergaard er nemlig blandt de få udvalgte medlemmer af den internationale frisør organisation, Intercoiffure. For os som frisør giver betegnelsen Intercoiffure frisør en unik adgang til inspiration, kurser, konkurrencer i både ind- og udland. Vi er altså på alle måder en frisør i Odense, hvor kreativitet, kvalitet og service er i højsædet. Som frisør arbejder vi målrettet på at udvikle og dygtiggøre os, så vi altid kan leve op til kundernes forventninger. Trine Østergaard, sagt om sig selv: Jeg elsker mit håndværk. Glæden ved at dykke ned i detaljen og skabe en frisure, der understøtter kundens stil og personlighed, er lige stor hver eneste gang. Der er noget helt særligt over, at skabe noget med sine hænder, der gør andre glade. Mit håndværk udfordrer mig, og det er jeg vild med. Jeg må hele tiden dygtiggøre mig, for at kunne de nyeste klippeteknikker og aktuelle trends. Du bliver aldrig færdiguddannet i mit fag, og det er faktisk ret skønt.

11 Vinimportør, Annelise Ladegourdie. Annelise Ladegourdie er ejer af familie virksomheden Ladegourdie Vinimport, som hendes franske far etablerede i Virksomheden er en B2B, som tilbyder kunderne sparing i at dække deres totale vinbehov. Som de eneste på markedet, tilfører vi vores kunder en dimension, som styrker identiteten, helt inde fra kernen og ud til yderste led. Dette gøres ved at kunderne gennemgår et program forløb, som resulterer i en styrket signalværdi om virksomhedens BRAND med virksomhedens SMAG. Om vinskolen siger Annelise Ladegourdie: Der kræves ingen forkundskaber for at deltage i studiet. Alt i livet er kemi - vin ligeså. Når jeg fortæller om vin, er det altid om at udfordre balancen mellem vin og mad. Det er fascinerende at arbejde med vin, som er levende. Min mission med vinstudiet er at fortælle om vigtigheden i at tilvælge kvalitetsvin og hvordan det gøres.

Gratis E-kursus. Få succes med din online markedsføring - Online markedsføring alle kan være til

Gratis E-kursus. Få succes med din online markedsføring - Online markedsføring alle kan være til Gratis E-kursus Få succes med din online markedsføring - Online markedsføring alle kan være til Bloggens styrke Indledning 3 Hvad er en blog? 5 Hvorfor blogge? 7 Sådan kommer du i gang 9 Få succes med

Læs mere

Hedegårdsskolen 2015

Hedegårdsskolen 2015 Hedegårdsskolen 2015 Ny udskoling - 3 linjer Med linjerne får Hedegårdsskolen en udskoling, der bliver endnu mere målrettet til den enkelte elev. Vi udbyder derfor de tre spændende linjer, som du kan læse

Læs mere

18.s.e.trin. I med tema: Hænder Særgudstjeneste i Strellev 4. oktober 2015 51 675 370 367-11

18.s.e.trin. I med tema: Hænder Særgudstjeneste i Strellev 4. oktober 2015 51 675 370 367-11 Du skal elske Herren din Gud, siger Jesus. Det er det første og største bud. Men et andet bud står lige med det: Du skal elske din næste som dig selv. Men hvad betyder det, at man skal elske andre lige

Læs mere

Hvad er filosofisk coaching?

Hvad er filosofisk coaching? Indsigt, forståelse, refleksion, innovation. Hvad er filosofisk coaching? 1 Kontaktoplysninger: Visbjerg Hegn 14 830 Mårslet 980-8558 el. 86-6180. www.filosofiskvejleder.dk Læs på vores blog om aktuelle

Læs mere

Strategi for Natur- og Kulturhistorisk formidling i Jammerbugt Kommune Indhold

Strategi for Natur- og Kulturhistorisk formidling i Jammerbugt Kommune Indhold Strategi for Natur- og Kulturhistorisk formidling i Jammerbugt Kommune Indhold 1. Baggrund... 2 2. Vision... 3 3. Det handler om:... 3 At løfte i flok... 3 At gå nye veje... 4 At skabe synergi... 4 4.

Læs mere

I nogle kirker er der forskellige former for kurser eller møder for forældre til døbte børn, og det kan give inputs til at forstå både dåben og

I nogle kirker er der forskellige former for kurser eller møder for forældre til døbte børn, og det kan give inputs til at forstå både dåben og Indhold Forord 7 At få børn at blive forældre 11 At vælge på barnets vegne 19 Praktiske ting forud for dåben 29 Dåben i kirken 35 At oplære sit barn i kristen tro 67 Forældre forbilleder 95 Til videre

Læs mere

Profilfag Indskoling. Valghæfte for 1. periode skoleåret 2016/2017

Profilfag Indskoling. Valghæfte for 1. periode skoleåret 2016/2017 Profilfag Indskoling Valghæfte for 1. periode skoleåret 2016/2017 Vonsild Skole - En skole i balance og bevægelse Det er tid til at vælge profilfag.:-) Profilfag er små aktivitetsforløb på ca. 10 uger,

Læs mere

principper for TILLID i Socialforvaltningen

principper for TILLID i Socialforvaltningen 5 principper for TILLID i Socialforvaltningen De fem principper for tillid i Socialforvaltningen I slutningen af 2012 skød vi gang i tillidsreformen i Socialforvaltningen. Det har affødt rigtig mange konstruktive

Læs mere

Netværksguide. sådan bruger du dit netværk. Danmarks måske stærkeste netværk

Netværksguide. sådan bruger du dit netværk. Danmarks måske stærkeste netværk Netværksguide sådan bruger du dit netværk Danmarks måske stærkeste netværk Step 1 Formålet med guiden Hvor kan netværk hjælpe? Netværk er blevet et centralt middel, når det gælder om at udvikle sig fagligt

Læs mere

LAUGENES ÅRLIGE OPVISNING

LAUGENES ÅRLIGE OPVISNING PROTEKTOR LAUGENES ÅRLIGE OPVISING 2010 HENDES KONGELIGE HØJHED PRINSESSE BENEDIKTE LAUGENES ÅRLIGE OPVISNING PROSPEKT INDLEDNING Mange håndværkere skaber produkter, der skal bruges - skarpt - konstruktivt

Læs mere

Kompendie til kompetencefag

Kompendie til kompetencefag Kompendie til kompetencefag - om de 4 dimensioner og ressourcer og belastninger Indholdsfortegnelse INDHOLDSFORTEGNELSE... 1 IDENTITET... 2 DE 4 DIMENSIONER... 3 RESSOURCER OG BELASTNINGER... 6 1 Identitet

Læs mere

De pårørende har ordet 2012. Kommentarsamling for pårørende til beboere på Holmstrupgård - Bogruppen

De pårørende har ordet 2012. Kommentarsamling for pårørende til beboere på Holmstrupgård - Bogruppen De pårørende har ordet 2012 Kommentarsamling for pårørende til beboere på Indledning Denne kommentarsamling indeholder de kommentarer, som de pårørende har givet i forbindelse med gennemførelsen af pårørendeundersøgelsen

Læs mere

Gøgl i hverdagen sådan!

Gøgl i hverdagen sådan! Gudrun Gjesing Anton Niemann Jensen Gøgl i hverdagen sådan! Indhold 5 5 6 6 9 9 10 11 12 13 15 16 17 17 21 24 29 35 43 45 48 50 53 55 57 61 63 67 67 67 68 69 Indledning Derfor denne bog Før du går i gang

Læs mere

1. Læsestærke børn i Vores Skole

1. Læsestærke børn i Vores Skole 1. Læsestærke børn i Vores Skole Vores forældre kan lære at styrke børnenes læsefærdigheder Forældre kan bruges endnu mere til at fremme børnenes læsefærdigheder. Vi kan give dem gode råd og brugbare redskaber

Læs mere

Leder- AkAdemiet. - i samarbejde med DIF og DGI

Leder- AkAdemiet. - i samarbejde med DIF og DGI Leder- AkAdemiet - i samarbejde med DIF og DGI En stærk forening med en god leder DIF og DGI har en fælles drøm. Vi drømmer om, at flere danskere vil dyrke motion. Derfor har vi sat os det mål, at der

Læs mere

Fortællinger. International. Sundhed. X-perimentariet. kost og motion. Linjefag. Ikast Vestre Skole

Fortællinger. International. Sundhed. X-perimentariet. kost og motion. Linjefag. Ikast Vestre Skole X-perimentariet Fortællinger Sundhed kost og motion International Linjefag Ikast Vestre Skole Så skal der vælges linjefag Lærerne på Ikast Vestre Skole er hermed klar til at præsentere jer for skolens

Læs mere

Tekster: 3. mos 19.1-2.9-18, Gal. 2. 16-21, Luk 10.23-37

Tekster: 3. mos 19.1-2.9-18, Gal. 2. 16-21, Luk 10.23-37 Tekster: 3. mos 19.1-2.9-18, Gal. 2. 16-21, Luk 10.23-37 Salmer: Vejby 9.00: 749 I østen stiger 493 Gud Herren så 164 Øjne, I var lykkelige (Mel. Egmose) 518 På Guds nåde Lihme 10.30: 749 I østen stiger

Læs mere

Hvad gør de bedste? Hvad kan vi lære af de bedste kvæglandmænd? v/ Kvægrådgiver Karsten Jensen, Heden og Fjorden

Hvad gør de bedste? Hvad kan vi lære af de bedste kvæglandmænd? v/ Kvægrådgiver Karsten Jensen, Heden og Fjorden Hvad gør de bedste? Hvad kan vi lære af de bedste kvæglandmænd? v/ Kvægrådgiver Karsten Jensen, Heden og Fjorden Hvad kendertegner de bedste De menneskelige og ledelsesmæssige aspekter, der kendetegner

Læs mere

Skolepolitiske mål 2014-2018. - unikke skoler i et fælles skolevæsen

Skolepolitiske mål 2014-2018. - unikke skoler i et fælles skolevæsen Skolepolitiske mål 2014-2018 - unikke skoler i et fælles skolevæsen Indhold Hvorfor denne publikation? Denne publikation indeholder Hjørring Kommunes 5 nye skolepolitiske mål. Til hvert mål er der formuleret

Læs mere

Bilag 14: Transskribering af interview med Anna. Interview foretaget d. 20. marts 2014.

Bilag 14: Transskribering af interview med Anna. Interview foretaget d. 20. marts 2014. Bilag 14: Transskribering af interview med Anna. Interview foretaget d. 20. marts 2014. Anna er 14 år, går på Virupskolen i Hjortshøj, og bor i Hjortshøj. Intervieweren i dette interview er angivet med

Læs mere

L: Præsenterer og spørger om han har nogle spørgsmål inden de går i gang. Det har han ikke.

L: Præsenterer og spørger om han har nogle spørgsmål inden de går i gang. Det har han ikke. Bilag 4 Transskription af Per Interviewere: Louise og Katariina L: Louise K: Katariina L: Præsenterer og spørger om han har nogle spørgsmål inden de går i gang. Det har han ikke. L: Vi vil gerne høre lidt

Læs mere

Bilag 4: Transskription af interview med Ida

Bilag 4: Transskription af interview med Ida Bilag 4: Transskription af interview med Ida Interviewet indledes med, at der oplyses om, hvad projektet i grove træk handler om, anonymitet, og at Ida til enhver tid kan sige, hvis der er spørgsmål hun

Læs mere

Film (spilletid: 2 min.)

Film (spilletid: 2 min.) Film (spilletid: 2 min.) Film: Tænk. Hvis det er dig Aarhus Universitet har lavet en film om starten på et muligt studieliv på universitetet. Vi vil meget gerne høre dine umiddelbare tanker om filmen og

Læs mere

Har I statens mest talentfulde personaleleder? Vær med til at vælge årets personaleleder i staten 2011

Har I statens mest talentfulde personaleleder? Vær med til at vælge årets personaleleder i staten 2011 Har I statens mest talentfulde personaleleder? Vær med til at vælge årets personaleleder i staten 2011 August 2011 Invitation til ledere og medarbejdere I år er det 7. gang, vi skal kåre Årets personaleleder

Læs mere

Victor, Sofia og alle de andre

Victor, Sofia og alle de andre Victor, Sofia og alle de andre Victor betyder vinder, og Sofia betyder vis dom. Begge er egenskaber, som vi alle sammen gerne vil eje. I denne bog er det navnene på to af de børn, vi møder i mange af bogens

Læs mere

Understøttende undervisning

Understøttende undervisning Understøttende undervisning WORKSHOP Jacob Chammon Deutsch Skandinavische Gemeinschaftsschule Berlin Odense 19. marts 2014 Hvem er jeg? Uddannet lærer i historie, dansk og tysk Pædagogisk og didaktisk

Læs mere

Udviklingssamtaler. Rollespil 1: Afdelingsleder Anton Hansen

Udviklingssamtaler. Rollespil 1: Afdelingsleder Anton Hansen Udviklingssamtaler Rollespil 1: Afdelingsleder Anton Hansen Du skal have den årlige medarbejdersamtale med en af dine medarbejdere, Rita Ravn. Rita er pligtopfyldende og dygtig, og hun udgør i høj grad

Læs mere

Bilag 12 - Transskribering, Kvinde 24 år

Bilag 12 - Transskribering, Kvinde 24 år Bilag 12 - Transskribering, Kvinde 24 år RESPONDENTEN OM DE SOCIALE MEDIER 1. Hvilke sociale medier har du anvendt den seneste måneds tid? Facebook Instagram Snapchat Bruger kun YouTube til at se videoer

Læs mere

Dimissionstale d. 28/6 2016

Dimissionstale d. 28/6 2016 Dimissionstale d. 28/6 2016 VIA UC Læreruddannelsen i Aarhus Af Uddannelseschef Elsebeth Jensen Tillykke med jeres uddannelse og titel som lærer professionsbachelor. Tillykke til os alle fordi vi igen

Læs mere

Præsentation af Dencker Værktøj

Præsentation af Dencker Værktøj Præsentation af Dencker Værktøj Dencker Værktøj er en moderne virksomhed, der producerer støbe- og prototypeværktøj primært til plast- og trykstøbning. Vi klarer bearbejdning af mindre serier og andre

Læs mere

Ved aktivt medborgerskab kan vi gøre Silkeborg Kommune til en attraktiv kommune med plads til alle. Silkeborg Kommunes Socialpolitik

Ved aktivt medborgerskab kan vi gøre Silkeborg Kommune til en attraktiv kommune med plads til alle. Silkeborg Kommunes Socialpolitik Ved aktivt medborgerskab kan vi gøre Silkeborg Kommune til en attraktiv kommune med plads til alle. Silkeborg Kommunes Socialpolitik 1 Indhold Socialpolitikken og Socialudvalgets MVV... 3 Politikkens fokusområder...

Læs mere

Kvindelige meningsdannere

Kvindelige meningsdannere 2016 Kvindelige meningsdannere - for kvinder med anden etnisk baggrund end dansk - med særlig fokus på kommunikation i fagbevægelsens demokrati- og på kongres. Baggrund: Fagbevægelsen og samfundet mangler

Læs mere

Rollespil på institutioner. Gør noget andet

Rollespil på institutioner. Gør noget andet Rollespil på institutioner Gør noget andet Denne flyer handler om rollespil på institutionen, så hvis du er tilknyttet en institution og gerne vil vide mere om rollespil i den forbindelse, så læs videre!

Læs mere

Er du mand for dit helbred?

Er du mand for dit helbred? Er du mand for dit helbred? 5 FORTÆLLINGER FRA DANSKE MÆND Leif 43 år: Jeg skulle have lyttet til kroppens signaler Danske mænd lever livet kort og hårdt Mange danske mænd tager livtag med døden hver dag.

Læs mere

BØRN OG UNGE Pædagogisk afdeling Aarhus Kommune

BØRN OG UNGE Pædagogisk afdeling Aarhus Kommune Til udvalgsdrøftelse d. 9. december 2015: Notat til Børn og Unge-udvalget på baggrund af byrådsdrøftelse d. 2. december 2015 af indstilling om ny børne- og ungepolitik for Aarhus Kommune Indstillingen

Læs mere

Pædagogiske læreplaner Kulturelle udtryksformer og værdier

Pædagogiske læreplaner Kulturelle udtryksformer og værdier Pædagogiske læreplaner Kulturelle udtryksformer og værdier Februar Juni 2016 Nærvær engagement mangfoldighed Pædagogisk læreplan Tema Kulturelle udtryksformer og værdier Mål Børn får mulighed for at eksperimentere

Læs mere

Gode råd om læsning i 3. klasse på Løjtegårdsskolen

Gode råd om læsning i 3. klasse på Løjtegårdsskolen Gode råd om læsning i 3. klasse på Løjtegårdsskolen Udarbejdet af læsevejlederne september 2014. Kære forælder. Dit barn er på nuværende tidspunkt sikkert rigtig dygtig til at læse. De første skoleår er

Læs mere

guide efter ferien Arbejdsklar sider Styrk dit liv med Chris MacDonald Juli 2013 - Se flere guider på bt.dk/plus og b.

guide efter ferien Arbejdsklar sider Styrk dit liv med Chris MacDonald Juli 2013 - Se flere guider på bt.dk/plus og b. Foto: Iris guide Juli 2013 - Se flere guider på bt.dk/plus og b.dk/plus 8 sider Styrk dit liv med Chris MacDonald Arbejdsklar efter ferien Sådan bliver du klar til første arbejdsdag efter ferien Gruer

Læs mere

Et spring af dimensioner GYMNASTIKEFTERSKOLEN STEVNS

Et spring af dimensioner GYMNASTIKEFTERSKOLEN STEVNS Et spring af dimensioner GYMNASTIKEFTERSKOLEN STEVNS Her på Gymnastikefterskolen Stevns lever vi ud fra nogle helt grundlæggende kerneværdier og søger efter konstant udvikling af den enkelte. - forstander

Læs mere

Identitet og autenticitet

Identitet og autenticitet Indhold Forord: Identitet og autenticitet 9 1. Forvandlende kendskab til jeg et og Gud 15 2. At lære Gud at kende 29 3. De første skridt mod at lære sig selv at kende 43 4. At kende sig selv som man virkelig

Læs mere

1. maj tale Marie-Louise Knuppert

1. maj tale Marie-Louise Knuppert 1. maj tale Marie-Louise Knuppert Vi hører hele tiden, at vi lever i en globaliseret verden. Og vi mærker det hver dag. De virksomheder, som vi arbejder på, flytter deres produktioner ud til Polen, Kina,

Læs mere

TEGNING KUNST DESIGN SOMMERCAMPUS KREATIV SOMMERFERIE

TEGNING KUNST DESIGN SOMMERCAMPUS KREATIV SOMMERFERIE TEGNING KUNST DESIGN SOMMERCAMPUS KREATIV SOMMERFERIE BØRNENES DESIGN- OG TEGNESKOLE PÅ AKADEMIETS SKOLER OGSÅ FOR TEENAGER I KØBENHAVN INSPIRERENDE SOMMER SommerCampus med sommerskole på Børnenes Design-

Læs mere

En mini e-bog til dig fra Aros Business Academy 7 FEJL DU IKKE MÅ BEGÅ, NÅR DU SØGER JOB

En mini e-bog til dig fra Aros Business Academy 7 FEJL DU IKKE MÅ BEGÅ, NÅR DU SØGER JOB En mini e-bog til dig fra Aros Business Academy 7 FEJL DU IKKE MÅ BEGÅ, NÅR DU SØGER JOB 7 FEJL DU IKKE MÅ BEGÅ, NÅR DU SØGER JOB Kan du svare klart på alle 7 spørgsmål i den her bog? Hvis ikke, så begår

Læs mere

Traditionen tro byder august september på forældremøder i de enkelte klasser,

Traditionen tro byder august september på forældremøder i de enkelte klasser, Vi skrev i første nummer af Fællesnyt, at vi ville udkomme én gang i kvartalet. Det bryder vi allerede her i andet nummer, hvor I kan læse om konfirmationsforberedelse i 7. klasse, en sjov bemærkning og

Læs mere

WORKSHOP. BLIV FRI for rygproblemer MED PILATES ARBEJDSHÆFTE BENTE TROMBORG. Side 1

WORKSHOP. BLIV FRI for rygproblemer MED PILATES ARBEJDSHÆFTE BENTE TROMBORG. Side 1 WORKSHOP BLIV FRI for ryg-problemer MED PILATES ARBEJDSHÆFTE BENTE TROMBORG Side 1 Bliv fri for rygproblemer med pilates Mange accepterer at have ondt i ryggen, som om det er en naturlig ting at have.

Læs mere

Kaizen. Hvordan du kan involvere dine medarbejdere i at lave løbende forbedringer på en systematisk måde

Kaizen. Hvordan du kan involvere dine medarbejdere i at lave løbende forbedringer på en systematisk måde Kaizen Hvordan du kan involvere dine medarbejdere i at lave løbende forbedringer på en systematisk måde 2013 Lean Akademiet - Danmark Gennemfør forbedringer med en systematisk metode, der tager udgangspunkt

Læs mere

Go On! 7. til 9. klasse

Go On! 7. til 9. klasse Go On! 7. til 9. klasse Fra skoleåret 2013 / 2014 Introduktion til linjer Alle er genier. Men hvis du dømmer en fisk på dens evne til at klatre i træer, vil den leve hele sit liv i den tro, at den er dum.

Læs mere

Pædagogiske læreplaner

Pædagogiske læreplaner Pædagogiske læreplaner Tema 1: Barnets personlige udvikling Tema 2: Sociale kompetencer Tema 3: Sprog Tema 4: Krop og bevægelse Tema 5: Natur og naturfænomener Tema 6: Kulturelle udtryksformer og værdier

Læs mere

Beskrevet med input fra pædagogerne Annette Wittrup Christensen og Helle Danielsen, Børnehuset Viaduktvej, Aalborg Kommune

Beskrevet med input fra pædagogerne Annette Wittrup Christensen og Helle Danielsen, Børnehuset Viaduktvej, Aalborg Kommune 176 Hjemmebesøg Beskrevet med input fra pædagogerne Annette Wittrup Christensen og Helle Danielsen, Børnehuset Viaduktvej, Aalborg Kommune Overgange Hjemmebesøg BAGGRUND Kort om metoden Hjemmebesøg er

Læs mere

Service i rengøring. Service i rengøring. Daglig erhvervsrengøring

Service i rengøring. Service i rengøring. Daglig erhvervsrengøring Service i rengøring Daglig erhvervsrengøring 1 Forord At udføre erhvervsrengøring kræver uddannelse dette undervisningsmateriale er udarbejdet som grundbogsmateriale til kurset Daglig erhvervsrengøring.

Læs mere

Talentstrategi 2016 2019

Talentstrategi 2016 2019 Kunst Kultur Sport Talentstrategi 2016 2019 KUNST KULTUR - SPORT Strategi for talentudvikling i Næstved Kommune 2016 2019 FORMÅL Strategiens formål er at styrke børn og unges muligheder for at udvikle

Læs mere

24.s.e.trin. I 2015 Strellev 9.00, Ølgod 10.30 Kulturdagsgudstjeneste 756 66 217 367-294

24.s.e.trin. I 2015 Strellev 9.00, Ølgod 10.30 Kulturdagsgudstjeneste 756 66 217 367-294 Hvis man forestiller sig, at en udenforstående kom her ind i kirken og hørte os sige trosbekendelsen, så ville de med garanti undre sig meget. Vi siger trosbekendelsen lige ud ad landevejen, som om det

Læs mere

Oplæg til debat. Hvem mangler i jeres menighedsråd?

Oplæg til debat. Hvem mangler i jeres menighedsråd? Oplæg til debat Hvem mangler i jeres menighedsråd? Menighedsrådsvalg 2016 Indledning Til efteråret skal der vælges nye kandidater til menighedsrådene i hele landet. Mange steder betyder det, at der skal

Læs mere

- Vi er på vej offentlig innovation 2.0

- Vi er på vej offentlig innovation 2.0 Lav løbende scenarier og risikoanalyser. Netop fordi radikal innovation er uforudsigelig, er det afgørende at forstille sig, hvilke udfald de valgte projekter kan få, og hvilke vanskeligheder der kan opstå

Læs mere

Skåret ind til benet betyder det vel blot, at vi mennesker er afhængige af hinanden, ligegyldigt, hvor langt væk vi bor fra hinanden.

Skåret ind til benet betyder det vel blot, at vi mennesker er afhængige af hinanden, ligegyldigt, hvor langt væk vi bor fra hinanden. *OREDOLVHULQJVGHEDW 7DOH 0DULH/RXLVH.QXSSHUW /2 VRUGLQ UHNRQJUHVRNWREHU Dagsordenens punkt 6,QWURGXNWLRQWLOWHPDGHEDWRP'DQPDUNRJGHWJOREDOH DUEHMGVPDUNHG Alle taler om globaliseringen. Det er et spøgelse,

Læs mere

Billedpolitik i Dagplejen

Billedpolitik i Dagplejen Billedpolitik i Dagplejen Vejledning i brug af foto og video GOD FORNØJELSE Dagplejen Skanderborg Kommune Denne pjece er henvendt til både ansatte og forældre til børn i Dagplejen. Indledning I Skanderborg

Læs mere

Notater fra temamøde om branding og værdiskabelse fra byggepladser og bygninger

Notater fra temamøde om branding og værdiskabelse fra byggepladser og bygninger Notater fra temamøde om branding og værdiskabelse fra byggepladser og bygninger 18. januar 2012 Bygherreforeningens første temamøde i 2012 tog fat på bygherres muligheder for at arbejde med oplevelser,

Læs mere

Portræt af to anerkendte danske glaspustere Der er en lille gruppe af meget talentfulde glaspustere i Danmark, der har potentiale til at udfordrer

Portræt af to anerkendte danske glaspustere Der er en lille gruppe af meget talentfulde glaspustere i Danmark, der har potentiale til at udfordrer Portræt af to anerkendte danske glaspustere Der er en lille gruppe af meget talentfulde glaspustere i Danmark, der har potentiale til at udfordrer markedet for internationalt glaskunst. På de næste sider

Læs mere

Besøgshunde kan gøre en stor forskel i jeres hverdag

Besøgshunde kan gøre en stor forskel i jeres hverdag Fællesskab Viden Glæde TrygFonden Besøgshunde er kærligt selskab i en ensartet hverdag. Samvær med en hund kan tænde lys i øjnene, mindske ensomhed og starte nye samtaler. Når en hund logrer med halen,

Læs mere

Selvevalueringsguide til kompetenceudvikling for udøvere af Den motiverende samtale

Selvevalueringsguide til kompetenceudvikling for udøvere af Den motiverende samtale University College Lillebælt Forebyggelsescentret Langeland Kommune Projekt Forløbspartner i Langeland og Svendborg kommune Det mobile sundhedscenter Faaborg Midtfyn Kommune Selvevalueringsguide til kompetenceudvikling

Læs mere

GRUNDLÆGGENDE TEORI LIGE FRA HJERTET

GRUNDLÆGGENDE TEORI LIGE FRA HJERTET GUIDE 6 Noget om blænde GRUNDLÆGGENDE TEORI LIGE FRA HJERTET 2015 LÆRfoto.dk Indhold Indhold... 2 Indledning... 3 Blænde... 4 Blænde og dybdeskarphed... 5 Blænde og lyset... 6 LÆRfoto.dk s serie af guides

Læs mere

Pixi-udgave af Plan for fortsat implementering af Styrket Recovery-orientering i den psykosociale rehabilitering

Pixi-udgave af Plan for fortsat implementering af Styrket Recovery-orientering i den psykosociale rehabilitering Pixi-udgave af Plan for fortsat implementering af Styrket Recovery-orientering i den psykosociale rehabilitering Alle kan komme sig - recovery er et fælles ansvar - er den foreløbige vision for Socialpsykiatrien

Læs mere

B45 har sat kursen mod nye mål

B45 har sat kursen mod nye mål B45 har sat kursen mod nye mål Dagsorden B45 effektiv drift B45 før processen blev sat i gang primo 2012 Mål og visioner Processen Hvor er vi nu Fremtiden Lidt om B45 før 2012 1.428 lejemål + 42 under

Læs mere

Bilag F - Caroline 00.00

Bilag F - Caroline 00.00 Bilag F - Caroline 00.00 Benjamin: Så det første jeg godt kunne tænke mig, det var hvis du kunne fortælle mig om en helt almindelig hverdag hvor arbejde indgår. Caroline: Ja. Jamen det er jo fyldt med

Læs mere

GOD KOMMUNIKATION I BUF: ALLE MEDARBEJDERE KOMMUNIKERER VI KOMMUNIKERER EFTER MODTAGERNES BEHOV VI KOMMUNIKERER ÅBENT OG TROVÆRDIGT

GOD KOMMUNIKATION I BUF: ALLE MEDARBEJDERE KOMMUNIKERER VI KOMMUNIKERER EFTER MODTAGERNES BEHOV VI KOMMUNIKERER ÅBENT OG TROVÆRDIGT KOMMUNIKATION I BUF ORES VISION Børne- og Ungdomsforvaltningen arbejder for, at alle københavnske børn og unge skal få de bedste muligheder for at vokse op og skabe sig en tilværelse på egen hånd. Vi skal

Læs mere

Gråzonesprog og klar tale

Gråzonesprog og klar tale Gråzonesprog og klar tale -fokus på sprog i alle fag! Fastholdelseskaravanens afslutningskonference Radisson Blu H.C. Andersen Hotel Odense, tirsdag den 13. november 2012 v/konsulent Iben Svensson SeSama.dk

Læs mere

Du, Herre Krist, min frelser est til dig jeg håber ene.

Du, Herre Krist, min frelser est til dig jeg håber ene. PRÆDIKEN SØNDAG DEN 10. JULI 2016 7. SETRIN VESTER AABY KL. 9 AASTRUP KL. 10.15 KRARUP KL. 14 Tekster: Præd. 3,1-11; Rom. 8,1-4; Matth. 10,24-31 Salmer: 751,337,41,655,518 Salmer Krarup: 2,41,655,518 Du,

Læs mere

8. søndag efter trinitatis II. Sct. Pauls kirke 17. juli 2016 kl. 10.00. Salmer: 736/392/436/686//672/439/701/651

8. søndag efter trinitatis II. Sct. Pauls kirke 17. juli 2016 kl. 10.00. Salmer: 736/392/436/686//672/439/701/651 1 8. søndag efter trinitatis II. Sct. Pauls kirke 17. juli 2016 kl. 10.00. Salmer: 736/392/436/686//672/439/701/651 Åbningshilsen + I Faderens og Sønnens og Helligåndens navn, amen! Sommerferietid. Søndag,

Læs mere

BOGHUS EN GUIDE TIL BIBLIOTEKER, DER VIL SKABE MERE LÆSNING OG BRANDE SIG I NYE ARENAER OG SKABE NYE RELATIONER. Lokalbibliotekerne i Aarhus

BOGHUS EN GUIDE TIL BIBLIOTEKER, DER VIL SKABE MERE LÆSNING OG BRANDE SIG I NYE ARENAER OG SKABE NYE RELATIONER. Lokalbibliotekerne i Aarhus BOGHUS EN GUIDE TIL BIBLIOTEKER, DER VIL SKABE MERE LÆSNING OG BRANDE SIG I NYE ARENAER OG SKABE NYE RELATIONER Lokalbibliotekerne i Aarhus FORORD Denne guide er et resultat af et 1-årigt projekt, hvor

Læs mere

genvej til innovation på arbejdspladsen

genvej til innovation på arbejdspladsen FORNYELSE I FÆLLESSKAB genvej til innovation på arbejdspladsen KULTUR- TERMOMETERET Fornyelse i Fællesskab giver resultater Projekt Fornyelse i Fællesskab har udviklet en række trin og værktøjer, som I

Læs mere

Succes. Succeskriterier. Stolthed

Succes. Succeskriterier. Stolthed Succes Succes starter altid indefra. Alt, hvad en virksomhed gør og siger, vil underbygge dens målsætning. Eller populært sagt: Hvad gør virksomheden for kunderne? Men sandheden er, at mange virksomheder

Læs mere

Det elektriske lys har i høj grad frigjort os fra at leve efter døgnets rytme. Når solen forsvinder bag horisonten, er vi ikke begrænsede i vore

Det elektriske lys har i høj grad frigjort os fra at leve efter døgnets rytme. Når solen forsvinder bag horisonten, er vi ikke begrænsede i vore Tænd for magien Det elektriske lys har i høj grad frigjort os fra at leve efter døgnets rytme. Når solen forsvinder bag horisonten, er vi ikke begrænsede i vore gøremål, som man var for omkring et århundrede

Læs mere

side 9 manden StiladsInformation nr. 115 - juni 2015 Øgenavn/Kælenavn Ravn

side 9 manden StiladsInformation nr. 115 - juni 2015 Øgenavn/Kælenavn Ravn StiladsInformation nr. 115 - juni 2015 side 9 manden Navn: Thomas Ravn Øgenavn/Kælenavn Ravn Bopæl: Kalundborg Alder: 34 Firma: Jerslev Stilladsservice Start i branchen: 2001 Stilladsuddannelse: Mangler

Læs mere

Karen elsker sommer. Lørdag morgen Det er lørdag morgen. Klokken er 7. Karens mobiltelefon ringer. Det er vækkeuret. Karen slår det hurtigt fra.

Karen elsker sommer. Lørdag morgen Det er lørdag morgen. Klokken er 7. Karens mobiltelefon ringer. Det er vækkeuret. Karen slår det hurtigt fra. Karen elsker sommer Lørdag morgen Det er lørdag morgen. Klokken er 7. Karens mobiltelefon ringer. Det er vækkeuret. Karen slår det hurtigt fra. Karen er 22 år. Hun læser sprog på Århus universitet. Spansk

Læs mere

KOM/IT DESIGN MANUAL AF SAF

KOM/IT DESIGN MANUAL AF SAF 10/28/2015 KOM/IT DESIGN MANUAL AF SAF Af Nichlas, Lizette, Jake og jonas indholdsfortegnelse Inledning... 3 Problemformulering... 3 Om SAF.... 3 Brainstorming for SAF... 3 Valg af idé.... 4 Færdige produkt...

Læs mere

Tale: Jane Findahl, formand for KL s Børne- og Kulturudvalg, KL s Børnetopmøde

Tale: Jane Findahl, formand for KL s Børne- og Kulturudvalg, KL s Børnetopmøde Tale af Jane Findahl Ref. Sae/jbs Side 1/11 Anledning Børnetopmøde 2012 Dato 2. februar 2012 Sted Aalborg Kl. 10.08 10.20 Titel Taletid 8-9 minutter Tale: Jane Findahl, formand for KL s Børne- og Kulturudvalg,

Læs mere

Teori U - Uddannelsen

Teori U - Uddannelsen Tina Bue og Pia Brøgger Teori U - Uddannelsen En uddannelse, der frisætter mennesker. Skaber energi og giver dig et grundlæggende kendskab til teorien. Uddannelsen er rettet mod praksis hverdagen er den

Læs mere

Rammer til udvikling hjælp til forandring

Rammer til udvikling hjælp til forandring Rammer til udvikling hjælp til forandring Ungdomskollektivet er et tilbud til unge, som i en periode af deres liv har brug for hjælp til at klare tilværelsen. I tæt samarbejde tilrettelægger vi individuelle

Læs mere

Almine Nikontovic, AIN VISION, coaching og stressforebyggelse - www.idlifecoachnord.dk

Almine Nikontovic, AIN VISION, coaching og stressforebyggelse - www.idlifecoachnord.dk Udtalelser om HjertetsVej I virkeligheden er der kun en måde at beskrive HjertetsVej på - PRØV DET, det er alle pengene værd! Det, du investerer i Sina, vil komme igen på så mange planer som: mentalt,

Læs mere

GENNEMFØRELSE AF SALGET

GENNEMFØRELSE AF SALGET GO GUIDE INTRODUKTION HVAD OG HVORFOR WARM-UP Forbrugernes oplevelse er ikke slut, når de har valgt et produkt, som de vil købe. Du kan afslutte salget ved at sikre dig, at forbrugeren har alt, hvad han/hun

Læs mere

EKSEMPEL PÅ INTERVIEWGUIDE

EKSEMPEL PÅ INTERVIEWGUIDE EKSEMPEL PÅ INTERVIEWGUIDE Briefing Vi er to specialestuderende fra Institut for Statskundskab, og først vil vi gerne sige tusind tak fordi du har taget dig tid til at deltage i interviewet! Indledningsvis

Læs mere

En overordnet god nyhed er, at Interflora fremover tilbyder 60 dages kredit på alle centrale indkøb fra PR Chokolade fra 01.05.2015.

En overordnet god nyhed er, at Interflora fremover tilbyder 60 dages kredit på alle centrale indkøb fra PR Chokolade fra 01.05.2015. Sortimentsændringer på chokolade Juni 2015 ChocoYeah Sammen skal vi bygge Interflora til en endnu mere lønsom, kreativ og inspirerende butik. Det er vi allerede, så vi er klar til at fortsætte festen.

Læs mere

Gæstetalerne vi havde besøg af, var også inspirerende, altid godt at høre hvordan andre tænker og gør.

Gæstetalerne vi havde besøg af, var også inspirerende, altid godt at høre hvordan andre tænker og gør. Jeg er glad for at have deltaget. Det har givet mig et løft, forstået på den måde, at jeg er mere opmærksom på, at tænke i værdi for forretningen, når der skal besluttes eller anbefales. Desuden er jeg

Læs mere

side 9 manden StiladsInformation nr. 114 - marts 2015 Langt ude på landet Alder: 34

side 9 manden StiladsInformation nr. 114 - marts 2015 Langt ude på landet Alder: 34 StiladsInformation nr. 114 - marts 2015 side 9 manden Navn: Jens P. Nielsen Bopæl: Langt ude på landet Alder: 34 Firma: Helge Frandsen A/S, Vejle Start i branchen: 2009 (så vidt jeg husker) Stilladsuddannelse:

Læs mere

Leder- og medarbejderroller i Aarhus Kommune

Leder- og medarbejderroller i Aarhus Kommune Leder- og medarbejderroller i Aarhus Kommune Udviklingen og byrådets vision Fortællingen om Aarhus kræver noget nyt af os. Med afsæt i Fortællingen om Aarhus har Fælles MED Udvalget i Aarhus Kommune beskrevet

Læs mere

15. juni 2016 FINANSSEKTORENS LEDERDAG

15. juni 2016 FINANSSEKTORENS LEDERDAG 15. juni 2016 FINANSSEKTORENS LEDERDAG VELKOMMEN TIL FINANSSEKTORENS LEDERDAG 2016 Omstilling og lederskab Løbende omstilling er præmissen for virksomhedens fortsatte berettigelse på markedet. Nogle gange

Læs mere

Pinsedag Joh. 14,15-21; Jer. 31,31-34; Apg. 2,1-11 Salmer: 290, 300, 283-291,292 (alterg.), 298

Pinsedag Joh. 14,15-21; Jer. 31,31-34; Apg. 2,1-11 Salmer: 290, 300, 283-291,292 (alterg.), 298 Pinsedag Joh. 14,15-21; Jer. 31,31-34; Apg. 2,1-11 Salmer: 290, 300, 283-291,292 (alterg.), 298 Lad os bede! Kære hellige ånd, tak fordi Du er hos os som vor ledsager gennem livet. Vi beder dig: bliv hos

Læs mere

Krop & Kompetencer Den Åbne Skole

Krop & Kompetencer Den Åbne Skole Krop & Kompetencer Den Åbne Skole Krop & Kompetencer Den Åbne Skole Skolereformen sætter for alvor fokus på mere og bedre idræt, motion og bevægelse i skoledagen. Krop & Kompetencer er et kompetenceløft,

Læs mere

Tekst og foto: Trine Hedegård Jensen

Tekst og foto: Trine Hedegård Jensen ',-.//%/',0121/34/#!/0 Tekst og foto: Trine Hedegård Jensen 9 cm tykt sort granit med et flot blåt farvespil er brugt som bordplade på kogeøen. Samme granit går igen på gulvet i badeværelserne. Det beviste

Læs mere

Børnesyn og nyttig viden om pædagogik

Børnesyn og nyttig viden om pædagogik Børnesyn og nyttig viden om pædagogik I Daginstitution Langmark Udarbejdet 2014 Børnesyn i Langmark Alle børn i daginstitution Langmark skal opleve sig som en del af de fællesskaber, vi har. De skal anerkendes

Læs mere

De pædagogiske læreplaner for Daginstitution Bankager 2013-2014

De pædagogiske læreplaner for Daginstitution Bankager 2013-2014 Overordnet tema: Overordnede mål: Sociale kompetencer Krop og bevægelse Almene Kompetencer Natur og naturfænomener X Sproglige kompetencer Kulturelle kompetencer De overordnede mål er, at den pædagogiske

Læs mere

Løntilskud et springbræt til arbejdsmarkedet

Løntilskud et springbræt til arbejdsmarkedet A-KASSE DECEMBER 2014 Løntilskud et springbræt til arbejdsmarkedet Ansat med løntilskud på en offentlig arbejdsplads Indhold Forord 3 Hvorfor løntilskudsjob? 4 Hvad er formålet? 4 Et godt udgangspunkt

Læs mere

Ny Nordisk Skole. Arbejdshæfte til forandringsteori

Ny Nordisk Skole. Arbejdshæfte til forandringsteori Ny Nordisk Skole Arbejdshæfte til forandringsteori Introduktion Ny Nordisk Skole handler om at styrke dagtilbud og skoler, så de har de bedste forudsætninger for at give børn og unge et fagligt løft. Dette

Læs mere

Fra person til profession Om at blive til noget

Fra person til profession Om at blive til noget Oplæg - Sorømødet 08 v/maja Engberg-Sønderskov Fra person til profession Om at blive til noget Jeg vil med dette korte oplæg komme med nogle refleksioner over det at være lærerstuderende. Jeg har egentlig

Læs mere

Steno ledelsen: Joan Fuglsang, Allan Arp, John Nolan, Trine Nielsen, Peter Rossing, Martin Ridderstråle, Bjarne Bruun Jensen, Ulla Bjerre-Christensen

Steno ledelsen: Joan Fuglsang, Allan Arp, John Nolan, Trine Nielsen, Peter Rossing, Martin Ridderstråle, Bjarne Bruun Jensen, Ulla Bjerre-Christensen STENOWAY STENOWAY I 1932 skabte vores grundlæggere Steno som et sted for optimal behandling af mennesker med diabetes. Formålet har altid været at forlænge og forbedre livet for mennesker med diabetes

Læs mere

Bilag 4: Meningskondensering af transskribering af interview med Anna, 14 år

Bilag 4: Meningskondensering af transskribering af interview med Anna, 14 år Bilag 4: Meningskondensering af transskribering af interview med Anna, 14 år Naturlig enhed Jeg hedder Anna og er 14 år og jeg gå på Virup Skolen i 7. klasse. Jeg går selvfølgelig i skole og så klub sammen

Læs mere

Miniguide for oplægsholdere

Miniguide for oplægsholdere Miniguide for oplægsholdere Intro Vi har lavet den her miniguide, som en hjælp til dig i din fremtidige rolle som oplægsholder. Guiden er din værktøjskasse og huskeliste. Den samler alt det, vi gennemgår

Læs mere

Vejledning til Uddannelsesplan for elever i 10. klasse til ungdomsuddannelse eller anden aktivitet

Vejledning til Uddannelsesplan for elever i 10. klasse til ungdomsuddannelse eller anden aktivitet Vejledning til Uddannelsesplan for elever i 10. klasse til ungdomsuddannelse eller anden aktivitet Om uddannelsesplanen Uddannelsesplanen er din plan for fremtiden. Du skal bruge den til at finde ud af,

Læs mere

APV og trivsel 2015. APV og trivsel 2015 1

APV og trivsel 2015. APV og trivsel 2015 1 APV og trivsel 2015 APV og trivsel 2015 1 APV og trivsel 2015 I efteråret 2015 skal alle arbejdspladser i Frederiksberg Kommune udarbejde en ny grundlæggende APV og gennemføre en trivselsundersøgelse.

Læs mere