UN GLOBAL COMPACT Communication on Progress 2013 DECEMBER

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "UN GLOBAL COMPACT Communication on Progress 2013 DECEMBER"

Transkript

1 UN GLOBAL COMPACT Communication on Progress 2013 DECEMBER

2 LEDELSESPÅTEGNING Hos Euro Code har vi valgt fortsat at støtte FNs Global Compact principper, med respekt for menneskerettigheder, arbejdstager rettigheder, miljø og antikorruption. Principperne er implementeret som bærende element i forretningsstrategien, hvorunder principperne til hver en tid vejer tungere end andre behov. Formålet med denne rapport er at kommunikere vores løbende fremskridt vedrørende principperne til vores interessenter, som led i forpligtelsen til at udarbejde en årlig kommunikationsrapport til FN. Venligst Niels Madsen Adm. Direktør Euro Code Euro Code er et landsdækkende vagtselskab, der udbyder såvel de traditionelle som de mere specialiserede vagtydelser. Vi arbejder ud fra et princip om løse konflikter ved hjælp af en proaktiv indsats - uanset den pågældende situation. Vi vil ikke nøjes med at registrere problemerne og spille bolden videre til de relevante myndigheder. I stedet tager vi et ansvar for de problemer, vi er i berøring med, og søger løsningerne på dem. I Euro Code tror vi på, at netop det at tage et socialt ansvar fører til den alt afgørende sociale tryghed for os allesammen.

3 PRINCIPLE 1: Businesses should support and respect the protection of internationally proclaimed human rights; and PRINCIPLE 2: make sure that they are not complicit in human rights abuses. INDSIGT I LOKALSAMFUNDET Vi har specialiseret os i det, der kaldes multietnisk tryghed, hvor vi med en blanding af dialog, forståelse og gensidig respekt får selv de skrappeste indvandrerrødder i tale. Euro Codes idé bygger på, at det kan lade sig gøre at tale alle til rette. En af hemmelighederne bag vores succes er blandt andet diversitet hos medarbejderne. Mellem sig taler de over 100 vagter næsten alle indvandrersprog i Danmark fra arabisk, tyrkisk og urdu til mere sjældne sprog fra Asien og Afrika det betyder alt, at vi kan snakke med rødderne på deres eget sprog. Så er vi bedre på bølgelængde og løser konflikter lettere. MENNESKERETTIGHEDER Euro Codes filosofi tager udgangspunkt i et helt basalt princip om at tage et moralsk ansvar for egne handlinger. Vi tror på, at social tryghed starter dér, og at vi må vende blikket mod os selv og spørge, hvad vi som individer kan gøre for at forbedre vores egen og andre menneskers sikkerhed i samfundet. Euro Code overholder den til en hver tid gældende lovgivning. Euro Code er underlagt dansk ret, hvilket opfylder internationale konventioner. Euro Codes dialogkoncept har gang på gang vist sin berettigelse i konkrete konfliktsituationer, for det skaber fra start af den helt nødvendige balance mellem autoritet og imødekommenhed. Dette medvirker endvidere til en reducering af arbejdsskader, da vagterne er trænet i at have en diplomatisk tilgang. Hvis vores vagter er involveret i en episode, er alle dækket af Falck Healthcare, og er dermed forsikret ved arbejdsskader og tilbudt psykologbistand hvis det findes nødvendigt. Resultater Udover det obligatoriske AMU-kursus, gennemfører vores vagter ligeledes konfliktløsnings- og førstehjælpskursus. Uddannelsesforløbene dækker blandt andet teori og praksis omkring krisestyring, konfliktløsning, pædagogik, retorik, fysisk tilspidsede konfrontationer, psykologi og jura. Vores dialogkoncept har medført færre fysiske konfrontationer, når vi sætter ind mod problemer som hærværk, overfaldsmænd og tyveri. Simpelthen fordi selv den værste ballademager ved, at han bliver mødt med en dialogbaseret attitude fra vores side. Euro Code har kun oplevet to arbejdsskader i 2010 og en i (www.information.dk/77951)

4 ARBEJDSTAGERRETTIGHEDER PRINCIPLE 3: Businesses should uphold the freedom of association and the effective recognition of the right to collective bargaining; PRINCIPLE 4: make sure that they are not complicit in human rights abuses. PRINCIPLE 5: the elimination of all forms of forced and compulsory labour; PRINCIPLE 6: the elimination of discrimination in respect of employment and occupation. Hos Euro Code er det en stærk vision at skabe et rummeligt arbejdsmiljø, med plads til alle, trods forskelligheder. Euro Code er et firma med speciale i multietnisk konfliktløsning, og sammen med det proaktive dialogskabende princip udgør dette stadig et kerneprodukt, der tjener som eksempel og varig inspiration for alle medarbejdere i Euro Code. Euro Code overholder den til en hver tid gældende lovgivning, og er underlagt dansk ret, hvilket opfylder internationale konventioner. Alle vores ansatte er organiseret Vagt- og Sikkerhedsfunktionærernes Fagforening. Det sikrer gode arbejds- og lønvilkår for den enkelte ansatte. Vi støtter fagforeningsfrihed og det står derforvores medarbejdere frit til, om de vil være medlem af andre fagforeninger. Resultater Ved at kende til kommunens tilbud, yder vi en form for hjælp til selvhjælp. Vi forsøger at skabe en dialog og fremme muligheden for at aktivere dem der har behov for det. Det sker også gennem vores dialog med lokalsamfundet beboerne, SSP, Politiet og nærtliggende ungdomsskoler. Gennem vores samarbejder med kommunerne og jobcentre, har vi ansat medarbejdere i løntilskud.

5 KOMMUNALT SAMARBEJDE UDVALGTE PROJEKTER Vi har tæt samarbejde med SSP, Politiet og nærliggende ungdomsskoler. Endvidere har vi tæt dialog med kommunerne, for at imødekomme potentielle problemstillinger som vores medarbejdere kan opleve. Det sikrer bedre dialog og færre personskader hvis problemet opstår. INTEGRATIONSPRIS Vi blev tildelt "Børne- og Ungdomsprisen" i forbindelse med vores projekt om at støtte børn og unges integration i det danske samfund. Prisen blev vi teldelt på baggrund af at være nytænkende og en inspiration for andre. Prisen blev givet på vegne af daværende minister Bertel Haarter. TRYKKERE RAMMER HOS DSB Fra 2009 til 2012 bidrog vi med at skabe trykhed og sikre rammer for DSB. Vi bidrog med bedre arbejdsmiljø for personale og s-togs revisorer. Vi påtog ikke kun ansvar for at dæmme op for hærværk, tyveri og lign. Vi fik samtidig stoppet flere selvmord og mødte passagerer med åben dialog og imødekommenhed.

6 MILJØ PRINCIPLE 7: Businesses should support a precautionary approach to environmental challenges; PRINCIPLE 8: undertake initiatives to promote greater environmental responsibility; and PRINCIPLE 9: encourage the development and diffusion of environmentally friendly technologies. Hos Euro Code anerkender vi behovet for at respektere og værne om miljøet. Vores politik indebærer at overholde gældende regler på området, samt at søge efter nye muligheder for at reducere vores ressourceforbrug. Vi har har reduceret vore kontorarealer for at undgå unødvendigt overforbrug og er opmærksomme på vores energiforbrug. Ved vores kontor i Ishøj er der faste regler om at slukke lyset og vi benytter genopladelig batterier i vores arbejdsredskaber. Vi har ikke den store påvirkning i forhold til co2 udslip, da vi primært patruljerer gående. Det sparer ikke kun miljøet, men skaber en bedre tilstædeværlse og synlighed af vores vagter. Vi har dog haft flere forespørgsler om patruljekørsel, hvilket vi muligvis starter i det nye år. Hvis dette kommer til at ske vil vi være mere opmærksomme på vores benzinforbrug og påvirkning af miljøet. Resultater Vi har minimeret kontorfaciliteter så vores påvirkning af miljøet er minimal. På nuværende tidspunkt består den største påvirkning fra transporten personale.

7 Anti-korruption PRINCIPLE 10: Businesses should work against corruption in all its forms, including extortion and bribery. Euro Code opretholder vi høje standarder for integritet, ærlighed og retfærdighed. Både i forhold til vores forretning og vores personlige adfærd. Vi tillader eller tolererer ikke nogen form for bestikkelse eller andre former for korruption. Hos Euro Code arbejder vi løbende på at forbedre kommunikationen omkring vores nul-tolerance på området. Mål Vi har ikke haft nogle episoder, der har givet anledning til yderligere granskning af vores antikorruptions politik.

Global Compact Annual Communication on Progress (COP)

Global Compact Annual Communication on Progress (COP) Global Compact Annual Communication on Progress (COP) Scanprint A/S Jens Juuls Vej 2 DK-8260 Viby J Denmark Mogens Larsen CEO Date: 06. august 2012 Membership date: 24. September 2010 Number of employees:

Læs mere

Social ansvarlighed - et tveægget sværd

Social ansvarlighed - et tveægget sværd DET SAMFUNDSVIDENSKABELIGE FAKULTET KØBENHAVNS UNIVERSITET Social ansvarlighed - et tveægget sværd Sine Nyhold Jochumsen & Lise Sørensen Nr. 223/2007 Projekt- & Karrierevejledningen Projekt- & Karrierevejledningens

Læs mere

Redegørelse for samfundsansvar

Redegørelse for samfundsansvar Redegørelse for samfundsansvar praktisk vejledning & inspiration Samfundsansvar.dk Indholdsfortegnelse Introduktion... 3 Hvordan kan vejledningen bruges...8 Del 1 : Del 2 : Hvordan opfylder virksomheden

Læs mere

COMMUNICATION ON PROGRESS 2012 UNITED NATIONS GLOBAL COMPACT. COP - Communication On Progress 2015

COMMUNICATION ON PROGRESS 2012 UNITED NATIONS GLOBAL COMPACT. COP - Communication On Progress 2015 UNITED NATIONS GLOBAL COMPACT Hartmanns A/S Tel +45 7020 03 83 www.hartmanns.dk CVR.nr. 19687287 COMMUNICATION ON PROGRESS 2012 UNITED NATIONS GLOBAL COMPACT COP - Communication On Progress 2015 Indhold

Læs mere

Etikhåndbog Etiske retningslinjer for medarbejdere og ledere i Danfoss

Etikhåndbog Etiske retningslinjer for medarbejdere og ledere i Danfoss MAKING MODERN LIVING POSSIBLE Etiske retningslinjer for medarbejdere og ledere i Danfoss One Company Acting Responsibly Kun til internt brug Vores adfærd Vi vil bygge vores forretning på tillid Det betyder,

Læs mere

Samfundsansvar og Rapportering i Danmark. Effekten af 3. år med rapporteringskrav i årsregnskabsloven

Samfundsansvar og Rapportering i Danmark. Effekten af 3. år med rapporteringskrav i årsregnskabsloven Samfundsansvar og Rapportering i Danmark Effekten af 3. år med rapporteringskrav i årsregnskabsloven Ministerens forord Virksomheders klimapåvirkning, forhold til menneskerettigheder eller miljøbelastning

Læs mere

Redegørelse for samfundsansvar

Redegørelse for samfundsansvar Redegørelse for samfundsansvar praktisk vejledning & inspiration Samfundsansvar.dk Indholdsfortegnelse Introduktion............................................................................ 3 Hvordan

Læs mere

Pårørendepolitik. for samarbejdet mellem borgere, pårørende og ansatte

Pårørendepolitik. for samarbejdet mellem borgere, pårørende og ansatte Pårørendepolitik for samarbejdet mellem borgere, pårørende og ansatte 2 Forord Pårørende betydningsfulde samarbejdspartnere Et godt socialt netværk kan både kan give støtte, omsorg og bidrage med praktisk

Læs mere

Communication On Progress

Communication On Progress GLOBAL COMPACT Communication On Progress Juli 2014 - juli 2015 Udarbejdet: 19. maj 2015 Udarbejdet af: Knud Magnussen Godkendet af: Mads Søndergaard Forord I 2000 blev verdens ledere på et FN-topmøde i

Læs mere

Handlingsplan for virksomheders samfundsansvar

Handlingsplan for virksomheders samfundsansvar Handlingsplan for virksomheders samfundsansvar Regeringen Maj 2008 Forord Danske virksomheder klarer sig godt i disse år. Det går godt for den danske konkurrenceevne, og Danmark er generelt højt placeret

Læs mere

Strategi 2015 Rammer for frivilligheden Målrettet udvikling Social innovation Kommunikation Fortalerarbejde Fundraising

Strategi 2015 Rammer for frivilligheden Målrettet udvikling Social innovation Kommunikation Fortalerarbejde Fundraising Strategi 2015 Rammer for frivilligheden Målrettet udvikling Social innovation Kommunikation Fortalerarbejde Fundraising 1 2 Indhold Rammer for frivilligheden Målrettet udvikling Social innovation Kommunikation

Læs mere

Forretningsdrevet samfundsansvar i danske virksomheder

Forretningsdrevet samfundsansvar i danske virksomheder Forretningsdrevet samfundsansvar i danske virksomheder Forord Den økonomiske krise og globale udfordringer som krænkelser af menneskerettigheder, miljøforurening, udnyttelsen af begrænsede ressourcer og

Læs mere

Shells generelle forretningsprincipper

Shells generelle forretningsprincipper Shells generelle forretningsprincipper Royal Dutch Shell plc Indledning Shells generelle forretningsprincipper er grundlaget for den måde, hvorpå alle virksomheder i Shell Gruppen* driver forretning.

Læs mere

Vestas forhold til koncernens interessenter

Vestas forhold til koncernens interessenter Vestas forhold til koncernens interessenter 1. Vestas forhold til koncernens interessenter Indhold 3 Indledning 3 Code of Conduct 4 Aktionærer 4 Forretningspartnere 6 Medarbejdere 8 Det omgivende samfund

Læs mere

vores ansvar Arla Foods corporate social responsibility code of conduct

vores ansvar Arla Foods corporate social responsibility code of conduct vores ansvar Arla Foods corporate social responsibility code of conduct Arla Foods skal håndtere spørgsmål om etik og kvalitet på en bæredygtig og ansvarsfuld måde, der samtidig skal sikre, at virksomheden

Læs mere

Har du været udsat for vold på din arbejds plads? Har en af dine kolleger?

Har du været udsat for vold på din arbejds plads? Har en af dine kolleger? Pjecen kan fås hos: Socialt Udviklingscenter SUS Nørre Farimagsgade 13 1364 København K Tlf.: 33 93 44 50 www.sus.dk Har du været udsat for vold på din arbejds plads? Har en af dine kolleger? Rundt om

Læs mere

Indhold. Indhold... 1. Forord... 2. Indledning... 2. Den Jyske Sparekasses historie 1872 2014... 2. Den Jyske Sparekasse og samfundsansvar...

Indhold. Indhold... 1. Forord... 2. Indledning... 2. Den Jyske Sparekasses historie 1872 2014... 2. Den Jyske Sparekasse og samfundsansvar... Indhold Indhold... 1 Forord... 2 Indledning... 2 Den Jyske Sparekasses historie 1872 2014... 2 Den Jyske Sparekasse og samfundsansvar... 2 Samfund og lokalt engagement... 4 Skoler, viden og innovation...

Læs mere

- Er din virksomhed klar?

- Er din virksomhed klar? Ansvarlig virksomhedsadfærd i en globaliseret verden - Er din virksomhed klar? OECD s retningslinjer om ansvarlig virksomhedsadfærd Hvor begynder og slutter den enkelte virksomheds ansvar i en global virkelighed?

Læs mere

Gør jeres skole menneskerettighedsvenlig

Gør jeres skole menneskerettighedsvenlig AMNESTY INTERACTIVE Gør jeres skole menneskerettighedsvenlig - en guide til hvordan I fokuserer på menneskerettighederne på jeres skole Human Rights Friendly Schools Redigeret og udarbejdet af: Amnesty

Læs mere

Vores samfundsansvar. et arbejde i udvikling

Vores samfundsansvar. et arbejde i udvikling Vores samfundsansvar et arbejde i udvikling INDHOLD Samfundsansvar i Bech-Bruun 3 Om os 5 Vores værdigrundlag 7 Arbejdstagerrettigheder Principperne 3-6 8 Menneskerettigheder Principperne 1-2 12 Miljø

Læs mere

Web-håndbog om brugerinddragelse

Web-håndbog om brugerinddragelse Web-håndbog om brugerinddragelse Socialministeriet Finansministeriet www.moderniseringsprogram.dk Regeringen ønsker at skabe en åben og lydhør offentlig sektor. Ved at tage den enkelte med på råd skal

Læs mere

Virksomhedsplan for Børnehuset Ådalen

Virksomhedsplan for Børnehuset Ådalen Virksomhedsplan for Børnehuset Ådalen 1. Indledning og formål Virksomhedsplan, pædagogisk læreplan og udviklingsplan for den integrerede institution Børnehuset Ådalen Vores virksomhedsplan er en ramme

Læs mere

Politik for voksne med særlige behov

Politik for voksne med særlige behov Holbæk Kommunes Politik for voksne med særlige behov Indhold Forord... side 3 Centrale udfordringer... side 4 Menneskesyn... side 6 Udviklingsområder Sammenhæng i indsatsen... side 8 Livskvalitet i fællesskabet...

Læs mere

Samfundsansvar og Rapportering i Danmark. Effekten af 2. år med rapporteringskrav i årsregnskabsloven

Samfundsansvar og Rapportering i Danmark. Effekten af 2. år med rapporteringskrav i årsregnskabsloven Samfundsansvar og Rapportering i Danmark Effekten af 2. år med rapporteringskrav i årsregnskabsloven Ministerens forord Regeringen lægger afgørende vægt på, at dansk erhvervsliv udviser samfundsansvar

Læs mere

Vi tager ansvar 3. Politik og indsats 5 Forretningsadfærd 5 Menneskerettigheder 7 Arbejdspladsen og arbejdsmarkedsforhold 7 Miljø 8

Vi tager ansvar 3. Politik og indsats 5 Forretningsadfærd 5 Menneskerettigheder 7 Arbejdspladsen og arbejdsmarkedsforhold 7 Miljø 8 MT Højgaard-koncernen CSR-rapport 2014 Vi tager ansvar 3 Politik og indsats 5 Forretningsadfærd 5 Menneskerettigheder 7 Arbejdspladsen og arbejdsmarkedsforhold 7 Miljø 8 Indsats på nøgleområder 10 Forretningsadfærd

Læs mere

1. Indledning: Anbefalinger til ny handlingsplan for virksomheders samfundsansvar...2 2. Hvad er samfundsansvar?...3

1. Indledning: Anbefalinger til ny handlingsplan for virksomheders samfundsansvar...2 2. Hvad er samfundsansvar?...3 12. november 2010 UDBREDELSE AF ANSVARLIG VÆKST - ANBEFALINGER FRA RÅDET FOR SAMFUNDSANSVAR 1. Indledning: Anbefalinger til ny handlingsplan for virksomheders samfundsansvar...2 2. Hvad er samfundsansvar?...3

Læs mere

Personalepolitik VÆRDIER I NÆSTVED KOMMUNE

Personalepolitik VÆRDIER I NÆSTVED KOMMUNE Personalepolitik VÆRDIER I NÆSTVED KOMMUNE Den fælles vision Denne personalepolitik er gældende fra den 1. januar 2008. Og da en personalepolitik aldrig må blive statisk, vil den blive evalueret og revurderet

Læs mere

Corporate Social Responsibility og Alternative regnskaber

Corporate Social Responsibility og Alternative regnskaber HD(R) Hovedopgave Copenhagen Business School 8. Semester 2010 Corporate Social Responsibility og Alternative regnskaber 1 Udarbejdet af: Grit Stenderup Freya Spurkeland Vejleder: Thomas Kaas Selsø Afleveringsdato:

Læs mere

Børn og Unge. De 9 strategier

Børn og Unge. De 9 strategier Børn og Unge Børn og Unge De 9 strategier Århus Kommune Senest revideret februar 2010 Børn og Unge DE NI STRATEGIER Børn og Unge har opstillet ni strategier, der tilsammen skal sikre, at vi arbejder målrettet

Læs mere

CSR-rapport 2013. Aktieselskabet Arbejdernes Landsbank CVR-nr. 31 46 70 12 København

CSR-rapport 2013. Aktieselskabet Arbejdernes Landsbank CVR-nr. 31 46 70 12 København CSR-rapport 2013 Aktieselskabet Arbejdernes Landsbank CVR-nr. 31 46 70 12 København CSR-rapport 2013 for Arbejdernes Landsbank CSR-rapport 2013 Indhold Kunder og produkter Initiativer 5 Resultater 6 Målsætninger

Læs mere