Møde i Bestyrelsen. Dagsorden INDKALDELSE. Gør tanke til handling VIA University College. Frokost: Der serveres sandwich 1230.

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Møde i Bestyrelsen. Dagsorden INDKALDELSE. Gør tanke til handling VIA University College. Frokost: Der serveres sandwich 1230."

Transkript

1 Gør tanke til handling VIA University College Møde i Bestyrelsen Mødested Campus Herning, Birk Centerpark 5, 7400 Herning, Auditorium A, Bygn. A Mødetidspunkt Den 8. februar 2016 kl. 12: Frokost: Der serveres sandwich Deltagere Medlemmer Jørgen Nørby Poul Erik Christensen Morten Ballisager Peter Stampe Berit Eika Thor Jensen Jens Eistrup Keld Bach Nielsen Lars Goldschmidt Ingelis Sander Stine Rossen Møller Palle Lynggaard Würtz Kristel Mari Skorge Bente Alkærsig Rasmussen INDKALDELSE Mødeleder: Referent: Elvir Maleskic Dato: 1. februar 2016 J.nr.: U Ref.:EM 1/7 Deltagere fra ledelsen: Rektor Harald Mikkelsen, professionshøjskoledirektør Asbjørn Christensen, prorektor Peter Friese, kommunikationschef Lisbeth Katborg Bjerre og sekretariatschef Anders Leth Jensen. Gæster Chef for VIAs Juridiske enhed Pernille Halling-Overgaard deltager under punkt 3. Rigsrevisor Lone Strøm og kontorchef Tina Mollerup Laigaard, Rigsrevisionen, deltager under punkt 4. Parkeringsinfo: Det er gratis at parkere ved Campus Herning. For at parkere skal du have en parkeringstilladelse. Send en mail til design.parkering@via.dk med dit navn og bilens registreringsnummer. Når du har modtaget et mail-svar, er bilen registreret. Din nummerplade bliver scannet ved p- kontrol. Dagsorden 1. Godkendelse af dagsorden (1 min) 2 2. Referat af bestyrelsesmødet den 7. december 2015 (1 min) 2 3. Lukket punkt 2 4. Møde med Rigsrevisor Lone Strøm (45-60 min) 3

2 5. Evaluering af bestyrelsesarbejde (45 min) 3 2/7 6. Justering af udviklingskontrakten - nyt mål om øget regionalt vidensamarbejde (5 min) 4 7. Godkendelse af rektors resultatlønskontrakt 2016 (10 min) 4 8. Lukket punkt 5 9. Forbindelsesvej fra Dusager til Hedeager ved Campus Aarhus N (5 min) 5 Orienteringssager 10. Kvalitetsarbejde i VIA, herunder status på Institutionsakkreditering (5 min) Orientering om projekt Balance i VIAs økonomi 2019 (10 min) Videnregnskab 2014 (5 min) "Mere viden om VIA", et tilbud til bestyrelsesmedlemmer (5 min) Eventuelt 7 Punkt 1 - Godkendelse af dagsorden (1 min) U Under dette punkt er der mulighed for at kommentere dagsordenen og eventuelt stille forslag til behandling af punkter, som ikke er medtaget på nærværende dagsorden. Bestyrelsen godkender dagsordenen. Punkt 2 - Referat af bestyrelsesmødet den 7. december 2015 (1 min) U Referatudkastet har været i høring pr. . Der er ikke indkommet bemærkninger til referatet, som anses som godkendt. Bestyrelsen undertegner referatet. Punkt 3 - Lukket punkt

3 Punkt 4 - Møde med Rigsrevisor Lone Strøm (45-60 min) 3/7 U Rigsrevisor Lone Strøm og kontorchef Tina Mollerup Laigaard deltager i bestyrelsesmødet under dette punkt. De vil orientere om Rigsrevisionens arbejde, rigsrevisors rolle samt orientere om Rigsrevisionens aktuelle strategi for revision på Undervisnings- og Forskningsministeriets område. Som bilag vedlægges rigsrevisors brev og den præsentation, der vil blive holdt på mødet. Bestyrelsen kommenterer rigsrevisors oplæg og tager oplægget til efterretning. Punkt 5 - Evaluering af bestyrelsesarbejde (45 min) U I foråret 2016 er bestyrelsen halvvejs i sin funktionsperiode. Derfor er der taget initiativ til, at der i løbet af januar/februar 2016 gennemføres en evaluering af bestyrelsens arbejde. Formålet med evalueringen er at give bestyrelsesmedlemmerne mulighed for at reflektere over og give feed back på nogle centrale dele af bestyrelsens arbejde. Formålet er også at skabe et fælles udgangspunkt for udvikling af bestyrelsen og bestyrelsesarbejdet. På bestyrelsesmødet den 7. december 2015 godkendte bestyrelsen konceptet og tidsplanen for evalueringen af bestyrelsesarbejdet i VIA. Der er lagt op til et evalueringsforløb bestående af to dele: en Surveyxact spørgeskemaundersøgelse og en drøftelse i bestyrelsen. I løbet af januar blev spørgeskemaundersøgelsen gennemført. På den baggrund er der genereret en evalueringsrapport, jf. bilag, som nu skal drøftes i bestyrelsen. Evalueringsrapporten er bygget op omkring 22 spørgsmål, der adresserer nogle væsentlige temaer og forhold i bestyrelsens virke. Det foreslås, at bestyrelsen evaluerer sit arbejde med afsæt i evalueringsrapporten og med udgangspunkt i følgende spørgsmål: - Er der områder, hvor bestyrelsen lykkes rigtigt godt - noget vi skal gøre mere af? - Er der områder, hvor bestyrelsen er udfordret? - Er der behov for konkrete initiativer, der kan styrke bestyrelsen som et team og en værdiskabende bestyrelse. - Er der behov for justeringer i rammerne for bestyrelsesarbejdet, arbejdsform, mødetilrettelæggelse mv. Som forberedelse til evalueringen bedes bestyrelsesmedlemmerne også genlæse notatet vedr. bestyrelsens drøftelse om "den gode bestyrelse" fra bestyrelsesseminaret den 30. oktober Proces: a. Spørgsmålene drøftes først i grupper (25 min) b. Spørgsmålene drøftes efterfølgende i plenum (20 min)

4 Bestyrelsen evaluerer sit arbejde med udgangspunkt i evalueringsrapporten. 4/7 Punkt 6 - Justering af udviklingskontrakten - nyt mål om øget regionalt vidensamarbejde (5 min) Peter Friese U Med bilagte notat fra Uddannelses- og Forskningsministeriet af 23. november 2015 Information om tillæg til udviklingskontrakten blev VIA bedt om at udarbejde et tillæg til udviklingskontrakten vedrørende et nyt pligtigt mål for øget regionalt vidensamarbejde. Bestyrelsen blev den 7. december 2015 orienteret om sagen. VIA har efterfølgende fået udsat fristen for indsendelse af tillægget fra 1. februar til 9. februar 2016 af hensyn til bestyrelsens behandling. Der er med udgangspunkt i VIAs eksisterende planer for vidensamarbejde formuleret måltal for 2016 og Bemærk venligst, at et forslag til formulering af tillægget vil blive eftersendt senest i løbet af onsdag den 3. februar bestyrelsen godkender tillæg til udviklingskontrakt Punkt 7 - Godkendelse af rektors resultatlønskontrakt 2016 (10 min) U På baggrund af bestyrelsens første behandling den 7. december 2015, hvor formanden bl.a. blev bemyndiget til at indgå resultatlønskontrakt for 2016 med rektor, har forretningsudvalget drøftet sagen og fremlægger nu et konkret forslag til bestyrelsens godkendelse. Til bestyrelsens behandling af sagen bilægges et kontraktudkast og det justerede notat om rammer for resultatløn 2016, som indgik i bestyrelsesmødet den 7. december Bemærk venligst, at delemne to i udkast til rektors resultatlønskontrakt for 2016 omhandler projekt: Balance i VIAs økonomi (arbejdstitel). Da der for ganske nyligt har været et seminar om tilrettelæggelsen af dette projekt, foreligger den konkrete formulering af delemne to først på bestyrelsesmødet. Økonomi Indenfor budget Bestyrelsen godkender rektors resultatlønksontrakt for 2016.

5 Punkt 8 - Lukket punkt 5/7 Punkt 9 - Forbindelsesvej fra Dusager til Hedeager ved Campus Aarhus N (5 min) Asbjørn Christensen U Aarhus Kommune anmoder VIA om at stille et jordstykke gratis til rådighed for Aarhus Kommune, således at de kan etablere en vejforbindelse mellem Dusager og Hedeager umiddelbart nord for Campus Aarhus N. Aarhus Kommune overvejer i øjeblikket om de kan betale for jordstykket, uden at det skal igennem en ny politisk behandling i byrådet. Vejforbindelsen vil lette udkørslen fra VIAs parkeringsplads væsentligt, idet den nuværende udkørsel fra parkeringspladsen er en stor gene i dagligdagen. Der er vedlagt et bilag med en nærmere redegørelse for sagen. Økonomi Alle udgifter i denne forbindelse vil blive betalt af Aarhus Kommune, og Aarhus Kommune vil også efterfølgende vedligeholde vejen og rydde sne på vejen. 1. VIA stiller grundarealet gratis til rådighed for etableringen af en vejforbindelse fra Dusager til Hedeager, idet det vil forbedre udkørslen fra VIAs parkeringsplads ved Campus Aarhus N til Hedeager væsentligt. 2. Bestyrelsen bemyndiger formand og rektor til at indgå og underskrive en salgsaftale på grundarealet med Aarhus Kommune, hvis der kan forhandles en aftale på plads, hvor Aarhus Kommune køber det relevante grundareal. Punkt 10 - Kvalitetsarbejde i VIA, herunder status på Institutionsakkreditering (5 min) Harald Mikkelsen U VIA har den 29. januar 2016 indsendt dokumentation til de tre valgte audit trails vedrørende Uddannelsernes videngrundlag, Uddannelsernes tilrettelæggelse og undervisnings- og læringsformer samt Inddragelse af aftagere og dimittender i sikring af uddannelsernes relevans. Der er indsendt i alt 2693 siders dokumentation bestående af introduktion, læsevejledning og bilag. Dokumentationen indgår i akkrediteringspanelets forberedelse til andet institutionsbesøg den 14. til 18. marts Ved institutionsbesøget skal panelet mødes med VIAs direktion, kvalitetschefen og de uddannelsesenheder, som er udvalgt til audit trails. Fra uddannelsesenhederne deltager studerende, undervisere, aftagere/praktikværter, uddannelsesledere, uddannelseschefer samt forsknings- og udviklingschefer.

6 Panelet har desuden ønsket at møde repræsentanter fra de eksterne eksperter, der har deltaget i VIAs regelmæssige evaluering med inddragelse af eksterne eksperter samt medlemmer fra de nedsatte vurderingspaneler i forbindelse med VIAs kvalitetsrapportering. 6/7 Det bemærkes, at Akkrediteringspanelets formand Karin Röding har fået nyt job som statssekreterar hos ministern för högre utbildning och forskning. Som følge heraf træder hun tilbage som formand for VIAs akkrediteringspanel. Ny formand for akkrediteringspanelet bliver Jens Oddershede, dr.scient., tidligere rektor for Syddansk Universitet. Bestyrelsen tager orienteringen til efterretning. Punkt 11 - Orientering om projekt Balance i VIAs økonomi 2019 (10 min) Asbjørn Christensen U Finansloven for 2016 betyder, at VIA - med uændret aktivitetsniveau i 2019 vil have ca. 100 mio. kr. mindre til rådighed i forhold til For at adressere denne udfordring har direktionen derfor iværksat et projekt under arbejdstitlen "Balance i VIAs økonomi". Projektet blev skudt i gang med et økonomiseminar for direktionen i slutningen af januar. Direktionen forventer, at der som led i projektet vil blive sat gang i flere analyser, der vil følge en række tematiske spor. Asbjørn Christensen vil på mødet redegøre nærmere for projektet, herunder processen og indholdet. Bestyrelsen tager orienteringen til efterretning. Punkt 12 - Videnregnskab 2014 (5 min) Peter Friese U Danske Professionshøjskoler har december 2015 offentliggjort magasinet PROFVIDEN, som udgør professionshøjskolernes videnregnskab om forskning og udvikling i 2014 (se bilag, som også uddeles på mødet i trykt udgave). Videnregnskabet offentliggøres i år i en ny magasinform indeholdende dels en række journalistiske artikler om konkrete forsknings- og udviklingsaktiviteter dels et afsnit med nøgletal om sektorens FoU-aktiviteter. De journalistiske artikler har til hensigt gennem en række eksempler at konkretisere sektorens forsknings- og udviklingsprojekter samt synliggøre, hvilken effekt sektorens FoU-aktiviteter kan bidrage med. Videnregnskabets afsluttende talafsnit dokumenterer professionshøjskolesektorens forsknings- og udviklingsaktiviteter i 2014 gennem kvantitative data opgjort på en række udvalgte indikatorer.

7 Prorektor Peter Friese vil på mødet give en kortfattet mundtlig orientering om de overordnede konklusioner på analysen af VIAs resultater i Videnregnskab /7 Bestyrelsen tager orienteringen til efterretning. Punkt 13 - "Mere viden om VIA", et tilbud til bestyrelsesmedlemmer (5 min) Harald Mikkelsen U I løbet af 2016 vil der bliver arrangeret en dag i VIA for bestyrelsesformanden. I løbet af dagen vil formanden besøge 1-2 campusser og mødes med medarbejderne, de studerende og den lokale ledelse for at drøfte de emner, der optager dem. Formålet er at få dybere indsigt i VIAs aktiviteter og få mere viden om VIA generelt. Inispireret af dette initiativ for formanden kan der også blive arraangeret et lignende program for de øvrige bestyrelsesmedlemmer, gerne i forbindelse med bestyrelsesmøderne. Fx kan der op til bestyrelsesmødet den 12. september kl i Horsens blive arrangeret et uformelt program fra kl , hvor en gruppe på 2-3 bestyrelsesmedlemmer får en grundigere rundvisning og mødes med medarbejderne og de studerende. Hvis der er interesse for dette, vil sekretariatet på bestyrelsesmødet i juni fremlægge en konkret plan. Bestyrelsesmedlemmer tilkendegiver om de er interesseret i, at der arrangeres et program som beskrevet. Punkt 14 - Eventuelt U

Møde i Bestyrelsen INDKALDELSE/ REFERAT. Dagsorden. Gør tanke til handling VIA University College. Deltagere

Møde i Bestyrelsen INDKALDELSE/ REFERAT. Dagsorden. Gør tanke til handling VIA University College. Deltagere Gør tanke til handling VIA University College Møde i Bestyrelsen Mødested Hotel EUROPA ROYALE, Franceza St 60, 030106, Bucharest Sector 3, Romania Mødetidspunkt Den 30. oktober 2015 kl. 15:30-17 Deltagere

Læs mere

INDKALDELSE. Møde i bestyrelsen for VIA University College. Dagsorden

INDKALDELSE. Møde i bestyrelsen for VIA University College. Dagsorden Få tankerne ned VIA University College Møde i bestyrelsen for VIA University College (2015-02) Sted: Skejbyvej 1, 8240 Risskov, mødelokale 2 Mødedato: Fredag den 27. marts 2015, kl. 12.30-15.30 Der serveres

Læs mere

INDKALDELSE. Møde i bestyrelsen for VIA University College. Gør tanke til handling VIA University College. Dagsorden

INDKALDELSE. Møde i bestyrelsen for VIA University College. Gør tanke til handling VIA University College. Dagsorden Gør tanke til handling VIA University College Møde i bestyrelsen for VIA University College Mødested Campus Viborg, Prinsens Allé 2, 8800 Viborg, Lokale B 232 Mødetidspunkt Kl. 15.30-18.30 Der serveres

Læs mere

INDKALDELSE. Dagsorden. Gør tanke til handling VIA University College. Møde i Bestyrelsen. Deltagere

INDKALDELSE. Dagsorden. Gør tanke til handling VIA University College. Møde i Bestyrelsen. Deltagere Gør tanke til handling VIA University College Møde i Bestyrelsen Mødested VIA Campus Horsens, Chr. M. Østergaards Vej 4, 8700 Horsens, Lokale C103 Mødetidspunkt Den 18. september 2017 kl. 9-11.30 Deltagere

Læs mere

Mødeindkaldelse J.nr.: U0002-7-03-1-13 Ref: EM

Mødeindkaldelse J.nr.: U0002-7-03-1-13 Ref: EM Mødeindkaldelse J.nr.: U0002-7-03-1-13 Ref: EM Mødeforum: Bestyrelsen for VIA University College Dato: Tirsdag den 19. marts 2013 Tid: Kl. 15.30-18.30 Sted: Campus Randers, Jens Otto Krags Plads 3, 8900

Læs mere

INDKALDELSE. Møde i Bestyrelsen. Gør tanke til handling VIA University College. Dagsorden. Deltagere

INDKALDELSE. Møde i Bestyrelsen. Gør tanke til handling VIA University College. Dagsorden. Deltagere Gør tanke til handling VIA University College Møde i Bestyrelsen Mødested VIA Campus Randers, Jens Otto Krags Plads 3, 8900 Randers, lokale 0.11b (stueetagen) Mødetidspunkt Den 7. december 2015 kl. 15:30-18:30

Læs mere

INDKALDELSE. Møde i bestyrelsen for VIA University College. Dagsorden

INDKALDELSE. Møde i bestyrelsen for VIA University College. Dagsorden Få tankerne ned VIA University College Møde i bestyrelsen for VIA University College (2015-01) Sted: Campus Silkeborg, Nattergalevej 1, 8600 Silkeborg, Lokale A113 Mødedato: Fredag, 30. januar 2015, kl.

Læs mere

INDKALDELSE. Møde i bestyrelsen for VIA University College. Dagsorden. Træd i karakter VIA University College (2014-07)

INDKALDELSE. Møde i bestyrelsen for VIA University College. Dagsorden. Træd i karakter VIA University College (2014-07) Træd i karakter VIA University College Møde i bestyrelsen for VIA University College (2014-07) Sted: Læreruddannelsen i Skive, Dalgas Allé 20, 7800 Skive, lokale 106 Mødedato: 8. december 2014, kl. 15.30-18.30

Læs mere

INDKALDELSE. Møde i bestyrelsen for VIA University College

INDKALDELSE. Møde i bestyrelsen for VIA University College Gør tanke til handling VIA University College Møde i bestyrelsen for VIA University College Mødested Campus Herning, Birk Centerpark 5, 7400 Herning, bygn. A, Auditoriet A Mødetidspunkt 16. juni 2014,

Læs mere

INDKALDELSE/ REFERAT. Gør tanke til handling VIA University College. Møde i Bestyrelsen. Deltagere

INDKALDELSE/ REFERAT. Gør tanke til handling VIA University College. Møde i Bestyrelsen. Deltagere Gør tanke til handling VIA University College Møde i Bestyrelsen Mødested Lokale 6.01, VIA Campus Horsens, VBI-park, C. M. Østergaardsvej 4, 8700 Horsens Mødetidspunkt Den 20. september 2018 kl. 15:30-18:30

Læs mere

INDKALDELSE. Møde i Bestyrelsen. Dagsorden. Gør tanke til handling VIA University College. Deltagere

INDKALDELSE. Møde i Bestyrelsen. Dagsorden. Gør tanke til handling VIA University College. Deltagere Gør tanke til handling VIA University College Møde i Bestyrelsen Mødested Campus Aarhus C, Ceresbyen 24, 8000 Aarhus C, lokale BE2.01 Mødetidspunkt Den 11. april 2016 kl. 15:30 Der er middag kl 1830-19.

Læs mere

INDKALDELSE/ REFERAT. Møde i Bestyrelsen. Dagsorden. Gør tanke til handling VIA University College. Deltagere

INDKALDELSE/ REFERAT. Møde i Bestyrelsen. Dagsorden. Gør tanke til handling VIA University College. Deltagere Gør tanke til handling VIA University College Møde i Bestyrelsen Mødested Campus Aarhus C, Ceresbyen 24, 8000 Aarhus C, lokale BE2.01 Mødetidspunkt Den 9. april 2018 kl. 15.30-1830. Middag: kl. 18.30-21.

Læs mere

Mødeindkaldelse J.nr.: U Ref.: ALJ Dato:

Mødeindkaldelse J.nr.: U Ref.: ALJ Dato: Mødeindkaldelse J.nr.: U0002-7-03-8-13 Ref.: ALJ Dato: 03-12-2013 Mødeforum: Ordinært møde i bestyrelsen for VIA University College Dato: Sted: Mødeleder: Mandag den 9. december 2013 Skejbyvej 1, 8240

Læs mere

Møde i Bestyrelsen. Dagsorden INDKALDELSE/ REFERAT. Gør tanke til handling VIA University College. Deltagere

Møde i Bestyrelsen. Dagsorden INDKALDELSE/ REFERAT. Gør tanke til handling VIA University College. Deltagere Gør tanke til handling VIA University College Møde i Bestyrelsen Mødested Læreruddannelsen Nørre Nissum, Svinget 5, 7620 Lemvig (mødelokale i Flexika) Mødetidspunkt Den 13. juni 2016 kl. 13:00-1530 Der

Læs mere

INDKALDELSE/ REFERAT. Møde i bestyrelsen for VIA University College (2014-06) Dagsorden. Find vejen frem VIA University College

INDKALDELSE/ REFERAT. Møde i bestyrelsen for VIA University College (2014-06) Dagsorden. Find vejen frem VIA University College Find vejen frem VIA University College Møde i bestyrelsen for VIA University College (2014-06) Sted: Hotel Opus, Egebjergvej 1, 8700 Horsens Mødedato: 30. oktober 2014, kl 13.30-15.30 Deltagere Peter Sørensen,

Læs mere

INDKALDELSE. Møde i bestyrelsen for VIA University College

INDKALDELSE. Møde i bestyrelsen for VIA University College Gør tanke til handling VIA University College Møde i bestyrelsen for VIA University College (2014-05) Mødested Campus Horsens, VBI-Park, Chr. M. Østergaards Vej 4A, 8700 Horsens, Lokale 6.01 NB: Der er

Læs mere

INDKALDELSE/ REFERAT. Gør tanke til handling VIA University College. Møde i Bestyrelsen. Deltagere

INDKALDELSE/ REFERAT. Gør tanke til handling VIA University College. Møde i Bestyrelsen. Deltagere Gør tanke til handling VIA University College Møde i Bestyrelsen Mødested Campus Herning, Birk Centerpark 5, 7400 Herning, lokale C1.0, Mødetidspunkt Den 8. juni 2018 kl. 12:30-15:30 Der er mulighed for

Læs mere

INDKALDELSE. Gør tanke til handling VIA University College. Møde i Bestyrelsen. Deltagere

INDKALDELSE. Gør tanke til handling VIA University College. Møde i Bestyrelsen. Deltagere Gør tanke til handling VIA University College Møde i Bestyrelsen Mødested Campus Aarhus C Ceresbyen 24, 8000 Aarhus C, lokale BE2.01 Mødetidspunkt Den 30. marts 2017 kl. 1530-1830. Der er middag kl 1830-19.

Læs mere

Mødeindkaldelse J.nr.: U Ref.: EM Dato:

Mødeindkaldelse J.nr.: U Ref.: EM Dato: Mødeindkaldelse J.nr.: U0002-7-03-4-13 Ref.: EM Dato: 03-06-2013 Mødeforum: Ordinært møde i bestyrelsen for VIA University College Dato: Mandag den 10. juni 2013 Tid: Kl. NB: 15-16.50 Sted: Campus Silkeborg,

Læs mere

Mødeindkaldelse J.nr.: U Ref: EM

Mødeindkaldelse J.nr.: U Ref: EM Mødeindkaldelse J.nr.: U0002-7-03-7-12 Ref: EM Mødeforum: Bestyrelsen for VIA University College Dato: Den 10. december 2012 Tid: Kl. 15.30-18.30 Sted: Campus Randers, Jens Otto Krags Plads 3, 8900 Randers

Læs mere

REFERAT. Møde i Bestyrelsen. Gør tanke til handling VIA University College

REFERAT. Møde i Bestyrelsen. Gør tanke til handling VIA University College Gør tanke til handling VIA University College Møde i Bestyrelsen Mødested Campus Herning, Birk Centerpark 5, 7400 Herning, Auditorium A, Bygn. A Mødetidspunkt Den 8. februar 2016 kl. 12:30 Deltagere fra

Læs mere

Mødeindkaldelse J.nr.: U0002-7-03-4-12 Ref: EM

Mødeindkaldelse J.nr.: U0002-7-03-4-12 Ref: EM Mødeindkaldelse J.nr.: U0002-7-03-4-12 Ref: EM Mødeforum: Bestyrelsen for VIA University College Dato: Den 11. juni 2012 Tid: Kl. 15.30-18.30 Sted: Pædagoguddannelsen JYDSK, Skejbyvej 29, 8240 Aarhus (lokale

Læs mere

Mødeindkaldelse J.nr.: U0002-7-03-1-14 Ref.: ALJ/RESC Dato: 24-01-2014

Mødeindkaldelse J.nr.: U0002-7-03-1-14 Ref.: ALJ/RESC Dato: 24-01-2014 Mødeindkaldelse J.nr.: U0002-7-03-1-14 Ref.: ALJ/RESC Dato: 24-01-2014 Mødeforum: Ordinært møde i bestyrelsen for VIA University College Dato: Torsdag den 30. januar 2014 Tid: 15.30-18.30 Sted: Mødeleder:

Læs mere

Mødeindkaldelse J.nr.: U Ref: EM

Mødeindkaldelse J.nr.: U Ref: EM Mødeindkaldelse J.nr.: U0002-7-03-3-12 Ref: EM Mødeforum: Bestyrelsen for VIA University College Dato: Den 26. marts 2012 Tid: Kl. 15.30-18.30 Sted: Mødeleder: Deltagere: Campus Holstebro, Gl. Struervej

Læs mere

Dagsorden for mødet i Social- og Sundhedsskolens bestyrelse Onsdag den 16.december 2015 kl. 16.00 18.00

Dagsorden for mødet i Social- og Sundhedsskolens bestyrelse Onsdag den 16.december 2015 kl. 16.00 18.00 Dagsorden for mødet i Social- og Sundhedsskolens bestyrelse Onsdag den 16.december 2015 kl. 16.00 18.00 8.december 2015 1. Godkendelse af dagsorden Indstilling: Til godkendelse 2. Godkendelse af referat

Læs mere

Kvalitetssystemet på Herningsholm Erhvervsskole

Kvalitetssystemet på Herningsholm Erhvervsskole Kvalitetssystemet på Herningsholm Erhvervsskole HERNINGSHOLM IT-CENTER [FIRMAADRESSE] Kvalitetssystemet på Herningsholm Erhvervsskole KVALITETSARBEJDET EN DEL AF SKOLENS HVERDAG Kvalitetsarbejdet er en

Læs mere

ALLERØD KOMMUNE. Møde nr. 28. Udvalget for Kultur, Beskæftigelse og Erhverv holdt møde på rådhuset torsdag den 18. september 2008.

ALLERØD KOMMUNE. Møde nr. 28. Udvalget for Kultur, Beskæftigelse og Erhverv holdt møde på rådhuset torsdag den 18. september 2008. ALLERØD KOMMUNE Møde nr. 28 Udvalget for Kultur, Beskæftigelse og Erhverv holdt møde på rådhuset torsdag den 18. september 2008. Mødet begyndte kl. 7.30 og sluttede kl. 9.20. 1. Bemærkninger til dagsordenen...2

Læs mere

Bilag. Region Midtjylland. Udpegning af medlem af studierådet ved VIA University College, Horsens. til Forretningsudvalgets møde 1.

Bilag. Region Midtjylland. Udpegning af medlem af studierådet ved VIA University College, Horsens. til Forretningsudvalgets møde 1. Region Midtjylland Udpegning af medlem af studierådet ved VIA University College, Horsens Bilag til Forretningsudvalgets møde 1. april 2008 Punkt nr. 7 Vedtægter for De gymnasiale Uddannelser på Campus

Læs mere

Mødeindkaldelse J.nr.: U Ref: EM

Mødeindkaldelse J.nr.: U Ref: EM Mødeindkaldelse J.nr.: U0002-7-03-6-12 Ref: EM Mødeforum: Bestyrelsen for VIA University College Dato: Mandag den 29. oktober 2012 Tid: Kl. 15.30-18.30 Sted: Mødeleder: Deltagere: Campus Horsens, VBI-park,

Læs mere

Notat til Statsrevisorerne om beretning om beslutningsgrundlaget for et eventuelt køb af nye kampfly. Juni 2009

Notat til Statsrevisorerne om beretning om beslutningsgrundlaget for et eventuelt køb af nye kampfly. Juni 2009 Notat til Statsrevisorerne om beretning om beslutningsgrundlaget for et eventuelt køb af nye kampfly Juni 2009 RIGSREVISORS NOTAT TIL STATSREVISORERNE I HENHOLD TIL RIGSREVISORLOVENS 18, STK. 4 1 Vedrører:

Læs mere

REFERAT. Møde i Handicaprådet i Lejre Kommune Torsdag den 22. marts 2012 kl. 17.00 Mødelokale 1, Rådhuset i Hvalsø

REFERAT. Møde i Handicaprådet i Lejre Kommune Torsdag den 22. marts 2012 kl. 17.00 Mødelokale 1, Rådhuset i Hvalsø REFERAT Lejre Kommune Møllebjergvej 4 4330 Hvalsø T 4646 4646 F 4646 4615 H www.lejre.dk Esben Frederiksen Servicecenter Hvalsø D 4646 4720 E esfr@lejre.dk Møde i Handicaprådet i Lejre Kommune Torsdag

Læs mere

INDKALDELSE. Møde i Bestyrelsen. Dagsorden. Gør tanke til handling VIA University College. Deltagere

INDKALDELSE. Møde i Bestyrelsen. Dagsorden. Gør tanke til handling VIA University College. Deltagere Gør tanke til handling VIA University College Møde i Bestyrelsen Mødested Campus Holstebro, Gl. Struervej 1, 7500 Holstebro, Lokale A367 Mødetidspunkt Den 9. juni 2017 kl. 13-15.30 Der er frokost kl. 1230-13.

Læs mere

Møde 3. december 2007 kl. 14:00 i Jobcenter Struer

Møde 3. december 2007 kl. 14:00 i Jobcenter Struer Det Lokale Beskæftigelsesråd LBR referat Møde 3. december 2007 kl. 14:00 i Jobcenter Struer Afbud fra: Grethe Riksted, Iben Kollemorten, Martin Munkebo og Bo Hansen Pkt. Tekst Side 95 Meddelelser 1 96

Læs mere

Dagsorden blev godkendt.

Dagsorden blev godkendt. REFERAT Bestyrelsesmøde Ledelsessekretariatet Torsdag den 15. november 2012 Tilstede: Afbud: Mødeleder: Referent: Ove E. Dalsgaard, Leo H. Knudsen, Lone Njor Hulth, Kirsten Jensen, Michael Egelund, Finn

Læs mere

Indkaldelse til hovedbestyrelsesmøde i Danske Fysioterapeuter d. 22. oktober 2014

Indkaldelse til hovedbestyrelsesmøde i Danske Fysioterapeuter d. 22. oktober 2014 Dagsorden 1. Velkomst 1b. Evaluering af HBM 24.-25. september 2014 2 Sager til diskussion/beslutning 2.1 Strategiplan: Afrapportering 2014 + Pejlemærker 2016 2.2 Hovedbestyrelseskonference 2015 2.3 Konfliktunderstøttelse

Læs mere

Referat. Udvalget for familie og institutioner (FI) Udvalgsmøde FI Mandag den 07. december 2015 Kl. 12:30 Solgården (Ungdomsskolen) Mosevej 9, Mørke

Referat. Udvalget for familie og institutioner (FI) Udvalgsmøde FI Mandag den 07. december 2015 Kl. 12:30 Solgården (Ungdomsskolen) Mosevej 9, Mørke 1 of 7 Referat Udvalget for familie og institutioner (FI) Udvalgsmøde FI Mandag den 07. december 2015 Kl. 12:30 Solgården (Ungdomsskolen) Mosevej 9, Mørke Medlemmer Per Zeidler (I) Jesper Yde Knudsen (Ø)

Læs mere

INDKALDELSE/ REFERAT. Møde i Bestyrelsen. Dagsorden. Gør tanke til handling VIA University College. Deltagere

INDKALDELSE/ REFERAT. Møde i Bestyrelsen. Dagsorden. Gør tanke til handling VIA University College. Deltagere Gør tanke til handling VIA University College Møde i Bestyrelsen Mødested Campus Holstebro, Gl Struervej 1, 7500 Holstebro - lokale A232 Mødetidspunkt Den 19. september 2019 kl. 14-18 Middag: kl. 18-18:30

Læs mere

DAGSORDEN. for. Det Lokale Beskæftigelsesråd. Møde 9. Tirsdag den 27.05 2008 kl. 16.30-19.00. Jobcenter Gladsaxe, Gladsaxevej 372

DAGSORDEN. for. Det Lokale Beskæftigelsesråd. Møde 9. Tirsdag den 27.05 2008 kl. 16.30-19.00. Jobcenter Gladsaxe, Gladsaxevej 372 Gladsaxe Kommune Social- og sundhedsforvaltningen Arbejdsmarkedsafdelingen Det Lokale Beskæftigelsesråd DAGSORDEN for Det Lokale Beskæftigelsesråd Møde 9 Tirsdag den 27.05 2008 kl. 16.30-19.00 i, Gladsaxevej

Læs mere

Referat 16. juni 2015 Klokken 10:30 12:30 Byrådssalen Nyborg Rådhus

Referat 16. juni 2015 Klokken 10:30 12:30 Byrådssalen Nyborg Rådhus Referat 16. juni 2015 Klokken 10:30 12:30 Byrådssalen Nyborg Rådhus Sekretariat: Fynssekretariatet Jacob Pedersen jacpe@odense.dk tlf. nr. 40290393 1 Dagsorden 1. Godkendelse af referat af mødet i Borgmesterforum

Læs mere

MCH TimeWorld. En oplevelsesattraktion med fokus på tid beliggende ved MCH Messecenter Herning. Debat: X. november - X.

MCH TimeWorld. En oplevelsesattraktion med fokus på tid beliggende ved MCH Messecenter Herning. Debat: X. november - X. MCH TimeWorld En oplevelsesattraktion med fokus på tid beliggende ved MCH Messecenter Herning Debatoplæg Debat: X. november - X. november 2013 Tillæg nr. 12 til Kommuneplan 2013-2024 Indkaldelse af idéer

Læs mere

Kommissorium for Revisionsudvalget. Juni 2016

Kommissorium for Revisionsudvalget. Juni 2016 Kommissorium for Revisionsudvalget Juni 2016 Indhold 1. KONSTITUERING OG FORMÅL... 3 2. MEDLEMSKAB... 3 3. MØDESTRUKTUR- OG FREKVENS... 4 4. BEMYNDIGELSE OG RESSOURCER... 4 5. OPGAVER OG FORPLIGTELSER...

Læs mere

Februar 2010 Forretningsorden for det Lokale Beskæftigelsesråd i Ringsted Kommune

Februar 2010 Forretningsorden for det Lokale Beskæftigelsesråd i Ringsted Kommune Februar 2010 Forretningsorden for det Lokale Beskæftigelsesråd i Ringsted Kommune I henhold til lov og bekendtgørelse m.v. om ansvar for og styringen af den aktive beskæftigelses-indsats fastsættes følgende

Læs mere

INDKALDELSE/ REFERAT. Dagsorden til mødet i Uddannelsesudvalget for. Bioanalytikeruddannelsen. Punkt 1. Godkendelse af dagsorden (5 min)

INDKALDELSE/ REFERAT. Dagsorden til mødet i Uddannelsesudvalget for. Bioanalytikeruddannelsen. Punkt 1. Godkendelse af dagsorden (5 min) Gør tanke til handling VIA University College Dagsorden til mødet i Uddannelsesudvalget for Bioanalytikeruddannelsen Sted: VIA University College Hedeager 2, 8200 Aarhus N Mødedato: Den 30. marts 2015

Læs mere

Hjerneskadesamrådet. Revideret referat fra Hjerneskadesamrådets møde den 8. marts 2012. Kære alle

Hjerneskadesamrådet. Revideret referat fra Hjerneskadesamrådets møde den 8. marts 2012. Kære alle Regionshuset Viborg Hjerneskadesamrådet Nære Sundhedstilbud Skottenborg 26 Postboks 21 DK-8800 Viborg Tel. +45 7841 0000 kontakt@rm.dk www.rm.dk Revideret referat fra Hjerneskadesamrådets møde den 8. marts

Læs mere

Herlev Hospital, Mødelokale 53 K1 (3. sal i ambulatoriet ved skadestuen)

Herlev Hospital, Mødelokale 53 K1 (3. sal i ambulatoriet ved skadestuen) DAGSORDEN Onsdag den 17. november 2010 Kl. 15.30 Herlev Hospital, Mødelokale 53 K1 (3. sal i ambulatoriet ved skadestuen) Medlemmer: Flemming Pless (formand) Abbas Razvi Lene Kaspersen Lise Rask Per Roswall

Læs mere

HOVEDOMRÅDERAPPORT VIA Efter- og Videreuddannelse

HOVEDOMRÅDERAPPORT VIA Efter- og Videreuddannelse VIA University College HOVEDOMRÅDERAPPORT VIA Efter- og Videreuddannelse Samlet datarapport fra uddannelsesevalueringer gennemført i perioden januar til september 2015 Udarbejdet af: Enheden for Uddannelse

Læs mere

Kommissorium for Revisionsudvalget i Spar Nord Bank A/S

Kommissorium for Revisionsudvalget i Spar Nord Bank A/S Kommissorium for Revisionsudvalget i Spar Nord Bank A/S Dato: Februar 2016 1 1. Indledning Det følger af bekendtgørelsen om revisionsudvalg i virksomheder samt koncerner, der er underlagt tilsyn af Finanstilsynet

Læs mere

Konklusion: Dagsorden blev godkendt.

Konklusion: Dagsorden blev godkendt. REFERAT Bestyrelsesmøde Ledelsessekretariatet 3. februar 2016 Onsdag den 3. februar 2016 Buddinge Hovedgade 80, 2860 Søborg Til stede: Afbud: Mødeleder: Referent: Dagsorden 1. Godkendelse af dagsorden

Læs mere

Frivillighedspolitik. Politik for det frivillige sociale arbejde i Skive Kommune. Frivillighedspolitikken er vedtaget i Skive Byråd 1.

Frivillighedspolitik. Politik for det frivillige sociale arbejde i Skive Kommune. Frivillighedspolitikken er vedtaget i Skive Byråd 1. Frivillighedspolitik Politik for det frivillige sociale arbejde i Skive Kommune Frivillighedspolitikken er vedtaget i Skive Byråd 1. marts 2016 Skive det er RENT LIV Forord I efteråret 2015 har frivillige,

Læs mere

Til Aarhus Byråd via Magistraten Fra Sundhed og Omsorg samt Sociale Forhold og Beskæftigelse Dato 18. juni 2014

Til Aarhus Byråd via Magistraten Fra Sundhed og Omsorg samt Sociale Forhold og Beskæftigelse Dato 18. juni 2014 Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Fra Sundhed og Omsorg samt Sociale Forhold og Beskæftigelse Dato 18. juni 2014 Videreførelse af Hjerneskadeteam 1. Resume Etablering og udviklingen af Hjerneskadeteamet

Læs mere

Resultatlønskontrakt for skoleåret 2014 2015(udkast)

Resultatlønskontrakt for skoleåret 2014 2015(udkast) skontrakt for skoleåret 2014 2015(udkast) Formål med resultatlønskontrakten (ifølge Undervisningministeriet) De primære formål med resultatlønskontrakten for øverste leder er: Den skal fungere som et styringsredskab

Læs mere

Referat J.nr.: U0002-7-03-8-13 Ref.: EM Dato: 06-11-2013

Referat J.nr.: U0002-7-03-8-13 Ref.: EM Dato: 06-11-2013 Referat J.nr.: U0002-7-03-8-13 Ref.: EM Dato: 06-11-2013 Mødeforum: Ordinært møde i bestyrelsen for VIA University College Dato: Mandag den 28. oktober Tid: Kl. 15.30-18.30 2013 Sted: Campus Viborg, Prinsens

Læs mere

AFTAGERPANELER Aftagerpaneler ved Kulturministeriets videregående kunstneriske uddannelsesinstitutioner hvorfor og hvordan?

AFTAGERPANELER Aftagerpaneler ved Kulturministeriets videregående kunstneriske uddannelsesinstitutioner hvorfor og hvordan? AFTAGERPANELER Aftagerpaneler ved Kulturministeriets videregående kunstneriske uddannelsesinstitutioner hvorfor og hvordan? F O T O : C O L O U R B O X. C O M A F T A G E R P A N E L E R A F T A G E R

Læs mere

Rammeaftale 2016 for det sociale område

Rammeaftale 2016 for det sociale område Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Fra Sociale forhold og beskæftigelse og Borgmesterens Afdeling Dato 19. august 2015 Rammeaftale 2016 for det sociale område 1. Resume De 19 midtjyske kommuner

Læs mere

Indstilling. Forslag til kvalitetsstandarder 2008 for pleje, praktisk hjælp, madservice og træning. Til Århus Byråd via Magistraten.

Indstilling. Forslag til kvalitetsstandarder 2008 for pleje, praktisk hjælp, madservice og træning. Til Århus Byråd via Magistraten. Indstilling Til Århus Byråd via Magistraten Sundhed og Omsorg Den 16. august 2007 Århus Kommune Økonomi og Myndighed Sundhed og Omsorg Forslag til kvalitetsstandarder 2008 for pleje, praktisk hjælp, madservice

Læs mere

2.2 Selskabet skal sikre, at spildevandsforsyningen drives effektivt under hensyntagen til forsyningssikkerhed, sundhed, natur og miljø.

2.2 Selskabet skal sikre, at spildevandsforsyningen drives effektivt under hensyntagen til forsyningssikkerhed, sundhed, natur og miljø. Horten Advokat Rikke Søgaard Berth Philip Heymans Allé 7 2900 Hellerup Tlf +45 3334 4000 Fax +45 3334 4001 J.nr. 149563 UDKAST 13.03.11 VEDTÆGTER FOR SOLRØD SPILDEVAND A/S CVR-nr. 33 04 69 87 1. SELSKABETS

Læs mere

Referat fra ekstra ordinært bestyrelsesmøde. Mandag den 11. marts 2013 i Asnæs. Tilstede: Bettina, Karina, Liselotte, Lars, Marianne, Rikke, Vera,

Referat fra ekstra ordinært bestyrelsesmøde. Mandag den 11. marts 2013 i Asnæs. Tilstede: Bettina, Karina, Liselotte, Lars, Marianne, Rikke, Vera, Referat fra ekstra ordinært bestyrelsesmøde Mandag den 11. marts 2013 i Asnæs Tilstede: Bettina, Karina, Liselotte, Lars, Marianne, Rikke, Vera, Afbud: Peter, Jutta (syg) Gæst: Lone Ref.: Eva Dagsorden

Læs mere

Forretningsorden for skolebestyrelsen ved Gerbrandskolen

Forretningsorden for skolebestyrelsen ved Gerbrandskolen Forretningsorden for skolebestyrelsen ved Gerbrandskolen Indholdsfortegnelse 1. Det konstituerende møde.... 1 2. Mødevirksomhed... 1 3. Beslutningsdygtighed og afstemning... 2 4. Beslutningsprotokol/referat...

Læs mere

Handicapråd. Dagsorden. Greve Kommune. Torsdag den 18.11.10 kl. 16.30 i mødelokale 1. Medlemmer

Handicapråd. Dagsorden. Greve Kommune. Torsdag den 18.11.10 kl. 16.30 i mødelokale 1. Medlemmer Handicapråd Torsdag den 18.11.10 kl. 16.30 i mødelokale 1 Medlemmer Byrådet Kai Nielsen (V) Jette Andersen (A) Lars Kilhof (V) Administrationen Jørgen Engell-Kofoed, Center for Teknik & Miljø Anni Kristiansen,

Læs mere

Referat af ordinær generalforsamling Samlingssalen på Holtbjergskolen tirsdag den 24. februar 2015 kl. 19:00

Referat af ordinær generalforsamling Samlingssalen på Holtbjergskolen tirsdag den 24. februar 2015 kl. 19:00 Referat af ordinær generalforsamling Samlingssalen på Holtbjergskolen tirsdag den 24. februar 2015 kl. 19:00 DAGSORDEN: 1. Valg af dirigent. 2. Valg af referent og 3 stemmetæller. 3. Formandens beretning.

Læs mere

Beskæftigelses- og Integrationsunderudvalg 4. september 2006, Kl. 17.00 Møde nr. 7 Farum Rådhus, Glasburet

Beskæftigelses- og Integrationsunderudvalg 4. september 2006, Kl. 17.00 Møde nr. 7 Farum Rådhus, Glasburet FURESØ KOMMUNE Beskæftigelses- og Integrationsunderudvalg 4. september 2006, Kl. 17.00 Møde nr. 7 Farum Rådhus, Glasburet Medlemmerne mødt. Afbud fra Lisbeth Lykke Harsvik (A), Neslihan Diksan (A) Mødet

Læs mere

Mødeindkaldelse J.nr.: U0002-7-03-7-13 Ref.: EM Dato: 06-09-2013

Mødeindkaldelse J.nr.: U0002-7-03-7-13 Ref.: EM Dato: 06-09-2013 Mødeindkaldelse J.nr.: U0002-7-03-7-13 Ref.: EM Dato: 06-09-2013 Mødeforum: Ordinært møde i bestyrelsen for VIA University College Dato: Torsdag den 12. september 2013 Tid: NB udvidet: kl. 14-19 Sted:

Læs mere

Deltagere: fuldt fremmøde, samt deltagelse af Jørgen Olsen, Landsbyggefonden.

Deltagere: fuldt fremmøde, samt deltagelse af Jørgen Olsen, Landsbyggefonden. Referat Møde i bestyrelsen for Boligsocialt Hus d. 14. januar 2016 17:00-20.00 I Aktivitetshuset på Rødegårdsvej 237, 5230 Odense M. Deltagere: fuldt fremmøde, samt deltagelse af Jørgen Olsen, Landsbyggefonden.

Læs mere

2. Evaluering af APV 2015-2016 Niels Jørgen fortalte kort om organisering af arbejdet på AU, processen og høringssvar.

2. Evaluering af APV 2015-2016 Niels Jørgen fortalte kort om organisering af arbejdet på AU, processen og høringssvar. Møde den: 10. august 2016 kl. 12.00-14.00 2640-130 IT-Undervisningslokale LSU/LAMU fællesmøde Referat Deltagere: Afbud: Niels Jørgen Rasmussen, Anders Kragh Moestrup, Anette Svejstrup, Anita Pedersen,

Læs mere

Facilitator: Referent: Leif Plauborg Afbud: NN, KH, FBA fra kl. 17.00

Facilitator: Referent: Leif Plauborg Afbud: NN, KH, FBA fra kl. 17.00 Mødetype: Arbejdsmøde og Bestyrelsesmøde Deltagere: Dato og sted: 4. marts 2016 kl. 13-17 og 17-21 Fredericia: Hej se Kro Facilitator: Referent: Leif Plauborg Afbud: NN, KH, FBA fra kl. 17.00 Emne (og

Læs mere

Referat J.nr.: U Ref: EM

Referat J.nr.: U Ref: EM Referat J.nr.: U0002-7-03-2-12 Ref: EM Mødeforum: Bestyrelsen for VIA University College Dato: Mandag, den 30. januar 2012 Tid: Kl. 15.30-18.30 Sted: Mødeleder: Deltagere: Campus Herning, Birk Centerpark

Læs mere

Kommissorium ny sammenhængende børnepolitik

Kommissorium ny sammenhængende børnepolitik Norddjurs Kommune 19. januar 2012 Forslag Kommissorium ny sammenhængende børnepolitik Baggrund Den 1. januar 2006 trådte anbringelsesreformen på børne- og ungeområdet i kraft. Sigtet med reformen er at

Læs mere

GLOSTRUP KOMMUNE. Socialudvalgets møde

GLOSTRUP KOMMUNE. Socialudvalgets møde GLOSTRUP KOMMUNE Referat Socialudvalgets møde Mødedato: Tirsdag den 22. januar 2013 Mødetidspunkt: 18:00 Mødelokale: Møderum 200, Rådhusparken 2 Medlemmer: Ove Bjerregaard-Madsen (G) (Medlem), Lise Henriksen

Læs mere

ÅRHUS KOMMUNE - Magistratens 1. Afdeling Familie og Beskæftigelse - Jægergården - 8100 Århus C

ÅRHUS KOMMUNE - Magistratens 1. Afdeling Familie og Beskæftigelse - Jægergården - 8100 Århus C ÅRHUS KOMMUNE - Magistratens 1. Afdeling Familie og Beskæftigelse - Jægergården - 8100 Århus C INDSTILLING Til Århus Byråd Den 3. november 2004 via Magistraten Tlf. nr.: 8940 3010 Jour. nr.: Ref.: HC-GV

Læs mere

Psykiatrien i Region Syddanmark Psykiatrisk Afdeling P Det Børne- og Ungdomspsykiatriske Hus Odense Universitetshospital 1.

Psykiatrien i Region Syddanmark Psykiatrisk Afdeling P Det Børne- og Ungdomspsykiatriske Hus Odense Universitetshospital 1. , Odense Det Børne- og Ungdomspsykiatrisk Hus, Odense Lokal evalueringspraksis for klinisk undervisning i sygeplejerskeuddannelsen. 1. Baggrund og ramme for etablering af lokal evalueringspraksis: CVSU

Læs mere

Børneudvalget. Dagsorden med beslutninger. Møde nr. 4. Side 1 af 8

Børneudvalget. Dagsorden med beslutninger. Møde nr. 4. Side 1 af 8 Side 1 af 8 Børneudvalget Dagsorden med beslutninger Møde nr. 4 Mødested : Mødelokale 1 Mødetidspunkt : mandag den 5. maj 2008 kl. 15:00 Fraværende : Afbud fra Ulrik Kragh Der er temamøde med start kl.

Læs mere

15. februar Referat fra bestyrelsesmøde afholdt i Odense Eventyr Golf, Falen 227, 5250 Odense SV Mandag den 15. februar 2016 kl. 16.00 20.

15. februar Referat fra bestyrelsesmøde afholdt i Odense Eventyr Golf, Falen 227, 5250 Odense SV Mandag den 15. februar 2016 kl. 16.00 20. 15. februar Referat fra bestyrelsesmøde afholdt i Odense Eventyr Golf, Falen 227, 5250 Odense SV Mandag den 15. februar 2016 kl. 16.00 20.00 Til stede: Jim Staffensen Tuula Undall Lars Broch Christiansen

Læs mere

Pædagoguddannelsen i Viborg, Reberbanen 13, 8800 Viborg, lokale T6

Pædagoguddannelsen i Viborg, Reberbanen 13, 8800 Viborg, lokale T6 Mødeindkaldelse 5. november 2008 Mødeforum: VIAs bestyrelse Dato: 11. november 2008 Tid: 16.00 18.30 Sted: Deltagere: Afbud: Referent: Pædagoguddannelsen i Viborg, Reberbanen 13, 8800 Viborg, lokale T6

Læs mere

Drøftelse af aflastningsfamilier, interne skoler, egenbetaling mv. DASSOS 25. Januar 2016

Drøftelse af aflastningsfamilier, interne skoler, egenbetaling mv. DASSOS 25. Januar 2016 Drøftelse af aflastningsfamilier, interne skoler, egenbetaling mv. DASSOS 25. Januar 2016 Intro Udfordring: Kommunerne i Region Midtjylland oplever en mangel på aflastningsplejefamilier Baggrund: Notat

Læs mere

Forslag til Plan- og budgetprocedure 2016-19

Forslag til Plan- og budgetprocedure 2016-19 Punkt 6. Forslag til Plan- og budgetprocedure 2016-19 2014-004209 Magistraten indstiller, at byrådet godkender, at budgetoverslagsårene i det vedtagne korrigeret budget 2015-2018 (drift og anlæg) som udgangspunkt

Læs mere

Brønderslev-Dronninglund Kommune. Administrativ Styregruppe. Referat

Brønderslev-Dronninglund Kommune. Administrativ Styregruppe. Referat Brønderslev-Dronninglund Kommune Administrativ Styregruppe Referat Dato: 3. oktober 2005 Lokale: 272, Rådhuset i Brønderslev Tidspunkt: kl. 09.00 Indholdsfortegnelse Sag nr. Side Åbne sager: 1. Godkendelse

Læs mere

Forretningsorden for bestyrelsen for Fonden Settlementet på Vesterbro. Således vedtaget på bestyrelsesmødet den 04.11.2015

Forretningsorden for bestyrelsen for Fonden Settlementet på Vesterbro. Således vedtaget på bestyrelsesmødet den 04.11.2015 Udkast af 26. oktober 2015 til Kapitel 1 - Formål Forretningsorden for bestyrelsen for Fonden Settlementet på Vesterbro Således vedtaget på bestyrelsesmødet den 04.11.2015 1 Formål Bestyrelsen er Fonden

Læs mere

Referat J.nr.: U Ref: EM

Referat J.nr.: U Ref: EM Referat J.nr.: U0002-7-03-4-12 Ref: EM Mødeforum: Bestyrelsen for VIA University College Dato: Den 11. juni 2012 Tid: Kl. 15.30-18.30 Sted: Pædagoguddannelsen JYDSK, Skejbyvej 29, 8240 Aarhus (lokale U102)

Læs mere

Revideret indstilling om forslag til modeller for ændring af Københavns Kommunes revisionsordning, herunder Intern Revision og Revisionsudvalget.

Revideret indstilling om forslag til modeller for ændring af Københavns Kommunes revisionsordning, herunder Intern Revision og Revisionsudvalget. KØBENHAVNS KOMMUNE Økonomiforvaltningen Center for Økonomi Bilag 10. UDKAST TIL HØRING I REVISIONSUDVALGET Revideret indstilling om forslag til modeller for ændring af Københavns Kommunes revisionsordning,

Læs mere

Herningegnens Lærerforening E-MAIL 121@dlf.org WWW.DLF121.DK DLF KREDS 121 PONTOPPIDANSVEJ 4 7400 HERNING TLF. 97 12 31 33

Herningegnens Lærerforening E-MAIL 121@dlf.org WWW.DLF121.DK DLF KREDS 121 PONTOPPIDANSVEJ 4 7400 HERNING TLF. 97 12 31 33 Herningegnens Lærerforening E-MAIL 121@dlf.org WWW.DLF121.DK DLF KREDS 121 PONTOPPIDANSVEJ 4 7400 HERNING TLF. 97 12 31 33 ANALYSENOTAT Medlemsundersøgelse November 2015 Baggrund Herningegnens Lærerforening

Læs mere

Handlingsplan for Vestre Landsret 2010

Handlingsplan for Vestre Landsret 2010 Handlingsplan for Vestre Landsret 2010 Denne handlingsplan indeholder en beskrivelse af de væsentligste initiativer, som landsretten vil iværksætte og følge op på i 2010. Den internt ansvarlige for den

Læs mere

Slagelsevej 70-74, 4180 Sorø. Kl. 13-14 i lok. D002 fælles med de øvrige uddannelsesudvalg Kl. 14-16 tilstødende lokale læreruddannelsen

Slagelsevej 70-74, 4180 Sorø. Kl. 13-14 i lok. D002 fælles med de øvrige uddannelsesudvalg Kl. 14-16 tilstødende lokale læreruddannelsen Dagsorden Mødedato: Tirsdag den 21. januar 2013 Starttidspunkt: Kl. 13:00 Sluttidspunkt: Kl. 16:00 Mødested: Mødelokale: Ankerhus Slagelsevej 70-74, 4180 Sorø Kl. 13-14 i lok. D002 fælles med de øvrige

Læs mere

Referat. Forebyggelsesrådet

Referat. Forebyggelsesrådet Referat 20. april 2016, kl. 13:00 Lilletrommen Rådhuset, Fredensborg Kommune Egevangen 3B, Kokkedal Fraværende: Lis Kofoed Jørgen Simonsen Til stede: Finn Kamper-Jørgensen Helle Lassen Henrik Nielsen Indholdsfortegnelse

Læs mere

Stil krav til din udvikling. - og få mere ud af samtalen med din leder. Anbefalinger og inspiration til faglige repræsentanter

Stil krav til din udvikling. - og få mere ud af samtalen med din leder. Anbefalinger og inspiration til faglige repræsentanter Stil krav til din udvikling - og få mere ud af samtalen med din leder Anbefalinger og inspiration til faglige repræsentanter Sæt udviklingssamtalen og udviklingsplanen på dagsordenen Når medarbejderen

Læs mere

INDKALDELSE/ REFERAT. Punkt 1. Godkendelse af dagsorden (5 min) Gør tanke til handling VIA University College

INDKALDELSE/ REFERAT. Punkt 1. Godkendelse af dagsorden (5 min) Gør tanke til handling VIA University College Gør tanke til handling VIA University College Uddannelsesudvalget for Ernæring- og Sundhedsuddannelsen Sted: VIA University College Hedeager 2, lokale 34.37 8200 Aarhus N Mødedato: Den 15. september 2014

Læs mere

Forslag. Lov om ændring af lov om arbejdsmiljø 1)

Forslag. Lov om ændring af lov om arbejdsmiljø 1) 2009/1 LSV 126 (Gældende) Udskriftsdato: 3. juli 2016 Ministerium: Folketinget Journalnummer: Beskæftigelsesmin., Arbejdstilsynet, j.nr. 20090054829 Vedtaget af Folketinget ved 3. behandling den 11. maj

Læs mere

Referat Udvalg for Tryghed og Forebyggelse ( 17,4)

Referat Udvalg for Tryghed og Forebyggelse ( 17,4) Referat Udvalg for Tryghed og : Fredag den 11. december 2015 Mødetidspunkt: Kl. 8:00 Sluttidspunkt: Kl. 10:00 Mødested: Ungdomsskolen Bemærkninger: Mødested: Ungdomsskolen, Rasmus Knudsens Vej 52, 3000

Læs mere

Byrådsindstilling. Styrkelse af Varmeplan Århus fællesskabet i forhold til Hørning og Rosenholm kommuner. Til Århus Byråd via Magistraten

Byrådsindstilling. Styrkelse af Varmeplan Århus fællesskabet i forhold til Hørning og Rosenholm kommuner. Til Århus Byråd via Magistraten Byrådsindstilling Til Århus Byråd via Magistraten Teknik og Miljø Den 27. februar 2006 Styrkelse af Varmeplan Århus fællesskabet i forhold til Hørning og Rosenholm kommuner Resume En arbejdsgruppe, nedsat

Læs mere

INDKALDELSE/ REFERAT. Referat fra mødet i Uddannelsesudvalget for Bioanalytikeruddannelsen. Punkt 1. Godkendelse af dagsorden (5 min)

INDKALDELSE/ REFERAT. Referat fra mødet i Uddannelsesudvalget for Bioanalytikeruddannelsen. Punkt 1. Godkendelse af dagsorden (5 min) Gør tanke til handling VIA University College Referat fra mødet i Uddannelsesudvalget for Bioanalytikeruddannelsen Sted: VIA University College Hedeager 2, 8200 Aarhus N Mødedato: Den 9. juni 2015 kl.

Læs mere

Fællesrådet for dagtilbud

Fællesrådet for dagtilbud FREDERICIA X Blad nr. 1 Emne for mødet: Møde med Børne- og Ungdomsudvalget og formænd for forældreråd og formænd/medlemmer for forældrebestyrelser i kommunale og selvejende daginstitutioner samt den kommunale

Læs mere

Egebjerg Kommune. Børne- og kulturudvalget 2004. Referat

Egebjerg Kommune. Børne- og kulturudvalget 2004. Referat Egebjerg Kommune Børne- og kulturudvalget 2004 Referat Dato: Den 30-marts-2004 Starttidspunkt for møde: Kl. 15.00 Sluttidspunkt for møde: Kl. 19.00 Mødested: Mødelokale 2 Udsendelsesdato: Afbud fra: Fraværende:

Læs mere

Handicapråd. Torsdag den 22.04.10 kl. 16.30 i Træningsenheden Hundige Alle 11, 2670 Greve

Handicapråd. Torsdag den 22.04.10 kl. 16.30 i Træningsenheden Hundige Alle 11, 2670 Greve Handicapråd Torsdag den 22.04.10 kl. 16.30 i Træningsenheden Hundige Alle 11, 2670 Greve Medlemmer Byrådet Kai Nielsen (V) Jette Andersen (A) Lars Kilhof (V) Administrationen Jørgen Engell-Kofoed, Center

Læs mere

Vedtægter for. Fonden Dansk Sygeplejehistorisk Museum

Vedtægter for. Fonden Dansk Sygeplejehistorisk Museum Vedtægter for Fonden Dansk Sygeplejehistorisk Museum --- oo0oo --- 1. NAVN OG STATUS 1.01 Fondens navn er Fonden Dansk Sygeplejehistorisk Museum (i det følgende kaldet Museet ). 1.02 Museet er en selvejende

Læs mere

Forretningsorden for Haderslev Katedralskole s bestyrelse

Forretningsorden for Haderslev Katedralskole s bestyrelse Forretningsorden for Haderslev Katedralskole s bestyrelse Denne forretningsorden er fastsat i medfør af 18 i lov nr. 880 af 8.8 2011 om institutioner for almengymnasiale uddannelser og almen voksenuddannelse

Læs mere

Tid Tirsdag den 28. april 2009 kl. 1100. Sted Rådhuset Nordfyns Kommune, Østergade 23, 5400 Bogense

Tid Tirsdag den 28. april 2009 kl. 1100. Sted Rådhuset Nordfyns Kommune, Østergade 23, 5400 Bogense Dagsorden/sreferat Kredsrådet i Fyns Politikreds Tid Tirsdag den 28. april 2009 kl. 1100. Sted Rådhuset Nordfyns Kommune, Østergade 23, 5400 Bogense Afbud Knud Gether 12. Godkendelse af dagsorden. 13.

Læs mere

Bestyrelsen for Aarhus Katedralskole v/bestyrelsesformand universitetsdirektør Jan Halle

Bestyrelsen for Aarhus Katedralskole v/bestyrelsesformand universitetsdirektør Jan Halle RESULTATLØNSKONTRAKT 2008-09 Undertegnede parter Bestyrelsen for Aarhus Katedralskole v/bestyrelsesformand universitetsdirektør Jan Halle og Rektor Lars Scheibel indgår hermed følgende kontrakt om resultatløn:

Læs mere

Sted: Vitus Bering Innovation Park, Chr. M. Østergaards Vej 4a, 8700 Horsens, lokale 6.01

Sted: Vitus Bering Innovation Park, Chr. M. Østergaards Vej 4a, 8700 Horsens, lokale 6.01 Referat J.nr.: U0002-7-03-1-11 Ref: EM Mødeforum: VIA bestyrelse Dato: Den 31. januar 2011 Tid: 15.30-18.30 Sted: Vitus Bering Innovation Park, Chr. M. Østergaards Vej 4a, 8700 Horsens, lokale 6.01 Mødeleder:

Læs mere

INDKALDELSE/ REFERAT. Referat fra mødet i Uddannelsesudvalget for Sygeplejerskeuddannelsen

INDKALDELSE/ REFERAT. Referat fra mødet i Uddannelsesudvalget for Sygeplejerskeuddannelsen VIA University College Referat fra mødet i Uddannelsesudvalget for Sygeplejerskeuddannelsen Sted: VIA University College Campus Silkeborg Nattergalevej 1 8600 Silkeborg Mødedato: Den 23. juni 2014 kl.

Læs mere

Udkast til lokalt tillæg

Udkast til lokalt tillæg Udkast til lokalt tillæg 6. Internationalisering August 2010 Den Sundhedsfaglige Højskole VIA University College Side 1 af 5 Internationalisering i fysioterapeutuddannelsen i VIA UC Formålet med internationalisering

Læs mere

(inkl. optagelseskrav til diplomingeniørstudierne på Aarhus Universitet)

(inkl. optagelseskrav til diplomingeniørstudierne på Aarhus Universitet) juni 2016/mrl Lokal studieordning for adgangskursus og suppleringskursus, Ingeniørhøjskolen Aarhus Universitet (inkl. optagelseskrav til diplomingeniørstudierne på Aarhus Universitet) Gældende fra august

Læs mere