aar hus arki design tekt erne

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "aar hus arki design tekt erne"

Transkript

1 design aar hus arki tekt

2 design grafik / tekst: aarhus arkitekterne a/s 2. udgave

3 afdeling for design For os er design en integreret del af dét at skabe bygninger og rum, og designafdelingens opgaver ligger ofte i en naturlig forlængelse af tegnestuens øvrige virke. aarhus arkitekternes kompetenceområde favner således bredt og involverer alt fra planlægning over arkitektur til designløsninger. Vi vil gerne præge vores bygninger og omgivelser også i detaljerne for herved at sikre et helstøbt billede. Det er vores ambition, at designafdelingens arbejde skal have en synergi og en relation til det, der i øvrigt foregår på tegnestuen. Designet skal ikke være løsrevet fra en arkitektonisk sammenhæng, men derimod være integreret i hele processen. I kraft af at arkitekter og designere arbejder side om side kan vi sikre, at der er en rød tråd og dermed sammenhæng mellem arkitektur og design. Vi beskæftiger os med et bredt spekter af designopgaver lige fra produktdesign til brugskunst, møbler og specialinventar. Et tæt samarbejde med kunden er afgørende for et godt resultat, ligesom funktion, økonomi og produktion er væsentlige designparametre og grundlaget for godt design. Som det også er gældende for resten af tegnestuens arbejde, er vi optaget af at skabe smuk og funktionel design, der samtidig er baseret på bæredygtige og langsigtede løsninger.

4 design kompetencer aarhus arkitekterne har stor erfaring inden for mange forskellige produktområder. Gennem målrettede processer sammensætter vi effektive designløsninger, der kan styrke virksomhedens placering på markedet, ved at: > skabe sammenhæng i virksomhedens produktprogram > fremme virksomhedens evne til produktdifferentiering > afklare behov og ønsker til produktet ved hjælp af brugerundersøgelser og oversætte dem til gode designløsninger forbedre virksomhedens muligheder for at udnytte eksisterende teknologi > reducere virksomhedens produktionsomkostninger > forbedre virksomhedens image og kommunikation > > > tænke miljø og bæredygtighed ind i designprocessen af virksomhedens nye produkter designe æstetiske og tidløse produkter, der kan tilføje merværdi til virksomheden

5 Unikke produkter

6 design T39 håndklædevarmer producent: VOLA A/S design: aarhus arkitekterne a/s projektstade: udviklet 2009 Håndklædevarmeren er udviklet som et modulsystem. Hver håndklædevarmer designes og tilpasses individuelt til hvert rum. Håndklædevarmeren kan således bestå af det antal stænger, der passer til funktionen og indretningen i det pågældende rum. For at få den perfekte designmæssige løsning kan stængerne monteres i den afstand, der passer til flisen, der er valgt til badeværelset. Den nye VOLA håndklædevarmer giver dermed fuld frihed til at skabe en smuk og unik designløsning tilpasset det individuelle rum og den enkelte bygherres ønsker. Produktet har modtaget den anerkendte, amerikanske designpris Good Design Award i 2009 og er derudover nomineret til Den Danske Designpris og den tyske designpris, Designpreis Vi starter designarbejdet med at vægte de funktioner, produktet skal lose. Analysen danner grundlag for, at vi kan definere hvilke krav til design, der vil skabe den bedste brugskvalitet.

7

8 design

9 FS armatur-serie producent: VOLA A/S design: aarhus arkitekterne a/s FS1 armatur til fritstående badekar Produktet har modtaget designprisen Good Design Award for sin minimalistiske og elegante form, og FS1 armaturet har desuden været nomineret til den tyske designpris, Designpreis Projektstade: udviklet 2007 FS2 armatur til fritstående håndvask Projektstade: udviklet 2009 FS3 armatur til fritstående bruser Ligesom flere af de andre produkter aarhus arkitekterne har tegnet for VOLA, er også FS3 armatur til fritstående bruser blevet tildelt den amerikanske designpris, Good Design Award. Projektstade: udviklet 2009 Det æstetiske mål for produktet defineres tidligt i en designproces. Sammen med kunden finder vi i fællesskab frem til hvilke forventninger, der er til æstetik og funktion. Det fælles afsæt sikrer, at kunden kan være sikker på, at produktets form og identitet ikke afviger fra virksomhedens designprofil.

10 design

11

12 design FUNKT IONSANALYSE: Beskriver de forskellige brugsmåder, adfærden ved anskaffelsen af produktet og produktets rolle i en planlagt handling. ST RUKT URANALYSE: Afklarer produktets indre og ydre struktur samt de dele, som produktet er sammensat af. FORMANALYSE: Drejer sig om produktets æstetiske egenskaber, der har afsæt i en tidsmæssig kontekst.

13 analyse I designarbejdet kan tilsyneladende enkle analyser skabe grundlag for innovation og nye kvaliteter ved produktet. Designprocessen er baseret på de forskellige behov og krav, der er til et produkt i løbet af dets livscyklus. Men analysefasen handler ikke kun om produktet, men mindst lige så meget om virksomhedens værdigrundlag. Det er vigtigt, at vi har en klar forståelse af, hvem virksomheden er og i hvilken retning, den bevæger sig. Herved opnår vi de nødvendige kvalifikationer til at kunne skabe et produkt, der repræsenterer virksomhedens brand.

14 design fra proces til produkt Skæve og innovative tilgange skaber nye løosninger workshop deltagere: aarhus arkitekterne og VOLA

15 brugerdreven innovation aarhus arkitekterne beskæftiger sig med brugerinddragelse ud fra en helhedsbetragtning, hvor både producentens viden og brugernes erfaring med produktet er en afgørende kilde til udvikling og nytænkning af nye løsninger. Vi arbejder målrettet med at udvikle metoder, der kan afdække ny viden og skabe baggrund for innovative løsninger. Vi har fokus på samarbejdsformer og værktøjer, der kan styrke og optimere brugerinddragelsen. Brugerundersøgelserne hjælper os med at vejlede virksomhederne om brugernes ønsker til produktet og måder at benytte det på. Vi arbejder procesorienteret og metodisk. Ved hjælp af brugerinddragelse har vi mulighed for at få viden om, hvordan eksisterende løsninger fungerer; at opnå en uddybende indsigt i erkendte og ikke-erkendte brugerbehov samt at afprøve og vurdere nye løsningsforslag og principper. Kernen i designarbejdet er de mennesker, som kommer til at bruge produktet.

16 design

17 hospitals- og laboratorieinventar producent: Zystm A/S design: aarhus arkitekterne a/s projektstade: 2007 og 2008 Hospitalsinventaret inkluderer funktionsskabe til opbevaring af udstyr, medicin, plejemateriale m.m., mens laboratorieinventaret er tilpasset både hospitaler og den farmaceutiske industri. Begge systemer er udviklet på basis af dialogmøder, observationer og interviews.

18 design aduro 8 brændeovn producent: Aduro A/S design: aarhus arkitekterne a/s projektstade: 2010

19 udendørs pejs producent: Aduro A/S design: aarhus arkitekterne a/s projektstade: 2010

20 design aduro 11 brændeovn producent: Aduro A/S design: aarhus arkitekterne a/s projektstade: 2010

21 wall brændeovn producent: Hvam Heat Design design: aarhus arkitekterne a/s og SMT Design ApS projektstade: udviklet 1999

22 design udstillingsinventar til vola academy producent: VOLA A/S design: aarhus arkitekterne a/s projektstade: udviklet 2008 I VOLA Academy går arkitektur og design hånd i hånd. Det nye efteruddannelsescenter og showroom er tegnet af aarhus arkitekterne. Efterfølgende faldt det naturligt, at designafdelingen fik opgaven med at designe håndvaske, bruseniche og andet tilbehør til showroomet.

23

24 design

25 tankestreg projekt: Den Røde Rute, Århus Festuge, 2008 design: aarhus arkitekterne a/s sponsorer: IKEA A/S, MT Højgaard A/S, Arbejdsmarkedscenter Nord Projektet bestod af en række møbler, der hver dannede en form for uafgrænsede rum ned gennem Posthussmøgen i Århus. Installationen tilbød et helle og en afstikker fra det hektiske og befærdede strøg, som smøgen grænser op til. Rækken af identiske møbler skabte et interessant og smukt visuelt forløb, der henledte opmærksomheden på et ellers overset sted i Århus byrum.

26 design udekøkken producent: Aduro A/S design: aarhus arkitekterne a/s og SMT Design ApS projektstade: udviklet 2006 Som designer er det en vigtig opgave at få de forskellige parametre inden for design, funktion, kvalitet og pris til at gå op i en hoøjere enhed.

27 duro byrumsinventar producent: Veksø A/S design: aarhus arkitekterne a/s og SMT Design ApS Serien er oprindeligt udviklet til Storcenter Nord i Århus.

28 design showroom producent: VOLA A/S design: aarhus arkitekterne a/s projektstade: udviklet 2005, 2008 sted: Amsterdam, London, København, Wien og München Indretningen har indbefattet alt fra ombygning af de eksisterende lokaler til indretning og specialdesign af detaljer til showroomet. Vi designer oplevelser

29

30 design aarhus arkitekterne aarhus arkitekterne er en erfaren og uformel tegnestue med en stor grad af indlevelse. Vi beskæftiger os med arkitektur, design og planlægning i alle faser fra konceptudvikling til byggeledelse og fagtilsyn. Vi har stærke faglige kompetencer og et godt socialt miljø. Vi opfatter dialogen og vidensudvekslingen, som det vigtigste procesværktøj og et helt grundlæggende element i tegnestuens arbejde og fundament. Vi arbejder med en bred vifte af opgaver af stor arkitektonisk mangfoldighed og af høj kvalitet. Projekterne vi skaber, er oftest resultatet af en procesorienteret tilgang, hvor vi sammen med projektets bygherre og andre af byggeriets parter arbejder mod et fælles defineret mål. I samarbejde får vi udviklet et klart og visionært koncept, som kan danne afsæt for smuk og oplevelsesrig arkitektur. Ved hvert projekt handler det om at udforske en opgaves særlige potentiale, dets muligheder og dets begrænsninger for at sikre den bedst mulige løsning. Både i forhold til den økonomiske ramme og i relation til stedet og landskabet, til samtiden, til brugerne og det liv, der skal udfolde sig. Tegnestuen har kontor i Århus og København og beskæftiger ca. 50 medarbejdere.

31 kontakt torben madsen, aarhus arkitekterne a/s europaplads 16, dk århus c / rosenvængets sideallé 3, dk københavn ø / Svanemærket tryksag

32

Arkitema. For Arkitema er dac RE-THINK en fælles proces, der skal føre til nye erkendelser af den danske byggebranches styrker og svagheder.

Arkitema. For Arkitema er dac RE-THINK en fælles proces, der skal føre til nye erkendelser af den danske byggebranches styrker og svagheder. Drømmen om at et byggeprojekt kan overskues, styres og kontrolleres af én aktør er urealistisk. Det er på tide at gøre op med denne forældede tankegang, der i sidste ende fører til dårligt byggeri uden

Læs mere

VESTHARDT ARKITEKTER. firmaprofil. intro. mål. vision. arkitektoniske. grundværdier. profil. centrum. kontekst. teamwork. dialog. proces.

VESTHARDT ARKITEKTER. firmaprofil. intro. mål. vision. arkitektoniske. grundværdier. profil. centrum. kontekst. teamwork. dialog. proces. firmaprofil intro mål vision arkitektoniske grundværdier profil centrum kontekst teamwork dialog proces inspiration tradition udvikling bæredygtighed erfaring arbejdsområder byggeteknik økonomi rådgivning

Læs mere

ET GODT PSYKISK ARBEJDSMILJØ

ET GODT PSYKISK ARBEJDSMILJØ ET GODT PSYKISK ARBEJDSMILJØ hver dag Inspiration til en systematisk indsats DET NATIONALE FORSKNINGSCENTER FOR ARBEJDSMILJØ Arbejdstilsynet Indhold Et godt psykisk arbejdsmiljø hver dag. Inspiration til

Læs mere

REALDANIAS FILANTROPISKE STRATEGI. 2013-2016 august 2014

REALDANIAS FILANTROPISKE STRATEGI. 2013-2016 august 2014 REALDANIAS FILANTROPISKE STRATEGI august 2014 Vores mission er at skabe livskvalitet for alle i Danmark gennem det byggede miljø INDHOLD 4 Realdanias filantropiske strategi - v/jesper Nygård, adm. direktør

Læs mere

ONV Husene. www.m2.dk

ONV Husene. www.m2.dk ONV Husene www.m2.dk INDHOLD Arkitekttegnede huse Individualitet 4 Fleksibilitet 6 Funktionalitet 8 Kvalitet 10 Økonomi 12 Proces 14 Tid 16 M2 18 4 INDIVIDUALITET> Skræddersyet typehus INDIVIDUALITET

Læs mere

Kreativt iværksætterhus i Svendborg. Idéoplæg

Kreativt iværksætterhus i Svendborg. Idéoplæg Kreativt iværksætterhus i Svendborg Idéoplæg Titel Idéoplæg til et kreativt iværksætterhus Udgivelsesdato Januar 2013 Udarbejdet for Svendborg Kommune Fremtidsfabrikken Udarbejdet af Kalmer & Hvass Arkitekter

Læs mere

Den gode projektbeskrivelse

Den gode projektbeskrivelse Den gode projektbeskrivelse Værktøjskasse Den gode projektbeskrivelse Udviklet af Dansk Bygningsarv, 2012. Figurerne i målhieraki, interessentanalyse og milepælsplan er udviklet med inspiration fra bogen

Læs mere

Designhøjskolen i Højer - beskrivelse og vision

Designhøjskolen i Højer - beskrivelse og vision Designhøjskolen i Højer - beskrivelse og vision Indholdsfortegnelse: 1: Vision, mål og værdigrundlag 2: Linjerne - mål, indhold og vision 3: Marketing 5: Netværk 6: Fysiske rammer 1 Vision, mål og værdigrundlag

Læs mere

MERE VÆRDI FOR PENGENE space management l driftsoptimering l digitalisering af bygningsmassen

MERE VÆRDI FOR PENGENE space management l driftsoptimering l digitalisering af bygningsmassen MERE VÆRDI FOR PENGENE space management l driftsoptimering l digitalisering af bygningsmassen MERE VÆRDI FOR PENGENE Få mere værdi for færre penge med effektiv space management, digital drift og vedligeholdelse.

Læs mere

INDTÆNK ARBEJDSMILJØET VED OMBYGNING, LEJE OG INDRETNING AF KONTOR

INDTÆNK ARBEJDSMILJØET VED OMBYGNING, LEJE OG INDRETNING AF KONTOR BRANCHEVEJLEDNING FRA BAR KONTOR INDTÆNK ARBEJDSMILJØET VED OMBYGNING, LEJE OG INDRETNING AF KONTOR 2 INDHOLDSFORTEGNELSE 3 3 INDHOLDSFORTEGNELSE 5 FORORD 6 FASER I PROCESSEN 9 DELTAGERE I PROCESSEN 15

Læs mere

God ledelse i Solrød Kommune

God ledelse i Solrød Kommune SOLRØD KOMMUNE DIREKTIONEN God ledelse i Solrød Kommune Sådan leder vi i Solrød Kommune Marts 2014 Indledning God ledelse er en forudsætning for at skabe attraktive og effektive arbejdspladser - og god

Læs mere

Design C Hf Vejledning / Råd og vink Afdelingen for gymnasiale uddannelser 2010

Design C Hf Vejledning / Råd og vink Afdelingen for gymnasiale uddannelser 2010 Design C Hf Vejledning / Råd og vink Afdelingen for gymnasiale uddannelser 2010 Alle bestemmelser, der er bindende for undervisningen og prøverne i de gymnasiale uddannelser, findes i uddannelseslovene

Læs mere

Mini-guide til DGNB. Certificering af bæredygtige byområder i Danmark

Mini-guide til DGNB. Certificering af bæredygtige byområder i Danmark Mini-guide til DGNB Certificering af bæredygtige byområder i Danmark Nordhavn - DGNB præcertifikat, Guld DK-GBC juli 2014 3 Introduktion Green Building Council Denmark (GBC) er en nonprofit organisation,

Læs mere

Fælles fremtid - fælles ansvar

Fælles fremtid - fælles ansvar Fælles fremtid - fælles ansvar Den fælles ledelses strategi 2013-2015 Fælles fremtid fælles ansvar Strategiske indsatser Direktion og afdelingschefer i Haderslev Kommune har lavet en administrativ strategi

Læs mere

Vidensdeling og BIM. Går de hånd i hånd?

Vidensdeling og BIM. Går de hånd i hånd? Går de hånd i hånd? University College Nordjylland Kenneth Højbjerg Bygningskonstruktøruddannelsen 7. semester februar marts 2012 Vejleder: Henriette Knak 1 Titelblad: Rapportens titel: Går de hånd i hånd?

Læs mere

arbejde med at omsætte skolepolitikken i praksis dokumentere og evaluere indsatsen

arbejde med at omsætte skolepolitikken i praksis dokumentere og evaluere indsatsen Indledning Denne skolepolitik er 2. version af Jammerbugt Kommunes formulerede politik for folkeskolen. Denne anden version er udarbejdet på baggrund af en proces, hvor væsentlige aktører på skoleområdet

Læs mere

Analyse af uddannelsesbehov i forbindelse med opførelse af lavenergihuse

Analyse af uddannelsesbehov i forbindelse med opførelse af lavenergihuse Analyse af uddannelsesbehov i forbindelse med opførelse af lavenergihuse Efteruddannelsesudvalget for bygge/anlæg og industri (BAI) Indholdsfortegnelse Indledning...3 Indhold og Formål...3 Nuværende og

Læs mere

Ledelse i frivillige sociale foreninger DEBATOPLÆG. Rådet for Frivilligt Socialt Arbejde, marts 2008 3...

Ledelse i frivillige sociale foreninger DEBATOPLÆG. Rådet for Frivilligt Socialt Arbejde, marts 2008 3... Ledelse i frivillige sociale foreninger DEBATOPLÆG Rådet for Frivilligt Socialt Arbejde, marts 2008 1 2 3... Ledelse i frivillige sociale foreninger Vi vil som frivillige sociale foreninger gerne bidrage

Læs mere

LÆRING FRA TRE STYRINGSLABORATORIER. Input til partssamarbejdet om modernisering af den offentlige sektor

LÆRING FRA TRE STYRINGSLABORATORIER. Input til partssamarbejdet om modernisering af den offentlige sektor LÆRING FRA TRE STYRINGSLABORATORIER Input til partssamarbejdet om modernisering af den offentlige sektor Kolofon MindLab Slotsholmsgade 12 1216 København K Danmark +45 3392 3144 info@mind-lab.dk www.mind-lab.dk

Læs mere

Direktørgruppen, Juli 2011. Ny virkelighed - ny velfærd

Direktørgruppen, Juli 2011. Ny virkelighed - ny velfærd Direktørgruppen, Juli 2011 Ny virkelighed - ny velfærd 1 Ny virkelighed ny velfærd Både kravene til og vilkårene for kommunen har ændret sig markant de senere år, og det er helt andre og mere alvorlige

Læs mere

Indlejret teknologi og Byggeri. Køreplan for brugerdreven innovation

Indlejret teknologi og Byggeri. Køreplan for brugerdreven innovation Innovation, BIIBBrugerdreven Indlejret teknologi og Byggeri Køreplan for brugerdreven innovation Titel: Køreplan for brugerdreven innovation Udgivet af: DI Byggematerialer Forfattere: Kresten Storgaard,

Læs mere

Christopher, Andreas og Christian VINOPERTEN. En elektronisk vinekspert. 2. semeterprojekt

Christopher, Andreas og Christian VINOPERTEN. En elektronisk vinekspert. 2. semeterprojekt VINOPERTEN En elektronisk vinekspert 2. semeterprojekt Christopher, Andreas og Christian Vinoperten Elektronisk Vinekspert Roskilde Universitet 2014 Humanistisk Teknologisk Basisstudium 2. semester Et

Læs mere

Kreativt iværksætterhus i Svendborg. Idéoplæg

Kreativt iværksætterhus i Svendborg. Idéoplæg Kreativt iværksætterhus i Svendborg Idéoplæg Titel Idéoplæg til et kreativt iværksætterhus Udgivelsesdato Februar 2013 Udarbejdet for Svendborg Kommune Fremtidsfabrikken Udarbejdet af Kalmer & Hvass Arkitekter

Læs mere

Guide SOCIALE KAPITAL. virksomhedens. til undersøgelse af

Guide SOCIALE KAPITAL. virksomhedens. til undersøgelse af Guide til undersøgelse af virksomhedens SOCIALE KAPITAL Indhold Undersøg den sociale kapital 4 Hvad er social kapital? 5 Hvorfor undersøge social kapital? 5 Flere dimensioner af social kapital 7 Sådan

Læs mere

Implementering af BIM

Implementering af BIM Dan Nissen Speciale 7.semester 13 03 2012 1 Titelblad: Titel: Forfatter: Dan Nissen Lille Thorupvej 17 8860 Ulstrup dn42130@ucn.dk / dk@lykkenissen.dk Udarbejdet som: 7. semesters speciale, med valgfrit

Læs mere

KORT OM SOCIAL KAPITAL

KORT OM SOCIAL KAPITAL KORT OM SOCIAL KAPITAL Det er ikke kun den enkelte medarbejder, der skaber værdi på Velfærdsområdets arbejdspladser. Det er i lige så høj grad samspillet mellem medarbejdere og ledere. Via samarbejde kan

Læs mere

UDDANNELSESBESKRIVELSE 2012 INNOVATION OG NYTÆNKNING

UDDANNELSESBESKRIVELSE 2012 INNOVATION OG NYTÆNKNING UDDANNELSESBESKRIVELSE 2012 INNOVATION OG NYTÆNKNING Indhold Målgruppe for uddannelsen... 2 Dit udbytte som deltager... 2 Uddannelse på diplom niveau... 3 Uddannelses omfang... 3 Seminarer... 3 Læringsform...

Læs mere

Design B Valgfag Vejledning / Råd og vink Afdelingen for gymnasiale uddannelser 2010

Design B Valgfag Vejledning / Råd og vink Afdelingen for gymnasiale uddannelser 2010 Design B Valgfag Vejledning / Råd og vink Afdelingen for gymnasiale uddannelser 2010 Alle bestemmelser, der er bindende for undervisningen og prøverne i de gymnasiale uddannelser, findes i uddannelseslovene

Læs mere

Fra god praksis til næste praksis

Fra god praksis til næste praksis TEKNOLOGISK INSTITUT Fra god praksis til næste praksis Vejledning og rådgivning af iværksættere og virksomheder med vækstambitioner Erfaringer fra erhvervsservicesystemet Maj 2007 Indhold 1. INDLEDNING...

Læs mere

Læringsmiljø i staten Hvad, hvorfor og hvordan? et inspirationshæfte om læring på jobbet SCKK

Læringsmiljø i staten Hvad, hvorfor og hvordan? et inspirationshæfte om læring på jobbet SCKK Statens Kompe Læringsmiljø i staten Hvad, hvorfor og hvordan? et inspirationshæfte om læring på jobbet SCKK Læringsmiljø i staten hvad, hvorfor og hvordan? ISBN-nr: 87-991479-0-4 Tekst: Statens Center

Læs mere