Til medlemmer af bestyrelsen for Herning HF og VUC tirsdag den 23. november 2010 kl i konferencelokalet.

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Til medlemmer af bestyrelsen for Herning HF og VUC. 18.11.2010. tirsdag den 23. november 2010 kl. 16.00 i konferencelokalet."

Transkript

1 Til medlemmer af bestyrelsen for Herning HF og VUC Der indkaldes til bestyrelsesmøde Dagsorden: tirsdag den 23. november 2010 kl i konferencelokalet. 1. Godkendelse af referat fra seneste møde. 2. Opfølgning på beslutninger fra seneste bestyrelsesmøde. Intet. punktet tages til orientering. 3. Siden sidst. Rektor orienterer om løbende sager. orienteringen tages til efterretning. 4. VUC udbud for skoleåret 2011/12. Udbudsplanen for skoleåret 2011/12 er på HF-enkeltfag en videreførelse af udbudsplanen for skoleåret 2010/11 En række fag udbydes fortsat i samlæsning med HF2. I bilag a ses en oversigt over det planlagte udbud. Et nyt initiativ er udbud af turbo-forløb i biologi C og samfundsfag C i august Målgruppen for dette tilbud er kursister, der ønsker at gennemføre fagpakker med biologi B eller samfundsfag B på kun et år. FVU og OBU er som udgangspunkt planlagt med tilsvarende omfang som i 2010/11. Det fuldtids OBU-forløb i dansk, engelsk og matematik som startede sidste år fortsættes. Udover de planlagte hold oprettes der virksomhedshold efter behov. Dette behov har været stigende de sidste år, og vi forventer at tendensen fortsætter. På AVU vil den foreslåede finanslov medføre, at vi ikke længere udbyder vore hold for generation plus, og at vi må nedlægge vores AVU-tilbud i Ikast-Brande Kommune. Enkelte af tilbudsfag i Herning vil sandsynligvis ikke kunne oprettes pga. den forhøjede deltagerbetaling.

2 Til gengæld regner vi med at udvide vort tilbud med et turbohold i engelsk, dansk og matematik i foråret, men henblik på at kursisterne til efteråret kan optages på HF. Ligesom det to-ugers afklaringsforløb med løbende optag, der iværksattes fra august 2009, fortsættes.. Et forslag til det samlede AVU, FVU og OBU udbud er på nuværende tidspunkt ikke udarbejdet, men forelægges bestyrelsen ved næste møde. I finanslovsforslaget for 2011, som det fremsattes i august 2010, var indeholdt elementer, der sigter mod at begrænse efterspørgslen efter VUC-undervisning fra gruppen af kursister, der i forvejen har en videregående uddannelse, ligesom der gennem en afkortning af perioden med SVU sigtes på en begrænsning af efterspørgslen fra ledighedstruede. I forbindelse med finanslovsforliget mellem Regeringen, Dansk Folkeparti og Kristendemokraterne indføres yderligere efterspørgselsdæmpende foranstaltninger det har ikke været muligt at tage hensyn hertil ved udarbejdelsen af udbuddet for skoleåret 2011/12. udbudsplanen for kursusåret 2011/12 godkendes med forbehold af fastlæggelse af det endelige udbud på AVU, FVU og OBU. 5. Fastsættelse af deltagerbetaling for deltagelse i VUC-undervisning i (Skoleåret 2011/12). I skrivelse af 16. september 2010 har Undervisningsministeriet ladet skolen tilgå en orientering om forhøjet deltagerbetaling på hf- og stx-enkeltfag og almen voksenuddannelse. Forhøjelsen sker som led i regeringens genopretningsplan for dansk økonomi. Forhøjelsen af deltagerbetalingen kræver lovændringer lovforslag desangående fremsat i begyndelsen af oktober Efter den hidtil gældende bekendtgørelse på området har det været bestyrelsen der indenfor et i bekendtgørelsen fastsat interval fastsatte deltagerbetalingen. Efter de nye regler er deltagerbetalingen centralt fastsat. Ændringerne i forhold til den hidtidige deltagerbetaling er søgt sammenfattet i nedenstående tabel. Deltagerbetaling pr. fag (kursister uden videregående uddannelse) AVU: Dansk, dansk som andetsprog, engelsk, matematik AVU: Naturvidenskab, historie, samfundsfag, tysk Nuværende betaling Fremtidig betaling 110 kr. 110 kr. 300 kr. 110 kr.

3 AVU: Billedkunst, grundlæggende it, livsanskuelse, psykologi Hf- og stx-enkeltfag: Biologi, dansk, engelsk, fransk, fysik, geografi, historie, kemi, matematik, psykologi, religion, samfundsfag, tysk Hf- og stx- enkeltfag: Billedkunst, dramatik, erhvervsøkonomi, filosofi, idræt, innovation, italiensk, mediefag, musik, retorik, spansk 300 kr kr. 600 kr. 450 kr. 600 kr kr. For kursister med en videregående uddannelse indføres der fuld deltagerbetaling. Det betyder, at sådanne kursister skal betale det fulde taksameterbeløb. Det betyder at et C-niveau fag vil komme til at koste ca kr. og et B-niveau fag vil komme til at koste ca kr. bestyrelsen tiltræder den ændrede deltagerbetaling. 6. Regnskabsinstruks. Vedlagt i bilag a forslag til regnskabsinstruks. Instruksen er omarbejdet i forbindelse med ændringer i medarbejdersammensætningen. Revisionen har bistået ved udarbejdelsen, der afspejler en række formelle krav til funktionsadskillelse og beskrivelse af arbejdsgange. Bilaget er på 41 sider. Indstilling; instruksen vedtages som foreslået i bilag b. 7. Undervisningsministeriets bemærkninger til årsrapporten for 2009 og de tilhørende revisionsprotokoller. Den 2. november 2010 har Undervisningsministeriet fremsendt bemærkninger til institutionens årsrapport for Brevet der vedlægges som bilag c indeholder ingen kritiske bemærkninger. Dog opfordres Herning HF og VUC til at følge op på revisors anbefalinger til forbedring af de af revisor konstaterede svagheder i forretningsgangene og interne it-kontroller, som har betydning for driftssikkerheden, informationers pålidelighed og sikkerheden af data. En sådan opfølgning er iværksat forud for pågældende skrivelses indgang. Det forudsættes, at problemstillingerne er afklarede, når vi kommer i normal drift i det etablerede samarbejde omkring IT med Herningsholm Erhversskole. Undervisningsministeriets bemærkninger tages til efterretning.

4 8. Budgetforslag for 2011 Aktivitetsforudsætningerne i årskursister i budgetforslaget for 2011 er: HF2 296 Studenterkursus 41 HF enkeltfag 130 AVU 100 FVU 28 OBU 8 Det svarer til optag af 150 nye elever på HF2 (5 klasser) i sommeren 2011 optag af 25 nye studenterkursister (én klasse) i sommeren Et optag på HF enkeltfag 12% under niveauet for 2010, dette dækker over uændret aktivitet i foråret og et fald på 20% i efteråret AVU aktiviteten forudsættes at ligge lidt under niveauet for 2010, medens FVU og OBU forudsættes at ligge på niveau med Omkostningerne er skønnede ud fra det nuværende omkostningsniveau med hensyntagen til aktivitetsforudsætningerne. Nedenfor bemærkninger om de enkelte områder. Lønninger udgør med ca. 80% af de samlede omkostninger langt den største udgift. Lønnen er konkret budgetteret på grundlag af nuværende lønninger. Da overenskomsterne løber ud ved udgangen af marts 2011 kendes den fremtidige overenskomstmæssige lønudvikling ikke, der er indlagt budgetpuljer til en skønnet lønudvikling på ca. 1%, ligeledes er der indlagt puljer til dækning af overarbejde. Der er afsat kr. i vederlag til bestyrelsesformanden. Undervisningsmidler til AVU, FVU og OBU budgetteres til kr., svarende til en forhøjelse på 25%. Denne post har været uændret i en årrække og der opleves et behov for en justering. For så vidt angår HF2, Studenterkursus og HFe var der for 2010 oprindeligt budgetteret med Den realiserede fremgang medførte behov for en opjustering af dette beløb til kr., bl.a. med baggrund i behov for nye materialer i faget dansk som følge af bekendtgørelsesmæssige ændringer. I budgetforslaget for 2011 afsættes der kr., hvilket aktivitetsforudsætningerne taget i betragtning svarer til rummelig budgetramme. Til censur er der i budgetforslaget afsat kr. Censur på HF mellem VUC er er omfattet af en fredsaftale, hvor der ikke faktureres, censur mellem VUC er og almene gymnasier og erhvervsskoler faktureres. Dette gælder både for skriftlig og mundtlig censur. Budgetrammen er afsat konservativt og det faktisk beløb afhænger i høj grad af mængden af udgående censur, hvilket ikke er under institutionens kontrol. Undervisnings-IT budgetteres til kr., hvoraf de vedrører HF2, HFe og SK og den kr. vedrører AVU, FVU og OBU. Budgetposten er nedjusteret i forhold til 2010, hvor der i forbindelse med omlægning af eksterne samarbejdsrelationer var en række engangsudgifter.

5 Bygningsdriften er budgetteret i overensstemmelse med Undervisningsministeriets normtal for vedligeholdelse og erfaringerne fra de foregående år for så vidt angår rengøring, forsyning og andre bygningsomkostninger. Til statens selvforsikring er afsat en pulje på kr. svarende til knap 1% af den forventede omsætning. Hovedtal for undervisning m.v. SK HF-2 HF-e AVU FVU OBU I alt Omsætning Lønninger - undervisning Andre direkte udgifter Dækningsbidrag Fællesområdet Tilskud incl. Overgangsordning Bestyrelse 40 Ledelse 884 Markedsføring 810 Kantinetilskud 150 Administration m.v Bygningsdrift Bidrag Samlet resultat Et samlet budgetteret resultat for 2011 på kr. er med de anvendte aktivitetsforudsætninger udtryk for en vis økonomisk robusthed. Ses på de enkelte uddannelser, giver de gymnasiale uddannelser både enkeltvis og samlet et positivt dækningsbidrag. AVU, FVU og OBU giver samlet et negativt bidrag i størrelsesordenen kr. Det er på sigt nødvendigt at forbedre økonomien på AVU. Vedlagte bilag c1 til c12 viser mere detaljeret budgetforslaget. bilag d1 resultatbudget bilag d2 bidragsbudget for studenterkursus bilag d3 bidragsbudget for HFe og fordeling af løn og direkte undervisningsomkostninger på SK, HF2 og HFe. bilag d4 bidragsbudget for AVU og fordeling af løn og direkte undervisningsomkostninger på AVU, FVU og OBU. bilag d5 bidragsbudget HF2 bilag d6 bidragsbudget FVU bilag d7 bidragsbudget OBU bilag d8 indtægtsbudget fællestaxameter og bygningstaxameter. bilag d9 omkostningsbudget markedsføring og kantine

6 bilag d10 omkostningsbudget ledelse og administration bilag d11 omkostningsbudget bygningsdrift 1 bilag d12 omkostningsbudget bygningsdrift 2 Følsomhed overfor ændringer i aktivitetsniveauet. Mindre ændringer i aktivitetsniveauet vil typisk ikke påvirke omkostningerne. Sandsynligheden for ikke at kunne realisere den budgetterede aktivitet på studenterkursus og HF2 anses for beskeden. Taxameterindtægterne på de øvrige uddannelser er budgetteret til samlet ca kr. Et udsving heri på +/- 1% betyder derfor et udsving i resultatet på kr. Budgetsituationen på længere sigt. Hovedtal for i t.kr Omsætning undervisningsudgifter markedsføring ledelse og administration bygningsdrift Resultat Overslagsårene er udtryk for en videreførelse af det for 2011 forudsatte optag og tilhørende ressourceforbrug. Der er lagt reallønsstigninger ind. Institutionen har i tidshorisonten en stabil økonomi men vil være følsom overfor udsving i aktiviteten og ændringer i rammebetingelserne. Finanslovsaftalen. Den er der tilgået informationer om bevillingsændringer aftalt i forbindelse med forlig om finansloven for 2011 indgået mellem regeringen, Dansk Folkeparti og Kristendemokraterne. Forliget indeholder en generel et-årig disposionsbegrænsning på alle statslige taksametre på Undervisningsministeriets område svarende til 1½%. Dispositionsbegrænsningen vil umiddelbart påvirke skolens økonomi med kr. Forliget indeholder endvidere indførelse af fuld deltagerbetaling for deltagelse i VUC undervisning for efterlønsmodtagere og alderspensionister. Ligeledes sker der en reduktion i den statslige refusion til kommunerne i forbindelse med anvendelse af uddannelsestilbud som element i handlingsplaner ved ledighed. Betydningen af disse

7 ændringer for skolens aktivitetsomfang og dermed økonomi kendes ikke i skrivende stund. budgetforslaget for 2011 vedtages som forelagt med de ændringer der nødvendigøres som følge af finanslovsaftalen mellem regeringen, Dansk Folkeparti og Kristendemokraterne. 9. Aktuel økonomi. Siden seneste budgetopfølgning har udviklingen været positiv. Der er i 3. kvartal blevet realiseret en større aktivitet på HF enkeltfag end budgetteret. Den realiserede aktivitet på de øvrige områder er marginal højere. Budgetteret overskud 2010 (august 2010) Meromsætning - SK Meromsætning HF2 Meromsætning - HFe Meromsætning AVU Meromsætning - FVU Meromsætning - OBU Merforbrug af undervisningsmidler Merforbrug - lønninger Budgetteret overskud 2010 (november 2010) kr kr kr kr kr kr kr kr kr kr. I ovenstående er der afsat kr. til den i forbindelse med genopretningspakken udmeldte tilbagebetaling af 1% af de samlede UVM-bevillinger i Ministeriet har ved skrivelse af 20. oktober 2010 meddelt, at institutionerne alligevel får tilladelse til at optage denne udgift, som en omkostning i regnskabet for På bygningsområdet er der iværksat en række vedligeholdelsesarbejder imidlertid bliver hele det budgetterede beløb ikke anvendt i 2010, dette har rod i det tidsmæssige omfang af de analysearbejder, der er gennemført for at sikre en optimal anvendelse af vedligeholdelsesmidlerne over en årrække. Dette mindre forbrug vil medføre en teknisk forøgelse af ovenstående overskud på sandsynligvis kr. Mindre forbruget vil blive søgt genbevilliget i Der er ligeledes uforbrugte midler på rammen afsat til statens selvforsikring kr. hvoraf der pt. kun er trukket kr. Likviditet: Institutionens samlede likvide beholding udgjorde pr ,25 kr. punktet tages til orientering.

8 10. Eventuelt. Evt. afbud til mødet til rektors sekretær Lisbeth Stamp, tlf eller senest mandag den 22. november 2010 kl. 14:00. Med venlig hilsen Ole Mynster Herold formand

Til medlemmer af bestyrelsen for Herning HF og VUC. 19.11.2012. tirsdag den 27. november 2012 kl. 16.00 i det nye konferencelokale.

Til medlemmer af bestyrelsen for Herning HF og VUC. 19.11.2012. tirsdag den 27. november 2012 kl. 16.00 i det nye konferencelokale. Til medlemmer af bestyrelsen for Herning HF og VUC. 19.11.2012 Der indkaldes til bestyrelsesmøde Dagsorden: tirsdag den 27. november 2012 kl. 16.00 i det nye konferencelokale. 1. Godkendelse af referat

Læs mere

Til medlemmer af bestyrelsen for Herning HF og VUC. 18.11.2013. tirsdag den 26. november 2013 kl. 16.00 i konferencelokalet.

Til medlemmer af bestyrelsen for Herning HF og VUC. 18.11.2013. tirsdag den 26. november 2013 kl. 16.00 i konferencelokalet. Til medlemmer af bestyrelsen for Herning HF og VUC. 18.11.2013 Der indkaldes til bestyrelsesmøde Dagsorden: tirsdag den 26. november 2013 kl. 16.00 i konferencelokalet. 1.Godkendelse af referat fra seneste

Læs mere

Til medlemmerne af bestyrelsen for Herning HF & VUC

Til medlemmerne af bestyrelsen for Herning HF & VUC Til medlemmerne af bestyrelsen for Herning HF & VUC Der indkaldes til bestyrelsesmøde tirsdag den 22. september 2014 kl. 16.00 i lokale A121, samme lokale som tidligere men med nyt nummer. Dagsorden: Pkt.

Læs mere

Dagsorden. 1. Godkendelse og underskrift af referat fra mødet den 21. januar 2016

Dagsorden. 1. Godkendelse og underskrift af referat fra mødet den 21. januar 2016 Bestyrelsen ved HF & VUC FYN 9. marts 2016 Bestyrelsesmøde. Der indkaldes hermed til bestyrelsesmøde onsdag den 16. marts 2016 kl. 19:00-22:00 i Kottesgade 6-8 lokale M304. Der serveres kaffe og en let

Læs mere

Karakterstatistik for December 2013

Karakterstatistik for December 2013 nasievej 10 December 2013 Udskrevet klokken 10:22:36 Side 1/7 nasievej 10 Januar 2014 Arabisk, niveau A - Mundtlig Arabisk, niveau A - Skriftlig Arabisk, niveau B - Mundtlig Biologi, niveau C - Mundtlig

Læs mere

Til medlemmerne af bestyrelsen for Herning HF & VUC

Til medlemmerne af bestyrelsen for Herning HF & VUC Til medlemmerne af bestyrelsen for Herning HF & VUC Der indkaldes til bestyrelsesmøde tirsdag den 25. november 2014 kl. 16.00 i lokale 2.28 Dagsorden: Pkt. 1 Velkomst til nye bestyrelsesmedlemmer og præsentation

Læs mere

Referat (åbent) til bestyrelsesmøde 34 for VUC Djursland den 121213 kl. 15.00 18.00 i Grenaa, Nytorv. Indholdsfortegnelse

Referat (åbent) til bestyrelsesmøde 34 for VUC Djursland den 121213 kl. 15.00 18.00 i Grenaa, Nytorv. Indholdsfortegnelse Indholdsfortegnelse 1 Referat... 2 2 BR2013... 2 3 B2014... 2 4 VUC Erhverv... 3 5 Fagudbud i 2014... 3 6 Kursistanalyse... 3 7 Personale, LUKKET... 4 7.1 Personaleændringer... 4 7.1.1 HF... 4 7.1.2 AVU,

Læs mere

Til medlemmer af bestyrelsen for Herning HF og VUC. 3. juni tirsdag den 12. juni 2012 kl I konferencelokalet.

Til medlemmer af bestyrelsen for Herning HF og VUC. 3. juni tirsdag den 12. juni 2012 kl I konferencelokalet. Til medlemmer af bestyrelsen for Herning HF og VUC. 3. juni 2012 Der indkaldes til bestyrelsesmøde Dagsorden: tirsdag den 12. juni 2012 kl. 16.00 I konferencelokalet. 1. Godkendelse af referat fra seneste

Læs mere

Udbud af studieretninger ved Århus Statsgymnasium I skoleåret 13/14

Udbud af studieretninger ved Århus Statsgymnasium I skoleåret 13/14 Udbud af studieretninger ved Århus Statsgymnasium I skoleåret 13/14 2. fremmedsprog og kunstneriske fag har betydning for dine muligheder for valg af studieretninger. I skemaet nedenfor kan du ved at vælge

Læs mere

Karakterstatistik for Januar 2013

Karakterstatistik for Januar 2013 nasievej 10 Januar 2013 Arabisk, niveau A - Mundtlig Arabisk, niveau B - Mundtlig Datalogi, niveau C - Mundtlig Dramatik, niveau C - Mundtlig Engelsk, niveau B - Mundtlig Erhvervsøkonomi, niveau C - Mundtlig

Læs mere

Til medlemmer af bestyrelsen for Herning HF og VUC. 3.6.2010

Til medlemmer af bestyrelsen for Herning HF og VUC. 3.6.2010 Til medlemmer af bestyrelsen for Herning HF og VUC. 3.6.2010 Der indkaldes til bestyrelsesmøde Dagsorden: tirsdag den 8. juni 2010 kl. 16.00 i konferencelokalet. 1. Velkomst til nye bestyrelsesmedlemmer.

Læs mere

Sagsfremstilling til møde i Viby Gymnasium s bestyrelse den 19. juni 2012

Sagsfremstilling til møde i Viby Gymnasium s bestyrelse den 19. juni 2012 Sagsfremstilling til møde i Viby Gymnasium s bestyrelse den 19. juni 2012 Punkt. nr. 3 Dagsordenspunkt: Udbud af studieretninger og frie valgfag for skoleåret 2013-2014 Sagsfremstilling: Bestyrelsen skal

Læs mere

Resultatlønskontrakt for skoleåret 2014 2015(udkast)

Resultatlønskontrakt for skoleåret 2014 2015(udkast) skontrakt for skoleåret 2014 2015(udkast) Formål med resultatlønskontrakten (ifølge Undervisningministeriet) De primære formål med resultatlønskontrakten for øverste leder er: Den skal fungere som et styringsredskab

Læs mere

Til medlemmerne af bestyrelsen for Herning HF & VUC

Til medlemmerne af bestyrelsen for Herning HF & VUC Til medlemmerne af bestyrelsen for Herning HF & VUC Der indkaldes til bestyrelsesmøde tirsdag den 1. december 2015 kl. 16.00 i lokale A233 - konferencelokalet Dagsorden: Pkt. 1 Godkendelse af referat fra

Læs mere

Justeringer af gymnasiereformen siden 2005

Justeringer af gymnasiereformen siden 2005 ørne- og Undervisningsudvalget 2011-12 UU alm. del ilag 196 Offentligt ilag til UU Teknisk gennemgang af gymnasiereformen 8. maj 2012 Justeringer af gymnasiereformen siden 2005 Siden gymnasiereformens

Læs mere

Til medlemmerne af bestyrelsen for Herning HF & VUC

Til medlemmerne af bestyrelsen for Herning HF & VUC Til medlemmerne af bestyrelsen for Herning HF & VUC Der indkaldes til bestyrelsesmøde tirsdag den 13. juni 2017 kl. 16.00 i konferencelokalet Dagsorden: Pkt. 1 Pkt. 2 Pkt. 3 Godkendelse af referat fra

Læs mere

Til medlemmer af bestyrelsen for Herning HF og VUC. 29. maj 2013. tirsdag den 4. juni 2013 kl. 16.00 i konferencelokalet.

Til medlemmer af bestyrelsen for Herning HF og VUC. 29. maj 2013. tirsdag den 4. juni 2013 kl. 16.00 i konferencelokalet. Til medlemmer af bestyrelsen for Herning HF og VUC. 29. maj 2013 Der indkaldes til bestyrelsesmøde Dagsorden: tirsdag den 4. juni 2013 kl. 16.00 i konferencelokalet. 1. Godkendelse af referat fra seneste

Læs mere

Myndighedskrav til opgørelse og indberetning af aktivitet på HFE, AVU, FVU, OBU og GSK

Myndighedskrav til opgørelse og indberetning af aktivitet på HFE, AVU, FVU, OBU og GSK Myndighedskrav til opgørelse og indberetning af aktivitet på HFE, AVU, FVU, OBU og GSK Dato 04-04-2014 Version Status 1.0 Gældende Ansvarlig Lars Andersen Side 2 af 24 Ændringshistorik Version Kapitel/afsnit

Læs mere

Oversigt over SR 1/15: Matematik A, Fysik B og Kemi B

Oversigt over SR 1/15: Matematik A, Fysik B og Kemi B Oversigt over SR 1/15: Matematik A, Fysik B og Kemi B og fag, der skal vælges i løbet af 2g) og de øvrige fag. så skal du kun vælge et C- niveau valgfag i 3g, da dit 2. fremmedsprog tæller som det 4. A-

Læs mere

Der indkaldes til bestyrelsesmøde tirsdag den 6. december 2016 kl i lokale A233 - konferencelokalet

Der indkaldes til bestyrelsesmøde tirsdag den 6. december 2016 kl i lokale A233 - konferencelokalet Til medlemmerne af bestyrelsen for Herning HF & VUC Der indkaldes til bestyrelsesmøde tirsdag den 6. december 2016 kl. 16.00 i lokale A233 - konferencelokalet Dagsorden: Pkt. 1 Godkendelse af referat fra

Læs mere

Til medlemmerne af bestyrelsen for Herning HF & VUC

Til medlemmerne af bestyrelsen for Herning HF & VUC Til medlemmerne af bestyrelsen for Herning HF & VUC Der indkaldes til bestyrelsesmøde tirsdag den 26. september 2017 kl. 16.00 i lokale A229 - det nye konferencelokale Dagsorden: Pkt. 1 Pkt. 2 Pkt. 3 Godkendelse

Læs mere

Forretningsorden for Haderslev Katedralskole s bestyrelse

Forretningsorden for Haderslev Katedralskole s bestyrelse Forretningsorden for Haderslev Katedralskole s bestyrelse Denne forretningsorden er fastsat i medfør af 18 i lov nr. 880 af 8.8 2011 om institutioner for almengymnasiale uddannelser og almen voksenuddannelse

Læs mere

Referat fra bestyrelsesmødet onsdag den 16. marts 2016 kl. 19:00-22:00 i Kottesgade 6-8 lokale M304.

Referat fra bestyrelsesmødet onsdag den 16. marts 2016 kl. 19:00-22:00 i Kottesgade 6-8 lokale M304. Bestyrelsen ved HF & VUC FYN 17. marts 2016 Referat fra bestyrelsesmødet onsdag den 16. marts 2016 kl. 19:00-22:00 i Kottesgade 6-8 lokale M304. Fra bestyrelsen deltog: Kristian Grønbæk Andersen (formand),

Læs mere

Dagsorden: Bestyrelsesformanden bød velkommen til nyt bestyrelsesmedlem for kursisterne, Jon Maribo Jensen.

Dagsorden: Bestyrelsesformanden bød velkommen til nyt bestyrelsesmedlem for kursisterne, Jon Maribo Jensen. Referat af bestyrelsesmøde for Herning HF og VUC tirsdag den 8. september 2009 kl. 16.00 i konferencelokalet. I mødet deltog: Willy Grøn, Nils Hedegaard (punkterne 3,4 og 9), Carsten Kissmeyer, Torben

Læs mere

Bekendtgørelse om adgangskursus og adgangseksamen til ingeniøruddannelserne

Bekendtgørelse om adgangskursus og adgangseksamen til ingeniøruddannelserne BEK nr 364 af 17/04/2016 (Gældende) Udskriftsdato: 16. juli 2016 Ministerium: Uddannelses- og Forskningsministeriet Journalnummer: Uddannelses- og Forskningsmin., Styrelsen for Videregående Uddannelser,

Læs mere

Referat bestyrelsesmøde 28. Maj 2009 kl. 16.00 17.30

Referat bestyrelsesmøde 28. Maj 2009 kl. 16.00 17.30 Referat bestyrelsesmøde 28. Maj 2009 kl. 16.00 17.30 Deltagere: Dorte Bak, Chris Rævsgaard Hansen, Peter Lykke-Olesen, Knud Vestergaard Nielsen, Ingrid Bason, Bent Ladegaard, Leif Lund, Eva Skærlund Kristensen,

Læs mere

Bekendtgørelse om den almindelige og forhøjede deltagerbetaling ved almen voksenuddannelse og almengymnasiale uddannelser

Bekendtgørelse om den almindelige og forhøjede deltagerbetaling ved almen voksenuddannelse og almengymnasiale uddannelser BEK nr 510 af 22/04/2015 (Historisk) Udskriftsdato: 4. juli 2016 Ministerium: Undervisningsministeriet Journalnummer: Undervisningsmin., j.nr. 039.43N.391 Senere ændringer til forskriften BEK nr 1492 af

Læs mere

Kommissorium for Revisionsudvalget i Spar Nord Bank A/S

Kommissorium for Revisionsudvalget i Spar Nord Bank A/S Kommissorium for Revisionsudvalget i Spar Nord Bank A/S Dato: Februar 2016 1 1. Indledning Det følger af bekendtgørelsen om revisionsudvalg i virksomheder samt koncerner, der er underlagt tilsyn af Finanstilsynet

Læs mere

Rektor orienterede om nyansættelser Anders Christensen, dansk og psykologi og Diana Døssing, engelsk på HF.

Rektor orienterede om nyansættelser Anders Christensen, dansk og psykologi og Diana Døssing, engelsk på HF. Referat af bestyrelsesmøde for Herning HF og VUC torsdag den 28. januar 2010 kl. 16.00 i konferencelokalet. I mødet deltog: Willy Grøn, Jonna Jensen, Torben Henriksen, Mads Ekstrøm, Camilla Bruun, Erik

Læs mere

STX, studieretninger 2013-14

STX, studieretninger 2013-14 1 STX, studieretninger 2013-14 STX Studentereksamen varer 3 år. Du får en bred viden om mange forskellige fag. Du er selv med til at beslutte nogle af de fag, du skal arbejde med i din skoletid, selv om

Læs mere

Studenternes studieretninger 2013

Studenternes studieretninger 2013 nes studieretninger 2013 På stx fordeler de 25.348 1 studenter fra 2013 sig på 209 forskellige studieretninger. Studieretningen Engelsk A, Samfundsfag A, Matematik B er den hyppigst valgte studieretning.

Læs mere

Indstilling. Forslag til kvalitetsstandarder 2008 for pleje, praktisk hjælp, madservice og træning. Til Århus Byråd via Magistraten.

Indstilling. Forslag til kvalitetsstandarder 2008 for pleje, praktisk hjælp, madservice og træning. Til Århus Byråd via Magistraten. Indstilling Til Århus Byråd via Magistraten Sundhed og Omsorg Den 16. august 2007 Århus Kommune Økonomi og Myndighed Sundhed og Omsorg Forslag til kvalitetsstandarder 2008 for pleje, praktisk hjælp, madservice

Læs mere

Samfundsfag C Samfundsfag C Oldtidskundskab Religion. Naturvidenskabeligt grf

Samfundsfag C Samfundsfag C Oldtidskundskab Religion. Naturvidenskabeligt grf Sproglige studieretninger Studieretning 1a Engelsk A, Fransk A/Spansk A og Tysk fortsætter B Bio/Fys/NatGeo B Tysk (fort) B Tysk (fort) B Tysk (fort) B Valg B (mindst)(c B) Studieretning 1b Engelsk A,

Læs mere

Til medlemmer af bestyrelsen for Herning HF og VUC 1.9.2011. tirsdag den 6. september 2011 kl. 16.00 i konferencelokalet.

Til medlemmer af bestyrelsen for Herning HF og VUC 1.9.2011. tirsdag den 6. september 2011 kl. 16.00 i konferencelokalet. Til medlemmer af bestyrelsen for Herning HF og VUC 1.9.2011 Der indkaldes til bestyrelsesmøde Dagsorden: tirsdag den 6. september 2011 kl. 16.00 i konferencelokalet. 1. Godkendelse af referat fra seneste

Læs mere

Økonomi og Administration Sagsbehandler: Ib Holst-Langberg Sagsnr. 17.01.00-P00-1-16 Dato: 1. marts 2016

Økonomi og Administration Sagsbehandler: Ib Holst-Langberg Sagsnr. 17.01.00-P00-1-16 Dato: 1. marts 2016 Økonomi og Administration Sagsbehandler: Ib Holst-Langberg Sagsnr. 17.01.00-P00-1-16 Dato: 1. marts 2016 Model for tildeling af budget til modtageklasser og modtagehold Børne- og skoleudvalget blev i november

Læs mere

Forslag. Lovforslag nr. L 33 Folketinget 2010-11. Fremsat den 14. oktober 2010 af Tina Nedergaard. til

Forslag. Lovforslag nr. L 33 Folketinget 2010-11. Fremsat den 14. oktober 2010 af Tina Nedergaard. til Lovforslag nr. L 33 Folketinget 2010-11 Fremsat den 14. oktober 2010 af Tina Nedergaard Forslag til Lov om ændring af lov om institutioner for almengymnasiale uddannelser og almen voksenuddannelse m.v.,

Læs mere

Grundforløb første halve år 2015-2018

Grundforløb første halve år 2015-2018 Grundforløb første halve år 2015-2018 Dansk Engelsk Almen Billedkunst/ Fysik Matematik Naturvidenskabeligt Samfunds- Biologi Idræt sprogforståelse musik grundforløb fag Studieretningsforløb 2½ år Naturvidenskabelige

Læs mere

2013 mere bevægelse i de kommunale skatteprocenter

2013 mere bevægelse i de kommunale skatteprocenter 2013 mere bevægelse i de kommunale skatteprocenter Nyt kapitel Resumé I 2013 var der mere bevægelse i de kommunale skatter end i de foregående år. 13 kommuner valgte at sætte skatten op, mens 11 satte

Læs mere

Til medlemmer af bestyrelsen for Herning HF og VUC. 2.9.2010

Til medlemmer af bestyrelsen for Herning HF og VUC. 2.9.2010 Til medlemmer af bestyrelsen for Herning HF og VUC. 2.9.2010 Der indkaldes til bestyrelsesmøde Dagsorden: tirsdag den 7. september 2010 kl. 16.00 i konferencelokalet. 1. Velkomst til nye bestyrelsesmedlemmer.

Læs mere

Danske Mediers Arbejdsgiverforening. Orientering nr. 65/2007. Løn- og arbejdsforhold. 23. november 2007

Danske Mediers Arbejdsgiverforening. Orientering nr. 65/2007. Løn- og arbejdsforhold. 23. november 2007 Danske Mediers Arbejdsgiverforening Orientering nr. 65/2007 Løn- og arbejdsforhold 23. november 2007 Oversigt over fritvalgskontoordninger og særlig opsparing Et af resultaterne af overenskomstforhandlingerne

Læs mere

Høring om forslag til lov om ændring af lov om ungdomsuddannelse for unge med særlige behov.

Høring om forslag til lov om ændring af lov om ungdomsuddannelse for unge med særlige behov. Risskov, d. 22.marts 2013 Høring om forslag til lov om ændring af lov om ungdomsuddannelse for unge med særlige behov. Ligeværd takker for muligheden for at kommentere lovforslaget. Ligeværds overordnede

Læs mere

HJØRRING KOMMUNE INDENFOR RAMMEN BUDGET 2014-2017 Børne- og Undervisningsudvalget

HJØRRING KOMMUNE INDENFOR RAMMEN BUDGET 2014-2017 Børne- og Undervisningsudvalget Omprioritering indenfor rammen Af budgetproceduren fremgår følgende: Fagudvalgene har mulighed for at omprioritere indenfor den udmeldte budgetramme med henblik på vedvarende at sikre optimering af de

Læs mere

HF-søfart 3-ÅRIG. Fag du skal have: Faggrupper du skal have:

HF-søfart 3-ÅRIG. Fag du skal have: Faggrupper du skal have: HF-søfart 3-ÅRIG HF-SØFART ER FOR DIG, der vil have en gymnasiel uddannelse og samtidig søger spænding og afveksling i hverdagen. HF-søfart er en treårig uddannelse, hvor du veksler mellem almindelig undervisning

Læs mere

Til kommende elever 2013

Til kommende elever 2013 Til kommende elever 2013 Velkommen til Roskilde Gymnasium Faglighed Forskellighed Fællesskab STX Gymnasiet er en 3-årig gymnasial uddannelse, der er studieforberedende og giver adgang til alle videregående

Læs mere

Møde 17. juni 2013 kl. 13:00 i mødelokale 3, Struer Rådhus

Møde 17. juni 2013 kl. 13:00 i mødelokale 3, Struer Rådhus Børne- og Uddannelsesudvalg Referat Møde 17. juni 2013 kl. 13:00 i mødelokale 3, Struer Rådhus Afbud fra/fraværende:ole Agergaard Olsen Mødet hævet kl.:15.20 Indkaldte: kl. 13.15 Sanja Grcic, Struer Østre

Læs mere

Er det formelt muligt, at Københavns Kommune giver et særtilskud til skolen i en tidsbegrænset periode?

Er det formelt muligt, at Københavns Kommune giver et særtilskud til skolen i en tidsbegrænset periode? KØBENHAVNS KOMMUNE Børne- og Ungdomsforvaltningen Ledelsessekretariatet 12-05-2015 Klaus Mygind (F) Sagsnr. 2015-0105772 Dokumentnr. 2015-0105772-1 Politikerspørgsmål om Det Kgl. Vajsenshus Kære Klaus

Læs mere

Til Uddannelsesforbundets tillidsrepræsentanter på EUD og AMU ANBEFALINGER OG KOMMENTARER TIL IMPLEMENTERINGEN AF PD I ERHVERVSPÆDAGOGIK

Til Uddannelsesforbundets tillidsrepræsentanter på EUD og AMU ANBEFALINGER OG KOMMENTARER TIL IMPLEMENTERINGEN AF PD I ERHVERVSPÆDAGOGIK Til Uddannelsesforbundets tillidsrepræsentanter på EUD og AMU ANBEFALINGER OG KOMMENTARER TIL IMPLEMENTERINGEN AF PD I ERHVERVSPÆDAGOGIK Fra d. 15. januar 2010 er ansættelseskravene til lærere på AMU og

Læs mere

Referat ÅBENT til bestyrelsesmøde 43 for VUC Djursland den 141215 kl. 15.00 18.00 på Nytorv 9, Grenaa. Indholdsfortegnelse

Referat ÅBENT til bestyrelsesmøde 43 for VUC Djursland den 141215 kl. 15.00 18.00 på Nytorv 9, Grenaa. Indholdsfortegnelse Indholdsfortegnelse 1 Referat... 2 2 Økonomi... 2 2.1 BR2015... 2 2.2 Formueplejevurdering... 2 2.3 FL2016... 2 2.4 B2016... 4 3 Fagudbud... 4 3.1 Fagudbud i januar 2016... 4 3.2 Godkendelse af fagudbud...

Læs mere

Bilag om naturvidenskab i stx og htx efter gymnasiereformen 1

Bilag om naturvidenskab i stx og htx efter gymnasiereformen 1 DANMARK I DEN GLOBALE ØKONOMI SEKRETARIATET FOR MINISTERUDVALGET Prins Jørgens Gård 11, 1218 København K Telefon 33 92 33 00 - Fax 33 11 16 65 Bilag om naturvidenskab i stx og htx efter gymnasiereformen

Læs mere

1. Sprog og Identitet

1. Sprog og Identitet 1. Sprog og Identitet Engelsk A, Spansk begynder A og Psykologi B Engelsk Engelsk Engelsk Engelsk A Spansk begynder Spansk begynder Spansk begynder Spansk begynder A Psykologi Psykologi Psykologi B Samfundsfag

Læs mere

Ansøgningsprocedure samt frist og kriterier for ansøgning om udbud af IB i Danmark

Ansøgningsprocedure samt frist og kriterier for ansøgning om udbud af IB i Danmark Uddannelsesudvalget L 100 - Bilag 7 Offentligt Institutionsstyrelsen Frederiksholms Kanal 25 1220 København K Tlf. 3392 5000 Fax 3392 5567 E-mail uvm@uvm.dk www.uvm.dk CVR nr. 20-45-30-44 Ansøgningsprocedure

Læs mere

AALBORG KATEDRALSKOLE SCT. JØRGENS GADE 5, 9000 AALBORG TELEFON 9631 3770

AALBORG KATEDRALSKOLE SCT. JØRGENS GADE 5, 9000 AALBORG TELEFON 9631 3770 AALBORG KATEDRALSKOLE SCT. JØRGENS GADE 5, 9000 AALBORG TELEFON 9631 3770 Bestyrelsesmøde onsdag d. 11. september 2013 kl. 16.30 19.00 Til stede: Britta Magnussen, Per Lyngberg-Andersen, Lars Christian

Læs mere

HF PÅ VUC AARHUS.» Adgangsgivende uddannelser, fag og fagpakker

HF PÅ VUC AARHUS.» Adgangsgivende uddannelser, fag og fagpakker PÅ VUC AARHUS» Adgangsgivende uddannelser, fag og fagpakker To -spor på VUC Aarhus Hvis du vil studere på VUC Aarhus, skal du vælge ét af nedenstående to spor. Uanset hvilket spor du vælger, kan du få

Læs mere

StudiePlanner STX STX. Frederikshavn Gymnasium & HF-kursus. Frederikshavn Gymnasium & HF-kursus

StudiePlanner STX STX. Frederikshavn Gymnasium & HF-kursus. Frederikshavn Gymnasium & HF-kursus StudiePlanner 1 Find DIN retning! 2 EN STUDENTEREKSAMEN KRÆVER: 4 fag på A-niveau 3 fag på B-niveau 7 fag på C-niveau De obligatoriske fag udgør hovedparten af gymnasieuddannelsen. Studieretningsfag og

Læs mere

Enkeltfag Kursister ved VUC

Enkeltfag Kursister ved VUC IV Enkeltfag Kursister ved VUC IV Enkeltfag og kursister ved VUC 61 Enkeltfagsundervisning pr. 6. marts 2000. Tabel 4.1 Fag og niveau Enkeltfag holdkurister GIF holdkursister GSK holdkursister Arabisk

Læs mere

Kvalitetsrapporter. Folkeskolelovens bestemmelser om kvalitetsrapporter. Almindelige bemærkninger til lovforslag der vedrører den nye kvalitetsrapport

Kvalitetsrapporter. Folkeskolelovens bestemmelser om kvalitetsrapporter. Almindelige bemærkninger til lovforslag der vedrører den nye kvalitetsrapport Kvalitetsrapporter Folkeskolelovens bestemmelser om kvalitetsrapporter 40 a. Kommunalbestyrelsen udarbejder en kvalitetsrapport hvert andet år. Kvalitetsrapporten skal beskrive skolevæsenets og de enkelte

Læs mere

Aktivitetsudviklingen på produktionsskolerne i 2014

Aktivitetsudviklingen på produktionsskolerne i 2014 Februar 2015 Aktivitetsudviklingen på produktionsskolerne i 2014 Ordinære elever Aktiverede elever Udviklingen i ordinære og aktiverede årselever siden 1996 Kombinationsforløb Udnyttelsen af 10 % kvoten

Læs mere

1.1 Organisationens navn er VIRKSOM med hjemsted i København.

1.1 Organisationens navn er VIRKSOM med hjemsted i København. Love for VIRKSOM 1. Navn 1.1 Organisationens navn er VIRKSOM med hjemsted i København. 2. Idégrundlag og formål 2.1 VIRKSOM tilbyder medlemskab til personer, som driver selvstændig erhvervsvirksomhed,

Læs mere

For at sikre dig en god start er der i begyndelsen indlagt et særligt introduktionskursus på 4 uger, der går på tværs af fagene.

For at sikre dig en god start er der i begyndelsen indlagt et særligt introduktionskursus på 4 uger, der går på tværs af fagene. 1 HF HF-eksamen varer 2 år. Du får en bred faglig viden i løbet af uddannelsen, hvor der lægges vægt på anvendelsen i hverdagen og i studier. Flere fag er obligatoriske, men der er også mulighed for selv

Læs mere

Forretningsgang for udbetaling af tabt arbejdsfortjeneste.

Forretningsgang for udbetaling af tabt arbejdsfortjeneste. Punkt 2. Forretningsgang for udbetaling af tabt arbejdsfortjeneste. 2013-49399. Borgmesterens Forvaltning indstiller, at Magistratens godkender, at den nuværende forretningsgang for udbetaling af tabt

Læs mere

Sundhedskartellets guidelines for fleksjobberes løn- og ansættelsesvilkår.

Sundhedskartellets guidelines for fleksjobberes løn- og ansættelsesvilkår. Sundhedskartellets guidelines for fleksjobberes løn- og ansættelsesvilkår. Nye regler for fleksjobbere pr. 1. januar 2013 Lov om en aktiv beskæftigelsesindsats, som gennemfører fleksjobreformen, er vedtaget

Læs mere

Kommissorium for Revisionsudvalget. Juni 2016

Kommissorium for Revisionsudvalget. Juni 2016 Kommissorium for Revisionsudvalget Juni 2016 Indhold 1. KONSTITUERING OG FORMÅL... 3 2. MEDLEMSKAB... 3 3. MØDESTRUKTUR- OG FREKVENS... 4 4. BEMYNDIGELSE OG RESSOURCER... 4 5. OPGAVER OG FORPLIGTELSER...

Læs mere

Vedtægt for Herning HF og VUC

Vedtægt for Herning HF og VUC Vedtægt for Herning HF og VUC Kapitel 1: Navn, hjemsted og formål 1. Herning HF og VUC er en selvejende institution inden for den offentlige forvaltning med hjemsted i Herning Kommune, Region Midtjylland,

Læs mere

Notat til Statsrevisorerne om beretning om folkekirkens Fællesfond. Maj 2008

Notat til Statsrevisorerne om beretning om folkekirkens Fællesfond. Maj 2008 Notat til Statsrevisorerne om beretning om folkekirkens Fællesfond Maj 2008 RIGSREVISORS FORTSATTE NOTAT TIL STATSREVISORERNE 1 Opfølgning i sagen om folkekirkens Fællesfond (beretning nr. 10/02) 25. april

Læs mere

Eksempler fra VUC Konsekvenser af besparelserne på SVU og øget deltagerbetaling

Eksempler fra VUC Konsekvenser af besparelserne på SVU og øget deltagerbetaling Uddannelsesudvalget 2009-10 L 223 Bilag 19 Offentligt Lederforeningen for VUC VUC Bestyrelsesforeningen : København den 11. juni 2010. Eksempler fra VUC Konsekvenser af besparelserne på SVU og øget deltagerbetaling

Læs mere

Ekstraordinær generalforsamling i Danske Andelskassers Bank A/S

Ekstraordinær generalforsamling i Danske Andelskassers Bank A/S Selskabsmeddelelse nr. 12. oktober 2015 Ekstraordinær generalforsamling i Danske Andelskassers Bank A/S I henhold til vedtægternes 11 og 12 indkaldes hermed til ekstraordinær generalforsamling i Danske

Læs mere

ÅRHUS KOMMUNE - Magistratens 5. Afdeling Århus Sporveje - Bryggervej 35-8240 Risskov

ÅRHUS KOMMUNE - Magistratens 5. Afdeling Århus Sporveje - Bryggervej 35-8240 Risskov ÅRHUS KOMMUNE - Magistratens 5. Afdeling Århus Sporveje - Bryggervej 35-8240 Risskov INDSTILLING Til Århus Byråd Den 16. november 2004 via Magistraten Tlf. nr.: 8940 1000 Jour. nr.: 00.01A00 Ref.: amm/rc

Læs mere

Kompetencedækning i folkeskolen (2014/2015) og anvendelse af statslige kompetencemidler

Kompetencedækning i folkeskolen (2014/2015) og anvendelse af statslige kompetencemidler Maj 2015 Kompetencedækning i folkeskolen (2014/2015) og anvendelse af statslige kompetencemidler (2014) Et af de centrale elementer i folkeskolereformen er at opnå fuld kompetencedækning i undervisningen.

Læs mere

Indstilling. Sportscampus Aarhus. 1. Resume. 2. Beslutningspunkter. Til Århus Byråd via Magistraten. Kultur og Borgerservice. Den 13.

Indstilling. Sportscampus Aarhus. 1. Resume. 2. Beslutningspunkter. Til Århus Byråd via Magistraten. Kultur og Borgerservice. Den 13. Indstilling Til Århus Byråd via Magistraten Kultur og Borgerservice Den 13. maj 2008 Sportscampus Aarhus Århus Kommune Kultur og Borgerservice Teknik og Miljø Borgmesterens Afdeling 1. Resume Århus Elite

Læs mere

Spørgsmål: Må der - i forlængelse af ovenstående spørgsmål - være én projektleder pr. skole?

Spørgsmål: Må der - i forlængelse af ovenstående spørgsmål - være én projektleder pr. skole? Ofte stillede spørgsmål Organisering Spørgsmål: Det fremgår af udmeldingen, at brobygningsforløbet skal være fysisk placeret på en erhvervsskole, men kan brobygningsforløbet godt være placeret på forskellige

Læs mere

VUC KURSUSTILBUD 2016

VUC KURSUSTILBUD 2016 VUC KURSUSTILBUD 2016 Uddannelse skaber ny fremtid Herning HF & VUC 1 VELKOMMEN TIL HERNING HF & VUC Uddannelse skaber ny fremtid, og på Herning HF & VUC har du mulighed for at vælge de fag og niveauer,

Læs mere

Vedtægter for. Fonden Dansk Sygeplejehistorisk Museum

Vedtægter for. Fonden Dansk Sygeplejehistorisk Museum Vedtægter for Fonden Dansk Sygeplejehistorisk Museum --- oo0oo --- 1. NAVN OG STATUS 1.01 Fondens navn er Fonden Dansk Sygeplejehistorisk Museum (i det følgende kaldet Museet ). 1.02 Museet er en selvejende

Læs mere

Bestyrelsesmøde. Til bestyrelsen for VUC&hf Nordjylland. Den 20. januar Hermed indkaldes bestyrelsen for VUC&hf Nordjylland til møde

Bestyrelsesmøde. Til bestyrelsen for VUC&hf Nordjylland. Den 20. januar Hermed indkaldes bestyrelsen for VUC&hf Nordjylland til møde Til bestyrelsen for VUC&hf Nordjylland Den 20. januar 2015 Bestyrelsesmøde Hermed indkaldes bestyrelsen for VUC&hf Nordjylland til møde tirsdag den 27. januar 2015, kl. 15-17 På Sporet 8b, Aalborg. Dagsorden

Læs mere

Organisationsbestyrelsesmøde den 8. oktober 2014, kl. 17.00 Lyngbygårdsvej 135

Organisationsbestyrelsesmøde den 8. oktober 2014, kl. 17.00 Lyngbygårdsvej 135 Organisationsbestyrelsesmøde den 8. oktober 2014, kl. 17.00 Lyngbygårdsvej 135 Til stede Afbud fra Fra administrationen Indholdsfortegnelse Selskabet... 3 1. Protokol... 3 2. Revisionsprotokol... 3 Sager

Læs mere

GRØNLANDS SELVSTYRE DE GRØNLANDSKE KOMMUNERS LANDSFORENING AFTALE OM BLOKTILSKUD TIL KOMMUNERNE FOR BUDGETÅRET 2014

GRØNLANDS SELVSTYRE DE GRØNLANDSKE KOMMUNERS LANDSFORENING AFTALE OM BLOKTILSKUD TIL KOMMUNERNE FOR BUDGETÅRET 2014 AFTALE OM BLOKTILSKUD TIL KOMMUNERNE FOR BUDGETÅRET 2014 Bloktilskuddet til kommunerne i 2014 bliver på 1.147.388.000 kr. Det fremgår af bilag 1 hvordan aftalen ændrer bloktilskuddet i forhold til 2013.

Læs mere

Studenternes fagvalg 2005-2013

Studenternes fagvalg 2005-2013 Studenternes fagvalg 2005-20 Resumé Alle fire gymnasiale uddannelser blev ændret i deres opbygning og indhold ved gymnasiereformen fra 2005. De første studenter efter den nye reform dimitterede i 2008

Læs mere

Revideret indstilling om forslag til modeller for ændring af Københavns Kommunes revisionsordning, herunder Intern Revision og Revisionsudvalget.

Revideret indstilling om forslag til modeller for ændring af Københavns Kommunes revisionsordning, herunder Intern Revision og Revisionsudvalget. KØBENHAVNS KOMMUNE Økonomiforvaltningen Center for Økonomi Bilag 10. UDKAST TIL HØRING I REVISIONSUDVALGET Revideret indstilling om forslag til modeller for ændring af Københavns Kommunes revisionsordning,

Læs mere

Dagsorden for mødet i Social- og Sundhedsskolens bestyrelse Onsdag den 16.december 2015 kl. 16.00 18.00

Dagsorden for mødet i Social- og Sundhedsskolens bestyrelse Onsdag den 16.december 2015 kl. 16.00 18.00 Dagsorden for mødet i Social- og Sundhedsskolens bestyrelse Onsdag den 16.december 2015 kl. 16.00 18.00 8.december 2015 1. Godkendelse af dagsorden Indstilling: Til godkendelse 2. Godkendelse af referat

Læs mere

BESKÆFTIGELSES- OG ERHVERVSUDVALGET

BESKÆFTIGELSES- OG ERHVERVSUDVALGET BILAG 1 Oversigt over Nr. Forslag Budget 2015 Budget 2016 Budget 2017 Budget 2018 1 Sygedagpengereform - jobafklaringsforløb 6.890 6.890 6.890 6.890 Sygedagpengereform - reduktion af udgifter til 2 sygedagpenge

Læs mere

Videreførelse af den samlede boligsociale indsats i Århus Kommune i årene 2004 til 2008.

Videreførelse af den samlede boligsociale indsats i Århus Kommune i årene 2004 til 2008. ÅRHUS KOMMUNE - Magistratens 1. Afdeling INDSTILLING Til Århus Byråd Den 5. december 2003 via Magistraten Tlf. nr.: 8940 3015 Jour. nr.: 2003/00078 Ref.: JLJ/PK/LH Videreførelse af den samlede boligsociale

Læs mere

VUC kursustilbud 2016-2017

VUC kursustilbud 2016-2017 2. september 2016 VUC kursustilbud 2016-2017 HF-enkeltfag - daghold, start 15. august 2016, slut 16. maj 2017 Fag/Niveau Hold SU-lekt. Mandag Tirsdag Onsdag Torsdag Fredag Billedkunst B BkB 5 08:10 09:40

Læs mere

Statsgaranteret udskrivningsgrundlag

Statsgaranteret udskrivningsgrundlag Statsgaranteret udskrivningsgrundlag giver sikkerhed under krisen Nyt kapitel Resumé For 2013 har alle kommuner for første gang valgt at budgettere med det statsgaranterede udskrivningsgrundlag. Siden

Læs mere

Talentstrategi i Holbæk Kommune - kort udgave, 7. november 2014

Talentstrategi i Holbæk Kommune - kort udgave, 7. november 2014 Talentstrategi i Holbæk Kommune - kort udgave, 7. november 2014 KULTUR & FRITID Hvorfor talentstrategi? Formålet med talentstrategien er at skabe de optimale vilkår for den enkelte, så talentet stimuleres

Læs mere

Ministeren bedes redegøre for, om ministeren

Ministeren bedes redegøre for, om ministeren Trafikudvalget 2010-11 L 173 Bilag 11 Offentligt Samrådstale til et kommende lukket samråd om forslag til lov om ændring af lov om taxikørsel m.v. (Tilladelser til offentlig servicetrafik og krav til beklædning

Læs mere

Social- og Indenrigsudvalget 2015-16 SOU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 53 Offentligt

Social- og Indenrigsudvalget 2015-16 SOU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 53 Offentligt Social- og Indenrigsudvalget 2015-16 SOU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 53 Offentligt Social- og indenrigsminister Karen Ellemanns talepapir Det talte ord gælder Anledning: Samråd i SOU om forsinkede

Læs mere

12. januar 2012 VEDTÆGTER 2012. for. det kommunale fællesskab. Renosyd i/s. ("Interessentskabet") CVR: 13523584

12. januar 2012 VEDTÆGTER 2012. for. det kommunale fællesskab. Renosyd i/s. (Interessentskabet) CVR: 13523584 12. januar 2012 VEDTÆGTER 2012 for det kommunale fællesskab Renosyd i/s ("Interessentskabet") CVR: 13523584 1. Navn og hjemsted 1.1 Interessentskabets navn er Renosyd i/s. 1.2 Interessentskabets hjemsted

Læs mere

DANSK SELSKAB FOR ALLERGOLOGI

DANSK SELSKAB FOR ALLERGOLOGI DANSK SELSKAB FOR ALLERGOLOGI VEDTÆGTER Tidligere Dansk Selskab for Allergiforskning stiftet 12. januar 1946, ændret til Dansk Selskab for Allergologi og Immunologi 12. maj 1966, ændret til Dansk Selskab

Læs mere

Spørgeskemaundersøgelse blandt stxlederne. Bilag til evaluering af gymnasiereformen på hhx, htx og stx samt fagområdeevalueringer 2008

Spørgeskemaundersøgelse blandt stxlederne. Bilag til evaluering af gymnasiereformen på hhx, htx og stx samt fagområdeevalueringer 2008 Spørgeskemaundersøgelse blandt stxlederne Bilag til evaluering af gymnasiereformen på hhx, htx og stx samt fagområdeevalueringer 2008 Spørgeskemaundersøgelse blandt stxlederne Bilag til evaluering af gymnasiereformen

Læs mere

Regeringens skattereform og boligmarkedet

Regeringens skattereform og boligmarkedet 29. maj 2012 Regeringens skattereform og boligmarkedet Vi har set nærmere på regeringens forslag til skattereform i forhold til boligmarkedet. Konklusionerne er som følger: Redaktion Christian Hilligsøe

Læs mere

UDKAST af 16. december 2014

UDKAST af 16. december 2014 UDKAST af 16. december 2014 Bekendtgørelse om talentinitiativer på de videregående uddannelser på Uddannelses- og Forskningsministeriets område (talentbekendtgørelsen) I medfør af 27 i lov om medie- og

Læs mere

Notat om håndtering af omprioriteringsbidraget til staten

Notat om håndtering af omprioriteringsbidraget til staten NOTAT Center for Økonomi og Styring Notat om håndtering af omprioriteringsbidraget til staten Dette notat sammenfatter situationen omkring omprioriteringsbidraget til staten, og der peges på en række centrale

Læs mere

Ved mundtlig eksamen skal man være til stede i god tid og gerne en eksaminationstid før man selv skal trække spørgsmål.

Ved mundtlig eksamen skal man være til stede i god tid og gerne en eksaminationstid før man selv skal trække spørgsmål. Eksamensregler Regler vedrørende EKSAMEN Mød altid i god tid til en eksamen. Ved skriftlig eksamen skal man sidde på sin plads og være klar senest 10 minutter før prøvens start. Man skal altså møde senest

Læs mere

Vordingborg Gymnasium & HF

Vordingborg Gymnasium & HF Orientering om uddannelser 2008-2009 Vordingborg Gymnasium & HF Det almene Gymnasium (STX) * Højere Forberedelseskursus (HF) Åbent Hus Mandag den 28. januar 2008 kl. 19.00 indbyder Vordingborg Gymnasium

Læs mere

Forslag. til. Lov om ændring af lov om kommunal ejendomsskat

Forslag. til. Lov om ændring af lov om kommunal ejendomsskat Kommunaludvalget 2011-12 KOU alm. del Bilag 127 Offentligt Forslag til Lov om ændring af lov om kommunal ejendomsskat (Ændring af bestemmelserne om loft over grundlaget for beregning af kommunal grundskyld,

Læs mere

2.2 Selskabet skal sikre, at spildevandsforsyningen drives effektivt under hensyntagen til forsyningssikkerhed, sundhed, natur og miljø.

2.2 Selskabet skal sikre, at spildevandsforsyningen drives effektivt under hensyntagen til forsyningssikkerhed, sundhed, natur og miljø. Horten Advokat Rikke Søgaard Berth Philip Heymans Allé 7 2900 Hellerup Tlf +45 3334 4000 Fax +45 3334 4001 J.nr. 149563 UDKAST 13.03.11 VEDTÆGTER FOR SOLRØD SPILDEVAND A/S CVR-nr. 33 04 69 87 1. SELSKABETS

Læs mere

Økonomirapport 1 pr. 31. marts 2015 for Arbejdsmarkedsudvalget.

Økonomirapport 1 pr. 31. marts 2015 for Arbejdsmarkedsudvalget. Økonomirapport 1 pr. 31. marts 2015 for. Drift Økonomirapport 1 for perioden januar til marts 2015. Nedenstående oversigt viser den overordnede økonomiske situation pr. sektor og serviceområde, med udgangspunkt

Læs mere

EUX på social- og sundhedsuddannelsen To modeller for EUX

EUX på social- og sundhedsuddannelsen To modeller for EUX EUX på social- og sundhedsuddannelsen To modeller for EUX 17-10-2013 Social- og Sundhedsskolen Fredericia-Vejle-Horsens Social- og Sundhedsskolen Fyn Social- og Sundhedsskolen Syd Social- og Sundhedsskolen

Læs mere

Vejledning til ledelsestilsyn

Vejledning til ledelsestilsyn Vejledning til ledelsestilsyn Ledelsestilsynet er et væsentligt element i den lokale opfølgning og kan, hvis det tilrettelægges med fokus derpå, være et redskab til at sikre og udvikle kvaliteten i sagsbehandlingen.

Læs mere

Budget for medicoteknisk afdeling i Region Syddanmark

Budget for medicoteknisk afdeling i Region Syddanmark Område: Økonomi Udarbejdet af: Marianne Pedersen Afdeling: Sundhedsøkonomi E-mail: Marianne.Pedersen@regionsyddanmark.dk Journal nr.: 07/19003 Telefon: 76631648 Dato: 9. november 2007 Notat Budget for

Læs mere

Til medlemmer af bestyrelsen for Herning HF og VUC 10. september tirsdag den 17. september 2013 kl i konferencelokalet.

Til medlemmer af bestyrelsen for Herning HF og VUC 10. september tirsdag den 17. september 2013 kl i konferencelokalet. Til medlemmer af bestyrelsen for Herning HF og VUC 10. september 2013 Der indkaldes til bestyrelsesmøde Dagsorden: tirsdag den 17. september 2013 kl. 16.00 i konferencelokalet. 1. Godkendelse af referat

Læs mere