SOCIALUDVALG Side: UDVIDELSESBLOKKE Oprettet: Rev.:

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "SOCIALUDVALG Side: - 1 - UDVIDELSESBLOKKE Oprettet: 21.06.2007 Rev.:"

Transkript

1 SOCIALUDVALG Side: Politikområde 1: Ældreområdet kr Bad 2 x ugentligt Tilsyn hjemmepl Nattevagter Gudbjerg og Ådalen Øget serviceniveau om natten Hjælpemidler, løn + drift I alt = udgift, - = indtægt 1: Visitering af alle borgere i hjemmeplejen og plejecentrene til min. 2 x bad pr. uge Resume: Socialudvalget besluttede den 14. marts 2007 at bevilge bad 2 gange ugentligt til alle borgere i hjemmeplejen- Model 1. Samtidig besluttede de at søge indarbejdet i budget 2008 at yde bad 2 gange ugentligt også til borgere i plejecentre Model 2. Merudgift 1,976 mio. kr. Sagsfremstilling: I forbindelse med budgetforliget 2007 blev der afsat en pulje på 2. mio. kr. til ældreplejen. Et af de temaer, som var oppe til vurdering i forbindelse med fastlæggelse af budget 2007, var visitering til bad x 2 ugentligt som udgangspunkt i Svendborg Kommune. Visitering til bad foregår altid ved en konkret individuel vurdering, og ved afgørelsen medsendes en klagevejledning. I forbindelse med vurderingen tages der udgangspunkt i et serviceniveau, som p.t. er bad x 1 ugentligt. Hvis udgangspunktet for serviceniveauet forøges, kan det inddeles i 2 modeller. Model 1 Visitering af alle borgere i hjemmeplejen, som kun får hjælp til bad, men ikke personlig pleje øvrige dage. De borgere der her er tale om, er de selvhjulpne borgere, som kun har brug for hjælp til badet. Det kan være på grund af svimmelhed, faldtendens m.m. For Svendborg Kommune er der 960 borgere, der er visiteret til bad. Ud af dem får 126 bad mere end én gang pr. uge, rest = 834 borgere. Ud af disse modtager 542 borgere personlig pleje på de øvrige dage, rest = 292 borgere.

2 SOCIALUDVALG Side: Det betyder, at der er 292 borgere p.t., som kun er visiteret til bad én gang pr. uge. Skulle de, som udgangspunkt, visiteres til bad x 2 ugentligt svarer det til en udgift på 292 borgere x 35/60 time x 252 kr. x 52 uger = kr. Det bemærkes, at der kan være brugere, som ikke ønsker at tage mod tilbudet om et bad mere pr. uge, dette er ikke medtaget i beregningen. Model 2 Visitering af alle borgere i hjemmeplejen og plejecentrene til min. 2 x bad pr. uge Borgere, der er visiteret til bad x 1 ugentligt og har personlig pleje de øvrige dage, har muligheden for at bytte på ydelserne. Det betyder dog, at de må undvære en anden ydelse, da det tager gennemsnitligt ca. 10 minutter mere at foretage et bad i stedet for den personlige pleje. Hvis alle borgere, som udgangspunkt, visiteres til bad x 2 ugentligt, i stedet for muligheden for bytteydelse, vil udregninger være følgende: I hjemmeplejen er der 542 borgere, der er visiteret til bad x 1 ugentligt og personlig pleje de øvrige dage. Det betyder 542 borgere x 10/60 time x 52 uger x 252 kr. = kr. På plejecentrene visiteres til helhedspleje, og de konkrete tal kan ikke trækkes i omsorgssystemet, hvorfor antallet af bad x 2 ugentligt er et skønnet tal. 483 borgere er visiteret til helhedspleje i plejecentrene, heraf skønnes 25 % til at få bad mere end 1 gang pr. uge. Det betyder 363 borgere x 10/60 time x 52 uger x 252 kr. = kr. Det betyder at hvis alle borgere, der er visiteret til bad i Svendborg kommune, fremover, som udgangspunkt, skal have tilbudt bad x 2 ugentligt er udgiften: kr. (plejecentre) kr. (hjemmepleje) kr. (hjemmepleje, kun bad) = kr. Implementering: Alle borgere, der bliver berørte af en eventuel ændring, skal revisiteres, hvorfor det foreslås, at implementeringen sker successivt. Dette vil samtidig give driftsområderne mulighed for tid til ansættelse af personale. 2: Tilsyn hjemmeplejen Resume: Ifølge Lov om Social Service 151 har kommunalbestyrelsen pligt til at føre tilsyn med, at de kommunale opgaver efter 83 og 86 løses i overensstemmelse med de afgørelser, kommunalbestyrelsen har truffet efter disse bestemmelser og i henhold til de vedtagne kvalitetsstandarder. Der er ved at blive udarbejdet konkret oplæg for tilsynet. Der vurderes at tilsyn i hjemmeplejen vil medføre en årlig udgift på ca kr.

3 SOCIALUDVALG Side: - 3-3: Nattevagter til Plejecenter Gudbjerg og Plejecenter Ådalen Resume: Af hensyn til arbejdsmiljømæssige og borgerrettede problemstillinger søges midler til udvidelse af nattevagterne på Plejecenter Gudbjerg og Plejecenter Ådalen, så nattevagterne arbejder under samme vilkår på alle kommunens plejecentre, dvs. at der er to medarbejdere på arbejde sammen i en nattevagt. Sagsfremstilling: På Gudbjerg Plejecenter og Ådalen Plejecenter arbejder nattevagterne alene, hvilket betyder, at den medarbejder, der er på arbejde, er alene i hele Plejecenteret. De udekørende nattevagter kan kaldes, såfremt der er behov for hjælp, hvor der skal være to medarbejdere til at løse opgaver. Det forhold at man arbejder alene på et plejecenter om natten, giver en risiko for nogle arbejdsmiljømæssige og borgerrettede problemstillinger, f.eks.: Det giver rekrutteringsproblemer, både i forhold til fastholdelse, rekruttering og i afløsersituationer, idet kun ganske få medarbejdere ønsker at arbejde alene om natten. En af de faste medarbejdere har opsagt sin stilling med denne begrundelse, og aktuelt er begge nattevagtstillinger på Gudbjerg plejecenter ubesatte. I den ene vagtuge benyttes vikar bureau. Der er en øget risiko for at medarbejderen foretager de tunge løft alene. Det kan give utryghed at arbejde alene i et stort plejecenter i nattetimerne. Det er meget sårbart i afløsersituation, f.eks. ved sygdom, hvor afløseren måske ikke kender beboerne / nattens rytme. Medarbejderen har ikke nogen kollegaer at støtte sig til / faglig sparring Borgerne skal vente længere på f.eks. toiletbesøg, der kræver to medarbejdere, idet hjemmeplejen skal kaldes. Når der opstår akutte situationer, f.eks. med udadreagerende demente, skal hjemmeplejen kaldes, hvilket kan give op til i hvert fald ½ times ventetid på hjælp udefra På øvrige plejecentre med to nattevagter, har man langt større mulighed for at den ene medarbejder sidder ved døende, medens den anden medarbejder løser andre opgaver. Der søges derfor midler til udvidelse af nattevagterne på plejecenteret i Gudbjerg og Ådalen plejecenter, så der er to medarbejdere på arbejde sammen i en nattevagt. Økonomi: kr. Påvirkning på andre områder: Aktuelt bruger de udekørende nattevagter hver nat 40 minutter, samt køretid på faste opgaver på Gudbjerg plejecenter og Ådalen plejecenter. Dertil kommer de akutte kald. Tiden til dette varierer. Såfremt der var to nattevagter i vagt på de to plejecentre, ville de udekørende nattevagter kunne bruge denne tid, til at reducere ventetiden i forbindelse med kald fra borgere i hjemmeplejen.

4 SOCIALUDVALG Side: - 4-4: Øget serviceniveau om natten i hjemmepleje Resume: Opnormering af nattevagter med to fuldtids stillinger. Sagsfremstilling: Hjemmepleje Øst og Vest har registreret nattevagternes faste besøg og nødkald i uge 12 og 13, Som det fremgår af undersøgelsen, lever Hjemmepleje Øst og Vest ikke op til Svendborg kommunes kvalitetsstandard, der foreskriver at planlagte besøg skal leveres indenfor +/- ½ time, samt at nødkald skal besvares med besøg indenfor ½ time. Derfor foreslås der udvidelse på området med 2 fuldtids normerede stillinger, hvilket vil medføre en merudgift på ca kr. 5: Hjælpemidler Resume: Normerings- og driftsudvidelse grundet øget sagsantal og stigende hjælpemiddeludgifter. I alt kr. Sagsfremstilling: Der har siden 2005 været en væsentlig stigning i antallet af sager vedr. bevilling af hjælpemidler. Der var i 2005 et sagsantal på ca i Gl. Svendborg Kommune. Efter kommunesammenlægningen viser registrering i første halvår af 2007 et sagsantal på svarende til ca sager på årsbasis. Dette er en stigning på 43 %, hvoraf Gudme og Egebjergs sager selvfølgelig udgør en andel. Normeringsmæssigt er området tilført 15 timer ved kommunesammenlægning. Dette medfører, at sagsbehandlingstiden ikke kan overholdes. Der er aktuelt (juni 07) 314 sager på venteliste. Sagsbehandlingstiden er normalt op til 3 uger. Sagsbehandlingstiden kan nu være 2-3 måneder. Der sker en prioritering i sagsbehandlingen, således at akutte sager prioriteres. Området foreslås tilført en 37 timers normering, svarende til kr. Dertil kommer transport af hjælpemidlerne, hvor der ikke er tilført normering ved kommunesammenlægningen. Området er i dag vikarbesat med en ekstra chauffør. Denne stilling foreslås ligeledes tilført området varigt. Svarende til kr. Derudover ses stigende udgifter vedr. anskaffelse af hjælpemidlerne. I Gl. Svendborg Kommune var der i 2006 et merforbrug på ca. 2,0 mio. kr. I budgetkontrollen pr. maj måned 2007 forventes min. et tilsvarende merforbrug. Dertil kommer etablering af arbejdsplads på kr. Alt i alt foreslås området tilført 2,655 mio. kr. Påvirkning på andre områder: Det er fortsat uafklaret hvorledes afgrænsningen i forhold til finansiering af hjælpemidler (varige hjælpemidler og behandlingshjælpemidler) skal være fremover mellem kommunerne og regionerne.

5 SOCIALUDVALG Side: Politikområde 2: Socialområdet kr Afløn resp. Hjælp I alt = udgift, - = indtægt 1: Aflønning respiratorhjælpere Resume: Personlige hjælpere der fastansættes ved respiratorbrugere får et årligt respirationstillæg til lønnen med det formål at brugeren kan fastholde og rekruttere sit hjælperteam på en hensigtsmæssig måde. Der søges om kr. til respirationstillæg til personlige hjælpere. Der gives et tillæg til personlige hjælpere ansat hos respirationsbrugere på kr. årligt. Sagsfremstilling: Jfr. servicelovens 96 ydes der tilskud til løn til personlige hjælpere til personer med en betydelig og varigt nedsat fysisk og psykisk funktionsevne. Betingelsen for at modtage dette tilskud er at personen ikke eller kun i meget begrænset omfang kan bevæge sig og udføre almindelige daglige funktioner og som har et massivt behov for pleje, overvågning, ledsagelse og praktisk hjælp. Personen skal have et aktivitetsniveau og skal selv være i stand til at administrere hjælperordningen og fungere som arbejdsgiver for hjælperne. Der er ingen overenskomst på området. Ifølge Socialministeriets vejledning bør aflønning af hjælpere normalt ske efter de almindelige regler i overenskomst om aflønning af hjemmehjælpere m.v. Det er således op til kommunerne selv at fastlægge regler for løn og ansættelsesvilkår. Svendborg Kommune yder tilskud til lønnen på skalatrin 11 uden mulighed for lønstigning. Respiratorbrugere får hjælp 24 timer i døgnet. Deres hjælpere har et stort ansvar, da de er ansvarlige for overvågning og betjening af respiratoren. For respiratorbrugerne handler det om liv eller død, og de er derfor afhængige af at hjælperen er stabil og kan udføre sit arbejde. Første hold hjælpere læres op på Respirationscenter Vest, og herefter har de ansvaret for at lære nye op. Det er et stigende problem at rekruttere og fastholde personlige hjælpere i disse stillinger. Det er et problem at få vagtplanerne til at hænge sammen og et problem at der er stor udskiftning og mange i hjælperteamet er nye og uerfarne og oplæringen forringes.

Praktisk hjælp til indkøb

Praktisk hjælp til indkøb Praktisk hjælp til indkøb Efter servicelovens 83 Kvalitetsstandard Kerteminde Kommune tager afsæt i den rehabiliterende tankegang. Vi tager udgangspunkt i, at du er ansvarlig for dit eget liv og ønsker

Læs mere

Information om afløsning i eget hjem

Information om afløsning i eget hjem Information om afløsning i eget hjem MYNDIGHED Information SUNDHED OG OMSORG Struer Kommunes ældrepolitik Det overordnede mål for Struer Kommunes ældrepolitik er at støtte kommunens ældre i at leve et

Læs mere

Notat. Til: Social og Sundhedsudvalget. Notat vedrørende BPA efter Servicelovens 95 og 96

Notat. Til: Social og Sundhedsudvalget. Notat vedrørende BPA efter Servicelovens 95 og 96 Notat Til: Social og Sundhedsudvalget Notat vedrørende BPA efter Servicelovens 95 og 96 Dato: 29.10.2010 Sagsansvarlig: jdalb BPA efter Servicelovens 95 Udmøntningen af 95 blev tidligere kaldt den lille

Læs mere

Ankestyrelsens undersøgelse af Hjælperordninger efter servicelovens 96. Oktober 2007

Ankestyrelsens undersøgelse af Hjælperordninger efter servicelovens 96. Oktober 2007 Ankestyrelsens undersøgelse af Hjælperordninger efter servicelovens 96 Oktober 2007 2 ANKESTYRELSENS PRAKSISUNDERSØGELSER Titel Hjælperordninger efter servicelovens 96 Udgiver Ankestyrelsen, oktober 2007

Læs mere

Kvalitetsstandard for personlig pleje og praktisk bistand I Odense Kommune

Kvalitetsstandard for personlig pleje og praktisk bistand I Odense Kommune Kvalitetsstandard for personlig pleje og praktisk bistand I Odense Kommune (Omfatter borgere i eget hjem og på plejecenter og gælder for kommunal og privat leverandør) Kvalitetstandarden omfatter Personlig

Læs mere

Redegørelse for kvalitets- og tilsynsbesøg Hjemmepleje 2014

Redegørelse for kvalitets- og tilsynsbesøg Hjemmepleje 2014 Redegørelse for kvalitets- og tilsynsbesøg Hjemmepleje 2014 Baggrund Det fremgår af lov om social service 151, at kommunalbestyrelsen har pligt til at føre tilsyn med, at de kommunale opgaver efter 83

Læs mere

Kvalitetsstandard for fleksjob

Kvalitetsstandard for fleksjob Kvalitetsstandard for fleksjob Introduktion Den 1. januar 2013 trådte reformen af førtidspension og fleksjob i kraft. Ud fra en konkret, individuel vurdering kan Greve Kommune tilbyde fleksjob til borgere,

Læs mere

Tilbud til Ældre Kvalitetsstandarder 2010

Tilbud til Ældre Kvalitetsstandarder 2010 Tilbud til Ældre Kvalitetsstandarder 2010 MÅL OG VÆRDIER Det er Byrådet i Allerød Kommune, som fastsætter serviceniveauet på ældreområdet. Byrådet har dermed det overordnede ansvar for kommunens tilbud.

Læs mere

Kvalitetsstandard vedr. Borgerstyret Personlig Assistance (BPA) - SEL 95-96

Kvalitetsstandard vedr. Borgerstyret Personlig Assistance (BPA) - SEL 95-96 Kvalitetsstandard vedr. Borgerstyret Personlig Assistance (BPA) - SEL 95-96 Godkendt i Byrådet den 31-01-2011 Lovgrundlag Servicelovens 95: "Stk. 1 Såfremt Kommunalbestyrelsen ikke kan stille den nødvendige

Læs mere

Sundhedskartellets guidelines for fleksjobberes løn- og ansættelsesvilkår.

Sundhedskartellets guidelines for fleksjobberes løn- og ansættelsesvilkår. Sundhedskartellets guidelines for fleksjobberes løn- og ansættelsesvilkår. Nye regler for fleksjobbere pr. 1. januar 2013 Lov om en aktiv beskæftigelsesindsats, som gennemfører fleksjobreformen, er vedtaget

Læs mere

December 2015 (KB 26/1-16) Kvalitetsstandard Borgerstyret Personlig Assistance 96 (BPA) Hvidovre Kommune

December 2015 (KB 26/1-16) Kvalitetsstandard Borgerstyret Personlig Assistance 96 (BPA) Hvidovre Kommune December 2015 (KB 26/1-16) Kvalitetsstandard Borgerstyret Personlig Assistance 96 (BPA) Hvidovre Kommune Ydelsens lovgrundlag Lov om Social Service 96 Behov der dækkes af ydelsen Hvad er formålet med ydelsen

Læs mere

Servicereduktioner i hjemmeplejen Handicappede og psykisk syge Økonomiske potentiale af initiativ 1.000 kr. 2008 PL

Servicereduktioner i hjemmeplejen Handicappede og psykisk syge Økonomiske potentiale af initiativ 1.000 kr. 2008 PL BILAG 2 Bruttosparekatalog - forslag til servicereduktioner på hjemmeplejeområdet i 2008 17-03-2008 Sagsnr. 2008-884 Dokumentnr. 2008-49550 Budgetanalyse Bevilling Servicereduktioner i hjemmeplejen Handicappede

Læs mere

Plejebolig. Kvalitetsstandard

Plejebolig. Kvalitetsstandard Plejebolig Kvalitetsstandard Kvalitetsstandard for plejebolig Denne pjece indeholder kvalitetsstandarden for Sønderborg Kommunes tilbud om plejebolig. Kvalitetsstandarden er en beskrivelse af det serviceniveau,

Læs mere

Kvalitetsstandard - NY Pasning af nærtstående med handicap eller alvorlig sygdom Lov om social service 118

Kvalitetsstandard - NY Pasning af nærtstående med handicap eller alvorlig sygdom Lov om social service 118 Kvalitetsstandard - NY Pasning af nærtstående med handicap eller alvorlig sygdom Lov om social service 118 1. Hvad er ydelsens lovgrundlag? 2. Hvad er formålet med ydelsen? Lov om Social Service 118 Vejledning

Læs mere

PERSONLIG HJÆLP OG PLEJE

PERSONLIG HJÆLP OG PLEJE PERSONLIG HJÆLP OG PLEJE 2015 Kvalitetsstandard for personlig hjælp og pleje Lovgrundlag Lov om social service 83, stk. 1 nr. 1. Hvilket behov dækker hjælpen Hvad er formålet med hjælpen Hjælp og støtte

Læs mere

Kvalitetsstandard for personlig pleje og praktisk bistand I Odense Kommune

Kvalitetsstandard for personlig pleje og praktisk bistand I Odense Kommune Kvalitetsstandard for personlig pleje og praktisk bistand I Odense Kommune Omfatter både borgere i eget hjem og på plejecenter. Gælder for både kommunal og privat leverandør. Kvalitetstandarden omfatter

Læs mere

Kvalitetsstandard. Indhold. 1. Rammer

Kvalitetsstandard. Indhold. 1. Rammer Kvalitetsstandard Beskyttet beskæftigelse Servicelovens 103 Udarbejdelse Januar 2016 Social og Handicap, Ældre og Handicap og Samstyrken Godkendelse 19 april 2016 Udvalget for Social og Sundhed Revidering

Læs mere

Praktisk hjælp Kvalitetsstandard 2016

Praktisk hjælp Kvalitetsstandard 2016 Praktisk hjælp Kvalitetsstandard 2016 Hvad er praktisk hjælp? Praktisk hjælp er hjælp eller vejledning til rengøring, tøjvask, indkøb og skift af sengetøj. Hjælpen gives som hjælp til selvhjælp, og skal

Læs mere

Indstilling. Forslag til kvalitetsstandarder 2008 for pleje, praktisk hjælp, madservice og træning. Til Århus Byråd via Magistraten.

Indstilling. Forslag til kvalitetsstandarder 2008 for pleje, praktisk hjælp, madservice og træning. Til Århus Byråd via Magistraten. Indstilling Til Århus Byråd via Magistraten Sundhed og Omsorg Den 16. august 2007 Århus Kommune Økonomi og Myndighed Sundhed og Omsorg Forslag til kvalitetsstandarder 2008 for pleje, praktisk hjælp, madservice

Læs mere

Materiale til behandling af brev fra 12 private børnepassere

Materiale til behandling af brev fra 12 private børnepassere Materiale til behandling af brev fra 12 private børnepassere Info om: Kommunal dagpleje - der er d.d. 57 kommunale dagplejere. Godkendes og ansættes af Tønder Kommune til pasning af 4 børn med mulighed

Læs mere

1. Er grænsegængere berettiget til alle sociale ydelser?

1. Er grænsegængere berettiget til alle sociale ydelser? Bilag 1: Uddybning af spørgsmål til Ministeriet for Børn, Ligestilling, Integration og Sociale Forhold om grænsegængernes ret til sociale ydelser og administration af dette Reglerne om grænsegængere, har

Læs mere

Lov om social service 97, Ledsagerordning

Lov om social service 97, Ledsagerordning Lov om social service 97, Ledsagerordning Servicelovens 97: Kommunalbestyrelsen skal tilbyde 15 timers ledsagelse om måneden til personer under folkepensionsalderen, jf. 1 a i lov om social pension, dog

Læs mere

Allerød Kommune. Kvalitetsstandard for Borgerstyret Personlig Assistance (BPA) efter servicelovens 95 og 96

Allerød Kommune. Kvalitetsstandard for Borgerstyret Personlig Assistance (BPA) efter servicelovens 95 og 96 Allerød Kommune Kvalitetsstandard for Borgerstyret Personlig Assistance (BPA) efter servicelovens 95 og 96 Serviceloven: 95. Hvis kommunalbestyrelsen ikke kan stille den nødvendige hjælp til rådighed for

Læs mere

inkontinens servicedeklaration

inkontinens servicedeklaration inkontinens servicedeklaration 1 2 LOVENS FORMÅL ER AT AFHJÆLPE NEDSATTE FUNKTIONER VIA HJÆLPEMIDLER SERVICEINFORMATIONER FOR HJÆLPEMIDLER EFTER SERVICELOVENS 112 FORMÅL Lovens formål er at afhjælpe nedsatte

Læs mere

Serviceloven 98: Kommunalbestyrelsen skal i fornødent omfang tilbyde hjælp i form af en særlig kontaktperson til personer, som er døvblinde.

Serviceloven 98: Kommunalbestyrelsen skal i fornødent omfang tilbyde hjælp i form af en særlig kontaktperson til personer, som er døvblinde. Lov om social service 98, kontaktperson til døvblinde Serviceloven 98: Kommunalbestyrelsen skal i fornødent omfang tilbyde hjælp i form af en særlig kontaktperson til personer, som er døvblinde. Formålet

Læs mere

Viborg Kommunes serviceniveau for Borgerstyret Personlig Assistance (BPA) efter Lov om social service 96

Viborg Kommunes serviceniveau for Borgerstyret Personlig Assistance (BPA) efter Lov om social service 96 Viborg Kommunes serviceniveau for Borgerstyret Personlig Assistance (BPA) efter Lov om social service 96 Formålet med denne fastsættelse af serviceniveauet for Borgerstyret Personlig Assistance (herefter

Læs mere

Visitation til hjemmehjælp

Visitation til hjemmehjælp Visitation til hjemmehjælp Indledning Denne pjece er for dig, der ønsker at søge - eller modtager hjemmehjælp i Herlev Kommune. Du finder information om, hvordan du får hjælp samt hvilke rettigheder, pligter

Læs mere

Har du ikke tidligere arbejdet, kan du altså tjene op til 30.000 kr., uden at skulle bekymre dig om, at din pensionsydelse bliver mindre.

Har du ikke tidligere arbejdet, kan du altså tjene op til 30.000 kr., uden at skulle bekymre dig om, at din pensionsydelse bliver mindre. FOLKEPENSIONIST Få folkepension samtidig med, at du arbejder Tjen 30.000 kr. ekstra Nu kan det bedre betale sig at arbejde samtidig med, at du modtager folkepension. Du kan nu tjene op til 30.000 kr. mere

Læs mere

Må jeg arbejde. Hvor mange fridage har jeg. Hvad gør jeg, syg? FOA Fag og Arbejde Staunings Plads 1-3 1790 København V. Tlf: 46 97 26 26 www.foa.

Må jeg arbejde. Hvor mange fridage har jeg. Hvad gør jeg, syg? FOA Fag og Arbejde Staunings Plads 1-3 1790 København V. Tlf: 46 97 26 26 www.foa. Må jeg arbejde hver weekend? Kan jeg få tilskud til transport? Hvor mange fridage har jeg ret til på en uge? OM DIN overenskomst FOA Fag og Arbejde Staunings Plads 1-3 1790 København V Tlf: 46 97 26 26

Læs mere

Redegørelse vedrørende sager om magtanvendelse i Ældreområdet 2014.

Redegørelse vedrørende sager om magtanvendelse i Ældreområdet 2014. Redegørelse vedrørende sager om i Ældreområdet 2014. Indledning Social- og Sundhedsudvalget orienteres en gang årligt om antal sager vedrørende indenfor Ældreområdet. Ældre Bevillingsenheden Tlf. 46 11

Læs mere

Socialudvalget L 107 - Svar på Spørgsmål 6 Offentligt

Socialudvalget L 107 - Svar på Spørgsmål 6 Offentligt Socialudvalget L 107 - Svar på Spørgsmål 6 Offentligt Folketingets Socialudvalg Departementet Holmens Kanal 22 1060 København K Dato: 28. februar 2006 Tlf. 3392 9300 Fax. 3393 2518 E-mail sm@sm.dk KWA/

Læs mere

Information om plejeorlov fra socialrådgiverne

Information om plejeorlov fra socialrådgiverne Patientinformation Information om plejeorlov fra socialrådgiverne - tilbud til patienter med kræftdiagnose og deres pårørende Velkommen til Vejle Sygehus Onkologisk Afdeling Pjecen er udarbejdet af socialrådgiverne

Læs mere

Ankestyrelsens principafgørelse 13-16 om hjemmehjælp - kvalitetsstandard - indkøbsordning - rehabiliteringsforløb

Ankestyrelsens principafgørelse 13-16 om hjemmehjælp - kvalitetsstandard - indkøbsordning - rehabiliteringsforløb KEN nr 9338 af 14/04/2016 (Gældende) Udskriftsdato: 2. juni 2016 Ministerium: Social- og Indenrigsministeriet Journalnummer: 2015-2121-51397 Senere ændringer til afgørelsen Ingen Ankestyrelsens principafgørelse

Læs mere

Ansøgning om hjælpemidler, forbrugsgode og boligindretning i henhold til Servicelovens 112, 113 og 116.

Ansøgning om hjælpemidler, forbrugsgode og boligindretning i henhold til Servicelovens 112, 113 og 116. Thisted Kommune Side 1 af 5 Ansøgning om hjælpemidler, forbrugsgode og boligindretning i henhold til Servicelovens 112, 113 og 116. Hvem kan komme i betragtning? 1. Personer med en varig nedsat funktionsevne,

Læs mere

Serviceinformation. Orlov til pasning af døende. jf. Lov om social service 119-122

Serviceinformation. Orlov til pasning af døende. jf. Lov om social service 119-122 Serviceinformation Orlov til pasning af døende jf. Lov om social service 119-122 Som nærtstående til en alvorligt syg, der ønsker at dø i eget hjem, har du mulighed for orlov til pasning af den døende.

Læs mere

VEJLEDNING FORSKELSBEHANDLING HANDICAP OG OPSIGELSE

VEJLEDNING FORSKELSBEHANDLING HANDICAP OG OPSIGELSE VEJLEDNING FORSKELSBEHANDLING HANDICAP OG OPSIGELSE INDHOLD FORSKELSBEHANDLINGSLOVEN... 3 Kort om forskelsbehandlingsloven... 3 HANDICAP.... 3 Hvornår er en lidelse et handicap?... 3 Særligt om stress....

Læs mere

Regnskab 2006. Ældreudvalgets bevillingsområde:

Regnskab 2006. Ældreudvalgets bevillingsområde: Regnskab 2006 Ældreudvalgets bevillingsområde: 990 Ældrepleje og omsorg 991 Folkepension 107 Bevilling 990 Ældrepleje og omsorg Beløb i 1.000 kr. Udg. Regnskab Budget inkl. omplacering Afvigelse Tillægsbevilling

Læs mere

For de konkrete kriterier til delydelserne henvises til beskrivelsen af de enkelte delydelser.

For de konkrete kriterier til delydelserne henvises til beskrivelsen af de enkelte delydelser. Ydelsestype Ydelsens Serviceloven 83 Sundhedsloven 138 Formålet med hjælpen efter Lov om social service er at fremme den enkeltes mulighed for at klare sig selv eller at lette den daglige tilværelse og

Læs mere

Hvis du bliver syg... Løsningen på en sygemelding er ikke afskedigelse men fastholdelse, hvis det er muligt!

Hvis du bliver syg... Løsningen på en sygemelding er ikke afskedigelse men fastholdelse, hvis det er muligt! april 2011 DIN Marts 2011 FOA Fag og Arbejde INDFLYDELSE F O A F A G O G A R B E J D E Hvis du bliver syg... Løsningen på en sygemelding er ikke afskedigelse men fastholdelse, hvis det er muligt! Ved du,

Læs mere

Kvalitetsstandard - Beskyttet Beskæftigelse

Kvalitetsstandard - Beskyttet Beskæftigelse Kvalitetsstandard - Beskyttet Beskæftigelse Kvalitetsstandarden er vedtaget af Byrådet den 25. november 2015 Servicelovens 103 Lovgrundlag Kommunen skal tilbyde beskyttet beskæftigelse til personer under

Læs mere

Den 12. januar 2015. Udvalget for Ældre og Handicappede, Økonomiudvalget og Byrådet, Halsnæs Kommune.

Den 12. januar 2015. Udvalget for Ældre og Handicappede, Økonomiudvalget og Byrådet, Halsnæs Kommune. Den 12. januar 2015 Udvalget for Ældre og Handicappede, Økonomiudvalget og Byrådet, Halsnæs Kommune. Ældrerådet har på sit møde i dag den 12. 01.2015 behandlet pkt. 134 Nattevagter på Plejecentrene, som

Læs mere

Målgruppen for forsøget er socialt udsatte borgere med ophold på forsorgshjem.

Målgruppen for forsøget er socialt udsatte borgere med ophold på forsorgshjem. Frikommune forsøg Rehabilitering af borgere på forsorgshjem Ansøgning til frikommuneforsøg Odense Kommune og andre kommuner i Region Syddanmark ønsker sammen at ansøge om tilladelse til at afprøve et frikommuneforsøg

Læs mere

PLEJE & SUNDHED MYNDIGHED. Støtte til bil. Ansøgning om støtte til køb af bil samt særlig indretning

PLEJE & SUNDHED MYNDIGHED. Støtte til bil. Ansøgning om støtte til køb af bil samt særlig indretning PLEJE & SUNDHED MYNDIGHED Støtte til bil Ansøgning om støtte til køb af bil samt særlig indretning I denne pjece kan du læse om, hvordan du kan ansøge om støtte til køb af bil samt særlig indretning af

Læs mere

TILKALDEVIKARER OM TILKALDEVIKARER

TILKALDEVIKARER OM TILKALDEVIKARER PROGRAM Hvornår må arbejdsgiver kontakte medarbejdere? Tilkaldevikarer Lov om tidsbegrænset ansættelse, herunder retten til fastansættelse Begivenhedsansættelser Kørsel i egen bil Fra deltid til fuldtid,

Læs mere

Kalundborg kommune september 2008. Ældrepolitik

Kalundborg kommune september 2008. Ældrepolitik Kalundborg kommune september 2008 Ældrepolitik Ældrepolitik i Kalundborg Kommune Introduktion Kalundborg Kommunes skal være et godt sted at bo gennem hele livet. Den vision danner udgangspunkt for kommunens

Læs mere

Beskæftigelsesministerens tale på samrådet den 10. februar 2016 om Arbejdsskadestyrelsens sagsbehandlingstider

Beskæftigelsesministerens tale på samrådet den 10. februar 2016 om Arbejdsskadestyrelsens sagsbehandlingstider Beskæftigelsesudvalget 2015-16 BEU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 239 Offentligt T A L E Beskæftigelsesministerens tale på samrådet den 10. februar 2016 om Arbejdsskadestyrelsens sagsbehandlingstider

Læs mere

Sagen er pr. 1. juli 2013 overgået til behandling i Statsforvaltningen som enhedsforvaltning.

Sagen er pr. 1. juli 2013 overgået til behandling i Statsforvaltningen som enhedsforvaltning. 2014-176250 Statsforvaltningens brev til Danske Handicaporganisationer Dato: 28-01-2016 Tilsynet Henvendelse vedrørende Halsnæs Kommunes kvalitetsstandarder I brev af 20. marts 2013 har du for Danske Handicaporganisationer

Læs mere

Orientering om lovforslag om uddannelsesydelse og 6 ugers selvvalgt uddannelse.

Orientering om lovforslag om uddannelsesydelse og 6 ugers selvvalgt uddannelse. Punkt 9. Orientering om lovforslag om uddannelsesydelse og 6 ugers selvvalgt uddannelse. 2013-22686. Familie og Beskæftigelsesforvaltningen fremsender til Beskæftigelsesudvalget orientering At lovforslag

Læs mere

Der har i flere år været overvejelser om at opgradere busbetjeningen på den tværforbindelse linje 18 dækker fra Friheden Station til Nordhavn Station.

Der har i flere år været overvejelser om at opgradere busbetjeningen på den tværforbindelse linje 18 dækker fra Friheden Station til Nordhavn Station. Notat Til: Hvidovre Kommune Kopi til: Københavns Kommune, Frederiksberg Kommune Sagsnummer Sagsbehandler TOR Direkte +45 36 13 16 40 Fax - TOR@moviatrafik.dk CVR nr: 29 89 65 69 EAN nr: 5798000016798 9.

Læs mere

Palliative tilbud Kvalitetsstandard 2015

Palliative tilbud Kvalitetsstandard 2015 Palliative tilbud Kvalitetsstandard 2015 Hvad er palliative tilbud? Palliation betyder lindring. Denne kvalitetsstandard indeholder en beskrivelse af de lindrende, og praktiske tilbud til den alvorligt

Læs mere

VISITATION TIL PLEJEBOLIGER

VISITATION TIL PLEJEBOLIGER VISITATION TIL PLEJEBOLIGER 2013 Kvalitetsstandard for visitation til plejeboliger Lov grundlag Plejeboliger er omfattet af Lov om Social Service 192. Lov om Almene boliger 5 stk. 2. Hvilket behov dækker

Læs mere

Ringkøbing-Skjern Kommunalbestyrelse Rådhuset Ved Fjorden 6 6950 Ringkøbing. Ringkøbing-Skjern Kommunes sagsnr. 2007101176A

Ringkøbing-Skjern Kommunalbestyrelse Rådhuset Ved Fjorden 6 6950 Ringkøbing. Ringkøbing-Skjern Kommunes sagsnr. 2007101176A Ringkøbing-Skjern Kommunalbestyrelse Rådhuset Ved Fjorden 6 6950 Ringkøbing 30-09- 2010 TILSYNET Ringkøbing-Skjern Kommunes sagsnr. 2007101176A X har ved brev af 3. februar 2009 rettet henvendelse til

Læs mere

Konsekvenser af direkte adgang til fysioterapeut

Konsekvenser af direkte adgang til fysioterapeut N O T A T Konsekvenser af direkte adgang til fysioterapeut Direkte adgang til fysioterapi uden en henvisning fra patientens praktiserende læge kræver en ændring i både overenskomsten med Danske Fysioterapeuter

Læs mere

Information om støtte til handicapbil efter Servicelovens 114

Information om støtte til handicapbil efter Servicelovens 114 Information om støtte til handicapbil efter Servicelovens 114 Du kan søge om støtte til køb af bil, hvis du, som følge af et varigt handicap, ikke kan få dækket dit kørselsbehov på anden måde end ved brug

Læs mere

Guldborgsund Kommunes Kvalitetsstandard

Guldborgsund Kommunes Kvalitetsstandard Guldborgsund Kommunes Kvalitetsstandard For Lov om social service 100 Nødvendige merudgifter Vedtaget af Byrådet, d. 16.5.2013 1 Lovgrundlag for Hvilke behov skal dække Hvad er formålet med Lov om social

Læs mere

Høring om forslag til lov om ændring af lov om ungdomsuddannelse for unge med særlige behov.

Høring om forslag til lov om ændring af lov om ungdomsuddannelse for unge med særlige behov. Risskov, d. 22.marts 2013 Høring om forslag til lov om ændring af lov om ungdomsuddannelse for unge med særlige behov. Ligeværd takker for muligheden for at kommentere lovforslaget. Ligeværds overordnede

Læs mere

Handleplan til økonomisk genopretning af Pleje & Omsorgs økonomi 2015

Handleplan til økonomisk genopretning af Pleje & Omsorgs økonomi 2015 Handleplan til økonomisk genopretning af Pleje & Omsorgs økonomi 2015 Sundhedsudvalget traf den 3. februar 2015 beslutning om, at der skal udarbejdes en handleplan for økonomisk genopretning af Pleje &

Læs mere

Privatansat hjælper i eget hjem

Privatansat hjælper i eget hjem Privatansat hjælper i eget hjem Lov om Social Service 41 Informationsfolder om løn- og ansættelsesvilkår Privat ansat hjælper Ifølge Lov om Social Service har en familie med et handicappet barn mulighed

Læs mere

Kvalitetsstandard Tryghedskald Godkendt i byrådet d. xxx. 1 of 5

Kvalitetsstandard Tryghedskald Godkendt i byrådet d. xxx. 1 of 5 Kvalitetsstandard Tryghedskald Godkendt i byrådet d. xxx 1 of 5 2 of 5 Syddjurs Kommunes værdigrundlag: Der arbejdes ud fra kommunes overordnede værdigrundlag: Åbenhed det sikre vi igennem - En aktiv dialog

Læs mere

Formålet: at se på sammenhænge mellem visiterede ydelser, metoder og indsats.

Formålet: at se på sammenhænge mellem visiterede ydelser, metoder og indsats. Tilsyn Uanmeldt tilsyn 26. januar 2015 Socialpsykiatrisk Center, Herning Leder Susanne Østergård Tilsynsførende Mia Gry Mortensen Tilsynsførende Pia Bjerring Strandbygaard Tilsynet 2014 Tilsynets berigtigelse:

Læs mere

Rapport fra lovpligtigt uanmeldt tilsyn hos borgere, der ikke bor på plejecenter

Rapport fra lovpligtigt uanmeldt tilsyn hos borgere, der ikke bor på plejecenter Rapport fra lovpligtigt uanmeldt tilsyn hos borgere, der ikke bor på plejecenter Faxe Syd den 9. oktober 2013 Privat leverandør af hjemmepleje Tilsynet blev udført af konsulent Annelise Dehn og ekstern

Læs mere

Kvalitetsstandard for aflastning

Kvalitetsstandard for aflastning Kvalitetsstandard for aflastning 1 Kvalitetsstandard for aflastning Område Randers Kommune tilbyder aflastningsophold til nære pårørende, der passer en person med nedsat fysisk eller psykisk funktionsevne

Læs mere

Mini-projektbeskrivelse. Cykling uden alder. Holbæk Kommune

Mini-projektbeskrivelse. Cykling uden alder. Holbæk Kommune Mini-projektbeskrivelse Cykling uden alder Holbæk Kommune 2014 1 Indholdsfortegnelse: Indledning... 3 Formål... 3 Projektets ide og forventede forandring... 4 Cykling uden alder Konceptet... 4 Budget...

Læs mere

Merudgifter og mindreindtægter anføres uden fortegn. Mindreudgifter og merindtægter anføres med negativt fortegn. Alle beløb er vist i 1.000 kr.

Merudgifter og mindreindtægter anføres uden fortegn. Mindreudgifter og merindtægter anføres med negativt fortegn. Alle beløb er vist i 1.000 kr. for Ruderdal Kommune af lov- og cirkulæreprogrammet på Socialog Sundhedsudvalgets område. Ældreområdet, Borgerservice samt Psykiatri og Handicap har i samarbejde med Økonomi vurderet det lov- og cirkulæreprogram,

Læs mere

Fritidstilbud for unge under 18 år efter Dagtilbudsloven og Lov om social service.

Fritidstilbud for unge under 18 år efter Dagtilbudsloven og Lov om social service. Fritidstilbud for unge under 18 år efter Dagtilbudsloven og Lov om social service. I forbindelse med budgetvedtagelsen i oktober 2014, blev det besluttet, at reducere budgettet for fritidstilbud for 4.

Læs mere

- Servicelovens 85, 96, 97, 98, 99, 100, 101, 102, 103, 104, 107 og 108. - Lov nr. 564 af 6. juni 2007 om særlig tilrettelagt uddannelse (STU)

- Servicelovens 85, 96, 97, 98, 99, 100, 101, 102, 103, 104, 107 og 108. - Lov nr. 564 af 6. juni 2007 om særlig tilrettelagt uddannelse (STU) Myndighedsafdelingen Sagsbehandling og tidsfrister i henhold til følgende lovgivning: - Servicelovens 85, 96, 97, 98, 99, 100, 101, 102, 103, 104, 107 og 108 - Lov nr. 564 af 6. juni 2007 om særlig tilrettelagt

Læs mere

News & Updates Arbejds- og Ansættelsesret. Vikarer ikke omfattet af brugervirksomheds overenskomst

News & Updates Arbejds- og Ansættelsesret. Vikarer ikke omfattet af brugervirksomheds overenskomst Vikarer ikke omfattet af brugervirksomheds overenskomst - februar 2016 Vikarer ikke omfattet af brugervirksomheds overenskomst Vikarbureauansatte vikarer var ikke omfattet af en brugervirksomheds kollektive

Læs mere

Kvalitetsstandard for beskyttet beskæftigelse efter Lov om Social Service 103

Kvalitetsstandard for beskyttet beskæftigelse efter Lov om Social Service 103 Kvalitetsstandard for beskyttet beskæftigelse efter Lov om Social Service 103 Introduktion Greve Kommune bevilger tilbud om beskyttet beskæftigelse. Kvalitetsstandarden for beskyttet beskæftigelse beskriver

Læs mere

Løntilskud et springbræt til arbejdsmarkedet

Løntilskud et springbræt til arbejdsmarkedet A-KASSE DECEMBER 2014 Løntilskud et springbræt til arbejdsmarkedet Ansat med løntilskud på en offentlig arbejdsplads Indhold Forord 3 Hvorfor løntilskudsjob? 4 Hvad er formålet? 4 Et godt udgangspunkt

Læs mere

FAST TILKNYTTEDE LÆGER PÅ PLEJECENTRE

FAST TILKNYTTEDE LÆGER PÅ PLEJECENTRE FAST TILKNYTTEDE LÆGER PÅ PLEJECENTRE Formålet med ordningen har været at undersøge, om en fast tilknyttet læge på et plejecenter kan skabe bedre kvalitet for den ældre. 1 Dokumenteret effekt af ordningen

Læs mere

Kvalitetsstandard for aktivitets- og samværstilbud efter Lov om Social Service 104

Kvalitetsstandard for aktivitets- og samværstilbud efter Lov om Social Service 104 Kvalitetsstandard for aktivitets- og samværstilbud efter Lov om Social Service 104 Introduktion Greve Kommune bevilger aktivitets- og samværstilbud. Kvalitetsstandarden for aktivitets- og samværstilbud

Læs mere

1. Overordnede rammer Levering af madservice til borgere i eget hjem 1.1 Lovgrundlag Lov om Social Service 83,stk. 1 nr. 3.

1. Overordnede rammer Levering af madservice til borgere i eget hjem 1.1 Lovgrundlag Lov om Social Service 83,stk. 1 nr. 3. Kvalitetsstandard Levering af til borgere i eget hjem 1. januar 2012 1. Overordnede rammer Levering af til borgere i eget hjem 1.1 Lovgrundlag Lov om Social Service 83,stk. 1 nr. 3. 1.2 Politiske målsætninger

Læs mere

Side 2 af 6 Punkt 17 Status på forsøg med ledsagerordning til borgere over 67 år Resumé Kommunen ansøgte i februar 2015 Ministeriet for Børn, Ligestil

Side 2 af 6 Punkt 17 Status på forsøg med ledsagerordning til borgere over 67 år Resumé Kommunen ansøgte i februar 2015 Ministeriet for Børn, Ligestil Side 1 af 6 Indkaldelse Bodil Kornbek Finn Riber Rasmussen Dorthe la Cour Søren P. Rasmussen Curt Købsted Karsten Lomholt Hanne Agersnap Side 2 af 6 Punkt 17 Status på forsøg med ledsagerordning til borgere

Læs mere

Det siger FOAs medlemmer i ældreplejen om besparelser, bad og rengøring

Det siger FOAs medlemmer i ældreplejen om besparelser, bad og rengøring FOA Kampagne & Analyse 29. oktober 2009 Det siger FOAs medlemmer i ældreplejen om besparelser, bad og rengøring Denne undersøgelse er gennemført på forbundets elektroniske medlemspanel i oktober måned

Læs mere

Kvalitetsstandard Vedligeholdende træning. Voksenservice

Kvalitetsstandard Vedligeholdende træning. Voksenservice Kvalitetsstandard Vedligeholdende træning Voksenservice 1 2 1. Overordnede rammer 1.1 Formål med lovgivningen 1.2 Hvem kan modtage ydelsen Vedligeholdende træning At afhjælpe væsentlige følger af fysiske

Læs mere

Kvalitetsstandard for madservice med udbringning.

Kvalitetsstandard for madservice med udbringning. Kvalitetsstandard for udbringning. Lovgrundlag: Behov hos borgeren: Formålet med Visitationskriterier (hvem kan bevilges hjælpen?): 83 i Lov om Social Service (LSS). Borgere, der på grund af nedsat fysisk

Læs mere

Notat. Betaling for personaleledsagelse på ferieture mv. Borger & Arbejdsmarked Social & Tilbud

Notat. Betaling for personaleledsagelse på ferieture mv. Borger & Arbejdsmarked Social & Tilbud Sct. Knuds Allé 7. 6740 Bramming Postadresse Torvegade 74. 6700 Esbjerg Dato 25. februar 2014 Sagsbehandler Bodil Kiær Thomsen Telefon direkte 76 16 92 62 Sagsid 2012-3337 Notat Betaling for personaleledsagelse

Læs mere

Kvalitetsstandard for Ledsagerordning og Kontaktpersonordning

Kvalitetsstandard for Ledsagerordning og Kontaktpersonordning Kvalitetsstandard for Ledsagerordning og Kontaktpersonordning for Døvblinde Ishøj Kommune 1 Jeg er glad for, at kunne præsentere kommunens kvalitetsstandard på området for ledsagerordning og kontaktperson

Læs mere

Ældreområdet Tidsfrister for sagsbehandling og levering

Ældreområdet Tidsfrister for sagsbehandling og levering Ældreområdet Tidsfrister for sagsbehandling og levering Praktisk og personlig hjælp Hjælpemidler Træning Plejeorlov Boligansøgning: plejebolig og korttidsplads Omsorgstandpleje Handicapkørsel Oktober 2012

Læs mere

27.00.00.Ø34 15/5016 Åben sag Sagsgang: VPU

27.00.00.Ø34 15/5016 Åben sag Sagsgang: VPU Status på pulje til løft af ældreområdet 27.00.00.Ø34 15/5016 Åben sag Sagsgang: VPU Sagsfremstilling Norddjurs Kommune har modtaget midler fra den statslige pulje til løft af ældreområdet på 8,1 mio.

Læs mere

Notat. Ankestyrelsens praksisundersøgelse om kommunernes

Notat. Ankestyrelsens praksisundersøgelse om kommunernes Notat Til: Vedrørende: Social- Seniorudvalget Ankestyrelsens praksisundersøgelse om kommunernes bevilling af enkeltydelser. Ankestyrelsens praksisundersøgelse om kommunernes bevilling af enkeltydelse efter

Læs mere

Genoptræning og vedligeholdende træning

Genoptræning og vedligeholdende træning Genoptræning & vedligeholdende træning Servicelovens 86, stk. 1 og 2 Kvalitetsstandarder 1 Indhold Kære borger... 3 Genoptræning - Servicelovens 86.1 Formål med genoptræning?... 4 Hvem kan få bevilget

Læs mere

Serviceniveau. for. Ledsagelse. efter 85 i. Serviceloven. Tillæg til Aalborg Kommunes overordnede Serviceniveau for socialpædagogisk støtte efter 85

Serviceniveau. for. Ledsagelse. efter 85 i. Serviceloven. Tillæg til Aalborg Kommunes overordnede Serviceniveau for socialpædagogisk støtte efter 85 Serviceniveau for Ledsagelse efter 85 i Serviceloven Tillæg til Aalborg Kommunes overordnede Serviceniveau for socialpædagogisk støtte efter 85 Til borgere, pårørende og medarbejdere på handicapområdet

Læs mere

Notat. Analyse af anvendelsen af udlagte støttemidler for 2014, samt det specialiserede område for børn 0 6 år. April 2015. Sags-id: 28.00.

Notat. Analyse af anvendelsen af udlagte støttemidler for 2014, samt det specialiserede område for børn 0 6 år. April 2015. Sags-id: 28.00. Notat Analyse af anvendelsen af udlagte støttemidler for 2014, samt det specialiserede område for børn 0 6 år. April 2015 Sags-id: 28.00.00-P05-1-15 Side 1 Indhold Sammenhæng... 3 Udlægning af støttemidler

Læs mere

Ministeren bedes redegøre for, om ministeren

Ministeren bedes redegøre for, om ministeren Trafikudvalget 2010-11 L 173 Bilag 11 Offentligt Samrådstale til et kommende lukket samråd om forslag til lov om ændring af lov om taxikørsel m.v. (Tilladelser til offentlig servicetrafik og krav til beklædning

Læs mere

Vejledning til ansøgning om støtte til Etablering af nye midlertidige boliger for flygtninge 14.52.15.42. Ansøgningsfrist den 15.

Vejledning til ansøgning om støtte til Etablering af nye midlertidige boliger for flygtninge 14.52.15.42. Ansøgningsfrist den 15. Styrelsen for international Rekruttering og Integration April 2016 Vejledning til ansøgning om støtte til Etablering af nye midlertidige boliger for flygtninge 14.52.15.42 Ansøgningsfrist den 15. juni

Læs mere

1 Forventninger til indholdet i de opgaver, som Palliativt Frivilligt Netværk på Fyn skal hjælpe Region Syddanmark med at udføre

1 Forventninger til indholdet i de opgaver, som Palliativt Frivilligt Netværk på Fyn skal hjælpe Region Syddanmark med at udføre Område: Sundhedsområdet Afdeling: Planlægning og Udvikling Journal nr.: 12/20409 Dato: 30. august 2013 Udarbejdet af: Christine Lund Momme E-mail: Christine.Lund.Momme@rsyd.dk Telefon: 76631679 Samarbejdsaftale

Læs mere

Lov om Social Service 85

Lov om Social Service 85 / Lov om Social Service 85 Socialpædagogisk støtte i eget hjem Indholdsfortegnelse 1. Lovgrundlag og målgruppe 2. Støtte i eget hjem under 85 3. Leverandører 4. Kvalitetsstandardens opbygning 5. Visitationspraksis

Læs mere

Ydelseskatalog for socialpædagogisk vejledning efter 85 i Serviceloven:

Ydelseskatalog for socialpædagogisk vejledning efter 85 i Serviceloven: Ydelseskatalog for socialpædagogisk vejledning efter 85 i Serviceloven: Indledning: I dette ydelseskatalog beskrives de ydelser, Ishøj Kommune tilbyder inden for rammerne af Servicelovens (SEL) 85. Ydelseskataloget

Læs mere

Afgørelse truffet af: Afgørelsesdato: Uds. dato: Nummer: J.nr. Ankestyrelsen 20-06-2013 28-06-2013 95-13 4300221-12

Afgørelse truffet af: Afgørelsesdato: Uds. dato: Nummer: J.nr. Ankestyrelsen 20-06-2013 28-06-2013 95-13 4300221-12 Afgørelse truffet af: Afgørelsesdato: Uds. dato: Nummer: J.nr. Ankestyrelsen 20-06-2013 28-06-2013 95-13 4300221-12 Status: Gældende Principafgørelse om: efterværn - personkreds - positiv udvikling Lov:

Læs mere

Om implementeringen og udmøntningen af de enkelte indsatser i SOF kan nærmere oplyses:

Om implementeringen og udmøntningen af de enkelte indsatser i SOF kan nærmere oplyses: NOTAT Til Socialudvalget Notat om udmøntning af SOF s andel af Ældrepuljen Københavns Kommune fik primo marts 2014 bevilget 60,8 mio. kr. årligt fra Ministeriet for Børn, Ligestilling, Integration og Sociale

Læs mere

Den 4. februar 2014. Udvalget for Ældre og Handicappede, Halsnæs Kommune.

Den 4. februar 2014. Udvalget for Ældre og Handicappede, Halsnæs Kommune. Den 4. februar 2014. Udvalget for Ældre og Handicappede, Halsnæs Kommune. Ældrerådet har på sit møde den 3. januar 2014 drøftet dagsorden til Udvalgsmøde i Ældre og Handicappede og fremsender hermed høringssvar

Læs mere

Bekendtgørelse om plejefamilier

Bekendtgørelse om plejefamilier BEK nr 1554 af 18/12/2013 (Historisk) Udskriftsdato: 11. juli 2016 Ministerium: Ministeriet for Børn, Ligestilling, Integration og Sociale Forhold Journalnummer: Social, Børne og Integrationsmin., j.nr.

Læs mere

Bilag 1 Referat af alle brugerundersøgelser fra 2014

Bilag 1 Referat af alle brugerundersøgelser fra 2014 KØBENHAVNS KOMMUNE Sundheds- og Omsorgsforvaltningen Center for Kvalitet og Sammenhæng NOTAT Bilag 1 Referat af alle brugerundersøgelser fra 2014 Bilag 1 til indstilling om brugerundersøgelser 2014. Sundheds-

Læs mere

Kvalitetsstandard for servicelovens 95 Borgerstyret Personlig Assistance (BPA)

Kvalitetsstandard for servicelovens 95 Borgerstyret Personlig Assistance (BPA) Udkast til: Kvalitetsstandard for servicelovens 95 Borgerstyret Personlig Assistance (BPA) Lovgrundlag Formål Lov om Social Service 95 om borgerstyret personlig assistance (BPA) Formålet med BPA-ordningen

Læs mere

Høringssvar vedrørende forslag til fastsættelse af løn- og ansættelsesvilkår i fleksjob

Høringssvar vedrørende forslag til fastsættelse af løn- og ansættelsesvilkår i fleksjob Styrelsen for Fastholdelse og Rekruttering Anne Hedegaard og Flemming Frandsen Njalsgade 72 C 2300 København S Høringssvar vedrørende forslag til fastsættelse af løn- og ansættelsesvilkår i fleksjob Styrelsen

Læs mere

Social- og Indenrigsudvalget 2015-16 SOU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 53 Offentligt

Social- og Indenrigsudvalget 2015-16 SOU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 53 Offentligt Social- og Indenrigsudvalget 2015-16 SOU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 53 Offentligt Social- og indenrigsminister Karen Ellemanns talepapir Det talte ord gælder Anledning: Samråd i SOU om forsinkede

Læs mere

Lokale aftaler om arbejdstid

Lokale aftaler om arbejdstid Lokale aftaler om arbejdstid For pædagoger på det forebyggende og dagbehandlende område Pædagogernes Forhandlingsfællesskab Blegdamsvej 124 2100 København Ø Juli 2010 Indledning Denne vejledning retter

Læs mere

Indstilling. Kvalitetsstandarder 2007 for pleje, praktisk hjælp og madservice og træning. Til Århus Byråd via Magistraten.

Indstilling. Kvalitetsstandarder 2007 for pleje, praktisk hjælp og madservice og træning. Til Århus Byråd via Magistraten. Indstilling Til Århus Byråd via Magistraten Sundhed og Omsorg Den 22. maj 2006 Kvalitetsstandarder 2007 for pleje, praktisk hjælp og madservice og træning Århus Kommune Økonomi og Myndighed Sundhed og

Læs mere