Redningsberedskabet er hurtigt fremme

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Redningsberedskabet er hurtigt fremme"

Transkript

1 1. ÅRGANG NOVEMBER 2006 NR. 2 Redningsberedskabet er hurtigt fremme Hvis en brand bryder ud i et boligkompleks i byen, kan beboerne regne med, at hjælpen er på vej lige om hjørnet. Tallene i dette nyhedsbrev viser, at de kommunale redningsberedskaber i næsten 50 % af tilfældene er fremme inden for kun 6 minutter til etagebyggerier i tæt bymæssig bebyggelse. Ni ud af ti gange ankommer hjælpen inden for 10 minutter til samme beboelsestype. Læs mere om udrykningstiderne i dette statistiske nyhedsbrev. Udrykningstider i redningsberedskabet Redningsberedskabet (brandvæsenet) blev i 2005 alarmeret til udrykninger i Figur 1 viser udrykningernes fordeling på hovedopgavetype. Det fremgår af figuren, at næsten halvdelen af udrykningerne er reelle brandudrykninger, mens lidt under 1/3 del af alarmerne er blinde eller falske alarmer 1. 2% 28% 7% 6% 9% 48% Brande Miljøuheld Redningsopgaver Assistanceopgaver Blind alarm Falsk alarm Figur 1 Alarmernes fordeling på hovedopgavetype. Dette nyhedsbrev undersøger udrykningstider til de 6 hovedopgaver og nogle af de underliggende opgaver til hovedopgaven brand. Data er fremskaffet fra Beredskabsstyrelsens elektroniske indberetningssystem ODIN. Formålet er at undersøge, hvor lang tid redningsberedskabet er om at rykke ud til de forskellige opgaver og om der er forskel på udrykningstiden til de forskellige opgaver: Udrykningstid beregnes som tidsforskellen mellem fremmetidspunkt og alarmeringstidspunkt 1 I Boks 2 bagerst i nyhedsbrevet er definitionerne for de enkelte hovedopgavetyper beskrevet.

2 Som en forklaring på de observerede udrykningstider benyttes bl.a. den registrerede udrykningstype i ODIN. Udrykningstypen viser, hvor lang tid redningsberedskabet har til at rykke ud til den pågældende opgave. For udrykningstypen (tidskravet) skelnes der mellem 10 minutter (tæt bebyggelse), 15 minutter (spredt bebyggelse) og intet tidskrav. Når der skelnes mellem tæt og spredt bebyggelse i forbindelse med brand, er det brandspredningsrisikoen, der er den afgørende faktor. F.eks. gælder det for brandudrykninger, at hvis bygninger har en sådan afstand, at en brand ikke umiddelbart vil kunne spredes til nabobygningerne, så er det spredt bebyggelse - og i modsat fald er der tale om tæt bebyggelse. Data i analysen er registreret i perioden 1/ til og med 30/ i ODIN. Udrykningstiderne for København og Århus kommuner er ikke medtaget, da de ikke er registreret i ODIN. Der indgår udrykninger i analysen. Følgende undersøges: Udrykningstider for alle opgaver samlet Udrykningstider fordelt på hovedopgavetype Udrykningstider for udrykninger til brand i beboelse Udrykningstider for udrykninger til brand i åbne arealer Udrykningstider for udrykninger til brand i erhverv Forudsætninger For at tilsikre, at der anvendes de mest valide data i dette nyhedsbrev er der opstillet en række forudsætninger til at beregne udrykningstiden og til de øvrige benyttede data. Se Boks 1. Forudsætninger for udrykningstiden: De deltagende køretøjer skal være af typen Automobilsprøjte. Kørslen for de deltagende køretøjer skal være Kørsel 1. Aflyste køretøjer er ikke medtaget. Det skyldes, at fremmetidspunktet ikke er sammenligneligt med fremmetidspunktet for køretøjer, der ankommer til skadestedet. Udrykningstiden skal ligge mellem 1 og 30 minutter. Dette skal ligeledes tilsikre, at analysen indeholder et minimum af fejlregistreringer. Andre forudsætninger: I analysen anvendes ODIN - registreringer af maks. udrykningstid efter den gamle dimensioneringsbekendtgørelse (se note). Det er obligatorisk at registrere disse oplysninger i ODIN. Der skal have været en autosprøjte med i udrykningen for at gøre det muligt at sammenligne udrykningstiderne med de registrerede krav til udrykningstiden. Det forudsættes, at registreringerne af maks. Udrykningstid i ODIN er valide. Boks 1 Forudsætninger for analysen. Note: Det fremgår af bekendtgørelsen af 3. aug om risikobaseret dimensionering i det kommunale redningsberedskab, at de tidligere tidskrav afløses af risikobaseret dimensionering i takt med, at den gennemføres i kommunerne.

3 Udrykningstid for alle udrykninger I Figur 2 er de faktiske udrykningstider for alle udrykninger vist og de registrerede tidskrav for udrykningerne er indsat i diagrammet Hyppighed [Min] Figur 2 Udrykningstid for alle udrykninger og registrerede tidskrav. Kurven i figuren viser bl.a., at 60 % af udrykningerne har en udrykningstid på 10 minutter eller mindre, mens 87 % af udrykningerne har en udrykningstid på 15 minutter eller derunder. Søjlerne i figuren viser, at 60 % af udrykningerne er registreret som udrykninger til tæt bebyggelse (10minutter), mens 36 % af udrykningerne er registreret til spredt bebyggelse (15 minutter) svarende til 96 % - 60 %. Der er således en god sammenhæng i, at de fleste udrykninger har en udrykningstid på 10 minutter eller derunder.

4 Udrykningstid fordelt på hovedopgavetype Figur 3 viser udrykningstider fordelt på de enkelte hovedopgavetyper (bemærk: blind og falsk alarm er slået sammen). Udrykningstider fordelt på hovedopgavetype Hyppighed [Min] Assistance (440) Blind/falsk (6.175) Brand (12.241) Miljø (1.268) Redning (1.050) Figur 3 Hovedopgavetyper fordelt på udrykningstid. Det fremgår bl.a. af Figur 3, at udrykningstiden er mindst til de blinde/falske alarmer. Ca. 82 % af udrykningerne er fremme ved skadestedet inden for 10 minutter, mens kun ca. 3 % overstiger de 15 minutter. Det fremgår ligeledes af Figur 3, at udrykningstiden er næstmindst til redningsopgaver. Dernæst følger brand, miljø- og assistanceopgaver med en nogenlunde ens udrykningstid op til 10 minutter. Langt de fleste blinde/falske alarmer er udrykninger til automatiske brandalarmeringsanlæg (ABAanlæg). Disse anlæg er ofte placeret i erhvervsbygninger eller plejeinstitutioner, som normalt er placeret i tæt bebyggelse. Figur 4 viser de enkelte hovedopgavers registrerede tidskrav til hovedopgaver. Figuren bekræfter alt andet lige, at langt de fleste udrykninger til blind/falske alarmer er i tættere bebyggelse. Udover placeringen af ABA-anlæggene kan det også nævnes, at mange kommuner benytter muligheden for at køre med reduceret udrykning til ABA-anlæg. Det betyder, at færre personer skal være klar til afgang, før der kan køres fra stationen. Det kan også give en tidsbesparelse. Samlet er der således gode forklaringer på, at udrykningstiden er mindst til de blinde falske alarmer.

5 Intet specifikt tidskrav 15 min. (spredt bebyggelse) 10 min. (tættere bebyggelse) Blind/falsk alarm Brandslukning Miljøuheld Redning Assistance Figur 4 De enkelte hovedopgavers fordeling på de registrerede tidskrav Redningsopgaver omfatter primært personredning af fastklemte i forbindelse med trafikuheld. Det giver god mening, at udrykningstiden til trafikuheld også er i den lave ende, da uheldene for det meste opstår på veje, som det af indlysende grunde er lette at komme til. Figur 4 bekræfter dette, da andelen af opgaver registreret med tæt bebyggelse er næststørst for redningsopgaver sammenlignet med de øvrige opgaver, selvom forskellen er minimal bortset fra blind/falske alarmer. Det fremgår ligeledes af Figur 3, at udrykningstiden til brand, miljø- og assistanceopgaver er nogenlunde ens for de første 10 minutter. Kun 60 % af udrykningstiderne er inden for 10 minutters tidsgrænsen. Det hænger godt sammen med, at der er flere udrykninger til spredt bebyggelse end det er tilfældet for de blind/falske alarmer og redningsopgaver, som det kan ses af Figur 4. Udrykningstid til beboelse I dette afsnit fokuseres på brandudrykninger til beboelse forstået som etagebyggeri og enfamilieshus o. lign 2. Figur 5 viser udrykningstiderne for de 2 typer beboelse. 2 Kategorien består primært af enfamiliehuse, men også af rækkehus, dobbelthus, kædehus og gruppehus.

6 Udrykningstider fordelt på beboelsestype 10 9 Hyppighed [Min] Enfamilieshus o.lign. (1.923) Etagebyggeri (975) Figur 5 Udrykningstid og registrerede tidskrav til brand i beboelse. Figur 5 viser, at udrykningstiden er meget lav til etagebyggeri. Kurven for etagebyggeri viser bl.a., at halvdelen af udrykningerne til etagebyggeri har en udrykningstid på 6 minutter eller derunder. Næsten 90 % af udrykningerne er fremme inden for 10 minutter. Kurven for enfamiliehuse viser bl.a., at udrykningstiden er højere her end til etagebyggeri. Kun 7 % af udrykningerne til enfamiliehuse har en udrykningstid på 5 minutter eller derunder. Over halvdelen af udrykningerne har udrykningstider på over 10 minutter. Søjlerne i Figur 5 viser bl.a., at udrykningerne til etagebyggeri oftest er i tæt bebyggelse. 92 procent af alle udrykningerne er registreret som tæt bebyggelse, mens kun 40 % af udrykningerne til enfamiliehuse er registreret til tæt bebyggelse. Udrykningstid for åbne arealer Dette afsnit omhandler brandudrykninger til Åbne arealer. Åbne arealer består af park, plads, torv o. lign., vej, motorvej, natur, andet og markbrande. Kategorierne opdeles i analysen i naturbrande (består af markbrand og natur, andet ) og ikke - naturbrande (består af park, plads, torv o. lign og vej, motorvej ). Figur 6 viser udrykningstider for naturbrande og ikke-naturbrande.

7 Udrykningstider for "Åbne arealer" Hyppighed [Min] Ikke natur (1.476) Natur (1.526) Figur 6 Brandudrykninger til åbne arealer fordelt på udrykningstid. Det fremgår af kurverne i figuren, at udrykningstiden til ikke naturbrande er væsentlig lavere end udrykningstiden til naturbrande. Lidt over 70 % af udrykningerne til ikke naturbrande har en udrykningstid på 10 minutter eller derunder. Det gælder kun 42 % af udrykningstiderne til naturbrande. Udrykningstiderne for udrykninger til åbne arealer stemmer fint overens med den registrerede udrykningstype. Søjlerne i figuren viser bl.a., at udrykninger til naturbrande typisk er registreret som spredt bebyggelse (68 %) i modsætning til udrykninger til ikke naturbrande, som typisk er registreret som tæt bebyggelse (60 %). Udrykningstid til erhverv Dette afsnit omhandler udrykningstiderne for brandudrykninger til erhverv. Erhverv opdeles i primære, sekundære og tertiære erhverv. Primære erhverv består af kategorierne landbrug og fiskeri Sekundære erhverv består af alle former for industri Tertiære erhverv består af offentlig og privat servicevirksomhed. Figur 7 viser udrykningstiderne for udrykninger til de 3 erhvervstyper.

8 Udrykningstider fordelt på erhvervstype 10 9 Hyppighed [Min] Primære erhverv (687) Sekundære erhverv (587) Tertiære erhverv (970) Figur 7 Udrykninger og registrerede tidskrav til brand i erhverv. Det fremgår af kurverne i Figur 7, at udrykningstiden er klart længst til de primære erhverv. 90 procent af udrykningerne til disse erhverv er således også registreret under spredt bebyggelse (mørkeblå søjle). Den mørkeblå kurve viser bl.a., at udrykningstiden er over 15 minutter i 30 % af udrykningerne til dette erhverv. Udrykningstid til de tertiære erhverv er lidt mindre end udrykningstiden til de sekundære erhverv, som det fremgår af Figur 7. Det stemmer alt andet lige fint overens med søjlerne i figuren, som bl.a. viser, at der er flere udrykninger i tæt bebyggelse (70 %), når der ses på tertiære erhverv sammenlignet med de sekundære erhverv (67 %), selvom forskellen ikke er stor. Det fremgår ligeledes af kurverne i Figur 7, at 75 % af udrykningerne til de tertiære erhverv har en udrykningstid på 10 minutter eller derunder. Det gælder 63 % af udrykningerne til sekundære erhverv.

9 Opsummering På baggrund af denne undersøgelse af udrykningsdata for det kommunale redningsberedskab kan følgende fremhæves: Generelt For alle udrykninger samlet gælder det, at 60 % af udrykningerne har en udrykningstid på 10 minutter eller mindre. 87 % af udrykningerne har en udrykningstid på 15 minutter eller derunder. Hovedopgavetype Udrykningstiden er mindst, når der rykkes ud til hovedopgavetypen blind/falsk alarm. Ca. 82 % af udrykningerne er fremme ved skadestedet på maksimum 10 minutter, mens kun ca. 3 % overstiger 15 minutter, når der ses på de blinde/falske alarmer. Brand i Beboelse For alle de analyserede udrykningstider gælder det, at udrykningstiden er mindst, når der rykkes ud til brand i etagebyggeri. Halvdelen af udrykningerne til etagebyggeri har en udrykningstid på 6 minutter eller derunder. 90 % af udrykningerne har en udrykningstid på 10 minutter eller derunder. Brand i Åbne arealer Udrykningstiden til ikke naturbrande er væsentlig lavere end udrykningstiden til naturbrande. Lidt over 70 % af udrykningerne til ikke naturbrande har en udrykningstid på 10 minutter eller derunder. Det gælder kun 42 % af udrykningstiderne til naturbrande. Brand i Erhverv For alle de analyserede udrykningstider gælder det, at udrykningstiden er størst, når der rykkes ud til brand i primære erhverv. Udrykningstiden til primære erhverv er over 15 minutter i 30 % af udrykningerne.

10 Definitioner Redningsberedskabets udrykningerne kan opdeles i 6 hovedopgaver: Brandopgaver: Opgaver, hvor der er brand eller overhængende fare herfor. Redningsopgaver: Her skelnes mellem personredning, dyreredning og evakuering. Opgaverne består oftest af redning af fastklemte personer ved trafikuheld. Miljøuheld: Uheld, hvor der spildes et stof, som i den aktuelle situation udgør en akut fare for personer, ejendom eller miljø (ofte spild fra køretøjer). Assistanceopgaver: Omfatter de fleste vejrligsopgaver f.eks. i forbindelse med storm eller oversvømmelse. Blind alarm: En blind alarm er en alarm afgivet i god tro, hvor der ikke er sket nogen skade, som fordrer redningsberedskabets indsats. En falsk alarm er en alarm afgivet i ond tro, hvor der ikke er sket nogen skade, som fordrer redningsberedskabets indsats. Boks2 Definition af opgavetyper. Hvis du vil vide mere Beredskabsstyrelsen har konstrueret en model, hvor det er muligt at få beregnet det enkelte redningsberedskabs afgangs- og udrykningstider. Tiderne sammenstilles med de samme tider på landsplan, så det enkelte redningsberedskab kan se, om tiderne er bedre eller dårligere end landsgennemsnittet. Ved at kontakte Beredskabsstyrelsen er det muligt at få et udtræk fra modellen 3. Ud over statistikkerne, som præsenteres i dette nyhedsbrev, har Beredskabsstyrelsen et link til statistikker på styrelsens hjemmeside under Beredskabsstyrelsens statistikbank. Statistikbanken udvikles løbende med nye statistikker og forbedrede muligheder for informationssøgning. Spørgsmål knyttet til nyhedsbrevet kan rettes til: Steen H. Nonnemann eller Hans Christian Lybye, Beredskabsstyrelsen tlf Beredskabsstyrelsen Statistik og Analyse Datavej 16 DK-3460 Birkerød Telefon Telefax brs@brs.dk 3 Hvis der ønskes oplysninger om udrykningstider fra andre redningsberedskaber for at give mulighed for f.eks. benchmarking, kræver det accept fra de involverede redningsberedskaber.

Statistisk Nyhedsbrev 2/2009

Statistisk Nyhedsbrev 2/2009 Statistisk Nyhedsbrev 2/2009 Kommunale redningsopgaver 2007-2008 Samtlige kommunale redningsberedskaber varetager i dag redningsopgaver, herunder opgaver med frigørelse af fastklemte ved trafikuheld, som

Læs mere

Formodet brandårsag: Påsat brand

Formodet brandårsag: Påsat brand Formodet brandårsag: Påsat brand 3. ÅRGANG NOVEMBER 28 NR. 3 Redningsberedskabet (brandvæsenet) rykker i gennemsnit ud til 17.5 brande om året. I 27 blev det til 18.276 udrykninger til brande. De kommunale

Læs mere

Beredskabsstyrelsens udtalelse over forslag til plan for den risikobaserede dimensionering af det fælles redningsberedskab - Beredskab & Sikkerhed

Beredskabsstyrelsens udtalelse over forslag til plan for den risikobaserede dimensionering af det fælles redningsberedskab - Beredskab & Sikkerhed Beredskab & Sikkerhed Beredskabsstyrelsens udtalelse over forslag til plan for den risikobaserede dimensionering af det fælles redningsberedskab - Beredskab & Sikkerhed 25. november 2015 Baggrund Beredskabsstyrelsen

Læs mere

Vestsjællands Brandvæsen Delrapport 1

Vestsjællands Brandvæsen Delrapport 1 Bilag 1.2 Vestsjællands Brandvæsen Delrapport 1 Udrykningsstatistik 2010-2014 Plan for risikobaseret dimensionering Holbæk, Kalundborg, Lejre, Odsherred, og Sorø januar 2016 Indholdsfortegnelse 1 Fremgangsmåde

Læs mere

Delrapport 1. Bilag 1.2. Udrykningsstatistik Vestsjællands Brandvæsen. Plan for risikobaseret dimensionering

Delrapport 1. Bilag 1.2. Udrykningsstatistik Vestsjællands Brandvæsen. Plan for risikobaseret dimensionering Bilag 1.2 Vestsjællands Brandvæsen Delrapport 1 Udrykningsstatistik 2010-2014 Plan for risikobaseret dimensionering Holbæk, Kalundborg, Lejre, Odsherred, Slagelse og Sorø december 2015 1 Fremgangsmåde

Læs mere

Redningsberedskabets Statistiske Beretning 2008

Redningsberedskabets Statistiske Beretning 2008 Redningsberedskabets Statistiske Beretning 2008 Udgivet af: Beredskabsstyrelsen Datavej 16 3460 Birkerød Telefon: 45 90 60 00 E-mail: brs@brs.dk www.brs.dk Oplag: 1000 (august 2009) Tryk: Schultz Grafisk

Læs mere

Bilag 1.2: Udrykningsanalyse i form af statistik og GIS-kort. Faxe Kommune 2012

Bilag 1.2: Udrykningsanalyse i form af statistik og GIS-kort. Faxe Kommune 2012 Bilag 1.2: Udrykningsanalyse i form af statistik og GIS-kort Faxe Kommune 2012 Indholdsfortegnelse 1. FREMGANGSMÅDE TIL UDARBEJDELSE AF UDRYKNINGSANALYSE... 2 1.1 DATAGRUNDLAGET FOR UDRYKNINGSANALYSEN...

Læs mere

Tryghed og sikkerhed for borgerne

Tryghed og sikkerhed for borgerne Tryghed og sikkerhed for borgerne Tønder Brandvæsen løser mange opgaver i lokalsamfundet. Opgaver, ressourcer, mål og udfordringer er beskrevet i dimensioneringsplanen. Her får du et sammendrag af planen

Læs mere

DØDSULYKKER 2011 REGIONALE TAL

DØDSULYKKER 2011 REGIONALE TAL DATO DOKUMENT SAGSBEHANDLER MAIL TELEFON 7. november 2012 Mette Engelbrecht Larsen metl@vd.dk 7244 3348 DØDSULYKKER 2011 REGIONALE TAL RESULTATER FRA DEN UDVIDEDE DØDSULYKKESSTATISTIK INDLEDNING Vejdirektoratet

Læs mere

Redningsberedskabets Statistik 2014

Redningsberedskabets Statistik 2014 Redningsberedskabets Statistik 2014 Udgivet af: Beredskabsstyrelsen Datavej 16 3460 Birkerød Telefon: 45 90 60 00 Fax: 45 90 60 60 E-mail: brs@brs.dk www.brs.dk Sagsnr.: 2014/032563 Juni 2014 ISBN: 978-87-91590-74-0

Læs mere

Statistisk Nyhedsbrev

Statistisk Nyhedsbrev Statistisk Nyhedsbrev 2/2010 Skorstensbrande I de seneste tre år har det kommunale redningsberedskab (brandvæsenet) rykket ud til næsten 20.000 brande om året. I gennemsnit var 1.090 af disse udrykninger

Læs mere

LUP læsevejledning til regionsrapporter

LUP læsevejledning til regionsrapporter Indhold 1. Overblik... 2 2. Sammenligninger... 2 3. Hvad viser figuren?... 3 4. Hvad viser tabellerne?... 5 5. Eksempler på typiske spørgsmål til tabellerne... 6 Øvrigt materiale Baggrund og metode for

Læs mere

DOKUMENTATION OG. Definitioner til brug for indberetning af udrykningsaktiviteter i ODIN VEJLEDNING. Indholdsfortegnelse

DOKUMENTATION OG. Definitioner til brug for indberetning af udrykningsaktiviteter i ODIN VEJLEDNING. Indholdsfortegnelse DOKUMENTATION OG VEJLEDNING Definitioner til brug for indberetning af udrykningsaktiviteter i ODIN Denne definitionsvejledning er en hjælp til at sikre ensartet indtastning i de enkelte felter i ODIN.

Læs mere

Læsevejledning til resultater på regionsplan

Læsevejledning til resultater på regionsplan Læsevejledning til resultater på regionsplan Indhold 1. Overblik... 2 2. Sammenligninger... 2 3. Hvad viser figuren?... 3 4. Hvad viser tabellerne?... 5 5. Eksempler på typiske spørgsmål til tabellerne...

Læs mere

Følgende tre brandårsagskategorier fra ODIN benyttes til at undersøge, hvor ofte brande er forårsaget af børn: leg med ild, hærværk og påsat brand.

Følgende tre brandårsagskategorier fra ODIN benyttes til at undersøge, hvor ofte brande er forårsaget af børn: leg med ild, hærværk og påsat brand. 1. ÅRGANG AUGUST 2006 NR. 1 Børn og brandulykker Redningsberedskabet (brandvæsenet) bliver i gennemsnit alarmeret til 17.0 brande om året. I 2005 blev de alarmeret til 16.551 brande. De kommunale redningsberedskaber

Læs mere

Team Succes Vestre Engvej 10, 1. Sal, Vejle 7100 E-mail: info@team-succe.dk Tlf. Nr.: 75 73 22 99

Team Succes Vestre Engvej 10, 1. Sal, Vejle 7100 E-mail: info@team-succe.dk Tlf. Nr.: 75 73 22 99 Team Succes Vestre Engvej, 1. Sal, Vejle E-mail: info@team-succe.dk Tlf. Nr.: 5 3 99 Udarbejdet af foreningen Team Succes daglige ledelse Statusrapport for årgang /11 Denne statusrapport er udarbejdet

Læs mere

Dette nyhedsbrev fokuserer derfor på dette emne. I første omgang er det de ældre branddøde, der er udvalgt til analysen.

Dette nyhedsbrev fokuserer derfor på dette emne. I første omgang er det de ældre branddøde, der er udvalgt til analysen. 2. ÅRGANG AUGUST 27 NR. 5 Ældre og dødsbrande Antallet af branddøde ligger i gennemsnit på ca. 8 omkomne om året. Beredskabsstyrelsen analyserer løbende dødsbrandsstatistikken i Danmark og hvert år indgår

Læs mere

Hvordan bedømmer du kvaliteten af din skoles undervisning?

Hvordan bedømmer du kvaliteten af din skoles undervisning? Skole og Forældre Kvægtorvsgade 1 110 København V Tlf. 3326 121 Fax 3326 122 post@skole-foraeldre.dk www.skole-foraeldre.dk Skolebestyrelsernes bedømmelse af skolens kvalitet Skole og Forældre har stillet

Læs mere

S T A T I S T I S K E B E R E T N I N G 2 0 0 6

S T A T I S T I S K E B E R E T N I N G 2 0 0 6 R E D N I N G S B E R E D S K A B E T S S T A T I S T I S K E B E R E T N I N G 2 0 0 6 Udgivet af: Beredskabsstyrelsen Statistik og Analyse Datavej 16 DK-3460 Birkerød Telefon: 45 90 60 00 Telefax: 45

Læs mere

TEMAANALYSE DRÆBTE I TRAFIKKEN 2000-2009

TEMAANALYSE DRÆBTE I TRAFIKKEN 2000-2009 TEMAANALYSE DRÆBTE I TRAFIKKEN 2-29 DATO: December 211 FOTO: Modelfoto fra trafiksikkerhedskampagnen - Speed Event, Vejdirektoratet. ISBN NR: 97887766417 (netversion) COPYRIGHT: Vejdirektoratet, 211 2

Læs mere

1RWDWRP. $QWDOVNnQHRJIOHNVMRE XJHXJH &HQWHUIRU /LJHEHKDQGOLQJDI+DQGLFDSSHGH $XJXVW

1RWDWRP. $QWDOVNnQHRJIOHNVMRE XJHXJH &HQWHUIRU /LJHEHKDQGOLQJDI+DQGLFDSSHGH $XJXVW 1RWDWRP $QWDOVNnQHRJIOHNVMRE XJHXJH &HQWHUIRU /LJHEHKDQGOLQJDI+DQGLFDSSHGH $XJXVW Kolofon Notatet er udarbejdet af Center for Ligebehandling af Handicappede Notatet kan rekvireres ved henvendelse til Center

Læs mere

Beredskabsstyrelsens udtalelse over Frederiksberg Kommunes forslag til revision af planen for den risikobaserede dimensionering af redningsberedskabet

Beredskabsstyrelsens udtalelse over Frederiksberg Kommunes forslag til revision af planen for den risikobaserede dimensionering af redningsberedskabet Frederiksberg Kommune Beredskabsstyrelsens udtalelse over Frederiksberg Kommunes forslag til revision af planen for den risikobaserede dimensionering af redningsberedskabet 8. marts 2012 Frederiksberg

Læs mere

Aftale mellem Lejre og Roskilde Kommuner vedrørende redningsberedskab i Lejre Kommune

Aftale mellem Lejre og Roskilde Kommuner vedrørende redningsberedskab i Lejre Kommune Brandslukningsaftale mellem Roskilde og Lejre Kommuner Aftale mellem Lejre og Roskilde Kommuner vedrørende redningsberedskab i Lejre Kommune Mellem Lejre og Roskilde Kommuner, i det følgende under et kaldt

Læs mere

Notat om håndtering af aktualitet i matrikulære sager

Notat om håndtering af aktualitet i matrikulære sager Notat om håndtering af aktualitet i matrikulære sager Ajourføring - Ejendomme J.nr. Ref. lahni/pbp/jl/ruhch Den 7. marts 2013 Introduktion til notatet... 1 Begrebsafklaring... 1 Hvorfor er det aktuelt

Læs mere

Pålidelighed af automatiske brandalarmanlæg (ABA-anlæg)

Pålidelighed af automatiske brandalarmanlæg (ABA-anlæg) Pålidelighed af automatiske brandalarmanlæg (ABA-anlæg) DBI Report 2009:01 2009-03-19 Statistisk analyse af ABA-anlæg inspiceret 2008 Rolf Knudsen Henrik Bygbjerg DBI - Dansk Brand- og sikringsteknisk

Læs mere

Fredagseffekt en analyse af udskrivningstidspunktets betydning for patientens genindlæggelse

Fredagseffekt en analyse af udskrivningstidspunktets betydning for patientens genindlæggelse Fredagseffekt en analyse af ets betydning for patientens genindlæggelse Formålet med analysen er at undersøge, hvorvidt der er en tendens til, at sygehusene systematisk udskriver patienterne op til en

Læs mere

Flytninger i barndommen

Flytninger i barndommen Flytninger i barndommen Af Nadja Christine Hedegaard Andersen, NCA@kl.dk Side 1 af 18 Formålet med dette analysenotat er at belyse, hvilke børn, der især flytter i barndommen. Dette gøres ved at se på

Læs mere

Konsekvenser af direkte adgang til fysioterapeut

Konsekvenser af direkte adgang til fysioterapeut N O T A T Konsekvenser af direkte adgang til fysioterapeut Direkte adgang til fysioterapi uden en henvisning fra patientens praktiserende læge kræver en ændring i både overenskomsten med Danske Fysioterapeuter

Læs mere

Den nationale trivselsmåling i folkeskolen, 2016

Den nationale trivselsmåling i folkeskolen, 2016 Den nationale trivselsmåling i folkeskolen, Resultaterne af den nationale trivselsmåling i foråret foreligger nu. Eleverne fra.-9. klasses trivsel præsenteres i fem indikatorer: faglig trivsel, social

Læs mere

Vejledning om ikke erhvervsmæssig jernbanedrift Veteranbanebekendtgørelsen

Vejledning om ikke erhvervsmæssig jernbanedrift Veteranbanebekendtgørelsen Vejledning om ikke erhvervsmæssig jernbanedrift Veteranbanebekendtgørelsen 9. maj 2011 3 Vejledning om ikke Forord Forord Generelt Bekendtgørelsen kan ses under Lovstof på Trafikstyrelsens hjemmeside.

Læs mere

Undersøgelse om frivilligt socialt arbejde

Undersøgelse om frivilligt socialt arbejde FOA Kampagne & Analyse Oktober 2009 Undersøgelse om frivilligt socialt arbejde Denne undersøgelse er gennemført blandt FOA-medlemmer tilmeldt forbundets elektroniske medlemspanel, MedlemsPulsen, i perioden

Læs mere

Referat fra mødet i Beredskabskommissionen. (Indeholder åbne dagsordenspunkter)

Referat fra mødet i Beredskabskommissionen. (Indeholder åbne dagsordenspunkter) Referat fra mødet i Beredskabskommissionen (Indeholder åbne dagsordenspunkter) Mødedato: Onsdag den 14. august 2013 Mødested: Brandstationen - L1 Mødetidspunkt: Kl. 12:00-14:00 Medlemmer: Formand: Kenny

Læs mere

Bilag 5: Udrykningsstatistikker.

Bilag 5: Udrykningsstatistikker. Bilag 5: Udrykningsstatistikker. Udrykningsstatistikkerne er baseret på oplysninger fra data i ODIN (Beredskabsstyrelsens Online Dataregistrerings- og INdberetningssystem, www.odin.dk). Herefter konverteres

Læs mere

DOKUMENTATION OG. Definitioner til brug for indberetning af udrykningsaktiviteter i ODIN VEJLEDNING 30. DECEMBER Indholdsfortegnelse

DOKUMENTATION OG. Definitioner til brug for indberetning af udrykningsaktiviteter i ODIN VEJLEDNING 30. DECEMBER Indholdsfortegnelse DOKUMENTATION OG VEJLEDNING 30. DECEMBER 2011 Definitioner til brug for indberetning af udrykningsaktiviteter i ODIN Denne definitionsvejledning er en hjælp til at sikre ensartet indtastning i de enkelte

Læs mere

Beredskabskommissionen Syddjurs og Norddjurs Kommuner BESLUTNINGSREFERAT. Fraværende: Torben Jensen, Norddjurs (L) Tom Bytoft, Norddjurs (A)

Beredskabskommissionen Syddjurs og Norddjurs Kommuner BESLUTNINGSREFERAT. Fraværende: Torben Jensen, Norddjurs (L) Tom Bytoft, Norddjurs (A) Beredskabskommissionen Syddjurs og Norddjurs Kommuner BESLUTNINGSREFERAT Sted: Station Ebeltoft Kirkegade 30, 8400 Ebeltoft Dato: Onsdag den 6. februar 2013 Start kl.: 14:00 Slut kl.: 16:00 Medlemmer:

Læs mere

Lavere kontanthjælpssatser er en dårlig løsning på et meget lille problem

Lavere kontanthjælpssatser er en dårlig løsning på et meget lille problem Fakta om økonomi 18. maj 215 Lavere kontanthjælpssatser er en dårlig løsning på et meget lille problem Beregningerne nedenfor viser, at reduktion i kontanthjælpssatsen kun i begrænset omfang øger incitamentet

Læs mere

Efterlevelse af Komitéens anbefalinger for god selskabsledelse 2010

Efterlevelse af Komitéens anbefalinger for god selskabsledelse 2010 Efterlevelse af Komitéens anbefalinger for god selskabsledelse 2010 Komitéen har i samarbejde med NASDAQ OMX Copenhagen A/S i foråret 2011 gennemført en undersøgelse af oplysninger om corporate governance

Læs mere

ANALYSE. Selskabernes brug af revisorerklæringer på årsregnskabet. April 2016. Side 1 af 7. www.fsr.dk

ANALYSE. Selskabernes brug af revisorerklæringer på årsregnskabet. April 2016. Side 1 af 7. www.fsr.dk Selskabernes brug af revisorerklæringer på årsregnskabet ANALYSE April 2016 www.fsr.dk Side 1 af 7 FSR - danske revisorer er en brancheorganisation for godkendte revisorer i Danmark. Foreningen varetager

Læs mere

Lederansvar, medarbejderansvar eller fællesansvar

Lederansvar, medarbejderansvar eller fællesansvar Lederansvar, medarbejderansvar eller fællesansvar Undersøgelse om lederes og medarbejderes vurdering af, hvem der har ansvaret for samarbejdskultur, medarbejdernes efteruddannelse, arbejdsopgavernes løsning

Læs mere

8 GUG SKOLE. Gug Skole er beliggende i den sydlige del af Gug og grænser op til Sønder Tranders Vej og Solhøjsvej.

8 GUG SKOLE. Gug Skole er beliggende i den sydlige del af Gug og grænser op til Sønder Tranders Vej og Solhøjsvej. 8 GUG SKOLE Gug Skole er beliggende i den sydlige del af Gug og grænser op til Sønder Tranders Vej og Solhøjsvej. Figur 114. Skoleruter til Gug Skole. Vejene Sønder Tranders Vej, Solhøjsvej og Landlystvej

Læs mere

Brugertilfredshedsundersøgelse 2014 Hjemmeplejen Del 2 Specifikke Horsens Kommune spørgsmål

Brugertilfredshedsundersøgelse 2014 Hjemmeplejen Del 2 Specifikke Horsens Kommune spørgsmål Brugertilfredshedsundersøgelse 2014 Hjemmeplejen Del 2 Specifikke Horsens Kommune spørgsmål 1 Velfærd og Sundhed Velfærds- og Sundhedsstaben Sagsbehandler: Inger B. Foged. Sagsnr.: 27.36.00-P05-2-14 Dato:

Læs mere

LUP Psykiatri 2014. Regional rapport. Forældre til indlagte patienter i børne- og ungdomspsykiatrien. Region Syddanmark 25-03-2015

LUP Psykiatri 2014. Regional rapport. Forældre til indlagte patienter i børne- og ungdomspsykiatrien. Region Syddanmark 25-03-2015 LUP Psykiatri 2014 Regional rapport Forældre til indlagte patienter i børne- og ungdomspsykiatrien Region Syddanmark 25-03-2015 Indledning I efteråret 2014 blev forældre til patienter på børneog ungdomspsykiatriens

Læs mere

REGIONAL RAPPORT LANDSDÆKKENDE PATIENTUNDERSØGELSER 2015. Kommentarsamling for ambulante patienter på. Ringkøbing Medicinsk Hospitalsenheden Vest

REGIONAL RAPPORT LANDSDÆKKENDE PATIENTUNDERSØGELSER 2015. Kommentarsamling for ambulante patienter på. Ringkøbing Medicinsk Hospitalsenheden Vest REGIONAL RAPPORT LANDSDÆKKENDE PATIENTUNDERSØGELSER 2015 Kommentarsamling for ambulante patienter på Ringkøbing Medicinsk Hospitalsenheden Vest Den Landsdækkende Undersøgelse af Patientoplevelser 2015

Læs mere

Elevprofil af grundforløbselever pa socialog sundhedsskolerne

Elevprofil af grundforløbselever pa socialog sundhedsskolerne Elevprofil af grundforløbselever pa socialog sundhedsskolerne Indledning SOSU-Lederforeningen har udarbejdet en profil af de elever, som påbegyndte et grundforløb på landets social- og sundhedsskoler i

Læs mere

Bilag 1 Referat af alle brugerundersøgelser fra 2014

Bilag 1 Referat af alle brugerundersøgelser fra 2014 KØBENHAVNS KOMMUNE Sundheds- og Omsorgsforvaltningen Center for Kvalitet og Sammenhæng NOTAT Bilag 1 Referat af alle brugerundersøgelser fra 2014 Bilag 1 til indstilling om brugerundersøgelser 2014. Sundheds-

Læs mere

Herningegnens Lærerforening E-MAIL 121@dlf.org WWW.DLF121.DK DLF KREDS 121 PONTOPPIDANSVEJ 4 7400 HERNING TLF. 97 12 31 33

Herningegnens Lærerforening E-MAIL 121@dlf.org WWW.DLF121.DK DLF KREDS 121 PONTOPPIDANSVEJ 4 7400 HERNING TLF. 97 12 31 33 Herningegnens Lærerforening E-MAIL 121@dlf.org WWW.DLF121.DK DLF KREDS 121 PONTOPPIDANSVEJ 4 7400 HERNING TLF. 97 12 31 33 ANALYSENOTAT Medlemsundersøgelse November 2015 Baggrund Herningegnens Lærerforening

Læs mere

Øget leveringssikkerhed i AMU

Øget leveringssikkerhed i AMU Øget leveringssikkerhed i AMU 28. januar 2013 MOM/NES Formål med dette notat IF ønskes at sætte gang i initiativer, som reducerer antallet af aflyste kurser, øger aktiviteten og dermed styrker leveringssikkerheden

Læs mere

Kommer der automatisk flere i arbejde, når arbejdsstyrken øges?

Kommer der automatisk flere i arbejde, når arbejdsstyrken øges? 22-plan & timingen af reformer, der øger arbejdsudbuddet Kommer der automatisk flere i arbejde, når arbejdsstyrken øges? På langt sigt vil en større arbejdsstyrke føre til en næsten tilsvarende større

Læs mere

CITY SENSE VIBORG INDHOLD. 1 Indledning og baggrund 2 1.1 Forudsætninger 3 1.2 Fejlkilder og usikkerheder 3

CITY SENSE VIBORG INDHOLD. 1 Indledning og baggrund 2 1.1 Forudsætninger 3 1.2 Fejlkilder og usikkerheder 3 VIBORG KOMMUNE CITY SENSE VIBORG AFRAPPORTERING, EFTERÅR 2015 ADRESSE COWI A/S Visionsvej 53 9000 Aalborg TLF +45 56 40 00 00 FAX +45 56 40 99 99 WWW cowi.dk INDHOLD 1 Indledning og baggrund 2 1.1 Forudsætninger

Læs mere

LUP Psykiatri 2014. Regional rapport. Forældre til indlagte patienter i børne- og ungdomspsykiatrien. Region Hovedstaden 25-03-2015

LUP Psykiatri 2014. Regional rapport. Forældre til indlagte patienter i børne- og ungdomspsykiatrien. Region Hovedstaden 25-03-2015 LUP Psykiatri 2014 Regional rapport Forældre til indlagte patienter i børne- og ungdomspsykiatrien 25-03-2015 Indledning I efteråret 2014 blev forældre til patienter på børneog ungdomspsykiatriens dag-

Læs mere

Piger er bedst til at bryde den sociale arv

Piger er bedst til at bryde den sociale arv Piger er bedst til at bryde den sociale arv Piger er bedre end drenge til at bryde den sociale arv. Mens næsten hver fjerde pige fra ufaglærte hjem får en videregående uddannelse, så er det kun omkring

Læs mere

Helbred og sygefravær

Helbred og sygefravær 8. juli 2016 Helbred og sygefravær Langt størstedelen af FOAs medlemmer vurderer, at deres helbred er godt eller nogenlunde godt. Til gengæld forventer hvert femte medlem ikke at kunne arbejde, til de

Læs mere

Delrapport 1: Risikoidentifikation

Delrapport 1: Risikoidentifikation Delrapport 1: Risikoidentifikation Faxe Kommune 2012 Indholdsfortegnelse 1. FORMÅL MED RISIKOIDENTIFIKATION... 2 2. FORLØB FOR ARBEJDET MED RISIKOIDENTIFIKATION... 2 3. STRUKTURERING OG IDENTIFIKATION

Læs mere

Høringsnotat vedrørende høring af udkast til ændring af bekendtgørelse

Høringsnotat vedrørende høring af udkast til ændring af bekendtgørelse Høringsnotat Notat Edvard Thomsens Vej 14 2300 København S Telefon Fax 7262 6790 raha@trafik- og Byggestyrelsen.dk www.trafik- og Byggestyrelsen.dk Dato 27. maj 2016 Høringsnotat vedrørende høring af udkast

Læs mere

DATO DOKUMENT SAGSBEHANDLER MAIL TELEFON

DATO DOKUMENT SAGSBEHANDLER MAIL TELEFON DATO DOKUMENT SAGSBEHANDLER MAIL TELEFON 11. februar 2013 12/14089 KLAGE OVER BETALING FOR BELYSNING PÅ PRIVATE FÆLLESVEJE Vejdirektoratet har behandlet din klage af 30. november 2012 over Kommunens afgørelse

Læs mere

BESKÆFTIGELSESINDSATSEN IFØLGE VIRKSOMHEDERNE

BESKÆFTIGELSESINDSATSEN IFØLGE VIRKSOMHEDERNE Beskæftigelsesudvalget 2012-13 BEU Alm.del Bilag 75 Offentligt BESKÆFTIGELSESINDSATSEN IFØLGE VIRKSOMHEDERNE UDARBEJDET FOR ARBEJDSMARKEDSSTYRELSEN OKTOBER 2011 Indhold 1. Indledning og sammenfatning...

Læs mere

Referat Beredskabskommissionen mandag den 10. maj 2010

Referat Beredskabskommissionen mandag den 10. maj 2010 Referat mandag den 10. maj 2010 Kl. 11:30 i Brandstationen, Vintapperbuen 2, Kirke Hyllinge (V) (A) Indholdsfortegnelse 1. Godkendelse af dagsorden...1 2. Orientering...2 3. Beredskabsstyrelsens ønske

Læs mere

Frederiksberg Kommune Nøgletal for bustrafikken Januar 2010- marts 2010

Frederiksberg Kommune Nøgletal for bustrafikken Januar 2010- marts 2010 Frederiksberg Kommune Nøgletal for bustrafikken Januar 21- marts 21 Indholdsfortegnelse: 1) Indledning 2) Begrebsafklaring 3) Passagertal, produktion og produktivitet I kommunen på en gennemsnitlig hverdag.

Læs mere

Tal på anbringelsesområdet i Københavns Kommune

Tal på anbringelsesområdet i Københavns Kommune Tal på anbringelsesområdet i Københavns Kommune Kvartalsstatistik: April 2013 Tema: Forebyggelse Udarbejdet af: Center for /Videnscenter for Socialforvaltningen, Københavns Kommune videnscenter.cff@sof.kk.dk

Læs mere

Arbejdsløsheden i Århus, januar kvartal 1995 (uge 51-11)

Arbejdsløsheden i Århus, januar kvartal 1995 (uge 51-11) Nr. 6.02 Juni 1995 Arbejdsløsheden i Århus, januar kvartal 1995 (uge 51-11) Ledigheden er fortsat faldet kraftigt i Århus Kommune i 1. kvartal 1995. Ledigheden er stadig større i Århus Kommune end i landet

Læs mere

Delrapport 1 Risikoidentifikation

Delrapport 1 Risikoidentifikation Vestsjællands Brandvæsen Vestsjællands Brandvæsen Delrapport 1 Risikoidentifikation Plan for risikobaseret dimensionering Holbæk, Kalundborg, Lejre, Odsherred, Slagelse og Sorø December 2015 Indholdsfortegnelse

Læs mere

Få helt styr på NemID WWW.KOMPUTER.DK

Få helt styr på NemID WWW.KOMPUTER.DK KOMPUTER FOR ALLE Få helt styr på Gå på netbank og borgerservice med Her viser vi, hvordan du bestiller og bruger, så du kan bruge netbank og de mange offentlige internettjenester. Når du vil logge på

Læs mere

Det siger FOAs dagplejere om medicinadministration i dagplejen

Det siger FOAs dagplejere om medicinadministration i dagplejen FOA Kampagne og Analyse Det siger FOAs dagplejere om medicinadministration i dagplejen Oktober 2011 FOA har i perioden 22. august 3. oktober 2011 gennemført en undersøgelse blandt dagplejere om medicinadministration

Læs mere

Det siger FOAs medlemmer om mobning på arbejdspladsen

Det siger FOAs medlemmer om mobning på arbejdspladsen FOA Kampagne og Analyse 3. oktober 2012 Det siger FOAs medlemmer om mobning på arbejdspladsen FOA har undersøgt medlemmernes oplevelse af mobning på arbejdspladsen i april og juni 2012. Dette notat belyser,

Læs mere

Lektion 9 Statistik enkeltobservationer

Lektion 9 Statistik enkeltobservationer Lektion 9 Statistik enkeltobservationer Middelværdi med mere Hyppigheds- og frekvens-tabeller Diagrammer Hvilket diagram er bedst? Boxplot Lektion 9 Side 1 Når man skal holde styr på mange oplysninger,

Læs mere

REDNINGSBEREDSKABETS STATISTISKE BERETNING 2005

REDNINGSBEREDSKABETS STATISTISKE BERETNING 2005 REDNINGSBEREDSKABETS STATISTISKE BERETNING 2005 Udgivet af: Beredskabsstyrelsen Statistik og Analyse Datavej 16 DK-3460 Birkerød Telefon: 45 90 60 00 Telefax: 45 90 60 60 Redaktion: Steen H. Nonnemann,

Læs mere

Redningsberedskabets Statistiske Beretning 2009

Redningsberedskabets Statistiske Beretning 2009 Redningsberedskabets Statistiske Beretning 2009 Udgivet af: Beredskabsstyrelsen Datavej 16 3460 Birkerød Telefon: 45 90 60 00 E-mail: brs@brs.dk www.brs.dk Oplag: 1000 (august 2010) Tryk: Rosendahls-Schultz

Læs mere

Delrapport 1: Risikoidentifikation (bilag 1.1) Midt- og Sydsjællands Brand & Redning Risikobaseret dimensionering 2016

Delrapport 1: Risikoidentifikation (bilag 1.1) Midt- og Sydsjællands Brand & Redning Risikobaseret dimensionering 2016 Delrapport 1: Risikoidentifikation (bilag 1.1) Midt- og Sydsjællands Brand & Redning Risikobaseret dimensionering 2016 Indholdsfortegnelse 1. FORMÅL MED RISIKOIDENTIFIKATION... 2 2. FORLØB FOR ARBEJDET

Læs mere

Det siger FOAs medlemmer om det psykiske arbejdsmiljø, stress, alenearbejde, mobning og vold. FOA Kampagne og Analyse April 2012

Det siger FOAs medlemmer om det psykiske arbejdsmiljø, stress, alenearbejde, mobning og vold. FOA Kampagne og Analyse April 2012 Det siger FOAs medlemmer om det psykiske arbejdsmiljø, stress, alenearbejde, mobning og vold FOA Kampagne og Analyse April 2012 Indhold Resumé... 3 Psykisk arbejdsmiljø... 5 Forholdet til kollegerne...

Læs mere

UFAGLÆRTE HAR FORTSAT DE MEST USIKRE JOB

UFAGLÆRTE HAR FORTSAT DE MEST USIKRE JOB 28. januar 28 af Kristine Juul Pedersen direkte tlf. 3355 7727 Resumé: UFAGLÆRTE HAR FORTSAT DE MEST USIKRE JOB Selvom beskæftigelsen er steget, bliver der nedlagt lige så mange ufaglærte job i dag som

Læs mere

Skriftlig dansk 2014 STX. Karakter- og opgavestatistik

Skriftlig dansk 2014 STX. Karakter- og opgavestatistik Skriftlig dansk 2014 STX Karakter- og opgavestatistik INDHOLD Indhold... 2 Forord... 3 Opgaveformuleringer... 4 22.05.2014 (Ordinær)... 4 28.05.2014 (Ordinær)... 5 22.05.2014 (Netadgang)... 6 28.05.2014

Læs mere

Redegørelse for kvalitets- og tilsynsbesøg Hjemmepleje 2014

Redegørelse for kvalitets- og tilsynsbesøg Hjemmepleje 2014 Redegørelse for kvalitets- og tilsynsbesøg Hjemmepleje 2014 Baggrund Det fremgår af lov om social service 151, at kommunalbestyrelsen har pligt til at føre tilsyn med, at de kommunale opgaver efter 83

Læs mere

Retsudvalget 2014-15 REU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 104 Offentligt

Retsudvalget 2014-15 REU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 104 Offentligt Retsudvalget 2014-15 REU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 104 Offentligt Folketinget Retsudvalget Christiansborg 1240 København K Dato: 25. november 2014 Kontor: Formueretskontoret Sagsbeh: Helene Hvid

Læs mere

Forældresamarbejde om børns læring FORMANDSKABET

Forældresamarbejde om børns læring FORMANDSKABET Forældresamarbejde om børns læring FORMANDSKABET Forord Børn i 0-6 års alderen lærer hele tiden. De lærer, mens de leger selv og med andre børn, synger, lytter, tager tøj på og de lærer rigtig meget i

Læs mere

Sygehus-/regionsrapporten

Sygehus-/regionsrapporten Læsevejledning til: Sygehus-/regionsrapporten Hvordan du bruger læsevejledningen... 2 Overordnet om rapporten... 2 FORSIDE Dimensionsfigur... 3 1. OVERBLIK... 4 Oversigtsfigur... 4 Resultat i forhold til

Læs mere

Borgerrådgiverens hovedopgave er først og fremmest dialog med borgerne i konkrete sager en mediatorrolle, hvor det handler om at:

Borgerrådgiverens hovedopgave er først og fremmest dialog med borgerne i konkrete sager en mediatorrolle, hvor det handler om at: BORGER RÅDGIVEREN Det kan du bruge borgerrådgiveren til Er du utilfreds med behandlingen af din sag i Hvidovre Kommune eller med kommunens behandling af dig, kan du henvende dig til borgerrådgiveren. Borgerrådgiverens

Læs mere

Statistik på anbringelsesområdet i Københavns Kommune

Statistik på anbringelsesområdet i Københavns Kommune Statistik på anbringelsesområdet i Københavns Kommune Kvartalsopgørelse: Oktober 2011 Center for / Videnscenter for Forord Indholdsfortegnelse Denne kvartalsoversigt er en statistisk opgørelse over anbringelser

Læs mere

Delrapport 1: Risikoidentifikation. Beredskab & Sikring, Holbæk Kommune

Delrapport 1: Risikoidentifikation. Beredskab & Sikring, Holbæk Kommune Delrapport 1: Risikoidentifikation Beredskab & Sikring, Holbæk Kommune Julni 2013 1 Indholdsfortegnelse 1. FORMÅL MED RISIKOIDENTIFIKATION... 3 2. FORLØB FOR ARBEJDET MED RISIKOIDENTIFIKATION... 3 3. STRUKTURERING

Læs mere

REGIONAL RAPPORT LANDSDÆKKENDE PATIENTUNDERSØGELSER 2015

REGIONAL RAPPORT LANDSDÆKKENDE PATIENTUNDERSØGELSER 2015 REGIONAL RAPPORT LANDSDÆKKENDE PATIENTUNDERSØGELSER 2015 Kommentarsamling for ambulante patienter på Medicinsk Ambulatorium Herning Hospitalsenheden Vest Den Landsdækkende Undersøgelse af Patientoplevelser

Læs mere

brugerundersøgelse 2015 RAPPORT BAG UNDERSØGELSE BLANDT FLYGTNINGE OG INDVANDRERE I FRIVILLIGNETS TILBUD

brugerundersøgelse 2015 RAPPORT BAG UNDERSØGELSE BLANDT FLYGTNINGE OG INDVANDRERE I FRIVILLIGNETS TILBUD brugerundersøgelse 2015 RAPPORT BAG UNDERSØGELSE BLANDT FLYGTNINGE OG INDVANDRERE I FRIVILLIGNETS TILBUD www.frivillignet.dk kolofon Rapporten er udgivet af Frivillignet, Dansk Flygtningehjælp. Rapporten

Læs mere

Ansættelse af første akademiker i private virksomheder

Ansættelse af første akademiker i private virksomheder af forskningschef Mikkel Baadsgaard 4. december 212 Analysens hovedkonklusioner I perioden fra 1995 til 21 er andelen af private arbejdssteder med akademikere ansat steget fra 9,4 pct. til 15,3 pct. Det

Læs mere

Lokal brandinstruktion

Lokal brandinstruktion Program for lokal Brandinstruktion Brandskolen. e-læringsprogram, som findes under foretrukne: https://rm.plan2learn.dk/ Alarmering Brandansvarlig ved en brand Evakuering - bring patienter i sikkerhed

Læs mere

årsrapport 2010: eksperimentel behandling

årsrapport 2010: eksperimentel behandling årsrapport 2010: eksperimentel behandling 2011 Årsrapport 2010: Eksperimentel behandling Sundhedsstyrelsen Islands Brygge 67 2300 København S URL: http://www.sst.dk Emneord: Eksperimentel behandling; Kræftbehandling;

Læs mere

HUSSTANDSVINDMØLLER VEJLEDENDE RETNINGSLINIER FOR OPSTILLING I DET ÅBNE LAND. Norddjurs Kommune 2013 TEKNIK OG MILJØ

HUSSTANDSVINDMØLLER VEJLEDENDE RETNINGSLINIER FOR OPSTILLING I DET ÅBNE LAND. Norddjurs Kommune 2013 TEKNIK OG MILJØ TEKNIK OG MILJØ HUSSTANDSVINDMØLLER VEJLEDENDE RETNINGSLINIER FOR OPSTILLING I DET ÅBNE LAND Norddjurs Kommune 2013 Norddjurs Kommune Torvet 3 8500 Grenaa Tlf: 89 59 10 00 www.norddjurs.dk Vejledende retningslinier

Læs mere

BILAG A SPØRGESKEMA. I denne At-vejledning præsenteres et kort spørgeskema med i alt 44 spørgsmål fordelt på otte skalaer.

BILAG A SPØRGESKEMA. I denne At-vejledning præsenteres et kort spørgeskema med i alt 44 spørgsmål fordelt på otte skalaer. 16 BILAG A SPØRGESKEMA I denne At-vejledning præsenteres et kort spørgeskema med i alt 44 spørgsmål fordelt på otte skalaer. Skalaernes spørgsmål indgår i et større spørgeskema, der omfatter i alt 26 skalaer

Læs mere

Psykisk arbejdsmiljø og stress blandt medlemmerne af FOA

Psykisk arbejdsmiljø og stress blandt medlemmerne af FOA Psykisk arbejdsmiljø og stress blandt medlemmerne af FOA November 2006 2 Medlemsundersøgelse om psykisk arbejdsmiljø og stress FOA Fag og Arbejde har i perioden 1.-6. november 2006 gennemført en medlemsundersøgelse

Læs mere

Elevfravær, karakterer og overgang til/status på ungdomsuddannelsen

Elevfravær, karakterer og overgang til/status på ungdomsuddannelsen Elevfravær, karakterer og overgang til/status på ungdomsuddannelsen Af Kontor for Analyse og Administration Elevernes fravær i 9. klasse har betydning for deres opnåede karakterer ved de bundne 9.- klasseprøver.

Læs mere

Af Lars Andersen, direkte tlf.: 33557717. 2. maj 2001 RESUMÈ

Af Lars Andersen, direkte tlf.: 33557717. 2. maj 2001 RESUMÈ i:\maj-2001\regional-05-01.doc Af Lars Andersen, direkte tlf.: 33557717 RESUMÈ 2. maj 2001 PENDLINGSOMRÅDER GODT UDGANGSPUNKT FOR REGIONALPOLITIK Når man skal beskæftige sig med regional erhvervs- og arbejdsmarkedspolitik,

Læs mere

Begrænsning i antallet af deltagere til PBP 2011 13. februar 2010

Begrænsning i antallet af deltagere til PBP 2011 13. februar 2010 Begrænsning i antallet af deltagere til PBP 2011 13. februar 2010 Denne udgave er opdateret i forhold til den, der blev udsendt sammen med efterårsudsendelsen i 2009. Opdateringen vedrører specielt datoer

Læs mere

De nye visitationskategorier i sygedagpengesager

De nye visitationskategorier i sygedagpengesager 10:2006 ARBEJDSPAPIR Jan Høgelund DE NYE VISITATIONSKATEGORIER I SYGEDAGPENGESAGER FORSKNINGSAFDELINGEN FOR BESKÆFTIGELSE OG ERHVERV De nye visitationskategorier i sygedagpengesager Jan Høgelund Beskæftigelse

Læs mere

København Kommune Nøgletal for bustrafikken Januar 2010- marts 2010

København Kommune Nøgletal for bustrafikken Januar 2010- marts 2010 København Kommune Nøgletal for bustrafikken Januar 21- marts 21 Indholdsfortegnelse: 1) Indledning 2) Begrebsafklaring 3) Passagertal, produktion og produktivitet I kommunen på en gennemsnitlig hverdag.

Læs mere

Socialudvalget L 107 - Svar på Spørgsmål 6 Offentligt

Socialudvalget L 107 - Svar på Spørgsmål 6 Offentligt Socialudvalget L 107 - Svar på Spørgsmål 6 Offentligt Folketingets Socialudvalg Departementet Holmens Kanal 22 1060 København K Dato: 28. februar 2006 Tlf. 3392 9300 Fax. 3393 2518 E-mail sm@sm.dk KWA/

Læs mere

3.3 Planlægningsområde Nord

3.3 Planlægningsområde Nord 3.3 Planlægningsområde Nord I planlægningsområde Nord indgår kommunerne Allerød, Fredensborg, Frederikssund, Gribskov, Halsnæs, Helsingør, Hillerød og Hørsholm og hospitalerne Frederikssund, Helsingør

Læs mere

side 1 Åbent referat for Beredskabskommissionens møde den 06.09.2010 kl. 15:30 Mødelokale 2 Tilgår pressen

side 1 Åbent referat for Beredskabskommissionens møde den 06.09.2010 kl. 15:30 Mødelokale 2 Tilgår pressen side 1 Åbent referat for Beredskabskommissionens møde den 06.09.2010 kl. 15:30 Mødelokale 2 Tilgår pressen side 2 Indholdsfortegnelse: 18. Orientering om udrykninger med redningsberedskabet... 3 19. Økonomirapport

Læs mere

REDNINGSBEREDSKABETS STATISTISKE BERETNING 2007

REDNINGSBEREDSKABETS STATISTISKE BERETNING 2007 REDNINGSBEREDSKABETS STATISTISKE BERETNING 2007 Udgivet af: Beredskabsstyrelsen Datavej 16 3460 Birkerød Telefon: 45 90 60 00 Telefax: 45 90 60 60 E-mail: brs@brs.dk www.brs.dk Redaktion: Berit Lumbye

Læs mere

PATIENTOPLEVETKVALITET 2013

PATIENTOPLEVETKVALITET 2013 Patientoplevetkvalitet Antal besvarelser: 29 Svarprocent: 22% PATIENTOPLEVETKVALITET 23 FORORD Patientoplevet kvalitet Her er dine resultater fra undersøgelsen af den patientoplevede kvalitet i speciallægepraksis,

Læs mere

Socialpsykiatri og Udsatte Voksne 2014

Socialpsykiatri og Udsatte Voksne 2014 Brugertilfredshedsundersøgelse Socialpsykiatri og Udsatte Voksne 2014 Delrapport: Bostøtte UDGIVER Center for Socialfaglig Udvikling Socialforvaltningen, Aarhus Kommune Værkmestergade 15 8000 Aarhus C

Læs mere

Danskernes risikoopfattelse af større ulykker og katastrofer

Danskernes risikoopfattelse af større ulykker og katastrofer Rapport Danskernes risikoopfattelse af større ulykker og katastrofer voxmeter.dk info@voxmeter.dk +45 70 20 23 24 Vi har verdens Klogeste kunder 2 Indhold Indhold... 3 Om undersøgelsen... 4 Sammenfatning...

Læs mere

BRUGERUNDERSØGELSE 2015 PLEJEBOLIG ØRESTAD PLEJECENTER

BRUGERUNDERSØGELSE 2015 PLEJEBOLIG ØRESTAD PLEJECENTER BRUGERUNDERSØGELSE PLEJEBOLIG ØRESTAD PLEJECENTER Sundheds- og Omsorgsforvaltningen Brugerundersøgelse : Plejebolig 1 Brugerundersøgelse Plejebolig Brugerundersøgelsen er udarbejdet af Epinion P/S og Afdeling

Læs mere

Næstformand, prof., cand.jur. & ph.d. Birgitte Egelund Olsen Seniorforsker, civilingeniør Kirsten Engelund Thomsen Ingeniør m.ida Bjarne Spiegelhauer

Næstformand, prof., cand.jur. & ph.d. Birgitte Egelund Olsen Seniorforsker, civilingeniør Kirsten Engelund Thomsen Ingeniør m.ida Bjarne Spiegelhauer (Energibesparelser i bygninger) Anonymiseret Frederiksborggade 15 1360 København K Besøgsadresse: Linnésgade 18, 3. sal 1361 København K Tlf 3395 5785 Fax 3395 5799 www.ekn.dk ekn@ekn.dk KLAGE FRA (XXX)

Læs mere