Referat af ordinært hovedbestyrelsesmøde

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Referat af ordinært hovedbestyrelsesmøde"

Transkript

1 Hovedbestyrelsen Journalnr oktober 2014 HB/dl Referat af ordinært hovedbestyrelsesmøde 9. oktober 2014 kl i forbundshuset DAGSORDEN: 1. Mødet åbnes - herunder underskrift og godkendelse af referater. 2. Forretningsordenen. 3. Midtvejskonferencen. 4. Tillidsreformen. 5. Nytårsmiddag. 6. Folkemødet på Bornholm. 7. Vilkår for afvikling af sociale arrangementer for HB m.fl. 8. CO10 repræsentantskabsmøde. 9. Meddelelser. Ad 1: Mødet åbnes - herunder godkendelse af referat. Forbundsformand Claus Oxfeldt bød Hovedbestyrelsen velkommen til ordinært hovedbestyrelsesmøde, og rettede i den forbindelse en særlig velkomst til Kim Dirksen (Midt- og Vestsjællands Politiforening), der mødte som suppleant for Mogens Heggelund, Kim Duelund (Nordsjællands Politiforening), der mødte som suppleant for Tom Steffensen, Finn Agerholm (Københavns Politiforening), der mødte som suppleant for Annette Nielsen og Kurt Bønnelykke Nielsen (Fyns Politiforening) der som gæst var inviteret til at overvære hovedbestyrelsesmødet. Der forelå afbud fra Henrik Schwarz (Bornholms Politiforening) på grund af sygdom. Michael Bergman Møller (Københavns Politiforening) var ikke mødt grundet anden uopsættelig sagsbehandling. 63.

2 Underskrift af referat fra: - Ordinært møde august Godkendelse af referat fra: - Ordinært møde 17. september videokonference. Ingen indsigelser modtaget. Referat af ordinært hovedbestyrelsesmøde d. 17. september 2014 blev godkendt uden bemærkninger. Ad 2: Forretningsordenen (j.nr ). Uddrag af referat fra FU-møde 26. august 2014: "Hovedbestyrelsens forretningsorden. Som opfølgning på Hovedbestyrelsens drøftelser om forretningsorden for afholdelse af hovedbestyrelsesmøder blev der fremlagt et justeret forslag, hvori muligheden for afvikling af hovedbestyrelsesmøder som videomøder, muligheden for lydoptagelse til brug for referenten og med deltagelse af formændene for politiforeningerne i Grønland og Færøerne, indgik. Forhandlingsudvalget drøftede det fremlagte forslag, som blev godkendt med enkelte justeringer. Forslaget fremlægges herefter til Hovedbestyrelsens møde d " Forslag til justeret forretningsorden er vedhæftet. Næstformand Claus Hartmann redegjorde for justeringerne i det fremlagte udkast til hovedbestyrelsens forretningsorden, herunder særligt i forhold til muligheden for afvikling af videomøder, lydoptagelse til brug for referenten samt permanent adgang for deltagelse af foreningsformændene fra Grønland og Færøernes Politiforeninger til videomøderne. Hovedbestyrelsen godkendte det fremlagte forslag til Forretningsorden for Hovedbestyrelsen, som dermed er gældende fra d.d. 64.

3 Ad 3: Midtvejskonferencen (j.nr ). Idegrundlaget vil blive fremlagt under mødet. Næstformand Claus Hartmann redegjorde for forhandlingsudvalgets idegrundlag for afvikling af Midtvejskonferencen d. 16. april 2015, herunder særligt - Hoved- og Centralorganisationernes fremtid (FTF/LO) som hovedtema. - Fastholdelse af antallet af delegerede. - Nedsættelse af hurtigarbejdende arbejdsgruppe bestående af Claus Hartmann, Hans Bundesen og Poul-Erik Olsen med henblik på udarbejdelse af konkret koncept i forhold til form, indhold og indlægsholdere. Efter en kort drøftelse tilsluttede en enig Hovedbestyrelse sig idegrundlaget. Ad 4: Tillidsreformen (j.nr ). Uddrag af referat fra FU-møde 26. august 2014: "Status på arbejdet med Tillidsreformen. Som opfølgning på Hovedbestyrelsens beslutning af processen i forhold til det videre arbejde med Tillidsreformen og de 7 overordnede principper for udvikling og modernisering af den offentlige sektor havde forhandlingsudvalget en drøftelse i forhold til udfindelse af 4-6 fokusområder, som findes centrale i forhold til forbundet. Forhandlingsudvalget besluttede således, at PEO udarbejder et oplæg herom med henblik på drøftelse på UFU-møde d , hvorefter det bringes til drøftelse til hovedbestyrelsesmødet d " Fokus på kerneopgaven er vedhæftet. Forhandlingsudvalgsmedlem Jørgen Olsen redegjorde for status om processen i forhold til det videre arbejde med Tillidsreformen, idet Poul-Erik Olsen har udarbejdet det udsendte oplæg til principper for en fælles platform for udviklingen af politiets kerneopgaver og arbejdsmiljø, som skal ses som Politiforbundets indspil til Tillidsreformen. Oplægget anmeldes som punkt til drøftelse på det kommende møde i Rigspolitiets Centrale Samarbejdsudvalg (CSU) der afholdes d. 28. november 2014, hvorfor eventuelle bemærkninger og input til oplægget skal fremsendes til sekretariatet, således at det kan indgå i det samlede produkt, der fremlægges til endelig godkendelse på hovedbestyrelsesmødet d. 6. november

4 Hovedbestyrelsen havde en grundig drøftelse af processen og det udsendte oplæg, herunder særligt i forhold til behovet for understøttelse af processen på lokalt niveau. Der var enighed om, at begrebet samarbejde skal inddrages i den videre proces. Ad 5: Nytårsmiddag (j.nr ). Indstillingsnotat er vedhæftet. Næstformand Claus Hartmann redegjorde for forhandlingsudvalgets indstilling om den fremadrettede afvikling af Politiforbundets Nytårsmiddag, herunder særligt i forhold til den foreslåede justering af konceptet, som i højere grad er rettet mod egen organisation og som vil understøtte og bidrage til Politiforbundets ønske om at styrke og udbygge de indbyrdes relationer i politiet. Det nye koncept vil ligeledes sende et klart signal om et ønske om et gensidigt reelt samarbejde, som en afgørende forudsætning for ønsket om en fælles retning for dansk politi. Hovedbestyrelsen havde en drøftelse af forslaget til det justerede koncept i forbindelse med afviklingen af Politiforbundets Nytårsmiddag som afholdes d. 27. februar En enig Hovedbestyrelse tilsluttede sig det justerede koncept herunder indstillingen om en årlig evaluering i Hovedbestyrelsen. Ad 6: Folkemødet på Bornholm (j.nr ). Indstillingsnotat er vedhæftet. Næstformand Claus Hartmann redegjorde for forhandlingsudvalgets indstilling om den fremadrettede deltagelse i det årlige Folkemøde på Bornholm, idet det vurderes, at deltagelsen i det politiske event vil give et politisk udbytte i form af synlighed hos beslutningstagere, samarbejdspartnere, andre interesseorganisationer, borgere, medlemmer og medier. Forhandlingsudvalget har vurderet, at der alene skal aftales en økonomisk ramme for deltagelsen, og at formandsskabet i samarbejde med informationsafdelingen og sekretariatet, inden for denne ramme, skal udarbejde det årlige koncept med udgangspunkt i den aktuelle politiske situation. Hovedbestyrelsen havde en drøftelse om deltagelse og den økonomiske ramme, idet der var enighed om, at Politiforbundet fremover skal deltage i det årlige Folkemøde. Der var endvidere enighed om, at det politiske udbytte opnås bedst ved at afsætte den økonomiske ramme og temaet vælges ud for den aktuelle politiske 66.

5 situation. Den økonomiske ramme som blev anvendt på dette års Folkemøde, anses som værende et passende niveau. Ad 7: Vilkår for afvikling af sociale arrangementer for HB m.fl. (j.nr ). I forlængelse af hovedbestyrelsens diskussion på Hovedbestyrelsesmødet i Sorø i august 2014 vedr. Politiforbundets fremtidige afvikling af sommerhovedbestyrelsesmøder og ledsagerbetaling opstod der uklarhed over tidligere beslutninger. Det ligger fast, at hovedbestyrelsen har truffet beslutning om, at deltagende ledsagere skal afkræves et beløb for deltagelse i Politiforbundets arrangementer. (Beslutning i HB den 19. marts 2013). Det kan ikke på samme måde klart afgøres hvilken afgørelse, der er truffet omkring fremtidige sommerhovedbestyrelsesmøder. Derfor indstilles det, at Hovedbestyrelsen diskuterer og beslutter, hvorledes fremtidige sommerhovedbestyrelsesmøder skal afvikles. Der har været diskuteret 2 muligheder. Forslag fra Økonomiudvalget - 2 dages møde med en overnatning. Forslag om af sommerhovedbestyrelsesmødet afvikles som ordinært et dages møde. Næstformand Claus Hartmann redegjorde for forløbet, herunder den beslutning Hovedbestyrelsen traf d. 19. marts 2013 om, at der skal ske ledsagerbetaling i forbindelse med Politiforbundets arrangementer, hvorfor der skal træffes beslutning om afviklingen af de fremtidige sommerhovedbestyrelsesmøder i forhold til de muligheder der har været drøftet. Hovedbestyrelsen havde en grundig drøftelse om afviklingen af hovedbestyrelsens fremtidige sommermøder, herunder særligt i forhold til det sociale udbytte. En enig Hovedbestyrelse tilsluttede sig forslaget om afholdelse af sommermødet over 2 dage med overnatning. Mødet afholdes d juni 2015, hvorfor hovedbestyrelsesmødet d. 25. juni 2015 aflyses. 67.

6 Ad 8: CO10 repræsentantskabsmøde (j.nr ). Indkaldelse er vedhæftet. Forbundsformand Claus Oxfeldt henledte opmærksomheden på indkaldelse til repræsentantskabsmøde i Centralorganisationen af 2010 (CO10) d. 22. oktober 2014, hvorunder særlig følgende er til behandling - Udtagelse af overenskomst- og aftalekrav Godkendelse af CO10`s årsregnskab Fastsættelse af kontingent. Forud for mødet søges afholdt møde i forbundets interne OK15-udvalg. Hovedbestyrelsen tilsluttede sig de af Politiforbundet fremsendte overenskomstkrav og havde en strategisk drøftelser om den videre proces. Ad 9: Meddelelser. Forbundsformand Claus Oxfeldt havde følgende meddelelser: Orienteringen i tilknytning til status på overenskomst- og aftalekrav 2015 henvises til dagsordenens punkt 8. Der blev givet en orientering fra Styremøde i Nordisk Politiforbund, der blev afholdt d. 18. september 2014 i forbundshuset, herunder særligt - Information fra EuroCOP. - Fælles medlemstilbud til medlemmer af Nordisk Politiforbund. - Kampagne i Sverige over temaet Hvad er det værd. - Omorganisering i Sverige, hvor 21 politikredse sammenlægges til 1 med 7 regioner. - Omorganisering i Island, hvor 15 politikredse sammenlægges til 9. - Politimarch i Finland d. 19. november 2014 over temaet for få ressourcer til det daglige arbejde. - Omorganisering i Norge til mellem 6 13 nye politikredse. - Ud af 720 færdige norske politielever er 264 uden job i politiet. 68.

7 Der blev givet en orientering fra repræsentantskabsmøde/kongres i Polisförbundet i Sverige afholdt d september 2014, herunder særligt - Omorganisering i Sverige, hvor 21 politikredse sammenlægges til 1 med 7 regioner, hvilket forventes at give store udfordringer af geografisk karakter. - Omorganiseringen vil også omfatte en lederreform. - Der har været afholdt en kampagne i Sverige over temaet Hvad er det værd, hvilket har medført bedre indgangsløn til politiet. - Sveriges nye justitsminister Morgan Johansson deltog med et inspirerende indlæg. I tilknytning til den politiske beslutning om nummerering af politiets uniformer, har arbejdsgruppen afholdt sidste møde d. 18. september Rapporten belyser de erfaringer der er indhentet fra andre lande, som vi traditionelt sammenligner os med, ligesom de spørgsmål og problemstillinger, som Politiforbundet har båret ind i arbejdet og afklaringer heraf indgår som en del af rapporten. Der er ikke fundet problemstillinger i andre lande i forbindelse med anvendelsen af numre på uniformer. Rigspolitiet har anbefalet følgende i den til Justitsministeriet udfærdigede rapport - Fast nummerering med et bogstav og 4-cifret nummer. - Særlig puljeordning, således at kollegaer i særlige opgaver vil kunne få tildelt særlige pulje-numre. - Ændringer i Kundgørelse A II, nr. 32, således at det kommer til at fremgå, at en uniformeret polititjenestemand der bærer markering, kun er forpligtet til at oplyse nummer. Forbundsformanden oplyste endvidere, at forhandlingsudvalget i tilknytning til afholdelse af senkarriere-kurser, der afholdes i samarbejde med Rigspolitiet, og hvor udgifterne hertil deles mellem Politiforbundet og Rigspolitiet, har besluttet at fortsætte samarbejdet i 2015 med 5 yderligere kurser. Forhandlingsudvalget tiltrådte samtidig, at forbundets folder: Dine muligheder som tjenestemandspensionist ikke trykkes på ny, idet indholdet med årligt nye satser løbende ændrer sig. Indholdet af folderen vil fortsat fremgå af forbundets hjemmeside, som kontinuerligt ajourføres. Næstformand Claus Hartmann havde følgende meddelelser: Der blev givet en orientering fra det afsluttende møde i følgegruppen til lederreformen afholdt d. 3. oktober 2014, herunder særligt blev drøftet - Der skal ske en bedre kommunikation. - Svært tilgængeligt stof som kan tolkes forskelligt. - Bemandingsprocessen. - Den manglende inddragelse af tillidsrepræsentanter. 69.

8 I tilknytning til forbundets arbejde med organisering af ledere blev der orienteret om status i arbejdsgruppens arbejde med at afdække præmisserne for den fremtidige organisering af ledere. Der har således været afholdt 3 møder i arbejdsgruppen, ligesom der var afholdt 1 møde med repræsentanter fra gruppen politikommissærer- /administrative ledere. På arbejdsgruppens møde d. 29. september 2014 blev det således besluttet, at der med kort varsel via foreningerne udsendes et spørgeskema til gruppen med henblik på at inddrage disses synspunkter i arbejdet og den videre proces. Det udsendte spørgeskema skal returneres til sekretariatet senest d. 14. oktober Forhandlingsudvalgsmedlem Niels Hedeager havde følgende meddelelser: Der blev givet en status på det af Det Nationale Forskningscenter for Arbejdsmiljø (NFA) igangsatte projekt Midt om natten, om belastning i forbindelse med natarbejde. Analyseringen af de 73 medarbejdere der indgår i projektet er afsluttet og resultatet udsendes i skematisk form til de enkelte medarbejdere. Resultatet af analysen danner grundlag for udarbejdelsen af en rapport, som nu er igangsat. Projektledelsen har udtalt stor tilfredshed med de deltagende kollegaers engagement i gennem hele projektet. Forhandlingsudvalgsmedlem Jørgen Jensen havde følgende meddelelser: Der blev givet en grundig orientering fra et møde om arbejdstidssager m.v. med Rigspolitiets forhandlingssektion afholdt d. 22. september 2014, hvorunder særligt var til drøftelse - Politiforbundets stikprøvekontrol i forbindelse med gennemførelse af flexibilitetspakken i tilknytning til arbejdstidsaftalen, herunder særligt vedrørende opgørelse af normtimer i forhold til -16/+40 timer. - Udviklingen af kompensationstimer som følge af indførelsen af nyt tjenesteplanlægningskoncept, hvilket udviser en mere forudsigelig tjenesteplanlægning med færre ændringer. - Planlægning med rejsetid særligt i forbindelse med større indsatser. - Ferieafvikling i forbindelse med skiftetjeneste. - Anvendelsen af kortvarig tjeneste på ordinære fridage. - Anvendelsen af normtimer i forbindelse med afbrydelse af en aktion. - Opsparing af normtimer i forbindelse med aktion på Færøerne. - Status på Politiforbundets oplæg til aftale om arbejdstid i forbindelse med Større uvarslede hændelser. 70.

9 Forhandlingsudvalgsmedlem Jørgen Olsen havde følgende meddelelser: Der blev givet en orientering om processen i forbindelse med organisationsændring i PET, som er en udløber af PET-rapporten, og som skulle danne grundlag for et forbedret samarbejde. Ledelsen har udfærdiget en ny organisationsplan uden om organisationerne, hvilket tillidsværket anser som værende en overtrædelse af SUaftalen. Organisationsændringen medfører at ca. 10 efterforskere skal overføres fra PET til politikredsene. Der blev orienteret om status på analysen om verserende klagesager i Den Uafhængige Politiklagemyndighed (DUP), herunder særligt i forhold til anvendelse af peberspray som magtanvendelse og Politiskolens undervisningsplan i forhold til atemi-tryk, som for begges sagers vedkommende undersøges i Beredskabsfølgestaben. I tilknytning til en FAQ i forhold til DUP, er denne udsendt inden mødet med henblik på godkendelse af Hovedbestyrelsen og vil indgå som supplement til Vejledning til tillidsrepræsentanter om juridisk bistand fra Politiforbundet m.v.. Den udfærdigede FAQ vil blive tilgængelig på tillidsrepræsentantsiden på Politiforbundets hjemmeside. Hovedbestyrelsesmedlem Carsten Weber orienterede i tilknytning til en på sidste hovedbestyrelsesmøde omtalt hastighedssag under udrykningskørsel fra Sydøstjyllands Politikreds om, at politiforeningen har fremlagt problemstillingen for politidirektøren, hvorfor der nu er iværksat positiv undersøgelse med inddragelse af Politiskolen og HR-jura med henblik på at afdække behovet for en ændring i praksis og/eller af den eksisterende udrykningsbekendtgørelse. Sekretariatet havde følgende meddelelser: Økonomichef Steen Vedsted Sørensen havde følgende meddelelser: Der blev givet en status i forhold til regnskab 2013, idet regnskabet er afsluttet og vil blive fremlagt på førstkommende fysiske hovedbestyrelsesmøde. Seniorkonsulent Hans Bundesen havde følgende meddelelse: I tilknytning til Politiforbundets Kongres 2017 skal der udfindes en lokalitet til afholdelse heraf og hvor den lokale politiforening er villig til at bistå afviklingen heraf i samarbejde med Politiforbundets sekretariat. Endelig ansøgning fra Midt- og Vestjylland Politiforening afventes ellers var Nordjyllands Politiforening uformelt interesseret i at gentage deres engagement fra

10 Forbundssekretær Finn Moseholm havde følgende meddelelser: I tilknytning til den igangværende omorganisering af svensk politi, hvor 21 politikredse skal sammensmeltes til én stor politikreds med 7 regioner, er der fra en journalist på Polisförbundets fagblad Polistidningen, efter forbundsformandens indlæg på den svenske kongres d september 2014, rettet henvendelse med ønske om beskrivelse af forløbet af den danske politireform før, under og efter I den forbindelse efterlyses kollegaer, der har været med i hele forløbet, til at deltage i en interviewrunde. Sagen følges op i sekretariatet. Forbundsformand Claus Oxfeldt afsluttede herefter mødet og varslede det næste hovedbestyrelsesmøde til afholdelse d. 6. oktober 2014 som videokonference. For referat Svend-Erik Jakobsen 72.

Referat af ordinært hovedbestyrelsesmøde

Referat af ordinært hovedbestyrelsesmøde Hovedbestyrelsen Journalnr. 2015-00041 3. februar 2015 HB/dl Referat af ordinært hovedbestyrelsesmøde torsdag d. 5. februar 2015 kl. 0930 1200 (Videokonference) DAGSORDEN: 1. Mødet åbnes - herunder godkendelse

Læs mere

Referat af ordinært hovedbestyrelsesmøde

Referat af ordinært hovedbestyrelsesmøde Hovedbestyrelsen Journalnr. 2014-00410 27. juni 2014 HB/dl Referat af ordinært hovedbestyrelsesmøde torsdag den 26. juni 2014 kl. 1000 i Forbundshuset DAGSORDEN: 1. Mødet åbnes - herunder godkendelse af

Læs mere

Referat af ordinært hovedbestyrelsesmøde

Referat af ordinært hovedbestyrelsesmøde Hovedbestyrelsen Journalnr. 2013-00303 21. maj 2013 HB/dl Referat af ordinært hovedbestyrelsesmøde torsdag d. 16. maj 2013 kl. 1000 i Forbundshuset DAGSORDEN: 1. Mødet åbnes - herunder godkendelse af referat.

Læs mere

Referat af ordinært hovedbestyrelsesmøde

Referat af ordinært hovedbestyrelsesmøde Hovedbestyrelsen Journalnr. 2013-00863 4. november 2013 HB/dl Referat af ordinært hovedbestyrelsesmøde torsdag d. 31. oktober 2013 kl. 0930 (videokonference) DAGSORDEN: 1. Mødet åbnes - herunder godkendelse

Læs mere

Referat af ordinært hovedbestyrelsesmøde

Referat af ordinært hovedbestyrelsesmøde Hovedbestyrelsen Journalnr. 2014-00139 22. april 2014 HB/dl Referat af ordinært hovedbestyrelsesmøde torsdag den 24. april 2014 kl. 1000-1200 (videokonference) DAGSORDEN: 1. Mødet åbnes - herunder godkendelse

Læs mere

Referat af ordinært hovedbestyrelsesmøde

Referat af ordinært hovedbestyrelsesmøde Hovedbestyrelsen Journalnr. 2014-00700 19. november 2014 HB/mk Referat af ordinært hovedbestyrelsesmøde 25. - 26. november 2014 på Hotel Tønderhus DAGSORDEN: 1. Mødet åbnes - herunder underskrift og godkendelse

Læs mere

Referat af ordinært hovedbestyrelsesmøde

Referat af ordinært hovedbestyrelsesmøde Hovedbestyrelsen Journalnr. 2013-01095 20. januar 2014 HB/dl Referat af ordinært hovedbestyrelsesmøde 16. januar 2014 kl. 0930 (Videokonference) DAGSORDEN: 1. Mødet åbnes - herunder godkendelse af referat.

Læs mere

Referat af ordinært hovedbestyrelsesmøde

Referat af ordinært hovedbestyrelsesmøde Hovedbestyrelsen Journalnr. 2014-00699 3. november 2014 HB/dl Referat af ordinært hovedbestyrelsesmøde torsdag d. 6. november 2014 kl. 0930-1200 (Videokonference) DAGSORDEN: 1. Mødet åbnes - herunder godkendelse

Læs mere

Hovedbestyrelsen Journalnr. 2014-01108 23. juni 2015 SB/dl. Referat. af ordinært hovedbestyrelsesmøde

Hovedbestyrelsen Journalnr. 2014-01108 23. juni 2015 SB/dl. Referat. af ordinært hovedbestyrelsesmøde Hovedbestyrelsen Journalnr. 2014-01108 23. juni 2015 SB/dl Referat af ordinært hovedbestyrelsesmøde lørdag den 20. juni 2015 kl. 1000 på Marienlyst, Helsingør DAGSORDEN: 1. Mødet åbnes - herunder underskrift

Læs mere

Hovedbestyrelsen Journalnr. 2015-00687 15. februar 2016 SEJ/dl. Referat. af ordinært hovedbestyrelsesmøde

Hovedbestyrelsen Journalnr. 2015-00687 15. februar 2016 SEJ/dl. Referat. af ordinært hovedbestyrelsesmøde Hovedbestyrelsen Journalnr. 2015-00687 15. februar 2016 SEJ/dl Referat af ordinært hovedbestyrelsesmøde onsdag den 10. februar 2016 kl. 0930 (videokonference) DAGSORDEN: 1. Mødet åbnes. 2. Flygtningesituationen

Læs mere

Hovedbestyrelsen Journalnr. 2015-00068 8. juni 2015 CRM/dl. torsdag den 4. juni 2015 kl. 0930-1215 (videokonference)

Hovedbestyrelsen Journalnr. 2015-00068 8. juni 2015 CRM/dl. torsdag den 4. juni 2015 kl. 0930-1215 (videokonference) Hovedbestyrelsen Journalnr. 2015-00068 8. juni 2015 CRM/dl Ordinært hovedbestyrelsesmøde torsdag den 4. juni 2015 kl. 0930-1215 (videokonference) DAGSORDEN: 1. Mødet åbnes - herunder godkendelse af referat.

Læs mere

Referat af ordinært hovedbestyrelsesmøde

Referat af ordinært hovedbestyrelsesmøde Hovedbestyrelsen Journalnr. 2015-00064 24. februar 2015 HB/dl Referat af ordinært hovedbestyrelsesmøde fredag den 27. februar 2015 kl. 1200 i Forbundshuset DAGSORDEN: 1. Mødet åbnes - herunder underskrift

Læs mere

Referat af ordinært hovedbestyrelsesmøde

Referat af ordinært hovedbestyrelsesmøde Hovedbestyrelsen Journalnr. 2015-00066 30. april 2015 SEJ/dl Referat af ordinært hovedbestyrelsesmøde torsdag den 23. april 2015 kl. 0900 på Comwell Middelfart DAGSORDEN: 1. Mødet åbnes - herunder godkendelse

Læs mere

Referat af ordinært hovedbestyrelsesmøde

Referat af ordinært hovedbestyrelsesmøde Hovedbestyrelsen Journalnr. 2013-01112 6. august 2014 HB/dl Referat af ordinært hovedbestyrelsesmøde 12. - 13. august 2014 på Comwell Sorø DAGSORDEN: 1. Mødet åbnes - herunder godkendelse af referat. 2.

Læs mere

Referat af ordinært hovedbestyrelsesmøde

Referat af ordinært hovedbestyrelsesmøde Hovedbestyrelsen Journalnr. 2014-00140 27. maj 2014 HB/dl Referat af ordinært hovedbestyrelsesmøde fredag den 23. maj 2014 kl. 1000-1600 i Forbundshuset Mødet blev indledt med 2 temadrøftelser: De nye

Læs mere

Referat af ordinært hovedbestyrelsesmøde

Referat af ordinært hovedbestyrelsesmøde Hovedbestyrelsen Journalnr. 2015-00686 14. januar 2016 SEJ/dc Referat af ordinært hovedbestyrelsesmøde 26. - 27. januar 2016 på Hotel Koldingfjord, Fjordvej 154, 6000 Kolding DAGSORDEN: 1. Mødet åbnes

Læs mere

Referat 16. juni 2015 Klokken 10:30 12:30 Byrådssalen Nyborg Rådhus

Referat 16. juni 2015 Klokken 10:30 12:30 Byrådssalen Nyborg Rådhus Referat 16. juni 2015 Klokken 10:30 12:30 Byrådssalen Nyborg Rådhus Sekretariat: Fynssekretariatet Jacob Pedersen jacpe@odense.dk tlf. nr. 40290393 1 Dagsorden 1. Godkendelse af referat af mødet i Borgmesterforum

Læs mere

Referat af ordinært hovedbestyrelsesmøde

Referat af ordinært hovedbestyrelsesmøde Hovedbestyrelsen Journalnr. 2012-00972 17. januar 2013 HB/dl Referat af ordinært hovedbestyrelsesmøde onsdag den 9. januar 2013 kl. 1000 i Forbundshuset DAGSORDEN: 1. Mødet åbnes - herunder godkendelse

Læs mere

Referat af ordinært hovedbestyrelsesmøde

Referat af ordinært hovedbestyrelsesmøde Hovedbestyrelsen Journalnr. 2013-01111 1. april 2014 HB/dl Referat af ordinært hovedbestyrelsesmøde 19 og 20. marts 2014 på Comwell Middelfart DAGSORDEN: 1. Mødet åbnes - herunder godkendelse af referat.

Læs mere

Hovedbestyrelsen Journalnr. 2015-00691 24. maj 2016 SEJ/dl

Hovedbestyrelsen Journalnr. 2015-00691 24. maj 2016 SEJ/dl Hovedbestyrelsen Journalnr. 2015-00691 24. maj 2016 SEJ/dl Referat af ordinært hovedbestyrelsesmøde torsdag den 12. maj 2016 (mødet afbrudt) og fredag den 20. maj 2016 (mødet genoptaget) Politiforbundet,

Læs mere

Forretningsorden for bestyrelsen for Fonden Settlementet på Vesterbro. Således vedtaget på bestyrelsesmødet den 04.11.2015

Forretningsorden for bestyrelsen for Fonden Settlementet på Vesterbro. Således vedtaget på bestyrelsesmødet den 04.11.2015 Udkast af 26. oktober 2015 til Kapitel 1 - Formål Forretningsorden for bestyrelsen for Fonden Settlementet på Vesterbro Således vedtaget på bestyrelsesmødet den 04.11.2015 1 Formål Bestyrelsen er Fonden

Læs mere

Vedtægter for Djøf Advokat

Vedtægter for Djøf Advokat Vedtægter for Djøf Advokat 1 Foreningens navn 2 Delforeningens formål 3 Forholdet til Djøf 4 Medlemmer 5 Kontingent 6 Djøf Advokat 7 og 8 Repræsentantskabet 9-11 Ordinært repræsentantskabsmøde 12 og 13

Læs mere

Ergoterapeutforeningens selskab for ledere

Ergoterapeutforeningens selskab for ledere Vedtægter for Ergoterapeutforeningens selskab for ledere 1 Navn Ergoterapeutforeningens Selskab for Ledere 2 Formål Selskabets formål er: at være netværk og styrke det kollegiale sammenhold blandt ergoterapeuter

Læs mere

Revideret indstilling om forslag til modeller for ændring af Københavns Kommunes revisionsordning, herunder Intern Revision og Revisionsudvalget.

Revideret indstilling om forslag til modeller for ændring af Københavns Kommunes revisionsordning, herunder Intern Revision og Revisionsudvalget. KØBENHAVNS KOMMUNE Økonomiforvaltningen Center for Økonomi Bilag 10. UDKAST TIL HØRING I REVISIONSUDVALGET Revideret indstilling om forslag til modeller for ændring af Københavns Kommunes revisionsordning,

Læs mere

Referat af ordinært hovedbestyrelsesmøde

Referat af ordinært hovedbestyrelsesmøde Hovedbestyrelsen Journalnr. 2014-00017 7. marts 2014 HB/dl Referat af ordinært hovedbestyrelsesmøde 26. februar 2014 kl. 1000 i forbundshuset DAGSORDEN: 1. Mødet åbnes - herunder underskrift og godkendelse

Læs mere

VEDTÆGT FOR REPRÆSENTANTSKABET FOR TV 2/FYN

VEDTÆGT FOR REPRÆSENTANTSKABET FOR TV 2/FYN HJEMMEL OG HJEMSTED 1 Nærværende vedtægt er fastsat med hjemmel i Kulturministeriets Bekendtgørelse den 27. december 2014 om vedtægt for de regionale TV 2-virksomheder. Repræsentantskabet har hjemsted

Læs mere

Forretningsorden for skolebestyrelsen ved Gerbrandskolen

Forretningsorden for skolebestyrelsen ved Gerbrandskolen Forretningsorden for skolebestyrelsen ved Gerbrandskolen Indholdsfortegnelse 1. Det konstituerende møde.... 1 2. Mødevirksomhed... 1 3. Beslutningsdygtighed og afstemning... 2 4. Beslutningsprotokol/referat...

Læs mere

Dagsorden for mødet i Social- og Sundhedsskolens bestyrelse Onsdag den 16.december 2015 kl. 16.00 18.00

Dagsorden for mødet i Social- og Sundhedsskolens bestyrelse Onsdag den 16.december 2015 kl. 16.00 18.00 Dagsorden for mødet i Social- og Sundhedsskolens bestyrelse Onsdag den 16.december 2015 kl. 16.00 18.00 8.december 2015 1. Godkendelse af dagsorden Indstilling: Til godkendelse 2. Godkendelse af referat

Læs mere

Referat fra 3. Kredsrådsmøde den 24. september 2007 i Bornholms Regionskommune i Rønne

Referat fra 3. Kredsrådsmøde den 24. september 2007 i Bornholms Regionskommune i Rønne 18. oktober 2007 KREDSRÅDET Referat fra 3. Kredsrådsmøde den 24. september 2007 i Bornholms Regionskommune i Rønne Repræsentanter fra Bornholms Politi: Politidirektør Peter Møller Nielsen Chefanklager

Læs mere

Referat af ordinært hovedbestyrelsesmøde

Referat af ordinært hovedbestyrelsesmøde Hovedbestyrelsen Journalnr. 2015-00688 2. marts 2016 SEJ/dl Referat af ordinært hovedbestyrelsesmøde fredag den 26. februar 2016 Politiforbundet, H.C. Andersens Boulevard 38, 1553 København V DAGSORDEN:

Læs mere

Ændringsforslag DSU s love

Ændringsforslag DSU s love sforslag DSU s love DSU s 41. kongres sforslag nr. 1 Side 5, linje 39 Distrikternes Hovedbestyrelsesmedlemmer i en region vælger en repræsentant til socialdemokratiets regionsbestyrelse. ændres til: Distriktsledelserne

Læs mere

1. Det regionale Arbejdsmarkedsråd (RAR) varetager følgende opgaver, jf. 29 i Lov om organisering og understøttelse af beskæftigelsesindsatsen mv.

1. Det regionale Arbejdsmarkedsråd (RAR) varetager følgende opgaver, jf. 29 i Lov om organisering og understøttelse af beskæftigelsesindsatsen mv. Forretningsorden Det regionale Arbejdsmarkedsråd for Hovedstaden Januar 2015 AMK Øst 1. Opgaver 1. Det regionale Arbejdsmarkedsråd (RAR) varetager følgende opgaver, jf. 29 i Lov om organisering og understøttelse

Læs mere

Indkaldelse til hovedbestyrelsesmøde i Danske Fysioterapeuter d. 22. oktober 2014

Indkaldelse til hovedbestyrelsesmøde i Danske Fysioterapeuter d. 22. oktober 2014 Dagsorden 1. Velkomst 1b. Evaluering af HBM 24.-25. september 2014 2 Sager til diskussion/beslutning 2.1 Strategiplan: Afrapportering 2014 + Pejlemærker 2016 2.2 Hovedbestyrelseskonference 2015 2.3 Konfliktunderstøttelse

Læs mere

Referat af ordinært hovedbestyrelsesmøde

Referat af ordinært hovedbestyrelsesmøde Hovedbestyrelsen Journalnr. 2013-00539 20. august 2013 HB/dl Referat af ordinært hovedbestyrelsesmøde 13. 14. august 2013 kl. 1000 på Comwell Grand Park Korsør DAGSORDEN: 1. Mødet åbnes - herunder godkendelse

Læs mere

Referat af ordinært hovedbestyrelsesmøde

Referat af ordinært hovedbestyrelsesmøde Hovedbestyrelsen Journalnr. 2013-01017 7. januar 2014 HB/dl Referat af ordinært hovedbestyrelsesmøde 18. december 2013 kl. 1000 i forbundshuset DAGSORDEN: 1. Mødet åbnes - herunder godkendelse af referat.

Læs mere

Vedtægter. for. Gl. Roskilde Amts Biavlerforening. Stiftet 1880

Vedtægter. for. Gl. Roskilde Amts Biavlerforening. Stiftet 1880 Vedtægter for Gl. Roskilde Amts Biavlerforening Stiftet 1880 2016 1 Navn og adresse 1.1 Foreningens navn er GL. Roskilde Amts Biavlerforening. 1.2 Foreningens adresse er den til enhver tid siddende formands

Læs mere

HK Ungdom Danmarks love

HK Ungdom Danmarks love HK Ungdom Danmarks love Kapitel 1: Indledende bestemmelser 1 Ungdomsarbejdet tilrettelægges af et Landsudvalg under HK Danmark. 2 Medlemmer af HK Ungdom er HK medlemmer, som enten er under uddannelse eller

Læs mere

Beslutningsprotokollat - Stiftsrådet i Københavns stift

Beslutningsprotokollat - Stiftsrådet i Københavns stift Beslutningsreferat fra møde i Stiftsrådet Onsdag den 25. maj 2011 kl. 16.30 20.00 i Helligåndshuset, Valkendorfsgade 23, 1151 København K. For mødet er fastsat følgende dagsorden: 1. Godkendelse af dagsorden.

Læs mere

Februar 2010 Forretningsorden for det Lokale Beskæftigelsesråd i Ringsted Kommune

Februar 2010 Forretningsorden for det Lokale Beskæftigelsesråd i Ringsted Kommune Februar 2010 Forretningsorden for det Lokale Beskæftigelsesråd i Ringsted Kommune I henhold til lov og bekendtgørelse m.v. om ansvar for og styringen af den aktive beskæftigelses-indsats fastsættes følgende

Læs mere

Kristelig Fagforening Vedtægt 2015

Kristelig Fagforening Vedtægt 2015 Kristelig Fagforening Vedtægt 2015 1 Navn og hjemsted Foreningens navn er Kristelig Fagforening. Foreningens hjemsted er Aarhus Kommune. 2 Grundlag Kristelig Fagforening er en arbejdsmarkedsorganisation,

Læs mere

Den administrative styregruppe

Den administrative styregruppe Page 1 of 7 Referat Den administrative styregruppe Ordinært møde Dato Tid Sted NB. Fraværende Til stede 20. januar 2005 13:00 Sæby Rådhus, Kommunaldirektørens kontor Mødet starter med en let frokost. Kommunikationsgruppen

Læs mere

HK/KOMMUNAL VEDTÆGTER FOR HK KLUBBEN. Regionshuset

HK/KOMMUNAL VEDTÆGTER FOR HK KLUBBEN. Regionshuset HK/KOMMUNAL VEDTÆGTER FOR HK KLUBBEN Regionshuset 2012 2 Vedtægter for HK-klubben Klubbens navn: HK Klubben Regionshuset Klubbens område: Regionshuset i Sorø Vedtaget på den ordinære klubgeneralforsamling

Læs mere

Vedtægter SIND Ungdom

Vedtægter SIND Ungdom Vedtægter SIND Ungdom 1 NAVN, HJEMSTED OG FORMÅL Foreningens navn er SIND Ungdom. SIND Ungdoms hjemsted er København. SIND Ungdom er en selvstændig og landsdækkende ungdomsorganisation uden religiøse eller

Læs mere

DANSK SELSKAB FOR ALLERGOLOGI

DANSK SELSKAB FOR ALLERGOLOGI DANSK SELSKAB FOR ALLERGOLOGI VEDTÆGTER Tidligere Dansk Selskab for Allergiforskning stiftet 12. januar 1946, ændret til Dansk Selskab for Allergologi og Immunologi 12. maj 1966, ændret til Dansk Selskab

Læs mere

Referat af ordinært hovedbestyrelsesmøde

Referat af ordinært hovedbestyrelsesmøde Hovedbestyrelsen Journalnr. 2014-00701 11. december 2014 HB/dl Referat af ordinært hovedbestyrelsesmøde tirsdag den 16. december 2014 kl. 1000 i Forbundshuset DAGSORDEN: 1. Mødet åbnes - herunder godkendelse

Læs mere

1 - NAVN. Sammenslutningens navn er "Samvirkende Idrætsklubber i Odense" (SIKO), idrætsråd under DIF.

1 - NAVN. Sammenslutningens navn er Samvirkende Idrætsklubber i Odense (SIKO), idrætsråd under DIF. NYE VEDTÆGTER 1 - NAVN Sammenslutningens navn er "Samvirkende Idrætsklubber i Odense" (SIKO), idrætsråd under DIF. 2 - FORMÅL SIKO er en interesseorganisation for den organiserede idræt i Odense Kommune.

Læs mere

MED-aftale. Midtjysk Brand og Redning

MED-aftale. Midtjysk Brand og Redning MED-aftale Midtjysk Brand og Redning April 2016 Forord: Denne aftale udgør den overordnede ramme for samarbejdet mellem ledelse og medarbejdere og gælder for alle ansatte i MJBR. MED-aftalen er et vigtigt

Læs mere

Referat. af hovedbestyrelsesmøde afholdt den 25. juni 2014.

Referat. af hovedbestyrelsesmøde afholdt den 25. juni 2014. Politiets Sprogforbund, H.C. Andersens Boulevard 38, 3. th. 1553 København V. Telefon 45 15 20 88. Telefax 33 14 81 15. E-mail: mail@politiets-sprogforbund.dk * www.politiets-sprogforbund.dk Referat Den

Læs mere

Skolestyrelsesvedtægt for Fredensborg Kommunes skoler

Skolestyrelsesvedtægt for Fredensborg Kommunes skoler Side 1 Skolestyrelsesvedtægt for Fredensborg Kommunes skoler Kapitel 1 Skolebestyrelsens sammensætning. 1 Skolebestyrelsen består af mindst 7 forældrerepræsentanter, mindst 2 medarbejderrepræsentanter

Læs mere

Hovedbestyrelsen. Ad pkt. 1 Mødet åbnes. Referat af ordinært hovedbestyrelsesmøde, der afholdtes d. 12. september 2012 i forbundshuset

Hovedbestyrelsen. Ad pkt. 1 Mødet åbnes. Referat af ordinært hovedbestyrelsesmøde, der afholdtes d. 12. september 2012 i forbundshuset Hovedbestyrelsen Referat af ordinært hovedbestyrelsesmøde, der afholdtes d. 12. september 2012 i forbundshuset med følgende DAGSORDEN 1. Mødet åbnes 2. Godkendelse af referat 3. Hoved- og Centralorganisationsforhold

Læs mere

Beredskabskommissionen Sydvestjysk Brandvæsen

Beredskabskommissionen Sydvestjysk Brandvæsen Beredskabskommissionen Sydvestjysk Brandvæsen Forretningsorden Forslag januar 2016 Godkendt af Beredskabskommissionen for Sydvestjysk Brandvæsen den 03/02/2016 0/6 Indhold 1. Konstituering af beredskabskommission

Læs mere

Referat. Udvalget for familie og institutioner (FI) Udvalgsmøde FI Mandag den 07. december 2015 Kl. 12:30 Solgården (Ungdomsskolen) Mosevej 9, Mørke

Referat. Udvalget for familie og institutioner (FI) Udvalgsmøde FI Mandag den 07. december 2015 Kl. 12:30 Solgården (Ungdomsskolen) Mosevej 9, Mørke 1 of 7 Referat Udvalget for familie og institutioner (FI) Udvalgsmøde FI Mandag den 07. december 2015 Kl. 12:30 Solgården (Ungdomsskolen) Mosevej 9, Mørke Medlemmer Per Zeidler (I) Jesper Yde Knudsen (Ø)

Læs mere

VALG AF DELEGEREDE Delegeretmøde 15

VALG AF DELEGEREDE Delegeretmøde 15 VALG AF DELEGEREDE Delegeretmøde 15 1. BRUG DEMOKRATIET Medarbejderforeninger På mange arbejdspladser med 5 DJ medlemmer eller flere, er der oprettet en medarbejderforening (standardvedtægter for medarbejderforeninger,

Læs mere

Vedtægter DGI Midtjylland

Vedtægter DGI Midtjylland 1 - Navn Vedtægter DGI Midtjylland Landsdelsforeningens navn er DGI Midtjylland. 2 - Formål DGI Midtjylland vil styrke de frivillige foreninger som ramme om idræt med vægt på fællesskab, udfordring og

Læs mere

1.1 Organisationens navn er VIRKSOM med hjemsted i København.

1.1 Organisationens navn er VIRKSOM med hjemsted i København. Love for VIRKSOM 1. Navn 1.1 Organisationens navn er VIRKSOM med hjemsted i København. 2. Idégrundlag og formål 2.1 VIRKSOM tilbyder medlemskab til personer, som driver selvstændig erhvervsvirksomhed,

Læs mere

Kommissorium for Revisionsudvalget i Spar Nord Bank A/S

Kommissorium for Revisionsudvalget i Spar Nord Bank A/S Kommissorium for Revisionsudvalget i Spar Nord Bank A/S Dato: Februar 2016 1 1. Indledning Det følger af bekendtgørelsen om revisionsudvalg i virksomheder samt koncerner, der er underlagt tilsyn af Finanstilsynet

Læs mere

VEDTÆGTER NAVN OG HJEMSTED FORMÅL. - at arbejde på at forbedre vilkårene for anbragte børn, unge og voksne,

VEDTÆGTER NAVN OG HJEMSTED FORMÅL. - at arbejde på at forbedre vilkårene for anbragte børn, unge og voksne, VEDTÆGTER NAVN OG HJEMSTED 1 Foreningens navn er LOS De private sociale tilbud Foreningens hjemsted er København. 2 FORMÅL Foreningens formål er: 3 - at arbejde på at forbedre vilkårene for anbragte børn,

Læs mere

Bekendtgørelse om vagtvirksomhed

Bekendtgørelse om vagtvirksomhed BEK nr 1045 af 30/09/2014 (Gældende) Udskriftsdato: 24. juli 2016 Ministerium: Justitsministeriet Journalnummer: Justitsmin., j.nr. 2014-113-0147 Senere ændringer til forskriften BEK nr 88 af 27/01/2016

Læs mere

Referat fra det 28. bestyrelsesmøde i Grundejerforeningen Møgelkær. Fraværende:

Referat fra det 28. bestyrelsesmøde i Grundejerforeningen Møgelkær. Fraværende: Referat fra det 28. bestyrelsesmøde i Grundejerforeningen Møgelkær Dato: 24. april 2012 Sted: Møgeltoft 20, Viborg Deltagere: Martin Kristensen (MK) Karina Zinck Kærsgaard (KK) Jeppe James Olsen (JJO)

Læs mere

Styrelsesvedtægt for forældrebestyrelser i kommunale dagtilbud i Ishøj Kommune

Styrelsesvedtægt for forældrebestyrelser i kommunale dagtilbud i Ishøj Kommune Styrelsesvedtægt for forældrebestyrelser i kommunale dagtilbud i Ishøj Kommune 1. Forældrebestyrelsens sammensætning Forældrebestyrelsen består af 5 eller 7 repræsentanter valgt af og blandt forældre til

Læs mere

Vedtægt for Videnscenter for Specialpædagogik (ViSP) i Næstved Kommune

Vedtægt for Videnscenter for Specialpædagogik (ViSP) i Næstved Kommune ^v* - Vedtægt for Videnscenter for Specialpædagogik (ViSP) i Næstved Kommune Navn, hjemsted og opgaver 1 Stk. 1. Virksomhedens navn er Videnscenter for Specialpædagogik, forkortet ViSP. Stk. 2. ViSPs hjemsted

Læs mere

Standardvedtægter for Jagtforeninger under Danmarks Jægerforbund (DJ)

Standardvedtægter for Jagtforeninger under Danmarks Jægerforbund (DJ) Standardvedtægter for Jagtforeninger under Danmarks Jægerforbund (DJ) 1 Navn og hjemsted 1.1 Foreningens navn er Skagen Jagtforening 1.2 Foreningens hjemsted er Frederikshavns.. kommune. 2 Forholdet til

Læs mere

Bekendtgørelse om knive og blankvåben m.v.

Bekendtgørelse om knive og blankvåben m.v. BEK nr 911 af 27/06/2016 (Gældende) Udskriftsdato: 18. september 2016 Ministerium: Justitsministeriet Journalnummer: Justitsmin., j.nr. 2016-5064-0794 Senere ændringer til forskriften Ingen Bekendtgørelse

Læs mere

MØDETITEL: Ordinært møde MØDEDATO: 2. marts 2015

MØDETITEL: Ordinært møde MØDEDATO: 2. marts 2015 RÅD: ÆLDRERÅDET MØDE NR. 3 SAGSTYPE: Referat MØDETITEL: Ordinært møde MØDEDATO: 2. marts 2015 MØDESTED: Mødelokale H MØDETID: 8.30 TILSTEDE: Dorte Hansen, Carl Østberg, Gunner Svendsen, Henning Mortensen,

Læs mere

Kommissorium for Revisionsudvalget. Juni 2016

Kommissorium for Revisionsudvalget. Juni 2016 Kommissorium for Revisionsudvalget Juni 2016 Indhold 1. KONSTITUERING OG FORMÅL... 3 2. MEDLEMSKAB... 3 3. MØDESTRUKTUR- OG FREKVENS... 4 4. BEMYNDIGELSE OG RESSOURCER... 4 5. OPGAVER OG FORPLIGTELSER...

Læs mere

Referat af ordinært hovedbestyrelsesmøde

Referat af ordinært hovedbestyrelsesmøde Hovedbestyrelsen Journalnr. 2013-00306 2. juli 2013 Referat af ordinært hovedbestyrelsesmøde onsdag d. 26. juni 2013 kl. 1000 i forbundshuset. DAGSORDEN: 1. Mødet åbnes m.v. 2. Forslag til projektorganisering

Læs mere

VEDTÆGTER FOR SÆBY BYLAUG

VEDTÆGTER FOR SÆBY BYLAUG 1. Bylaugets formål er: At varetage medlemmernes fælles interesser i Sæby s miljø og atmosfære. a) Ved at pleje fællesskabet mellem byens beboere. F.eks., ved at sikre afholdelse af arrangementer for bylaugets

Læs mere

Vedtægt og forretningsorden for Folkeoplysningsrådet

Vedtægt og forretningsorden for Folkeoplysningsrådet Vedtægt og forretningsorden for Ringsted Kommunes Folkeoplysningsråd. Dato: 09. april 2014 Vedtægt og forretningsorden for Folkeoplysningsrådet Vedtægt 1 - Formål 1. Folkeoplysningsrådet rådgiver Kultur-

Læs mere

Stk. 3 Optagelse som passivt medlem sker ved henvendelse til bestyrelsen eller ved ændring af medlemskab jf. 3.

Stk. 3 Optagelse som passivt medlem sker ved henvendelse til bestyrelsen eller ved ændring af medlemskab jf. 3. VEDTÆGTER FOR TOLO ROKLUB (Tolo Rowing Club) 1 NAVN OG FORMÅL. Foreningens navn er TOLO ROKLUB (Tolo Rowing Club). Foreningens formål er at fremme rosport, herunder muligheden for at dyrke roning i udstationerede

Læs mere

Vedtægter DGI Midtjylland

Vedtægter DGI Midtjylland Vedtægter DGI Midtjylland Ændringsforslag fra DGI Midtjyllands bestyrelse DGI Midtjyllands årsmøde 12. april 2011 1 - Navn Landsdelsforeningens navn er DGI Midtjylland Danske Gymnastik og Idrætsforeninger

Læs mere

Regler/retningslinjer for logen

Regler/retningslinjer for logen Regler/retningslinjer for logen Generelt - 1 1.1 Hvad der sker og bliver sagt i logen, bliver i logen. 1.2 Forslag til ændringer i regler/retningslinjer sendes løbende til præsidenten, som derefter har

Læs mere

Kapitel 1. 1. Boligorganisationens navn er Boligforeningen ØsterBO. Stk. 2. Organisationen har hjemsted i Vejle Kommune. Kapitel 3

Kapitel 1. 1. Boligorganisationens navn er Boligforeningen ØsterBO. Stk. 2. Organisationen har hjemsted i Vejle Kommune. Kapitel 3 Kapitel 1 1. Boligorganisationens navn er Boligforeningen ØsterBO. Stk. 2. Organisationen har hjemsted i Vejle Kommune. 2. Boligorganisationen er organiseret: 1) Uden medlemsindskud. 3. Boligorganisationens

Læs mere

VEDTÆGTER FOR SKÆRBÆK BÅDEKLUB

VEDTÆGTER FOR SKÆRBÆK BÅDEKLUB SKÆRBÆK BÅDEKLUB VEDTÆGTER FOR SKÆRBÆK BÅDEKLUB 29. november 2000 1: Foreningens navn og hjemsted: 1. Klubbens navn er SKÆRBÆK BÅDEKLUB SBK. Dens hjemsted er Skærbæk i Fredericia kommune. 2: Formål: 1.

Læs mere

2.2 Selskabet skal sikre, at spildevandsforsyningen drives effektivt under hensyntagen til forsyningssikkerhed, sundhed, natur og miljø.

2.2 Selskabet skal sikre, at spildevandsforsyningen drives effektivt under hensyntagen til forsyningssikkerhed, sundhed, natur og miljø. Horten Advokat Rikke Søgaard Berth Philip Heymans Allé 7 2900 Hellerup Tlf +45 3334 4000 Fax +45 3334 4001 J.nr. 149563 UDKAST 13.03.11 VEDTÆGTER FOR SOLRØD SPILDEVAND A/S CVR-nr. 33 04 69 87 1. SELSKABETS

Læs mere

FORRETNINGSORDEN FOR BESTYRELSEN XXX A/S CVR-NR. XXXXXXXX

FORRETNINGSORDEN FOR BESTYRELSEN XXX A/S CVR-NR. XXXXXXXX FORRETNINGSORDEN FOR BESTYRELSEN I XXX A/S CVR-NR. XXXXXXXX 1. BESTYRELSENS FØRSTE MØDE Bestyrelsen afholder sit første (konstituerende) møde umiddelbart efter generalforsamlingen. Mødet ledes af det bestyrelsesmedlem,

Læs mere

Frivillighedspolitik 2013 2016. For foreninger og organisationer, som udfører frivilligt socialt arbejde i Aabenraa Kommune

Frivillighedspolitik 2013 2016. For foreninger og organisationer, som udfører frivilligt socialt arbejde i Aabenraa Kommune Frivillighedspolitik 2013 2016 For foreninger og organisationer, som udfører frivilligt socialt arbejde i Aabenraa Kommune Frivillighedspolitik 2013 2016 Støtte og opbakning til det frivillige sociale

Læs mere

KØBSTÆDERNES FORSIKRING, GENSIDIG (CVR NR. 51 14 88 19) NYE VEDTÆGTER

KØBSTÆDERNES FORSIKRING, GENSIDIG (CVR NR. 51 14 88 19) NYE VEDTÆGTER NOTAT KØBSTÆDERNES FORSIKRING, GENSIDIG (CVR NR. 51 14 88 19) NYE VEDTÆGTER Selskabets nuværende vedtægter er sidst ændret i 2013. Bestyrelsen fremsætter forslag til nye vedtægter på selskabets ordinære

Læs mere

Vedtægter - for Lærerstuderendes Landskreds

Vedtægter - for Lærerstuderendes Landskreds Vedtægter - for Lærerstuderendes Landskreds Indholdsfortegnelse: Kapitel 1 Navn og formål... 2 Kapitel 2 Medlemskab... 2 Kapitel 3 Årsmøde... 3 Kapitel 4 Bestyrelsen... 4 Kapitel 5 Forretningsudvalget...

Læs mere

Ændring af arbejdsmiljøarbejdet

Ændring af arbejdsmiljøarbejdet Ændring af arbejdsmiljøarbejdet Den 1. oktober 2010 er der trådt en ændring af arbejdsmiljøloven i kraft. Det er reglerne omkring sikkerhedsorganisationen der ændres. Det har betydning for den måde arbejdsmiljøarbejdet

Læs mere

Vedtægter for Dansk Fibromyalgi-Forening

Vedtægter for Dansk Fibromyalgi-Forening Bestyrelsens forslag til Vedtægter for Dansk Fibromyalgi-Forening Den samlede bestyrelse foreslår, at DFF s vedtægter forenkles og moderniseres. Forslaget er begrundet i, at DFF gennem årene har fortaget

Læs mere

Deltagere: fuldt fremmøde, samt deltagelse af Jørgen Olsen, Landsbyggefonden.

Deltagere: fuldt fremmøde, samt deltagelse af Jørgen Olsen, Landsbyggefonden. Referat Møde i bestyrelsen for Boligsocialt Hus d. 14. januar 2016 17:00-20.00 I Aktivitetshuset på Rødegårdsvej 237, 5230 Odense M. Deltagere: fuldt fremmøde, samt deltagelse af Jørgen Olsen, Landsbyggefonden.

Læs mere

Handlingsplan for Vestre Landsret 2010

Handlingsplan for Vestre Landsret 2010 Handlingsplan for Vestre Landsret 2010 Denne handlingsplan indeholder en beskrivelse af de væsentligste initiativer, som landsretten vil iværksætte og følge op på i 2010. Den internt ansvarlige for den

Læs mere

Tambohus Bylaug Vedtægter

Tambohus Bylaug Vedtægter Tambohus Bylaug Vedtægter 1 Navn : Tambohus Bylaug 2 Formål : Tambohus Bylaug skal medvirke til at styrke sammenholdet og udviklingen af bylivet i Tambohus gennem aktivitet, sociale arrangementer og fællesopgaver.

Læs mere

RIGSREVISIONEN København, den 2. marts 2006 RN A303/06

RIGSREVISIONEN København, den 2. marts 2006 RN A303/06 RIGSREVISIONEN København, den 2. marts 2006 RN A303/06 Notat til statsrevisorerne i henhold til rigsrevisorlovens 18, stk. 4 Vedrører: Statsrevisorernes beretning nr. 2/05 om ToldSkats indsats mod sort

Læs mere

Aftale mellem. DGI Midt- og Vestsjælland De Danske Skytteforeninger Roskilde og DDS Vestsjælland. om fusion

Aftale mellem. DGI Midt- og Vestsjælland De Danske Skytteforeninger Roskilde og DDS Vestsjælland. om fusion Aftale mellem DGI Midt- og Vestsjælland De Danske Skytteforeninger Roskilde og DDS Vestsjælland om fusion Bestyrelserne i DGI Midt- og Vestsjælland, De Danske Skytteforeninger Roskilde og DDS Vestsjælland

Læs mere

Referat af ordinært hovedbestyrelsesmøde

Referat af ordinært hovedbestyrelsesmøde Hovedbestyrelsen Journalnr. 2013-00259 23. april 2013 CRM Referat af ordinært hovedbestyrelsesmøde onsdag d. 17. april 2013 kl. 1000 i Forbundshuset DAGSORDEN: 1. Mødet åbnes - herunder godkendelse af

Læs mere

Sundheds- og Ældreministeriet Holbergsgade 6 1057 København K 04-06-2016. Sagsbehandlingstider i patientklagesystemet

Sundheds- og Ældreministeriet Holbergsgade 6 1057 København K 04-06-2016. Sagsbehandlingstider i patientklagesystemet Sundheds- og Ældreministeriet Holbergsgade 6 1057 København K Gammeltorv 22 DK-1457 København K Tlf. +45 33 13 25 12 Fax +45 33 13 07 17 www.ombudsmanden.dk post@ombudsmanden.dk Personlig henvendelse:

Læs mere

Vedtægter for Boligorganisationen AlmenBo Aarhus

Vedtægter for Boligorganisationen AlmenBo Aarhus Vedtægter for Boligorganisationen AlmenBo Aarhus Kapitel 1 Navn, hjemsted og formål 1 Boligorganisationens navn er Boligorganisationen AlmenBo Aarhus. Boligorganisationen har hjemsted i Aarhus Kommune.

Læs mere

Styrelsesvedtægt. for. dagtilbud. Middelfart Kommune

Styrelsesvedtægt. for. dagtilbud. Middelfart Kommune Styrelsesvedtægt for dagtilbud i Middelfart Kommune Oktober 2009 1 1 Formål Middelfart Kommunes målsætning for dagtilbuddene er: at sikre pasningsgaranti for alle 0-6 årige, at tilbyde fleksible børnepasningstilbud,

Læs mere

I det tilrettede økonomiprotokollat er opgørelse af rammen for henholdsvis henvisningsårsag 1-9 samt 10-11 beskrevet.

I det tilrettede økonomiprotokollat er opgørelse af rammen for henholdsvis henvisningsårsag 1-9 samt 10-11 beskrevet. REGIONERNES LØNNINGS- OG TAKSTNÆVN c/o Danske Regioner Dampfærgevej 22, Postbox 2593, 2100 København Ø Tlf. 35 29 81 00 RLTN OK-Nyt Praksis nr. 036-12 Revideret økonomiprotokollat for Overenskomst om psykologhjælp

Læs mere

Referat af ordinært hovedbestyrelsesmøde

Referat af ordinært hovedbestyrelsesmøde Hovedbestyrelsen Journalnr. 2015-00065 10. marts 2015 HB/dl Referat af ordinært hovedbestyrelsesmøde 17. - 18. marts 2015 på Sinatur Hotel Storebælt DAGSORDEN: 1. Mødet åbnes - herunder godkendelse af

Læs mere

Vedtægter for Elevrådet på Næstved Gymnasium og HF

Vedtægter for Elevrådet på Næstved Gymnasium og HF Vedtægter for Elevrådet på Næstved Gymnasium og HF Kapitel 1: Generelt 1.1 Elevrådets navn er Næstved Gymnasium og HF s Elevråd, forkortet NGH s Elevråd. Herefter omtalt som Elevrådet. 1.2 Elevrådets tilhørssted

Læs mere

Vedtægter. for. Bornholms Boligselskab

Vedtægter. for. Bornholms Boligselskab Vedtægter for Bornholms Boligselskab 2 Kapitel 1 Navn, hjemsted og formål 1. Boligorganisationens navn er Bornholms Boligselskab. Stk. 2. Organisationen har hjemsted i Bornholms Regionskommune. 2. Boligorganisationen

Læs mere

Vedtægter for Ungdommens Naturvidenskabelige Forening

Vedtægter for Ungdommens Naturvidenskabelige Forening Vedtægter for Ungdommens Naturvidenskabelige Forening Kapitel 1: Navn, formål og virke 1 Foreningens navn er, forkortet UNF i daglig tale. I internationale sammenhænge benævnes foreningen The Danish Youth

Læs mere

NEXTWORK er for virksomheder primært i Nordjylland, der ønsker at dele viden og erfaringer, inspirere og udvikle hinanden og egen virksomhed.

NEXTWORK er for virksomheder primært i Nordjylland, der ønsker at dele viden og erfaringer, inspirere og udvikle hinanden og egen virksomhed. Erfagruppe Koncept NEXTWORK er et billigt, lokalt netværk for dig som ønsker at udvikle dig selv fagligt og personligt og gøre dig i stand til at omsætte viden og erfaringer til handlinger i dit daglige

Læs mere

Referat fra møde i Følgegruppen vedr. aftaler for Klinisk Funktion

Referat fra møde i Følgegruppen vedr. aftaler for Klinisk Funktion Sundhed og Sammenhæng Den 3. februar 2014 J. nr. 2013-017412 Ref. kba E-mail: kba@rn.dk Tlf. 41181525 Referat fra møde i Følgegruppen vedr. aftaler for Klinisk Funktion Mødet blev afholdt onsdag d. 29.

Læs mere

Samarbejdsaftale mellem Finanstilsynet og Forbrugerombudsmanden vedrørende finansielle virksomheder

Samarbejdsaftale mellem Finanstilsynet og Forbrugerombudsmanden vedrørende finansielle virksomheder Finanstilsynet Forbrugerombudsmanden Den 2. september 2013 Samarbejdsaftale mellem Finanstilsynet og Forbrugerombudsmanden vedrørende finansielle virksomheder Som følge af ændringerne i markedsføringsloven

Læs mere

Vejledning til ledelsestilsyn

Vejledning til ledelsestilsyn Vejledning til ledelsestilsyn Ledelsestilsynet er et væsentligt element i den lokale opfølgning og kan, hvis det tilrettelægges med fokus derpå, være et redskab til at sikre og udvikle kvaliteten i sagsbehandlingen.

Læs mere

Referat af ordinært hovedbestyrelsesmøde

Referat af ordinært hovedbestyrelsesmøde Hovedbestyrelsen Journalnr. 2013-00171 2. april 2013 HB/dl Referat af ordinært hovedbestyrelsesmøde den 19. - 20. marts 2013 kl. 1000 på Scandic i Silkeborg DAGSORDEN: 1. Mødet åbnes - herunder godkendelse

Læs mere

2. Eventuelle misbrug indberettes til landsledelsen. Landsledelsen træffer afgørelse om eventuel forfølgelse af sagen.

2. Eventuelle misbrug indberettes til landsledelsen. Landsledelsen træffer afgørelse om eventuel forfølgelse af sagen. RETSFORBUNDETS VEDTÆGTER Navn og formål 1. Partiets navn er Retsforbundet. 2. Eventuelle misbrug indberettes til landsledelsen. Landsledelsen træffer afgørelse om eventuel forfølgelse af sagen. 3. Partiets

Læs mere