MIRANTI. with people in mind

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "MIRANTI. with people in mind"

Transkript

1 MIRANTI Hygiejnelift with people in mind

2

3 Miranti 3 Miranti styrke erstatter muskelstyrke Et karbad fremmer en følelse af velvære. Fordelene for krop og sjæl har været værdsat siden tidernes morgen, og i dag spiller badning en central rolle i mobilisering af plejemodtagere. Miranti-hygiejneliften hjælper med at give et uforligneligt plejeniveau og sætter nye standarder for ergonomi, arbejdsbesparende funktioner samt komfort og sikkerhed for plejemodtageren. Et batterisystem til hurtig skift med to batterier leverer strøm til vigtige funktioner: eldrevet hjul, løft/sænkning af plejemodtageren på selve lejet, elstyret ryglæn og centralbremse. Når man anvender Miranti behøver man kun en enkelt plejer til at hjælpe en afhængig plejemodtager gennem hele badeprocessen. Plejemodtageren hentes direkte fra sengen og transporteres til badekarret og tilbage igen helt uden manuelle løft eller forflytninger. Miranti kan integreres med ArjoHuntleigh badekar på 1900 mm og derover, hvilket betyder, at plejemodtageren kan ligge bekvemt og sikkert på lejet under transport og badning, så hele proceduren bliver mere effektiv og mindre belastende for både plejer og plejemodtager. Med Miranti kan blot en enkelt plejer hente plejemodtageren fra sengen og tage ham/hende direkte til badekarret. Hele proceduren kræver et absolut minimum af indsats takket være de eldrevne funktioner på Miranti-hygiejneliften: elektrisk fremdrift, løft og sænkning af leje samt ryglæn. At læne sig tilbage og slappe af: Lårstøttepuden, hovedstøtten med flere indstillingsmuligheder og det elstyrede ryglæn kan justeres efter den enkeltes behag. Den eldrevne fremdrift giver plejeren fuld og nem kontrol med lejet under hele transporten. Elstyret ryglæn Ryglænet på Miranti har elstyret løft/sænkning, hvilket eliminerer den ellers så tunge opgave at indstille ryglænet manuelt. Nu kan dette gøres med blot et tryk på en knap. Ryglænet løftes ved at trykke på den relevante knap på håndkontrollen.

4 4 Miranti Sikrer komforten under transport Den eldrevne fremdrift gør sammen med de ergonomiske greb Miranti nemmere at bruge ved at gøre kørsel nemmere, forbedrer håndteringen og muliggør en mindre venderadius. Den eldrevne fremdrift gør, at plejeren ikke behøver at bruge kræfter til at skubbe liftlejet og garanterer plejemodtageren en behagelig og kontrolleret køretur. En trykknap, der er bygget ind i hovedenden af kørehåndtagene, aktiverer den eldrevne fremdrift. Når knappen slippes, standser hygiejneliften hurtigt og blødt. Hovedstøtten med flere indstillinger passer på hovedenden og har i alt fire indstillinger. Af hensyn til underkroppens komfort er der placeret en lårstøttepude på lejet. Puden forbliver på plads, selv i badekarret. Plejemodtagerens sikkerhed på lejet sikres af et integreret sikkerhedsgreb og sengehesten, der ganske enkelt låses på plads over midten af lejet. Elstyret ryglæn Det elstyrede ryglæn styres via håndkontrollen. Lejets hovedende skiftes ved blot at flytte krogen fra den ene side til den anden. Sikkerhedsgreb og sengehest Plejemodtageren føler sig sikker og afslappet, når han/hun holder i sikkerhedsgrebet, og den trekantede sengehest forhindrer plejemodtageren i af falde af lejet. Ergonomiske greb Særligt konstruerede håndtag i hovedenden (til kørsel) og masten (til senge-/badekantshåndtering) giver plejeren fuld kontrol. Praktisk bremse Centralbremsesystemet styres via håndkontrollen eller trykknappen på masten. Plejeren kan tilkoble bremserne og holde øje med plejemodtageren samtidig, i stedet for at skulle koncentrere sig om at bruge bremserne efter brug. Eldreven fremdrift Den eldrevne fremdrift er et femte hjul, der hjælper plejeren, når liftlejet køres fremad, og det betjenes via en trykknap i kørehåndtaget. Når knappen slippes, holder hjulet op med at køre, men bevarer kontakt med jorden i fire sekunder, så det er nemmere at dreje lejet omkring sin egen akse. Dette er særlig nyttigt, når der skal drejes i gange, ind i værelser osv.

5 Miranti 5 Ergonomisk konstruktion og nem betjening Miranti er nemt at køre, dreje, placere og bremse for en enkelt plejer. Personalet undgår manuelle forflytninger, fordi Miranti udfører alle løft og selve lejet kan indstilles når som helst til den korrekte ergonomiske arbejdshøjde. Begge ender af selve lejet kan bruges som hovedende, hvilket gør det muligt at hente plejemodtageren på begge sider af sengen. Du skal blot flytte hovedstøtten og sætte krogen i den ende, der skal være ryglæn. Det elstyrede ryglæn, centralbremsesystemet og løft/ sænkning af lejet styres fra håndkontrollen, så plejeren altid kan stå i den optimale position for at tage sig af plejemodtageren. Den sideplacerede mast muliggør effektiv sidelæns forflytning fra sengen. Indstil lejets højde til at hvile på sengen, og rul forsigtigt plejemodtageren over. Ryglænet løftes ved at trykke på den relevante knap på håndkontrollen. Miranti-liftlejet er konstrueret til at være plejervenlig lige fra begyndelsen. ArjoHuntleigh startpakken indeholder en instruktionsvideo og en instruktionsbog, der er nem at følge, så personalet trygt kan bruge udstyret.

6 6 Miranti Pleje af høj kvalitet på tomandshånd Miranti gør badning af en afhængig plejemodtager til opgave mellem kun, plejer og plejemodtager. For plejemodtageren er det mindre psykisk belastende og forstyrrende at blive badet af en enkelt plejer fremfor et team af plejere. Stærke støttefunktioner, ergonomisk konstruktion, nem betjening og enkel komfort samt sikkerhedsfunktioner skaber tillid til systemet hos både plejer og plejemodtager. Personalet har et bedre arbejdsmiljø og plejemodtageren kan slappe af, nyde at være i et badekar og drage fuld nytte af fordelene ved karbadning. Miranti er konstrueret til intensiv brug. Det genopladelige batterisystem betyder, at det altid er klar til brug. Tidsbesparelser giver flere plejemodtagere mulighed for at bade, og personale, der ellers ville være nødt til at arbejde sammen med en anden plejer om at udføre badet, kan så udføre andet arbejde.

7 Miranti 7 Livet bliver nemmere Der er store hygiejniske fordele ved Miranti-hygiejneliftens ud i et-konstruktion. Dette enkle koncept gør rengøring nemmere og hurtigere. Alle flader er nemme at komme til, hvilket minimerer risikoen for krydsinfektioner og de dyre konsekvenser heraf. Stabiliteten er enestående takket være den uforlignelige vægtfordeling i det V-formede chassis. Ved badekars- eller sengekanten sikrer det centrale bremsesystem, at Miranti står fuldstændig sikkert under udførelse af arbejdsopgaver. For ekstra sikkerhed angiver et gult lys på kontrolpanelet, at bremsen er tilkoblet. Miranti kan også anvendes til at veje patienter med den særdeles præcise integrerede elektroniske vægt, der findes som ekstraudstyr. Vejning bliver en nem opgave. Spar tid og kræfter. Miranti, s effektive funktioner giver personalet mere tid til at tage sig af plejemodtageren og lade ham/hende nyde badet til fulde. Systemintegration Som en del af et integreret badesystem eliminerer Miranti-lejet manuelle forflytninger og tunge løft, og minimerer således risikoen for tilskadekomst og overbelastning af plejeren. Et brusebad efter badning Plejemodtageren kan nemt bruses af og tørres efter et bad ved at indstille lejet til en egnet højde over badekarret. Integreret vægt Det er let at veje plejemodtagere på Miranti når den særdeles præcise, fuldt integrerede elektroniske vægt anvendes. 2 x strøm Det genopladelige batterisystem leveres med to batterier og en batterioplader. Du skal blot sætte det ekstra batteri fra opladeren. Dette sikrer at Miranti altid er klar til brug. Nem rengøring Miranti ud i et-konstruktion og glatte flader, gør den hygiejnisk og nem at rengøre.

8 Produktspecifikationer Pladskrav Produktinformation 3000 mm Løftekapacitet Vægt med eldreven fremdrift Maks. totalvægt (lift + plejemodtager) Chassis, maks. bredde Chassis, bredde mellem benene Frigang under chassis Chassis, maks. længde (inkl. bremser) 160 kg 103 kg 263 kg 940 mm 385 mm 30 mm 850 mm 800 mm Venderadius Løfteområde (sæde) Netspænding Ø 1150 mm 585 mm 24 V DC 400 mm 700 mm 800 mm 3300 mm 1500 mm Blåt område viser det mindst mulige arbejdsområder, for at personalet kan bruge det mekaniske hjælpemidel på en ergonomisk måde fra én side. Lyseblåt område viser den nødvendige udvidelse af arbejdsområdet, således at gøremål kan foretages fra begge sider. Max strøm 150 VA Batteri Forseglet blysyre NDA Farve blå/grå Sædehøjde, laveste indstilling 450 mm Sædehøjde, højeste indstilling 1035 mm Mobilitetsgalleriet Velegnet til Doris og Emma. A B C D E Liftens højde, max Liftens højde, min. Godkendelser CE-mærket via TüV 1805 mm 1220 mm D Doris, som ikke er i stand til at holde sig selv oppe. e emma, som næsten er fuldstændig sengeliggende og afhængig af hjælp. Du bedes henvende dig til ArjoHuntleigh for yderligere information om Mobilitetsgalleriet. Kun ArjoHuntleigh original dele, der er konstrueret specifikt til dette formål, bør anvendes på udstyr og produkter leveret af ArjoHuntleigh. Det er vores politik løbende at fremme udvikling, og vi forbeholder os derfor ret til at foretage tekniske ændringer uden varsel. og er varemærker eget af ArjoHuntleigh group. ArjoHuntleigh, Printed in the Czech Republic Point 01.CE.03.2.DK.1.AHG January GETINGE GROUP er en ledende global leverandør af produkter og systemer, der bidrager til kvalitetsforbedring og effektivisering af omkostninger inden for sundhedssektoren og biovidenskaben. Vi driver forretning under mærkerne ArjoHuntleigh, GETINGE og MAQUET. ArjoHuntleigh fokuserer på patientmobilitet og sårpleje. GETINGE er leverandør af udstyr til behandling af infektioner inden for sundhedssektoren og forebyggelse af kontaminering inden for biovidenskaben. MAQUET specialiserer sig i løsninger, behandlinger og produkter til kirurgiske indgreb og intensivafdelinger. ArjoHuntleigh AVS Vassingerødvej Lynge Telefon: Fax: info.dk@arjohuntleigh.com

CONCERTO. with people in mind

CONCERTO. with people in mind CONCERTO Bruselejer with people in mind Concerto 3 Assisteret badning med ekstra omsorg Flere og flere plejeinstitutioner bruger brusebad til plejemodtagernes personlige hygiejne. Concerto-bruselejet

Læs mere

CARMINA. with people in mind

CARMINA. with people in mind CARMINA Bariatrisk bruse-/toiletstol with people in mind 2 Carmina En sikker brusebadsløsning til bariatrisk pleje Carmina-stolen er en ny løsning, der er konstrueret til at forbedre assisterede hygiejneopgaver

Læs mere

SARA PLUS. with people in mind

SARA PLUS. with people in mind SARA PLUS Det avancerede ståog løftehjælpemiddel with people in mind sikkerhed, mobilisering, træning... all-round fordele fra COMFORT CIRCLE SARA Plus-liften udgør sammen med SARA 3000- liften en avanceret

Læs mere

CONTOURA 1080. with people in mind

CONTOURA 1080. with people in mind CONTOURA 1080 Elektrisk bariatrisk hospitalsseng with people in mind SIKKER, EFFEKTIV PLEJE TIL BARIATRISKE PLEJEMODTAGERE Contoura 1080-sengen er specielt designet til at opfylde behov for plejemodtagere,

Læs mere

MAXi twin CoMPACt optimal til trange ArBEJDsstEDEr

MAXi twin CoMPACt optimal til trange ArBEJDsstEDEr MAXI TWIN COMPACT OPTIMAL TIL TRANGE ARBEJDSSTEDER with people in mind Store fordele på trange steder Maxi Twin Compact åbner op for nye muligheder, for at forbedre forflytningssituationer for plejemodtagere

Læs mere

VI PRæSENtERER DEt NYE CareVO BRuSELEjE with people in mind

VI PRæSENtERER DEt NYE CareVO BRuSELEjE with people in mind Vi præsenterer det nye carevo bruseleje with people in mind Min værdighed Da jeg fik en hjerneblødning for tre år siden, mistede jeg al mobilitet i løbet af få måneder og nu behøver hjælp til alle aspekter

Læs mere

LOGIC PROGRAM. Helmadrasser og topmadrasser. with people in mind

LOGIC PROGRAM. Helmadrasser og topmadrasser. with people in mind LOGIC PROGRAM Helmadrasser og topmadrasser with people in mind Helmadrasser og topmadrasser Auto logic 200 helmadrasser og Auto logic 110 topmadrasser udgør en del af det nye logic-program fra ArjoHuntleigh.

Læs mere

Maxi sky skinneløsninger

Maxi sky skinneløsninger Maxi sky skinneløsninger with people in mind 2 Maxi Sky skinneløsninger UNDERSTØTTER ET KOMPLET LOFTLIFT KONCEPT ArjoHuntleigh skinneløsninger giver optimale systemer, der understøtter brugen af Maxi Sky

Læs mere

bruseleje with people in mind

bruseleje with people in mind Vi præsenterer det nye carevo bruseleje with people in mind Min værdighed Nu da jeg behøver hjælp til brusebad, kan jeg til tider vente hele ugen på bare at føle mig ren igen. Jeg er begyndt udvikle tryksår,

Læs mere

GØR BADE-OPLEVELSEN TIL NOGET SÆRLIGT

GØR BADE-OPLEVELSEN TIL NOGET SÆRLIGT GØR BADE-OPLEVELSEN TIL NOGET SÆRLIGT with people in mind Gør badeoplevelsen mere behagelig og øger følelsen af velbehag Badning føles rart både fysisk og mentalt. Det fremmer helt naturlige helbredsfordele

Læs mere

Maxi sky 600 Det komplette, kundetilpassede loftliftsystem

Maxi sky 600 Det komplette, kundetilpassede loftliftsystem Maxi sky 600 Det komplette, kundetilpassede loftliftsystem with people in mind 2 Maxi Sky 600 EN KOMPLET LOFTLIFTLØSNING Maxi Sky 600 er et loftliftsystem, der gør det muligt for plejemodtagere at blive

Læs mere

ENTERPRISE with people in mind

ENTERPRISE with people in mind ENTERPRISE 9000 Hospitalsseng til intensivpleje with people in mind DEDIKERET TIL PATIENTPLEJE EN PÅLIDELIG SENG Behovene hos plejemodtagere med behov for intensiv pleje, er udfordrende og komplekse. Derfor

Læs mere

Løsninger til. with people in mind

Løsninger til. with people in mind Løsninger til ældrepleje with people in mind Indhold 3 Introduktion af ArjoHuntleigh 4 Et sikkert og behageligt miljø for plejemodtageren 5 Mobilitetsgalleriet 6 Udfordringer omkring hygiejnen 7 Vores

Læs mere

alpha active 4 HeLMadras

alpha active 4 HeLMadras ALPHA ACTIVE 4 HELMADRAS with people in mind ENKEL OG EFFEKTIV TRYKAFLASTNING Designet til forebyggelse og behandling af tryksår er Alpha Active 4 helmadrassystemet egnet til en bred vifte af plejemiljøer,

Læs mere

ELEKTRISK HØJDEJUSTERBART BORD CONSET MODEL: 501-49 BRUGSANVISNING OG MONTAGE VEJLEDNING ADVARSEL VIGTIGE INFORMATIONER!

ELEKTRISK HØJDEJUSTERBART BORD CONSET MODEL: 501-49 BRUGSANVISNING OG MONTAGE VEJLEDNING ADVARSEL VIGTIGE INFORMATIONER! ELEKTRISK HØJDEJUSTERBART BORD CONSET MODEL: 01-9 BRUGSANVISNING OG MONTAGE VEJLEDNING DA NO ADVARSEL VIGTIGE INFORMATIONER! De bør ABSOLUT læse denne brugsanvisning og montage vejledning før opstilling,

Læs mere

Seba: Rygliggende til siddende stilling på kanten af sengen løsning

Seba: Rygliggende til siddende stilling på kanten af sengen løsning Seba: Rygliggende til siddende stilling på kanten af sengen løsning Kun Seba gør dig i stand til sikkert og ubesværet at flytte en plejemodtager fra rygliggende til siddende stilling på kanten af sengen

Læs mere

M2 Tip. Bade/toiletstole med tip funktion hydraulisk eller elektrisk. HMN a/s

M2 Tip. Bade/toiletstole med tip funktion hydraulisk eller elektrisk. HMN a/s M2 Tip Bade/toiletstole med tip funktion hydraulisk eller elektrisk M2 Tip bade/toiletstole Giv ældre og handicappede en bedre og mere værdig pleje med M2 Tip bade/toiletstole. M2 Gas-Tip Standard sæde:

Læs mere

PMS 322 C. Hygiejnestole

PMS 322 C. Hygiejnestole PMS 322 C Hygiejnestole Overlegen komfort og minimal arbejdsbelastning! 2 Amfibi Hygiejnestol Fordelen ved GATE s hygiejnestole er, at de meget hurtigt kan tilpasses efter hver persons behov og hver situations

Læs mere

ELEKTRISK HØJDEJUSTERBART BORD. ConSet - TYPE 501-11, 3 - BEN BRUGSANVISNING OG MONTAGE VEJLEDNING ADVARSEL VIGTIGE INFORMATIONER!

ELEKTRISK HØJDEJUSTERBART BORD. ConSet - TYPE 501-11, 3 - BEN BRUGSANVISNING OG MONTAGE VEJLEDNING ADVARSEL VIGTIGE INFORMATIONER! ELEKTRISK HØJDEJUSTERBART BORD ConSet - TYPE 501-11, 3 - BEN BRUGSANVISNING OG MONTAGE VEJLEDNING DA NO ADVARSEL VIGTIGE INFORMATIONER! De bør ABSOLUT læse denne brugsanvisning og montage vejledning før

Læs mere

BRUSE LØSNINGER SKAB ET SIKKERT, EFFEKTIVT OG VÆRDIGT PLEJEMILJØ

BRUSE LØSNINGER SKAB ET SIKKERT, EFFEKTIVT OG VÆRDIGT PLEJEMILJØ BRUSE LØSNINGER SKAB ET SIKKERT, EFFEKTIVT OG VÆRDIGT PLEJEMILJØ with people in mind REELLE BEHOV OG HVERDAGENS REALITET Hver eneste dag sætter bade og hygiejnerutiner plejemodtagernes og plejepersonalet

Læs mere

LOADINGUDSTYR MED UBEGRÆNSET FLEKSIBILITET TIL GETINGE 46-serien DESINFICERENDE VASKEMASKINER

LOADINGUDSTYR MED UBEGRÆNSET FLEKSIBILITET TIL GETINGE 46-serien DESINFICERENDE VASKEMASKINER LOADINGUDSTYR MED UBEGRÆNSET FLEKSIBILITET TIL GETINGE 46-serien DESINFICERENDE VASKEMASKINER 2 Loadingudstyr Kombineres efter behag Ændres efter behov Instrumentsæt og -bakker fås i forskellige størrelser

Læs mere

BILAG A SPØRGESKEMA. I denne At-vejledning præsenteres et kort spørgeskema med i alt 44 spørgsmål fordelt på otte skalaer.

BILAG A SPØRGESKEMA. I denne At-vejledning præsenteres et kort spørgeskema med i alt 44 spørgsmål fordelt på otte skalaer. 16 BILAG A SPØRGESKEMA I denne At-vejledning præsenteres et kort spørgeskema med i alt 44 spørgsmål fordelt på otte skalaer. Skalaernes spørgsmål indgår i et større spørgeskema, der omfatter i alt 26 skalaer

Læs mere

Højere op i Seng. Eksempler på naturlige måder at flytte sig højere op i seng. Fikspunkter

Højere op i Seng. Eksempler på naturlige måder at flytte sig højere op i seng. Fikspunkter Højere op i Seng I denne vejledning viser vi eksempler på hvordan vi flytter os selv højere op i seng og hvorledes man kan anvende spilerdug ved forflytning af person højere op i seng. Eksempler på naturlige

Læs mere

Når mor eller far er ulykkesskadet. når mor eller far er ulykkesskadet

Når mor eller far er ulykkesskadet. når mor eller far er ulykkesskadet Når mor eller far er ulykkesskadet når mor eller far er ulykkesskadet 2 Til mor og far Denne brochure er til børn mellem 6 og 10 år, som har en forælder, der er ulykkesskadet. Kan dit barn læse, kan det

Læs mere

Brugermanual til Reflex Lux badetoilet stol

Brugermanual til Reflex Lux badetoilet stol Brugermanual til Reflex Lux badetoilet stol Scan QR koden og læs mere om produktet INDHOLDSFORTEGNELSE Side Indledning 2 Sikkerhed 2 Bremser 3 Aktivering 3 Elektronisk stop knap/nødstop 3 Sidde ned / stå

Læs mere

Getinge 600-serien Topbetjente skylledesinfektorer

Getinge 600-serien Topbetjente skylledesinfektorer Getinge 600-serien Topbetjente skylledesinfektorer 2 Getinge 600-serien Brugervenlighed? Optimal teknologi? Få begge dele! At udvikle desinfektionsudstyr, som både er let at anvende og teknisk perfekt,

Læs mere

Ergonomiske stole. Til aktivitet, træning, arbejde og pleje. www.vela.dk

Ergonomiske stole. Til aktivitet, træning, arbejde og pleje. www.vela.dk www.vela.dk Ergonomiske stole Til aktivitet, træning, arbejde og pleje Stole fra VELA giver personer med funktionsnedsættelse mulighed for at bevare aktivitet, deltagelse og uafhængighed www.vela.dk Ergonomi

Læs mere

m e n n e s k e i h j e m m e t o g

m e n n e s k e i h j e m m e t o g P L A D S T I L l i v s k v a l i t e t D e s i g n e t t i l d e t a k t i v e m e n n e s k e i h j e m m e t o g p å a r b e j d s p l a d s e n VELA Tango-serien er designet til aktive mennesker til

Læs mere

Procedure Forflytningsteknik

Procedure Forflytningsteknik Hospice Sønderjylland Oprettet d. 11-06-2007 af: LS Sidst revideret d. 04.10.2011 af: KIG 1 Procedure Forflytningsteknik Godkendt d. 30.10.11 af: AMO Skal revideres d. 04.10.13 af: KIG 1 Formål: - At sikre,

Læs mere

Indhold. Forord... 11 Webressourcer til Forflytningskundskab... 13 Oversætterens forord... 14

Indhold. Forord... 11 Webressourcer til Forflytningskundskab... 13 Oversætterens forord... 14 Indhold Forord... 11 Webressourcer til Forflytningskundskab... 13 Oversætterens forord... 14 Kapitel 1 Indledning... 15 Forflytningskundskab et tværfagligt arbejdsområde... 15 Historisk tilbageblik intet

Læs mere

Fredagseffekt en analyse af udskrivningstidspunktets betydning for patientens genindlæggelse

Fredagseffekt en analyse af udskrivningstidspunktets betydning for patientens genindlæggelse Fredagseffekt en analyse af ets betydning for patientens genindlæggelse Formålet med analysen er at undersøge, hvorvidt der er en tendens til, at sygehusene systematisk udskriver patienterne op til en

Læs mere

Ergonomisk vurdering af nyt røntgenudstyr Radiologisk Afdeling, Aarhus Universitetshospital, Nørrebro Gade

Ergonomisk vurdering af nyt røntgenudstyr Radiologisk Afdeling, Aarhus Universitetshospital, Nørrebro Gade Ergonomisk vurdering af nyt røntgenudstyr Radiologisk Afdeling, Aarhus Universitetshospital, Nørrebro Gade Udarbejdet af: Niels Peter Sørensen Arbejdsmiljøkonsulent Fysioterapeut Koncern HR, Fysisk Arbejdsmiljø

Læs mere

Indsættelse af nyt hofteled (Øvelsesprogram)

Indsættelse af nyt hofteled (Øvelsesprogram) Indsættelse af nyt hofteled (Øvelsesprogram) Anbefalinger Medmindre du har fået andet at vide, må du støtte med fuld vægtbæring på det opererede De første 6 uger efter operationen anbefales det at undgå

Læs mere

Motorik og sprog regler

Motorik og sprog regler Motorik og sprog regler Introduktion Regler indrammer børns liv i dagpleje og vuggestue, og skaber et trygt og rart miljø. Men regler er ikke bare regler. De er en del af den pædagogiske praksis, fordi

Læs mere

Compact Trappelift. Brugsanvisning. Juni 04

Compact Trappelift. Brugsanvisning. Juni 04 Brugsanvisning Compact Trappelift NEBA A/S - Baldersbuen 17 - Box 220 - DK-2640 Hedehusene - Telefon 46 59 01 77 Telefax 46 59 01 97 - e-mail: neba@neba.dk Juni 04 Brugsanvisning til Compact 2 Indholdsfortegnelse

Læs mere

Ergonomiske stole. Til aktivitet, træning, arbejde og pleje. www.vela.dk

Ergonomiske stole. Til aktivitet, træning, arbejde og pleje. www.vela.dk www.vela.dk Ergonomiske stole Til aktivitet, træning, arbejde og pleje Stole fra VELA giver personer med funktionsnedsættelse mulighed for at bevare aktivitet, deltagelse og uafhængighed Arbejdsstole VELA

Læs mere

Bison 80 Brugervejledning 1. udgave - april 2005. Indholdsfortegnelse

Bison 80 Brugervejledning 1. udgave - april 2005. Indholdsfortegnelse Indholdsfortegnelse 1 Introduktion til din trappelift...2 2 Hovedkomponenter...2 3 Betjening...3 3.1 Oplade din trappelift... 3 3.2 Sikker drift... 4 4 Anvende din trappelift...5 5 Ekstraudstyr...6 5.1

Læs mere

Indsættelse af nyt hofteled

Indsættelse af nyt hofteled Information og øvelsesprogram Indsættelse af nyt hofteled med restriktioner Fysioterapien Indholdsfortegnelse Restriktioner side 2 Andet side 4 Bilkørsel side 5 Øvelsesprogram side 6 Liggende øvelser side

Læs mere

SEJLLØSNINGER. with people in mind

SEJLLØSNINGER. with people in mind SEJLLØSNINGER Til alle behov with people in mind 2 Sejlløsninger LIFTENS KOMFORTNIVEAU AFGØRES AF SEJLET ArjoHuntleigh bestræber sig på at forbedre håndtering af plejemodtagere ved at skabe de optimale

Læs mere

LASAL & MOBILIA TRANSPORTERE

LASAL & MOBILIA TRANSPORTERE LASAL & Mobilia TRANSPORTERE til: Hvile Afslapning Komfort Stabilisering Støtte Transport 1 LASAL Transporter 6800/6900 Mobilia Transporter MT5 Mini LASAL Transporter MT6 6800/6900 MT5 Mini MT6 Transportere

Læs mere

* * * VIGTIGT * * * VIGTIGT * * * VIGTIGT * * *

* * * VIGTIGT * * * VIGTIGT * * * VIGTIGT * * * * * * VIGTIGT * * * VIGTIGT * * * VIGTIGT * * * Læs denne brugsanvisning grundigt før du anvender duovognen første gang og gem den for fremtidigt brug. Dit barn kan komme til skade, hvis du ikke følger

Læs mere

Bedre arbejdsergonomi

Bedre arbejdsergonomi Bure Gangbord Nye muligheder for patienten. Nye forudsætninger for dig, der hjælper til. Bure Gangbord Gangbordet har en central funktion i plejen, men har alligevel levet et liv i skyggen. Nu har GATE

Læs mere

Titan UW. Effektivitet med nye dimensioner

Titan UW. Effektivitet med nye dimensioner Titan UW Effektivitet med nye dimensioner MICHAEL HORSCH: I modsætning til for bare 10 år siden er Titan 34 UW ikke importeret fra USA, men er 100 % egen fabrikation. Dette er blevet muligt som følge af

Læs mere

Brugsanvisning for TA. Mobil bade/toiletløfter m/el-løft

Brugsanvisning for TA. Mobil bade/toiletløfter m/el-løft Brugsanvisning for TA. Mobil bade/toiletløfter m/el-løft Advarsel: For at sikre korrekt brug af TA. bade/toiletløfter skal denne brugsanvisning læses grundigt før brug. Der skal rettes opmærksomhed specielt

Læs mere

Den bariatriske person

Den bariatriske person Den bariatriske person Erfaringer indsamlet år 2009 Det er svært at få praktisk erfaring i håndtering af den bariatriske person. Dette materiale skal ses som inspirationskilde og forhåbentligt give lyst

Læs mere

ALPHA RESPONSE. with people in mind

ALPHA RESPONSE. with people in mind ALPHA RESPONSE tryksårsforebyggende terapisystem with people in mind INTRODUKTION I mere end 20 år har Alpha-serien af alternerende terapimadrasser bevist at de kan levere et højt komfortniveau, optimal

Læs mere

Advarsler Før Deres PSmover tages i brug, bedes De venligst læse det følgende omhyggeligt igennem:

Advarsler Før Deres PSmover tages i brug, bedes De venligst læse det følgende omhyggeligt igennem: Brugermanual Tillykke med valget af Deres nye PSmover Deres nye PSmover er en god hjælp når du skal have flyttet Deres campingvogn eller trailer. PSmover består af følgende komponenter: 2 trækruller med

Læs mere

Den smarteste vej til en velplejet græsplæne

Den smarteste vej til en velplejet græsplæne Plej plænen... Den smarteste vej til en velplejet græsplæne Bosch Indego robotplæneklipper med effektiv»logicut TM «navigation og automatisk kortlægning for hurtig, nem installation og effektiv klipning

Læs mere

Denne brugervejledning er et redskab til alle, som skal hjælpe børn, der bruger NF-Walker som et stå og ganghjælpemiddel.

Denne brugervejledning er et redskab til alle, som skal hjælpe børn, der bruger NF-Walker som et stå og ganghjælpemiddel. Information 2 Denne brugervejledning er et redskab til alle, som skal hjælpe børn, der bruger NF-Walker som et stå og ganghjælpemiddel. Man skal på forhånd have modtaget en oplæring omkring nedenstående

Læs mere

Vending i seng. I denne vejledning finder du eksempler på, hvorledes du kan anvende spilerdug ved vending i seng.

Vending i seng. I denne vejledning finder du eksempler på, hvorledes du kan anvende spilerdug ved vending i seng. Vending i seng I denne vejledning finder du eksempler på, hvorledes du kan anvende spilerdug ved vending i seng. Den naturlige vending udføres varieret, men altid i etaper. Derfor er det væsentligt, når

Læs mere

Det siger FOAs medlemmer om det psykiske arbejdsmiljø, stress, alenearbejde, mobning og vold. FOA Kampagne og Analyse April 2012

Det siger FOAs medlemmer om det psykiske arbejdsmiljø, stress, alenearbejde, mobning og vold. FOA Kampagne og Analyse April 2012 Det siger FOAs medlemmer om det psykiske arbejdsmiljø, stress, alenearbejde, mobning og vold FOA Kampagne og Analyse April 2012 Indhold Resumé... 3 Psykisk arbejdsmiljø... 5 Forholdet til kollegerne...

Læs mere

Tandlæger, kliniske tandtekniker og klinikassistenter

Tandlæger, kliniske tandtekniker og klinikassistenter Tjekliste til brug for små virksomheders arbejdspladsvurdering Tandlæger, kliniske tandtekniker og klinikassistenter Indledning Denne tjekliste er et redskab, som virksomheden kan bruge, når den skal udarbejde

Læs mere

Indsættelse af kunstigt skulderled (Øvelsesprogram)

Indsættelse af kunstigt skulderled (Øvelsesprogram) Indsættelse af kunstigt skulderled (Øvelsesprogram) Du får en indkaldelse fra Terapiafdelingen på sygehuset til undersøgelse og øvelsesinstruktion ca. 14 dage efter din operation. Der vil vi udarbejde

Læs mere

Xeplion (paliperidonpalmitat) din hjælp til en positiv hverdag. Patientinformation om behandling med Xeplion

Xeplion (paliperidonpalmitat) din hjælp til en positiv hverdag. Patientinformation om behandling med Xeplion Xeplion (paliperidonpalmitat) din hjælp til en positiv hverdag Patientinformation om behandling med Xeplion I tiden mellem behandlingerne kan du bruge din frihed til at have mere fokus på det gode liv

Læs mere

Til børn og unge som skal opereres for rygskævhed SKOLIOSE

Til børn og unge som skal opereres for rygskævhed SKOLIOSE ORTOPÆDKIRURGISK AFDELING E rygsektoren E3 Tlf. 8949 3350 Til børn og unge som skal opereres for rygskævhed SKOLIOSE Ophavsretten tilhører Kommunikationsafdelingen, AS, 9/2007-0477 patientinformation ORTOPÆDKIRURGISK

Læs mere

Behandling og træning, når knæskallen er gået af led

Behandling og træning, når knæskallen er gået af led Behandling og træning, når knæskallen er gået af led Din knæskal er gået af led. Når knæskallen går af led, hopper den oftest ud på ydersiden af knæet. Ledkapslen, som knæskallen ligger i, revner, og knæet

Læs mere

Torsdag. Ryg og skuldre. Bent over barbell rows. 4 sæt x 8 gentagelser. Pull ups. 4 sæt x 8 gentagelser. Cable rows 4 sæt x 10 gentagelser

Torsdag. Ryg og skuldre. Bent over barbell rows. 4 sæt x 8 gentagelser. Pull ups. 4 sæt x 8 gentagelser. Cable rows 4 sæt x 10 gentagelser Introduktion Dette 5-dages begynderprogram er baseret på noget der ligner Layne Nortons PHAT-program, men er stadigvæk holdt relativt simpelt uden alt for mange overflødige øvelser. Det er dog fordelagtigt

Læs mere

NIMBUS-SERIEN. with people in mind

NIMBUS-SERIEN. with people in mind NIMBUS-SERIEN Avancerede Helmadrassystemer with people in mind OPTIMAL TRYKAFLASTNING OG KOMFORT Gennem mere end 20 års klinisk brug har Nimbus avancerede alternerende (aktive) helmadrasser overbevisende

Læs mere

Easy to Green. med ny fleksibel El-Trolley

Easy to Green. med ny fleksibel El-Trolley Easy to Green med ny fleksibel El-Trolley Easy to green med markedets mest alsidige el-trolley. Også til dig, der har lyst til en hurtig runde. Kom hurtigt, let og elegant videre til næste hul. Gående,

Læs mere

M2 Mini. Bade/toiletstole beregnet til børn samt små voksne. HMN a/s

M2 Mini. Bade/toiletstole beregnet til børn samt små voksne. HMN a/s www.hmn.dk M2 Mini Bade/toiletstole beregnet til børn samt små voksne M2 Mini bade/toiletstole M2 Mini-modellerne er fleksible bade/toiletstole, der nemt kan indstilles i takt med at barnet vokser. M2

Læs mere

Sådan træner du armen efter stabiliserende operation af skulderen

Sådan træner du armen efter stabiliserende operation af skulderen Sådan træner du armen efter stabiliserende operation af skulderen Du har fået en stabiliserende operation af skulderen, som skal mindske risikoen for, at din skulder går af led. EFTER OPERATIONEN Hold

Læs mere

Lambda/175. Badeleje. Brugermanual. Vigtig information. Brugermanualen skal læses inden produktet tages i brug.

Lambda/175. Badeleje. Brugermanual. Vigtig information. Brugermanualen skal læses inden produktet tages i brug. Lambda/175 Badeleje Brugermanual Vigtig information Brugermanualen skal læses inden produktet tages i brug. Denne brugermanual er udviklet til teknikere, installatører, ergoterapeuter og andet personel,

Læs mere

TENOR. Et sikkert håndteringssystem til bariatrisk pleje. with people in mind

TENOR. Et sikkert håndteringssystem til bariatrisk pleje. with people in mind TENOR Et sikkert håndteringssystem til bariatrisk pleje with people in mind Tager udfordringerne ved bariatrisk pleje op Bariatrisk pleje Tenor 3 Antallet af mennesker, der regnes for overvægtige, og

Læs mere

Brændekløver turbo Benzin motor

Brændekløver turbo Benzin motor Brugsanvisning Varenr.: 9045182 Brændekløver turbo Benzin motor Sdr. Ringvej 1-6600 Vejen - Tlf. 70 21 26 26 - Fax 70 21 26 30 www.p-lindberg.dk Brændekløver turbo Varenummer: 9045182 Beskrivelse: Brændekløver

Læs mere

Siddende meditation nyttige tips

Siddende meditation nyttige tips Siddende meditation nyttige tips Det betaler sig at bruge tid på at finde den siddestilling der passer dig bedst. Hensigten er at du sidder behageligt, stabilt, med ret, men ikke stiv ryg. Det er fint

Læs mere

1.7. TEKNISK DATA KONSTRUKTION:

1.7. TEKNISK DATA KONSTRUKTION: DK B R U G E R M A N U A L Elektrisk INDHOLDSFORTEGNELSE 1.0. INDLEDNING... 3 1.1. SIKKERHED... 4 1.2. REKLAMATIONSRET... 4 1.3. UDPAKNING AF STOLEN... 4 1.4. VEDLIGEHOLDELSE AF VELA TANGO... 4 1.4.1.

Læs mere

ALFA 56. Tips til sikker kørsel Side 1-2. Oversigt over kørestolen Side 3-4. Justeringer Side 5-6. Brugervejledning Side 7-8

ALFA 56. Tips til sikker kørsel Side 1-2. Oversigt over kørestolen Side 3-4. Justeringer Side 5-6. Brugervejledning Side 7-8 ALFA 56 Indholdsfortegnelse Tips til sikker kørsel Side 1-2 Oversigt over kørestolen Side 3-4 Justeringer Side 5-6 Brugervejledning Side 7-8 Opladning af batterier.. Side 9 Bemærk følgende Side 10 Vedligeholdelse

Læs mere

Mindre risiko for skader

Mindre risiko for skader 1 1 Mindre risiko for skader FloorBed har en samlet højde på kun 15 cm, inklusiv madras. Det betyder, at et sengefald bliver til et sengerul, hvilket stort set fjerner risikoen for skader. T E K N I S

Læs mere

BRUSEBADS- LØSNINGER. with people in mind

BRUSEBADS- LØSNINGER. with people in mind BRUSEBADS- LØSNINGER til alle behov with people in mind Brusebadsløsninger 3 EN BEHAGELIG OPLEVELSE FOR BÅDE plejepersonale OG plejemodtager Hver eneste dag bliver brusebadning mere almindelig ved længervarende

Læs mere

Patientforflytninger i seng

Patientforflytninger i seng Patientforflytninger i seng Indledning Formålet med undersøgelsen var at udvikle et værktøj til vurdering af plejerens belastning ved patientforflytninger. Ideen var at man ud fra patientens vægt, grad

Læs mere

Praktisk hjælp Kvalitetsstandard 2016

Praktisk hjælp Kvalitetsstandard 2016 Praktisk hjælp Kvalitetsstandard 2016 Hvad er praktisk hjælp? Praktisk hjælp er hjælp eller vejledning til rengøring, tøjvask, indkøb og skift af sengetøj. Hjælpen gives som hjælp til selvhjælp, og skal

Læs mere

GETINGE ONLINE FÅ ADGANG TIL INFORMATION HVOR END DU BEFINDER DIG. Always with you

GETINGE ONLINE FÅ ADGANG TIL INFORMATION HVOR END DU BEFINDER DIG. Always with you GETINGE ONLINE FÅ ADGANG TIL INFORMATION HVOR END DU BEFINDER DIG Always with you 2 Getinge Online ARBEJD SMARTERE, OG FÅ MERE OPPETID Traditionelt overvåges status for genbehandlingsudstyr manuelt og

Læs mere

Zitzi Flipper Pro Flex Gas. Zitzi Flipper Pro Flex El. Indholdsfortegnelse Zitzi Flipper Pro Flex Udgave nr 1 2011-02-16 7:2 8:1 8:2 8:3 8:4 8:5 9:1

Zitzi Flipper Pro Flex Gas. Zitzi Flipper Pro Flex El. Indholdsfortegnelse Zitzi Flipper Pro Flex Udgave nr 1 2011-02-16 7:2 8:1 8:2 8:3 8:4 8:5 9:1 Brugermanual Zitzi Flipper Pro Flex BR1101-1 TM Zitzi Flipper Pro Flex Gas Zitzi Flipper Pro Flex El Indholdsfortegnelse Zitzi Flipper Pro Flex Udgave nr 1 2011-02-16 2:1 Justering af sædehøjde - Gaspatron

Læs mere

LÆRINGS-AFTALER NAVN: HOLD: SKOLEPERIODE:

LÆRINGS-AFTALER NAVN: HOLD: SKOLEPERIODE: LÆRINGS-AFTALER NAVN: HOLD: SKOLEPERIODE: TRIN 1 1 Formål For at træne dig i at sætte fokus på din måde at lære på, at blive mere bevidst om hvad, og hvordan, du lærer noget nyt, og hvad dette så betyder

Læs mere

D k. b r u G e r m a n u a l. w w w. v e l a. E U

D k. b r u G e r m a n u a l. w w w. v e l a. E U D k b r u G e r m a n u a l w w w. v e l a. E U INDHOLDSFORTEGNELSE 1.0. indledning......................................................... 3 1.1. SikkerheD..........................................................

Læs mere

D K B R U G E R M A N U A L W W W. V E L A. E U

D K B R U G E R M A N U A L W W W. V E L A. E U DK B R U G E R M A N U A L WWW.VELA.EU INDHOLDSFORTEGNELSE 1.0. INDLEDNING... 3 1.1. SIKKERHED... 4 1.2. REKLAMATIONSRET... 4 1.3. UDPAKNING AF STOLEN... 4 1.4. VEDLIGEHOLDELSE AF VELA TANGO 100EF... 4

Læs mere

Forflytning til opsamlingssted efter faldepisode

Forflytning til opsamlingssted efter faldepisode Forflytning til opsamlingssted efter faldepisode Brehms Spilerdug ApS Tlf.: 57648351 E-mail: info@spilerdug.dk www.spilerdug.dk 1 Forflytning fra fald-sted til opsamlingssted PAS PÅ ALDRIG AT TRÆDE PÅ

Læs mere

FRYSESKAB F32W HN 7667. Brugervejledning

FRYSESKAB F32W HN 7667. Brugervejledning FRYSESKAB F32W HN 7667 Brugervejledning ADVARSEL: Fryseren er ikke beregnet til at blive brugt af børn uden opsyn af voksne. Børn bør instrueres om, at de ikke må lege med fryseren. GENERELT For at få

Læs mere

- fordi der ER forskel...

- fordi der ER forskel... S C O O T E R A / S - fordi der ER forskel... KARMA 737 VORES MEST SOLGTE MODEL Kr. 19.995,- En el-scooter fra Bek giver dig frihed og livskvalitet - frihed til at komme ud og handle dine dagligvarer samt

Læs mere

1. praktik. Tema: Social og sundhedsassistentens professionelle møde med borger og patient. Kompetenceområde: Sundhedsfremme og sygdomsforebyggelse

1. praktik. Tema: Social og sundhedsassistentens professionelle møde med borger og patient. Kompetenceområde: Sundhedsfremme og sygdomsforebyggelse 1. praktik Tema: Social og sundhedsassistentens professionelle møde med borger og patient Kompetenceområde: Sundhedsfremme og sygdomsforebyggelse Præstationsstandard: Begynderniveau Eleven kan løse en

Læs mere

Sådan træner du benet, når du har fået et kunstigt knæled

Sådan træner du benet, når du har fået et kunstigt knæled Sådan træner du benet, når du har fået et kunstigt knæled Du har fået et kunstigt knæled. Efter operationen skal du i gang med at træne benet ved hjælp af øvelserne i denne pjece. UNDER INDLÆGGELSEN Genoptræning

Læs mere

Stimulus glæder sig til at træffe dine søer.. Brugermanual

Stimulus glæder sig til at træffe dine søer.. Brugermanual Stimulus glæder sig til at træffe dine søer.. Brugermanual Indholdsfortegnelse: Til lykke med din nye Stimulus... 3 Figuroversigt Stimulus og tilbehør... 4 Før du tager Stimulus i anvendelse... 4 Beskrivelse

Læs mere

Spørgeskema til borgere i gå-gruppen i Frederiksberg Kommune

Spørgeskema til borgere i gå-gruppen i Frederiksberg Kommune Eftermåling Spørgeskema til borgere i gå-gruppen i Frederiksberg Kommune De følgende spørgsmål omhandler dit udbytte af at deltage i gå-gruppen. Hvis du er i tvivl om, hvordan du skal svare, svar da venligst

Læs mere

scandic Scandic markisen er en yderst elegant og robust, fuldkassettemarkise, som vil klæde et hvert hus.

scandic Scandic markisen er en yderst elegant og robust, fuldkassettemarkise, som vil klæde et hvert hus. scandic Scandic markisen er en yderst elegant og robust, fuldkassettemarkise, som vil klæde et hvert hus. Til fremtidens bolig er det nu muligt at styre en meget stor del af de tekniske installationer

Læs mere

Livskvalitet gennem uafhængighed

Livskvalitet gennem uafhængighed Livskvalitet gennem uafhængighed Farstrup og Home Care Møbelhåndværk siden 1910 Farstrup Møbler A/S har sine rødder i landsbyen Farstrup og i en solid dansk savværkstradition. Siden 1960 har møbelproduktionen

Læs mere

SARA STEDY STÅHJÆLPEMIDDEL. Sikker og nem forflytning i hverdagen. Øger mobiliteten, støtten og værdigheden

SARA STEDY STÅHJÆLPEMIDDEL. Sikker og nem forflytning i hverdagen. Øger mobiliteten, støtten og værdigheden SARA STEDY STÅHJÆLPEMIDDEL Sikker og nem forflytning i hverdagen Øger mobiliteten, støtten og værdigheden Sara Stedy Hjælp til at bevæge sig i hverdagen Hos Arjo bestræber vi os på at forbedre hverdagen

Læs mere

Fleksible køkkensystemer til ældreboliger, institutioner og private

Fleksible køkkensystemer til ældreboliger, institutioner og private Fleksible køkkensystemer til ældreboliger, institutioner og private Pat. Pend. Pa 2004 00634 Erfaring og know-how Better ways to better days Detaljebilleder: Gode detaljer er altafgørende for et velfungerende

Læs mere

Kimba Neo. Til et aktivt liv

Kimba Neo. Til et aktivt liv Kimba Neo Til et aktivt liv Til et aktivt liv: Den nye Kimba Neo Kun det bedste er godt nok til ens børn. Handicapklapvognen skal tilpasses barnets særlige behov og familiens situation, yde optimal støtte

Læs mere

Grovmotorisk klassifikation GMFCS E&R

Grovmotorisk klassifikation GMFCS E&R Grovmotorisk klassifikation GMFCS E&R GMFCS-E&R Klassifikation af grovmotorisk funktion hos børn med CP Formålet er at klassificere nuværende grovmotoriske funktioner, ikke vurdere bevægekvalitet, potentiale

Læs mere

GoTime Grundlæggende vejledning Om denne brugervejledning

GoTime Grundlæggende vejledning Om denne brugervejledning DA GoTime Grundlæggende vejledning Om denne brugervejledning Læs venligst vejledningen grundigt. Hvis du ikke forstår vejledningen, eller du har spørgsmål, som denne vejledning ikke dækker, skal du spørge

Læs mere

It og telekommunikation

It og telekommunikation Tjekliste til brug for virksomheders arbejdspladsvurdering It og telekommunikation Indledning Denne tjekliste er et redskab, som virksomheden kan bruge, når den skal udarbejde en arbejdspladsvurdering

Læs mere

DK..... Light Assist

DK..... Light Assist DK... Light Assist Light Assist er en flytbar motor til hjælp for assisterende personer, der skubber en manuel kørestol. Dens rolle er at gøre dagligdagens kørsel på fortove, gader og stier lettere. Den

Læs mere

NEXTWORK er for virksomheder primært i Nordjylland, der ønsker at dele viden og erfaringer, inspirere og udvikle hinanden og egen virksomhed.

NEXTWORK er for virksomheder primært i Nordjylland, der ønsker at dele viden og erfaringer, inspirere og udvikle hinanden og egen virksomhed. Erfagruppe Koncept NEXTWORK er et billigt, lokalt netværk for dig som ønsker at udvikle dig selv fagligt og personligt og gøre dig i stand til at omsætte viden og erfaringer til handlinger i dit daglige

Læs mere

Kort og godt om NemID. En ny og sikker adgang til det digitale Danmark

Kort og godt om NemID. En ny og sikker adgang til det digitale Danmark Kort og godt om NemID En ny og sikker adgang til det digitale Danmark Hvad er NemID? NemID er en ny og mere sikker løsning, når du skal logge på offentlige hjemmesider, dit pengeinstitut og private virksomheders

Læs mere

Hjemmeplejen Aktiv i eget liv med Hjemmeplejen

Hjemmeplejen Aktiv i eget liv med Hjemmeplejen Hjemmeplejen Aktiv i eget liv med Hjemmeplejen Scan koden med din smartphone og find mere information Når du vælger Greve Kommune som leverandør til den ydelse du har fået visiteret, vil du blive tilknyttet

Læs mere

TILBEHØR TIL GETINGE 86-SERIEN, 88 TURBO & CM320 DESINFICERENDE VASKEMASKINER. Always with you

TILBEHØR TIL GETINGE 86-SERIEN, 88 TURBO & CM320 DESINFICERENDE VASKEMASKINER. Always with you TILBEHØR TIL GETINGE 86-SERIEN, 88 TURBO & CM320 DESINFICERENDE VASKEMASKINER Always with you 2 Loadingudstyr FLEKSIBILITET, DER IKKE KOMPROMITTERER RESULTATERNE Instrumentsæt og -bakker fås i forskellige

Læs mere

P L A D S T I L M O B I L I T E T

P L A D S T I L M O B I L I T E T P L A D S T I L M O B I L I T E T V E L A B L U E S E R U D V I K L E T M E D B R U G E R E N I F O K U S VELAs el-kørestole findes i mange varianter for at dække den enkelte brugers behov, hvad enten

Læs mere

guide efter ferien Arbejdsklar sider Styrk dit liv med Chris MacDonald Juli 2013 - Se flere guider på bt.dk/plus og b.

guide efter ferien Arbejdsklar sider Styrk dit liv med Chris MacDonald Juli 2013 - Se flere guider på bt.dk/plus og b. Foto: Iris guide Juli 2013 - Se flere guider på bt.dk/plus og b.dk/plus 8 sider Styrk dit liv med Chris MacDonald Arbejdsklar efter ferien Sådan bliver du klar til første arbejdsdag efter ferien Gruer

Læs mere

Sådan træner du efter en brystoperation

Sådan træner du efter en brystoperation Formålet med denne pjece er at give dig anvisninger til, hvordan du træner efter en brystoperation. I den side, hvor du er blevet opereret, har muskler og sener i operationsområdet, omkring skulderleddet

Læs mere