NYT FRA Q-PARK. Handicapparkering misbruget fortsætter e-park gæsteparkering Ny P-skive bekendtgørelse skaber problemer

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "NYT FRA Q-PARK. Handicapparkering misbruget fortsætter e-park gæsteparkering Ny P-skive bekendtgørelse skaber problemer"

Transkript

1 Q-Park Partner // #05 // juni 2016 Handicapparkering misbruget fortsætter e-park gæsteparkering Ny P-skive bekendtgørelse skaber problemer

2 DANSKERNES MISBRUG AF HANDICAPPARKERING FORTSÆTTER TRODS DOBBELTE AFGIFTER Loven om dobbelt parkeringsafgifter til bilister, der misbruger parkeringspladser til handicappede, har nu været i funktion i to år, men virker den? Folketinget vedtog i februar 2014, at det skulle koste to afgifter ved parkering på offentlige handicappladser uden gyldig tilladelse. Q-Park tøvede ikke med at indføre de samme regler, da vi ønskede at komme misbruget til livs. Mod al forventning er misbruget trods lovindgrebet ikke faldet. Sammenligner man perioden januar til april i 2015 med samme måneder i 2016, udskrev Q-Park på landsplan 364 afgifter i 2015 og 483 afgifter i Det er en stigning med 33 %. Vores statistik viser også, at folk tilsyneladende ikke tager ved lære af den høje afgiftstakst, da der til samme bilejere er udskrevet både 2, 3, 4 og sågar 5 bøder til en enkel bilist. Vi besluttede, at de ekstra kroner fra misbrug af handicappladser skulle komme dem til gavn, det gik ud over. Derfor er de ekstra penge gået ubeskåret til Danske Handicaporganisationer. Tusindevis af kroner betales i ekstra afgifter. Alligevel lader man ikke pladserne være til de mennesker, for hvem det er altafgørende, om strækningen fra bilen til døren er 20 meter i stedet for 100. Jeg ville ønske, at folk lod være med at misbruge handicappladserne. Det er ikke en anstændig opførsel. Og selv om de ekstra penge, vi får ind i forhøjede afgifter, går til Danske Handicaporganisationer, så er det en torn i øjet på mig, fordi jeg dermed ikke lykkes med min opgave nemlig at fjerne eller minimere misbruget. Men jeg ved ikke, hvad der skal til for at få folk til at lade pladserne være i fred, lyder det fra Alex Pedersen, administrerende direktør i Q-Park. BITTERSØD STØTTE TIL HANDICAPORGANISATIONERNE Alene i årets første fire måneder har de betalte afgifter givet Danske Handicaporganisationer næsten kr kroner. Fortsætter denne tendens vil beløbet til Danske Handicaporganisationer blive på ca. en halv million i Det er en flot gestus, at Q-Park giver os de ekstra penge. Men jeg ville være meget gladere for, at folk respekterede og fulgte de spilleregler, der er og dermed lod være med at parkere på pladser, der er forbeholdt handicappede siger Poul Erik H. Petersen, direktør i Danske Handicaporganisationer. Både Q-Park og Danske Handicaporganisationer befinder sig således i en ambivalent situation. Q-Park donerer en masse penge, som vi helst ville slippe for, og Danske Handicaporganisationer modtager penge, som de helst vil være foruden. Q-Parks P-skilte beskriver utvetydigt de gældende regler.

3 Poul Erik H. Petersen, Danske Handicaporganisationer. Pengene er nemlig udtryk for, at der er bilister, der ikke respekterer, at pladserne er forbeholdt handicappede. Hverken Alex Pedersen eller Poul Erik Petersen har her og nu en løsning på problemet. Basalt set handler det om respekt for andre mennesker med særlige behov. Alex Pedersen, Q-Park Operations Denmark.

4 E-PARK GÆSTEPARKERING Aalborg Lufthavn har over 2700 gratis parkeringspladser til deres kunder. Alligevel oplevede naboen Aalborg Airport Hotel, at flere lufthavnsgæster parkerede på hotellets parkeringspladser. Direktør Anemette Bühlmann fra Aalborg Airport Hotel tog kontakt til Aalborg Lufthavn, og de henviste til Q-Park for en løsning. Anemette Bühlmann fortæller: Jeg tog kontakt til Flemming Villadsen hos Q-Park for at finde den rette parkeringsløsning til os. Flemming foreslog en e-park gæsteparkeringsløsning, hvor vi kan registrere vores gæster i e-parks online modul på receptionscomputeren. Efter lidt korrespondance frem og tilbage på havde vi en færdiginstalleret løsning 14 dage efter. Det var en meget nem og enkel proces. Jeg kan kun sige, at e-park fungerer upåklageligt i drift. Vi har selvfølgelig sat en del skilte op indenfor for at gøre vores stamgæster opmærksom på det nye system. Der er flere fordele ved e-park Hotellets reception. Vi kan kun anbefale e-park til alle andre, som har brug for gæsteparkering. Det er en enkel og nem løsning for os og for gæsterne. Direktør Anemette Bühlmann fra Aalborg Airport Hotel.

5 Loungen i Aalborg Airport Hotel med udsigt til fly, der letter og lander, samt den velordnede parkeringsplads. gæsteparkeringsløsningen: Bl.a. skal gæsterne ikke stå i kø ved billetautomaten, og de skal ikke gå tilbage til bilen med en parkeringstilladelse. Vi ordner det hurtigt og nemt for dem i receptionen. Vi lever jo af god service, og derfor er e-park den ideelle gæsteparkeringsløsning. Vi er ekstra opmærksomme på, at vi får tastet nummerpladerne korrekt ind i e-park. Men her bruger vi den bekræftende SMS, som kunden får til verifikation af, at vi har tastet korrekt, siger Anemette Bühlmann. Vi kan kun anbefale e-park til alle andre, som har brug for gæsteparkering. Det er en enkel og nem løsning for os og for gæsterne. Læs mere på e-park.dk. Med e-park tilbyder Q-Park digitale parkeringstilladelser til faste brugere og gæster. NY SKILTELOV FOR PRIVAT PARKERING Den 15. marts 2016 trådte den nye lov om skiltning på private parkeringspladser i kraft. Det betyder blandt andet, at der ved indkørslen til en privat parkeringsplads altid skal stå et skilt med et hvidt P på en sort baggrund samt et skilt herunder med teksten Regler og vilkår fremgår af skilte på pladsen. Alle skiltene var opdateret på Q-Parks pladser inden 1. marts Indkørselsskilt på privat P-areal.

6 Q-PARK STØTTEDE DANMARKS INDSAMLINGEN 2016 Danmarks Indsamlingen 2016 satte fokus på ekstrem fattigdom i begyndelsen af februar i år. 10 år mod fattigdom, børnedødelighed, borgerkrig og en tilværelse på flugt. Manglende adgang til drikkevand, lægehjælp og skoler. Den slags fattigdom som fører til sult, sygdom og fejlernæring for millioner af familier, der lever i verdens mest udsatte områder. Man regner med, at der på verdensplan lever 836 millioner mennesker i ekstrem fattigdom. Q-Park har en CSR strategi, hvor vi ønsker at give et bidrag tilbage til samfundet. Det betyder, at Q-Park støtter forskellige velgørende formål inden for tre områder: 1) Humanitær støtte. 2) Social støtte. 3) Sygdomsbekæmpelse og helbredsfremmende støtte. Fattigdom udelukker mennesker fra fællesskaber og begrænser muligheden for at skabe udvikling for den enkelte og hele samfundet. Derfor valgte Q-Park at donere kr. til indsamlingen og støtte dette vigtige humanitære formål. Talsmand for Danmarks Indsamling Karin Aaen besøger forældreløse børn i Cambodja. UNICEF Q-PARK ER NU MEDLEM AF TRANSPARENCY INTERNATIONAL Fra små landsbyer i Indien til magtens korridorer i Bruxelles giver Transparency International stemme til ofre og vidner til korruption. De arbejder sammen med regeringer, virksomheder og borgere for at stoppe magtmisbrug, bestikkelse og hemmelige aftaler. Transparency International er førende i kampen mod korruption med repræsentation i mere end 100 lande og har et internationalt sekretariat i Berlin. Q-Park har fornylig meldt sig ind i den internationale antikorruptions organisation Transparency International. Vi ønsker med medlemskabet både at tydeligøre vores antikorruptionspolitik og ikke mindst at deltage aktivt i kampen mod korruption. LOBBYING IN EUROPE Hidden Influence, Privileged Access Advocating the EU Council: A Civil Society Guide

7 NY P-SKIVE BEKENDTGØRELSE SKABER PROBLEMER Folketinget har besluttet, at der pr. 1. marts gælder nye regler for, hvordan man sætter sin P-skive på alle offentlige parkeringspladser med tidsbegrænsning. Det betyder, at man fremover ikke længere behøver at sætte P-skiven frem til tidspunktet for begyndelsen af tidsbegrænsningen, men blot skal sætte sin P-skive til nærmeste kvarter for ankomsttidspunktet. Det er dog stadig tilladt at bruge de gamle regler. RISIKO FOR ØGET MISBRUG Det får betydning for stort set alle pladser med tidsbegrænsning og øger hermed risikoen for misbrug. Fremover vil det ikke være muligt at kontrollere fra starten af tidsbegrænsningsperioden. Hvis f.eks. en P-plads har restriktion fra kl med 2 timer, så kunne man tidligere føre kontrol fra kl. 10. Med de nye regler vil kontrollen først kunne ske fra kl. 12, idet man ikke kan tolke om ankomsttidspunktet på en bil er kl. 10 eller kl. 22. Q-PARK FØLGER DE OFFENTLIGE REGLER Til trods for problemerne omkring kontrollen af pladserne har Q-Park besluttet at følge bekendtgørelsen, da det er lettere for bilisterne, når der er ens regler på både offentlige og private pladser. LØSNING PÅ VEJ Vi foreslår at ændre tidsbegrænsningen. Det vil betyde, at man i det ovennævnte tilfælde med tidsbegrænsning fra kl ændrer tidsbegrænsningen til at gælde fra kl Derved sikres det, at pladsen fortsat er tilgængelig for de bilister, som den er tiltænkt. Q-Park vil i den kommende tid tage kontakt med de berørte pladsejere for at foreslå justeringen.

8 HVAD SKER DER ELLERS HOS Q-PARK? Tivoli sælger parkering hos Q-Park på deres hjemmeside I forbindelse med Jul i Tivoli 2015 lancerede Tivoli salg af parkering hos Q-Park Vesterport (Nyropsgade) i deres webshop på tivoli.dk. Tivolis underdirektør for Salg & Service, Frans Fossing, udtaler: Tivolis samarbejde med Q-Park giver os mulighed for at sikre vores gæster nem og billig parkering i forbindelse med deres besøg i Haven. Senest har vi i fællesskab gjort planlægningen af Tivoli-turen endnu nemmere ved at tilbyde parkering hos Q-Park via vores webshop. På den måde kan Tivolis gæster i ro og mag planlægge deres besøg hjemme foran computeren og på forhånd få styr på parkeringen af bilen, så besøget kan nydes i sin fulde længde. Vi har således store forventninger til, at mange af vores gæster vil benytte sig af den løsning. Samarbejdet giver os også mulighed for at give fordelagtige rabatter på parkering til alle Tivolis årskortholdere. Særligt attraktiv er rabatten på Guldkort til Tivoli, hvor kortholderen får hele 50% rabat på parkeringen i Q-Park Vesterport og 20% i udvalgte parkeringshuse rundt i Danmark. Det gør kortet særdeles attraktivt til især business-segmentet, hvor besparelserne på parkering hurtigt kan løbe op, slutter Frans Fossing af. Q-Park er meget glade for samarbejdet med Tivoli, som giver alle Tivolis gæster mulighed for at opnå rabat på parkering i vores anlæg i Nyropsgade. Så selvom Tivoli-gæsten ikke har abonnementskort eller har købt billetten på nettet hjemmefra, så trækkes blot en P-billet ved indkørsel i P-anlægget, da det giver mulighed for at få 15% rabat ved at stemple P-billetten i de to valideringsmaskiner, som står i Tivoli enten ved hovedindgangen eller indgangen overfor Hovedbanegården. Vi glæder os meget over vores samarbejde med Tivoli. Det er et ægte win-win samarbejde. Vi ved, at korttidsparkering altid knytter sig til et andet formål, f.eks. en tur i Tivoli, en shoppingtur, et besøg osv. Derfor er disse samarbejder vigtige for os, såvel som for vores partnere, der tilbyder convenience og fordele til deres kunder, afslutter administrende direktør Alex Pedersen fra Q-Park. Køb af parkering samtidig med entrebilletter på Tivolis webshop. Q-Park Operations Denmark A/S Gladsaxevej 378, 3. sal 2860 Søborg Salg (Man - tors kl. 9-16, fre kl. 9-15:30) Servicecenter (døgnåbent) I. E. sc@q-park.dk

NYT FRA Q-PARK. Handicapparkering misbruget fortsætter e-park gæsteparkering Ny P-skive bekendtgørelse skaber problemer

NYT FRA Q-PARK. Handicapparkering misbruget fortsætter e-park gæsteparkering Ny P-skive bekendtgørelse skaber problemer Q-Park Partner // #05 // juni 2016 Handicapparkering misbruget fortsætter e-park gæsteparkering Ny P-skive bekendtgørelse skaber problemer NYT FRA Q-PARK DANSKERNES MISBRUG AF HANDICAPPARKERING FORTSÆTTER

Læs mere

HVEM ER DU? Vælg dit faneblad og se om du har sikret din fremtid i boligforeningen

HVEM ER DU? Vælg dit faneblad og se om du har sikret din fremtid i boligforeningen Denne folder kan du også finde på vores hjemmeside www.bovia.dk sammen med andre nyttige oplysninger. HVEM ER DU? Vælg dit faneblad og se om du har sikret din fremtid i boligforeningen ImageConsult Hvorfor

Læs mere

Ved aktivt medborgerskab kan vi gøre Silkeborg Kommune til en attraktiv kommune med plads til alle. Silkeborg Kommunes Socialpolitik

Ved aktivt medborgerskab kan vi gøre Silkeborg Kommune til en attraktiv kommune med plads til alle. Silkeborg Kommunes Socialpolitik Ved aktivt medborgerskab kan vi gøre Silkeborg Kommune til en attraktiv kommune med plads til alle. Silkeborg Kommunes Socialpolitik 1 Indhold Socialpolitikken og Socialudvalgets MVV... 3 Politikkens fokusområder...

Læs mere

Tale: Jane Findahl, formand for KL s Børne- og Kulturudvalg, KL s Børnetopmøde

Tale: Jane Findahl, formand for KL s Børne- og Kulturudvalg, KL s Børnetopmøde Tale af Jane Findahl Ref. Sae/jbs Side 1/11 Anledning Børnetopmøde 2012 Dato 2. februar 2012 Sted Aalborg Kl. 10.08 10.20 Titel Taletid 8-9 minutter Tale: Jane Findahl, formand for KL s Børne- og Kulturudvalg,

Læs mere

Mobning i dit barns klasse: hvad du kan gøre. Tag mobning alvorligt og reagér, hvis der er mobning i dit barns klasse.

Mobning i dit barns klasse: hvad du kan gøre. Tag mobning alvorligt og reagér, hvis der er mobning i dit barns klasse. Mobning i dit barns klasse: hvad du kan gøre Tag mobning alvorligt og reagér, hvis der er mobning i dit barns klasse. Indhold 1 Mobning er et udbredt problem 2 Tegn på dit barn bliver mobbet 3 Vær opmærksom

Læs mere

Fakta: Farvel til P-billetten Fremtiden er digital

Fakta: Farvel til P-billetten Fremtiden er digital Fakta: Farvel til P-billetten Fremtiden er digital 1 I korte træk - Digitaliseringen af P-betaling i København er et led i en gennemgående modernisering og digitalisering af parkeringsområdet i Københavns

Læs mere

Når mor eller far er ulykkesskadet. når mor eller far er ulykkesskadet

Når mor eller far er ulykkesskadet. når mor eller far er ulykkesskadet Når mor eller far er ulykkesskadet når mor eller far er ulykkesskadet 2 Til mor og far Denne brochure er til børn mellem 6 og 10 år, som har en forælder, der er ulykkesskadet. Kan dit barn læse, kan det

Læs mere

Løntilskud et springbræt til arbejdsmarkedet

Løntilskud et springbræt til arbejdsmarkedet A-KASSE DECEMBER 2014 Løntilskud et springbræt til arbejdsmarkedet Ansat med løntilskud på en offentlig arbejdsplads Indhold Forord 3 Hvorfor løntilskudsjob? 4 Hvad er formålet? 4 Et godt udgangspunkt

Læs mere

Gratis E-kursus. Få succes med din online markedsføring - Online markedsføring alle kan være til

Gratis E-kursus. Få succes med din online markedsføring - Online markedsføring alle kan være til Gratis E-kursus Få succes med din online markedsføring - Online markedsføring alle kan være til Bloggens styrke Indledning 3 Hvad er en blog? 5 Hvorfor blogge? 7 Sådan kommer du i gang 9 Få succes med

Læs mere

Introduktion til forældre og andre voksne, der gerne vil være en del af vores verden

Introduktion til forældre og andre voksne, der gerne vil være en del af vores verden Kære voksne til børn i Sundbrinkens Børnehus Sundbrinkens børn og vores børns måde at være i verden på, er en del af en helhed. Derfor er vi rigtig glade for at kunne dele vores verden med jer, når I har

Læs mere

bepeaked BEPEAKED - GØR DET ENKELT AT LYKKES

bepeaked BEPEAKED - GØR DET ENKELT AT LYKKES 1/6 bepeaked BEPEAKED - GØR DET ENKELT AT LYKKES Hvorfor skal det være svært at få den krop du ønsker dig? Gør det enkelt for dig selv, og læs denne start guide. BEGYNDER GUIDE - team bepeaked www.bepeaked.dk

Læs mere

Parkering på Frederiksberg

Parkering på Frederiksberg Parkering på Frederiksberg - Hvem, hvor og hvad skal det koste? Kære Frederiksberg-borgere og virksomheder, I de senere år er det blevet vanskeligere at finde en parkeringsplads på Frederiksberg. Det skyldes

Læs mere

Variabel- sammenhænge

Variabel- sammenhænge Variabel- sammenhænge Udgave 2 2009 Karsten Juul Dette hæfte kan bruges som start på undervisningen i variabelsammenhænge for stx og hf. Hæftet er en introduktion til at kunne behandle to sammenhængende

Læs mere

Spørgsmål og svar om håndtering af udenlandsk udbytteskat marts 2016

Spørgsmål og svar om håndtering af udenlandsk udbytteskat marts 2016 Indhold AFTALENS FORMÅL... 2 Hvilken service omfatter aftalen?... 2 Hvad betyder skattereduktion, kildereduktion og tilbagesøgning?... 2 AFTALENS INDHOLD OG OPBYGNING... 3 Hvilke depoter er omfattet af

Læs mere

Fællesskab, fordele og faglig bistand

Fællesskab, fordele og faglig bistand PÆDAGOGISK Pædagogmedhjælpere og pædagogiske assistenter Fællesskab, fordele og faglig bistand FOA på 5 minutter Citat Jakob Sølvhøj Formand, Pædagogisk Sektor Det er din fagforening, som råber højt, når

Læs mere

Forståelse af sig selv og andre

Forståelse af sig selv og andre 12 Forståelse af sig selv og andre Bamse Buller Skrevet med input fra pædagogerne Lone Kelly og Jane Andersen, Kildemosen, afd. Kilden i Kolding Kommune Forståelse af sig selv og andre Kort om metoden

Læs mere

Fællesskab, fordele og faglig bistand

Fællesskab, fordele og faglig bistand PÆDAGOGISK Pædagogmedhjælpere Pædagogiske assistenter Fællesskab, fordele og faglig bistand FOA på 5 minutter Citat Mogens Bech Madsen Formand, Pædagogisk Sektor Det er din fagforening, som råber højt,

Læs mere

UDKAST til Værdighedspolitik. (Orange silhuetter kommer)

UDKAST til Værdighedspolitik. (Orange silhuetter kommer) UDKAST til Værdighedspolitik. (Orange silhuetter kommer) Et værdigt ældreliv i Albertslund Kommunerne skal i 2016 udarbejde en værdighedspolitik for perioden 2016 2019. værdighedspolitikken beskriver,

Læs mere

F O A S A R B E J D S L Ø S H E D S K A S S E. Juni 2010. for dig under 30

F O A S A R B E J D S L Ø S H E D S K A S S E. Juni 2010. for dig under 30 F O A S A R B E J D S L Ø S H E D S K A S S E Juni 2010 AKTIVERING for dig under 30 INDHOLD 1. Du er under 25 år er uden uddannelse og har ingen børn side 4 2. Du er under 25 år er uden uddannelse og har

Læs mere

Konsekvenser af direkte adgang til fysioterapeut

Konsekvenser af direkte adgang til fysioterapeut N O T A T Konsekvenser af direkte adgang til fysioterapeut Direkte adgang til fysioterapi uden en henvisning fra patientens praktiserende læge kræver en ændring i både overenskomsten med Danske Fysioterapeuter

Læs mere

L: Præsenterer og spørger om han har nogle spørgsmål inden de går i gang. Det har han ikke.

L: Præsenterer og spørger om han har nogle spørgsmål inden de går i gang. Det har han ikke. Bilag 4 Transskription af Per Interviewere: Louise og Katariina L: Louise K: Katariina L: Præsenterer og spørger om han har nogle spørgsmål inden de går i gang. Det har han ikke. L: Vi vil gerne høre lidt

Læs mere

Lavere kontanthjælpssatser er en dårlig løsning på et meget lille problem

Lavere kontanthjælpssatser er en dårlig løsning på et meget lille problem Fakta om økonomi 18. maj 215 Lavere kontanthjælpssatser er en dårlig løsning på et meget lille problem Beregningerne nedenfor viser, at reduktion i kontanthjælpssatsen kun i begrænset omfang øger incitamentet

Læs mere

SF budgettale, budget 2017, 1. september 2016 (Det talte ord gælder)

SF budgettale, budget 2017, 1. september 2016 (Det talte ord gælder) Sisse Marie Welling (SF) SF budgettale, budget 2017, 1. september 2016 (Det talte ord gælder) Hvis denne tale var skrevet i april måned så havde den været kulsort. Dengang kastede Regeringens omprioriteringsbidrag

Læs mere

Katastrofe-funktion i Red Barnets lokalforeninger. - hjælp til overlevelse og et værdigt liv

Katastrofe-funktion i Red Barnets lokalforeninger. - hjælp til overlevelse og et værdigt liv Katastrofe-funktion i Red Barnets lokalforeninger - hjælp til overlevelse og et værdigt liv VEJLEDNING 2 3 Børn er de mest sårbare Red Barnet arbejder på øjeblikkeligt at sikre børns overlevelse i forbindelse

Læs mere

8 GUG SKOLE. Gug Skole er beliggende i den sydlige del af Gug og grænser op til Sønder Tranders Vej og Solhøjsvej.

8 GUG SKOLE. Gug Skole er beliggende i den sydlige del af Gug og grænser op til Sønder Tranders Vej og Solhøjsvej. 8 GUG SKOLE Gug Skole er beliggende i den sydlige del af Gug og grænser op til Sønder Tranders Vej og Solhøjsvej. Figur 114. Skoleruter til Gug Skole. Vejene Sønder Tranders Vej, Solhøjsvej og Landlystvej

Læs mere

Opmærksomhedspunkter vedr. 2025-planen

Opmærksomhedspunkter vedr. 2025-planen Opmærksomhedspunkter vedr. 2025-planen Regeringen fremlagde den 30. august 2016 deres omfattende 2025-plan. En del af denne plan vedrører dagpengeområdet. Og helt overordnet vil planen under sloganet,

Læs mere

Salget i butikken i Ringkøbing har været hele XX procent bedre end forventet, og forventningerne var faktisk i sig selv ret optimistiske.

Salget i butikken i Ringkøbing har været hele XX procent bedre end forventet, og forventningerne var faktisk i sig selv ret optimistiske. Pressemeddelelse Onsdag 6. januar 2010 Louis Nielsen har fået en drømmestart i Ringkøbing Optikerkæden Louis Nielsen nyder flot opbakning fra de lokale i Ringkøbing og har overgået selv de mest optimistiske

Læs mere

Indsamling til opstart af ny købmandsbutik

Indsamling til opstart af ny købmandsbutik Indsamling til opstart af ny købmandsbutik Købmandsbutikken åbner 6. august 2016 Adal Faragalla fra Finderup vil drive butikken. (se præsentationen af Adal på næste side) Butikken drives med 1 fuldtidsansat,

Læs mere

Livsstilscafe Brevforslag

Livsstilscafe Brevforslag LIVSSTILSCAFE BREVFORSLAG Deltager Henviser Egen læge Livsstilscafe Brevforslag Deltagerbrev 1 Afklarende samtale Invitation til samtale Afklarende samtale i Deltagerbrev 2 Kursusstart Kursusindkaldelse

Læs mere

Gode råd om læsning i 3. klasse på Løjtegårdsskolen

Gode råd om læsning i 3. klasse på Løjtegårdsskolen Gode råd om læsning i 3. klasse på Løjtegårdsskolen Udarbejdet af læsevejlederne september 2014. Kære forælder. Dit barn er på nuværende tidspunkt sikkert rigtig dygtig til at læse. De første skoleår er

Læs mere

Årsafslutning i SummaSummarum 4

Årsafslutning i SummaSummarum 4 Årsafslutning i SummaSummarum 4 Som noget helt nyt kan du i SummaSummarum 4 oprette et nyt regnskabsår uden, at det gamle (eksisterende) først skal afsluttes. Dette betyder, at det nu er muligt at bogføre

Læs mere

Beskrevet med input fra pædagogerne Annette Wittrup Christensen og Helle Danielsen, Børnehuset Viaduktvej, Aalborg Kommune

Beskrevet med input fra pædagogerne Annette Wittrup Christensen og Helle Danielsen, Børnehuset Viaduktvej, Aalborg Kommune 176 Hjemmebesøg Beskrevet med input fra pædagogerne Annette Wittrup Christensen og Helle Danielsen, Børnehuset Viaduktvej, Aalborg Kommune Overgange Hjemmebesøg BAGGRUND Kort om metoden Hjemmebesøg er

Læs mere

Har du hørt det sidste nye pip? Røgfri arbejdstid. i Holbæk Kommune. En guide til ledere og medarbejdere i Holbæk Kommune

Har du hørt det sidste nye pip? Røgfri arbejdstid. i Holbæk Kommune. En guide til ledere og medarbejdere i Holbæk Kommune Har du hørt det sidste nye pip? Røgfri arbejdstid i Holbæk Kommune En guide til ledere og medarbejdere i Holbæk Kommune Hvordan arbejder vi hen imod Røgfri arbejdstid i Holbæk Kommune? Denne guide er

Læs mere

Lederadfærdsanalyse II egen opfattelse af ledelsesstil

Lederadfærdsanalyse II egen opfattelse af ledelsesstil Lederadfærdsanalyse II egen opfattelse af ledelsesstil Instruktion Formålet med Lederadfærdsanalyse II Egen er at give dig oplysninger om, hvordan du opfatter din ledelsesstil. I det følgende vil du blive

Læs mere

Svar på spørgsmål stillet under byrådsmødet 26.01.2015 / 2

Svar på spørgsmål stillet under byrådsmødet 26.01.2015 / 2 8. maj 2015 Svar på spørgsmål stillet under byrådsmødet 26.01.2015 / 2 Under byrådsmødet 26. januar 2015 stillede 4 byrådsmedlemmer i alt 25 skriftlige spørgsmål vedrørende parkeringskælderen under Torvet.

Læs mere

Besøgshunde kan gøre en stor forskel i jeres hverdag

Besøgshunde kan gøre en stor forskel i jeres hverdag Fællesskab Viden Glæde TrygFonden Besøgshunde er kærligt selskab i en ensartet hverdag. Samvær med en hund kan tænde lys i øjnene, mindske ensomhed og starte nye samtaler. Når en hund logrer med halen,

Læs mere

Vis industrien frem! Flere unge skal have en uddannelse inden for industrien.

Vis industrien frem! Flere unge skal have en uddannelse inden for industrien. Vis industrien frem! Flere unge skal have en uddannelse inden for industrien. Vær med til at tage ansvar og åbn dørene til din virksomhed. Drejebog til virksomheder i samarbejde med Tresu Group, FKSSlamson

Læs mere

Speciale på Kandidatuddannelsen i Socialt Arbejde AAU CPH Sarah 20127119 & Matilde 20111134, September 2014 Bilagsdokumenter

Speciale på Kandidatuddannelsen i Socialt Arbejde AAU CPH Sarah 20127119 & Matilde 20111134, September 2014 Bilagsdokumenter Bilag 1: Beskrivelse af Dansk Flygtningehjælps Ungenetværk DFUNK Følgende redegørelse er baseret på skriftlig information fra DFUNK s sekretariat omkring deres ung-til-ung grupper, informationer fra organisationens

Læs mere

BILAG 1 BYP 25. januar 2016. Indsigelser/bemærkninger til lokalplanforslag 01.B6.1 Boligområde ved Korsholmsvej i Aulum INDHOLD

BILAG 1 BYP 25. januar 2016. Indsigelser/bemærkninger til lokalplanforslag 01.B6.1 Boligområde ved Korsholmsvej i Aulum INDHOLD INDHOLD Indsigelsesnotat med behandling af indsigelser Indsigelse fra beboere på Korsholmsvej, Kirkegade og Østergaardsvej i Aulum Bemærkning fra FDF Aulum BILAG 1 BYP 25. januar 2016 Indsigelser/bemærkninger

Læs mere

1. maj tale Samsø. Dejligt at være her. Er I ved at komme i 1. maj-humør?

1. maj tale Samsø. Dejligt at være her. Er I ved at komme i 1. maj-humør? 1. maj tale Samsø Dejligt at være her. Er I ved at komme i 1. maj-humør? 1.maj er arbejderbevægelsens vigtigste demonstrationsdag og festdag. 1. maj går arbejdere over det meste af verden i demonstration

Læs mere

Realdanias foreningsstrategi 2016-2020. april 2016

Realdanias foreningsstrategi 2016-2020. april 2016 Realdanias foreningsstrategi 2016-2020 april 2016 or or Realdanias foreningsstrategi 2016-2020 Introduktion Realdania er en forening af ejere af fast ejendom. Vi arbejder for at skabe livskvalitet for

Læs mere

Ejerlauget Rebildparken & Antenneforeningen Rebildparken

Ejerlauget Rebildparken & Antenneforeningen Rebildparken Ejerlauget Rebildparken & Antenneforeningen Rebildparken Referat fra generalforsamlingen Afholdt mandag d. 23. Maj 2005 Formanden bød velkommen til generalforsamlingen Valg af dirigent til begge generalforsamlinger:

Læs mere

Succesfuld start på dine processer. En e-bog om at åbne processer succesfuldt

Succesfuld start på dine processer. En e-bog om at åbne processer succesfuldt Succesfuld start på dine processer En e-bog om at åbne processer succesfuldt I denne e-bog får du fire øvelser, der kan bruges til at skabe kontakt, fælles forståelser og indblik. Øvelserne kan bruges

Læs mere

Kommer der automatisk flere i arbejde, når arbejdsstyrken øges?

Kommer der automatisk flere i arbejde, når arbejdsstyrken øges? 22-plan & timingen af reformer, der øger arbejdsudbuddet Kommer der automatisk flere i arbejde, når arbejdsstyrken øges? På langt sigt vil en større arbejdsstyrke føre til en næsten tilsvarende større

Læs mere

FIRST CARD EXECUTIVE

FIRST CARD EXECUTIVE FIRST CARD EXECUTIVE FIRST CARD EXECUTIVE KORTET, DER GIVER EKSTRA SERVICE, BEKVEMMELIGHED OG TRYGHED FOR VIRKSOMHEDENS MEST TRAVLE FOR- RETNINGSREJSENDE Nu kan du opgradere dit First Card til First

Læs mere

Fællesskab, fordele og faglig bistand

Fællesskab, fordele og faglig bistand KOST-SERVICE Fællesskab, fordele og faglig bistand FOA på 5 minutter Citat Gina Liisborg Formand, Kost- og Servicesektoren Nedslidning er et stort problem, hvis man f.eks. arbejder i et køkken eller med

Læs mere

Vejledning til personlige funktioner på MIT DANSKE ARK ( eksklusive profil og cv) Indholdsfortegnelse:

Vejledning til personlige funktioner på MIT DANSKE ARK ( eksklusive profil og cv) Indholdsfortegnelse: Vejledning til personlige funktioner på MIT DANSKE ARK ( eksklusive profil og cv) Indholdsfortegnelse: Side 2: Nyheder valg til personligt nyhedsbrev, Mine Nyheder og visning på enkeltsider Side 3: Funktionen

Læs mere

GUIDE. Regler for frivillige på offentlige

GUIDE. Regler for frivillige på offentlige GUIDE Regler for frivillige på offentlige ydelser Udskrevet: 2016 Indhold Regler for frivillige på offentlige ydelser.............................................. 3 Regler for frivillige på dagpenge og

Læs mere

FAMILIE OG EVIDENS CENTER DANMARK EVIDENS - INTELLIGENT STYRING AF BØRN OG UNGEOMRÅDET VIA VIDEN, DER VIRKER

FAMILIE OG EVIDENS CENTER DANMARK EVIDENS - INTELLIGENT STYRING AF BØRN OG UNGEOMRÅDET VIA VIDEN, DER VIRKER FAMILIE OG EVIDENS CENTER DANMARK EVIDENS - INTELLIGENT STYRING AF BØRN OG UNGEOMRÅDET VIA VIDEN, DER VIRKER EVIDENS - INTELLIGENT STYRING AF BØRN OG UNGEOMRÅDET VIA VIDEN, DER VIRKER Demings opfordring

Læs mere

starten på rådgivningen

starten på rådgivningen p l a n f o r 2.1 starten på rådgivningen Ved det første møde bør der som minimum afsættes 40 minutter. Denne vejledning retter sig mod den første indledende del af dette møde. Her er målet at skabe en

Læs mere

Kundepræsentation & Styleguide

Kundepræsentation & Styleguide Kundepræsentation & Styleguide Laura April Brun - Gruppe 14 1 Indhold Problemet. Min målgruppe; børnefamilier, udgør størstedelen af de besøgende på Egeskov slot, men mindste delen af Egeskovs såkaldte

Læs mere

IntoWords ipad Tjekliste

IntoWords ipad Tjekliste IntoWords ipad Tjekliste IntoWords Generelt Gennemgået Øvelse Installation af IntoWords til Ipad 1 Login til Skole 2 Login til Privat 3 Login til Erhverv 4 Værktøjslinjen 5 Indstillinger i IntoWords 6

Læs mere

guide efter ferien Arbejdsklar sider Styrk dit liv med Chris MacDonald Juli 2013 - Se flere guider på bt.dk/plus og b.

guide efter ferien Arbejdsklar sider Styrk dit liv med Chris MacDonald Juli 2013 - Se flere guider på bt.dk/plus og b. Foto: Iris guide Juli 2013 - Se flere guider på bt.dk/plus og b.dk/plus 8 sider Styrk dit liv med Chris MacDonald Arbejdsklar efter ferien Sådan bliver du klar til første arbejdsdag efter ferien Gruer

Læs mere

proyectos@fundacionfana.org

proyectos@fundacionfana.org Rejsebrev 1 Studerendes navn: Christian Camilo Nielsen Studienummer: E-mail.: Chri40@hotmail.com Praktikperiode: 2. el. 3. 2 praktik Praktik fra til: dd.mm.år: 1/14-2014 6/1-2015 Institutionens navn: Institutionens

Læs mere

PTSD Undervisningsmateriale til indskolingen

PTSD Undervisningsmateriale til indskolingen PTSD Undervisningsmateriale til indskolingen Flere af øvelserne knytter sig til tegnefilmen om PTSD. Vi anbefaler derfor, at klassen sammen ser tegnefilmen og supplerer med de interviewfilm, som du finder

Læs mere

Enhed for Selvmordsforebyggelse. Information til pårørende

Enhed for Selvmordsforebyggelse. Information til pårørende Enhed for Selvmordsforebyggelse Information til pårørende 2 Kort om denne pjece Denne pjece er til dig, der er pårørende til en person, der skal i gang med et behandlingsforløb hos Enhed for Selvmordsforebyggelse.

Læs mere

gladsaxe.dk Leg og læring i pædagogisk praksis om DAP projektet i Gladsaxe Kommune

gladsaxe.dk Leg og læring i pædagogisk praksis om DAP projektet i Gladsaxe Kommune gladsaxe.dk Leg og læring i pædagogisk praksis om DAP projektet i Gladsaxe Kommune Leg og læring i pædagogisk praksis om DAP projektet i Gladsaxe Kommune Kære forældre Byrådet i Gladsaxe er optaget af,

Læs mere

Indstilling Århus Kommune Ophør af lejeaftale for ejendommen Valdemarsgade 20. 1. Resume

Indstilling Århus Kommune Ophør af lejeaftale for ejendommen Valdemarsgade 20. 1. Resume Indstilling Til Århus Byråd via Magistraten Sundhed og Omsorg Den 18. april 2007. Århus Kommune Bygningsafdelingen Sundhed og Omsorg 1. Resume Århus Kommune indgik i 1987 en aftale med Lønmodtagernes Dyrtidsfond

Læs mere

Kaninfører i Brøndby Golfklub 2016

Kaninfører i Brøndby Golfklub 2016 Kaninfører i Brøndby Golfklub 2016 Velkommen som kaninfører i Brøndby Golfklub. Med dette kaninførernotat forsøger vi at beskrive kaninførerrollen i Brøndby Golfklub. Kaninførernotatet skal ses som en

Læs mere

Gode råd om CV. Denne pjece indeholder vejledning til dig om oprettelse og vedligeholdelse af CV på Jobcenterets hjemmeside. www.jobnet.

Gode råd om CV. Denne pjece indeholder vejledning til dig om oprettelse og vedligeholdelse af CV på Jobcenterets hjemmeside. www.jobnet. Gode råd om CV Denne pjece indeholder vejledning til dig om oprettelse og vedligeholdelse af CV på Jobcenterets hjemmeside www.jobnet.dk Alle ledige medlemmer skal oprette et CV, som A-kassen efterfølgende

Læs mere

APV og trivsel 2015. APV og trivsel 2015 1

APV og trivsel 2015. APV og trivsel 2015 1 APV og trivsel 2015 APV og trivsel 2015 1 APV og trivsel 2015 I efteråret 2015 skal alle arbejdspladser i Frederiksberg Kommune udarbejde en ny grundlæggende APV og gennemføre en trivselsundersøgelse.

Læs mere

Fællesskab, fordele og faglig bistand

Fællesskab, fordele og faglig bistand KOST-SERVICE Fællesskab, fordele og faglig bistand FOA på 5 minutter Citat Gina Liisborg Formand, Kost- og Servicesektoren Nedslidning er et stort problem, hvis man fx. arbejder i et køkken eller med rengøring

Læs mere

NEXTWORK er for virksomheder primært i Nordjylland, der ønsker at dele viden og erfaringer, inspirere og udvikle hinanden og egen virksomhed.

NEXTWORK er for virksomheder primært i Nordjylland, der ønsker at dele viden og erfaringer, inspirere og udvikle hinanden og egen virksomhed. Erfagruppe Koncept NEXTWORK er et billigt, lokalt netværk for dig som ønsker at udvikle dig selv fagligt og personligt og gøre dig i stand til at omsætte viden og erfaringer til handlinger i dit daglige

Læs mere

Få helt styr på NemID WWW.KOMPUTER.DK

Få helt styr på NemID WWW.KOMPUTER.DK KOMPUTER FOR ALLE Få helt styr på Gå på netbank og borgerservice med Her viser vi, hvordan du bestiller og bruger, så du kan bruge netbank og de mange offentlige internettjenester. Når du vil logge på

Læs mere

AKTIVERING. for dig over 30

AKTIVERING. for dig over 30 F O A f a g o g a r b e j d e s a r b e j d s l ø s h e d s k a s s e AKTIVERING for dig over 30 3 INDHOLD Aktivering for dig over 30 side 3 Ansættelse med løntilskud side 4 Virksomhedspraktik side 4 Vejledning

Læs mere

Velkommen. som SamarbejdsPartner i Aalborg Zoo

Velkommen. som SamarbejdsPartner i Aalborg Zoo Velkommen som SamarbejdsPartner i Aalborg Zoo Som SamarbejdsPartner i Aalborg Zoo kan du og din virksomhed blive en naturlig del af en fælles vision, som har fokus på en bæredygtig fremtid, bevarelse af

Læs mere

Netværksguide. sådan bruger du dit netværk. Danmarks måske stærkeste netværk

Netværksguide. sådan bruger du dit netværk. Danmarks måske stærkeste netværk Netværksguide sådan bruger du dit netværk Danmarks måske stærkeste netværk Step 1 Formålet med guiden Hvor kan netværk hjælpe? Netværk er blevet et centralt middel, når det gælder om at udvikle sig fagligt

Læs mere

Vedtaget på afdelingsmødet d. 27. marts 2013 Vi i bestyrelsen vil lige med denne skrivelse gøre opmærksom på at der er sket ændring i kontrakten mellem Kruså antenne forsyning og God tone. Lejere er ikke

Læs mere

Ny Nordisk Skole. Arbejdshæfte til forandringsteori

Ny Nordisk Skole. Arbejdshæfte til forandringsteori Ny Nordisk Skole Arbejdshæfte til forandringsteori Introduktion Ny Nordisk Skole handler om at styrke dagtilbud og skoler, så de har de bedste forudsætninger for at give børn og unge et fagligt løft. Dette

Læs mere

Besøgshunde kan gøre en stor forskel i jeres hverdag

Besøgshunde kan gøre en stor forskel i jeres hverdag Glæde Forskning TrygFonden Besøgshunde er kærligt selskab i en ensartet hverdag. Samvær med en hund kan tænde lys i øjnene, mindske ensomhed og starte nye samtaler. Når en hund logrer med halen, får mennesker

Læs mere

Til Uddannelsesforbundets tillidsrepræsentanter på EUD og AMU ANBEFALINGER OG KOMMENTARER TIL IMPLEMENTERINGEN AF PD I ERHVERVSPÆDAGOGIK

Til Uddannelsesforbundets tillidsrepræsentanter på EUD og AMU ANBEFALINGER OG KOMMENTARER TIL IMPLEMENTERINGEN AF PD I ERHVERVSPÆDAGOGIK Til Uddannelsesforbundets tillidsrepræsentanter på EUD og AMU ANBEFALINGER OG KOMMENTARER TIL IMPLEMENTERINGEN AF PD I ERHVERVSPÆDAGOGIK Fra d. 15. januar 2010 er ansættelseskravene til lærere på AMU og

Læs mere

Oversigt over standsnings/parkeringsforseelser (FÆL = Færdselsloven)

Oversigt over standsnings/parkeringsforseelser (FÆL = Færdselsloven) Oversigt over standsnings/parkeringsforseelser (FÆL = Færdselsloven) 01a. Ved skiltning og ubrudt kantlinje. Dit køretøj er henstillet, hvor der er et ubetinget standsningsforbud. Dette er markeret enten

Læs mere

Priser. Pladser 2014 06/07 21/06 01/09 09/09 22/06 11/07 18/08 31/08 17/05 06/06 10/09 19/09 12/07 17/08. Parcela COMFORT PLUS 22,00 29,00 49,00 61,00

Priser. Pladser 2014 06/07 21/06 01/09 09/09 22/06 11/07 18/08 31/08 17/05 06/06 10/09 19/09 12/07 17/08. Parcela COMFORT PLUS 22,00 29,00 49,00 61,00 Priser Pladser 2014 Parcela COMFORT PLUS 17/05 06/06 10/09 19/09 06/07 21/06 01/09 09/09 22/06 11/07 18/08 31/08 22,00 29,00 49,00 61,00 12/07 17/08 Parcela KOMFORT 18,00 25,50 42,50 52,75 BASIC PLADS

Læs mere

Læs om vandsikker kommune på www.jammerbugt.dk/vandsikkerkommune

Læs om vandsikker kommune på www.jammerbugt.dk/vandsikkerkommune Læs om vandsikker kommune på www.jammerbugt.dk/vandsikkerkommune VANDSIKKER KOMMUNE TÆNK BADESIKKERHED I DIN KOMMUNE PÅ EN NY MÅDE. Er badevandets kvalitet og badesikkerhed en vigtig parameter i din kommune?

Læs mere

Landzonetilladelse til lovliggørelse af to lejligheder i en erhvervsbygning Lidemarksvej 81A 4632 Bjæverskov

Landzonetilladelse til lovliggørelse af to lejligheder i en erhvervsbygning Lidemarksvej 81A 4632 Bjæverskov + Returadresse: Køge Kommune, Plan Torvet 1, 4600 Køge Dato Teknik- og Miljøforvaltningen Plan Landzonetilladelse til lovliggørelse af to lejligheder i en erhvervsbygning Lidemarksvej 81A 4632 Bjæverskov

Læs mere

Revisorbranchens Ekspertpanel: Skat

Revisorbranchens Ekspertpanel: Skat Revisorbranchens Ekspertpanel: Skat Stor viden om skattemæssige forhold er et af de statsautoriserede revisorers varemærke. FSR har på den baggrund spurgt Revisorbranchens ekspertpanel om revisors syn

Læs mere

Klage over afslag på 18-ansøgning

Klage over afslag på 18-ansøgning Faaborg-Midtfyn Kommune Tinghøj Allé 2, 5750 Ringe / Mellemgade 15, 5600 Faaborg ATT.: Kommunalbestyrelsen Faaborg, den 29. april 2015 Børns Voksenvenner Faaborg-Midtfyn c/o Ungdomsskolen, Grønnegade 40.

Læs mere

Kina viser vejen for dansk eksport i krisetider

Kina viser vejen for dansk eksport i krisetider Organisation for erhvervslivet 11. maj 2009 Kina viser vejen for dansk eksport i krisetider Af Erhvervs-Ph.d. Nis Høyrup Christensen, nhc@di.dk og Konsulent Joakim Larsen, jola@di.dk Dansk eksport har

Læs mere

Den 12. januar 2015. Udvalget for Ældre og Handicappede, Økonomiudvalget og Byrådet, Halsnæs Kommune.

Den 12. januar 2015. Udvalget for Ældre og Handicappede, Økonomiudvalget og Byrådet, Halsnæs Kommune. Den 12. januar 2015 Udvalget for Ældre og Handicappede, Økonomiudvalget og Byrådet, Halsnæs Kommune. Ældrerådet har på sit møde i dag den 12. 01.2015 behandlet pkt. 134 Nattevagter på Plejecentrene, som

Læs mere

UANMODEDE HENVENDELSER (SPAM)

UANMODEDE HENVENDELSER (SPAM) UANMODEDE HENVENDELSER (SPAM) VIDEN RÅDGIVNING SERVICE TRYGHED INDHOLD 1. Kort fortalt... 3 2. Uanmodede henvendelser.... 3 3. Nærmere om samtykke til henvendelse.... 7 3.1. Krav om forudgående samtykke...

Læs mere

Referat af Indre By Lokaludvalgs debatmøde om parkering

Referat af Indre By Lokaludvalgs debatmøde om parkering Referat af Indre By Lokaludvalgs debatmøde om parkering Bethesda, Rømersgade 17, torsdag d. 5. februar 2015 kl. 17-19 Cirka 30 borgere og interessenter deltog i mødet. Pointer om ønsker og behov ift. parkering

Læs mere

PER KRUSE. Sedlen med at lukke dørene under gudstjenesten er fjernet, så der er musik og støj inde fra kirkerummet, da de ikke lukker dørene.

PER KRUSE. Sedlen med at lukke dørene under gudstjenesten er fjernet, så der er musik og støj inde fra kirkerummet, da de ikke lukker dørene. PER KRUSE Frederiksberg Kommune Lyngby C d.17.5.2011 Lokalplan 169 er ren diktatur, absolut ikke demokratisk. Vi er aldrig indbudt til møde, om hvad vi havde af løsninger, som Nyvej 9 har været til møde

Læs mere

FAQ. Waoo! Web TV på computeren. Fiberbredbånd TV Telefoni

FAQ. Waoo! Web TV på computeren. Fiberbredbånd TV Telefoni FAQ Waoo! Web TV på computeren Fiberbredbånd TV Telefoni Indhold Waoo! Web TV på computeren...4 Waoo! Bio på Waoo! Web TV...7 Fiberbredbånd TV Telefoni 02 Waoo! Web TV på computeren Hvem kan få Waoo! Web

Læs mere

Talepapir til klima- og energiministerens besvarelse af samrådsspørgsmål Q i Det Energipolitiske Udvalg. Den 15. april 2010

Talepapir til klima- og energiministerens besvarelse af samrådsspørgsmål Q i Det Energipolitiske Udvalg. Den 15. april 2010 Det Energipolitiske Udvalg 2009-10 EPU alm. del Bilag 241 Offentligt Talepapir til klima- og energiministerens besvarelse af samrådsspørgsmål Q i Det Energipolitiske Udvalg Den 15. april 2010 Spørgsmål

Læs mere

En styringsmodel. Et lyst indfald. Idégrundlag. Idé. Mål. Politikker

En styringsmodel. Et lyst indfald. Idégrundlag. Idé. Mål. Politikker En styringsmodel Et lyst indfald Idégrundlag Idé Mål Politikker Fig. 9.1 En styringsmodel. Fig. 9.2 Skabelon til opbygning af SWOT-analysen. Skabelon til opbygning af SWOT-analysen Stærke sider (S) Interne

Læs mere

Inspirationsmateriale til drøftelse af. rammerne for brug af alkohol i. kommunale institutioner med børn

Inspirationsmateriale til drøftelse af. rammerne for brug af alkohol i. kommunale institutioner med børn Inspirationsmateriale til drøftelse af rammerne for brug af alkohol i kommunale institutioner med børn Rammer for brugen af alkohol som led i en alkoholpolitik i kommunale institutioner med børn Indledning

Læs mere

SKI s rammeaftaler. Anja Piening Juridisk chef, SKI

SKI s rammeaftaler. Anja Piening Juridisk chef, SKI SKI s rammeaftaler Anja Piening Juridisk chef, SKI Dagsorden Kort om rammeaftaler. SKI s rammeaftaler. Hvordan bliver man leverandør hos SKI? Opmærksomhedspunkter som leverandør. Gode råd til jer som leverandører.

Læs mere

Børnesyn og nyttig viden om pædagogik

Børnesyn og nyttig viden om pædagogik Børnesyn og nyttig viden om pædagogik I Daginstitution Langmark Udarbejdet 2014 Børnesyn i Langmark Alle børn i daginstitution Langmark skal opleve sig som en del af de fællesskaber, vi har. De skal anerkendes

Læs mere

Det gode samarbejde Pårørende og personale på regionens sociale tilbud fortæller

Det gode samarbejde Pårørende og personale på regionens sociale tilbud fortæller Informationsfolder Det gode samarbejde Pårørende og personale på regionens sociale tilbud fortæller regionsyddanmark.dk Det gode samarbejde Indledning Denne folder har til formål at sætte fokus på det

Læs mere

1. Læsestærke børn i Vores Skole

1. Læsestærke børn i Vores Skole 1. Læsestærke børn i Vores Skole Vores forældre kan lære at styrke børnenes læsefærdigheder Forældre kan bruges endnu mere til at fremme børnenes læsefærdigheder. Vi kan give dem gode råd og brugbare redskaber

Læs mere

Skåret ind til benet betyder det vel blot, at vi mennesker er afhængige af hinanden, ligegyldigt, hvor langt væk vi bor fra hinanden.

Skåret ind til benet betyder det vel blot, at vi mennesker er afhængige af hinanden, ligegyldigt, hvor langt væk vi bor fra hinanden. *OREDOLVHULQJVGHEDW 7DOH 0DULH/RXLVH.QXSSHUW /2 VRUGLQ UHNRQJUHVRNWREHU Dagsordenens punkt 6,QWURGXNWLRQWLOWHPDGHEDWRP'DQPDUNRJGHWJOREDOH DUEHMGVPDUNHG Alle taler om globaliseringen. Det er et spøgelse,

Læs mere

Byrådet vedtog sin første handicappolitik i 2008. Denne handicappolitik er nu blevet revideret

Byrådet vedtog sin første handicappolitik i 2008. Denne handicappolitik er nu blevet revideret Handicappolitik Forord Byrådet vedtog sin første handicappolitik i 2008. Denne handicappolitik er nu blevet revideret og fornyet. Favrskov Kommune vil med handicappolitikken skabe et fundament, der sikrer

Læs mere

7.s.e.trin. II 2016 Bejsnap 9.00, Ølgod 10.30 751 28 516 675 49

7.s.e.trin. II 2016 Bejsnap 9.00, Ølgod 10.30 751 28 516 675 49 Der tales en del om frygt i evangeliet til i dag. Der er da også nok at være bange for. Der sker frygtelige ting i denne verden. Det har der vel altid gjort. Og vi har nok altid frygtet, at vi skulle blive

Læs mere

Kursusmappe. HippHopp. Uge 29: Nørd. Vejledning til HippHopp guider HIPPY. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 29 Nørd side 1

Kursusmappe. HippHopp. Uge 29: Nørd. Vejledning til HippHopp guider HIPPY. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 29 Nørd side 1 Uge 29: Nørd Vejledning til HippHopp guider Kursusmappe Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 29 Nørd side 1 HIPPY HippHopp uge_29_guidevejl_nørd.indd 1 06/07/10 10.42 Denne vejledning er et supplement

Læs mere

Beskrevet med input fra pædagogmedhjælper Valérie Licht-Larsen og souschef Christina Stær Mygind, Humlebien, Gentofte Kommune BAGGRUND

Beskrevet med input fra pædagogmedhjælper Valérie Licht-Larsen og souschef Christina Stær Mygind, Humlebien, Gentofte Kommune BAGGRUND 72 Små og store venner Børn hjælper børn Beskrevet med input fra pædagogmedhjælper Valérie Licht-Larsen og souschef Christina Stær Mygind, Humlebien, Gentofte Kommune BAGGRUND Små og store venner Kort

Læs mere

Bjarne Lindberg Bak (2 stemmer) Lise Bjørg Pedersen Torben Steenberg

Bjarne Lindberg Bak (2 stemmer) Lise Bjørg Pedersen Torben Steenberg AFGØRELSE FRA ANKENÆVNET FOR BUS, TOG OG METRO Journalnummer: 2012-0260 Klageren: XX 4296 Nyrup Indklagede: Movia Klagen vedrører: Kontrolafgift på 750 kr. for manglende billet Ankenævnets sammensætning:

Læs mere

Det talte ord på samrådet gælder

Det talte ord på samrådet gælder Beskæftigelsesudvalget 2011-12 BEU alm. del, endeligt svar på spørgsmål 128 Offentligt T A L E Beskæftigelsesministerens tale ved samråd om øremærket barsel til mænd og barsel for mandlige ministre, samrådsspørgsmål

Læs mere

Bilag 5, forvaltningens kommentarer til Indre By Lokaludvalgs høringssvar.

Bilag 5, forvaltningens kommentarer til Indre By Lokaludvalgs høringssvar. KØBENHAVNS KOMMUNE Teknik- og Miljøforvaltningen Center for Anlæg 27-07-2015 Bilag 5, forvaltningens kommentarer til Indre By Lokaludvalgs høringssvar. Teknik- og Miljøforvaltningen har bedt Indre By Lokaludvalg

Læs mere

Rammer til udvikling hjælp til forandring

Rammer til udvikling hjælp til forandring Rammer til udvikling hjælp til forandring Ungdomskollektivet er et tilbud til unge, som i en periode af deres liv har brug for hjælp til at klare tilværelsen. I tæt samarbejde tilrettelægger vi individuelle

Læs mere

Notat om håndtering af aktualitet i matrikulære sager

Notat om håndtering af aktualitet i matrikulære sager Notat om håndtering af aktualitet i matrikulære sager Ajourføring - Ejendomme J.nr. Ref. lahni/pbp/jl/ruhch Den 7. marts 2013 Introduktion til notatet... 1 Begrebsafklaring... 1 Hvorfor er det aktuelt

Læs mere