Aarhus Havn - Bygning med foderstofsiloer

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Aarhus Havn - Bygning med foderstofsiloer"

Transkript

1 Aarhus Havn - Bygning med foderstofsiloer Tongavej 3, 8100 Aarhus C ATR Fabrik Aarhus GmbH, Tyskland Erhverv m² m³ volume inkl. siloer Ukendt Totalentreprise Aarhus Kommune Lard Lindgaard Rådgivende Ingeniørfirma 3. parts kontrol af statiske beregninger og projekttegninger for foderstofanlæg til opførelse på Tongavej, Århus Havn. Anlægget omfatter ca m² bebygget areal, volume inkl. siloer m ³ med bygninger i op til 35 meters højde. Byggeriets danske bygherrerådgiver er Lars Lindgaard Rådgivende Ingeniørfirma, og 3. partskontrollen er gennemført i samarbejde med denne samt bygningsmyndighederne ved Aarhus Kommune. Byggeriet er projekteret af tyske rådgivere og skal opføres af tyske entreprenører.

2 VERDO Kulholmsvej 22, 8930 Randers NØ VERDO A/S Industri Samlet m² Samlet 100 mio. kr. Hoved- og fagentreprise Verdo A/S Aalborg Energie Technik (AET) I forbindelse med at Verdo, tidligere Energi Randers, omlagde kraftvarmeværket fra kulfyring til fyring med både biobrændsel og kul, planlagdes en række bygningsmæssige tiltag for håndtering af brændselsmateriale. Dels direkte fra skib og dels fra udendørs oplagsplads. Ny bygning for flishugger og knuse/harpemaskine Bygningen opføres i 1 etage med et samlet byggeareal på ca. 415 m² fordelt på ca. 130 m² i grube og ca. 285 m² i stueetage. Da bygningen ligger tæt på eksisterende kajkant, er der forud for byggeriet etableret afstivende og afskærmende spuns, både midlertidig og blivende. Kajkanten er forlænget langs åen/fjorden og dertil er anvendt nedpresset pæle i kanten af åen/fjorden. Transportanlæg/grube For automatisk transport af brændselsmateriale er udført transportør stigende i højden fra 3 m til 25 m. Transportøren bæres af henholdsvis A-ben og kraftige rundsøjler. Ved overgang fra ét transportøranlæg til andet er udført grube under jorden i en dybde af ca. 8 m under jorden. Konstruktionerne er her udført vandtætte og grundet trafikale forhold er udført både blivende og midlertidig spunsning samt midlertidig lokal grundvandssænkning. Alle konstruktionerne er piloterede med jernbetonpæle. Bygning for oplagring af biobrændsel Bygningen blev færdigprojekteret og der blev afholdt licitation. Umiddelbart inden byggestart blev byggeriet udsat på ubestemt tid. Bygningen placeres, hvor der tidligere har været kulgård på Randers Havn, umiddelbart ved siden af kraftvarmeværket. Bygningen, der har et omfang på ca m² er pælefunderet. En del af de eksisterende jernbetonpæle fra den tidligere kulgård genanvendes ved det nye byggeri. Det drejer som om ca. 300 pæle. Disse pæle er frigravet og armeringen er fritlagt i toppen. Der rammes herudover nye supplerende jernbetonpæle, ca stk. I bygningens østlige ende udføres vandtætte bygningsværker under eksisterende terræn. Over terræn er der gjort tiltag for sikring mod vandindtrængning ved høj vandstand på havnearealerne.

3 VERDO, Lagerhal for biobrændsel Kulholmsvej 22, 8930 Randers NØ VERDO A/S Industri Projekteret 2011, endnu ikke opført m² 60 mio. kr. Totalrådgivning Ingen I forbindelse med at Verdo, tidligere Energi Randers, omlagde kraftvarmeværket fra kulfyring til fyring med både biobrændsel og kul, planlagdes en bygning for oplagring af biobrændsel. Bygningen placeres, hvor der tidligere har været kulgård på Randers Havn, umiddelbart ved siden af kraftvarmeværket. Bygningen opføres i 2 bygningssektioner, hovedsageligt i 1 etage med et samlet byggeareal på ca m². Lagerhallen er opdelt i 2 kamre, der principielt er virkende hver for sig. I hver langside, ved facaden, føres flis ud til transportbånd, der fører flisen væk til forbrænding. Dette betinger en åben C-konstruktion i betondelen i hver side. Bygningen udføres i stålrammekonstruktioner, der står på insitustøbte betonkonstruktioner. Stålrammekonstruktionerne udføres således, at der er 2 stålhaller, der er lodret virkende hver for sig. De insitustøbte betonkonstruktioner er udformet, så de er tilpasset de maskindele, der skal håndtere oplagring og flytning af flis. Bygningen er delt på langs af sektionsvægge, der udføres af stålrammeben og præfabrikerede betonvægelementer. Bygningen har vandret tag og har trapezplader spændende mellem stålrammerne. Tagbeklædning udføres i tagpap. De 3 facader udføres med z-åse mellem rammerne og stålfacadeplader på z-åse. Den sidste facade, der ligger i ca. 55 graders vinkel, udføres med glasplader udenpå stålfacadeplader. Bygningen er pælefunderet. En del af de eksisterende pæle fra den tidligere kulgård, der var beliggende samme sted, genanvendes ved det nye byggeri. Det drejer som om ca. 300 pæle. Der rammes herudover nye supplerende jernbetonpæle, ca stk. I bygningens østlige ende udføres bygningsværker under eksisterende terræn. Der udføres tværgående fundamentskonstruktioner til sikring af, at tværkræfter kan overføres i gulvniveau.

4 VERDO, Biomassetransportanlæg Kulholmsvej 22, 8930 Randers NØ VERDO A/S Industri Samlet strækning 410 m² 20 mio. kr. Hovedentreprise Ingen I forbindelse med at Verdo, tidligere Energi Randers, omlagde kraftvarmeværket fra kulfyring til fyring med både biobrændsel og kul, planlagdes nyt tranportanlæg for automatisk flytning af træflis. Dels direkte fra skib og dels fra udendørs oplagsplads. Transportanlægget er dels et vandret bånd i ca. 4 m højde over jord, dels et bånd stigende fra 4 m til 25 m over jord og dels et bånd stigende fra terrænniveau til ca. 35 m over terræn. Hertil kommer ca. 30 m lang betongrube som båndet løber ned i. Transportanlæg er udført af stålkonstruktioner dels med rørsøjler under og dels med A-ben. Stålkonstruktioner er detaildimensioneret af leverandør. Opførelse af Insitu-støbt betongrube udført med vandtætbeton inklusive vandtætning af samlinger osv. Gruben er en del af et transportanlæg for træflis. I forbindelse med arbejderne skulle udføres blev der afspærret for trafik og færdsel i området, dog således af trafikken kunne passere forbi i henhold til aftale med bygherre. Der blev udført byggeledelse, projektering af KON og VVS samt ført fagtilsyn. Alle punktfundamenter og grube udføres i insitubeton funderet på rammede pæle.

5 VERDO, Harpeknusere/Flishugger bygning Kulholmsvej 22, 8930 Randers NØ VERDO A/S Industri m² 24 mio. kr. Hovedentreprise Ingen I forbindelse med at Verdo, tidligere Energi Randers, omlagde kraftvarmeværket fra kulfyring til fyring med både biobrændsel og kul, planlagdes ny bygning for flishugger og knuse/harpemaskine på Kulhomsvej 22, Randers. Bygningen opføres i 1 etage med et samlet byggeareal på ca. 415 m² fordelt på ca. 130 m² i grube og ca. 285 m² i stueetage, heraf ca. 65 m² i indskudt dæk. Bygningen udføres i beton som præfabrikerede tagdækelementer og in-situ facade- og gavlvægge. I bygningen er der etableret indskudt dæk som stålkonstruktioner. Bygningen har vandret tag og tagbeklædning i tagpap. Bygningen er pælefunderet. Da bygningen ligger tæt på eksisterende kajkant, er der forud for byggeriet etableret afstivende og afskærmende spuns. Både midlertidig og blivende. Kajkanten er forlænget langs åen/fjorden og dertil er anvendt nedpresset pæle i kanten af åen/fjorden. Der blev udført byggeledelse, projektering af KON og VVS samt ført fagtilsyn.

6 VERDO, Nyt anlæg for røggaskondensering Kulholmsvej 22, 8930 Randers NØ VERDO A/S Industri m² 40 mio. kr. Hovedentreprise Ingen Opførelse af nyt anlæg for røggaskondensering omfatter en nybygning ovenpå den eksisterende afsvovlningsbygning. Derudover et nyt trappetårn helt fra terræn til toppen. Sluttelig ombygning inde i kedelhuset. Byggeriet er opført med et bærende system i stål beklædt med stålkassetter, der er isolerede. Der blev udført byggeledelse samt ført fagtilsyn. Nybygningen er opført med start i kote 23,00 og med top i kote 45,00. Terræn hedder kote 2,0. Byggeriet skulle igennem hele forløbet tilgodese, at de eksisterende bygninger og anlæg skulle være i drift hele tiden.

7 VERDO, Bygning for doseringsbeholdere Kulholmsvej 22, 8930 Randers NØ VERDO A/S Industri m² 20 mio. kr. Hovedentreprise Ingen I forbindelse med at Verdo, tidligere Energi Randers, omlagde kraftvarmeværket fra kulfyring til fyring med både biobrændsel og kul, planlagdes ny bygning for doseringsbeholdere til netop dosering af biobrændsel på Kulhomsvej 22, Randers. Bygningen opføres ovenpå den eksisterende kedelbygning, opført som stålkonstruktioner beklædt med stålplader. Transportanlægget forsyner doseringsbeholdere med biobrændsel. Byggeriet skulle igennem hele forløbet tilgodese, at de eksisterende bygninger og anlæg skulle være i drift hele tiden. Der blev udført byggeledelse, projektering af KON og VVS samt ført fagtilsyn. Bygningen indeholder 4 doseringsbeholdere, som doserer biobrændsel til kedlerne, når der fyres med biobrændsel.

8 VERDO, Renovering af Kedel- og Turbinebygning Kulholmsvej 22, 8930 Randers NØ VERDO A/S Industri m² 15 mio. kr. Hovedentreprise Ingen I forbindelse med at Verdo, tidligere Energi Randers, omlagde kraftvarmeværket fra kulfyring til fyring med både biobrændsel og kul, planlagdes ombygning af kedel- og turbinebygninger på Kulhomsvej 22, Randers. Dette omfattedede ombygning og tilpasning af de bærende konstruktioner omkring de to kedler, fordi disse skulle sænkes og ombygges. Projektet omfattede blandt andet pilotering og nye punktfundamenter i umiddelbart nærhed af turbinen, hvilket stillede stort krav til udførelsen, herunder vibrationer, som er kritiske for turbinen. Der bliver udført byggeledelse, projektering af KON og VVS samt ført fagtilsyn. Fyrpladsen blev således sænket 5 m, hvorfor der også skulle etableres to nye indskudte dæk for disse inde i turbinebygningen.

9 Løgstør Rør Danmarksvej 11, 9670 Løgstør Løgstør Rør A/S Erhverv m² Ukendt Totalrådgivning Arkitektfirmaet N. Krogh Madsen A/S I marts 2007 brød Logstor A/S hovedkvarter i brand som følge af kortslutning i nogle tekniske installationer. Den ene halvdel af virksomhedens administrationsbygning nedbrændte totalt, mens en fløj stod tilbage som røg- og vandskadede råmure. En lagerhal på kvm, der desuden rummede en mindre del af produktionen af præisolerede rørsystemer, blev også flammernes bytte. Logstor A/S ønskede at bevare det, der kunne reddes, og opføre en ny administrationsfløj med forbindelse til den gamle. Nybyggeriet er en ekstra fløj parallelt med den bevarede, som ligger ud mod Danmarksvej. Via to forbindelsesgange er der tilbygget en ny administrationsbygning til den eksisterende administrationsbygning. Den nye bygning er i to etager med storrums- og cellekontorer langs facaden væk fra den eksisterende bygning. I siden mod eksisterende bygning er der et stort dobbelt højt fællesrum. I dette rum er der på 1. sal etableret et svævende møderum. I den ene gangforbindelse er der indrettet storrumskontorer og den anden er alene en gangforbindelse. I stueplan i tilbygningen er der indret et produktionskøkken med kølerum til fremstilling af mad til personalet. I en del af den nye bygning er der kælder som indeholder ventilations-, varme,- server og depotrum. Der er udført helt nye installationer i tilbygningen med gulvvarme i stueplan og radiatoranlæg på 1. salsniveau. Der er etableret to komplet nye ventilationsanlæg, hvor det ene forsyner produktionskøkkenet via system emhætter og det andet forsyner møde- og kontorlokaler, samt det store atrium. Sidstnævnte anlæg er med køling som er opkoblet til Løgstør s decentrale køleanlæg. Friskluftindtag og afkast til ventilationen er ført via to skorstende placeret væk fra bygningen, således at tagkonstruktionen ikke blev skæmmet af hætter. Der er udført projektering at statik, varme, vand, el, tilslutning til køleanlægget samt ventilationsanlæg ligeledes blev der ført fagtilsyn.

10 SCA Packaging Danmark A/S C. F. Tietgensvej 2, Taulov, 7000 Fredericia SCA Packaging Danmark A/S Produktion, Lager og Administration Samlet m² Samlet ca. 75 mio. kr. Totalentreprise / Hovedentreprise Ingen SCA Packaging Danmark A/S er en af de førende producenter indenfor kundespecifikke emballager med vægt på state-of-the art emballagedesign og lokal service tæt ved kundernes faciliteter. SCA Packagings emballager er bl.a. fremstillet af bølgepap og flamingo og med en produktportefølje, der inkluderer emballager til føde- og drikkevarer, transport-, forbrugerog displayemballager, specialfremstillede beskyttelsesemballager, industrielle emballager samt standardemballage og emballagetilbehør imødekommer SCA Packaging ethvert markeds behov. I hovedtræk er der tale om følgende byggeprojekter: 2012: Rampe og portanlæg for færdigvarelager : Diverse maskinfundamenter 2001: Produktion, ca m² 1994: Færdigvarelager, ca m² 1991: Produktion, ca m² 1989: Lager, ca. 950 m² 1989: Lager, ca. 450 m² 1986: Produktion og administration, ca m² 1983: Produktion, administration og affaldsdepot, ca m² Stokvad & Kerstens Rådgivende Ingeniører A/S FRI har løbende projekteret opførelse, ombygninger og udvidelser af bygningerne på C. F. Tietgensvej i Taulov.

11 Assentoft Silo A/S Silovej 1, Assentoft, 8960 Randers SØ Assentoft Silo A/S Siloanlæg ved landbrug Ukendt Ukendt Hovedentreprise Assentoft Silo A/S Assentoft Silo A/S leverer siloanlæg til forskellige formål, dog fortrinsvis til landbruget. I forbindelse med disse siloanlæg har Stokvad & Kerstens projekteret fundamenter og siloernes bund-konstruktioner i beton. Betonkonstruktion i silobund er tilpasset de varierende udtømningsforhold ved de forskellige siloer. Stokvad & Kerstens har medvirket til optimering af udformning af betonkonstruktionerne for simplificering af udførelsen og deraf begrænsning af byggetiden. Der udformet et katalog for sammenhængen mellem solityper, -størrelser og former i forhold til betonkonstruktionerne.

12 Green Farm Energy A/S Over Løjstrup, Overgaard Gods, Hjørring, Brønderslev Green Farm Energy A/S Biogasanlæg Opvarmet etageareal ca. 750 m² ved hvert anlæg - hertil kommer tankanlæg Bygningsarbejder ca. 20 mio. kr. pr. anlæg Hovedentreprise Green Farm Energy A/S Den procesmæssige tanke bag selskabet Green Farm Energy A/S kan kort beskrives således: Green Farm Energy A/S har udviklet og verdenspatenteret en helhedsløsning for fremtidens landbrug og industri baseret på organisk forbehandling til biogas og med efterfølgende separation. Løsningen stripper kvælstof ud af biomasserne, samtidig med at det organiske materiale åbnes op, hvorefter man ved hjælp af metanbakterier opnår et højere gasudbytte. De bygningsmæssige forhold omkring anlæggene knytter sig alle til eksisterende store gårdanlæg. Der er i forbindelse med anlæggene etableret en bygning i 2 etager med den maskinelle og kemiske proces samlet og omkring denne er der anlagt tankanlæg, transportøranlæg og maskinhuse. Løsningen opfylder samfundets behov til behandling af organisk affald fra såvel landbruget som industrien, samtidig med at det er profitabelt og medfører en række landbrugsmæssige fordele.

13 Højbjerg Maskinfabrik A/S Oddervej 200, 8270 Højbjerg Højbjerg Maskinfabrik A/S Erhverv m² 19 mio. kr. Totalrådgivning Låsby Byg A/S Gennem en årrække har Højbjerg Maskinfabrik A/S foretaget forskellige om- og tilbygninger samt renoveringer af deres erhvervsdomicil i Højbjerg. Stokvad & Kerstens Rådgivende Ingeniører A/S FRI har projekteret og gennemført opførelsen af eksempelvis delsagerne: Tilbygning, Ny malehal Tilbygning, Ny produktionshal Truck-ladehus og malerdepot Tagrenovering af lager- og kontorbygning Ny malehal & Ny produktionshal Opførelse af 11 meter høj industrihal for automatisk maleanlæg og udvidelse af produktions- og velfærdsfaciliteter. Hallen er opført med bærende betonsøjler og SIB bjælker. Der er en tagkonstruktion med aluminiumsbaserede tagkassetter og tagdug samt præisolerede stålfacadeelementer. Malehallen er brandmæssigt godkendt efter Tekniske Forskrifter. Produktionshallen er indrettet til svejsekabiner med procesudsugning samt en stor kantpresser for tilvirkning af stålemner til produktion af lastvognskraner.

14 Aarhus Havn - Containerterminal Øst Østhavnsvej, 8000 Århus C FAA Holding A/S Erhverv m² 70 mio. kr. Totalentreprise Arkitektfirma Niels Kjær ApS Århus Arkitekterne A/S I forbindelse med Cargo Service Container Terminals udvidelse på Århus Havns sydhavn er der i totalentreprise udført følgende nævnte bygninger: Bygning 1 - Kamerabygning Funktion: Portbygning (automatisk registrering af colli) I alt 180 m² og etagehøjde 8,5 m. Bygning 2, A1, A2 og B - Container reparation Funktion: Reparationsbygning og personalefaciliteter Bygn. A1: Uopvarmet lagerhal Bygn. A2: Opvarmet lagerhal (opvarmet til max. +15gr.) Bygn. B2: Personalefaciliteter knyttet til bygning A I alt 735 m² og etagehøjde 11 m. Bygning 3, A, B, C, CFS samt udvidelsesmulighed D-L Funktion: Lagerhaller Bygn. A og B samt D-L: Uopvarmet lagerhal Bygn. C: Frostfri lagerhal (opvarmet til max. +5gr.) I alt m² og etagehøjde 7 m. Bygning 4, A, Personale/Administrationsbygning Funktion: Administration, kantine og omklædningsfaciliteter I alt m² fordelt på 3 etager. Bygning 5. Gate Ekspedition Funktion: Administration og ekspedition I alt 120 m² og etagehøjde på 5 m. Bygning 6, A og B. Servicebygning Funktion: Service og værkstedsbygning Bygning A: Opvarmet hal (opvarmet til max. +15gr.) 845 m² og etagehøjde på 18,5 m. Bygning B: Opvarmet hal (opvarmet til max. +15gr.) og personalefaciliteter. 345 m² og etagehøjde på 8 m. Der blev udført totalentrepriseudbud med kravspecifikationer, bygherrerådgivning, bygherretilsyn samt deltagelse i afleveringsforretning.

15 RGS Stigsnæs, Skælskør Askelunden 24, Stignæs, 4230 Skælskør RGS90 A/S Carbogrit fabrik m² 75 mio. kr. for bygningskonstruktionerne Projektering til Storentreprise PPConsult A/S Rådgivende ingeniører Küttner projekterende for maskin- og bygningsanlæg I forbindelse med opførelse af dels Carbrogritanlæg og PVC-saltanlæg på Askelunden i Stigsnæs, har Stokvad & Kerstens Rådgivende Ingeniører A/S FRI projekteret bærende betonkonstruktioner og tankanlæg i jord for de overliggende maskinanlæg, bygninger og skorsten. Bygningerne er opført med stålkonstruktioner og varierer i højden op til 43 meter. Tankanlæggende er udført i varierende størrelser og dybder på op til 7,5 meter under terræn. Projekteringen er udført på baggrund af bygningsog maskinprojektering udført af PPConsult A/S og Küttner. Ud over bygningskonstruktionerne har Stokvad & Kerstens Rådgivende Ingeniører A/S FRI projekteret vejanlæg omkring bygningsværkerne.

REFERENCER. Referencer skoler

REFERENCER. Referencer skoler REFERENCER Referencer skoler Aalborg Universitet Nyt undervisningsbyggeri Nyt undervisningsbyggeri indeholdende undervisningslokaler, seminarrum og kontorer samt bygning for fremtidens læringsmiljø. Projektet

Læs mere

Statisk dokumentation

Statisk dokumentation Slagelse Boligselskab Renovering af Grønningen, afd. 10 Entreprise 1-5 Statisk dokumentation 2.060 B1 Statisk projekteringsrapport Totalrådgiver: Danneskiold-Samsøes Allé 28 1434 København K Ingeniører:

Læs mere

Arkidesign REV.: Af dato:

Arkidesign REV.: Af dato: Udbygning af Tune Hallerne Tunehøj 7, 4030 Tune August 2009 Byggeprogram og dispositionsforslag. Udgivelsesdato 10. august 2009 Udarbejdet MSe/ Kontrolleret NSe/ Godkendt / Arkidesign ApS Telefon 58 37

Læs mere

Bygningsbeskrivelse Århus Sygehus, Nørrebrogade

Bygningsbeskrivelse Århus Sygehus, Nørrebrogade Vedr. udbudsforretning februar 2011 Etablering af indendørs mobildækning på Århus Sygehus Bygningsbeskrivelse Århus Sygehus, Nørrebrogade Note om dette bilag...2 Arealdefinition:...2 Fase 1...2 Bygn. nr.

Læs mere

Begæring om gratis, uforpligtende tilbud på byggeskadeforsikring PROJEKT SKEMA

Begæring om gratis, uforpligtende tilbud på byggeskadeforsikring PROJEKT SKEMA Begæring om gratis, uforpligtende tilbud på byggeskadeforsikring PROJEKT SKEMA Når et forsikringstilbud efterfølgende er udstedt, vil tilbuddet kunne anvendes hos kommunen i forbindelse med bygherrens/entreprenørens

Læs mere

- vi bygger på værdier og synergi! Tæt-Lavt byggeri Pleje- og Ældreboliger. Ungdomsboliger. At løfte i flok. Men tag ikke fejl: værd at stræbe efter!

- vi bygger på værdier og synergi! Tæt-Lavt byggeri Pleje- og Ældreboliger. Ungdomsboliger. At løfte i flok. Men tag ikke fejl: værd at stræbe efter! ERHVERVSBYGGERI Etagebyggeri Tæt-Lavt byggeri Pleje- og Ældreboliger Renovering Skoler og institutioner Ungdomsboliger - vi bygger på værdier og synergi! Som familie løfter vi i flok... At løfte i flok

Læs mere

Om-tilbygning af ejendommen Bankvej 1, Skagen. Åben sag

Om-tilbygning af ejendommen Bankvej 1, Skagen. Åben sag Om-tilbygning af ejendommen Bankvej 1, Skagen Sagsfremstilling Bygningen er en del af et større bygningskompleks, der er opdelt i ejerlejligheder. Den seneste anvendelse har været uddannelsesinstitution

Læs mere

det tegner godt ArkiTegnRibe ApS v/ Arkitekt maa Niels Pinborg Saltgade 18, 1 6760 Ribe Tlf.: 7542 2122 arkitekt@arkitegnribe.dk www.arkitegnribe.

det tegner godt ArkiTegnRibe ApS v/ Arkitekt maa Niels Pinborg Saltgade 18, 1 6760 Ribe Tlf.: 7542 2122 arkitekt@arkitegnribe.dk www.arkitegnribe. det tegner godt ArkiTegnRibe ApS v/ Arkitekt maa Niels Pinborg Saltgade 18, 1 6760 Ribe Tlf.: 7542 2122 arkitekt@arkitegnribe.dk www.arkitegnribe.dk Side 2 Velkommen Velkommen til ArkiTegnRibe, hvor arkitekt

Læs mere

DOMICILEJENDOM, NØRRESUNDBY

DOMICILEJENDOM, NØRRESUNDBY DOMICILEJENDOM, NØRRESUNDBY SUNDSHOLMEN 14-9400 NØRRESUNDBY DOMICILEJENDOM, NØRRESUNDBY Markant domicilejendom Direkte ved motorvej E45 og E39 Isolerede og opvarmede haller Mulighed for opdeling DOMICILEJENDOM,

Læs mere

FORUNDERSØGELSE_VOLUMENSTUDIE

FORUNDERSØGELSE_VOLUMENSTUDIE UDVIDELSE AF BEHANDLERHUSET DOKKEN FORUNDERSØGELSE_VOLUMENSTUDIE 2 scenarier_arealstudier Dato 23.09.018 Sagsnr. 302131-1 PROGRAM Behandlerhuset Dokken på Havnen i Thisted er en succes for det sundhedsfaglige

Læs mere

Skærbækværket udbygger til flisfyring information juli 2016

Skærbækværket udbygger til flisfyring information juli 2016 Skærbækværket udbygger til flisfyring information juli 2016 Der arbejdes i skift alle ugens hverdage for at blive færdig med den store ombygning af Skærbækværket til tiden, og mere end 600 personer arbejder

Læs mere

BLIV ANERKENDT STATIKER EN GOD IDÉ SÅDAN GØR DU

BLIV ANERKENDT STATIKER EN GOD IDÉ SÅDAN GØR DU BLIV ANERKENDT STATIKER EN GOD IDÉ SÅDAN GØR DU DERFOR ER DET EN GOD IDÉ Statikeranerkendelsesordningen har siden 1958 medvirket til at sikre kvaliteten af bygværkers bærende konstruktioner. Når bygværker,

Læs mere

TILBUDSLISTE (REV A)

TILBUDSLISTE (REV A) TILBUDSLISTE (REV A) Bygherre: Randers Kommune og Hornbæk Idræt- & Kulturcenter Byggesag: Idrætscenter Vest Sag nr. 19.04.076 Undertegnede tilbyder herved at udføre ovennævnte byggeprojekt i HOVEDENTREPRISE

Læs mere

Når du skal fjerne en væg

Når du skal fjerne en væg Når du skal fjerne en væg Der skal både undersøgelser og ofte beregninger til, før du må fjerne en væg Før du fjerner en væg er det altid en god idé at rådføre dig med en bygningskyndig. Mange af væggene

Læs mere

KONCEPT MED TTS-ELEMENTER MATCHER ELEMENTER DER BREDDEN PÅ EN PARKERINGSBÅS TTS. KONCEPT: Føtex Parkeringshus, Herning. P-dæk forskudt en halv etage.

KONCEPT MED TTS-ELEMENTER MATCHER ELEMENTER DER BREDDEN PÅ EN PARKERINGSBÅS TTS. KONCEPT: Føtex Parkeringshus, Herning. P-dæk forskudt en halv etage. -HUS KONCEPT MED TTS-ELEMENTER 2 ELEMENTER DER MATCHER BREDDEN PÅ EN PARKERINGSBÅS Nyt koncept med TTS-elementer Nogle af de væsentligste krav til et parkeringshus er en hensigtsmæssig indretning, lavt

Læs mere

Pharma Science Center 2014

Pharma Science Center 2014 Pharma Science Center 2014 Laboratoriebyggeri med udfordrende og komplekse facadeløsninger Indhold Projektdetaljer Entreprenøren udtaler Projektering 4 6 8 Montering Entreprenøren udtaler Det gode samarbejde

Læs mere

Statiske beregninger. Børnehaven Troldebo

Statiske beregninger. Børnehaven Troldebo Statiske beregninger Børnehaven Troldebo Juni 2011 Bygherre: Byggeplads: Projekterende: Byggesag: Silkeborg kommune, Søvej 3, 8600 Silkeborg Engesvangvej 38, Kragelund, 8600 Silkeborg KLH Architects, Valdemar

Læs mere

BANG BEENFELDT A/S. Bygningsrenovering. Rådgivende ingeniørfirma

BANG BEENFELDT A/S. Bygningsrenovering. Rådgivende ingeniørfirma BANG BEENFELDT A/S Rådgivende ingeniørfirma Bygningsrenovering En af Bang og Beenfeldt A/S spidskompetencer er renoveringssager. Vi løser typisk opgaver for andels- og ejerforeninger - alt fra de helt

Læs mere

Rådgivnings vejledning ang. renovering af Ejerforening

Rådgivnings vejledning ang. renovering af Ejerforening EF Infanterivej 14 32 8930 Randers NØ Att: Jimmy Christensen Vor sag Vor ref Dato 11156 Infanterivej 14-32 JHJ/jhj 18. november 2011 Rådgivnings vejledning ang. renovering af Ejerforening MultiConsulting

Læs mere

Kalundborg Sundheds- og Akuthus Projektforslag

Kalundborg Sundheds- og Akuthus Projektforslag Kalundborg Sundheds- og Akuthus Projektforslag Kalundborg Sundheds- og Akuthus Projektforslag Indholdsfortegnelse: Beskrivelse af projektforslag Situationsplan Inventarplan etage 0 Inventarplan etage 1

Læs mere

Hvad er Lodret Efterspænding? Tekniske løsninger Hvor benyttes Lodret Efterspænding? Tietgen Kollegiet Efterspændte dæk Video Tietgen Kollegiet

Hvad er Lodret Efterspænding? Tekniske løsninger Hvor benyttes Lodret Efterspænding? Tietgen Kollegiet Efterspændte dæk Video Tietgen Kollegiet PROGRAM Hvad er Skandinavisk Spændbeton KORT! Hvad er Lodret Efterspænding? Tekniske løsninger Hvor benyttes Lodret Efterspænding? Tietgen Kollegiet Efterspændte dæk Video Tietgen Kollegiet Lidt om A/S

Læs mere

Opstart af firma midt i finanskrisen 2 ½ år senere maj 2015 Udvalgte projekter Kommende udbud Building_Information_Modeling (BIM) Projektering

Opstart af firma midt i finanskrisen 2 ½ år senere maj 2015 Udvalgte projekter Kommende udbud Building_Information_Modeling (BIM) Projektering Opstart af firma midt i finanskrisen 2 ½ år senere maj 2015 Udvalgte projekter Kommende udbud Building_Information_Modeling (BIM) Projektering Digitalt udbudsmateriale Opstart af firma midt i finanskrisen

Læs mere

TRENDS FOR BYGGEBRANCHEN

TRENDS FOR BYGGEBRANCHEN TRENDS FOR BYGGEBRANCHEN 2012-2014 FORDELT MÅNEDSVIS BYGGEPROJEKTER IGANGSAT 2012 OG 1. HALVÅR 2013 12.000 10.000 Alle tal er i millioner kroner Igangsat 2012 Igangsat 2013 (1. halvår) 8.000 6.000 4.000

Læs mere

MODERNISERING AF NYKØBING FALSTER AKUTSYGEHUS IDEOPLÆG 22 AUGUST Region Sjælland - Sygehus Syd

MODERNISERING AF NYKØBING FALSTER AKUTSYGEHUS IDEOPLÆG 22 AUGUST Region Sjælland - Sygehus Syd MODERNISERING AF NYKØBING FALSTER AKUTSYGEHUS IDEOPLÆG 22 AUGUST- 2012 Region Sjælland - Sygehus Syd C.F.Møller Baggrund Regionsrådet vedtog i foråret 2010 Region Sjællands Sygehusplan, hvorefter Nykøbing

Læs mere

Professionel bygherrerådgivning gør hele forskellen

Professionel bygherrerådgivning gør hele forskellen Professionel bygherrerådgivning gør hele forskellen Hos OBH-Gruppen findes intet standard produkt, da vores grundlæggende præmis er at kunne tilbyde 360 rådgivning med bygherren i fokus. Vi er bygherrens

Læs mere

Eksempel VIVABOLIG AALBORG - OPFØRT 1944. Energirenovering etageboliger. Beboerønske om nyt bad førte til energirenovering.

Eksempel VIVABOLIG AALBORG - OPFØRT 1944. Energirenovering etageboliger. Beboerønske om nyt bad førte til energirenovering. Eksempel Energirenovering etageboliger VIVABOLIG AALBORG - OPFØRT 1944 UDGIVET DECEMBER 2014 Beboerønske om nyt bad førte til energirenovering Beboerne i 189 lejligheder i boligforeningen Vivabolig i Aalborg

Læs mere

BYGN. A, B, C - UNGDOMSBOLIGER POUL PAGHS GADE, PLUS BOLIG

BYGN. A, B, C - UNGDOMSBOLIGER POUL PAGHS GADE, PLUS BOLIG Maj 2016 BYGN. A, B, C - UNGDOMSBOLIGER POUL PAGHS GADE, PLUS BOLIG Bind B1 Statisk projekteringsrapport PROJEKT Bygn. A, B, C - Ungdomsboliger, Poul Paghs Gade, Bind B1, Statisk projekteringsrapport Projekt

Læs mere

Bilag 2 Ombygning af Danmarks Rostadion til anvendelse for bredden

Bilag 2 Ombygning af Danmarks Rostadion til anvendelse for bredden Prisoverslag 1, Sparsom renovering Enheds- Sum Pos. Ydelse Enhed Antal pris excl. moms kr 1,0 Renovering af eksisterende bygning 1 1,2 Idræts- og omklædningsfaciliteter og fløjbygning: Renovering af tagkonstruktion.

Læs mere

JPH ENERGI A/S. Rådgivende ingenørfirma VI RÅDGIVER OM FREMTIDENS ENERGIANLÆG

JPH ENERGI A/S. Rådgivende ingenørfirma VI RÅDGIVER OM FREMTIDENS ENERGIANLÆG JPH ENERGI A/S Rådgivende ingenørfirma VI RÅDGIVER OM FREMTIDENS ENERGIANLÆG RÅDGIVENDE INGENIØRER JPH Energi A/S er ét af de mest erfarne rådgivende ingeniørfirmaer indenfor energianlæg, damp- og kedelanlæg,

Læs mere

Anders Strange Hansen

Anders Strange Hansen Anders Strange Hansen Personlig information Nationalitet: Dansk Fødselsår: 1969 Kontakt Epost: as@strange-consult.dk Tlf.: +45 40455799 Uddannelse Civilingeniør, Bygningslinien fra Danmarks Tekniske Højskole

Læs mere

Peter Knudsen, rådgivende ingeniørfirma FRI Tlf Teglgårdsvej 843, 2. tv., 3050 Humlebæk

Peter Knudsen, rådgivende ingeniørfirma FRI Tlf Teglgårdsvej 843, 2. tv., 3050 Humlebæk Førsynsrapport Vedr.: Ryetbo Plejecenter - Bygning 5 og 7 Dato: 2015-02-25 Orientering: Nærværende rapport er udarbejdet på baggrund af en bygningsgennemgang d. 2015-02-19 og 2015-02-24, idet det er planlagt

Læs mere

Teknisk redegørelse af daginstitutionen Kilden, Junghansvej 14, Kolding

Teknisk redegørelse af daginstitutionen Kilden, Junghansvej 14, Kolding Notat Dato: 22. april 2014 Sagsnr.: 2014.453 Ref.: Henrik Bilberg Kontakt: HB@ingenior-ne.dk Mobil: 40 11 27 37 Sag/projekt: Bygningsgennemgang - Kilden. Vedr.: Teknisk redegørelse af daginstitutionen

Læs mere

Erfaringer fra 5 store byggeprojekter i

Erfaringer fra 5 store byggeprojekter i DFFU og DDSFB, 11. november 2015 Erfaringer fra 5 store byggeprojekter i Region Syddanmark Karin Martinsen, chefjurist BYG INDHOLD 1) De omfattede sygehusprojekter 2) Nogle overordnede forudsætninger 3)

Læs mere

REFERENCER. Referencer kulturbyggeri

REFERENCER. Referencer kulturbyggeri REFERENCER Referencer kulturbyggeri Kulturmaskinen Odense Nyt byrum - inklusiv omkringliggende bygninger. Samling af Badstuen (arbejdende værksteder inden for ler, tekstil, it-grafisk) samt Internationalt

Læs mere

Bygningsstyrelsen. Planlægning af byggeri i en politisk kontekst. Kontorchef Anniken Kirsebom 23. september 2014

Bygningsstyrelsen. Planlægning af byggeri i en politisk kontekst. Kontorchef Anniken Kirsebom 23. september 2014 Bygningsstyrelsen Planlægning af byggeri i en politisk kontekst Kontorchef Anniken Kirsebom 23. september 2014 25-09-2014 1 Indhold Hvem er Bygningsstyrelsen? Fokusområder Planlægning af byggeri i en politisk

Læs mere

dansk beton arkitektur

dansk beton arkitektur Jørgen Hegner Christiansen dansk beton arkitektur Fotograferet af Torben Eskerod Forlaget Vandkunsten NORDKRAFT KULTUR- OG FRITIDSHUS Det særlige ved transformationen fra kraftværk til kultur- og fritidshus

Læs mere

Rådgiver faktablad (Side 1/2)

Rådgiver faktablad (Side 1/2) Rådgiver faktablad (Side 1/2) For rådgiveropgaven: Lægehus i Hinnerup (1352-003) Virksomhed: Tri-Consult A/S CVR: 14977139 Evalueringsstatus: [ ] 1. evaluering [X] 2. evaluering [ ] Endeligt faktablad

Læs mere

SDU OU UNDERVISNINGS- BYGNING 44

SDU OU UNDERVISNINGS- BYGNING 44 Bygherre: SYDDANSK UNIVERSITET Projekt navn: SDU OU Undervisningsbygning 44 Dato: 2014-08-15 Dokument id: SDU OU44_C05.1_NK02-B1 STATISK PROJEKTERINGSRAPPORT SDU OU UNDERVISNINGS- BYGNING 44 B PROJEKTDOKUMENTATION

Læs mere

Egevænge Ølstykke almennyttige Boligselskab

Egevænge Ølstykke almennyttige Boligselskab Ølstykke almennyttige Boligselskab Bebyggelsen er beliggende i den nye bæredygtige bydel Egedal By ved Egedal Station og det nye rådhus. Afdelingens 60 boliger ligger i en fireetagers moderne karrébebyggelse,

Læs mere

Godkendelse af skema B for renovering for Plus Bolig afd. 57 Vegavej og Scheelsmindevej - Projekt og renoveringsudgift inden byggestart

Godkendelse af skema B for renovering for Plus Bolig afd. 57 Vegavej og Scheelsmindevej - Projekt og renoveringsudgift inden byggestart Punkt 14. Godkendelse af skema B for renovering for Plus Bolig afd. 57 Vegavej og Scheelsmindevej - Projekt og renoveringsudgift inden byggestart 2018-050780 By- og Landskabsforvaltningen indstiller, at

Læs mere

Aksel Tolderlund. Nationalitet: Dansk Fødselsår: 1946. Mobil: +45 2048 5205. Ingeniør fra Københavns Teknikum B. Sc.Eng. Senioringeniør /Projektchef

Aksel Tolderlund. Nationalitet: Dansk Fødselsår: 1946. Mobil: +45 2048 5205. Ingeniør fra Københavns Teknikum B. Sc.Eng. Senioringeniør /Projektchef Aksel Tolderlund Personlig information Nationalitet: Dansk Fødselsår: 1946 Kontakt E-mail : at@tolderlund.nu Tlf.: +45 4641 0776 Mobil: +45 2048 5205 Uddannelse Ingeniør fra Københavns Teknikum B. Sc.Eng

Læs mere

NOTAT fra mødet hos bygningsmyndighederne IX distrikt.

NOTAT fra mødet hos bygningsmyndighederne IX distrikt. Byens Netværk Budapest tur 2004 notat fra møde med kommunen. Side 1 af 6 NOTAT fra mødet hos bygningsmyndighederne IX distrikt. Den 2. september 2004 Besøget blev opdelt i et besøg på det lokale rådhus

Læs mere

IDRÆTSCENTER VEST, RANDERS KOMMUNE TIL OG OMBYGNING

IDRÆTSCENTER VEST, RANDERS KOMMUNE TIL OG OMBYGNING IDRÆTSCENTER VEST, RANDERS KOMMUNE TIL OG OMBYGNING Brandstrategi, brandteknisk dokumentation og brandteknisk udførelse Revision : Revisionsdato : Dato : 15.08.2019 Sagsnr. : 19.04.076 Udarbejdet af :

Læs mere

DSF ERFA-MØDE Herning Svømmehal Friluftsbad. Torsdag den 24. august 2017

DSF ERFA-MØDE Herning Svømmehal Friluftsbad. Torsdag den 24. august 2017 DSF ERFA-MØDE Herning Svømmehal Friluftsbad Torsdag den 24. august 2017 Fra 1970 til Danmarks største Bassiner 25 x 12, 5 meter bassin 12,5 x 12,5 springbassin 16 x 8 meter træningsbassin og 4 x 2 meter

Læs mere

Projektbeskrivelse. Indhold

Projektbeskrivelse. Indhold BIOFOS A/S Refshalevej 250 DK-1432 København K post@biofos.dk www.biofos.dk Tlf: +45 32 57 32 32 CVR nr. 25 60 19 20 Projektbeskrivelse Vedrørende: Nyt ristehus på Renseanlæg Lynetten Dato: 27. januar

Læs mere

Tillæg til kommuneplanen

Tillæg til kommuneplanen 1 Tillæg til kommuneplanen Tillæg nr. 62 til 2009 for Aarhus Kommune tillægget omfatter et område i Aarhus Havn, der er beliggende i rammeområderne 050204ER, 050205ER, 050208ER, 050209ER, samt en del af

Læs mere

Nyt campusmiljø / Professionshøjskolen Metropol

Nyt campusmiljø / Professionshøjskolen Metropol Nyt campusmiljø / 2017 Professionshøjskolen Metropol Fra mange m 2 til kloge m 2 En ny bygning og en ombygning af det eksisterende uddannelses- og læringsmiljø i Sigurdsgade styrker professionshøjskolens

Læs mere

Referenceliste. Mejlgade, Aarhus C. Fredens Torv, Aarhus C

Referenceliste. Mejlgade, Aarhus C. Fredens Torv, Aarhus C Referenceliste Mejlgade, Aarhus C Den bevaringsværdige ejendom er oprindeligt fra 1845 og anvendt dels til bolig og dels til erhverv. Ejendommen har de seneste år lidt under manglende vedligeholdelse,

Læs mere

PROJEKTOPLYSNINGER. Projektnr.: K_064_Hvilehøjvej 27 Udvidelse af domicil

PROJEKTOPLYSNINGER. Projektnr.: K_064_Hvilehøjvej 27 Udvidelse af domicil INDHOLD PROJEKTOPLYSNINGER 2 INTRODUKTION 3 PLACERING OG UDFORMNING 4-5 KONSTRUKTION OG MATERIALER 6 PLANSKITSE 7 SNITSKITSE 8 FACADESKITSER 9-10 ISOMETRISKE SKITSER 11-15 PROJEKTOPLYSNINGER Rådgiver:

Læs mere

Aktivitetshus Opførelse af aktivitetshus til ekstraskolære aktiviteter

Aktivitetshus Opførelse af aktivitetshus til ekstraskolære aktiviteter Aktivitetshus Opførelse af aktivitetshus til ekstraskolære aktiviteter Projektidé I dag skal skolerne udvikles så læringen kan finde sted i omgivelser, der giver størst mening for elever og lærere og under

Læs mere

Tinghøj Beholderanlæg Danmarks største rentvandsreservoir

Tinghøj Beholderanlæg Danmarks største rentvandsreservoir Renovering af Danmarks største rentvandsbeholder Januar 2017 Peter Kleis, HOFOR A/S Erling V. Fischer, Krüger A/S Tinghøj Beholderanlæg Danmarks største rentvandsreservoir Vandværker Grænse for grundvandsopland

Læs mere

Hjulmagervej 4B, 7100 Vejle. Afdelingschef. Direkte:

Hjulmagervej 4B, 7100 Vejle. Afdelingschef. Direkte: Information Attraktive kontorer i Vejle Kontorejendommen er velbeliggende i fuldt udbygget erhvervsområde ved sydafkørslen til motorvejen og med meget markant facade til Fredericiavej. Ejendommen er opført

Læs mere

Hvidovre Kommune. Udvidelse af kapacitet i Krogstenshaves produktionskøkken. Projektforslag

Hvidovre Kommune. Udvidelse af kapacitet i Krogstenshaves produktionskøkken. Projektforslag Udvidelse af kapacitet i Krogstenshaves produktionskøkken Dato : 24-11-2010 Revisionsdato : 07-12-2010 Sagsnr. : 102405 Projektleder : SH Udarbejdet af : SH/FL/KIKA/dtm Godkendt af : Teknikerbyen 34 2830

Læs mere

DFM Gå-hjem møde 7. november 2007

DFM Gå-hjem møde 7. november 2007 DFM Gå-hjem møde 7. november 2007 Københavns Energi De nye energibestemmelser og deres umiddelbare konsekvenser for planlægning og gennemførelse af bygge- og renoveringsprojekter J.C. Sørensen Projektleder

Læs mere

SKOLEN I SYDHAVNEN BÆREDYGTIG OG VISIONÆR SKOLE OG FRITIDHJEM (KKFO) Projekt / Nybyg - skole. Sted / Støberigade, 2450 Kbh. SV

SKOLEN I SYDHAVNEN BÆREDYGTIG OG VISIONÆR SKOLE OG FRITIDHJEM (KKFO) Projekt / Nybyg - skole. Sted / Støberigade, 2450 Kbh. SV Markant arkitektur med legepladser på alle tagflader Årets skolebyggeri 2015 v/nohr-con Juryen fremhævede skolens alsidige og sanselige indretning, RÅDGIVER FAKTABLAD Side 1/3 og åbne For rådgiveropgaven:

Læs mere

Dines Jørgensen & Co. A/S. DJ Miljø & Geoteknik P/S

Dines Jørgensen & Co. A/S. DJ Miljø & Geoteknik P/S Dines Jørgensen & Co. A/S Hillerød og Sorø 54 ansatte DJ Miljø & Geoteknik P/S Hillerød og Sorø 24 ansatte Dines Jørgensen & Co. A/S er et ingeniørfirma med rådgivning indenfor Anlæg og Byggeri. Firmaet

Læs mere

Herlev. Tilbudsliste FAGENTREPRISE TØMRERARBEJDE - KONSTRUKTIONER. Kommune KILDEGÅRDSKOLEN ØST - NY INDSKOLING, TIL- OG OMBYGNINGER

Herlev. Tilbudsliste FAGENTREPRISE TØMRERARBEJDE - KONSTRUKTIONER. Kommune KILDEGÅRDSKOLEN ØST - NY INDSKOLING, TIL- OG OMBYGNINGER Tilbudsliste Herlev Kommune Telefon 44 52 70 00 Telefax 44 91 38 39 Direkte telefon 44 52 6411 Dato 17.10.2014 Til Murerentreprenøren Journal nr. Fra Center for Ejendomme KILDEGÅRDSKOLEN ØST - NY INDSKOLING,

Læs mere

Bygningsgennemgang af FIOMA den 28.06.2013

Bygningsgennemgang af FIOMA den 28.06.2013 af FIOMA den 28.06.2013 Byggeafdelingen har den 28. juni 2013 besigtiget det tidligere Fioma / Frederikssund jernstøberi og maskinfabrik. Besigtigelsen er foretaget ved en visuel gennemgang og der er foretaget

Læs mere

Viuff Entreprenørfirma

Viuff Entreprenørfirma Hjortespringbadet Kloak i P-område, samt støbning af sidde-/liggemøbel. Byggeriets placering: Herlev Svømmehal Anlægssum: 1 mio. Bygherre: Underentreprenør for FJ Poulsen Ballerup Krematorie Beton og kloak

Læs mere

Frederiksberg Kommune København d Byggeri og Arkitektur Att.: Gregers Geppel

Frederiksberg Kommune København d Byggeri og Arkitektur Att.: Gregers Geppel Frederiksberg Kommune København d. 31.07.2017 Byggeri og Arkitektur Att.: Gregers Geppel grge01@frederiksberg.dk Byggeandragende På vegne af ejer I/S Havnstrup anmodes hermed om byggetilladelse til etablering

Læs mere

Underkonstruktion til nordlys

Underkonstruktion til nordlys ovenlysmoduler Underkonstruktion til nordlys Underkonstruktion til nordlys med 40-90 hældning ovenlysmoduler monteres i en nordlysløsning på en underkonstruktion udført i stål, træ eller beton, som afsluttes

Læs mere

NALDTANGLEJREN. Konkurrenceforslag, juni 2014 af A78 Arkitekter for Foreningen de Danske Børneinstitutioner ARKITEKTER

NALDTANGLEJREN. Konkurrenceforslag, juni 2014 af A78 Arkitekter for Foreningen de Danske Børneinstitutioner ARKITEKTER NALDTANGLEJREN Konkurrenceforslag, juni 2014 af A78 Arkitekter for Foreningen de Danske Børneinstitutioner ARKITEKTER ARKITEKTONISKE OVERVEJELSER BAGGRUND Ønske om at udvide antallet af besøgende fra 45

Læs mere

Vi sikrer, udvikler og formidler den byggede kulturarv. De Danske Spritfabrikker i Aalborg

Vi sikrer, udvikler og formidler den byggede kulturarv. De Danske Spritfabrikker i Aalborg De Danske Spritfabrikker i Aalborg Projektindhold: Undersøgelse og registrering af bygninger og anlægs særlige arkitektur- og kulturhistoriske kvaliteter og en vurdering af fabriksområdets genanvendelses-potentialer

Læs mere

Bygningen Gældende lokalplaner: Lokalplan nr. 76 af maj 1992 og Lokalplan nr. 79 af november 1993.

Bygningen Gældende lokalplaner: Lokalplan nr. 76 af maj 1992 og Lokalplan nr. 79 af november 1993. Dato 2017-10-06 Center for Bygninger Frederiksberg Rådhus Smallegade 1, 4. sal 2000 Frederiksberg Ansøgning om byggearbejder på Værnedamsvej 7-9, 1819 Frederiksberg C Hermed fremsendes på vegne af bygherre,

Læs mere

Anlægsbevilling på 20,3 mio. til et nyt "Skytternes Hus"

Anlægsbevilling på 20,3 mio. til et nyt Skytternes Hus Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Fra Kultur og Borgerservice Dato 6. januar 2015 Anlægsbevilling på 20,3 mio. til et nyt "Skytternes Hus" Denne indstilling handler om, at der skal opføres et

Læs mere

Arbejdsbeskrivelse 05. Betonelementleverance

Arbejdsbeskrivelse 05. Betonelementleverance Arbejdsbeskrivelse 05. Betonelementleverance Hovedprojekt Side : 1/14 Indholdsfortegnelse... 1 1. Orientering... 2 1.1 Generelt... 2 2. Omfang... 3 2.2 Bygningsdele... 3 2.3 Projektering... 3 2.4 Byggeplads...

Læs mere

Nyhedsbrev. Maj 2015. Det Tekniske Hus ApS. 2.Udsnit af relevante kandidatprofiler indenfor Bygge-, industri- og medicinalbranchen:

Nyhedsbrev. Maj 2015. Det Tekniske Hus ApS. 2.Udsnit af relevante kandidatprofiler indenfor Bygge-, industri- og medicinalbranchen: Side 1 af 6 Nyhedsbrev Maj 2015 Det Tekniske Hus ApS Vi nærmer os sommeren med hastige skridt og derfor er det tid til at tænke på, om man har behov for en vikar i ferieperioden. Nedenfor kan du se et

Læs mere

Velkommen til Informationsmøde for beboerne. Onsdag den 26.06.2013, kl. 19.00

Velkommen til Informationsmøde for beboerne. Onsdag den 26.06.2013, kl. 19.00 Velkommen til Informationsmøde for beboerne Onsdag den 26.06.2013, kl. 19.00 Dagsorden: 1. Præsentation af byggeleder Mogens Tokkesdal 2. Generel orientering 3. Hvad skal udføres 4. Adgangsveje, parkering

Læs mere

lundhilds tegnestue ERHVERVBYGGERI

lundhilds tegnestue ERHVERVBYGGERI lundhilds tegnestue ERHVERVBYGGERI lundhilds tegnestue bygaden 70 8700 horsens tel 44490054 www.lundhild.dk info@lundhild.dk Erhvervsbyggeri - din professionelle samarbejdspartner Hos Lundhilds tegnestue

Læs mere

Tilstandsregistrering, af B Sisimiut

Tilstandsregistrering, af B Sisimiut Kâlêraq Bech Tattoqeqarfik 4, 3911 Sisimiut Side 1 Tilstandsregistrering, af B-608 3911 Sisimiut Suliakkiisoq / Arbejdsgiver: Birte Haugaard Jørgensen Adammip aqq. 10.0.1. Postboks 1001 3911 Sisimiut Nalunaarusiortut

Læs mere

Stenløse Syd. 65 lavenergiboliger

Stenløse Syd. 65 lavenergiboliger Stenløse Syd 65 lavenergiboliger Velkommen til Stenløse Syd nye, moderne lavenergiboliger Stenløse Syd er Stenløse-Ølstykke Boligforenings seneste boligafdeling i en helt ny bydel af samme navn. Boligerne

Læs mere

Ejerforening. Ejerforeningens navn. Formandens navn

Ejerforening. Ejerforeningens navn. Formandens navn Nyborg Kommune Rådhuset, Torvet 1 5800 Nyborg Modtaget dato Kommunens navn og adresse Nyborg Kommune Rådhuset, Torvet 1 5800 Nyborg Forbeholdt kommunen Ejendomsnummer Bygn.nr. Vejkode Husnr. B Etage Side/dørnr.

Læs mere

Sjællandsgade 22. Sjællandsgade 22. Det skal du vide om renoveringen i din bolig. November 2013

Sjællandsgade 22. Sjællandsgade 22. Det skal du vide om renoveringen i din bolig. November 2013 Sjællandsgade 22 Husk informationsmøde d. 7. november kl. 19-20 i fælleslokale på 1. sal. Sjællandsgade 22 Det skal du vide om renoveringen i din bolig November 2013 Københavns Kommune og Landsbyggefonden

Læs mere

I POLKA findes følgende kategorier af bygninger: 8. Etageareal Administration 9. Etageareal Bad & omklædning

I POLKA findes følgende kategorier af bygninger: 8. Etageareal Administration 9. Etageareal Bad & omklædning 25. marts 2019 Bilag 1 Beskrivelse af arketyper i POLKA 1 Indledning Dette er bilag 1: beskrivelse af arketyper til vejledning til pris- og levetidskataloget. Dette bilag giver en uddybende beskrivelse

Læs mere

HVORDAN ER DEN PERFEKTE BOLIG?

HVORDAN ER DEN PERFEKTE BOLIG? HVORDAN ER DEN PERFEKTE BOLIG? Går du/i med drømmen om at bygge/renovere parcelhus, villa eller sommerhus? ZENI arkitekter kan hjælpe dig med at realisere drømmen! Vi har kun positive ord at sige om vores

Læs mere

Få mere ud af din energirenovering. Hvordan beboere i energirenoveret byggeri er afgørende for at opnå energibesparelser

Få mere ud af din energirenovering. Hvordan beboere i energirenoveret byggeri er afgørende for at opnå energibesparelser Få mere ud af din energirenovering Hvordan beboere i energirenoveret byggeri er afgørende for at opnå energibesparelser Energirenovering - hvad kan du forvente? Her er et overblik over, hvad du som beboer

Læs mere

VI BYGGER DANMARKS HALLER

VI BYGGER DANMARKS HALLER VI BYGGER DANMARKS HALLER Martin Løkkegaard Salgschef - Øst 8754 1560 mal@danskhalbyggeri.dk Tom S. Holmberg Salgschef - Vest 8754 1541 tsh@danskhalbyggeri.dk 2 HVEM ER Når Dansk Halbyggeri laver industribyggeri,

Læs mere

Risikostyring ved renovering og skybrudsikring af byggeri. Ved Pernille Køj Veng og Peter Elle Silberg, april 2015

Risikostyring ved renovering og skybrudsikring af byggeri. Ved Pernille Køj Veng og Peter Elle Silberg, april 2015 Risikostyring ved renovering og skybrudsikring af byggeri Ved Pernille Køj Veng og Peter Elle Silberg, april 2015 Formål Denne workshop har til formål at fortælle om risikostyring i forbindelse med renoveringssager,

Læs mere

RÅDGIVENDE INGENIØRVIRKSOMHED FRI. Sag: 5190 UDBUDSBREV Dato: 15.12.10 Ref.: SN/BKR Side: 1 af 5

RÅDGIVENDE INGENIØRVIRKSOMHED FRI. Sag: 5190 UDBUDSBREV Dato: 15.12.10 Ref.: SN/BKR Side: 1 af 5 BRIX & KAMP A/S RÅDGIVENDE INGENIØRVIRKSOMHED FRI BADEHUSVEJ 18, 9000 AALBORG Tlf.: 98 12 78 66 Fax: 98 12 74 15 E-mail: aalb@brixkamp.dk NØRREGADE 27, 9800 HJØRRING Tlf.: 98 92 28 88 Fax: 98 92 40 47

Læs mere

B. PROJEKTDOKUMENTATION. Skærbæk Skole B1. STATISK PROJEKTERINGSRAPPORT. Dato: Skærbæk, Tønder Kommune. Matrikel nr.

B. PROJEKTDOKUMENTATION. Skærbæk Skole B1. STATISK PROJEKTERINGSRAPPORT. Dato: Skærbæk, Tønder Kommune. Matrikel nr. B. PROJEKTDOKUMENTATION B1. STATISK PROJEKTERINGSRAPPORT Sag: Skærbæk Skole Dato: 19.10.2018 Adresse: 6780 Skærbæk, Tønder Kommune Matrikel nr.: 2526 Kvarter: Skærbæk Ejerlav Skærbæk Skole B. PROJEKTDOKUMENTATION

Læs mere

VESTFJENDS SKOLE DATO

VESTFJENDS SKOLE DATO VESTFJENDS SKOLE DATO 21.09.09 Nyt Mellemtrin 2 etager Med projekt til nyt Mellemtrin, har vi taget udgangspunkt i skolens eksisterende arkitektur og struktur. Vi har valgt en placering tættere på skolens

Læs mere

Thisted kommune Teknisk forvaltning Kirkevej Hurup Thy

Thisted kommune Teknisk forvaltning Kirkevej Hurup Thy Thisted kommune Teknisk forvaltning Kirkevej 9 7760 Hurup Thy Modtaget dato Kommunens navn og adresse Thisted kommune Teknisk forvaltning Kirkevej 9 7760 Hurup Thy Ejendommen Vejnavn og husnummer Forbeholdt

Læs mere

1. UBST arbejde med kravspecifikationerne/revision af vejledninger 2. Inspirationskatalog 3. Basiskrav 4. Udbud af stinkskabe 5.

1. UBST arbejde med kravspecifikationerne/revision af vejledninger 2. Inspirationskatalog 3. Basiskrav 4. Udbud af stinkskabe 5. DUA seminar 5. oktober 2010 1. UBST arbejde med kravspecifikationerne/revision af vejledninger 2. Inspirationskatalog 3. Basiskrav 4. Udbud af stinkskabe 5. Spørgsmål Bygherrerådgiver Erik Krøll, NNE Pharmaplan

Læs mere

Er du er privat bygherre og drømmer om at bygge/renovere nyt parcelhus, villa eller sommerhus? Her kan du læse, hvordan KPF Arkitekter kan hjælpe dig

Er du er privat bygherre og drømmer om at bygge/renovere nyt parcelhus, villa eller sommerhus? Her kan du læse, hvordan KPF Arkitekter kan hjælpe dig Er du er privat bygherre og drømmer om at bygge/renovere nyt parcelhus, villa eller sommerhus? Her kan du læse, hvordan KPF Arkitekter kan hjælpe dig med at realisere drømmen. KPF Arkitekter realisere

Læs mere

IKEA Odense - en artikel fra Byggeri 8-2009

IKEA Odense - en artikel fra Byggeri 8-2009 IKEA Odense - en artikel fra Byggeri 8-2009 Bag den eksisterende butik på bare 1400 m2 tårner den nye bygning sig op. Boligvarehus i to plan Om kort tid åbner Danmarks største Ikea i Odense Af Terkel Bo

Læs mere

Erhverv. Bayer 2011. Mannik & Storm A/S Arkitekter MAA Rosbæksvej 11 2100 København Ø Telefon 39 62 48 11 Fax 39 62 48 13 www.mannik-storm.

Erhverv. Bayer 2011. Mannik & Storm A/S Arkitekter MAA Rosbæksvej 11 2100 København Ø Telefon 39 62 48 11 Fax 39 62 48 13 www.mannik-storm. Bayer 2011 Reception til Bayers hovedkvarter på Arne Jacobsens Allé Netto 2010 Skitseforslag til udvidelse af Netto på Kanaltorvet i Albertslund BMW, Amager 2009 Forslag til ny salgsfilial for BMW. Nybyggeri

Læs mere

- AFSLUTTENDE EKSAMEN - AUGUST 2015

- AFSLUTTENDE EKSAMEN - AUGUST 2015 MARSELISBORG GYMNASIUM DISPOTIONS FORSLAG: PLANCHER UDLEVERET MATERIALE DOKUMENTATION ENTREPRISEFORM PLANCHER DISPOTIONS FORSLAG: PLANCHER UDLEVERET MATERIALE DOKUMENTATION ENTREPRISEFORM PRÆSENTATIONS

Læs mere

Byggesagsbeskrivelse Store Kongensgade 14

Byggesagsbeskrivelse Store Kongensgade 14 Byggesagsbeskrivelse Store Kongensgade 14 Ombygning og etablering af baderum i kælder 29. April 2013 Indholdsfortegnelse 1 ORIENTERING... 3 1.1 Generelt... 3 1.2 Projektbeskrivelse... 3 1.3 Projektmaterialet...

Læs mere

Sønderhaldskolen, i dag kaldet BC-skolen, består af tre parallelle klassefløje i en etage, der bindes sammen af lave tværbygninger indeholdende

Sønderhaldskolen, i dag kaldet BC-skolen, består af tre parallelle klassefløje i en etage, der bindes sammen af lave tværbygninger indeholdende Randers Kommune Folkeskolernes fysiske rammer 2012 ASSENTOFT SKOLE 2. ASSENTOFTSKOLEN Skolevej 14, Assentoft, 8900 Randers Assentoftskolen er beliggende i udkanten af Assentoft øst for Randers by. Skolen

Læs mere

lundhilds Tegnestue tegnestue PROFILBROCHURE

lundhilds Tegnestue tegnestue PROFILBROCHURE lundhilds Tegnestue tegnestue PROFILBROCHURE lundhilds tegnestue bygaden 70 8700 horsens tel 44490054 www.lundhild.dk info@lundhild.dk Hvordan skal din bolig være? Fra drøm til virkelighed... lundhilds

Læs mere

Hærens strategiske etablissementsprojekt fase 1

Hærens strategiske etablissementsprojekt fase 1 Hærens planer for ombygning og nybygning på Antvorskov og Høvelte kaserner Indhold: Præsentation og orientering om Forsvarsministeriet ejendomsstyrelse Projektorganisation Generelt om Hærens strategiske

Læs mere

Engstrandskolen. Hvidovrevej 440, 2650 Hvidovre. Bygningerne er placeret i byzone.

Engstrandskolen. Hvidovrevej 440, 2650 Hvidovre. Bygningerne er placeret i byzone. Engstrandskolen Adresse Placering Beskrivelse af bygningen Hvidovrevej 440, 2650 Hvidovre Bygningerne er placeret i byzone. Engstrandskolen er bygget i 1978 i 2 etaper, og er renoveret i 2003. Bygningerne

Læs mere

ANS SØSPORT KLUBHUS DATO:

ANS SØSPORT KLUBHUS DATO: ANS SØSPORT KLUBHUS DATO: 16.10.2016 re let a Sam m² ) 228 rutto al (b N Eksisterende bro 27 25 Eksisterende klubhus 25 31 51 700 2lg 29 eter 20 M eter 10 M ter 0 Me Beliggenhedsplan Eksisterende forhold

Læs mere

Undertegnede har den 8. januar 2018 gennemgået ovennævnte ejendom, og jeg har følgende bemærkninger til gennemgangen:

Undertegnede har den 8. januar 2018 gennemgået ovennævnte ejendom, og jeg har følgende bemærkninger til gennemgangen: Mette Drejer Nils Bendtsen Tjørnevej 49 4684 Holmegaard Fensmark den 15 januar 2018 Vedr: Gødsholmvej 1, Appenæs 4700 Næstved Dokumenter til min rådighed: BBR-Ejermeddelelse dateret 06.10.2017 Ejendomskort,

Læs mere

BYGNINGSREGLEMENT. Bygninger skal opføres, så unødvendigt energiforbrug undgås, samtidig med at sundhedsmæssige forhold er i orden.

BYGNINGSREGLEMENT. Bygninger skal opføres, så unødvendigt energiforbrug undgås, samtidig med at sundhedsmæssige forhold er i orden. BYGNINGSREGLEMENT 2015 Leca løsninger, der kan anvendes til at hjælpe med at opfylde kravene i bygningsreglement 2015 Bygninger skal opføres, så unødvendigt energiforbrug undgås, samtidig med at sundhedsmæssige

Læs mere