DTLAA Dagtilbudslederne i Aarhus

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "DTLAA Dagtilbudslederne i Aarhus"

Transkript

1 DTLAA Dagtilbudslederne i Aarhus Referat af bestyrelsesmøde Onsdag 13. August 2014 Klokken Pilegårdsvej 95, Hasselager 1) Nyt fra: a) Formanden Der er ansat ny dagtilbudsleder i Lystrup: Bente Jonsen. Martin Hundrup er udpeget som leder i det fusionerede Holme/Rundhøj dagtilbud. Kristine har holdt møde med Marianne, den nye formand for BUPL ifht. til de snitflader der er mellem DTLAA og BUPL. De har aftalt at blive bedre til at holde kontakt. Det er Kristines fornemmelse, at formanden ønsker at have fokus på DTL s forhold. b) Øvrige bestyrelsesmedlemmer Ruth har været til møde om kvalitetsrapporterne og konsekvenserne af dem m. lederorganisationer, forvaltningsfolk mfl. Essensen er, at 0-6- års området er blevet sat på dagsordenen og blevet prioriteret højere, end vi har set de seneste år. 2) Høringssvar til forslag til udmøntning af effektiviseringer, herunder Administrative fællesskaber Jan, Diana og Lone har lavet survey, som er sendt til alle DTL. Der er en svarprocent på 71. Resultatet har dannet grundlag for udarbejdelsen af høringssvaret, kombineret med de input der kom på seneste bestyrelsesmøde. Lone sender høringssvaret til alle bestyrelsesmedlemmer, så bl.a. Claus og Kristine kan rette til. Hun sender også resultatet af survey en. I to udgaver én med og én uden kommentarer. Den sidste vil muligvis blive sendt med som bilag til høringssvaret. Høringsfristen er 25. August. Kristine sender høringssvaret. 3) Fusion af dagtilbud På strategiseminaret blev det besluttet, at DTLAA skal være proaktive på det her område og arbejde for, at der bliver lavet nogle ordentlige processer/procedurer/principper for de fusioner, som kommer fremover. Og

2 proceduren skal være gennemsigtig og lagt åbent ud fra starten. Claus har lavet et bud på en strategi/køreplan for, hvad der skal ske, når der skal fusioneres dagtilbud. Det er vores forventning, at områdecheferne er nødt til at forholde sig til det overordnede, hvis vi kommer med et udspil til, at der laves generelle retningslinjer. Essensen er, at som involverede DTL skal vi hurtigt ind i processen og have hurtig afklaring på vores egen rolle. Måske skal der udpeges en fusionsleder? Men det stiller også krav til, at OC understøtter den leder, der ikke er udpeget som fusionsleder. Hvis man udpeger en leder, skal det så meldes ud eller holdes internt? Samtidig vil vi opfordre til en mere grundig forproces for at sikre, at en igangsat - og opslidende- proces ikke ender i ingenting. Vi skal ikke problematisere, at det ligger indenfor områdechefens råderum. Vi skal gøre klart, at det selvfølgelig kræver en forvaltningsmæssig understøttelse, på samme måde som det sker ved skolefusioner. Vi skal også gøre opmærksom på den ansættelsesmæssige forskel mellem skoleledere og DTL. En tjenestemandsansættelse vil godt kunne gøre en forskel ifht. loyalitet, idet DTL vil være sikret på en hel andet måde, end tilfældet er i dag. De bestyrelsesmedlemmer, som har kommentarer og ændringsforslag til Claus udspil, sender det til ham. Han retter til, så det er klar som bilag til dagsordenen til repræsentantskabsmødet, hvor forslaget er et punkt. (Udsendes senest fredag den 22. Aug) 4) Energibudgetter Vi skal have taget fat i problematikken med, at budgetterne ligger langt under de reelle udgifter til el, vand og varme. Jan har fået et udtræk fra Økonomi- afdelingen, som giver overblik over budget- udsving i el, vand og varme. Tallene for bygningsvedligehold er svære at udlede noget af. Det ser ud til, at de fleste udsving ligger på varme, og tallene bekræfter generelt, at energibudgetterne ikke holder. Samlet set er der et udsving på 25%, idet der er et budget på 22 millioner, mens det reelle forbrug er 28 millioner. Men den nye budgettildelingsmodel tager ikke udgangspunkt i de reelle udgifter. Den handler om, hvordan de penge, der er tildelt, skal fordeles. Målet med modellen er at lave objektive kriterier for tildeling, og beregninger viser, at de objektive kriterier rammer rigtigt med et udsving på kun 5 %. Modelforslaget kommer ud i høring; inden da vil Søren Jermiin og Helle gerne komme og forklare os om den.

3 Forslaget til budgettildelingsmodellen skal diskuteres på repræsentantskabsmødet den 5. sept. Forslaget til modellen sendes ud til repræsentantskabet sammen med dagsordenen. Forberedelsen er at diskutere det igennem og evt. afklare, hvad man ønsker svar på fra Søren og Helle, som Jan inviterer. 5) Byrådsindstilling vedr. tidlig indsats Børn og Unge har lavet en byrådsindstilling om tidlig indsats, der indebærer et vældigt løft til sundhedsplejen. Hvordan forholder vi os til denne indstilling, og hvordan tænker vi dagtilbudsområdet ind i indsatsten? - I vores optik fylder dagtilbuddene alt for lidt, set i lyset af at det er ude hos os, vi ser børnene hver dag, fra de er måneder. Der er i forvejen nedsat en arbejdsgruppe (Diana, Morten, Ruth, Kristine), som skal dykke ned i tidlig indsats og komme med input til forvaltningen til, hvordan systemet skal understøtte os i forhold til de politiske effektmål. Og kigge på hvilke effektmål vi vil foreslå dem. Arbejdsgruppen mødes torsdag den 14. August og vil tage afsæt i indstillingen og blandt andet udtrykke undren over, at DTLAA ikke er inviteret med ind over. Den undren skal vi adressere til Catharina og Rasmus Bak Møller. 6)Dagsorden til repræsentantskabsmødet d. 5. September Efter/videreuddannelse af pædagoger herunder oplægget omkring brugen af puljemidler til rotationsprojekt og uddannelse af praktikvejledere. Besøg af Catharina Damgaard. Claus, Catharina Damgaards og Anders Probsts oplæg er bilag. Bygningsdrift de nye tildelingskriterier. Besøg af Søren og Helle. Oplægget fra Økonomiafdelingen er bilag Ændring af kriterier for udsatte- børn- midler hvad er det vi vil foreslå ændret? Evt. de nuværende kriterier som bilag Principper for dagtilbudsfusioner Claus oplæg danner baggrund for diskussion Claus oplæg er bilag Tidlig indsats Arbejdsgruppens skriftlige oplæg sendes ud de orienterer om hvor langt de er og temaet diskuteres.

4 Arbejdsgruppens oplæg er bilag Kvalitetsrapporterne Ruth fortæller hvad der er besluttet under Orientering fra bestyrelsen Dagsorden skal ud senest 22. August. 7) Punkter til dagsorden til Chefgruppemødet d. 17. September Punkter til mødet den 17. September kl : 1)Tidlig indsats Vi skal gøre dem opmærksom på, at det er en kritisabel proces, når DTLAA ikke har været inddraget. Det vidner om fortsat søjletænkning, som de ellers har lagt op til, at de vil væk fra. Dernæst skal vi gå i dialog om, hvordan de kan tænke os ind i projektet fra nu. 2)Dagtilbudsfusioner Vi skal diskutere de fremtidige processer og de problematikker, vi skitserer i oplægget. Næste møde På mødet skal vi foreslå at lade det næste møde (i okt?) vare til kl og invitere dem ud til én af os. På det møde er kvalitet set i et ledelsesperspektiv temaet. 8) Efter/videreuddannelse af pædagoger Claus har på vegne af DTLAA lavet et udspil til, hvordan Aarhus Kommune fremadrettet kan være mere ambitiøse ifht. til efter- og videreuddannelse af pædagoger. Anders Probst har i samråd med Catharina Damgaard lavet et udspil omkring finansiering af kompetenceudvikling, som tager afsæt i henvendelsen fra DTLAA. Her er pengene hentet af puljemidlerne og ligger under rotationsordningen. Forslaget dækker : 1) Uddannelse af to hold praktikvejledere (ca. 40) i efteråret 14 og foråret 15. (allerede aftalt) med dækning af rotationsvikarer. Desuden 9 hold med moduler, hvis indhold DTLAA selv er med til at definere: 2) Fire hold (i alt 100 studerende) i 2015, som tager pædagogisk diplommodul i syv uger, hvilket vil give 25 rotationsvikariater i 29 uger. 3) Fem hold (i alt 125 studerende) i 2016, som tager pædagogisk diplommodul i syv uger, hvilket vil give 25 rotationsvikariater i 36 uger.

5 I forslaget ligger samtidig en aftale om, at der bliver en fast pris på deltagerbetaling på kr. frem til om med Den pris indeholder hele pakken med vikardækning osv. Idéen er bl.a at medarbejderne føler sig forpligtet til at deltage og gennemføre uddannelsen. Prisen kan muligvis forhandles endnu længere ned med VIA. Indholdet i modulerne er som udgangspunkt en hyldevare fra VIA, men besætter vi hele hold, har DTLAA og PI gode muligheder for at sætte fingeraftryk på detaljerne. Især hvis det er os selv, som er med til at finansiere via puljemidlerne. MEN udspillet imødekommer kun en lille del af Claus oprindelige forslag, så Anders Probst foreslår, at DTLAA sender det til Søren Aakjær og Rasmus Bak Møller (Catharina på Cc) og foreslår dem, at barren sættes højere endnu. Kan vi tænke endnu større med længere tidshorisont? 3-4 år frem, så vi kan langtidsplanlægge og medarbejderne kan få en samlet diplom- uddannelse? Henvendelsen skal ikke nævne finansiering. Hvis DTLAA siger ja til at puljemidlerne, vil det være et signal om, at vi gerne selv vil prioritere det ved at bidrage økonomisk og samtidig kan det bruges i budgetforhandlingerne til at foreslå, at der bruges flere penge på at rulle det ud i større skala. Kristine kontakter Catharina og beder hende komme med et skriftligt oplæg på formen og uddybe hvilke puljemidler, der er tale om at bruge. Hvis vi bruger pengene på det her, hvad er det så, vi nedprioriterer? Hun inviterer hende til repræsentantskabsmødet den 5. Sept. for en yderligere uddybning. Der nedsættes en arbejdsgruppe (Claus, Kristine, Jan Fisker) som kommer med første bud på indholdet i modulet. Claus indkalder til første møde. Det optimale vil være, hvis gruppen kan nå at mødes med PI og VIA inden repræsentantskabsmødet den 5. Sept. Anders Probst regner på, hvad det vil koste med forskellige holdstørrelser og antal og sender det inden 22. Aug, så det kan komme ud med dagsordnen. På repræsentantskabsmødet skal vi skal finde ud af, om vi vil bruge puljemidlerne på rotationsprojekt omkring praktikvejlederuddannelsen og dernæst på diplomuddannelser, som vi selv kan være med til at forme. Hvis vi får en aftale i stand om at bruge puljen, kan vi komme i gang nu. Hvis vi går videre med forslaget, skal vi nedsætte en ad hoc- gruppe, hvor vi t ager repræsentanter for de pædagogiske ledere med for at få deres input til, hvad der kunne være brug for.

6 9)Eventuelt Kønsdiskrimination i barndommen, Dansk Kvindesamfunds henvendelse Diana tager med til mødet den 19. august og vil nuancere billedet af ligestilling. Kristine skriver til Louise om at kontakte Diana. Cafémøde den 20. august Tema om dagtilbudsbestyrelsesarbejdet. Oplæg fra Louise Budde om vejledningsmaterialet, som er nyt. Hvad er der sket af ændringer? Hvilken reel indflydelse har bestyrelsen? Hun giver 3 gode råd ud fra de typiske henvendelser/spørgsmål de får i hendes afdeling. Derefter en proces/dialog omkring motivation og engagement; opsamling i plenum. Søren Jermiin stopper pr. 1. Okt han er ansat i KMD. Jan har været til møde omkring hvorvidt vi skal fortsætte med Styringsværktøjet eller styringsværktøj i OPUS. Sidstnævnte fandt han meget kompliceret. Han har anbefalet, at vi ikke skal have noget, som er sværere, end det vi har. I næste uge starter uddannelsen til e- doc. Møllevang DT er nogle af de første på kursus. Referater, samtaler mm. ALT skal fremover arkiveres der.

DTLAA Dagtilbudslederne i Aarhus

DTLAA Dagtilbudslederne i Aarhus DTLAA Dagtilbudslederne i Aarhus Referat af strategiseminar mandag den 16. Juni 2014 Nyt fra: a) Formanden Dagtilbudskonferencen er godt på vej. Temaet er innovativ ledelse; kan vi gøre tingene bedre,

Læs mere

DTLAa Kommunale dagtilbudsledere i Aarhus

DTLAa Kommunale dagtilbudsledere i Aarhus Referat af bestyrelsesmøde Onsdag den 7. Januar 2015 Klokken 13.00-16.00 Høgevej 25 B Hos Claus 1. Nyt fra Formanden: Kristine er inviteret til møde omkring indkøbsaftaler sammen med Stefan fra Skolelederforeningen.

Læs mere

DTLAa - Dagtilbudslederne i Aarhus Kommune

DTLAa - Dagtilbudslederne i Aarhus Kommune Formandens beretning 2015 Af formand Kristine Schroll Formandens beretning 2015 Forandring fryder siger en gammel talemåde. Hvis det også gælder for os som dagtilbudsledere i Børn og Unge må 2014-15 siges

Læs mere

Generalforsamling 2014 Formandens beretning

Generalforsamling 2014 Formandens beretning Hvem er I? Hvad vil I? Generalforsamling 2014 Formandens beretning Sådan spurgte Henrik Vinther bestyrelsen, på et møde vi havde inviteret ham til i november. DTLAa har nu eksisteret i 6 år, og vi har

Læs mere

DTLAA Dagtilbudslederne i Aarhus Kommune

DTLAA Dagtilbudslederne i Aarhus Kommune DTLAA Dagtilbudslederne i Aarhus Kommune Referat af Repræsentantskabsmøde Fredag d. 5. September 2014 1. Orientering fra 1) Bestyrelsen Kristine har holdt møde med Marianne Gilbert, konstitueret formand

Læs mere

DTLAA Dagtilbudslederne i Aarhus Kommune

DTLAA Dagtilbudslederne i Aarhus Kommune DTLAA Dagtilbudslederne i Aarhus Kommune Referat af repræsentantskabsmøde Fredag d. 31. oktober 2014 1. Orientering fra 1) Formanden DTLAa haft et læserbrev i Stiften samme dag som Marianne Gilbert fra

Læs mere

Referat af skolebestyrelsesmøde onsdag d. 18. marts 2015 kl Frokoststuen

Referat af skolebestyrelsesmøde onsdag d. 18. marts 2015 kl Frokoststuen Referat af skolebestyrelsesmøde onsdag d. 18. marts 2015 kl. 19-21.30 Frokoststuen Mølleskolen tlf. 87-943100 www.moelleskolen-ry.dk Formand: Marianne Thorhauge Fraværende: 55-2014/15: 5 min. Godkendelse

Læs mere

DTLAA Dagtilbudslederne i Aarhus Kommune

DTLAA Dagtilbudslederne i Aarhus Kommune DTLAA Dagtilbudslederne i Aarhus Kommune Referat af repræsentantskabsmøde Fredag d. 31. jan 2014 Rosenstien 2 1. Godkendelse af dagsorden Godkendt 2. Orientering fra: 1) Bestyrelsen Kristine til møde med

Læs mere

Referat af generalforsamling Torsdag den 26. Marts 2015

Referat af generalforsamling Torsdag den 26. Marts 2015 Referat af generalforsamling Torsdag den 26. Marts 2015 1. Valg af dirigent Erik blev valgt og konstaterede at generalforsamlingen er rettidigt indkaldt. 2. Valg af stemmetællere og referent Lone blev

Læs mere

Referat af skolebestyrelsesmøde tirsdag d. 17. februar 2015 kl Frokoststuen

Referat af skolebestyrelsesmøde tirsdag d. 17. februar 2015 kl Frokoststuen Referat af skolebestyrelsesmøde tirsdag d. 17. februar 2015 kl. 19-21.30 Frokoststuen Mølleskolen tlf. 87-943100 www.moelleskolen-ry.dk Formand: Marianne Thorhauge Fraværende: Niels, Gitte 44-2014/15:

Læs mere

Hvem bestemmer hvad i DUAB?

Hvem bestemmer hvad i DUAB? Kære afdelingsbestyrelse DUAB-retningslinie nr. 7 til afdelingsbestyrelserne: Hvem bestemmer hvad i DUAB? Hellerup 28.02.2008 DUAB s organisationsbestyrelse har besluttet disse retningslinier, som har

Læs mere

Skolebestyrelse Stilling Skole

Skolebestyrelse Stilling Skole Skolebestyrelse Stilling Skole Afbud: Kenneth, Mogens. Pernille deltog fra kl. 17.15 Dato 1. juni 2017 Kl. 17-20 Ansvarlig Tid Referat 1 Godkendelse af dagsorden Alle (B) Bilag til punkt 4 har ikke været

Læs mere

REFERAT. Møde den: 4. marts Dekanmøde med studerende. Til stede: Mette Thunø, Jan Ifversen, 10 studenterrepræsentanter, Aske Dahl Sløk (ref.

REFERAT. Møde den: 4. marts Dekanmøde med studerende. Til stede: Mette Thunø, Jan Ifversen, 10 studenterrepræsentanter, Aske Dahl Sløk (ref. Møde den: 4. marts 2011 REFERAT Dekanmøde med studerende Til stede: Mette Thunø, Jan Ifversen, 10 studenterrepræsentanter, Aske Dahl Sløk (ref.) Dato: 09. marts 2011 Sagsnr.: Ref: Side 1/5 Dagsorden 1.

Læs mere

1. Godkendelse af dagsorden

1. Godkendelse af dagsorden Aarhus Kommune, Børn og Unge Vejlby Dagtilbud Børnehuset Frijsenborgvej, Lindehuset, Gadekæret, Børnehuset Næringen, Valmuen, Børnehuset på Kanten, Krudtuglen Dagtilbudsleder Kristine Schroll Frijsenborgvej

Læs mere

JF + JVP 20:10-20:30. H ø v e F r i s k o l e B e s t y r e l s e s m ø d e r S i d e

JF + JVP 20:10-20:30. H ø v e F r i s k o l e B e s t y r e l s e s m ø d e r S i d e Referat Møde nr. 7-2013 Bestyrelsesmøde mandag 6. maj 2013 kl. 19.00 22.00 Indkaldt: forældrebestyrelsen, skolelederen, lærerrepræsentanten. Tilstede: Martin, Peter, Louise, Susanne, Jonas, Neel, Jesper

Læs mere

1/5. Dokumentnr /15 Sagsnr. 15/90. Referat til dagtilbudsledermøde. Fredag d. 25. september 2015, kl Kantinen, Borgercenter Varde

1/5. Dokumentnr /15 Sagsnr. 15/90. Referat til dagtilbudsledermøde. Fredag d. 25. september 2015, kl Kantinen, Borgercenter Varde Dokumentnr. 126431/15 Sagsnr. 15/90 Referat til dagtilbudsledermøde Fredag d. 25. september 2015, kl. 9.00 11.30. Kantinen, Borgercenter Varde Afbud: Aase Heiselberg Referent: Lene Pedersen Pkt. 1 Godkendelse

Læs mere

Referat for ekstraordinært møde Børne- og Ungeudvalget

Referat for ekstraordinært møde Børne- og Ungeudvalget Referat for ekstraordinært møde Børne- og Ungeudvalget : Fredag den 06. december 2013 Mødetidspunkt: Kl. 8:00 Sluttidspunkt: Kl. 9:30 Mødested: Det Hvide Værelse, Rådhuset Bemærkninger: Medlemmer: Gitte

Læs mere

Bestyrelsesmøde Sted: Holbæk lille Skole Onsdag den 24/02 kl Husk venligst evt. afbud til Calle Nørvig

Bestyrelsesmøde Sted: Holbæk lille Skole Onsdag den 24/02 kl Husk venligst evt. afbud til Calle Nørvig Bestyrelsesmøde Sted: Holbæk lille Skole Onsdag den 24/02 kl. 19.00 Husk venligst evt. afbud til Calle Nørvig calle@hls.dk Skolebestyrelsens medlemmer Fraværende Forældre: Jane Hørlyck Thomsen, Bente Rosenberg,

Læs mere

Tids- og Handleplan for sammenlægningen af. Nørrelandsskolen og Sønderlandsskolen. i perioden fra 21. februar 1. august 2012

Tids- og Handleplan for sammenlægningen af. Nørrelandsskolen og Sønderlandsskolen. i perioden fra 21. februar 1. august 2012 Tids- og Handleplan for sammenlægningen af i perioden fra 21. februar 1. august 2012 De to skolebestyrelser mødet den 8. marts 2012 Indledning Byrådet har besluttet at lukke Nørrelandsskolen på Byrådsmødet

Læs mere

Referat fra bestyrelsesmøde nr. 6,

Referat fra bestyrelsesmøde nr. 6, Referat fra bestyrelsesmøde nr. 6, Torsdag den 17. juni 2010 på Experimentarium kl. 15.00 18.00 Deltagere: Nils O. Andersen, Randi Brinckmann Wencke, Claus Hviid Christensen og Wenche Erlien, Gitte Bailey

Læs mere

Forslag til ny ressourcetildelingsmodel på dagtilbudsområdet på baggrund af vedtaget kommisorium.

Forslag til ny ressourcetildelingsmodel på dagtilbudsområdet på baggrund af vedtaget kommisorium. 16 Forslag til ny tildelingsmodel på dagtilbudsområdet Sagsnr: 28.00.00-A00-2-16 Sagen afgøres i: Sagsresume Sagen afgøres i:. Forslag til ny ressourcetildelingsmodel på dagtilbudsområdet på baggrund af

Læs mere

Skolebestyrelsen Ølsted Skole. Dagsorden og referat

Skolebestyrelsen Ølsted Skole. Dagsorden og referat Skolebestyrelsen Ølsted Skole Dagsorden og referat til møde den 23. februar 2010 kl. 17.30 i mødelokalet Der vil blive serveret let mad. 1/6 Medlemmer: Klaus Jakobsen, formand Lyng Grundtvig Bente Davidsen

Læs mere

REFERAT. Der indkaldes til møde om. Skolebestyrelsesmøde (Konstituerende samt ordinært) 1. Mødedato Mødested Møde start/slut

REFERAT. Der indkaldes til møde om. Skolebestyrelsesmøde (Konstituerende samt ordinært) 1. Mødedato Mødested Møde start/slut Munkevængets Skole Dato 17. juni 2014 Udsendt af Ole Wiese REFERAT Afbud til Ole Wiese Direkte telefon 79 79 78 39 E-mail olwi@kolding.dk Der indkaldes til møde om Møde nr. Skolebestyrelsesmøde (Konstituerende

Læs mere

1. Godkendelse af referatet fra BM 02/12/15

1. Godkendelse af referatet fra BM 02/12/15 Dagsorden for møde i: Bestyrelsen for Dato for møde: 21. januar 2016, kl. 18.30-20.30. For referat: Sted: Video - LifeSize Deltagere: Bente Andersen, Bjarne Rittig-Rasmussen, Anette Spence, Hans Stryger

Læs mere

Dagsorden og referat Skolebestyrelse

Dagsorden og referat Skolebestyrelse Dagsorden og referat Skolebestyrelse Dato: Tirsdag d. 29.8 2017 Tid: Kl. 19 21.30 Sted: Stensagerskolen Mødedeltagere: Jørgen Krøigaard, Gitta Catalina, Søren Kronvang, Lise Jacobsen, Lene Bro, Jesper

Læs mere

Referat fra bestyrelsesmøde d. 9/9 2015

Referat fra bestyrelsesmøde d. 9/9 2015 Referat fra bestyrelsesmøde d. 9/9 2015 Tilstede: Holger (forælder, SolsikkenÅby), Jonna (forælder, Heimdalsvej), Trine (pædagogisk leder, Hobbitten), Gitte (forælder, dagplejen), Lone (pædagog, SolsikkenÅby),

Læs mere

Orienteringsskrivelse vedr. FGU september 2018 AVU og Serviceafdelingen

Orienteringsskrivelse vedr. FGU september 2018 AVU og Serviceafdelingen Bilag 7. Punkt 11. Status på arbejdet med implementering af FGU-loven, 2018 Orienteringsskrivelse vedr. FGU september 2018 AVU og Serviceafdelingen Status fra UVM Ministeriet er ved at komme op i fart

Læs mere

Dagsorden til skolebestyrelsesmøde Torsdag den 4. februar 2015 kl

Dagsorden til skolebestyrelsesmøde Torsdag den 4. februar 2015 kl 1 Dagsorden til skolebestyrelsesmøde Torsdag den 4. februar 2015 kl. 17.00-21.00 Tilstede: Afbud: Bemærk: Jacob, Thomas, Maria, Jytte og Michael (H)øring eslutning rientering (D)røftelse Ordstyrer: Simon

Læs mere

Bestyrelsen i Århus Skolelederforeningen mødtes d. 19. august 2011.

Bestyrelsen i Århus Skolelederforeningen mødtes d. 19. august 2011. Bestyrelsen i Århus Skolelederforeningen mødtes d. 19. august 2011. På mødet var følgende blandt andet på dagsordenen: Århus Skolelederforening ønsker tildelingskriterierne vedrørende specialklasseelever

Læs mere

Ilbjerg Allé Herlev 26. august Medlemmer Afbud Mødeleder Traktement

Ilbjerg Allé Herlev 26. august Medlemmer Afbud Mødeleder Traktement Mørkhøj skole Ilbjerg Allé 25 2860 Herlev 26. august 2015 Skolebestyrelsesmøde Referat nr. 7 onsdag den 26. august 2015 kl. 18.30-21.00 Medlemmer Afbud Mødeleder Traktement Forældre repræsentanter Kenneth

Læs mere

Århus Kommune, Børn og Unge. Kastanjehuset, Birkehaven, Lindehuset, Gadekæret, Børnehuset Næringen, Valmuen, Børnehuset på Kanten, Krudtuglen

Århus Kommune, Børn og Unge. Kastanjehuset, Birkehaven, Lindehuset, Gadekæret, Børnehuset Næringen, Valmuen, Børnehuset på Kanten, Krudtuglen Århus Kommune, Børn og Unge Vejlby Dagtilbud Kastanjehuset, Birkehaven, Lindehuset, Gadekæret, Børnehuset Næringen, Valmuen, Børnehuset på Kanten, Krudtuglen Dagtilbudsleder Kristine Schroll Frijsenborgvej

Læs mere

SKOLEBESTYRELSEN skoleåret /1

SKOLEBESTYRELSEN skoleåret /1 SKOLEBESTYRELSEN skoleåret 2017-18/1 Tid: Tirsdag den 29. august 2017, kl. 19.00 21.30 Sted: Strøbyskolen 1. sal Fraværende: Jacob og Bjarne og Emil fra elevrådet Ordstyrer: Ulf og Ulla Referat Referatet

Læs mere

Hundested Skole Mødested Formandens initialer Skolebestyrelsesmøde 16. juni 2016 kl Storebjerg B3

Hundested Skole Mødested Formandens initialer Skolebestyrelsesmøde 16. juni 2016 kl Storebjerg B3 Hundested Skole Mødested Formandens initialer Skolebestyrelsesmøde 16. juni 2016 kl. 17.00-18.30. Storebjerg B3 PJ Kl. 18.30 mødes den nye bestyrelse og konstituerer sig. Deltagere: Peter, Kim, Maj-Britt,

Læs mere

Dagsorden 21. februar 2018

Dagsorden 21. februar 2018 Dagsorden 21. februar 2018 Dagsorden Sted: Stevnsgade, personalerummet, 16:30-19:00 Der udsendes beslutningsreferat til bestyrelsens medlemmer inden én uge efter mødet. DAGSORDEN Emne, ansvarlig, tidsramme

Læs mere

1. Godkendelse af dagsorden. 2. Kort nyt fra dagtilbuddet. Aarhus Kommune, Børn og Unge. Vejlby Dagtilbud

1. Godkendelse af dagsorden. 2. Kort nyt fra dagtilbuddet. Aarhus Kommune, Børn og Unge. Vejlby Dagtilbud Aarhus Kommune, Børn og Unge Vejlby Dagtilbud Børnehuset Frijsenborgvej, Lindehuset, Gadekæret, Børnehuset Næringen, Valmuen, Børnehuset på Kanten, Krudtuglen Dagtilbudsleder Kristine Schroll Frijsenborgvej

Læs mere

INSTITUT FOR LÆRING DANMARKS PÆDAGOGISKE UNIVERSITETSSKOLE AARHUS UNIVERSITET REFERAT

INSTITUT FOR LÆRING DANMARKS PÆDAGOGISKE UNIVERSITETSSKOLE AARHUS UNIVERSITET REFERAT Møde den: 21. januar 2011 D 120 Studienævnsmøde Institut for Læring REFERAT Til stede: Charlotte Ringsmose, Eva Viala, Anne Morin, Malou Juelskjær, Kirstine Louise Mei Petersen, Bue Bohr, Lise Lefevre

Læs mere

Referat bestyrelsesmøde fredag den 25. maj 2012

Referat bestyrelsesmøde fredag den 25. maj 2012 Bestyrelsen i Århus Skolelederforening mødtes fredag d. 25 maj 2012 På mødet var følgende blandt andet på dagsordenen: I forhold til den ny skolestruktur er det vigtigt at der bliver tale om en åben, hurtig

Læs mere

Åben referat Ældrerådet

Åben referat Ældrerådet Åben referat Ældrerådet Side 1. SÆH-sekretariatet Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 09:30 Mødet afsluttet: kl. 11:30 Mødested: R-122 Fraværende: Bemærkninger Følgende sager behandles: Pkt. Tekst Side 1 Godkendelse

Læs mere

Referat Bestyrelsesmøde 5. februar 2019

Referat Bestyrelsesmøde 5. februar 2019 Side 1 Referat Bestyrelsesmøde 5. februar 2019 Mødedato: Tirsdag 5. februar 2019 Mødetidspunkt: Kl 16.45 20.00 Mødelokale: Medlemmer: Afbud Middelfart Allan Hornstrup, Birte Holm Sørensen, Carsten Møller,

Læs mere

ØKONOMIEN I DAGTILBUDDENE

ØKONOMIEN I DAGTILBUDDENE ØKONOMIEN I DAGTILBUDDENE TALLENE I PJECEN REFERERER TIL BUDGET 2018 FORORD Et godt samarbejde mellem ledelse og tillidsrepræsentanter er betydningsfuldt for arbejdsmiljøet i det samlede dagtilbud. En

Læs mere

DAGPLEJEN. MED-møde i Dagplejen mandag d. 4. maj 2015, kl. 8:30-13:00. - Sygefravær - APV - Børnetal i områderne - Projekt TAG - AMU uddannelsen

DAGPLEJEN. MED-møde i Dagplejen mandag d. 4. maj 2015, kl. 8:30-13:00. - Sygefravær - APV - Børnetal i områderne - Projekt TAG - AMU uddannelsen MED-møde i Dagplejen mandag d. 4. maj 2015, kl. 8:30-13:00 Mødested: Mødelokalet ved døren, Grubbemøllevej 20-22 Mødeleder: Referent: Käthe/ Deltagere: Gitte W, Gitte O, Kristine, Susanne, og Käthe Afbud:

Læs mere

Bestyrelsen har tidligere udskudt godkendelse af budgettet for 2019, på grund af den forestående udskilning af Ungdomsøens økonomi.

Bestyrelsen har tidligere udskudt godkendelse af budgettet for 2019, på grund af den forestående udskilning af Ungdomsøens økonomi. Spejdernes bestyrelse 6. december 2018 kl. 20.30-22 Skype for business REFERAT Deltagere: Morten Junget, Julie Fink, Signe Lund Christensen, Stefan R. Hansen, Erik Friis, Erling Birkbak, Lisbeth Trinskjær,

Læs mere

Skolebestyrelsesmøde Kirke Hyllinge skole Tirsdag 17.september 2013 kl På lærerværelset..

Skolebestyrelsesmøde Kirke Hyllinge skole Tirsdag 17.september 2013 kl På lærerværelset.. 1. Godkendelse af referat Godkendt 2. Godkendelse af dagsorden Punkt 10 udgår og erstattes med Sundhed. Punkt 9 s op til punkt 4a. 3. Nyt fra elevrådene Intet elevrådet inviteres til næste møde. 4. Budget

Læs mere

DTLAa Dagtilbudslederne i Aarhus Kommune

DTLAa Dagtilbudslederne i Aarhus Kommune DTLAa Dagtilbudslederne i Aarhus Kommune Afbud: Ruth, Diana, Skanderborgvej og Grenåvej Øst 1. Orientering fra Referat af repræsentantskabsmøde Fredag d. 23. januar 2015 1) Bestyrelsen Sanna Lassen tager

Læs mere

Mørdrupskolen skolebestyrelsen.

Mørdrupskolen skolebestyrelsen. Mørdrupskolen skolebestyrelsen. Mødeindkaldelse/referat Side 177 Dato: 21.01.10. Afbud: Dilek Sted: Konferencelokalet klokken 19.00-21.00. Særligt indbudte: Til stede: Lone Bjerregaard Jesper Tovborg-Jensen

Læs mere

Forretningsorden for landsstyrelsen i Ungdommens Røde Kors 2014/2015

Forretningsorden for landsstyrelsen i Ungdommens Røde Kors 2014/2015 Forretningsorden for landsstyrelsen i Ungdommens Røde Kors 2014/2015 DENNE FORRETNINGSORDEN Forretningsorden 1. Landsstyrelsen (LS) fastsætter selv sin interne forretningsorden jf. vedtægterne. Forretningsordenen

Læs mere

Skolebestyrelsen Ølsted Skole. Dagsorden og referat

Skolebestyrelsen Ølsted Skole. Dagsorden og referat Skolebestyrelsen Ølsted Skole Dagsorden og referat til møde den 18. september 2007 kl. 19.00-21.00 i mødelokalet 1/11 Medlemmer: Klaus Jakobsen, formand Lyng Grundtvig Bente Davidsen Henrik Tolstrup Nielsen

Læs mere

Økonomien i dagtilbuddene

Økonomien i dagtilbuddene Økonomien i dagtilbuddene Tallene i pjecen refererer til budget 2016 Forord Et godt samarbejde mellem ledelse og tillidsrepræsentanter er betydningsfuldt for arbejdsmiljøet i det samlede dagtilbud. En

Læs mere

Retningslinje nr. 12 til afdelingsbestyrelserne

Retningslinje nr. 12 til afdelingsbestyrelserne Retningslinje nr. 12 til afdelingsbestyrelserne Sådan fungerer beboermødet I denne retningslinje vil vi beskrive, hvordan beboermødet (også kaldet afdelingsmødet i DUAB regi) fungerer og hvilket ansvar

Læs mere

Deltagere: Lene Ebbesen, Christine Beyer, Louise Toft, Ruben Alexander Spliid, Lotte Roné, Jens Peter Fisker, Frederik Jaquet, Anders Busk

Deltagere: Lene Ebbesen, Christine Beyer, Louise Toft, Ruben Alexander Spliid, Lotte Roné, Jens Peter Fisker, Frederik Jaquet, Anders Busk Referat Skolebestyrelsesmøde 15. september 2014 kl. 17.30-19.30 (Formøde kl. 17.00). 15/9-2013 Deltagere: Lene Ebbesen, Christine Beyer, Louise Toft, Ruben Alexander Spliid, Lotte Roné, Jens Peter Fisker,

Læs mere

Referat Folkeoplysningsudvalget torsdag den 29. marts 2012

Referat Folkeoplysningsudvalget torsdag den 29. marts 2012 Referat torsdag den 29. marts 2012 Kl. 18:00 i Mødelokale 2, Allerslev Indholdsfortegnelse 1. FOU - Godkendelse af dagsorden... 1 2. FOU - Ansøgning om godkendelse som frivillig folkeoplysende forening

Læs mere

Bestyrelsen Borupgaard Gymnasium

Bestyrelsen Borupgaard Gymnasium Bestyrelsen Borupgaard Gymnasium M ø d e r e f e r a t Dato: Tid: Sted: den 10.december 2014 kl. 16 rektors kontor Til stede: Søren Slotsaa Birgitte Frandsen Langkilde Birgitte Lind Thomas Borum Reuss

Læs mere

Viborg Ældreråd. Referat

Viborg Ældreråd. Referat Referat Mødedato: Onsdag den 5. november 2014 Mødetidspunkt: 9:00 Sluttidspunkt: 12:00 Mødelokale: Medlemmer: Fraværende: M.1.4/rådhuset Rådhuset Prinsens Alle 5 8800 Viborg Leo Larsen, Jette Norup, Anny

Læs mere

[UDKAST 22. februar 2018] Overblik over budgetprocessen i 2018

[UDKAST 22. februar 2018] Overblik over budgetprocessen i 2018 [UDKAST 22. februar 2018] Overblik over budgetprocessen i 2018 Indhold Budgetprocessen i 2018... 3 Fase 1: Forberedelse og budgetprocedure... 4 Fase 2: Fagudvalgenes budgetproces Nye ønsker og forslag

Læs mere

REFERAT/ DAGSORDEN. 3. VIA-DSR møde Punkt 1. Valg af ordstyrer og referent. Deltagere [Navne] Gæster. Afbud [Navne]

REFERAT/ DAGSORDEN. 3. VIA-DSR møde Punkt 1. Valg af ordstyrer og referent. Deltagere [Navne] Gæster. Afbud [Navne] 3. VIA-DSR møde 2017 Sted: Campus Silkeborg Nattergalevej 1 8600 Silkeborg Lokale B172 Mødedato: 11. maj 2017 Kl. 16-19 Deltagere [Navne] Gæster Afbud [Navne] Forberedelse: Hvert Campus skal have skrevet

Læs mere

Til Kredsstyrelsen. Referat: Hvidovre Lærerforening

Til Kredsstyrelsen. Referat: Hvidovre Lærerforening Hvidovre Lærerforening Danmarks Lærerforening kreds 14 Idrætsvej nr. 73, 2650 Hvidovre Tlf. 36 77 70 14 014@dlf.org dlfkreds14.dk Til Kredsstyrelsen 27. maj 2016 Referat af kredsstyrelsesmøde onsdag den

Læs mere

1. Velkommen og intro

1. Velkommen og intro Referat for møde: Bestyrelsesmøde i Dansk Selskab for Fysioterapi For referat: Anders Lorentzen Dato for møde: 10. oktober 2018 Sted: Odeon, Odense Deltagere: Lars Henrik Larsen Afbud: Rasmus Gormsen Hansen

Læs mere

Børnerådet. Referat Onsdag den 26. marts 2014

Børnerådet. Referat Onsdag den 26. marts 2014 Børnerådet Onsdag den 26. marts 2014 Børne- og Ungeudvalget: (I) Brigitte Klintskov Jerkel (C) Bjarke Abel (A) Claus Engskov ( O) Anne Marie Lyduch(V) Forældrebestyrelsesformænd: Leon Hoffbeck (Distrikt

Læs mere

Onsdag den 9. september 2015 kl. 16.30 18.30 på Åvang, Aktivitetssalen Møde nr. 1

Onsdag den 9. september 2015 kl. 16.30 18.30 på Åvang, Aktivitetssalen Møde nr. 1 Onsdag den 9. september 2015 kl. 16.30 18.30 på Åvang, Aktivitetssalen Møde nr. 1 Medlemmer: Forældrerepræsentanter: Jon Madsen, Christian Christiansen, Michael Tyske-Andersen, Pia Koefoed Nielsen, Karina

Læs mere

Referat af bestyrelsesmøde i DTLAa Mandag 17. august kl

Referat af bestyrelsesmøde i DTLAa Mandag 17. august kl Referat af bestyrelsesmøde i DTLAa Mandag 17. august kl. 14.00-16.00 1) Kommunikations- og involveringsstrategi Bestyrelsen drøftede udkastet til kommunikations- og involveringsstrategien, som danner baggrund

Læs mere

REFERAT - BESTYRELSESMØDE FORÆLDREBESTYRELSEN FOR DAGPLEJEN

REFERAT - BESTYRELSESMØDE FORÆLDREBESTYRELSEN FOR DAGPLEJEN DAGSORDEN Forældrebestyrelsen for Dagplejen EMail: gac@olos.dk REFERAT BESTYRELSESMØDE FORÆLDREBESTYRELSEN FOR DAGPLEJEN 3. marts 2016 DATO: 22. februar 2016 TID: 17.30 21.00 STED:, DELTAGERE: Pernille

Læs mere

1/5. Dokumentnr. 3334/16 Sagsnr. 16/31. Referat til dagtilbudsledermøde

1/5. Dokumentnr. 3334/16 Sagsnr. 16/31. Referat til dagtilbudsledermøde Dokumentnr. 3334/16 Sagsnr. 16/31 Referat til dagtilbudsledermøde Fredag d. 11. marts 2016, kl. 9.00 11.30. Kantinen, Borgercenter Varde, Frisvadvej 35, Varde Afbud: Referent: Lene Pedersen Pkt. 1 Godkendelse

Læs mere

Dagsorden til møde i Opgaveudvalg for Børn-kvalitetstruktur

Dagsorden til møde i Opgaveudvalg for Børn-kvalitetstruktur GENTOFTE KOMMUNE Dagsorden til møde i Opgaveudvalg for Børn-kvalitetstruktur Mødetidspunkt 14-04-2016 17:00 Mødeafholdelse Udvalgsværelse A + B Indholdsfortegnelse Opgaveudvalg for Børn-kvalitet-struktur

Læs mere

Deltagere: David Hansen, Julie Fink, Niels Dam (ordstyrer), Stefan R. Hansen, Erik Friis, Erling Birkbak & Thea Hass (referent)

Deltagere: David Hansen, Julie Fink, Niels Dam (ordstyrer), Stefan R. Hansen, Erik Friis, Erling Birkbak & Thea Hass (referent) Spejdernes bestyrelse Tirsdag d. 8. juni 2017 kl. 20.30-22.00 Sted: Skype REFERAT Deltagere: David Hansen, Julie Fink, Niels Dam (ordstyrer), Stefan R. Hansen, Erik Friis, Erling Birkbak & Thea Hass (referent)

Læs mere

Dagsorden Dato: 16/11-17 Kl Sted: Ungecenter Nord Grangårdvej 13c i Støvring

Dagsorden Dato: 16/11-17 Kl Sted: Ungecenter Nord Grangårdvej 13c i Støvring Dagsorden Dato: 16/11-17 Kl. 16.30-18.30 Sted: Ungecenter Nord Grangårdvej 13c i Støvring 1. sal akvariet Emne: Bestyrelsesmøde ( m. smørrebrød) Formål med mødet: Orientering, opfølgning, refleksion, udarbejdelse

Læs mere

Fælles MED Børn og Kultur. Referat

Fælles MED Børn og Kultur. Referat Fælles MED Børn og Kultur Referat Mødedato: Tirsdag den 25-09-2012 Starttidspunkt for møde: 13:00 Mødelokale: Mødelokale 1 Deltagere: Bemærkninger: Fraværende: Afbud: Henrik Ingvor Petersen, Michael Kjeldsen,

Læs mere

Forretningsudvalgsmøde Onsdag den 15. april på Radisson Blu i Aarhus, fra kl. 16-ca. 19 afsluttende med middag.

Forretningsudvalgsmøde Onsdag den 15. april på Radisson Blu i Aarhus, fra kl. 16-ca. 19 afsluttende med middag. Danmarks Biblioteksforenings Forretningsudvalg Forretningsudvalgsmøde Onsdag den 15. april på Radisson Blu i Aarhus, fra kl. 16-ca. 19 afsluttende med middag. Referat Til stede: Steen B. Andersen, Hanne

Læs mere

5 min - Der har ikke været afholdt elevrådsmøde

5 min - Der har ikke været afholdt elevrådsmøde Tilstede: Afbud/fraværende: Forældre: Keld Hjortshøj, Rikke Hamberg Hesselø, John Robert Gjørup Kristensen, Ida Holmer, Jeanette Lundgren Jensen, Merete Aasbjerg Petersen, Lotte Bruhn Lokalt erhvervsliv:

Læs mere

Referat fra Skolepraktikrådsmøde mandag 2. september 2013

Referat fra Skolepraktikrådsmøde mandag 2. september 2013 Referat fra Skolepraktikrådsmøde mandag 2. september 2013 Fra praksis Susanne Pallesen, Irene Winther, Annette Dippel Larsen, Bente Juulsgaard, Birgit Søndergaard, Ruth Skriver Fra skolen Else Ravn Rasmussen,

Læs mere

Referat fra Bestyrelsesmøde den

Referat fra Bestyrelsesmøde den Referat fra Bestyrelsesmøde den 10.5.2017 STED: Huset Trøjborg, Kirkegårdsvej 53, lokale 2 TID: 19.00 22.00 AFBUD: Inge Thorkild-Hansen Dagsorden. 1. Valg af ordstyrer og referent Arne og Lone Bossen 2.

Læs mere

FOKUS-rådsmøde

FOKUS-rådsmøde Mødet holdes på Brittas kontor. 1. MUS forår 2016 samt GRUS efterår 2016 (15 minutter) : Orientering omkring tanker med MUS forår 16 og GRUS efterår 16 og dialog omkring oplæg til MUS/Ny løn. Punktet er

Læs mere

Produktionsskoleforeningen Bestyrelsesmøde den 21. juni 2010 Nr. 4/2010

Produktionsskoleforeningen Bestyrelsesmøde den 21. juni 2010 Nr. 4/2010 Mødedeltagere: Lennart Damsbo-Andersen, Gert Møller, Jens Kronborg, Martin Taarup, Oluf Brandt, André Gremaud og Verner Ljung. Afbud: Anne Knudsen, Fritze Tillisch og Stig Samson Naur Referat 1. Godkendelse

Læs mere

Ældreråd. Referat. Mødelokale 2, 13. marts 2017 Kl. 10:15. Medlemmer. Bemærkning: Afbud fra: Flemming Pihl og Tina Mørk.

Ældreråd. Referat. Mødelokale 2, 13. marts 2017 Kl. 10:15. Medlemmer. Bemærkning: Afbud fra: Flemming Pihl og Tina Mørk. Referat Mødelokale 2, Kl. 10:15 Medlemmer Flemming Pihl Marianne Jensen Lilly Meisner Pedersen Birthe Høfler Bodil Nielsen Helmut Madsen Karsten P. Smith Oda Petersen Jens Kierkegaard Bemærkning: Afbud

Læs mere

Styrelsesvedtægt for Furesø Kommunes kommunale dagtilbud

Styrelsesvedtægt for Furesø Kommunes kommunale dagtilbud Furesø Kommune Styrelsesvedtægt for Furesø Kommunes kommunale dagtilbud 1 Dagtilbudsområdet i Furesø Kommune Stk. 1: Dagtilbudsområdet i Furesø Kommune består af dagtilbud for børn fra 0 til 6 år, der

Læs mere

Referat. fra. Ældrerådets møde torsdag den 2. maj 2019 kl til Sted: Frichsparken, Lokale 1.86

Referat. fra. Ældrerådets møde torsdag den 2. maj 2019 kl til Sted: Frichsparken, Lokale 1.86 Side 1 af 5 Referat fra Ældrerådets møde torsdag den 2. maj 2019 kl. 09.00 til 13.00 Sted: Frichsparken, Lokale 1.86 Til: Ældrerådets 15 medlemmer Sekretariatsleder Søren Hougaard Jensen Kopi til: Rådmand

Læs mere

Høringssvar til Stevns Kommunes budget for 2018 på børneområdet

Høringssvar til Stevns Kommunes budget for 2018 på børneområdet Stevns kommune Dato: 7-6-2017 Deres ref.: 4660 Store Heddinge Vor ref.: Sagsbehandler: jqs / jrb Høringssvar til Stevns Kommunes budget for 2018 på børneområdet Hermed følger BUPL s høringssvar til Stevns

Læs mere

SKOLEBESTYRELSESMØDE VIBESKOLEN

SKOLEBESTYRELSESMØDE VIBESKOLEN SKOLEBESTYRELSESMØDE VIBESKOLEN DAGSORDEN Onsdag den 26. september 2012 kl. 18.30 21.00 Afdeling Ullerslev Til stede: Lene Jørgensen, Helle Lorenzen, Michael Pedersen, Birgitte Bendt, Line Laugesen, Randi

Læs mere

Politikerdebat og skolevalg gennemført med stor succes. Pt. arbejdes der på galla på både Absalon og Bjergmarken.

Politikerdebat og skolevalg gennemført med stor succes. Pt. arbejdes der på galla på både Absalon og Bjergmarken. Holbæk By Skole Skolebestyrelsen Dagsorden Skolebestyrelsen Holbæk By Skole Tidspunkt: Onsdag den 27. februar kl. 17.00 ca.19.15 Hvor: Absalon Deltagere: Afbud/fravær: Kristian, Michael, Nikoline Punkt

Læs mere

BLIV KLOGERE PÅ DIN SKOLES ØKONOMI TALLENE I PJECEN REFERERER TIL BUDGET 2017

BLIV KLOGERE PÅ DIN SKOLES ØKONOMI TALLENE I PJECEN REFERERER TIL BUDGET 2017 BLIV KLOGERE PÅ DIN SKOLES ØKONOMI TALLENE I PJECEN REFERERER TIL BUDGET 2017 FORORD Et velfungerende samarbejde mellem ledelse og tillidsvalgte er betydningsfuldt for arbejdsmiljøet og tilrettelæggelse

Læs mere

Skolebestyrelsesmøde distriktsskole Stenløse

Skolebestyrelsesmøde distriktsskole Stenløse Skolebestyrelsesmøde distriktsskole Stenløse Tidspunkt: 08.2.2016 klokken 18.00 21.00 Sted: Bækkegårdsskolen Deltagere: Jannick Stærmose Mortensen JSM Distrikt Mikael Frederiksen MF Distrikt Benthe Penther

Læs mere

LYNGBY-TAARBÆK KOMMUNE

LYNGBY-TAARBÆK KOMMUNE Børne- og Ungdomsudvalget den 01-11-2010, s. 1 LYNGBY-TAARBÆK KOMMUNE Børne- og Ungdomsudvalget Protokol Mandag den 1. november 2010 kl. 15:00 afholdt Børne- og Ungdomsudvalget ekstraordinært møde i Udvalgsværelse

Læs mere

Sagsnr _Dok nr _v1_orientering omkring budget Dagtilbud.DOCX

Sagsnr _Dok nr _v1_orientering omkring budget Dagtilbud.DOCX 19-04-2017 Ref.: Lene Pedersen Sagsnr.: 17/11 Dokument nr.: 66622/17 Dagtilbudsledermøde Fredag den 28. april 2017, kl. 10.00 12.30. Kantinen, Rådhuset, Bytoften 2, Varde Ikke tilstede: Inge Kristensen,

Læs mere

Sekretariatsledelsen. Onsdag 10. december Regionshuset Niels Bohrs Vej Aalborg Ø

Sekretariatsledelsen. Onsdag 10. december Regionshuset Niels Bohrs Vej Aalborg Ø Sekretariatsledelsen Onsdag 10. december 2014 16.00 18.00 Regionshuset Niels Bohrs Vej 30 9220 Aalborg Ø Dagsorden 1. Godkendelse af dagsorden 2. Opsamling på bestyrelsesmøde og direktionsmøde 3. Aktuelle

Læs mere

Godkendelse af udmønting af besparelse vedr. teknisk serivice ledelse, 2. behandling

Godkendelse af udmønting af besparelse vedr. teknisk serivice ledelse, 2. behandling Punkt 8. Godkendelse af udmønting af besparelse vedr. teknisk serivice ledelse, 2. behandling 2017-055395 Skoleforvaltningen indstiller, at godkender den fremlagte model for udmøntning af besparelse på

Læs mere

Bilag 1 til retningslinje nr. 2: Eksempel på en forretningsorden

Bilag 1 til retningslinje nr. 2: Eksempel på en forretningsorden Bilag 1 til retningslinje nr. 2: Eksempel på en forretningsorden Forretningsorden for bestyrelsen i (AFDELINGENS NAVN) Indledning Denne forretningsorden fastlægger reglerne for arbejdet i bestyrelsen som

Læs mere

Skolebestyrelsesmøde. Tirsdag d. 27. februar 2018 kl I personalerummet

Skolebestyrelsesmøde. Tirsdag d. 27. februar 2018 kl I personalerummet Skolebestyrelsesmøde Tirsdag d. 27. februar 2018 kl.18.00 21.00 I personalerummet Tilstede: Victor (elevråd), Bente, Anja, Morten, Mette, Helle, Lisanette, Ditte, Gunni, Rikke, Marcin og Martin 1. Bemærkninger

Læs mere

bestyrelse EN DEL AF DAGTILBUDDETS E l l e v a n g Forældrepjece - om hvad det vil sige at være en del af bestyrelsesarbejdet i Ellevang Dagtilbud

bestyrelse EN DEL AF DAGTILBUDDETS E l l e v a n g Forældrepjece - om hvad det vil sige at være en del af bestyrelsesarbejdet i Ellevang Dagtilbud E l l e v a n g - dagtilbud i Vejlby-Risskov EN DEL AF DAGTILBUDDETS bestyrelse Forældrepjece - om hvad det vil sige at være en del af bestyrelsesarbejdet i Ellevang Dagtilbud flere Der er gode Vil du

Læs mere

Varde Kommune. Referat. fra. MED-udvalg Børn og Unge. Mødedato: Onsdag den 25. marts 2015. Mødetidspunkt: 8:00-8:30

Varde Kommune. Referat. fra. MED-udvalg Børn og Unge. Mødedato: Onsdag den 25. marts 2015. Mødetidspunkt: 8:00-8:30 Referat fra MED-udvalg Børn og Unge Mødedato: Onsdag den 25. marts 2015 Mødetidspunkt: 8:00-8:30 Mødested: Deltagere: Fraværende: Referent: Titan - Børn & Unge Louise Raunkjær, Anette Brodde, Ole Holdgaard,

Læs mere

Frivillighåndbog Bestyrelsesarbejde

Frivillighåndbog Bestyrelsesarbejde Frivillighåndbog Bestyrelsesarbejde 1 Indhold Bestyrelsens arbejde... 3 Generalforsamling og bestyrelse... 3 Bestyrelse... 3 Formandsposten... 4 Næstformandsposten... 4 Kassereren... 5 Sekretæren... 5

Læs mere

Inspiration til samarbejdet i forældrebestyrelser i dagtilbud i Gentofte Kommune Forældrebestyrelser har stor frihed til at tilrettelægge deres

Inspiration til samarbejdet i forældrebestyrelser i dagtilbud i Gentofte Kommune Forældrebestyrelser har stor frihed til at tilrettelægge deres Inspiration til samarbejdet i forældrebestyrelser i dagtilbud i Gentofte Kommune Forældrebestyrelser har stor frihed til at tilrettelægge deres arbejde denne folder tjener som inspiration Inspiration til

Læs mere

Skolebestyrelsesmøde tirsdag d kl

Skolebestyrelsesmøde tirsdag d kl Dagsorden Dagsorden: Skolebestyrelsesmøde tirsdag d. 09.10.2018 kl. 19.00 Deltagere: Jesper Jakobsen, Kasper Kristensen, Henrik Lauridsen, Svend Plesner, Henny Nielsen, Allan Krantz Jensen, Mai-Britt Christjansen

Læs mere

Holme Dagtilbud og Rundhøj-Holme Dagtilbud indstilles fusioneret til ét dagtilbud med virkning fra 1. august 2014.

Holme Dagtilbud og Rundhøj-Holme Dagtilbud indstilles fusioneret til ét dagtilbud med virkning fra 1. august 2014. Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Fra Børn og Unge Dato 8. maj 2014 Holme Dagtilbud og Rundhøj-Holme Dagtilbud indstilles fusioneret til ét dagtilbud med virkning fra 1. august 2014. 1. Resume

Læs mere

REFERAT. 1. Velkomst, præsentation af dagsorden & kort orientering. 2. Orientering fra elevrådet

REFERAT. 1. Velkomst, præsentation af dagsorden & kort orientering. 2. Orientering fra elevrådet Balleskolen Skolebestyrelsesmøde Mandag den 5. december 2016 Sted: Kontoret - Pyramiden Mødeleder: Susanne Gade Clausen (formand). Ordstyrer: Jacob Vestersager Engdal Dagsordensansvarlige: Susanne Gade

Læs mere

Bilag: Fra høringsmaterialet, juni 2014 samt opsamling på høringssvar, sept. 2014

Bilag: Fra høringsmaterialet, juni 2014 samt opsamling på høringssvar, sept. 2014 Bilag: Fra høringsmaterialet, juni 2014 samt opsamling på høringssvar, sept. 2014 Administrative fællesskaber lokalt Der foretages en budgetreduktion på 4,8 mio. kr. årligt. Administrative fællesskaber

Læs mere

INDKALDELSE TIL 3B S EKSTRAORDINÆRE REPRÆSENTANTSKABSMØDE 2016 TORSDAG DEN 13. OKTOBER 2016 KL

INDKALDELSE TIL 3B S EKSTRAORDINÆRE REPRÆSENTANTSKABSMØDE 2016 TORSDAG DEN 13. OKTOBER 2016 KL INDKALDELSE TIL 3B S EKSTRAORDINÆRE REPRÆSENTANTSKABSMØDE 2016 TORSDAG DEN 13. OKTOBER 2016 KL. 17.00 BOLIGFORENINGEN 3B I HAVNEHOLMEN 21 I 1561 KØBENHAVN V DAGSORDEN - PUNKT 3 Fastsættelse af forretningsorden

Læs mere

15/16. Referat til skolebestyrelsesmøde på Tranbjergskolen. Mødelokalet på Tranbjergskolen, afdeling Grønløkke Allé. Møde nr.

15/16. Referat til skolebestyrelsesmøde på Tranbjergskolen. Mødelokalet på Tranbjergskolen, afdeling Grønløkke Allé. Møde nr. Referat til skolebestyrelsesmøde på Tranbjergskolen Mødelokalet på Tranbjergskolen, afdeling Grønløkke Allé Torsdag d. 14. marts 2016 18:00 21:00 Referent Sannie Ilona Leth SFO- forældrerådet og elevrådet

Læs mere

Folkeoplysningsudvalget

Folkeoplysningsudvalget Folkeoplysningsudvalget Referat Dato: Mandag den 21. august 2017 Mødetidspunkt: 17:00 Mødelokale: Medlemmer: Afbud fra: Havnestuen Helle Barth, Ole Svendsen, Richard Barth, Paul Erik Gjerka, Per Hansen,

Læs mere

Indkaldelse og dagsorden til skolebestyrelsen på Kildevældsskolen 25. april 2018 kl :30

Indkaldelse og dagsorden til skolebestyrelsen på Kildevældsskolen 25. april 2018 kl :30 Indkaldelse og dagsorden til skolebestyrelsen på Kildevældsskolen 25. april 2018 kl. 17-19:30 Vejl. tid Emne Proces Ansvarlig Baggrund/ forudsætninger/forberedelse/ bilag 17:00 1. Formalia a. Valg af ordstyrer

Læs mere

1. Godkendelse af referatet fra BM 18/08/15

1. Godkendelse af referatet fra BM 18/08/15 Dagsorden for møde i: Bestyrelsen for Dato for møde: 16. september 2015, kl. 13.45-16.00. For referat: Janus Pill Christensen Sted: Videokonference via LifeSize. Deltagere: Martin B. Josefsen, Bente Andersen,

Læs mere

Politisk spor Opgave Deltagere Aktiviteter/kommentarer/ dato

Politisk spor Opgave Deltagere Aktiviteter/kommentarer/ dato Skole og Undervisning Dato: 27.05.2014 Sagsnr.: 13/32999 Dok.løbenr.: 147785-14 Sagsbehandler: Maria Wandahl Direkte tlf.: 7376 7392 E-mail: mwa@aabenraa.dk Opdateret procesplan - Juni Politisk spor Opgave

Læs mere