VARDE GOLFKLUB VISIONER FOR BANEN 2016

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "VARDE GOLFKLUB VISIONER FOR BANEN 2016"

Transkript

1 VARDE GOLFKLUB VISIONER FOR BANEN 2016 Udviklingen af golfbanen er underlagt den vedtagne målsætning for Varde Golfklub. Varde Golfklubs bane er anlagt som en parkbane og skal i sin helhed fremstå som sådan. Der skal tages behørigt hensyn hertil i beplantningen, ligesom ådalen skal fremstå med en høj grad af synlighed uden unødig beplantning på en sådan måde, at bane og ådal udgør en samlet helhed. I spillemæssig henseende skal banen søge at give såvel klubbens egne medlemmer som greenfee spillere en god oplevelse. For handicapspillere skal banen være relativt let at spille samtidig med, at den byder på udfordringer for elitespillere. Banens kendetegn skal være, at den fremstår vel vedligeholdt og med relativt hurtige greens. Klipning og øvrig vedligeholdelse skal være sådan, at spillere straffes for at slå uden for fairway og semirough, men at bolden forholdsvis let kan findes og spilles. Planen er visioner for udvikling både af bane, men også for træningsfaciliteter, klubhus omgivelser, værksted/maskinhal, samt maskiner til pleje af banen. Alt dette har sin baggrund i klubbens medlemmer og dermed den økonomi, der er til rådighed for fremtidig udvikling. Det er ikke nok bare at investere i nye tiltag. Det skal også efterfølgende være økonomi og mandskab til vedligeholdelse m.m. Banens delelementer dækkes af: Fairways greens teesteder bunkers og andre former for hasards, men også af frie arealer samt levende hegn og træbeplantninger. Der er et par ting man skal have for øje når visioner skal omsættes til realiteter: SIKKERHED. Klubbens areal er forholdsvist lille (ca. 50 hektar). Det medfører at de enkelte huller i nogle områder ligger meget tæt, med en øget risiko for at bliver ramt af vildfarende bolde. Denne risiko er efterhånden blevet mindre, men der skal i al ændring af baneforløb, træplantning/fældning tages hensyn til dette.

2 STRATEGI. Vi skal ikke være bundne i vores opfattelse af de enkelte hullers forløb eller udfordringer. Der skal hele tiden være fokus på Course Management, altså den enkelte golfspillers tanke for, hvordan hullet bør spilles. Vi skal i evt. ændringer af baneforløb gøre hullerne sjovere at spille med mulighed for at tjene et slag ved at tage gode strategiske overvejelser, eller straffe spillere der ikke tænker sig om, og ikke anerkender sit handicap. Dette kan opnås ved ændrede bunkerudformninger/placeringer, plantning/fældning af træer, etablering af søger/bunkere, samt ændrede klippemønstre på fairways m.m. Det skal gerne være sådan at banen er udfordrende og svær for de spillere, der kan kontrollere deres slag, mens den er åben, sjov og smuk for andre spillekategorier. TRÆBEPLANTNING OG LEVENDE HEGN. Da banen blev anlagt, var det vigtigt hurtig at få skabt nogle beplantede adskillelser mellem de enkelte huller, mere på for 9 end på bag 9. Siden er der plantet adskillige træer, for at man i fremtiden skulle kunne forme en mere sikker, udfordrende, men også en mere æstetisk smuk bane. Særligt indenfor de sidste par år er de blivende træer blevet så store, at amme træerne efterhånden kan fældes. Desuden er der de sidste år plantet mange nye træer for at de, sammen med de eksisterende træer, kan indgå i banens fortsatte udvikling. Visse af disse nye beplantninger vil man ikke umiddelbart opfatte som relevante, men ved gennemgangen af de enkelte huller, vil det fremgå, hvorfor de er plantet. TEESTEDER. I den kommende periode vil der blive etableret et nyt teested foran 51 teestedet på alle huller. Disse vil blive etableret, dels for at kunne få et bedre flow på banen, men også for at nybegyndere og højhandicappere kan få en god runde uden de helt lange slagudfordringer. Længden på en runde fra de nye teesteder vil være Ca m. Størrelsen på teestedet vil være 6 x 8 m., og de hæves ca. 30 til 40 cm. over de omkringliggende arealer. Generelt skal 62 teestederne udvides både i længde og bredde. GREENS. Der vil ikke ske de store ændringer med selve greens, hvorimod de omkring liggende greensarealer vil blive ændret i mindre grad. Der vil blive etableret større forklæder foran greens, således at den enkelte spiller har større mulighed for at løbe bolden ind på greens. På flere greens er det hensigten at lave run off områder. Desuden vil der blive arbejdet med lidt mere bevægelser i terrænet omkring greens, således at dette sammen med run off områder vil give en større grad af udfordringer, hvis bolden løber af green.

3 FAIRWAYS. Vores fairways bevæger sig fint gennem det forholdsvist flade terræn, men vil være mere interessante for spillerne, hvis overgangen mellem fairways og semirough havde et mere varieret forløb inden for den spillekorridor som de ligger i, med bredere fairways i landingsområderne og smallere udenfor disse. Der vil fortløbende blive ændret på denne overgang. Golfklubben har store problemer med vand på flere fairways. Dette er greenkeeperne allerede begyndt at rette op på, ved at lave tæt liggende slidsedræn, og man kan allerede iagttage forbedringer på hul 4 og hul 12. Fremover vil der løbende blive arbejdet med etablering af flere dræn, så vi ikke skal spille på bløde og mudrede fairways i fremtiden. BUNKERS. Vi har i Varde Golfklub generelt en fin sammenhæng i design, udformning og type af bunkers, hvilket faktisk er usædvanligt for danske golfbaner. Denne ensartethed skal vi bevarer fremover. Der er flere huller der mangler en tydeligere definition af landingsområdet, ligesom enkelte mangler en klarere strategi. Dette kan ændres ved etablering af flere fairways bunkere, men det er forholdsvist økonomisk krævende, så det vil være en løbende proces. Dog har vi i den fremlagte plan for de enkelte huller, ønske om enkelte nye fairway bunkere samt ændring/flytning af greensbunkere inden for nærmeste fremtid. SØER. Vi har 4 meget strategiske og velplacerede søer på banen. I de kommende år skal palisaderne på hul 13 erstattes med nye tilsvarende hul 11. Desuden skal bagsiden af søskrænten på hul 3 opbygges med træpalisade samt ændring af terrænet, således at søen bliver mere synlig fra teestedet. Samme sø skal uddybes, for derved at kunne holde vegetationen i søen nede.

4 Følgende er en gennemgang af golfbanens delelementer, med visioner som Baneudvalget er kommet frem til. Visionerne er ikke kun for de næste 5 år, men er også et ønske om at være fremsynet. Hul 1 Første hul er et relativt kort, bredt og let hul et åbningshul. Der er tre udfordringer med hullet. For det første doglegger det rundt om hul 10, hvilket kan resulterer i farlige situationer for de spillere, som opholder sig på 10. green. Dernæst er landingsområdet for drivet relativt dårligt defineret ligesom der mangler en strategi for de bedste spillere. Sidst men ikke mindst så er greenbunkeren placeret sådan, at den belønner de spillere, som spiller langs indersiden af doglegget altså tæt på hul 10! Løsningen, der vil kunne lempe på ovenstående udfordringer, er at plante flere træer i grupper på indersiden af doglegget, gøre fairway bredere mod venstre, flytte greenbunkeren til højre side af green samt introducere en drive bunker i venstre side over vejen, der udfordrer de bedre spillere, samt visuelt understreger hullets dogleg. Ved greenen kan der gennem mindre terrænregulering tilføres run-off område venstre om green. Der ønskes varierende fairway bredde. Hul 2 Andet hul er et relativt langt par 3 hul, som er visuelt og spillemæssigt domineret af en stor tværgående greenbunker. Hullet bør lempes en anelse ved at reducere størrelsen på bunkeren, så den kun dækker højre halvdel af green. Samtidig tilrettes klipning af fairway, så den bugter sig inden for spillekorridoren mellem de to levende hegn på hver side af hullet. Hvid tee ligger lidt for sig selv helt ude ved 11. fairway. Denne bør beskyttes gennem plantning af træer og buske.

5 Hul 3 Den nye sø ligger godt placeret ift. alle spillerkategorier, men er desværre ikke synlig fra tee. Det kan overvejes at gøre bag kanten synlig ved at etablere træpalisade, som det er gjort andre steder på banen. Sidste halvdel af fairway skubbes en anelse mod højre og højre greenbunker nedlægges. Der tilføjes en approachbunker i venstre side, som spillemæssigt skal dække venstre side af green og som visuelt skal skjule arealet mellem bunkerens bagkant og green forkant. Tjørn ved teestedet fjernes delvist og der plantes 2-3 solitære træer i venstre side. Tjørn ved søen, højre side af fairway, fjernes og der nybeplantes med solitærtræer i området. Der ønskes varierende fairway bredde og fairwayklipning tættere mod søen. Hul 4 Hul 4 strammes en anelse op ved at spille tættere op ad out of bounds i højre (og sikkerhedsmæssigt også længere fra hul 3) ved plantning af træer i grupper (så træ rækkerne ikke fremstår i lige rækker) i forbindelse med eksisterende træ række i venstre side. Green flyttes helt hen til Varde Å, hvor eks. teested til hul 5 er placeret, og der åbnes for udsyn over å-dalen. Dermed øges hullets længde, sværhedsgrad og æstetik (Tees på hul 5 flyttes frem). Træerne bag ny green mod ådalen stammes op. Nuværende bunker bevares og der etableres ny green bunker i venstre side. Hullet vil blive ca. 410 meter fra det bagerste teested. De forreste teesteder skal rykkes frem, så hullet ikke bliver for langt. Søen gøres synlig set fra teestederne ved at lave bagkanten med træpalisade, som det ses andre steder på banen. Green bør følge åens forløb, opbygges i niveauer og garneres med en bunker i venstre side. Herved vil man opnå mulighed for at lave nogle rigtigt svære pind placeringer for de allerbedste golfspillere.

6 Hul 5 Tees på hul 5 flyttes frem. Den mistede længde kompenseres delvis ved, at placere en ny green venstre for den eksisterende green i arealet mellem hul 5, 7 og 8. Vejen fjernes og adgangen til Greenkeepergården foregår via alleen mellem Drivingrange og Træningsakademiet. Bunker bevares og gøres større. Ved at teestederne flyttes frem bliver hullet et fantastisk, men kort, par 4 hul, som kan nås i drivet. Fra 57 og 52 teested, vil bunkers også komme mere i spil, hvilket passer fint med, at hullet kortes af. Så alt i alt bliver hul 5 et fremragende hul, når tees flyttes frem, fairway klippes mere i facon, samt at bunkers gøres synlige ved at hæve bag kanten. Der beplantes til højre for ny green. Hul 6 Par 3 hul, som med nogle få men relativt store indgreb kan hullet transformeres til en lille perle! Udfordringen i dag er primært, at green ikke er synlig fra tees grundet terræn forskelle. Herudover udnyttes den storslåede udsigt ikke maksimalt, ligesom selve greens omgivelser er uinspirerende. Toppen af den lille bakke mellem tee og green sænkes eller green hæves, så den tydeligt ses fra teestederne. Dette vil medføre, at minimum det højre af de to små egetræer må lade livet. Der vil ske en kraftig rydning i de træer, som står rundt om green. Udsigten over ådalen set fra teestedet skal etableres. Green flyttes mod højre (for at give plads til nyt teesteder på hul 7). Sidst men ikke mindst skal det fine terræn rundt om ny green gøres mere levende ved at variere i fald og hældning på skråning rundt om og bagved green. Bunkeren anlægges, med høj bagkant så den er synlig fra teestederne, en anelse tættere på green og i venstre forkant dette for at skubbe spillet væk fra 7. tee og tættere på åen. Backtees størrelse øges.

7 Hul 7 62 teestedet flyttes længere tilbage ind i området bag 6. green. Dette vil give små 25 meter ekstra. Den eksisterende fairway bunker udvides og formen ændres således at den bliver lidt bredere. Der placeres bunkers i venstre side før vejen. Greenomgivelserne tilføjes run-offs og pukler. Der tilplantes på venstre side af fairway ved vejen. Den lige træ række i højre side ændres så den fremstår mere varieret. Til højre for green plantes solitære træer (trekantområdet mod vejen). Hul 8 62 teested flyttes bagud. 57 og 52 teested flyttes mod venstre. Fairway i landingsområdet skubbes mod højre, så den ligger mere midt for porten i fairway, de små indbyggede pukler bliver en del af fairway. Egetræer i fairway bevares. Solitærtræer plantes mod driving range. Greenområdet gøres ekstra spændende ved at ændre på bunkerkonfigurationen med tilføjelse af en drilsk approachbunker i højre side samt tilføje run-offs og ny green bunker på højre bagside. Hul 9 Bunkeren højre side udvides mod vejen. De tre forreste teesteder flyttes til venstre ind i det uudnyttede område, hvorimod backtee bliver liggende. Det giver hullet dogleg karakter og flytter det meste spil endnu længere væk fra greenkeepergården, samt gør hullet mere interessant. Der ny plantes mellem greenkeepergården og fairway. Solitære træer plantes bag green.

8 Hul 10 Smukt par 3 hul med en flot baggrund. Hullet bliver endnu bedre i takt med, at de plantede træer bliver større og mere tætte. Bunkeren renoveres og gøres mere synlig fra teestederne. Dette gøres ved at hæve bag kanten af bunkeren. Hul 11 Et godt par 5 hul, hvor søen er en stor udfordring for alle, - dog fint med denne udfordring. Fra tee stederne er hullet en smule uinspireret og skal strammes op med varierende fairway bredde og beplantning i grupper, så hullet opleves med mindre lige linjer mellem fairway og semirough. Back tee flyttes 5-10 m bagud. Bunker med volumen etableres i venstre side efter dogleg mod hul 3. Der plantes, så back tee hul 18 beskyttes. Greenbunker gøres synlig fra spilleretning ved at hæve bag kanten. Ændring af fairway klipning. Hul 12 Smukt beliggende par 5 hul med spændende terrænbevægelse og med et fantastisk vue over ådalen. For at forbedre udsynet over hullets forløb og det smukke vue over ådalen fjernes en del af beplantningen mellem back tee og fairway. Fairway bunker anlægges, så den ses fra teestedet, i højre side mod hul 17 efter lavning. Popler før green udtyndes, så de synsmæssigt står som enkelt træer. De fjernes helt når nyplantningen har nået en rimelig højde. Hul 13 Lækkert og svært hul, hvor søen er godt placeret ved landingsområdet for alle spillere. Fairway udvides mod højre efter søen, så der gives mere plads til spilleren, som forsøger at drive søen. Beplantning kort af green højre styrkes, så oplevelsen af mere varieret fairway bredde højnes. Træpalicade omkring søen udskiftes, og fairway drænes.

9 Hul 14 Mere bevægelse af fairway med beplantning i grupper både i højre og venstre side, så fairway opleves spændende og varieret. Mulighed for at etablere en sø i lavning efter rækken af nåletræer venstre. Venstre greenbunker tættere på green. Der plantes solitære træer højre og venstre bag green. Hul 15 Back tee beskyttes af beplantning, Hullet strammes op med beplantning og varierende fairway bredde. Der etableres terræn ændringer efter dogleg i højre mellem hul 14 og 15. Roughen bruges som indramning af fairway og skal stå højt mellem hul 15 og 17 efter dogleg. Beplantning omkring green med solitære træer. Hul 16 Enkelte solitære træer i højre side ved green. Tjørn fjernes, så man oplever et vue mod søen/åen fra teestedet. Bunker renoveres med højere bag kant og sænket forkant. Pile buske i kanten af mosen fjernes. Hul 17 Smukt og veletableret hul med god sværhedsgrad. Roughen venstre skal stå højt og markere fairway. Synlig bunker med afstand fra back tee på ca. 230 m. i højre side. Der plantes solitære træer venstre ud for greenbunkeren. Klipning af fairway så bredden varieres. Hul 18 Bagkanten hæves på de to approach bunkere og forkant sænkes. Der beplantes højre side ved klubhuset. Trærækken ved hegn fyldes ud med beplantning i 3-4 klumper af løvtræer, så skovbrynet fremstår mere kurvet.

10 DRIVING RANGE Varde Golfklub har en ganske udmærket driving range med mulighed for at træne alle de forskellige slag, vi benytter på selve banen. Udslagsbygningen skal bygges om, således at den kan lukkes for regn og vind, og derved give mulighed for at træne under alle vejrforhold. Desuden vil flere overdækkede udslagssteder kunne forøge den i forvejen høje træningsind- Sats, der ydes af klubbens medlemmer. Udslagsmåtterne skal omlægges, så de danner en cirkelbue, hvilket vil medfører at nedslaget for boldene, vil blive mere koncentreret, og derved undgå, at for mange bolde ryger over på hul 18 fairway. Der befæstes med fliser bag alle udslagsmåtterne Der etableres en fairway bunker vest for udslagsbygningen. Når den nye adgangsvej, som beskrevet under hulgennemgangen, til greenkeepergården bliver etableret, fjernes alle grantræerne for enden af drivingrange, så denne kan udvides til også at omfatte arealet på den anden side af eksisterende adgangsvej. TRÆNINGSAKADEMIET Vi har desværre ikke på nuværende mulighed for etablering af en 9 huls par 3 bane, grundet mangel på tilstrækkeligt stort areal, men skulle fremtiden vise en mulighed for at erhverve et stort areal (f. eks. køreskoleanlægget / plastfabrikken) ville det være ønskeligt, så vi kunne få optimeret vores baneareal.

11 GREENKEEPERGÅRDEN Der er i dag gode og fine arbejdsforhold for vores greenkeepere i en relativ ny bygning. Hallen til de store græsslåningsmaskiner m.m. er for lille, så den skal udvides med 1. fag mod hul 9. Det gamle maskinhus rives ned, og der plantes beskyttende træer mod driving range. Disse tiltag medfører at juniorafdelingen vil kunne disponere over hele den gamle staldbygning. Vi har til dels de maskiner der skal til, for at holde banen i den fine stand som er gældende, men der skal fortløbende udskiftes til nyere og mere funktionelle. KLUBHUSETS OMGIVELSER Klubhuset fremstår pænt og imødekommende, og har de faciliteter man kan forvente. Flisebelægningen omkring klubhuset skal udvides hen forbi hul 1` teested, samt ned langs dette og hul 10` teested. Ved udgangen fra hul 18 til parkeringsarealet, etableres bagvogns vaske/spuleanlæg for de gæster der parkerer på den øvre ende af parkerings arealet, samt til de medlemmer der ikke har bagskabe. Denne gennemgang af visioner er ikke statisk, men vil forhåbentlig være til inspiration for kommende baneudvalg. Prioriteringen af de forskellige tiltag er afhængig klubbens økonomi m. m., så hvornår de enkelte ting vil blive udført, vil altid være afhængig af flere faktorer. BANEUDVALGET Foråret 2016

Banegennemgang med Line Mortensen på Grenaa Golfklubs bane søndag den 19. juni 2011.

Banegennemgang med Line Mortensen på Grenaa Golfklubs bane søndag den 19. juni 2011. Banegennemgang med Line Mortensen på Grenaa Golfklubs bane søndag den 19. juni 2011. Generelle kommentarer: - teesteder er lange - rød og gul tee bør placeres således, at der er samme spilleretning fra

Læs mere

Frederikshavn Golf Klub generalforsamling marts 2016. Indledes med halvt minuts stilhed for afdøde medlemmer:

Frederikshavn Golf Klub generalforsamling marts 2016. Indledes med halvt minuts stilhed for afdøde medlemmer: Frederikshavn Golf Klub generalforsamling marts 2016 Årsberetning for 2015 Indledes med halvt minuts stilhed for afdøde medlemmer: Medlem nr. 842 Leo Wagner Jensen Medlem nr. 11005 Ole Mortensen Velkommen

Læs mere

VISION 2020 Varde, den 9. februar 2016

VISION 2020 Varde, den 9. februar 2016 Varde, den 9. februar 2016 Baggrund I 2005 og 2010 er der tidligere udkommet visionsplaner for Varde Golfklub. Dette dokument VISION 2020 er en opdatering af bestyrelsens planer og visioner for de kommende

Læs mere

Område 1. (Rød 1) Område 2. (Rød 1) Område 3. (Rød 1)

Område 1. (Rød 1) Område 2. (Rød 1) Område 3. (Rød 1) Område 1. (Rød 1) Et område bestående af eg, skovfyr i uklippet rough. Sidste del ved rød tee hul Rød 1, bestående af fyr med god afstand så der kan klippes imellem dem. Den første del af området fra Rød

Læs mere

Baneguide. - til Odsherreds smukkeste golfbane

Baneguide. - til Odsherreds smukkeste golfbane Baneguide - til Odsherreds smukkeste golfbane Velkommen til Odsherred Golfklub Denne baneguide giver dig det værktøj i hænde, som kan være med til at vise vej og give gode råd til runden på vores smukke

Læs mere

UDVIKLINGSPLAN FOR GOLFBANEN. Hovedsponsor: - ET REDSKAB FOR GOLFKLUBBENS BESTYRELSE

UDVIKLINGSPLAN FOR GOLFBANEN. Hovedsponsor: - ET REDSKAB FOR GOLFKLUBBENS BESTYRELSE UDVIKLINGSPLAN FOR GOLFBANEN Hovedsponsor: - ET REDSKAB FOR GOLFKLUBBENS BESTYRELSE Denne folder er en introduktion til hvorledes klubben lægger en plan for banens udvikling. Sammen med folderen er der

Læs mere

Alt afhængig af vækstbetingelserne begynder formning af klipninger i forhold til klippeplanen, typisk i april måned.

Alt afhængig af vækstbetingelserne begynder formning af klipninger i forhold til klippeplanen, typisk i april måned. Skovbo, 15/6 2017 Vision og tanker omkring banens udseende: Klubben ønsker at alle golfspillere skal have en god oplevelse, når de spiller Skovbo Golfklub. Banen skal være fair og smuk at spille. Roughen

Læs mere

Fredensborg Golf Club Handlingsplan for Banen 2014 2017 Ajourført juli 2015

Fredensborg Golf Club Handlingsplan for Banen 2014 2017 Ajourført juli 2015 Fredensborg Golf Club Handlingsplan for Banen 2014 2017 Ajourført juli 2015 Handlingsplan Banens handlingsplan er udviklet med fokus på klubbens vision og strategi. Planen skal fremadrettet sikre, at banens

Læs mere

Uge 29: Færdiggørelse af dræn på Parken 5.

Uge 29: Færdiggørelse af dræn på Parken 5. Uge 29: Færdiggørelse af dræn på Parken 5. De 3 vigtigste ting for en greenkeeper og pasning af en golfbane er dræn, dræn og dræn. Jo mere vand vi kan få arbejdet væk fra jorden desto bedre får græsset

Læs mere

Kaninfører i Brøndby Golfklub 2016

Kaninfører i Brøndby Golfklub 2016 Kaninfører i Brøndby Golfklub 2016 Velkommen som kaninfører i Brøndby Golfklub. Med dette kaninførernotat forsøger vi at beskrive kaninførerrollen i Brøndby Golfklub. Kaninførernotatet skal ses som en

Læs mere

Kære medlem. Dan Berthelin Formand Golfafdelingen

Kære medlem. Dan Berthelin Formand Golfafdelingen Kære medlem. Det er mig en fornøjelse at kunne byde velkommen til Golfafdelingens Klubmesterskab 2010, som er vores 10-års-jubilæumsmatch. Klubmesterskabet er et af de vigtigste elementer i bestyrelsens

Læs mere

Nordborg Golfklub. Perspektiv plan for Nordborg Golfklub 2014 2018.

Nordborg Golfklub. Perspektiv plan for Nordborg Golfklub 2014 2018. Perspektiv plan for Nordborg Golfklub 2014 2018. Denne plan er udarbejdet af baneudvalget med input og ideer fra personer rundt om baneudvalget. Denne udviklingsplan vil beskrive banepleje og målsætning

Læs mere

FAQ om FGK's golfbane

FAQ om FGK's golfbane FAQ om FGK's golfbane (Ofte stillede spørgsmål) Indhold Banens turnering. Hvad er det for en turnering?... 2 Banens længde.... 3 Bunkerriven. Hvor skal den ligge?... 4 Flaget.... 5 Hvem bestemmer hvor

Læs mere

3. Påvirkning af landskabet VINDMØLLER VED DRÆBY - MILJØRAPPORT, JANUAR 2009

3. Påvirkning af landskabet VINDMØLLER VED DRÆBY - MILJØRAPPORT, JANUAR 2009 40 Fotostandpunkt N1 NABOER MOD NORDØST Møller Fotostandpunkt N 1:50.000 De 3 ejendomme på Vigerøvej nordøst for mølleområdet er nogle af de nærmeste naboer til de nye møller. Herfra er der enkelte steder

Læs mere

Forslag til træningsøvelser U11 12

Forslag til træningsøvelser U11 12 Forslag til træningsøvelser U11 12 Løbe aflevering. Spillerantal: Alle 1 bold pr. spiller Banestørrelse: 20 x 15 meter Scoring: Ingen Øvelses starter med at spillerne løber banen igennem. Der startes med

Læs mere

Læs mere om hvorfor der kommer oversvømmelser og, hvordan du kan minimere risikoen for oversvømmelser på din grund.

Læs mere om hvorfor der kommer oversvømmelser og, hvordan du kan minimere risikoen for oversvømmelser på din grund. For meget regnvand i dit sommerhusområde? Læs mere om hvorfor der kommer oversvømmelser og, hvordan du kan minimere risikoen for oversvømmelser på din grund. Kend dine rettigheder og pligter. NÅR REGNVAND

Læs mere

Træningsrapport. Værløse Golfklub September 2015

Træningsrapport. Værløse Golfklub September 2015 Træningsrapport Værløse Golfklub September 2015 Om rapporten SVARPROCENTER Nedenfor ses svarprocenterne år til dato for de enkelte undersøgelser i Golfspilleren i Centrum. Undersøgelse Inviterede Antal

Læs mere

Spørgsmål og svar om håndtering af udenlandsk udbytteskat marts 2016

Spørgsmål og svar om håndtering af udenlandsk udbytteskat marts 2016 Indhold AFTALENS FORMÅL... 2 Hvilken service omfatter aftalen?... 2 Hvad betyder skattereduktion, kildereduktion og tilbagesøgning?... 2 AFTALENS INDHOLD OG OPBYGNING... 3 Hvilke depoter er omfattet af

Læs mere

Masterplan Maribo Sø Golfklub.

Masterplan Maribo Sø Golfklub. Masterplan Maribo Sø Golfklub. Hvorfor en Masterplan? Det er ca. 28 år siden, at Maribo Sø Golfklub blev grundlagt. Spillet har i samme periode været i en rivende udvikling, hvilket gør, at bl.a. udstyret

Læs mere

Anlægs- og driftsplan for grønne områder i Hjerting Vest

Anlægs- og driftsplan for grønne områder i Hjerting Vest Esbjerg Kommune Anlægs- og driftsplan for grønne områder i Hjerting Vest November 2004 Esbjerg Kommune Anlægs- og driftsplan for grønne områder i Hjerting November 2004 Dokument nr P-058202-C-101 Revision

Læs mere

Gode råd om læsning i 3. klasse på Løjtegårdsskolen

Gode råd om læsning i 3. klasse på Løjtegårdsskolen Gode råd om læsning i 3. klasse på Løjtegårdsskolen Udarbejdet af læsevejlederne september 2014. Kære forælder. Dit barn er på nuværende tidspunkt sikkert rigtig dygtig til at læse. De første skoleår er

Læs mere

Kommer der automatisk flere i arbejde, når arbejdsstyrken øges?

Kommer der automatisk flere i arbejde, når arbejdsstyrken øges? 22-plan & timingen af reformer, der øger arbejdsudbuddet Kommer der automatisk flere i arbejde, når arbejdsstyrken øges? På langt sigt vil en større arbejdsstyrke føre til en næsten tilsvarende større

Læs mere

Rudersdal kommune 22-11-2012. Ansøgning om placering af infostander og renovering af Porten mellem golfbanen og Hestkøbgaard.

Rudersdal kommune 22-11-2012. Ansøgning om placering af infostander og renovering af Porten mellem golfbanen og Hestkøbgaard. Hestkøbvænge 4 DK-3460 Birkerød +45 4581 7444 www.fggolf.dk kontor@fggolf.dk Rudersdal kommune 22-11-2012 Ansøgning om placering af infostander og renovering af Porten mellem golfbanen og Hestkøbgaard.

Læs mere

Dansk Politiidrætsforbund. Nordsjælland Open. den 11. september 2015. Arrangør: PI Nordsjælland

Dansk Politiidrætsforbund. Nordsjælland Open. den 11. september 2015. Arrangør: PI Nordsjælland Dansk Politiidrætsforbund Nordsjælland Open den 11. september 2015 Arrangør: PI Nordsjælland Nordsjælland Open 2015 Nordsjællands Politi Idrætsforening byder kollegaer, sportsudøvere, dommere, tilskuere

Læs mere

DGI TRÆNERGUIDEN DGI TRÆNERGUIDEN DGI TRÆNERGUIDEN DGI TRÆNERGUIDEN. Vendeleg. Fire stationer NANO BASKET NANO BASKET. Deltagere Alle.

DGI TRÆNERGUIDEN DGI TRÆNERGUIDEN DGI TRÆNERGUIDEN DGI TRÆNERGUIDEN. Vendeleg. Fire stationer NANO BASKET NANO BASKET. Deltagere Alle. Nr.10328 Nr.10327 Alder: 3-6 år - Tid: 20 min. Vendeleg Fire stationer - Dribl 10 gange med højre og 10 gange med venstre. Alle. Leg og løb. A4 ark med en stjerne på, kegler eller andet der kan væltes

Læs mere

BANERAPPORT TØNDER GOLF KLUB, 10. OKTOBER 2016

BANERAPPORT TØNDER GOLF KLUB, 10. OKTOBER 2016 BANERAPPORT TØNDER GOLF KLUB, 10. OKTOBER 2016 INTRODUKTION Mødedato og tidspunkt: 14. september 2016, kl. 09.00 14.00 Deltagere: Bendix Gammelgaard, Chefgreenkeeper, Tønder Golf Klub (TGK) Hans Christian

Læs mere

TALEPAPIR DET TALTE ORD GÆLDER

TALEPAPIR DET TALTE ORD GÆLDER Børne- og Undervisningsudvalget 2015-16 BUU Alm.del Bilag 189 Offentligt TALEPAPIR DET TALTE ORD GÆLDER Anledning Titel Målgruppe Arrangør Taletid Samråd i Børne- og Undervisningsudvalget sammen med social-

Læs mere

REGELPRØVE 2016 For Næstved Golfklub

REGELPRØVE 2016 For Næstved Golfklub REGELPRØVE 2016 For Næstved Golfklub VEJLENING TIL TEORIPRØVE Prøven består af 30 spørgsmål. Spørgsmålene er opdelt i 3 grupper. Spørgsmål 1 2 er Etikette spørgsmål Spørgsmål 3 er spørgsmål om efinitioner

Læs mere

Sådan træner du, når du har fået et kunstigt

Sådan træner du, når du har fået et kunstigt Sådan træner du, når du har fået et kunstigt hofteled En afgørende forudsætning for et godt resultat efter operationen er den efterfølgende indsats med træningen. Træning er ikke kun, når du træner med

Læs mere

Fredericia på forkant

Fredericia på forkant Fredericia Kommune Fredericia på forkant Strategi til fornyelse af den kommunale opgaveløsning Formål Byrådet i Fredericia Kommune vedtog i april 2015 en ny fælles vision. I samarbejde med borgere og civilsamfund

Læs mere

TØNDER GOLFKLUB UDVIKLINGSPLAN FOR TØNDER GOLFKLUB S 18 HULS-BANE. Godkendt på bestyrelsens møde den 16. december 2016.

TØNDER GOLFKLUB UDVIKLINGSPLAN FOR TØNDER GOLFKLUB S 18 HULS-BANE. Godkendt på bestyrelsens møde den 16. december 2016. TØNDER GOLFKLUB UDVIKLINGSPLAN FOR TØNDER GOLFKLUB S 18 HULS-BANE Godkendt på bestyrelsens møde den 16. december 2016. INTRODUKTION Denne rapport opsummere de beslutninger, som bestyrelsen i TGK har truffet

Læs mere

Sådan træner du, når du er blevet opereret for hoftebrud

Sådan træner du, når du er blevet opereret for hoftebrud Sådan træner du, når du er blevet opereret for hoftebrud Du er blevet opereret for hoftebrud. Det er afgørende for resultatet af operationen, at du hurtigt kommer i gang med genoptræningen, så du får en

Læs mere

Sydsjællands Golfklub Mogenstrup

Sydsjællands Golfklub Mogenstrup Sydsjællands Golfklub Mogenstrup Målsætninger for banen. Sydsjællands Golfklub er en parkbane. Banens forhindringer skal bestå af søer, vandløb, bunkers og løvfældende træer. Greens skal bestå af en græsblanding,

Læs mere

Variabel- sammenhænge

Variabel- sammenhænge Variabel- sammenhænge Udgave 2 2009 Karsten Juul Dette hæfte kan bruges som start på undervisningen i variabelsammenhænge for stx og hf. Hæftet er en introduktion til at kunne behandle to sammenhængende

Læs mere

EKSEMPEL PÅ INTERVIEWGUIDE

EKSEMPEL PÅ INTERVIEWGUIDE EKSEMPEL PÅ INTERVIEWGUIDE Briefing Vi er to specialestuderende fra Institut for Statskundskab, og først vil vi gerne sige tusind tak fordi du har taget dig tid til at deltage i interviewet! Indledningsvis

Læs mere

Forbuddet mod ansættelse omfatter dog ikke alle stillinger. Revisor er alene begrænset fra at:

Forbuddet mod ansættelse omfatter dog ikke alle stillinger. Revisor er alene begrænset fra at: Krav om cooling off-periode for alle (også SMV) revisorer inden ansættelse i tidligere reviderede virksomheder Det nye ændringsdirektiv om lovpligtig revision af årsregnskaber og konsoliderede regnskaber

Læs mere

Dansk Politiidrætsforbund. Arrangør: PI-Hillerød. Nordsjælland Open i golf

Dansk Politiidrætsforbund. Arrangør: PI-Hillerød. Nordsjælland Open i golf Dansk Politiidrætsforbund Arrangør: PI-Hillerød Nordsjælland Open i golf Den 14. september 2011 Velkommen til Nordsjælland Open i golf 2010 Det er med stor glæde at jeg på vegne af Hillerød Politis Idrætsforening

Læs mere

EN HURTIG GUIDE TIL GOLFREGLERNE

EN HURTIG GUIDE TIL GOLFREGLERNE En hurtig guide til Golfreglerne 15 EN HURTIG GUIDE TIL GOLFREGLERNE Denne guide giver simple forklaringer på almindeligt forekommende Regelsituationer. Den er ikke en erstatning for Golfreglerne, som

Læs mere

Velkommen til medlemsmøde. Velkomst v. Formand William Grahn.

Velkommen til medlemsmøde. Velkomst v. Formand William Grahn. Velkommen til medlemsmøde Velkomst v. Formand William Grahn. Banen Kristian Ravn Laumann orienterer. Præsentation af bunkerplan Skov arbejde Hul 15 gul teested Opretning af teesteder Fyrlunden i venstre

Læs mere

BESTYRELSENS BERETNING HAVNEFORENINGEN NIBE LYSTBÅDEHAVN 2016

BESTYRELSENS BERETNING HAVNEFORENINGEN NIBE LYSTBÅDEHAVN 2016 BESTYRELSENS BERETNING HAVNEFORENINGEN NIBE LYSTBÅDEHAVN 2016 Det forgangne år i Havneforeningen har ikke budt på uforudsete overraskelser og må som sådan betegnes som et traditionelt år for Nibe Lystbådehavn.

Læs mere

Weekendtur til Ny Næstved og Skjoldenæsholm

Weekendtur til Ny Næstved og Skjoldenæsholm Weekendtur til Ny Næstved og Skjoldenæsholm 18 friske damer og to chauffører indtog Smørum Centerets parkeringsplads omkring kl. 8.30 lørdag den 29. september. Det var tid til den årlige golftur med overnatning.

Læs mere

TALEPAPIR DET TALTE ORD GÆLDER

TALEPAPIR DET TALTE ORD GÆLDER Børne- og Undervisningsudvalget 2014-15 BUU Alm.del Bilag 127 Offentligt TALEPAPIR DET TALTE ORD GÆLDER Anledning Titel Målgruppe Arrangør Taletid Samråd i Børne- og Undervisningsudvalget Lukket samråd

Læs mere

Djøf Offentlig Formandens vedtægtstale

Djøf Offentlig Formandens vedtægtstale Djøf Offentlig Formandens vedtægtstale Så er vi kommet til dagens højdepunkt, som jeg ved, alle har glædet sig til. Ja, jeg joker, og faktisk også lidt med urette. For jeg ser de vedtægtsændringer, som

Læs mere

Kommuneplantillæg 1. til Kommuneplan 2013-2025 - Klimatilpasningsplan

Kommuneplantillæg 1. til Kommuneplan 2013-2025 - Klimatilpasningsplan Kommuneplantillæg 1 til Kommuneplan 2013-2025 - Klimatilpasningsplan Kommuneplantillæg 1 Hørsholm Kommune Indholdsfortegnelse Redegørelse... 3 Baggrund og forudsætninger... 3 Klimaændringer... 3 Risikobilledet...

Læs mere

Resumenotat. Til: Sagen Sagsnr.: 01.02.05-P16-4-14 Vedr.: Resumenotat angående indsigelser og bemærkninger Dato: 09-01-2015

Resumenotat. Til: Sagen Sagsnr.: 01.02.05-P16-4-14 Vedr.: Resumenotat angående indsigelser og bemærkninger Dato: 09-01-2015 Side 1/13 Resumenotat Til: Sagen Sagsnr.: 01.02.05-P16-4-14 Vedr.: Resumenotat angående indsigelser og bemærkninger Dato: 09-01-2015 Indledning. Dette notat er udarbejdet som et grundlag for den politiske

Læs mere

DGI Fører og hund samarbejde

DGI Fører og hund samarbejde DGI Fører og hund samarbejde konkurrenceprogram FH 1 August 2003 Bedømmelseskriterier: Bedømmelserne af prøverne vægter samarbejdet og kontakten mellem hund (herefter H) og fører (herefter F) højt, samt

Læs mere

EGA HANDICAPSYSTEM 2016 ÆNDRINGER I EGA HANDICAPSYSTEMET 2016-2019

EGA HANDICAPSYSTEM 2016 ÆNDRINGER I EGA HANDICAPSYSTEMET 2016-2019 EGA HANDICAPSYSTEM 2016 ÆNDRINGER I EGA HANDICAPSYSTEMET 2016-2019 EGA HANDICAPSYSTEMET Udgives nu i sin originalform (på engelsk), men med danske tilpasninger. Præcis oversættelse ikke mulig Danske vejledninger

Læs mere

Interview med chefgreenkeeper Adam Evans

Interview med chefgreenkeeper Adam Evans Interview med chefgreenkeeper Adam Evans v/mogens Damm Dette interview blev lavet d. 21.januar, 2016, nogle dage før Adam tiltræder sit nye arbejde som chefgreenkeeper i Frederikshavn Golf Klub. Adam Evans

Læs mere

Katalogets formål er, at fungere som et værktøj i arbejdet med at optimere og udvikle rum og rumoplevelser. Mie Dinesen

Katalogets formål er, at fungere som et værktøj i arbejdet med at optimere og udvikle rum og rumoplevelser. Mie Dinesen BEVÆGELSE I RUM BEVÆGELSE I RUM er et opslagskatalog, der er tænkt som et redskab til at få en bredere viden omkring bevægelse i rum. Bevægelsen i og igennem et rum er det, der definerer og beskriver

Læs mere

Eksempler på skabeloner til situationsbeskrivelser.

Eksempler på skabeloner til situationsbeskrivelser. Eksempler på skabeloner til situationsbeskrivelser. I forhold til de forløb hvor deltagerne skal tage udgangspunkt i selvoplevede kommunikationssituationer, har vi afprøvet skabeloner hvori deltagerne

Læs mere

Hvad er nyt fra 1. januar 2016

Hvad er nyt fra 1. januar 2016 Hvad er nyt fra 1. januar 2016 Nr. 1 Regel 6: Spillerens ansvar Regel 6-6d Forkert score på et hul Slagspilleren er ansvarlig for rigtigheden af den score, der er ført for hvert enkelt hul på hans scorekort.

Læs mere

Vejledning til ledelsestilsyn

Vejledning til ledelsestilsyn Vejledning til ledelsestilsyn Ledelsestilsynet er et væsentligt element i den lokale opfølgning og kan, hvis det tilrettelægges med fokus derpå, være et redskab til at sikre og udvikle kvaliteten i sagsbehandlingen.

Læs mere

Indsættelse af nyt hofteled

Indsættelse af nyt hofteled Information og øvelsesprogram Indsættelse af nyt hofteled med restriktioner Fysioterapien Indholdsfortegnelse Restriktioner side 2 Andet side 4 Bilkørsel side 5 Øvelsesprogram side 6 Liggende øvelser side

Læs mere

HUSSTANDSVINDMØLLER VEJLEDENDE RETNINGSLINIER FOR OPSTILLING I DET ÅBNE LAND. Norddjurs Kommune 2013 TEKNIK OG MILJØ

HUSSTANDSVINDMØLLER VEJLEDENDE RETNINGSLINIER FOR OPSTILLING I DET ÅBNE LAND. Norddjurs Kommune 2013 TEKNIK OG MILJØ TEKNIK OG MILJØ HUSSTANDSVINDMØLLER VEJLEDENDE RETNINGSLINIER FOR OPSTILLING I DET ÅBNE LAND Norddjurs Kommune 2013 Norddjurs Kommune Torvet 3 8500 Grenaa Tlf: 89 59 10 00 www.norddjurs.dk Vejledende retningslinier

Læs mere

Forældresamarbejde om børns læring FORMANDSKABET

Forældresamarbejde om børns læring FORMANDSKABET Forældresamarbejde om børns læring FORMANDSKABET Forord Børn i 0-6 års alderen lærer hele tiden. De lærer, mens de leger selv og med andre børn, synger, lytter, tager tøj på og de lærer rigtig meget i

Læs mere

Statsgaranteret udskrivningsgrundlag

Statsgaranteret udskrivningsgrundlag Statsgaranteret udskrivningsgrundlag giver sikkerhed under krisen Nyt kapitel Resumé For 2013 har alle kommuner for første gang valgt at budgettere med det statsgaranterede udskrivningsgrundlag. Siden

Læs mere

Regel- og HCP udvalget har fået mange reaktioner fra medlemmer, som har læst regelquizzen.

Regel- og HCP udvalget har fået mange reaktioner fra medlemmer, som har læst regelquizzen. Regel- og HCP udvalget har fået mange reaktioner fra medlemmer, som har læst regelquizzen. Der har samtidig været mange opfordringer til at indsende svar, men desværre er der kun meget få (4), som har

Læs mere

Dansk Baneguide

Dansk Baneguide Dansk Baneguide 009-00 Danish Air Photo Velkommen til Solrød Golf Klub Solrød Golf klub går nu ind i sin. fulde sæson som 8 huls golfbane. Og der er sket mangt og meget på de år som er gået, siden klubben

Læs mere

Ministeren bedes redegøre for, om ministeren

Ministeren bedes redegøre for, om ministeren Trafikudvalget 2010-11 L 173 Bilag 11 Offentligt Samrådstale til et kommende lukket samråd om forslag til lov om ændring af lov om taxikørsel m.v. (Tilladelser til offentlig servicetrafik og krav til beklædning

Læs mere

En hæklet havfruehale

En hæklet havfruehale En hæklet havfruehale Her finder du en gratis vejledning til, hvordan du kan hækle din egen havfruehale. Havfruehalen er designet af Maria Buck Jensen og du kan finde hjælp og flere billeder på. Maria

Læs mere

Hvordan ligger verdenshjørnerne i forhold til den måde, du ønsker huset placeret?

Hvordan ligger verdenshjørnerne i forhold til den måde, du ønsker huset placeret? 20 Vi bygger hus Trin 3: Find grunden Trin 3: Find grunden I dette kapitel ser vi nærmere på overvejelserne omkring køb af selve grunden til byggeriet. Her skal du blandt andet sikre dig, at drømmehuset

Læs mere

STOP FOR SKATTESTOPPETS UDHULING AF VELFÆRDEN

STOP FOR SKATTESTOPPETS UDHULING AF VELFÆRDEN STOP FOR SKATTESTOPPETS UDHULING AF VELFÆRDEN EN RETFÆRDIG BESKATNING AF EJERBOLIGER 2 SKATTE OG FINANS ORDFØRER: LISBETH BECH POULSEN Lisbeth.Poulsen@ft.dk 6162 5086 SF foreslår, at skattestoppet på ejendomsværdiskatten

Læs mere

Konsekvenser af direkte adgang til fysioterapeut

Konsekvenser af direkte adgang til fysioterapeut N O T A T Konsekvenser af direkte adgang til fysioterapeut Direkte adgang til fysioterapi uden en henvisning fra patientens praktiserende læge kræver en ændring i både overenskomsten med Danske Fysioterapeuter

Læs mere

Hvis vi er heldige, kan der til august køres fra fantasianlægget og op på modulerne.

Hvis vi er heldige, kan der til august køres fra fantasianlægget og op på modulerne. 1 Formanden skriver Nu er sommeren kommet, efter at kikke på hvilke måned vi er i, men kikkes der på vejret så virker det ikke til sommer. Så er det jo godt vi har nogle indendørs sysler vi kan arbejde

Læs mere

Miljøministerens besvarelse af spørgsmål nr. CE stillet af Folketingets Miljø- og Planlægningsudvalg stillet efter ønske fra Per Clausen

Miljøministerens besvarelse af spørgsmål nr. CE stillet af Folketingets Miljø- og Planlægningsudvalg stillet efter ønske fra Per Clausen Miljø- og Planlægningsudvalget 2009-10 MPU alm. del Bilag 513 Offentligt J.nr. BLS-401-00804 Den 28. april 2010 Miljøministerens besvarelse af spørgsmål nr. CE stillet af Folketingets Miljø- og Planlægningsudvalg

Læs mere

Bristet akillessene uden operation (Øvelsesprogram)

Bristet akillessene uden operation (Øvelsesprogram) Bristet akillessene uden operation (Øvelsesprogram) DE FØRSTE 4 UGER Du får en støvle (Rom Walker) på foden, så din fod sidder i spidsfods stilling. Din fod skal være i støvlen hele døgnet i 4 uger. Du

Læs mere

Indsættelse af nyt hofteled (Øvelsesprogram)

Indsættelse af nyt hofteled (Øvelsesprogram) Indsættelse af nyt hofteled (Øvelsesprogram) Anbefalinger Medmindre du har fået andet at vide, må du støtte med fuld vægtbæring på det opererede De første 6 uger efter operationen anbefales det at undgå

Læs mere

Bilag 1 Referat af alle brugerundersøgelser fra 2014

Bilag 1 Referat af alle brugerundersøgelser fra 2014 KØBENHAVNS KOMMUNE Sundheds- og Omsorgsforvaltningen Center for Kvalitet og Sammenhæng NOTAT Bilag 1 Referat af alle brugerundersøgelser fra 2014 Bilag 1 til indstilling om brugerundersøgelser 2014. Sundheds-

Læs mere

Først de lidt større ting som vil være markant visuelle i den kommende sæson:

Først de lidt større ting som vil være markant visuelle i den kommende sæson: Nyhedsbrev fra Baneudvalget i Sorø Golfklub Baneudvalget vil gerne give lidt informationer om nogle af de ting som udvalget har besluttet ændret i 2018, såvel som almene informationer der kan være til

Læs mere

Beretning til generalforsamling i Ribe Golf Klub den 4. marts 2015

Beretning til generalforsamling i Ribe Golf Klub den 4. marts 2015 Beretning til generalforsamling i Ribe Golf Klub den 4. marts 2015 2014 har været et spændende år. Der er sket rigtig mange ting, og der har været rigtig mange dage med godt golfvejr. 2014 har nok været

Læs mere

Ved aktivt medborgerskab kan vi gøre Silkeborg Kommune til en attraktiv kommune med plads til alle. Silkeborg Kommunes Socialpolitik

Ved aktivt medborgerskab kan vi gøre Silkeborg Kommune til en attraktiv kommune med plads til alle. Silkeborg Kommunes Socialpolitik Ved aktivt medborgerskab kan vi gøre Silkeborg Kommune til en attraktiv kommune med plads til alle. Silkeborg Kommunes Socialpolitik 1 Indhold Socialpolitikken og Socialudvalgets MVV... 3 Politikkens fokusområder...

Læs mere

Psykisk arbejdsmiljø og stress blandt medlemmerne af FOA

Psykisk arbejdsmiljø og stress blandt medlemmerne af FOA Psykisk arbejdsmiljø og stress blandt medlemmerne af FOA November 2006 2 Medlemsundersøgelse om psykisk arbejdsmiljø og stress FOA Fag og Arbejde har i perioden 1.-6. november 2006 gennemført en medlemsundersøgelse

Læs mere

Notat. 20. februar 2014. Baggrundsnotat om taxi i busbaner. Opsummering

Notat. 20. februar 2014. Baggrundsnotat om taxi i busbaner. Opsummering Notat Sagsnummer Sagsbehandler JEG Direkte +45 36 13 16 78 Fax - jeg@moviatrafik.dk CVR nr: 29 89 65 69 EAN nr: 5798000016798 20. februar 2014 Baggrundsnotat om taxi i busbaner Opsummering Taxikørsel i

Læs mere

Notat vedr. nedsættelse af billetprisen for færgen til- og fra Læsø

Notat vedr. nedsættelse af billetprisen for færgen til- og fra Læsø Udvalget for Landdistrikter og Øer 2014-15 (2. samling) ULØ Alm.del Bilag 18 Offentligt Læsø 31. august 2015 Notat vedr. nedsættelse af billetprisen for færgen til- og fra Læsø Ingen er i tvivl om hvor

Læs mere

Læsevejledning til resultater på regionsplan

Læsevejledning til resultater på regionsplan Læsevejledning til resultater på regionsplan Indhold 1. Overblik... 2 2. Sammenligninger... 2 3. Hvad viser figuren?... 3 4. Hvad viser tabellerne?... 5 5. Eksempler på typiske spørgsmål til tabellerne...

Læs mere

Den fælles strategi for rehabilitering skal bidrage til at skabe et fælles basisfundament for tilgangen til rehabilitering i Ældre og Handicap.

Den fælles strategi for rehabilitering skal bidrage til at skabe et fælles basisfundament for tilgangen til rehabilitering i Ældre og Handicap. Ældre- og Handicapomra dets strategi for rehabilitering Formål I Skanderborg Kommune tager vi udgangspunkt i borgerens egne ressourcer, fordi vi mener, at alle har noget at bidrage med. Det betyder, at

Læs mere

Indstilling Århus Kommune Ophør af lejeaftale for ejendommen Valdemarsgade 20. 1. Resume

Indstilling Århus Kommune Ophør af lejeaftale for ejendommen Valdemarsgade 20. 1. Resume Indstilling Til Århus Byråd via Magistraten Sundhed og Omsorg Den 18. april 2007. Århus Kommune Bygningsafdelingen Sundhed og Omsorg 1. Resume Århus Kommune indgik i 1987 en aftale med Lønmodtagernes Dyrtidsfond

Læs mere

NEXTWORK er for virksomheder primært i Nordjylland, der ønsker at dele viden og erfaringer, inspirere og udvikle hinanden og egen virksomhed.

NEXTWORK er for virksomheder primært i Nordjylland, der ønsker at dele viden og erfaringer, inspirere og udvikle hinanden og egen virksomhed. Erfagruppe Koncept NEXTWORK er et billigt, lokalt netværk for dig som ønsker at udvikle dig selv fagligt og personligt og gøre dig i stand til at omsætte viden og erfaringer til handlinger i dit daglige

Læs mere

Arbejdsmiljøgruppens problemløsning

Arbejdsmiljøgruppens problemløsning Arbejdsmiljøgruppens problemløsning En systematisk fremgangsmåde for en arbejdsmiljøgruppe til løsning af arbejdsmiljøproblemer Indledning Fase 1. Problemformulering Fase 2. Konsekvenser af problemet Fase

Læs mere

L: Præsenterer og spørger om han har nogle spørgsmål inden de går i gang. Det har han ikke.

L: Præsenterer og spørger om han har nogle spørgsmål inden de går i gang. Det har han ikke. Bilag 4 Transskription af Per Interviewere: Louise og Katariina L: Louise K: Katariina L: Præsenterer og spørger om han har nogle spørgsmål inden de går i gang. Det har han ikke. L: Vi vil gerne høre lidt

Læs mere

BILAG A SPØRGESKEMA. I denne At-vejledning præsenteres et kort spørgeskema med i alt 44 spørgsmål fordelt på otte skalaer.

BILAG A SPØRGESKEMA. I denne At-vejledning præsenteres et kort spørgeskema med i alt 44 spørgsmål fordelt på otte skalaer. 16 BILAG A SPØRGESKEMA I denne At-vejledning præsenteres et kort spørgeskema med i alt 44 spørgsmål fordelt på otte skalaer. Skalaernes spørgsmål indgår i et større spørgeskema, der omfatter i alt 26 skalaer

Læs mere

Nyvurdering af administrativ organisation

Nyvurdering af administrativ organisation Nyvurdering af administrativ organisation Fra kommissoriet Målet har været at sikre en administration, der fremstår maksimalt trimmet, og som på den ene side kan levere effektiv betjening af borgerne

Læs mere

Projekt Guidet egenbeslutning og epilepsi. Refleksionsark. Tilpasset fra: Vibeke Zoffmann: Guidet Egen-Beslutning, 2004.

Projekt Guidet egenbeslutning og epilepsi. Refleksionsark. Tilpasset fra: Vibeke Zoffmann: Guidet Egen-Beslutning, 2004. Projekt Guidet egenbeslutning og epilepsi Refleksionsark Tilpasset fra: Vibeke Zoffmann: Guidet Egen-Beslutning, 2004. Label: Refleksionsark, der er udfyldt og drøftet 1. Samarbejdsaftale Markér 1a. Invitation

Læs mere

Udviklingssamtaler. Rollespil 1: Afdelingsleder Anton Hansen

Udviklingssamtaler. Rollespil 1: Afdelingsleder Anton Hansen Udviklingssamtaler Rollespil 1: Afdelingsleder Anton Hansen Du skal have den årlige medarbejdersamtale med en af dine medarbejdere, Rita Ravn. Rita er pligtopfyldende og dygtig, og hun udgør i høj grad

Læs mere

Skolepolitikken i Hillerød Kommune

Skolepolitikken i Hillerød Kommune Bilag 1 - Udkast til revideret skolepolitik, forår 2014 Skolepolitikken i Hillerød Kommune 1. Indledning Vi vil (stadig) videre Med vedtagelse af læringsreformen i Hillerød Kommune står folkeskolerne overfor

Læs mere

OL alternative konkurrencer

OL alternative konkurrencer OL alternative konkurrencer OL kan bruges som en sjov og alternativ aktivitet for deltagere i alle aldre, dog vil disciplinerne passe bedst fra U-10 spillere og opad. Disciplinerne kan plukkes og bruges

Læs mere

DEN ØKONOMISKE UDVIKLING FOR DANSKE BIOGRAFER 2008-2012

DEN ØKONOMISKE UDVIKLING FOR DANSKE BIOGRAFER 2008-2012 DEN ØKONOMISKE UDVIKLING FOR DANSKE BIOGRAFER 2008-2012 Dansk RegnskabsAnalyse Øverødvej 46 2840 Holte Telefon : 50449148 www.dra.dk Økonomisk brancheanalyse udgivet af Dansk RegnskabsAnalyse Januar 2014

Læs mere

Hul 1 TEE B gul. Hul 2 TEE C hvid. Hul 3 Tee B gul.

Hul 1 TEE B gul. Hul 2 TEE C hvid. Hul 3 Tee B gul. Hul 1 TEE B gul. Fra TEE stedet kan du se flaget på green, men pas på bunker i højre side umiddelbart før green, samt på out of bound ved asfaltvejen i venstre side af fairway. Hul 2 TEE C hvid. Fra TEE

Læs mere

Socialdemokraternes ordførertale. Ved 1. behandling af budget 2015-2018

Socialdemokraternes ordførertale. Ved 1. behandling af budget 2015-2018 Socialdemokraternes ordførertale Ved 1. behandling af budget 2015-2018 v/ Lotte Cederskjold, Politisk ordfører (S) (Det talte ord gælder) Indledning Aarhus er i en rivende udvikling og det er vores ansvar

Læs mere

Danske politimesterskaber i Golf 2013 Torsdag den 22. august

Danske politimesterskaber i Golf 2013 Torsdag den 22. august Danske politimesterskaber i Golf 2013 Torsdag den 22. august Dansk Politiidrætsforbund Arrangør: PI-Silkeborg Forord af politidirektør Jens Kaasgaard Jeg vil gerne ønske Silkeborg Politis Idrætsforening

Læs mere

Håndtering af bunkning

Håndtering af bunkning Håndtering af bunkning Maj 2010 Indhold 1 Formål 3 2 Hvorfor nye retningslinjer for håndtering af bunkning 4 3 Håndtering af bunkning 5 3.1 Hvad er princippet i de nye retningslinjer for håndtering bunkning

Læs mere

Etiketteprøve for Søllerød Juniorer. Spørgsmålene besvares ved at sætte kryds ud for det rigtige svar.

Etiketteprøve for Søllerød Juniorer. Spørgsmålene besvares ved at sætte kryds ud for det rigtige svar. Etiketteprøve for Søllerød Juniorer Vejledning til etiketteprøve: Prøven består af 20 spørgsmål. Spørgsmålene besvares ved at sætte kryds ud for det rigtige svar. Husk at skrive dato, navn og medlemsnummer

Læs mere

Bilag 5, forvaltningens kommentarer til Indre By Lokaludvalgs høringssvar.

Bilag 5, forvaltningens kommentarer til Indre By Lokaludvalgs høringssvar. KØBENHAVNS KOMMUNE Teknik- og Miljøforvaltningen Center for Anlæg 27-07-2015 Bilag 5, forvaltningens kommentarer til Indre By Lokaludvalgs høringssvar. Teknik- og Miljøforvaltningen har bedt Indre By Lokaludvalg

Læs mere

Bogstavregning. Formler... 46 Reduktion... 47 Ligninger... 48. Bogstavregning Side 45

Bogstavregning. Formler... 46 Reduktion... 47 Ligninger... 48. Bogstavregning Side 45 Bogstavregning Formler... 6 Reduktion... 7 Ligninger... 8 Bogstavregning Side I bogstavregning skal du kunne regne med bogstaver og skifte bogstaver ud med tal. Formler En formel er en slags regne-opskrift,

Læs mere

I e-mail af 12. december 2013 har I klaget over Kommunens overkørselstilladelse af 18. november 2013 til ejendommen O vej 36A.

I e-mail af 12. december 2013 har I klaget over Kommunens overkørselstilladelse af 18. november 2013 til ejendommen O vej 36A. Dato 17. juni 2014 Dokument 13/23814 Side Etablering af en ny udvidet overkørsel I e-mail af 12. december 2013 har I klaget over Kommunens overkørselstilladelse af 18. november 2013 til ejendommen O vej

Læs mere

Rapport om kvalitetssikring af patientuddannelse Kommentarer fra Komiteen for Sundhedsoplysning

Rapport om kvalitetssikring af patientuddannelse Kommentarer fra Komiteen for Sundhedsoplysning Rapport om kvalitetssikring af patientuddannelse Kommentarer fra Komiteen for Sundhedsoplysning Overordnede kommentarer: MTV ens konklusioner fremhæves ofte som konklusioner om alle former for patientuddannelse.

Læs mere

Øget leveringssikkerhed i AMU

Øget leveringssikkerhed i AMU Øget leveringssikkerhed i AMU 28. januar 2013 MOM/NES Formål med dette notat IF ønskes at sætte gang i initiativer, som reducerer antallet af aflyste kurser, øger aktiviteten og dermed styrker leveringssikkerheden

Læs mere

- tage kærlig hånd om nye golfspillere og introducere dem for golfspillets facetter.

- tage kærlig hånd om nye golfspillere og introducere dem for golfspillets facetter. Begynderhåndbogen Velkommen til Brøndby Golfklub. Brøndby Golfklub blev grundlagt i 1999, hvor det lykkedes at etablere en 9 hullers golfbane i Den grønne kile. Banen blev udvidet fra 9 til 18 huller i

Læs mere

Erhvervspolitisk evaluering 2015

Erhvervspolitisk evaluering 2015 Erhvervspolitisk evaluering 2015 Indledning I 2013 blev der i samarbejde mellem Stevns Erhvervsråd og Stevns Kommune udarbejdet en Erhvervspolitisk redegørelse (se eventuelt bilag 7), som udgjorde afsættet

Læs mere

Baneguide. Vallø Golf. 18 hullers banen. Hjertestarter. Toilet

Baneguide. Vallø Golf. 18 hullers banen. Hjertestarter. Toilet Baneguide Vallø Golf 8 hullers banen Hjertestarter Toilet Hullængder er målt fra teemarkering til midten af greenen. Afstande til greenen er målt til forkanten af greenen. 6 8 46 0-60 Et langt par 4 hul

Læs mere