Bornholmer Tidende. Del 1 af 3 Sommer De 2 har vundet iskagerne ved Softice-løbet i Gudhjem. Bornholm = Provins de Luxe

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Bornholmer Tidende. Del 1 af 3 Sommer 201 5. De 2 har vundet iskagerne ved Softice-løbet i Gudhjem. Bornholm = Provins de Luxe"

Transkript

1 Bornholmer Tidende Del 1 af 3 Sommer De 2 har vundet iskagerne ved Softice-løbet i Gudhjem. Bornholm = Provins de Luxe Bornholms fysik er iorden. Flest solskinstimer, badestrande, alle nordeuropas naturtyper. Hurtig tilgang til sygehus og læge. Lav kriminalitet, billige forsikringer, få biler på vejene, Bornholmere har gennemsnitlig 5 km til arbejde! Lokal lufthavn med direkte fly til Billund om sommeren, og til alle populære feriemål. Hvem vil ikke gerne slippe for den langsommelige Københavns Lufthavn, med deres sure sikkerhedsvagter? Færge til Køge, Ystad, Sassnitz (DE). Katamaran dagligt til Kołobrzeg (P) i juli og august. Herlig travbane ude i skoven! Bisonokser i skoven. Fri adgang til genbrugspladsen. I Solrød skulle man til Greve, og man skulle vejes ind og ud og betale ekstra, hvis man havde over 385 kg årligt! Der er museer for enhver smag: Landsbrugs Museum, Bornholms Kunstmuseum, Gudhjem museum med Oluf Høst, Bornholms Automobilmuseum, Bornholms Tekniske Samling i Rutsker, Hjorth's Fabrik, Moseløkken Stenbrudsmuseum, Nexø Museum, Christiansø Museum, Forsvarsmuseum med flere. Det er os med de røgede sild Du kan spise flere steder på øen i verdensklasse. For eksempel "Kadeau" i Pedersker. Euroman har netop nævnt de 30 steder, du bør opleve inden du fylder 40 år. Her nævnes Le Port i Vang sammen med steder i Rom, Paris, Madrid, Sct. Petersborg og mange andre eksotiske steder. Le Port er ikke uberettiget en af Vibes ynglingsrestauranter. Konfirmation Freya er blevet voksen. Som tiden dog går. Min farbror Niels tog billeder ved min konfirmation. jeg har aldrig set et! Jeg husker, hvad præsten sagde til os. Hun sagde bl.a.: Vi har en trekant i brystet, der kører rundt og gør ondt, når vi gør noget forkert. Efterhånden bliver hjørnerne så slidte, at vi ikke længere mærker, når den kører rundt. 2/5-1 5

2 Skovtulipaner fra grøftekanten Når man suser forbi i sin dyt, ligner de gule skovtulipaner i grøftekanten de gule mælkebøtter, og mange ser dem ikke. Det er synd, for de er meget smukke! 2/5-1 5 Der er obligatorisk havetur i Vibes fine have.

3 Radiorummet Jeg besluttede at lave et stort arbejdsbord med skuffer under. Jeg havde en bordplade 80x1 80 fra tiden i BBC, måske var det pladen fra Ole's eller Uffe's skrivebord. Skufferne så ikke godt ud, de havde stået i garagen i Solrød med rørtænger og det tunge i. Jeg fandt noget træ i haven til benene. gråt og flosset, men jeg savede de fire sider af. Der var orm i, de blev også savet over, håber ikke det er i strid med dyreværet. Så bestilte jeg træ til hylder og vores lille post kom slæbende med først 5 styk 2 meter lange limtræshylder, efterfølgende med 4. For den første reol forslog slet ikke. Den gule reol har indbygget stikkontakter, 2 dobbelte på hver hylde. Reolen er sat sammen med dyvler, ingen søm eller skruer! Malingen var en resr fra Solrød. 26/ Ordensregler Ting, der bruges, skal være inden for rækkevide Ting, der sjældent bruges, skal være på loftet Hver ting har en fast plads Den første reol blev en stigereol. Stigerne havde Vibe klunset hos min kiropraktor. De var gået op i limningerne, men jeg skilte dem ad og limede dem sammen igen. Hylderne fik spritbejse. Trolling i Tejn Der deltog 400 både ved laksefiskekonkurrencen. Vi kommer der mest på grund af kagebordet!

4 Vi fik en gang thai-mad med hjem, der er jo forbud mod det kommerciel laksefiskeri. Tænk engang, fisken i Netto kommer fra Kina, Japan og jeg ved ikke hvad, selv om der er masser af fisk omkring os. Man kan også fange store fisk i indsøerne. Denne var i avisen samme dag, men manden ville ikke røbe, hvor han havde fanget den. Efter trollingkonkurrencen var slut, tog 7 både med nordmænd hen til en Melsted campingplads og forsatte med at fiske derfra. Og de fik fanget en fisk, der var rigelig stor nok til at komme i avisen. Sorte Gryde Det var ellers en tur på kunstmuseet i Rø, jeg sigtede efter, men så forslog jeg uforsigtigt en gåtur rundt om museet inden og så havnede vi i den "Sorte Gryde". 1 5/5-1 5 Kirsten stormede op ad trapperne og morede sig med at tage billederne af Vibe og mig, der var ved at styrte af træthed. Vi orkede ikke museet bagefter.

5 Kongeskibet i Rønne havn Kristi Himmelfartsdag Prinsegemalen på jagt Prinsegemalen, kom himmelfartsdag med kongeskibet. Naturstyrelsen stiller personale, bygninger og køretøjer gratis til rådighed for prinsegemalen. Den royale familie har eneret på at jage i landets 21 4 bedste skove, knap hektar. I mange år, måtte bornholmerne kun have én trebenet hund hver, det ene ben skulle hakkes af, så de ikke kunne skade den kongelige jagt. Haveforeningen Vi tropper stort set op til alle haveforeningens arrangementer. Her er det ved Starbo's årlige plantesalg. 6/6-1 5 Vibe tjekker om der skulle være håndører nok til lidt kage. Jeg foretrak en slagterpølse med en halv Svaneke fadøl. Uhmm. Folkemødet Færgen Povl Ancher indledte folkemødet med et brag af fyrværkeri. Den uge folkemødet løber giver de forretningsdrivende julelys i øjnene. Tidligere var der højsæson og lavsæson. I folkemødeugen taler de om supersæson. Færgen havde også grund til at være glad. Politikerne ville have sparet den væk, men Borgmesteren hyrede nogle lobbyister for kr og vupti, så fik vi lov at beholde Povl Ancher nogle år endnu. Det er den eneste, der sejler i stormvejr og som ikke går i stykker hele tiden (dansk kvalitet).

6 Sikkerhed på Folkemødet Der var 2600 forskellige begivenheder på folkemødet. En enkelt times debat, satte imidlertid politiet på den anden ende: Hollænderen Geert Wilders står på muslimernes dødsliste, fordi han er muslimkritisk. Geert Wilsders havde væres i Texas i maj, og her skød politiet 2 mennesker. Derfor var der tykt med politi, krigskib, kystbevogningeskibe, gummibåde, flydespærringer og alt muligt! Der var 800 politifolk med 450 køretøjer. En betjent udtalte, at hvis de skulle bruge 1 minut til at tjekke køretøjerne inden de kørte ombord for hjemturen, ville de tage 4½ time. Hvad, jeg får det til 7½ time? Det er vist en skrøne, at politifolk lever af citronmåner. Her står de i kø i Gudhjem for at købe is. De vidste åbentbart ikke, at de største is fås på havnen i Gudhjem. Man kan også flotte sig med en is af råmælk, som fåes et enkelt sted her på øen. De to betjente på cykel glor på en bleg mand. OK, det er lyv, der er en kvinde bag ved manden. Her plejer Vibe og jeg at købe is, når vi er i Gudhjem. Hver gang, der en, der køber en, bliver der ringet efter Bornholms Tidende. De vil vel se, om de når at spise den, inden den er smeltet.

7 Sidste år provokerede russerne ved at flyve tæt på Bornholm til Folkemødet. Men i år passerede 2 ældgamle amerikanske bombefly af typen B52 over folkemødepladsen i Allinge. Måske til ære for USA ambasadør Rufus Gifford i DK, som var på Folkemødet hos krigsinvaliderne. Det var en B52, der faldt ned på Grønland i med fire brintbomber med fatale konsekvenser. 1 3/6-1 5 Sidste år spiste vi skovgris fra Vasagård. I år sad vi samme sted og spiste øko burgere med kalvekød fra Pilegården. Det er imidlertid noget pis, at kalvene skal transporteres til Herlufmagle, for at blive slagtet. Heller ikke Vasagårds grise bliver slagtet på øen, fordi Danish Crown slvineslagteri i Rønne bytter rundt på kødet! Verdens bedste sporbarhed? Jeg havde en ren lys T-shirt på før jeg bed til bollen. Nedenfor er Kampeløkke jollehavn med Domen til venstre. Det nemt at finde et sted at sidde, på grund af de mange grønne områder. Vi så en sejle ud i en lille gummibåd. Straks var der en politibåd ude og standse ham. View fra Kampeløkke jollehavn. Domen i baggrunden på cirkuspladsen blev taget ned og sat op alle de andre år. Men nu har man besluttet, at lade den stå. Inden i domen stod Pia Olsen Dyhr, så vi skyndte os ud igen. Om aftenen, i teltet nedenfor spillede Lasse og Mathilde. Forsættes... Christina Felthause sjov at høre på. Her diskuterer hun affaldshåndtering.

REJSEAVISEN5. Rushmore. Fire præsidenter hugget i klipperne (Jonas, 3. juli 2010)

REJSEAVISEN5. Rushmore. Fire præsidenter hugget i klipperne (Jonas, 3. juli 2010) REJSEAVISEN5 Familie Rask Hansen s rejseavis Rushmore Fire præsidenter hugget i klipperne (Jonas, 3. juli 2010) Efter vi havde kørt ca. 100 km kom vi endelig til Mount Rushmore. Mount Rushmore, er en klippe,

Læs mere

Du er klog som en bog, Sofie!

Du er klog som en bog, Sofie! Du er klog som en bog, Sofie! Denne bog handler om, hvordan det er at have problemer med opmærksomhed og med at koncentrere sig. Man kan godt have problemer med begge dele, men på forskellig måde. Bogen

Læs mere

S P E C I A L. UGANDA en rejse til Nilens udspring

S P E C I A L. UGANDA en rejse til Nilens udspring S P E C I A L UGANDA en rejse til Nilens udspring CARITAS SPECIAL Man sk al bare følge Nil en hel e ve jen Kort om Uganda UGANDA Hvad er fattigdom? 12 ud af 100 børn dør inden deres 5 -års fødselsdag Det

Læs mere

2. søndag efter trinitatis. Lukas 14,16-24. Festen der aldrig vil slutte.

2. søndag efter trinitatis. Lukas 14,16-24. Festen der aldrig vil slutte. 2. søndag efter trinitatis. Lukas 14,16-24. Festen der aldrig vil slutte. En dreng skulle fejre sin 7 års fødselsdag. Han gik i 0 kl. og det var første gang han skulle ha sine klassekammerater med hjem.

Læs mere

Bamse Polle. i 3. klasse. Bamse Polle Projekt v. Anne-Marie Meller, Ringkøbing-Skjern Kommune

Bamse Polle. i 3. klasse. Bamse Polle Projekt v. Anne-Marie Meller, Ringkøbing-Skjern Kommune Bamse Polle i 3. klasse Personer Polle Noller Sigurd Søren Lasse Maren Snella Lise Hanne Projektet Bamse Polle bygger på ideer til den kriminalpræventive undervisning for 0. - 3. klasse og er støttet af

Læs mere

Til læreren Opgaver til: FLUGT Instruktioner og nøgler

Til læreren Opgaver til: FLUGT Instruktioner og nøgler Opgave 1 Formål: Førlæsningsopgave for at aktivere baggrundsviden om temaet 30 minutter Organisering: Smågruppearbejde Instruktion: Sæt jer sammen i smågrupper og snak om, hvilke former for flugt I kan

Læs mere

jeg sgu bare, at det var sidste gang, sidste fest på gymnasiet, så den skulle bare have fuld spade og bare den skulle bare fyres af ik?

jeg sgu bare, at det var sidste gang, sidste fest på gymnasiet, så den skulle bare have fuld spade og bare den skulle bare fyres af ik? Interview nr. 3 Bilag 10: Transskription af interview ung mand, hjemmeboende Sted: Egedal Gymnasium & HF Tidspunkt: Fredag den 15. marts 2013 kl. 10-11 Interviewperson (IP): Ung mand, hjemmeboende Interviewer

Læs mere

MENNESKER MØDES 10 21 MIN DATTERS FIRHJULEDE KÆRLIGHED

MENNESKER MØDES 10 21 MIN DATTERS FIRHJULEDE KÆRLIGHED 21 MIN DATTERS FIRHJULEDE KÆRLIGHED I sidste uge var jeg ti dage i London for at besøge min datter. Hun har et rigtig godt job i et internationalt firma og et godt sted at bo. Hun har også en kæreste,

Læs mere

om at have en mor med en psykisk sygdom Socialt Udviklingscenter SUS1

om at have en mor med en psykisk sygdom Socialt Udviklingscenter SUS1 om at have en mor med en psykisk sygdom Socialt Udviklingscenter SUS1 KARL OG EMMAS MOR ER BLEVET RUNDTOSSET Forfatter: Susanna Gerstorff Thidemann ISBN: 87-89814-89-6 Tekstbearbejdning og layout: Qivi

Læs mere

Yngste søn: Øhh, far, jeg skal lige spørge dig om noget. Far: Ja, min søn, hvad vil du gerne spørge mig om?

Yngste søn: Øhh, far, jeg skal lige spørge dig om noget. Far: Ja, min søn, hvad vil du gerne spørge mig om? Den fortabte søn Dukketeater Af: Britta Søes Tekst: Luk 15,11-32 Tema: Gud, som den der er Far. Om tilgivelse at have gjort noget dumt og få tilgivelse. Om misundelse. Om at se alle de gaver, vi har fået

Læs mere

JURGEN BRAUN ANTON SCHMIDT GUSTAV MULLER FRIEDRICH MENDEL. Om at forhøre folk: Om at forhøre folk: Om at forhøre folk: Om at forhøre folk: Værnemagten

JURGEN BRAUN ANTON SCHMIDT GUSTAV MULLER FRIEDRICH MENDEL. Om at forhøre folk: Om at forhøre folk: Om at forhøre folk: Om at forhøre folk: Værnemagten BESÆTTELSEN ROLLER Værnemagten ANTON SCHMIDT Du er 27 år gammel, og det er dig, der bestemmer over den deling af soldater, som Værnemagten har sendt til Vimmerslev. Du er stolt af at være soldat i den

Læs mere

mening og så må man jo leve med det, men hun ville faktisk gerne prøve at smage så hun tog to af frugterne.

mening og så må man jo leve med det, men hun ville faktisk gerne prøve at smage så hun tog to af frugterne. Rosen Lilly ved ikke hvor hun er. Hun har lukkede øjne det er helt mørkt. Hun kan dufte noget, noget sødt hvad er det tænker hun. Hun åbner sine øjne hun er helt ude af den. Det er roser det var hendes

Læs mere

Hvordan høre Gud tale?

Hvordan høre Gud tale? Hvordan høre Gud tale? Forord til læreren For flere år siden sad jeg sammen med en gruppe børn i 10-11 års alderen. Vi havde lige hørt en bibeltime, der handlede om at have et personligt forhold til Jesus.

Læs mere

I2: Sådan så vi starter med du fortæller sådan lidt om startfasen og vi spørger indtil det, altså inden du valgte at blive insemineret.

I2: Sådan så vi starter med du fortæller sådan lidt om startfasen og vi spørger indtil det, altså inden du valgte at blive insemineret. 5 10 15 20 25 30 35 40 45 50 I: Ja okay. I2: Hvad kan du så huske altså første gang, da du finder ud af, at du er gravid, hvad du tænkte der? I: Bare så vi ikke kommer hjem og tænker, nåh nu glemte vi

Læs mere

Kære Make-A-Wish. Rejsen

Kære Make-A-Wish. Rejsen Kære Make-A-Wish Tak fordi I gav mig mit livs rejse. Nu vil jeg fortælle om mit eventyr. Tirsdag d. 14. august ringede det på min dør og der stod Lone og Morten. Jeg blev rigtig glad og vidste næsten ikke

Læs mere

De gode gerningers sted. 21fortællinger. fra FrivilligHeden

De gode gerningers sted. 21fortællinger. fra FrivilligHeden De gode gerningers sted 21fortællinger fra FrivilligHeden Hvad er den gode gerning? Vi gør dem alle sammen, de gode gerninger. Men ofte får vi ikke øje på dem, fordi det bare er noget, vi gør af os selv.

Læs mere

Salmer: 478, 29, 370 / 68, 192v.1,3&7, 70 Tekster: Ps. 8 og Mk.2.1-13.

Salmer: 478, 29, 370 / 68, 192v.1,3&7, 70 Tekster: Ps. 8 og Mk.2.1-13. 1 Konfirmation 2015. Salmer: 478, 29, 370 / 68, 192v.1,3&7, 70 Tekster: Ps. 8 og Mk.2.1-13. For mange år siden var der nogle unge fra en kirkelig forening, der havde lavet en plakat med teksten Jesus er

Læs mere

Bilag 4. Transkriberet interview med Liselott Blixt

Bilag 4. Transkriberet interview med Liselott Blixt Bilag 4 Transkriberet interview med Liselott Blixt Af: Gruppe 7 Interviewer: Jeg vil starte med at høre om hvad dig og dansk folkeparti mener om den alkohol politik vi har idag hvor man kan købe alkohol

Læs mere

tiden skulle der være undervisningslokale eller kontor eller sådan noget. Georg forsøgte at lade være med at tænke så meget på det.

tiden skulle der være undervisningslokale eller kontor eller sådan noget. Georg forsøgte at lade være med at tænke så meget på det. 5. I mellemtiden Han skulle til eksamen, så meget vidste han. Men der var ingen der ville fortælle ham hvilket fag han skulle op i eller hvor eksamenslokalet lå. Det var en del af eksamen at han skulle

Læs mere

2) En anden vigtig betydning er at sætte noget eller nogen i en bestemt tilstand, beskrevet med et adjektiv (se dog 4 nedenfor):

2) En anden vigtig betydning er at sætte noget eller nogen i en bestemt tilstand, beskrevet med et adjektiv (se dog 4 nedenfor): Gøre 1) Gøre kan være et tomt ekko af et andet verbum - eller et tomt spørgsmål: Jeg elsker hestekød ja, det gør jeg også! Hvad gør du dog? Jeg fik bare lyst til at smage på tulipanerne! 2) En anden vigtig

Læs mere

Var det din bror, der giftede sig? Ja, og så var vi hjemme og det var det store sus, jeg gik jo ellers og havde det godt.

Var det din bror, der giftede sig? Ja, og så var vi hjemme og det var det store sus, jeg gik jo ellers og havde det godt. Arbejdererindring J.nr. 03/117/01 - Kvinde Hvornår er du født? 11.6. 1908 Hvor henne? I Horsens Hvad lavede dine forældre? Min far var barbermester og musiker Og musiker? Egen forretning? Var der flere

Læs mere

KAPITEL 2 (17. ØVELSE, side 20)

KAPITEL 2 (17. ØVELSE, side 20) KAPITEL 2 (17. ØVELSE, side 20) TEKST De manglende verber indsættes i datid (se listen næste side): Sidste år 1) jeg på sprogkursus i Frankrig i 4 uger. Jeg 2) til fransk fem gange om ugen, og vi 3) 16

Læs mere

Kristuskransen forklaring på perlerne

Kristuskransen forklaring på perlerne Kristuskransen forklaring på perlerne Gudsperlen Guds perlen, er Kristuskransens start. Guds perlen er den store guldfarvede perle. Guds perlen er Kristuskransens start og slutning. Du har måske allerede

Læs mere

Årsberetning 2015. Velkommen til lokalafdelingens årsmøde til alle deltagere, hvad end du er gammel i gårde eller nyt medlem. Vi sætter pris på jer alle og glæder os over, at I har lyst til at møde op.

Læs mere

Rejsen til den. Gyldne Pagode ELEVBOG

Rejsen til den. Gyldne Pagode ELEVBOG JosefinE Ottesen 1 Rejsen til den Gyldne Pagode ELEVBOG Alle børn har ret til et godt liv 2 Josefine Ottesen Josefine Ottesen er en af Danmarks mest populære forfattere af bøger til børn og unge. Hun har

Læs mere

NYHEDSBREV. Svært at vende tilbage til arbejdet?

NYHEDSBREV. Svært at vende tilbage til arbejdet? NYHEDSBREV Svært at vende tilbage til arbejdet? Både på Facebook og i rådgivningssamtalerne fylder det, hvornår I skal vende tilbage, hvordan arbejdsgiverne håndterer jeres tab, og det faktum, at mange

Læs mere

Hvordan gør de professionelle?

Hvordan gør de professionelle? Hvordan gør de professionelle? ( Oversat af Ivan Larsen, Samsø Dart Club, Marts 2010 fra How the Pros do it af: Ken Berman 1999 ) Der er to aspekter i det at blive en god dartspiller, det er præcision

Læs mere

Nå, hjem kom vi, på 3 forsøg, og vi gik aftentur og så byen fra den ene ende til den anden, lidt spil, tegning og hygge derefter i seng. Hvem er jeg?

Nå, hjem kom vi, på 3 forsøg, og vi gik aftentur og så byen fra den ene ende til den anden, lidt spil, tegning og hygge derefter i seng. Hvem er jeg? Søndag d.28.06.09 Endelig er det søndag og sommerferien begyndt, og vi skal på lejr. Vi er særligt heldige, for vi skal til POLEN. I løbet af formiddagen bliver vi samlet, nogle kommer til Løgstør og resten

Læs mere

Turen går til ROM Torsdag den 21.marts 2013 starter vores tur til ROM. Vi har pakket campingvognen onsdag og da jeg kommer hjem fra arbejde om eftermiddagen går der kun ½ time så suser vi af sted. Der

Læs mere

Tag dig nu sammen, skat

Tag dig nu sammen, skat Lisbeth Fruensgaard Tag dig nu sammen, skat bevar glæden og overskuddet, når din partner rammes af stress eller angst Go Bog Tag dig nu sammen, skat bevar glæden og overskuddet, når din partner rammes

Læs mere