Kubikken- Maj Per Mdsbøl blev kattekonge ved tøndeslagning hos Kajs MC. Sydjysk MC-Club

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Kubikken- Maj 2009. Per Mdsbøl blev kattekonge ved tøndeslagning hos Kajs MC. Sydjysk MC-Club"

Transkript

1 Kubikken- Maj 2009 Per Mdsbøl blev kattekonge ved tøndeslagning hos Kajs MC Sydjysk MC-Club

2 2 -Kubikken Redaktørens firkant I skrivende stund viser kalenderen 21. marts. Deadline for bladet er den 7. april, og bladet skal være i postkassen senest d. 30. april. Der er altså ingen problemer. Næste gang er det værre. Det er augustnummeret. Det skal laves og trykkes før sommerferien, ellers går det galt. Merethe, der sætter bladet op får det altid gjort til tiden også selvom hun næsten hele tiden er hængt op med sin hovedgeschäft, markedsføring og fremstilling af alt muligt i den forbindelse (og familien skal jo også passes). Vort blad er trods alt en Nebengeschäft. Jeg vil forsøge, at være i god tid også næste gang. Hilsen Poul. Hørt Homobank: Der er åbnet en bank kun for homoseksuelle i England. Den er en afdeling af den svejtsiske bank Credit Suisse. Det er nemlig sådan, at homoseksuelle tjener noget mere end gennemsnittet og er derfor attraktive som kunder. Lykønskning: Hans Hansen, Guderup bliver 80 år d. 11. juli. Vi ønsker tillykke med en flaske Gammel Dansk. Bestyrelsen i S.M.C.C. Formand: Poul Petersen Rugløkke 16, 6430 Nordborg, tlf , pp@eucsydendk Kasserer: Teddy Sztuk, Tornhøjvej 25, Tombøl, 6200 Åbenrå, tlf , familien-sztuk@mail.tele.dk Best. medl.: Claus Hansen, Hoelvej 7, st. mf., Skodsbøl, 6310 Broager (Tur-koordinator), tlf.: hoelvej@privat.dk Best. medl.: Preben Petersen, Agertoften 27, 6230 Åbenrå prebenbundgas@hotmail.com Best. medl.: Steen H. Eriksen Djernæsvej 119, Hoptrup, 6100 Haderslev (Markedsføring og trykkeri), tlf , steen-vivi@mail.dk Webmaster: Bjarne Christesen, tlf , bjarne@bc-data.dk Suppleanter: Kirsten Juhler, tlf Jørn P. Branderup, tlf , S.M.C.C. - Giro Redaktion: Poul Petersen Rugløkke 16, 6430 Nordborg, tlf mail: pp@eucsyd.dk Layout: Merethe Lyck Nielsen

3 Lederen Lederen Kubikken- 3 Når dette forårsnummer af bladet dumper ned i postkassen er sæsonen godt i gang. Anmodningen til medlemmerne om at arrangere nogle ture er blevet godt modtaget. På nuværende tidspunkt er der City Køreskolens kørekursus (skudt i gang af Leif Andersen), Ejgil Johannsens tur til Wellings Landbrugsmuseum samt igen af Leif Andersen, en tur til Ladelund i Sydslesvig. Af tiltag ud over standardarrangementerne har bestyrelsesmedlemmerne Steen og Preben arrangeret Berlinstur og tur til Bikerhotellet Villa Löwenherz i Weser Bergland. Ellers har der jo for oplevelser været såkaldt agurketid, d.v.s. der har ikke været så meget at skrive om. Som nævnt i forrige blad er der en pause med interviews. I stedet tages en serie op med historien bag kendte MC mærker. Jeg har tilfældigvis en historie liggende omhandlende min egen MC, nemlig BMW. Den fylder ret meget; men der er jo heller ikke så meget andet. God læsning. Angående kørekurset har vi besluttet at sponsorere hver deltagelse med 150 kr. Der var ikke ret mange tilmeldte, og da en af klubbens mærkesager er sikker trafik, må det være rigtigt med et tilskud for måske at få tilmedingstallet op. Den opmærksomme læser vil opdage, at der i weekenden d. 20 juni er to arrangementer, nemlig Sankt Hans på vingården i Genner samt Prebens tur til bikerhotellet. Vi mener, at der godt kan være to ting på plakaten i samme tidsrum. Ikke alle vil det samme. Men jeg vil opfordre til at overveje en tur til Villa Löwenherz. Området er berømt som Weser Bergland, meget smukt og ligger således langs floden Weser.

4 4 -Kubikken Kommende ture Wellings Landsbymuseum i Lintrup Det ligger ved Rødding. Kunstmaleren og samleren Søren Welling har bygget sin egen landsby af genbrugsmaterialer. Man ser en landsby som den sædvanligvis er omkring Der er huse fra klunketiden, skolestuen med de gamle bænke og kirken med en altertavle, der består af kakler med bibelske motiver fra Der er købmand, værksteder og en krostue med plads til 80 personer. Villa Löwenherz Det kendte Biker-Hotel, Villa Löwenherz, ligger ideelt til en forlænget weekend fra DK. Masser af skønne veje i det berømte Weser Bergland. Der er færgen ved Polle, Træf-stedet KÖTERBERG og Brdr. Grimms Torneroseslot ved Sababurg. Man finder stedet sådan: På motorvejen Hannover Kassel drejes af ved Nordheim West og videre ad vej nr. 241 til Lauenförde. der efter 100 meter og til venstre mod Bad Karlshafen. Hørt Mærkelig dom efter retssag: En tysk ret har afgjort, at det er groft uforsvarligt at lade en motorcykel stå på en offentlig parkeringsplads i nogle dage. Groft uforsvarligt vil vel sige, at forsikringen ikke behøver at yde erstatning.

5 Først til sagens kerne: Tøndeslagning. Dronning er den, der slår slikket ud og konge er den, der slår sidste bræt ned. Konge og dronning blev Per Madsbøll (fordi han slog hele tønden ned på en gang). Blandt børnene blev kongen Leon Letharius og dronning blev Niclas Poulsen. Til lykke. Igen kan vi sige: Kvinderne har styr på sagerne. Kirsten styrede det hele på professionel vis. Lillesøsteren (fru Vibeke Jørgensen) havde slæbt sin mand Torben med helt fra Struer. Han blev sendt ud for at hente ekstra forsyninger af fastelavnsboller. Solveig var med til at styre slagets gang med sin medfødte og optrænede sans for at opspore hvor indsats er nødvendig. Tak for det. Også tak til Kirsten Juhler for sammen med sin mand at ordne alt med tønder og slik. Sidst, men ikke mindst tak til den nok så vigtige dirigent Ester Grau, der er Kirsten og Vibekes mor. Ester har vist haft stor forberedelse af denne dag og kaffe var i øvrigt kraftig og god. Set og sket Kubikken- 5 Tøndeslagning hos Kajs MC den 22/2 Det var godt nok grow med alle de mennesker. Jeg syntes, at de sagde 150 personer!

6 6 -Kubikken Set og sket Besøg hos Brdr. Grams museum i Vojens Fabrik og medarbejdere fra "Der kan være mange kilo i et Gram": Jeg husker denne reklame fra gamle dage! Vi var i august 22 medlemmer på besøg på Brdr. Grams museum i Vojens (Hedder officielt Køleteknisk museum i Vojens). Dele til mejerier: Eneforhandler for hertugdømmet. Det var jo tysk i Sønderjylland dengang. Hans Gram startede det hele i Der kunne leveres hele mejerier.

7 Set og sket Kubikken- 7 I 1907 indtrådte broderen Aage Gram. Firmaet kom til at hedde Brdr. Det endte med medarbejdere over hele verden da det gik bedst. Der blev produceret køleanlæg til ethvert formål. Vi kender bedst Brdr. Gram fra køleskabene. Jeg husker konkurrencen mellem Atlas og Gram. Hvem husker ikke Gram Combicold med fryseren i bunden? Et køleskab i slutningen af 1950-erne kostede over kr. Det svarede til tre måneders løn for en almindelig lønmodtager. Tænk i dag hvor man kan få et køleskab til næsten en dagløn. Ak ja: Nu er selv Vestfrost i Esbjerg lukket. Ingen fordele uden ulemper. Tak til Peter Chr. Jacobsen, der stod for arrangementet (han ringede i øvrigt om mandagen og roste vores hjemmeside). Isskab fra tidlige tider. Skulle fyldes med is. Automatisk ismaskine.

8 8 -Kubikken BMW fabrikkens historie BMW Fabrikkens historie (sakset fra internettet) Firmaet er opstået i flere omgange og man kan ved læsning let tabe tråden. Her først en kort sammenfatning af hele den følgende hidtorie. Sammenfatning: Rapp Motorenwerke lavede motorer. Denne fabrik lagdes sammen med Flyfabrikken Gustav Rau under navnet Bayerische Motoren Werke (BMW). Det hele solgtes til Kunze-Knorr-Bremse AG. BMW navnet og rettigheder til motorer købtes tilbage. Man købte den lukkeklare fabrik Bayerische Flugzeugwerke. Denne havde de nye lokaler. Dette var d. 7. marts 1916 og regnes som firmaets startdato. Den 16. november 1928 tilkøbte man så fabrikken Erhardt Fahrzeugfabrik Eisenach A.G. i Eisenach. Denne del overtog russerne så i Fabrikken kaldtes EMW og har ikke noget med BMW at gøre ud over at de kopierede produkterne. HELE HISTORIEN: Civilingeniør Franz Joseph Popp var ansat hos AEG-Union i Wien under starten af første verdenskrig. AEG-Union havde et ønske om at opstarte produktion af flymotorer, da Austro-Daimler ikke kunne følge med efterspørgslen og derfor blev Franz Joseph Popp sendt på studietur hos Daimler, Benz og NAG for at studere produktionen af flymotorer. Men da AEG-Union manglede uddannet mandskab og ikke kunne fremskaffe de nødvendige maskiner foreslog Franz Joseph Popp, i et forsøg på en løsning, at AEG-Union kunne producere Austro-Daimler motorer på licens hos Rapp-Motorwerke i München. Så sagt, så gjort og historien om BMW kunne starte. Franz Joseph Popp blev sendt til München for at overvåge produktionen på Rapp fabrikken, som siden 1913 havde produceret motorer, som de ikke kunne afsætte til den tyske hær, men til gengæld kunne sælge til den østrigske hær. Franz Joseph Popp indså dog hurtigt, at der var behov for udvikling af bedre motorer og ansatte derfor Max Fritz, som på det tidspunkt var ansat hos Daimler. Her var han imidlertid træt af at være; for dels ville Daimler ikke give ham en lønstigning på 50 mark som han ville have og tilmed ville Daimler ikke sætte en ny motor i produktion som Max Fritz havde konstrueret. Herefter kom Franz Joseph Popp i kontakt med Camillo Castiglioni en finansmand fra Triest. Ved hjælp af ham blev Rapp købt ud af fabrikken og fab-

9 BMW fabrikkens historie Kubikken- 9 rikken blev sammenlagt med flyfabrikken Gustav Rau under det nye navn. Bayerische Motoren Werke GmbH. I det nye foretagende fik Max Fritz lov at udvikle sin motor, som var tiltænkt højtflyvende fly og den 20. maj 1917 gik man i gang med konstruktionen af motoren der blev kaldt BMW IIIa. Den 17. september, kun 4 måneder efter, kunne den første motor sættes i prøvebænk og allerede i november begyndte man de første prøveflyvninger. Motoren var så god, at den oprindelige ordre på 200 motorer blev ændret til motorer. Kun 70 motorer blev faktisk leveret, da de fleste af de ansatte var beskæftiget med andre konstruktioner på fabrikken. Selskabet blev ændret med Franz Joseph Popp som direktør og Max Fritz som chefkonstruktør men nu var krigen slut og Tyskland havde ikke længere tilladelse til at producere flymotorer. Nu var gode råd dyre, for mange af de andre flymotorproducenter havde før krigen beskæftiget sig med andre ting og kunne vende tilbage hertil, men BMW var jo netop en flymotorfabrik. Heldigvis var de ansatte alsidigt uddannet og man fik hurtig sat gang i produktionen af lastbilmotorer, bådmotorer, hjælpemotorer og stationære motorer. Max Fritz konstruerede desuden en 500 cm3 boxermotor, der blev anvendt af Victoria til deres motorcykler. Desuden brugte BMW deres egen motorer til motorcyklen de producerede på licens Helios motorcyklen. Alt det med motorproduktion var dog kun en lille del af foretagendet, hvis primær produktion var trykluftbremser til jernbanevogne. Så bød muligheden sig for et salg og BMW blev solgt til Kunze-Knorr- Bremse-AG som sammenlagde de to virksomheder til Süddeutsche Bremsen AG men her hjalp Camillo Castiglioni igen til ved at tilbagekøbe navnet Bayerische Motor Werke, værktøjet til motorfremstilling, rettighederne og ikke mindst udviklings- og konstruktionsafdelingen. Samtidigt købte Camillo Castiglioni den næsten lukkeklar flyfabrik Bayerische Flugzeugwerke AG i München, som nu leverede de nye lokaler for BMW denne fabrik som startede den 7. marts 1916 bliver i dag betragtet som den officielle startdato for BMW. Max Fritz gik nu i gang med at udvikle sin egen motorcykel da Helios maskinerne ikke var særlig gode. I 1923 kunne den første BMW motorcykel så køre ud på de tyske veje. BMW motorcyklen var speciel ved, at motoren var vendt på tværs og så brugte man teknikker fra flymotorproduktionen til at sikre kvaliteten på motorcyklerne, hvilket gjorde at motorcyklerne var af meget høj standard.

10 10 -Kubikken BMW fabrikkens historie I 1924 genoptog man produktionen af flymotorer, men da den tyske civilflyvning var meget sparsom, var det primært på motorcykler man lagde sine kræfter. Dog havde Franz Joseph Popp et ønske om at udvide produktionen med en bil. I første omgang satte man sin lid til en nyudviklet bil af ingeniør Wunibald Kamm som havde konstrueret en bil med en 2 cylindre boxermotor, selvbærende karrosseri og forhjulstræk og der blev bygget 3 testbiler, men dette projekt blev skrottet. Den 16. november 1928 tilkøbte man så fabrikken Erhardt Fahrzeugfabrik Eisenach A.G. i Eisenach for 10 mio. RM, hvoraf de 7,8 mio. RM var gæld i virksomheden. Fabrikken var stiftet helt tilbage i 1896 af Heinrich Ehrhardt som var en storleverandør til det tyske militær. I forbindelse med en ordre på hestevogne var der brug for en fabrik, som var ovenstående opstartet med en kapital på 1,25 mio. guldmark. Desuden fabrikerede han specielle bjergcykler med 2 gear og et særligt kardantræk. I 1898 havde Heinrich Ehrhardt fået eneret på produktionen i Tyskland af den franske bil Decauville og på basis af denne bil fremstillede Heinrich Ehrhardt frem til 1903 Decauvillen med en 2 cylindre eller 4 cylindre motor som Wartburg Kutchierwagen. Heinrich Ehrhardt trækker sig ud og begynder selv at producere egne biler på basis af Decauville. Herefter begynder frabrikken i Eisenach at producere sin egen konstrueret bil Dixi som først blev vist på biludstillingen i Frankfurt 1904 men det blev aldrig rigtig nogen succes. Efter 1. verdenskrig overtog Jacob Scapiro styringen af virksomheden, ligesom han havde styringen af Benz, NSU og Hansa. Det gik også rimeligt godt indtil slutningen af første halvdel af 20 erne hvor Jacob Scapiro indså at der var behov for billigere biler. Herefter skrottede han hele det eksisterende program og indgik en licensaftale med Herbert Austin om produktionen af Seven modellen under sit eget navn Dixi. Da bilen kom i produktion i Tyskland var det under navnet Dixi 3/15 PS type DA 1. Succesen manglede dog stadig og handlen med Camillo Castiglioni blev indgået. Dixien forblev i produktion nogle år og i 1930 kom man med en sportsversion betegnet DA 3, som i stedet for 15HK nu havde 18HK. 1. marts 1932 var BMW fri af licensaftalen og man sendte BMW 3/20 PS på markedet som næsten var den samme bil som 3/15 PS, blot med en 782ccm motor og bilen kunne nu hele 80 km/t med en vægt på bare 650 kg. Sammen med produktionen af motorcykler gik det helt godt for BMW op i gennem den første halvdel af 30 erne. Den første bil som BMW sendte på gaden uden at det var en licensbygget eller samarbejdet bil var model 303 som havde en 1,2ltr. 6 cylindre motor men motoren var reelt en udvikling af 3/20

11 BMW fabrikkens historie Kubikken- 11 PS motoren. BMW kom nu med en række modeller med 6 cylindre samt en enkelt 4 cylindre motor. Desuden kom de luksuriøse modeller BMW 335 samt 327 & 328 gennem 30 erne. De fleste af bilerne blevet leveret som både Coupé, Cabriolet og sedan. Grunden til at dette kunne lade sig gøre var, at karrosserierne blev produceret eksternt, imens BMW selv stod for teknik og chassiser. Den model som BMW fik størst succes med var model 326, der fra blev produceret i eksemplarer. I sagens natur var Tyskland præget af krigsproduktion og derfor var den primære beskæftigelse gennem næsten hele 30 er årtiet produktion af flymotorer. Efter 2. verdenskrig fik fabrikken lige som alle andre travlt med at starte produktionen af biler og få gang i hjulene. Fabrikken i Eisenach var mirakuløst næsten uskadt men nu gik det jo hverken værre eller bedre end at fabrikken endte i det sovjetisk domineret DDR. Værktøj og presseudstyr blev opsat og produktionen gik i gang, nu under navnet EMW Eisenacher Motoren Werke hvor der blev produceret biler frem til 1956 senere hen blev der fremstillet Wartburg på fabrikken. Fabrikken gik i første omgang med at producere modellerne 321,326 og 327 igen og i 1949 kom en forbedret 326/7 kaldt 340. BMW kunne ikke rigtig gøre noget ved at fabrikken brugte BMW navnet stk. 340 nåede det at blive til. Hjemme i München fungerede de to fabrikker i gennem flere år som reparationsværksteder for de amerikanske styrker og kun afdelingen i München-Milbertshofen var i BMW besiddelse, dog uden noget nævneværdigt produktionsapparat. Man begyndte alligevel at producere beslag og bagerimaskiner. Allerede i 1948 begyndte man igen at producere motorcykler første model var BMW R 24. Da man nu havde mistet sine fabrikker i Eisenach og Brandenburg havde man ikke noget udstyr og baggrundsmateriale til påbegyndelse af bilproduktion. Man havde alligevel udviklet en lille motorcykel med tag BMW model 331 som dog aldrig kom i produktion fordi BMW ikke fandt, at bilen var BMW navnet værdigt men det gjorde til gengæld et andet projekt. Man påbegyndte produktionen af BMW 501, inspireret af Austin men man havde stadig ikke mulighed for at

12 12 -Kubikken BMW fabrikkens historie producere karrosserier, hvorfor de blev produceret hos Baur i Stuttgart. Man havde heller ikke forme til at producere motorer, hvorfor man lavede nye men åbenbart fandt man det ikke nødvendigt at udvikle en helt ny motor, hvorfor 326 motoren blev genudviklet med 65HK immervæk til en 1.235kg tung bil. BMW 501 havde torsionsaffjedring og styretøjet blev betjent med spidshjul og tandkrans. Bilen blev ikke nogen succes og i 1954 kom man med en V8 model der både kom som 2,6ltr og 3,2 ltr. Sidstnævnte blev kaldt 502 og præsterede 120HK. Herefter kom den fantastisk flotte og dyre sportsvogn BMW 507 med 150HK og en topfart på 220 km/t. 507 modellen blev udført ved håndarbejde efter kundeønsker og der blev kun produceret 252 biler Bilen og projektet var dog en fiasko og bidrog kun til underskudsforretning hos BMW. BMW havde næsten desperat brug for en bil som man kunne tjene penge på, for selv om motorcyklerne var en god forretning var det ikke nok. Løsningen blev BMW Isetta som egentlig blev præsenteret af ISO i marts 1953 en lille kabinescooter. BMW fik licens i de tysktalende lande og i Skandinavien og fra hvor BMW producerede Isetta solgte man ikke mindre end eksemplarer, og frem til 1964 nåede tallet op på stk. Bilen kom på det helt rigtige tidspunkt for tyskerne trængte åbenbart netop nu til tørvejr som motorcyklerne jo ikke bød på. Man forsøgte sig fra desuden med en lidt større BMW 600 med 2 cylindre boxermotor, men denne bil blev heller ingen succes. I 1958 blev det så offentligt kendt at BMW havde problemer og regnskabsåret 1958 gav et underskud på 12 mio. DM og 56/57 havde givet et underskud på i alt 12,9 mio. DM altså 24,9 mio. DM i underskud på 3 år men hverken værre eller bedre blev det i 1959 med et underskud på 9,2 mio. DM. Deutsche Bank foreslog nu at man solgte BMW til Daimler-Benz for en meget billig pris og her skal det vel nævnes at Daimler- Benz var storaktionær i Deutche Bank. Løsningen blev dog at man solgte flymotorfabrikken i Allac til M.A.N og en aktionær, Herbert Quandt indskød 30 mio DM. BMW var nu reddet på et hængende hår og man gik i gang med at rationalisere virksomheden grundigt. Denne del følger i senere historie.

13 BMW - fabrikkens historie Kubikken- 13 BMW 600 var som sagt ikke rigtig nogen succes og man kom nu med BMW 700 som havde en lidt større boxermotor og i sin grundkonstruktion mindede meget om BMW 600, men BMW 700 lignede en rigtig bil og solgte rimeligt godt. Man havde herefter nogle magre år, men i 1962 kunne man præsentere et overskud på 2,5 mio DM. Nu gik det rigtig godt for BMW og i 1973 var overskuddet 93,2 mio. DM var det år BMW åbnede deres nye hovedsæde som ligner 4 cylindre. Det flotte nye hovedkontor blev åbnet i forbindelse med de olympiske lege i München og var en arkitektonisk perle. I 1962 kunne man præsentere BMW 1500 som dannede grundlag for en lang række modeller, BMW 1600, 1800, 2000 og 2000 Ti og 2000 Tii. I 1973 kom BMW med den første serieproduceret bil med Turbo motor, BMW 2002 der havde hele 170HK der bragte bilen fra på bare 6,9 sekunder. BMW kom nu for alvor op og producere store antal biler alene 2002 modellen solgtes i eksemplarer fra BMW 1802 nåede eksemplarer, 2002 med automatgear i eksemplarer osv. BMW fortsatte nu Glas bilen under BMW navnet med V8 motor med modellerne 2600 og 3000, men det blev kun til 666 biler. I 1975 blev 1500 serien afløst af 500 serien der nu er nået til 6 generation med BMW E90 modellen, ligesom man er kommet med dyre og stærke modeller i 500, 600 og 700 serien og i dag er BMW en af de mest voksende bilfabrikanter med en stærk økonomi. Man har desuden overtaget Rolls Royce samtidigt med at VW overtog Bentley og i 1993 har man forsøgt sig med overtagelsen af Rover hvilket dog blev en fiasko og Rover blev solgt til en konstitution af medarbejdere og ledelsen i Rover. Dog bevarede man rettighederne til MINI som i dag er en meget populær kultbil. I både 2001, 2000 og 2003 havde BMW et overskud på cirka 2mia Euro rundt regnet 15 mia. danske kroner. Nu købte BMW fabrikken Hans Glas GmbH som havde produceret Goggo scooteren og senere Goggombiler, samt de knapt så godt solgte Glas biler.

14 14-Kubikken Kommende ture Kuns numme 3 Internasjonal Fjelbytræf D blywe å æ grønplet omme bach Fjelby 5 Dato 23/5 fra klokken 12:00... Do tæje sel MC, telt å sprit te dæ sel å æ glant humør. Øl, vand o ma ka køfes heæ ve vos. Å så ve det veæ cd-musik å sen ka do fåe en gemytle snak ve æ bålstej. Do ka såw heæ få...kr 25,- å æ mand. Ven de stue klube vil sej beskin om wo manne I ka kom, ve d væe galt fint a hensyn te æ handlen... Vi bliue glaj få å se jæ te naun gemytle stond heæ ve vos... Brum brum Ulla , Geert

15 Arrangementer Kubikken- 15 Kommende arrangementer April Lørdag den 25. april Nordjyllandstur. Se sidste blad. Måske kommer dette blad ud før turen. Find nogle til hyttedeling. Maj Torsdag den 7. maj Varme hveder hos formanden. Tilmelding nødvendig senest den 3. maj på tlf.: Torsdag den 21. maj - søndag den 24. maj Steens Berlin-tur. 20 har meldt sig på, der er fyldt op (prøv alligevel på tlf.: ). Oldtimerløbet i Gråsten Hold øje med annoncering i pressen. Juni Lørdag den 6. juni Mølleløbet. Vi mødes hos Roberts MC i Guderup til morgenkaffe fra kl. ca. 9. Der er fælleskørsel kl. 11, hvor vi gennemfører Teddys arrangement. Vi slutter hos de kære medlemmer Poul og Ingrid i Frederiksgård, hvor klubben inviterer på pølser mm. Mon ikke vi er fremme midt på eftermiddagen. Lørdag den 13. juni Wellings Landsbymuseum i Lintrup. Der er afgang fra rastepladsen ved Bolderslev kl. 10. Turen er lavet af Ejgil Johannsen, Guderup (se side 10 i bladet) Fredag den søndag den 21. juni Villa Löwenherz. Bestyrelsesmedlem Preben laver turen. Stedet er et kendt opholdssted for motorcyklister. Det ligger nær floden Weser ved byen Lauenförde. Der er 400 km. fra Kruså (se side 10 i bladet). Lørdag den 20. juni kl Sankt Hans-arrangement på vingården i Genner hos Pia og Henrik. Hver medbringer selv pølser, dyppelse, drikkelse, bøffer, salat og hvad der ellers kunne drømmes om. Start fra rastepladsen ved Bolderslev. Vi kører en lille tur i omegnen og ender i Genner. Juli Onsdag den 1. juli kl. 19 Grillpølser hos Inge og Christian på Mejerivænget 1 i Guderup. Vi mødes på stedet. Tilmelding en uge før til familien på tlf Pølser og drikkelse afregnes med værtsparret. Lørdag den 18. juli kl. 10 Grænsetur. Der er afgang fra rastepladsen ved Bolderslev. Der køres lidt på kryds og tværs mod syd og der afsluttes i Ladelund, hvor der er gratis guide og film. Turen arrangeres af Leif Andersen. fortsætter på næste side

16 16 -Kubikken Arrangementer Kommende arrangementer Juli Lørdag den 25. juli Touring Camp. Det er den årlige tur til Djursland. Stedet er Nødager ved Kolind. Der er ingen tilmelding. Man kommer bare. Flere kommer mange dage før og holder ferie. Man skal være medlem af MCTC eller være budt med af et medlem. Det har aldrig givet problemer. Der er fællesspisning lørdag aften. Hytter kan bestilles hos Henning på pladsen på tlf (i sommerferien er der særlige regler så vær i god tid). August Lørdag den 8. august kl. 10 Mjødbryggeriet i Billund. Vi mødes på stranden i Åbenrå kl. 10. Husk madpakke og kaffe. Middagspause holdes et eller andet sted kl. 12. Ankomst kl. 13 på bryggeriet. Tilmelding hos Steen senest den 25. juli på tlf Onsdag den 12. august kl. 19 Grillpølser i Åbæk. Vi starter fra stranden i Åbenrå kl. 19. Husk at sende et eller flere digitale billeder fra vore arangementer til redaktøren: (pp@eucsydendk). Medlemmers arrangement af ture Het et par gode retningslinjer i forbindelse med at arrangere en tur: Det er vigtigt, at der til turdeltagere gives vejkort og angivelse af bestemmelsessted. Bestyrelsen er behjælpelig med fotokopiering. Annoncering i god tid: Tidspunkter for ture fastlægges under årets første bestyrelsesmøde. Offentliggørelse af ture i blad og på hjemmeside efter nedenstående plan. Behandlingstid og deadlines betyder besked i god tid. Bladet udkommer: Primo februar, primo maj, primo august, primo november. Derfor er deadline for arrangementer følgende: Arrangementer for perioden februar, marts og april skal være bestyrelsen i hænde primo januar. Arrangementer for perioden maj, juni og juli skal være bestyrelsen i hænde primo april. Arrangementer for perioden august, september og oktober skal være bestyrelsen i hænde medio juni (på grund af sommerferie). Arrangementer for perioden november, december og januar skal være bestyrelsen i hænde primo oktober.

Jule frokost bag tremmer????

Jule frokost bag tremmer???? FTK nyhedsbrev Februar 2014 ********************************************** Har klubben afholdt den årlige dyst for medlemmerne. Denne gang i en stemning af ølbar. Der var diverse konkurrence måder, så

Læs mere

Februar. Nr. 1 Sjællands Motor Veteraner 37. Årgang

Februar. Nr. 1 Sjællands Motor Veteraner 37. Årgang Februar Nr. 1 Sjællands Motor Veteraner 37. Årgang 2015 Formand Allan Larsen E-mail: smv1978@mail.dk Tlf.:3053 9635 Næstformand Lars Christiansen E-mail: info@larsvognmand.dk Tlf.:2166 6987 Kasserer Mette

Læs mere

Stifter af MC Klub i Godthåb Bruno Thomsen I 2008 havde jeg en kammerat som spurgte, om ikke at jeg ville med til at tage kørekort til motorcykel.

Stifter af MC Klub i Godthåb Bruno Thomsen I 2008 havde jeg en kammerat som spurgte, om ikke at jeg ville med til at tage kørekort til motorcykel. Stifter af MC Klub i Godthåb Bruno Thomsen I 2008 havde jeg en kammerat som spurgte, om ikke at jeg ville med til at tage kørekort til motorcykel. Så kunne vi tage det sammen, men jeg tænkte lidt over

Læs mere

Denne dagbog tilhører Max

Denne dagbog tilhører Max Denne dagbog tilhører Max Den lille bog, du står med nu, tilhører en dreng. Han hedder Max og er 8 år gammel. Dagbogen handler om Max og hans familie. Max er flyttet tilbage til København med sin mor efter

Læs mere

MCC-Nordsjælland Bikernyt...

MCC-Nordsjælland Bikernyt... Årgang 8, Nummer 47 Grå i toppen kør med MCC-Nordsjælland MCC-Nordsjælland Bikernyt... Juli 2008 I dette nummer: Redaktøren 1 Sølager - Kulhuse 1 Præstø Havn 2 Sofiero 2-3 Samsø 4 Fotodag 4 Højeruplund

Læs mere

Sommerferie 2012. Jeg vil gerne fortælle om vores sommerferie. Det var spændende i år, fordi vi skulle på ferie i vores nye Cabby 620.

Sommerferie 2012. Jeg vil gerne fortælle om vores sommerferie. Det var spændende i år, fordi vi skulle på ferie i vores nye Cabby 620. Sommerferie 2012. Jeg vil gerne fortælle om vores sommerferie. Det var spændende i år, fordi vi skulle på ferie i vores nye Cabby 620. Vi fik den midt i maj måned, og kunne lige nå en enkelt week-end på

Læs mere

Jeugdtour van Assen 1996

Jeugdtour van Assen 1996 Jeugdtour van Assen 1996 Af: Tonni Johannsen (SCK-Nyt 4/1996). Det er lørdag den 20. juli, taskerne og cyklen er pakket i bilen. Kl. 17.30 startede min far bilen. Jeg skulle til Kolding og derefter med

Læs mere

Foråret 2016. Titel: Tidlig morgendis i panorama Dorte Lorenzen Johnsen

Foråret 2016. Titel: Tidlig morgendis i panorama Dorte Lorenzen Johnsen Program Foråret 2016 for Titel: Tidlig morgendis i panorama Dorte Lorenzen Johnsen Kontakt oplysninger Formand Børge K. Lund Egemosen 3 6200 Aabenraa Tel. 3162 8272 bkl@aabenraafotoklub.dk Næstformand

Læs mere

En professionel Networkers historie

En professionel Networkers historie En professionel Networkers historie Hele mit liv har jeg set, hvordan mine forældre har Networket som en naturlig del af deres hverdag - både privat og erhvervsmæssigt. For mig er det derfor kommet meget

Læs mere

Lokalcenter Tranbjerg KOLORITTEN. november 2013. - gratis -

Lokalcenter Tranbjerg KOLORITTEN. november 2013. - gratis - Lokalcenter Tranbjerg KOLORITTEN november 2013 - gratis - Til læserne Redaktionen opfordrer til, at stof til bladet afleveres senest den 22. november 2013. Det er nødvendigt for os at kende de forskellige

Læs mere

Struer jernbaneklub. Juli 2005. Så har vi fået gang i Ardelt 121 den 220505 for første gang siden 230603 Mere herom inde i bladet.

Struer jernbaneklub. Juli 2005. Så har vi fået gang i Ardelt 121 den 220505 for første gang siden 230603 Mere herom inde i bladet. Struer jernbaneklub Juli 2005 Så har vi fået gang i Ardelt 121 den 220505 for første gang siden 230603 Mere herom inde i bladet. Bestyrelsen: Formand: Egon Petersen (ewp) 97407433 mobil nr.: 29820125 Kasserer:

Læs mere

Formandens beretning på generalforsamlingen den 28. februar 2012

Formandens beretning på generalforsamlingen den 28. februar 2012 Formandens beretning på generalforsamlingen den 28. februar 2012 Tøj-sponsor: Velkomst: Velkommen til generalforsamling i HGC - Hammerum Gjellerup Cykel Klub foreningens 12. ordinære generalforsamling.

Læs mere

Referat af Møllepigernes generalforsamling. den 9. oktober 2018, hvor der var 35 deltagere.

Referat af Møllepigernes generalforsamling. den 9. oktober 2018, hvor der var 35 deltagere. Referat af Møllepigernes generalforsamling den 9. oktober 2018, hvor der var 35 deltagere. (Før generalforsamlingen var vi 21 der spiste sammen, det var utroligt hyggeligt.) Dagsorden: 1. Valg af dirigent

Læs mere

NØDEBO NIMBUS NYT. 1. kvartal 2014.

NØDEBO NIMBUS NYT. 1. kvartal 2014. NØDEBO NIMBUS NYT 1. kvartal 2014. I dette nummer: Bestyrelsen Indkaldelse til generalforsamling Regnskab 2013 Budget 2014 Året i billede og tekst af Bente. Kalenderen Formandens side Bestyrelsen: Formand:

Læs mere

OZ6HR nyt, Oktober 2015. Nr. 4, Oktober 2015 Medlemsblad for OZ6HR - EDR Horsens Afdeling

OZ6HR nyt, Oktober 2015. Nr. 4, Oktober 2015 Medlemsblad for OZ6HR - EDR Horsens Afdeling OZ6HR nyt, Oktober 2015 1 Nr. 4, Oktober 2015 Medlemsblad for OZ6HR - EDR Horsens Afdeling 2 OZ6HR nyt, Oktober 2015 OZ6HR nyt Nr. 4, Oktober 2015 Medlemsblad for OZ6HR - EDR Horsens Afdeling Parallelvej

Læs mere

Krejbjerg Nyt. Fællesspisning fredag 29. april kl Arbejdsdag lørdag 7. maj. April

Krejbjerg Nyt. Fællesspisning fredag 29. april kl Arbejdsdag lørdag 7. maj. April Krejbjerg Nyt Fælles nyt fra foreninger i Krejbjerg og omegn April 2011 www.krejbjerg.dk Fællesspisning fredag 29. april kl. 19.00 Ivan Andersen har lovet at være primus motor for at arrangerer fællesspisninger

Læs mere

Ø-posten, december 2014

Ø-posten, december 2014 Indholdsfortegnelse: Om Ø-posten 1 Træffetid og telefontid 1 VAR DET NOGET FOR DIG? (Førtidspensionistnetværk) 2 Tur går til Christiansborg 2 Sidste Torsdagscafe inden jul 2 Det er sket: - Medlesmøde om

Læs mere

Privatisering af vores veje

Privatisering af vores veje ------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------ Nr. 3 oktober 2011 14. årgang ------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Læs mere

Lysglimt Himmelev gl Præstegård

Lysglimt Himmelev gl Præstegård Lysglimt Himmelev gl Præstegård 10. årgang nr. 56 maj juni 2013 Lysglimt-redaktionen Anne-Lise Sørensen, frivillig i Oasen Rikke Søder, Aktivitetsleder Susan Salomonsen, Aktivitetsmedarbejder Avisen udkommer

Læs mere

25 I Bakkens tjeneste

25 I Bakkens tjeneste 25 I Bakkens tjeneste Ikke fordi der skal gøres noget stort nummer ud af det, men netop nu er det 25 år siden jeg kom i bestyrelsen. Så her et lille tilbageblik: Jeg kan jo sige, at jeg blev headhunted

Læs mere

Februar. Nr. 1 Sjællands Motor Veteraner 36. Årgang

Februar. Nr. 1 Sjællands Motor Veteraner 36. Årgang Februar Nr. 1 Sjællands Motor Veteraner 36. Årgang 2014 Formand Allan Larsen E-mail: smv1978@mail.dk Tlf.:3053 9635 Næstformand Lars Christiansen E-mail: info@larsvognmand.dk Tlf.:2166 6987 Kasserer Mette

Læs mere

Kalender 2019 er opdateret

Kalender 2019 er opdateret Kalender 2019 er opdateret Kalender 2019 er nu opdateret Et motorcykelkørekort med spor til Sachsen For godt 10 år siden valgte jeg at tage et kørekort til motorcykel. I den forbindelse stod det mig hurtigt

Læs mere

3. kvartal 2012. NØDEBO NIMBUS NYT

3. kvartal 2012. NØDEBO NIMBUS NYT 3. kvartal 2012. NØDEBO NIMBUS NYT Bestyrelsen: Formand: Peter Ahrendt, ahrendt@c.dk Næstformand: Gunnar Svendsen, bogsvendsen@gmail.com Kasserer: Erik Kristensen, erkr@c.dk Turarrangør: Bent Jørgensen,

Læs mere

Rosenbladet Juni - juli 2015

Rosenbladet Juni - juli 2015 Rosenbladet Juni - juli 2015 Kære beboer og pårørende Rosenbladet informerer om de praktiske ting og aktiviteter, man kan deltage i på hjemmet, desuden bringer vi billeder, og beskrivelser af arrangementer

Læs mere

Program. Byfest for. Bjerregrav 2015. Den 11. - 14. juni. Byfest i Ø. Bjerregrav 19., 20., 21. og 22. juni

Program. Byfest for. Bjerregrav 2015. Den 11. - 14. juni. Byfest i Ø. Bjerregrav 19., 20., 21. og 22. juni Program Byfest for 2014 Byfest i Ø. Bjerregrav 19., 20., 21. og 22. juni Bjerregrav 2015 Den 11. - 14. juni Program Torsdag d. 11. juni Programmet er foreløbigt, og der kan komme ændringer/justeringer

Læs mere

KONFIRMATIONSPRÆDIKEN 27.APRIL 2014 1.SEP VESTER AABY KL. 10.00 Tekster: Salme 8, Joh. 21,15-19

KONFIRMATIONSPRÆDIKEN 27.APRIL 2014 1.SEP VESTER AABY KL. 10.00 Tekster: Salme 8, Joh. 21,15-19 KONFIRMATIONSPRÆDIKEN 27.APRIL 2014 1.SEP VESTER AABY KL. 10.00 Tekster: Salme 8, Joh. 21,15-19 Søren satte sig op i sengen med et sæt. Den havde været der igen. Drømmen. Den drøm, han kendte så godt,

Læs mere

Nyt fra gildeledelsen.

Nyt fra gildeledelsen. Juni og juli 2006 Centrum juni og juli 2006 Side 2 Nyt fra gildeledelsen. Sommertur til 3. Horsens hytte. Sted: Spejdercenter Wigwam Silkeborgvej 37, 8700Horsens Dato: Onsdag den 28. juni Mødested: Ole

Læs mere

Se den opdaterede vagtplan på Norbohuset.dk Der afholdes medhjælper fest sidst i august.

Se den opdaterede vagtplan på Norbohuset.dk Der afholdes medhjælper fest sidst i august. Har du mulighed for at hjælpe, til en eller flere af vores aktiviteter kan du kontakte de ansvarlige for de enkelte boder og aktiviteter herunder. Fodbold - Mikael 60231725 Børne diskotek - Martin 2065

Læs mere

MOTIONS CYKELKLUB Medlem af DCU

MOTIONS CYKELKLUB Medlem af DCU 26. ÅRGANG 2012 1 Maj Juni 2012 MOTIONS CYKELKLUB Medlem af DCU REDAKTØR: AASE RASMUSSEN michael.aase@email.dk Har du indlæg eller kommentarer til klubbladet er du velkommen til at skrive til ovennævnte

Læs mere

SKL s store stævne Søndag den 15. januar holder SKL det årlige store pistol stævne. Kom og deltag eller hjælp, læs side 5 og 7.

SKL s store stævne Søndag den 15. januar holder SKL det årlige store pistol stævne. Kom og deltag eller hjælp, læs side 5 og 7. Nr. 1 januar kvartal 2006 Medlemsblad for Skyttelauget Kongens Lyngby Masser af klasser Årets skoleskydning for 5. klasser blev en stor succes med 183 deltagende hold fra SKL læs side 6. SKL s store stævne

Læs mere

I 2014 sagde vi farvel til Bo Lyskjær, som desværre kun var med et år, men grundet hans arbejde i hundeklubben kunne det ikke rigtig passe sammen.

I 2014 sagde vi farvel til Bo Lyskjær, som desværre kun var med et år, men grundet hans arbejde i hundeklubben kunne det ikke rigtig passe sammen. Beretning 2014 Hvis vi kigger på medlemstallet er det pt lige omkring de 400 hustande og vi har faktisk i mange år, ligget stabilt omkring de 400-450 medlemmer. Nogle melder sig ud og nogle melder sig

Læs mere

Helenenyt. Nr. 10 (oktober - årgang 24) Plejehjemmet Helenesminde Lersø Parkallé 28 2100 København Ø Tlf 39105650

Helenenyt. Nr. 10 (oktober - årgang 24) Plejehjemmet Helenesminde Lersø Parkallé 28 2100 København Ø Tlf 39105650 nr 10 - oktober 2013 Helenenyt Nr. 10 (oktober - årgang 24) Plejehjemmet Helenesminde Lersø Parkallé 28 2100 København Ø Tlf 39105650 Ansvarshavende: Maj Greifenstein tlf: 29347195 eller 39105651 email:

Læs mere

Beretning fra Limfjords Challenge 2014 (Mors rundt)

Beretning fra Limfjords Challenge 2014 (Mors rundt) Beretning fra Limfjords Challenge 2014 (Mors rundt) Preben og jeg deltog i år i turen rundt om Mors, også kaldet Limfjords Challenge. Det er en tursejlads i tre etaper, ca. 110 km lang. Det var en rigtig

Læs mere

Alssund Y s Men s Club

Alssund Y s Men s Club Alssund Y s Men s Club Årgang 2015 2016 Udgivelsesdag den 14. oktober nummer: 4 Redaktør Inger-Lise Hansen E-mail: inger-lise@ilos.dk Jeg vil gerne modtage indlæg til bladet Hvornår var det nu det var?

Læs mere

Sønderjyland/Sydslesvig

Sønderjyland/Sydslesvig Sønderjyland/Sydslesvig 2. årg. nr. 2 1 5. maj 201 3 GE ERALFORSAMLI G SØ DERJYSK HUSFLID DE 18. APRIL 2013, REFERAT FRA GE ERALFORSAMLI GE : 1. Dirigent - Margit Sørensen 2. Referent - Gerd Bargum Petersen

Læs mere

Maj og Juni Fredagsrock, se opslag inde i bladet.

Maj og Juni Fredagsrock, se opslag inde i bladet. Maj og Juni 2014 Fredagsrock, se opslag inde i bladet. Brugerrådsmøde D 20/2 14 Tilstede: Pia, Lotte, Gert, Henrik, Thomas, Albert, Steffen. Vejlederne: Lone, Bruno. Formand: Pia P. Næstformand: Lotte

Læs mere

Nyhedsbrev. Bredalsparkens Fritidscenter Uge 33, 34 og 35 August 2012. Velkommen tilbage fra sommerferie

Nyhedsbrev. Bredalsparkens Fritidscenter Uge 33, 34 og 35 August 2012. Velkommen tilbage fra sommerferie Nyhedsbrev Bredalsparkens Fritidscenter Uge 33, 34 og 35 August 2012 Velkommen tilbage fra sommerferie Jeg håber at I alle har nydt ferien og fået samlet ny energi, så I er klar til sensommerens og efterårets

Læs mere

KOMMENDE ARRANGEMENTER

KOMMENDE ARRANGEMENTER Program nr. 1. 2011 (1. januar - 30. april) KOMMENDE ARRANGEMENTER FASTELAVNSFEST TØSEFEST GENERALFORSAMLING VIRKSOMHEDSBESØG VANDHULSDAG SANKT HANS LÆS MERE INDE I BLADET SIDEN SIDST Vi har taget hul

Læs mere

--- Storagergaard Fritidshjem --- En Portion Fritter. September 2017

--- Storagergaard Fritidshjem --- En Portion Fritter. September 2017 --- Storagergaard Fritidshjem --- En Portion Fritter September 2017 "Madam Blå" danser "Boogie-Woogie" med børn og forældre Gl. Landevej 15 2620 Albertslund www.storagergaard.dk erik.romer@albertslund.dk

Læs mere

Klubnyt efterår 2014.

Klubnyt efterår 2014. Sommeren er forsvundet og vi er godt i gang med den sidste del af året, vi er sidst i oktober og der er kun 2 måneder til jul, så er vi igen på vej til sommer og nyt campingsæson. Det har været en forrygende

Læs mere

Marts Årgang Nr. 2

Marts Årgang Nr. 2 Marts 2017 10. Årgang Nr. 2 Husk: Tilmelding til fællesspisning i forbindelse med generalforsamlingen og sidste danseaften den 3. april. 3 4 5 6 7 8 10 11 Indhold Bestyrelsens side Vidste du dette om Jette

Læs mere

Braunschweig maj 2003

Braunschweig maj 2003 Braunschweig maj 2003 Søndag d. 4-5- 2003. Jaahhh, så blev det endelig Søndag, vi skulle af sted til tyskland. Vi startede ud fra Løgstør kl. 8.00.. alle var friske og glædede sig til at se Braunchweig.

Læs mere

Dansk Krolf Union DKU Stævner

Dansk Krolf Union DKU Stævner 28. april Generelt I skrivende stund afvikler DKU 3 stævner, der alle giver point til verdensranglisten. DM er kun for spillere der er medlem af en klub under DKU. VM og VM for par er åbne stævner, hvor

Læs mere

Seniornyt. senior mc danmark. Ja..stegt flæsk med persillesovs, har seniorerne. ikke noget problem med at få ned.

Seniornyt. senior mc danmark. Ja..stegt flæsk med persillesovs, har seniorerne. ikke noget problem med at få ned. Seniornyt Nr.3 august 2013 Ja..stegt flæsk med persillesovs, har seniorerne ikke noget problem med at få ned. senior mc danmark 29. årgang. Senior-nyt Officielt klubblad for landsforeningen Senior-MC-

Læs mere

Medlemsblad nr. 1-2012

Medlemsblad nr. 1-2012 Medlemsblad nr. 1-2012 Indhold i dette blad Opstartsstævne m/indkaldelse til generalforsamling Midterstævne / Afriggerstævne Opråb fra bestyrelsen Kære alle Opstartsstævne 2012 Campingsæsonen skydes i

Læs mere

1. og 2. Skanderborg Sct. Georgs Gilder 27. ÅRGANG NUMMER 11 DECEMBER 2010. 1. Gildes Nytårs Gildehal 2011

1. og 2. Skanderborg Sct. Georgs Gilder 27. ÅRGANG NUMMER 11 DECEMBER 2010. 1. Gildes Nytårs Gildehal 2011 S c h a n d t o r p 1. og 2. Skanderborg Sct. Georgs Gilder 27. ÅRGANG NUMMER 11 DECEMBER 2010 1. Gildes Nytårs Gildehal 2011 Mandag den 10. januar kl. 19.00 i Skanderborg Kirkecenter Kirkebakken 4 (v.

Læs mere

Opgaver til Den frie by

Opgaver til Den frie by Opgaver til Den frie by 1. Kaj og Jette eller far og mor? Mormor synes, at det er lidt underligt, at Liv siger Kaj og Jette i stedet for far og mor. Hvad synes du? 2. Hvem skal bestemme? Liv siger Kaj

Læs mere

Helenenyt. Nr. 7 (juli - årgang 24) Plejehjemmet Helenesminde Lersø Parkallé 28 2100 København Ø Tlf 39105650

Helenenyt. Nr. 7 (juli - årgang 24) Plejehjemmet Helenesminde Lersø Parkallé 28 2100 København Ø Tlf 39105650 nr 7 - juli 2013 Helenenyt Nr. 7 (juli - årgang 24) Plejehjemmet Helenesminde Lersø Parkallé 28 2100 København Ø Tlf 39105650 Ansvarshavende: Maj Greifenstein tlf: 29347195 eller 39105651 email: mgr@ok-helenesminde.dk

Læs mere

LEDER. Johnny Reitz. Jeg håber vi får en rigtig god sommer og glæder mig til alle onsdagsdykkende med grill og hygge på stranden.

LEDER. Johnny Reitz. Jeg håber vi får en rigtig god sommer og glæder mig til alle onsdagsdykkende med grill og hygge på stranden. LEDER Jeg vil starte med at sige tak til festudvalget for den årlige fastelavnsfest, som blev en sjov og hyggelig dag med mange gode udklædninger af både dykkere og de børn som var med i klubben bag efter

Læs mere

Vi havde også en dejlig arbejdsdag i lørdag og rigtigt mange arbejdsopgaver blev løst. Der er igen arbejdsdag på lørdag i næste uge.

Vi havde også en dejlig arbejdsdag i lørdag og rigtigt mange arbejdsopgaver blev løst. Der er igen arbejdsdag på lørdag i næste uge. Uge 38 Gjerrild-Bønnerup Friskole, Knud Albæks Vej 4, Gjerrild, 8500 Grenå Tlf.8638-4422, E-post: kontoret@gbfriskole.dk Hjemmeside: www.gbfriskole.dk SFO. 8638-4460 Aktuelt Endnu en uge er gået og det

Læs mere

ÅRETS LOKALOMRÅDE 2013

ÅRETS LOKALOMRÅDE 2013 Lokalområde der søger Ansøger Forening/Gruppe/råd: Kontaktperson: Adresse: Telefon: Mail: Mønsted Lokalråd, Mønsted Idrætsforening, Mønsted Håndværker- og Handelsstandsforening En borgergruppe bestående

Læs mere

Esbjerg Cykle Motion. Bestyrelsens beretning for året 2017

Esbjerg Cykle Motion. Bestyrelsens beretning for året 2017 Esbjerg Cykle Motion Bestyrelsens beretning for året 2017 Så gik der endnu et år, og vi skriver nu 2018, og det bliver forhåbentlig et godt år for ECM. er i øjeblikket 103 medlemmer. Vi 2017 har været

Læs mere

Bruger Side 1 14-06-2015 Prædiken til 2.s.e.trinitatis 2015.docx. Prædiken til 2.søndag efter trinitatis 2015. Tekst. Luk. 14,16-24.

Bruger Side 1 14-06-2015 Prædiken til 2.s.e.trinitatis 2015.docx. Prædiken til 2.søndag efter trinitatis 2015. Tekst. Luk. 14,16-24. Bruger Side 1 14-06-2015 Prædiken til 2.søndag efter trinitatis 2015. Tekst. Luk. 14,16-24. Gud holder fest, det handler Jesu lignelse om. Men er der nogen Gud til at holde fest for os? Det er vores tids

Læs mere

OVERSIGT OVER ARRANGEMENTER 2014

OVERSIGT OVER ARRANGEMENTER 2014 OVERSIGT OVER ARRANGEMENTER 2014 Onsdag den 15. januar kl. 14.00:... Foredrag: Det gode liv hvad er det? Tirsdag den 11. februar kl. 19.00:... Generalforsamling Onsdag den 26. marts kl. 14.00:... Foredrag

Læs mere

Mogenstrup Sportsuge 2016

Mogenstrup Sportsuge 2016 Daglige aktiviteter Teltet og slik boden er åben hver aften fra onsdag. Tennis-, ringoog volley-banerne er åbne hver dag Hoppeborg Sumobrydning Diverse lege for børn Mogenstrup Sportsuge 2016 Onsdag d.

Læs mere

Turen til Sverige. Vejen derop var enten op til Frederikshavn og over med færgen til Göteborg eller over med broerne eller bro/færgerne ved Helsingør.

Turen til Sverige. Vejen derop var enten op til Frederikshavn og over med færgen til Göteborg eller over med broerne eller bro/færgerne ved Helsingør. Turen til Sverige. Efter mere en et halvt års forberedelse på en tur til Sverige var dagen kommet den 30 maj og 4 dage frem, vejr meldingen forud for turen var lidt spændende, der skulle være gode dage

Læs mere

Gilleleje Marineforening

Gilleleje Marineforening Gilleleje Marineforening Nr. 19 december 2011 Adresse Gilleleje Marineforening ønsker alle medlemmer en rigtig glædelig jul samt et godt nytår I gamle dage Inspireret af Søren Svendsens foredrag om gamle

Læs mere

Godt Nyt. månedsblad fra Roskilde Frikirke

Godt Nyt. månedsblad fra Roskilde Frikirke Godt Nyt månedsblad fra Roskilde Frikirke Så er der nu mulighed for, at du kan udfolde din kreative sider. I cafémiljø mødes vi hver 2. mandag (ulige uger) fra kl. 19.00-21.30. Hanne Friberg og Sanne Nielsen

Læs mere

VIGTIGE ADRESSER!!! PMF AARHUS Bank: Regnr. 9004 Kontonr. 0006818501 CVR-nr.: 29987343 www.postens-mf.dk. Nr. 4 Juni 2015. Formand: Næstformand:

VIGTIGE ADRESSER!!! PMF AARHUS Bank: Regnr. 9004 Kontonr. 0006818501 CVR-nr.: 29987343 www.postens-mf.dk. Nr. 4 Juni 2015. Formand: Næstformand: VIGTIGE ADRESSER!!! PMF AARHUS Bank: Regnr. 9004 Kontonr. 0006818501 CVR-nr.: 29987343 www.postens-mf.dk Nr. 4 Juni 2015 Formand: Ernst B. Larsen, Eskebækparken 62, 2.tv, 8660 Skanderborg Tlf. 86 51 00

Læs mere

Den første sluse var der kun os,meget rart når man er nybegynder,men det gik rigtigt godt næste

Den første sluse var der kun os,meget rart når man er nybegynder,men det gik rigtigt godt næste Sommerferie 2015 At tage på ferie i egen båd er slet ikke så besværligt som man skulle tro. Der er nogle ting der skal være i orden. Jeg skulle have kanalskipper bevis det fik jeg gennem Danske tursejlere

Læs mere

Biler, fly, teknik udvidet tur 14.-18. februar 2016

Biler, fly, teknik udvidet tur 14.-18. februar 2016 Biler, fly, teknik udvidet tur 14.-18. februar 2016 Er du født med benzin i blodet og interesserer dig for alt, der har med biler og teknik at gøre, så er dette næsten drømmerejsen for dig. På denne rejse

Læs mere

Nyhedsbrev SFO Fritterhøjen uge 5+6 2015

Nyhedsbrev SFO Fritterhøjen uge 5+6 2015 Vinterferie. Så er vi nået til uge 7 og skolen holder vinterferie og dermed holder SFO åbent hele dagen. Det har vi annonceret i de sidste par udgaver af Nyhedsbrevet. Vi skal bl.a. i BioHuset og se Min

Læs mere

Alder: 44 Start i branchen: 1979 Nuværende firma: NSU - Nordjysk Stilladsudlejning

Alder: 44 Start i branchen: 1979 Nuværende firma: NSU - Nordjysk Stilladsudlejning StilladsInformation nr. 68 - juni 2003 Side 9 manden Claus Swing, Aalborg Navn: Claus Swing Bopæl: Aalborg Alder: 44 Start i branchen: 1979 Nuværende firma: NSU - Nordjysk Stilladsudlejning Tillidshverv:

Læs mere

150 mio. kroner til GF s bilister Luk op og se overskuddet i netop din klub

150 mio. kroner til GF s bilister Luk op og se overskuddet i netop din klub Invitation til generalforsamling 150 mio. kroner til GF s bilister Luk op og se overskuddet i netop din klub Klubnyt GF Fyn Overgade 34 5000 Odense C Tlf. 66 17 88 17 Odensevej 175 5500 Middelfart Tlf.

Læs mere

Aftenstemning ved Faaborg Fjord d. 10. juni

Aftenstemning ved Faaborg Fjord d. 10. juni ÅREBLADET Medlemsblad for Faaborg Roklub Nr. 6 Juni 2015 34. årgang Aftenstemning ved Faaborg Fjord d. 10. juni Formandens hjørne Skt Hans Ronetværk Kommende arrangementer Aktivitetskalender Faaborg Roklub,

Læs mere

NYHEDSBREVET. Nyhedsbrevet september 2017

NYHEDSBREVET. Nyhedsbrevet september 2017 NYHEDSBREVET Nyhedsbrevet september 2017 Formand, HB, Regionaludvalg, redaktør: Kent Thomsen Koldingvej 78 6760 Ribe Tlf.: 23 64 99 82/ 73 60 82 82 E-mail: kentoglene@hotmail.com Næstformand, sekretær,

Læs mere

Kubikken- Maj 2012. Touringcamp 2010. Sydjysk MC-Club

Kubikken- Maj 2012. Touringcamp 2010. Sydjysk MC-Club Kubikken- Maj 2012 Touringcamp 2010 Sydjysk MC-Club 2 -Kubikken Redaktørens firkant Ja så er der blad i postkassen igen. De, der ikke har fået postkassen flyttet ud til vejen, har måske ikke fået bladet.

Læs mere

16 Årgang Nummer 2 Oktober 2010

16 Årgang Nummer 2 Oktober 2010 16 Årgang Nummer 2 Oktober 2010 Bestyrelsen Formand: Jytte Holt Nielsen, Bornholmsvej 8, 7400 Herning Tlf 20714010 j-k-hansen@mail.dk Kasserer: John F. Nielsen, jagtvej 10, 7400 Herning Tlf. 97118541 60738720

Læs mere

Nyhedsbrev. Allerførst vil jeg på bestyrelsens vegne ønske alle et Godt Nytår.

Nyhedsbrev. Allerførst vil jeg på bestyrelsens vegne ønske alle et Godt Nytår. Nyhedsbrev Allerførst vil jeg på bestyrelsens vegne ønske alle et Godt Nytår. Vi havde, i den travle december måned, bestyrelsesmøde hvor vi mødtes, og fik ordnet et par ting. Vi er ved at undersøge hvordan

Læs mere

Ankenævnets j.nr. 4858521-0001 Klage over mangler ved bryllup

Ankenævnets j.nr. 4858521-0001 Klage over mangler ved bryllup Ankenævnets j.nr. 4858521-0001 Klage over mangler ved bryllup Klager bestilte 14. december 2007 et bryllupsarrangement hos indklagede til afholdelse den 6. september 2008. Klager modtog den 17. december

Læs mere

Bolig Eksklusiv. Tekst: Christian Friis Johansen Foto: Michael Tonsberg/Erik Bjørn & Kompagni A/S

Bolig Eksklusiv. Tekst: Christian Friis Johansen Foto: Michael Tonsberg/Erik Bjørn & Kompagni A/S Hvad får en 29-årig Københavnerpige til at købe en Austin Healey fra 1959 og ikke en sædvanlig mini-tøse-bil som fx VW Polo eller Peugeot 206? Det og en række andre spørgsmål stillede vi den kendte Radio/TV-vært

Læs mere

GENERALFORSAMLINGEN 2007

GENERALFORSAMLINGEN 2007 GENERALFORSAMLINGEN 2007 Referat af ordinær generalforsamling ligger under billederne hilsen Redaktør Leo Bergsted Mortensen: Formanden åbner generalforsamlingen 2007 Flotte damer - Eva Johansen blev valgt

Læs mere

Kære medlemmer! Efter sommerferien fortsætter vi med it-cafe mandag, onsdag og torsdag kl. 10-12, fra mandag den 20. august.

Kære medlemmer! Efter sommerferien fortsætter vi med it-cafe mandag, onsdag og torsdag kl. 10-12, fra mandag den 20. august. Solrød Computer & Fotoklub Kære medlemmer! Der har været stor aktivitet i forårsperioden med mange gæster i it-cafeen mandag, onsdag og torsdag i hver uge. Fotogrupperne har mandag, tirsdag og fredag både

Læs mere

NYHEDSBLAD FRIVILLIGHEDSFORMIDLINGEN August-September 2009

NYHEDSBLAD FRIVILLIGHEDSFORMIDLINGEN August-September 2009 NYHEDSBLAD FRIVILLIGHEDSFORMIDLINGEN August-September 2009 Frivillighedsformidlingen Aagade 26, Gudumholm, 9280 Storvorde Tlf.: 98 31 69 99 E-mail: formidling@mail.tele.dk Web: www.frivillighedsformidlingen.dk

Læs mere

Mogenstrup Sportsuge 2017

Mogenstrup Sportsuge 2017 Daglige aktiviteter Teltet og slik boden er åben hver aften fra onsdag. Tennis-, ringoog volley-banerne er åbne hver dag Hoppeborg Sumobrydning Diverse lege for børn Mogenstrup Sportsuge 2017 Onsdag d.

Læs mere

VARK V a l l e n s b æ k R u l l e s k ø j t e k l u b

VARK V a l l e n s b æ k R u l l e s k ø j t e k l u b Kære Alle, Så er udendørssæsonen kommet godt i gang, og vi har afholdt et vellykket åbent hus arrangement, som også har givet anledning til nogle nye ansigter i klubben. Det er også den tid på året, hvor

Læs mere

En lille opdatering på året som snart er brugt op!!

En lille opdatering på året som snart er brugt op!! En lille opdatering på året som snart er brugt op!! Så har vi næsten slidt endnu et år op, og vi vil lige lave et lille tilbageblik på året, som har mindre end 2 måneder tilbage. Bestyrelsen har i året

Læs mere

Lokalcenter Tranbjerg KOLORITTEN. marts 2013. - gratis -

Lokalcenter Tranbjerg KOLORITTEN. marts 2013. - gratis - Lokalcenter Tranbjerg KOLORITTEN marts 2013 - gratis - Til læserne Redaktionen opfordrer til, at stof til bladet afleveres senest den 22. marts 2013. Det er nødvendigt for os at kende de forskellige indlæg,

Læs mere

Afgørelse fra Ankenævn for biler

Afgørelse fra Ankenævn for biler Afgørelse fra Ankenævn for biler Klagesag nr.: 13702 Klager: NN Indklaget: CVR-nr.: 14 80 87 01 Euromaster Danmark A/S Sletten 11 7500 Holstebro Klagen vedrører: Reparation af bil Ikke-medlemsvirksomhed

Læs mere

Bestyrelse: Kontaktpersoner i klubbens udvalg:

Bestyrelse: Kontaktpersoner i klubbens udvalg: Bestyrelse:... 1 Kontaktpersoner i klubbens udvalg:... 1 Kære Dykkere... 2 Generalforsamling 2013 Horsens Dykkerklub... 2 Nytårskur (Seniorer)... 3 Intern flaskeeftersyn år 2013... 3 Trykprøvning af flasker...

Læs mere

MCC-Nordsjælland Bikernyt...

MCC-Nordsjælland Bikernyt... Årgang 8, Nummer 48 Grå i toppen kør med MCC-Nordsjælland MCC-Nordsjælland Bikernyt... Oktober 2008 I dette nummer: Redaktøren 1 Rørsnæs 1-2 Flygrakan 2-3 Bakken Lukket 3-4 Bestyrrelsen 5 Malerklemmen

Læs mere

Lokalafdelingen for Nordsjælland Øst

Lokalafdelingen for Nordsjælland Øst E-mail Nyhedsbrev nr. 23 Kære medlem af Scleroseforeningens lokalafdeling Hermed fremsendes nogle informationer, som du kan have glæde af at kende. Cykelprojektet Helsingør-Paris 2013 28 cykelryttere sætter

Læs mere

Forslag til rosende/anerkendende sætninger

Forslag til rosende/anerkendende sætninger 1. Jeg elsker dig for den, du er, ikke kun for det, du gør 2. Jeg elsker din form for humor, ingen får mig til at grine som dig 3. Du har sådan et godt hjerte 4. Jeg elsker at være sammen med dig! 5. Du

Læs mere

Så skal der arbejdes...

Så skal der arbejdes... Så skal der arbejdes... Som mange ved har vi nogle dage om året, hvor der virkelig skal knokles! Det er frivilligt at komme, men som medlemmer vi deles om læsset.. Gad hvide hvad det næste projekt bliver?

Læs mere

Ledermøde. tirsdag d. 10. august 2010 kl. 19 senest 22 i Spejderhuset, Erritsø Bygade 6

Ledermøde. tirsdag d. 10. august 2010 kl. 19 senest 22 i Spejderhuset, Erritsø Bygade 6 Ledermøde tirsdag d. 10. august 2010 kl. 19 senest 22 i Spejderhuset, Erritsø Bygade 6 Dagsorden 1. Indledning v. Birthe i. Velkommen til Helene, som har meldt sig som leder. Hun starter i første omgang

Læs mere

Karneval i Aalborg Øst

Karneval i Aalborg Øst Karneval i Aalborg Øst www.mellervangskolen.dk Nyhedsbrev Juni BEMÆRK DUS-avisen kan kun ses på Mellervangskolens hjemmeside under DUS, hvor alle månedens billeder ligeledes kan ses Læs om Karneval i Aalborg

Læs mere

No. 1½ 2009. Medlemsblad for Damptromleklubben. Kom til officiel præsentation af Vølund Senior i Esbjerg lørdag den 23. maj 2009, kl.

No. 1½ 2009. Medlemsblad for Damptromleklubben. Kom til officiel præsentation af Vølund Senior i Esbjerg lørdag den 23. maj 2009, kl. No. 1½ 2009 Medlemsblad for Damptromleklubben Kom til officiel præsentation af Vølund Senior i Esbjerg lørdag den 23. maj 2009, kl. 12 00 Damptromleklubben Bent Delfs "Truelskærgård" Næsbygade 2, Næsby-Orø

Læs mere

MAJ 2011 ST U E 31 28786023 ST U E 4 28786024 PIGERNE VANDT GULD I IN ST IT IO N ER N ES HOCKEYTURNERING

MAJ 2011 ST U E 31 28786023 ST U E 4 28786024 PIGERNE VANDT GULD I IN ST IT IO N ER N ES HOCKEYTURNERING SFO ST O R A G ER G A A R D MAJ 2011 ST U E 2 28786021 ST U E 31 28786023 ST U E 4 28786024 PIGERNE VANDT GULD I IN ST IT IO N ER N ES HOCKEYTURNERING Hjemmeside: www.storagergaard.albertslund.dk Email:

Læs mere

NB. Hvis du kommer efter kl. 14.30 bedes du ringe på mobil 28633403, så kommer vi og lukker dig ind.

NB. Hvis du kommer efter kl. 14.30 bedes du ringe på mobil 28633403, så kommer vi og lukker dig ind. Årgang 22 Nr. 1/2013 Medlemsblad for foreningen Legetøjets venner Næste møde: Torsdag den 3. januar 2013 kl. 14.30 Lyshøjgårdsvej 103, kælderen 2500 Valby Månedens emne: Det samler jeg også på. NB. Hvis

Læs mere

SIDE 9 MANDEN. Kenneth Jensen. Alder: 42. Start i branchen: 1984. Stilladsudd.: ERFA 1

SIDE 9 MANDEN. Kenneth Jensen. Alder: 42. Start i branchen: 1984. Stilladsudd.: ERFA 1 SIDE 9 MANDEN Navn: Bopæl: Kenneth Jensen Esbjerg Alder: 42 Start i branchen: 1984 Nuværende firma: SUB.C. Partner Stilladsudd.: ERFA 1 - Allerførst et stort tillykke med dit 25 års jubilæum i stilladsbranchen,

Læs mere

Er det virkelig så vigtigt? spurgte han lidt efter. Hvis ikke Paven får lov at bo hos os, flytter jeg ikke med, sagde hun. Der var en tør, men

Er det virkelig så vigtigt? spurgte han lidt efter. Hvis ikke Paven får lov at bo hos os, flytter jeg ikke med, sagde hun. Der var en tør, men Kapitel 1 Min mor bor ikke hos min far. Julie tænkte det, allerede før hun slog øjnene op. Det var det første, hun huskede, det første hun kom i tanker om. Alt andet hang sammen med dette ene hendes mor

Læs mere

DM i Fladfisk. Fra Onsevig Havns side er vi. Der blev fanget massere af fisk, 10.500 fladfisk fanget til årets DM. Danmarks bedste Fladfiskefarvand

DM i Fladfisk. Fra Onsevig Havns side er vi. Der blev fanget massere af fisk, 10.500 fladfisk fanget til årets DM. Danmarks bedste Fladfiskefarvand Danmarks næststørste fiskestævne 24-25. september 1 10.500 fladfisk fanget til årets DM 2011 var en stor succes med godt fiskevejr, masser af fisk, godt humør og god mad - hvad mere kan man forlange! Fra

Læs mere

Mogenstrup Sportsuge 2019

Mogenstrup Sportsuge 2019 Daglige aktiviteter Teltet og slik boden er åben hver aften fra onsdag. Tennis-, ringoog volley-banerne er åbne hver dag Hoppeborg Diverse lege for børn Mogenstrup Sportsuge 2019 Torsdag d. 13. juni -

Læs mere

E`Svenstruplaug. Referat fra bestyrelsesmøde d. 19-05-2015 kl. 19 hos Mogens. 1. Referat. Referat fra bestyrelsesmødt den 07-04-2015 blev godkendelse

E`Svenstruplaug. Referat fra bestyrelsesmøde d. 19-05-2015 kl. 19 hos Mogens. 1. Referat. Referat fra bestyrelsesmødt den 07-04-2015 blev godkendelse Referat fra bestyrelsesmøde d. 19-05-2015 kl. 19 hos Mogens Afbud.: 1. Referat. Referat fra bestyrelsesmødt den 07-04-2015 blev godkendelse 2. Orientering v. Børge da formanden var fraværende : Havde alle

Læs mere

Afslutning på folkedanse-sæsonen.

Afslutning på folkedanse-sæsonen. Struer Folkedanserforening Medlemsorientering marts. 2015 31. årgang NR. 3 www.struerfolkedanserforening.dk Afslutning på folkedanse-sæsonen. Midtvejsholdet tager 9.marts på besøg i Ringkøbing, hvorfor

Læs mere

Billeder fra vores TORSDAGS-SKAK hvor vi ind. imellem er så heldige at få helt op til 3 fantastiske Skakpædagoger på besøg af gangen.

Billeder fra vores TORSDAGS-SKAK hvor vi ind. imellem er så heldige at få helt op til 3 fantastiske Skakpædagoger på besøg af gangen. Årgang 28 År 2015 Samuelsgården. Kære alle forældre Skolevænget 19 6840 Oksbøl Der er lige nogle få informationer fra Samuelsgaarden. Samuel og Ingolf vores to alpakaer er desværre blevet så gamle, at

Læs mere

Stilladsudd.: Grundkursus 1+2 (1988) og ERFA 2 i -95

Stilladsudd.: Grundkursus 1+2 (1988) og ERFA 2 i -95 Side 9 manden Navn: Karsten Hardy Jørgensen Bopæl: Reginehøj, Århus Alder: 47 Start i branchen: 1984 Nuværende firma: Århus Stilladser Stilladsudd.: Grundkursus 1+2 (1988) og ERFA 2 i -95 StilladsInformation:

Læs mere

Månedsmagasinet Cross Court

Månedsmagasinet Cross Court Månedsmagasinet Cross Court SIDSTE NYT Hygge på lørdag Årgang 3 Udgave 12 1.holdet debuterer i 1.division... Motionist camp søndag 10.00-13.00 1.holdet debuterer lørdag den 28.oktober kl. 10.00 hjemme...

Læs mere

Dansk Sportsdykker Forbund Medlem af CMAS Confederation Mondiale des Activit es Subaquatiques. DIF Danmarks Idræts-Forbund

Dansk Sportsdykker Forbund Medlem af CMAS Confederation Mondiale des Activit es Subaquatiques. DIF Danmarks Idræts-Forbund Referat Bestyrelsesmøde 04-2005 Comwell Roskilde Lørdag den 09. april 2005 kl. 9.30 11. maj 2005 1. Godkendelse af dagsorden. 2. Godkendelse af referat fra møde 03-2005 3. Budget 3.1. Budget 2005 opfølgning

Læs mere

Nyhedsbrev nr. 02. 2009.

Nyhedsbrev nr. 02. 2009. Generalforsamling. Dagsorden: søndag den 29-03- 09 1. Valg af ordstyrer.: Søren Torense Nyhedsbrev nr. 02. 2009. 2. Valg af referent.: Henrik Rasmussen 2. Beretning ved formanden, (er vedlagt). Godkendt.

Læs mere